1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 216 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه دویست و دوازدهم روز سهشنبه هشتم خردادماه 1397 هجریشمسی مطابق با سیزدهم رمضانالمبارک 1439 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی.
2 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح یکفوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش با اصلاحات و الحاقات بعد.
3 ـ گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از منابع و مصارف و نظام مدیریت شرکتهای فرهنگی ـ ورزشی وابسته به وزارت ورزش و جوانان در (10) سال گذشته.
4 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی (اعاده شده از شورای محترم نگهبان 1).
5 ـ گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوبشرقی آسیا (اعاده شده از شورای محترم نگهبان 2).
6 ـ گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی (اعاده شده از شورای محترم نگهبان 1).
7 ـ سؤال آقای غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده محترم رشت از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

سجاد شریفی
(آیات 106 ـ 102 سوره مبارکه «انعام» توسط قاری محترم آقای سجاد شریفی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
ذلِکُمُ اللَّهُ رَبُّکُمْ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ خالِقُ کُلِّ شَیْءٍ فَاعْبُدُوهُ وَ هُوَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ وَکِیلٌ * لا تُدْرِکُهُ الْأَبْصارُ وَ هُوَ یُدْرِکُ الْأَبْصارَ وَ هُوَ اللَّطِیفُ الْخَبِیرُ * قَدْ جاءَکُمْ بَصائِرُ مِنْ رَبِّکُمْ فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ عَمِیَ فَعَلَیْها وَ ما أَنَا عَلَیْکُمْ بِحَفِیظٍ * وَ کَذلِکَ نُصَرِّفُ الْآیاتِ وَ لِیَقُولُوا دَرَسْتَ وَ لِنُبَیِّنَهُ لِقَوْمٍ یَعْلَمُونَ * اتَّبِعْ ما أُوحِیَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکِینَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای شریفی قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«این است خدا پروردگار شما هیچ معبودی جز او نیست آفریننده هر چیزی است پس او را بپرستید و او بر هر چیزی نگهبان است. چشمها او را در نمییابند و اوست که دیدگان را در مییابد و او لطیف آگاه است. به راستی رهنمودهایی از جانب پروردگارتان برای شما آمده است پس هر که به دیده بصیرت بنگرد به سود خود او و هر کس از سر بصیرت ننگرد به زیان خود اوست و من بر شما نگهبان نیستم. و این گونه آیات خود را گوناگون بیان میکنیم تا مبادا بگویند تو درس خواندهای و تا اینکه آن را برای گروهی که میدانند روشن سازیم. از آنچه از پروردگارت به تو وحی شده پیروی کن هیچ معبودی جز او نیست و از مشرکان روی برگردان». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! چون هنوز ساعت (9:16) دقیقه نشده لیست متأخرین به دست ما نرسیده است.
3
تصویب طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و ادب و صبحبخیر دارم. آقای دکتر! در جلسه گذشته در کلیات طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی دو نفر موافق و دو نفر مخالف صحبت کردند. جناب آقای دکتر وکیلی! این طرح مخالف و موافق دیگری ندارد، تمام شدند؟ دولت باید صحبت کند.

علی اردشیرلاریجانی
دولت صحبت کند، راجع به طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی، آقای انصاری بفرمایید.

جمشید انصاری
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به اینکه نظرات موافقین و مخالفین درخصوص این طرح قبلاً بیان شده، من لازم میدانم ابتدا یک اشارهای به جایگاه و نقش این کارگزاران بیمه کشاورزی کنم تا وقتی دلایل مخالفت دولت با این طرح را توضیح میدهم عزیزان توجه بیشتری را داشته باشند. همانطور که میدانید ما برای توسعه بیمه محصولات کشاورزی به جای اینکه از نیروهای رسمی استفاده کنیم، به نوعی این کار را در قالب صندوق ضمانت محصولات کشاورزی به حالت برونسپاری انجام میدهیم. یعنی مجموعهای از نیروهای کارشناس توسط بانک کشاورزی به کار گرفته میشوند، در ایامی که محصول کشاورزی زیر کشت است به ارزیابی اراضی اعزام میشوند و گزارشهای آنها مبنای بانک کشاورزی برای بیمه کردن است. در زمانی هم که خسارتی وارد میشود تعدادی از این کارشناسان که طرف قرارداد هستند برای برآورد خسارت اعزام میشوند. یعنی اساساً این کارشناسان یک کار مستمر سالانه (12) ماهه را انجام نمیدهند، در واقع مجموع ایامی که در طول سال این کارشناسان به صورت پارهوقت این مسئولیت را به عهده دارند متناسب با شرایط اقلیمی استانهای ما، نوع کشتی که تحت قراردادهای بیمه قرار میگیرد، معمولاً بین سه تا شش ماه متغیر است و اینها اساساً یک کار تخصصی را در حوزه بانک کشاورزی و ارزیابی بیمهای محصولات کشاورزی انجام میدهند و از مقوله برونسپاریهایی است که دولت در بخش کشاورزی انجام میدهد.
حالا طرحی که عزیزان ما دادهاند، میخواهند که دولت موظف شود اینها را به استخدام خودش در بیاورد. اولاً این افراد در وزارت جهادکشاورزی کار نمیکنند، کار این افراد در بانک کشاورزی است، الزام وزارت جهادکشاورزی به بهکارگیری این افراد ضمن اینکه نیروی مازادی را در وزارت کشاورزی ایجاد خواهد کرد، انجام این وظیفه را در کشور با اختلال مواجه میکند، چون اگر این افراد بیایند استخدام وزارت جهادکشاورزی شوند طبعاً بانک کشاورزی و همچنین صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید افراد جدیدی را به صورت پارهوقت به کار بگیرند و این یک بار مالی مضاعفی را به هر دو طرف تحمیل میکند.
از سوی دیگر با توجه به ماده (28) قانون برنامه ششم توسعه که دولت مکلف شده در طول سالهای برنامه (15) درصد حجم خودش را کاهش بدهد و این کاهش حجم هم از کاهش تعداد نیروی انسانی و هم از کاهش واحدهای تابعه است. در واقع الان تمام تلاش ما این است که بتوانیم حکم ماده (28) را در کوچکسازی دولت انجام بدهیم. دوباره اتخاذ تصمیماتی که دولت را از یک طرف دیگر حجیمتر میکند، نیروی انسانی دولت را اضافه میکند، قطعاً مغایر با ماده (28) قانون برنامه است، حالا اینکه رئیس محترم مجلس این را تشخیص میدهند چگونه عمل میکنند یک طرف قضیه است، اینکه کار دولت را در انجام این تکلیف قانونی جداً مشکل میکند طرف دیگر قضیه است.
از همه مهمتر اینکه اینها در کاری که انجام میدهند عملاً به صورت کارمزدی برای بانک کشاورزی کار میکنند و حقوق از محل اعتبارات عمومی دریافت نمیکنند. طبعاً مکلف کردن دولت به بکارگیری اینها به اندازه تعداد اینها بار مالی جدید بر دولت تحمیل میکند، مغایر اصل (75) قانون اساسی است و حتماً باید برای تأمین بار مالی ناشی از بکارگیری این افراد فکر شود و نکتهای هم که بر دلایل مخالفت دولت اضافه میکنم، به هر حال ما در سیاستهای کلی نظام اداری که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده (فرهنگی ـ خیلی متشکر جناب آقای انصاری) در این سیاستها بر عدالتمحوری و رعایت عدالت استخدامی تأکید شده، یعنی اگر حتی دولت (1000) نفر هم بخواهد استخدام کند باید این فرصت را به همه افراد واجد شرایط بدهد تا در یک رقابت برابر و آزمون رقابتی شایستهترین افراد انتخاب شوند. اینکه افرادی براساس یک شرایط کاملاً آسان و فکرنشدهای (رئیس ـ متشکریم) به مجموعه اضافه شدهاند، دولت مکلف شود همه اینها را به کار بگیرد، در مجموع به این دلایلی که عرض کردم دولت موافق این کار نیست، قطعاً گروههای مختلفی اینگونه به مجموعه دولت خدمات میدهند، همه برای تبدیل وضعیت فشار خواهند آورد و نباید این رویه باب شود که دولت بدون آن چارچوبهای خودش نیروی انسانی مورد نیازش را به کار بگیرد. از همه عزیزان درخواست دارم به این طرح رأی منفی بدهند تا دولت بتواند برنامهریزیهای خودش را در بخش کشاورزی به خوبی و درستی اجرا کند، خیلی ممنون.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
جناب آقای رئیس! آقای خضری اصرار به اخطار دارند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای خضری! در این زمینه است؟

غلامرضا کاتب
آقای رئیس! میگویند در این موضوع است. اجازه میدهید؟

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب

رسول خضری
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
عزیزان! استحضار داشته باشید بیش از (23) درصد اشتغال کشور ما بحث حوزه کشاورزی است. (رئیس ـ اخطارتان اصل چندم است؟) اخطار من اصل مترقی سوم قانون اساسی است که یکی از میثاقهای اصلی ماست. من تعجب میکنم، ما وظیفه داریم کسانی را که (12)، (13)، (14) سال به عنوان کارگزار بیمه آمدند کار کردند، کارگزاران بیمه کشاورزی خودشان علیرغم اینکه محصولات کشاورزی را بیمه میکردند خودشان بیمه نبودند. من دوست دارم آقای دکتر انصاری پاسخ ما را بدهند. (رئیس ـ اخطارتان چیست؟) دلیل ندارد الان ایشان اینقدر با صراحت با این طرح مخالفت کنند، بار مالی ندارد. (رئیس ـ خیلی ممنون، متشکریم) آقای دکتر لاریجانی! اجازه بفرمایید. (رئیس ـ اخطارتان را بفرمایید) اخیراً سیلی در پیرانشهر آمد بیش از (4000) هکتار از اراضی مردم زیر سیل رفت، (90) درصد مردم بیمه نکرده بودند، به خاطر ناکارآمدی، به خاطر عدم انگیزهای که در این عزیزان ایجاد کردیم. ما با این وضع نمیتوانیم از کشاورزی و اقتصاد مقاومتی حرف بزنیم. (رئیس ـ خیلی متشکریم) ما انتظار داریم به ازای هر سه نفری که بازنشسته میشوند یک نفر از این عزیزان در اولویت استخدام باشد. اینها در حوزه بانک کشاورزی که بانک تخصصی کشاورزی است و وزارت جهادکشاورزی (رئیس ـ شما دارید موافقت میکنید) مدارکشان بالای لیسانس، فوقلیسانس و دکترا است. من تأسف میخورم، اگر مجلس به این قضیه توجه نکند و به این طرح رأی قاطع ندهد قطعاً در حق کشاورزان اجحاف است.

علی اردشیرلاریجانی
ببینید! وقتی شما اخطار میدهید باید راجع به اخطار صحبت کنید، شما دارید موافقت میکنید. زمان موافقت گذشته، الان اخطارتان را باید میگفتید. کمیسیون صحبت کند.

زهرا ساعی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام خدمت همکاران گرامی و ملت شریف ایران. همکاران محترم! توجه داشته باشید که این کارشناسان بیمه کشاورزی که باقیمانده هستند و قرار است که بحث استخدام اینها تکمیل شود، همه آنها تماماً با آزمون ورود پیدا کردهاند، همه آنها تکتک گزینش شدهاند، تحصیلات این افراد مرتبط با حوزه کاری خودشان است، از این افراد تعهد کاری گرفته شده که شغل دوم نداشته باشند، بنابراین تماموقت در خدمت همین وظیفهای هستند که به عهده گرفتهاند. (10) الی (15) سال سابقه کاری دارند و این طرح بار مالی ندارد. ببینید! ما باید اشاره کنیم که هر سال (200) هزار میلیارد تومان برای بیمه کشاورزی اختصاص داده میشود که در صورت استخدام این افراد این رقم به (60) میلیارد تومان کاهش پیدا میکند، مطابق بند «ج» قانون استخدام کشوری و باز طبق همان قانون استخدام کشوری به ازای هر سه بازنشسته باید یک استخدامی صورت بگیرد که در سال 95 ـ 98 بیشترین بازنشستگی را در وزارت جهاد خواهیم داشت. بعد طبق نامهای که در تاریخ 22/1/1396.

علی اردشیرلاریجانی
خانم ساعی! دو تا نکته است که قدری روشن کنید، یکی در متن مادهواحده گفتید از دستگاههای اجرایی خارج میشوند، یعنی به میزانی که افراد از کل دستگاههای اجرایی خارج میشوند، شما گفتید حداقل یکسومش را در یک سال استخدام کنند. این کل است یا جهادکشاورزی است؟ (ساعی ـ وزارت جهاد است) جهادکشاورزی است، پس نباید بنویسید کلیه دستگاههای اجرایی، مقصودتان از دستگاههای اجرایی جهادکشاورزی است. (ساعی ـ درست است) یک نکته دیگر هم چون شما باید توضیح آخر را بدهید، در تبصره (5) نوشتید: «بار مالی ناشی از تصویب این قانون از محل خروج بازنشستگی کشوری و پرداخت هزینههایی که دولت بابت صندوق بیمه به بانک پرداخت میکند». این صندوق بیمه که پرداخت میکند برای کشاورزها است، بدهی کشاورزها است، یا یارانهای است.

محمدمهدی برومندی
هر سال دارند میدهند آقای رئیس!

علی اردشیرلاریجانی
از بابت محل خروج بازنشستگی معنی دارد، ولی مشتری این معلوم است.

زهرا ساعی
هر سال این مبلغ دارد پرداخت میشود.

علی اردشیرلاریجانی
این پرداخت میشود، ولی بابت بدهی است.

محمدمهدی برومندی
آقای رئیس! حقوق ناظران را هم در قالب همین پول دارند میدهند.

علی اردشیرلاریجانی

زهرا ساعی

علی اردشیرلاریجانی
پس شما در متن مادهواحده مقصودتان از دستگاههای اجرایی همان جهادکشاورزی است.

زهرا ساعی
همان جهادکشاورزی است. براساس جلسه مورخ 22/1/1396 که با حضور آقای دکتر نوبخت معاون محترم رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و مدیرعامل محترم بانک کشاورزی و وزیر محترم جهادکشاورزی و ریاست محترم سازمان امور استخدامی کشور و نمایندگان کارگزاران انجام گرفته که شماره نامه آن هم هست، مقرر شده که اولویت استخدامها در این ادواری که انجام خواهد گرفت با کارشناسان بیمه کشاورزی باشد. همه اینها مستند است، بار مالی هم ندارد، واقعاً در بحث صندوق بیمه کشاورزی دیده شده. همکاران محترم! خواهشمان این است، بالاخره ما یک بار به این کلیات رأی دادیم، قرار بود یک جزئیاتی تغییر پیدا کند که ما آنها را هم تغییر دادیم و الان این عزیزان را خودتان مستحضر هستید، حوزه کشاورزی یک حوزه بسیار مهمی است که تأثیر بسیار مستقیمی در توسعه اقتصادی کشور دارد، اهمیتش در حوزه امنیت غذایی است و بالاخره این عزیزان دارند در بحث نظارت حوزه امنیت غذایی زحمت میکشند. و بهرهوری و بهرهبرداری سطح زیر کشت با فعالیت این عزیزان چند برابر میشود و خواهد شد. ولی دغدغهای که این عزیزان دارند، با توجه به حجم کاری که انجام میدهند و من عرض کردم، تعهد کاری داشتند، شغل دوم ندارند، بحث بیمههایشان مطرح است، بعد هم تمام رشتههایشان مرتبط است، یعنی اصلاً غیرمرتبط کسی را به عنوان کارشناس بیمه کشاورزی برنداشتند. خواهشم این است که با یک توجه و لطف و عنایتی که میکنید به این رأی بدهید تا تکلیف این عزیزان که بسیار هم زحمت میکشند انشاءالله مشخص شود. فکر میکنم من دیگر تمام موارد را گفتم، فقط خواهشی که داریم این کار صورت بگیرد.
یک نکته را هم باید اینجا عرض کنم که صندوق بیمه کشاورزی به لحاظ اساسنامه زیر نظر وزیر جهادکشاورزی که رئیس مجمع صندوق است و مدیرعامل بانک کشاورزی مدیر عامل صندوق بیمه است. یعنی سیر آن یک سیر منطقی است. حالا انشاءالله با توجهی که شما میفرمایید ما بتوانیم تکلیف این عزیزان را که بسیار هم زحمت میکشند و در حوزه بحث امنیت غذایی و بالا بردن راندمان محصولات کشاورزی تلاش میکنند، روشن کنیم سپاسگزارم.

علی اردشیرلاریجانی
بنابراین دوستان توجه داشته باشند، آن ابهامی را که مطرح کردند خانم ساعی به عنوان سخنگو در اینجا توضیح دادند که مقصودشان از این دستگاه اجرایی در سطر چهارم و پنجم جهادکشاورزی و بانک کشاورزی است، یعنی همه دستگاهها نیست. اگر راجع به این اخطار دارید بفرمایید، میخواهم رأی بگیرم. مخالف و موافق صحبت نکنید، فقط اخطار یا تذکر بدهید.

غلامرضا کاتب
آقای رئیس! آقای کوچکینژاد و آقای ادیانی اصرار به اخطار دارند، اگر اجازه بدهید نوبت آقای کوچکینژاد است. جناب آقای کوچکینژاد بفرمایید.

جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من اخطار بند (9) اصل سوم «رفع تبعیضات ناروا» را دارم. ما در مجلس هشتم تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی را در مجلس روشن کردیم. یعنی آنها استخدام شدند و یک تحول خوبی در بخش کشاورزی پیش آوردند، یعنی با توجه به تخصصی که داشتند به کمک کشاورزان رفتند. اینجا هم این ناظرین بخش کارگزاران بیمه کشاورزی تقریباً از همان جنس هستند، اگر ما اینها را محروم کنیم یعنی خلاف این قانون عمل کردیم. یعنی این چیزی که دولت توضیح میدهد ما حدود (10) هزار نفر کارگزاران بیمه کشاورزی را مصوب و قانون کردیم که اینها استخدام شدند، با تخصصهای بسیار خوبی که داشتند. شما میتوانید سؤال کنید، دوستان و همکاران در شهرهای خودشان دیدند که اینها چقدر زحمت میکشند و کار میکنند، به کمک کشاورزان آمدهاند. کارگزاران بیمه کشاورزی همان کار را دارند انجام میدهند، به کمک کشاورزان آمدهاند، در نتیجه این خلاف قانون نیست، بلکه اگر تصویب نشود خلاف قانون است.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
جناب آقای رئیس! آقای ادیانی اصرار دارند.

علی اردشیرلاریجانی

سیدعلی ادیانی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
طاعات همه همکاران محترم و امت اسلام و صائمین قبول. جناب آقای دکتر! تذکر من ناظر بر ماده (185) است و هم اخطار اصل سوم و اصل (110). اول (185) را خدمتتان عرض کنم، برابر مفاد مندرج در ماده (185) و طبق ماده (28) قانون برنامه ششم، ما مکلف به این هستیم که (15) درصد از حجم دولت را کاهش بدهیم و اگر جنابعالی این مفهوم را قبول داشته باشید دوسوم رأی میخواهد، این نکته اول.
در بحث مربوط به تبصره (5) همین طرح که «بار مالی ناشی از تصویب این قانون از محل خروج بازنشستگی کشوری»، این مغایر اصل سوم قانون اساسی است. این تبعیض ناروا است. ما محل خروج بازنشستگی کشوری را نمیتوانیم به یک گروه خاص اختصاص بدهیم. اگر ایجاد درآمد میکند، اگر منبع جدیدی خلق شده، اگر محلی برای این موضوع است که برای این عزیزان که حق همه بیکاران این کشور است که سامان پیدا کنند، ما با اصل آن مخالف نیستیم، من وصفی که در این طرح آمده را دارای اشکال میبینم. لذا این عنوان عام «از محل خروج بازنشستگی کشوری» مغایر اصل سوم قانون اساسی و تبعیض ناروا است، چون از کل این محل و منابع دارد به یک گروه خاص اختصاص میدهد.

علی اردشیرلاریجانی
الان که من توضیح دادم، سخنگوی کمیسیون گفتند فقط مربوط به وزارت جهادکشاورزی و بانک کشاورزی است. (ادیانی ـ این را اصلاح کنند) اصلاح میشود، مقصودشان این بود.

سیدعلی ادیانی
اخطار دوم من اصل (110) است. ما در سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی نظام اداری در بند (2) داریم «عدالتمحوری در جذب». این مفهوم اطلاق دارد، عام است. اگر جذبی برای دولت وجود دارد باید مصادیق عدالت را رعایت کند و در بند (3) همین سیاستهای کلی اشاره دارد که بهبود معیارها و روزآمدی روشهای گزینش منابع انسانی و هکذا. لذا هم ناظر بر ماده (185) آییننامه میدانم و هم مغایر اصول (110) و (3) قانون اساسی.
یک تذکر ماده (44) هم داریم، ما در هفته قبل بحث مربوط به الحاق دولت جمهوری اسلامی به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم را نمایندگان تقاضایی دادند مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه. مجلس محترم هم این را در 5/3/1397 چاپ کرد. برابر آییننامه استدعای بنده این است که این را در دستور کار قرار بدهید و فرآیند کار لحاظ شود، ممنون و متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
بله، در دستور قرار میگیرد. آن نکتهای که در مورد خلاف برنامه بودن میفرمایید، مقصود این است که (15) درصد کوچک کردن دولت در طول برنامه را که میفرمایید، اینجا گفتند با لحاظ حداکثر معادل یکسوم کارمندانی که از وزارت جهادکشاورزی بازنشسته میشوند میتوانند این کار را کنند. بنابراین تغایر ندارد، کوچک شدن هست، لذا خلاف برنامهاش روشن نیست.
آن مطلبی هم که در مورد کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم فرمودید چاپ شده، آقای ادیانی! شماره (8) را ملاحظه کنید، در شماره (8) هست. اگر اجازه بدهید ما رأی بگیریم.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر! آقای سلیمی اصرار به اخطار دارد.

علی اردشیرلاریجانی

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! اخطار من همین اصل سوم است، منتها از یک جهت دیگر. ببینید! ما در مورد این کارشناسان بیمه کشاورزی در این تبصره (1) بحث چهار سال زراعی یا (36) ماه را اینجا آوردهایم. کسی که با بانک کشاورزی یا صندوق بیمه کشاورزی همکاری میکرده تابستان که بیکار نبوده، در هر سال سه ماه اینها را، حالا تابستان باشد یا زمستان فرقی نمیکند اینها چطور سال زراعی را میخواهند، چون در نقاط مختلف کشور سال زراعی متفاوت است. آقای دکتر! تبعیض از این جهت است، یعنی بعضی از نقاط کشور سال زراعی ما (12) ماه است، بعضی از نقاط کشور ممکن است سال زراعی کمتر باشد. ببینید! از این جهت به نظر میرسد یک تبعیضی بین همین عزیزان.

علی اردشیرلاریجانی
حالا این را کمیسیون توضیح بدهد، چون میگویند سال زراعی مختلف است.

علیرضا سلیمی
در نقاط مختلف کشور قطعاً متفاوت است.

علی اردشیرلاریجانی
یک اشکالی هست، سال زراعی را کمیسیون بگوید.

علیرضا سلیمی
آقای قاضیزاده ببینید! ما در کشورمان اقلیمهای متفاوت داریم. منظورتان از این سال زراعی چیست؟

علی اردشیرلاریجانی
مقصودشان این است که مجموع سالهای زراعی که مثلاً یکجا سه ماه است باید چهار سال بشود، این است. اجازه بدهید! یکجایی سال زراعی که میتوانند زراعت بکنند شش ماه باشد، یکجایی هفت ماه. شما نوشتید در کل باید چهار سال بشود، چهار تا (12) ماه، مقصود این است؟ ببینید! به نظر من مطلب از این جهت روشن است. یا گفتند (36) ماه، یعنی سه سال متوالی یا چهار سال گسستهای. آقای سلیمی توجه کنید.

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! حالا این را توضیح بدهند.

علی اردشیرلاریجانی

علیرضا سلیمی
آقای دکتر مطلب بعدی هم دارم.

علی اردشیرلاریجانی
گوش میدهید چه شد؟ یا سه سال متوالی، یعنی (36) ماه پشت سر هم است یا چهار سال، سال زراعی است. ممکن است چهار ماه باشد بعد هفت ماه باشد، اینها روی هم که جمع میشود باید چهار سال بشود.

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! این تبعیض است.

علی اردشیرلاریجانی
دیگر تبعیض نیست، روی همدیگر چهار سال میشود.

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! در نقاطی که سال زراعی (12) ماه بوده آن عزیز را ما به چه دلیل از حقش محروم کنیم؟

علی اردشیرلاریجانی
جمع ماهها است، یکجایی (10) ماه است، یکجایی سه ماه است. جمع ماهها باید (48) ماه بشود.

علیرضا سلیمی
آقای دکتر! توضیح بدهند «و یا» نباشد. بنویسند «به نحوی که».

