1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 217 نفر از نمايندگان رسمی است. قبل از اينكه دستور جلسه اعلام شود، ما امروز از ساعت (8) جلسهاي با آقاي ظريف و همكارانشان در مورد تحولات مهم بينالمللي و منطقهاي داشتيم و نمايندگان محترم و كميسيون امنيت ملي هم نظرات خودشان را مطرح كردند و فكر ميكنم اين رايزني با توجه به تحولات آينده در صحنه بينالمللي همچنان بايد بين مجلس و دولت ادامه پيدا كند. دستور جلسه را بفرماييد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه يكصد و چهل و پنجم روز چهارشنبه نوزدهم مهرماه 1396 هجريشمسي مطابق با بيستم محرم 1439 هجريقمري:
1 ـ گزارش كميسيون اجتماعي در مورد طرح دوفوريتي اصلاح قانون استخدام مهندسين ناظر توليدات كشاورزي، اصلاحي مصوب 12/11/1390.
2 ـ گزارش كميسيون قضائي و حقوقي در مورد لايحه موافقتنامه الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به موافقتنامههاي نيس و لوكارنو. (اعادهشده از شوراي محترم نگهبان 1)
3 ـ گزارش كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در مورد لايحه الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به پيمان مودت و همكاري در جنوبشرقي آسيا. (اعادهشده از شوراي محترم نگهبان 1)
4 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد تخلفات منطقه آزاد ماكو.
5 ـ گزارش كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي در مورد لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري خلق چين در خصوص همكاري در زمينه بهداشت و قرنطينه دامي.
6 ـ گزارش كميسيون عمران در مورد لايحه موافقتنامه تأسيس دالان حمل و نقل و گذر بينالمللي بين دولتهاي جمهوري اسلامي ايران، جمهوري اسلامي افغانستان و جمهوري هند (موافقتنامه چابهار).
7 ـ گزارش شور دوم كميسيون آييننامه داخلي مجلس در مورد طرح اصلاح موادي از قانون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آياتي از كلامالله مجيد.

مهدی غلام نژاد
(آيات 129 ـ 125 از سوره مبارکه «آلعمران» توسط قاری محترم آقای مهدي غلامنژاد تلاوت گرديد)
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
بَلى إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ يَأْتُوكُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُسَوِّمِينَ * وَ ما جَعَلَهُ اللَّهُ إِلاَّ بُشْرى لَكُمْ وَ لِتَطْمَئِنَّ قُلُوبُكُمْ بِهِ وَ مَا النَّصْرُ إِلاَّ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ * لِيَقْطَعَ طَرَفاً مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَوْ يَكْبِتَهُمْ فَيَنْقَلِبُوا خائِبِينَ * لَيْسَ لَكَ مِنَ الْأَمْرِ شَيْءٌ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ أَوْ يُعَذِّبَهُمْ فَإِنَّهُمْ ظالِمُونَ * وَ لِلَّهِ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ يَغْفِرُ لِمَنْ يَشاءُ وَ يُعَذِّبُ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ *
(صدق الله العلی العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقاي غلامنژاد قاري محترم تشکر میکنیم. ترجمه آيات را بفرماييد.

محمدحسین فرهنگی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«آري اگر پايداري و خويشتنداري كنيد و دشمن شتابان بر شما بتازد پروردگارتان با پنجهزار فرشته معين ياريتان خواهد كرد. و آن ياري و مدد غيبي را خدا تنها از آن رو عطا كرد تا شما را مژدهاي باشد و سبب اطمينان قلبتان شود و پيروزي تنها به دست خداوند پيروز و حكيم است تا ريشه جمعي از كافران را بركند و سركوبشان كند كه با نااميدي بازگردند. هيچيك از اين كارها در اختيار تو نيست. آنان ستمگرند چه خداوند آنان را ببخشد و چه عذابشان كند. و آنچه در آسمانها و زمين است ازآن خداست هر كه را خواهد بيامرزد و هر كه را خواهد عذاب كند و خداوند بخشايندهاي مهربان است». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ. صلوات (حضار صلوات فرستادند).

علی اردشیرلاریجانی
3
تصویب کلیات طرح اصلاح قانون استخدام مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی اصلاحی مصوب 12/11/1390 و ارجاع آن به کمیسیون مربوطه

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران گرامي عرض سلام و ادب دارم. آقاي رئيس! دستور اول گزارش كميسيون اجتماعي در مورد طرح دوفوريتي اصلاح قانون استخدام مهندسين ناظر توليدات كشاورزي، اصلاحي مصوب 12/11/1390 است. در جلسه گذشته دوفوريت اين طرح به بحث گذاشته شد و چون دوفوريت رأي آورد در اين جلسه كليات و جزئيات طرح مورد بررسي قرار ميگيرد. بنده از سركار خانم دكتر ساعي دعوت ميكنم جهت قرائت گزارش كميسيون اجتماعي تشريف بياورند. جناب آقاي دكتر وكيلي! ليست مخالفين و موافقين را ذكر بفرماييد.

محمد علی وکیلی
مخالفين: جناب آقاي ابطحي و جناب آقاي گلمرادي. موافقين: جناب آقاي پورحسين و جناب آقاي كوچكينژاد.

زهرا ساعی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و احترام خدمت همكاران محترم و ملت شريف ايران. بحثي كه در اين اصلاح قانون استخدام مهندسين ناظر بخش توليدات كشاورزي هست اين است كه در تاريخ 12/11/1390 يك قانوني به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد كه در آن دولت را به استخدام (10) هزار نفر از ناظرين بخش كشاورزي كه واجد شرايط بودند مكلف كرديم و شرايط را هم كاملاً ذكر كرده بودند و كساني كه مشمول ماده (24) قانون مديريت خدمات كشوري هستند و شرايط احراز را دارند، دولت را موظف كرده بوديم كه (10) هزار نفر از اين افراد را استخدام كنند.
منتها اتفاقي كه تا به امروز افتاده اين است كه تنها تعداد (8758) نفر از اين ناظرين از طريق خروج بازنشستگان و از محل اعتبارات تخصيصيافته به مهندسين ناظر جذب شدهاند و از اواخر سال 1393 كه اين مهلت سهساله اتمام پيدا كرد، يعني مجلس يك مهلت سهساله را به دولت داده بود كه در اين سه سال بيايد اين (10) هزار نفر ناظر را استخدام كند. با پايان يافتن اين مدت تكليفشده اين استخدامها ديگر انجام نشده و اين عزيزان بلاتكليف باقي ماندند. در پي پيگيريهايي كه توسط اين عزيزان انجام شد بايد توجه داشته باشيم كه وقتي قانونگذار يك زماني را مشخص ميكند هدفش اين است كه واقعاً تسريع در آن امر قانوني صورت بگيرد و اين به معني آن نيست كه با پايان يافتن مدت قانوني كه ذكر شده، آن قانون ديگر اثر خودش را از دست بدهد و قابل اجرا نباشد. در حقيقت هدف اين بوده كه تسريع صورت بگيرد و سه سال پيشبيني بتواند جذب اين عزيزان را با سرعت بيشتري جلو ببرد.
حالا چيزي كه مطرح است تلاشمان اين است كه ما بتوانيم مجدداً اين قانوني كه مجلس وضع كرده را انشاءالله داشته باشيم و به جذب اين ناظرين توليدات كشاورزي يا همان مروجين كشاورزي كمك كنيم و اهميت اين مروجين هم بر كسي پوشيده نيست، اين عزيزان با زحمتي كه ميكشند و شرايطي كه برايشان در حوزه كاريشان گذاشته است مكلف هستند كه در روستاها حضور بسيار جدي داشته باشند، بر كيفيت و كميت توليدات كشاورزي نظارت دارند كه اهميتش بر كسي پوشيده نيست و در حقيقت اگر اينجا دارد هزينهاي صورت ميگيرد منجر به يك سرمايه عظيمي ميشود كه ما ميتوانيم اميد داشته باشيم كه با حضور اين عزيزان در روستاها به خصوص در مزارع گندمكاري و ساير محصولات كشاورزي، ما توليدات مرغوبتري داشته باشيم.
اين را بايد در نظر داشته باشيم كه در حقيقت ما امروز ميخواهيم مجدداً نظارت خودمان بر يك طرحي كه از قبل تصويب شده را قوي كنيم و اين به منزله اين نيست كه ما امروز ميخواهيم يك قانون جديدي را به تصويب برسانيم، اين را توجه داشته باشيد. فقط تلاش اين است كه ما بتوانيم امروز قانوني را كه همچنان لازمالاجرا است مجدداً به تصويب برسانيم و بُعد نظارتي خودمان را كه جزء شئونات اصلي و ركن اصلي مجلس است انشاءالله تقويت كنيم.
با توجه به دوفوريتي بودن، اين موضوع در كميسيون اجتماعي مطرح شد. همكاران محترم من در كميسيون اجتماعي با دقت و حساسيت بسيار بالايي موضوع را پيگيري كردند و احتمال يكسري شبهات و ايجاد مشكلاتي بود كه همه اينها را با حضور كارشناسان محترم مركز پژوهشها، كارشناسان محترم جهاد كشاورزي و ساير عزيزاني كه صاحبنظر بودند مورد بررسي قرار داديم و براي اينكه مفسدهاي پيش نيايد ما آمديم اين مادهواحده را به اين صورت مورد تصويب در كميسيون قرار داديم كه برايتان قرائت ميكنم:
«قانون استخدام مهندسين ناظر توليدات كشاورزي اصلاحي مصوب 12/11/1390 براي مستخدميني كه تا تاريخ 18/7/1396 احكام اوليه آنها صادر و حقوق دريافت نمودهاند تا پايان سال 1396لازمالاجراء است».
بحث اين بود كه چيزي كه مد نظر بود، يعني آن پيشنويس اوليه، بحث قيد حداكثر ظرف سه سال را مجدداً اضافه كرده بود كه اين شبهه به نظر ميرسيد كه شايد در ظرف مدت سه سال بيش از اين (10) هزار نفر با عنوان مروج كشاورزي مورد جذب قرار بگيرد. براي اينكه جلوي اين موضوع را بگيريم ما بحث قيد زمان را از پايان سال 97 به «تا پايان سال 1396» تغيير داديم و در يك جا هم قرار بود كه عبارت (10) سالي كه در تبصره (5) اين ماده قانوني اشاره شده بود كه اين عزيزان مروج (10) سال تمام در روستاها بايد تبليغ كنند و نظارت داشته باشند. خواهان حذف اين بودند كه ما اين را هم قبول نكرديم، براي اينكه باز اين شبهه به نظر ميرسيد كه شايد خدايناكرده اگر مدت سه سال شود اينها بخواهند سريعتر به مراكز استانها برگردند. (اميرآباديفراهاني ـ خيلي ممنون، وقتتان تمام است، متشكريم) در هر صورت انشاءالله با عنايتي كه ميفرماييد اين (10) هزار نفري كه بخشي از آنها هم مورد استخدام قرار گرفتند، آن بخش از عزيزاني كه مانده و واقعاً زحمت هم ميكشند انشاءالله با رأي شما بتوانند مورد شمول اين قانون قرار بگيرند. سپاسگزارم.

محمد علی وکیلی
متشكر، مخالف اول جناب آقاي ابطحي بودند كه از مخالفت انصراف دادند. جناب آقاي گلمرادي بفرماييد.

علی گلمرادی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمدلله رب العالمين»
خدمت همكاران عزيز و ملت شريف ايران و مردم عزيز حوزه انتخابيهام بندر ماهشهر، اميديه، هنديجان و بندرامام، عرض ادب و احترام دارم. عزيزان ببينيد! اين طرحي كه در قالب دوفوريت خدمت شما است در دوره هشتم مجلس كه از طراحان آن هم برادر عزيزم آقاي محبينيا حضور دارند مطرح و مصوب شده است. اينكه در يك مقطعي قانوني مصوب ميشود و دولتها اجرا نميكنند، بعد آنوقت امروز تمام فكر و ذكر مجلس غافل از اولويتهاي كشور صرف اين ميشود جاي تأسف دارد. بايد دولت اجرا ميكرد، قانون هم است، اين تفسير و تحليلها هم به درد اين كشور نميخورد. آقايان بايد در جايگاه نظارتي از دولت بخواهند محاكمه كنند كه چرا انجام نداده، نه اينكه ما يك موضوع را ده بار قانون كنيم به دليل اينكه در اجرا ضعيف هستيم.
بعد حدود (8000) نفر از اين عزيزان استخدام شدند، ما كه مخالف نيستيم، ما وقتي نميتوانيم براي حل مشكل جوانان كشور كاري كنيم، تدبير نداريم، تعهد نداريم، اشكالي ندارد اصل (44) را هم كنار بگذاريم، پيكره دولت را متورم كنيم، هيچ اشكالي ندارد. اما عزيزان! ديگر قرار نيست ما خودمان را با موضوعاتي سرگرم كنيم كه امروز كلي از اين جوانان بيكار چشم به تدبير و اقدام و عمل ما دوختهاند.
امروز بيش از (90) درصد پول كشور ما صرف هزينههاي جاري ميشود، بعد ما به دنبال اين هستيم كه پيكره دولت را متورم كنيم. بهرهبرداري سياسي كه به درد مشكلات كشور نميخورد. آقاي دكتر لاريجاني! امروز يك جلسه غيرعلني داشتيم، به نظر من دغدغه امروز كشور بحث بيكاري و معيشت مردم است، آمريكا هيچ غلطي نميتواند بكند. شما مطمئن باشيد راه مقابله اصولي با دشمن، نجات كشور و خروج كشور از مسائل اقتصادي و اشتغال جوانان و آزادسازي اقتصاد است. بعد ما به دنبال اين هستيم يك قانوني را مرتباً تكرار ميكنيم. امروز كشاورزي كشور به علت سوءتدبيري كه در وزارت جهاد كشاورزي است. امروز مديريت بحران آب اولويت كشور است، وقتي ما كشاورزي نداريم دنبال ناظر كشاورزي هستيم. يعني چه؟ عزيزان! من انتظار دارم به جاي اين برنامههايي كه يك بار مصوب شده و دولت هم بايد اجرا كند به مسائل و مشكلاتي بپردازيم كه امروزه همه ما به خوبي به آن واقف هستيم.
يك موضوعي را هم برادر عزيزم اشاره كردند، برادر عزيزم آقاي خدري هم در رابطه با مسائل كشاورزي كه در جلسات قبل خدمت شما عرايضي داشتند، (وكيلي ـ در رابطه با موضوع هم صحبت كنيد) شما برويد براي آنها برنامهريزي كنيد. خيلي ممنون و متشكر.

محمد علی وکیلی
متشكر جناب آقاي گلمرادي. جناب آقاي پورحسين موافق هستند، بفرماييد.

شکور پورحسین شقلان
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
با عرض سلام و ادب خدمت همكاران محترم و ملت شريف ايران و با احترام به نظر همكار محترم جناب آقاي گلمرادي كه در مخالفت در باب اين طرح صحبت نفرمودند، مسائل كلي از مشكلات كشور را بيان كردند و عدم اجراي قانون را مطرح كردند. عمده دليل مخالفت همكار محترم در واقع عدم اجراي قانون بوده، نه مخالفت با اصل قضيه.
همانطور كه سخنگوي محترم كميسيون اجتماعي هم بيان فرمودند در سال 1390 قانوني مصوب شد. طي اين قانون گفته شده بود تعدادي از مهندسين ناظر كشاورزي جذب شوند. در واقع اين مهندسين ناظر كساني بودند كه از سال 82 تا سال 90 يعني زمان تصويب همين قانون حداقل دو سال سابقه كار نظارت داشته باشند. اين قانون گفته بود تا سه سال بعد وقت دارند جذب شوند. پايان اين سه سال در سال 93 بود كه به دليل كندي و بحثهاي بروكراسي جذب حدود (90) درصدشان انجام شد و به اينها حقوق پرداخت شد و پروندههاي (10) درصد باقيمانده به دليل مشكلاتي كه گفته شده در مراحل نهايي باقي ماند. در قانون اصلاح اين مهلت تمديد شده كه پروندهها تكميل شود.
همكاران مستحضر باشند كه اين استخدام جديد نيست، نيازي به اعتبار مالي جديد نيست. به طور خلاصه قانون در سال 90 تصويب شده، سه سال وقت داشت در سال 93 تمام ميشد، دولت قبلي اجرا نكرد. آقاي دكتر نوبخت (8750) نفر را تأمين اعتبار كرد و الباقي را در سال 94 گفت تأمين اعتبار كنيد، اما صرفاً ديوان محاسبات يك گيري داده بود كه پايان قانون تا سال 93 بوده و شما نميتوانيد سال 94 تأمين اعتبار كنيد و 94 را حق نداشتيد و براي رفع اين شبهه قانوني كميسيون مصوب كرد كه اين سه سال تمديد شود تا دولت بتواند به وظايف قانوني خودش در مورد جذب بقيه مهندسين ناظر توليدات كشاورزي اقدام كند. يك خواهشي دارم كه همكاران توجه داشته باشند، اين قانون جديدي نيست، نيازي به تأمين اعتبار نيست و صرفاً تمديد يك زمان و فرصت براي دولت است كه به وظايف قانوني خودش عمل كند. ممنون و متشكرم.

