1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 206 نفر از نمايندگان رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرماييد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه يكصد و بيست و پنجم روز چهارشنبه بيست و هشتم تيرماه 1396 هجريشمسي مطابق با بيست و چهارم شوال 1438 هجريقمري:
1 ـ مرثيهسرايي مداح اهلبيت به مناسبت سالگرد شهادت ششمين اختر تابناك امامت و ولايت امام جعفر صادق.
2 ـ ادامه رسيدگي به گزارش كميسيون قضائي و حقوقي در مورد لايحه مقابله با تقلب در تهيه آثار علمي.
3 ـ تقاضای استرداد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه وابسته به بانک توسعه اسلامی.
4 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي.
5 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري ارمنستان در مورد استفاده مشترك از دروازه مرزي نوردوز ـ مغري.
6 ـ گزارش كميسيون بهداشت و درمان در مورد لايحه موافقتنامه همكاري در زمينه پيشگيري و واكنش به شرايط اضطراري در درياي خزر.
7 ـ گزارش كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در مورد لايحه اصلاح ماده (35) قانون خدمت وظيفه عمومي.
8 ـ گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آياتي از كلامالله مجيد.

سيداحمد واقفي
(آيات 157 ـ 153 از سوره مبارکه «بقره» توسط قاری محترم آقای سيداحمد واقفي تلاوت گرديد)
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ * وَ لا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْواتٌ بَلْ أَحْياءٌ وَ لكِنْ لا تَشْعُرُونَ * وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ * الَّذِينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ * أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ*
(صدق الله العلی العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقاي سيداحمد واقفي قاري محترم تشکر میکنیم، ترجمه آيات را بفرماييد.

محمدحسین فرهنگی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«اي كساني كه ايمان آوردهايد از شكيبايي و نماز ياري جوييد زيرا خداوند با شكيبايان است. و كساني را كه در راه خدا كشته ميشوند مرده نخوانيد بلكه زندهاند ولي شما نميدانيد. و بيگمان شما را با گونهاي از ترس، گرسنگي و كاهش در اموال و جانها و محصولات ميآزماييم و شكيبايان را مژده ده. همانان كه چون مصيبتي به آنان برسد ميگويند ما ازآنِ خداييم و به سوي او باز ميگرديم. درودها و رحمتي از سوي پروردگارشان بر آنان باد و ايشان راهيافتگانند». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ. صلوات (حضار صلوات فرستادند)
تأخيركنندگان جلسه امروز آقايان: محمدنعيم امينيفرد، شهباز حسنپوربيگلري، سهراب گيلاني، حسن لطفي، عبدالرضا مصري، نبي هزارجريبي و عزتاله يوسفيانملا.
3
مرثیهسرایی مداح اهلبیت به مناسبت سالگرد شهادت امام جعفر صادق (علیهالسلام)

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
از حاجآقاي اعتماديان مرثيهسراي اهلبيت دعوت ميكنم كه به جايگاه تشريف بياورند.

محسن اعتمادیان
سلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم
«السلام عليكم ائمه الهدي و العروه الوثقي. السلام عليكم اهل النجوي و رحمه الله و بركاته»
اي روي تو قبله خلايق
يا حضرت كاشف الحقايق
درياي معارف و معاني
استاد كتاب آسماني
اي روح صداقت از دم تو
اي گوهر علم از يم تو
تو مخزن علم كبريايي
تو وارث ختمالانبيايي
قرآن به دم تو خو گرفته
ايمان ز تو آبرو گرفته
با نطق تو زنده تا قيامت
توحيد و نبوت و امامت
مولا جان!
تو بر تن پاك علم جاني
استاد مفضل و اباني
اي زندگيام هدايت تو
دين و دل من ولايت تو
مهر تو همه عقيده من
مشي تو مرام و ايده من
روزي كه گِل مرا سرشتند
بر لوح دلم خطي نوشتند
اين خط نوشته را بخوانيد
من جعفريام همه بدانيد
شب شهادت رئيس مذهب، امام صادق (عليهالسلام) است. از همين خانه ملت دلها را روانه مدينه منوره و قبور ائمه مظلوم بقيع كنيم.
من مرغم و ترانهام توئي تو
آب و گل و دانهام توئي تو
شاگردان مكتب بافضيلت امام صادق! امروز براي مولايتان شما بايد بيشتر عرض ارادت كنيد.
نيمه دل شب مولا را غريبانه و مخفيانه از خانه بيرون آوردند.
افسوس كه حرمتت شكستند
پيوسته دلت ز كينه خستند
از خانه برون به حال خسته
بردند تو را دو دست بسته
سوگند به قبر بيچراغت
پيوسته به قلب ماست داغت
بزم غم تو مدينه ماست
قبر تو هميشه سينه ماست
شنيدهام منصور دوانيقي شمشير مقابل حضرت گرفت، اما بدنش ميلرزيد، سيادت، نورانيت حضرت، امامت حضرت. اما ميخواهم امروز در جمع شما عزيزان خدوم و خدمتگزار عرض كنم: «لا يوم كيومك يا اباعبدالله». آقاجان! يك شمشير برهنه مقابل صورت نوراني شما گرفت، اما من بميرم براي عمه جانتان زينب. اجازه ميدهند عزيزان و بزرگواران من يك لحظه اين دلها را ببرم كربلا. انشاءالله امام شهدا، شهداي عزيز و مدافعين حرم، سلامتي رهبر معظم، خدمتگزاران دلسوز و امانتدار.
او ميبريد و من ميبريدم
او از حسين سر، من از حسين دل
يك لحظه اين خانه ملت و اين مكان مقدس با زمزمههاي شما عزيزان معطر شود. يا صاحب الزمان «او ميكشيد و من ميكشيدم» يك وقت صدا زد مگر ميان شما يك نفر مسلمان نيست؟ هر كجا هستيد همه با هم سه مرتبه صدا بزنيد يا حسين. خدايا كمك كن كه تا آخر عمر حسيني بمانم، حسيني بميرم. «صلي الله عليك يا مظلوم يا اباعبدالله»

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقاي اعتماديان مداح عزيز اهلبيت تشكر ميكنيم كه همه را به فيض رساندند.
4
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت سالگرد شهادت حضرت امام جعفر صادق (علیهالسلام)

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحيم
شهادت شيخالائمه، بنيانگذار مكتب فقهي شيعي، امام صادق (عليهالسلام) را به ملت عزيز و نمايندگان محترم تسليت و تعزيت عرض ميكنم.
مكتب علمي امام صادق از چنان رونقي برخوردار بود كه هزارها شخصيت برجسته در محضر ايشان در رشتههاي مختلف تلمذ مينمودند. شيخ عطار در كتاب تذكرهالاوليا در ذكر امام جعفر صادق مينويسد: «اگر تنها صفت او گويم به زبان و عبارت من راست نيايد كه در جمله علوم و اشارات و عبارات بيتكلف به كمال بود و قدوه جمله مشايخ بود و اعتماد همه بر وي بود، هم الهيان را شيخ بود و هم محمديان را امام و اهل ذوق را پيشرو و هم اهل عشق را پيشوا و هم عباد را مقدم و هم زهاد را مكرم، هم صاحب تصنيف حقايق، هم در لطايف تفسير و اسرار تنزيل بينظير بود و گفت از صحبت پنج كس حذر كنيد. يكي از دروغگويي كه هميشه با وي در غرور باشيد. دوم احمق كه آن وقت كه سود تو خواهد زيان تو بُود و نداند. سوم بخيل كه بهترين وقتي از تو ببرد. چهارم بددل كه در وقت حاجت تو را ضايع گذارد. پنجم فاسق كه تو را به يك لقمه بفروشد و به كمتر از يك لقمه. گفتند كمتر از يك لقمه چيست؟ گفت طمع در آن».
در كتاب سفينه البحار به نقل از مالك بن انس كه يكي از ائمه چهارگانه اهل سنت است آمده است كه گفت «من در نزد امام جعفر صادق بودم و مكرر به خدمتش ميرفتم. مرا احترام ميكرد و ميفرمود تو را دوست ميدارم و من از اين جهت مسرور ميگشتم و خدا را شكر ميكردم. او مردي بود كه از اين سه حالت بيرون نبود، يا روزه داشت، يا در نماز بود، يا مشغول ذكر و از بزرگان عباد و زهاد بود. از كساني بود كه از خدا ميترسند. حديث فراوان ميفرمود، خوشمحضر بود، پرفايده بود، يعني انسان از مجالست او فوايد بسيار ميبرد».
امام صادق (عليهالسلام) به درستي دريافته بودند كه پس از انحرافات گوناگون دوره اموي و عباسي چنانچه تفكر اسلامي در وجوه مختلف فقهي، كلامي و حديثي تدوين و تبويب نگردد از نهضت رهاييبخش اسلامي چيزي باقي نخواهد ماند و در بياني نوراني فرمودند: «آدمي كه عاقل نباشد صالح نخواهد شد». اين سخن صرفاً در مورد افراد نيست، جامعهاي كه بر مدار عقل نچرخد نميتواند صلاح ملت را در نظر بگيرد. عقلانيت در حكمراني در منطق امام صادق كليد رستگاري ملي جوامع است و بعد ميفرمايد: «و كسي عاقل نميشود اگر عالم نشود». فرد و جامعهاي قوه روشنگر عقلانيت بهرهمند ميشود كه در مسير علماندوزي قرار گيرد و در واقع در مجموع اين دو عبارت امام صادق (عليهالسلام) توسعه علمي را راه اصلاح و سعادت فرد و جامعه ميداند.
بعد امام صادق ميفرمايد: «و كسي كه فهميد، نجيب و بزرگوار ميگردد». كرامت انسان و جامعه و نجابت آنها را نتيجه رشد عقلاني و علمي ميدانند و فرمودند: «و العلم جنه و الصدق عز». علم سپري است براي انسان و جامعه، جامعه علممحور ايمن و استوار است و صداقت باعث عزت ميگردد.
امام ادامه ميدهند ناداني و جهل، ذلت و خواري است و فهم در مردم بزرگواري و شرف است، «و الفهم مجد» و آن كس كه عالم به زمان خود باشد و بفهمد كه در چه عصر و زماني زندگي ميكند امور شبههآور و اضطرابآفرين به او هجوم نخواهد آورد. اجمالاً در اين روايت امام (عليهالسلام) مبناي ترقي، مجد و عظمت و عزت و كرامت، پيشرفت فرد و جامعه را در صداقت و عقلانيت و توسعه علمي ميدانند.
امام صادق به يكي از اصحاب خود مفضل فرمودند: «تو را به شش چيز وصيت ميكنم كه به شيعيان من برساني و ابلاغ كني» مخصوصاً تأكيد فرمودند كه اين شش مطلب را به شيعيان من برساني. «اول امانتي را كه به تو سپرده شده ادا كني و در امانت خيانت نكني» كه مقصود در امانت معناي عام آن است، به معني هر مسئوليتي است كه بر گردن انسان قرار ميدهند. «دوم براي ديگران هم همان را بخواهي كه براي خودت ميخواهي. سوم بدان كه كارها آخري دارد، عاقبت كارها را هميشه در نظر بگير. چهارم پيشآمدهاي ناگهاني تو را غرق نكند و از مسير اصلي جدا نسازد. پنجم از بلندپروازي پرهيز كنيد كه مثل بالا رفتن كوه كه ممكن است آسان باشد اما پايين آمدنش دشوار. ششم كاري كه نميتواني انجام دهي وعده ندهي». اين شش نكته وصيتي است كه امام صادق به شيعيان خود نمود كه اساس زندگي مؤمنانه را بر مسئوليتشناسي، عدالتخواهي، دورانديشي و داشتن نگاه راهبردي و ميانهروي و صدق ميدانند كه بس وصيتي اعتلابخش براي شيعيان است كه اگر بدان پايبند شوند جامعه محبان اهلبيت را به جامعهاي پرنشاط و پيشرو مبدل ميگردانند. از خداوند ميخواهيم به ملت ما توفيق دهد كه تعاليم آن پيشواي بزرگ راهنماي ما در همه شرايط باشد. والسلام عليكم و رحمه الله
5
تصویب لایحه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و ادب خدمت همكاران گرامي. آقاي رئيس! در جلسه گذشته كليات لايحه مقابله با تقلب در تهيه آثار علمي به بحث گذاشته شد و رأي آورد. اگر اجازه بدهيد وارد جزئيات شويم. متن را بايد قرائت كنم.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
«مادهواحده ـ تهيه، عرضه و يا واگذاري آثاري از قبيل رساله، پاياننامه، مقاله، طرح پژوهشي، كتاب، گزارش يا ساير آثار مكتوب و يا ضبطشده پژوهشي ـ علمي و يا هنري توسط هر شخص حقيقي يا حقوقي به قصد انتفاع و به عنوان حرفه يا شغل ـ با هدف ارائه كل اثر و يا بخشي از آن توسط ديگري به عنوان اثر خود جرم و مرتكب يا مرتكبان علاوه بر واريز وجوه دريافتي به خزانه دولت مشمول مجازات به شرح زير است.
1 ـ ارتكاب جرم توسط شخص حقيقي مشمول مجازات جزاي نقدي درجه سه و محروميت از حقوق اجتماعي درجه شش است.
2 ـ در صورت ارتكاب جرم توسط شخص حقوقي علاوه بر مجازات مرتكب و مديران و گردانندگان مربوطه مجازات شخص حقوقي حسب مورد مطابق مواد (20)، (21) و (22) قانون مجازات اسلامي مصوب 1/2/1392 تعيين ميگردد.
تبصره 1 ـ معاونت در جرايم موضوع بندهاي (1) و (2) مستوجب حداقل مجازات مقرر ميباشد.
تبصره 2 ـ در صورتي كه ارتكاب جرم موضوع از طريق پايگاه الكترونيكي و يا در قالب بنگاه ( شامل مؤسسه، شركت يا هر نوع ديگر) اعم از ثبتشده يا نشده انجام شود و يا براي انجام آن اقدام به تبليغ به هر نحو گردد. مرتكب يا مرتكبان به ميانگين حداقل و حداكثر مجازات مقرر فوق محكوم ميشوند.
تبصره 3 ـ محل بنگاه و يا پايگاه الكترونيكي مندرج در تبصره (2) به درخواست يكي از وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري، اطلاعات و يا بهداشت، درمان و آموزش پزشكي» آقاي دكتر! اين «اطلاعات» اضافه است، فقط «فناوري» است. «وزارت علوم، تحقيقات و فناوري» درست است. «و يا بهداشت، درمان و آموزش پزشكي يا ساير مراجع مربوطه و يا دستور مراجع قضائي حسب مورد پلمپ يا متوقف ميشود.
تبصره 4 ـ بازرسان وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اجراي اين قانون و مطابق آييننامه دادرسي كيفري مصوب 1392 پس از فراگيري مهارتهاي لازم عندالاقتضاء ميتوانند به عنوان ضابط خاص محسوب شوند.
تبصره 5 ـ ارائه خدماتي كه در جريان تهيه آثار پژوهشي ـ علمي و هنري انجام آنها توسط اشخاص ثالث متعارف است از قبيل خدمات آزمايشگاهي، تايپ، كمك به گردآوري دادهها، ترجمه، تكثير و ويراستاري اثر مشمول حكم مقرر در مادهواحده نيست.
تبصره 6 ـ در صورت استفاده از آثار متقلبانه موضوع مادهواحده توسط دانشجويان، اعضاي هيأتعلمي و طلاب ضمن سلب هرگونه امتياز مادي و يا معنوي مرتبط بر آن و ملغيالاثر بودن هرگونه مدرك تحصيلي، پايه، مرتبه علمي، رتبه و يا عناوين مشابه به تخلفات نامبردگان حسب مورد توسط هيأتهاي انتظامي، اعضاي هيأتعلمي، هيأتهاي رسيدگي به تخلفات اداري، كميتههاي انضباطي دانشجويان و يا دادسرا و يا دادگاه ويژه روحانيت رسيدگي و به مجازاتهاي زير محكوم ميشوند:
الف ـ هيأتعلمي ـ يكي از مجازاتهاي رديف (7) تا (11) ماده (8) قانون مقررات انتظامي هيأتعلمي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي و تحقيقات كشور مصوب 22/12/1364 و اصلاحات و الحاقات بعدي آن.
ب ـ دانشجو ـ يكي از مجازاتهاي رديف (ب ـ 1) تا (ب ـ 5) ماده (7) آييننامه انضباطي دانشجويان جمهوري اسلامي ايران مصوب جلسه (358) مورخ 14/6/1374 شوراي عالي انقلاب فرهنگي و اصلاحات و الحاقات بعدي آن.
پ ـ كاركنان اداري ـ يكي از مجازاتهاي رديف «د» تا «ك» ماده (9) قانون رسيدگي به تخلفات اداري مصوب 7/9/1372 و اصلاحات و الحاقات بعدي آن.
ت ـ طلاب ـ بر اساس قوانين و مقررات دادسرا و دادگاه ويژه روحانيت.
تبصره 7 ـ وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مكلفند جهت پيشگيري از جرايم موضوع اين قانون اقدامات زير را انجام دهند:
1 ـ ترويج فرهنگ احترام به حقوق مالكيت فكري از طريق گنجاندن دروس ذيربط و اصلاح سرفصل برنامههاي درسي و برگزاري كارگاههاي آموزشي.
2 ـ الزام دانشگاهها و مؤسسات آموزشي و پژوهشي و اعمال نظارت دقيق بر رعايت حقوق مالكيت فكري در آثار علمي و پاياننامه و رسالههاي دانشجويي.
3 ـ اعمال مجازات انتظامي اخراج دانشجو يا ابطال پاياننامه و رساله يا مدرك تحصيلي در صورت احراز جرم موضوع اين قانون با توجه به ميزان تخلف.
4 ـ اعمال مجازات انتظامي تنزل رتبه يا پايه عضو هيأتعلمي، اخراج ـ لغو قرارداد در صورت احراز جرم موضوع اين قانون در آثار علمي با توجه به ميزان تخلف.
تبصره 8 ـ ساير دستگاههاي دولتي و عمومي غيردولتي مكلفند در صورت احراز جرم موضوع اين قانون توسط كاركان خود به منظور استفاده از مزاياي شغلي مجازات انتظامي مقرر در بند «د» ماده (9) قانون رسيدگي به تخلفات اداري را نسبت به مرتكب اعمال نمايند.
تبصره 9 ـ دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسههاي آموزش عالي، پژوهشي، فناوري دولتي و غيردولتي زير نظر وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از جمله دانشگاه علميكاربردي، دانشگاه آزاد اسلامي، جهاد دانشگاهي، حوزههاي علميه، مؤسسههاي آموزشي عالي غيردولتي غير انتفاعي، مؤسسههاي وابسته به دستگاههاي آموزش عالي غيردولتي غيرانتفاعي، مؤسسههاي وابسته به دستگاههاي اجرايي و دانشگاه فرهنگيان موظف هستند از اين پس پيشنهادها (پروپوزالها)، پاياننامهها و رسالههاي دانشجويان تحصيلات تكميلي خود را كه فاقد طبقهبندي هستند در سامانههاي اطلاعاتي پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران (ايرانداك) ثبت، تأييد و فايل تمام متن و نتيجه را همانندجويي كنند.
ارائه گواهي ثبت و بارگذاري فايل تمام متن و نتيجه همانندجويي اين مدارك براي هرگونه پرداخت مالي به استادان راهنما، مشاور و داور و تخصيص امتياز در ترفيع و ارتقاي آنها و همچنين دانشجويان الزامي است.
تبصره 10 ـ آييننامه اجرايي موضوع اين قانون ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ اين قانون به پيشنهاد مشترك وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و با همكاري وزارت دادگستري تهيه ميشود و به تصويب هيأت وزيران ميرسد».
آقاي دكتر! هم پيشنهاد هست، هم دو تا رفع ابهام داريم اگر اجازه بدهيد.

علی اردشیرلاریجانی
مخالف صحبت كند اخطار را هم گوش ميدهيم.

غلامرضا کاتب
جناب آقاي ملكي مخالف هستند، بفرماييد.

علی اردشیرلاریجانی

ضیاداله اعزازی ملکی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن تشكر از همكاران ارجمند و خستهنباشيد به كميسيون قضائي و حقوقي كه در مورد اين مادهواحده زحمت كشيدند و كامل است. آنچه كه براي من جاي سؤال است، اينكه ديروز آقاي دكتر لاريجاني يك گزارشي را از وضعيت كشور دادند و در آنجا اشاره كردند كه از نظر نظام آموزشي ما در چه جايگاهي هستيم و در جهان رتبه ما (138) هست، روند هم (108) را نشان ميدهد. يعني شما حساب بكنيد ما در اينجا به كيفيت آموزش، رسالههاي علمي، تحقيقاتي و همچنين مالكيت فكري و آثار علمي كه در اينجا مطرح شده است ميخواهيم بپردازيم.
آقاي دكتر لاريجاني! باور من اين است كه در اينجا يكسري جرايم و برخوردهاي حقوقي، قضائي و انتظامي مطرح شده است اما چون بحث مالكيت فكري هست من اعتقاد دارم، چنانچه آثار مترتب در اين قانون را لحاظ بكنيم آنقدر بازدارنده نيست، چراكه در كشور ما كپيبرداري از رسالهها و پاياننامهها اينهمه كه در سطح فوقليسانس و دكتري صورت ميگيرد يك رويه معمولي شده است. بحث دخل ديپلم، خرج فوقليسانس و دكتري در آموزشگاهها و مراكز نظام آموزش عالي ما يك رويه جاري شده است. در دانشگاهها ورود به راحتي صورت ميگيرد و خروج هم همينطور هست، يعني يك حالت استوانهاي است، درحالي كه در دنيا اينطور نيست.
در جوامع پيشرفته ورود براي دانشجويان بهويژه از نظر پيشرفت علمي راحت است اما خروج يا گرفتن پاياننامه و اخذ مدارج بالا بسيار سخت است. مخصوصاً اينجا ما بحث مالكيت فكري و آثار علمي را مطرح ميكنيم. در اينجا حاصل يك عمر تحقيق و بررسي يك فرد است. طرف زحمت كشيده، كار كرده، يك رساله علمي در سطح كارشناسي ارشد، دكتري، فوقدكتري داده است به راحتي مورد دستبرد قرار ميگيرد، به راحتي از آن كپيبرداري ميشود، سوءاستفاده ميشود، متنبرداري ميشود.
اين برخوردهايي كه در اين مواد و تبصرههاي آن در اين مادهواحده ما لحاظ كرديم بازدارنده نيستند. چون قانوني كه وضع ميكنيم بحث ارتقاي علمي، پيشرفت كشور و دانشمندپروري است بايد بيشتر توجه بشود. همين ديروز بود كه عزيزان در بحث پرداخت ماليات تا (5) درصد و (10) درصد براي كساني كه هيأتعلمي و تحقيقي هستند مطرح كردند، ما ديديم اساتيد محترم هيأتعلمي و دانشگاهي اينجا چگونه از آن دفاع كردند. در اينجا بايد اساتيد محترم، كساني كه هيأتعلمي هستند شور ميكردند و ورود ميكردند و بيشتر از اينها بايد مورد كنكاش و بررسي قرار بگيرد.
دوستان! لذا باور من اين است كه هرچند در محتوا نسبت به قبل اقداماتي صورت گرفته است اما به نظر من بازدارنده نيست و نميتواند ما را به آن مقصد علمي و رشد علمي كه مدنظر هست (برساند). الان ما در دنيا در جهان رتبه (138) را داريم و يا حداكثر با روند به (108) رسيديم. ما چه وقتي ميخواهيم با دنيا هماهنگ بشويم؟ از نظر كميت تعداد دانشجويان ما در سطح كارشناسي و فوقليسانس و دكتري بسيار بالا است ولي از نظر كيفي اين نيست و همين مسأله باعث ميشود كه روز به روز نسبت به قبل احساس وظيفه از نظر علمي كمتر بشود، سواد علمي كمتر بشود و در نتيجه در مسائل مديريتي، علمي و تحقيقاتي آن توانمندي لازم را نداشته باشيم و اين مشكل ايجاد ميكند.
لذا باور من اين است كه اين مسأله بايد از سوي عزيزاني كه هيأتعلمي هستند و كساني كه درگير اين مسائل هستند و خودشان دستاندركار هستند بيشتر بايد مورد توجه و بررسي قرار بگيرد كه بازدارندگي آن به اين راحتي نباشد كه بتوانند سوءاستفاده بكنند و بيشتر از قبل بشود. من از دوستان عزيز و همكاران ارجمند درخواست ميكنم به محتواي موضوع توجه بكنند و اين را ارجاع بدهند تا كميسيون آموزش و تحقيقات و قضائي مشتركاً جلساتي تشكيل بدهند و محتوا و همچنين عوامل بازدارنده را بالا ببرند، تشكر ميكنم.

