1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 244 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه دویست و هشتم روز یکشنبه سیام اردیبهشتماه 1397 هجریشمسی مطابق با چهارم رمضانالمبارک 1439 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح یکفوریتی الحاق موادی به قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور (اعاده شده از شورای محترم نگهبان1).
2 ـ گزارش کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مورد مطالبات غیرجاری بانکها.
3 ـ بررسی لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم.
4 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یکفوریتی اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان.
5 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی.
6 ـ گزارش شور دوم کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس در مورد طرح الحاق موادی به قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی.
7 ـ گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از منابع و مصارف و نظام مدیریت شرکتهای فرهنگی ـ ورزشی وابسته به وزارت ورزش و جوانان در (10) سال گذشته.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

منصور قصری زاده
(آیات 115 ـ 111 سوره مبارکه «هود» توسط قاری محترم آقای منصور قصریزاده تلاوت گردید)
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
وَ إِنَّ کُلاًّ لَمَّا لَیُوَفِّیَنَّهُمْ رَبُّکَ أَعْمالَهُمْ إِنَّهُ بِما یَعْمَلُونَ خَبِیرٌ * فَاسْتَقِمْ کَما أُمِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَکَ وَ لا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ * وَ لا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَ ما لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ * وَ أَقِمِ الصَّلاةَ طَرَفَیِ النَّهارِ وَ زُلَفاً مِنَ اللَّیْلِ إِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ ذلِکَ ذِکْرى لِلذَّاکِرِینَ * وَ اصْبِرْ فَإِنَّ اللَّهَ لا یُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای قصریزاده قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و قطعاً پروردگارت نتیجه اعمال هر یک را تمام و کمال به آنان خواهد داد چراکه او به آنچه انجام میدهند آگاه است. پس همانگونه که دستور یافتهای ایستادگی کن و هر که با تو توبه کرده نیز چنین کند و طغیان مکنید که او به آنچه انجام میدهید، بیناست. و به کسانی که ستم کردهاند متمایل مشوید که آتش دوزخ به شما میرسد و در برابر خدا برای شما دوستانی نخواهد بود و سرانجام یاری نخواهید شد. و در دو طرف روز و نخستین ساعت شب نماز را برپا دار زیرا خوبیها بدیها را از بین میبرد. این برای پندگیرندگان پندی است و شکیبا باش که خدا پاداش نیکوکاران را ضایع نمیگرداند». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.

علی اردشیرلاریجانی
3
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص طرح الحاق موادی به قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و ادب دارم. آقای رئیس! دستور اول ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح یکفوریتی الحاق موادی به قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور است که کمیسیون در ارجاع دو بخش را اصلاح کرده، ماده (61) و تبصره آن قرائت شد، چون پیشنهاد وجود داشت مخالف صحبت کرد، منتها جناب آقای کاتب که پیشنهاددهنده هستند میفرمایند با کمیسیون یک توافقی کردند (حالا آقای فولادگر اظهارنظر کنند) که در مقابل «رئیس سازمان برنامه و بودجه» اگر «یا معاون وی» اضافه شود که ظاهراً کمیسیون هم قبول کردهاند دیگر از پیشنهادشان منصرف هستند.

علی اردشیرلاریجانی
حالا اگر بقیه هم خودشان نرسیدند، میتواند معاونشان بیاید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ظاهراً کمیسیون اصرار دارد سطح جلسه حفظ شود.

علی اردشیرلاریجانی
یک ایرادی شورای نگهبان مطرح کرده بود که «اطلاق بخشهای غیردولتی»، (فولادگر ـ آوردیم) نه، شما تا شماره (7) را گفتید باشد، شماره (7) رئیس اتاق بازرگانی است. (1) تا (7) را گفتند عضو ثابت باشد، شماره (7) اتاق بازرگانی است، اشکال شورای نگهبان هست.

حمیدرضا فولادگر
بسم الله الرحمن الرحیم
ببینید آقای دکتر! اولاً بندهای (1) تا (7) عضو ثابت هستند، (رئیس ـ 7 اتاق بازرگانی است) ثابت است، ولی حق رأی بحث دیگری است. بنابراین تعداد (17) نفر نیستند، هفت نفر هستند، بقیه حسب مورد میآیند. اما حق رأی را ببینید، جمله بعد را عنایت بفرمایید: «مصوبات ستاد مذکور با رأی اکثریت وزرا و رؤسای دستگاههای اجرایی ثابت و غیرثابت مدعو». شش نفرشان ثابت هستند، بقیه هم غیرثابت هستند و بر حسب موضوع میآیند. فقط رأیگیری از وزرا و رؤسای سازمانهای اجرایی انجام میشود.

علی اردشیرلاریجانی
درست است، ولی شما باید رئیس اتاق بازرگانی را برای رفع ایراد بنویسید «بدون حق رأی»، این را ننوشتید.

حمیدرضا فولادگر
نوشتیم فقط اعضای دستگاهها حق رأی دارند. (رئیس ـ کجا نوشتید؟) رئیس اتاق بازرگانی که جزء دستگاهها نمیشود، فقط دستگاهها، یقیناً وزرا و رؤسای دستگاهها.

علی اردشیرلاریجانی
نوشتید اعضای بندهای (1) تا (7) به عنوان عضو ثابت، بقیه اعضا دعوت میشوند.

حمیدرضا فولادگر
حسب مورد، این برای ثابت و غیرثابت، اما حق رأی؛ حق رأی را گفتیم فقط وزرا و دستگاههای اجرایی، (رئیس ـ بله، عملاً رأی ندارند) بنابراین بقیه دیگر حق رأی ندارند.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
اگر «معاون وی» بیاید من پیشنهادی ندارم.

علی اردشیرلاریجانی
نه، دیگر آن را رها کنید، اول ایرادهای شورای نگهبان را باید رفع کنیم. اگر پیشنهادی نیست رأیگیری کنیم. دولت هم موافق است. حضار 233 نفر، متن ماده (61) و تبصره آن که قرائت شد را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایند. این اصلاح جهت تأمین نظر شورای محترم نگهبان صورت گرفته است. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده بعدی را هم بخوانید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
تبصره ماده (62) به شرح زیر اصلاح شد:
تبصره ـ رئیس کل بانک مرکزی موظف است، هیأتی متشکل از خبرگان مورد وثوق بانکی و اقتصادی در هر استان از میان افرادی که استاندار پیشنهاد میکند تشکیل دهد. کسانی که مورد تأیید رئیس کل بانک مرکزی قرار میگیرند و با حکم وی به عضویت هیأتهای موضوع این تبصره در میآیند، به عنوان نماینده رئیس کل محسوب میشوند. این هیأت موظف است دلایل و مستندات بانکها برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مورد نظر کارگروه تسهیل را بررسی و درباره آن اظهار نظر نماید. در صورتی که دلایل بانک برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مورد نظر، مورد تأیید هیأت موضوع این تبصره قرار نگیرد، بانک موظف است تسهیلات مورد نظر را به متقاضی پرداخت کند. عدم تمکین بانک، تخلف از دستور بانک مرکزی تلقی شده و موضوع به هیأت انتظامی بانک مرکزی ارجاع خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی میتواند هر یک از اعضای هیأت مذکور را عزل نماید.
آقای دکتر! اینجا هم پیشنهاد داریم، باید مخالف و موافق صحبت کنند.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
جناب آقای ادیانی مخالف هستند، آقای ادیانی! اخطارتان را هم در مخالفت بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر لاریجانی! من قبل از اینکه ادله مخالفتم را بیان کنم که ملفوف در اخطار من هم است، عنایت بفرمایید شورای محترم نگهبان در اشکالی که در ماده (62) قبلی بیان فرمودند اشاره دارد مبیناً بر ایرادات فوق اشکال دارد، مخصوصاً در اینجا. دوستان آن اصلاح لازم را انجام ندادند، شورای نگهبان اشاره میکند اطلاق تبصره این ماده چون واژه «خبرگان» شامل اشخاص غیراجرایی و غیرثقه است. دوستان اینجا بحث وثوق و ثقه را اینطور اصلاح کردهاند: «هیأتی متشکل از خبرگان مورد وثوق بانکی و اقتصادی». با کلمه «مورد وثوق» بحث ثقه و غیرثقه را به نوعی خواستند رفع اشکال کنند، اما بحث غیراجرایی به قوت خودش باقی است. باز هم اطلاق دارد، افراد مورد وثوقی که اینجا احصاء کردهاند از میان افرادی که استاندار پیشنهاد میکند، این هم اطلاق دارد، ممکن است استاندار غیراجرایی را پیشنهاد کند. لهذا آن اشکال قانون اساسی برابر اشکالی که شورای محترم نگهبان گرفته در تغایر با اصل (60) قانون اساسی است.