محمد علی وکیلی
متشكر، آقاي رئيس! مخالف دوم هم انصراف دادند، بنابراين موافق هم صحبت نميكند.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
موافق دوم جناب آقاي كوچكينژاد هستند.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
بله، عرض كردم مخالف انصراف دادند.

علی اردشیرلاریجانی
مخالف ندارد موافق هم صحبت نميكند. دولت بفرماييد.

علياكبر اولياء
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و ادب خدمت رياست محترم، هيأترئيسه محترم و نمايندگان عزيز و ارجمند مجلس شوراي اسلامي.
همانطور كه دوستان توضيح دادند و سوابق طرح را اشاره كردند اين قانون در سال 90 تصويب شده و تا مراحل اجرايي آن انجام شود كه كارهاي اجرايش هم عمدتاً در همين دولت جناب آقاي روحاني انجام شد، يك مقدار طول كشيد و ديوان محاسبات به اين ايراد گرفته بود كه زمان و فرصت سهساله سپري شده و دوستان اين طرح را به اين جهت مطرح كردند كه اين امكان فراهم شود كه كل (10) هزار نفري كه قانون تصويب كرده بود بتوانند استخدام شوند. همانطور كه دوستان اشاره كردند حدوداً (6700) نفر تا سال گذشته كارهايشان انجام شد و اخيراً هم سازمان امور اداري و استخدامي مجوز استخدام (2300) نفر را داد و تقريباً كار تمامشده است.
به نظر ميرسد با تصويب و اصلاح اين قانون اين شبهه قانوني كه زمان سپري شده تمام ميشود و دوستاني كه مراحل اجرايي استخدامشان ممكن است طول بكشد، ظرف يكي، دو ماه آينده اين فرصت را داشته باشند كه آنها هم استخدام شوند و پرونده اين قانون بسته شود. مخصوصاً با توجه به اصلاحاتي كه كميسيون محترم كردند و يك نقطه نگراني كه وجود داشت و آن اينكه بازه زماني كه همه مشمولين موظف بودند (10) سال در مناطق روستايي بمانند حذف شد و در طرح پيشنهادي اشاره شده بود كه اين (10) سال به سه سال كاهش پيدا كند، اين موضوع هم حذف شده. در واقع الان با تصويب اين قانون يا اصلاحيه اين كار به نتيجه خواهد رسيد و پرونده كار بسته خواهد شد. ما با مجموعه روندي كه طي شده و پيشنهاد كميسيون موافقيم.

علی اردشیرلاریجانی
متشكريم، كميسيون بفرماييد.

زهرا ساعی
مواردي كه در خصوص اين ماده قانوني مطرح شد، همكاران محترم به چند مورد اشاره داشتند. ببينيد! بحثي كه هست ما بايد موارد و مسائل را جدا از هم بررسي كنيم. اينكه چرا در اين مدت سه سال اين قانون انجام نشده و تمام اين (10) هزار نفر جذب نشدهاند، بايد در جاي خودش مورد بررسي قرار بگيرد و ما از مسئولين محترم بخواهيم كه بالاخره براي عدم اجراي كامل اين قانون جوابگو باشند. اما الان بخشي از اين عزيزان و مروجين كشاورزي كه بلاتكليف ماندهاند واقعاً وظيفه ماست كه اين نظارت قانونيمان را قوي كنيم و در حقيقت ما اينجا قانون جديدي وضع نميكنيم كه بار مالي داشته باشد و مشمول اصل (75) شود. ما ميخواهيم آن بحث سه سالي كه معين كرديم و قرار بود اين (10) هزار نفر جذب شوند را به يك نوعي با اصلاح اين مادهواحده بتوانيم به اتمام برسانيم و انجام شود. خواهشم اين است كه اين كار صورت بگيرد تا مشكل اين عزيزان حل شود.
خدمتتان عرض هم كردم مواردي را كه اعضاي محترم كميسيون اجتماعي احساس ميكردند امكان شبهه و مفسده است و ممكن است يكسري مسائل حاشيهاي ايجاد شود، با قيد زمان كه آن را تا پايان سال 96 عنوان كرديم جلوي يكسري مسائل را گرفتيم و قيد هم كرديم كه حتماً كساني مشمول هستند كه تا تاريخ 18/7/96 احكام اوليه آنها صادر و حقوق دريافت نمودهاند. يعني كلمه به كلمه اين مادهواحده مورد بررسي قانوني و دقيق قرار گرفته كه ايجاد شبهه و مفسده نكند. سپاسگزار هستم.

محمد علی وکیلی

علی اردشیرلاریجانی
اگر اخطار راجع به موضوع است بفرماييد.

مهرداد لاهوتی
تذکر قانون اساسی
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي دكتر خسته نباشيد. بنده بند (9) اصل سوم را اخطار دارم. جناب آقاي دكتر لاريجاني! (رئيس ـ شماره شما چند است؟) روبروي شما هستم. (194) (رئيس ـ بفرماييد) عرض بنده اين است كه بنده، بند (9) اصل سوم را اخطار دارم. آقاي دكتر لاريجاني! ما يك قانوني را وضع كرديم، قانون ما هم اين بود كه (10) هزار نفر از ناظرين مربوط به بخش كشاورزي، آنهايي كه دو سال سابقه كار و اين شرايط تحصيلي را دارند استخدام كنيم. آقاي دكتر لاريجاني! اتفاقي كه الان دارد ميافتد كاملاً يك تبعيض ناروا است، يعني ما اينجا داريم ميگوييم آنهايي كه احكام برايشان صادر شده و دارند حقوق دريافت ميكنند، يعني اينها اصلاً مشكلي ندارند. يعني عملاً ما داريم آن قانون قبلي خودمان را به نوعي باطل ميكنيم و اين افرادي را كه الان در بخش كشاورزي دارند كار ميكنند، الان ناظرين چاي، ناظرين برنج و ناظرين گندم ما دارند كار ميكنند، عملاً اين قانون دارد آنها را از مسير كاري خودشان خارج ميكند. آقاي دكتر لاريجاني! اين قانون دارد آن قانون قبلي ما را زير سؤال ميبرد و يك تبعيض ناروا است. من خواهش ميكنم اگر جنابعالي صلاح ميدانيد جلوي اين تبعيض را بگيريد، يا پيشنهاد ميكنم ما در كليات تصويب كنيم، اگر جنابعالي صلاح ميدانيد ارائه بدهيد در جزئيات كميسيون مجدداً روي آن اصلاحاتي انجام بدهند.

علی اردشیرلاریجانی
بله، اين يك اشكالات ديگري هم در متن دارد، چون نوشته «براي مستخدميني كه تا تاريخ 18/7/1396 احكام اوليه آنها صادر و حقوق دريافت نمودهاند تا پايان»، قدري ابهام دارد كه اين مقصودش اين است كه همان قانون كه براي آن زمان و تعداد گذاشته يا دارد ادامه پيدا ميكند. اين يك مقداري مشكل دارد كه بايد ابهامات آن را رفع كنيم، يعني يا در مجلس به كميسيون ارجاع بدهيم براي جلسه بعد اصلاح كند. حالا ببينيم اصلاً كليات اين رأي ميآورد. اگر اخطار و تذكر نداريم من رأي بگيرم.
حضار 204 نفر، كليات اين طرح به رأي گذاشته ميشود. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
اخطار داريد؟ آقاي كوچكينژاد ميگويند اخطار دارند. اخطارها را بفرماييد، اگر تذكرات راجع به اين متن هست بفرماييد، اگر راجع به چيز ديگري است بعداً بگوييد.

محمد علی وکیلی
جناب آقاي ابطحي اگر مربوط به اين موضوع است اخطارتان را بفرماييد.

علی اردشیرلاریجانی
آقاي ابطحي راجع به طرح است؟ بفرماييد.

سیدمحمدجواد ابطحی
تذکر قانون اساسی
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! اخطار من بند (10) اصل (3) قانون اساسي است. ايجاد نظام اداري صحيح و حذف تشكيلات غيرضرور. از اينكه ما در مجلس هشتم پيگيري كرديم اين (4000) مورد، (10) هزار مورد بشوند و استخدام بشوند، صرفنظر از اينكه دولت مقداري از آنها را استخدام كرده، بعضي از آنها ماندند. ولي واقعيت مطلب، نظام اداري ما تصميم درستي براي استخدامها ندارد. اينكه الان شما فرموديد براي مستخدميني كه تا تاريخ 18/7/96 احكام آنها صادر شده اصلاً بعضاً صادر نشده. باز اين دردي را دوا نميكند. من فكر ميكنم ناظر بر اين بند احتياج دارد كه به كميسيون برگردد و يك چكشكاري ديگري بشود. والسلام

علی اردشیرلاریجانی
آقاي ابطحي روي ابهام اين تأكيد ميكنند، واقعاً ابهام دارد. ما در قانون قبلي گفته بوديم كه «دولت موظف است از تاريخ تصويب اين قانون و حداكثر ظرف سه سال با رعايت حكم بند «ج» ماده (24) قانون مديريت خدمات كشوري مصوب 8/7/1386 تعداد (10) هزار ناظر بخش كشاورزي و منابع طبيعي با تحصيلات كارشناسي و بالاتر و عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي را كه از سال زراعي 1382 تا زمان تصويب اين قانون، حداقل دو سال سابقه فعاليت مستمر در زمينه منابع طبيعي و توليد» كشاورزي داشته باشند و در مديريت جهادي استانها يا مراكز اينها سوابق مشاركت داشته باشند با معرفي سازمان نظام مهندسي يا شركتهاي فلان اينها را استخدام كنند. پس تا سال 82 بوده و دو سال هم بايد سابقه داشته باشند. اينجا ميگويد كه اين تا پايان سال 96 لازمالاجرا است. آيا اين به اين برميگردد يا به آن تاريخي كه ما سال 86 اين را تصويب كرديم؟ يكقدري ابهام دارد، به نظر من ابهام اين بايد رفع بشود. شايد الان در جلسه هم به سادگي نتوانيم و احتياج به يك تفسيري دارد كه اين اشكال آقاي ابطحي و برخي از دوستان ديگر هم كه آمدند و گفتند ابهام دارد رفع بشود.
اگر موافق باشيد ما اين را به كميسيون بدهيم اين اشكالات را رفع بكند، چون الان ما وارد شديم، دوفوريت هم هست، كليات آن را رأي گرفتيم اشكال آييننامهاي ندارد، وارد شديم و كميسيون اشكالات آن را رفع كند و به جلسه برگرداند كه ما راحتتر بتوانيم در مجلس تصميمگيري كنيم. لذا من براي ارجاع به كميسيون رأي ميگيرم.
حضار 198 نفر، نمايندگان نظر خود را اعلام بفرمايند كه اين به كميسيون برود كه اشكالات اين رفع بشود كه اينجا راحتتر تصميمگيري بشود. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. دو، سه مورد ابهام دارد كه بعد در اجرا ميتواند مشكل ايجاد كند. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
بنابراين كميسيون اين اشكالات را مرتفع كند، كاملاً روشن باشد كه همان تعدادي كه قبلاً گفته بودند و تا تاريخ سال 82 بنا بود اينها استخدام بشوند و دو سال سابقه داشته باشند، ممكن است بعضي از آنها انجام نشده باشد، اين عبارت طوري صريح باشد كه اينجا همانها است، ديگر افراد جديدي نميخواهد اضافه بشود كه بار مالي داشته باشد كه اشكال اصل هفتاد و پنجي پيدا بكند.
4
ناطقین جلسه آقایان: علی اکبری، محمدرضا نجفی، همایون هاشمی، عیناله شریفپور و حبیباله دهمرده

علی اردشیرلاریجانی

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحيم
ناطقين مياندستور جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي علي اكبري نماينده محترم شيراز.
ـ آقاي محمدرضا نجفي نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس.
ـ آقاي همايون هاشمي نماينده محترم مياندوآب، شاهيندژ و تكاب.
(كه هركدام هفت دقيقه وقت دارند)
ـ آقاي عيناله شريفپور نماينده محترم ماكو، چالدران، پلدشت و شوط.
ـ آقاي حبيباله دهمرده نماينده محترم زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون.
(كه هر كدام پنج دقيقه وقت دارند)
از جناب آقاي علي اكبري نماينده محترم شيراز دعوت ميكنيم براي ارائه نطق تشريف بياورند.

محمد علی وکیلی
جناب آقاي اميرآبادي من يك لحظه ميهمانان را بخوانم، وقت آقاي اكبري را بيزحمت نگه داريد. جناب آقاي اكبري با عرض معذرت يك لحظه اجازه بدهيد. گروههاي ميهمان جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ جمعي از بانوان فعال شهرستان اردكان استان يزد كه ميهمانان جناب آقاي دكتر محمدرضا تابش نماينده محترم اردكان هستند.
ـ جمعي از رؤسا و كاركنان نمونه ادارات تابعه شهرستان جوانرود استان كرمانشاه كه ميهمانان جناب آقاي شهاب نادري نماينده محترم پاوه، جوانرود، ثلاثباباجاني و روانسر هستند.
ـ دانشآموزان آموزشگاه پسرانه شهيد ميرزائي از منطقه (19) تهران.
ـ جمعي از اعضاي اتاق اصناف ساري كه ميهمانان جناب آقاي دكتر يوسفنژاد نماينده محترم ساري هستند.
ـ حقوقدانان اعضاي شوراي محترم نگهبان در جلسه حضور دارند كه خدمت عزيزان خيرمقدم عرض ميكنيم. جناب آقاي اكبري بفرماييد.

