1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
جلسه با حضور 195 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه سیصد و هفتادم روز یکشنبه چهاردهم مهر ماه 1398 هجریشمسی (نوبت عصر) مطابق با هفتم صفرالمظفر 1441 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده.
2 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی.
3 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استانهای ساحلی و کلانشهرها با مشارکت بخش غیردولتی.
4 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مجارستان (اعاده شده از شورای نگهبان).
5 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانههای فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش)، (اعاده شده از شورای نگهبان).
6 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح یکفوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن (اعاده شده از شورای نگهبان).
7 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد رد لایحه یکفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (6) قانون مبارزه با پولشویی.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

وحيد خزايي
(آیات 175 ـ 173 از سوره مبارکه «نساء» توسط قاری محترم آقای وحید خزائی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
فَأَمَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَیُوَفِّیهِمْ أُجُورَهُمْ وَ یَزِیدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَ أَمَّا الَّذِینَ اسْتَنْکَفُوا وَ اسْتَکْبَرُوا فَیُعَذِّبُهُمْ عَذاباً أَلِیماً وَ لا یَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِیًّا وَ لا نَصِیراً * یا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَکُمْ بُرْهانٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکُمْ نُوراً مُبِیناً * فَأَمَّا الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ اعْتَصَمُوا بِهِ فَسَیُدْخِلُهُمْ فِی رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ وَ یَهْدِیهِمْ إِلَیْهِ صِراطاً مُسْتَقِیماً *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای خزائی قاری محترم تشکر میکنیم. ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«اما کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته کردهاند پاداششان را به تمام و کمال خواهد داد و از فضل خود به ایشان افزونتر میبخشد و اما کسانی که امتناع ورزیده و بزرگی فروختهاند آنان را به عذابی دردناک دچار میسازد و در برابر خدا برای خود یار و یاوری نخواهند یافت. ای مردم! در حقیقت برای شما از جانب پروردگارتان برهانی آمده است و ما به سوی شما نوری تابناک فرو فرستادهایم. و اما کسانی که به خدا گرویدند و به او تمسک جستند به زودی خدا آنان را در جوار رحمت و فضلی از جانب خویش درآورد و ایشان را به سوی خود به راهی راست هدایت کند» راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
3
تبریک رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز دامپزشکی

علی اردشیرلاریجانی
امروز روز دامپزشکی است، این روز را به عزیزان خدوم این سازمان تبریک عرض میکنیم.
4
ادامه رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و عصربخیر دارم. آقای دکتر! ما ماده (16) لایحه مالیات بر ارزش افزوده را در حال رسیدگی بودیم، در تبصره (1) پیشنهاد رفع ابهام رأی آورد، الان آقای دکتر همتی پیشنهاد اصلاح کل دارند. اجازه میدهید؟

علی اردشیرلاریجانی
اصلاح جزئی که مخل آن نباشد میتوانند، بفرمایید.

احمد همتی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و وقتبخیر. در تبصره (1) از ماده (16) آن چیزی که مربوط به وصول مالیات بود در انتها قید شده بود که مالیات متعلقه، این میتواند دریافت شده باشد یا نشده باشد. یعنی بحثی که همیشه در مباحث مالیاتی وجود دارد مالیات بر عملکرد باید باشد یا مالیات دریافتی؟ ممکن است گاهی یک فاصله طولانی هم بین عملکرد و دریافت آن مبلغ وجود داشته باشد. بنابراین در اینجا ممکن است مشکل به وجود بیاید و برای شفاف شدن موضوع ما پیشنهاد دادیم که «مالیات دریافتی» به جای کلمه «مالیات متعلقه» ذکر شود تا از این طریق کسانی که واقعاً دریافتی داشتند مالیات به آنها تعلق بگیرد و محاسبات بر آن مبنا باشد که دچار مشکل نشوند. امیدواریم که هم کمیسیون محترم و هم نماینده محترم دولت به این عنایت بکنند، چون خودشان هم در مواردی ناچار شدند آییننامههایی را اصلاح بکنند.

علی اردشیرلاریجانی
این پیشنهاد شما جایگزینی است. اگر یک تغییر جزئی دارید میتوانید، اگر جایگزینی باشد نمیشود.

احمد همتی
جزئی است، یعنی به جای «مالیات متعلقه» بشود «مالیات دریافتی».

علی اردشیرلاریجانی

احمد همتی
همین است، بقیه سر جایش است.

علی اردشیرلاریجانی

احمد همتی
مالیات دریافتی بشود که مشخص بشود آن چیزی که دریافت کرده مبنا قرار بگیرد، نه آن چیزی که به آن تعلق میگیرد، چون این اختلاف دارد و تقریباً مالیات عملکرد یا مالیات دریافتی میشود.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد آقای همتی این است که «مالیات متعلقه»، «مالیات دریافتی» بشود. اگر مخالف صحبت نکند دولت نظر بدهد، اجازه بدهید یک قدری سریعتر برویم.
حضار 219 نفر، پیشنهاد جناب آقای دکتر همتی را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. من خواهش میکنم دوستان مواردی را که خیلی ضرورت دارد را مطرح کنید، چون حالا با ضیق وقتی که داریم پیشنهادات هم کمتر رأی آورده. لذا خودتان سبک و سنگین کنید و آن مواردی که ضروری است را بفرمایید. (کاتب ـ اخطار دارم) در این ماده اخطار دارید؟ (کاتب ـ بله) بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای کاتب اخطار دارند، بفرمایید.

غلامرضا کاتب
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر لاریجانی! در رابطه با این متنی که داریم (رئیس ـ اصل چندم را اخطار میدهید؟) اصول (138) و (74) قانون اساسی را اخطار میدهم. اگر حضرتعالی اینجا دقت بفرمایید نوشته آییننامه را وزیر بنویسد. اگر ما آییننامه را اختصاص به هیأت وزیران میدهیم اینجا نمیتوانیم اختیار خودمان را طبق اصل (84) به دولت بدهیم، اگر منظور از این آییننامه دستورالعمل اجرایی است اشکال ندارد، چون آییننامه را در اصل (138) صرفاً گفته هیأت وزیران. این را اگر حضرتعالی مصلحت بدانید و اخطار را وارد بدانید این اصلاح بشود و این «دستورالعمل اجرایی» یا «ضوابط اجرایی» بشود.

علی اردشیرلاریجانی
علیالقاعده درست است، چون معمولاً آییننامهها را هیأت وزیران تصویب میکند.

احمد امیر آبادی فراهانی
آقای رئیس! آقای قاضیپور اخطار بعد را دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای لاریجانی! بنده صبح اخطارم را در این تبصره گفتم حضرتعالی فرمودید (رئیس ـ اصل چندم را میفرمایید؟) عرض کردم اصول سوم و هشتاد و پنجم است. حضرتعالی گفتید من فکر کنم بگویم وارد است یا نه. تا آخر جلسه نگفتید و تشریف بردید و جلسه را به آقای پزشکیان سپردید. در این تبصره شما اختیارات مجلس را به سازمان میدهید، خلاف اصل (85) است. در تبصره (3) میگوید «برخی»، چه کسی تعیین میکند؟

علی اردشیرلاریجانی
هنوز تبصره (3) نرسیدیم، اجازه بدهید الان تبصره (1) را حل کنیم.

نادر قاضی پور
میگویم اصل سوم قانون اساسی هم اخطار دارد.

علی اردشیرلاریجانی

نادر قاضی پور
بله، در تبصره (1) است. شما گفتید «برخی» برخی چه؟ تبعیض از کجا است؟

علی اردشیرلاریجانی

نادر قاضی پور
الان اختیار ما را شما با یک بند به سازمان میدهید هرطور آییننامهای بنویسد آیا این درست است؟ شورای محترم نگهبان وحدترویه کرده گفته آییننامهها را کاهش بدهید.

علی اردشیرلاریجانی
همان نکتهای است که آقای کاتب هم فرمودند.

نادر قاضی پور
من صبح عرض کردم شما فرمودید فکر میکنم جواب میده

علی اردشیرلاریجانی
به نظر من اخطارتان وارد است. اخطار این است که آییننامه را دولت باید تنظیم بکند.
حضار 215 نفر، اخطار را به رأی میگذاریم. آییننامه را هیأت وزیران باید بنویسد. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. آقای وکیلی! تشریف بیاورید رأیتان را بدهید، چون اخطار به رأی گذاشته شده. (امیرآبادیفراهانی ـ آقای حسینی سخنگوی محترم کمیسیون شما رأی دادید؟ آقای حضرتی! رأی بدهید بعد اینجا تشریف بیاورید. حاجآقای بحرینی رأی بدهید) دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
بنابراین این را باید تبدیل به «دستورالعمل» مربوطه ¬کنیم، جای آییننامه، دستورالعمل بشود. پیشنهاد دیگری نیست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! در همین تبصره (1) جناب آقای محبینیا میفرمایند در سطر دوم «به حساب سازمان نزد خزانهداری کل» باشد.

علی اردشیرلاریجانی
اینکه حتماً باید نزد خزانهداری کل باشد، قانون گفته، دیگر چیزی داریم؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در تبصره (3) پیشنهاد حذف داریم.

علی اردشیرلاریجانی
آقای حضرتی! تبصرههای (3) و (5) را گفتید به کمیسیون ارجاع بشود؟ اشکالاتی دارد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر همتی تبصره (2) را میخواهند مطرح کنند، بفرمایید.

احمد همتی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز عنایت بفرمایید، ببینید! اینجا در اصل قانون اشاره شده که «گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است مالیات کالاهای وارداتی را در زمان ترخیص قطعی و مالیات کالاهای متروکه» اینجا دیگر توضیح نداده. این کالاهای متروکه دو دسته هستند؛ یک دسته علت متروکه بودن کالا خود صاحب کالا است. یک دسته هست که روند یا مشکلی در جای دیگری پیش آمده، به علل دیگری که خود صاحب کالا مقصر نیست کالاها متروکه شده. آنجا باید تفاوت قائل بشویم با جایی که صاحب کالا برای متروکه شدن کالا مقصر نبوده. بنابراین ما اینجا یک قیدی را آوردیم. کالاهای متروکهای که علت عدم ترخیص آن صاحب کالا نمیباشد. اینها را ما بیاییم مشمول مالیات و معافیتهایی بکنیم که در خود اصل پیشنهاد و لایحه قید شده. بنابراین هدف از این پیشنهاد و این قید این است که صاحبان کالاهایی که علت متروکه شدن آنها خود صاحبان کالا هستند یا صاحبان کالایی که مقصر در متروکه شدن کالا نیستند این دو گروه را میخواهیم تفاوت قائل بشویم و آنهایی که برای متروکه شدن کالاهایشان مقصر نیستند حداقل بتوانند آن ضرر که به آنها مترتب است یک کمکی از این جهت به آنها بشود. امیدوارم به این عنایت بشود.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقای گلمرادی مخالف هستند، بفرمایید.

علی اردشیرلاریجانی
اگر صحبت نمیکنید عبور کنیم. آقای گلمرادی متشکریم.
حضار 214 نفر، پیشنهاد جناب همتی را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری هست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! تبصرههای (3) و (5) را اگر میخواهید ارجاع بدهید.

علی اردشیرلاریجانی
تبصرههای (3) و (5) را کمیسیون اصلاحاتی ضرورت دیده در آنها انجام بشود. ارجاع به کمیسیون را به رأی میگذاریم.
حضار 215 نفر، ارجاع تبصرههای (3) و (5) به کمیسیون را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. تبصره (4) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! تبصره (4) را پیشنهاد حذف داشتند که منصرف هستند. ماده را با آن سه تبصره باقیمانده به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 217 نفر، اصل ماده (16) و تبصرههایی که قرائت شد را به رأی میگذاریم، غیر از تبصرههای (3) و (5). نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (17) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 17 ـ کلیه کارفرمایان موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موظفند اطلاعات مربوط به قراردادهای پیمانکاری را حداکثر تا یک ماه پس از انعقاد قرارداد در سامانه مؤدیان ثبت نمایند. در غیر اینصورت، سازمان مکلف است با رعایت ماده (9) قانون پایانه¬های فروشگاهی و سامانه مؤدیان اطلاعات ثبت شده توسط پیمانکاران در سامانه مذکور را مورد قبول کارفرما تلقی نماید. آقای محجوب بفرمایید.

علیرضا محجوب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته نیروی انتظامی را خدمت همه خدمتگزاران این بخش تبریک عرض میکنم، همینطور روز نابینایان و روشندلان عزیز را تبریک عرض میکنم. آنچه که در ماده (17) منظور شده را اگر دوستان محترم توجه کرده باشند دستگاههای مشمول ماده (5) یعنی دستگاههای دولتی و نهاهای عمومی مخاطب این ماده هستند. اینکه الان ما در این ماده مکلف به یک ماه کردیم مستحضر هستید که ترتیبات اجرای این چیزهایی که ما مکلف میکنیم منوط به مبادله مبلغ است، نه مبادله قرارداد. این چیزی که الان اینجا نوشته شده عملاً مبادله قرارداد است. ممکن است بسیاری از این قراردادهایی که منعقد میشود مبادله مبلغش در ظرف سالها اتفاق نمیافتد. مستحضر هستید در سالهای اخیر این تکلیف است.
از طرف دیگر دستگاهها عموماً معلوم نیست اینجا مسئولیتشان در صورت عدم ثبت چه خواهد بود، اینکه مورد قبول کارفرما قرار میگیرد چه چیزی مورد قبول کارفرما قرار میگیرد و آنچه که این ماده میتوانست درست بکند ابهامات زیاد برای کسانی است که در بخش دولتی کار یا پیمانی انجام میدهند، عمدتاً هم فعالیتهای عمرانی، راهسازی، فعالیتهای متعددی که دستگاههای اجرایی محول میکنند مورد نظر است و معمولاً هم عدم اطلاع و بینظمی در این مورد بسیار هم توسط دستگاهها و هم توسط پیمانکاران سابقه دارد.
آنچه که اینجا میشود فهمید این است که ما مفید بودن ماده (17) را زیر سؤال میبریم، یعنی میگوییم که نوشتن ماده (17) و ثبت اطلاعات اینها چه کمکی میکند؟ شما که در بودجه کل کشور معلوم کردید، ریز به ریز این درآمد ـ هزینه را معین کردید. اگر غرض است از کسی مبلغی گرفته بشود، اگر مبلغ کل مراد است مبلغ کل در بودجه کشور است. اگر مراد دریافتی پیمانکار است این هم که مأخذش دریافتی نیست، چون در یک ماه هیچ دریافتی اتفاق نمیافتد. بنابراین به نظر من این ماده فاقد فایده لازم، آن هم ارتباط لازم با قانون مالیات بر ارزش افزوده است، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم، پیشنهاد آقای محجوب حذف این ماده است. اگر دوستان مخالف و موافق صحبت نمیکنند دولت نظر بدهد. اصرار دارید؟

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای محمدحسین فرهنگی مخالف هستند، بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! این فقط اضافه شدن عبارت «مشاوره» است. قبلاً این را فرمودید که نماینده دولت هم گفت و شما هم گفتید و اعلام هم شد که اینها هم مشمول عنوان پیمانکاری هستند. لذا اگر آنجا در مواد قبلی از جمله ماده (3) اعمال شده این در واقع انجام و اعمال شده. پیمانکاری شامل مشاوره هم میشود، لذا آوردن مشاوره اینجا زائد است، اگر هم آمد یک نوع تکرار است. یکی از مصادیق پیمانکاری است، تفاوت پیشنهاد با متن این است که عبارت مشاوره هم بعد از «پیمانکاری» اضافه بشود.

علی اردشیرلاریجانی
پس شما یک پیشنهاد جدید دارید. فعلاً ایشان پیشنهاد حذف دادند. شما مخالف حذف هستید؟

محمدحسین فرهنگی
حذف که معنی ندارد، چون اینجا گفتیم.

علی اردشیرلاریجانی
آقای محجوب کلاً پیشنهاد حذف دادند.

محمدحسین فرهنگی
مخالف
چون اینجا پیشنهاد چاپشده که من دیدم و اسمم در قرعهکشی تعیین شد آنجا در ماده (17) موارد خیلی معین و روشنی را در ارتباط با نحوه اختیاری که کارفرمایان دارند و وظایفی که بر عهده آنها هست داریم. لذا به نظر میرسد که اینجا حذف این یک نقیصهای را به وجود میآورد نسبت به آنچه قبلاً تصویب کرده بودیم. به همین دلیل بنده مخالف حذف هستم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، موافق را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای سیدمحمدباقر عبادی موافق هستند، بفرمایید.

سیدمحمدباقر عبادی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
به نظر بنده مطلبی که برادر عزیزمان فرمودند بسیار مطلب درست و بجایی است. ببینید! وقتی که این پیمانکار قراردادی را منعقد میکند تا یک ماه که بخواهد ثبت بکند هنوز پولی دریافت نکرده که ثبت بکند که بعد بیاید مالیات بدهد. تازه آن پیمانها اگر منظور آن مبلغی است که در قرارداد مشخص شده که این مبالغ زده و نوشته میشود، ولی گاهی سالها طول میکشد تا مبلغ به آن پیمانکار داده بشود تا آن مشغول ساخت و ساز بشود یا هر کار دیگری انجام بدهد مشغول آن کار بشود. ولی معمولاً یک مبلغ اولیه به آنها میدهند، گاهی هم با تأخیر داده میشود و سالها هم طول میکشد. حالا این مبلغی که در قرارداد ابتدائاً نوشته شده در آنجا ذکر بشود این چه فایدهای میخواهد داشته باشد؟ هیچ فایدهای ندارد، آنچه که باید از آن مالیات گرفت آن مبلغی است که واقعاً به او داده میشود و آن مبلغی هم که داده میشود ظرف یک ماه تمام آن نیست، ممکن است چند سال طول بکشد تا آن مبلغ به او داده بشود و ظرف یک ماه اتفاق خاصی نمیافتد که در واقع معیار برای أخذ مالیات باشد. لذا بنده هم موافق این هستم که این حذف بشود.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. حضار 215 نفر، پیشنهاد حذف ماده (17) جناب محجوب را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری هست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی

محمد خدابخشی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام، ادب و احترا

علی اردشیرلاریجانی
نماینده محترم منطقه تشریف آوردند و توضیحات کافی دادند، به کمیسیون بهداشت و درمان هم عرض کردم هرچه سریعتر نمایندگان را برای رسیدگی به موضوع بفرستند.

محمد خدابخشی
پیشنهاد دهنده
در رابطه با این پیشنهاد اگرچه من اعتقاد دارم که خدمات مشاورهای یک خدماتی است که عمده هزینههای مرتبط از جنس حقوق و دستمزد است، اما اگر قرار باشد که از خدمات مشاورهای هم مالیات گرفته بشود این هم مشابه خدمات پیمانکاری است و برای رفع ابهام در کنار عبارت «پیمانکاری»، «مشاوره» هم اضافه شود. در واقع پیشنهاد اصلاحی من این است که هر جا «پیمانکاری» هست، در کنارش هم «مشاوره» بیاید.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد ایشان این است که کنار «پیمانکاران» کلمه «و مشاوران» اضافه شود. نظر دولت و کمیسیون چیست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ببینید! انواع پیمانکاری است، مشاوره هم آمده است.

علی اردشیرلاریجانی
از اول گفتهاند، میگویند شامل این میشود.

الیاس حضرتی
هرجا پیمانکاری هست، مشاورین هم هستند.

غلامرضا کاتب
چون در تبصره (2) ماده (3) باید اینجا هم بیاید.

علی اردشیرلاریجانی
نه، نگفتید ما هر جا اضافه کنیم.

الیاس حضرتی
یک امتیازاتی برای پیمانکاری داده شده، مشاوره هم دارد.

علی اردشیرلاریجانی
به هر حال شما اینجا موافقید مشاوره اضافه شود. دولت هم موافق است. شما هم میگویید پیمانکاری اعم است و شامل آن میشود. دولت مخالف است.
حضار 217 نفر، پیشنهاد ایشان را به رأی میگذاریم، نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دولت و کمیسیون مخالف هستند. کمیسیون گفتند که شامل میشود. آقای حضرتی! موافقید اضافه شود یا مخالفید؟ موافقند، کمیسیون موافق و دولت مخالف است. پیشنهاد آقای خدابخشی این است که «مشاوره» هم اضافه شود. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری هست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای کاتب! پیشنهاد شما همین مشاوره است.

