1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 225 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه سیصد و چهل و یکم روز یکشنبه بیست و سوم تیر ماه 1398 هجریشمسی مطابق با یازدهم ذیالقعده 1440 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح یکفوریتی الحاق موادی به قانون نحوه اجرای اصل (49) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
2 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح افزایش ظرفیت پالایشگاهها، میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایهگذاری مردمی.
3 ـ گزارش کمیسیون مشترک در مورد طرح یکفوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی (اعاده شده از شورای نگهبان 2).
4 ـ گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی (اعاده شده از شورای نگهبان 1).
5 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی (اعاده شده از شورای نگهبان 1).
6 ـ گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد رد طرح یکفوریتی اصلاح ماده (1041) قانون مدنی اصلاحی مصوب 1/4/1381.
7 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین درخصوص همکاری در زمینه بهداشت و قرنطینه دامی.
8 ـ گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرفشده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

محمدرضا پورزگری
(آیات 35 و 36 از سوره مبارکه «نور» توسط قاری محترم آقای محمدرضا پورزرگری تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکاةٍ فِیها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فِی زُجاجَةٍ الزُّجاجَةُ کَأَنَّها کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ یُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبارَکَةٍ زَیْتُونَةٍ لا شَرْقِیَّةٍ وَ لا غَرْبِیَّةٍ یَکادُ زَیْتُها یُضِیءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلى نُورٍ یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ یَشاءُ وَ یَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ وَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ * فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای پورزرگری قاری محترم تشکر میکنیم. ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«خدا نور آسمانها و زمین است، مثل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی و آن چراغ در شیشهای است، آن شیشه گویی اختری درخشان است که از درخت خجسته، زیتونی که نه شرقی و نه غربی است افروخته میشود، نزدیک است که روغنش هرچند بدان آتشی نرسیده باشد روشنی میبخشد، روشنی بر روی روشنی است. خدا هرکه را بخواهد با نور خویش هدایت میکند و این مثلها را خدا برای مردم میزند و خدا بر هر چیزی داناست. در خانههایی که خدا رخصت داده که قدر و منزلت آنها رفعت یابد و نامش در آنها یاد شود در آن خانهها هر بامداد و شامگاه او را نیایش میکنند». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
اسامی تأخیرکنندگان جلسه امروز عبارتند از آقایان: امینیفرد نماینده محترم ایرانشهر، حاتمیان نماینده محترم درگز، طباطبائینژاد نماینده محترم اردستان و حمدالله کریمی نماینده محترم بیجار.

علی اردشیرلاریجانی
لازم است من یک توضیحی بدهم که امروز علت اینکه ما از ساعت (8) تا تقریباً (10:30) جلسه علنی نداشتیم جلسه غیرعلنی در مجلس بود و بحث بسیار مهمی با حضور مسئولین سازمان برنامه و مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات مطرح بود و موضوع بحث هم اصلاحات ساختاری در نظام بودجه کشور بود که رهبری معظم هم تأکید فرموده بودند و تمهیداتی که برای وضعیت بهتر اقتصادی کشور در شرایط فعلی و برای سال آینده باید در نظر گرفت. لذا چون بحث مفصلی بود ما مقداری جلسهمان طولانی شد.
3
تبریک رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت فرارسیدن میلاد باسعادت حضرت علی بن موسیالرضا (علیه آلاف التحیه والثناء)

علی اردشیرلاریجانی
لازم میدانم میلاد مسعود امام رئوف حضرت علیبن موسیالرضا را خدمت نمایندگان محترم و ملت عزیز تبریک و تهنیت عرض کنم. روز بسیار مبارکی است برای همه مسلمانان به خصوص ایرانیان که میزبان حضرت هستند و امیدواریم که در پناه انفاس قدسی حضرتشان خداوند ملت ایران را عزیزتر و سربلندتر و سعادتمندتر بنماید.
4
تسلیت رئیس محترم مجلس شورای اسلامی بهمناسبت درگذشت آقای مرتضی صفارینطنزی نماینده نطنز و بخش قمصر، همچنین تسلیت به آقایان: سیدکاظم دلخوش اباتری نماینده صومعهسرا، شهرام کوسهغراوی نماینده مینودشت و محمد حسینی نماینده تفرش و آشتیان

علی اردشیرلاریجانی
در دو هفته گذشته یک ضایعه بسیار دردناکی داشتیم، صدیق گرامی، همکار عزیزمان جناب آقای صفارینطنزی را از دست دادیم. این حادثه همه ما را داغدار کرد. این مرد شریف و بسیار عزیز و پرکار و نجیب، واقعاً برای همه ما در این مدت خاطراتی را به یادگار گذاشت. ایشان با آن ویژگیهای سلیمالنفسی که داشتند و آرامش روحی که داشتند در حل مسائل کشور بسیار کوشا بودند، چه در زمانی که در وزارت خارجه خدمت میکردند و چه در دورانی که ما افتخار همکاری ایشان را داشتیم انصافاً پرکار و حساس نسبت به منافع ملی کشور و حساس نسبت به امنیت ملی کشور بودند و با دقت و متانت گام برمیداشتند. خیلی حادثه دردناکی بود، ما در این دو هفته که مراسم تشییع ایشان و جلسه فاتحه ایشان بود میدیدم که همه عزیزانی که از منطقه ایشان آمدند و همکاران ما چقدر حزن و اندوه دارند و جای ایشان در این مجلس خالی است، اما یاد این صدیق عزیز ما در دلهای همه ما است.
من این ضایعه بسیار دردناک را به همسر محترم ایشان، خانواده محترم ایشان و همچنین همه عزیزان ما در نطنز و قمصر که ایشان وکیل آنها بودند تسلیت عرض میکنم و همچنین از خداوند متعال علو درجات برای این همکار گرامی خواستاریم.
همچنین مطلع شدیم که والد مکرم جناب آقای سیدکاظم دلخوش نماینده محترم صومعهسرا و والد مکرم جناب آقای شهرام کوسهغراوی نماینده محترم مینودشت،کلاله، مراوهتپه و گالیکش و همچنین والد مکرم جناب آقای محمد حسینی نماینده محترم تفرش، آشتیان و فراهان هم به رحمت ایزدی پیوستند. این مصیبت را به همکاران عزیز و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض میکنیم و برای آن سفرکردگان از خداوند متعال علو درجات را خواستاریم.
5
ناطقان جلسه آقایان: عبدالرضا هاشمزائی، امیر خجسته، شهروز برزگر و علی وقفچی و خانم سیدهحمیده زرآبادی

علی اردشیرلاریجانی
دستور جلسه را بفرمایید. فکر میکنم به سخنرانیها رسیدیم. سخنرانان را بفرمایید بعدش ادامه میدهیم.

علیرضا رحیمی
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای عبدالرضا هاشمزائی نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
ـ آقای امیر خجسته نماینده محترم همدان و فامنین.
ـ سرکار خانم سیدهحمیده زرآبادی نماینده محترم قزوین، آبیک و البرز.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای شهروز برزگر نماینده محترم سلماس.
ـ آقای علی وقفچی نماینده محترم زنجان و طارم.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از اولین ناطق جناب آقای عبدالرضا هاشمزائی دعوت میکنیم برای ارائه نطق هفتدقیقهایشان تشریف بیاورند. جناب آقای هاشمزائی بفرمایید.