علی اردشیرلاریجانی

غلامرضا کاتب
جناب آقاي ذوالنوري موافق هستند، بفرماييد.

علی اردشیرلاریجانی
جناب آقاي ذوالنوري بفرماييد.

مجتبی ذوالنوری
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
شهادت جانسوز حضرت امام صادق (عليهالسلام) را عرض تسليت و تعزيت دارم. همانطور كه همكاران عزيز استحضار دارند بحمدالله جمهوري اسلامي با اقرار و اعتراف ژورنالهاي علمي معتبر دنيا رشد بسيار چشمگيري در عرصههاي علمي داشته و رتبههاي خاصي را به دست آورده. با رواج كپيپيست، سرقت آثار علمي و خريد و فروش پاياننامه متأسفانه چهره مشعشع علمي كشور در مجامع بينالمللي مخدوش شده و اين موضوع علاوه بر كمآبرو كردن دستگاههاي علمي ما باعث ميشود كه زحمات و تلاش بسياري از عزيزاني كه در عرصه علم تلاش ميكنند، زحمت ميكشند و استخوان خرد ميكنند از بين برود و آثار علمي آنها امنيتي نداشته باشد.
از طرف ديگر دانشجويي كه پاياننامه خود را كپيپيست ميكند يا با سرقت علمي يا خريد و فروش به دست ميآورد طبيعتاً فردا نه از نظر صلاحيتهاي اخلاقي و نه از نظر بضاعت علمي نميتواند براي كشور مفيد واقع بشود. ضرورت دارد كه يك اقدام جدي صورت بگيرد. لذا من معتقدم اگرچه برادر عزيزم جناب آقاي ملكي كه مخالف صحبت كردند در حقيقت موافق بودند و معتقد بودند كه يكقدري اين قانون بايد شديدتر و بازدارندهتر باشد. حرف ايشان حرف درستي است، ولي «ما لا يدرك كله لا يترك كله» تا الان كه كاري نشده، اين اقدام ميتواند هم در ترميم چهره علمي كشور مؤثر باشد و هم در پرورش نيروهاي صادق و پاكباخته كه فردا در كشور بتوانند مؤثر باشند هم در صيانت از دستاورد علمي و زحمات عزيزاني كه در اين زمينه زحمت كشيدند مؤثر باشند.
لذا خواهش من اين است كه عزيزان عليرغم اينكه ممكن است ايرادهاي جزئي به اين موضوع داشته باشند با رأي مثبت خودشان به اين مادهواحده كمكي به اين عرصه داشته باشند. چون شما مستحضريد اگر كسي خشت اول كارش را كج گذاشت و حاضر شد با تقلب در مسيري حركت كند فردا به حال مملكت مضر است.
من يك نكته پاياني را حسن ختام عرض كنم، پزشكي محضر حضرت امام استفتاء كرده بود كه من بعضي از دروس اصلي خود را اگر تقلب نميكردم قبول نميشدم، الان كه پزشك هستم حكم آن چيست؟ امام فرموده بود اگر معالجه و درمان كني تصرف غيرمجاز در امور ديگران كردي، تصرف و درمان شما مجاز نيست، هر درآمدي هم كه از اين طريق به دست بياوري حرام است و نميتواني در آن دخل و تصرف كني.
اگر كسي با تقلب و خريد و فروش پاياننامه جايگاه كاذب علمي پيدا ميكند نميتواند آينده سالمي داشته باشد. لذا خواهش من اين است كه عزيزان به اين موضوع كمك كنند و با رأي قاطع خودشان جلوي اين حركت زشت را مسدود كنند، تشكر ميكنم.

محمدحسین فرهنگی

غلامرضا کاتب

علی اردشیرلاریجانی

محمد روشن
بسم الله الرحمن الرحيم
با كسب اجازه از رياست محترم، هيأترئيسه و شما نمايندگان محترم. قطعاً چيزي كه دولت را بر آن داشت كه چنين لايحهاي را تدوين و تقديم مجلس شوراي اسلامي كند خلأهاي قانوني كه وجود داشته و لزوم جرمانگاري و يا تخلف در برخي از موارد است. مضافاً اينكه هرگاه كه شما بزرگواران و يا استادان دانشگاه در خصوص بستن بنگاهها و مؤسساتي كه در اين خصوص فعاليت داشتند به ما مراجعهاي داشتيد ما خودمان را به دليل فقد ابزار قانوني عاجز از برخورد ميدانستيم و ميدانيم. لذا لازم است كه به ما ابزارهاي لازم داده بشود، ضمن اينكه بازدارندگي اين لايحه اتفاقاً در حد اعلي است، زيرا كه يك استاد عضو هيأتعلمي چنانچه خدايناكرده مرتكب چنين تخلفي بشود تا انفصال دائم از خدمات دولتي نيز ميتوانيم آن را در هيأت رسيدگي انتظامي محكوم كنيم و از سوي ديگر دانشجويان هم اگر خدايناكرده مرتكب چنين تخلفي بشوند آنها را هم حتي از شركت در آزمونهاي سراسري بعدي و ورود به دورههاي تحصيلات تكميلي ميتوان به مدت پنج سال منع كرد.
ضمن اينكه قواعد عام مسئوليت مدني را نيز ما داريم كه خسارتهاي وارده بر اساس آن قانون كاملاً قابل مطالبه و تقويم است. استدعاي جامعه دانشگاهي از شما گراميان اين است كه انشاءالله با رأي بالايي كه به اين لايحه داده ميشود امكان صيانت از علم و توليدات علمي و مالكيت فكري آنان را بيش از پيش فراهم كنيد.

علی اردشیرلاریجانی
متشكريم، كميسيون بفرماييد. كميسيون آموزش عالي هم ميتواند صحبت كند. آقاي نوروزي جنابعالي ميتوانيد صحبت كنيد.

حسن نوروزی
بسم الله الرحمن الرحيم
سروران محترم توجه بفرماييد! همانطور كه سرور عزيزمان فرمودند واقعاً بحراني كه ما الان در دانشگاهها و مراكز علمي داريم اين است كه بحث مقالهفروشي، پاياننامهفروشي و رسالهفروشي آنقدر اوج گرفته كه مرتكبين اين جرم هيچ ابا و امتناعي از اعلام آن حتي در ملأ عام ندارند. لذا همانطوري كه عزيزان ما از وزارت آموزش عالي فرمودند در رابطه با اينكه دستگاههاي قضائي و دستگاههايي كه مانع هستند و ميتوانند مجرم را به جزاي خود برسانند مشكل و اين ممنوعيت را داشتيم سعي كرديم در اين لايحه بحث تلقي اين تخلف به عنوان يك جرم را مطرح بكنيم و دادگاهها را ملزم و مكلف بكنيم كه ورود بكنند.
خدمت جناب آقاي ملكي عرض ميكنم، در اينجا ارتكاب جرم توسط شخص حقيقي مشمول مجازات جزاي نقدي درجه (3) است. همانطوري كه مستحضر هستيد در ماده (19) قانون مجازات اسلامي (8) درجه جرم براي مجازاتهاي تعزيري آمده است. درجه (3) بين (36) ميليون تومان تا (55) ميليون تومان تلقي شده است، يعني جزاي نقدي درجه (3) اين است و محروميت از حقوق اجتماعي درجه (6) به عنوان اشتغال مديرمسئول يا سردبير رسانههاي گروهي ممنوعيتهاي اجتماعي تلقي شده كه ما فكر ميكنيم كافي است.
عليايحال اين قسمت و همچنين قسمتهاي بعدي را ما با دقت با مراجعه به درجهبندي تعزيرات قانون مجازات در اينجا آورديم و تمام آن به دقت ملاحظه شده. فكر ميكنم كه اين مجازات و مجازاتهاي بعدي كه از قانون تخلفات اداري و تخلفات انتظامي هيأتهاي علمي و همچنين تكميل آييننامه انضباطي دانشجويان جمهوري اسلامي آمده است كه اينها همه از هم تلفيق شده است كافي است و به اندازه كافي ما مجازات را اعمال كرديم.
بنابراين من فكر ميكنم اگر سرورمان جناب آقاي ملكي ماده (19) قانون مجازات اسلامي را ملاحظه بفرمايند ايشان هم تصديق خواهند فرمود كه هم كميسيون حقوقي و هم كميسيون فرعي آموزش و تحقيقات ملاحظه لازم را به اين نكته داشتهاند. انتظار داريم عزيزان رأي بدهند، والسلام.

علی اردشیرلاریجانی
متشكريم، دو تا اصلاح را بخوانيد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي دكتر! دو مورد رفع ابهام هست، يكي در سطر سوم صدر مادهواحده كه با توجه به تبصره (2) و (3) بايد بعد از كلمه «هنري»، «اعم از الكترونيكي و غيرالكترونيكي» ذكر بشود. يعني آثاري مانند رساله، پاياننامه، مقاله و طرح پژوهشي چه به صورت الكترونيكي و غيرالكترونيكي چاپ بشوند جرم محسوب ميشوند.

علی اردشیرلاریجانی
اين اصلاح عبارتي است، روشن است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي دكتر! يكي اينكه در تبصره ششم «عناوين مشابه» روشن نيست. من از اعضاي محترم كميسيون هم سؤال كردم.

علی اردشیرلاریجانی
مقصود عناوين مشابه علمي است. مثلاً در سيستم روحانيت پايه (1)، پايه (8) و اينها را دارند. عناوين مشابه علمي است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي دكتر! ديگر تغييري نداريم.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 213 نفر، مادهواحده، بندهاي آن و تبصرههاي آن را به رأي ميگذاريم. نمايندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمايند. كميسيون آموزش عالي و قضائي هر دو موافق هستند و دولت هم موافق است. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. (ادياني ـ اخطار داشتيم) به موقع به من منتقل نكردند. آقاي ادياني من صدايتان را نميشنوم، اينجا تشريف بياوريد. (ادياني ـ در تبصره 6 كه ميگويد «سياستهاي لازم را تدوين» نمايد، به نظر من اصل هشتاد و پنجي است) كدام سطر آن را ميفرماييد؟ (ادياني ـ تبصره 6، خط آخر، «سياستهاي لازم را تدوين نمايد» شائبه قانونگذاري دارد) چنين چيزي ندارد، اين متن كميسيون قضائي مدنظرتان باشد. آن را بايد در حاشيهاش چاپ ميكردند. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
6
تصویب لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع مقامات مالیاتی کشورهای اسلامی

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي رئيس! دستور بعدي تقاضاي استرداد لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در صندوق همبستگي اسلامي براي توسعه وابسته به بانك توسعه اسلامي در اجراي ماده (138) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي است. آقاي رئيس! آقاي رئيسجمهور درخواست استرداد دادند، طبق آييننامه نماينده محترم دولت بايد بيايند و درخواست را بگويند.

علی اردشیرلاریجانی
نماينده دولت تشريف ندارند، قابل طرح نيست. دستور بعدي را بفرماييد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعدي گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي هست. از سخنگوي محترم كميسيون اقتصادي آقاي دكتر زارع خواهش ميكنم تشريف بياورند.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
آقاي رئيس! قبل از اينكه گزارش سخنگو را بشنويم من مخالفين و موافقين را عرض كنم. آقايان: قاضيپور و بهرامنيا مخالف هستند. آقايان: رضيان، جاسمي و محموديشاهنشين جزء موافقين هستند.

رحیم زارع
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش كميسيون اقتصادي به مجلس شوراي اسلامي
لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي به شماره چاپ (466) كه به اين كميسيون به عنوان كميسيون اصلي ارجاع شده بود در جلسه روز سهشنبه مورخ 9/3/1396 با حضور مسئولان دستگاههاي ذيربط و كارشناسان مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به اتفاق آراء با اصلاحاتي در مادهواحده به تصويب رسيد.
اينك گزارش آن در اجراي ماده (147) آييننامه داخلي به مجلس شوراي اسلامي تقديم ميشود.
ضمناً گزارش كميسيون فرعي قضائي و حقوقي تا زمان ارسال اين گزارش واصل نشده است.
رئيس كميسيون اقتصادي ـ محمدرضا پورابراهيميداوراني
همكاران عزيز! مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي يكي از سازمانهاي وابسته به سازمان همكاريهاي اسلامي است كه در سال 2003 در كشور مالزي با هدف تشويق و ترويج همكاري متقابل بين مقامات مالياتي كشورهاي عضو به منظور استفاده از تجربيات يكديگر در زمينه بهبود و توسعه سياستها و عملكرد مالياتي تأسيس شد.
عضويت در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي به دلايل زير قابل توصيه هست كه يكي تبادل تجارب فني و اجرايي در زمينه، مسائل و موضوعات مالياتي است، شكلگيري و ارتقاي همكاريهاي فيمابين با كشورهاي اسلامي و بهرهگيري از تجربيات آنها، زمينهسازي و بسترسازي براي انعقاد موافقتنامههاي مالياتي ميان جمهوري اسلامي ايران و ساير كشورهاي اسلامي. چون برخي اعضاء از نظر دانش و عملكرد نظام مالياتي در سطح پايينتري از جمهوري اسلامي ايران قرار دارند عضويت ايران ميتواند زمينهساز انعقاد قراردادهاي مالياتي بشود و براي كشور درآمدزايي ايجاد كند و حق عضويت آن هم (600) دلار هست كه مبلغ حق عضويت بالا نيست. از همكاران عزيز ميخواهم براي اينكه تبادل تجربيات بشود و بتوانيم از دانش كشورهاي اسلامي استفاده كنيم و تجربيات خود را به آنها منتقل كنيم و به نوعي يك تجربه خوبي براي ما بشود كشور خودمان هم از نظر مالياتي و حوزه ماليات حرفي براي گفتن دارد و ميتواند به كشورهاي كمترتوسعهيافته اسلامي اينها را منتقل كند. از همكاران ميخواهم كه رأي مثبت بدهند.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقاي قاضيپور مخالف هستند، بفرماييد.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام محضر ملت بزرگ ايران اسلامي و مقام معظم رهبري و نيروهاي مسلح و شما برادران و خواهران، نمايندگان ملت در خانه ملت. پيشاپيش سالگرد شهادت حضرت امام جعفر صادق را به تمام مسلمين جهان تسليت عرض ميكنم.
اما موضوع؛ موضوع اساسنامه مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي است. آقاي لاريجاني! اگر كشورهاي اسلامي است چرا با سال ميلادي شروع كردهاند. در ماده (6)، بند «پ» جزء (6) گفته سال مالي از اول ژانويه است. آيا اين كشورهاي اسلامي ميلادي هستند، هجري هستند يا شمسي؟
در ماده (9)، بند «پ» جزء (7) گفته حسابرس خارجي را براي تأييد حسابها بياورند، نگفته اين حساب در كدام بانك خارجي باز خواهد شد، مشخص نكرده است. هفت، هشت نوع دريافت حق عضويت است، ولي هزينهها كم مشخص شده و حساب بانكي مشخص نشده است. هرچند نوشته اين سه زبان داشته باشد، عربي، انگليسي و فرانسوي. ما ميگوييم بعضي از كشورها مثل الجزاير فرانسوي هستند، ولي در تمام متون ما دو زبانه هستيم. (10) ماده دارد، بعد در ماده آخر داور را مشخص نكرده، بايد براي اختلاف بين سازمان و اعضا يك داور خارج از اعضا باشد كه اين را مشخص نكرده است.
همكاران! خلاصه شاهبيت عضويت ايران در اينجا براي ما مفهوم نيست، به جز گرفتن حق عضويت. مشخص هم نكردهاند حق عضويت چند ميليون دلار، ده هزار دلار، تك دلار، يورو و دلار يا ريال ايراني است. اين را مشخص نكردهاند. پول را مشخص نكردهاند. مبناي پول بر كدام پول خارجي يا اسلامي است؟ اين دقيقاً اينجا نيامده است كه دلار است يا يورو است و نگفته سالانه چند جلسه برگزار خواهد شد.
به نظر بنده و تعدادي از همكاران عزيز اين كامل نشده است. اسم آن كشور اسلامي است، احتمال اينكه فرانسويها باشند زياد است. در مسائل مالياتي هم ما از فرانسه آورده بوديم كه در دورههاي قبل نمايندگان محترم مجلس شديداً به اين موضوع اعتراض كردند. خارجيها آمدند اينجا بعضي از دفاتر امور مالياتي ما را حسابرسي كردند. آيا سزاوار است راز كشور ما را مشخص كنند؟ بيايند ستاد اجرايي امام را بگويند حسابهاي مالياتياش را ميخواهيم بررسي كنيم يا آستان قدس رضوي را؟ به نظر من اينها به هيچ عنوان به نفع نظام مقدس جمهوري نيست، مگر براي اينكه براي دو، سه نفر مسافرت خارجي به وجود بيايد، بروند در اين كشورها مسافرت كنند، در سمينارش شركت كنند، پول (80) ميليون مردم ايران را ببرند در آنجا هزينه كنند.
هيچ عايدي براي ما نخواهد داشت و دقيقاً بايد مشخص كنند ما چقدر بايد حق عضويت بدهيم و مقرش ثابت نيست و متحرك است و نگفته سالي چقدر است. اگر اين در تهران امالقراي مسلمين مستقر شود ما موافقيم، ولي هيچ ذكري در آنجا نيامده است. انتظار ما اين است دولت محترم دقيقاً گزارش بدهد، مخبر عزيز كميسيون اقتصادي دقيقاً حق عضويت و اينكه اين پولها در كدام حساب نگهداري خواهد شد را توضيح بدهد. اين پول بيتالمال است، پول كارگران و كشاورزان است، اين پول (80) ميليون مردم زحمتكش ايران اسلامي است، تحت پوششيهاي بهزيستي و كميته امداد هستند. آيا سزاور نبود ما به جاي اين ميآمديم مسائل مالياتي را حل ميكرديم؟
لذا همكاران! چون كه نواقص زيادي دارد به اين رأي ندهيد تا دولت كار را به پيش ببرد آقاي لاريجاني! كميسيون دقيقاً اين سؤالات ما را جواب بدهد كه اين سال مالي كجاست؟ پول در كدام بانك نگهداري خواهد شد؟ (وكيلي متشكر) حق عضويت ما چقدر خواهد شد؟ به عشق امام حسين، يا حسين.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقاي ادياني موافق هستند.

علی اردشیرلاریجانی

سیدعلی ادیانی
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض شود بحث مربوط به لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي مطرح است. همه همكاران عزيز ما بر اين مسأله اشرافيت كامل دارند. اساساً يكي از مؤلفههاي توسعه و زمينههاي پيشرفت، درك درست و ارتباط منطقي در چارچوب منافع ملي با ديگر كشورهاي كره زمين است. از آنجايي كه بسياري از مؤلفههاي حكمراني خوب به عقلانيت، خرد جمعي و تجارب بشري برميگردد، يكي از موضوعات اساسي و كليدي كه از ازمنه قديم هم مرسوم بوده، اما الان با پيچيدگي، ظرايف، دقت و حساسيت خاص تعقيب ميشود بحث مالياتها در كشورها است. هر كشوري كه توانسته با مقوله ماليات از منظر علمي و با استعانت و ياري گرفتن از تجارب بشري به نحو مطلوب آن را بوميسازي و با هنجارهاي ملي و آموزههاي اعتقادي خودش عجين كند و به عنوان يكي از مؤلفههاي توسعه اقتصادي بهره عالمانهاي ببرد، در حقيقت توانسته بخش قابل توجهي از توسعه كشور را رقم بزند.
ما امروز شك نداريم كه يكي از منابع كليدي و اساسي درآمدها، درآمد از مقوله ماليات است. ما اگر بخواهيم بحث ماليات و أخذ ماليات را عادلانه و عالمانه و مبتني بر باورهاي ديني و ظرفيتهاي مليمان استفاده كنيم بدون شك بايد به ديگر كشورها بالاخص كشورهاي اسلامي نگاه كنيم كه در بحث أخذ ماليات چگونه عمل ميكنند. بر اين مبنا من احساس ميكنم اين موافقتنامه اولاً زمينهساز انعقاد موافقتنامههاي مالياتي با ديگر كشورهاي عضو اين موافقتنامه است.
دليل ديگر ضرورت تصويب اين لايحه اين است كه الحمدلله ما به عنوان كشور بزرگ در مقايسه با ديگر كشورهاي عضو اين مجموعه از تجارب خوبي برخورداريم. لذا با دادن مشاورههاي اقتصادي و علمي اين خودش محملي براي كسب درآمدزايي است و با تعاملي كه با ديگر كشورهاي عضو خواهيم داشت اين براي ايران ميسور خواهد بود. از طرف ديگر موجب شناسايي نقش مهم مديريت ماليات و زكات به عنوان يك ماليات اسلامي در ارتقاي توسعه اقتصادي و ديگر ابعاد اين كشور است.
لهذا من فكر ميكنم اينگونه موافقتنامهها در عين اينكه لازم است، بلكه ضرور هم هست، چون زمينههاي تقويت و ارتقاي بحث مسائل اقتصادي را براي كشور ما در مسير درست قرار ميدهد و مهمترين مسأله هم اين است كه ما نميتوانيم فراموش كنيم كه پيوند اسلامي، تعامل و همكاري با كشورهاي اسلامي يكي از اصول سياست خارجي در ايران است، يكي از مطالبات قانون اساسي است و يكي از مؤلفههاي محكم در سياستهاي اصولي و راهبردي ايران اسلامي است به عنوان اينكه اصل را بر همكاري، تعامل و ترابط منطقي با ديگر كشورها اسلامي داشته باشد و يكي از آن مؤلفههاي تحكيم روابط بين جهان اسلامي و ممالك اسلام همين بحث مربوط به الحاق و عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي است. لذا همكاران عزيز بهتر از من ميدانند كه الحاق ايران به اينگونه مجامع بينالمللي و اسلامي يك امر ضروري است و مقوم سياست خارجي و تحكيمكننده روابط بين ما مسلمانها است. متشكرم.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
آقاي رئيس! مخالف نداريم، بنابراين موافق هم صحبت نميكند.

علی اردشیرلاریجانی
دولت هم كه موافق است، خودشان ارسال كردند، بخوانيد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي
مادهواحده ـ به دولت اجازه داده ميشود در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي به شرح اساسنامه پيوست عضويت يابد و نسبت به پرداخت حق عضويت مربوط و يا كمك اقدام نمايد. تعيين و تغيير دستگاه اجرايي طرف عضويت برعهده دولت است.
تبصره ـ رعايت اصول (77) و (139) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در اجراي اين موافقتنامه الزامي است.

علی اردشیرلاریجانی
آقاي زارع ميفرمايند حق عضويتش هم (6000) دلار بيشتر نيست. حضار 204 نفر، مادهواحده و تبصره آن را به رأي ميگذاريم. نمايندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمايند. لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي به رأي گذاشته شده، دوستان رأيشان را اعلام بفرمايند. دولت موافق اين لايحه است. عزيزان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
7
تصویب لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ارمنستان در مورد استفاده مشترک از دروازه مرزی نوردوز ـ مغری

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعدي گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري ارمنستان در مورد استفاده مشترك از دروازه مرزي نوردوز ـ مغري است. از جناب آقاي دكتر زارع سخنگوي محترم كميسيون اقتصادي خواهش ميكنم گزارش خودشان را ارائه كنند. جناب آقاي دكتر وكيلي! اسامي مخالفين و موافقين را بفرماييد.

محمد علی وکیلی
مخالفين: جناب آقاي قاضيپور و جناب آقاي لاهوتي. موافقين: جناب آقاي پورمختار و جناب آقاي داود محمدي نماينده قزوين.

