1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 206 نفر از نمایندگان رسمی است. من قبل از اینکه دستور جلسه مطرح شود عرض کنم که ما از ساعت (8) صبح یک جلسه بسیار مهمی در مورد مشکلات آب در کشور داشتیم که حدود دو ساعت و نیم طول کشید با حضور وزیر نیرو و وزیر جهاد کشاورزی و همکارانشان و نشان داد که با توجه به گرم شدن هوا و همچنین بارش باران که سیر نزولی پیدا کرده باید تصمیمات مهمی از نظر استفاده بهینه از آب چه در بخش کشاورزی، چه برای بخشهای صنعتی گرفته شود و ساماندهی روشنتری داشته باشیم که با توجه به این کارگروهی هم که در دولت تشکیل شده کمیسیونهای مربوطه مجلس مستمراً در جریان پیشرفت کارها قرار بگیرند که انشاءالله در آینده این موضوع مشکلی برای کشاورزان عزیز و عموم مردم نباشد. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه یکصد و نود و پنجم روز چهارشنبه بیست و دوم فروردین ماه 1397 هجری شمسی مطابق با بیست و چهارم رجب 1439 هجری قمری.
1 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح اصلاح قانون بودجه سال 1396 کل کشور (اعاده شده از شورای محترم نگهبان).
2 ـ گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی.
3 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد عملکرد اجزای (1) و (2) بند «ز» تبصره (1) قانون بودجه سال 1396 کل کشور.
4 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد رد طرح یکفوریتی تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش.
5 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور.
6 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد عملکرد قانون هدفمندی یارانهها و تبصرههای مربوط به آن در قوانین بودجه سنواتی طی سالهای 1389 لغایت 1395.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.

اصغر برومند
(آیات 61 ـ 58 از سوره مبارکه «عنکبوت» توسط قاری محترم آقای اصغر برومند تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَنُبَوِّئَنَّهُمْ مِنَ الْجَنَّةِ غُرَفاً تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِینَ فِیها نِعْمَ أَجْرُ الْعامِلِینَ * الَّذِینَ صَبَرُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ * وَ کَأَیِّنْ مِنْ دَابَّةٍ لا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یَرْزُقُها وَ إِیَّاکُمْ وَ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ * وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ سَخَّرَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ لَیَقُولُنَّ اللَّهُ فَأَنَّى یُؤْفَکُونَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقای برومند قاری محترم تشکر میکنیم. ترجمه آیات را بفرمایید.

احمد امیر آبادی فراهانی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته کردهاند قطعاً آنان را در غرفههایی از بهشت جای میدهیم که از زیر آنها جویها روان است جاودان در آنجا خواهند بود چه نیکوست پاداش عملکنندگان. همان کسانی که شکیبایی ورزیده و به پروردگارشان توکل نمودهاند. و چه بسیار جاندارانی که نمیتوانند متحمل روزی خود شوند خداست که آنها و شما را روزی میدهد و اوست شنوای دانا. و اگر از ایشان بپرسی چه کسی آسمانها و زمین را آفریده و خورشید و ماه را چنین رام کرده است حتماً خواهند گفت الله پس چگونه از حق بازگردانیده میشوند». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
3
اعلام وصول (1) فقره سؤال

محمد علی وکیلی
سؤال ملی آقایان احمدعلی کیخا، حبیباله دهمرده و حسینعلی شهریاری نمایندگان محترم زابل، زهک و هیرمند و زاهدان از وزیر محترم امور خارجه درخصوص تنظیم روابط با کشور افغانستان درخصوص اکوسیستم آبی مشترک اعلام وصول میشود.
4
ناطقین جلسه آقایان: محمدمهدی مفتح، سیدمحمدباقر عبادی، ولی داداشی، همایون یوسفی و سیدجواد ساداتینژاد

علی اردشیرلاریجانی

محمدحسین فرهنگی
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای محمدمهدی مفتح نماینده محترم تویسرکان.
ـ آقای سیدمحمدباقر عبادی نماینده محترم بیرجند، درمیان و خوسف.
ـ آقای ولی داداشی نماینده محترم آستارا.
(که هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای همایون یوسفی نماینده محترم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون.
ـ آقای سیدجواد ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران و بیدگل.
(که پنج دقیقه وقت دارند)
جناب آقای دکتر محمدمهدی مفتح نماینده محترم تویسرکان سخنران اول جلسه هستند، آقای دکتر بفرمایید.

محمدمهدی مفتح
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علی المهدی الذی وعد الله به الأمم أن یجمع به الکلم ویَلُّم به الشعث و یملا به الأرض قسطاً و عدلاً کما ملئت ظلماً و جوراً» و سلام بر حضرت امام بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی، مقام معظم رهبری و شهیدان راه حق.
شهادت حضرت امام کاظم (علیهالسلام) را تسلیت و اعیاد پیشروی در پایان ماه رجب و ماه شعبان را تبریک میگویم. با توجه به کوتاهی زمان در این نطق و نیز وجود امکان مصاحبه با رسانهها و استفاده از دیگر تریبونها برای حقیر، عموماً فرصت نطق میاندستور که در نتیجه اعتماد مردم عزیز حوزه انتخابیه و رأی آنان حاصل شده است را به بیان مشکلات حوزه انتخابیه میپرداختم، ولی به دلیل حساسیت و اهمیت برخی مسائل کلی کشور به ویژه در حوزه اقتصاد تلاش میکنم ابتدائاً در فرصتی کوتاه اشارهای به مسائل اقتصادی کشور داشته باشم.
مشکلات اقتصادی کشور متعدد و بعضاً عمیق و وسیع است و به همین دلیل پرداختن به آن بسیار مهم است. از این رو است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نامگذاری سالهای اخیر را به این حوزه اختصاص دادهاند. با ارائه الگوی اقتصاد مقاومتی و تأکید بر تولید و اشتغال و در سال جاری حمایت از کالای ایرانی، برنامه عبور از این برهه حساس و رسیدن به شکوفایی اقتصاد کشور را ارائه فرمودند.
از جهت دیگر در پایان دهه چهارم انقلاب اسلامی هستیم، دههای که رهبر معظم انقلاب آن را دهه پیشرفت و عدالت نامیدند. ارزیابی نتایج اقدامات مسئولان و دولتها در این خصوص را در بیانات پایان سال گذشته به ویژه اول سال جاری در حرم رضوی بیان فرمودند. مشکلات اقتصادی بزرگ و در هم تنیده با مسائل سیاسی و چندبعدی است و حل این مشکلات همتی بلند و عزمی جزم از تمام مسئولان کشور و مردم را میطلبد. راهحلها و نیز موانع به نتیجه رسیدن آنها از درجه اهمیت بسیاری برخوردارند. برخی بسیار مهم و دارای اولویت در پرداختن به آن است. فساد اقتصادی یک مصداق روشن این امر است.
معاون اول محترم رئیسجمهور در مراسم معرفی وزیر ارتباطات میگوید متأسفانه امروز فساد اقتصادی در برخی سطوح که تصور آن را نمیکردیم رسوخ کرده است. مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی آورده است در اواخر دهه 90 کرهایها به این اتفاق نظر رسیدند که دستیابی به توسعه پایدار بدون حل مسائل فساد ناممکن خواهد بود، این اجماع نقطهعطفی در سیاستهای ضد فساد این کشور ایجاد کرد. تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در مقابله با فساد و بیان معظمله در یکی از ملاقاتهایی که ما نمایندگان مجلس با ایشان داشتیم با بیانی قریب به این مضمون که با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را تمیز کرد، راهحل و عبور از این مشکل بزرگ را ارائه مینماید.
ما در این انبار گندم میکنیم
گندم جمع آمده گم میکنیم
می نیندیشیم آخر ما بهوش
کاین خلل در گندم است از مکر موش
موش تا انبار ما حفره زدهست
اول ای جان دفع شر موش کن
وانگهان در جمع گندم کوش کن
گر نه موشی دزد در انبار ماست
گندم اعمال چهل ساله کجاست؟
اما مسائل حوزه انتخابیه؛
شهرستان تویسرکان یکی از قدیمیترین شهرستانهای کشور است. آرامگاه حضرت حیقوق نبی (علیهالسلام) این قدمت را به (3000) سال میرساند. در زمان معاصر تشکیل بلدیه تویسرکان در سال 1310 گواهی دیگر بر قدمت آن است. مردم سختکوش، عمیقاً متدین، با فرهنگ دینی غنی و عمیق، فعال در تمامی صحنههای انقلاب اسلامی، حاضر در تمامی جبهههای جنگ تحمیلی و دفاع از حرم حضرت زینب (سلاماللهعلیها) با تقدیم بیش از (750) نفر شهید و فداکاری و ایثارگری مثالزدنی در روزهای پایانی جنگ تحمیلی در عملیات مرصاد که به همین دلیل روز پنجم مرداد که روز پیروزی عملیات مرصاد و روز نماز جمعه است به عنوان روز تویسرکان نامگذاری شده است.
قطعاً این چهره درخشان صدها ساله این شهرستان و مردم عزیز آن با اغتشاش دو، سه ساعته دیماه گذشته به هیچ وجه مخدوش نخواهد شد. شهرستان تویسرکان بهشت غرب، پایتخت طلای سبز، مرکز مبل و منبت، خاستگاه علما و فقها و شعرای متعدد نظیر میررضیالدین آرتیمانی است. شهر تویسرکان، سرکان، فرسفج، سرابی، آرتیمان، دهستانهای سید شهاب، حیقوق نبی، خرمرود، قلقلرود، کمالرود، میانرود، کرزانرود و مجموعاً در ذیل نام پرافتخار تویسرکان علیرغم برخورداری از ظرفیتهای متعدد، عمیق و غنی که با به فعلیت در آمدن آنها رتبههای بالا در درآمد سرانه و اشتغال را میتواند کسب کند، متأسفانه امروز به شدت درگیر بیکاری جوانان، کمبود درآمد سرانه و دیگر مشکلات اقتصادی است.
دولتها در سنوات گذشته در انجام وظیفه خود در اجرای کارهای زیربنایی و به فعلیت در آوردن ظرفیتهای تویسرکان برای ایجاد اشتغال پایدار تأخیر فراوان دارند.
در حوزه جاده، آب اعم از کشاورزی و شرب، زیرساختهای اشتغال، فضای ورزشی، آموزشی و فرهنگی، بهسازی روستایی، امکان درمان و بیمارستان، توسعه و رونق کشاورزی و دامداری، توجه به اراضی شیبدار و بهرهبرداری از آن، مهار آب به ویژه در مناطق کوهستانی با احداث آببند، آبخیزداری، پروژههای اشتغالزا و دهها مورد دیگر، شهرستان تویسرکان در دهههای گذشته مورد بیمهری قرار گرفته است. البته اقدامات مناسبی نظیر سد سرابی، شروع عملیات احداث بیمارستان، راهها و آب شرب روستایی انجام شده که مورد تقدیر و تشکر است.
بنده توجه تمام مسئولان ذیربط را در تسریع اتمام زیرساختهای شهرستان تویسرکان به ویژه در موارد فوقالذکر جلب مینمایم. ضمن آنکه از توجه و اقدامات مناسبی که طی چند سال اخیر که حقیر توفیق نمایندگی مردم را دارم انجام دادهاند تقدیر و تشکر میکنم. صرف وقت مسئولان محترم بلندپایه کشور در تهران و نیز سفر به تویسرکان و شناخت نزدیک از مشکلات شهرستان دیگر زمینه تقدیر و تشکر حقیر است.
امروزه با هماهنگی و فضای خوب همکاری که به یمن حضور و تدبیر امام جمعه محترم و همچنین فرماندار محترم شهرستان وجود دارد بستر پیشرفت و انجام کارها فراهم میباشد، به نحوی که طی چهار سال اخیر کارهای عمدهای در شهرستان پیگیری و اجرا گردیده است. (فرهنگی ـ خیلی متشکر) تداوم چهارخطه شدن جادههای جوکار ـ تویسرکان و نیز تویسرکان ـ کنگاور تا تکمیل آنها و همچنین جاده تویسرکان ـ گنجنامه ـ همدان که پیگیریهای خوبی انجام شده است مورد انتظار است.
تکمیل و بهرهبرداری کامل از سد سرابی، اجرای خط انتقال آب به سد سرابی و تصفیهخانه و احداث تصفیهخانه آب شرب تویسرکان از پروژههای بسیار مهم شهرستان هستند که بحمدالله طی سالهای اخیر در حال انجام و تکمیل میباشند.
در حوزه آب شرب روستایی تسریع و تکمیل پروژهها منجمله مجتمعهای آبرسانی روستایی و همچنین تکروستایی را خواستارم. (فرهنگی ـ آقای دکتر! وقت شما تمام شد).
بهسازی روستایی یکی از مهمترین نیازمندیهای شهرستان است که متأسفانه در مقایسه با دیگر شهرستانهای استان و کشور از جایگاه قابل قبولی برخوردار نیست. ضمن تشکر از تلاشهای خوب بنیاد مسکن (نایبرئیس ـ خیلی ممنون) طی سالهای اخیر، ایجاد سرعت بیشتر به طور جدی مورد انتظار است. تسریع در بهرهبرداری از بیمارستان جدیدالاحداث تویسرکان به معنای پذیرش بیمار از دیگر درخواستهای مردم شهرستان است. موارد دیگری هست که به رسانهها تقدیم میکنم. والسلام علیکم و رحمه الله

علی مطهری
خیلی ممنون، ناطق بعدی را اعلام بفرمایید.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدی جناب حجتالاسلام والمسلمین حاجآقا سیدمحمدباقر عبادی نماینده محترم بیرجند، درمیان و خوسف هستند، بفرمایید.

