1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 226 نفر رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه دویست و پنجاه و پنجم روز یکشنبه سیزدهم آبانماه 1397 هجریشمسی مطابق با بیست و پنجم صفر 1440 هجریقمری:
1 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درمورد طرح اصلاح قانون صدور چک. (اعاده شده از شورای محترم نگهبان1)
2 ـ بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه مقابله با تحریمها.
3 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن با همکاری کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی درمورد موضوع توقف ثبت سفارشات خودرو و افزایش تعرفه واردات خودرو.
4 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی درمورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در همکاریهای تأیید صلاحیت آزمایشگاهی آسیا ـ اقیانوسیه.
5 ـ گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی درمورد آسیبشناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی.
6 ـ گزارش شور دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درمورد لایحه تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح.
7 ـ انتخاب دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی و قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس به عنوان عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
8 ـ انتخاب دو نفر از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات.
9 ـ انتخاب دو نفر از نمایندگان به نمایندگی از طرف هر قوه به انتخاب و معرفی مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.
10 ـ انتخاب یک نفر از نمایندگان با معرفی کمیسیون فرهنگی به عنوان عضو در هیأت نظارت بر مطبوعات.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

مجتبي محمدبيگي
(آیات 74 ـ 72 از سوره مبارکه «انفال» توسط قاری محترم آقای مجتبی محمدبیگی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ الَّذِینَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِکَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ لَمْ یُهاجِرُوا ما لَکُمْ مِنْ وَلایَتِهِمْ مِنْ شَیْءٍ حَتَّى یُهاجِرُوا وَ إِنِ اسْتَنْصَرُوکُمْ فِی الدِّینِ فَعَلَیْکُمُ النَّصْرُ إِلاَّ عَلى قَوْمٍ بَیْنَکُمْ وَ بَیْنَهُمْ مِیثاقٌ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ * وَ الَّذِینَ کَفَرُوا بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ إِلاَّ تَفْعَلُوهُ تَکُنْ فِتْنَةٌ فِی الْأَرْضِ وَ فَسادٌ کَبِیرٌ * وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ الَّذِینَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیمٌ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای محمدبیگی قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«کسانی که ایمان آوردهاند و هجرت کردهاند و در راه خدا با مال و جانشان جهاد کردهاند همچنین کسانی که ایشان را جا و پناه و یاری دادهاند اینان دوستان همدیگرند و کسانی که ایمان آوردهاند ولی هجرت نکردهاند شما از دوستی آنان برخوردار نمیشوید مگر آنکه هجرت کنند و اگر در کار دین از شما یاری خواستند بر شما است که یاری کنید، مگر در برابر قومی که بین شما و ایشان پیمانی باشد و خداوند به کار و کردار شما بینا است و کافران دوستان همدیگرند، اگر به این سفارش عمل نکنید در این سرزمین فتنه و فسادی بزرگ برپا میگردد و کسانی که ایمان آوردهاند و هجرت کردهاند و در راه خداوند جهاد کردهاند و کسانی که ایشان را جا و پناه و یاری دادهاند اینانند که به راستی مؤمنند. برای ایشان آمرزش الهی و روزی پاک مقرر است». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
تأخیرکنندگان جلسه امروز آقایان: امیرحسنخانی و شرفی.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی بهمناسبت راهپیمایی بزرگ اربعین، یوم الله (13) آبان و سالروز تبعید حضرت امام خمینی (رحمهالله علیه)

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
برای همه عزاداران حسینی، چه ایرانیان عزیز و برخی همکاران گرامی و چه سایر مسلمانانی که توفیق راهپیمایی و تشرف پیدا کردند آرزوی قبولی زیارات دارم و از دولت جدید عراق و مردم میهماننواز عراق که در این هنگامه عظیم حسینی خدمترسانی مطلوبی به زائرین داشتند سپاسگزاری میکنم و از همه دستگاههای اجرایی کشور به خصوص وزارت کشور و نیروی انتظامی و نیروهای مسلح که بسترهای این حرکت دینی مردمی را فراهم کردند تشکر و قدردانی مینمایم.
(13) آبان به نماد مقاومت ملت ایران در برابر استکبار بدل گردیده و همانگونه که رهبری معظم روز گذشته سه واقعه مهم را درمورد این ایام توضیح دادند، چه ماجرای کاپیتولاسیون و مخالفت شجاعانه امام با آن و چه حرکت انقلابی دانشجویان و چه حرکت دانشآموزان هرکدام جلوهای از مبارزات ملت علیه رفتارهای استکباری آمریکا را نشان میدهد. قریب به (80) سال است که دولت آمریکا در امور داخلی ایران دخالت میکند و نمونههایی از انواع خیانتها و جنایتها علیه ملت ایران در آن به وفور دیده میشود. کودتای آمریکا علیه دولت ملی مصدق با اختلافافکنی داخلی بین سیاسیون و پولپاشی به مزدوران و بهره جستن از خائنین شکل داده شد و حکومت دیکتاتوری وابسته شاه را برای چند دهه بر ملت ایران تحمیل نمود و ماشین شکنجه و خفقان ساواک را برای کنترل مبارزان با کمک (CIA) و موساد راهاندازی کرد و در پناه این سفاکیها بر ثروت ملی ایران به خصوص نفت تسلط یافتند و برای چند دهه به یغما بردند و حتی منابع نازلی که باید در ازای نفت به ایران میپرداختند سیاهههایی از هزینه مستشاران آمریکایی که چند ده هزار نفر بودند ارائه میکردند و علاوه بر این عملاً فرماندهی بر ارتش در دست آنان بود.
در امور سیاسی نیز شاه بدون اجازه نمیتوانست تصمیم مهمی بگیرد، تغییر نخستوزیر و وزرا با هماهنگی آمریکا میسر بود. این وابستگی شدید نظامی و سیاسی و اقتصادی و سرکوب آزادیخواهان و ایجاد فضای خفقان جز سرافکندگی ملت ایران در مقابل سایر ملل و به بردگی کشاندن جامعه ایران و عقب نگه داشتن کشور نتیجه دیگری نداشت.
امام در سال 43 در پیامی درباره کاپیتولاسیون فرمودند: «اکنون مستشاران نظامی و غیر نظامی آمریکا با جمیع خانواده و مستخدمین آنها آزادند هر جنایتی بکنند، هر خیانتی بکنند، پلیس ایران حق بازداشت آنها را ندارد، دادگاههای ایران حق رسیدگی ندارند». انقلاب اسلامی یکباره شرایط را زیر و رو کرد، ملت ایران آمریکا و نوکران آمریکا را از کشور بیرون کرد. وقتی آمریکا با سد ملت ایران مواجه گردید و از دخالتهای آمرانه گذشته مأیوس شد دشمنی با ملت ایران را به نحو دیگری سامان داد. ابتدا تئوری تجزیه ایران را با شورشهای قومی پیگیری نمود و یا کودتا علیه نظام اسلامی را سامان داد. ترورهای ناجوانمردانه افراد مؤثر و رهبران انقلاب نظیر شهیدان: مطهری، بهشتی، باهنر، رجایی و شهدای حزب و شهدای محراب جنس دیگر طراحی آنها بود. این دسایس که در سالهای نخست انقلاب به اجرا در آمد با همه هزینههایی که برای انقلاب نوپای اسلامی داشت ره به جایی نبرد. لذا جنگ صدام علیه ملت ایران با حمایت و تحریک آمریکا شکل یافت و البته سایر کشورهای غربی و شوروی سابق نیز به کمک صدام شتافتند.
ملت ایران در مقابل این تهاجم وسیع ایستاد و مشکلات زیادی تحمل کرد. بیش از (200) هزار شهید و صدها هزار جانباز و آزاده و خسارات مادی وسیع به اراده ملت خللی وارد ننمود. رمز توفیقات ملت در مقابل این حجم ماجراجویی متنوع آمریکا شناخت ملت از ظلم و جور شیطان بزرگ و اعتماد به تفکر و هدایتهای امام و توافق در ایستادگی در مقابل دشمن بود. گذشت زمان نشان داد که تصمیم و انتخاب مردم منطقی، معقول و بسیار پرثمر برای آینده کشور بود. تصمیمی که به همه متجاوزان دیروز و امروز آموخت که هرکس قصد تجاوز و اشغال خاک ایران را بکند تصمیم به نابودی خود گرفته است، چرا که ملت ایران همانگونه که صدام را تا مرحله نابودی تعقیب کرد هر متجاوز دیگری را نیز معدوم خواهد نمود.
اکنون آقای ترامپ همچون صدام قصد ستیز با ملت ایران گرفته است. او میخواهد مستقیماً ملت ایران را مورد ستم و شکنجه قرار دهد. او به ستیز با ملت ایران به خصوص کودکان و زنان ایران آمده است و عجیب است با اینهمه شرارت آقای ترامپ از شعارهای ملت در مقابله با شیطنتهای آمریکا اظهار ناراحتی میکند. آمریکا باید مطمئن باشد امروز نیز ملت ایران نشان خواهند داد که آقای ترامپ کوچکتر از آن است که بتواند ایران را از پای درآورد. همانگونه که ملت ایران صدام را تا نابودی تعقیب کرد و همانطور که ملت ایران تروریستهای مزدور آمریکایی داعش را تا نابودی تعقیب نمود بر جانیان کاخ سفید خسران و پشیمانی مستولی خواهند نمود.
امروز ملتها از سلطهطلبی و اخاذی آمریکاییها به ستوه آمدهاند و به دنبال خلاصی از این دولت شر هستند. دولت نااهل و غیرمعقول فعلی آمریکا اسباب تمسخر سیاستمداران دنیا شده است و حتی متحدین دیروز آمریکا دنبال راهکارهای بدیل هستند. در این میانه طرحهای مالیخولیایی ایالات متحده تحت عناوین «معامله بزرگ قرن» و یا «ائتلاف راهبردی» بیش از آنکه زمینه تحقق داشته باشد بستر برای اخاذی از برخی کشورهای تحقیرشده است که آنان را با بدترین عبارات موهن نیز همراه میکند.
ملت نستوه ایران با تجربه گذشته راه خود را به خوبی میشناسد و با استقامت شکوهمند در این معرکه شیادانه آمریکا صحنه را برای مزدوران این کشور پرهزینه خواهد نمود و با تلاش مجاهدانه به بالابردن بهرهوری توانمندی اقتصادی و فناورانه کشور اهتمام خواهد نمود. ضمناً ملت ایران رفتارهای برخی کشورها در منطقه را که محرک ماجراجویی آمریکا و زمینهساز بسط شیطنتهای اسرائیل شدهاند فراموش نمیکند.
ملت ایران با رهبری داهیانه حضرت آیتالله خامنهای (دامتبرکاته) (حضار صلوات فرستادند) با همبستگی هرچه بیشتر راه حفظ عزت و استقلال را پی خواهد گرفت و در این شرایط رعایت وحدت صفوف و همگرایی قوای مختلف و جریانهای سیاسی بیش از هر زمان، ضرورت دارد و امیدواریم در این شرایط حساس، عقلای جریانهای مختلف سیاسی راهبری درستی داشته باشند. والسلام علیکم و رحمه الله
مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا.
4
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص طرح اصلاح قانون صدور چک (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و ادب دارم. دستور اول گزارش شور دوم کمیسیون قضائی و حقوقی درمورد طرح صدور چک هست، اعادهشده از شورای محترم نگهبان است. آقای دکتر! اگر اجازه بفرمایید اصلاحات را ماده به ماده جهت رأی قرائت کنم؟ (رئیس ـ بفرمایید)
«در ماده (4) ناظر به الحاق ماده (5) مکرر به قانون، بند «ب» بهصورت زیر اصلاح میگردد:
ب ـ مسدود کردن وجوه کلیه حسابها و کارتهای بانکی و هر مبلغ متعلق به صادرکننده که تحت هر عنوان نزد بانک یا مؤسسه اعتباری دارد به میزان کسری مبلغ چک بهترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی؛» آقای دکتر! چون اینجا پیشنهادی نداریم باید به رأی بگذارید.