رحیم زارع
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم گزارش كميسيون اقتصادي به مجلس شوراي اسلامي
لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري ارمنستان در مورد استفاده مشترك از دروازه مرزي نوردوز ـ مغري به شماره چاپ (467) كه به كميسيون اقتصادي به عنوان كميسيون اصلي ارجاع گرديده بود در جلسه روز سهشنبه مورخ 9/3/1396 با حضور مسئولين دستگاههاي اجرايي ذيربط و كارشناسان مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت و با الحاق يك تبصره به مادهواحده به شرح ذيل به اتفاق آراء به تصويب رسيد.
اينك گزارش آن در اجراي ماده (147) آييننامه داخلي به مجلس شوراي اسلامي تقديم ميشود.
ضمناً گزارش كميسيونهاي فرعي قضائي و حقوقي و كشاورزي، آب و منابع طبيعي تا زمان ارسال اين گزارش واصل نگرديده است.
رئيس كميسيون اقتصادي ـ محمدرضا پورابراهيميداوراني
همكاران محترم! اين موافقتنامه اهدافي دارد كه هدف اين لايحه يكي تسهيل امور تجارت است و به منظور اجتناب از دوبارهكاري در حوزه امور گمرك و اهميت هماهنگي گمركي در فرآيند توسعه تجارت و تأمين اهداف اقتصادي و همچنين ثمربخش بودن استقرار يك بستر قانوني مناسب جهت گسترش تجارت سالم بين اتباع دو كشور، تعاملات اقتصادي و در نتيجه تسهيل توسعه تجارت اين لايحه را دولت به مجلس ارائه داده و براي اينكه در حوزههاي تجارت، مثل واردات، صادرات و به ويژه امور گمرك دوبارهكاري نشود، از همكاران عزيز ميخواهم به خاطر حضور فعال جمهوري اسلامي ايران و همچنين بهرهگيري جهت تأمين منافع ملي در راستاي اصول راهبردي سياستهاي اقتصادي و تعاملات اقتصادي به اين لايحه رأي بدهند، خيلي ممنون.

علی اردشیرلاریجانی

محمد علی وکیلی
جناب آقاي قاضيپور بفرماييد.

نادر قاضی پور
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام مجدد. همكاران عزيز! ما از كميسيون اقتصادي تشكر ميكنيم، ولي از دولت انتظار داريم با كشور همسايه شمالغربي ايران كشور ارمنستان در يك بسته سياستي كامل تعامل داشته باشيم. يكي از مشكلاتي كه ما با اين كشور داريم مسأله رودخانه مرزي ماست، حفاظت محيط زيست آنجاست. پاك نگه داشتن رودخانه ارس از ريختن فاضلابهاي صنعتي و معدني و پسابهاي پرتوزاي معدني در داخل رودخانه ارس كه در داخل ايران و خود كشور ارمنستان و از همسايه عزيزمان آذربايجان رد ميشود و به درياي مازندران ريخته ميشود.
دومين بحث سياستي كه ما بايد با كشور ارمنستان داشته باشيم مسائل امنيتي است. تعدادي از اعضاي ضدانقلابيون مانند پ.ك.ك و پژاك در آنجا مقرر دارند و تردد ميكنند. ما بايد از ارمنستان كه اينقدر حمايت ميكنيم، آنها هم اينقدر از ضدانقلاب حمايت نكنند، ترددهايشان از مرز بسته شود. ما ميخواهيم آنجا با ارمنستان مبادلات تجاري خوب داشته باشيم، اما بشرطها و شروطها كه اين كشور ارمنستان به تماميت ارضي همسايه خودش كشور آذربايجان هم اهميت بدهد و از كشتار مردم بيگناه به خصوص زن و بچه و كودك هشت ساله توسط ارتش جلوگيري كند.
كشور ارمنستان هميشه مورد حمايت ايران اسلامي بوده، هست و خواهد بود، ولي آنها بايد اين بسته سياستي ما را كامل اجرا كنند، به خصوص سالم نگه داشتن رودخانه ارس، جمعآوري مقرهاي ضدانقلاب و جلوگيري از تردد آنها به داخل كشور و اين دروازه مرزي هم مشخص شود. (رئيس ـ متشكريم) آقاي لاريجاني! گمرك هميشه آنجا مستقر خواهد شد و تمام معادلات، رفت و آمد و حمل و نقلها توسط فرماندهي واحد گمرك كه قوانين مجلس را اجرا ميكند باشد. فردا نشود مثل بازارچهها و كولهبرها تمام ترددها غيرقانوني انجام بگيرد و اجناس غيرمجاز وارد و خارج شود. هرچه هست بايد طبق قانوني باشد كه مجلس شوراي اسلامي تصويب ميكند. والسلام

علی اردشیرلاریجانی
خيلي ممنون، موافق صحبت كند.

محمد علی وکیلی
سركار خانم ذوالقدر موافق هستند، بفرماييد.

سیده فاطمه ذوالقدر
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و احترام خدمت همكاران محترم و همينطور عرض تسليت شهادت امام صادق (عليهالسلام).
همكاران محترم! همانطور كه همه اطلاع داريم اين موافقتنامهها بر اساس قانون آييننامه و قانون اساسي از اختيارات مجلس ميباشد و در واقع توافقات در بخشهاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي، زيستمحيطي و ساير بخشها به صورت موافقتنامهها به صورت تيپ و مدل هستند كه بين ايران و ساير كشورها هميشه بسته ميشود و ما براي اينكه روابطمان را خصوصاً در بخش گمركي با كشورهاي ديگر محكم كنيم لازم است كه به اين توافقنامهها توجه داشته باشيم.
در عرصه اقتصاد خصوصاً تجارت ما بيش از يك قرن در زمينه گمركي تلاش ميكنيم و گمرك در توسعه تجارت و تأمين اهداف اقتصادي كشور ما و مناسبات و روابط با كشورهاي ديگر ميتواند از اهميت بالايي برخوردار و مؤثر باشد. اين موافقتنامهها در واقع استفاده مشترك از مرزها و دروازههاي مرزي نوردوز و مغري در كشور ما با كشور همسايه ما ارمنستان است كه كشور ارمنستان يكي از كشورهاي بسيار خوب همسايهمان است كه ما ارتباطات زيادي داريم و ضمن رعايت اصول قانوني با ايران، مبادلات مختلفي هم با اين كشور داشتيم.
اين موافقتنامه با مواد مختلفي كه دارد در واقع اصول حاكم بر نقاط مرزي و نوع عمليات گمركي و تأييد اصالت دادهها و اظهارنامهها و همينطور اطلاعات كلي مربوط به وسايل حمل و نقل كالا به صورت الكترونيكي را هماهنگ ميكند و اصالت آنها را تأييد ميكند. در اينجا گمرك در ضمن بازرسي فيزيكي در موارد جابهجايي كالا يا اگر شواهدي پيدا شود مانند دستكاري، پلمپ يا پاره شدن چادرها يا موارد ديگر حق دارد رسيدگي كند و اقدامات لازم را انجام بدهد. همينطور در مورد خطر انتشار بيماريهاي واگير و مسري و رويههاي ضدعفوني اينجا در اين لايحه ذكر شده و در مورد تبادل اطلاعات، تخلفات گمركي و روش تبادل اطلاعات مشخص كرده و همينطور كارگروههاي مشتركي بين دو كشور براي اجراي صحيح اين موافقتنامه تشكيل شده است.
در اينجا مخالف محترم آقاي قاضيپور هم با كليات مخالفتي نداشته، به مسائل امنيتي پرداخته كه قطعاً مسائل امنيتي در اولويت است و لحاظ خواهد شد و كنترل ميشود و با كليات مخالفتي نداشتند. اين لايحه در مورد توسعه گمركي و توسعه اقتصادي بسيار مفيد و مؤثر است. لذا من از همكاران محترم ميخواهم كه به اين لايحه رأي موافق بدهند. تشكر ميكنم.

محمد علی وکیلی
متشكر، جناب آقاي لاهوتي مخالف هستند، بفرماييد.

مهرداد لاهوتی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي وكيلي! بنده مخالفت خاصي با اين لايحه ندارم، ولي از آنجايي كه استحضار داريد موافقتنامهها بايد يا رد و يا تأييد شود، يك نكته اينجا وجود دارد كه فقط خواهش من اين است سخنگوي محترم كميسيون يا دولت يك بزرگواري بفرمايند اين ابهامي را كه من مطرح ميكنم پاسخ بدهند. اينجا در ماده (7) موافقتنامه آمده در صورتي كه نياز به اطلاعات باشد دو طرف ميتوانند اين اطلاعات را به صورت تلفني درخواست كنند. اولينبار است كه من ميبينم، جناب آقاي دكتر لاريجاني! عرض ميكردم كه بنده در مورد اين موافقتنامه مخالفت خاصي ندارم، اما در ماده (7) اين لايحه اگر عنايت بفرماييد يك جا آمده در صورتي كه اطلاعاتي را درخواست كنند ميتوانند به صورت تلفني باشد. آيا واقعاً صلاح است مربوط به مبادلات اقتصادي و تجاري مثلاً با يك تلفن بين همديگر اطلاعات را رد و بدل كنند؟
به نظر من اگر اين تكه را يك طوري مديريت بفرمايند كه اطلاعات بر اساس درخواست كتبي باشد، البته ابتدا آمده كه بر اساس درخواست كتبي، اما در موارد ضروري گفتند، من اولينبار است كه ميبينم بين دو تا كشور با يك تلفن اطلاعات همديگر را بخواهند و درخواست كتبي اطلاعات داشته باشند. ابهام من اينجاست.

علی اردشیرلاریجانی
نكتهاي كه اينجا گفتند، گفتند درخواستهايي كه آمد. گاهي ممكن است چيزي فورسماژور باشد، آنجا نياز باشد با تلفن مشكل را حل كنند كه در مسير مبادلات باشد.

مهرداد لاهوتی
نه، گفتند اطلاعات را رد و بدل كنند.

علی اردشیرلاریجانی
مقصود اطلاعاتي است كه سرّي نيست.

مهرداد لاهوتی
حضرتعالي اگر اشكالي نميبينيد بنده هم مخالفتي ندارم.

علی اردشیرلاریجانی
خيلي ممنون، موافق صحبت كند.

محمد علی وکیلی
موافق آخر جناب آقاي داود محمدي نماينده قزوين هستند، بفرماييد.

داود محمدی قزوین
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده هم به سهم خودم شهادت جانسوز رئيس مذهب جعفري امام جعفر صادق (عليهالسلام) را عرض تسليت و تعزيت دارم.
همكاران عزيز استحضار دارند يكي از مؤلفههاي اصلي توسعه كشورها امروز در حوزه اقتصادي بحث صادرات كشور و تبادلات تجاري است و ما هر اندازه در عرصههاي تجاري فعال باشيم در ايجاد اشتغال و حل مشكلات جوانان عزيزمان توفيق بيشتري خواهيم داشت.
همكاران عزيز مستحضر هستند از مباني سياستهاي كلان نظام تكيه بر اقتصاد غيرنفتي است و نيل به اين هدف اقتضا دارد كه ما در خصوص تبادلات دوجانبه و چندجانبه نگاهي توسعهمحور داشته باشيم. از ديگر سياستهاي كشور توسعه ارتباطات در همه زمينهها به ويژه حوزه مسائل اقتصادي با همسايگان است. ما امروز با (15) كشور دنيا هممرز هستيم، عقل سليم حكم ميكند كه ما از اين مزيت به نحو نيكو بهرهمند شويم.
توسعه تجارت و توسعه مسائل اقتصادي خصوصاً با كشور همسايه ارمنستان از دروازه مرزي نوردوز و مغري از مزيتهايي است كه كشور از آن برخوردار است. مخالفين محترم، برادران عزيزم جناب آقاي قاضيپور و جناب آقاي لاهوتي كه از نمايندگان فعال مجلس هم هستند خيلي با اصل موضوع مخالفت نداشتند. جناب آقاي قاضيپور ملاحظاتي در حوزه مسائل امنيتي داشتند كه بايد به آن دقت نظر هم شود و جناب آقاي لاهوتي هم نسبت به اصل موضوع نظر مخالفي نداشتند. من هم از همكاران عزيز تقاضا ميكنم با توجه به اينكه ما توسعه صادرات غيرنفتي و توسعه ارتباط با همسايگان را در دستور كار داريم، حتماً با اين لايحه موافقت بفرمايند و رأي مثبت خودشان را اعلام كنند.

علی اردشیرلاریجانی

سید مصطفی رضوی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت نمايندگان محترم سلام عرض ميكنم. همانطور كه يكي از نمايندگان محترم در پاسخ مخالف محترم اظهار كردند، بخشي از ايراداتي كه دوستان با عنوان عناوين امنيتي يا سياسي به ارتباط ما با جمهوري ارمنستان گرفتند، اتفاقاً بايد با توسعه روابط تجاري حل شود. يعني اين توسعه روابط تجاري ميتواند محمل و بستري براي بخشي از روابط ديگر باشد.
اما اين موافقتنامه كه در سفر سال پيش رياست محترم جمهور و هيأت همراه امضا شده جدا از كاهش ديوانسالاري در فرآيند ترخيص و اجتناب از دوبارهكاري در مرز و كمك به رفع موانع غيرتعرفهاي، مبارزه با تخلفات گمركي، قاچاق كالا و مواد مخدر ميتواند كمك كند، ما را از طريق كشور ارمنستان به بازار (200) ميليون نفري كشورهاي عضو اتحاديه اوراسيا نزديك ميكند. يعني تنها ارتباط با يكي از كشورهاي كوچك همسايه نيست و از آنجا كه روند تراز بازرگاني مبادلات تجاري با كشور ارمنستان به نفع كشور ما مثبت بوده، مطمئناً استفاده از اين دروازه مشترك به سود كشور ما خواهد بود.

علی اردشیرلاریجانی
متشكريم، جناب آقاي زارع بفرماييد.

رحیم زارع
بسم الله الرحمن الرحيم
از دغدغه مخالفين محترم كه از روي دلسوزي است تقدير و تشكر ميكنم. اما همانطور كه آقاي رضوي هم فرمودند يك فرصت بالقوهاي در بازارهاي كشورهاي همسايه براي بهبود سياستهاي تجاريمان به ويژه در حوزه صادرات غيرنفتي است كه ما در سند چشمانداز، در برنامهريزيهايي كه شده، در اهداف اقتصاد مقاومتي بايد به سمت بخشهايي برويم كه غير از نفت براي ما ارزش افزوده ايجاد ميكنند و ميتواند مانعي براي بحث قاچاق و تخلفات گمركي و همچنين دوبارهكاريهاي گمركي باشد. از همكاران عزيز ميخواهم كه به اين لايحه دولت رأي بالا بدهند.

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ارمنستان در مورد استفاده مشترك از دروازه¬ مرزی نوردوز ـ مغری
مادهواحده ـ موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ارمنستان در مورد استفاده مشترك از دروازه¬ مرزی نوردوز ـ مغری مشتمل بر یک مقدمه و (12) ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
تبصره ـ در اجراي اين موافقتنامه رعايت اصول (77) و (139) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران الزامي است.

علی اردشیرلاریجانی
حضار 206 نفر، مادهواحده و تبصره لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري ارمنستان را به رأي ميگذاريم. نمايندگان محترم نظرشان را اعلام بفرمايند، تصويب شد.
8
تصویب لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر

علی اردشیرلاریجانی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعدي گزارش كميسيون بهداشت و درمان در مورد لايحه موافقتنامه همكاري در زمينه پيشگيري و واكنش به شرايط اضطراري در درياي خزر است. از جناب آقاي دكتر همتي سخنگوي محترم كميسيون خواهش ميكنم جهت ارائه گزارش تشريف بياورند. آقاي دكتر وكيلي! مخالف و موافقين را بفرماييد.

محمد علی وکیلی
مخالفين: جناب آقايان: لاهوتي و حاجي. موافقين: آقايان: ابطحي و جعفرپور.

علی اردشیرلاریجانی

احمد همتی
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
با عرض سلام و صبحبخير خدمت همكاران عزيز و عرض تسليت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق.
موافقتنامه همكاري در زمينه پيشگيري و واكنش به شرايط اضطراري در درياي خزر است كه تحت عنوان لايحهاي تقديم هيأترئيسه محترم مجلس شده است. درياي خزر با ويژگيهايي كه دارد از جمله وسعت زياد آن كه شامل (436) هزار كيلومتر مربع ميشود. طول درياي خزر كه حدود (1200) كيلومتر است. درياي خزر پايينتر از سطح درياهاي آزاد است و شيب آن با يك شيب نسبتاً تندي به سمت كشور ما است.
اين شرايط درياي خزر هم ميتواند يك فرصت و هم تهديد باشد. اگر حادثهاي اتفاق بيفتد حالا چه با منشأ طبيعي يا منشأ انساني عوارض آن ميتواند به سمت كشور ما پيش بيايد و مشكلاتي را براي كشور ما ايجاد كند. طبعاً اگر خدايناكرده حادثهاي اتفاق بيفتد ميتواند براي كشورهاي حاشيه درياي خزر هم مشكلاتي داشته باشد. بنابراين اين لايحه پيشنهاد ميكند كه در صورت شرايط اضطراري با منشأ طبيعي يا انساني، همكاريهايي بين كشورهاي حاشيه درياي خزر وجود داشته باشد كه بتوانند با اين حوادث مقابله كنند و آن را مهار كنند.
اين لايحه با در نظر گرفتن مفاد كنوانسيون چارچوب حفاظت از محيط زيست دريايي درياي خزر كه تحت عنوان كنوانسيون تهران است و در تاريخ سيزدهم آبان 82 به تصويب رسيده، تحت اين عنوان اجرايي خواهد شد و با درخواست طرف و كشوري كه دچار حادثه شده امداد از طرف كشورهاي ديگر حاشيه درياي خزر انجام خواهد شد. حتي حوادثي كه در خشكيهاي اين پنج كشور حاشيه درياي خزر اتفاق بيفتد، اين حوادث ممكن است در خشكي منجر شود كه در درياي خزر آلودگيها يا مسائل و مشكلاتي به وجود بيايد. در اين صورت هم ميتوانيم امداد مشترك را در اين كشورها داشته باشيم.
از طرف جمهوري اسلامي ايران وزارت كشور و مشخصاً سازمان مديريت بحران كشور مسئول اين كار و پيگيري آن است و تنها نكتهاي كه در اين لايحه وجود دارد مربوط به مواد (18) و (19) است. در ماده (18) عنوان شده كه «اختلافاتي كه در خصوص اجرا يا تفسير موافقتنامه بين طرفها بروز ميكند از طريق رايزني، مذاكره يا ديگر روشهاي مسالمتآميز حل و فصل خواهد شد كه طرفها مناسب ميدانند». اين با اصل (139) مغايرت دارد كه بايد در بررسيها به آن توجه و اصلاح شود، براي اينكه اصل (139) قانون اساسي ميگويد: «صلح دعاوي راجع به اموال عمومي و دولتي يا ارجاع آن به داوري در هر مورد، موكول به تصويب هيأت وزيران است و بايد به اطلاع مجلس برسد» كه در ماده ارائهشده اين را ذكر نكرده است.
ماده (19) هم با اصل (77) مغايرتي وجود دارد كه بايد در ضمن بررسي اصلاح شود كه در اينجا ذكر شده، ماده (19) گفته: «اين موافقتنامه ممكن است طبق توافق طرفها تكميل يا اصلاح شود»، «طبق توافق طرفها». اصل (77) ميگويد: «عهدنامهها، مقاولهنامهها، قراردادها و موافقتنامههاي بينالمللي بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد». اگر اين دو مورد اصلاح شود، با جزئيات ديگري كه مد نظر همكاران عزيز است، اين لايحه ميتواند مبناي خوبي براي همكاريهاي بيشتر كشورهاي حاشيه درياي خزر باشد كه درياي خزر به عنوان يك درياي صلح و دوستي است و اميدواريم كه با تصويب اين لايحه و اجراي آن (نايبرئيس ـ متشكرم آقاي همتي) هرچه بيشتر بر دوستي كشورهاي حاشيه درياي خزر افزوده شود، متشكرم. والسلام

مسعود پزشکیان
آقاي دكتر خيلي ممنون، متشكرم. مخالف صحبت كند.

محمد علی وکیلی
جناب آقاي لاهوتي مخالف هستند، بفرماييد.

مهرداد لاهوتی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان ببينيد! همانطور كه سخنگوي محترم كميسيون دو مورد اشكال را عنوان كردند، در مواد (18) و (19). جناب آقاي دكتر پزشكيان! اينجا دو مورد اشكال وجود دارد، حضرتعالي هم مديريت بفرماييد. ببينيد! استحضار داريد بر اساس اصول (77) و (139) قانون اساسي هرگونه تغييراتي كه بايد در موافقتنامهها صورت بگيرد بايد بيايد با اجازه مجلس انجام شود. شما ماده (19) را در اينجا نگاه كنيد، اينجا نوشته اضافات و اصلاحيههاي اين موافقتنامه، در هر صورت ما به نوعي پذيرفتيم كه اين اصلاحيه بايد در اين موافقتنامه صورت بگيرد. در صورتي كه هرگونه تغييرات در موافقتنامه بايد بيايد با اجازه مجلس شوراي اسلامي باشد.

مسعود پزشکیان
آقاي لاهوتي! در تبصره آمده كه رعايت اصول (77) و (139) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران الزامي است.

مهرداد لاهوتی
بله، آقاي دكتر! فرمايش شما كاملاً درست است، اما اين ايراد در متن وجود دارد. اما من يكي، دو تا نكته را عرض كنم. ببينيد دوستان! در بحث موافقتنامهها واقعاً ما بايد دقت بيشتري داشته باشيم. همين حادثهاي كه اخيراً شما هم در جريان هستيد، در قرارداد گازي ما با تركيه، ما (9/1) ميليارد دلار، (2) ميليارد دلار خسارت پرداخت كرديم. اخيراً مديرعامل شركت گاز ميگفت ما اين را دفاع كرديم نتوانستيم. واقعاً اگر اين موافقتنامهها درست انجام ميشد ما چرا بايد (2) ميليارد دلار خسارت به تركيه پرداخت ميكرديم؟
ببينيد! الان در بحث درياي خزر هم همين بحثها مطرح است. ما سالهاست اعتقاد داريم، اولاً ما قبلاً دو تا كشور بوديم، يكي روسيه سابق بود، يكي هم ايران بود. منابع درياي خزر بايد به صورت پنجاه ـ پنجاه ميشد. الان پنج تا كشور شديم، پنج تا (20) درصد. ما اعتقاد داريم كه ما بايد از ذخاير منابع درياي خزر (20) درصد، من نميگويم، دولت ما اعتقاد دارد، وزارت امور خارجه ما اعتقاد دارد، هنوز آنها اعتقاد دارند شما (13) درصديد، دارند آن (13) درصد را به ما تحميل ميكنند. هنوز اين بحث برداشت از ذخاير آنجا بين (20) درصد و (13) درصد موضوعي است كه ما نتوانستيم، وزارت امور خارجه ما نتوانست اين موضوع را حل كند، اين يك نكته.
نكته دوم؛ در برداشت ذخاير، الان تركمنستان دارد برداشت ميكند، قزاقستان دارد برداشت ميكند، روسيه دارد برداشت ميكند، آذربايجان دارد برداشت ميكند. ما (1) ليتر از ذخاير نفتي درياي خزر را نتوانستيم برداشت كنيم. اي كاش آقاي دكتر لاريجاني اينجا بودند، آقاي دكتر لاريجاني در همين سفري كه به گيلان داشتند و جا دارد من از ايشان هم سپاسگزاري كنم با قدرت و محكم فرمودند كه ما هم بايد برداشت از ذخاير نفتي درياي خزر را شروع كنيم. آقاي دكتر پزشكيان! آلودگيهاي وحشتناك نفتي آنها را ما در ساحل خزر داريم، شما بياييد ميهمان بنده باشيد، در هر صورت ما افتخار اين را داشته باشيم، بياييد آلودگيهاي نفتي كه كشورهاي حاشيه درياي خزر براي ما دارند ايجاد ميكنند، اين گلولههاي قيري كه ما اين سمت در ساحل تحويل ميگيريم و اين براي مردم ما آلودگيهاي پوستي و هزاران مورد ديگر دارد ايجاد ميكند، كار ديگري نكرديم.
در بحث شيلات هم همينطور است. ما آمديم برداشت ماهيان خاوياري را ممنوع كرديم، ما قبلاً سه تن برداشت ميكرديم، الان به (100) كيلو رسيده، اصلاً برداشت نميكنيم، ولي آنها به شدت از منابع خاوياري درياي خزر دارند برداشت ميكنند. دوستان! اينها نگرانيهايي است كه وجود دارد. ما اين موافقتنامهها و مقاولهنامهها ميآيد ميگوييم يك طرح تيپ است، خيلي راحت اينطور خودمان را قانع ميكنيم كه يك طرح تيپ است، ما هم بايد اين را بپذيريم. چون اصول قانون اساسي گفته شما حق تغيير هم نداريد، ما هم نبايد دخالت كنيم. نتيجه اين ميشود كه ما بايد (2) ميليارد دلار خسارت به تركيه پرداخت كنيم، دو سال گاز مجاني بدهيم تركيه بخورد. (وكيلي ـ متشكر) خواهش من از دوستان اين است كه واقعاً در اين موافقتنامهها دقت لازم را داشته باشند.

