1
نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران
(با حضور منتخبین دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مسئولین کشوری و لشکری، سفرا و میهمانان داخلی و خارجی سرود جمهوری اسلامی ایران نواخته شد)

امیدوار رضایی میرقائد
بسم الله الرحمن الرحیم، «الحمدلله رب العالمین»
سلام و درود بیکران محضر پیامبر عظیمالشأن اسلام و خاندان گرامی آن بزرگوار و استمداد از حضرت بقیهاللهالاعظم (ارواحنالهالفداء) و با ادای احترام به روح پرفتوح امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شهدا، جانبازان، ایثارگران و با آرزوی سلامت و عزت مقام معظم رهبری. حضور میهمانان معزز نمایندگان ملت بزرگ و انقلابی ایران اسلامی خیرمقدم عرض مینمایم.
با یادآوری این سخن از معمار کبیر انقلاب اسلامی که فرمودهاند:
«ما میخواهیم یک حکومتی باشد مثل حکومت اسلام که غیر از قانون هیچ چیز حکومت نکند».
آغاز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را تبریک عرض میکنم.
اینک در اجرای ماده (10) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی اینجانب به عنوان معاون قوانین مجلس، اعضای محترم هیأترئیسه سنی دهمین دوره مجلس را بر اساس اسناد و مدارک قانونی به شرح زیر اعلام مینمایم:
جناب آقای عبدالرضا هاشمزائی متولد پنجم مهرماه 1323 از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به عنوان رئیس.
جناب آقای سیدمصطفی ذوالقدر متولد یکم فروردینماه 1325 از حوزه انتخابیه میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد به عنوان نایبرئیس.
سرکار خانم سیدهفاطمه حسینی متولد دوازدهم فروردینماه 1364 از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به عنوان دبیر اول.
سرکار خانم سمیه محمودی متولد یکم فروردینماه 1363 از حوزه انتخابیه شهرضا و دهاقان به عنوان دبیر دوم.
اکنون که به خواست خداوند بزرگ با حضور بیش از دوسوم مجموع نمایندگان محترم مردم طبق ماده (2) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی جلسه رسمی است، از جناب آقای هاشمزائی به عنوان رئیس و سرکار خانمها سیدهفاطمه حسینی و سمیه محمودی به عنوان دبیران هیأترئیسه سنی تقاضا دارم برای اداره جلسه افتتاحیه در جایگاه خود استقرار یابند. با صلواتی بر محمد و آل محمد همراهی بفرمایید. (حضار صلوات فرستادند)
2
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

عبدالرضا هاشم زائی
بسم الله الرحمن الرحیم
اولین جلسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور 265 نفر از منتخبین رسمی است، دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیده فاطمه حسینی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه یکم روز شنبه هشتم خردادماه 1395 هجریشمسی مطابق با بیست و یکم شعبان 1437 هجریقمری:
1 ـ گزارش معاون محترم اجرایی مجلس شورای اسلامی.
2 ـ قرائت پیام مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به مناسبت آغاز به کار دهمین دوره مجلس شورای اسلامی.
3 ـ گزارش انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط وزیر محترم کشور.
4 ـ انجام مراسم تحلیف نمایندگان.
5 ـ سخنرانی حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران.
6 ـ اقتراع شعب.
7 ـ حضور نمایندگان محترم در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (رحمهاللهعلیه)
(حضار صلوات فرستادند).
3
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

عبدالرضا هاشم زائی
تلاوت آیاتی از کلام الله مجید.

سعید طوسی
(آیات 43 ـ36 از سوره مبارکه «شوری» توسط قاری محترم آقای سعید طوسی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
فَما أُوتِیتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَمَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ ما عِنْدَ اللَّهِ خَیْرٌ وَ أَبْقى لِلَّذِینَ آمَنُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ * وَ الَّذِینَ یَجْتَنِبُونَ کَبائِرَ الْإِثْمِ وَ الْفَواحِشَ وَ إِذا ما غَضِبُوا هُمْ یَغْفِرُونَ * وَ الَّذِینَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمْ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ أَمْرُهُمْ شُورى بَیْنَهُمْ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ * وَ الَّذِینَ إِذا أَصابَهُمُ الْبَغْیُ هُمْ یَنْتَصِرُونَ * وَ جَزاءُ سَیِّئَةٍ سَیِّئَةٌ مِثْلُها فَمَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ لا یُحِبُّ الظَّالِمِینَ * وَ لَمَنِ انْتَصَرَ بَعْدَ ظُلْمِهِ فَأُولئِکَ ما عَلَیْهِمْ مِنْ سَبِیلٍ * إِنَّمَا السَّبِیلُ عَلَى الَّذِینَ یَظْلِمُونَ النَّاسَ وَ یَبْغُونَ فِی الْأَرْضِ بِغَیْرِ الْحَقِّ أُولئِکَ لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ * وَ لَمَنْ صَبَرَ وَ غَفَرَ إِنَّ ذلِکَ لَمِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ*
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

عبدالرضا هاشم زائی
از جناب آقای استاد طوسی قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را قرائت بفرمایید.

سمیه محمودی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و آنچه به شما داده شده برخورداری و کالای زندگی دنیاست و آنچه پیش خداست برای کسانی که ایمان آورده و به پروردگارشان اعتماد دارند بهتر و پایدارتر است. و کسانی که از گناهان بزرگ و زشتکاریها خود را به دور میدارند و چون به خشم درمیآیند، درمیگذرند و کسانی که ندای پروردگارشان را پاسخ مثبت داده و نماز برپا کردهاند و در کارهایشان مشورت است و از آنچه روزیشان دادهایم انفاق میکنند و کسانی که چون ستم بر ایشان رسد، یاری میجویند و به دفاع برمیخیزند و جزای بدی مانند آن بدی است پس هر کس که درگذرد و نیکوکاری کند پاداش او بر عهده خدا است. به راستی او ستمکاران را دوست نمیدارد و هر که پس از ستم دیدن خود یاری جوید هیچ ایرادی بر ایشان نیست. ایراد تنها بر کسانی است که به مردم ستم میکنند و در روی زمین به ناحق سر بر میدارند. آنان عذابی دردناک در پیش خواهند داشت و هر کس صبر کند و در گذرد، مسلماً این خویشتنداری حاکی از اراده قوی در کارها است». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
صلوات (حضار صلوات فرستادند)

عبدالرضا هاشم زائی
4
گزارش معاون محترم اجرایی مجلس شورای اسلامی

عبدالرضا هاشم زائی
جناب آقای افراشته معاون ریاست محترم مجلس برای قرائت گزارش تشریف بیاورند.

علی افراشته
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و درود خدا بر محمد و آل محمد (حضار صلوات فرستادند) که خداوند علیم و حکیم، عزت و شرف انسانها و جوامع انسانی را در تمسک به دامان پاک آنان قرار داده و سپاس بیحد به آستان خداوند ودود و شکور که ملت ایران را به دوستی و ولایت خاندان عصمت و طهارت مکرم داشته و به یُمن این متابعت و مشایعت صادقانه و به پاس مجاهدت و جانفشانی این ملت غیور، آرزوی تاریخی آنان مبنی بر استقلال و آزادی در چهارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی را هدیه نموده است و در جهان طوفانزدهای که در آتش فتنه نمرودیان و اُخدودیان میسوزد به ملت سرافراز ایران توفیق داده تا در پناه حصن حصین ولایت فقیه در کمال امنیت و آرامش شاهد گشایش دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان بارزترین نماد مردمسالاری دینی در موعد قانونی خود باشند.
پس با سلام و درود به روح پرفتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی و ارواح طیبه شهدای گرانقدر اسلام و عرض ادب به پیشگاه مقام معظم رهبری به عنوان خدمتگزار کوچک امنای ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی، مقدم همه منتخبین معزز ملت، حضار محترم، میهمانان و مدعوین گرانقدر لشکری و کشوری، سفرا و میهمانان خارجی را در خانه ملت گرامی داشته، ضمن تشکر از همه همکارانم در تشکیلات اداری مجلس که با سختکوشی مدبرانه، بسترهای لازم را برای بهرهگیری کامل نمایندگان محترم از لحظه لحظه فرصت قانونی خود، در جهت ادای دین به ملت شریف ایران و انجام هرچه شایستهتر مأموریت نمایندگی این ملت استوار فراهم نمودهاند، اجمالاً گزارشی از اقدامات انجامشده برای افزایش توان مجلس شورای اسلامی و تمهید مقدمات شروع بیوقفه کار نمایندگان مردم در دوره جدید که با استفاده از تجارب ادوار گذشته مبتنی بر الگوهای حاصل از مدیریت دانش در دو دوره اخیر صورت گرفته است به استحضار میرسانم.
الف ـ اقدامات ناظر بر پذیرش و آشناسازی منتخبین با فرآیندهای ستادی و عملیاتی مجلس:
1 ـ تشکیل ستاد استقبال مجلس دهم برای تسهیل و روانسازی پذیرش امنای ملت توأم با فرهیختگی، سرعت و دقت لازم، به گونهای که با بهکارگیری دانش انباشته ناشی از مستندسازی فعالیتهای تکرارپذیر در سنوات اخیر، در کمترین زمان ممکن آمادگی انجام وظایف خطیر نمایندگی برای ایشان فراهم گردد.
2ـ همکاری با مرکز پژوهشهای مجلس برای برگزاری همایش «فرآیندهای قانونگذاری، الزامات و راهکارها» که طی آن تلاش شد تا زمینه آشنایی بیش از پیش منتخبین محترم با محیط عمومی و فرآیندهای کار مجلس حاصل گردد.
3 ـ دعوت از منتخبین جدید و هیأترئیسه سنی برای حضور در صحن مجلس و آشنایی با سامانههای سختافزاری و نرمافزاری مورد استفاده در آن به طوری که با آغاز رسمی کار مجلس دهم مشکلی برای استفاده کامل از این سامانهها وجود نداشته باشد.
ب ـ اقدامات ناظر بر اقدامات پشتیبانیهای فنی و کارشناسی از امر قانونگذاری و نظارت با بهرهگیری از فناوریهای نوین در حوزههای مختلف:
1 ـ بهروزسازی و ارتقای سامانههای نرمافزاری به ویژه در حوزههای مربوط به وبگاه صحن، رأیگیری و مدیریت جلسات در صحن و کمیسیونها در کنار تحلیل، طراحی و تولید سامانههای مورد نیاز در حوزههای تقنینی و نظارتی شامل سامانههای چرخه قانونگذاری (رئیسسنی ـ دو دقیقه وقت دارید)، هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، تذکر و سؤال و اصل نودم قانون اساسی.
2 ـ اصلاح ساختار تشکیلاتی مجلس با هدف ایجاد بدنه سازمانی لازم برای تقویت بنیه کارشناسی مجلس در حوزههای تقنینی و نظارتی و ارائه خدمات دانشمحور در این حوزهها با ایجاد دو معاونت نظارت و قوانین.
3 ـ ایجاد بدنه سازمانی لازم در تشکیلات اداری مجلس برای حضور مؤثرتر مجلس شورای اسلامی در مجامع و سازمانهای بینالمللی و گسترش دیپلماسی پارلمانی.
4 ـ ایجاد و توسعه خبرگزاری خانه ملت به عنوان رسانهای مستقل و مرجع در فضای مجازی برای پوشش اخبار مربوط به فعالیتها و خدمات مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم.
در نهایت، با آرزوی توفیق خدمت خستگیناپذیر در جهت تعالی و پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی و کشور عزیزمان ایران، امیدوارم این تلاش مزجـاه مرضی درگاه خداوند متعال باشد.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته (حضار صلوات فرستادند)

