1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 194 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه چهارصد و پانزدهم روز سهشنبه هشتم بهمن ماه 1398 هجریشمسی مطابق با دوم جمادیالثانی 1441 هجریقمری، پس از مرثیهسرایی اهل بیت به مناسبت ایام فاطمیه:
1 ـ بررسی تقاضای استعفای جناب آقای داریوش اسمعیلی نماینده محترم سروستان، خرامه و کوار.
2 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یکفوریتی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (اعاده شده از شورای نگهبان 2).
3 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه دوفوریتی تمدید مهلت آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف.
4 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده.
5 ـ گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام.
6 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در شرکت بینالمللی نقدینگی اسلامی.
7 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
8 ـ بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد تشکیل کمیسیون ویژه رسیدگی به حوادث بعد از گرانی بنزین در شهرهای مختلف کشور.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

اصغر برومند
(آیات 12 ـ 5 از سوره مبارکه «انسان» توسط قاری محترم آقای علیاصغر برومند تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ الْأَبْرارَ یَشْرَبُونَ مِنْ کَأْسٍ کانَ مِزاجُها کافُوراً * عَیْناً یَشْرَبُ بِها عِبادُ اللَّهِ یُفَجِّرُونَها تَفْجِیراً * یُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ یَخافُونَ یَوْماً کانَ شَرُّهُ مُسْتَطِیراً * وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْکِیناً وَ یَتِیماً وَ أَسِیراً * إِنَّما نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِیدُ مِنْکُمْ جَزاءً وَ لا شُکُوراً * إِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا یَوْماً عَبُوساً قَمْطَرِیراً * فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْیَوْمِ وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً * وَ جَزاهُمْ بِما صَبَرُوا جَنَّةً وَ حَرِیراً *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای برومند قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«به یقین ابرار و نیکان از جامى مىنوشند که با عطر خوشى آمیخته است. چشمهاى که بندگان خدا از آن مىنوشند و به دلخواه خویش جاریش مىکنند همان بندگانى که به نذر خود وفا مىکردند و از روزى که گزند آن فراگیرنده است مىترسیدند و به پاس دوستى خدا بینوا، یتیم و اسیر را خوراک مىدادند. ما براى خشنودى خداست که به شما مىخورانیم و پاداش و سپاسى از شما نمىخواهیم. ما از پروردگارمان از روز عبوسى سخت هراسناکیم. پس خدا هم آنان را از آسیب آن روز نگاه داشت و شادابى و شادمانى به آنان ارزانى داشت و به پاس آنکه صبر کردند بهشت و پرنیان پاداششان داد» راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
اسامی غائبین و تأخیرکنندگان جلسه امروز عبارتند از آقایان: علیرضا ابراهیمی، محمدرضا امیرحسنخانی، رضا انصاری، منوچهر جمالیسوسفی، احمد حمزه، عبدالحمید خدری، ولی داداشی، محمد دامادی، مجتبی ذوالنوری، قاسم ساعدی، عبدالله سامری، قرجه طیار، حمدالله کریمی، یحیی کمالیپور، حسن لطفی، محمد محمودیشاهنشین، جلیل مختار، محمدرضا منصوری، رامین نورقلیپور، عدل هاشمیپور و نبی هزارجریبی.

علی اردشیرلاریجانی
3
مرثیهسرایی به مناسبت شهادت حضرت زهرا (سلامالله علیها)

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
از حجتالاسلام والمسلمین حاجآقای موسویلارگانی دعوت میکنم که همه را به فیض برسانند.

سیدناصر موسوی لارکانی
بسم الله الرحمن الرحیم
یا رحمن و یا رحیم و یا ربالعالمین.
عالم صدف است و فاطمه گوهر اوست
گیتی عَرَض است و این گوهر جوهر اوست
در قدر و شرافتش همین بس که ز خلق
احمد پدر است و مرتضی شوهر اوست
آن زهرهای که مهر ز نورش منور است
دردانه پیامبر و زهرای اطهر است
«السلام علیک یا فاطمهالزهرا، یا بنت محمد، یا قره عین الرسول، یا سیدتنا و مولاتنا انا توجهنا و استشفعنا و توسلنا بک الی الله و قدمناک بین یدی حاجاتنا یا وجیهتاً عند الله اشفعی لنا عند الله»
ز بعد مرگ بابش بس غمین بود
زبان حال زهرا اینچنین بود
پس از مرگ تو ای باب کبارم
امید زندگی دیگر ندارم
بابا، یا رسولالله!
مگر از دخترت زهرا چه دیدی
که دل یکبارگی از او بریدی
کجایی تا غم دل با تو گویم
که دشمن میزند سیلی به رویم
«بابا، یا رسولالله! به هجدهسالگی ناکام گشتم»، آنقدر کنار قبر بابا ناله زد پیامبر به خوابش آمد. پیامبر فرمود «دخترم غصه نخور، فردا شب میهمان من هستید. به منزل آمد و مولا علی را به بالین طلب نمود. یا علی! از قرار معلوم یک امشب بیشتر میهمان شما نیستم، وقتی از دنیا رفتم شب جنازهام را بردار و شب به خاک بسپار. چرا یا زهرا؟ میخواهم آنهایی که تخته در به پهلویم زدند در تشییع جنازهام حاضر نشوند. مولا شبانه بدن زهرا را برداشت غسل داد و کفن نمود، اما میخواهد بدن زهرا را به خاک بسپارد احتیاج به کمک دارد.
فرمود حسن جان و حسین جان! بروید به سلمان، اباذر و مقداد بگویید بابایمان علی میخواهد بدن مادرمان را به خاک بسپارد احتیاج به کمک دارد. یاران صدیق مولا آمدند به مولا تسلیت گفتند. بدن زهرا را غریبانه حرکت دادند، در منزل خود مولا نمیدانم، بین منبر و محراب نمیدانم و به قبرستان بقیع نمیدانم، انشاءالله امام زمان بیاید و قبر مخفی مادرش را به عاشقانش نشان بدهد. این بدن را غریبانه حرکت دادند، یتیمان زهرا دنبال بدن مادر، یکی صدا میزند: «مادر پهلوشکستهام مادر، مادر سیلی خوردهام مادر»، از همه بیشتر زینب بیتابی میکند، میگوید: «زود بود زینبت یتیمدار و خانهدار بشود». مولا دستور داد بچهها را به خانه برگرداندند. خود مولا کلنگی بر زمین زد و قبر کندهای نمایان شد، اما شما عزیزان بارها مشاهده کردید وقتی میخواهند بدنی را به خاک بسپارند دو نفر داخل قبر میروند و دو نفر بالاسر قبر جنازه را برمیدارند و روی دست آن دو نفری که در قبر هستند میگذارند، اما اگر یک خانمی از دنیا رفته باشد میگویند نامحرمها کنار بروند و محرمها جلو بیایند. زهرا که محرمی جز علی و بچههایش ندارد. اینجا مولا دو رکعت نماز خواند و گفت خدا! علی را کمکش کن، خدا! به علی در این مصیبت صبر بده. یک موقعی دو دست شبیه دستهای پیغمبر به نظر مولا آمد، صدایی به گوش علی رسید، یا علی! امانتم را به خودم برگردان. بدن نازنین زهرا روی دستهای مبارک پیغمبر. روی قبر را پوشاند.
الا ای خاک دارم با تو رازی
به زهرایم نما مهماننوازی
الا ای خاک زهرا نوجوان است
مدارا کن مرا آرام جان است
مدارا کن تو بر این جسم خسته
در و دیوار، پهلویش شکسته
آنقدر مولا روی قبر زهرا ناله زد، روی قبر زهرا مولا را خواب ربود، اما یک موقع صدایی به گوش علی رسید: «یا علی! دیگر راضی نیستم بالین قبرم بمانی، بلند شو و به خانه برو، بچههایم بهانه مادر میگیرند». «لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم».
خدایا! به پنج نور آلعبا قسمت میدهیم ثوابی از این عزاداریها را عاید و واصل روح رهبر کبیر انقلاب، شهدا، شهدای جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع امنیت مخصوصاً عاید و واصل روح شهید سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی و همرزمانش بگردان. به جاه محمد و آل محمد (حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای موسویلارگانی تشکر میکنیم که همه را به فیض رساندند.
4
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت سالروز شهادت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، سیاستهای آمریکا در برابر ملت ایران، سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و دستاوردها و اقدامات مجلس دهم در حوزه تقنینی و نظارتی

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
سالروز شهادت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلامالله علیها) را به ملت عزیز و نمایندگان محترم تسلیت و تعزیت عرض میکنم. آن بزرگوار در خطبه عمیق خود که در واقع فریاد غربت بود با طرح موضوعات مهم توحیدی و اسرار دیانت مردم را ارشاد نمود و در فرازی فرمود «طاعتنا نظاماً للمله»: خداوند اطاعت از عترت پیامبر را برای نظام و هماهنگی ملت مقرر نمود، «و امامتنا اماناً للفرقه»: و امامت ما را امان از تفرقه و پراکندگی ملت قرار داد، «و الجهاد عزّاً للاسلام»: و جهاد را عزت و سرافرازی برای اسلام قرار داد.
ملت ایران در انقلاب پیروزمندانه خویش تابلوی قیام خود را این اندیشه قرار داد؛ پیشوایی و امامت پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) و اهل بیت ایشان و احیای جهاد که این دو عامل ستونهای مدرسه فاطمی است.
همکاران گرامی! قطعاً تأیید مینمایید که مخصوصاً در چند سال اخیر سیاست آمریکا مقابله همهجانبه با ملت ایران گردیده و یکی از هدفهای خود را ایجاد یأس، اختلاف و جدایی بین ملت و بدبین نمودن مردم از مسئولان قرار داده و این مطلب را علناً نیز اظهار مینمایند و آنقدر در این کار وقیحانه عمل میکنند که حتی بعد از ترور شهید سلیمانی رئیسجمهور آمریکا توئیت کرد که مردم عراق و ایران خوشحالی کردند. گرچه بلافاصله هم ملت رشید عراق و هم ملت بزرگ ایران پاسخی دندانشکن به او دادند، اما هدف آنها را ملاحظه کنید که به دنبال افتراق بین مردم و ناامید کردن مردم نسبت به مسئولان خدوم هستند.
انقلاب اسلامی با پیشوایی امام (رحمهالله علیه) بر پایه وحدت امت و اعتماد عمومی شکل گرفت و از واژههایی که امام از هر موضوع دیگری بیشتر آن را به کار برد وحدت در بین ملت و مسلمانان بود. این کلید پیروزی در انقلاب و استمرار انقلاب است. متأسفانه مثل اینکه عدهای به هر بهانه میخواهند صفوف ملت را متفرق نمایند. امروز انقلابی واقعی کسی است که وفاق ملی را در کشور تحت زعامت رهبری معظم پیگیری نماید تا قدرت ملت بر مکر دشمن فائق آید. اگر به تحرکات آمریکا توجهی اجمالی شود ملاحظه میکنید که برنامه بزرگتری برای کل مسلمانان تدارک دیدهاند تا در قالب طرح قلابی قرن که اجزاء آن را دارند مطرح میکنند همه مسلمانان را تحقیر نمایند. اگر خوب دقت شود این جسارت هم نتیجه تفرقه کشورهای اسلامی است که به رژیم صهیونیستی و آمریکا اجازه این تبهکاری را داده است. اما به زودی نتیجه این اقدام را درک میکنند و طلیعه آن در قیام بزرگ ملت عراق علیه آمریکا در روزهای اخیر بود. آمریکا با دست خود این حرکت را در همه کشورهای اسلامی فراگیر خواهد نمود.
همکاران گرامی و ملت بزرگوار! روزهای در پیش، هم سالگرد پیروزی انقلاب و هم ایام تبلیغات انتخابات مجلس است. بیایید همه با توجه به شرایط کشور و به خاطر عظمت انقلاب اسلامی از سیاهنمایی پرهیز کنیم. انقلاب اسلامی عامل عزت ملت ایران، باعث استقلال کشور و حرکتی نو در جهان اسلام بود و هست، قدر آن را بدانیم. آمارها در توسعه کشور نشان میدهد دولتهای پس از انقلاب علیرغم جنگ تحمیلی و خسارتهای آن و شیطنتهای مستمر آمریکا و غرب در جهت رفع محرومیت، تلاشهای ارزشمندی داشتند. استقرار قوای سهگانه مبتنی بر رأی مردم و ایجاد نظام مردمسالاری دینی، دستاورد بسیار ارزشمندی بود که با انقلاب حاصل شد. چرا باید با هیجانات سیاسی و هدفهای نازل سیاسی ارکان مردمسالاری را تخریب نمود؟ تعجبآور است که عدهای فکر کردند با تخریب نهاد مجلس و حرفهای ناصواب حرکتی احیاگرایانه را تعقیب مینمایند. مجلس مهمترین رکن مردمسالاری در کشور است. هرگونه محدودیت و تخریب مستقیماً اراده ملت را هدفگیری کرده است و یک عمل غیر انقلابی است.
مرحوم شهید مطهری میفرمود عدهای با فرصتطلبی تحت پوشش شعارهای داغ و افراطی خود را در زمره انقلابیون قرار میدهند تا انقلابیون واقعی را از میدان بهدر کنند. آیا این مجلس که برآمده از اراده ملت است اقدامات مهمی انجام نداده است؟ آیا غیر از مجلس جایی بود که برای نجات روستاها قانون توسعه روستا و اشتغال پایدار را با حمایت رهبری و اذن ایشان تصویب کرد که در اطراف روستاها امکانات توسعهای ایجاد شود؟ آیا مجلس نبود که قانون رفع موانع تولید را که بسیار مهم بود تصویب نمود و چندین گزارش نظارتی ارائه کرد و اشکالات اجرایی را مشخص نمود؟ آیا مجلس نبود که در قانون ارزش افزوده سهم قابل توجهی برای روستاها و شهرها در نظر گرفت که باعث آبادانی روستاها و مخصوصاً شهرهای کوچک شده است؟ آیا با تصویب مجلس نبود که گازرسانی و آسفالت روستاها به انجام رسید و در برخی موارد هم که با اشکالاتی مواجه شد میدیدید که نمایندگان چقدر در این زمینه تلاش میکردند؟ آیا این مجلس نبود که با کار کارشناسی در مخالفت با تصمیم دولت در یکسانسازی ارز (4200) تومانی درخواست کرد و استدلال کرد و آن را در مسیر درست قرار داد و امروز شما شرایط آرامی از وضعیت ارزی مشاهده میکنید؟ آیا وقتی مشکلات پیچیده در مؤسسات اعتباری ایجاد شد و میلیونها نفر دچار خسارت شدند این مجلس نبود که با بحثهای زیادی در جلسات علنی و غیرعلنی مسیری را برای حل مشکل میلیونها نفر فراهم کرد؟
قانون حفاظت از خاک، قانون هوای پاک، قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی، قانون جامع حدنگار کشور، قانون حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور مثل دریاچه ارومیه، قانون افزایش ظرفیت پالایشگاهها و میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایهگذاری مردمی، قانون ساماندهی صنعت خودرو، قانون حمایت از محیطبانان و جنگلبانان، قانون حمایت از مرمت و احیاء بافتهای تاریخی ـ فرهنگی، قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی، قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی، قانون حمایت از حقوق معلولان، قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی ـ حرفهای و مهارتی، قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزش و پرورشی غیردولتی، قانون تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، قانون کاهش ساعات کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان، قانون استاندارد، قانون صدور چک، قانون اصلاح مبارزه با پولشویی، قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن، بخشهایی از قانون تجارت که قانون جامعی است و متأسفانه برخوردهای بدی با آن شد، قانون مناطق آزاد و ویژه، قانون سامانه مؤدیان و پایانههای فروش، قانون ارزش افزوده که در دستور کار مجلس است و در حال تصویب است، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا، قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرق آسیا، قانون موافقتنامه همکاری در زمینه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر، قانون اصلاح تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران، تدوین قوانین بانکداری و بانک مرکزی که یکی از آنها کلیاتش تصویب شد، قانون سهفوریتی که اخیراً تصویب کردیم و ارتش آمریکا را به عنوان تروریست اعلام کردیم و دهها قانون دیگر که مجموعاً (175) قانون به تصویب مجلس رسیده است. آیا این مجموعه کار اساسی نبوده است؟
در بعد نظارت که گاه مطالبی مطرح میکنند نیز در مجلس اقدامات زیادی انجام شد. تحقیق و تفحص و سؤال از وزرا در موضوعات گوناگون، شش تحقیق و تفحص نهایی شده و در مجلس نتیجه آن قرائت شد. بررسی نحوه برخورد با کارگران در تکاب، بررسی عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان که به قوه قضائیه داده شد و دارد رسیدگی میشود، بررسی عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران، بررسی عملکرد شرکت کشت و صنعت کارون و طرح توسعه صنایع جانبی آن، تحقیق و تفحص از تأمیناجتماعی، بررسی وضعیت افراد دوتابعیتی و شناسایی خلأهای قانونی آن که برای رسیدگی اینها به قوه قضائیه ارجاع شد. البته موارد دیگری در تحقیق و تفحص است که در جریان رسیدگی است.
از طرف دیگر در جنبه نظارتی (178) مورد سؤال نمایندهها از وزرا در مجلس مطرح شد و (29) مورد آن منجر به اخطار به وزرا شد. مجلس از بُعد نظارت از نظر استیضاح شش مورد وزرا را استیضاح کرد و به دو وزیر رأی عدم اعتماد داد. مجلس از جهت نظارت بر امور کشور (55) جلسه علنی و غیرعلنی به موضوعات مهم کشور اختصاص داد و بررسی نمود، نظیر اقتصاد مقاومتی و چالشهای آن، وضعیت صنعت، وضعیت آب کشور، وضعیت بخش کشاورزی و چالشهای آن، رکود در بخش صنعت و اقتصاد مقاومتی، وضعیت صندوقهای بازنشستگی، وضعیت بازار نفت و گاز، عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مشکل ریزگردها و آلودگی هوا، بررسی حادثه پلاسکو، بررسی قراردادهای نفتی، بررسی وضعیت بازار ارز، بررسی وضعیت بارندگی و سیل، بررسی زلزله در استانهای غربی، بررسی آسیبهای اجتماعی، بررسی فضای مجازی و ابعاد مختلف آن، بررسی وضعیت یارانهها، بررسی حوادث مختلف نظیر حادثه قطار و سقوط هواپیما و نظایر آن که با حضور مسئولین ذیربط مورد رسیدگی قرار گرفت و سؤال از رئیسجمهور.
این نکته را توجه بفرمایید که میگویند نظارت کاهش داشته؛ نمایندگان محترم در طول این دوره با حضور در کمیسیونهای تخصصی (2542) جلسه نظارتی با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی داشتند که منجر به (38) گزارش از عملکرد دستگاهها و برخی تخلفات گردید و (34) مورد گزارش آن در صحن علنی قرائت شد. علاوه بر این (12) گزارش نظارتی مطابق ماده (234) کمیسیونهای تخصصی از نقض یا استنکاف از قانون ارائه نمودند و در مجلس قرائت شد و نتیجه آن به قوه قضائیه ارجاع شد؛ نظیر گزارش کمیسیون انرژی در عدم تهیه سند ملی انرژی کشور، گزارش کمیسیون عمران در مورد ناوگان شبکه حمل و نقل ریلی، گزارش کمیسیون اقتصاد در مورد عدم اجرای قانون نظارت بر مؤسسات اعتباری، گزارش کمیسیون فرهنگی در عدم اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان، گزارش کمیسیون ویژه در مورد عدم اجرای سیاستهای کلی اصل (44)، گزارش کمیسیون انرژی در مورد عدم اجرای بند «ه» تبصره (6) قانون بودجه مربوط به تخصیص و پرداخت عوارض برق. اینها قسمتهایی از آن بود که من عرض کردم.
کمیسیون اصل (90) در بعد نظارت براساس شکایات، (5475) مورد شکایت را رسیدگی کرد. (12) فقره گزارش فقط به مجلس ارائه کرد و (3) مورد گزارش از تخلفات کشفشده به قوه قضائیه ارجاع شد. علاوه بر این امور (140) نماینده محترم در (76) مجمع و هیأت و شورای ملی به عنوان ناظر حضور یافتند و در طول سال در جلسات شرکت کردند و گزارش دادند و همچنین (279) نماینده در (186) هیأت، کمیته و شورای استانی در کشور به عنوان ناظر فعال بودند. انتخابات شوراها با نظارت مجلس انجام شده که کار بسیار سنگینی بود. علاوه بر این امور، مجلس از طریق دیوان محاسبات مستمراً نظارت بر عملکرد مالی کشور داشته است، مجموعاً دیوان محاسبات (4076) گزارش حسابرسی ملی و استانی ارائه کرد و تعداد (3677) پرونده در دادسرای دیوان محاسبات کشور مطرح شد و (78) هزار میلیارد ریال أخذ و به حساب خزانه کشور واریز شد.
در تنقیح قوانین در این دوره مجلس گام مهمی برداشته شد. با بررسی کارشناسی معاونت قوانین و تصویب در کمیسیون مربوطه و نهایتاً تصویب در مجلس در سه مرحله بیش از (1500) قانون بررسی و نسخ شد و (6) طرح تنقیحی مربوط به حوزه انتخابات، حوزه معدن، حوزه محیطزیست، حوزه ورزش، حوزه احزاب سیاسی، حوزه شوراها و شهرداریها به نتیجه رسید و در نوبت صحن علنی مجلس است و در طرح تنقیحی در کمیسیونها (3) طرح در حال بررسی است، در حوزه صنعت، تجارت و بازارهای مالی است و دو طرح تنقیحی در دست تهیه در معاونت قوانین است که طرح در حوزه سلامت و حوزه رفاه و تأمیناجتماعی است که این اقدام اولین بار در تاریخ قانونگذاری کشور انجام شده که با کدگذاری دقیق در حال انجام است.
با تحقیقات محققانه، مرکز پژوهشهای مجلس یکی از مراکز محل اتکا در تصمیمگیری کشور گردیده و رهبری معظم در دیدار با نمایندگان پژوهشهای این مرکز را ستایش نمود. علاوه بر همکاری با کمیسیونها در بررسی طرحها گزارشهای نظارتی دقیقی مخصوصاً در حوزه اقتصاد کشور ارائه نموده است و در این دوره مجلس هرساله با ارائه کتاب سال اقتصاد ایران تصویری روشن از وضعیت اقتصادی را مدون نمود. در زمینههای مهم اقتصادی، چالشهای آن و نیازهای کمیسیونها مستمراً گزارش علمی ارائه نموده است.
مطالبی که عرض کردم به خاطر محدودیت زمان صرفاً بخشی از خدمات مجلس بوده است. اینها جدای از خدماتی است که نمایندگان محترم در پایان هر چند هفته به عنوان یک هفته سرکشی به مناطق تشریف میبرند و وضع مردم را در مناطق خود رسیدگی و مشکلات آنها را پیگیری میکنند. دغدغهای که نمایندگان محترم در آبادانی مناطق خود دارند و علیرغم مشکلات اقتصادی کشور تلاش میکنند وضعیت مناطق خود را آباد کنند بسیار ستودنی و ارزشمند است. بنده چون محل رجوع عزیزان هستم عرض میکنم چه هریک از نمایندگان و چه مجمع استانی آنان در پیگیری مسائلی که منجر به آبادانی و رفع مشکل مردم باشد اصرار زایدالوصفی دارند که تحسینبرانگیز است. گرچه ممکن است گفته شود وظیفه اصلی نمایندگان تدوین قوانین و نظارت بر آنها است، ولی ارتباط مستقیم با مردم و رفع حوایج آنها مخصوصاً در این شرایط سخت بسیار مهم است و نمایندگان محترم بخشی از وقت زندگی شخصی خود را صرف امور مناطق کردهاند.
بنده به کرات مشاهده کردم هر مسأله مهمی که در کشور نیاز به مداخله مجلس داشته نمایندگان با دغدغه ملی و اصرار میخواستند در مجلس مطرح و بحث شود و نتایج آن پیگیری شود. این امر ارزشمندی بود و به هیچوجه صلاح کشور نیست که برای انتخابات، جریانهای سیاسی خدمات رکن اصلی مردمسالاری کشور را در انظار مردم تباه جلوه دهند. دشمنان به اندازه کافی در این زمینه تلاش میکنند، لزومی ندارد عدهای لشکر آنان شوند. این گفته مرحوم مدرس را به یاد آورید که فرمود مجلس مرکز ثقل و نقطه قضا و قدر مملکت ایران است. هیچ وطنپرست و وطندوست و آزادیخواهی مرکز قضا و قدر کشور را تخریب و تحقیر نمیکند.
بنده خیرخواهانه عرض میکنم تهدید، تخریب و تحقیر مجلس ظلم به مردمسالاری و انقلاب است و کسانی که چنین کنند سنت الهی است که بد عاقبتی پیدا میکنند، نظیر بنیصدر که کارش تخریب مجلس بود و دیدید چه سرنوشتی پیدا کرد.
یک نکته روشی هم وجود دارد که باید بدان پرداخت؛ عدهای تصور میکنند هرچه در کاستیها مبالغه نمایند و آن را به سیاهنمایی بزرگ تبدیل کنند برای جریان سیاسی خود امید پیروزی خلق میکنند. این روش فرصتطلبانه برای بیهنران کارکرد دارد. اما از نظر منطق حکمرانی به کلی غلط است. هنر حکمرانی در این است که با ایجاد فضای امیدواری و انتظارات معقول و دستیافتنی پیشرفت کشور را گام به گام جلو ببرد، چرا که توسعه کشور به عزم عمومی نیاز دارد و عزم عمومی در یک مسیر امیدوارکننده به سمت هدف مشخص حاصل میشود، نه در فضای یأسآلود و این رفتارها ظلم به نظام و افراد خدمتگزار است.
سخن خود را با فراز دیگری از فریاد غربت فاطمه (سلامالله علیها) خاتمه میدهم که در خطبه خویش فرمود «و العدل تنسیق للقلوب» خداوند عدل را برای نظم و نسق دلها و انضباط آنها قرار داد. پیشرفت، همگرایی و توفیق یک ملت در گروی رفتار عادلانه در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است و امیدواریم ایام دهه فجر انقلاب اسلامی که یادآور مجاهدتهای شهدای گرانقدر نظیر شهید حاجقاسم سلیمانی است مبنای وفاق و همدلی بیشتر آحاد ملت گردد و همین امر پشتوانه انتخاباتی ارزشمند شود. والسلام علیکم و رحمه الله
5
تصویب تقاضای استعفای آقای داریوش اسمعیلی نماینده سروستان، خرامه و کوار

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و ادب دارم. دستور اول بررسی تقاضای استعفای جناب آقای داریوش اسمعیلی نماینده محترم سروستان، خرامه و کوار است. آقای دکتر بفرمایید.