علی اردشیرلاریجانی
برای شما دارم توضیح میدهم، نمایندگان هم دارند استماع میفرمایند. این چهار سال زراعی یعنی (48) ماه کاری یا (36) ماه پشت سر هم، مقصود این است. روشن است؟ تعارضی نیست. اگر اجازه بفرمایید یک رأیی بگیریم.

غلامرضا کاتب
آقای رئیس! همچنان اخطار و تذکر هم دارند.

علی اردشیرلاریجانی
آقایان! سر این داریم خیلی معطل میشویم.

غلامرضا کاتب
آقای صباغیان شما اصرار دارید؟ در همین موضوع است؟ بفرمایید.

محمدرضا صباغیان بافقی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم. جناب آقای لاریجانی! اخطار من بند (9) اصل (3) و همچنین بند «الف» ماده (24) است. ببینید! تبصره (2) میگوید، افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بالاتر و سوابق بیشتر و خانوادههای ایثارگران و جانبازان و خانواده معظم شهدا از اولویت در استخدام برخوردارند. اینجا مشخص نکرده چند درصد. فرض مثال اگر (20) نفر بودند و چهار نفر میخواهند، هر چهار تا خانواده شهدا و ایثارگران بودند آنها جذب میشوند، حداقل درصدی مشخص بشود بگویند (20) درصد یا (30) درصد جذب از خانواده شهدا و ایثارگران باشد. اینجا ابهام دارد و بعداً نحوه بهکارگیری نیرو دچار مشکل میشود.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، آقایان اجازه بدهید! ما الان چون کلیات را میخواهیم رأی بگیریم این اخطار و تذکرات که در جزئیات است آنجا میتوانید بدهید و اصلاح بشود. چابکسازی ربطی به این ندارد، قبلاً آقای ادیانی گفتند من توضیح دادم، اینجا گفته با لحاظ حداکثر معادل یکسوم کارمندان جهادکشاورزی. در کلیات الان اخطار نداریم، الان در جزئیات اخطار بدهید اصلاح کنیم. (موسوی ـ هر یک را طوری استخدام میکنیم، معلمها را آموزش میدهیم، وزارت نفت آن طوری است) چکار کنیم؟ (موسوی ـ اخطارم برای این است، چون تبعیض ناروا است) تبعیض نیست.
حضار 250 نفر، کلیات طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
حالا اگر در مورد مادهواحده پیشنهادهایی دارند مخالف و موافق صحبت کنند، متن را بخوانید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«مادهواحده ـ دولت موظف است از تاریخ تصویب این قانون حداکثر ظرف مدت سه سال با رعایت حکم بند «ج» ماده (24) قانون مدیریت خدمات کشوری کارشناسان بیمه کشاورزی را با لحاظ حداکثر معادل یکسوم کارمندان که به روشهای بازنشستگی، بازخریدی، استعفا و سایر مواردی از دستگاههای اجرایی» که اینجا فرمودید میشود «جهادکشاورزی». (رئیس ـ «جهادکشاورزی و بانک کشاورزی») «بانک کشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی میشوند در سقف بودجه مصوب دستگاههای مذکور که استخدام برای آنها پیشبینی شده است در وزارت جهادکشاورزی و بانک کشاورزی و همچنین صندوق بیمه محصولات کشاورزی جذب و بکارگیری نماید.
تبصره 1 ـ کارشناسان بیمه کشاورزی با تحصیلات کارشناسی و بالاتر که حداقل چهار سال زراعی و یا (36) ماه فعالیت مستمر و متوالی تا زمان تصویب این قانون داشته باشند را با رعایت ماده (46) قانون مدیریت خدمات کشوری و شرایط عمومی استخدامی کشور تعیین تکلیف نمایند. برای استخدام کارشناسان بیمه کشاورزی مشمول این قانون که قبلاً در آزمون ورودی شرکت نموده و یا دورههای آموزشی مرتبط و معتبر را با موفقیت گذراندهاند مشروط به اینکه حداقل چهار سال زراعی سابقه فعالیت داشته باشند نیاز به برگزاری آزمون مجدد نمیباشد.
تبصره 2 ـ افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بالاتر و سوابق بیشتر و خانوادههای ایثارگران و جانبازان و خانواده معظم شهدا از اولویت در استخدام برخوردارند.
تبصره 3 ـ کلیه سوابق و فعالیت افراد مشمول این قانون باید به تأیید بانک کشاورزی و صندوق بیمه کشاورزی برسد و به حداکثر سن شرایط عمومی استخدامی اضافه گردد و کلیه سوابق بیمه تأمیناجتماعی مرتبط با فعالیت که پرداخت شده و یا میشود به سنوات خدمتی مستخدم از نظر بازنشستگی اضافه گردد.
تبصره 4 ـ افرادی که به هر دلیلی از صندوق بیمه خارج شدهاند مشمول این قانون نمیباشند.
تبصره 5 ـ بار مالی ناشی از تصویب این قانون از محل خروج بازنشستگی کشوری و پرداخت هزینههایی که دولت بابت صندوق بیمه به بانک پرداخت میکند تأمین میگردد».
آقای رئیس! اینجا ما با توجه به اینکه در بودجه هزینهاش پیشبینی نشده با رعایت بند (3) ماده (7) قانون برنامه ششم توسعه را هم احتمالاً باید بیاوریم.

علی اردشیرلاریجانی
علیالقاعده اگر بخواهد مخالف برنامه نباشد آن را باید بیاورند. «با رعایت آن» باید بیاید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! پیشنهاد داریم.

علی اردشیرلاریجانی
در تبصره (1) اینجایی که نوشته قبلاً در آزمون ورودی شرکت نموده مقصود این است که شرکت نموده و قبول شده باشد، وگرنه فقط شرکت نمودن که، «و قبول شده باشد». کمیسیون این را توضیح بدهد مقصودشان چیست. مخالف و موافق هم صحبت کنند.

غلامرضا کاتب
آقای دکتر ملکی میگویند قرعهکشی انجام نشده، اگر بخواهیم که دوباره قرعهکشی بکنیم دوباره باید ثبتنام بکنیم. همکارها دوباره ثبتنام کنند، آقای ملکی اعتراضشان این است که قرعهکشی انجام نشده، اتاق فرمان هم دقت بکنند که سیستم این قرعهکشی عمل بکند. آقای ملکی! محبت بکنید دوباره ثبتنام بکنید. همکارانی که ثبتنام کردند چون قرعهکشی عمل نکرد بزرگواری بکنید دوباره ثبتنام بکنید. اتاق فرمان هم محبت بکنند که دقت بکنند قرعهکشی انجام بشود. دوستانی که ثبتنام نکردند محبت بکنند مجدداً ثبتنام بکنند که ما مجدداً قرعهکشی کنیم. جناب آقای حسینی مخالف هستند، بفرمایید.

محمد حسینی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان یک چند دقیقه اگر گوش بدهند من دو، سهتا نکته را خدمتشان بگویم. درست است که امروز بحث این است که ما حدود (2000) نفر کارگزار بیمه محصولات کشاورزی را داریم که در حوزه بخش خصوصی چندین سال است دارند در رابطه با بحث بیمه محصولات کشاورزی فعالیت میکنند و با توجه به اینکه کارمزدهایی که به اینها پرداخت میکنند کم هست و شاید با آن نمیتوانند امرار معاش بکنند همه ما متفقالقول شدیم که اینها را دوباره بیاییم استخدام یک صندوق بیمه محصولات کشاورزی بکنیم که این صندوق در زمره شرکتهای دولتی است.
جناب آقای رئیس، جناب آقای دکتر لاریجانی! این دقیقاً مغایر ماده (1) سیاستهای کلی اصل (44) هست و ما باید شرکت بیمه محصولات کشاورزی را با توجه به اینکه در ماده (1) نیست فردا برای فروش بگذاریم. یعنی سهام آن را واگذار بکنیم. لذا استخدام (2000) نفر و انجام هزینههای آنچنانی به این شرکت ضمن اینکه دقیقاً مغایر صریح سیاستهای کلی اصل (44) هست از آن طرف نگاه ما به بخش خصوصی است. این دوستان به عنوان کارگزار داشتند فعالیت میکردند، الان میخواهند کارمند دولت بشوند، با توجه به خروج بازنشستگی از حوزه وزارت جهاد و همچنین بانک کشاورزی، بانک کشاورزی باز هم یک شرکت دولتی است که در چهارچوب قوانین و مقررات خاص خودش هست. خود جهادکشاورزی هم اگر با آنکه سه نفر بازنشسته بشوند، یک نفر استخدام بشود خودبهخود ما جهاد را از نیروهای متخصص و توانمند و جوان خالی کردیم و اگر چنانچه امروز دوستان میگویند منابع آن از محل پرداخت کارگزاری انجام میشود این دقیقاً مغایر هست، ما به کارگزار رقم بسیار پایینی را میدهیم، از آن طرف ما هزینههایی را که از طریق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت میشود دقیقاً از محل مواد (10) و (12) قانون بحران و قانون تنظیم داریم.
یعنی به عنوان تنخواهگردان و حوادث غیرمترقبه که امسال هم با توجه به شرایط خاصی که در کشور وجود دارد ما از آن منابع تأمین میکنیم، همه کشاورزان ناراضی هستند، همه کسانی که خسارت دیدند حدود دو تا سه سال نتوانستند خسارت خود را بگیرند. اگر ما امروز مغایر تمام قوانین بیاییم براساس احساسات خود یک تعدادی از اینها را به عنوان مستخدم دولت استخدام بکنیم و هزینههای آنچنانی یک مستخدم دولت را به یک صندوق تحمیل بکنیم فردا این صندوق هم به عنوان صندوقهای زیانده ما باید از منابع بودجه عمومی دولت کمک به زیان بیاییم این را جبران بکنیم.
لذا با توجه به اینکه مغایر صریح سیاستهای کلی اصل (44) هست، مغایر ماده (7) قانون برنامه ششم هست، مغایر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است خواهش ما از دوستان این است که به این مادهواحده رأی مثبت ندهند.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، موافق صحبت کند. (قاضیپور ـ اخطار داریم) اخطار را هم گوش میدهیم.

غلامرضا کاتب
آقای پوربافرانی بفرمایید.

عباسعلی پوربافرانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
من با عنایت به اینکه تعداد زیادی از همکاران میخواهند در این زمینه صحبت بکنند، جناب آقایان: لاهوتی، دلخوش، فیضی، پاپیزاده و محمودزاده، خودم در این زمینه صحبت میکنم. ببینید! توضیحاتی را که همکار عزیز دادند به هر حال اینجا مشخص کرده با رعایت ماده (46) قانون مدیریت خدمات کشوری و شرایط عمومی استخدام کشوری. ما با توجه به آن ضوابطی را که مورد اشکال هست و بعضاً ممکن است که حقی تضییع بشود وقتی اینها رعایت بشود مسلماً این اشکال برطرف میشود و این عزیزان که بالاخره سالها زحمت کشیدهاند هرچند که تعداد زیادی عزیزان دیگری در ردههای مختلف در سایر جاها مثل اینها هستند، کارکنان بسیار زیادی که در اقصینقاط کشور در دستگاههای مختلف به صورت قراردادی و شرکتی هستند، اما اینها چون آمده و اینجا اعلام کرده با رعایت ماده (46) قانون مدیریت خدمات کشوری و شرایط عمومی استخدامی کشور این ابهامات را برطرف میکند. لذا عزیزان با رعایت این شرایط خیلی کار شاق و سنگینی هم نمیکنند، یک حقی که برای اینها وجود دارد را براساس رعایت این ضوابط به این عزیزان تقدیم میکنند.
به هر حال اینها در حوزه کشاورزی زحمت میکشند، قرار نیست که بیحساب و کتاب باشد، قرار است این کار با ضوابط انجام بشود. من فکر میکنم با توجه به توضیحاتی که اتفاقاً مخالف محترم در این زمینه داشتند و با توجه به مکتوبهای که الان ما داریم قرائت میکنیم و هیأترئیسه محترم قرائت کردند قطعاً نقطه ابهامی ندارد و همکاران عزیز برای اینکه این عزیزان تعیین تکلیف بشود انشاءالله به این عزیزان رأی بدهند، ضمن اینکه قطعاً بار مالی که در این حوزه وجود دارد از محلهای مختلف پیشبینی شده و انشاءالله عزیزان کمک کنند که اینها با رعایت ضوابطی که در این مادهواحده آمده است تعیین تکلیف بشوند، متشکرم.

غلامرضا کاتب
متشکرم، جناب آقای رئیس! آقای قاضیپور اصرار به اخطار دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام محضر رهبر فرزانه، ملت بزرگ ولایتمدار ایران اسلامی.
آقای لاریجانی! اخطار اصل (28) را دارم، «هرکس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند» این برادران و خواهران دهها سال است زحمت میکشند، حضرتعالی فرمودید بابت اخطار و تذکر مخالف و موافق صحبت نکنید، ولی دو تا از برادران بابت تذکر و اخطار مخالف صحبت کردند، حضرتعالی حرف آنها را قطع نکردید. باب این است که اگر بابت اخطار و تذکر مخالف صحبت نکرده حق اینها ضایع میشود (رئیس ـ حرفتان درست است) اینها آدمهای زحمتکشی هستند، کشاورزی را رونق دادند، تولید را رونق دادند. (رئیس ـ شما خودتان هم دارید همین کار را میکنید) اینها حق و حقوق دارند، جوانان تحصیلکرده ایران اسلامی هستند. دستشان، چشمشان را به رأی ما دوختند. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، مخالف و موافق صحبت کردند. دولت بفرمایید.

جمشید انصاری
جناب آقای رئیس! من اشارهای هم داشتم. در آنچه که در این مادهواحده توسط کمیسیون تخصصی ذیربط نگارش شده یک تعارضات و اشکالات جدی حقوقی وجود دارد که اگر بخواهد به این صورت تصویب بشود عملاً کار اجرا را مشکل میکند. مثلاً شما در مقدمه در متن مادهواحده میفرمایید با رعایت حکم بند «ج» ماده (24). ماده (24) برای استخدام یکسوم در مشاغل تصدی هست. در ماده (46) که برای استخدام رسمی است برای مشاغل حاکمیتی است. ما استخدام رسمی را برای مشاغل حاکمیتی انجام میدهیم، برای مشاغل تصدی استخدام پیمانی انجام میدهیم.
اگر این دو تا حکم در کنار هم قرار بگیرد یا ما باید برویم برای مشاغل تصدی که طبق قانون باید نیروی پیمانی استخدام بشویم و روند تبدیل به رسمی آن در قانون مشخص شده را دنبال کنیم یا اینکه ابتدا برویم استخدام رسمی برای مشاغل تصدی بکنیم که موضوع ماده (24) هست و همینطور در آنجایی که مثلاً میفرمایند در آزمون شرکت کرده باشند، حالا حضرتعالی میفرمایید بگوییم آزمون شرکت کرده و قبول شده باشد. اگر کسی در آزمونی شرکت کرده قبول شده که به استخدام دولت درآمده، کسی که در آزمون شرکت کرده و قبول نشده جا مانده. اگر بخواهد فقط لفظ شرکت را مبنا بگیریم ما در هر آزمونی که الان اعلام کردیم برای استخدام (18) هزار نفر، (400) هزار نفر شرکت کردند.
اگر شرکت در آزمون ملاک باشد که آن عدالت استخدامی و ضرورت شایستهگزینی منتفی میشود، اگر بنا باشد آزمونی شرکت کنند و قبول شده باشند که قبول شدند به استخدام دولت درآمدهاند. اگر بخواهم توضیح بدهم یک تعارضات و اشکالات حقوقی جدی در این متن وجود دارد که به نظر میرسد ابتدا اینها باید رفع بشود تا تکلیف مجریان از باب اینکه چگونه این را اجرا کنند مشخصتر بشود.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، کمیسیون بفرمایید. آقای محجوب! شما اینجا یک توضیحی بدهید، سطر ششم تبصره (1) نوشتید «برای استخدام کارشناسان بیمه کشاورزی که قبلاً در آزمون ورودی شرکت نمودهاند» و قبول شدهاند. فقط شرکت بکنند؟ توضیح بدهید.

علیرضا محجوب
بسم الله الرحمن الرحیم
از همه مخالفین و موافقین محترم تشکر میکنیم که در این مورد باعث روشن شدن بحث شدند، همینطور نماینده محترم دولت. اما توضیحات کمیسیون را عنایت بفرمایید که بیش از دو دوره است درگیر رفت و آمد این موضوع است. اعضای کمیسیون ما تکتک با موضوع آشنا هستند و به اصل موضوع توجیه هستند. ببینید! اساساً یک ظلمی واقع شده، آقایان محترم، خصوصاً نماینده محترم دولت عنایت بفرماید. اساساً یک ظلمی واقع شده، این ظلم چیست؟ این ظلم این است که شغلی که بایستی قبلاً احصاء میشده، دستگاه اجرایی تعیین وضعیت میکرده، بدون اینکه تعیین وضعیت کند پیش خود یک اصل و ترتیبی را قرار داده. آقای انصاری! توجه دارید که دستگاهها حق ندارند بیرون از قانون مدیریت خدمات کشوری عناوین اختراع و ابداع کنند. حق ندارند بگویند سمت ایشان چیست و آن چیست، اگر هم به طور مثال قصدشان کارگزاری بیمه بوده کارگزاری بیمه شرایط و ترتیبات خودش را دارد. ما در کمیسیون بارها از آقایان سؤال کردیم گفتیم یک قرارداد کارگزاری دارید بیاورید ما بگویم این کار کارگزاری است. بدون قرارداد، بدون ترتیبات که در همه شرکتهای بیمهای مرسوم است ما که نمیتوانیم ادعا درست کنیم یا نفر بگیریم یا نگیریم.
بنابراین اول این سؤالات از دستگاههای اجرایی ذیربط در موقع خودش دستگاههای اصلی دولت میکردند، الان هم باید از آنها سؤال میفرمودید که چرا بدون هیچ ضابطهای با استفاده یا بهتر است بگوییم سوءاستفاده از عناوینی که به هیچ وجه ربطی به عناوین مطروحه در قانون مدیریت خدمات کشوری ندارند اقداماتی را کردند که هم برای کشور مشکل درست کردند، هم برای دستگاه خودشان مشکل درست کردند، هم برای یک عدهای که سالها زحمت کشیدند و نمیدانستند چه هستند و دارند چه کار میکنند. اگر کارگزار هستند شرکت و مؤسسه آنها کجا است؟ کارگزاری بیمه مؤسسه دارد، کارمند دارد. کدامیک از اینها، اینها را داشتند؟
جناب آقای رئیس! بنابراین آنچه که از ما جنابعالی میپرسید یا دوستان میپرسند یک شرایط مبهمی است، خیلی از دستگاهها متأسفانه از این مشکلات دارند، مجلس باید این مشکلات را حل کند. کلی آنها چون قابل حل نیست مصداق آوردیم. از این مصادیق باز هم هست.
من خواهش میکنم هرکاری میخواهید بکنید با دستگاه اجرایی بفرمایید. دستگاه اجرایی خود را نظارت بفرمایید، اگر آمدند (10)، (15) سال با یک انسان اینطور رفتار کردند، تا دیروز تو کارگزار بودی، قبلاً در مخابرات این اتفاق افتاد ما این منطق را از دولت و شرکت مخابرات نپذیرفتیم که از امروز اینطور شدید. دلایل موجهی آوردیم، مجلس هم قانع شد و رأی داد، باز هم دستگاه دیگری آمد باز همان راه را طی کرد بدون اینکه ترتیبات قانونی در آن باب را دنبال بکند.
آدمها اسباببازی نیستند که مسئولین دستگاهها هر لحظه اراده کردند بیاورند هر لحظه ببرند. اینها ترتیبات دارد، نظم دارد و قانون دارد. امروز ما تعریف حداقلهای قانون را کردیم، گفتیم آزمون شرکت کرده باشد، اگر قبول شده بود که الان کارمند و مستخدم بود، هم آقای انصاری میدانند، هم مخالف محترم میدانند. اگر در آزمون قبول شده بود که دیگر مستخدم بود، ما گفتیم که این حداقلهایی که وجود دارد، میشود متمایز باشند، آقای انصاری میفرمایند (400) هزار نفر، خیر، اینها که (400) هزار نفر نیستند، (4000) نفر هستند. منظور ما در این (4000) نفر است. یعنی آنهایی که در آزمون شرکت کردند، از این (4000) نفر آنها این تعریف راجع بهشان اینجا آورده و گفته شده و درست هم هست. ما الان میخواهیم یک مسیر غلطی را تصحیح کنیم، یک حداقلهایی را برایش پیشبینی کردیم.
من فکر میکنم اگر به دقت مادهواحدهای که پیشنهاد کردیم و بقیه متون همراه آن را ملاحظه بفرمایید همهچیز را دیدیم، همه بخشها را دیدیم. هرکسی تخلفی کرده سهم متخلف را هم اینجا آوردیم، از نظر ما تخلف انجام شده ما داریم اصلاح میکنیم. قانون در مقام اصلاح اینجا به موضوع نگاه میکند.
من خواهش میکنم در مقام اصلاح، در مقام مخالف و موافق به موضوع نگاه نکنید. لطف کنید به این موضوع در مقام اصلاح رأی بدهید تا این مشکل حل و فصل بشود. متأسفانه از این مشکلات هست، باز هم باید بیاوریم. راهش این است که دستگاههای اجرایی تخلف از قانون نکنند، از قانون پایشان را فراتر نگذارند، مجلس یا کمیسیونهایی که کارشان نظارت است نمیتوانند نسبت به حقوق مردم بیتفاوت باشند. بدانید اینجا حقوق مردم مطرح است، حقوق آن کسی که کار کرده مطرح است. حالا میگویند برو، اصلاً تو هیچ تکلیفی نداری (رئیس ـ تشکر) اینکه نمیشود، لطف بفرمایید در این مورد با رأی به این پیشنهاد کمیسیون تعیین تکلیف بفرمایید، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، مادهواحده که قرائت شد را به رأی میگذاریم. آقای قاضیزاده! آن نکتهای را که براساس قانون برنامه بوده ذکر کردید؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! آن را ذکر کردم، فقط اینجا در آخر جمله من یک «صندوق بیمه کشاورزی» اضافه گفته بودم، در مشروح مذاکرات قید بشود.

علی اردشیرلاریجانی
میشود «در وزارت جهادکشاورزی و بانک کشاورزی جذب و بکارگیری نماید».
حضار 249 نفر، مادهواحده و تبصرههای آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (فرهنگی ـ جزئیات گزارش کمیسیون به رأی گذاشته شده) پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
4
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح دائمی شدن قانون مجازات اسلامی

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید چندتا درخواست اولویت و فوریت هست و که با توجه به اینکه مهلت قانونی بعضی از قوانین در حال اتمام هست ما امروز باید به بحث بگذاریم. یکی گزارش قانون آییندادرسی کیفری به شماره چاپ (999) و قانون مجازات اسلامی هست که کمیسیون قضائی و حقوقی و بعضی از همکاران با توجه به اتمام مهلت درخواست کردهاند دائمی شدن این دو قانون آزمایشی در دستور کار صحن علنی با اولویت قرار بگیرد.

علی اردشیرلاریجانی
الان بحث خارج از دستور است، (50) نفر امضا کردهاند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
اعمال تبصره (1) ماده (104) هست. جناب آقای ملکشاهی ریاست محترم کمیسیون قضائی به عنوان نماینده بفرمایید. آقای دکتر! اگر اجازه بفرمایید هر دو تا قانون را با هم ذکر کنند، بعد جدا جدا رأیگیری کنیم.