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! چون کمیسیون موافق است (حسننژاد ـ کمیسیون کجا موافق است؟) من خواهش میکنم حضرتعالی یک لحظه دقت کنید. آقای دکتر ببینید! اینجا دوگانگی در قانونگذاری نمیشود. شما تبصره (2) ماده (3) همین قانون را نگاه کنید، همین قانونی که الان جلوی ماست، آقای خدابخشی به خوبی اشاره کردند. ببینید! در تبصره (2) قراردادهای پیمانکاری و مشاورهای را میآوریم، بعد در ماده (17) پیمانکاری را تنها میآوریم. آقای دکتر! دوگانگی در قانونگذاری معنی ندارد. یا باید در همه جا این پیمانکاری و مشاورهای با هم باشد یا اینکه...

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! تبصره (2) ماده (3) را حضرتعالی بیاورید. (رئیس ـ بله، مشاورهای دارد) ببینید! در تبصره (2) ماده (3) میگوید «در معاملات غیرنقدی نظیر فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک و قراردادهای پیمانکاری و مشاورهای».

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
عذرخواهی میکنم، ماده (4). آقای دکتر! نمیشود قانون دوگانه شود، اصلاً اینجا موضوع مشاورهای یک کار دیگری است، کمیسیون هم موافق است. من خواهش میکنم حضرتعالی به عنوان رفع ابهام یا شفافیت در قانون میخواهید بپذیرید، به عنوان ثبات در قانون، این نمیشود ما در قانون دوگانگی داشته باشیم. اینجا «مشاورهای» اگر در دل «پیمانکاری» است، باید همه جا بگوییم «مشاورهای» در دل «پیمانکاری» است. اگر نه، یک جا مشاورهای را بیاوریم و در جای دیگر نیاوریم این دوگانگی معنی ندارد. آقای دکتر! من خواهش میکنم حضرتعالی تکلیف را مشخص کنید و کمیسیون هم با این بحث موافق است.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهادشان این است که کنار «پیمانکاری»، «و مهندسین مشاور تأمینکننده کالا» هم اضافه شود. دولت مخالفتی ندارد. مخالف صحبت میکند؟

اکبر رنجبرزاده
سرکار خانم سیدهفاطمه حسینی مخالف هستند، بفرمایید.

سیده فاطمه حسینی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران گرامی! همانطور که استحضار دارید اینجا بحث افزودن عبارت «مهندسین مشاور» مطرح شد و رفع ابهام شد. در پیشنهاد آقای کاتب آنچه که در سامانه ثبت شده «تأمینکنندگان کالاها» هم اضافه شده، اما ما این را بحث نکرده بودیم. در ماده (3) هم که بحث کردیم...

علی اردشیرلاریجانی
یک لحظه اجازه بدهید. آقای کاتب! اگر فقط مقصودتان مهندس مشاور است که رأی نیاورد، تمام شد. بنابراین قابل طرح نیست. پیشنهاد دیگر را بفرمایید.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! دولت و کمیسیون موافقند که اضافه شوند.

علی اردشیرلاریجانی
میدانم، «مهندس مشاور» رأی نیاورد، الان نمیتوانم اضافه کنم، اگر قبلش میفرمودند، میشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ماده (17) را به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 220 نفر، اصل ماده (17) را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (18) را بخوانید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 18 ـ سازمان میتواند با موافقت وزیر امور اقتصادی و دارایی مدت دورههای مالیاتی برخی از مؤدیان را با توجه به نوع و حجم فعالیت، تغییر دهد، مشروط بر آن که تغییرات مذکور حداقل سه ماه قبل از شروع دوره مالیاتی، از طریق سامانه مؤدیان، پایگاه اطلاعرسانی سازمان و حداقل یکی از روزنامههای کثیرالانتشار اطلاعرسانی عمومی شود.
تبصره ـ در صورتیکه شروع یا خاتمه فعالیت مؤدی در خلال یک دوره مالیاتی باشد، زمان فعالیت مؤدی طی دوره مربوط، یک دوره مالیاتی تلقی میشود.

علی اردشیرلاریجانی
یعنی میخواهید از سه ماه بیشتر کنید؟ ما که سه ماه زمان گذاشتیم. یعنی الان میخواهید کمتر کنید؟ بیشتر هم میخواهید کنید؟ تکلیف ما را روشن کنید. پیشنهاد حذف دارند، بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب. آقای لاریجانی! این اخطار اصل (85) قانون اساسی دارد. شما اختیارات مجلس را به وزیر میدهید، آقای لاریجانی! اخطار را توجه بفرمایید. شما میخواهید دوره مالیاتی را با کدام اختیارات عوض کنید؟ به وزیر میدهید که عوض کند؟ قانون اساسی مغایر این است. در قانون اساسی میگوید قانون باید تعیین کند. قانون را فقط مجلس میتواند تعیین کند. آقای لاریجانی! اخطار اصل سوم قانون اساسی هم هست. برخی، چه کسانی؟ کدام نوع؟ حجم فعالیت مشخص نیست، اینجا سه تا نامشخص را قید کردهاید. یعنی مجلس محترم شورای اسلامی باید قانون را شفاف، روشن، دقیق و عدالتمحور بنویسد، نه اینکه برای افراد خاص قانون خاص بنویسیم. همکاران من! خواهش من این است به این ماده رأی ندهید، این ماده فسادآور است. برای اینکه مشکلاتی در اجرا ایجاد خواهد شد. دقیقاً مشخص نشده کدام مالیات است؟

علی اردشیرلاریجانی
یک لحظه اجازه بفرمایید. آقای بحرینی ببینید! اصلاً با این کار قانوننویسی را لق کردهایم. شما یک مطلبی را آوردید که سه ماه وقت دارند، حالا میفرمایید وزیر و رئیس سازمان میتوانند هم سه ماه را بیشتر کنند و هم کمتر کنند. برای چه سه ماه گذاشتید؟ همه کاری میتوانید کنید. این قانونگذاری نیست. (قاضیپور ـ این چک سفید دادن است) (حسینزادهبحرینی ـ بعضی از مشاغل است) نگفتید بعضی از مشاغل، بعضی مؤدیها. مؤدیها، اگر بگویید صنوف باز یک چیزی، این شامل فرد هم میشود.

محمدحسین حسین زاده بحرینی

علی اردشیرلاریجانی
شما میفرمایید، ولی عبارت شامل فرد هم میشود.

محمدحسین حسین زاده بحرینی

علی اردشیرلاریجانی
اینجا این را نگفتید. اگر میفرمودید در برخی از صنوف که اقتضایی دارد مثلاً میتواند این باشد.

محمدحسین حسین زاده بحرینی

علی اردشیرلاریجانی
پس این مؤدیان شامل فرد هم میشود. این اشکال دارد. ضمن اینکه، این را که فرمودید زمانش هم میتواند بیشتر و هم کمتر شود، اصلاً سه ماه معنی ندارد. پس بگوییم زمانش را وزیر مشخص میکند.

محمدحسین حسین زاده بحرینی

علی اردشیرلاریجانی
کمتر بوده، پس عبارت باید درست شود. دو تا اشکال دارد، یعنی اشکالی که آقای قاضیپور هم فرمودند، این است که اصلاً مکانیزم قانونگذاری هم نمیشود، اولاً باید صنوف بیاورید، یعنی مدت دوره مالیاتی برخی از صنوف که اقتضا میکند، نه فرد. ثانیاً زمان را میتوانند کمتر کنند، نه بیشتر.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! «برخی از مؤدیان» میشود «صنوف»، «تغییر» هم میشود «کاهش».

علی اردشیرلاریجانی
بله «کاهش». با توجه به این ظاهراً آقای قاضیپور دیگر پیشنهاد حذف ندارند. درست است؟ آقای قاضیپور بفرمایید.

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
آقای لاریجانی! از توجهی که حضرتعالی گاهاً مینشینید به مطالب نگاه میکنید تشکر میکنم، ولی از آنجایی که شما رئیس مجلس هستید و مشغلهتان زیاد است به همه موارد نمیتوانید ریز شوید.
از آنجایی که ما تعدادی از همکاران مطالب را دقیقاً میخوانیم، از همکاران باسوادمان سؤال میکنیم، به قول آقای وکیلی از برادران عزیزمان در مجلس سؤال میکنیم، آقای لاریجانی! باید ماه را هم مشخص کنیم، حجم را هم مشخص کنیم. دو تا را حل کردید، دو تا معما مانده است. من خواهش میکنم، شما وقت سه ماه را مشخص کردید و گفتید صنوف باشد، ولی نوع را نگفتید، حجم را نگفتید، مبلغ باید میگفتید، سقف و کف و زمان. خواهش من این است که حضرتعالی اگر این را مصلحت بدانید به کمیسیون برگردد و دقیق و شفاف و روشن و عدالتمحور باشد.

علی اردشیرلاریجانی
آقای قاضیپور! عبارتی که در خود قانون فعلی هست این است؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی مجاز است با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور مدت دوره مالیاتی را برای هر گروه از مؤدیان دو یا یک ماه تعیین کند.

نادر قاضی پور
آنجا نوع و حجم فعالیت نیامده، آنجا «برخی» نیامده، آن قانون بهتر است.

علی اردشیرلاریجانی
همان قانون قبلی را میگوییم، جایگزین شود بهتر نیست؟

نادر قاضی پور
بله آقای دکتر، من میگویم قانون قبلی شفافتر و روشنتر است. در این معما دارد، هر کجا معما باشد فسادآور است. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اردشیرلاریجانی
پس شما پیشنهاد حذف دارید. آقای قاضیپور پیشنهاد حذف دارند. مخالف صحبت کند. (کاتب ـ اخطار دارم) آقای کاتب حذف که اخطار ندارد.

اکبر رنجبرزاده

علی اردشیرلاریجانی
دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 222 نفر، پیشنهاد آقای قاضیپور را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. پیشنهادشان حذف این ماده است. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. اخطار را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
اخطار نوبت آقای قاضیپور است.

علی اردشیرلاریجانی
آقای قاضیپور شما که اخطارتان را دادید، من گوش دادم. اجازه بدهید دیگران بفرمایند.

اکبر رنجبرزاده
اگر در اصل ماده (18) اخطار داشته باشید، آقای سیدعلی ادیانی بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر لاریجانی عزیز! اصل (85) و بند (9) اصل سوم. من یک سؤال دارم و آن اینکه آن قانون قبلی که جنابعالی استناد فرمودید که وزیر اقتصاد میتواند، این مصوب چه سالی است؟

علی اردشیرلاریجانی
حالا بفرمایید، مصوبه سال 87 است.

سیدعلی ادیانی
مصوبه سال 1387. این متنی که الان وجود دارد دو تا اشکال جدی دارد، اولاً همان نکتهای که جنابعالی فرمودید، (رئیس ـ حالا اخطارتان را بفرمایید) اخطار اصل (85) است، این نوعی قانونگذاری است. یعنی وقتی ما به وزیر اقتصاد این اجازه را میدهیم که بتواند به سازمان در بحث مربوط به دوره مالیاتی برخی از مؤدیان به لحاظ نوع و حجم این اجازه را بدهد. آقای دکتر! این خیلی مهم است.

علی اردشیرلاریجانی
این را که گفتیم رفع ابهام میکنیم.

سیدعلی ادیانی
خدا خیرتان بدهد، این نکته اول. اصل دیگری که در تغایر این ماده است، بند (9) اصل سوم است، واقعاً تبعیض است.

علی اردشیرلاریجانی

سیدعلی ادیانی
«صنوف» هم باشد، ببینید! شما دارید برخی صنوف را مستثنی میکنید.

علی اردشیرلاریجانی
نه، زمان برخی از صنوف را میخواهند کم کنند، چون اقتضا میکند.

سیدعلی ادیانی
چه کم کند و چه زیاد. آقای دکتر! به هر حال یک تبعیض است، بپذیرید. قبول دارید یا نه، اظهارنظر بفرمایید.

علی اردشیرلاریجانی
ممنونیم. اخطار دیگری هست؟

اکبر رنجبرزاده
آقای حاجی تذکر دارند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! تذکرم بند (7) ماده (22) است، رعایت اوقات. ببینید! ما در یک جلسه علنی چند تا کار داریم که بایستی براساس زمانبندی انجام شود. یکی بحث قانونگذاری است، یک بحث نطقها است، یکی بحث تذکرات و اخطارهای روز است، یکی تذکرات کتبی است، یکی تذکرات شفاهی است. همین امروز صبح برنامهریزی درست انجام نشد که به تذکرات نرسیدیم. به هر حال خواهش من از هیأترئیسه و جنابعالی این است، اینکه خیلی راحت است، میزان قانونگذاری و پیشرفت در امر تصویب را طوری تنظیم کنند که به بقیه برنامهها هم برسیم. بالاخره برخی از نکات لازم است از طریق تریبون مجلس اعلام شود.

علی اردشیرلاریجانی
اخطار دیگری هست؟ اگر اجازه بدهید عبور کنیم و رفع ابهام کنیم. این متنی که نوشته شده مشکلی دارد که کلاً قانون قبلی را از بین میبرد که ما سه ماه تصویب کردیم. قانون قبلی این بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی مجاز است با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور مدت دوره مالیاتی را برای هر گروه از مؤدیان دو و یک ماهه تعیین نماید. این آن اشکالی که هشتادوپنجی بود را هم میتواند رفع کند. اگر مخالف صحبت نمیکند ما رأیگیری کنیم. در ادامهاش این میشود که مشروط بر اینکه تغییرات را سه ماه قبل اعلام کند، آن اضافه میشود. دولت و کمیسیون موافقند.
حضار 221 نفر، این رفع ابهامی که اعلام شد را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دولت و کمیسیون هم موافق هستند که آن اشکالات اخطار هم رفع شود. ادامهاش باقی میماند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (قاضیزادههاشمی ـ جایگزین جمله اول ماده میشود) پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. پیشنهاد دیگری داریم؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
نه آقای دکتر، جایگزین شد. ماده (19) را قرائت کنم؟

علی اردشیرلاریجانی
نه، تبصرهاش را که رأی نگرفتیم، رفع ابهام کردیم. حضار 221 نفر، اصل ماده (18) و تبصره آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (19) را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 19 ـ الف ـ سازمان میتواند برای اشخاص حقیقی که بیش از یک نوع شغل در یک مکان یا مکان¬های متعدد دارند، در سامانه مؤدیان کارپوشه واحد ایجاد کند.
ب ـ مؤدیانی که دارای شغل واحد در شعب متعدد هستند، مکلفند از یک کارپوشه واحد در سامانه مؤدیان استفاده کنند.
پ ـ در مشارکتهای مدنی، اعم از اختیاری و قهری، اشخاص حقیقی در هر واحد شغلی مکلفند از بین خود یک نفر را بهعنوان نماینده واحد شغلی انتخاب نمایند. کلیه تکالیف مالیاتی واحد شغلی، از جمله ثبتنام و ثبت معاملات در سامانه مؤدیان و پرداخت مالیات توسط وی به نمایندگی شرکا انجام می¬شود. در غیر این ¬صورت، سازمان موظف است دسترسی واحد مزبور به سامانه مؤدیان را قطع و پایانه فروشگاهی آن را مسدود نماید.
ت ـ برای مؤدیانی که مکان ثابت برای شغل خود ندارند، محل سکونت آنان، از لحاظ امور مالیاتی ملاک اعتبار است. در صورتی که مؤدی مکانهای متعدد برای سکونت خود داشته باشد، مکلف است یکی از آنها را برای انجام تکالیف مالیاتی معرفی نماید. در غیر این صورت، سازمان یکی از مکان¬های سکونت مؤدی را برای انجام تکالیف مالیاتی انتخاب و به وی اعلام می¬کند.

علی اردشیرلاریجانی

نادر قاضی پور

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای قاضیپور حذف کل ندادید. اصلاً ماده (19) چند تا بند دارد، کجا پیشنهاد دادید؟ آقای قاضیپور! من پیشنهادتان را ندارم. آقای محجوب پیشنهاد حذف بند «الف» را دادهاند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای محجوب بفرمایید. پیشنهاد آقای محجوب حذف بند «الف» است.

علیرضا محجوب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! متن ما حذف کل این ماده (19) است، خدمتتان توضیح میدهم. ببینید! اگر همکاران و حتی دولت و جنابعالی دقت بفرمایید به نظر میرسد که ما آرامآرام از قانون موضوعه بیرون میرویم. یعنی ما الان وارد شغل و تعیین شغل شدهایم. مگر مالیات بر ارزش افزوده به شغل کسی کار دارد؟ مگر به این ربط دارد که چند تا شغل دارد؟ یک شغل دارد، بیشتر دارد، این مالیات بر مشاغل است. ما اینجا که بحث مالیات بر ارزش افزوده را داریم. اگر ماده (19) هم میخواهد به این موضوع بپردازد تکلیفش باید در کل قانون مالیاتها، اگر اصلاحی هم میخواهند انجام بدهند آنجا انجام بدهند. ما نباید در یک قانون ده نوع اصلاح انجام بدهیم. اگر این قانون مالیات بر ارزش افزوده است مخلوط کردن مشاغل فردا مشکل درست میکند، کسانی که صاحب مشاغل هستند، بناست از مشاغلشان ارزش افزوده گرفته شود.

علی اردشیرلاریجانی
پس پیشنهاد شما حذف کل ماده است؟

علیرضا محجوب
بله آقای رئیس، ببینید! اصلاً متن را نگاه کنید، من نمیدانم چرا کمیسیون به این دقت نمیکند، این اگر مالیات بر ارزش افزوده است، مالیات بر ارزش افزوده بر تولید و بر عرضه أخذ میشود، بلکه بر محصول نهایی. شغل که محصول نهایی ندارد، برای شغل که مالیات را جای دیگری میگیریم، تکلیفش هم در فصل خودش معلوم است، پس اینجا ما برای چه میخواهیم این چیزها را راجع به مشاغل بدانیم؟ من خواهش میکنم همکاران محترم دقت کنند، این ماده (19) هیچ موضوعی که برساند این به مالیات بر ارزش افزوده ربطی دارد را، نمیرساند. ما با توجه به سابقه ذهنی که از دستگاه وزارت اقتصاد و دارایی و بعضی از دستگاهها داریم که قانون را قانان اجرا میکنند و به آنها راجع به گوشت یا کلاه چیزی میگویند و میروند سر را برمیدارند میآورند، آثار این برای همه خواهد بود. مگر مالیات بر ارزش افزوده به شغل ربط دارد؟ این را دقت بفرمایید، همه را مشمول این قانون مالیاتها میکنند. مگر مردم قاطی این موضوع هستند؟ چرا این اینجا میآید. من از کمیسیون خیلی گلهمند هستم، اینطور موارد به همه ارزشهای شغلی لطمه وارد میکند، بعد مسائل مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده را وارد همه شئون زندگی ما میکنند. من در خرید یا فروش مقصرم، شغل من را میخواهند چکار کنند؟ شغل مؤدی را میخواهند چکار کنند؟ چند تا شغل دارد، جایش اینجا نیست، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای محمدرضا پورابراهیمی مخالف هستند، بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران عرض سلام و وقتبخیر و خداقوت دارم. همانطور که مستحضر هستید در ارتباط با موادی که اینجا دارد مطرح میشود قانونگذار اینجا آمده چارچوب مباحث را برای تعیین تکلیف اجرا مشخص کرده است. در بخشهای قبل بعضی از همکاران تذکر دادند که چرا ما در حوزه تصمیمگیری به وزیر و هیأت وزیران محول میکنیم و اصلاً این مغایر اصل (85) است. اینجا برعکس است، دقیقاً اینجا میگوید به چه شکل عمل کرد. مطلبی که همکار محترم در ارتباط با حذف مطرح کردند مصداقش در اینجا وجود خارجی ندارد. دلیلش هم این است که قاعدتاً بحث مشاغل به این مفهومی که مطرح و استنباط میکنند نیست. در اینجا صحبت سر این است که اگر یک فردی در چند جا در یک شغل در مکانهای متعدد دارد فعالیت میکند، مالیات ارزش افزودهاش میخواهد محاسبه شود، در هر حال مبنای ما محاسبات مربوط به مالیات ارزش افزوده است. نحوه محاسبه را در اینجا مطرح کرده است. آقای دکتر لاریجانی! البته در ابتدای عبارت گفته سازمان «میتواند»، تصور ما این است که این «میتواند» باید بشود «مکلف است»، یعنی سازمان باید این کار را انجام بدهد و من فکر میکنم این را هم دوستان ما و هم سازمان مالیاتی هم بپذیرند که عبارت «مکلف است» در اینجا میتواند منطقیتر باشد. آقای دکتر لاریجانی! ضمن اینکه اجزایی هم که در اینجا آمده توضیح داده...