علی اردشیرلاریجانی
این به نحو دیگری است، آن مطلبی هم که شما فرمودید «مورد وثوق» را که آوردهاند، برای اجرایی اینجا آوردهاند که این هیأت (ادیانی ـ آقای دکتر کدام قسمت است؟) متن را ملاحظه بفرمایید، در سطر چهارم، نمایندگان رئیس کل محسوب میشوند و رئیس کل میتواند اینها را عزل کند.

سیدعلی ادیانی
نمایندگان میتوانند غیراجرایی و اجرایی هم باشد.

علی اردشیرلاریجانی
بله، ولی جنبه اجرایی پیدا میکند، نماینده رئیس بانک مرکزی میشود، مقام اجرایی میشود و میتواند عزلش کند. بنابراین جنبه اجرایی پیدا کرده است.

سیدعلی ادیانی
آقای دکتر! به نظرم میآید چون این صراحتاً بحث غیراجرایی را نیاورده، ما همین اشکال را اگر در مشروح مذاکرات قبل عنایت بفرمایید من همین موضوع را اخطار قانون اساسی دادم، (رئیس ـ حالا مخالفتتان را بفرمایید) شورای نگهبان اشکال گرفت، الان هم من مخالفتم را عرض میکنم. عنایت بفرمایید! یک نکتهای که وجود دارد این است که وقتی بانک بحث بازگشت مالی را تأیید نمیکند چه کسی باید تضمین کند و منابع مالی بنا به سلایق قطعاً اعمال سلیقه میشود و ممکن است اضراری را هم به دنبال داشته باشد.
دلیل دوم؛ باز هم اصرار میکنم من همین اشکال قانون اساسی را در زمان رسیدگی به این طرح بیان کردم، این اخطار وارد دانسته نشده، شورای نگهبان این را وارد دانست. الان هم عرض میکنم، بحث وثوق حل شد، بحث غیراجرایی حل نشده، به نظرم میآید مجدداً شورای نگهبان اشکال اصل (60) قانون اساسی را اعمال خواهد کرد، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
موافق اول وقتشان را به جناب آقای عباسی دادهاند، بفرمایید.

اسداله عباسی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات محضر همه همکاران عزیز. خواهش من این است به این نکاتی که الان مورد نظر است دقت بفرمایید. بحث اصلی ما رفع موانع تولید و رقابتپذیری است، ما میخواهیم شرایطی را ایجاد کنیم که تولیدکنندگان بتوانند از تسهیلاتی که در بانکها برای آنها تصویب میشود و ریاست کارگروهها در استانها هم به عهده استانداران استانها است. هیأتهایی تشکیل میشود و این هیأتها تشخیص میدهند براساس افرادی که تعیین میشوند، آیا افراد جزء نخبگان و خبرگان بانکی هستند، مورد وثوق هستند، استاندار تشخیص میدهد و انتخاب میکند و بعد از انتخاب اینها میآیند تشخیص میدهند که مثلاً این تسهیلات بایستی به این تولیدکننده پرداخت شود و اگر پرداخت نشود خساراتی وارد میشود یا اصلاً کلاً آن شرکت تولیدی یا تعطیل میشود یا اینکه به زیاندهی میرسد که ما دیگر هیچوقت نمیتوانیم این را سرپا نگه داریم.
دوستان عزیز، همکاران گرامی! امروز در شرایطی قرار داریم که بسیاری از تولیدکنندگان ما به یک مقدار ناچیزی سرمایه در گردش نیاز دارند. یک تسهیلات اندکی نیاز دارند، گاهی اوقات بانکها سختگیری میکنند و این را پرداخت نمیکنند. اگر کارگروه هیأتی که در استان تشکیل شده تشخیص بدهند که با پرداخت اندک تسهیلاتی میتوانند یک تولیدکننده و دهها کارگر را از بیکاری نجات بدهند و دهها کارگر دیگر جذب کنند و مشکل بیکاری را حل کنند، چرا بایستی ما این قانون را به تصویب نرسانیم؟ چرا بایستی مانع شویم؟ (رئیس ـ متشکریم) همکاران عزیز! بنابراین به این رأی بدهید تا در پرداخت تسهیلات تسهیل و روان شود و اختیاراتی که در اختیار استانداران قرار گرفته بتوانند انشاءالله تولیدکنندگان را مورد حمایت و پشتیبانی قرار بدهند و همه ذینفع شوند.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون. دولت و کمیسیون هم موافق هستند. حضار 227 نفر، متن تبصره ماده (62) که قرائت شد را به رأی میگذاریم. این اصلاح جهت تأمین نظر شورای محترم نگهبان صورت گرفته است. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
4
تسلیت رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت درگذشت آقای محمدرضا علیزاده عضو حقوقدان شورای نگهبان و حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبائی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی

علی اردشیرلاریجانی
من اجازه میخواهم که یک نکتهای را عرض کنم، همه شما مطلع شدید همکار صدیق ما در شورای نگهبان جناب آقای علیزاده که سابقه بسیار طولانی در شورای نگهبان داشتند و جزء حقوقدانان فعال در شورای نگهبان بودند، روز گذشته دار فانی را وداع گفتند. ما از خداوند متعال برای این عزیز سفرکرده علو درجات آرزومندیم و به خانواده محترمشان هم تسلیت عرض میکنیم.
همچنین همکار گذشته ما حضرت حجتالاسلام والمسلمین آقای سیدمهدی طباطبائی که یک دوره هم نماینده مجلس بودند و استاد اخلاق و از مبارزین قبل از انقلاب بودند، ایشان هم به رحمت ایزدی پیوستند، برای این بزرگوار هم از درگاه الهی علو درجات مسئلت میکنیم و به خانواده محترم و دوستدارانشان تسلیت عرض میکنیم.
5
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح استفساریه ماده (32) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! جمعی از همکاران درخواست اعمال تبصره (1) ماده (104) کردهاند در مورد طرح استفساریه نحوه عضویت همزمان اعضای اتحادیه صنفی اتاق اصناف که برای عضویت در پنجمین دوره شوراهای اسلامی کشور انتخاب شدهاند. آقای دلخوش به عنوان نماینده متقاضیان بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان! همینطور که مستحضرید در سال 96 مجلس شورای اسلامی در 20/4/96 قانونی نوشت که وظایف و اختیارات شوراها و انتخابات شورای اسلامی و انتخاب شهرداران را اصلاح کرد و در آنجا بحث دوشغلهها را مطرح کرد تا کسانی که در شوراهای شهر هستند همزمان نمیتوانند در اتحادیهها و اصناف به عنوان هیأترئیسه اصناف فعالیت کنند.
این قانون که نوشته شد دوستان باز مستحضرند که در برج دو، یعنی این برج چهار بود که مجلس تصویب کرد، در برج دو انتخابات شوراها برگزار شد. یعنی کسانی که آمدند در عرصه انتخابات خودشان را نامزد کردند و مراحل قانونی انتخابات را طی کردند، در برج دو تعداد بیش از (202)، (203) نفر از این عزیزان در سطح کشور آمدند روال قانون را انجام دادند و مردم به عنوان عضو شورا به اینها رأی دادند. در برج چهار بحث دوشغلهها مطرح شد. بحث این بود که با توجه به اینکه قانون عطف به ماسبق نمیشود شامل این عزیزانی که عضو شورا و اتحادیهها و اصناف هستند در این دوره نمیشود. این آمد در مجلس مطرح شد و برای کمیسیونهای شوراها و صنایع و معادن رفت. بعد از بحثهای کارشناسی طی این مدت گذشته هم کمیسیون محترم شوراها استفساریهای را به مجلس داده که طرح استفساریه نحوه عضویت همزمان اعضای اتحادیههای صنفی و اتاق اصناف کشور با عضویت در پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور بوده است. اینجا آمدند اصلاح کردهاند، در پاسخ به این سؤال که «با توجه به برگزاری انتخابات در دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ 29/2/96 و با عنایت به اصلاح ماده (32) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران در تاریخ 20/4/96»، سؤال کرده «آیا قانون مذکور نسبت به دوره اخیر انتخابات شوراها قابلیت اجرایی دارد یا خیر؟» کمیسیون شوراها بعد از بحثهای کارشناسی و تخصصی نظر داده، گفته «خیر، اصلاح مذکور از دوره ششم قابل اجرا میباشد». عیناً همین نظر را اعضای محترم کمیسیون صنایع و معادن هم دادهاند و نظر کمیسیون شوراها را تأیید کردهاند.
ما برای اینکه این ابهام برطرف و وضعیت مشخص شود و این افراد هم در سطح کشور از بلاتکلیفی در بیایند آمدیم براساس تبصره (1) ماده (104) آییننامه داخلی مجلس، از مجلس این اجازه را بگیریم که این را برای رسیدگی در اولویت قرار بدهند. الان فقط بحث این است که مجلس این موضوع را برای رسیدگی در اولویت کاری خودش قرار بدهد و اصلاً بحث دیگری روی این موضوع نداریم. امیدواریم دوستان بزرگواری کنند به این اولویت موضوع، چون الان انتخابات اصناف هم دارد برگزار میشود، تعداد زیادی آدم بلاتکلیف هستند، وضعیت خودشان را نمیدانند، قانونگذار هم چون قانون را با ابهام نوشته و قانون باید جامع و مانع نوشته شود، الان باید تکلیف را روشن کند. خواهش میکنم دوستان برای اینکه این طرح در اولویت مطرح شود، رأی بدهید که هم نظر کمیسیون شوراها در اینجا تأیید شود و هم نظر کمیسیون صنایع و معادن که بالاتفاق این را تأیید و تصویب کردهاند. از محبت همه همکاران ممنونم.