علی اردشیرلاریجانی
دانه دانه باید صحبت کنیم، بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی

الهیار ملکشاهی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
ابتدائاً تشکر میکنم از نمایندگان محترم که به دلیل ضیق وقت و ضرورت، درخواست اولویت طرح دائمی شدن قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی را تقدیم هیأترئیسه محترم کردند و از هیأترئیسه و رئیس محترم مجلس هم تشکر میکنم که با تشخیص ضرورت و اولویت این موضوع مهم را در دستور کار مجلس قرار دادند.
عزیزان توجه بفرمایید! قانون آیین دادرسی کیفری از مهمترین و اساسیترین قوانین کشور است که رسالت تأمین امنیت قضائی و دادرسی عادلانه را بر عهده دارد. این قانون، یعنی قانون آیین دادرسی کیفری در تاریخ 4/12/1392 به تصویب مجلس رسید و پس از تأیید شورای محترم نگهبان به دلیل نیاز مهیا نمودن زیرساختهای اجرای این قانون مهم توسط قوه قضائیه بنا شد که از تاریخ 1/4/1394 برای مدت سه سال به صورت آزمایشی اجرا گردد که در واقع از تاریخ 1/4/1397 چنانچه اقدامی صورت نگیرد کشور فاقد قانون خواهد بود و براساس این قانون قضات و نیروی انتظامی و محاکم ما نمیتوانند عمل بکنند.
بنابراین طرحی که تنظیم و تهیه شده تحت عنوان دائمی شدن قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی هست که این کار باید اتفاق بیفتد که هم محاکم قضائی ما و نیروهای انتظامی بتوانند واقعاً اقدام مؤثر در جهت نظم و انضباط کشور انجام بدهند.
من خدمت عزیزان عرض میکنم که واقعاً اگر این قانون در این مدت، یعنی تا 1/4/97 تبدیل به قانون نشود با یک چالش بسیار بزرگی مواجه میشویم. چون این قانون با اجازه از اصل (85) قانون اساسی و با کسب حداقل دوسوم آراء کمیسیون قضائی و حقوقی و نهایتاً مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و شورای محترم نگهبان هم درخصوص مواد این قوانین، یعنی چه قانون آییندادرسی کیفری، چه قانون مجازات اسلامی و هر قانونی که ما مطابق اصل (85) تصویب میکنیم شورای نگهبان همه مواد آن قانون را در جهت موافقت با شرع مقدس و همچنین عدم مغایرت با قانون اساسی بررسی میکند و طبیعتاً قوانینی که در مجلس به صورت اصل (85) تصویب میشوند روال شورای نگهبان مثل روال رسیدگی به قوانین عادی هست، یعنی دقتهای لازم میشود. این قانونی که الان ما تحت قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی داریم، شورای محترم نگهبان همه مواد آن قانون را تکتک بررسی کرده و عدم مغایرت آنها را با قانون اساسی و با شرع مقدس تشخیص داده.
بنابراین در اصل (85) قانون اساسی هم به این شکل آمده که بعد از آن که مجلس شورای اسلامی قانونی را به صورت آزمایشی برای مدت معینی تصویب میکند مجلس شورای اسلامی میتواند آن قانون را دائمی بکند.
بنابراین طرحی که امروز توسط عده زیادی از همکاران عزیز داده شده طرح دائمیشدن این دو قانون هست. طبیعتاً اگر این قوانین، یعنی هم قانون مجازات اسلامی که یک قانون ماهوی است و هم قانون آیین دادرسی که قانون شکلی هست نیاز به اصلاح داشته باشد مثل سایر قوانین ما هیچ منعی برای اصلاح آنها وجود ندارد، طبیعتاً در اختیار دستگاه قضائی (رئیس ـ متشکریم) قرار میگیرند و اگر دستگاه قضائی تشخیص دادند میتوانند اصلاح بکنند.

علی اردشیرلاریجانی
حرف آقای ملکشاهی این است که زمان قانون آزمایشی گذشته و الان موقعی است که این را دائمیاش کنیم.

الهیار ملکشاهی
خواهش ما این است که دوستان رأی بدهند که انشاءالله قبل از تعطیلی مجلس این به شورای نگهبان ارسال بشود.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، مخالف میتواند صحبت کند.

غلامرضا کاتب
جناب آقای سلیمی مخالف هستند، بفرمایید.

علیرضا سلیمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! من دو تا نکته را کوتاه به خاطر اینکه طول هم نکشد عرض میکنم. اولاً در مورد خلأ قانونی ما با پیشنهاددهنده محترم موافق هستیم و بحثی نداریم، اینکه حالا فرمودند شورای محترم نگهبان هم در مدت آزمایشی بودن این قانون اینها را تأیید کرده و خلاف شرع نبوده در این هم بحثی نیست. عمده بحث همین اصل (85) است، آقای رئیس! اصل (85) میگوید که در موارد ضروری ما باید اختیار بعضی از قوانین را آن هم با رعایت اصل (72) به کمیسیونهای داخلی تفویض کنیم.
این ایراد اساسی و مشکلی که ما داریم این است؛ که واقعاً در اینگونه موارد بالاخره شما میدانید صحن جای بحثهای تخصصی ویژه نیست ما این را میدانیم، اما آیا در این مدت کوتاه که الان زمان هم گذشته، با توجه به وسعت مباحثی که در این دو موضوع مهم، هم قانون مجازات اسلامی ببینید چقدر عریض و طویل هست و مباحث بسیار بسیار پیچیدهای دارد. آیین دادرسی کیفری هم همینطور است، مباحث بسیار فنی است، آیا ما در این مدت کوتاه علیرغم اینکه حالا بحث ضرورت و اینها هم مطرح شده میتوانیم این را سامان بدهیم، به یک جایی برسانیم یا نه؟ این ایراد و اشکال در ذهن بنده است، به همین دلیل به نظرم میرسد که باید یک مقداری در واگذاری به کمیسیون خاص دقت بشود، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، کمیسیون که نظر داده آزمایشی است، الان میخواهند دائمیاش کنند چون وقت آن تمام شده. الان بحث خارج از دستور بودنش را به رأی میگذاریم.

غلامرضا کاتب
آقای رئیس! موافق صحبت نکرده. اجازه میدهند؟

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
جناب آقای ابطحی بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
موافق
سلام علیکم و رحمهالله
آقای رئیس! گفت نوبت به اولیا که رسید آسمان تپید (رئیس ـ خوب شد اولیا را هم فهمیدیم) اولاً تذکر بدهم که استاد! شما افتتاح هفت خرداد را به عنوان اولین دوره مجلس شورای اسلامی یک صحبتی میکردید که انجام نشد. اما دوستان! دقت کنید بنده یکی از مخالفین ارجاع قوانین به کمیسیونهای تخصصی به عنوان آزمایشی و تصویب آزمایشی قوانین هستم. شما ببینید! شورای نگهبان در قانون تجارت ایراد گرفت که قانون تجارت باید بند به بندش در مجلس تصویب بشود، مثلاً (1260) ماده تصویب بشود. اما در مورد قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری این ایراد را نگرفت، حالا چرا؟ به خاطر اینکه محور تلاشهای قوه قضائیه در راستای احقاق حق و رسیدگی به تظلمات مردم قانون مجازات اسلامی است و از نظر شکل رسیدگی آیین دادرسی کیفری است. مدت آزمایشی تمام شد، اگر شما این را رأی ندهید دادگاهها تعطیل، تمام اصول قانون اساسی راجع به دادخواهی افراد و قوه قضائیه تعطیل خواهد شد. این ضرورت امر است، برادر خوب من حضرت حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر سلیمی به درستی اشاره میکنند، اما فعلاً راه چاره مسدود است.
بنابراین همه همکاران عزیز به پیشنهاد کمیسیون رأی مثبت بدهند که دست قوه قضائیه باز باشد، اما من این را هم خاطرنشان میکنم که یکی از اهدافی که گفتند جلسات علنی باشد و از رسانه رادیو پخش بشود اینکه کارشناسان نظر بدهند. وقتی آزمایشی و طبق اصل (85) به کمیسیون رفت، ما این امکان را از کارشناسان گرفتیم. یعنی در کمیسیون خاص رفته و تصویب شده، ما هم آنچه که کمیسیون نظر داده گزارش آن را رأی میدهیم، اما این درست نیست. انشاءالله از این به بعد همانطور که نظر شورای نگهبان هست و در قانون تجارت هم هست کمتر به کمیسیونها اصل هشتاد و پنجی کنیم و ارجاع بدهیم، اما حالا این کاری است که شده ما در مواجهه با عمل انجامشده قرار داریم. بنابراین برای اینکه خللی در بحث رسیدگی به دعاوی پیدا نشود انشاءالله همه رأی مثبت خواهیم داد. والسلام علیکم و رحمه الله

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، حضار 246 نفر، در مورد طرح تمدید قانون مجازات اسلامی چون زمان آن گذشته خارج از دستور بودن آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
5
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح دائمی شدن قانون آیین دادرسی کیفری

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اگر صلاح میدانید خارج از دستور قرار گرفتن قانون آیین دادرسی کیفری را هم به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
آن را هم بفرمایید، آقای ملکشاهی کوتاه صحبت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای ملکشاهی توضیح دادند، دوباره نیاز هست؟

علی اردشیرلاریجانی
در صحبت اولیه توضیح دادند، اگر مخالف و موافق صحبت نمیکنند این هم خارج از دستور است چون زمانش گذشته است.

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی
اگر صحبت نمیکنید به رأی بگذارم، عین موضوع قبلی است.

غلامرضا کاتب
حاج آقا سلیمی! اجازه میدهید؟

علی اردشیرلاریجانی
اگر اجازه میدهید رأی بگیریم. حضار 246 نفر، بحث طرح تمدید قانون آیین دادرسی کیفری که عین موضوع قبلی است زمان آزمایشی آن گذشته حالا طرح دائمی شدن آن را کمیسیون آورده. خارج از دستور بررسی شدن آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. عزیزان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
6
ادامه رسیدگی به طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! هم بحث تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی هست، هم یک دوفوریتی. کدام را مطرح کنیم؟

علی اردشیرلاریجانی
طرح تعیین تکلیف استخدامی معلمین را که در دستور هست بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در مورد طرح یکفوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش با اصلاحات و الحاقات بعدی بوده که در جلسه گذشته چون پیشنهاد کمیسیون اصلی رأی نیاورد، رئیس محترم جلسه ارجاع به کمیسیون را به رأی گذاشتند مجدداً کمیسیون آموزش و تحقیقات گزارش دادند. اگر اجازه بفرمایید گزارش جدید را برای بحث قرائت کنم. کلیات رأی آورده، جزئیات است.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«مادهواحده ـ یک ماده بهشرح زیر به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 15/7/1388 با اصلاحات و الحاقات بعدی الحاق میگردد:
ماده الحاقی ـ وزارت آموزش و پرورش مکلف است از مشمولین قانون اصلاح تبصره (10) ماده (17) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مورخ 3/6/1395 به صورت اختصاصی، آزمون بهعمل آورد و کسانی را که حد نصاب نمره لازم را کسب نمایند از سال دوم قانون برنامه ششم توسعه تا پایان آن استخدام نماید:
1 ـ حد نصاب آزمون با رعایت قانون مذکور توسط وزارت آموزش و پرورش و ظرفیت استخدام توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تعیین میشود و پذیرفتهشدگان باید الزاماً حداقل دوره یکساله آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی نمایند.
2 ـ آییننامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه میشود و به تصویب هیأتوزیران میرسد. مسئولیت مستقیم اجرای این قانون بهعهده بالاترین مقام دستگاههای فوق میباشد و تا زمان اجرای کامل این قانون، استخدام نیروی رسمی در وزارت آموزش و پرورش» آقای دکتر! کمیسیون اینجا اصلاحیه داده «به استثناء دانشگاه فرهنگیان ممنوع است.
تبصره ـ دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با معرفی کمیسیون به عنوان ناظر بر تدوین آییننامه اجرائی این قانون تعیین میشوند».
آقای دکتر! چون پیشنهاد دارد مخالف و موافق باید صحبت کنند.

غلامرضا کاتب
کمیسیون هم محبت کنند گزارششان را بدهند.

علی اردشیرلاریجانی
کمیسیون باید آخر صحبت کند، مخالف و موافق را بفرمایید.

غلامرضا کاتب
جناب آقای احمدیلاشکی مخالف هستند، بفرمایید.

قاسم احمدی لاشکی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
کسب اجازه از جناب آقای لاهوتی عزیز که انشاءالله حالا به عنوان نفر بعدی یا توضیحاتی که دارند حتماً برای این موضوع کمک خواهند کرد. همکاران عزیز و بزرگوار توجه بفرمایید! سند تحول بنیادین، این سند رکن رکین و اساسی برای آموزش و پرورش را معلمین تعریف کرده است. بنابراین جایگاه معلم جایگاه بسیار بزرگ در حوزه تعلیم و تربیت کشور است. آنچه که من امروز دارم راجع به آن صحبت میکنم مخالفت با موضوعات کلان نیست، ما در اصل به دنبال این هستیم که نیروهای حقالتدریس، پیشدبستانی و نهضت تعیین تکلیف بشوند. بنابراین اگر دارم مخالفت میکنم علتش آن است که این را جامع نمیدانم و مشکل را حل نخواهد کرد. انتظار دارم که رأی نیاورد تا پیشنهاد جایگزینی که وجود دارد، همه عزیزان از خود دوستان عزیز اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات گرفته تا سایر عزیزان پیشنهادات جامع و کاملی را دارند که انشاءالله آن پیشنهادات مطرح خواهد شد.
دوستان عزیز خصوصاً برادر ارزشمندم جناب آقای دکتر انصاری! گهگاهی میشنویم شما و دوستانتان اعلام میفرمایید که دانشگاه فرهنگیان، آری که ما میگوییم دانشگاه فرهنگیان، حدود (98) پردیس دانشگاه فرهنگیان در کشور وجود دارد، به نقل از رئیس دانشگاه (25) هزار سهمیه خالی دارد. به چند تا از اینها ردیف دادید؟ اگر برای آموزش و پرورش دلسوز هستید قبل از اینکه دفترچه کنکور سراسری بیرون بیاید و نوشته بشود باید اعلام کنید. امروز آموزش و پرورش به شدت دچار مشکل است، عزیزان دقت بفرمایند! این آمار است، این آمار را وزارت آموزش و پرورش داده است. این آمار از یک منبع رسمی است، اینطور نیست که من خودم این را نوشته باشم.
ببینید آمار کارکنان مشمول بازنشسته برای امسال (سال 97)، ابتدایی (33) هزار و (776) نفر بازنشسته خواهد داشت، متوسطه اول (17) هزار نفر و (11)، نفر متوسطه دوم (12) هزار و (231) نفر، فنی، کاردانش (2709) نفر یعنی (65) هزار و (737) نفر فقط امسال بازنشسته خواهند شد و این آمار کلی که تا پایان 1400 وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد (370) هزار و (776) نفر است. پس بدانید بحرانی در حوزه نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش وجود دارد. ضمن اینکه همینجا به جناب آقای دکتر نوبخت عرض میکنم؛ آنهایی که 96 بازنشسته شدهاند و قریب حال شاید (45) هزار نفر بودند تا الان که نه ماه از تاریخ بازنشستگی گذشته است قرانی پاداش پایانخدمت آنها نیز پرداخت نشده است و امروز انتظار داریم آنها را هم مد نظر قرار بدهید.
دوستان عزیز! باز آماری که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است و دیروز ریاست محترم کمیته آموزش و پرورش کمیسیون برادر ارزشمندم جناب آقای دکتر بیرانوند در جلسهای که با مسئولین و متولیان به همراه سایر عزیزان داشتند رسماً آنجا اعلام شد برای سال تحصیلی امسال (136) هزار و (256) معلم کمبود داریم. چند نفر قرار است از دانشگاه فرهنگیان بیایند؟ تعدادی که از دانشگاه فرهنگیان خواهند آمد تعداد آمارشان بسیار محدود است، شاید حدود (30) هزار، مابقی اینها باید نیروهای حقالتدریس را کمک کنیم. بعضیها میگویند سطح سواد آنها پایین است، آقا! آزموده را آزمودن خطا است. اینها (10) سال بیشتر در کلاس درس هستند، اگر اینها بیسوادی را ترویج بدهند من و شما و وزارت آموزش و پرورش مقصریم، ما باید پاسخ اینها را به ملت بدهیم. اما اینگونه نیست، در بین آنها دانشجویان دکتری، حتی خود فارغالتحصیل مقطع دکتری، انسانهای لایق، به نظر شما امروز اعلام کنیم بله، برای کسانی که مجلس میخواهند ورود کنند آزمون بگذارند، برای شماهایی که چند دوره هستید هم میگویید آزمون بگذارند؟ این انصاف است؟ حرف ما این است که اینها مستقیم بروند دانشگاه فرهنگیان به صورت پلکانی، یعنی تا پایان 1400 به صورت پلکانی بروند، پایان دوره یکساله خود را هم طی کنند، آنجا آزمون هم بدهند، اگر نمره آزمون آنجا پایان دوره را قبولی گرفتند آن موقع جذب بشوند.
بنابراین هم دانشگاه فرهنگیان را لحاظ کردیم که قانون برنامه ششم دیده شده باشد، هم آزمون را در پایان دوره برایشان دیدیم، آزمون دادند و هم به اینهایی که با ماهی (50) هزار تومان (10) سال پیش در روستاهای دورافتاده رفتند کمککار آموزش و پرورش شدند امروز به کمک آنها بیایید. به این طرح رأی ندهید (فرهنگی ـ خیلی متشکرم) تا پیشنهادات جایگزین عزیزان انشاءالله تعالی مطرح بشود. یاری کنید انشاءالله خداوند طاعات و عبادات همه شما را نیز مقبول درگاه حضرتش قرار دهد، ممنون و سپاسگزارم.

غلامرضا کاتب
خیلی متشکرم، جناب آقای وقفچی موافق هستند، بفرمایید.

علی وقف چی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین انه خیر ناصر و معین
دوستان عزیز! با عنایت به اصل بیست و هشتم قانون اساسی که صراحت دارد دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید. دولت محترم که نمیتواند برای همه امکان اشتغال فراهم کند، ولی این فرصتهای حداقلی را انتظار داریم دوستان کمک کنند با عنایت به موارد مشروحه ذیل رأی بیاورد.
اولین بحث، بحث تجربه چندینسالهای است که دوستان فرمودند، مگر جز این است که حضرت پیامبر فرموده «التجربه فوق العلم»؟ و قطعاً این تجربه چندینساله گرانسنگتر از این است که یک مدت کوتاهی در مجموعهای باشند، در ثانی همانطور که آقای دکتر لاشکی هم فرمودند حتماً برای اینها آزمون برگزار میشود. این بزرگواران شرایط خیلی سختی را از نظر مادی و معنوی متحمل شدند، در بدترین شرایط دانشآموزان امیدان آینده این مملکت را باسواد کردند، کارهای عظیمی را به خصوص در مناطق محروم این کشور با ایثار و فداکاری خود انجام دادند.
نکته بعدی همانطور که باز هم دوستان فرمودند؛ بحث برگزاری آزمون هست که قطعاً در این طرح یکی از شرایط اصلی برگزاری آزمون هست که در صورت قبولی در آزمون ادامه مسیر خواهند داد و نکته آخر اینکه باز هم نیاز اساسی آموزش و پرورش به بیش از (200) هزار نفر نیروی انسانی یکی از اساسیترین اولویتها و بهترین گزینش، گزینش دوستانی است که تجربه کافی را در این مسیر داشتند و حتماً خودمان را جای آن بزرگواران قرار بدهیم که مدتی از بهترین زمان و عمر خود را سپری کردند و امروز امکان استخدام و فرصت شغل برای این بزرگواران وجود ندارد. امیدوارم که تکتک دوستان و همکاران، به خصوص به دلیل اینکه زحمت و تلاش اینها برای مناطق محروم کشور بوده کمک کنند و بعد از دهها سال امید و آرزوی استخدام آنها انشاءالله برآورده بشود.

غلامرضا کاتب
متشکرم. جناب آقای رئیس! آقای قاضیپور اصرار به اخطار دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
اخطار اصل سوم، بند سوم «آموزش و پرورش و تربیتبدنی رایگان»، اصل سیام «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه...» آقای دکتر لاریجانی عزیز! (136) هزار معلم نیاز هست، اگر این را برای معلمان عزیز حقالتدریسی که زحمت کشیدند هم دوره دیدند، هم آزمون دادند و زیر نظر وزارت آموزش و پرورش گزینش شدند، حراست شدند آموزشیاران عزیز نهضت سوادآموزی سالیان سال است زحمت میکشند آزمون قرار بدهید حتماً موفق نخواهند شد، چون که سالیان سال است از دانشگاه دور هستند.
آقای لاریجانی عزیز! این عزیزان دهها سال است کار میکنند، در شرایط سخت رفتند مشکلات آموزش و پرورش را حل کردند، به روستاها رفتند زحمت کشیدند بچههای کشاورزان و کارگران را آموزش دادند، الان شما آزمون قرار میدهید اینها از دانشگاهها دور هستند، دیگر جوان نیستند، کارهای آموزش و پرورش را به نحو احسن انجام دادهاند، آموزش و پرورش نظارت کرده، اینها رفتهاند دوره دیدهاند، کار کردهاند، اگر این کار شود نمیشود جذب کرد، آقای لاریجانی! اخطار بند سوم و اصل سوم و اصل (31)، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان...

علی اردشیرلاریجانی
اینکه الان ربطی به آن ندارد.

نادر قاضی پور
آقای لاریجانی! شما گوش نکردید. با این اوصاف معلمین جذب نمیشوند، مدارس دولتی تعطیل میشود، به سوی مدارس غیرانتفاعی میرود. ما برای حفظ مدارس دولتی باید معلم داشته باشیم. کمبود (136) هزار معلم داریم.

علی اردشیرلاریجانی
الان اخطارتان چیست؟ یعنی الان مخالف این است؟

نادر قاضی پور
بله، الان شما آزمون قرار میدهید اینها (10) سال است زحمت کشیدهاند.

علی اردشیرلاریجانی

نادر قاضی پور
آقای دکتر! چرا بدون آزمون نمیشود؟

علی اردشیرلاریجانی
نه، میخواهیم استخدام کنیم، اخطارتان وارد نیست، چون شما میگویید اینجا میخواهد دولتیها را کم کند، اینجا میخواهد استخدام کند.

نادر قاضی پور
آقای دکتر! عصبانی نشو، (رئیس ـ عصبانی نیستیم، میگوییم اخطارتان وارد نیست) یک لحظه حوصله داشته باش، انتخابات فردا است، تا فردا باید صبر کنید، میخواهیم به تو رأی بدهیم، یک کمی حوصله کن. آقای لاریجانی! خواهش من این است که وقتی اینها زحمت کشیدهاند زحمتشان هدر نرود، تدریس کردهاند، در روستاها زحمت کشیدهاند، اینها خواهران و برادران عزیز هستند.

علی اردشیرلاریجانی
الان مشکل چیست؟ ببینید! اخطار یعنی ما کار خلاف قانون اساسی انجام بدهیم، کجاست؟

نادر قاضی پور
آزمون برقرار شود اینها جذب نمیشوند، بیرون میمانند، مثل بقیه، به اینها ظلم میشود. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. مخالف و موافق صحبت کردند؟

غلامرضا کاتب
رئیس کواکبیان اخطار دارند.

علی اردشیرلاریجانی
نه اجازه بدهید موافق و مخالف صحبت کردند؟

غلامرضا کاتب
جناب آقای رئیس! مخالف و موافق صحبت کردند، دولت و کمیسیون مانده است.

علی اردشیرلاریجانی

جمشید انصاری
بسم الله الرحمن الرحیم
البته چون کلیات این طرح رأی آورده من راجع به کلیات آن صحبت نمیکنم و راجع به متنی که کمیسیون محترم آموزش و تحقیقات پیشنهاد کرده، غیر از اینکه قطعاً از نظر دولت این طرح هم مغایر اصل (75) قانون اساسی و به ویژه مغایر بند (3) از ماده (7) قانون برنامه است که ترتیباتی را برای بهکارگیری نیروی انسانی مشخص کرده که طبعاً با آنچه که اینجا آمده یک مغایرتهایی دارد، ولی درخصوص آنچه که اینجا آمده اگر به دو نکته توجه نشود در عمل و در مقام اجرا مشکلات جدی برای آموزش و پرورش ایجاد میشود. جناب آقای رئیس! در فراز آخر بند (2) مادهواحده اشاره شده که تا زمان اجرای کامل این قانون استخدام نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش ممنوع است و بعد یک اصلاحیه کردهاند «جز از طریق دانشگاه فرهنگیان».
به هر حال شما میدانید که نیروهای حقالتدریسی یک پراکندگی متوازنی در کشور ندارند. ما در استانهایی نیروهای حقالتدریسی بیشتری داریم، در استانهایی یا نداریم یا خیلی کم و محدود داریم. اگر بنا باشد چنین ممنوعیتی برای آموزش و پرورش اعمال شود که آموزش و پرورش نتواند قبل از بکارگیری تمام این نیروها استخدام دیگری انجام بدهد، طبعاً ما در بعضی از استانها کمبود نیرو خواهیم داشت و نمیتوانیم آن کمبود نیرو را جبران کنیم، چون در استانهای دیگری به دلیل همین تکلیفی که شما مشخص کردهاید ما باید این نیروها را تا پایان برنامه تعیین تکلیف کنیم. یعنی ممکن است ما تعدادی از این نیروها را براساس این حکم قانونی در سال دوم برنامه، تعدادی در سال سوم و تا سال آخر برنامه برای بکارگیری و جذبشان برنامهریزی کنیم. در این فاصله استانهایی که به ویژه در دوره متوسطه و آموزش فنی و حرفهای نیروی حقالتدریسی ندارند به اعتبار این ممنوعیتی که شما اینجا اعمال کردهاید دست آموزش و پرورش بسته میشود. این است که من تقاضا دارم به این نکته توجه ویژه شود.
نکته دوم هم در بحث آزمون اختصاصی است. به هر حال اینکه آزمونی گرفته شود با شایستهسالاری و عدالت استخدامی منطبق است، ولی اینها همان نصاب خودشان را داشته باشند کفایت میکند. شاید اینها بتوانند در همان آزمونها شرکت کنند، ولی با این حساب اینها با ترتیبات دیگری در بین خودشان مورد ارزیابی قرار بگیرند. اگر اصلاحاتی در این حد راجع به موضوع مورد عنایت قرار بگیرد طبعاً دولت کمک میکند که این خواسته مجلس انشاءالله در چارچوب سرجمع نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش مورد عمل قرار بگیرد.