علی اکبری شیراز
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
ز حافظان جهان كس چو بنده جمع نكرد
لطايف حكمي با نكات قرآني
بيستم مهرماه بزرگداشت حافظ را گرامي ميداريم. حافظ انسانشناس است و از نگاه او شاد بودن گناه نيست. اين باور اوست «حيف باشد دل دانا كه مشوش باشد». از نگاه حافظ مردمآزاري و رياكاري گناه است، وي از دينفروشي و تقدسفروشي بيزار است. ميگويد «دام تزوير مكن چون دگران قرآن را». به قول شهيد مطهري حافظ در وهله اول يك عالم، مدرس، محقق، مفسر و حافظ قرآن است و بعد يك شاعر. شاعري است كه انديشه و پيام دارد، روحش شاد.
با درود به رهبر كبير انقلاب، شهداي اسلام و آرزوي سلامت براي رهبر معظم انقلاب.
رفتار زشت تكفيريها و حمله ددمنشانه در چهارشنبه 17/3/96 به مجلس و حرم امام، ياوهگوييهاي مكرر ترامپ، رفتار وحدتشكن عدهاي در داخل، همهپرسي تفرقهافكنانه در اقليم كردستان عراق، پيروزيهاي پيدرپي در جبهه متحد عليه تكفيريها در عراق و سوريه، شهادت حججيها، سخنراني شجاعانه رئيسجمهور محترم در سازمان ملل و استحكام مقتدرانه نظام مردمسالاري ايران با مشاركت فعال تودههاي ميليوني در انتخابات برخي از رويدادهاي تلخ و شيرين ماههاي اخير بود.
بدون ترديد اقتدار نظام به پشتوانه مردمي آن است. فرمان همهپرسي امام در (12) فروردين 58 براي تثبيت جمهوري اسلامي تدبير هوشمندانه و اهتمام راهبردي براي مشروعيت دادن و نهادينه كردن نقش و آراي مردم بود. امام به همه تفهيم كردند كه مردم اساس كار هستند. در انتخابات 96 جمعيت چندده ميليوني به شايستگي نشان دادند كه به دور از تهديد و تطميع، بيتوجه به زر و زور و بياعتنا به وعدهها و عوامفريبيها تنها با حضور آراء، صبورانه حرف آخر را خودشان ميزنند. كلام درستي است كه پيروز واقعي مردم ايران هستند. ترديدي نيست تا زماني كه از مسئولان صداي واحدي شنيده شود و آنان كه تريبون، بلندگو، ميكروفن و منبر و موقعيتي در اختيار دارند همدل و همگرا باشند آسيبي متوجه نظام نخواهد بود.
تأكيد مقام معظم رهبري بر توليد و اشتغال اقدامي خردمندانه است. ايشان فرمودند: تابلو كردن و در و ديوار را پر كردن و عكس زدن و اينها هيچ لزومي ندارد، اگر هزينهاي نداشته باشد لزومي ندارد و اگر هزينه داشته باشد اشكال هم دارد.
تحقق شعار به الزاماتي نياز دارد:
1 ـ اشتغال در گرو توليد سرمايهگذاري و سرمايهگذاري در گرو امنيت و تسهيل امور است. گلآلود كردن فضا، بروكراسي پيچيده و بازدارنده و قوانين متضاد و ناپايدار، كارآفرين و سرمايهگذار را دفع ميكند. امروزه شروع يك فعاليت اقتصادي در كرهجنوبي در سه مرحله و چهار روز طول ميكشد و طبيعي است كه سرمايه به آن سمت برود.
2 ـ رانت و ويژهخواري، مديريت چندگانه در نظام اقتصادي و گستره فعاليتهاي مبرا از پاسخگويي، رفتار يكجانبه و ضدتوليد شبكه بانكي، اسكلههاي خارج از كنترل قاچاق، فرارهاي مالياتي، زد و بندهاي نامشروع، القاي نااميدي در جامعه، عدم امكان نظارت بر بخش قابل توجهي از فعاليتهاي اقتصادي و امنيتي كردن فضاهاي عمومي به ندرت سرمايهگذار و كارآفرين را جذب خواهد كرد.
3 ـ ساختار پولي و مالي كشور بهجاي نقش توسعهاي و بانكها بهجاي بانكداري و تسهيل هرگونه جابهجايي مالي و خدمات متأسفانه با گرفتن بهره، بهره مركب، سودهاي نامتعارف، جريمه، سپردهخواري و رباخواري از مأموريتهاي اصلي خود منحرف گشتهاند. توليد با اينهمه موانعي كه با قدرت و سياست عجين گشته است چگونه جان سالم به در ببرد؟ آنچه در هفتههاي گذشته از شركتهاي آذرآب و هپكو شاهد بوديم نمونهاي از اين واقعيت است. بانكها بايد هزينههاي خود را از خدمات بانكداري، أخذ هزينههاي جابهجايي پول و صدور ضمانتنامههاي تأمينكننده و نه از بهره، جريمه و مصادره اموال سرمايهگذاران و كارآفرينان.
4 ـ شبكه گسترده رسانههاي تندرو و مخالف دولت رفتار غيرمنصفانه رسانه ملي و كدر نشان دادن جامعه و موفقيتهاي دولت دستاوردي جز فرار سرمايههاي مادي و خروج منابع انساني از كشور نخواهد داشت. رشد قارچگونه گيرندههاي ماهوارهاي و رويكرد مردم به شبكههاي مخرب بيگانه نمونهاي بارز از بازتاب بياعتمادي به رسانه ملي است.
5 ـ گردشگران بهترين عناصر براي مبادله فرهنگي و گردشگري صنعتي پولساز است، هرچند در حوزه بينالملل تبليغات سوء شبكههاي صهيونيستي و رسانههاي مغرض با ايرانهراسي ذهنيت منفي در ميان شهروندان خود ايجاد ميكنند، اما بازتاب رضايتمندي غالب گردشگراني كه از امنيت، زيبايي و ميهماننوازي در ايران به شگفت ميآيند بهترين فرصت است تا با تسامح و تساهل فرهنگي در صدور رواديد آسان زمينه ورود گردشگران را تسهيل نماييم.
6 ـ دنياي كسب و كار و تجارت امروز در رقابت فشرده براي ارزانتر شدن قيمت كالا و خدمات باكيفيت، سرعت در فروش، تنوع و انتخاب گسترده براي مشتري و حذف كسب و كارهاي سنتي پيش ميرود. پيشبيني ميكنم (20) درصد مشاغل سنتي به زودي از ميان خواهد رفت. اين يك تهديد است وليكن با توسعه زيرساختهاي اينترنت و تجارت الكترونيك ميتواند به فرصت تاريخي براي اشتغالزايي تبديل شود. خوشبختانه جوانان دانشپايه كه تنها سرمايه آنها علم، دانش و خلاقيت است در كشور فراوان هستند و با حمايتهاي قانوني و تخفيفهاي مالياتي معدود شركتهاي دانشبنيان ميتوانند با حداقل هزينه اشتغال ايجاد كنند و چهبسا در رقابتهاي بينالمللي عرض اندام نمايند.
در همين رابطه با ايجاد مراكز تماس و پشتيباني از راه دور در هر نقطهاي از جهان كه نيروي كار ارزانتر و دسترسي به فيبر نوري وجود دارد با آموزش اوليه و سرمايهگذاري اندك ميتوان به ايجاد شغل و توليد ثروت كمك كرد، كشور هند در اين زمينه پيشتاز است.
موارد ديگر؛
1 ـ خشك شدن تالابهاي كشور، فرونشست زمين، بيآب شدن چشمهها و رودخانهها، چاههايي با عمق بيش از (600) متر، برداشت بيرويه آب از منابع زيرزميني، افزايش چشمگير حاشيهنشيني، تهديد معاش و سلامت مردم و هشدارهاي پيدرپي كارشناسان را بايد جدي گرفت. انتظار ميرود دستگاههاي مسئول در انجام مأموريت ذاتي و تكاليف مندرج در قانون برنامه ششم توسعه احساس مسئوليت بيشتري از خود نشان دهند و اقدام عملي و كارساز نمايند.
2 ـ دامنزدن به موضوع قوميت يك چالش خطرناك است. تأكيد بيش از حد به بومينگري، بوميگزيني، استخدام بومي و تحريك احساسات قومي و قومگرايي كه متأسفانه بهوفور حتي از جانب همكاران محترم نماينده و تريبونهاي رسمي شنيده ميشود پديدهاي ناخوشايند و خطرناك است. همه سوار يك شناور هستيم و سلامت همگان در گرو سلامت شناور است، مراقب اين تلهها باشيم.
3 ـ فرار مغزها و سرمايههاي اجتماعي از ايران يك فاجعه ملي است. ايرانيان سومين مردمان جهان هستند كه به دنبال مهاجرت هستند. حجم خروج نخبگان قابل تأمل است. سالانه تا (180) هزار نفر با تحصيلات عاليه از ايران مهاجرت ميكنند. زمينهسازي براي نگهداشت اين سرمايهها و استفاده از دانش و توانمندي آنان در رشد و توسعه كشور ضروري و تكليف است.
بند آخر؛ تذكر به دولت، چرا معوقه پول گندمكاران پرداخت نميشود؟ چرا حساسيتي كه در سازمان برنامه و بودجه براي پرداخت يارانهها و حقوق كاركنان است براي پرداخت حاصل دسترنج گندمكاران نيست؟
در پايان از جناب آقاي دكتر لاريجاني كه در سفر چندروزه خود به استان فارس و ديدار در روستاي شهيدآباد و ديدار با خانواده چهار شهيد در منزل حاج يدالله اكبري و مادر اين شهيدان داشتند سپاسگزارم، متشكرم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقاي علي اكبري نماينده محترم شيراز بهخاطر رعايت وقتي كه داشتند ممنونيم. جناب آقاي محمدرضا نجفي نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس هفت دقيقه وقت داريد، بفرماييد.

محمدرضا نجفی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام دارم خدمت نمايندگان محترم، ملت شريف و همه خدمتگزاران در نظام جمهوري اسلامي ايران. خواهران و برادران! ما در لحظهاي تاريخي ايستادهايم، مجموع چالشهاي موجود چنان پيچيده، پيشرونده و عميقشونده است كه جز وفاق ملي چارهاي بر آن نيست. وضعيت بودجه، وضعيت نگرانكننده نرخ بيكاري، بحران صندوقهاي بازنشستگي، بحران آب، بحران زيستمحيطي، معضلات سيستم بانكي، معضلات زيستپذيري و جابهجايي در شهرهاي بزرگ، مشكلات فضاهاي كسب و كار، فساد، فقر و تبعيض بخشي از كلافي است كه ما را كلافه خواهد كرد. اما در زيرساخت اين ابرچالشها با شرايط عميقتر و معضلات اساسيتري مواجه هستيم. زوال يا تحليل نهادهاي كارآمد، تزلزل انسجام اجتماعي و ناديدهانگاري وفاق ملي سه معضل اصلي و زيرساختي ما است كه جز بسيج عمومي و فعال نمودن همه امكانات ايران راهي ديگر پيش روي ما نگذاشته است. اوضاع بينالمللي و منطقهاي درحال تغييرات عمده است. گزارشهاي كارشناسي حكايت از ادامه و تشديد منازعات منطقهاي دارد. محيط منطقهاي ما ناامن و شكننده شده است، تبعات همهپرسي كردستان عراق و احتمال ناآرامي در شمال عراق و دخالت رژيم صهيونيستي و عربستان به نيت تسري آشوب به مرزهاي ما، احتمال تشديد جنگ در شمال و جنوبشرقي سوريه، درگير شدن بيشتر تركيه و برخي كشورهاي عربي و آمريكا در منازعات پيش رو، احتمال ورود رژيم صهيونيستي به منازعهاي جديد در لبنان و تشديد جنگ در يمن همه حكايت از آن دارد كه لاجرم بخشي از منابع ما درگير اين منازعات خواهد شد و حفظ رشد اقتصادي سختبهكفآمده كنوني مشكلتر و كمتحركي اقتصادي عميقتر و چالشهاي دروني تقويت خواهد شد، مگر آنكه اتفاق كنيم كه آري، اين درد مشترك هرگز جدا جدا درمان نميشود.
در كنار اين ناآراميها قدرتهاي منطقهاي و فرامنطقهاي دنيا بعد از جنگ به طرحهاي بلندمدت اقتصادي براي ارتقاي جايگاه و قدرت خود در نظام بينالملل ميانديشند. به عنوان مثال چين، طرح كمربند و جاده با سرمايهگذاري (5/4) تريليون دلار، روسيه طرح اتحاديه اقتصادي اروپا ـ آسيا، كريدور حمل و نقل شمال ـ جنوب و طرحهاي انتقال انرژي به چين، تركيه، طرح چشمانداز 2023، پروژههاي متعدد راهآهن، خطوط انتقال انرژي از آسياي مركزي، قفقاز، شمال عراق و روسيه به اروپا و تبديل خود به هاب انرژي در منطقه مديترانه و اروپا. عربستان چشمانداز 2030. آري، در اطراف ما همه به تغييرات گسترده در اقتصاد سياسي و برتري اقتصادي، تكنولوژيك و نظامي ميانديشند.
خواهران، برادران! ما در لحظهاي تاريخي ايستادهايم. بياييد وفاق كنيم و تقسيم كار ملي را جايگزين بحثهاي جناحي و نزاعهاي تقسيم قدرت، منفعت و رانت كنيم. همكاري، تقسيم كار جهت حل بحرانهاي اقتصادي، زيستمحيطي و اجتماعي كشور، برنامهريزي مشترك جهت حفظ ايران و حفظ و ارتقاي جايگاه آن در جهان پرتلاطم امروز وفاق بر سر ساختن آينده ايران. من مطمئن هستم كه اين وفاق ملي راه را بر گشايشهاي سياسي نيز خواهد گشود.
آقاي دكتر جهانگيري عزيز، فرمانده اقتصاد مقاومتي بايد طرح عظيم و مشابهي را در چند محور اصلي توسعه زيرساختها و نوسازي تكنولوژيك تهيه كند و آن را مبناي مذاكره با اركان قدرت در مجموعه حاكميت قرار دهد تا در برنامهاي مبتني بر منافع ملي متعهد و همجهت شوند. ظرفيت نيروهاي مسلح، ستاد اجرايي و بنيادها، ظرفيت مديريتي و تجهيز سرمايهاي دولت و بخش خصوصي، منفعت ايجاد اشتغال و همراهي بخشهاي سازمانيافته و سنديكايي نيروي كار و اصناف ميتواند در اين طرح تعريف و بهكار گرفته شود. به اين ترتيب منازعه سياسي دوقطبيشده كنوني شكل مذاكرات چندجانبه مثبت و مبتني بر منافع مشروع همه ذينفعان به خود خواهد گرفت. از سطح تنش سياسي كاسته و كام دشمنان تلخ خواهد شد. هيچيك از اين مشكلات و بحرانها راهحل كوتاهمدت و فوري ندارد، هيچ جناح، دستگاه يا قوهاي به تنهايي نميتواند اين مشكلات را حل كند. فقط با عزم كل حكومت و بسيج همه توان اجتماعي و ملي ميتوان در جهت حل تدريجي اين مشكلات حركت كرد.
آقاي دكتر جهانگيري، فرمانده اقتصاد مقاومتي! روي سخن من با شما است. با توجه به اعتماد مقام معظم رهبري و رئيسجمهور محترم شما وظيفهاي خطير داريد. وفاق ملي براي ايران، ما به فوريت نيازمند يك طرح سهمرحلهاي هستيم؛
1 ـ تدوين يك برنامه حداقلي و عملياتي براي مبارزه با فساد، شفافسازي محيط كسب و كار، بسته كاربردي ايجاد تحرك اقتصادي.
2 ـ اجماع قواي حكومتي بر سر اين برنامه حداقلي.
3 ـ جلب تمايل گروههاي ذينفوذ اجتماعي، تشكلهاي اقتصادي بخش خصوصي، اصناف و گروههاي حرفهاي، تشكلهاي نيروي كار، متخصصان، روشنفكران عملگرا و گروههاي مرجع به مشاركت در مبارزه با فساد و شفافسازي محيط اقتصادي و اجتماعي.
خواهران و برادران! ما در لحظهاي تاريخي ايستادهايم. اين متن خلاصهشده متناسب با زمان در اختيار براي ارائه بود و متن كامل پيشنهاد را من در اختيار رسانهها قرار خواهم داد. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقاي نجفي نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس خيلي ممنون از رعايت وقت. ناطق بعدي جناب آقاي همايون هاشمي نماينده محترم مياندوآب، شاهيندژ و تكاب بفرماييد.