عبدالرضا هاشم زائی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام بر امام مهربان سلطان علیبن موسیالرضا و با احترام و ادب حضور ملت بزرگ ایران اسلامی. من از نسل اول انقلاب از اولی که امام وارد ایران شدند مسئولیت داشتم تا همین الان. یکسری سؤال برای خودم مانده که بیپاسخ مانده، مطرح میکنم، امیدوارم که در آینده دوستان و صاحبنظران جواب بدهند.
1 ـ ما جوانانی بودیم که (40) سال پیش با هزار امید و آرزو سکان حکومت را در دست گرفتیم، اما درک درستی از مفهوم دولت مدرن نداشتیم. این ناآگاهی با گذشت زمان رو به واگرایی گذاشت و اکنون تبدیل به شکاف عمیق میان مردم و ساختار سیاسی شده است. چرا در سالهای گذشته سعی نکردیم این شکاف را پر کنیم؟
2 ـ ما در عرصه خصوصی زندگی کسب و کار مردم حضوری پررنگ داریم و بسیار فراتر از دیگر نظامهای سیاسی در پوشش، معاشرت، الگوبرداری و هنجارسازیهای زندگی و همینطور کسب و کار مردم مداخله میکنیم. عقبنشینی موضعی و موسمی ما هم بیشتر ناشی از پیشروی نسلهای جدید است. چرا تا این حد در زندگی و کسب و کار مردم دخالت میکنیم؟
3 ـ نظام ما چهار دهه همّ و غمّ خود را صرف مبارزه پیگیر با فساد کرده، ولی ابعاد مالی فساد بزرگتر و دامنه اجتماعی آن گستردهتر شده و شهرت و اعتبار ساختار را مخدوش کرده است. مشکل کجا است، چرا با وجود اینهمه برخورد قضایی و امنیتی با این مقوله حتی در کاهش نسبی فساد هم موفق نبودهایم، علت چیست؟
4 ـ انباشت مشکلات کشور در شماری از حوزههای عمومی از آستانه بحران گذشته است. در حوزه اقتصاد در بسیاری از متغیرها به بحران رسیده و مأموریت سیاست به جای همگرایی، واگرایی است. سردرگمی در حوزه فرهنگی و اجتماعی به وضوح دیده میشود. آیا ما حکمرانان خوبی بودیم؟
5 ـ جامعهشناسان از وجود شکافی عمیق میان مردم و مسئولان سخن میگویند و به نظر میرسد دلیل اصلی این شکاف تفاوت و تضاد فاحش میان دغدغه و اولویت اصلی تصمیمگیران کشور و دغدغه و اولویت مردم است. چرا اولویت اصلی سیاستمداران، مردم نیستند؟ مردم کجای تصمیمگیری قرار گرفتهاند؟
6 ـ گروههای سیاسی مدام از مردم مایه میگذارند و نظر خودشان را به جای نظر مردم مطرح میکنند. به راستی نظر مردم درباره سیاستهای کلان کشور را از چه طریقی میتوان دریافت؟ آیا رفراندوم راهحل خوبی است؟
7 ـ سیاستمداران ما به علوم پایه احترام میگذارند و قوانین طبیعی را به خوبی فرا میگیرند و با تفوق دانش غرب در این عرصهها مشکلی ندارند، اما همین گروه در علم بودن علوم اجتماعی تشکیک میکنند. اصول اولیه اقتصاد را برنمیتابند، اینها حاضرند سرنوشت دهها میلیون ایرانی را به ریسمان سست دارایی خود گره بزنند، ولی از چنگ زدن به آموزههای علمی سر باز میزنند. چرا از علوم اجتماعی گریزان هستیم؟ آیا وقت آن نرسیده است که به حاکمیت دوگانه پایان دهیم؟
8 ـ دولتهای بعد از جنگ به دلیل فقدان جسارت کافی از زیر بار اصلاح ساختاری شانه خالی کردهاند، چرا کاری کردیم که از دولتها کاری برنیاید؟
9 ـ جریان مخالف دولت تلاش میکند بخشهای مخاطرهآمیز تصمیمگیریهای بزرگ به دولت واگذار شود تا در صورت عدم موفقیت با شماتت دولت، حاکمیت تبرئه شود. علاوه بر این مخالفان در صدد ساقط کردن دولت به روشهای بسیار خطرناک هستند. باید از آنها پرسید چرا فکر میکنید زمین خوردن دولت آسیبی به کل نظام نمیرساند؟
10 ـ همواره در چهار دهه گذشته اشتغال را بر رشد و توسعه اقتصادی ترجیح دادیم و منابع را به این مقوله اختصاص دادیم؛ رشد اگر باشد، اشتغال هم حاصل میشود. اما اشتغال بدون رشد یعنی اتلاف منابع. در این مقوله سرافکنده هستیم، چرا که متوسط سرانه تولید ناخالص داخلی در طول (40) سال اندکی افزایش داشته. در همین مدت چین (22) برابر شده، کرهجنوبی هفت برابر، مالزی چهار برابر، شیلی و ترکیه هم سه برابر شدهاند. چرا اصرار بر ادامه مسیر داریم؟
11 ـ تحریم، کشور را به سمت انزوا از جامعه بینالمللی میراند و در مجامع بینالمللی در غیاب ایران کشور را به اتهاماتی منتسب میکنند تا کسی جرأت نکند برای سرمایهگذاری یا تجارت با ایران قدم پیش بگذارد. تحریم با محدود کردن صدور نفت و دسترسی به درآمدهای ارزی برای تأمین واردات مورد نیاز کشور صنایع را به سمت تعطیلی میراند تا سیل بیکاری کشور را با بحران اجتماعی روبهرو سازد. تحریم، بنیه اقتصادی کشور را نحیف و سفره مردم را کوچک میکند تا مردم را به ستوه آورد. چاره کار در دست سیاستمردان است تا برای این فرسایش سیاسی و اجتماعی چاره بیندیشند. برای تصمیمات بزرگ هم هیچ زمانی بهتر از روزهای سخت نیست. چرا درباره بازتعریف منافع ملی اقدامی نمیکنید؟
12 ـ یکی از فلاسفه اقتصاد میگوید درس اول اقتصاد محدودیت منابع است، اما درس اول سیاست، نادیده گرفتن درس اول اقتصاد است.
13 ـ شکی نیست که قانون اساسی ما حفرههایی دارد، در این زمینه بحثهای زیادی مطرح شده که از آن میگذرم، اما باید پیشنهاد بازنگری قانون اساسی را جدی گرفت. بهترین زمان برای این بازنگری انتخابات ریاست جمهوری 1400 است تا نامزدهای ریاست جمهوری از مواضع ملی در یک رفراندوم واقعی بتوانند راهکار خود را به مردم ارائه کنند. چرا باید با اعمال نظارت استصوابی از این تحول بزرگ جلوگیری کنیم؟
14 ـ بعد از انتخابات سال 1387 شکاف عمیقی میان مردم و حاکمیت به وجود آمده است. (10) سال است این زخم روی پیکر خسته نظام مانده و هیچکس حاضر به مداوای آن نیست. هنر یک حکومت باید این باشد که زخمها را مداوا کند، نه اینکه رهایش کند. آیا وقت آن نرسیده است که از خود بپرسیم (10) سال حصر خانم رهنورد و آقایان: کروبی و موسوی چه منافعی برای نظام داشته و یا چرا سیدمحمد خاتمی را ممنوعالتصویر میکنید؟ مگر نه اینکه محبوبیت ایشان زبانزد خاص و عام است.
در نهایت اینکه آلبرت انیشتین گفته شما نمیتوانید مشکلات را با همان ذهنی که آنها را به وجود آوردهاید حل کنید، بدیهی است که وضع موجود حاصل تفکرات نسل ما است. آیا بهتر نیست کنار برویم و به جوانان خوشفکر و تحصیلکرده میدان بدهیم؟ آنها با اتکا به تواناییهای خود و توانمندیهای کشور آینده را خواهند ساخت، چه بخواهیم و چه نخواهیم. والسلام علیکم و رحمه الله

علیرضا رحیمی

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را دعوت بفرمایید.

علیرضا رحیمی
ناطق بعدی جناب آقای امیر خجسته نماینده محترم همدان و فامنین هستند، بفرمایید.