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! درخواست رفع ابهام داریم، دو نفر از برادران، یکی آقای حاجیبابایی درخواست رفع ابهام کردهاند. آقای حاجیبابایی! ابهامتان را توضیح بفرمایید.

حمیدرضا حاجی بابائی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! اولاً من از کمیسیون آموزش و تحقیقات تشکر کنم که زحمات خوبی کشیدهاند. ولی من چند تا نکته را در رابطه با رفع ابهام از این مصوبه کمیسیون عرض کنم. ببینید! ما از این مصوبه دنبال چه چیزی هستیم؟ اگر دنبال این هستیم که یک تعداد از حقالتدریسیها و نهضتیها را در سراسر کشور استخدام کنیم، از این مصوبه یک استخدام هم بیرون نمیآید. چرا؟ ابهام را میگویم، آقای رئیس! دوستان در اینجا داریم، مصوبهای را آوردند.

مسعود پزشکیان
ببخشید! یک بار دیگر بگویید، چون داشتند صحبت میکردند من متوجه نشدم.

حمیدرضا حاجی بابائی
آقای رئیس ببینید! در این سه تا ابهام مهم است، ابهام اول این است؛ در این چه کسی میفهمد که ما چند نفر میخواهیم استخدام کنیم؟ یعنی تعداد این آدمهایی که ما الان میخواهیم مصوب کنیم چند نفر هستند و دولت مکلف میشود چند نفر را استخدام کند؟ اصلاً در اینجا نیامده است. تا حالا نه خود آموزش و پرورش عدد داده، نه عددی در دسترس است، این عزیزان ما همه یکی یکی منتظرند که کاری برایشان انجام شود، ولی اینجا هیچ چیزی مشخص نیست، این یک ابهام. چیزی که مجلس مصوب میکند باید شفاف باشد، بگوید (20) هزار نفر، (30) هزار نفر، (40) هزار نفر، (50) هزار نفر، یک چیز مشخصی را مصوب کند.
نکته دوم؛ آقای رئیس! گفته شده در اختیار سازمان امور اداری و استخدامی قرار بگیرد. یعنی چه؟ یعنی اگر در اختیار سازمان امور اداری و استخدامی قرار گرفت ایشان میتواند سه نفر را استخدام کند، میتواند هیچ استخدامی نکند. این اصلاً لغو است، داریم چیزی را مصوب میکنیم که مسئول، تعداد، عدد، مسئولیت و جوابگویی آن مشخص نیست. آقای احمدیلاشکی مطالبی را فرمودند که من همه آن مطالب را قبول دارم، ایشان مطالب بسیار خوبی را فرمودند، همه آن هم در رابطه با همین ابهامها است.
آقای رئیس! ابهام سوم این است که میگوید اجرای این قانون به عهده بالاترین مقام دستگاههای فوق میباشد و تا زمان اجرای کامل این قانون، استخدام نیروهای رسمی در آموزش و پرورش ممنوع است. سؤال؛ آقای رضایی! شما هم گوش کنید، اگر ما اینها را در یک سال استخدام کردیم، آیا در سال بعدش میگوییم استخدام ممنوع است، این حرف غلط است، چون اصلاً قانون برنامه ششم میگوید هرگونه بکارگیری نیرو در وزارت آموزش و پرورش فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی است. البته آن دیگر نیاز به این قانون ندارد، البته ما گفتیم، قبلاً هم گفتیم، الان هم میگوییم، این قانون است که باید از دانشگاه فرهنگیان نیرو بگیریم، اما اعلام کردیم اگر نهضتی و حقالتدریس بگیرید و از اینها استفاده شود و سر کلاس بروند، ما همه اینها را استخدام میکنیم، برای اینکه اینها حقشان است و باید استخدام شوند و آزمون هم معنا ندارد، وقتی کسی (16) سال، (10) سال، پنج سال در یک جایی کار کرده چه معنا و مفهومی میتواند داشته باشد؟ همه اینها ابهام است.
من از شما یک خواسته دارم، برای اینکه مجلس یک حرفی بزند که فردا این عزیز حقالتدریسی ما بفهمد برایش یک کاری میشود. این را به کمیسیون برگردانید، کمیسیون یک بار دیگر بازسازی کند، عدد و رقمها را شفاف و دقیق و مشخص کند تا ما بفهمیم چه چیزی مصوب کردیم و آن کسی که میشنود و این موضوع در مورد آن دارد مصوب میشود بداند بالاخره یک اتفاقی دارد میافتد. من عرض میکنم این اگر مصوب و قانون شود هیچ استخدامی به دنبال نخواهد داشت، عذرخواهی میکنم.

مسعود پزشکیان

غلامرضا کاتب
جناب آقای قاضیپور مخالف هستند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای پزشکیان! آقای حاجیبابایی سه تا ابهام گرفت، یکی تعداد دانشجویان یا تعداد استخدامیها، دوم، شاید سازمان استخدامی استخدام نکند. سوم، ممنوع بودن جذب برای آموزش و پرورش در مراحل بعدی. ولی این قانون شفاف است، کمیسیون محترم آموزش و تحقیقات این قانون را برای تعیین تکلیف استخدام معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی تعیین کرده است.
این برادران و خواهران عزیز دهها سال است برای آموزش و پرورش کار میکنند، مشکلات آموزش و پرورش در دشتها، کوهها، روستاها و دورافتادهترین مناطق مرزی، مناطق کم توسعهیافته و مناطق محروم حل کرده است. آیا سزاوار است اینها را محروم کنیم و جذب نکنیم؟ آقای لاشکی فرمودهاند (136) هزار کمبود معلم در حال حاضر داریم، امسال هم تعداد زیادی معلم بازنشسته میشوند، در نتیجه مدارس دولتی خالی از دبیران دولتی میشود. لذا با جذب این خواهران و برادران عزیز که صدها ساعت آموزش زیر نظر وزارت آموزش و پرورش دیدهاند، دوره دیدهاند، گزینش شدهاند، حراست وزارت آموزش و پرورش اینها را برای کارشان تأیید کرده است، یعنی تمام مراحل آزمون را طی کردهاند. من ضمن اینکه مخالفت خودم را با آزمون اعلام میکنم، چرا باید این عزیزان آزمون بدهند؟ با رتبهبندی و امتیازبندی جذب شوند تا مدارس دولتی خالی از معلم نباشد. مدارس دولتی تعطیل نشود تا مدارس غیرانتفاعی و خصوصی فعال شود.
آقای فرهنگی! اگر ما اینها را امسال جذب نکنیم و بیرون کنیم یعنی رونق مدارس غیرانتفاعی، یعنی نرفتن بچههای مردم. همکاران عزیز! در حال حاضر ما نزدیک به (9) میلیون بیسواد داریم، آقای پزشکیان! (4) میلیون دختر و پسر ایران اسلامی بین (6) تا (18) سالگی بازمانده از تحصیل داریم. اینها محصلانی هستند که نرفتند، با این اوضاعی که فشار میآوریم تعداد زیادی مدارس در روستاها تعطیل خواهد شد، بازمانده تحصیلات بیشتر خواهد شد، بیسوادی بیشتر خواهد شد، این برای جمهوری اسلامی خوب نیست.
اولین آیهای که به پیغمبر اسلام وحی شد «إقرأ»، بخوان، باسواد شو. اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و یک کشور انقلابی این است که همه باید باسواد شوند. ما باید کمک کنیم مدارس دولتی تخلیه نشوند، این عزیزان که الان کمک میکنند و تدریس میکنند ادامه یابد، جذب شوند، با دلگرمی بیشتر کارشان را ادامه بدهند به عشق امام حسین، یا حسین.

مسعود پزشکیان

غلامرضا کاتب
متشکر. جناب آقای لاهوتی موافق هستند، بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
ببینید همکاران محترم! مدتها است موضوع این عزیزان حقالتدریس در صحن علنی مطرح است، همه شما هم واقفید که این دوستان بیش از (10) سال سابقه تدریس دارند، یعنی برادر خوب ما جناب آقای احمدیلاشکی اشاره داشتند در روستاهای مختلف با چه مشقت و سختی اینها رفتند تدریس کردند، با چه دریافتی که شما بهتر از بنده میدانید. آن طرحی که امروز تهیه شده، مجدداً به اینها گفتند شما بروید آزمون بدهید. آقای حاجیبابایی درست فرمودند، واقعاً از این طرحی که هدف ما استخدام است، به قول فرمایش ایشان چیزی از آن در نمیآید. نهایتاً ایشان درست میگویند، مگر شما در قانون برنامه ششم نفرمودید که باید تمام استخدامها از دانشگاه فرهنگیان باشد؟ اگر ما میخواهیم یک مصوبهای را برای رفع تکلیف بگذرانیم، بله درست است، اما واقعاً حق این عزیزانی که بیش از (10)، (15) سال سابقه کار دارند این نیست، ما دنبال این هستیم که مشکل این دوستان را حل کنیم.
دوستان ببینید! الان در حال حاضر پیشنهادی تهیه شده، من خواهش میکنم یک رأی مخالف به کلیات آن چیزی که از کمیسیون آموزش آمده بدهید. ما یک پیشنهادی دیگری داریم که بعد از آن پیشنهاد مطرح میکنیم. در آن پیشنهاد هم نیاز آموزشی دیده شده، هم ظرفیت استخدامی را که توسط سازمان امور استخدامی روی آن لحاظ کردهاند لحاظ شده و آنجا مشخص شده، آقای پزشکیان! تمام کردم، آنجا لحاظ شده که اینها حداقل یک دوره آموزشی در دانشگاه فرهنگیان داشته باشند. از دانشگاه فرهنگیان بتوانند نمره قبولی را أخذ کنند نه در آزمون عمومی که همه بیایند شرکت کنند. این دوستان هم بعد از (10) سال سابقه کار، اینها صاحب تجربه هستند، اینها صاحب اندیشه هستند. ما باید مشکلات این دوستان را حل کنیم. خواهش من از دوستان این است که به کلیات این طرح رأی مخالف بدهید که انشاءالله ما متعاقباً پیشنهاد را مطرح کنیم که انشاءالله بتوانیم موضوع استخدام این دوستان را حل کنیم، متشکرم.

مسعود پزشکیان

غلامرضا کاتب
متشکر. جناب آقای رئیس! آقای کواکبیان اصرار به تذکر دارند. آقای کواکبیان! اگر در موضوع هست بفرمایید.

مصطفی کواکبیان
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس! من یک تذکر در دستور جاری دارم، یکی هم در دستور روز است که اگر اجازه بفرمایید عرض کنم. (نایبرئیس ـ حالا جاری را بگویید) ببینید! در دستور جاری حقیقت ماجرا امروز چشم امید قاطبه فرهنگیان در سراسر کشور به مجلس است، چون ما به آنها گفتیم. میخواهم بحث شأن و اقتدار مجلس را تذکر بدهم. این درست نیست برخلاف بحثی که وجود دارد و حقالتدریسیها را امیدوار کردیم که ما میخواهیم شما را استخدام کنیم، امروز به آنها بگوییم شما باید با آزمون وارد شوید و این برخلاف شأن مجلس است. (نایبرئیس ـ خیلی ممنون آقای کواکبیان، شما دارید مخالفت میکنید) آقای رئیس! اگر اجازه بدهید من یک بحثی هم دارم، واقعیتش شما رئیس هیأت نظارت بر تخلفات نمایندگان هستید. یک اتفاقی در کمیسیون امنیت ملی افتاد، بعضی از همکاران عزیز ما آبستراکسیون کردند. اگر این روش آبستراکسیون تخلف نیست به ما هم یاد بدهید در صحنههای مختلف برای مقابله با جریان مخالف آبستراکسیون کنیم. (نایبرئیس ـ متشکرم) آبستراکسیون یک تخلفی بوده و خواهش ما این است که شما این را پیگیری بفرمایید، خیلی ممنون.

مسعود پزشکیان
حالا دارید موافقت میکنید. حضار 254 نفر، رفع ابهام را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم برای رفع ابهام نظر خودشان را اعلام بفرمایید. نمایندگان محترم لطفاً در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! یک رفع ابهام دیگر هم داریم، اگر اجازه بفرمایید مطرح کنیم.

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای کوچکینژاد میفرمایند این آزمون اختصاصی نامفهوم است، برگزارکنندهاش چه کسی است؟ برای رفع ابهام باید آموزش و پرورش برگزار کند.

جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی
بایستی سازمان سنجش را حذف کنیم.

مسعود پزشکیان
درست است. لطفاً کمیسیون بیاید گزارش بدهد.

سیدحمایت میرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
تا زمانی که آموزش و پرورش برای دولت ما در اولویت نباشد، متأسفانه حکایت تعیین تکلیف نیروهای بلاتکلیف ظاهراً همچنان باقی است. صحبت راجع به قانونی است که در 15/7/88 در رابطه با تعیین تکلیف نیروهای بلاتکلیف در آموزش و پرورش با (14) ماده و (8) تبصره تصویب شده است که (60) هزار نفر در مدت پنج سال از حقالتدریس، نهضتی، پیشدبستانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استخدام شوند و بعد از این ورود نیروهای جدید ممنوع باشد، مگر از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی.
در 2/3/89 این قانون سه ماده الحاقی و یک تبصره داشته که (5000) نفر مراقبین بهداشت تا سقف (60) هزار نفر پر نشده اضافه شوند. در 7/10/89 سه ماده الحاقی و (11) تبصره اضافه شده که حقالتدریس غیرمستمر شرکتهای خدماتی دارالقرآن هم اضافه شود، با تأکید مجدد بر ممنوعیت بهکارگیری نیروهای جدید در آموزش و پرورش، غیر از دانشگاه فرهنگیان.
در 19/7/91 دو تبصره الحاقی شده که دانشجویان تربیتمعلم، پیشدبستانی، خرید خدمات آموزشی هم اضافه شود، اینها هم در مدت دو سال بهکارگیری شوند.
در 3/6/95 یک تبصره معروف به تبصره (10) ماده (17) الحاقی اضافه شده، پیشدبستانی، خرید خدمات، شرکتی، حقالتدریس غیرمستمر قبل از سال 91 و نهضتی تجمیعی قبل 92 مجوز ادامه کار به صورت حقالتدریسی داشته باشند که الان موضوع مورد بحث مربوط به این تبصره است.
در 27/11/95 یک ماده و چهار تبصره اضافه شده که سنوات خدمتی حقالتدریسها در استخدامشان لحاظ شود که متأسفانه کلی مشکلات برای معلمان رسمی به وجود آورده که باید اصلاح شود.
لازم است که دوستان در طرح فعلی به چند نکته عنایت داشته باشند. اولاً بنده و جمعی از دوستان کمیسیون آموزش ارائهدهنده این طرح فعلی هستیم که سومین بار است بررسی میشود که دو بار رد شده است که طرح ما بدون آزمون بوده است. طبق ماده (12) قانون در سالهای بعد از برنامه چهارم آموزش و پرورش موظف به استخدام آنها تا سقف (60) هزار نفر بوده که این تکمیل نشده است. طبق ماده (13) قانون یک نفر از کمیسیون اجتماعی، دو نفر از کمیسیون آموزش بر حسن اجرای قانون باید نظارت میکردند که عمل نشده است.
طبق ماده (13) هر ساله تا پایان خرداد باید گزارش عملکرد این قانون به کمیسیون داده میشد که نشده است. طبق ماده (14) الحاقی مجوز استخدام حق اینها است، در صورتی که واجد شرایط از این افراد نباشند باید استخدامهای دیگری انجام بگیرد که متأسفانه به این قانون هم عمل نشده است. طبق ماده (16) الحاقی در صورت کامل شدن ظرفیت (60) هزار نفری این افراد، در اولویتهای بعدی استخدام باید این افراد باشند که عمل نشده است. طبق ماده (17) الحاقی افرادی که بعد از سال 79 وارد شدهاند در صورت صدور مجوز استخدام باید در اولویت باشند که عمل نشده است.
دوستان! طرح فعلی که خرداد سال قبل داده شده، دوستان این را بحث کردند که بدون آزمون باشد، در هر حال رأی نیاورده و با یک ماده و یک تبصره الحاقی دوباره سومین بار است که اینجا مطرح میشود، مد نظر مشمولین تبصره (10) ماده (17) است که نظر کمیسیون این است که این سه ماه فرصتی که در این قانون به دولت داده شده آییننامه اجرایی بنویسد، خیلی از دغدغههای عزیزانی که رفع ابهام مطرح کردند و همچنین مخالف محترم که با هم در این رابطه همسو هستیم، ایشان مطرح فرمودند، در این سه ماهی که دولت قرار است آییننامه اجرایی بنویسد و دو نفر از نمایندگان مجلس هم در آن باشند در آنجا رد شود. به نظر میرسد نظر دولت هم موافق است، نظر کمیسیون هم موافق است که تعیین تکلیف این عزیزانی که به اندازه کافی استرس وارد شده، به اندازه کافی شرمندهشان هستیم، دچار مشکل شدند، اینها در این مجلس رأی بیاورد، در آن سه ماه فرصتی که به دولت داده شده آییننامه اجرایی بنویسد همه این دغدغههایی که مطرح شده است انشاءالله در آن آییننامه اجرایی قابل حل است که مشکل همه عزیزان حقالتدریسی حل شود، متشکرم.

مسعود پزشکیان
حضار 251 نفر، دولت و کمیسیون موافق هستند، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. (فرهنگی ـ متن مادهواحده گزارش کمیسیون به رأی گذاشته شده). پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! هم کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاد دارد و هم نمایندگان پیشنهاد مکرر و متعددی دارند. چون سؤال از وزیر هم داریم، یک درخواست دوفوریت هم داریم که امروز باید مطرح شود چه صلاح میدانید؟ اگر دوستان اجازه بدهند ما این را فردا ادامه رسیدگی داشته باشیم، دوفوریت را مطرح کنیم.

مسعود پزشکیان
سؤال از وزیر را مطرح کنید.
7
اعلام وصول طرح تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مالی سال 1396 کل کشور با قید دوفوریت و تصویب فوریت آن

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! دوفوریت را مطرح کنیم، بعد ناطقین و سؤال انشاءالله.

عزت اله یوسفیان ملا
دیروز دوفوریت توزیع شده، الان مهلتش میگذرد.

مسعود پزشکیان
ما الان دوفوریت را نمیتوانیم مطرح کنیم. ما هیچوقت دوفوریت را در روز سهشنبه قبول نکردیم.

عزت اله یوسفیان ملا
آقای دکتر! دیروز توافق شد.

مسعود پزشکیان
گویا بحث دوفوریت را با کمیسیون برنامه و بودجه هماهنگ کردند، امروز کمیسیون گزارش را بدهد، اگر آقای تاجگردون هستند دوفوریت را مطرح کنیم که دیگر فردا در دستور باشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! قبلش با رئیس محترم کمیسیون هماهنگ شد که حتماً امروز گزارش بدهند وگرنه قابل طرح نیست. جناب آقای حاجی به عنوان نماینده درخواستکنندگان دوفوریت در مورد تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مالی سال 1396 کل کشور، درخواست دوفوریت برای این مطرح است. جناب آقای حاجی بفرمایید.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
من از همه همکاران گرامی دعوت میکنم که درخصوص این طرح دوفوریتی دقت لازم را داشته باشند، چون که موضوع به همه عزیزان برمیگردد. موضوع این است که ما دو ماه به دستگاههای اجرایی کشور اجازه بدهیم که صورت هزینههایشان را به جای 31/4/ تا (31) شهریور سال 97 بتوانند ارائه بدهند و تسویه کنند.
عزیزان! در حالی که ما هنوز فرصت فرآیند ابلاغ یعنی ردیف، تخصیص، امضای تفاهمنامه، تعیین پیمانکار و اجرا را در قانون (12) ماه پیشبینی کردیم ولی عملاً دستگاههای اجرایی نتوانستند این زمانبندی را رعایت کنند. به همین جهت ضرر متوجه همه شهرستانها میشود، ضرر متوجه بودجه عمرانی اعم از ملی و استانی در سراسر کشور میشود. لذا ما شاهد هستیم و میبینید برخی از ردیفهایی که دارد ابلاغ میشود هنوز ادامه دارد، یعنی این فرآیند دیر انجام شده است. برخی از دستگاهها هنوز دارند موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه در استانها مبادله میکنند. زمان تشریفاتی که برای تعیین پیمانکار نیاز بوده انجام نشده است. از طرفی اجرای برخی از پروژهها در نقاط مختلف به خاطر وضعیت آب و هوایی در موعد مقرر امکانپذیر نبوده است. از طرفی مباحث مربوط به حوادث غیرمترقبه در برخی از نقاط کشور که ایجاد شده، اینها نتوانستند اعتباراتشان را به موقع جذب کنند، مثل استان کرمانشاه و بقیه نقاط.
عزیزان! از طرفی چون بخشی از اعتبارات به صورت اوراق و اسناد خزانه بوده تحویل خود اینها به پیمانکار و هزینه کردن آنها شرایطی دارد که شرایط زمانبری است. بنابراین نتوانستند آن را به موقع هزینه کنند.
از طرفی اینکه ما بتوانیم اینجا دو ماه فرصت بدهیم، کاری است که منافع زیادی برای کشور دارد. اولاً برای جذب اعتبارات در زمان معقول دستگاهها وقت دارند که کارشان را انجام بدهند. از طرفی موجب میشود که احیاناً دستگاهها سندسازی نکنند و بیانضباطی مالی در مصرف بودجهها به وجود نیاید. عزیزان! این متنی که تهیه شده دقیقاً همان متنی است که سال 96 برای اعتبارات 95 آوردیم و همگی هم به دوفوریتش رأی دادید و هم در کلیات و جزئیاتش کمک کردید و رأی آورد (نایبرئیس ـ خیلی ممنون) (آقای رئیس! الان تمام میشود) و هم شورای محترم نگهبان آن را تأیید کرده است. با کمیسیون هم هماهنگی شده که امروز بعد از ظهر در کمیسیون مطرح شود. اینکه دوفوریت دادیم، عزیزان! به خاطر اینکه دستگاهها بدانند که به جای 31/4/ تا 31/6/ فرصت دارند و عجله نکنند، با نظم و انضباط اعتبارات کشور را درست جذب کنند و نخواهند که تازه به خزانه برگشت داده شود.

مسعود پزشکیان
متشکرم. مسأله روشن است، اگر اجازه بدهید مخالف و موافق صحبت نکند.

غلامرضا کاتب
آقای رئیس! مخالف دارد، جناب آقای کواکبیان مخالف هستند.

مسعود پزشکیان
آقای کواکبیان! اجازه بدهید رأیگیری کنیم.

مصطفی کواکبیان
من به احترام رئیس اجازه میدهم، منتها وقتم را به آقای محجوب دادم، اگر ایشان اجازه بدهند.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، آقای محجوب! اجازه بدهید رأیگیری کنیم، یک تاریخ است.

غلامرضا کاتب

علیرضا محجوب
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
من از جناب آقای حاجی که هم انسان دلسوزی هستند و هم طرحها را دلسوزانه مطرح میکنند تشکر میکنم. اما ایشان عضو کمیسیون بودجه هستند، آثار عملیاتی بودجهای این را عنایت دارند، این عملاً علیه طرحهای عمرانی است. آقایان دقت بفرمایید! ظاهراً این به نفع طرحهای عمرانی تمام میشود، چرا؟ چون شش ماه مهلت اضافه میدهند. آقای رئیس! شما عنایت بفرمایید، طبق اصول قانون اساسی بودجه را یکساله مینویسیم، ما مگر بودجه (18) ماهه داریم که شما میخواهید به رأیگیری بگذارید؟ این اصلش است، ممکن است شما بگویید الان بحث کلیات نیست، بحث فوریتش است. اگر بحث فوریتش است باز هم الان خرداد است، تا شهریور زمان زیادی داریم، به طور عادی میتواند مطرح شود، با یک فوریت میتواند مطرح شود، این چه موضوع دوفوریتی است که (48) ساعت بعد، یک هفته بعد، دو هفته بعد بخواهد فوت شود؟ بنابراین از این حیث و از طرف دیگر به نظر من اصلاً اصل این طرح مغایر قانون اساسی و بودجهریزی است. بودجهریزی ما یکساله است، (18) ماهه نیست. شما اینجا دارید از این طریق (18) ماه بودجه میریزید، قبلاً هم این اتفاقات افتاده، در مجالس قبل تا به اینجا رسیدیم، اول یک ماه جلو آوردند، آخر فروردین، بعد اردیبهشت، بعد خرداد، حالا میگویید تا آخر شهریور؟ این بودجه سالانه معنی خودش را از دست میدهد.
از طرف دیگر عنایت داشته باشید وقتی ما این طرف سال میشویم بودجه عمرانی پروژههایی که شما برای سال مقصد معلوم کردید عملاً صرف بودجه ماه قبل میشود. ممکن است بگویید اصل ما بر تمام کردن است، آن یک حرف دیگری است، ادامه بدهید. ولی این درست نیست که ما یک بودجهای را که اصلاً زمانش یکساله است دوباره شش ماه به سال بعد ببریم، دیگر اصلاً معنی بودجهریزی و معنی اینکه ما تخصیص داشته باشیم و اعتبار تعریف کنیم همه اینها بیاثر خواهد بود. همینطور تفریغ که وظیفه دیوان محاسبات است، شما این را به این ترتیب لوث خواهید کرد. کی میخواهید تفریغ کنید؟ بودجهای که (18) ماه فقط آثار بودجهای دارد، آثار عملیاتیاش حتماً بیشتر از شش ماه آینده است. بنابراین دو سال را پوشش میدهد. تفریغی که دو سال بعد بخواهد راجع به یک بودجه عمرانی که بیشتر محل گفتگو است و هم شما حساس هستید و هم مردم منطقهتان حساس هستند بیرون بیاید، دیوان محاسبات و نظارتهای مجلس چه آثاری میخواهد داشته باشد؟ این بیاثر کردن نظارتهای مجلس هم است، یک طرفش سود است که آقای حاجی به خوبی توضیح دادند، اما چند طرف آن زیان است. لطفاً آثار زیانبارش را در نظر بگیرید، فوریت هم ندارد، عنایت داشته باشید که هیچ فوریتی برای این موضوعات نیست، آن هم دوفوریت، متشکرم.