عبدالرضا هاشم زائی
با تشکر از معاونت محترم اجرایی مجلس.
5
بیانات رئیس محترم سنی مجلس به مناسبت افتتاح دهمین دوره مجلس شورای اسلامی

عبدالرضا هاشم زائی
بسم الله الرحمن الرحیم
(110) سال پس از پیروزی نهضت مشروطیت ایران و تأسیس نهاد پارلمان با نام و یاد خدای متعال و با سلام و درود به ارواح طیبه همه شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و با یاد و خاطره امام راحل بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران و با ادای احترام به مقام معظم رهبری حضرت آیتاللهخامنهای (حضار صلوات فرستادند) و با تشکر از حضور جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری، ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریاست محترم دفتر مقام معظم رهبری، ریاست محترم قوه قضائیه، هیأت محترم دولت، سفرا و کارداران کشورهای خارجی مقیم ایران و خانواده محترم شهدا، آغاز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را اعلام میکنم.
نهادی که نمادی از تحقق سنت الهی تغییر، تحول و تداول قدرت است و این منطق دموکراسی در اندیشه اسلامی است که هیچ مقام و موقعیتی ابدی نیست و گذشته از معانی عرفانی و اخلاقی این آموزه الهی از لحاظ سیاسی و اجتماعی نیز روزگار همواره در گردش و چرخش است و هیچ حزب و جناح فکری برای همیشه اکثریت را در دست ندارد و در یک نظام مردمسالار همواره این امکان وجود دارد که اقلیت به اکثریت و اکثریت به اقلیت تبدیل شود، اما هیچکس هم حق ندارد به نام حکومت اکثریت حقوق اقلیت را نقض کند. بحمدالله در نظام جمهوری اسلامی ایران در این قریب به چهار دهه، همه جناحهای سیاسی به تجربه حکمرانی دست یافتهاند، اما این نیز گذرا است و مهم آن است که حدود و حقوق یکدیگر را رعایت کنیم.
خواهران و برادران گرامی! مجلس دهم نقطه عطفی در نظام پارلمانی و مردمسالاری نوپای ماست. مجلسی که مردم در آن در بیشتر حوزههای انتخابیه به تغییر و تحول رأی دادهاند. رأیدهندگان خواهان تغییر در موضع سیاسی مجلس به خصوص نسبت به دولت هستند.
مجلس دهم میتواند به اتکای رأی اعتقادی که ملت به برنامه تغییر و تدبیر داده است و نتایج آن در همه حوزههای انتخابیه مشهود است، روح جسارت در تصمیمگیری، انسجام در حکمرانی و اقتدار در اجرای وظایف را در قوه مجریه و دولت جمهوری اسلامی بدمد و تقویت کند. رأیدهندگان با رأی خود در اکثریت حوزههای انتخابیه و احزاب و ائتلافهای انتخاباتی به جای افراد به افکار و برنامههای ما رأی دادند. گرچه به علل تاریخی و ساختاری هنوز حزب در انتخابات ما جایگاه ارجمندی ندارد، اما رأی ملت در انتخابات مجلس دهم بهترین بستر برای تقویت نظام حزبی برنامهمحور است.
نظم فراکسیونی در همین آغاز مجلس دهم میتواند شروع خوبی برای این کار باشد و این انضباط سیاسی و فکری محدود به هیچ جناحی نیست و اساس رشد و توسعه سیاسی ملت ایران است. رأیدهندگان با رأی به بانوان و جوانان و نسل تازه سیاستمداران و نخبگان و نمایندگان نشان دادهاند که فقط به یک برنامه سیاسی رأی ندادهاند، رأی آنان دارای معنا و مفهومی اجتماعی است که خواستار خروج از دایرههای بسته مدیریتی و اجرایی و تزریق روح تازه به بدنه کارشناسی کشور است. من به نوبه خود حضور این نسل جوان را خیرمقدم عرض میکنم.
همکاران گرامی! موضوع مهم مجلس نهم و مجلس دهم، موضوع برجام بوده است. برجام گرچه به خودی خود واجد عناصر ارزشمند و قابل بحث است اما فراتر از خود برجام باید به اراده و اقتدار ایران در اجرای برجام اندیشید. ملت ایران در تداوم حق مسلم خود برای بهرهبرداری از انرژی صلحآمیز هستهای با گذار سالهای سخت به این نتیجه رسید که برجام را امضا کند. با احترام به همه منتقدان، برجام نماد اتحاد و اقتدار حاکمیت جمهوری اسلامی است و مجلس دهم به عنوان یک نهاد قانونی و نظارتی از حداکثر توان خود برای اجرای درست و قانونی برجام استفاده خواهد کرد. همانطور که نهضت دستیابی ایران به انرژی هستهای یک نهضت ملی بود که نه به دولت و جناح خاصی تعلق نداشت، صلح هستهای و برجام نیز به یک دولت یا مجلس خاص تعلق ندارد و امری ملی است که در همه نهادها باید مورد توجه قرار گیرد. برجام اما برای ما نه یک هدف که یک وسیله است. وسیله برای:
اول؛ تقویت امنیت ملی ایران از طریق تقویت انسجام داخلی، وحدت ملی و آشتی جناحهای سیاسی و توافق بر سر قواعد رقابت سیاسی.
دوم؛ تقویت اقتصاد ملی ایران از طریق جلب و جذب تکنولوژی و سرمایهگذاری خارجی، رشد کارآفرینی و توانمندی ظرفیتهای بومی و داخلی اقتصاد ایران.
سوم؛ تقویت اقتدار ملی از طریق تنشزدایی در روابط خارجی و تبدیل دشمنان و رقیبان منطقهای و جهانی به دوستان و متحدان سیاسی. اقتصاد ایران در شرایط خطیری قرار دارد. عبور از تورم لازم بود اما کافی نیست و باید برای عبور از رکود چارهای عاجل اندیشید. تغییر در سیاستها و تجدیدنظر در ستاد اقتصادی دولت و افزایش جسارت تصمیمگیری از ضروریات این مهم است. اکنون نوبت مسئولین اقتصادی دولت است که پاسخگوی ملت باشند. گرچه بحران کمبود نقدینگی قابل درک است اما تکیه بر آن برای شانه خالی کردن از مسئولیتهای اجرایی قابل قبول نیست. دولت محترم باید برای تقویت اقتصاد ملی با دعوت از سرمایههای خارجی، توان مشارکت و رقابت سرمایهگذاران داخلی را فراهم کند. کوچکسازی اقتصاد دولتی، تقویت اقتصاد بخش خصوصی، مقرراتزدایی، رقابتافزایی و رانتستیزی اساس استراتژی اقتصاد مقاومتی است.
سنت الهی بر تغییر و تحول است و تاریخ رو به تکامل میباشد اگر ما خویش را تغییر ندهیم و زمینه تغییر و تحول را فراهم نیاوریم و به سهم خویش برای بهبود اوضاع کشور تلاش نکنیم و این عمر چندروزه مجلس را به نزاع و رقابتهای بیهوده بیالاییم تاریخ و ملت ما را تغییر خواهند داد.
در خاتمه لازم میدانم از آحاد مردم ایران که با حضور پرشور خود باعث سرافرازی جمهوری اسلامی ایران گردیدند تشکر کنم. همچنین از دولت محترم خصوصاً وزارت کشور و هیأتهای اجرایی و از شورای محترم نگهبان و هیأتهای نظارت و قوه محترم قضائیه و نهادهای انتظامی و امنیتی برای برگزاری بسیار خوب انتخابات تشکر مینمایم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته (حضار صلوات فرستادند).
6
قرائت پیام مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به مناسبت آغاز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی

عبدالرضا هاشم زائی
در این مرحله از جناب آیتالله محمدیگیلانی دعوت میشود، معذرت میخواهم از حضرت آیتالله محمدیگلپایگانی دعوت میشود برای قرائت پیام مقام معظم رهبری تشریف بیاورند.