امیر خجسته
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر»
با عرض سلام، ادب و احترام و عرض تبریک به مناسبت میلاد سراسر باسعادت امام رضا (علیه آلاف التحیه و الثناء)
دوستان عزیز و سروران گرامی! من امروز میخواهم به طور مجمل از عملکرد فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی خدمت شما مطالبی را عرض کنم. با توجه به اینکه گزارشات مبسوط و مفصل داشتیم و این گزارشات خدمت شما ارائه شده.
فراکسیون، یکی از کارهایی را که پیگیری میکرد گزارشات مردمی و متدینین و افرادی که میدانستند اگر اخبار به فراکسیون برسد متقن ایستاده تا حصول نتیجه. شاید سؤال باشد که آیا این تحقیق و تفحصهایی که انجام شد به نتیجه رسیده یا به نتیجه خواهد رسید؟ ما با صراحت این مسأله را خدمت شما عرض میکنیم که در تحقیق و تفحص از بنیاد شهید چون میخواهیم بگوییم به نتیجه رسیده، اینطور نیست که یک عده فکر میکنند که میآید تصویب میشود و رها میشود و نتیجه گرفته نمیشود. (30) هزار برگ سند در بنیاد شهید بود، به لطف خدا من بگویم که (1700) میلیارد تومان از تسهیلات مشکوکالوصول و معوقات بانک دی برگردانده شد و یک چیزی قریب به (5000) میلیارد تومان تسهیلات مشکوکالوصول به دادگاه معرفی شده و با پیگیری و فشار فراکسیون و نمایندگان ما در این مجلس (4333) میلیون درهم از صرافی دی که کلاهبرداری شده و به دبی رفته بود، این مبلغ برگردانده شد و افرادش الان در دادگاه هستند.
هتل سفیدکنار که با مبلغ ناچیز (12) میلیارد قرارداد بسته شده بود که الان بالای (200) میلیارد تومان است برگردانده شد و بسیاری از املاک و اموالی که به غارت رفته بود برگردانده شد. این یکی از کارهایی بود که در تحقیق و تفحص انجام شد و فراکسیون پیگیری میکند و امروز متخلفین در دادگاه دارند مؤاخذه میشوند و قوه قضائیه برخورد محکم و قضایی را با آقایان دارند.
نکته دومی که فراکسیون پیگیری کرد بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان بود. کار کارشناسی انجام شد، منجر به تحقیق و تفحص شد و همکاران خوب من در مجلس انجام دادند، یک چیزی قریب به (14) هزار میلیارد تومان مورد بحث بود که (8300) میلیارد تومان تسهیلات بود که اینها مشکوکالوصول بود و با تضامین ضعیف گرفته شده بود و امروز بسیاری از این مبالغ برگردانده شده و به لطف خدا در قوه قضائیه میبینیم که با قدرت دارد پیگیری میشود و فراکسیون و نمایندگان ما بهجد این بحث تحقیق و تفحص و تخلفات بانک سرمایه و دی را دارند پیگیری میکنند و با جلساتی که با وزیر محترم وزارت آموزش و پرورش داشتیم جلسه مشترک با فراکسیون و نمایندگان پیگیری صندوق ذخیره فرهنگیان برای اعاده اموال، صندوق ذخیره بانک سرمایه و اردوگاه شهید باهنر که به خاطر بدهی وزارت آموزش و پرورش با (4000) میلیارد تومان یک قرارداد بسته شده بود که اگر اقساطش پرداخت نشود طرف مقابل شهید باهنر را به تملک خودش در میآورد. (12) هزار میلیارد تومان قیمت اردوگاه شهید باهنر است، لذا با وزیر آموزش و پرورش ورود کردیم و این با همت نمایندگان و ورودی که شد تعیین تکلیف شد.
بحث بعدی من بحث نفتی است. (40) قرارداد از شرکتهای نفتی جنوب، بند «ز» ماده (29) را مورد رسیدگی قرار دادیم، عدم رعایت قانون از (40) قرارداد شرکت نفتی (39) مورد تخلفات و تبانی بود که این را داریم پیگیری میکنیم و با آقای زنگنه مکاتبه کردیم و این را باید تعیین تکلیف کنیم.
دوستان! بحث بعدی چون وقت نیست و بخواهم مجمل اشاره کنم بحث گمرکات است. از زمین و آسمان در گمرکات وارد میشد. فراکسیون وارد شد، بیشتر گمرکات را رفتیم، یا غیرعلنی یا با هیأت، به لطف خدا تمام راههای ورود قاچاق را شناسایی کردیم و با مسئولین و دستگاههای نظارتی و قوه قضائیه ورود پیدا کردیم و نتایج بسیار خوبی گرفته شد.
من یک نمونه را بگویم: اظهار خلاف واقع (1128) کانتینر ظروف شیشهای وارد شده بود، میگفتند یک دانه هم وارد نشده. به دادگاه داده شد، طرف مقابل الان در زندان هست، (500) میلیارد تومان رد مال شده و پنج سال هم حبس برای این آقا است. قاچاق از راه ترانزیت پارچههای نفیس از کشورهای عربی به قزاقستان وقتی داخل کشور میآید اظهار سنگ بوده که این هم تعیین تکلیف شد و راههای متعددی که این راهها را ورود کردیم و به نتیجه مطلوب رسیدیم. دستگیری دهها نفر از مدیران در گمرکات با دستگاههای نظارتی که به لطف خدا به نتیجه رسیده شده و دستگیری (130) نفر از کارشناسان فضای مجازی.
دوستان! این بحث مفصلی است، من به صورت کتبی و مفصل این را خدمت شما دادم با توجه به اینکه فراکسیون تعدادش هم کم است. آنچه که امروز مهم است شفافسازی و نتیجه را به شما بگویم؛ لینک سامانهها، سامانهها باید به هم لینک بشوند. اگر امروز میبینیم که در گمرک (1128) کانتینر رخ میدهد به خاطر این است که در سامانه اتفاقاتی رخ میدهد. اگر (34) هزار خودرو ثبت سفارش غیرقانونی و غیرواقعی رخ میدهد به خاطر اینکه سامانه جزیرهای است، در اختیار یک قشر خاص است. ما گفتیم (34) هزار خودرو غیرقانونی و غیرواقعی است، گفتند این دروغ است. اثبات شد، (6481) آن ثبت شده، (1900) تا وارد کشور شده. این به خاطر این است که سامانهها لینک نیست.
دوستان! اگر در بانکها این اتفاقات رخ میدهد به خاطر سامانه است، اگر در بحث مالیاتی فرار مالیاتی (50) هزار میلیاردی داریم به خاطر سامانه است. سامانه جزیرهای است، اگر (150) میلیارد تومان ما میبینیم معوقات بانکی و مالیاتی داریم به خاطر سامانه است.
آقای رئیس! پیشنهاد ما این است که به خاطر شفافسازی، شما را به خدا هم دولت، هم مجلس و هم قوه قضائیه لینک شوند و این سامانهها را تنظیم کنند، لینک کنند و دولت الکترونیکی را تعیین تکلیف کنند. تعیین تکلیف کردن سامانهها و لینک شدن یعنی شفافسازی، یعنی جلوی فساد را گرفتن. امروز مبارزه با فساد شفافسازی و لینک شدن این سامانهها است. من از تمام دستگاههای نظارتی، مخصوصاً قوه قضائیه حضرت آیتالله رئیسی که ورود بسیار خوبی داشته و جلساتی برای مبارزه با فساد داشتیم و از شما همکاران خوبمان که ورود پیدا کردید، هیأترئیسه و اعضای محترم هیأترئیسه و شما سروران گرامی تشکر میکنم به خاطر همکاری خوبی که با فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی دارید. خداوند یار و نگهدار شما باشد.

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
ناطق بعدی سرکار خانم سیدهحمیده زرآبادی نماینده محترم قزوین، آبیک و البرز هستند، بفرمایید.