غلامرضا کاتب
متشکر. برادر عزیزم آقای لاهوتی موافق هستند، بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم عنایت بفرمایید، دوستان ببینید! از (71) هزار میلیارد تومانی که ما سال گذشته برای پروژههای عمرانی پیشبینی کرده بودیم (40) هزار میلیارد تومان جذب شده است. دوستان عنایت بفرمایند! یعنی (30) هزار میلیارد تومان از (70) هزار میلیارد تومان جذب نشده است. برادر خوب و استاد و سرور بنده که همیشه حق استادی به گردن بنده دارند، جناب آقای محجوب فرمودند فوریت ندارد واقعاً فوریت دارد. دوستان! یعنی اگر بخواهیم سال مالی را به تیرماه محدود کنیم قطعاً ما قادر به جذب اعتبارات نیستیم. همین مقدار محدود اعتبارات عمرانی هم که الان وجود دارد طراح محترم فرمودند، الان بعضی از دستگاهها تازه مبادله موافقتنامه میکنند. شما تصور کنید دستگاه میخواهد مبادله موافقتنامه کند، براساس آن دارد مناقصه برگزار میکند، براساس آن برود پیمانکار بگیرد و عملاً به صورت فیزیکی کار انجام بدهد تا بتواند اعتبارش را جذب کند. همین مقدار اعتبار محدودی هم که ما داریم صلاح نیست این به خزانه برگشت کند.
من خواهش میکنم دوستان به این دوفوریت رأی مثبت بدهند، همانطور که توافق شد بنده هم عضوی از کمیسیون برنامه و بودجه هستم، انشاءالله قول میدهیم که امروز بعد از ظهر ما در کمیسیون برنامه و بودجه هم تعیین تکلیف کنیم و بتوانیم دو ماه، ما سال گذشته هم همین کار مشابه را کرده بودیم. سال گذشته هم مدت زمان سال مالی را دو ماه افزایش دادیم که دستگاه اجرایی فرصت بیشتری داشته باشند و بتوانند اعتبارات مورد نیاز خودشان را جذب کنند.
خدمتتان عرض کردم، یک بار دیگر هم عرض کنم، از (71) هزار میلیارد تومان اعتباراتی که شما در قانون بودجه پیشبینی کردید، (40) هزار میلیارد تومان جذب شده، یعنی (30) هزار میلیارد تومان از این اعتبارات جذب نشده، این نیاز به فرصت بیشتر است. من خواهش میکنم دوستان یک رأی بالا بدهند، چون نیاز به رأی دوسوم دارد انشاءالله این دوفوریت تصویب شود که به امید خدا دستگاهها هم فرصت جذب این اعتبار را در استانهای شما داشته باشند.

غلامرضا کاتب
متشکر، مخالف دوم جناب آقای صباغیان هستند، بفرمایید.

محمدرضا صباغیان بافقی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم. جناب آقای پزشکیان! بنده مخالف جذب اعتبارات توسط دستگاهها نیستم، ولی اینکه مجلس مدام هر روز بند و تبصره برای قوانین میزند و مدام در حال عقبنشینی در مقابل کوتاهیهای دستگاهها است، بنده مخالفم. ما به جای اینکه بررسی کنیم و از دستگاهها بخواهیم که چرا کوتاهی کردند و جذب نکردند، کار مجلس نظارت است، ما قانون تصویب کردیم تا پایان ماه چهارم جذب شود. حالا میگوییم پایان ماه ششم، چون آنها نتوانستند. سال گذشته همین کار را کردیم، مطمئن باشید هر سال داریم جلو میآییم یک روزی به مهرماه و آبانماه کشیده میشود. ما به جای اینکه کوتاهیهای دستگاهها را از آنها بخواهیم و نظارت کنیم، داریم اینطور قانون تصویب میکنیم، این یک موضوع.
یکی هم اینکه اصلاً نحوه دستور کار مجلس به جایی رسیده است، آقای پزشکیان! واقعاً درد است، شش ماه است که بنده یک طرحی دادم عادی بوده، یک شور آن تصویب شده، شش ماه است در دستور کار است. یعنی هر هفته در دستور کار چاپ میشود، ولی نوبتش نمیشود، مدام دوفوریتی. این واقعاً چه نحوه دستور کار و قانونگذاری است؟
آقای پزشکیان! من خواهش میکنم توجه بفرمایید، شش ماه است طرح ما در دستور کار است، یک شور آن تصویب شده ولی مدام طرح دوفوریتی. الان کجای این دوفوریت میخواهد؟ کلی خسارت وارد میشود. چه اتفاقی میافتد به جای اینکه ما نظارت کنیم و دستگاهها را زیر سؤال ببریم، وزیر مربوطه را بخواهیم چرا کوتاهی کردید؟ ما دستگاهها را بخواهیم، مدام میگوییم باشد نتوانستید ماه پنج، نتوانستید مجوز میدهیم برای ماه شش، ماه هفت. واقعاً وهن مجلس است، این در شأن مجلس نیست.
من از حضرتعالی و همه نمایندگان خواهش میکنم جلوی این کارها گرفته شود. عزیزان! داریم مجلس را تضعیف میکنیم، بزرگواران! داریم شأن مجلس را پایین میآوریم. یک طرحی را چهار نفر بر میدارند میآیند، ما برای آنها احترام قائل هستیم ولی داریم خود به خود نظم و انضباط را در کشور از بین میبریم، مشکل مجلس است. آقای مدیر، آقایان عزیز! این را اصلاح کنید، جلوی این کار را بگیرید، من عذرخواهی میکنم.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، متشکرم. موافق بعدی صحبت کند.

غلامرضا کاتب
نفر دوم موافق وقتشان را به جناب آقای دلخوش دادهاند، بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
خواهشم از همکاران محترم این است که به این عرایض بنده دقت بفرمایید، این عرایضی که دارم بسیار مهم است. این واقعهای که الان پیش آمده اگر ما رأی ندهیم کار عمرانی شما در شهرهای مختلف میخوابد، این یک.
دوم؛ دوستان مخالف اولاً مخالفت جدی نکردند، درثانی فکر میکنم دقت نفرمودند، مجلس شورای اسلامی اخیراً اجازه تهاتر را به دستگاههای پنجگانه داده، اصلاً ربطی به دولت ندارد. دولت بیچاره فرصت نکرده این پروژههای عمرانی را اقدام کند. شورای نگهبان اخیراً اعلام کرده است. شما الان در یک موقعیتی قرار دارید که اگر تمدید نکنید بخش زیادی از پروژههای عمرانیتان هوا است، دوستان! دقت کنید، مهم است. اولاً ابلاغ دیرهنگام تخصیصهای عمرانی، خصوصاً تخصیص (12) ماهه ردیفهای مختلف اعتباری، یعنی چند روز است ابلاغ شده، این هم به خاطر اینکه مجلس این تهاتر را دیر اعلام کرده است، این یک.
دوم اینکه به دلیل ابلاغ دیرهنگام موافقتنامهها آن هم در بعضی از ردیفها اعتباری، هنوز در حال مبادله موافقتنامه هستند. الان در استانها استانداریها با این وضعیت و مشکل روبرو هستند.
سوم اینکه سقف زمانی ورود اطلاعات در سامانه خزانه اسلامی یعنی اوراق برای پروژههای ردیفهای استانی که به دلیل بندهای (1) و (2) که من ذکر کردم، امکان این کار را بسیار سخت کرده است، این نکته بعدی.
نکته بعدی این است که به دلیل انتخاب پیمانکاران در سامانه ستاد روند انتخاب پیمانکاران در سال جاری خیلی طولانی شده و عملاً این موضوع در روند پروژهها تأثیر گذاشته است. این حداقل دو ماه طول میکشد، دوستان متخصص میگویند، از کمیسیون بودجه سؤال کنید. بعدش هم اینکه ترک تشریفات مناقصه برای پروژههای عمرانی و خصوصاً پروژههای آسفالت بسیار سخت و ناممکن شده است.
دوستان! خواهش میکنم، الان هم اوراق سهساله و دوساله است، یعنی ترکیب را خودمان به هم زدیم، ربطی به دولت ندارد. الان ما بخواهیم این دوفوریت را تصویب نکنیم، دوستان! خواهشم این است همه قاطعانه رأی بدهید تا پایان شهریور را اجازه بدهید این فرصت باشد که پولهای عمرانی استانها (فرهنگی ـ خیلی متشکر) و شهرهای شما از بین نرود. رأی «چهار» بدهید، ممنون میشوم.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
درخواست دوفوریت برای تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مالی سال 1396 کل کشور مطرح است.

مسعود پزشکیان
متشکرم، حضار 223 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. لطفاً در رأیگیری شرکت بفرمایید، دوسوم رأی میخواهیم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! من فقط از کمیسیون خواهش میکنم چون تنها جلسهای که داریم فرداست، گزارششان را حداکثر تا ساعت (3) بعد از ظهر به ما بدهید، متشکرم.
8
ناطقین جلسه آقایان: سیدفرید موسوی، سیدمهدی فرشادان، سیدحسین افضلی، حسن لطفی و نادر قاضیپور

مسعود پزشکیان

محمدحسین فرهنگی
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای سیدفرید موسوی نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
ـ آقای سیدمهدی فرشادان نماینده محترم سنندج، دیواندره و کامیاران.
ـ آقای سیدحسین افضلی نماینده محترم اقلید.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای حسن لطفی نماینده محترم رزن.
ـ آقای نادر قاضیپور نماینده محترم ارومیه.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
ناطق اول جناب آقای دکتر سیدفرید موسوی نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس هستند. جناب آقای دکتر موسوی بفرمایید.

سیدفرید موسوی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود خدمت مردم شریف ایران و آرزوی قبولی طاعات و عبادات. در ایامی که یادآور حماسههای پرشکوه خردادماه است به نیکی از شهدای گرانقدر این سرزمین یاد میکنم، به ویژه از شهدای عملیات آزادسازی خرمشهر و نیز از پیر و مرادشان خمینی کبیر و یاد و خاطره دوم خرداد را گرامی میدارم که از سوی مقام معظم رهبری تعبیر به حماسه شد.
مردم شریف ایران، آقای رئیس و همکاران گرامی! امروز جهان مجدداً شاهد بدعهدی و رفتار غیرمسئولانه آمریکا است. این رفتار غیرمدنی در شرایطی صورت میگیرد که ما در طول تاریخ پرعظمت خود ثابت کردهایم نه تنها جنگطلب نیستیم که همواره قربانی جنگطلبی کسانی بودهایم که از حمایت شرق تا غرب جهان برخوردار بودند. ما هشت سال در شرایطی که قدرتهای جهان چشم و گوش خود را بسته بودند با دست خالی نه فقط از خود که از مفهوم متعالی صلح دفاع کردیم و امروز هم صدای ما صدای صلحطلبی و رفتار ما تلاش برای برانگیختن احترام جهانیان به حرمت انسانها است و ای کاش این بار چشم و گوش جهانیان بسته نباشد.
بزرگواران و سروران گرامی! وضعیت اقتصادی کشور شایسته مردم بزرگ ایران نیست و میدانیم که با بدعهدی آمریکا و افزایش تحریمها شرایط سختتر نیز خواهد شد. اما هوشیار باشیم که اثر روانی تحریم کمتر از اثر مستقیم اقتصادی آن نیست. در چنین شرایطی تمرکز بر مسائل اقتصادی نباید ما را از توجه به سایر مطالبات مردم در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی غافل کند. امروز همراهی مردم و ارتقای اعتماد عمومی بزرگترین سرمایهای است که میتواند در صورت درک درست شرایط و انجام برخی اصلاحات در رفتار و عملکرد و رفع محدودیتها، ممنوعیتها و تنگنظریهای مختلف سلیقهای، توفیق تمهیدات اقتصادی را نیز افزایش داده و نتایج تلاشهای اقتصادی را ملموستر نماید.
غافل نباشیم که برخی واکنشهای احساسی و کنترلنشده داخلی نیز میتواند مستمسکی برای ایجاد فضای روانی و شکستن انزوای فعلی آمریکا در جهان شود و شرایط فعلی را پیچیدهتر کند. شایسته است در داخل نیز همگی به مدیریت دولت و دستگاه دیپلماسی کشور اعتماد کنیم. اگر تهدیدها و تحریمها باعث ایجاد حس ضعف یا تزلزل و دودستگی در بین مسئولان کشور شود و اگر احزاب و گروههای سیاسی این شرایط را دستمایه تسویهحساب خود قرار دهند و به جای همراهی و تفاهم بر سر منافع ملی در مسیر ایجاد اختلاف و اختلال گام بردارند، بیشک فهم صحیحی از منافع ملی ندارند.
عبور از تحریمها علاوه بر ارتقای اعتماد عمومی نیازمند همدلی ملی و تفاهم فراجناحی است. از آنجا که در شرایط وجود محدودیتهای اقتصادی رانتجویان و مفسدان فضا را مناسب جولان دیده و در صف اول مدعیان دور زدن تحریمها قرار میگیرند، عزم همگانی برای مقابله با فساد، ویژهخواری و رانتجویی میتواند سرآغازی برای این تفاهم ملی باشد.
همکاران گرامی! در این شرایط تقویت شفافیت مالی در کشور و تخصیص بهینه بودجه نیز از الزامات اصلی محسوب میشود. کشور در شرایطی نیست که دستگاههای دولتی و حاکمیتی بریز و بپاش خود را ادامه بدهند. مدیران دستگاهها باید خود را آماده انضباط مالی کنند و آنان که این توان را ندارند با احترام از سیستم مدیریتی کشور کنار بروند. نظارت بر این مهم نه فقط وظیفه دستگاههای نظارتی که فراتر از آن نیازمند فعال کردن ظرفیت نهادهای مدنی است که زمینهسازی آن وظیفه ما در مجلس شورای اسلامی است.
خانمها و آقایان! ظرفیت عظیم جوانان کشور در زمینه علم، تدبیر و اقدام هم برای برونرفت از وضعیت جاری غیرقابل انکار است. نوآوری، انرژی و پشتکار جوانان ایرانی تاکنون کمکرسان کشور در حل معضلات اساسی بوده و توانسته تصویر جدیدی از ایرانی صلحجو و اهل گفتگو را در عرصه بینالمللی نشان دهد. جوانانی که تا به امروز خوب و موفق امتحان پس دادهاند، اما کمترین بهره را از همراهیهای خود نبردهاند. استفاده از ظرفیت و توانمندیهای جوانان کمک و لطف به آنان نیست، وظیفه تمام دولتمردان و مدیران کشور است تا دستگاههای مختلف را با پویایی و نشاط و کارآیی جوانان تقویت کنند. لزوم بهکارگیری جوانان در سطوح مدیریتی مطالبه ملی از دولت است که مجلس برای تحقق حداقلی آن اخیراً کلیات طرح اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان را بعد از چند ماه کار جدی و کارشناسی به تصویب رساند و امیدوارم جزئیات نیز به زودی مصوب گردد.
آقای رئیسجمهور! اجازه بدهید مشخصاً شما را خطاب قرار دهم. جناب آقای دکتر روحانی! من به عنوان یک جوان حامی دولت متأسفم از اینکه دولتی که با حمایت همنسلان من روی کار آمد، دولتی که با شعار جوانگرایی از مردم رأی گرفت، دولتی که رئیس آن در سخنانش جوانان را خطاب قرار میدهد و از آینده میگوید، متأسفم که همان دولت با طرح اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان مخالفت کرده و نمایندهاش را در مخالفت با این طرح به مجلس میفرستد.
جناب آقای رئیسجمهور! به توان جوانان برای گذر دادن کشور از شرایط خطیر فعلی باور داشته باشید و به نمایندگی از جوانان کشور درخواست میکنم باز هم به دولت تحت امر خود در لزوم استفاده از ظرفیتهای جوانان تأکید و ابرام کنید.
اما سخنانی با دوستان جوانم از همه طیفها و سلایق سیاسی؛ دوستان خوبم! امروز نوبت ماست که با هر فکر و سلیقهای برای عبور دادن کشور از شرایط فعلی راه وفاق و همدلی را در پیش بگیریم. باور دارم که مدیریت بحرانهای کشور بدون ایجاد وفاق ملی به سرانجام نخواهد رسید و امیدی هم به شکلگیری این وفاق و انسجام بین منازعهگران فعلی فضای سیاسی کشور ندارم. شما امید شکلگیری این همدلی ملی هستید. دوستان! امیدوارانه در صحنه سیاسی و مدیریتی کشور فعال شوید تا الگویی از مفاهمه، همدلی و همکاری پیشروی کسانی بگذارید که سالها است به جای سیاستورزی، تنازع جناحی و سیاسی را پیشه کردهاند. فردای بهتر برای ایران اسلامی در گرو همدلی و همکاری جوانان و بهرهمندی کشور از توان مدیریتی آنان است.
اما در خاتمه؛ جناب آقای بطحایی وزیر محترم آموزش و پرورش! اخبار نگرانکنندهای اخیراً درخصوص برخی مدارس منتشر شده و آرامش روانی جامعه و مخصوصاً والدین را به هم ریخته است. انتظار است و خواستاریم که اهتمام جدی و دستور ویژه درخصوص بررسی موضوع و ارائه گزارش را صادر فرمایید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدحسین فرهنگی
خیلی متشکر. ناطق بعدی جناب آقای سیدمهدی فرشادان نماینده محترم سنندج، دیواندره و کامیاران هستند، بفرمایید.

سیدمهدی فرشادان
نطق 7 دقیقه ای
به نام خداوند بخشنده مهربان
با سلام خدمت ملت شریف ایران و همچنین عرض سلام و ادب و احترام خدمت مردم نجیب، فهیم و مرزدار استان کردستان و عرض سلام و ارادت به حضور مردم شرافتمند و بزرگ حوزه انتخابیهام سنندج، دیواندره، کامیاران، شویشه، موچش، زرینه و حسینآباد.
نمایندگان اقوام شریف ایران! ما کردها امید بسته بودیم که روز (22) اردیبهشت سال 88 چشماندازی تازه و روشن پیشروی ما خواهد گشود. امید بسته بودیم که در این روز افقهای اقتصادی جدیدی برای ما کردها گشوده خواهد شد. خطاب بنده به آن دسته از مسئولان ردهبالای دولت است که هنوز کنه سخنان رهبر معظم انقلاب را درک نکردهاند. بازخوانی سفر تاریخی رهبر انقلاب به کردستان باید مسئولان کمکار در استان و کشور را شرمنده کند. هدف از این سفر رفع مشکلات مردم بافرهنگ کرد بود و لاغیر. مخاطب بنده وزرایی است که هنوز نتوانستهاند در راستای ایجاد اشتغالزایی، ایجاد صنایع تبدیلی، احداث حتی یک کارخانه و سرمایهگذاری در کردستان گام جدی بردارند.
واژه «گلان» در زبان کردی معادل اردیبهشتماه است و در (22) گلان رهبر معظم انقلاب اسلامی به کردستان سفر کردند و کردستان را یک استان فرهنگی نامیدند. ما کردها (22) اردیبهشت را نقطه عطفی در تحولات بنیادین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کردستان میدانیم ولی بسیاری از مدیران اجرایی این موضوع را درک نکرده و به آن پایبند نیستند. براساس فرموده رهبر نباید اقتصاد کردستان به حاشیه رود، اما امروز اقتصاد کردستان فلج است و این حاصل عملکرد کسانی است که فکرشان فلج است. «استان فرهنگی» یک کلیدواژه گسترده برای رفع مشکلات کردستان در سطح کلان است. بنابراین دولتمردان باید حق این نامگذاری را ادا نمایند.
نمایندگان فرهنگها! سیاست یک بام و دو هوای آموزش و پرورش در حق فرهنگیان و معلمان کردستان انکارناپذیر است. به عنوان مثال چرا در سالهای 91 و 92 تمام نیروهای خدماتی و قراردادی در سراسر کشور پیمانی میشوند، اما در استان کردستان و استانی دیگر قربانی تبعیض و ناعدالتی دستگاه عریض و طویل آموزش و پرورش میشوند؟ وضعیت نامناسب معیشت فرهنگیان و معلمان بازنشسته، کمبود اعتبارات اداری، کمبود سرانه دانشآموزی، بهروز نبودن مراکز فنی و حرفهای، فقر آموزشی در روستاها، کمبود رشتههای دانشگاهی در کردستان خود مثنوی هفتاد من است.
نمایندگان زبانها! چهار استان مرزی آذربایجانیغربی، ایلام، کرمانشاه و کردستان هنوز از جنگ و بقایای جنگ در امان نیستند، در سال جدید فقط در کردستان من دو نفر در سقز و سه نفر در مریوان، سنندج و کامیاران قربانی مینهای به جا مانده از دوران جنگ شدهاند.
اما نمایندگان اقوام! اگر اراده جمعی در کار نباشد همچنان ما قربانی طعمه مین هستیم. کشاورز ما در مزارع مرزی به امنیت و آرامش روانی نیاز دارد. اراده جمعی برای پاکسازی مین حق استانهای مرزی است. در جنگ علیه صدام در خط مقدم بودیم و متأسفانه امروز هم در ردیف اول محرومیت و عقبافتادگی هستیم.
مهمترین موضوع در حوزه بهداشت که این روزها تیتر رسانهها شده است بحث استخدامهای غیرقانونی در دانشگاههای علومپزشکی کردستان است. بنده از شخص وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست دارم در راستای جلوگیری از پایمال شدن حقوق مردم و تنویر افکار عمومی طرح تحقیق و تفحص از روند استخدامهای این دانشگاه را در دستور کار قرار دهند و هیأت حقیقتیابی را برای جلوگیری از حیف و میل و کنترل روند استخدامها به کردستان اعزام نمایند و از دانشگاه علومپزشکی کردستان بخواهد کلیه مدارک و اطلاعات مورد نیاز را ارائه دهد.
نمایندگان زبانها! خطاب بنده وزارت ورزش و جوانان است. سالن (6000) نفری این ورزشگاه در سال 84 کلنگزنی شده است و امروز بعد از (13) سال هنوز ناتمام است. بخش ورزش در کردستان خارج از دایره نگاه وزارتخانه قرار گرفته است. از وزیر محترم ورزش و جوانان تقاضا دارم در تخصیص اعتبارات ویژه به سنندج، دیواندره و کامیاران بازبینی نمایند.
از دیگر مطالبات ما در بخش کشاورزی و آب این است که سپردن مدیریت سدهای کردستان به دیگر استانها مثل این است که کلید منزل خود را به همسایه بدهیم. لطفاً وزارت نیرو ساختار مدیریتی خود را بازبینی نماید. مدیریت سدی که در استان کردستان قرار دهد حق ماست، حقآبه خواسته دیگری است، اگر وزارت نیرو کوتاهی کند و حقآبه ما را ندهد در روز روشن به مردم کردستان ظلم کرده است.
دوستان! بارندگیهای امسال بیش از (400) میلیارد تومان به بخش کشاورزی ما خسارت وارد کرده است. این میزان خسارت فقط با حمایتهای دولتی برای کشاورز ما قابل جبران است. از دولت و وزارت جهادکشاورزی میخواهم ساز و کار حمایت از کشاورزان کردستان را در دستور کار قرار دهد. کردستان علیرغم داشتن ذخایر معدنی بیشمار، اما به علت نبود صنایع پایه از بیکاری رنج میبرد. آمار بیکاری در کردستان رتبه دوم کشور را دارد.
روی سخنم با وزارت راه و شهرسازی است؛ در چهار سال گذشته بیش از (1500) نفر در جادههای کردستان جان دادهاند. بنده در قبال وضعیت بد و فلاکتبار جادههای کردستان به هیچ عنوان سکوت نخواهم کرد و اگر وزارت راه جوابگو نیست و فرسوده است ورشکستگی این وزارتخانه را اعلام کنند.
نمایندگان زبانها! تزریق اعتبارات به شیوه قطرهچکانی برای بهبود راههای کردستان نوعی دهنکجی به مردم کردستان است که قربانی تصادفات شدهاند. حدود (40) سال از عمر انقلاب میگذرد، در حالی که هنوز در بخش توسعه راه روستایی آخرین استان کشور هستیم. آیا دوستان در وزارت راه نمیخواهند سخنان نمایندگان کردستان را بشنوند؟ دریغ از احداث یک متر آزادراه، تکمیل راهآهن در کردستان، راه بینشهری کردستان هم که به قتلگاه و قصابخانه انسانی تبدیل شده است. آقای وزیر! یا شما به فکر بهبود وضع راههای کردستان باشید، یا بنده ناچارم در فکر استیضاح دوباره شما باشم.
همکاران محترم! روی سخنم با کسانی است که نمیخواهند کردها را ببینند، جز زمان انتخابات. خطاب بنده از شخصیتهای سیاسی است که بنا به مصالح حزبی کردها را واژه قدرت دادند. مخاطب بنده کسانی است که تصور میکنند سیاست نوعی دروغ مقدس است، وعده اجرا نشده وزیر اقوام از سوی جناب آقای حسن روحانی، ریاست محترم جمهور هنوز در اذهان مردم و نخبگان سیاسی ما فراموش نشده و هنوز پاشنهآشیل ایشان است. اگر آن روزها دغدغه ایشان فقط جمعآوری رأی بود، کردها در آن روز به تغییر در وضع اقتصادی امید بسته بودند.
روی سخنم با کسانی است که هنوز نتوانستهاند موضوع بومیگزینی در کردستان را درک کنند. نمونه ساده آن کسانی که فکر میکنند اگر یواشکی در وسط تعطیلات عید نوروز و بدون مشورت با نمایندگان مجلس مدیرکل ثبت احوال کردستان را از استان دیگری بیاورند و نیروهای متخصص و متعهد کردها را به حاشیه برانند شاهکار کردهاند. در حالی که اگر با دیده واقعبینانه بنگریم سخت در اشتباهند. (نایبرئیس ـ خیلی ممنون) نادیده انگاشتن کردها به معنی نادیده گرفتن بخشی از کشور است. نادیده انگاشتن کردها به معنی نادیده گرفتن تمامیت ارضی کشور است. نادیده گرفتن کردها اشتباه بزرگی در ساختار مدیریت است. به حاشیه راندن نخبگان کرد و ناامید کردن مدیران کرد نوعی فرصتسوزی است. (فرهنگی ـ خیلی متشکر) چه منطقی پشت این تصمیمهای نابجا است؟ چرا نمیخواهید واقعیت و مطالبات کردها را ببینید؟
نمایندگان عزیز! آیا وقت آن نرسیده است که نیروهای متخصص کرد در بدنه مدیریتی دیگر نقاط کشور بهکارگیری شوند؟ همانگونه که ما در مناطق کردنشین میزبان دهها مدیر ارشد و میانی مناطق دیگر کشور هستیم، (نایبرئیس ـ خیلی ممنون، وقت شما تمام شد، بقیه را به رسانهها بدهید) اگر میخواهیم به امنیت پایدار کشور برسیم چارهای جز این نداریم که نگاهمان به همه اقوام در جامعه نگاه متوازن باشد. (نایبرئیس ـ متشکرم) بنده به عنوان نماینده کرد از همین تریبون اعلام میکنم، مردم کردستان در فرآیند سیاسی ضرر میکنند. (نایبرئیس ـ خیلی متشکر، بقیه را به رسانهها بدهید) جمله آخر؛ آنهایی که وعده دادند و عمل نکردند بازنده هستند، آن دسته از سیاستمداران ضرر میکنند که به شکستهای سیاسی... (قطع میکروفن).