نادر قاضی پور
مخالف، آییننامه اصلاح شده.

علی اردشیرلاریجانی
نه، پیشنهاد اگر وجود داشته باشد، مخالف صحبت میکند، این قسمت مثل گذشته است، حضار 229 نفر، پیشنهاد اصلاحی کمیسیون را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. جهت تأمین نظر شورای نگهبان این اصلاح صورت گرفته. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«در ماده (8) ناظر به الحاق ماده (21) مکرر به قانون، تبصره (1) بهصورت زیر اصلاح میگردد:
تبصره 1ـ درمورد چکهایی که پس از گذشت دو سال از لازمالاجراء شدن این قانون صادر میشوند، تسویه چک صرفاً در سامانه تسویه چک (چکاوک) طبق مبلغ و تاریخ مندرج در سامانه و در وجه دارنده نهایی چک براساس استعلام از سامانه صیاد انجام خواهد شد و درصورتیکه مالکیت آنها در سامانه صیاد ثبت نشده باشد، مشمول این قانون نبوده و بانکها مکلفند از پرداخت وجه آنها خودداری نمایند. در این موارد صدور و پشتنویسی چک در وجه حامل ممنوع است و ثبت انتقال چک در سامانه صیاد جایگزین پشتنویسی چک خواهد بود. چکهایی که تاریخ صدور آنها قبل از زمان مذکور باشد، تابع قانون زمان صدور میباشد». آقای دکتر! اینجا هم چون پیشنهادی نداریم لطف کنید به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 228 نفر، اصلاح کمیسیون در ماده (8) را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. جهت تأمین نظر شورای محترم نگهبان این اصلاح صورت گرفته. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«در ماده (23) موضوع ماده (9) عبارت «خسارت تأخیر تأدیه» حذف میگردد». آقای دکتر! آقای کاتب یک پیشنهادی در اصل طرح و لایحه داشتند که مجدداً درخواست چاپ آن را دادند، در ماده (23) است.

علی اردشیرلاریجانی
اگر پیشنهاد دارند مخالف و موافق صحبت کنند. مخالف را بفرمایید. (کاتب ـ اول پیشنهاد است) درمورد شورای نگهبان اول نظر کمیسیون است، الان عرض میکنم. اگر نظر کمیسیون رأی نیاورد اصلاح میشود، درمورد برگشت از شورای نگهبان آن نیست. در اصلاحیه جدید این نیامده، (محبینیا ـ اول اصلاح شورای نگهبان بحث میشود) اگر رأی نیاورد پیشنهاد جدید. اول پیشنهاد کمیسیون باید رأیگیری بشود. مخالف را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای سلیمی مخالف هستند، بفرمایید.

علیرضا سلیمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عزیزان ببینید! ایراد شورای محترم نگهبان چه بوده و چطور اصلاح شده. ایرادی که شورای محترم نگهبان گرفتند این بوده که این بحث خسارت تأخیر تأدیه اگر شرط شده باشد اشکال ندارد، بدون شرط قبلی اگر شرط ضمن عقد باشد هیچ اشکالی ندارد، اما اگر شرط ضمن عقد نباشد این خسارت تأخیر تأدیه ایراد دارد. عزیزان ما در کمیسیون به جای اینکه این ایراد را رفع کنند اصلاً آمدند اصل موضوع را به صورت کلی حذف کردند، یعنی اصلاً عبارت «خسارت تأخیر تأدیه» را به صورت کلی حذف کردند. اگر این حذف بشود الان که یک فردی دارنده چک هست، بنده خدا اگر تأخیر به وجود آمد چطور میخواهد این خسارت خودش را بگیرد؟ بنابراین به دلیل اینکه مسیر دیگری وجود داشت، یعنی ما میتوانستیم به صورت شرط ضمن عقد این «خسارت تأخیر تأدیه» را بیاوریم و از مخالفت با شرع جلوگیری کنیم به دلیل وجود مسیر جایگزین ما ناچار نبودیم این عبارت را حذف کنیم. حذف عبارت قطعاً تبعاتی دارد که تبعات آن دامن ما را خواهد گرفت. ما میخواهیم اعتبار چک را روز به روز بالا ببریم، حذف این عبارت قطعاً باعث میشود از اعتبار چک کاسته بشود. خواهش من این است که عزیزان مخالفت کنند تا پیشنهاد جایگزینی که جناب آقای کاتب دارند مطرح بشود، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای حاجی موافق هستند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! از مطالب بسیار خوبی که صبح در صحن ایراد کردید تشکر میکنم و قبل از اینکه موافقت بکنم پیشنهادی دارم. یک گزارش بسیار جامعی را مرکز پژوهشها تهیه کرده برای برونرفت از وضعیت اقتصادی فعلی، بنده بخشی از آن را مطالعه کردم. انصافاً هم درست صورت مسائل را در آن تعریف کرده، هم به راهکارهای خوبی اندیشیده. البته نمیخواهم بگویم خالی از اشکال است، آقای رئیس! پیشنهاد من این است که هفته آینده اعلام شده ما به حوزه برویم، ما به حوزه برویم به مردم چه بگوییم؟ بیاییم واقعاً این هفته را از صبح شنبه تا روز جمعه یا پنجشنبه شبانهروزی یا روزانه اینجا جلسه بگذارید، بخشهایی از دولت بیایند و واقعاً بنشینیم یا این حرفها و راهکارهایی که اینجا گفته درست است یا درست نیست. اگر درست است دولت هم بیاید پای اجرای این بایستد، یا دولت اگر برنامه دارد عین همینی که حدود (120) صفحه هست بردارد اینجا بیاورد (رئیس ـ گزارش خوبی است) اینها تجزیه و تحلیل بشود. تضارب آراء صورت بگیرد، به جمعبندی برسیم انجام بدهیم.
آقای رئیس! الان در همین دو، سه روز که ما در بین مردم بودیم اصلاً راجع به مسائل اقتصادی و گرانیها و عدم درآمدها جواب نداریم. (رئیس ـ حالا پیگیری میکنیم شما وارد موضوع بشوید) حالا توضیح میدهم، بالاخره الان مردم در زندگی خودشان مشکل دارند. بالاخره حضرت آقا هم فرمودند «بالاترین مبارزه با آمریکا و استکبار جهانی خدمت صادقانه به مردم است» پس بنابراین انشاءالله این را امروز توجه داشته باشید. (رئیس ـ پیگیری میکنیم) یک برنامهریزی بکنید که خارج از آن تشریفات معمولی بتوانیم بنشینیم و راهکارها، حالا هم که همه وزرا مشخص شدند. (رئیس ـ بله، راهکارهای خوبی را ارائه دادند) و اتمام حجت بر همه ما هست، این نکته اول.
اما درخصوص این حذفی که اینجا صورت گرفته عزیزان در جریان باشند. چون در آیین دادرسی فعلی این موضوع موجود هست اینجا حذف شده که ضرورتی هم نداشته و هیچ اشکالی در روند صدور چک به وجود نمیآید. بنابراین ضرورتی نداشته، اگر اینجا الان بخواهیم مجدد راجع به آن تأکید کنیم ممکن است شورای محترم نگهبان از آن ایراد بگیرد.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، دولت و کمیسیون نظری دارند؟ دولت مخالف است، کمیسیون بفرمایید.