محمد علی وکیلی
متشكر، جناب آقاي ابطحي موافق هستند، تشريف ندارند. جناب آقاي يوسفنژاد بفرماييد.

علی اصغر یوسف نژاد
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
اولاً موافقتنامه در زمينه پيشگيري از شرايط اضطراري در درياي خزر است. بنابراين براي اينكه جمهوري اسلامي ايران از اين نقطه زيستبوم منحصر به فرد درياي خزر محافظت كند طبيعي است كه هيچ كشور حاشيهاي به تنهايي نميتواند از اين حفاظت و حراست كند. به همين خاطر حضور ايران در سازمانها و مجامع بينالمللي مخصوصاً منطقهاي و به ويژه اگر شامل كشورهاي همسايه باشد در جهت تأمين منافع ملي و مصلحت عمومي و زيستمحيطي است و به شرايط مناسب ما براي همگرايي منطقهاي و بينالمللي با رعايت اصول و اهداف سياست خارجي ما كمك ميكند. بنابراين اصل قضيه مورد توافق است. مثل چنين موافقتنامهاي را بارها داشتيم و خواهيم داشت و ضروري است و در زمينههاي اقتصادي، اجتماعي و حتي سياسي ميتواند به انتقال تجربيات كمك كند.
هم كميسيون محترم به درستي ورود پيدا كرده و مخالف محترم كه عزيز ماست نكتهاي را اشاره كرده كه جناب آقاي دكتر پزشكيان هم به درستي تصحيح كرده است كه كميسيون محترم بهداشت و درمان در رعايت اصول (77) و (139) در مجلس ورود پيدا كرده و اصلاحيه زده است و گفته كه اين دو اصل اساسي مرتبط با موافقتنامهها در اجراي اين موافقتنامه لازم و ضروري است. بنابراين نكته عمدهاي كه مخالف محترم اشاره كردند در اينجا برطرف شده است.
اما اگر بخواهيم رابطه دوستانه و همكاري بين كشورهاي درياي خزر را داشته باشيم طبيعي است كه در ارتباط با اين بايد موافقتنامهاي را تنظيم ميكرديم كه اين موافقتنامه در بندهاي مختلف به آن كمك ميكند كه در جهت حفاظت و حراست از درياي خزر است، براي توسعه بيشتر درياي خزر است. اگر احتمال بدهيم كه شرايط اضطراري به وجود بيايد كه قطعاً اين احتمال هم وجود دارد كه منشأ طبيعي يا منشأ انساني داشته باشد و امكان اين را داشته باشد كه از كشورهاي همسايه استفاده كنيم، اين موافقتنامه ميتواند براي پيشگيري و رعايت آن شرايط اضطراري كمك كند.
اگر نيازمند به يك عمليات هماهنگ هستيم، اگر نيازمند به يك همكاري علمي و فني براي اجراي اين كار هستيم اين موافقتنامه ميتواند كمك كند. اتفاقاً اين موافقتنامه همانطور كه مخبر محترم كميسيون هم اشاره كردند در سال 82 در تهران كنوانسيون چهارم حفاظت از محيط زيست دريايي به اين اشاره كرده، اين در جهت اجرايي كردن مفاد آن كنوانسيون سال 82 است. الان حدود (15)، (16) سال هم گذشته، اين دير شده است. اگر ما در مورد درياي خزر و مسائل زيستمحيطي در برابر نسلهاي آينده مسئوليت داريم و ميخواهيم از اين منافع مليمان حفاظت كنيم طبيعي است كه در ارتباط با اين قضيه پيوستن اين كشورهاي همسايه يعني ايران، تركمنستان، روسيه و قزاقستان كه در اين ارتباط مطرح هستند در زمان امدادرساني براي جبران خسارات براي اينكه حمل و نقل مناسبي داشته باشيم، براي اينكه تجهيزات و وسايل امدادي ورود و خروج داشته باشند، براي اينكه هزينههاي مرتبط با امدادرساني مشخص شود بايد يك تعامل و هماهنگي مناسبي در شرايط اضطراري داشته باشيم.
در اين ارتباط لازم است كه قانون داشته باشيم. نميشود هر كسي بر اساس شرايط خاص خودش و فردي عمل كند. اين ميتواند كمك كند (فرهنگي ـ خيلي ممنون) بستر مناسبي براي همكاري براي امدادرساني، مساعدت و هماهنگي و تعامل در شرايط اضطراري به وجود بيايد، براي اينكه از شرايط مناسب در شرايط اضطراري استفاده كنيم و مساعدتهاي لازم از گروههاي امدادي ديگر كشورها استفاده شود، مناسب است آموزشهاي مناسبي هم در اين ارتباط مطرح است كه ما ميتوانيم هم آموزشهاي تخصصي و هم آموزشهاي عمومي كه تجربيات ديگر كشورهاست را استفاده كنيم.
بنابراين من خواهش ميكنم براي اينكه از اين شرايط مناسب منحصر به فرد زيست بوم درياي خزر استفاده و حفاظت كنيم و در مقابل نسلهاي آينده مسئوليت داشته باشيم به اين موافقتنامه رأي بدهيم كه زمينه همكاري براي پيشگيري و واكنش به شرايط اضطراري در درياي خزر را فراهم كنيم. (نايبرئيس ـ متشكرم) البته دغدغههاي مخالفين محترم هم قابل احترام و توجه است و منطقي هم بوده، ولي من فكر ميكنم بخشي از اين دغدغهها در اين موافقتنامه برطرف شده است. من خواهش ميكنم با توجه به اينكه اصول (77) و (139) هم قيد شده كه در اين موافقتنامه رعايت شود به كليت و مادهواحدهاش رأي بدهند. ممنون هستم.

مسعود پزشکیان
خيلي ممنون، مخالف بعدي صحبت كند.

محمد علی وکیلی
آقاي رئيس! مخالف بعدي نداريم، بنابراين موافق هم صحبت نميكند.

مسعود پزشکیان

احمد صفایی فر
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض ادب و احترام خدمت نمايندگان محترم. جناب آقاي دكتر يوسفنژاد دلايل مثبته مربوط به تصويب اين موافقتنامه را فرمودند. همانطور كه استحضار داريد درياي خزر به عنوان درياي صلح و دوستي معرفي شده و به همين جهت دولت جمهوري اسلامي ايران به منظور افزايش تعامل و همچنين محافظت از پديدهها و حوادثي كه احتمالاً غيرقابل پيشبيني هستند كه احتمالاً در اين دريا پيش بيايد، شرايطي را فراهم كردند و موافقتنامهاي را با كشورهاي ساحل درياي خزر تنظيم كردند.
نكتهاي كه قابل توجه است، ما در حوادث مشترك مربوط به مناطق مرزي تا به حال مقرراتي كه همه كشورها در آن اتفاق نظر داشته باشند و الزامات اجرايي داشته باشد را تاكنون نداشتيم و يكي از دلايل انعقاد موافقتنامههاي منطقهاي و بينالمللي خصوصاً ميان كشورهاي همسايه درياي مشترك به اين خاطر است كه بتوانيم از حوادث غيرمترقبه جلوگيري كنيم.
مخالفين محترم به اصول (77) و (139) قانون اساسي اشاره فرمودند. همانطور كه مستحضريد ما در همگي موافقتنامههاي بينالمللي همواره اين حق تحفظ را داريم، به اين معنا كه مجلس را به عنوان مرجع مصوب نسبت به تمامي موافقتنامههاي بينالمللي تعيين ميكنيم و در خصوص ارجاع به داوري هم همواره نظر دولت را در همه كنوانسيونهاي بينالمللي به عنوان شرط اجراي اين موافقتنامهها در نظر ميگيريم. بنابراين از نمايندگان محترم استدعا ميكنم كه به اين موافقتنامه رأي مثبت لطف بفرمايند. خيلي متشكرم.

مسعود پزشکیان
آقاي كاتب! تذكر را بفرماييد.

غلامرضا کاتب
جناب آقاي دلخوش تذكر دارند، بفرماييد.

سیدکاظم دلخوش اباتری
اخطار
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي دكتر! اخطار من بند (12) اصل سوم، اصول (152)، (153) و (139) است كه در ارتباط با خصوصاً بحث سياست خارجي ما، بحث سلطهپذيري و سلطهجويي و اينكه هر گونه قرارداد كه موجب سلطه بيگانه بر منابع طبيعي و اقتصادي، فرهنگ، ارتش و ديگر شئون شود، من اين را اخطار دارم.
ببينيد آقاي دكتر! اتفاقي كه در درياي خزر افتاده، شما همين درياچه اروميه يا درياچههاي ديگر را ميبينيد كه امروز دچار مشكل هستند. الان كشورهاي حاشيهاي ما راحت دارند آبها را از رودخانهها برداشت ميكنند و متأسفانه ما داريم در غفلت به سر ميبريم. خواهش ميكنم اجازه بدهيد آقاي دكتر گوش كنند.
اصل (153) ميگويد: «هرگونه قرارداد كه موجب سلطه بيگانه بر منابع طبيعي و اقتصادي، فرهنگ، ارتش و ديگر شئون كشور گردد ممنوع است». الان يك موافقتنامهاي در دستور كار است، به نظر من اين موافقتنامه يك موافقتنامه آبكي است. آقاي لاهوتي فرمودند، سال 1940 سهم ما از درياي خزر (50) درصد بود، طي سالهاي گذشته اين به (20) درصد رسيد و عملاً (13) درصد. آقاي دكتر! شما اصلاً گوش نداديد. (نايبرئيس ـ كمي تا قسمتي، بفرماييد) حضور شما عرض شود خواهشم از آقاي دكتر اين است كه اين را توجه بفرماييد، دوستان هم اجازه بفرمايند. من ناچاراً بايد بگويم:
با عرض ادب پزشك خوشنام
اي مرهم زخمها و آلام
دور و بر تو چنان شلوغ است
انگار صف پنير و دوغ است
آقاي دكتر! خواهش ميكنم گوش بدهيد. (نايبرئيس ـ آقاي دلخوش بفرماييد) براي كشور ما مهم است. ببينيد! الان عملاً سهم ما از درياي خزر (13) درصد است. آقاي دكتر! من ميخواهم اين را عرض كنم، اين موافقتنامه هيچ دردي را دوا نميكند. الان بعضيها در كشورهاي حاشيه تلمبه گذاشتند، هر (100) متر و (200) متر دارند با تلمبه نفت استخراج ميكنند، آلودگي درياي خزر. اينجا آمده گفته شرايط اضطراري، اصلاً به هيچ عنوان شرايط اضطراري را آقايان درست تعريف نكردهاند. آقاي دكتر! يعني اين واقعاً هيچ مشكلي از كشور ما حل نميكند.

مسعود پزشکیان
آقاي دلخوش! مخالفت ميكنيد.

سیدکاظم دلخوش اباتری
نخير من دارم اخطار ميدهم (نايبرئيس ـ ميدانم، اين اخطار وارد نيست) كه اين در واقع مغاير اصل (153) است.

مسعود پزشکیان
رسيدگي به شرايط اضطراري چه ربطي به اينها دارد؟

سیدکاظم دلخوش اباتری
آقاي دكتر! جنابعالي آذربايجانشرقي هستيد، آن بلايي كه در اروميه سر شما و آذربايجانغربي آمد، اين دارد سر درياي خزر هم ميآيد. عرض من اين است كه اين موافقتنامه مغاير اين اصول است. اين اصلاً هيچ مشكلي را براي كشور ما حل نميكند. حالا تشخيص با جنابعالي است.

مسعود پزشکیان
متشكرم. آقاي دكتر! لطفاً قرائت بفرماييد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
لايحه موافقتنامه همكاري در زمينه پيشگيري و واكنش به شرايط اضطراري در درياي خزر
مادهواحده ـ موافقتنامه همكاري در زمينه پيشگيري و واكنش به شرايط اضطراري در درياي خزر مشتمل بر يك مقدمه و (22) ماده به شرح پيوست تصويب و اجازه مبادله اسناد آن داده ميشود.
تبصره ـ رعايت اصول (77) و (139) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در اجراي اين موافقتنامه الزامي است.

مسعود پزشکیان
حضار 194 نفر، نمايندگان محترم رأي خودتان را اعلام بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد. لطفاً ميهمانها را بخوانيد.

محمد علی وکیلی
حضور اعضاي محترم شوراي اسلامي و دهيار روستاي ديزج حسينبيگ شهرستان مرند ميهمانان جناب آقاي دكتر حسننژاد نماينده محترم شهرستانهاي مرند و جلفا را خير مقدم عرض ميكنيم.
9
اعلام وصول (8) فقره لایحه

محمد علی وکیلی
تعداد هشت فقره لايحه به شرح زير اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه موافقتنامه همكاري در زمينه حفظ نباتات و قرنطينه گياهي بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري عراق اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري خلق چين در خصوص همكاري در زمينه بهداشت و قرنطينه دامي اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري آذربايجان راجع به همكاري در زمينه پيشگيري، محدودسازي و كاهش پيامدهاي شرايط اضطراري اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه موافقتنامه همكاري و كمك متقابل اداري در موضوعات گمركي بين گمرك جمهوري اسلامي ايران و اداره كل گمرك جمهوري سوسياليستي ويتنام اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در شركت بينالمللي نقدينگي اسلامي اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در برنامه اندازهشناسي آسيا ـ اقيانوسيه اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه ايجاد منطقه ويژه اقتصادي لار اعلام وصول ميشود.
ـ لايحه موافقتنامه تأسيس دالان حمل و نقل و گذر بينالمللي بين دولت جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و جمهوري هند اعلام وصول ميشود.
10
اعلام وصول (1) فقره طرح

محمد علی وکیلی
در اجراي ماده (138) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي طرح اصلاح تبصره بند «ه» ماده (112) قانون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي به صورت عادي اعلام وصول ميشود.

محمد علی وکیلی
طرح استفساريه ماده (29) قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي به دليل پس گرفتن امضاي برخي از طراحان محترم استرداد ميگردد.
12
اعلام وصول طرح اصلاح ماده (1) قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب 2/12/1388 با قید یکفوریت و رد فوریت آن

مسعود پزشکیان

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
دستور بعدي درخواست يكفوريت براي طرح قانوني اصلاح ماده (1) قانون الحاق موادي به قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن مصوب 2/12/1388 كه جناب آقاي حاجيدليگاني به نمايندگي از امضاكنندگان موضوع درخواست يكفوريت را مطرح بفرمايند.

حسینعلی حاجی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
خواهش من از همه همكاران عزيز اين هست كه دقت بفرمايند، بحث بسيار مهمي هست. از طرفي اين پيشنهادي كه هست براي همه حوزههاي انتخابيه شما خواهران و برادران عزيز هم قابل پيگيري هست.
در خصوص ضرورت دلايل ارائه اين طرح كه خوشبختانه در تمام حوزههاي انتخابيه نمايندگان ملت به صورت مشترك وجود دارد و از نزديك در مراجعات مردم اهميت آن براي همه شما اثبات گرديده مطالبي را عرض ميكنم. مالكيت همواره يكي از مهمترين ابزار ارزش در جامعه بوده است. در كنار ارزش اقتصادي ارزش اجتماعي و سياسي ملك از جايگاه ويژهاي در جامعه ما برخوردار است. لذا اين جذابيتها و خصوصاً خصوصيات ويژه ملك و زمين باعث شده تا افراد در تملك و تصاحب آن علاقه وافري نشان دهند و قطعاً اين علاقهمنديها آثار و تبعاتي را به دنبال خواهد داشت.
امروزه از نظر حقوقي مهمترين راه تثبيت مالكيت برخورداري از سند است. در كشور ما اگرچه توجه به تعيين مالكيت و صدور سند بر مباني آموزههاي ديني استوار است و از لحاظ رسمي و قانوني سابقه حدود (85) ساله دارد اما جوامع روستايي و شهرهاي كوچك كه ماهيتي روستايي دارند از اين حيث مانند شهرهاي بزرگ از اين فرصت استفاده نكردند. خوشبختانه قانونگذار با تشخيص درست اين مسأله اجتماعي و جهت تسريع در تثبيت مالكيت روستاييان عزيز از سال 74 و در قانون برنامه دوم توسعه صدور سند اماكن روستايي را از طريق بنياد مسكن انقلاب اسلامي و سازمان ثبت اسناد كشور تجويز نموده است و حاصل اين تدبير صحيح و بهموقع صدور حدود (5/3) ميليون جلد سند مالكيت در روستاها و شهرهاي زير (25) هزار نفر جمعيت توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامي و سازمان ثبت اسناد كشور بوده است كه از آثار مثبت اين اقدام شايسته ميتوان به موارد ذيل اشاره كرد:
1 ـ احساس امنيت روحي و رواني مالكين واقعي و روستاييان و شهروندان عزيز.
2 ـ هويتبخشي به مالكيت خصوصي.
3 ـ كاهش مشكلات بهويژه برخوردها و نزاعهاي اجتماعي مربوط به اراضي.
4 ـ كاهش معاملات معارض كه بر اساس آمار منتشره از سوي مراجع رسمي پروندههاي حقوقي مربوط به قراردادهاي ملكي و عموماً معاملات معارض و اراضي فاقد سند بعد از دعاوي خانوادگي بيشترين آمار پروندههاي مراجع قضائي را تشكيل ميدهند.
گسترش فيزيكي و مبتني بر برنامهريزي، ارتقاي جايگاه نهادهاي محلي، تقويت نظارتهاي دولتي در مديريت روستاها و شهرهاي كوچك.

غلامرضا کاتب
جناب آقاي حاجي! در موضوع فوريت صحبت بفرماييد.

حسینعلی حاجی
چشم. اينها بخشي از آثار مترتب بر قوانين حاكم بر صدور سند املاك و منازل روستايي و شهرهاي كوچك توسط بنياد ميباشد.
اما اهميت بحث؛ از حدود (1250) شهر كشور تقريباً (1050) شهر آن با جمعيت بين (10) تا (12) ميليون نفر كه معادل يكششم جمعيت شهري كشور است از شهرهاي زير (50) هزار نفر هستند كه بسياري از آنها صرفاً بر اساس شاخص و معيار جمعيت شهر ناميده ميشوند، درحالي كه كماكان داراي بافت و هويت روستايي هستند و از امكانات و زيرساختهاي شهري محرومند. علقه و ارتباط آنها با نهادهاي مرتبط با حوزه روستايي مانند جهاد كشاورزي و بنياد مسكن بيشتر و اين نهادها اطلاعات و اشرافيت بيشتري نسبت به اين شهرها دارند و اشتغال مردم اين شهرها بيشتر در حوزه كشاورزي و صنايع دستي ميباشد.

مسعود پزشکیان
آقاي حاجي! اين را هم شرح بدهيد، ما كه كاداستر را داريم و آن ميتواند اين كار را بكند اين به آن چه ربطي دارد؟ چون يك قانون داريم ما پيگيري كنيم آن اجرا بشود.

حسینعلی حاجی
با هم مشترك است يعني آن هم از آن استفاده بكند. آقاي رئيس! تفاوتش اين است كه اينجا خيلي سهلتر انجام ميشود، هزينهها براي مردم يكسوم است، زمان بسيار كمتر است. يعني وقتي اين سند رويهاش را طي ميكند ظرف سه ماه ميتواند سند بگيرد اما از طريق آن قانون، وقتي به شهرهاي بزرگ مراجعه ميكند حدود يك سال و نيم در نوبت ميماند، هزينه آن حدود (5/1) ميليون تومان است ولي هزينه از طريق بنياد مسكن حدود (350) هزار تومان است (كاتب ـ آقاي حاجي متشكر، وقتتان تمام است) و براي مردم اين راحتتر است و سند هم همان سند است. يعني نهايتاً سند را اداره ثبت اسناد صادر ميكند و در اختيار قرار ميدهد يك كمكي به مردم شهرهاي زير (50) هزار نفر هست.

مسعود پزشکیان

غلامرضا کاتب
مخالف جناب آقاي مهرداد لاهوتي هستند، بفرماييد.

مهرداد لاهوتی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
اولاً كه برادر خوب ما جناب آقاي حاجيدليگاني راجع به فوريت اصلاً صحبتي نكردند. دوستان ببينيد! اين قانوني كه ايشان اشاره كردند ابتدا در ماده (133) قانون برنامه چهارم بوده، آنجا ما اين وظيفه را به بنياد مسكن محول كرديم كه بيايد اسناد روستايي را تعيين تكليف بكند. وظيفه ذاتي بنياد مسكن هم خدمترساني در روستاها است. واقعاً جا دارد من از بنياد مسكن انقلاب اسلامي، برادر خوب ما جناب آقاي تابش كه در عرصههاي مختلف زحماتي دارند ميكشند سپاسگزاري بكنم. ما آنجا اين وظيفه را به بنياد مسكن محول كرديم، كار درستي هم بود. قانون برنامه چهارم به اتمام رسيد ما اينجا يك خلأ قانوني داشتيم. در اين خلأ قانوني ما آمديم اين قانون را تحت عنوان قانون الحاق موادي به قانون ساماندهي حمايت توليد عرضه و مسكن كه الان اشاره داشتند، اينجا آن خلأ قانوني را برطرف كرديم، مجدداً حركتي را كه بنياد مسكن انقلاب اسلامي در روستاها در صدور سند داشتند استمرار داديم.
من آن روز در مجلس هم عرض كردم، اشتباه بزرگ و فاحشي صورت گرفت كه ما شهرهاي زير (20) هزار نفر را هم به بنياد مسكن داديم. نتيجه اين شد كه الان هنوز (50) درصد روستاهاي ما بنياد مسكن با توجه به توان بالا و قوي خدمترساني كه در روستاها دارد (50) درصد روستاييان شما هنوز سند نگرفتند. شهرهاي زير (20) هزار نفر را هم به بنياد مسكن محول كرديم، بنياد مسكن نميتواند برسد، نه اينكه نميخواهد، نميتواند اين كار و اين حجم مسئوليتي كه شما ميخواهيد به بنياد مسكن واگذار بكنيد را برسد. شهرهاي زير (20) هزار نفر شما انجام نگرفت. برويد در روستاهاي خودتان بپرسيد، (50) درصد مردم روستاهاي شما هم هنوز سند نگرفتند.
الان برادر خوب ما جناب آقاي حاجيدليگاني ميخواهند شهرهاي زير (50) هزار نفر را هم به اين قانون اضافه بكنند. به نظر من در هر صورت يك تحميلي به مردم روستاها و ثبت اسناد است كه از اين طريق يك تحميل بزرگي به بنياد مسكن است. شهرهاي زير (20) هزار نفر از قوانين بالاي (20) هزار نفر، شهرهاي (50) هزار نفر و اينها قوانين خاص خودشان را دارند. مردم از طريق قوانين مربوطه دارند اسناد خودشان را ميگيرند، مشكل خاصي ندارند. امروز مردم روستاهاي شما مشكل دارند، امروز مردم شهرهاي زير (20) هزار نفر شما مشكل دارند. شما با اين وظيفه جديد يك تحميلي داريد ميكنيد. خدا را شاهد ميگيرم اين كار را نكنيد، واقعاً بگذاريد اين لايحه به صورت عادي بررسي بشود. نكنيد، بگذاريد بنياد مسكن انقلاب اسلامي بيايد روستاهاي شما را تمام بكند. آن وظيفه شهرهاي زير (20) هزار نفر را كه به آن محول كرديد را تمام بكند. شما برويد در شهرهاي خودتان بپرسيد، هنوز بحث صدور اسناد يك شهر زير (20) هزار نفر را شروع نكردند حالا چه برسد ما شهرهاي زير (50) هزار نفر را هم بخواهيم محول بكنيم. من خواهش ميكنم به فوريت اين طرح رأي مخالف بدهيد.