غلامرضا کاتب
متشکر، جناب آقای نادر قاضیپور مخالف هستند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و سلام محضر رهبر فرزانه، ملت وفادار ایران اسلامی، نیروهای مقتدر مسلح، به خصوص بسیجیان و عشایر مسلح ایران اسلامی.
همکار بسیار زحمتکشمان آقای دلخوش که همیشه آدم خیرخواه و مثبتی بوده و دنبال حل مشکلات مردم هستند، میخواهد مشکلات تعدادی از مسئولین شوراهایی که فردا انتخابات است را حل کند. آقای دلخوش! اگر این را کمیسیون شوراها و هیأترئیسه مجلس به موقع مطرح میکرد فردا میرسید، ولی فردا نیست. آقای پزشکیان عزیز، همکاران عزیز! اعتراض من برای این است که انتخابات اتاقهای اصناف و کسانی که زحمت میکشند اقتصاد مملکت را هدایت میکنند فردا است. اگر ما برای اصناف عزیزمان و اتحادیههای زحمتکش سراسر کشور اهمیت قائل میشدیم باید این را زودتر مطرح میکردیم تا فردا بتوانند استفاده کنند.
همکاران عزیز! این استفساریه که آقای دلخوش عزیز نوشته برای حل مشکلات اتحادیهها و اتاقهای اصناف است که باید در آن موقع که ایشان زحمت کشیده و خیلی وقت قبل این را نوشته تصویب یا رد میشد. اگر ما امروز تصویب کنیم به درد آن برادران عزیز نمیخورد، اگر هم رد کنیم دیگر هیچ فایدهای ندارد. انتظار داریم هیأترئیسه و کمیسیونهای تخصصی مجلس به این تاریخ و زمان اهمیت بدهند. ما چندین ماه است برای آموزش و پرورش و تبدیل وضعیت طرح نوشتیم، این را باید قبل از مهرماه تصویب میکردیم، هنوز بلاتکلیف مانده است. برای تبدیل وضعیت اپراتورهای برق قانون نوشتیم، به موقع تصویب نمیشود. آقای فرهنگی! از حضرتعالی که آدم قانونمندی هستید میخواهیم قوانین را به موقع بیاورید تصویب کنیم. فردا انتخابات اتاقهای اصناف است، این امروز تصویب شود و به شورای محترم نگهبان برود تأیید شود، چه فایدهای دارد؟ آن آدمهای زحمتکشی که هستند محروم خواهند شد.
لذا همکاران عزیز! من ضمن تشکر از آقای دلخوش که شب و روز زحمت میکشند قدردانی میکنم، خواهشمند است قوانین را واضح، روشن و عملیاتی بنویسیم، اجازه ندهیم بعضی از افراد در دولت با این قوانین ما بازی کنند. آقای احمدیلاشکی و آقای کوچکینژاد برای آموزش و پرورش زحمت کشیدند، استخدام پیشدبستانیها و حقالتدریسیها و نهضتیها را نوشتیم، آموزش و پرورش اقدام نکرد. مجدداً قانون مینویسیم، امروز انتظار داریم کمیسیون آموزش و تحقیقات قطعاً تمام کند. لذا خواهشمند است در نوشتن قانون دقیق و شفاف روشن کنیم، از جناب آقای کولیوند عزیز ریاست محترم کمیسیون شوراها میخواهیم به داد شوراها و دهیاران عزیز برسند، همه بلاتکلیف هستند، به خصوص دهیاران عزیز که نه بیمه دارند، نه استخدام میشوند، نه قراردادی هستند و نه تبدیل وضعیت. به شوراها و دهیاران عزیز اهمیت بدهند، اتحادیههای گوناگون اتاق اصناف همه آدمهای زحمتکشی هستند. آقای کولیوند! از حضرتعالی هم تشکر میکنیم که این را تهیه کردید. به عشق امام حسین، یا حسین.

غلامرضا کاتب
متشکر، موافق اول وقتشان را به جناب آقای لاهوتی دادهاند، بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم عنایت بفرمایند! آن چیزی که الان خواسته شده این است که این موضوعی که الان به عنوان یک معضل در کشور است با اولویت رسیدگی شود، یعنی اگر حضور ذهن داشته باشید قبلاً موضوع در صحن علنی به فوریت به تصویب رسید، به کمیسیون شوراها رفت و به تصویب رسید، الان با توجه به اینکه اتحادیههای صنفی انتخابات دارند ضرورت دارد که ما این را رسیدگی کنیم. یعنی اگر الان در این مقطع زمانی نخواهیم این را رسیدگی کنیم، حق یک عده از عزیزانی که عضو اتحادیههای صنفی هستند ضایع خواهد شد.
ببینید دوستان! داستان اینطور است، حتماً شما بهتر از بنده در جریان هستید، انتخابات شوراها در تاریخ 29/2/1396 برگزار شد. این افرادی که عضو اتحادیههای صنفی بودند شرایط احراز اینها را پذیرفتند. اینها رفتند در انتخابات شوراها شرکت کردند و رأی آوردند. شما تصور کنید بعد در تاریخ 20/4/1396 قانونی را در مجلس تصویب کردیم، گفتیم این عزیزان نمیتوانند. قانون که عطف به ماسبق نمیشود. این افرادی که الان عضو اتحادیهها بودند و رفتند در شوراها شرکت کردند و رأی آوردند پس شرایط احراز داشتند. الان ما به اینها بگوییم که شما چون عضو اتحادیه صنفی بودید الان یا باید عضو شورا یا عضو اتحادیه صنفی باشید. این پذیرفته نیست. موضوع فوریت این در مجلس تصویب شد، الان هم در کمیسیون شوراها این موضوع تصویب شده که این قانون عطف به ماسبق نمیشود. این عزیزانی که الان عضو اتحادیه صنفی و شورا هستند شرایط احراز دارند و میتوانند در اتحادیه صنفی خودشان عضو باشند. برای اینها دوشغله محسوب نمیشود.
چیزی که ما الان از شما دوستان تقاضامندیم و خواهش میکنم با توجه به ضرورتی که وجود دارد امروز همه یک رأی بالا بدهید، کمیسیون شوراها یک مصوبه دارد، ما این مصوبه کمیسیون شوراها را با اولویت مطرح کنیم، با توجه به انتخاباتی که الان اتحادیههای صنفی نزدیک دارند حق این عزیزان ضایع نشود. موضوع در هر صورت شفاف و روشن است، قانون عطف به ماسبق نمیشود، اینها در زمانی که قرار بود عضو شورا شوند و ثبتنام کردند عضو اتحادیه صنفی بودند و شرایط اینها را پذیرفتهاند و اینها شرکت کردهاند، از مردم رأی گرفتهاند و امروز ضرورت دارد که ما به گونهای عمل کنیم که حق این عزیزان ضایع نشود.
دوستان! من خواهش میکنم یک رأی بالایی بدهید تا ما این مصوبه کمیسیون شوراها را انشاءالله با اولویت رسیدگی کنیم و بتوانیم تاریخ و زمان را به گونهای تنظیم کنیم که با انتخابات اتحادیههای صنفی که نزدیک است و در هفت، هشت روز آینده قرار است برگزار شود، انشاءالله حق این عزیزان ضایع نشود. من هم از برادر خوبمان جناب آقای حسنپور که از فراکسیون اتحادیه اصناف هستند و تأکید داشتند، دوستان! من از طرف ایشان خواهش میکنم که به این موضوع رأی بدهید، از برادر خوبمان جناب آقای زاهدی ریاست محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات و همه عزیزانی که پیگیر این موضوع هستند تشکر میکنم و خواهش میکنم دوستان یک رأی بالا بدهند تا انشاءالله ما این طرحی را که الان تهیه شده و کمیسیون شوراها هم به تصویب رسانده با اولویت در صحن علنی هم به تصویب برسد و مشکل این عزیزان حل شود. متشکرم.

محمدحسین فرهنگی
درخواست اولویت برای طرح استفساریه ماده (32) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مطرح است.