علی اردشیرلاریجانی
آقای دکتر پورابراهیمی! اینجا مقصود از «شغل» همان واحد تولیدی و خدماتی است.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
دقیقاً آقای دکتر لاریجانی، منظورش این است اگر یک واحدی میخواهد ارزش افزوده بدهد، چند جا دارد کار میکند.

علی اردشیرلاریجانی
ایشان روی کلمه «شغل» ایراد داشت، مقصود آن واحد تولیدی و خدماتی است.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
دقیقاً آقای دکتر لاریجانی، منظور در اینجا این است هر کسی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده است اگر چند جا واحد دارد ما چگونه مالیاتش را محاسبه کنیم. اگر مکانهای متعددی دارد به چه شکل عمل کنیم. راهکار قانونی میدهد. اگر اینجا دوباره بگوییم که خود سازمان تهیه کند، دوستان احتمالاً میگویند اصل هشتادوپنجی است و ما داریم محول میکنیم. من فکر میکنم اینجا دقیق آمده اشاره کرده، قانونگذار آمده مطلب را بیان کرده، چارچوب کار را هم برای سازمان مالیات تعریف کرده، این به ما در حوزه مالیات ارزش افزوده کمک میکند که کسانی که واحد تولیدی دارند یا خدمات ارائه میکنند براساس ضابطهای که در قانون مشخص میشود سازمان مالیاتی با آنها رفتار کند و از این جهت هیچ اشکالی ندارد، خواهش میکنم به پیشنهاد حذف رأی ندهید.

علی اردشیرلاریجانی
آقای بحرینی! مقصودتان همان واحد تولیدی و خدماتی بوده، چون تلقی آقای محجوب این بود که شغل مربوط به فرد است، ما اینجا از فرد مالیات نمیگیریم، به واحد تولید خدماتی، یعنی کسی که چند واحد تولیدی و خدماتی دارد. آقای محجوب! مقصودشان از «شغل» مربوط به فرد نیست، واحد تولیدی و یا خدماتی است. موافق صحبت کند.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! ما نمیتوانیم مالیات بر تولید بگیریم، مالیات را بر مصرف باید بگیریم، باید از صحن به کمیسیون برگردد اصلاح گردد.

محمدحسین حسین زاده بحرینی
مراد فرد نیست، آن واحد صنفی و یا خدماتی است.

اکبر رنجبرزاده
آقای قاضیپور موافق صحبت میکنند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر لاریجانی! حضرت

علی اردشیرلاریجانی
دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 227 نفر، پیشنهاد جناب آقای محجوب را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. پیشنهادشان حذف ماده (19) است. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری هست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای کاتب میخواهند «میتواند» را «مکلف است» کنند. آقای کاتب بفرمایید.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر لاریجانی! من قبل از اینکه پیشنهادم را مطرح کنم، آقای ابطحی! اجازه بده من تذکرم را بدهم. آقای دکتر! من قبل از اینکه پیشنهاد را مطرح کنم یک تذکر دارم، تذکرم بند (5) ماده (149) آییننامه است. اگر حضرتعالی در بند (5) دقت کنید میگوید در هر مرحلهای که پیشنهاد اصلاح، بازگشت به لایحه، یا طرح، یا مصوبه کمیسیون اصلی به تصویب مجلس برسد پیشنهاد الحاقی مرتبط و غیرمغایر با مصوبه به تشخیص رئیس جلسه قابل طرح است و ادامه دارد.
آقای دکتر! اینجا یک ایراد اساسی در کل دارد، ایراد اساسیاش این است که ما در قوانین قبلیمان منع دو شغل داریم. اگر شما اینجا بگویید به گفته خود حضرتعالی منظور از شغل...

علی اردشیرلاریجانی
بخش خصوصی است، برای دولت بود که منع دو شغل داشتیم، این کارگاه تولیدی است.

غلامرضا کاتب
اگر اینجا شغل معنی پیدا میکند.

علی اردشیرلاریجانی
شغل تولیدی که ارزش افزوده تعلق بگیرد.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! اگر تولیدی هم باشد که ما اینجا دنبال این هستیم که مالیات بر مصرف بگیریم، از تولید نگیریم.

علی اردشیرلاریجانی
بنابراین مسأله منع دو شغل اینجا معنی ندارد.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
علیایحال این شفاف شود، خواهشم من در این تذکرم این است که این شفاف شود.
اما پیشنهادم را عرض میکنم، استدعای من این است پیشنهادی که آقای محجوب و آقای قاضیپور عزیزم دادند واقعاً مطالب درستی است. ببینید! پیشنهاد بنده اینجا «مکلف است» میباشد. آقای پورابراهیمی هم به خوبی اشاره کردند. آقای دکتر! نمیشود که دولت لایحه بیاورد، بعد بگوید «دولت میتواند»، معنی ندارد. ما در قانونگذاری وقتی بگوییم «دولت میتواند» یعنی هر کاری دلش خواست انجام میدهد، هر کاری دلش نخواست انجام نمیدهد. معنی و مفهوم دولت میتواند یعنی چه؟ در صورتی که ما داریم قانون وضع میکنیم، قانون که وضع کردیم باید دولت را مکلف کنیم. دولت را به چه مکلف کنیم؟ برای اشخاص حقیقی که بیش از یک نوع شغل در یک مکان یا مکانهای متعدد دارند در سامانه مؤدیان کارپوشه واحد ایجاد کنند. اگر ما اینجا دولت را مکلف نکنیم قانونگذاری یعنی کار عبثی داریم انجام میدهیم، چون اگر این را هم نمیگفتیم دولت میتوانست این کار را بکند.
در نتیجه اینجا با این متن موجب فساد در سیستم اداری میشود، عدم شفافیت و عدم جامعیت در قانونگذاری است. آقای دکتر! استدعا میکنم، حداقلش این است که ما اینجا «دولت مکلف است» را بیاوریم، «دولت میتواند» نمیشود و آن اصلاحاتی هم که مدنظر حضراتعالی است اینجا اصلاح شود.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد آقای کاتب این است که «میتواند» بشود «مکلف است».

غلامرضا کاتب
این دقیقاً موجب شفافیت در قانون میشود. استدعایم این است که کمک کنید این رأی بیاورد.

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای محمدحسین فرهنگی بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! اولاً آنچه که فرمودید ما عبارت تولیدی بیاوریم، این قطعاً صلاح نیست برای اینکه این مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف است. تولیدکنندگان را با آوردن این عبارات در این متون بیش از این گرفتار نکنید. اینکه گفتند مکلف کنیم، گاهی امکانپذیر نیست. یک وقتهایی مثلاً یک نفر در سه، چهار کار توزیعی، نه تولیدی، در چند شغل توزیعی، مثلاً در چند مغازه شراکت دارد و محصولی که از آنجا بیرون میآید امکان تجمیع سهام این فرد در دو، یا سه بنگاه فروش امکانپذیر نیست. لذا همین عبارتی که اینجا آمده عبارت دقیقی است. در یک جاهایی یک نفر سه، چهار مغازه دارد، مالک است، فروشنده است، همه هم برای خودش است، یکی در لباس است، یکی فرضاً در لوازم صوتی است و الی آخر. آنجا این کار مدیریتی است و اجازه مدیریتی است که شما به وزارت اقتصاد یا اداره امور مالیاتی اجازه میدهید این چند مورد را یک پرونده کند، چهار، پنج جا نباشد، امکان فرار مالیاتی برای او وجود نداشته باشد. اما وقتی که شما اینها را بگویید که مکلف است، فردا کسی در یک جایی (20) درصد سهام دارد، یک جایی (50) درصد، یک جایی (80) درصد، یک گره سردرگمی برای مجری که اداره مالیاتی باشد درست میکند. (رئیس ـ متشکریم) خواهشمندم تولید را هم نیاورید، تولید اینجا همه مالیاتهای بر ارزش افزوده را به سمت تولید متوجه میکند، در حالی که ما دنبال این هستیم که از تولید خارج کنیم، به سمت مصرف ببریم که در همه جای دنیا هم مالیات بر مصرف حساب میشود.

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای سیدهادی بهادری موافق هستند، بفرمایید.

سیدهادی بهادری
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت شهادت امام حسن مجتبی و تبریک ایام منتسب به روز دامپزشک. ببینید! ما در قانونگذاری هر زمانی شفافیت نداشته باشیم باعث مشکلاتی میشود و در اجرا گرفتاریهایی را ایجاد میکند. به نظر میآید که پیشنهاد آقای کاتب پیشنهاد درستی است، یعنی اگر ما دولت یا سازمان را مختار بگذاریم که اگر بخواهد بتواند و اگر نخواهد نتواند، عملاً مؤدیان را به یک بلاتکلیفی سوق میدهیم. اگر بخواهیم یک قانونگذاری دقیق و شفافی را انجام بدهیم پیشنهاد بنده هم این است که تکلیف کنیم. خیلی متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون. دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 228 نفر، پیشنهاد جناب آقای کاتب را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! ماده (19) را به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
کسی ابهام به ما نداده است؟ فقط آقای ابطحی برای رفع ابهام گفتهاند «به جای محل سکونت» بنویسیم «اقامت». مقصودشان همان است، ببینید! نوشتهاند برای مؤدیانی که مکان ثابت برای شغل خود ندارند محل سکونتشان را بنویسیم. محل اقامت و سکونت یکی است، فرقی نمیکند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! آقای امیریخامکانی هم واحد تولیدی و خدماتی را گفتهاند به جای شغل بگذاریم.

علی اردشیرلاریجانی

حسین امیری خامکانی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! همانطور که خدمتتان عرض کردم اتفاق میافتد که یک نفر در یک شهرستان، یک شرکت خدماتی درست میکند، مثلاً گازرسانی، برقرسانی و یا خدمات تأسیسات، همین فرد به یک شهرستان دیگری میرود یک شرکت درست میکند و همین خدمات را در یک شهرستان دیگری با یک اسم دیگری ارائه میدهد. یا مثلاً یک نفر میآید چند تا کامپیوتر در خانه میگذارد جوان خانواده را مشغول به کارهای نرمافزاری میکند، یا سختافزاری یا هر چه، همین آدم در یک خانه دیگر هم همین کارها را راهاندازی میکند. لذا این درست است، منتها به جای شغل گفته شود واحد مشمول مالیاتی، یا واحد خدماتی و تولیدی که رفع ابهام خواهد شد. پیشنهاد من این است که در هر سه بند «الف»، «ب» و «پ» به جای شغل گفته شود واحد تولیدی یا خدماتی و یا گفته شود واحد مشمول مالیات.

علی اردشیرلاریجانی
واحد مشمول مالیات بر ارزش افزوده. پیشنهادشان این است که آن شغل که به فرد مربوط است، دولت و کمیسیون ظاهراً با این کار موافق هستند، کار را اصلاح میکند.
حضار 224 نفر، پیشنهاد آقای امیریخامکانی این است که به جای شغل گفته شود واحد مشمول مالیات بر ارزش افزوده، نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. (قاضیزادههاشمی ـ آقای دکتر! هم در بند «الف» و هم در بند «ب» اصلاح میشود؟) بله، هر دو. (کاتب ـ واحد مشمول مالیات کافی است) بله، چون اول تعریف کردیم، همان مشمول مالیات بنویسیم کافی است، چون مالیات بر ارزش افزوده را اول گفتهایم. (شکری ـ واحد مشمول داریم، معاف هم داریم) معاف بودن خارج است، مشمول میشود. پیشنهاد خودشان این است، ما که نمیتوانیم بگوییم، گفتهاند به جای واحد تولیدی و خدماتی بگوییم واحد مشمول مالیات. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. دیگر پیشنهادی نداریم؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! ماده (19) را به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
اصل ماده (19) را به رأی میگذاریم. حضار 225 نفر، نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (20) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 20 ـ در مورد اشخاص حقوقی که منحل میشوند تا زمان ختم تصفیه، شخص حقوقی مزبور کماکان مؤدی محسوب میشود و مدیر یا مدیران تصفیه مکلف به انجام تکالیف مقرر در این قانون میباشند.
آقای سلیمی! پیشنهاد حذفتان را مطرح میفرمایید؟

علیرضا سلیمی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان! من خواهش میکنم این ماده (20) را دقت کنید. در مورد اشخاص حقوقی اگر این شخصیت حقوقی منحل شود، عبارت، عبارت عجیبی است. میگوید بعد از انحلال، بالاخره بعد از انحلال این شخصیت حقوقی، حالا شرکت یا هر چیز دیگر، تا زمان تصفیه یک فرجه و فرصتی است. آقای دکتر! اینجا میگوید این شخصیت حقوقی بعد از انحلال هم هنوز مؤدی است، یعنی سازمان میتواند سراغ او برود. اگر سازمان از او طلبکار است، یا این بدهکار است، بحث جداگانه است، اینجا بحث طلبکاری و بدهکاری مطرح نیست. اینکه این آقا و شخصیت حقوقی هنوز مؤدی باشد ابهام دارد. من خواهش میکنم آقایان این را توضیح بدهد. به هر کیفیت سازمان هم در این گونه موارد اتفاقاً خیلی سختگیری هم میکند. ببینید! میگوید در مورد اشخاص حقوقی که منحل میشوند تا زمان ختم تصفیه این شخص هنوز مؤدی است.

علی اردشیرلاریجانی
یعنی مؤدی باید دینش را بپردازد.

علیرضا سلیمی
ما که اصول نمیخوانیم که «مشتق فی ما انقضی عنه المبدأ»، اینجا داریم قانون مینویسیم، قانون هم باید شفاف و روشن باشد.

علی اردشیرلاریجانی
میدانم، معنیاش این است که دینش را باید بپردازد، شما میفرمایید نپردازد؟

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! بحث دین نیست. میگوید ایشان مؤدی است، نگفته در مورد بدهیهایش، به صورت کلی میگوید.

علی اردشیرلاریجانی
مقصودشان همان دین است، اینطور است؟ وقتی واحد منحل شد دیگر کار نمیکند.

علیرضا سلیمی
اگر در مورد بدهیها بود آقایان روشن و شفاف ننوشتهاند.

علی اردشیرلاریجانی
بله، یعنی مقصود این است که باید بدهی مالیاتیاش را بپردازد، مقصودشان این است. منصرفید یا ادامه میدهید؟ (سلیمی ـ منصرفیم) مقصودشان همان بدهی مالیاتی است. اگر پیشنهاد دیگری هست بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! پیشنهادی نداریم.

حسینعلی حاجی

علی اردشیرلاریجانی
اگر در همین ماده است بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای حاجی در کلیات ماده (20) تذکر دارند، بفرمایید.

محمدمهدی مفتح

علی اردشیرلاریجانی
آقای مفتح پیشنهاد حذف دارند. شما پیشنهاد حذف را دادید، پس مخالف صحبت کند. پس نگرفتند، منصرف شدند. آقای پورابراهیمی مخالف حذف هستند، بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
بسم الله الرحمن الرحیم
من خواهش میکنم همکاران عنایت کنند. با توجه به اینکه در اینجا مشخص کردند.

اکبر رنجبرزاده
آقای رئیس! نوبت آقای پورابراهیمی نبود، آقای علیاکبر کریمی بفرمایید.

علی اکبر کریمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
از برادر عزیزمان جناب آقای پورابراهیمی هم عذرخواهی میکنم. خدمتتان عرض کنم، عزیزان عنایت کنید! این ماده (20) ناظر بر شخصیتهای حقوقی است که به هر علتی منحل میشوند. ما مؤدیان اینگونهای قطعاً خواهیم داشت. این ماده دارد اینها را تعیین تکلیف میکند. حذف این ماده به معنای بلاتکلیف ماندن شخصیتهای حقوقی است که به هر علتی منحل میشوند. در طی فرآیند انحلال تا زمانی که پرونده آن شرکت یا شخصیت حقوقی بسته شود و توسط هیأت تصفیه تعیین تکلیف و نهایی شود و ختم تصفیه اعلام شود ممکن است چند سال طول بکشد. در این دوره تکلیف مالیات بر ارزش افزوده این شرکت، اموالی که در آنجا فروخته میشود، اتفاقاتی که میافتد و معاملاتی که انجام میشود چه خواهد بود؟ این ماده ناظر بر این ضرورت است و حذف آن قطعاً میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. عزیزان! من استدعا دارم به حذف این ماده رأی ندهید و اجازه بدهید که همین متنی که در لایحه پیشبینی شده بماند. ممنون.

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای حسینعلی حاجی موافق هستند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای لاریجانی! ابتدائاً اخطاری که آن موقع فرصت نشد را عرض میکنم، بعد موافقت صحبت میکنم. اخطارم اصل (40) است، یعنی ما در اینجا داریم یک تکلیفی را برای یک فرد حقوقی تعیین میکنیم که نمیتواند تحمل کند یا دورهای که فاصله میافتد، آقای رئیس ببینید! یک زمانی یک کارخانهای ورشکست میشود، عملاً بسته میشود، یا یک فروشندهای به هر دلیلی دیگر فعالیت ندارد، نگفته از زمان فعالیت. گفته تا زمانی که ختم تصفیه انجام نشده است. شما میدانید امروزه یک تصفیه گرفتن ممکن است چندین سال در محاکم به درازا بکشد تا آن هیأت تصفیه بیاید و تعیین تکلیف کند. بنابراین میگوید تا آن موقع این مؤدی شناخته میشود. مؤدی یعنی چه؟ یعنی بایستی مالیات بپردازد. اگر گفته بود تا زمانی که فعالیت دارد، بله مالیات هم بایستی بپردازد. اما زمانی که فعالیتش قطع شد تکلیف دارد که برود آن بدهیهای قبلیاش را تعیین تکلیف کند، اما وقتی که فروش و فعالیت ندارد و خدمات ارائه نمیدهد و تولید انجام نمیدهد، آقای رئیس! به چه صورت مؤدی شناخته میشود؟

علی اردشیرلاریجانی

حسینعلی حاجی

علی اردشیرلاریجانی
اخطار اگر فقط بدهی مالیاتی باشد، (حاجیدلیگانی ـ اینکه نیامده) میخواهیم اصلاحش کنیم.

حسینعلی حاجی

علی اردشیرلاریجانی

حسینعلی حاجی
حالا اگر خواستید من در موافقت هم صحبت کنم.

علی اردشیرلاریجانی
ببینید آقای بحرینی و آقای حضرتی! اینجا اگر مقصودتان این است که تا زمان ختم تصفیه درخصوص بدهی مالیاتی مسئولند و باید بپردازند، بنویسید، اگر چیز دیگری مقصودتان بوده، چون وقتی عام مینویسید، ضمن اینکه منحل شده همچنان باید از او مالیات بگیرید، اصلاً مالیات معنی ندارد، چون مالیات بر ارزش افزوده است و کار نمیکند.

سیدحسن حسینی شاهرودی
آقای دکتر! از زمان انحلال تا زمان تصفیه ممکن است یک ماه طول بکشد، ممکن است ده سال طول بکشید. اموال، موجودی، نقدینگی باید تعیین تکلیف شود.

