1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 210 نفر رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه دویست و شصت و سوم روز سهشنبه سیزدهم آذرماه 1397 هجریشمسی مطابق با بیست و ششم ربیعالاول 1440 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درمورد طرح یکفوریتی اصلاح قانون بودجه سال 1397 کل کشور.
2 ـ گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درمورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (اعاده شده از شورای محترم نگهبان 1).
3 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درمورد عملکرد منابع و مصارف (دریافتها و پرداختها) در قانون بودجه سال 1396 کل کشور.
4 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درمورد لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانههای فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش).
5 ـ بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه زنان، جوانان و خانواده.
6 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی درمورد طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده (104) قانون مالیاتهای مستقیم.
7 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص بررسی عملکرد بنگاههای اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری.
8 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن درمورد طرح یکفوریتی ساماندهی بازار خودرو.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

جعفر فردی
(آیات 56 ـ 54 از سوره مبارکه «نور» توسط قاری محترم آقای جعفر فردی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّما عَلَیْهِ ما حُمِّلَ وَ عَلَیْکُمْ ما حُمِّلْتُمْ وَ إِنْ تُطِیعُوهُ تَهْتَدُوا وَ ما عَلَى الرَّسُولِ إِلاَّ الْبَلاغُ الْمُبِینُ * وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ * وَ أَقِیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای فردی قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«بگو از خداوند اطاعت کنید و از پیامبر اطاعت کنید و اگر روی برگردانید بر عهده او تکلیف خود اوست و بر شما تکلیف خود شما است و اگر از او اطاعت کنید هدایت مییابید. بر پیامبر جز پیامرسانی آشکار نیست. خداوند به کسانی از شما که ایمان آوردهاند و کارهای شایسته کردهاند وعده داده است که آنان را در این سرزمین جانشین گرداند همچنان که کسانی را که پیش از آنان بودند نیز جانشین گردانید و دینشان را بر آنان میپسندد، برای آنان پایگاه دهد و بعد از بیمناکیشان به آنان امن و امان بخشد که مرا میپرستند و چیزی را شریک من قرار نمیدهند و کسانی که بعد از این کفر ورزند ایناناند که نافرمانانند. و نماز را بر پای دارید و زکات را بپردازید و از پیامبر اطاعت کنید باشد که مشمول رحمت شوید». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ. صلوات (حضار صلوات فرستادند)
تأخیرکنندگان جلسه امروز جناب آقایان: بروجردی، جلیلیشیشوان، رحیمیجهانآبادی، سیدحمیدرضا کاظمی، کرد، محمودیشاهنشین، نوریان، هاشمی (میاندوآب)، هاشمیپور، یوسفی.
آقای محمودیشاهنشین از جناب آقای وکیلی اجازه گرفتهاند. آقای کرد هم تشریف دارند.

علی اردشیرلاریجانی
3
ادامه رسیدگی به طرح اصلاح قانون بودجه سال 1397 کل کشور

علی اردشیرلاریجانی

علی اصغر یوسف نژاد
در ادامه بحث طرح اصلاح قانون بودجه سال 1397 یک اصلاحی را در جزء (1) بند «و» تبصره (5) کمیسیون داده که من قرائت میکنم.
«به دولت اجازه داده میشود در صورت درخواست متقاضیان مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی که در چهارچوب قوانین و مقررات تا پایان سال 1396 ایجاد شده و همچنین مطالبات نهادهای عمومی غیردولتی و نیز شرکتهای دولتی تابعه وزارتخانههای نیرو و جهادکشاورزی بابت یارانه قیمتهای تکلیفی از دولت که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال 1395 ایجاد شده است را با بدهی اشخاص یادشده به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در چهارچوب قوانین و مقررات تا تاریخهای یادشده ایجاد شده از طریق تسویه بدهیهای بانکها و مؤسسات غیربانکی به بانک مرکزی تا مبلغ (1) میلیون میلیارد ریال به صورت جمعی ـ خرجی از طریق انتشار اسناد تسویه خزانه به شرح زیر تسویه نماید» پیشنهادی نداریم، میتوانید رأیگیری کنید. (حاجیدلیگانی ـ این چیست؟) آقای حاجی! کمیسیون اصلاحیه داده، اصلاحیه است.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 233 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را راجع به اصلاحیه کمیسیون اعلام بفرمایید. (حاجیدلیگانی ـ الحاق به کل است) نه، بند «الف» است. فراز اول جزء (1) بند «و» تبصره (5) را گفتند به شرح زیر که قرائت شد اصلاح بشود. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند بعد را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
بند «ب» باز پیشنهاد اصلاحیه کمیسیون است. «متن زیر به جزء (1) بند «و» تبصره (5) الحاق میشود:
مطالبات شرکتهای تولیدکننده برق از شرکتهای تابعه وزارت نیرو در حکم مطالبات آنها از دولت میباشد». پیشنهادی نداریم.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 232 نفر، متنی که قرائت شد را به رأی میگذاریم. به جزء (1) بند «و» تبصره (5) الحاق میشود. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

علی اصغر یوسف نژاد
در ادامه الحاقی داریم: دو بند به عنوان بندهای «ف» و «ض» به شرح زیر به تبصره (5) الحاق میشود: ف ـ استفاده از اسناد خزانه اسلامی برای تملک اراضی مربوط به همان طرح در طرحها و پروژههای ملی و استانی در چهارچوب قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و این قانون بلامانع است.
ض ـ به منظور انجام تعهدات مندرج در بند «ه» این تبصره و تأدیه سایر بدهیهای دولت، سقف اوراق موضوع این بند حداکثر تا (60) درصد از محل کاهش» (رئیس ـ 60 درصد مقادیر بند «ه» مقصودشان هست) «از محل کاهش سقف اوراق موضوع بند «ب» آن افزایش مییابد.
مبلغ (10) هزار میلیارد ریال ناشی از این افزایش بابت تسویه بدهی پیمانکاران و طرح توسعه و تکمیل راه روستایی و عشایری به شماره طبقهبندی (1303016255) و کمک به تکمیل پروژههای نیمهتمام طرحهای هادی و بهسازی معابر روستاها به شماره طبقهبندی (1502012001) به نسبت (70) درصد و (30) درصد اختصاص مییابد». آقای رئیس! در اینجا پیشنهاد داریم. ابتدا حذف کل را داریم که جناب آقایان: حاجی و کاتب دادند.

علی اردشیرلاریجانی
حذف کل مقدم هست، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
ابتدائاً هفته گرامیداشت معلولین را خدمت همه معلولین سراسر کشور تبریک عرض میکنیم و امیدوار هستیم که دولت در اجرای قانونی که سال گذشته در حمایت از معلولین تصویب شد اهتمام بیشتری بورزد و همچنین رعایت قانون (3) درصد استخدام معلولین. اما پیشنهاد حذف این بند (2) که بنده در گزارش پیشنهاد دادم به این جهت هست که آنچه در تبصره (5) فعلی، یعنی بند «ه» آمده بنظر میرسد جامعتر از آن چیزی است که الان در این اصلاحیه آمده.
تفاوت ماهوی آن کجا است؟ این هست که در قانون فعلی در بند «ه» آورده که این مبالغ در بند «ب» (26) هزار میلیارد تومان از اوراق مالی اسلامی را عمدتاً برای طرحهای نیمهتمام تملک داراییهای سرمایهای گذاشته که این طرحهای نیمهتمام تمام بشود، اما در این پیشنهادی که الان آمده بیشتر آن برای هزینههایی است که به نوعی قبلاً مصرف شده هست بابت دیون و برخی از هزینههایی که عمدتاً عمرانی نیست آمده. لذا پیشنهادی که بنده دارم این هست که ما این بند را مصوب نکنیم، چرا که به ضرر طرحهای نیمهتمام عمرانی در کشور میشود. ضمن اینکه همه عزیزان مطلع هستند به خاطر تورمی که در مصالح ساختمانی بوده عمده پروژههای اجرایی در سراسر کشور به نوعی متوقف هست، علت آن هم این است که پیمانکاران حاضرند که ماده (46) بشوند، اصلاً آن سپردهای هم که گذاشتند دولت ضبط بکند ولی از آنها نخواهد که پروژهها را ادامه بدهند.
گزارشهایی هم که ما صبحها در کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه داریم از پیشرفت اجرای تبصرههای مختلف بودجه سال 97 میگیریم حکایت از این هست که برخی از دستگاهها حتی (10) درصد احکام قانون بودجه سال 97 را اجرایی نکردند. یعنی به نوعی همه آنها روی زمین مانده و از آن طرف با این اوراقی که ما طی این دو، سه سال داریم در بودجه میآوریم واقعاً مشکلاتی را برای هم پروژههای عمرانی، هم برای بودجه، حتی بودجه جاری به وجود آوردیم. یعنی هم (20) درصدی که بایستی به عنوان سود آن دولت بپردازد و هم اینکه اوراقی که مثلاً با سررسید سهساله هست الان کمتر از (50) درصد دارد معامله میشود. یعنی اگر (100) میلیارد تومان اوراق داده میشود، به جای آن کمتر از (50) میلیارد تومان هم کار انجام نمیشود. عزیزان! پس اینکه میگوییم اگر ما از جلوتر قرض بکنیم و پروژهها را تکمیل بکنیم این به نفع دولت هست اینچنین نیست. الان ما داریم میگوییم پروژههایی که میخواهیم زودتر با اوراق انجام بدهیم عملاً تا زمانی که سررسید آن اوراق نباشد پیمانکاران حاضر نیستند که بپذیرند و پروژهها را اجرا بکنند.
لذا پیشنهاد بنده این هست که این بند (2) گزارش حذف بشود تا اینکه آنچه که در تبصره آمده و در قانون الان هست باقی بماند که چون برخی از دستگاهها هم براساس این قانون رفتند خرج و هزینههای خود را حساب و کتاب کردند، برخی از جاها به آنها تخصیص دادند. الان که مثلاً چهار ماه به پایان سال هست به چه صورت اینها بتوانند بروند مجدد این تخصیصها را جابهجا بکنند؟ خود ابلاغ این اوراق زمان زیادی را میبرد، فرآیند زیادی را طی میکند. لذا خواهشم این هست که دست به ترکیب این وضعیتی که در بند «ه« و «ب» تبصره (5) داریم نزنیم.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد آقای حاجی حذف همین پیشنهاد دو اصلاح بند «ف» و «ض» است که باید اضافه بشود هست. اگر مخالف هست بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای علیجانیزمانی مخالف هستند، بفرمایید.

محسن علی جانی زمانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت همکاران و مردم عزیز، همکاران! این بند (2) که مصوب کمیسیون برنامه و بودجه و پیشنهاد این عزیزان هست در بند «ف» استفاده از اسناد خزانه اسلامی را برای تملک اراضی، این امکان را فراهم آورده، چون مشکل خیلی از طرحهای عمرانی ما تملک است و با این بند این امکان فراهم میشود که از محل اوراق ما بتوانیم تملک طرحها را ایجاد بکنیم، وگرنه طرحهای ما عقیم خواهد بود و با توجه به اینکه ممکن است پول نقد نشود فراهم بشود بهتر است این مجوز داده بشود که از اسناد خزانه اسلامی برای تملک اراضی استفاده بشود.
در عین حال در بند «ب» قانون تبصره بودجه مبلغ (260) هزار میلیارد ریال، (26) هزار میلیارد تومان گذاشته شده که پیشنهاد شده مبلغی از آن کم بشود که در حد (5000) میلیارد از بند «ب» کم میشود و بابت بدهی طرحهای دیگری که در بند «ه» منابع کمتری برای این گذاشته شده میرود. لذا باعث گشایش برای پرداخت بدهیها میشود و کارها به خوبی انجام میشود. ضمن اینکه از این مبلغ هم (10) هزار میلیارد ریال برای طرح توسعه و تکمیل راه روستایی و عشایری و کمک به تکمیل پروژههای نیمهتمام طرحهای هادی روستایی است، الان ما در سراسر کشور یکی از مشکلاتی که در روستاهای خود داریم بحث طرحهای هادی است که دچار مشکل هستیم و مهاجرت روستاییان را به جهتی که نمیتوانیم مسکن مورد نیاز، آموزش مورد نیاز، فضاهای آموزشی، بحثهای اشتغال آنها را در روستاها و راههای روستاییشان حل کنیم و اگر شما به بند «ه» مراجعه کنید میبینیم که اینجا مبالغ کمی برای بحث خرید تضمینی محصولات راهبردی کشاورزی، برای بحث بیمه محصولات کشاورزی، بحث تأدیه بدهی سازمانهای بیمه سلامت، مطالبات تولیدکنندگان برق گذاشته شده. همه اینها پیمانکارانی هستند که اگر مطالبات آنها تأمین نشود در حقیقت کار عمرانی است، یعنی یک جاری ضروری که شبیه کار عمرانی است. من خواهش میکنم که همکاران با رأی خود اجازه بدهند که از بند «ب» مبلغی کم بشود و برای بند «ه» تعلق بگیرد تا مشکلات، حل بشود، ضمن اینکه مبالغ کافی هم برای بند «ب» خواهد بود. از اینکه این صحبت را شنیدید تشکر میکنم.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، موافق حذف صحبت کند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای پژمانفر موافق هستند، بفرمایید.

نصراله پژمان فر
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس! ما با این موضوع حذف موافق هستیم، این را دوستان توجه داشته باشند که موافقت ما نسبت به حذف این موضوع هست، جهت آن هم روشن هست که این عدد و رقمی که در لایحه بودجه پیشبینی شده دقیقاً برای مصارفی هست که این مصارف در کشور امروز نسبت به آن اهتمامی وجود دارد و برنامههای مشخصی وجود دارد. عزیزان! یکی از مسائلی که همه دوستان در کل کشور، چه در شهرستانها، چه در مراکز استان پیگیر هستند پروژههای عمرانی هست که اینها همه معطل مانده. اگر ما بخواهیم این پروژههای عمرانی را که روی زمین مانده به نتیجه برسانیم باید این عدد و رقم را در این موقعیت حذف کنیم. ما با حفظ این عدد و رقم باعث میشویم که کلی از این پروژههای عمرانی ما به نتیجه نرسد. دوستان دقت داشته باشند که با انجام این پیشنهاد چه اتفاقی در کشور خواهد افتاد.
این نکته را هم اشاره بکنم؛ این عدد (26) هزار میلیارد را شما ببینید چقدر از این اعتبارات تخصیص پیدا میکند. گاهی هست مثلاً (30) درصد آن تخصیص پیدا میکند، از آن (30) درصد در زمان نقدینگیاش یک حداقلی از آن انتقال پیدا میکند و گاهی تا (10)، (15) درصد بیشتر نمیشود. ما مشکل اوراق را که داریم و میخواهیم خیلی از مسائل را با اوراق حل بکنیم بالاخره همه عزیزان دیدند که اوراق به عنوان یک مسیر ناکارآمد هست. ما به پیمانکارهای بزرگ وقتی میخواهیم اوراق بدهیم اینها با مشکل مواجه میشوند.
و لذا عزیزان دقت بکنید ما اگر یک موقع برای این پول برنامه مشخصی نداشتیم ما موافق بودیم این را جابهجا بکنیم، اما اینکه ما بخواهیم برای یک امری که برنامهریزی شده، ایجاد توقع شده، جدول توزیع برایش روشن شده و اقدامات بسیار زیادی در این راستا صورت گرفته بخواهیم این پول را از اینجا برداریم و در جای دیگری مثل موضوع سلامت، بیمه سلامت استفاده بکنیم بنظر من معطل کردن کارهای عمرانی کشور هست. انتقال پول از موقعیت عمرانی به موضوع هزینهای هست، بالاخره موضوع هزینهای هرچقدر برایش پول بریزیم امروز مصرف میشود، یک چاه خیلی وسیعی هست، اما بالاخره ما باید در همین شرایط بحرانی، همین شرایطی که در وضعیت تحریم هستیم در کشور و در دنیا با حفظ فعالیت عمرانی و انجام این پروژهها این مسائل را حفظ کنیم. لذا بنده تأکید میکنم علیرغم اینکه ما باید مسیری برای پشتیبانی آن مسائل داشته باشیم و برای آن عدد و رقمها هم پیشبینی اعتبار بکنیم، اما نیاییم این کاری که خیلی روشن است که چقدر میتواند در برطرف کردن ذهن مردم نسبت به پروژههای عمرانی زمینگذاشته مؤثر باشد این کار را انجام بدهیم. لذا بنده موافق با حذف هستم و دوستان هم کمک بکنند که این موضوع حذف بشود، خیلی متشکر هستم.

علی اردشیرلاریجانی

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
برادران عزیز، نمایندگان محترم! پیشنهاد دولت درخصوص این جابهجایی مخالف حذف است، در واقع موافق تصویب هستیم. این اصلاحیهای که پیشنهاد شده صرفاً بابت پرداخت مطالبات طرحهای عمرانی است. از محل بند «ب» تبصره (5).

علی اردشیرلاریجانی
یک لحظه اجازه بدهید. ظاهراً آقای حاجی پیشنهادشان را پس گرفتهاند. پیشنهاد دیگر را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! پیشنهاد دیگری برای حذف نداریم، برای بند «ف» باید وارد بحث شویم که من میخوانم.

علی اردشیرلاریجانی

علی اصغر یوسف نژاد
«ف ـ استفاده از اسناد خزانه اسلامی برای تملک اراضی مربوط به همان طرح در طرحها و پروژههای ملی و استانی در چهارچوب قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و این قانون بلامانع است».

علی اردشیرلاریجانی

علی اصغر یوسف نژاد

علی اردشیرلاریجانی
حضار 237 نفر، بند «ف» را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. دولت و کمیسیون موافق هستند. اصل بند «ف» مطرح است، حذفش را پس گرفتند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند «ض» را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
«ض ـ به منظور انجام تعهدات مندرج در بند «ه» این تبصره و تأدیه سایر بدهیهای دولت، سقف اوراق موضوع این بند حداکثر تا (60) درصد از محل کاهش سقف اوراق موضوع بند «ب» آن افزایش مییابد.
مبلغ (10) هزار میلیارد ریال ناشی از این افزایش بابت تسویه بدهی پیمانکاران و طرح توسعه و تکمیل راه روستایی و عشایری به شماره طبقهبندی (1303016255) و کمک به تکمیل پروژههای نیمهتمام طرحهای هادی و بهسازی معابر روستاها به شماره طبقهبندی (1502012001) به نسبت (70) درصد و (30) درصد اختصاص مییابد».
آقای رئیس! البته اینجا باید نماینده دولت توضیح بدهد که آیا اوراق باقی مانده یا نه. ضمن اینکه پیشنهاد حذف آقای کاتب را هم داریم.

علی اردشیرلاریجانی
بیشتر از آن (26) هزار میلیارد اوراق باقی هست که از آن باید کسر کنند. این (60) درصد، (60) درصد بند «ه» است، (60) درصد آن (95) هزار تا است، به آن اضافه میشود. (60) درصد این مبلغ از (26) هزار تا کم میشود، روی این (95) هزار میآید، باید اینجا ذکر شود (60) درصد مقادیر بند «ه»، این عبارت اضافه شود، اشتباه نشود.

علی اصغر یوسف نژاد
چشم، این را رعایت میکنیم.

علی اردشیرلاریجانی

علی اصغر یوسف نژاد
آقای کاتب پیشنهاد حذف بند «ض» را دارد.

علی اردشیرلاریجانی

حسینعلی حاجی
این پول از محل منابع بند «ب» است.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و سلام. آقای دکتر لاریجانی! یک لحظه حضرتعالی گوش کنید. اول اخطار من اصل (75) است، حضرتعالی اگر دقت کنید این متن این نکتهای که مجدداً حضرتعالی گفتید نیست، یعنی (60) درصد (26) هزار میلیارد تومان که (13) هزار میلیارد تومان آن کم میشود.

علی اردشیرلاریجانی
نه، این نیست. بعد نوشتند، من گفتم ایضاح شود.

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی
نگارنده اینجا وجود دارد، رفع ابهام میکنیم. (کاتب ـ آقای دکتر رفع ابهام نیست) (60) درصد بند «ه» است.

غلامرضا کاتب
من خواهش میکنم حضرتعالی یک لحظه دقت کنید. حرف شما اینجا ممکن است درست باشد و صددرصد هم درست است. اما این در قالب ایضاح و اصلاح قابل طرح نیست، این باید به کمیسیون برگردد و کل متن دارد اصلاح میشود. یعنی شما از مجموعه بند «ه« یعنی (95) هزار تا میگویید که (60) درصد کم شود، به جهت اینکه آنجا رفته.

علی اردشیرلاریجانی
مطلب روشن است، (60) درصد (95) هزار تا را حساب کنید میشود (6000) میلیارد تومان، به این (95) هزار تا اضافه میشود.

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی
بله، همین است، بنابراین پیشنهاد حذف ندهید.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! اما الان متن این نیست.