مسعود پزشکیان
متشکرم، خیلی ممنون، ناطق بعدی را دعوت کنید، یک دقیقه و نیم بیشتر صحبت کردید.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب آقای دکتر سیدحسین افضلی نماینده محترم اقلید هستند، بفرمایید.

سیدحسین افضلی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با درود به روان پاک شهدا، امام شهدا و آرزوی طول عمر باعزت برای مقام معظم رهبری و عرض ادب و احترام به پیشگاه ملت بزرگ ایران علیالخصوص مردم شریف شهرستان اقلید، در شهرهای اقلید، دژکرد، حسنآباد و روستاهای زیبای سرحد چهاردانگه.
ملت بزرگ ایران! نظام حاکم بر آمریکا بر خلاف تمام عرفهای بینالمللی به صورتی کاملاً عریان عهدشکنی کرد و ملت بزرگ ایران را تهدید نمود. ما نیز همچون گذشته با ایجاد وحدت ملی و وفاق عمومی این زورگویی فاحش را عزتمندانه پاسخ خواهیم داد. ما بارها ثابت کردهایم که زبان زور و تهدید را بر نمیتابیم و در شرایط بحران به صورت یک یدواحده غیرتمندانه از کیان کشور دفاع خواهیم کرد.
اما مسئولین نظام! شما نیز باید برای ایجاد و تداوم این وحدت و وفاق ملی با مردمباوری مطالبات بهحق آنها را اجابت کنید و با حل سریع مشکلات حیاتی آنها نسبت به ترمیم و تقویت اعتماد عمومی اقدام نمایید. آنچه بیشتر از شرارتها و شیطنتهای خارجی میتواند استقلال کشور را تهدید کند غفلت از مشکلات مردم و معیشت آنها و عدم درک صحیح از زمانه و ملزومات جدید آن میباشد.
عزیزان! دشمن شرایط روانی حاکم بر جامعه را هدف قرار داده است. لذا لازم است مجموعه مسئولین در تمام ردههای مختلف با زبانی واحد صبورانه در کنار مردم باشند و در زمین دشمن بازی نکنند. الان زمان تسویهحساب جناحی نیست، در حال حاضر ایجاد امید و اعتماد عمومی در گرو پرداختن سریع به مشکلات اساسی مردم از جمله معضل بیکاری جوانان و نانآوران خانواده و به تبع آن مشکل معیشت مردم میباشد و آن هم راهی ندارد جز آنکه مجلس و دولت و قوه قضائیه با ارادهای جهادی و عزمی جدی هر چه سریعتر وارد صحنه شوند. اقتصاد یک علم است و پارامترهای مؤثر در معادلات حاکمه بر این پدیده علمی به هر سه قوه برمیگردد. دیگر فرصت اشتباه و دوبارهکاری نداریم، باید برای همیشه بپذیریم تنها راه تولید قدرت و ثروت و نهایتاً حل مشکلات مردم استفاده از اندیشه و خلاقیت عالمان خردمند و جوانان دلسوز و عالم به علم روز میباشد. زمینه جذب نخبگان و متفکرین را فراهم کنیم و تنها نظارهگر فرار مغزها و مهاجرت جوانان نباشیم.
فرهنگیان و معلمین عامل تولید و اشاعه علم و اندیشه هستند، نباید دغدغه نان شب و خدشهدار شدن منزلتشان را داشته باشند. حاصل بیتوجهی به قشر فرهیخته و جوانان متفکر بحران مدیریت خواهد بود. تنها با واکاوی مشکلات موجود در جامعه مسیر غلط انتخاب و گزینش مدیران، آموزش و پایش آنها و برخورد نامناسب با جوانان و سلایق آنها را به عینه میتوان دید. انتخابهای سلیقهای و جناحی و برخوردهای خودمحورانه با جوانان و سلایق آنها در دنیایی که رقابت در لحظهها است چیزی جز سرخوردگی جوانان و نهایتاً به خطر انداختن استقلال کشور در پی نخواهد داشت. حاصل عملکرد چنین مجموعههایی بحرانهای پیدرپی، ساختارشکنی و بیتوجهی به قانون خواهد بود که امروزه در بخشهایی از کشور به طور وفور دیده میشود.
همکاران گرامی! یکی از مطالبات جدی مردم ساماندهی و ضابطهمند کردن تمام مدیریتها و مسئولیتها میباشد که بایستی سریعاً از طریق مجلس و مرکز پژوهشها برای آن چارهاندیشی شود. نتیجه عملکرد برخی از ساختارهای موجود و تعدادی از مسئولین، بخشهای مختلفی از جامعه را درگیر مشکل جدی نموده است. الان درد کف جامعه درد اشتغال است، درد معیشت است، درد کشاورزی است، درد صنعت و تولید است، درد ایجاد درآمد پایدار از گردشگری است، درد عدم ساماندهی بخش خدمات عمومی است، درد عدم ثبات بازار و اقتصاد است.
در شهرستان اقلید کشاورزی تنها ستون اقتصاد منطقه در شرف نابودی است. صنایع کوچک و متوسط زمینگیر شدهاند، با وجود ظرفیتهای مناسب، گردشگری مغفول مانده است. اکثر سرمایههای مردم جذب کشورهای دیگر میشود. بیکاری در منطقه بیداد میکند. در چنین اوضاعی علت انفعال برخی از دولتمردان در پاسخگویی به مطالبات روزمره مردم که از طریق نمایندگان دائم در صحن علنی فریاد زده میشود چیست؟
هیأترئیسه محترم مجلس! بیتوجهی و انفعال برخی از مسئولین اجرایی در پاسخگویی به مردم نهادینه شده است. عملکرد ما مجلسیان نیز برخی از دولتمردان را نسبت به بیتفاوتی در مقابل درد مردم واکسینه کرده است. حاصل این انفعال و بیتفاوتی چیزی جز رشوهخواری، تبعیض، بیعدالتی، بینظمی مالی، اختلاس و از همه مهمتر پدیده زشت آقازادگی و خاصهخواری نمیتواند باشد. قبول کنیم احساسات مردم جریحهدار شده است. اگرچه بسیاری از مدیران پاکدست، دلسوز و امین هستند، اما عزیزان! درد تنها یک دندان فاسد عملکرد کل سیستم بدن را مختل میکند. امروزه برای جلب اعتماد و ایجاد امید و انگیزه لازم است مردم اراده قوی نظام را در برخورد عملی و عینی و نه جناحی با این پدیدههای شوم ببینند. مردم ایران عزتمندانه هر شرایط سختی را تحمل میکنند، اما بپذیریم تحمل شنیدن عربده آقازادهای که سوار بر خون مردم و با پول ملت در کشورهای دیگر به ریش همه میخندد ساده نیست. عملکرد قاطع نظام اسلامی نباید جرأت خاصهخواری به هیچ آقا و آقازادهای بدهد.
اما ملت بزرگ ایران! علیرغم همه مشکلات موجود همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند همه این مشکلات قابل حل میباشد و قطعاً به برکت خون شهدا و ایثار و گذشت شما ملت بزرگوار از این چالشها نیز عبور خواهیم کرد، چراکه بدتر از اینها را پشت سر گذاشتهایم. همه کشورهای پیشرفته دنیا نیز چنین شرایطی کم و بیش مشابه ما داشتهاند و حلاوت صبر و تحمل بعد از گذر از این مشکلات را چشیدهاند. قطعاً پیشکسوتان و دلسوزان واقعی نظام و مردم به دور از هر گونه محافظهکاری و با تکیه بر رأی و اراده شما ملت مؤمن و صبور نسبت به اصلاح امور (نایبرئیس ـ خیلی ممنون آقای دکتر) و تغییر ساختارها اقدام خواهند نمود و از آنجا که منشأ بسیاری از مشکلات و به تبع آن محل اصلاح همه امور مجلس میباشد، میطلبد قبل از آن که دیر شود مجلس نیز به اصلاح ساختار خود اقدام کند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان

محمدحسین فرهنگی
خیلی ممنون. ناطق بعدی جناب آقای حسن لطفی نماینده محترم رزن هستند، بفرمایید.

حسن لطفی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«ولا تبخسوا الناس اشیاءهم و لا تعثوا فی الارض مفسدین»
با درود و سلام به روح ملکوتی امام خمینی (رضواناللهتعالیعلیه) بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران و شهدای گرانقدر اسلام از صدر تاکنون و با آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و سرافرازی و سربلندی برای مردم شریف ایران اسلامی و با عرض ادب و احترام محضر همکاران محترم و مردم شریف شهرستان رزن، قروه درجزین و منطقه سردرود.
آمریکا و استکبار جهانی بدانند که ایران اسلامی مهد تمدن و فرهنگ بوده و ایرانی دارای عزت و شرافت و فرهنگ و اصالت دینی بوده و هیچوقت ذلت و خواری و سلطهگری دیگران را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت. آمریکا و همپیمانانش خود واقفند و میدانند در زمانی که در آمریکا خبری از فرهنگ و تمدن نبود ایران مهد تمدن و فرهنگ بوده و در زمانی که آنها در جهل و ظلمت به سر میبردند در کشور پهناور ایران اسلامی عقل و اندیشه حاکمیت میکرد و تاریخ نیز آن را ثابت کرده است.
ملت شریف ایران! تنها راه مقابله با سلطهگری آمریکا و دشمنان نظام و همچنین تنها راه نجات کشور از مشکلات داخلی و تهدیدات خارجی حفظ وحدت و یکپارچگی و انسجام بین تمام گروههای سیاسی، اجتماعی، قومی و قبیلهای است، چراکه تفاهم زمانی به وجود میآید که به تفاوتهای همدیگر احترام قائل شویم و از افراط و تفریط در همه امور استنکاف نماییم. مهمتر اینکه تمام دنیا بداند که نظام جمهوری اسلامی ایران به رهبری مقام معظم رهبری حقوق همه ملتها را به رسمیت شناخته و به همه آنها احترام قائل است.
شهید آیتالله مطهری میفرمایند که در قرآن از توحید گرفته تا معاد و از نبوت گرفته تا امامت و زعامت و از آرمانهای فردی گرفته تا هدفهای اجتماعی، همه بر محور عدل استوار است. اما ما امروزه میبینیم که نابرابریهای اقتصادی در کشور عدالت در جامعه را خدشهدار کرده و تغییرات نرخ ارز و گرانیهای ناشی از آن صحنههای رقتانگیز فقر و تنگدستی در جامعه را گسترش داده است. دولت محترم باید هر چه سریعتر فکر عملیاتی در جهت تأمین کالاهای اساسی خانوادهها کند تا امنیت غذایی جامعه به خطر نیفتد.
از جناب آقای دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت و درمان بابت موافقت و أخذ ردیف بودجه بیمارستان شهرستان رزن تشکر میکنم. امیدوارم کسانی که چوب لای چرخ میگذارند همکاری نمایند تا این بیمارستان احداث شود وگرنه خودشان باید در محضر خدا و مردم پاسخگو باشند.
وزیر محترم جهادکشاورزی! خود میدانید چند سال است که قیمت گندم ثابت مانده، در صورتی که هزینههای کشاورزان چند برابر شده است. چرا در افزایش قیمت گندم کوتاهی میکنید؟ از جنابعالی میخواهم که در اسرع وقت نسبت به افزایش قیمت آن اقدام نمایید و امسال پول زحمات کشاورزان را در اسرع وقت به صورت نقدی پرداخت نمایید.
وزیر محترم ورزش و جوانان جناب آقای دکتر سلطانیفر! شما را حامی مناطق محروم و جوانان این مناطق میدانستیم، چرا فکری به حال ورزش و جوانان این شهرستان نمیکنید؟ این جوانان حامی صددرصد دولت هستند، شایسته نیست با آنها اینگونه برخورد شود. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون از رعایت وقت، متشکرم.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب آقای حاج نادر قاضیپور نماینده محترم ارومیه هستند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام محضر شهدا، امام شهدا، رهبر فرزانه مقتدر انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح نظام مقدس جمهوری اسلامی، کشاورزان عزیز و کارگران زحمتکش. ابتدا تقدیر و تشکر از پیام رهبر عزیزمان به مناسبت فوت حاجآقا حسنی نماینده محترم امام و امام جمعه سابق ارومیه. از تمام مسئولین عالیرتبه نظام و مراجع محترم تقلید، روحانیت عزیز تشیع و تسنن و امت بزرگ ایران اسلامی به خصوص مردم قهرمان آذربایجان که در تشییع جنازه بالای صد هزار نفری آقای حسنی شرکت نمودند تقدیر و تشکر میکنیم. این تشییع جنازه نشان داد انقلاب ما زنده و پویاتر از گذشته است، همه شعارها تبعیت از ولایت مطلقه فقیه بوده، قدردانی از شجاعت و ولایتپذیری حاجآقا حسنی بود. حقیر، احدی از فراکسیون مناطق ترکنشین بر خود میبالم که چنین امت زنده، پویایی تابع رهبری داریم.
از مسئولین محترم نظام به احترام این (40) میلیون ترک ولایتمدار ایران اسلامی، ترتیبی اتخاذ بفرمایید تا فرهنگستان زبان مادری ما ترکها در پایتخت تأسیس گردد و برای (40) میلیون ترک شجاع، نترس، انقلابی و ولایتمدار یک شبکه سیمای جمهوری اسلامی در داخل کشور اختصاص دهند تا ترکها عشق و علاقه خود به اهلبیت، انقلاب و رهبری عزیزمان را به زبان شیرین آذربایجانی بیان کنیم. یاشاسین آذربایجان ایران اسلامی.
نظام مقدس جمهوری اسلامی با صلابت فراوان به رشد و شکوفایی میرسد. رهبری معظم نظام تأکید فراوانی بر اقتصاد، مهمترین موضوع کشور دارد. لذا از سران محترم سه قوه میخواهیم به موضوعات زیر توجه خاص کنند و راهحل پیدا کرده و اقدام عملیاتی و انقلابی داشته باشند.
1 ـ مسائل بانکی و ارزی، حفظ ارزش پول ملی.
2 ـ اشتغال و سرمایهگذاری.
3 ـ اجرای صحیح سیاستهای اصل (44) قانون اساسی.
4 ـ حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی.
5 ـ بهبود فضای کسب و کار و از بین بردن بروکراسی زائد اداری.
6 ـ حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه، یعنی به قول حضرت امام (رحمهاللهعلیه) مستضعفان.
7 ـ تقویت صندوقهای تأمیناجتماعی، بازنشستگی و نیروهای مسلح.
8 ـ اقتصاد مقاومتی خصوصاً تحریمهای جدید.
9 ـ حل مشکل ریزگردها در خوزستان شهیدپرور و سیستان و بلوچستان عزیز.
ملت بزرگ ایران اسلامی! (40) سال است شیطان بزرگ ما را تهدید و تحریم میکند، ولی به همت کارگران دلسوز، کشاورزان عزیز و تمامی اقشار جامعه وفادار به نظام و نیروهای مسلح مقتدر و رهبری حضرت امام (رحمهاللهعلیه) و مقام معظم رهبری در این میادین مبارزه الحمدلله سرافراز بیرون آمدیم. پاره کردن برجام توسط ترامپ و قاب کردن آن توسط نماینده تهران در مجلس برای ما هیچ ارزشی ندارد. ارزش پیش ما فقط حکم حکومتی رهبر عزیزمان است. امیدوارم دولت با تجربه تلخی که از برجام آموخت پیگیر برجام اروپایی نباشد. تضمینهایی که رهبری عزیزمان فرموده باید رعایت شود و از اروپاییان گرفته شود. باید به صورت شفاف گزارش مذاکرات از رسانه ملی به اطلاع عموم مردم برسد و مردم را مظهر اقتدار و قدرت برای اهداف رهبر معظم، برجام اروپایی قرار دهند.
اما مسائل حوزه انتخابیه؛
پرداخت سریع خسارت سرمازدگی و سیل اخیر به اهالی استان آذربایجان غریب به خصوص ارومیه مظلوم. سال گذشته سیب درختی کشاورزان محصول اصلی استان دست کشاورزان ماند. آیا سزاوار است میوه خارجی وارد کنند؟ آیا سزاوار است با این اوصاف به کشاورزان رسیدگی نشود؟ چرا دولت محترم قیمت تضمینی گندم را در مهرماه 96 اعلام نکرد؟
اما جملهای در مورد دریاچه مظلوم ارومیه؛ نگین شمال غرب و بزرگترین دریاچه نمکی جهان هنوز نمرده، در سیسییو است. امیدوارم ستاد احیا و نجات ارومیه که به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده (فرهنگی ـ خیلی متشکر) اعتبارات خاص این ستاد را صرفاً برای احیا مصرف کند.
آذربایجان اویاخدی، انقلابا دایاخدی
آذربایجان جانباز، خامنهایدن آیرلماز
به عشق امام حسین، یا حسین. یاشاسین آذربایجان.

مسعود پزشکیان
یاشاسین. خیلی ممنون، متشکرم.
9
طرح سؤال آقای غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده رشت از آقای سیدحسن قاضیزادههاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نظر مجلس مبنی بر وارد نبودن سؤال

مسعود پزشکیان
سؤال از وزیر محترم را مطرح کنید.

غلامرضا کاتب
آقای رئیس! تذکر (79) هم دارند. سؤال آقای غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده محترم رشت از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح است. سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان بفرمایند گزارششان را بدهند. اگر سخنگو تشریف ندارند یکی از اعضای کمیسیون بفرمایند.

محمد علی وکیلی

احمد همتی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت حضار گرامی و ملت شریف ایران و آرزوی قبولی طاعات و عبادات.
هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
با احترام، بازگشت به نامه شماره (85096/365) مورخ 4/10/96 گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درخصوص سؤال ملی آقای غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده محترم مردم رشت از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شرح ذیل ارسال میگردد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان ـ علی نوبختحقیقی
گزارش کمیسیون بهداشت و درمان
خلاصه سؤال:
علت سوءتدبیر، عدم نظارت، بروز تخلفات عدیده برخلاف اساسنامه و ضوابط معینه و قوانین جاریه که بعضاً دستدرازی به بیتالمال است و همچنین ارائه خدمات نامطلوب و نامناسب به دانشجویان از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجام هزینه منابع دانشجویان برای رفاه کارکنان چرا صورت پذیرفته است؟
نتیجه بررسی:
در اجرای ماده (209) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به نامه شماره (85096/365) مورخ 4/10/96 هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی به استحضار میرساند:
سؤال مذکور با حضور وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه مورخ 19/10/96 در کمیسیون مطرح گردید. در ابتدا نماینده محترم سؤالکننده در (20) محور ذیل به شرح سؤال پرداختند.
1 ـ اعتبارات و منابعی که میبایست صرف پرداخت تسهیلات به دانشجویان میگردید به چه علت صرف هزینههای جاری و امور رفاهی کارکنان شده است؟
2 ـ دریافت حقوق ماهانه مدیران ارشد، رئیس و معاون در صندوق رفاه دانشجویان طی سال 1395 بیش از (180) میلیون ریال بوده است. این در حالی است که سایر پرداختیها منجمله پاداش مناسبتها و پرداختهای انجامشده از محل خارج از شمول در فیش حقوقی درج نشده است که رقم دریافتی بیش از (180) میلیون ریال میباشد.
3 ـ تخلف از احکام قوانین بودجه سنواتی 95 و 96 به موجب بندهای «ب» و «ج» تبصره (9) قوانین بودجه سنواتی 95 و 96 با چه توجیهی صورت پذیرفته است.
4 ـ دریافت وجه از دانشگاههای علومپزشکی، (7) دانشگاه به مبلغ (6/31) میلیارد تومان تحت عنوان کمک بلاعوض و هزینه برای کارکنان در مجتمع خدماتی ـ رفاهی خزرآباد ساری با چه مجوز قانونی صورت پذیرفته است.
5 ـ انعقاد (9) فقره تفاهمنامه با برخی معاونتها یا ادارات کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجیه ارائه خدمات به دانشجویان به جای کمک به وضعیت تحصیلی و معیشت دانشجویان کمبضاعت با اقدامات خلاف قانون بالغ بر (40) مورد که عمدتاً از قبیل هزینه همایشها، جشنها و رفاه کارکنان و خرید چند هزار کارت هدیه گردیده و هیچگونه اطلاعاتی از تحویل کارتهای هدیه موجود نیست، لذا انجام تخلف محرز و مشهود است.
6 ـ اختصاص (1) درصد از منابع مالیات سلامت برای امور رفاهی کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر خلاف قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت صورت پذیرفته است.
7 ـ عدم واریز درآمدهای اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان به حسابهای غیرقابل برداشت در خزانه و واریز از طریق نصب سه فقره دستگاه کارتخوان به حساب سرمایهگذاری صندوق رفاه دانشجویان (حساب قابل برداشت) نزد بانک عامل که تخلف آشکار و خلاف قوانین جاری و قانون اساسی است. کدام مسئول مجوز چنین اقداماتی را داده است؟
8 ـ بلوکه نمودن منابع و انجام سپردهگذاری در بانکها که برخلاف ضوابط مقرر است، با کدام مجوز صورت پذیرفته است؟
9 ـ افتتاح حساب در بانک قرضالحسنه مهر ایران و بانک قرضالحسنه رسالت برای پرداخت تسهیلات به کارکنان و برخی افراد خاص از محل منابع صندوق رفاه دانشجویان با چه مجوزی صورت پذیرفته است.
10 ـ انجام بیمه تکمیلی درمان کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اورژانس تهران چرا بر خلاف ضوابط مقرر صورت پذیرفته است؟
11 ـ با کدام مجوز (وکیلی ـ آقای دکتر ممنونم، خلاصه بفرمایید) و مستند قانونی اقدام به بیمه بدنه و تجهیزات داخل خودروها و موتورسیکلتهای اورژانس تهران برخلاف ضوابط مقرر صورت پذیرفته است؟
12 ـ انجام تبانی در معامله خرید یک باب ساختمان (مشتمل بر 20 دستگاه آپارتمان) واقع در شهر مقدس مشهد که مستندات آن تقدیم مراجع قضائی شده است. (وکیلی ـ آقای دکتر! وقت شما تمام شد)
هشت سؤال دیگر هم باقی مانده که نکته و مطلب آخر را عرض میکنیم که تمام این سؤالات، یعنی (20) سؤال در چندین جلسه با حضور وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شد، منتها (نایبرئیس ـ خیلی ممنون، وقتتان تمام شد) سؤالکننده قانع نشدند و به استناد گزارش دیوان محاسبات و عدم اقناع ایشان به صحن مجلس ارجاع شد، سپاسگزارم.