علی اردشیرلاریجانی

سیدحسن حسینی شاهرودی
نه، مدیر تصفیه موظف است این شرکت را تصفیه کند، اموالش چه میشود، اموال مازادش چه میشود؟

علی اردشیرلاریجانی
یعنی مقصودشان این است ممکن است تا موقعی که تصفیه میشود از انبارشان هم یک جنسهایی بفروشند، شاملش میشود، بله، این میتواند اشکال را رفع کند، درست است. با این توضیحی که دادند کارخانه کار نمیکند، ولی در انبارش جنس دارد و میفروشد.

حسینعلی حاجی
ببینید آقای رئیس! حالا در موافقت که صحبت کنیم، متن را که قرائت کنید میگوید در مورد اشخاص حقوقی که منحل میشود. منحل میشود یعنی دیگر فعالیتی ندارد، این صراحت دارد، تا زمان ختم تصفیه. شما هر واحدی را بپرسید میبینید سالها طول میکشد تا تصفیه حساب شود. بله، اگر به کمیسیون برگردد و گفته شود اگر کالایی را فروخت یا خدماتی را ارائه داد که با انحلال مغایرت هم دارد، آن موقع بپردازد. لذا پیشنهاد حذفش را داریم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 225 نفر، پیشنهاد حذف ماده (20) را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! آقای دکتر فرهنگی درخواست رفع ابهام دارند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای فرهنگی! اینها یک توضیحی دادند، من آن مسأله بدهی مالیاتی را عرض کردم، اینها گفتند چون حکم به انحلال داده میشود و فاصله میافتد ممکن است از انبارشان بفروشند و باز هم ارزش افزوده بدهند. توضیح میدهید؟ بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
آقای رئیس! در فلسفه میگوید ادل دلیل بر وقوع یک شئ وجود آن است. همین ابهامی که همین الان در جلسه شما مشاهده میکنید این بهترین دلیل بر این است که ابهام وجود دارد. هر کدام از آقایان یک برداشت دارند، دوستان در کمیسیون یک برداشت دارند، نمایندگان یک برداشت دیگری دارند. ببینید! معنی انحلال روشن است، وظیفه مدیر تصفیه هم اصلاً پرداخت همین بدهیها است، از جمله بدهیهای مالیاتی، از جمله وظایفش همین است. جنسی هم که فروخته میشود باز بدهی مالیاتی میشود. لذا اینکه ما این را مبنا قرار بدهیم برای اینکه چنین جملهای را اینجا تصویب کنیم، فردا به قول دوستانی که فرمودند براساس همین جملات یک علیالحسابی را وارد میکنند، این بیچارههایی که منحل و تعطیل شدند و مشکلاتی دارند، اینها را مرتب تحت فشار قرار میدهند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای فرهنگی! در مورد مالیات بر ارزش افزوده نمیتوانند علیالحساب بزنند. در مالیات بر ارزش افزوده باید جنس فروخته شود و از او بگیرند. (فرهنگی ـ بدهیهای قبل از انحلال) در بدهیها که فرمایش شما درست است، ولی یک نکتهای را فرمودند که وقتی حکم به انحلال داده میشود ممکن است انبارهایشان پر باشد، انبارهایشان را میفروشند، دیگر کارخانه کار نمیکند.

محمدحسین فرهنگی
چند تای آنها اینطور است؟ یک دوره؟ غالب است یا استثنا است؟

علی اردشیرلاریجانی
بنابراین الان پیشنهاد دیگری نداریم. فقط یک نکته است، در مورد اشخاص حقوقی که منحل میشوند، مقصودتان حکم به انحلال است؟ پس این منحل میشود را بنویسید حکم به انحلال داده میشود، چون خودش طول میکشد.
حضار 224 نفر، اصل ماده (20) را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. (قاضیزادههاشمی ـ آقای دکتر! با این اصلاح عبارتی که حضرتعالی فرمودید؟) بله، حکم به انحلال داده شده است. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (21) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 21 ـ در انتقال یک واحد صنفی، شخص دارنده واحد صنفی تا اتمام انتقال، مسئولیت اجرای مقررات و تمامی تکالیف دورههای مالیاتی مربوط از جمله صدور صورتحساب، ثبت معاملات در سامانه مؤدیان و سایر تکالیف قانونی را بر عهده دارد. خریدار مسئولیتی در قبال تکالیف واحد صنفی قبل از اتمام انتقال ندارد، مگر این که به موجب سند رسمی این مسئولیت را پذیرفته ¬باشد.
تبصره ـ انتقال¬دهنده باید حداکثر ظرف مدت ده روز سازمان را نسبت به زمان اتمام فعالیت خود مطلع سازد. در صورت عدم اطلاع و شروع فعالیت توسط مؤدی جدید، در پرداخت مالیات و جریمهها با وی مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
آقای مفتح! پیشنهاد حذفتان را مطرح میکنید؟ بفرمایید.

محمدمهدی مفتح
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم عنایت بفرمایید! این واقعاً در اجرا ممکن است مشکل ایجاد کند. اصل مفهوم و معنا قابل توجه است، اما اینکه شخصی که واحدش را انتقال داده، چون بین زمانی که انتقال داده میشود، در اصطلاح عامه مردم قولنامه میشود، تا زمانی که انتقال به صورت رسمی انجام میشود، اگر در بین دو موضوع فاصله زمانی وجود داشته باشد، یعنی زمانی قولنامه میشود و تا زمانی که اسناد رسمی منتقل شود مدت زمانی فاصله میافتد، گفتهاند که مسئولیت این فاصله بر عهده مالک قبلی و فروشنده است که باید این اقدامات را انجام بدهد. ممکن است که این فروشنده و مالک قبلی دیگر امکاناتی در اختیار نداشته باشد، آن رایانه و امکاناتی که باید در آن مؤسسه باشد تا بتواند این اظهارنامه و دیگر اسناد را امضا کند و این کار را انجام بدهد در اختیار او قرار نگیرد. طبیعتاً وقتی ما قانون را مینویسیم، چون باید شامل تمام موارد بشود و ابهام در آن نباشد و قابلیت اجرا داشته باشد، باید زمانی که این انتقال رسمی اتفاق میافتد مسئولیت از دوش این فرد برداشته شود و به دوش فرد دیگر گذاشته شود، اگر ما این را میخواهیم بگوییم طبیعتاً باید به آن گونه انشا شود. اگر میخواهید اختیار و مسئولیت را کماکان در اختیار مالک قبلی قرار بدهید، با این اشکالی که پیش میآید ممکن است توان انجام و ابزار این کار را مالک قبلی نداشته باشد و در عمل مواجه با اشکال شود.
فکر میکنم اگر این ماده حذف شود چون مواد دیگر قانون خیلی روشن، شفاف و صریح در مورد مالک آن فعالیت اقتصادی حکم کرده، دیگر نیازی به گفتن مجدد نیست و هر زمان هر فردی مالک آن فعالیت باشد طبیعتاً پاسخگوی مالیاتهای مختلف منجمله مالیات بر ارزش افزوده باید باشد. به نظر میآید این ماده میتواند ابهام ایجاد کند و حذف آن هیچ مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای جبار کوچکینژاد مخالف هستند. آقای علی گلمرادی نفر دوم هستند، بفرمایید.

علی گلمرادی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و احترام خدمت ملت بزرگ ایران و خداقوت خدمت همکاران عزیز. لازم میدانم هفته نیروی انتظامی را هم صمیمانه خدمت این عزیزان عرض تبریک داشته باشم.
ببینید عزیزان! من در رابطه با بررسی لایحه ارزش افزوده دو تا نکته را که مرتبط با همین ماده است خدمت شما عرض کنم. دوستان ما در کمیسیون زحمت کشیدند علاوه بر اینکه دولت هم بررسی و کار خوبی را انجام داده، موادی را مرتبط به هم ارائه کردهاند، دوستان باید توجه داشته باشند، هر گونه تغییر و تحولی در موادی که به عنوان پیشنهاد مد نظر دوستان است، مواد دیگر را تحت تأثیر و تحت شعاع قرار میدهد. در این مادهای که مد نظر است با شفافیت کامل و به درستی موضوعی را مطرح کرده تا انتقالدهنده واحد صنفی با جدیت تمام در نهایی کردن موضوع و واحد صنفی اقدام کند. این ماده قانونی در تسریع اختلافی که در بین انتقالدهنده و دریافتکننده شکل میگیرد کمک میکند.
بنابراین من از همه دوستان استدعا دارم با توجه به اینکه بتوانیم در موعد مقرر این قانون را مصوب کنیم، از پیشنهادهای بیهوده و اتفاقاً اثرگذار به صورت منفی بر کل لایحه خودداری کنند. در این مادهای که دوستان تأکید هم دارند چیز خاصی مشهود نیست، اصرار بر این دارد که در انتقال واحد صنفی در حقیقت کسی که انتقال نهایی را انجام نداده مسئول است، این درست است. بیان درستی و اظهارنظر درستی است، خواهش میکنم دوستان به پیشنهادی که از جانب دوست عزیزمان مطرح است رأی مخالف بدهند، تشکر میکنم.

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای مهرداد لاهوتی بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم عنایت بفرمایند، ببینید! تصور من این است مسیری که ما داریم میرویم اسم این قانون مالیات بر ارزش افزوده نیست. دوستان عنایت بفرمایند! در همه جای دنیا مالیات بر ارزش افزوده را از «مصرفکننده نهایی» دریافت میکنند. ببینید دوستان! باز هم خواهش میکنم، عاجزانه از شما التماس میکنم عنایت بفرمایید، مالیات بر ارزش افزوده را منِ مصرفکننده باید پرداخت کنم. کسی که مغازه دارد، کسی که تولیدکننده است، او مالیات بر درآمد خودش را دارد پرداخت میکند. مالیات بر ارزش افزوده را مصرفکننده، این که ما داریم مسیر آن را میرویم، این مالیات بر فروش است، مالیات بر ارزش افزوده نیست. به خدا ما داریم در حق مردم، فروشنده و تولیدکننده ظلم میکنیم. کسی دارد مالیات خودش را پرداخت میکند، مصرفکننده در حلقه آخر میخواهد برود مالیات خودش را پرداخت کند، منِ مصرفکننده کالایی را داریم دریافت میکنیم، مالیات بر ارزش افزوده را هم دارم پرداخت میکنم.
دوستان! برادر خوب ما جناب آقای خستهبند تذکر دادند. دوستان! الان با این قانون شما در این شرایط سخت اقتصادی که در جامعه وجود دارد از یک کالا دارید چندین بار مالیات دریافت میکنید. این را چه کسی دارد پرداخت میکند؟ شک نکنید قیمت کالا در این شرایط سخت اقتصادی افزایش پیدا میکند، به اضافه ابهاماتی که پیشنهاددهنده محترم جناب آقای مفتح مطرح کردند وجود دارد، من خواهش میکنم به پیشنهاد حذف ایشان رأی مثبت بدهید.

مسعود پزشکیان
متشکرم. دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 224 نفر، نمایندگان محترم نظر خودشان را راجع به پیشنهاد برادرمان آقای مفتح اعلام بفرمایید. نمایندگان محترم لطفاً در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ماده (21) و تبصره آن را به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
اصل ماده (21) و تبصره آن را به رأی میگذاریم. حضار 224 نفر، نمایندگان محترم نظر خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده بعدی را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 22 ـ مؤدی نسبت به مالیات و عوارض مأخوذه ضامن است. مالیات و عوارض جزء درآمد و اموال وی محسوب نمیگردد. سازمان برای وصول مالیات و عوارض متعلق نسبت به سایر طلبکاران به استثنای صاحبان حقوق نسبت به مال مورد وثیقه، و مطالبات کارگران و کارمندان و جریمههای ناشی از خدمت، حق تقدم خواهد داشت.
پیشنهاد حذف را آقایان سلیمی، مفتح و ملکی دادهاند. آقای سلیمی بفرمایید.

علیرضا سلیمی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس و نمایندگان محترم ببینید! اینجا اگر مؤدی بدهی داشته باشد، ما گفتیم چهار طلبکار در اولویت هستند، اول اگر صاحبان حق مال مورد وثیقه داشته باشند، دوم مطالبات کارگران، سوم کارمندان ناشی از خدمت، چهارم میگوید سازمان برای أخذ مطالباتش در اولویت است.
ببینید! اگر کسی بدهی و تعدادی طلبکار داشته باشد از نظر شرعی همه طلبکارها در عرض هم هستند. ما اینجا آوردیم بعضی از طلبکارها را در طول قرار دادهایم. چهار تا از طلبکارها را مقدم بر سایر طلبکارها کردهایم. هیچ وجه شرعی ندارد و قابل دفاع نیست. من خواهش میکنم در نوشتن عبارات دقت شود. قطعاً این با اصل (4) قانون اساسی مغایرت دارد. به نحوی بنویسیم که لااقل خلاف شرع نباشد. اگر یکی از ما (10) تا بدهکار داشته باشیم کدام مقدم است؟ اولاً اینجا سازمان را بر سایر طلبکارها مقدم کرده است. تقدم سازمان بر سایر طلبکارها نه منطق و نه وجه شرعی دارد، یعنی نه عقلانی است، نه عرفی و نه شرعی است. آقای رئیس! من خواهش میکنم دستور بدهید اینها را درست توضیح بدهند که این اشکالات پیش نیاید.
یک نکتهای را هم خواستم عرض کنم که جنابعالی تذکر بدهید. ببینید! قیمت لوازمالتحریر در آستانه سال سه برابر شده است، آقای رئیس! مراجعات ما زیاد است. بالاخره حضرتعالی به وزیر محترم صنعت و تجارت و وزیر محترم آموزش و پرورش دستور بدهید به داد بچههای دانشآموزشی که توان تهیه لوازمالتحریر را ندارند برسند.

مسعود پزشکیان
آقای سلیمی! شما مورد خودتان را مطرح کنید، بحث تذکر را نفرمایید. مخالف صحبت کند.

اکبر رنجبرزاده
آقای یحیی کمالیپور مخالف هستند، بفرمایید.

یحیی کمالی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همه همکاران عزیز و ارزشمند عرض خستهنباشید دارم. همکار بزرگوار و ارزشمندمان این ماده را مغایر با اصل چهارم قانون اساسی دانستند، در حالی که در هیچکدام از مواردی که در این ماده ذکر شده خلاف بیّنی با قانون اساسی مشاهده نمیشود. از طرفی تقدم سازمان بر سایر طلبکاران هم که اعلام کردند چنین امری منطقی به حساب نمیآید، اینجا قانونی که ما داریم تصویب میکنیم در راستای اهداف تعیینشده مبتنی بر همین قانون است و این تسری بر سایر موارد نخواهد داشت که ما در اینجا بیاییم بحث سازمان و سایر اشخاص را مطرح کنیم. به نظر من میآید که این ماده مشکل خاصی نداشته باشد و دوستان به حذف این نظر ندهند. متشکرم.

اکبر رنجبرزاده
تشکر، جناب آقای محمدمهدی مفتح بفرمایید.

محمدمهدی مفتح
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
من خواهش میکنم دوستان عنایت بفرمایید! ببینید، گفته مؤدی نسبت به مالیات مأخوذه ضامن است، نه مالیات متعلقه. ما یک مالیات متعلقه داریم، یعنی فردی فعالیت سودآور تجاری میکند، باید درصدی مالیات پرداخت کند، به او مالیات تعلق میگیرد. اما در مالیات ارزش افزوده فرد فعال اقتصادی امین است، این مالیات را به امانت از خریدار گرفته که بعداً در مورد خودش پرداخت کند. بنابراین مالیات مأخوذه است، متعلقه نیست. وقتی که این پول را امانت گرفته که پرداخت کند، طبیعتاً جزء داراییاش حساب نمیشود که افرادی بیایند و بگوییم اگر مثلاً فرد فوت کرد یا به هر ترتیبی که پیش آمد منحل شد و یا به هر ترتیب دیگری، بیاییم و نسبت طلبکاران را با هم اولویتبندی کنیم. بگوییم اول این فرد، دوم چه کسی و به همین ترتیب. اصلاً با این ترتیب نیست. شرکت یا فرد و مؤسسهای که مالیات در زنجیره مالیات ارزش افزوده قرار میگیرد، مالیات را از خریدار خدمت یا کالا امانتی میگیرد که به سازمان امور مالیاتی و دولت برگرداند.
بنابراین مالیات مأخوذه است و در مالیات مأخوذه طلبکار اصلی که سازمان مالیاتی و دولت است مقدم است، نیازی به گفتن ندارد. خود به خود وقتی این حذف شود بنا بر همین منطقی که وجود دارد این پول را گرفته و باید به مالک اصلیاش بدهد که سازمان مالیاتی و دولت است. آوردن این با این ترتیبی که آمده به استثنای صاحبان حقوق نسبت به مال مورد وثیقه، مطالبات کارگران و کارمندان ناشی از خدمت، اینها حق تقدم دارند. این باید حقوق کارگر و کارمند را پرداخت کند، از درآمد خودش باید پرداخت کند، نه از پولی که امانت به او داده شده، از خریدار خدمت یا کالا گرفته که به دولت برگرداند. بنابراین به نظر من حذف این بهتر است، ابهام ایجاد نمیکند و روال خیلی روال منطقی و عادی است، کار میتواند پیش برود.

اکبر رنجبرزاده

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
آقای ابطحی! اگر اخطارتان در موضوع ماده (22) است بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
با تبریک روز دامپزشکی به همه دامپزشکان عزیز. آقای رئیس! همانطور که عرض کردم اصل (4) قانون اساسی به عنوان اصل بنیادین هر گونه مصوبه، مقررات، قانونی که خلاف احکام شرعی باشد را باطل اعلام میکند و موکول کردن آن به شورای نگهبان هم وجهی ندارد، چون ما این را میدانیم.
خواهران و برادران! حقوق همسر حقوق ممتاز است، مهریه زن جزء حقوق ممتازه است، اگر قرار است که کسی مقدم باشد بر تأدیه بدهی، تأدیه حقوق همسران است. این در فقه هست، در حقوق هست، در قانون مدنی هست. بنابراین این قیدی که اینجا آورده، کارگران را آورده، کارمندان را آورده، سازمان را هم آورده، آن قید حقوق همسران را نیاورده، این خلاف مسلم شرع است و آقای رئیس! من معتقدم رأیگیری کنید، اگر رأی دادند.

مسعود پزشکیان
آقای ابطحی! شما دارید مخالفت میکنید، شرع را دیگر انشاءالله اینها تشخیص میدهند. خلاف قانون شرع نیست. حالا شما میگویید ذکر کنند. کمیسیون نظرش را بفرمایند.

سیدحسن حسینی شاهرودی
بسم الله الرحمن الرحیم
عصر همه همکاران بخیر و خداقوت. این ماده (22) یک توضیحی دارد که شبهه ایجاد شده است. ببینید! در سطر دوم که میگوید سازمان برای وصول مالیات و جرایم متعلق نسبت به سایر طلبکاران حق تقدم را خواهد داشت، در ادامهاش گفته به استثنای صاحبان حقوق نسبت به مال مورد وثیقه و مطالبات کارگران و کارمندان ناشی از خدمت. یعنی اینها هم استثنا هستند. برادر عزیزمان جناب آقای ابطحی که فرمودند مشمول کارگران نمیشود اینها هم استثنا هستند، کارمندان هم استثنا هستند و همه اینها را کنار میگذاریم، اینها جزء استثناها هستند، بعد میآییم سازمان مالیاتی را میگوییم مقدم است.

سیدمحمدجواد ابطحی
من میگویم زنان را هم باید ذکر کنیم.

سیدحسن حسینی شاهرودی
حالا آن چیز دیگری است باید این را اضافه میکردید. از این جهت ما مخالف هستیم.

مسعود پزشکیان
متشکرم. حضار 221 نفر، نمایندگان محترم نظر خودتان را راجع به پیشنهاد برادرمان آقای سلیمی اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. نمایندگان محترم در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
پیشنهاد بعدی را آقای پاپیزاده دارند، بفرمایید.