علی اردشیرلاریجانی
نه، همین است، عبارت این را تصریح میکنیم.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! این با اصلاح متن نمیشود، این باید برگردد.

علی اردشیرلاریجانی
نه، لزومی ندارد، بعد از (60) درصد بنویسند (60) درصد مقادیر بند «ه»، مسأله روشن میشود.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! یعنی (60) درصد مقادیر بند «ه» کسر شود؟

علی اردشیرلاریجانی
نه، کسر نمیشود، (60) درصد مقادیر بند «ه» اضافه میشود، از کجا؟ از بند «ب» (26) هزار تا.

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی
از (26) هزار تا (60) هزار میلیارد ریال کم میشود، به این (95) هزار میلیارد بند «ه» اضافه میشود.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! این مغایر میشود.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
آقای دکتر ببینید! ما (26) هزار تا را مصرف کردیم.

علی اردشیرلاریجانی
نه مصرف نکردیم، من سؤال کردم.

غلامرضا کاتب
نمیشود ما بعد از هشت ماه بگوییم (26) هزار تا را مصرف نکردیم.

علی اردشیرلاریجانی
جناب آقای کاتب! من اول سؤال کردم که آیا مصرف شده یا نه؟ گفتند مصرف نشده است.

غلامرضا کاتب
اگر واقعاً این است که عیبی ندارد.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون. پیشنهاد دیگری نیست. حضار 238 نفر، بند «ض» را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. (یوسفنژاد ـ آقای رئیس! البته بعد از «(60) درصد» «مقادیر بند «ه»» هم اضافه میشود) دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند بعدی را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! در این بند جناب آقای حاجیدلیگانی الحاقی دارند.

حسینعلی حاجی

علی اصغر یوسف نژاد
باز الحاقی داریم که آقای کمالی هستند.

علی اردشیرلاریجانی
اگر مطرح میکنند بفرمایید، اگر مطرح نمیکنند رد شویم. الحاقی مطرح نمیکنند، پس بند (3) را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
3 ـ متن زیر به انتهای بند «د» تبصره (6) اضافه میشود:
دولت مکلف است منابع موضوع این بند را به صورت صددرصد تخصیص داده و به شرکتهای ذیربط پرداخت نماید.
عدم واریز در حکم تصرف در وجوه و اموال دولتی محسوب میگردد.
آقای رئیس! اینجا پیشنهادی نداریم.

محمد علی وکیلی
آقای رئیس! تذکر و اخطار داریم.

علی اردشیرلاریجانی
اگردر این زمینه اخطار دارید بفرمایید.

محمد علی وکیلی

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب محضر ملت بزرگ ایران اسلامی به خصوص نیروهای مقتدر جمهوری اسلامی.
آقای لاریجانی! در این بندی که الان قرائت شد زمان تعیین نشده است، زمان اجرا از تصویب این است یا از زمان اول سال 1/1/1397 است؟ طراحان معتقدند که زمان اجرای این 1/1/1397 باشد. اگر ما الان این را تصویب کنیم به شورای محترم نگهبان برود و به مجلس برگردد، حضرتعالی ابلاغ کنید دیماه میشود، (9) ماه از سال گذشته است.
آقای لاریجانی! الان شهرداران محترم پنج، شش ماه است به کارگران عزیز زحمتکش حقوق ندادهاند. اگر این دیماه ابلاغ شود هیچ عایدی برای مردم ندارد. از حضرتعالی میخواهیم زمانی را که مشخص میکنید 1/1/1397 قید شود تا از مزایای این قانون تمام اقشار جامعه به خصوص پیمانکاران و در نهایت هم کارگران و کشاورزان عزیز از این بهرهمند باشند. آقای لاریجانی! زمان ابلاغ در اینجا 1/1/ باشد.

علی اردشیرلاریجانی
آقای قاضیپور ببینید! وقتی اینجا میگوید منابع این بند را صددرصد تخصیص میدهند، یعنی کل منابعی که در یک سال باید به آن تخصیص بدهند، روشن است.

نادر قاضی پور
آقای دکتر! ایراد ندارد، خواهش میکنم حضرتعالی قید بفرمایید در شرح مذاکرات بیاید، چون که شهرداران پنج، شش ماه است حقوق ندادهاند.

علی اردشیرلاریجانی
منابعی که در بودجه امسال برای آنها تخصیص دادیم صددرصد تخصیص داده میشود، این است.

نادر قاضی پور
از لطف شما تشکر میکنیم به خاطر کارگران عزیز زحمتکش، زنده باد کارگر.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. در اینجا پیشنهادی داریم؟

علی اصغر یوسف نژاد

غلامرضا کاتب
مغایر بند «د» ماده (28) است. دوسوم رأی میخواهد.

علی اردشیرلاریجانی
تخصیص صددرصد را میفرمایید؟

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی
ماده (28) که بند «د» ندارد.

غلامرضا کاتب
مغایر بند «د» ماده (28) است.

علی اردشیرلاریجانی
بله، درست است، خلاف برنامه است، بنابراین دوسوم رأی میخواهد. همین است، منابع موضوع این بند را گفتند صددرصد وصولی است، ولی در عین حال اگر بخواهند تخصیصش صددرصد باشد باز دوسوم رأی میخواهد. دولت مخالف این بند است.
حضار 239 نفر، نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. خلاف برنامه است، دوسوم رأی میخواهد، دولت هم مخالف است. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. متن بعدی را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
4 ـ متن زیر به تبصره (6) الحاق میشود:
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشمول مفاد ماده (4) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مبنی بر واریز مالیات علیالحساب و سود سهام بودجه مصوب به صورت یکدوازدهم در هر ماه است.
آقای دکتر! اینجا پیشنهاد حذف داریم.

علی اردشیرلاریجانی
این هم باز خلاف برنامه است. پیشنهاد حذف داریم بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
آقای کاتب پیشنهاد حذف دارند، بفرمایید.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
آقای رئیس! من خواهش میکنم حضرتعالی دقت کنید. اصلاح قانون برنامه که حتماً دوسوم رأی میخواهد، این را که قبول دارید؟

علی اردشیرلاریجانی
بله، خلاف برنامه است، دوسوم رأی میخواهد.

غلامرضا کاتب
نکته دوم؛ آقای دکتر لاریجانی ببینید! ما آمدیم میگوییم که بانک مرکزی مشمول مفاد ماده (4) شود، برای چه؟ برای مدت سه، چهار ماه. یعنی قانون برنامه را برای یک بودجه سالانه سه، چهار ماهه اصلاح کنیم. آقای دکتر لاریجانی! در کجای دنیا قانون دائمی نه، قانون برنامه را برای سه، چهار ماه اصلاح میکنند؟
من از همکاران عزیز خواهش و استدعا میکنم که چرا ما داریم یک متنی را مینویسیم که وهنیت برای خود ما باشد؟ اگر نیاز است که بانک مرکزی این مالیات و سود سهام بودجه را به صورت علیالحساب پرداخت کند، بیاییم قانون برنامه را برای پنج سال اصلاح کنیم، نه برای سه ماه. شما دارید قانون برنامه را برای مدت سه، چهار ماه اصلاح میکنید. ما الان برج (9) هستیم، به پایان سال چیزی باقی نمانده است.
آقای دکتر لاریجانی! ضمن اینکه به (15) آذر دو، سه روز باقی مانده، لایحه بودجه میآید. اگر شما هم بناست در لایحه بودجه اصلاح کنید حداقل در لایحه بودجه سال 1398 اصلاح کنید که بگویید این قانون برای یک سال میتواند اجرایی باشد. همکاران عزیز من! خواهش میکنم دقت کنید، قانون دائمی برنامه پنجم توسعه هم صرفاً نیست، چون احکام دائمی مقررات مالی (2) کلاً دائم شده، آقای دکتر! چون الحاق به قانون برنامه است و دوسوم میخواهد، ما قانون دائمی را داریم برای مدت کوتاه سه، چهار ماهه اصلاح میکنیم. نه در شأن مجلس است و نه کاربرد دارد. آقای دکتر! اگر هم بانک مرکزی میخواهد این را اجرا کند اولاً مشمول دستگاه ماده (5) میشود. حالا اگر اینها تمکین نمیکنند مجلس باید نظارت کند تا اجرا کند. ثانیاً اگر باز هم اشکال وجود دارد ما میتوانیم در بودجه سال 98 اصلاح کنیم، هم میتوانیم قانون برنامه را دائمی اصلاح کنیم. من اصلاح این را برای مدت کوتاه سه ماه واقعاً به مصلحت مجلس نمیدانم. آقای رئیس! من از حضرتعالی و همکاران استدعا میکنم دقت کنیم که داریم برای مدت کوتاهی قانون برنامه دائمی را اصلاح میکنیم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. آقای کاتب پیشنهاد حذف دادند، اگر مخالف هست صحبت کند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای قوامی مخالف هستند، بفرمایید.

هادی قوامی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
ببینید عزیزان! علت اینکه ما گفتیم این متن به تبصره (6) الحاق شود و درست است حالا آقای کاتب یک نکتهای را فرمودند، قاعده آن است، منتها این قاعده یک استثناهایی هم دارد. امسال این پرشهای ارزی اتفاق افتاد و ممکن است که بخشی از ارزهای دولت توسط بانک مرکزی به نرخهای مختلفی فروش برود. اگر همکاران یادشان باشد اینها را در خود لایحه بودجه هم دولت (10) هزار میلیارد تومان در یک ردیفی از محل مابهالتفاوت (3500) تومان تا (3850) تومان دیده بود که ما برای اینکه نظارت و کنترل بیشتری شود گفتیم اینها را به عنوان درآمد و مالیات و سود سهام به بانک مرکزی انتقال بدهیم که بشود از بانک مرکزی دوباره به عنوان سود سهام دولت و مالیات به دولت پرداخت شود و این را هم گفتیم به صورت یکدوازدهم انجام شود که هم بانک مرکزی بتواند این جریانات را شفافتر کند و هم دولت بتواند این منابعی که به صورت سهام و مالیات است را در اموراتی که در بودجه است مصرف کند. لذا این در راستای انضباط و شفافیت بیشتر است، انتظار این است که انشاءالله همکاران به این مصوبه کمیسیون رأی بدهند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای ملکی موافق هستند، بفرمایید.

ولی ملکی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
پیشنهادی را که مطرح کردند و ما در اینجا ملاحظه میکنیم، اگر همکاران متن بند (4) را دقت کنند میفهمند که ما در اینجا بانک مرکزی را که در حقیقت یک تشکیلات حاکمیتی است تکلیف میکنیم که برای بهرهمندی و سودآوری بیاید در هر ماه به صورت یکدوازدهم واریز کند.
همکاران ارجمند! اولاً بانک مرکزی یک بنگاه اقتصادی خودگردان نیست، حاکمیتی است. نباید در این گونه مسائل بانک مرکزی را تکلیف کنیم که سود را هر ماهه پیشبینی کند. همینطور که جناب آقای کاتب همکار ارجمندمان مطرح کردند ما که نباید قانون دائمی را برای چهار ماه تغییر بدهیم. اینها در قانون برنامه پیشبینی شده است. قانون برنامه برای پنج سال است که الان سال اولش را داریم اجرا میکنیم. چهار ماه هم از این سال مانده است، نباید دست به ترکیب قانون بزنیم و همکار دیگرمان جناب آقای قوامی که به عنوان مخالف صحبت کردند عملاً مخالفتی نکردند، یعنی ایشان هم موافق صحبت کردند و تأکید هم داشتند که فرمایش آقای کاتب وارد است. بنابراین در این قضیه مخالفتی وجود نداشته، به این مسأله که جناب آقای کاتب هم پیشنهاد دادند و صحبت کردند بیشتر توجه کنیم. دوستان! این بند را مد نظر قرار بدهیم. بنابراین بنده با پیشنهاد آقای کاتب موافق هستم و عملاً جناب آقای قوامی هم همین را پذیرفتند.
آقای رئیس! بنابراین در اینجا اولاً به خاطر اینکه بانک مرکزی نباید دنبال سود باشد، خودش یک تشکیلات حاکمیتی است و باید به فکر کل کشور باشد و علاوه بر این ما قانون برنامه را هم برای چهار ماه تغییر نمیدهیم. از همکاران ارجمند تقاضا میکنم برای رد این موضوع همانطور که آقای کاتب پیشنهاد دادند اقدام کنند. تشکر میکنم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. دولت بفرمایید، این توضیح را هم بدهید که ما بانک مرکزی را داریم به عنوان یک بنگاه اقتصادی در نظر میگیریم؟ این چطور است، توضیح بدهید.

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحیم
برادران و خواهران عزیز! لطفاً توجه داشته باشید. دولت در لایحهای که تقدیم مجلس کرده بود (13) هزار و (500) میلیارد تومان مابهالتفاوت نرخ ارز را در قالب یک ردیف جدا گذاشته بودیم. بعد در مجلس محترم در کمیسیون تلفیق این (13) هزار و (500) میلیارد تومان را جزء سود سهام و مالیات بانک مرکزی قرار داد. بانک مرکزی براساس قانون تشکیلش هر جا حکمی صادر میشود، علیالخصوص تبصره (4) قانون الحاق (2) که قانون دائمی هم هست، مشمول ذکر نام است. اتفاقی که افتاده است و میخواهم خدمتتان عرض کنم (13) هزار و (500) میلیارد تومان پول نقدی که من باید به طرحهای عمرانی بدهم، راهآهن داریم، برادران عزیز! (2000) میلیارد تومان خرج شده، میخواهم (2) میلیارد تومان پول نقد بدهم نمیتوانم بدهم. چرا؟ چون (13) هزار و (500) میلیارد تومان پول من پیش بانک مرکزی بلوکه شده است. بانک مرکزی میگوید اگر مجلس به صراحت اسم من را نیاورد من این پول را در پایان سال خواهم داد. یک گرفتاری بزرگ برای کشور تشکیل شده است. من میخواهم در همین صحن بهارستان و همین ساختمان مجلس عرض کنم.

علی اردشیرلاریجانی
حالا شما موافقید یا مخالفید؟

علی حیدر نوری
آقای دکتر! واقعاً گرفتاری برای کشور است، پیشنهاد آقای کاتب اصلاً به صرف و صلاح کشور نیست، واقعاً به ضرر کشور است، قفل کردن پروژههای عمرانی است. پول برای مملکت است، در بانک مرکزی بلوکه شده، نمیتوانیم استفاده کنیم.

علی اردشیرلاریجانی
خلاصه ما دوباره باید بپرسیم شما موافقید یا مخالفید؟

علی حیدر نوری
من مخالف حرف آقای کاتب هستم.

علی اردشیرلاریجانی

جهان بخش محبی نیا
این پول را یا باید به بانک مرکزی نمیدادند حالا که دادند احتساب أخذ مالیات آن اجتنابناپذیر است.

علی حیدر نوری
آقای دکتر! اگر این تصویب نشود اوراق هم نمیتوانیم هزینه کنیم. (رئیس ـ دولت مخالف حذف است) پیمانکار (50) میلیارد تومان کار کرده، (2) میلیارد میخواهیم به او نقدی بدهیم نمیتوانیم پرداخت کنیم. من خواهش میکنم به پیشنهاد آقای کاتب رأی ندهید.

هادی قوامی
(13) هزار میلیارد پول عمرانی را داریم از بین میبریم.

علی اردشیرلاریجانی
کمیسیون و دولت مخالف هستند. حضار 236 نفر، پیشنهاد آقای کاتب حذف این بند است، نمایندگان نظرشان را اعلام بفرمایند. دولت و کمیسیون مخالف هستند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری داریم؟

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! پیشنهاد دیگری نداریم.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 236 نفر، متنی که راجع به بانک مرکزی قرائت شد را به رأی میگذاریم، منتها چون خلاف برنامه است دوسوم رأی میخواهد. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. متن بعدی را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
5 ـ متن زیر به تبصره (12) الحاق میشود:
به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده میشود در صورت درخواست مالکین اعیانی نسبت به واگذاری قطعی زمینهای اجارهای (99) ساله پروژههای مسکن مهر با شرایط «نقد» و «نقد و اقساط» حداکثر پنجساله اقدام و درآمد حاصله را حسب مورد به حساب دستگاه ذیربط نزد خزانه واریز نماید. صددرصد درآمد حاصله صرف اجرای طرحهای زیربنایی و روبنایی مسکن مهر همان شهر خواهد شد.
آقای رئیس! البته دو تا رفع ابهام داریم، یکی اینجا بحث نرخ و یکی هم بحث قیمتگذاری را داریم که مورد ایراد همکاران هم بوده است.

محمدرضا صباغیان بافقی
آقای رئیس! من الحاقی داشتم مطرح نکردید.

علی اردشیرلاریجانی
الحاقی داشتید؟ میفرمودید.

محمدرضا صباغیان بافقی
من به آقای یوسفنژاد گفتم.

علی اردشیرلاریجانی
الحاقی داشتند مطرح نکردید؟

علی اصغر یوسف نژاد

علی اردشیرلاریجانی
آقای صباغیان! الحاقیتان را بفرمایید. صفحه چند است؟

محمدرضا صباغیان بافقی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم. (رئیس ـ آدرسش را بفرمایید) آدرس: بند «ج»، تبصره الحاقی، موضوع بند (4).

علی اردشیرلاریجانی
«به دولت اجازه داده میشود از طریق ادارات استانها»؟

محمدرضا صباغیان بافقی
بله، پیشنهاد من این بود که با توجه به اینکه دستگاههای اجرایی موظف شدند معافیتها و تخفیفات مالیاتی و گمرکی قانونی را به صورت جمعی ـ خرجی

علی اردشیرلاریجانی
آقای صباغیان! این خیلی ربطی به این بند ندارد.

محمدرضا صباغیان بافقی
من اصلاح دادم، اگر اجازه بفرمایید من عرض کنم؟ (رئیس ـ بفرمایید) اصلاح ما این بوده که با توجه به کوچکسازی دولت و شفافیت مالی گفتیم «به دولت اجازه داده میشود از طریق ادارات استانهای ذیربط مطالبات پیمانکاران و مشاوران وزارت راه و شهرسازی و صورت کارکرد تعدیل قطعی آنان را از محل فروش اموال و داراییهای ثابت که نیاز ندارند به تأیید شورای معاون ادارات میرسد در مزایده عمومی به فروش بگذارند و پس از گردش خزانه به طور مستقیم یا به شکل تهاتر پرداخت کنند». این هم یک نوع شفافیت مالی ایجاد میکند، هم مطالبات پرداخت میشود و هم آن بحث ما که کوچکسازی دولت هست خود به خود اینجا تحقق پیدا میکند. این اصلاح را من دادم اگر همکاران موافق باشند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای صباغیان! من هنوز متوجه نشدم، این بند (4) مادهواحده بودجه را میفرمایید میخواهید اصلاح کنید؟ (صباغیانبافقی ـ بله) بند «ج» تبصره الحاقی موضوع بند (4)، چرا اینجا میآورید؟ اینکه الان ربطی به آن ندارد، اینجا جایش نیست. در بند (4) باید میگفتید. ما الان داریم راجع به یک چیز دیگری بحث میکنیم، جایش اینجا نیست. متشکریم.
درمورد متن تبصره (12) که گفتند الحاق بشود دو مطلب هست؛ یکی اینکه نرخش را نگفتید که ما این زمینهایی که میخواهیم واگذار کنیم با چه نرخی واگذار میخواهند بکنند، یکی هم خیلی ربطی به تبصره (12) ندارد. شما متن تبصره (12) را ملاحظه بکنید! متن تبصره (12) الحاق میگوید به هر یک از وزارتخانههای نفت و نیرو از طریق شرکتهای تابعه ذیربط اجازه داده میشود مبلغی را که طبق قوانین بودجه سنواتی در قبوض گاز و برق برای هر واحد مسکونی و تجاری تعیین میگردد أخذ و صرفاً جهت بیمه خسارت مالی و جانی اعم از فوت، نقص عضو و جبران و اینها در نظر بگیرند. هیچ ربطی به مسکن و مسکن مهر و اینها ندارد. تبصره (12) بودجه را میگویند؟ اگر تبصره (12) بودجه را بگویند تبصره (12) بودجه که مربوط به حقوق و دستمزد است. باز هم به این نمیخورد، هیچ ربطی ندارد، علاوه بر اینکه اشکال محتوایی هم دارد که نرخش را مشخص نکردند. اگر ما میخواهیم این (95) ساله را واگذار کنیم به چه نرخی؟ اینها باید مشخص میشد. من پیشنهاد میکنم این را به کمیسیون ارجاع بدهیم که کمیسیون هم جایش را مشخص بکند که به موضوع بخورد، هم اشکال نرخش را که با چه حسابی است، برای دولت مبهم است. ببینید! بند «الف» تبصره (12) این است، (محبینیا ـ تبصره 12 بند «الف» هم دارد، به آن هم توجه کنید بندهای دیگری دارد) بندهای دیگر ندارد، بند «الف» دارد که حقوق و مزایا است. فقط راجع به حقوق است و ربطی به این ندارد، علاوه بر این نرخش هم مشخص نکردید. اگر به کمیسیون ارجاع بدهیم خودتان درست کنید.
حضار 243 نفر، ارجاع این بند کمیسیون را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. به کمیسیون ارجاع بدهیم که هم جایش را متناسب در نظر بگیرد، هم مبلغی که میخواهند در زمین مسکن مهر را محاسبه بکنند که از حالت اجارهای (95) ساله در بیاورند دولت با چه قیمتی داده؟ اینها را روشن نکردند، یک قدری روشنتر بنویسند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند بعدی را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
«6 ـ تبصره (14) به شرح زیر اصلاح میشود:
الف ـ احکام زیر به ذیل جدول این تبصره اضافه میشود:
سازمان هدفمندی مکلف است وجوه دریافتی بابت آببها و بهای برق مصرفی را مطابق جدول فوق بلافاصله به حساب شرکتهای ذیربط واریز نماید.
مبلغ (32) هزار میلیارد ریال مربوط به عوارض شهرداریها و دهیاریها از محل فروش فرآوردههای نفتی موضوع ماده (38) قانون مالیات بر ارزش افزوده مندرج در جدول فوق به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز میشود تا براساس مقررات قانونی توزیع گردد.
ب ـ متن زیر به انتهای بند «الف» این تبصره اضافه میشود:
همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف است از محل منابع این جابهجایی نسبت به تأمین و واریز (5/13) درصد حق بیمه کلیه رانندگان حمل و نقل عمومی درون و برونشهری به مبلغ (22) هزار میلیارد ریال اقدام نماید». آقای رئیس! در اینجا پیشنهاد داریم. اگر اجازه بدهید جناب آقای بختیار پیشنهاد جایگزین دارند.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد حذف داریم یا نداریم؟

علی اصغر یوسف نژاد
حذف نداریم، پیشنهاد جایگزین داریم.

