1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

مسعود پزشکیان
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 198 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه چهارصد و نهم روز سهشنبه بیست و چهارم دی ماه 1398 هجریشمسی مطابق با هجدهم جمادیالاولی 1441 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده.
2 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح یکفوریتی الحاق موادی به قانون نحوه اجرای اصل (49) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (اعاده شده از شورای نگهبان 2).
3 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه حمایت از محیطبانان و جنگلبانان (اعاده شده از شورای نگهبان 1).
4 ـ گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانکهای تجاری غیردولتی (اعاده شده از شورای نگهبان 1).
5 ـ گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار.
6 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

مسعود پزشکیان
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

محمدتقی توران
(آیات 29 ـ 26 از سوره مبارکه «رعد» توسط قاری محترم آقای محمدتقی نوران تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشاءُ وَ یَقْدِرُ وَ فَرِحُوا بِالْحَیاةِ الدُّنْیا وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا فِی الْآخِرَةِ إِلاَّ مَتاعٌ * وَ یَقُولُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّهِ قُلْ إِنَّ اللَّهَ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدِی إِلَیْهِ مَنْ أَنابَ * الَّذِینَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ * الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ طُوبى لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآبٍ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

مسعود پزشکیان
از برادرمان آقای محمدتقی نوران تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«خدا هرکه را خواهد فراخروزی و هرکه را خواهد تنگروزی میگرداند و این مردم کافر به زندگانی و متاع دنیا دلشادند. در صورتی که دنیا در قبال آخرت متاعی بیش نیست و کسانی که کافر شدهاند میگویند چرا از جانب پروردگارش معجزهای بر او نازل نشده است؟ بگو در حقیقت خدا است که هرکس را بخواهد بیراه میگذارد و هرکس را که به سوی او بازگردد به سوی خود راه مینماید. همان کسانی که ایمان آوردهاند و دلهایشان به یاد خدا آرام میگیرد. آگاه باش که با یاد خدا دلها آرامش مییابد. کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته کردهاند خوشا به حالشان و خوش سرانجامی دارند» راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
اسامی غائبین و تأخیرکنندگان جلسه امروز عبارتند از آقایان: محمدمهدی افتخاری، محمدرضا امیرحسنخانی، عبدالغفور ایراننژاد، شهابالدین بیمقدار، احمد حمزه، ولی داداشی، محمد دامادی، جلیل رحیمیجهانآبادی، عبداله رضیان، اردشیر نوریان و عدل هاشمیپور.
3
تصویب لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! قبل از اینکه ما دستور اولمان که بحث مالیات بر ارزش افزوده است وارد بشویم صبح هم خدمت حضرتعالی سؤال کردم، با توجه به اینکه امروز آقای رئیس سفری به منطقه آزاد چابهار دارند و ظاهراً آنجا بحث یک قرارداد بینالمللی است اگر اجازه بفرمایید ما گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی را در مورد لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری و همچنین در مورد توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار را مطرح کنیم و بعد وارد دستور بشویم.

نادر قاضی پور

مصطفی کواکبیان

مسعود پزشکیان
با سیل وحشتناکی هم که در منطقه چابهار و اینها به وجود آمده و کل زندگی مردم عزیزمان را در آنجا با مشکل مواجه کرده و گرفتاریهایی که وجود داشته آقای دکتر لاریجانی درخواست داشتند که ما این کار را انجام بدهیم، حالا چه اول جلسه و چه بعد از اینکه بحث شد اجازه بدهید ما این مسأله را مطرح بکنیم که مشکلی پیش نیاید، بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور اول بحث لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار است. کلیاتش قبلاً رأی آورده، اگر اجازه بفرمایید بنده مادهواحده را قرائت کنم.
«مادهواحده ـ بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به شرح نقشه پیوست به محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار الحاق میشوند». آقای رئیس! به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 208 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. آقایان: دکتر رحیمی و امیرآبادی عزیز لطفاً بیایید رأی بدهید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
4
تصویب لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعد گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار است که از سخنگوی کمیسیون برای ارائه گزارش دعوت میکنم، جناب آقای امیرآبادی! اسامی مخالفین و موافقین در کلیات را قرائت بفرمایید.

سیدحسن حسینی شاهرودی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
صبح همگی همکاران بخیر.
گزارش کمیسیون اقتصادی به مجلس شورای اسلامی به شماره (83506/42/د) به تاریخ 22/10/1398
لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار به شماره چاپ (1424) که به این کمیسیون به عنوان اصلی ارجاع شده بود، در جلسه مورخ 22/10/1398 با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط و کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت و نهایتاً به اتفاق آراء عیناً به تصویب رسید.
اینک گزارش آن در اجرای ماده (143) قانون آییننامه داخلی به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود.
ضمناً گزارش کمیسیونهای فرعی امنیت ملی و سیاست خارجی و صنایع و معادن تا زمان ارسال این گزارش واصل نشده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی ـ الیاس حضرتی
این لایحهای بود که بعد از لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری توسط دولت محترم به دست ما رسید و محدوده را به (67) هزار هکتار طبق نقشه پیوست گسترش داده و موجب گردیده که منطقه آزاد چابهار دارای مرز آبی و زمینی با کشور همسایه باشد و موجبات توسعه و مبادلات تجاری را در منطقه به وجود بیاورد و در مقابل مناطق آزاد تجاری که در پاکستان و عمان است بتواند قد عَلَم بکند و جایگاه ویژهای را انشاءالله در آینده پیدا بکند، متشکرم.

مسعود پزشکیان

احمد امیر آبادی فراهانی
مخالفین سرکار خانم سیدهحمیده زرآبادی و جناب آقایان: قاضیپور و علیرضا سلیمی هستند (قاضیزادههاشمی ـ خانم زرآبادی منصرف شدند)، (زرآبادی ـ آقای کامران صحبت میکند) آقای کامران نمیتوانند صحبت کنند چون ثبتنام نکردند، جناب آقای قاضیپور بفرمایید.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب محضر ملت بزرگ و قهرمان شجاع ایران اسلامی و رهبر مقتدر و یادی از شهید بزرگوار سردار سلیمانی و همرزمان ایشان، مدافعین مظلوم حرم که در زمان جنگشان خیلیها علیه اینها صحبت کردند و روز قیامت جوابگو خواهند شد. اگر سلیمانیها نبودند الان ما در خیابان انقلاب جنگ میکردیم. آنجا دو شهید دادیم، اینجا هزاران شهید میدادیم، آنجا یک میلیون خرج میکردیم اینجا دهها هزار میلیارد خرج میکنیم. یاد شهدا بخیر، همه آنها را به امام حسین میسپارم.
اما موضوع، متأسفانه سیل اخیر خسارت فراوانی به منطقه سیستان و بلوچستان و چهارمحال وارد کرده است. خیلیوقتها این کار باید انجام میشد. مخالفت من از دو باب است؛ ما کمبود قانون نداریم بلکه سوءمدیریت داریم. اعضای محترم کمیسیون! منطقه آزاد چابهار از قدیمالایام جزء مناطق قدیم است ولی رشد و شکوفایی نداشته و به مردم منطقه زیاد اهمیت داده نشده است. کَنارکیهای عزیز هنوز با آن کشتیهای فرسوده برای ماهیگیری میروند، اگر منطقه آزاد فعال بود مردم سیستان و بلوچستان جزء استانهای برخوردار میشدند، نه اینکه از لحاظ بهداشت و آموزش جزء ردههای آخر باشند. آنها هم عزیزان ما هستند. بزرگان! یکی از نمایندگان زحمتکش ما در استان سیستان و بلوچستان اخیراً به عزت الهی پیوست.
همکاران عزیز! مخالفت من بر این باب است که با کشورگشایی و بزرگ شدن که مسئولین نمیتوانند کار انجام بدهند، من از همه نمایندگان زحمتکش استان سیستان و بلوچستان که شب و روز تلاش میکنند تقدیر و تشکر میکنم. در تصویب این امر سه (تن از) برادران عزیز شیعه، سنی، بلوچ و غیر بلوچ نمایندگان پرتوان سیستان و بلوچستان از دهمرده عزیز گرفته تا بقیه زحمت کشیدند و این را به تصویب رساندند و دغدغه همه نمایندگان را در این قضیه قشنگ که همگی با هم همدل بودند تا با سیل مبارزه کنند و از آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس که در این اوضاع منطقه رفته تا به سیلزدگان کمک کند تقدیر و تشکر میکنم. آیا ما همه این بنادر را جزء منطقه کردیم و قیمتها افزایش یافت چه چیزی نصیب مردم خواهد شد؟ وقتی شما میآیید و ارزش منطقه را اینقدر بالا میبرید آیا خدماتی هم شامل اهالی مستضعف و زحمتکش به خصوص این دریانوردان و ماهیگیران عزیز سیستانی میشود یا نمیشود؟
همکاران عزیز! مخالفت من بر این باب است که امکانات هست، استفاده نیست. افزایش وسعت زمین هم چه نیازی است؟ ولی وقتی آنجایی که میگویید بزرگ بشود، الان بزرگترین منطقه آزاد منطقه ماکوی ما است که بزرگترین منطقه ماکو است ولی هیچچیزی عاید مردم مظلوم پلدشت، ماکو، شوط و چالدران عزیز و سیاهچشمه زحمتکش نشده است. همکاران عزیز! ما وقتی میگوییم منطقهای، یعنی رشد و شکوفایی برای همه نه اینکه تجار تهرانی آنجا بیایند به نام منطقه آزاد واردات کنند و بیایند جلوی تولیدات داخل را بگیرند و مشکلات عدیدهای را برای تولید داخل به وجود بیاورند. ما اینجا اگر منطقه آزاد را تصویب کردیم و تصویب میکنیم این است که معیشت مردم و کشاورزان، کارگران و روستاییان مناطق محروم و مرزی منطقه رشد و شکوفایی داشته باشد.
این چابهار که آمده چه خدماتی به کَنارک داده؟ کَنارکیان عزیز چکار کردند؟ (یکی از نمایندگان ـ کُنارک است) شیرمرد عذرخواهی میکنم، کُنارک است. مسئولین مناطق آزاد چه زحمتی برای کُنارکیهای عزیز کشیدند؟ (نایبرئیس ـ متشکرم) حاجآقا! یک دقیقه از وقتم مانده، وقت گرفتم. آقای کامران هم مخالفت میکنند از باب واردات است. آقای پزشکیان! من از حضرتعالی به عنوان رئیس جلسه میخواهم مناطق آزاد را محل واردات نکنند، مناطق محل صادرات و واردات ارز است نه اینطور تعدادی (رنجبرزاده ـ وقتتان تمام است) بگذارید حرفم تمام بشود وسط حرف من میپرید. آقای پزشکیان! من از حضرتعالی به عنوان رئیس جلسه میخواهم پشت میکروفن بفرمایید مناطق آزاد را مناطق صادرات کنند نه واردات کالاهایی که در داخل تولید میشود و کمر ملت را میشکند. به عشق امام حسین، یا حسین.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون، البته پیشنهاد آخر شما قابل قبول است که اصولاً باید محل صادرات باشد. موافق را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقای ادیانی موافق هستند، بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر پزشکیان عزیز! سمت چپ شما نشستم، عزیز ما هستید. یک مسألهای در کشور اتفاق افتاد ما فقط داریم به برخی نظرها و اعلام موضع اکتفا میکنیم. اقدام و عمل ندیدیم، با اینکه بزرگترین توهین به حیثیت ملی ما رقم خورده و آن حضور غیرقانونی سفیر انگلستان در تجمع غیرقانونی و حتی میدانی عمل کردنش بوده. مجلس محترم باید واقعاً بیانیه بدهد، مجلس محترم از موضع ملت باید هشدار بدهد.

مسعود پزشکیان
آقای ادیانی عزیز! راجع به موضوع صحبت بفرمایید، این بحث شما هم حق با شما است، ولی راجع به این موضوع صحبت بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
تشکر میکنم، واقعاً اخطار به دولت بدهید که برخورد و اخراج کند. لذا برای همیشه دم روباه پیر را باید با قیچی چید و دمش را گرفت و از مملکت به بیرون پرت کرد. در بحث لایحه توسعه محدوده آزاد منطقه تجاری ـ صنعتی چابهار از دولت محترم تشکر میکنم. برادرها ببینید! همکاران محترم موضع من را نسبت به مناطق آزاد میدانند. من منطقاً با مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی به دلیل فقد عملکرد و یا ضعف عملکرد به جای اینکه فتحالفتوحی برای صادرات باشد کلید و مفتاحی برای واردات به کشور شد مخالف هستم، اما با این لایحه به چند دلیل موافق هستم.
مگر نه اینکه نمایندگان محترم دغدغه اولشان توسعه همهجای کشور است، مگر نه اینکه میگوییم همهجای ایران سرای من است، مگر نه اینکه یکی از الزامات توسعه استفاده درست از مناطق حساس اقتصادی و سوقالجیشی ما است؟ بدون تردید همه ایرانشناسان میدانند اگر چابهار قوی، محکم، هوشمندانه و عالمانه طراحی بشود یکی از دروازههای توسعه کشور خواهد بود. هم برای ایران عزیز ما این توسعه و تقویت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار مهم است، هم برای استان پهناور سیستان و بلوچستان مهم است. آیا شرمندگی از این بدتر هم میشود که انسان آب، زمین، نیروی انسانی داشته باشد، اما برای قوت لایموت خدایناکرده زمینگیر بشود؟ این اشکال از کجا ایجاد میشود؟ از سوءمدیریت، از عدم بهرهوری درست از نعم الهی. قوت لایموت برازنده مسلمان و یک انسان و شهروند کره زمین هم نیست. ما نعمت داریم، به دلیل سوءاستفاده یا عدم استفاده درست از این منابع خدادادی در نقمت به سر میبریم.
برادران من، دوستانی که بنای مخالفت دارند! مطمئن هستم دغدغه توسعه کشور را دارید. یکی از نشانههای حکمرانی خوب این است که شما میدان رقابت را از کشورهای دیگر بربایید. الان پاکستان حق خودش میداند، کشور مسلمان است و برادران ما هستند، دستمریزاد، دارند خوب کار میکنند، اما ما نباید دودستی (رنجبرزاده ـ متشکرم، وقتتان تمام شد) حضرت آقا! وقت من بیشتر از اینها است، آییننامه را عنایت بفرمایید، (رنجبرزاده ـ پنج دقیقه) وقت بیشتر از اینها است، (15) دقیقه وقت دارم. آییننامه را عنایت کنید (رنجبرزاده ـ حداکثر) حداکثر یعنی حق قانونی من، تفسیر به رأی نکنید، تفسیر با مجلس است. هیأترئیسه مکلف به اجرای آییننامه است. لذا عزیزان دقت کنند و عجله هم نفرمایید. «مرحباً بناصرنا»، شما هیأترئیسه! آنجا ناصران ما هستید، نه ناظران ما.
لذا عزیزان دقت کنند! ما وظیفه داریم به نحو مطلوب با اینکه خوشحال هستیم کشور دوست و برادر همسایه پاکستان از این ظرفیت استفاده میکند چرا ما این کار را نکنیم؟ چابهار یکی از نکات کلیدی است که مقامات عالی کشور به عنوان یک دروازه توسعه اقتصادی ـ تجاری و به عنوان استفاده از ظرفیت در سطح تجارت بینالمللی به آن نگاه میکنند. واقعاً من توجیه نیستم که مخالفین با چه استدلالی میخواهند مخالفت کنند. توسعه منطقه آزاد صنعتی ـ تجاری چابهار یعنی توسعه کشور، ماشاءالله یکی از نعمتهای بزرگی که خدا به سیستان و بلوچستان داده زمین است. ما در آنجا نباید برای احداث فرودگاه با کمبود زمین روبرو بشویم، ما نباید در آنجا برای دستیابی به آبهای آزاد با کمبود زمین روبرو بشویم، ما نباید در آنجا با حضور سرمایهگذار و با فقد زمین روبرو بشویم. لذا استدعا میکنم که همکاران محترم رأی بالا بدهند، این پیام خوبی هم برای مجموعه کشور و هم برای مردم خوب و عزیزان مقیم سیستان و بلوچستان خواهد بود. این توسعه چابهار نیست، این توسعه ایران هم تلقی میشود و یکی از لوایح خوبی که به اعتقاد من دولت تقدیم مجلس کرد و با رأی بالا رأی بیاورد همین لایحه است، متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، مخالف را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقای علیرضا سلیمی نماینده محترم محلات و دلیجان مخالف هستند، بفرمایید.