حسن نوروزی
بسم الله الرحمن الرحیم
من نمیدانم چرا دولت با حذف مخالف است، شما موافق هستید دیگر؟ (نقرهکارشیرازی ـ ما مخالف پیشنهادیم) موافق حذف هستند (رئیس ـ دولت موافق حذف است، یعنی با نظر کمیسیون موافق هستند) آقایان توجه بفرمایند چک حکم پول نقد دارد، یعنی به این معنا که چک تا برگشت خورد بلافاصله اداره ثبت اسناد میبرند اجرائیه صادر میشود، تأخیری ندارد که بحث خسارت تأخیر تأدیه مطرح شود، تأخیر ندارد، بنابراین ما اینجا این شبهه که خسارت تأخیر تأدیه با إذن باشد یا بدون إذن باشد، چون چک حکم پول نقد را دارد، اصلاً خسارت تأخیر تأدیه برداشته شد، چون رسماً تا چک برگشت بخورد به اجراییه ثبت میروند و به حقشان میرسند. لذا به این حذف رأی بدهید، به درستی شورای نگهبان ایراد گرفتهاند و کمیسیون و دولت هم به درستی این را حذف کرد، چون نیازی به آن نبود. والسلام

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، حضار 230 نفر، پیشنهاد کمیسیون در ماده (23) را به رأی میگذاریم. نمایندگان نظرشان را اعلام بفرمایند. این اصلاح جهت تأمین نظر شورای محترم نگهبان صورت گرفته است. دولت و کمیسیون موافق هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! کمیسیون یک اصلاح عبارتی کرده است: در سطر آخر فراز دوم بند «ج» ماده (23) موضوع ماده (9) عبارت «مبالغ مذکور» جایگزین عبارت «مبلغ چک» میشود.

علی اردشیرلاریجانی
بله، اینکه اصلاح عبارتی است، باید رأی بگیریم. حضار 230 نفر، «مبلغ چک» را نوشتند «مبالغ مذکور»، روشنتر نوشتهاند. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید، اصلاح عبارتی است. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
5
انتخاب آقایان: محمد دهقانینقندر و عیناله شریفپور به عنوان عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اگر اجازه بفرمایید یکی از این انتخاباتها را برگزار کنیم.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
اولین انتخابات یک نفر از همکاران باید برای عضویت در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب شوند که از طرف کمیسیون دو نفر از همکاران باید معرفی شوند، یک نفر از طرف کمیسیون حقوقی و قضائی که آقای محمد دهقانینقندر و آقای جلیل رحیمیجهانآبادی معرفی شدهاند که از این دو بزرگوار یک نفر و از طرف کمیسیون اقتصادی هم آقایان احمد انارکیمحمدی و عیناله شریفپور یک نفر. یعنی از بین آقایان عیناله شریفپور و دهقانینقندر به یک بزرگوار باید رأی بدهید و از بین آقایان جلیل رحیمیجهانآبادی و محمد دهقانینقندر هم باید یکی از این دو بزرگوار را انتخاب کنید، برای عضویت در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)

سیدعلی ادیانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
عرض کردم، از کمیسیون اقتصادی آقایان: احمد انارکی و عیناله شریفپور معرفی شدهاند که یک نفر، کمیسیون قضائی آقای رحیمیجهانآبادی و آقای دهقانینقندر هم از بین این دو بزرگوار یک نفر.
6
ناطقان جلسه آقایان: شادمهر کاظمزاده، حسن بهرامنیا، سیدکاظم دلخوشاباتری، علیمحمد مرادی و اردشیر نوریان

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای شادمهر کاظمزاده نماینده محترم دهلران، درهشهر، آبدانان و بدره.
ـ آقای حسن بهرامنیا نماینده محترم نهاوند.
ـ آقای سیدکاظم دلخوشاباتری نماینده محترم صومعهسرا.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای علیمحمد مرادی نماینده محترم قروه و دهگلان.
ـ آقای اردشیر نوریان نماینده محترم شهرکرد، بن و سامان.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای مهندس شادمهر کاظمزاده نماینده محترم دهلران، درهشهر، آبدانان و بدره دعوت میکنیم، برای ارائه نطق هفت دقیقهای تشریف بیاورید، در خدمت شما هستیم، بفرمایید.

شادمهر کاظم زاده
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و احترام خدمت همه شما نمایندگان عزیز و ملت شریف ایران. ابتدا (13) آبان نماد شکست استکبار جهانی و بصیرت ملت فهیم ایران اسلامی را گرامی میدارم. آمریکا و ایادی استکبار بدانند اگر فکر میکنند با فشار و جنگ اقتصادی عاشقان راه حسین (علیهالسلام) را از پای در میآورند، خوب است نگاهی به حضور میلیونها دلداده راه حسین بیندازند که چگونه میلیونها انسان به این راه و روش اظهار ارادت میکنند و ترامپ بداند که رؤسای جمهور گذشتهاش نیز میخواستند تمدن نوین اسلامی را در ایران اسلامی محو و نابود کنند، ولی امروز با چشم خود میبینند این تمدن نوین اسلامی در سراسر جهان در حال بالندگی است و اربعین حسینی به عنوان بزرگترین اجتماع بشری نمادی از آن است. از همه دستگاههای اجرایی کشور که بستر این حرکت بزرگ را فراهم کردهاند و از همه مردم شریف استان ایلام و مسئولین خدمتگزار استان ایلام که در برگزاری این مراسم کمک و میهماننوازی کردند تشکر میکنم.
اما درخصوص مسائل حوزه انتخابیه عرض کنم، اول از همه عزیزانی که در اجرایی کردن پروژههای بزرگی مثل NGL (3100) دهلران و پتروشیمی دهلران کمک نمودند تشکر میکنم و خدا را شاکرم که بخشی از مطالبات مردم شریف حوزه انتخابیه در قالب این دو پروژه در حال اجرا است.
اما به رئیس محترم صندوق نفت تذکر میدهم، حقوق مردم حوزه انتخابیه را محترم شمارد و برابر ماده (47) قانون برنامه ششم در شرایط مساوی از نیروهای بومی استفاده کند و موج نیروهای بیکار بومی را ببیند و به این مردم عزیز و شریف ظلم و ستم روا ندارد. در رعایت قانون شرکتها را توجیه کنند که در غیر این صورت مردم شریف حوزه انتخابیه ایشان را متخلف از قانون میدانند و بایستی در برابر این تخلف قانونی پاسخگو باشند.
اما جناب آقای رئیسجمهور و همه اعضای محترم هیأت دولت! مسائل و مشکلات اقتصادی کشور همه اقشار را به اشکالی درگیر و گرفتار نموده است، اما قشر عظیم و شریف فرهنگیان را چه کسی باید دریابد؟ آقای رئیسجمهور برای معیشت قشر فرهنگیان چه برنامهای دارید و چکار کردهاید؟ برای ساماندهی نیروهای انسانی مدارس در این (40)، (50) روز اخیر چه برنامهای داشتهاند؟ چرا پس از (45) روز هنوز برخی از مدارس، از نداشتن معلم در کلاس درس رنج میبرند؟ چرا برای نظام رتبهبندی معلمان اقدام عملیاتی نمیکنید؟
اما عزیزان! مردم شریف ایران و مسلمانان جهان ارادت بیشائبهای به امام حسین (علیه السلام) دارند. چرا در طول یک سال برنامهریزی مرزها را بازگشایی نمیکنیم؟ مرز دهلران یک مزیت است. مرز دهلران نزدیکترین مسیر به مرکز کشور جمهوری اسلامی ایران و به مرکز عتبات عالیات در عراق است. من از وزیر محترم کشور میخواهم بگوید در یک سال اخیر که قول دادند و مساعدت نمودند که مرز دهلران را بازگشایی کنند و مرز چیلات دهلران را بازگشایی کنند و مردم به این شکل در رنج و عذاب برای نگه داشتن اتوبوس و وسایل نباشند و ترافیک ایجاد نشود چکار کردهاند؟ از وزیر محترم کشور و همه هیأت دولت میخواهم که به حقوق همه مردم جهان اسلام نگاه خوبی داشته باشند که دارند، ولی مرز دهلران میتواند این نگاه را کامل کند و نزدیکترین مسیر را برای زائران به عتبات عالیات فراهم کند.
اما عزیزان، بزرگان، امنای ملت، همه مردم شریف ایران اسلامی! میدانید که استان ایلام در هشت سال دفاع مقدس هر چه را در توان داشت با اخلاص برای مقابله با صدام و صدامیان جلو گذاشت و استان ایلام در یک خط (400) کیلومتری به عمق (50) کیلومتر خاکریز میهن اسلامی بود و درست نیست امروز ستاد نیروهای مسلح استان ایلام و برخی شهرستانها را به عنوان مناطق عملیاتی محسوب ننماید، در حالی که ارتش و ستاد نیروهای مسلح قبلاً شهرستانهای حوزه انتخابیه، شهرستان آبدانان، شهرستان درهشهر، شهرستان دهلران و شهرستان بدره را در حوزه انتخابیه جزء مناطق جنگی اعلام نموده است. این حق مردم است، ستاد نیروهای مسلح به حق مردم پاسخ بدهد و این شهرستانها را به حقوق خودشان در قالب ماده (112) قانون برنامه ششم توسعه نگاه کند و حقوق این مردم شریف را پاسخ دهد.
اما عزیزان! در شرایطی که دشمن همه امکانات خود را برای به زانو در آوردن اراده پولادین این ملت بسیج کرده است، تذکر و نگاه بنده و همه عزیزان این است که از تخریب همدیگر بپرهیزیم و بهترین راه، اتحاد و همدلی در برابر دشمن خونخواری است که سالها به زانو در آوردن این ملت را به گور برده است و در آینده نیز به گور خواهد برد.