علی اردشیرلاریجانی

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای بختیار پیشنهاد جایگزین یا اصلاح کل دارند، بفرمایید.

علی بختیار گلپایگانی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! خدمت شما عرض کنم که الان ما متنی که اینجا نوشتیم (رئیس ـ آدرس را بفرمایید) صفحههای دو و سه هست. (یوسفنژاد ـ شماره چاپی 1182 شماره 5) آقای دکتر لاریجانی! از آن جایی که ما الان با یک مشکلی مواجه هستیم که این منابع به موقع تخصیص داده نمیشود و با کمبود منابع در حوزه صنعت آب و برق کشور مواجه هستیم و از آن جایی که طبق بند «الف» تبصره (14) قانون بودجه مبلغ (22) هزار میلیارد ریال برای بخش آب و مبلغ (217) هزار میلیارد ریال برای بخش برق پیشبینی شده و از یک طرف مواجه هستیم که این منابع با یک فرآیند بسیار پیچیده و زمانبر تخصیص داده میشود امکان دسترسی سریع و به موقع به منابع توسط صنعت آب و برق نیست و با خطر قطعی آب و برق خصوصاً در ماههای گرم سال و در فصل تابستان مواجه بودیم و یک نکته دیگر هست و آن اینکه ما الان در بخش برق در سال 97 با یک زیان تأمیننشده معادل (34) هزار میلیارد ریال مواجه هستیم. لذا یک فرآیند بسیار سختی که این منابع را به حساب سازمان هدفمندی یارانهها باید واریز بکنیم و بعد وزارت نیرو باید از سازمان هدفمندی یارانهها این منابع را دریافت بکند، این فرآیند پیچیده را اینجا با این پیشنهادی که ما دادیم میتوانیم تبدیل به یک فرآیند ساده بکنیم که منابع به طور مستقیم به حساب وزارت نیرو واریز بشود.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، مخالف پیشنهاد آقای بختیار را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای حاجی مخالف هستند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عزیزان ببینید! میدانید همکار عزیزمان چه پیشنهادی دارند؟ پیشنهادی که دارند این هست که آن (3200) میلیارد تومانی که از بودجه شهرداریها متأسفانه کسر شده و همه شهرداریها در سراسر کشور و همه دهیاریها دچار آسیب شدند، شهرداریها حقوق ندارند بدهند. الان کار خوبی که اتفاق افتاده این هست که در این اصلاح بودجهای که اتفاق افتاده این (3200) میلیارد تومان بنا است به جیب شهرداریها برگردد. (بختیار ـ به این ارتباطی ندارد) دارد.
و همچنین قسمت بعدی آن، اینکه با توجه به مشکلاتی که ما در بیمه رانندگان داشتیم (2200) میلیارد تومان هم به سازمان تأمیناجتماعی داده بشود، برای چه؟ برای بیمه رانندگان ماشینهای سنگین و همچنین بیمه رانندگان تاکسیدارها، آژانسها و غیره. لذا این اصلاحی که صورت گرفته کاملاً به نفع همه شهرستانها است، به نفع همه حوزههای انتخابیه هست، به نفع شهرداریها است که چندین ماه است دچار مشکل شدند. عزیزان! این عوارضی هست که در واقع مال شهرداریها است، مال شهرداریها بوده و بعد اشتباهاً جزء بودجه دیگری رفته و محسوب شده و الان با این پیشنهاد اصلاحی بنا هست که برگردد.
عزیزان ببینید! (950) هزار راننده الان چشمشان به راه است که این کار درست بشود، شرایط و مشکلات را میدانید، من نمیخواهم اینجا ذکر بکنم. تمام پروژههای شهرداریها و دهیاریها الان راکد است، علتش چیست؟

علی اردشیرلاریجانی
آقای حاجی ببخشید! آقای بختیار پیشنهادشان را پس گرفتند. پیشنهاد دیگری اگر هست بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای دلخوش پیشنهاد دارند، البته آقای رئیس! رفع ابهام هم داریم که درمورد «بلافاصله» هست.

علی اردشیرلاریجانی
مفهوم «بلافاصله» روشن نیست، یعنی چه؟ حتماً باید روشنش کرد، ابهام دارد. اگر مقصود شما صد درصد است باید روشن بگویید. (قوامی ـ رفع ابهام داریم) پیشنهاد جایگزین دارند، بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد

سیدکاظم دلخوش اباتری
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خواهش من از دوستان این است به این نکاتی که عرض میکنم توجه بفرمایید. رأی قاطع شما بخشی از مشکل آب و برق کشور را حل میکند (رئیس ـ اینکه الحاقی است) حاجآقا! جایگزین هم دادیم (رئیس ـ جایگزین شما کجا است؟) جایگزین همین است، یعنی همین را آمدیم جایگزینش کردیم. آقای رئیس! از جنابعالی خیلی ممنونم. دوستان ببینید! اینجا آمده گفته که آببها و بهای برق مصرفی را باید به حساب شرکتها بریزند، منتها قبلش باید در آن جدول تبصره شماره (14) برود. اتفاقی که در سال گذشته افتاد آببها و پول برق و اینها در آن جدول رفت، آقای دکتر! دولت در بازپرداخت این پول به وزارت نیرو تعلل دارد. یعنی به موقع پرداخت نکرده، ما پیشنهاد چاپی دادیم، گفتیم کلیه منابع حاصل از فروش آب و برق از شمول جدول تبصره (14) حذف بشود. دوستان ببینید! همان روند ادامه پیدا میکند، پول آببها و بهای برق دریافت میشود، منتها حسن این پیشنهاد ما این است که وزارت نیرو میتواند راحت و سریع بدهیهای خودش را پرداخت بکند. شما در بحران تابستان پیک گرما دیدید وزارت نیرو با چه مشکلاتی.

علی اردشیرلاریجانی
آقای دلخوش! اگر ما در ردیف درآمد مال آب و برق را قطع کنیم درآمد و مصارف با هم نمیخواند.

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر ببینید! ما اصلاً نه چیزی اضافه میکنیم، نه چیزی کم میکنیم (رئیس ـ دارید این را حذف میکنید) نه، فقط یک جمله. عرض من را کامل دقت بفرمایید! پیشنهاد ما این است؛ به جای اینکه این پول مستقیماً برود در حساب دولت در تبصره (14) در آن جدول بنشیند، این مستقیماً وزارت نیرو میرود. این اصلاً هیچ مغایرتی ندارد، ما نه یک ریال میخواهیم به این درآمدها اضافه بکنیم، نه میخواهیم یک ریال کسر بکنیم. شما مستحضر هستید که وزارت نیرو واقعاً در گرفتاری به سر میبرد. بدهکاریهایش سرسامآور شده. وزارت نیرو تحمل پرداخت بدهیهای آب و برق را ندارد، اینکه تأخیر بیفتد، هشت، نه ماه از سال بگذرد، قانون بودجه را مجلس نوشته که آقا! وزارت نیرو باید این پول را دریافت بکند و کمیسیون برنامه و بودجه این پول را در آن جدول برده و دولت تعلل بکند این مشکلی را حل نمیکند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای دلخوش! این جدول را ملاحظه میفرمایید؟ یک قسمت آن منابع است، یک قسمتش هزینه است. در منابع شما گفتید منابع حاصل فروش از جدول حذف شود، ولی مصارفش هست.

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر! هزینه هم همان میشود، منابع و مصارف است.

علی اردشیرلاریجانی

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر ببینید! یک خواهش دارم؛ جنابعالی که محبت میفرمایید مصارف این کلمهاش حذف شده. جنابعالی که همیشه محبت میفرمایید اصلاحات را.

علی اردشیرلاریجانی
حالا بگذارید همین پیشنهاد فعلی را بگویید. پیشنهاد واقعاً اشکال دارد.

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر! نه، خواهش میکنم این را بزرگواری بفرمایید. آقای دکتر! به خدا مردم گرفتارند، وزارت نیرو باید بدهیهایش را بدهد. این مصارف حذف شده، جنابعالی که آن بالا بعضی مواقع خلاصه محبت میکنید جابهجاییهایی میکنید. (رئیس ـ محبت که به هر حال ندارید) منابع و مصارف است، این در چاپ هم افتاده.

علی اردشیرلاریجانی
در قانون برنامه هم گفتیم در جدول لایحه هدفمندی هم باید بیاید. دوسوم رأی میخواهد.

سیدکاظم دلخوش اباتری
عیب ندارد، آقای دکتر! این به نفع مردم است، واقعاً دوستان نماینده کمک میکنند، جنابعالی هم آن بالا محبت بفرمایید منابع و مصارف به جای اینکه در آن جدول دست دولت برود مستقیماً به وزارت نیرو بیاید. کل حرف من این است که لااقل اینها هم بتوانند بدهیهای خود را پرداخت بکنند، آقای دکتر! کمک بکنید.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، متشکرم. اخطار دارند، بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای صباغیان اخطارتان را بفرمایید.

محمدرضا صباغیان بافقی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای لاریجانی! اخطار اصل (52) هست. حالا با توجه به اینکه جناب آقای دلخوش میفرمایند، مشکلی را حل میکند و تسریع میکند، ولی با توجه به اینکه ما در بودجه دیدیم باید همه درآمدها، منابع و هزینهها در بودجه دیده بشود من فکر میکنم اینجا دوباره یکخرده همان شفافیتها را بعداً کم میکند، موارد دیگر هم همین تقاضا را خواهند کرد و آن بحث یارانهها دوباره مشکلات قبلی را پیدا خواهد کرد.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، آقای دلخوش پیشنهادشان را دادند، مخالف صحبت کند. اخطار را هم گوش میدهیم.

محمد علی وکیلی
جناب آقای داود محمدی مخالف هستند، بفرمایید.

داود محمدی قزوین
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر از برادر عزیزمان جناب آقای دلخوش، آقای رئیس! به استحضار میرسانم که آببها و بهای برق مصرفی که باید به حساب شرکتهای مربوطه واریز بشود اگر ما بخواهیم قبل از آنکه در جدول شماره (14).

علی اردشیرلاریجانی
یک لحظه اجازه بدهید، آقای دلخوش پس گرفتند. ما در آن بحث اگر مطرح شد «بلافاصله» بیمعنا است، پیشنهاد «صد درصد» دادند، آن نظرشان را تأمین میکند که اشکالات ایشان رفع بشود. پیشنهاد دیگری دارید؟

علی اصغر یوسف نژاد
پیشنهاد حذف جزء «الف» داریم. جناب آقای امیریخامکانی پیشنهاد دادند، بفرمایید. (قوامی ـ آقای یوسفنژاد! رفع ابهام داریم).

علی اردشیرلاریجانی
چشم رفع ابهام شما را هم مطرح میکنیم، پیشنهادتان را بفرمایید.

حسین امیری خامکانی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من پیشنهاد حذف سه سطر اول جزء «الف» را دارم (رئیس ـ بفرمایید) همانطور که من رفع ابهام هم دادم، حالا بعد آن اعلام خواهند کرد. این کلمه «بلافاصله» که گفته شده این باید رفع ابهام بشود، منتها من با توجه به اینکه همین الان هم در آییننامههای اجرایی و هم در قانون هست که سازمان هدفمندی باید فروش آب و برق را به حساب وزارت نیرو بریزد، منتها این کار را نمیکنند. لذا عملاً اصلاحی انجام نشده است، همین الان میلیاردها تومان از صنعت آب و برق دست سازمان هدفمندی است. همین امسال که هشت ماه از سال گذشته (1180) میلیارد تومان از صنعت برق کشور دست سازمان هدفمندی مانده، عملاً پرداخت نمیشود.
من خدمت همکارها عرض بکنم خاموشیهایی که ما امسال داشتیم (4/0) درصد ظرفیت بوده. اگر این به (1) درصد، (2) درصد ظرفیت خاموشیها برسد قطعاً کشور را دچار بحران خواهد کرد. امروز هم شما میدانید که برق عین آب مایه حیات است. بیش از (90) درصد آب مردم الان دارد از اعماق زمین با برق پمپاژ میشود. آن (10) درصدی هم که آبهای سطحی هست باز نیاز به برق دارد که پمپاژ بشود. عملاً معنیاش این است که اگر برق نباشد آب هم نخواهد بود. امسال همکارها دیدند همین الان نزدیک (30)، (40) میلیارد تومان فقط صنعت برق بدهکار پیمانکارها است از جاهای مختلف طلب دارد، صنعت دارد زمینگیر میشود. ما دیگر واقعاً نمیتوانیم نگاه سنتی به صنعت برق داشته باشیم، در چند سال گذشته با احکام مختلف تا توانستیم صنعت برق را تحت فشار گذاشتیم، تحریمها هم مزید بر علت شده، لذا همکاران! من خواهش میکنم اگر کشور را میخواهیم اداره بکنیم و امسال که (4/0) درصد ظرفیت خاموشی دادیم، اگر خدایناکرده با همان روش سنتی بخواهیم ادامه بدهیم و این به (1)، (2) درصد تا (10) درصد برسد حتماً دچار مشکل خواهیم شد.
پیشنهاد من این است که این سه سطر اول را برداریم یا اجازه بدهیم به کمیسیون برگردد کمیسیون اصلاح بکند، یا پیشنهاد همکارمان آقای قوامی که صددرصد پیشنهاد دارند اجرا بشود مطمئن بشویم که صددرصد فروش آب و برق.

علی اردشیرلاریجانی
آقای امیری اگر اجازه بدهید پس رفع ابهام آقای قوامی را مطرح کنیم، اگر رأی آورد دیگر شما پیشنهاد حذف نمیدهید. آقای قوامی رفع ابهامتان را بفرمایید.

هادی قوامی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
پیشنهاد رفع ابهام در این راستا است که صددرصد پولی که از وزارت نیرو بابت آببها و بهای برق أخذ میشود این به خود این شرکتها برگردد. الان (1300) میلیارد تومان در هفتماهه سال جاری از پول وزارت نیرو پرداخت نشده که این باید براساس قانون پرداخت میشد. این پرداخت نشدن قطعاً تأثیر منفی بر خاموشیها خواهد گذاشت، یعنی اگر وزارت نیرو نتواند وضعیت آب و برق را مدیریت بکند و ما با خاموشیها مواجه بشویم خسارت جبرانناپذیری بر اقتصاد کشور وارد میشود. لذا منظور ما از اینکه این بلافاصله به این شرکتها برگردد صددرصد تخصیصیافته است. لذا همکاران به این پیشنهاد رفع ابهام رأی بدهند تا مشکل وزارت نیرو هم حل بشود و خود دولت و سازمان برنامه هم با این موافق است. یعنی میگوید من مالک این پول نیستم، منتها این طول میکشد تا پرداخت بشود و این امروز و فردا کردنها تأثیر منفیاش بر خاموشیهایی بود که بر اقتصاد کشور وارد میشود. لذا همکاران رأی بدهند.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد رفع ابهام ایشان این است که در سطر سوم این تبصره که نوشته «مطابق جدول فوق» به جای «بلافاصله» که مفهوم ندارد پیشنهاد «صددرصد تخصیصیافته به حساب شرکتهای... واریز بشود» البته خلاف برنامه است. اگر مخالف هست بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای سلیمی مخالف هستند، بفرمایید.

علیرضا سلیمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس ببینید! دو تا بحث اینجا داریم؛ یکی صددرصد تخصیص یافته است، یکی بلافاصله. اگر واقعاً ابهامی است ابهام باید اینطور باشد، وگرنه ما یک مسأله بلافاصله را تصریح کردیم، صددرصد تخصیصیافته را تصریح نکردیم. بنظر من میرسد که منظور جناب آقای قوامی هر دو بود، ما بلافاصله حذف نکنیم، یک چیزی اضافه کنیم (رئیس ـ حرفشان جایگزین بود) آقای رئیس! یک واژه اضافه کنیم، بگوییم «بلافاصله و به صورت صددرصد تخصیصیافته» هر دو، اگر یکی از این دو حذف بشود باز مشکل است. ممکن است صددرصد تخصیصیافته باشد. آقای رئیس! بعد از یک سال، دو سال شما دیدید که این بودجههای تملک دارایی را ما تا برج شش سال آینده میتوانیم بکشیم. اگر این کلمه بلافاصله نباشد خاموشیها را سال آینده داریم. ما هم نیاز به کلمه «بلافاصله» داریم، یعنی به وزارت نیرو فوری پرداخت کند، هم نیاز به «صددرصد تخصیصیافته» داریم. بنظر میرسد که به هر دو نیاز داریم. آقای رئیس دقت فرمودید، ببینید! اگر «بلافاصله» نباشد چون بودجه تملک دارایی تا سال آینده برج شش کش پیدا میکند باز ما سال آینده با خاموشیها مواجه خواهیم شد. بنابراین بنظر میرسد هر دو را انشاءالله اینجا داشته باشیم. نظر برادر عزیزمان جناب آقای قوامی بنظر من اینطور بوده، یعنی از صحبتهای ایشان اینطور فهمیده میشود، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقای دلخوش موافق هستند، بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر ببینید! ما الان بیش از (34) هزار میلیارد زیان برق را داریم، (1200) میلیارد آقایان مطالبات دارند، آقای سلیمی حرف ما را تأیید کردند. آقای دکتر! فرمایش جنابعالی قبول است، صد درصد به شرط اینکه سریعاً پرداخت بکنند. آقای دکتر! خواهش میکنم، والله به خدا پول وزارت نیرو را نمیدهند. وزارت نیرو برای خودش نیست، مردم دچار مشکل هستند، فصل کشاورزی دارد شروع میشود مردم دچار مشکل هستند، در روستاها مردم دچار مشکل هستند، برای برق در تابستان مردم دچار مشکل هستند. وزارت نیرو هم بیشتر از این فشار به آن نمیتواند بیاید. این را باید بلافاصله، آقای دکتر! این ترمیمی که میفرمایید صددرصد.

علی اردشیرلاریجانی
آقای دلخوش ببینید! الان رفع ابهام است. یا بلافاصله ابهام دارد یا ندارد، اگر ابهام ندارد پس بلافاصله درست است، پیشنهاد جدید نمیتوانیم اضافه کنیم. اگر بلافاصله ابهام دارد پس باید برداریم یک چیزی جایش بگذاریم.

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر ببینید! بلافاصله ابهام ندارد.

علی اردشیرلاریجانی
ابهام ندارد پس دیگر رفع میشود.

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر صددرصد را اگر کنار بلافاصله بیاوریم.

علی اردشیرلاریجانی
صددرصد را دیگر اینجا نمیتوانیم بیاوریم، باید یک فکری برایش بکنیم.

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقای دکتر! خدا پیغمبری شما هم میتوانید. آقای دکتر! این مشکل را شما باید حل کنید. این دولت نمیدهد، والله این بدهیها و اینها را نمیدهد.