داریوش اسمعیلی
بسم الله الرحمن الرحیم
به پیشگاه مقدس حضرت ولیعصر (ارواحنا لمقدمه الفداء) عرض ادب و احترام دارم. به ارواح پاک و مطهر شهدا و امام شهدا سلام و درود میفرستم. آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت برای مقام معظم رهبری دارم. شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) را تسلیت عرض میکنم و یاد و خاطره سردار شهید سپهبد سلیمانی را گرامی میدارم و پیشاپیش ایامالله دهه مبارک فجر را تبریک عرض میکنم.
ابتدا باید از جناب آقای رحمانی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت تشکر بکنم به خاطر حسن اعتمادی که نسبت به بنده داشتند و درخواست پذیرش معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارتخانه را به بنده فرمودند. همینطور از جناب آقای دکتر سرقینی معاون محترم فعلی امور معادن و صنایع معدنی وزارت متبوع که الحق و الانصاف زحمات زیادی را تا به حال کشیدند و از هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی علیالخصوص ریاست محترم مجلس جناب آقای دکتر لاریجانی که موافقت فرمودند و در دستور کار قرار دادند تقدیر و تشکر میکنم. همینطور از همه نهادها و مسئولین استعلامشونده برای تصدی این پست که پاسخ مثبت دادند تقدیر و تشکر میکنم. از مردم خوب، نجیب و شریف حوزه انتخابیه شهرستانهای سروستان، خرامه و کوار که در دو دور متوالی اعتماد کردند و ما را مورد عنایت خودشان قرار دادند تشکر کنم، در مرحله اول با (33) هزار رأی از (99) هزار رأی و در مرحله دوم با (57) هزار رأی از (100) هزار رأی ما را مورد عنایت قرار دادند و امروز اگر از لحاظ حقوقی ما شخصیتی پیدا کردیم مدیون همان مردمی هستیم که زمینه حضور ما را برای دو دور متوالی در مجلس شورای اسلامی فراهم کردند.
همانطور که عنوان شد علت استعفای ما پیشنهادی است که وزیر محترم صمت برای پذیرش معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارتخانه بوده عنوان شد. من خلاصهای را از سوابق خودم عرض بکنم. بنده لیسانس، فوقلیسانس و دکترای زمینشناسی با گرایش معدن دارم، در سال 1380 دکترای خود را گرفتم و در سال 1389 یعنی در کمترین فاصله ممکن که (9) سال باشد موفق به أخذ درجه استادتمامی یا فول پروفسوری در دانشگاه تهران شدم و امروز هم بهعنوان استادتمام دانشگاه تهران شغل و حرفه اصلی من در آنجا است. قبل از اینکه به مجلس بیایم دو مرتبه؛ یکبار به عنوان نفر سوم و یکبار به عنوان نفر هفتم دانشمندان جهان اسلام در علوم پایه مجموعه مقالات لیستشده در فهرست (ISI) معرفی شدم و به عنوان یک چهره علمی ما را در دانشگاه میشناسند. در مدتی که در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردم در هر دو دوره به عنوان رئیس کمیته معدن و صنایع معدنی کمیسیون صنایع و معادن، رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی، ناظر مجلس در شورای عالی معادن، رئیس دبیرخانه تعامل مجلس و دولت در بخش معدن و صنایع معدنی، رئیس سازمان نظاممهندسی معدن ایران در این مدت در بخشهای تخصصی مشغول فعالیت بودم.
در این راستا دو نکته و قسمت را دو جمله توضیح بدهم؛ یکی اینکه دبیرخانه تعامل مجلس و دولت در بخش معدن است. در زمانی که جناب آقای شریعتمداری مسئولیت وزارت صمت را به عهده داشتند به اتفاق هیأترئیسه فراکسیون معدن و کمیته معدن مجلس خدمت ایشان رسیدیم و عرض کردیم که ضمن اینکه ما دلمان میخواهد حمایت و کمک به وزارت صمت در بخش معدن و صنایع معدنی بکنیم نمایندگان محترم هم مطالباتی دارند که آنها هم باید محقق بشود. بنابراین تنظیم وقت و روابط را دنبال کردیم. آقای شریعتمداری پیشنهاد کردند که همان جمع و تعدادی از تشکلهای بخش خصوصی دبیرخانه تعامل دولت و مجلس در بخش معدن و صنایع معدنی را تشکیل بدهند. این دبیرخانه با حضور چهار نفر از معاونین وزیر، هیأترئیسه فراکسیون معدن و کمیته معدن و دو تشکل از تشکلهای بخش خصوصی تشکیل شد و مسئولیت آن دبیرخانه هم به عهده بنده گذاشته شد.
در آنجا اولین دستوری که در دستور کار دبیرخانه قرار گرفت تهیه نقشه راه معدن و صنایع معدنی ایران و برنامه چهارساله وزارت صنعت، معدن و تجارت 1397 تا 1400 بود. بیش از (1000) ساعتنفر روی این نقشه کار شد، بیش از (40) نفر از شما نمایندگان محترم در تدوین این نقشه راه کمک کردید و نهایتاً در (72) بند کاملاً اجرایی و مشخص مصوب و به وسیله وزیر وقت در شهریورماه 97 ابلاغ به اجرا شد. وقتی ما این نقشه راه را خدمت جناب آقای دکتر لاریجانی ارسال کردیم جملهای را که آقای دکتر مرقوم فرمودند این بود که: جناب آقای اسمعیلی! صمیمانه تشکر میکنم، کار بسیار خوب و سنجیدهای انجام دادهاید. از همه دوستانی که در این پروژه فعال هستند سپاسگزارم و مناسب است برای زمانبندی اقدامات هر قسمت مشخص شود. همچنین مکانیزمی برای پیگیری و نظارت باید تهیه نمایید، موفق باشید.
امروز این نقشه راه معدن و صنایع معدنی تنها نقشهای است که من میتوانم بگویم در بین تمام وزارتخانهها به شکل عملیاتی و مشخص وجود دارد. ما اجرای این را به عنوان انقلاب معدنی ذکر کردیم، آقای رحمانی زمانی که میخواست رأی اعتماد بگیرد اجرای نقشه راه معدن را به عنوان برنامه عملیاتی خودشان در بخش معدن و صنایع معدنی اعلام کردند و اجرای این شروع شده و انشاءالله امیدوار هستیم اگر ما توفیق پیدا کردیم برویم و این را با سرعت بیشتر اجرایی و عملیاتی بکنیم.
من نزدیک به (5/1) سال است به عنوان رئیس سازمان نظاممهندسی معدن ایران مشغول هستم. فعالیتهای بسیار ارزشمندی اتفاق افتاده، براساس گزارش و پیشنهادی که ما به عنوان سازمان نظاممهندسی به ریاست محترم جمهوری دادیم برای اولین بار ریاستجمهوری مرقوم فرمودند که موضوع در شورای اقتصاد مطرح بشود و تصمیمات لازم در بخش معدن کشور گرفته بشود. بحث هوشمندسازی و بقیه مواردی که داریم دنبال میکنیم است.
سروران گرامی، برادران و خواهران نماینده! من با توجه به اعتقادی که داشتم و فکر و تصور میکردم که نمایندگی شغل نیست، بلکه مسئولیت است بعد از دو دوره نمایندگی دور جدید را دیگر برای نمایندگی ثبتنام نکردم. علیرغم آنکه مطمئن صددرصد بودم که اینبار هم با رأی قاطع به مجلس خواهم آمد و علیرغم اینکه مطمئن بودم در بحثهای حاشیهای و جانبی هم مشکلی نخواهد بود به این دلیل کاندیدا نشدم و فکر میکردم که شاید در قسمتهای دیگر بتوانم خدمت بکنم.
علت استعفای من در واقع این مطلب بود؛ من امروز خدمت شما عرض میکنم هرگز پیشنهاد مسئولیت را به آقای رحمانی تقدیم نکردم و هرگز واسطهای از ناحیه من حضور پیدا نکرده بود و هرگز رزومهای را تقدیم ایشان نکردم، بلکه ایشان و همچنین شخص آقای دکتر سرقینی بود که با تأکید و اصرار از من خواستند این مسئولیت را بپذیرم که از حدود چهار، پنج ماه پیش بنده هم درخواست کردم حداقل اجازه بفرمایند تا مجلس تمام بشود. به همین دلیل به امروزی که ما خدمت شما هستیم رسید، اما از طرفی به دلایلی وزیر مجبور شد یا ضرورت دید که جناب آقای دکتر سرقینی را به عنوان مدیرعامل شرکت اسکوتک که یک شرکت بینالمللی متعلق به وزارت صمت در آلمان است منصوب بکند. در این راستا براساس قانونی که ما تصویب کردیم یک نفر نمیتواند و نمیتوانست دو پست را همزمان داشته باشد. به درستی نهادهای نظارتی خواستند که یکی از این دو پست را آقای دکتر سرقینی ترک بکند. ما از آقای رحمانی خواهش کردیم که برای این سه، چهار ماهی که در پیش داریم سرپرست بگذارد و اصرار هم روی این طرح بود، منتها نظر آقای رحمانی به این بود که اولاً اگر کسی بیاید سرپرست بشود چون میداند که بعداً مسئولیت معاونت به او محول نمیشود آنچنان که باید باانگیزه نخواهد بود و خودش را به آب و آتش نخواهد زد. ثانیاً با توجه به اینکه صنایع معدنی هم در این معاونت نهفته است و وظیفه پیگیری آن مجموعه است به محض اینکه اعلام شود سرپرست برای معاونت معدن و صنایع معدنی گذاشته شده به یکباره دلالها و کسانی که زندگی مردم را هدف قرار دادند میبینید که ورق کیلویی (5000) تومان را به ناگاه نزدیک به (10)، (15) و (20) هزار تا برسانند و برای مردم مشکل ایجاد کنند و ما هم به دلیل اینکه دیدیم از امروز مجلس یک ماه به خاطر حوزههای انتخابیه تعطیل خواهد شد، در ایام عید هم تعطیل خواهد بود و عملاً آن دو، سه ماه شاید اثرمان در وزارت صمت بیشتر از اثرمان در مجلس باشد پذیرفتیم و امروز موضوع در اینجا دارد مطرح میشود.
اما در مورد رضایت مردم که آیا مردم را رها کردیم یا نه با توجه به اینکه من عرض کردم برای دوره جاری ثبتنام نکردم مردم ما امروز خوشحالند که نمایندهشان مسئولیت جدیدی دارد میگیرد.

علی اردشیرلاریجانی
آقای اسمعیلی! شما مطمئن باشید ما رأی مثبت به استعفای شما میدهیم، بس است.

داریوش اسمعیلی
چشم، اگر اجازه بفرمایید من فقط برنامه کاری را میخواستم عرض کنم و جزئیات کاری را نمیگویم و توزیع کردم. آقای دکتر! اگر اجازه بفرمایید یک کلیپ دو دقیقهای از فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن و صنایع معدنی پخش بشود و من دیگر وقت مجلس را نخواهم گرفت. اگر اتاق فرمان زحمت بکشند و این کلیپ را پخش کنند.
(در این هنگام بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن و صنایع معدنی در صحن علنی پخش گردید)
چون آقای دکتر فرمودند و وقت مجلس هم ارزشمند است، البته من برای نیم ساعت مطالب را آماده کرده بودم و دو نفر از دوستان هم بنا بود بخشی از صحبتهای ما را داشته باشند (رئیس ـ قبول داریم) من پیشاپیش از همه همکارانم برای این هشت سالی که در خدمت آنها بودم اگر قصوری بود عذرخواهی میکنم و پیشاپیش تشکر هم دارم.

علی اردشیرلاریجانی
شما را میبخشیم. آقای دکتر اسمعیلی! متشکرم، اگر اجازه بدهید دیگر کسی صحبت نکند و به رأی بگذارم. دوستان از مجلس خارج نشوند، رأیگیری داریم.
حضار 192 نفر، استعفای همکار عزیزمان آقای دکتر اسمعیلی را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. ما گفتیم اگر صحبت نکنند زودتر رأی بگیریم چون امروز کار داریم. (15) نفر هنوز رأی ندادهاند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
مثل اینکه همه موافق بودند شما از مجلس بیرون بروید. انشاءالله موفق باشید. همکار گرامیمان آقای دکتر اسمعیلی از همکاران خیلی خوب و فعال در مجلس بودند و آرزوی توفیق برای ایشان در مسئولیت جدید داریم که مسئولیت معاونت معادن در وزارت صنایع یک موضوع بسیار پراهمیتی است. انشاءالله موفق باشید.
6
تصویب لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعد گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یکفوریتی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا است. آقای رئیس! شورای محترم نگهبان ایراداتی گرفته اگر اجازه بفرمایید من قرائت کنم.
«به منظور رفع ایراد ردیف (1) شورای نگهبان در متن موافقتنامه و پیوستهای آن واژه «تیم» به عبارت «گروه (تیم)» و واژه «کنفرانس» به عبارت «همایش (کنفرانس)» اصلاح شد».

علی اردشیرلاریجانی
حضار 193 نفر، اصلاح کمیسیون را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایید. اشکال اصل (15) بوده، دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اصلاح بعدی هم دارد، اصل موافقتنامه را هم باید زحمت بکشید به رأی بگذارید، چون ما اسناد آن را به پیوست میفرستیم نیاز به قرائت نیست. فقط متن رسمی اصلاح شده اساسنامه در ماده (2) و سایر مواد است.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 194 نفر، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. در متن اساسنامه با این تغییرات این (2) اصلاح عبارتی انجام شده، دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! توضیحاً عرض کنم که اسناد پشتیبان آن به پیوست برای شورای نگهبان ارسال میشود.
7
تصویب لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعدی گزارش کمیسیون حقوقی و قضائی در مورد لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف که ما دوفوریت آن را در جلسه گذشته به رأی گذاشتیم الان موعد رسیدگی است.

علی اردشیرلاریجانی
آقای نوروزی توضیح بفرمایید.

حسن نوروزی
بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش دوفوریتی
گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی به مجلس شورای اسلامی
لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف به شماره چاپ (1807) که به این کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود، در جلسه مورخ 7/11/1398 با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط مورد بررسی قرار گرفت و عیناً به تصویب رسید.
اینک گزارش آن در اجرای ماده (161) قانون آییننامه داخلی به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود.
رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی ـ الهیار ملکشاهی
سروران محترم! همانطور که روز گذشته هم بحث شد، بیش از (40) درصد از پروندههای قضایی کشور توسط این دستگاه بزرگ شبهقضائی در حال اجرا است که در واقع با زحمتها و تلاشهای طاقتفرسای خودشان پروندههای گوناگونی را رسیدگی میکنند و این کار یک کمک شایانی به دستگاه قضائی برای کاهش پروندهها است. مستحضر هستید که مهلت اجرای آزمایشی این قانون تا 22/11/1398 هست، اگر این تمدید آزمایشی را ما انجام ندهیم شوراهای حل اختلاف کشور قانون ندارند و دیگر نمیتوانند در پروندهها ورود داشته باشند.
بنابراین دولت محترم این ضرورت را احساس کردند و لایحه را تقدیم کردند، به عنوان لایحه دوفوریتی و شما روز گذشته به درستی رأی دادید و کمیسیون ما در روز گذشته بلافاصله تشکیل جلسه داد و رسیدگی کرد، لذا الان این لایحه با مادهواحده آن خدمتتان تقدیم میشود.
«مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 16/9/1394 از تاریخ انقضای آن 22/11/1398 به مدت یکسال تمدید میشود».
از سروران محترم، همکاران عزیز انتظار داریم که انشاءالله همه رأی مثبت بدهند، والسلامعلیکم و رحمه الله و برکاته. قبلاً از حسن توجه شما تشکر میکنم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، حالا چون زمان این قانون 22/11/ تمام میشود، آن موقع مجلس نیست رأیگیری بشود، مخالف میخواهد صحبت کند؟ صحبت کنید.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقای پژمانفر مخالف اول هستند که نیستند. آقای حاجی مخالف دوم هستند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
من قبل از اینکه وارد مخالفت بشوم، تذکر بند (11) ماده (22) را دارم، آقای رئیس! اگر ماده (29) قانون برنامه راجع به در معرض دید قرار دادن حقوق مدیران و مقامات انجام شده بود که بعد از سهسال که قانون شده انجام نشده الان این شایعات راجع به برخی از افراد مطرح نمیشد، از جمله راجع به یکی از مدیران است، گفته شده که (24) میلیون تومان دارند حقوق میگیرند، آقای رئیس! اینها به شأن مجلس ضرر میزند. در حالیکه گفته شده، هشت وام جاری دارد.

علی اردشیرلاریجانی
حالا شما در موضوع صحبت بکنید، چون بحث جدایی است. آقای حاجی! شما اصرار دارید که در موضوع صحبت نکنید، این موضوع را دیوان محاسبات بررسی کرده و نظر داده، شما در موضوع صحبت کنید.

حسینعلی حاجی
اما مطلبی که هست، آقای رئیس ببینید! مخالفت من این است که از این تمدیدها ما بسیار نگران هستیم. باید از معاونت نظارت انصافاً تشکر هم بکنم این همه قوانین و مواردی که آزمایشی بوده و تا الان تعیین تکلیف نشده آییننامههایی که دولت باید مینوشته، ننوشته نظارت اینها را تهیه کرده ولی نمیدانم چه زمانی بنا است که دنبال بشود. از طرفی خود هیأترئیسه وظیفه داشته که دنبال بکند، در این سالهایی که این قانون مرتب تمدید شده آیا وزارت دادگستری وقت نداشت بنشیند این بحث را درست بکند قوه قضائیه این بحث را تکمیل بکند بیاورد؟ این افرادی که با (300) هزار تومان در ماه دارند از صبح تا عصر کار میکنند آیا این یک نوع فشار به این افراد نیست؟ اینکه کرایه آنها (300) هزار تومان میشود تا بروند سرکار تا بیایند، این را درست میکردند در این سالها و وقتی که (10) روز مانده به زمان اتمام قانون نامه مینویسند لایحه تهیه میکنند میآورند، به جای آوردن لایحه تمدید، اشکالاتی اگر دارد رفع بکنند و بیاورند. قانون آزمایشی میگذارند تا اشکالات را بیابند. هرچه حسن دارد باقی بگذارند آنچه که عیب دارد آن عیبها را بیابند بردارند، بیاورند و تمدید کنند.
آقای رئیس! در یک مورد دیگر هم کلاه سر ما رفت سال 96 را یادتان هست؟ یک روز مانده بود که آن قانون مدیریت خدمات کشوری را من یادم است جنابعالی از طریق تریبون فرمودید که من قول میدهم چون از 1/1/ سال 97 دیگر قانون نداریم شما بیایید رأی بدهید، این دائمی شود. رأی دادیم دائمی شد، فرمودید که بعداً کمیسیون مشترک به کار خودش ادامه بدهد الان که ادامه داده است. تشکر میکنیم از آنها اشکالات را رفع کردند تهیه کردند گزارش آوردند دولت میگوید که دیگر آن لایحه تمام شده، معاونت قوانین میگوید آن لایحه تمام شده. بالاخره باید این وضعیت را سروسامان داد این که موعد آن که میرسد هول هولی بیایند بگویند ما قانون نداریم و تمدید بکنیم درواقع دور زدن مجلس است و باید در این مدت وزیر دادگستری، قوه قضائیه و خود دولت یک فکری برای این عزیزان اعضای شورایهای حل اختلاف میکردند که ما شرمنده آنها نباشیم.

احمد امیر آبادی فراهانی
آقای عباسی موافق هستند که نیستند. آقای سیدناصر موسویلارگانی بفرمایید.

علی اردشیرلاریجانی

سیدناصر موسوی لارکانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام و صبح بخیر خدمت همکاران عزیز. هر چند بنده هم روی این موضوع که دولت باید لایحه میآورده و نیاورده تأکید دارم و ما نباید همواره بیاییم قانونهای آزمایشی را یکسال، یکسال تمدید بکنیم، با توجه به ضرورت وجود شوراهای حل اختلاف که حقیقتاً خدمات بسیار ارزندهای را در سطح کشور داشتند و تعداد مراجعهکنندگان به قوه قضائیه، دادگستریها، دادگاههای انقلاب و دادستانیها را کم کردند و با وجود همه این خدماتی که داشتند هنوز هم متأسفانه حداقل دستمزد را دارند، یعنی بعضی از اینها آن طوری که جناب آقای حاجی اشاره فرمودند کرایه خودرویی که با آن رفت و آمد میکنند ماهیانه دریافت نمیکنند اما با توجه به ضرورت وجود شورای حل اختلاف و اینکه اگر امروز این قانون تمدید نشود برای یک سال دیگر و در روزهای پایانی این قانون هم مجلس جلسه علنی ندارد به دلیل انتخاباتی که قرار است برگزار بشود، ضرورت دارد همکاران کمک بکنند که امروز این تمدید بشود.
اما عرض ما و درخواست ما از دولت و از وزارت دادگستری این است که یک لایحه جامع و کامل برای شوراهای حل اختلاف تهیه بکنند و نگذارند به روزهای پایانی که فرصت قانونی تمام شده باشد و بعد بخواهند تمدید بکنند. اگر الان نمایندگان رأی مخالف بدهند و این قانون تمدید نشود با خلأ قانونی که ایجاد میشود دولت میخواهد چه کاری بکند؟ اما اگر این لایحه به موقع آمده بود مجلس و هم مشکلات اقتصادی و یکسری از برنامههایی که شوراهای حل اختلاف کارآمدتر بشوند و بهتر بتوانند خدمترسانی بکنند از نیروهای مجرب بتوانند استفاده بکنند در آن لایحه پیشبینی بشود به نظر من میتواند خیلی از مشکلاتی که الان ما تعداد زیادی از پروندهها را داریم و سالها است که بعضی از پروندهها در قوه قضائیه مطرح است و نمیتوانند به دلیل تعداد زیاد رسیدگی بکنند وقتی به بعضی از قضات مراجعه میکنیم میگویند ما ماهیانه به (200)، (300) پرونده باید رسیدگی بکنیم و امکانش نیست. لذا این شورای حل اختلاف میتواند کمکی باشد برای قوه قضائیه و نیاز ضروری است که امروز همکاران رأی بدهند این یک سال دیگر تمدید بشود، ولی جناب آقای دکتر لاریجانی به وزارت دادگستری و دولت تأکید بکنند که هرچه سریعتر لایحه قانون دائمی شدن این شوراهای حل اختلاف را به مجلس ارائه بدهند.

احمد امیر آبادی فراهانی
خیلی ممنون، جناب آقای پژمانفر مخالف بعدی هستند، بفرمایید.

نصراله پژمان فر
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت شهادت صدیقه طاهره (سلامالله علیها) امیدواریم که موج انتقام سختی که طلیعهاش با زدن پایگاه نظامی عینالاسد به دست سربازان سبزپوش ما شروع شد و ادامه آن با خبرهای خوشی که در تمام دنیا مخابره میشود موجب جمعآوری کلیه پایگاههای نظامی آمریکا در جهان بشود که نه تنها این پایگاهها موجب امنیت نیست بلکه موجب ناامنی در دنیا شده است.
یک نکته هم خدمت این فرمایشات جناب آقای رئیس بکنم، آقای رئیس! این نکتهای که جنابعالی فرمودید در ابتدای فرمایشاتتان این یک روی سکه است، اما مردم در ارتباط با عملکرد مجلس به جمعبندی مجلس نگاه میکنند که سفره مردم کوچک شده یا بزرگ شده، بالاخره این انتظاراتی است که مردم از مجلس دارند. مجلس را نگاه میکنند ببینند چه نقشی در ارتباط با این موضوع داشته و در ارتباط با (18) میلیارد دلاری که.

علی اردشیرلاریجانی
جناب آقای پژمانفر! اولاً شما در موضوع باید صحبت کنید چون خلاف آییننامه است. ثانیاً سفره مردم بزرگ و اینهایی را که میفرمایید یک نگاهی به اوضاع کشور نمیکنید که ما چقدر مشکل داریم؟

نصراله پژمان فر
بگذارید عرض من منعقد بشود. شما معمولاً اجازه نمیدهید که ما صحبت کنیم.

علی اردشیرلاریجانی

نصراله پژمان فر
من هنوز صحبتم منعقد نشده.