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای کاظمزاده نماینده محترم دهلران، درهشهر، آبدانان و بدره.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای دکتر حسن بهرامنیا نماینده محترم نهاوند دعوت میکنیم. از همشهریان این عزیز هم که در محل تماشاچیان حضور دارند، دانشجویان عزیز و دانشآموزان و معتمدین، میهمانان جناب آقای دکتر حسن بهرامنیا هم تشکر و قدردانی میکنیم.

حسن بهرام نیا
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علیکم یا اهل بیت النبوه و معدن الرساله»
با سلام به روح بلند و ملکوتی امام راحل، شهدا، مقام معظم رهبری و همه آزادگانی که برای اعتلای نهضت حسینی و جامعه انسانی تلاش میکنند. برادران و خواهران عزیز! امروز تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و ناامید کردن اجارهنشینان کاخ سفید به عنوان سمبل استکبار جهانی، کارآمدی در مدیریت و تلاش منطقی و عالمانه برای حل مشکلات کشور و گرفتاریهای مردم، مهمترین پیام سیزدهم آبانماه است. قبل از هر گونه صحبتی جا دارد از عزیزانی که از شهرستان نهاوند در قالب جمعی از دانشجویان، دانشآموزان و معتمدین در صحن مجلس شرف حضور دارند، ضمن خوشآمدگویی و خیرمقدم به عزیزان، مقدمتان را گرامی میدارم.
اما سخنی چند با رئیسجمهور محترم؛ جناب آقای رئیسجمهور! با وجود ضعف در مدیریت اقتصادی کشور، مضایق و تنگناهای معیشتی مردم، کاهش تولید و روند رو به رشد بیکاری و بیتدبیری در مدیریت بازار ارز و سوءاستفادههای شکلگرفته در حاشیه آن که به نوعی منشأش منبعث از سیاستهای دولت است، شاهد این واقعیت هستیم که مقام معظم رهبری به مناسبتهای مختلف بر حمایت از دولت تأکید میفرماید. در حالی که امروز جریان سیاسی حامی دولت به عبور از دولت و به صراحت از شکست دولت حرف میزند و توصیه به کنارهگیری میکند. به نظر میرسد فلسفه حمایت مقام معظم رهبری از دولت بیش از اینکه به منزله رضایت از عملکرد دولت و روال کار دولت باشد، ناظر بر مصالح بلندمدت نظام و جلوگیری از تجربه دولت نیمهکاره و خدایناکرده بدعت شدن آن است. بدیهی است که دلسوزان انقلاب و نمایندگان محترم مجلس هم به تأسی از معظمله از دولت حمایت میکنند. اما معنی این حمایت این نیست که در مقابل ضعفها و پلشتیها که واقعاً برای مردم مشکل ایجاد کرده است سکوت کنیم و بیتفاوت باشیم. به نظرم این حمایت برای دولت چک تضمینی نیست و دولت و رئیسجمهور محترم نباید استراتژی مدیریت دست به عصا را اتخاذ کند، چون سه سال از مهلت این دولت باقی مانده است که فرصت بسیار زیاد و مغتنمی است. دولت نباید استراتژی و سیاستهای خود را صرفاً برای حفظ خودش متمرکز کند و آن را هدفگذاری نماید.
آقای رئیسجمهور! نتیجه سیاستهای اقتصادی دولت این است که متن مردم و طبقه فرودستان به عنوان اصلیترین پشتوانه نظام روز به روز ضعیفتر میشوند، سفره مردم کوچکتر میشود، گرانی کمر بدنه مردم، کارمندان، معلمان، بازنشستگان، کشاورزان و کارگران را خم کرده است. در نقطه مقابل وابستگان به قدرت و برخورداران از رانت اطلاعاتی با تجارت ارز، سکه و واردات خودرو و غیره قارون و قارونتر میشوند. امروز مشکل کشور دیگر شکاف طبقاتی نیست، بلکه گسل طبقاتی است. آیا میدانید فعال شدن این گسلها یعنی چه؟
آقای رئیسجمهور! امروز با معجزات امام حسین (علیهالسلام) پارادایم اربعین با خیزش معنادار مردم ایران و عراق و غیره بدون توجه به عنصر مرز به یک مؤلفه بیبدیل اقتدار گفتمان مکتب اهلبیت تبدیل شده است که پرچمدار آن مرجعیت شیعه است. رستاخیز اربعین همینقدر که نمایشگر اقتدار گفتمان عاشورا و انقلاب اسلامی بود، نمایشگر بعضی از بیبرنامگیها و انفعال دولت هم بود. صحنههایی که از نحوه تأمین ارز مورد نیاز زائران محترم و کمبودها و خلأهای مربوطه منتشر شد، واقعاً جای تأسف بود و هست. آیا واقعاً ارز مورد نیاز زائران امام حسین (علیهالسلام) که الحق به یک رقم ناچیز و ضروری نیاز داشتند اینقدر سخت بود که دولت از تأمین و تنظیم آن عاجز باشد؟
آقای رئیسجمهور! با توجه به جهش قیمت چند برابری ماههای اخیر، ایجاد تعادل درآمد و حقوق کارکنان و معلمان و بازنشستگان یک ضرورت و مطالبه اساسی و تأخیر در این حرکت یک روز هم منطقی نیست.
اما در باب حوزه انتخابیهام شهرستان نهاوند؛
وزیر محترم کشور! متعاقب نطق سال قبل و تذکرات در طول سال، تعداد (27) روستا در سال 1366 بدون کار کارشناسی در قالب دهستان خزل غربی از شهرستان نهاوند انتزاع و به شهرستان کنگاور الحاق گردید. در حالی که مردم از وضع موجود متضرر و ناخرسند هستند. از جنابعالی انتظار دارم دستور فرمایید در فرآیند برگشت روستاها به شهرستان نهاوند تسریع عاجل به عمل آید.
وزیر محترم جهادکشاورزی! کمبود کود شیمیایی و تهیه آن از بازار آزاد با قیمت زیاد و همچنین پرداخت به موقع پول چغندر به چغندرکاران و تعیین نرخ خرید گندم توسط دولت از کشاورزان از مطالبات جدی است که امید است این رفع نگرانی در اسرع وقت برطرف گردد.
وزیر محترم ورزش و جوانان! عملیات اجرایی طرحهای نیمهتمام ورزش شهرستان به صورت تعطیل و یا بسیار کند به پیش میرود. از جنابعالی تقاضا دارم دستور تسریع در ساخت استخر سرپوشیده که تاکنون دو بار توسط نماینده ویژه جنابعالی وعده افتتاح و بهرهبرداری آن به مردم شریف شهرستان داده شده و همچنین تسریع در تکمیل سالن باستانی شهر نهاوند و دهفول، خوابگاه ورزشکاران، زمین چمن شهر فیروزان و برزول صادر گردد.
در پایان از همه عزیزان علیالخصوص از همشهریان گرانقدر به ویژه از نمایندگان دانشجویان، دانشآموزان و معتمدین شهرستان نهاوند که قدمرنجه فرمودند و در صحن علنی شرف حضور دارند، نهایت تقدیر و سپاس را دارم. به برکت صلوات بر محمد و آل محمد. (حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای دکتر سیدکاظم دلخوش نماینده محترم صومعهسرا دعوت میکنیم، برای ارائه نطق هفت دقیقهای در خدمت شما هستیم. جناب آقای دکتر دلخوش بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
قال المعصوم (علیهالسلام): «شیعتنا خلقوا من فاضل طینتنا یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا».
ایام رحلت پیامبر گرانقدر اسلام و شهادت امام حسن مجتبی و امام هشتم (علیهالسلام) را تسلیت عرض میکنم و آرزوی توفیق برای مردم عزیز و سربلند ایران اسلامی دارم.
روز سیزدهم آبان را گرامی میداریم که مصادف با سالروز تبعید امام خمینی در سال 43 است، به دلیل آگاهی دادن به ملت و ایستادگی در مقابل مصوبات ضدمردمی رژیم گذشته در پایمال شدن حقوق مردم ایران توسط آمریکا. شهادت جمعی از دانشآموزان عزیز کشور در سال 57 توسط ایادی رژیم با همدستی آمریکا، تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 که با شروع انقلاب اسلامی، آمریکا از کینهتوزی خود دست برنداشته و سفارت خود در تهران را به مرکز لانه جاسوسی تبدیل کرده بود که دانشجویان عزیز خط امام این لانه را به تصرف درآوردند و امروز هم آمریکا در ادامه روند ضدمردمی و خوی استکباری خود با دست جرثومهای مثل ترامپ، آغاز تحریمهای جدید بر علیه ملت ایران و این ظلمها را بر این ملت بزرگوار روا میدارد.
ملت ایران اگر امروز هم شعار «مرگ بر آمریکا» را ادامه میدهد، نه اینکه مرگ بر مردم آمریکا، بلکه این مرگ برای سیاستگذاران و دولتمردان آمریکایی و سیاستهای ظالمانه آمریکا است که هر روز با ایجاد فتنههای مختلف و جنگافروزی فشار را بر ملتهای مختلف خصوصاً ملتهای مسلمان افزایش میدهند.
مقام معظم رهبری فرمودند: «با دولتی که معاهدات بینالمللی را به راحتی همانند آب خوردن نقض میکند نمیتوان تعامل کرد. میگفتند چرا با آمریکا مذاکره و تعامل نمیکنیم؟ بنابراین همه باید از این تجربه درس بیاموزند و بدانند که نمیتوان با چنین دولتی تعامل و مذاکره کرد».
ما حوادث تلخ پس از پیروزی انقلاب یادمان نرفته است، بسیج گروههای تروریستی بر علیه مردم ایران توسط گروههای مختلف معاند، لانه جاسوسی، جنگ تحمیلی و حمایت غربیها از یک کشوری مثل عراق در جنگ و شهید و جانباز کردن صدها هزار مردم شریف این خاک و بوم و مردم مسلمان منطقه، سقوط هواپیمای مسافربری، حمایت از جنایتکاران داعش و تکفیری و به خاک و خون کشیدن ملتهای مسلمان، حمایت نادرست از حکام خودفروخته منطقه و حتی حمایت و دست داشتن در قتل خبرنگار خاشقچی. بر علیه مسلمانان و مردم جهان این تشویشها و جنگافروزیها را آمریکا ایجاد کرد.
باید که قوی و مرد میدان باشی
گور پدر ترامپ، خندان باشی
بگذر تو از این کلید و وقت است امروز
در فکر کلید ضدبحران باشی
اما چند تذکر به مردم و قوای مختلف مثل مجلس، دولت و قوه قضائیه؛
اولاً از مردم شریف ایران میخواهم، مردمی که در طول تاریخ با فرهنگ بیش از (7000) ساله در عرصههای مختلف فرهنگی، دینی و علمی حضور داشتهاند، اینکه در ایام انتخابات نسبت به انتخاب افراد باتجربه و تخصص دقت بیشتری داشته باشند. دولت و مجلس در انتخاب راه و افراد توجه داشته باشند که میخواهند به ملتی بزرگ با پیشینهای دینی، فرهنگی و تاریخی خدمت کنند. مخصوصاً دولتمردان که امروز دولت آقای روحانی به عنوان فرماندهی جنگ اقتصادی توسط مقام معظم رهبری انتخاب شده و در شرایط فعلی خصوصاً از امروز که آمریکا و ترامپ بنا دارند بر علیه ملت مسلمان ایران شمشیر را از غلاف بیرون بکشند، باید توجه بیشتری داشته باشند. در کابینه و دستگاههای خود از افراد شایسته برای احقاق حقوق مردم استفاده کنند.
این واژه «تدبیر» که اعجاز نکرد
آن مرغ امیدتان که پرواز نکرد
گفتید کلید قفل ما دست شماست
فعلاً که کلیدتان دری باز نکرد
وزرایی که به مجلس آمدند و مجلس به آنها رأی داد، باید به رأی خانه ملت احترام بگذارند و به مردم پاسخ مثبت دهند. اخیراً در چند روز گذشته مجلس به چهار وزیر اقتصادی که در ارتباط با اقتصاد کشور تصمیمگیرنده هستند رأی داد. اگر وزیری مثل دیروز که یکی از وزرای جدید اعلام کرد که من در واگذاری شرکتهای بانکها به بخش خصوصی اقدام خواهم کرد، اگر بدون توجه، بدون علم، بدون تحقیق و بدون استفاده از نظرات کارشناسی کارشناسان اقتصادی هر حرفی بزنید، این حرف از روی عقل و منطق نیست. میگویند آسیابانی گندم مردم را آسیاب میکرد، زمانی که آرد را تحویل میداد، بخشی از این آرد را برمیداشت، یک کاسه از این آرد را برمیداشت. وقتی این آسیابان مرد به خواب فرزندانش آمد که میگفت من به مردم جفا کردم، شما به مردم جفا نکنید. فرزندان نشستند گفتند اگر بنا باشد (رنجبرزاده ـ تشکر) ما را هم مثل پدرمان نفرین نکنند چه کنیم؟ گفتند پدر ما یک کاسه آرد میفروخت، ما بیاییم دو کاسه بفروشیم که بگویند خدا پدر اینها را بیامرزد.
الان این وزرایی که انتخاب شدند حواسشان جمع باشد، وزرای قبلی تلاش کردند ولی کارشان نتیجه نداد، خواهشم از این عزیزان این است که در ارتباط با مسائل مختلف اقتصادی حتماً تلاش کنند که مردم بتوانند در رفاه و آسایش باشند. (رئیس ـ خیلی ممنون آقای دلخوش) از تذکرات امروز صبح آقای دکتر لاریجانی هم تشکر میکنم. والسلام علیکم و رحمه الله