سیدمحمدباقر عبادی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
با عرض سلام محضر امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) و نایب عزیزش مقام معظم رهبری و ملت عزیز ایران، یاد شهدا و امام شهدا را گرامی میدارم. به مردم عزیز شهرستان بیرجند که امروز اولین شهید مدافع حرم استان را تشییع کردند خستهنباشید عرض میکنم، برای آن شهید عزیز که امروز تشییع جنازه شد و همه شهدا مخصوصاً شهدای مدافع حرم درود میفرستم و آرزوی علو درجه دارم.
آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهور! استان خراسانجنوبی از مشکلات بسیار رنجور است. مشکل بیکاری و عدم سرمایهگذاری مناسب یکی از مشکلات است که نیازمند توجه ویژه شماست. سرمایهگذاری در استان بدون مشوقهای ویژه دولت ممکن نیست. سال حمایت از کالای ایرانی است، این مهم بدون ایجاد فضای کسب و کار مناسب اتفاق نمیافتد، چرا دولت اقدام مناسبی تاکنون انجام نداده و همچنان در رتبهبندی فضای کسب و کار در دنیا رتبههای خوبی نداریم؟
جناب آقای رئیسجمهور! درخواست داریم مشوقهای ویژهای برای استان خراسانجنوبی برای سرمایهگذاران قرار بدهید تا سرمایهگذاران رغبت کنند بیایند در این استان مرزی سرمایهگذاری کنند و این مشکل اشتغال کاهش پیدا کند. از شما خواهش میکنم و درخواست دارم هرچه سریعتر این استان کمبرخوردار را دریابید.
آقای وزیر راه! راههای استان خصوصاً راه بیرجند به قائن نیازمند توجه بیشتر شماست. آقای وزیر و معاونین محترم وزیر راه! به وعدههایی که در این مورد دادهاید عمل کنید، چرا کوتاهی میکنید؟ مردم استان انتظار تسریع در احداث این راه را دارند و همینطور انتظار دارند سریعاً راهآهن بیرجند عملیاتی شود. مردم تا چه زمانی باید منتظر بمانند؟
آقای رئیسجمهور! در تیم اقتصادی خود تجدیدنظر نمایید. دولت با این تیم به جایی نمیرسد. باید تیم اقتصادی دولت افزایش قیمت ارز را پیشبینی میکرد و آن را جلوتر مدیریت میکرد. مگر بانک مرکزی و آقای سیف مشغول چه کاری بودند که از این مهم غفلت کردند؟
آقای وزیر نیرو! بحران آب در خراسانجنوبی کشاورزان و مردم عزیز را مستأصل کرده است. حدود (480) روستا با تانکر آبرسانی میشوند. چرا بحث انتقال آب به استانهای گرفتار بحران مثل استان خراسانجنوبی را جدی نگرفتید؟ آقای وزیر! به مردم گزارش بدهید چکار کردهاید، به مردم گزارش بدهید نسبت به باروری ابرها امسال چه کردهاید، هنوز گزارش ندادهاید، مردم منتظرند بشنوند.
آقای وزیر آموزش و پرورش! فرهنگیان عزیز خواهان اجرای طرح رتبهبندی فرهنگیان هستند، تسریع نمایید. تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان با زحمت فراوان به پایان رسید، نزدیک یک سال نمایندگان متعددی که در این کمیته تحقیق و تفحص بودند زحمت کشیدند، مفاسدی که در آنجا شکل گرفته بود این هفته در صحن علنی قرائت شد. از قوه قضائیه میخواهیم هر چه سریعتر به این پرونده رسیدگی کنند و مفسدان و رانتخواران اقتصادی را مجازات نمایند.
آقای وزیر خارجه! وزارتخانه شما هنوز نگاه اقتصادی پیدا نکرده، باید از اولویتهای وزارتخانههای شما اقتصاد باشد. بحث اقتصاد علیرغم برخی تحولات در وزارت خارجه هنوز کمرنگ است. آقای وزیر! بایستی نسبت به تحول در آن وزارتخانه تسریع نمایید.
اما از دولت میخواهم هنوز مشکل سهامداران پدیده شاندیز حل نشده، به ما مراجعه میکنند، چرا حق و حقوق مردم را نمیدهید؟ چرا مردم هنوز پولشان را از بعضی مؤسسات اعتباری و مالی دریافت نکردهاند و گرفتارند؟ این روش مدیریت بانک مرکزی و بعضی دستگاههای دیگر در بحث مؤسسات اعتباری و همینطور در بحث پدیده شاندیز محل نقد و تأمل فراوان دارد. حق و حقوق مردم و سهامداران در بحث پدیده شاندیز هنوز داده نشده است. چطور میروید اول حق و حقوق وزارتخانهها را جدا میکنید و میدهید، ولی حق و حقوق مردم هنوز کامل داده نشده و مردم نتوانستهاند پول خودشان را نقد کنند. آیا کسی هست اصلاً بررسی کند که مقصر این مسائل و بلاهایی که به سر مردم آمده چه کسی است؟ آیا کسی به کرسی محاکمه گذاشته شده، آنجا محاکمه شود که چرا در پدیده شاندیز یا در مؤسسات اعتباری مالی چه آن زمانی که مجوز دادند و چه الان که به شکل ناجور و نادرست دارند به آن رسیدگی میکنند، آیا کسی از اینها پای محاکمه آمده و آیا اصلاً کسی پاسخگو است؟
نکته آخری که عرض کنم در پایان از همگان دعوت میکنم در این شرایط سختی که دشمنان قسمخورده انقلاب انواع توطئهها را برای تضعیف ایران اسلامی به کار گرفتند، با وحدت و همدلی پشت سر مقام معظم رهبری حرکت کنند. خواستههای جناحی، حزبی و رفاقتها را کنار بگذارند، فقط منافع مردم و انقلاب را در نظر بگیرند و به وصیت رهبر کبیر انقلاب عمل نمایند که فرمود پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به شما آسیبی نرسد. یقیناً اگر چنین کنیم و همه احزاب، گروهها و نخبگان سیاسی اینگونه عمل کنند آینده این کشور بسیار امیدوارکننده خواهد بود و همه توطئههای استکبار جهانی و ایادی آنها با شکست مواجه خواهد بود. والسلام علیکم

محمدحسین فرهنگی
خیلی ممنون حاجآقا، متشکر. از رعایت وقت هم ممنونیم. ناطق بعدی جناب آقای ولی داداشی نماینده محترم آستارا هستند، بفرمایید.

ولی داداشی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«رب اشرح لی صدری و یسر لی امری و احلل عقده من لسانی یفقهوا قولی»
با سلام و درود به محضر پاک شهدا و امام شهدا و با آرزوی توفیق و سلامتی برای رهبر معظم انقلاب. سلام و عرض ادب و احترام خدمت نمایندگان محترم ملت شریف ایران، خصوصاً حوزه انتخابیهام شهرستان آستارا دارم. شهادت امام موسی کاظم (علیهالسلام) را تسلیت عرض میکنم. از پشتیبانیهای معنوی مردم شریف و بافرهنگ آستارا از فرزند خود به عنوان نماینده مردم تقدیر و تشکر میکنم.
همانطور که مستحضرید مردم شریف و هموطنان عزیز ما با مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانانشان مواجهند و میدانیم براساس قانون دولت متولی اشتغال مردم خصوصاً جوانان کشور است و دولت جناب آقای روحانی به وعدههای خود در این حوزه عمل نکرده و باعث افزایش جدی نگرانی مردم شریف گردیده است. امروز دولت و مسئولین کشور خود سردرگم شده و نمیدانند چکار میکنند و نمیدانند کدام تصمیم برای کشور بهتر است.
جناب آقای رئیسجمهور! یکی از شعارهای شما مبارزه با فساد بود که محقق نگشت، بلکه فساد همهجانبه پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است. اینجانب به عنوان یکی از نمایندگان مردم ایران برای اصلاح امور پیشنهاداتی دارم. گرچه همه میدانیم گوش شنوایی وجود ندارد.
1 ـ براساس رویکرد دولت جنابعالی که تمایل جدی به غرب دارد و فکر میکنید که کلید حل تمام مشکلات به دست آمریکا و غرب است، بنابراین هیأتی را به آن کشورها بفرستید تا سیستم اداری و کشورداری را در آن ممالک بررسی کنند و دلایل سالم بودن سیستم اداری آن کشورها از فساد اداری، ارتشا، اختلاس، کلاهبرداری، کمکاری و خیانت را مشخص کنند تا ما نیز بتوانیم از تجارب آنان استفاده و نظام اداری کشور را سالمسازی کنیم.
2 ـ رباخواری از سیستم بانکی جمع گردد تا مردم و اقتصاد کشور از مرض ربای بانکی نجات یابند.
3 ـ انتصابات در دستگاههای اجرایی براساس دو مقوله مهم تخصص و تعهد صورت پذیرد، نه براساس قرائتهای حزبی و جناحی و بعضاً پولی و مافیایی.
4 ـ توجه ویژه به سرمایهگذاری و سرمایهگذاران و کم کردن آزار و اذیت و کم کردن بوروکراسی اداری در روند سرمایهگذاری.
اما در مورد حوزه انتخابیهام شهرستان آستارا که از یک سو به گردنههای زیبای حیران و از سوی دیگر به روستای زیبای قرهسو متصل است، آستارا در حال حاضر نگینی ارزشمند در گیلانزمین است، ولی مردم آستارا از بیمهریهای بعضی از مسئولین گیلان گلایهمند میباشند. زیرا نخبگان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آستارا به دلیل دیدگاههای تنگنظرانه بعضی از مسئولین اجازه رشد نیافته و در دولت یازدهم و دوازدهم محکوم به فنای سیاسی و فرهنگی شدهاند.
جناب آقای رئیسجمهور! بیش از (70) درصد مردم شریف گیلان در انتخابات ریاست جمهوری دولت دوازدهم به شما رأی دادند و انتظار داشتند در انتصاب استاندار در دولت دوازدهم دقت لازم را به خرج داده و فردی با درایت سیاسی انتخاب میکردید. فردی که حقالسهم تسهیلات کشاورزان را به زبالهریزان پایتخت اختصاص دهد و دستان پینهبسته کشاورز گیلانی در رودسر، صومعهسرا، لاهیجان، تالش، رشت، آستارا، انزلی و تمامی گیلان را نبیند در شأن مردم گیلان نخواهد بود. فردی که تعدد قومیتی را در استان گیلان لحاظ نکند در قلب مردم گیلان جایی نخواهد داشت. قطعاً وزیر محترم کشور به تمامی این موارد جواب خواهند داد.
چندین سال است که اتمام راه مواصلاتی آستارا به تالش و بالعکس به تأخیر افتاده و این پروژه در حومه خطبهسرا به صورت نیمهکاره از طرف وزارت راه رها شده است که حوادث ناگوار و خسارتهای جبرانناپذیری برای اهالی محترم این دو شهرستان و همچنین گردشگران عزیز به بار آورده است.
پروژه فاضلاب شهرستان آستارا که بعد از (17) ماه دوندگی در وزارتخانهها و سازمان برنامه و بودجه موفق به أخذ بودجه (28) میلیارد تومانی شدهایم شروع به کار نشده که گلایه مردم را به همراه داشته است. امیدوارم این پروژه هر چه سریعتر شروع و در اسرع وقت به پایان برسد.
اما گذر مرزی (45) کیلومتری با جمهوری آذربایجان که حق مرزنشینان غیور آستارایی میباشد هیچوقت در دستور کار وزیر محترم امور خارجه قرار نگرفت و این نشان از عدم توجه وزیر به مرزنشینان آستارایی است. جناب آقای ظریف! شما در برجام فرجام بدی داشتید و امروز کشور را دچار کمبود ارز کرده و تحریمها نیز شدت یافته است، لااقل به کشورهای همسایه و مرزی توجه میکردید تا حداقل تمام مرزنشینان کشور از آمد و شد مرزی قوت لایموت خود را به دست میآوردند و بازار آستارا که بیش از (8000) نفر را در خود مشغول به کار کرده نیاز به حمایت جدی مسئولین کشور دارد و مالیات بازار آستارا باید براساس درآمد آن باشد و نه غیرواقعی.
صیادی یکی از مشاغل سخت و پرزحمت میباشد که در مجالس ادوار گذشته به دلایل واهی ممنوع شده و لازم است قانون ممنوعیت صیادی در مجلس دهم مجدداً مورد بررسی قرار گرفته و صیادی در دریای خزر و آبهای خلیج فارس ساماندهی گردد که از یک سو به ایجاد اشتغال در کشور کمک جدی خواهد کرد و موجب خرسندی صیادان عزیز خواهد شد و از سوی دیگر باعث جلوگیری از صید بیرویه و از بین رفتن ماهیان میگردد.
حق مرزنشینی کارمندان دولت در مرزهای کشور و همچنین شهرستان آستارا یکی از مطالبات جدی مرزنشینان و شهروندان آستارایی است که تا به امروز مورد توجه شایسته قرار نگرفته است.
در آخر از همه هموطنان عزیز و گردشگران داخلی و خارجی دعوت میکنم از مناظر زیبای شهرستان آستارا، گردنههای زیبای حیران که از زیباییهای شگفتانگیز آستارا و کشور میباشد دیدن کنند. آبشار بلند و مرتفع لاتون، میهکومه، سلی، گونش از دیگر مناظر زیبای شهرستان آستارا میباشند. به امید آستارایی آبادتر و سربلند. والسلام علیکم و رحمه الله

محمدحسین فرهنگی
تشکر از رعایت وقت. ناطق اضطراری جلسه علنی امروز جناب آقای همایون یوسفی نماینده محترم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون هستند که برای ارائه نطق تشریف بیاورند، آقای دکتر بفرمایید.

علی مطهری
همکاران محترم لطف کنند از صحن خارج نشوند، چون ما یک رأیگیری داریم. لطف کنید از صحن خارج نشوید ما رأیگیری را انجام بدهیم، حالا موقع تذکرات خیلی مهم نیست، خیلی ممنون.