علی اردشیرلاریجانی
شما الان خلاف آییننامه دارید صحبت میکنید. شما باید به عنوان مخالف این صحبت کنید. بعد یک موضوع دیگری را میگویید که موضوع درست نیست، من جواب میدهم و شما میگویید نمیگذارید. شما اصلاً نباید آن صحبت را میکردید از نظر آییننامه باید مقید باشید.

نصراله پژمان فر
ما معمولاً اخطار و تذکر میدهیم یکسری موارد.

علی اردشیرلاریجانی
اخطار و تذکر به موقع بدهید. اما اینکه وقت بگیرید به عنوان مخالف یک موضوع دیگری را بگویید کار درستی نیست. حالا مخالفتتان را بفرمایید.

نصراله پژمان فر
آقای دکتر! معمولاً شما که میدانید این فرصتها برای شما هست و برای ما نیست، خیلی ممنون. بالاخره مردم قضاوت میکنند.

علی اردشیرلاریجانی
میکروفن در اختیار شماست، آقای پژمانفر! مظلومنمایی نفرمایید، خلاف آییننامه است، بفرمایید.

نصراله پژمان فر
آقای دکتر ببینید! در این مسأله آن چیزی که هست؛ من اتفاقاً سال گذشته و سالهای قبل نسبت به تمدید موضوع شوراهای حل اختلاف که این موضوع را به صورت آزمایشی این قانون را اجرا میکنند تذکر دادم. همکاران! تذکر دادم آقا این را اجازه ندهیم، بگذاریم یک روز بعد از اینکه زمان منقضی میشود ما این را تمدید نکنیم تا دولت برود لایحه بیاورد. ما را در تنگنای روزهای آخر میگذارند و میگویند آقا! قانون شوراهای حل اختلاف را امروز اگر ما تمدید نکنیم دیگر نمیتوانند کار بکنند و کار مردم روی زمین میماند، عزیزان همکار اتفاقاً همان جا نماینده دولت قول داد که ما حتماً نه تا سال آینده، بلکه در ماههای آینده لایحه موضوع شوراهای حل اختلاف را به مجلس میفرستیم اما نفرستادند.
همکاران ببینید! این موضوع شورایهای حل اختلاف یک مسأله مهمی است و در روایات ما فراوان فرمودند که مؤمن نباید از یک موضوع چندینبار گزیده بشود «من جرب المجرب حلت به الندامه» امروز آسیبهای عدم وجود قانون در شورای حل اختلاف را بیایند بررسی کنند یک گزارشی حداقل به مجلس بدهند. مجلس نسبت به این موضوع ببیند، مردم و مسئولین بدانند که نبود قانون در حوزه شورای حل اختلاف چقدر مشکلات ایجاد کرده، چه حجمی؟ نزدیک نیمی از پروندههایی که در حوزه قضائی است اینها در حوزه شوراهای حل اختلاف دارد بررسی میشود. بابا! این بدون قانون تا چه وقت میخواهد ادامه پیدا بکند؟ (1) سال، (2) سال و (3) سال من خودم یادم است که دوستان گفتند بلند شوید نسبت به این موضوع مخالفت بکنید بگذارید چند روز شورای حل اختلاف تعطیل بشود. تعطیل شدن شورای حل اختلاف که مقدمه این است که دولت حتماً برای این موضوع یک قانونی را ارائه بکند در قالب یک لایحه مشکلات را حل میکند.
عزیزان! من خواهشم این است که کمک بکنید و رأی منفی به موضوع بدهید تا اینکه شورای حل اختلاف دو روز تعطیل شود. قطعاً مسئولین امر برای این موضوع اراده خواهند کرد یک لایحه فوری به مجلس میفرستند و مجلس مسائل را حل میکند. اما اگر ما همین طوری بگذاریم هر سال بیاید ما آن روزهای آخر مخالفت بکنیم نسبت به این موضوع اما در عین حال باز بگویند وقت تمام است و شما بیایید یک بار دیگر این موضوع را تمدید بکنید بعدش برود تا سال آینده دوباره این موضوع شود مشکل حل نمیشود. دوستان من عرضم این است که یکبار بیایید کمک بکنید موضوع شورای حل اختلاف حل بشود. حل شدن موضوع شورای حل اختلاف به این است که امروز رأی منفی بدهید این موضوع تعطیل شود تا اینکه دولت برای این موضوع یک راهحل ارائه بکند، خیلی متشکر.

علی اردشیرلاریجانی
تشکر میکنم، موافق را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
خیلی ممنون، آقای کاتب موافق بعدی هستند، بفرمایید.

غلامرضا کاتب
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت شهادت صدیقه طاهره حضرت زهرا (سلامالله علیها) و امیدواریم به برکت و حرمت حضرت زهرا در درون نظام جمهوری اسلامی شاهد همدلی ملت بزرگ ایران اسلامی و عزت و سربلندی انقلاب باشیم تا بتوانیم در سایه منویات آن عزیز سفر کرده حرکت بکنیم. عزیزان من! شورای حل اختلاف و همکاران خوب ما زحمات و تلاشهای بسیار ارزشمندی را در نظام جمهوری اسلامی ایران در حال انجام هستند و انجام میدهند که حدود (3) میلیون و (500) هزار پرونده سالیانه امروز در اقصینقاط کشور ایران اسلامی چه در شهرها چه در روستاها در قالب (7) هزار شعبه شورای حل اختلاف در حال رسیدگی است که از این (7) هزار شعبه حل اختلاف (2) هزار و (800) شعبه آن در روستاها تشکیل شده و الباقی آن نزدیک (4) هزار و (200) شعبه آن هم در شهرها در حال فعالیت است و انجام وظیفه انسانی و الهی و انقلابی خودشان هستند. امروز حدود یکچهارم از پروندههایی که به شورای حل اختلاف ارجاع میشود کیفری است و الباقی آنها به صورت حقوقی رسیدگی میشود و این نشان میدهد که رسالت سنگینی بر روی دوش همکاران شورای حل اختلاف وجود دارد.
آنچه که مخالفین عرض کردند این بود که قوه قضائیه و دولت چرا لایحه دائمی کردن شورای حل اختلاف را زودتر ندادند؟ شما شاهد بودید که تغییراتی که در قوه قضائیه صورت گرفت و این تغییراتی که باعث شد که قوه قضائیه نتواند لایحه را به دولت ارسال بکند و خوشبختانه امروز هم باید بگوییم که لایحهای که برای دائمی کردن موضوع شورای حل اختلاف است در دستور کار دولت است. جناب آقای دکتر! من یک جمله دیگر هم عرض بکنم که برادر عزیزم جناب آقای پژمانفر فرمودند که ما یک مدتی تعطیل بکنیم به نفع نظام است من میخواهم بگویم اینگونه نیست. امروز اگر شورای حل اختلاف تعطیل بشود، ضررش را چه کسی میبیند؟ اولین گروهی که ضررش را میبینند مردم هستند. حالا اگر من مسئول در نظام جمهوری اسلامی، وزارت دادگستری، دولت حتی اگر اینجا کوتاهی کرده مردم چرا ضرر بکنند و پروندههایشان راکد بماند؟ استدعا میکنم به خاطر مردم چون ما نماینده ملت هستیم و باید برای منافع ملت تصمیم بگیریم اجازه بدهیم این تمدید بشود بعد انشاءالله لایحه دائمی شدن آن ارسال شود.

احمد امیر آبادی فراهانی
متشکرم، جناب آقای قاضیپور مخالف بعدی هستند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب محضر ملت بزرگ، ولایتمدار و عزادار خانم فاطمه زهرا، رهبر مقتدر فرزانه و نیروهای مسلح نظام. آقای لاریجانی! ابتدا از زحمات حضرتعالی در گزارش اول کمال تشکر را داریم که از قداست مجلس به حق دفاع کردید. حقیر هم در طول (12) سال یک ثانیه تأخیر و غیبت نداشتم. فقط دو روز مرخصی رفتم. همکاران عزیز اینقدر اجازه ندهید مجلس را بکوبند.
اما موضوع مخالفت، مخالفت حقیر از بعد دیگری است، اولاً دولت چرا به وظایف قانونی خود عمل نمیکند، چرا در طول چهار سال قانون دائمی شورای حل اختلاف را به مجلس ارائه نمیدهند. یک سال بعد از کجا معلوم مثل صدها طرح و موضوعات دیگر دوباره دولت ارائه نکرد، باز هم درخواست تمدید کرد؟
ثانیاً بحث حق و حقوق کارکنان زحمتکش و قضات شریف شوراهای حل اختلاف است. در سال 1395 درآمد اختصاصیشان (260) میلیارد بود. کل پرداختی (65) میلیارد شد. (195) میلیارد شورای حل اختلاف کجا رفت، چرا ما به فوق لیسانسها، دانشجویان دکتری و حداقل کارشناسان ارشد حقوقی ماهانه (200)، (300) هزار تومان پول میدهیم؟ پول کرایه ماشین نمیشود، مسکن میخواهند، زن و بچه دارند از هیچ مزایایی آنها استفاده نمیکنند. این نشان میدهد دولت خودش عمداً قانون دائمی شوراهای حل اختلاف را ارائه نمیدهد تا از درآمد آنها در محلهای دیگر هزینه کند.
ثالثاً اگر شوراهای حل اختلاف نبودند آقای کاتب! این (3) میلیون پروندهای که حضرتعالی قید فرمودید اگر میرفت قوه قضائیه کمر قوه قضائیه میشکست. آقای نوروزی! سخنگوی محترم کمیسیون پشت میکروفن اقرار بفرمایید حق و حقوق این شوراها کجاست؟ مخالفت من بابت این است شما در کمیسیون قضائی و رئیس محترم کمیسیون قضائی چندینبار سؤالات حقیر را از وزرا در این رابطه شاهد بودید، ولی متأسفانه خزانه، معاونت ریاست جمهوری حق و حقوق این کارمندان عزیز را ندادند. من مخالفت میکنم تا این ساقط بشود و اول حق و حقوق انسانها پرداخت بشود. در استان آذربایجان غربی شهرستان ارومیه صدها مرد و شیرزن متدین، متعهد و مسلمان و غیرمسلمان در شوراهای حل اختلاف فعالیت میکنند تا مشکلات ملت را به صورت کدخدایی و سازشی حل کنند ولی دستمزد اینها کجاست؟ پول ماشین آن را هم نمیدهند.
آقای نوروزی! من خواهش میکنم موقعی که دفاع میکنید این موارد را قید بفرمایید تا وزارت دارایی، خزانهداری و معاونت برنامه رئیسجمهور پول حقوق حداقلی قانون کار را که شما تصویب کردید به این عزیزان پرداخت کنند، ما به آمریکا نیاز نداریم خودمان برای خودمان دشمن تعیین میکنیم، زن و بچه این کارکنان شورای حل اختلاف چه گناهی دارند، چرا نباید از مزایای قضات استفاده کنند، چرا نباید از حق و حقوق قانونی خودشان که مجلس تصویب کرده برخوردار شوند؟ آقای لاریجانی! من از حضرتعالی میخواهم از دولت بپرسید چرا حق و حقوق کارکنان شورای حل اختلاف را پرداخت نمیکنند؟ شما تصویب کردید به عنوان رئیس مجلس ابلاغ کردید. (رئیس ـ حالا پیگیری میکنیم) (آقای لاریجانی! یک ثانیه، تمام میشود) تا حداقل قانون کار را به اینها پرداخت کنیم، حقوق کارمندی نخواستیم، ولی نمیدهند. به عشق خانم فاطمه زهرا، یا زهرا.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، نفر آخر را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
آقای تجری موافق آخر هستند، بفرمایید.

فرهاد تجری
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران! توجه داشته باشید در ابتدای جلسه امروز آقای دکتر لاریجانی از اقدامات خوب مجلس شورای اسلامی به عنوان یک بیلان کار ارزشمند دفاع کردند و از مجلسی که بالاخره امروز مظهر و نماد عقلانیت است انتظار است با موضوعات به دور از احساس برخورد بکند.
عزیزان! توجه داشته باشید شوراهای حل اختلاف این مطالبی که برادر عزیزمان جناب آقای قاضیپور یا دوستان دیگر اشاره کردند به عنوان یک واقعیت موجود، ساماندهی به وضعیت شوراهای حل اختلاف و اینکه پرسنل شوراهای حل اختلاف باید ساماندهی بشوند وضعیت آیندهشان روشن بشود، بیمهشان و حقوقشان و همه این مطالب حق و به جا است و باید در آینده تدبیری هم دولت، هم قوه قضائیه و هم مجلس برای این عزیزان داشته باشد. اما واقعیتها و حقوق مردم را ما نمیتوانیم به بهانه اینکه راجع به این افراد تعیینتکلیف نشده اینها را نادیده بگیریم. تقریباً میشود گفت ماهیانه چیزی حدود (316) هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف رسیدگی میشود. سالانه نزدیک به (3) میلیون و (800) پرونده در شوراهای حل اختلاف در حال رسیدگی است و رسیدگی میشود. الان پروندههایی که در دستور کار شوراهای حل اختلاف است به موجب قانونی اینها صالح به رسیدگی شدند که ما به عنوان نمایندگان مجلس تصویب کردیم و الان در دستور کار شوراهای حل اختلاف و قوه قضائیه است و این اختیار را به این عزیزان دادیم. اگر ما الان این قانون را تصویب نکنیم از 22/11/ موجودیت شوراهای حل اختلاف غیرقانونی خواهد بود و رسیدگی و پرداختن به این پروندهها صددرصد خلاف قانون است و شما نمیتوانید به بهانه اینکه قوه قضائیه یا دولت نتوانسته نسبت به نهایی شدن و دائمی شدن این قانون اقدام بکند امروز سرنوشت (3) میلیون و (800) هزار نفر که اگر ما طرف هر پرونده را هم دو نفر حساب بکنیم نزدیک به (7) میلیون (500) تا (600) هزار نفر جمعیت را همینطور رها کنیم بگوییم ما به بهانه اینکه قانون دائمی نشده الان این قانون را تمدید نکنیم.
لذا از دوستان انتظار است به این واقعیت توجه داشته باشند. امروز حقوق مردم زیر دست شوراهای حل اختلاف است و شوراهای حل اختلاف زحمت زیادی کشیدند و امروز به عنوان یک بازوی توانمند در کنار مجموعه دادگستری، دستگاه قضائی و محاکم ما نقشآفرینی خوبی عموماً با محوریت صلح و سازش دارند انجام میدهند. لازم است ما تقویت بکنیم و قطعاً نماینده دولت گزارش خواهد داد. امروز قوه قضائیه تکلیف خودش را انجام داده و قانون را فرستاده و با پیشنهادات خوبی است. راجع به برادرمان آقای قاضیپور تأکیدی بر بحث حقوق داشتند که ابتدای عرایضم عرض کردم حقوق پرسنل شوراهای حل اختلاف یک واقعیتی است که باید به آن پرداخته بشود و در این قانون آمده. الان در دستور کار دولت است و دوستان اجازه بدهند به جهت اینکه دچار خلأ قانونی نشویم و برای حقوق مردم مفسدهای ایجاد نشود رأی به این تمدید یکساله بدهند و در مدت باقیمانده در دولت هم یک جلسه دیگر بنا به گفته وزارت محترم دادگستری گذاشته شده و در جلسه بعدی انشاءالله این به تصویب نهایی خواهد رسید و در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. لذا انتظار داریم دوستان با یک رأی قاطع بالایی رأی به این موضوع بدهند که انشاءالله مشکل بخشی از شوراهای حل اختلاف که عرض کردم بازوی محاکم و دستگاه قضائی است تقویت بشود و سروسامان پیدا بکند.

علیرضا رحیمی
آقای رئیس! همکاران اخطار و تذکر هم دارند.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، حضار 192 نفر، کلیات این لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف را به رأی میگذاریم. دولت و کمیسیون موافق هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (48) نفر رأی ندادهاند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. مادهواحده را بخوانید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
مادهواحده ـ مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 16/9/1394 از تاریخ انقضای آن 22/11/1398 به مدت یکسال تمدید میشود. آقای رئیس! به رأی بگذارید.

عبدالرضا مصری
حضار 192 نفر، مادهواحده به شرحی که قرائت شد به رأی گذاشته میشود. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. هنوز منتظر رأی (70) نفر هستیم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. میهمانان را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
میهمانان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ دانشآموزان آموزشگاه پسرانه اقمشه از ناحیه (2) شهرستان قزوین میهمانان جناب آقای محمدی نماینده محترم قزوین، آبیک و البرز هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه پسرانه آلیاسین از ناحیه (1) شهرستان ری استان تهران میهمانان مجلس شورای اسلامی هستند که به همه این عزیزان خوشآمد عرض میکنیم.
8
اعلام وصول (4) فقره طرح

احمد امیر آبادی فراهانی
پنج تا اعلام وصول داریم، دو فقره طرح نمایندگان به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح تشکیل سازمان نظاممهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات.
ـ طرح ممنوعیت تولید، نگهداری و استفاده از سلاح هستهای و مبارزه با آنها.
ـ طرح الزام نیروهای نظامی به افشای اطلاعات نظامی و امنیتی آمریکا در منطقه غرب آسیا در چهارچوب منافع ملی.
ـ طرح الحاق دو تبصره به ماده (30) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور.
ـ طرح استفساریه بند «الف» ماده (2) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، عدم ورود و صلاحیت سازمان بازرسی به مصوبات شورای محلی.

عبدالرضا مصری
9
ادامه رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده

عبدالرضا مصری
ادامه دستور جلسه را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعد ادامه رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده است. در بخش معافیتها ما جزء دوازدهم بند «ب» را مورد رسیدگی باید قرار بدهیم. آقای قاضیپور پیشنهاد حذف دارند که مطرح نمیکنند، قرائت میکنم.
«12 ـ صدور و ابطال، نقل و انتقال واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار؛».

عبدالرضا مصری
حضار 192 نفر، جزء (12) بند «ب» به رأی گذاشته میشود. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. نیاز به سرعت رأی دادن دوستان است که انشاءالله امروز این لایحه به یک جایی برسد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. همکارانی که آن جلو ایستادید در رأیگیری شرکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
13 ـ خدمات واسپاری (لیزینگ) اشخاص دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛
تبصره ـ معافیت خدمات تأمین مالی توسط شرکت¬های واسپاری (لیزینگ)، به معنی معافیت کالاها و خدماتی که توسط آن شرکتهای واسپاری خریداری و به مشتری واگذار میشود، نیست.
آقای قاضیپور پیشنهاد حذف دارند که آقای ابطحی اولویت دارند و مطرح نمیکنند، آقای قاضیپور بفرمایید.

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام مجدد و خیرمقدم به همکار عزیزم آقای مصری که ریاست و سکانداری جلسه را عهدهدار شدند. همکاران عزیز! این بند میگوید کسانی که لیزینگ دارند و خودروی مردم و کامیون را با مسافر میخوابانند و سود مرکب و بهره در بهره میگیرند و پدر صاحبان خودرو را در میآورند، مالیات ندهند. آقای شکری عزیزم! حضرتعالی این را حتماً تصحیح خواهید کرد. این موضوع با آن کشاورزی زمین تا آسمان فرق دارد، لیزینگها درآمدهای هنگفتی دارند. حضرتعالی یک ماشین در (10) قسط خریدید، یک قسط آن را ندادید، اتفاقی افتاده، به خاطر آن با ماشین که به مشهد میروید میخوابانند، کار و گناه از چیست؟ من خواهشم این است که اینها مالیات بدهند. همکاران! شما قسم خوردید بیایید برای ملت قانون بنویسید، نه پنج، شش نفر صاحبان زر و زور و تزویر که لیزینگ دارند و خون مردم را در شیشه میکنند را از مالیات هم معاف بکنید.
همکاران! شما مستحضر هستید که صادرات نفت مشکل دارد و ما در فروش نفت با مشکل برخورد کردیم. در آوردن پولش مشکل ایجاد شده، هرچند دستاندرکاران کار میکنند و دست آنها را میبوسیم، تا به حال مشکل بسیار حادی در آذوقه به عمل نیامده و من از همه دستاندرکارانی که شب و روز زحمت میکشند تشکر میکنم، ولی اینجا بحث معافیت است، یعنی استثناء قائل شدن و قانون را سوراخ کردن که افراد خاصی مالیات ندهند. ما آمدیم برای (80) میلیون مردم مسلمان همیشه در صحنه ولایتمدار که در تشییع جنازه سردار سلیمانی بیرون آمدند قانون بنویسیم. شما میخواهید از پول (80) میلیون بگذرید و چند نفر از آقایان لیزینگکار بتوانند در بروند. این عدالت کجا است؟ اخطار اصل سوم هم دارم، چرا اینها نباید مالیات بدهند؟ فقط مستضعفان آقای مصری! در خارج سرمایهداران و پولداران مالیات میدهند و فقرا استفاده میکنند، در ایران فقرا مالیات میدهند و آن کسانی که باید مالیات بدهند به وسیله این قوانین بدی که ما تصویب میکنیم فرار مالیاتی دارند. به این حذف رأی بدهید تا همه مالیات بدهند. به عشق امام حسین، یا حسین.

عبدالرضا مصری
متشکرم، مخالف را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای فولادگر مخالف هستند، بفرمایید.

حمیدرضا فولادگر
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و سر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک»
با تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلامالله علیها). جناب آقای مصری دقت بکنید! فکر کنم آقای قاضیپور به تبصره این بند عنایت نکردند. مواردی که آقای قاضیپور در مخالفت گفتند عمدتاً در آن تبصره استثناء شده. آنهایی که میآیند خدمات واسپاری یا لیزینگ انجام میدهند کالایی را که به این ترتیب میدهند، مثلاً خودرو یا لوازم خانگی یا هر چیز دیگری است، آن کالا که مشمول مالیات میشود، آن یک خدماتی است که یک درصد جزئی اینها حقالعمل میگیرند، آن را اینجا مستثنی کردند. بنابراین نگرانی آقای قاضیپور که الحمدلله با حرارت زیادی هم صحبت میکردند آن بحث خود معاملاتی است که این واسپاریها و لیزینگها انجام میدهند که مستثنی شده که اگر تبصره را دقت کنند میبینند مستثنی شده. بنابراین به همین دلیل مخالف حذفش هستیم.

عبدالرضا مصری
متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای لاهوتی موافق پیشنهاد هستند، بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
آقای اسمعیلی! شما دیگر معاون وزیر هستید، دیگر نمیتوانید به صندلی نمایندگان تشریف ببرید. شوخی بود، آقای لاهوتی! بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با من شوخی کردید؟ (امیرآبادیفراهانی ـ نه، با آقای اسمعیلی بود) دوستان ببینید! نکتهای که جناب آقای فولادگر فرمودند درست است. دوستان در جریان هستند، بحث مالیات بر ارزش افزوده آنطور که جناب آقای فولادگر هم فرمودند از محصول نهایی باید گرفته بشود و مصرفکننده باید پرداخت بکند. باز هم نکته ایشان درست بوده، کالا دارد پرداخت میکند و اینجا خدمات لیزینگ است، اما نکتهای که وجود دارد؛ جناب آقای فولادگر! الان شما در این مالیات بر ارزش افزوده میبینید. همهجا در بحث خدمات دارد وصول میشود، اینجا یک تبعیض ناروا است. اگر همان خدماتی که جنابعالی لیزینگ میفرمایید اینجا مشابه خدمات دیگری که الان شما بروید میبینید در کشور وجود دارد در حینی که مالیات بر درآمد را پرداخت میکنند مالیات بر ارزش افزوده را هم دارند پرداخت میکنند. اینجا چرا ما اسثتناء کردیم؟ بعضی از موارد است که استثناء بحق است، بحث محصولات کشاورزی، اقامتگاههای گردشگری هست که حق بود در اقامتگاههای گردشگری ما هتلهای سهستاره به پایینتر را معاف نکنیم به بالاتر را معاف بکنیم.

عبدالرضا مصری
آقای لاهوتی عزیز! این بند قبلی است. این بند بعد است.

مهرداد لاهوتی
من دارم اشاره میکنم، جناب آقای مصری! معافیتهایی که صورت گرفته همین هتلها هم خدمات دارند ارائه میکنند. یعنی هتلهای چهارستاره به بالاتر هم دارند خدمات ارائه میکنند. بنابراین از آنها مالیات گرفته بشود، پس لیزینگ هم پرداخت بکنند. من خواهش میکنم دوستان به این پیشنهاد رأی موافق بدهند.

عبدالرضا مصری
متشکرم، دولت مخالف است، کمیسیون بفرمایید. کمیسیون بفرمایند این مالیات بر درآمد که نیست، (شکری ـ نه ارزش افزوده است) مالیات فقط بر ارزش افزوده است. بعد به آن کالا که (9) درصد تعلق میگیرد، (شکری ـ بله) فقط به آن تأمین مالی تعلق نمیگیرد، چون دوسوم هم رأی میخواهد.