محمد علی وکیلی
خیلی ممنونم، آقای دکتر هاشمی! جنابعالی (15) دقیقه فرصت دارید، میتوانید در دو مرحله فرمایشاتتان را داشته باشید.

سید حسن قاضی زاده هاشمی
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام خدمت نمایندگان عزیز، خواهران و برادرانمان. من لازم میدانم ابتدا تشکر کنم از حساسیت برادر عزیزم جناب آقای دکتر جعفرزاده که در نقش و جایگاه نظارتی مجلس سؤال کردند و این توفیق برای من حاصل شد که در سیزدهمین روز ماه مبارک رمضان خدمت شما برسم و پیشاپیش هم میلاد باسعادت مولایمان امام حسن مجتبی (علیهالسلام) را تبریک عرض میکنم. خوشبختانه شما بزرگواران غالباً تجربه مدیریت امور اجرایی را دارید و به خوبی واقف هستید که صرف گزارش بازرسی و شعب دادیاری دیوان محاسبات مبنی بر وقوع تخلف به معنای قطعی بودن بروز تخلف نیست و چه بسا در مراحل بعد، از جمله گزارش نهایی و یا در هیأتهای مستشاری و نهایتاً در هیأتهای تجدیدنظر رأی صادره بر برائت فرد صادر گردد که اکثراً اینچنین هست.
در همین مطالب مطروحه جناب آقای دکتر جعفرزاده حتی در مرحله تشکیل پرونده و قبل از ارجاع به هیأتهای مستشاری خوشبختانه بعضاً براساس استدلالی که شده برائت صادر شده که من به یکی از آنها که 2/3/97 هست اشاره میکنم.
جناب آقای مشکینی
رئیس محترم صندوق رفاه دانشجویان
با سلام، بازگشت به نامه شماره (فلان) مورخ 9/2/97 توجهاً به دلایل و مستندات ابرازی و انطباق رویدادهای موضوع گزارش با مقررات مورد عمل ضمن کفایت تحقیقات اعلام میدارد که موارد مندرج در گزارش مربوط به دوره تصدی جنابعالی به دلیل عدم احراز تخلف از مدار رسیدگی خارج شد. یعنی چند تا از این مواردی را که شمردند اینها از مدار رسیدگی خارج شده و برائت خورده، بعضاً هم مواردی در اینها هست که خود ما هم اعتراض داریم، مربوط به دوره گذشته است و در حال رسیدگی است. اگر هم به نوعی دادیار محترم قانع نشد، شما میدانید نهایتاً برای صدور رأی ارجاع میشود و حاکم شرع یا دادستان رأی را صادر میکند و حتماً هم بایستی برخورد قاطع با موارد تخلف صورت بگیرد.
یکی از معیارهایی که ما داشتیم و قطعاً آقای رئیسجمهور هم بر همین تأکید دارند این هست که بالاخره مدیران، مدیران دستگاه که باشند، قانونمدار باشند و من بارها اعلام کردم آنچه که برای ما مهم است امانتداری هست و در عین حال اخلاق هست و رعایت مسائل امنیتی است. این سه مقولهای هست که به هیچوجه بخششی در کار نیست. اگر کسی تخطی بکند و در مراجع صالحه به اثبات برسد لحظهای در برخورد با آنها تأخیر نخواهیم داشت و شماها هم بعضاً ملاحظه فرمودید.
استحضار هم دارید که میزان اعتبارات وزارت بهداشت چندده هزار میلیارد تومان هست و در تفریغ بودجهای که در مجلس گزارش شد جزء کمترین دستگاههایی بود که اسناد آن واخواهی شده بود و این نشاندهنده توجه همکاران بنده در سراسر کشور به رعایت قوانین و مقررات هست. مدیر صندوق جناب آقای دکتر مشکینی یکی از مدیران صادق و زحمتکشی هستند که سالهای سال است مدیر هستند، قبل از اینکه من بیایم هم در بخشهای مختلف وزارت بهداشت تصدی این خدمت را به عهده داشتند و کارنامه بسیار خوبی اتفاقاً در صندوق هست که حالا اگر فرصت شد من خدمت شما ارائه میکنم، ولی من نفی نمیکنم، ممکن است مثل هر دستگاه دیگری یا به دلیل عدم تسلط به قوانین تخلفی صورت بگیرد، اما آنچه که مهم هست این است که اجازه بدهیم در مسیر قانون رأی صادر بشود و اگر تخلفی احراز شد و مسامحهای در برخورد با متخلف شد بعد جای سؤال هست. من برای این سؤال خدا شاهد است خیلی وقت گذاشتم، آقای دکتر قربانی هم هستند، خود جناب آقای دکتر جعفرزاده هم میدانند. فکر میکنم بالغ بر شش ساعت، یعنی دو نوبت غیر از جلسهای که در کمیسیون بوده آمدیم نشستیم تکتک این موارد بررسی شده و بعد هم قرار ما این شد من از ایشان خواهش کردم بگذارید دیوان رأی بدهد، اگر محکوم شدم بعد بیایید سؤال کنید، ما هم روی چشممان، باید جواب بدهیم و هرچه که نظر مجلس محترم باشد.
من همینجا هم خواهش میکنم از جناب آقای دکتر جعفرزاده به خاطر اینکه در این ماه مبارک ضرورت حفظ حرمت و آبروی افراد دوچندان هست. من به ایشان هم گفتم، خدا را گواه میگیرم برای خودم یا برای آقای مشکینی نیست، برای خود ایشان است. از سؤال خودشان صرف نظر کنند، این را به چند هفته یا یک ماه بعد موکول کنند تا دیوان رسیدگی بکند و اعلام نظر کند. شما میدانید در مرحله بازرسی کمتر مدیر ارشدی هست که اصلاً پرونده دیوان محاسباتی نداشته باشد. در مرحله بازرسی خیلی سؤالات مطرح میشود، الان هم که الحمدلله همه مدیران کشور به جای اینکه از مردم بترسند از همین دستگاهها میترسند. یعنی خدا شاهد است کار ما در هفته شده جواب دیوان محاسبات و جواب بازرسی کل کشور و غیره که حالا (95) درصد هم دیدید حداقل در بازرسی اینها برائت میخورد.
به هر حال من خواهش میکنم اجازه بدهند که مرحله بازرسی که الان مرحله اولیه هست به شعبات تبدیل بشود، برود در شعبات دیوان بعد تازه اگر قانع نشد دادستان محترم میرود هیأت مستشاری، هیأت مستشاری هم نهایتاً حاکم شرع هست که تصمیمگیرنده هست. بنابراین من خواهش میکنم ایشان صبر انقلابی داشته باشند، صبر سلاح مؤمن هست و اگر دادگاه ایشان را محکوم کرد بعد بیایند از من سؤال کنند، من هم وظیفهام هست که یکی از مدیرهای تحت مدیریت بنده در وزارت بهداشت تخلف کرده باشد بیایم اینجا در خدمت نمایندگان محترم جواب ایشان را بدهم.
بنابراین خواهش میکنم به خاطر این ماه، به خاطر موضوع و فردی که هست، حالا اگر که ادامه پیدا کرد من در بخش دوم عرض خواهم کرد، مصلحت به این است که واقعاً بگذارند اگر محکوم شدند بعد من در خدمت ایشان باشم، خیلی ممنون.

محمد علی وکیلی
خیلی متشکرم، آقای وزیر! جنابعالی (7) دقیقه و (40) ثانیه از فرصتتان باقی است. جناب آقای جعفرزادهایمنآبادی! جنابعالی (15) دقیقه فرصت دارید در دو مرحله میتوانید از این فرصت بهره بگیرید، بفرمایید.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس، آقای دکتر پزشکیان! من فکر میکنم فضای مجلس خیلی فضای مساعدی نباشد، از جنابعالی که ریاست جلسه را دارید میخواهم تقاضا بکنم که یک نظمی برقرار بشود و من بتوانم طرح سؤالم را که وظیفه قانونی، اخلاقی و شرعی است انجام بدهم. اولاً واقعاً از آقای وزیر به عنوان یک وزیر اخلاقمدار تشکر میکنم، آقای دکتر پزشکیان! انصافاً سه جلسه در کمیسیون بهداشت حاضر شدند مجموعاً یک چیزی حدود (9) ساعت حداقل ما در کمیسیون بهداشت بحث کردیم، الان هم از جناب آقای وزیر من انتظار داشتم دیگر وارد داستان بشویم.
آقای پزشکیان! من تقریباً از ابتدای سال 96 این سؤال را شروع کردم، الان خرداد 97 است و شما هم ببینید چه فرآیند طولانی را ما طی کردیم. همان موقع که من سؤال را در کمیسیون مطرح میکردم عاجزانه خواهش کردم بروید یکی یکی اینها را حل بکنید و برای ما حلش را بردارید بیاورید، هرکدام آنها را شما آوردید من از سؤالم حذف میکنم. من (20) تا سؤال کردم، سهتای آن مربوط به مدیران سنوات قبل است که حالا در جای خودش توضیح خواهم داد، همان موقع هم آمدم گفتم درست است برای مدیر دوره قبل از شما است، اما انتظار داریم وقتی یک وزیر جدید منصوب میشود برود آنها را حل بکند.
آقای پزشکیان! حتی یک مورد من خودم به کرار تاریخ این سؤال را داوطلبانه عقب انداختم، منت کردم، خواهش کردم و هیچ اقدامی جهت رفع آن انجام نشد. اینکه میفرمایند دستگاههای نظارتی، مجموعه نظارتی میرود بررسی میکند پس شأنیت سؤال کجا است؟ اگر اینطور است آییننامه را اصلاح بکنید بگویید دیگر هرچه دارید بفرستید دستگاه قضائی هرچه رأی صادر کردند دیگر سؤال نکنید.
من از جنابعالی، از جناب آقای وزیر خواهش میکنم وارد داستان بشوید و این سؤالات که اشکالات اساسی دارد. من دوست ندارم از این الفاظ استفاده کنم، خدا گواه است من خیلی برای آقای قاضیزادههاشمی که وزیر بسیار بسیار خوب دولت هست ارزش قائل هستم، اما آنچه که من به آن رسیدم در این ماه مبارک رمضان، آقای پزشکیان! هیچ حساسیتی نسبت به مسائل مالی آنجا وجود ندارد. من میخواهم صحبت صندوق رفاه دانشجویان را بکنم که در اساسنامه آن میگوید «ایجاد زمینه مناسب جهت رشد استعدادها و کمک به رفع تحصیل و معیشت دانشجویان مستعد و کمبضاعت کشور». یک حیاط خلوت شده فقط برای امور رفاهی کارکنان، آقای قاضیزاده! من به قرآن قسم خوردم از حقوق ملت دفاع کنم، ارادت به دولت دارم اما نمیتوانم وقتی مستند در اختیار من قرار میگیرد که اتفاقات بسیار وحشتناک و دهشتناکی افتاده من از آن صرف نظر کنم. من شما را منت کردم، تمنا کردم کمک بکنید بیایید به من بگویید این اینطور است، آنطور نیست، این گزارشی که دادند خلاف است. آقای پزشکیان! یک مورد در حضور من رفع مشکل نشده، من وقت خودم را نگه میدارم آقای دکتر قاضیزادههاشمی، برادر، دوست خوب ما، عزیز ما وارد دستور بشوند توضیحات خود را بدهند. اینکه در دیوان، در دستگاه قضائی بررسی میشود به جای خودش، من تکلیف دیگری دارم. من از شما سؤال کردم صندوق رفاه دانشجویان، دانشجویان علومپزشکی را فراموش کرد، حیاط خلوت برای رفاه کارکنان خودش شد. من یک زونکن مستندات در اختیار شما گذاشتم، من سند دادم به جای اینکه شما به من سند بدهید. حتی آقای پزشکیان! یک مورد به من سند داده نشد، من وقت خودم را میخواهم نگه دارم آقای وزیر مطابق یک شغل حرفهای وارد دستور بشود توضیحاتی را ارائه کند، من هم خدمت شما هستم، از شما ممنونم.

محمد علی وکیلی
خیلی متشکرم، جنابعالی حدود (11) دقیقه از وقتتان باقی است. جناب آقای دکتر هاشمی (7) دقیقه و (45) ثانیه از وقت جنابعالی برای ارائه بقیه گزارش باقی است، بفرمایید.

سید حسن قاضی زاده هاشمی
با عرض سلام مجدد و تشکر از جناب آقای دکتر جعفرزاده، البته خواهش من را که متواضعانه و برادرانه بود قبول نکردند و وارد موضوع شدند. من بایستی عرض کنم که صندوق رفاه دانشجویان در زمان شروع تصدی آقای دکتر مشکینی (267) میلیارد تومان سرمایهاش بوده، ظرف این مدت به (623) میلیارد تومان تبدیل شده و وامهایی هم که از درآمد اختصاصی میتوانسته طبق قانون بدهد (238) میلیارد بوده که (287) میلیارد، یعنی (50) میلیارد هم اضافهتر وام داده. سرانه وام را هم بین (33) درصد تا (300) درصد افزایش داده، مثلاً مواردی که دانشجو برای مسکن نیاز به ودیعه داشته تا (300) درصد افزایش پیدا کرده. در عین حال حسابرسی هم که به سازمان حسابرسی مربوط میشود و مستقل هست در سال 92 مشروط و تمام این سالهایی که ایشان مدیریت کردند وضعیت آنجا را مطلوب اعلام کردند. طبیعی است که ورود در هرکدام از این بندها که عمدتاً تخصصی و مالی است و در جای خودش در محکمه بایستی رسیدگی بشود در حوصله این هفت دقیقه نیست. بنابراین من خواهشم این است مجدداً و فکر هم میکنم منطقی هم این هست، این موارد باید در دادگاه برود، این موارد باید برود رسیدگی بشود، اینها در شعب مختلف بایستی بررسی بشود، اینها هنوز اتهام است، این تهمت است. اگر که رسیدگی شد ثابت شد فبهاالمراد، چطور چهار روز قبل پنج مورد این را دیوان آمده اعلام برائت کرده؟ اگر بقیه آن را اعلام برائت کرد چه؟
برادران و خواهران عزیز ببینید! اسلام عزیز برای حفظ آبرو و حرمت و شخصیت مؤمنان اهمیت زیادی قائل هست، شما اینها را بهتر از من میدانید و من درس پس میدهم، یکی از آموزههای مهم تربیتی مورد تأکید مکتب انسانساز اسلام ضرورت حفظ حرمت و آبروی دیگران هست و زود قضاوت نکردن درباره هیچ فرد و یا اتفاقی است. این موضوع آنقدر مهم است که تجاوز به آبروی دیگران جزء بزرگترین گناهان محسوب میشود. از طرف خداوند سبحان کریم وعده عذاب الیم داده شده. طبیعی است ما تریبون دستمان هست، باید خیلی مراقب باشیم، حتی یک مورد از این (21) مورد، چون هم در اینستاگرام پخش شده، در اینستاگرام ایشان نگاه کنید ببینید چه مطالبی نوشتند، هم الان پشت تریبون بعد از من حتماً اشاره خواهند کرد.
پیامبر عظیمالشأن ما میفرماید که «همهچیز مسلمان از مال و آبرو و خونش بر مسلمان دیگر حرام است. هرگاه مؤمن برادر دینی خود را متهم نماید ایمان در او ذوب میشود مثل نمکی که در آب حل میشود». بنابراین آنچه که مسلم است بردن آبروی یک مسلم جنگ با خدا است. شما ببینید حرمت خانه خدا چقدر است؟ ما روزی (17) رکعت نماز رو به سوی قبله میخوانیم، گوسفند سر میبریم و ذبح میکنیم رو به سوی قبله، حرمت آبروی مؤمن بالاتر از حرمت کعبه هست، کعبه را چه کسانی خراب کردند؟
بنابراین همینطور که امام صادق (علیهالسلام) فرمودند «رسوا نمودن مؤمن خروج از ولایت خدا است» فرمود «هرکسی دوستی از دوستان من را خوار کند در کمین جنگ با من نشسته است» آقای دکتر مشکینی! من از شما خواهش میکنم یک دقیقه بلند بشوید، عذرخواهی میکنم، خیلی عذرخواهی میکنم، رو به نمایندگان محترم، آقای دکتر مشکینی رئیس صندوق رفاه هستند، ببخشید، خیلی از شما ممنون هستم، که برادر عزیزمان متهم میکنند به اینکه سوءاستفاده کردند و مسائلی از این قبیل. ایشان (16) سالش بوده پدرش شهید شده، دو تا از برادرهایش در کربلای (4) شهید شدند که هنوز جنازه یکی از آنها نیامده. با خانمی ازدواج کرده که خود او فرزند شهید است، یک ذره انصاف.
به هر حال من عرایضم را کوتاه کنم چون وقت شماها هم گذشته و نقلی بکنم از امام صادق (علیهالسلام): هرکس به زبان، یعنی به زبان مؤمن سخن بگوید و از آن سخن رسوایی و از چشم افتادن برادر دینی خودش یا خواهر دینی خودش را داشته باشد خداوند او را از ولایت خودش به ولایت شیطان میاندازد و شیطان هم ولایت او را قبول نمیکند.
من خواهش میکنم خیلی مراقبت کنید، من یکم سنم بالاتر از آقای دکتر جعفرزاده هست، به عنوان برادر عزیزم در بخش دوم صحبتشان خواهش میکنم رعایت کنند و باور کنند که آنچه که آن دنیا از من و ایشان مطالبه میشود قطعاً کرامت انسان و حرمت انسان است و آن چیزی است که جمهوری اسلامی به خاطر آن پا گرفت. اگر از من میخواهید که با متخلف برخورد کنم اجازه بدهید حکم بدهند، من که نمیتوانم بروم به دیوان محاسبات بگویم شما مراحل دادرسی خود را جلو بینداز، اصلاً دیوان محاسبات عامل شما است، شما به دیوان محاسبات بگویید یک هفتهای، (10) روزه، دو هفتهای به این پرونده رسیدگی بکن حکم بده، ولی تا موقعی که نکرده شما هم پرونده داشتید، من هم پرونده دارم. از این پروندهها الیماشاءالله است، ما تا حالا صدتا پرونده دیوان محاسباتی در همین پنج سال گذشته داشتیم، همه آن برائت خورده. اگر این برائت خورد چه؟ اگر هم نخورد که من میگویم آماده هستم در خدمت شما هستم و هرکجا که لازم باشد اگر تخلفی صورت گرفته باید برخورد کنیم. مگر در حکومت مولا علی (علیهالسلام) تخلف اتفاق نمیافتاد؟ اینجا که هنوز ثابت نشده، آنجا که ثابت شده بود. بنابراین سختگیری نکنید، من از لطف و عنایت و بزرگواری همه نمایندگان محترم تشکر میکنم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، آقای دکتر جعفرزاده بفرمایید.

