1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 197 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه سیصد و هفتم نوبت بعدازظهر روز سهشنبه بیستم فروردینماه 1398 هجریشمسی مطابق با سوم شعبانالمعظم1440 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح یکفوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.
2 ـ گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح ماده (3) و الحاق یک ماده به قانون نحوه پیگیری تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مصوب 5/3/1394.
3 ـ گزارش کمیسیون انرژی در مورد تخلفات مرتبط با شرکت پالایش نفت کرمانشاه.
4 ـ گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح ماده (60) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.
5 ـ گزارش نهایی کمیسیون صنایع و معادن در مورد تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص صدور مجوز واگذاری معادن و نظارت بر برداشت از منابع معدنی و وصول و هزینهکرد حقوق دولتی در استانهای همدان، مرکزی، کرمان، یزد و آذربایجانغربی و سایر استانهای دارای منابع معدنی.
6 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوکنشین اعظم لوکزامبورگ.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمد نوروزی
(آیات 12 ـ 5 از سوره مبارکه «انسان» توسط قاری محترم آقای محمد نوروزی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ الْأَبْرارَ یَشْرَبُونَ مِنْ کَأْسٍ کانَ مِزاجُها کافُوراً * عَیْناً یَشْرَبُ بِها عِبادُ اللَّهِ یُفَجِّرُونَها تَفْجِیراً * یُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ یَخافُونَ یَوْماً کانَ شَرُّهُ مُسْتَطِیراً * وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْکِیناً وَ یَتِیماً وَ أَسِیراً * إِنَّما نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِیدُ مِنْکُمْ جَزاءً وَ لا شُکُوراً * إِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا یَوْماً عَبُوساً * قَمْطَرِیراً * فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْیَوْمِ وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً * وَ جَزاهُمْ بِما صَبَرُوا جَنَّةً وَ حَرِیراً *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای نوروزی قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«به یقین ابرار و نیکان از جامی مینوشند که با عطر خوشی آمیخته است. چشمهای که بندگان خدا از آن مینوشند و به دلخواه خویش جاریاش میکنند. همان بندگانی که به نذر نزد خود وفا میکردند و از روزی که گزند آن فراگیرنده است میترسیدند و به پاس دوستی خدا بینوا و یتیم و اسیر را خوراک میدادند. ما برای خشنودی خداست که به شما میخورانیم و پاداش و سپاسی از شما نمیخواهیم. ما از پروردگارمان از روز عبوسی سخت هراسناکیم. پس خدا هم آنان را از آسیب آن روز نگاه داشت و شادابی و شادمانی به آنان ارزانی داشت. به پاس آنکه صبر کردند به بهشت و پرنیان پاداششان داد». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! (70) نفر از همکاران در مناطق سیلزده هستند و همچنین جناب آقای نوریان، آقای میرزایی، آقای محبینیا، آقای گودرزی، آقای فیضی و همچنین سرکار خانم ساعدی، آقای غلاممحمد زارعی، آقای حسننژاد و آقای پورابراهیمی هم با تأخیر تشریف آوردند.
3
اعلام وصول طرح تقویت جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برابر آمریکا با قید دوفوریت و تصویب فوریت آن

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و عصربخیر خدمت همکاران گرامی. آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید قبل از اینکه وارد دستور شویم، طرح قانونی دوفوریتی دریافت کردیم، جهت فوریت موضوع به بحث گذاشته شود.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
جمعی از همکاران طرح قانونی دوفوریتی با عنوان تقویت جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برابر آمریکا را تهیه کردهاند که نفر اولش هم جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس هستند. آقای دکتر! شما مطرح میکنید یا یکی دیگر از دوستان بگویند؟ نفر دوم آقای دکتر دهقانی هستند، بفرمایید.

محمدرضا تابش
غیر از این هم هست، بگویید در هم ادغام کنید.

علی اردشیرلاریجانی
بله، دو تا طرح است که عرض کردیم اگر این تصمیمگیری شود آن را با این ادغام خواهیم کرد، اصل فوریتش الان مطرح است.

محمد دهقانی نقندر
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر از همه سروران عزیز که به اتفاق هر کدام که در مجلس حضور داشتند این طرح را امضا کردند و دوستان دیگری هم که تشریف نداشتند بعضاً زنگ زدند، بعضاً مطلع نبودند، ما اجازه نداشتیم از طرفشان امضا کنیم. اگر به تمام عزیزانی که در مناطق سیلزده هم هستند خبر داده میشد حتماً این طرح را امضا میکردند و همه جریانهای مجلس و فراکسیونها طرح را امضا کردند.
نمایندگان ملت، مردم بزرگ و شریف ایران! امروز نه تنها شما میدانید که آمریکا حامی اصلی تروریسم است و بلکه خودش تشکیلدهنده گروههای تروریستی مثل داعش و النصره است، بلکه برای ملتهای دنیا هم فاش و برملا شده که آمریکا خودش تشکیلدهنده گروههایی امثال داعش و النصره است و نه تنها ملتهای دنیا میدانند، بلکه خود رئیسجمهور آمریکا در همین مدتی قبل که در رقابتهای انتخاباتی بودند، فیلم این گفته ایشان در همه دنیا پخش شد، در جلوی چشم همه ملتها اعلام کرد که دولت آمریکا داعش را ایجاد کرده و خود دولتمردان آمریکا اقرار کردند که گروههای خونریز و تروریستی مثل داعش توسط خود آمریکا تشکیل و درست شده است و خانم کلینتون هم اقرار کرد که ما از داعش پشتیبانی کردیم. آقای کری اقرار کرد گفت ما به خاطر اینکه با دولت وقت عراق مخالف بودیم و میخواستیم آن دولت را ساقط کنیم اجازه دادیم که داعش وارد عراق شود. بنابراین موضوعات کاملاً برملا و روشن است، چیز پنهانی نیست. داعش و گروههای جنایتکار تروریستی توسط خود آمریکا تشکیل شده، به اعتراف خود آمریکاییها.
اما اتفاقی که در این مدت افتاد، با اینکه همه میدانند و خودشان هم اقرار کردند که آمریکاییها حدود (7) تریلیون دلار در منطقه خرج کردند تا بتوانند جبهه مقاومت را از بین ببرند، اما آن (7) تریلیون دلار را به باد فنا دادند، چیزی گیرشان نیامد. داعش که مولود آمریکا بود در منطقه شکست خورد و بینی آمریکا و کشورهای همپیمان آمریکا و وهابیت به خاک مالیده شد، به دست مردم سوریه، عراق و گروههای انقلابی مثل حزبالله لبنان و البته با کمک مستشاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
قطعاً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کمک مستشاری کرد، اما آمریکاییها باز هم امثال ترامپ، پمپئو و بقیه فکر میکنند فقط سپاه بود که آنها را دچار شکست کرد و کام آنها را به شکستی که از انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت خوردند تلخ کرد. نه، همه ملتهای منطقه علیه شما هستند، البته سپاه پاسداران هم کمک کرد. حالا اینها میخواهند انتقام شکست خودشان را در منطقه، سوریه و عراق میخواهند از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بگیرند. ولی این کاری که آقای پمپئو و ترامپ کردند کاملاً از روی عجز و ناتوانی بود. آنها میخواهند شکست خودشان را جبران کنند، اما همین راه را هم بلد نیستند. مگر اعلام اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تروریست است چه اثری در دنیا خواهد داشت جز یک کار تبلیغاتی و ما هم از این کار دولتمردان آمریکا چنان دچار مشکل نشدیم. ما به عنوان نیروهای انقلابی، مجلس انقلابی و دولت انقلابی همه در میدان هستیم، در روز پاسدار، در روزی که متعلق به حضرت اباعبدالله الحسین است همه یکدست لباس پاسداری پوشیدهاند و همه به میدان آمدند، از سپاه پاسداران حمایت کردند و با این اقدامی که امروز شد به آمریکا اعلام کردند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. آن فرمایشی که رهبر فقید انقلاب حضرت امام (رحمهاللهعلیه) در (40) سال پیش اعلام کرد امروز ملت ایران و نمایندگانشان در سراسر کشور اعلام میکنند آمریکا کاری نمیتواند کند این کاری که آمریکا کرد از روی عجز و ناتوانی بود و الا اگر از روی عجز نباشد در کجای دنیا یک کشوری بیاید یک نیروی رسمی نظامی یک کشور دیگر را به عنوان جریان تروریستی اعلام کند، برخلاف همه قواعد بینالملل، براساس اصل مسلم مصونیت حکومتها و دولتها و برخلاف همه قواعد حقوق بینالملل آمدند اعلام کردند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تروریست است. این اثری در دنیا ندارد، همه دانشمندان و حقوقدانان به این اقدام رژیم آمریکا میخندند، همه این را غیرقانونی میدانند.
ما به عنوان اینکه اعلام کنیم این کار آمریکا غیرمشروع و غیرقانونی است، از حق اقدام متقابل استفاده کردیم، طرحی که پیشروی عزیزان و نمایندگان محترم ملت است و همه فراکسیونها آن را امضا کردهاند، این طرح حاوی این مسأله است که ما براساس حق اقدام متقابل، نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا را به عنوان تروریست اعلام میکنیم (رئیس ـ متشکریم) و معتقد هستیم تمام نیروهایی که تحت فرمان نیروهای آمریکایی در منطقه هستند تروریست هستند و کسانی که به نیروهای آمریکایی در منطقه کمک کنند، اینها به عنوان معاون جرم اقدام تروریستی تلقی میشوند.
آخرین عرض من هم این است، ما در عین حال که موضعمان روشن است، انشاءالله با رأی قاطع این طرح رأی خواهد آورد، موضع این است که دانشمندان آمریکایی، مردم آمریکا، کنگره آمریکا از زیر بار این ذلت و ننگی که برای آمریکاییها به وجود آوردهاند و برخلاف همه موازین بینالمللی اقدام میکنند، خودشان باید خودشان را نجات بدهند، خودشان باید به هوش بیایند، مردم آمریکا باید این بیعزتی و بیآبرویی که الان به سرشان آمده، (رئیس ـ خیلی ممنون، متشکریم) خودشان برای خودشان فکری کنند. والسلام علیکم و رحمه الله

علی اردشیرلاریجانی
تشکر میکنیم، مخالف صحبت کند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای دکتر شهریاری مخالف هستند، بفرمایید.

سید کمال الدین شهریاری
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
سوم شعبان سالروز ولادت سرور آزادگان حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) و روز پاسدار را به همه هممیهنان عزیز، ملت شریف ایران و نمایندگان محترم مجلس تبریک عرض میکنم.
اقدام وقیحانه آمریکای جنایتکار در قلمداد کردن نیروی قدرتمند سپاه به عنوان ارتش یک کشور مستقل و قدرتمند و بزرگ در خاورمیانه را به عنوان یک نیروی تروریستی و سازمان تروریستی محکوم میکنم و از همینجا اجازه میخواهم اعلام کنم که سپاه فقط یک نیروی نظامی نیست، یک ارتش نیست، سپاه نماینده جامعه (80) میلیونی ملت مسلمان ایران در پاسداری از ارزشهای انقلاب، تمامیت ارضی و منافع ملی کشور ایران و همه مستضعفان جهان است.
آمریکایی که با اقدام وقیحانه خودش نیروی سپاه را به عنوان تروریست تلقی کرده، خودش اسناد دخالت غیرقابل توجیهش در کشور ایران از بیش از (60) سال پیش تاکنون به ثبت رسیده است. از (28) مرداد (32) دخالت غیرقابل توجیه او در امور داخلی کشور ما و بعد حمایت از رژیم بعث عراق در جنگ هشتساله علیه ایران، سرنگون کردن هواپیمای مسافربری ایران در سال 67، ایجاد و پشتیبانی از یکی از بزرگترین سازمانهای تروریستی به نام داعش که خاورمیانه را به آتش و خون کشید که در مناظرات انتخاباتی کاندیداهای آمریکا به عنوان افشاگری به تمام جهان اعلام شد و آمریکایی که از رژیم سعودی که یک خبرنگار را قطعهقطعه میکند و در کشور ثالثی در کوره میسوزاند هیچگونه عکسالعملی نسبت به او نشان نمیدهد، به نظر من با این طرح نمیتوان با او مقابله کرد. با این آمریکا باید با یک طرح بسیاربسیار شدیدتر و کوبندهتر مقابله کرد.
بنده به عنوان یک خدمتگزار کوچک از طرف ملت ایران امروز به حمایت از سپاه پاسداران عرض میکنم که این طرحها جوابگوی مقابله با آمریکای جنایتکار نیست. ما طرحهای قویتری را باید سهفوریتی بیاوریم و با آمریکا همانگونه برخورد کنیم که لیاقت و استحقاق آن را دارد. بنابراین بنده به عنوان مخالف این طرح با آن مخالفت میکنم و میخواهم که به این دوفوریت رأی داده نشود تا با یک طرحی کوبندهتر و با سهفوریت با این عمل وقیحانه آمریکا مقابله شود. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقای حاجی موافق هستند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
مجدداً از همه همکاران در این حماسهای که امروز بیستم فروردین آفریدید تشکر میکنم. همکاران این کار شما در تاریخ خواهد ماند که یک روزی اینچنین در دفاع از میهن اسلامی و ایران اسلامی چنین یکپارچه حرکت کردید.
اما این طرح دوفوریتی که از دیشت کلید خورد و تهیه شده کار بسیار درستی است. نمیخواهیم بگوییم که متن، کاملِ کامل است. ولی به هر حال درخصوص مفاد آن قابلیت اصلاح وجود دارد. اما الان درخصوص فوریت آن بایستی تصمیم بگیریم. هرچند که ما در گذشته بایستی مطابق کنگره و مجالس آمریکا اینچنین طرحهایی را میداشتیم که به هر صورت تا الان در این جهت کمتر داشتیم، ولی فکر میکنم امروز بتوانیم بخشی از آن را با تصویب دوفوریت این طرح به نتیجه برسانیم.
اما همکاران و ملت بزرگ ایران و همه جهانیان! بدانید این تصمیم ترامپ دیشب نشانه شکست آمریکا و سیاستهای اینچنینی وقیحانه رژیم استکباری است که به آخر خط خودش رسیده است. این را نشانه قدرت ندانیم که نمیدانیم. اما به آمریکا میگوییم از دست ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر. ترامپ چه تفاوتی با هیتلر دارد؟ امروز جایگاه هیتلر در تاریخ، در اذهان کجاست که آن همه جنایت را انجام داد؟ ترامپ هم به همین صورت است که دارد تمامی قواعد بینالمللی را زیر پا میگذارد و میخواهد اینطور در دنیا ترکتازی انجام بدهد. اما بداند که مردم دنیا در مقابل این زیادهخواهیها و سلطهگریها خواهند ایستاد. پیام بیداری انقلاب اسلامی قابل کنترل نیست و طبیعتاً به همه دنیا صادر شده و هستههای مقاومت در سراسر دنیا در مقابل منافع آمریکا خواهد ایستاد.
به هر حال آنچه که از طرف ترامپ بیان میشود در این مدتی که آمده و قبل از آن رژیم استکباری آمریکا، چیزی جز پیام جنگ و خونریزی نیست. آمریکا! شما باید پاسخ بدهید چرا آن چندهزار نفر کودک یمنی را به شهادت رساندید. اینها بمبهای شماست، اینها حمایتهای شماست که از عربستان انجام دادید و اینطور دارد جنایت میشود. در تمامی دنیا هر جا آدرسی از شرارت است نشانه شماست، هر جا ترور است کار شماست.
اما جمهوری اسلامی دارد پیام صلح و سبک زندگی را به دنیا میدهد. اما انواع تروریستها در کارکرد و پرونده شما دارد در همه دنیا ثبت میشود. شما همین بیآبرویی که در ژاپن انجام دادید، در بمباران شیمیایی هیروشیما و ناکازاکی. به هر حال همین برای شما کفایت میکند. آمریکا! شما آمدید هواپیمای مسافربری ما را در خلیج فارس آنطور با موشک هدف قرار دادید. آمریکا! شما دیگر نقشی برای سازمان ملل نگذاشتید، واقعاً جای تأسف برای سازمان ملل است که در هیچجا محلی از اعراب ندارد. پس منشور ملل و قواعد جهانی که وجود داشت چه شد؟ سازمان ملل! مگر شما مردهاید؟ چرا حرفی نمیزنید؟ چرا جلوی این زورگوییهای آمریکا را نمیگیرید؟ (رئیس ـ متشکریم) بمباران اتمی که در این دو شهری از ژاپن که عرض کردم انجام داد و دیگر جنایات، بمبارانهای شیمیایی که در حلبچه و غیره انجام داد، همه اینها دنباله آن حرکتی بود که آمریکاییها انجام دادند و به هر حال میخواهم بگویم همکاران عزیز! به دوفوریت این طرح رأی بدهید، رأی بالایی که قاطع باشد. مخالف محترم هم در واقع از اینکه بیشتر بایستی ما مقتدرانه در مقابل این برخورد کنیم صحبت کردند و مخالفت اساسی با اصل موضوع نداشتند.

علی اردشیرلاریجانی
تشکر میکنیم. تذکر دارند، اجازه بدهید تذکر را بدهند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای پژمانفر تذکر دارند، بفرمایید.

نصراله پژمان فر
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم به نوبه خودم این عمل پر از سفاهتی که ناشی از زبونی و ناتوانی رهبران و رئیسجمهور آمریکا است را اعلام میکنم این یک نقطه عطفی هم برای کشور ما و هم دنیا خواهد بود و انشاءالله به نتایج خوبتری خواهیم رسید.
آقای دکتر! تذکر من در ارتباط با این مسأله است که (رئیس ـ ماده چند را میفرمایید؟) آقای دکتر! ماده (161). تذکری که من دارم در ارتباط با این موضوع است که ما باید تلاش کنیم در کنار این موضوع خیلی سادهانگاری نشود و در واقع در فرهنگ ملت ما همانطوری که مبارزه با آمریکا به عنوان یک جریان فرهنگی وجود داشته، نسبت به این موضوع به عنوان یک جریان کاملاً فرهنگی و باوری این موضوع ادامه پیدا کند. ما نباید خیلی ساده از کنار این موضوع عبور کنیم و خیلی خوشبینانه به این مسأله نگاه کنیم که یک جریان و مسألهای را آمدند در مقابل یکی از مهمترین نهادهای کشور ما مطرح کردند و ما از کنار این موضوع بگذریم. امروز آن چیزی که روشن است آمریکاییها در اوج ناتوانی و استیصال هستند، اما مواجهه جدی و قوی با این موضوع طبیعتاً راه را برای سوءاستفادههای بعدی بسته خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که اینها بتوانند ادامه این مسیر داشته باشند. لذا خواهش من این است که دوستان با تمام جدیت این مسأله را تعقیب کنند که نتایج بهتری داشته باشد.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
مخالف بعدی جناب آقای دکتر رحیمی نماینده تهران هستند، بفرمایید.