محمود شکری
بسم الله الرحمن الرحیم
من ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) را خدمت ملت بزرگ ایران و نمایندگان عزیز تسلیت عرض میکنم. آقای قاضیپور چون روی صحبتشان به بنده بود و مدام تأکید میکرد آقای شکری اینطور است، آقای فولادگر توضیح دادند. خواهش میکنم نمایندگان عزیز یک لحظه توجه بفرمایند. اولاً پولدارها که در لیزینگ نمیروند یک ماشین یا کالا بخرند، همه آنهایی که واقعاً خیلی در سطح پایین هستند و به صورت اقساطی توان خرید کالا یا خودرو را ندارند میروند از طریق لیزینگ تهیه میکنند و آنجا هم سود کلانی میدهند. اگر پول داشته باشند که نقد میخرند مشمول آن نشوند.
دوم اینکه ما اینجا در تبصره آوردیم گفتیم خود کالا ارتباطی ندارد. من خواهش میکنم آقای قاضیپور هم توجه بفرمایند. خود کالا مشمول مالیات است، آن خدماتی که میدهد و بابت آن خدماتی که این لیزینگ دارای مجوز از بانک مرکزی است و میخواهد کالا را بفروشد و یک پورسانت یا حقوقی آنجا میگیرد گفتیم این مشمول مالیات ارزش افزوده نشود و تازه آن هم از مصرفکننده میگیرد، نه من که دارای مجوز هستم که من را معاف بکنند. منِ دارای مجوز معاف نمیشود، تازه آن هم از آن مصرفکننده بدبختی گرفته میشود که بنده خدا آنجا میخواهد برود با اقساط و سود اقساطی کالا یا خودرو بگیرد بابت همان پولی هم که دارد میگیرد مشمول مالیات نشود، اینکه به نفع مردم است. ما گفتیم مصرفکنندهها این (9) درصد را ندهند، خواهش میکنم به حذف این بند خواهشاً رأی منفی بدهید.

عبدالرضا مصری
متشکرم، چون مغایر قانون برنامه است و در کمیسیون اضافه شده نیاز به دوسوم رأی دارد. (قاضیپور ـ حذف است) فعلاً حذف مطرح است دوسوم نمیخواهد. شما حذف دادید، حذف را رأی میگیریم.
حضار 192 نفر، پیشنهاد حذف جزء (13) و تبصره آن است. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. آن برادرانی که جلوی درب خروج هستند اگر در رأیگیری شرکت نفرمایند آن درب باز نمیشود، معجزهای نخواهد شد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
حضار 192 نفر، اصلش را به رأی گذاشتیم. اصل دوسوم رأی میخواهد. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (50) نفر در رأیگیری شرکت نفرمودند که انشاءالله زودتر برسند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! آقای قاضیپور پیشنهاد حذف تبصره را هم دادند، چون تصویب نشده باید اصلاح کنیم. (فولادگر ـ بدتر میشود) بدتر میشود؟ چکار کنیم.

عبدالرضا مصری
نه اصل و نه حذف رأی نیاورده.

حمیدرضا فولادگر
دوباره اصلش را رأی بگیرید.

احمد امیر آبادی فراهانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! مجدداً حذف را میتوانید به رأی بگذارید.

عبدالرضا مصری
اگر بخواهید برابر آییننامه میتوانید دوباره حذف را به رأی بگذارید. حضار 192 نفر، مجدد حذف به رأی گذاشته میشود چون اصل رأی نیاورد. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
به کمیسیون برمیگردد انشاءالله کمیسیون تجدید نظر بکنند و اعلام نظر بفرمایند. بند (16) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
16 ـ خدمات اقامتی هتل¬های سه ستاره و پایین¬تر، مهمانپذیرها و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا اتحادیه¬های ذیربط.
آقای رئیس! آقای قاضیپور پیشنهاد حذف دارند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام مجدد به محضر نمایندگان ملت. آقای مصری عزیز! حضرتعالی مستحضر هستید در ایام دهه سوم صفر در مشهد یک جا برای مسافر پیدا نمیشود، در ایام نوروز و تابستان در شهرهای بهنام و شمال جا پیدا نمیشود، چرا اینها معاف بشوند و مالیات ندهند؟ تعجب میکنم که چرا دولت و جناب آقای دکتر پارسا با اینگونه معافیتهای مالیاتی موافقت کرده. همکاران عزیز! بعضی شهرهای مرزی مسافرخانه و هتل کار نمیکند معاف بشود، ولی شما اینجا آمدید گفتید کلانشهرها هم داخل این است. آقای مصری! الان مد شده میآیند هتلهای زیر چهارستاره میزنند تا مسافرهای بیشتری جذب کنند، در بغل ترمینالها و فرودگاهها و به خصوص بیمارستانهای بزرگ که از شهرستانها میآیند ایجاد میکنند. چرا اینها معاف بشود که وقت و جا هم نمیدهند، معافیت برای چیست؟ درآمد دارند. اگر خالی است که هزینه نمیکردند، سرمایهگذار عقل دارد و در جایی سرمایهگذاری میکند که سود میدهد و برای سود باید مالیات بدهد. الان شهرداریهای کلانشهر از اینها عوارض میگیرند و به اینها مجوز میدهند ولی تازه میراثفرهنگی نامه مینویسد و شهرداریها بابت عوارض از اینها پول نمیگیرند. عوارض و مالیات ندهند و سود خالی ببرند؟ بعد انتظار دارند شهرداری باز آشغالش را جمع کند و جلویش را فضای سبز و آسفالت کند و پیادهروی آن را درست کند. چون ما از میراث فرهنگی تصویب کردیم که اینها رایگان پروانه بگیرند. از آن طرف یک امتیاز است، بعد وام میدهند. وام با سود کمتر میدهند و این چه مفهومی دارد؟ بعد تولید فلج میشود. ما برای کارخانهدار با (26) و (18) درصد وام میدهیم، ولی برای هتلها وام ارزانقیمت و قرضالحسنه میدهیم. این معافیتها نوعی تشویق است.
آقای وکیلی! من پس نمیگیریم، شما برای افراد خاص دارید قانون تصویب میکنید، ما برای (80) میلیون قانون مینویسیم. آقای وکیلی! انشاءالله شما نماینده نشده بودید و مقام نداشتید، به مشهد در (28) صفر میرفتید داخل خیابان میماندید و داخل ماشینتان جا نمیشدید آنوقت میفهمیدید من چه گفتم. همه باید مالیات بدهند، مالیات برای (80) میلیون است. شما از پول (80) میلیون برای افراد خاص معافیت میگذارید و میخواهید ببخشید. شما این را از کدام قانون اجازه دارید؟ شرع اجازهای به ما ندادند بیتالمال را هپولی کنیم و از هرکسی دلمان میخواهد مالیاتش را معاف بکنیم. این معافیتها فسادآور و رانتخوارآور است. همه باید مالیات بدهیم و با مالیات باید مملکت را بچرخانیم. (40) سال از انقلاب گذشته. من عذرخواهی میکنم، به عشق امام حسین، یا حسین.

عبدالرضا مصری
خیلی تشکر میکنم. اگر مخالف و موافق صحبت نکنند رأیگیری کنیم.

علیرضا رحیمی
مخالف اصرار دارند. آقای فولادگر مخالف هستند.

عبدالرضا مصری
حضار 192 نفر، پیشنهاد حذف بند (16) جناب آقای قاضیپور به رأی گذاشته شد. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! اصلش را اگر زحمتتان نیست به رأی بگذارید، البته این هم دوسوم رأی میخواهد.

عبدالرضا مصری
حضار 192 نفر، اصل بند (16) را به رأی گذاشتیم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. نیاز به دوسوم رأی دارد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«ماده 26 ـ نظام اداری، مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی کشور به منظور آموزش، توسعه زیرساختها، سلامت اداری، حفظ نیروهای متخصص، تسریع و تسهیل در امر وصول و ایصال درآمدهای مالیاتی مندرج در قوانین بودجه سنواتی، تابع آیین¬نامه¬ای است که در چهارچوب قوانین عمومی کشور و بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری (با رعایت سقف حقوق و مزایای کارکنان دولت) با پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان اداری و استخدامی کشور به تصویب هیأت وزیران میرسد».
آقای رئیس! جناب حضرتی (رئیس کمیسیون) یک یادداشتی به عنوان نظر کمیسیون به من دادند که این سه خط آخر را حذف کنید.

عبدالرضا مصری
آییننامه اجازه نداده. همکاران پیشنهاد حذف دارند؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
پیشنهاد حذف کل و جزء و اینها دارند.

عبدالرضا مصری
مصوبه کمیسیون این است که داده شده. آییننامه میگوید حذف کل.

احمد امیر آبادی فراهانی
خلاف آییننامه است نمیشود.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
پس اجازه بدهید من قرائت بکنم. «میزان اعتبارات هزینهای و تملک دارایی سازمان و واحدهای استانی ذیربط هر سال به میزان (6) درصد درآمد مالیاتی مصوب به صورت متمرکز در ردیف جداگانهای در قوانین بودجه سنواتی منظور و به نسبت درصد تحقق ماهانه، تخصیص مییابد». آقای امیرآبادی پیشنهاد حذف کل دارند، بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز! ماده (26) در جلسات گذشته پیشنهاد حذفش داده شد، بعدش به کمیسیون ارجاع داده شد بروند اصلاح کنند. متأسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفته، اما ببینید در این ماده (26) چه اتفاقاتی میافتد اگر این ماده (26) تصویب بشود. نظام اداری، مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی کشور براساس قانون مدیریت خدمات کشوری انجام نخواهد شد. یعنی نظام اداری، مالی و استخدامی یک سازمان را ما در کشور از همه سازمانهای دولتی و عمومی غیردولتی مستثنی میکنیم.
به نظر میرسد این کار، کار ناصوابی است. دقت کنید! اگر ما بحث (6) درصد را هم که اینجا آوردند هم اضافه کنیم اصل تخصیص و جامعیت بودجه به هم میریزد. فقط در یک رقم امسال با این تصویب بودجه سازمان امور مالیاتی از (5600) میلیارد تومان به (8500) میلیارد تومان افزایش پیدا میکند. یعنی یک سازمان مالیاتی فقط در یک عددش، اعداد دیگری هم دارد که قطعاً دوستان سازمان برنامه و بودجه توضیح خواهند داد، فقط در یک عددش بیش از (3000) میلیارد تومان بودجهشان افزایش پیدا میکند.
عزیزان ببینید! ما میخواهیم به یک سازمان انگیزه بدهیم و مشکلات کارکنان سازمان امور مالیاتی را حل کنیم، اما آیا آموزش و پرورش، فرهنگیان و نیروهای مسلح، بقیه کارکنان دولت و شهرداریهای ما انگیزه نمیخواهند و آنها ارباب رجوع ندارند؟ این چه تصمیمی است که ما میخواهیم بگیریم و این چه پیشنهادی است که کمیسیون داده؟ من واقعاً برای کمیسیون متأسف هستم که چنین پیشنهاداتی را میآورد. ما باید مسائل را جامع ببینیم. متأسفانه یک موضوعی در مجلس باب شده که برخی کمیسیونها از آن سازمانهایی که مرتبط با کار آنها است بیشتر از همه حمایت میکنند. این کار خوب و درستی نیست، ببینید! این کار صحیحی نیست.
عزیزان من! با این کاری که الان ما داریم انجام میدهیم انگیزه بقیه سازمانهای خدمترسان را در کشور میگیریم. بعد سازمان آب میگوید از این به بعد هرچه من درآمد داشته باشم برای خودم است، تازه آنها شرکت هستند و براساس مجامع خود عمل میکنند. یا اینکه وزارت نفت بگوید کل نفتی که من استخراج میکنم بخش عمدهاش باید برای خود من باشد. مگر ما بر (5/14) درصد نفت ایراد نداریم؟ میگوییم مجلس خوب نمیتواند این را کنترل کند. الان بیاییم یک حکم با این وسعت و موسع را در اختیار یک سازمانی قرار بدهیم که خودش درآمد دارد و ابتدا هم سهم خودش را میخواهد بردارد.
بنابراین من خواهش میکنم همکاران با ایرادات زیادی که هم به بحث نظام اداری که خودشان میخواهند تصمیم بگیرند و نظام مالی که از سازمان برنامه و بودجه و کنترل دیوان محاسبات خارج میشوند و هم موضوع استخدامی را میخواهند مستقل بشوند و همه اینها به صورت متمرکز در داخل سازمان امور مالیاتی انجام بشود خواهش میکنم به این رأی ندهید، کما اینکه ما قبول داریم کارکنان سازمان امور مالیاتی دارند زحمت میکشند و تلاش میکنند. اگر میخواهیم ارفاقی به اینها بدهیم و کمکی بکنیم و انگیزه بدهیم هیچ ایرادی ندارد، در بودجههای سنواتی ببینیم. یک سال تشخیص میدهیم که باید این عدد و (N) عدد برای تشویق کارکنان سازمان مالیاتی باشد مجلس تصمیم میگیرد و در بودجه سنواتی پیشبینی میکند که خیلی هم کار خوبی است، اما اگر میخواهید به یک قانون دائمی تبدیل کنید و آن هم یک عدد (6) درصد است، اگر یک روزی بودجه این مملکت به (800) هزار میلیارد تومان برسد (6) درصد آن بیش از این حرفها میشود. (6) درصد آن خیلی میشود، الان (450) هزار میلیارد تومان (6) درصدش عدد بسیار بالایی است. بنابراین این نحوه قانونگذاری دائمی نیست و من خواهش میکنم دوستان رأی ندهند و به حذف آن رأی بدهند.

عبدالرضا مصری
متشکرم، مخالف را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای محمد حسینی مخالف هستند، بفرمایید.

محمد حسینی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خستهنباشید خدمت همکاران گرامی و همچنین عرض تسلیت شهادت بانوی دوعالم خدمت همه مسلمین جهان. من در رابطه با این بند ابتدا دو، سه تا موضوع را مطرح بکنم. اولاً ما چنین حکمی را در قانون دائمی قانون مالیات ارزش افزوده داشتیم. علتش هم این است که ما یک حکم و کار جدید را به یک سازمان دولتی واگذار کردیم که بتواند یک کاری را انجام بدهد که قبلاً در قانون مالیاتهای مستقیم جزء وظایف سازمان مالیاتی نبود. بحث بعدی که در رقمشان دارند مطرح میکنند؛ ما داریم فقط در مالیات ارزش افزوده (6) درصد را میدهیم. امروز هم در لایحه دولت این عدد در حد (65) هزار میلیارد تومان است، نه (200) هزار میلیارد تومانی که دوستان در صحبتهایشان مطرح میکنند و لذا بحثی که اینجا است، به خاطر اینکه ما قانون مالیات ارزش افزوده را تا به امروز به صورت آزمایشی اجرا کردیم و نتوانستیم زنجیره کامل آن را اجرا بکنیم نیاز داریم یک گسترش خاصی را در سازمان مالیاتی داشته باشیم و آنجا بتوانیم شرایط بهکارگیری نیروها و امکانات مورد نیاز را برای سازمان امور مالیاتی فراهم بکنیم تا سازمان امور مالیاتی بتواند این مالیات را درست و به حق وصول بکند.
امروز یکی از مباحثی که الان ما در سازمان مالیاتی داریم این است که گزارشهایی داریم هنوز به عملکرد مالیات ارزش افزوده خیلی از دستگاهها و مؤدیان مالیاتی در طی این چند سال به علت کمبود نیروی انسانی رسیدگی نشده و خیلی از مؤدیان شناخته نشدند، چه در بحث مشاغل و چه در بحث شرکتها هست. لذا با این حکمی که امروز ما تصویب خواهیم کرد به سازمان امور مالیاتی این اجازه را خواهیم داد که بتواند کاری را که شما بر عهدهاش واگذار کردید با دقت بیشتر انجام بدهد. وقتی ما از بحث درآمدهای نفتی میخواهیم جدا بشویم و بتوانیم مالیات را وصول بکنیم لذا این را به نوعی باید انجام بدهیم. این اجازه را به سازمان مالیاتی بدهیم تا بتواند کار را به نحو احسن انجام بدهد. لذا دوستان به حذف آن رأی ندهند.

عبدالرضا مصری
متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای محمود صادقی موافق هستند، بفرمایید.

محمود صادقی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان توجه بفرمایید! ما داریم با تصویب ماده (26) این لایحه اجازه میدهیم که یک سازمانی از مقررات عمومی استثناء بشود و گفته است که نظام اداری ـ مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی کشور تابع آییننامهای است که در چهارچوب قوانین عمومی کشور و بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب هیأت وزیران میرسد. این در واقع دارد میآید یک سازمان بزرگ را بدون رعایت یک قانون مادر که قانون مدیریت خدمات کشوری است برایش نظام اداری مستقل و ویژه ایجاد میکند. این ویژهکاریها است که متأسفانه کشور را دچار مشکل کرده و این استثناءها از قوانین عمومی است که منشأ بسیاری از مفاسد است. البته ما مخالف با اینکه زحمتکشان سازمان امور مالیاتی مشوقهایی داشته باشند که خود همین منجر به افزایش درآمدهای مالیاتی میشود. اما توجه بفرمایید ما در جاهای دیگر این مشوقها را پیشبینی کردیم. از جمله در ماده (217) قانون مالیاتهای مستقیم پیشبینی شده است که وزارت امور اقتصادی و دارایی (1) درصد از وجوهی که بابت مالیات و جرایم موضوع این قانون وصول میشود را در حساب مخصوصی در خزانه منظور بکند و برای تشویق کارکنانی که در امر وصول مالیات فعالیت مؤثری داشتند خرج بکند و بعد هم گفته وجوه پرداختی به استناد این ماده به عنوان پاداش وصولی از شمول مالیات و کلیه مقررات مغایر مستثنی است.
همانجا مشوق را پیشبینی کردیم و اگر به این شکل این قانون هم تصویب بشود الان در همین سال جاری مطابق آماری که دوستان دادند جمع اعتبارات این سازمان (7800) میلیارد تومان است و (39) درصد رشد نسبت به سال 98 دارد و با این (6) درصدی که اینجا تصویب میشود امسال پیشبینی شده در سال 99، (180) هزار میلیارد درآمد وصولی از محل مالیات داشته باشیم که (6) درصد آن (11) هزار میلیارد میشود. یعنی ما از یک طرف آمدیم (39) درصد رشد در اعتبارات این سازمان ایجاد کردیم، علاوه بر آن (11) میلیارد هم بابت این (6) درصد میخواهد اضافه بشود. به نظر میآید که این روشها باعث تبعیض بین کارکنان دولت است و خود این نمیتواند حتی آن هدفی که دوستان برای تشویق پیشبینی کردند را تأمین بکند و خود این منشأ مفاسدی خواهد شد. من تقاضا میکنم دوستان به پیشنهاد حذف این ماده با رأی قاطع انشاءالله رأی بدهند و نشان بدهند که این مجلس دنبال عدالت است و مخالف با تبعیض است.

علیرضا رحیمی
آقای رئیس! همکاران اخطار و تذکر دارند.

عبدالرضا مصری
متشکرم، اخطار نسبت به موضوع است؟ آقای ابطحی در موضوع است؟ پیشنهاد حذف است، اخطار برای چیست؟

علیرضا رحیمی
جناب آقای ادیانی حذف است.

سیدعلی ادیانی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
البته من به احترام ریاست جلسه اگرچه به لحاظ مشرب حقوقی اعتقاد دارم اخطار و تذکر به هرآنچه که در دستور مجلس است قابلیت اجرایی دارد، اینکه حذف اخطار ندارد یک رویه فاقد منطق حقوقی است. این رویه را احترام میگذارم و فعلاً اخطارم را بیان نمیکنم، در زمان خودش بیان میکنم. اما دوستان بدانند این را گفتم در مشروح مذاکرات بیاید. ما هیچ استدلالی نداریم که در حذف اخطار نیست، در صورتی که آییننامه صراحتاً میگوید بر هر امری که دستور جلسه است، اخطار و تذکر وارد است.

عبدالرضا مصری

علیرضا رحیمی
تشکر میکنم جناب آقای ادیانی، جناب آقای فرهنگی بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
من خواستم توجه ریاست محترم جلسه را به این نکته جلب بکنم که براساس اصل هفتاد و پنجم قانون اساسی که به صراحت در آنجا آمده اصلاحاتی که در مجلس درخصوص لوایح قانونی عنوان میشود و نتیجه آن تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینههای عمومی است باید اگر مطرح میشود طریق جبران کاهش درآمد یا تأمین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد. در این مادهای که الان حذف آن مطرح است قبل از اینکه حذف مطرح بشود باید به این اخطار توجه کرد که ما در لایحه دولت نه این (6) درصد و نه آن استثناء شدنها را داریم. در لایحه دولت یک ماده (30) وجود دارد که آنجا میگوید یک انگیزشی برای کارکنان الی آخر پیشبینی بشود بدون اینکه در آنجا بار مالی پیشبینی شده باشد. الان ما در این ماده (26) که مطرح است داریم مطرح میکنیم که باید (6) درصد کل درآمد مالیاتی مصوب به صورت متمرکز بیاید و به این موضوع اختصاص پیدا بکند. لذا قطعاً این کاهش درآمدی است که در لایحه نبوده و اضافه شده. یا در رأی به حذف همکاران مد نظر قرار بدهند یا اخطار را به رأی بگذارید اگر رأی آورد نسبت به حذف ماده اقدام بفرمایید، خیلی متشکرم.

عبدالرضا مصری
آقای دکتر متشکرم، اخطار حضرتعالی را بنده وارد میدانم، منتها چون پیشنهاد حذف کل داده شده و اگر حذف کل رأی بیاورد کل مسأله خاتمه پیدا خواهد کرد و مخالف و موافق و پیشنهاددهنده همه صحبت کردند اجازه بدهید از این عبور بکنیم. نماینده دولت بفرمایید. اخطار (75) دارید؟ (75) به رأی مربوط نمیشود، بعد در خدمت هستیم. آقای پورمحمدی بفرمایید.

سید حمید پورمحمدی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت سروران عزیز و نمایندگان ارجمند سلام عرض میکنم. از اینکه به من وقتی داده شد به خاطر اینکه این بند آثار بودجهای دارد، وگرنه بقیه مواد را برادر ارجمندم جناب آقای پارسا راجع به آن گفتگو خواهد کرد. آن چیزی هم که مورد بحث ما است چون بنده قسمت بودجهای آن را بحث میکنم، همان (6) درصد است. روی بقیه آن ما متعرض نظرات کمیسیون نیستیم و در واقع نظرتان را بدهید. (جعفرزاده ایمنآبادی ـ بگذارید حذف بشود) چشم. (نایبرئیس ـ اجازه بفرمایید مطرح کنند)
سازمان امور مالیاتی بسیار سازمان مهمی است و ما هم باید برای تأمین بودجهمان به آن اتکا بکنیم. ما در دولت تصورمان این است آنچه که سازمان مالیاتی ابزار نیاز داشت برایش فراهم کردیم، به عنوان مثال در طرح جامع مالیاتی منابع لازم را فراهم کردیم. شما در قانون (1360) میلیارد تومان ابزار تشویقی در قالب ماده (217) نظر گرفتید. سال گذشته با همکاری مجلس و دولت باز یک رشد بسیار قابل توجهی به حقوق کارکنان مالیاتی داده شد. به نظر میرسد دولت همه ابزارهای لازم را برای اینکه سازمان امور مالیاتی و کارکنان خدومش انگیزه کافی داشته باشند، برایش فراهم کرده.
مطلبی که الان هست، (6) درصد از مالیات وصولی نوشتید باید به کارکنان سازمان امور مالیاتی داده بشود. ببینید! امسال پولی که ما میخواهیم به سازمان امور مالیاتی بدهیم (4500) میلیارد تومان است. وقتی که شما میگویید (6) درصد، نزدیک به (11) هزار میلیارد تومان است. وقتی من (11) هزار میلیارد تومان از این (175) هزار میلیارد تومان را به کارکنان مالیاتی بدهم بقیه را چکار بکنیم و کشور را چطور بخواهیم اداره بکنیم؟
عنایت بفرمایید! در حالی که حداقل حقوق الان حدود (1) میلیون و (500) هزار تومان است و متوسط نزدیک چهار میلیون تومان است همکاران ما دوبرابر متوسط دارند حقوق میگیرند، حالا یک جهش اینطوری را شما ببینید ما چطور میتوانیم به مردم، کارمندان دولت و قشر ضعیف جواب بدهیم؟
من در بقیه موارد تعرضی ندارم. در مورد (6) درصد یکی اینکه در لایحه دولت نبود و دوم اینکه دوسوم میخواهد و خلاف صریح قانون الحاق است و در قانون الحاق این مکانیزمهای تخصیص است و تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه است.
خواهش میکنم اگر مطمئن هستید آن قسمتها تغییر نمیکند به حذف رأی بدهید، اما اگر که فکر میکنید میتوانید درست کنید بودجه را آسیب نزنید. من بحث بودجه را دارم. سال آینده برای ما سازمان برنامه و بودجه لب تیغه شمشیر حرکت کردن است. در هفته گذشته (17) هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی را شما به شهرداریها دادید. من الان باید جبران آن را بکنم، اگر این (11) هزار میلیارد تومان هم برود دیگر من چه دارم که کشور را بتوانیم اداره کنیم؟ دولت با حذف موافق است.

عبدالرضا مصری
متشکرم، کمیسیون! اگر شد مختصرتر بفرمایید.