عباس پاپی زاده پالنگان
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خداقوت عرض میکنم. همکاران عزیز توجه بفرمایید! همانطور که دوستان در بحث قبلی فرمودند دقیقاً این ماده خلاف قانون اساسی است. در ماده (22) دولت یا همان سازمان امور مالیاتی یک حقوق ویژه و حق تقدم خاصی را برای خودش قائل شده که در واقع این عین تبعیض و خلاف قانون اساسی است که حالا دوستان تذکر دادند و مورد قبول واقع نشد.
علاوه بر اصل (44)، در بند (3) ماده (9) قانون اساسی بر رفع تبعیضات ناروا تأکید شده است. اصل (19) قانون اساسی بیان میدارد مردم ایران از هر قوم و قبیلهای که باشند در مقابل قانون یکسان هستند. اصل (20) قانون اساسی هم بیان میدارد همه افراد ملت اعم از زن و مرد در حمایت یکسان قانون قرار دارند.
بنابراین براساس مواد قانون اساسی که خواندم همه افراد ایرانی و دولت در مراجع قانونی از حقوق یکسانی برخوردار هستند، از جمله برای دریافت طلبشان از بدهکار هیچکدام نسبت به دیگری تقدم ندارند.
من یک مثالی میزنم، فرض کنید یک کشاورز محصول یک سال زحمت خودش را به کسی یا میدانبار میفروشد و از قضا آن میدانبار یا خریدار محصول کشاورز به سازمان امور مالیاتی بدهکار است. این به این معنا است که کشاورز نمیتواند در لحظهای که محصولش را میفروشد پول محصولش را دریافت کند، چرا؟ چون خریدار محصول کشاورزان به سازمان امور مالیاتی بدهکار است و پول کشاورز باید به جای آن بدهی به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود و این یک ظلم است.
بنابراین دولت الان به دنبال تحمیل روشهای تعبیضآمیز برای دریافت مطالبات خودش است، در حالی که دولت الان خودش بزرگترین بدهکار کشور است و حاضر نیست بدهکاری خودش را پرداخت کند.
به عنوان مثال بدهی دولت به سازمان تأمیناجتماعی بالای (200) هزار میلیارد تومان است و این بدهی باعث ورشکستگی سازمان تأمیناجتماعی خواهد شد و آینده بازنشستگان ما را در خطر خواهند انداخت. یا در بحث بدهکاری دولت به بانکها که در واقع دولت بزرگترین بدهکار بانکی کشور است و در آینده ما میدانیم دولت به دلیل عدم پرداخت بدهی خودش به بانکها باعث ورشکستگی سیستم بانکی کشور خواهد شد و همان مشکلاتی که ما در مؤسسات مالی داشتیم به صورت چند برابر اتفاق خواهد افتاد.
چطور ممکن است دولت در پرداخت بدهی خودش تعلل کند، ولی در دریافت مطالبات بیاید و یک قانون تبعیضآمیز را وضع کند و خودش را در اولویت دیگران قرار بدهد.
بنابراین از همکاران عزیز میخواهم که برای جلوگیری از تبعیض بین دولت و مردم به حذف این عبارتی که اشاره شد رأی بدهید. (نایبرئیس ـ متشکرم) اجازه بدهید من عبارت را بخوانم. چون کل ماده حذف نشد، همکاران عزیز! ما عبارت انتهایی را مشخص کردیم که اگر این حذف شود قطعاً آن تبعیض برداشته میشود. عبارت «سازمان برای وصول مالیات و جرایم متعلق نسبت به سایر طلبکاران به استثنا صاحبان حقوق نسبت به مال مورد وثیقه و مطالبات کارگران و کارمندان ناشی از خدمت حق تقدم خواهند داشت» را رأی بدهید که انشاءالله ما بتوانیم این را حذف کنیم.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون. اگر مخالف صحبت نکند اجازه بدهید رد شویم. دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 221 نفر، نمایندگان محترم نظر خودتان را اعلام بفرمایید. نمایندگان محترم در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
پیشنهاد بعدی را آقای حاجی دارند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز ببینید! ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند که همگی هر چه لازم است برای سازمان مالیاتی تصویب کنیم. همکاران! یک مقدار هم جانب احتیاط را رعایت کنید. ببینید! اینجا چند گروه را مستثنی کرده است. یکی گفته صاحبان وثیقه، یعنی بانکها که میآیند سود مرکب و سودهای آنچنانی و دیرکرد میگیرند مالشان بایستی به آنها داده شود، این یک بحث است که صاحب وثیقه هستند. مزد کارگران و کارمندان را به درستی گفته است. اما همکاران! چند تا حق را اینجا نیاورده، یکی از آن حقوق که از جمله برادر عزیز و بزرگوارمان آقای ابطحی اشاره کردند و همچنین حاجآقای سلیمی بحث مهریه است و همچنین نفقه. این دو نکته هم بایستی میآمد. یعنی اینکه به هر صورت افراد نسبت به پرداخت نفقه به افراد تحت تکفلشان مسئولیت دارند و همچنین نسبت به مهریهای که در قباله ازدواجشان آمده است. بنابراین پیشنهادی که ما داریم این است که جزء سایر حقوقی که گفته شده مستثنی شود، قبل از کارگران عبارت مهریه و نفقهای بیاید که در این پیشنهاد چاپشده در بند (186) آمده، مهریه و نفقه هم اضافه شود که این مشکل حل شود.

مسعود پزشکیان
اگر مخالف صحبت نکند موافق هم صحبت نکند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر اجازه بدهید، دولت! به مهریه و نفقه مالیات بر ارزش افزوده تعلق میگیرد؟

اکبر رنجبرزاده

مسعود پزشکیان

غلامرضا کاتب
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر پزشکیان عذرخواهی میکنم! اخطار من اصل (4) قانون اساسی است، همکاران خوب من هم در رابطه با این بخش اخطار دادند، اما من برای قسمت انتهایی میخواهم آن را عرض کنم. آقای دکتر ببینید! دولت از یک مؤدی مالیاتی طلب دارد، یک شخص مغازهدار یا یک مواد اولیهفروش هم طلب دارد. ما در اینجا گفتیم دولت در اینجا مقدم بر مردم است. واقعاً حقالناس اینجا بر حق دولت مقدم است؟ یعنی یک حقالناسی که اینجا طلب دارد ما چگونه باید این را تفویض کنیم؟ آقای دکتر! استدعای من این است که این را لحاظ کنید، این حقالناس است و اجازه بدهید که حداقل این اخطار به رأی گذاشته شود.

مسعود پزشکیان
وارد نیست، به خاطر اینکه این یک نوع اولویتبندی است و اصلاً بحث شرع را هم بعید میدانم، حالا آن را اساتید حوزه نظر میدهند. اگر مخالف صحبت نکند موافق هم صحبت نکند.

اکبر رنجبرزاده
آقای کواکبیان اصرار دارند صحبت کنند، آقای پورابراهیمی هم تذکر دارند.

مسعود پزشکیان

مصطفی کواکبیان
تذکر متفرقه
آقای پزشکیان عزیز! من ماده (141) را تذکر داشتم، از صبح تا حالا هم گفتم، آقای رنجبرزاده ارادت ویژهای به ما دارد، هر وقت اسم ما میآید میگوید صحبت نمیکنند. ببینید! طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات در دستور کار بود، دوستان به کمیسیون شوراها بردند. (نایبرئیس ـ آقای کواکبیان) اجازه بدهید، (30) ثانیه بیشتر نیست، چون خلاف کار میکنید.

مسعود پزشکیان
نه، شما راجع به مخالفت صحبت کنید، تذکر را اگر زود تمام شود وقت میدهیم.

مسعود پزشکیان
پس در آخر جلسه اجازه بدهید.

مسعود پزشکیان
انشاءالله، حالا فعلاً راجع به مخالفت صحبت کنید.

مصطفی کواکبیان
مخالف
من در مورد این موضوع، ببینید دوستان! از نظر شرعی و فقهی عزیزان در مجلس تشریف دارند، دولت امانتی گرفته و باید این امانت را به صاحبش برگرداند. چه ربطی به مهریه، نفقه و این حرفها دارد که عزیزان این موضوع را دخالت میدهند؟ میگوید استرداد کند، آن امانتی که گرفته به صاحبش برگرداند. خیلی روشن و واضح است و هیچ ربطی به بحث نفقه و مهریه ندارد، همینطوری اختلافات خانوادگی هم زیاد است، با این پیشنهادات باز بیشترش نکنید. خیلی ممنون.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، موافق صحبت کند.

اکبر رنجبرزاده
سرکار خانم سیدهفاطمه ذوالقدر موافق هستند، بفرمایید.

سیده فاطمه ذوالقدر
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام خدمت همکاران گرامی و ملت شریف ایران، بنده هم به نوبه خودم شهادت امام حسن مجتبی (علیهالسلام) و همینطور هفته نیروی انتظامی و روز دامپزشکی را گرامی میدارم. آقای رئیس! در مورد این پیشنهاد اینجا چون استثناء قائل شده و آمدند بدهیها را ذکر کردند، مطالبات کارمندان و کارگران آورده شده به خاطر همین مهریه و نفقه هم باید بیاید. مهریه هم دین است و مرد باید پرداخت کند و نفقه هم همینطور، به خاطر همین همینطور که استثناءها را ذکر کردند این دو مورد هم باید بیاید و هیچگونه منافاتی ندارد. اگر میخواستند نباشد بقیه هم استثناء نیاورند. ولی وقتی استثناءهای ضروری را آوردند مگر میشود مهریه و نفقه را نداد؟ به خاطر همین من از همکاران میخواهم به این پیشنهاد نظر موافق بدهند، سپاسگزارم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، تذکر راجع به همین ماده است؟ بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای محمدرضا پورابراهیمی تذکر دارند، بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر پزشکیان! تذکر من ماده (149) آییننامه داخلی در ارتباط با بررسی طرحها و لوایح است. پیشنهاد که مطرح شد اگر مخالف صحبت بکند و طبیعتاً موضوع بر این قضیه جا بیفتد حتماً آن ابهامی هم که دوباره الان دارند تکرار میکنند انجام نخواهد شد. عزیزان! اینجا در بحث مربوط به این مالیات کسی که خریدار کالا و فروشنده کالایی هست در ابتدا یک اعتبار مالیاتی میدهد.

مسعود پزشکیان
آقای پورابراهیمی! ما چه اشتباهی کردیم الان شما دارید تذکر میدهید؟

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
من عرض کردم در مرحله قبل که قرار بود در مخالفت صحبت کنند نکردند.

مسعود پزشکیان
حالا صحبت نکردند، چشم، ما مراعات میکنیم، متشکرم. آقایانی که از دولت آنجا نشستید دارید حرف میزنید حواستان هست؟ مخالف هستید، میخواهید حرف بزنید؟ (مسیحی ـ توضیح بدهم؟) نمیخواهد، شما که اصلاً گوش نمیدادید. کمیسیون بفرمایید.

محمدحسین حسین زاده بحرینی
همکاران عزیز دقت کنید! این بحث یک مقداری پیچیده شد. بحث واقعاً خیلی سادهتر از این است که اینهمه ما رویش ماندهایم. ببینید! کسی که ورشکسته میشود هم در قانون تجارت و هم در شرع مقدس یک قواعدی وجود دارد. اصطلاحاً «غرما» میگویند، یعنی کسانی که در اموال این شخص حقی دارند. ما برای اینکه اینجا هم به این بحث پرداخته باشیم ورود پیدا کردیم. در مورد ورشکستگی دو شکل است؛ یک وقت کسی از این شخص ورشکسته طلبکار است، ممکن است (50) نفر از این طلبکار باشند. راجع به طلبکارها قانون یک طبقهبندی دارد. شکل دیگر این است که یک کسی طلبکار نیست، یک مالی را آورده امانت گذاشته. یک پارچهفروش ورشکست شده، اما یک طاقه پارچه همسایهاش در مغازه این امانت گذاشته. اصلاً راجع به این امانت کسی صحبت نمیکند، این معلوم است مال صاحبش است.
مالیات بر ارزش افزوده امانتی است که در دست این مؤدی است. اصلاً ما در قانون ارزش افزوده میگوییم مؤدی به نیابت دولت، مالیات را وصول میکند. اصلاً این جزء اموال او نیست که حالا بگوییم آیا مهریه همسرش مقدم است یا این. معلوم است این مقدم است. این«امانت» است، «دین» نیست.
جناب آقای ابطحی توجه کنید! چرا کارگر و کارمند آمده؟ دلیلش این است که اصلاً از این خدمتی که ارزش افزوده به عمل آمده کار همین کارگر بوده، اگر کارگر را مقدم کردند چون اگر کارگر نبود این ارزش افزوده تولید نمیشد. او مقدم است، اما اینکه یک کسی طلبی از این فرد دارد، کسی مهریه همسرش را پرداخت نکرده این واقعاً گفتنی نیست. بنابراین متنی که آمده متن دقیقی است، آقای مفتح هم توضیح خیلی خوبی دادند توضیح ایشان هم روشن بود. من خواهش میکنم به پیشنهاد حذف رأی ندهید، همین متنی که هست عیناً باقی بماند.

مسعود پزشکیان
حضار 210 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. همان (36) تا را رأی آورده.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ماده (22) را به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 210 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به اصل ماده (22) اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

مسعود پزشکیان
اعلام وصول را اعلام بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
بسم الله الرحمن الرحیم
طرح نمایندگان به صورت عادی اعلام وصول میشود:
1 ـ طرح سازمان صنفی هنرمندان ایران
2 ـ طرح تشکیل کمیسیون تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.
3 ـ طرح استفساریه تبصره (1) بند «ذ» ماده (87) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران.
همچنین اصلاحیه دولت درخصوص لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی و (12) منطقه ویژه اقتصادی اعلام وصول میشود.
5
ناطقان جلسه آقایان: محمد فیضیزنگیر، ابوالفضل حسنبیگی، علیمحمد مرادی، جلیل رحیمیجهانآبادی و عبدالرضا مصری

مسعود پزشکیان

علیرضا رحیمی
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای محمد فیضیزنگیر نماینده محترم اردبیل، نمین، نیر و سرعین.
ـ آقای ابوالفضل حسنبیگی نماینده محترم دامغان.
ـ آقای علیمحمد مرادی نماینده محترم قروه و دهگلان.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای جلیل رحیمیجهانآبادی نماینده محترم تربتجام، تایباد، باخرز و صالحآباد.
ـ آقای عبدالرضا مصری نماینده محترم کرمانشاه.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای محمد فیضی نماینده محترم اردبیل، نمین، نیر و سرعین دعوت میکنیم، بفرمایید.

محمد فیضی زنگیر
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و تبریک هفته نیروی انتظامی به پرسنل خدوم و تأمینکنندگان امنیت در کشور و روز دامپزشک را به تمامی زحمتکشان این عرصه تبریک میگویم. دیشب در صفحه اینستاگرامی خود از مردم پرسیدم که چه بگویم و اولویتهای شما در مطالبات از دولت چیست؟ کامنتها، اولویتهای مردم و رنجنامههایشان عرق شرم را بر پیشانی یک آدم منصف مینشاند و صدای غرّایی را برای فریاد میطلبد.
چه بگویم که از اختلاف طبقاتی.
کافی نبودن درآمد در برابر هزینههای زندگی.
مشکلات معیشتی و اشتغال.
اجرای قانون در بخشودگی جرائم و سودهای بانکی.
مشکلات خصوصیسازی و آواره ماندن کارگران.
تبعیضهای ناروا در مورد پرستاران و عدم اجرای قانون تعرفهگذاری پرستاری با گذشت (12) سال.
بیتوجهی به سقف کارانه پرستاران.
اجرای صحیح قانون ارتقای بهرهوری در مورد پرستاران و بیعدالتی در توزیع استخدامی پرستاران در استانها.
مشکلات بهورزان و بیتوجهی به آنان.
حل مشکل کارکنان شرکتی و قراردادی.
مشکل تأمین امنیت شغلی دهیاران.
مشکلات شورای حل اختلاف.
تبعیض در حقوق کارکنان در بین دستگاههای مختلف.
چرایی ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه.
نبود مکانیزمی برای پرداخت ضرر و زیان وارده به کشاورزان و باغداران.
مشکلات بیمهای و بازنشستگان.
تأکید بر حقوق اقوام به ویژه آموزش زبان مادری و مصرح در قانون اساسی.
اجرای معافیت بهای حاملهای انرژی در مدارس.
آواره ماندن استخدامیهای جدید به ویژه در قوه قضائیه.
مشکلات چندین ساله باقیمانده از مسکن مهر.
کاهش سهمیهها در کنکور سراسری و رعایت عدالت و همچنین توجه به اصلاحات در ساختار اداری و استفاده از جوانان و نخبگان در بدنه دولت و استفاده و تأکید بر استفاده از اسناد آمایش سرزمینی گلایه دارند.
وزرای محترم! در بودجه 99 برای حل این مشکلات ورود کنید و حتماً مجلس شما را همراهی خواهد کرد. بخشنامه بودجه 99 ابلاغ شده است، آثار بخشنامه در اقتصاد و زندگی مردم باید بررسی شود. این بخشنامه از سخنان مقام معظم رهبری و مدیریت دوران تحریم متأثر شده است. شاهد شدیدترین تحریمها در سال 91 و 97 بودهایم و در این بخشنامه در کنار عادت زیبانویسی سه گروه اساساً مورد خطاب قرار گرفتهاند؛
گروه نخست مردم هستند که انگار بهبود زندگی آنها از طریق فشار به خودشان راهحل دیگری ندارد و دولتهای مختلف نیز همین طریق را پیش گرفتهاند و در همین بخشنامه پرطمطراق ماهیت واژهها منقلب شده است و از طریق بازی با الفاظ و با پی بردن به حساسیت لبریزشده مردم به جای افزایش قیمتهای حامل انرژی از واژه ظاهراً مبهم، ولی کمرشکن کاهش یارانههای واهی انرژی سخن رانده شده است. اگر قرار است سفرههای مردم کوچک شود باید قبل از آن کوچک شدن سفرههای ما و شما در همه سطوح مدیریتی و استفاده عادلانه از تمامی فرزندان شایسته همه اقوام برای اداره کشور توسط مردم لمس شود.
در بخش دوم این بخشنامه دولت با خودش پردهداری نکرده و دریغا به جای روشهای علمی به روشهای اعجاز و نیروهای ماوراءالطبیعه متوسل شده است. با کدام منطق این بخشنامه به ادعای حل دهها ابرمشکل تاریخی انباشته شده در نظام اداری کشور دارد؟ مگر میشود با صرف نوشتن انشاء، بودجهای تهیه کرد که صفر تا صددرصد مشکلات را حل کرد؟ وعده اقداماتی که چندین دهه تکرار شده و هنوز اصرار بر پیمودن همان مسیرهای بیفرجام وجود دارد. اشاره مطالبم به فرد خاصی نیست، دولت باید گزارش عملکرد خود، دلایل ناکارآمدی بودجه را به طور شفاف مطرح کند، از کلیگویی در لفافه حرف زدن و بدهبستانهای پشت پرده را رها نماید. بر همگان عیان است این مشکلات دهه به دهه و دولت به دولت منتقل شده است.
اما در بخش سوم این چه حکمتی است که دولت در برابر مردم و در برابر کارکنان خدوم کشور جسورانه و بدون مرز حرف بزند، اما نهادها، ستادها، برخی از سازمانها به همراه شرکتها و بانکهای پر از سرمایهشان در سایه امن بینظارتی و بیپاسخگویی قرار گیرد؟ مبارزه با تحریم و مقاومت تحریمی باید بدون استثناء برای همه باشد. انتظار این است که این نهادها ارادی، آگاهانه ندای مقام معظم رهبری را لبیک گفته و داوطلبانه به کمک مردم و دولت بیایند و به جای صرف ارائه اطلاعات که در بخشنامه از آن یاد شده عملاً وارد میدان شوند، برای نظام، یار مهربان باشند و با تمام قوا و توان کارشناسی، آماری و اطلاعاتی به منظور نظم و شفافیت و حذف کارهای موازی و کاهش بار تحریمی از اقتصاد ایران پیشرو و همراه دولت و مردم ایفای نقش نمایند.
وزیر محترم آموزش و پرورش! اصلیترین وظیفه شما توجه به مطالبات صنفی و معیشتی و تأمین آرامش معلمان است. این معلمان هستند که در فرآیند آموزشی تأثیرگذار بوده و نسلی خلاق، پویا و توانمند پرورش میدهند و این نسل در استمرار زمان، آینده کشور را به دست خواهند گرفت.
اعتراض به حقوق و مزایای فرهنگیان و تفاوتش با سایر سازمانها و وزارتخانهها چندین سال است که از سوی این قشر صبور و شریف مطرح میشود.
کمتوجهی به خواستههای برحق فرهنگیان و قصور فراوان مخصوصاً از سال 90 به بعد با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی باعث شده با وجود افزایش بودجه سالانه آموزش و پرورش، بسیاری از مشکلات همانگونه که سایه افکندهاند ثابت بمانند.
مشکلاتی چون؛
تأخیر در پرداختهای حقالتدریسی.
حقالزحمه امتحانات.
خرید خدمات آموزشی.
پاداش بازنشستگان.
اجرای کامل قانون خدمات کشوری.
بیتوجهی به برنامههای ارتقای معلمان.
عدم اجرای نظام رتبهبندی معلمان و ضعف نظام جامع رفاهی.
اعتراض معلمان به وضعیت معیشت و تبعیض در حقوق با سایر کارکنان دولت، حکایت امروز و دیروز نیست. هر کسی آمده وزیر شده شعارهایی داده. (نایبرئیس ـ متشکرم)
آقای وزیر! دغدغهها را صحیح مدیریت نمایید و از دولت محترم میخواهم نواقص مربوط به ایرادات شورای نگهبان در لایحه منطقه آزاد تجاری را خواهشاً سریعتر با کمیسیون اقتصادی هماهنگ کنید. چرا که (8) میلیون نفر ایرانی به ویژه مردم شریف حوزه انتخابیه استان اردبیل منتظر تصویب این لایحه هستند.
از آقایان: صالحیامیری و مرادی هم به خاطر کمک به آقای علیحسینی تشکر میکنم، ممنون.