همایون هاشمی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمدلله رب العالمين»
سلام و عرض ادب دارم محضر ملت شريف ايران، مردم غيور استان آذربايجانغربي بالاخص مردم عزيز حوزه انتخابيه مياندوآب، شاهيندژ و تكاب و شما نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي.
ايام سوگواري سرور و سالار شهيدان را محضر حضرت وليعصر (عجلالله تعالي فرجهالشريف)، مقام معظم رهبري و عموم علاقهمندان و رهروان آن امام بزرگوار تسليت عرض مينمايم.
از ميان دغدغههاي متعددي كه امروز در جامعه داريم و مشكلات مختلفي كه درگير آن هستيم ترجيح بنده بر آن شد كه عرايض امروز خود را بر مسأله آسيبهاي اجتماعي متمركز كنم كه هرچه در اين حوزه سخن گفته شود كم است و باور بنده بر اين است كه اگر دائماً و از تريبونهاي مختلف در اين خصوص سخن گفته نشود در ميان انبوه مسائل و مشكلات متعدد اقتصادي و سياسي گُم و از اولويت خارج خواهد شد.
نمايندگان محترم! ورود مقام معظم رهبري به موضوع آسيبهاي اجتماعي بدون شك نشان از بحرانزا بودن اين موضوع دارد. رهبر معظم انقلاب خواستار كار جهادي و مستمر در حوزه آسيبهاي اجتماعي شدند و فرمودند كه: «در حوزه آسيبهاي اجتماعي نبايد به كارهاي معمولي و جاري دستگاهها اكتفا شود و هر از گاهي براي رفع تكليف گزارشي داده شود». معظمله با جديت موضوع را پيگير و خواستار ارائه گزارشهاي مستند و جامع در خصوص اقدامات دستگاههاي اجرايي شدند. حال سؤال اساسي اين است؛ عزيزان نماينده! آيا اقدامات اجرايي مؤثري در زمينه مديريت و ساماندهي آسيبهاي اجتماعي صورت گرفته و دستگاههاي متولي كار جهادي را انجام دادهاند؟ برنامه ويژه دارند يا نه؟ امروز (11) ميليون حاشيهنشين داريم، عزيزان من دقت بفرماييد! (11) ميليون حاشيهنشين كه در طي برنامه چهارم و پنجم دوبرابر شده. جاي تأسف است، آيا اين روند در برنامه ششم هم ادامه پيدا ميكند؟ آيا منتظر سير صعودي بايد بمانيم؟ بالغ بر دو ميليون معتاد داريم، بالغ بر سه ميليون زن سرپرست خانوار داريم، بيش از (5/3) ميليون بيكار داريم كه بنا به فرمايش وزير محترم توزيع آن هم نامتوازن است. در برخي مناطق ضريب نفوذ بيكاري به (60) درصد رسيده. اين يعني مصيبت، يعني بايد عزاداري كنيم، وامصيبتا. ضريب نفوذ و عمق بيكاري ما در بعضي مناطق به (60) درصد رسيده است. در بحث طلاق در بعضي از مناطق به عمق (40) درصد نفوذ رسيدهايم.
آقايان محترم، عزيزان من! روي سخن من بيشتر با عزيزان دولتمرد است. صبر نكنيد، بايد با انسجام دولت و ظهور برنامههاي اساسي در اين حوزه آسيبها شاهد اجراي برنامههاي اساسي باشيم.
همكاران محترم! بدانيم و آگاه باشيم كه آسيبهاي اجتماعي پديدههاي واقعي هستند، متغير هستند، ولي قانونگريز نيستند، با قانونمندي قابل كنترل هستند. ما قانون داريم اما اجرا نميشود، آسيبهاي اجتماعي امروز براي دولتمردان ديگر از حالت وظيفه گذشته است، به عنوان تكليف و رسالت همگاني است. دولتمردان پيشقدم شوند به خدا مردم همراهي ميكنند. اگر از زاويه اجتماعي به آسيبهاي اجتماعي درست و به موقع نگاه و رسيدگي نشود تبديل به جرم ميشود. اگر امروز جرم زياد است بدانيد محصول آسيبهاي اجتماعي است. اگر از جنبه سياسي توجه نشود كشور را به دامن بيگانگان سوق داديم. اگر امروز در جوانانمان فرار نخبگان و مشكلاتي از اين تيپ داريم بدانيد كمكاري آقايان است. در آخر به مذهب لطمه ميخورد. نميشود سكوت كرد، بنده به عنوان يك مددكار اجتماعي، كسي كه در اين حوزه قدمهايي برداشتم و قلم و خدماتي در حد بضاعتم دارم، امروز اعلام خطر ميكنم، شرايط بسيار بحراني است. همه نمايندگان عزيز هم در جريان هستند، وقتي به حوزههاي خودتان ميرويد با شرايط بحراني روبرو هستيد. چرا بايد سكوت كنيم؟ چرا دولت برنامه نميدهد؟
تجربه نشان داده وقتي كه ما ساكت هستيم بحران با شدت وارد ميشود. نبايد جزء ساكتين باشيم. در حوزه رفاه اجتماعي، خدمات اجتماعي و مقابله با آسيبهاي اجتماعي سكوت جايز نيست، بلكه جرم و خيانت است. وقت آن رسيده كه دولت با يك نگاه جامعنگر لايحه جامعي بياورد و هرچه كه ميخواهد اعلام كند، مقدمات كار را براي يك كار اساسي و منطقي فراهم كند.
نمايندگان عزيز! بضاعت بنده كم است، همين اندازه توان دارم كه اين موضوع را در اين شرايطي كه آقايان سياسيون، آقاياني كه با منطق سياسي حركت ميكنند، صحبتهاي ناروا يا روايي را ميكنند، اما اين صحبتها و اقدامات و اين نگاه امروز به درد جامعه ما نميخورد. عزيزمان ناطق قبلي هم به موضوع اشتغال و بيكفايتي در اين حوزه اشاره كردند. واقعيت اين است كه سياست در حوزه آسيبهاي اجتماعي توسط كساني سياستگذاري ميشود كه آدمهاي سياسي هستند، عمق اين مطلب را درك نكردند كه ما امروز در اين حوزه ناكارآمد هستيم و مصيبت عظمي ما را گرفته است. (نايبرئيس ـ آقاي دكتر! وقت شما تمام شد) واقعيت اين است كه نهاد معظم خانواده در معرض خطر است، آموزش و پرورش دارد چه كار ميكند؟ وزارت رفاه محترم هم كه بنده عضوي از آن دستگاه هستم بايد پاي كار بيايد آمار بدهد كه دارد چكار ميكند. بزرگترين ضعف ما در لايههاي اجرايي نيست، ما كارشناسان خوبي داريم. در لايه مربوط به سياستگذاران بينش درستي به آسيبهاي اجتماعي وجود ندارد. (نايبرئيس ـ آقاي دكتر هاشمي خيلي ممنون، متشكرم) در هر حال من عرضم را به عنوان كسي كه در حوزه آسيبهاي اجتماعي كار كردم گفتم. استدعا دارم دولت محترم پاي كار بيايد، وارد حاشيه نشود. شما را ميخواهند وارد حاشيه كنند، نشويد و بياييد كار كنيد، اشتغال و آسيبهاي اجتماعي.

مسعود پزشکیان
آقاي دكتر! خيلي ممنون و متشكرم.

احمد امیر آبادی فراهانی
متشكريم. ناطق بعدي جناب آقاي عيناله شريفپور نماينده محترم ماكو، چالدارن، پلدشت و شوط هستند، بفرماييد.

عین اله شریف پور
نطق 5دقیقه ای
سلام عليكم و رحمه الله ـ بسم الله الرحمن الرحيم
سردمداران آمريكاي سلطهگر و زورگو، اسرائيل غاصب و انگليس مكار بدانند بر اساس مفاد اصول (150) و (151) قانون اساسي به نقش سپاه پاسداران سرافراز و عزت اسلام و مسلمين به منظور ايفاي نقش خود در نگاهباني از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن اشاره شده است. سپاه از متن جامعه برخاسته و دشمنان نقش آن را در هشت سال دفاع مقدس به خوبي لمس نمودند. در اصل (152) هر گونه سلطهجويي و سلطهپذيري نفي، حفظ استقلال همهجانبه و تماميت ارضي كشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرتهاي سلطهگر را با مديريت سپاه عزيز در قالب پروژه مقاومت نيز دشمنان به عينه ديدند.
نتيجه اينكه دشمنان بدانند بسيج به عنوان يك عقبه بسيار قوي در كنار سپاه پاسداران و به تعداد (20) ميليون رزمنده پابهركاب و گوش به فرمان رهبر فرزانه خود در مقابل تمامي شيطنتهاي دشمنان دين و انقلاب خصوصاً آمريكاي جنايتكار خواهد ايستاد.
و اما در ارتباط با مسائل روز ملي؛
مخاطب ما امروز رياست محترم جمهوري و رئيس محترم سازمان برنامه و بودجه است. توجه اين عزيزان را به مفاد بند (9) از اصل سوم قانون اساسي جلب مينمايم. توسعه در كشور به صورت ناهمگون، غيرعادلانه، غيرمنصفانه و نامتناسب بوده و هر روز فاصله استانهاي برخوردار با استانهاي غيربرخوردار بيشتر و بيشتر ميشود. دستور فرماييد تا تدوين آمايش سرزمين در سطوح ملي، منطقهاي، استاني و شهرستاني، فصلي در بودجه سال 1397 تحت عنوان «رديف توازن» ايجاد تا مردم بيش از اين از بيعدالتي در توزيع منابع رنج نبرند.
دو؛ امروز در يك مديريت حساس از زمان قرار گرفتهايم، پس وحدت يك ضرورت بوده و بايد رهنمودهاي مقام معظم رهبري را نصبالعين خود در تصميمات حياتي و سرنوشتساز خود قرار بدهيم.
اما در ارتباط با حوزه انتخابيه؛
در ارتباط با اعمال ماده (236) كه به زودي در صحن علني مجلس قرائت خواهد شد لازم ميدانم يادآوري نمايم گزارش ارائهشده گوشهاي از تخلفات مسئولين منطقه آزاد ماكو ميباشد كه دستگاههاي نظارتي در رسيدگي به آن صحه گذاشتند و تأييد كردند. اميد آن ميرود با رأي مثبت نمايندگان عزيز شاهد كاهش اين نابسامانيها در سطح مناطق بوده باشيم.
دو؛ از وزير محترم اقتصاد و دارايي ميخواهم با عنايت به اجراي رويههاي ششگانه در گمرك پلدشت، همانطور كه كتباً دستور مستقل شدن اين گمرك را صادر فرمودهاند، در عملياتي شدن اين دستور تأكيد مؤكد بفرمايند.
سه؛ از وزير محترم كشور و جناب آقاي سعيديكيا رئيس محترم بنياد مستضعفان تقاضامندم به منظور تسريع در اجراي تفاهمنامه فيمابين مقدمات مبادله اين تفاهمنامه را برنامهريزي كنند تا انشاءاللهتعالي شاهد رفع محروميت از چهره شهرستان محروم چالدران باشيم.
چهار؛ از معاون محترم رئيسجمهور جناب آقاي جهانگيري ميخواهم پيرو مكاتبه معاون محترم رئيسجمهور و رئيس سازمان امور اداري و استخدامي كشور در ارتباط با تأمين اعتبار براي تعريض خيابان امام شهر ماكو اقدام جدي معمول و اين مطالبه (35) ساله مردم را محقق بفرمايند.
پنج؛ با عنايت به مشكلات معيشتي مرزنشينان در حوزه انتخابيه از رئيس محترم كل گمركات ايران ميخواهم براي حل مشكل مسافرين يكروزه كه مرزنشين و بيكار بوده و در معيشت نيز دچار مشكل ميباشند اقدام عاجل و مساعد معمول دارند.
از رئيس محترم جمهور ميخواهم در ارتباط با شروع عمليات اجرايي دو سد بداولي و سد شوط كه مطالعات هر دو اين سدها در سالهاي ماضي به اتمام رسيده در بودجه سال 1397 منظور (نايبرئيس ـ خيلي ممنون و متشكر) تا مشكل تأمين آب زراعي و شرب چهار شهر و بيش از (200) روستا حل گردد.
تسريع در بازنشسته نمودن واجدين شرايط طرف قرارداد بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير، آقاي حجتي! پيرو مكاتبات عديده و نشستهاي مكرر (نايبرئيس ـ آقاي شريفپور! وقت شما تمام شده، لطفاً بقيه را به رسانهها بدهيد) كماكان روستاييان و عشاير ساكن در مناطق روستايي در حوزه انتخابيه اينجانب به دليل مزاحمتهاي ايجادشده و تملك مراتع توسط بانكها از جمله در منابع دشت زيدون از توابع شهرستان پلدشت با مشكل جدي مواجه ميباشند (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، متشكرم، يك دقيقه و 13، 14 ثانيه اضافه صحبت كرديد) كه مصداق آن را ميتوان روستاي بهلوكندي از توابع شهرستان پلدشت نام برد. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

احمد امیر آبادی فراهانی
خيلي ممنون، متشكريم. ناطق بعدي جناب آقاي حبيباله دهمرده نماينده محترم زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون هستند. آقاي دكتر دهمرده بفرماييد.

حبیب الله دهمرده
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام و درود به روان پاك شهدا و امام شهيدان حضرت امام (رحمهاللهعليه) بنيانگذار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و آرزوي موفقيت و سلامتي و بهروزي براي مقام عظماي ولايت، ولي امر مسلمين جهان حضرت آيتالله العظمي الامام خامنهاي (حضار صلوات فرستادند) و آرزوي سلامت براي همه خدمتگزاران نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران.
عزيزان! رمز پيروزي ما وحدت كلمه است. از زندهباد و مردهبادهاي بيحاصل جداً بايستي پرهيز نماييم. به گفته امام (رحمهاللهعليه) اگر اين امكان فراهم شود آمريكا هيچ غلطي نميتواند بكند. سپاه مولود انقلاب و نيروي مردمي، حافظ اصول و ارزشهاي انقلاب اسلامي كه بااقتدار از منافع مردم در سطح بينالمللي و ملي دفاع ميكند. در واقع اگر سپاه نبود، كشور نبود.
اما دولتمردان بزرگوار، جناب آقاي دكتر روحاني عزيز! همانطور كه مستحضريد مردم شريف ديار سيستان كه در طول تاريخ در دفاع از ارزشها داراي افتخارات فراوان براي بشريت بودهاند، ولي متأسفانه در اثر عدم مديريت فرصتها و تهديدها به چنين سرنوشتي دچار شدهاند كه نه در شأن نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و نه در شأن مردم ديار آن شهر است. آن سرزمين ظرفيتهاي فراواني دارد، مرز يك فرصت است، منطقه آزاد سيستان نيز يكي از اين فرصتها است و دهها فرصت ديگر. جناب آقاي رئيسجمهور! در هر صورت براي جلوگيري از تخليه مرز و كوچ و مطالبي از اين جهت اقدام جدي و عاجل ميطلبد.
جناب آقاي دكتر كلانتري! متأسفانه در رابطه با ريزگردها كه امان مردم را بريده است و بر اساس گزارش بهداشت جهاني شهر زابل جزء چند شهر اول آلوده جهان ميباشد و درياچه هامون همانطور كه مطالب مختلفي خدمت حضرتعالي مطرح شد و مسائلي ارائه گرديد و جنابعالي هم قول مساعد داديد منتظر جنابعالي هستيم.
اما جناب آقاي دكتر نوبخت عزيز! ضمن تشكر از قولهاي دادهشده كه انشاءالله عملياتي شود، در رابطه با آمايش سرزمين سيستان اقدام جدي و عملي ميطلبد.
وزير محترم كشور! بايد از بازگشايي مرز در كوتاهمدت تشكر كرد، ولي داراي فراز و نشيب فراوان است، موانع برطرف شود. در رابطه با تقسيم استان، اين يك ظرفيت است نه تهديد. اقدام جدي ميطلبد.
وزير محترم جهاد! ضمن تشكر از طرح (6000) هكتاري مشروط بر آنكه به صورت كامل يعني انتقال آب، الگوي جديد، صنايع تبديل همه با هم صورت گيرد، از برنامه زمانبندي عقب است و پيرامون كارخانه آرد زابل بارها و بارها قول داده شد، ولي هنوز راه نيفتاده است.
جناب آقاي دكتر ظريف! در رابطه با حقآبه رودخانه هيرمند و حقآبه درياچه هامون چه اقدام جدي و عملي انجام دادهايد و چه طرح و برنامهاي داريد؟ خداوكيلي اقدامات انجامشده تاكنون به اندازه يك مترمكعب براي مردم صورت نگرفته است.
جناب آقاي دكتر آخوندي! ضمن تقدير و تشكر از قولهاي دادهشده دستور فرماييد كريدور چابهار ـ ميلك زابل فعال شود. اعتقاد به تصويب راهآهن چابهار ـ زاهدان ـ زابل ـ بيرجند در كارگروه اقتصاد مقاومتي قابل ستايش، ولي اقدام عملي ميطلبد. راههاي روستايي هم از ميانگين كشوري خيلي پايينتر است. پيوسته مورد سؤال مردم بزرگوار واقع ميشويم.
وزير صنعت! از نظر بيكاري ركورددار هستيم، كارخانه و صنعت قابل توجه وجود ندارد، كلنگ كارخانه لاستيك به زمين زده شده، ولي اقدام جدي ميطلبد. دستور فرماييد براي اشتغال مردم و جلوگيري از مهاجرت و تخليه مرز كارخانههاي ريز و درشتي انجام شود.
ميراث فرهنگي و گردشگري، سيستان به اعتقاد باستانشناسان معروف جهان به بهشت باستانشناسان و لندن شرق لقب گرفته، ولي متأسفانه در اثر عدم توجه به زيرساختها اكثر بناها از بين رفته و يا در حال تخريب است. براي استفاده از اين ظرفيت اقدام مقتضي و عملي ميطلبد. (نايبرئيس ـ خيلي ممنون).
وزير محترم نيرو! تشكر از شما و همه دوستانتان، اما در رابطه با حقآبه رودخانه هيرمند، آبهاي ژرفي، انتقال آب از دريا، تبخير و رسوبگذاري اقدام عملي انجام نشده، نيروگاه بادي زابل تشكر، ولي اقدام شود.
وزير محترم آموزش و پرورش! در رابطه با سند بالادستي قول داديد عمل شود.
جناب آقاي دكتر ربيعي! بيكاري در سيستان رتبه اول را دارد، براي اشتغال مردم فكر و چارهاي بينديشيد. مردم در حال كوچ هستند (نايبرئيس ـ آقاي دكتر! خيلي ممنون و متشكرم) و حاشيهنشيني اضافه ميشود كه اين سم مهلكي است.
وزير محترم اقتصاد و دارايي! در زمينه ماليات دستور فرماييد مطابق گزارشهاي ارسالي اقدام شود.
وزير نفت! (نايبرئيس ـ آقاي دكتر خيلي ممنون، بقيه را به رسانهها بدهيد)
گازرساني به سيستان اقدام جدي ميطلبد. در رابطه با قطر لوله گاز هم جلسات نفسگيري انجام شده.