محمد علی وکیلی
آقای دکتر خیلی ممنون، آقای دکتر جعفرزاده جنابعالی (11) دقیقه فرصت دارید.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی
آقای دکتر پزشکیان! من خواهش میکنم گوش بدهید، این شیوه برخورد وزرا با ما حق ما است، به خدا قسم حق ما است، یعنی وزیر بیاید اینجا به ما درس اخلاق بدهد، ما را هدایت به راه اسلام بکند بعد هم بلند بشود برود به ریش ما هم بخندد. آن دفعه که با آقای قاضیپور آمدند برخورد کردند نمایندگان که آنطور رفتار کردند الان ببینید به ما دارند درس اخلاق و آخرت میدهند، اینجا شو اجرا میکنند. من از آقای قاضیزادههاشمی خواستم به این سؤالات جواب بدهد، من منت کردم که تو به من مستندات بده من اینها را حذف بکنم. امروز معاون فنی دیوان محاسبات آمد اینجا گفت حتی یک مورد رفع سوء نشده. من الان وارد میشوم بعد آقای پزشکیان، همکاران محترم! شما ببینید در شبکه وزارت بهداشت و درمان چه خبر است، بعد ما باید از آخرت بترسیم یا این آقایان باید بترسند؟ ما باید در فکر بهشت و جهنم باشیم یا آقایان باشند؟
آقای پزشکیان! (14) میلیارد تومان از محل هزینههای بهداشت و درمان در یک سالی برداشته شده برای رفاه کارمندان خودشان اقدام شده و به صندوق رفاه دانشجویان واریز کردند، حداقل حقوق همین آقایانی که بلند میشوند اینجا یک دور میچرخند که من نمیدانم مفهومش چیست، (18) میلیون تومان کف حقوقشان است، این در شرایطی است که در فیشهای حقوقی آنها پاداشها، مناسبتها و سایر پرداختها اصلاً وارد نشده. آقای پزشکیان! من چطور میتوانم به عنوان عضو کمیسیون برنامه و بودجه دوتا حکم قانونی سالهای 95 و 96 برای شما نصب کردم در قانون آوردم که بروید یک حسابی را تشکیل بدهید، چهار ردیف تشکیل بدهید، بروید در آن چهارتا حسابها پول واریز کنید که ما بتوانیم آنها را بررسی کنیم. شما این کار را در دو سال متمادی انجام ندادید، دیوان محاسبات چه جوابی میخواهد بدهد؟ بردید در یک حساب (140120) ریختید، آقای پزشکیان! من نمیخواهم پای این تریبون با آبروی نظام بازی کنم، من تمام مستندات را امروز به شما میدهم که ببینید روی این پولها چه اتفاقات تلخی در این کشور افتاده.
آقای دکتر! از دانشگاههای علومپزشکی وجه بلاعوض گرفتند ریختند در حساب صندوق رفاه دانشجویان، بعد بردند در مجتمع خدماترفاهی خزرآباد ساری برای کارکنان خود هزینه کردند. اساسنامه صندوق رفاه دانشجویان میگوید بروید برای کارکنان خود هزینه کنید؟ (9) فقره تفاهمنامه امضاء کردید، آقای دکتر قاضیزادههاشمی که به ما درس اخلاق میدهید! بینهایت هم ممنونم در ماه مبارک رمضان اتفاقاً ما هم نیاز به تذکر داریم، اما شما هم نیاز به تذکر دارید. من از شما خواهش کردم، ما کجا با آبروی مردم بازی کردیم؟ من هر دفعه در کمیسیون حاضر شدم گفتم خبرنگار نباشد، آقای پزشکیان! (1400) کارت هدیه گرفتند به مبلغ (526) میلیون تومان این را توزیع کردند، یک فقره رسید وجود ندارد. در جای دیگری دوباره آمدند کارت هدیه سفر از محل اعتبارات صندوق دانشجویان گرفتند، در جای دیگری (700) فقره مدیر مالی دانشگاه علومپزشکی آمده گرفته، در جای دیگری (300) فقره، (40) مورد، آقای پزشکیان! خوب گوش بکن، (40) مورد هدایا گرفتند، حتی یک برگ، حتی یک کاغذ به عنوان رسید ندارند، بعد من چطور میتوانم صرف نظر بکنم به ما درس اخلاق میدهند، درس ترس از آخرت میدهند؟ من به قرآن قسم خوردم، من باید از حقوق مردم دفاع بکنم، حرف من به شما این بود؛ بیایید من را قانع بکنید. شش ماه است دارم عاجزانه از شما میخواهم، میگویم اسناد این را بدهید، این سکهها کجا رفته، این پولها کجا رفته. آقای دکتر پزشکیان! من سند تأییدیه گزارش دستگاههای نظارتی را دارم، مگر من از خودم حرف میزنم؟ ما از خودمان حرف بزنیم میگویند حرف شما مستند نیست، میرویم از دستگاههای نظارتی میگیریم (40) مورد، من از شما خواهش کردم، شما آدم سالمی هستید، ولی آقای دکتر قاضیزادههاشمی! مجموعه شما اینگونه نیست. (1) درصد مالیات سلامت را گرفتید (3/7) میلیارد تومان، خلاف قانون. این را از منابع هدفمندی برداشتید، اما رفتید (61) واحد ویلا اجاره کردید. آقای دکتر پزشکیان! من متن آن اجاره را به شما میدهم در بین همکاران ما اگر صلاح دانستید توزیع کنید ببینید با کشوری که در اقتصاد مقاومتی است، با این همه مشکل باید اینطور رفتار بشود؟ به چه حقی شما این کار را کردید، به چه حقی از منابع هدفمندی برداشتید که ما این منابع هدفمندی را دادیم برای مردم هزینه بشود؟
آقای دکتر پزشکیان! خوب است بدانید (7/1) میلیارد تومان برخلاف مصوبه حتی خودشان برداشتند بردند در بانک سرمایهگذاری کردند، سود گرفتند، با افتخار آمدند گزارش کردند گفتند که ما هزار و فلان قدر درصد سود بردیم. مگر ما به شما گفتیم بروید از محل پولهای صندوق دانشجویان بروید سود ببرید؟ شما با چه حقی این کار را کردید؟ همکاران من گوش بدهند! در دو بانک خصوصی برخلاف مصوبه شورای عالی امنیت ملی رفتند حساب باز کردند، پول خواباندند و به کارکنان خودشان تسهیلات پرداخت کردند. کدام مرجعی میخواهد از این گناهها و اشتباهات و خطاها بگذرد؟ من از شما خواهش کردم مستندات اینها را به من بدهید، بگویید براساس کدام مجوز بوده؟ شما مجاز نبودید. اول تکذیب کردند، آقای پزشکیان! خیلی جالب است، من فیش واریزی دوتا بانک را به ایشان نشان دادم، گفتم ببینید در بانکهای خصوصی پول صندوق رفاه دانشجویان را بردند واریز کردند آنجا گذاشتند، از آنجا برداشتند به کارکنان خودشان تسهیلات دادند. اینها همه مستند است، ساعتها ما روی آنها بحث کردیم. من شبها و روزها روی اینها کار کردم، حجت بر من تمام شده، من دیگر راه دیگری نداشتم. چطور میتوانم از اینها بگذرم؟
آقای دکتر! خیلی خوب است بدانید صندوق رفاه دانشجویان ما وارد حوزههایی شده که اصلاً به آن ربطی ندارد، مثلاً آمده بیمه تکمیلی کارکنان خود را اقدام کرده، چه کسی این مجوز را به او داده؟ رفته بیمه بدنه و تجهیزات داخل خودروها و موتورسیکلتهای اورژانس خود را انجام داده، خود بیمه مرکزی نامه زده که تو صلاحیت این کار را نداری. صندوق رفاه دانشجویان بیمه نیست. به چه زبانی باید به شما گفت؟ شما یک فقره (7/3) میلیارد تومان در یک جای دیگری (2/1) میلیارد تومان آنجا بردید واریز کردید.
آقای دکتر پزشکیان! مورد بعدی که میخواهم بگویم در دوره آقای قاضیزادههاشمی نبود، اما آقای قاضیزادههاشمی بگوید بعد از اینکه به وزارت منصوب شد، بعد از اینکه مطلع شد، چکار کرد؟ (20) دستگاه آپارتمان را خرید و فروش کردند، یکی از کارکنان صندوق رفاه دانشجویان در آن اختلاس اتفاق افتاد، بچه یک آقازادهای بود. مستنداتش را دیدند، ایشان بگوید که چه کرد؟ میگوید در دوره من نبود، میگویم نبود، اما شما که به وزارت منصوب شدید برای رفع آن چکار کردید؟ رفتند یک مسجدی ساختند، من متأسفم بگویم، آقای دکتر پزشکیان! من عکس و عملیات اجرایی این مسجد را به شما نشان میدهم، ستون این مسجد روی فنداسیون آن نیست. آقای قاضیزاده میگوید در دوره مدیریت من نبود، این دو تا مورد و همه آن موردهای قبلی که گفتم در دوره مدیریت ایشان بوده. میگویم خیلی قبول، اما شما از آن روزی که آمدید رها کردید، شما چکار کردید؟
آقای دکتر پزشکیان! اموال صندوق رفاه دانشجویان رهاشده است، من از آقایان خواهش کردم گفتم شما امکاناتی دارید، ساختمانهایی دارید، خود شما مشکل دارید، یک ساختمانی را در خیابان ایرانشهر سال 92 مصوبه دارند، سال 93 مصوبه دارند، سال 94 مصوبه دارند، سال 95 مصوبه دارند، این ساختمان (15) سال است رهاشده است. آقا! این ساختمانهای رهاشده خود را بروید استفاده کنید، در خیابان ولیعصر کوچه گیلان، سه واحد آپارتمان در خیابان حافظ، چهار واحد آپارتمان در خیابان ولیعصر. من لیست واحدهای خالی آنجا را به آنها دادم. به والله آقای قاضیزاده اطلاع نداشتند، من اطلاعات دادم. گفتم امکانات این کشور رهاشده است، بعد میگوییم این کشور چرا مشکل دارد. این کشور مشکل نداشته باشد کجا باید مشکل داشته باشد؟
(8) میلیارد تومان از یک دانشگاهی گرفتند که من به دلایل مسائل امنیتی دیگر اسم دانشگاه را نمیآورم و اتفاقاتی که آنجا افتاده نمیگویم، برداشتند بردند، یکسری امکانات اقامتی در هتل الماس مشهد گرفتند و آنجا چه اتفاقاتی افتاده و برای رفاه کارکنان، مالیات بر ارزش افزوده را خودشان از خودشان نگرفتند، خودشان را معاف دانستند. افزایش غیرمنطقی و بیرویه فوقالعاده مدیران خودشان و آخری آن که حالا وقت من هم کم است، آقای دکتر پزشکیان! معاونین و مدیران صندوق رفاه دانشجویان دوتا شرکت خصوصی زدند، یکی شرکت آرماندانش پژوهش برنا و یکی هم ورنانتجارت فردا. معاونین و مدیران صندوق رفاه دانشجویان شرکت خصوصی میگذارند، خودشان با خودشان قرارداد میبندند. خلاف از این محرزتر و واضحتر وجود دارد؟
آقای پزشکیان! شما میدانید من اهل سؤال و این حرفها نیستم. من به اینها رسیدم که اینها تخلف است، چطور شما از من انتظار دارید من از آن گذشت بکنم؟ (نایبرئیس ـ آقای دکتر! خیلی ممنون وقت شما تمام شده) آقای پزشکیان! من آدم تکلیفگرایی هستم. من خواهش دارم کمک بکنید، من همه راهها را رفتم دیگر نیازی نیست کسی راه دیگر برود. منت کردم، خواهش کردم، التماس کردم، دست بوسیدم گفتم بروید اینها را رفع کنید. همین آقای گلمکانی، من متأسفم، از صبح شروع کرد. من تذکر گذاشتم شما اجازه ندادید من بگویم، در صندلیها چرخید، این همکاران من آدمهای مؤمن و خداترسی هستند.
آقای پزشکیان! آخرین جمله را بگویم، خدا گواه است هرکدام از صبح پیش من آمدند گفتم هیچکدام آخرت خود را نفروشید، توضیحات من را گوش بدهید، اگر احساس کردید که در آن دنیا باید به شهدا جواب بدهید بروید رأی بدهید. اگر احساس کردید من اشتباه گفتم رأی ندهید. الان هم همین خواهش را دارم، حتماً به رأی گذاشته بشود، این همکاران من میدانند خودشان به آخرت خودشان، من تکلیف خودم را انجام دادم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، البته آن بحثی را که اول راجع به این شو و اینها آقای دکتر اعتراض داشتند و به نظر من مناسب این بود که این مطرح نشود. ایشان آن چیزی که نوشتند اینجا میتوانم بخوانم، چون دیگر خودشان نمیتوانند از خودشان دفاع کنند، میگوید «اینجانب غیر از احادیث نبوی و معصومین هیچ مطلب دیگری نگفتم و متهم کردن اینجانب و وزرا به اجرای شو، خارج از انصاف و دور از شأن است». اگر همان مطالب را حضرتعالی میگفتید شاید خیلی بهتر بود تا اینکه مثلاً یک چیزی بشود که این شائبهها پیش بیاید.
حضار 224 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. وارد بودن سؤال را به رأی گذاشتیم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. نمایندگان محترم سؤال را وارد ندانستند. آقای دکتر! خیلی متشکرم.
10
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ آقای عیناله شریفپور (ماکو، چالدران، پلدشت و شوط) به رئیسجمهور محترم درخصوص بازگشت عوارض خروج از کشور مرزنشینان و دانشجویان به سال 1396.
ـ آقایان: عیناله شریفپور (ماکو، چالدران، پلدشت و شوط) و اکبر رنجبرزاده (اسدآباد) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص پرداخت مطالبات فرهنگیان بازنشسته در سال 96 اعم از پاداش پایانخدمت و مرخصی و غیره.

مسعود پزشکیان
دکتر رنجبرزاده! یک لحظه صبر کنید.

غلامرضا کاتب
جناب آقای رئیس! تعدادی از همکاران (79) دارند.

مسعود پزشکیان
یک نفر از کمیسیون (79) را بفرمایید.

غلامرضا کاتب

ابوالفضل حسن بیگی
تذکر آیین نامه
سلام علیکم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر پزشکیان! اگر یک لحظه توجه کنید، برادر عزیز ببینید! مجلس شورای اسلامی یک لایحهای را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع داد، نمایندگان محترم مجلس هم انتظار دارند که این لایحه در کمیسیون بررسی بشود، چکشکاری بشود، نظرات نمایندگان محترم لحاظ بشود، سپس به صحن مجلس بیاید. ما در کمیسیون امنیت ملی بارها بحث کردیم، در این رابطه نیاز است وزیر محترم خارجه، وزیر دفاع، وزیر کشور، وزیر اطلاعات و همچنین دبیر شورای عالی امنیت ملی در کمیسیون حضور پیدا کنند و نظر خودشان را نسبت به این لایحه بسیار مهمی که در ابعادی استکباری هست نظر بدهند، اما متأسفانه در دو جلسه هیچیک از این مسئولین محترم در کمیسیون حضور پیدا نکردند، نماینده فرستادند، بعضی از نمایندگان آنها در دو جلسه دو طور صحبت کردند، دوپهلو صحبت کردند و در نهایت در تصمیمگیری گفتند که أکل میته است، ما مجبوریم، واجب هست.
من اینجا عرض بکنم که اولاً ما براساس مقررات سه هفته وقت داریم، چرا این همه فشار میآورند و تعجیل میکنند بر اینکه ما در یک جلسه تصمیمگیری کنیم؟ در حین جلسه برادر عزیزم آقای ذوالنوری هم وقتی که یک نظرسنجی داشتند (نایبرئیس ـ خیلی ممنون، اصلاً اینطور دیگر بحثی نشده) یک لحظه اجازه بدهید. برادر عزیز! وقتی که یک آقایی میگوید که اینها آبستراکسیون کردند و از کمیسیون خارج شدند و تهمت به نمایندگان مجلس میزنند (نایبرئیس ـ خیلی ممنون، تذکرات را گوش بدهیم) و پنج نفر را در صحن علنی مجلس در یک بعد دیگر تهمت میزنند این مسأله بسیار مهمی است. آقای دکتر! در عین حال کمیسیون عدد نداشت و کمیسیون نتوانست رأیگیری بکند و چون رأیگیری نشد الان هم من میخواهم به شما که به قرآن سوگند خوردید، از حق نمایندگانی که امروز به آنها تهمت زده میشود، توهین میشود دفاع بکنید. (نایبرئیس ـ چیزی نگفتند که حالا شما میفرمایید) برادران عزیز! هم در ماده (2) هم در ماده (6) مشکل دارد. مشکل اساسی است و با سرنوشت مملکت میخواهیم بازی کنیم، وقت هم داریم، اجازه بدهید وزرای محترم، مسئولین محترم، دبیر شورای عالی امنیت ملی در کمیسیون حضور پیدا کنند تا کمیسیون بتواند عاقلانه تصمیم بگیرد، نه اینکه در عرض (20) دقیقه بخواهیم رأی بگیریم که ما نتوانیم نمایندگان محترم مجلس را.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، وارد نیست، الان اضافه از وقت دارید استفاده میکنید. کار درستی نمیکنید، گفتید، وقتتان تمام شده، اضافه هم حرف زدید. تذکرات را گوش میکنیم.

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
آقای عیناله شریفپور (ماکو، چالدران، پلدشت و شوط) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص علت عدم اقدام عاجل به دستورات صادره از سوی حضرتعالی در ارتباط با اماکن ورزشی شهری و روستایی چهار شهرستان ماکو، چالدران، پلدشت و شوط چیست؟
ـ آقای روحالله بابائیصالح (بوئینزهرا و آوج) به اتفاق (12) نفر از نمایندگان به وزرای آموزش و پرورش و دادگستری درخصوص وقایع خلاف اخلاق و شرع در منطقه (2) آموزش و پرورش در یکی از مدارس غیرانتفاعی انتظار برخورد جدی و مجازات متناسب در اسرع وقت و اطلاع به نمایندگان مجلس.
ـ آقایان: سیدجواد ساداتینژاد (کاشان و آران و بیدگل)، سیدمحمدجواد ابطحی (خمینیشهر)، حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار)، احمد سالککاشانی (اصفهان)، حمیدرضا فولادگر (اصفهان) و سیدناصر موسویلارگانی (فلاورجان) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص تسریع در انتصاب رئیس آموزش و پرورش کاشان و مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان.
ـ آقای سیدجواد ساداتینژاد (کاشان و آران و بیدگل) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص دلیل عدم رعایت حق کارگران کاشانی در احداث بیمارستان تأمیناجتماعی کاشان علیرغم وعده (15) ساله چیست؟
ـ آقای شهاب نادری (پاوه، جوانرود، ثلاثباباجانی، روانسر و دهستانهای سرقلعه و جیگران) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه چرا بین نیروهای خدماتی و شرکتی فرودگاههای کشور و دیگر نیروهای قراردادی و غیره در پرداخت حقوق و سایر مزایا تفاوت فاحش قائل هستید؟
به رئیسجمهور محترم درخصوص نیروهای قرارداد مستقیم با سابقه بالا دارای رشتههای مرتبط تعیین تکلیف نمایید.
ـ آقای داود محمدی (قزوین، آبیک و البرز) به وزرای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص رسیدگی به درخواستهای رانندگان حمل و نقل جادهای مبنی بر افزایش منطقی کرایه حمل کالا، نظارت بر أخذ کارمزد شرکتهای حمل و نقل، ایجاد واحدهای نوبتنویسی، پیشگیری از سوءاستفاده شرکتهای حمل و نقل از بیمه مسئولیت مدنی و بازنگری در قوانین بیمه تأمیناجتماعی درخصوص سهم راننده، سختی کار رانندگان حمل و نقل و مسافر و از کار افتادگی و بازنشستگی این عزیزان.
ـ آقای حسین نیازآذری (بابل) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص نظارت بیشتر بر مسابقات ورزشی از جمله فوتبال و همچنین عملکرد فدراسیون فوتبال تا حقی از تیمها ضایع نگردد.
ـ آقای رامین نورقلیپور (کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان) به وزیر نیرو درخصوص لزوم رسیدگی عاجل به کمبود آب شرب تعداد بالایی از روستاهای مناطق شمالی و شرق استان گلستان.
ـ آقای حیدرعلی عابدی (اصفهان) به وزیر نیرو درخصوص اینکه هرچه سریعتر اقدام لازم جهت کنترل برداشتهای آب به صورت خلاف و مازاد بر سهمیه صورت گیرد تا مردم عزیز اصفهان جهت تأمین آب آشامیدنی بیش از این دچار مشکل نشوند.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر کشور درخصوص ضرورت رسیدگی به پرونده پدیده شاندیز با توجه به تعهدات جنابعالی در خردادماه سال 96 در مجلس شورای اسلامی.
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به وزیر دادگستری درخصوص لزوم ایجاد تمهیدات لازم به منظور حفظ جان وکلای دادگستری.
ـ آقایان: سیدابوالفضل موسویبیوکی (یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک)، محمدرضا تابش (اردکان)،کمال دهقانیفیروزآبادی (تفت و میبد) و محمدرضا صباغیانبافقی (مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد) به اتفاق (5) نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص تأمین امنیت برای خطوط انتقال برق و آب یزد.
ـ آقای مجید کیانپور (دورود و ازنا) به رئیسجمهور محترم درخصوص دستور مؤکد به سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان امور عشایر کشور به منظور جلوگیری از تخریب و احداث جاده دسترسی به دریاچه گهر اشترانکوه لرستان.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه جناب آقای دکتر آخوندی! نیروهای پیمانکار طرف قرارداد شرکت رجا و راهآهن جمهوری اسلامی ایران به خصوص شرکت تراورز سوزنبانان و نگهدارندگان خط (20) ماه بیمه این عزیزان پرداخت نشده و بالای چهار ماه حقوق نگرفتهاند. ماه رمضان سفرههای این عزیزان خالی است.
ـ آقای علی اکبری (شیراز) به وزیر کشور درخصوص اینکه چرا امنیت رانندگان زحمتکش بخش حمل و نقل به ویژه استان فارس تأمین نمیشود و عدهای فرصتطلب با تهدید جانی و وارد کردن خسارت موجب ناامنی و اخلال در جابهجایی کالا و محصولات کشاورزی میشوند؟
ـ آقای مجید کیانپور (دورود و ازنا) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص جلوگیری از تخریب و احداث جاده دسترسی به دریاچه گهر اشترانکوه و ضرورت نظارت بیشتر بر عملکرد سازمان امور عشایر کشور و ادارهکل استانی.
ـ خانم ناهید تاجالدین (اصفهان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص عدم اجرای طرح بیمه بازنشستگی فراگیر برای ایرانیان در راستای عمل به اصل (29) قانون اساسی.
همچنین اجرای ماده (96) قانون کار در مورد کارگاههای ساختمانی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در این کارگاهها.
ـ آقای علی اکبری (بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان) به رئیسجمهور محترم درخصوص بیتفاوتی و عدم توجه مسئولین اجرایی به تعطیلی پروازهای فرودگاه بجنورد.
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به وزیر دادگستری درخصوص اینکه چرا از قضاتی که به مجازاتهای جایگزین حبس روی میآورند، تجلیل نمیشود؟
ـ آقای بیتاله عبدالهی (اهر و هریس) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا مدیرکل دامپزشکی آذربایجانشرقی در جریان تب برفکی سال 96 دامهای شهرستانهای اهر و هریس بسیار ضعیف عمل کرده بود و باعث تلف شدن صدها دام سبک و سنگین شده و خسارات فراوانی به دامداران منطقه وارد نموده بود، امروز مدیرکل نمونه معرفی شده است؟
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا به وضعیت بسیار نامساعد مرغداران کشور رسیدگی نمیشود؟
ـ آقای سیدقاسم جاسمی (کرمانشاه) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص عدم نظارت و کنترل جنابعالی و همکاران گرانقدر شما باعث فاجعه ناگوار و غیراخلاقی در یکی از مدارس تهران گردید که هیچوقت قابل جبران نمیباشد.
11
تذکر آییننامهای و اخطار قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

اکبر رنجبرزاده

مسعود پزشکیان
فقط اذان را مراعات کنید که به اذان نرسد.

اکبر رنجبرزاده
دو، سه نفر انشاءالله در خدمتشان هستیم، اگر خلاصه بفرمایند به پنج نفر میرسد.

مسعود پزشکیان
آقای دکتر نمیرسیم، اذان است.

اکبر رنجبرزاده
سرکارخانم دکتر اولادقباد نماینده محترم تهران بفرمایید.

فریده اولادقباد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام، ادب و احترام خدمت همکاران و هیأترئیسه محترم و ملت شریف ایران و قبولی طاعات و عبادات. تذکر اول من به ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر روحانی است. آقای دکتر روحانی تا کی ما باید آموزش و پرورش را در اولویت دهم قرار بدهیم؟ تا کی آموزش و پرورش با توجه به شرایط و معیشت و منزلت اجتماعی همکاران فرهنگی ما سهم آن در بودجه عمومی کشور باید (2/10) درصد باشد؟ در صورتی که در سال گذشته سهم آموزش و پرورش در بودجه عمومی (9) درصد بوده. بودجه سال 96 آموزش و پرورش (36) هزار میلیارد تومان و در بودجه سال 97 (42) هزار میلیارد تومان که ما چیزی حدود (10) هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم. هنوز وزارت آموزش و پرورش نتوانسته است که پرداخت مطالبات بهحق همکاران فرهنگی اعم از امتحانات، کارآموزی و حقالتدریسان و سربازمعلمان را پرداخت کند.
اعتبار بخشیدن به بیمه درمانی فرهنگیان، پرداخت به موقع پاداش پایانخدمت و برابر قرار دادن آن با پرداختی سایر ارگانهای منتفع، بازنگری در میزان پرداخت حقوق بازنشستگان و تأمین نیازهای آنان.
من امیدوار هستم با توجه به شرایط خاصی که وزارت آموزش و پرورش با آن مواجه هست در اولویت اول دولت قرار بگیرد.
مورد بعد در رابطه با آسیبهای اجتماعی که در مدارس اتفاق میافتد. آقای دکتر پزشکیان! من این خواهش را از هیأترئیسه دارم که متأسفانه براساس شاخصهای محاسبه نیاز نیروی انسانی مدارس ما با کسری مربی و مشاور در مدارس مواجه هستیم، در صورتی که به ازای (288) دانشآموز در مقطع ابتدایی ما باید مشاور داشته باشیم مشاور ما صفر است و به ازای (96) دانشآموز که ما باید مربی پرورشی داشته باشیم به ازای (288) دانشآموز ما مربی پرورشی داریم که متأسفانه این باعث آسیبهای اجتماعی در مدرسه میشود و اینکه بسیاری از کارشناسان آموزشی هم ریشه آسیبهای اجتماعی در مدارس را، (رنجبرزاده ـ متشکرم) کمرنگ شدن مباحث تربیتی، پرورشی و مشاورهای میدانند که امیدوارم به این توجه ویژه بشود، سپاسگزارم.

اکبر رنجبرزاده
تشکر، جناب آقای دکتر کامران نماینده محترم اصفهان خلاصه بفرمایید که آقایان: لاهوتی و عابدی هم هستند.

حسن کامران دستجردی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر پزشکیان! ما یک جلسهای با رئیس راجع به آب داشتیم یک پاسخی وزیر نیرو داد. آن پاسخ بیشتر گفتاردرمانی است، چرا؟ چون وقتی آب وارد رودخانه میشود (16) متر مکعب در ثانیه است، وقتی وارد تصفیهخانه میشود شش متر مکعب در ثانیه است، یعنی در سال (384) میلیون متر مکعب میشود که اگر در رودخانه روزی (1) میلیون متر مکعب باز کنند اصلاً ما مشکلی نداریم. لذا بارها گفتیم که حداقل از گفتاردرمانی خارج شوند بیایند مسیر را بازدید کنند. به هر حال هرجا آب دارد این آب را بزنند و کم بکنند، من خیلی تعجب میکنم که چرا همه میگویند که آب نیست و ما میگوییم آب هست. ما میگوییم که بیایید ببینید، از همه کم کنید، در اصفهان بود، در بالادست بود، در واحدهای تولیدی بود. به هر حال ما هفت ماه است و کشاورزان ما امسال را هم منتظر هستند آب پاییزشان را بدهند. پارسال که ندادند (نایبرئیس ـ آقای دکتر خیلی ممنون، دیگر وقت اذان است) آقای دکتر! خواهش میکنم از شما این جلسات مستمر را بگذارید ما تعیین تکلیف بشویم.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای لاهوتی یک دقیقه بفرمایید.

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
یک دقیقه ایشان را هم اجازه بفرمایید.

مسعود پزشکیان
با یک دقیقه تمام است؟ یک دقیقه بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده سریع عرض میکنم. تذکر اول بنده به رئیسجمهور محترم درخصوص افتتاح راهآهن رشت هست. جناب آقای دکتر روحانی! دو سال است (راهآهن) غرب قرار بود افتتاح بشود، این روندی که من میبینم امسال هم بعید است این راهآهن افتتاح بشود. من خواهش میکنم دستور تسریع داشته باشید.
تذکر بعدی من به وزیر جهادکشاورزی است. آقای دکتر پزشکیان! امروز مرغداران کشور جلوی نهاد ریاست جمهوری برای تهیه دان مرغ تجمع داشتند. واقعاً به داد این کشور برسید، آقای وزیر، جناب آقای حجتی عزیز! مگر میشود مرغدار در این کشور نتواند دان مرغ خودش را تهیه بکند؟ شاید هم شما خیالتان راحت است، اینها نتوانستند، میروید وارد میکنید. آقای دکتر روحانی، آقای دکتر جهانگیری! واقعاً این موضوع را سریعاً رسیدگی بکنید.
آخرین مطلب؛ در هر صورت باز هم به وزیر محترم جهادکشاورزی در مورد پول چایکاران هست. شما که پول دولت را ندادید، کارخانهدار که سهم خودش را داده، حداقل سهمی را که کارخانهدار داده به حساب شمای دولت ریخته عنایت بکنید آن سهم کارخانهدار را با کشاورز بدهید، متشکرم.

اکبر رنجبرزاده
آقایان: عابدی و مازنی برای فردا بمانند. این دو نفر برای فردا ماندند.

مسعود پزشکیان
12
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
جلسه بعدی ما ساعت (9) صبح فردا چهارشنبه نهم خردادماه 1397 است. دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است. پایان جلسه را اعلام میکنم.