محمد محمدی گلپایگانی
خداوند مرحوم آیتالله محمدیگیلانی را رحمت کند. حالا چگونه از آن عالم میخواهند تشریف بیاورند من اطلاع ندارم!
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
متن پیام مقام معظم رهبری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) (حضار صلوات فرستادند) که به مناسبت آغاز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی صادر فرمودند.
بسم الله الرحمن الرحیم
آغاز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ماه مبارک شعبان را که ماه معنویت و خشوع و ماه اعیاد بزرگ مذهبی است به ملت عظیمالشأن ایران اسلامی و به شما برگزیدگان و پذیرندگان مسئولیتهای بزرگ تبریک میگویم و از آحاد مردم عزیز که با حماسه انتخابات چرخه بیوقفه قانونگذاری را تداوم بخشیده و حلقه دیگری بر این زنجیره حیاتی افزودهاند، سپاسگزاری میکنم. این همه برآمده از توفیق الهی و نشانه لطف و رحمت ذات اقدس اوست که دست قدرت بیهمتا را مددکار ملت و کشور و نظام اسلامی ساخته است. دل و زبان از سپاسگویی این نعمت ناتوانند.
ملت ایران با حضور حداکثری در انتخابات پراهمیت مجلس قانونگذاری، بیعت دیرین خود با نظام جمهوری اسلامی را بار دیگر تکرار کردند و با این زبان رسا به بدخواهان پاسخ گفتند. وفاداری ارزشمند ملت، مسئولان نظام را در بخشهای گوناگون به احساس مسئولیت و شکر نعمت فرامیخواند. ذمه ما مسئولان اکنون سنگینبارتر از گذشته است. سوگند نمایندگان که در نخستین روز کاری خود ادا خواهند کرد و سوگندی «شرعی و الزامآور» است، سرفصلهای اساسی وظایف نمایندگی در مجلس را بیان کرده است.
شما برادران و خواهران محترم میتوانید با حکمت و خردمندی و اخلاص و پارسایی وظایف را در خلال عمل قانونی خود که عمدتاً قانونگذاری و نظارت است تحقق بخشیده نزد خدا و خلق سرافراز گردید. در این صورت است که مجلس شورای اسلامی را در جایگاه ویژه خویش یعنی در رأس امور کشور نگاه خواهید داشت. شرایط طوفانی منطقه و جهان و ماجراجوییهای بینالمللی سلطهگران و اتباعشان ایران اسلامی را با اوضاع پیچیدهتری از گذشته روبرو ساخته است. اقتدار کشور برای مواجهه با این شرایط به هوشمندی و عزم راسخ و در دست داشتن ابتکار عمل از سوی همه مسئولان نیاز دارد. وظیفه انقلابی و قانونی شما نمایندگان محترم آن است که مجلس را سنگری استوار در برابر ترفند و فسون و افزونخواهی گستاخانه استکبار و نقطه اتکای درخشان مردم مؤمن و انقلابی بسازید.
تحققبخشیدن به «اقتصاد مقاوم» با همه الزامات قطعی آن و نیز تلاش مجدانه برای گسترش و ژرفسازی «فرهنگ اسلامی» دو اولویت فوری کنونی است.
اولویتهای مهم دیگری در بخشهای گوناگون مربوط به اقتدار ملی و استحکام امنیت و مصونیت کشور وجود دارد که تضمینکننده استقرار عدالت اجتماعی و استقلال و پیشرفت کشور است. شناخت این اولویتها از جمله وظایف نمایندگان و در دسترس ذهن هوشمند آنان است.
نمایندگان محترم را به توکل و حسن ظن به وعدههای خداوند قادر و استقامت در صراط مستقیم الهی توصیه میکنم و از سرگرم شدن به زایدههای جناحی و غالب ساختن انگیزههای شخصی بر مصالح عمومی برحذر میدارم. لازم میدانم از نمایندگان محترم مجلس نهم و رئیس پرتلاش و خدوم آن و همه هیئات رئیسه و نیز از همه دستاندرکاران انتخابات مجلس دهم در همه بخشهای آن صمیمانه تشکر و قدردانی کنم. یاد امام راحل عظیمالشأن و شهدا و ایثارگران این راه را گرامی میدارم و با سلام و تعظیم به حضرت ولیاللهالاعظم (ارواحنا فداه) توفیقات همه شما را از خدای متعال مسألت میکنم.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
سیدعلی خامنهای ـ 7 خردادماه 1395
(حضار صلوات فرستادند)

عبدالرضا هاشم زائی
با سپاس فراوان از حضرت آیتالله محمدیگلپایگانی تشکر میشود به خاطر پیامی که قرائت فرمودند. من لازم میدانم از حضور آیتالله جنتی، رئیس محترم خبرگان، جناب آقای موحدیکرمانی و حاج حسنآقا یادگار حضرت امام و حاجآقای ناطق که (30) سال قبل هم رئیس مستقیم ما بودند و همچنین از آقای حداد رئیس اسبق مجلس تشکر کنم.
7
گزارش وزیر محترم کشور درخصوص برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری

عبدالرضا هاشم زائی
جناب آقای وزیر کشور جناب آقای رحمانیفضلی برای ارائه گزارش در رابطه با انتخابات تشریف بیاورند.