همایون یوسفی
نطق 5دقیقه ای
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
درود و صلوات تقدیم به قطب عالم امکان مهدی صاحبالزمان و روح بلند بنیانگذار انقلاب اسلامی و آرزوی طول عمر مقام معظم رهبری. به پیشگاه ملت شریف ایران و مردم غیور خوزستان عرض سلام و ارادت دارم و شهادت حضرت امام موسی کاظم بابالحوائج را تسلیت عرض مینمایم. هزاران درود به روح بلند شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم که با خون خود درخت انقلاب را آبیاری کردند و امنیت و عزت امروز ایرانزمین مرهون ایثار و جانبازی آنان است.
امروز مردم ولایتمدار و شجاع خوزستان میزبان شهید مدافع حرم، شهید سیدعمار موسوی هستند که عمارگونه در راه دفاع از امام امت به شهادت رسید و در همین لحظه مردم شریف خوزستان در حال تشییع پیکر پاک ایشان هستند که به مقام شامخ این شهید خوزستانی از مردم شریف و ولایتمدار عرب خوزستان ادای احترام میکنم.
ملت شریف ایران! امروز منطقه غرب آسیا در آستانه ورود به تحولات حساس و عظیمی است و ایران اسلامی نیز در پیچ تاریخی مهمی قرار دارد که تدبیر و همت و وحدت هر چه بیشتر دولت و ملت را نیازمند هستیم. امروز در شروع سال 1397 جامعه ما درگیر مشکلاتی همچون خشکسالی، بیکاری، نوسان نرخ ارز و تنشهای سیاسی میباشد که وجود خطرات بیرونی و درونی فوق لزوم انسجام بیشتر ملی تحت اوامر مقام معظم رهبری را ایجاب مینماید تا مثل همیشه ملت سرافراز و ولایتمدار ایران از این آزمون با موفقیت خارج شود.
همکاران محترم! خوزستان نیز مثل همیشه استوار و محکم در خط اول دفاعی کشور و آماده نقشآفرینی میباشد. اما متأسفانه امروز شاهد هستیم که خوزستان به عنوان شیشه عمر ایران بزرگ حال و روز خوشی ندارد و وجود مشکلات روزافزون مثل خشکسالی، ریزگردها، بیکاری و مشکلات اجتماعی و امنیت خاطر مردم باعث شده که رضایتمندی مردم شریف خوزستان حتی نسبت به زمان جنگ تحمیلی هم کمتر شده باشد.
عزیزان! در مورد خوزستان به عنوان سد اول دفاعی و امنیتی و اقتصادی کشور به همان دلیلی که خوزستان را در ابتدای آغاز جنگ دشمنان به عنوان نقطه هدف انتخاب کردند در حال حاضر هم به همان دلایل باز دشمنان خوزستان را به عنوان نقطه هدف قرار دادند، با این تفاوت که این بار با جنگ نرم به میدان آمدند. لذا شرایط فوق درخصوص خوزستان توجه بیشتر دولت و مسئولین استان را میطلبد که متأسفانه شاهد مدیریت روزمره و بدون راهبرد در استان و نگاه دلسوزانه ولی بدون برنامه در دولت نسبت به استان خوزستان هستیم.
جناب آقای رئیسجمهور! متأسفانه امروز شاخصهای توسعه استان خوزستان در اغلب موارد رتبههای نازل کشوری را دارد و آمار مقایسهای نشان میدهد که شیب این نزول در طی دو، سه سال اخیر به مراتب شدیدتر شده است و نگرانی عمیقی وجود دارد که در آینده نزدیک به حد غیرقابل برگشت برسد و امروزه متأسفانه هر روز شاهد یک خبر ناگوار از استان خوزستان میباشیم که علت اصلی آن ریشه در بیتدبیری درون استان و مدیریت محفلی و بدون راهبرد درون استان و عدم انتقال واقعیتهای استان به بدنه تصمیمگیر کشور میباشد.
دولت محترم! اکنون خوزستان دارای بالاترین تجمعات و تحصنها در کشور میباشد و متأسفانه مدیریت ناکارآمد و بدون اقتدار و بدون راهبرد استان باعث فزونی روزانه مشکلات فوق شده است. عزیزان! امروزه در استان خوزستان اتاقهای فکر مسموم در پی دامن زدن به اختلافات قومی و تعطیلی کارخانجات و ایجاد نارضایتی اجتماعی در بین مردم شریف استان خوزستان هستند که اتفاقاً این اتاقهای فکر فاسد بیشترین اثر را بر تصمیمات استان دارند. ولی خوشبختانه با هوشیاری اقوام ولایتمدار خوزستان و اقدامات عالمانه نماینده محترم ولیفقیه در خوزستان و روحانیت محترم و نهادهای حاکمیتی و نظارتی شاهد در نطفه خفه شدن اقدامات فوق هستیم.
دولت محترم، وزیر گرامی کشور! اینجانب به عنوان احدی از نمایندگان مردم شریف ایران و خوزستان لازم میدانم از این تریبون مقدس اعلام نمایم که در صدد بهبود وضع فعلی استان خوزستان باشید و این لایههای قدرت و ثروت (فرهنگی ـ خیلی متشکر) و شبکههای واسطهگری و اتاقهای فکر مسموم را شناسایی و نسبت به جمعآوری آنها اقدام نمایید و مدیریت محفلی و بدون راهبرد و ضعیف درون استان را به مدیریتی مقتدر و با برنامه تبدیل نمایید.
اینجانب این حق را برای خود و مردم غیور خوزستان و ملت شریف ایران مسلم میدانم که در صورت عدم تغییر وضع موجود در خوزستان در مراحل بعدی از تمامی ابزار قانون و تریبون مجلس جهت اعلام تمامی واقعیات خوزستان به محضر مردم غیور خوزستان استفاده نمایم، (فرهنگی ـ وقت شما تمام شده)، (یک دقیقه اجازه بفرمایید) زیرا که خوزستان قلب تپنده ایران و شیشه عمر ایران بزرگ است که متأسفانه یک عده عامدانه این شیشه عمر را هدف قرار داده و هدف آنها ضربه به امنیت کشور و نظام است و متأسفانه مدیریت ناکارآمد شرایط فوق را تسهیل کرده است. (نایبرئیس ـ متشکریم، آقای یوسفی! وقتتان تمام شده)، (30) ثانیه اجازه بفرمایید.
در پایان تذکرات زیر را اعلام مینمایم:
تذکر به وزیر اقتصاد درخصوص تعیین تکلیف مؤسسه آرمان.
تذکر به وزیر اقتصاد درخصوص مشکلات کارکنان گروه ملی فولاد.
تذکر به وزیر نفت درخصوص تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی.
تذکر به وزیر آموزش و پرورش درخصوص مشکلات معیشتی و بدهیها و مطالبات فرهنگیان. (نایبرئیس ـ متشکریم).
تذکر به وزیر محترم رفاه درخصوص مشکلات بازنشستگان فولاد و مورد آخر... (قطع میکروفن).

علی مطهری
ناطق بعدی را اعلام بفرمایید، آقای یوسفی خیلی ممنون.

محمدحسین فرهنگی
آخرین ناطق جلسه علنی امروز جناب آقای دکتر سیدجواد ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران و بیدگل هستند که پنج دقیقه فرصت دارند. آقای دکتر بفرمایید.

سید جواد ساداتی نژاد
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
به روح پرفتوح امام و شهدای گرانقدر انقلاب، شهدای مدافع حرم به ویژه دو شهید حوزه انتخابیهام در حمله اخیر رژیم غاصب اسرائیل شهید لطفینیاسر و شهید دهقانی یزدعلی درود میفرستم و آرزوی سلامتی و طول عمر مقام معظم رهبری دارم.
در شروع سال جدید آرزوی موفقیت و پیروزی برای همه مردم سرفراز ایران به خصوص مردم عزیز دارالمؤمنین کاشان و آران و بیدگل را از خداوند منان خواهانم. انشاءالله به میمنت اعیاد پیشرو امسال سالی پربرکت برای مردم باشد.
مقام معظم رهبری امسال را به نام سال «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری فرمودند، لذا امسال بر دولت و سیاستگذاران برای نظارت مستمر و رعایت استانداردهای تولید و مبارزه قاطع با قاچاق و بر کارفرمایان برای تأمین مواد اولیه مرغوب و باکیفیت و بر کارگران دقت در تولید محصول باکیفیت و برای آحاد مردم برای مصرف کالای ایرانی و حمایت از سرمایه ایرانی یک مسئولیت فوقالعاده وجود دارد هر چند در سال گذشته مسئولین دولت در زمینه شعار سال که اقتصاد مقاومتی، تولید ملی و اشتغال بود موفقیت چشمگیر نداشتند و انتظار رهبری عزیز و مردم برآورده نگردید، امیدواریم امسال با اهتمام ویژه و برنامهریزی دقیق این حلقه مهم در اقتصاد مقاومتی تحقق یابد. لذا از آنجا که در شعار امسال مقام معظم رهبری هم مسئولین و هم مردم را مورد خطاب قرار دادند، لذا علاوه بر دولت لازم است مصرف کالای ایرانی به مطالبه عمومی مردم تبدیل گردد که در غیر این صورت فقط این انتظار به ثمر نرسیده و موفقیت لازم را به همراه نخواهد داشت.
مجدداً صدای شرورانه آمریکا و متحدانش در ادعای کذب استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه برای اجرای نقشه شوم دیگری به گوش میرسد. دنیا میداند که مستکبران ظالم همیشه در تنگناها دست به دروغپردازی زده تا به مطامع خود برسند و امروز شکست آمریکا و اسرائیل در سوریه موجب این ادعاهای سخیف شده که قبلاً سرنوشت این ادعاهای کذب در عراق را مردم جهان در ذهن خود دارند.
اوضاع نابسامان ارز در روزهای اخیر شرایط نامطلوبی را ایجاد کرده و اضطراب بدی را در حوزه اقتصادی کشور موجب گردیده است. مردم انتظار دارند رئیس محترم جمهور که در زمان انتخابات با شعار اقتصادی مورد اعتماد مردم قرار گرفت امروز به وعدههای خود عمل کرده و شرایط باثباتی را در حوزه ارز ایجاد نماید. وضعیت نامساعد اقتصادی و معیشت بزرگترین مشکل امروز جامعه است و مردم امروز انتظار دارند با اجرای برجام و وعدههای دادهشده و تحلیلهای صورتگرفته گشایش را در اوضاع اقتصادی ببینند، ولیکن شرایط برخلاف وعدهها و قولهای دادهشده است. لذا از دولت محترم و رئیس محترم جمهور میخواهیم با تجدیدنظر در سیاستهای خود با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و ظرفیتهای بومی و با اولویتبندی مناسب در راهکار خروج از رکود و افزایش تولید و اشتغال و ترویج خرید کالاهای ایرانی بکوشد و در گفتگو با مردم احتیاط نکند و بداند گفتگو با مردم همیشه اثربخش بوده و برای مردم خوشایند و ضروری است و به جای کوشش برای پس گرفتن امضای سؤال از رئیسجمهور، از فرصت سؤال برای توضیح به مردم بهره گیرد.
اما چند نکته خطاب به مسئولین و وزرا؛
از دولت محترم و وزیر ارتباطات میخواهم حمایت از پیامرسانهای داخلی را در اولویت قرار دهد.
از وزیر محترم آموزش و پرورش و دولت محترم در مورد لزوم افزایش حقوق معلمان که در چند جلسه اخیر هیأت دولت در وزارتخانههای خاصی صورت گرفته در مورد این وزارتخانه هم صورت بگیرد.
از وزیر محترم نیرو میخواهم در مورد تغییر تعرفه برق کاشان و آران و بیدگل با توجه به نزدیکی تابستان اقدام نماید، زیرا در چهار ماه خرداد تا شهریور بیش از (5/7) میلیارد لیتر آب توسط کولرهای آبی در این منطقه تلف میشود. لذا تغییر سیستم سرمایشی ضروری است.
برای رونق گردشگری و افزایش انگیزه مسئولین از رئیس محترم سازمان میراث فرهنگی میخواهم درآمد ناشی از بازدید از اماکن تاریخی هر شهرستان را به همان شهرستان برگرداند تا در آن اماکن سرمایهگذاری شود.
از وزیر محترم کار و رفاه اجتماعی میخواهم بعد از (15) سال در مورد بیمارستان تأمین اجتماعی کاشان که به صورت نیمهکاره رها شده تجدیدنظر و اقدام عاجل نماید و در رسیدگی به مشکل کارگران ریسندگی تمهید جدی را به نتیجه برساند.
از وزیر محترم راه و شهرسازی میخواهم با توجه به اینکه تمام راههای منتهی به کاشان بدون ایمنی و دارای خطر است برای آن کاری کنید. جاده ابوزیدآباد به کاشان، سفیدشهر به کاشان، برزک به کاشان، بادرود به کاشان، مشکات به کاشان، نوشآباد به کاشان (فرهنگی ـ خیلی متشکر) همه دارای خطر جانی است. مردم انتظار دارند در سال 97 کار ویژهای صورت گیرد.
آخرین موضوع؛ از رئیس محترم سازمان محیط زیست و وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت میخواهم در مورد معادن جوشقان که مردم این منطقه را به ستوه آورده و حق و حقوق آنان را تضییع نموده و مسائل محیط زیستی و کشاورزی آنها را نیز تخریب نموده است رسیدگی کنند.
همچنین وزیر محترم جهاد کشاورزی دلیل عدم تحویل زمین به شهرک ماهیان زینتی راوند را بعد از (15) سال توضیح دهد تا انشاءالله در سال 97 به سرانجام برسد. ممنون و متشکرم.

علی مطهری
5
تسلیت نایبرئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت سالروز شهادت سپهبد علی صیادشیرازی

علی مطهری
سالروز شهادت سپهبد صیادشیرازی از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی که نمونه اخلاص و فداکاری بودند و قبل از انقلاب هم از مبارزان و مجاهدان درون ارتش رژیم شاه بود به شما نمایندگان محترم و همه ملت ایران و ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک و تسلیت عرض میکنیم.