علیرضا رحیمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با تبریک اعیاد شعبانیه محضر ملت شریف ایران و همکاران ارجمند. خدمت وزیر محترم دفاع سردار امیر حاتمی و همچنین معاون محترم رئیسجمهور جناب آقای امیری خیرمقدم عرض میکنیم. همکاران محترم استحضار دارند، آمریکاییها با مصوبهای که گذراندند آتش بر عصبانیت و کینه انقلابی هم مردم ایران و هم امت جهان اسلام پاشیدند و این ناراحتی و عصبانیت ملت ایران کاملاً قابل احساس است و نماد آن را ما امروز داریم در مجلس میبینیم.
دو طرح امروز در مجلس شورای اسلامی تهیه شد، یک طرح سهفوریتی با محوریت فراکسیون امید و یک طرح دوفوریتی که الان وارد آن شدیم، با محوریت فراکسیون ولایی. وجه مشترک این دو طرح اقدام متقابل نسبت به آمریکاییها و امضای (250) نماینده با جدیت و انگیزه برای مقابله با آمریکاییها بود.
جناب آقای دکتر لاریجانی! استحضار دارید که مخصوصاً بعد از برجام آمریکاییها از هیچ کینه و عداوتی نسبت به ملت ما فرو نگذاشتند. به نام مخالفت با دولت شدیدترین تحریمها را حتی در حوزه دارویی علیه سالمندان، بیماران، زنان و کودکان روا داشتند. در همین سیل اخیر مخربی که بخش قابل توجهی از کشور را فرا گرفت جلوی کمکهای انساندوستانه را از سوئیس، عمان و ایرانیان خارج از کشور، همین آمریکاییها گرفتند. هم جلوی کمکهای نقدی را گرفتند و هم کمکهای مالی و جنسی را ممانعت کردند. یعنی اولیات و بدیهیات حقوق بشر را نسبت به ملت ایران در اوج کینه و عداوت روا داشتند.
نکته قابل توجه مخالفت من، من مخالفت محتوایی با این طرح دوفوریتی ندارم، عرض من این است اقدام متناظری که ما میخواهیم انجام بدهیم، الان دولت آمریکا تصویب کرده و نهاد متناظر آن دولت ایران است. شورای عالی امنیت ملی بیانیهای را به شایستگی تصویب کرد و ما امروز قدم اول را در این طرح دوفوریتی داریم برمیداریم. اگر کنگره آمریکا مصوبه رئیسجمهور آمریکا را تأیید کرد و عملاً کنگره آمریکا هم در این مسیر غیرعقلانی قدم برداشت و به نوعی نگاه انسانی را در حوزه قانونگذاری زیر پا گذاشت، قاعدتاً مجلس شورای اسلامی هم به صورت محتوایی وارد این دوفوریت خواهد شد، «ولو بلغ ما بلغ».
ملت ایران ملت دفاع، ملت شهامت و ملت جنگ است. جنگاوری ما را جهانیان و افکار عمومی در هشت سال دفاع مقدس دیدند و نگاه کردند و قاعدتاً ملت ایران ملت آزمونپسدادهای است. ما را نه از جنگ و نه از تهدید بترسانید. ایرانی نه از تهدید فراری است و نه از جنگ فراری است. البته که شروعکننده جنگ نخواهیم بود، به همان نسبت که مقام معظم رهبری اعمال سلاح هستهای را برای جمهوری اسلامی با فتوای تاریخیشان منع کردند، حمله اولیه را هم قاعدتاً در شرع مقدس اسلام برای ما منع کردهاند. منتها کوچکترین تهدیدی با بالاترین پاسخ مواجه خواهد شد.
آقای دکتر لاریجانی! ما در کمیسیون امنیت ملی دیروز در حضور آقای دکتر ظریف قبل از اینکه آمریکاییها تهدیدشان را به نوعی تبدیل به مصوبه کنند یک بحث مبسوط و مستوفایی داشتیم. به نظر میرسد تغییر فضای تنش از حوزه سیاسی به حوزه نظامی سناریوی آمریکاییها است که ما باید خیلی مراقب باشیم، تحریک احساسات و عواطف و جریحهدار کردن ملت ایران را در شرایطی آمریکاییها دنبال میکنند که یک غفلت استراتژیک را مرتکب شدهاند. آمریکاییها یادشان رفته که سپاه پاسداران مردمیترین نیروی مسلح بر کره زمین است. در کشورهای دیگر نیروهای مسلح را که میبینید یک نیروهای مسلح رسمی و چارچوب سازمانی دارند، ولی نیروهای سپاه پاسداران کوچهای را نمیبینید که شهیدی از سپاه پاسداران وجود نداشته باشد، عضوی از سپاه پاسداران وجود نداشته باشد. سپاه پاسداران بدنه مردم هستند. لذا غفلتی که آمریکاییها کردند اجماع ملی در حمایت قاطع از سپاه پاسداران و نیروهای مسلح را فراموش کردند. به نظر میرسد تلاش برای تحریک ایران برای مقابله به مثل و بهانهجویی استراتژی آمریکاییها است که ما همینطور که در خروج آمریکا از برجام در دام آنها نیفتادیم، در تنشزایی و تحریک آنها هم در دام نخواهیم افتاد.
اما من دو نکته را در پایان لازم است به آمریکاییها یادآوری کنم، هم از موضع عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و هم از موضع نماینده ملت شریف ایران:
اول اینکه بیثباتی منطقه خاورمیانه امنیت بینالمللی در کل جهان را بیثبات خواهد کرد و به تضعیف خواهد کشاند و همینطور که افکار عمومی میدانند ایران پیشرو در سرکوب تروریسم و داعش بود و نقش پیشروی ایران را غربیهای مدعی بیشتر مطلع هستند، آمریکاییها از توان نظامی ایران هراس دارند و هراسناک هستند و قافیه را باختهاند. لذا همهجانبه تلاش دارند که برای پایان دادن به هراس خودشان تلاش کنند، ولو اینکه اولیات حقوق بشر را زیر پا بگذارند. در این تلاش ولو به قیمت برافروختن جهنمی تازه برای نیروهای آمریکایی دارند اوج بیخردی را نسبت به ملت ایران روا میدارند و ما نمایندگان مجلس نه تنها اقدام متقابل نسبت به آمریکاییها را مد نظر و در اولویت کارهایمان در سال 98 قرار دادیم و عمل غیرانسانی آمریکاییها را در ممانعت از کمکرسانی به سیلزدگان توسط ایرانیان خارج از کشور و کشورهای خارجی را فراموش نمیکنیم، بلکه دستگاه دیپلماسیمان را تشجیع میکنیم و همه مجلس خواهش میکنیم و پشت سر دستگاه دیپلماسی و آقای ظریف ایستادیم که محکم در مقابل غربیها و زیادهخواهیهای آمریکاییها و دستگاههای سلطه مقاومت کنند تا با شادی دل مقام رهبری، خانواده معظم شهدا هم احساس سربلندی بیشتری کنند. والسلام علیکم و رحمه الله

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقای ابراهیمی موافق هستند، بفرمایید.

علیرضا ابراهیمی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
اعیاد شعبانیه و میلاد حضرت حسین بن علی، روز پاسدار و میلاد حضرت عباس و امام سجاد را خدمت همه ملت بزرگ ایران و همکاران عزیزمان در مجلس شورای اسلامی عرض تبریک دارم.
آمریکا امروز هم کمافیالسابق به قانون اساسی یک کشور ظلم و تعدی کرد و یک نیروی رسمی نظامی را جزء گروههای تروریستی خواند و این تجاوزی که امروز بوده و انتهایش امروز باشد نخواهد بود. آمریکا بیش از گذشته پست و حضیض شده، آمریکایی که در منطقه آمد داعش را ایجاد کرد، (7) تریلیون دلار در منطقه خرج کرد تا اتحاد جامعه اسلامی و ایران را به هراس بیندازد و جبهه مقاومت را نابود کند، اما سپاه پاسداران با فرماندهی سردار قاسم سلیمانی و گوش به فرمان دادن به فرمایشات مقام معظم رهبری و همه جوانان آزادیخواه منطقه و به خصوص در خاورمیانه داعش را از بین برد و هزینههای را بر دست آمریکا گذاشت و روسیاهی را بر دولتمردان آمریکا بر جای گذاشت.
امروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خار چشم نظام استکباری است، چون صدمات زیادی را از سپاه و اتحاد ملت بزرگ ایران اسلامی خورده است. قطعاً آمریکا و نظام سلطه چشم دیدن قدرت سپاه و جبهه مقاومت را در منطقه نخواهند داشت، اینکه امروز آمریکا این کار را کرد اتحاد و انسجام ملی مردم ایران بیش از گذشته شد. گروهها و چهرههای مختلف سیاسی همه لباس سپاه را بر تن کردند و از این نیروی رسمی، قانونی و برخاسته از ملت دفاع کردند.
اما آن چیزی که در طرح دوفوریتی وجود دارد این است که اقدام متقابل حق ملت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این اقدام متقابل امروز با مصوبه این طرح باید این قدرت را به سپاه داد و بیش از پیش دست سپاه را باز گذاشت نیروهای آمریکایی که به ویژه در منطقه غرب آسیا وجود دارند را امروز به عنوان تروریست اعلام کنیم و کسانی که به آنها کمک کنند و قدرت این را باید به سپاه بدهیم که در خلیج همیشه فارس ایران اسلامی اجازه جولان به سربازان آمریکایی ندهند و آنها را به عنوان تروریست فرض کند و این باید امروز با رأی قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و انشاءالله قدرت سپاه و انقلاب اسلامی بیش از پیش بر همگان روشن شود. ممنون و متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، از صحبتهای دوستان عزیز تشکر میکنیم.

احد آزادی خواه

محمد علی وکیلی
آقای رئیس! اخطار و تذکر دارند.

علی اردشیرلاریجانی
ما میخواهیم الان دوفوریت را تصویب کنیم. از اینکه آقای امیر حاتمی ملبس به سپاه شدند و اینجا در حمایت از این طرح تشریف آوردند، از ایشان هم تشکر میکنیم. اجازه بدهید ما دوفوریت را رأی بگیریم.
حضار 196 نفر، دوفوریت این طرح را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. یک طرح دیگر هم هست که انشاءالله آن را در کمیسیون با این ادغام خواهند کرد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا.

سیدمحمدجواد ابطحی

علی اردشیرلاریجانی
صدایشان اینقدر بلند بود که نگذاشتند بگوییم. (189) نفر رأی دادند.

سیدمحمدجواد ابطحی
مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا.

علی اردشیرلاریجانی
انشاءالله کمیسیون امنیت ملی در اسرع وقت این موضوع را بررسی کند، طرح دیگری هم که هست با این ادغام کنند.
4
ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! ما در جلسه صبح ادامه رسیدگی به گزارش طرح یکفوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را داشتیم، در ماده (12)، بند «ب»، جزء (1) هستیم. در جزء (1) پیشنهاد آقای دکتر مفتح به تصویب رسید که این مدرک تحصیلی کارشناسیارشد یا معادل آن به مصوبات و تأییدات وزارتین بهداشت و علوم محدود باشد. منتها بعد یک رفع ابهامی را بعضی از دوستان دادند، خود آقای مفتح هم پارافی فرمودند که منظور من مدارکی که ارزش استخدامی داشته است نبوده است. حالا نمیدانم با حضرتعالی هم گفتگو شده.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در جزء «ب» ماده (12)، جزء (1).

علی اردشیرلاریجانی
آقای مفتح! رفع ابهامتان را مطرح بفرمایید.

محمدجواد کولیوند
آقای دکتر! صبح مطرح کردند، الان میگویند منظور من آن بحث صبح نیست.

علی اردشیرلاریجانی

محمدمهدی مفتح
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر ملاحظه بفرمایید! در شرایط اختصاصی این بود که مدرک تحصیلی کارشناسیارشد یا معادل آن از جمله شرایط لازم برای ثبتنام باشد. (رئیس ـ دوستان از مجلس خارج نشوید، رأیگیری داریم) بحث این بود که معادل مدرک از چه سازمانی باید تأیید شود. پیشنهاد شد، دوستان عزیز رأی دادند، دولت محترم موافق بود که آن مرجعی که معادل بودن مدرک را با مدرک کارشناسیارشد تأیید میکند باید مورد تأیید وزارت علوم، وزارت بهداشت یا حوزه علمیه باشد. این تصویب شد، دوستان هم محبت کردند.
بعد دوستان آمدند گفتند که یک استفساریهای است که در آن استفساریه مدارکی که برای استخدام قابل استناد است، طبق قانون استفساریه در مجلس داشتیم، مدارکی که ارزش استخدامی دارد، آنها هم بتواند به تأیید سازمان اداری و استخدامی میرسد، مثل مراکزی که مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت است، آن هم مورد تأیید باشد. چنین ابهامی در موضوع هست.

علی اردشیرلاریجانی
چطور آن را رفع میکنید؟ یعنی باید بگوییم یک مرجعی اینها را تأیید کند، آنهایی که ارزش استخدامی دارد؟

محمدمهدی مفتح
بحث این است که برای استخدام مدارکی است که سازمان اداری و استخدامی آنها را معادل فوقلیسانس میداند، آقایان میگویند آن مدارک هم با اشکالاتی که از نظر آییننامهای قابل انجام است، عرض میکنم سازمان اداری و استخدامی برای استخدام آنها را به عنوان کارشناسیارشد تأیید میکند.

علی اردشیرلاریجانی
یعنی مقصودتان این است که به خاطر نقص این باید آن مدارکی که ارزش استخدامی دارد را سازمان امور استخدامی تأیید کند.

محمدمهدی مفتح
بله، یعنی وزارت علوم، وزارت بهداشت، سازمان اداری و استخدامی و حوزه علمیه قم. مثلاً چنین موردی شاید قضیه را حل کند.

علی اردشیرلاریجانی
من یک بار دیگر از شما سؤال کنم مقصودتان این است که چیزی باید براساس آن استفساریه اضافه شود که آن مدارکی که ارزش استخدامی دارد با تأیید سازمان امور استخدامی کشور مورد توجه قرار بگیرد؟

محمدمهدی مفتح
یعنی ارزش استخدام به عنوان فوقلیسانس، آنهایی که کارشناسیارشد دارند، آن مدارک در صورتی که مورد تأیید رئیس سازمان امور اداری و استخدامی باشد هم اینجا به عنوان کارشناسیارشد پذیرفته میشود.

علی اردشیرلاریجانی
پس باید رفع ابهامشان اینطور باشد؛ آنهایی که ارزش استخدامی دارد و مدارک تحصیلی با تأیید سازمان امور استخدامی باشد. اگر کسی مخالف است بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای کامران مخالف هستند، بفرمایید.

حسن کامران دستجردی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
بگذارید من صحبتم را بکنم. آقای لاریجانی، خانمها و آقایان ببینید! دو مرجع در این کشور بیشتر نیست. جناب آقای لاریجانی! شما خودتان دانشگاه تهران تشریف دارید، وزارت علوم و وزارت بهداشت مرجع تأیید است. یکسری مدارکی که حکومتیها گرفتند این مرجعش نامشخص است. مثلاً میگوید آقای دکتر است، اصلاً دکتری ندارد. بعضی از این وزرا ناگهان رأی گرفتند، ناگهان دیدید لیسانس است، اصلاً دکتری ندارد. بعد از رأی آقای رئیس استعلام کرده، گفتند این ارزش استخدامی دارد. درس خواندن سخت است، یک وقت کیلویی مدرک میگیرد، شما بخواهید که در دانشگاههای رسمی کشور مدرک دکتری بگیرید به هر حال امتحان جامع است، باید تزش را بگذراند، باید زبان امتحان بدهد. آقای مفتح هم من تعجب کردم چطور شل شد. اینکه نمیشود روی نفوذ حکومتی گاهی وقتها ما مدرک بگیریم.
مثل این است که خیلی از این وزارتخانهها دانشکده میسازند قطار میکنند. در این کشور که نمیشود، باید یک حساب و کتابی داشته باشد. شما دو تا وزارتخانه دارید، دو تا وزیر هم پاسخگویتان است. این رفع ابهام نیست. این را آمدند به آقای مفتح ایراد گرفتند، آقای مفتح هم روی فشار آمد گفت باز این را رفع ابهام دارم. من از اندیشمند بزرگ شهید صیاد که فردا روز شهادتش است یاد کنم، با توجه به اینکه یک نظامی بود در درس نمره اول بود و همین مرد تجربیاتش را با علم روز عجین میکرد به دانشجوها میداد و همین دانشکده افسری که دانشگاه امام علی و امام حسین است که بعداً تشکیل شد همه آنها روی حساب و کتاب است. این است که چرا واقعاً ما حالا که میخواهیم تغییر بدهیم، اگر واردش نمیشدیم و رأی نمیدادید، حالا که رأی دادید خداوکیلی بگذارید نظم و نسقی در کار باشد. ارزش مدرک را وزارت علوم و وزارت بهداشت تأیید میکنند. این را خرابش نکنید، واقعاً بگذارید هر چیزی جای خودش باشد، خیلی ممنون.

محمد علی وکیلی
متشکرم. سرکار خانم ذوالقدر موافق هستند، بفرمایید.

سیده فاطمه ذوالقدر
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و احترام خدمت همکاران گرامی دارم. پیشنهادی که همکار محترم آقای دکتر مفتح اینجا داشتند مربوط به شرکت در انتخابات عدهای از داوطلبینی میشود که اینها مدارکی را دارند، مدارکی هست که ارزش استخدامی دارد و در مراکز دولتی، مدیریت دولتی اینها آنجا آموزشهایی را دیدند، تحصیلاتی را داشتند و اینها بتوانند از این شرایط معادل داشته باشند و استفاده کنند و امکان حضور در انتخابات را داشته باشند با توجه به اینکه اطلاعاتی که آنجا به دست میآورند و تجربیاتی که آنجا دارند و واقعاً میتوانند در مجلس مفید باشند و در مراکز مدیریت دولتی آموزشهایی آنجا داده میشود که واقعاً جنبه اجرایی دارد و عزیزانی که آنجا تحصیلاتی را داشتند میتوانند با حضورشان در مجلس مفید باشند.
لذا ما میخواهیم که همکاران محترم به این پیشنهاد رأی موافق بدهند تا امکان حضور خیلی از داوطلبانی که ارزش مدرکشان بالاخره معادل کارشناسیارشد است و ارزش استخدامی را دارد و مدارکشان آنجا مشکلی را ندارد بتوانند در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند. اگر این کار انجام نشود خیلی از نمایندگان فعلی هم نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند و کشور آسیب شدیدی میبیند. بالاخره نمایندگانی اینجا در مجلس حضور و تجربه عملی داشتند و تجربه عملی بعضی موقعها واقعاً ارزشش بیشتر از حضور در ساعتهای طولانی در کلاسهای درس است، ولی تجربه عملی این را ثابت کرده که میتواند از خیلی تجربیات دیگر مفیدتر باشد. لذا من از همکاران محترم میخواهم به پیشنهاد آقای دکتر مفتح رأی موافق بدهند، خیلی ممنون و سپاسگزارم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، رفع ابهام را بخوانید که آقایان بدانند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! میخواهند مدارک تحصیلی واجد ارزش استخدامی با تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور را هم اضافه کنند. یعنی اینها هم بتوانند کاندیدا بشوند.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 195 نفر، رفع ابهام را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون موافق هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! آقای دکتر بیگدلی میخواهند عنوان «سطح مدیرکل به بالا» را به موضوع اضافه کنند. آقای دکتر بیگدلی بفرمایید.