مسعود پزشکیان
حضار 206 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید، درخواست اولویت برای استفساریه مطرح است. نمایندگان محترم لطفاً در رأیگیری شرکت بفرمایید. (ادیانی ـ اخطار) اولویت که اخطار ندارد. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
6
ناطقین جلسه خانم سیدهحمیده زرآبادی و آقایان: حسینعلی حاجیدلیگانی، محمد محمودیشاهنشین، سیدحسن حسینیشاهرودی و حبیباله نیکزادیپناه

مسعود پزشکیان
ناطقین را دعوت بفرمایید صحبت کنند.

محمدحسین فرهنگی
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ خانم سیدهحمیده زرآبادی نماینده محترم قزوین، آبیک و البرز.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده محترم شاهینشهر، میمه و برخوار.
ـ آقای محمد محمودیشاهنشین نماینده محترم شهریار، قدس و ملارد.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای سیدحسن حسینیشاهرودی نماینده محترم شاهرود و میامی.
ـ آقای حبیباله نیکزادیپناه نماینده محترم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
سرکار خانم مهندس زرآبادی نماینده محترم قزوین، آبیک و البرز بفرمایید.

سیده حمیده زرآبادی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
درود و سلام بر ملت بزرگ کشور عزیزمان ایران اسلامی به ویژه مردم شریف و نجیب حوزه انتخابیهام قزوین، البرز و آبیک. با آرزوی قبولی طاعات و عبادات و خیر و برکت کثیر در ماه میهمانی الهی برای همگان.
حال که این فرصت ارزشمند در ماه مبارک رمضان برایم مهیا شده است سخنم را با کلام نورانی امیرالمؤمنین حضرت علی (علیهالسلام) آغاز میکنم که میفرمایند: «به عدل و انصاف رفتار کنید، به مردم درباره خودتان حق بدهید، پرحوصله باشید و در برآوردن حاجات مردم تنگحوصلگی نکنید، چراکه ملتی که در آن حق ضعیف از زورمند با صراحت گرفته نشود هرگز پاک و پاکیزه نمیشود».
ما امروز در جامعهای زندگی میکنیم و به آرمانها و ارزشهای انقلابی پایبند هستیم که پایه و اساس آن را اسلام و فضایل اخلاقی شکل میدهد. اما آنچه از سوی برخی از مسئولان در جامعه بازتاب مییابد فرسنگها با مفاهیم اسلامی و آرمانهای انقلاب فاصله دارد و این مسأله فضای حاکم بر جامعه را ملتهب میسازد. التهاب و آشفتگی که به واسطه فقدان روح انسانی، اخلاقی و رحمانی اسلام در جامعه ایجاد شده و زندگی مردم را تحت شعاع خود قرار داده، امروز یک سال از انتخابات ریاست جمهوری و خلق حماسهای ماندگار از سوی مردم میگذرد، حالا باید از آقای روحانی پرسید که بعد از گذشت یک سال شعارها و وعدههای انتخاباتی شما درخصوص زنان، جوانان، قومیتها، اقلیتهای مذهبی، رفع حصر و ممنوعالتصویری، بهبود وضعیت معیشتی و رونق اقتصادی چقدر محقق شده است؟
آقای رئیسجمهور! آیا قرار است که منشور حقوق شهروندی نمود و بازتابی در جامعه داشته باشد؟ استفاده از جوانان و ظرفیت بینظیر آنان چه زمانی محقق خواهد شد؟ آیا آخرین پیام جوانان مبنی بر تحریم ضیافت افطاری رئیس جمهور توسط رؤسای ستادهای جوانان در استانها توسط دولت دریافت شده است؟
حجم گسترده استفاده از فیلترشکنها نشاندهنده این امر است که سیاست به کار گرفته شده در مدیریت فضای مجازی ناموفق بوده، دولت باید تکلیف خود را روشن کند. نمیشود هم مجری فیلترینگ بود و هم منتقد آن. درخصوص کاربرانی که نه فیلترشکن استفاده میکنند و نه در فضای مجازی هستند، ولی این روزها از بیکیفیت بودن سرویسهای اینترنت رنج میبرند چه تدبیری اندیشیده شده؟
مهار بازار ارز و طلا چه زمانی محقق خواهد شد؟ واقعیت قیمتها در بازار ارز با چیزی که دولت عنوان کرده متفاوت است. تورم افسارگسیخته قیمت خودرو، مسکن و حتی کالاهای اساسی، وضعیت معیشتی مردم را با بحران روبرو خواهد کرد.
جناب آقای دکتر روحانی! نارضایتی حاصل از ناکارآمدی مدیران را نمیتوان با امنیتی کردن فضای عمومی کشور کنترل کرد. حوزه فعالان سیاسی، مدنی، جوانان، زنان، کارگران، معلمان، روزنامهنگاران، دانشجویان، اصناف، اقوام و اقلیتها همگی ملتهب، آزرده و بحرانی است. متأسفانه باید اذعان کرد که همچنان در به همان پاشنه میچرخد، چراکه با بهرهگیری از نیروهایی که هیچ اعتقادی به شعارهای شما نداشته و ندارند و عدم خلاقیت، ابتکار و نوآوری، صداقت و شفافیت مدیران نمیتوان هیچ تغییر و تدبیر و اصلاحی را عملی کرد.
آقای رئیسجمهور! بدون تردید شما باید بهتر از هر کسی نسبت به وضع و اوضاع وزارتخانهها اشراف داشته باشید. عدم پاسخگویی، هرج و مرج در تصمیمگیری و نپذیرفتن اشتباهات در بعضی از وزارتخانهها منجر به ایجاد یأس و ناامیدی در میان مردم شده است. جلوگیری از حضور زنان در ورزشگاهها و برخوردهایی که پیرامون موضوع حجاب صورت میگیرد نیاز به بررسی، ارائه راهحل و سیاستگذاری دارد و نمیتوان آن را با چند واکنش در فضای مجازی رها ساخت.
حوادث دیماه 96 آمادگی جامعه ایران را برای شکلگیری و فراگیر شدن درگیری و خشونت در سطح جامعه نشان داد. پیامدهای این امر نه تنها نظام سیاسی، بلکه تمامیت ارضی و انسجام اجتماعی ایران را تهدید میکند. لذا علاوه بر بازگشت صادقانه به اصول قانون اساسی و تحقق حقوق ملت، ضمن به رسمیت شناختن و حمایت از قوا و ارکان موجود در نظام جمهوری اسلامی ایران باید تغییرات اساسی در رویکردها و عملکردها به وجود آورد.
اعتراض گسترده مالباختگان مؤسسات مالی و اعتباری، پروژههای سرمایهگذاری مانند پدیده شاندیز، پردیسبان و امثال آن که چندین سال است در حال بررسی است نشان از کندی و عدم اولویتبندی میباشد. رفتارهای دوگانه در قبال پروندههای مشابه اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی نیازمند بازنگری میباشد. شما چه جایگاهی برای خود متصور شدهاید؟ گویا برخی دچار فراموشی شدهاند.
آقایان! این مردم هستند که ولینعمت ما هستند. اینکه در یک کشور اسلامی مردم برای گرفتن حق خود سالها درگیر هستند با کدام معیار و سنجه اسلامی مطابقت دارد؟ انباشت سرمایه تحت نام خصوصیسازی در نهادها و سازمانهای حکومتی میتواند به شکلگیری فساد سازمانیافته در ساختار حکومت منجر گردد. لذا نظارت بر اجرای قوانین توسط مجلس شورای اسلامی باید فارغ از نگاههای سیاسی، منطقهای و فردی باشد و تنها منافع ملی کشور در نظر گرفته شود.
به آتش کشیدن پرچم کشورها و اسناد بینالمللی در مرکز قانونگذاری موجب متزلزل شدن جایگاه نظارتی و قانونگذاری مجلس خواهد شد. به جای تضعیف شأن مجلس باید به سمت تقویت این جایگاه مقدس با پیشبینی حق نظارت بر تمامی قوا، سازمانها و نهادها پیش رویم. چارهساز برونرفت از ناامیدی و اصلاح امور، صدق نیت و خلوص در عمل است. امیدوارم در این ماه پرفضیلت و بهار قرآن خدمتی صادقانه داشته باشیم.
چند نکته درخصوص حوزه انتخابیهام؛ متأسفانه با وجود تذکرات فراوان همچنان نسبت به مطالبات مردم بیتوجهی میشود. نحوه توزیع منابع آب در استان قزوین نسبت به استانهای همجوار عادلانه نیست. میزان آب تخصیصی استان نیز تحقق نیافته است. لذا تأمین آب شرب و آب کشاورزی یکی از اولویتهای اساسی استان میباشد.