سیدعلی ادیانی

علی مطهری
اجازه بدهید دستور را شروع کنیم.
6
تصویب طرح اصلاح قانون بودجه سال 1396 کل کشور (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)

علی مطهری
جناب آقای قاضیزاده! دستور بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اولین دستور گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح اصلاح قانون بودجه سال 1396 کل کشور اعادهشده از شورای محترم نگهبان است. اگر اجازه بفرمایید من اصلاحات را جهت رأی قرائت کنم.

علی مطهری
جناب آقای قاضیزاده! یک مورد هست، ببینید دوستان! این طرحی که اعادهشده از شورای نگهبان است مربوط به اصلاح بودجه سال 96 است و در واقع موضوعش منتفی است. کمیسیون هم همه موارد را حذف کرده، فقط یک مورد آن باقی مانده، یک موردش هست که اصلاح کرده و حذف نکرده، اگر دوستان لطف کنند آن یک مورد را هم رأی ندهند تا حذف کل را رأیگیری کنیم. حالا هر چه نظر دوستان باشد. آقای قاضیزاده بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر! اگر اجازه بفرمایید این باید بند به بند رأیگیری شود.

علی مطهری

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
جزء (2) تبصره الحاقی موضوع بند «د» حذف شد.
پیشنهاد نداریم، اگر به رأی بگذارید ممنونم.

نادر قاضی پور
مخالف هستم، حق آموزش و پرورش ضایع شد.

علی مطهری
حضار 194 نفر، دوستان رأیشان را اعلام بفرمایند. شورای نگهبان گفته که این مغایر اصول (57) و (110) قانون اساسی است و کمیسیون برنامه و بودجه هم حذف کرده و در واقع نظر شورای نگهبان را تأمین کرده است. (فرهنگی ـ برخی از این موارد در بودجه 97 لحاظ و پیشبینی شد) لطفاً دوستان رأی خودشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
جزء (4) تبصره الحاقی موضوع بند «د» به شرح زیر اصلاح شد:
4 ـ اجازه داده میشود معادل ریالی (200) میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت و به تدریج به:
بازسازی مدارس، درمانگاهها و مجتمعهای آبرسانی تخریبشده، پرداخت یارانه سود تسهیلات مسکن موضوع جزء (3) و اشتغال موضوع جزء (1) این تبصره، یارانه تولید واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و صنفی، امهال دوساله تسهیلات قبلی پرداختشده و یارانه سود تسهیلات جهت بازسازی و بهسازی واحدهای آسیبدیده تجاری، تولیدی، خدماتی و معدنی موضوع بند (4) مادهواحده «قانون تسریع در بازسازی مناطق آسیبدیده در اثر حوادث غیرمترقبه مصوب 19/3/1392» اختصاص یابد.
آقای دکتر! اینجا هم پیشنهاد نداریم.

علی مطهری
ببینید! ایراد شورای نگهبان این بود که میگوید این نیاز به متمم بودجه دارد و دولت باید لایحه بیاورد. به نظر میرسد که این ایراد هم رفع نشده است. حالا اگر دوستان به این پیشنهاد کمیسیون رأی ندهند پیشنهاد حذف رأی گرفته میشود، چون موضوع این طرح اساساً منتفی است. لطفاً دوستان رأی خودشان را اعلام بفرمایند.

محمدحسین فرهنگی
دوستان توجه داشته باشند الان گزارشی را که شورا ایراد گرفته به رأی گذاشتیم.

علی مطهری
الان گزارش کمیسیون برنامه و بودجه را داریم به رأی میگذاریم، لطفاً رأی بدهید. حضار 195 نفر، جزء (4) تبصره الحاقی موضوع بند (2) طرح اصلاح قانون بودجه سال 96 را به رأی میگذاریم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
حالا چون ما پیشنهاد چاپشده نداریم اگر پیشنهاد حذف هست بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقای دکتر فرهنگی و آقای دکتر حسینی پیشنهاد حذف دارند.

علی مطهری
آقای حسینی لطفاً بفرمایید.

محمد حسینی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
من هم ابتدا وظیفه دارم تقدیر و تشکر کنم. دوستان در رابطه با بحثی که مقرر شد ما از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و برای کمک به زلزلهزدگان استان کرمانشاه و کرمان پرداخت کنیم، با توجه به اینکه مصوب شد و شورای محترم نگهبان آن را رد کردند، در همین فیمابین یعنی در پایان سال 96 براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و دستور مقام معظم رهبری این مبلغ از صندوق توسعه ملی برداشت شد، به حساب خزانه بابت کمک به زلزلهزدگان انجام شده است. یعنی موضوعی را که مجلس به دنبال آن بود که انجام شود الحمدلله اتفاق افتاده، امیدواریم با این منابعی که برای کمک به زلزلهزدگان تزریق شده و تخصیص داده شد، کمکی که مد نظر همه نمایندگان بوده اتفاق بیفتد. لذا الان دیگر نیازی به این حکم نداریم. نسبت به حذفش رأی بدهید تا مابقی مباحثی را که ما در این اصلاحیه که در رابطه با بحث قیر است و سایر مواردی که شورای محترم نگهبان هم آنها را رد نکرده و مورد تأیید قرار گرفته، بتوانیم در این سه، چهار ماههای که از بحث پرداخت یا عملکرد طرحهای عمرانی باقی مانده استفاده کنیم. خیلی ممنون و متشکر.

علی مطهری
متشکرم. مخالف صحبت میکند؟

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بله آقای دکتر، ثبتنام کردهاند.

محمد علی وکیلی
جناب آقای یوسفنژاد مخالف هستند، بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
من اولاً یک اشکالی از نظر کلی به طرح این قضیه در صحن علنی مجلس دارم و آن این است که قانون بودجه سال 96 دیگر تمام شده، چه اصلاحش، چه مفادش و چه موادش از نظر زمانی منقضی شده است. به نظر من طرحش در مجلس موضوعیتی ندارد، این اخطار یا ایرادی است که از نظر آییننامه داخلی مجلس به این قضیه داریم. اگر رئیس جلسه این را قبول نمیکند که این قابل طرح است یا نیست، بعد من اظهارنظر میکنم. جناب آقای مطهری! من اول ایراد گرفتم که آیا این قابل طرح هست یا نیست؟ اگر قابل طرح است من به عنوان مخالف صحبت کنم.

علی مطهری
بله، البته عقلاً بهتر بود که اصلاً از دستور خارج میشد. ولی چون در دستور بوده باید نمایندگان نظرشان را اعلام کنند. (قاضیپور ـ آقای رئیس! چهار ماه از وقت قانون بودجه مانده است) میگویند چهار ماه هم فرصت دارد، ولی چون الان در بودجه 97 هم دیده شده، حالا شما بفرمایید.

علی اصغر یوسف نژاد
این چهار ماه برای بخشی از فعالیتهای مربوط به بودجه تا تیرماه فرصت دارد، ولی مربوط به همه آن نمیشود. حالا در مورد مخالفت این است که ایراد شورای محترم نگهبان به این قضیه در مورد اینکه کمیسیون نسبت به این موضوع باید ورود پیدا میکرد که ورود پیدا کرده، راههای مختلفی را در این مورد مطرح کرده است. پیشنهاد کمیسیون این است در این مورد با این عنوان که مربوط به بازسازی مدارس، درمانگاهها، مجتمعهای آبرسانی تخریبشده، پرداخت یارانه سود تسهیلات مسکن به این صورت باشد، پرداخت شود. اینها برای واحدهای تولیدی و صنعتی، برای اموری که مربوط به کشاورزی است، امور خدماتی و صنفی، امهال آنها که مدت زمان و دوره دوساله را در نظر گرفته به نظر من لازم و ضروری است. حتی تسهیلاتی که قبلاً پرداخت شده هم مشمول این میشود. بنابراین یارانه سود تسهیلات برای بازسازی و بهسازی واحدهای آسیبدیده تجاری، تولیدی، خدماتی و معدنی که موضوع ماده (4) است در اینجا مد نظر قرار گرفته است.
منظور از مخالفت این است که اگر واقعاً پیشنهاد اینچنینی باشد ما راهحل دیگری نداشتیم. به نظر من کمیسیون برنامه و بودجه به درستی و بادقت این را بررسی کرده است. من راجع به کلیاتش چنین نظری دارم. حالا دیگر موافق محترم ببینیم چه نقطهنظراتی دارند.

علی مطهری

محمد علی وکیلی
موافق اول وقتشان را به جناب آقای محبینیا دادهاند، بفرمایید.

جهان بخش محبی نیا
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً از مراقبت شورای محترم نگهبان قانون اساسی تشکر میکنیم. یکی از مواردی که واقعاً تشخیصشان نافذ است و مورد احترام است و پیامدهای خوبی را میتواند برای کشور داشته باشد همین موارد است که انشاءالله این نوع عملکرد را بیشتر از عزیزان ببینیم.
اصل مطلب را جناب آقای حسینی فرمودند، من از جناب آقای یوسفنژاد و عزیزانی که نگران حذف این بند هستند به استحضارشان برسانم که این تأمین منابع صورت گرفته، هرچند من نسبت به ورود شورای عالی امنیت ملی هم به این مباحث بودجهای کاملاً مخالفم و براساس نگاه قانون اساسی ما این نوع ورودها را نمیپذیریم. اما چون مسأله اضطرار بوده، ما نگرانیها و دغدغههای جدی در کرمانشاه داشتیم که بارها از طرف نمایندگان محترمشان اینجا بیان مطلب شده و مقام معظم رهبری صحه گذاشتند، از این مطلب میگذریم. وقتی تأمین منبع صورت گرفته و الان عملیاتی شده دیگر میخواهیم برداشت دوم هم داشته باشیم. اگر از صندوق توسعه مراقبت میکردیم و داراییهایش را حفظ میکردیم در مواقع بحران ارزی مطمئن باشید فقط وجود (150) میلیارد دلار باعث و کافی برای این است که ما چنین بحرانهایی را به این شکل نداشته باشیم. عزیزان من توجه کنید! مملکتداری به این راحتیها نیست که بعضیها متأسفانه میآیند با یک اشتهای سیریناپذیری میخواهند همه مشکلات را در یک سال برآورده کنند و مملکت را گل و بلبل کنند. حالا نمیخواهم اینجا نبش قبر داشته باشم.
مسأله بعدی که خیلی نگرانکننده است، اگر هم این مطلب باقی بماند، ایراد (52) شورای نگهبانی باز سر جایش است. فلذا این پیشنهاد عاقلانه، حکیمانه و کارشناسیشده است. من از همکاران عزیز و بزرگوارم خواهش میکنم انشاءاللهتعالی نسبت به حذف پیشنهاد رأی بدهند که دقیقاً تصمیم درست پارلمانی را اینجا اعمال کنیم، خیلی ممنون و متشکر.

علی مطهری
متشکریم. دولت مخالف حذف است، یعنی ادامه داشته باشد، نظر کمیسیون هم که روشن است. حذف جزء (4) تبصره الحاقی موضوع بند «د» طرح اصلاح قانون بودجه سال 96 را به رأی میگذاریم. پیشنهاد حذف از آقای دکتر حسینی است. حضار 194 نفر، لطفاً نمایندگان محترم رأی خودشان را اعلام بفرمایند. در واقع برای تأمین نظر شورای نگهبان است. دو، سه مورد دیگر هم داریم، لطفاً دوستان خارج نشوند تا این دو، سه مورد را هم رأی بگیریم. (وکیلی ـ آقای رئیس! آقای سلیمی مدتهاست برای اخطار سرپا است) بله، اجازه بدهید رأی بگیریم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

محمد علی وکیلی
یک وقت اخطار به آقای سلیمی بدهید.

علی مطهری
آقای سلیمی! اجازه بدهید این تمام شود، بعد از این طرح چشم.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
جزء (6) تبصره الحاقی موضوع بند «د» حذف شد.
آقای رئیس! پیشنهاد نداریم، به رأی بگذارید.

علی مطهری
حضار 194 نفر، شورای نگهبان گفته مغایر اصول (52) و (75) است، کمیسیون هم حذف کرده، دوستان رأی خودشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بند بعدی را بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
جزء (7) تبصره الحاقی موضوع بند «د» حذف شد.
آقای رئیس! اینجا هم پیشنهاد نداریم.

علی مطهری
اینجا هم باز شورای نگهبان گفته که مغایر اصل (75) است، کمیسیون هم حذف کرده است.
حضار 194 نفر، لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. الحمدلله مجلس در یک آرامش خاصی است، یعنی جبران دیروز را میکند، مثل آنکه آن دوستان خسته شدند و در حال استراحت هستند. البته آن نشانه اعتراض مجلس به مدیریت بانک مرکزی بود، اصل آن واقعاً ایرادی نداشت، من خودم موافقم، ولی دولت هم باید این پیام را دریافت کند، ما نمیخواهیم بگوییم کار بدی بود، چون همراه توهین هم نبود. ولی ما خودمان تلاش میکردیم آرام شود، اما نمیخواهیم بگوییم اصل کار بد بود و دولت هم باید این پیام را دریافت کند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. آخرین رأیگیری را هم بفرمایید.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بند الحاقی به مادهواحده حذف شد.
آقای دکتر! اینجا هم پیشنهاد نداریم، به رأی بگذارید.

علی مطهری
اینجا هم در واقع اصلاح عبارتی بوده و گفته چرا عبارت «بانک مسکن» نیامده و کمیسیون حذف کرده است.
حضار 194 نفر، لطفاً رأی خودتان را اعلام بفرمایید. (وکیلی ـ آقای رئیس! برای اینکه از این آرامش بیرون بیاییم فرصت اخطار و تذکر هم بدهید) ببینید! این تذکرات دودقیقهای هم مانده، ما یک اخطار و تذکر را گوش میدهیم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. خیلی ممنون، تشکر میکنیم. اگر اخطار هست بفرمایید.

محمد علی وکیلی
آقای دکتر ادیانی و دکتر کواکبیان در مقاطع قبل نفر اول بودند، ولی به هر حال با هر دستور پاک شد.

علی مطهری
آقای وکیلی! دستور فعلی را بفرمایید.