عبدالرضا رحمانی فضلی
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین»
(حضار صلوات فرستادند)
«ان صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله ربالعالمین»
با سلام به ارواح پاک شهدا و روح پرفتوح امام راحل آرزوی صحت، سلامتی، طول عمر پربرکت و عزت برای مقام معظم رهبری. با عرض تبریک اعیاد شعبانیه و انشاءالله قبولی طاعات و عبادات، معرفت و درک این ایام و انشاءالله طی طریق راه ائمه اطهار (علیهمالسلام) برای همه سروران. سپاس و درود بیکران خداوند باریتعالی را که توفیق خدمتگزاری به ملت شریف، آگاه و ولایتمدار ایران اسلامی را نصیبمان نمود و با هدایت و کرامت خود توفیق ادای امانت سنگین برگزاری انتخابات را با شروع دوره دهم مجلس شورای اسلامی بر ما ارزانی داشت.
با نکوداشت یاد و خاطره معمار فقید انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رضواناللهتعالیعلیه) و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس مایلم تشکر عمیق خود را از مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) که با رهنمودها و ارشادات حکیمانه و مدبرانه خویش راهگشای مسیرمان شدند و نیز از ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر روحانی که با توصیههای ارزشمندشان در فراهم ساختن بستر مناسب برای برگزاری انتخابات از هیچ کوششی دریغ ننمودند، ابراز نمایم.
همانگونه که مستحضرید انتخابات در ایران برگرفته از قانون اساسی است. اصل ششم قانون اساسی اداره امور کشور را تنها از طریق اتکای به آرای عمومی ممکن میداند و اصل هفتم نیز مجلس شورای اسلامی را از ارکان تصمیمگیری و اداره امور کشور دانسته است. صلاحیت قانونگذاری، اختیارات نظارتی و قابلیت پاسخخواهی، دلالت بر نقش کلیدی جایگاه محوری و آیندهساز مجلس شورای اسلامی دارد. تأکیدات مهمی که در قانون اساسی بر ضرورت تشکیل مجلس، چگونگی انتخاب نمایندگان و وظایف و اختیارات مجلس شده است، حاوی الزاماتی است که مطابق با آن برگزارکنندگان و تمهیدکنندگان انتخابات میباید تمام پیشبینیها و مقدمات لازم را به منظور تشکیل مجلسی شایسته و منتخب واقعی مردم فراهم و تدارک نماید.
وزارت کشور به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در طراحی مسیر حرکت برای تمهید مقدمات و روند اجرای انتخابات محکمات شرعی، قانونی و اخلاقی را مبنای کار خود قرار داده و با اذعان به مسئولیت ملی مجموعه عوامل دستاندرکار در دولت، حاکمیت و عرصههای سیاسی و اجتماعی حرکت خود را بر مبنای اصول راهبردی مشخص دنبال نمود و با عنایت به اصول قانون اساسی، توصیههای امام راحل، رهنمودهای روشنگرانه مقام معظم رهبری، چهارچوبهای ابلاغی ریاست محترم جمهوری و سیاستهای مصوب دولت، برگزاری انتخابات را بر پایه چند اصل مهم مشارکت حداکثری، رعایت حقالناس، بیطرفی کامل، قانونمحوری و استقرار امنیت کامل و آرامش عمومی استوار ساخت.
با درک این مهم که انتخابات عرصه ظهور و تجلی حاکمیت مردمی و ملی نظام محسوب و درواقع نمایانگر اراده مردم در اعمال حاکمیت میباشد. تمامی تلاشها در راستای صیانت از یکایک آرای مردم عزیز مصروف گردید.
بر همین اساس ضمن تأکید بر حفظ بیطرفی کامل توسط مجریان به منظور حفظ هرگونه شائبه جانبداری جناحی و حزبی در جریان برگزاری انتخابات، نظامهای نظارتی و کنترلی مؤثری برای اطمینان از حفظ بیطرفی مجریان تدارک دیده شد. بهگونهای که ملت فهیم و هوشیار با اطمینان کامل به این روند مشارکتی مثالزدنی را در تعیین سرنوشت خود رقم زدند. بیشک برگزاری انتخابات در تراز شاخصهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جز با تأییدات فوق و همکاری صمیمانه دستگاهها و نهادهای مسئول امکانپذیر نبود.
اینک که در این مقطع زمانی حساس به حسب وظیفه و به عنوان وزیر کشور در اجرای قانون مفتخر به حضور در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی میباشم مایلم خلاصهای از مسیر برنامهریزیها، اقدامات و عملکرد وزارت کشور و دیگر سازمانها و نهادهای مسئول در برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را که به صورت همزمان با انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار و به عنوان برگه زرین دیگری در دفتر پرافتخار و ارزشمند این نظام الهی، مردمی محسوب میگردد در سه بخش کوتاه به محضر ملت شریف ایران و شما حضار گرامی تقدیم کنم.
بخش اول: مقدمات برگزاری انتخابات
1 ـ تشکیل ستاد انتخابات کشور به ریاست معاون سیاسی و کمیتههای ششگانه آن با مسئولیت معاونین وزارت کشور در تاریخ دوم اردیبهشت 94 و به فاصله (10) ماه قبل از برگزاری انتخابات و همچنین ایجاد ستادهای متناظر استانی که در این مدت با بهرهگیری از اختیارات قانونی، ابلاغ مصوبات راهبردی و پیگیریهای مستمر برای اجرای آن زمینه برگزاری انتخابات باشکوه را فراهم نمود. لازم به ذکر است در طول این مدت (40) جلسه ستاد مرکزی و بیش از (2000) جلسه ستادهای متناظر در استانها برگزار شد.
2ـ به منظور ارتقاء دانش و مهارتهای انتخاباتی مجریان و دستاندرکاران برگزاری انتخابات در سراسر کشور طرح جامع آموزش مجریان انتخابات شامل محورهای متعددی از جمله تهیه و تدوین متون متعدد آموزشی و برگزاری (27) همایش توجیهی در سراسر کشور آن هم در سطوح مختلف مدیریتی و کارشناسی با حضور رئیس و اعضای ستاد انتخابات کشور و بیش از (960) هزار دستاندرکار برگزاری انتخابات طراحی و اجرا گردید.
در همین راستا برای نخستین بار به منظور حصول اطمینان از اشراف و تسلط مجریان به قوانین و مقررات آزمون جامعی از کلیه فرمانداران و بخشداران سراسر کشور به عمل آمد.
3 ـ در این دوره انتخابات به دلیل همزمانی برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و وجود شرایط ویژه رقابتی میان جریانهای سیاسی و هواداران آنها از حساسیت بالایی برخوردار بود و گروهکهای معاند تروریستی و سرویسهای بیگانه نیز به همین طریق درصدد انجام اقدامات خرابکارانه و ایجاد ناامنی در کشور بودهاند.
از حدود شش ماه قبل از برگزاری انتخابات اطلس امنیت انتخابات تهیه شد و حوزههای انتخابیهای که براساس برآوردهای مجامع اطلاعاتی ـ امنیتی و نیز شورای تأمین استانها و شهرستانها احتمال درگیری و بروز تنش در آنها وجود داشت مشخص و تمهیدات لازم برای پیشگیری از شکلگیری یا تشدید تنش و ناامنی اتخاذ و توسط دستگاههای عضو شورای امنیت کشور به ویژه وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، استانداران و فرمانداران به مورد اجرا درآمد.
ستاد راهبردی امنیت انتخابات کشور برای اولین بار با حضور اعضای شورای امنیت کشور و با مسئولیت معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تشکیل و با برگزاری جلسات منظم نسبت به رصد مسائل امنیتی اقدام نمود. تعداد (250) هزار نفر از نیروهای نظامی و امنیتی و انتظامی برای تأمین امنیت انتخابات بهکارگیری شد.
همچنین (40) فروند بالگرد، (4) هواپیما و (4) فروند شناور نیز به منظور تسریع در جابجایی صندوقها، اقدامات لازم را انجام دادند. حاصل و نتیجه این اقدامات آن بود که با حفظ آرامش همراه با نشاط انتخاباتی و پیشگیری کامل از بروز وقایع امنیتی منجر به تلفات و آسیبهای جانی بود که این امر در تمام دورههای قبلی انتخابات بینظیر میباشد.
4 ـ از آنجا که وزارت کشور بنا به تصریح ماده (25) قانون انتخابات علاوه بر مسئولیت اجرای قانون مسئول حسن اجرای انتخابات نیز میباشد با رویکرد پیشگیری از بروز تخلفات و هرگونه سوءجریان شبکه هوشمند، فراگیر و منسجم بازرسی انتخابات را راهاندازی کرد. بر همین اساس برای نخستین بار بهکارگیری (60) هزار نیروی متعهد و آگاه از اقشار مختلف مردم در سطوح بازرسی، سربازرس، هیأتهای بازرسی شهرستان و استان، بازرس ویژه و هیأت مرکزی بازرسی انتخابات در تمام شعب انتخاب أخذ رأی مستقر و تعیین گردیدند. در این دوره با استفاده از فناوریهای نوین در امر بازرسی با نگاه بهرهگیری از ظرفیت نظارت مردمی در برگزاری قانون انتخابات در قالب سامانه هوشمند بازرسی انتخابات محقق شد.
5 ـ هماهنگی با شورای محترم نگهبان در خصوص تعیین روز هفتم اسفندماه 94 برای برگزاری همزمان دو انتخابات و نیز در تاریخ دهم اردیبهشتماه 95 برای برگزاری مرحله دوم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از هماهنگیهای بین بخشی محسوب میگردد.
6 ـ از مجموع (25) فرآیند اجرایی انتخابات (23) فرآیند از جمله ثبتنام رأیدهندگان، احراز هویت، ارسال فرمها و رسیدگی به شکایات در سراسر کشور به صورت رایانهای صورت گرفت.
7 ـ اقدامات و پیشبینیهای لازم برای برگزاری انتخابات تمامرایانهای و کاملاً مکانیزه برای أخذ و شمارش آراء در (30) درصد شعبهها اقدامات لازم صورت گرفته بود که البته به دلیل عدم موافقت شورای نگهبان به نتیجه نرسید.
8 ـ هماهنگی و تعامل حداکثری و مطلوب با اصحاب رسانه خصوصاً رسانه ملی به منظور انعکاس اخبار انتخاباتی و نیز تنویر افکار عمومی در ردیف اقدامات مهم وزارت کشور در این زمینه بوده است.
9 ـ تهیه بهموقع تعرفههای أخذ آراء با لحاظ (14) شاخص حفاظتی و امنیتی. اختصاص کد ویژهای برای هر یک از استانها، همچنین تأمین و توزیع کلیه اقلام و ملزومات برگزاری انتخابات در سطح استانها و شهرستانها با لحاظ ویژگیهای امنیتی مورد انتظار در جریان طراحی، چاپ در زمره مهمترین اقدامات ستاد انتخابات کشور بوده است.
10 ـ حسب تأکید ریاست محترم جمهوری با برنامهریزی لازم ستاد انتخابات کشور و پس از تأیید شورای محترم نگهبان، صندوقهای أخذ آراء به صورت شفاف تولید و در انتخابات مورد استفاده قرار گرفت.
11 ـ برگزاری دو همایش سراسری برای استانداران، معاونین سیاسی، امنیتی، مدیران کل سیاسی و انتخابات و فرمانداران کشور با حضور ریاست محترم جمهوری، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، معاون اول رئیسجمهور، دبیر محترم شورای نگهبان و دیگر مسئولین تراز اول کشور و در رأس همه دیدار مجریان و ناظرین انتخابات با مقام معظم رهبری و بهرهگیری از منویات و توصیههای معظمله از دیگر برنامههای مهم وزارت کشور برای برگزاری هرچه مناسبتر انتخابات بود.
بخش دوم روند برگزاری انتخابات:
مطابق برنامه زمانبندی از تاریخ (28) آذر 94 عملیات ثبتنام از داوطلبان شروع شد در (207) حوزه انتخابیه اصلی، ستاد وزارت کشور و نمایندگیهای سیاسی خارج از کشور به مدت یک هفته انجام گرفت. (12) هزار و (72) نفر شامل (10) هزار و (637) نفر مرد و (1435) نفر زن ثبتنام کردند که نسبت به دورههای گذشته (110) درصد افزایش داشت. در این دوره با استعلاماتی که صورت گرفت حدود (10) هزار و (967) نفر، در هیأتهای اجرایی بررسی و تأیید شدند اما نهایتاً (5944) نفر در شورای نگهبان تأیید گردیدند.
در روز 7/12/94 با حضور باشکوه خویش در پای صندوقهای رأی در سراسر کشور حماسه بهیادماندنی رقم زدند. البته آنچه در این بخش قابل ذکر و یادآوری است، تشریک مساعی شورای محترم نگهبان در مسیر تجدیدنظر و تعیین صلاحیت حدود (1600) نفر دیگر از داوطلبان در مراحل بعدی و در نتیجه بازگشت آنان به گردونه رقابتهای انتخاباتی بود که پس از ارائه نظرات مشورتی و تحلیلی و اسناد مثبته مرتبط از سوی وزارت کشور و همکاری صمیمانه آن شورای محترم صورت گرفت. در همینجا لازم میدانم از اعضای محترم شورای نگهبان تقدیر و تشکر نمایم.
بخش سوم: آمارها؛
در مرحله اول انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تعداد (33) میلیون (956) هزار و (651) نفر از واجدین شرایط که معادل (62) درصد کل میباشد در انتخابات شرکت کردند. آنچه در این دوره از برگزاری انتخابات قابل ذکر است، سرعت عوامل دستاندرکار در شمارش آراء و اعلام نتیجه نهایی بود. علیرغم آنکه برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران دو انتخابات بزرگ همزمان اجرا میشدند و در جریان آن مجموعاً بیش از (67) میلیون رأی مأخوذه مورد شمارش قرار گرفت. اما با برنامهریزی دقیق و تلاش قابل تقدیر مسئولین و عوامل ذیربط نتایج نهایی انتخابات در بسیاری از حوزههای انتخابیه بهویژه در شهر تهران تا (30) ساعت قبل از مدت مشابه انتخابات گذشته اعلام و منتشر گردید.
با توجه به بهرهگیری از ابزارهای نوین فناوری اطلاعات در این دوره، امکان تحلیل ویژگیهای آماری رأیدهندگان فراهم شده است.
بر اساس اطلاعات موجود، از میان کلیه رأیدهندگان (45) درصد در فاصله سنی (18) تا (35) سال، (37) درصد در فاصله سنی (36) تا (55) سال و (18) درصد در بازه سنی (55) سال به بالا بودهاند.
از نظر ترکیب جنسیتی رأیدهندگان (48) درصد زن و (52) درصد مرد بودهاند.
از کل آرای مأخوذه تعداد رأیدهندگان در روستا (31) درصد و در نقاط شهری (69) درصد میباشد.
بیشترین نرخ مراجعه مردم به شعب أخذ رأی مربوط به بازه زمانی (17) تا (19) بعدازظهر میباشد.
در مرحله انتخابات (152) حوزه انتخابیه تعیین تکلیف (شده)، (221) نفر از نمایندگان به مجلس راه یافتند و انتخاب (68) نفر از (55) حوزه به مرحله دوم موکول شد.
با هماهنگی شورای محترم نگهبان مرحله دوم انتخابات در 10/2/95 در سطح (21) استان، (55) حوزه و (15) هزار و (158) شعبه برای انتخاب (67) نفر از میان (136) نماینده برگزار شد.
در مرحله دوم انتخابات، تعداد (5) میلیون و (901) هزار و (297) نفر در انتخابات شرکت و آرای خود را به صندوقها انداختند که سبب مشارکت (48/33) درصدی در انتخابات گردید. از مجموع (288) نفر منتخب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، (271) نفر مرد، (17) نفر نیز زن میباشند. مضافاً آنکه در خصوص منتخب سوم مردم اصفهان نیز مطابق آنچه که شورای محترم نگهبان اعلام نموده است، ابطال انتخابات نسبت به یک فرد اعمال شده و با توجه به تفاوت برداشت وزارت کشور از قانون، در این خصوص اقدامات قانونی لازم از جمله ارجاع موضوع به مراجع ذیصلاح و مجلس شورای اسلامی جهت ارائه استفساریه دنبال شده است که کماکان منتظر حل و فصل قانونی این موضوع هستیم.
7 ـ در میان منتخبین دهمین دوره مجلس شورای اسلامی (73) نفر در ترکیب سنی (30) تا (45) سال، (187) نفر در ترکیب سنی (45) تا (60) سال، (28) نفر در ترکیب سنی (65) به بالا میباشند. متوسط سن منتخبین مجلس نهم (48) سال بوده، در مجلس دهم این عدد به (50) سال افزایش پیدا کرده است.
8 ـ تعداد (111) نفر از منتخبین دارای مدرک تحصیلی دکترا، (145) نفر دارای مدرک تحصیلی فوقلیسانس و (32) نفر نیز معادل میباشند.
9 ـ تعداد (111) نفر از منتخبین این دوره از ادوار گذشته و (177) نفر نیز برای اولین بار به افتخار خدمتگزاری در مجلس شورای اسلامی نایل آمدهاند.
10 ـ لازم به ذکر است در این انتخابات فقط یک حوزه انتخابیه بندرلنگه، بستک و پارسیان باطل گردیده است. این در حالی است که در (9) دوره گذشته، در هر دوره به طور میانگین انتخابات در (12) حوزه باطل گردیده است. ضمناً منتخب حوزه مراغه و عجبشیر جناب آقای حسینزاده نیز در جریان سانحه رانندگی جان به جانآفرین تسلیم نمودند که علو درجات ایشان را از درگاه خداوند مسئلت داریم.
البته ذکر این نکته ضروری و انکارناپذیر است که مجموعه قوانین و مقررات فعلی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی پاسخگوی نیازهای مجریان، ناظران و مردم شریف ایران نبوده و نیازمند اصلاح و بازنگری است. بر همین اساس وزارت کشور در جریان روند برگزاری انتخابات اخیر نسبت به احصا و تعیین مجموعه اشکالات، نواقص، ابهامات و خلأهای موجود در فرآیند تدارک و تمهید برگزاری انتخابات از جمله ثبتنام از داوطلبان، تعیین و احراز صلاحیتها، تشکیل حدود وظایف و اختیارات هیأت اجرایی و نظارت بر نحوه انجام تکالیف قانونی از سوی هیأتهای موصوف، شرایط تبلیغاتی و چگونگی تأمین و هزینهکرد منابع تبلیغاتی و انتخاباتی، نحوه برگزاری انتخابات، روند أخذ رأی، شمارش آراء، اعلام نهایی نتایج، بررسی شکایات و اعتراضات و دیگر موارد اقدام و امیدواریم که در تعاملی سازنده بین دولت یازدهم و مجلس دهم، پس از تصویب و ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات شاهد تدوین و تصویب قانون جدید انتخابات در مجلس دهم باشیم، انشاءالله.
در پایان وظیفه خود میدانم از شورای نگهبان، هیأتهای نظارت، هیأتهای اجرایی، ستادهای انتخابات و استانداریها، حوزههای انتخابیه سراسر کشور، کلیه عوامل و دستاندرکاران برگزاری انتخابات در سطح شعب أخذ رأی، اعضای ستاد انتخابات کشور، نیروهای انتظامی، نظامی، وزارت اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادستانی کل، سازمان ثبت احوال، استانداران، فرمانداران و بخشداران سراسر کشور، بازرسان وزارت کشور و نیز اصحاب رسانه و خصوصاً رسانه ملی و به ویژه ملت شهیدپرور که با آگاهی، مسئولانه و متعهدانه حماسه دیگری را رقم زدند تقدیر و تشکر نموده و امیدوارم که شما نمایندگان محترم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پرتو لطف و عنایت الهی با همکاری و تعامل جدی و سازنده با سایر قوا در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و همچنین تحقق آرمانها، مطالبات و خواست ملت عزیز ایران که صاحبان و حافظان اصلی انقلاب هستند، گام برداریم و پشتوانهای محکم برای حفظ، صیانت و تقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی که میراث گرانبهای امام راحل و شهدای گرانقدر میهن عزیزمان محسوب میگردد باشید. از عنایت و توجهتان سپاسگزارم و همه شما عزیزان را به خداوند متعال میسپارم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
(حضار صلوات فرستادند)