مسعود پزشکیان
شما هم يك دقيقه و (20) ثانيه اضافه صحبت كرديد.

حبیب الله دهمرده
دو تا نكته را بگويم تمام كنم.

مسعود پزشکیان
نه آقاي دكتر، اگر اجازه بدهيد بقيه را به رسانهها بدهيد، خيلي ممنون.

حبیب الله دهمرده
اما پيرامون صندوقها از جنس كاسپين دولت با سود ديركرد وامهاي زير (100) ميليون تومان هم طبق قانون عمل شود، ممنون.

مسعود پزشکیان
5
اعلام وصول (1) فقره طرح

مسعود پزشکیان

محمد علی وکیلی
طرح بانك مركزي جمهوري اسلامي به صورت عادي اعلام وصول ميشود.

مسعود پزشکیان
تذكر و اخطار را بفرماييد گوش كنيم.

محمد علی وکیلی
جناب آقاي حاجي تذكر دارند، بفرماييد.

حسینعلی حاجی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! تذكر بنده بند (11) ماده (24) حفظ شئونات مجلس است. ديروز ما شرايطي را در درب ورودي مجلس شاهد بوديم كه واقعاً براي همه ما درست نيست. به عنوان خانه ملت بر اساس چه منطقي تصميم گرفته شده بود كه برخلاف رويه معمول مردم را به دفاتر نمايندگان و همكاران راه ندهند؟ اين مردمي كه از نقاط مختلف كشور از خوزستان، لرستان، اصفهان، آذربايجان و كرمانشاه آمده بودند، درب را بسته بودند و مردم تجمع كرده بودند. واقعاً گناه اين مردم چيست كه ميخواهد بيايد با نماينده خودش در مجلس صحبت كند، ولي ميبيند كه درب به رويش بسته شده است؟ يعني در واقع قرارهايي كه ما با مردم گذاشته بوديم، خانوادههاي شهدايي كه آمده بودند و آقاي رئيس! اين تصميمات خلقالساعه به نفع مجلس نيست. اين با شأن مجلس همخواني ندارد. ما كه ادعا ميكنيم عصاره مردم و ملت هستيم، به هر حال نماينده اين مردم هستيم. ديروز مردم ميگفتند ما رأي داديم، الان آمديم نميتوانيم نمايندهمان را ببينيم. (نايبرئيس ـ چشم، ما پيگيري ميكنيم ببينيم قصه چيست) دستور بدهيد كه ديگر اينگونه اتفاقات نيفتد. بعدازظهر آمدند يك پلاكارد آنجا ميزنند كه اصلاً فلان روز ملاقات نيست. در حالي كه بايد از قبل اطلاعرساني شود. تا ظهر هم كه مشكل نبوده.

مسعود پزشکیان
چشم آقاي دليگاني، اين را در هيأترئيسه بررسي ميكنيم، انشاءالله ديگر نبايد اينطور اتفاقي بيفتد.

حسینعلی حاجی
اگر مصوبه هيأترئيسه بوده اين مصوبه را لغو كنيد.

مسعود پزشکیان
مصوبه هيأترئيسه نيست، پيگيري ميكنيم، ما چنين مصوبهاي نداريم. به هر حال مجلس مأمن و پناهگاه مردم است و ما بايد جوابگوي مردم باشيم. بفرماييد.

محمد علی وکیلی
آقاي دكتر! يك اخطار دستور روز نوبت بدهيم؟

اکبر رنجبرزاده
نه، قرار شد اخطار بعد از تذكرات باشد، فقط در دستور جاري باشد.

محمد علی وکیلی
اگر جاري باشد بنابراين آقاي كواكبيان اخطار دارند، بفرماييد.

مصطفی کواکبیان
تذکر قانون اساسی
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي وكيلي! اين جزء دستور جاري است، درست است؟ (وكيلي ـ بله، دستور جاري است) چون ما از روز قبل در دستور روز هم وقت داشتيم.

محمد علی وکیلی
از قبل بگذريد، حال را رعايت كنيد.

مصطفی کواکبیان
آقاي رئيس! با توجه به لفاظيهايي كه آقاي ترامپ دارد و قرار است فردا عليه منافع ملي ايران سخنراني كند، من از سران قوا ميخواهم همانطور كه سپاه پاسداران و دستاندركاران ديپلماسي با وحدت خودشان نشان دادند در مقابل دشمن اتحاد دارند، سران قوا هم اين اتحاد خودشان را بروز بدهند. بر اساس اصل (176) قانون اساسي همه در چارچوب منويات نظام حركت كنند.
يك بحثي كه بنده ميخواستم داشته باشم همه جور آمادگيهاي لازم حتماً در كشور هست، در عرصه اقتصادي، در عرصه سياسي، حتي در عرصه فضاي مجازي كه ما بايد فكر كنيم. اما مسئولين اقتصادي بايد توجه كنند كه بعضي التهابها نبايد بر وضعيت اقتصادي مردم فشار وارد كند. اعتقاد من اين است كه ما حتماً مردمي داريم كه در مقابل دشمن چه اصلاحطلب و چه اصولگرا صف واحدي را تشكيل خواهند داد و انسجام داخلي قطعاً برقرار است.
اما من در همين زمينه واقعاً بر اساس اصل (106) قانون اساسي عرض ميكنم كه بالاخره مباحثي كه در مورد اين مطرح ميشود كه قوه قضائيه با بعضي از فعالان اصلاحطلب برخوردهايي ميكند، مرجع تشخيص جاسوس در اين كشور وزارت اطلاعات است. وزير اطلاعات در مورد فرزند يكي از رؤساي قوا خيلي خوب نظر دادند، (رنجبرزاده ـ تشكر) من خواهش ميكنم صدا و سيماي ما هم تابع باشد. بدون واقعيات دادگاه كه قانون گذراندند مثلاً يك سال حكم تعزيري، يك دفعه ما در صدا و سيما يك عدهاي كه نماينده مجلس بودند، در مجلس بودند، نايبرئيس بودند را بيجهت جاسوس خطاب نكنيم. لذا خواهش من اين است كه از لحاظ انسجام داخلي هم در سطح حكومت و هم سطح فعالان سياسي انشاءالله اين آمادگي هست (نايبرئيس ـ متشكرم، خيلي ممنون) و به آقاي ترامپ هم ميگوييم كه اقدامات جنونآميز شما هيچ خللي در سد محكم اين ملت ايجاد نخواهد كرد.
6
تذکر آییننامهای و اخطار قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
تذكر خارج از دستور جلسه صد و چهل و دوم كه در جلسه قبل قرائت نشد و الان نوبت اين عزيزان است كه تذكر دو دقيقهاي خودشان را بفرمايند. جناب آقاي حسين نيازآذري نماينده محترم بابل بفرماييد. تشريف ندارند. جناب آقاي شكور پورحسينشقلان نماينده محترم پارسآباد و بيلهسوار بفرماييد. جناب آقاي نيازآذري قبلاً تذكر داده بودند. جناب آقاي پورحسين بفرماييد.

شکور پورحسین شقلان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
چند تا تذكر هست كه اميدواريم مؤثر واقع شود. تذكر اول من به رياست محترم جمهور و وزير محترم جهاد كشاورزي در خصوص عدم پرداخت مابقي طلب كشاورزان از بابت خريد تضميني گندم به خصوص كشاورزان مظلوم مغان و اعطاي تسهيلات كمبهره به كشاورزان خسارتديده كه يك سال است فراموش شده است.
تذكر به وزير محترم جهاد كشاورزي در خصوص عدم ساماندهي عشاير محدودهنشين شركت كشت و صنعت و دامپروري مغان پس از گذشت ساليان متمادي.
تذكر به وزير محترم راه و شهرسازي در خصوص عدم اختصاص پرواز به فرودگاه شهرستان پارسآباد عليرغم گذشت يك ماه از تكميل آن و عدم توجه به معضل جادههاي مواصلاتي مغان.
تذكر به وزير محترم نفت در خصوص عدم تأمين جايگاه سوخت اين فرودگاه.
تذكر به وزير محترم امور خارجه و وزارت نيرو در خصوص آلودگي رودخانه ارس توسط فاضلاب صنعتي مس و موليبدن كشور ارمنستان كه مستقيماً به رودخانه ارس سرازير شده و شديداً آن را آلوده كرده و حيات اين رودخانه را با خطر جدي مواجه كرده است.
تذكر به وزير كشور به دليل عدم تعامل سازنده و صحيح با نمايندگان مجلس در امر انتصابات استانداران و بيتوجهي به خواستههاي مردم.
تذكر به آقاي دكتر رهبر رياست محترم دانشگاه آزاد اسلامي در خصوص وضعيت اسفبار سيستم مديريتي دانشگاه آزاد اسلامي و نزول سطح استانداردهاي آموزشي در اين دانشگاه.
تذكر به رياست محترم جمهوري و وزارت نيرو مبني بر رعايت حقآبه شرعي، عرفي و قانوني مردم مغان بر ارس و رعايت ابلاغيه قانوني رئيس مجلس مبني بر جلوگيري از انتقال آب ارس به دشت شبستر و تبريز.
تذكر به رياست محترم جمهور در خصوص عدم ارسال نقشه ممهور به مهر هيأت دولت، موضوع لايحه مناطق آزاد تجاري عليرغم سپري شدن مدت طولاني از تصويب يكفوريت اين لايحه. ممنون و متشكر.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقاي پورحسين تشكر ميكنم. جناب آقاي سيدحمايت ميرزاده نماينده محترم گرمي بفرماييد.

سیدحمایت میرزاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر به وزارت محترم كشور جهت تسريع در انتخاب استاندار توانمند. اردبيل براي استانداري خانم يا آقايي را ميخواهد كه عقبماندگي تاريخي از شمال تا جنوب خصوصاً در زيرساختها را جبران نمايد و براي احقاق حق مردم لحاظ شاخصهايي مثل زمستان چندفصلي، صعبالعبور بودن راهها، پراكندگي روستايي، مرزي بودن و محروميت و مهاجرفرست بودن اكثريت مناطق استان را پيگيري و دفاع نمايد.
به وزارت محترم نيرو به مصداق «آب در كوزه و ما تشنهلبان ميگرديم» جهت عمل به مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتي و مهار آبهاي مرزي بالهارود.
به وزارت محترم كشاورزي جهت پرداخت مطالبات گندمكاران، جلوگيري از فرسايش خاك و خروج آب از كشور از طريق سدهاي آبخيزداري و ارائه تسهيلات كمبهره به كشاورزان از طريق بانك كشاورزي اگر به نام كشاورز و به كام غيركشاورز نباشد.
به وزارت اقتصاد و دارايي جهت گزارش اقدامات در مورد ساختمان جديدالاحداث در حال تخريب گمرك غيرمنطقي تعطيلشده آزادرود.
به وزارت آموزش و پرورش جهت تعيين تكليف نيروهاي بلاتكليف قبل از هر استخدام جديد و پايان دادن به شرايط غيرعلمي و تبعيضآميز تنوع مدارس.
به سازمان برنامه و بودجه جهت پرداخت مطالبات فرهنگيان قبل از پرداختهاي متفرقه در دستگاههاي ديگر كه تبعيض آشكار و برخلاف قانون اساسي است و همچنين ضرورت اختصاص رديف ملي در لايحه بودجه براي زيرساختها، برخي دستگاهها پاسخ دهند چرا بايد رديفهاي ملي مادامالعمر ثابت به شهرهايي اختصاص يابد كه پروژههاي نيمهتمام آنها هيچوقت تمامشدني نيست. متشكرم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقاي ميرزاده تشكر ميكنيم. جناب آقاي اكبر تركي نماينده محترم فريدن، چادگان، فريدونشهر، بويين و مياندشت بفرماييد.

اکبر ترکی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام خدمت ملت شريف ايران و نمايندگان محترم.
تذكر اول به معاون محترم رئيسجمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه جناب آقاي دكتر نوبخت، با توجه به دستور اكيد معاون اول محترم رئيسجمهوري مبني بر اينكه شهرستان فريدن واقعاً از مناطق محروم كشور است، درخواست داريم در لحاظ نمودن شهرستان فريدن در ليست مناطق محروم و كمتر برخوردار كشور تسريع بفرمايند.
تذكر دوم به رياست محترم جمهوري؛ با توجه به اينكه وزير نيرو نداريم شهرستانهاي فريدن، فريدونشهر، چادگان و بويين و مياندشت در سرچشمههاي چهار رود زايندهرود، قمرود، كارون و دز قرار گرفته و بيش از (70) روستا و اكثريت شهرهاي ما دچار مشكل آب شرب هستند. درخواستهايي شده، همه مصوبات شهرستاني و استاني آمده، نياز به دستور وزير محترم نيرو است كه درخواست داريم با توجه به اينكه مشكلات عديدهاي را در شهرستانها ايجاد كرده و قبل از آنكه باعث تنش مردمي شود انشاءالله دستور اكيد بدهند كه اين بحث به نتيجه مطلوب برسد.
تذكر بعدي به وزير محترم كشاورزي؛ با توجه به فصل برداشت سيبزميني درخواست داريم ممنوعيت واردات سيبزميني را تأكيد داشته باشند. تسهيل و تقويت صادرات سيبزميني، تسهيل و تقويت در صنايع بستهبندي و انشاءالله تمهيداتي انديشيده شود كه مردم كشاورز زحمتكشي كه سيبزميني را برداشت كردند حداقل متضرر نشوند.
تذكر بعدي به جناب آقاي دكتر نوبخت و رئيسجمهور محترم؛ با توجه به دستور معاون اول محترم رئيسجمهور تأمين اعتبار لازم براي پيشرفت و تكميل سد بلطاق در شهرستان بويين و مياندشت.
تذكر بعدي به وزير محترم كشور؛ تسريع در ارتقاي شهر زيارتي رزوه و روستاهاي اطراف و تابعه از شهرستان چادگان به بخش با توجه به درخواست مردمي و دستور اكيد معاون اول محترم رئيسجمهور كه انشاءالله تحقق پيدا كند. والسلام عليكم و رحمه الله

اکبر رنجبرزاده
تشكر ميكنم. جناب آقاي شادمهر كاظمزاده نماينده محترم دهلران، درهشهر، آبدانان و بدره بفرماييد.

شادمهر کاظم زاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض ادب و احترام. تذكر اول در خصوص بازگشايي مرز بينالمللي دهلران هم به خاطر مردم منطقه به عنوان يك فرصت اقتصادي و هم زوار عزيزي كه از اين مرز به سمت مركز عتبات عاليات و مركز كشور عراق عبور كنند و قيد مسيرهاي درهشهر ـ بدره ـ ايلام، درهشهر ـ آبدانان ـ دهلران به عنوان مسيرهاي سفر اربعين كه زوار عزيز بتوانند از اين مسيرها، استفاده كنند، ولي حداقل در جريان باشند.
در خصوص راهاندازي بازارچه چيلات، ضمن تشكري كه از هيأت محترم دولت دارم اين بازارچه تصويب شده، به خاطر مردم راهاندازي شود.
بازارچه موسيان نياز مردم منطقه است، فرصتي براي مبادلات اقتصادي منطقه است.
اما تذكر به وزارت نيرو در خصوص سد سيكان؛ الان اين سد با پيشرفت (20) درصد متوقف است، به عنوان تأمين آب شرب شهرها و روستاهاي سه تا شهرستان آبدانان، درهشهر و بدره تعيين شده است. اعتبار اين بايد در لايحه بودجه 97 بيايد.
در خصوص سپردهگذاران مؤسسه آرمان عليالخصوص در استان ايلام متأسفانه بانك مركزي هنوز نتوانسته مشكلات اين سپردهگذاران را حل كند و بلاتكليف هستند.
در خصوص سد ورگر آبدانان به عنوان يك مطالبه مردم اين شهرستان در حوزه كشاورزي متوقف شده، مردم درخواست دارند كه خواست عمومي مردم و بحث بيكاري كه در آنجا هست را ميتواند به سرانجام برساند و بحث اشتغال را در منطقه رونق بدهد. (رنجبرزاده ـ جمعبندي بفرماييد).
در خصوص گران شدن بليط هواپيمايي شركت آسمان مسير ايلام به تهران، اين قيمت عليالخصوص (10) نفر و (20) نفر آخري كه أخذ بليط ميكنند متأسفانه به قيمت سرسامآوري رسيده است. اين قيمت بايد قيمت منطقي براي مردم باشد و در خصوص بليط اتوبوسها هم به مرز مهران و ساير شهرستانها كه اخيراً قيمتش را قيمت بالايي اعلام كرده كه انشاءالله به اميد خدا مد نظر باشد.