علی اردشیرلاریجانی
خواهش میکنم، قربان شما، متشکریم. نفر بعدی صحبت کند.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای علیمحمد مرادی نماینده محترم قروه و دهگلان دعوت میکنیم، برای پنج دقیقه در خدمت شما هستیم.

علی محمد مرادی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«رب اشرح لی صدری و یسرلی امری و احلل عقده من لسانی یفقهوا قولی».
با نام و یاد خداوند
نمایندگان عزیز! در سیستم مدیریتی کشور ما قانون نانوشتهای وجود دارد و آن هم این است که تا یک مشکل به بحران و فاجعه تبدیل نشود کسی به فکر چارهای برای آن نیست. مشکل اصلی ما تحریمها نیست، بلکه سوءمدیریتها و فسادهایی است که در طول سالها در نظام رخنه کرده و روز به روز باعث آسیب آن میشود. اگر از سالها پیش کاهش ارزش ریال را به چشم فرصت نگاه میکردیم و به فکر تقویت زیرساختهای تولیدمان بودیم، امروز وضعیت دیگری داشتیم و این خود نشاندهنده عدم موفقیت مدیریت اقتصادی ما در طول سالها بوده و متأسفانه هیچ اقدامی در جهت توصیههای مقام رهبری در راستای تقویت زیرساختهای تولید نشده است.
در قوانین کشور تعریف درستی از فساد اقتصادی نداریم و در نتیجه قوانین منسجمی نیز در مبارزه با آن نخواهیم داشت و همین امر نیز باعث برداشتهای مختلف و گاه متناقضی از این مفهوم شده است. امروز معاون و مدیران ارشد بسیاری داریم که از یک طرف در دولت هستند و از طرف دیگر سهامدار و مدیر شرکتهای خصوصی و نیمهخصوصی هستند. وقتی چنین امری غیرقانونی نباشد، تعارض منافع ایجاد میشود و برخی را به مسیر فساد میکشاند. چون قانون را به نفع خود تفسیر میکنند و به راحتی از آن عبور میکنند. اگر میخواهیم با فساد به طور جدی مقابله کنیم راهکار آن تضعیف دولت نیست، بلکه باید از دولت بخواهیم با رانت مبارزه نماید و رانتخواران را به مردم و قوه قضائیه معرفی نماید.
دو؛ اقتصاد را از حالت دستوری خارج نماید.
سه؛ با بانکهایی که فقط به فکر رباخواری هستند مبارزه نماید.
دوستان عزیز! قسمت دوم عرایضم بحث فرهنگ و هنر در کردستان است. فرهنگ و هنر در دین اسلام چنان اهمیتی دارد که بسیاری از بزرگان و عرفا حتی آن را از نان شب مهمتر میدانند. یکی از اهداف مهم دین مبین اسلام این است که فرهنگ و ادب را در سراسر دنیا ترویج دهد، آن هم نه با زور، بلکه با اندیشه آزاد و بیان درست و بر طبق «لا اکراه فی الدین».
در کشور ما بیشترین مسئولیت اشاعه فرهنگ و ادب به سازمان صدا و سیما سپرده شده است، اما متأسفانه این وظیفه خطیر در استان کردستان به افرادی واگذار شده است که نه تنها تلاشی در جهت اشاعه آن نمیکنند، بلکه باعث تضییع فرهنگ و هنر در این خطه شدهاند.
صدا و سیما در کردستان 1 ـ با عدم استفاده از نخبگان فرهنگی و هنری با منزوی کردن هنرمندان فاخر. 2 ـ سطحینگری به حوزه فرهنگی و هنر و حتی دینی. 3 ـ استفاده از برنامههای بیمحتوا. 4 ـ استفاده از اشخاص غیرمتعهد. 5 ـ استفاده از ابزار صدا و سیما فقط در جهت برآورده کردن خواستههای افراد و گروهی خاص است که موجب متزلزل شدن پایههای فرهنگ و هنر در کردستان و کاهش سطح ارزشهای فرهنگی و هنری و اسلامی در استان شده است و این رسانه در کردستان ملی نیست، بلکه «میلی» است.
جناب آقای روحانی! ایرانیها فداکارترین ملتی هستند که تاریخ به خود دیده است و اینگونه شایسته نیست که ارزش بلندشان لکهدار شود. با تکقطبی کردن و انحصاری نمودن خودروسازی به دو کمپانی سایپا و ایرانخودرو به بهانه اشتغالزایی، بزرگترین لطمه و آسیب را به تولید این کشور زدید و کار را به جایی رساندید که با مردم بزرگوارمان با بیاحترامی هر چه تمامتر برخورد میکنند، به طوری که امروز از مردم پول میگیرند و با وعده تحویل سال آینده و نیز تعیین قیمت آن براساس همان وعده سر خرمن مبالغ میلیاردی به جیب میزنند و آخر سر نیز بیکیفیتترین خودروها را تحویل همان مردم بیچاره و صبور میدهند.
آقای روحانی! به خدا قسم اسم این کار حمایت از تولید نیست، بلکه فقط باعث میشود که ایرانخودرو و سایپا امید را از مردم بگیرند و بزرگترین توهینها را به شعورشان نمایند.
جناب آقای روحانی! بازنشستگان ذخیرههای ارزشمند یک کشور هستند، بیایید بازنشستگان را دریابید. (95) درصد بازنشستگان ما حقوق ماهیانه کمتر از (2) میلیون تومان میگیرند و این در حالی است که حقوق کمتر از (3) میلیون تومان زیر خط فقر میباشد و فقط (5) درصد آنها بالاتر از خط فقر هستند. ما تمام درها را به روی این قشر عزیز بستهایم، چرا باید یک بازنشسته برای جهیزیه دختر خود اقدام به فروش کلیه کند؟ لذا جهت همسانسازی حقوق بازنشستگان به تصویب بودجه (25) هزار میلیاردی در سال آینده نیاز داریم و باید این مسأله را حتماً لحاظ نماییم.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون. نتیجه آرای انتخاب عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ آرای أخذشده (194) رأی، آقای محمد دهقانینقندر با (103) رأی و جناب آقای عیناله شریفپور با (100) رأی انتخاب شدند. برایشان آرزوی توفیق میکنیم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای دکتر اردشیر نوریان نماینده محترم شهرکرد، بن و سامان دعوت میکنیم، در خدمت شما هستیم، بفرمایید.