علی اردشیرلاریجانی
آقای محبینیا نظر کمیسیون چه بوده؟ مقصود شما این بود صددرصد تخصیص پیدا کند؟ (محبینیا ـ بله باید صددرصد تخصیص پیدا کند) ابهام بلافاصله این است که یعنی ظرف چند روز، بلافاصله چیست؟ (محبینیا ـ روز هم اعلام کنید، از نظر کمیسیون مانعی ندارد) باید بگویید مثلاً ظرف یک ماه بدهند، ظرف یک هفته بدهند، ظرف (10) روز بدهند. خود دولت بگوید ظرف چند روز، مثلاً دو هفته میدهید، مشکل آقایان همین است. (نوری ـ یک ماه) یک ماه زیاد است، مقصودشان از بلافاصله که مفهوم ندارد، ابهامی دارد. بگویید ظرف دو هفته بدهند، مقصودشان ظرف دو هفته است. دیگر پیشنهادی نیست؟ آقای یوسفنژاد پیشنهاد دیگری داریم؟

علی اصغر یوسف نژاد

علی اردشیرلاریجانی
الحاقی را آخر بگذارید. این را رأی بگیریم، پیشنهاد دیگری داریم؟

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! پیشنهاد دیگری نیست.

علی اردشیرلاریجانی
پس به جای «بلافاصله»، «دو هفته» میشود. اخطار دارند، بفرمایید.

محمد علی وکیلی

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای لاریجانی! من از دقت نظر حضرتعالی در این امورات مالی که اخیراً وقت میگذارید تشکر میکنم. مشکلات عدیدهای در عدم اجرای قوانین بالادستی در دولت وجود دارد. الان این طرحی که همکاران عزیز من زحمت کشیدند و شما هم زحمت میکشید، (رئیس ـ اصل چندم را اخطار میدهید؟) آقای لاریجانی! اصول (52) و (53) قانون اساسی. مستحضر هستید که ما در برنامه ششم در ماده (4) همه اینها را آوردیم، دولت اجرا نمیکند. ما الان قوانینی داریم، شما هم مستحضرید قانون مادر ما یکی برنامه پنجساله ششم است، آقایان اجرا نکردند. الان مشکلات عدیدهای، آقای امیریخامکانی نماینده محترم استان کرمان فرمودند که در برق هست، من از حضرتعالی میخواهم، حضرتعالی اکیداً دستور بفرمایید قوانین مالیه به موقع اجرا شود. الان شهرداری حقوق ندارد، اداره برق بدهکار است (رئیس ـ بگذارید این مسأله را حل کنیم) چرا قانونی که ما تصویب کردیم دولت اجرا نمیکند؟ لذا سؤالات نمایندگان را در صحن علنی هر روز بگذارید تا باب نظارتی مجلس بسته نشود. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اردشیرلاریجانی
اخطار راجع به این موضوع بدهید. دوستان! الان من میخواهم رأی بگیرم، منتظر این هستم. اگر اخطار راجع به این بحث هست بفرمایید.

محمد علی وکیلی

غلامرضا کاتب
اخطار
جناب آقای دکتر لاریجانی! اخطار من اخطار اصل (75) است، شما میدانید، دولت هم حتماً این را ادعا و قبول دارد، این (3200) میلیارد تومانی که الان بحث میشود موجودی خارجی ندارد، یعنی این پول را در هدفمندی آمدند هزینه کردند، وقتی که یک پولی اصلاً وجود ندارد، الان شما دارید سقف بودجه را افزایش میدهید و اگر میخواهید افزایش بدهید طبق اصل (75) میبایست دولت لایحه بیاورد، ما نمیتوانیم این را مطرح کنیم.
ضمن اینکه مغایر جزء (1) ماده (6) قانون برنامه ششم هم هست، آنجا هم تکالیفش مشخص است. آقای دکتر! وقتی مبلغ وجود ندارد شما چگونه دارید رأیگیری میکنید؟ من استدعا میکنم طبق ماده (140) رئیس جلسه وقتی که مغایر با اصل (75) است باید از دستور کار خارج کند. استدعا میکنم که به این نظر بدهید.

علی اردشیرلاریجانی
این نکتهای که گفتند این (32) هزار تا در کجای جدول بودجه است؟

حسینعلی حاجی
آقای رئیس! در هدفمندی بوده و هست.

علی حیدر نوری
در جدول (14) در آن (30) هزار تای یارانه نقدی (3200) آن همین بوده است.

علی اردشیرلاریجانی

علی حیدر نوری

علی اردشیرلاریجانی
نمیتوانید. ببینید دوستان! این رقمی که میگویند قدری روشن باشد، ما در این جدول (300) هزار میلیارد ریال برای پرداخت یارانه نقدی برای مردم در نظر گرفتیم. اینجا دارند میگویند (32) هزار تایش را برای اینجا بدهیم. این (30) هزار میلیارد تومان را که برای مردم میدهند که خودشان کم دارند. باید به جای دیگری میدادید، ایراد وارد است. یعنی از کجا میخواهید بدهید؟ آقای محبینیا تشریف دارند؟ آقای تاجگردون ببینید! این رقمی که دارند میگیرند (32) هزار میلیارد ریال، یعنی (3000) میلیارد تومان از رقمی است که یارانه به مردم داریم میدهیم، کجا میخواهیم کم کنیم؟ این پول را الان دارند میدهند.

محمد حسینی
برای شهرداریها است، ما از شهرداریها کم میکنیم.

علی اردشیرلاریجانی
نمیتوانند. این را در کمیسیون درست کنید. آقایان ببینید! اینکه اینجا نوشته شده معنیاش این است که (3000) میلیارد از یارانهای که به مردم میخواهند بدهند کم کنند و به شهرداریها بدهند. این خیلی عادلانه نیست، مگر اینکه ما بگوییم به نسبت از همه مصارف بدهند. به هر حال این قدری معقول میشود. پس اینطور میشود مبلغ (32) هزار میلیارد ریال مربوط به عوارض شهرداری و دهیاریها از محل فروش فرآوردههای موضوع ماده (38) قانون مالیات بر ارزش افزوده در جدول فوق به نسبت ارقام مندرجه، باید عبارتش را بنویسید، باید بنویسیم که به نسبت از همه کم شود. به نسبت از ردیفهای جدول مصارف کاسته میشود و به این اختصاص داده میشود. (نوری ـ ما گندم را صددرصد پرداخت کردیم، از کجا کم کنیم؟) این باز یک مشکلی هم دارد، مثلاً بخش گندم را دادند، به نسبت نمیتوانند. عبارت را بخوانید.

جهان بخش محبی نیا
آقای دکتر وقتی گندم را دادهاند، طبیعتاً خودشان میتوانند این حسابها را بالا و پایین کنند.

علی اردشیرلاریجانی
بله، قدرت و اختیار جابهجایی دارند. دیگر پیشنهادی نداریم؟ اگر پیشنهادی نداریم متن را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
6 ـ تبصره (14) به شرح ذیل اصلاح میشود:
الف ـ احکام زیر به ذیل جدول این تبصره اضافه میشود:
سازمان هدفمندی مکلف است وجوه دریافتی بابت آببها و بهای برق مصرفی را مطابق جدول فوق ظرف دو هفته به حساب شرکتهای ذیربط واریز نماید.
مبلغ (32) هزار میلیارد ریال مربوط به عوارض شهرداریها و دهیاریها از محل فروش فرآوردههای نفتی موضوع ماده (38) قانون مالیات بر ارزش افزوده به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز میشود تا به نسبت پرداخت مصارف و منابع موجود براساس مقررات قانونی توزیع گردد.

علی اردشیرلاریجانی
«عیناً بلافاصله» است، دیگر صددرصد ندارد. حضار 232 نفر، بند «الف» و اصلاحاتی که صورت گرفته را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. چون خلاف برنامه هم است باید دوسوم رأی بیاورد. دولت مخالف است. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. زیادی رأی آورد. بند «ب» را هم بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! در بند «الف» آقای قاضیپور پیشنهاد الحاقی دارند.

علی اردشیرلاریجانی
مطرح میفرمایید؟ بفرمایید.

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آدرس: شماره چاپ (1169)، شماره ثبت (427)، تاریخ چاپ سیزدهم آبان 1397. ابتدا روز معلول را به کلیه معلولین عزیز تبریک عرض میکنم، از تمام زحمتکشان بهزیستی کل کشور به خصوص مراکز نگهداری معلولین بخش خصوصی تشکر داریم که به معلولین عزیز رسیدگی میکنند.
آقایان، خانمها، همکاران! پیشنهاد حقیر در اینجا در رابطه با شهرداریها و دهیاریها است. کلیه منابع وصولی قبل از تصویب این قانون در بودجه 1397، امروز که آذرماه است در طول (9) ماه یکجا از خزانه به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز میشود تا طبق قانون توزیع شود. الان شهرداران عزیز، کارگران زحمتکش پنج ماه است حقوق نگرفتهاند. اکثر طرحهای دهیاریها تعطیل مانده است. همکاران عزیز! اگر وزارت کشور این را به صورت یکجا واریز نکند.

علی اردشیرلاریجانی
الحاقی شماره چاپ (1169) را میفرمایید؟ (قاضیپور ـ بله آقای دکتر) یعنی کلیه منابع وصولی قبل از تصویب این قانون در بودجه سال یکجا از خزانه به حساب تمرکز وجوه وزارتخانه واریز شود. «قبل از تصویب این قانون» یعنی چه؟

نادر قاضی پور
آقای دکتر! منظور این است که قبلاً هم شما قبول کردید، گفتید اجرای این 1/1/1397 باشد، از اول سال. این تأکید قانون است. شما گفتید در شرح مذاکرات بیاید.

علی اردشیرلاریجانی
یعنی میخواهید بگویید در طول سال 97 باید اجرا شود. فقط یک مشکلی دارد، بعضی از بندها قبلاً با مصوبه قبلی اجرا شده، نمیتوانیم بیاوریم.

نادر قاضی پور
آقای دکتر! الان پنج ماه است کارگران زحمتکش شهرداری حقوق نگرفتهاند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای قاضیپور! آن را در بند قبلی آوردیم، تصویب شد.

نادر قاضی پور
این برای وزارت کشور است، آن را برای برق آوردید. گفتید برق اینطور شود، ولی وزارت کشور را نیاوردید.

علی اردشیرلاریجانی
چرا اسم وزارت کشور آمده است.

نادر قاضی پور
نه، در قسمت اول فقط برای برق است، سازمان هدفمند کردن را برای برق آوردید.

علی اردشیرلاریجانی
نه، برای برق نیست، این مبلغی است که الان بحث کردیم (32) هزار میلیارد ریال، این فقط برای شهرداریها است، همان مورد نظر شما است، الان تصویب شد.

نادر قاضی پور
آقای دکتر! شما در شرح مذاکرات تأکید بفرمایید، حق و حقوق کارگران عزیز زحمتکش کل ایران پرداخت شود. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون. بند «ب» را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
ب ـ متن زیر به انتهای بند «الف» این تبصره اضافه میشود:
همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف است از محل منابع این جابهجایی نسبت به تأمین و واریز (5/13) درصد حق بیمه کلیه رانندگان حمل و نقل عمومی درون و برونشهری به مبلغ (22) هزار میلیارد ریال اقدام نماید.
آقای رئیس! اینجا پیشنهاد نداریم.

علی اردشیرلاریجانی
از بند «الف» این تبصره؟ برایتان روشن است؟

حسینعلی حاجی

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهادی هم نداریم. دولت و کمیسیون موافق هستند. حضار 228 نفر، نمایندگان نظرشان را نسبت به بند «ب» اعلام بفرمایند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند بعدی را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
7 ـ بند «و» تبصره (16) به شرح زیر اصلاح میشود:
و ـ به منظور حمایت از تولیدکنندگان دارای مجوز بهرهبرداری از وزارتخانههای ذیربط، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلفند چنانچه تولیدکنندگان مذکور بدهی سررسیدشده خود در پایان سال 1396 را تا پایان اسفندماه 1397 تسویه نمایند، اصل و سود خود را مطابق قرارداد و بدون احتساب جریمه به میزان مابهالتفاوت نرخ وجهالتزام تأخیر تأدیه دین با نرخ سود مندرج در قرارداد دریافت و بدهی آنها را تسویه نمایند. در صورت استنکاف بانکهای عامل از اجرای این حکم بانک مرکزی مکلف است نسبت به اعمال ماده (44) قانون پولی و بانکی درمورد آنها اقدام کند.

علی اردشیرلاریجانی
دوستان عزیز! اشکالاتی در این وجود دارد، اولاً معلوم نیست این «مطابق قرارداد» کدام قرارداد و سودش چطور اعمال شود؟ متن دقیق نوشته نشده، باز دوباره بانکها اجرا نمیکنند. اگر موافق هستید این را هم به کمیسیون ارجاع بدهیم درست کنند که معلوم شود کدام قرارداد، چگونه سودش را، کدام بخشودگی، از کجا، ما جلسه گذاشتیم باز با این همین مشکلات باقی میماند. اگر موافق باشید به کمیسیون ارجاع بدهیم این را درست کنند.
حضار 227 نفر، ارجاع به کمیسیون بند «و» به خاطر ابهاماتی که دارد را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. کمیسیون هم موافق است که ارجاع شود. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید که بند «و» را به کمیسیون ارجاع بدهیم تا درست کنند که اجرا شود. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند (8) را بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
8 ـ متن زیر به بند «ط» تبصره (16) الحاق میشود:
سقف بخشودگی سود تسهیلات زیر (1) میلیارد ریال مشروط به بازپرداخت اصل تسهیلات و بخشش جریمههای متعلقه، (73) هزار و (200) میلیارد ریال تعیین میگردد.
هر یک از مشمولین بخشودگی سود تسهیلات زیر (1) میلیارد ریال میتوانند از زمان تصویب این قانون صرفاً یک فقره از بخشودگی سود تسهیلات موضوع این بند استفاده نمایند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است بدون رعایت مبلغ حداکثر تسویه مطالبات بانک مرکزی از بانکها به تفکیک هر بانک مندرج در جدول ضمیمه تبصره (35) قانون اصلاح بودجه سال 1395 کل کشور به اجرای طرح بخشودگی سود تسهیلات زیر (1) میلیارد ریال اقدام نماید.
تسهیلات اتحادیه مرکزی تعاونیهای عشایری ایران در صورت باز پرداخت اصل آن، مشمول بخشودگی سود و جریمه و استفاده از مفاد این حکم میشود.
آقای رئیس! ما اینجا پیشنهاد داریم.

علی اردشیرلاریجانی

علی اصغر یوسف نژاد
پیشنهاد حذف کل داریم، جناب آقای کاتب بفرمایید.

علی اردشیرلاریجانی
مطرح نمیکنند. پیشنهاد دیگری نداریم؟

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! پیشنهاد دیگری نیست، یک الحاقی داریم.

علی اردشیرلاریجانی
دولت و کمیسیون موافق هستند. حضار 230 نفر، متن بند (8) که قرائت شد به رأی گذاشته میشود. نمایندگان نظرشان را اعلام بفرمایند. عزیزان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند (9) را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
یک الحاقی داریم، اگر آقای حاجیدلیگانی مطرح نمیکنند ما به بند (9) برویم.

علی اردشیرلاریجانی
مطرح نمیکنند، بند (9) را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
9 ـ در تبصره (17) جزء (1) بند «ز» حذف میشود.
پیشنهاد حذف داریم.

علی اردشیرلاریجانی
جزء (1) بند «ز»: سازمانها و ارگانهای غیردولتی که به هر نحوی از منابع عمومی دولت استفاده میکنند باید از تعرفههای بخش دولتی تبعیت کنند. همچنین در مناطق سایر بخشها از جمله سازمان تأمیناجتماعی، شهرداری و نیروهای مسلح امکانات بیمارستانی برای خدمت دارند باید به کلیه افراد بیمهشده با تعرفه دولتی خدمات ارائه کنند.
این را میخواهید حذف کنید؟ اخطار در این زمینه دارند بفرمایید.

محمد علی وکیلی
جناب آقای قاضیپور اخطار دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! اصل (29) قانون اساسی صراحتاً در رابطه با این پیشنهاد حذف، مطالبی اعلام کرده که میخوانم: «برخورداری از تأمیناجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بیسرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی».
پیشنهاد حذف باعث خواهد شد تأمیناجتماعی متضرر شود.

علی اردشیرلاریجانی
اشکال اخطار قانون اساسی اصل چند است؟

نادر قاضی پور
اصل (29) قانون اساسی. آقای لاریجانی! مابقی میگوید دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای هر یک از افراد کشور تأمین نماید. در تبصره (17)، جزء اول بند «ز» ما آوردیم حمایت کردیم، الان اینجا پیشنهاد حذفی که آوردند حمایت از تأمیناجتماعی از کارکنان است. پیشنهاد حذف این به ضرر (40) میلیون نفر است.

علی اردشیرلاریجانی
حالا به ضرر یک بحث دیگری است. اجازه بدهید! پیشنهاد کمیسیون که در تبصره (17)، جزء (1) بند «ز» حذف میشود، الان برای همین پیشنهاد حذف آمده است. اگر پیشنهاد حذف هست بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
بله، چند تا پیشنهاد حذف دارند، جناب آقای کاتب پیشنهاد حذف کل دارند.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر لاریجانی! من اول اخطار قانون اساسی میدهم، بعد پیشنهاد حذفم را میدهم. آقای دکتر لاریجانی! خواهش میکنم یک لحظه دقت بفرمایید. آقای دکتر! اول اجازه بدهید اخطار را بدهم و بعد پیشنهاد حذف را بدهم، اگر حضرتعالی موافق باشید.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
اخطار بند (9) ماده (3) قانون اساسی را دارم. (رئیس ـ تبعیض ناروا) ببینید! اینجا تمام نگاه مجلس این بوده که این تبعیض ناروا در درون نظام از بین برود. یعنی بحث بیمه به گونهای شود که همه دستگاههای دولتی و سازمانها و ارگانهای دولتی که به هر نحوی از منابع عمومی دولت استفاده میکنند باید از تعرفه بخش دولتی تبعیت کنند. اگر الان این پیشنهاد را حذف بدهید عملاً یک تبعیض ناروایی بین همه نظام و مردم ایجاد میشود. من خواهش میکنم اگر حضرتعالی این اخطار تبعیض ناروا را میپذیرید، اصل (110) هم هست، این را میپذیرید اخطار را به رأی بگذارید، در غیر این صورت پیشنهاد حذف بدهم.

علی اردشیرلاریجانی
حالا پیشنهاد حذفتان را بفرمایید.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
همکاران عزیز! من خواهش میکنم که دقت بکنید که دارید چه پیشنهادی میدهید. آنچه که مجلس در طول مدت برنامه ششم دنبال میکرد اینکه خدمت به مردم در سایه عدالت انجام بشود به گونهای که همه دستگاهها تابع یک بیمه بشوند، آنهایی که از منابع عمومی دولت استفاده میکنند حداقل از یک تعرفه استفاده بکنند. الان با حذف این عملاً ما به سمتی خواهیم رفت که تعرفههای متفاوتی در کشور ایجاد میشود، موجب میشود که هر بیمارستانی پنج تا ده نوع بیمه برای خودش وضع بکند.
عزیزان من! شما با این کاری که دارید انجام میدهید عملاً میخواهید مشکل کمبود بودجههای مثلاً بیمارستانها را مجدداً از جیب مردم حل بکنید. یک وقتی یک قانونی تصویب کردید که همه مردم از یک تعرفه یکسانی استفاده بکنند، حالا اگر هم یک بیمارستانی، یک دستگاهی مشکلی دارد میتواند ببرد شورای عالی بیمه، بیمه خودش را استثنائاً افزایش بدهد، اما شما وقتی که این را حذف بکنید بزرگترین ظلم به مردم دارید میکنید.
عزیزان! من خواهش میکنم اینجا اتفاقی که دارد میافتد این است که شما تمام ارگانها و دستگاههایی که دارند به مردم خدمات میدهند با حذف این موجب میشود که بیمههای متفاوتی دریافت بکنند و رقمهای بیمه متفاوت بشود و مشکلاتی را برای مردم اضافه میکنید. از همکاران عزیز استدعا میکنم اگر میخواهید این را حذف بکنید به گونهای عمل بکنید که مشکلاتی برای مردم اضافه نشود.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد آقای کاتب حذف این پیشنهاد کمیسیون هست، یعنی حذف حذف. مخالف صحبت کند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای جمالی مخالف هستند، بفرمایید.