اکبر رنجبرزاده
تشكر از جناب آقاي كاظمزاده. جناب آقاي حسن لطفي نماينده محترم رزن بفرماييد.

حسن لطفی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران محترم سلام و عرض ادب دارم.
جناب آقاي دكتر روحاني، رئيسجمهور محترم! همانطور كه مستحضريد فساد اداري كه ميراث دولتهاي گذشته است همچون سرطان بدنه اداري كشور را فرا گرفته و مصاديقي چون پارتيبازي، رشوهخواري و رانتخواري روز به روز توسعه يافته و مردم را رنج ميدهد. از طرفي كشاورزان افرادي زحمتكش، پرتلاش و بينام و نشان در كشور ميباشند كه از هيچ حمايتي برخوردار نيستند. نه بيمه دارند، نه بازنشستگي دارند، نه شركتهاي بيمه محصولات كشاورزي به تعهداتشان عمل ميكنند، تنها دغدغه آنها اين است كه در موقع برداشت محصول بدهيهاي خود را به بانكها كه اقتصاد آنها را فلج كردهاند بپردازند. چرا پس از چهار ماه از تحويل گندم هيچكسي پاسخگو نيست و بانكها هم ريالي از جريمه و سود آنها دريغ نميكنند؟ از جنابعالي ميخواهم كه دستور فرماييد نسبت به واريز پول گندم كشاورزان و تشكيل كميتهاي براي مبارزه با فساد اداري اقدام نمايد.
تذكر دوم من به وزير جهاد كشاورزي است. جناب آقاي وزير؛ چرا از مافياي گندم كه در سازمان تعاون روستايي شكل گرفته و ثروت كشور و دسترنج كشاورزان را به غارت ميبرد اظهار بياطلاعي ميكنيد و هيچ اقدامي انجام نميدهيد؟! سازمان جهاد كشاورزي در سطح شهرستانها هيچ خدماتي به كشاورزان نميدهد، علاوه بر آن به كانون دلالان كود، بذر و سم تبديل شده است. همچنين جنابعالي و آقاي شريفزاده رئيس بانك كشاورزي واقف هستيد كه سرمايهگذاران شركت كشت و صنعت (17) سال است كه (3) ميليارد تومان از بانك كشاورزي استان به غارت برده و شما هم خم به ابرو نميآوريد و هيچ اقدامي انجام نميدهيد. به جنابعالي تذكر ميدهم كه نسبت به پيشگيري از اين تاراج ثروت كشور و مافياي گندم و ارائه هرچه بهتر خدمات به كشاورزان اقدام نماييد.
تذكر سوم من به رئيس محترم بنياد مستضعفان كشور است. جناب آقاي سعيديكيا! كارخانه سيمان هگمتان شاهنجرين هيچ منفعتي براي مردم اين منطقه نداشته (رنجبرزاده ـ جمعبندي بفرماييد) چراكه نيروي انساني آن از ساير استانها تأمين شده است. درآمد حاصل از آن صرف سرمايهگذاري در تهران و شهرستانهاي ديگر شده است. آلايندگي و تصادفات جادهاي آن نصيب مردم شهرستان رزن شده، معادن اين شهرستان به غارت ميرود، بدون اينكه هيچ سودي به شهرستان داشته باشد. به جنابعالي تذكر ميدهم كه در اسرع وقت نسبت به رسيدگي و ساماندهي آن اقدام نماييد. از وقتي كه در اختيارم قرار داديد متشكرم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر از جناب آقاي لطفي. جناب آقاي علي اسماعيلي نماينده محترم نور و محمودآباد بفرماييد.

علی اسماعیلی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام خدمت همكاران عزيز و مردم شريف حوزه انتخابيهام نور و محمودآباد.
استكبار جهاني بداند جمهوري اسلامي ايران همچنان زنده است.
جمهوري اسلامي ما جاويد است
دشمن ز حيات خويشتن نوميد است
آن روز كه عالم ز ستمگر خالي است
ما را و همه ستمكشان را عيد است
تذكر به وزير محترم راه و شهرسازي پيرامون تملك (400) متر باقيمانده كمربندي نور به رويان كه هشت سال است متوقف است. تسريع در ساخت پلها، نصب علائم ايمنسازي جاده آمل به چمستان و لاين جنوبي جاده چمستان به آمل هم همچنان متوقف است.
تذكر به وزير محترم بهداشت و درمان در خصوص راهاندازي بخش دياليز بيمارستان شهرستان محمودآباد عزيز.
تذكر به وزير محترم ورزش و جوانان در خصوص اتمام پروژه استاديوم ورزشي شهيد ناطقنوري شهرستان نور و سالن ورزشي چندمنظوره رستمرود كه الان هشت سال است متوقف است.
تذكر به سرپرست وزارت نيرو بابت ايجاد پست (6320) بخش محروم بلده و بخش چمستان و همچنين پروژه نيروگاه دولتي معلمكلاي بخش سرخرود محمودآباد.
تذكر به وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري پيرامون تعطيلي دانشگاه علم و صنعت شهرستان نور.
تذكر به رياست محترم جمهوري اسلامي ايران بابت تأخير در معرفي وزراي علوم و نيرو به مجلس شوراي اسلامي.
تذكر به وزير محترم اقتصاد و دارايي بابت نظارت ضعيف بانك مركزي از عملكرد مؤسسات پولي و مالي كشور و همچنين عدم پاسخگويي به موقع و درست به سپردهگذاراني كه همچنان گرفتارند. آرزوي موفقيت و تندرستي ميكنم. متشكر و سپاسگزارم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقاي اسماعيلي تشكر ميكنم. جناب آقاي عباسي نماينده محترم رودسر بفرماييد.

اسداله عباسی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و خداقوت خدمت همكاران عزيز. تذكر بنده به وزير محترم جهاد كشاورزي آقاي مهندس حجتي است. آقاي مهندس حجتي! براي چندمين بار دارم در خصوص چاي و چايكاري و درد و رنج كشاورزان عزيز چايكار تذكر ميدهم. تا چه زماني بايستي تحمل كنند؟ تا چه زماني بايستي بيتفاوتي، سهلانگاري، يا ندانمكاري و يا ناكارآمدي مديرانتان را كشاورزان ما تحمل كنند؟ چرا مجبور ميشويم كه داد و فرياد راه بيندازيم يا بياييم تذكر بدهيم يا سؤال و استيضاح كنيم يا اهرمهاي ديگر قانوني را به كار بگيريم؟ آقاي مهندس حجتي! تمامش كنيد. تا چه زماني اين سيكل معيوب مديريتي سازمان چاي بايستي ادامه پيدا كند؟ تا چه زماني كشاورزان چاي بايد منتظر رحم و مروت برخي از مديران شما و خود جنابعالي باشند؟ شما ميدانيد كه سه ماه است كه كشاورزان چايكار چاي را تحويل دادهاند، هنوز پولش را نگرفتهاند، شما با آمار و ارقامهاي كذايي سازمان چاي داريد خودتان را سرگرم ميكنيد. تا چه زماني بايستي كشاورزان چايكار نتوانند از عهده حتي نان شب خودشان بر بيايند، در حالي كه پول دارند، كار كردند، زحمت كشيدند، حاصل دسترنجشان را تحويل دادند. بياييد پولشان را پرداخت كنيد، نميتوانيد عذرخواهي كنيد، سرگردان نكنيد. بازگشايي مدارس بود، نتوانستند براي بچههايشان البسه، لباس يا چيزهاي ديگري كه لازم بود تهيه كنند و به مدرسه بفرستند. شهريه دانشجويان خودشان را نميتوانستند پرداخت كنند. حتي در ايام تاسوعا و عاشورا نذر امام حسين داشتند نتوانستند ادا كنند. تا چه زماني بايستي اين ادامه پيدا كند؟
الان طرح اصلاح قانون استخدام مهندسين ناظر توليدات كشاورزي است، ناظرين چاي شش، هفت ماه حقوق ميگيرند، بقيه سال را از حقوق محروم هستند، اجر و مزدي دريافت نميكنند. تا چه زماني بايستي ادامه پيدا كند؟ حل كنيد، اينها را استخدام كنيد، كيفيت كار را بالاتر ببريد، كيفيت چاي را حل كنيد. نگذاريد كه كار به جاهاي باريكتر بكشد. كشاورزان زبان شكايت ندارند كه بيايند دور مجلس، يا وزارتخانه يا در جاي ديگر جمع شوند، اجازه ندهيد كه اين كارها اتفاق بيفتد، بياييد حل و فصل كنيد.
بنده به عنوان نماينده مردم چايكار شهرستانهاي رودسر و املش دارم عرض ميكنم، اگر تا دو هفته آينده تعيين تكليف نكنيد ناچاريم از طريق سؤال و استيضاح از اهرمهاي قانوني ديگر استفاده كنيم، رفع مشكل چايكاران و رفع مشكل ناظرين چاي تا مشكلشان برطرف شود، چارهاي جز اين نداريم. از رئيسجمهور محترم جناب آقاي دكتر روحاني تقاضا ميكنم كه سال اقتصاد مقاومتي است، از جناب آقاي مهندس جهانگيري كه خودشان فرماندهي اقتصاد مقاومتي را بر عهده دارند (رنجبرزاده ـ تشكر) سريعاً به مشكلات چايكاران و كشاورزان چاي رسيدگي كنند و مشكل ناظرين چاي را هم حل كنند تا ما ديگر در سال زراعي آينده شاهد اين همه درد و رنج و آلام كشاورزان نباشيم و انشاءالله رفع مشكل كنيم و راهكار درستي را در نظر بگيريم.

اکبر رنجبرزاده

اکبر رنجبرزاده
آقاي رئيس! آقاي بنيادي و آقاي خدري مانده است.

علی مطهری
اجازه بدهيد! دو نفر در تذكرات دو دقيقهاي باقي مانده است.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي عبدالحميد خدري و آقاي بهروز بنيادي صحبت ميكنند، جناب آقاي عبدالحميد خدري نماينده محترم بوشهر، گناوه و ديلم بفرماييد.

عبدالحمید خدری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
محضر ملت شريف ايران و شما همكاران محترم و مردم حوزه انتخابيهام مردم شريف و نجيب شهرستانهاي بوشهر، گناوه، ديلم، جزيره خارك، بندر ريگ، بندر امامحسن، چغادك و عاليشهر عرض سلام و ادب دارم.
تذكر من به هيأت دولت مبني بر مصوبهاي تحت ساماندهي تهلنجي براي شهرهاي ساحلنشين ميباشد. از آنجايي كه شهرهاي حوزه انتخابيه اينجانب و در كل استان بوشهر مشمول اين مصوبه ميباشد و مفاد اين مصوبه به گونهاي است كه حقوق ملوانان و صاحبان شناورها رعايت نشده است و سفر اين شناورها با مصوبه مذكور مقرون به صرفه نميباشد، باعث ركود بيسابقه و بيكاري چندين هزار ملوان و بازاريان شده است.
جناب آقاي رئیسجمهور! حضرتعالي به خوبي مستحضر هستيد كه متأسفانه در شمال استان بوشهر به دليل توسعه نامتوازن صنعت در شمال و جنوب استان تنها ممر درآمد مردم از طريق اقتصاد و دريا ميباشد.
جناب آقاي جهانگيري! مردم سخنان حضرتعالي در مناظرههاي انتخاباتي مبني بر استثناء كردن تهلنجي از قاچاق را فراموش نكردهاند. امروز معيشت مردم ساحلنشين نه تنها در استان بوشهر بلكه در ساير شهرهاي ساحلي دچار آسيب شده است. همين دغدغه را همكار عزيزم جناب آقاي گلمرادي از بندر هنديجان و استان خوزستان دارد. حضرتعالي به خوبي ميدانيد كه در آموزههاي ديني ما از معصومين نقل شده است «من لا معاش له لا معاد له».
جناب آقاي رئیسجمهور، جناب آقاي جهانگيري، هيأت محترم دولت و كساني كه داعيهدار مبارزه با قاچاق كالا هستيد! كد اشتباهي به مردم ندهيد. اگر تمام تجار استان بوشهر را فراخوان بزنيد سرمايهشان اندازه يكي از آقازادههايي كه هزاران كانتينر قاچاق كالا ميكند برابري نميكند. (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، متشكر) راه و مسير را اشتباه نرويد، كد اشتباه به مردم ندهيد، (نايبرئيس ـ وقتتان تمام شد) سخنان مقام معظم رهبري (قطع ميكروفن).

علی مطهری
آقاي بنيادي! شما هم تذكرتان را بفرماييد.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي بهروز بنيادي نماينده محترم كاشمر و بردسكن بفرماييد.

بهروز بنیادی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض سلام به ملت شريف ايران و همه همكاران ارجمند.
جناب آقاي رئیسجمهور! امروز ما به سالگرد سرمازدگي كشاورزان اناركارمان در ديار ترشيز رسيدهايم و متأسفانه تاكنون هيچگونه حمايتي از اين عزيزان انجام نشده است.
آقاي وزير كشور! حقوق دهياران ما بيش از شش ماه است واريز نشده است.
آقاي سرپرست محترم وزارت نيرو! حقوق آبداران ما بيش از شش ماه است واريز نشده است.
وزير محترم بهداشت و درمان جناب آقاي دكتر قاضيزاده! متأسفانه امروز بيمارستان اكبر شهر مقدس مشهد به عنوان تنها قطب جراحي كشور در شرق تجهيزات ناقصي در اين زمينه دارد، خواهشمندم دستور تكميل اين تجهيزات را بفرماييد. همچنين اورژانس شهر كندر به مركزيت بخش ششطراز شهرستان خليلآباد فاقد اورژانس شهري و همچنين شبانهروزي بودن درمانگاه هستند، خواهش ميكنم دستور لازم را بفرماييد.
جناب آقاي مهندس جهانگيري! جنابعالي به عنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتي براي كورهداران ما خاصه در روستاها هيچگونه تسهيلاتي در نظر نگرفتهايد و با ركود بحث ساخت و ساز با پرداخت گزاف بهاي گاز همچنان تحت فشار هستند. (رنجبرزاده ـ تشكر، جمعبندي بفرماييد).
وزير محترم راه و شهرسازي! انتظار داريم در بودجه 97 با تخصيص بودجه كافي به دوبانده شدن جاده كاشمر ـ شادمهر ـ بردسكن ـ انابد و همچنين براي اجرايي شدن راهآهن اين مسير اقدام لازم و دستورات لازمه را ابلاغ فرماييد. خيلي ممنون و سپاسگزارم.