سیده حمیده زرآبادی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علیک یا علیبن موسیالرضا»
با تبریک میلاد باسعادت امام مهربانیها امام رضا (علیهالسلام). ما نمایندگان مجلس قسم یاد کردهایم تا هرگز منافع جمعی ملت را فدای مطامع سیاسی، گروهی، جمعی و جریانی خود نسازیم و در پیشگاه خداوند و محضر مردم سوگند خوردهایم تا سخن نگوییم، مگر به صداقت، قدم برنداریم جز برای آبادی و سرافرازی ملک و ملت و از یاد نبریم که آنچه امروز به دست ما سپرده شده میراث (100) سالهای است از شکنجهها، دارها و به خاک و خون کشیده شدن مردم از سوی ظالمان خودرأی و صبر و استقامت مردان و زنانی که برای آزادی و استقلال دست از جان خویش شستهاند تا مردم تصمیمگیرنده باشند. اگر امروز به واسطه تخریب، تهدید و توهین صدایمان میلرزد و ارادههایمان سست و شکننده شده باید بدانیم که ما میراثداران خوبی نیستیم و آنچنان که گذشتگان به سخن ما در میآیند از ما نیز نقشی خواهد ماند که آیندگان از آن سخن خواهند گفت.
امروز از جایگاهی سخن میگویم که از آن مردم و به دست مردم شکل گرفته و قرار بوده در رأس امور و عصاره فضائل ملت باشد، قراری که تنها و تنها با گفتن حرف مردم و نترسیدن از دشنامها و تهدیدها و ایستادن در مقابل بدعتها برقرار خواهد ماند.
به عنوان اولین بانوی راهیافته به مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیهام باید از زنان سرزمینم سخن بگویم، زنانی که سهمشان از دولت هیچ است، سخن گفتنشان در تریبون نمازجمعه کراهت دارد و اگر صحبت هم کنند به اکراه است، نه با استقبال و خوشرویی. زنانی که باید تمام توان و قدرت خود را صرف آن کنند که از هجوم بیاخلاقیها، تهمتها و افتراها در امان باشند و اما اگر حقیقت داشته باشد باید گفت وای به حال جامعهای که در آن از زن به عنوان یک ابزار استفاده شود و واژه سخیف «پرستو» در آن وجود داشته باشد. کجای مسیر را اشتباه رفتهایم، جامعهای که الگوی بیبدیلی چون فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) دارد و از صبر، استقامت و نطقهای آتشین زینب کبری (سلاماللهعلیها) سخن میگوید میخواهد آرامش و امنیت زنان و دختران سرزمین خود را با گشت ارشاد و گشت نامحسوس برقرار کند. آیا زمان آن نرسیده که خواست مردم را از میان خود مردم دنبال کنیم و در مسیر مردمسالاری دینی که باورمان است حرکت کنیم؟
به نمایندگی از جوانان سرزمینم باید از درد جوانانی بگویم که ایستادهاند، تلاش کردهاند و سرخورده شدهاند. اگر امید را از جوانان بگیریم چه باقی خواهد ماند؟ آقای رئیسجمهور! سهم جوانان از دولت تدبیر و امید وزیری است که تاب نقد کارشناسی و تخصصی را ندارد و با نامهنگاری و ایجاد فضایی که اگر این مسیر را بروی رد صلاحیت میشوید، میخواهد نماینده را در تنگنا قرار دهد. هرچند اگر ما از سر بریده میترسیدیم مانند دیگران روزه سکوت میگرفتیم و با حرف نزدنمان از هجمهها به دور بودیم. ضدانقلاب و ضدامنیت ملی خطاب نمیشدیم و به جای آن از «رانت» و «لابیگری» بهرهمند میشدیم. اما ما نماینده مردم هستیم، جز این تریبون و ایستادن در کنار مردم چیزی در دست نداریم، این هجمهها و بیاخلاقیها را به جان خریداریم و حرف مردم را میزنیم.
ایکاش در کنار این تخریبها کمی هم از جوانگرایی در استانها بگویید، از نخبگان بدون رزومه، از جوانان بیخانه، از جوانانی که سالها است شرمنده خانواده خود هستند، آنقدر این سالها شعار و شوی جوانگرایی داشتیم که از یاد بردهایم اصل موضوع کار کردن برای جوانان است. در حوزه جوانان برنامهریزی نداریم، مجلس «قانون منع بهکارگیری بازنشستگان» را تصویب میکند، اما نتیجهاش برخورد سلیقهای میشود و هرکس که لابی قویتری دارد باقی میماند، چراکه در این عرصه هیچ سیاستگذاری و ریلگذاری درستی صورت نگرفته و سالها است با برخوردها و سیاستهای جزیرهای میخواهیم خودمان را نشان دهیم، نه اینکه کاری برای ازدواج، مسکن، اشتغال و سلامت جسمی و روانی جوانان انجام دهیم. اگر باور داریم که برای عبور از مشکلات نیاز به هوای تازه داریم باید میدان مدیریت را در عمل، نه در شعار و شوی سیاسی به جوانان متعهد، متخصص و باانگیزه بسپاریم، برای پیشرفت باید نگاهمان به داخل کشور باشد، باید بپذیریم که برای حل مشکلات باید به خودمان رجوع کنیم. مشکل، گروهی از مدیران و افراد هستند که همهچیز را برای خود میخواهند، به راحتی انگ میزنند و از هیچ سودی چشم نمیپوشانند، مگر میشود همه بد باشند؟ میرحسین موسوی، هاشمیرفسنجانی، سیدمحمد خاتمی و محمود احمدینژاد این شخصیتها با هر نگاه و اندیشهای روزگاری بالاترین مقام اجرایی کشور بودهاند، بالاخره عملکرد همه مشخص است، چرا به جای برخورد با فساد، کل نظام را زیر سؤال میبرید و با ناامید کردن مردم از انتخاب کردن و انتخابات ریشههای فساد، تبعیض و بیقانونی را گسترش میدهید؟
و اما سخنی از مردمان نجیب و مظلوم حوزه انتخابیهام قزوین، البرز و آبیک:
استانی که کمتر از دو ساعت با پایتخت فاصله دارد و انبوهی از مطالبات بیپاسخ دارد. بیمارستان رحیمیان، شهدا و ولیعصر، وزیر محترم بهداشت! به استان قزوین تشریف بیاورید و امکانات درمانی شهرستانهای البرز، آبیک و قزوین را از نزدیک ببینید. اگر شرمنده مردم نشدید به همین روش ادامه دهید. چقدر باید از کمبود امکانات درمانی بگوییم، چرا باید با گذشت چند دهه وقتی در میان مردم نجیب آبیک حاضر میشوم درخواستشان آب آشامیدنی باشد و هوایی برای نفس کشیدن؟
وزیر محترم راه و شهرسازی! شما صدای مردم قزوین را نمیشنوید، وزیر بودن که افتخار نیست، باید برای مردم کار کنید، راههای روستایی مناطق طارم، الموت، البرز، آبیک و قزوین در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد. بهتر است کمی حس مسئولیت داشته باشید، امروز با بیتدبیری و بیتوجهی به صنعت استان برندهای معتبر کشور در استان یک به یک تعطیل میشوند، کارگران که الحمدلله برای کسی مهم نیستند، مدیران حقوق و مزایای خود را تمام و کمال دریافت میکنند، اما این کارگران تولیپرس، کنتورسازی و دیگر کارخانهها هستند که باید شرمنده خانواده خود باشند. وقتی به رئیس قوه قضائیه، رئیسجمهور و وزیر مراجعه میکنیم میگویند حل میشود، اما چه زمانی؟ خدا میداند. آیا شده مسئولی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک ماه حقوق نگیرد؟ به خدا اگر وضعیت کارگران را درک کنیم نباید شب راحت بخواهیم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون و متشکرم، ناطق بعدی را دعوت بفرمایید بیایند صحبت کنند.

علیرضا رحیمی
ناطق بعدی جناب آقای شهروز برزگر نماینده محترم سلماس هستند، بفرمایید.

شهروز برزگر کلشانی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
یا امام رضا! ایران اسلامی ما در زمانه دشمنان ناجوانمرد غریب است. ضمن تبریک ولادت امام رضا (علیهالسلام) و سلام و عرض ادب خدمت مردم شریف ایران و مردم شریف آذربایجانغربی به خصوص مردم شریف شهرستان سلماس. سلام و درود به روح پرفتوح حضرت امام، شهدا و امام شهیدان و آرزوی طول عمر برای مقام معظم رهبری و آرزوی توفیق به خادمین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.
درگذشت همکار زحمتکش و شریفمان مرحوم صفارینطنزی را به همکاران و مردم شریف نطنز تسلیت میگویم. مواردی چند از حوزه انتخابیه شهرستان سلماس را متذکر میشوم:
1 ـ کارهای خوبی درخصوص ایجاد دروازه رسمی ایران و ترکیه از مرز سلماس ـ کوزهرش انجام گرفته، دستگاههای مربوطه جهت ایجاد امنترین، زیباترین و کوتاهترین مسیر ارتباطی ایران و ترکیه از مرز سلماس ـ کوزهرش سرعت زیادی داشته باشند.
2 ـ شهرستان سلماس در گذشته دارای بازارچه مرزی با ترکیه بود و وزارت صمت موافقت خود را مبنی بر بازگشایی بازارچه مرزی کوزهرش اعلام کرده است. درخواست تسریع در بازگشایی بازارچه مرزی کوزهرش را دارم.
3 ـ تکمیل پایابهای سد زولا و دریک و تکمیل ساخت سد دیرعلی قابل توجه ستاد احیای دریاچه ارومیه، سیلاب دیرعلی هر از چندی با بارانهای فصلی به مزارع و منازل کشاورزان و روستاییان خسارت وارد میکند و آب ناشی از این سیل هیچ وقت به دریاچه ارومیه نمیرسد.
4 ـ از وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه میخواهم مشکل به وجود آمده درخصوص تخصیص قیر رایگان را هرچه سریعتر مرتفع کنند تا در استانهایی مثل استانهای سردسیری که الان فصل کاری برای آنها است کارهای عمرانی به خاطر عدم تأمین قیر رایگان تعطیل نشوند.
5 ـ راههای مواصلاتی روستایی شهرستان سلماس نیاز به احداث راه آسفالته و یا روکش آسفالت دارند. وزارت راه اقدام کند.
6 ـ بیمارستان خاتمالانبیاء فاقد دستگاه سی.تی.اسکن میباشد. وزارت بهداشت اقدام کند. از دولت میخواهم هرچه سریعتر تعیین تکلیف کنند که بالاخره بیمارستان تازهتأسیس (160) تختخوابه را وزارت بهداشت میخواهد بسازد یا وزارت راه و شهرسازی؟ تا دیروز بودجه ساخت نداشت هیچکس برای ساخت آن آماده نبود، اما امروز که بودجه برای ساخت آن گذاشتیم دعوا بر سر ساخت آن است.
8 ـ درخواست امهال تسهیلات بانکی به مدت دو سال برای مردم شریف شهرستان سلماس را دارم. بانک مرکزی لطفاً اقدام کند.
9 ـ سرعت و شتاب دادن به گازرسانی برای مناطق روستایی شهرستان سلماس.
10 ـ آبرسانی به روستاهای فاقد آب شرب شهرستان سلماس.
11 ـ وزارت راه، جناب آقای اسلامی! روستای دارای (36) شهید دلزی، کماکان منتظر آسفالت باقیمانده راه خود هستند. لطفاً دستور قاطع صادر کنید.
12 ـ اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان سلماس در دستور کار قرار گیرد.
13 ـ دست خیرین مدرسهساز را میبوسم از دولت میخواهم مدارس شهرستان سلماس را دریابد. دانشآموزان از سقفهای ترکخورده میترسند. شهرستان سلماس مدارس درخور شأن دانشآموزان ندارد.
14 ـ افزایش اختیارات استاندار آذربایجانغربی از طرف دولت را خواستارم.
15 ـ اجازه تردد خودروها از منطقه آزاد ماکو تا مرکز استان.
16 ـ (14) میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تهیه کالاهای اساسی اختصاص دادیم، آذربایجانغربی و شهرستان سلماس پایه و اساس اقتصادی آن عمدتاً کشاورزی است. ارز ترجیحی برای واردات محصولات اساسی و کالاهای اساسی هم عمدتاً کالاهای کشاورزی است. این امر یعنی حمایت از تولید خارجی، چرا مکانیسم حمایت از کشاورزان و دامداران داخلی در این مقوله (14) میلیارد دلاری ارز ترجیحی تعریف نمیشود؟
17 ـ لطفاً واحدهای پرورش دام و احشام بالاخص عشایر سنتی را دریابید، ما اعلام کردیم که (1) میلیارد و (500) میلیون دلار وام آسان و ارزان در اختیار روستاییان قرار گیرد. روستاییان توسعهنیافته و مرزی و این روستاهای محروم عمدتاً محل نگهداری احشامشان همان روشهای سنتی است. با آوردن آییننامه که تسهیلات به واحدهای صنعتی یا نیمهصنعتی داده بشود عملاً روح حاکم بر قانون که هدف حمایت از توسعه روستاییهای محروم بوده را نقض میکنیم. لطفاً هرچه سریعتر این مانع برطرف شود.
18 ـ با شرایط فعلی حقوقبگیران شانس خانهدار شدنشان (44) سال میباشد. اگر فردی در (20) سالگی در شرایط ایدهآل استخدام شود در سن (66) سالگی صاحبخانه خواهد شد. دولت در این خصوص اقدامی عاجل جهت برطرف کردن مشکل انجام دهد.
19 ـ سلماس دارای منطقه ویژه اقتصادی است. از سرمایهگذاران دعوت میکنم که در منطقه ویژه اقتصادی بیایند.
20 ـ و در نهایت از وحدت و همصدایی مردم شهرستان سلماس و انسجام و مدیریت آن تقدیر میکنم.
هربژی سلماس، یاشاسین سلماس، ساغتالیخ، ساغیاشاسین الله سیزه یارالسیون سپاس بینهایت.