محمود شکری
بسم الله الرحمن الرحیم
دو تا نکته را من خدمت همکاران عزیز عرض کنم. بگذارید در تاریخ این کشور هم ثبت بشود. فرمایشاتی که آقای دکتر پورمحمدی فرمودند خیلیها بهبه و چهچه کردند. اولاً دو تا از عزیزان فرمودند که من کارمند سازمان مالیاتی هستم، نه. من کارمند سازمان مالیاتی نیستم، اولاً من کارمند وزارت اقتصاد و دارایی هستم. ثانیاً اینکه آقایان، خواهران و برادران نماینده و آقای پورمحمدی! ما دو منبع درآمدی برای اداره کشور داریم. یکی درآمد نفت و دوم درآمد مالیاتی است. من بررسی کشورهای موفق در توسعه را عرض میکنم، کشورهای اروپایی را عرض میکنم. الان من آن تحقیق را نیاوردم وگرنه مستند پشت این تریبون برای شما میخواندم. بیش از همه کشورهای اروپایی نظام اداری سازمان امور مالیاتی و نظام مالیشان مستقل از همه ادارات دیگر است. تحقیق بکنید، جستجو بکنید، شما بنویسید جستجوی نظام مالیاتی کشورهای موفق، حتی ترکیه که در اقتصادش تحول ایجاد شد درآمد مالیاتیاش بیش از (96) درصد هزینههای جاری دولت از محل درآمد است.
آقای پورمحمدی! اینکه شما میگویید (6) درصد هزینه است، (6) درصد هزینه نیست. شما برای درآمد نفت که از چاه نفت بیرون بکشند (5/14) درصد از فروش نفت را گذاشتید. اینجا (6) درصد سرمایهگذاری است. شما دارید سرمایهگذاری برای تحقق درآمدهای مالیاتی میکنید. اگر فروش نفت ما را آمریکا و دشمنها تحریم کردند ما با این روش انگیزشی گرفتن و بیتوجهی به سازمان و اینکه همه شما فکر میکنید پرداخت است مخالفیم. آقای رئیس، آقای امیرآبادی و همکارهایی که داد میزنید! نوشته نظام اداری را این (6) درصد برای آموزش و توسعه زیرساختها است. توسعه زیرساختها این است که شما سامانههای مالیاتی را برای تأمین درآمد مالیاتی باید فراهم بکنید. شما باید سرمایهگذاری در سامانهها و سیستمهای مالیاتی بکنید تا بتوانید درآمد مالیاتی را تحقق ببخشید.
آقای دکتر مصری! الان حدود (49) درصد بودجه سالانه شما از مالیات است. کشورهای موفق و پیشرفته صد درصد بودجهشان از مالیات است. تفاوت ما بیش از (50) درصد است و آن هم نه افزایش نرخ مالیاتی است، فقط با سامانهها و زیرساختها توانستند فرار مالیاتی را کنترل بکنند، موفق باشید.

عبدالرضا مصری
متشکرم. حضار 192 نفر، پیشنهاد حذف ماده (26) مطرح است. اگر آن برادرانی که در خروجی هستند زودتر رأی بدهند بعد از این رأیگیری وارد نطقها میشویم. آییننامه میگوید رأیگیری انجام بشود. حذف است، دوسوم نمیخواهد. (40) نفر در رأیگیری مشارکت نفرمودند. دولت موافق و کمیسیون مخالف است. (28) نفر رأی ندادند. آقای پاپیزاده رأی دادید، نماینده سراوان رأی دادید؟ پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. تذکر هفتاد و پنجی ایشان را بفرمایید.

علیرضا رحیمی

الیاس حضرتی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
این نحوه اداره مجلس را من نمیدانم چه شکلی است. من تذکر راجع به این رأیگیری دارم، بعد از رأیگیری چه فایدهای دارد شما وقت دادید؟ آقای رئیس! من قبل از رأیگیری میخواستم تذکر بدهم (نایبرئیس ـ هفتاد و پنجی بود) اشکال ندارد، من این نحوه ریاست شما را قبول ندارم، ببخشید. (نایبرئیس ـ اختیار با شما است) آقای امیرآبادی صحبت کردند و دوستان ما هم پیشنهاد حذف دادند و رأی دادند که رأیشان محترم است، مجلس آزاد است هرکسی پیشنهاد حذف و اضافه شدن بدهد، منتها در صحبتها نباید به کسی توهین بشود.
کمیسیون اقتصادی مجلس یکی از فعالترین کمیسیونهای شما است. الان شما دستور روزانه را نگاه بکنید دوسوم دستورهای شما محصول زحمات و تلاشهای همکاران شما در کمیسیون اقتصاد است. مالیات بر ارزش افزوده را در دستور داریم، مبارزه با قاچاق کالا همین الان در دستور است و خودش کلی مواد دارد، بحث طرح بانکداری الان دارد میآید در دستور قرار بگیرد. ما مرتب تولیدات و مصوباتی داریم که در دستور مجلس است. مرتب و هر روز یک و دو دستور راجع به بحث کمیسیون است و مجلس نباید اجازه بدهد که آقای امیرآبادی بیاید به کمیسیون اقتصاد و زحمات اعضای اقتصادی مجلس توهین بکند.
ما انتظار تشکر و قدردانی از شما را نداریم، انتظار توهین نداریم. آقای مصری، دوستان من و همکاران محترم دقت کنید! ما وارد فضای جدیدی شدیم، نفت تمام شد. نه شما بازاری برای فروش دارید و نه امکانی برای فروش دارید و نه فروش نفت خام کار عقلانی است، نفت تمام شد. روال کار و سیر حرکت کشور باید تغییر بکند. اگر دولتمردان ما و دولت هنوز نتوانستند با هم کنار بیایند مجلس باید تصمیم بگیرد. الان فصلی است که مجلس باید کت خود را در بیاورد و آستینهای خود را بالا بزند (رحیمی ـ آقای حضرتی! در نیاورید) و آماده برای یک حرکت جدید بشود. اگر شما (200) هزار میلیارد کمک برای تأمین بودجه کشور از طریق مالیاتها میخواهید انجام بدهید، آقای امیرآبادی! (200) هزار میلیارد تومان است، دو سال قبل شما (50)، (70) هزار میلیارد تومان برای دریافت مالیات و از طریق مالیات گذاشته بودید، الان (200) هزار میلیارد تومان نیاز به توجه ویژه، ابزار ویژه و لوازم ویژه دارد.
اگر میخواهید با مملکت شوخی بکنید اشکال ندارد، ادامه بدهید. اگر بنا است نفت را تعطیل بکنید و اگر میخواهید بر درآمدهای مالیاتی تکیه بکنید باید سازمان مالیاتی را جدی بگیرید. هیچ مهم نیست، الان دوستان پیشنهادی برای حذف (6) درصد دارند که اشکال ندارد و خود من هم نوشتم. (6) درصد را حذف بکنید، ولی امکاناتی خلق کنید که سازمان مالیاتی بتواند این مأموریت تاریخی و گردش درست کشور را در سیاستهای اقتصادی انجام بدهد. اگر میخواهید دست و پایش را ببندید براساس سه، چهار سال قبل انجام بدهید اداره کشور امکان ندارد. من برای آقای امیرآبادی متأسف هستم که برای کمیسیون اقتصاد متأسف است. ما نه منافع مالی و مادی داریم، برای اداره درست کشور باید درست تصمیم بگیریم. والسلام

عبدالرضا مصری
متشکرم، با کت هم میشد که کت را بپوشید و همین فرمایشات را بفرمایید. آقای امیرآبادی میفرماید بنده توهینی نکردم، بعد هم تذکر حضرتعالی نسبت به مطلب خود کمیسیون نبود. ببینید! در مطلب مخالف و موافق و همه صحبت کردند. تذکر حضرتعالی اصل (75) بود که محترم است و تذکر اصل (75) میگوید اگر توهینی متوجه شد. پس این نسبت به خود موضوع دستور نبود، اما از دفاع جنابعالی هم تشکر میکنیم.
10
ناطقان جلسه آقایان: فردین فرمند، کمال دهقانیفیروزآبادی، سیدصادق طباطبایینژاد، علی مطهری و سیدمحمدجواد ابطحی

عبدالرضا مصری

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای فردین فرمند نماینده محترم میانه.
ـ آقای کمال دهقانیفیروزآبادی نماینده محترم تفت و میبد.
ـ آقای سیدصادق طباطبایینژاد نماینده محترم اردستان.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای علی مطهری نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی نماینده محترم خمینیشهر.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای دکتر فردین فرمند نماینده محترم میانه دعوت میکنیم، بفرمایید.

فردین فرمند
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
خواهران و برادران! یک عده از دوستان اصرار داشتند که من درباره انتخابات و مسائلی که برای میانه انجام دادیم و محلی صحبت کنیم و برای خودمان رأی جمع کنیم، من اینکاره نیستم، پس در نتیجه این را کنار میگذارم. منتها برای اینکه احترامی برای شما کاندیداهایی که در اینجا هستید و کاندیداهای دیگر که در کشور هستند قائل بشوم نظر شما را میخواهم به یکسری مطالب جلب کنم که این موضوعها را بحث بفرمایید تا انشاءالله افرادی بیایند بر این صندلیها بنشینند که بتوانند آیندهای برای شما جوانها درست بکنند.
نگران این نیستم که در انتخابات مردم شرکت نخواهند کرد، چرا؟ چون چهلم شهید سردار قاسم سلیمانی در آن روزها خواهد بود. مردم چطور میتوانند کسی را که به خاطر انقلابشان و اعتقاداتشان شهید شد ولش کنند و رأی ندهند، حتماً خواهند آمد.
و اما مابقی قضیه؛ سال گذشته یک سال از برجام گذشته بود این تیتر را داشتیم. نوشت «Trump got the crisis he wanted in Iran. now what?» ترامپ آن بحرانی که میخواست به دست آورد، حالا چه، حالا باید چکار کنیم؟ اینطور نوشت که «pulling out of the so called» برجام برای چه بود؟ یک بهانههایی نوشته که میدانید.
آنکه اصل است این است «Instead it was a long-short bet that a u.s-imposed economic embargo just short of war could bring Tehran to h's knees» یعنی جنگ را کنار بگذار، به غیر از جنگ کاری نمیتوانیم بکنیم که بتوانیم ایران را به زانوهایش بیاوریم. دنبال چه هستیم؟ خیلی راحت میگوید ایران «in the Iranian regime's policy» نظام سیاست ایران، (یعنی آنکه به خاطرش انقلاب کردیم) باید عوض کنیم. و بعد میگوید حتی اگر شده باید رژیم ایران را عوض بکنیم. این را میخواهیم چکار بکنیم؟
بحث دومشان چیست؟ گفتند «maximum pressure» یعنی فشار حداکثری، فشار حداکثری برای اینها چه معنی دارد؟ تمام جمهوریخواهان در تاریخ آمریکا هروقت بخواهند هرکاری بکنند به فشار حداکثری میروند. مواردی الان در آمریکا چاپ شده که از خاطرات آقای دیوید راکفلر در (101) سالگی فوت کردند و کسان دیگری که یک گروه (9) نفره درست کرده بودند که انقلاب ایران را براندازند و شاه را برگردانند و کارهایی کردند که منجر به گرفتن سفارت یا جاسوسخانه آمریکا در ایران شده همه اینها مدارکی بوده که به دانشگاه ییل داده بودند تازگیها چاپ شده. آنجا نشان میدهد که همان نقشههایی که الان دارند اجرا میکنند، آن موقع طراحی کرده بودند.
وقت نیست و تیتروار دارم رد میشوم، هرکس خواست یکی یکی این مطالب را در اختیارشان میگذارم، انشاءالله میدهم برادران اینها را ترجمه هم بکنند و ببینید چه اتفاقی افتاده. وقتی فشار را شروع کردند برای اقتصاد چکار میتوانستند بکنند؟ اگر یادتان باشد من این را با خیلیها صحبت کردم، آمدند یک تیتری زدند «trump administration inflated iran intel u.s officials say» دولت ترامپ بزرگنمایی کرد و خبرهای جاسوسی که به دستشان میرسد را مسئولین گفتند. ببینید چه عکسی گذاشته بودند، تماشا کنید! بولتون یکطرف و شهید یک طرف دیگر است. یک سال پیش بود، رفتند جلو تا بالاخره شهیدش کردند.
و اما بعد، من اینجا نمیخواهم درباره برجام نظر بدهم که برجام چه بود و چه نبود. تاریخدانها، تاریخخوانها و تاریخپژوهان برای ما این کار را خواهند کرد. فقط تیتروار چند تا جمله میخواهم خدمتتان عرض کنم. چند روز پیش این توسط اسکات ریچر که میشناسید و نویسنده خاصی است منتشر شده. مینویسد نظر آنها درباره این چیست؟ میگوید در خلاصه این شور (برجام) «legitimized Irans right to enrich uranium» قانونمند کرد حق و حقوق ایران را که بتواند غنیسازی اورانیوم انجام بدهد، نگفت به خاطر اقتصاد و برای کارهای دیگر. این دیگر ما نیستیم. عرض کردم نه در دفاع و برعکس، فقط دارم یکسری حقایقی را که نویسندگان بنام آمریکایی دارند قلم میزنند خدمت شما میخوانم و آن هم به صورت تیتروار چون وقت دارد میگذرد. هفت دقیقه دارد تمام میشود و هیچچیز نگفتم.
برجام در حقیقت میگوید برای چه بود؟ میگوید برای این بود که ما بتوانیم به همدیگر اعتماد جلب کنیم. (37) سال بود آنها به ما میگفتند شما قابل اعتماد نیستید، ما هم میگفتیم شما قابل اعتماد نیستید. ما یکسری راهحلهایی پیدا کردیم که توسط آنها اگر نگه میداشتیم به همدیگر اعتماد کنیم تا بتوانیم بنشینیم و حرف بزنیم. تندتند میگویم، دیدند این هم نتیجه نداد، چکار کردند؟ دوباره به اقتصاد برگشتند.
«trump treated Europe with fresh tariffes in Davos» یعنی چه؟ یعنی آقای ترامپ تهدید کردند و داووس با تعرفههای جدیدی. چه میگوید؟ آلمان، انگلیس و فرانسه! میگوید (25) درصد روی ماشینها اگر ایران را به آن مکانیزمی که در ایران اسمش را ماشه گذاشتند نبرید.
مکانیزم «dispute mechanism» که اختلاف نظرها را در آن حل کنیم، چرا؟ چون آقای ترامپ میداند اگر کار ما به اکتبر، یعنی مهر و آبان بکشد و پنج سال از برجام گذشته تمام آن تحریمهایی که علیه ما شده به صورت اتوماتیک از بین خواهد رفت. چرا حواستان نیست؟ نمیخواهد بگذارد به آنجا برسد، بعد چکار کرد؟ بعد آمد دوباره به بحثهای اقتصادیاش برگشت و شروع کرد ما را تهدید کردن.
جالب است این را برایتان بخوانم. مینویسد که من این کار را میکنم و ببینید آمریکاییها خودشان چه مینویسند. مینویسند فرانس و جرمنی و فلان آمدند «amoung of us-allay ultimately did just that» گفت بالاخره آمریکا، فرانسه دقیقاً همان کار را کردند و رفتند آن مکانیزم ماشه را احیاء کردند. بعد چه میگوید؟
ببینید! بحث اقتصادی برای آقای ترامپ چقدر مهم است. برمیگردد میگوید فرانسه! تو که مالیات بر روی مسائل دیجیتال من گذاشتی تو را هم دوباره تحریم میکنم. یعنی چه؟ یعنی صددرصد تعرفه برایت میگذارم، بر روی چه؟ فرانسه! (4/2) میلیارد دلار شما دارید شراب به من میفروشید، صددرصد رویش تعرفه میگذارم بروید و آن را هم قطع کنید. اخلاقش است و دنبال بحثهای اقتصادیاش میگردد.
جمعبندی میکنم، عزیزان و برادران! دو تا بحث داریم که یکی داخلی و یکی خارجی است. داخل را دیدید، رئیس جلسه اول صبح شروع کرد و هرچه دلش میخواست گفت و ما هم همه آدمهای خوبی هستیم و مملکت است که نمیچرخد. کی بود و کی بود؟ من نبودم. یکی دیگر بود. این از این.
آقای چارلز را که میشناسید شازده انگلیسی است ببینید این دو روز پیش چه گفته. گفته «Britain's prince charles wants to visit Iran» آقای چارلز (شازده) میخواهد ایران بیاید و بعد اگر آقایان یک دقیقه وقت بدهند بگویم ببینیم چه گفته، من تمامش میکنم.
برگشته گفته «I know that Iran has been such an important part of the world for so many centuries» من میدانم که ایران برای قرنها یک قسمت مهمی از دنیا بوده و آنها خیلی چیزها به مشارکت گذاشتند. «human knowledge» دانش بشری را، یعنی ایران اینکاره است و ما خودمان را میشناسیم. «culture» فرهنگ، «poetry» شعر، «art» (امیرآبادیفراهانی ـ خیلی ممنون) یک لحظه به من فرصت بدهید (really remarkable people) یعنی مردمانی هستند که واقعاً قابل تمجید هستند.
حرفهای خودمان چه بود؟ همه چیز گل و بلبل است، انگلیس هم که ما را گل و بلبل میداند، برای هر دوتایشان قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را؟
عزیزان! من این حرفها را زدم فقط این را بگویم که بحث، بحث اقتصاد و بودجه است. تنها کاری که نماینده میتواند بکند بحث بودجه است. میانه و شهرهای دیگر همه مشکل داریم و بچههای همه ما بیکار هستند و باید مسأله اقتصاد را حل کنیم. من در هفت دقیقه چه میتوانم بگویم؟ دیدید که تندتند خواندم. یک جمله به شما میگویم و تمام میکنم و آن هم این است که یک نویسنده آمریکایی پریروز این را نوشته بود که کاری با ایران کردیم که منبعد هر سفیری باید حداقل چند ماه خواست برود ماشینش را استارت بزند اگر من جای او باشم این کار را نمیکنم، میدهم کسی دیگر روشن کند. والسلام

عبدالرضا مصری
متشکرم، ناطق بعدی را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
متشکرم، ناطق بعدی جناب آقای کمال دهقانیفیروزآبادی نماینده محترم تفت و میبد هستند، بفرمایید.

کمال دهقانی فیروزآبادی
نطق 7 دقیقه ای
به نام خداوند جان و خرد
کزو برتر اندیشه برنگذرد
سلام و عرض ادب به هموطنان عزیز، مردم سختکوش استان یزد به ویژه مردم شریف شهرستانهای تفت و میبد. سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا صدیقه کبری (سلاماللهعلیها) را تسلیت و تعزیت عرض میکنم. اگرچه وقت محدود است خیلی کوتاه به دو پایه از مبانی قدرت جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده و سپس به مطالبی از حوزه انتخابیه میپردازم.
ایران در طول تاریخ هیچگاه متجاوز و سلطهگر نبوده است. اما هرگاه مورد ظلم و تجاوز دشمن قرار گرفته با مقاومت و شجاعت و تدبیر و فرهنگ غنی خود متجاوز را در هم کوبیده و آنان را پشیمان کرده و این مقاومت ریشه در عاشورای 61 هجری قمری دارد و بالاترین قدرت نرم بازدارنده جمهوری اسلامی ایران است.
و اما قدرت سخت جمهوری اسلامی ایران نیز مورد اعتراف دوست و دشمن قرار گرفته است. همکاران عزیز! این واقعیت تلخ را به یاد دارید که در ابتدای جنگ تحمیلی سیم خاردار را برای استفاده در خطوط دفاعی جبههها از خارج وارد میکردیم؟ چه رسد به تجهیزات پیشرفته جنگی. در مقابل این ضعف و وابستگی ارثرسیده از رژیم طاغوت نقطه قوت ما تکیه بر مکتب مقاومت و اراده پولادین جوانان بود، همان جوانان رزمندهای که بعد از جنگ بنای قدرت سخت دفاع بازدارنده را گذاشتند و جدیدترین و مدرنترین تجهیزات دفاعی را در کشور تولید کردند. در هم کوبیده شدن پایگاه آمریکاییها در عینالاسد بعد از اقدام تروریستی و جنایتکارانه آمریکا و سرنگون شدن مدرنترین هواپیمای جاسوسی آمریکا که حریم هوایی کشور را نقض کرد تنها جلوهای از این قدرت بازدارنده جمهوری اسلامی ایران بود.
ایران امروز (40) سال بعد از انقلاب همچون عربستان گاو شیرده آمریکا نیست یا مثل ایران قبل از انقلاب میش رامشده آمریکا نیست.
ایران امروز با رهبری حضرت امام و مقام معظم رهبری و با خودباوری و اعتماد به نفس ملی و به برکت از خودگذشتگی مردم و جوانان غیور خود در اوج اقتدار همچون شیر در مقابل قلدری آمریکا ایستاده است و از منافع و مصالح خود دفاع میکند و الهامبخش دیگر کشورها در عرصه روابط بینالملل به ویژه در مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا است. جا دارد در اینجا یاد و خاطره همه شهدا، امام شهدا و شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی را گرامی بداریم.
و اما در فرصت باقیمانده به بیان مادهای از قانون برنامه توسعه ششم و مشکلی از مشکلات حوزه انتخابیهام اشاره میکنم. همانطور که همه استحضار دارند وظیفه مجلس و نمایندگان مردم قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین است. بر این اساس مطابق بند «الف» ماده (43) برنامه توسعه ششم در مواردی که به دلیل بهرهبرداری از معادن و صنایع معدنی خسارتهایی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی آنها برسد علاوه بر عوارض آلایندگی با تصویب شورای معادن استان تا (1) درصد فروش آنها برای جبران خسارتهای وارده به فعالیتهای بهداشتی و درمانی و عمرانی مورد نیاز منطقه درگیر اختصاص مییابد. در بودجه سال جاری کشور یعنی 1398 با پیگیری نمایندگان استانهای درگیر با آسیبهای موضوع این قانون برای اولین بار رقم ردیف درآمدی از (8) میلیارد تومان به (1500) میلیارد تومان افزایش یافت. در طول سال جاری در استان یزد و با جلسات مستمر مجمع نمایندگان استان با استاندار، مدیران اجرایی و مقامات قضائی هماهنگیهای لازم برای این قانون به عمل آمد. درست هنگامی که میزان قابل توجهی از این عوارض وصول گردید با کمال تعجب دولت در لایحه بودجه سال آینده مجدداً این رقم درآمدی را کاهش داد و آن هم در شرایطی که دولت برای انجام وظایف خود بیشترین نیاز به منابع درآمدی را دارد.
همکاران عزیز! اگرچه تلاشهای گستردهای در طی سالهای گذشته برای صنعتی کردن و بهرهبرداری از معادن در استان یزد انجام گرفته و اشتغال و تولید را به همراه داشته و صادرات و ارزآوری محصولات تولیدی استان یزد برای ما مشهود و قابل تقدیر است، اما این حجم فعالیت صنعتی و معدنی مشکلات و آسیبهایی هم ایجاد کرده است که به هیچعنوان نمیتوان از آن غافل شد. از مجموع (562) معدن بهرهبرداری شده استان (68) معدن به طور مستقیم و غیر مستقیم فعالیت کشاورزی استان را تحت تأثیر قرار داده و کشاورزان زحمتکش استان در حوزه زراعت، باغبانی و دام و طیور و منابع آبی از جمله قنوات و چاههای آب را با مشکل مواجه نموده است.
خسارت وارده به بخش کشاورزی سالانه حدود (1600) میلیارد ریال میباشد. محدوده این آسیبها کل استان میباشد، به ویژه در دشت میبد و اردکان، یزد و تفت، اشکذر و مهریز. بهرهبرداری از معادن باعث تردد زیاد کامیونهای سنگین حامل بار معادن در جادههای روستایی و بزرگراهها و راههای شریانی استان گردیده است که متأسفانه در بسیاری از موارد رعایت تناژ نمیشود و اضمحلال و خرابی راهها را در بر دارد و علاوه بر آن حوادث ناگواری را هم با تصادفات رقم میزنند و باعث نارضایتی عمومی میگردند.
برای جبران بخشی از خرابیهای ایجادشده براساس برآورد انجامگرفته در سال جاری رقمی بالغ بر (4500) میلیارد ریال مورد نیاز است. در سال جاری آلودگی شهرستان میبد چند روزی از تهران هم بیشتر بود و این یک هشدار جدی است. افزایش بیماریهای مزمن تنفسی، رشد ابتلا به سرطان که متأسفانه استان یزد رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده و بیماریهای قلبی نمیتواند بیارتباط با فعالیتهای گسترده صنایع و معادن باشد. آسیبهای وارده در این حوزه به راحتی قابل ارزیابی نیست. با مطالبی که اشاره شد چرا باید شاهد کاهش این ردیف درآمدی از (1500) میلیارد تومان به (15) میلیارد تومان باشیم و دولت چگونه میتواند اینهمه خسارات را جبران کند؟
در پایان از همکاران محترم در کمیسیون تلفیق بودجه استدعا دارم تا لایحه بودجه در کمیسیون مطرح است مطابق پیشنهادی که تقدیم کمیسیون نمودهام نسبت به اصلاح این ردیف درآمدی اقدام نماید. این پیشنهاد از طرف اینجانب و مجمع نمایندگان استان یزد صادر شده و از همکاران محترم استدعا دارد (امیرآبادیفراهانی ـ وقتتان تمام شده) یک پاراگراف عرض میکنم و بعد تمام است. از همکاران محترم استدعا دارد به هنگام طرح لایحه بودجه در سال آینده منافع عموم مردم را مد نظر قرار داده و افزایش این ردیف درآمدی را به تصویب برسانند.
خدایا! چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار

احمد امیر آبادی فراهانی
متشکرم، ناطق بعدی جناب آقای سیدصادق طباطبایینژاد نماینده محترم اردستان هستند، بفرمایید.

سیدصادق طباطبایی نژاد
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و عرض ادب به ملت شریف ایران اسلامی و عرض خستهنباشید به همکاران عزیز و آرزوی توفیق روزافزون و طول عمر باعزت برای مقام معظم رهبری (حفظهالله). شهادت مظلومانه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم و امیدوارم عزاداریهای ملت عزیز ما مورد قبول حق قرار گرفته باشد.
حادثه ترور ناجوانمردانه سردار عزیز شهید حاجقاسم سلیمانی و یاران ایشان و حوادث بعد از آن حوادثی تلخ و شیرین بود که از خاطره ملت ما پاک نخواهد شد. شهید سلیمانی هم آیت و نشانه الهی و راهنمای دلهای خدایی است و هم حجت برای همه کسانی که پیمودن این مسیر را ناممکن میدانند. بحق میتوان گفت شهید سلیمانی سردار مقاومت هم در جهاد با نفس و هم در جهاد با دشمن بود. چنانکه رهبر فرزانه انقلاب درباره او فرمودند «شهید سلیمانی شجاعت، تدبیر و اخلاص را همزمان داشت».
آنچه بسیار تلخ و تعجببرانگیز است حرف از مذاکره در شرایط فعلی است. در شرایطی که سردار مقاومت توسط آمریکا ترور و به شهادت رسیده است و آمریکا مظهر عزت ما را نشانه رفته است و خیل میلیونی مردم در تشییع شهید سلیمانی حضور خود را در حمایت از مقاومت و سردار آن نشان دادند و در شرایطی که هدف قرار دادن پایگاه عینالاسد آمریکا توسط سپاه عزیز دشمن را در تصمیمگیری زمینگیر کرده است.
آقای رئیسجمهور! مذاکره در شرایط نابرابر چه سودی برای ملت ما داشته و دارد؟ مذاکره با دشمن حیلهگر و فریبتساز چه سودی برای ملت ما دارد، مگر درس مذاکره زاغ و روباه را نخواندهاید؟ هنوز زمان زیادی از نقض برجام توسط آمریکا نگذشته است. از طرفی هنوز شیرینی طعم پیروزی با مقاومت در جنگ با داعش در کام ما است. آقای رئیسجمهور ببینید! صندوق رأی شما در جبهه مقاومت چه تعداد بوده است. نشان دادن ضعف در مقابل دشمن نشان دادن راه فشار بر ملت است و این یا حماقت و یا خیانت است.
آقای ظریف! مواضع اخیر شما در مصاحبه با مجله اشپیگل آلمان باعث شرمندگی است. چرا از خود ضعف نشان میدهید؟
آقای رئیسجمهور! آنچه باعث حدوث این انقلاب شده مقاومت بوده و آنچه مایه بقای آن است مقاومت است.
آقای رئیسجمهور! دیروز گفتید مجلس مال شما، نوش جانتان. مگر شما از طریق همین سازوکار و قانون سالها نماینده مجلس نبودید، مگر از همین مسیر پا به عرصه ریاستجمهوری نگذاشتید، چرا به یکباره همه چیز را زیر سؤال میبرید؟
شورای محترم نگهبان تلاش خود را کرده، ممکن است در جایی فرد یا افرادی معترض باشند که در زمان مقرر رسیدگی میشود، اما این ادبیات یکنوع ساختارشکنی است و برای شما که در سمت رئیسجمهوری مملکت هستید اصلاً زیبنده نیست.
تذکراتی درخصوص مسائل و مشکلات شهرستان اردستان؛ تذکر اول به آقای دکتر نوبخت و سازمان برنامه و بودجه کشور است. بودجه 99 در کمیسیون تلفیق است. ساختار بودجه نیاز به اصلاحات اساسی دارد، چنانچه رهبر معظم انقلاب فرمودند «ساختار بودجه را اصلاح کنید». در قانون فعلی تنها معیار تخصیص بودجه سرانه و جمعیت است. این نحوه برنامهریزی کلانشهرها را متراکمتر و شهرهای کمجمعیت و روستاها را روز به روز خالیتر میکند. ما شعار تمرکززدایی میدهیم، اما در عمل تمرکزگرایی میکنیم. شهرستان اردستان با مساحتی قریب به کل مساحت استان تهران حدود (12) هزار کیلومتر مربع و روستاهای زیاد و پراکنده و جمعیت کم در شرایطی قرار دارد که مخارجش زیاد و اعتبارات بسیار کمی دارد چرا که اعتبار براساس جمعیت توزیع میشود. این در حالی است که جمعیت فصلی زیادی، شاید چند برابر جمعیت ثابت در شهرستان رفت و آمد دارند و نیاز به خدمات اجتماعی دارند. که در اعتبارات دیده نمیشود. به واقع میتوان گفت این نگاه به بودجهریزی کشور عامل اصلی خالیتر شدن شهرستانهای محروم و کمجمعیت و متراکمتر شدن شهرهای پرجمعیت و کلانشهرها است که قطعاً باید بازنگری و اصلاح گردد. این موضوع باعث تمرکزگرایی هرچه بیشتر میشود.
تذکر دیگر به وزیر محترم نیرو است. چند مجتمع آبرسانی برای روستاهای شهرستان طراحی شده که مجتمع آبرسانی برزاوند توسط شما کلنگزنی شد، اما روند اجرایی آن نیاز به اعتبار و سرعت بیشتری دارد.
تذکر به وزیر محترم رفاه؛ خیلی از موکلین درباره بستههای معیشتی سؤال دارند. چرا هنوز سامان کافی برای این موضوع صورت نگرفته است؟
تذکر به وزیر محترم نیرو، از سال 96 حدود سه سال است هیچ تخصیص آب جدیدی برای تولید و صنعت در شهرستان اردستان وجود نداشته که امکان توسعه صنعت را در منطقه با مشکل روبرو کرده.
تذکر به وزیر محترم راه؛ راههای مواصلاتی شهرستان بسیار فرسوده و نیاز به رسیدگی جدی دارد و این موضوع بارها تذکر داده شده و اقدام کمی صورت گرفته است.
در پایان باید عرض کنم در شهرستان اردستان در دوره گذشته چند موضوع مورد توجه ویژه قرار گرفته که در رأس آنها بحث اشتغال بوده و خوشبختانه حدود (600) اشتغال مستقیم در شهرستان ایجاد شده و با طراحی نقشه راهی برای اشتغال در پنج گام اول تثبیت اشتغال، دوم توسعه، سوم تکمیل، چهارم احیای اشتغال ازدسترفته و پنجم احداث شغل جدید توانسته روند اشتغال را در شرایط سخت سالهای گذشته حفظ کرده و توسعه دهیم.
موضوع دیگر بهداشت بوده که شرایط فعلی بهداشت پیشرفت قابل قبولی با کمک خیرین و دولت داشته است. در ارتباط با ورزش نیز توسعه زیرساختهای ورزشی صورت گرفته، تکمیل باند دوم جاده اردستان به اصفهان نیز پیگیری شده که در حال اتمام است. البته گزارش مفصل است و فرصت کافی وجود ندارد، چون آخرین جلسه مجلس قبل از انتخابات است پیشاپیش دهه فجر را به ملت عزیز ایران اسلامی تبریک میگویم و امیدوارم در انتخابات پیش رو با حضور حداکثری مردم برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات ملت ایران ثبت شود و با انتخاب افراد امین و مسئولیتپذیر جهتگیری انقلابی در مجلس افزایش یابد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

احمد امیر آبادی فراهانی
از حاجآقای طباطبایینژاد نماینده محترم اردستان متشکرم. از جناب آقای علی مطهری نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس دعوت میکنم، بفرمایید.

علی مطهری
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت سردار سلیمانی غم بزرگی بود که بر ما وارد شد و برای من یک غم مضاعفی بود برای اینکه بنده از ایشان وقت گرفته بودم که در هفته بعد با ایشان ملاقات بکنم گفتند فعلاً ایشان ایران نیست و هفته بعد ما قرار ملاقات داشتیم که نشد و انشاءالله که کمترین نتیجه شهادت ایشان اخراج آمریکاییها از منطقه باشد و مسأله قصاص خون ایشان البته به جای خودش باقی است و حتماً یکی از اینها باید قصاصشان انجام بشود.
من میخواهم یک اشارهای به سرگذشت آزادی بیان در جمهوری اسلامی بکنم. ببینید! امام (رحمهاللهعلیه) زمانی که در پاریس بودند فرمودند «در جمهوری اسلامی کمونیستها هم میتوانند اظهار نظر بکنند و فعالیت داشته باشند» شهید مطهری در یک سخنرانی فرمود که در جمهوری اسلامی حتی احزاب غیر اسلامی هم مجاز به فعالیت هستند. یعنی میتوانند فعالیت بکنند و حتی میتوانند در مجلس نماینده داشته باشند. به هر حال ایشان خیلی زود شهید شد و در زمان تدوین قانون اساسی ایشان نبود. در قانون اساسی ما چنین چیزی نداریم، ولی من میخواهم بگویم نگاه اولی که در انقلاب وجود داشت را نباید فراموش کنیم و الان نگاهی که به مجلس دارد میشود واقعاً خیلی متفاوت با آن نگاه اولیه است.
مجلس اساساً باید نمونهای از جامعه باشد. یعنی همه اقشار جامعه در مجلس باید نماینده داشته باشند و اساساً فلسفه وجود شورای نگهبان همین بوده که چون مجلس نمونه کوچکی از مردم است بنابراین ممکن است مصوباتی داشته باشد که با شرع انطباق نداشته باشد.
بنابراین یک نهادی به نام شورای نگهبان درست کردند که این مصوبات را بررسی بکند یا در انقلاب مشروطه هم همینطور، پنج نفر از علمای تراز اول را قرار داده بودند که مصوبات مجلس را با شرع انطباق بدهند. لذا تأکید بر این بوده که مجلس باید از همه اقشار نماینده داشته باشد، نه اینکه ما افرادی را انتخاب کنیم که همه مُرّ اسلام باشند و اصلاً همه ما (290) تا آیتالله بخواهیم وارد این مجلس بکنیم. نه، ممکن است افرادی باشند که اینها نماینده اقشار سهلانگار نسبت به دین هم باشند.
ببینید! از مجلس اول که به آن شکل بود و حتی مجاهدین خلق و منافقین و نهضت آزادی هم نماینده داشتند به اینجا رسیدیم که این مقدار الان ما محدود کردیم نقطه شروع این محدودیت و مسأله همین اجرای بد نظارت استصوابی بوده. من با اصل نظارت استصوابی مخالف نیستم، ولی نحوه اجرایش واقعاً برای کشور ما مشکل ایجاد کرده.
ببینید! معنی درست نظارت استصوابی این است که غیر از آن استعلامات چهارگانه میتوانند تحقیقات محلی هم بکنند، ولی این تحقیقات محلی باید مستند به احکام قضائی باشد. اگر کسی حکم قضائی مبنی بر فساد اخلاقی یا مالیاش بود او را رد کنند، ولی صرف گزارشات محلی اینها واقعاً قابل استناد نیست و اینکه سخنگوی محترم شورای نگهبان میگوید خیر، اساساً نیازی به احکام قضائی نیست و ما میتوانیم به همین گزارشها استناد بکنیم به نظر من کار درستی نیست و به طور کلی برای رد کردن یک کاندیدا عدم صلاحیت او باید احراز بشود، نه اینکه بگویند ما صلاحیت این آدم را احراز نکردیم، چرا؟ چون یا فرصت کافی نداشتیم، یا اسناد کافی در دست ما نبود. گناه این کاندیدا چیست؟ اگر یککسی فساد مالی و اخلاقی نداشته و قانون اساسی را هم قبول دارد شما فرصت نکردید ببینید، چرا اینها را رد میکنید؟ این مشکلی است که باید حل بشود و متأسفانه هنوز حل نشده.
ببینید! در همین مجلس، (من نمیخواهم اسم ببرم) ما نمایندهای داریم که در (13) سالگی به جبهه رفته، هشت سال اسیر بوده، (50) درصد جانبازی دارد، به خاطر یک گزارش محلی که توسط رقبای ایشان تهیه شده، رد صلاحیت شده. این چه اثری در قشر انقلابی جامعه و در مردم آن منطقه میگذارد؟ این مشکلات را باید حل بکنیم، نیازی نیست شورای نگهبان اینقدر نگران مجلس باشد. هرکسی فساد مالی و اخلاقی ندارد، قانون اساسی را قبول دارد شما رد نکنید و بقیه را به عهده مردم بگذارید. به خدا مردم اشتباه نمیکنند، مگر مجلس اول مردم اشتباه کردند؟ مجاهدین خلق هم کاندیدا داشتند و مجلس خوبی تشکیل شد.
مطلب دیگری که میخواهم عرض بکنم؛ سیزدهم بهمن امسال یکصدمین سال تولد شهید مطهری است و متأسفانه توجه کافی به این موضوع نشده. موقعی که ایشان شهید شد سال اول امام پیام داد، سال دوم پیام داد، سال سوم صحبت کرد، چرا؟ برای اینکه ایشان را یک راه و فکر میداند و تغییرات را یادمان میرود و خود مقام رهبری را ببینید ایشان فرموده «آثار استاد مطهری مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی است، من خودم را شاگرد آقای مطهری میدانم» و ایشان در دیدار با ما در اولین سال رهبری خود گفتند «اگر آقای مطهری بود قطعاً امروز رهبر بود» ببینید! راجع به چنین کسی صدمین سال تولدش است نه صدا و سیما برنامه میگذارد، نه نهادهای دیگری و درخواست من این است که توجه لازم انجام بشود، خیلی ممنون و متشکرم.

عبدالرضا مصری
آقای دکتر متشکرم، ناطق بعد را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
ناطق آخر جناب آقای سیدمحمدجواد ابطحی نماینده محترم خمینیشهر هستند، بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علیک یا والده الحجج»
من ابتدای کار چند تا از پیگیریهایم در شهرستان را میگویم و بعد مباحثی را با آقای ظریف و روحانی خواهم داشت. پیگیری و أخذ موافقت شهردار وقت اصفهان به منظور احداث ابرپل روگذر غرب شمال به صورت اختصاصی برای خمینیشهر با مبلغ (25) میلیارد تومان که اینجا از آقای جمالینژاد عزیز تشکر میکنیم، حذف مرکز پمپاژ فاضلاب از محله دستگرد، ارتقای سلامت و کیفیت زندگی آنان، پیگیری، احداث و تکمیل خطوط انتقال آب در سطح شهرستان به منظور ارتقای کیفیت آب آشامیدنی و فشار آب، پیگیری جذب امتیاز حداکثری در مذاکرات بین شهرهای شهرستان و ادارات استانی، پیگیری در بخش کشاورزی، خرید تضمینی برای خاص تنباکوکاران، راهاندازی شهرک گل و گلخانه قرطمان، پیگیری شبکه فاضلاب درچه احمدآباد، محلات بلادشام و دینان و پیگیری برای احداث شبکه فاضلاب در شهرهای کوشک و اصغرآباد که انشاءالله نماینده بعدی و یا دیگران ادامه خواهند داد. پیگیری حقآبه باغات خمینیشهر، پیگیری احداث جاده کمربندی اصغرآباد، پیگیری طرح جامع شهر خمینیشهر، تغییر مرزی که برای اولین بار مساحت خمینیشهر افزایش پیدا کرد، پیگیری حذف کابلهای مسی از دکلهای برق با اعتباری بالغ بر (20) میلیارد تومان، پیگیری احداث پل شهید مؤذنی که انجام شد و پل برق الکترونیک که در حال انجام است، پیگیری بازسازی بیمارستان اشرفیاصفهانی که همین دو هفته پیش مبلغ (2) میلیارد تومان برای هتلینگ این بیمارستان و (1) میلیارد تومان برای شبکه بهداشت گرفته شد، هدفگذاری شهر سالم با تکمیل بزرگترین بیمارستان غرب اصفهان (9) دی منظریه، اعتبار سی.تی.اسکن، أخذ مجوز ام.آر.آی، دستگاههای پیشرفته کولونوسکوپی و ماموگرافی و پیگیری و نظارت بر أخذ مالیات ارزش افزوده و عوارض آلایندگی در شهرستانهای خمینیشهر بالغ بر (170) میلیارد تومان، (800) درصد افزایش نسبت به دوره قبل، پیگیری استخدام معلمین حقالتدریس و احقاق حقوق قانونی مستمریبگیران جزئی و غیره.
اما آقای روحانی! شما که زبان دنیا را بلد بودید و قسم جلاله خوردید که اگر میدانستم مشکلات کشور راهحل ندارد نمیآمدم و بعد از هفت سال میگویید: «من بلد نیستم»، عجب!
شما بلد بودید برجام را بزک کنید و آفتاب تابان جلوه دهید. شما بلد بودید، بخوابید و بنزین را یکشبه گران کنید. شما بلد بودید دستور اجرای (2030) را بدهید. شما بلد بودید اصرار بر CFT و پالرمو داشته باشید و آییننامه اجرای آن را هم با وجود عدم تصویب قانون در مجمع تشخیص صادر کنید. شما بلد بودید دستور اجرای پیمان پاریس را که آثاری مخربتر از برجام دارد صادر کنید. شما بلد بودید هنگام سیل در استانهای مازندران و خوزستان حضور نداشته باشید. شما بلد بودید اصرار بر قراردادهای (IPC) کنید و قرارداد با توتال و دیگران ببندید. شما اینها را بلد بودید. چرا میگویید من بلد نیستم؟ رفته بود منبر یادش نمیآمد چه بگوید، پسرش گفت: آقا! بلد نیستی، پایین آمدن هم بلد نیستی، پایین آمدن هم یادت رفت؟
آقای ظریف! هفته پیش در این مجلس گفتم رونالدو و مارادونا را ول کنید، اصغری و غضنفر و اینها را بچسبید، دومرتبه سوتی داد. گفتم و شما نمایندگان دو تا رأی کم دادید که کارت زرد بگیرد. این هم مصاحبه با اشپیگل او، این هم توئیت به آقای ترامپ.
آقای دکتر ظریف! چرا سعی دارید در هنگامه اوج حماسه ملت، مردم را زمینگیر کنید. آن استعفای شما در هنگام دیدار بشاراسد با مقام معظم رهبری که همه را تحتالشعاع قرار داد و این هم از امروز شما. آقای ظریف! شما چند روز قبل از شهادت سردار سلیمانی با میکی برگمن به عنوان عضو تیم ریچاردسون در دوحه قطر دیدار کردید، اگر با این مقام اسرائیلی دیدار نکردید بگویید دیدار نکردهام و این را تکذیب کنید. این خبرها چه معنی دارد؟
آقای ظریف! من این شعر را برای شما میخوانم که از حامد عسکری است و شما هم بخوانید. گفتند:
وای بر تلخی فرجام رعیتپسری
که بخواهد دلی از دختر یک خان ببرد
شب به شب قوچی از این دهکده گم خواهد شد
مادهگرگی دل اگر از سگ چوپان ببرد
مدام در فکر اروپا و آمریکا هستید، آقا بعد از شهادت سلیمانی فرمود که مذاکره با آمریکا هرگز. بروید با اروپاییها کاری میخواهید بکنید، ولی با آمریکا نه. آنوقت شما میگویید ما حاضر هستیم با آمریکا مذاکره بکنیم. این در آستانه انتخابات ترامپ و کمپین تبلیغاتی ترامپ کمک به آنها نیست؟
آقای دیپلمات! حداقل اصول دیپلماسی را یاد بگیرید. آقای رئیس مجلس هم میگویند ما مجلسمان قویترین مجلس بود، اینهمه قانون بود. دست شما درد نکند، شما یک قانونتان بحث حقوقهای نجومی بوده، حالا در مجلس آمده و این را پخش کردند که فلان مدیر مجلس (25) میلیون تومان در ماه میگیرد، این کجای کار بوده است که ما هم نمیدانیم؟
دیوان محاسبات! شما کجای کار هستید، کمیسیون برنامه و بودجه! شما چهکاره هستید؟
آقای مطهری هم که فرمودند صلاحیتها، (90) تا رد صلاحیت شدند و (150) تا تأیید شدند. میگوید مجلس اول نظارت نداشت، آقای مطهری! چه کسی گفته است؟ مجلس اول هم نظارت داشت، کی لیست رجبی تأیید شد؟ رد کردند. ما که بچه انقلاب هستیم و این را میدانیم، مدارکش هم که هست.
بنده از اینکه وقت عزیزان را میگیرم عذرخواهی میکنم. امیدوارم که مجلس آینده مجلس انقلابی، ولایی، با تجربه و در خدمت مردم باشد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالرضا مصری
11
اعلام وصول (1) فقره سؤال

احمد امیر آبادی فراهانی
سؤال ملی جناب آقای بیتاله عبدالهی نماینده محترم اهر و هریس از وزیر محترم آموزش و پرورش درخصوص لزوم خاتمه دادن به تدریس در قالب مدارس دوشیفته و کانکسی اعلام وصول میشود.
12
اعلام وصول (1) فقره طرح

احمد امیر آبادی فراهانی
طرح عادی خروج از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای انپیتی اعلام وصول میشود.
ـ طرح تنبیه و مجازات کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران به صورت عادی طبق بند (145) آییننامه اعلام وصول میشود.
13
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

عبدالرضا مصری
تذکرات کتبی نمایندگان را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ خانمها: ناهید تاجالدین (اصفهان)، زهرا ساعی (تبریز، آذرشهر و اسکو) و سهیلا جلودارزاده (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) و آقای علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص علت تهدید به قطع یارانه معترضان و عدم تخصیص بسته معیشتی از سوی سامانه ثبت شکایات بسته حمایت معیشتی.
ـ خانم ناهید تاجالدین (اصفهان) به اتفاق جمعی از همکاران به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اینکه چرا عیدی کارگران بازنشسته کارمندی محاسبه میشود.
ـ خانم سیدهفاطمه ذوالقدر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق مجمع نمایندگان تهران به وزیر کشور درخصوص رفع تداخل حریم بخش چهاردانگه اسلامشهر با شهرداری منطقه (18) تهران مطابق تقسیمات کشوری.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی درخصوص چهاربانده کردن مسیر ابتدای زردبند به فشم و میگون و تعیین تکلیف تنگه کمانخانی و تنگه میگون.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص انجام تعهدات شرکت راهآهن استان تهران مبنی بر ساخت معبر و پل در اسلامشهر.
همچنین تسریع در اجرای ساخت تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی چهاردانگه اسلامشهر و تعریض بلوار آیتالله سعیدی.
به وزرای دادگستری، راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص تسریع در استقرار ادارات ثبت اسناد و املاک، بنیاد مسکن و میراث فرهنگی در شهرستان اسلامشهر.
ـ آقای علی ساری (اهواز، باوی، حمیدیه و کارون) به وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخصوص علت عدم رسیدگی وزارت میراث فرهنگی به وضعیت اسفناک محله تاریخی عامری و عدم ثبت آن.
ـ آقای احمد صفری (کرمانشاه) به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم تعیین سهمیه سوخت سفر برای مردم در تعطیلات نوروزی.
ـ آقای عباس گودرزی (بروجرد) به وزیر امور خارجه درخصوص لزوم پرهیز از مواضع ذلیلانه و حفظ عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران و اجتناب از وادادگی در برابر آمریکا.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه در سال رونق تولید سود مرکب به کابوسی برای تولیدکنندگان بدل شده.
ـ آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی (کرمان و راور) به وزیر امور خارجه درخصوص اینکه دلیل اظهار سخیف جنابعالی در موضوع مذاکره با رئیسجمهور آمریکا.
ـ آقای محمدحسین قربانی (آستانهاشرفیه) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا بعد از وعدههای متعدد در زمینه جلوگیری از پیشرفت دریا در منطقه بندر کیاشهر اقدامی صورت نمیگیرد.
همچنین چرا طرح فاضلاب شهری آستانهاشرفیه بعد از مدتها هنوز پیگیری نمیشود.
ـ آقای سیدقاسم جاسمی (کرمانشاه) به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم اجرای قانون حداکثر حمایت از توان تولیدی و خدماتی کشور.
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص علت صدور مجوز برای واردات دارو در حوزه بیولوژیک با توجه به تولید داخلی آن.
ـ آقای محمدحسین فرهنگی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تأمین خوراک گاز پتروشیمیها و در نتیجه تأمین اقلام مربوط به کود دام برای کشاورزان.
ـ آقای محمود صادقی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت حوادث و سوانح پیدرپی در ناوگان هوایی کشور.
ـ آقای علی کرد (خاش، میرجاوه، بخش نصرتآباد و کورین) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا در آزمون اخیر جذب معلم متأسفانه نیروی بومی و ماندگار برای استان سیستان و بلوچستان قبول نکردهاید.
به رئیسجمهور محترم و وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش بومیپذیری لحاظ نشده.
ـ آقایان: نادر قاضیپور و سیدهادی بهادری (ارومیه)، محمدحسین فرهنگی و محمداسماعیل سعیدی (تبریز، آذرشهر و اسکو)، رامین نورقلیپور (کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان)، یوسف داودی (سراب)، بیتاله عبدالهی (اهر و هریس)، بشیر خالقی (خلخال و کوثر)، یعقوب شیویاری (میانه) و به وزرای ورزش و جوانان و کشور درخصوص ضرورت برخورد جدی با ناهنجاریهای به وجود آمده در مسابقه یکشنبه 6/11/98 بین تیمهای پرسپولیس و تراکتورسازی توسط هواداران تیم دولتی.
ـ آقای محمد وحدتیهلان (بستانآباد) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص علت عدم برخورد جدی با هنجارشکنان که در (6) بهمن در بازی پرسپولیس ـ تراکتور اتفاق افتاد.
ـ آقای اقبال محمدیان (رامهرمز و رامشیر) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت بلاتکلیفی و تعطیلی چندماهه طرحهای راه و شهرسازی در شهرستانهای رامهرمز و رامشیر.
ـ خانم سیدهفاطمه ذوالقدر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق مجمع نمایندگان تهران به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم توجه به نیازها و مسائل اقتصادی و اجتماعی ورزشکاران به خصوص زنان ورزشکار.
به وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخصوص جلوگیری از فروش عمارت اقدسیه و بررسی ثبت آن به عنوان میراث فرهنگی.
ـ مجمع نمایندگان استان تهران به وزیر آموزش و پرورش درخصوص تسریع در استخدام نیروی خدماتی برای مدارس.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه چرا وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی با اهمالکاری و عدم نظارت صحیح درخصوص تعمیر و نگهداری هواپیماهای فرسوده خطوط کشور باعث بروز حوادث ناگوار میشوند.
به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص اینکه چرا در سال رونق تولید مسأله بهبود فضای کسب و کار از صدر اولویتهای وزارت اقتصاد خارج شده.
همچنین چرا مسأله تأمین مالی بنگاههای اقتصادی کشور مورد توجه متولیان اقتصاد قرار ندارد.
ـ آقای شهباز حسنپوربیگلری (سیرجان و بردسیر) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم توجه جدی به بخش بهداشت و سلامت، تأمین داروی مورد نیاز داروخانهها و نوسازی سیستم بیمارستانی.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم افزایش حقوق معلمان و تعیین تکلیف وضعیت استخدامی معلمان و اعزام هیأتی ویژه برای بررسی مشکلات آنان.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص تسریع در پرداخت یارانه بنزین و لزوم بازنگری در دستورالعمل نحوه تعلق گرفتن یارانه.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر نیرو درخصوص اینکه ضروری است از واگذاری و انتقال پسآب تصفیهخانه جاده حبیبآباد که کاری غیرکارشناسی است.
14
بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص تقدیر از مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی

محمد علی وکیلی
بیانیه بیش از (200) نفر از نمایندگان که از مدیران دانشگاه آزاد تقدیر کردند و گفتند دانشگاه آزاد اسلامی یک امید برای سیل مشتاقان تحصیلات عالی در سراسر کشور است و از مدیریت دانشگاه تجلیل کردند.
(امضاءکنندگان بیانیه عبارتند از آقایان: احد آزادیخواه، محمد آشوریتازیانی، ژرژیک ابرامیان، علی ابراهیمی، علیرضا ابراهیمی، ابوالفضل ابوترابی، فریدون احمدی، علی اسدیکرم، ضیاءاله اعزازیملکی، محمدمهدی افتخاری، نظر افضلی، علی اکبری (بجنورد)، عزیز اکبریان، قلی الهقلیزاده، محمدرضا امیرحسنخانی، سلام امینی، سیدحمزه امینی، محمدنعیم امینیفرد، احمد انارکیمحمدی، عبدالغفور ایراننژاد، روحالله بابائیصالح، سعید باستانی، یوناتن بتکلیا، علی بختیار، علی بختیاری، صدیف بدری، شهروز برزگرکلشانی، محمدمهدی برومندی، بهروز بنیادی، سیدهادی بهادری، حسن بهرامنیا، محمود بهمنی، محمد بیرانوندی، احمد بیگدلی، محسن بیگلری، عباس پاپیزادهبالنگان، نصراله پژمانفر، محمدرضا پورابراهیمیداورانی، عباسعلی پوربافرانی، محمدعلی پورمختار، فرهاد تجری، نورمحمد تربتینژاد، اکبر ترکی، سیدقاسم جاسمی، جمشید جعفرپور، منوچهر جمالیسوسفی، علی جلیلیشیشوان، محمدجواد جمالینوبندگانی، عبداله حاتمیان، حسینعلی حاجیدلیگانی، ابوالفضل حسنبیکی، شهباز حسنپوربیگلری، فریدون حسنوند، عبدالکریم حسینزاده، سیدحسن حسینیشاهرودی، محمد حسینی، سیدجواد حسینیکیا، روحالله حضرتپورطلاتپه، سیدعلاءالدین خادم، محمد خالدیسردشتی، بشیر خالقی، امیر خجسته، محمد خدابخشی، سلمان خدادادی، عبدالحمید خدری، حسن خستهبند، رسول خضری، ولی داداشی، محمد دامادی، یوسف داودی، محمدباسط درازهی، سیدکاظم دلخوشاباتری، حبیباله دهمرده، سیدمصطفی ذوالقدر، جلیل رحیمیجهانآبادی، محمدابراهیم رضایی، حسین رضازاده، مسعود رضایی، محمدرضا رضاییکوچی، عبداله رضیان، اکبر رنجبرزاده، رحیم زارع، غلاممحمد زارعی، سیدجواد ساداتینژاد، قاسم ساعدی، رمضانعلی سبحانیفر، محمدباقر سعادت، محمداسماعیل سعیدی، حسن سلیمانی، اصغر سلیمی، علیرضا سلیمی، علیمحمد شاعری، عیناله شریفپور، محمود شکری، حسینعلی شهریاری، هادی شوشتری، مهدی شیخ، رضا شیرانخراسانی، یعقوب شیویاری، ناصر شریفی، احمد صفری، بهمن طاهرخانی، سیدصادق طباطبایینژاد، قرجه طیار، علیعسگر ظاهریعبدهوند، حیدرعلی عابدی، سیدمحمدباقر عبادی، اسداله عباسی، محمدقسیم عثمانی، عبدالرضا عزیزی، محمد عزیزی، سیداحسن علوی، احمد علیرضابیگی، رضا علیزاده، سیدمهدی فرشادان، حمیدرضا فولادگر، محمد فیضیزنگیر، نادر قاضیپور، سیداحسان قاضیزادههاشمی، علی قربانی، محمدحسین قربانی، اسداله قرهخانیالوستانی، محمد قمی، هادی قوامی، جواد کاظمنسب، شادمهر کاظمزاده، سیدحمیدرضا کاظمی، علی کاظمیباباحیدری، سیدتقی کبیری، علی کرد، کورش کرمپورحقیقی، حمدالله کریمی، رضا کریمی، حبیباله کشتزر، عامر کعبی، یحیی کمالیپور، مصطفی کواکبیان، شهرام کوسهغراوی، محمدجواد کولیوند، مجید کیانپور، حمید گرمابی، علی گلمرادی، عباس گودرزی، مسعود گودرزی، مهرداد لاهوتی، حسن لطفی، جهانبخش محبینیا، علیرضا محجوب، داود محمدی (تهران)، داود محمدی (قزوین)، اقبال محمدیان، جلال محمودزاده، جلیل مختار، احمد مرادی، علیمحمد مرادی، اصغر مسعودی، محمدمهدی مفتح، حسین مقصودی، الهیار ملکشاهی، محمدرضا ملکشاهیراد، ولی ملکی، سیدفرید موسوی، سیدابوالفضل موسویبیوکی، شهاب نادری، مجید ناصرینژاد، بهروز نعمتی، سیدحسین نقویحسینی، محمود نگهبانسلامی، رامین نورقلیپور، حسن نوروزی، سیدراضی نوری، اردشیر نوریان، حسین نیازآذری، حبیباله نیکزادیپناه، ذبیح نیکفرلیالستانی، همایون هاشمی، حسین هاشمیتختینژاد، عدل هاشمیپور، نبی هزارجریبی، احمد همتی، محمد وحدتیهلان، علی وقفچی، محمدعلی وکیلی، علیاصغر یوسفنژاد، همایون یوسفی، عزتاله یوسفیانملا و خانمها: معصومه آقاپورعلیشاهی، فریده اولادقباد، ناهید تاجالدین، سهیلا جلودارزاده، هاجر چنارانی، سیده فاطمه ذوالقدر، سیدهحمیده زرآبادی، زهرا ساعی، زهرا سعیدیمبارکه، پروانه سلحشوری، طیبه سیاوشیشاهعنایتی و سمیه محمودی).
15
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

محمد علی وکیلی
در تذکرات شفاهی نمایندگان، جناب آقای حبیباله نیکزادیپناه نماینده محترم بم بفرمایید.

حبیب اله نیکزادی پناه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
یاد شهید سرافراز وطن سردار سلیمانی عزیز را گرامی میدارم و سالروز شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه (سلامالله علیها) را تسلیت عرض میکنم. تذکر اول بنده به وزیر محترم صمت است. جناب آقای دکتر رحمانی! ضمن تشکر از توجه شما به امر صادرات محصولات کشاورزی، براساس شنیدهها قرار است مجدداً کارگروه محترم تنظیم بازار تعرفه گمرکی برای صادرات خرما پیشبینی و مصوب نماید. هشدار میدهم با توجه به اینکه خرمایی که صادر میشود چندان مصرف داخلی نداشته و این تصویب غیرکارشناسی خسارت جبرانناپذیری به کشاورزان، بازارهای داخلی و بازارهای خارجی و تجار عزیز وارد خواهد نمود. لازم است از این تصمیم پیشگیری شود.
تذکر دوم من به جناب آقای مهندس کشاورز سرپرست محترم وزارت جهادکشاورزی است. همانطور که استحضار دارید در سال جاری خسارت قابل توجهی به محصول خرمای مضافتی در شرق استان کرمان شامل شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر ناشی از خشکیدگی خوشه و عدم تلقیح وارد شده که حدود (80) هزار تن خرما از بین رفت. در این خصوص گزارشهای برآورد خسارت که توسط مسئولین امر تهیه شده است همراه با پیشنهادات زیر تقدیم گردیده.
یک؛ پرداخت کمک بلاعوض به نخلکاران و سردخانهداران، پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به نخلکاران و سردخانهداران. تمدید بدهیهای سررسیده نخلکاران و سردخانهداران، استقرار مرکز تحقیقات خاص خرمای مضافتی در شرق استان کرمان برای مطالعه همهجانبه و پنجم پرداخت خسارت صد درصدی کسانی که محصولشان را بیمه کردند توسط صندوق بیمه کشاورزی.
تذکر به وزیر محترم کشور دارم. جناب آقای دکتر رحمانیفضلی! کشاورزان عزیز و خسارتدیده امیدشان برای جبران خسارت به سازمان مدیریت بحران کشور میباشد. لذا لازم است به قید فوریت اقدام لازم و عاجل صورت گیرد.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای رامین نورقلیپور نماینده محترم کردکوی که نیستند، جناب آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی نماینده محترم کرمان بفرمایید.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر من به رئیسجمهور در ارتباط با اظهارات وزیر امور خارجه پس از شهادت سردار شهید حاجقاسم سلیمانی است که انتظار جامعه این بود که در فضایی که آکنده از ماتم و اندوه این سردار عزیز در داخل کشور است و مردم ایران اسلامی عزادار شهادت این سردار عزیز هستند اظهار نظر پس از این موضوع توسط وزیر امور خارجه مغایر با منافع ملی است. به جای اینکه وزیر امور خارجه از مردم ایران عذرخواهی بکند، به جای اینکه از مردم کرمان که امروز داغدار مصیبت بزرگ از دست دادن اسطوره جهاد و مقاومت و ابرمرد مبارزه با جریان تروریستی هستند عذرخواهی کند، امروز با کسی که دستور صریح در موضوع شهادت این سردار عزیز داده و رئیسجمهور آمریکا با وقاحت اعلام میکند که جریان ترور سردار عزیز حاجقاسم سلیمانی توسط او انجام شده امروز وزیر امور خارجه ما در یک ادبیات گستاخانه و سخیف موضوع بحث مذاکره با آمریکاییها را مطرح میکند. این دلهای همه مؤمنین و ولایتمداران را در داخل کشور جریحهدار کرده.
آقای رئیسجمهور! یا شما باید عذرخواهی کنید یا وزیر امور خارجه، این ادبیات قطعاً با رویکرد منافع ملی در تضاد است. دیروز ما موضوع بحث استیضاح وزیر را هم مطرح کردیم، امروز اعمال ماده (234) آییننامه داخلی را در دستور کار قرار دادیم تا پرونده آنچه که به عنوان حذف منافع ملی در ارتباط با موضوع شهادت سردار شهید حاجقاسم سلیمانی است در دستور کار قرار بدهیم. وزارت امور خارجه با کمال تأسف بیانیه میدهد از آنچه به عنوان اظهارات وزیر امور خارجه است. ما از این اظهارات تعجب میکنیم. آقای وزیر امور خارجه! شما وزیر امور خارجه کدام کشور هستید؟ ما باید آمریکاییها را محاکمه کنیم. شما میخواهید مذاکره کنید قباحت از این بالاتر؟ امروز مردم ما تحمل این وضعیت را ندارند. اگر دولت توان لازم برای جمع کردن این فضا را ندارد مجلس حتماً ورود خواهد کرد. ما ذرهای از منافع ملی کوتاه نخواهیم آمد.

محمد علی وکیلی
متشکرم، سرکار خانم سیدهفاطمه ذوالقدر نماینده محترم تهران بفرمایید.

سیده فاطمه ذوالقدر
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
«و لها جلال لیس فوق جلالها الا جلال الله (جل جلاله) و لها نوال لیس فوق نوالها الا نوال الله عم نواله»
فرا رسیدن ایام فاطمیه و شهادت ریحانه نبی، اسوه انسانیت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم. همکاران محترم! با وعده و وعیدها رزق سفرههای (100) هزار کارگر که بین دو الی (11) ماه است حقوق نگرفتهاند تأمین نمیشود. آقای نوبخت! عدم تأمین اعتبار صرفاً (35) میلیارد تومان که پارسال همین موقع قول آن را دادهاید چه توجیهی دارد و چرا تا اکنون اقدام نشده؟ بانکها پذیرفتهاند که (450) میلیارد تومان اعتبار را در صورت تأمین وثیقه به کارفرمایان پرداخت کنند. همه پای کار هستند، شما هم الوعده وفا کنید.
آقای رئیسجمهور! فقر بیش از نیمی از خانوادهها را تهدید میکند، این ملت حق داشتن زندگی شرافتمندانه را دارند. اعتراضها را بحق گفتهاند و صرفاً وعده شنیدهاند. نگذارید با بیبرنامگی آب در آسیاب بدخواهان ریخته شود.
آقای سلطانیفر! چرا زمینه بهگونهای شده که نخبگان ورزشی ما آخرین امید خود را در زیر پرچم غیر جستجو کنند؟ این حجم از مهاجرت نخبگان ورزشی چه توجیهی دارد؟ همکاران محترم! نباید اجازه دهیم در سرزمینی که به برکت رشادتهای شهدای گرانقدری چون سردار سلیمانیها از تعدی معاندان در امان مانده با کمتدبیریها، خسرانها را شاهد باشند. وحدت و انسجام ملی تنها راه گذار از این شرایط سخت است. ارجحیتهای جناحی و انتخاباتی با نادیده گرفتن منافع ملی یقیناً سرمایهها را تخریب و فرصتها را به تهدید تبدیل میکند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمد علی وکیلی
از رعایت وقت متشکرم، جناب آقای عباس پاپیزاده نماینده محترم دزفول بفرمایید.

عباس پاپی زاده پالنگان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر به وزیر محترم کشور درخصوص نصب تابلوی قانونی ورودی شهر دزفول مقاوم. جناب آقای رحمانیفضلی! با توجه به جلسات مکرر با جنابعالی و معاونین سیاسی و امنیتی وزارت کشور درخصوص لزوم نصب تابلوی ورودی شهر دزفول و مصوبه مورخ 28/6/98 در شورای تأمین استان خوزستان مبنی بر نصب تابلوی قانونی دزفول تا قبل از اسفند 98 چرا تاکنون از اجرای مصوبات قانونی شورای تأمین استان خوزستان خودداری نمودهاید؟ چرا با تعلل در اجرای این مصوبه قانونی زمینه را برای سوءاستفاده افراد تنشآفرین فراهم نمودهاید؟
جناب آقای رحمانیفضلی! اینجانب به عنوان فرزند دزفول قهرمان عرض مینمایم مردم شهیدپرور دزفول مقاوم انتظار دارند در اسرع وقت نسبت به اجرای مصوبه قانونی شورای تأمین استان و نصب تابلوی دزفول در ورودی شهر اقدام نمایید.
تذکر به ریاست محترم جمهور و وزیر امور خارجه، جناب آقای ظریف! در شرایطی که خون مقدس سردار دلها شهید سردار سلیمانی باعث خروش مسلمانان منطقه و آزادیخواهان جهان بر علیه اشغالگران آمریکایی جنایتکار شده است چگونه است که شما طرح گفتگو با قاتل فرزند این ملت را مطرح مینمایید؟ این اقدام شما از موضع ضعف و برخلاف منافع ملی است و دیدید که ترامپ چگونه با پیامی که در توئیتر گذاشت، شما را تحقیر کرد. ملت شریف ایران دیپلماسی قهرمانانه میخواهند نه دیپلماسی ذلیلانه. جناب آقای ظریف! تا دیر نشده در محضر ملت شریف ایران و به ویژه خانوادههای معظم شهدا از ابراز این مواضع ذلیلانه در قبال گستاخی آمریکای جنایتکار و تروریست عذرخواهی نمایید.
تذکر به ریاست محترم جمهور درخصوص اظهارات مداخلهجویانه ایشان در روند انتخابات. جناب آقای روحانی! اظهارات اخیر جنابعالی دخالت صریح در فرآیند انتخابات و خلاف قانون اساسی است. جناب آقای رئیسجمهور! ایکاش به جای این دخالتهای غیرقانونی به فکر کشاورزان زحمتکشی میبودید که چند سال در مشکلات فراوان به سر میبرند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای علی اکبری نماینده محترم شیراز که تشریف ندارند، سرکار خانم زهرا سعیدیمبارکه نماینده محترم مبارکه بفرمایید.

زهرا سعیدی مبارکه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عرض میکنم و ایام شهادت انسیه حوراء حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم. یک تذکری به دولت درخصوص این دارم که متأسفانه عزیزانی که اعتراض به بستههای معیشتی خود میکنند که پرداخت نشده تهدید به قطع یارانه میشوند. واقعاً متوجه این رفتار نمیشوم، یعنی مردم حق ندارند اعتراض بکنند و جوابیه منطقی از فرآیند اعتراض خود درخصوص این مسألهای که منجر به اضافه شدن هزینههای زندگیشان درخصوص بنزین شده بگیرند؟ واقعاً جواب منطقی در این خصوص بدهند.
یک مدت اتفاقی افتاده که متأسفانه علیرغم شعارهایی که درباره آزادی بیان غرب میدهد ما شاهد هستیم که کمترین مخالفتهایی که این روزها علیه ترامپ و ترامپیون رخ میدهد اتفاقاتی میافتد که ارتباط مردم در شبکههای اجتماعی خصوصاً ارتباط وکلای ملت در مجلس با خادمین خودشان را قطع میکنند. به طور مثال صفحهای که حقیر در اینستاگرام داشتم سه مرتبه تا به حال مسدود شده و توئیت من را هم حذف کردند. واقعاً از این کوتهفکری و از آن همه شعاری که درخصوص آزادی بیان میدهند، متأسف هستم.
و مورد آخر؛ از همه بزرگوارانی که تصمیم برای متناسبسازی دیون و همسانسازی حقوق بازنشستگان میگیرند، مواردی که در اسفند 95 تصویب کردیم تا این اتفاق به نفع بازنشستگان و مستمریبگیران عزیز کشورمان اتفاق بیفتد متأسفانه آن فرآیند مطلوبی که رضایت این عزیزان را به دنبال داشته باشد انجام نشده. انشاءالله که رئیسجمهور محترم و همکاران عزیز ما تلاش خودمان را بکنیم آن تصمیمی گرفته بشود که این بازنشستگان که آیینهای برای ادامه خدمت کارکنان و کارمندان هستند بتوانند فرآیند زندگی خودشان را بهتر پشت سر بگذارند، سپاسگزارم.

محمد علی وکیلی
خیلی ممنون، جناب آقای سیدمحمدجواد ابطحی نماینده محترم خمینیشهر بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
تذکرات شفاهی
سلام علیکم و رحمه الله
بحثی که امروز در جامعه است، یکی بحث مؤسسات مالی ـ اعتباری است که آمدند به ثمن بخس دارند واگذار میکنند. مثلاً ملکی را که (6) میلیارد است دارند (3) میلیارد میفروشند. با اینکه خود متهم میگوید من خودم حاضرم (4) میلیارد این را بخرم. یعنی وضعیت این است که واقعاً اگر اینها را به حال خودشان میگذاشتند این اتفاقات بسیار تلخ برای سپردهگذاران اتفاق نمیافتاد. الان صندوق ایرانیان، ملل و اینها گرفتار هستند. من امیدوارم که آیتالله رئیسی از قوه قضائیه انشاءالله ورود جدی در این مورد بکند.
نکته دومی که خطاب به رئیس قوه قضائیه دارم این است که این دیوان عدالت اداری که شما فرمودید مدت آن شش ماه شده و خود رئیس دیوان گفته (145) روز، متأسفانه اینطور نیست، آمار غلط میدهند. چرا که الان ما پروندهای داریم مشخصاً (19) ماه است رأی داده نشده و واقعیت مطلب این است و مطالبه مردم هم این است که دیوان عدالت اداری با سرعت بیشتری کار کند، اگر نیرو یا شعبه ندارند، انشاءالله تمهیدات لازم اندیشیده بشود و امیدواریم که باز هم دستگاه قضائی و دادستان کل کشور در مواضعی که آقای ظریف گرفته وارد بشود. آقای روحانی هم حرف نزند انتخابات تشریفاتی، حالا دامادش رد شده نباید ناراحت بشود. والسلام علیکم و رحمه الله

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای علی گلمرادی نماینده محترم ماهشهر بفرمایید.

علی گلمرادی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت جانسوز حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را خدمت تمام مسلمین جهان تسلیت عرض مینمایم. ملت بزرگ ایران در بدرقه پرشور شهید سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی این پیام مهم را به دنیا مخابره کرد که علیرغم مسائل و مشکلات داخلی ما همچنان به بنیانها و بنیادها پایبند هستیم و محکم مدافع آنها هستیم. من تعجب میکنم وزیر امور خارجه کشور بدون توجه به نگاه و نظر مردم و فلسفه وجودی نظام باز باب مذاکره و سازشکاری را فریاد میزند. لازم است عذرخواهی بکند و متوجه نگاه و نظر این ملت باشد.
اما ملت بزرگ ایران! با توجه به مسائل و مشکلاتی که امروزه دولت گرفتار آن است از قبیل ناکارآمدی در بُعد داخلی و امید داشتن به دشمن و ترس از دشمن در بُعد خارجی با یک رویکرد و نگاه جدید براساس بیانیه گام دوم انقلاب با جامعهپردازی و جوانگرایی فکری اساسی کنیم. همه با هم در انتخابات مشارکت کنیم و با انتخاب افراد شایسته و باتجربه به این اوضاع و احوال موجود خاتمه بدهیم، بپذیریم امروز مشکل اساسی هم مجلس و هم ملت است. برای اینکه ملت باید خوب انتخاب بکنند و مجلس هم خوب نظارت کند که اینها لازم و ملزوم همدیگر است.
اما آقای دکتر روحانی در مناظرههای انتخاباتی خودشان را حقوقدان و اجتماعی معرفی میکردند و رقبا را سرهنگ و امنیتی و آنجا محکم اعلام کردند با اتکا به غرب آنچنان رونقی ایجاد کنند که دیگر کسی نیاز به این یارانه (45) هزار تومانی نداشته باشد. امروز با همان زبان اعلام میکند که جمعیت یارانهبگیر کشور در مرز (60) میلیون نفر است. آخر این چه رفتار و مدیریتی است؟ اگرچه جناب آقای روحانی! زود دیر شد و صادقانه و شجاعانه اعلام کردید که بلد نیستم کشور را اداره کنم، کاش زودتر این کار را انجام میدادید و کنار میرفتید برای اینکه امروز کمر ملت شکسته شده و ستون فقرات آن به درد آمده است.
شما در مناسبتهای مختلف میفرمایید «نوکر مردم هستم»، این هم از عجایب روزگار است، نوکر سیر و ارباب گرسنه، نوکر بر سفره رنگین و در کاخهای اشرافی و ارباب گرسنه و کارتنخواب و سر در سطل زباله برای سیر کردن شکم خود. این در اصول اسلامی هیچ جایگاهی ندارد. در بحران گران شدن بنزین میفرمایید من هم مثل شما صبح جمعه فهمیدم، البته با نیشخند و تمسخر. آقای روحانی! چه زمانی، چه جمعهای و چه صبح جمعهای فرا میرسد که شما این جوانان بیکار را دریابید، این ملت فقیر را دریابید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای حسن بهرامنیا نماینده محترم نهاوند که نیستند، جناب آقای عبدالهی بفرمایید.

بیت اله عبدالهی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم. مردم عزیز انقلابی! انشاءالله در ایامالله دهه فجر با حضور در راهپیمایی (22) بهمن و برگزاری انتخابات پرشور در (2) اسفند انتقامی دیگر از آمریکا بگیریم تا دل مقام معظم رهبری و ملت ایران و روح شهدا به خصوص سردار اسلام حاجقاسم سلیمانی را شاد کنیم.
جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری! نیروهای قراردادی و شرکتی ادارات و پرسنل شهرداریها عموماً نسبت به دریافتیهایی که دارند گلهمند هستند، همچنین جهادگران جهادکشاورزی نسبت به حقوق و مزایایی که دارند مرتب گله میکنند که برای امنیت غذایی و کشاورزی زحمت میکشند. دهیاران زحمتکش، بازنشستگان کشوری و لشکری به خصوص فرهنگیان، مردمی که کارمند نیستند و حداقل درآمد را دارند، فرهنگیان و کارکنانی که مدارکشان اعمال نمیشود، قالیبافانی که بیمه نیستند و کارگرانی که بیمه هستند به علت رکود کارهای ساختمانی از ترس قطع بیمه کار دیگری نمیکنند که بسیار جای تأسف است.
کشاورزانی که سیبشان در سال 98 به حداقل قیمت فروخته شده، اما کود را گران میخرند. کشاورزانی که خسارت دیدند، دامدارانی که با واردات بیحساب و کتاب گوشت و حتی گوسفند زنده دچار خسارت میشوند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای ولی ملکی بفرمایید.

ولی ملکی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را به محضر رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران تسلیت عرض میکنم. اخیراً عدهای از جوانان ناپخته طرفدار تیم پرسپولیس به ملت شریف ترک اهانت نمودند. به عوامل پشت پرده این جریان هشدار میدهم از دامن زدن به نژادپرستی خودداری نموده و به آرامش جامعه کمک نمایند و از وزیر محترم ورزش و جوانان میخواهم با تحریککنندگان این جریان برخورد قانونی و شایستهای انجام دهند.
از مردم شریف شهرستان مشکینشهر بینهایت سپاسگزارم که به این خادم کوچک خود نهایت لطف و محبت را دارند و از خداوند میخواهم شرمنده محبت آنها نباشم و از مردم ایران درخواست میکنم با حضور حداکثری در پای صندوقهای آراء دشمنان ملت و کشور را مأیوس نمایند. والسلام علیکم و رحمه الله

عبدالرضا مصری

محمد علی وکیلی
جناب آقای مقدسی بفرمایید.

سیدمهدی مقدسی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) یک نکته مهم این است که چون آخرین روز جلسه مجلس قبل از انتخابات است عرض کنم، واقعیت امر این است که سه مشکل اساسی داریم که امیدوار هستیم بتوانیم این چالشها را برطرف کنیم. اولین موضوع بحث اصلاح فرآیند قانونگذاری است که ما بتوانیم قوانینی تصویب کنیم که اثرگذار باشد. موضوع دوم اصلاح ساختار بودجه است، این ساختار الان کارآمد نیست و نتوانسته مشکل کشور را حل کند. حتماً باید اراده و تلاش کنیم که این مشکل برطرف بشود. حالا ساختار اداری کشور هم به جای خودش مورد بحث است.
موضوع بعد، انتظاری است که ما در رابطه با حقوق کارکنان دولت، بازنشستگان کشوری و لشکری تلاش بکنیم و در اصلاح بودجه سال 99 در کمیسیون بودجه این تلاش صورت بگیرد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای ذوالنوری نماینده محترم قم بفرمایید.

مجتبی ذوالنوری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر من به جناب آقای رئیسجمهور است. جناب آقای رئیسجمهور! ما در آستانه حماسه بزرگ مردم در انتخابات، نیاز به وحدت و انسجام داریم. قانون اساسی برنامه داخلی شورای نگهبان را در اختیار خودش گذاشته. قانون اساسی مفسر خودش را شورای نگهبان قرار داده. امروز شما در ذهن مردم شبهاتی ایجاد میکنید و انتخابات را تشبیه به انتصاب میکنید.
آقای رئیسجمهور! ما آدمهای زیادی در کشور داشتیم، اگر واقعاً انتصابات بود نظام اجازه میداد امروز شما روی کرسی ریاستجمهوری بنشینید، چرا ذهن مردم را خراب میکنید؟ امروز ما نیاز به وحدت داریم. شما فرمودید حقوقدان هستید. اگر یکبار قانون اساسی را مطالعه کرده بودید این حرف را نمیزدید.
آیتالله کلانتری از شما شکایت کرده که سرقت علمی داشتید و پایاننامه دکتری شما متعلق به ایشان است، پس چرا میگویید من حقوقدان هستم؟ حداقل این باید خودش را نشان بدهد که واقعاً شما حقوقدان هستید و قانون اساسی را میتوانید تشخیص بدهید و خلاف آن حرف نزنید. خواهش ما این است که انسجام مردم را بههم نزنید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای صفری نماینده محترم کرمانشاه بفرمایید.

احمد صفری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا و با درود به روان پاک شهدای گرانقدر، شهدای مدافع حرم بالاخص سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی و با آرزوی رحمت و مغفرت الهی برای امام راحل و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری. عرض سلام و خداقوت خدمت همکاران عزیز دارم.
تذکر اول من به دولت است. به دنبال افزایش قیمت بنزین و تصمیم دولت برای پرداخت یارانه کمکمعیشتی و اعلام مشمولیت (60) میلیون نفر از جمعیت ایران اسلامی متأسفانه آنچه در اجرا مشاهده میگردد، تعداد قابل توجهی از اقشار مختلف مردم به خصوص مددجویان کمیته امداد حضرت امام، بهزیستی، کارگران، بازنشستگان و اقشار ضعیف جامعه برخلاف آنچه رئیسجمهور محترم در زمان افزایش قیمت بنزین اعلام داشت با تنگ کردن دایره مشمولین شاهد آن هستیم. گروه هدف و نیازمندان به دلایل سختگیرانه از حقوق قانونی خود محروم میمانند. لذا از دولت میخواهم برای رفع مشکل این اقشار چارهجویی نمایند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای یوسفیانملا بفرمایید.

عزت اله یوسفیان ملا
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به پیشگاه امام عصر (عجلالله تعالی فرجهالشریف)، مقام عظمی ولایت و ملت شریف ایران. با عرض تسلیت و تهنیت شهادت سپهبد سلیمانی که رفراندوم عظیم ملی در تشییع جنازه سراسری پیکر پاک آن عزیز و برای قاتلین او مانند ترامپ که انشاءالله به جای مذاکره طعم گلوله را خواهند چشید.
بهمن 1360 جنگلیهای جنگلصفت به شهر دارالمؤمنین و شهر مقلدان امام (رحمهاللهعلیه) آیتاللهالعظمی خامنهای و آیتالله میرزاهاشم آملی حمله کردند. این وطنفروشان مسلح به جای دفاع از کشور در مقابل تجاوز صدام سلاح را به سمت مردم گرفتند و ظرف چند ساعت مردم با احداث (1000) سنگر شهر آمل را به شهر هزارسنگر تبدیل کردند. آن کوردلان که از همه گروههای معاند از منافقین، اتحادیه کمونیستها، کومله و چریکهای فدایی خلق بودند امیدوار هستیم انشاءالله تعالی عزیزانی که این روز را برگزار کردند، موفق و مؤید باشند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای کواکبیان بفرمایید.

مصطفی کواکبیان
تذکرات شفاهی
«اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها»
با عرض تسلیت ایام فاطمیه یکی، دو نکته کوتاه عرض میکنم. اولاً به آقای ترامپ به عنوان نماینده مجلس در کمیته حمایت از انقلاب فلسطین میگویم که قطعاً دولت تروریستی آمریکا رونمایی از معامله قرن را هم به رویایی تبدیل خواهد کرد که این رویا حداقل در دوره حکومت آقای ترامپ به واقعیت نخواهد پیوست.
نکته دوم اینکه به لطف الهی ملت سرافراز ایران از انتخابات دوم اسفند هم سرافراز بیرون میآید به شرط اینکه موانع مشارکت گسترده و رقابت جدی در سراسر کشور از طرف بعضی از دوستان ایجاد نشود و شعارهایی علیه مشارکت ندهند.
نکته آخر هم اینکه عزیزان! مصرف انتخاباتی بعضی از رویکردها و شعارهای شما درست است، اما واقعاً به خاطر یک دستمال چرا حاضرید قیصریه را به آتش بکشید؟ حرفهایی که آقای دکتر ظریف زده اگر منظور او این باشد که خارج از برجام بخواهد مذاکره کند ما هم محکوم میکنیم، اما ایشان معتقد هستند که در چهارچوب برجام که آمریکا هم از برجام بیرون آمده. والسلام

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای کامران بفرمایید.

حسن کامران دستجردی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
من به جناب ظریف عرض میکنم که همیشه باید شرایط را سنجید، چون ما میگوییم عزت، مصلحت و حکمت. یعنی واقعاً در این سه جمله این تصمیم گنجانده نشد، چرا؟ چون در (22) بهمن که چهلم شهید قاسم سلیمانی است خواهید دید که مردم باز میگویند نه سازش، نه تسلیم، نبرد با آمریکا. واقعاً این جریان مقاومت را نباید فراموش بکنیم. من به برادر ظریف توصیه میکنم برای احترام به مردم استعفا بدهند، نه این سه قوا، نه مجلس و نه دولت، به خاطر این مردم که غلغله درست کردند. میدانید که من کاری به خط و اینها ندارم، میگویم مردم این جریان را ایجاد کردند، ما همیشه باید شرایط را بسنجیم، چون شما یک دیپلمات نخبه هستید و خودتان هم میدانید بنده با شما یک رابطه دوستی قدیمی از اصفهان دارم. ولی ما نباید از این شرایط بگذریم و آنها هم عسل در دهانشان بریزید، باز هم به ما نگاه منفی دارند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای پژمانفر بفرمایید.

نصراله پژمان فر
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس! عرض بنده در ارتباط با صحبتی است که آقای لاریجانی صبح انجام دادند. خودشان را پشت نمایندهها پنهان کردند و ضعفهای خودشان را که منجر به ضعیف شدن جایگاه مجلس بوده را به شکل دیگری مطرح کردند. آن چیزی که روشن است. امروز ما یکسری اشکالات، تخلفات و ضعفهایی داریم، مثل همین کار و صحبت نامربوطی که جناب آقای ظریف کردند و مسائل مشابه آن. الان صحبت من این است که آقای لاریجانی صبح یک ساعت صحبت و سخنرانی کردند. دو دقیقه این موضوع را محکوم میکردند، موضعگیری ایشان کجا است؟ در ارتباط با همین مسائل مجلس را ناکارآمد کرده است. عرض بنده این است که امروز منشأ ناتوانی مجلس، ناتوانی رئیس مجلس بوده که این کار را انجام داد تا مجلس در مسائل مختلف نتوانست رأی اعتماد مناسب بدهد. چرا نتوانست نسبت به آقایان ظریف، زنگنه و آخوندی یک کارت زرد بدهد؟ به دلیل ورودی بود که جناب آقای لاریجانی در این موضوع داشتند، مجلس را ناکارآمد کردند. مجلس میتوانست بسیار کارآمد و مؤثر باشد، اما ریاست مجلس، مجلس را ناکارآمد کرد.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای قاضیپور بفرمایید.

نادر قاضی پور
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای مصری! قابل توجه حضرتعالی، تذکر به وزرای محترم کشور و ورزش و جوانان دارم. در مورخ ششم بهمن روز یکشنبه در مسابقه فوتبال تیم پرسپولیس دولتی، آقای کامران! بگذارید گوش کنند، با تیم مردمی تراکتور تعداد اندکی به اصطلاح طرفدار تیم پایتخت علیه قوم بزرگ ایران اسلامی ترکهای آذربایجان توهین بسیار بدی کردند. آقای مصری، ریاست محترم جلسه! از حضرتعالی میخواهم به این دو وزیر ابلاغ بفرمایید اجازه ندهند به قوم بزرگ ولایتمدار ایران اسلامی و همیشه در صحنه که با پرچم شهیدان باکری و حاجقاسم سلیمانی به میدان ورزش آمده بودند توهین خارج از شأن مسلمانی و ایرانی و آدمیت انجام بدهند. آقای مصری! پشت میکروفن به این دو وزیر ابلاغ کنید با خاطیان با اشد مجازات برخورد بشود. توطئه را در نطفه باید خفه کرد.

عبدالرضا مصری
متشکرم، من فرمایش حضرتعالی و چند نفر از دوستان را نسبت به دو تذکری که فرمودید یکی تذکری که به این اهانت بوده، به هر قوم و ملتی خصوصاً آذریزبانان عزیز را ما واقعاً تحمل نمیکنیم و محکوم میکنیم و همچنین آقای دکتر امیری! امیدوارم دولت با بیانیه رسمی، این مسأله موضع دولت را در مقابل صحبتهای آقای دکتر ظریف به اطلاع مردم برسانید، چون خیلی از نمایندگان و ملت عزیز ایران نسبت به این موضعگیری در فشار هستند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای بختیار بفرمایید.

علی بختیار گلپایگانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنیم. آقای رئیس و نمایندگان عزیز! ما در شرایط تحریم هستیم، اما میتوانیم از این شرایط تحریم فرصت خلق کنیم، مشروط بر اینکه این بروکراسیها و پاس دادنها را کنار بگذاریم. دولت باید تصمیم بگیرد، اینکه مدیران ادارات پاس به مدیران کل میدهند و از آنجا به مرکز پاس میدهند واقعاً دولت این را کنار بگذارد و رئیسجمهور بیاید یک سازوکار مناسبی را برای این ایجاد بکند. واقعاً امروز بانکها و کارآفرینان و جوانان ما در بانکها ماندند که تصمیم نمیگیرند. الان برای یک وامی که مصوب شده دو سال یک جوانی را میبرند و میآورند و ناامید میکنند.
وزیر ورزش! لطفاً نسبت به اتمام طرحهای نیمهتمامی که (10) سال است مانده اقدام بکنید و وزیر محترم بهداشت راجع به بیمارستان آیتالله گلپایگانی که چند بار آمد و رفت شده و تصمیمگیری نشده اقدام کنند، متشکرم.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای موسویلارگانی بفرمایید.

سیدناصر موسوی لارکانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای روحانی! شما که برای تخریب نظام انتخابات را تشریفاتی مینامید آیا به این موضوع فکر کردید که اگر انتخابات زیر سؤال رفت اساس حضور شما در این پست هم زیر سؤال خواهد رفت، به کجا چنین شتابان؟
آقای روحانی! اگر شما عملکرد شورای نگهبان را زیر سؤال میبرید چرا زمانی که حضرتعالی پنج دوره نماینده شدید و خیلی از رقبای شما رد صلاحیت شدند صدای شما در نیامد؟ چرا دو دورهای که حضرتعالی رئیسجمهور شدید و دهها نفر از رقبای شما رد صلاحیت شدند یا صلاحیت آنها احراز نگردید صدای شما در نیامد و اعتراض نفرمودید؟
آقای روحانی! برای فرار از پاسخگویی نسبت به عملکرد ضعیف خود به هر کاری متوسل نشوید. تذکری هم به وزیر ورزش و جوانان دارم. جناب آقای وزیر! چرا از فرار ورزشکاران جلوگیری نمیکنید که به کشورهای دیگر میروند و علیه نظام موضعگیری میکنند؟ ورزشکاری که رفته کشف حجاب کرده و علیه نظام دارد موضعگیری میکند، جلوی اینگونه رفتارها را بگیرید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای کریمی نماینده محترم اراک بفرمایید.

علی اکبر کریمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ایام فاطمیه و حزن اهل بیت را تسلیت عرض میکنم. در فصل بودجه هستیم، از عزیزانمان در کمیسیون تلفیق انتظار داریم در جمعبندی نهایی نحوه افزایش حقوق کارکنان شاغل و بازنشسته کشوری و لشکری را به گونهای تعیین کنند که بیشترین افزایش را در حقوقهای پایین که با تورم بیش از (40) درصدی با مشکل معیشت مواجه هستند، داشته باشیم.
صحبتهای اخیر جناب آقای روحانی واقعاً جای تأسف داشت. جناب آقای روحانی! چرا مسائلی را مطرح میکنید که به رسانههای ضدانقلاب کد بدهید؟ حرفهای دشمن شادکن نزنید. دخالت شما در انتخابات با این حرفهایی که زدید به عنوان مجری انتخابات، جای تأسف دارد. ما در انتخابات گذشته هم متأسفانه شاهد دخالتهای برخی مدیران دولتی بودیم. چرا سعی میکنید فضای دوگانه را در کشور دامن بزنید و ایجاد کنید؟ بارها شما این فضا را تکرار کردید، چه نتیجهای گرفتید؟
انتظار است که رویکردهای تفرقهافکنانه را در آستانه یومالله (22) بهمن و انتخابات و چهلمین روز شهادت شهید سلیمانی کنار بگذارید. امیدواریم انشاءالله حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات و یومالله (22) بهمن پاسخ محکمی به این رویکردهای تفرقهافکنانه و تأکید بر مقاومت ملت ایران باشد.

محمد علی وکیلی
متشکرم، آقای خدابخشی بفرمایید.

محمد خدابخشی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام، ادب و احترام و تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه. تذکر اول من به وزیر محترم کشور است. جناب آقای دکتر رحمانیفضلی! انتصاب فردی با تخصص غیر مرتبط در دوره کارشناسی به سمت معاون عمرانی استانداری لرستان و اصرار ایشان بر تصمیمات غیر کارشناسانه موجب متشنج شدن افکار عمومی در آستانه برگزاری انتخابات در شهرستان الیگودرز گردیده است. یک نمونه از این تصمیمات غیر کارشناسی اصرار ایشان بر احداث کارخانه زبالهسوز در الیگودرز است که در این طرح نه به افکار عمومی مردم الیگودرز توجه شده است و نه ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیتهای صنعتی و تولیدی مصوب سال 1390 رعایت شده است. مردم الیگودرز اجازه اجرای چنین طرحی را نخواهند داد.
تذکر دوم من به وزیر محترم امور خارجه است که مواضع اخیر ایشان برخلاف اصول سهگانه عزت، حکمت و مصلحت و رهنمودهای مقام معظم رهبری است. آقای وزیر! اجازه میدادید چهلم سردار سپهبد شهید سلیمانی تمام بشود بعد این مواضع را میگرفتید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای سلیمی بفرمایید.

علیرضا سلیمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای وزیر محترم صنعت! یک تعداد شهرکهای صنعتی خصوصی در ورودی شهر محلات و بعضی از نقاط شهر دلیجان مثل روستای شانق دارد واگذار میشود و مردم گلایههایی دارند، حتماً رسیدگی بشود.
جناب آقای اسلامی وزیر محترم راه! این مسیر نراق ـ مشهداردهال و ورودی نراق واقعاً حادثهخیز است، حتماً زودتر پیگیری بفرمایید.
صفحات اینستاگرام بچههای انقلابی را میبندند. این آن آزادی بیانی است که آقایان ادعا میکردند و این آن گردش آزادی اطلاعات است.
آقای رئیسجمهور! به نظر میرسد خیلی اشتغال دارید، قانون اساسی را فراموش کردید. یکبار دیگر قانون اساسی را بخوانید، مخصوصاً اصول (98) و (99) را و نگویید بعضی از اصول فرع و بعضی از اصول اصل است. اصول قانون اساسی همه اصل است. جناب آقای رئیسجمهور! بحث FATF را مطرح کردید که ترامپ به ما فشار میآورد تصویب کنید.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای نوروزی بفرمایید.

حسن نوروزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علیک یا فاطمه الزهرا یا بنت رسولالله»
شهادت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم. چون نوبت به اولیاء رسید تپید. آقای وکیلی! متشکرم، خدا خیرتان بدهد. یک تذکر به وزارت نفت داشتم. علت کم شدن بنزین از کارتهای سوخت چیست که من کتباً هم تذکر دادهام. یک تذکر نسبت به سخنرانی جناب آقای دکتر روحانی دارم. انتظار میرود در این (20) روزی که تا انتخابات مانده فضا را ملتهب نکنیم و با آرامش به طرف یک انتخابات سالم پیش برویم. به هر حال این جریان سقوط هواپیمای آمریکا که امروز رخ داد، آمریکاییها بدانند اینها در منطقه ناامن هستند و هیچ جای مقاومت نخواهند داشت. امروز این هواپیما سقوط کرد، مقامات CIA به درک واصل شدند و در روزهای آتی قطعاً روزهای سیاهتری در انتظارشان است، متشکرم.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای دهمرده بفرمایید.

حبیب الله دهمرده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
شهادت بیبی دو عالم حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت. تشکر ویژه از ولیامر مسلمین جهان و سپاه عزیز. گرانی بنزین، کمبود گاز، حاشیهنشینی، فاضلاب، سهمیه سوخت تاکسیها، مینیبوسها، اتوبوسها، کامیونها و کشندهها به یک چالش جدی! رتبهبندی معلمها، نهضتیها، اعمال مدرک مجدد فرهنگیان، خریدخدمتیها، نهضتیها و سیل ویرانگر استان، لایروبی انهار و رودخانهها، بزرگراه زابل ـ زاهدان و کمبود پروازهای زابل به یک چالش جدی تبدیل شده و آخرین نکته من این است که سروران، بزرگان و مسئولان! تحریم را به یک فرصت تبدیل کنید. با وحدت کلمه از زندهباد، مردهبادهای بیحاصل هم جداً بپرهیزید، ممنون و سپاسگزارم.

محمد علی وکیلی
خیلی ممنون، جناب آقای طاهرخانی بفرمایید.

بهمن طاهرخانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً این مطالبی که مطرح میشود و ممکن است تشتت و تفرق را در کشور زیاد کند بدون تردید مردم ما مردم آگاه، بصیر و روشنی هستند، غیور و ولایتمدار هستند و غیرت ملی دارند و حتماً خودشان میدانند چطور به وظیفه خودشان عمل بکنند. در ثانی، پیرو تذکراتی که ما به وزرا داشتیم خیلی از آن تذکرات ما محقق نشده.
امروز تذکر من اولاً به وزیر درمان و پزشکی است که ما در دو بیمارستان شهرستانمان که همه متخصصین رفتند، علیرغم مکاتباتی که انجام دادیم متأسفانه هیچ تدبیری برای تأمین کادر پزشک متخصص انجام نشده و واقعاً تذکر جدی ما است که هم مردم شهرستان و هم مسافرینی که از این منطقه عبور میکنند هم به لحاظ بیماریهایی که ممکن است به آنها دست بدهد و هم به لحاظ تصادفات در خطر هستند. ما میخواهیم وزیر بهداشت حتماً به این موضوع توجه کند و وزیر ورزش هم به مسائل ورزشی شهرستان توجه کنند.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای سلام امینی بفرمایید.

سلام امینی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا. دو، سه تا تذکر دارم. تذکر اول به جناب آقای دکتر رحمانی وزیر محترم صنعت و معدن است. جناب آقای وزیر! گزارشهای واصله حاکی است که شرکت ایرانخودرو وقتی فروشش را اعلام میکند ظرف یکی، دو دقیقه اول سایت بسته میشود و در روزهای بعد افرادی موفق شدند که خریداری بکنند محصولات را با (15)، (20) میلیون تومان بیشتر به بازار عرضه میکنند. معلوم نیست اینها چطور ثبتنام کردند و از چه راههایی ورود کردند. خواهش ما این است که دستور جدی بدهید این موضوع بررسی و پیگیری بشود.

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای زاهدی بفرمایید.

محمدمهدی زاهدی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
سالروز شهادت بانوی گرانقدر اسلام حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم. به کسانی که آزادی غرب را ترویج میکنند اعلام میکنم صفحه اینستاگرام اینجانب را بستند به جرم اینکه مطالبی برای سردار دلها حاجقاسم سلیمانی در آن قرار دادم. جناب آقای روحانی! لطفاً برای فرار از پاسخگویی و دوقطبی نمودن انتخابات آدرس غلط به مردم داده نشود و فضای انتخابات را به سمت التهاب پیش نبرید.
جناب آقای ظریف! چرا هنوز خون حاجقاسم عزیز خشک نشده شما با سخنان سخیف و از موضع ضعف و زبونی موجبات تمسخر ترامپ از خود و ملت ایران را فراهم کردید. تا دیر نشده از ملت عذرخواهی نمایید، توبه کنید و به خون شهدا و آرمانهای انقلاب اسلامی احترام بگذارید. والسلام

محمد علی وکیلی
متشکرم، جناب آقای میرزاده بفرمایید.

سیدحمایت میرزاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
از طرف مجمع نمایندگان استان اردبیل ضمن اظهار تأسف از جسارت به عمل آمده به قوم غیور آذربایجان در بازی با تیم تراکتورسازی عدم موضعگیری و برخورد با عوامل خاطی شائبه همراهی مسئولین مربوطه وزارت ورزش و جوانان به جسارتکنندگان را دارد که لطفاً وزیر محترم ورزش و جوانان ضمن برخورد با عوامل خاطی سریعاً نتیجه را به نمایندگان استانهای اردبیل و آذربایجان اعلام نماید، متشکرم.

عبدالرضا مصری
متشکرم. به دلیل دو رویداد مهمی که پیش رو داریم اول مراسم دهه مبارکه فجر و خصوصاً یومالله (22) بهمن که انشاءالله با حضور میلیونی مردم عزیز شاهد پاسخ محکم ملت انقلابی ایران به یاوهگوییهای آقای ترامپ خواهیم بود و همچنین تجدید بیعت با مقام معظم رهبری این سکاندار هدایت و رحمت الهی باشیم.
موضوع دوم برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی است. مجلس از پایههای اصلی حضور مردم عزیز در تعیین سرنوشت و اساسیترین رکن نظام مردمسالاری دینی است که انشاءالله حضور حداکثری مردم با حفظ وحدت و یکپارچگی و اخلاقمداری موجب خنثی کردن توطئههای دشمن باشد و مثل همیشه ملت عزیز ایران منشأ اثر و پیروز انتخابات خواهند بود. لذا از نمایندگان محترم، نمایندگان محترم دولت خصوصاً آقای دکتر امیری که در تمام این جلسات حضور مؤثر داشتند و همکاران ایشان و رسانههای محترم و کارکنان مجلس تشکر میکنیم.
16
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

عبدالرضا مصری
جلسه بعدی ما (8) صبح روز دوشنبه پنجم اسفندماه 1398 خواهد بود. ختم جلسه را اعلام میکنم.