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
از جناب آقای ابوالفضل حسنبیگی نماینده محترم دامغان برای ارائه نطق دعوت میکنیم بفرمایید.

ابوالفضل حسن بیگی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به منجی عالم بشریت و نایب برحقش مقام معظم رهبری فرمانده معظم کل قوا و سلام و درود به روح بلند، مطهر و ملکوتی امام راحل امام شهدا و شهدای راه حق و حقیقت.
اولاً هفته نیروی انتظامی را به پرسنل، سربازان، مدیران و فرماندهان عزیز و به ویژه فرمانده رشید این نیرو سردار اشتری تبریک عرض میکنم. تشکر و سپاسگزاری از صدا و سیما میکنم، زیرا صدا و سیما امروز در مقابل غول رسانهای و امپراطوری غرب یکتنه ایستاده و در مقابل آنها مقابله میکند که خوشبختانه در همه مسیرها هم خداوند پیروزی را نصیب این ارگان مقدس کرده.
به همه دوستان و عزیزانی که این روزها ابلاغ مقام معظم رهبری یعنی ابلاغ فرمان جدید مبنی بر اینکه جوانگرایی باید در داخل کشور انجام شود شنیدیم، متأسفانه این روزها شاهدیم تعداد زیادی از عناصر که سن کهن دارند و در این سن کهن (9)، (10) و (11) مسئولیت را در سطح کشور دارند. اطلاع داریم که حوزههای علمیه بالغ بر (5000) نفر جمعیت جوان، طلبه دانشجو و طلبه فاضل و مجتهد تربیت کرده، همه باانگیزه هستند و امروز جا دارد که بعضی از این آقایان استعفا بدهند، هم دست مقام معظم رهبری را باز کنند و هم در جاهای دیگری که هستند راه برای جوانان، دانشمندها و ولایتمدارها باز شود.
از دولت محترم و به ویژه جناب آقای رئیسجمهور سپاسگزارم که در صحن سازمان ملل آنگونه با صدای رسا، صدای بلند ملت را به گوش جهانیان رساند و اعلام کرد که فقاهت و مرجعیت جایگاهش از سازمان ملل بالاتر است، زیرا حکم شرعی بالاتر از همه حکمها است و در این زمینه خوشبختانه شاهدیم که جهان و ملتها همه پذیرفتند، به اینکه حکم مرجعیت قابل تغییر نیست و جمهوری اسلامی به دنبال بمب اتمی نیست، بلکه در فکر استفاده از هستهای صلحآمیز میباشد.
من در اینجا تذکری هم به دولت عرض بکنم و آنکه همه میدانند بازنشستگان شرایط بسیار سختی دارند، از جمله بازنشستگان نیروهای مسلح و به ویژه بازنشستگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مخصوصاً نیروهایی که در دوران دفاع مقدس در خط مقدم جبهه جنگیده و امروز وقتی که بازنشست میشوند سالها طول میکشد که پاداش پایانخدمت این عزیزان پرداخت شود.
همچنین به وزیر آموزش و پرورش تذکر میدهم همانگونه که امروز در فراکسیون ولایی اعلام شد. نیازهای زیادی هست و از سویی فرهنگیان نیاز به یک تصمیم قاطعانه و بزرگ دارند. هم در موضوع پاداش و هم در موضوع تبدیل وضعیت باید معلم دلگرم شود، زیرا همواره مقام معظم رهبری به این ارگان و به این انسانهای پاک عنایت ویژه داشته و نیز دارد.
تذکر دیگری را خدمت دولت عرض میکنم. بعضی از عناصری که در دولت هستند مسئولیتی هم ندارند، تحت عنوان مشاور گاهاً سخنانی را به زبان میآورند که این سخنان باعث زلزلهای در مسأله اقتصادی و سیاسی داخل کشور میشود. با کمال تأسف ما شاهدیم موضعگیریهای آقای آشنا، جناب آقای ترکان و دیگران گاهاً بگونهای به مملکت ما لطمه وارد میکند و سخنان آنها همواره مورد استفاده دشمنان انقلاب اسلامی قرار میگیرد، هر چند اینها اعلام میکنند ما کارهای نیستیم، از آنجایی که اینجا در کنار رئیسجمهور به عنوان مشاور رئیسجمهور قرار دارند با سخنان ناصوابشان باعث میشوند که لطماتی به دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران وارد بشود.
اما در اینجا لازم است که عرض کنم بعد از چهار دهه از عمر پربرکت مجلس شورای اسلامی بعضی چگونه برای دفاع از حزب و گروه و شخصیت و خودشان گاهاً به مجلس شورای اسلامی حمله میکنند. مجلسی که امام میفرماید، در رأس امور است، مجلسی که امام میفرماید، مقبولیت و همچنین مشروعیت نظام جمهوری از مجلس شورای اسلامی گرفته میشود. مجلسی که امام میفرماید فضائل ملت است و خانه ملت است و مجلسی که مقام معظم رهبری همیشه میفرمایند که این مجلس خانه ملت و امید ملت است. مجلس باید ریل بگذارد برای دیگر قوا و مسئولین. گاهی از اوقات ما میبینیم انتقادهای سوزان و سوزندهای به مجلس شورای اسلامی میشود. البته این دیر نیست، در طی (40) سال گذشته هم ما مشاهده کردیم. البته اگر یک مرجع تقلید، عالم دینی و یک فرد فاضلی بیاید به مجلس انتقاد کند و مجلس را مورد نقد قرار دهد همواره نقد او نقد عادلانه است و نقدش نقد دلسوزانه است و نقدش در جهت انقلاب اسلامی، پیروزی خون شهدا و تقویت همه ارگانهای انقلاب است.
امروز مقاومت نگاهش به مجلس شورای اسلامی و ایران است. ما مشاهده میکنیم که یک منبری آنگونه بر مجلس میتازد و برای اینکه در آینده او نیز نماینده شود و مایه تأسف است که (نمایندگان ـ احسنت) بعضی از افراد سکوت میکنند و احسنت گفتن اینجای شما هم به درد من و دیگران و مجلس نمیخورد، بلکه لازم است در همهجا بگوییم ما مشاهده کردیم کسانی که در مجلس سوم، چهارم، پنجم و ششم تا مجلس نهم اینگونه نقد میکردند خواستند قهرمان بشوند امروز لندننشین و غربنشین هستند، امروز از آنها به عنوان یک محقق، هرچند که آنها در حد یک دیپلمه هم سواد ندارند و آنها همواره جمهوری اسلامی را وارونه معرفی میکنند. (نایبرئیس ـ متشکرم) امیدوارم که علما، فقها و مراجع تقلید ما نیز به کمک مجلس بیایند و مجلس را در ریلی قرار دهند که همه بتوانیم حافظ خون شهدا باشیم و در آینده به فضل پروردگار بتوانیم حامی مقاومت و پیروزی اسلام باشیم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
ناطق بعدی جناب آقای علیمحمد مرادی نماینده محترم قروه و دهگلان هستند، بفرمایید.

علی محمد مرادی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«رجعنا من الجهاد الاصغر الی الجهاد الاکبر»
با نام و یاد خداوند، پیامبر در برگشت از جهاد با دشمن به صحابه میفرمایند: «حالا که از جهاد کوچک برگشتهایم جهاد بزرگتر را شروع کنیم» صحابه میفرمایند «من الجهاد الاکبر؟» ای پیامبر خدا! جهاد اکبر چیست؟ میفرماید: «هی مجاهده النفس» درست کردن خودتان است. جهاد اکبر یعنی درست کردن خودتان، یعنی مهار نفستان را در دست بگیرید. برادران! اگر تمام دنیا دشمن شما بشود بلانسبت هیچ غلطی نمیتواند بکند، ولی نفس شما به راحتی شما را از پای در خواهد آورد. پس بیایید نفسمان را مهار بکنیم و جهاد اکبر داشته باشیم. توصیه بنده به شما نمایندگان عزیز و روحانیون و مردم این است که به فرمایش پیامبر عمل کنیم و روی خود کار کنیم. با عمل به این حدیث دشمنان این کشور را مأیوس نماییم.
بوی خوش هاوم من دژیانم
چون پیم نیا و لسر وجدانم
خدایا! گناهم خود باشزانی
آزار دچزم دیرالسانی
اگر دشمنم هزاران کسا
خوا دوسم بیا دشمنم پسا
چه سخت ابو کسی بیا بگری پیت بکنی
چه سخت آش دیخواز بید شرط بدانی
شاخص فلاحت یکی از شاخصهای مهم است که تأثیر مستقیم خود را بر رفاه و وقوع جرم و جنایت در جامعه میگذارد. با بررسیهای آماری منتشرشده میبینیم که استان کردستان در آخرین رده نسبت به استانهای دیگر میباشد. استانی که صاحب بهترین زمینهای کشاورزی و نیز بهترین معادن سنگهای تزئینی و طلا است، اما همیشه بالاترین نرخ تورم و بیکاری را در آن شاهدیم.
جناب آقای روحانی! استان کردستان به ویژه شهرستانهای قروه و دهگلان جزء مناطقی است که بالاترین مشارکت را در حمایت از جنابعالی در انتخابات ریاست جمهوری داشتهاند و این رسم قدردانی نیست که ما را مفتخر به دریافت بالاترین شاخص فلاکت در کشور نمایید. این انتظار را از شما داشتیم که رسیدگی به استانهای محروم چون کردستان را در اولویت کارهای خود قرار دهید، ولی چیزی که در عمل میبینیم کاملاً متفاوت است. کردستان از نظر بیکاری با تورم در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. تا کی میخواهید به این منطقه از کشور بیتوجه باشید؟
یکی از برنامههای مهمی که جهت رفع معضل بیکاری جوانان شهرستانهای قروه و دهگلان در نظر گرفته شد پروژهای مشتمل از زنجیره فولاد بود که تلاش بسیاری در چند سال اخیر جهت ایجاد بستر مناسب برای احداث آن انجام دادیم و نهایتاً در سال 97 خبر کلنگزنی این کارخانه باعث خوشحالی و امیدوار شدن جوانان کردستان شد، اما به علت بیتوجهی و اهمیت ندادن به اشتغال جوانان در این نقطه از کشور گام دیگری جهت پیشرفت آن برداشته نشده، لذا به وزیر صنعت و معدن تذکر میدهم در صورت عملیاتی نشدن این پروژه وضعیت کردستان از لحاظ اعتماد به دولت تدبیر و امید وخیمتر خواهد شد.
با توجه به آمار بیکاری بالای استان کردستان جوانان این خطه با هزاران امید و آرزو راهی شهرهای دیگر به ویژه تهران میشوند و تنها کاری که میتوانند انجام دهند یا کارگری روزمزد است و یا به غرفههای سازمان میادین میوه و ترهبار پناه میبرند. سازمان میادین نیز متأسفانه در بسیاری از جایگاهها کمترین امکانات را برای این عزیزان فراهم کرده است. به جرأت میتوان گفت این امکانات در حد اردوگاههای آوارگان جنگی هم نیست و جوانان ما بدترین شرایط را در آنجا دارند. اما متأسفانه مجبورند برای ادامه زندگی خود و خانوادهشان آنها را تحمل کنند. به جرأت میتوانم بگویم این جوانان مورد استثمار قرار میگیرند. مگر ممکن است کسی در بدترین شرایط معیشتی زندگی کند و از طرف دیگر با پایینترین حقوق و کار (14) ساعت در روز بدون تعطیلی حتی در روزهای جمعه نیز به مردم خدمت کند؟
اخیراً نیز به اجارهکنندههای این غرفهها اعلام شده که باید در کنار هزینهها و اجارههای بالا درصدی از فروش خود را تحت عنوان مالیات پرداخت نمایند. در حالی که براساس قوانین اعلامشده و نیز به اذعان مدیران عامل قبلی نه تنها نیاز به پرداخت مالیات نبود، بلکه هزینههای آب، برق و گاز آنها نیز باید رایگان باشد. اما متأسفانه در اقدامی کاملاً غیرقانونی و غیرمنطقی به این زحمتکشان اعلام شده که باید بابت سالهای گذشته مالیاتهای سنگین پرداخت نمایند و در غیر اینصورت با آنها برخورد خواهد شد و وقتی که به این اقدام غیرقانونی اعتراض کردند به آنها هشدار داده شده که در صورت ادامه مسأله امنیتی خواهد شد.
سؤال من این است که چرا اگر فرد مظلومی ادعای دادخواهی نماید با وی باید اینگونه رفتار شود؟ از همین تریبون به وزیر اقتصاد و رئیس امور مالیاتی و دارایی تذکر میدهم هرچه سریعتر به این قضیه رسیدگی نموده و نباید بابت سالهای گذشته از این عزیزان بدون هیچ منطقی مبلغی گرفته شود و لازم است معافیت از مالیات آنها را بابت سالهای گذشته رعایت نمایند.
ضمناً به وزیر کشور نیز تذکر میدهم که وضعیت سخت معیشت جوانان شاغل در این غرفهها رسیدگی نموده و نظارت دقیقی بر سیستم مدیریتی سازمان میادین میوه و ترهبار تهران داشته باشد.
چرا باید در هیأتمدیره این سازمان افرادی با تحصیلاتی کاملاً غیرمرتبط وجود داشته باشند آن هم با داشتن همزمان شغلهای مختلف؟ مگر ما در این کشور مدیران جوان متخصص کم داریم؟ بنابر آخرین اظهارات مدیران این سازمان عنوان شده ما باید تکلهجهای بودن را در این میادین حذف کنیم. اینها که از روی ناچاری به کارگری پناه آوردند انصاف نیست زندگیشان را بیش از این در مضیقه قرار دهید. اگر قرار است تکلهجهای بودن از جایی حذف شود باید نقطه آغاز آن از بسیاری از وزارتخانهها و سازمانهای دیگر باشد نه از میان این کارگران محروم. البته تنها درد بیکاری نیست که مردم کردستان را رنج میدهد.
جناب آقای اردکانیان وزیر محترم نیرو! کدام منطق و انصافی قبول میکند که استان کردستان (33) سد داشته باشد، اما مردم شهرستانهای قروه و دهگلان و روستاهای تابعه از نعمت آب شرب محروم باشند و هر ماه شاهد درگیری بر سر آب باشیم. چرا باید در شهرستانهای قروه و دهگلان که با خطر فرونشست زمین مواجه هستیم جهت تأمین آب شرب مجبور شویم چند حلقه چاه حفر کنیم و سفرههای زیرزمینی را نابود کنیم.
جناب وزیر! در حالی که رؤیای انتقال آب به سایر استانها را در سر میپرورانید خود بهتر میدانید که (10) درصد زمینهای کردستان آبی است و با میانگین کشوری (47) درصدی فاصله بسیار زیادی دارد (نایبرئیس ـ متشکرم) به شما هشدار میدهیم تا زمانی که سد زمینهای آبی کردستان را به میانگین کشوری نرسانید حق ندارید حتی یک قطره آب از ذخایر این مردم را انتقال دهید.

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
ناطق بعدی جناب آقای جلیل رحیمیجهانآبادی نماینده محترم تربتجام، تایباد، باخرز و صالحآباد هستند، بفرمایید.

جلیل رحیمی جهان آبادی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا جهان پادشاهی تو راست
ز ما خدمت آید خدایی تو راست
پناه بلندی و پستی تویی
همه نیستند آنچه هستی تویی
عرض سلام به محضر مبارک مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران، نمایندگان زحمتکش و پرتوان مجلس دهم و مردم بزرگوار تربتجام، تایباد، باخرز و صالحآباد. ایام هفته نیروی انتظامی را به دلاورمردان ناجا تبریک عرض میکنم. به سهم خودم به عنوان یک اهل سنت ایام اربعین حسینی، ایام اربعین شهادت خاندان رسالت را تسلیت عرض میکنم و شعری را از علامه اقبال لاهوری تقدیم به شما میکنم تا بیان دیدگاه اهل سنت در غم از دست دادن جگرگوشه پیامبر باشد.
نقش الا الله بر صحرا نوشت
سطر عنوان نجات ما نوشت
رمز قرآن از حسین آموختیم
زآتش او شعلهها اندوختیم
تار ما از زخمهاش لرزان هنوز
تازه از تکبیر او ایمان هنوز
ای صبا، ای پیک دورافتادگان
اشک ما بر خاک پاک او رسان
بر پیامبر رحمت و بر خاندان عصمت و طهارت و بر صحابه بزرگ پیامبر درود میفرستیم. ملت شریف ایران، دولت تدبیر و امید! ضمن تشکر از همه کارهای انجامشده در حوزه انتخابیه اینجانب به چند مشکل عمده در این وقت اندک اشاره میکنم:
1 ـ بیکاری گسترده در مناطق مرزی از جمله در مرز تایباد، تربتجام و صالحآباد علیرغم کارهای انجامشده باعث فشار به خانوادههای مستضعف مرزنشین شده. مشکلات عدیده حوزه ورزش، تعطیلی ورزشگاه (5000) نفری تربتجام و نیمهکاره رها شدن این مجموعه، عدم استقرار ادارات در شهرستان تازهتأسیس صالحآباد، نیاز به بازگشایی بازارچههای مرزی در سمیعآباد، جنتآباد، پوژگان و سایر مناطق مرزی این حوزه انتخابیه برای رونق اقتصادی.
توجه دولت به راهآهن دوغارون ـ مشهد و تعیین اعتبارات ملی برای بودجه سال 99 و راهاندازی این راهآهن مهم و کلیدی.
نیاز به خرید توافقی زعفران در منطقهای که بیش از (47) تن زعفران را برای کشور دارد تولید میکند.
توجه به بیمارستان تایباد، خدمات ضعیف بیمارستان تایباد موجب نارضایتی شدید مردم مرزنشین در این شهرستان شده، بیمارستان نیمهکاره نصرآباد جام، جاده باخرز به تایباد و جاده باخرز به زاوه که مشکلات عدیده دارد و وزارت راه به آن کمتوجه است.
نیاز به حاشیهنشینان منطقه قصنآباد، معدآباد و سجادیه در تربتجام برای تأمین آب، برق و گاز. اینها فقیرنشینان روستایی هستند که به دلیل عدم مدیریت صحیح روستاها در این مناطق حاشیه شهر تربتجام ساکن هستند. کمبود شدید اعتبارات برای آبرسانی در مناطقی همچون جامرود، جنتآباد، صالحآباد و مناطقی در بخش مرکزی تربتجام و همچنین در بخش مرکزی تایباد دهستان کرا. جابجایی مسافر و بار در مرز دارد توسط خودروهای افغانی انجام میشود و رانندگان کامیون و خودروها در تایباد دارند بیکار میشوند. توجه مسئولین، وزارت راه و خارجه را به این امر معطوف میکنم. وزارت کشور درخصوص شناسنامهها و زمینهای مرزی قول داده بود جلسه و کمیسیون تشکیل بدهد. هیأترئیسه محترم! اما تاکنون این کار را انجام نداده و چند ماه است به این قول وزیر کشور بیتوجهی شده.
و نکته پایانی، مرز برای مرزنشینان جز نقمت و مصیبت چیزی نداشته. دود مرز به چشم ما هست و پول مرز به جیب کسانی است که در مرز ساکن نیستند. برای وضعیت مرزها نگران هستیم، برای بیکاری و مستضعفین مرزنشین ما نگرانیم. مرزنشینی یعنی حفاظت از این کشور، اما زمانی که مرزنشینان شرایط مناسبی برای معاش نداشته باشند هم پدیده قاچاق گسترش پیدا میکند و هم ناامنی در مرزها. من از دولت تدبیر و امید و از همه مسئولین درخواست میکنم به صورت ویژه به همه مرزها به ویژه به مناطق شرق کشور سیستان و بلوچستان، خراسانها و کردستان و همه مناطق مرزی توجه ویژه بشود. از هیأترئیسه محترم و همه شما نمایندگان عزیز و بزرگوار ملت شریف ایران تشکر میکنم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعد را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
از ناطق بعدی جناب آقای عبدالرضا مصری نماینده محترم کرمانشاه دعوت میکنیم، بفرمایید.