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
آخرین ناطق جناب آقای علی وقفچی نماینده محترم زنجان و طارم هستند، بفرمایید.

علی وقف چی
نطق 5دقیقه ای
با سلام و درود به تمام کسانی که برای سربلندی ایران عزیز و مقام معظم رهبری تلاش میکنند و سلام و درود به تمام کسانی که برای سربلندی این نظام مقدس جان عزیز خود را نثار کردهاند تا ما در آسایش و آرامش زندگی نماییم و سلام و درود به شما نمایندگان مردم و عصاره ملت و درخواست از مردم شریف که دعایشان بدرقه راه تمام کسانی باشد که تلاش و نفس کشیدنشان برای آرامش، آسایش و سربلندی ملت عزیز ایران میباشد و تبریک ولادت امام رئوف و مهربان به ملت شریف ایران و سلام و درود به مردم شریف و نجیب حوزه انتخابیه خود که تاکنون حامی و مدافعم در احقاق حقوق قانونی خود بودهاند.
و اما در موضوع مهم روز؛
آمیر غفار، سید لرین تاجیدی
شاهلار شکار اتمه سی قیقاجی دی
مرده شیرین، نامرده چوخ آجیدی
مظلوملارین حقی اوسته اسردی
ظالملری قلیش تکین کسردی
دولتمردان و نمایندگان محترم مجلس! عدالت واژهای زیبا است و قطعاً هرکسی که میشنود در نگاه اول آرامش و آسایش در خود احساس میکند و اساس یک توسعه پایدار عدالت میباشد و مطمئناً عدالت به معنی یکسان و مساوی نگاه کردن به مسائل و چالشهای پیشرو نیست و عدالت دارای ابعاد مختلفی بوده، از جمله عدالت اجتماعی، عدالت سیاسی، عدالت در اشتغال، عدالت امنیتی، عدالت اقتصادی، عدالت در ارائه خدمات رفاهی، عدالت در آموزش، عدالت در بهداشت و عدالت در توزیع ثروت و همه و همه از ابعاد مختلف عدالت بوده و در نظام آفرینش هر فعالیت که بخواهد منجر به یک خروجی مثبت شود باید بر مدار عدالت باشد و هیچ توسعه پایدار و همهجانبهای جز بر پایه اجرای عدالت امکانپذیر نیست و تا زمانی که به مهمترین بعد عدالت یعنی عدالت در تصمیمسازی و تصمیمگیری و عملیاتی کردن تصمیمات بر پایه عدالت نپردازیم قطعاً نمیتوانیم به توسعه پایدار دست یابیم و چالشهای پیشرو را مرتفع نماییم و مطمئناً عملیاتی نمودن آن، هزینههایی خواهد داشت و ما باید تلاش کنیم با تدبیر و اندیشهای درست هزینههای اجرای عدالت را بپردازیم و امروز اگر معتقد عملی به برونرفت از چالشهای پیشرو هستیم باید توسعه پایدار بر پایه عدالت را در سرلوحه تصمیماتمان قرار دهیم و اگر امروز با چالشهای بزرگی همچون بیکاری، حاشیهنشینی، فساد اداری و تعداد بالای زندانیان، فقر و نبود امکانات حداقلی در مناطق مرزی مواجه هستیم همه و همه دال بر تصمیمات غلط، نسنجیده، غیرعملی و غیره بوده است و اگر امروز حضرت علی (علیهالسلام) را در قلل رفیع انسانیت و شرافت و شجاعت میبینیم به دلیل پایبندی بر اجرای عدالت بود.
لذا با عنایت به تأکیدات مقام معظم رهبری بر اصلاح بودجه و اصلاح ساختار اداری، توجه همکاران عزیز و همه تصمیمسازان و تصمیمگیرندگان را به نکات ضروری توجه میدهم و عنایت فرموده تا چالشهای پیشرو را به حداقل برسانیم که مطمئناً کمک میکند مشکلات استانها نیز مرتفع شود.
1 ـ چالشهای مادی و معنوی وزارت آموزش و پرورش را امروز باید مرتفع نماییم و قطعاً فردا دیر است.
2 ـ مدیریت منابع مختلف کشور با حذف یارانهها و اعطای آن به مردم که میتواند فرصتهایی برای صرفهجویی منابع، فرصت طلایی صادراتی، کاهش هزینههای درمانی و تهدیدات زیستمحیطی، کاهش ترافیک و غیره را ایجاد نماید.
3 ـ پافشاری نمایندگان محترم بر اجرای قوانین تصویبی درخصوص بدهکاران بانکی توسط بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی.

مسعود پزشکیان
خیلی متشکرم، بقیه را به رسانهها بدهید. (25) ثانیه است وقت شما تمام شده، متشکرم. دستور جلسه را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! قبل از اینکه وارد دستور بشویم اگر اجازه بدهید میهمانان را بفرمایند.

مسعود پزشکیان
میهمانان را قرائت بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
بسم الله الرحمن الرحیم
میهمانان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ جمعی از اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران از شهرستان اردکان استان یزد که میهمان جناب آقای دکتر تابش نماینده محترم اردکان هستند، خوشآمدید.
6
اعلام وصول (2) فقره لایحه

علی اصغر یوسف نژاد
همچنین (5) فقره طرح و لایحه به صورت عادی اعلام وصول میشود:
ـ لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
ـ لایحه پروتکل اصلاح موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدرال روسیه جهت معاضدت در پروندههای مدنی و جزائی.
7
اعلام وصول (3) فقره طرح

علی اصغر یوسف نژاد
طرح اصلاح تبصره (1) ماده (5) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی.
ـ طرح اصلاح ماده (66) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2).
ـ طرح اصلاح موادی از قانون مدنی.
8
تصویب طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل (49) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (ثبت 540)