احمد بیگدلی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام، ادب و احترام و خستهنباشید خدمت همکاران عزیز و عرض سلام خدمت مردم ایران اسلامی و تبریک اعیاد شعبانیه و تقدیر و تشکر از همکاران بابت دفاع از ارثیه شهدا و ایثارگران را دارم. سپاه یک فرد نیست، سپاه ارثیه شهدا است و مال مملکت و تمام ایران است و من از این دفاعی که همکاران از این سپاه عزیز کردند تقدیر و تشکر میکنم.
اما آقای دکتر ببینید! با توجه به اینکه اینجا آمده «داشتن مدرک تحصیلی کارشناسیارشد یا معادل آن و داشتن سابقه پنج سال کار اجرایی، آموزشی یا پژوهشی». پیشنهاد بنده این است که بعد از کلمه «پژوهشی»، «سطح مدیرکل به بالا» اضافه بشود. به دلایلی که عرض میکنم؛ یکی با توجه به وجود تعداد دانشگاههای زیادی که در مملکتمان وجود دارد، دانشگاههای دولتی، غیردولتی، آزاد، غیرانتفاعی، انتفاعی و مسائل مختلفی که دارد خدا را شکر الان در هر خانوادهای و در هر روستایی تشریف ببرید یک تحصیلکرده لیسانس یا حداقل فوقلیسانس وجود دارد و با توجه به اینکه وظیفه نماینده مجلس یک وظیفه ملی است باید به تمامی مسائل مملکت اشرافیت، تسلط و آگاهی داشته باشد و با تمامی احترام برای تمامی افرادی که در کار امور اجرایی مملکت در حال زحمت کشیدن و فعالیت هستند یک کارمند جزء هم میتوانیم بگوییم پنج سال سابقه اجرایی یا آموزشی یا پژوهشی داشته باشد و با مدرک لیسانس و فوقلیسانس بیاید کاندیدا بشود. ولی در حالی که مشکلات و مسائل مملکت پیچیدهتر از این حرفها است. طرف باید اشرافیت کامل داشته باشد، حداقل در چند تا جلسه اداری شهرستان و استان شرکت کرده باشد، با وزارتخانهها ارتباط داشته باشد، مسائل وزارتخانهها و نحوه ارتباط با وزارتخانهها را بشناسد و پتانسیلها و استعدادهای واقعی منطقه و استان خودش و مملکت را بشناسد و همانطور که مستحضر هستید به ازای هر کاندیدا و نماینده الان حداقل بالای (50)، (60) نفر کاندیدا میشوند. شورای نگهبان هم خودش به این اذعان کرده که بررسی صلاحیت اینهمه کاندیداها سخت شده، به خاطر (290) تا نماینده بعضی موقعها هزاران نفر کاندیدا میشوند. شورای نگهبان هم خودش دنبال این است که بتواند بالاخره مسائل مالی که دارد صرف بررسی صلاحیتها میشود، افراد مختلفی باید زحمت بکشند اینجا یک مقداری محدودتر بشود، از آن طرف دقت بالا برود، کمیت پایینتر بیاید و کیفیت بالا برود. با توجه به همه مسائلی که بنده عرض کردم پیشنهاد دادم که اینجا سطح مدیرکل به بالا باشد. یعنی افرادی که میخواهند اینجا کاندیدا بشوند سابقه اجراییشان حداقل پنج سال مدیرکل به بالا باشد. حالا از همکاران عزیز خواهش میکنم که به این رأی بدهند تا به افزایش سطح خود مجلس و ارتقای مجلس کمک خواهد کرد، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
یعنی شرط را میخواهید بگذارید هم مدرک تحصیلی کارشناسیارشد یا معادلش و سابقه اجرایی هم باید مدیرکل به بالا داشته باشد، برای پنج سال؟ یعنی پنج سال سابقه اجرایی مدیرکل به بالا داشته باشد. مخالف صحبت میکند؟

محمد علی وکیلی
جناب آقای عبادی مخالف هستند، بفرمایید. اگر جناب آقای عبادی صحبت نمیکند که دولت را بفرمایید. آقای فرهنگی صحبت میکنند، بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
خواهش من از همکاران محترم این است که در این قبیل موارد خیلی مسئولانه و دقیق عنایت داشته باشید مجلس محترم گرفتار افراط و تفریط نشود. ببینید! در قانون فعلی ما یک روز هم سابقه اجرایی را نداریم، در قانون فعلی کسی در دانشگاه به محض اینکه مدرک گرفت مستقیماً میتواند برود ثبتنام بکند و نماینده مجلس بشود اگر مردم به او رأی دادند. کار خوبی که کمیسیون محترم کرده این است که میگوید پنج سال هم سابقه اجرایی داشته باشد. چه اشکالی دارد کسی که فرض کنید مدیر دبیرستانی است، رئیس ناحیه آموزش و پرورشی است موفق بوده و تحصیلات و تجربه اجرایی هم دارد به مسائل کلان کشور هم وقوف دارد چرا نتواند کاندیدای مجلس بشود؟ آیا این ظلم به افراد تحصیلکرده دارای توانایی برای اعمال اراده منطقه خودش نیست؟ اگر در یک منطقهای اساساً کسی دارای سابقه مدیرکلی نبود آنجا اصلاً نباید انتخابات برگزار بشود؟ فرض کنید در یک شهرستانی اصلاً کسی را ندارند که این سابقه مدیرکلی داشته باشد، اینکه میگوییم پنج سال سابقه اجرایی یا آموزشی یا پژوهشی یعنی از نظر اجرایی صفرکیلومتر نباشد و با سیستم دولتی، اداری و آموزشی اطلاعات و ارتباطات حداقلی داشته باشد.
آقای دکتر لاریجانی! من یک سؤالی از خدمت حضرتعالی بکنم اگر عنایت داشته باشید. آقای دکتر! اینکه مدیرکلی را شرط کنیم در یک حوزه انتخابیه اصلاً یک نفر هم دارای سابقه مدیرکلی نباشد، آنوقت در آنجا انتخابات برگزار نمیشود، نماینده برای مدت چهار سالی که طول دوره مجلس است نخواهد داشت؟ لذا این سختگیرانه است. به نظر من اساساً این پیشنهاد قابل طرح نیست، چون باعث تعطیلی انتخابات در برخی از حوزههای انتخابیه میشود. از همکاران محترم هم استدعا دارم که از افراط و تفریط بپرهیزند. با یک منطقی ما این را بپذیریم. کمیسیون سابقه را آورده که قبلاً نبود، همین سابقهای هم که آورده دارای منطق کافی هست، با این موضوع سختگیرانه برخورد نکنیم، رأی مخالف عنایت بفرمایید.

محمد علی وکیلی
متشکرم. جناب آقای بختیار موافق هستند، بفرمایید.

علی بختیار گلپایگانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم میلاد باسعادت سرور و سالار شهیدان را عرض تبریک دارم و همچنین از اتحاد و انسجام همه همکاران در مقابله با اقدامات آمریکاییها تشکر میکنم. آقای رئیس و همکاران ارجمند عنایت بکنید! در مجلس شورای اسلامی جایگاه نماینده در حد جایگاه وزیر دیده شده و کسی که در مجلس با دو مأموریت مهم: یک، قانونگذاری و دو، نظارت میخواهد به این امر خطیر بپردازد حتماً باید یک مراتبی را هم از تحصیلات و هم از تجربه طی کرده باشد تا بتواند در قانونگذاری و نظارت بر حوزهای که حالا یا در یک کمیسیون تخصصی قرار میگیرد و یا در خود مجلس میخواهد نظارتهایی را اعمال بکند باید این تجربه را دارا باشد.
اگر یک نفر در یک وزارتخانه با یک سمت بسیار پایین، مثلاً با یک سمت کارمند جزء در یک وزارتخانه بیاید و نماینده مجلس بشود و بخواهد بر شخص وزیر نظارت بکند یا یک دادیار در قوه قضائیه بیاید نماینده مجلس بشود و بخواهد بر قوه قضائیه قانونگذاری و یا نظارت بکند قطعاً نمیتواند به آن رسالت و مأموریتی که در مجلس شورای اسلامی بر عهدهاش گذاشته میشود عمل بکند. لازم است که یک سطحی، البته اینکه برادرمان جناب آقای دکتر فرهنگی فرمودند که نباید دچار افراط و تفریط بشویم حرف درستی است، ما در اینجا نیامدیم بگوییم معاون وزیر، برادرمان آقای بیگدلی نفرمودند که اینجا باید در حد وزیر و معاون وزیر باشد، در حد مدیرکل چیزی است که قابل پذیرش است و این امکان وجود دارد افرادی که میخواهند بیایند و نماینده مجلس بشوند در واقع یک ترازی باشند که آن تراز حداقل یک مرتبه یا دو مرتبه فاصله با نمایندگی مجلس شورای اسلامی داشته باشد، اینطور در واقع نماینده مجلس از وزانت بالاتری و مجلس در جایگاه خطیری که دارد میتواند رسالت و مأموریت خودش را به شکل بهتری انشاءالله ایفای نقش کند، تشکر میکنم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. اخطار دارند، بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای سلیمی اخطار دارند، بفرمایید.

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض خداقوت خدمت همه همکاران عزیز و نمایندگان محترم و تشکر از اقدام انقلابی و شایسته و بجای مجلس در تصویب طرح دوفوریتی اقدام متقابل علیه این اقدام نابخردانه آقای ترامپ. آقای رئیس! اخطار بنده اصول (19)، (22) و بند (9) اصل (3) است. ببینید! در اصل (19) میفرماید که «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند». در اصل (22) بحث حقوق است. حق مردم باید از هر نوع تعرضی مصون باشد و در اصل (3) هم که بحث تبعیض ناروا است.
ببینید! اگر در یک حوزه انتخابیه، بعضی از حوزههای انتخابیه کوچک است، هیچ فردی پیدا نشد که در حد مدیرکلی و بالاتر سابقه اجرایی داشته باشد آیا این پیشنهادی که برادر بسیار ارزشمندمان دادند موجب سلب حق این مردم نمیشود؟ به نظر میرسد که این پیشنهاد.

علی اردشیرلاریجانی
به نظر من هم این پیشنهاد اشکال دارد.

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! بالاخره پیشنهاد اشکال و ابهام دارد و اگر حضرتعالی اخطار را وارد بدانید.

علی اردشیرلاریجانی
مطلبی که آقای سلیمی میفرمایند از نظر قانون اساسی اینکه گفتید کارشناسیارشد همه میتوانند کارشناسیارشد بگیرند، کسی منع نکرده.

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! و سابقه کار اجرایی دارد.

علی اردشیرلاریجانی
عرضم را توجه بفرمایید! اما اینکه سابقه مدیرکلی داشته باشد، مدیرکلها محدودند. ما یک عده را داریم محروم میکنیم از اینکه نماینده مجلس و کاندیدا برای این کار بشوند. لذا اخطارشان وارد است. حالا آقای بیگدلی یا خودتان میخواهید پس بگیرید یا من اخطار را به رأی بگذارم. (بیگدلی ـ همتراز مدیرکل است) همتراز هم باشد، چند نفر مدیرکل مگر ما داریم؟ همه که نمیتوانند مدیرکل بشوند. آقای بیگدلی پذیرفتند، متشکریم. آقای قاضیزاده! پیشنهاد دیگر را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! یک رفع ابهام هم جناب آقای مصری اینجا داشتند که با حضرتعالی هم مطرح کردند. میگویند اینجا سابقه کار اجرایی، آموزشی، پژوهشی آمده، سابقه کار قضائی و تقنینی نیامده.

علی اردشیرلاریجانی
این پنج سال سابقه کار اجرایی، آموزشی و پژوهشی آمده، آقای دکتر مصری! بحث قضائی را یک توضیحی بفرمایید.

عبدالرضا مصری
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر عنایت بفرمایید! به قول آقای سلیمانی بعد از اینکه اینها تصویب شد ما نوکر لفظ هستیم، نیات ما دیگر ضمیمه این قانون نیست و برداشت ما از آن کلمهای که به کار رفته فقط میتواند مبنای تصمیمگیری باشد. اینجا وقتی به کار اجرایی اشاره کردیم، کار اجرایی در کشور ما مشخص و تعریفشده است که توسط قوه مجریه انجام میشود. یعنی اگر فرض بر این باشد که کار اجرایی معنایش قوه مجریه است، پس تمام کسانی که در قوه مجریه کار میکنند از وزیر تا پایینترین سطح کار اجرایی دارند. کار آموزشی و پژوهشی هم کاملاً تعریف دارد. اما یک قاضی با (20)، (25) سال سابقه قضاوت در بالاترین رتبههای قضائی اینجا نه کار اجرایی و نه کار پژوهشی کرده. کار قضائی کرده، بعداً براساس همین ما میتوانیم بگوییم تو سابقه کار نداری، یا یک نماینده مجلس کار تقنینی کرده، کار اجرایی نکرده. لذا بعداً میتوانند به او بگویند که شما سابقه کار نداری.

علی اردشیرلاریجانی
این ایراد آقای مصری هم در مورد قوه قضائیه و هم قوه مقننه هست.

عبدالرضا مصری
هم قوه مقننه و هم قوه قضائیه است.

علی اردشیرلاریجانی
مگر اینکه آن مفهوم کار اجرایی دولت را معنای حکومت بگیریم. رفع ابهام میخواهیم بکنیم. نظر آقای مصری این است که سابقه کار اجرایی، قضائی و تقنینی بگوییم. (ادیانی ـ سابقه اجرایی کشوری این را حل نمیکند) بنابراین این ضرورت دارد، چون سوابق کار افرادی ممکن است در مجلس یا در قوه قضائیه باشند. پنج سال سابقه کار تقنینی، یعنی نماینده مجلس باشد یا در قوه قضائیه سابقه کار داشته باشد. «یا» است، سؤال این است که سابقه کار اجرایی شامل قوه قضائیه میشود یا نه؟ (کاتب ـ نمیشود) (مصری ـ نمیشود) اجازه بدهید، یک لحظه اینجا را خلوت بکنید.
اولین ایراد آقای مصری این است که چون نوشته سابقه کار اجرایی شامل دولت میشود، یک وقتی شما میگویید سابقه کار اجرایی اعم از حکومتی است، باید اینجا بگوییم. سابقه کار اجرایی مقصودتان در حکومت باشد. اگر این باشد ایراد رفع شده، اما اگر این را نگیرید قوه مجریه را دولت فرض کنید پس قوه قضائیه را باید بگوییم. حالا اگر یک کسی در قوه مقننه بود باید چکارش بکنیم؟ پس باید قوه مقننه هم بگذاریم. اگر موافق باشید ما اینجا سابقه کار اجرایی در حکومت بگوییم، شامل سه قوه میشود، در قوای سهگانه. (یکی از نمایندگان ـ حوزه هم باید آورده شود) بخش حوزه ذیلش آمده، آن اشکال ندارد. پنج سال سابقه کار در قوای سهگانه بنویسیم. اینجا را خلوت بکنید.
اگر بگوییم آنهایی که در ماده (29) قانون برنامه ذکر شده شامل همه آنها است. (یکی از نمایندگان ـ همتراز هم همینطور است) این ربطی به همترازی اصلاً ندارد. بگذارید من بخوانم بعد مطلبتان روشن میشود. آقایان ببینید! ماده (29) قانون برنامه میگوید دولت مکلف است طی سالهای اول نسبت به سامانه حقوق شامل قوای سهگانه جمهوری اسلامی اعم از وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات، دانشگاهها، شرکتهای دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانکها، مؤسسات اعتباری دولتی، شرکتهای بیمه، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، مؤسسات عمومی، بنیادها، نهادهای انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی، بنیادها، مؤسساتی که زیر نظر ولی فقیه اداره میشود، همچنین دستگاهها و واحدهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، البته اینجا صنایع، شرکت نفت و همه را آوردند. پس این به ماده (29) هم نمیشود، چون آن نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات را استثناء کرده.
مقصود آقای مصری این بود؛ سابقه کار در یکی از قوای سهگانه و نیروهای مسلح داشته باشد. (یکی از نمایندگان ـ حوزهها چه میشود؟) حوزهها متفاوت است، جدا است. آنهایی که آموزشی هستند استثناء شده. پس حرف آقای مصری این است، اگر کسی مخالف صحبت است بفرمایید، اگر نه رأی بگیرم. (دلخوشاباتری ـ من مخالفم) مخالف صحبت کند.
یک راه دیگر هم هست، دوستان اجازه بدهید. اگر اینجا برای ما روشن باشد مقصودمان از کار اجرایی، کار اجرایی در حکومت است. اگر مقصود این باشد شمول کار اجرایی دولت، دولت را اعم گرفتیم. (قاضیزادههاشمی ـ آقای دکتر! غیر حکومت است، بخش خصوصی هم هست) این شامل بخش خصوصی هم میشود؟ اینجا فقط اتاقهای مربوط در بخش خصوصی است. الان این متنی که الان تصویب کردید شامل بخش خصوصی نیست، اتاقها است، ولی بخش خصوصی نیست. (مصری ـ تأیید اتاق است) اتاقها را شامل میشود، ولی بخش خصوصی را شامل نمیشود. آقایان ببینید! پس شما سابقه کار که میگویید اعم از بخش خصوصی و دولتی است. سابقه کار میشود، سابقه کار در چه میشود؟ در بخش خصوصی و دولتی و مقصودتان از دولتی حکومت است. ممکن است تخممرغ هم بفروشد، شامل آن هم میشود. به نظر من باز هم مبهم است.

نادر قاضی پور
محرومیت مردم است، شما میخواهید انتخابات را محدود کنید، دونفر باشند (رئیس ـ چکار کنیم؟ میخواهیم درست کنیم) برگردد کمیسیون.

علی اردشیرلاریجانی
ایراد آقای مصری که حق بود، یعنی میخواستند بگویند شامل سه قوه میشود یا نه، حالا معلوم شد مشکل بخش خصوصی هم دارید. (کاتب ـ سابقه خصوصی دارد) اگر مقصود شما بخش خصوصی هم بود باز سابقه اجرایی خیلی در بخش خصوصی معنی ندارد. مگر اینکه کلمه «اجرایی» را بردارید سابقه کار در بخش عمومی، دولتی و خصوصی بنویسید. پس میشود «پنج سال سابقه کار در بخش خصوصی، دولتی و عمومی» این میشود، مقصودتان از دولتی هم اعم از حکومتی است، شامل قوای مختلف و همهچیز میشود. اگر موافق هستید همین را بحث کنیم. مخالف صحبت میکند؟ (یکی از نمایندگان ـ اگر خانم خانهدار بود چه؟) خانم خانهدار که کار اجرایی نکرده، اگر بخواهیم شامل همه بشود این را بردارید. اگر میخواهید شامل همه بشود این پنج سال سابقه را باید بردارید. اگر مخالف صحبت نمیکند دولت و کمیسیون موافق هستند. بنابراین اینطور میشود «پنج سال سابقه کار در بخش خصوصی، عمومی، دولتی» و مقصودمان از دولتی هم اعم حکومتی است و شامل مجلس هم میشود. دولت و کمیسیون هم موافق هستند. (صباغیانبافقی ـ تذکر)
حضار 194 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به رفع ابهام اعلام بفرمایید. سابقه کار در بخش عمومی، دولتی، خصوصی و مقصودمان از دولتی هم حکومتی است، یعنی ارکان حکومت، بخش نظامی و غیرنظامی هم شامل میشود. (دلخوشاباتری ـ ما مخالف بودیم)
گفتیم مخالف صبحت کند صحبت نکردید، گفتیم کمیسیون و دولت، همه گفتند موافق هستند، میتوانستند صحبت کنند. چکار کنیم؟ اعلام کردم. (ادیانی ـ این سابقه تنها شرط نیست) برادر من! اینجا نوشته این دارای مدرک کارشناسی و علاوه بر این حداقل این باشد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. دیگر پیشنهادی نیست؟

محمد علی وکیلی
آقای دکتر آقای صباغیان اخطار دارند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! در بندهای بعدی در مورد سن پیشنهاد داریم.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! سن (30) سال تمام و حداکثر (75) سال پیشنهادات مکرری داریم.