عبدالرضا مصری
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
در قانون بودجه ما دو محل برای حقوق محرومین تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام و بهزیستی دیدیم. یک ردیف آن مربوط به ردیف عادی در بودجه بود و ردیف دوم را از محل یارانهها تبصره (14) دیدیم. دوستان عزیز کمیسیون تلفیق به یاد دارند وقتی که پیشنهاد (20) درصد افزایش حقوق محرومین را در کمیسیون دادیم نماینده محترم دولت و سازمان مدیریت فرمودند که ما در ردیفها دیدیم، ما هم اعتماد کردیم و پذیرفتیم. وقتی به تبصره (14) رسیدیم دیدیم عدد تبصره (14) ردیف (19) هیچ تغییری نکرده، این هم بخشی از حقوق محرومین است.
بنده پیشنهادی دادم اعضای کمیسیون تلفیق منت گذاشتند تصویب شد، (20) درصد به آنجا اضافه کردیم که امسال از اول فروردین حقوق ناچیز خانوادههای نیازمند (20) درصد اضافه بشود. فروردین و اردیبهشت صبوری کردیم، یک ریال اضافه نشد. سه ماه پیگیری حضوری، تلفنی، خواهش، تمنا و دستبوسی، اعتنایی نکردند.
از مردادماه جلسات متعدد در مجلس با حضور وزیر تعاون، رئیس کمیته امداد، بهزیستی، سازمان مدیریت، قول و قرار گذاشتند عمل نکردند. امروز هم که خدمت شما هستیم با تورم (40) درصدی و خالی شدن سفره محرومین یک ریال به حقوق (160) هزار تومانی یک خانواده اضافه نشده.
حقوقی که الان پرداخت میشود که معادل پارسال است برای یک خانواده یکنفره (160) هزار تومان، برای یک خانواده پنجنفره (500) هزار تومان است. یعنی روزی (3440) تومان میشود. این بطریهای آب (1500) تومان شده. یعنی حقوقی که ما میدهیم فرد میتواند صبح یک بطری آب بخورد، ظهر یک بطری آب بخورد و شب هم نصفش را بخورد. این آن چیزی است که ما از محرومین داریم دریغ میکنیم.
سفره خالی محرومین را چه سفرههای رنگینی خالی کرده. چرا حقوق نجومیبگیران را پرداخت میکنیم؟ چرا حقوق منِ نماینده مجلس را کم نمیکنیم؟ چرا حقوق وزرا و وکلا را کم نمیکنیم؟ فقط حقوق محرومین تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را کم میکنیم. به کجا فریاد بزنند؟ هفت ماه است پیگیری میکنیم. من نامه نوشتم رئیس مجلس نامه را به آقای نوبخت ارجاع داده، جدولها را تهیه کردیم، چندین جلسه نشستیم، تو را به خدا به داد محرومین برسید. اگر محرومین حقشان را نگیرند فلسفه وجودی ما در این مجلس کجا است و برای چه کسی داریم فریاد میزنیم و صبح تا شب اینجا وقت میگذرانیم؟
به خدا درد آنها را هیچکس نمیداند، (3000) تومان میگیرد. مسکن، پوشاک، ایاب و ذهاب، غذا، تحصیل، درمان، بهداشت و همه را میخواهد با (3440) تومان بدهد، بعد آن هم دریغ میشود. اگر ما در قانون بودجه پول گذاشتیم این پولها دارد کجا میرود؟ هفت ماه گذشت، من از همه مسئولینی که کوتاهی کردند در حق محرومترین قشر جامعه به مقام معظم رهبری شکایت میکنم. ما که نتوانستیم حق اینها را بگیریم، چه کسی میخواهد حق بچههای یتیم را بگیرد؟
من هیچوقت نمیخواستم در این مجلس نطق بکنم، شاهد بودید مدتها هم نطق نکردم، اما این بیچارهها نه لابی، نه حزب، نه فراکسیون و نه گروههای سیاسی دارند، هیچکس را ندارند. دلشان به مجلس شورای اسلامی خوش است. اجازه ندهیم یک روز حقوق اینها عقب بیفتد. امام راحل فرمود کسانی که در طول تاریخ محرومیت کشیدهاند در جمهوری اسلامی نباید محرومیت بکشند.
امیدواریم دولت محترم عنایتی بکند، ما قانون برای اجرا تصویب کردیم، قانون میوهفروشی نیست که هرکدامش را خواستند بردارند بچینند و اجرا بکنند و هرکدامش را نخواستند کنار بگذارند. اگر میخواهید اجرا نکنید حقوق گردنکلفتها را اجرا نکنید، حقوق محرومین را بدهید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
از رعایت وقت متشکرم و از بحث ممنونیم. تذکرات را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
آقای وکیلی! اجازه میدهید من دو نفر را اعلام کنم؟ آقای سیدجواد ابطحی بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
با گرامیداشت هفته نیروی انتظامی و روز سلمان فارسی و روز دامپزشکی. ما با توجه به گسترش جمعیت و مباحث فسادهایی که در حوزههای مختلف مخصوصاً جرایم است نیاز به تقویت پاسگاه و کلانتری داریم. مجلس و دولت باید کمک کنند، الان ما در خمینیشهر حداقل به چهار کلانتری نیاز داریم، در اصفهان هم همینطور. مثلاً در مردآویج اصفهان ما کلانتری نداریم.
بحث تراریختهها است که خبر شد سیبزمینی تراریخته هم عرضه میشود. امیدوارم که دولت محترم مخصوصاً وزارتین صمت و جهاد جلوی این حرکتها را بگیرند. به آیتالله رئیسی رئیس محترم قوه قضائیه ضمن خستهنباشید و خداقوت میگویم وضعیت کسانی که باعث آشفتگی در بازار کالاهای اساسی مانند شکر، برنج، گندم و اینها شدند ضروری است و ریشه این کار در شاخه معاونت بازرگانی داخلی شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران است. گزارشهای حسابرسی مستقل و بازرسان قانونی نشان میدهد که در آنجا وضعیت خوبی نبوده است. امیدوارم که قوه قضائیه بجد ورود کند. والسلام علیکم و رحمه الله

اکبر رنجبرزاده
از رعایت وقت متشکرم، جناب آقای دهمرده بفرمایید.

حبیب الله دهمرده
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
جناب آقای رئیسجمهور بزرگوار! با بزرگترین افتخار تاریخ بشریت از رهگذر مقاومت ضرورت دارد انرژی اتمی در حد اعلاء انجام شود. سروران! وابسته نمودن نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان به رودخانه هیرمند و سرچشمه آن در خاک افغانستان بسیار تا بسیار غلط و خطای نابخشودنی وزارت نیرو است. الحمدلله خدا را بسیار شاکریم برای آب پایدار سیستان یک بار و برای همیشه چهار راهحل علمی و کارشناسی که مورد تأیید تمام دانشمندان و مسئولان واقع گردیده در حال انجام است. ضرورت دارد در اجرای آن تسریع گردد، از جمله علیرغم تحریمهای شیطان بزرگ، قدرت خدای بزرگ و ائمه بار دیگر تجلی اولین چاه آب ژرف ایران و منطقه به عمق (3000) متری در سیستان از افتخارات نظام مقدس است که جای تشکر فراوان دارد. تسریع در انتقال آب از دریای عمان با داشتن ردیف بودجه. علاوه بر (820) میلیون متر مکعب حقآبه رودخانه هیرمند خرید آب بیشتر از افغانستان براساس پیشنهاد ارائهشده، جلوگیری از تبخیر و رسوبگذاری چاه نیمهها با داشتن ردیف بودجه.
وزیر محترم نیرو! چرا اینهمه تأخیر و انفعال؟ تسریع در کارخانه لاستیک زابل و کارخانههای ریز و درشت دیگر، تسریع در اتمام لوله گاز، راهآهن، نیروگاه بادی، سازمان عمران سیستان، منطقه آزاد سیستان، مرزنشینها، تقسیم استان، پرورش ماهی در چاهنیمه چهار طبق دستور. رهاسازی آب و... (وکیلی ـ خیلی ممنون) من آخرین جمله را بگویم.

مسعود پزشکیان
6
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

محمد علی وکیلی
تذکرات کتبی
آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر نفت درخصوص اینکه چرا نسبت به تبدیل وضعیت و ساماندهی وضعیت حقوقی و رفاهی نیروهای شرکتی و قراردادی وزارت نفت اقدام نمیکنند؟
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به رئیسجمهور محترم درخصوص تسریع در صادرات تولیدات کشاورزان.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص تسریع در تعیین تکلیف معلمان حقالتدریسی، پیشدبستانیها و نهضتیها.
ـ خانمها: هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه)، سیدهحمیده زرآبادی (قزوین و آبیک و البرز)، سمیه محمودی (شهرضا و دهاقان) و سکینه الماسی (کنگان، دیر، جم و عسلویه) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا مدارس حمایتی را در مناطق محروم شهر و روستاها اجرا میکنید؟ خلاف قانون است. وزیر محترم با مدیرکلهایی که خلاف قانون اقدام میکنند برخورد نماید.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر بهداشت درخصوص اینکه بیمارستان سوم پنج سال است به حال خود رها شده. همچنان منتظر نگاه و اقدام عاجل شما برای افتتاح و پیشرفت پروژه است.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه مدارس حمایتی و تبدیل مدارس دولتی به حمایتی و افزایش مجوزهای غیرانتفاعی خیانتی بزرگ به قانون اساسی است.
ـ آقای شهاب نادری (پاوه، جوانرود، ثلاثباباجانی، روانسر و دهستانهای سرقلعه و جیگران) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه حداقل وجدان کاری و تعهد اخلاقی داشته باشیم. چرا دستورات شما اجرایی نمیشود؟
ـ آقای محمدحسین فرهنگی (تبریز، آذرشهر و اسکو)، عزیز اکبریان و محمدجواد کولیوند (کرج، اشتهارد و فردیس) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضرورت بازنگری در ترتیبات جانبدارانه ورزش فوتبال و لزوم بررسی بازیهای جام حذفی.
ـ آقای محسن علیجانیزمانی و ابوالفضل سروش (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت تعلل آن وزارتخانه در واگذاری اراضی ملی غیرکشاورزی خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها برای احداث و توسعه امکان و فضاهای ورزشی مطابق با ماده (96) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه.
ـ آقای ابوالفضل حسنبیگی (دامغان) به وزیر نیرو درخصوص اینکه سد شهید شاهچراغی دامغان در حال سرریز شدن است. لزوم پیگیری و دستور تخلیه بخشی از آب آن برای کشاورزان.
ـ آقای قاسم احمدیلاشکی (نوشهر، چالوس و کلاردشت) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت تأخیر در اجرای روشنایی محور نوشهر ـ چالوس.
ـ آقای علی کرد (خاش، میرجاوه، بخش نصرتآباد و کورین) به وزیر نیرو درخصوص اینکه سد دورود بخش لادیز شهرستان میرجاوه در سیستان و بلوچستان در بارندگیهای ابتدای سال 98 و سیلابهای شدید دچار خسارات شده و تاکنون جهت ترمیم و بازسازی آن اقدام نشده است.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا در دفترچه اعلام پذیرش نیرو برای دستگاههای اجرایی که با نظریه خود دستگاهها اعلام شده برای آموزش و پرورش پذیرش بوم در بوم لحاظ نشده؟
ـ آقای علی اکبری (شیراز) به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص نابسامانی در پذیرش دانشجویان به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی.
ـ خانم پروانه مافی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص اینکه با توجه به تصمیمات نادرست سازمان شورای عالی بورس پیرامون وضع محدودیتهای نادرست بر بازار پایه لازم است تدبیری اندیشیده شود.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اینکه چرا اعضای تشکل قانونی شورای اسلامی کار شرکت هفتتپه بازداشت شدهاند.
7
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

محمد علی وکیلی
و اما در تذکرات شفاهی نمایندگان محترم. سرکار خانم سیدهحمیده زرآبادی نماینده محترم قزوین بفرمایید.

سیده حمیده زرآبادی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول به وزیر محترم بهداشت. جناب آقای نمکی! با وجود تذکرهای بسیار درخصوص وضعیت بهداشت و درمان استان قزوین باید بگویم که جان مردم نزد وزارتخانه شما با لابیگری پایمال میشود. دهها بار درخصوص بیمارستان رحیمیان جلسه گذاشتیم و تذکر دادیم، حالا مقام عالی وزارت اراده و کار خود را در دست افرادی داده که با سوءاستفاده از جایگاه نظارتی خود و با همراهی نماینده شما در استان میخواهند همان بیعدالتی که در حق مردم درخصوص بیمارستان سجادیه شد را در مورد بیمارستان رحیمیان تکرار کنند.
تذکر دوم به وزیر محترم ورزش و جوانان، آقای سلطانیفر! عدم توجه به قانون منع بکارگیری بازنشستگان در فدراسیونهای ورزشی باعث مشکلات بسیاری شده. مدیریت نادرست و غیرتخصصی امروز باعث نارضایتی شده و وزارتخانه شما نقش یک تماشاگر را ایفا میکند و هیچ اقدامی انجام نمیدهد. متأسفانه در استان قزوین نیز مجموعه شما به جای کار تخصصی خود تمامقد مشغول کار سیاسی هستند و خط و نشان میکشند و برای افراد سیاسی از ورزش سکوی پرش حمایتی درست کردهاند. قهرمانان ما در سختی روزگار سپری میکنند و کمترین حمایت و دلجویی از آنها نمیشود. هیأتهای ورزشی با هزینههای گزاف بنرهای تبریک سیاسی در سطح شهر نصب میکنند. اگر قرار است این رویه ادامه داشته باشد باید بگویم بیعدالتی که به ورزش و جوانان استان شده است از کارنامه شما هیچگاه پاک نخواهد شد.
تذکر سوم به وزیر محترم جهاد، جناب آقای حجتی! عدم مدیریت در حوزه کشاورزی امروز برای کشاورزان استان قزوین مشکلات عدیدهای را به وجود آورده، مخصوصاً در حق گوجهکاران استان قزوین امروز اتفاقات بدی افتاده و نارضایتی دارند و تذکر آخر به جناب آقای حاجیمیرزایی وزیر محترم آموزش و پرورش، متأسفانه آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان از بیمدیریتی رنج میبرند.

محمد علی وکیلی
از رعایت وقت خیلی متشکرم، جناب آقای محمد خالدیسردشتی نماینده محترم لردگان بفرمایید.

محمد خالدی سردشتی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز! همانطور که اطلاع پیدا کردهاید در یکی از روستاهای شهرستان لردگان به نام چنارمحمود مشکلی پیش آمده است و به دلیل اهمیت موضوع بین این مردم عزیز، شریف و مؤمن و ولایتمدار حضور پیدا کردم. در مسجد روستا درد دل این عزیزان را شنیدم. گلایههای جدی از مسئولین وزارت بهداشت و درمان و حوزه علومپزشکی استان داشتند و از مصاحبهها و اظهارنظرهای نامناسب و ناقص به شدت اظهار ناراحتی و نگرانی کردند و متأسفانه این اظهارنظرها باعث جریحهدار شدن احساسات این مردم مؤمن و ولایتمدار گردیده است و همچنین موجب نگرانیهای جدی در شهرستان و تمام مردم منطقه شده است.
جناب آقای دکتر روحانی! بنده به عنوان نماینده حوزه انتخابیه مردم شریف شهرستانهای لردگان و خانمیرزا و به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری از حضرتعالی میخواهم به عنوان رئیسجمهور تیمی متشکل از وزیر بهداشت، وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بازرسی ویژه ریاستجمهوری جهت بررسی ابعاد مختلف موضوع به لردگان اعزام نمایید تا موضوع را از نزدیک مورد بررسی قرار دهند.
جناب آقای دکتر نمکی! تلقی و برداشت شما از مسأله به هر دلیلی کاملاً اشتباه بوده است. اگر بین مردم حضور پیدا میکردید و از نزدیک درد و رنج این مردم آسیبدیده را مشاهده میکردید و با فرهنگ اصیل و ریشهدار این مردمان آشنا میشدید قطعاً تسلیم فرهنگ، منش و کنش این بزرگواران میشدید و مجبور به عذرخواهی میشدید. درست بیندیشید و ممر بهرهبرداری از این موضوع برای معاندان نظام و سوداگران این موضوع در بهرهبرداری از این موضوع برای همیشه ببندید. ضمناً مردم ولایتمدار لردگان صف خود را از سوءاستفادهگران جدا میدانند و تنفر خود را از استفادهگران سیاسی و مخالفان و معاندان نظام اعلام کردند و میکنند. همچنین از مجلس شورای اسلامی خصوصاً کمیسیون بهداشت و درمان انتظار ورود جدی به موضوع را دارم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، کمیسیون بهداشت! نسبت به این قضیه مسأله را پیگیری بفرمایید و نتیجه را هم انشاءالله ما در مجلس اعلام میکنیم. کمیسیون حتماً این مسأله را به صورت جدی پیگیری خواهند کرد. تذکرات بعدی را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای سیدمهدی مقدسی نماینده محترم اراک بفرمایید.

سیدمهدی مقدسی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته نیروی انتظامی را به سبزپوشان دلاور شجاع نیروی انتظامی به ویژه فرمانده و پرسنل شریف نیروی انتظامی در استان مرکزی تبریک و تهنیت عرض میکنم. جناب آقای رئیسجمهور! علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. مشکل هپکو و آذرآب به راحتی قابل حل بود، تعلل در تصمیمگیری و عدم انسجام باعث شد که هم پول و حقوق را بدهید، ولی دیر.
خواهش و انتظارمان این است که در رابطه با سهامدار هپکو تعیین تکلیف و تسریع بشود چه بخشی از دولت میخواهد اداره کند و همچنین آذرآب باید دولت سهامش را تعیین تکلیف و اداره کند و این دو شرکت معضل از بلاتکلیفی در بیایند و کارگران باشرافتش با علاقهمندی در راستای رونق تولید قدم بردارند.
اما موضوع اصلی اینکه در رابطه با بحث خرید دستگاهها از دولت پیشنویس قرارداد و پیشخرید قرارداد ماشینآلات برای راهداریها و دهیاریها باید در دستور کار میبود و باید در این امر تسریع بشود. با متخلفین از زمان واگذاری تاکنون این باید تسریع بشود تا انشاءالله درسی در رابطه با این مسائل بشود که تکرار تخلفات گذشته را ما نداشته باشیم.
اما موضوع دیگر اینکه بحث آموزش و پرورش نسبت به پرداخت معوقات معلمین، شاغلین و بازنشستگان عزیز و رعایت شأنشان اقدام بکند، نسبت به تعیین تکلیف رتبهبندی معلمین اقدام بکند و وزیر بهداشت در اسرع وقت گزارشی از وضعیت لردگان ارائه بکند که ببینیم موضوع چه بوده و باید در مجلس پاسخگو باشد. به هر ترتیب (وکیلی ـ متشکرم) شش ثانیه دیگر مانده، در رابطه با موضوعاتی که اعلام کردیم حرکتی بکنید که موجسواران و افرادی که با حرکتهای پوپولیستی هستند از درخواستهای کارگران سوءاستفاده نکنند و مشکلشان حل بشود. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای لطفی نماینده محترم رزن بفرمایید.