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ادامه دستور گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح یکفوریتی اعاده اموال نامشروع و اجرای اصل (49) قانون اساسی است که البته اصلاح عنوان شد به صورت «طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل (49) قانون اساسی» ما تا ماده (10) را رسیدگی کردیم، ماده (11) را اگر اجازه بفرمایید من جهت رسیدگی قرائت کنم.
«ماده 11 ـ متن زیر بهعنوان ماده (26) به قانون الحاق می¬شود:
ماده 26 ـ احکام این قانون نافی صلاحیت عام دادستانها و دادگاههای موضوع این قانون در اعاده اموال نامشروع سایر اشخاص نمیباشد». آقای کاتب! پیشنهاد حذف مادهتان را مطرح میکنید؟ بفرمایید.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
ماده (11) ماده (26) را که اصلاح کرده دقت بفرمایید. ابتدائاً ولادت باسعادت حضرت ثامنالحجج (علیهالسلام) را محضر تکتک همکاران عزیزم و ملت بزرگ ایران اسلامی تبریک عرض میکنم. همکاران عزیز ببینید! در قانوننویسی آنچه که بسیار مهم است این است که قوانینی را تصویب بکنیم که این قوانین نیاز جامعه باشد و مانع و جامع باشد. اینکه ما بگوییم احکام این قانون نافی صلاحیت عام دادستانها و دادگاههای عمومی موضوع این قانون در اعاده اموال نامشروع سایر اشخاص نمیباشند چه این حکم را ما بنویسیم و چه این حکم را ننویسیم در هر دو صورت این حکم وجود دارد. همه قضات عزیزی که در مجلس شورای اسلامی حضور دارند میدانند که در واقع اگر حکمی صادر بشود مانع صلاحیت رسیدگی دادگاهها برای اعاده اموال نامشروع نیست. برای چه ما یک قانونی را که هیچ نیازی نیست و ضرورتی ندارد دوباره میآییم تکرار میکنیم؟ پیشنهاد بنده این است که این قانون به هیچ عنوان نیاز نیست و پیشنهاد حذف آن را دارم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، مخالف را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
سرکار خانم سیدهحمیده زرآبادی مخالف هستند، سرکار خانم سیدهفاطمه ذوالقدر میخواهند صحبت کنند، بفرمایید.

سیده فاطمه ذوالقدر
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام خدمت همکاران گرامی و ملت شریف ایران و همچنین تبریک سالروز میلاد خجسته حضرت ثامنالحجج امام رضا (علیهالسلام) را دارم. این ماده (11) که اینجا در این قانون آمده، همکاران محترم! هدفی که از الان برای این طرح داده شده مسأله شفافسازی، اعاده اموال نامشروع است، برای اینکه ما آنها را بشناسیم، آنهایی که واقعاً در این مدت سوءاستفاده کردند، جمعآوری ثروتهای بادآورده از طریق غیرمشروع است.
ماده (11) اینجا تأکید میکند که این اشخاص با افشای فرد مشخصاتشان باشد، انتشار جریان رسیدگی، گزارش پرونده موضوع این بخش متضمن افشای مشخصات فرد باشد. اگر یک وقتی مثلاً احساسات عمومی بخواهد جریحهدار بشود یک مقدار این مسائل رعایت بشود، ولی مخالفتی با این مسأله ندارد و همینطور «سایر اشخاص» هم در آن آمده. احکام این قانون نافی صلاحیت عام دادستانها و دادگاههای موضوع این قانون در اعاده اموال نامشروع سایر اشخاص نمیباشد، یعنی این ماده اینجا بسیار ضروری است ما هیچ دلیلی برای حذفش نداریم و محدود فقط به این افراد نیست و شامل سایر افراد میشود و این ماده به نظر من از مواد بسیار خوب این طرح است، دست قاضی را نمیبندد، باز میگذارد که محکومیتهای لازم را اجرا کند. لذا من مخالف حذف این ماده هستم که هم در کمیسیون با حضور کارشناسان بررسی شده و همه تأکید کردند که بودن این ماده منافاتی ندارد. لذا من از همکاران محترم میخواهم که با حذف این ماده مخالفت کنند، خیلی ممنون.

مسعود پزشکیان
متشکرم، موافق را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
آقای حبیباله دهمرده موافق هستند، جناب آقای مهرداد لاهوتی صحبت میکنند، بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم ولادت باسعادت آقا امام رضا را خدمت همه ملت بزرگ ایران و همکاران محترم تبریک عرض میکنم. دوستان ببینید! من خلاصه عرض میکنم، در ماده (11) اینطور اصلاح شده؛ گفته: «متن زیر به عنوان ماده (26) به قانون الحاق میشود» ماده (26) آمده گفته «احکام این قانون نافی صلاحیت عام دادستانها و دادگاههای موضوع این قانون در اعاده اموال نامشروع و سایر اشخاص نمیباشد» برادر ما جناب آقای کاتب به درستی اشاره کردند. یعنی الان هم در قوانین فعلی چه ما این متن را بیاوریم، چه نیاوریم واقعیت قضیه وجود دارد و همین هم هست. الان من یک ملاقاتی با بعضی رؤسای دادگستری استانها داشتم همه حرفها حاکی از همین مطلب بود. میگفتند شما اینقدر قوانین موازی و متعددی که دارید ما هم در رسیدگی واقعاً ماندیم به کدام قانون شما استناد بکنیم. آقای کاتب درست میفرمایند، واقعاً الان قوانین موجود، همین ماده الحاقی که ما به ماده (26) انجام دادیم همین متن وجود دارد، بنابراین ضرورتی ندارد. من خواهش میکنم دوستان به پیشنهاد حذف رأی مثبت بدهند.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، دولت نظری ندارد، کمیسیون بفرمایید.

حسن نوروزی
مخالف
(سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی) ـ
بسم الله الرحمن الرحیم
روز ولادت باسعادت ثامنالحجج علیبن موسیالرضا است. ضمن عرض تبریک از رئیس محترم جلسه و مجلس که خودشان جزء ایثارگران هستند خواهش میکنم از آنجایی که خیلی از ایثارگران پشت درب داروخانهها و بیمارستانها ماندهاند به دولت اخطار بدهند که بدهی بیمه دی را بدهند تا ما کمتر زجر و خفت بکشیم، واقعاً ایثارگران خیلی نگران هستند.
اما ما با این حذف مخالف هستیم. دلیل این است؛ رفقا! از آنجایی که یک اصلی جا افتاده «تفسیر مضیق از قانون» یک اصل دیگر جا افتاده به عنوان «تفسیر به نفع متهم» برداشت میشود که اینجا حسابرسی اموال مسئولین است. اگر یکنفر فرض بفرمایید بازاری یا غیر بازاری آمد به بیتالمال دستاندازی کرد بنابراین؛ این قانون شامل حال او نمیشود و نباید به اموال او رسیدگی بشود. این ماده برای رفع شبهه است و سروران محترم این را بدانند که تأکید مُمِلّ و تأکید در هرکجا قبیح است، الا در قانونگذاری. تأکید اشکال ندارد. ما تأکید میکنیم و راه را برای قضات مشخص میکنیم که بعد تفسیر به نفع متهم نکنند و تفسیر مضیق نکنند. لذا دوستان به این حذف رأی ندهند.

مسعود پزشکیان
متشکرم. حضار 209 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به پیشنهاد برادرمان آقای کاتب اعلام بفرمایید. دولت نظری ندارد و کمیسیون مخالف است. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
اگر دوستانی که پیشنهاد اصلاحی دارند اجازه بفرمایند متن ماده را به رأی بگذارید. آقای حاجی اصرار دارید؟ آقای حاجی پیشنهاد جایگزین دارند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
ببینید! پیشنهاد بنده این است که با هماهنگی و همفکری هم که انجام شد این متن را جایگزین متن پیشنهادی کمیسیون بکنیم و آن اینکه «احکام قطعی صادرشده در اجرای احکام مقرر در این بخش نیز به اطلاع عموم خواهد رسید. قوه قضائیه مکلف است حداکثر هر شش ماه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گزارش نحوه اجرای احکام مقرر در این بخش را ارائه نماید و از طریق رسانه ملی به اطلاع عموم برساند».

مسعود پزشکیان
آقای حاجی! میگویند ماده (12) هم هست

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
نه، همین است. ما در همین پیشنهاد داریم. آقای نوروزی! الان روی سیستم ببینید، همین است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ایشان میفرمایند موضوع کلاً با پیشنهاد شما عوض میشود.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بله، ما اصلاح جایگزین داریم، اشکال ندارد. الان آن دستوری که روی مانیتور هست همین است، پیشنهاد ما هم همین است.

مسعود پزشکیان

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
به هر حال یکی از اهداف این قانون این بوده که اعتمادسازی به جامعه بشود، یعنی اینکه هرکسی در این کشور اموالی را به ناحق تصرف برای خودش و بستگانش کرده اینها به بیتالمال برگردد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای حاجی! عذر میخواهم. چون ما در ماده (10) به این رسیدگی کردیم و رأی آورده حداقل هر یکسال یکبار گزارش بدهند مصوب شده، رویش دیگر نمیتوانید پیشنهاد بدهید.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
این در این ماده آمده.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
حالا شما اینجا آدرس دادید دوستان هم همانجا چاپ کردند.

مسعود پزشکیان
تصویب شده، نظر شما در ماده (10) تصویب شده است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ماده (11) را به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 214 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به اصل ماده (11) اعلام بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
عزیزان استان مازندران بعضاً محبت کنند رأی بدهند. بجز آقایان: ادیانی و دامادی که رأی دادند.