علی اردشیرلاریجانی
این خوب است، چرا راجع به این بحث میکنید؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای سلیمی پیشنهاد دارند که مطرح نمیکنند. آقای دکتر! آقای کامران میخواهند (70) سال بکنند.

علی اردشیرلاریجانی
(70) سال (75) هم باشد عیب ندارد، مجلس است، کار اجرایی که نمیخواهند بکنند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای کامران پیشنهاد (65) هم دارند، آقای بیگدلی پیشنهاد (60) دارند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای بیگدلی اجازه بدهید از این عبور کنیم. مجلس که جای افراد با سابقه طولانی است. میخواهید مطرح کنید؟ (بیگدلی ـ بله) حالا مدام محدود میکنید افرادی که سابقه دارند را محدود میکنید. آقایان: کامران و بیگدلی! از این بگذریم. (35) زیاد است، (30) هم خوب است. الان بعضی از خانمها و آقایان (30) ساله هستند و اینجا هم خوب کار میکنند. الان بحث این است که (30) سال هم زیاد است. آقای بیگدلی میخواهید مطرح کنید؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! آقای کامران اصرار دارند.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای کامران (70) سال را میفرمایند.

حسن کامران دستجردی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
من سه گزینه دارم. خانمها و آقایان! یک (60) سال، یک (65) سال و یک (70) سال است. در رابطه با سن که من عرض کردم زمانی که قانون اساسی مینوشتند شرایط خاصی بود. (رئیس ـ حالا کدام را مطرح میکنید؟) (65) را مطرح میکنم. (رئیس ـ حداکثر سن میخواهید بگذارید؟) بله، آقای دکتر لاریجانی! شما هم همراهی بفرمایید، و الا به ضرر خودمان هم هست.
ببینید! ما که مجلس سنا نداریم، همین مجلس است. این مجلس هم بالاخره جوانان ما دارای مدارک عالیه هستند، یعنی شما در یک روستا هم میروید دکتری دارد، نخبه هست و اهل ابتکار است، مثل قدیم که نیست. یا در شهرهای کوچک همین مراجع ما اغلب از شهرهای کوچک هستند. امام (رحمهالله علیه) زادگاهشان خمین است و خیلی از مراجع دیگری که ما داریم در محیطهای کوچک بوده. حالا انگیزه این پیشنهاد ما چه بوده؟ انگیزه این است که ما زمینه فراهم کنیم یکسری افراد در عرصه قانونگذاری و نظارت میدان پیدا کنند. توجیه ما این است که افراد باتجربه را چکار کنیم؟ بالاخره تا (65) سال طرف هرچه تجربه داشته هزینه کرده. اگر افراد (40)، (50) و (60) سالی که میآیند اینها دارای تجربه نیستند، خود دانشگاه هم مراتبش تا استادی است، یعنی شما از مربیگری تا دانشیاری، یک سقف سن دارد. در سیستم اجرایی و دستگاه قضاء هم همینطور، مجلس هم حالا استثنائاً در قانون (75) سال آمده، ما بیاییم (10) سال را کسر کنیم، یعنی (65) سال یک چیز تعادلی است، یعنی متعادل است. (رئیس ـ متشکریم) اجازه بدهید، من وقت دارم.
مجلس علیرغم اینکه قوه عاقله است، ولی عاقلها در (40)، (50) و (60) سال هم هستند. اصولاً اجازه بدهید که این را رأی بدهیم، یک تحول جدید است. آقای لاریجانی! شما هم دندان روی جگر بگذارید من به اندازه وقت خودم صحبت بکنم. حالا ما نگران چه هستیم؟ شما سن متوسط (رئیس ـ حداکثر سن را 65 سال میگویید) باید توضیح بدهم، شما حضور قلب داشته باشید و همراهی بفرمایید (رئیس ـ فهمیدیم، همراهی نمیکنیم، ولی بفرمایید) پس ما این شش دوره که مجلس هستیم شما سن افراد را ببینید متوسط (75) یا (70) بسیار کم بوده، ما اینجا (65) که آوردیم روی تجربه است. هم کمیسیونهای تخصصی فعالتر میشود، هم مرکز پژوهشها میتواند مطالبش را با سرعت انتقال بدهد و هم اینکه بهرهوری را بالا میبرد. یعنی دو کار اساسی ما که نظارت و قانونگذاری است امروز ما مرکز پژوهشها را ایجاد کردیم که نمایندهها به روز باشند. به هر حال از جهات مختلفی به نفع منافع ملی است. اگر یک روز هم مجلس سنایی تشکیل شد و یک مجلس جدای آن افراد مسنتری مثل من و آقای دکتر لاریجانی میتوانیم در آن مجلس برویم بایستیم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، شما بروید کافی است. مخالف صحبت میکند؟ بفرمایید.

محمد علی وکیلی
مخالف وقتشان را به جناب آقای کاتب دادند، بفرمایید.

غلامرضا کاتب
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تبریک مجدد ولادت باسعادت حضرت سیدالشهدا، روز پاسدار و ولادت اباالفضلالعباس روز جانباز. من از همکاران عزیزم خواهش میکنم، ما در مباحثی که باید در تصمیمگیری نظام مؤثر باشد نباید احساسی عمل بکنیم. یقیناً امروز وظیفه همه ما همکارانی که اینجا نشستیم ایجاد محدودیت برای دیگران نیست. ما باید وسعت و شرایطی را ایجاد بکنیم که این فرصت باعث بشود نخبگان، اندیشمندان ما در جامعه بتوانند حضور و بروز بسیار ارزشمندی داشته باشند.
نکته دوم، همکاران عزیز! مجلس قوه عاقله یک نظام است. اگر ما اعتقاد داریم که مجلس قوه عاقله است اینجا دیگر بحث نیروی جسمی ملاک نیست، اینجا یک نیرویی نیازمند است که نخبگی و تجربگی و سابقه تصمیمسازی در درون نظام بسیار میتواند برای یک کسی که میخواهد برای نظام تصمیم بگیرد کمک بکند.
عزیزان من! نکته دومی که میخواهم عرض بکنم؛ ما برای ملتمان هم ارزش قائل باشیم. ملت ما میفهمند، خودشان قابل تشخیص هستند، اگر یک کسی در جامعه در یک نقطهای وجود داشته باشد که از لحاظ سنی حتی (60) سالش باشد، اما توانایی جسمی، عقلی و فهمی نداشته باشد خود مردم تشخیص میدهند که به آن رأی ندهند. اما اگر یک نخبه و اندیشمندی در یک نقطهای بالای سن (70) و (75) سال هم وجود داشته باشد باز این مردم خودشان به خوبی تشخیص میدهند. فقط به دنبال محدودیت یا حذف رقبای خودمان در سیستم قانونگذاری نباشیم. مگر ما در این (40) سال آمدیم برای بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی سن زیر (75) سال ایجاد بکنیم؟
من از همکاران عزیزم استدعا میکنم هم برای احترام به ملتمان و هم برای حرمت مجلسمان که باید از نخبگان و اندیشمندان وجود داشته باشد و مجلس محل استقرار بزرگان، معتمدین، نخبگان، اندیشمندان و کسانی که دارای یک تجربه دیرینهای هستند اینها برای کشور میتوانند مفید و مؤثر باشند. کاری که کمیسیون شوراها، همکاران خوب من در کمیسیون شوراها انجام دادند و سن را (75) سال تصویب کردند کار بسیار خوبی است. من از همکار دلسوز و خوبم جناب آقای کامران استدعا میکنم پیشنهادشان را پس بگیرند و همین که الان پیشنهاد کمیسیون است بسیار مفید است و میتواند مؤثر باشد.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، موافق را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای بهرامنیا موافق هستند، بفرمایید.

حسن بهرام نیا
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر لاریجانی! اگر اجازه بفرمایید من یک اخطار ماده بیست و دوم بحث آییننامه داخلی مجلس را دارم. اگر اجازه بفرمایید مطرح کنم؟ جناب آقای دکتر! قرار شد به واسطه سیلی که در بیش از (20) استان ما ساری و جاری شده وزرای محترم در مجلس حضور پیدا کنند، ولی متأسفانه تاکنون حضور پیدا نکردند و این به عنوان یک مطالبه جدی همه.

علی اردشیرلاریجانی
قبلش نامه دادند و گفته بودند که چون حوادث در مورد خوزستان حساس است جلسه اضطراری گذاشتیم. عذرخواهی به این کردند که جلسه اضطراری دارند، ولی بعد به آنها گفتیم که در جلسه بعدی تشریف بیاورند.

حسن بهرام نیا
جناب آقای دکتر! بعضی از استانها توانستند مشکلات استانشان را مطرح کنند، ولی استان همدان نتوانست. من میخواهم خدمت حضرتعالی عرض کنم حوزه من.

علی اردشیرلاریجانی
انشاءالله در جلسهای که با حضور وزرا هست بفرمایید.

حسن بهرام نیا
یک لحظه، حوزه من در شهرستان نهاوند منبع و سرچشمه رود کرخه سراب گاماسیاب نهاوند بوده. در مقیاس ملی و جهانی بیشترین بارش مربوط به شهرستان نهاوند بوده. بیش از (22) منطقه من به علت رانش کوه و زمین جادههای مواصلاتیاش قطع شده.

علی اردشیرلاریجانی
حالا یک قدری هم موافقت بکنید.

حسن بهرام نیا
نزدیک به (150) میلیارد تومان خسارت به شهرستان من وارد شده، ولی به علت نجابت مردم و اینکه مسئولین نتوانستند اطلاعرسانی دقیق بکنند واقعاً الان مردم در مظلومیت قرار گرفتند. من از همه مسئولین میخواهم که این ندای مظلومیت مردم شهرستان نهاوند را بشنوند و به کمک اینها بشتابند. البته از ستاد بحران استان و شهرستان تشکر میکنم که به خوبی مدیریت کردند.

علی اردشیرلاریجانی

حسن بهرام نیا
من در ارتباط با این صحبت نکردم.

علی اردشیرلاریجانی
وقت موافقت را صحبت کردید.

حسن بهرام نیا
دو دقیقه اجازه بدهید، و اما در ارتباط با بحث سن کاندیداها، جناب آقای دکتر! من این را میخواهم عرض کنم کسانی که با (65) سال به مجلس ورود میکنند، چهار سال هم دوره نمایندگیشان زمان میبرد در واقع (70) سال میشود و واقعاً کار نمایندگی یک کار سخت و طاقتفرسایی است. جناب آقای کاتب عزیز! بله، اگر نماینده فقط کارش قانونگذاری بود فرمایش جنابعالی درست است، ولی امروز کار نمایندگان علاوه بر قانونگذاری کار اجرایی شده، باید پیگیر امورات شهرستانشان و پیگیر امور و رتق و فتق مشکلات مردم شهرستان باشند.
موضوع بعد این است که عزیزان! ما باید این فرصت را برای جوانان فراهم بکنیم. اگر قانون بازنشستگی خوب بود برای همه باید خوب باشد، چرا فقط برای دو قوه دیگر، ولی خودمان از این فرصت برای خودمان استفاده بکنیم؟
لذا من خواهش میکنم به این طرح رأی مثبت بدهید، (رئیس ـ متشکرم) چون واقعاً ما داریم با این کارمان فرصت را از جوانان میگیریم. عزیزان و بزرگواران! من از شما خواهش میکنم، واقعاً در حق جوانان ظلم نکنید، کار مجلس کار بسیار سخت و فوقالعادهای است، از این جهت نیاز به توان و انرژی دارد. کسی که (75) سالش است واقعاً دیگر توان و انرژیاش به تحلیل رفته و این نمیتواند آنچنان که باید و شاید تأثیرگذار... (قطع میکروفن)

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم، وقتتان تمام شده. حضار 194 نفر، پیشنهاد آقای کامران را به رأی میگذاریم. دولت و کمیسیون مخالف هستند. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری اگر هست بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
اگر سایر دوستان از بقیه پیشنهاداتشان منصرف بشوند آقای مفتح یک رفع ابهام در تبصره (1) داشتند. صبح با رئیس جلسه وقت مطرح کردند. رفع ابهام آقای مفتح مطرح بشود دیگر باید کل ماده را به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
تبصره (1)؟ روشن نیست. آقای مفتح! توضیح بدهید.

محمدمهدی مفتح
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر لاریجانی عنایت بفرمایید! در تبصره (1) گفته شده است که «داوطلبان مکلفند مدارک شناسایی و هویتی خود و گواهی مربوط به شرایط اجزای (9)، (10) و (13) بند «الف» و اجزای (1) و (3) بند «ب» این ماده را به هنگام ثبتنام ارائه نمایند». یعنی در ماده (9) باید بگوید گواهی بیاورد که من محکوم قطعی به جرایم اقتصادی نشدهام. باید گواهی بیاورد که محکوم کیفری از حقوق اجتماعی نشدم، حالا یک بحثی دارد. از یکجا باید برود گواهی بیاورد.
اما آنکه به نظر میرسد ابهام بیشتری دارد در جزء (3) بند «ب» است. چه گفته؟ «عدم محرومیت داوطلب از شرکت در انتخابات حسب مورد به جهت تصدی مقام یا شغل موضوع ماده (29) این قانون». یک لیستی از مشاغل هست که اگر فرد به آن مشاغل تصدی داشته باشد نمیتواند ثبتنام بکند، مگر اینکه استعفا داده باشد. باید برود بگوید من متصدی این شغل نیستم، گواهی بیاورد. در آن یکی شغل تصدی ندارم، باید (70)، (80) برگ گواهی بیاورد که من در این شغلها تصدی ندارم تا در یک بخشداری و فرمانداری و شهرستان دورافتاده که میخواهد ثبتنام بکند کارمندی که در آنجا نشسته دارد ثبتنام را انجام میدهد و ممکن است خیلی به قانون مسلط نباشد باید این مدارک را تحویل او بدهد، و الا ثبتنام نمیشود. من این را صبح توضیح دادم، جناب آقای دکتر کولیوند توضیحاتی دادند که بیانگر این بود این ابهامی که من دارم ظاهراً وارد نیست.

علی اردشیرلاریجانی
ابهام ایشان به نظرم ابهام واردی است. ببینید! یک مواردی اینجا ذکر شده که مراجعی که اگر این افراد محکومیت دارند اطلاعاتش را بدهند. اما اینکه تکتک افراد بروند بخواهند گواهی بگیرند یک کار عجیب و غریبی است. به نظرم چون در تبصره (1) گفته داوطلبان مکلفند مدارک شناسایی و هویتی خود و گواهی مربوط به شرایط اجزای (9)، (10) و (13). (9) چیست؟ عدم محکومیت قطعی به جرایم اقتصادی، کجا باید برود؟ یعنی (8000) نفر، (یکی از نمایندگان ـ سوءپیشینه منظور است) سوءپیشینه که انواع مختلفی دارد، بعد گفته عدم محکومیت کیفری، حالا عدم اعتیاد را که باید بیاورند، اینکه هست. «عدم محرومیت داوطلب از شرکت در انتخابات»، این بند (3) یک مشکلی دارد. ببینید! الان افراد باید بروند از کجا گواهی بیاورند که «عدم محرومیت داوطلب از شرکت در انتخابات حسب مورد به جهت تصدی مقام» باشد؟ از کجا باید گواهی بیاورند؟ اگر سوابقی دارد باید یک جایی به آنها بگوید. (نقویحسینی ـ استعلام باید گرفته شود) استعلام را خود دستگاه وزارت کشور میکند، این گواهی گرفتنش اشکال دارد، من همین را عرض میکنم. ثبتنام میشود خودشان استعلام میکنند.
پس الان رفع ابهامتان را بنویسید برای ما بیاورید. (یکی از نمایندگان ـ برگردانید) چند بار برگردانیم؟ این مدام برمیگردد با یک چیز دیگر میآید. اگر این را رفع ابهام کنیم اینجا تمامش کنیم. این بند (3) بند «ب» اگر حذف بشود چه میشود؟ (ادیانی ـ کلش را حذف کنید) کل تبصره (1) را حذف کنیم؟ نه، تبصره (1) را حذف نکنید، چون بعضی جاها باید مدرک بیاورند. (ادیانی ـ بندهای 9، 11 و 13 را حذف کنید. مراجع چهارگانه باید بگویند. قانون قبلی هم همین است) حرفشان درست است، میخواهند از مراجع چهارگانه بیاورند، (8000) نفر بروند دانهدانه سوءپیشینه بگیرند؟ در آییننامه اجرایی اینها را درست بکنند، تبصره (1) واقعاً کار را سخت کردید. شاید راحتترین راه این است که آن مراجع چهارگانه را که شما تصویب کردید سوءپیشینه و موارد دیگر همه را به آن مرکز اعلام میکنند. اینکه (8000) نفر دانه دانه این طرف و آن طرف بروند جمع بکنند، (مفتح ـ اگر بنویسیم هیأت اجرایی و نظارت حل میشود) نمایندگان مجلس فرق میکند. پس پیشنهاد آقای مفتح را صبر کنید با پیشنهاد حذف تبصره (1) که هست مطرح کنند. (صباغیانبافقی ـ تذکر دارم) اخطار که نیست.
عبارتش را اینطور بنویسیم: هیأت اجرایی و نظارت مکلفند از مراجع چهارگانه این موارد بندهای فوق را استعلام کنند. اگر اینطور باشد تبصره (1) اینطور میشود به جای اینکه «داوطلبان مکلفند» بنویسیم «هیأتهای اجرایی و نظارت موظفند از مراجع مربوطه» شرایط فوق را استعلام کنند. مراجع چهارگانه نیست، بعضی جاهای دیگری هم مثلاً ثبت اسناد هست. عدم اعتیاد را که باید خودشان آزمایش بدهند، اینجا روشن است.

علیرضا رحیمی

علی اردشیرلاریجانی
آنجایی که مراجع مربوطه را هیأتهای نظارت و اجرایی میخواهند کسب نظر کنند مربوط به اعتیاد و اینها را خودشان باید بروند گواهی بیاورند. مابقی را هم استعلام میکنند. ببینید! اول خود فرد میگوید من این شرایط را دارم، هیأت اجرایی میفرستد استعلام میکنند، بعضی از موارد را خود فرد باید گواهی بیاورد، مثل اعتیاد باید گواهی بیاورد، چون باید تست بدهند. نامهای به او مینویسند میرود تست میکند. پس ببینید! تبصره (1) اینطور میشود «هیأتهای اجرایی و نظارت موظفند شرایط فوق در این قانون را برای کاندیداها از مراجع ذیربط استعلام کنند». (یکی از نمایندگان ـ آقای دکتر! با شرایط فعلی چه فرقی میکند؟) هیچ فرق مهمی نمیکند. اگر آقایان مخالف نیستند رأی بگیرم. آقای دلخوش شما مخالف هستید؟ (دلخوشاباتری ـ بله) مخالف صحبت کند، آقای دلخوش هم بعدش اعتراض میکنند. اسمشان نیست، پس نمیتوانند صحبت کنند، مخالف ندارد.
حضار 194 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را راجع به این رفع ابهام و تغییر شکل تبصره (1) اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون موافق هستند. (دلخوشاباتری ـ تکرار است) آقای دلخوش! غصه نخور تکرار میشود، آسمان به زمین جفت نمیشود. (صباغیانبافقی ـ یکساعت است میگویم تذکر دارم) تذکرتان را آقای وکیلی باید میگفتند. (43) نفر رأی ندادند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
5
ناطقان جلسه آقایان: حسین امیریخامکانی، حمیدرضا فولادگر، محمدمهدی مفتح، احمد مرادی و بهمن طاهرخانی

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای حسین امیریخامکانی نماینده محترم زرند و کوهبنان.
ـ آقای حمیدرضا فولادگر نماینده محترم اصفهان.
ـ آقای محمدمهدی مفتح نماینده محترم تویسرکان.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر.
ـ آقای بهمن طاهرخانی نماینده محترم تاکستان.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای دکتر حسین امیریخامکانی نماینده محترم زرند و کوهبنان دعوت میکنیم برای مدت هفت دقیقه در خدمتشان باشیم، بفرمایید.