اردشیر نوریان
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین و به نستعین»
خدا را شکر میکنیم در آستانه (40) سالگی انقلاب اسلامی و در ایامی که شاهد پیروزیها و سربلندیهای ملت عزیز ایران بعد از چهار دهه فراز و نشیب هستیم.
اربعین سالار شهیدان و همچنین شهادت رسول محبت و مهربانی حضرت ختمیمرتبت و همچنین امام رضا (ثامنالحجج) را خدمت ملت عزیز ایران تسلیت عرض میکنم و به ارواح مطهر شهدا و امام شهیدان درود و سلام میفرستیم و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب داریم.
امروز روز سیزدهم آبان است، در این فرصت کوتاه چند دقیقهای اشاره کوتاهی به این مناسبت میکنم. (13) آبان در واقع سه ویژگی بزرگ دارد، ویژگی اول یا اتفاق بزرگ اول در این روز تبعید حضرت امام در سال 43 است که در مخالفت با کاپیتولاسیون، روح استقلالطلبی امام امت در آن زمان با این واقعه به نمایش گذاشته شد. همچنین شهادت جمعی از دانشآموزان عزیز کشورمان در سال 57 نشان داد که قشر دانشآموزان و جوانان در کوران انقلاب نقش اساسی و مهمی به عهده داشتند و البته این خودش وظیفه آموزش و پرورش را امروز خیلی سنگینتر و مهمتر جلوه میکند و امیدوارم انشاءالله مسئولین آموزش و پرورش طوری عمل کنند تا نسلی تربیت شود که انشاءالله تداومدهنده راه این شهیدان عزیز باشد. همچنین تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 که نمونهای از یک عمل انقلابی بود. در حقیقت (13) آبان روز مبارزه ملی با استکبار جهانی است. این مناسبت عقبه ویژهای دارد که به نظر میرسد شناخت، تحلیل و تبیین آن امروز برای کشور یک ضرورت است.
امروز در این کشور با فضایی که به وجود آمده، وضعیت معیشتی، اقتصادی، زندگی مردم و موضوعاتی که به وجود آمده باید گفت ضداستکبارترین فرد در جمهوری اسلامی پرکارترین فرد در جمهوری اسلامی است. (13) آبان عقبه مبارزه با استکبار است، در واقع (13) آبان نشان میدهد که دلسوزترین فرد و غمخوارترین فرد به حال مردم ضداستکباریترین فرد این نظام است. کسی است که با فقر و فساد مبارزه میکند و کسی است که به اختلافات دامن نمیزند، کسی است که به وحدت و انسجام ملی فکر میکند و به آن بها میدهد و برای آن تلاش میکند. در حقیقت (13) آبان واجد یک درس بزرگ است، یک درس بزرگ سهبخشی برای ملت ما، وحدت و انسجام ملی برای بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی، تعامل سازنده با دنیا در سایه حفظ ارزشهای انقلابی و تکیه بر مردم برای عبور پیروزمندانه از تمامی بحرانها، همانطور که این چهار دهه نشان داد که همواره هر گاه نظام جمهوری اسلامی بر مردم تکیه و به آنها اعتماد کرد و به اعتماد آنها پاسخ داد از همه مشکلات و سختیها به راحتی عبور میکند.
مطلب دوم درمورد اربعین است. دوستان! یک نکتهای اخیراً هم در اخبار مشاهده کردیم، دولت و صدا و سیما اطلاعیهای دادهاند، ما ضمن تشکر از همه دستاندرکاران برگزاری مراسم معنوی و روحانی اربعین، به خاطر این همایش بزرگ و دشمنشکن در دنیا، تقاضا میکنیم که دستاندرکاران و مسئولینی که در این زمینه مسئولیتهایی را بر عهده دارند کاری نکنند که با دو تا سوءتدبیر و ندیدن دو مسأله کوچک این سفر بسیار معنوی و ارزشمند در کام مردم تلخ شود. نمونهاش همین ارز دادن به مردم که واقعاً یک نارضایتی عمومی در بین زائرین ایجاد کرده بود، انشاءالله دیگر تکرار نشود. ضمن تشکر از دولت و ملت عراق به خاطر میهماننوازی بسیار خوبی که از زوار عزیز ایرانی داشتند.
مطلب سوم یکی، دو تذکر به بعضی از مسئولین است. همانطور که من عرض کردم بعضی از وزرا که کابینه اخیراً ترمیم شده و رأی گرفتهاند، از وزرای عزیز تقاضا میکنیم که این مدت باقیمانده را با جدیت، روحیه جهادی و کار شبانهروزی برای مردم واقعاً تلاش کنند. آن عناصری که در سیستمهای این وزارتخانهها همراهی و همگامی ندارند، با عناصر واجد شرایط، مؤمن، جهادی و تلاشگر جابهجا کنند. دست دست کردن و انفعال کردن دردی از این کشور دوا نمیکند. دوستان، آقایان، وزرایی که جابهجا شدید، مخصوصاً آنهایی که در وزارتخانههای دیگر بودید، حالا کارنامه موفق یا ناموفق، به هر حال دولت تصمیم گرفت و شما به جای دیگری رفتید، حداقل در آن جای جدید سعی کنید انشاءالله کارنامه موفقی از خودتان نشان بدهید. برای نمونه عرض کنم، یک سال است وزیر آموزش و پرورش در یک انفعال خیلی جدی برای ترمیم یک مدیریت در یک استانی مثل چهارمحال و بختیاری دارد تعلل میکند. این آموزش و پرورش با این همه نقص و اشکال، با این انفعال، با وابستگی به لابیگریهای سیاسی، با باج دادن به این و آن، این آموزش و پرورش نمیتواند جوانانی را تربیت کند که تداومدهنده راه شهیدان دانشآموزان 57 در انقلاب اسلامی باشند. (رنجبرزاده ـ تشکر) این انفعال را باید کنار بگذارید و با جدیت باشید.
نکته آخر؛ از وزیر نیرو خواهش میکنم، هر چند امروز روز (13) آبان است و شاید جای این صحبت هم نباشد، اما تعلل در اجرای پروژههای آبی، تصمیمات غیرمنطقی و غیرمنصفانه و یکطرفه چیزی جز دمیدن در روح تنشهای اجتماعی در استانهای فلات مرکزی به وجود نخواهد آورد که امیدواریم انشاءالله اجتناب کنند، ممنونم. والسلام علیکم و رحمه الله

علی اردشیرلاریجانی
7
انتخاب آقایان: منوچهر جمالیسوسفی و ذبیحاله نیکفرلیالستانی به عنوان عضو ناظر در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
همکاران گرامی! انتخابات بعدی که داریم دو نفر ناظر در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات است که از طرف کمیسیون هم فقط دو نفر معرفی شدهاند، جناب آقایان: منوچهر جمالیسوسفی و ذبیحاله نیکفرلیالستانی دو بزرگواری هستند که برای عضویت به عنوان ناظر در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات معرفی شدهاند.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
8
انتخاب آقایان: سیداحسان قاضیزادههاشمی و غلامرضا کاتب به عنوان عضو شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! یک انتخابات دیگری داریم که دو نفر از همکاران باید به عنوان عضو در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی انتخاب شوند که آقایان مهدی شیخ، سیداحسان قاضیزادههاشمی، جمشید جعفرپور و غلامرضا کاتب از طرف کمیسیون معرفی شدهاند، منتها جناب آقای جعفرپور مراجعه کردند و انصراف دادند. بنابراین از بین این سه بزرگوار یعنی آقایان غلامرضا کاتب، سیداحسان قاضیزادههاشمی و مهدی شیخ باید دو نفر برای عضویت در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی انتخاب شوند.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. میهمانان را هم بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
میهمانان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ جمعی از دانشجویان دانشگاههای شهرستان نهاوند استان همدان که میهمانان جناب آقای دکتر بهرامنیا نماینده محترم نهاوند هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه دخترانه شهید طهماسبی از منطقه (14) تهران.
ـ دانشآموزان آموزشگاه دخترانه شهید بینایی از منطقه (15) تهران. خیلی خوش آمدید، خواهش میکنم بفرمایید.
9
انتخاب آقای محمدعلی وکیلی به عنوان عضو هیأت نظارت بر مطبوعات

علی اردشیرلاریجانی
یک رأیگیری دیگر هم داریم، اجازه بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بله، یک رأیگیری دیگر است که یک نفر از عزیزان همکار باید به عنوان عضو در هیأت نظارت بر مطبوعات انتخاب شود که از طرف کمیسیون فرهنگی آقایان جمشید جعفرپور و محمدعلی وکیلی معرفی شدهاند برای اینکه از بین این دو بزرگوار یک نفر برای عضویت در هیأت نظارت بر مطبوعات انتخاب شوند.