مسعود پزشکیان
دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«ماده 12 ـ متن زیر بهعنوان ماده (27) به قانون الحاق می¬شود:
ماده 27 ـ در اجرای این قانون، قوه قضائیه و سایر نهادهایی که تکلیفی بر عهده آنها قرار داده شده است، از امکانات موجود خود استفاده می¬کنند».
آقای دکتر! اینجا جناب آقای محبینیا یک رفع ابهام دارند. منظورشان این بود برای اینکه مشکل بار مالی را حل کنند گفتند توسعه تشکیلات نباشد. جناب محبینیا میفرمایند این یکمقداری ابهام دارد. جناب محبینیا توضیح بفرمایید.

جهان بخش محبی نیا
بسم الله الرحمن الرحیم
اتفاقاً من صبح یک گزارشی را خدمت آقای دکتر قاضیزاده دادم. آقای دکتر پزشکیان! از پنج، شش نفر از همکاران سؤال کردم استنباطی از این متن نداشتند و همهشان فرمودند که دارای ابهام است. بعد از اینکه با آقای قاضیزاده صحبت کردیم، خدا خیرشان بدهد، موضوع را کاملاً شکافتند و گفتند مراد این است که بار مالی این قضیه به نوعی مدیریت بشود. فلذا اگر اجازه بفرمایید ابهام را وارد بدانید آنجا به جای «از امکانات موجود خود» که خیلی مبهم است بگوییم «از امکانات مالی خودشان برای اجرای قانون استفاده میکنند» که با مغایرت اصل (75) شورای محترم نگهبان قانون اساسی هم مواجه نشوید.

مسعود پزشکیان
البته من فکر میکنم این در خودش مستتر هست. یعنی منظور از «امکانات مالی» است. ساختار جدید درست نمیکنند، این را تأکید میکنیم. اصلاح عبارتی شکل میگیرد، چشم. اخطار راجع به همین بند است؟ بفرمایید. کلاً در چهارچوب قوانین هزینه مالی و اداری نباید ایجاد کنند. یعنی از نظر اداری و مالی هیچ چیزی نباید اضافه شود.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ماده را به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
آقای کاتب اخطار راجع به این موضوع است؟ بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
در بحث پیشنهاد آقای محبینیا اگر اخطاری هست بفرمایید، الان این مطرح شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس ابهام را نپذیرفتند، فرمودند واضح است و توضیح هم دادند.

اکبر رنجبرزاده
اگر نپذیرفتند پس اخطاری نیست.

مسعود پزشکیان
اصلاح عبارتی را درست میکنیم. اخطار قانون اساسی راجع به چیست؟ آقای کاتب بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
نوبت آقای دلخوش است، بفرمایید.

مسعود پزشکیان
آقای دلخوش راجع به ماده است؟ نیست، بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
سرکار خانم سکینه الماسی بفرمایید. اخطار ندارند، جناب آقای کاتب بفرمایید.

غلامرضا کاتب
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر! هم اخطار اصل (52) و هم اخطار اصل (75) دارم. آقای دکتر ببینید! کمیسیون آمده به خاطر اینکه مشکل اصل (75) را حل کند گفته در اجرای این قانون که یک قانون جدیدی است و دارد وضع میشود قوه قضائیه و سایر نهادهایی که تکالیف بر عهده آنها قرار داده شده از امکانات موجود خود استفاده کنند.
شما مستحضر هستید که ما وقتی در قانون بودجه جدول بودجه را تصویب میکنیم برای همه ردیفها تکالیف مشخص دارد. این نیست که ما یک پول گلوبال و کلان در اختیار یک دستگاه و نهاد بگذاریم بگوییم این را خودت ببر پخش کن و هرجا لازم و ضروری بود از آن استفاده کن. در نتیجه چنین اعتباری و امکانی وجود ندارد که ما بیاییم به دستگاه قوه قضائیه یا سایر نهادهایی مثل سازمان بازرسی کل کشور یا وزارت اطلاعات یا همه دستگاههای موضوع ماده (2) این، که شامل حال همه دستگاهها میشود که هفت، هشت و ده تا دستگاه است این دستگاهها را بگوییم برای انجام این کار بیایید از امکانات موجود خودش استفاده کنید. همه این دستگاهها ردیف مشخص دارند، اعتبارشان مشخص است، امکان انجام این کار وجود ندارد، در نتیجه هم اخطار اصل (75) و هم اخطار اصول (52) و (53) در قانون بودجه داریم.

مسعود پزشکیان
اخطار را وارد نمیدانم، به خاطر اینکه بالاخره اینجا برای اینکه بشود این طرح را نهایی کنیم هیچ هزینهای نباید این سازمانها و ادارات از لحاظ ساختاری مالی ایجاد بکنند.
حضار 213 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به اصل ماده (12) اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! جمعی از همکاران یک پیشنهاد ماده الحاقی به این قانون دارند. اجازه طرحش را میفرمایید؟ (نایبرئیس ـ بفرمایید) آقای سلیمی! اجازه میفرمایید جناب ابطحی مطرح کنند؟ در ابتدای قانون دو تا پیشنهاد الحاقی است، بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
پیشنهاد دهنده
سلام علیکم و رحمه الله
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهم صل علی علیبن موسیالرضا المرتضی الامام التقی النقی»
دوستان دقت بکنید! ما برای اینکه این قانون ثمره عملی داشته باشد و جنبه شعاری نداشته باشد با دوستان مشورت کردیم که قوه قضائیه اعاده اموال نامشروع را از کجا شروع کند. بالاخره یک واحد پول ما یک ریال یا یک تومان، این اموال نامشروع است تا چند هزار میلیارد تومان. برای اینکه تکلیف مالایطاق هم نکرده باشیم حساسیت جامعه را هم در نظر گرفته باشیم پیشنهاد مشخص ما این بود که پروندههایی که مقامات ماده (16) دارند و بالاتر از (100) میلیارد تومان است شروع به رسیدگی بشود، نه اینکه پایین (100) میلیارد تومان رسیدگی نشود.
برادران و خواهران دقت کنند! ما گفتیم اولویت را این مرز بگذارید، از (100) میلیارد دیگر شروع کنند و محاکمات هم علنی انجام بشود که نام «ب.ز»، «م.ج» «ح.خ» و اینها نباشد که همه متهم بشوند که قضیه چه بوده، چرا قوه قضائیه حالا با تنگنا آیین دادرسی کیفری نمیتواند اسامی را بگوید. ما میگوییم این مقاماتی که بعد از انقلاب به پستهایی در جمهوری اسلامی رسیدهاند اینها دارایی (100) میلیارد تومان دارند، از (100) میلیارد تومان شروع کنید، بسم الله. بعد گفتیم رئیس قوه قضائیه هم مسئول نظارت بر حسن اجرای این قانون است و استنکاف مقامات قضایی از اجرای این قانون و تخلف از احکام آن موجب محکومیت انتظامی میشود. در مورد درجهاش گفتیم در جمع مجلس تصمیم بگیریم، به همین جهت بنده عمداً درجه مجازات را ننوشتم که الان اگر دوستان رأی بدهند میشود گفت که درجه (2) یا (1) باشد، اینها انجام بشود.
بنابراین دوستان دقت کنید! برای اعتمادسازی به قوه قضائیه و نظام این را رأی بدهید. یعنی ما دیگر قوه قضائیه را مکلف میکنیم که شروع کند و الا این قانون تصویب بشود و شورای نگهبان هم تأیید کند من معتقدم که کلیدی است که به هر قفلی خواهد خورد، ولی هیچ قفلی را باز نخواهد کرد. ثمره عملی این قانون چیست که ما اینقدر معطل شدیم. بنابراین این پیشنهاد را با عزیزان حقوقدانمان مشورت کردیم و این را ارائه دادیم.
من معتقدم که مخالفتی هم در کار نخواهد بود، غیر از اینکه مخالف محترم ممکن است به ابهام درجه مجازات بگوید که ما گفتیم این را عمداً مسکوت گذاشتیم که الان در مجلس تعیین تکلیف بشود. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، مخالف را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
آقای محمدرضا صباغیانبافقی مخالف هستند، بفرمایید. آقای کامران هم موافق هستند.