مسعود پزشکیان
متشكرم، موافق را دعوت بفرماييد.

غلامرضا کاتب
جناب آقاي دهمرده موافق هستند، بفرماييد.

حبیب الله دهمرده
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
تقدير و تشكر ميكنم از همه عزيزان و خداقوت عرض ميكنم. خدمت شما عرض شود مطالبي كه دوستان در اينجا ارائه فرمودند كار بسيار بزرگي است. همين الان ما با اشكالات زيادي مواجه هستيم. به دليل اينكه اينها سنددار نشدند دوستان و سروران در جريان هستند. يكي از اين موارد واقعاً قلع و قمع است، به دليل اينكه تعيين تكليف نشده اشكالات فراواني وجود دارد، مالك مشخص نيست، سندي ندارد، از مزاياي مالكيت كه واقعاً هم مالك است نميتواند استفاده كند، وام، تسهيلات و مطالب متعدد. علاوه بر اين به دليل اينكه سندي در اختيار ندارد هميشه درگير و گرفتار است. نزاعهاي محلي و منطقهاي همه در اثر همين مورد به وجود ميآيد.
بنابراين درخواست من از همه سروران و عزيزان كه در حوزههاي مختلف با اين مواجهاند. با توجه به اينكه بنياد مسكن موفق بوده و كارهاي بسيار خوبي انجام داده عزيزان به يكفوريت اين طرح رأي مثبت بدهند، مشكل زيادي از مردم حل خواهد شد و به عنوان باقياتالصالحات در كارنامه عمل همه شما ثبت و ضبط خواهد شد. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

مسعود پزشکیان
آقاي دكتر فوريت را بخوانيد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
درخواست فوريت براي طرح اصلاح ماده (1) قانون الحاق موادي به قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن مصوب 2/12/1388.

مسعود پزشکیان
متشكرم، حضار 195 نفر، نمايندگان محترم رأي خودتان را راجع به اين فوريت اعلام بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد. عادي بررسي ميشود.
ناطقين محترم را براي نطق دعوت كنيد.

محمدحسین فرهنگی
قبل از اعلام اسامي ناطقان جناب آقاي دكتر سيدهادي بهادري هفته قبل از طرف كميسيون در مأموريت بودند، به دليل اينكه هماهنگي نشده ظاهراً اسم ايشان قرائت شده لذا اصلاح ميشود.
همچنين جناب آقاي سهراب گيلاني نماينده محترم شوشتر امروز مجوز داشتند منتها چون به موقع اعلام نشده لذا اسم ايشان اعلام گرديد كه امروز ايشان مجوز داشتند.

غلامرضا کاتب
آقاي رئيس! اخطار ماده (79) آييننامه دارند. اگر اجازه بدهيد بفرمايند. آقاي ملكشاهي بفرماييد.

مسعود پزشکیان
آقاي كاتب اجازه ميداديد آقاي فرهنگي اعلام ميكردند بعد شما اين اخطار را ميگفتيد. يكمقدار تأمل كنيد وقتي دارند صحبت ميكنند. آقاي ملكشاهي شما بفرماييد.

الهیار ملکشاهی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي دكتر پزشكيان، هيأت محترم رئيسه ببينيد! تذكر من در خصوص بند (11) ماده (24) قانون آييننامه داخلي مجلس است. بند (11) به اين شكل تنظيم شده «حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جايگاه قانوني نمايندگان» از وظايف اصلي هيأترئيسه محترم مجلس شوراي اسلامي است.
اين بند، بند بسيار مهمي است و حتماً بايد مورد دقت و توجه هيأترئيسه محترم قرار بگيرد. متأسفانه امروز در فضاي مجازي و رسانهها به نحو بسيار وسيعي به نقل از فرمانده انتظامي استان فارس خبري منعكس شد كه به شدت مورد اعتراض نمايندگان محترم مجلس قرار گرفت. فرمانده محترم انتظامي فارس به اين شكل فرمودند؛ نمايندگاني كه با پول كثيف قاچاق به مجلس ميروند بايد از قاچاقچيان دفاع بكنند. واقعاً اين اهانت بسيار بزرگي به مجلس و نمايندگان و شأن نمايندگان و در واقع دخالت در قوه مقننه هست.
استحضار داريد در هفته گذشته طرحي كه با هماهنگي مسئولين مختلف و از جمله كميسيون قضائي و نمايندگان محترم تنظيم شده بود با رأي بسيار بالايي در مجلس (تصويب شد) (185) نفر از نمايندگان محترم رأي موافق در تصويب اين اصلاحيه دادند. اين گفته فرمانده انتظامي واقعاً فرمايش بسيار بيپايه و اساسي هست. اگر اين اطلاعات راجع به نماينده خاصي و يا نمايندگان دارند بايد از طرق قانوني اثبات بشود.
گفته ايشان مصداق بارز جرم نشر اكاذيب و تشويش اذهان عمومي هست. من از رياست محترم مجلس، هيأترئيسه محترم مجلس خاضعانه ميخواهم اين موضوع را واقعاً به فوريت در دستور كار خودشان قرار بدهند، از شأن و منزلت مجلس و قوه مقننه، قوه قانونگذاري دفاع بكنند. نيروي انتظامي بايد قانون را اجرا بكند، نه به اين شكل. واقعاً اين سؤال جدي مطرح است، اقدامات نيروي انتظامي تاكنون چقدر توانسته از قاچاق مواد مخدر جلوگيري بكند و كاهش بدهد، آيا تعداد معتادين ما بهخاطر برخوردهاي نيروي انتظامي كاهش پيدا كرده است، آيا مواد مخدر در سطح جامعه ما كاهش پيدا كرده است؟
جناب آقاي دكتر پزشكيان! اين خواسته (185) و كل نمايندگان مجلس است كه حضرتعالي دستور بفرماييد اين موضوع را امروز به فوريت پيگيري بشود، با اين فرمانده خاطي برخورد قانوني بشود و به مجلس شوراي اسلامي گزارش داده بشود، والسلام.

مسعود پزشکیان
آقاي ملكشاهي متشكرم، ما اين را قطعاً به سرعت پيگيري ميكنيم. حالا در رسانه آمده بايد ببينيم اگر واقعيت داشته باشد حتماً بايد با اين مسئولي كه چنين حرف بيربطي را زده برخورد بشود و اگر چنين چيزي وجود دارد اين واقعاً بايد رسيدگي بشود كه به اين سادگي چنين تهمتي را بزند. هم خود شما در كميسيون قضائي اين مسأله را پيگيري بفرماييد و هم كميسيون اصل (90) مسأله را پيگيري كند. ما هم از وزير كشور دعوت ميكنيم بيايد و در مورد اين مسئولين جواب بدهند ببينيم چرا چنين اتفاقي افتاده، متشكرم.
13
ناطقین جلسه آقایان: سلمان خدادادی، نادر قاضیپور، علی رستمیانسبزهخانی، رضا کریمی و علی گلمرادی

مسعود پزشکیان
ناطقين را بفرماييد بيايند صحبت كنند.

محمدحسین فرهنگی
ناطقان مياندستور جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي سلمان خدادادي نماينده محترم ملكان.
ـ آقاي نادر قاضيپور نماينده محترم اروميه.
ـ آقاي علي رستميانسبزهخاني نماينده محترم دلفان و سلسله.
(كه هر كدام هفت دقيقه فرصت دارند)
و ناطقان اضطراري جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي رضا كريمي نماينده محترم اردبيل، نمين، نير و سرعين.
ـ علي گلمرادي نماينده محترم بندر ماهشهر، اميديه، هنديجان و بخش جولكي
(كه هر كدام پنج دقيقه فرصت دارند)
جناب آقاي دكتر خدادادي بفرماييد.

مسعود پزشکیان
خواهش ميكنم بفرماييد، خوشآمديد.

سلمان خدادادی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«حسبنا الله و نعم الوكيل نعم المولي و نعم النصير»
ضمن عرض تسليت شهادت امام صادق (عليهالسلام) سلام و صلوات ميفرستم به روح تمام شهداي عزيز انقلاب، امام شهيدان حضرت امام (رضوان الله تعالي عليه) و آرزوي سلامتي به رهبر عظيمالشأن انقلاب اسلامي ايران دارم. وظيفه خودم ميدانم از مردم شريف شهرستانهاي ملكان، ليلان، مباركشهر و همه روستاهاي تابعه به خاطر رأي بسيار بالاي آنها به اينجانب براي انتخاب پنج دوره متوالي تشكر كنم.
همكاران محترم، خانمها و آقايان! قريب به چهار دهه هست بعد از پيروزي انقلاب توسط همه صاحبنظران، نمايندگان محترم و مسئولين عزيز اعلام ميشود مشكل اقتصادي داريم، مشكل بيكاري داريم، مشكل طلاق جوانان داريم، مشكل اعتياد داريم، مشكل حاشيهنشيني داريم، مشكل بانكها را داريم، مشكل بحران آب داريم، مشكل محيط زيست را داريم، مشكل بازنشستگي كه به نوعي از مشكل بازنشستگي به عنوان يك سونامي ياد مي شود را داريم، مشكل ماليات را داريم و بالاتر از همه مشكل مديريت را داريم.
اگر همه اين موارد هست، پس چگونه است در حل آنها ناتوانيم و قدم بر نميداريم، اين مشكلات را كي بايد حل كنيم؟ هر روز هم به اين مشكلات اضافه ميشود. به نظرم يكي از علتها در عدم موفقيت و حل مشكلات اين است كه هيچچيز در جاي خودش نيست و هيچ كس كار خودش را انجام نميدهد و در عدم انجام آن موارد نيز مورد مؤاخذه قرار نميگيرند. مثلاً؛ قوه محترم مجريه كار قوه قضائيه را انجام ميدهد. قوه محترم مقننه كار قوه مجريه را انجام ميدهد. قوه قضائيه نيز كار همگان را انجام ميدهد و واقعاً در گرفتاريهاي خودش مانده است.
اميدوارم حداقل هيأترئيسه محترم مجلس كاري و برنامهاي را تنظيم فرمايند كه مجلس در مسير و ريلي قرار بگيرد كه وظيفه خودش را انجام بدهد، ولي قطع به يقين با اين ساختار، با اين كار و روزمرگي نخواهد توانست موفقيتي كسب كند.
پيشنهاد ميكنم ترتيبي اتخاذ فرمايند كه نمايندگان محترم مجلس براي انجام وظايف سنگين نمايندگي خود ابزار و سازوكار مناسب را در اختيار داشته باشند و دست از قانونگذاري كه همه دستگاهها از انبوه قانون گيج شدهاند برداشته و در قانونگذاري به دنبال خلأ قانون برود و كمي هم به فكر نظارت باشند و براي نيل به اين هدف مهم بايد در برنامههاي مجلس تجديدنظر اساسي شود و به كميسيون هاي تخصصي بها داده شود. به جاي كثرت جلسات علني مثل كشورهاي موفق به كار تخصصي كميسيونها به صورت علمي و تخصصي توجه كنند. در اينجا پيشنهاد ميكنم جلسات علني مجلس در هفته به يك جلسه و در نهايت به دو جلسه كاهش پيدا كند، در غير اينصورت مجلس همين روزمرگي خود را خواهد داشت. بنده كه تجربه پنج دوره را دارم به جايي نرسيده و نخواهد رسيد.
در خصوص كابينه بايستي عرض كنم؛ اينك كه با عنايت الهي نظام جمهوري اسلامي در مرحله تشكيل و معرفي كابينه دوازدهم است مطالبي را به اطلاع آقاي رئيسجمهور و تصميمسازان شاكله هيأت دولت ميرسانم.
1 ـ اوضاع اقتصادي كشور با شرحي كه گفته شد بدون شك نگرانكننده است، كساني در نزد خداوند متعال سربلند هستند و خواهند بود كه فكري براي جوانان، بيكاري، توقف آسيبهاي اجتماعي، بهبود رفاه و امنيت، وحدت و منافع ملي باشند و ضمن پرهيز از نگاه سياسي و جناحي به فكر مشاركت همه ايرانيان در تشكيل كابينه باشند تا همه قوميتها و مناطق خود را شريك دولت بدانند و با تدبير محكم راه بر رشد اقتصادي واقعي هموار نمايند. اين مهم زماني ميتواند عملياتي شود كه انسانهاي فكور، سالم و معتقد به مردم متعلق به همه سلايق و به همه قوميتهاي كشور در رأس وزارتخانهها قرار بگيرند.
2 ـ ضمن تأكيد بر عزت، مصلحت و حكمت در روابط بينالمللي كه فرموده مقام معظم رهبري است، سياستهاي دولت براي تحكيم روابط را تحسين ميكنم. نسبت به احياي ديپلماسي انقلابي در خاورميانه تأكيد مينمايم. دولتهايي همچون هند، روسيه و چين بايد بيشتر از اين در خدمت همكاريهاي منطقهاي باشند. شكاف اروپا با ترامپ فرصت مناسبي براي معرفي نيات صلحجويانه جمهوري اسلامي است كه بايد در همه مصدر امور ديپلماسي واقع شود. وزارت امور خارجه نبايد فرصتهاي بهدستآمده در منطقه را از دست بدهد.
امروز موضوع قطر فرصت مناسبي براي بسط و توسعه اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي است. بايد در مقاطع حساس و تاريخي نقش تاريخي خود را ايفاء كند.
در مسائل منطقهاي؛ ضمن تقدير و تشكر از وزارت راه و شهرسازي بهخاطر بعضي از اقدامات مؤثر در شهرستان درخواست مينمايم نسبت به شروع سريع آزادراه ملكان ـ مراغه و جاده ملكان و ليلان و رفع مشكلات مسكن مهر اقدام نمايد.
از وزارت جهاد كشاورزي ميخواهم كشاورزان منطقه را دريابند، خصوصاً به خريد تضميني محصولات كشاورزي، بيمه كشاورزان، آبياري و كمبود آب توجه بفرمايند و از حضور معاونين محترم وزارتخانه در شهرستان طي روزهاي اخير تقدير و تشكر ميكنم و اقداماتي كه انجام شده را ارج مينهم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

مسعود پزشکیان
خيلي ممنون از رعايت وقت، جناب آقاي سلمان خدادادي متشكرم. ناطق بعدي را بفرماييد صحبت كنند.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدي جناب آقاي نادر قاضيپور نماينده محترم اروميه هستند، بفرماييد.

مسعود پزشکیان
جناب آقاي قاضيپور ارادتمند، خواهش ميكنم بفرماييد.

نادر قاضی پور
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و درود به شهدا، امام شهدا، رهبر فرزانه مقتدر نظام مقدس جمهوري اسلامي و نيروهاي مسلح. الحمدلله نظام مقدس جمهوري اسلامي قد و قامت كشيده، با رشد فزاينده در منطقه و جهان به حيات خود باصلابت به كوري چشم آمريكا ادامه ميدهد.
ما نمايندگان وظيفه داريم از اموال، جان و دارايي ملت صيانت كنيم و ضامن آنها باشيم. به خاطر ملت از رئيسجمهور سؤال كرديم كه سپردههاي ملت در مؤسسات مالي و اعتباري بايد پرداخت شود و هيأترئيسه سؤال را به كميسيون بفرستد.
دولت عزيز! حق و حقوق كارگران را احياء بفرماييد، بازنشستگان را دريابيد، قرارداد موقت را لغو كنيد، نظارت كنيد، حق، بيمه، مسكن، معيشت و تحصيل فرزندان كارگران پرداخت شود و انجام يابد. زندهباد كارگر.
ملت! حقوقهاي نجومي را دولتمردان تعطيل نكردند، به اشكال مختلف ادامه ميدهند. آقاي رئيسجمهور! خصوصيسازي كه شركتهاي دولتي را واگذار ميكند خريداران طبق قانون عمل نميكنند، كارگران را اخراج ميكنند. بحث خصوصيسازي نيست خصومتسازي است. پالايشگاه كرمانشاه، ماشينسازي تبريز.
همكاران! فولاد مباركه، ذوبآهن، مس سرچشمه، آلومينيوم المهدي، معادن بزرگ گلگهر ـ چادرملو، خودروسازي سايپا و ايرانخودروي عزيز زيرساخت صنعتي و معدني كشور هستند. با اصلاح ساختار همه آنها بايد به سوددهي بالاتر برسد تا صنايع پاييندستي و قطعهسازان راهاندازي شود و اشتغال و توليد ملي، اقتصاد مقاومتي عملياتي شود تا حكم حكومتي رهبر عزيزمان اجرا شود.
اما كشاورزان عزيز و روستاييان زحمتكش روز به روز بهجاي تقويت و حل مشكلات آنها متأسفانه با عدم خريد تضميني محصولات، ندادن كود و سم اصلي مشكلات آنها را دوچندان كرديم. همكاران! در چند سال اخير در مناطق مرزي آذربايجانغربي چقدر سرمايهگذاري شده؟ از جمله چالدران، سلماس، اروميه، اشنويه، پيرانشهر، سردشت و پلدشت بجز منطقه آزاد ماكو كارخانهاي احداث نشده، در كل (1000) كيلومتر نوار مرزي آذربايجانغربي با عراق و تركيه و نخجوان تنها يك كارخانه آب معدني در شهر سلوانا آن هم بخش خصوصي احداث نموده است. جوانان عزيز ما چه موقع و كجا بايد مشغول شوند.
مبارزه با فساد به طور جدي انجام نمييابد. فساد مالي پايه و اساس فساد اخلاقي است، با رانتخواران، واردكنندگان بيرويه كالا كه توليد داخلي دارد و با قاچاقچيان برخورد نميشود. ستاد قاچاق كجايي؟ ركود ادامه دارد به خصوص در مسكن كه مسكن ارتباط مستقيم با توليد و اشتغال دارد. احداث و تكميل راهآهن ايران كجاست؟ راهآهن شمالغرب كجاست؟ اردبيل و آذربايجانغربي، زنجان و آذربايجانشرقي كجاست؟ احداث بزرگراهها، اتوبانها و جادهها براي حفظ جان مردم كجاست؟
اما در رابطه با اختصاص اعتبارات لازم به دانشگاه، تبديل وضعيت اساتيد محترم دانشگاههاي دولتي، پيامنور، آزاد و غيرانتفاعي.
اما آموزش و پرورش؛ دولت به معيشت مردم برسد، با آموزش و پرورش مدارس، كلاسها و فضاي كارگاههاي آموزشي، متأسفانه زيرساخت آموزش و پرورش در آذربايجانغربي در رتبه سيام است.
وضعيت بهداشت و درمان به خصوص اورژانسهاي بيمارستانهاي دولتي اسفبار است. در هر استان حداقل بيمارستان اختصاصي زنان و زايمان بايد اجرا و احداث ميشد. دولت خوابيده است. ما در كل آذربايجانغربي بيمارستان سوانح و سوختگي نداريم. دولت از واردات بيرويه دارو و لوازم پزشكي كه توليد داخل است جلوگيري كند تا به اشتغال، توليد ملي و اقتصاد مقاومتي بيش از اين لطمه نزند. اعتياد بيماري نيست، جرم است. براي فرار از مسئوليت، مسئولين اعتياد را بيماري ميشمارند.
مقام معظم رهبري كه جانم فدايش باد فرموده فرهنگ مظلوم است. با تهاجم سنگين دشمنان اسلام ناب در فضاي مجازي و تبليغات وسيع آنها، به خصوص دولت و شخص رياست محترم جمهور براي فرهنگ ارزشي و دين اسلام چه كرديم؟ برنامه دولت چيست؟ كدام بودجه را براي فعالان خودپيشه مردمي گذاشتند. دولت حقوق اعضاي شوراي حل اختلاف را طبق قانون بپردازد.
اما شاهبيت نطق؛ آقاي رئيسجمهور! در معرفي وزرا سهميه وزراي ترك افزايش يابد. اگر وزيران تركزبان كاردان، متخصص و متعهد و شايستهسالار معرفي نشوند انتظار نداشته باشيد فراكسيون مناطق تركنشين كه (110) نماينده مجلس هستند به وزراي معرفيشده رأي بدهند. از نمايندگان عزيز داخل مجلس، خواهران و برادران كه لياقت خود را نشان دادهاند، مردمدارند، لايقند، شايستهاند در كابينه از اين نمايندگان استفاده شود. قريب به (50) درصد جمعيت ايران اسلامي به زبان شيرين تركي از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب تكلم ميكنند. در جاي جاي ايران اسلامي اين شيرمردان و شيرزنان ترك سكونت دارند. حضرت امام (رحمهاللهعليه) فرموده: «آذربايجان پشتيبان اسلام بوده و هست و خواهد بود». مقام معظم رهبري فرموده: «آذربايجان سر ايران است». ياشاسين آذربايجان.
وزراي پيشنهادي علوم و آموزش و پرورش! بدانيد اصول (15) و (19) قانون اساسي را بايد اجرا كنيد. تحصيل در مدارس و دانشگاهها به زبان تركي بايد انجام يابد. نقش آذربايجان در مشروطيت، ستارخان و باقرخان در پيروزي انقلاب، (22) بهمن سال 56 تبريز قهرمان و در دوران دفاع مقدس نقش لشكر (31) عاشورا و شهيد باكري بر كسي پوشيده نيست. به عشق امام حسين، يا حسين.

مسعود پزشکیان
متشكرم، ناطق بعدي را دعوت بفرماييد.

محمدحسین فرهنگی
ناطق بعدي جناب آقاي علي رستميان نماينده محترم دلفان و سلسله هستند. آقاي رستميان بفرماييد.

علی رستمیان
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام به پيشگاه امام زمان (عجلاللهتعاليفرجهالشريف) و مردم عزيز ايران و سلام و صلوات به روح شهداي انقلاب و امام شهيدان و آرزوي توفيق و سلامتي براي رهبر معظم انقلاب و تسليت شهادت امام جعفر صادق. بر خود لازم ميدانم از جسارت، اقتدار و صلابت حسيني سبزقامتان سپاه در حمله موشكي به مقر فرماندهي تروريستهاي داعش در سوريه كه سيلي هولناك و عذابآوري براي استكبار رقم زد مراتب سپاسگزاري خود را اعلام نمايم.
تشكر از حضور پرشكوه مردم كه به نداي رهبر فرزانه براي شركت حداكثري در انتخابات لبيك گفتند. از مسئولين نظارت و اجرايي انتخابات اخير تشكر ميكنم و به رئيسجمهور منتخب برآمده از رأي ملت جناب آقاي دكتر روحاني تبريك عرض ميكنم.
جناب آقاي دكتر روحاني! وقت آن رسيده است كه به وعدههاي انتخاباتي خود عمل كنيد و تمام توان دولت را صرف توسعه همهجانبه كشور نماييد. مسئولين كشور را به تأسي از رهبر معظم انقلاب به وحدت و انسجام دعوت ميكنم و از همه ميخواهم شكرگزاري عملي خود را با خدمت بيمنت به مردم به جا آورند و از تفرقه و هر گونه قول و فعلي كه به وحدت جامعه خدشه وارد نمايد پرهيز نمايند.
آقاي رئيسجمهور! خداقوت، چهار سال از عمر دولت تدبير و اميد گذشت. در چهار سال دوم براي شما آرزوي توفيق دارم. اينجانب ضمن تعامل منطقي با دولت، بايد عرض كنم متأسفانه از خدماترساني دولتها به لرستان، بيش از همه الفاظ، استعمال الفاظ و القاب بيهزينهاي همچون لر غيور، لر شجاع و لر قهرمان خودنمايي ميكند. لطفاً به جاي اين الفاظ سهم لرستان را در بودجه در توسعه موزون، متوازن و پايدار، سهم لرستان را از تخصيص و برداشت آب از رودخانههاي لرستان كه سالانه (5/6) تا (12) ميليارد متر مكعب آب از حوزههاي لرستان خارج و توسعه و شكوفايي استانهاي ديگر را رقم ميزند، سهم لرستان را از انتقال خطوط نفت و گاز كه صدها كيلومتر آن از استان ميگذرد و خسارات زيادي به مردم وارد نموده، سهم لرستان را از صنايع و معادن، سرمايهگذاري و اشتغال و جذب جوانان بيكار و تحصيلكرده كه تعداد قابل توجهي از آنها عضو بنياد نخبگان كشورند و بيكاري آنها از نوع دردناكترين بيكاري همچون دشنهاي بر پهلوي آنها فرو رفته و آنها را به كام اعتياد و آسيبهاي اجتماعي فرو ميبرد و بالاخره سهم لرستان را از كابينه دولت كه دريغ از يك وزير و معاون رئيسجمهور لر و حتي انتصاب مديران غيربومي در لرستان عليرغم اين همه نيروي نخبه بومي كه عرصه را بر آنها تنگ كرده است را لحاظ نماييد.
سياهنمايي نميكنم، از خدمات چشمگير تمام دولتها به لرستان تشكر ميكنم. اما اگر از آمارسازيها و گزارشات خلاف واقع و به قول معروف «قبله عالم به سلامت» و محروميت به جا مانده از رژيم پهلوي بگذريم، بيشك لرستان جزء استانهاي آخر كشور است. پس «اي كه دستت ميرسد كاري بكن».
اما دلفان و سلسله مظلوم در بحث راههاي نورآباد به نهاوند و الشتر به بروجرد و فيروزآباد به الشتر به قتلگاه هولناكي تبديل شدهاند. گويا عمر نوح ميخواهد تا تكميل اين پروژهها را به نظاره بنشينيم. در تونل الشتر به بروجرد اجراي بسيار نااميدكنندهاي را شاهد هستيم. كريدور شمالغربي به جنوب از اين مسير ميگذرد و كمترين تخصيص را در مقايسه با ساير استانها شاهد هستيم.
در بحث جادههاي روستايي انگار تمام بيراهههاي دنيا به دلفان و سلسه ختم شده است. (120) روستا در بخشهاي كاكاوند، ايتيوند، ميربگ و فيروزآباد به صورت مالرو و خاكي بعد از گذشت چهار دهه از عمر مبارك انقلاب براي مردم قابل درك و فهم نيست.
آقاي رئيسجمهور و اعضاي محترم دولت! با كمال تأسف سيستم بودجهريزي كشور پر از ظلم و ستم و بيعدالتي و تبعيض و رانت است. اين سيستم بودجهريزي، استانها و شهرهاي آباد را آبادتر و استانها و شهرهاي محروم و فقير را محرومتر و فقيرتر ميكند. پيشنهاد ميكنم اين كلام نوراني مقام معظم رهبري را كه فرمودند ما نبايستي در كشور شهروند درجه (1) و (3) داشته باشيم، بلكه همه شهروندان ما درجه (1) هستند را عملياتي نماييد. راستي آقاي رئيسجمهور و اعضاي محترم دولت! دلفان و سلسله شهروند درجه چند كشور است؟ گرچه اذعان دارم اين سيستم مسبوق به سابقه است، اما اصلاح روند فعلي را خواستارم.
ضمن تقدير و تشكر از وزير محترم كشور انتظار ميرود دستور فرماييد دهستانهاي ميربگ را با مركزيت فرهادآباد و ايتيوند را با مركزيت وروشت ارتقا دهيد.
جناب آقاي زنگنه! ضمن تجليل از عملكرد جنابعالي، دستور شما به آقاي مهندس آستانه مشاور گازرساني جنابعالي براي قرارداد EPC دلفان و گازرساني به روستاهايي كه عليرغم قرار داشتن در سردترين نقطه استان براي آقاي شمس مديركل استان مقبول و مؤثر واقع نشد، لطفاً خودتان وارد عمل شويد.
وزير محترم نيرو! بحث اجحاف پيرامون تخصيص و حق برداشت مردم دلفان كه اكثراً كشاورز و دامدار هستند از رودخانهها و منابع زيرزميني باعث اعتراض شديد مردم شده است. لطفاً سد دهپهلوان دلفان و مطالعه و تخصيص آب آن از سال 90 صورت گرفته و همچنين تخصيص اعتبار براي سد تاجامير و آب شرب براي روستاهاي كاهگر، چراغ، ميربگ، تاجامير و ايرانچاهي و اجراي ايستگاه كرمان كرمانجو و الشتر كه (400) هكتار زمين را از ديم به آبي تبديل ميكند دستور اقدام ويژه صادر فرماييد.
وزير محترم پرتلاش بهداشت و درمان! با توجه به شاخص كشوري هر (1000) نفر (6/1) تخت، بيمارستان (96) تختخوابي دلفان تنها پاسخگوي يكسوم جمعيت است و ضرورت احداث بيمارستان دوم برابر قول حضرتعالي و همچنين احداث اورژانس هوايي به علت گستردگي و صعبالعبور بودن بخشهايي از دلفان و سلسله و تخصيص سه دستگاه آمبولانس به بيمارستان و تجهيزات بيمارستان الشتر دستور ويژه صادر فرماييد.
وزير محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعي! احداث درمانگاه عمومي تأمين اجتماعي الشتر و درمانگاه تخصصي دلفان. (فرهنگي ـ خيلي ممنون آقاي رستميان، وقتتان تمام شد).
وزير محترم آموزش و پرورش در خصوص بهبود وضعيت معيشت فرهنگيان عزيز و همچنين بهبود فضاهاي آموزشي (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، شما يك دقيقه اضافه صحبت كرديد، جمعبندي كنيد) (30 ثانيه) استخدام نهضتياران و معلمان حقالتدريس و (800) نفر مربيان جامانده و معلمان آماده به كار توسط ديوان عدالت اداري و جايگزيني دوره ضمن خدمت به جاي آزمون اقدام لازم را محبت فرمايند. والسلام

مسعود پزشکیان
خيلي ممنون، دست شما درد نكند. ناطق بعدي را دعوت بفرماييد.

محمدحسین فرهنگی
ناطق پنج دقيقهاي اول جناب آقاي رضا كريمي نماينده محترم اردبيل، نمين، نير و سرعين هستند. آقاي كريمي بفرماييد.

رضا کریمی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با صلوات بر محمد و آل محمد (حضار صلوات فرستادند) و سلام بر ملت عزيز ايران اسلامي به ويژه مردم فهيم استان اردبيل و شهرستانهاي نمين، نير و سرعين.
سالروز شهادت امام جعفر صادق را خدمت همه عزيزان تسليت عرض ميكنم. همه باور داريم كه آموزش و پرورش زيربناي تمام توسعه است و موتور محركه آن جامعه بزرگ فرهنگيان عزيز هستند. بنابراين بر اين باور درست بايد برنامه هم داشته باشيم. برنامهاي كه بتواند رهيافتهاي اقتصادي و اكرام و منزلت براي اين قشر عزيز به ارمغان آورد و براي سكانداري اين تشكيلات نقشساز، معرفي فردي كارآمد، شجاع، بانشاط، ريسكپذير و با مقبوليت اجتماعي يك امر ضروري است. فردي كه بتواند نسبت به امور آموزش و پرورش اشرافيت داشته و نظام آموزشي را بشناسد و به اهداف كلان و وظايف قانوني خويش مسلط بوده و همچنين از خط مشي پيشبينيشده در اصول قانون اساسي و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي آشنايي و اطلاع كامل و دقيق داشته و در جهت اجراي اصول ساكتمانده قانون اساسي و تصميمات شوراي عالي انقلاب فرهنگي به ويژه تدريس زبان مادري در مدارس اهتمام نمايد.
در اين مجال از هيأترئيسه محترم مجلس درخواست دارم هرچه سريعتر طرح تعيين تكليف نيروهاي حقالتدريس، خريد خدمات آموزشي و مربيان پيشدبستاني را در صحن علني مجلس مطرح و در جهت حل مشكل اين عزيزان تا آغاز سال تحصيلي جديد اقدام نمايد.
هنوز هم چگونگي حذف معاونت راه روستايي از ساختار تشكيلاتي وزارت راه و شهرسازي براي بنده در هالهاي از ابهام است و برايم قابل فهم نيست كه چرا وزير محترم راه و شهرسازي جناب آقاي آخوندي چنين تصميمي را گرفته است؟ آيا روستاهاي كشور و راههاي ارتباطي، اين شبكه عظيم توليد مزارع و اماكن دامي كه در آن به عنوان كارگاههاي توليدي كشاورزي و دامي ايران اسلامي بوده و در اقتصاد نقش داشته در قلمرو اين سرزمين نيست؟ چه زود فراموش كردهايم جاننثاري و ايثارگريهاي روستازادهها را كه با نثار خون و جان خويش درخت انقلاب اسلامي را آبياري كرده و با حضور در جبهه در هشت سال دفاع مقدس نقشآفريني كردهاند. راههاي ارتباطي روستاهاي كشور به ويژه روستاهاي استان اردبيل قابل تردد نبوده، ضرورت دارد نسبت به احداث، بهسازي و حذف نقاط حاصلخيز اين شبكه ارتباطي اقتصادي و توليد توجه شود و نسبت به احياي معاونت راه روستايي در ساختار وزارتخانه اقدام شود و بيش از اين موجب نارضايتي مردم ايجاد نشود. همانقدر كه به طريق عدم برنامهريزي صحيح در برنامههاي پروازي موجب رنجش خاطر مردم شريف ميشويم، بيش از اين موجب نارضايتي مردم نشويم.
به نظرم مراقبت و هوشياري در خصوص مديران و مسئولان ناراضيتراش امروز به ورطه فراموشي سپرده شده، اين در حالي است كه عملكرد ضعيف و بدشان موجب بدبيني به نظام ميشود. انتظار داريم تركيب دولت دوازدهم بايد به صورتي باشد كه روح عدالت اجتماعي در آن متبلور بوده و به توسعه متوازن منطقهاي باور داشته باشد، به نحوي كه با پرهيز از تفكر اندكسالاري، انحصارگرايي، ملوكالطوايفي متناسب با شعار سال كه سال توليد و اشتغال است در راستاي چشمانداز (20) ساله و سياستهاي اقتصاد مقاومتي ابلاغي مقام معظم رهبري و قانون برنامه ششم توسعه به پررنگ كردن نقش بخش خصوصي، رقابتپذيري اقتصاد، روانسازي قوانين امور گمركي و تجارتي، تسهيل امور سرمايهگذاري خارجي و داخلي اقدام نمايد.
امروز سياستگذاريها در هدايت سرمايه و سرمايهگذار بايد به نحوي باشد كه فاصله طبقاتي و شكاف بين استانهاي توسعهنيافته و برخوردار را با استانهاي كمتر توسعه يافته و غيربرخوردار كمتر نمايد. نبايد طوري باشد كه استاني مثل اردبيل با همه موهبتهاي الهي و خدادادي در حوزههاي كشاورزي، گردشگري و ترانزيتي شاهد ارتش بيكاران در اين خطه باشد و اين ناشي از عدم توجه به توازن منطقهاي و عدم اجراي ركن ركين انقلاب اسلامي يعني عدالت اجتماعي است. دولتي موفق خواهد بود كه بتواند از تمامي ظرفيتهاي منابع انساني كارآمد و شايسته مناطق مختلف متناسب با ساختار و جمعيت استفاده نمايد.
در اين مجال به نكاتي چند از مشكلات حوزه انتخابيه كه به كرات و دفعات مطرح شده و آنچه به جايي نرسيده فرياد بوده، ولي بنا به رسالت خويش كه صداي رساي ملت هستيم باز تكرار ميكنم؛ تكميل راهآهن اردبيل ـ ميانه، تأمين آب شرب شهرستانهاي اردبيل، نمين و عنبران، تكميل طرح جمعآوري فاضلاب شهرستانهاي اردبيل، نير، نمين و سرعين، (فرهنگي ـ خيلي ممنون) تكميل بزرگراههاي نمين ـ آستارا ـ نير ـ سراب ـ سرچم ـ اردبيل ـ خلخال، مهار آبهاي قابل دسترس و جلوگيري از شور شدن آبهاي شيرين، بهينهسازي مصرف آب، استفاده از روشهاي مدرن و شيوههاي نوين آبياري، بازاريابي و بازارسازي محصولات كشاورزي به خصوص محصول سيبزميني كه رتبه كشوري را داريم، (نايبرئيس ـ خيلي ممنون آقاي كريمي) شروع عمليات اجرايي پتروشيمي رهاشده سرمايهگذار دولتي همچون بانك ملي، (فرهنگي ـ خيلي متشكر) حل مشكلات سپردهگذاران مؤسسات مالي به خصوص كاسپين. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته.

مسعود پزشکیان
خيلي ممنون جناب آقاي كريمي، ياشا. ناطق بعدي را دعوت كنيد.

محمدحسین فرهنگی
آخرين ناطق امروز جناب آقاي علي گلمرادي نماينده محترم مردم بندر ماهشهر، اميديه، هنديجان و بخش جولكي هستند. آقاي گلمرادي بفرماييد.

علی گلمرادی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم ـ «الحمدلله رب العالمين»
به روح پرفتوح و ملكوتي حضرت امام، شهداي انقلاب، شهداي مدافع حرم درود ميفرستم و آرزوي صحت و سلامتي و طول عمر باعزت براي خلف صالح حضرت امام، مقام معظم رهبري و درود و سلام به ملت شريف ايران دارم. شهادت شيخالائمه امام جعفر صادق را به محضر همه شيعيان جهان عرض تسليت دارم.
لازم ميدانم به سهم خودم از شما همكاران خوبم در مجلس تشكر ويژهاي داشته باشم كه ديروز در يك اقدام انقلابي با اتحاد و انسجام پاسخ كوبندهاي به آمريكاي جنايتكار داديد. آمريكايي كه شخصيتها و نخبگان و انسانهاي انقلابي اين كشور براي دفاع و امنيت نظام تلاش ميكنند را مورد تحريم قرار داد. اما افراد، نخبهها و شخصيتهاي خودشان را كه براي تهاجم پرورش داده ميشوند را مورد تشويق قرار ميدهند و جاي تأسف است با اين همه ادعايي كه آمريكا دارد و ادعاي فرماندهي دنيا را دارد، تدبير ندارد و از توانمنديهاي اين نظام غفلت ميكند كه از اول انقلاب تا به الان با جنگهاي مختلف فرهنگي، سياسي، اقتصادي و نظامي ورود كرد و در همه آنها شكست خوردند. جنگ نظامي در بدو تولد اين نظام ارزشمند مشت محكمي را از اين ملت تجربه كرد. اما متأسفانه در همان جنگ نظامي از همين جيرهخوارها استفاده كرد كه در منطقه هستند و ابزار دست آنها شدند و اين تجربهاي است كه ديگر حكومتها در منطقه بايد مراقب باشند كه اگر همراهي كنند همان كاري كه آمريكا به سر عراق در آورد به سر خود آنها هم خواهد آورد. اين را توجه داشته باشند براي اينكه تفكر حاكم بر حكومت آمريكا يك تفكر جنگلي است، تفكر وحشيانه است و چون نميتوانند منافع اقتصادي خود را از راههاي مشروع و درست به دست بياورد از راههاي جنگ، نزاع، اختلاف و درگيري حاصل ميكنند كه بايد همه حكومتهاي منطقه مراقب اين افكار پليد باشند.
من لازم ميدانم در رابطه با اين جنگهاي نيابتي كه راهبرد جديد آمريكا است، با توجه به شكست در جنگهاي فرهنگي، اقتصادي، سياسي و نظامي، اين جنگ نيابتي كه نتيجه آن داعش و جريانهاي تكفيري است، اخيراً ديديد كه چه جوابي گرفتند. فرزندان برومند اين نظام با موشكهاي نقطهزن كه افتخار ميكنيم امروز در مبحث امنيت در منطقه حرف اول را ميزنيم، اين افتخار اين ملت است. آنها كه ادعاي حقوق بشر دارند، آنهايي كه ادعاي مردمدوستي دارند، آنهايي كه ادعاي احترام به ملت و حكومتها دارند، جاهايي را در نظام مقدس جمهوري اسلامي هدف گرفتند كه نماد مردمسالاري و حاكميت ديني است. اما جواب خودشان را در شرايطي گرفتند كه ما بايد علاوه بر افتخار به اين توانمنديهاي نظامي، به توانمنديهاي اطلاعاتي افتخار كنيم كه ساعت، زمان و مكان جلسات فرماندهان آنها را تشخيص دادند و همه فرماندهان آنها را به هلاكت رساندند. اين افتخار اين نظام است.
اما عزيزان! حالا كه همت آمريكا و ايادي آنها براندازي اين نظام است، همدلي و انسجام ملت كه ديروز شما به عنوان نمايندگان مردم نشان داديد كه ما اختلاف سليقه اگر داريم در مقابله و مبارزه با دشمن متحد و منسجم هستيم. بايد همين رويه حاكم باشد، اين درس بزرگي بود. شما خواسته ملت شريف را اجابت كرديد. آفرين بر شما، دستمريزاد.
اما امروز ما بايد در بحث رفع مشكلات مردم هم حركت كنيم. رياست محترم جمهور بايد در انتخاب كابينه كاري كند تا مشكلات اقتصادي و معيشتي و بيكاري مردم حل شود. اين يعني مبارزه اصولي با دشمن. بايد شاخصههاي يك وزير توانمند در كابينه لحاظ شود. از بازيهاي سياسي و سياسيكاري پرهيز كنيم. تعهد و تخصص وزرا اهميت دارد، وزيري كه تخصص و تعهد ندارد در دو دهه گذشته بايد بپذيريم انتخاب خوب نبوده است، اين همه مشكلات امروزي خروجي بيتعهدي و بيتخصصي وزرا و كابينه آنها است. فساد اداري، مشكل و بحران آب، مشكل بيكاري، مشكل معيشت، بحران كشاورزي، مشكل ريزگردها (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، شما يك دقيقه و 30 ثانيه اضافه صحبت كرديد) همه و همه خروجي ناتواني اين كابينه است و يك نكته كليدي؛ آقاي رئيسجمهور! شما فرمايش كرديد (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، دو دقيقه اضافه صحبت كرديد) انتخابات تمام شد (قطع ميكروفن).

مسعود پزشکیان
خيلي ممنون، ديگر بس است، خواهش ميكنم بفرماييد. والسلام عليكم و رحمه الله، خداقوت.
14
تذکر آییننامهای و اخطار قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر خارج از دستور امروز، جناب آقاي بهروز نعمتي نماينده محترم تهران بفرماييد.

بهروز نعمتی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر بنده به جناب آقاي دكتر روحاني رئيسجمهور محترم در خصوص مؤسسههاي پولي و مالي كشور است. با توجه به اينكه مردم به عنوان افرادي كه آمدند در مؤسسههاي مالي و پولي سپردهگذاري انجام دادهاند، متأسفانه دولت رسالت و وظيفه خودش را به صورت مناسب انجام نداده است و امروز مؤسسههاي مالي كه ما ميبينيم همه گرفتار هستند به اعتقاد من مشكل در دولت است و دولت بايد براي اين موضوع به صورت جدي برنامهريزي كند. مردم گناهي ندارند كه اموال خودشان را در مؤسسهها آمدند به عنوان سپرده، سپردهگذاري كردهاند.
جناب آقاي رئيسجمهور! شما به عنوان كسي كه امين مردم هستيد و به عنوان كسي كه رأي خوبي از مردم گرفتيد بايد تيم اقتصادي را به اين سمت و سو حركت بدهيد. متأسفانه ناهماهنگي بسيار جدي بين تيم اقتصادي شما وجود دارد و حرفهايي كه رئيس كل بانك مركزي شما ميزند با وزير اقتصاد حضرتعالي هيچگونه تطابق و همسويي و همراستايي ندارد. لذا خواهش من از حضرتعالي اين است كه براي دولت آينده حتماً تيم اقتصادي هماهنگي را انتخاب كنيد و حتماً و حتماً يك نفر به عنوان ليدر تيم اقتصادي شما باشد كه به عنوان نفر اول و آخر حرف اول و آخر را او بزند. اما الان هر كدام از مجموعههايي كه ميبينيم متأسفانه حرف خودشان را ميزنند و اين است كه مشكلات گريبانگير مردم ميشود.
تذكر بعدي من به جناب آقاي رحمانيفضلي وزير محترم كشور است. جناب آقاي رحمانيفضلي! خواهش من از حضرتعالي اين است يك هفته نه بيشتر از خط ويژه در شهر تهران حركت و استفاده نكنيد. الان متأسفانه مردم ما ساعتها در ترافيكهاي طاقتفرساي تهران دارند عمر خودشان را تلف ميكنند. حضرتعالي به عنوان رئيس شوراي ترافيك در كشور وظيفه داريد در شهر تهران مشكل ترافيك مردم را حل كنيد. واقعاً بايد يك مديريت هماهنگي بين مجموعه شوراي حل ترافيك كشور و استان وجود داشته باشد، مخصوصاً در تهران و ما اين هماهنگي را نميبينيم. هر كدام از دستگاههايي كه زيرمجموعه شوراي ترافيك هستند حرف خودشان را ميزنند و اين ميطلبد كه حضرتعالي وارد بشويد و انشاءالله اين مشكل ترافيك كه يك مشكل و كلاف سردرگمي هست حل كنيد. والسلام عليكم و رحمه الله

محمد علی وکیلی
حضور ميهمانان جناب آقاي دكتر رستميان نماينده محترم سلسله و دلفان به صحن علني را خيرمقدم عرض ميكنيم، متشكر.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي عليرضا ابراهيمي نماينده محترم راميان و آزادشهر بفرماييد.

علیرضا ابراهیمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض تسليت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (عليهالسلام) و تشكر و سپاس از زحمات شوراي محترم نگهبان در دوران پرفراز و نشيب انقلاب اسلامي.
تشكر از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي كه با تصويب طرح يكفوريتي براي مقابله با آمريكا و مجلس سناي آن عزم ملت ايران را در مبارزه با نظام استكبار نشان دادند، زيرا آمريكا امروز ثبات خودش را در بيثباتي كشورهاي مختلف دنيا از جمله خاورميانه و خليج فارس ميداند و از اين بيثباتي منطقه به دوشيدن شير كشورهاي عربي منطقه ميپردازد و سلاحهاي جنگي خود را ميفروشد.
تذكر به رئيس سازمان محيط زيست كشور سركارخانم دكتر ابتكار؛ سايت زباله آزادشهر كه محل دپوي زبالههاي شرق استان گلستان ميباشد، اين سايت به غلط در حاشيه جنگل، حومه شهر و در كنار جاده بينالمللي قرار گرفته كه آثار زيانبار زيستمحيطي و اكوسيستمي را براي مردم، آبهاي زيرزميني و كشاورزي ايجاد كرده. حال از خانم دكتر ابتكار خواهان پلمپ اين سايت زباله هستيم تا مردم فكر كنند كه براي خانم ابتكار، جان مردم ارزشمندتر از جان پرندگان است.
تذكر به وزير جهاد كشاورزي جناب دكتر حجتي؛ پول گندم كشاورزان را بعد از يك ماه بپردازيد. چرا حرفي را كه ميزنيد عمل نميكنيد؟ كشاورزان مشكلات زيادي را دارند و اين حداقل كاري است كه براي حوزه توليد و اشتغال براي كشاورزان در كشور انجام بشود.
تذكر ديگر به رئيس بانك مركزي كشور دكتر سيف؛ چرا بانكها به جان و مال مردم افتادهاند؟ روستاييان كه از تسهيلات بانكي براي نداشتن ضمانت نميتوانند استفاده كنند پيشنهاد ميكنم از سند زمين، سند منزل و دفترچه كشاورزي براي ارائه تسهيلات به روستاييان ضمانتهاي بانكي را در نظر بگيريد. سود بالاي بانكي ظلم ديگري بر مردم است. با اينهمه فشار اقتصادي تا چه زماني مردم براي بانكها كار و تلاش كنند. چرا بانكها براي ارائه تسهيلات اشتغالزايي با وجود اينهمه بيكار و جوانان مستعد و كارآفرين بروكراسي سخت و پيچيده را براي ارائه تسهيلات در نظر گرفتهاند، فكري به حال بانكها شود.
تذكر به وزير صنعت، معدن و تجارت (نايب رئيس ـ خيلي ممنون وقت شما تمام شده) بعد از گذشت دو ماه از جانباختن (43) نفر از كارگران معدن زمستان يورت آزادشهر چرا هنوز اين وزارتخانه گزارش تحقيق و تفحص خود را ارائه نكرده است؟ خيلي ممنون، سپاسگزارم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي فريدون احمدي نماينده محترم زنجان و طارم بفرماييد.

فریدون احمدی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمدلله رب العالمين»
ميخواستم به دستگاههاي اجرايي تذكر بدهم ديدم ديگر كار از كار گذشته. گفت عقل ناقص حكم ميكند از اين فرصت استفاده كنم يك خواهشي از آقاي رئيسجمهور داشته باشم. اگرچه جا داشت مجلس محترم بهجاي اينهمه قوانين كه عرق ريختيم، تصويب كرديم ولي در مقام اجرا متوقف شد يك تعداد شاخص تصويب ميكرديم براي اينكه در تغيير و تحول دولتها اين شاخصها اندازهگيري ميشد و به دولتهاي بعدي تحويل داده ميشد، دولتها اين شاخصها را ميگرفتند دولت خودشان را با اين شاخصها تحويل ميدادند. قطعاً اگر اين شاخصها بودند هيچ دولتي در جمهوري اسلامي دو بار تكرار نميشد.
آقاي روحاني! نگرانم بعد از دولت شما برخلاف شما كه چهار سال به دولت قبلي فحش داديد به دولت شما هشت سال فحش بدهند. دولت پيشقدم بشود، شاخصهاي كلان و اصلي كشور مثل تورم، نقدينگي، GDP، GNP، بيكاري، صادرات و واردات را در دولت فعلي اعلام بكند تا دولت بعدي انشاءالله بر اساس اين شاخصها عملكرد خودش را شفاف به مردم نشان بدهد.
اما خواسته اصلي ما؛ در آستانه معرفي وزرا استدعا داريم قدري فراجناحي فكر كنيد. خانمها، جوانها و استانها در كابينه حضور داشته باشند. وزراي كارآمد و باسواد معرفي كنيد. اگرچه امروز خيليها در كشور اعتقاد دارند مديريت در جمهوري اسلامي سواد نميخواهد، بيسوادها در جمهوري اسلامي در مديريت موفقتر هستند اما شما باسوادها را معرفي كنيد. بيسوادها پدر مملكت را درآوردند. افراد باتجربه از داخل وزارتخانهها معرفي كنيد. كابينه جوان باشد، دولت قبلي شما متأسفانه دولت كهنسالان بود، اين دولت بيشتر به مباحثات سر كرسي به درد ميخورد تا اداره مملكت. ترسوها و وادادهها را براي ادامه دولت معرفي نكنيد، آنها را به كابينه نياوريد. وزراي بازنشسته، معاونين بازنشسته انتخاب كردند. (رنجبرزاده ـ تشكر) همبازيهاي خودشان را سر كار آوردند. جوانان مأيوس شدند، مديران كل اميدي به معاون وزير شدن ندارند. برويد وزارتخانهها را نگاه كنيد. (نايب رئيس ـ خيلي ممنون) آقاي دكتر پزشكيان! انتصابات كهنسالان جوانها را نااميد كرده. آقاي روحاني! استدعا دارم در دولت جديد به جوانها بها بدهيد، با جوانها بازي نكنيد، جوانها فقط در انتخابات مهم نيستند در بعد از انتخابات هم مهم هستند. كاري نكنيد مردم دست به دعا بردارند به حضرت قابضالارواح پناه ببرند. كهنسالان، بازنشستهها خواهشاً خودشان را كنار بكشند، ممنون و متشكرم.

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقاي احمدي تشكر ميكنم. جناب آقاي عليرضا محجوب نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس بفرماييد.

علیرضا محجوب
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر اول من به وزير محترم بهداشت و درمان و مجلس محترم هست بهخاطر قانوني كه مصوب فرمودند و به هيأتامناي مؤسسات آموزشي اختيار دادند تا خودشان را از قانون كار و قانون تأمين اجتماعي خودشان را بيرون بدانند. من در تذكر آوردهام، تذكر كتبي هم دادم، اينجا هم عرض ميكنم. متأسفانه معاونت مربوطه وزارت بهداشت صراحتاً به تمام دانشگاهها نوشته كه اگر جايگزين ميآوريد قانون كار در آن رعايت نشود، بيمه هم نشوند. وزيري كه مرتب مدعي است بيمهها به او بدهكارند وقتي دستور ميدهد پرسنل خودش را بيمه نكنند چه ادعايي دارد؟ اين چه كاري است كه عليه نيروي كار مرتكب ميشوند، اين چه جنايتي است كه مجلس عليه نيروي كار مرتكب شده كه اجازه داده هيأتامناي دانشگاهها هر كاري كه ميخواهند بكنند با نيروي كار بكنند؟ اين توهين به نيروي كار است، توهين به انسانيت است. اين بخشنامه توهين به آدمها است. دستگاهي كه ميگويد بايد مردم را با بيمه درمان كرد الان خودش بيانيه ميدهد ميگويد نكنيد. پس نبايد به تو پول داد.
موضوع كارگرهاي شركت حمل و نقل خليج فارس است. اوايل امسال واگذار شده، متأسفانه آقايي كه اين واگذاري را به نفع او انجام دادند فقط در اين مدت (8) ميليارد پول داده، چند تا قسط نداده. شعبه تهران آن كه نزديك هزار و چند نفر هستند به حالت تعليق و تعطيل درآورده، دو ماه است حقوق هم نداده. اين چطور خصوصيسازي است؟ اين چطور عمل خصوصي است كه هنوز شروع نشده در آنجايي كه طبق قانون الزامات اجرايي اصل (44) تعهد كردند اشتغال را پاسداري بكنند ضداشتغال خصوصيسازي ميكنند.
در باب حفظ مديريت مجموعه شركت كيانتاير به وزارت صنعت، معدن و تجارت تذكر ميدهم (فرهنگي ـ خيلي ممنون) و درست است كه در معدن يورت آزادشهر گلستان اقداماتي انجام شد ولي به وزارت صنعت و معدن و وزارت تعاون و كار تكرار ميكنيم كه برادران عزيز، وزراي محترم! كاري كه بايد انجام بدهيد در همه معادن، در همه معادني كه با پديده زغالسنگ روبهرو هستند اگر ميخواهيد امنيت برقرار بشود راه آن فقط اين است كه همه مانيتورينگ بشوند همانطوري كه همه دنيا ميشود.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، سركارخانم سيدهفاطمه حسيني نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس بفرماييد.

سیده فاطمه حسینی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام به ملت فرهيخته ايران. شهادت امام جعفر صادق (عليهالسلام) را به حضور حضرت وليعصر (عجلاللهتعاليفرجهالشريف) و شيعيان ايشان تسليت عرض مينمايم.
با توجه به اينكه در هفته بهزيستي هستيم از زحمات خالصانه نيروهاي خدماترسان به معلولين كشور قدرداني مينمايم و از دولت ميخواهم سهميه استخدامي (5) درصد معلولين را رعايت نمايد.
در خصوص كابينه دوازدهم به رئيسجمهور محترم در خصوص انتخاب افراد كاردان، كارآمد، باانگيزه و شجاع كه در مقاطع حساس كنوني ابتكار عمل و جسارت تصميمگيري براي حل معضلات اقتصادي و اجتماعي فزاينده را داشته باشند و معتقد به برنامه و برنامهگرا و پاسخگو باشند تذكر ميدهم. به عنوان نماينده نسل جوان به جنابعالي مطالبه حضور پررنگ جوانان پرتلاش، نوآور و متخصص در مديريت ارشد كشور و اعتماد به نسل سوم انقلاب را متذكر ميشوم. از سوي ديگر زنان به مثابه نيمي از سرمايه انساني كشور مطالبه نگاهي عاري از تبعيض جنسيتي در شايستهگزيني براي سمتهاي ارشد مديريتي را از دولت دارند.
تذكر به مسئولين بانك مركزي براي رسيدگي با سرعت به مطالبات بهحق سپردهگذاران در مؤسسات تحت نظارت آن بانك به نحوي كه شائبههاي مطرحشده از سوي سپردهگذاران با ساماندهي اين بانك پاسخ داده شود تقاضا ميشود در كنار آن نظارت برخط و همراه و همزمان به نحوي كه بر اساس مديريت ريسك به روز باشد براي پيشگيري از وقوع چنين نابسامانيهايي را خواهانم.
تذكر به دولت از اين جهت كه براي فعالان عرصه فرهنگي و هنري لايحهاي به نحوي كه مشمول نظام بيمهاي جامع شوند را خواهانم. ضمن اينكه بايستي در كنار اربعين شهداي مظلوم حادثه تروريستي مجلس شوراي اسلامي و حرم حضرت امام هستيم جا دارد كه از خانواده شهيد تيموري به عنوان سردار و محافظي جاننثار كه شجاعانه تا آخرين لحظه مقاومت كرد قدرداني نمايم و در كنار آن از معاون محترم رياست جمهوري و رئيس بنياد شهيد و ايثارگران انتظار هست كه پاداش پايانخدمت شهداي عزيز را در اسرع وقت به خانوادههاي معظم شهدا پرداخت نمايند و در كنار آن رعايت سهميه استخدامي ايثارگران را از دولت مطالبه ميكنم، سپاسگزارم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، سركارخانم سميه محمودي نماينده محترم شهرضا و دهاقان بفرماييد.

سمیه محمودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام خدمت همه همكاران بزرگوار و مردم شريف ايران اسلامي.
تذكر اول بنده به وزير صنعت، معدن و تجارت است. با توجه به پيگيريهاي مكرر و عليرغم قيمتهاي متعارف زمين در شهركهاي صنعتي خدمات مورد نياز واحدهاي صنعتي اعم از تأمين مخابرات، آب، برق و گاز با مشكلات عديدهاي روبهرو است كه ميطلبد از نحوه و قيمت واگذاري زمين در شهركهاي صنعتي و هزينهكرد مبالغ دريافتي براي توسعه زيرساختها ارائه گزارش گردد و ضمناً علت واگذاري خدمات در خارج از شهركهاي صنعتي با قيمتي خيلي مناسبتر از شهركها باعث ايجاد واحدهاي صنعتي خارج از محدوده شهركهاي صنعتي شده و ضمن اينكه بايد به اين نكته توجه شود كه تأمين زيرساختهاي شهركهاي صنعتي به نحو مطلوب باعث جذب سرمايهگذاران محترم و در نهايت ايجاد رونق توليد و اشتغال ميشود.
تذكر دوم بنده به جناب آقاي نعمتزاده وزير محترم صنعت، معدن و تجارت است. با عنايت به اينكه صدور بيش از حد مجوز فروشگاههاي بزرگ و بدون در نظر گرفتن جمعيت و ظرفيتهاي اقتصادي در شهرستانها باعث ايجاد مشكلات عديده براي فروشگاههاي كوچك و در نهايت موجب تعطيلي اين فروشگاهها و بيكاري تعداد قابل ملاحظهاي از كسبه قديمي ميشود. لذا شايسته است ضمن تعريف برنامه جامع براي صدور مجوز بر اساس جمعيت و تعداد واحدهاي صنفي فعال در شهرستانها دلايل صدور بيرويه مجوز ايجاد فروشگاههاي بزرگ را بيان فرمايند.
تذكر سوم بنده به جناب آقاي آخوندي وزير محترم راه و شهرسازي است. با عنايت به ركود اقتصادي سالهاي گذشته و به دنبال آن كاهش ميزان حمل و نقل بار جادهاي برخي از مؤسسات و پايانههاي باربري مشكلات عديدهاي براي رانندگان عزيز به وجود آورده است. (رنجبرزاده ـ تشكر) لذا ضمن بررسي وضعيت صدور بارنامهها نظارت دقيق بر عملكرد و ميزان مبالغ دريافتي توسط آن وزارت مورد انتظار و ضروري است، تشكر.

اکبر رنجبرزاده
آقاي دكتر! تذكرات شفاهي دو، سه تا از عزيزان از قبل مانده است، آقايان كواكبيان، كماليپور و كوچكينژاد. اگر اجازه بفرماييد اينها هم بفرمايند.

مسعود پزشکیان
آنها هم بگويند، جلسه را ختم كنيم.

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي مصطفي كواكبيان نماينده محترم تهران بفرماييد.

مصطفی کواکبیان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض تسليت شهادت امام صادق (عليهالصلاهوالسلام)، آن حضرت ميفرمايند: «من ساوي يوماه فهو مغبون».
در آستانه تعيين كابينه جديد هستيم. واقعيتش اين است كه اين روزها بحثهايي ميشود و مدعي هستند كه بعضي اصلاحطلبها سهمخواهي ميكنند، ما اعلام ميكنيم كه كابينه كارآمدتر، مطلوبتر، شجاعتر، پاكدستتر، عالمتر، كارشناستر، متخصصتر و متعهدتر را ميخواهيم. البته از جوانان و زنان و اقوام هم استفاده شود و هيچ سهمخواهي نداشتيم. اما در عين حال از كساني كه واقعاً بخواهند زنبيلشان را چند جا بگذارند ميخواهيم دولت استفاده نكند. اصولگرايي كه با هويت مشخص است براي ما بهتر از كساني هستند كه دوزيست و چندزيست هستند. ضمن اينكه از مجاهدان روز شنبه هم استفاده نشود، بعضيها واقعاً با تمام وجود با اين دولت نيستند، اما اين روزها خودشان را به شكلي در ميآورند كه با دولت هستند. خواهش من اين است كه انشاءالله در اين زمينه رئيس دولت توجه كند. ما اصلاحطلبها از اين دولت حمايت كرديم، حمايت خواهيم كرد، اما مفهومش اين نيست كه به هر وزيري بخواهيم رأي بدهيم. والسلام

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي جبار كوچكينژاد نماينده محترم رشت بفرماييد.

جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
من هم شهادت امام جعفر صادق (عليهالسلام) را تسليت عرض ميكنم. از آقاي كواكبيان هم تشكر ميكنم كه اثبات كرد ايشان هم اصولگرا است و ما هميشه در مجلس هشتم هم خدمت ايشان بوديم و از نظرات خوب ايشان هم بهره ميگرفتيم.
آقاي رئيس، آقاي دكتر پزشكيان! با توجه به اينكه مجلس دو هفته تعطيل است و حضرتعالي هم به بحث كاسپين و مشكلاتي كه در بخش بانكها پيش آمده عنايت داشتيد، انتظار داريم كه اين را يك مقدار عنايت داشته باشيد و مردم واقعاً نگران هستند.
بحث دوم ما اخطار اصل چهل و سوم قانون اساسي به آقاي رئيسجمهور است. در بند (9) قانون اساسي تأكيد بر افزايش توليدات كشاورزي، دامي و صنعتي كه نيازهاي عمومي را تأمين كند و كشور را به مرحله خودكفايي برساند شده است. آقاي رئيس! با توجه به اينكه ما قانون داريم سه ماه قبل از برداشت برنج و سه ماه بعد از برداشت برنج واردات و توزيع برنجهاي خارجي ممنوع است، اخبار و اطلاعاتي به دست ميرسد كه بر خلاف اين اصل قانون اساسي است. تأكيد ما اين است كه اين كار را انجام ندهند، چون من شنيدم كه ستاد تدابير يا بعضي از ستادهاي فراقانوني دست به اين كار زدند كه اين خلاف است.
تذكر ديگر ما به آقاي وزير آموزش و پرورش است. با توجه به اينكه قانون تصويب شده اين نيروهاي پيشدبستاني و خريد خدمات را به صورت حقالتدريس در داخل مدارس جذب كنند، متأسفانه در بعضي از استانها مثل مازندران و گيلان به قانون عمل نكردهاند. عليرغم تأكيداتي كه نمايندگان اين دو استان داشتند (رنجبرزاده ـ تشكر) همچنان به بيقانوني خودشان پافشاري ميكنند. امروز بيش از (230) نماينده امضا كردند كه اين طرح استخدامي عزيزان حقالتدريس را به مجلس در صحن ارائه بدهند. از آقاي احمدي و دوستان نمايندهاي كه در اين جهت تلاش ميكنند مشكل اين عزيزان را حل كنند تقدير و تشكر ميكنم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي يحيي كماليپور نماينده محترم جيرفت تشريف ندارند. اينها هم در لوح ثبتنام كردند و اخطار قانون اساسي دارند، جناب آقاي سيدتقي كبيري بفرماييد.

سیدتقی کبیری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض خداقوت به همكاران عزيز و عرض سلام و ادب و احترام به مردم بزرگ ايران اسلامي. من اصل (152) را كه بحث سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بر اساس نفي هر گونه سلطهجويي و سلطهپذيري است را عرض ميكنم. من ابتدائاً از اقدام به موقع و قاطع مجلس شوراي اسلامي در رأي بيسابقه و استثنائي به طرح يكفوريتي مقابله با اقدامات ماجراجويانه و تروريستي آمريكا در منطقه تشكر ميكنم كه جواب دندانشكني بر شيطان بزرگ بود و همچنين تشكر از وزارت امور خارجه كشورمان در محكوم كردن اقدام سخيف آمريكا در اضافه كردن اسامي افراد جديد به فهرست تحريمهاي غيرقانوني، درخواست ميكنم كه سريعاً در يك حركت متقابل به تحريم تعداد ديگري از اشخاص حقيقي و حقوقي آمريكايي كه در ضديت با مردم ايران اسلامي و مسلمانان جهان گام برداشتهاند اقدام عاجل و قاطع را انجام بدهد. ممنون و تشكر.

اکبر رنجبرزاده
تشكر از جناب آقاي كبيري. جناب آقاي سيدقاسم جاسمي نماينده محترم كرمانشاه تذكر آييننامهاي دستور روز را بفرماييد.

سیدقاسم جاسمی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده هم از هيأترئيسه محترم تشكر و قدرداني دارم. موضوعي كه خواستم مطرح كنم بحث ايثارگران عزيز است. جناب آقاي رئيس! خيلي نگران و مضطرب هستند از وضعيتي كه به وجود آمده، از حقوقهايي كه دريافت ميكنند، اينها از كمترين حقوقي كه در دولت جمهوري اسلامي هست برخوردار هستند. لذا انشاءالله عنايت ويژهاي در طرح محسنين به اين عزيزان داشته باشيم و دولت عنايت ويژهاي در بحث دفترچههايي كه اينها بايد بگيرند داشته باشد كه اينها از قهرمانان ملي ما هستند و متأسفانه اين اقدام هنوز صورت نگرفته است.
در بحث برنامه ششم توسعه كه توسط مجلس و شوراي نگهبان هم تصويب و ابلاغ شد متأسفانه دولت تاكنون اقدامي انجام نداده است. آن موضوعي كه دوستان عزيز خيلي نگران هستند و پيگير موضوع هستند همين بحث ايثارگران است كه انشاءالله دولت يك عنايت ويژهاي به اين موضوع داشته باشد.

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي حسن كامران نماينده محترم اصفهان بفرماييد.

حسن کامران دستجردی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر من به وزير محترم نيرو است. اسفند كه آب ول شد بعد از عيد گندمها خراب شد. يعني هكتاري (10) تن بود شده هكتاري (1) تن. بعد هم پول گندم و جويشان را هم ندادند، هم به وزير جهاد و هم به وزير نيرو تذكرم است كه براي آب پاييزيشان طوري پيشبيني كنند كه اين روزگار سياهي باز نداشته باشند.
از طرفي هم تونل سوم بهشتآباد كه منبع آبي است خوابيده و رديف رودشت جنوبي را هم حذف كرده. قطعاً اين يا اشتباه شده يا بايد تجديد نظر كنند.
يك تذكر هم به وزير محترم كشور راجع به پرونده تقسيمات كشوري دارم. كارشناسي شده، در كميسيون زيربنايي دولت هست و همينطور منتفي شده در صورتي كه بنا بود به جريان بيفتد كه در شهرستان اصفهان هم بنا بود كه چهار فرمانداري تأسيس شود، در ورزنه، هرند، كوهپايه و بهارستان كه آن هم همينطور مانده است. خيلي ممنون.

مسعود پزشکیان

اکبر رنجبرزاده
جناب آقاي عباس گودرزي نماينده محترم بروجرد و اليگودرز بفرماييد.

عباس گودرزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
نماينده بروجرد و اشترينان، اليگودرز خودش نماينده مستقل دارد، كلاه ما را با آقاي خدابخشي قاطي نكن جناب آقاي رنجبرزاده. (رنجبرزاده ـ ببخشيد) خيلي ممنون و متشكرم.
عرض سلام و ادب خدمت حاضرين محترم و ملت شريف ايران مخصوصاً مردم نجيب و شريف شهرستان بروجرد. امروز دو شهيد عزيز به شهرستان بروجرد وارد ميشوند و قطعاً مايه خير و بركت براي اين شهرستان خواهد بود. مردم عزيز بروجرد مجدداً وفاداري خودشان را با حضور باشكوهشان به انقلاب و آرمانهاي امام و شهدا و رهبر معظم انقلاب نشان خواهند داد و اين پيام خواهد داشت، پيام اين حضور اين است كه پاي انقلاب و ارزشها هستند.
لذا دولت محترم و مسئولان عزيز آنچنان كه شايسته است به مطالبات مردم عزيز حوزه انتخابيه ما بروجرد و اشترينان پاسخ مثبت بدهند و تقاضا داريم همچنان كه مردم بروجرد در همه صحنهها پاي انقلاب و ارزشها ايستادهاند و خواهند ايستاد، دولت محترم مطالبات مردم شريف بروجرد و اشترينان را جدي بگيرند و پاسخگو باشند و آنچنان كه شايسته است به اين مردم عزيز خدمت كنند.

مسعود پزشکیان
15
قرائت نامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رئیسجمهور محترم در خصوص استفاده از زنان توانمند و شایسته در سطح وزیر

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي فرهنگي! شما بيانيه را بخوانيد، بعد تذكرات كتبي و تعدادي از عزيزان كه مانده بعد از تذكرات كتبي.

محمدحسین فرهنگی
بسيار متشكرم. نامهاي خطاب به جناب آقاي دكتر روحاني رياست محترم جمهوري اسلامي ايران با (157) امضا واصل شده است كه ضمن تأكيد بر نقش بانوان در انقلاب اسلامي و تحولات اجتماعي كشور درخواست كردند در راستاي توسعه پايدار كه زنان از عاملان اين توسعه ميباشند از زنان توانمند و شايسته علاوه بر معاونين رياست جمهوري در سطح وزير نيز استفاده شود. اين نامه حضور ايشان ارسال خواهد شد.
(امضاءكنندگان بيانيه عبارتند از آقايان: علي ابراهيمي، عليرضا ابراهيمي، فريدون احمدي، قاسم احمديلاشكي، علي اسماعيلي، ضياءاله اعزازيملكي، محمدمهدي افتخاري، نظر افضلي، علي اكبري (بجنورد)، عزيز اكبريان، محمدرضا اميرحسنخاني، سيدحمزه اميني، احمد اناركيمحمدي، رضا انصاري، عبدالغفور ايراننژاد، مهرداد بائوجلاهوتي، روحالله بابائيصالح، محمدرضا بادامچي، علي بختيار، صديف بدري، شهروز برزگركلشاني، سيدهادي بهادري، حسن بهرامنيا، محمد بيرانوندي، محسن بيگلري، عباس پاپيزادهبالنگان، بهرام پارسايي، مسعود پزشكيان، شكور پورحسينشقلان، محمدعلي پورمختار، محمدرضا تابش، نورمحمد تربتينژاد، سيدقاسم جاسمي، منوچهر جماليسوسفي، علی جلیلی شیشوان، محمدجواد جمالينوبندگاني، حميدرضا حاجيبابايي، محمدصادق حسنيجوريابي، عبدالكريم حسينزاده، محمد حسيني، روحالله حضرتپورطلاتپه، الياس حضرتي، احمد حمزه، غلامرضا حيدري، سيدمرتضي خاتمي، محمد خالديسردشتي، بشير خالقي، سلمان خدادادي، عبدالحميد خدري، ولي داداشي، محمدباسط درازهي، سيدكاظم دلخوشاباتري، محمد دهقانينقندر، سيدمصطفي ذوالقدر، فرجالله رجبي، عليرضا رحيمي، جليل رحيميجهانآبادي، علي رستميانسبزهخاني، رحيم زارع، غلاممحمد زارعي، ابوالفضل سروش، حسن سليماني، عليرضا سليمي، عليمحمد شاعري، غلامرضا شرفي، شمسالله شريعتنژاد، هادي شوشتري، مهدي شيخ، رضا شيرانخراساني، يعقوب شيوياري، محمود صادقي، مرتضي صفارينطنزي، حيدرعلي عابدي، اسداله عباسي، محمد عزيزي، سيداحسن علوي، محسن عليجانيزماني، بیت الله عبدالهی، رضا عليزاده، محمدجواد فتحي، محمدحسين فرهنگي، حشمتاله فلاحتپيشه، فرهاد فلاحتي، نادر قاضيپور، سيداحسان قاضيزادههاشم، سيداميرحسين قاضيزادههاشمي، علي قرباني، اسداله قرهخانيالوستاني، محمد قمي، جواد كاظمنسب، شادمهر كاظمزاده، سيدحميدرضا كاظمي، محمد كاظمي، سيدتقي كبيري، علي كرد، كورش كرمپورحقيقي، رضا كريمي، حبيباله كشتزر، عامر كعبي، يحيي كماليپور، مصطفي كواكبيان، جبار كوچكينژادارمساداتي، محمدجواد كوليوند، محسن كوهكنريزي، احمدعلي كيخا، حسن کامراندستجردی، حميد گرمابي، علي گلمرادي، جهانبخش محبينيا، عليرضا محجوب، داود محمدي (تهران)، جلال محمودزاده، محمد محموديشاهنشين، جليل مختار، احمد مرادي، عليمحمد مرادي، اصغر مسعودي، سيدمهدي مقدسي، ولي ملكي، محمدرضا منصوري، سيدفريد موسوي، سيدابوالفضل موسويبيوكي، سيدناصر موسويلارگاني، جلال ميرزائي، سيدحمايت ميرزاده، مجيد ناصرينژاد، وليالله نانواكناري، علي نجفيخوشرودي، سيدحسين نقويحسيني، محمود نگهبانسلامي، علي نوبختحقيقي، حسن نوروزي، سيدراضي نوري، حبيباله نيكزاديپناه، عبدالرضا هاشمزائي، عدل هاشميپور، نبي هزارجريبي، احمد همتي، محمد وحدتيهلان، محمدعلي وكيلي، علياصغر يوسفنژاد، همايون يوسفي و خانمها: فريده اولادقباد، ناهيد تاجالدين، هاجر چناراني، سيدهفاطمه حسيني، خديجه ربيعيفرادنبه، سيدهحميده زرآبادي، زهرا ساعي، فاطمه سعيدي، زهرا سعيديمباركه، پروانه سلحشوري، طيبه سياوشيشاهعنايتي، پروانه مافي و سميه محمودي).
16
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
تذكر كتبي نمايندگان به مسئولان اجرايي كشور.
ـ آقاي علياصغر يوسفنژاد (ساري و مياندورود) به وزير ورزش و امور جوانان در خصوص علت عدم اجرايي شدن مصوبات سفر هيأت دولت در مازندران در بخش ورزش.
به وزير جهاد كشاورزي در خصوص جلوگيري از ورود واردات محصولات كشاورزي در فصل برداشت.
به وزير نيرو در خصوص رسيدگي به وضعيت آب شرب روستاهاي بخش كليجان رستاق ساري.
ـ آقايان: محمدمهدي زاهدي (كرمان و راور) و اكبر رنجبرزاده (اسدآباد) به وزير امور خارجه در خصوص ضرورت اقدام فعال وزارت امور خارجه براي اقدامات ضدبشري كشتار و آزار و اذيت مسلمانان ميانمار.
ـ آقاي حسن كامراندستجردي (اصفهان) به وزير آموزش و پرورش در خصوص اينكه دريافت هزينه ثبتنام در مدارس كشور برخلاف قانون اساسي است.
ـ آقاي عبداله حاتميان (درگز) به رئيسجمهور محترم در خصوص ضرورت تأمين اعتبار تسهيلات سرمايه در گردش و ساير اقدامات مورد نياز براي مقابله با مشكل خشكسالي شهرستان درهگز كه كشاورزان و دامداران عزيز شهرستان درهگز از خشكسالي رنج ميبرند و براي تأمين نهادهها و علوفه مورد نظرشان دچار مشكل هستند.
ـ آقاي احمد سالككاشاني (اصفهان) به وزير نيرو در خصوص اينكه براي مقابله با موضوع خشكسالي آب در اصفهان تقاضامندم هرچه سريعتر دستور فرماييد. سد تونل سوم و با عنايت به اينكه بيش از (12) سال مطالعه طرح تونل بهشتآباد صورت گرفته اقدام جدي صورت پذيرد.
ـ خانم زهرا سعيديمباركه (مباركه) به وزير راه و شهرسازي در خصوص علت پرداخت حق و حقوق كشاورزان نجيب و زحمتكش شهرستان مباركه و علت عدم عمل به تكليف ماده (9) قانون تملك اراضي.
ـ آقاي علياكبر كريمي (اراك، كميجان و خنداب) به وزراي كشور و ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص رسيدگي فوري به برخورد توهينآميز و ارعاب و ضرب و شتم مردم انقلابي منطقه سنجاب اراك توسط عوامل نيروي انتظامي در جريان اعتراض مردم به نصب دكل مخابراتي شركت رايتل در منطقه مذكور.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به رئيسجمهور محترم در خصوص اينكه دستور فرماييد هشت ماه حقوق معوقه راهداران عزيز كه در سختترين شرايط خدمت ميكنند پرداخت شود. همچنين در خصوص ضرورت رسيدگي سريع و اعلام مواضع شفاف و صادقانه توسط آقاي سيف رئيس بانك مركزي در خصوص مؤسسه مالي و اعتباري ثامنالحجج، كاسپين، پرديسبان و ساير مؤسسات مشابه.
ـ آقاي سيدعلي ادياني (قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي) به وزير راه و شهرسازي در خصوص لزوم اجراي مفاد مندرج در بند «الف» ماده (59) قانون برنامه ششم در سهماهه اول اجراي قانون برنامه ششم.
به رئيسجمهور محترم در خصوص اجراي بهموقع مفاد مندرج در جزء (1) بند «الف» ماده (27) قانون برنامه ششم در سهماهه اول اجراي قانون.
ـ آقاي قاسم احمديلاشكي (نوشهر، چالوس و كلاردشت) به وزير نيرو در خصوص تكميل پروژه فاضلاب شهرهاي نوشهر و چالوس كه چند سالي است اعتبار آن جذب نميشود.
ـ خانمها: پروانه سلحشوري، فاطمه ذوالقدر، سهيلا جلودارزاده، فاطمه سعيدي، فريده اولادقباد، طيبه سياوشيشاهعنايتي، سيدهفاطمه حسيني و پروانه مافي و آقايان: محمود صادقي، داود محمدي، غلامرضا حيدري و محمدرضا نجفي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) عبدالكريم حسينزاده (نقده و اشنويه)، بهرام پارسايي (شيراز)، كارن خانلري (مسيحيان ارمني شمال ايران)، به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در خصوص لزوم اجتناب از تعلل در ثبت انجمن صنفي روزنامهنگاران استان تهران.
ـ آقاي سيداحسن علوي (سنندج، ديواندره و كامياران) به وزير نيرو در خصوص اينكه با توجه به كمبود آب شرب و كشاورزي در استان كردستان علت اختصاص آب سد آزاد به استانهاي همجوار و كاهش سهم آب سطح زيركشت.
به وزير جهاد كشاورزي در خصوص اينكه هرساله به هنگام خريد گندم متأسفانه با تأخير زياد مطالبات كشاورزان پرداخت ميشود كه موجب تضرر و بدهكاري كشاورزان و در نهايت اعتراض شديد آنها ميشود. لذا لازم است وزير محترم در اين مورد تدبير اساسي و زودهنگام به عمل آورد.
ـ خانم پروانه مافي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير آموزش و پرورش در خصوص عدم اجرايي كردن دستور رئيسجمهور محترم در خصوص برقراري عدالت جنسيتي در استخدامهاي اخير آموزش و پرورش.
ـ آقاي محسن بيگلري (سقز و بانه) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص اينكه عليرغم پيگيريهاي مجدانه نمايندگان مجلس علت عدم برقراري مجدد پژوهانه دانشجويان دكتري روزانه كه تنها راه معيشت (80) درصد آنها ميباشد چيست؟

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
ـ آقاي شمسالله شريعتنژاد (تنكابن، رامسر و عباسآباد) به وزير نفت در خصوص تسريع در گازرساني روستاي موهات در جنگل درهسرا از شهرستان عباسآباد مازندران.
ـ آقاي قاسم احمديلاشكي (نوشهر، چالوس و كلاردشت) به وزير نيرو در خصوص توجه جدي به كمبود آب شرب در بخش مركزي نوشهر خصوصاً كشكسرا.
ـ آقاي عباسعلي پوربافراني (نايين، خور و بيابانك) به وزير آموزش و پرورش در خصوص تسريع در تكميل پروژه نوسازي دبيرستان چمران نايين قبل از شروع سال تحصيلي.
ـ آقاي جلال محمودزاده (مهاباد) به وزير نيرو در خصوص دليل عدم رسيدگي به نوسانات برق روستايي در استان آذربايجانغربي و شهرستان مهاباد.
به وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص عدم رسيدگي به توسعه شبكه اينترنت در روستاهاي شهرستان مهاباد.
به وزير جهاد كشاورزي در خصوص دليل عدم پرداخت بهاي گندم خريداري شده از كشاورزان استان آذربايجانغربي.
ـ آقاي حسن بهرامنيا (نهاوند) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص آزادسازي بخشي از زمينهاي كشاورزي روستايي جهت ساخت و ساز مسكن روستايي در راستاي اجراي قانون برنامه ششم توسعه.
ـ آقاي حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به وزير كشور در خصوص علت عدم ابلاغ محدوده شهركهاي صنعتي كه دو ماه قبل در هيأت وزيران تصويب شده است.
ـ آقاي جبار كوچكينژادارمساداتي (رشت) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص جلوگيري از واردات برنج آلوده از كشورهاي خارجي.
به وزير كشور در خصوص اينكه چرا بر عملكرد شهرداريها نظارت نداريد.
ـ آقاي رسول خضري (پيرانشهر و سردشت) به وزير كشور در خصوص تسريع در رفع فوري مشكل پيشآمده براي كولهبران عزيز و زحمتكش معبر مرزي پيرانشهر در روز سهشنبه مورخ 27/4/96.
ـ آقاي نادر قاضيپور (اروميه) به وزير راه و شهرسازي در خصوص دوبانده كردن جاده بينالمللي اروميه ـ سرو ـ تركيه.
به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص احداث بيمارستان اختصاصي سوانح و سوختگي و زنان و زايمان در شهرستان اروميه.
ـ آقاي جلال محمودزاده (مهاباد) به وزير نيرو در خصوص دليل عدم رسيدگي به تأمين آب شرب روستاها. همچنين دليل وضعيت بسيار نامطلوب آب شرب شهر و تصفيه فاضلاب شهري مهاباد. همچنين دليل عدم اجراي دستورات مافوق در سيستم آبفاي شهري و روستايي.
ـ آقايان: محسن عليجانيزماني (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و يعقوب شيوياري (ميانه) به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص طرح تحول سلامت كه بايد منطبق بر قانون مصوب مجلس به خصوص برنامه ششم اجرايي گردد.
ـ آقايان: محمدنعيم امينيفرد (ايرانشهر، سرباز، دلگان، بخشهاي بنت، فنوج، آشار، لاشار و آهوران)، عبدالغفور ايراننژاد (چابهار، نيكشهر، كنارك و قصرقند) و علي كرد (خاش، ميرجاوه، بخش نصرتآباد و كورين) به وزير آموزش و پرورش در خصوص علت نابرابري و بيعدالتي گسترده آموزشي در جنوب استان سيستان و بلوچستان.
ـ خانمها: فاطمه سعيدي، طيبه سياوشيشاهعنايتي، فاطمه ذوالقدر، پروانه مافي، سيدهفاطمه حسيني و پروانه سلحشوري و آقاي محسن عليجانيزماني (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص اقدام عاجل جهت احداث بيمارستان دولتي در شهرستان پرديس.
ـ خانمها: سيدهفاطمه حسيني (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و سيدهحميده زرآبادي (قزوين و آبيك و البرز) به وزير كشور در خصوص لزوم اقدام جدي در خصوص تفكيك زباله از مبدأ در شهر تهران.
ـ آقاي سيدناصر موسويلارگاني (فلاورجان) به رئيسجمهور محترم در خصوص احياي زايندهرود و جاري شدن دائمي آب در بستر رودخانه با توجه به قول و وعده شما به مردم شريف استان اصفهان.
به وزير كشور در خصوص لزوم جلوگيري از افزايش حضور اتباع بيگانه غيرمجاز در شهرستان فلاورجان به خصوص در شهرهاي فلاورجان، مهديجان و ابريشم.
به رئيسجمهور محترم و وزير كشور در خصوص علت عدم برخورد قاطع با توهين وقيحانه به ساحت صحابه مكرم حضرت رسول اعظم سلمان فارسي در استانداري خوزستان.
ـ آقايان: سيدحميدرضا كاظمي (پلدختر) و علي رستميانسبزهخاني (دلفان و سلسله) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص حل مشكل سپردهگذاران استان لرستان در مؤسسات مالي آرمان و كاسپين.
ـ آقاي داود محمدي (قزوين، آبيك و البرز) به وزراي جهاد كشاورزي و امور اقتصادي و دارايي در خصوص پرداخت پول گندم و كلزاي تحويلي توسط كشاورزان زحمتكش كه پس از گذشت بيش از يك ماه تاكنون پرداخت نشده است.
ـ آقاي سيدمهدي مقدسي (اراك، كميجان و خنداب) به وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص ضرورت جابهجايي فوري دكل نصبشده توسط شركت ايرانسل در محله قديمي امامزاده سنجان اراك.
ـ آقايان: عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و نادر قاضيپور (اروميه) به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص عدم اجراي قانون كار و تأمين اجتماعي و استخدام كشوري در خصوص بيمه تأمين اجتماعي پرستاران مطابق بندهاي (7) و (9) معاونت توسعه وزارت متبوع نامه پيوست، حقوق اين عزيزان ناديده گرفته شده است.
ـ آقايان: نادر قاضيپور (اروميه)، عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص ابطال قرارداد واگذاري شركت حمل و نقل خليجفارس با عنايت به عدم تعهدات خريدار در حفظ اشتغال و عدم پرداخت وجوه متعهده در اين قرارداد مطابق قوانين جاري و اصل (44) قانون اساسي.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص ضرورت واريز عوارض ارزش افزوده قبل از سال 96 بر اساس قانون ماليات بر ارزش افزوده.
ـ آقاي سيدمهدي مقدسي (اراك، كميجان و خنداب) به وزير كشور در خصوص برخورد توهينآميز نيروي انتظامي در هنگام نصب دكل شركت ايرانسل به مردم انقلابي كميجان و اراك.
17
قرائت نامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیسجمهور محترم درخصوص انتخاب وزیر نفت

اکبر رنجبرزاده
(214) نفر از نمايندگان محترم خطاب به رئيسجمهور محترم.
رياست محترم جمهوري اسلامي ايران جناب آقاي دكتر روحاني
با سلام و احترام
اكنون كه پس از چهار سال تلاش مجدانه جناب آقاي مهندس زنگنه در وزارت نفت و در آستانه تشكيل دولت دوازدهم به بار نشستن دستاوردهاي بيبديل وزارت نفت در سالهاي گذشته به خوبي نشان داد كه چرا جنابعالي در روز معرفي وزرا و اخذ رأي اعتماد از مجلس قبلي فرموديد در وزارت نفت نياز به يك مرد كهنكار و باتجربه داريم.
دو نفر براي اين وزارتخانه برگزيديم، خود آنها گفتند در شرايط فعلي بهترين گزينه مهندس زنگنه است، با گروه خودمان هم كه بررسي كرديم به اين نتيجه رسيديم كه هيچ فردي بهتر از ايشان نداريم. شما فقط پارس جنوبي را در دوره ايشان با دوره بعد از ايشان مقايسه كنيد و ديگر نياز به هيچ دليل ديگري نيست. ضمن سپاس از جنابعالي بسيار خرسنديم كه در پايان چهار سال فعاليت بينظير مهندس زنگنه و همكاران ايشان در وزارت نفت كه دستاوردهايي همچون بازگشت ايران به جايگاه قبل از تحريمها در اوپك، افزايش سهم توليد ايران همزمان با كاهش توليد اوپك و طراحي مدل جديد قراردادهاي نفتي كه تأمينكنند همزمان منافع ملي و نيازهاي توسعهاي كشور و گواه توفيق در برجام نفتي است را به همراه داشته. با تقدير و تشكر از وزير محترم نفت اميدواريم كه انشاءالله در سالهاي پيشرو با حمايت مجلس دهم و تكيه بر تجارب و توانمنديهاي ايشان شاهد توسعه صنعت نفت و اقتصاد ملي كشور باشيم.
(امضاءكنندگان بيانيه عبارتند از آقايان: محمد آشوريتازياني، عليرضا ابراهيمي، قاسم احمديلاشكي، اسفنديار اختياريكسنويهيزد، علي اسديكرم، علي اسماعيلي، محمدمهدي افتخاري، سيدحسين افضلي، نظر افضلي، علي اكبري (شيراز)، علي اكبري (بجنورد)، عزيز اكبريان، محمدرضا اميرحسنخاني، حسين اميريخامكاني، سلام اميني، محمدنعيم امينيفرد، احمد اناركيمحمدي، رضا انصاري، عبدالغفور ايراننژاد، مهرداد بائوجلاهوتي، روحالله بابائيصالح، محمدرضا بادامچي، سعيد باستاني، يوناتن بتكليا، علي بختيار، صديف بدري، شهروز برزگركلشاني، علاءالدين بروجردي، محمدمهدي برومندي، حميد بنائي، بهروز بنيادي، سيدهادي بهادري، حسن بهرامنيا، محمد بيرانوندي، احمد بيگدلي، محسن بيگلري، شهابالدين بيمقدار، عباس پاپيزادهبالنگان، بهرام پارسايي، عباسعلي پوربافراني، شكور پورحسينشقلان، محمدرضا تابش، غلامرضا تاجگردون، فرهاد تجري، نورمحمد تربتينژاد، جمشيد جعفرپور، غلامعلي جعفرزادهايمنآبادي، كاظم جلالي، علی جلیلی شیشوان، محمدجواد جمالينوبندگاني، عبداله حاتميان، عبدالكريم حسينزاده، محمد حسيني، روحالله حضرتپورطلاتپه، الياس حضرتي، احمد حمزه، غلامرضا حيدري، سيدمرتضي خاتمي، سيدعلاءالدين خادم، محمد خالديسردشتي، امير خجسته، سلمان خدادادي، حسن خستهبند، رسول خضري، ولي داداشي، محمد دامادي، يوسف داودي، محمدباسط درازهي، سيدكاظم دلخوشاباتري، كمال دهقانيفيروزآبادي، فرجالله رجبي، جليل رحيميجهانآبادي، محمدابراهيم رضائي، حسين رضازاده، مسعود رضايي، محمدرضا رضاييكوچي، عبداله رضيان، اكبر رنجبرزاده، رحيم زارع، غلاممحمد زارعي، علي ساري، قاسم ساعدي، عبدالله سامري، رمضانعلي سبحانيفر، ابوالفضل سروش، محمدباقر سعادت، حسن سليماني، اصغر سليمي، عليرضا سليمي، عليمحمد شاعري، غلامرضا شرفي، شمسالله شريعتنژاد، عيناله شريفپور، سيدكمالالدين شهرياري، هادي شوشتري، مهدي شيخ، رضا شيرانخراساني، يعقوب شيوياري، محمود صادقي، مرتضي صفارينطنزي، احمد صفري، بهمن طاهرخاني، سيدصادق طباطبايينژاد، قرجه طيار، عليعسگر ظاهريعبدهوند، حيدرعلي عابدي، اسداله عباسي، محمدقسيم عثماني، عبدالرضا عزيزي، محمد عزيزي، سيداحسن علوي، سيدمحسن علوي، محسن عليجانيزماني، بیت الله عبدالهی، رضا عليزاده، محمدحسين فرهنگي، حشمتاله فلاحتپيشه، محمد فيضيزنگير، سيداحسان قاضيزادههاشم، علي قرباني، محمدحسين قرباني، اسداله قرهخانيالوستاني، محمد قمي، هادي قوامي، غلامرضا كاتب، جواد كاظمنسب، سيدحميدرضا كاظمي، محمد كاظمي، علي كاظميباباحيدري، سيدتقي كبيري، علي كرد، كورش كرمپورحقيقي، رضا كريمي، حبيباله كشتزر، عامر كعبي، يحيي كماليپور، مصطفي كواكبيان، شهرام كوسهغراوي، محمدجواد كوليوند، مجيد كيانپور، احمدعلي كيخا، حسن کامران دستجردی، حميد گرمابي، علي گلمرادي، مسعود گودرزي، حسن لطفي، احمد مازني، جهانبخش محبينيا، عليرضا محجوب، داود محمدي(تهران)، داود محمدي(قزوين)، اقبال محمديان، جلال محمودزاده، محمد محموديشاهنشين، جليل مختار، احمد مرادي، عليمحمد مرادي، سيامك مرهصدق، علي مطهري، محمدمهدي مفتح، سيدمهدي مقدسي، حسين مقصودي، الهيار ملكشاهي، ولي ملكي، محمدرضا منصوري، سيدفريد موسوي، سيدابوالفضل موسويبيوكي، جلال ميرزائي، سيدحمايت ميرزاده، قاسم ميزرائينيكو، شهاب نادري، محمدرضا نجفي، علي نجفيخوشرودي، بهروز نعمتي، سيدحسين نقويحسيني، محمود نگهبانسلامي، علي نوبختحقيقي، سيدراضي نوري، اردشير نوريان، حسين نيازآذري، حبيباله نيكزاديپناه، ذبيح نيكفرليالستاني، عبدالرضا هاشمزائي، همايون هاشمي، عدل هاشميپور، نبي هزارجريبي، احمد همتي، محمد وحدتيهلان، محمدعلي وكيلي، عليم يارمحمدي، علياصغر يوسفنژاد، همايون يوسفي، عزتاله يوسفيانملا و خانمها: معصومه آقاپورعليشاهي، سكينه الماسي، فريده اولادقباد، ناهيد تاجالدين، سهيلا جلودارزاده، هاجر چناراني، سيدهفاطمه حسيني، فاطمه ذوالقدر، خديجه ربيعيفرادنبه، سيدهحميده زرآبادي، زهرا ساعي، فاطمه سعيدي، زهرا سعيديمباركه، پروانه سلحشوري، طيبه سياوشيشاهعنايتي، پروانه مافي و سميه محمودي)
18
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

مسعود پزشکیان
لطفاً دقت بفرماييد، جلسه بعدي ما ساعت (17) روز شنبه چهاردهم مردادماه 1396 و دستور جلسه هم مراسم تحليف رياست محترم جمهوري خواهد بود. پايان جلسه را اعلام ميكنم.