نادر قاضی پور

محمد علی وکیلی
آقای قاضیپور! اجازه بدهید، چشم. اما الان به لحاظ لوح در اخطار نوبت برای آقای سلیمی است.

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! بعضی از اخطارها است که وقتی زمان گذشت دیگر، بنده به موقع هم خدمتتان عرض کردم. ببینید! اولاً اخطار اول من اصل (52) است. اصل (52) میگوید که بودجه کشور سالانه است. آقای دکتر! ما الان آمدیم بودجه سال 96 را اصلاح کردیم، بسیاری از تبصرهها را حذف کردیم. بالاخره فریاد بنده هم که به جایی نرسید. من خواهش میکنم اخطارها را به موقع گوش کنید. اینکه ما بیاییم سال 97 یکسری تبصرهها در بودجه به هر دلیل توسط دولت اجرایی نشده، ما برای اینکه مسیر باز شود و دیوان محاسبات هم بعداً به آقایان گیر ندهند بودجه را بعد از سال، یک سال گذشته تمام شد، روغن زمین ریخته، حالا ما بیاییم این را جمعش کنیم. این اخطار اول من.
آقای دکتر! اخطار دوم اصل (71) است. البته متأسفانه من در این راستا یک نکتهای را هم بگویم، بسیاری از قوانین متأسفانه همینطور است، یعنی اجرا نمیشود. من یکشنبه هم این را عرض کردم، ما قانون تصویب میکنیم، آقایان هم اجرا نمیکنند و بعد هم این را یک طوری اصلاح میکنیم، یعنی ماستمالیزه میکنیم. این روش ما در مجلس شده که کمکاریهای دیگران را توجیه کنیم.
آقای دکتر فرهنگی! شما که مشاوره میدهید این را هم به آقای دکتر مشاوره بدهید. الان ماده (29) قانون برنامه ششم اجرایی نشده، یک سال گذشته، بنا بوده دریافتی مدیران در یک سامانه ثبت شود، متأسفانه انجام نشده است. جنابعالی که مشاوره میدهید این را هم به جناب آقای دکتر بفرمایید. این هم یک نکته.
نکتهای که میخواهم عرض کنم باز اصل (71) است. آقای دکتر! اصل (71) میگوید: «مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسی میتواند قانون وضع کند». در آییننامه مجلس هم از ماده (158) به بعد در مورد طرحهای دوفوریتی و یکفوریتی و سهفوریتی است. آقای دکتر! بحث اعاده اموال نامشروع بعضی از مسئولان، طرح دوفوریتی این قبل از عید توزیع شد، با (186) امضا که بعد هم امضاها به بالای (200) تا رفت. آقای دکتر! چرا این مطرح نمیشود؟ مسائل به این مهمی مطرح نمیشود و بعد ما میآییم قانون بودجه سال 96 را اصلاح میکنیم برای اینکه دیوان محاسبات به آقایان گیر ندهد و مشکلی برای آقایان پیش نیاید و باد از بغل گوش آقایان نگذرد. من خواهش میکنم یک مقدار توجه شود، اینطوری شأن مجلس را حفظ کنیم. این رفتارها مغایر بند (11) ماده (24) هم هست، متشکرم.

علی مطهری
راجع به قسمت اول حرفتان عرض کنم که قبلاً توضیح دادیم، راجع به این طرحی که در جریان بود. اما راجع به این بحث طرح دوفوریتی که میفرمایید طرح اعاده اموال مقامات، این در نوبت است، فوریتیها هم باز در نوبت هستند، اگر میخواهند جلوتر بیفتد باید آن موارد قبلی راضی باشند، با آن افراد صحبت کنند تا این در اولویت قرار بگیرد و الا از دستور خارج نشده است، خیلی ممنون.
7
اعلام وصول (1) فقره طرح

محمد علی وکیلی
طرح قانونی الحاق دو تبصره به بند «د» ماده (88) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اعلام وصول میشود.

علی مطهری
آقای قاضیپور هم بفرمایند.

محمد علی وکیلی
آقای قاضیپور بفرمایید. آقای دکتر ادیانی میفرمایند شما قبلاً به ایشان فرمودید وقتشان محفوظ است.

نادر قاضی پور
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض ادب و سلام محضر ملت بزرگ، رهبر مقتدر فرزانه ایران اسلامی. آقای مطهری! تذکر من ماده (145) آییننامه و اصل (49) قانون اساسی است. اصل (49) قانون اساسی میگوید: «دولت موظف است ثروتهای ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعهکاریها و معاملات دولتی، فروش زمینهای موات و مباحات اصلی، دائر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیتالمال بدهد. این حکم باید با رسیدگی، تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله دولت اجرا شود».
آقای دکتر مطهری ریاست محترم جلسه! دولت این کار را نکرد، ما نمایندگان آمدیم در اجرای اصل (49) قانون اساسی درخصوص مقامات و مدیران کشوری همان موضوع اعاده اموال نامشروع مسئولان طرحی نوشتیم که با توجه به اوضاع و شرایط و بحثهای دیماه سال 96 و اوضاع ارز و پولدار شدن تعدادی از دلالان و صرافان غیرقانونی به بیتالمال زیان زدند. دولت این کار را نکرد، بعد از اینکه آقای لاریجانی تذکر داد آقای پورابراهیمی جلسه کمیسیون را برگزار کرد. در صحن علنی موضوع مطرح شد، ارز را تکنرخی کردند. ولی اصل بحث ما این است، آقای مطهری! دولت اصل (49) را بیاید معرفی کند، دولت به عنوان اینکه امانتدار ملت است، پول کارگران، کشاورزان عزیز را امانتداری میکند، برای (80) میلیون مردم امانتداری میکند، چرا خائنین را به قوه قضائیه معرفی نمیکند؟! هر وقت گیر کرد نیروی انتظامی را وارد میدان کارزار میکند. از حضرتعالی به عنوان نایبرئیس مجلس میخواهیم به دولت ابلاغ بفرمایید در این معاملات ارزی چه کسانی صاحب پولهای مفت شدهاند. به استناد اصل (49) قانون اساسی به دادستان تهران معرفی کند تا احکام صادر شود. به عشق امام حسین، یا حسین.

علی مطهری
متشکریم. آقای قاضیپور! همینطور که شما فرمودید دولت در اصل (49) موظف است که این کار را انجام بدهد، یعنی حتی نیاز به قانون عادی هم نیست. البته مراتب و مراحلی دارد و حتماً باید آن موارد به اثبات رسیده باشد، آبروی افراد در خطر نباشد و راجع به طرحی هم که باز شما فرمودید آقای قاضیزاده الان فرمودند که ما یک محاسبهای کردیم، این طرح انشاءالله حدوداً دو هفته دیگر مطرح میشود، خیلی ممنون. اجازه بدهید آقای ادیانی هم بفرمایند. آقای ادیانی یک مقدار کوتاه بفرمایید.

سیدعلی ادیانی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر مطهری! اولاً از حضرتعالی تشکر میکنم. تذکر من ناظر بر ماده (25) و بند (11) ماده (24) آییننامه داخلی است. جناب آقای دکتر مطهری عزیز! من اولاً از اعضای محترم هیأترئیسه تشکر کنم که مسئولان محترم و مدیران ارشد ملی را دعوت میکنند، این جای تقدیر دارد و همه از بنده بهتر میدانید که رعایت شأن و حفظ جایگاه مجلس میطلبد عزیزان، مدیران عزیزی که بنای ارائه گزارش به مجلس را دارند واقعاً آن جایگاه حقوقی مجلس را در ارائه گزارش مناط عمل قرار بدهند. گزارش طوری نباشد عین حرفهایی که اینجا مطرح میشود حتی بعضاً در جلسات غیرعلنی، عیناً همان مطالب با همان واژگان و مفهوم در مصاحبه با صدا و سیما یا در گزارشات دیگر بیان میشود. اینجا مجلس است، جایگاه حقوقی مجلس رعایت شود و تحلیلی و اقناعی باشد، نه یکطرفه.
نکته دوم این بحث رهاسازی و افزایش بیرویه ارز، عِرض اقتصاد ملی ما را برده است. این طلب میکرد که حقیقتاً حرکتی که جنابعالی حکیمانه هم اشاره فرمودید در تأیید نقدی که نمایندگان نسبت به دیروز داشتند، جناب آقای دکتر! الان بحث من اینجاست، ما از هیأترئیسه محترم انتظار داریم بحث مهمی مثل ارز که ارکان اقتصاد مقاومتی و موضوع حمایت از کالای ایرانی را مورد نشانه گرفته، این میطلبید که هیأترئیسه محترم، رئیسجمهور محترم را دعوت کند. حداقل جناب آقای جهانگیری به عنوان رئیس قرارگاه اقتصاد مقاومتی تشریف میآوردند، چون این حرکت ارزی که عِرض ملی را مخدوش کرده، ارکان اقتصاد مقاومتی، جناب آقای سیف تشریف آوردند میهمان محترم، اما این بندهخدا فرمانبر است، اینجا مجلس است، مجلس که توجیه نشد. ما الان داریم به حوزه انتخابیه برمیگردیم، بگویند به چه دلیل ما در بودجه ارز را (3500) گذاشتیم، پیشنهاد دولت هم بود، ما دو ماه بعد آمدیم گفتیم (4200). ممکن است این حرف درست باشد، ما بنای همکاری را با دولت، مدیران و دستگاه قضا داریم، بشرطها و شروطها، نمایندگان توجیه شوند، همکاری داشته باشیم، با هم اقناعی کار کنیم، یکطرفه و دستوری که نمیشود ارز را ثابت نگه داشت. جناب آقای دکتر مطهری! من احساس میکنم طلب میکند رؤسای قوای قضائیه و اجرایی دعوت شوند. این جلسات ما، اینجا به مجلس بیایند، اینجا خانه ملت است، رئیسجمهور دعوت شود گزارش بدهد، استدلال کند، ما هم همکاری کنیم. همپوشانی و همافزایی داشته باشیم، در این شرایط همه ما نیاز به تعامل داریم. اما اگر قرار بر این باشد نمایندگان فقط شنونده و توجیهگر باشند، ما قرار نیست توجیهالمسائل راه بیندازیم، اصل بر توضیحالمسائل است، اقناع شویم و این انتظار از اعضای محترم هیأترئیسه است که به فضل الهی این رویه دعوت از رؤسای قوا و مدیران ارشد ذیربط مؤثر و کلیدی را به اقتضای موضوع مهم کشور دعوت کنند که تا الان هم این اتفاق افتاده است. گهگاهی ممکن است آن بنا به ملاحظات رعایت نشده باشد، با خستهنباشیدی که به اعضای محترم هیأترئیسه میگوییم انتظار این است که این سطح تعامل و سطح قوا در حد قوا و رؤسای قوا و شأنیت قوا دیده شود. صمیمانه متشکرم.

علی مطهری
خیلی ممنون. درباره مسأله کیفیت جلسات غیرعلنی نظر خیلی از نمایندگان همین است که باید کیفیت بالاتری باشد، مسائل محرمانهتری مطرح شود و درباره افزایش قیمت ارز همان افزایش درآمدی که دولت خواهد داشت قطعاً مجلس هم طبیعتاً وارد خواهد شد و اینکه چگونه هزینه خواهد شد قطعاً هم دولت و هم مجلس بررسی خواهند کرد و در مورد مسأله وحدتی که فرمودید حرف بسیار درستی است. امروز واقعاً مشکلاتی که ما از نظر داخلی و خارجی داریم جز با وحدت ملی حل نخواهد شد و این انتقادهای به یکدیگر باید کم شود و دلسوزانه باشد، انشاءالله ما از این بحران خارج شویم.
8
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