حسین امیری خامکانی
نطق 7 دقیقه ای
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
1 ـ میلاد باسعادت امام حسین (علیهالسلام) بزرگپاسدار دین خدا و روز پاسدار را گرامی میداریم. این میلاد عزیز و میلاد حضرت اباالفضلالعباس و گرامیداشت جانبازان عزیز و نیز میلاد امام سجاد (علیهالسلام) را خدمت همه ملت شریف تبریک عرض مینمایم. سپاه پاسداران مردمیترین، ملیترین و مکتبیترین نیروهای نظامی در دنیا است که نماد شجاعت و پاسداری از ملتی است که از متن آنها برآمد. دفاع از ملت ایران در مقابل هجمههای متعددی بوده که تا به حال از طرف آمریکا و همپیمانانش به وجود آمده.
ترامپ که امروز نه تنها در بین ملتهای دنیا، بلکه در بین مردم خودش و حتی همپیمانان اروپاییاش هیچ جایگاهی ندارد با این اتهامات بیشتر ارزش سپاه عزیز را در بین مردم برجسته مینماید.
2 ـ سالی پربرکت و بدون حادثه برای همه هموطنان و مردم خوب زرند و کوهبنان و استان کرمان خواهانم. گرچه برای کشوری که دچار خشکسالیهای پیدرپی بوده این بارندگیها نعمت بزرگی است، ولی مردم زیادی هم دچار تلفات جانی و مالی شدند که از طرف خود و مردم نجیب استان کرمان و شهرستانهای زرند و کوهبنان ابراز همدردی با همه آنهایی که دچار این مشکل شدهاند دارم.
از همه وزرا و وزارتخانهها به خصوص آقای جهانگیری و از همه نهادهای مردمی و حاکمیتی، از سپاه پاسداران و ارتش و از نهادهای مردمی و هلالاحمر و همه و همه که در امداد و نجات سیلزدگان تلاش کردند جای تقدیر و تشکر دارد. قطعاً زحمات همه آنهایی که برنامهها و سفرهای نوروزی را هم مدیریت کردند نباید فراموش شود.
3 ـ سالی که شروع شد به هر دلیلی دچار سیلابهای ویرانگر شدیم. اگر دستکاری محیطزیست بوده برآیند عملکرد و نظارت همه بوده. آنچه که مهم است اراده ملی و تلاش همهجانبهای است که برای امداد و نجات، اسکان اضطراری و انشاءالله اسکان دائم مردم آسیبدیده کشور میباشد. کاری که قطعاً از دولت به تنهایی ساخته نیست همانطور که همه نهادهای حاکمیتی و مردمی و استانهای مختلف به کمک دولت برای امداد و نجات و اسکان موقت آمدند مردم و نهادها در اسکان دائم هم دولت و مردم آسیبدیده را تنها نخواهند گذاشت.
از ابتکار عمل سردار سلیمانی افتخار کرمان و ایران در فعال نمودن موکبهای اربعین که نماد بسیج ملی و مردمی کل کشور است سپاسگزاریم. کرمان خشکسال و زلزلهخیز هم مردم سیلزده کشور را تنها نگذاشته و نخواهد گذاشت. مردم کرمان که هنوز زخم خشکسالیها و زلزلههای پیدرپی بر چهره شهرها و روستاهایشان به خصوص در زلزلههای اخیر زرند و کوهبنان و راور نمایان است مسئولانه و سخاوتمندانه دست به کار شدهاند. هماهنگی خوبی در استان برای کمکرسانی انجام شده، شرکتهای صنعتی و معدنی استان تا به حال متعهد به پرداخت بیش از (70) میلیارد ریال شدهاند. با تدبیر استاندار محترم و هماهنگی فرماندهان محترم سپاه ثارالله و قرارگاه جنوبشرق آجا و کمک هواپیمایی ماهان خط ترابری هوایی کرمان ـ اهواز جهت برقراری امکانات راهیان نور و قرارگاه ثارالله در اهواز برقرار شد. استان کرمان به عنوان معین در استان خوزستان شهرستان حمیدیه طی چند روز گذشته بیش از (1100) نیروی امدادرسان و (28) موکب با توانایی تهیه روزانه (6000) قرص نان و (160) هزار پرس غذای گرم به همراه دهها دستگاه خودروی سنگین، آمبولانس، پروژکتور، برجههای روشنایی، پمپهای آب و تجهیزات دیگر روانه منطقه نموده است. امدادگران هلالاحمر، جمعی از مسئولین ارشد و فرماندهان استان هم اکنون در اهواز حضور دارند.
از امروز کار امدادرسانی، اسکان اضطراری و سپس عملیات بازسازی بطور سیستماتیک آغاز گردیده. در کنار خط هوایی کرمان ـ اهواز پلیس راه و نیروهای انتظامی نیز در جهت ایمنی و تسهیل تردد کامیونهای اعزامی اقدام به راهاندازی اکیپهای ویژه نمودهاند. مردم کرمان در دوران دفاع مقدس در قالب لشکر ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی نقش مؤثر و پررنگی در خوزستان داشته، در کنار مردم آن سامان بودهاند و امروز نیز با بهرهگیری از تجربیات خود در زلزلههای بم، زرند، راور و کوهبنان آماده کمک به هموطنان عزیز خود در خوزستان هستند.
4 ـ با همه بارندگیهای اخیر به اطلاع دولت محترم و ملت شریف ایران میرسانم که شهرستان زرند در سال جاری، یعنی از مهرماه گذشته تاکنون فقط (70) میلیمتر و کوهبنان فقط (90) میلیمتر بارندگی داشته است. در سال زراعی جاری شهرستان زرند (70) میلیمتر و کوهبنان (90) میلیمتر بارندگی داشته. میانگین استان کرمان تا به حال در سال زراعی (107) میلیمتر بوده که باید حتی به فکر آب شرب مردم باشیم. در این میان مشکل وامهای کشاورزان، باغداران و دامداران نه در کممحصولی، بلکه در بیمحصولی سال 97 استان و شهرستانهای زرند و کوهبنان لاینحل مانده. امهال وامهای کشاورزی که بیش از یک سال پیگیر هستیم هنوز در ابهام است و بانکها همچنان مردم را تحت فشار دارند. حتماً این فشار باید کاهش یابد. در بازسازی زلزلهها به خصوص در کوهبنان که دچار گرانیها شدهاند هنوز بعضاً تسهیلات تکمیلی مانده، به خصوص از مدیرعامل و هیأتمدیره محترم بانک صادرات تقاضا دارم به تعهد خود که به نسبت کل واحدها خیلی ناچیز است آن هم فقط تسهیلات تکمیلی (10) میلیونی عمل نمایند. وزارت راه و شهرسازی هم در اتمام بیمارستان جایگزین سینای زرند تعجیل نماید که بیش از دو سال از زلزله زرند میگذرد.
5 ـ سال جدید از طرف مقام معظم رهبری به عنوان رونق تولید نامگذاری شده است. اولین راهکار رونق تولید اصلاح فضای کسب و کار و کاهش مسیر طولانی مجوزها و تسهیل عبور از گذرگاههای اداری است. تکتک مدیران محلی، استانی و ملی و کارمندان و کارشناسان دستگاهها و بانکها باید خود را مسئول بدانند. تکتک مدیران و کارگران و پرسنل واحدهای تولیدی در کاهش هزینههای تولید و افزایش کیفیت رقابتپذیر باید خود را مسئول بدانند. یک اراده ملی باید در تغییر روشهای سنتی قبلی که جواب نداده به وجود آید. اصلاح سیستم بانکی و پولی، اصلاح ساختار اقتصادی، روشهای اداری و روش واگذاریها نیاز امروزمان در رونق تولید است و کار سختی نیست.
مقام معظم رهبری در شروع سال در حرم رضوی در راستای تشریح شعار سال، اصلاحات اقتصادی را تأکید مکرر نمودند. در استفاده از علم و فناوری و تجربه دنیا تا حد شاگردی که از آموزههای دینی ماست تأکید داشتند. از تجربه کشورهای موفق میشود استفاده کرد. فرازی از بزرگان است که «هیچچیز مهمتر و قویتر از ایدهای که وقت آن رسیده نیست». امروز ایده اصلاحات اقتصادی وقتش رسیده است. این زخم، درد و تب اقتصادی امروز وقت درمانش رسیده. نگذاریم کهنه شود، باید تصمیم ملی گرفت و همدل و همزبان شد. از هر حزب، جناح و هر نهاد حاکمیتی باید یک نقشه راه را دنبال کنیم، نقشه راهی که در مراکز مطالعاتی و پژوهشی با کارشناسی تدوین شود.
امروز برای اصلاح اقتصادی، آسیبشناسی تدوین راهکار و استفاده از تجارب دنیا و کشورهای موفق، مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی نیاز اساسی ما میباشد. وجود مراکز مطالعات استراتژیک در بخشهای مختلف کمک بزرگی خواهد بود، راهی که خیلی از کشورهای توسعهیافته رفتهاند. (نایبرئیس ـ متشکریم) امروز همه آنهایی که دل در گرو ولایت، شهدا، دین، مذهب، اسلام، وطن و وطنپرستی دارند باید بدانند امروز روزی است که به خاطر همه این ارزشها باید از تکروی و سنگاندازی جلوی پای یکدیگر پرهیز نموده و در مسیر اصولی اصلاح اقتصادی کشور گام برداریم. باید بدانند نوسازی اقتصاد ایران بهترین راه تبلیغ و حل مشکل تولید و اشتغال بهترین معروف است، ولی با روشهای مندرآوردی نمیشود. همه باید در روشهایمان تجدید نظر و خانهتکانی نماییم تا همه با هم در چهارچوب ارزشهای الهی خود در زمینه اقتصادی طرحی نو دراندازیم و ایرانی نو بسازیم.
«ربنا اغفر لنا و لاخواننا الذین سبقونا بالایمان و لا تجعل فی قلوبنا غلاً للذین آمنوا ربنا انک رئوف رحیم».

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای امیری متشکریم. از جناب آقای دکتر حمیدرضا فولادگر نماینده محترم اصفهان دعوت میکنم، بفرمایید.

حمیدرضا فولادگر
نطق 7 دقیقه ای
سلام علیکم و رحمه الله
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین و العاقبه للمتقین»
«السلام علیک یا اباعبدالله، السلام علیک و علی جدک و ابیک و علی امک و اخیک، و علی تسعه المعصومین من بنیک»
این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست
این چه شمعی است که جانها همه پروانه اوست
هرکجا مینگرم نور رخش جلوهگر است
هرکجا میگذرم جلوه مستانه اوست
1 ـ با تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت حضرت اباعبداللهالحسین اقدام جاهلانه، احمقانه و صهیونیستپسند آمریکا در تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن هم مقارن با روز پاسدار را محکوم میکنیم. سپاه پاسداران بزرگترین نیروی ضد تروریست در منطقه بوده و در مبارزه با خطرناکترین گروههای تروریستی نظیر داعش، شهدای زیادی را تقدیم اسلام و صلح و امنیت منطقه کرده است و هماکنون نیز به عنوان مردمیترین نهاد کشور مشغول خدمت به مردم و مناطق آسیبدیده از سیل میباشد.
امروز مجلس شورای اسلامی نمایش بینظیری از وحدت از خود نشان داد و اعلام کرد که همه سپاهی هستیم و در مقابل تهدیدهای آمریکا یکپارچه ایستادهایم و بهترین شیوه برای مقابله با تهدیدهای خارجی و نیز حل مشکلات داخلی همین انسجام و وحدت در مواضع انقلاب اسلامی است.
2 ـ در آغاز امسال کشور ما مواجه با بارشهای کمنظیر و نزول رحمت الهی بود که البته با حوادث ویرانگر سیل نیز همراه گردید. عدم تکمیل زیرساختها و عدم اجرای طرحها و پروژههایی نظیر آبخیزداری و آبخوانداری و زهکشی از یک طرف و تخریبهای خاک، محیطزیست، عوامل و موانع طبیعی از طرف دیگر شیرینی برف، باران و نزول رحمت الهی را در کام برخی مردم تلخ نمود. امید است با جبران این نقایص و برخورد با مقصرین و نیز توجه بیشتر به منابع طبیعی و محیطزیست و ایجاد زیرساختهای لازم از تکرار این وقایع جلوگیری گردد.
همچنین با مدیریت صحیح منابع آب اجازه ندهیم در بخشی از کشور میلیاردها مترمکعب آب رهاسازی شود و به هدر رود و در بخش دیگری از کشور مردم نیازمند چند میلیون مترمکعب آب باشند. علیرغم بارندگی تجمیعی (2000) میلیمتری در سرشاخههای بالادست از خود پرسیدهایم که چرا سد زایندهرود هنوز یکسوم از حجم خود نیز آبگیری نشده و تالاب گاوخونی هنوز سیرآب نگردیده است؟
در همینجا از مردم شریف حوزه انتخابیه شهرستان اصفهان و بخشهای مرکزی و جرقویه سفلی و علیا، کوهپایه، جلگه و بنرود درخواست دارم ضمن شکر و سپاس از درگاه الهی همچنان صرفهجویی و بهینهسازی مصرف آب را در بخشهای کشاورزی، شرب، بهداشت و صنعت در دستور کار خود قرار داده و زمینه حل مشکلات آب آشامیدنی در تابستان و برخورداری از آب کشاورزی در سال زراعی آینده را فراهم نمایند و از مسئولین نیز مصرانه میخواهیم همچنان حل مشکلات آب را از طریق احیاء رژیم حقوقی زایندهرود و نیز مدیریت و بهینهسازی مصرف و اجرای طرحهای قانونی انتقال آب سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
همچنین از اقدامات نهادهای نظامی، انتظامی، امدادی، دستگاههای اجرایی، نیروهای مردمی و بسیجی و عموم مردم شریف در کمکرسانی به مردم عزیز سیلزده تشکر نموده و به بازماندگان و ازدسترفتگان تسلیت و برای مجروحین شفای عاجل آرزومندیم و امید است هرچه سریعتر مشکلات مردم رفع گردیده و بازسازی مناطق آغاز گردد. استان اصفهان نیز به عنوان استان معین در عرصه خدمت به استانهای لرستان، خوزستان و مناطق دیگر فعالانه حضور یافت.
3 ـ امسال نیز در راستای عناوین سالهای اخیر نامگذاری به موضوعی اقتصادی اختصاص یافت و از سوی رهبری معظم انقلاب سال 98 سال «رونق تولید» نام گرفت و این بیانگر این است که اولاً اگرچه موضوعات فرهنگی و اجتماعی و نیز امور سیاسی خارجی، آن هم در شرایط خطیر فعلی و نیز سیاسی داخلی آن هم در سال انتخابات همه از اهمیت برخوردارند، لیکن همچنان اولویت اول مسئولین کشور اقتصاد میباشد. ثانیاً برای حل مشکلات اقتصادی کشور از دیدگاه مکاتب و نظرات مختلف اقتصادی رونق تولید مهمترین و کارآمدترین روش میباشد که هم باعث حل مشکلات اشتغال و بیکاری و نیز حل مسائل معیشتی مردم میگردد و هم بهترین راه برونرفت از شرایط رکود تورمی فعلی رونق تولید به شمار میروند و ثالثاً افزایش تولید ناخالص ملی که به تقویت پول ملی نیز میانجامد و نیز مردمی کردن اقتصاد و به میدان آوردن بخش خصوصی در گروی حمایت از تولید است.
4 ـ و اما اینکه چه اقداماتی برای رونق تولید، خصوصاً در مجلس میتوان انجام داد؛ ما در کمیسیون ویژه از اولین روز کاری، یعنی یکشنبه گذشته موضوع رونق تولید را در دستور قرار دادیم و دیروز نیز با حضور نمایندگان تشکلهای اقتصادی و بخشهای خصوصی، تعاونی و اصناف و نمایندگان دستگاههای اجرایی و همچنین نمایندگان محترم عضو کمیسیون ویژه و بقیه کمیسیونهای عزیز راهکارهای عملی حمایت از تولید را مورد بحث قرار دادیم. دو گروه فعالیت را در این راستا میتوان دستهبندی کرد؛ گروه اول اقدامات حمایتی است که شاید به اندازه کافی در این زمینه قانون داشته باشیم و نیازی به قانونگذاری جدید نیست. حمایتهای مالیاتی، بانکی، بیمهای، گمرکی و از این قبیل. در اینجا باید کاری نظارتی کرد و علت عدم اجرای قوانین موجود را جستجو کرد و آسیبشناسی نمود.
گروه دوم اقداماتی از نوع رفع موانع تولید و بهبود مستمر محیط کسب و کار و مقرراتزدایی و تنقیح قوانین و مقررات میباشد که شاید مؤثرتر از اقدامات گروه اول باشد. کمیسیون ویژه هماکنون این نوع فعالیتها را در دستور کار قرار داده و به زودی گزارش نظارتی خویش را در زمینه راهکارهای بهبود ارتقای رتبه ایران در فضای جهانی کسب و کار و نیز راههای بهبود مؤلفههای محیطی کسب و کار را در مجلس مطرح خواهد کرد و اولین گزارش از نحوه اجرای قانون رفع موانع تولید را نیز در نوبت قرائت در صحن علنی دارد. پیشنهاد میکنیم مجلس و کمیسیونهای تخصصی ذیربط و مرکز پژوهشها نیز آن را در اولویت قرار دهد.
بخش دیگری از اقدامات که مستلزم رونق تولید است در گرو اصلاحات ساختاری است. اصلاح ساختار بانکی و بانکداری اسلامی، اصلاح ساختار بازرگانی با تصویب قانون تجارت، اصلاح نظام اداری و کاهش تصدیگری دولت با تصویب قانون خدمات کشوری از این قبیل اقدامات در یک سال باقیمانده از مجلس دهم میتواند ما را به سرمنزل مقصود در این زمینه برساند و همچنان نظارت مؤثر و کارآمد باید در اولویت کار مجلس دهم در سال باقیمانده باشد. «آخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین»

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای فولادگر تشکر میکنیم، از جناب آقای دکتر محمدمهدی مفتح نماینده محترم تویسرکان دعوت میکنیم، بفرمایید.