محمدجواد جمالی نوبندگانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز توجه بفرمایند! ما وقتی که میگوییم بحث درمان و استفاده از منابع دولتی الان اکثر بیمارستانها و مراکز درمانی که مربوط به سازمانهایی است که در این بند آمده حدود (10) درصد آنها دارند از دولت حقوق میگیرند. عزیزان! (90) درصد حقوقها را خود بیمارستان دارد پرداخت میکند. برادر عزیزمان آقای کاتب فرمودند، اینها نباید تبعیض باشد. اتفاقاً عدم حذف این باعث تبعیض میشود. الان این نوع بیمهها و بیمارستانها تمام تعهداتی که در رابطه با طرح تحول سلامت و اعتباربخشی است را دارند انجام میدهند، ولی هیچگونه استفادهای از طرح تحول نبردند. هیچکدام از این کمکهایی که در رابطه با طرح تحول به بیمارستانهای دانشگاهی میشود به نیروهای مسلح داده نشده است. الان درصد بسیار زیادی از مراجعات بیمارستانهای نیروهای مسلح مردم هستند. الان در حال حاضر توجه بفرمایید! ما سال گذشته قریب به (4000) میلیارد تومان به همین مردم سرویس و خدماتدهی کردیم و یکی از بهترین مراکز درمانی در کشور اینها هستند، مراجعه مردمی دارند، غیر از این تجهیزات پزشکی را خودشان باید بخرند. این مراجعات باعث استهلاک تجهیزات پزشکی میشود که روزانه هم دارد افزایش قیمت پیدا میکند. توجه بفرمایید که ما نباید بودجههای دفاعیمان را صرف مسائل درمانیمان بکنیم، از آن طرف دوباره دنبال بودجه دفاعی بدویم.
خواهش من این است که اتفاقاً در این رابطه کمک بکنیم. الان یک مقداری تبعیض به وجود آمده، مگر میشود حدود (6) میلیون بیمهشده نیروهای مسلح به اضافه میلیونها نفری که ما داریم خارج از این تعهدات خودمان خدمترسانی میکنیم اینچنین تحت فشار قرار بگیرند؟ الان ما بدهکاری بسیار زیادی به پزشکان، داروسازان و تجهیزات پزشکیمان داریم.
من خواهش میکنم که همین الان (2500) میلیارد تومان دارد به بیمههای نیروهای مسلح تحمیل میشود. شما بروید ببینید که در حال حاضر ما باید به جاهای دیگر کمک بکنیم، اما اینجا مغفول مانده. اتفاقاً ما برای اینکه تبعیض نباشد داریم این را عرض میکنیم، خواهش میکنم که به حذف این موضوع رأی بدهید تا تبعیض نباشد و بتوانیم کمک کنیم. الان در مناطق محروم که بسیاری از این درمانگاهها و بیمارستانهای صحرایی دارند میدهند برای هیچکدام آنها بودجهای وجود ندارد و داریم از همین بودجهها استفاده میکنیم. من میدانم دغدغه عزیزان چیست، ولی برای کمک به مردم برای کسانی که در این بیمارستانها دارند خدمات خوبی میگیرند و اتفاقاً ما باید خانوادههای نیروهای مسلح، سربازان و اینها را از درمانشان مطمئن کنیم. فردا اگر در مانورها که برایش هیچ ندارد، فرهنگیان هم برایشان همین شکل است، تأمیناجتماعی به همین شکل است. ما آمدیم اینها را جدا کردیم و در طرح تحول هیچ موهبتی از این قضیه نصیبشان نشده. من خواهش میکنم با این حذف مخالفت کنید و به حذف اصلی انشاءالله رأی بدهید، خیلی ممنون.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
آقای رئیس! اخطار هم دارند.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقای قاضیپور اخطارتان را بفرمایید.

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای لاریجانی! اخطار بنده در رابطه با این پیشنهادی که همکار زحمتکش ما آقای کاتب دادند اصل (29) قانون اساسی است. تأمیناجتماعی و نیروهای مسلح در بندهای دیگر (110) قانون اساسی. این پیشنهاد آقای کاتب باعث میشود پول این برادران عزیز ارتش و نیروی انتظامی از بین برود.
آقای لاریجانی! ما در تعیین بودجه فقط برای ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران، نیروهای مسلح و نیروی انتظامی فقط به اندازه نیروهای خودشان پول دادیم. با پیشنهاد آقای کاتب این پول ارتشیان عزیز، سپاه پاسداران عزیز و برادران عزیز نیروی انتظامی پایمال میشود. آقای لاریجانی ما اعتبار را فقط به آنها دادیم، پول تأمیناجتماعی مال تأمیناجتماعی است.
لذا حضرتعالی این اخطار اصل (29) بنده را مطالعه بفرمایید، در حق نیروهای مسلح به خصوص ارتش مکتبی و سپاه عزیز ظلم نشود. فرهنگیان هم هست، همکار عزیزمان جناب آقای دکتر هم فرمودند، برای فرهنگیان هم از بین نرود.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، باز اخطار داریم؟ اجازه بدهید موافق صحبت کند یک مقدار جلو برویم.

محمد علی وکیلی
جناب آقای بنیادی موافق هستند، بفرمایید.

بهروز بنیادی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام خدمت همه همکاران محترم و تشکر از مخالفین و عزیزانی که اخطار قانون اساسی دادند. آقای دکتر لاریجانی، نمایندگان محترم! همه هدف این بند که در بودجه 97 گذاشته شد این بود که پرداخت از جیب مردم کاهش پیدا کند. خیلی از مراکز درمانی نیروهای مسلح و یا تأمیناجتماعی تنها مرکزی در بعضی از شهرستانها هست که خدمات ارائه میدهند. اگر ما بیاییم با این حذف موافقت بکنیم، در حقیقت ما این بند را پایدار بکنیم، در این پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه بیش از (2300) میلیارد تومان بایستی از جیب مردم پرداخت بشود، در حالی که تاکنون با اجرای طرح تحول سلامت توانستیم میزان پرداخت از جیب را نزدیک به حدود (35) درصد بکنیم و با این عمل خود مجدداً فشار به اقشار محروم وارد خواهد شد. ضمن اینکه بسیاری از امکاناتی که در اختیار نیروهای مسلح و سایر دستگاهها هست همه از طریق بودجههای عمومی و دولتی تأمین شده.
بنابراین بحث برخورداری آحاد مردم از این امکانات لازم هست، ضمن اینکه اگر ما این بند را پایدار بکنیم سبب خواهد شد که بسیاری از اقشار آسیبپذیر، مخصوصاً بیماران خاص ما در مناطق محروم دچار مشکل بشوند، چون ما ردیف اعتباری هم برای اینها ندیدیم، از طرفی بار این مراکز مجدداً به سیستم دولتی منتقل میشود و این کاهش بودجهای که امروز بیمه سلامت با آن مواجه است افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد. بنابراین من از همه همکاران خواهش میکنم که به حذف این بند رأی بدهند، چون یک بحث فنی است و یا نهایت به کمیسیون ارجاع داده بشود مجدداً بررسی بشود و با این امر موافقت نکنند. خواهش میکنم که به پیشنهاد آقای دکتر کاتب رأی مثبت بدهید.

محمد علی وکیلی

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقای سلیمی اخطارتان را بفرمایید.

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! هم اخطار بند (9) اصل (3) را دارم، هم بند (4) اصل (21) و هم اصل (29). برادران عزیز و خواهران نماینده ببینید! ما داریم با حذف این بند چکار میکنیم؟ با حذف این بند ما داریم تعرفهها را آزاد میکنیم، یعنی برداشت از جیب مردم قطعاً بیشتر میشود. آقای رئیس! بعضی از مردم واقعاً امروز توان ندارند، اگر ما این تعرفه دولتی را حذف کنیم یعنی تعرفه آزاد. اگر تعرفه آزاد بشود هم تبعیض ناروا است، یعنی کسی که توانایی بیشتر دارد از امکانات درمانی بهتر، بیشتر برخوردار بشود. اگر این تبصره حذف بشود براساس اصل (21)، در قانون اساسی واقعاً در قانون اساسی ما بسیار نکات ظریف و دقیقی اشاره شده. در اصل (21) قانون اساسی ما از آن طرف تازه آمدیم گفتیم کسانی که ناتوان هستند، بیوهگان، زنان سالخورده را به صورت ویژه از آنها حمایت کنیم. اینجا این حمایت عمومی را هم از همه میخواهیم برداریم؟

علی اردشیرلاریجانی
جناب آقای سلیمی! الان پیشنهاد حذف این بند آمده، اینکه اخطار ندارد.

علیرضا سلیمی
آقای رئیس! مخالف حذف است.

علی اردشیرلاریجانی

علیرضا سلیمی
عرض کردم درمورد حذف اخطار دارم.

علی اردشیرلاریجانی
پیشنهاد آقای کاتب حذف این بند (9) است یعنی حذف حذف، یعنی به لایحه بودجه برمیگردد، پایدار ماندن آن بند بودجه است. پیشنهاد آقای کاتب این است، یعنی بند بودجه سر جایش بماند. مخالف و موافق صحبت کرد، دولت بفرمایید. (یکی از نمایندگان ـ اخطار داریم) حذف اخطار ندارد.

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحیم
برادران عزیز! ببینید دارید به چه رأی میدهید. این پیشنهاد یعنی اگر در شهرهای محروم، مناطق محروم دولت بیمارستان نداشت، نیروی مسلح بیمارستان داشت یا تأمیناجتماعی بیمارستان داشت آدمهایی که دفترچه ندارند بروند بیمارستان با تعرفه بخش خصوصی با آنها حساب بکند. اینکه خلاف عدالت است، در مجلس آن بندی که آوردید بند بسیار خوبی بود، به نفع مردم بود. من خواهش میکنم به حذف این بند رأی بدهید، چون به نفع مردم است. واقعاً دلیل ندارد ما در مناطق محروم برویم رأی به تعرفه خصوصی از مردمی که بیمارستان ندارند بدهیم.

اکبر رنجبرزاده
آقای نوری! شما میفرمایید به حذف این رأی بدهید؟

علی اردشیرلاریجانی
پس دولت موافق پیشنهاد آقای کاتب است، یعنی همان بند بودجه بماند. کمیسیون بفرمایید.

محمدمهدی مفتح
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان عنایت بفرمایید! موضوع در اینجا است که دولت با بیمارستانهای دولتی چگونه برخورد میکند و با بیمارستانهایی که تحت پوشش نهادهای عمومی غیردولتی هستند مثل تأمیناجتماعی، نیروهای مسلح چگونه برخورد میکند؟ آیا آن بودجهها و کمکهایی را که به بیمارستانهای دولتی پرداخت میکند این کمکها را هم به بیمارستانهای تأمیناجتماعی که مسئولیتی در مقابل درمان بیماری که تحت پوشش تأمیناجتماعی نیست ندارد، همانگونه برخورد میکند؟ تأمیناجتماعی، سازمان تأمیناجتماعی نیروهای مسلح و دستگاههایی از این قبیل اینها یک بودجههایی دارند، یک تکالیفی نسبت به افراد تحت پوشش خودشان دارند. کسانی که تحت پوشش تأمیناجتماعی نیستند این بیمارستان چه تعهدی در مقابل آنها دارد؟
ولی دولت به طور کلی مسئولیت دارد، برای بیمارستانهای دولتی نیروی انسانی تأمین میکند، بودجه میدهد، کمک میکند. چون این کمکها را به بیمارستانهای نهادهای عمومی غیردولتی مثل تأمیناجتماعی یا نیروهای مسلح انجام نمیدهد، بنابراین توقع کمک بیشتر از آنها داشتن یک توقعی است که ممکن است بهحق نباشد. آنچه موجب شده این پیشنهاد حذف در کمیسیون بودجه رأی بیاورد این استدلال بود که چون دولت کمکی به بیمارستان تأمیناجتماعی و نیروهای مسلح نمیکند، بنابراین آنها طبق روال و ضابطه خودشان انجام میدهند. دولت بیاید آن سرانهای که بیماران انجام میدهند پرداخت بکند از اینها هم این توقع را داشته باشد.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، حضار 230 نفر، پیشنهاد آقای کاتب حذف این بند (9) است، یعنی به متن قانون بودجه همان که الان هست برگردیم، دولت موافق و کمیسیون مخالف هست. چون حذف در حذف شده اشتباه نشود. حذفی که ایشان پیشنهاد داده معنایش حذف بند (9) است، یعنی متن قانون بودجه تثبیت بشود و بماند. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
بند (9) حذف شد، متن قانون بودجه باقی ماند. الحاقی ندارد، وقتی حذف شد یعنی حذف شد، دیگر الحاق ندارد. بند (10) را هم بخوانید.

علی اصغر یوسف نژاد
«10ـ متن زیر به ذیل جدول شماره (2ـ7) اضافه میشود:
تغییرات شماره طبقهبندی برنامههای مندرج در جدول (2ـ7) ردیفهای متفرقه منتقلشده به جدول شماره (7) با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز است». پیشنهاد حذف داریم.

علی اردشیرلاریجانی
اگر پیشنهاد هست برای جلسه بعد بماند. سخنرانان را اعلام بفرمایید.

علیرضا رحیمی
آقای رئیس! اعلام وصول داریم.

علی اردشیرلاریجانی
اجازه بدهید، آقای دکتر رنجبرزاده! سخنرانان را بفرمایید. آقای وکیلی! اول میهمانان را بفرمایید، بعد سخنرانان را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
میهمانان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ جمعی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه پیامنور مرکز زرینشهر استان اصفهان میهمانان جناب آقای کوهکن نماینده محترم لنجان.
ـ جمعی از دانشجویان دانشگاه علمی ـ کاربردی اریکه پرسپولیس از شهرستان قرچک میهمانان جناب آقای دکتر نقویحسینی.
ـ جمعی از مدیران ستاد گردشگری شهرداری تهران میهمانان مجمع نمایندگان تهران.
ـ جمعی از دانشجویان مؤسسه آموزش عالی طلوع مهر از شهر مقدس قم میهمانان جناب آقایان: دکتر لاریجانی، امیرآبادی و ذوالنوری.
ـ جمعی از دهیاران و بخشدار بخش بزینهرود شهرستان خدابنده استان زنجان میهمانان جناب آقای دکتر بیگدلی نماینده محترم خدابنده.
ـ دانشآموزان آموزشگاه پسرانه نبوت از ناحیه (3) کرج میهمانان نمایندگان محترم شهرستان کرج جناب آقایان: کولیوند و اکبری هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه دخترانه تونیان از منطقه (8) تهران میهمانان جناب آقای دکتر خانلری نماینده محترم مسیحیان ارمنی شمال کشور هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه زینبیه اسلامی از منطقه (12) تهران میهمانان مجمع نمایندگان تهران هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه دخترانه شهید زارع از ناحیه (3) کرج، استان البرز میهمان جناب آقایان: کولیوند و اکبریان هستند.
ـ اعضای محترم شورای اسلامی و شهردار شهرستان فیروزه و جمعی از شهروندان شهرستان نیشابور میهمانان جناب آقای دکتر گرمابی و سرکار خانم چنارانی هستند.
ـ ریاست اتحادیه قنادان و شیرینی و شکلات کشور میهمانان سرکار خانم آقاپور نماینده شهرستان شبستر هستند که خدمت عزیزان خیرمقدم و خوشآمد عرض میکنیم. آقای رئیس! سه فقره اعلام وصول هم داریم.

علی اردشیرلاریجانی
اعلام وصول را آخر بفرمایید.

مسعود پزشکیان

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! ادامه بحث طرح اصلاح قانون بودجه سال 1397، بند (10) که قرائت شد. آقای قاضیپور و آقای کاتب پیشنهاد حذف کل دارند. آقای کاتب که تشریف ندارند، آقای قاضیپور! در خدمت شما هستیم.

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام مجدد محضر ملت بزرگ ایران اسلامی، میهمانان عزیز به خصوص نیروهای مقتدر نظام مقدس جمهوری اسلامی عزیز.
همکاران عزیز! شاهبیت متن ماده (10) این است که چک سفید به دولت و برنامه و بودجه بدهید تمام ردیفها را جابهجا کند. آقای دکتر پزشکیان! اخطار اصل (85) قانون اساسی در این بند وارد است. اصل (85) میگوید نمایندگی قائم به شخص است. ما اینجا اختیارات نمایندگی مجلس را به برنامه و بودجه میدهیم تا برنامه و بودجه نسبت به جابهجایی ردیفها اقدام نماید، بدون اطلاع مجلس.
نمایندگان محترم! شما در ردیفها کارهایی انجام دادید، کارهای عمرانی را شروع کردید، بعضی کارهای فرهنگی را انجام دادید، هزینهها شده است ولی هنوز پرداخت نشده است. شما اگر این بند را تأیید کنید دست خودتان را بسته و به احتمال زیاد (70)، (80) درصد برنامه بلاتکلیف خواهد ماند. شما در سه ماه اخیر سال میخواهید اجازه بدهید تمام تغییرات مندرج در جدول (2/7) متفرقه به جدول شماره (7) انتقال یابد و سازمان بتواند این را جابهجا و کم یا زیاد کند. این یعنی چک سفید نمایندگان به دولت، خلاف اصل (85) قانون اساسی است. در اصل (85) میگوید نمایندگی قائم به شخص است و نباید اختیارات خود را به دیگران بدهد. شما در این بند اختیارات خودتان را به برنامه و بودجه دادید. اگر به هیأت وزیران میدادید، اگر در هیأت وزیران تصویب میشد میگفتیم بله، مصوبات هیأت وزیران پیش رئیس مجلس میآید، رئیس مجلس میتواند تأیید یا رد کند. ولی شما این اختیارات خودتان را به سازمان برنامه و بودجه میدهید، جناب آقای نوبخت هم اینقدر مشغله دارد، همه را نمیتواند با دقت بخواند. در نتیجه کارشناسان محترم برنامه و بودجه جایگزین مجلس شورای اسلامی میشوند. آقای وکیلی! هر بند را میتوانند تغییر بدهند، بدون اینکه مجلس مطلع شود. همکاران! به این گونه قانوننویسی رأی ندهید، آن هم در آخر آوردهاند که همه میدانند در آخر همه خسته میشوند، دیگر نیازی نیست. به عشق امام حسین، یا حسین.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، مخالف صحبت کند.

محمد علی وکیلی
مخالف وقتشان را به جناب آقای قوامی دادهاند، بفرمایید.

هادی قوامی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
از جناب آقای قاضیپور و دغدغهشان ممنون هستیم، ولی من نگرانی ایشان را برطرف کنم که در واقع اجازهای که ما اینجا به دولت میدهیم تغییر اعتبارات ردیفها به بخشهای مختلف نیست، مثلاً یک دستگاهی یک ردیفی دارد، چند تا برنامه دارد که بتواند در آن برنامههایش این اجازه را داشته باشد و سازمان برنامه هم بتواند کمک کند که این برنامه یک را به برنامه دو ببرد، از برنامه دو به برنامه سه ببرد. الان چون این اختیار را ندارد، در سطح اعتبارات همان دستگاه متأسفانه این جابهجایی برای سازمان برنامه و بودجه غیرممکن شده است. در واقع یک انعطاف به آن دستگاه میدهد که سازمان برنامه و بودجه بتواند برنامههایش را براساس اولویتهایی که هم سازمان و هم دستگاه تعیین میکنند جابهجا کنند. این هیچ مشکلی ایجاد نمیکند، من خواهش میکنم که همکاران به این پیشنهاد کمیسیون رأی بدهند.

مسعود پزشکیان

علیرضا رحیمی
جناب آقای عبدالهی موافق هستند، بفرمایید.

بیت اله عبدالهی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر پزشکیان! برداشت من این است اگر ما این اختیارات را واگذار کنیم دستگاهها خیلی راحت میتوانند معمولاً این کار را انجام بدهند. دستگاهها چکار میکنند؟ دستگاهها معمولاً یکسری هزینههایی دارند که عمدتاً هزینههای جاری است، هزینههای عمرانی نیست، عمدتاً از عمرانیها و جاهایی که نباید ردیفها را بیاورند به جاهای دیگر منتقل بدهند، جاهایی اینها را انتقال میدهند که معمولاً به آن نیازمندیم و ما این اختیارات را به دستگاهها نمیدهیم. یعنی دستگاهها نباید این کار را انجام بدهند.
بنابراین برداشت من این است که با این تغییرات ما اختیاراتمان را به دستگاهها و به خصوص به سازمان برنامه انتقال میدهیم و این اتفاق به نفع کشور و پروژههای عمرانی نخواهد بود و دوستان مستحضر باشند که این مشکلی برای برنامهریزی و بودجهریزی ما ایجاد خواهد کرد و آنها از این اختیارات استفاده خواهند کرد و جاهایی که نباید هزینه میکردند، کارهایی که نباید میکردند، برای آن ردیف باز میکنند و این ردیفها را انتقال میدهند و بنظر من به ضرر بودجهریزی است که اینها هزینههای بیشتری را مصرف میکنند و در آخر سال میگویند که اینها را جابهجا میکنیم. بنظر من این جابهجایی درست نیست و من از پیشنهاد آقای قاضیپور حمایت میکنم که این اختیارات را به کسی ندهیم، خیلی ممنون.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون. دولت بفرمایید.