عبدالرضا هاشم زائی
با تشکر از جناب آقای رحمانی وزیر محترم کشور که از وقت هم بیشتر استفاده کردند. چون از قلم افتاد، من لازم میدانم از حضور جناب آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس قبل و سرلشکر فیروزآبادی تشکر کنم.
8
انجام مراسم تحلیف نمایندگان حاضر در جلسه

عبدالرضا هاشم زائی
دوستان و همکاران برای اجرای مراسم تحلیف آماده شوند. یک نسخه سوگند خدمت همه هست، اقلیتها با کتاب آسمانی خودشان سوگند میخورند. لطفاً فقط منتخبین سوگند بخورند. منتخبین بایستید، یک صلوات بفرستید.
(حضار صلوات فرستادند).
(در این هنگام مراسم تحلیف با قرائت سوگندنامه توسط رئیس سنی و تکرار آن توسط نمایندگان اجرا گردید)
بسم الله الرحمن الرحیم
«من در برابر قرآن مجید به خدای قادر متعال سوگند یاد میکنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد مینمایم که پاسدار حریم اسلام و نگاهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم و ودیعهای را که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوی را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی دفاع کنم و در گفتهها و نوشتهها و اظهارنظرها، استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنها را مدنظر داشته باشم».
متشکر، لطفاً دوستان منتخب سوگندنامه را امضا کنند.
(حضار صلوات فرستادند).
9
بیانات رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران به مناسبت افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی

عبدالرضا هاشم زائی
در این مرحله از ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر روحانی خواهش میکنم که برای ایراد سخن تشریف بیاورند.