علیرضا سلیمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم از حادثهای که برای عزیزان ما در سیستان و بلوچستان به وجود آمده متأسف و متأثر هستم و از آقای رئیس درخواست میکنم تذکر بدهند آقای رئیسجمهور زودتر برای هلالاحمر رئیس مشخص کنند. بالاخره شما میدانید کشور ما حادثهخیز است و این نحو مدیریت کشور قطعاً آسیبزا است. همانطور که آقای ادیانی هم فرمودند (15) دقیقه وقت داریم که هیأترئیسه هم دقت کند. (نایبرئیس ـ مگر چه میخواهید بگویید؟ سه تایی با هم 15 دقیقه حرف بزنید) آقای رئیس! رعایت وقت کنید. اما در رابطه با مخالفت چند نکته را عرض کنم؛ دوستان ببینید! اسم این لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار است، پس اصل ایجاد منطقه آزاد نیست. منطقه آزاد چابهار الان ایجاد شده، بحث توسعه است. بر این اساس مطالب و موارد و استدلالها باید استوار بشود. شما میدانید الان منطقه آزاد چابهار ایجاد شده.
سؤال ما این است که آیا همین محدوده از همه ظرفیتش الان استفاده میشود؟ قانون مناطق آزاد میگوید مدیریت منطقه آزاد شرکتهای متعددی را به اندازه لازم باید آنجا ایجاد کند. آیا این کار را انجام دادند؟ یعنی ظرفیت اشباع شده که ما دنبال توسعه هستیم؟ اجازه بفرمایند این ظرفیت تکمیل بشود، اگر نیاز بود و شرایط اقتضاء کرد بعد بیاییم صحبت کنیم و بحث توسعه را مطرح کنیم. عزیزان من! متأسفانه مناطق آزاد الان محملی برای واردات شدند. یک کریدور واردات پشت واردات.
از طرف دیگر کانال قاچاق کالا به کشور چطور است؟ ما تا (25) میلیارد دلار واردات قاچاق کالا به کشور داشتیم. حالا به انحاء مختلف، یک مقدار دارد محدود میشود. چرا ما مسیر را برای قاچاق بیشتر کالا به کشور هموار کنیم؟ نقش مناطق آزاد در اقتصاد مقاومتی چیست؟ من خواهش میکنم دوستان به این توجه کنند. مگر ما در مجلس قانون اقتصاد مقاومتی، بحث رشد پویا وضع نکردیم؟ مناطق آزاد چه اندازه در رشد پویا دخیل بودند؟ چه مقدار در بهبود شاخصهای اقتصاد مقاومتی اینها دخیل بودند؟ ما آمدیم قانون وضع کردیم گفتیم ما باید کشوری بشویم که پیشتاز در اقتصاد دانشبنیان بشویم. بینی و بینالله مناطق آزاد چه اندازه ما را در پیشتازی اقتصاد دانشبنیان کمک کردند؟ قرار بوده ما در رشد بهرهوری گامهای بلندی را برداریم. شما شاخصها را ببینید، در رشد بهرهوری متأسفانه درجا زدیم. اتفاقاً همین مناطق آزاد یکی از عوامل درجا زدن ما در این بحث و بُعد بوده. قرار بوده عوامل زنجیره تولید به نحو برابر و عادلانه در کشور توزیع بشود، آیا مناطق آزاد توانستند سهم عادلانهای را در توزیع عوامل تولید ایفا کنند؟ عزیزان من! ما در اقتصاد مقاومتی بحث مدیریت مصرف را داشتیم (نایبرئیس ـ متشکرم) مناطق آزاد صرفاً و صرفاً موجب افزایش مصرف در کشور شدند. من خواهش میکنم اول از ظرفیت موجود استفاده بشود و بعد بیاییم به فکر توسعه باشیم، متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، موافق بعد را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقایان: ادیانی و سلیمی! در کلیات گزارش مدت پنج دقیقه است، نه (15) دقیقه. (15) دقیقه در ماده (108) برای موافقتنامهها است، شما ماده (149) را مطالعه بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقای سیدکاظم دلخوشاباتری موافق هستند، بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً در پاسخ به آقای سلیمی عزیز که ایشان در بعضی از بخشها هم به ما کمک کردند، من متأسف هستم که الان چرا ایشان صحبتهایش عوض شده. من یک دوبیتی به ایشان بگویم که:
ای در تو همیشه آسمان سبز رفیق
نامت همهجا به هر زبان سبز رفیق
هرچند عوض شده است دنیا امروز
اما تو عوض نشو بمان سبز رفیق
دوستان دقت بکنید، ببینید! اولاً بحثی که الان مطرح است بحث منطقه تجاری و صنعتی چابهار محروم است که در شرایط فعلی این منطقه متأسفانه از آن امکانات لازم برای توسعه اقتصاد کشور برخوردار نیست و این توسعه در بندر شهید رجایی و کلانتری و ایجاد فرودگاه و پتروشیمی الان با این مصوبه اگر مجلس محترم تصویب بکند اتفاق میافتد.
دوستان دقت بکنید! شانگهای (30) میلیون جمعیت دارد، سنگاپور (5) میلیون جمعیت دارد، دبی (2) میلیون جمعیت دارد، هیچکدام از اینها موقعیت چابهار را ندارند. یعنی چابهار قلب جهان امروز در اقتصاد و ایران است که دوستان حتماً باید در بخش تجارت و اقتصاد به این موضوع دقت بکنند. چین با سرمایهگذاری بیش از (45) میلیارد دلار الان در (90) کیلومتری بندر چابهار در حال احداث بندر گوادر است. دوستان! اینکه مناطق آزاد در دنیا برای رشد اشتغال و اقتصاد ایجاد شده که بر هیچ آدم عاقلی پوشیده نیست. اینکه ما در مناطق آزادی که ایجاد کردیم لااقل به بخشی از این اهداف، نمیگویم کامل به همه اهداف، دسترسی پیدا کردیم برکسی پوشیده نیست. دوستان دقت بکنید! ما نباید غفلت بکنیم، نه تنها ایجاد، منطقه ایجاد شده است بلکه توسعه این منطقه باعث توسعه شرق کشور میشود. یکی از مشکلاتی که ما تا به امروز در اقتصادمان غفلت کردیم بحث ترانزیت کالا است. سراغ نفت رفتیم وضعیت نفت امروز اینطور شد، فتیله نفت دست ما نیست، دست کشورهای دیگر است و ما دچار آسیب شدیم. از آن طرف داریم فشار به مالیات میآوریم، امسال مالیات را بیش از (40) درصد در شرایطی که نفت در بودجه کشور نداریم داریم افزایش میدهیم. اینها فشار به مردم است. وقتی ما میتوانیم در منطقهای مثل منطقه آزاد چابهار با ایجاد منطقه جدید یا با گسترش آن در بندر شهید رجایی و کلانتری و اینهایی که موجود هستند و پتانسیل هم دارند میتوانیم ظرفیت کشور را دوبرابر نسبت به نفت افزایش بدهیم، وقتی میتوانیم با ایجاد این منطقه در کنار همین منطقه و با گسترش این منطقه مشکل مردم کشور را در اقتصاد حل بکنیم اگر چابهار احیاء بشود و توسعه پیدا کند مردم کل کشور از این منطقه هم در ترانزیت و هم در اقتصاد برخوردار میشوند. اهمیت اتصال جنوب به شمال برای ما مهم است، اهمیت اتصال شرق به غرب در ترانزیت مهم است.
امروز چین چند برابر راه طولانیتر آمده دارد از طریق کشور ما ترانزیت کالاهایش را انجام میدهد. ما تا چه وقتی اینها را میخواهیم متوجه بشویم؟ حالا یک گوشهای اگر یک منطقه آزادی یک مشکلی دارد ما همه را داریم به کل مشکلات کشور و اقتصاد مملکت و دنیا و به جهان اسلام وصل میکنیم. دوستان! این مشکل تحریمها را حل میکند و در تحریمها امروز آمریکا آمد برای نفت ما و کالاهایی که باید وارد کشور ما بشود و برای مبادلات اقتصادی بینالمللی مشکل ایجاد کرد. ما در ایجاد اینگونه مناطق یا در گسترش منطقه آزاد چابهار با بندر موجود شهید بهشتی و شهید کلانتری و ایجاد فرودگاه و پتروشیمی و اینها میتوانیم این جایگاه را به جایگاه بینالمللی تبدیل بکنیم. ممنون میشوم دوستان رأی بالایی بدهند، آقای رئیس هم فرمودند آقای لاریجانی امروز در آن منطقه تشریف دارند، انشاءالله یک شیرینی به مردم محروم منطقه چابهار و ملت ایران بدهیم.

مسعود پزشکیان

اسماعيل جليلي
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت نمایندگان محترم عرض سلام و خداقوت دارم. همانطور که استحضار دارید لایحهای که در دستور است لایحه توسعه محدوده مناطق آزاد تجاری و صنعتی چابهار است. در ماه گذشته وقتی لایحه الحاق دو بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی به منظور بهرهگیری از ظرفیت بنادر در مناطق آزاد به خصوص مناطقی که امکان و دسترسی به مرز آبی به عنوان یک مزیت را دارند به درستی و با تأکید و رأی بالای نمایندگان به تصویب رسید. امروز رویکردی که در الحاق مد نظر قرار گرفته توسعه محدودهای است که نسبت به آن متقاضیان سرمایهگذاری بسیار و به عنوان یک ظرفیت که تأثیر آن همانطور که موافقین محترم اشاره کردند بر رشد اقتصادی منطقه، تعیین مراکز جمعیتی، رشد و توسعه در حوزه صادرات و واردات با بهرهگیری از مزیتی که در منطقه وجود دارد و همچنین صنایعی مثل فولاد، پتروشیمی، فرودگاه که با توسعه این محدوده در حوزه منطقه آزاد تجاری چابهار قرار میگیرد به عنوان یک فرصت برای جمهوری اسلامی ایران و منطقه سیستان و بلوچستان و اجازه فرصت به یک مزیت برای رقابت در صنایعی که در این منطقه در آینده ایجاد میشود و یا صنایعی که موجود است را حاصل میکند.
لذا رویکردی که دولت در بحث توسعه منطقه آزاد چابهار مد نظر قرار داده بهرهگیری از ظرفیت سرزمینی به خصوص مرز آبی و به خصوص راه دریایی و تجارت آبی، بهرهگیری از مرز هوایی و فرودگاه و ایجاد یک مزیت برای صنایعی است که شما شاهد هستید در دوران تحریم بیشترین اثر را در تعادلبخشی به حوزه اقتصادی در مناطق آزاد برای بهرهگیری از فرصتهایی که در رفع تحریمها و یا معافیتهای احتمالی که وجود داشت کشور بهره گرفت. لذا از نمایندگان محترم تقاضا دارم به این لایحه رأی بدهند که انشاءالله بتوانیم این ظرفیت که با افزایش محدوده منطقه آزاد چابهار است را مد نظر قرار بدهیم. (نایبرئیس ـ متشکرم)
آقای رئیس! مخالفین محترم نکتهای را اشاره کردند. ممکن است در عملکرد و یا اجرای قانون مناطق آزاد حتماً نیاز به عملکرد بهتر و یا رفع نواقصی باشد، اما هیچکدام از اینها یک فرصت جدید را که میتواند اثر مثبت در حوزه اقتصادی و منطقهای ما بر رشد اقتصاد منطقه به خصوص سیستان و بلوچستان ایجاد بکند و همچنین از ظرفیتهای بینالمللی که در آن میتوانیم بهره بگیریم را نمیتواند نفی کند. لذا ضمن احترام به نظر مخالفین تقاضای من از مجموعه همکاران و نمایندگان محترم این است که به این لایحه رأی مثبت بدهند، متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، کمیسیون بفرمایید.

سیدحسن حسینی شاهرودی
بسم الله الرحمن الرحیم
همانطور که در بدو سخن خدمت همکاران عزیز عرض کردم این موضوع یک موضوع ملی و منطقهای در حوزه دریای عمان است. در مقابلمان کشور عمان را با سه منطقه آزاد داریم که یک منطقه دوقوم آن فقط (300) هزار هکتار است و همچنین منطقه آزادی که در پاکستان در حال احداث است و منطقه چابهار که در بدو امر مصوب شده بود دچار ایرادات اساسی بود. هم دو بندر در آن نبود و هم فرودگاه نداشت و هم دسترسی به آبهای آزاد از طریق بنادر نبود و هم مرز زمینی نداشت. با اصلاح این نقشه ما توانستیم نقص این منطقه آزاد را جبران بکنیم و دسترسیهای آن را از طریق دو بندر به دریای آزاد از طریق فرودگاه، راه هوایی و همچنین مرز زمینی ایجاد بکنیم. امیدواریم که عزیزان به آن رأی مثبت بدهند.

مسعود پزشکیان
متشکرم. حضار 211 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با اکثریت آراء تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید مادهواحده را من برای رأیگیری قرائت کنم.
«لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار
مادهواحده ـ محدودهای به مساحت (67871) هکتار به شرح نقشه پیوست، به محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار الحاق میشود». آقای رئیس! به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 209 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
5
رد تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح الحاق دو تبصره به ماده (119) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! یک درخواست اولویت و یک درخواست دوفوریت داریم. اگر اجازه بفرمایید این را هم مطرح کنیم. جمعی از همکاران در اجرای تبصره (1) ماده (100) آییننامه داخلی مجلس درخواست در اولویت دستور قرار گرفتن طرح الحاق دو تبصره به ماده (119) آییننامه داخلی مجلس را دارند. آقای کاتب به عنوان نماینده متقاضیان موضوع را مطرح بفرمایید. عزیزان! در دستور جلسه دستور هفتم است، ثبتنام کنید.

غلامرضا کاتب
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
عزت ملت ایران و انقلاب عزیز ما در گروی اقتدار و انضباط مجلس شورای اسلامی است. امروز هرکس که بخواهد اقتدار و عزت مجلس را کاهش بدهد یقین بدانید که در جهت منافع ملی کشور و منافع مردم حرکت نمیکند.
سروران عزیز! یکی از شیوههایی که باعث میشود انضباط مجلس افزایش پیدا بکند شفافیت در مجلس است. خدمت ملت بزرگ ایران هم اعلام میکنم که این مجلس در طول این مدت طرحی را که مخالف شفافیت بوده در مجلس مطرح شده باشد مخالفت نکرده است، بلکه چند موردی که در مجلس مطرح شد صرفاً اولویتبندی طرحهای شفافیت بود، نه اصل شفافیت در فعالیتهای نمایندگان عزیز که تمام وجود و هستی خودشان را برای این گذاشتند که در خدمت ملت ایران عزیز باشند و هیچوقت مخالف شفافیت نبوده و نخواهند بود. به همین دلیل تعدادی از همکاران که پیشنهادات متعددی را درخصوص این موضوع به کمیسیون آییننامه ارسال کرده بودند ما فرصت زیادی نداشتیم که همه این مباحث را بتوانیم تصویب بکنیم. صرفاً بخشی از این مواردی که میتوانست در آییننامه کمک بکند و این در انضباط و قانونگذاری و انسجام مجلس شورای اسلامی مؤثر باشد را آمدیم تصویب کردیم و امروز هم در دستور کار مجلس شورای اسلامی است.
من از همکاران عزیزم خواهش میکنم به خاطر اینکه ما امروز نشان بدهیم که میتوانیم در انسجام و عزت این مجلس مؤثر و مفید باشیم انشاءالله همکاران به تغییر دستور آن رأی بدهند. اگر در جزئیات آن هم پیشنهاداتی وجود داشت یقین بدانید که ما در جزئیات آن میتوانیم اصلاحاتی را انجام بدهیم، اما اینکه بتوانیم یک انسجام و اقتداری را در مجلس ایجاد بکنیم بسیار میتواند مؤثر و مفید باشد.

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
یک مخالف و یک موافق میتوانند صحبت کنند.

علیرضا رحیمی
جناب آقای فرهنگی مخالف هستند، بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من اولاً تذکر تبصره (1) ماده (100) را در ارتباط با همین موضوع و همین دستوری که الان مطرح است و همچنین موضوع قبلی که با تغییر دستور وارد آن شدید دارم.
ببینید! در انتهای تبصره (1) که موضوع تغییر دستور است تصریحاً میگوید با اعمال مجدد این تبصره نمیتوان آن را متوقف نمود. ما در حال بررسی موضوع مالیات بر ارزش افزوده بودیم که با تغییر دستور در دستور قرار گرفته بود و آن را برخلاف این تبصره ماده (100) متوقف کردیم و وارد به موضوعی شدیم که چون رئیس سفری بود و الی آخر همان توضیحاتی که فرمودید و همین الان هم منظور این است که اگر این رأی آورد چه امروز و چه جلسه بعدی وارد این میشوید باز هم خلاف این تبصره خواهد بود. لذا اگر این را وارد دانستید من بقیه مخالفتم را هم ادامه بدهم. میخواهید من توضیحاتم را بدهم بعداً بفرمایید.
ببینید! در مخالفتم بحثم این است که این مبنایی که در تبصره (1) ماده (100) گذاشته شده این مبنا برای مواردی است که ضرورتی فراتر از حتی دوفوریت دارد. یعنی چیزی شبیه سهفوریت است، منتها آنجا آن تشریفات حضور شورای محترم نگهبان و امثال اینها نیست و الا فیالمجلس میتوان به محض طرح آن واردش شد. آنچه که در گزارش کمیسیون در ارتباط با آییننامه داخلی مجلس آمده و ورود به آن هم چه در کلیات و جزئیات بنا بر حکم قانون اساسی دوسوم آراء نمایندگان را لازم دارد موضوعاتی است که باید بسیار ضروری و فوری باشند.
در شرایطی که ما مسائل عدیدهای در کشور داریم، مسائل مختلفی در ارتباط با مسائل جاری کشور داریم و از جمله همین مالیات بر ارزش افزوده که مرتب آن را تمدید کردیم و آزمایشی بوده و الان میخواهیم با اصلاحاتی و رفع ایرادات و ابهاماتی که در قانون گذشته بوده دائمیاش کنیم واقعاً در این مجلس لازم است که به انجام و سرانجام برسد. اینکه ما موضوع را با شکل سهفوریت عملاً وارد بشویم این قطعاً در مورد مواردی است که باید خیلی اهمیت و فوریت داشته باشد. قطعاً اصلاح آییننامه جزء مواردی نیست که فوراً و ضرورتاً و با تعجیل فراوان لازم باشد که انجام بگیرد. به همین دلیل من خواهشم از همکاران محترم این است که مخالفت بفرمایند. رئیس محترم هم در مورد تذکر بنده اگر فرمایش و جوابی دارند بفرمایند، خیلی ممنون.

مسعود پزشکیان
آقای دکتر! تذکر شما قابل تأمل است، حالا بحثی که با آقای دکتر لاریجانی داشتند را گفتید کلیات دوشوری شده و رفته، ولی اجازه بدهید آن را مجدداً انشاءالله در هیأترئیسه بحث بکنیم تا تصمیمی بگیریم که این اشکال پیش نیاید، خیلی ممنون. موافق را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقای کاتب موافق هستند که آقای عباسی صحبت میکنند، آقای عباسی ثبتنام کردید؟ بفرمایید.

اسداله عباسی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خداقوت محضر همه همکاران عزیز.
خواهش من این است که همکاران عنایت بفرمایند. ما در شرایطی که بعضی از هجمهها علیه مجلس آغاز شده، به ویژه در آستانه انتخابات هستیم آراءمان باید شفاف و روشن باشد. علت این است که مجلس هیچوقت مخالف شفافیت آراء نبوده و خود ما پیشقدم بودیم، حداقل در بحث رأیگیری و یا مواضع رأیگیریها به صورت مخالف و موافق همیشه شفاف بوده، شما مستحضر هستید همین الان مسأله تقاضای تغییر دستور که آمده مشخص است چه کسانی مخالف و موافق هستند و صحبت و اظهارنظر میشود و طرحهای دوفوریتی میآید و باز هم آنجا مخالفین و موافقین مشخص هستند یا بعضی از طرحها و لوایح بسیار مهمی هم میآید، آنجا هم خارج از خود صحن یا در داخل صحن و یا از طریق رسانهها کاملاً محسوس و مشهود است و اینجا هم همینطور است. اصلاً ما آن بحث جزئیات را نمیخواهیم وارد بشویم، مسأله کلیات است.
در کل آیا همکاران عزیزمان موافق شفافیت هستند یا نه؟ موافق هستیم و تا حالا ثابت کردیم. آقای دکتر فرهنگی! بنابراین اینجا مسأله اهمیت این موضوع است، یعنی خود حضرتعالی هم میدانید در این خصوص مشکلی ندارید، یعنی اگر مباحثی مطرح میشود پیشقدم میشوید و اعلام میکنید که رأی ما نسبت به این موضوع روشن است، یا مخالف و یا موافق رأی میدهیم و کاملاً هم در سامانه ثبت میشود و مشخص هم میشود که چه کسانی مخالف و چه کسانی رأی دادند یا ندادند و بارها هم اعلام شده که دوستان عزیز در رأیگیری مشارکت بکنند که بحث کمّیت است و یک بحث کیفیت است که ما در مجلس مورد بحث و بررسی قرار میدهیم و مخالفین و موافقین صحبت میکنند و مستمعین و آنهایی که مخاطب هستند متوجه این بحث میشوند و روشن میشود. اصلش روشن و واضح شدن آن مطالب و موضوعاتی است که در دستور قرار میگیرد که حالا این تغییر دستور هم به خاطر همین است که دو تبصره به ماده (119) اضافه میشود تا معلوم بشود که ما نمایندگان مجلس در این دوره همیشه موافق شفافیت آراء بودیم، خود بنده هم اتفاقاً در آن لیستی که برای شفافیت آراء بوده امضاء کردم و کاملاً روشن کردیم.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای عباسی! موضوع انتشار اسامی همکارانی است که در رأیگیری شرکت نمیکنند. موضوع مورد درخواست ایشان شفافیت آراء نیست.

اسداله عباسی
آقای دکتر قاضیزاده! آن کمّیت است که مشخص میشود و آن هم نوعی شفافیت است. عرض کردم و هم در کیفیت و هم در کمّیت گفتم. در کیفیت آن مربوط به محتوایی است که مورد بحث قرار میگیرد و در کمّیت یعنی اینکه مشارکت همکارها در رأیگیری هست که بارها رئیس جلسه اعلام میکند که همکاران مشارکت بکنند. اینجا معلوم بشود و حتی اینجا بعضی از اسامی هم گفته میشود اما منظورمان این نیست که ما همان لحظه که آقای رئیس اعلام میکند که آقای فلانی بیاید رأی بدهد، کاملاً روشن است و اصلاً ابهامی وجود ندارد. ما برای رفع ابهام این را گفتیم که برای الحاق این رأی بدهید.
خواهش من از همکارها این است که به این رأی بدهید تا درخصوص مجلس هیچ ابهامی هم وجود نداشته باشد. همه ما موافق شفافیت آراء در مجلس هستیم.

مسعود پزشکیان
متشکرم. حضار 202 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
6
تصویب تقاضای دوفوریت برای طرح استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
جمعی از همکاران برای طرح استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه ششم توسعه درخواست دوفوریت کردند. آقای دکتر مصری به عنوان نماینده متقاضیان دوفوریت بفرمایید. عزیزان! در بند (8) در دستور در کلیات میتوانند به عنوان مخالف و موافق ثبتنام کنند.

عبدالرضا مصری
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران عزیز، عرض سلام و صبحبخیر دارم خواهران و برادران گرامی! امیدوارم در رابطه با جسارتی که دولت انگلیس در جواب حضور غیرقانونی و سؤالبرانگیز سفیرش در مراسم داشت وزارت خارجه جواب دندانشکنی به اظهارات این پیر استعمارگر داشته باشد.
خواهران و برادران عزیز! در ماده (112) قانون برنامه ششم مطلبی است که برای جبران عقبماندگی مناطق عملیاتی یک تمهیداتی در نظر گرفته شده. الان قرار بر این است که برای این جبران عقبماندگی برابر مصوبه سال 1376 ستاد کل نیروهای مسلح یک امتیازاتی به افرادی که در مناطق عملیاتی خدمت کردند داده بشود. تعدادی از این عزیزان که هشت سال در دفاع مقدس بودند بازنشسته شدند. در قانون مدیریت خدمات کشوری ما آنجا آوردیم کارمندان و بازنشستگانی که در زمان جنگ در مناطق عملیاتی مشغول خدمت بودند اینجا سوء برداشت شده و دو نوع برداشت است؛ یک برداشت، میگویند منظور شاغلین است و یک برداشت میگوید منظور مناطق عملیاتی است. الان حدود یک سال است که این بازنشستههای عزیز در دستگاههای مختلف رفت و آمد دارند که به این حق رسیدگی بشود، متأسفانه به خاطر اینکه قانون جامع نبوده کسی تصمیمگیر نیست. لذا استفساریه از این باب است که ما سؤال داشته باشیم و بگوییم اگر کسی در زمان جنگ در مناطق عملیاتی خدمت کرده بر فرض اینکه الان بازنشسته شده باشد آن مزایای مناطق عملیاتی باید به او تعلق بگیرد یا نه؟ جواب ما این است که بله. حالا چرا مناطق عملیاتی؟ امروز شما شاهد هستید انواع مصیبتها را ما در همین مناطق داریم. یک باران مختصر میآید به دلیل از بین رفتن زیرساختها میبینید با چه فجایعی در خوزستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، بوشهر و آذربایجان مواجه هستیم.
لذا اینها هشت سال حضور در منطقه جنگی داشتند. هشت سال زن و بچه اینها زیر چادر در بیابانها زندگی میکردند و هشت سال گرفتار قطعی آب، برق و زندگی بودند و هشت سال شدیدترین بمبارانهای دشمن را تحمل کردند و امروز متأسفانه رتبههای اول تا پنجم بیکاری در این استانها به چشم میخورد. یک رأی شما عزیزان، دل هزاران بازنشسته را شاد خواهد کرد با این وضعیت اقتصادی هم که خود شما سراغ دارید. بنده اطاله کلام نمیکنم، امیدوارم به فوریت این استفساریه با رأی مثبت شما مواجه باشیم و امروز یک پیام خوبی برای جبران کسانی که در مناطق عملیاتی خدمت کردند داشته باشیم، متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، مخالف صحبت میکند؟ بفرمایید.

علیرضا رحیمی
دو مخالف و دو موافق میتوانند صحبت کنند. مخالفین آقایان: لاهوتی و علیرضا سلیمی هستند و موافقین آقایان: سالک و علیرضا ابراهیمی هستند. جناب آقای لاهوتی مخالف اول هستند، بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان ببینید! بنده با اصلش مخالف نیستم، استدلالهای آقای مصری استدلالهای کامل و درستی است. واقعاً این عزیزانی که امروز بازنشسته هستند در دوران دفاع مقدس اینها بودند که جنگ را اداره کردند. اما آقای مصری! ما راهی را برویم که مشکل این عزیزان حل بشود. این تفسیری که الان جنابعالی دارید ارائه میکنید شک نکنید که با ایراد شورای نگهبان روبرو میشود. آیا ما میخواهیم مشکل این ایثارگرانی که در دفاع مقدس همه وجود خودشان را گذاشتند حل بکنیم یا نه؟ این قانونگذاری است. دوستان ببینید! ما خودمان اشتباه کردیم، چرا؟ به این اشتباه خودمان میخواهیم اعتراف بکنیم؟ بند «ج» ماده (112) روشن است، ما آمدیم گفتیم عنایت داشته باشیم «سازمان اداری و استخدامی کشور مکلفند نسبت به صدور احکام پرداخت مزایای شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس» این اشتباهی است که ما کردیم. آقای مصری! آن موقع ما باید حواسمان به این بازنشستگان عزیز میبود که الان اینکه شاغل است در دوران دفاع مقدس حضور کمرنگتری دارد. آن روزی که جنگ و دفاع مقدس بود همین بازنشستگان بودند.
الان ما اشتباه کردیم. دوستان! الان راهش تفسیر نیست، برای اینکه قطعاً به شورای نگهبان میرود. شک نکنید، یک جای تقویمتان یادداشت بکنید بگویید آقای لاهوتی آن روز این حرف را زدند. قطعاً شورای نگهبان میرود و میگوید این قانونگذاری است و تفسیر نیست. به جای اینکه شما این تفسیر را تهیه بکنید بیایید بنشینیم. من هم آمادگی دارم با توجه به اینکه سالها شاگردی جناب آقای دکتر مصری را کردم و ایشان را به عنوان استاد قبول دارم، بنشینیم و یک متنی در جهت دوفوریت و قانونگذاری بگوییم در کنار «شاغلان»، «بازنشستگان» را هم اضافه بکنیم، راهش همین است و لاغیر. در غیر اینصورت ما این راه بیهوده را میخواهیم برویم و وقتی را بگذاریم و نهایتاً شورای نگهبان هم ایراد میگیرد و در این مجلس هم به نتیجه نخواهد رسید. اگر ما میخواهیم مشکل این عزیزان بازنشسته دفاع مقدس که بحق هم هست حل بکنیم، این اشتباهی که ما در این قانون در زمان تصویب قانون برنامه ششم کردیم و اعتراف هم به اشتباه خودمان بکنیم باید در این مجلس مشکل این عزیزان را حل بکنیم راه این اصلاح قانون است و نه تفسیر، متشکرم.

مسعود پزشکیان

علیرضا رحیمی
موافق اول جناب آقای سالککاشانی هستند، بفرمایید.

احمد سالک کاشانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم، اولاً از باب تذکر به ریاست محترم مجلس و رئیس دولت در ارتباط با سفیر انگلستان خبیث که در این حرکت حضور داشت درخواست اخراج این عنصر کثیف را داریم. نکته دوم، از سپاه دفاع میکنیم و انتقام به شکل یک سیلی که بر دشمن زد و انشاءالله جبران مشکلات و سوختگیهای گذشته بشود.
اما دفاع از حقوق بازنشستگان، من خوشحال هستم که برادر عزیزمان مخالف محترم هم موافق با این استفساریه بودند و در حقیقت اعلام مخالفتی نداشتند. اگر قرار است آن اشتباهی را که فرمودند انجام بگیرد الان فرصتش است. طرح استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه پنجساله ششم مورد توجه است. سؤال و بحث کردند و جواب مثبت دادند. نسبت به چه کسانی؟ نسبت به کسانی که در طول هشت سال دفاع مقدس از زن و زندگی و دوستان و خانواده بریدند و شب و روز شاهد زحمات این عزیزان در دفاع مقدس بودیم و برای کشورمان امنیت و پیروزی را به ارمغان آوردند و خدمات فوقالعادهای کردند و آن تعبیر بلند حضرت امام که «جنگ هشتساله دانشگاه است» و ناگفتهها از این عزیزان بازنشسته زیاد است و این مطلب قابل توجه است.
نکته بعد، تلاشی که در این جهت است این است که این عده از عزیزان بازنشسته ما که در طول جنگ حضور داشتند امروز از حقوقشان دفاع بشود، کما اینکه ما مشکلات دیگری هم در ارتباط با فرزندان شهدا داریم که آنها هم باید باشند، کما اینکه از بازنشستگانی داریم که اینها هم در مشاغلشان فعال بودند، ولی به دلایلی باید بازگشت به کار داشته باشند و هنوز گرفتار مشکلاتی هستند.
از عزیزان و برادران بزرگوار و خواهران گرامی تقاضا میکنم به این پاسخ مثبت استفساریه بند «ج» ماده (112) یک رأی بالایی بدهند تا معضل اینها و خانوادههای اینها حل بشود. اینها سرمایههای اصلی کشور هستند، شهدا، خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان، رزمندگان و ایثارگران سرمایههای اصلی این انقلاب هستند. مگر تعدادشان به نسبت کل کشور و اعضای کشور چه اندازه است؟ لذا خواهش میکنم که دفاع از حقوق این عزیزان بشود و یک رأی بالایی به این قضیه داده بشود و انشاءالله نقش اساسی داشته باشد. والسلام

مسعود پزشکیان
متشکرم، مخالف بعد را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
مخالف دوم آقای سلیمی هستند که وقتشان را به آقای امیرآبادیفراهانی واگذار کردند، بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب خدمت همکاران عزیز و ملت شریف ایران. همکاران عزیز ببینید! نکاتی که در این استفساریه مطرح میشود این است؛ همانطور که جناب آقای لاهوتی هم فرمودند در اصل حل مشکل بازنشستگانی که در دوران دفاع مقدس در دستگاههای اجرایی در مناطق عملیاتی زحمت کشیدند شکی نیست و باید مجلس مشکل اینها را حل بکند، اما راهی که الان دوستان در پیش گرفتند و میخواهند مصوبهای داشته باشند قطعاً به مشکل برخواهند خورد، چون اولاً فوریت این مسأله مشخص نیست. طراح محترم و یکی از موافقین عزیز مطرح نکردند که چرا این دوفوریت لازم دارد. الان ما در رابطه فوریت هم بحث میکنیم، در رابطه با خود ماهیت بحث نمیکنیم، ولی هم طراح عزیز و هم موافق محترم بیشتر وارد ماهیت موضوع شدند، کما اینکه باید در رابطه با فوریت بحث میکردند و مطرح میکردند که الان چرا داریم میگوییم دوفوریت دارد؟ در حالی که واقعاً این مسأله هیچ فوریتی ندارد، همکاران عزیز میتوانستند به صورت عادی موضوع را پیگیری کنند.
اما اینکه اگر الان همکاران دوفوریتش را هم بپذیرند ما در بین راه با مشکلاتی مواجه میشویم که قطعاً نتیجهای نخواهد داد و قطعاً این با قانون تصویب نخواهد شد. یکی اینکه اولاً این قانونگذاری جدید است و تفسیر نیست، چون اینجا در بحث بند «ج» میگوید «نسبت به صدور احکام پرداخت مزایای شاغلان» شاغلان را گفته و بازنشستگان را مشخصاً نیاورده. بنابراین به این یک عبارت «بازنشستگان» میخواهد اضافه شود قطعاً یک قانونگذاری جدید است و شورای نگهبان این را برمیگرداند.
نکته بعد اینکه اصلاح برنامه است و حتماً دوسوم رأی میخواهد. یعنی ما در آینده در کلیات و جزئیات هم نیاز به دوسوم رأی داریم و اینکه آیا همکاران با دوسوم بعداً به نوعی موافقت بکنند یا نکنند و خود کمیسیون هم بخواهد رأیگیری کند دوسوم رأی را میخواهد و این هم یک مسأله است.
مسأله بعدی اینکه اصلاً در بحث این موضوع که میخواهیم تغییر هم بدهیم قطعاً ایراد اصل (75) هم به آن وارد است و اگر چنانچه ما دوفوریت این را هم بپذیریم و وقت مجلس و کمیسیون هم گرفته بشود نهایتاً هم بیاید، استفساریه نیست و خلاف اصل (75) است و دوسوم رأی میخواهد. بنابراین ما یک کاری که میدانیم نتیجهای ندارد و هیچ فایدهای ندارد نکنیم. میتوانستیم از راههای دیگری وارد بشویم و به صورت عادی بدهیم و بعد همکاران بیایند به صورت ماده (153) درخواست اولویت بکنند و دولت هم صحبت کنند که بحثهای مالیاش را بپذیرد.
بنابراین من فکر میکنم دوفوریت لازم نیست و همکاران عنایت داشته باشند و الا ما خودمان در برنامه ششم همین احکام مربوط به ایثارگران را نوشتیم و دقت هم شد. حالا اینکه دوستان میگویند آنهایی که بازنشسته شدند و در مناطق عملیاتی بودند باید از این مزایا استفاده کنند بهتر بود همان موقع هم پیگیری میکردند، اما الان هم اشکالی ندارد. من فکر میکنم عزیزان نمایندگان ما در استانهای مرزی ما به خصوص کرمانشاه که برادر عزیز ما جناب آقای دکتر مصری که نگران این مسأله هستند و واقعاً هم پیگیر مشکلات ایثارگران هم بودند جای تقدیر و تشکر هم دارد به نظر من میرسد که اگر ایشان راه دیگری را پیش بگیرند شاید بهتر به نتیجه برسند و قطعاً هم انشاءالله کمکش خواهیم کرد و قول هم به ایشان میدهیم که از مسیری که به نتیجه برسد به ایشان کمک کنیم، اما من فکر میکنم از این راهی که الان براساس آییننامه در پیش گرفته شده به نتیجهای نخواهیم رسید و فقط وقت مجلس گرفته میشود که میدانید در هزینههای نگهداری مجلس که همکاران در جریان هستند مشکلاتی به وجود خواهد آمد و فقط وقت نمایندگان، مجلس و شورای محترم نگهبان گرفته خواهد شد. بنابراین نمیخواهم بگویم خدایناکرده کار عبثی است، کار بسیار محترمی است، برادر عزیزمان جناب آقای مصری کار خوبی را شروع کردند، اما مسیری که در پیش گرفتند به نظرم مسیری است که به نتیجه نخواهد رسید. من خواهش میکنم نه به دوفوریت و نه حتی بعداً اگر درخواست یکفوریت کردند به یکفوریت هم رأی ندهید، عذرخواهی میکنم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
آخرین موافق جناب آقای فلاحتپیشه هستند، بفرمایید.

حشمت اله فلاحت پیشه
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
عزیزان! در مورد چه حرف میزنیم؟ من خدمتتان عرض میکنم. در بند «ج» ماده (112) قانون برنامه دنبال چه بودیم؟ خود آقایان امیرآبادی و لاهوتی هم زحمت کشیدند. کسانی که در ایام جنگ در مناطق جنگی و عملیاتی خدمت کردند ما میخواهیم مزایای ایثار به آنها بدهیم، یعنی کسانی که مستحقش هستند و به نظر ما هم ابهامی نداشته. جناب آقای امیرآبادی! من برایتان عین قانون مدیریت خدمات کشوری را میخوانم. «کارمندان و بازنشستگانی که در زمان جنگ در مناطق جنگزده مشغول خدمت اداری بودهاند به ازای هر سال خدمت (125) امتیاز به آنها داده میشود» ببینید! قانون در مورد این عزیزان وجود دارد و اتفاقاً ابهامی هم ندارد و ما هم تعجب کردیم زمانی که برای اجرا خدمت دولت محترم رفت برای کارمندهای کنونی آمد زحمت کشید اعمال کرد که دستشان درد نکند، ولی برای بازنشستگانی که در زمان هشت سال جنگ چه با خانواده خودشان زیر بمبارانها خدمت کردهاند و چه از شهرهای دیگر کشور بودند چرا من این را میگویم؟ این فقط برای استانهای جنگزده نیست. دوستان نماینده! همه همشهریان شما را هم شامل میشود که در مناطق جنگی خدمت کردند و الان بازنشسته شدند. با افتخار هشت سال خدمت در مناطق جنگی در پرونده کارمندی آنها هست ولی دولت ما به رسمیت نشناخته است.
ما در این قانون آوردیم که مزایای ایثار به این بندگان خدا بدهید، دولت محترم آمد گفت نه، چون اسم بازنشسته نیامده اجرا نمیکنیم. به نظر من عزیزان ظلم کردند، با قانون مدیریت خدمات کشوری تطبیق میدادید و اجراییاش میکردید که برادران عزیزم جناب آقایان مصری، تجری، یوسفی، برزگر، ابراهیمی و همه دوستانی که بنده نماینده این عزیزان هستم که دارم صحبت میکنم آمدند خیلی زحمت کشیدند که یک استفساریه بدهند و به همه شما زحمت بدهند که این را در قالب فوریت بیاورید. جناب آقای امیرآبادی! چرا میگویید فوریت ندارد؟ من مقایسه میکنم، یک عزیز که هشت سال در منطقه جنگی خدمت کرده و حکمش دستش آمده ایثارگر شناخته نشده، ولی کسی که بعد از جنگ به دنیا آمده ایثارگر شناخته شده. این یعنی احساس عدم عدالت در اجرای قوانین اداری کشور. آقای امیرآبادی! آیا این فوریت ندارد که ما این را رفع ابهام کنیم؟
دوستان استفساریهای دادند میخواهند مدیون کسانی نشوند که در زمان جنگ در حوزه اداری یا در حوزه جنگ و غیره جنگیدند. دوستان! خدا شاهد است اگر ما به این استفساریه رأی ندهیم ظلم میکنیم، اصلاً این قانون ابهامی نداشت، ضمن اینکه میفرمایند استفساریه دوسوم میخواهد. چه کسی گفته استفساریه دوسوم میخواهد؟ قانونی است که باید اجرا بشود و ما سؤال کردیم که بازنشستگان را هم شامل میشود یا نه؟ باید شامل بشود، تمام کسانی که در زمان جنگ خدمت کردند همه بازنشسته هستند و امروز زیر سؤال فرزندان خودشان هستند که شما هشت سال زیر جنگ خدمت کردید پس چه شد، چرا فقط در احکامتان نیامد؟ جناب آقای امیرآبادی! چیزی به احکام این عزیزان اضافه نمیشود، خدا شاهد است که فقط افتخار و تاریخش برایشان میماند. ما آمدیم این کار را کردیم، کاری که دولت باید انجام میداد، انجام نداد. برادران ستاد کل دنبالش بودند نتیجه نگرفتیم، کل نمایندهها آمدند گفتیم در قالب استفساریه شما این را تفسیر کنید زودتر به عنوان یکفوریت به تفسیر که مجلس محترم رأی بدهد در احکام عزیزانی میآید که زمان جنگ خدمت کردند.
اصلاً شما خودتان میدانید خود این دوستان آقایان مصری، تجری، برزگر و دیگر دوستانی که در تلفیق بودند در فکر کار منطقهای نبودند. خیلی از این عزیزان در اصفهان، تهران و جاهای دیگر این قانون شامل آنها است، بازنشسته شدند و در زمان جنگ آنجا خدمت کردند و الان احکام شامل آنها نشده برای خود شما هم پیامک آن دارد میآید. بنابراین فقط برای استانهای مناطق جنگی نیست، برای تمام کشور به ویژه ایثارگرانی است که این ایثارگران در زمان جنگ خدمت کردند. عزیزان! خیلی از این عزیزان مجبور شدند خانوادههای خودشان را از شهرهای مختلف از مرکز و شرق کشور به مناطق جنگزده منتقل کنند.
بنده به عنوان یک مرزنشین شاهد زحمات اینها بودم، با خانوادههای خودشان زیر بمباران خدمت کردند و بعد الان شما هیچ سابقهای از ایثار در احکام کارگزینی اینها ندارید. بنده افتخار داشتم خدمت بقیه دوستان از ابتدا در کمیسیون تلفیق بودیم، خود آقای امیرآبادی عزیز، آقای فرهنگی و دیگر دوستانی که بودند زحمت کشیدند. من یادم است جلسهای که منتهی به تصویب ماده (112) شد ساعت پنج صبح تشکیل شد تا در نهایت قانون برنامه شد. آوردیم گفتیم کسانی که زمان جنگ خدمت کردند این عزیزان را بیاوریم مزایای ایثار را که چیزی هم نیست و خدا شاهد است فقط افتخارش است در احکام آنها بیاید اجرا نشده، از شما گلهمند هستند. چه آن ایثارگر بازنشستهای که در تهران، اصفهان، خرمآباد و هر جای کشور دارد خدمت میکند، گلهمند است که شما برای ما قانون نوشتید ولی شامل ما نیست. این استفساریه باعث میشود که شما کسانی که صاحبان اصلی جنگ بودند مزایای ایثار را در احکام آنها بیاورید. دوستان! من خواهش میکنم رأی بالا بدهید، این باقیاتالصالحات و دینی است که ما از زمان جنگ به ایثارگران داریم.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون. حضار 195 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوسوم رأی میخواهد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
7
ادامه رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعد لایحه مالیات بر ارزش افزوده است. ما به ماده (9) رسیدگی کردیم. رسیدگی ما به اتمام رسیده، آقای رئیس! من را یک راهنمایی بفرمایید. جلسه گذشته آقای حضرتی ریاست محترم کمیسیون در حین رسیدگی یک یادداشتی به من دادند که دو تا از بندها از قلم افتاده. آقای دکتر! پیشنهادات آقای دلخوش است. پیشنهادات آقای دلخوش چون بار مالی دارد همینطور قابل طرح نیست، مگر اینکه گزارش کمیسیون باشد و حالا گزارش کمیسیون چاپشده نبوده، ولی یادداشت آقای حضرتی رئیس محترم کمیسیون را داریم که اینها جزء گزارش کمیسیون بوده و از قلم افتاده. اجازه طرح میدهید؟

مسعود پزشکیان
طرح کنند ببینیم چه میشود.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
پیشنهاد اول آقای دلخوش در جزء (9) بند «ب» ماده (9) است، آقای دلخوش بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
از آقای رئیس محترم ممنونم و از آقای قاضیزاده که کاملاً برای ما مشکل ایجاد کردید ممنونم. دوستان ببینید! پیشنهادی که ما دادیم در بند (61)، جزء (9) و بند «ب» ماده (9) است. دوستان دقت بفرمایید! در این بخش معافیتها ما بیمه عمر را هم داریم. بیمه شخص ثالث از قلم افتاد که رئیس محترم کمیسیون هم در همان بخش معافیتها اعلام کرده. حرف ما این است که اولاً بیمه شخص ثالث مربوط به مردم است، یعنی بخش زیادی از مردم که ماشینهای سطح پایین دارند سالانه دارند برای شخص ثالث بیمه پرداخت میکنند. (40) درصد عملیات بیمه کشور و صنعت بیمه هم مربوط به بیمه شخص ثالث است. اینکه باید به معافیت اضافه بشود مربوط به بیمه مرکزی یا بیمههای بازرگانی نیست. این مربوط به عموم مردم است، در پرداخت بیمههای شخص ثالث (9) درصد بیمه را باید در مالیات بر ارزش افزوده خودشان پرداخت بکنند. در صورتی که بیمه عمر و بعضی از بیمههای دیگر در همین بند معاف شدند. در حال حاضر به خاطر همین مالیات بر ارزش افزوده (90) درصد موتورسیکلتهای کشور فاقد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دلخوش عذر میخواهم. در بند «ب» جزء (9) ماده (9) است. آقای دلخوش بفرمایید.

سیدکاظم دلخوش اباتری
دوستان! الان (90) درصد موتورسیکلتها فاقد بیمه هستند، یعنی. به دلیل همین مشکلات مالی که وجود دارد نمیروند (20) درصد هم سایر وسائط نقلیه است. اگر شما بروید صندوق خسارات بدنی را نگاه کنید بخش زیادی از همین پولهایی را که ملت دارد میدهد دارد برای این بخشها صرف میکند و از طرف دیگر یک بخشی از این پول را شما برای نیروی انتظامی گذاشتید، یک بخشی را برای وزارت بهداشت و درمان گذاشتید. اگر (20) درصد خودروها و از طرفی (90) درصد موتورسیکلتها هم بیمه نشوند قطعاً بدانید درآمدهای دولت هم در بخشهای مختلف حاصل نمیشود. الان در حال حاضر شرکتهای بیمه مبالغی در حدود (30) درصد از وجوه دریافتی از مردم را در رشته شخص ثالث به این نهادها دارند پرداخت میکنند کلمه «بیمه شخص ثالث» در این بند جا افتاده، رئیس محترم کمیسیون هم بزرگواری و اعلام کردند من خواهش میکنم رأی بدهید. ببینید نزدیک (50)، (60) درصد خودروها یا پراید یا ماشینهای قدیمی هستند، اگر ما به این رأی بدهیم فشار به مردم نمیآید و برای مردم مشکلی ایجاد نمیشود. آنهایی که دنبال بیمه شخص ثالث نمیروند قطعاً به دنبال بیمه شخص ثالث هم خواهند رفت. از دوستان خواهش میکنم به این رأی بدهید که در کنار خدمات بیمهای در بخشهای مختلف به هر حال به بیمه شخص ثالث هم رأی بدهید.

مسعود پزشکیان

علیرضا رحیمی
قرعهکشی شد، آقای امیرآبادی! اجازه بدهید، همکاران قسمت اصلاحی به کمیسیون اصلی آنجا ثبتنام میشود. آقای امیرآبادی بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
مخالف
آقایان ببینید! چه اتفاقی میخواهد بیفتد؟ بابت بیمه شخص ثالث ما یک ارزش افزودهای داریم میگیریم. جناب آقای دلخوش پیشنهادشان این است که این معاف بشود، یعنی چه؟ یعنی حدود (3000) میلیارد تومان از درآمدهای کشور کم شود. در این وضعیتی که ما باید به سمت دریافت مالیات و اداره کشور با مالیات برویم داریم معافیتهایی میدهیم که اصلاً قابل قبول نیست. مناطق آزاد را داریم معاف میکنیم، اینها را هم داریم معاف میکنیم، بخش عمدهای را هم که داریم معاف میکنیم. آقای رئیس! فصل (3) را برگرداندیم که کمیسیون محترم معافیتها را کم بکند، نه اینکه افزایش بدهد. الان چیزی که من دیدم متأسفانه آنچه که صحن تذکر داد و به کمیسیون برگرداند که معافیتها کم بشود زیادتر هم شده این قابل قبول نیست. ما اگر معافیتهای مالیاتی را به نوعی افزایش بدهیم از آن طرف هم فرار مالیاتی داریم، جلوی فرار مالیاتی که گرفته نمیشود. بخش عمده آنهایی که مالیات پرداخت نمیکنند، دلالانی هستند، مثل دلال خودرو، سکه، مسکن و املاک که از اینها مالیات گرفته نمیشود. از این طرف حقوق کارمندان و کارگران مالیاتش قبل از اینکه حقوق دست آنها برسد گرفته میشود. بعد حالا ما بیایم از مناطق آزاد، از مناطق تجاری، از بیمه شخص ثالث مالیات نگیریم. پس ما از چه کسی مالیات بگیریم؟ از کارمندان و کارگران؟ اینکه درست نیست.
من به نظرم میرسد یکی از جاهایی که الان درآمد خوب و قابل توجهی هم دارد اگر این هم معاف شود با مشکلاتی مواجه میشوید. آقای رئیس! اولاً این خلاف قانون برنامه است، دوسوم رأی میخواهد. دوماً بحث کاهش درآمدهای دولت است و در بودجه سنواتی حتماً باید به آن توجه شود، قطعاً درآمدها را کم میکند. به طور خاص وقتی درآمدها کم شود قطعاً در بحث پرداختهای دولت هم در حقوقها و بحثهای اجتنابناپذیر و هم در مسائل عمرانی کشور مشکل ایجاد میشود، من خواهش میکنم دوستان با این پیشنهاد برادر عزیزمان جناب آقای دلخوشاباتری مخالفت بفرمایند.

مسعود پزشکیان
خیلی ممنون متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای موسویلارگانی موافق هستند، بفرمایید.

سیدناصر موسوی لارکانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام و صبح بخیر خدمت همکاران عزیز. در بحث معافیتها جناب آقای قاضیزادههاشمی توضیح دادند، این در کمیسیون مطرح شده و جزء ازقلمافتادهها بوده آقای حضرتی ریاست محترم کمیسیون هم اعلام کردند.
اما نکتهای که جای تعجب دارد این عدد (3000) میلیارد تومان را سؤال من این است که آقای امیرآبادی از کجا آوردهاند، کجا گفته (3000) میلیارد تومان (امیرآبادیفراهانی ـ مرکز پژوهشها) اگر بیمه شخص ثالث اینجا از این معافیت برخوردار بشود ما کمبود بودجه میآوریم؟ ببینید! شما اگر دیشب مصاحبه رئیس بیمه مرکزی جناب آقای دکتر سلیمانی را شنیده باشید عنوان کردند بیش از (90) درصد موتورسیکلتها حاضر نشدند موتورسیکلت خود را بیمه بکنند. بیش از (20) درصد خودروها حاضر نشدند خودروهای خودشان را بیمه بکنند. باید برویم علتیابی بکنیم، دلیل آن را باید ببینیم چیست که اینها حاضر نشدند خودروهایشان را بیمه بکنند. دلیلش این است که اکثر قریب به اتفاق اینها کسانی هستند که کمدرآمد هستند. یعنی خودروهایی که هم مدلش پایین است و هم صاحبانش افراد کمدرآمد و بیبضاعت هستند. چرا ما باید بیاییم اینجا یک معافیتی که میتواند باعث جذب افراد برای بیمه کردن خودروهایشان بشود مانع بشویم؟ اصلاً این بحث واقعاً جای تعجب دارد، خدمات بیمههای زندگی، خدمات بیمههای محصولات کشاورزی، خدمات بیمههای اجتماعی و درمان تکمیلی همه اینها معاف از مالیات بر ارزش افزوده باشد اما شخص ثالث که رغبت ایجاد میکند در اینکه افراد خودروهای خودشان را بیمه بکنند ما این استثناء را نمیخواهیم بپذیریم. لذا من همانطور که عرض کردم عدد و رقم قطعاً (3000) میلیارد نیست یعنی خیلی کمتر از (3000) میلیارد تومان است.
اما من یک نکته دیگر را عرض میکنم ما بعضی مواقع چنان عقب و عقب میرویم که از پشتبام میافتیم. عزیزان! وقتی این خودروهایی که مدل پایین است و وقتی این خودروهایی که برای افراد بیچاره است و نمیتوانند خودروهای خودشان را بیمه بکنند اینها وقتی تصادف کردند و وقتی مشکلی برایشان پیش آمد قطعاً چون نمیتوانند آن خسارتها را پرداخت بکنند باید زندان بروند یا اگر نتوانستند پرداخت بکنند اگر بلد باشند و پیگیری بکنند از ستاد دیه و از بیمه تأمین خسارات بدنی که درصدی از بیمه در آن صندوق جمع میشود، از آن طریق میروند یا وام یا بلاعوض میگیرند. اگر ما اینجا ترتیبی بدهیم که این عزیزان حاضر بشوند خودروهای خودشان را بیمه بکنند بهتر است از طریق حق بیمههایی که گرفته میشود اگر احتمالاً خسارتی پیش آمد خسارت آنها پرداخت بشود. لذا از همکاران محترم درخواست میکنم، ببینید! ما با خیلی از معافیتها مخالفیم جاهایی که درآمدهای خوبی میتواند برای کشور ایجاد بکند اما این معافیتی که نتیجه آن به افراد بیبضاعت و بیچاره برمیگردد، لذا باید به این کمک بکنیم که انشاءالله تصویب بشود، لذا از همه همکاران درخواست میکنم که به پیشنهاد آقای دلخوش که پیشنهاد کمیسیون اقتصادی هم هست رأی مثبت بدهید.

مسعود پزشکیان
متشکرم، دولت بفرمایید. آقای رحیمی عزیز! تذکر اگر راجع به دستور است بگویید، میشنویم.

علیرضا رحیمی
جناب آقای حاجی تذکر دارند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای پزشکیان! تذکر بنده بند (7) ماده (22) آییننامه است. ببینید! ما در ماه (10) جلسه علنی آیا داشته باشیم یا نداشته باشیم؟ درست است؟ ما بعضی وقتها مواجه با این هستیم که برخی از امورات داخل این مجموعه صحن با هم هماهنگ نیست. مثلاً نحوه درج همین پیشنهادات یا محورها و مواد و بندهایی که در گزارشها هست. من خواهشم از جنابعالی این است که در این (10) جلسه معاون قوانین خودشان شخصاً بیایند در جلسه باشند، مدیر فناوری اینجا باشند بیایند بالای سر کار همکارانشان نظارت بکنند. من خیلی از اوقات میبینم آقای قاضیزاده بنده خدا آنجا حرص میخورند ولی سیستم با ایشان هماهنگ نیست. خواهشم این است که دستور بفرمایید. آقای پزشکیان! این عدم توجههای حتی کوچک باعث تضییع حقوق نمایندگان و مردم میشود. یک پیشنهاد خوبی است به موقع مطرح نمیشود. مخالفت، موافقت درست ممکن است انجام نشود و یک حقی تضییع شود. از جنابعالی تشکر میکنم.

مسعود پزشکیان
متشکرم. حضار 192 نفر، دولت مخالف است و کمیسیون نظری ندارند. ما به دوسوم رأی نیاز داریم. نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. حتی (50) درصد هم رأی نیاورد.

احمد امیر آبادی فراهانی
آقای حیاتی نماینده محترم ارتش! جلوتر بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! اگر صلاح میدانید ماده (9) را به رأی بگذاریم. آقای دکتر! من عرض بکنم بخشی از اجزای این ماده خلاف برنامه است و دوسوم رأی میخواهد اگر شما صلاح میدانید، اول یک رأی بدون آن بخش خلاف برنامهاش را بگیرید، بعد آن اجزایی که خلاف برنامه است را یکی، یکی عرض کنم.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را راجع به ماده (9) بندهایی که خلاف برنامه نیستند را اعلام بفرمایید. دوستان لطفاً در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بندهایی که خلاف برنامه هستند را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! چندین بند است که خلاف برنامه است، اینها را دانهدانه رأیگیری کنیم یا من با هم جهت رأیگیری ذکر کنم؟

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
تک تک بخوانم؟ در بند «الف» جزء (4) «آب مصارف کشاورزی» را به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، ما از عدد افتادیم. 191 نفر شد، آقای کاتب کجا رفتند؟ به آقای کاتب بگویید برگردد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! چون دوستان گفتند توضیح بدهید اینهایی که قرائت میکنم معاف از مالیات بر ارزش افزوده میشوند.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، ما دوسوم رأی میخواهیم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. (50) نفر هنوز رأی خودشان را اعلام نفرمودهاند، دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، ما دوسوم رأی میخواهیم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. هنوز (47) نفر از عزیزان رأی خودشان را اعلام نکردند، دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«ماست»، «شیر و پنیر» در لایحه دولت هست، «ماست» نیست.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. موضوع بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«انواع روغن¬های خوراکی» یک اصلاح عبارتی را اینجا کمیسیون ظاهراً قبول کرده بود که «انواع روغنهای خوراکی، اعم از گیاهی و حیوانی» اضافه میشود.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، ما دوسوم رأی میخواهیم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. (41) نفر هنوز رأی خودشان را اعلام نکردهاند، دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. موضوع بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«خمیر کاغذ و کاغذ باطله».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. موضوع بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«شمش طلا و انواع حواله¬های کاغذی یا الکترونیکی دارای پشتوانه صد درصد طلا».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، اصل ماده (9) است، ما دوسوم رأی میخواهیم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«هرگونه انتقال دارایی به/ از صندوقهای سرمایهگذاری پروژه موضوع قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی مصوب 25/09/1388یا شرکتهای فرعی صندوقهای سرمایهگذاری پروژه، به عنوان آورده غیر نقد شرکا در همان صندوقهای سرمایهگذاری پروژه».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. جزء بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در بند (13) «فرش دستباف» در لایحه دولت بوده اما «و مواد اولیه اصلی آن» را اضافه کردند. یعنی «مواد اولیه اصلی فرش دستباف».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، فرش دستباف و مواد اولیه است، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«صنایع دستی تولید داخل موضوع ماده (1) قانون حمایت از هنرمندان» تا آخر متن است.

احمد امیر آبادی فراهانی
نماینده ارتش! چند بار به شما تذکر بدهیم در جمع نمایندهها نباشید؟ بفرمایید جلو، چند بار به شما بگوییم؟

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. جزء بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«واکسن انسانی و دامی و لوازم توانبخشی».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، واکسنها است. ما دوسوم رأی میخواهیم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در بند «ب» جز (4) «خدمات نویسندگی، کارگردانی و تهیه¬کنندگی فیلم (اعم از سینما و تلویزیون) و تئاتر، خدمات فیلم¬برداری، تدوین و ویراستاری فیلم و سریال».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. موضوع بند بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«مکانیزاسیون آب» شد «ماشینی کردن»، «ماشینی کردن آب کشاورزی، کشت بافت و تولید اندامهای تکثیری گیاهان».

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«تبلیغات در روزنامهها و نشریات».

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در جز (8) «ضمانت بیمهای و پژوهش و فناوری» بند (8) «اعطای تسهیلات و صدور ضمانتنامهها توسط صندوقها» است، اینجا موضوع «بیمهای و پژوهش و فناوری» هم اضافه کردند این سه جزء دوسوم رأی میخواهد.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بند (11) در جزء «ب» «انتشار و نقل و انتقال اوراق مبتنی بر دارایی توسط اشخاص دارای مجوز فعالیت از شورای عالی بورس یا سازمان بورس و اوراق بهادار». آقای رئیس! به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«بند 9 ـ خدمات بیمههای زندگی، خدمات بیمههای محصولات کشاورزی، خدمات بیمه اجتماعی و درمان تکمیلی»

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«بند 12 ـ صدور و ابطال، نقل و انتقال واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری دارای مجوز از بورس اوراق بهادار».

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«13 ـ خدمات واسپاری (لیزینگ)» تا انتهای بند. (امیرآبادیفراهانی ـ لیزینگ چرا معاف شود؟ باید پرداخت کند)

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در بند (14) جزء «خدمات حمل و نقل (اعم از بار و مسافر)» را به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در بند (15) «خدمات ورزشی» را به رأی بگذارید. «آموزشی و پژوهشی» نیست. (امیرآبادیفراهانی ـ خدمات ورزشی شامل استخرهای لاکچری هم هست. دو، دو...)

مسعود پزشکیان
حضار 192 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. (192) نفر هستند، باید (130) رأی باشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«16 ـ خدمات اقامتی هتلهای سه ستاره و پایینتر و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز».

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«بند 17 ـ قدرالسهم هزینه مشترک (شارژ) دریافتی توسط شرکتهای خدماتی موضوع قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی از واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی مستقر در شهرکهای صنعتی».

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. موضوع صنعت است. (امیرآبادیفراهانی ـ کمک به تولید است، چهار) دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«بند 18 ـ خدمات فنی، بازسازی، تعمیر و نگهداری کالاهای موضوع جزء (17) بند «الف» این ماده که توسط مرکز وابسته به دستگاههای نظامی، انتظامی و امنیتی ارائه میشود مطابق فهرستی که با تصویب وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امور اقتصادی و دارایی ابلاغ میشود».

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! این دو موردی که اختلافی است بعداً رسیدگی میکنیم اگر صلاح دانستید، الان آنهایی که رأی نیاورده پیشنهاد حذفش را به رأی بگذارید، وگرنه مثلاً به کمیسیون ارجاع بدهید. به نظر من حذف آنهایی که رأی نیاورده را به رأی بگذارید، چون چند مورد بود، رأی نیاورد.

مسعود پزشکیان
رأی آنها را یک مقدار چک کنید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! دو یا سه مورد است که بالای (128) تا رأی آورده، بعد اگر رأی آورده بود، اضافه میکنم.

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را نسبت به حذف آنهایی که رأی نیاورده، اعلام بفرمایید. «ورزش» رأی آورده، ما (130) رأی حساب میکردیم، ولی باید (128) رأی میبود. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. ما اینها را به کمیسیون ارجاع میدهیم. میهمانان را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
میهمانان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ دانشآموزان آموزشگاه پسرانه امام جعفر صادق (علیهالسلام) از منطقه (9) تهران میهمانان مجلس شورای اسلامی هستند که خدمت عزیزان خوشآمد عرض میکنیم.

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! آقای دلخوش از آن دو موردی که آقای حضرتی فرموده بودند یک پیشنهاد الحاق به بند «ب» هم دارند، البته این هم دوسوم رأی میخواهد. اجازه طرح میدهید؟ آقای دلخوش! فقط بخوانم؟ فقط میخوانم، فرمودند: یک ردیف به بند «ب» ماده (9) به شرح زیر الحاق شود:
«خدمات فنی، بازسازی، تعمیر و نگهداری نیروگاهها و شبکههای انتقال و توزیع نیروی برق». آقای دکتر! به رأی میگذارید؟ اگر به رأی بگذارید خلاف برنامه است و دوسوم رأی میخواهد.
(امیرآبادیفراهانی ـ دولت مخالف است)، (دلخوشاباتری ـ آقا! مخالف نیست چرا اینطوری میگویید؟)، (امیرآبادیفراهانی ـ دولت اینجا خودش میگوید با معافیت مخالفند)

عبدالرضا مصری
حضار 192 نفر، دولت هم مخالفند. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. (امیرآبادیفراهانی ـ آقا! اینقدر مالیاتها را معاف نکنید)، (60) نفر هنوز شرکت نفرمودند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. چون دوسوم میخواهد انشاءالله همه دوستان شرکت بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«ماده 10 ـ موارد زیر از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند و مالیات و عوارض خرید نهادههای آنها مسترد میشود:
الف ـ صادرات کالاها به خارج از کشور یا به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی از طریق مبادی خروجی رسمی با ارائه پروانه سبز گمرکی صادره توسط گمرک یا برگ خروجی (در مورد صادرات کالا) و صادرات خدمات با ارائه قرارداد مربوط و گواهی انجام کار که به تأیید نزدیکترین نمایندگی رسمی جمهوری اسلامی ایران در کشور مقصد رسیده باشد یا گواهی ارزآوری با تأیید بانک مرکزی یا سایر اسناد و مدارک مثبته.
ب ـ خدمات معاوضه (سوآپ) نفت خام، فرآوردههای نفتی (بنزین، نفتگاز، نفت کوره، نفت سفید، گازمایع و سوخت هوایی) گازطبیعی و برق.
تبصره 1 ـ فروش کلیه فرآوردههای تولیدی شرکتهای پالایش به صورت ارزی (فروش سوختهای هوایی به شرکتهای هواپیمایی خارجی در فرودگاههای داخلی)، مرزی (فروش سوخت در جایگاههای مستقر در نواحی مرزی کشور) و همچنین فروش سوخت دارای پروانه صادراتی گمرک جمهوری اسلامی ایران به کشتیها (بانکرینگ) صادرات محسوب میشود.
تبصره 2 ـ استرداد مالیات و عوارض خرید برای صادرات مواد خام و مواد اولیه تولید که در فهرست مربوط به ماده (141) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 3/12/1366 ذکر شدهاند، ممنوع است.
تبصره 3 ـ خدماتی که توسط اشخاص مقیم ایران (اشخاص حقوقی ایرانی، اشخاص حقیقی مقیم ایران، شعب شرکت¬های خارجی مقیم ایران) ارائه و محل مصرف خدمات و یا مقصد ارائه خدمات خارج از کشور باشد، صادرات خدمت محسوب می¬گردد».

عبدالرضا مصری

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای قاضیپور پیشنهاد حذف کل ماده (10) را دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام مجدد محضر ملت و نمایندگان ملت در خانه ملت به خصوص نیروهای مقتدر مسلح بالاخص نیروهای موشکی ایران اسلامی. جناب آقایان: مصری و قاضیزاده! در ماده (9) همه معافیت را آوردند. الان ما از دو جا میتوانیم پول در بیاوریم این را هم معاف کردند. به قول آقای نقویحسینی ما نه میتوانیم نفت بفروشیم و نه گاز، اگر هم فروختیم که نمیتوانیم پولش را برگشت بدهیم. پس مملکت را با چه اداره میکنیم؟ شما فردا به معلمان عزیز و کارمندان عزیز و بهزیستی عزیز از کجا میخواهید پول بدهید؟
همکاران عزیز! فردا وزارت بهداشت و درمان که برای بیماران خاص باید دارو وارد کند از کجا باید دارو وارد کند، پولش کجا است؟
همه را معاف کردید، اینجا سه بند مهم را معاف کردید، نوشتید «صادرات کالاهایی به مناطق آزاد تجاری» همه میدانید تمام کالاها به مناطق میرود و از مناطق دوباره برمیگردد، به عنوان مسافر کالا داخل کشور برمیگردد.
آقای مصری! یعنی ارزش افزوده نمیدهند و صفر میشود. بعد نوشته خدمات نفت خام، فرآوردههای نفتی، بنزین، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، گاز مایع، سوخت هواپیمایی. همکاران عزیز! اکثر کشورها در ایران میآیند بنزین میزنند. نمیخواهید از آنها بگیرید، چرا نمیخواهید بگیرید؟ از بقال سر کوچه شما میخواهید یک شیر برای بچه بخرید باید مالیات ارزش افزوده پرداخت کنید. هواپیمای خارجی در ایران مالیات نمیدهند، هرچند آنها به ما در خارج از کشور بنزین نمیدهند.
این چه نوع قانوننویسی است؟ شما میگویید «فروش کلیه فرآوردههای تولیدی شرکتهای پالایش» پالایش یعنی نفت و گاز «به صورت ارزی (فروش سوختهای هوایی به شرکتهای هواپیمایی خارجی در فرودگاههای داخلی)، مرزی (فروش سوخت در جایگاههای مستقر در نواحی مرزی کشور) و همچنین فروش سوخت دارای پروانه صادراتی گمرک جمهوری اسلامی ایران به کشتیها (بانکرینگ) صادرات محسوب میشود». یعنی اینها معاف میشوند، فردا شما هزینه راهسازیتان را از کجا در میآورید؟ هزینه مدارس و سرانه مدارس را از کجا میخواهید در بیاورید؟ ما در دانشگاهها به اساتید به نیروهای مسلح چطور کمک خواهیم کرد؟ در بندهای ماده (9) اکثراً معاف کردید، در مواد (10)، (11) و (12) هم میخواهید معاف کنید.
آقای رئیس! یکبار گفتم و تکرار میکنم که شما میخواهید فقط با اوراق مملکت را اداره کنید، اوراقی کنید. بیایید مالیات بگیرید، چقدر معافیت مالیاتی به هر شکل؟ آنهایی که باید بدهند معاف میکنید، آنهایی که نباید بدهند کشاورزان، کارگران را معاف نمیکنید. شما برای چه کسی آمدید قانون بنویسید؟ ما آمدیم برای مستضعفان، (80) میلیون مردم باشعور، بافرهنگ، شجاع و ولایتمدار ایران اسلامی قانون بنویسیم یا برای صاحبان هواپیماهای خارج از کشور که به هر شکل ما را تحریم میکنند؟
همکاران عزیز! من خواهشم این است که به معافیتها رأی ندهید. از آقای مصری میخواهم از نماینده دولت و کمیسیون بخواهد که این هواپیمای خارجی را چرا معاف میکنند، چرا تجار خارجی که نفت خام میفروشند، معاف میکنند؟
همکاران عزیز! من از حضور همه شما عذرخواهی میکنم، ولی ما با هرگونه معافیت مالیاتی برای کسانی که مالیات میدهند، مخالف هستیم. در خارج از کشور سرمایهداران، پولداران مالیات میدهند و مستضعفان و بیچارگان استفاده میکنند، ولی در ایران اسلامی با هزار تأسف ما از مستضعفان، کارگران و معلمان مالیات ارزش افزوده میگیریم، صاحبان سرمایه به شکل قانونی با حکم شما فرار مالیاتی پیدا میکنند و مالیات نمیدهند و از فقرا استفاده میکنند. از رئیس محترم کمیسیون اقتصادی همکار عزیزم میخواهم دقیقاً پشت میکروفن برود و بفرماید چرا این کشتیها و هواپیماهای خارجی باید معاف بشوند؟ به عشق امام حسین، یا حسین.

عبدالرضا مصری
متشکرم، مخالف را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
مخالف پیشنهاد جناب آقای پورابراهیمی هستند، بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
خدمت همکاران محترم و مردم عزیز و بزرگوار ایران اسلامی عرض سلام و وقتبخیر دارم. آقای دکتر مصری ریاست محترم جلسه! اولین نکته من این بود که شما دیروز دستور دادید در ارتباط با جریان شهادت جمعی از مردم عزیز و بزرگوار استان کرمان جلسهای در کمیسیون امنیت ملی یا کمیسیون شوراها (نایبرئیس ـ کمیسیون شوراها) با حضور وزیر کشور و همچنین استاندار کرمان و سایر مسئولین تشکیل بشود. تا الان هیچ برنامه زمانبندی برای تشکیل این جلسه ارائه نشده.
خواهش میکنم دستور رئیس جلسه مبنی بر تشکیل برای بررسی پرونده حادثه شهدای مراسم تشییع سردار شهید حاجقاسم سلیمانی هرچه سریعتر تشکیل بشود. هم موضوع بحث پرداخت غرامت و هم پرداخت مربوط به حوزه دیه و بیمه و مجموعه مصدومینی که نیازمند به حمایت هستند و همچنین نامهای که خدمت عزیزان نماینده امضا کردند جا دارد من از تکتک نمایندگان و همکاران محترم تشکر بکنم که محبت کردند و درخواست کردند که این عزیزان جزء شهدا محسوب بشوند و من میخواهم این را هم پیگیری بکنید. اگر حضرتعالی محبت بکنید دستور بفرمایید کمیسیونهای شوراها و امنیت ملی هرچه سریعتر جلسه مربوط به حادثه شهدای مراسم تشییع شهید حاجقاسم سلیمانی در کرمان را برگزار بکنند و ما نتیجه را به مردم عزیز ایران اسلامی، به ویژه مردم شهیدپرور و ولایتمدار استان کرمان ارائه بکنیم من ممنون میشوم. تا الان تشکیل جلسهای از طرف کمیسیون امنیت ملی و شوراها انجام نشده.

عبدالرضا مصری
متشکرم، من خواهش میکنم که کمیسیون شوراها در دستور هفته آتی قرار بدهند. جناب آقای پورابراهیمی! استحضار دارید که برنامه هفتگی را رؤسای کمیسیونها اعلام میکنند. بین برنامهها ممکن است که فرصت برای مسائل جدید نباشد. انشاءالله در برنامه هفته آینده لحاظ میشود که در کمیسیون مطرح بشود، حالا مخالفتتان را بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
از دستور شما ممنونم، پس خواهش میکنم الان برنامه هفتگی جلسه هفته آینده مجلس شورای اسلامی را بفرمایید.

شهباز حسن پوربیگلری
چرا اسامی را پاک نمیکنید؟

عبدالرضا مصری
آقای پورابراهیمی یک لحظه ببخشید. آقای دکتر! حق با شما است، خواهش میکنم همکارها صفحه را پاک کنند اگر کسی تذکر یا اخطار دارد در موضوع بتواند تذکر یا اخطار بدهد، بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
اگر این را دستور بدهید ممنونم. اما درخصوص مخالفت با پیشنهادی که همکار عزیز و ارجمند ما مطرح کردند مستحضرید در تمام دنیا موضوعی که تحت عنوان صادرات مطرح میشود یکی از اقلامی است که معافیت مالیات ارزش افزوده بر آن لحاظ میشود و دلیلش هم این است که ما قرار است در چرخه جریان تولید تا مصرف این مالیات را قرار است از مصرفکننده نهایی أخذ بکنیم. اگر این کالا و یا خدمت به خارج از کشور صادر بشود، مصرفکننده نهایی خارج از کشور است و امکان استرداد برای این مجموعه فراهم نخواهد بود.
از طرف دیگر موضوع بحث صادرات عملاً ظرفیتهای صادراتی در کشور را دچار چالش میکند، یعنی به عبارت دیگر هر فعال اقتصادی که بخواهد محصولی را صادر بکند در فرآیند عملیاتش از حوزه ارزش افزوده باید پرداختهایش را انجام بدهد. اما برای مصرفکننده نهایی عملاً این اقدام برای آن صادرکننده اتفاق نمیافتد.
بنابراین هم برای کمک به صادرات کشور، چون الان ما به شدت نیازمند این هستیم که در حوزه فعالیتهای اقتصادی کشورمان موضوع بحث صادرات را به عنوان یکی از مقولههای مهم در محدودیتهای منابع ارزی برای بهبود و کمک به تراز تجاری کشور عملیاتی بکنیم لازم است که در این خصوص ما این موارد را مد نظر قرار بدهیم. امکان دارد در محتوایی که در این ماده (10) اعلام شده بعضی از نکاتی که همکار محترم مطرح فرمودند نیازمند اصلاح باشد، اما اینکه ما به کل ماده (10) اینجا پیشنهاد حذف بدهیم اصلاً این مغایر با آن چیزی است که ما در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی در کشور برای کمک به بخش صادرات، ارزآوری کشور و فعالیتهایی که هم از بابت صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی انجام میشود این مغایرت اتفاق خواهد افتاد.
بنابراین روی این موضوع کار کارشناسی شده، در کمیسیون ساعتها روی این وقت گذاشته شده و در حال حاضر هم همین الان که شما در کشور قانون مالیات ارزش افزوده دارید صادرات معاف است و دولت مکلف است این استرداد را انجام بدهد.
بنابراین این کمک میکند به اینکه این موضوع هم در راستای تقویت تولید و صادرات کشور باشد و هم بتواند حمایت بکند از انجام فعالیتهایی که در این زمینه به شکلی در اقتصاد کشور محسوب میشود. در قانون فعلی هم همین موضوع وجود دارد، اگر در متن و محتوای ماده (10) نکاتی باشد که لازم باشد در این خصوص تصمیمگیری بشود طبیعتاً در ذیل آن مواد قابل بحث خواهد بود، ولی به هیچعنوان حذف ماده (10) به صلاح تصمیمگیری درحوزه مالیات ارزش افزوده نخواهد بود.

عبدالرضا مصری
متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای کواکبیان موافق هستند، بفرمایید.

مصطفی کواکبیان
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس! بنده میخواستم یک نکتهای را عرض بکنم. وزیر خارجه انگلستان به دنبال سقوط هواپیمای اوکراینی و در حقیقت در پیروی از دولت تروریستی آمریکا، ایران را به تحریمهای جدیدی تهدید کرده که حالا بنده به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس به این آقای وزیر خارجه میگویم که سفیر شما در تهران در یک اقدام کاملاً خارج از عرف دیپلماتیک در مقام یک عکاس در یک اجتماعی که شعارهای هنجارشکن سر میدادند حاضر شده. وزارت خارجه ما با این موضوع جدی برخورد بکند و یکبار دیگر ایشان را احضار کنند و اقدامات تنبیهی جدی داشته باشند و اگر قانع نشدند به عنوان یک عنصر نامطلوب ایشان را از کشور خارج و اخراج کنند. (نایبرئیس ـ لطفاً در دستور صحبت کنید) مثل آقای پورابراهیمی بود، شما همیشه به ما در دستور توضیح میفرمایید که حالا عیب ندارد.
در مورد موضوع؛ ببینید! آنچه جناب آقای پورابراهیمی فرمودند درست است که باید از مصرفکننده نهایی مالیات گرفته بشود، اما آقای پورابراهیمی! شما در کجای لایحه این مسأله مصرفکننده نهایی را آوردید؟ همهجا دارید از ردههای قبلی مالیات را میگیرید. لذا اینجا که بحث صادرات شده شما میگویید مصرفکننده نهایی هم خارج از کشور است و لذا این اتفاق نباید بیفتد، برعکس ما میگوییم واقعاً علاوه بر فرارهای مالیاتی که یکی از معضلات جدی اقتصاد کشور ما است معافیتهای مالیاتی هم حتماً یک معضل است و ما با این معافیتها قطعاً ضربه به اقتصاد میزنیم. لذا عزیزان به پیشنهاد برادر عزیزمان جناب آقای قاضیپور رأی بدهند، از سر دلسوزی است. واقعاً ما یک دولت رانتیر نمیخواهیم که فقط وابستگی به فروش نفت داشته باشیم. یکی از راههایی که کشور باید بچرخد از طریق مالیات است و آنهایی که در بحث صادرات هم هستند باید در این وسط خیس بشوند و لذا عزیزان با این معافیت مالیاتی مخالفت بکنند و به پیشنهاد برادر عزیزمان جناب آقای قاضیپور رأی بدهند. والسلام

عبدالرضا مصری

اسماعيل جليلي
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت نمایندگان محترم عرض سلام دارم. ببینید! در تعریف کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده یکی از کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده همانطور که جناب آقای دکتر پورابراهیمی هم تأکید داشتند بهبود تراز تجاری کشور از طریق حمایت از صادرات است. یعنی تقریباً برآیند همه کشورهای مجری مالیات بر ارزش افزوده را وقتی ملاحظه بفرمایید این است که صادرات را با هدف بهبود تراز تجاری کشور و به زبان حرفهای با رویکرد اصل مقصد و به لحاظ ارزآوری از پرداخت مالیات معاف میکنند. به همین دلیل ما با حذف کل این ماده مخالف هستیم.

عبدالرضا مصری
متشکرم، کمیسیون بفرمایید.

سیدحسن حسینی شاهرودی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خداقوت خدمت همکاران عزیز. عزیزان ببینید! این بندها در قانون فعلی هم موجود است، یعنی صادرات معاف از مالیات و ارزش افزوده است، اما ابهاماتی در این قانون فعلی است که ما اینجا آمدیم تصریح کردیم و این ابهامات برطرف شده، از جمله مالیات خرید نهادههای کالاهای صادراتمحور.
دوم اینکه بنا است ما در امر صادرات تسهیل بکنیم. حمایت از تولید صادراتمحور بکنیم، شرایط رقابتی را در منطقه به وجود بیاوریم و رقابت منطقهای باعث رونق تولید و اشتغال ما بشود. من از همکاران عزیزم جناب آقایان: قاضیپور عزیز و کواکبیان تعجب میکنم که با این بند مخالفت میکنند. این معافیت بر صادرات است، نه واردات. رونق صادرات را در بر خواهد داشت و همچنین در بحث سوخت هواپیما که جناب آقای قاضیپور گفتند توضیح بدهید، توضیح ما این است که چه کالایی به خارج از کشور صادر بشود و چه یک عنصر یا هواپیمای خارجی در داخل بیاید و این بنزین ما و سوخت هواپیما را بگیرد و ببرد. هر دو آن صادرات محسوب میشود، این است که خواهشم این است شما در جهت رونق تولید، خصوصاً تولید صادراتمحور به حذف رأی ندهید.

عبدالرضا مصری
متشکرم. حضار 192 نفر، پیشنهاد حذف ماده (10) را به رأی گذاشتیم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. هنوز (60) نفر از همکاران شرکت نفرمودند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
8
ناطقین جلسه آقایان: عباس پاپیزادهبالنگان، کورش کرمپورحقیقی، علی اسماعیلی و محمدرضا پورابراهیمیداورانی و خانم سیدهفاطمه ذوالقدر

عبدالرضا مصری

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای عباس پاپیزادهبالنگان نماینده محترم دزفول.
ـ آقای کورش کرمپورحقیقی نماینده محترم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین.
ـ خانم سیدهفاطمه ذوالقدر نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای علی اسماعیلی نماینده محترم نور و محمودآباد.
ـ آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی نماینده محترم کرمان و راور.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای پاپیزاده نماینده محترم دزفول برای ایراد نطق دعوت میکنیم، بفرمایید.

عباس پاپی زاده پالنگان
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«و من یتوکل علی الله فهو حسبه»
با سلام و درود به روح ملکوتی حضرت امام خمینی (رضوانالله تعالیعلیه)، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم و آرزوی سلامتی مقام معظم رهبری. آمریکای جنایتکار با اشتباه محاسباتی مرگبار خود تصور میکرد با ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد سلیمانی میتواند نظام و انقلاب را با چالش اساسی مواجه نماید، اما با دست قدرتمند خداوند متعال صحنه ترور شهید سلیمانی به یکی از بزرگترین تجدید میثاقهای تاریخ جهان معاصر تبدیل شد. قیام عمومی ملت شریف ایران به خونخواهی سردار دلها و ایجاد رستاخیز انسانی از اهواز و دزفول قهرمان تا سراسر کشور پیامهای صریحی به دولتمردان برای پایان غربزدگی و دلبستگی به وعدههای سرابگونه غرب داشت. پاسداشت قیام اخیر مردم استکبارستیزی است.
صحنه پساترور رستاخیز بینالمللی را رقم زد که به فرموده مقام معظم رهبری «همه دلبستگان مقاومت خونخواه شهید سلیمانیاند». از سرداران و سربازان عزیز سپاه پاسداران که با حمله موفق، دقیق و شجاعانه خود به پایگاه آمریکایی در عراق هیمنه ابرقدرت پوشالی آمریکا را در هم شکسته و زمینه خروج آن را از منطقه فراهم نمودند سپاسگزاریم و در تاریخ خواهند نوشت تنها کشوری که در مقابل آمریکا به خونخواهی از فرزند خود بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا را به خاک و خون کشید ایران اسلامی بود و یقیناً هرگونه شرارت جدید آمریکا پاسخ کوبندهتری خواهد داشت.
جناب آقای رئیسجمهور! علیرغم اینکه همگان از خطای انسانی و سقوط هواپیما و کشته شدن هموطنان عزیز به شدت داغدار و متأثر هستیم، اما پذیرش شجاعانه و متواضعانه این اشتباه از سوی فرماندهان سپاه پاسداران الگوی عملی برای دولتمردانی است که با تصمیمات اشتباه کشور را به بیراهه کشاندهاند و معطل مذاکره با آمریکا و برجام نمودهاند. در حالی که بزرگترین رمز موفقیت در برابر تحریمها تکیه بر توان تولید ملی و حمایت از نخبگان داخلی است.
از این رو انتظار داریم دولت محترم در پیشگاه مردم مظلوم ایران بابت تمام تصمیمات اقتصادی اشتباه که موجب رکود اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم و کاهش ارزش دارایی آنها شده است شجاعانه در رسانه ملی عذرخواهی نماید. علیرغم تحریمهای سخت و فشارهای اقتصادی در هفت سال گذشته با الهام از فرهنگ مقاومت و پایداری دزفول مقاوم و حمایت مردم عزیز و مسئولین محترم اقدامات اساسی جهت توسعه و پیشرفت دزفول صورت گرفته است.
در بخش بهداشت و درمان احداث هشت بیمارستان جدید دزفول را به قطب درمانی جنوبغرب کشور تبدیل نموده است. با افتخار عرض مینمایم بیمارستان تأمیناجتماعی دزفول آخرین بیمارستان تأمیناجتماعی سراسر کشور است که با پیشرفت صددرصدی تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید و شهروندان عزیز دزفولی میتوانند تمام خدمات درمانی را به صورت رایگان دریافت نمایند. بیمارستان فوقتخصصی زنان و زایمان دزفول با پیشرفت حدود صددرصد به عنوان تنها بیمارستان فوقتخصصی زنان در جنوبغرب کشور با برخورداری از پیشرفتهترین تکنولوژی روز، دزفول را به قطب درمانی تخصصی منطقه تبدیل نموده است و منشأ خدمات بینظیر برای جامعه محترم بانوان دزفول خواهد بود.
مجتمع بیمارستانی سوانح سوختگی و غربالگری با پیشرفت صددرصدی تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد. بیمارستان بزرگ دزفول نیز با ظرفیت (400) تخت در فاز اول با پیشرفت (50) درصدی به عنوان بزرگترین بیمارستان استان خوزستان انشاءالله در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. احداث بیمارستان خیبر با پیشرفت صددرصد، بیمارستان سردشت با پیشرفت (90) درصد، بیمارستان بخش شهیون با پیشرفت (75) درصد و بیمارستان بخش مرکزی به زودی به بهرهبرداری قطعی خواهد رسید.
در بخش کشاورزی احداث بزرگترین سردخانه جنوبغرب کشور در دزفول جهت ذخیرهسازی محصولات کشاورزی، راهاندازی کارخانه فرآوری محصولات کشاورزی با ظرفیت (600) تن در روز و احداث دو کارخانه بزرگ چغندرقند از جمله اهم فعالیتهای زیرساختی در بخش کشاورزی دزفول است. همچنین استقرار اداره مستقل گمرک در دزفول و دریافت مجوز مرز هوایی فرودگاه، تصویب قوانین راهگشای مربوط به صادرات و ایجاد زمینه حضور تجار و بازرگانان خارجی از اقداماتی است که موجب افزایش (300) درصدی صادرات محصولات کشاورزی دزفول شده است.
برگرداندن حداقل (600) هکتار از اراضی پادگان قائمی دزفول و اختصاص آن به سرمایهگذاریهای بزرگ صنعتی مانند کارخانه عظیم فولاد و دو کارخانه چغندرقند و تبدیل دزفول به یکی از قطبهای صنعتی استان خوزستان از دیگر اقدامات در این حوزه است.
در بخش مهم راه و جادههای ارتباطی نیز میتوان به شروع عملیات اجرایی جاده پاشنه زاگرس برای اتصال دزفول و شمال خوزستان به اصفهان، احداث فاز اول بزرگراه دزفول به اهواز با کاهش (20) کیلومتری مسافت دزفول تا اهواز و آغاز احداث بزرگراه چهارراه آوج به میانرود اشاره نمود. احداث و بهسازی بسیاری از جادههای روستایی شامل جاده بلود به خیبر، جاده فیروزآباد به سروآباد و سربیشه، جاده ماهور برنجی، جاده سهراهی فضیلی به شهر چغامیش و تأمین اعتبار برای تکمیل جادههای بخش شهیون، بخش چغامیش و زاویه از اهم فعالیتهای صورتگرفته در بخش راه دزفول است. در حوزه حمل و نقل هوایی و ریلی دزفول میتوان به افزایش پروازهای فرودگاه دزفول از هفت پرواز در هفته در سال 91 به (24) پرواز در هفته در سال 98 و همچنین به دریافت مجوز اتصال دزفول به شبکه راهآهن سراسری کشور، تعیین و میخکوبی مسیر ارتباطی و به زودی انشاءالله آغاز عملیات اجرایی راهآهن دزفول اشاره نمود.
در حوزه خدمات شهری، کمک سالانه حدود (50) میلیارد تومان به بودجه شهرداری دزفول و سایر شهرهای اقماری از طریق استان و بودجه ملی، پیگیری و دریافت اعتبار جهت بازسازی و بازآفرینی بافت قدیم مرکز شهر دزفول شامل محلات، سیاهپوشان، نوریان، کرناسیون، سارابدر، قلعه و کلانتریان، پیگیری جهت تأسیس شهرهای جدید شامل شهرهای شهید جندیشاپور و منتظری. پیگیری و طی مراحل اولیه تبدیل روستاهای بهشتی، خیبر، محمدبنجعفر، عدالت و هنجرک به شهرهای جدید.
از اهم فعالیتهای قانونگذاری نیز میتوان به برخی از موارد اشاره نمود. برای اولین بار پس از صد سال از اکتشاف نفت تصویب پیشنهاد نماینده دزفول به عنوان قانون دائمی و الزام وزارت نفت به پرداخت عوارض زیستمحیطی که سالانه حدود (1200) میلیارد تومان به بودجه استان خوزستان اضافه میشود. جلوگیری از ادامه پروژههای غیرکارشناسی و خسارتآور انتقال آب بینحوزهای، پیشنهاد و تصویب بودجه حدود (100) میلیون دلار برای مقابله با کانونهای ریزگرد استان خوزستان در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، پیشنهاد و تصویب قانون تبدیل وضعیت معلمین پیشدبستانی و نهضتی و حقالتدریس، پیشنهاد و تصویب برداشت (5/1) میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با اذن مقام معظم رهبری برای پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به روستاییان و کشاورزان زحمتکش.
در پایان عرض مینمایم تمامی این اقدامات ثمره عنایت الهی و حمایت بینظیر آحاد مردم بزرگوار دزفول است و برای رسیدن دزفول قهرمان به جایگاه مطلوب و واقعی علاوه بر استمرار و تلاش خستگیناپذیر نیازمند آرامش، وحدت و همدلی بین یکایک مردم عزیز دزفول هستیم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالرضا مصری
از رعایت وقت متشکرم، نفر بعد را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای پاپیزاده نماینده محترم دزفول تشکر میکنیم. از جناب آقای کورش کرمپورحقیقی نماینده محترم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین دعوت میکنیم، بفرمایید.

کوروش کرم پورحقیقی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام، ادب و احترام محضر ملت شریف ایران و همکاران محترم در خانه ملت دارم. با قلبی مطمئن و وجدانی آرام آخرین نطق سالانه خود را قرائت و اعلام میدارم. ضمن عرض تسلیت محضر مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران عملیات تروریستی ناجوانمردانه آمریکا که منجر به شهادت سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی و همراهان ایشان گردید و مسیر انتقام آن زخم ملی را در هر جایگاهی که باشیم دنبال خواهیم نمود. سیلی مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به گستاخی آمریکا را عملیاتی غرورآفرین، مقتدرانه و عزتمدارانه ایران اسلامی شایسته قدردانی میدانم. جانباختن تشییعجنازهکنندگان سردار شهید را تسلیت عرض مینمایم و وقوع حادثه دلخراش سقوط هواپیمای مسافربری که جان عزیزان ما را گرفت یک فاجعه است و به بازماندگان آن تسلیت عرض مینمایم. در نهایت، به نتایج بررسی شورای محترم نگهبان احترام میگذارم ولیکن خواستار بررسی اعتراضات وارده به شورای نگهبان میباشم.
و اما خرسند بدان هستم که از آغاز دوره خدمتگزاری خود از تاریخ 7/3/95 تاکنون بلااستثناء سه روز پایانی هفته را در حوزه انتخابیه حضور داشته و از نزدیک پیگیر مشکلات و محرومیتهای موکلین عزیز در منطقه بودهام و بیش از (350) پرواز داشته و در حوزه انتخابیه بین مردم حاضر بودم. شما همکاران و ملت شریف ایران خوب میدانید و مستحضر هستید که وظایف ذاتی یک نماینده قانونگذاری، نظارت و پیگیری مطالبات میباشد. اینجانب در راستای انجام وظیفه خود در قانونگذاری موفق به افزایش چهار الی (10) برابری اعتبارات مصوب مجلس نسبت به لایحه دولت و متعاقب افزایش اعتبارات تخصیصیافته به پروژههای حوزه انتخابیه میباشم که در طول (36) سال گذشته لااقل در استان فارس بیسابقه بوده است و البته کلیه اسناد آن موجود میباشد.
نمونههایی از اقدامات افزایش اعتبارات؛ در بخش راههای مواصلاتی در جهت اجرای احداث باند دوم شیراز ـ فیروزآباد ـ جم با افزایش هشت برابری در قیاس با دهه قبل، احداث راهآهن شیراز ـ فیروزآباد ـ فراشبند ـ بوشهر با افزایش پنج برابری نسبت به سالهای گذشته، بهسازی راه اصلی فیروزآباد ـ فراشبند ـ کازرون با افزایش اعتبار (10) برابری نسبت به دهه گذشته. راه اصلی فیروزآباد ـ قیزخانج افزایش پنج برابری داشته، راه اصلی قیر ـ جهرم ـ فسا افزایش (5/4) برابری داشته.
در بخش نیرو آبرسانی به شهر فیروزآباد از سد تنگاب و ساختمان شبکه آبیاری زهکشی سد تنگاب. آبیاری و زهکشی سد هایقر با افزایش پنج برابری اعتبارات نسبت به ادوار گذشته و تخصیص بیش از سه برابر اعتبارات.
در بخش بهداشت و درمان توسعه بیمارستان فیروزآباد آماده افتتاح با پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی با اعتباری بالغ بر (62) میلیارد تومان طی چهار سال گذشته.
در بخش آموزش عالی احداث آموزشکده فنی ـ حرفهای پسران فیروزآباد و أخذ مجوز رشته و راهاندازی آن در اواخر سال 98.
در بخش ورزش احداث پنج زمین چمن مصنوعی فوتبال که در مرحله پایانی، فراشبند به بهرهبرداری رسیده است. فیروزآباد ـ میمند ـ جایدشت (90) درصد و قیر در دست احداث سالنهای ورزشی سرپوشیده ویژه بانوان و چندمنظوره در حوزه انتخابیه و تکمیل و بهرهبرداری چهار سالن ورزشی، تعداد (22) زمین فوتسال در حوزه انتخابیه، کمک به هیأتهای ورزشی بالغ بر چهار میلیارد است.
در بخش حمایتهای مالی و غیرمالی افزایش بالغ بر پنج برابری مستمریبگیران تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی. افزایش نقدی چهار میلیاردی از طریق کمیته امداد، معرفی به بانکها جهت پرداخت (2000) فقره تسهیلات بانکی.
در بخش آموزش و پرورش پیگیری جهت رتبهبندی فرهنگیان، تصمیمات ما جهت اجرای آییننامه اجرای قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف و تبدیل وضعیت تمام مربیان و آموزشدهندگان واجد شرایط و حقالتدریس، پرداخت پاداش بازنشستگان تا سال 97، پرداخت معوقات و مطالبات نیروهای حقالتدریس.
در بخش گازرسانی افزایش شش برابری گازرسانی روستاها از سال 95، در بخش برقرسانی افزایش (5/4) برابری، در بخش امور عشایر پرداخت بالغ بر (20) میلیارد تومان، پرداخت پنج میلیارد تومان تسهیلات کمبهره، پرداخت شش میلیارد تومان کمک مالی به عشایر، ثبت جهانی آثار باستانی.
و اما من کرمپور در قبل از انقلاب دو بار توسط ساواک دستگیر شدم، جزء نیروهای اصلی انقلابی در شهر فیروزآباد بودم، در تسخیر ساواک، در راهاندازی راهپیمایی مسلحانه جزء نیروهای اصلی بودم. سه برادر، سه شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردم، اولین نیروی اعزام به جبهه از استان فارس در رابطه با (رنجبرزاده ـ وقتتان تمام شده) همرزم بودن با شهید جهانآرا در آزادی خرمشهر فرمانده گردان، در پایان جنگ فرمانده محور عملیاتی لشکر، بعد از جنگ نیروی تحت امر مستقیم سپهبد شهید به عنوان فرمانده نیروهای تیم (33) هوابرد المهدی در شرق کشور، در غرب کشور به عنوان فرمانده تیپ دوم مریوان و در تمام صحنهها جزء نیروهای مخلص، جان برکف و فدایی برای انقلاب اسلامی و ولایت فقیه بودهام. (50) درصد جانبازی، (72) ماه جبهه دارم، این گوشهای از سابقه انقلابی بودن و ولایتی بودن من است و چماقها و شکنجههای منافقین را در تمام وجودم دارم.
اگر در مجلس بمانم سرباز نظام هستم، اگر به مجلس نیایم باز سرباز نظام هستم. بنده با یک کارنامه از نظر خانوادگی از ایل بزرگ قشقایی هستم و افتخار میکنم که (رنجبرزاده ـ آقای کرمپور! دو دقیقه از وقتتان گذشته، شما فرمانده بودید بفرمایید) سرباز انقلاب بودم. حقم این است که به اعتراضم واقعاً رسیدگی جدی به عمل بیاورید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالرضا مصری
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای کرمپور نماینده محترم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین تشکر میکنیم. از سرکار خانم سیدهفاطمه ذوالقدر نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس دعوت میکنم، بفرمایید.

سیده فاطمه ذوالقدر
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام خدمت ملت شریف ایران و همکاران گرامی. شهادت زندهیاد سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی را تسلیت عرض میکنم، همچنین عرض تسلیت برای از دست دادن هموطنان عزیزمان در واقعه دلخراش کرمان و حادثه غمبار سقوط هواپیما را دارم و از درگاه ایزد منان صبر جمیل برای بازماندگان و مردم غیور مسئلت مینمایم و امیدوارم با تدبیر و برنامهریزی دقیق و متعهدانه مسئولین و مجریان امر، ضمن پیشگیری از بروز چنین حوادثی زمینه تشفی خاطر و آرامش خانوادههای داغدیده و جامعه تأمین گردد.
همکاران محترم! نیاز امروز کشور به ارتقای سرمایهها و اعتماد اجتماعی است تا به پشتوانه این سرمایهها اهداف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی محقق گردد.
یقیناً باور دارید که افزایش این سرمایهها در خلأ و معجزهگونه رخ نمیدهد و زیرساختهای آن بر مدار شفافیت و عملگرایی صادقانه و صالحانه مهیا خواهد شد. به همین منظور توجه همگان را به توصیههای شهید عزیزمان حاجقاسم سلیمانی درباره ارتباط با مردم جلب مینمایم که «آن دختر باحجاب یا کمحجاب هم فرزند ما است، جامعه من و خانواده ما است، اینها همه مردم ما هستند، بچههای ما هستند. لذا همگان به ویژه کسانی که تریبونی به دست میآورند توجه داشته باشند که به گونهای سخن نگویند که موجب تفرقه و انشقاق جامعه شود» و به قول شهید حاجقاسم پس چه کسی را میخواهید حفظ کنید؟ در مجلس دهم در تصویب طرحها و لوایح نیازهای کوتاهمدت جامعه و همچنین میانمدت و بلندمدت مد نظر بوده است، از این رو در فراکسیون زنان برای حوزه زنان خانواده سیاستهای کاهش فقر مطلق را به کار بستهایم و در این خصوص افزایش اعتبارات بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست را مصوب کردیم و آنها را در برخورداری از اعتبارات پرداختی برای دیه محکومان معسر جرایم غیرعمد و أخذ وامهای اشتغالزایی و کارآفرینی در اولویت قرار دادیم. سیاست عدالت جنسیتی و اجرای ماده (101) قانون برنامه ششم توسعه از دیگر موضوعات مورد پیگیری در فراکسیون زنان بود که ماحصل آن حضور بیشتر زنان توانمند در پستهای مدیریتی کشور شد.
در بخش دیگر از رویکردهای حمایتی از خانواده و زنان شاغل افزایش مرخصی زایمان از شش ماه به نه ماه و پیگیری مطالبات حقوق و مزایا برای همه زنان شاغل از بخش دولتی و هم در بخش خصوصی و همینطور زنان شاغل با شرایط خاص و با هدف ایجاد امنیت شغلی و پاسخگویی به انتظارات بحق فعالان در بخشهای مختلف، بیمه قالیبافان، هنرمندان، راهنمایان تورهای گردشگری و فعالان قرآنی و برخی مشاغل مورد پیگیری جدی قرار گرفت.
همکاران محترم! مستحضر هستید که توسعه بر مدار سرمایههای انسانی حرکت میکند، از این رو خواستها و انتظارات کودکان و نوجوانان به عنوان آیندهسازان این مرز و بوم مورد توجه جدی قرار گرفت و لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوانان تصویب شد. همچنین گروهی از کودکان جامعه به دلیل نداشتن شناسنامه از بیهویتی در رنج بوده و از فرآیند تحصیل، آموزش و بهداشت محروم بودهاند که در فراکسیون زنان تلاشهای بسیاری برای تصویب لایحه اعطای تابعیت به فرزندان متولد از ازدواج مادر ایرانی با مردان خارجی صورت پذیرفت که امیدواریم با اجرای آن مشکلات آنها تا حد زیادی مرتفع گردد.
و همینطور درخصوص پدیده کودکهمسری نیز تلاشهایی جهت پیشگیری از آن را داشتیم که امیدواریم این موضوع در مسیر شرع و عرف و با هدف ارتقای سلامت جامعه و به دور از حاشیهسازیها حرکت کند. برای کودکان دارای بیماریهای خاص اوتیسم، EB، گوشه و پروانهای بودجه خاص در نظر گرفتیم و همچنین در این راستا لایحه حمایت از معلولان مصوب گردید.
همکاران محترم! مستحضر هستید که فشارهای اقتصادی و افزایش نرخ تورم باعث کاهش تمایل جوانان به ازدواج شده است، از این رو تلاش داشتیم با رویکرد حمایتی برای تشکیل خانواده تسهیلات وام ازدواج را هرساله متناسب با نرخ رشد تورم افزایش دهیم و اجرای قانون تسهیل ازدواج را از طریق ابزارهای نظارتی پیگیری و مطالبه نماییم که این قانون شامل تأمین مسکن ارزان هم میگردد. برای موضوع افزایش اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری بارها از دولت خواستیم که موضوع متناسبسازی افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان با نرخ تورم و پرداخت مطالبات جامعه کارگری را انجام بدهند. موضوع ورزش و سلامت خانوادهها را نیز پیگیری کردیم و در مجلس دهم بود که اختصاص (27/0) درصد از (9) درصد مالیات بر ارزش افزوده برای ورزش همگانی تصویب شد که کمک بسیاری در اتمام پروژههای ورزشی و توسعه ورزش همگانی، ورزش زنان، معلولان و ورزش مدارس داشته است.
اما در بخش حوزه انتخابیهام تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس؛ برای اولین بار پیگیریهای مجمع نمایندگان تهران توانستیم با پیگیری آنها چهار دفتر را احداث کنیم بلکه بتوانیم آنجا مشکلات مردم را رصد، پیگیری و مرتفع کنیم و توانستیم بسیاری از مشکلات را در حوزه بهداشت و همینطور حمل و نقل، آلودگی هوا و جادهها مرتفع کنیم.
در پایان از پیشگاه مردم شریف ایرانزمین برای صبوریها، همراهیها، استقامتها و انسجامی که در مقابله با مشکلات داخلی و دسیسههای دشمنان این مرزوبوم داشتند تقدیر و تشکر میکنم. یقیناً آنچه که انجام شده در برابر شایستگیها و فرهیختگیهای این ملت غیور، ناچیز و حداقلی است که امید دارم در سایهسار حمایتهای همیشگی ملت شریف و شهیدپرور و الطاف باریتعالی بتوانم در مسیر اعتلا و توسعه کشور عزیزمان ثابتقدم بوده و از نعمتی که برای خدمتگزاری درجهت رسیدگی به امور مردم داشتهام در مسیر راستی و حقانیت و عدالتمحوری بهره گیرم تا شرمنده ملت شریف ایران و درگاه حق تعالی نباشم. چنانچه امام حسین (علیهالسلام) نیز میفرمایند: «واعلموا إن حوائج الناس إلیکم من نعم الله علیکم فلا تملوا النعم فتتحول إلی غیرکم» بدانید نیازمندیهای مردم که به شما مراجعه میکنند از نعمتهای الهی است، پس کفران نعمت نکنید که این وظیفه خدمترسانی به دیگران محول خواهد شد. والسلامعلیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالرضا مصری
از رعایت وقت تشکر میکنیم، ناطق بعدی را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
از سرکار خانم فاطمه ذوالقدر نماینده محترم تهران تشکر میکنم. از جناب آقای علی اسماعیلی نماینده محترم نور و محمودآباد دعوت میکنم.

علی اسماعیلی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
که مازندران شهر ما یاد باد
همیشه بر و بومش آباد باد
«به نام الله پاسدار حرمت خون شهیدان»، شهیدان انقلاب اسلامی، شهدای جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم و شهدای خانه ملت. درود بر امام شهیدان انقلاب و شهید سرافراز سپاه اسلام سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و همچنین خانوادههای عزیزانی که در سقوط هواپیمای مسافربری عزیزانشان را از دست دادند. درود بر ملت بزرگ ایران و حوزه انتخابیهام شهرستانهای نور و محمودآباد که با تأسی از فرامین رهبر بزرگوار انقلاب و با خلق حماسه میلیونی در تشییع جنازه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی نشان دادند که از انقلاب اسلامی و رهبری آن و تمامیت ارضی کشور عزیز ایران و حافظان امنیت و اقتدار کشورشان دفاع خواهند کرد.
این حضور میلیونی مردم عزیز و شریف ایران حجت را برهمگان تمام کرد که همه باید با وحدت کلمه تحت امر رهبر عزیزمان از وحدت ملی، امنیت ملی و منافع ملی کشورمان دفاع بکنیم و از تفرقه، اختلاف و تشتت به جد بپرهیزیم که ریشه همه اتفاقهای ناگوار این کشور عزیز ایران است. با تشکر از هیأت محترم اجرایی و هیأت محترم نظارت و شورای محترم نگهبان قانون اساسی در برگزاری انتخابات سالم. اما دشمنان ملت بزرگ ایران بدانند که روز دوم اسفند سال 98 روز خلق حماسه ملت بزرگ ایران است، خلق حماسه حضور میلیونی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که دشمنان ملت بزرگ ایران را بترساند و آنها را مجبور کند در مقابل ملت بزرگ ایران زانو بزنند و تسلیم شوند.
اما مردم بزرگ ایران با حضور در انتخابات اسفند سال 98 با انتخاب خدمتگزار صدیق، امین، انقلابی، جهادی، مردمی و اصلح بر تقویت مردمسالاری دینی نشان خواهند داد. اما سخنم با دولتمردان است، مردم عزیز و شریف شهرستان محمودآباد از وزیر محترم نیرو انتظار دارند کلنگ آغاز پروژه نیروگاه (500) مگاواتی معلمکلا سرخرود را در دهه فجر به زمین بزند و پروژه بزرگ آب شرب دابو شمالی برای (16) روستا و شهر سرخرود را با (16) هزار مشترک افتتاح نماید. سد لاستیکی سرخرود و همچنین پروژه فاضلاب محمودآباد را انشاءالله آغاز و به اتمام برساند مردم عزیز شهرستان محمودآباد از وزارت راه و شهرسازی انتظار دارند کمربندی شرقی محمودآباد را بعد از (5) ماه افتتاح کنند، آن هم با دستان وزیر که همچنان بسته است با رفع موانع جزئی آن انشاءالله باز نماید. پروژههای دوربرگردان استاندارد کلوده به یکطرفه نور را به اتمام برساند. مردم عزیز و شریف شهرستان محمودآباد خواستهشان از وزارت بهداشت اتمام ساختمان دیالیز و ارتقاء بیمارستان شهدای محمودآباد و اتمام پروژه درمانگاهی آزادمون و بیشهکلا محمودآباد است. مردم عزیز و شریف شهرستان نور انتظارشان از وزارت نفت گازرسانی به شهر و روستای بلده و دهستان میانبند است. انتظارشان از وزارت راه و شهرسازی ساخت جاده نور ـ چمستان و آلشرود و اتمام پلهای نیمهتمام و سرعت بخشیدن به پروژه درحال ساخت فاز دو کمربندی رویان ـ هندومرز و پلهای غیرهمسطح آن است. مردم شهرستان نور خواهان اتمام پروژه بیمارستان (160) تختخوابی جایگزین امام خمینی و بخش دیالیز آن از وزارت مسکن و شهرسازی هستند. مردم عزیز و شریف نور انتظارشان از وزارت بهداشت و درمان اتمام پروژههای درمانگاهی لاویج، چمستان، رویان و اجرایی نمودن اورژانس مصوب دریایی استان مازندران هستند. مردم عزیز شهرستان نور خواستهشان از وزارت نیرو اجرایی نمودن پروژههای فاضلاب شهر نور، شهر رویان و ایزدشهر میباشد و خواهان اتمام پروژه آب شرب گلندرود، انگتارود و لاویجرود میباشند، مردم شهر نور انتظارشان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز پروژه مصوب پردیس سینمایی امید و اتمام آن در تقویم مشخص میباشد و اما کلام آخر مردم شهرستان نور انتظارشان از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تحت پوشش قرار دادن آنتندهی موبایل برای روستاهای بخش محروم بلده بخش مرکزی چمستان ـ نور و اولویت اول قراردادن پروژه فیبر رویان به بلده و چمستان به لاویج واز علیا میباشد، متشکر و سپاسگزارم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای علی اسماعیلی نماینده محترم نور و محمودآباد تشکر میکنم، از جناب آقای محمدرضا پورابراهیمی نماینده محترم کرمان و راور دعوت میکنم.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
درود و رحمت الهی بر روح مطهر امام عزیز که در مکتب خویش فرزندان برومندی چون سردار رشید حاجقاسم سلیمانی را پرورش داد که اینگونه مایه مباهات جهان اسلام باشد. مجدداً شهادت مظلومانه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی همرزم و فرمانده عزیز ما در دوران دفاع مقدس در لشکر (41) ثارالله استان کرمان و همچنین شهادت سرتیپ پاسدار شهید پورجعفری را به محضر امام زمان و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و خانوادههای مکرم ایشان و همه دلسوختگان نظام مقدس جمهوری اسلامی تبریک و تسلیت عرض مینمایم.
از اقدام مقتدرانه و کوبنده جانبرکفان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موشکباران پایگاه عینالاسد آمریکا به نمایندگی از مردم ایران اسلامی صمیمانه تشکر نموده و قطعاً با این اقتدار نظامی که به رخ جهانیان کشیده شد رویای دشمن در مواجهه نظامی با ایران مقتدر به کابوسی بزرگ تبدیل گردیده است.
در ضمن جانباختن جمعی از هموطنان عزیز که در حادثه هواپیمای مسافربری به شهادت رسیدند موجب غم و اندوه همه ایران اسلامی گردید. اینجانب ضمن تسلیت به تمامی خانوادههای داغدار این حادثه به ویژه خانوادههای محترم حسنیسعدی، مرادی و قاسمی از استان کرمان که در این حادثه به شهادت رسیدند، از خداوند متعال برای این شهیدان علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر جمیل آرزومند هستم.
اما چند نکته و تذکر، نکته اول در ارتباط با موضوع بحث ربح مرکب است. آقای رئیسجمهور! رئیسکل محترم بانک مرکزی! ما چند وقت است که این موضوع مهم را در مجلس تصویب و ابلاغ کردیم، این کار نباید با تأخیر عملیاتی بشود. امروز یکی از مشکلات واحدهای اقتصادی ما در کشور موضوع محاسبه ربح مرکب در بازپرداخت تعهدات مربوط به تسهیلات است. درخواست بنده از رئیس کل بانک مرکزی تسریع در ابلاغ این موضوع مهم و اجرایی شدن برای حل مشکلات فعالان اقتصادی چه در زمینه بخش کشاورزی، چه در حوزه صنعت و چه در حوزه خدمات هست.
موضوع بحث بعدی گلایه ما از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با موضوع یارانه معیشتی است. اعلام کردید که ما یک پایگاه جامع اطلاعاتی داریم که براساس آن موضوع استحقاق یا عدم استحقاق مردم برای یارانه معیشتی و پرداختهای مربوطه را انجام میدهیم. اطلاعاتی که ما از جامعه داریم این است که بخش عمدهای از جامعه از این قضیه محروم شدند و خیلی از آنها مستحق هستند. این بانک اطلاعاتی شما یا اطلاعاتش کامل نیست یا در حد یک شعبه بانک هم نیست، چه برسد به یک بانک اطلاعاتی.
درخواست ما از رئیسجمهور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که بازنگری در پرداخت تعهدات مرتبط با یارانه معیشتی و یارانههایی که در حوزههای مربوطه در دستور کار قرار گرفته این بازنگری انجام شود و مردم عزیزی که مستحق این هستند محروم نشوند. امروز مردم در شرایط بسیار سختی دارند زندگی میکنند.
نکته بعدی که میخواستم مطرح بکنم موضوع بحث رتبهبندی معلمان است. آقای رئیسجمهور! آقای وزیر آموزش و پرورش! امسال حدوداً (2000) میلیارد تومان برای این موضوع گذاشته و در نظر گرفته شد که پرداختها صورت بگیرد. نیازمند این هستیم که تسریع بشود که البته برای بودجه سال 99 هم پیشنهادی که مطرح شده حدود (3000) میلیارد است که ما فکر میکنیم این عدد کافی نیست و باید افزایش پیدا بکند، ضمن اینکه یک ناعدالتی هم در حوزه آموزش و پرورش شکل گرفته و بخش زیادی از کارکنان اداری آموزش و پرورش هم از این قضیه محروم شدند که طبیعتاً در این خصوص هم تصمیمگیری لازم باید انجام شود.
موضوع بحث قانون تبدیل وضعیت حقالتدریسان آموزش و پرورش، آقای وزیر! براساس ضوابط و مقررات جنابعالی مکلف بودید نسبت به این موضوع اقدام کنید از طریق آموزش در دانشگاه فرهنگیان این کار صورت بگیرد. برآورد ما این است که حدود (300) هزار نفر امسال به حوزه بازنشستگان آموزش و پرورش میپیوندند که طبیعتاً جایگزین این عزیزان باید از طرف کسانی که سالها همکاری داشتند با آموزش و پرورش عملیاتی بشود که این نیازمند توجه و اقدام عملی شما است و لذا ما این موضوع را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.
نکته بعدی که بسیار مهم است موضوع همسانسازی حقوق است. همسانسازی حقوق هم برای مجموعه کارمندان دولت و هم برای سازمان تأمیناجتماعی. البته تأمیناجتماعی به دلیل محدودیتهای ناشی از منابع نیازمند حمایت است. در بودجه امسال هم ما عددهایی برای پرداخت تعهدات دولت به سازمان تأمیناجتماعی در نظر گرفتیم که لازم است عملیاتی شود که از دولت محترم میخواهیم آنچه که به عنوان بدهیهای دولت به سازمان تأمیناجتماعی است هرچه سریعتر عملیاتی بکند تا بازپرداخت مربوط به این تعهدات منجر به امکان همسانسازی برای تأمیناجتماعی باشد.
و البته درخصوص مجموعه کارمندان بازنشسته دولت هم طبیعتاً عددی که امسال در نظر گرفته شده (3000) میلیارد با تأخیر شروع شده. آقای رئیسجمهور و آقای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی! این (3000) میلیاردی که در اینجا آمده نیازمند این است که با تسریع زمانی درخصوص همسانسازی بازنشستگان عزیز اقدام شود. برای سال آینده اگرچه عدد حدود (6000) میلیارد در نظر گرفته شده ولی از کمیسیون تلفیق و از همکاران خودم درخواست میکنم که این عدد را به حداقل (10) هزار میلیارد برسانند که ما بتوانیم تصمیمگیری کنیم. از توجه شما ممنون و متشکرم. والسلامعلیکم و رحمه الله و برکاته، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد. (حضار صلوات فرستادند)
9
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

عبدالرضا مصری

علی اصغر یوسف نژاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ آقای مجتبی ذوالنوری (قم) به وزیر امور خارجه درخصوص حضور سفیر انگلیس در جمع آشوبگران ساختارشکن مصداق اقدام غیردیپلماتیک، مداخلهجویانه بلکه اقدامی خصمانه میباشد. لازم است ایشان را سریعاً به عنوان «عنصر نامطلوب» اخراج بفرمایید.
ـ آقایان: سیدکاظم دلخوشاباتری (صومعهسرا)، منوچهر جمالیسوسفی (رودبار) و ذبیح نیکفرلیالستانی (لاهیجان و سیاهکل) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت تعلل در احداث آزادراه منجیل ـ رودبار ـ گیلان و نیز تلاش در احداث راه پرهزینه و غیرکارشناسی چیست.
ـ آقای داود محمدی (قزوین، آبیک و البرز) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اعمال افزایش تعرفه دامپزشکان فوقالعاده خاص آنها و بودجه سازمان دامپزشکی.
ـ آقای عزیز اکبریان (کرج، اشتهارد و فردیس) به وزیر محترم دادگستری درخصوص تسریع در رسیدگی به مشکلات کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضاییه.
به وزیر علوم تحقیقات و فناوری درخصوص جلوگیری از پذیرش چندین برابری دانشجوی مورد نیاز در رشته حقوق دانشگاهها.
ـ آقای سیدتقی کبیری (خوی و چایپاره) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا علیرغم انجام مطالعات تکمیلی سد غازان شهرستان خوی دستور اجرایی شدن آن صادر نمیشود؟
ـ آقای نادر قاضیپور (ارومیه) به وزیر کشور درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به سیلزدگان استان سیستان و بلوچستان.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم پیگیری و تسریع در اجرای جزء (6) بند «ث» ماده (88) قانون برنامه ششم توسعه.
به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم پیگیری و تسریع در اجرای قانون نظام هماهنگ پرداخت در بین سازمانهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی.
ـ آقایان: نادر قاضیپور (ارومیه) و علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص جلوگیری از واردات بیرویه کالا در مناطق آزاد کشور که تولید داخلی دارند.
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی (خمینیشهر) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت تعدیل نحوه پرداخت تسهیلات ارزی پرداختی به تولیدکنندگان از صندوق توسعه ملی.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص دلایل عدم واگذاری زمین به فرزندان شهدای استان اصفهان به بهانه استفاده از تسهیلات مسکن مهر چیست، دستور فرمایید هرچه سریعتر نسبت به واگذاری زمین به این عزیزان اقدام گردد.
به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه براساس ماده (10) هواپیمایی کشوری، اداره کل هواپیمایی کشوری میتواند در مواردی که امنیت عمومی یا علل نظامی ایجاب مینماید با تصویب هیأت وزیران پروازهای هواپیمایی ایرانی یا خارجی را بر فراز قسمتی از خاک کشور ممنوع یا محدود یا مقید به شرایط خاصی بنماید دستور فرمایید چرا این اقدام درخصوص حادثه هواپیمای پرواز اوکراین صورت نگرفته است؟
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر محترم آموزش و پرورش درخصوص نسبت به اجرای وضعیت حقوق نیروهای خدماتی مدارس که جزء زحمتکشترین اقشار بوده ولی در عین حال حقوق ناچیزی دریافت میکنند، اقدام کنید.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص نحوه رسیدگی و توزیع کمکهزینه معیشتی فعلی نوعی توهین به مردم بزرگ ایران است، اخطار میدهم روشها را اصلاح نمایید.
به وزیر نفت درخصوص سهمیه اختصاص داده شده گازوئیل به کامیونهای درونشهری کفاف فعالیتهای ماهانه آنها را نمیدهد ضروری است بررسی و نسبت به رفع نیاز واقعی آنها اقدام کنید.
ـ آقای احمد صفری (کرمانشاه) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص علت عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری چیست.
ـ آقای محمدرضا امیرحسنخانی (فردوس، سرایان، طبس و بشرویه) به وزیر نیرو درخصوص تأکید بر بازگشایی مسیرهای رودخانهها در حوزه انتخابیه به ویژه شهرستانهای فردوس، سرایان، طبس و بشرویه.
ـ آقایان: نادر قاضیپور (ارومیه) و علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به رئیسجمهور محترم و وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نیرو، ورزش و جوانان و کشور درخصوص تسریع در پرداخت حقوق و پاداش کارمندان بازنشسته لشکری و کشوری.
خانمها: سیدهفاطمه ذوالقدر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس)، فریده اولادقباد به وزرای نیرو و کشور درخصوص لزوم بررسی، پیگیری و حل مشکل بوی بد در محور تهران ـ قم حوالی فرودگاه امام خمینی و شهرستانهای اسلامشهر، واوان و حومه تهران و پیگیری تصفیهخانه اسلامشهر.
ـ آقای علی اکبری (شیراز) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اینکه مردم استان فارس از کارکرد پزشک خانواده ناراضی هستند، لطفاً یا تعطیل کنید و یا اصلاح نمایید.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به اتفاق (15) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص دلیل ضعف گسترده در امدادرسانی به سیلزدگان استان سیستان و بلوچستان چیست.
ـ آقای احمد سالککاشانی (اصفهان) به وزیر امور خارجه درخصوص اینکه با عنایت به سوابق استعماری انگلیس و جنایات و خیانتهای پیر استعمار نسبت به اقدام سفیر انگلیس در جمهوری اسلامی ایران درخواست مردم شریف اخراج سریع این سفیر از کشور است.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا به مشکلات اساسی استان سیستان و بلوچستان رسیدگی نمیشود؟
به وزیر نفت درخصوص اینکه چرا به مشکلات سوخت استان سیستان و بلوچستان به ویژه سیستان و بلوچستان رسیدگی نمیشود؟
ـ آقای اصغر مسعودی (نیریز و استهبان) به وزیر امور خارجه درخصوص لزوم پاسخ کوبنده به سفیر انگلیس در برابر نقض قوانین بینالمللی و حمایت از دولت تروریستی آمریکا و حضور در تجمع غیرقانونی.
ـ آقای علی بختیار (گلپایگان و خوانسار) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اخراج سفیر انگلیس به دلیل رفتارهای غیر عرف دیپلماتیک به عنوان عنصر نامطلوب.
ـ آقای قاسم احمدیلاشکی (نوشهر، چالوس و کلاردشت) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت عدم ساماندهی وضعیت مسکن مهر چالوس. اجازه ندهید افراد غیر نیازمند و خارج از حوزه از امکانات متعلق به نیازمندان منطقه برخوردار شوند.