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحیم
ببینید برادران و خواهران عزیز! در این پیشنهاد گفته تغییر شماره طبقهبندی برنامه، غیر از شماره طبقهبندی برنامه نه اعتباری جابهجا میشود، نه اهدافی دست میخورد، نه دستگاهی تغییر میکند، فقط یک کار شکلی است. شماره طبقهبندی را مرتب میکنیم، چون سیستم کار میکند مجبوریم که این اتفاق بیفتد. هیچ گونه تغییری در اعتبارات عمرانی و هزینهای اتفاق نخواهد افتاد. متن قانون هم مشخص است، گفته تغییرات شماره طبقهبندی برنامهها. هیچگونه اعتباری جابهجا نخواهد شد. شما یکی از مشکلات و گرههای نظام اجرای بودجه را حل میکنید.
چون اگر این مصوب نشود، گرفتار دیوان محاسبات و سازمان بازرسی هستیم، چون هر رقم و هر اتفاقی مصوب مجلس شده ما ناچاریم مجوز از مجلس بگیریم. در غیر این صورت باید تکتک برنامهها (53000045) شود، (53000085) بشود در واقع چه نیاز است که ما این را تکتک به مجلس بیاوریم؟ خواهشی که من از دوستان دارم، مطمئن باشید هیچگونه اعتباری تغییر نمیکند، اهداف کمی دست نخواهد خورد، در متن ثبت هم مشخص است، اعتباری جابهجا نخواهد شد. از عمرانی به هزینهایها، از هزینهای به عمرانی، صرفاً شماره طبقهبندیها را یک مجوز میدهید بر روی سیستم اصلاح شود. خواهش میکنم به این بحث رأی بدهید.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون. کمیسیون هم همین نظرات دولت را دارند. حضار 208 نفر، حذف متن بند (10) زیر را به رأی گذاشتیم. نمایندگان محترم نظر خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
اصل را به رأی میگذاریم. حضار 209 نفر، نمایندگان محترم نظر خودتان را نسبت به اصل ماده بفرمایید. دولت و کمیسیون هم موافق هستند. نمایندگان محترم لطفاً در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

علی اصغر یوسف نژاد
آقای رئیس! چند نفر، آقای قوامی، آقای مازنی و آقای اسدی الحاقی دارند.

مسعود پزشکیان
اینها بماند برای جلسه بعدی.
4
ناطقان جلسه آقایان: محمود شکری، علی اکبری، ابوالفضل ابوترابی، سیدمحمدجواد ابطحی و احمد بیگدلی

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای محمود شکری نماینده محترم طوالش، رضوانشهر و ماسال.
ـ آقای علی اکبری نماینده محترم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان.
ـ آقای ابوالفضل ابوترابی نماینده محترم نجفآباد، تیران و کرون.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی نماینده محترم خمینیشهر.
ـ آقای احمد بیگدلی نماینده محترم خدابنده.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای محمود شکری نماینده محترم طوالش، رضوانشهر و ماسال دعوت میکنیم در خدمت ایشان باشیم برای مدت هفت دقیقه نطق خود را ارائه کنند، بفرمایید.

محمود شکری
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به ارواح طیبه شهدای گرانقدر و امام شهدا. سالروز شهادت اسوه تقوا، ایمان به خدا و نماد مبارزه با استبداد داخلی و خارجی شهید مدرس و روز مجلس بر همکاران عزیز و ملت بزرگ ایران مبارک باد. ما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی الگوهای زیادی برای وفای به عهد با خدایمان و مردم عزیز که به ما اعتماد کردهاند مثل شهید مدرس عزیز که الگوی تمامعیار خودسازی، معرفت الهی و خادم به ملت و کشور و مردم عزیز بوده را داریم. حضرت علی (علیهالسلام) میفرماید «مردم به دولتمردان خود شبیهترند تا به پدرانشان» و در جای دیگر میفرماید «مردم به روش حاکمان خود هستند». این واقعیت وظایف ما کارگزاران نظام را خیلی سنگین میکند. بیتفاوتی، بیانگیزگی، فراموشیهای اخلاقی، روراست نبودن و پنهانکاری و عدم شفافیت با مردم بیاعتمادی مردم را به دنبال دارد و سرمایه عظیم اجتماعی انقلاب اسلامی را تخریب خواهد کرد. حکومت هم حق است و هم وظیفه، مردم حق دارند بدانند کارگزاران حکومت به چه مقصدی میخواهند برسند و با کدام راهکار؟
مردم ما باید چه کارهایی بکنند که نکردهاند؟ دفاع و پشتیبانی از جنگ تحمیلی، جان و مال خود را به فرموده خالقشان برای دفاع از اسلام ناب تقدیم کردند چون به امام عزیز اعتماد داشتند که راه خدا و پیامبر اعظم و ائمه اطهار را میرود و در این دفاع با توکل به خداوند متعال و اطاعت از امام عزیز به یاری خداوند متعال پیروز شدند. در طول (40) سال انقلاب اسلامی مردم همیشه در صحنه بوده و با اطاعت از امام عزیز و رهبر عظیمالشأن از دین اسلام و مسئولان حمایت کردند.
انتظار دارند مسئولان و کارگزاران نظام نیز حافظ دین خدا و مردم انقلابی ایران عزیز و پیرو واقعی ولایت فقیه باشند، چون امام فرمودند: «اگر پشتیبان ولایت فقیه باشید به کشور شما آسیبی نمیرسد». یعنی در چنین شرایطی همه مردم و مسئولان مورد لطف و عنایت خداوند متعال قرار گرفته و پیروزند. آیا سزاوار است در کشوری که عنوان امالقرای جهان اسلام را به دوش میکشد مردم شاهد چنین دستاندازی به بیتالمال و افساد بعضی از آقازادهها و چپاولگران حقوقشان باشند؟
از قوه قضائیه محترم قدردانی میشود به خاطر برخورد سریع با فرصتطلبان و مفسدین اقتصادی. دستگاههای نظارتی و امنیتی به عنوان چشم و گوش نظام باید خواب راحت را از چشمان خیانتکاران بگیرند و به موقع به دست عدالت بسپارند. ملت بزرگ و ولایتمدار ایران اسلامی انتظار دارند کارگزاران نظام اسلامی مثل شهید مدرس پاکترین، خداترسترین، سادهزیستترین، بسیجیترین، شجاعترین و جهادگر در راه خدا باشند. در چنین شرایطی حامی مسئولان و کارگزارانشان خواهند بود و در کنار آنها در جنگ نظامی تحمیلی هشتساله خداوند متعال این ملت بزرگ را به دشمنان و مستکبران عالم پیروز کرد. در جنگ تحمیلی فرهنگی و اقتصادی نیز مسئولان با شرایط بالا به خدا توکل کنند و از قدرت مردمی استفاده کنند و گوش به فرمان رهبر عظیمالشأن باشند و اقتصاد مقاومتی را اجرا کنند. دشمنان اسلام را در کوتاهمدت به لطف و عنایت خداوند متعال شکست خواهیم داد و پیروز میدان خواهیم بود انشاءالله.
از رهبر عظیمالشأن و فرزانه سپاسگزاریم که فرماندهی این جنگ اقتصادی تحمیلی را به سران سه قوه واگذار نمودند و راهبردها و استراتژیها را در مقابله با دشمن برای آنها و مسئولان نظام و مردم عزیز تبیین فرمودند. انشاءالله با وحدت و توکل به خداوند متعال حول محور ولایت فقیه پیروزی از آن ملت ایران اسلامی است، هرچند مقام معظم رهبری از چند سال پیش با دوراندیشی چنین روزهایی را پیشبینی کرده و راهبرد اقتصاد مقاومتی را به مسئولان نظام ابلاغ فرمودند. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دشمن را خوب شناخته و غیرقابل اعتماد بودن دشمنان را بارها گوشزد فرمودند. اگر مثل زمان جنگ تحمیلی بسیجیوار وارد عمل میشدیم اقتصاد کشورمان امروز این مشکلات را نداشت.
کمکاری شد، بیتوجهی شد، به دشمن اعتماد شد، واگذاری طرحها و پروژههای نفتی به خارجیها اشتباه بود، عدم توجه به توان تخصصی درونی اشتباه بود، اما این نیز یک تذکر از طرف خداوند متعال بود که به خود آییم و به دشمن اعتمادی نداشته باشیم. فقط و فقط به خدا توکل کنیم و گوش به فرمان ولی فقیه عزیز باشیم و با نگاه به همه ظرفیتهای مردمی و درونی و بسیجیوار و جهادگونه تلاش کنیم.
برای پیشرفت و توسعه اقتصاد کشور، حفظ فرهنگ غنی اسلام ناب تنها راه به دست آوردن رضایت خداوند متعال و مردم ولایتمدار عزیز و شکست دشمن در آن است. دوری جستن از لذات دنیایی و پناه بردن به خدا برای عاقبت به خیری.
توصیه من به رئیسجمهور محترم و دولتمردان عزیز؛ در چنین شرایط جنگ اقتصادی و فرهنگی در پستهای مدیریتی از جمله استانداران و فرمانداران از دلسوزان انقلاب اسلامی، بسیجیان، جهادگران و باتقوایان و خداترسان استفاده کنند تا مردم به آنها اعتماد کرده و در عرصههای اقتصادی و فرهنگی همکاری تنگاتنگ داشته باشند.
دستور رئیسجمهور محترم در رابطه با احداث راهآهن رشت ـ آستارا و برقراری ارتباط ریلی بین کریدور شمال و جنوب و بهرهمندی کشور از منافع ترانزیتی کالا که براساس گزارش کارشناسان، درآمدی بسیار بالا و پایدار میباشد اقدام فرمایند. انتظار مردم عزیز تالش بزرگ از وزیر محترم نیرو این بود که در چهار بار سیل اخیر از مناطق تخریبی بازدید کرده و علل و عوامل و کمکاریهای مدیران (نایبرئیس ـ خیلی ممنون، وقت شما تمام شد) و دستاندرکاران را میدیدند و برای بازسازی آنها دستورات ضربالاجل صادر میفرمودند.
با توجه به فرا رسیدن فصل کشاورزی و از بین رفتن (100) درصد سردهنهها و تخریب نهرهای کشاورزی، از وزیر محترم انتظار داریم به قید فوریت دستور بازسازی سردهنه و برقراری آب کشاورزی تا شروع (نایبرئیس ـ آقای شکری! وقتتان خیلی وقت است تمام شده، بقیه را به رسانهها بدهید) به کار کشاورزان و ساماندهی رودخانهها را به قید فوریت انجام دهند. بقیه موارد ماند که انشاءالله میدهم عزیزان از طریق رسانهها پیگیری کنند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
ناطق بعدی را دعوت بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای شکری، از جناب آقای علی اکبری نماینده محترم بجنورد، جاجرم، مانه، سملقان، گرمه، راز و جرگلان دعوت میکنیم، هفت دقیقه در خدمت شما هستیم، بفرمایید.

علی اکبری بجنورد
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
درود و سلام بر ارواح پاک و مطهر شهیدان، آرزوی توفیق خدمتگزاران نظام اسلامی. با حذف مقدمات و تشریفات در جهت استفاده از وقت و فرصت کوتاه موجود، مغتنم میبینم انتظارات، توقعات و مطالبات مردم به ویژه موکلین عزیزم در پنج شهرستان بجنورد، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم و راز و جرگلان را در سومین سال مجلس دهم از تریبون خانه ملت به گوش مسئولین برسانم.
جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهور! هم به عنوان امانتدار رأی مردم که به اینجانب اعتماد کردند، هم به عنوان فعال ستاد انتخابات جنابعالی که از مردم خواستم برای بهبود امور رأی به تمدید دولت تدبیر و امید بدهند، هنوز ناامید نیستم که تدابیر عملیتر و وعدهها محققتر شوند. اما یادآور میشوم فرصت کوتاه است و اگر کورسوی امید از دست برود و عهد و پیمان با مردم به نتیجه نرسد آنگاه خسارت جبرانناپذیری بر سرمایه اجتماعی و باورهای عمومی وارد کردهایم.
جناب آقای رئیسجمهور! در هفته گذشته هنگام معرفی استاندار جدید فرمودید چون در ایام انتخابات نتوانستید به دیدار مردم خراسانشمالی بیایید احساس دین میکنید. شما به دیدار مردم خراسانشمالی نیامدید، ولی ما از مردم خواستیم به شما رأی بدهند. ای کاش این احساس دین را در عدم تحقق وعدههای مصوبات سفر به استان ابراز میفرمودید. کلنگ اجرای فاز (2) پتروشیمی را که در خرداد 94 بر زمین زدید همچنان بر زمین مانده و ارادهای در مجموعه وزارت تعاون بر اجرای آن نیست. پروژه ملی جاده جنگل گلستان به بجنورد قتلگاه دهها هموطن مظلوم از مصوبات سفر شماست که تخصیص اعتبار کامل گرفته، ولی معلوم نیست این بودجه را به کجا بردهاند. تا کی باید شاهد این ظلم آشکار و خسارات جبرانناپذیر باشیم؟
آقای رئیسجمهور! اگر میخواهید دینتان را به مردم خراسانشمالی ادا کنید لطفاً دستور بفرمایید پروژههای حیاتی سفر در حوزه عمرانی اعم از جاده میامی ـ گرمه ـ جاجرم ـ سنخواست به بجنورد به تحرک در آید و طرحهای اشتغالزا که امان جوانان منطقه را بریده و مایه اضطراب خانوادهها شده عملی شود.
وضعیت بهداشت و درمان در شهرستان مانه و سملقان و راز و جرگلان بسیار نامساعد است. توسعه بیمارستان آشخانه معطل مانده، احداث بیمارستان درمانبستر در غلامان و جرگلان به بهانه لزوم تجمیع متوقف مانده است.
جناب آقای رئیسجمهور! لطفاً اجازه ندهید دسترنج کشاورز مظلوم که حاصل عرق جبین اوست به بهای اندک خریداری شود. دولت در سه سال متوالی به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و متناسب با نرخ تورم قیمت گندم را افزایش نداده است. لذا قیمت (1600) تومان هم کافی نیست. دستور بفرمایید حق واقعی و قانونی کشاورز گندمکار پرداخت شود.
جناب آقای رئیسجمهور! در منشور دولت تدبیر و امید قرار بود مسئولیت را امانت الهی بدانیم و انتصابات بر مبنای شایستگی و درستکاری صورت پذیرد و مصالح عموم بر منافع افراد و گروهها تقدم یابد. اما متأسفانه شاهد انتصابات سفارشی ناکارآمد هستیم. انتظار داریم مدیریت جدید استان با ارزیابی دقیق از کارایی و درستکاری مدیران و توجه کافی به نیروهای دلسوز و متخصص بومی، زمینه استفاده بهینه از سرمایه اجتماعی را فراهم آورد.
جناب آقای رئیسجمهور! تذکرات مکرر به وزرای محترم دولت در رفع کاستیها و تنگناها و گرههای کاری کماثر شده، لطفاً دستور بفرمایید با توجه به ایام تصویب بودجه مشکل آب شرب روستاها را جدی بگیرند. اکثریتی از روستاهای حوزه انتخابیه اینجانب با مشکلات جدی کمبود آب شرب مواجه هستند.
آموزش و پرورش خراسانشمالی از ابتدای سال 97 از بلاتکلیفی و تزلزل مدیریت رنج میبرد. لازم است بدون فوت وقت این دستگاه عریض و طویل به ثبات مدیریت برسد. از جناب آقای بطحایی بپرسید آیا در بین (14) هزار فرهنگی دلسوخته بومی نمیتواند یک مدیر لایق پیدا کند؟ در حالی که دولت گازرسانی به دورترین نقاط کشور را وجهه همت قرار داده که این خدمت ارزنده قابل تقدیر است، متأسفانه علیرغم آنکه قانونگذار دستگاههای خدماترسان را بدون توجه به مجوز احداث بنا مکلف به ارائه خدمت نموده، شرکت گاز خراسانشمالی در شهرستان مرزی راز و جرگلان و مانه و سملقان به بهانه خارج از طرح هادی بودن واحدهای مسکونی، روستاییان مظلوم منطقه مرزی را از نعمت گاز محروم نموده است.
به رقم تذکرات مکرر شرکت آب منطقهای خراسانشمالی، کشاورزان حاشیه رودخانههای شیریندره و اترک را بدون تعیین محدوده بستر رودخانه به دادگاه و زندان میکشاند. لازم است این اختلاف را به صورت اداری و کدخدامنشی حل نموده و از برخورد قهری با ولینعمتان جداً پرهیز شود.
از وزیر محترم راه و شهرسازی میخواهم هر چه سریعتر به خواسته بهحق مردم عزیز شهرستان راز و جرگلان درخصوص کوتاه شدن مسیر دسترسی و خروج از بنبست و اتصال به استان همجوار اقدام عاجل معمول نمایند. باعث شگفتی و تعجب است به رغم وفور زمین در مناطق روستایی بسیاری از روستاهای حوزه انتخابیه با کمبود زمین مسکونی مواجهند. لازم است دستگاههای مربوطه درخصوص ایجاد سمت توسعه در روستاها اقدامات سریع و سهل به عمل آورد تا جوانان روستایی در فشار قیمت بالای احداث مسکن نباشند. مالکین و اهالی بافت فرسوده شهر بجنورد سالها است در بلاتکلیفی و برزخ به سر میبرند و وزارت راه و شهرسازی اقدامی در رفع این گره کور به عمل نیاورده و از این جهت مردم به شدت گلهمند هستند.
اهالی شهرک گلستان پروژه مسکن مهر بجنورد همچنان گرفتار ناهماهنگیهای بیندستگاهی و کمبود امکانات زیرساختی هستند. لازم است استانداری محترم اقدامات عاجل (رنجبرزاده ـ تشکر) درخصوص هماهنگی و و برخوردار کردن این منطقه عظیم از نیازهای اساسی به عمل آورد. والسلام علیکم و رحمه الله

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای اکبری. از جناب آقای ابوالفضل ابوترابی نماینده محترم نجفآباد، تیران و کرون دعوت میکنیم، برای هفت دقیقه در خدمت شما هستیم.