علی مطهری

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور:
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا در رابطه با انتقال آب از دریای عمان برای آب شرب زاهدان و زابل اقدام جدی صورت نمیگیرد؟
به رئیسجمهور محترم درخصوص اعزام هیأتی جهت رسیدگی به فاجعه خشکسالی به سیستان، به داد مردم برسید.
ـ آقای داود محمدی (قزوین، آبیک و البرز) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص پرداخت سریع مطالبات فرهنگیان، حقوق معوق معلمین و بستههای حمایتی و حقالتدریسی.
ـ آقای سیدمصطفی ذوالقدر (میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد) و خانم سیدهفاطمه ذوالقدر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص اقدام لازم برای پذیرش دانشجوی خانم در آموزشکده فنی میناب و تکمیل ساختمان آموزشکده فنی خواهران میناب.
ـ خانمها: ناهید تاجالدین (اصفهان)، خدیجه ربیعیفرادنبه (بروجن)، طیبه سیاوشیشاهعنایتی، پروانه سلحشوری، سیدهفاطمه ذوالقدر، فریده اولادقباد (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس)، سکینه الماسی (کنگان، دیر، جم و عسلویه)، سیدهحمیده زرآبادی (قزوین و آبیک و البرز) و زهرا ساعی (تبریز، آذرشهر و اسکو) و آقای علی ساری (اهواز، باوی، حمیدیه و کارون) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص در نظر گرفتن همه نوسانهای اقتصادی 97 در اجرای ماده (41) قانون کار و تعیین میزان حداقل حقوق کارگران.
ـ خانم ناهید تاجالدین (اصفهان) به وزیر نیرو درخصوص اجرای ماده (36) قانون برنامه ششم به منظور مدیریت بحران آب آشامیدنی در اصفهان.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر نیرو درخصوص ضرورت انجام اقدامات فوری برای تأمین آب شرب (5) میلیون نفر جمعیت استان اصفهان که با روند فعلی مردادماه سال جاری آب خوردن نخواهند داشت.
همچنین درخصوص ضرورت رسیدگی و انجام اقدامات فوری برای تأمین آب شرب سالم برای شهرهای دولتآباد، شاپورآباد، دستگرد، سین، خورزوق و روستای محسنآباد.
ـ آقای احمد مرادی (بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه تعطیلی پروژه تعریض راه سیاهو به احمدی باعث نارضایتی شدید مردم شده و لازم است دستورات لازم جهت ادامه کار این پروژه مهم صادر گردد.
به وزیر کشور درخصوص اینکه علیرغم تشکیل پرونده و موافقت اولیه وزارت کشور هنوز موضوع ارتقای بخش فین، دهستان شمیل، شهر پل و بخش کاوان در قشم به سرانجام نرسیده است.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص افزایش کلاسهای در حال تخریب مدارس در استان هرمزگان که مردم را شدیداً نگران کرده است.
ـ آقای علی ساری (اهواز، باوی، حمیدیه و کارون) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اهمال و عدم رسیدگی به آموزش و پرورش در استان خوزستان.
ـ آقای سیدحسین نقویحسینی (ورامین، پیشوا و قرچک) به رئیسجمهور محترم درخصوص تأمین اعتبارات و پرداخت مطالبات فرهنگیان و کلیه معوقات معلمان.
به رئیسجمهور محترم درخصوص تصمیم و سیاستگذاری جهت افزایش امتیازات و فوقالعاده شغل معلمان تا (50) درصد.
ـ آقای حیدرعلی عابدی (اصفهان) به اتفاق (23) نفر از همکاران محترم مجلس شورای اسلامی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص عدم حضور پزشکان متخصص در ساعات غیراداری و تعطیلات در مراکز درمانی و افت شدید خدمات تشخیصی ـ درمانی در مراکز درمانی استان اصفهان و حوزههای انتخابیه عزیزانی که امضاکننده این تذکر هستند و همچنین عدم رعایت نسبت پرستار به تخت بیمارستانی و جمعیت.
ـ آقای نبی هزارجریبی (گرگان و آققلا) به وزیر نیرو درخصوص اینکه سد وشمگیر را دریابید، کشاورزی در حال نابودی است.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص تشکر از موافقت جنابعالی برای احداث دوربرگردانهای استاندارد در شرق و غرب گرگان و زیرگذر نودهملک.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص تعیین تکلیف نیروهای آزاد و معلمین حقالتدریس آموزش و پرورش.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص افزایش سطح زیر کشت و خرید توتون.
ـ آقای علی کرد (خاش، میرجاوه، بخش نصرتآباد و کورین) به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص اینکه دامداران شهرستانهای خاش، میرجاوه و بخشهای کورین و نصرتآباد، ایرندگان و نوکآباد برای تهیه علوفه و نگهداری دامها با بحران جدی روبرو هستند.
ـ آقایان: نادر قاضیپور (ارومیه)، علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس)، محمدحسین فرهنگی (تبریز، آذرشهر و اسکو) و اکبر رنجبرزاده (اسدآباد) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه با عنایت به استمرار تأخیر هواپیماها و پروازهای داخلی و خودداری شرکتهای هواپیمایی از جریمه و تأخیر در ایام نوروز اقدام لازم برای حمایت از مسافران بیدفاع در مقابل تمرد شرکتهای هواپیمایی و ارائه گزارش تأخیر آنها از (15) اسفند 96 تا (15) فروردین به مجلس شورای اسلامی.
ـ آقای نظر افضلی (نهبندان و سربیشه) به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص عدم چارهاندیشی جهت تأمین آب و علوفه دام سبک و سنگین دامداران شهرستانهای نهبندان و سربیشه که منجر به بیکاری تعداد زیادی از دامداران منطقه شده است.
ـ آقای عباس گودرزی (بروجرد) به وزیر کشور درخصوص اینکه شورای محترم شهر بروجرد در دفترچه عوارض محلی سال 97 عوارض ورود دام به کشتارگاه بروجرد را افزایش داده است و این در حالی است که در شرایط امروز اقتصادی و معیشت مردم، افزایش عوارض به مصلحت نمیباشد، کمااینکه مجلس محترم نیز در بودجه 97 با افزایشها در بحث عوارض و قیمت حاملهای انرژی مخالفت کرده است. لذا لازم است با افزایش کمکهای ملی به شهرداری بروجرد و حمایت مالی از هر گونه افزایش عوارض در شهرداری بروجرد به خصوص از عوارض دام در کشتارگاه در بروجرد جلوگیری گردد.
9
تذکر آییننامهای و اخطار قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

اکبر رنجبرزاده
تذکرات شفاهی دو دقیقهای همکاران عزیز که در خدمتشان هستیم، جناب آقای امیر خجسته نماینده محترم همدان و فامنین بفرمایید.

امیر خجسته
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و احترام و عرض خداقوت خدمت همکاران محترم و محترمه. تذکر اول من به هیأترئیسه محترم است. با توجه به اینکه سؤال ارز ما و سؤال در رابطه با بانکها چندین ماه است فرستاده شده و از طریق هیأترئیسه مورد بحث قرار گرفته شده است. منتظریم، ولی متأسفانه چندین ماه است این کار عملی نشده است. هم سؤال از وزیر اقتصاد است در رابطه با ارز، هم در رابطه با بانکها. هیأترئیسه محترم قسم خوردند که حق را عملی و اجرایی کنند، این اتفاقی که دیروز رخ داد را ما شش ماه پیش پیشبینی میکردیم. سؤال کردیم و در کمیسیون نتوانستند پاسخگو باشند، گفتند تیم ارزی را میآوریم، متأسفانه عملی نشد و هیأترئیسه در دستور کار قرار نداد و این اتفاق رخ داد. انتظار ما این است هیأترئیسه قسمی که خوردهاند را عملی و اجرایی کنند. این بحث ارز بحث بسیار مهمی بود، اگر دیروز این حرکت را از نمایندگان دیدیم این حس مردم بود و عصبانیت و ناراحتی مردم بود که از طریق نمایندگان به مسئولین بیکفایت اقتصادی مخصوصاً مدیران بانک مرکزی ابلاغ و اعلان شد. مردم زیر بار فشارهای اقتصادی قرار گرفتند، ارز یکروزه (500)، (600) تومان بالا رفته است. دوستان! لذا این سؤال وقتی مطرح نمیشود قیمتهای اجناس و اقلام (40) تا (45) درصد افزایش پیدا کرده است. لذا این نکته که ما از قبل باید این را پیشبینی میکردیم، کردیم ولی این در صحن مطرح نشد و هیأترئیسه این کار را انجام نداد ما گلایهمند هستیم.
من از ریاست محترم مجلس طی نامهای کتبی و حضوراً رسیدم و از ایشان خواستم که دو ساعت وقت مجلس را غیرعلنی در اختیار ما قرار بدهند که بحث مفاسد اقتصادی و سران فساد اقتصادی و اتفاقات بانک، اتفاقات ارزی، اتفاقاتی که الان در بانکها دارد رخ میدهد و در گمرک که فاجعه است، من خدمت نمایندگان محترم محرمانه اعلام کنم، در صدا و سیما و مطبوعات که نمیتوانیم بیان کنیم، چون اقتضاء نمیکند. اگر هم اعلام کنیم میگویند چرا اعلام کردید؟ لذا من این دو ساعت وقت را از ریاست محترم مجلس و هیأترئیسه و همکاران محترم میخواهم تا ما مسائل، اتفاقات و آن فسادهایی که رخ داده و من به قوه قضائیه کتباً ابلاغ کردم، به ریاست محترم مجلس یک ساعت و نیم رفتم و توضیح دادم، به آیتالله آملیلاریجانی و دستگاه قضائی نامه نوشت که موارد مستند و جدی هستند، پیگیری جدی کنید. لذا من از همکاران میخواهم که هیأترئیسه محترم خصوصاً ریاست محترم مجلس این دو ساعت وقت را در اختیار قرار بدهد. (رنجبرزاده ـ تشکر) بیش از این ما دیگر مردم را تحت فشار قرار ندهیم. سران فساد اقتصادی امنیت پیدا نکنند، گمرک از زمین، آسمان و دریا دارد قاچاق وارد کشور میشود. ما راهها و افرادش را هم پیدا کردیم. اینها ابلاغ شود. من اینها را به سران سه قوه ابلاغ کردم، به سران سه قوه نوشتم، (رنجبرزاده ـ تشکر) کتباً و لفظاً رفتم صحبت کردم، اقدام کنید. مردم منتظر اقدام هستند، مردم منتظر هستند ببینند چه اتفاقی دارد در رابطه با فساد اقتصادی میافتد. (رنجبرزاده ـ ممنونیم، تشکر) آیا بحث اقتصاد داخلی و توجه به تولید داخلی با این گمرکات انجام میشود؟ (نایبرئیس ـ آقای خجسته! وقتتان تمام شد، خیلی ممنون) آقای مطهری! من انتظارم این است که این دو ساعت وقت را قرار بدهید، خدمت حضرتعالی هم مستندات را دادهام، من میخواهم با همکاران صحبت کنم، در غیر این صورت ناچارم که از طریق مطبوعات اعلام کنم. ممنون و متشکر هستم.

علی مطهری
بله، آقای خجسته در زمینه مبارزه با فساد تلاشهای بسیار قابل تقدیری انجام دادند، ما هم از ایشان تشکر میکنیم، بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای سهراب گیلانی نماینده محترم شوشتر و گتوند بفرمایید.

سهراب گیلانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت سفر آینده وزیر محترم نیرو جناب آقای دکتر اردکانیان به خوزستان قهرمان چند تا نکته را عرض میکنم:
یک؛ صمیمانه از مدیران کل برق و آبفای شهری و روستایی خوزستان به جهت تأمین اعتبار و شروع به کار (25) پروژه مرتبط در شوشتر و گتوند از آن عزیزان، مهندس غضنفری، مهندس درویشعلی کریمی، مهندس دشتبزرگ و دکتر حقیقی تشکر و قدردانی مینمایم.
دوم؛ با توجه به کاهش بارندگی و اعتراف مهندس کلانتری رئیس محیط زیست کشور به اینکه خوزستان مشکل جدی کمبود آب دارد، انتظار داریم از انتقال آب از سرشاخههای کارون و دز به جز آب شرب جلوگیری کنید. این خواسته عمومی مردم قهرمان خوزستان است.
سوم؛ نسبت به تأمین آب برای منشأ ریزگردهای داخل سرزمینهای خوزستان اقدام کنید و خبرهای خوشحالکننده آن را به مردم هدیه کنید.
چهارم؛ برخورد دوگانه قیمت آببهای کشاورزان را حل کنید.
پنجم؛ برای شوری آب پشت سد گتوند که سه برابر شوری آب خلیج فارس و (5/8) میلیون تن نمک در آن وارد شده است و چون بمب ساعتی عمل میکند راهحل واقعی آن را اعلام و اقدام نمایید و مردم عزیز کاروننشین را خوشحال کنید.
ششم؛ سازههای آبی و آبشارهای بینظیر شوشتر که ثبت جهانی شدهاند را دستور دهید مسیر اصلی تأمین آب آنها اصلاح و لایروبی شوند. بیتوجهی یک سال و نیم مصوبات لایروبی نادرست و مورد اعتراض دوستداران میراث فرهنگی است.
جناب آقای دکتر کرباسیان وزیر محترم اقتصاد و دارایی! چرا علیرغم جلسات متعدد و مذاکرات حضوری و تذکرات لیکن نسبت به آینده کشتصنعت کارون که باید توسعه پیدا کند و برای اشتغال بیشتر مورد توجه و آماده شود بیتوجهی میکنید یا غفلت دارید؟ (رنجبرزاده ـ تشکر) بدانید این رویه مورد تنفر مردم آن دیار خواهد شد. از مشاورهای طماع آدرس غلط نگیرید که قطعاً پشیمانی دارد. جنابعالی قول دادید تیمی را بعد از تعطیلات نوروزی 97 به کشتصنعت کارون با هماهنگی اینجانب و استاندار خوزستان اقدام میکنید، چرا اقدام نداشتهاید؟ والسلام

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای گیلانی، جناب آقای حبیباله دهمرده نماینده محترم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون بفرمایید.

حبیب الله دهمرده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
تسلیت ایام. جناب آقای دکتر روحانی رئیسجمهور عزیز! به فاجعه خشکسالی و داد مردم سیستان برسید. برای کاهش درصدی از آلام مردم دستور فرمایید هیأتی به نمایندگی از طرف جنابعالی اعزام گردد تا تصویر واقعی برای شما تهیه نمایند. خسارت ناشی از فاجعه خشکسالی را هرچه سریعتر به مردم پرداخت نمایید. حقآبه رودخانه هیرمند را از افغانستان به صورت جدی مطالبه فرمایید.
جناب آقای رئیسجمهور! همانطور که مستحضرید میزان بارندگی در سال زراعی 97 ـ 96 فقط (6/7) میلیمتر و ورودی رودخانه هیرمند نسبت به سال زراعی 96 ـ 95 فقط (2) درصد، یعنی (98) درصد کاهش. نتیجه این کاهش سبب شده که مردم مظلوم سیستان بذر، کار، سرمایه و در واقع دار و ندار خود را دفن نموده و امروز مردم ماتمزده در حیرانی و سرگردانی تمام عیار منتظر عنایت نظام مقدس جمهوری اسلامی و جنابعالی میباشند.
جناب آقای دکتر نوبخت، وزرای محترم، آقایان حجتی، اردکانیان، رحمانیفضلی، ظریف، استاندار محترم و دیگر مسئولان! ضمن تشکر، مسئولیت شما بسیار و بسیار سنگین است. به وظیفه ذاتی خود و به قول و وعدههای دادهشده به اینجانب و مطالب ارسالی عمل فرمایید تا مردم صبور، مرزدار و ولایی نسبت به مسئولان بدبین و ناامید نشوند و بیش از این شرمنده آن بزرگواران نباشیم. تقدیر و تشکر از شما سروران.

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای دهمرده به خاطر رعایت وقت. جناب آقای محمد محمودیشاهنشین نماینده محترم شهریار، قدس و ملارد بفرمایید.