علی اردشیرلاریجانی
کارتها را توزیع کنید.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
10
رد تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه برای مقابله با تحریمها

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! دستور بعدی جمعی از همکاران طبق ماده (40) آییننامه درخواست تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه برای مقابله با تحریمها کردهاند. من از جناب آقای پورمختار که این جمع را نمایندگی میکنند خواهش میکنم بفرمایند. درخواست کمیسیون ویژه مخالف و موافق ندارد، یک نفر از همکاران توضیح میدهد و رأیگیری میشود.

محمدعلی پورمختار
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت نمایندگان محترم عزیز و مردم شریف عرض سلام و ادب و احترام دارم و روز (13) آبان روز مبارزه با استکبار را گرامی میدارم و از بیانات جناب آقای دکتر لاریجانی راجع به جنایتهای آمریکا در (80) سال گذشته بر علیه ملت ایران که روشنگری کردند، تشکر میکنم.
همکاران محترم عنایت بفرمایید! امروز روز (13) آبان است و آمریکا در ادامه جنایتهایش وارد عرصه دیگری از این ظلمها شده و آن تشدید تحریمها علیه ملت ایران است. گرچه ملت ایران در طول این (40) سال گذشته از این نظام و انقلاب جانانه دفاع کردند و ما مطمئن هم هستیم که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. ولی در عین حال وظیفه داریم که مدبرانه با موضوع تحریمهای ظالمانه برخورد کنیم. امروز مجلس شورای اسلامی نقش بسیار مهم و تاریخی را دارد، به لحاظ اینکه ما بایستی ورود و دخالت کنیم، تأثیرگذار باشیم و بر نحوه مقابله با تحریمها نظارت داشته باشیم.
بر همین مبنا با نگرش به شرایط خاص امروز ضرورت دارد مجلس شورای اسلامی و همه نمایندگان واقعاً بر نحوه مدیریت مقابله با این تحریمها، دور زدن تحریمها و رفع اثرات آنها متمرکز شوند و با تشکیل یک کمیسیون ویژه که متشکل از جمعی از نمایندگان است و همه هم اعتقاد داریم و شما نمایندگان عزیز اعتقاد دارید که بایستی مجلس فعالانهتر در این موضوع ورود و دخالت کند، به صورت تخصصی راهکارهای مقابله با تحریمها را بررسی کند. گرچه کمیسیونها کارهایی را انجام میدهند، ولی واقعیت این است که همه ما در کمیسیونها آنقدر کارهای مختلف، متفرقه و طرحها و لوایح داریم که واقعاً نمیتوانیم راجع به این موضوع تمرکز کنیم. فلذا تشکیل کمیسیون ویژه راهکار اصلی، جدی و نهایی است که ما بتوانیم به دولت کمک و همفکری کنیم و در جهت جلوگیری از تأثیر تحریمها به دولت راهکار بدهیم و در کنارش نظارت داشته باشیم.
از طرف دیگر ظرفیت بزرگی که دیپلماسی پارلمانی دارد، ما در اتحادیه بینالمجالس چه در آسیا، چه در بینالمللی بایستی نقشآفرین باشیم. فلذا وجود کمیسیون که کار و بررسی دقیقی کرده باشد و بعد از این طریق ورود کند تا اثرات تحریم را کاهش بدهد یا بردارد و دور بزند خیلی مفید و مؤثر خواهد بود. امکان اینکه ما با بخش خصوصی ارتباط داشته باشیم خیلی بیشتر از بخش دولتی است. شما نمایندگان و همه ما ارتباط مستقیم و نزدیکی داریم که بخش خصوصی میتواند با دسترسی به این کمیسیون و حضور در کمیسیون ویژه و استفاده از نظرات مجموعه بخش خصوصی، میتوانیم راهکارهای عملی و دقیقی را در این حوزه به دست بیاوریم و نقشآفرین باشیم. همچنین استفاده از اندیشمندان و پژوهشگران در این عرصه و کسانی که فعال هستند و دارند کار میکنند، این یک وظیفه اساسی است که میتواند برای مقابله با تحریمها اثرگذاری داشته باشد.
ما یکسری موانع قانونی و حقوقی را داریم که کسانی که قرار است مقابله کنند، چه دستگاههای دولتی و چه بخش خصوصی نمیتوانند، باید تسهیلاتی را ایجاد کنیم. پس این تسهیلات میتواند یکی از اهداف بررسی این کمیسیون باشد که کمیسیون بتواند به صورت خاص و ویژه مطالعه و بررسی داشته باشد و اثرگذار باشد.
ما برای مقابله یکپارچه با تحریمها نیازمند این هستیم که مجلس هم ورود و دخالت داشته باشد. دولت محترم ستادی را دارد، فعالیتهای خودش را میکند، ولی کارهای روزمره، کارهایی که وزرای محترم دارند و گرفتاریها واقعاً مانع از آن بوده که این یکپارچگی ایجاد شود. پس ورود قوه مقننه که هم قوه قانونگذاری و هم نظارتی است، به طور قطع و یقین میتواند در این قضیه به دولت کمک کند و ایجاد یکپارچگی داشته باشد و از طرف دیگر بالاخره مجلس در رأس امور است، تقویت نقش مجلس شورای اسلامی بر موضوع اقدامات ضدتحریمی و کارهایی که باید در این مجلس صورت بگیرد شایسته آن است که ما بر یک کمیسیون ویژه متمرکز شویم و این کمیسیون ویژه بتواند این وظایف را از طرف مجلس انجام بدهد.
همچنین بررسی و استفاده از تمام ظرفیتهای داخلی، منطقهای و بینالمللی است که مجلس میتواند نقشآفرین باشد و نهایتاً بررسی راهکارهایی است برای کمک به دولت برای تشکیل اتاق جنگ اقتصادی.
از این نظر اینگونه دلایل و اهدافی که برای کمیسیون ویژه برشمرده شده و صبح خدمت همه شما توزیع و مستحضر شدید، عده زیادی از نمایندگان موافق این موضوع هستند، جمع زیادی اعلام نظر کردند و دوستان جناب آقایان: محبینیا، مفتح، مصری و مجموعه دوستانی که طرحی را تهیه کرده بودند اعلام موافقت کردند، جناب آقای دلخوش و مجموعه دوستان، جناب آقای دهمرده، جناب آقای بیگی که خودشان امضاکننده این طرح هستند و همه نمایندگان خوشبختانه موافقند و تقاضای من این است که انشاءالله نسبت به اعلام موافقت برای تشکیل کمیسیون که تأثیر راهبردی در فعالیتهای مجلس دارد و برای مجلس حتماً اثرگذار خواهد بود، اعلام موافقت فرمایید. خیلی ممنون و متشکر هستم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. از نظر آییننامه مخالف و موافق ندارد. اگر تذکر و اخطار راجع به موضوع است بفرمایید، چون میخواهم رأی بگیرم.

علیرضا رحیمی
جناب آقای سلیمی! اخطارتان را بفرمایید.

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من با اصل مطلب موافقم، ولی یک اخطار دارم، اخطار بنده اصل (60) است. اصل (60) میگوید اعمال قوه مجریه از طریق رئیسجمهور و وزرا است. در این طرح که البته بنده هم جزء امضاکنندگان هستم، من باز عرض کردم با اصل طرح موافقم، ولی ببینید! در پارهای از موارد در همین متن اولیه دخالت در امور قوه مجریه است و همچنین اصل (61)، در اصل (61) هم مغایرت دارد.

علی اردشیرلاریجانی

علیرضا سلیمی
آقای رئیس! میدانم، یعنی در تعیین وظایف کمیسیون به حیطه اختیارات قوه مجریه و قوه قضائیه ورود شده است. متشکرم. اگر اخطار را وارد میدانید به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
نه، کمیسیون نمیتواند در اختیارات قوه مجریه و قضائیه دخالت کند، ولی اینجا میتواند بررسی و نظارت کند، طرحی باشد بررسی کند، این را میتواند، ولی آن قسمتی که شما میفرمایید اگر دخالت باشد امکانپذیر نیست. اخطار یا تذکر دارند بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی

علیرضا رحیمی

علی اردشیرلاریجانی

علیرضا رحیمی
جناب آقای برزگر بفرمایید.

شهروز برزگر کلشانی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان عنایت داشته باشند که ما به اندازه کافی کمیسیونهای تخصصی داریم. تشکیل کمیسیون ویژه یعنی موازیکاری، کارهایی که کمیسیونها انجام دادهاند و تخصصی تسلط بر کار دارند، به نظر من نیازی برای تشکیل این کمیسیون نیست. (رئیس ـ نه، مخالفت نکنید) آقای دکتر! چون بر طبق آییننامه داخلی مجلس کمیسیونهای تخصصی کارهای اساسی و کارهایی که...

علی اردشیرلاریجانی
در رأیتان تأثیر بگذارید، ببینید! الان تذکر و اخطار برای این بود که خلاف قانون اساسی نباشد. ولی آن بحث دیگری است، کمیسیونهای تخصصی هم مطلبی است، میتوانید مخالف و یا موافق باشید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی

علیرضا رحیمی
جناب آقای پورابراهیمی! در تابلو نوبت شما نیست، ثبتنام بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
آقای رئیس اعلام وصول هم داریم.