ابوالفضل ابوترابی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به روان پاک امام خمینی و شهدا و با آرزوی موفقیت و سربلندی برای مقام معظم رهبری و ملت ایران.
همانگونه که مستحضر هستید امروز با یک جنگ پیچیده تمامعیار در ابعاد مختلف مواجه هستیم. جنگی که قبل از هر موضوعی محور اصلی آن روانی و رسانهای است. امروز دشمن با جنگ روانی بسیار پیچیده به نام جنگ روانی مخلوط شن و الماس در حال از بین بردن تمام دستاوردهای مهم نظام است. دشمن با ابزار مدرن به خصوص پیامرسانهای خارجی سعی در ناامیدی مردم و حذف تمام دستاوردهای مهم نظام دارد. یعنی با مخلوط کردن انبوه خبرهای دروغ، با تعداد کمی اخبار راست به اهداف خود میرسد. حال سؤال از رئیسجمهور این است، ما تا کی باید به وسیله این فضای مجازی مسموم شیمیایی شهید و مجروح بدهیم؟
آقای رئیسجمهور! مقام معظم رهبری بارها درخصوص ضرورت به دست گرفتن پیامرسانهای خارجی و اینترنت ملی صحبت کردهاند، این مار خوشخط و خال اقتصاد، جوانان و مردم را نیش میزند و شما شخصاً همچنان نسبت به تکمیل پروژه عظیم شبکه ملی اطلاعات و حمایت از پیامرسانهای داخلی غفلت میکنید. علاوه بر جنگ روانی که ابزار آن برای دشمن فضای مجازی، اینترنت و ماهواره است، دشمن کشور را وارد جنگ اقتصادی نیز کرده است.
ما به لحاظ ساختارهای غلط قانونی دچار بیماری مزمن اقتصادی شدهایم و تا زمانی که مجلس و دولت ساختارهای اقتصادی و اداری را به صورت بنیادین اصلاح نکند وضعیت مملکت اصلاح نمیشود. در واقع امروز بیش از (70) درصد مشکلات ما طبق نظر کارشناسان مشکلات اداری، بانکی و داخلی است. ساختار اداری ما با هدایت اشتباه امروز ما را به کوچه بنبست اقتصادی هدایت کرده است. نظام اداری مردم را خسته کرده و (92) درصد از اعتبارات و بودجه سالیانه را بدون اینکه منفعتی داشته باشد هدر میدهد. ادامه این مسیر امکانپذیر نیست.
مجلس شورای اسلامی مهمترین نقش را در اصلاح ساختار اداری، مالی و بانکی دارد. ما در مجلس پنج طرح و لایحه مهم داریم که باید با یک وقتگذاری و سعی و تلاش در این پیچ تاریخی و در اسرع وقت نسبت به اصلاح آن اقدام نماییم. این پنج طرح و لایحه مهم و سرنوشتساز عبارتند از:
1 ـ اصلاح نظام بانکی.
2 ـ قانون تجارت.
3 ـ مدیریت جامع شهری و روستایی.
4 ـ اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده.
5 ـ قانون خدمات کشوری.
آقای لاریجانی، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی! ما وفق ماده (102) آییننامه داخلی به صورت کتبی تقاضای جلسه غیرعلنی برای نحوه رسیدگی به این پنج طرح و لایحه را به صورت کار جهادی تقدیم شما کردیم و انتظار داریم مجلس شورای اسلامی در این شرایط حساس نقشآفرینی کند و کشور را از نظام بانکی ربای قانونمند و نظام اداری فرسوده نجات دهد. دشمن یک جنگ تمامعیار امنیتی نیز ضمیمه جنگ روانی و جنگ اقتصادی کرده و هر آنچه در توان دارد برای برهم زدن امنیت کشور که یک دستاورد بزرگ برای نظام است به کار بسته است.
حسادت و تعجب دشمن در این است که چگونه ایران همچون یک جزیره امن در اقیانوس پرتلاطم ناامنی منطقه، امنیت پایدار دارد و همه چیز زیر چتر امنیت هویت پیدا میکند. برای کارهای عمرانی، درمانی، فرهنگی، علمی، سرمایهگذاری و غیره باید اول امنیت باشد تا بتوان اقدامات فوق را عملیاتی کرد. لذا هر آنچه توان دارد برای برهم زدن امنیت ما به کار بسته است. تروریستهای داعش، گروهک منافقین و غیره در این برهه برای ترور و ایجاد ناامنی در داخل کشور فعال شدهاند. اما سؤال اساسی این است که حال ما باید چکار کنیم؟ در جنگ رسانه و فضای مجازی، شخصاً رئیسجمهور باید اهتمام لازم به ایجاد شبکه ملی اطلاعات و حمایتهای همهجانبه از پیامرسانهای داخلی را داشته باشد و در جنگ اقتصادی در امورات اصلاح ساختارها، مجلس شورای اسلامی باید وقت بگذارد. ما شاهد روزمرگی و بهرهوری پایین مجلس و عدم اولویتبندی طرحها و لوایح و انفعال مجلس هستیم. اما به حول و قوه خداوند متعال با اتحاد و انسجام ما این جنگ پیچیده روانی، اقتصادی و امنیتی را تبدیل به یک فرصت بزرگ میکنیم، همانگونه که هشت سال دفاع مقدس تبدیل به فرصت بزرگ شد و ما پایان جنگ یک ابرقدرت نظامی شدیم، پایان این جنگ اقتصادی نیز ابرقدرت اقتصادی خواهیم بود.
ما در حال حاضر دارای منافع سرشار خدادادی هستیم، نیروی انسانی فعال و جوان و تحصیلکرده فراوان داریم. نقدینگی انبوه سرگردان مخرب که با تدبیر رهبری درخصوص تشکیل جلسات سران قوا انتظار این بود که نقدینگی به سمت تولید و ایجاد کارخانههای بزرگ مثل مگاپتروپالایش هدایت شود و مقام معظم رهبری در جلسه اعضای هماهنگی سران قوا اولین موضوع را هدایت نقدینگی به سمت اشتغال و تولید ذکر کردند و هدف تشکیل این جلسات ابتکاری توسط ایشان این موضوع بود. اما شاهد هستیم که جلسات سران قوا به سمت کارهای دیگر که بعضاً در قانون به صورت صریح ذکر شده هدایت میشود و سران قوا حرکت جهادی بزرگ در زمینگیر کردن غول نقدینگی علیرغم ارائه راهکارهای علمی توسط رهبری و کارشناسان نداشتهاند.
مردم به صورت کاملاً عقلی سعی در حفظ ارزش پول خود دارند، اگر ما برای آنها بستری مثل سهام کارخانههای پتروشیمی و پالایشگاهی و پتروپالایش فراهم نکنیم سرمایه خود را به سمت دلالی ارز، خودرو و سکه میبرند.
سؤال از جلسه سران قوا این است که چرا شما علیرغم اینکه همه چیز فراهم است، نعمت خدادادی نفت و گاز، نیروی انسانی تحصیلکرده و نقدینگی انبوه، هنوز دست روی دست گذاشتهاید و اقدام مناسبی در جذب پول سرگردان مردم برای پیشرفت و اشتغال نکردهاید؟ آیا بهتر نیست جلسه سران قوا دبیرخانه داشته باشد؟ سخنگو و اجرای احکام داشته باشد؟ چرا سران قوا به امورات خرد مصرح در قانون میپردازند؟ اینها سؤالاتی است که باید به مردم جواب داده شود.
موضوع دیگر خطاب به آقای ظریف است. آقای ظریف! چند سال پیش شما کشتی نجات که از طرف صلیب سرخ و هلالاحمر ایران حامل کمکهای دارویی بود و به چند مایلی بندر یمن رسید را به درخواست تلفنی جان کری وزیر خارجه آمریکا که در نیمهشب با شما داشت برگرداندید. من نمیدانم در آن دنیا چگونه پاسخگوی کودکان شهید یمنی که از گرسنگی و بیماری شهید شدهاند خواهی بود. اگر کشتی به ساحل یمن رسیده بود حصر و تحریم دارویی و غذایی یمن شکسته شده بود که شما نگذاشتید. ولی از شما میخواهم به همان خندههای نمکیتان یک همایش بینالمللی برای امداد و کمکرسانی غذایی و دارویی برای کودکان یمنی بگذارید و این مشکل را با سعی و تلاش و رایزنی بینالمللی حل کنید.

مسعود پزشکیان
آقای دکتر! وقت شما تمام شده، متشکرم، (45) ثانیه بیشتر صحبت کردید، بقیه را به رسانهها بدهید. خیلی ممنون و متشکرم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای ابوترابی نماینده محترم نجفآباد، تیران و کرون تشکر میکنیم. از جناب آقای سیدمحمدجواد ابطحی نماینده محترم خمینیشهر برای ارائه نطق پنج دقیقهای دعوت میکنیم، بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
نطق 5دقیقه ای
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
«ویل للمکذبین». آقایان مسئول، نمایندگان محترم! آیا اعتماد به نهادهای بینالمللی که سلطه استکبار بر ارکان آن اظهر منالشمس است و انکار عملی آیه نفی سبیل و استقلال از ولایت کفار آن هم از نوع حربی نشان از تکذیب آیات الهی و احکام نورانی قرآن نیست؟ آیا هر کجا منویات ولایت که ترجمان دینداری است را عملیاتی کردهایم نصرت الهی هویدا نشده است؟ پس چرا دل به ساحت نجسالعین کفر استکباری و طاغوت سپرده و خود را از تاج بندگی الله مبری نمودهایم؟ آیا در همین حادثه تروریستی اهواز نگاه و افق دید غرب ملحد را در باب تروریست درک نکردیم که برخی اصرار بر پیوستن بر معاهده ننگین CFT دارند؟ بدا به حال قومی که برای خوشایند اربابان ضلالت، ارکان اقتدار نظام اسلامی و امنیت آن را مفت چنگ چنگال دشمنان اسلام قرار دادهاند.
آقای ظریف! اصلاً حق با شماست و ما دچار پولشویی گسترده هستیم. پس چرا اولاً کارتلهای بزرگ جهانی مواد مخدر و تجارت اعضای بدن و تجارت زنان و کودکان به جای ایران در بانکهای سوئیس سرمایهگذاری میکنند و کسی با سوئیس به عنوان مرکز پولشویی دنیا کاری ندارد؟
ثانیاً فرضاً که ما دچار پولشویی هستیم، چرا باید دیگران این مشکل را برطرف کنند؟ مگر ما عاجز هستیم که قانون داخلی مبارزه با پولشویی خودمان مصوب 86 و اصلاحات بعدی آن را اجرا کنیم؟ نکند در تفکر شما و امثال همتایان شما ایرانیها ملت عاجز و سفیهی هستند که توان اداره کشور خود را ندارند و خارجیها باید آن را اداره کنند تا آدم شوند؟ قاجارها و پهلویها با همین تفکر مستشاران خارجی را به ایران مسلط کردند.
ثالثاً مشاور ارشد کدام وزیر در امر پولشویی که سعی بلیغ در اجرای توصیههای گروه اقدام مالی FATF با سوءاستفاده از سربرگ اداره مبارزه با پولشویی ایران درخواست اقامت در کانادا را میکند.
رابعاً رئیس شورای عالی مبارزه با مواد مخدر و قاچاق کالا جز رئیسجمهور است؟ آیا یکی از وظایف وزارت اقتصاد مبارزه با پولشویی نیست؟ آیا وزارت اطلاعات وظیفهای ندارد؟ پس اظهارنظر حضرتعالی آیا جز سیاست فرار به جلو نیست؟
آقای ظریف، آقای روحانی! آیا شما حدیث «من سمع رجلاً ینادی یا للمسلمین فلم یجبه» را نشنیدهاید؟ آیا فریاد مظلومان یمن، نیجریه و میانمار را نمیشنوید؟ چرا وزارت خارجه که مسئول سیاست خارجی است تحرکی در رابطه با این جنایتها انجام نمیدهد؟ تا کجا و تا کی باید سیاست وادادگی در برابر غرب را ادامه دهید؟ ذلت تا کجا؟ تحقیر تا کجا؟ وزیر گستاخ انگلستان پلید آزادانه به ایران بیاید و توهین کند و برگردد و کک شما هم نگزد.
آقای ظریف! واقعاً بر این باورید که آمریکا از برجام چون به نفع ایران بود خارج شد؟ آیا آمریکا به این خاطر خارج نشد که مطمئن شد چه در برجام بماند و چه نماند ایران در برجام میماند و شما جرأت اعمال ماده (37) قرارداد برجام را هم ندارید؟ بگذریم.
بحث فرهنگیان و رتبهبندی معلمان، نامه به رئیسجمهور با (160) امضا نوشته شد، دوستان این را جدی بگیرند، مخصوصاً کمیسیون تلفیق در رابطه با آموزش و پرورش، آموزش و پرورش را دریابید، معلمان زیادند، ولی زیادی نیستند. والله سرمایهگذاری در آموزش و پرورش نتایج و سود کلانی را در آینده خواهد داشت.
آقای رئیس مجلس! چرا تحقیق و تفحص از مجلس اجرایی نمیشود؟ ماده (212) آییننامه داخلی گرد میخورد، ما شفافیت را از خود مجلس شروع کنیم. سفرهای خارجی، انعقاد قرارداد با پیمانکارها، انتصابات و استخدامها در مجلس، خبرگزاری خانه ملت، مرکز پژوهشهای مجلس. چرا از خودمان شروع نمیکنیم، چرا اینقدر معطل است؟ این ماده باید اجرا شود یا نشود؟ ما باید از خودمان شروع کنیم.
اما تنباکوکاران خمینیشهر خسارتدیده هستند. هر کیلوی تنباکوی طلایی را دولت و شرکت دخانیات (40) دلار به مبلغ کنونی، (رنجبرزاده ـ جمعبندی بفرمایید) یعنی (400) هزار تومان میفروشد، بعد (40) هزار تومان به کشاورز میدهد.
آقایان! من آخرین نکته را بگویم، بیمه تکمیلی ایثارگران از 1/8/ تا حالا حذف شده، مجلس، مجلس مدرس است؟ مجلس رأس امور است؟ هیأت تطبیق قوانین مجلس! مصوبه دولت را باطل اعلام کنید.
اما آخرین نکته! مقام معظم رهبری فرمودند قانون منع بهکارگیری بازنشستگان را بعضی از این پستها که (نایبرئیس ـ وقت شما تمام شد، خیلی ممنون) بدیل ندارد، ترتیبی اتخاذ کنید که بمانند. اما این بحث باعث راه ورود خویشاوندبازی، رانتخواری و اقوام نشود. والسلام

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای دکتر احمد بیگدلی نماینده محترم خدابنده دعوت میکنیم، برای پنج دقیقه در خدمت شما هستیم.

احمد بیگدلی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و درود فراوان به روح امام عزیز و آرزوی سلامتی رهبر عزیزمان. خدمت مردم شریف ایران اسلامی عزیز، بالاخص مردم بزرگوار استان زنجان، شهرستان خدابنده، مناطق مرکزی، بزینهرود، افشار و زرینرود عرض سلام و ادب و احترام دارم. خدمت دهیاران عزیز منطقه بزینهرود عرض خیرمقدم دارم، خوش گلمیسیز.
عزیزان من! نمیدانم چرا عدهای فکر میکنند مسئول قربانیان کشتی سانچی ظریف است و عدهای کودکان یمنی را هم بر گردن ظریف میاندازند. باید به این بصیرت تبریک و احسنت گفت، اگر این است بصیرت، مبارکتان باشد. کسانی که از تذکر و شفافسازی ظریف درمورد پولشویی برآشفته شدند، مگر سالهای سال نیست که اکثر مسئولان مملکت درمورد پولشویی تذکر میدهند؟ درمورد قاچاق، درمورد مواد مخدر. قاچاق پدر این مملکت را در آورده است. مگر رهبری نفرمودند متحد باشید و از دولت برخاسته از رأی (24) میلیونی حمایت کنید؟ این است اتحاد؟
به جای اینکه از تذکر و شفافسازی دکتر ظریف برآشفته شوید، دنبال پروندههایی باشید که مردم را نگران کرده و برای مردم مشکل ایجاد نموده است.
آقایان مخالف! چه بخواهید و چه نخواهید دکتر ظریف محبوب قلوب مردم ایران است. با حمله شما مطمئناً از محبوبیت دکتر ظریف کاسته نخواهد شد، دنبال مافیای پشتپرده باشید. شما که اینقدر دلسوز مملکت هستید، بروید و مافیای پشتپرده را کشف کنید و با آن مبارزه کنید. با حمله به موفقترین وزیر دوران بعد از انقلاب کار به جایی نخواهیم برد، جز اینکه دشمنانمان را دلشاد کنیم و آنها را متحد بر علیه مملکتمان.
شما را به روح شهدا قسم میدهم اگر دلسوز این مملکت هستید بروید ببینید این مافیای پشتپرده چه بلایی سر این مردم و مملکت آورده است. من نمیگویم ظریف بیعیب است، همه ما انسانیم و معصوم و عاری از خطا نیستیم، ولی با حمله کردن به محبوبترین وزیر امور خارجه بعد از انقلاب مشکلات حل نخواهد شد و بیشتر میگردد.
از زحمات استاندار سابق استان زنجان آقای مهندس درویشامیری تقدیر و تشکر دارم و تبریک به آقای دکتر حقیقی و آرزوی آیندهای بهتر. تقدیر و تشکر از وزیر محترم بهداشت و درمان جهت حضور در شهرستان و کلنگزنی بیمارستان (220) تختخوابی، امیدوارم با تخصیص اعتبار کافی تا پایان دولت دوازدهم شاهد افتتاح این بیمارستان که یکی از نیازهای اصلی و اساسی بزرگترین شهرستان شمالغرب است باشیم و تقدیر و تشکر از مسئولان علومپزشکی بابت تخصیص (9) متخصص در رشتههای مختلف برای بیمارستان امیرالمؤمنین (علیهالسلام).
نمایندگان عزیز، خواهران بزرگوار و برادران عزیز! یکی از عواملی که باعث شده است بعد از (40) سال مشکلات و مسائل مملکت مردم را مورد آزار قرار دهد در رأس امور نبودن مجلس است. امام فرمود مجلس در رأس امور است. اگر میخواهیم مجلس در رأس امور باشد مگر اول مجلس دهم خدمت رهبر عزیزمان نرسیدیم؟ فرمودند: «به جای قانونگذاری قانونهای موازی به امر نظارت بپردازید». بینی و بینالله چقدر به امر نظارت اهمیت دادهایم؟
هیأترئیسه محترم، جناب آقای لاریجانی! من از حضرتعالی و هیأترئیسه خواهش میکنم به جای برگزاری جلسات صحن علنی که منجر به قانونگذاری قانونهای غیرمفید برای مملکت میشود، امر نظارت را تقویت کنیم. اگر نظارت در مملکت ما تقویت میشد مشکلات و مسائل اینقدر مردم را آزار نمیداد.
آب شرب بیکیفیت در روستاهای شهرستان خدابنده مردم را آزار میدهد. آقای وزیر نیرو! بارها خدمت جنابعالی تذکر دادهام، نامه نوشتهام، آیا منتظر نارضایتی مردم هستید؟ آیا خانواده خودتان حاضر است از این آب شرب بیکیفیت استفاده کنند؟ (نایبرئیس ـ خیلی ممنون آقای دکتر، وقت شما تمام شد) مردم را نیز خانواده خود بدانید.
در آخر؛ جناب آقای روحانی! در سال 96 آستین بالا زدیم، به خاطر بعضی مسائل از حضرتعالی حمایت کردیم. این جواب حمایت ما اصلاحطلبان نیست. (نایبرئیس ـ خیلی ممنون و متشکرم) پس اگر در آینده به فکر منافع مملکت هستید وعدههایی که به مردم دادید را عملی نمایید. متشکرم.

مسعود پزشکیان
5
تسلیت نایبرئیس محترم مجلس شورای اسلامی به آقای عبداله حاتمیان نماینده درگز

مسعود پزشکیان
مطلع شدیم والده همکار گرامیمان جناب آقای عبداله حاتمیان نماینده محترم درگز به رحمت ایزدی پیوستند. مصیبت وارده را به ایشان و خانواده محترمشان تسلیت عرض میکنیم و برای آن مرحومه طلب مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال خواستاریم.

اکبر رنجبرزاده
آقای دکتر! مجمع نمایندگان محترم استان خراسانرضوی هم درگذشت والده بزرگوار جناب آقای حاتمیان نماینده محترم درگز را تسلیت گفتهاند.
6
اعلام وصول (3) فقره طرح

علیرضا رحیمی
آقای دکتر! سه مورد اعلام وصول هم داریم.

مسعود پزشکیان
اعلام وصول را هم بفرمایید.

علیرضا رحیمی
تعداد سه فقره طرح نمایندگان به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح الزام شاغلان حِرَف پزشکی و وابسته به تجهیزات مرکز ارائه خدمات سلامت به دستگاه کارتخوان بانکی.
ـ طرح اصلاح مواد (44) و (194) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی.
ـ طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری.
7
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