سیاست انقباضی دولت درخصوص تقسیمات کشوری موجب نارضایتی در استان شده است.
سرمازدگی در استان قزوین (90) درصد از کشاورزان و باغداران را با بحران روبرو کرده، لذا رسیدگی و پرداخت خسارت باید در اولویت دولت قرار گیرد.
برای بیکاری جوانان تحصیلکرده و تعدیل نیروها در استان قزوین باید برنامهای منسجم وجود داشته باشد.
حقوق معوق کارگران و فرهنگیان عزیز استان قزوین بارها و بارها تذکر داده شده، ولی هنوز هیچ اقدام مثبتی صورت نپذیرفته است.
راههای روستایی الموت، طارم، (فرهنگی ـ خیلی متشکر) کوهین، البرز، آبیک و قزوین نیازمند اعتبارات ویژه از سوی وزارت راه و شهرسازی میباشد.
آهنگ کند تغییرات مدیران در استان قزوین موجب نارضایتی شده، باید متذکر شد اعتدال با خنثی بودن متفاوت است. تصمیمسازان و تصمیمگیران در حوزه سیاسی استان خنثی بودن را با معتدل بودن اشتباه گرفتهاند. وزرای محترم باید مدیرانی را انتخاب کنند که ریسک تغییرات ضروری را بپذیرند و عافیتطلبی حاصل از بیکنشی را ترک کنند. «رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق». والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون خانم زرآبادی، متشکرم. ناطق بعدی را دعوت کنید.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب آقای مهندس حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده محترم شاهینشهر، میمه و برخوار هستند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای روحانی رئیسجمهور محترم! به خوبی میدانید براساس اصل (113) قانون اساسی مسئولیت اجرا در کشور بر عهده شماست. یادتان هست در خرداد 92 به جوانان گفتید: من میدانم شما از بیکاری رنج میبرید. گفتید در کشور بزرگ ایران نباید این همه بیکار داشته باشیم. گفتید کشور را از بیکاری و گرانی نجات میدهم. گفتید به علت بیکاری از هر پنج ازدواج یکی به طلاق منجر میشود. گفتید مگر اقتصاد دستوری در دنیای امروز معنا و مفهومی دارد. گفتید مگر میتوان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد نرخ دلار باید به (700) تومان برسد. گفتید صبح نمیدانیم تا ساعت (11)، (12) قیمت دلار چقدر است. گفتید اگر برای مشکل بیکاری اقدام فوری نشود این مشکل در سالهای آینده بیشتر خواهد شد. گفتید در گرانی ملاک جیب مردم است.
اما آیا میدانید پنج سال گذشت؟ اما آیا میدانید براساس آمار رسمی که از واقعی آن کمتر است در سال 92 تعداد بیکاران نزدیک (2) میلیون نفر بود ولی اکنون به بیش از (4) میلیون نفر رسیده؟ آیا میدانید غصه و رنج اصلی پدران و مادرانی که فرزندان بین (25) تا (35) و (40) سالشان با لیسانس و فوقلیسانس ازدواج نکردهاند فاقد شغل بودن است؟ آیا میدانید خجالت کشیدن پدر خانواده که بعد از (20) سال کار و زحمت از کار اخراج شده برای گفتن پول نان هم ندارم یعنی چه؟ آیا میدانید قیمت گوشت، لبنیات، تخممرغ و برنج طی سالهای اخیر چندده درصد گران شده؟ شما هیچکاری نکنید، فقط جلوی گرانیهای افسارگسیخته را بگیرید که مردم را بیچاره کرده است.
آیا میدانید امنیت شغلی کارگران از بین رفته؟ آیا میدانید کارگران را مجبور میکنند بدون دریافت حق و حقوقشان امضا کنند که حقوقمان را از قبل دریافت کردهایم؟ آیا میدانید رکود تورمی اقتصادی چه بر سر اقشار مختلف مردم آورده؟ هم کارگران را بیکار و هم سرمایهگذاران را بدبخت کرده است. آیا میدانید از هر چند ازدواج چه تعداد دچار طلاق این بلای خانمانسوز شده؟
چرا پنج سال فرصت کشور را به پای برجامی ریختید که همه برد آن برای طرفهای مقابل بود؟ چرا خط قرمزهای نظام را رعایت نکردید؟ چرا نصایح دلسوزان نظام را نادیده گرفتید؟ چرا الزامات نهگانه مقام معظم رهبری که در حکم قانون بلکه بالاتر از قانون عادی بود را نادیده گرفتید؟ و از جمله؛ چرا تضمین کتبی و کافی از رئیسجمهور بدعهد آمریکا و اروپاییها نگرفتید؟ چرا اگر زورتان نرسید نیامدید به مردم واقعیتها را بگویید؟ مردم ایران را نامحرم دانستید؟ چرا سعی کردید نقضهای مکرر آمریکا و اروپا را در برجام نادیده بگیرید و چرا هنوز هم سادگی میکنید و میپندارید اروپا جدای از مدار آمریکا است؟ چیزی که خودتان مخالف آن را گفتید که کدخدا را باید دید و اروپا هیچکاره است. اروپاییهایی که با بودن آمریکا مقادیر مفاد برجام را اجرا نکردند، آیا با رفتن آمریکا انجام خواهند داد؟ چرا بند (3) قانون اقدام متناسب و متقابل را اجرا نمیکنید و البته خود میدانید راهکارهای برونرفت از این وضعیت همه در دسترس است، ناامیدی نیست.
آقای رئیسجمهور! راهکار این است بیایید از گذشته عبرت بگیرید و از مردم عذرخواهی کنید. راهکار این است وزرا و مدیران با روحیه جهادی و عاشق خدمت به مردم را به جای دلباختگان غرب بگمارید. راهکار این است به دامان ملت برگردید و با مردم روراست باشید، به مردم دروغ نگویید و مردم را محرم بدانید. راهکار این است که به جوانان برومند کشور اعتماد کنید. راهکار این است که بر منابع و ظرفیتها و توانمندیهای عظیم کشور درست مدیریت کنید که به گفته کارشناسان اقتصادی کشور اگر بر ظرفیتهای خود تکیه کنیم میتوانیم رشد اقتصادی چنددرصدی داشته باشیم و بالاخره راهکار این است بیایید براساس ابلاغ و الزام (22) روز پیش مقام معظم رهبری نظام بانکی را اصلاح کنید، اشتغال و سرمایهگذاری را رونق دهید، ارزش پول ملی را حفظ کنید و اقشار آسیبپذیر را دریابید.
از مقاماتی که در جلسه علنی و غیرعلنی میآیند انتظار است اطلاعات کافی از موضوعات مطروحه داشته باشند. مثلاً امروز یکی از مقامات برای سادهسازی خطرات FATF گفت پیوستن به FATF مطرح نیست، درحالی که اگر قرار نبود بپیوندیم نیاز به تصویب الحاق به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم نداشتیم که به گروهی بپیوندیم که اگر شورای امنیت در دنیا پنج حق وتو دارد، عزیزان! در FATF، (35) کشور حق وتو دارند.
از وزرای کشور، نیرو و جهادکشاورزی میخواهم تا فرصت باقی است جلوی اجرای طرح غیرکارشناسی و استثماری و استعماری انتقال پساب فاضلاب که باعث نابودی دشت برخوار و بیکاری دهها هزار نفر خواهد شد را بگیرند و از طریق این تریبون هشدار میدهم عواقب اجتماعی و امنیتی این حرکت بچگانه و ناپخته استاندار اصفهان بر عهده کسانی است که مردم غیور برخوار را نادیده میگیرند.
آقای رئیسجمهور! شما که در سفر به اصفهان بیان نمودید زایندهرود زندهرود همیشگی میشود، چرا از گذاردن حتی یک جلسه اختصاصی برای آن امتناع میکنید؟ آیا زایندهرود اهمیتش از دریاچه ارومیه که بهحق برای آن ستاد و اعتبار گذاشتید کمتر است؟ آیا آب شرب (5) میلیون نفر اهمیت ندارد؟
از وزیر آموزش و پرورش و سازمان مدیریت میخواهم فکری اساسی برای تأمین کسری فضاهای آموزشی مدارس و تخریب و بازسازی مدارس کنند که کارشناسان سازمان نوسازی برای حضور دانشآموزان زیر سقف آنها ممنوعیت اعلام نمودند. والسلام علیکم و رحمه الله

مسعود پزشکیان
متشکرم، ناطق بعدی را دعوت کنید.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب آقای مهندس محمد محمودیشاهنشین نماینده محترم شهریار، قدس و ملارد هستند، بفرمایید.