علی اردشیرلاریجانی
آقای رحیمی! بفرمایید میخواهم رأیگیری کنم.
اگر صحبت نمیکنند نفر بعدی.

علیرضا رحیمی

نادر قاضی پور
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای لاریجانی! اولاً از فرمایشات حضرتعالی درمورد آمریکاستیزی کمال تشکر را داریم، به حق و انصاف ظلمی که آمریکا کرده است. آقای لاریجانی! از عملکرد عتبات تشکر کردی، ولی از بانک مرکزی گلایه نکردید که چه روزی بر این زوار اربعین در آوردند، ارز ندادند، مشکلات عدیدهای بر ایرانیان عزیز آوردند. من از حضرتعالی میخواهم دستور خاص بدهید، درخواست هم دادیم، گزارش ارز را، چطور و چقدر ارزشان، نحوهشان، تخلفاتشان را در صحن علنی قرائت کنند. (رئیس ـ آقای قاضیپور!) آقای لاریجانی! عرضم تمام شود. در راهپیمایی اربعین همه از نظام دفاع میکردند، گلایهشان سه موضوع بود، یکی هم ارز بود. از حضرتعالی میخواهیم برای احقاق حق مردم ایران به خصوص زوار اربعین اقدام نمایید. والسلام. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اردشیرلاریجانی
دوستان توجه کنند! من میخواهم رأی بگیرم، اگر راجع به این طرحی که گفته شده مطلبی دارند بفرمایید، اگر در موضوع نیست برای بعد بگذارید.

علیرضا رحیمی

مصطفی کواکبیان
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
نه تنها آقای رئیس روی ما حساسیت دارند، حتی آقای رحیمی هم از روی اسم ما عبور میکنند. ببینید آقای دکتر لاریجانی! ظاهراً (40) سال است تحریم هستیم و در این (40) سال هم هیچ کمیسیون ویژهای نداشتیم و الان هم استقبال اینکه ما بخواهیم بگوییم یک کمیسیون دائمی میخواهیم برای مقابله با (رئیس ـ الان تذکرتان ماده چند است؟) همان بندی که عریض و طویل کردن سیستم دموکراسی و بروکراسی و سیستم مجلس است. در رابطه با اینکه شأن مجلس این نیست که ما بیاییم کمیسیون اضافه کنیم، بحث ما این است با توجه به اینکه اگر کمیسیونهای ما کار خودشان را انجام بدهند نیاز به کمیسیون نیست و درمورد بحث قانون اساسی هم اصل مهم مقابله با سیاست خارجی، شورای عالی امنیت ملی است که در اصول (110) و (176) قانون اساسی هم آورده شده، شورای عالی امنیت ملی اگر تشخیص بدهند که برای این کار (رئیس ـ حالا این بحث در مجلس است) عرض بنده این است که ما الان در کجای سیاست خارجی هستیم که فقط در بحث تحریمها باشیم؟ خوشبختانه همه تصمیمات را دارند برای ما در شورای عالی امنیت ملی میگیرند و اگر واقعاً باشد آنجا با این اصل منافات دارد.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، آقایان بگذارید رأی بگیریم. آقای مفتح بفرمایید.

محمدمهدی مفتح
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان محترم عنایت بفرمایید! این طرحی که مطرح است، آقای دکتر لاریجانی! من به استناد ماده (40) آییننامه میخواهم عرض داشته باشم که ایجاد کمیسیون ویژه را در شرایطی که برای کشور مسائل مهم و استثنایی پیش میآید، این را وظیفه مجلس دانسته است. شما ملاحظه بفرمایید، در برخی از این شوراها و مراجع تصمیمگیری نمایندهای از مجلس شرکت میکند، اینها نماینده مجلس هستند، نماینده قوه مقننه نیستند، آنچه که قوه مقننه باید انجام بدهند طبق ماده (40) آییننامه میگوید کمیسیون ویژه تشکیل بشود. (رئیس ـ بله، مجلس میتواند تشکیل بدهد) هیچ تداخلی هم با کمیسیونهای دیگر ندارد، موقت هم است، ظرف شش، هفت ماه، (رئیس ـ حالا دیگر موافقت نکنید) عرض شود که این تداخلی ندارد، تعجب میکنم که بعضی از دوستان در مطلب به این روشنی شبهه ایجاد میکنند.

علی اردشیرلاریجانی

محمدرضا پورابراهیمی داورانی

علی اردشیرلاریجانی
به نوبت است، ما تا کی صبر کنیم؟ آقای رحیمی! نوبت ایشان کی هست؟

علیرضا رحیمی
آقای پورابراهیمی نفر دوازدهم بودند، الان نوبتشان شد.

علی اردشیرلاریجانی
آقای پورابراهیمی بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر لاریجانی! شما اولاً تکلیف هیأترئیسه کنارتان را مشخص کنید. این ثبتنامها مربوط به قبل است، آقایان بدون هماهنگی به بنده گفتند شما مخالف و موافق ثبتنام کنید.

علیرضا رحیمی
نه، آقای پورابراهیمی! برای قبل نیست.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
آقا اجازه بفرمایید! من دارم صحبت میکنم.

علی اردشیرلاریجانی
شما مطلب را بگویید، الان وقت نیست.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
آقای دکتر لاریجانی! بنده خدمت آقایان آمدم، به من گفتند شما بروید مخالف و موافق ثبتنام کنید، آقای امیرآبادی هستند. (رئیس ـ مخالف و موافق ندارد) حالا اجازه بفرمایید، بعد گفتیم اخطار و تذکر مربوط به قبل را باید پاک کنند، وقتی دستور میآید باید براساس آن بیاید. این اسامی که میگویید اصلاً در آن بحث نبودند.

علی اردشیرلاریجانی
تصورشان این بود که مخالف و موافق ندارد. الان تذکرتان را بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
نکته بعدی ماده (50) است. آقای دکتر! ماده (50) آییننامه داخلی در اینجا هیچ نقشی ندارد که بگوید مخالف و موافق صحبت نکند، میگوید رأیگیری برای اعضا در مجلس انجام میشود. استنباط هیأترئیسه از کجای این ماده این است که شما در جلسه علنی مخالف و موافق صحبت نکنید. من ماده (50) را بخوانم؟ میگوید کمیسیون ویژه در مسائل مهم و اساسی تشکیل میشود.

علی اردشیرلاریجانی
ماده (50) برای کمیسیون انرژی است.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
آقای دکتر! آییننامه جدید است.

علی اردشیرلاریجانی

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
(40) قبلی، ماده (50) آییننامه جدید، آییننامه که تغییر دادند این است.

علی اردشیرلاریجانی
ماده (40) جدید را میفرمایید، شما گفتید (50).

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
بله، ماده (40). درخصوص تفسیر ماده (40) هیچجا نگفته مخالف و موافق صحبت نمیکنند. آنجا میگوید اینطور تشکیل میشود و بعد هم رأی با صحن است. شما یک عبارت بیاور که مخالف و موافق صحبت نمیکنند.

علی اردشیرلاریجانی
نه، مخالف و موافق ندارد، اینجا نیامده است. (پورابراهیمیداورانی ـ آقای دکتر اجازه بفرمایید) حالا راجع به این صحبت نکنید، بحث کردیم به نتیجه رسیدیم، مخالف و موافق ندارد.
حضار 232 نفر، پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه برای مقابله با تحریم مطرح است، نمایندگان نظرشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
نتیجه آرای عضو هیأت نظارت بر مطبوعات؛ آرای أخذشده (196) رأی، جناب آقای محمدعلی وکیلی با (126) رأی انتخاب شدند، برایشان آرزوی توفیق میکنیم.
نتیجه آرای عضو در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما؛ آرای أخذشده (180) رأی، جناب آقای سیداحسان قاضیزادههاشمی با (103) رأی و جناب آقای غلامرضا کاتب با (90) رأی انتخاب شدند. برای این عزیزان هم آرزوی توفیق میکنیم.
11
اعلام وصول (3) فقره طرح

علی اردشیرلاریجانی
آقای امیرآبادی! اعلام وصولها را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
تعداد سه فقره طرح نمایندگان به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح ماده (117) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی.
ـ طرح اصلاح ماده (86) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی.
ـ طرح استفساریه مادهواحده قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان اعلام وصول میشود.
12
اعلام وصول (2) فقره سؤال

احمد امیر آبادی فراهانی
سؤال ملی جناب آقای سیدجواد ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران و بیدگل از وزیر محترم امور خارجه درخصوص عدم موضعگیری نماینده جمهوری اسلامی ایران در محکومیت نقض حقوق بشر مسلمانان میانمار اعلام وصول میشود.
ـ سؤال ملی جناب آقای سیدجواد ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران و بیدگل از وزیر محترم امور خارجه درخصوص اقدامات وزارت خارجه در قبال موضعگیری خصمانه آمریکا و کشورهای اروپایی در حمایت از حوادث دیماه 96 اعلام وصول میشود.

علی اردشیرلاریجانی
بقیه را برای جلسه بعد بگذارید. ضمناً نتیجه آرای انتخاب ناظر در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات؛ آرای أخذشده (147) رأی، جناب آقای منوچهر جمالی با (131) رأی و جناب آقای ذبیحاله نیکفر با (126) رأی انتخاب شدند، برایشان آرزوی توفیق میکنیم.
13
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علی اردشیرلاریجانی
برای حضور نمایندگان محترم در راهپیمایی (13) آبان هم ما جلسه را اینجا ختم میکنیم. جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح دوشنبه چهاردهم آبانماه است و دستور جلسه خدمتتان هست. ختم جلسه را اعلام میکنم.