علی مطهری
7
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
تذكرات كتبي را قرائت ميكنيم و تذكرات در دستور روز آقاي سليمي و آقاي قاضيپور را هم حتماً گوش ميدهيم. تعدادي از آقايان كه از قبل مانده بود، براي آقاي خدري و آقاي بنيادي و دوستان ديگر وقت هست، ولي تذكرات كتبي را بايد اول بخوانيم. اول تذكرات كتبي و بعد انشاءالله در ادامه كار در خدمت شما هستيم، وقت هم داريم.
تذكرات كتبي نمايندگان به مسئولان اجرايي كشور:
ـ خانمها: ناهيد تاجالدين (اصفهان)، زهرا ساعي (تبريز، آذرشهر و اسكو) و زهرا سعيديمباركه (مباركه) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در خصوص مقرراتگذاري و انجام تمهيدات لازم جهت ارائه خدمات ويژه به نابينايان.
ـ آقايان: نادر قاضيپور (اروميه)، احمد اميرآباديفراهاني (قم)، عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، محمدحسين فرهنگي (تبريز، آذرشهر و اسكو)، اكبر رنجبرزاده (اسدآباد)، سيدمرتضي خاتمي (ماهنشان، ايجرود، دهستانهاي بوغداكندي و قلتوق)، امير خجسته (همدان و فامنين) و ابوالفضل ابوترابي (نجفآباد، تيران و كرون) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص تسريع در پرداخت پول گندمكاران عزيز و سود ديركرد و تأخير آن.
ـ آقاي مجيد كيانپور (دورود و ازنا) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص تعيين تكليف پرداخت مابقي طلب كشاورزان براي گندم.
ـ آقاي نورمحمد تربتينژاد (گرگان و آققلا) به وزير صنعت، معدن و تجارت در خصوص اينكه پرداخت بهاي توتون خريداريشده سال گذشته از كشاورزان استان گلستان توسط مركز نظارت بر صنعت دخانيات كه تاكنون اقدامي صورت نگرفته است.
ـ آقايان: نادر قاضيپور (اروميه) و عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به رئيسجمهور محترم در خصوص تسريع در معرفي وزراي نيرو و علوم، تحقيقات و فناوري.
ـ آقاي سيدقاسم جاسمي (كرمانشاه) به وزير ورزش و جوانان در خصوص بهكارگيري مديران ناكارآمد و ناتوان در پستهاي مهم مديريتي كه متأسفانه باعث تفرقه و تضعيف بين بدنه اين وزارتخانه گرديده و متأسفانه كار به كندي پيش ميرود.
ـ آقاي بشير خالقي (خلخال و كوثر) به وزير صنعت، معدن و تجارت در خصوص علت عدم دعوت از فرماندار و مدير شهرك صنعتي شهرستان خلخال در تاريخ 5/7/96 به جلسه استاني با حضور آقاي يزداني معاون محترم وزير.
ـ آقاي محمد بيرانوندي (خرمآباد و دوره) به رئيسجمهور محترم در خصوص تسريع و تعجيل در احياي سازمان جوانان.
ـ آقاي ولي ملكي (مشكينشهر) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص سپري شدن و گذشت بيش از چهار ماه از خريد گندم كشاورزان كه لازم است نسبت به پرداخت سريع پول گندم كشاورزان اقدام شود.
به وزير جهاد كشاورزي در خصوص جاري شدن سيل در شهرستان مشكينشهر در اوايل مهرماه و وارد آمدن خسارت به كشاورزان و دامداران و باغداران كه درخواست ميشود هرچه سريعتر نسبت به برآورد خسارت و پرداخت آن اقدام لازم صورت گيرد.
ـ آقاي حسن سليماني (كنگاور، صحنه، هرسين) به وزير راه و شهرسازي در خصوص تسريع در تأمين اعتبار مورد نياز دوبانده نمودن كنگاور به تويسركان و كنگاور به نهاوند.
ـ آقاي شهاب نادري (پاوه، جوانرود، ثلاثباباجاني، روانسر و دهستانهاي سرقلعه و جيگران) به اتفاق مجمع نمايندگان استان به وزير كشور در خصوص تسريع در تأمين قير رايگان مورد نياز شهرداريهاي استان كرمانشاه و جبران كمبودهاي مالي شهرداريها كه بيش از چهار ماه توان پرداخت حقوق كارگران در استان را نداشتهاند.
ـ آقايان: حشمتاله فلاحتپيشه (اسلامآبادغرب و دالاهو) و حسن سليماني (كنگاور، صحنه، هرسين) به رئيسجمهور محترم در خصوص رسيدگي به ناكارآمدي مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور براي رفع مشكلات عديده آبرساني روستايي در استان كرمانشاه.
ـ آقاي حسن سليماني (كنگاور، صحنه، هرسين) به رئيسجمهور محترم در خصوص تسريع در تأمين اعتبار مورد نياز سدهاي در دست اقدام و ساخت استان كرمانشاه و تأمين اعتبار مورد نياز براي رفع بحران و تنش آب شرب شهرستانهاي استان كرمانشاه.
به وزير جهاد كشاورزي در خصوص رسيدگي به مشكلات و سوءاقدامات نحوه خدمترساني به عشاير در استان كرمانشاه كه ناشي از بيتوجهي رياست سازمان امور عشايري كشور است.
ـ آقايان: احمد اميرآباديفراهاني (قم)، نادر قاضيپور (اروميه) و محمدحسين فرهنگي (تبريز، آذرشهر و اسكو) به وزير آموزش و پرورش در خصوص لزوم بازنگري و الحاق مجدد نام و تصوير درياچه اروميه به كتب درسي دانشآموزان سراسر كشور.
ـ آقاي سيدعلي ادياني (قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي) به رئيسجمهور محترم در خصوص لزوم تسريع در تدوين آييننامه قراردادهاي مهم نفتي برابر ماده (5) قانون نفت مصوب سال 90 آن هم پس از شش سال تأخير بلاوجه.
ـ آقاي حسن بهرامنيا (نهاوند) به رئيسجمهور محترم؛ نظر به اينكه متأسفانه آبهاي مصرفي دامداران واحدهاي سبك و سنگين با واحدهاي صنعتي به صورت يكسان محاسبه ميگردد كه به نوعي يك ظلم نارواست تقاضامنديم نسبت به تفكيك آبهاي واحدهاي دامي از واحدهاي صنعتي دستور اقدام سريع صادر گردد.
ـ آقاي سيدمصطفي ذوالقدر (ميناب، رودان، جاسك، سيريك و بشاگرد) و خانم فاطمه ذوالقدر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير آموزش و پرورش در خصوص ضرورت صدور دستور فوري و عاجل براي رسيدگي به وضعيت نامناسب مدارس شهرستانهاي ميناب، رودان، جاسك، بشاگرد و سيريك كه عمده مشكلات اين مدارس ريزش سقف، فرسودگي، نشست و ترك ديوار كلاسها به علت قدمت و طول عمر ساختمان مدارس است.
به وزير راه و شهرسازي در خصوص رسيدگي به وضعيت جادههاي شهري و روستايي ميناب، رودان، جاسك، سيريك، بشاگرد و ليردف خصوصاً از حيث گاردريل و روشنايي مسيرها.
ـ خانم پروانه مافي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزراي تعاون، كار و رفاه اجتماعي و كشور در خصوص پاسخگويي وزراي محترم در مورد لزوم پاسخگويي در خصوص اتفاقات واقعشده در تجمع اعتراضآميز كاركنان شركت هپكو و آذرآب.
ـ آقاي محمود صادقي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير ورزش و جوانان در خصوص مديريت ضعيف و ناكارآمد باشگاه بزرگ استقلال كه موجبات تشتت در اداره اين باشگاه را فراهم ساخته و آثار آن در شكستهاي پياپي تيم محبوب فوتبال اين باشگاه ظاهر شده است. چرا وزارت ورزش در انجام وظايف قانوني خود در قبال اين باشگاه كوتاهي ميكند.
ـ آقاي شهباز حسنپوربيگلري (سيرجان و بردسير) به وزير راه و شهرسازي در خصوص اعزام هيأت فوري به شهرستان سيرجان و بردسير به منظور بررسي مسائل و مشكلات عديده راهآهن سيرجان و علت عدم شروع عمليات اجرايي راهآهن سيرجان و بردسير كرمان.
ـ خانمها: فاطمه ذوالقدر، پروانه مافي، فريده اولادقباد و سيدهفاطمه حسيني (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، زهرا ساعي (تبريز، آذرشهر و اسكو)، سكينه الماسي (كنگان، دير، جم و عسلويه) و ناهيد تاجالدين (اصفهان) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص عدم كنترل نرخ ارز و لزوم توجه به اين موضوع.
ـ خانمها: فاطمه ذوالقدر، سهيلا جلودارزاده، فريده اولادقباد، طيبه سياوشيشاهعنايتي و سيدهفاطمه حسيني (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و ناهيد تاجالدين (اصفهان) به رئيسجمهور محترم؛ با توجه به شروع سال تحصيلي جديد و ضرورت تعيين تكليف براي وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و نيرو لازم است تا رياست محترم جمهوري نسبت به معرفي وزير محترم علوم هرچه سريعتر اقدام كند.
ـ خانم سيدهفاطمه ذوالقدر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به اتفاق شش نفر از نمايندگان محترم به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص لزوم دستور مبني بر رسيدگي و ساماندهي به وضعيت خوابگاههاي دانشجويان با توجه به آغاز سال تحصيلي و شروع فصل سرما در مورد تجهيزات و امكانات گرمايشي، سلفسرويس، تغذيه و امور رفاهي دانشگاهها و خوابگاههاي دانشجويي با توجه به حادثه تلخ فوت دانشجو زهره قاسمي در خوابگاه دانشجويي شهركرد.
ـ آقاي شهباز حسنپوربيگلري (سيرجان و بردسير) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در خصوص اعزام هيأت فوري به شهرستان بردسير و سيرجان جهت رسيدگي فوري به مشكلات كارگران مظلوم كارخانه قند بردسير و رسيدگي به وضعيت اسفبار كارگران مس چهارگنبد.
ـ آقاي حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص اينكه چرا بانكها بخشودگي سود و ديركرد وامهاي زير (100) ميليون تومان در بعضي از نقاط را يا اصلاً عمل نميكنند يا آن را سليقهاي انجام ميدهند؟
ـ آقاي جبار كوچكينژادارمساداتي (رشت) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در خصوص اينكه چرا نظارت بر عملكرد بهزيستي و صندوق كارآفريني نداريد؟
به وزير صنعت، معدن و تجارت در خصوص مشهود بودن عدم حمايت از كارخانجات دخانيات.
ـ آقاي حشمتاله فلاحتپيشه (اسلامآبادغرب و دالاهو) به وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص دستور تعيين تكليف پرداخت حقوق و مزاياي پرسنل خدوم مخابرات روستايي استان كرمانشاه.
ـ آقايان: حسن سليماني (كنگاور، صحنه، هرسين) و محمدمهدي مفتح (تويسركان) به وزير راه و شهرسازي در خصوص تسريع در تكميل و بهرهبرداري از چهارخطه شدن كنگاور به تويسركان.
ـ آقاي قاسم احمديلاشكي (نوشهر، چالوس و كلاردشت) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص تسريع در راهاندازي شعبه بانك ملي شهرهاي كجور و پول عليرغم اقدامات اداري انجامشده مردم كه بلاتكليف ماندهاند.
ـ آقاي حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در خصوص اينكه چرا به قانون بودجه سال 96 مربوط به خريد خدمت فرزندان ايثارگران عمل نميشود.
به وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در خصوص اينكه چرا به قانون مصوب در برنامه ششم توسعه مربوط به كسر خدمت فرزندان ايثارگران عمل نميشود.
ـ آقاي محسن كوهكنريزي (لنجان) به وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در خصوص دليل اتخاذ شيوههاي خلاف قانون و مصلحت نسبت به صنايع دفاعي در منطقه لنجان.
ـ آقاي اصغر مسعودي (نيريز و استهبان) به رئيسجمهور محترم و وزير جهاد كشاورزي در خصوص پرداخت مطالبات كشاورزان.
ما در اين بخش از ميهمانان عزيز و معلمان فرهيخته و سمنها، ميهمانان ارجمند جناب آقاي خجسته و جناب آقاي حاجيبابايي كه تشريف دارند تشكر ميكنيم و از همه عزيزان سپاسگزاريم.
ميهمانان جناب آقاي شهاب نادري جمعي از رؤسا و كاركنان نمونه ادارات تابعه شهرستان جوانرود در استان كرمانشاه كه حضور دارند، از اين عزيزان هم نهايت تشكر و قدرداني را داريم.
ـ خانمها: سيدهفاطمه حسيني و فاطمه ذوالقدر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و سيدهحميده زرآبادي (قزوين و آبيك و البرز) به وزير كشور در خصوص ضرورت اقدام عاجل و مؤثر در تصويب مقررات لازمالتصويب جزء (4) بند «ب» ماده (46) از احكام دائمي برنامههاي توسعه كشور مبني بر انضباط اجتماعي و ايمني راهها.
ـ آقاي بيتاله عبدالهي (اهر و هريس) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص پرداخت هرچه سريعتر طلب كشاورزان گندمكار اهر و هريس و اصلاح نفوذ آب در سد اربطان هريس.
ـ آقايان: احمد اميرآباديفراهاني (قم) و عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير ورزش و جوانان در خصوص لزوم توجه به توانمندسازي ردههاي سني پايه و برنامهريزي براي رفع مشكل تيمهاي پايهاي كشور.
ـ آقايان: احمد اميرآباديفراهاني (قم)، نادر قاضيپور (اروميه) و عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير راه و شهرسازي در خصوص تخصيص اعتبارات لازم در بودجه سال 97 جهت بهسازي، نوسازي و مقاومسازي سكونتگاههاي غيررسمي و حاشيهاي و تاريخي به استناد بند «الف» ماده (59) قانون برنامه ششم توسعه.
ـ آقايان: احمد اميرآباديفراهاني (قم)، نادر قاضيپور (اروميه)، عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و اكبر رنجبرزاده (اسدآباد) به رئيسجمهور محترم در خصوص اينكه متأسفانه همچنان شاهد كاهش ارزش پول ملي نسبت به ساير ارزها هستيم. چگونه ميتوانيد ضرر و زيان حاصل از اين كاهش ارزش پول ملي را جبران كنيد.
به رئيسجمهور محترم در خصوص لزوم توجه هر چه بيشتر به افزايش توان دفاعي كشور.
به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص لزوم توجه جدي به امنيت غذايي كشور و ممانعت از استفاده از محصولات تراريخته در صنايع مواد غذايي به عنوان مواد اوليه به استناد بند «ج» ماده (31) قانون برنامه ششم توسعه.
ـ آقايان: احمد اميرآباديفراهاني (قم)، نادر قاضيپور (اروميه) و عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير راه و شهرسازي در خصوص لزوم تسريع در شناسايي و ايمنسازي حداقل (30) درصد روستاهاي در معرض خطر سوانح و بلاياي طبيعي به استناد جزء (8) بند «الف» ماده (27) قانون برنامه ششم توسعه.
ـ خانمها: سيدهفاطمه حسيني و فاطمه ذوالقدر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، ناهيد تاجالدين (اصفهان) و سيدهحميده زرآبادي (قزوين و آبيك و البرز) به رئيسجمهور محترم و وزراي تعاون، كار و رفاه اجتماعي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص ضرورت اقدام عاجل و مؤثر در تصويب مقررات لازمالتصويب ماده (9) از احكام دائمي برنامههاي توسعهاي كشور مبني بر تعيين ارزش نسبي و تعيين تعرفه خدمات سلامت براي كليه ارائهدهندگان خدمات بهداشت، درمان و تشخيص.
ـ خانمها: سيدهفاطمه حسيني و فاطمه ذوالقدر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و سيدهحميده زرآبادي (قزوين و آبيك و البرز) به رئيسجمهور محترم و وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص ضرورت اقدام عاجل و مؤثر در تصويب مقررات لازمالتصويب ماده (66) از احكام دائمي برنامههاي توسعه كشور مبني بر آييننامه اجرايي ايجاد اندوخته احتياطي.

علی مطهری
خيلي ممنون، جناب آقاي رنجبرزاده! اجازه بدهيد چند دقيقه باقيمانده را هم چند تا از تذكرات دستور روز را داشته باشيم.

اکبر رنجبرزاده
آقاي دكتر! دستور روز دو تا داريم، يكي هم آقاي بهروز بنيادي است، اين را بخوانم، بعد دستور روز هم دو تا داريم.

علی مطهری
نه، ديگر كافي است. آقاي قاضيزاده بفرماييد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي دكتر! نفر اول اخطارها در دستور روز جناب آقاي قاضيپور هستند.

نادر قاضی پور
تذکر قانون اساسی
بسم الله الرحمن الرحيم
اخطار به آقاي دكتر قاضيزاده، در مصاحبه خلاف قانون در مصوبه مجلس در مورد ايثارگران، خانواده محترم شهدا و آزادگان.
اخطار به وزير محترم كشور در مورد حل پديده شانديز كه حل مشكلات مردم وظيفه ذاتي وزارت كشور است.
اخطار اصل (88) قانون اساسي به رياست محترم جمهور؛ آقاي مطهري! از رئیسجمهور در رابطه با سپردههاي مردم در بانكها سؤال كرديم. آقاي مطهري! امروز از (135) تا نماينده امضا جمع كرديم، چرا سؤال ما از رئیسجمهور در رابطه با سپردههاي مردم مانند كاسپين، آرمان و وحدت مطرح نميشود؟ آقاي مطهري! حضرتعالي و هيأترئيسه به آييننامه قسم خورديد (آقاي پژمانفر! بگذاريد گوش كند) كه آييننامه را اجرا كنيد، چرا سؤال ما از رئیسجمهور مطرح نميشود؟ مردم چند روز است شبانهروز در مقابل قوه قضائيه ميخوابند، در مقابل استانداري خراسانرضوي ميخوابند. حضرتعالي كه فرد آزاده و دنبال حق و حقوق مردم هستيد چرا سؤال را مطرح نميكنيد كه رئیسجمهور بيايد اينجا جواب بدهد سر پول مردم چه بلايي آمده است؟ وزير كشور بيايد توضيح بدهد پديده شانديز را چرا خوابانده است؟ آقاي قاضيزاده توضيح بدهد چرا خلاف قانون مصاحبه ميكند؟ به عشق امام حسين، يا حسين.