حسن روحانی
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین، و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین» (حضار صلوات فرستادند).
با سلام و درود بر روان پاک همه انبیا، اولیا و ائمه هدی (علیهمالسلام) و با سلام و تحیت به محضر حضرت ولیعصر (ارواحنالهالفداء) و با درود و سلام بر همه شهیدانمان به ویژه شهدای مجلس شورای اسلامی و همچنین شهیدانی که در مجالس گذشته چون شهید مدرس در راه اسلام جان خود را فدا کردند.
سلام بر روح بلند امام راحلمان که راه مردمسالاری را به ما آموختند، به ما یاد دادند که میزان رأی ملت است و بر این نکته تأکید کردند که مجلس شورای اسلامی در جایگاه رفیعی تحت عنوان رأس امور قرار دارد و همچنین با سلام و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) که راه آن امام عزیز و راحل را به خوبی ادامه دادند و از انقلاب، کشور و نظام به احسن وجه حراست کردند.
مردم ایران از بیش از صد سال پیش همواره مجلسی قوی و کارآمد را، مجلسی که قدرت قانونگذاری در چارچوب منافع ملی و موازین اسلامی داشته باشد و بتواند خودسریها را مهار کند، دنبال میکردند. به یک معنا قوه مجریه و قوه قضائیه از قبل به صورتی وجود داشت، اما با انقلاب مشروطه قوه سومی تحت عنوان قوه مقننه به وجود آمد. این قوه مقننه مظهر حاکمیت مردم، مظهر نظارت عمومی و جایگاهی برای اتصال بخشهای مختلف کشور، تنوع سلایق و آراء در یک مرکزیت به نام مجلس شورای اسلامی بودند.
من این روز مبارک و فرخنده، روز افتتاح دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در ماه مبارک شعبان، ماه پیامبر عظیمالشأن اسلام و در تقارن با اعیاد شعبانیه است، به همه منتخبان این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و به همه حضار گرامی و به همه ملت ایران تبریک و تهنیت عرض میکنم.
مجلس و دولت رسالتها و وظایف مشخص و جدا از هم دارند، اما در عین حال وظایف مشترک فراوان و مسئولیتهای فراوانی نیز در کنار یکدیگر دارند. گرچه معمولاً اگر جامعه با مشکلی مواجه شود مردم مشکل جامعه را ازآنِ دستگاه اجرایی و دولت میدانند و یا گاهی موفقیتهای بزرگ را ازآنِ دولت میخوانند، اما واقعیت این است آنجا که موفقیت هست مجلس و قوه قضائیه و دیگر ارکان نظام سهم خود را دارند و آنجا که خدایناکرده مشکلی وجود دارد، آنجا نیز به ویژه مجلس شورای اسلامی سهم خواهد داشت. بنابراین ما برای حل معضلات و مشکلات کشور نیازمند به تعامل هستیم. البته همه در نهایت تسلیم قانونیم، اجرای قانون گاهی کمی سخت و کمی تلخ، اما در عین حال الزامی و ضروری است.
من برای وزیر علوم پنج بار و برای وزیر ورزش و جوانان چهار بار به مجلس شورای اسلامی آمدم. ممکن است با انتظارها منطبق نباشد، اما در عین حال ما باید تسلیم قانون باشیم و هر آنچه مقررات قانونی است، ولو سخت و مشکل، آن را مجری باشیم. با اجرای قانون است که ما میتوانیم به خوبی از مشکلات کشور عبور کنیم.
مردم ما در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که با پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان بود، رشادت و رشد فکری و عقلی فوقالعادهای را از خود نشان دادند. هیچ گروه و جناحی در هیچ مرحلهای انتخابات را تحریم نکرد. هیچکس از پیچ و خمهای مربوط به مقررات انتخاباتی خسته نشد. همه از حداقل فرصت حداکثر استفاده و بهرهبرداری را نمودند. حتی مردم در این انتخابات از جناحها، احزاب و تشکلها با نامهای مشهور و معمول هم کمی پا را فراتر گذاشتند. لیستهایی از ترکیب جناحها و گروهها درست کردند و گویی مردم و نمایندگانی که خود را در معرض آرای مردم قرار داده بودند این بار قبل از بحث احزاب و جناحها به فکر همگرایی و همکاری بیشتر بین قوا برای حل مسائل کشور بودند. همه به خوبی میدانند که اگر مشکل بزرگی هم در این کشور باشد، ما میتوانیم با اتحاد و وحدت، با رهنمودهای مقام معظم رهبری و با انسجام و مقاومت به خوبی از مشکلات عبور کنیم.
ما در آغاز شروع دولت یازدهم با مشکلات و تلاطمهای اجتماعی و اقتصادی مواجه بودیم که با همکاری مجلس و حمایت مردم توانستیم از بسیاری از آنها به خوبی عبور کنیم. در طول سه سال گذشته از تلاطم اقتصادی خبری نیست و جای آن را آرامش در بازار گرفته است. از تورم خطرناک دورقمی که ادامه آن میتوانست برای جامعه ما بسیار مشکلآفرین باشد، امروز از تورم (40) درصد به (10) درصد رسیدهایم و انشاءالله امسال به تورم تکرقمی خواهیم رسید.
همه تلاش دولت بر این بود که از رکود عبور کند، رشد منفی شایسته این مردم نبود و لذا به حول و قوه الهی ما در سال 93 رشد (3) درصدی را داشتیم و در سال 94 علیرغم همه مشکلات نگذاشتیم به رشد منفی برسیم و رشد (1) درصدی را داشتیم و انشاءالله به حول و قوه الهی ما در سال جاری به رشد (5) درصدی خواهیم رسید و همه برنامهها بر این است که مردم و جامعه ما از لحاظ فقر و بیکاری در امان باشند. هیچ دولت و مسئولی نیست که برای مردم خود فقر یا بیکاری را بخواهد. ما باید برای مردم اشتغال و زندگی که بتوانند با راحتی زندگی را بگذرانند و درآمد قابل قبول داشته باشند فراهم کنیم.
ما برای اشتغال و رفع فقر نیاز به اختراعی نداریم، کشورهای فراوان در این زمینه تجربههای فراوانی دارند. بسیاری از کشورها هستند که شرایطشان از لحاظ استعداد انسانی و همچنین منابع مادی از ما پایینتر است، اما دارای رشد اقتصادی مناسبتری هستند. برای اینکه در این کشور جوانان تحصیلکرده ما مشغول به کار شوند و اشتغال مناسب با تحصیلات آنها فراهم شود راهی جز رشد و رونق اقتصادی نداریم. ما در دو دهه اخیر کشوری را سراغ نداریم که بدون تعامل با جهان به رشد اقتصادی و اشتغال مناسب دست یافته باشند. ما در چارچوب اقتصاد مقاومتی که اقتصادی درونزا و برونگرا است، اقتصادی که زایش، تولد و رشد آن در درون است، اما گرایش و نگاه آن به بیرون است، در سایه اقتصاد مقاومتی و در سایه یک رشد مناسب، اگر امسال ما به رشد (5) درصدی که هدف ما هست دست یابیم، این رشد برای اشتغال ما کافی نیست. همانطور که در سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری آمده، ما باید به سمت رشد (8) درصدی حرکت کنیم و اگر بناست به رشد (8) درصد برسیم، ما نیاز به سرمایهگذاری داریم.
شرایط کشور ما، درآمدهای نفتی و قیمت نفت به گونهای نیست که ما فکر کنیم در سالهای پیشرو به راحتی به قیمت نفت بشکهای (100) دلار دست پیدا میکنیم. اگر اینچنین است، پس ما برای رسیدن به رشد (8) درصدی باید به الزامات این رشد (8) درصدی توجه کنیم. یکی از الزامات رشد (8) درصدی سرمایهگذاری (30) تا (50) میلیارد دلاری از منابع خارجی است. یعنی علاوه بر اینکه از همه سرمایههای داخلیمان استفاده میکنیم، ما سالانه بین (30) تا (50) میلیارد دلار باید از منابع خارجی أخذ کنیم.
ما در برجام به این نقطه رسیدیم که اگر وحدت و انسجام در میان مردم باشد، همکاری و هماهنگی بین قوا باشد، خطوط قرمزی که رهبری معظم آن را ترسیم کردهاند مراعات شود، افراد شایسته و صالحی برای انجام کار انتخاب شوند، ما میتوانیم مشکل بزرگی مثل مذاکرات هستهای که در برابر شش قدرت بزرگی بودیم که یکی، دو تا از این قدرتها جزء دشمنان قبلی و امروز ما هستند، در عین حال ما توانستیم با تدبیر از یک مسأله پیچیده و معضل بزرگ عبور کنیم و منافع و مصالح مردم را تضمین کنیم و امروز در سایه برجام فضایی برای ما ایجاد شده که میتوانیم از سرمایه خارجی استفاده کنیم، فضایی برای ما ایجاد شده که میتوانیم از بازار خارجی برای صادرات کالای خودمان استفاده کنیم، فضایی برای ما ایجاد شده که میتوانیم از تکنولوژی خارجی به خوبی استفاده کنیم.
ما در مجلس شورای اسلامی دهم و دولت یازدهم در کنار هم باید جغرافیای سرمایه، جغرافیای بازار و جغرافیای تکنولوژی را مشخص کنیم و در اقتصاد مقاومتی که دیپلماسی اقتصادی به عنوان یکی از وظایف برای دولت مشخص شده، ما در این فضا بتوانیم به خوبی از دیپلماسی اقتصادی استفاده و بهرهبرداری کنیم. این کار برای ما یک ضرورت است، برای اینکه ما بتوانیم کشور را به رشد مناسب و جوانان عزیز را به اشتغال مناسب که در شأن آنان است برسانیم.
مقام معظم رهبری در چندین نوبت اقتصاد را اولویت اول کشور و امروز هم در پیامشان اقتصاد و فرهنگ اسلامی را به عنوان دو اولویت برای مجلس دهم و برای مسئولین جمهوری اسلامی ایران تعیین نمودهاند.
در کشور ما گاهی در نگاه اول تضادی را مشاهده میکنیم از وجود امکانات و استعدادهای فراوان در این کشور، ظرفیتهای فراوان و از طرفی کلکسیونی از مشکلات متنوع را مشاهده میکنیم.
ما میتوانیم از مشکلاتمان با استفاده از توان و امکاناتمان به خوبی استفاده کنیم. یک شرط بیشتر ندارد و آن اینکه همه آنهایی که امروز در این مجلس معظم اجتماع کردیم از منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی جدید تا سایر مقامات و بزرگان و نیروهای مسلح، اگر همه دست به دست هم دهیم و اولویت اول را اقتصاد و اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی بدانیم، خواهیم توانست به رشد مناسب حتی در سالهای آینده به رشد (8) درصد به خوبی دست پیدا کنیم.
امکانات این کشور امکاناتی است که اگر قانونگذاری کشور، دستگاه قضایی کشور، قوه مجریه و نیروهای مسلح همه در کنار هم باشیم و سیاست ما برای اداره کشور تدبیر و خردورزی باشد و سیاست ما برای اداره کشور استفاده از همه امکانات درونی و بیرونی به نفع منافع ملی و خواست مردم باشد. مردم ما در این انتخابات «آری»هایی گفتند و «نه»هایی گفتند. مردم در این انتخابات خواستار بهبود زندگی مردم و روابطی توأم با آرامش و عزت با دنیای خارج بودهاند. مردم ما در این انتخابات خواستار حل مشکلات اساسی جامعه و به ویژه مشکلات اقتصادی بودهاند.
مجلس شورای اسلامی قواعد بازی افراد جامعه و شهروندان را در زمین بزرگ کشور و جامعه تعیین میکند. اگر قواعد بازی شفاف نباشد هر قدر بازیگر قوی و تمرینکرده باشد در کارزار رقابت با جهان ناموفق خواهد بود.
انباشت قوانین مشکلی را از پیش نخواهد برد و حل نخواهد کرد. تورم قوانین مسألهای را حل نخواهد کرد. ما شفافیت قوانین را میخواهیم ما قوانینی را میخواهیم که راه را به خوبی برای بازیگران جامعه ما مشخص کرده باشد. ما امروز به جای تدوین پشت سر هم قوانین، نیاز به تنقیح قوانین داریم. ما امروز به کیفیت قانون نیازمندیم، نه به کمیت قانون.
من این جمله را در پرانتز از این باب میگویم که من هم خود را فرزند مجلس میدانم و (20) سال در مجلس شورای اسلامی تجربه دارم. همه ما در مجلس دهم باید از تجربه (9) دوره قبل به خوبی استفاده کنیم. کیفیت قوانین ما و همکاری در تدوین قوانین بین مجلس و دولت که اگر بشود طرح کمتر و لایحه بیشتر. یعنی همکاری فکری بیشتر بین دولت و مجلس و نه تنها دولت و مجلس که استفاده از دانشگاهیان، از مراکز تحقیقاتی، از انجمنهای تخصصی، از آنهایی که در زمینه اقتصادی فرهنگی و اجتماعی تجربیات طولانی دارند. اگر ما بتوانیم از افکار جامعه به خوبی استفاده کنیم، از انجمنهای تخصصی استفاده کنیم، آنگاه قادر هستیم قوانینی را وضع کنیم مجلس و دولت در کنار هم و قوانینی را اجرا بکنیم که بتوانیم محیط کسب و کار را آسان کنیم، جلوی فساد و قاچاق بایستیم، مسائل بانکی را حل و فصل بکنیم، ما بتوانیم در این جامعه کاری بکنیم که هدف رشد اقتصادی (8) درصد در سالهای آینده برای ما امکانپذیر باشد.
من مطمئن هستم در مجلس دهم شاهد همکاری بیشتری خواهیم بود به حول و قوه الهی. ضمن اینکه همینجا لازم میدانم از همه نمایندگان مجلس دوره نهم چه آنهایی که دو مرتبه به مجلس دهم راه یافتهاند و چه آنهایی که در انتخابات شرکت نکردند یا توفیق حضور در مجلس نیافتند و خدمات دیگری را در کشور به عهده خواهند داشت، از آنها به ویژه هیأترئیسه محترم نهم، ریاست محترم مجلس نهم که در بسیاری از زمینهها به ویژه در زمینه برجام مجلس ما را یاری کرد، روزها یا ساعتهای ملالتآوری هم داشتیم اما در مجموع مجلس به خوبی در این مسأله مهم در کنار دولت، در کنار مردم همه با هم زیر سایه رهنمودها و دستورهای مقام معظم رهبری توانستیم مهمترین مسأله سیاسی کشوری، منطقهای و بینالمللی را به احسن وجه و با کمترین هزینه به مقصد برسانیم.
امروز خوشحالیم سهم ما را در اپک دیگران نمیبرند، ما به زودی به سهمیه قبلیمان در زمینه صادرات نفت خواهیم رسید. ما در طول سالهای 91 تا 94 حدود (180) میلیون دلار صادرات نفتی که میبایست عاید ما شود در سایه تحریم به دست ما نرسید و اگر میرسید امروز شاهد اشتغالهای فراوانی و رشدهای فراوانی در بخشهای مختلف کشور بودیم که بیتردید ما نیاز به همکاری داریم.
اراده دولت مثل گذشته، بیش از گذشته حسن سلوک با دیگر قوا و با مجلس شورای اسلامی خواهد بود. انشاءالله به حول و قوه الهی کاری کنیم در کنار هم که اول رضای حق را به دست آوریم و بعد هم رضای مردم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالرضا هاشم زائی
از جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهور تشکر میکنیم.
از همه میهمانان گرامی، کشوری و لشکری به ویژه سفرا و کاردارهای کشورهای اسلامی و کشورهای خارجی مقیم ایران تشکر فراوان میکنیم.
همکاران عزیز در صندلیها برای قرعهکشی شعبات بمانند. میهمانان آماده باشند برای پذیرایی، چون آنتراک نداریم، متشکریم.
همکاران لطفاً در صندلیهایشان قرار بگیرند چون نباید رسمیت مجلس به هم بخورد طبق آییننامه باید قرعهکشی در یک جلسه رسمی انجام بشود. خواهش میکنم در صندلیهایشان بنشینند، تشکر میکنم.
10
مراسم اقتراع شعب پانزدهگانه