محمدمهدی مفتح
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علی المهدی الذی وعدالله به الامم ان یجمع به الکلم و یلم به الشعث و یملأ به الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت ظلماً و جورا».
و سلام بر شهیدان، امام شهیدان و آرزوی طول عمر بابرکت برای مقام معظم رهبری. حلول سال نو و اعیاد خجسته شعبان را تبریک میگویم. امروز سوم شعبان روز میلاد مبارک سیدالشهدا حضرت امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار است. تعیین روز ولادت امام حسین (علیهالسلام) به عنوان روز پاسدار بیانگر این معنا است که پاسداران عزیز در حمایت از اسلام و دفاع از محرومان و ستیز با مستکبران جانبرکف در صحنه هستند. این روز مبارک را به تمامی مسلمانان، مستضعفان و پاسداران عزیز تبریک عرض مینمایم و اقدام نابخردانه سردمداران نظام استکباری آمریکا درخصوص سپاه عزیز پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم میکنم. امام فرمود «اگر سپاه نبود کشور نبود و چشم امید من به شما است». مقام معظم رهبری فرمودند «سپاه شجره طیبه و سنگر مستحکم انقلاب با هویت برجسته و ممتاز مورد نیاز برای پیشرفت کشور و حرکت به سوی آرمانها است».
امروز (20) فروردین روز ملی فناوری هستهای است. یاد شهدای گرانقدر هستهای را گرامی میداریم و تلاشها و توفیقات دانشمندان عزیز هستهای را ارج مینهیم. با توجه به کوتاهی فرصت چند نکته را بطور خلاصه به استحضار میرسانم؛
1 ـ انقلاب اسلامی چهار دهه پرافتخار را پشت سر گذاشت و مردم بزرگ ایران اسلامی راهپیمایی باشکوه (22) بهمن 1397 را به رغم کینهورزی دشمنان انقلاب برگزار کردند. مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم را برای تبیین خطوط اصلی مسیر انقلاب در دهه پنجم و بعد از آن اعلام فرمودند. انتظار میرود مسئولان مخاطب این بیانیه مهم نسبت به عملیاتی کردن تمام ابعاد آن اقدام نمایند.
2 ـ مقام معظم رهبری امسال را سال رونق تولید نامگذاری کردند. همانطور که معظمله فرمودند تحقق این شعار راهحل اساسی و بنیادی مشکلات اصلی اقتصادی کشور، به ویژه تورم و گرانی و نیز بیکاری و خروج از شرایط تورم رکودی است. قوه قضائیه، قوه مقننه و قوه مجریه و تمام ارکان حاکمیت مسئولیت بزرگی در عملیاتی کردن این شعار و تسهیل فضای کسب و کار را به عهده دارند. توجه تمامی مخاطبان این شعار را به اجرایی کردن آن جلب مینمایم.
3 ـ زمان کوتاهی از بررسی بودجه سال 98 در مجلس سپری شده است. در آن ایام پیشنهادات متعددی درخصوص انجام اصلاحات اقتصادی در کشور مطرح میشد. از این فرصت کوتاه استفاده کرده و به دولت محترم و همکاران عزیز در مجلس عرض میکنم امر مهم اصلاحات اقتصادی را به فرصت کوتاه و فشرده بررسی بودجه موکول نکنیم. در حال حاضر و با فرصت کافی برای بررسی کارشناسی با توجه به اسناد بالادستی و ویژگیهای کشور و اقتصاد خرد و کلان این اقدام مهم را آغاز و در یک فرآیند کارشناسانه عملیاتی نماییم.
4 ـ در روزهای آغازین سال جاری متأسفانه مردم عزیز ما در نقاط مختلف کشور با پدیده مخرب سیل مواجه بودهاند. خسارات جانی و مالی به هموطنان عزیز و زیرساختهای کشور وارد شد. ضمن تشکر از تلاشهای صادقانه تمامی مسئولان، دستگاههای دولتی و حمایتی، نیروهای عزیز و پرافتخار مسلح از سپاه پاسداران، بسیج پرافتخار، ارتش جمهوری اسلامی، نیروهای انتظامی، ستاد مشترک، هلالاحمر، اورژانس و بقیه عزیزان استمرار این حمایتها و خدمات تا برگزاری مجدد شرایط آرام سکونت قبلی تمامی آسیبدیدگان سیل را خواستارم.
5 ـ در روزهای اخیر شهرستان تویسرکان نیز بارندگی زیادی داشت، حجم زیاد آب از رودخانههای شهرستان عبور کرد. هرچند به لطف خداوند متعال و تلاش شبانهروزی و تحسینبرانگیز مردم عزیز، مسئولان پرتلاش، برادران عزیز سپاه، بسیج و نیروی انتظامی و تمامی ادارات و ارگانها و ستاد مدیریت بحران و با مدیریت خوب فرماندار محترم شاهد خسارت جانی نبودیم، ولی خسارات قابل توجهی به زیرساختها، ابنیه و همچنین منازل و اموال مردم عزیز وارد شده است. قنوات، زمینهای کشاورزی، آثار باستانی، پل، جاده، سیلبند و مواردی از این قبیل خسارت دیدهاند.
از رئیسجمهور محترم که صراحتاً تأمین و پرداخت خسارت وارده به مردم را اعلام نمودند درخواست دارم که هرچه سریعتر نسبت به پرداخت خسارات مردم عزیز تویسرکان اقدام نمایند و همچنین خسارت سرمازدگی به درختان گردو که در سال 96 به تصویب دولت محترم رسید اقدام فرمایند.
6 ـ و نهایتاً از رئیسجمهور محترم، وزرا و مسئولان ذیربط انتظار دارم نسبت به تداوم اجرای پروژههای عمرانی شهرستان تویسرکان که به میزان قابل توجهی از برخورداری زیرساختها محرومیت دارند اقدام نمایند. وزیر محترم بهداشت و درمان و نیز راه و شهرسازی نسبت به تکمیل، تجهیز و بهرهبرداری از بیمارستان در دست احداث تسریع نمایند. وزیر محترم راه و شهرسازی نسبت به تکمیل دوبانده شدن مسیر تویسرکان ـکنگاور و نیز جوکار ـ تویسرکان و همچنین تکمیل و بهرهبرداری از ایستگاه راهآهن باباکمال و احداث مسیر چهارخطه باباکمال ـ بوستاندر ـ دارانی ـ شاهزید تویسرکان و راههای روستایی اقدام نمایند.
وزیر محترم جهادکشاورزی نسبت به تکمیل پروژههای سرشاخهکاری، آبیاری نوین، تعمیر و بهسازی قنوات، اراضی شیبدار و ثبت جهانی گردوی تویسرکان در سازمان فائو اقدام کند. تسریع در تکمیل سد خرمرود و نیز تکمیل و بهرهبرداری از تصفیهخانه آب شرب تویسرکان و تکمیل پروژههای آب شرب روستاها از وزارت نیرو مورد انتظار است.
بنیاد مسکن نسبت به بهسازی روستاها و تکمیل پروژههایی که در روستاها برای بهسازی به اقدامات فضای کالبدی روستاها باید انجام بشود سریعتر اقدام نماید. والسلام علیکم و رحمه الله

علی مطهری
از رعایت وقتی که کردید متشکریم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای دکتر مفتح متشکریم، از جناب آقای احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر دعوت میکنیم، بفرمایید.

احمد مرادی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین انه خیر ناصر و معین
فرارسیدن سال جدید و ماه شعبان و اعیاد این ماه را محضر مقام معظم رهبری و ملت سرافراز ایران اسلامی تبریک و تهنیت عرض مینمایم. امروز ولادت باسعادت حضرت امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار است. این روز بزرگ را خدمت همه پاسداران جانبرکف تبریک عرض میکنم. طی این (40) سال سپاه پاسداران ثابت کرد که همواره با مردم و در کنار مردم است. طی این روزها حضور سپاه و سایر نیروهای مسلح در امدادرسانی سیل اخیر در کشور به همه مردم ایران آرامش و اطمینان داد. برای همین است که کشور آمریکا از سپاه پاسداران ما عصبانی است و این ارگان مردمی و مردمدوست را در لیست تروریستها قرار میدهد.
آمریکا با این اقدام غلط خود به همه مردم آزاده جهان نشان داد که سردمداران آمریکایی و ارتش آمریکا ابرتروریستهای جهان هستند. فردا سالروز ولادت مبارک حضرت اباالفضل العباس (علیهالسلام) و روز جانباز است. این روز را نیز محضر همه جانبازان عزیز و در رأس، بزرگ جانباز انقلاب اسلامی ایران مقام عظمای ولایت تبریک و تهنیت عرض مینمایم و آرزوی شفای عاجل برای همه جانبازان عزیز کشورمان را داریم.
نمایندگان معزز ملت بزرگ ایران! کشور در شرایط حساسی قرار دارد. مردم از مجلس انتظارات بزرگی دارند. حضرت امام (رحمهالله علیه) فرمودند «مجلس در رأس امور است». دولت باید از تصمیمات مجلس تمکین کند و امور مردم را تسهیل نماید، ولی متأسفانه در عمل این مهم دیده نمیشود. چرا دولت هیچ انگیزهای در برخورد با فساد و رانت از خود نشان نمیدهد؟ چرا دولت نمیخواهد نقد منصفانه جامعه را بپذیرد، چرا اگر چهرههای صادق و راستگویی همچون عادل فردوسیپور در برنامه (90) و مهران مدیری در دورهمی درصدد هستند تا خیانت مفسدین و رانتخواران را برملا کنند برخی برآشفته میشوند و درصدد حذف آنان برمیآیند؟ این صداها برخاسته از نهاد مردم است. به جای خفه کردن این صداهای پاک و شخصیتهای مردمی با مدیران مفسد و رانتخواران و کمکاران برخورد شود.
این مطلب را جهت استحضار جناب آقای روحانی ریاست محترم جمهور عرض مینمایم؛ ملت ایران در مقابل تمام فشارهای قدرتهای زورگو از جمله آمریکا مقاوم ایستادهاند، ولی در مقابل بیعرضگی برخی مدیران و کمکاری آنان تاب تحمل را ندارند. در سیل اخیر در کشور که جاری شد و بعضاً ادامه دارد مشاهده شد که برخی استانداران و مدیران شبانهروز در کنار مردم بودند که جای تشکر دارد ولیکن متأسفانه این هم دیده شد که برخی از همین مدیران در سفرهای خارجی بودند که جای تأسف و شرمندگی باقی است. بهتر نبود حداقل در بین مردم حضور میداشتید و به درد دل آنان گوش میدادید که چه مصیبتی بر آنها گذشته است؟ کاش میدانستید این سیلزدگان بیچاره به جز لباس تنشان تمام زندگی خود را از دست دادند.
جناب آقای رئیسجمهور! با این بیخانمانهای سیل چه کاری خواهید کرد؟ آیا همان وعدههای توخالی مانند سیلها و زلزلههای گذشته میدهید؟
آقای رئیسجمهور! کمی از خود غیرت و تحرک نشان دهید تا اعضای دولت هم در خدمت به این مردم عزیز فعالتر گردند. جنابعالی از جادههای مرگ هرمزگان چقدر اطلاع دارید؟ جادههای بندر خمیر به گچین، کهورستان به لار، سیاهو به بخش احمدی، رضوان به فین، فین به مهدیآباد و کهورستان به رویدر مردم را بیچاره کرده و زمینگیر شدهاند.
و اما مطلب بعدی، جا دارد از مردم عزیزم در استان هرمزگان تقدیر و تشکر نمایم. خوشحالم از این که مردم هرمزگان مطالبهگرتر از گذشته شدهاند. دیگر مردم هرمزگان به کسی اجازه نخواهند داد که حقشان را تضییع کنند و به همه نخبگان و دانشگاهیان هرمزگانی اعلام میکنم در کنار مردم باشند و دردشان را فریاد بزنند تا به کمک یکدیگر هرمزگانی بیدار و آباد را شاهد باشیم. هرمزگان سهم خود را از درآمدها مطالبه میکند، جوانان هرمزگانی اشتغال در پالایشگاهها و صنایع را میخواهند. مدیران هرمزگانی باید در دولت جای داشته باشند، حضور در هیأتهای مدیره مناطق آزاد، پالایشگاهها و صنایع حق هر هرمزگانی است. مردم هرمزگان با خانواده کودک سه ساله رمکانی که دستخوش بیمدیریتی برخی مدیران شهرستان قشم قرار گرفته و جانباخته است اظهار همدردی میکنند و خواهان رسیدگی فوری جناب آقای استاندار به این موضوع و دستگاه قضائی به این بیتوجهیها هستند.
در پایان درود بر شرف و غیرت سه شهید صنایع دفاعی شهید درویشی که جان خود را تقدیم دانش و قدرت دفاعی این کشور نمودند. درود و سلام بر شرف و مردانگی مردم هرمزگان. مردم شهرستانهای بندرعباس، قشم، بندرخمیر، ابوموسی، حاجیآباد و بندرلنگه و بستک و گاوبندی. مردم میناب، رودان، سیریک، جاسک و بشاگرد، درود بر همه ملت سرافراز ایران اسلامی. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای مرادی ممنونیم، از جناب آقای بهمن طاهرخانی نماینده محترم تاکستان دعوت میکنیم، بفرمایید.

بهمن طاهرخانی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً سلام و عرض ادب و احترام محضر همکاران محترم دارم. درثانی ولادت باسعادت امام حسین (علیهالسلام) را که امام واضع مکتب شهادت و حریت است و مقارن با روز پاسدار است خدمت ملت بزرگ و حماسهساز ایران اسلامی، همکاران گرامی، به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری تبریک عرض میکنم. به همین سیاق روز ایثار و جانبازی را که فردا با آن مواجه هستیم به همه ایثارگران تبریک عرض میکنم.
مطلب بعدی که باید پیرامونش مطالبی را خدمتتان ارائه بدهم بحث بارشهایی بود که نعمت الهی بود و مایه خشنودی و خوشحالی مردم ما به ویژه کشاورزان در سراسر کشور شد و بخشی از مشکلات آبی ما را مرتفع کرد، ولی متأسفانه به دلیل مدیریتهای غلطی که در طی سالیان متمادی بر حفظ طبیعت، محیطزیست، مسیل و مسیر رودخانهها و حفظ پیرامون آنها بود چون مدیریت صحیح اعمال نشد شیرینی این بارشها را به کام ملتمان تلخ کرد. به دلیل اینکه تعدادی از هموطنانمان را از دست دادیم و بسیاری از مردم ما دچار خسارتهای سنگینی شدند، از جمله در استان قزوین و به ویژه در حوزه انتخابیه شهرستان خودم در شهرستان تاکستان.
با صحبتهایی که خدمت آقای دکتر ملکشاهی داشتیم خسارتهای سنگینی که به ویژه در سراسر کشور و علیالخصوص در خوزستان، لرستان، گلستان و مازندران وارد شد واقعاً دولت باید یک فکر عاجلی را برای رفع مشکلات و تأمین خسارت مردم پیریزی بکند که مردم بیشتر از این در زجر و اندوه نباشند.
مسأله بعدی که باید به آن اشاره بکنم رفتار نابخردانه و خلاف همه قواعد و اصول بینالملل بود که ترامپ دیروز و یا در همین روزهای اخیر دست به این عمل نابخردانه زد. شما مستحضرید که اصول قانون اساسی، اصول حاکمیتی هر کشور است. جایگاه نهادها و تأسیسات حاکمیتی را تعیین میکند. به همین سیاق در نظام جمهوری اسلامی ایران هم از لحاظ قواعد بینالمللی ما قانون اساسی را داریم که کشورهای دیگر باید به آن احترام بگذارند. به موجب اصل (150) قانون اساسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی حاکمیتی برای دفاع از استقلال کشور، حفظ تمامیت ارضی و امنیت مردم و کشور است. در واقع آن چیزی را که آمریکاییها انجام دادند که خودشان پشتیبان همه حرکتهای تروریستی در دنیا بودند، شما هر جنایتی در دنیا، سقوط تمام دولتهای ملی و حمایت از تروریستها را در دنیا ببینید حتماً رد پایی از سرمایهها و نظام فکری آمریکایی در آن دخالت داشته. کشتارهایی که در ویتنام انجام شد، سرنگونی دولتهای ملی که امروز است و حتماً شما این را مد نظر دارید که آمریکاییها، البته میخواهم عرض کنم که دولتهای آمریکایی که در آمریکا حاکمیت داشتند مردمی جنایتکار بودند که به آمریکا تبعید شدند.
در واقع آمریکا سرزمین سرخپوستان بود که قرنها در آنجا زندگی میکردند، بومیانی که سرزمین و خاک آمریکا متعلق به آنها بود، ولی با کشتارهای فجیعی که در آمریکا نسبت به سرخپوستان به راه انداختند بر آمریکا تسلط پیدا کردند. امروز بومیان و سیاهپوستان آمریکایی هیچ نقشی در نظام حاکمیتی و سیستم اداره آمریکا ندارند. دولتی که نسبت به جمعیت خودش جنایت انجام میدهد نباید انتظار داشته باشیم که برای ما دلسوزی بکند. دولتی که دائماً پشتیبان جنایتکاران بینالمللی بوده ما نباید انتظار داشته باشیم برای ما دل بسوزاند. نظامی که میخواهد روی پای خودش بایستد، مستقل باشد، نظامی که مبتنی بر افکار بلند دینی و انسانی است. بنابراین آمریکاییها باید چنین حرکتهایی را نشان بدهند. ما باید چکار بکنیم؟
ما باید هوشیار و بیدار باشیم. سیاستمداران، مدیران کشوری، سیاستگذاران کلان کشوری و بینالمللی ما باید به دنبال رهیافت اموری باشند که بتوانیم در مقابل توطئههای اینها مقابله بکنیم و انشاءالله با درایتهایی که مسئولین ما دارند و هوشیاری و هوشمندی مقام معظم رهبری این توطئه هم خنثی خواهد شد و سپاه پاسداران و سایر نیروهای مسلح ما همچنان درخشان و میدانی برای دفاع از مردم انشاءالله عمل خواهند کرد.
مطلب دیگری که باید عرض کنم بحث مربوط به مشکلات شهرستانی ما است. شهرستان و روستاهای ما هم در این سیل صدماتی دیده و مردم دچار خسارت شدهاند و از دولت و دولتمردان انتظار داریم فکر عاجلی برای رفع نگرانی مردم ما داشته باشد. ما در منطقهمان هنوز گرفتار بحث اشتغال هستیم، جوانهای ما بیکار هستند. با وجود اینکه در سال 97 چندین بار ما از دولت با جمع امضا از نمایندگان خواستیم مشکل مربوط به امهال وامها را حل بکند، حقوق مربوط به بیمه را بپردازد ولی متأسفانه اقدامی انجام نشده (نایبرئیس ـ متشکریم) و کماکان مردم منتظرند و انتظار داریم دولت برای صندوق توسعه کشمش نسبت به تعهداتش عمل و نقدینگی خودش را به صندوق کشمش واریز بکند. بحث آبیاری قطرهای و علمی را انشاءالله تقویت بکند تا کشاورزی ما که در کشور یک کشاورزی نمونه است در شهرستان تاکستان و استان قزوین انشاءالله پابرجا بماند و کشاورزان ما امید بیشتری برای فعالیت در امور تولیدی داشته باشند، ممنون و متشکرم. همه را به خدای بزرگ میسپارم، پاینده و پیروز باشید.

علی مطهری
متشکرم، صبح بنا بود که یکی از خانمها به نمایندگی از فراکسیون زنان مجلس درباره موضوع اقدام جاهلانه ترامپ هم صحبت بکنند که فرصت نشد. خانم اولادقباد حداکثر سه دقیقه وقت دارند که صحبت کنند، بفرمایید.