محمد محمودی شاه نشین
تذکرات شفاهی
به نام خالق قادر متعال
پیشاپیش عید بعثت پیامبر رحمت و مهربانی را تبریک عرض میکنم. تذکر اولم به وزیر محترم ورزش و جوانان است. آقای وزیر! در کجای دنیا یک پروژهای که (2)، (3) میلیارد بیشتر ارزش ندارد پنج سال طول میکشد؟ این چه نوع فعالیتی است که یک زمین چمن مصنوعی با تعداد محدودی سکوی تماشاگران در شهر ملارد به چند بخش تقسیم میشود، پیمانکاران مختلف و سالها طول میکشد تا مردم بتوانند بهرهبرداری انجام بدهند؟ خواهش من این است تسریع بفرمایید که شرکت تجهیز و توسعه امکانات ورزشی فعالیتش را متمرکز به پروژههای نیمهتمام کند.
تذکر دومم به وزیر محترم کار و امور اجتماعی است. متأسفانه برخلاف قول آقای وزیر که در تقویت مراکز اشتغالزایی و در روستاها و شهرها طرحهای تکاپو و کارا که قرار بود با تسهیلاتی که در اختیار مردم قرار میگیرد بخش عمده مشکلات اشتغالزایی حل شود. متأسفانه این تسهیلات در پیچ و خم مباحث اداری و کارشناسی گیر کرده و لازم است که گزارشی را ارائه بدهند که تاکنون در این شش ماه گذشته چه تعداد و چه میزان از این تسهیلات استفاده کردهاند.
تذکر بعدی من به وزیر محترم آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه است. آقای نوبخت! چرا حقالزحمه و حقالتدریس معلمین تخصیص پیدا نمیکند و پرداخت نمیشود؟ حقالتدریسیها چه گناهی کردهاند که باید شش ماه یک بار یکی، دو ماهشان را بگیرند و باز هم انتظار پیدا کنند.
همچنین مدارس ما در شهرستانها با کلاسهای (45) نفره و بیش از (50) درصد در حال تخریب است که حتی دانشآموزان در تعدادی از این مدارس با سقفهای چوبی تحصیل میکنند و در جهت بازسازی اینها اقدامی نمیشود. (رنجبرزاده ـ تشکر) تخصیص اعتبار به خصوص برای مدارس استثنایی در اولویت است که انشاءالله اقدام بفرمایند، متشکرم.

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای محمودی. جناب آقای داریوش اسمعیلی نماینده محترم سروستان، کوار و خرامه بفرمایید.

داریوش اسمعیلی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر از وقتی که در اختیار بنده قرار گرفت. تذکر اول من به وزیر محترم نفت است. جناب آقای مهندس زنگنه! متأسفانه سایت نفت سروستان و سعادتآباد که استخراج نفت و فروش آن در حال انجام است به جز ایجاد عوارض زیستمحیطی متأسفانه برای مردم منطقه هیچ سود و عوایدی نداشته است. آخرین اتفاق منفی که افتاده این است که متأسفانه در تاریخ 17/1/97 یعنی پنج روز پیش با روشن کردن حوضچه نفتی در منطقه به مدت سه روز که درست در فصل رویش گیاهان و گردهافشانی درختان انجام شده، متأسفانه خسارات فراوانی حادث شده که براساس اظهارنظر کارشناسان درختان پسته منطقه حداقل تا سه سال آینده قادر به ثمردهی نخواهند بود. به علاوه به گلخانههای منطقه به سایر موارد کشاورزی منطقه خسارات فراوانی وارد شده که امیدواریم هر چه زودتر ضمن رسیدگی به این موضوع و جبران خسارت اقدامی کنند تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.
به علاوه متأسفانه وجود سایت نفت در شهرستان سروستان تاکنون هیچ نفعی برای مردم درخصوص اشتغال نیروی انسانی نداشته، جایی که باید بیشتر نیروها بومی باشند متأسفانه این اقدام نشده و شرکت نفت و گاز زاگرس هم آنطور که باید اقدام نکرده است.
تذکر دوم من به معاون اول محترم ریاست جمهوری و وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت درخصوص تعیین و اعلام عوارض صادرات مواد معدنی خام مخصوصاً سنگآهن است. جناب آقای وزیر! قرار است در سال 1404، (55) میلیون تن فولاد تولید شود. اگر چنین باشد سالانه حدود (160) میلیون تن سنگآهن نیاز داریم و موجودی ما کفاف این را نمیدهد، چه برسد به اینکه بخواهیم این را به شکل خام صادر کنیم. قرار بود ما در بودجه 97 عوارض را مصوب کنیم، از لایحه وزارت صنعت، معدن و تجارت ندا داده شد که عوارض در وزارتخانه تصویب شده، به زودی در شورای اقتصاد مصوب خواهد شد، موضوع در شورای اقتصاد مطرح شده و متأسفانه به یک ماه آینده واگذار شده است. بجد تذکر میدهیم که هر چه زودتر عوارض خروج مواد خام معدنی را تصویب کنند که در غیر این صورت فراکسیون معدن و صنایع معدنی در مجلس اقدام به ارائه طرحی خواهد کرد که براساس آن طرح عوارضی برای صدور مواد خام معدنی ایجاد خواهد شد.
آخرین تذکر من به وزیر محترم ورزش و جوانان درخصوص تکمیل سالنهای ورزشی سه شهرستان خرامه، کوار و سروستان است. (رنجبرزاده ـ تشکر میکنیم) سالنهایی که بنا بود در سال گذشته در دهه فجر به بهرهبرداری برسد متأسفانه به حال خود رها شده، امیدواریم که انشاءالله هر چه زودتر نسبت به تکمیل و افتتاح آنها اقدام شود.

اکبر رنجبرزاده
دو تا تذکر دستور روز داریم، آقای حاجی و خانم سعیدی.

علی مطهری
آقای رنجبرزاده اجازه بدهید! نوبت خانم محمودی برای قبل بود، بفرمایید.

اکبر رنجبرزاده
سرکار خانم سمیه محمودی نماینده محترم شهرضا و دهاقان بفرمایید.

سمیه محمودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و الهی ایاک نعبد و ایاک نستعین
خدمت ملت بزرگ ایران اسلامی عرض سلام دارم. تذکر اول بنده به جناب آقای آخوندی وزیر محترم راه و شهرسازی است که جناب آقای دکتر آخوندی! متأسفانه علیرغم ابلاغ اعتبار جهت تکمیل بخشهایی از راههای شهرضا به اصفهان و شهرضا به مبارکه که قرار بود تعهد داده شود که دهه فجر سال 96 تکمیل شود، بعد گفتند پایان سال 96، ولی متأسفانه یک ماه هم از سال 97 گذشته که هیچ اقدامی صورت نگرفت. ما نمیدانیم این از سوءمدیریت است یا دلیل اختلافات درونسازمانی در استان است یا خودمختاری مدیران استان است که تا الان هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
جناب آقای وزیر! ما نمیدانیم ما چند تا کشته دیگر در این جادهها بدهیم، چند نفر دیگر باید قربانی شوند تا مدیران شما بتوانند حرکتی را انجام بدهند؟ افراد بیگناه که متأسفانه باعث شده که عدهای سرپرست خانواده خودشان یا عزیزان خودشان را از دست بدهند که انشاءالله مدیریت کنید و ما را از این بحران نجات بدهید.
مسأله دومی که در کشور ما وجود دارد تبعیض است. این تبعیض است که همیشه باعث نارضایتی در کشور میشود. جناب آقای وزیر محترم جهاد کشاورزی، جناب آقای نوبخت رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه و مدیران استان، استاندار محترم! تبعیض قائل نشوید. اگر قرار باشد تبعیض باعث شود که شرایط نارضایتی ایجاد شود، الان هست، الان دارید نارضایتی ایجاد میکنید، الان بین کشاورزان استان دارید تبعیض قائل میشوید و این خودش باعث میشود که نارضایتیهای دیگر که قابل کنترل نیست ایجاد شود. اگر بحران آب هست همهجا هست، بحران آب با شرق، غرب، شمال و جنوب اصفهان هم وجود دارد. این است که تبعیض قائل نشوید که ما نمیتوانیم پاسخگوی عدم مدیریت شما و ایجاد نارضایتیها باشیم. اگر قرار است برای خشکسالیها برنامهریزی شود من خواهش میکنم سری هم به جنوب استان بزنید و کشاورزان مظلوم جنوب استان اصفهان را هم رسیدگی کنید. الان سهمآبه کشاورزان منطقه مهیار شهرضا چرا پرداخت نشده است؟ اگر قرار است امتیازی داده شود به همه کشاورزان داده شود. من خواهش میکنم که در این زمینه به طور جد وارد شوند. کشاورزان جنوب استان اصفهان که شهرستانهای شهرضا و دهاقان هم در آن است، الان کسانی که خودشان خمس و زکاتده بودند الان به خمس و زکاتبگیر تبدیل شدهاند، تشکر میکنم.

اکبر رنجبرزاده
از سرکار خانم محمودی سپاسگزاریم. جناب آقای حسینعلی حاجی اخطار قانون اساسی دارند، بفرمایید.

حسینعلی حاجی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای مطهری! من از حلم و حوصله جنابعالی تشکر میکنم. اخطار بنده اصل (57) «وظایف قوا» و همچنین بند (7) ماده (22) است که مجلس که طبیعتاً در رأسش رئیس مجلس هست مسئولیتی را درخصوص تعیین تکلیف مؤسسات مالی و اعتباری پذیرفتند که هر سه قوه مسئولیت پیدا کردند با تشکیل جلسات پشت سر هم این مسأله مهم را که بخشی از مردم گرفتار آن هستند رسیدگی کنند. ما اخیراً هیچ گزارشی نداریم که چه اقداماتی ظرف دو ماه گذشته انجام دادند و این در حالی است که بسیاری از افراد سپردهگذار هنوز تعیین تکلیف نشدهاند. آقای مطهری! اصولاً یک حالتی پیدا شده که ما ضعفهایی که در مدیریت متوجه کارکرد خودمان است را داریم متوجه اصل نظام میکنیم. چرا مطالباتی که ما بایستی جواب بدهیم را به عهده رهبری میگذاریم که انجام و حل آن بر عهده خودمان است. به هر حال پس ما سه قوه چکاره هستیم؟ چرا بایستی ما انتظارات مردم را پاسخگو نباشیم و به نوعی رفتار میکنیم که حضرت آقا را در همه امور کشور میخواهیم که ورود پیدا کند؟ پس سه قوه و دیگر دستگاههای اجرایی چکاره هستند؟ یک بار دیگر اصل (113) را همه با هم مطالعه کنیم، ببینیم مسئولیت اجرای قانون اساسی بر عهده چه کسی است؟ چه مقداری از مسائل به عهده آنها است؟
آقای مطهری! از طرفی چون دیدگاه جنابعالی راجع به شفافسازی هم کامل روشن و مشخص است میخواستم یک نکتهای را بگویم. اخیراً نکتهای گفته شده که مثلاً درخصوص تعیین تکلیف شهردار تهران مثلاً حاکمیت نمیخواسته یا چه کرده، چرا اینطور میگوییم؟ این به نوعی عدم شفافسازی است. آقای مطهری و همکاران! بروید بررسی کنید، نشستی که در سعدآباد بوده چه کسانی در پنجشنبه گذشته آنجا بودند؟ چه تصمیمی آنجا گرفتند و چرا آنجا برای شورای شهر تهران و شهردار تهران خط و نشان کشیدند که چه کسی حتماً استعفا بدهد، چه کسی بیاید، چه کسی شهردار شود؟ آنجا میروند تعیین تکلیف میکنند، بعد بعضیها میآیند مثلاً به عهده دادستان میگذارند، میگویند دادستان دخالت کرده، برخیها هم میگویند که مثلاً حاکمیت همراه نبوده، در حالی که اینچنین نبوده و در آن جلسه تعیین تکلیف شده است.

علی مطهری
جناب آقای حاجی ببینید! البته آنچه که پشتپرده است را ما اطلاع نداریم، آن بحث دیگری است. ولی اینکه خود دادستان مستقیماً شورای شهر را تهدید میکند که شما نباید به بقای شهردار رأی میدادید و شهردار باید دوباره استعفا بدهد، این واقعاً خیلی کار درستی نبود، یعنی ارتباطی با ایشان نداشت. این است که مسائلی که در پشتصحنه است با آنچه که در ظاهر و رسانهها اتفاق میافتد متفاوت است. بعضیها انتقاد داشتند که اینجا اصلاً جای ورود دادستان کل نبود، شاید خود شما هم این را قبول داشته باشید. ولی اصل حرفتان درست است، خیلی ممنون.

اکبر رنجبرزاده
سرکار خانم زهرا سعیدی نماینده محترم مبارکه تذکر آییننامهای دستور روز دارند، بفرمایید.

زهرا سعیدی مبارکه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت هیأترئیسه محترم، همکاران بزرگوار و ملت شریف و خوب ایران اسلامی عرض سلام و ادب دارم. پیشاپیش هم عید مبعث پیامبر رأفت و مهربانی را به همه عزیزان تبریک عرض میکنم.
یک موضوعی که امروز هم در صحن غیرعلنی خیلی بحث شد بحث بحران آب و خشکسالی در استان اصفهان است که شما در تمامی گزارشات این تأیید را دیدید. اما یک بحثی که واقعاً باید درخصوص این موضوع مطرح کنیم که بحث امروز مجلس هم بوده تلاش جدی و علمی برای بحث خشکسالی است. الان برخی از کشورها دارند تولید آب میکنند و با توجه به اینکه بهترین اندیشمندان و نخبگان جهان از ایرانیان هستند که انشاءالله خدا کمک کند و بتوانیم نتایج اثربخشی را ببینیم، خصوصاً در مورد بحث باغات استان اصفهان. البته برای بحث خشکسالی تلاشهای زیادی هم از طرف استاندار اصفهان صورت پذیرفته، اما انشاءالله باید در سطح کلان کمک شود که این خسارت خشکسالی برای بحث شرق، غرب، شمال و جنوب اصفهان اتفاق بیفتد، آن هم رقمی که بتوانند با آن گذران زندگی کنند. الان این بحث باغات استان اصفهان یک بحث نگرانکننده است که امیدواریم به هر طریق ممکن تدبیر ویژه برای آن اندیشیده شود.
یک موضوعی هم که بحث روز است و مشکل شده خبر دارید که با توجه به سیاستهای اتخاذشده در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پرداخت یارانهها به مطبوعات و رسانههای محلی یکسری تصمیمگیریها گرفته شده یا میخواهد گرفته شود و اجرا شود. یک تذکر جدی به وزیر محترم ارشاد درخصوص یارانه پرداختی به مطبوعات و رسانهها بدهم، خصوصاً رسانههای استانی و محلی الان در شرایط سخت اقتصادی، بسیاری از صنوف و اقشار دچار مشکل و بحران شدهاند، چشم امید این عزیزان با توجه به بحث رسانههای دیجیتال این است که رسانههای نوشتاری هم حمایت شوند و انشاءالله آن بحث طرح ترافیک که امیدواریم هر چه زودتر حداکثر مساعدت با این عزیزان صورت بپذیرد. سپاسگزارم، انشاءالله امسال برای ملت شریف ایران اسلامی سال پرخیر و برکتی باشد.