علی مطهری
خيلي ممنون، آقاي قاضيپور! راجع به سؤال از رئیسجمهور عرض كنم ببينيد! اقدامات خوبي شده، الان هم به تدريج دارد پيش ميرود، ولي كافي نيست. هم در قوه قضائيه، هم در بانك مركزي و هم در خود مجلس جلساتي هست، خود ما بوديم، جناب آقاي پزشكيان هم دارند دنبال ميكنند. منتها حرف شما درست است، طبق آييننامه اين سؤال الان بايد به كميسيون ارجاع شده باشد، ولي در آييننامه است كه شخص رئيس مجلس بايد ارجاع بدهد و به هر حال ما هم در هيأترئيسه بحث كرديم، به هر حال ممكن است كه ايشان صلاح نميدانند، شما خودتان بايد اين موضوع را حل كنيد. خيلي ممنون.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي دكتر! نفر بعدي حاجآقاي سليمي هستند كه ماده (228) را تذكر دارند.

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي رئيس، آقاي دكتر مطهري! اگر عنايت بفرماييد، جناب آقاي حسيني! اجازه بدهيد آقاي رئيس حضور قلب داشته باشند. آقاي رئيس! دو نكته سؤالاتي است كه بنده دارم، اگر جنابعالي هم توضيح بفرماييد استفاده ميكنيم. سؤال اول ما اين است اين بحث فاينانس كه الان گفته ميشود مثلاً (10) ميليارد از كرهجنوبي، (30) ميليارد از فلان كشور، (10) ميليارد از بهمانكشور و مجموعاً گفته ميشود دارد (70) ميليارد دلار فاينانس گرفته ميشود. يعني چه؟ از يك طرف اين با تصويب مجلس نيست كه اينجا واقعاً ابهام وجود دارد. از طرف ديگر آيا واقعاً اين فاينانسها عملياتي شده يا نشده؟ اگر عملياتي شده كجا عملياتي شده است؟ واقعاً ما در يك حالت بياطلاعي در اين رابطه به سر ميبريم.
در مورد صندوق توسعه ملي هم همينطور است، واقعاً وجوهي كه آنجا واريز ميشود ساليانه توضيح داده نميشود، يعني طبق قانون كه بايد (20) درصد به آنجا ريخته شود، ما به عنوان نماينده مردم، بالاخره اصل (84) قانون اساسي ميگويد نماينده در جميع امور حق اظهارنظر دارد و اگر ما اطلاع نداشته باشيم چطور ميخواهيم اظهارنظر كنيم.
در مورد اين جاسوسهايي كه در تيم مذاكرهكننده بوده و الان بحث آن است، اينجا هم باز عليرغم اينكه جلسه غيرعلني بود ما واقعاً متوجه نشديم كه اينها چطور راه پيدا كردند، چه كسي اينها را دعوت كرد و اطلاعاتي كه اينها در اختيار طرف مقابل قرار دادند باعث ايجاد هزينه براي كشور شد (نايبرئيس ـ خيلي ممنون) و داعيان يعني دعوتكنندگان اصلي اينها چه كساني بودند؟ اينجا ما انتظار داشتيم كه توضيحات وافي و شافي به نمايندگان داده شود كه ما بتوانيم اظهارنظر كنيم.

علی مطهری
خيلي ممنون، ببينيد! اينگونه تذكرات بنا است درباره دستور روز يا دستور هفته باشد، يعني اين صحبتهايي كه جنابعالي ميفرماييد شبيه همان تذكرات دو دقيقهاي است. يعني در واقع بايد ثبتنام كنيد و در آنجا اسمتان در بيايد صحبت كنيد، ولي در عين حال شما نكتههاي خوبي فرموديد، حالا اينكه كسي متهم به جاسوسي بوده، عدهاي قبول دارند، عدهاي قبول ندارند، مرجع قوه قضائيه يا وزارت اطلاعات است كه اگر ثابت شده باشد طبعاً بايد مجازات شود. ولي اينكه چه كسي معرفي كرده بود، طبعاً ممكن است كسي خبر نداشته، اين دليل نميشود كه بگوييم دنبال كساني برويم كه ايشان را معرفي كردند، به نظرم اين حرف خيلي منطقي نيست. راجع به بحث صندوق توسعه هم اگر لازم باشد ما خواهيم خواست كه بيايند توضيح بدهند، خيلي ممنون. بفرماييد.
8
قرائت بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص عدم ارجاع سؤال از رئیسجمهور به کمیسیون مربوطه

علی مطهری
آقاي فرهنگي! يك بيانيه داريم، اين را بفرماييد.

محمدحسین فرهنگی
بسم الله الرحمن الرحيم
بيانيهاي با امضاي (152) نفر از همكاران درباره طرح سؤال از رئیسجمهور واصل شده كه اعلام ميكنيم با وجود اينكه قوه مقننه بايد خود الگوي تمامعيار رعايت قوانين باشد با گذشت بيش از سه ماه از تحويل طرح سؤال از رئیسجمهور با بيش از (130) امضا و با وجود صراحت قانوني آييننامه داخلي مجلس ماده (212) كه بايد در سريعترين زمان به كميسيون يا كميسيونهاي مربوطه ارجاع شود ارجاع نگرديده و در حالي كه مردم يعني سپردهگذاران بيش از (10) ماه است كه در خيابانها سرگردان هستند، امضاءكنندگان مجدانه از هيأترئيسه محترم و به خصوص شخص رياست محترم مجلس درخواست كردند كه نسبت به ارجاع موضوع به كميسيون مربوطه اقدام لازم را به عمل بياورند.
9
نامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رئیسجمهور محترم در خصوص تقدیر از خدمات رئیس و دبیرکل جمعیت هلالاحمر

محمدحسین فرهنگی
آقاي رئيس! اگر اجازه بفرماييد يك نامهاي هست كه خلاصهاش را اشاره ميكنم.

علی مطهری

محمدحسین فرهنگی
نامهاي با امضاي (150) نفر از همكاران محترم خطاب به جناب آقاي دكتر روحاني رياست محترم جمهوري اسلامي ايران در خصوص تقدير از خدمات جناب آقاي دكتر سيدامير ضيائي به عنوان رئيس جمعيت و آقاي مصطفي محمديون به عنوان دبيركل جمعيت واصل شده و خلاصهاي از خدمات اين دو شخصيت و مسئول را در اين نامه قيد كردند كه از طريق مجلس ارسال خواهد شد.
(امضاءكنندگان بيانيه عبارتند از آقايان: محمد آشوريتازياني، سیدمحمد جواد ابطحی، عليرضا ابراهيمي، فريدون احمدي، قاسم احمدیلاشکی، علی اسماعیلی، محمدمهدي افتخاري، علي اكبري (بجنورد)، قلي الهقليزاده، احمد اناركيمحمدي، رضا انصاري، عبدالغفور ايراننژاد، مهرداد بائوجلاهوتي، روحالله بابائيصالح، محمدرضا بادامچي، سعيد باستاني، علي بختيار، شهروز برزگركلشاني، حميد بنائي، سيدهادي بهادري، حسن بهرامنيا، محمود بهمني، محمد بیرانوندی، محسن بيگلري، عباس پاپيزادهبالنگان، بهرام پارسايي، نصراله پژمانفر، محمدرضا پورابراهيميداوراني، شكور پورحسينشقلان، فرهاد تجري، نورمحمد تربتينژاد، سيدقاسم جاسمي، علی جلیلیشیشوان، حميدرضا حاجيبابايي، محمد حسننژاد، ابوالفضل حسنبيكي، محمدصادق حسنيجوريابي، محمدحسين حسينزادهبحريني، سيدحسن حسينيشاهرودی، محمد حسینی، سيدجواد حسينيكيا، روحالله حضرتپورطلاتپه، بشير خالقي، كارن خانلري، سلمان خدادادي، ولي داداشي، محمد دامادي، سيدكاظم دلخوشاباتري، حبيباله دهمرده، سيدمصطفي ذوالقدر، عليرضا رحيمي، علي رستميانسبزهخاني، محمدابراهيم رضائي، حسين رضازاده، مسعود رضایی، عبداله رضيان، رحيم زارع، غلاممحمد زارعي، محمدمهدي زاهدي، احمد سالككاشاني، ابوالفضل سروش، محمدباقر سعادت، محمداسماعيل سعيدي، عليرضا سليمي، غلامرضا شرفي، محمود شكري، حسينعلي شهرياري، سيدكمالالدين شهرياري، يعقوب شيوياري، ناصر شریفی، مرتضي صفارينطنزي، بهمن طاهرخاني، سیدصادق طباطبایی نژاد، قرجه طيار، حیدرعلی عابدی، اسداله عباسي، عبدالرضا عزيزي، محمد عزيزي، سيدمهدي فرشادان، حشمتاله فلاحتپيشه، فرهاد فلاحتي، محمد فيضيزنگير، سيداحسان قاضيزادههاشمی، علی قربانی، محمدحسين قرباني، اسداله قرهخانيالوستاني، محمد قمي، هادي قوامي، جواد كاظمنسب، شادمهر کاظمزاده، سيدحميدرضا كاظمي، سيدتقي كبيري، رضا كريمي، علياكبر كريمي، حبيباله كشتزر، يحيي كماليپور، محمدجواد كوليوند، احمدعلی کیخا، حمید گرمابی، عباس گودرزی، مسعود گودرزي، احمد مازني، عليرضا محجوب، داود محمدي(تهران)، داود محمدي(قزوين)، اقبال محمديان، محمد محموديشاهنشين، احمد مرادي، عليمحمد مرادي، سيامك مرهصدق، محمدمهدي مفتح، محمدرضا ملكشاهيراد، ولي ملكي، محمدرضا منصوري، سيدفريد موسوي، سيدناصر موسويلارگاني، سيدحمايت ميرزاده، قاسم ميزرائينيكو، مجيد ناصرينژاد، وليالله نانواكناري، سيدحسين نقويحسيني، محمود نگهبانسلامي، رامين نورقليپور، حسين نيازآذري، ذبيح نيكفرليالستاني، حسين هاشميتختينژاد، عدل هاشميپور، نبي هزارجريبي، احمد همتي، محمد وحدتيهلان، علي وقفچي، عليم يارمحمدي، علياصغر يوسفنژاد و خانمها: معصومه آقاپورعليشاهي، سكينه الماسي، فريده اولادقباد، ناهيد تاجالدين، هاجر چناراني، سيدهفاطمه حسيني، سیدهفاطمه ذوالقدر، خديجه ربيعيفرادنبه، سيدهحميده زرآبادي، فاطمه سعيدي، زهرا سعيديمباركه، سميه محمودي).

علی مطهری

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي عباس گودرزي اخطار قانون اساسي دارند.

علی مطهری
اجازه بدهيد! آقاي گودرزي ما به وقت اذان رسيديم. به شما قول دادند كه تذكرتان را بدهيد، ولي ما به وقت اذان رسيديم، اگر اجازه بدهيد ما جلسه را تمام كنيم. اجازه ميفرماييد ما جلسه را تمام كنيم؟ در (30) ثانيه بفرماييد.

عباس گودرزی
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحيم
خيلي متشكرم. من خيلي كوتاه اشاره ميكنم، چون همكاران فرمودند بحث سپردهگذاران و بحث آن تجمعي كه ديروز درب مجلس صورت گرفت و به خاطر ديدار مردمي كه به پايتخت تشريف آوردند و ميخواهند نمايندگانشان را ملاقات كنند، اصلاح شود.
مطلبي كه ميخواهم عرض كنم و امروز در جلسه غيرعلني به آن پرداخته شد، ما نگران مواجهه با آمريكا نباشيم و اينكه آنها در مورد ما چه قضاوت خواهند كرد، هدف آنها تغيير رفتار نظام جمهوري اسلامي است، خاستگاه رفتار، نظام نگرشهايي است كه ما مبتني بر آن تصميم ميگيريم. وقتي ميگويند رفتار ما عوض شود يعني ما از اين برگرديم كه «لن يجعل الله للكافرين علي المؤمنين سبيلاً» (نايبرئيس ـ خيلي ممنون) يعني «كونوا للظالمين خصماً و للمظلوم عوناً» را كنار بگذاريم. تقاضاي من اين است كه از موضع اقتدار با آمريكا برخورد شود و متكي بر ظرفيتهاي داخل ميشود مشكلات را مرتفع كرد. خيلي متشكرم.

علی مطهری
خيلي ممنون، تشكر ميكنيم. آقاي كواكبيان! چون آقاي پزشكيان گفتند نوبتتان محفوظ است شما هم خيلي كوتاه بفرماييد.

مصطفی کواکبیان
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده در خصوص حوزه انتخابيه تهران ميخواهم عرض كنم. يك سؤالي از وزير راه و شهرسازي در مورد ساماندهي امور پايتخت داشتيم كه اميدواريم كه زودتر اعلام وصول شود.
يك بحثي در مورد وزارت كشور داشتيم كه ما در دل تهران در جنگلهاي سرخهحصار روستايي داريم كه نه آب، نه برق، نه گاز و نه جاده دارد، در دل امالقراي جهان اسلام.
يك بحثي هم هست كه از قوه قضائيه خواهش ميكنيم اينهايي كه جلوي قوه قضائيه براي همين مباحث جمع شدند، حالت خوشي ندارد كه آنجا جمع شوند.
از وزير محترم بهداشت و درمان هم ميخواهيم كه به خواسته متخصصان انجمن بيهوشي كه در اعتراض به تعرفههايشان جلوي مجلس تجمع داشتند رسيدگي شود (نايبرئيس ـ متشكريم، خيلي ممنون).
آخرين نكته هم اميدواريم ستاد كل نيروهاي مسلح اين بحث كسر خدمت فرزندان جانبازان و ايثارگران را هرچه زودتر طبق برنامه ششم حل كند، خيلي ممنون.

علی مطهری
سپاسگزاريم، متشكريم. آقاي پژمانفر! ظاهراً شما هم از دو روز پيش طلب داريد، بفرماييد.

نصراله پژمان فر
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
خيلي تشكر ميكنم. آقاي دكتر! من تذكر ماده (236) را دارم. قانون تسهيل ازدواج عليرغم اينكه به هيأترئيسه داده شده متأسفانه اين در صحن علني قرار نميگيرد. خواهش ميكنم نسبت به ماده (236) قانون تسهيل ازدواج يك توجهي شود.
موضوع دوم در مورد لايحه حمايت از حقوق افرادي كه داراي معلوليت هستند است. اين لايحه از سال 94 به مجلس آمده است. متأسفانه تا حالا هيچ اقدامي در مورد اين لايحه نشده است. روز بيست و سوم مهرماه روز عصاي سفيد است، قانون گفته (3) درصد معلولين استخدام شوند. متأسفانه اين قوانين در مورد معلولين به هيچ وجه اجرا نميشود.
مسأله آخر هم در مورد پرديسبان است؛ آقاي دكتر! (7000) نفر عضو دارد، اينها سه سال معطل ماندهاند، حقوقشان ضايع شده است. خواهش ميكنم نسبت به اين افرادي كه به صورت اطلاعاتي كه در صدا و سيما و جرايد به آنها خبررساني شده، بر اساس اعتمادي كه در پرديسبان داشتند ثبتنام كردند، نسبت به اينها يك حمايت و اقدامي صورت بگيرد. مردم را كه نميشود همينطور رها كرد.
در مورد كاسپين، در مورد پرديسبان و در مورد دهها مؤسسه مالي و دهها مركزي كه اينها بر اساس اطلاعات عمومي (نايبرئيس ـ متشكريم، خيلي ممنون) و مراكز عمومي تبليغاتي ثبتنام كردند رها شدهاند.

علی مطهری
خيلي ممنون، تشكر. آقاي پژمانفر! دارد كارهايي انجام ميشود، با همتي هم كه مجلس دارد انشاءالله سريعتر به نتيجه برسيم. راجع به گزارش ماده (236) آييننامه درباره قانون تسهيل ازدواج هم من الان سؤال كردم، گفتند ما هنوز مطمئن نيستيم اين گزارش چاپ شده باشد. ولي اين را دنبال ميكنيم. انشاءالله حتماً در نوبت قرار ميدهيم، خيلي ممنون.
10
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علی مطهری
جلسه بعدي ما ساعت (8) صبح روز يكشنبه سيام مهرماه 1396 و دستور جلسه هم دستور هفتگي است كه اعلام خواهد شد. پايان جلسه را اعلام ميكنم.