فریده اولادقباد
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین و العاقبه للمتقین
عرض سلام، ادب و احترام خدمت همه همکاران عزیز و ملت شریف ایران دارم. سالروز ولادت باسعادت آقا اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) و روز پاسدار را به پاسداران عزیز سرزمین ایران اسلامی و همچنین سالروز تولد حضرت آقا اباالفضلالعباس (علیهالسلام) که مصادف با روز جانباز است را به جانبازان معزز و ملت شریف ایران تبریک و تهنیت عرض مینمایم.
آقای دکتر مطهری و همکاران عزیز! به عنوان رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و از طرف زنان مجلس شورای اسلامی این اقدام رئیسجمهور آمریکا و صحبتهایی که ایشان در رابطه با سازمان سپاه پاسداران داشتند که یک نیروی رسمی کشور ما است و این تصمیمی که سردمداران کاخ سفید گرفتند را محکوم میکنیم و این را در عرصه بینالمللی با همه قواعد و حقوق بینالمللی در تعارض میدانیم. همه ملت ایران میدانند که نیروهای سپاه پاسداران در هشت سال دفاع مقدس با حداقل امکانات و تجهیزات جنگی در برابر هشت سال جنگ تحمیلی در کنار مردم ایران همرزم با سپاه و بسیج جنگیدند و یک وجب از خاک کشور را از دست ندادند. همانطور که امام راحل فرمودند: «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» و «ایکاش من هم یک پاسدار بودم» پس سپاه پاسداران ما برخاسته از متن مردم است و پشتوانه سپاه پاسداران مردم ایران هستند. همانطور که امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با همصدایی با سپاه پاسداران و با پوشیدن لباس سبز که میراث شهدای جنگ تحمیلی ما است، همصدا، همدل و هماهنگ این را به کشورهای دنیا و به ترامپ نشان دادند که همانطور ما هشت سال در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس با هم هماهنگ و همدل بودیم در همه تحریمها با هم همدل و یکصدا هستیم.
ما کشور آمریکا را فرماندهی تروریزم میدانیم، ما کشور آمریکا را حمایتکننده نیروهای داعش و تکفیری میدانیم. سپاه پاسداران رسالت عظیمش دفاع از سرزمین نظام جمهوری اسلامی ایران، حفظ و حراست از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی کشور و دفاع از مظلومان جهان بوده. همانطور که در قانون اساسی کشور وظایف و رسالت سپاه پاسداران مشخص شده. پس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با تأسی و الگو از حضرت فاطمه زهرا که همرزم با پدر و همسر بودند و همچنین با تأسی از حضرت زینب کبری (سلامالله علیها) که همرزم با امام حسین (علیهالسلام) بودند ما در جنگ تحمیلی هم ثابت کردیم و ثابت خواهیم کرد که همرزم با برادران سپاهی، بسیجی و ارتشی خواهیم بود و اقدامات دولت آمریکا را محکوم میکنیم و آقای مطهری! آقای ترامپ را هم تروریست نظامی و هم تروریست اقتصادی در تحریمهای اقتصادی یکجانبه و ظالمانه بر علیه کشور ایران و سایر کشورها و از همه مهمتر یک تروریست فرهنگی میدانیم که فرهنگ همه کشورها را نشانه گرفته و میخواهد یک جامعه تودهوار جهانی را شکل بدهد که همه کشورهای دنیا مثل او فکر و عمل کنند، سپاسگزارم.

علی مطهری
6
بیانات نایبرئیس مجلس شورای اسلامی بهمناسبت سالروز شهادت شهید سپهبد علی صیادشیرازی

علی مطهری
فردا بیست و یکم فروردین سالروز شهادت شهید سپهبد صیادشیرازی است، مردی که عضو ارتش رژیم گذشته بود که برای پیروزی نهضت اسلامی هم تلاش بسیار زیادی داشت. مردی شجاع، با خلوص نیت، سادهزیست، متواضع، در جبهه جنگ پیشرو و همیشه در خطوط مقدم جبهه بود و نقش ایشان در عملیات مرصاد را هم که همه میدانند. این روز را هم گرامی میداریم.
7
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجراییکشور

علی مطهری

علی اصغر یوسف نژاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ آقای محمدحسین فرهنگی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به وزرای کشور، جهادکشاورزی، دادگستری و راه و شهرسازی درخصوص ضرورت تجدید نظر در ایجاد موانع برای جابجایی احشام و دام در داخل کشور.
ـ آقای مهرداد لاهوتی (لنگرود) به رئیسجمهور محترم درخصوص افزایش تعرفه واردات نخ ابریشم به (50) درصد.
همچنین درخصوص حذف ارز (4200) تومانی از واردات چای.
همچنین درخصوص عملکرد سازمان گردشگری کشور خصوصاً ادارهکل گردشگری استان گیلان.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص آمادهسازی معابر، تأسیسات و تملک باقیمانده شرکت صنعتی یعقوبیه لنگرود.
ـ آقای ناصر شریفی (بندرلنگه، بستک، پارسیان و کیش) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص رسیدگی فوری به وضعیت نابسامان پروازهای فرودگاه بندرلنگه به عنوان قدیمیترین فرودگاه کشور.
ـ آقای اکبر رنجبرزاده (اسدآباد) به رئیسجمهور، وزرای کشور و جهادکشاورزی درخصوص اینکه به علت بارشهای سنگین در استان همدان به عنوان سومین استان پربارش کشور در شهرستان اسدآباد (8000) هکتار از زمینهای کشاورزی و باغی دچار خسارت و سیلزدگی شده است. (300) رأس دام سبک و سنگین تلف شده و همچنین بیش از (1200) خانه مسکونی روستایی و شهری تخریب شده که نیاز به بازسازی دارند و مجموعاً بیش از (150) میلیارد تومان خسارت رسیده است.
ـ آقای هادی قوامی (اسفراین) به وزیر ورزش و امور جوانان درخصوص عدم واگذاری استخر قهرمانی آزادی به بخش خصوصی و جلوگیری از تخریب آن.
ـ آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص تسریع در رفع کمبود خوراک طیور برای مرغداریها به ویژه سویا و خوراک دام برای دامداریها و کود شیمیایی برای مزارع و باغات در سطح استان مرکزی.
ـ آقای حسین مقصودی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا جناب آقای دکتر روحانی به وعدههای خود در سبزوار عمل نمیکند، مردم انتظار تحقق وعدههای رئیسجمهور را دارند!
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص عدم شایستهسالاری بر انتخاب معاونین و مدیران زیرمجموعه و رفاقت و فامیل و قبیلهگرایی آقازادهها جایگرین شایستهسالاری شده است.
همچنین عدم نظارت بر پرداخت مطالبات قطعهسازان ایرانخودرو و سایپا.
همچنین عدم نظارت بر توزیع ارز یارانهای.
ـ آقای علی وقفچی (زنجان و طارم) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص هشدار درخصوص کاهش جوجهریزی در استان زنجان و سایر استانها.
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه چرا نسبت به حریم بخش آفتاب که بخش زیادی از شهرستانهای رباطکریم و بهارستان را بدون اطلاع مردم در زمان حناچی اشغال نمودهاند فکری نمیکنید؟
همچنین چرا فکری برای افتتاح پروژههای ریلی در این شهرستان نمیکنید؟
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه قیمت جوجه به کیلویی (2500) تومان رسیده و این یعنی قحطی گوشت در سال آینده، چرا برای این امر فکری نمیکنید؟
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص علت کمبود بودجه و آمبولانس در بیمارستان حضرت فاطمهالزهرا چیست.
ـ آقای عباس گودرزی (بروجرد) به وزرای نیرو و جهادکشاورزی درخصوص لزوم اقدام عاجل درخصوص لایروبی رودخانهها و نهرهای روستاهای بروجرد و اشترینان به ویژه دشت سیلاخور و رسیدگی فوری به خسارات وارده به کشاورزان در سیلاب اخیر.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص پیشخرید نقدی مزارع گندم توسط دلالان با قیمتی بالاتر از قیمت تضمینی خرید گندم قطعاً مشکلاتی را در آینده ایجاد خواهد کرد.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه چرا شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی نسبت به اعاده به خدمت جانبازان بازنشسته و ادامه خدمت ایثارگران تا (35) سال برابر بند «ج» و «ر» ماده (87) قانون برنامه ششم توسعه عمل نمیکند؟
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص صادرات بیرویه الیاف پنبه به ترکیه، صنایع ریسندگی و بافندگی را ورشکست خواهد کرد، لطفاً قبل از ایجاد بحران تدبیری بیندیشید.
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی (خمینیشهر) به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ضرورت به تعویق انداختن زمان آزمون کنکور سراسری 98 و کنکور کارشناسیارشد با توجه به شرایط حاد داوطلبان در مناطق سیلزده.
ـ آقای حسین مقصودی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص عدم نظارت بر تولید و توزیع گوشت قرمز و مرغ.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص عدم نظارت بر ثبتنام دانشآموزان و گران شدن آموزش و پرورش.
به وزیر کشور درخصوص عدم رسیدگی به تعیین تکلیف قربانیان حوادث و درگیر روستاهای شهرستانهای جغتای خراسانرضوی.
به رئیسجمهور محترم درخصوص عدم نظارت بر سازمان مدیریت و برنامهریزی.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه عطار، خیام، سعدی و حافظ شاعران، ادبا و مفاخر ایران اسلامی هستند، نیشابوریها توقع دارند روزهای ملی را با عدالت برپا کنند.
همچنین درخصوص میراث فرهنگی و گردشگری نیشابوریان اسطورهها و مفاخر بزرگشان در روز (25) فروردین روز عطار و (28) اردیبهشت روز خیام نیشابوری گرامی میدارند و تکریم میکنند. جا دارد تا متولیان میراث و گردشگری این دو روز را در اهم روزهای ملی میراث قرار دهند.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری و حکیم عمر خیام از مفاخر فرهنگی و ادبی کشور میباشند. توقع حضور شما بزرگواران در روز ملی عطار و خیام در نیشابور را داریم.
به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص اینکه (25) فروردینماه و (25) اردیبهشت دو روز ملی شهرستان نیشابور که به ترتیب روزهای ملی عطار و خیام نیشابوری است و امروز نیشابوریان توقع دارند همانگونه که در تمامی روزهای ملی حضور چشمگیر دارید این مفاخر بزرگ نیشابور را با حضورتان در روزهای ملی ارج بگذارید.
ـ آقای حسین مقصودی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن) به رئیسجمهور محترم درخصوص عدم توزیع سهم شهرداریها از محل پرداخت جرایم راهنمایی و رانندگی.
8
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علی اصغر یوسف نژاد
تذکرات شفاهی؛ جناب آقای صدیف بدری نماینده محترم اردبیل بفرمایید.

صدیف بدری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام، ادب و احترام. ولادت سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار، ولادت حضرت اباالفضلالعباس (علیهالسلام) و روز جانباز و ولادت امام زینالعابدین (علیهالسلام) را خدمت ملت بزرگ ایران اسلامی به ویژه مقام معظم رهبری و پاسداران دلاور و شما همکاران عزیز تبریک عرض میکنم. همچنین اقدام خصمانه و خارج از عرف دیپلماتیک آمریکا درخصوص قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی که از عجز و ناتوانیشان حکایت دارد را محکوم میکنم.
جناب آقای مهندس اسلامی وزیر محترم راه و شهرسازی! متأسفانه تلفات انسانی حوادث رانندگی در جادههای استان اردبیل روز به روز در حال افزایش است. آخرین آمار افزایش (54) درصدی تلفات انسانی در جادههای استان اردبیل نسبت به سال 96 را نشان میدهد. خانوادههای بسیاری در اردبیل عزیزانشان را در جادهها از دست دادهاند و جادههایی که اصولاً برای ارتباط ایجاد شدهاند برای تعداد قابل توجهی از خانوادههای اردبیلی جدایی ابدی را به بار آوردهاند.
جناب آقای وزیر! پایان دادن به این وضعیت ناخوشایند نیازمند اقدام و تدبیری عاجل است، تسریع در اتصال اردبیل به شبکه ریلی کشور و توسعه بزرگراهی جادههای استان اردبیل و رفع مشکلات فرودگاه اردبیل برای رفع بحران ارتباطی استان اردبیل هدفگذاری شده است. هرچند که گامهای مناسبی همچون اختصاص فاینانس داخلی به پروژه راهآهن اردبیل، ایجاد ردیف برای توسعه بزرگراهی برخی جادههای استان و تقویت زیرساختهای فرودگاه اردبیل در سالهای اخیر برداشته شده است، اما به هیچ عنوان کفایت نمیکند. اردبیلی که از تبعیضها و ناملایمات دهههای گذشته رنج میبرد نیازمند توجه ویژه و تبعیض مثبت است تا حداقل به میانگین کشوری در توسعه شریانهای ارتباطی خود برسد. از جنابعالی به عنوان مقام عالی وزارت راه و شهرسازی میخواهم خود را در آلام مصیبتدیدگان جادههای استان اردبیل سهیم دانسته و توسعه زیرساختهای ارتباطی استان اردبیل را به عنوان یکی از استانهای محروم و کمبرخوردار کشور در اولویتهای کاری مجموعه خود در سال جدید قرار دهید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای سیدحسین نقویحسینی بفرمایید.

سیدحسین نقوی حسینی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با تبریک روز پاسدار همزمان با میلاد سالار شهیدان اباعبدالله الحسین و روز جانباز همزمان با سالگرد جانباز کربلا حضرت اباالفضل و محکومیت این رفتار خصمانه و وقیحانه دولت آمریکا مبنی بر تروریست خواندن سپاه پاسداران که نهادی از متن مردم مقبول و محبوب قلوب همه مردم است و امروز نمایندگان ملت، همکاران من همه بیان و اعلام کردند که پاسدار هستند و البته همه ملت ایران پاسدار هستند.
از دولت محترم، وزیر محترم آموزش و پرورش درخواست میکنم که بالاخره یک بار برای همیشه مطالبات فرهنگیان پرداخت بشود. دو، سه بار وزیر محترم آموزش و پرورش سال گذشته مصاحبه کرده و تاریخهای مختلفی را برای مطالبات فرهنگیان اعلام کرده، اول مهر، پایان پاییز و پایان اسفندماه، اما باز هم پرداخت نشد. یک بار هم آقای دکتر نوبخت اعلام کرد که حتماً مطالبات فرهنگیان پرداخت خواهد شد ولی متأسفانه هنوز مطالبات فرهنگیان پرداخت نشده. نه ماه است فرهنگیان منتظر مطالباتشان هستند.
تذکر بعدی من در مورد تعیین حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی است که الان شور و مشورتش در حال انجام است. میدانید که بازنشستگان تأمیناجتماعی از حقوقهای (100)، (200)، (500) و (700) هزار تومان داریم و همه اینها بازنشسته هستند، عروس، داماد، نوه، نتیجه و میهمان دارند، میهماندار هستند و از طرف دیگر با بیماریهای مختلف روبهرو هستند. لذا حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی هم سریعتر تعیین تکلیف بشود، هم افزایش به نحوی باشد که بتوانند از تأمین مخارج زندگی خودشان بر بیایند.
و آخرین تذکر من به وزیر محترم راه و شهرسازی است. اجاره مسکن خیلی بالا است. نمیدانم مسئولین دولتی خودشان مستأجر هستند یا نیستند ولی اجارههای مسکن خیلی بالا است، مردم در اجاره مسکن انصافاً با مشکل روبهرو هستند. وزیر راه و شهرسازی برای تأمین مسکن محرومین باید فکر اساسی بکند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، سرکار خانم چنارانی بفرمایید.

علی مطهری
خانم چنارانی یک لحظه صبر بفرمایید.

هاجر چنارانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
من هم اعیاد مبارک شعبانیه به خصوص میلاد آقا امام حسین (علیهالسلام) که برابر با روز پاسدار است را خدمت همه مردم ایران، آزادگان دنیا و سپاهیان محترم تبریک عرض میکنم.
و اما اقدام خصمانه رئیسجمهور آمریکا را محکوم میکنیم و به فرموده مقام معظم رهبری گربهرقصانی آمریکا علیه سپاه به جایی نخواهد رسید.
و اما بیست و پنجم فروردینماه سالروز بزرگداشت شیخفریدالدین عطار نیشابوری است. از ریاست محترم جمهوری درخواست داریم در هیأت دولت از مسئولین، وزرا و معاونین مربوطه بخواهند روزهای ملی جمهوری اسلامی ایران را در رئوس برنامههای سالیانه خودشان قرار بدهند. امروز نگاه نیشابوریان منتظر حضور یکی از وزرا یا معاونین ریاست جمهوری میباشد و درخواست عدالتمحوری را در روز چهرههای ارزشمند مفاخر و گرانمایههای ملی داریم و درخواست داریم در بیست و پنجم فروردینماه یکی از این عزیزانی که از هیأت دولت هستند حضور چشمگیری داشته باشند. چطور مسئولان عالیرتبه روزهای ملی سعدی و حافظ را در شیراز حضور دارند ولی هر سال بنا به دلایلی نیشابور و نیشابوریان روز عطار و خیام در گذر برنامههای وزارت ارشاد، سازمان میراث و گردشگری، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، کمیسیون فرهنگی و کمیسیون آموزش مجلس گم شده است. مگر نه اینکه گرامیداشت و پاسداشت مفاخر علمی و ادبی و فرهنگی خود از گامهای کلان برای فرهنگسازی نسل جوان میباشد؟ ویژه و فوری حضور مسئولان ذیربط را در شهرستان علم و ادب خواستاریم.
و اما جناب آقای رئیسجمهور! فردا روز جانباز است. ضمن تبریک ویژه به جانبازان و ایثارگران محترم، متأسفانه از شهریورماه سال 97 هزینه داروهایی که جانبازان پرداخت کردهاند هنوز بیمه دی سهم بیمه را به حساب جانبازان واریز نکرده است. حقوق ناچیز برخی از جانبازان تکافوی پرداخت داروهای آنان را ندارد. اکثر پزشکان عمومی و متخصص که طرف قرارداد بیمه دی بودند قطع همکاری کردند. خداوکیلی آقای رئیسجمهور! اینها یادگاران و میراثهای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس و افتخار نظام هستند. عیدی جانبازان، حق بیمه و بازنشستگی آنان در روز میلاد حضرت اباالفضل پرداخت گردد.

علی اصغر یوسف نژاد

علی اصغر یوسف نژاد
در ادامه تذکر مربوط به جناب آقای رنجبرزاده نماینده محترم اسدآباد و آجین صحیح است.
جناب آقای جبار کوچکینژاد نماینده محترم رشت بفرمایید. ظاهراً تشریف ندارند، جناب آقای احمد حمزه بفرمایید.