حسن لطفی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و عرض ادب و احترام محضر مردم شریف شهرستانهای رزن و درجزین دارم. هفته نیروی انتظامی را به همه سبزپوشان عرصه امنیت کشور تبریک عرض میکنم. آقای پزشکیان! من ضمن عرض ارادت خدمت حضرتعالی تذکر اولم به هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی است. همانطور که مستحضرید جنابعالی با دستور رئیس محترم کمیسیون مشترک بررسی قانون مدیریت را تشکیل دادید، (23) نفر از اعضای محترم کمیسیون به صورت شبانهروزی شش ماه روی قانون مدیریت خدمات کشوری کار کردیم، هماکنون که در دست چاپ است متأسفانه آقای انصاری که خودش یا کارشناسانش در آن کمیسیون شرکت میکردند الان تقاضای استرداد لایحه قانون مدیریت خدمات کشوری را دارند. من از محضر حضرتعالی و هیأترئیسه محترم استدعا دارم حداقل این لایحهای که شش ماه به صورت کارشناسی و شبانهروزی رویش کار شده مانع بشوید که برنگردد. همه بازنشستگان، نیروهای شرکتی، قراردادیها واقعاً در صدد این هستند که این لایحه اصلاح بشود. متأسفانه آقای انصاری علیرغم اینکه خودش و کارشناسهایش شرکت میکنند مستقیم در صدد این است که این لایحه را استرداد بدهد. از محضر حضرتعالی استدعا دارم که این لایحه را نگذارید برگردد.
اما تذکر دوم من به وزیر محترم نیرو است. جناب آقای اردکانیان علیرغم اینهمه که دارای تخصص در رشتههای مختلف آب است باعث شده کشاورزانی که در روستاها زندگی میکنند هم از آب شرب و هم از آب کشاورزی محروم باشند. کشاورزان را به کدام گناه دارند جریمه، محکوم و زندانیشان میکنند؟ به ایشان تذکر میدهم که نسبت به اصلاح شبکههای آبرسانی روستاهای این منطقه و حل مشکل کشاورزان اقدام کنند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای نقویحسینی نماینده محترم ورامین بفرمایید، نیستند. جناب آقای پوربافرانی نماینده محترم نایین بفرمایید.

عباسعلی پوربافرانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام و خداقوت خدمت همکاران محترم و مردم عزیز حوزه انتخابیه در نایین و خور و بیابانک و گرامیداشت هفته نیروی انتظامی و خداقوت به عزیزان نیروی انتظامی به ویژه در شهرستانهای نایین و خور و بیابانک. از جناب سردار اشتری درخواست دارم نسبت به تقویت، ارتقا و تجهیز یگانهای حفاظتی در منطقه کویر مرکزی ایران و همچنین تقویت یگانهای پیشگیری از سرقت به ویژه در دو شهرستان دستور اقدام فوری صادر نمایند. همچنین روز دامپزشکی را گرامی میداریم و خداقوت به خادمان این حرفه به ویژه در دو شهرستان. شایسته است وزیر محترم جهادکشاورزی نسبت به تقویت وضعیت دامپزشکی هم در نایین و هم شهرهای جندق، خور، فرخی و انارک و روستاهای بزرگ دو شهرستان اقدام عاجل به عمل آورند.
تذکر به وزیر محترم راه و شهرسازی، ضمن تشکر از اقدامات انجامشده تسریع در انجام روکش محورهای مواصلاتی نایین و خور و بیابانک و محورهای روستایی و اصلاح محورهای حادثهخیز در جادههای مختلف به ویژه جادههای روستایی و تسریع در تکمیل جاده نایین ـ انارک و تذکر به وزیر آموزش و پرورش درخصوص معلمین خریدخدمات آموزشی تعیین تکلیف و پرداخت مطالبات فرهنگیان صورت بگیرد.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای سلیمی نماینده محترم سمیرم بفرمایید.

اصغر سلیمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
حمله پهپادی انصارالله یمن را تبریک عرض میکنم و اعلام میکنم به ابرقدرتهای جهان شما که حمله پهپادی انصارالله یمن را نتوانستید هضم بکنید و آن را منتسب به جمهوری اسلامی قرار دادید، اگر امروز میبینیم که هزاران نظامی سعودی را اسیر کردند این را چطور توجیه میکنید؟ امنیت منطقه به عهده کشورهای منطقه است و اینها باید منطقه را امن بکنند.
جناب آقای دکتر روحانی! با این وضعیت اقتصادی کشور جادههای روستایی و معابر، زیرسازی و آماده آسفالت شدند، ولی قیر سال 98 هنوز توزیع نشده. اگر تا یک ماه آینده توزیع نشود زیرسازیهایی که انجام شده تخریب و از بین میروند. ما که خودمان داریم قیر را تولید میکنیم، چرا این را از مردم خودمان دریغ میکنیم؟
جناب آقای حجتی وزیر محترم جهادکشاورزی و جناب آقای شریعتمداری وزیر صنعت و معدن! (وکیلی ـ متشکرم) ما که تازه صحبت کردیم. (وکیلی ـ وقت دوستان یک دقیقه است، جملهتان را تمام کنید) دو دقیقهای است. شهرستان سمیرم تولیدکننده بهترین سیب مرغوب جهان است. الان هزینههای تولیدی که برای کشاورز میآید، هزینه کارگر، سبد، سم، برداشت و نگهداری سرسامآور است. امروز تولید یک کیلو سیب (1500) تومان برای کشاورز در میآید، ولی الان (1500) تومان هم از کشاورز نمیخرند. یک فکری برای سیب تولیدی شهرستان سمیرم بکنید. الان باید قیمت سیب مناسب بشود، الان باید برای صادرات سیب، برای برندسازی، بازاریابی فکری بکنید. اگر همینطور باشد واقعاً کشاورز نمیداند چکار بکند. یک سال خشکسالی است کشاورز ضرر میکند، یک سال آبسالی است کشاورز ضرر میکند. چه کسی باید به داد کشاورز برسد؟ فکری به حال کشاورز بکنید.

محمد علی وکیلی
خیلی ممنون، جناب آقای ملکی بفرمایید.

ولی ملکی
تذکرات شفاهی
هفته نیروی انتظامی را به کلیه پرسنل جان بر کف ناجا تبریک میگویم. تولید (200) هزار تن سیب از (7000) هکتار باغات شهرستان مشکینشهر به عنوان یک فرصت میباشد. لیکن عدم حمایت مسئولان از تأمین ارز مورد نیاز کارخانه کنسانتره درّ سبلان مشکینشهر در سنواتی که قیمت نفت به ازای هر بشکه بالای (120) دلار بود، نداشتن برند نامدار، عدم اطلاع از وصول بازرگانی خارجی و ضوابط صادرات از یک طرف، ایجاد مانع از سوی مسئولان گمرک عراق با افزایش عوارض گمرکات و نیز عدم اقدام جدی وزرای جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه از طرف دیگر موجب شده است تا متهم در جای شاکی نشسته و برای باغداران رنجدیده و زحمتکش مشکینشهر اشک تمساح بریزد.
دیدن آثار غم و اندوه در چهره آفتابسوخته کشاورزان و باغداران شهرستان مشکینشهر به علت عدم فروش و صادرات بخشی از محصولات خود دل هر انسان آزاده و باوجدان را به درد میآورد.
تذکرات شفاهی و کتبی و مذاکرات حضوری اینجانب به عنوان خادم مردم در مجلس شورای اسلامی با وزرای جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه نتیجه ملموسی نداشته است. از وزرای مذکور میخواهم همانند سال 1396 به طور جدی به موضوع ورود کرده و راه صادرات را هموار نمایند. در صورت تعلل و عدم اقدام مؤثر با طرح سؤال و اعلام موضع در رسانهها عدم کفایت وزرای فوقالذکر را به گوش مردم فهیم ایران و جهانیان خواهم رساند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای شاعری بفرمایید.

علی محمد شاعری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته نیروی انتظامی را به جان برکفان نیروی انتظامی تبریک عرض میکنم. تذکر اول من به وزیر محترم بهداشت است. چرا علیرغم اینکه حدود سه ماه بیمارستان (240) تختخوابی مدرن شهرستان بهشهر مجهز و تکمیل شده آن را به بهرهبرداری نمیرسانید؟من از شما خواهش میکنم. هم بیمارستان امامخمینی بهشهر باید به فعالیت خودش کماکان ادامه بدهد، هم بیمارستان جدید خاتمالانبیاء باید به بهرهبرداری برسد.
تذکر دوم من به دولت درخصوص خرید تضمینی گندم است. قیمت تضمینی گندم امسال باید حداقل (2500) تومان براساس نرخ تورم و قیمتی که جهادکشاورزی به شورای اقتصاد داده است اعلام بشود. تذکر سوم من به وزارت جهاد است، جناب آقای مهندس حجتی! برنج کشاورزان شمالی دست کشاورزان مانده و در انبارها الان متأسفانه دارد موجب ضرر و زیان کشاورزان میشود. هرچه سریعتر قیمت خرید توافقی را برای برنج اعلام بکنید.
تذکر چهارم من به وزیر محترم آموزش و پرورش است که شما قرار بود رتبهبندی معلمان را که وعده داده بودید تا آخر شهریور عملیاتی بکنید، هنوز عملیاتی نکردید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای نورقلیپور بفرمایید.

رامین نورقلی پور
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران محترم و همچنین رئیس محترم جلسه عرض خستهنباشید دارم. بنده دو تذکر به وزیر محترم جهادکشاورزی دارم. ابتدائاً، اخیراً گونهای از آفت مگس میوه به نام مگس مدیترانه که یکی از مخربترین آفات میوه در جهان با طیف وسیع میزبان به شمار میرود در باغات غرب استان گلستان و به ویژه در این مناطق با تراکم بیشتر در شهرستانهای کردکوی و بندرگز مشاهده شده. این آفت در حال گسترش در سطح بالغ بر (6500) هکتار از باغات غرب استان گلستان شامل انواع مرکبات و سایر میوهها است. خطر گسترش به سایر مناطق استان در سطحی بالغ بر (32) هزار هکتار از باغات استان را دارد.
تاکنون به حدود (500) هکتار از انواع باغات میوه غرب استان گلستان حدود (90) درصد بالغ بر (20) میلیارد تومان خسارت وارد شده. (وکیلی ـ خیلی ممنون) آقای دکتر! اجازه بفرمایید من این را تمام بکنم، این مورد خیلی مهم است (وکیلی ـ اگر وقت یک دقیقه رعایت بشود به دوستان بیشتری وقت میرسد) اجازه بفرمایید الان تمام میکنم. پیشبینی خسارت مستقیم در صورت عدم موفقیت در کنترل آفت (140) میلیارد تومان و غیرمستقیم (30) میلیارد تومان است که (90) درصد باغات استان را تحت تأثیر قرار میدهد.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای شریفپور بفرمایید.

عین اله شریف پور
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته نیروی انتظامی را به تلاشگران عرصه انتظامات، امنیت و آرامش تبریک عرض مینمایم، همچنین روز دامپزشکی را گرامی میدارم. تذکر اول من متوجه وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت است. جناب آقای وزیر! مگر براساس قانون ساماندهی مبادلات مرزی مقرر نشده (3) درصد واردات به پیلهوران تعلق بگیرد؟ میزان واردات (42) میلیارد دلار بوده، (3) درصد این رقم (1) میلیارد و (200) میلیون دلار میباشد. از محل (60) میلیون دلاری که جذب نشده به منظور کاهش کالاهای دپوشده در دو بازارچه مرزی ساریسوی ماکو و صنمبلاغی پلدشت پیرو مذاکره تلفنی یوم جاری و موافق حضرتعالی و نظر مساعد مدیرکل محترم صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی دستور اقدام عاجل مورد استدعا است. (وکیلی ـ متشکرم) تذکر دوم من متوجه وزیر محترم اقتصاد و دارایی است. جناب آقای وزیر! چرا بانک ملی به دستور أکید شما عمل نمیکند، چرا بانک ملی نسبت به افتتاح حساب به نام منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ماکو اقدام نمینماید؟

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای خضری بفرمایید.

رسول خضری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی به عزیزان نیروی انتظامی و همچنین تبریک روز ملی دامپزشکی به همه عزیزان عرصه زنجیره سلامت و امنیت غذایی کشور. تذکر اول من به رئیسجمهور محترم است. الان یک سال و اندی از انسداد مرزها گذشته و ما این مرزنشینانمان نه تنها دستشان به جایی بند نیست، بلکه این کارتهای الکترونیکی مرزنشینی هم همچنان فعال نیستند و نمیتوانند کارایی داشته باشند. ما فردا به اتفاق معاونت محترم اقتصادی آقای دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه بازدیدی را از مرزهای کیله سردشت که اخیراً رسمی شده و مرز تمرچین پیرانشهر داریم. امیدواریم این ارتباط بین دو طرف مرز توسعه پیدا کند و انشاءالله نوید بسیار خوبی باشد.
تذکر بعدی من به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اعمال مدرک فرهنگیان عزیز است. مدارک تحصیلی فرهنگیان و همچنین بحث جذب نیروها را ما ضمن تشکر از وزیر محترم انتظار داریم تکدورهایها و عزیزان بازمانده حقالتدریسیها تعیین تکلیف بشوند و بحث دغدغههای استخدامیشان انجام بشود.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای کواکبیان بفرمایید.

مصطفی کواکبیان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تبریک هفته نیروی انتظامی و همچنین روز تهران که به این نام نامگذاری شده. آقای پزشکیان! من یک دقیقه با شما میخواهم صحبت کنم، اگر یک مقدار عنایت بفرمایید. (نایبرئیس ـ پایین هم با من میتوانید صحبت کنید) نه اصلاً تذکر من به مجلس است. ماده (141) میگوید طرحی که در دستور است وقتی به کمیسیون ارجاع میشود همچنان در دستور است. ما حدود هشت ماه وقت شریف مجلس را به اصلاح موادی از انتخابات اختصاص دادیم، شورای نگهبان رد کرد. من با عزیزان شورای نگهبان صحبت کردم میگویند ما بخش استانی شدن و تناسبی بودنش را رد کردیم، اما بخش حزبی بودنش را رد نکردیم.
لذا الان به عزیزان کمیسیون شوراها میگویم میگویند فکر کنم نرسد، ما میخواهیم بایگانی کنیم. واقعاً این وظیفه را آنها ندارند، بر فرض مجمع تشخیص میرود. من خواهشم این است که شما عنایت ویژهای داشته باشید. واقعاً برای مجلس بسیار بد است که حتی یک ماده بعد از هشت ماه در مجلس تصویب نشده، وقت خودمان را تلف کردیم.

مسعود پزشکیان
انشاءالله پیگیری میکنیم، چشم.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای حاجی بفرمایید.

محمد علی وکیلی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقایان وزرای کشور و نیرو! مگر هرج و مرج است که عدهای بیایند فنسهای دو مرز دو استان را خراب بکنند؟ چرا آرامش دو استان را بهم میریزید، نکند منافع شما در ناامنی است؟ صبر مردم استان اصفهان هم حدی دارد. وای به روزی که مردم در مقابل شما بایستند. تمام مسئولیتهایی که در این تشنجهایی دارد درست میشود از تغییر مرز، بر عهده شما است. چرا آرامش مردم استان اصفهان را دارید بهم میزنید؟ مسئولیت این کارها را شما دو وزیر باید بپذیرید.
نکته بعدی، چرا با قیمت نان بیتدبیری شد. یک مرتبه یک قرص نان (150) تومان گران شد، در حالی که (44) هزار و (500) تومان مردم هفت سال است در یارانهها اضافه نشده. (140) هزار میلیارد تومان دولت درآمد از بابت هدفمندی یارانهها دارد کسر میکند. کمتر از یکسومش را توزیع میکند. این را هم میخواستید گران بکنید و افزایش بدهید بعد قیمت نان را گران بکنید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای سلیمی نماینده محترم محلات و دلیجان بفرمایید.

علیرضا سلیمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیسجمهور! سخنگوی شما گفتند در برجام میخواهیم تغییر اندک بدهیم. بعضی از حرفها در مورد تصویب پروتکل الحاقی است. مواظب باشید دوباره کلاه سرتان نرود. حتماً با مجلس باید مطرح کنید.
آقای رئیسجمهور! اجاره مسکن کمر مردم را شکسته، شما به مردم قول دادید. (100) روز شده یا نشده؟
آقای رئیسجمهور! ایاب و ذهاب دانشآموزان، بسیاری از دانشآموزان الان کتاب ندارند، ما گزارش داریم.
آقای رئیسجمهور! شیر مدارس چه شد؟ مجلس هم مصوب کرد، الان یک استاد ایرانی را در آمریکا گرفتند، یکی را در استرالیا گرفتند. وزارت محترم امور خارجه! اقدام مقتضی کنید. صندلیفروشی دانشگاه را که دیدیم، متأسفانه شنیدید، پستها هم در این کشور خرید و فروش شده. امیدواریم قوه قضائیه با کسانی که روی صندلی که خریدند، نشستند با اینها هم برخورد کنند، اسم اینها را هم بیاورند و اینها را هم محاکمه کنند، حقوق دریافتی اینها هم قطعاً حرام اندر حرام است.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای کاظمزاده بفرمایید.

شادمهر کاظم زاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اولم به وزیر محترم نیرو است. با توجه به اینکه در پاسخ به سؤال اینجانب جناب آقای اردکانیان در صحن علنی مجلس در مرئی و منظر نمایندگان ملت پذیرفتند و قول دادند که درخصوص محورهای دوازدهگانه سؤال اینجانب اقدامات لازم را به عمل آوردند، اما پروژههای مهمی همچون تلمبهذخیره سیمره، سد تنظیمی پاییندست سیمره، روند کند اجرای سد میمه و سیکان، تخصیص آب از سد کرخه به دشت کلات مورموری آبدانان، مشکل آب شرب در روستاهای دشتعباس دهلران و شهرستانهای حوزه انتخابیه، تخصیص آب به دشت چشمهشیرین شهرستان بدره، خسارت وارده به زمینهای کشاورزی و ایستگاههای پمپاژ پاییندست سد سیمره در شهرستان درهشهر، روند کند اجرای قطعه چهارم سامانه گرمسیری در دهلران، أخذ نامتعارف و فوقالعاده و حقآبه از کشاورزان موسیان و دشتعباس و تذکر دوم را اجازه بدهید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، وقتتان تمام است، آخرین نفر جناب آقای میرزائینیکو بفرمایید.

قاسم میرزائی نیکو
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با تبریک هفته نیروی انتظامی خداقوت خدمت همه کشاورزان باغدار منطقه هم که دسترنج و تلاش خود را ناباورانه با هر مشقتی جمعآوری میکنند. جناب آقای رئیسجمهور و وزیر محترم کشاورزی! خوب میدانید که بهترین جایی که تولید سیب طلایی باغی دارد خطه دماوند است. با بیش از (250) هزار تن سیب ممتاز، اما ثمره جان عزیزان کشاورز ما بیهیچ حاصلی روی دست آنها باقی مانده است. در سال رونق تولید یک فکری و تدبیری کنید. صبر، انتظار و پرداخت هزینه و ریختن عرق جبین این عزیزان بینتیجه نماند. نگذارید خیلی زود دیر شود.
8
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
متشکرم، جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح فردا دوشنبه پانزدهم مهرماه 1398 است. دستور جلسه ادامه دستور هفتگی خواهد بود. پایان جلسه را اعلام میکنم.