عبدالرضا هاشم زائی
از دبیران محترم درخواست میشود با همکاری معاون قوانین طبق آییننامه اقتراع شعب را شروع کنند چون ما وقت نداریم باید برویم حرم حضرت امام برای تجدید مجدد عهد، خواهش میکنم دوستان در صندلیهایشان بنشینند. وقت خیلی کم داریم، لطفاً قرعهکشی را سریعتر شروع کنید.
دوستان و همکاران عزیز! خواهش میکنم در صندلیهایشان قرار بگیرند بعدها وقت زیاد دارید با مسئولین اجرایی صحبت کنید. خواهش میکنم بفرمایید، خیلی ممنونم.

سمیه محمودی
همکاران محترم توجه داشته باشید! طبق ماده (27) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان محترم به حکم قرعه به طور مساوی به (15) شعبه تقسیم میشوند. در حال حاضر (282) نفر از همکاران مراسم تحلیف را بجا آوردند که عدد حاصل از این تقسیم، برابر هجده و خردی میباشد. بنابراین در هر شعبه به طور متوسط تعداد (18) نفر عضو خواهند شد و در انتها (12) نفر باقی میمانند که از شعبه یک به بعد تکتک اضافه میشود اسامی افراد را برای شعبه یکم از گلدان خارج میکنم.

عبدالرضا هاشم زائی
دوستان خواهش میکنم روی صندلیهایتان بنشینید، چون نباید از رسمیت بیفتیم.