عبدالرضا مصری
دو تا اخطار داریم، آقای عباسی که نیستند، آقای کبیری اخطار دارند، بفرمایید.

سیدتقی کبیری
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده تذکر بند (11) ماده (22) را که حفظ شأن، منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی مجلس است عرض میکنم. جناب آقای مصری عزیز! از آنجایی که دخالتهای بیجای سفیر گستاخ انگلیس و حضور ایشان در اغتشاشات اخیر باعث شد که وزیر امور خارجه انگلیس پا را فراتر بگذارد و موضوع تحریم ایران را مطرح بکند، لذا به نظر میرسد هیأترئیسه مجلس حتماً وزیر امور خارجه را در خود مجلس هم بیاورد و اعلان بکند که مجلس درخواستش این است که هرچه سریعتر سفیر گستاخ انگلیس را از کشور خارج بکند تا زمینه گستاخیهای اینچنینی را ما شاهد نباشیم و لذا این نکته را هم من در انتها به حاکمان انگلیسی میخواهم عرض کنم که موضوع ورود و دخالت حاکمان انگلیسی در موضوعات داخلی ایران اینقدر قدرتشان ضعیف شده که مجبور میشوند سفیرشان را هم در میدان وارد بکنند و لذا این دوبیتی را تقدیم به حاکمان انگلیسی میکنم که:
ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
عرض خود میبری و زحمت ما را هم نمیداری
والسلام

عبدالرضا مصری
متشکرم، خواهش من این است که کمیسیون امنیت ملی حتماً با دعوت از وزیر محترم خارجه این مطلب را جویا باشند و به سمع و نظر مردم عزیز برسد. جناب آقای ابطحی اخطار دارند، بفرمایید. آقای ذوالنوری فرمودند که هفته آینده این جلسه در مجلس تشکیل میشود و انشاءالله به اطلاع همکاران نتایجی که در کمیسیون بررسی میشود، میرسد.

سیدمحمدجواد ابطحی
اخطار
سلام علیکم
با خبر کن مردم آزاده را
بوسه زن سردار حاجیزاده را
بهر دفع دشمنان آمادهایم
ما سلیمانی و حاجیزادهایم
اما این سفیر انگلیس سفیه است. اگر سفیه نبود که حداقل عرف دیپلماتیک را رعایت میکرد، من نمیدانم دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه ما معطل چیست که این عنصر نامطلوب را اخراج کند؟ اما یک طرحی نوشتیم و طرح دوفوریتی است که در سامانه است انشاءالله دوستان حتماً امضا بفرمایند برای کاهش مناسبات دیپلماتیک با این کشور پلید استعمارگر که دومرتبه وزیر خارجه آن اظهار فضل کرده و ایران را تهدید به تحریمهای بیشتر و مجدد کرده. اما آقای مصری! من نکتهای میگویم، اگر آن زمانی که آقای ظریف از مجلس بیرون رفت و جواب سؤال را نشنید و به ریاست مجلس و نمایندگان توهین کرد با ایشان برخورد شده بود الان این آقای ظریف اینقدر تعلل نمیکرد. عزیزان ببینید! سؤال من ناقص بود، سؤال آقای ذوالنور در دستور بود از دستور خارج شد برای اینکه این سؤال مجدداً در صحن مورد بررسی قرار بگیرد، ولی هیأترئیسه متأسفانه نسیاً منسیاً و فراموش کرد که این سؤال بوده و ادامه مبحث چه بود، این یک مطلب.
آقای مصری! مطلب دوم بحث حمایتی معیشتیها است. خوب خودتان نماینده هستید، چقدر مراجعه میکنند برای اینکه شامل حال این قانون نشدند و یا با ایرادات و اشکالات فراوان است. طرف آمده فیش او (670) هزار تومان حقوق با یک همسر خانهدار و دو فرزند که یکی هم معلول است گفتند گردش مالی شما (2) میلیارد و خردهای است و به شما تعلق نمیگیرد و یا کسی (20) میلیون تومان وام گرفته گفتند به او تعلق نمیگیرد. آقای دکتر مصری عزیز! من میخواهم همانطور که شما محبت دارید کمیسیون اقتصادی یا بودجه یا هردو را مأمور کنید که این بحث افزایش قیمت بنزین و اینکه دادن به (60) میلیون نفر یا (18) میلیون خانوار را واقعاً به درستی راستیآزمایی کنند. والسلام علیکم و رحمه الله

عبدالرضا مصری
متشکرم، هم تذکر حضرتعالی بود و هم تذکر بسیاری از نمایندگان محترم مجلس که انشاءالله دولت حتماً از نظر عملیاتی کردن این وضعیت معیشت دستور جامعتری به دستگاههای اجرایی بدهند. تذکر بعدی را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای حاجی تذکر دارند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! بنده هم تذکر و هم اخطار دارم. اول اخطار را عرض میکنم، اگر فرصت شد تذکر را هم عرض میکنم. اخطار بنده اصل (152) است. «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران براساس نفی هرگونه سلطهجویی، سلطهپذیری، حفظ استقلال همهجانبه و تمامیت ارضی کشور است». این اقداماتی که اخیراً سفیر انگلیس و به دنبال اجرای حتماً به نیابت از ساکنین دولت در لندن انجام میدهد اینها اقدامات نفی استقلال ما محسوب میشود.
ببینید! سفیر انگلیس اخیراً با توئیتبازی سعی دارد که حضور خود را در تجمعات در حالی که فیلم شاهد این است انکار بکند. در دو روز گذشته هم تعداد حداقل (20) نفر از همکاران تذکر دادند و خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند، اما هنوز آقای ظریف اقدام مؤثری انجام نداده. آقای ظریف! فردی که همراه سفیر انگلستان در این تجمعات بوده و فرار کرده بگویید چه کسی بوده و مسئولین امنیتی، وزارت اطلاعات و دیگران بررسی کنند این فرد متواری که همراه سفیر بوده و فرار کرده و هنوز علیالظاهر شناسایی نشده چه کسی است؟ از آقای علوی وزیر اطلاعات انتظار داریم که این عناصر ضد امنیتی خارجی را شناسایی بکنند. آقای مصری! از طرفی سفیر کشوری که چند سال پیش قبل از انقلاب حدود (9) میلیون مردم ما را به نوعی به کشتن داده، یعنی با ایجاد قحطی مصنوعی (9) میلیون جمعیت کشور ما را از ما گرفته ما باید حتماً برویم دنبال بکنیم و غرامت (9) میلیون نفر را از آنها بگیریم. اینکه اینها بیایند تازه این طلبکاریها و ادعاهای اینچنینی بکنند نمیشود. ما باید محکم در مقابل زیادهخواهیها و دخالتهای بیجای انگلستان بایستیم و از مردممان، استقلال و عزت مردممان دفاع بکنیم.
10
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

عبدالرضا مصری
متشکرم، تذکرات شفاهی همکاران را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد

عبدالحمید خدری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام، ادب و احترام خدمت ملت شریف ایران و همه همکاران محترم دارم. ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و تسلیت به مناسبت درگذشت تعدادی از هموطنان عزیز در کرمان و سانحه سقوط هواپیما و محکوم کردن اقدام سخیف و ناشایست سفیر کشور انگلیس در اقدامات اخیر. لازم میدانم از تلاش و زحمات هیأتهای محترم اجرایی و نظارت درخصوص بررسی صلاحیت داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس صمیمانه سپاسگزاری نمایم.
رجاء واثق دارم اعضای محترم شورای نگهبان نهایت انصاف و عدالت را در راستای تأمین حقالناس که مورد تأکید مقام معظم رهبری و مطالبه افکار عمومی نیز بوده مبذول داشته و از ظرفیت ارزشمند حضرت آیتالله رئیسی در قوه قضائیه که مبارزه شفاف با فساد را در اولویت و سرلوحه امور قرار داده است بهره گرفته، موارد و مستندات رد صلاحیت مربوط به نمایندگان حال مجلس را در اختیار قوه قضائیه قرار داده که به صورت قضائی مورد رسیدگی و ملاک عمل قرار گیرد تا ضمن حفظ کرامت جایگاه قانون، خدایناخواسته حق و حقوق هم فرد و هم جامعه تضییع نگردد.
در پایان از همه مسئولین ذیربط میخواهم از همه ظرفیتها و امکانات موجود در جهت کمکرسانی به مردم شریف و ارزشمند استان سیستان و بلوچستان که درگیر سیل ویرانگر شدهاند استفاده و اجازه ندهند مردم بیشتر از این در رنج، عذاب و آثار ناشی از سیل گرفتار بمانند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اصغر یوسف نژاد
آقای خدری! از رعایت وقت متشکرم، جناب آقای علی کاظمیباباحیدری بفرمایید.

علی کاظمی باباحیدری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه، سردار و قهرمان ملی ما چه زیبا با خون خود نوشت که نمیتوانید با تحریم و ترور بین ملت و حکومت ما شکاف بیندازید به همان نشانی که تمام ایران و ایرانیان به احترام سردار ایستادند.
دشمنان سفاک ما بدانند که ملت و حاکمیت ایران واجد آنچنان شور و شعوری است که هرگز در میدان آنها بازی نخواهند کرد و این شور و شعور خواب و آرامش را از سفاکان انسانکش ستانده است و از این مدیریت هوشمندانهای که انتقام سختی را از دشمنان گرفته و توانسته است نقشههای شوم ائتلاف عبری، عربی و غربی را نقش بر آب کند تقدیر و تشکر دارم و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این سردار به جانباختگان حوادثی که در این چند روز در کشورم رخ داد تسلیت عرض میکنم و امیدوارم دولتمردان عزیز ما ضمن بررسی موضوعات آن بتوانند رنج و درد آنها را کاهش دهند.
از وزیر امور خارجه میخواهم که برخورد جانانه و جدی را با این دسیسههای انگلستان در کشور ما و دخالتهای بیجای آن را داشته باشند.
همچنین از وزیر آموزش و پرورش میخواهم که در لایحه رتبهبندی مناطق محروم و عزیزانی که در حوزههای اداری کار میکنند نیز مورد توجه قرار گیرد و آنها هم بتوانند از رتبهبندی استفاده کنند. همچنین از وزیر کشور و حوزه بحران میخواهم با توجه به اینکه تعدادی از هماستانیهای من در سیل سال گذشته نتوانستند خسارت را در سامانه ثبت کنند، ضمن تجدید نظر در این بحث سامانه، این عزیزان نیز بتوانند خسارتی که به آنها برخورد و وارد شده آن خسارت انشاءالله به ایشان پرداخت شود. والسلام علیکم

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای کاظمی از رعایت وقت متشکرم، جناب آقای جواد کریمیقدوسی بفرمایید.

جواد کریمی قدوسی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای روحانی رئیسجمهور در روزهای پر از التهاب و نگرانی آمریکاییها که در انتظار انتقام از سردرگمی و واکنش پس از آن به خود میپیچیدند در پاسخ به تهدید رئیسجمهور آمریکا جملهای مبهم و رازآمیز را در توئیتر منتشر میکنند. ایشان در تاریخ (6) دی در توئیتر خود مینویسد «آنهایی که به عدد (52) اشاره میکنند بهتر است به عدد (290) هم فکر کنند هیچوقت ملت بزرگ ایران را تهدید نکنید (IR655)» این شماره پروازی است که در پایان جنگ توسط آمریکاییها مورد اصابت قرار گرفت و (290) هموطن ما به شهادت رسیدند. چه ارتباطی بین تهدید ترامپ به تلافی و سقوط هواپیمای مسافربری، توئیت آقای حسن روحانی و وارونه شدن فشار افکار عمومی از روی آمریکاییها به سمت داخل ایران است؟
اگر این توئیت مربوط به ایشان نیست ایشان تکذیب کنند، در این صورت آیا نباید نگران نفوذ بود، آیا درگیر یک جنگ امنیتی در داخل ایران نیستیم، آیا وقت آن نرسیده که دستگاههای امنیتی با عوامل نفوذ سازمانیافته (40) ساله درون انقلاب که سالها خیانت، ترور، وطنفروشی و فرصتسازی برای بیگانگان را رقم زدهاند برخورد کنند؟ خیانت، نفوذ و همکاری با دشمن و پیادهسازی اهداف بیگانه از سوی بعضی در داخل این روزها اظهرمنالشمس شده است. امام فرمودند: «آمریکا از شوروی بدتر، شوروی از آمریکا بدتر، انگلیس از هردوی اینها بدتر». رهبر معظم انقلاب در بحث رابطه با انگلیس نظرشان این بوده که این رابطه تا حد صفر تنزل پیدا کند. ما در مجالس گذشته مصوب کردیم رابطه با انگلیس در حد کاردار، ولی متأسفانه در این دولت ارتقا پیدا کرد. به زودی این فرزند روباه خبیث باید با دستان قدرتمند ملت ایران از این کشور اخراج بشود، و الا خود ملت اقدام خواهند کرد.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای علیرضا محجوب نماینده محترم تهران بفرمایید.

علیرضا محجوب
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تسلیت به قربانیان هواپیمای مسافربری و تأکید این نکته که انشاءالله در (22) بهمن روزی که همهساله مردم به خصوص مردم تهران به خوبی خودشان را نشان میدهند انشاءالله همه این حرکات اخیر آمریکا و همپیمانان آن پاسخ داده بشود.
بحث اول من راجع به دستمزد است. انتظار دارم که کمیته مربوطه هرچه زودتر محاسباتش را منتشر کند، موضوع دستمزد و معیشت برای کارگران موضوع بسیار مهمی است. مسأله همانندسازی یا همسانسازی حقوق بازنشستگان است. اعدادی سازمان تأمیناجتماعی در کارگروهی که کمیسیون اجتماعی تشکیل داده (19) هزار میلیارد پیشبینی کرده برای این همسانسازی لازم است.
نیروهای مسلح (11) هزار میلیارد و اگر اشتباه نکنم چیزی معادل (16) هزار میلیارد هم پیشنهاد صندوق بازنشستگان کشوری است. انشاءالله کمیسیون تلفیق به این موضوع توجه کنند. به هر مقدار که میتوانند در این مورد باید قدم بردارند.
بیمه کارگران ساختمانی است که ما انتظار داریم بازرسیها و اقدامات آزاردهنده متوقف بشود، اگرچه مجلس قانون کاملی در این مورد نوشته. به همه دستگاههای ذیربط راجع به متروی اسلامشهر و توجه به این موضوع در باب اسلامشهر تذکر میدهم، متشکرم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای رضا کریمی نماینده محترم اردبیل بفرمایید.

رضا کریمی
تذکرات شفاهی
با نام خدا و عرض سلام به ملت عزیز ایران و خداقوت به همکاران محترم.
فرآیند انتخابات با همه شیرینیها و تلخکامیهایش نباید باعث شود ما از معیشت و امورات جاری و نیازمندیهای اصلی مردم غافل شویم. بنابراین به همه دستگاههای اجرایی کشور به خصوص استان اردبیل تذکر میدهم وظایف اصلی و سازمانی را به بهانه فصل انتخابات فراموش نکنند، به خصوص دستگاههایی که مسئولیت مستقیمی در امر انتخابات ندارند.
وزیر محترم نفت و مدیرعامل محترم شرکت ملی گازرسانی درخصوص اجرای عملیات گازرسانی و نصب علمک در روستاهای اردبیل اهتمام جدی داشته و این دست و آن دست نکنند.
وزیر محترم راه و شهرسازی درخصوص ریلگذاری راهآهن میانه ـ اردبیل اقدام عاجل به عمل آورده و سازمان راهداری کشور نیز با توجه به شرایط جوی درخصوص تسهیل عبور و مرور در استان اردبیل به ویژه در مسیرهای روستایی اهتمام نماید.
سرپرست محترم وزارت جهادکشاورزی در ارتباط با سامانه نوین آبیاری به ویژه آغاز عملیات اجرایی اراضی پایاب نهور، سد سقزچی، تکمیل سد پیلهسحران، خوشدسین، سربند و سرخاب اقدام نماید.
وزارت نیرو درخصوص اجرا و تکمیل عملیات آبرسانی به روستاهای تابعه، تأمین آب شرب اردبیل، نمین، عنبران و همچنین طرح جمعآوری فاضلاب شهرستانهای اردبیل، نمین و نیر اهتمام نمایند.
وزیر محترم آموزش و پرورش نسبت به تعیین تکلیف نیروهای بلاتکلیف و تحقق وعدههای دادهشده به فرهنگیان و بازنشستگان عزیز اقدام عاجل به عمل آورد و در آخر از اعضای محترم شورای نگهبان درخواست مینمایم نسبت به بررسی دقیق صلاحیت معترضین به نظریه هیأتهای نظارت اهتمام نموده و دلایل و مستندات مرتبط را کتباً به ذینفعان اعلام دارند. والسلام علیکم و رحمه الله

علیرضا رحیمی
جناب آقای ذوالقدر بفرمایید.

سیده فاطمه ذوالقدر
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
همانطورکه همه ملت ایران شنیدند سیل در جاسک بسیار و بسیار عجیب بوده و الان هزاران نفر بیخانمان و دربهدر شدند و من از دولت و رئیسجمهور میخواهم که فوری دستور رسیدگی کامل بدهند و همچنین از مدیران کل ولو که اغلب آنها الحمدلله موفق بودند و رفتند از نزدیک دیدند، ولی من میخواهم جدی بررسی بشود. استاندار محترم که شدید پیگیر است که انشاءالله امشب هم بنا دارد آنجا تشریف ببرد و از نزدیک رسیدگی کند که این مردم بیخانمان، این مردمان عزیز و محترم الان به چه نحوی در سرمای زمستان دارند به سر میبرند.
تذکر دیگر به وزیر نفت راجع به سوخترسانی به این قایقهای صیادی است که اینها مدتها است بندگان خدا داد میزنند که ما با این سوخت قلیلی که به ما میدهند نمیتوانیم دریا برویم. تذکر دیگر به وزرای کشاورزی و بازرگانی راجع به صادرات کشاورزی است که مثل سالهای گذشته نشود که آخر وقت بیایند به اینها اجازه بدهند. من از الان میخواهم که صادرات را رونق بدهند و ما بتوانیم به این مملکت ارز وارد بنماییم.

علیرضا رحیمی
متشکرم، جناب آقای سلیمانی بفرمایید.

حسن سلیمانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر من به آقای دکتر غلامی وزیر محترم علوم و هیأترئیسه محترم مجلس است. آقای دکتر غلامی در رابطه با عدم رعایت مقررات قانونی و سوءاستفاده از موقعیت شغلی در یکی از دانشگاههای کرمانشاه برای فراهم کردن امکانات خدمت برخلاف قانون به ایشان تذکر داده بودم و صحبت کردم، ایشان در جلسهای که مورد سؤال قرار میگیرند به علت عدم تسلط ایشان به مبانی دستگاههای زیرمجموعه این را سبب انکار قرار میدهند، به جای اینکه رسیدگی کنند و آگاه بشوند نسبت به موضوع و تسلط به دستگاههای زیرمجموعه خود داشته باشند اساس مطلب را انکار میکنند و امروز عین آن مطلب را برای ما فرستادند که آنچه را که گفتند هم واقعیت داشته است و هم اینکه لغو کردند. پس عدم تسلط ایشان مورد تذکر است، به اضافه اینکه معاون ایشان آقای علومی به جای اینکه با این مسأله برخورد و رفتار قانونی داشته باشد نسبت به مورد تذکر رفتار سخیف و خارج از اعتدال تحت عنوان هتک حرمت اقوامی از کرد و لر برخورد کردند که بسیار زشت بود و تقاضای من این است که آقای رئیسجمهور به آقای وزیر تذکر بدهند که مسلط باشند و عدم تسلط ایشان را سبب انکار قرار ندهند و هیأترئیسه هم از ورود معاون محترم پارلمانی ایشان جلوگیری کنند، چون شرایط شخصی و رفتاری با نمایندگان ندارند.

عبدالرضا مصری
11
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

عبدالرضا مصری
جلسه بعدی مجلس ساعت (8) صبح روز یکشنبه بیست و نهم دیماه 1398 است. دستور متعاقباً اعلام میشود. پایان جلسه را اعلام میکنم.