اکبر رنجبرزاده
تشکر، اگر هر کدام از همکاران عزیز جناب آقایان: طاهرخانی، مسعودی، کمالی، گودرزی، صباغیان و گودرزی نماینده بروجرد یک دقیقه صحبت بفرمایید، نوبتتان هم محفوظ میماند، یعنی شما میتوانید دوباره ثبتنام کنید. آقای طاهرخانی بفرمایید.

علی مطهری
ببینید! زمان گذشته، واقعاً یک دقیقه بیشتر صحبت نکنید، خیلی ممنون.

اکبر رنجبرزاده
آقای کواکبیان هم که دو روز پیش صحبت فرمودند.

بهمن طاهرخانی
تذکرات شفاهی
چون فرصت نیست من سریع یک تذکر جدی به آقای رئیسجمهور و مجموعه دولت که آقا! مردم را در ادارات اربابرجوع تلقی نمیکنند.
دوم؛ حقآبه سد کینهورس که متأسفانه با تأسیس این سد مزارع پاییندستی کلاً از بین رفته و انتظار داریم که وزارت نیرو انشاءالله ترتیبی اتخاذ کند که آب مازاد حداقل به پایین سد برای کشاورزی منتقل شود. درست در فصل کشاورزی متأسفانه وزارت نیرو اقدام به بستن چاهها کرده است. چرا در مدتهای قبل این کار را نکردند؟ بنابراین ما میخواهیم که انشاءالله این مطلب خیلی سریع حل شود، کشاورزان از این نگرانی بیرون بیایند.
دوم اینکه چرا تاکنون با وجود کمبود آب وزارت کشاورزی در رابطه با بحث قطرهای کردن اقدامی انجام نداده، پرداخت بیمههای کشاورزی به تأخیر افتاده، خسارت بحران به تأخیر افتاده و همچنین پنل خورشیدی ایجاد شده ولی متأسفانه برق خریداری نمیشود.

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای طاهرخانی عزیز به خاطر رعایت وقتی که داشتند. جناب آقای اصغر مسعودی نماینده محترم نیریز و استهبان بفرمایید.

اصغر مسعودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت را تسلیت عرض میگویم. بعثت پیامبر رحمت و حکمت را تبریک میگویم.
تذکر به وزیر محترم اقتصاد؛ پرداخت حقالسهم و عوارض آلایندگی بخش قطرویه شهرستان نیریز علیرغم دستور معاون اول محترم و دکتر نوبخت اجرایی نشد. چرا باید حق مردم محروم گرفته نشود؟ چرا در رابطه با حق مردم بیتوجه هستید؟ ظلم و بیعدالتی به مردم محروم تدبیر را در خشکسالی و فرونشست زمین به مسلخ میبرد.
تذکر به وزیر محترم ارتباطات؛ بسیاری از روستاهای ما هم راه ندارند و هم همراه. گویی هیچکس همراه نیست. مشکل تلفن ثابت و همراه و اینترنت روستاها را حل کنید.
وزیر محترم راه! فارس در صدر جدول تصادفات منجر به مرگ است. راهها و گردنههای شهرستان نیریز همچنان خانوادهها را داغدار میکند. سریعتر گردنه لایرز را تکمیل کنید. گردنه نقارخانه که با حضور حضرتعالی کلنگزنی شده متوقف شده، جاده خوی ـ نیریز قرار بود بهسازی شود. زیرگذر زیر گرفته، روگذر به هوا میرود و حاشیهسازی جاده آبادهطشک به به حاشیه میرود. (نایبرئیس ـ متشکریم) مطالبات پیمانکاران را سریعتر پرداخت کنید.
وزیر محترم کشاورزی! زمینهای مستعد را برای کشت درختان دیم و گیاهان دارویی واگذار کنید تا هم مشکل اشتغال و هم مشکل کشاورزان حل شود.
وزیر محترم نیرو! عملیات اجرایی شبکه انتقال آب سدهای چشمهعاشق و رودبار را به شهرستانهای نیریز و استهبان اجرایی کنید. (نایبرئیس ـ خیلی ممنون) مشکل آب دو روستای خانهکت و قشمقاوی که (15) سال از آب شرب محروم هستند را حل کنید. (نایبرئیس ـ وقت شما تمام است) با حرکتهای لاکپشتیشان و تلاشهای بیرمق (رنجبرزاده ـ پس دو دقیقهایشان منظور میشود) بختگان پریشان میشود و دولت پشیمان.

اکبر رنجبرزاده
تشکر، جناب آقای یحیی کمالیپور نماینده محترم جیرفت و عنبرآباد بفرمایید. الان ایشان دو دقیقهاش را صحبت کرد، دیگر تا یک ماه دیگر امکان ثبتنام ندارند. اگر دوستان یک دقیقه صحبت کنند وقتشان محفوظ است.

یحیی کمالی پور
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
من یک تذکر جدی به مجموعه عزیزانمان در دولت دارم. کلیه امور عمرانی و اجرایی کشور خصوصاً در جنوب استان کرمان تعطیل شده و آقایان در وزارتخانهها اعلام میکنند که به ما پول تخصیص داده نشده و ما پول نداریم. مردم که نامحرم نیستند، بیایید به مردم شفاف اعلام کنید ما پول نداریم، ما مشکل داریم، مردم را به کار خودشان ببرند. اینکه ما واقعاً کاری انجام نمیدهیم و میگوییم پول نداریم قابل توجیه برای مردم نیست. آقای نوبخت صراحتاً به مردم اعلام کند که ما پول نداریم، نمیتوانیم تخصیص بدهیم و این همه بحران در کشور ایجاد نکنند، متشکرم.

اکبر رنجبرزاده
تشکر از جناب آقای کمالیپور. جناب آقای مسعود گودرزی نماینده محترم ممسنی و رستم در یک دقیقه بفرمایید.

مسعود گودرزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تشکر از هیأترئیسه محترم. تذکر بنده به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت است. در جلسات قبل هم تذکر دادم که تنها نماد صنعتی شهرستانهای ممسنی و رستم کارخانه قند ممسنی است. متأسفانه بیتوجهی شده، الان هم دارند کسانی که ادعای مالکیت میکنند و حق آن کارگرانی که پنج سال است بیکار هستند و این کارخانه تعطیل شده دارند بار میزنند و از کارخانه خارج میکنند. این را از وزیر محترم خواهش میکنم که حتماً در مدیریت این کارخانه صنعتی جلوگیری کنند که دلایلش را هم قبلاً خدمتشان عرض کردم. اینها تبدیل به یک مشکلاتی میشود که دیگر بعداً مدیریتش سخت میشود.
تذکر به وزیر محترم نیرو جناب آقای دکتر اردکانیان دارم. آقای دکتر اردکانیان! وظیفه ما مدیریت است، کار را در یک جایی کارشناسی کنیم و تصمیم بگیریم. مردم از حقشان نمیگذرند. هر موقع که به شهرستان رفتم مردم این را مطالبه کردند، مطالبه جدیشان است. در نطق هم قبلاً این را عرض کردم، این را توجه کنیم، بیتوجهی میشود، توجه نمیکنید. درخصوص سد پارسیان بارها این را گفتم، این چیزی نیست که ما اینجا فقط یک تریبونی گیر بیاوریم یک مسألهای را بگوییم و شما هم توجه نکنید. مردم شما را متوجه میکنند، آقای وزیر! حواست باشد. (نایبرئیس ـ خیلی ممنون).
فقط درخصوص بحث دانشگاهها، آقای وزیر علوم! من خواهشی از شما دارم، دانشجویان به این رخوت در دانشگاهها معترض هستند. دانشگاه فنی که قرار بود مهارت را در کنار آموزش تبدیل به فضای مستعدی برای جذب کند، دانشگاه فنی در اموراتش ناموفق است، مدیر فعلی هم مدیر بسیار ضعیف و ناکارآمدی است، دقت کنید. تشکر میکنم.

اکبر رنجبرزاده
در خدمت جناب آقای صباغیان نماینده محترم مهریز، ابرکوه، بافق، بهاباد و خاتم هستیم.

علی مطهری
آقای صباغیان! این یک دقیقه را رعایت کنید.

اکبر رنجبرزاده
کسانی که از یک و نیم دقیقه بیشتر میشود حتماً وقتشان را از دست میدهند.

محمدرضا صباغیان بافقی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم و مردم شریف.
تذکر من در ارتباط با بحث افزایش حقوق بعضی از دستگاهها است. متأسفانه علیرغم اینکه بودجه ما، برنامه توسعه ششم یک سقفی را مشخص کرده، بعضی از دستگاهها بدون توجه به قانون مجلس افزایش حقوق داشتند. ما مخالف با افزایش حقوق نیستیم، بلکه طرفدار هستیم که همه دستگاهها و نهادها و کارمندان حقوقشان افزایش پیدا کند. منتها اینکه این وسط یک دفعه دولت مصوبهای را میگذراند و حقوق بعضی از دستگاهها را تا (50) درصد بالا میبرد و حقوق کارگری را (10) تا (12) درصد، این با عدالت سازگار نیست.
یک تذکر هم برای مرکز پژوهشها دارم. متأسفانه ما بعضی وقتها از نظرات کارشناسی دوستان مرکز پژوهشها محروم میمانیم. کتباً میدادند، کاغذی میفرستادند، ولی الان کاغذی نمیآید و بعضی وقتها دستور کار میآید، منتها نظر کارشناسی مرکز پژوهشها نیست. این لازم به تذکر است حالا که مجموعه دوستان هستند ما بتوانیم از راهنماییها و نظرات کارشناسیشان استفاده کنیم. عذرخواهی میکنم.

اکبر رنجبرزاده
تشکر، جناب آقای گودرزی نماینده محترم بروجرد و اشترینان بفرمایید، اگر یک دقیقه صحبت بفرمایید ممنون میشویم، در خدمت آقای کواکبیان هم هستیم.

عباس گودرزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به اینکه یک دقیقه بیشتر وقت نیست خیلی تیتروار عرض میکنم. تذکر به وزیر محترم کشور، به داد شهرداری بروجرد برسد، وضعیت خوبی ندارد، حقوق عقبافتاده دارد، به خاطر مشکلات آمدند عوارض جدید وضع کردند. شورای محترم شهر بروجرد عوارض ورود دام به کشتارگاه بروجرد را افزایش داده، در شرایط بد اقتصادی و معیشتی به صلاح نیست. تقاضا دارم رسیدگی شود، از هر گونه عوارض در شهرداری بروجرد جلوگیری شود. از طرفی کمک کنند تا شهرداری از این وضعیت بتواند بیرون بیاید و از مسائل اعتبار ملی کمک کنند.
بحث پل دانشآموز در شهرداری بروجرد به خاطر مشکلاتی که وجود دارد سالیان سال است دارد به اثر تاریخی تبدیل میشود. وزیر محترم کشور! از طریق استاندار محترم که ما تشکر هم میکنیم پیگیر هستند، به داد وضعیت شهرداری و پروژههای شهرداری در بروجرد برسید.
نکته آخر اینکه قرار نیست تاوان تخلفات و ضعف و سوءمدیریت قبلی را مردم بروجرد پرداخت کنند. دستگاههای نظارتی در وزارت کشور عملکرد سنوات گذشته شهرداری بروجرد را رصد کنند و با متخلفین برخورد کنند. خیلی ممنون و متشکرم.

علی مطهری

اکبر رنجبرزاده
جناب آقای کواکبیان نماینده محترم تهران بفرمایید.

مصطفی کواکبیان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده کمتر از یک دقیقه، فقط عرضم به هیأترئیسه، آقای دکتر مطهری عزیز! خواهش من این است که هیأترئیسه بررسی کنید، هر جایی که مورد به کواکبیان میرسد نمیدانم چرا قفل میشود. ما دو مورد تحقیق و تفحص از شهرداری و مسکن مهر دادیم.

علی مطهری
این را خود شما باید جواب بدهید که چرا اینطور است.

مصطفی کواکبیان
واقعاً نمیدانم، یک مورد استیضاح از وزیر است، دو مورد سؤال است، اینها مانده، پیگیری کنید. ضمناً آن بحث شفافیت، بنده هم قبول دارم، آقای رئیسجمهور باید بگوید دستهای پنهانی که وضعیت ارزی را ایجاد کردند چه بوده. ما که از بهمنماه خواستار همین وضعیت بودیم و الان هم از این وضعیت حمایت میکنیم.
در مورد شهرداری تهران من هم معتقد به شفافیت هستم. آقای نجفی که الان رفته باید بگوید که تحت چه فشارهایی بوده تا آنهایی که به عنوان مدعیالعموم دخالت کردند، حق داشتند یا نگفتند افکار عمومی آشنا شود. خیلی ممنون.

علی مطهری
10
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علی مطهری
جلسه بعدی ما ساعت (8) صبح روز یکشنبه بیست و ششم فروردینماه 1397 است. دستور جلسه دستور هفتگی است که اعلام خواهد شد. پایان جلسه را اعلام میکنم.