محمد محمودی شاه نشین
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
گرچه این ماه خداوند عظیم است عظیم
صاحب سفره در این ماه کریم است کریم
سحرم دولت اقبال به بالین آمد
گفت این حال که داری تو وخیم است وخیم
حضور مردم شریف ایران اسلامی، رئیس، اعضای هیأترئیسه و همکاران خوبم، خانمها و آقایان حاضر در این جلسه و اصحاب رسانه سلام و خداقوت عرض میکنم و از این جایگاه مقدس مجلس خدمت مردم شریف شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد سلام و عرض ادب دارم.
از سعیدآباد شرقیترین منطقه جمعیتی تا مردم شریف اخترآباد در غربیترین منطقه محروم حوزه انتخابیه، از هفتجوی شمالیترین تا صباشهر جنوبیترین شهر حوزه انتخابیه این حقیر، سلام میکنم به کشاورزان و دامداران و باغداران و صنعتگران غیور شهرستان و تجار و کسبه و کارکنان بخشهای دولتی و خصوصی که صبحهای زود با سختی فراوان از نقاط جمعیتی خود را به تهران میرسانند و عصرها و شبها با خستگی ساعتها در ترافیک سنگین ورودی شهرها غصه نداشتن مترو و قطار حومه را میخورند. ماه مبارک رمضان و ایام عبادت و شبهای قدر را گرامی میدارم و از همه عزیزان التماس دعا دارم.
مردم شریف ایران! اکنون کشور ما در یک برهه بسیار حساس و سرنوشتساز قرار دارد. خروج بدون منطق و خودخواهانه آمریکا از برجام، تلاش مذبوحانه مستبدان عقبمانده ذهنی و سیاسی بعضی از کشورهای منطقه و گرفتاریهای کشور در اقتصاد، اشتغال و بیرونقی بازار کسب و کار، آسیبهای اجتماعی، حمله به فرهنگ کشور همه و همه این حساسیت را چند برابر میکند. برای حفظ منافع ملی فقط و فقط یک راه داریم و آن هم وحدت کلمه، پیروی از دستورات مقام معظم رهبری و همراهی و همسویی با تصمیمات سطوح عالیه نظام و عدم تضعیف سه قوه است. هر کس جز این عمل کند آب در آسیاب دشمن ریخته است و نزد خداوند متعال و نسلهای آینده شرمنده خواهد شد و ترجیح منافع فردی، گروهی و سلیقه سیاسی بر منافع ملی این کشور به انقلاب، مردم و ایران اسلامی خیانت است.
دوستان من! اکنون قریب به دو سال از شروع مجلس دهم میگذرد. خدا را شاکریم که مجلس در حوزه تدوین برنامه ششم با محورهای افزایش کمک به قشرهای محروم و حفظ استقلال کشور و ایجاد فضا و بستر اشتغال جوانان تلاش نموده است. اما عملکرد بخشهایی از دولت از جمله آموزش و پرورش و عدم پرداختن به فرهنگیان عزیز، عدم توجه به معیشت معلمین که همه ما شاگران نیمکتهای این عزیزان بودیم و باز تکرار میکنم و هشدار میدهم عدم پرداختن به شأن معلمی و مشکلات حقوق، پاداش، حقالزحمه، استخدام حقالتدریسیها، نهضتیها و غیره و رفاه معلمین آینده تاریکی را برای فرهنگ و آموزش و پرورش این کشور فراهم خواهد نمود. در یک جمله، وضعیت آموزش و پرورش وضعیتی نیست که خیال مردم ما را راجع به آموزش و پرورش فرزندانشان راحت کند.
موضوع بعدی ضرورت همدلی و همزبانی مسئولین استانی و شهرستانی است. اختلافات محلی، اعمال بعضی از سلایق فردی باعث رکود و تعطیلی پروژههای عمرانی و سرگردانی و بیاعتمادی مردم به نظام را در پی دارد. مردم فرماندار، امام جمعه و نماینده مجلس را از هم جدا نمیدانند و این مثلث را قدرت نظام و حاکمیت محلی برای توسعه و پیشبرد اهداف منطقهای میشمارند. بزرگان باید ورود کنند و کمک کنند تا وحدت رویه بین این سه مرجع در شهرستانهای ما حاکم شود.
نکته بعد؛ تلاش وزارت بهداشت و درمان در احداث بیمارستان (313) تختخوابی امام (رحمهاللهعلیه) شهریار که در این سالهای اخیر با کمک خیرین و هیأتامنا پیشرفت چشمگیری داشته است و همچنین تجهیز بیمارستان امام سجاد (علیهالسلام) و احداث درمانگاه جانبی بیمارستان ستودنی و قابل تقدیر و تشکر است. انشاءالله با همین نگاه خوب وزیر محترم آقای دکتر قاضیزادههاشمی به زودی شاهد بهرهبرداری از این پروژهها باشیم و بیمارستانهای (160) تختخوابی قدس ملارد که انتظار تخصیص اعتبارات مناسب را برای ادامه روند فعلی دارند بینصیب نشوند.
از تلاشهای وزارت راه و شهرسازی و حضور برادرم آقای مهندس آخوندی در شهرستان قدس، ملارد و شهریار تشکر میکنم. مردم ما از افتتاح پلهای ورودی شهرقدس، شادچای، شهید صیادشیرازی شهریار و فاز (4) اندیشه خوشحال هستند و وعده آقای وزیر برای احداث خطوط ریلی حومه شهرهای منطقه را نویدی برای حل مشکلات حمل و نقل خود میدانند. انشاءالله با تسریع در شروع عملیات اجرایی وعده خود را محقق کنند.
از شهرداری تهران به خاطر شروع عملیات احداث دو پروژه جمعآوری و انتقال آبهای سطحی به دشت قدس و شهریار و همچنین شروع عملیات احداث تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید لشکری به کمربندی چیتگر تشکر میکنم. اما تأخیر در احداث پل ورودی شهرستان شهریار از محل سهراهی معروف به دپو همچنان به عنوان یک معضل اساسی وجود دارد. ضمن تبریک به آقای مهندس افشانی به عنوان شهردار تهران، از ایشان خواستارم که با شروع عملیات اجرایی این پروژه مردم شریف هفت شهری که از این مسیر رفت و آمد میکنند را خوشحال کنند.
نکته بعدی مشکل آب کشاورزی و اعمال خشک قانون حفظ اراضی مزروعی و باغات و عدم توجه به ساکنین روستاها و حریم شهرها در حوزه کشاورزی منطقه است. این مشکل همچون دیو دوسری است که مردم و کشاورزان را آزار میدهد و متأسفانه برنامه مدون و چشمانداز امیدوارکنندهای هم در این بخش وجود ندارد.
النهایه از همه تلاشهای دستگاههای اجرایی هر سه شهرستان شهریار، قدس و ملارد، (فرهنگی ـ خیلی متشکر، وقت شما تمام شد) فرمانداران عزیز، شهرداران و اعضای محترم شورای شهر و روستاها، ائمه جمعه هشت شهر شهریار، قدس، ملارد، صفادشت، وحیدیه، باغستان، اندیشه و صباشهر، دانشگاه آزاد اسلامی هر سه شهرستان، نیروهای نظامی، انتظامی، بسیج، سپاه پاسداران و سربازان گمنام تقدیر و تشکر میکنم. خیلی متشکرم، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد. (حضار صلوات فرستادند).

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب آقای مهندس سیدحسن حسینیشاهرودی نماینده محترم شاهرود و میامی هستند، پنج دقیقه وقت دارید، بفرمایید.