سمیه محمودی
اعضای محترم شعبه (1) آقایان: سیدمهدی مقدسی، حسین نیازآذری، فرهاد فلاحتی، سیدکاظم دلخوش، ژورژیک آبرامیان، محمدصادق حسنی، محمد خالدی، محسن علیجانی، مهرداد بائوجلاهوتی، محمدرضا تابش، محمد محمودی، صدیف بدری، محمدقسیم عثمانی، سیدعلاءالدین خادم، بشیر خالقی، سیدمحمدجواد ابطحی، مجید ناصرینژاد و خانم ناهید تاجالدین.
اعضای محترم شعبه (2) آقایان: محمد دهقانی، علیاکبر کریمی، محمدجواد فتحی، احمد حمزه، محمدرضا پورابراهیمی، شهروز برزگر، محمد حسینی، داود محمدی (فرزند نظر)، مجتبی ذوالنوری، سیدهادی بهادری، غلامرضا حیدری، عینالله شریفپور، کاظم جلالی، علی اسدی، سیدمحمدباقر عبادی، حبیباله دهمرده، عزیز اکبریان و عباسعلی پوربافرانی.
اعضای محترم شعبه (3) آقایان: نظر افضلی، عامر کعبی، علی وقتچی، سیامک مرهصدق، سیدحسین نقویحسینی، عباس پاپیزادهبالنگان، حشمتاله فلاحتپیشه، نصراله پژمانفر، سیدعلی ادیانیراد، شادمهر کاظمزاده، جبار کوچکینژاد، سیدمصطفی ذوالقدر، شکور پورحسین، عبدالکریم حسینزاده، یعقوب شیویاری، اسداله عباسی، حسینعلی حاجی و علی کاظمی.
اعضای محترم شعبه (4) آقایان: علی گلمردای، داریوش اسمعیلی، محمود شکری، ولیاله نانواکناری، علی قربانی، سیدکمالالدین شهریاری، شمساله شریعتنژاد، بهروز بنیادی، علیمحمد مرادی، عبدالغفور ایراننژاد، سیدراضی نوری، کمال دهقانی، مصطفی کواکبیان، محمدحسین حسینزاده، عبدالله سامری، غلامعلی جعفرزاده، اسفندیار اختیاری و خانم فاطمه سعیدی.
اعضای محترم شعبه (5) آقایان: احمدعلی کیخواه، محمد ابراهیم رضائی، سیدمرتضی خاتمی، محسن کوهکن، علی بختیار، منصور مرادی، ولی ملکی، علیعسگر ظاهری، حمدالله کریمی، حسن خستهبند، محمدمهدی برومندی، سلمان خدادادی، ابوالفضل ابوترابی، غلاممحمد زارعی، محمدرضا امیرحسنخانی، علی لاریجانی، سیداحسن علوی و هدایتالله خادمی.
اعضای محترم شعبه (6) آقایان: همایون یوسفی، ابوالفضل سروش، حمید گرمابی، هادی قوامی، سیدناصر موسوی، یحیی کمالیپور، حمیدرضا حاجیبابایی، محمود صادقی، حسین مقصودی، رضا شیران، جلیل مختار، سیدجواد ساداتینژاد، علیم یارمحمدی، محمدرضا صباغیان، محمد آشوریتازیانی، اقبال محمدیان، فریدون احمدی و خانم هاجر چنارانی.
اعضای محترم شعبه (7) آقایان: نبی هزارجریبی، الهیار ملکشاهی، علیرضا محجوب، مهدی شیخ، داود محمدی (فرزند مراد)، محمدمهدی افتخاری، شهاب نادری، سیدحمیدرضا کاظمی، رامین نورقلیپور، احمد علیرضابیگی، محمدرضا نجفی، منوچهر جمالی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، احمد سالک، محمد عزیزی، محسن بیگلری، سیدفرید موسوی و همایون هاشمی.
اعضای محترم شعبه (8) آقایان: کارن خانلری، جلال محمودزاده، نادر قاضیپور، محمدرضا بادامچی، رحیم زارع، محمدمهدی زاهدی، محمدعلی وکیلی، بهرام پارسایی، اسداله قرهخانی، ولی دادشی، حسن بهرامنیا، جواد کاظمنسب، غلامرضا تاجگردون، سیدمهدی فرشادان، محمد فیضی، حبیباله کشتزر و خانمها فریده اولادقباد و فاطمه ذوالقدر.

سیده فاطمه حسینی
اعضای محترم شعبه (9) آقایان: حسن سلیمانی، فرهاد تجری، حسن لطفی، قاسم احمدیلاشکی، عزتاله یوسفیان، مسعود گودرزی، جمشید جعفرپور، عبدالله رضیان، قلی الهقلیزاده، ذبیح نیکفر، جواد کریمیقدوسی، رضا علیزاده، محمدحسین قربانی، احد آزادیخواه، محمد قمی، یوناتن بتکلیا، عبدالرضا مصری و خانم معصومه آقاپورعلیشاهی.
اعضای محترم شعبه (10) آقایان: علیرضا رحیمی، هادی شوشتری، حمیدرضا فولادگر، کوروش کرمپور، علی نوبخت، حسینعلی شهریاری، روحالله بابایی، میرحمایت میرزاده، حسن نوروزی، سلام امینی، محمد بیرانوندی، علی نجفی، علی بختیاری، حسین امیریخامکانی، علاءالدین بروجردی، فریدون حسنوند، حسین رضازاده و محمدنعیم امینیفر.
اعضای محترم شعبه (11) آقایان: رضا انصاری، محمدرضا ملکشاهیراد، بهروز نعمتی، علی اسماعیلی، عبدالله حاتمیان، رضا کریمی، احمد همتی، اردشیر نوریان، محمدعلی پورمختار، حمید بنائی، عباس گودرزی، محمدرضا منصوری، عدل هاشمیپور، علی کرد، محمدمهدی مفتح، علیرضا ابراهیمی و خانمها: سکینه الماسی و طیبه سیاوشیشاهعنایتی.
اعضای محترم شعبه (12) آقایان: روحاله حضرتپور، عبدالرضا عزیزی، شهباز حسنپور، جهانبخش محبینیا، سیدتقی کبیری، جلال میرزایی، محمد دامادی، سیدامیراحسان قاضیزاده، سیدصادق طباطبائینژاد، علیمحمد شاعری، سیدابوالفضل موسوی، یوسف داودی، محمد خدابخشی، رمضانعلی سبحانیفر، جلیل رحیمی، محمود نگهبانسلامی، محمد وحدتیهلان و خانم سیدهحمیده زرآبادی.
اعضای محترم شعبه (13) آقایان: علی ساری، سیدجواد حسینیکیا، اصغر مسعودی، محمدرضا عارف، سعید باستانی، سیدحسن حسینی، احمد مازنی، سیدقاسم جاسمی، سیدمحسن علوی، غلامرضا کاتب، مرتضی صفارینطنزی، ضیاءاله اعزازی، علی رستمیان، احمد مرادی، محمد کاظمی و خانمها سیدهفاطمه حسینی و پروانه سلحشوری.
اعضای محترم شعبه (14) آقایان: فردین فرمند، عبدالحمید خدری، علیاصغر یوسفنژاد، علی اکبری (فرزند علیاکبر)، حیدرعلی عابدی، محمد حسننژاد، رسول خضری، حسین هاشمی، ابوالفضل حسنبیگی، محمدجواد کولیوند، شهرام کوسهغراوی، احمد صفری، اکبر رنجبرزاده، فرجاله رجبی، علی ابراهیمی و خانمها: خدیجه ربیعی، سهیلا جلودارزاده و پروانه مافی.
اعضای محترم شعبه (15) آقایان: امیر خجسته، علی مطهری، علی اکبری (فرزند فتحعلی)، احمد انارکیمحمدی، محمود بهمنی، محمدجواد جمالی، مسعود رضایی، محمدرضا رضائی، بهمن طاهرخانی، الیاس حضرتی، احمد بیگدلی، علیرضا سلیمی، احمد امیرآبادیفراهانی، سیدحسین افضلی، مجید کیانپور، اکبر ترکی، قاسم ساعدی و قاسم میرزایی.

عبدالرضا هاشم زائی
دوستان بعد از اتمام شعب یک پذیرایی مختصر، بعد سوار اتوبوس شوید بروید به بهشت زهرا، اول شهدای گمنام اینجا و بعد حرم حضرت امام.

سیده فاطمه حسینی
اعضایی که از این به بعد قرائت میشود یک به یک به تکتک شعب اضافه میشود:
آقای مسعود پزشکیان به شعبه اول، آقای نورمحمد تربتینژاد به شعبه دوم، آقای سهراب گیلانی به شعبه سوم، آقای محمدباسط درازهی به شعبه چهارم، آقای سیدحمزه امینی به شعبه پنجم، آقای غلامرضا شرفی به شعبه ششم، آقای محمدباقر سعادت به شعبه هفتم، آقای قرجه طیار به شعبه هشتم، اصغر سلیمی به شعبه نهم، آقای حبیباله نیکزادی به شعبه دهم، آقای عبدالرضا هاشمزائی به شعبه یازدهم و خانم زهرا سعیدی به شعبه دوازدهم. صلواتی ختم بفرمایید. (حضار صلوات فرستادند)

عبدالرضا هاشم زائی
اسم ما همیشه باید ته لیست باشد. با تشکر از دوستان که هم ریاست ما هم بقیه برنامهها را تحمل کردند.
11
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

عبدالرضا هاشم زائی
جلسه بعدی فردا ساعت (8) یکشنبه، دستور جلسه ادامه دستور جلسه امروز، بعدازظهر امروز جلسه رسمی نداریم. امروز بعدازظهر ساعت (4) بعد از برگشت از حرم حضرت امام در شعباتشان برای تعیین هیأت رئیسه شعبات حضور داشته باشند، باز از صبر و همراهیتان تشکر میکنم، خداحافظ.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته