1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 196 نفر از نمایندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه چهارصد و سیزدهم روز یکشنبه ششم بهمن ماه 1398 هجریشمسی مطابق با سیام جمادیالاولی 1441 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دوفوریتی شفافسازی منابع تأمین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی با اصلاح برخی مواد قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.
2 ـ گزارش کمیسیون مشترک در مورد لایحه دوفوریتی درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها (اعاده شده از شورای نگهبان 1).
3 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه ششم توسعه.
4 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد (اعاده شده از شورای نگهبان 3).
5 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد مسائل مرتبط با فرهنگیان و مدارس خارج از کشور.
6 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
7 ـ گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

مرتضی میقاتی
(آیات 108 ـ 103 از سوره مبارکه «کهف» توسط قاری محترم آقای مرتضی میقانی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ هَلْ نُنَبِّئُکُمْ بِالْأَخْسَرِینَ أَعْمالاً * الَّذِینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ هُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعاً * أُولئِکَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِآیاتِ رَبِّهِمْ وَ لِقائِهِ فَحَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ فَلا نُقِیمُ لَهُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ وَزْناً * ذلِکَ جَزاؤُهُمْ جَهَنَّمُ بِما کَفَرُوا وَ اتَّخَذُوا آیاتِی وَ رُسُلِی هُزُواً * إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ کانَتْ لَهُمْ جَنَّاتُ الْفِرْدَوْسِ نُزُلاً * خالِدِینَ فِیها لا یَبْغُونَ عَنْها حِوَلاً *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای میقانی قاری محترم تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

محمد علی وکیلی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«بگو آیا شما را از زیانکارترین مردم آگاه گردانم؟ آنان کسانىاند که کوشششان در زندگى دنیا به هدر رفته و خود مىپندارند که کار خوب انجام مىدهند. آرى، آنان کسانىاند که آیات پروردگارشان و لقاى او را انکار کردند در نتیجه اعمالشان تباه گردید و روز قیامت براى آنها قدر و ارزشى نخواهیم نهاد. این جهنم سزاى آنان است، چرا که کافر شدند و آیات من و پیامبرانم را به ریشخند گرفتند. بىگمان کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته کردهاند باغهاى فردوس جایگاه پذیرایى آنان است، جاودانه در آن خواهند بود و از آنجا درخواست انتقال نمىکنند» راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
اسامی غائبین و تأخیرکنندگان جلسه امروز عبارتند از آقایان: اسدیکرم، جمشید جعفرپور، سیدجواد حسینیکیا، ولی داداشی، فرجالله رجبی، عبداله رضیان، غلاممحمد زارعی، قاسم ساعدی، قرجه طیار، سیدمحمدباقر عبادی، حمدالله کریمی و جلیل مختار.
3
تصویب طرح شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و صبحبخیر دارم. دستور اول گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دوفوریتی شفافسازی منابع مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی با اصلاح برخی مواد قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی است. در جلسه گذشته مورد بررسی قرار گرفت، از ماده (3) به بعد جهت رسیدگی مجدد ارجاع شد، کمیسیون مجدداً گزارش داده. اگر اجازه بفرمایید جهت رسیدگی قرائت کنم.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«ماده 3 ـ امکانات و منابع قانونی تأمین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات، اعم از نقدی و غیرنقدی و مستقیم و غیرمستقیم منحصراً شامل موارد زیر است:
1 ـ اموال و دارایی شخصی نامزد؛
2 ـ کمکهای احزاب و گروههای سیاسی؛
3 ـ کمکهای اشخاص حقیقی ایرانی؛
4 ـ منابع و امکانات عمومی که مطابق این قانون و سایر قوانین مرتبط استفاده از آن برای انجام فعالیتها و تبلیغات انتخاباتی مجاز است، از قبیل سالنهای اجتماعات، جایگاههای نصب تبلیغات، امکانات و رسانههای صوتی و تصویری در فضای مجازی؛
تبصره 1 ـ اشخاص حقوقی به جز احزاب و گروههای سیاسی، از هرگونه کمک به فعالیتهای انتخاباتی تحت هر عنوانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ممنوع میباشند، اعم از اینکه به صورت کمک نقدی یا غیرنقدی باشد و یا اینکه اموال، خدمات یا دیگر امتیازات مستقیم و یا غیرمستقیم را به قیمتی کمتر از آنچه قیمت متعارف آنها است، برای نامزدها و یا در جهت فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغات فراهم نمایند.
تبصره 2 ـ نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی حق ندارند هیچگونه کمک مالی و غیرمالی اشخاصی که دارای تابعیت غیرایرانی میباشند و یا اشخاصی که به یکی از جرائم اقتصادی محکوم میباشند را اعم از مستقیم و غیرمستقیم دریافت دارند.
آقای ابطحی پیشنهاد حذف بند (4) را دارند، بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همه نمایندگان محترم و همکاران عزیز سلام عرض میکنم. روز جهانی گمرک را گرامی میداریم، انشاءالله که گمرک ما تلاش کند در جهت پیوستن به اتحادیههای بینالمللی گمرکی مخصوصاً اوراسیا و اکو قدمهای بهتری بردارد. آقای رئیس و نمایندگان محترم! بند (4) این ماده اولاً تکرار است به خاطر اینکه آمده «منابع و امکانات عمومی که مطابق این قانون و سایر قوانین مرتبط»، سایر قوانین مرتبط اولاً از نظر تنقیحی مورد ایراد شورای نگهبان واقع خواهد شد. کدام قوانین مرتبط، چه میزان ارتباط، آیا قوانین که صرفاً اشاره به انتخابات دارد یا قوانینی که مجازات انتخاباتی را مقرر کرده، کدام قوانین؟ آقای رئیس! این «سایر قوانین» از نظر سیاستهای تنقیحی حتماً مورد اشکال شورای نگهبان است. بنابراین باید اصلاح شود.
و اما نکته بعدی اینکه شما ذکر کردید که «از قبیل سالنهای اجتماعات، جایگاه نصب تبلیغات، امکانات و رسانههای صوتی و تصویری در فضای مجازی؛»، این «از قبیل» حکم تمثیل دارد. دست را برای تفاسیر مختلف باز میکند. وقتی شما از قبیل فرمودید بعد هرکسی از امکانات شهرداری، فرهنگسراها، مکانهای مربوط به سینما، تئاترها و پارکها استفادهای میکند و همینطور جلو میآید. حد یقف آن کجا است؟ اینکه سیاست قانونگذاری نیست که ما بگوییم از قبیل این طور. بنابراین برای جلوگیری از تفسیر موسع توسط کاندیداها و به ویژه دستگاههای مختلف ما باید این را اصلاح کنیم. پیشنهاد بنده حذف این بند است. چرا؟ برای اینکه اولاً اشاره کردم حداکثر فایده آن تکرار مکررات است، ثانیاً این اشکالات وجود دارد. هم بحث قوانین مرتبط است که خلاف سیاستها و هم بحث از قبیل است. بنابراین من پیشنهاد حذف میدهم، چون در قوانین دیگر هم خودشان میگویند هست احتیاجی به این بند هم نیست. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم، مخالف صحبت میکند؟ حضار 211 نفر، پیشنهاد جناب ابطحی حذف بند (4) است. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری هست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای ابطحی! پیشنهاد جایگزین تبصره (2)تان را مطرح میکنید؟ جایگزین کل تبصره (2) را دارند، بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
از عزیزانی که در رأیگیری شرکت کردند تشکر میکنم و شخصاً از (64) نفر که شرکت نکردند گله میکنم. ببینید! ما در بحث قانون تأمین مالی دهیاریها هم هرچه پیشنهاد دادیم یا رأی ندادند و یا خلاف بود و بعد الان شورای نگهبان همانها را برگردانده. دوستان یک تأملی بکنند، اقلاً یک انقلتی که ما میآوریم رویش دقتی بفرمایند.
عزیزان من ببینید! تبصره (2) بسیار تبصره خطرناکی است. میگوید «نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی حق ندارند هیچگونه کمک مالی و غیرمالی اشخاصی که دارای تابعیت غیرایرانی میباشند و یا اشخاصی که» مجرم هستند را دریافت کنند. الان شما نماینده و نامزد انتخابات هستید، شما مگر میتوانید تکتک افرادی که مراجعه میکنند کمک کنند رزومهشان را بخواهید و بگویید این دوتابعیتی هست یا نه؟ اصلاً ما در مجلس که تحقیق و تفحص دوتابعیتی را کردیم به کجا رسید؟ خیلیها انقلت گذاشتند که چرا فلان دستگاه اعلام نکرده است، شما از روی شکم خودتان گفتید فلان شاهمهره دوتابعیتی است. من دارم در انتخابات شرکت میکنم و کسی آمده میخواهد کمک کند، من از کجا بفهمم این دوتابعیتی است یا نه؟ مگر اینکه از همه دستگاهها استعلام بگیرم، اصلاً مگر فرصتش هست و آنها جواب میدهند؟
من آمدم این پیشنهاد جایگزین دادم، دقت کنید! آنهایی که کمک میکنند و دور نماینده را محاصره میکنند و قربانصدقه میروند که ما در خدمت هستیم را میگوییم اگر شما کمک کردید و بعد مجرم درآمدید یا تابعیت غیرایرانی داشتید شما مشمول مجازات ماده (11) همین قانون خواهید بود. بنابراین این تبصره اصلاح میشود: «هر نوع کمک مادی مستقیم یا غیر مستقیم و فعالیت انتخاباتی توسط افرادی که دارای تابعیت غیرایرانی و محکومیت در جرایم اقتصادی بوده و یا متهمینی که قرار مجرمیت برای آنان صادر شده است به نامزدها و گروهها و احزاب سیاسی در انتخابات ممنوع است»، ما توپ را در میدان آنها میاندازیم. میگوییم شما ورودتان ممنوع است که کمک بکنید. «و مرتکب و نامزد در صورت علم و اطلاع» اگر نامزد هم اطلاع داشته باشد، چون واقعاً خیلیها بیاطلاع هستند. به ظاهر معمول کسی گول میخورند میگویند ظاهرالصلاح است و آمده یک تسبیح دستش گرفته و محاسنی هم دارد و میخواهد برای رضای خدا کمک بکند، من چه میدانم این کیست؟ اما اگر نامزد هم بداند که این آقا مجرم بوده یا دوتابعیتی است خود این نامزد هم مشمول مجازات طبق این قانون میباشد و الا بنا را بر این بگذارید که اگر کمک بگیرند آن کمکدهندهها اگر ریگی به کفششان هست بدانند که مجازات خواهند شد. والسلام علیکم و رحمه الله

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم، مخالف صحبت میکند؟

علیرضا رحیمی

علی اردشیرلاریجانی
حضار 214 نفر، پیشنهاد جناب ابطحی را به رأی میگذاریم که اصلاح در تبصره (2) را پیشنهاد دادند. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری هست؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای کامران! پیشنهادتان را مطرح میکنید؟ پیشنهاد اصلاح جزء دارند، بفرمایید.

حسن کامران دستجردی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده در رابطه با این «متهم به جرایم اقتصادی است» را عرض کردم اضافه بشود. چرا؟ ممکن است سؤال بکنید متهم که متهم است و شاید تبرئه بشود. اما آلودگیهایی که در انتخابات است و افرادی که چراغ سبز نشان میدهند ممکن است اصلاً پروندهشان هم حتی میلیاردی باشد یا اصلاً نباشد، آنوقتی که میآید دان میریزد نمیداند که تبرئه میشود. میدانیم حذف شد، دوباره کمیسیون رفت و دوباره پیشنهاد آوردیم. (ادیانی ـ حذف شد) آقای ادیانی! مثل اینکه حضور قلبتان ضعیف شده. آقای ادیانی! من نمیفهمم چه میگویید. (ادیانی ـ 75 دارم) (75) دارید، حالا گفتیم حضور قلب ندارید هفتاد و پنجی میخواهید بدهید، انشاءالله حضور قلب شما زیاد بشود.
پس وقتی متهم هنوز تعیین تکلیف نشده نمیداند تبرئه میشود یا نه و پرونده هم سنگین است. این گاهی اوقات میآید به کاندیداها وصل میشود، میگوید کمکت میکنیم، اصلاً شما را نمیگویم و خودم را میگویم. سراغ بنده آمدند که میشود این کارها حل بشود و ما کمک بکنیم؟ کسی که متهم است و پرونده دارد گاهی اطاله دادرسی هم طول میکشد و طرف هم امیدوار میشود یک کمکی میشود، یک آشی یا یک پولچی میدهد و بعد هم در انتخابات کمک میکند به امید اینکه در دادگاه هم کمکی بشود. از این چیزها بوده و ما از این چیزها زیاد دیدیدم. این است که از برادران و خواهران تقاضا دارم که این موارد را که تجربه ما و پیشامد است را نفرمایید که ممکن است اتفاق نیفتد. به هر حال امیدوار هستیم که دوستان دقت بفرمایند. آقای دکتر! ما یکبار هم در کمیسیون مطرح کردیم، انشاءالله رأی بدهید، خیلی ممنون.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، مخالف صحبت میکند؟

علیرضا رحیمی
جناب آقای ادیانی مخالف پیشنهاد هستند، بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! هفتاد و پنجی را قبول دارید که ما چند کلامی را نثار حضرت آقای کامران بکنیم؟ منِ نماینده حق ندارم در بیان کلامم تعریضی به اسم کسی داشته باشم. به همین مقدار اکتفا میکنم و فکر میکنم کفایت بکند.
اما مخالفت؛ حضرت آقای دکتر! متن را بخوانید، اولاً خود این تبصره (2) اخطار دارد. کَفَش ابهام دارد. همین الان که بحث رد صلاحیت برخی از همکاران در شورای محترم نگهبان مطرح است بخشی از آن به نوع برداشتهایی که خود ما قانون گذاشتیم و مجریان و دستگاههای نظارتی از محل آن قانون با خطکش قانون ما را اندازهگیری میکنند برمیگردد. شما این متن را دقت کنید! سلمنا که این برای دور بعد یا همین دوره تصویب بشود. میگوید «نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی حق ندارند هیچگونه کمک مالی و غیرمالی اشخاصی که دارای تابعیت غیرایرانی میباشند» که در این بحثی نیست و باید هم باشد. اما این عبارت را همکاران دقت کنند «و یا اشخاصی که به یکی از جرائم اقتصادی محکوم میباشند را اعم از مستقیم و غیرمستقیم دریافت دارند». آقای دکتر لاریجانی عزیز و همکاران محترم! اولاً من یا این کاندیدای محترم از کجا بفهمد این کسی که دارد به او کمک میکند مجرم اقتصادی است؟ ثانیاً، تعریف جرایم اقتصادی کجا است، مرجع تشخیص و بررسی آن کیست؟ ثالثاً، کاندیدا و مجموعهای از مردم و شهروندان و حتی کشور است. آقایان نمایندهها دقت کنید! برابر قانون به کاندیدا کسی در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور و نه خارج از کشور میتواند کمک کند. این کاندیدا از کجا بفهمد این مجرم اقتصادی است؟
برادران! تازه حضرت آقای کامران افاضه فرمودند و از خودشان عباراتی را خلق کردند که شما کسی را که متهم است، یعنی چه متهم است؟ یعنی اصلاً حکمی بر او جاری نشده. آقای کامران عزیز! فکر نمیکنید زمانی شما هم متهم بودید و نمیتوانستید به عنوان کاندیدا ثبتنام بکنید؟ ما (15) میلیون پرونده در این مملکت داریم، (15) تا دو تایی (30) میلیون میشود. شما (30) میلیون را میخواهید محروم کنید چون متهم است؟ همین الان بنده، جنابعالی و کسی دیگر کاندیدا هستیم، یک نفر پیدا بشود به بهانه «هباءً منثورا» از دست ما و شما شکایت کند ما متهم میشویم. بنابراین ما نمیتوانیم برای خودمان هزینه کنیم. این چه نوع قانونگذاری است و این چه پیشنهادی است؟ محمل عقلانی و شرعیاش کجا است؟ قانون اساسی میگوید اصل بر برائت است، شما میگویید اصل بر اتهام است و بعد در کلماتتان هم تعریض میگویید که حضور قلب ندارید. حضور قلب را کسی باید داشته باشد که خلاف قانون اساسی پیشنهاد ندهد. حضور قلب را کسی باید داشته باشد که خلاف عقلانیت برای یک حکمرانی صحیح پیشنهاد ندهد. کسی باید حضور قلب داشته باشد که در زمانی که پیشنهاد داد مراقب رعایت حقوق شهروندی باشد. چرا ما اینطور قانون وضع میکنیم که برای مردم مشکل درست کنیم؟ متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای پژمانفر موافق هستند، بفرمایید.

نصراله پژمان فر
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت یکایک سروران گرامی، همکاران بزرگوار عرض ارادت دارم. فرمود «اخوک دینک فاحتط لدینک». ما در ارتباط با مسائل اتفاقاً باید تا جایی که میشود احتیاط بکنیم و این هم اتفاقاً یکی از مصادیق احتیاط است. ما که حق کسی را ضایع نکردیم، گفتیم انتخابات مسأله مهمی است، در انتخابات باید کاری بکنیم که فضای پاک باشد و کسانی که شبههای هم در ارتباط با آنها نیست در این فضا بیایند اظهار نظر بکنند. ما که برای کسی نیامدیم حکمی صادر کنیم، ما گفتیم در ارتباط با موضوع انتخابات خیلیها تلاش میکنند یک حظ و سبدی در این صف برای خودشان بگذارند که بعدها از آن بهرهبرداری کنند. تنها کسانی که متهم و محکوم هستند که نمیآیند این کار را بکنند، اتفاقاً آن کسانی که در مظان اتهام هستند تلاششان بیشتر است برای اینکه خودشان را بخواهند به یک جریاناتی وصل بکنند و خودشان را بخواهند در مسیر بررسی پرونده خودشان تبرئه بکنند. اتفاقاً این پیشنهادی که جناب آقای کامران دادند خیلی پیشنهاد خوبی است.
امروز وقتی از محاکم ما سؤال میشود کسی که در ارتباط با این موضوع است آیا در مظان اتهام هست یا نیست؟ اگر کسی در مظان اتهام است ما اجازه ندهیم این کسی که در مظان اتهام است بیاید این وسط پولی بگذارد چون شبهه وجود دارد. اتفاقاً اینهمه روایاتی که برای ما در باب احتیاط رسیده و دستور دادند در دینتان احتیاط و مراقبت بکنید یکی از مصادیق مسلمش همینجا است. همکاران بزرگوار! من فکر میکنم این پیشنهاد جناب آقای کامران پیشنهاد بسیار خوبی است و مطابق با عقل و شرع است و احتیاط هم این اقتضاء را میکند که کسانی که ممکن است آلودگی داشته باشند و یا از این بستر بخواهند سوءاستفاده بکنند ما این کار و مراقبت بکنیم که پولهای اینها در این فضا نیاید.
قدیمها میگفتند نماز شکدار نخوانید، برویم در ارتباط با این موضوع نگرانیهای خودمان را برطرف بکنیم و بعد از اینکه نگرانیها برطرف شد هرکسی سلامتش مسلم است اینجا بیاید کمک بکند و پول پاک در انتخابات بیاید. عزیزان! امروز یکی از مسائلی که واقعاً در فضاهای انتخاباتی مطرح است این پولهای ناپاک است که احتیاط اقتضاء میکند کسانی که محکوم و متهم هستند به همهشان اجازه ندهیم پولهای آنها در این مسیر هزینه بشود، خیلی متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم. حضار 216 نفر، پیشنهاد جناب کامران را به رأی میگذاریم. دولت و کمیسیون مخالف هستند. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری داریم؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! پیشنهاد نداریم، ولی رفع ابهام داریم. آقای دکتر فرهنگی میفرمایند در تبصره (1) منظور از «اشخاص حقوقی»، اشخاص حقوقی دولتی یا اعم از دولتی است؟

محمدجواد کولیوند
اشخاص حقوقی عام است، اشخاص حقوقی و بنیادها هم هست.

علی اردشیرلاریجانی
اشخاص حقوقی خصوصی را هم شامل میشود.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید دو تا اصلاح عبارتی است. در خط دوم تبصره (2) اگر یک «از» اضافه کنیم «از اشخاصی که دارای تابعیت غیرایرانی هستند» و در تبصره (1) هم اگر متن اینگونه ذکر بشود فکر کنم وضوحش بیشتر بشود، «هرگونه کمک به فعالیتهای انتخاباتی تحت هر عنوانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم توسط اشخاص حقوقی به جز احزاب و گروههای سیاسی ممنوع است».

علی اردشیرلاریجانی
این عبارات را جابجا کردید صریحتر شده، متشکرم.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 217 نفر، اصل ماده (3) و تبصرههای آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (57) نفر رأی ندادهاند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (4) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 4 ـ دریافت و پرداخت کمک مالی نقدی یا غیرنقدی برای تأمین منابع مالی فعالیتهای انتخاباتی باید شفاف بوده و هویت پرداختکننده و دریافتکننده آن به شرح ذیل معلوم باشد:
1 ـ پرداختکننده: شخص حقیقی: نام و نام خانوادگی، کد ملی
احزاب و گروههای سیاسی: عنوان حزب، شماره پروانه، نام و نام خانوادگی دبیر حزب.
2 ـ دریافتکننده: نام و نام خانوادگی، تاریخ دریافت.
تبصره 1 ـ هرگونه پرداخت و کمک نقدی باید از طریق اسناد بانکی یا به صورت الکترونیکی و از طریق شماره حساب موضوع ماده (7) این قانون انجام گیرد.
تبصره 2 ـ درصورت عدم رعایت الزامات و ضوابط قانونی مقرر درخصوص وجوه پرداختی، نامزدها حق استفاده از آن را نداشته و باید وجوه دریافتی به پرداختکننده عودت داده شود.
درصورتی که پرداختکننده کمک مشخص نباشد و یا اطلاعات ارائهشده از سوی آن بیانگر موارد فوق نبوده و یا اشتباه باشد، اموال مذکور اعم از نقدی و غیرنقدی، درصورت شناسایی صاحب آن، به وی مسترد میشود و در غیر این صورت، ضمن عدمپذیرش مال، اموال مزبور مشمول احکام اموال مجهولالمالک است.
تبصره (3) را هم حذف کردند. آقای رئیس! در این ماده پیشنهادی نداریم.

علی اردشیرلاریجانی
«این اموال مسترد میشود» یعنی چکار میکنند؟ (کولیوند ـ اگر باشد به او میدهند، اگر نه که به خزانه میرود) «درصورتی که پرداختکننده کمک مشخص نباشد و یا اطلاعات ارائهشده از سوی آن بیانگر موارد فوق نبوده و یا اشتباه باشد، اموال مذکور اعم از نقدی و غیرنقدی، درصورت شناسایی صاحب آن، به وی مسترد میشود» خودتان گفتید مشخص نباشد. (کولیوند ـ کسی بگیرد بگوید مال من است، این را بحث کردیم شناسایی) صدر و ذیلش با هم نمیخواند. ببینید! «درصورتی که پرداختکننده کمک مشخص نباشد و یا اطلاعات ارائهشده از سوی آن بیانگر موارد فوق نبوده و یا اشتباه باشد، اموال مذکور اعم از نقدی و غیرنقدی، در صورت شناسایی صاحب آن، به وی مسترد میشود» (کولیوند ـ باید شناسایی شود) عبارت را باید اینطور مینوشتید که در صورت عدم شناسایی بهعنوان اموال مجهولالمالک، چون صدر و ذیلش با هم نمیخواند. پس عبارتش را درست کنید. (ادیانی ـ «محرمانه» حذف شده) «اطلاعات مربوط به این ماده محرمانه بوده و انتشار آن»، چرا این را حذف کردند؟ (ادیانی ـ نباید حذف میشد) عبارت این را خودتان اصلاح کنید، یک عبارتی بنویسید که صدر و ذیلش با هم بخواند، (کاتب ـ ارجاع دهید) از بس ارجاع دادیم خسته شدیم.
دوستان توجه بکنید! عبارت اینطور میشود «درصورتی که پرداختکننده کمک مشخص نباشد و یا اطلاعات ارائهشده از سوی آن بیانگر موارد فوق نبوده و یا اشتباه باشد، اموال مذکور اعم از نقدی و غیرنقدی مشمول احکام اموال مجهولالمالک است». عبارت باید روشن باشد.
حضار 218 نفر، ماده (4) و تبصرههای آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. باز هم (57) نفر رأی ندادهاند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (5) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 5 ـ حداکثر هزینه هر نامزد انتخاباتی، در هر دوره انتخابات متناسب با پراکندگی جمعیت، محدوده جغرافیایی و تعداد کرسیهای هر حوزه انتخابیه با پیشنهاد وزارت کشور به تأیید هیأت مرکزی نظارت میرسد.
تبصره 1 ـ هزینهها و مخارجی که با موافقت نامزدها یا ستاد انتخاباتی آنها توسط اشخاص حقیقی و یا احزاب و گروههای سیاسی صورت میگیرد، به عنوان هزینه نامزدها محاسبه میشود. مخارج احزاب و گروههای سیاسی در حوزه فعالیتهای انتخاباتی از زمان شروع ثبتنام انتخابات مشمول این حکم میباشد.
تبصره 2 ـ احزاب و گروههای سیاسی در محدوده مجاز تبلیغات انتخاباتی صرفاً با موافقت نامزدها مجاز به انجام تبلیغات برای آنها بوده و بدون کسب موافقت کتبی آنها حق انجام هیچگونه تبلیغاتی را برای آنها ندارند.
تبصره 3 ـ انجام کلیه هزینههای انتخاباتی و تبلیغاتی و همچنین انجام کارها و یا فروش محصولات یا ارائه خدمات که به طور مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به انتخابات بوده و در قبال آن پول پرداخت میشود، بدون أخذ رضایت کتبی از نامزد یا حزب و یا نماینده مجاز امور مالی آنها و بدون پرداخت از طریق حساب مربوطه ممنوع است.
تبصره 4 ـ میزان کمک و هدایای هر شخص حقیقی به یک نامزد یا مجموع نامزدها جهت تأمین هزینههای انتخاباتی، حداکثر به میزان (20) درصد سقف هزینه انتخاباتی نامزد مقرر در این ماده است.
آقای دکتر! آقای حاجی یک پیشنهادی تحت عنوان الحاقی دادند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
من خواهشم از همه همکاران این است که یک دقت و عنایتی بفرمایند. در ماده (5) بیان کرده که حداکثر هزینه برای هر نامزد در هر حوزه انتخابیه و در هر دوره و با تناسب پراکندگی جمعیت و محدوده جغرافیایی توسط وزارت کشور تعیین بشود. بگویند مثلاً در حوزه «الف» هر نامزد میتواند حداکثر این مقدار هزینه بکند، این حرف کاملاً درستی است و بعد به تأیید هیأت نظارت برسد.
همکاران! اما یک نقصی که در این متن است، زمان این اعلام، اعلام نشده. یعنی نگفته چه زمانی این اتفاق بیفتد. اگر دقت نکنیم چه میشود؟ مثلاً یک زمانی را اعلام میکنند که برخی از فرصتهای قانونی از دست رفته، مثلاً در ماده (29) ما داریم برخی از افراد باید از آن سمت خود استعفا بدهند، افرادی که در این حوزه میخواهند شرکت بکنند میخواهند بدانند چه عددی را میتوانند هزینه بکنند، آیا از عهده آن بر میآیند یا نمیآیند و اگر میتوانند استعفا بدهند و در این عرصه بیایند و یا اگر میخواهند استعفا هم ندهند، یعنی افرادی هستند که مشمول ماده (29) هم نیستند بالاخره وقتی میخواهند تصمیم بگیرند ببینند این عددی که گفته شده با این عدد میتوانند نتیجه بگیرند یا نمیتوانند.
بنابراین ما باید برای این زمان تعیین بکنیم. پیشنهاد بنده این است زمانی که اعلام رسمی تاریخ ثبتنام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از طریق رسانههای گروهی توسط وزارت کشور به استناد تبصره (6) ماده (29) اعلام میشود همان زمان هم مقدمات فراهم شده باشد و عدد همزمان توسط وزیر کشور اعلام بشود. یعنی هفت ماه قبل از شروع روز رأیگیری میشود که به همین جهت پیشنهادمان این است که در ادامه ماده (5) این جمله آورده بشود «و براساس زمانبندی تبصره (6) ماده (29) قانون انتخابات اعلام عمومی شود». همه بدانند که چه عددی نیاز برای شرکت در این رقابت است.

علی اردشیرلاریجانی
خیلی ممنون، مخالف صحبت میکند؟

علیرضا رحیمی
جناب آقای قاضیپور مخالف هستند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب محضر ملت بزرگ ولایتمدار، رهبر مقتدر و نیروهای مسلح به خصوص نیروهای هوایی، دریایی و موشکی ارتش و سپاه و مرزبانی. همکاران عزیز! ایام فاطمیه است، یادی از مظلومیت خانم فاطمه زهرا بکنیم.
اما موضوع؛ همکار عزیز و زحمتکش من حاجحسینعلی حاجی پیشنهادی کرده که عملیاتی نیست. اولاً کل ماده مشکل دارد، در هر استان و هر شهرستان هزینهها فرق میکنند. شورای نگهبان، ستاد انتخابات و هیأت نظارت نمیتوانند رقم تعیین کنند که چقدر بیاورد. امسال هشت ماه قبل از انتخابات باید استعفا میدادند، در این هشت ماه کلی تورم آمده، اگر قرار بود در حوزه ارومیه هر فرد کاندیدای نامزد انتخاباتی (40) میلیون تومان اعلام بشود تورم این را (52) تا (55) میلیون تومان خواهد کرد. در نتیجه آن کاندیدا و نامزد محترم دچار مشکل خواهد شد. برای اینکه ما دقیقاً ثبات اقتصادی نداریم و تورم قابل کنترل نیست، چون دشمن قوی و خطرناک و قسمخورده، همسایههای جنوبی ناجور داریم. لذا همیشه تا ما این آرمانهای قشنگ زیبای حضرت امام (رحمهاللهعلیه) و تا برقراری حکومت اسلامی را داریم دشمن داریم.
لذا همیشه مسائل اقتصادی ما تورمزا است. این را دقیقاً نمیشود رقم گفت و هشت ماه قبل هم باید استعفا میدادند. (محبینیا ـ شورای نگهبان) آقای محبینیا! من از این کارها بلد نیستم. آقای محبینیا! من (12) سال به ملت ایران اسلامی، رهبر و نیروهای مسلح سلام میدهم و هیچگونه ارتباطی به موضوعات دیگری ندارد. عشق من اسلام، آذربایجان است. یاشاسین آذربایجان. به عشق خانم فاطمه زهرا، یا زهرا.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
آقای رئیس! سیستم اشکال فنی پیدا کرد و دیر قرعه را انجام دادیم. آقای علیجانیزمانی موافق و آقای کاتب هم مخالف هستند، البته اسم آقای قاضیپور هم بود. آقای علیجانیزمانی بفرمایید.

محسن علی جانی زمانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت ملت غیور ایران اسلامی و همکاران گرامی. این ماده (5) چون بحث هزینهها را مطرح کرده و این روزها هم بحث هزینههای انتخاباتی بسیار مهم است و در جامعه مطرح است ما هرچه بتوانیم این مواد مربوط به هزینهها را قانونمندتر بکنیم و از ابهام و کلیگویی خارج بشود طبیعتاً خیلی بهتر است و اگر پیشنهادی که جناب آقای حاجیدلیگانی دادند به این اضافه بشود قطعاً به دقت قانون کمک خواهد کرد و این زمانبندی قانون را شفاف میکند و این قانون را از کلیگویی نجات میدهد. در عین حال هزینهها هم برای افراد مهم است که در هر منطقهای بدانند چه هزینهای و با چه زمانبندی هست. امروز هم بحث پولهای کثیف مطرح است، خیلی افراد ممکن است با این نام رقبا را از صحنه خارج کنند و باعث از بین رفتن آبروی افراد و هتک حرمت افراد بشود. لذا بهتر است که هم زمانبندی و هم هزینه مشخص بشود. به نظر من این جمله به دقت قانون کمک میکند، سپاسگزارم.

علی اردشیرلاریجانی
دولت مخالف است، کمیسیون توضیح دارند، بفرمایید.

محمدجواد کولیوند
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب خدمت همه همکاران محترم دارم. من خواهش میکنم دقت بفرمایید! در پیشنهادی که برادرمان جناب آقای حاجی دادند میگویند تبصره (6) ماده (29) قانون انتخابات مجلس را اینجا قید کنیم. تبصره (6) ماده (29) میگوید وزارت کشور موظف است حداقل هفت ماه قبل از ثبتنام از داوطلبان مراتب را از طریق رسانههای گروهی به آگاهی عموم برساند. در ماده (1) قانون میگوید این فرآیند یک دوره است و در ماده (29) داریم که شش ماه قبل از ثبتنام افراد و آنهایی که مشمول استعفا هستند باید استعفا بدهند. ما چون در این ماده (5) داریم هزینهها را مد نظر قرار میدهیم گفتیم هزینهها در هر دوره انتخاباتی، دوره از ابتدا تا انتها است و قانون هم در آن مستتر است و پاسخی که برای برادرم آقای قاضیپور دارم، متناسب با پراکندگی جمعیت، محدوده جغرافیایی، تعداد کرسی باید به پیشنهاد وزارت کشور و به تأیید هیأت مرکزی باشد. نکتهاش این است که شما هفت ماه قبل چطور میخواهید هزینههای حدود هفت ماه آینده را پیشبینی کنید؟ باید اجازه بدهید فرآیند انتخابات طی بشود و هیأتهای اجرایی شکل بگیرند و در آنجا پیشنهاد منطقی باشد و عرف هزینهها مشخصاً معلوم بشود. لذا فکر میکنم اگر آقای حاجی اجازه بدهند در ماده گفتیم در هر دوره انتخاباتی و منظور ایشان هم رعایت میشود. کمیسیون با این پیشنهاد مخالف است.

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم. حضار 215 نفر، پیشنهاد جناب آقای حاجی را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. دولت و کمیسیون مخالف هستند. (64) نفر رأی ندادهاند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد. پیشنهاد دیگری داریم؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اصل ماده و تبصرههایش را به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 215 نفر، اصل ماده (5) و تبصرههای آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (78) نفر رأی ندادهاند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (6) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 6 ـ هزینههای انتخاباتی هر داوطلب صرفاً شامل موارد زیر است:
1 ـ هزینههای مربوط به دایر کردن محل ستاد انتخابات اعم از اجارهبهای آن و هزینههای خدمات و حمل و نقل و سایر هزینههای متعارف ستاد؛
2 ـ هزینههای برپایی تجمع عمومی مرتبط با اهداف انتخاباتی؛
3 ـ هزینههای تبلیغات مجاز؛
4 ـ هزینه و حقالزحمه نماینده مالی و عوامل اجرایی و کارشناسی ستادها در فعالیتهای انتخاباتی؛
تبصره ـ سایر هزینهها و تعهدات به جز موارد موضوع این ماده، از جمله ارائه کمک و خدمات نقدی و غیرنقدی به افراد توسط نامزد یا از طرف وی ممنوع و در حکم خرید و فروش رأی محسوب میشود. فرمانداریها و بخشداریهای مربوطه مکلفند ضمن ارائه تذکر کتبی و انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از این اقدامات، مراتب را به مراجع قضائی صالح و هیأتهای اجرایی و نظارت گزارش دهند.
نامزدها مکلفند از طریق ستادهای انتخاباتی خود، نحوه و نوع تبلیغات را مدیریت کرده و از تخلفات مقرر در قوانین جلوگیری نمایند.
آقای رئیس! به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 215 نفر، ماده (6) را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (7) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 7 ـ داوطلبان موظفند حسابی را جهت واریز، برداشت و هرگونه نقل و انتقال وجوه و منابع نقدی مربوط به هزینههای انتخاباتی، نزد یکی از بانکهای دارای مجوز از بانک مرکزی، تعیین یا افتتاح و هنگام ثبت نام و یا درخواست مجوز توسط احزاب، شماره و مشخصات آن و گواهی بانک مربوطه را در این خصوص ارائه دهند.
در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی این تکلیف باید تا قبل از شروع زمان مجاز تبلیغات انجام شود.
تبصره ـ بانک افتتاحکننده این حساب مکلف است در ضمن برگزاری انتخابات و همچنین پس از آن اطلاعات مربوط به حسابهای یادشده را بنا به درخواست رسمی وزارت کشور و هیأت مرکزی نظارت جهت اقدامات قانونی لازم در اختیار این مراجع قرار دهد.
آقای رئیس! به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 214 نفر، ماده (7) را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. (امیرآبادیفراهانی ـ آقایان: مطهری و سلیمی رأی بدهید) پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (8) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 8 ـ همه نامزدها موظفند، علاوه بر اعلام شماره حساب، شخصی را به عنوان نماینده مالی، بههمراه مشخصات کامل آن به هنگام درخواست مجوز و یا ثبت نام حسب مورد به وزارت کشور، فرمانداریها و یا بخشداریها معرفی نمایند. تغییر نماینده مالی صرفاً با اعلام رسمی آن به مراجع مربوطه امکانپذیر است. کلیه هزینههای مربوط به احزاب و گروههای سیاسی و هزینههای مربوط به انتخابات توسط نامزدها باید از طریق نماینده مالی صورت گیرد.
در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی این تکلیف باید تا قبل از شروع زمان مجاز تبلیغات انجام شود.
تبصره 1 ـ نماینده مالی میتواند یک شخص حقیقی و یا یک شخص حقوقی در حوزه امور مالی باشد. همچنین داوطلبان میتوانند خود را به عنوان نماینده مالی معرفی نمایند. مسئولیت حسن اجرای وظایف نماینده مالی با نامزد و یا حزب و گروه سیاسی مربوطه است.
تبصره 2 ـ نماینده مالی مکلف است کلیه کمکها و منابع تأمین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی حزب و یا نامزد و هزینهها و مخارج آنها را ثبت و نگهداری نماید به نحوی که شامل مجموعه دریافتها و مجموعه هزینههای تعهدشده یا انجامشده مربوط به انتخابات و یا سایر فعالیتهای احزاب باشد.
تبصره 3 ـ وظایف و مسئولیتهای نماینده مالی مطابق این قانون، نافی مسئولیت نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی درخصوص اجرای این قانون و تضمین حسن اجرای وظایف نماینده مالی نیست. آقای رئیس! این را هم به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 217 نفر، ماده (8) و تبصرههای آن را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (9) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 9 ـ نامزدها موظفند تمامی مصارف و مخارج مرتبط با فعالیتهای انتخاباتی و هزینههای تبلیغاتی خود و منابع تأمین مالی این هزینهها و میزان کمکهای مالی نقدی و غیرنقدی دریافتی را به نحو شفاف در سامانه مالی انتخابات ثبت نمایند، وزارت کشور موظف است ظرف مدت یکسال پیش از صدور و اعلام دستور آغاز فرآیند انتخابات سامانه را به گونهای طراحی نماید که اطلاعات ثبتشده در آن از طریق کمیسیون ماده (10) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب 8/8/1395 مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأتهای اجرایی و نظارت حسب مورد قابل دسترس، حسابرسی و رسیدگی باشد.
مراجع مربوطه موظفند در صورت مشاهده موارد تخلف، آن را به هیأت نظارت استان مربوطه گزارش نموده، هیأت مذکور پس از بررسی، موارد ذیربط را به مرجع صالح قضائی ارجاع میدهد.
آقای رئیس! به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
آقای کولیوند! این را شما نوشتید ظرف یک سال پیش از صدور اعلام دستور این سامانه را باید انجام بدهید. پس باید بگویید این دوره را چکار کنند؟ شما این دوره را گفتید و تکلیفش را مشخص کردید، این یک سال که الان یک ماه بیشتر وقت نیست. ماده (9) برای این دوره قابل عمل نیست. پس باید تکلیفش را روشن کنید. (کولیوند ـ برای دوره دوازدهم است) دوازدهم را اینجا حل کردید و در بندهای مختلف گفتید این دوره باید اینطور شود و در این دوره یازدهم هم انجام میشود. (کولیوند ـ این نرمافزار است) الان نرمافزارش موجود است؟ (کولیوند ـ خیر) پس این دوره چه میشود؟(کولیوند ـ این ماده 9 برای دوره بعد میرود) پس باید یک چیزی اضافه کنید، مثلاً «در انتخابات دوره یازدهم انجام این ماده (9) ضرورت ندارد». (کولیوند ـ این یکسال است) یکسال نیست. (کولیوند ـ سیروز است) پس یک چیزی باید اضافه کرد، الان یک نقصی دارد. (امیرآبادیفراهانی ـ به انتخابات نمیرسد) بقیه مواد میرسد و خودشان گفتند و تعیین تکلیف کردند. (کولیوند ـ آقای دکتر! فقط سامانه اینطور است) بله، همین سامانه فقط این طور است بقیه آن قابل اجرا است، (کولیوند ـ باید بگوییم در دوره یازدهم نیست، فقط سامانه است) عبارتی را بفرمایید ببینیم چیست.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اگر اجازه بفرمایید یک تبصره اضافه کنیم، «اجرای حکم این ماده از دوره بعد انتخابات مجلس شورای اسلامی مجرا میباشد». ماده (9) را عرض کردم.

علی اردشیرلاریجانی
ممکن است، الان سامانه آماده باشد، بتوانند، (کولیوند ـ ما در جلسه صحبت کردیم با وزارت کشور) آماده نیست. پس همین بند را بخوانید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
یک تبصره اضافه کنیم «اجرای حکم این ماده از دوره بعد انتخابات مجلس شورای اسلامی مجرا میباشد».

علی اردشیرلاریجانی
فقط این ماده (مصری ـ وقتی سامانه نیست، بقیه آن هم قابل اجرا نیست. کجا ثبت میشود؟) آنها دفتر مالی ندارند، اینجا فقط علنی است. مدیر مالی میتوانند بگذارند.
حضار 216 نفر، ماده (9) به اضافه این جملهای که خوانده شد به رأی گذاشته میشود، نمایندگان محترم نظر خود را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (10) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 10 ـ نامزدها مکلفند، علاوه بر ارائه اسناد و مدارک لازم در طول دوره برگزاری انتخابات به مراجع ذیصلاح، گزارش مالی خود را که بیانگر مجموع منابع تأمین هزینههای انتخاباتی و تبلیغاتی به تفکیک موارد مذکور در ماده (3) این قانون و همچنین تفصیل این منابع به صورت جزء به جزء مشتمل بر مشخصات کامل اشخاص و یا احزاب کمککننده و همچنین امکاناتی که از محل منابع عمومی دریافت گردیده است و مصارف آنها باشد، همراه با اسناد مالی لازم درخصوص دریافت و هزینه از حساب معرفیشده، حداکثر (20) روز بعد از رأیگیری به فرمانداری ذیربط جهت ارسال به وزارت کشور و هیأت مرکزی نظارت ارائه دهند.
گزارش مزبور پس از تأیید نهایی از طریق سامانه وزارت کشور در دسترس عموم قرار میگیرد و در صورت مشاهده تخلف از این قانون نزد مراجع قضایی ارسال میشود.

علی اردشیرلاریجانی
این هم باز همان مسأله ماده قبلی را دارد، نوشته «گزارش مزبور پس از تأیید نهایی از طریق سامانه وزارت کشور»، این جمله کار را مشکلدار کرده است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! در اینجا همان تبصره را باید اضافه کنیم.

علی اردشیرلاریجانی
بقیهاش را در این دوره میتوانند انجام بدهند. این پاراگراف آخر مشکل ایجاد کرده است. این پاراگراف را حذف کنید چه مشکلی پیش میآید؟ (کولیوند ـ اتفاقی نمیافتد) این پاراگراف را حذف کنید که شامل این دوره هم بشود.
حضار 217 نفر، ماده (10) با این اصلاحی که صورت گرفت به رأی گذاشته میشود، نمایندگان محترم نظر خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (11) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 11 ـ تخلف از مفاد این قانون و انجام هرگونه هزینه تبلیغاتی و انتخاباتی برخلاف احکام آن جرم است و مرتکب به یکی از مجازاتهای تعزیری درجه شش به استثنای مجازات حبس محکوم میشود و در صورتیکه نامزدهای انتخابات مرتکب این جرم شوند؛ علاوه بر مجازات مقرر، به محرومیت از نامزدی در هرگونه انتخابات عمومی و سراسری از یک تا دو دوره از سوی مراجع صالح قضایی محکوم میشوند.
آقای رئیس! به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
این را هم یک مقدار روشن کنید، چون این تخلفات را ممکن است افراد دیگری غیر از نامزد انجام بدهند. (قاضیزادههاشمی ـ صدرش گفته) گفته اضافه بر آن میشود. ببینید! ممکن است مسئول مالی تخلف کرده یا افرادی دیگر از ستاد این کار را کرده باشند، خود نامزد که متخلف نبوده این را در کجا مشخص میکنید؟ ببینید! شما گفتهاید تخلف از مفاد این قانون جرم است و نامزد علاوه بر این، یعنی همه را بار به نامزد کردید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
گفته درصورتی که نامزد این جرم را مرتکب شود. اگر مرتکب نشود، غیر نامزد باشد سه خط اول است. اگر نامزد شده باشد.

علی اردشیرلاریجانی
این رسا هست؟ مشکلی برای نامزد ایجاد نکند، چون باید این را مشخص میکردید. (کولیوند ـ اینها هزینههای تبلیغاتی است، هزینه است). حضار 216 نفر، ماده (11) به رأی گذاشته میشود، نمایندگان محترم نظرتان را اعلام بفرمایید. (محبینیا ـ آقای دکتر! روشن نیست، فرمایش شما صادق است) بله، به نظر من، البته آقای کولیوند یک توضیحی داد. (محبینیا ـ آقای کولیوند که قاضی نیست) حالا دیگر اعلام رأی کردیم. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (12) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! در ماده (11) آقای حاجی دو تا تبصره الحاقی دارند، اجازه طرح میفرمایید؟ (حاجیدلیگانی ـ بله) از آقای رئیس سؤال کردم.

علی اردشیرلاریجانی
تبصره الحاقی اگر دارند، بفرمایند.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! دوتا الحاقیه دارم، اول تبصره یک را مطرح میکنم، بعد تبصره (2) را با اجازهتان مطرح میکنم. برادران و خواهران گرامی ببینید! در ماده (11) که رأی آورد به چه نکتهای اشاره میکند.

علی اردشیرلاریجانی
آقای حاجی، ببخشید! یک لحظه اجازه بدهید. آقای کولیوند! شما نوشتید «به محرومیت از نامزدی در هرگونه انتخابات عمومی و سراسری» یعنی چه؟ «عمومی و سراسری» یک انتخابات مجلس است دیگر. (کولیوند ـ شوراها هم هست) پس بنویسید. یک مقداری مبهم است. آقای حاجی بفرمایید.

حسینعلی حاجی
همکاران عزیز! در این ماده (11) گفته شد «تخلف از مفاد این قانون و انجام هرگونه هزینه تبلیغاتی و انتخاباتی برخلاف احکام آن جرم است». یک جرمانگاری اینجا صورت گرفت و مرتکب به یکی از مجازاتهای تعزیری درجه (6) به استثنای مجازات حبس محکوم میشود. هرکسی که تخلف بکند به جز حبس مجازاتهای دیگری در رابطه با او اعمال میشود، اما نکته مهم اینجا است و درصورتی که نامزدهای انتخابات مرتکب این جرم شوند، علاوه بر آن مجازات قبلی گفته از نامزدی در هرگونه انتخابات عمومی و سراسری بین (1) تا (2) دوره محروم میشوند، حالا یک مشکلی اینجا وجود دارد که اگر مربوط به همان دوره باشد تکلیف مردم چیست، تکلیف نامزدها چیست، تکلیف انتخابات چیست؟ اگر که آمد و (50)، (100) حوزه دچار این مشکل شد دیگر مجلس تشکیل نمیشود.
لذا پیشنهادی که بنده دارم این است. تبصره (1) آن میگوییم «چنانچه احکام صادره قضایی مربوط به نامزد یا نامزدهای برنده در آن دوره»، حالا آن کسی که برنده نیست ما آنجا بحثی نداریم اما آن کسانی که برنده میشوند بالاخره براساس این قانون انتخابات پیروز انتخاب میشوند، آقای رئیس و همکاران عزیز! «محرومیت ایشان» یعنی چه نامزد باشد چه نامزدها «منوط به رسیدگی و اعلام رأی دیوان عالی کشور است». چرا این را میگوییم؟ چون اینجا بین دو حق ماندهایم، یکی اینکه اگر ما آنقدر شرایط را قرار بدهیم که با یک قاضی که در بدوی یا تجدیدنظر رأی میدهد یک کسی که پیروز شده در انتخابات بتواند حضور پیدا کند، یعنی از حضورش در مجلس جلوگیری بکنند این یک مشکل است، یعنی مردم آمدند (1) میلیون تا (10) هزار نفر به یک فردی یا افرادی رأی دادند حالا یک قاضی میآید رأی میدهد و میگوید ایشان محروم است، این باید تعیین تکلیف شود. ما به خاطر اینکه به هر حال رسیدگی و دقت بیشتری شود حدش را گفتیم در حد رسیدگی نهایتاً بعد از بدوی و تجدیدنظر و اعاده دادرسی و غیره این در دیوان عالی کشور رسیدگی و تعیین تکلیف بشود، چرا؟ چون نمیخواهیم کسی که تخلف کرده و جرم مرتکب شده بدون اینکه رسیدگی درست شود وارد مجلس بشود و از آن طرف نمیخواهیم هم حق و حقوق مردمی که رأی دادند نادیده گرفته شود و یک دورهای یک حوزهای بدون نماینده بماند. لذا همه مراحل را گفتیم اینها باید قبل از رسیدن به ماده (73) قانون که ماده (73) قانون چه چیز میگوید؟ میگوید «صدور اعتبارنامه منتخبین موکول به عدم ابطال انتخابات است» یعنی تأیید انتخابات. قبل از آن این اتفاقات بیفتد و در این هم آوردیم که قوه قضاییه باید از لحاظ زمانبندی رسیدگیها چه در بدوی، چه در تجدیدنظر، چه اعاده دادرسی، چه واخواهی و چه دیوان این فرجه زمانی را رعایت بکند تا تعیین تکلیف شود.

علی اردشیرلاریجانی
آقای کولیوند! یک نکتهای را آقای حاجی میگویند و این نکته مهم است، کسی که پیروز در انتخابات و منتخب است بعد در دادگاه یک نظری میدهد، رأی مردم چه میشود؟

محمدجواد کولیوند
پیشنهاد ایشان مغایر اصل 92 است.

علی اردشیرلاریجانی
خیر، متنی که شما گفتهاید الان مشکل دارد. ببینید! اتفاقاً دقت ایشان درست است ولی باز مشکل را حل نمیکند. فردی در یک حوزهای پیروز شد، رأی آورد (قاضیزادههاشمی ـ اعتبارنامهاش باید تأیید شود) حالا اعتبارنامه دست شورای نگهبان است و آن مشکلی نیست. بعد شما بررسی کردید میتوانند متخلف را از مجلس بیرونش بکنند؟ مگر چنین چیزی ممکن است؟ (کولیوند ـ برای دوره بعدی است) یعنی آن دوره کاری نمیتوانند بکنند، (آزادیخواه ـ از این دوره به بعد اگر نامزد شد) یعنی مربوط به دورههای بعد میشود. این دوره فقط شورای نگهبان میتواند نظر بدهد.
این توضیحی که آقای حاجی دادند این است که اصلاً رسیدگی به این مراحل را لازم ندارد چون اگر هم رسیدگی کردند برای مراحل و دورههای بعد است، نه این دوره. چون این رأی آورده و شورای نگهبان هم تأیید کرده و نماینده مجلس است. دیگر کسی نمیتواند ردشان کند. (حاجیدلیگانی ـ قبل از ماده 73) قبل از آن شورای نگهبان خودش باید نظارت بکند، دیگر احتیاج به چیزی ندارد. به نظرم مطرح نشود بهتر است، متشکریم. (حاجیدلیگانی ـ مطرح میکنم) مطرح میفرمایید؟ بسیار خوب پیشنهاد آقای حاجی مطرح است (قاضیزادههاشمی ـ رأی بگیرید) میخواهم رأی بگیرم. ایشان استدلال را قبول نکرد. مخالف صحبت بکنند.

علیرضا رحیمی
جناب آقای عباس گودرزی مخالف هستند، بفرمایید.

عباس گودرزی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و خسته نباشید خدمت همکاران محترم دارم، دوستان عنایت داشته باشید ما وقتی که یک قانونی تصویب میکنیم باید ضمانت اجرا هم داشته باشد. ضمانت اجرا این است که برابر قانون مجازات برایش تعریف شود، اگر قرار باشد ما قانون تصویب بکنیم و کسی مرتکب آن جرمی که به آن اشاره شده بشود و مجازاتی برای آن پیشبینی نشود این قانون را ما تصویب نکنیم بهتر است و وقت مملکت و مجلس را الکی گرفتیم، دوستان عنایت داشته باشید! به صراحت اشاره کرده تخلف از مفاد این قانون و انجام هرگونه هزینه تبلیغاتی و انتخاباتی برخلاف احکام آن جرم بوده و مرتکب به یکی از مجازاتهای تعریزی فلان ماده محکوم میشود.
دوستان! کسی که در انتخابات میآید میرود با کانونهای ثروت و قدرت پیوند میخورد هزینههای کلان میلیاردی میآورد از آن طرف قانون را دور میزند، یعنی از این طرف اظهار میکند رعایت کرده و از آن طرف به اشکال مختلف با هزینههای هنگفت انتخاباتی، انحراف معیارها و شاخصهای انتخاب اصلح، جامعه را به هم میریزد، فساد میآورد مردم را بدبین میکند و معیارهای الهی را در جامعه تغییر میدهد بعد این فرد اگر بخواهد رد بشود کف مجازات است. اصلاً چنین فردی صلاحیت نشستن بر کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را ندارد. چه اشکالی دارد؟ ولو اینکه رأی هم بیاورد این فرد باید بعد از آن از نشستن بر کرسی مجلس منع شود. مگر در رسیدگی به اعتبارنامه کسی که رأی مردم را آورده اگر تخلفی بر آن اثبات شد از ورودش به مجلس جلوگیری نمیشود، مگر ممانعت نمیشود؟ هیچ منعی ندارد و من تقاضایم این است همکاران عزیز به این پیشنهاد رأی ندهید اتفاقاً مجازات باید بازدارنده باشد تا آن کاندیدای مجلس بداند که اگر هزینههای میلیاردی وامدار و بدهکار کانونهای ثروت و قدرت و کلانسرمایهدارها شد که بعداً آسیبهای بزرگتری را به کشور، به شأن مجلس و به جایگاه نمایندگی خواهد زد اتفاقاً بداند که اگر مرتکب شود و خلاف قانون شفافیت مالی انتخابات عمل بکند رد خواهد شد. خواهشم این است به این پیشنهاد رأی ندهید. خیلی ممنون و متشکرم.

علیرضا رحیمی
جناب آقای آزادیخواه موافق هستند، بفرمایید.

احد آزادی خواه
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید من اول یک اخطار عرض کنم خدمت شما، بند «ج» اصل (2) قانون اساسی را من اجازه میخواهم عرض کنم. اقدامی که در چند روز پیش در تهران توسط سفیر متخلف کشور انگلیس انجام شد برابر با بند «ج» اصل دوم تخلف از قانون اساسی است و انتظار این است که ما نفی هرگونه ستمکشی و سلطهپذیری را داشته باشیم. اجازه ندهیم یک سفیر در یک تجمع غیرقانونی حضور پیدا بکند و فیلم بگیرد و پخش بکند و هیچ وقعی هم به قانون ساری و جاری در کشور مقصد نگذارد، این توهین به شعور (80) میلیون نفر جمعیت است. از آقایان کامران و مطهری ممنون هستم که حواس آقای رئیس را پرت کردند، من با طیب نفس اخطارم را عرض کردم.
آقای رئیس! اگر آقای کامران اجازه بدهند عرض میکنم آقایان رحیمی و یوسفنژاد عزیز و رنجبرزاده! ممنون هستم که گوش میدهید. آقای دکتر لاریجانی! من اجازه میخواهم یک مخالفت یادگاری داشته باشم. ببینید! بحث محرومیت از نامزدی که مشخص است وقتی فرد نامزد شده اگر جرمی مرتکب شد از نامزدی محروم است. یعنی از نامزدی از این به بعد محروم است، این درست. اما موافقت من به خاطر این است، که ما داریم قانون برای انتخابات تدوین میکنیم فردی در فرآیند انتخاباتی که متلبس بالمبدأ فیالحال هست یعنی الان مباشرتاً دارد کار را انجام میدهد متخلف است. عملاً برابر با ماده (11) ما یک عنصر متخلف را داریم وارد مجلس میکنیم. این مسأله است واقعاً.

علی اردشیرلاریجانی
این را شورای نگهبان نظر میدهد.

احد آزادی خواه
درست است شورای نگهبان نظر میدهد، ولی بالاخره این نامزد برابر به این قاعده که میگوید از این به بعد نتواند نامزد شود. در حالی که شما الانش را چکار میکنید؟ با این قاعده و این ماده (11) شما اجازه میدهید یک آدم متخلف به مجلس بیاید و چهار سال در این منصب مسئولیت قانونگذاری داشته باشد. این ابهام دارد، من نظرم این است که دوستان به پیشنهاد آقای حاجی موافقت بکنند که بخشی از این اشکال جبران شود.

علی اردشیرلاریجانی
متشکرم. دولت مخالف است، کمیسیون بفرمایید.

محمدجواد کولیوند
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم! من خواهش میکنم چون موضوع یک مقدار حساسیت دارد دقت بفرمایید، پیشنهاد برادرمان جناب آقای حاجی این است که این احکام قضایی اگر مربوط به نامزد یا نامزدهایی باشد که برنده همان دوره انتخابات باشند این به دیوان عالی کشور برود اولاً دیوان عالی کشور ایرادات احکام قضایی را شکلی وارد میشود، ماهوی ورود نمیکند، این یک.

علی اردشیرلاریجانی
آقای حاجی! این نکته مهمی است، دیوان عالی بررسی شکلی میکند.

محمدجواد کولیوند
دوم، در رابطه با ماده (73) قانون که گفتند ماده (73) صدور اعتبارنامه است. صدور اعتبارنامه حدوداً تقریب (3) ماه بعد از انتخاب آن نامزد به عنوان نماینده در مجلس شورای اسلامی است. لذا دقت بفرمایید! ما براساس اصل (99) قانون اساسی که شورای محترم نگهبان نظارت را به صورت یک فرآیند دنبال میکند اگر یک چنین اتفاقی بیفتد شورای نگهبان میتواند به اعتبارنامه این فرد ورود کند. لذا به نظرم پیشنهاد آقای حاجی اینجا الحاقش دردی را دوا نمیکند.

علی اردشیرلاریجانی
متشکریم. حضار 204 نفر، پیشنهاد آقای حاجی را به رأی میگذاریم، دولت و کمیسیون مخالف هستند، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای حاجی اگر اجازه بفرمایند، پیشنهاد بعدیتان هم تقریباً خلاف قانون اساسی است، آقای دکتر! ملاحظه بفرمایید.

علی اردشیرلاریجانی
اینکه نمیشود، یعنی یک نفر میخواهد رأی نیاورد باید حوزه را باطل کنند، نه اینکه نفر بعدی بیاید. مشکل ایجاد میشود. پیشنهاد دیگری اگر نیست، بخوانید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده 12 ـ ماده (57) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 با اصلاحات و الحاقات بعدی و تبصره (2) ماده مذکور و همچنین قانون تفسیر بند (2) قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 29/10/1378 نسخ میشود و متن تبصره (1) ماده (57) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 با اصلاحات و الحاقات بعدی به عنوان ماده (57) قانون مذکور محسوب میشود. آقای دکتر! به رأی بگذارید.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 204 نفر، اصل ماده (12) را به رأی میگذاریم، نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس اگر اجازه بفرمایید، قبل از ورود به دستور بعدی در مورد گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی در مورد لایحه حمایت از محیطبانان و جنگلبانان باید اصلاح عنوان تحت عنوان «لایحه حمایت قضایی و بیمهای از مأموران یگان حفاظت محیطزیست و جنگلبانی» اتفاق بیفتد.
4
اعلام وصول تقاضای استعفای آقای داریوش اسمعیلی نماینده سروستان، خرامه و کوار

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
اگر اجازه بفرمایید، متن استعفای آقای دکتر داریوش اسمعیلی همکار عزیزمان که درخواست استعفا از نمایندگی کردند را قرائت کنم.
به استحضار میرساند که جناب آقای رحمانی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت از حدود چهارماه قبل از اینجانب جهت تصدی مسئولیت معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت متبوع دعوت به عمل آورده و بر این دعوت اصرار دارد در این راستا با توجه به استعفای جناب آقای دکتر سرقینی از این مسئولیت و پذیرش مسئولیت جدید و با توجه به حساسیت این معاونت.

علی اردشیرلاریجانی
فقط شما اعلام استعفا میکنید، فقط باید بگویید ایشان استعفا دادند، قرائت متن ندارد، متشکریم.
5
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعدی گزارش کمیسیون مشترک در مورد لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها است که اگر اجازه بفرمایید، من اصلاحات کمیسیون را جهت رسیدگی آقای رئیس! قرائت کنم.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بند «الف» ماده (1) به شرح زیر اصلاح شود:
الف ـ عوارض محلی: وجوهی است که شهرداریها یا دهیاری در چهارچوب قوانین و مقررات به منظور تأمین هزینههای شهر و روستا وصول میکنند.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 206 نفر، اصلاحی که کمیسیون انجام داده جهت رفع ایراد شورای نگهبان را به رأی میگذاریم، نمایندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمایید. البته شورای نگهبان یک ایراد کلی گرفتند. شورای نگهبان یک خط نوشتند که صرفنظر از ابهامات و اشکالات مصوبه با توجه به اینکه در موارد متعددی وظایف و صلاحیت زائد بر امر نظارت بر شوراها در نظر گرفته لذا مخالف اصل است یعنی هرچیزی که خارج از بحث نظارت باشد را حذف کرده. (مافی ـ نظارت شوراها را باید بیاورد) عوارض را شورای نگهبان نمیپذیرد. برای عوارض شأن نظارتی قائل نیست، ایرادش کلی است. میگوید شورا مطابق اصل (100) باید فقط ناظر باشد. (کولیوند ـ با حضور نماینده شورای نگهبان بوده) من امیدوارم که اصلاح بشود ولی قیافه این عبارتی که گفته شورای نگهبان به این نمیخورد، دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بند «ج» ماده (1) به شرح زیر اصلاح شود:
ج ـ بهای خدمات: مبلغی که شهرداری، سازمانها، مؤسسات و شرکتهای وابسته به شهرداریها و یا دهیاریها مطابق قوانین و مقررات در ازای خدمات ارائهشده، از متقاضیان دریافت خدمات، وصول میکنند.

علی اردشیرلاریجانی
«مطابق قوانین و مقررات» اضافه کرده. حضار 205 نفر، پیشنهاد کمیسیون را به رأی میگذاریم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. (فولادگر ـ رافع ایراد شورای نگهبان نیست) به نظر این طور میآید ولی خانم مافی میگویند با حضور نماینده شورای نگهبان بررسی کردند، آن عبارتی که شورای نگهبان گفته همین را میگوید ولی خانم مافی میگویند جلسه با خودشان داشتهاند، دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. ماده (3) را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده (3) به شرح زیر اصلاح شود:
ماده 3 ـ شهرداریها و دهیاریها میتوانند در چهارچوب قوانین و مقررات از انواع ابزارهای تأمین منابع مالی و روشهای اجرایی مناسب برای اجرای پروژههای مصوب شهری و روستایی و پروژههای سرمایهگذاری و مشارکتی با پیشبینی تضامین کافی استفاده کنند. آییننامه مالی موضوع این ماده ظرف مدت سهماه از تاریخ لازمالاجراءشدن این قانون با پیشنهاد مشترک شورای عالی استانها و وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.

علی اردشیرلاریجانی
اینجا همان «چهارچوب قوانین و مقررات» را اضافه کرده. حضار 203 نفر، اصلاحی که در ماده (3) به عمل آمده را به رأی میگذاریم، نمایندگان محترم رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده (4) به شرح زیر اصلاح شود:
ماده 4 ـ عوارض محلی اعم از عوارض بر ساختمانها، مستحدثات، تأسیسات، تبلیغات معابر و فضاهای شهری و روستایی و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرحهای توسعه شهری و روستایی و داراییهای غیرمنقول مطابق قوانین و مقررات تعیین میگردد. وزارت کشور با همکاری شورای عالی استان¬ها حداکثر تا پایان آذرماه هر سال، عناوین عوارض را تهیه و وزیر کشور آن را ابلاغ میکند.

علی اردشیرلاریجانی
آیا شامل مستحدثات، تأسیسات دولتی میشود یا غیردولتی است؟ (کولیوند ـ غیردولتی است) اگر غیردولتی است ذکر کنید. آقای قاضیزاده! «غیردولتی» را اضافه کنید. مقصودشان غیردولتی است.
حضار 204 نفر، ماده (4) را با اضافه شدن «غیردولتی» به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
تبصره (2) ماده (4) حذف شود.

علی اردشیرلاریجانی
شورای نگهبان این را ایراد گرفته بوده؟ حضار 204 نفر، پیشنهاد کمیسیون این است که تبصره (2) ماده (4) حذف شود. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
تبصره (3) ماده (4) حذف شود.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 204 نفر، پیشنهاد کمیسیون در تبصره (3) ماده (4) این است که حذف شود را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در تبصره (6) ماده (4) عبارت «با رعایت بند (5) ماده (26) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و» پس از عبارت «مطابق قوانین مربوطه» افزوده میشود و عبارت «و همچنین الحاق اراضی به محدوده روستا» حذف میشود.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 203 نفر، پیشنهاد کمیسیون را به رأی میگذاریم. این اصلاح جهت رفع ایراد شورای محترم نگهبان صورت گرفته است. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
در ماده (5) عبارت «هر سال به میزان (5/2) درصد ارزش معاملاتی موضوع صدر ماده (64) قانون» به عبارت «به میزان (5/2) درصد ارزش معاملاتی موضوع ماده (64) قانون» اصلاح شود.

علی اردشیرلاریجانی
اینکه محل ایراد شورای نگهبان نبوده. برای چه اصلاح کردید؟ (مافی ـ لازم بود اصلاح شود) نمیتوانید اصلاح کنید، فقط موارد ایراد شورای نگهبان را میتوانید اصلاح کنید، این قابل طرح نیست، اصلاح بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
تبصره (3) ماده (15) اصلاحی قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی موضوع ماده (8) به شرح زیر اصلاح شود:
تبصره 3 ـ شهرداریهای کلانشهرها و مراکز استانها میتوانند عوارض صدور مجوز ورود به محدودههای طرح ترافیک و زوج و فرد در چهارچوب ضوابط شورایعالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور و با رعایت مصوبات شورای ترافیک استانها (در تهران شورای حمل و نقل و ترافیک شهر تهران) مطابق با قوانین و مقررات با تأیید وزیر کشور وصول نمایند.

علی اردشیرلاریجانی
«مطابق با قوانین و مقررات» را اضافه کردید. حضار 203 نفر، پیشنهاد کمیسیون را به رأی میگذاریم. نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
ماده (22) به شرح زیر اصلاح شود:
ماده 22 ـ شهرداریها برای صدور پروانه ساختمانی موظف به رعایت طرح تفصیلی شهرها بوده و فروش تراکم مازاد و نیز تغییر کاربری املاک برخلاف طرح تفصیلی فقط با تصویب در کمیسیون ماده (5) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مجاز است. متخلفان از مفاد این ماده مشمول مجازات درجه هفت ماده (19) قانون مجازات اسلامی به جز حبس و شلاق میشوند.

علی اردشیرلاریجانی
این هم محل ایراد شورای نگهبان نبوده. (مافی ـ باید اصلاح میشد) فقط مواردی که شورای نگهبان ایراد گرفته را میتوانید اصلاح کنید (مافی ـ رأی بگیرید) وگرنه بقیه را نمیتوانید. من میفهمم ایرادی که به مصوبه بوده چیست، ولی از نظر آییننامه نمیتوانید ورود کنید، قابل طرح نیست. ما اینجا نمیتوانیم رأی بگیریم، من ایراد شما را فهمیدم کجا است، ایراد هم وارد است، ولی چون مجلس رأی داده الان از نظر آییننامه نمیتوانیم رأی مجدد بگیریم. ماده بعد را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! ماده آخر را هم ملاحظه بفرمایید.

علی اردشیرلاریجانی
اینها را از نظر تنقیحی رعایت کردند؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! چرا اصلاح کردند؟

علی اردشیرلاریجانی
چرا این را اصلاح کردید؟ محل ایراد شورای نگهبان نبوده. چون نبوده نمیتوانید، از زحماتتان متشکریم.
6
تصویب طرح استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! دستور بعد رسیدگی به گزارش دوفوریتی است.

علی اردشیرلاریجانی
از شورای نگهبان آمدند؟ باید باشند، پس پیگیری کنید که وقتی مطرح میکنید باشند، حضورشان ضرورت دارد. مطرح بکنید تا بیایند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه ششم توسعه است. از سخنگوی کمیسیون جهت ارائه گزارش دعوت میکنم. جناب آقای دکتر امیرآبادی! دو نفر مخالف و دو نفر موافق میتوانند صحبت کنند.

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
موافق و مخالف صحبت نمیکنند.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
اگر کمیسیون منصرف است، اجازه بدهید متن را جهت رأیگیری بخوانم.
«طرح استفساریه بند «ج» ماده (112) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
موضوع استفساریه:
آیا شاغلانی که در زمان دفاع مقدس در دستگاههای اجرایی مناطق عملیاتی و امنیتی موضوع مصوبه (176) ستاد کل نیروهای مسلح خدمت کرده و در آن زمان یا پس از آن بازنشسته شدهاند مشمول مزایای مندرج در بند «ج» ماده (112) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14/12/1395 میشوند؟
پاسخ: بله».

علی اردشیرلاریجانی
اگر دولت و کمیسیون نظری دارند بدهند.

رضا طلایی نیک
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمه الله
در مورد این طرح استفساریه جمعبندی که من عرض میکنم جمعبندی نظرات بخشهای مختلف لشکری و کشوری و سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت دفاع و سایر بخشهای مرتبط بوده است. این استفساریه سه نکته دارد؛ نکته اول اینکه آیا رفع تبعیضی میخواهد صورت بگیرد؟ درست است، کسانی که در حال حاضر شاغل هستند مزایای ماده (112) قانون برنامه ششم را که مجلس محترم تصویب کرده در مورد آنها اعمال میشود، اما کسانی که قبل از قانون مدیریت خدمات کشوری، یعنی سال 86 یا قبل از قانون برنامه ششم که مجلس محترم تصویب کرده بازنشسته شده بودند آنها چون قبل از این قانون بازنشسته شدهاند این مزایا را دریافت نکردند. بنابراین این تبعیض را دولت هم تأیید میکند که وجود دارد و این رفع تبعیض باید صورت بگیرد.
اما عزیزان دو نکته دیگر را هم مد نظر قرار بدهند. چون اجرای این استفساریه مربوط به بازنشستگانی میشود که قبلاً در دوران دفاع مقدس حضور داشتند بار مالی خواهد داشت و بار مالی این را مجلس محترم در قانون بودجه باید به نحوی تأمین بکند. بدون تأمین بار مالی امکان اجرای این استفساریه با مشکل مواجه خواهد بود. اگر مجلس محترم میخواهد این استفساریه را تصویب کند حتماً بار مالیاش را هم در پیشبینیهای بودجه سال آینده بیاورد، اگر بار مالیاش پیشبینی بشود دولت میتواند همراهی بکند، منتها عزیزان حتماً بار مالیاش را تا قبل از اینکه بودجه نهایی بشوند ببینند.

علی اردشیرلاریجانی
اگر این بار مالی دارد چطور این را میخواهید مطرح کنید؟

رضا طلایی نیک
عرض کردم جمعبندی دولت این است که چون بازنشستهها باید برایشان این اعمال بشود در بودجه امسال بار مالیاش پیشبینی نشده. برای سال دیگر اگر در بودجه پیشبینی بشود قابل اجرا خواهد بود. آقای دکتر! نکته سوم این است که این مناطق امنیتی در ماده (112) قانون برنامه ششم نبوده اگر آن اصلاح بشود مشکل ما حل میشود.

علی اردشیرلاریجانی
در نص برنامه نیست کلمه «امنیتی» را اضافه کردیم. متن قانون برنامه نوشته «مزایای شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس» شما «امنیتی» را اضافه کردید. امنیتی یعنی چه؟ اگر مقصودتان متن قانون برنامه ششم است باید عین متن را میآوردید.

رضا طلایی نیک
آقای دکتر! «منطقه امنیتی» توسعه قانون و خارج از استفساریه است و «منطقه امنیتی» را هم دولت موافق نیست، چون توسعه قانونگذاری است. اگر عزیزان میخواهند منطقه امنیتی را اضافه کنند باید قانونگذاری جدید بکنند و در قالب استفساریه امکان ندارد، متشکرم.

علی اردشیرلاریجانی
دوستانی که این تفسیر را ارائه کردند! کلمه «امنیتی» در قانون برنامه ششم نیست. (طلائینیک ـ میفرمایند حذف بشود) «امنیتی» که باید حذف بشود، «بازنشسته» را هم اضافه کردید. (خضری ـ مشکل دارند) میدانم مشکل دارد، میخواهم بگویم در متن قانون برنامه نیست. البته اشکال ندارد ما رأی بگیریم، چون دوسوم رأی میخواهد، ولی احتمالاً شورای نگهبان ممکن است بگویند توسعه دادید و باید طرح بیاورید. آقای مصری میگویند شاغلان آن زمان که الان بازنشسته شدند. (طلائینیک ـ آقای دکتر! شاغلان دو مفهوم دارد) اگر اینجا مینوشتید که همان شاغلان اگر امروز بازنشسته شده باشند. وقتی این عبارت را مینویسید بازنشستههای امروز هم شامل میشود. در آن زمان یا پس از آن بازنشسته شدند. نوشتند شاغلان که آن زمان بودند و امروز بازنشسته شدند، پس آن «امنیتی» باید حذف بشود. کمیسیون میخواهند توضیح بدهند؟ بفرمایید.

رسول خضری
بسم الله الرحمن الرحیم
با تشکر از دوستانی که قبلاً به این استفساریه رأی دادند. کارگروه کمیسیون اجتماعی بنده بودم و این موضوع را آقای دکتر مصری با جدیت پیگیری میکردند. منظور شاغلان آن زمان در مناطق عملیاتی بوده که الان بازنشسته هستند. در واقع ما انتظار داریم عزیزانی که آن زمان تلاش کردند زیر بمباران و توپباران در مناطق عملیاتی غرب کشور آمدند جانفشانی کردند و الان بازنشسته هستند اینها از این مزایای بند «ج» ماده (112) برخوردار بشوند. کمیسیون اجتماعی هم با این استفساریه با بلهای قاطع موافقت کرده. والسلام علیکم و رحمه الله

مسعود پزشکیان
حضار 201 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را نسبت به این استفساریه اعلام بفرمایید. دوسوم رأی میخواهد. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
7
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعد در مورد لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد است که من اصلاحات مرتبط با ایرادات شورای نگهبان را جهت رأیگیری قرائت میکنم.
عنوان و متن مادهواحده به شرح زیر اصلاح شد:
لایحه دائمی نمودن قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد
مادهواحده ـ قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب 7/8/1390 با اصلاحات و الحاقات بعدی، با اصلاحات زیر دائمی میشود:
1 ـ بند «ب» ماده (1) قانون به شرح ذیل اصلاح شد:
ب ـ مؤسسات خصوصی حرفهای عهدهدار خدمات عمومی، اشخاص حقوقی غیر از دستگاههای اجرایی هستند که طبق قانون عهدهدار یک یا چند امر عمومی میباشند، نظیر سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، سازمانهای نظام مهندسی، اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اصناف و تعاون، مراکز و کانونهای استانی وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری.
2 ـ بند «ج» ماده (2) قانون به شرح ذیل اصلاح شد:
ج ـ شوراهای اسلامی شهر و روستا و مؤسسات خصوصی حرفهای عهدهدار خدمات عمومی.
3 ـ در ماده (6) قانون عبارت «مختومه نماید» به عبارت «بایگانی نماید که این امر نافی صلاحیت سایر مراجع قانونی نمیباشد» اصلاح میشود.
4 ـ در صدر ماده (17) قانون بعد از عبارت «اطلاعات خود را» عبارت «اعم از اینکه اطلاعات مزبور قابل اثبات باشد یا نباشد» اضافه شد و تبصره ذیل بند «د» ماده (17) قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
«تبصره ـ اشخاصی که اثبات شود با سوءنیت اقدام به ارائه اطلاعات خلاف واقع نمایند، مشمول مقررات این قانون قرار نمیگیرند».
آقای دکتر! به رأی بگذارید.

مسعود پزشکیان
حضار 198 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی است. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
8
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح الحاق یک تبصره به ماده (66) قانون مدیریت خدمات کشوری

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! قبل از اینکه وارد دستور بعدی بشویم اگر اجازه بفرمایید جمعی از همکاران درخواست اولویت دارند که من درخواست اولویتشان را به بحث بگذارم.
جمعی از همکاران طبق تبصره (1) ماده (100) در مورد طرح الحاق یک تبصره به ماده (66) قانون مدیریت خدمات کشوری درخواست در اولویت قرار گرفتن در دستور را دارند. در دستور روز گزارش شماره (8) است، دوستانی که میخواهند مخالف یا موافق ثبتنام کنند در کلیات ثبتنام بفرمایند. جناب آقای حاجیبابایی! به عنوان متقاضیان اولویت موضوع را مطرح بفرمایید.

حمیدرضا حاجی بابائی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
من یک توضیحی میدهم که خواهش میکنم نمایندگان محترم دقت کنند. تا سال 1393 هر کارمندی در کشور مثلاً با مدرک فوقدیپلم استخدام میشد میرفت زحمت میکشید لیسانس میگرفت و اعمال میشد و بعد فوقلیسانس میگرفت و اعمال میشد. این هم مطابق مواد (49)، (53)، (62)، (66) و (70) قانون مدیریت خدمات کشوری بود. متأسفانه رئیس سازمان امور اداری و استخدامی سال 1393 یک اقدامی در شورای توسعه کرد. در شورای توسعه نیروی انسانی ایشان تصویب کرد که از این به بعد هیچ کارمندی نمیتواند بیشتر از یکبار مدرک بگیرد. سؤال اینجا است که آیا واقعاً رئیس شورای اداری و استخدامی میتواند قانون وضع کند؟ متأسفانه در آن موقع این به مجلس میآید و توسط مجلس این بخشنامه تصویب میشود. یعنی توسط ریاست محترم مجلس و شورای کمیسیون تلفیق مصوب میشود.
یک امر طبیعی در کشور است که کسی باید مدرک جدید بگیرد، لیسانس، فوقلیسانس بگیرد و متخصصتر بشود، چه در آموزش و پرورش و ادارات دیگر و چه در بهداشت و درمان در هر جا. الان حدود پنج سال است که کارمندان دولت مدرک که میگیرند متأسفانه براساس این مصوبه شورای توسعه مدیریت و سرمایه نیروی انسانی رئیسجمهور ممنوع شدند. حالا بعضی از دوستان جناب آقای پوربافرانی، تعدادی از نمایندگان و دوستان دیگر زحمت کشیدند و طرحی آماده کردند و در کمیسیون اجتماعی مصوب شد، الان ما میخواهیم این طرح را با رأی شما نمایندگان در اولویت قرار بدهیم. با مصوبه کمیسیون اجتماعی در صحن مجلس کارمندان دولت در سراسر کشور بتوانند از مدرکی که میگیرند استفاده بکنند. یک کسی یک مدرکی میگیرد (100)، (150) و (200) هزار تومان به حقوقش اضافه میشود. این را ممنوع بکنیم واقعاً ظلمی در حق کارمندان است.
الان ما با کمیسیون تلفیق هم صحبت کردیم، اولاً اجرای این را 1/1/1399 میگذاریم، ثانیاً در کمیسیون تلفیق هم صحبت میکنیم که مبلغی برای این لحاظ بکنند که مغایر اصل (75) هم نباشد. ما اینجا از همکاران عزیز و هیأترئیسه محترم درخواست میکنیم به این اولویت رأی بدهند که این هفته ما بتوانیم این را در صحن مجلس داشته باشیم و مصوب بکنیم. این روزها کمیسیون تلفیق هم هست و در کمیسیون تلفیق هم اعتباری برایش پیشبینی بکنیم، تعداد هم زیاد نیست. بعضی وقتها یک حرفهایی زده میشود که اینهمه کارمند مدرک میگیرند، همه کارمندها مدرک نمیگیرند. تعداد و مبلغ بسیار پایین است، من خواهش میکنم دوستان به همه کارمندان در سراسر کشور کمک بکنند که بتوانند به سمت تعالی، کمالجویی و رشد قدم بردارند. از همه شما به خاطر رأی مثبتی که انشاءالله عنایت خواهید فرمود تشکر میکنم.

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای نادر قاضیپور مخالف هستند، بفرمایید.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و سلام مجدد به محضر کلیه کارکنان خدوم که درس خواندند، ولی مدرکشان را قبول نکردند دارم. آقای حاجیبابایی عزیزم! مخالفت من از این باب است که خیلی از این دستگاهها تابع قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند، مانند مجلس شورای اسلامی. کارمندان زحمتکش مجلس هنوز نتوانستند استخدام و تابع قانون بشوند و رتبهبندیشان اجرا بشود. چندین سال است این کارمندان مجلس با مدرک فوقلیسانس کارهای خدماتی انجام میدهند، بالاخص نیروهای مقتدر جمهوری اسلامی. آقای حاجیبابایی! پیشنهاد حضرتعالی آیا شامل نیروهای لشکری و کشوری میشود؟ آیا این بند شامل ارتشیان عزیز، سپاهیان عزیز، نیروی مرزبانی انتظامی و بقیه نیروهای مسلح وزارت دفاع و پشتیبانی میشود یا نه؟ خیلی از ارتشیان و سپاهیان عزیز از جیب خودشان تحصیل کردند، از استراحتشان بریدند، تفریح نکردند و سختترین نقاط رفتند کار و تحصیل کردند و مدرک گرفتند. الان خیلی از نیروهای مسلح کارشناسی ارشد دارند ولی با فوقدیپلم حقوق میگیرند.
مخالفت من از این باب است که شامل همه هست یا نیست؟ آقای پزشکیان! از آقایان قاضیزاده و حاجیبابایی عزیز بپرسید آیا شامل ارتش، مجلس و سپاه میشود یا فقط کارمندان مجریه است؟ اگر عدالت است سه قوه را باید شامل بشود. آیا شامل قوه قضائیه هست یا نیست؟ قضاتی هستند که با لیسانس وارد شدند، الان دکتری گرفتند، ولی آیا مدرک آنها اعمال شده یا خیر؟ آقای پزشکیان عزیز رئیس محترم جلسه! من مخالفتم از این بابت است که عدالت رعایت بشود و شامل تمامی نیروهای مسلح بشود، نه فقط کارمندان دولت را شامل بشود. کارمندان دولت هم سه نوع هستند، خیلی از شرکتهای شبهدولتی این خدمات را قبول ندارند.
من از حضرتعالی به عنوان رئیس جلسه و از آقای قاضیزاده میخواهم در تصویب این حتماً سه قوه را لحاظ کنند. اول مجلس و کارمندان عزیز و زحمتکش مجلس، این کارمندانی که در کمیسیونها خدماتی کار میکنند اکثراً کارشناسی ارشد دارند و با مدرک دیپلم آمدند. این مجلس خودش از قانون خدمات تبعیت نمیکند. وزارت دفاع، دکتر طلایینیک معاون وزارت دفاع! چرا ارتش و سپاه و نیروهای مسلح، مرزبانان عزیز، هوانیروز، نیروی دریایی و زمینی را نمیآورید؟ قانون فقط برای کارمندان دولت نیست، برای تمامی افراد است.
از آقای اکبریان ریاست محترم کمیسیون صنایع و معادن هم تشکر میکنم که میگویند نیروهای مسلح ما در اولویت هستند. همکاران عزیز و آقای پزشکیان! خواهش دارم از طراح هم بپرسید اگر قرار است کل سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه به خصوص وزارت دفاع و ارتش و سپاه باشد من مخالف نیستم، اما اگر تنها فقط برای یک وزارت خارجه منظور بشود حتماً مخالف هستم. به عشق امام حسین، یا حسین.

مسعود پزشکیان
متشکرم، موافق را بفرمایید.

علیرضا رحیمی
جناب آقای حاجیبابایی موافق هستند که وقتشان را به آقای پوربافرانی واگذار کردند، بفرمایید.

عباسعلی پوربافرانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت ایام فاطمیه خدمت همکاران عزیز و مردم محترم. من از جناب آقای حاجیبابایی که هم به درستی تبیین فرمودند و هم وقتشان را در اختیار بنده قرار دادند تشکر میکنم. بنده به عنوان طراح این طرح خدمت همه همکاران عرض بکنم که آموزش مقدمه و پایه توسعه و پیشرفت است و این اتفاقی که در قانون قبلاً افتاده به نوعی ممانعت از توسعه و پیشرفت است. در طرحی هم که پیشنهاد شده همه آن الزامات لازم دیده شده. مخالف محترم هم مخالفتی با اصل طرح نداشتند. تأکید ایشان بر این بود که نیروهای مسلح هم در این طرح پیشبینی شده باشد. عرضم این است که قطعاً خدمات نیروهای مسلح بر هیچکس پوشیده نیست و اهمیت این حوزه کاملاً مشخص است.
جناب آقای دکتر پزشکیان! این طرح الحاق یک تبصره به قانون مدیریت خدمات کشوری است و در قانون مدیریت خدمات کشوری همه اینها پیشبینی شده. لذا مخالفتی هم که همکار محترم داشتند در اینجا تبیین شده. چون الحاقی به قانون مدیریت خدمات کشوری است و در قانون مدیریت خدمات کشوری هم مشخص است.
لذا من از همکاران محترم درخواست میکنم با توجه به اینکه بسیاری از افراد، حتی ما کسانی را داریم که از دیپلم به مقطع دکتری رفتند، در عرصهها و واحدهای مختلف؛ آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و نیروهای مسلح و همه واحدهایی که به نوعی از بودجه کشور دارند استفاده میکنند این اتفاق افتاده و یک فرد توانمند براساس ضوابط و مقرراتی که دستگاههای اجرایی دارند رفته و از یک مقطع تحصیلی بالاتر استفاده کرده است. فرض کنیم دیپلم داشته، رفته فوقدیپلم گرفته. اگر ما این قانون را مصوب نکنیم این محدودیت را برای یکبار اعمال مدرک تحصیلی ایجاد میکنیم. اما با پیشنهادی که ارائه شده کسانی که از ظرفیت بالایی برخوردارند و میتوانند ادامه تحصیل بدهند و در مقاطع مختلف تحصیلی رشد و پیشرفت بکنند این پیشرفت، پایداری و توسعه آنها منجر به پیشرفت در ابعاد مختلف کشور بشود این اتفاق برای همه عزیزانی که در همه سطوح اجرایی هستند ایجاد خواهد شد. البته همکاران بسیار زیادی از جمله جناب آقایان آزادیخواه، رحیم زارع، پورابراهیمی مراجعه کردند و تشکر مجدد از جناب آقای دکتر حاجیبابایی و جناب آقای عبدالهی و همه عزیزان و همکاران دارم و حتی آن مخالف محترم که تأکید دارند این اتفاق در همه حوزهها بیفتد. متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، این شامل سه قوه است یا فقط قوای دولتی را شامل میشود؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای رئیس! برای مجموعه دستگاههای اجرایی است. دستگاههای اجرایی شامل سه قوه میشود، نهادهای نظامی و انتظامی هم که خارج از قوا است را شامل میشود.

مسعود پزشکیان
ماده (5) قانون خدمات کشوری است و شامل سه قوه میشود. حضار 197 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. هنوز (72) نفر رأی خودشان را اعلام نفرمودند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
9
قرائت گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درخصوص مسائل مرتبط با فرهنگیان و مدارس خارج از کشور

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعد گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد مسائل مرتبط با فرهنگیان و مدارس خارج از کشور است که در اجرای ماده (234) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تهیه شده. من از سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات دعوت میکنم که گزارش را قرائت کنند.

مسعود پزشکیان
میهمانان را بخوانید تا سخنگو تشریف بیاورند.

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
میهمانان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ جمعی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت استان یزد میهمانان جناب آقای دکتر دهقانیفیروزآبادی نماینده محترم شهرستانهای تفت و میبد هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه دخترانه شهید کلاهدوز از منطقه (14) تهران هستند که به همه عزیزان خوشآمد عرض میکنیم.

سیدحمایت میرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درخصوص مسائل مرتبط با فرهنگیان و مدارس خارج از کشور
هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
احتراماً، بازگشت به نامه شماره (105048/4) مورخ 30/11/1397 درخصوص ارجاع درخواست بررسی اعمال ماده (234) آییننامه داخلی مجلس راجع به مسائل مرتبط با فرهنگیان و مدارس خارج از کشور، به پیوست گزارش مذکور تقدیم میگردد.
بخش اول
مستندات قانونی:
1 ـ شیوهنامه و ضوابط ثبتنام، انتخاب و اعزام نیروی انسانی به مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، ابلاغی وزیر آموزش و پرورش
2 ـ مصوبه هیأت وزیران درخصوص مستثنی بودن ایجاد دفاتر سرپرستی مدارس ایرانی در کشورهای خارجی از شمول ضوابط اجرایی بودجه به تاریخ 17/9/1370.
3 ـ مصوبه هیأت وزیران درخصوص تسری جداول شماره (1)، (2) و (3) اصلاحی پیوست آییننامه فوقالعاده اشتغال خارج از کشور مستخدمان دولت جمهوری اسلامی ایران (مأمورین ثابت) به کلیه کارمندان مشمول بند (8) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری در سقف اعتبارات مصوب به تاریخ 20/4/1396.
4 ـ ضوابط مالی و شهریه مدارس اتباع خارجی (مؤسس ایرانی) و مدارس بینالمللی (دولتی و غیر دولتی)، ابلاغی 14/10/1393.
5 ـ شیوهنامه مالی مدارس بینالمللی و اتباع خارجی (دولتی و غیردولتی) ابلاغی 4/12/1395.
6 ـ آییننامه انتقال کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی به اداره کل آموزش و پرورش مدارس خارج از کشور، ابلاغی 20/10/1378.
7 ـ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص اصلاح ترکیب اعضای کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی مدارس کشورهای خارجی به تاریخ 18/8/1389.
8 ـ آییننامه تأسیس مدارس اتباع خارجی مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش به تاریخ 29/8/1386.
9 ـ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص ترکیب اعضای کمیسیون خاص در سرپرستیهای مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به تاریخ 14/4/1379.
10 ـ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص نحوه تعیین پایه تحصیلی دانشآموزانی که متقاضی تحصیل در مدارس ایرانی خارج از کشور هستند به تاریخ 16/10/1378.
11 ـ آییننامه تأسیس مدارس غیرانتفاعی ویژه اتباع خارجی به تاریخ 6/8/1378.
12 ـ آییننامه ارزشیابی مدارک تحصیلی مدارس کشورهای خارجی 12/9/1376.
13 ـ مصوبه هیأت وزیران درخصوص طرح ساختار مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به تاریخ 28/5/1375.
14 ـ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص نحوه ثبتنام و ادامه تحصیل دانشآموزان ایرانی که در مدارس غیرایرانی خارج از کشور به تحصیل اشتغال داشته و به ایران باز میگردند به تاریخ 2/7/1369.
بخش دوم
طرح مسأله:
محورهای مذکور در درخواست کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری برای بررسی اعمال ماده (234) آییننامه داخلی (مذکور در نامه شماره 93509 مورخ 29/10/1397) به شرح ذیل است:
1 ـ بروز تخلفات در کمیسیون ارزشیابی تحصیلی مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور.
2 ـ وجود برخی ابهامات در ترازنامهها و تراکنشهای مالی برخی مجتمعهای آموزشی تطبیقی.
3 ـ ابهامات درخصوص فعالیتهای عمرانی و آموزشی مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور در برخی کشورها.
4 ـ کمیسیون با دعوت از مسئولان اجرایی (وزیر آموزش و پرورش، معاون حقوقی و پارلمانی وزارتخانه، قائممقام وزیر در امور بینالملل و رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور و معاونان وی، رئیس هیأت رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش و دیگر مسئولان ذیربط) و با مکاتبات چندینباره اعم از استعلام از مقام عالی وزارت نظیر نامههای شماره (28826) مورخ 12/4/1397 و شماره (58889) مورخ 16/7/1397 و (73482) مورخ 5/9/1397 و هیأتهای بررسی تخلفات اداری و دریافت پاسخ و گزارشهای آنان و دریافت و بررسی گزارشهای مردمی اعم از اظهارات کتبی، تلفنی و شفاهی نظیر شکایات درخصوص عملکرد کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی و پس از آن اعزام یکی از اعضای کمیسیون به کشور ترکیه و آذربایجان و بازرسی سرپرستی و مدارس این حوزه و گفتگوی مستقیم با کادر اجرایی و معلمان و دانشآموزان، به بررسی تکتک این موارد پرداخت که گزارش این موارد به شرح ذیل است:
1 ـ بروز تخلفات در کمیسیون ارزشیابی تحصیلی مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور.
2 ـ کمیسیون ضمن بررسی گزارشهای دریافتی، پی برد که در موارد قابل توجهی، آراء صادره از سوی کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی، در شکلهای مختلف، خارج از ضوابط صادر شده است. مشروح این تخلفات (شامل 23 مورد نمونه تخلف) به همراه مؤیدات آنها، از طرف کمیسیون طی نامه شماره (58889) مورخ 16/7/1397 به وزارت آموزش و پرورش ارائه شده که هیأت رسیدگی به تخلفات اداری در تاریخ 6/8/1397 این موارد را برای رسیدگی، به هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری شعبه یک بدوی مرکز ابلاغ کرده است. این هیأت به تخلفات رسیدگی کرده و آراء برای (7) نفر از متهمان صادر شده است.
همچنین مدیران مرکز و مسئولان هیأت رسیدگی به تخلفات اداری و پس از آن مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور طی نامه شماره (18/2966/340) مورخ 29/2/1398 موارد ذیل را به عنوان اقدامات اصلاحی در روند امور بیان کردند:
1 ـ ارائه خدمات ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی به ایرانیان خارج از کشور به صورت سامانه الکترونیکی.
2 ـ پیشنهاد انتقال کمیسیون ارزشیابی تحصیلات خارجی از مرکز امور بینالملل به دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش.
3 ـ کاهش تعداد اعضای کمیسیون ارزشیابی تحصیلات خارجی از (7) نفر به (5) نفر.
4 ـ تغییر در ترکیب اعضاء و ورود افراد متخصص به کمیسیون.
5 ـ واگذاری اختیارات ارزشیابی تا سطح ششم به ادارات کل آموزش و پرورش استانها.
همچنین این مرکز اعلام کرد که در صورت احراز هرگونه تخلف، آمادگی دارد آراء صادره را باطل و مورد تخلف را پیگیری کند.
لازم به ذکر است اقدامات اصلاحی کمیته، پس از پیگیری کمیسیون، رافع مسئولیت آنان در وقوع تخلفات نیست و کمیسیون بر بروز تخلفات در این حوزه تأکید میکند.
2 ـ وجود برخی ابهامات در ترازنامهها و تراکنشهای مالی برخی مجتمعهای آموزشی تطبیقی.
مطابق گزارش واصله و بررسیهای کمیسیون در مجتمع تطبیقی و بینالمللی تهران، نقض برخی ضوابط اداری و مالی رخ داده است. مشروح این تخلفات که شامل موارد وجود مغایرت در تراز مالی، عدم ثبت گردش حساب سپرده کوتاهمدت در تراز تفکیکی، عدم انسداد حساب سپرده کوتاهمدت، پرداخت حقوق و مزایا به فردی که هیچ سمتی در مجتمع نداشته است، پرداخت وجه بدون مبنای قانونی به (21) نفر از کارکنان و عوامل اجرایی برابر سند حسابداری میشود، در اختیار مسئولان هیأت رسیدگی به تخلفات اداری قرار گرفت. در برخی موارد علیالظاهر، از اختیارات مدیریت مرکز استفاده شده و در موارد دیگر موضوع در حال بررسی و صدور رأی هیأت است. همچنین مطابق اسناد صادره از سوی اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و مستند به چندین مصوبه شورای نظارت آموزش و پرورش شهر تهران، عملکرد مدیرعامل مؤسسه آموزشی معرفت هستی تحت عنوان «کلاهبرداری» از طریق مراجع قضائی در حال پیگیری است.
3 ـ وجود برخی ابهامات درخصوص فعالیتهای عمرانی و آموزشی مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور.
گزارشهای دریافتی و بررسیهای کمیته اعمال ماده (234) آییننامه داخلی حاکی از آن است که در برخی مراکز و مدارس خارج از کشور که وزارت آموزش و پرورش به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت است، مواردی از تخلفات اداری و مالی رخ داده است. کمیسیون این موارد را به دقت دنبال کرده و مشروح آن را در اختیار نهادهای ذیربط قرار داده و موضوع را تا حصول نتیجه نهایی دنبال میکند.
اهم این موارد به شرح ذیل است:
الف) موارد سوء مدیریت در پروژه شارجه و تاجیکستان
گزارشهای دریافتی حاکی از آن است که بدون انجام آمایش سرزمین و بررسی کارشناسی دقیق، طرح تأسیس مرکزی در شارجه امارات و تاجیکستان شروع شده است که نظر به سوء تدبیر و مدیریت در این خصوص و علیرغم صرف هزینههای سنگین، این طرحها به سرانجام نهایی نرسیده و بلاتکلیف مانده است. لازم به ذکر است مطابق نامه شماره (73482) مورخ 5/9/1397 رئیس کمیته بررسی اعمال ماده (234) آییننامه داخلی مجلس خطاب به وزیر آموزش و پرورش رسیدگی و اطلاع از نتیجه بررسی در این خصوص، درخواست شد. معاون حقوقی و امور مجلس وقت وزارتخانه اعلام کرد که نظر به انجام این پروژهها توسط سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و لزوم پاسخگویی توسط ایشان، به محض حصول نتیجه نهایی، مراتب اعلام خواهد شد. علیایحال مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور در نامه مورخ 29/2/1398 درخصوص مدرسه تاجیکستان اینگونه اظهارنظر کرده است:
1 ـ موضوع تأسیس مدرسه بینالملل تاجیکستان در سال 1385 و در یادداشت تفاهم میان رئیسجمهور وقت ایران و تاجیکستان قید گردید.
2 ـ در شهریورماه 1393 و در کمیسیون مشترک میان دو کشور، ایران متعهد شد که ظرف سه سال مجتمع تکمیل شود و مالکیت و مدیریت آن به مدت (99) سال در اختیار جمهوری اسلامی ایران باشد.
3 ـ بنابر اعلام سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، تاکنون نزدیک به (40) میلیارد ریال برای این مجتمع هزینه شده است و تنها یک فاز از آن بدون ساخت بخشهای مورد نیاز برای دریافت مجوز بهرهبرداری از سوی تاجیکستان، توسط شرکت «بنا راه تدبیر» (طرف قرارداد سازمان مذکور) تکمیل شده است.
4 ـ درخصوص تصمیمگیری نهایی در مورد این مجتمع، نامهای از سوی وزیر آموزش و پرورش خطاب به وزیر امور خارجه تنظیم شده است که تاکنون پاسخی دریافت نشده است.
لازم به ذکر است کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درخصوص پروژه شارجه تاکنون پاسخی از سوی وزارت آموزش و پرورش نداشته است.
ب) چگونگی ارائه مجوز تأسیس مدرسه بینالمللی نور معرفت در استانبول:
بررسیهای کمیته حاکی از آن است که فردی بنام خانم م.ر خارج از فرآیندهای مصوب اداری و ضوابط تعیین شده، مجوز موقتی را برای ایجاد مدرسه بینالمللی در ترکیه دریافت کرده است. خلاصه نتیجه پیگیری این تخلفات توسط کمیسیون و مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور آن است که؛ با توجه به عملکرد نامناسب مدرسه و عدم رعایت قوانین و مقررات و عدم توفیق در کسب مجوزات قانونی از دولت ترکیه و تخلفات صورت گرفته و شکایتهای اولیا، شورای عالی آموزش و پرورش مجوز ایشان برای سال تحصیلی 97 ـ 1396 را تمدید نکرده و عملاً فاقد مجوز و صلاحیت برای ادامه فعالیت است. کمیسیون موارد تخلف را به جد از وزارت آموزش و پرورش پیگیری خواهد کرد.
بخش سوم
نتیجهگیری:
کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری اعلام میدارد، در هر سه محور درخواست اعمال ماده (234) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، شمول موارد مذکور در صدر ماده برای وزارت آموزش و پرورش و نهادهای زیرمجموعه آن (نظیر مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور و سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس کشور) وارد است. مشروح این تخلفات و مستندات آن (در صورت رأی مجلس به ارسال گزارش به قوه قضائیه) در اختیار مراجع قضائی قرار خواهد گرفت.
همچنین مواردی که با کشف تخلف قطعی به هیأت رسیدگی به تخلفات اداری ارسال شده است، توسط کمیسیون تا حصول نتیجه نهائی از این هیأت و دیگر مراجع ذیصلاح، تعقیب و پیگیری خواهد شد.
رئیس وقت کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ـ محمدرضا عارف
همکاران محترم فقط استحضار داشته باشند این گزارش حدود (9) ماه پیش آماده شده است، بخشی از این موارد که در اینجا به عنوان تخلف ارائه شده است گزارشی است که دوستان اخیراً در اختیار کمیسیون دادند رفع شده و در حال رفع است، متشکرم.

مسعود پزشکیان
حضار 193 نفر، نمایندگان محترم لطفاً رأی خودتان را جهت ارجاع به قوه قضائیه اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. هنوز (70) نفر رأی خودشان را اعلام نکردند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
10
ناطقان جلسه خانم فریده اولادقباد و آقایان: شهباز حسنپوربیگلری، اکبر رنجبرزاده، محمد بیرانوندی و سیدعلی ادیانی

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ خانم فریده اولادقباد نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
ـ آقای شهباز حسنپوربیگلری نماینده محترم سیرجان و بردسیر.
ـ آقای اکبر رنجبرزاده نماینده محترم اسدآباد.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای محمد بیرانوندی نماینده محترم خرمآباد و دوره.
ـ آقای سیدعلی ادیانی نماینده محترم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از سرکار خانم فریده اولادقباد نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس دعوت میکنیم، بفرمایید.

فریده اولادقباد
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علیک یا فاطمهالزهرا یا بنت رسولالله»
فرا رسیدن ایام غمبار فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و بیبی دوعالم، پاره تن پیامبر و اسوه زنان عالم را به همه مسلمانان و به ویژه بانوان عزیز تسلیت عرض مینمایم. همکاران گرامی! علیرغم تحریمهای یکجانبه دولت آمریکا و جنگ اقتصادی علیه ایران به نظر میرسد فقدان عزم جدی برای اصلاحات ساختاری بودجه موجب شده است بسیاری از راهکارهای پیشنهادی برای کاهش وابستگی به نفت مورد توجه قرار نگیرد.
عدم توجه به گسترش درآمدهای مالیاتی بدون فشار بر مؤدیان و فعالان اقتصادی و تنها از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی، ساماندهی معافیتهای مالیاتی و گسترش پایههای مالیاتی جدید از یک طرف و عدم مدیریت هزینههای دولت با تمرکز به مراکز عمده هزینهای و اصلاحات فرآیندی در آنها از طرف دیگر موجب شده است که همچنان لایحه بودجه سال 1399 بر مبنای درآمدهای غیر پایدار و غیر واقعی بسته شود. در نظر گرفتن صادرات (1) میلیون بشکه نفت خام، استقراض و برداشت وسیع از صندوق توسعه ملی و در نظر گرفتن ارقام غیر واقعی برای فروش اموال دولتی گواهی بر این مدعا است. استقراض از بانک مرکزی اگرچه ممکن است در ظاهر آثار اقتصادی ـ سیاسی کمتری داشته باشد، ولی در عمل فشار بیشتری بر طبقه متوسط و ضعیف اقتصادی خواهد گذاشت و نارضایتی آنها را در پی خواهد داشت. برداشت از صندوق توسعه ملی نیز آسیبپذیری کشور را در سالهای آتی افزایش خواهد داد.
ضمن تشکر و خسته نباشید از همکارانم در کمیسیون تلفیق بودجه، محورهای اصلاحی ذیل در کمیسیون تلفیق بودجه میتواند برخی از ایرادهای لایحه را برطرف نماید؛
1 ـ اصلاح در حوزه منابع، ساماندهی معافیتهای مالیاتی.
2 ـ اصلاحات در حوزه مصارف، کنترل هزینههای عمومی دولت، حذف موازیکاری بین دستگاهها.
3 ـ بازآرایی نحوه استفاده از منابع نفتی در بودجه و این امر موجب شفاف شدن مسئولیتها در تهیه، تصویب و اجرای بودجه خواهد بود.
اما محور دوم نطقم را به تأثیر تحریمهای غیر قانونی آمریکا بر حوزه سلامت زنان و کودکان و به ویژه بیماران خاص قرار دادم. اساس اعمال مجدد تحریمهای یکجانبه دولت آمریکا خلاف تعهدات دوجانبه مودت، منشور ملل متحد، توافق چندجانبه برجام، تعهدات آمره حقوق بشری و بشردوستانه این دولت و همچنین مغایر دستور موقت دیوان بینالملل دادگستری است. به دلیل تحریمها شرکتهای تولیدکننده دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی خاص امکان مبادله مالی ندارند و یا به دلیل تحریمهای ثانویه و غیر قانونی دولت آمریکا جرأت مبادله و تجارت با شرکتهای ایران را دارا نمیباشند. تاکنون (15) کودک پروانهای یا همان E.B و نیز تعدادی از مبتلایان به بیماری خاص در اثر عدم دسترسی به خدمات بهداشتی ناشی از تحریمهای غیر قانونی فوت شدهاند. میزان خسارت وارده ناشی از تحریمها بر زنان و کودکان بیش از جنگ است. نقض حق سلامت و بهداشت جسمی و روحی زنان و کودکان در اثر تحریمهای ظالمانه و غیر قانونی دولت آمریکا خشونت علیه آنها به شمار میرود.
اما محور سوم نطقم درخصوص آموزش و پرورش و کسری بودجه آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش به عنوان مهمترین نهاد تربیت نیروی انسانی و مولد سرمایه انسانی و اجتماعی امری حاکمیتی تلقی میشود که اداره کارها و اثربخشی آن مستلزم ایجاد عزم ملی است. تأمین و بسط عدالت در بهرهمندی از فرصتها و امکانات تعلیم و تربیت باکیفیت به ویژه در مناطق محروم، مرزی، روستاها، حاشیه شهرها و مناطق عشایری در راستای تأکیدات سند تحول بنیادین ضروری است. استقرار نظام رفاه فرهنگیان در راستای ارتقای خدمات معیشتی، رفاهی، درمانی و مسکن الزامی است، اما بودجه پیشنهادی دولت برای آموزش و پرورش در سال 99 معادل (57) هزار میلیارد تومان میباشد که قطعاً در سال آینده با چیزی حدود (20) هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه خواهیم شد. از وزیر محترم آموزش و پرورش انتظار میرود که اجرای نظام رتبهبندی معلمان براساس ماده (63) مصوب برنامه ششم توسعه انجام شود.
اما ما اقداماتی را در فراکسیون زنان انجام دادیم که در مجلس دوره دهم فراکسیون زنان با دو رویکرد قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای برنامه ششم توسعه پیگیر مطالبات زنان در حوزههای مختلف از جمله اجرای شاخصهای عدالت جنسیتی ماده (101) که براساس شاخصهای اشتغال، آموزش و پژوهش، بهداشت و ماده (102) تحکیم بنیان خانواده و ماده (103) بیمه زنان خانهدار با اولویت زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست و تخصیص (300) میلیارد تومان بودجه در سال 98 و همچنین زنان عشایری و روستایی بود و در اینجا جا دارد که یکی از مطالبات مهم فراکسیون زنان که ارسال لایحه امنیت زنان است از ریاست محترم جمهور این را میخواهیم که انشاءالله در اسرع وقت با قید فوریت این لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند و همچنین تصویب لایحه اعطای تابعیت به فرزندانی که حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی بوده که این فرزندان عزیز از بیهویتی رنج میبردند. لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان که امیدوارم جامعه عاری از کودکان کار و بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل را داشته باشیم و سایر طرحهایی که در کمیسیونهای اجتماعی و قضائی در حال بررسی و پیگیری است.
اما در بخش حوزه انتخابیهام تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس اقداماتی در بخشهای زیادی انجام شده، از جمله پیگیری برای تخصیص اعتبارات لازم جهت انجام پروژه بزرگراه تهران ـ پردیس و محورهای اسلامشهر ـ شهر ری و همینطور تعریض، ایمنسازی و تأمین روشنایی مناسب برای جادهها در محورهای مواصلاتی اطراف تهران و همچنین موضوع تخصیص اعتبار برای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهر تهران از دیگر مطالباتی بود که اعتبارات قابل توجهی به مدارس شهر تهران برای بازسازی و نوسازی تخصیص یافته است.
اما همکاران عزیز! هنوز هم در شهر تهران ما نیازمند به (18) هزار کلاس درس برای سال آینده خواهیم بود. برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان در شهرستانهای استان تهران، مخصوصاً شهرستان پردیس توافقنامه جهت راهاندازی بیمارستان با خیرین برای بیمارستان (400) تختخوابی اسلامشهر منعقد شده و از همه مهمتر مسأله تردد و حمل و نقل در استان تهران است که عاملی در ترافیک و آلودگی هوا بوده و برای این امر مراحل تکمیل متروی پردیس، اسلامشهر و شهر ری در اولویت قرار گرفت.
در پایان تأکید میکنم اکنون که (40) سالگی انقلاب اسلامی را پشت سر میگذاریم بر همگان واجب است که در این پیچ تاریخی حساس با انسجام و وحدت رویه و همبستگی ملی جهت پیش بردن اهداف انقلاب و مطالبات بحق مردم در جهت تأمین منافع ملی کشور و مصلحت عمومی مردم گام برداریم.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار

اکبر رنجبرزاده
از سرکار خانم فریده اولادقباد نماینده محترم تهران تشکر میکنیم. از جناب آقای شهباز حسنپوربیگلری نماینده محترم سیرجان و بردسیر دعوت میکنم، بفرمایید.

شهباز حسن پوربیگلری
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با درود و سلام بر منجی عالم بشریت مهدی موعود و با درود و سلام به روح بلند، منور و ملکوتی شهدا و امام شهدا و با عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت ایام فاطمیه، شهادت بانوی دو سرا و همچنین مجدداً شهادت مظلومانه سیدالشهدای جبهههای حق علیه باطل حاجقاسم سلیمانی عزیز و همراهان عزیز ایشان از پورجعفری گرفته تا تکتک شهدای گمنام در جایجای مرزهای کشور و بیرون از مرزها را تسلیت عرض میکنم.
و اما نمایندگان عزیز، ملت بزرگ ایران و مردم همیشه سرافراز استان کرمان دیار کریمان! من از سرزمین سردار سلیمانی با شما سخن میگویم، من از سرزمین غیورمردان و سلحشورزنانی با شما سخن میگویم که چه در طول دفاع مقدس و چه در بازسازی و چه امروز حماسه آفریدند و بسی جای افتخار است که با صدای رسا اعلام کنم من از سرزمینی با شما سخن میگویم که اقتصاد مقاومتی در دستور کار کلیه کارگزاران نظام قرار گرفته است.
من به عنوان خادم مردمی با شما سخن میگویم که امروز با افتخار میگویم شهرستانهای سیرجان و بردسیر به همت مردم تبدیل به بهشتی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران شده است. من از سرزمینی با شما سخن میگویم که امروز تبدیل به تکمیلکننده زنجیره فولاد در کشور شده است. من از سرزمینی با شما سخن میگویم که بالاترین نرخ مشارکت را در کشور به خود اختصاص داده است. نمیدانم از کدامیک از خیرین عزیز نام ببرم؟
جناب آقای احمدیلاشکی! شرمندهام بگویم در حالی با شما سخن میگویم که (30) پروژه خیرساز در شهرستان سیرجان آماده افتتاح است، بعضی از مسئولین به خود زحمت نمیدهند برای یک تشکر خشک و خالی به این شهرستان سفر نمایند، مخصوصاً از وزیر محترم آموزش و پرورش گلایه دارم. ایشان (جناب احمدیلاشکی) جناب آقایان پزشکیان و لاریجانی تشریف آوردند و ممنون از همه ایشان هستم.
اما باید بگویم من از سرزمینی با شما سخن میگویم که با همت مردم عزیز، نجیب، باصفا و باوفای این دو شهرستان سیرجان و بردسیر امروز تبدیل به بهشتی برای خیرین بهداشت و درمان شده است. بیش از دهها پروژه در شهرستانهای بردسیر و سیرجان در امر بهداشت و درمان توسط خیرین در حال احداث است.
من از سرزمین مردان و زنانی با شما سخن میگویم که خوشبختانه خیرین راهساز راهاندازی کردند. من از سرزمینی با شما سخن میگویم که اولین نهاد اجتماعی را در بحث دانشگاهها راهاندازی کردند و باید بگویم بنیاد دانشگاهی سیرجان توسط خیرین برای اولین بار در کشور دایر شد و امروز دهها پروژه در بحث دانشگاهها توسط خیرین ساخته شده است و برای اولین بار از مردمی میخواهم تشکر کنم که خیرین اشتغال را توسط بانکهای عامل و مدیران مجموعههای مختلف در شهرستان راهاندازی کردند.
و اما از فرمانده محترم سپاه سردار سلامی درخواست میکنم هرچه سریعتر نهادی را در بسیج مستضعفین برای ایجاد تفکر قاسمیون که انشاءالله این تفکر جهانی شود تشکیل دهند تا عاشقان سردار سلیمانی هرچه سریعتر در هستهها و گردانهای مقاومت برای تفکر جهادی بر این کشور سازماندهی شوند. تنها راه نجات کشور تفکر زیبای بسیج، تفکر جهادی است و امروز خوشبختانه این کشور و جوانان و مردم این کشور آمادگی دارند راه حاجقاسم سلیمانی را ادامه دهند. نیاز به یک نهاد اجتماعی که در برگیرنده همه سلایق کشور باشد همانگونه که سردار سلیمانی در شهادت خود باعث وحدت، هماهنگی و انسجام در بین همه آحاد ملت و گروههای سیاسی شد امروز نیز نهادی باید در کشور برای سازماندهی تفکر قاسمیون انشاءالله شکل بگیرد.
و اما بخش دوم در بحث حوزه انتخابیهام؛ آقایان دولتمرد! آیا ندیدید خیل خروشان جمعیت در خیابانهای اهواز، تهران، مشهد، قم و کرمان موج میزد، چرا به فکر حل مسائل و مشکلات مردم نیستید، چرا به فکر معیشت مردم نیستید؟ امروز حداقل انتظاری که مردم از دولتمردان و نمایندگان محترم خانه ملت دارند این است که به فکر معیشت مردم باشند. این باید اولویت اول کاری شما باشد.
موضوع دوم بحث اشتغال جوانان تحصیلکرده است. هرچند خوشبختانه به واسطه کارهای بزرگی که در دو شهرستان سیرجان و بردسیر شکل گرفته است بیش از (14) کارخانه فولاد، بیش از (24) میلیون تن کنسانتره و گندله وجود دارد، اما متأسفانه هنوز بومیها از درد بیکاری رنج میبرند. (یوسفنژاد ـ متشکرم) یک دقیقه دیگر اجازه بفرمایید. بحث مسکن، وضعیت شهرداریها است. ریاست محترم مجلس! با توجه به مصوبه مجلس متأسفانه دولت در بحث مبلمان شهری، توجه به راههای روستایی، توجه به بنیاد مسکن، توجه به شهرداریها و دهیاریها هیچ توجهی نداشته و امروز صدها مشکل داریم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، بقیه را به رسانهها بدهید. ناطق بعدی را بفرمایید.

شهباز حسن پوربیگلری
آقای رئیس! ما از شما خواهش میکنیم بفرمایید رسانهها مطالب ما را به چاپ برسانند. مثل بعضیها از حزب، جناح و رانت نیستیم.

مسعود پزشکیان
رسانهها انجام میدهند، متشکرم.

علی اصغر یوسف نژاد
ناطق بعد جناب آقای اکبر رنجبرزاده نماینده محترم اسدآباد هستند، بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با درود و سلام به پیشگاه مقدس آقا امام زمان و با درود و سلام به ارواح طیبه شهیدان و امام شهیدان و با درود و سلام به روح مطهر سردار دلها سپهبد قاسم سلیمانی. شهادت سردار سلیمانی نقطه اوج اقتدار ملت ایران بود، آمریکای جهانخوار با این ترور کور خود تصورش بر آن بود که جبهه مقاومت را میشکند، اما بداند خون پاک ریختهشده سردار سلیمانی و همرزمان او موجب وحدت جبهه مقاومت و جهان اسلام شده است و روز ملی مقاومت نام گرفت. لذا انسجام، اتحاد بین نیروهای مسلمان منطقه بیشتر شد و قطع به یقین و حتماً این اتفاق خواهد افتاد، با نظارت شهیدان و خون پاک سردار سلیمانی که هنوز زنده است و نظارهگر خواهد بود که صهیونیسم را به نابودی بکشانیم و آمریکا را از منطقه بیرون برانیم، این حداقل خواسته خون همرزمان شهید و شهید سلیمانی است.
(40) سال سردار سلیمانی در تلاش بود که دشمن را به عقب براند و اما با خون پاک خود وحدت و استحکام بین مسلمانان و انسجام بین نیروهای مقاومت صد چندان شد و آمریکا و جهان بدانند که با این اقدامشان ملت ایران، کشور جمهوری اسلامی مقتدرتر از گذشته خوش درخشید. آمریکای جهانخوار با آن قدرت مادی پوشالی خود با یک انسان ملکوتی و الهی که اراده پروردگار در این انسان زمینی تجلی پیدا کرده بود رویارویی قدرت جهانی با یک انسان الهی برخاسته از سرزمین ایران اوج ذلت و عجز و ناتوانی قدرت جهانی را به نمایش گذاشت.
(41) سال است که ما با آمریکا در جنگ هستیم، (8) سال در پوشش صدام، (8) سال در پوشش داعش، بیش از (16) سال تحریمهای ظالمانه و اولیهاش که از اول انقلاب شروع شد. امروز در آستانه اولین سال گام دوم انقلاب بعد از (80) سال یک کشور مستقل در برابر مستبدترین کشور دنیا ایستاد و پایگاه نظامیاش را با خاک یکسان کرد. این نمایش قدرت ملت ایران است، ما اتکا به بمب هستهای نداریم، ما با پشتوانههای علمی و عملی جوانانمان، ایمان و اعتقادمان، باور و تکیه بر ملت ایران و رهبری عزیز انقلاب اسلامی در مقابل ظالمین ایستادهایم، میایستیم و ادامه خواهد داشت تا ظالمین را از منطقه بیرون برانیم.
چرا در میدانهای علمی، عملی، پیشرفتهای نظامی، جنگهای منطقهای ما توانستیم در اوج قلههای افتخار قرار بگیریم، چرا در جبهه جنگ اقتصادی ناکارآمد هستیم، علت ناکارآمدی ما در جبهه جنگ اقتصادی چیست؟ رمز پیروزی فرماندهان ما در جنگ نظامی آن بود که آنها پیشگامان خطر در اول صف میدان پذیرش خطر برای خود و خانوادههای خود بودند، برای پیروزی در جبهه جنگ اقتصادی تفکرات باید در مسیر اقتصاد مقاومتی و اجرای سیاستهای کلی نظام قرار بگیرد. راه نجات کشور اصلاح مدیریت داخلی است، برای پیروزی بر جبهه جنگ اقتصادی لازم است مدیران انقلابی و جهادی با لباس تقوا، انسانیت، ایثار و از خودگذشتگی بر این جبهه بتوانند پیروز شوند و بر دشمن فائق آیند.
لذا همه باید تلاش کنیم و بیشتر از همه، مردم عزیز ایران اسلامی باید نمایش قدرتی را در دوم اسفند به نمایش بگذارند و از روی آگاهی و از سر بصیرت و دانایی با تمام عقلانیت و درایت در میدان برای انتخاب افرادی بیایند که شایستگی لازم در خانه ملت دارند. مدیریت ما باید اصلاح بشود و راه نجات کشور همین است. در پایان اعلام بکنم در بحث مسأله حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمیناجتماعی باید ترمیم بشود، حقوقبگیران کشور پشتیبانان نظام هستند، کارگران، فقرا و مردم در تمام عرصهها و صحنهها پیشتاز و پیشگام حول محور ولایت و رهبری ایستادهاند که برای آنها باید تدبیری بشود.

مسعود پزشکیان
متشکرم، وقت تمام شد. ناطق بعدی را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
ناطق اضطراری جلسه علنی امروز جناب آقای محمد بیرانوندی نماینده محترم خرمآباد و دوره هستند، بفرمایید.

محمد بیرانوندی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
ما را سری است با تو که گر خلق روزگار
دشمن شود و سر برود هم بر آن سریم
در آخرین هفته کاری مجلس قبل از برگزاری انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی فرصتی پیش آمد تا پیرامون موردی خاص با مردم کشورم درد دل کنم و سخن بگویم، اما در مشورت با همکاران این مهم را به مجالی دیگر واگذار کردهام، هرچند مختصر به چند موضوع مبتلابه امروز جامعه ایران اسلامی میپردازم.
در ابتدا تقدیر و تشکر میکنم از همکاران عزیز و ارزشمند کمیسیون آموزش و تحقیقات که حقیر را به عنوان احدی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه سال 99 انتخاب کردند و از این اعتماد تقدیر میکنم.
و اما به مردم عزیز کشورم خبر میدهم که کمیسیون تلفیق بودجه سال 99 علیرغم همه تنگناهای درآمدی، بیشترین همت خود را صرف معیشت، اقتصاد و رفاهیات مردم نموده است. بازنشستگان عزیز، این عزیزانی که عمر و جوانی خود را صرف چرخاندن چرخهای این مملکت کردهاند، این عزیزانی که به عنوان پایهها و مایههای عزت و افتخار این ملت و مرز و بوم باید از آنان یاد کرد در جای دیگر عرض کردم این کمانهای عزت و افتخار کشور عزیزمان اینها در هر کوی و برزن، هر محفل و مجلس که ما را دیده و میبینند میگویند آیا مجلس به فکر ما بازنشستگان نیست؟ باید به عنوان خبر عرض کنم امسال به اصرار کمیسیون تلفیق، به جد و جهد دولت چیزی نزدیک به (6000) میلیارد برای ارتقای وضعیت معیشتی این عزیزان اختصاص داده شده است. در این راستا مقرر شده کف دریافتی این عزیزان چه کارکنان لشکری و کشوری و چه بازنشستگان تا (2) میلیون و (800) تومان باشد و همچنین از وزیر محترم کار و رفاه اجتماعی میخواهیم که این مهم را درخصوص پرسنل تحت پوشش تأمیناجتماعی نیز لحاظ بفرمایند.
نکته بعد اینکه عزیزان! بحث رتبهبندی واقعاً خوره جان فرهنگیان شد، اما بالاخره در ماه اخیر اجرا شد، اما اجرایی نبود متناسب با چیزی که ما توقع داشتیم. من این را به همکاران فرهنگیام عرض کنم، چون در سال پیش (2000) میلیارد را قرار داده بودند و ما و همکاران مجلس هم هر روز اصرار بر اجرای رتبهبندی داشتیم ولی تا به حال تحقق پیدا نکرده بود، نهایتاً از این تحت عنوان ترمیم حقوق و بهبود معیشت باید یاد کنیم. اما اگر قرار است این به درستی اجرا شود که (4000) میلیارد نیز امسال برای آن لحاظ نمودهایم باید حتماً تحت نظارت کارهای کارشناسی و تحت نظر مجلس شورای اسلامی این اجرا بشود تا همه لایههای مختلف این دستگاه دیده بشوند. باید عرض کنم بعضی از این عزیزان، همکاران من تحت عنوان نیروهای اداری دیده نشدهاند و شک نکنید این عزیزان در فردایی نزدیک کارهای اداری را ترک میکنند و به مدارس میروند و این یکی از عیبها و نقصهای وارده بر این موضوع است.
پس همه اعضای آموزش و پرورش باید دیده بشوند و همچنین این موضوع باید با یک نگاه کارشناسانه اجرا بشود. جا دارد از همه همکاران عزیزم که از ابتدا تا امروز دغدغه تعیین تکلیف نیروهای حقالتدریس، مشمولین محترم تبصره (10) ماده (17) را داشتند کمال تقدیر و تشکر را داشته باشم. به همه مسئولینی که قرار است این موضوع را اجرا کنند میگویم، عزیزان! سزاوار نیست. خواهش ویژه دارم که عنایت بفرمایید و این مهم را خوب ببینید. همکار عزیزم معاونت محترم آموزش و پرورش جناب آقای الهیار! شما قبل از اظهار نظر شورای نگهبان اظهار نظر نفرمایید، به جای اینکه گره را باز کنید اجازه ندهید محکمتر بشود، نکته آخر.

مسعود پزشکیان
متشکرم، یک دقیقه اضافه صحبت کردید. ناطق بعد را بفرمایید.

محمد بیرانوندی
یک جمله؛ نهضتیهای تکدوره مستمر را ما در قانون آوردیم که اینها را هم درست کنید. والسلام علیکم و رحمه الله

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقای بیرانوندی تشکر میکنیم. آقای رئیس! اجازه بفرمایید میهمانان عزیزی که در جلسه حضور دارند را اعلام بکنم.
ـ جمعی از اعضای انجمن کارگران ساختمانی و استادکاران شهرستان زرندیه استان مرکزی میهمانان جناب آقای مهندس منصوری نماینده محترم ساوه و زرندیه در جلسه حضور دارند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه پسرانه شاهد از شهرستان سمنان میهمانان جناب آقای دکتر همتی نماینده محترم سمنان، مهدیشهر و سرخه هم در جلسه شرف حضور دارند که از حضور همه این عزیزان تشکر میکنم.
از جناب آقای سیدعلی ادیانی نماینده محترم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی دعوت میکنم، بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق و اجعل لی من لدنک سلطاناً نصیراً»
شاید آخرین نطق بنده به عنوان سرباز مردم از حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی در خانه ملت باشم. چند نکته را با اقتضای وقت محدود پنج دقیقهای عرض میکنم.
نکته اول، در این واقعه هولناک شهادت سیدالشهدای مدافعان حرم، سپهبد سلیمانی مطالب متعدد و فراوانی در تمجید و تحلیل این شخصیت کمنظیر صورت گرفت. اما در ادبیات سیاسی در قاموس تجلیل از شخصیتها واژه جدیدی از زبان مقام معظم رهبری خلق شد. در تمجید این شهید عزیز تحت عنوان «مکتب سلیمانی» و در جایی هم حضرت آقا اشاره فرمودند که «ایشان شاگرد مکتب امام (رحمهالله علیه) است» ما در گفتمان سیاسی حداقل در این (10)، (12) سال اخیر با واژه مکتب آشنایی داریم. یادمان هست کسی در دولتی که محوریت داشت در درون نظام و دولت جمهوری اسلامی واژه نامأنوسی را به عنوان «مکتب ایرانی» خلق کرده. در ادامه آن در گفتمان سیاسی واژه ناقص دیگری به عنوان «اسلام رحمانی» خلق شد. قطعاً یک بعد از ابعاد متعدد و متکثر اسلام به دلیل تکثر وجوه آن یک بعد اسلام، اسلام رحمانی است. اما تحصیر و تحدید بهای دو چشم از اسلام به عنوان اسلام رحمانی قطعاً همان داستان مولوی و فیلشناسی است که اتفاق افتاد. مکتب ایرانی ابتنا شده بر دو قاعده بود؛ 1 ـ ناسیونالیسم ایرانی و 2 ـ التقاط فکری معجون و ملفوف در دیگر نحلههای اجتماعی و سیاسی. به همین نسبت اسلام رحمانی اسلام صرف رحمانیت اسلام ابتناشده بر دو اصل است؛ یک، اومانیسم و دو، لیبرالیسم که در همتنیدهاند، اما «مکتب سلیمانی» ابتنا شده بر اسلام ناب و اصیل، اسلام به قرائت امام، اسلام به قرائت مقام معظم رهبری، اسلام به قرائت شهدا، اسلام مقاومت در برابر کفر محارب و رحمانیت و خفض جناح در برابر نیروهای متدین و ایران اسلامی و مسلمانان عالم است، این نکته اول.
نکته دوم، در این فاصله کوتاه این را میخواهم عرض کنم که مجلس یازدهم را در پیش داریم، اولویتهای متعدد و متکثر در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. اولویتهایی مثل اشتغال، بیکاری، اقتصاد مقاومتی، بانکداری، فقر، فساد و تبعیض، ناکارآمدی ساختار اداری و بسیاری از این مسائلی که همگان میدانند، آسیبهای اجتماعی، فرهنگ و معاش مردم جزء اولویتها است. اما برادرانی که کسوت و لباس کاندیداتوری برای خدمت در مجلس یازدهم پوشیدید! دستیابی و حل این مسائلی که عرض کردم امکان ندارد، مستلزم اصلاح آییننامه داخلی مجلس است. برادران عنایت کنند! اصلاح آییننامه داخلی مجلس در سه حوزه. شما نمیتوانید طرحها و لوایح محکم و کارآمد را در اینجا منتج به نتیجه کنید، الا آییننامه داخلی فعلی در سه حوزه تغییر کند.
1 ـ در ساختار کمیسیونها.
2 ـ ابزارهای محکم و مقتدرانه نظارتی.
3 ـ تغییر شرایط قرار گرفتن دستور هفتگی مجلس که بعضاً سلسله دستورهایی در مجلس به عنوان دستور هفتگی میآید که نه تنها اولویت ندارد، بلکه در ته جدول است.
نکته سوم که سریع به هیأترئیسه محترم بگویم. برادران! مجلس و نماینده مقتدر، کارآمد، آشنا به ساختار کشور، شجاع، به دور از شعارها نیاز به یک شفافیت دارد. انسان باسواد، مسلط و دارای ذهن قوی و خلاقیت ذهنی است. با لیستها و تَکرارها قطعاً مجلس کارآمد نخواهد شد، کارآمدی مجلس به خود نماینده مقتدر است که بتوانند راهگشای مسائل کشور باشند. والسلام علیکم و رحمه الله

مسعود پزشکیان
متشکرم، جناب آقای ادیانی عزیز! خداوکیلی یک دقیقه بیشتر صحبت کردید.
11
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

مسعود پزشکیان

علی اصغر یوسف نژاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولین اجرایی کشور:
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اتخاذ تدبیر برای مرتفع ساختن بوی بد در شهرستان بهارستان.
به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص اینکه چرا شهرستان (800) هزار نفری بهارستان نمایندگی صدا و سیما ندارد.
ـ آقایان: نادر قاضیپور (ارومیه) و علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم جلوگیری در تبعیض پرداخت حقوق کارکنان غیر هیأتعلمی ستادی و اداری دانشگاههای علوم پزشکی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه در سالهای اخیر به ویژه امسال واردات تخمهای آفتابگردان از چین و کانادا فروش محصول کشاورزان ایرانی را با مشکل روبرو نموده است. لزوم بازنگری در تعرفه واردات این محصولات و تفکیک آنها از دانههای روغنی ضروری به نظر میرسد.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به وزیر نیرو درخصوص اینکه کمیته ملی استعلام که فروردین 98 به دستور شخص رئیسجمهور تشکیل شد چه خروجی برای کشور داشته است. چرا گزارش اقدامات این کمیته جهت استحضار مردم اعلام نمیشود؟
همچنین در اثر سیلابهای یک سال اخیر در کشور دقیقاً چه حجمی از آب شیرین وارد کشور شده است، چه مقدار از این آب شیرین مهار شده و چه مقدار از دسترس خارج شده است. وزارت نیرو در این خصوص چه رویکردی داشته و چه اقدامی انجام داده است.
به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه جهت بررسی ابعاد مختلف سیلابهای اسفند 97 و فروردین 98 تعداد (110) سؤال را مطرح نمودهاند که آقای محمود نیلیاحمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران به عنوان رئیس هیأتمدیره ویژه گزارش ملی استعلام مأمور به پاسخ به آنها شد. چرا در زمان مقرر پاسخ به این سؤالات دریافت نشده است و نتیجه کار مشخص نیست.
ـ خانمها: سیدهفاطمه ذوالقدر، فریده اولادقباد، طیبه سیاوشیشاهعنایتی، پروانه سلحشوری و فاطمه سعیدی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر نیرو درخصوص تبدیل وضعیت کارکنان پستهای فوق توزیع برق و برقراری سختی کار برای آنان.
ـ آقای سیدمحمدجواد ابطحی (خمینیشهر) به وزیر امور خارجه درخصوص اینکه اجازه مجدد حضور سفیر دولت انگلیس موافق با کدام اصول عزت، حکمت و استقلال کشور تطابق دارد.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه با توجه به شرایط اقتصادی تدبیری اتخاذ نمایید تا حقوق معوق چندماهه معلمان حقالتدریس و خریدخدمتی تا پایان سال پرداخت گردد.
ـ آقای محمد خدابخشی (الیگودرز) به وزیر کشور درخصوص اینکه در حالی که فرآیند واگذاری زمین برای طرحهای عمرانی و عامالمنفعه شهرستان الیگودرز که سرمایهگذار آنها دولت و یا نهادهای حاکمیتی است به کندی پیش میرود پشت پرده حمایت و اصرار معاون عمرانی استانداری لرستان در واگذاری زمینهای منابع طبیعی الیگودرز به بخش خصوصی و تأکید و اصرار ایشان بر اجرای سایت مدیریت پسماند در الیگودرز علیرغم مخالفتهای مردم چیست.
ـ آقای احمد صفری (کرمانشاه) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص علت حذف ضریب تعجیل در منطقه محروم و طرح رتبهبندی معلمان.
ـ آقای احمد مازنی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به رئیسجمهور محترم درخصوص علت تأخیر در ابلاغ آییننامههای مربوط به (25) فقره از قوانین مصوب از جمله قانون هوای پاک، قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران و قانون حمایت از حقوق معلولان.
ـ آقای محمدرضا امیرحسنخانی (فردوس، سرایان، طبس و بشرویه) به وزیر دادگستری درخصوص دلیل عدم تعیین تکلیف پرونده سانحه هوایی تهران ـ طبس.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص برخورد سلیقهای و عدم مساعدت به آموزشیاران طرح مردممحور برای جذب در آموزش و پرورش به بهانه نقص مدارک جزئی.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص تقویت و پشتیبانی از ادارهکل راهآهن شرق کشور که در طبس مستقر است و جلوگیری از هرگونه تضعیف آن ادارهکل.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص عملکرد ضعیف دولت در پرداخت کمکهزینه معیشت خانوار و عدم گزارش شفاف از اعداد و ارقام، درآمدها و هزینهها، شناسایی افراد واجد شرایط و گزارش عملکرد سهماهه اول به مجلس شورای اسلامی و جلوگیری از نارضایتیتراشی در این خصوص.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه برخورد دوگانه بازرسان آن وزارتخانه حین بازرسی از صنایع و کارگاههای تولیدی.
ـ آقای نبی هزارجریبی (گرگان و آققلا) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه کشاورزان گلستان نیاز شدید به کود شیمیایی دارند. چرا این کود تأمین نمیشود.

علی اصغر یوسف نژاد
در تذکرات شفاهی جناب آقای سیدجواد ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران و بیدگل بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
آقای دکتر! اجازه بفرمایید. آقای کامران تذکر ماده (75) دارند، بفرمایید.

حسن کامران دستجردی
تذکر آیین نامه
جناب استاد پزشکیان! ضمن اینکه من به آقای ادیانی ارادت ویژه دارم من شوخی به همه میگویم حضور قلب ندارید. بعد من این نوار را پیاده کردم برایتان میخوانم. ایشان اول گفتند: «چند کلامی نثار آقای کامران کنم» بکنید. ولی به هر حال هرچه انصاف است. بعد گفتند: منِ نماینده حق ندارم در بیان کلام خود تعریضی بزنم و گفتند این کفایت میکند. بعد از کفایت کردن گفتند تازه حضرت آقای کامران افاضه فرمودند و از خودشان کلماتی خلق کردند. مثلاً گفتند متهم، من که متهم را خلق نکردم در نظام حقوقی هست. یک چیز دیگری هم گفتند که من شاخ درآوردم. گفتند آقای کامران عزیز! فکر نمیکنید زمانی هم شما متهم بودید و نمیتوانستید ثبتنام کنید؟ من نبودم، تازه من دیگران را تأیید میکنم. ما فعلاً شش دوره وکیل هستیم و چهار دوره هم زن ما خانم اخوان وکیل هستند. یعنی همین دوره هم به کوری چشم دشمنها هر دوی ما اسم نوشتیم، حالا هرچه مردم رأی بدهند.
در پایان هم دوباره حضور قلب را که اول فرمودند و تمام کردم، گفتند تازه در کلماتتان هم حضور قلب میگویید. حضور قلب را کسی باید داشته باشد که خلاف قانون اساسی پیشنهاد ندهد. کسی باید حضور قلب را داشته باشد که خلاف عقلانیت، حکمرانی صحیح پیشنهاد ندهد. حضور قلب را کسی باید داشته باشد که زمان پیشنهاد دادن مراتب را رعایت کند.
ببینید! ما یک شوخی کردیم، انتقاد به آقای لاریجانی هم هست که انصاف ندارد و گفتند بفرمایید، بعد اینهمه بار ما کردند که خدا از تقصیرات ما بگذرد. دوباره ایشان میگویند، آقای ادیانی! من اینها را پیاده کردم، از خودم که در نیاوردم. حالا انشاءالله که شب اول قبر هم من و هم آقای ادیانی و هم آقای رئیس مجلس بتوانیم جواب بدهیم. من این را پیاده کردم، از خودم که در نیاوردم. ما که یک شوخی کردیم و تمام شد، ولی من اینها را پیاده کردم.
12
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

اکبر رنجبرزاده
متشکرم، جناب آقای سلام امینی اخطار دستور روز دارند، بفرمایید.

سلام امینی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همینطور قربانیان حوادث کرمان و هواپیمای مسافری. دو تا تذکر دارم؛ تذکر اول به وزیر محترم آموزش و پرورش است. آقای وزیر! ضعیفترین طبقه از میان فرهنگیان در واقع خدمتگزاران و سرایداران هستند، در اجرای قانون رتبهبندی برای فرهنگیان، واحدهای آموزشی این عزیزان نادیده گرفته شدهاند. خدمتگزاران کسانی هستند که هر روزه قبل از مدیران و دبیران درب مدارس را باز میکنند و آخرین نفری هم هستند که از مدارس خارج میشوند. انشاءالله که حقوق این عزیزان را مد نظر داشته باشید و لحاظ بشود.
تذکر دوم به جناب آقای رئیسجمهور است. آقای رئیسجمهور! به خوبی میدانید که نرخ تورم در مرز (40) درصد است. مطابق قانون افزایش حقوق کارکنان دولت و سایر دستگاهها سالانه باید متناسب با نرخ تورم انجام بگیرد. آنچه در لایحه بودجه آمده (15) درصد است که (25) درصد از نرخ تورم پایینتر است.
بحث بعدی نحوه اجرای (15) درصد افزایش است که ما پارسال با مشکلاتی مواجه شدیم. آنهایی که زیر (3) میلیون حقوق میگرفتند رقمی تا حدود (400) هزار تومان، آن کسی که (10) میلیون تومان حقوق میگیرد (1) میلیون و (500) و شاید (2) میلیون تومان به حقوق او اضافه بشود که به اندازه حقوق کسانی است که در سطح پایین حقوق میگیرند. انشاءالله این مورد نظرتان باشد، متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، نفر بعد را بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای نقویحسینی تذکر آییننامهای دستور روز دارند، بفرمایید.

سیدحسین نقوی حسینی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم، دولت گرامی! دامداری و کشاورزی رکن استقلال کشور است که در سالهای اخیر مورد کملطفی زیادی قرار گرفته. در حال حاضر که فصل کشت و برنامهریزی برای دامداری است. وزارت جهادکشاورزی الان وزیر ندارد. انتظارمان این است که دولت هرچه زودتر وزیر را معرفی بکند. دامهای پرواری روی دست دامدارها ایستاده، چندین اتحادیه دامداری آمدند با همکاران صحبت کردند که دامهای پرواری روی دستشان مانده است. (5/1) برابر قیمتی که الان از آنها خریداری میشود هزینه کردند، قطعاً این دامپرورها دیگر دام نمیریزند که نگهداری بکنند. معنایش این است که در دو سال آینده ما دوباره دچار بحران گوشت خواهیم شد و کشور دچار مشکل میشود. انتظار این است که به موضوع رسیدگی بشود.
کشاورزان در تأمین سم، آب کشاورزی، کود شیمیایی و تأمین ماشینآلات با مشکلات زیادی روبرو هستند. قیمت محصولات کشاورزی از جمله گندم قیمت خیلی پایینی است و برای کشاورزان بیش از این گران تمام میشود. لذا مجبور میشوند دست از کشت بردارند، انتظار این است که به این موضوع رسیدگی بشود.
جامعه بزرگ معلمان و فرهنگیان به نحوه اجرای رتبهبندی در شرایط فعلی معترض هستند. اجرای رتبهبندی با شکل فعلی مشکلی از فرهنگیان و معلمان را حل نمیکند. انتظار این است که هیأت محترم دولت طرح درستی برای رتبهبندی طراحی بکند که معلمان رضایتمندیشان به دست بیاید.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای سیدجواد ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران و بیدگل بفرمایید.

سید جواد ساداتی نژاد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض تسلیت شهادت حضرت زهرا (سلامالله علیها) محضر ملت ایران و مردم فهیم شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل دارم. اولین تذکر من به وزیر محترم خارجه است. جناب آقای دکتر ظریف! لطفاً در مصاحبههای خودتان دقت کنید شأن ملت ایران رعایت بشود. مواضع منفعلانه چیزی جز تشدید فشارهای آمریکا و ترور ندارد. به این رئیسجمهور نادان و قمارباز و تازه زبانبازکرده به فارسی آمریکا پاسخ دندانشکن بدهید که منجر به محاسبه غلط از طرف او نشود.
تذکر بعدی من به رئیسجمهور محترم درخصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان که مصوب برنامه ششم است. یک بازنشسته هزینه زندگیاش بالاتر از فرد معمولی است، ولیکن وضعیت همسانسازی تاکنون انجام نشده علیرغم اینکه در بودجه سنواتی بوده و باید به این رسیدگی کرد. بازنشستگان آینده فردای کارکنان جاری هستند.
تذکر بعدی من به وزرای محترم نیرو و جهادکشاورزی است. به داد کشاورزان عزیز، دلسوز و این قشر ضعیف برسید. تعدیل پروانه چاههای آب کشاورزی، کشاورزان را بیچاره کرد بدون اینکه هیچ راهکاری برای آنها اندیشیده بشود باعث شدهاندکه معیشتشان به خطر بیفتد. تذکر بعدی من به وزیر رفاه است. بخشی از مردم جامعه یارانه معیشتی نمیگیرند، این بانک اطلاعاتی شما دچار مشکل است. اقشار ضعیف جامعه هستند ولی برخوردار نیستند. این را رسیدگی جدی بکنید، تذکر بعدی من به وزیر محترم آموزش و پرورش است. رتبهبندی معلمان به صورت یک سیستم صدقهای دارد اجرا میشود، این آنی نیست که در قانون برنامه ششم دیده شد. مدیران ستادی و اداری را شامل نمیشود. این بخش را از نیروهای خوب خالی میکند و لازم است که این بازنگری بشود. به وضعیت مستخدمان مدارس رسیدگی بشود و با توجه به استفساریه مجلس تعیین تکلیف حقالتدریسان و آموزشیاران تسریع بشود.
به رئیس کل بانک مرکزی هم تذکر من این است که علیرغم وجود قانون متأسفانه بانکها باز در بازپرداخت تسهیلات محاسبه ربح مرکب را لحاظ میکنند. این هم تولید و هم خدمات را نابود کرده و لازم است که رسیدگی جدی در این خصوص بشود و تذکر آخر من به استاندار محترم استان اصفهان است. در طرح آمایش سرزمین استان ظرفیتهای دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل دیده نشده و مورد غفلت واقع شده و عدالت منطقهای هم رعایت نشده. خواهش من این است که دستور بازنگری با حضور نخبگان و دانشگاهیان در منطقه را سریعاً بدهید تا حقی از مردمان این منطقه ضایع نشود، ممنون و متشکرم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای محمداسماعیل سعیدی نماینده محترم تبریز بفرمایید.

محمد اسماعیل سعیدی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول من به ریاست محترم جمهور و وزرای محترم اقتصاد و کار درخصوص تعیین تکلیف ماشینسازی تبریز این صنعت مادر است که سالها به دلیل بیتدبیری مسئولان در شرایط بسیار بدی قرار گرفته که میتوانست در همین سالهایی که تحریمهای ناعادلانه و شدیدی علیه ما اعمال شد به عنوان بازوی قوی در بخش تولید ماشینافزار ایفا بکند. متأسفانه کسی به فکر آن نیست و اخیراً هم شنیده شده به مدت (9) ماه به سازمان گسترش و نوسازی صنایع میخواهند تحویل بدهند. این یعنی (9) ماه دیگر بلاتکلیفی و (9) ماه استرس به کارگران و مهندسین و کارکنان عزیز این مجموعه، یعنی (9) ماه پشت کردن به تولید در سال حمایت از تولید داخلی. نمیدانم چه دستهایی در پشت پرده است که نمیخواهند این مجموعه بسیار مهم در تبریز جان بگیرد.
تذکر دوم من به ریاست محترم بانک مرکزی است. در سال حمایت از تولید متأسفانه به دلیل بیتوجهی و مسامحه مسئولین تحت امر جنابعالی تولیدکنندگانی که خودشان در جهت توسعه و تجهیز مجموعههای خود اقدام به خرید ارز آزاد کرده و با وارد کردن ماشینآلات اقدام نمودهاند به دلیل عدم تعیین تکلیف الان مدت بسیار زیادی است که تجهیزات آنان در گمرکات بلاتکلیف مانده است. والسلام

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای احمد همتی نماینده محترم سمنان و مهدیشهر بفرمایید.

احمد همتی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام، ایام فاطمیه را تسیلت عرض میکنم و در این شرایط ویژهای که کشورمان دارد ما به شدت نیازمند عدالت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هستیم که مطالبه اصلی مردم است که امیدواریم از طریق قانونمداری و اجرای درست قوانین و همینطور شفافیت ما بتوانیم به این هدف برسیم تا بخشی از مطالبه اصلی مردم را برآورده کنیم. تخریب و تهمتها در این ایام متأسفانه به اوج خودش رسیده و ارکان نظام را هدف قرار داده. رهبری معظم فرمودند «تخریب ارکان نظام انقلابیگری نیست، ویرانگری است» امیدواریم که به این فرمایش رهبری توجه بکنیم و کشور را دچار چالش بیشتر نکنیم.
با رعایت هرچه بیشتر عدالت و جلوگیری از تخریب و تهمتها میتوانیم باعث افزایش اعتماد عمومی بشویم و افزایش مشارکت عمومی را به دنبال داشته باشد که بیش از هر زمان دیگری الان کشور ما به آن نیازمند است. در رابطه با اجرای قانون بسیاری از قوانین یا اجرایی نشده و یا ناقص اجرا شده، از جمله قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان، قانون رتبهبندی معلمان، قانون افزایش حقوقها متناسب با تورم که اگر به فرض حقوقها در حد واقعی باشند باید متناسب با تورم افزایش پیدا بکنند. اگر اکثر حقوقها زیر خط فقر باشند که دیگر آن بحث علیحدهای است.
بحث بهکارگیری معلمان حقالتدریس و موارد مثل این در این شرایطی که تورم افسارگسیخته و گرانیهای روزافزون معیشت مردم را دچار چالش جدی کرده میتواند تسکینی بر آلام مردم عزیز باشد. دوره مجلس رو به پایان است، ولی دولت چرا مسائل را به صورت جدی پیگیری نمیکند؟ سفر وزیر معین اقتصادی مقاومتی به استان یک سال است انجام نشده که امیدواریم انجام بشود.

مسعود پزشکیان
متشکرم، نفر بعد را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای سیدحسن حسینیشاهرودی نماینده محترم شاهرود و میامی بفرمایید.

سیدحسن حسینی شاهرودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها). پیرو تذکر کتبی سه ماه گذشته به وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اجرای قانون برنامه و همچنین بودجه سال 98 کشور مبنی بر پرداخت سهم دولت در بیمه رانندگان تاکسی و کامیون، کامیونت و وانت که از زحمتکشان ما هستند متأسفانه تاکنون هیچگونه اقدامی صورت نپذیرفته و به ناچار وظیفه دیدم این تخلف از قانون را با سؤال از وزیر محترم با دهها امضا توسط نمایندگان محترم جهت پاسخگویی وزیر در صحن علنی مجلس به هیأترئیسه محترم تقدیم بکنم.
ضمن تشکر از وزیر محترم آموزش و پرورش در اجرای رتبهبندی معلمان لازم میدانم ضمن رفع نواقص و تکمیل این طرح، تسریع در اقدام را داشته باشند و کلیه کارکنان اداری و خدماتی نیز مشمول این طرح قرار بگیرند. با توجه به افزایش آمار جرم و خصوصاً سرقت دام در روستاهای شهرستانهای شاهرود و میامی از ریاست محترم قوه قضائیه و فرماندهی محترم ناجا میخواهم نسبت به بررسی موضوع و تقویت کمی و کیفی دادگستری و نیروی انتظامی این دو شهرستان اقدام نمایند.
رئیسکل محترم بانک مرکزی! متأسفانه علیرغم ارجاع طرح حذف ربح مرکب و سود جرایم تسهیلات بانکی تولیدکنندگان کشاورزی، دامی، صنعتی و غیره از سوی مجلس محترم به مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب و ابلاغ آن به مجمع متأسفانه تاکنون اقدام مؤثری از سوی بانکها صورت نپذیرفته و وامگیرندگان دچار سرگردانی شدهاند. دولت محترم و ریاست محترم جمهور! علیرغم اعلام دولت مبنی بر پرداخت یارانه معیشتی به (60) میلیون نفر بسیاری از اقشار از جمله روستاییان عزیز از یارانه بهرهمند نشدند که امیدوارم اقدام شود، متشکرم.

مسعود پزشکیان
متشکرم، نفر بعد را بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای عباس پاپیزاده نماینده محترم دزفول نیستند، جناب آقای سیدحمایت میرزاده نماینده محترم گرمی بفرمایید.

سیدحمایت میرزاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر از وزارت محترم کشور، از هیأت محترم دولت درخواست میکنم به جهت اینکه بنده کاندیدای دوره یازدهم هم نیستم تا شائبه انتخاباتی داشته باشد نسبت به تبدیل و تصویب بزرگترین و پراکندهترین بخش محروم و عشایری کشور به عنوان شهرستان اونگوت مغان و ایجاد بخش جدید به مرکزیت زیوه تسریع و مساعدت فرمایند.
ضمن تشکر از مساعدتهای ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه کشور به گرمی مغان، درخواست میکنم دستور فرمایند پروژههای برخی دستگاههای مختلف مربوط به شهرستان گرمی مغان را که علیرغم اعتبارات کلان هزینهشده در حال تخریب و یا دوبارهکاری هستند ضمن تذکر به مسئولین مربوطه مساعدت فرمایند تا نسبت به اتمام و افتتاح آنها اقدام فوری معمول گردد. از وزارت محترم آموزش و پرورش درخواست میکنم پروژه حل مشکل این دستگاه در فضای مجازی، رسانهها و صدا و سیما را بسته و اگر نیازی به وضع یا اصلاح قانون است با ارائه لایحه اهتمام لازم را معمول فرمایند تا نمایندهها مجبور به ارائه طرح نباشند، متشکرم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای محمدجواد جمالینوبندگانی نماینده محترم فسا بفرمایید.

محمدجواد جمالی نوبندگانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب رئیس، آقای دکتر پزشکیان! متأسفانه این روزها شاهد برخی اقدامات داعشگونه در زمینه علم هستیم. آتش زدن کتاب علمی توسط کسی که ادعای تبلیغ دین پیامبری میکند که هیچگاه کتابی را آتش نزد، بلکه از طریق نقد و منطق حتی با معاندین رفتار میکرد. خوشبختانه این عمل از طرف حوزه علمیه تقبیح شد، ولی انتظار میرود دادستان محترم ویژه روحانیت رأساً وارد عمل شود و با این اقدام که در راستای تبلیغ اسلام انگلیسی میباشد برخورد قاطعانه نماید.
مگر نمیگوییم پزشک حضرت علی (علیهالسلام) در موقع ضربت خوردن یک فرد مسیحی بود؟ پس علم نافع، محدودیت ندارد که از طریق مُسلِم یا غیر مُسلِم باشد. طوری شده که در جامعه حتی برای واکسیناسیون اطفال هم مطالب سخیفی گفته میشود. متأسفانه برخورد نمیشود، اگر بچههای مردم را واکسن نزنند موج فلج اطفال در کشور راه بیفتد چه کسی میخواهد جواب بدهد، این چه بحثی است؟ ما طب سنتی را حتماً مکمل طب جدید میدانیم ولی آیا این میشود توسط فردی که خودش را آیتالله میداند انجام شود که متأسفانه این موضوع هم مُد شده و باید حتماً بررسی و برخورد بشود. یعنی چه؟ متأسفانه ما قانونی نداریم و هرکسی آمد هر کاری دلش خواست میکند. در کشور ما اینهمه پزشکان و طبیبها به جنگ، سیلزدگان، زلزلهزدگان، مردم، بیماران خاص و بیماران سرطانی دارند علم نافع میرسانند و بعد ما بیاییم این کار را که کار اسلام واقعی نیست میکنیم و من معتقدم که همه علمای دین باید در برخورد با این که جوانان را از دین میراند حتماً همه متحد وارد عمل بشوند، خیلی ممنون.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای جمالی بفرمایید.

منوچهر جمالی سوسفی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم محضر هیأترئیسه محترم، همکاران گرامی و مردم شریف ایران سلام عرض میکنم. از وزیر محترم نیرو میخواهم که در احداث سد دیورش آب شرب چهار شهر بزرگ و شهر توتکابن و تعداد زیادی از روستاها را انشاءالله تأمین میکند تسریع کنند و دستور بدهند که این سد هرچه زودتر به استفاده برسد. حدود (12)، (13) سال بیشتر است که این سد را قرار است احداث بکنند. همینطور سردهنههای کشاورزی در شهرستان رودبار که سال گذشته دچار مشکل شدید بودیم، هنوز هم این سردهنهها را اصلاح نکردند و برداشتهای اضافه و غیر ضرور باز دارد برای مردم مشکل ایجاد میکند. همینطور از سرپرست محترم وزارت جهادکشاورزی میخواهم برای شهرستانی که بارندگی دارد با همراهی وزیر محترم نیرو ممنوعیت تخصیص برداشت آب را برای شهرستان رودبار در نظر گرفته بودند بردارند. برداشتن این ممنوعیت تخصیص آب برای شهرستان رودبار میتواند افزایش زیر کشت زیتون و اقدامات فراوان و اشتغال ایجاد بکند و مشکل ما را حل بکند. از وزیر محترم نفت هم میخواهم که لوله اصلی گاز که از شهرستان رودبار عبور کرده و حریم (500) متری برایش ایجاد کردند با تغییر کلاس لوله گاز این حریم به خصوص به (25)، (30) متر در هر طرف برسد که انشاءالله مشکل ما حل بشود، خیلی سپاسگزارم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای حاجی بفرمایید.

حسینعلی حاجی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! یک اتفاقی افتاده که (26) آبان 94 یک متنی در هیأت وزیران تصویب شده و در آن تعهداتی برای ایران درخصوص توافق با پاریس مورد قبول واقع شده، دو روز بعد از آن یعنی (28) آبان 94 هم نسخه انگلیسی آن به عنوان تعهدات مد نظر ایران در توافق پاریس در دبیرخانه کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد ثبت شده. در این مدت هم اتفاقاتی افتاده از جمله کاهش نرخ ظرفیت نیروگاههای کشور و همچنین وعدههایی که اروپاییها برای ایجاد مزرعههای نیروگاههای خورشیدی دادند که عملی نشده. فروردین 95 ایران رسماً توافق پاریس را امضا کرده، در حالی که هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده بوده و این برخلاف اصل (77) قانون اساسی است. آقای رئیس! من نمیدانم، چه نشستهاید که دولت میرود تعهداتی را به خارجیها میدهد، در حالی که براساس اصل (77) قانون اساسی اول باید بیاید مصوبهاش را از مجلس بگیرد و بعداً تعهد برای ملت ایران ایجاد بکند. این حق مردم و مجلس است که تصمیم بگیرد چه تعهداتی به خارجیها بدهد.
یک نکته دیگر هم عرض بکنم؛ الان یک ماه است که گاز طبیعی به پتروشیمیها داده نمیشود و در این یک ماه کود اوره تولید نشده. بنابراین از مدت حدود یک ماه آینده کشاورزان برای کشتهای خود که نیاز به کود اوره دارند، دچار مشکل میشوند. خواهش من این است که وزیر محترم نفت، گاز لازم را برای تولید اوره در اختیار پتروشیمیها قرار بدهد.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای موسویلارگانی بفرمایید.

سیدناصر موسوی لارکانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول من به وزیر امور خارجه است. اینهمه نمایندگان به شما در مورد اخراج سفیر انگلستان تذکر دادند. آقای دکتر ظریف! این بیاعتنایی به نمایندگان که عصاره ملت هستند حقیقتاً قابل پذیرش نیست.
تذکری به استاندار محترم استان اصفهان دارم. جناب آقای دکتر رضایی! خسارت خشکسالی سهم غرب استان اصفهان را که نزدیک به دو سال است پرداخت نکردید درخواست میکنم دستور بدهید این خسارت به آنها پرداخت بشود. این عزیزان واقعاً با مشکلات جدی روبرو هستند.
تذکر بعدی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بحث حقوق بازنشستگان، همسانسازی حقوق بازنشستگان هم تأمیناجتماعی و هم کشوری است. حقیقتاً اینها با مشکل جدی روبرو هستند و بحث بیمه جانبازان عزیز و خانوادههای معظم شهدا که حقیقتاً در عسر و حرج و سختی زیادی به سر میبرند است. اکثر بیمارستانها حاضر نیستند با بنیاد شهید قرارداد ببندند. از ریاست بنیاد شهید درخواست میکنیم که به این موضوع رسیدگی بکنند. بحث کمبود کود شیمیایی، مخصوصاً کود شیمیایی اوره حقیقتاً کشاورزان را با سختی مواجه کرده. درخواستم از سرپرست وزارت جهادکشاورزی و وزیر نفت این است که کمک بکنند این مشکل برطرف بشود.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای نادر قاضیپور بفرمایید.

نادر قاضی پور
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر به ریاست جمهوری درخصوص پرداخت خسارتدیدگان سیل، تگرگ بهار امسال کشاورزان شهرستان ارومیه به خصوص بخش نازگل را دارم.
تذکر به وزرای محترم ذیربط برای صادرات سیب درختی کشاورزان کل کشور به خصوص کشاورزان ارومیه که سیبهای درختان آنها در سردخانه باقی مانده.
تذکر به وزیر محترم راه و شهرسازی دارم. تجهیز راهدارخانههای استان آذربایجان غربی با ماشینهای جدید برفخور، گریدر، بلدوزر و لودر را دارم. اکثر خودروهای ادارهکل راه و حمل و نقل استان آذربایجان غربی فرسوده و خراب هستند و قابل تعمیر نیستند.
آقای پزشکیان! از حضرتعالی به عنوان رئیس جلسه میخواهم راهدارخانه کل کشور را به خودروهای جدید تجهیز کنند. پشت میکروفن به وزیر محترم راه و شهرسازی تذکر بدهید در فکر معابر و جادههای اصلی باشند. اکثر جادهها در اثر بارندگی برف مسدود میشوند. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای یوسف داودی بفرمایید.

یوسف داودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیسجمهور و هیأت محترم دولت! زلزله اخیر در سراب و میانه موجب خسارات بسیار زیاد برای مردم شهرستان سراب گردید و بسیاری از مردم به ویژه روستاییان شهرستان سراب بیخانمان شدند. از زمان وقوع زلزله تا به حال برای (1000) واحد مسکونی که تخریب کامل شده بود اعتبارات بلاعوض و وام داده شده و برای (1400) واحد مسکونی تعمیری هم اعتبارات تخصیص یافته که جای تشکر است، ولی کارهای بسیار مهمی بر جای مانده که مایه تأسف است. متأسفانه حداقل برای (2000) واحد مسکونی روستایی که بعضیها کامل تخریب شده و بعضیها نیاز به تعمیر دارد فعلاً اقدامی انجام نگرفته و سرمای بسیار شدید زمستان امسال شرایطی را برای روستاییان عزیز و مردم محروم شهرستان سراب به وجود آورده که خطر مرگ به علت سرمای شدید، مردم عزیز و به ویژه کودکان ما را تهدید میکند و نیازمند رسیدگی اورژانسی به وضعیت آنها است.
جناب آقای رئیسجمهور! خواهشمندم دستور فرمایید ماشینآلات سنگین به ویژه لودر، بلدوزر، گریدر برای باز شدن راه روستاها به ویژه روستاهایی که در زلزله دچار آسیب شدند سریعاً به منطقه ارسال بشود.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای انارکی بفرمایید.

احمد انارکی محمدی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام دارم و تذکر خودم را به وزیر محترم راه میگویم. با توجه به اینکه تعدادی از خانههای مسکن مهر که در کشکوئیه رفسنجان ساخته شده، ولی به دلیل اینکه در مسیر قنوات بوده و الان چند سال است تحویل افرادی ضعیف شده که هم آنها قسط بانک باید پرداخت بکنند و قسط بدهند و از یک طرف از خانهها نمیتوانند استفاده کنند. آقای وزیر! چندین بار نامهنگاری شده، تا حالا هیچ جوابی نیامده. قنوات در خانه این عزیزان پایین رفته و نیازمند تلاشی برای حل این مشکل است.
مسیرها و جادههای منطقه ما نیاز به روکش دارند، قبلاً هم نامهنگاری شده اما توجهی نشده و از همه مهمتر اینکه آقای وزیر! چندین ماه است استان کرمان مدیرکل راه ندارد و آقایی به نام آقای حاجیزاده به عنوان سرپرست هستند که تکلیف این استان را مشخص کنید. از سرپرست محترم وزارت جهاد هم میخواهم وامهای اصلاح باغات را که الان باید پرداخت بشود و مدتی است پرداخت نمیشود را بدهند. وام بانک کشاورزی همینطور برای کشاورزان عزیز و نیازمند الان مانده و دیگر هم اینکه فصل کود زمستانه الان است. من خواهش دارم هرچه زودتر سهم کود زمستانه این عزیزان داده بشود تا بتوانند استفاده کنند.
به وزیر محترم بهداشت هم یک تذکر دارم در بحث بهورزان که خط مقدم تلاش برای درمان در روستاها و بخشها هستند دوره دوساله بهورزی و آموزشهای بهورزی جزء خدمت آنها حساب بشود، متشکرم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای مهرداد لاهوتی بفرمایید.

مهرداد لاهوتی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول بنده به جناب آقای دکتر روحانی رئیسجمهور محترم است. در بحث سود مرکب مراحل آن طی شد، الان مجمع تشخیص مصلحت نظام هم تصویب کرد. خواهش من این است که تسریع بکنند و به بانکها ابلاغ بکنند که این تولیدکنندگان واقعاً سالها در انتظار این موضوع هستند.
نکته دوم، وزیر محترم بهداشت! ما از نظر زیرساختها وضعیت خوبی داریم. آقای دکتر نمکی! من خدمت شما عرض کردم حال اداره درمان کشور حال خوبی نیست. یعنی مردم واقعاً در بحث تأمین هزینههای درمان مشکل دارند که برای این کار باید چارهاندیشی بشود.
نکته بعدی، آقای وزیر جهادکشاورزی! من خدمت شما عرض کردم، آقای یوسفنژاد! خود جنابعالی هم از استانهای شمالی خبر دارید. الان هم قیمت برنج کاهش پیدا کرده و هم اینکه خرید و فروش برنج به جهت واردات بیرویه برنج که دولت داشته، آقای وزیر کشاورزی! اگر واقعاً در مقابل این رانتخواران میتوانید بمانید بیایید تقاضای رأی اعتماد بکنید، اگر نمیتوانید تمامش بکنید. آخرین نکته، باز هم بحث یارانه چای است که انشاءالله امیدواریم (50) درصد این مبلغ امسال به چایکاران برای بهسازی چای پرداخت بشود.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای بهرامنیا بفرمایید.

حسن بهرام نیا
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه خدمت همه عزیزان، بنده تذکری به رئیس محترم کل بانک مرکزی جناب آقای دکتر همتی دارم. جناب آقای دکتر همتی! بخشش سود و جرایم از محل اجرای بند «ل» تبصره (16) قانون بودجه 1398 که پیش از این صرفاً تا پایان سال 95 اعلام شده بود به تسهیلات مشمول سررسیدشده تا سال 97 و بیش از آن اعم از تسهیلات جاری و غیر جاری تا سقف (100) میلیون تومان تعمیم یافت. ولی متأسفانه بانکها به صورت جزیرهای عمل میکنند و به هر شکلی که خودشان دلشان میخواهد عمل میکنند. من از حضرتعالی تقاضا دارم اعلام بفرمایید که بانکها وحدت رویه داشته باشند و بیش از این موجب نارضایتی مردم که حتی برای پرداخت (10) میلیون تومان اینها را این طرف و آن طرف سرگردان میکنند خواهش میکنم این موضوع را حل کنید و موضوع بعدی من تذکر به بیمه دی است. مدتی است پزشکان ما که دارند خانوادههای شهدا و ایثارگران را طبابت میکنند هنوز که هنوز است نتوانستند مطالبات خود را از بیمه دی دریافت کنند و حتی نزدیک به (14)، (15) ماه حسب صحبتهای خود پزشکان نتوانستند طلب را دریافت کنند. لذا من از بیمه دی میخواهم که هرچه زودتر نسبت به پرداخت دیون خودش برای ارائه خدمات بهتر به خانوادههای شهدا و ایثارگران اقدام بکند.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای یوسفی بفرمایید.

همایون یوسفی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
عرض سلام و وقتبخیر خدمت همکاران محترم و ملت شریف ایران دارم. جا دارد ابتدای عرایضم اقدام اخیر کشور آمریکا در مورد تحریم سردار حسن شاهوارپور فرمانده محترم سپاه حضرت ولیعصر خوزستان را محکوم بکنم و این نشان میدهد که این سردار بزرگوار دارای عزت و جایگاه بالایی هستند و انشاءالله خدمات ایشان به همه مردم شریف ایران و منطقه پایدار باشد و شاهد عزت و اقتدار بیشتر کشورمان باشیم.
تذکر بنده به وزیر کشور درخصوص موضوعات خدمات شهری توسط شهرداری اهواز به مردم شریف شهرستان اهواز و همچنین شهرستانهای کارون، باوی و حمیدیه است که متأسفانه به علل مختلف که شاید فرصت بحث و مطرح کردن آنها نباشد الان ما در حوزههای مختلف خدمات شهری دارای مشکلات اساسی هستیم و شهردار و مسئولین مربوطه باید به خصوص در شهرستان اهواز توجه بیشتری داشته باشند و ما هم به عنوان نمایندگان ملت انشاءالله پیگیر این موضوعات خواهیم بود، خیلی ممنون و متشکر.

علی اصغر یوسف نژاد
جناب آقای یوسفی متشکرم، جناب آقای نوروزی بفرمایید.

حسن نوروزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر من به وزیر محترم کشور جناب آقای دکتر رحمانی است. متروی شهر پرند، خط (7) تا فرودگاه بینالمللی امامخمینی آمده، ولی برای استمرار آن تا شهر جدید پرند نیازمند به (100) میلیارد تومان بیشتر نیست که همچنان معطل مانده است.
تذکر بعدی، از هیأترئیسه محترم انتظار دارم تحقیق و تفحصی را که ما در زمینه قاچاق کالا و ارز انجام دادیم و گزارش آن به هیأترئیسه محترم تحویل شده است دستور بفرمایند که در صحن علنی قرائت بشود. ما در تلویزیون قول دادیم و به مردم گفتیم یکی، دو هفتهای خوانده میشود، ولی متأسفانه سه هفته گذشته و خوانده نشده. از وزارتخانههای دادگستری، صنعت و معدن، ارشاد، اطلاعات، کشور، کار و اقتصاد میخواهیم وفق ماده (10) قانون شهرهای جدید، ادارات خود را در شهر جدید پرند که امروزه (700) هزار نفر جمعیت پیدا کرده است مستقر کنند و مردم را از بلاتکلیفی و مشکل پیشآمده نجات دهند. از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران توقع و انتظار داریم نسبت به بیمه تکمیلی جانبازان عزیز و پیگیری امر بیمه دی و پرداخت حق بیمه به خانوادههای شهدا و جانبازان اقدام جدی مبذول دارند، متشکرم.

علی اصغر یوسف نژاد
متشکرم، جناب آقای ابطحی بفرمایید.

سیدمحمدجواد ابطحی
تذکرات شفاهی
سلام علیکم و رحمه الله
سه تذکر دارم؛ دو تا راجع به آموزش و پرورش است، یکی حقوق خریدخدماتیها و حقالتدریسیها است که حقالتدریسیها از سال گذشته هم مانده و پرداخت نشده که الان شب عید است و وزارت یک فکری بکند، یکی هم اینکه این رتبهبندی شامل کادر اداری نشده خطرناک است. مطمئن باشید سال آینده در کادر اداری آموزش و پرورش کسی نخواهد ماند، همه میخواهند سر کلاسها بروند این رتبهبندی که اجرا کردند و قانون هم نیست و به عقیده من یک چیز مندرآوردی است و خودشان انجام دادند شامل همه بشود. به رئیسجمهور هم تذکر میدهم که در این حوادث سیل، زلزله و غیره هلالاحمر نباید رئیس داشته باشد؟ تا چه وقتی هلالاحمر باید به خاطر بحثهای جناحی و اینها بدون رئیس اداره بشود؟ والسلام

مسعود پزشکیان
13
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح فردا دوشنبه هفتم بهمنماه 1398 است. دستور جلسه ما ادامه دستور هفتگی خواهد بود. پایان جلسه را اعلام میکنم.