سیدحسن حسینی شاهرودی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«رب اشرح لی صدری و یسرلی امری و احلل عقده من لسانی یفقهوا قولی»
«و الذین اذا اصابهم البغی هم ینتصرون». «و کسانی که چون به آنان تعدی رسد و آنان طلب یاری کنند».
جهان در شرایطی به سر میبرد که تمامی کفر در مقابل تمامی اسلام ایستاده است. رئیسجمهور دیوانهنمای آمریکا به عنوان نماد کفر و شرک و نفاق با خروج از برجام به جنگ تمامعیار با ایران اسلامی به عنوان نماد اسلام ناب محمدی برخاسته است و با این حرکت وقیحانه بار دیگر کلام رهبر فرزانه انقلاب را به اثبات رساند که آمریکا عهدشکن است و نمیتوان به او و اذنابش اعتماد کرد.
در این شرایط اولویت اول کشور حفظ وحدت و انسجام ملی و حرکت در زیر پرچم ولایت است که در طول انقلاب نجاتبخش کشور از تمامی بحرانها بوده است. پس از تصمیماتی که بارها تجربه کردیم و راه به جایی نبردیم بپرهیزیم. اتکال به قدرت لایزال الهی داشته، به ظرفیتهای داخل و مردم خوبمان اعتماد کنیم.
اما سخنی از زبان مردم خوبم؛ سخن از مهد علم و عرفان است، سخن از مهد فقاهت و مرجعیت است، سخن از مردم نجیب و در عین حال شجاع که بیشترین شهدا را در استان تقدیم انقلاب کردهاند، سخن از مردم مظلوم شرق استان در شهرستانهای شاهرود و میامی است. در چند روز اخیر شاهد اقداماتی نسنجیده از سوی وزارت راه و شهرسازی بودیم که احساسات مردم نجیب شهرستانهای شاهرود و میامی را جریحهدار کرد و در پی مسألهای غیراولویتدار و تنشزا یعنی انتقال اداره کل راه و ترابری مستقر در شهرستان شاهرود به مرکز استان تجمعات اعتراضآمیز را در سطح شهرستان رقم زد که روز به روز در حال گسترش است و هر لحظه ممکن است با نفوذ عناصر آشوبطلب به یک بحران امنیتی تبدیل شود که وزیر محترم راه و شهرسازی باید پاسخگوی تبعات آن باشد.
پس از تصویب ساختار اداری کشور در دهه 1330 شهرستان شاهرود به عنوان بزرگترین شهرستان استان از جهات وسعت و جمعیت و دسترسی به شرق و غرب استان محل استقرار چندین اداره کل از جمله راه و ترابری، راهآهن شمالشرق، شرکت پخش و خط لوله نفت قرار گرفت. در سال 1390 با ادغام وزارتخانه مسکن و شهرسازی در راه و ترابری به جهت حساسیتهای منطقهای اداره کل مسکن که در مرکز استان مستقر بود در راه و ترابری ادغام نگردید. در سال 1395 با تشکیل سازمان راهداری و حمل و نقل به جهت استقرار حمل و نقل در مرکز استان، باز این اقدام صورت نپذیرفت. در روزهای اخیر که کشور درگیر مشاکل و بحرانهای بینالمللی است و چند ماهی از استقرار استاندار فهیمی که ندای وحدت و عدالت سر داده نمیگذرد، عدهای انگشتشمار که در طول انقلاب و بلکه قبل از انقلاب با انحصارطلبی و زیادهخواهی بر طبل تفرقه و کدورت بین مردم خوب در شهرستان سمنان و شاهرود دمیدهاند با چماق قانونگرایی در صدد نقض قانونی بودند که در مرداد سال 1331 به تصویب دولت وقت رسیده و محل استقرار اداره کل راه را شاهرود تعیین کرده است و تاکنون نیز نقض نگردیده است.
جناب آقای رئیسجمهور! شما فرزند استان هستید، شما در طول نمایندگی مجلس خبرگان و دو دوره ریاست جمهوری مورد عنایت مردم این خطه و شرق استان واقع شدید. شما به ظلم و ستم و مصائبی که به شرق استان روا داشتهاند به خوبی مطلعید. بیکاری در شرق استان بیداد میکند، به جهت کوچ جمعیت بیکار روستاها خالی از سکنه شده است. بحران آب شرب مردم را در شهر و روستا کلافه کرده است. هیچگونه حمایتی از کشاورزان و باغداران ما در سرمازدگی سالهای 95 و 96 و 97 نشده است. هیچ فعالیت بزرگ اشتغالزایی در طول دوران دولت شما و دولتهای گذشته در این منطقه اتفاق نیفتاده و اندک داشتههایمان از جمله فرودگاه، شرکتهای سیمان شاهرود و بیارجمند، فولاد و کابل مغان و دیگر صنایع تماماً توسط مردم ایجاد شده است. به تازگی بحران حقوق کارگران و بازنشستگان شرکت البرز شرقی و واگذاری مسألهساز این شرکت را حل نمودهایم. علیرغم همت مردم در ساخت فرودگاه شاهرود بدون هیچگونه اعتبارات دولتی، بیش از یک سال است که منتظر طرح آن که تمام فرآیندهای قانونی را طی نموده در هیأت دولت هستیم که بتوانیم محصولات کشاورزی خود را صادر کنیم.
در حالی سه شهر استان دارای منطقه ویژه اقتصادی شده که شاهرود به عنوان بزرگترین و مستعدترین (فرهنگی ـ خیلی متشکر) شهر استان نادیده گرفته شده است. مصوبات سفر هیأت دولت به استان از جمله پایانه صادراتی، خودروسازی، توسعه کشاورزی نوین و بهرهبرداری و فرآوری معادن غنی، تأمین آب شرب، استادیوم (15) هزار نفری به سرانجامی نرسیده است.
جناب آقای رئیسجمهور! نگذارید این ظلم تاریخی و این بیعدالتی در دوران دولت تدبیر و امید (فرهنگی ـ وقت شما تمام شده) که زعامت آن را شما به عهده دارید ادامه یابد (نایبرئیس ـ آقای دکتر! وقت شما 50 ثانیه گذشت، ناطق بعدی را بگویید) و در مردم خودتان ایجاد شائبه نماید. جناب آقای رئیسجمهور! فقط شما میتوانید محبت، مودت و انسجام را بین مردم استان بگسترانید و توسعه متوازن را عملی سازید. تا فرصت باقی است فکری کنید و تصمیمی بگیرید تا در دلها ماندگار شوید. (نایبرئیس ـ خیلی ممنون، از یک دقیقه هم گذشت) دستور دهید طرح اقدامی تا تصمیم مجلس درخصوص تفکیک وزارت راه و شهرسازی متوقف گردد، در غیر این صورت همیشه باید شاهد فریاد جدایی از استان باشیم. «اللهم وفقنا لما تحب و ترضی»

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، ناطق بعدی را دعوت کنید.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب آقای مهندس حبیباله نیکزادیپناه نماینده محترم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر هستند.

ذبیح نیک فر لیالستانی
نطق 5دقیقه ای
به نام خداوند مهربان
خدمت شما نمایندگان عزیز و ملت شریف ایران به ویژه موکلین عزیزم در شهرستانهای بم، نرماشیر، ریگان و فهرج عرض سلام و ادب دارم. درود به روان پاک پیامبر صلح و وحدت حضرت ختمیمرتبت محمد مصطفی (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و اولاد آن حضرت و ارواح طیبه شهدا و امام شهدا و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب. حلول ماه مبارک رمضان، ماه ضیافتالله را تبریک عرض میکنم.
در هفته گذشته همزمان با انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس رژیم جنایتکار و غاصب اسرائیل با پشتیبانی آمریکا ملت مبارز فلسطین را به خاک و خون کشید و بار دیگر غیرقانونی بودن خود را اثبات نمود. آقای ترامپ و دولت ظالمش که خود را مدافع حقوق بشر در اقصینقاط دنیا میداند و با بیتوجهی تمام این انتقال را جشن میگیرد و مانع تصویب بیانیه شورای امنیت مبنی بر انجام تحقیقات مستقل درباره حوادث خونین در نوار غزه میشود. این اقدام غیرعقلی را محکوم و انزجار خود را اعلام میداریم.
در مورد برجام در جلسه غیرعلنی امروز مجلس با حضور مسئولین ذیربط مفصل صحبت شد و باید عرض کنم که برای مقابله با دشمنیهای مستمر آمریکا و خروج آنها از برجام و حفظ این سند ملی و بینالمللی نیاز به همبستگی ملی و خرد جمعی و تکیه بر خودکفایی و خودباوری و اجرای منویات و دستورات مقام معظم رهبری و اعتماد به گروه مذاکرهکننده برجام که مورد تأیید نیز میباشند و هوشیاری کامل مسئولین به سیاستهای ددمنشانه آمریکا و پیشگیری از روزمرگی میباشد.
ضمن تشکر از اقدامات شایسته و زحمات بیدریغ دولت تدبیر و امید برای بهبود وضعیت توسعهای و آبادانی شرق استان کرمان، درخواستهایی را به شرح زیر اعلام میدارم:
با توجه به خشکسالیهای مستمر و خسارت وارده به فعالان بخش کشاورزی و نابودی مرغداریهای بعضی از مناطق کشور ناشی از بیماری آنفلوآنزای مرغی لازم است وزارت جهادکشاورزی ضمن تقویت بنیه مالی سازمان دامپزشکی کشور تمهیدات لازم جهت تمدید و امهال بدهی فعالان بخش از طریق شبکه بانکی و بانک مرکزی پیشبینی و اقدام گردد.
به منظور پرداخت به موقع غرامت از طرف صندوق بیمهگذاران خسارتدیده، دولت مکلف است مفاد بند (1) ماده (32) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مبنی بر ایجاد ردیف مستقل پرداخت به بیمهگذاران محصولات کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی در لوایح بودجه سالانه پیشبینی اعتبار به صورت صددرصد تخصیص یافته، در طول اجرای قانون اجرایی شود که متأسفانه در بودجه سال 97 نشد.
از وزارت محترم صنعت، معدن و تجارت درخواست مینمایم که برای استفاده از پهنه معدنی غنی منطقه شرق استان کرمان در ایجاد اشتغال و تولید برنامهریزی لازم را داشته باشند.
از وزیر محترم نیرو درخواست مینمایم به منظور مدیریت هوشمندانه و مدبرانه از منابع آبی کشور و صرفهجویی از آب و استفاده بهینه از آن اقدام عاجلی برای تعیین تکلیف و ساماندهی چاههای بدون مجوز که تعداد آنها در کشور به حدود (300) هزار حلقه میرسد صورت گیرد.
در سال جاری به علت سرمازدگی حدود (90) درصد پسته از بین رفته است و حدوداً (10) درصد محصول برداشت خواهد شد. لذا جهت حمایت از باغداران پسته و نخلکاران به علت کاهش قیمت خرما و خروج از بحران در این خصوص، موضوع ارز حاصل از صادرات پسته و خرما از شمول تحویل به بانک مرکزی خارج شود.
از ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخواست دارم با توجه به مذاکره اخیر، برنامهریزی لازم برای زیرساختهای گردشگری با توجه به میراث ارزشمند موجود در منطقه و نخلستانهای زیبا و کوهستان دلانگیز و کویر ثبتشده جهانی و قنوات و باغشهر بم که ثبت جهانی است، در جهت اشتغال و درآمدزایی صورت گیرد. در نهایت توجه ویژه برای صنعت گردشگری داشته باشند. با تشکر.
حبیباله نیکزادی ـ نماینده شرق استان کرمان

مسعود پزشکیان

محمدحسین فرهنگی
مجمع نمایندگان استان مازندران ضایعه درگذشت جناب آقای حاج محمدرضا علیزاده عضو محترم حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی را که سالیان درازی در خدمت به انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشتند تسلیت گفتند و علو و غفران و رحمت الهی را برای ایشان از درگاه خداوند بزرگ مسئلت داشتند.

مسعود پزشکیان
آقای دکتر رنجبرزاده! تذکرات کتبی را گوش بدهیم، ولی انشاءالله ساعت (1) تمام شود که به نماز و وقت اذان برنخوریم. لطفاً خودتان وقت را مدیریت کنید.

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! قبل از تذکرات، بنیاد مستضعان یک پاسخی در نطق میاندستور جناب آقای شریعتنژاد نماینده محترم تنکابن، رامسر و عباسآباد طرح نمودند که خلاصهای از آن را مطابق ماده (78) آییننامه داخلی قرائت میکنم.
درخصوص فرمایش جناب آقای شریعتنژاد نماینده محترم مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی که در جلسه علنی مورخ 21/1/97 درخصوص بنیاد علوی مطرح فرمودند، خلاصهای از پاسخ جناب آقای سعیدیکیا که در پاسخ به نطق جناب آقای شریعتنژاد مطرح فرمودند قرائت میشود:
مبنای اصلی مالکیت بنیاد مبتنی بر حکم حکومتی مورخ 9/12/57 حضرت امام خمینی ولی امر مسلمین و رهبر معظم انقلاب و احکام صادره از دادگاههای اصل (49) قانون اساسی و سایر مراجع ذیصلاح قضائی میباشد و بر این اساس کلیه اموال منقول و غیرمنقول خاندان پهلوی، عمال و سرسپردگان آن به نفع نهاد متبوع مصادره و تحت مالکیت بنیاد به صورت ششدانگ قرار گرفته و نهایتاً سرپرستی و اداره بهینه آن به عنوان اموال در اختیار ولیفقیه براساس مفاد اساسنامه مصوبه هیأتامنای محترم به توشیح مقام معظم رهبری رسیده، بر عهده این بنیاد مقرر گردیده است. با عنایت به اینکه بسیاری از قرا، مراتع، مزارع و قصبات در سطح استان مازندران در شمول اموال مصادرهای میباشد لذا متصرفین اراضی مزبور به ویژه در بخش اراضی علوی در راستای قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند مالکیت مبادرت به أخذ سند برای قطعات تصرفی نموده که به جهت صدور صیانت از بیتالمال مسلمین و ضرورت استیفای حقوق قانونی اداره کل اموال و املاک استان ناگزیر از طرح دعاوی حقوقی در چارچوب مقررات ثبتی نموده و نهایتاً با احراز مالکیت قانونی بنیاد در فرآیند رسیدگی قضائی مستند به سوابق ثبتی و سایر مستندات مربوط حکم به ابطال دادخواستهای اشخاص متصرف صادر و در نهایت اغلب متصرفین ضمن پذیرش مالکیت بنیاد با مراجعه به اداره کل مزبور تقاضای خرید و پرداخت حقالسهم این نهاد را داشته که وفق مفاد ماده (46) آییننامه معاملاتی مصوب هیأتامنای محترم واگذاری به شرح ذیل صورت گرفته است:
بند «الف» ماده (46) ـ محاسبه بهای کلیه املاک اعم از مسکونی، تجاری، زراعی و غیره، داخل یا خارج از حریم شهرها صرفنظر از آنکه مدعی دارای سند عادی خرید اعیانی باشد یا نباشد با تشخیص کمیسیون معاملاتی املاک حداکثر تا (25) درصد پایینتر از قیمت کارشناسی روز.
بند «ب» ماده (46) ـ محاسبه بهای املاک علوی حداکثر تا (50) درصد پایینتر از قیمت کارشناسی روز برای متصرفینی که پیشینه تصرف آنان به قبل از تاریخ 5/4/58 باز میگردد، املاک تجاری تا (25) متر و املاک مسکونی تا (250) مترمربع.
در اجرای الطاف مقام معظم رهبری نسبت به افراد بیبضاعت و کمبضاعت ماده (46) آییننامه با هدف واگذاری رایگان املاک علوی.

مسعود پزشکیان
آقای دکتر رنجبرزاده! این نباید بیشتر از دو برابر نطق باشد.

اکبر رنجبرزاده
همین بند را میخوانم و تمام.

مسعود پزشکیان
دیگر دو صفحه را که نمیشود گفت، متشکرم.

اکبر رنجبرزاده
آقای دکتر شریعتنژاد برای این موضوع پاسخ داشتند.

مسعود پزشکیان
بله، ایشان هم حرف دارند، دیگر این را جمع کنید.
7
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به اتفاق (26) نفر از نمایندگان محترم به وزیر کشور و رئیسجمهور محترم درخصوص بیاهمیتی به اعتراضات گسترده مردم شهرهای کردنشین و بلوچ در رابطه با تعطیلی مبادلات مرزی و تهدید معیشت اهالی مناطق غرب و شرق کشور.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص دلیل حذف متقاضیان امریه و سرباز معلم با مدرک فوقلیسانس.
ـ آقای محمدمهدی زاهدی (کرمان و راور) به رئیسجمهور محترم و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه با توجه به اینکه در سال جاری محصول پسته صرفاً حدود (10) درصد نسبت به سال قبل است و نوعی بحران ایجاد نموده است، ارز حاصل از صادرات پسته مانند صدها کالا و محصول دیگر از شمول ارائه به بانک مرکزی خارج شود.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به رئیسجمهور محترم درخصوص مطالبات پیمانکاران راه که موجب ایجاد نارضایتی شدید و توقف پروژهها شده است. به طور ویژه رسیدگی بفرمایید.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص پرداخت مطالبات پیمانکاران راه خراسانرضوی که (300) میلیارد تومان میباشد.
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص رفع اختلال و بینظمی موجود در دانشکده علومپزشکی نیشابور که ناشی از عدم حضور دائمی رئیس دانشکده میباشد.
ـ آقایان: جلال محمودزاده (مهاباد)، علیمحمد مرادی (قروه و دهگلان) و شهاب نادری (پاوه، جوانرود، ثلاثباباجانی، روانسر و دهستانهای سرقلعه و جیگران) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضعف گسترده در نحوه خرید گندم کشاورزی و حمایت از مرغداران و دامداران توسط سازمان غله و پشتیبانی امور دام کشور.
ـ آقای محمد عزیزی (ابهر، خرمدره و سلطانیه) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت رسیدگی فوری به کشاورزان خسارتدیده از سرمازدگی.
به رئیسجمهور محترم درخصوص دلیل عدم استقرار ادارات در شهرستان سلطانیه پس از گذشت پنج سال.
ـ آقای منصور مرادی (مریوان و سروآباد) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص عدم تعیین تکلیف کارکنان تبصره (3) شبکه بهداشت و درمان.
ـ آقای محمدصادق حسنیجوریابی (رشت) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص عضویت اعضای شورای اسلامی در اتحادیههای صنفی و اتاقهای اصناف.
ـ آقای محمود نگهبانسلامی (خواف و رشتخوار) به وزرای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص توقف قطار مسافربری تهران ـ خواف که نارضایتی مردم عزیز شهرستان خواف را به دنبال داشته است.
8
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
جلسه بعدی ساعت (9) صبح روز سهشنبه یک خردادماه 1397 و دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است. پایان جلسه را اعلام میکنیم.