علی اصغر یوسف نژاد
تذکرات کتبی
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ آقای محمدمهدی برومندی (مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت تعطیلی عملیات احداث محور ارسنجان و خرامه. عدم اجرای زیرگذر حاجیآباد و مرودشت. عدم تکمیل زیرگذر پاسارگاد و پل درودزن.
ـ آقای علی بختیار (گلپایگان و خوانسار) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص علت عدم پرداخت مطالبات قطعهسازان خودرو و تأمینکنندگان.
ـ آقای سیدهادی بهادری (ارومیه) به اتفاق شش نفر از همکاران به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ممنوعیت واردات بیرویه نخود.
ـ آقای منصور مرادی (مریوان و سروآباد) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص دلیل عدم نصب چراغ مسیر مریوان شهر کانیدیار چیست؟ و عدم روشنایی این مسیر که یک مسیر ترانزیتی بینالمللی است در شأن وزارت راه نیست.
همچنین درخصوص دلیل عدم نصب گاردریل در جادههای مریوان و سروآباد در استان کردستان.
به وزیر نیرو درخصوص دلیل عدم تخصیص آب سدهای کردستان علیرغم قول مساعد جنابعالی و پایان سال جاری متأسفانه تحقق نیافته است.
به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا استان کردستان باید یک استان بیصاحب باشد و کسی مسئول مشکلات استان نیست و مسائل جناحی در استان پیداست؟
همچنین عدم توجه هیأت دولت نسبت به رفع بحران دریاچه زریوار مریوان.
به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص دلیل قاچاق کالا از مرز باشماق مریوان.
به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه با توجه به گزارش مدیران استان مبنی بر تحقق (47) درصد صنعت طیور استان کردستان، دلیل عدم تخصیص بودجه (47) درصدی آن چه میباشد؟
ـ آقای سیدابوالفضل موسویبیوکی (یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک) به وزیر کشور درخصوص ضرورت تأمین امنیت خطوط انتقالی آب و برق یزد.
ـ آقایان: نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) و نادر قاضیپور (ارومیه) به اتفاق (40) نفر از همکاران به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص علت عدم نظارت بر محتوای نمایشهای صحنهای که در ماههای اخیر موجب رنجش بسیاری از دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی گردیده که در موارد متعدد از آنها مصادیقی شامل تکخوانی بانوان، استفاده از پوستیژ به جای حجاب، توهین به مقدسات، انجام شوخیهای جنسی و اعمال رذیله اخلاقی رقصهای دستهجمعی بانوان و آقایان میباشد و همچنین برخی کلیپهای منتشرشده و رسمی از این قبیل.
ـ آقایان: نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) و نادر قاضیپور (ارومیه) به اتفاق (40) نفر از همکاران به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عدم نظارت بر فضای پلاتوهای نمایشی و آموزشهای تئاتر در کشور سبب گردیده فضای آموزشی هنرهای نمایشی به واسطه صدور مجوزهای پرتعداد و بیضابطه به مؤسسات هنری تکمنظوره و چندمنظوره به یکی از نقاط آسیبپذیر حوزه فرهنگ مبدل گردد، به گونهای که در برخی از این مؤسسات اولویتهای هنری و نمایشهای بیحجاب و اختلاط نامناسب زنان و مردان در آموزشها و فعالیتهای هنری همراه بوده است. علت این فضای آموزشی غیرمنطبق با فضای فرهنگی جمهوری اسلامی که در برخی موارد به آموزش موضوعات غیرمرتبطی نظیر آموزش رقص و باله اختصاص دارد، چیست؟
ـ آقایان: نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) و نادر قاضیپور (ارومیه) به اتفاق (41) نفر از همکاران به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص علت انتشار کتب مروج کفر و الحاد در قالب رمان و آثار شبهعلمی فاقد پشتوانههای تئوری که تأییدشده در مجامع علمی با تکیه بر استدلالهای قابل تأمل در نظریات تطور، کوانتوم، هوش مصنوعی و بسیاری دیگر از نظریات مکمل برای مخاطبانی که قالب در ردههای سنی نوجوان و جوانان هستند.
ـ آقایان: نادر قاضیپور (ارومیه) و علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر امور خارجه درخصوص تسریع در تعیین سفرای سفارتخانههای ایران که بدون سفیر ماندهاند.
به رئیسجمهور محترم درخصوص تسریع در تخصیص بستههای حمایتی به حقوقبگیران و بازنشستگان کشوری و لشکری.
ـ آقای علیمحمد شاعری (بهشهر، نکا و گلوگاه) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم رعایت قانون در قیمتگذاری خرید تضمینی گندم طی سه سال گذشته.
ـ آقای منصور مرادی (مریوان و سروآباد) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص حضور مدیران ناکارآمد در استان کردستان.
ـ آقای علیم یارمحمدی (زاهدان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه (100) هزار هکتار از اراضی بلوچستان مرکزی و جنوبی برای آبیاری تحت فشار در دستور کار بوده، چرا هیچ اقدام جدی در این زمینه با عنایت به مشکل کمآبی در منطقه مشاهده نمیشود؟ موضوع را چگونه توجیه میفرمایید؟
به وزیر کشور درخصوص اینکه مردم صبور استان سیستان و بلوچستان به دلیل نداشتن اسناد هویتی همچنان در محرومیت ماندهاند. چرا علیرغم دستور معاونت پرتلاش موضوع در استان جدی پیگیری نمیشود؟
ـ آقای علی ساری (اهواز، باوی، حمیدیه و کارون) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت عدم شروع پروژههای پل خسرج (حمیدیه) و عنابچه (باوی)
ـ خانم طیبه سیاوشیشاهعنایتی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق شش نفر از همکاران به وزیر کشور درخصوص درخواست ایمنسازی پلهای عابر پیاده جهت حمایت از حقوق شهروندان و امنیت آنان.
ـ آقای سیدتقی کبیری (خوی و چایپاره) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا نیروهای قراردادی آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی تبدیل به پیمانی نشدهاند؟ همچنین چرا برای استخدام معلمان حقالتدریس اقدامی صورت نگرفته است؟
ـ آقای حسن سلیمانی (کنگاور، صحنه، هرسین) به رئیسجمهور محترم درخصوص تسریع در تأمین و تخصیص اعتبار سد آناهیتا و جلوگیری از تعطیلی عملیات اجرای سد مذکور.
به وزیر نیرو درخصوص رسیدگی به علت تعطیلی عملیات اجرایی سد آناهیتا و تسریع در تأمین اعتبارات مورد نیاز اتمام عملیات اجرایی سد مذکور.
ـ آقای رضا انصاری (داراب و زریندشت) به اتفاق (40) نفر از همکاران به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا مجتمع صنعتی ماموت به تعهدات خود به مردم در طرح نوسازی ناوگان فرسوده عمل نکرده است؟
ـ آقای منصور مرادی (مریوان و سروآباد) به رئیسجمهور محترم و وزیر کشور درخصوص اینکه دلیل انتخاب مدیران ناکارآمد و غیرمتخصص در استان کردستان و شهرستانهای مربوطه چیست؟
به رئیسجمهور محترم درخصوص عدم توجه به رفع بحران دریاچه زریوار مریوان.
ـ آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی (کرمان و راور) به وزرای امور اقتصادی و دارایی و جهادکشاورزی درخصوص عملکرد نامناسب مدیرعامل بانک کشاورزی در ارتباط با تأمین بخش کشاورزی و بیتوجهی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سطح ملی و منطقهای.
ـ آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی (کرمان و راور) به اتفاق (20) نفر از همکاران به رئیسجمهور محترم درخصوص دلیل عدم حس دولت به افزایش بیرویه قیمت کالاهای اساسی چیست؟
ـ آقای منصور مرادی (مریوان و سروآباد) به رئیسجمهور محترم درخصوص دلیل بیاحترامی کارکنان سازمان برنامه و بودجه به نمایندگان چیست؟
به وزیر دادگستری درخصوص دلیل کاهش بودجه پزشک قانونی کردستان چیست؟
ـ آقای سیدحسین نقویحسینی (ورامین، پیشوا و قرچک) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت بررسی و حل گره ترافیکی منطقه قلعهنو در جاده تهران ـ ورامین و قرچک و پیشوا.
ـ آقای جواد کاظمنسب (اهواز، باوی، حمیدیه و کارون) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ناامن بودن جاده ترانزیتی اهواز ـ اندیمشک حدفاصل شهرهایی که به عنوان منطقه مرگ شناخته شده و در سال جاری (102) تصادف رخ داده است.
ـ آقای علی بختیار (گلپایگان و خوانسار) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص تعطیلی حدود دوساله طرح تونل خوانسار ـ بویین ـ میاندشت.
ـ آقای علاءالدین بروجردی (بروجرد) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضعف شدید مدیریت ورزش استان و عدم توجه به شهرستان بروجرد که پیوسته در سطح ملی و منطقهای خوش درخشیده است.
ـ آقای شهاب نادری (پاوه، جوانرود، ثلاثباباجانی، روانسر و دهستانهای سرقلعه و جیگران) به وزیر کشور درخصوص ضرورت بررسی دقیق علت کشته شدن کولهبران در حوزه اورامانات و ارائه نتایج آن به اینجانب ضروری است.
ـ آقای عباسعلی پوربافرانی (نایین، خور و بیابانک) به رئیسجمهور محترم درخصوص رسیدگی عاجل به وضع معیشت خانوارها و نابسامانی بازار.
ـ آقایان: جلیل مختار و عامر کعبی (آبادان) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت بازنگری و توجه ویژه در ایجاد فضای ایمن برای تحصیل دانشآموزان در شهرستانهای آبادان به خصوص اروندکنار با توجه به حادثه.
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی (خمینیشهر) به اتفاق چهار نفر از همکاران به وزیر امور خارجه درخصوص ضرورت اتخاذ دیپلماسی قاطع و شفاف در راستای اصول (154) و (153) و بند (16) اصل (3) قانون اساسی در حمایت از مسلمانان به ویژه شیعیان مظلوم نیجریه، یمن و کشمیر.
ـ خانم پروانه مافی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق چهار نفر از همکاران به وزرای کشور و دادگستری درخصوص اینکه چرا علیرغم تذکر چندباره نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وضعیت توهینکنندگان و تهدیدکنندگان رئیسجمهور رسیدگی نمیشود؟
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص برخورد جدی با رانندگان اتوبوسهایی که در راههای بازگشت به شهر خودشان با قیمت گزاف به مقصد میرسند.
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به اتفاق چهار نفر از همکاران به وزیر آموزش و پرورش درخصوص تسریع در استخدام معلمان عزیز که در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مورد تأیید قرار گرفتهاند.
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به اتفاق سه نفر از همکاران به وزیر امور خارجه درخصوص اقدامات مناسب دیپلماتیک علیه کشورهایی که دستاندرکاران عملیات تروریستی شهریورماه اهواز بودند.
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به وزیر کشور درخصوص اقدام عاجل برای پرداخت حقوق دهها هزار نفر از کارگران جمعآوری زباله شهرداریهای کشور خصوصاً شهرداری ارومیه.
به وزرای امور اقتصادی و دارایی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درخصوص اینکه در واگذاری سهام مؤسسه سیاف و ایرالکو اولویت به کارگران همان شهر منظور گردد.
ـ آقای محمدمهدی زاهدی (کرمان و راور) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه اخیراً بیمه تکمیلی رزمندگان، ایثارگران و جانبازان قطع و مشکلات جدی در درمان این عزیزان ایجاد شده است. میطلبد دستور قاطعی برای برقراری بیمه حذفشده صادر گردد.
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی (خمینیشهر) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص علت سهلانگاری و خدایناکرده تعمد در پخش سرود دیگری به جای سرود جمهوری اسلامی در مسابقات تکواندو تایپه دستور و اقدام جدی برای مجازات خاطیان و ضرورت تشویق خواهران قهرمان که اعتراض کردند.
ـ خانم فاطمه سعیدی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق هفت نفر از همکاران به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص علت عدم توجه به درخواست (1) میلیون داوطلب کنکوری لحاظ تأثیر نمره مثبت معدل در آزمون چیست؟
ـ آقای بیتاله عبدالهی (اهر و هریس) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اینکه دستور فرمایید قول شما مبنی بر تحویل M.R.I به بیمارستان اهر عملی شود. همچنین علت خرابی سیتیاسکن بیمارستان اهر که مردم مدام بعد از طی (90) کیلومتر راه به تبریز میروند.
ـ آقای حسن لطفی (رزن) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم شفافیت وضعیت آشفته شرکتهای زیرمجموعه سازمان تعاون روستایی.
ـ آقای محمدرضا امیرحسنخانی (فردوس، سرایان، طبس و بشرویه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص تأکید جدی بر تکمیل فاز دوم راه فردوس ـ بجستان و فردوس ـ دیهوک با توجه به گذشت بیش از (13) سال از شروع پروژه.
ـ آقای حسین نیازآذری (بابل) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص نظارت بیشتر بر عملکرد مدیریت سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم برنامهریزی صحیح پروازها جهت جلوگیری از تداخل با زمان فرایض شرعی علیالخصوص نماز صبح.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص رفع مشکل واردات و تخصیص تسهیلات ارزی برای مواد اولیه صنایع چاپ و بستهبندی با توجه به تأثیر مستقیم قیمت نهایی محصولات استراتژیک نظیر لبنیات و تخممرغ. همچنین درخصوص رفع مشکل ترخیص دستگاههای تولیدکنندگان قطعات خودرو به منظور رفع موانع تولید داخلی. همچنین درخصوص اقدام فوری در جهت رفع مشکل قطعهسازان و پرداخت مطالبات به منظور جلوگیری از تعطیلی و بیکاری پرسنل آن.
همچنین به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص اقدام جدی جهت بررسی و اقدام در مبحث پیمانسپاری ارزی و رفع مشکلات برگشت ارزی صادراتی.
ـ خانم پروانه مافی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم عملیاتیسازی بند «و» تبصره (16) بودجه سال 97 و بخشودگی جرایم دیرکرد دریافتکنندگان تسهیلات بانکی و مؤسسات مالی.
به وزیر نفت درخصوص لزوم شفافسازی درمورد پروژه احیای کارت سوخت و رابطه آن با سهمیهبندی سوخت برای جلوگیری از آشفتگی بازار.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تهیه طرح اولویتبندی به صنایع با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور و اقتصاد مقاومتی.
ـ آقای عبداله حاتمیان (درگز) به رئیسجمهور محترم درخصوص اعلام مبالغ (1470) تومان برای خرید تضمینی یک کیلوگرم گندم در سال جاری 98 ـ 97 موجی از دلسردی را در کشاورزان تولیدکننده ایجاد نموده است.
به وزیر محترم راه و شهرسازی درخصوص احداث محور ترانزیتی درگز به قوچان به لحاظ اهمیت استراتژیک و اقتصادی بسیار مهم، ولی در بودجه سالانه بسیار ضعیف دیده میشود.
ـ آقای صدیف بدری (اردبیل، نمین، نیر و سرعین) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اصلاح مصوبه مورخه 11/7/97 هیأت محترم دولت و محل مشکل پرداخت بیمه مکمل و هزینههای درمانی جانبازان شاغل و بازنشسته به صورت متمرکز توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص عدم توجه به نیروهای بومی مستعد واجد شرایط بومی در مدیریت مرکز آموزش عالی آزادگان شهرستان نیر استان اردبیل.
ـ آقای کورش کرمپورحقیقی (فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین) به رئیسجمهور محترم و وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص عدم برنامهریزی دقیق در توسعه صادرات دقیق تضمینی و توسعه صنایع تبدیلی مرکبات به ویژه لیموترش و لیموشیرین شهرستان قیر و کارزین.
ـ خانم پروانه مافی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر دادگستری درخصوص اینکه با توجه به کاهش قیمت دلار در بازار لازم است به فعالیت سازمان تعزیرات از پایین آمدن قیمت اجناسی که با قیمت دلار افزایش داشتند، اطمینان حاصل شود.
همچنین به وزیر نیرو درخصوص اینکه با توجه به شرایط خوب بارش نعمت الهی در سال جاری، لازم است وزارت متبوع همه توان خود را برای هدایت و بهرهبرداری آبهای سطحی کند.
ـ آقای نبی هزارجریبی (گرگان و آققلا) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا جلوی گرانی و تورم افسارگسیخته را نمیگیرید؟ مردم دیگر توان ندارند.
ـ آقای علیمحمد شاعری (بهشهر، نکا و گلوگاه) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه با توجه به اینکه (3) میلیون تن برنج داخلی در بازار وجود دارد و نیاز مصرف یک سال را تأمین میکند، چرا واردات برنج را آزاد کردید؟

مسعود پزشکیان
آقای دکتر یوسفنژاد! برای تذکرات شفاهی هم وقت بگذارید.
8
اعلام وصول (1) فقره طرح

علیرضا رحیمی
آقای رئیس! یک فقره اعلام وصول داریم.
ـ طرح استفساریه جزء (6) بند «ث» ماده (88) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اعلام وصول میشود.
9
تذکر آییننامهای و اخطار قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علی اصغر یوسف نژاد
تذکر خارج از دستور، آقای شادمهر کاظمزاده بفرمایید.

شادمهر کاظم زاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول به دولت درخصوص قطع بیمه تکمیلی جانبازان و ایثارگران. دولت برخلاف الزام برنامه ششم توسعه از اول آبانماه امسال بیمه تکمیلی (420) هزار جانباز شاغل و بازنشسته را توسط بنیاد شهید لغو و به ادارات مربوطه احاله داده و این جانبازان عزیز و ایثارگران گرامی با صدها مشکل درمانی مواجه هستند و آرامش این عزیزان را بر هم زده است. تاکنون هم جوابی مستدل به آنها داده نشده است.
تذکر دوم به وزارت بهداشت است. چرا مطالبات پزشکان و داروخانهداران پرداخت نمیشود؟
تذکر سوم هم به دولت و علیالخصوص سازمان برنامه و بودجه درخصوص اعمال ماده (112) و بهرهمندی تمام شهرستانهای استان ایلام از تمام مزایای این ماده قانونی علیالخصوص شهرستانهای آبدانان، درهشهر و بدره که در ایام جنگ خط مقدم جنگ حساب میشدند و امروز از این ماده قانونی بهرهمند نشدند و همچنین بازنشستگانی که در این مناطق مشغول به خدمت بودند از مزایای این ماده قانونی استفاده نکردند.
تذکر به صندوق بازنشستگی وزارت نفت درخصوص اعمال ماده (47) و استفاده از نیروهای بومی و رعایت ماده (47) قانون برنامه ششم درخصوص پروژه (3100) NGL دهلران و استفاده از نیروهای بومی هم در این پروژه و هم در پتروشیمی دهلران.
تذکر به وزارت نیرو درخصوص تسریع در فعالیت سد سیکان در شهرستان درهشهر و شروع مجدد عملیات اجرایی سد میمه و تسریع در عملیات اجرایی فاز چهارم انتقال آب و سامانه گرمسیری در شهرستان دهلران.
همچنین تذکر به وزارت تعاون، علیرغم کلنگزنی (یوسفنژاد ـ متشکر جناب آقای کاظمزاده) در ابتدای سال برای درمانگاه تأمیناجتماعی شهرستان درهشهر، هنوز این درمانگاه عملیاتی نشده است. تشکر.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکر. جناب آقای شهروز برزگر بفرمایید.

شهروز برزگر کلشانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر به وزیر آموزش و پرورش؛ از وزیر آموزش و پرورش میخواهم هرچه سریعتر برای بازسازی و نوسازی مدارس شهرستان سلماس اقدام عاجل کنند.
از وزیر محترم جهادکشاورزی میخواهم از همین الان به فکر کشاورزان و باغداران شهرستان سلماس باشند. در فرآیند کاشت، داشت و برداشت به معنی واقعی همراه کشاورزان و باغداران باشد.
از وزیر بهداشت میخواهم بالاخره دستگاه سیتیاسکن بیمارستان خاتمالانبیاء شهرستان سلماس چه شد؟
درخواست استمهال وامهای شهرستان سلماس را از دولت میخواهم. سال 97، سالی که محصولات کشاورزی و باغی شهرستان سلماس را یا سرما زد، یا آفت زد، یا تگرگ زد.
تذکر به ستاد احیای دریاچه ارومیه که دستور دادند بدون مطالعه آب سد زولا به دریاچه رهاسازی شود، در حالی که در سال 98 ما با بحران جدی بیآبی در شهرستان مواجه خواهیم شد.
از هیأت دولت میخواهم اختیارات استاندار آذربایجانغربی را افزایش دهد، چراکه استان آذربایجانغربی دو تا قاره مهم جهان آسیا و اروپا را به هم وصل میکند. با دادن اختیار به مسئولین استانی که با مسائل و مشکلات استان به خوبی آشنا هستند میتوانیم با بالا بردن بهرهوری و ایجاد شغل که امروز نیاز اساسی جوانان است و همچنین به معیشت مردم استان کمک کنیم.
از نیروهای امنیتی و همچنین وزارت مسکن و شهرسازی تقدیر و تشکر میکنم که با زمینخواری و شهرفروشی در شهرستان سلماس برخورد کردند. امیدوار هستم که هر چه سریعتر مسببان انتقال آب کشاورزی به مردم معرفی و به سزای عمل خود برسند. (نایبرئیس ـ خیلی متشکر و ممنون، وقت شما تمام شد) آخرین نکته اینکه در گردونه سیاسی اضافهخواهان و باجبگیران نه در مدیریت شهری جا دارند و نه در پستها و جاهای دیگر. مردم مخالف شهرفروشی، زمینخواری، باجخواهی و باندبازی هستند و از جنگ حیدری ـ صفدری بیزارند. (نایبرئیس ـ وقت شما تمام است. بعداً میگویید چرا وقت نمیدهی؟ شما دو دقیقه وقت داری) از تمامی عواملی که کمک کردند این عوامل شهرستان سلماس ریشهکن شوند تقدیر و تشکر میکنم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکر. جناب آقای قاسم میرزائینیکو بفرمایید.

مسعود پزشکیان
لطفاً دو دقیقه را رعایت کنید، اذان بشود من جلسه را ختم میکنم، وقت دیگران را ضایع نکنید.

قاسم میرزائی نیکو
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
بی دلی در همه احوال خدا با او بود
او نمیدیدش و از دور خدایا میکرد
بهارستان همه سرمازده است، اما انگار تمام مشکلات با حرف زدن تمام میشود و چارهاش استیضاح است. شب یلدای زمستان ترامپی فقط با نشستن دوباره خانواده نظام و گرمای کرسی صداقت و رفاقت ذوب میشود. فاصلهها را وجب بگیرید، نزدیکترین راه خرد جمعی نخبگان این سرزمین است که روزهای دور برادرانمان بودند. مردم انتخاب کردند، مردم شاید ببخشند، اما حافظه تاریخ فراموش نخواهد کرد. توفان که بیاید گریزی نیست، بیحاشیه، عزیزان جان! مشکلات کشور با سینجیم کردن و استیضاح دکتر ظریف تمام نمیشود، یا فقط شوی تبلیغاتی دلواپسانی است که تصمیم دارند بالاخره کار جناحی کنند.
چند تذکر؛ اما تذکر به دولت برای توجه جدی به طرح رتبهبندی معلمان نجیب آموزش و پرورش.
همچنین وزیر محترم راه جناب آقای مهندس اسلامی! برای سهراهی مهرآباد که بارها اعتبار تخصیص دادهاند و جاده عبوری آنها که متأسفانه حرکت مورچهوار دارد و جاده کمربندی رودهن که با عدم اجرای آن نفس همه مردم شهر رودهن به شماره افتاده است.
جناب آقای حجتی وزیر محترم کشاورزی! خسارت کشاورزان سرمازده و جلوگیری جدی از زمینخواری خاص و عام، دولتی و غیردولتی و تصمیم جدی شما. شب عید نزدیک است، مردم چشم به راه امید منتظرند.

مسعود پزشکیان
10
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح فردا چهارشنبه چهاردهم آذر 1397 و دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است. پایان جلسه را اعلام میکنم.