احمد حمزه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
اول عرض سلام و تبریک سال نو همینطور تبریک اعیاد شعبانیه به محضر همه ملت ایران به ویژه همکاران عزیز را دارم. روز پاسدار و جانباز را به سبزپوشان راستقامت تبریک عرض میکنم. همانهایی که اگر نبودند کشور هم نبود، همانهایی که در بحران اخیر کشور بسیار خوش درخشیدند و با درخشش بینظیرشان در سوریه و عراق باعث خشم و عصبانیت و از همگسیختگی فکر حاکمان کوتهفکر کاخ سفید شدند و این حاکمان کوتهفکر با تصمیم نابجای خودشان که ناشی از حماقت و کوتهفکری از یک طرف و مشاهده محبوبیت روزافزون سپاهیان عزیز در بین مظلومین عالم و مردم منطقه خاورمیانه بوده است این عصبانیت باعث شد که این تصمیم نابجا را بگیرند و به خیال خودشان بخواهند سپاه را دچار مشکل بکنند.
اما بدون شک این تصمیم از یک طرف سبب افزایش وجاهت و جایگاه سپاه پاسداران در بین مردم منطقه و همچنین از طرف دیگر باعث افزایش انسجام و وحدت درونی مردم کشور ایران در حمایت از سپاه پاسداران عزیز خواهد بود. «و مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین».
تذکر من به شخص رئیس محترم جمهور است. جناب آقای رئیسجمهور! در سالی که مزین به سال رونق تولید است گرفتن اختیار تنظیم بازار محصولات کشاورزی و صادرات محصولات کشاورزی از دست جهادکشاورزی و سپردن آن به دست وزارت صنعت، معدن و تجارت ظلمی در حق کشاورزان است و همین ظلم باعث شده است که کشاورزان گوجهکار جنوب کرمان امسال به خاک سیاه بنشینند. قیمت گوجه به (1000) تومان در منطقه رسیده، در حالی که کارخانجات رب گوجه با قیمت (200)، (300) تومان دارند گوجه را میخرند رب گوجهشان را با کیلویی (17)، (18) هزار تومان دارند میفروشند. وزیر صنعت و معدن! جلوی این ظلم را بگیر. جناب آقای رئیسجمهور، جناب وزیر محترم امور اقتصادی! گمرکات دارند در کار صادرات گوجه کارشکنی میکنند، جلوی اینها را بگیرید.
تذکر بعدی من به وزیر محترم کشور است. بحث سرقت دام و احشام در جنوب کرمان امان را از مردم گرفته. بعدش هم تا اعتراض میکنی میگویند شاخصهای امنیتی منطقه خوب و مطابق استاندارد است. امنیت یعنی اینکه وقتی که فرد، مردم شب میخوابند از لحاظ در امان بودن جسم، جان، مال و ناموسشان خیالشان راحت باشد. این حس الان در مردم جنوب کرمان وجود ندارد. لطفاً رسیدگی بکنید. از استاندار محترم کرمان به خاطر دادن فرصت رشد به جوانان منطقه محروم جنوب کرمان نهایت تقدیر و تشکر را دارم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای ناصرینژاد بفرمایید.

مجید ناصری نژاد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
«انا لله و انا الیه راجعون»
جناب آقای رئیس! اولین تذکر من به رئیس مجلس و هیأترئیسه است. ببینید! واقعاً ما توقع داشتیم که مجلس با تمام قدرت و قوتش کنار مردم خوزستان و مردم سیلزده کشور بایستد. ما توقع داشتیم امروز جلسه فوقالعاده برای شنیدن وضعیت نابسامان سیلزدگان در خوزستان از نمایندگان گذاشته بشود. واقعاً ما توقع داریم که مجلس در صحنه بیاید و وضعیت نابسامان ما را ببیند.
دوستان و عزیزان ببینید! واقعاً الان در خوزستان فاجعه بسیار وحشتناکی در حال رخ دادن است. چرا باید اینطور باشد، چرا خوزستان که مهد ثروت و نفت کشور است به گونی نیاز داشته باشد؟ ما اقلام مورد نیازمان مواد اولیه است. ما به کمترین امکانات نیاز داریم. همه باید بیایند به خوزستان کمک بکنند. الان مردم به شدت نیازمند اقلام اولیه دارو، غذا و سایر امکانات هستند. ببینید! اگر واقعاً به ما کمک میشد میتوانستیم جلوی سیل بایستیم. بحث سیل این نبود که ما جلویش نایستیم. (یوسفنژاد ـ متشکرم) آقای رئیس یک لحظه اجازه بدهید من برای خوزستان یک چیزی بگویم.
ببینید! الان دوستان مدام میآیند اصرار میکنند که منازل و شهرها را تخلیه بکنید. باور بکنید اگر به ما امکانات میدادند ما میتوانستیم بایستیم، الان هم میایستیم. ما منازل و شهرهای خودمان را تخلیه نمیکنیم، ما تا آخرین نفر در مقابل این نابسامانی خواهیم ایستاد.
ببینید! وزیر نفت کجا است، چرا نمیآید به خوزستان کمک بکند؟ وزیر نیرو که سبب و عامل اصلی این نابسامانیها است باید بیاید جواب بدهد. قوه قضائیه باید وارد بشود و مقصرین و کسانی که این فاجعه را به بار آوردند را محاکمه کند.

علی مطهری
آقای ناصرینژاد خیلی ممنون، البته هیأترئیسه جلسه با وزرا را در روز یکشنبه گذشته برنامهریزی کرده بود. خودتان میدانید که به مشکل برخوردیم ولی برای یکشنبه آینده انشاءالله وزرا خواهند آمد.

مجید ناصری نژاد
کمیسیونها را به خوزستان بفرستید.

علی مطهری
چشم، بگذارید همه بروند خوزستان. حالا انشاءالله ما در هیأترئیسه مطرح میکنیم، خیلی ممنون.

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای داودی در حد یک دقیقه بفرمایید.

یوسف داودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با تبریک ماه شعبان و تبریک تمام مناسبتهای فرخنده آن به ویژه امروز سوم شعبان سالروز ولادت سالار شهیدان امام حسین (علیهالسلام) و تبریک روز پاسدار و روز جانبازان عزیز. بدون کمترین تردید نیروهای مسلح اعم از نیروهای سپاه پاسداران، ارتش، نیروی انتظامی و بسیجیان دلاور کشور ارکان اصلی امنیت و دفاع ملی و تمامیت ارضی کشور است. اقدام شیطنتآمیز اخیر آمریکا بر علیه سپاه پاسداران برخلاف تمامی قوانین بینالمللی و عرف جهانی است و زیبنده انسان سیاستنشناس مثل ترامپ است و تنها نتیجه عمدهاش درست در مقابل خواست او افزایش مقبولیت آن نزد آحاد مردم خواهد بود.
دشمنان هرقدری که بزرگ باشند نمیتوانند ضربه بزنند، مگر اینکه خطاهای ما زمینه تأثیر توطئه آنان را فراهم نمایند. از دشمنان بیرونی نترسیم، اما بدون تعارف و صریح بگویم از خطاهای داخلی و خیانتها و کاستیها و بیکفایتیهای داخلی بترسیم. بزرگترین آفت ملت، نظام و دولت این است.
با آسیبدیدگان سیل کمسابقه سال 98 عمیقاً همدردی داریم. امید است با درس و عبرت گرفتن از پیامهای عبرتآموز حوادث اخیر ما بتوانیم در آینده این ملت و این کشور را در برابر چنین حوادثی بیمه کنیم، به شرط آنکه ذهن فراموشکار نداشته باشیم و تلخیهای امروز را توشه توفیقات فردای این کشور قرار دهیم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای خجسته یک دقیقه بفرمایید.

امیر خجسته
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
روز پاسدار را بر سبزپوشان جمهوری اسلامی تبریک عرض میکنم. با توجه به اثرگذاری سپاه پاسداران در منطقه و جهان اسلام امروز شاهد تروریستی اعلام کردن سپاه هستیم. در یک زورآزمایی سپاه پاسداران و مقاومت پوزه آمریکا را در جهان اسلام مخصوصاً سوریه و عراق به خاک مالید و امروز تروریستی اعلام میکنند. عکسالعمل مجلس یک درس عبرتی به همه کسانی بود که به سپاه نیت سوء و چشم بد دارند. من از همه مسئولین میخواهم که سپاه پاسداران را تقویت کنید و تکه به سپاه نیندازیم.
با توجه به اینکه همدان سومین استانی بود که ریزش باران داشتیم، ولی به خاطر سیل سنگینی که در لرستان، خوزستان و گلستان رخ داد ما جار و جنجال راه نینداختیم. در همدان (7250) واحد مسکونی آسیب جدی دیده. بالغ بر (570) کیلومتر راه آسیب دیده و (12) هزار هکتار زمین خسارت دیده. تقاضای من از همه مسئولین این است که بطور ویژه همدان را ببینیم، خصوصاً در رابطه با برآورد خسارت خانهها، مزارع و قسمتهای مختلفی که آسیب دیده. من با توجه به اینکه روز جانباز هم در پیش است از همه مسئولین میخواهم که به داد مدیریت بنیاد شهید برسیم. والله اینها دارند آسیب میبینند و تذکر آخرم به وزیر تعاون و همه وزرا است. شما را به خدا نیروها، معاونین و مدیران توانمند به کار بگیرید. از ژن خوب و افرادی که ناکارآمد هستند، تازه وارد مدیریت میشوند به کار نگیریم. ما این را تذکر داریم و ممنون از همه شما هستم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای پژمانفر بفرمایید.

نصراله پژمان فر
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس! کتابی در جمهوری اسلامی به نام «الف، لام خمینی» از جناب آقای هدایتالله بهبودی چاپ شده. متأسفانه این کتاب هم در صدا و سیما و در جاهای مختلف خیلی تبلیغ شده و وزارت ارشاد این کتاب را به عنوان کتاب سال معرفی کرده و جوایزی را هم برای آن معین کرده. در این کتاب یک چهره کاملاً تاریک، سیاستباز، اهل زد و بند و یک چهره لیبرالی را از امام (رضوانالله تعالیعلیه) معرفی کرده که این کتاب پر از غرضورزیها و اشکالات فراوانی است که متأسفانه به چهره امام معرفی کردهاند و من سؤالم این است که در مورد امام مسأله متفاوت است، همانطور که در مورد پدر جنابعالی متفاوت است مراقبت و مواظبت باید بشود تحریف صورت نگیرد.
مسئولیت مستقیم این موضوع با مؤسسه نشر امام است. سؤال من این است مدتی در ارتباط با این کتاب بعضیها آمدند و اغلاط و مسائل تحریفشدهای را در مورد این کتاب ارائه کردند، مؤسسه نشر امام هیچ عکسالعملی نشان نداده. اگر این اشکالات وجود دارد حتماً باید برخورد بشود، اگر واقعاً این اشکالات وجود ندارد نسبت به آن کسانی که این اشکالات را مطرح کردند باید حتماً نسبت به این موضوع برخورد بشود. من خواهش میکنم، مسأله امام واقعاً مسأله بسیار متفاوتی است و باید رعایت بشود.
مسأله دوم هم در ارتباط با ولنگاری فرهنگی است که در حوزه مباحث رفتاری و اجتماعی متأسفانه در جامعه ما به شدت دارد اوج پیدا میکند و حساسیت در جامعه در مقابل اینها خیلی کم است. رفتارهایی که سبک زندگیها دارد تغییر پیدا میکند.
ببینید! سبک برگزاری مراسم عروسیها امروز نه اینکه بگوییم با صد سال قبل، تا همین (20)، (30) سال قبلمان نگاه بکنیم چه تفاوتی پیدا کرده. سرو کردن غذاها، برگزاری رستورانها، نحوه غذا دادن، اینها اتفاقات بسیار بدی است که آرام آرام در جامعه دارد تأثیرات منفی میگذارد و یک روزی سر بلند میکنیم میبینیم که آن چیزی که ما داشتیم در تمامی باورهایی که پشتوانه ما است، همین رفتارها، اعتقادات و باورهای ما است که ممکن است از بین رفته باشد. خواهش میکنم اگر این مسائل را شما مسأله جدی میدانید به مسئولین فرهنگی این تذکر را بدهید که چه کسی باید از اینها مراقبت بکند.

علی مطهری
راجع به مسأله تساهل فرهنگی من حرف شما را قبول دارم، یک مقدار بیتفاوتی ایجاد شده و اینجا غیر از نهادهای نظارتی و غیردولتی خود دولت هم وظیفه دارد. اصلاً در فقه ما آن مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر که مستلزم اعمال قانون است وظیفه دولت است و وظیفه مردم نیست و متأسفانه توجه لازم نشده، ولی ما به عنوان نماینده میتوانیم از طریق سؤال و غیره اقدام بکنیم. جناب آقای گودرزی! شما هم خیلی کوتاه یک دقیقه بفرمایید.

عباس گودرزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
مستحضر هستید که در یک اقدام خصمانه آمریکا سپاه که یک نهاد قانونی، حقطلب و ظلمستیز است را به عنوان یک نهاد و یک سازمان تروریستی معرفی کرد. این یک هدیهای از آمریکا به نتانیاهو بود که یک لقمه گلوگیری خواهد بود و امروز مجلس با این حرکتش نشان داد که سپاه محبوب قلوب ملت است و در واقع ترامپ باعث شد همه گرایشهای سیاسی لباس سبز سپاه بر تن کنند و یک خون جدیدی در رگهای انقلاب تزریق شد.
یک نکتهای که من میخواهم عرض بکنم، جناب آقای مطهری عزیز! ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و بزرگداشت مقام پاسدار و جانباز، آقای لاریجانی به عنوان رئیس محترم مجلس و جناب آقای جهانگیری و تعدادی از وزرا در سیلاب اخیر به استان لرستان سفر کردند، ما مطالباتی در حوزه سد داریم که باید جلسه جدا توسط آقایان: لاریجانی، جهانگیری و وزیر محترم نیرو گذاشته بشود و این مطالبات دنبال بشود. سد آبسرده، گلهرود و شهید بروجردی مطالبه جدی ما است که رقم قابل توجه و مکفی باید تخصیص بدهند. سد گلهرود باید تیم اعزام کنند مطالعاتش را شروع کنند.
آقای مطهری! سد کلان در شهرستان بروجرد حوضه آبریز بروجرد است، اما در شهرستان ملایر احداث شده. از بیتوجهی مسئولان وقت سوءاستفاده شده، باید حقآبه شهرستان بروجرد، کشاورزانی که در آن منطقه محتاج آب هستند حتماً تخصیص پیدا بکند. نکته پایانی اینکه در ارتباط با راهآهن شهرستان بروجرد من از سازمان برنامه و بودجه تشکر میکنم که ماده (23) را مصوب کرد. در کمیسیون ماده (23) این راهآهن را مصوب کرد، دورود ـ بروجرد ـ ملایر آخرین روزهای سال 98 انتظار داریم که دولت محترم در بودجه 99 اعتبار مستقلی اختصاص بدهد و این مطالبه برزمینمانده مردم شهرستان بروجرد را یکبار برای همیشه پایان بدهد. بالاترین مبارزه با آمریکا در خدمترسانی به مردم است، بسیار متشکرم.

علی مطهری
خیلی ممنون، جناب آقای نوروزی بفرمایید.

حسن نوروزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علی الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین الذین بذلوا مهجهم دون الحسین (علیهالسلام)».
روز میلاد امام حسین و روز پاسدار و همچنین روز جانباز را به محضر شما و همکاران عزیز و همه ملت ایران تبریک و تهنیت عرض میکنم. به تصریح بند (7) ماده (2) منشور ملل متحد هیچیک از مقررات مندرج در این منشور ملل متحد را مجاز نمیدارد در اموری که ذاتاً جزء صلاحیت داخلی هر کشوری است دخالت کند. به بیان دیگر هرگونه اقدام حقوقی درباره امور داخلی کشورها خلاف این بند از منشور ملل متحد است. سپاه پاسداران نیز به عنوان یکی از نیروهای نظامی ایران که در اصول قانون اساسی کشور نیز به آن اشاره شده مشمول همین قاعده حقوقی است. بنابراین آمریکا فرادست به این قانون دست زده است و این اقدام را در شرایطی که در هفته آینده انتخابات در فلسطین اشغالی مطرح است برای نجات همراهان خودش دارد مطرح میکند و خوشحال هستیم به عنوان فراکسیون ایثارگران اگرچه اکثریت دوستانی که صحبت کردند جزء ایثارگران بودند، ولی ما به عنوان فراکسیون ایثارگران و کسی که دلدادگی به امور ایثارگران کشور داریم امروز اعلام میکنیم همه ما پاسدار هستیم و جان همه ما فدای پاسدار است و ما از تنهای ضعیف خودمان کیسهها و دیوارهای گوشتی به دفاع از این نهاد مقدس و این قوه بسیار ارزشمند در دل نظام اسلامی قرار خواهیم داد و درست خواهیم کرد. انشاءالله موفق، مؤید و سربلند باشید.

علی مطهری
جناب آقای کریمی به عنوان آخرین نفر بفرمایید.

علی اکبر کریمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم سالروز ولادت حضرت امام حسین (علیهالسلام) و حضرت اباالفضل (علیهالسلام) را به کلیه پاسداران دلاور و جانبازان عزیز تبریک عرض میکنم. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادگار پرخیر و برکت امام راحل و همینطور نماد بارز تفکر انقلابی است. بازوی ولایت و تکیهگاه مستحکم ملت ایران و حافظ انقلاب و امنیت کشور است و قطعاً آمریکای تروریستپرور با این حرکت احمقانه خودش نمیتواند خللی در محبت عمیق و پیوند ناگسستنی ملت ایران با سپاه پاسداران و فعالیتهای گسترده این نهاد انقلابی ایجاد کند. ما در ایام گذشته در استان مرکزی شاهد بروز سیل بودیم و این استان هم خسارات زیادی چه در اراضی زراعی، چه در اتلاف دامهای مردم و همینطور تخریب خانههای شهری و روستایی شاهد بودیم که صدها میلیارد تومان خسارت وارده شده که ارزیابی دقیق آن در حال انجام است و با توجه به اینکه این استان، استان معین استانهای دیگر هم هست، بخشی از امکانات هم به استانهای دیگر رفته. الحمدلله با مدیریت خوبی که در استان شد هم در استانداری، فرمانداریها، شهرداریها و دهیاریها، نهادها و دستگاههای امدادی و به ویژه نیروهای سپاه، بسیج، نیروی انتظامی و عموم نیروهای مردمی شاهد بودیم که بحمدالله خسارات در حداقل ممکن مدیریت شد که جای تقدیر و تشکر دارد، ولی انتظار است که انشاءالله مسئولان امر در ارزیابی و تقویم خسارات و جبران آن تسریع کنند.
نکته آخر بحث تذکر به وزیر محترم جهادکشاورزی است. اخباری که ما داریم متأسفانه دلالان زیادی در بازار سلفخری گندم جولان میدهند و الان قیمتهای بالاتر از (2000) تومان را به کشاورزان پیشنهاد میکنند و این میتواند بازار گندم را طی ماههای آینده که فصل برداشت آغاز میشود تحت تأثیر قرار بدهد. وزارت جهادکشاورزی و سایر دستگاههای نظارتی مسئول هستند انشاءالله ورود کنند تا درخصوص بازار گندم ما شاهد مشکلی نباشیم، متشکرم.

علی مطهری
9
تسلیت نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت درگذشت حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حاجیان نماینده ادوار

علی مطهری
از طرف مجمع نمایندگان استان بوشهر رحلت نماینده محترم دوره پنجم و ششم حوزه جنوبی استان بوشهر جناب حجتالاسلام آقاشیخ عبدالله حاجیانی را تسلیت گفتند. ما هم این اتفاق را تسلیت عرض میکنیم، بفرمایید.
10
قرائت نامه سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درخصوص تقدیر از اقدام انقلابی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

علی مطهری
یک نامه تقدیری از طرف سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای مجلس آمده که آقای امیرآبادی قرائت میکنند.

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
با احترام، اقدام انقلابی و شایسته مجلس شورای اسلامی در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تقبیح ماجراجوییهای شیطان بزرگ و آمریکای جنایتکار سخیف و تروریستپرور مبنی بر تروریست خواندن سپاه به عنوان نهاد قانونی، انقلابی، سختکوش و محبوب مردم و حضور نمایندگان محترم با لباس مقدس و جهادی سپاه موجب مباهات است. لذا بدین وسیله از جنابعالی و نمایندگان محترم ملت پرافتخار و انقلابی در مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر مینمایم.
امید است قوه محترم مقننه با تصویب طرحهای ضد آمریکایی انتظارات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و مردم انقلابی را برآورده نمایند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ـ سرلشکر پاسدار محمد باقری

علی مطهری
11
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علی مطهری
جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح روز یکشنبه بیست و پنجم فروردینماه 1398 است. دستور جلسه دستور هفتگی است که اعلام خواهد شد. پایان جلسه را اعلام میکنیم.