محمدرضا صباغیان بافقی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم دارم. پیشنهاد برادرمان آقای ابطحی گرچه حالا به نوعی هدفشان این است که این رسیدگی به اموال نامشروع از استحکام بیشتری برخوردار باشد، ولی اینکه ما بیاییم علنی بودن را برای یک سقف بالای (100) میلیون یا ما اعداد و رقمی بیاوریم که تفاوت گذاشته بشود من فکر میکنم که با قانونگذاری آنچنان سنخیتی ندارد.
هرکسی اموالی را به شکل نامشروع به دست آورده باید محاکمه بشود، علنی بودن هم برای همه اموال نامشروع باشد، چرا ما سقف تعیین کنیم؟ اگر ما میگوییم تعداد پروندهها زیاد است آن یک بحثی است که باید به شکل دیگری مدیریت و حل بشود، ولی کسی که اموال نامشروعی را به دست آورده باید محاکمهاش هم علنی باشد که من موافق هستم، ولی برای همه کسانی که تخلف کردند، باشد و این سقف به نظر من مناسب نیست. ما باید یک قانون جامع و کاملی را بنویسیم که بتواند بازدارنده باشد. این شکل قانونگذاری بازدارنده نیست، بلکه یک عدهای را در حاشیه قرار خواهد داد و آنها هم از همین جایی که قانون میتواند اشکال داشته باشد بعداً سوءاستفاده خواهند کرد. بنابراین بنده مخالف هستم و نمایندگان محترم هم اگر صلاح میدانند به این پیشنهاد رأی مخالف بدهند.

اکبر رنجبرزاده
متشکرم، آقای حسن کامران موافق هستند، بفرمایید.

حسن کامران دستجردی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
میلاد حضرت امام رضا (علیهالسلام) را تبریک عرض میکنم. امام فرمودند که: از یک دری رئیسها بروند و از همان در برگردند. متأسفانه بعضیها از در که میرود یک در پستو دارند و قربانشان بروم تکبر تحویل مردم میدهند و تکریم ارباب رجوع ندارند. خدا از تقصیراتشان بگذرد.
دوم اینکه اسم افراد برده بشود، بعضیها میگویند قدیمیها آبرویشان میرود، به درک. آبروی نظام نرود، مردم ما در دنیا نمونهاند، با این گرفتاریها و بیکاریها و خرابکاریهای ما ماشاءالله برای نظام سینه سپر میکنند، کجا دیدید؟ چون واقعاً اعتقادی هستند، یارو هم میخورد، هم تکبر میورزد، هم فیس و پز دارد، فامیلهایش هم میآورد و موارد هم زیاد است. اسم برده بشود، وقتی اسم میبرند چند خاصیت دارد؛ یکی رفیقهایش میفهمند این حقهباز شده، یکی فامیلهایش میفهمند این هفتخط شده، یکی اینکه کس و کارش میفهمند اگر که این کارها را بکنند اسمشان رو میشود و بعد هم خیلی جالب است کارچاقکنها را زود هم پیدا میکنند، دستپاکها سخت است. چرا اسمشان برده نشود؟
حالا گفته شده از (100) میلیارد تومان، نگفته شده از زیر (100) تا نباشد. گفته آغازش، ببینید که ما هم در قانونگذاری به این راضی شدیم، چون این دمکلفتها بسیار نفوذ دارند، خیلی جالب است، با قیافه مظلومانه و دینی و بعد با یک حالتی که کأنه این از آسمان هفتم افتاده و چقدر خوب است، کنارش هم بعضیها ماشاءالله روضه هم میگیرند و جهیزیه هم میدهند، کلی مراسم میگیرند، از کجا آوردید؟
این است که این پیشنهاد که حاجآقای سلیمی هم بال میزدند صحبت کنند و نشد چون ایشان هم پیشنهاددهنده بودند عرض من این است که رأی بدهید که واقعاً این حصار شکسته بشود، اسم بردن کاری است که علیه این لپسرخها و دمکلفتها ثواب دارد. واقعاً یک رأیی بدهید، و الا همینطور میماند، حداقلش اسم برده بشود، چه اشکالی دارد؟ بیخود کرده مال مردم را خورده.

مسعود پزشکیان
متشکرم. اخطار دارند، بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
آقای قاضیپور اخطار دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب و تبریک میلاد باسعادت آقا امام رضا به کل مسلمین. آقای پزشکیان! سه، چهار تا اصل را اخطار دارم. اصل یکصد و شصت و پنجم را قرائت میکنم «محاکمات علنی انجام میشود، حضور افراد بلامانع است، مگر آنکه به تشخیص دادگاه علنی بودن آن منافی عفت عمومی یا نظم عمومی باشد یا در دعاوی خصوصی طرفین دعوی تقاضا کنند که محاکمه علنی نباشد».
آقای پزشکیان! همکاران زحمتکش ما حاجآقای سلیمی و آقای ابطحی را متأسفانه اینها با این پیشنهاد (100) میلیارد دلار دزدی و اختلاس را عادی میکنند. یک ریال دزدی هم دزدی است، اصل سوم میگوید تبعیض ناروا؛ یک میلیون هم دزدی است، هزار میلیارد هم دزدی است. اگر ما با این پیشنهاد دادگاهها را علنی کنیم خلاف اصل (165) است و اگر بیاییم تبعیض قرار بدهیم خلاف اصل سوم است. هر نوع دزدی، اختلاس، درآمد نامشروع از تک ریال تا میلیارد دلار خلاف است. آقای قاضیزاده! با این پیشنهادی که همکاران زحمتکشمان دادند تبعیض میشود. یعنی میتوان تا (100) میلیارد دزدی و اختلاس کرد در نوبت بماند. «در نوبت» یعنی (10) سال، بعد از مرگش محاکمه بشود. لذا همه باید خارج از نوبت در دادگاههایی که رئیس دادگاه میگوید. در مجلس قضات محترم هستند.
آقای پزشکیان! شما بعضی جلسات این بانکها را محرمانه کردید، این صندوقهای کاسپین و اینها را، آیا قرار است تمام اسرار بیرون برود، سایتهای ضد انقلاب استفاده کنند، خیلی از جلسات دادگاهها باید غیرعلنی باشد، حق و حقوق مردم حفظ بشود. چون ما دادگاه بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی کشور داریم ممکن است در دادگاه دیوان عالی کشور تبرئه بشود. آقای پزشکیان! چرا آبروی خانوادهها برود؟ به عشق امام حسین، یا حسین.

مسعود پزشکیان
متشکرم، البته این ابهام به نظر میآید که در اصل (165) اختیار را به قوه قضائیه داده که اگر قاضی تشخیص داد غیرعلنی اعلام بکند. ما اینجا که میگوییم نباید بکند داریم به این اصل تعرض میکنیم. اختیار را به قوه قضائیه داده، به هر حال در رأی این را در نظر بگیرید، این خلاف قانون اساسی در این بند اختیار را از آنها میگیرد، جای ابهام هست. دولت بفرمایید.

علی فرهادی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تبریک میلاد خجسته هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت خدمت شما نمایندگان محترم. درخصوص پیشنهاد نمایندگان محترم مشخص نیست که این عددی که داده شده میخواهد صلاحیت این کمیسیون یا دادگاه را تعیین کند یا یک مبنای رسیدگی با چه شرایطی باشد و چه کسی گزارش تهیه کند، این گزارش کجا تهیه میشود که عدد (1) میلیارد درست است یا نه و این مواردی را به صورت مبهم آورده که قطعاً در ادامه رسیدگی و نحوه رسیدگی مشکلاتی را ایجاد میکند. به لحاظ اینکه وضعیت صلاحیت را مورد تردید قرار میدهد، نحوه رسیدگی را مورد تردید قرار میدهد. اینکه گزارش (1) میلیارد یا (100) میلیارد گزارش شده تأیید شده هست یا نیست و چه کسی را با (100) میلیارد و چه کسی را (10) میلیاردش را (100) میلیارد بنویسیم، نویسنده چه کسی است به لحاظ ابهامات فراوانی که در رسیدگی ایجاد میکند ما مخالف هستیم.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، کمیسیون بفرمایید

حسن نوروزی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم و جناب آقای ابطحی! کمیسیون صددرصد با این پیشنهاد مخالف است، این پیشنهاد چهار بحث متضاد، متناقض بههمریخته را به هم بافته و به عنوان ماده الحاقی تقدیم کرده. به قول برادرمان جناب آقای دکتر محبینیا، آقای ابطحی! (1) میلیارد تومان خیلی پول است. (ابطحی ـ اولویت با تخلفات بزرگ است، نگفتیم زیر (100) میلیارد را رسیدگی نکنند) شما (100) میلیارد میگویید، اولویت که (20) هزار تومان هم رشوه است. جیغ نکش، (20) هزار تومان هم رشوه است. ایشان میگویند سه ماه بعد از لازمالاجرا شدن، چرا یک ماه نباشد؟ ایشان بنا دارند اصلاً کل این قانون را خراب کنند و بهم بریزند، یعنی چه؟ (100) میلیارد اولویت دارد، (99) میلیارد و (900) میلیون اولویت ندارد؟ یا عدد نمیدانید یا خودت (90) میلیارد داری (نایبرئیس ـ آقای نوروزی مخالفت یا موافقتتان را بفرمایید) این درست نیست، لذا ما صددرصد مخالف هستیم.

مسعود پزشکیان
حضار 197 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به پیشنهاد برادرمان آقای ابطحی اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
9
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح فردا دوشنبه بیست و چهارم تیرماه 1398 است. دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است. پایان جلسه را اعلام میکنیم.