1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

علی اردشیرلاریجانی
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 217 نفر رسمی است. من قبل از اينكه دستور جلسه را اعلام كنم لازم است اين نكته را به اطلاع شنوندگان محترم راديو فرهنگ برسانم كه ما از ساعت (8) تا اين لحظه جلسه غيرعلني راجع به يك موضوع بسيار مهم كشور كه مسأله قاچاق است داشتيم. مسئولين ستاد مبارزه با قاچاق و مسئولين وزارت اطلاعات به جلسه دعوت شدند كه توضيح بدهند در اين زمينه چه اقداماتي كردند و چه كاستيهايي دارند و مركز پژوهشهاي مجلس هم نظرات كارشناسي خودش را اعلام كرد و تعدادي از نمايندگان محترم هم اظهارنظر كردند. مجموعاً چون دولت هم لايحهاي براي برخي از كاستيها مطرح كرده، بعضي از نقاط ابهام هم كه در جلسه مشخص شد قرار شد در لايحه تكميل شود و در دستور مجلس قرار بگيرد. بعضي از نظارتهايي كه بايد انجام شود تا بر اساس قانون با دقت بيشتري جلوي قاچاق گرفته شود هم مد نظر بود. گزارشي كه داده شد هم نشان ميداد كه سير قاچاق سير نزولي پيدا كرده، اما بايد حتماً سختگيرانهتر عمل شود تا اين عارضه از كشور رخت ببندد، چون تأثير مستقيم روي توليد ملي كشور خواهد داشت و دستگاههاي مسئول حتماً پيگيري خواهند كرد و مجلس هم دنبال خواهد كرد كه اين مسائل حل شود. دستور جلسه را بفرماييد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه صد و هجدهم روز سهشنبه سيزدهم تيرماه 1396 هجريشمسي مطابق با نهم شوال 1438 هجريقمري:
1 ـ ادامه رسيدگي به گزارش كميسيون صنايع و معادن در مورد طرح حمايت از هنرمندان و استادكاران صنايع دستي.
2 ـ ادامه رسيدگي به گزارش كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لايحه يكفوريتي اعطاي تسهيلات از محل منابع صندوق توسعه ملي براي ايجاد اشتغال در روستاها با اولويت مناطق كمتر توسعهيافته عشايري و مرزي.
3 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه اصلاح تبصره ماده (86) اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم.
4 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در مجمع مقامات مالياتي كشورهاي اسلامي.
5 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري ارمنستان در مورد استفاده مشترك از دروازه مرزي نوردوز ـ مغري.
6 ـ سؤال آقاي حسينعلي حاجيدليگاني نماينده محترم شاهينشهر، برخوار و ميمه از وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

علی اردشیرلاریجانی
تلاوت آياتي از كلامالله مجيد.

مجید ایمانی
(آيات 136 ـ 133 از سوره مبارکه «آلعمران» توسط قاری محترم آقای مجيد ايماني تلاوت گرديد)
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
وَ سارِعُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ * الَّذِينَ يُنْفِقُونَ فِي السَّرَّاءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ الْكاظِمِينَ الْغَيْظَ وَ الْعافِينَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ * وَ الَّذِينَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَ مَنْ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللَّهُ وَ لَمْ يُصِرُّوا عَلى ما فَعَلُوا وَ هُمْ يَعْلَمُونَ * أُولئِكَ جَزاؤُهُمْ مَغْفِرَةٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها وَ نِعْمَ أَجْرُ الْعامِلِينَ *
(صدق الله العلی العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
از جناب آقاي ايماني قاري محترم تشکر میکنیم، ترجمه آيات را بفرماييد.

محمدحسین فرهنگی
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و براي نيل به آمرزش پروردگار خود و بهشتي كه پهنايش به اندازه آسمانها و زمين بوده و براي پرهيزكاران آماده شده است بشتابيد. همانان كه در توانمندي و تنگدستي انفاق ميكنند و خشم خود را فرو ميبرند و از خطاي مردم در ميگذرند و خداوند نيكوكاران را دوست دارد. و آنان كه چون كار زشتي كنند يا بر خود ستم روا دارند خدا را به ياد ميآورند و براي گناهانشان آمرزش ميخواهند و بر گناهي كه مرتكب شدهاند با آگاهي پافشاري نميكنند و چه كسي جز خدا گناهان را ميآمرزد. پاداش آنان آمرزشي از جانب پروردگارشان است و بوستانهايي است كه از زير درختان آن جويبارها روان است جاودانه در آن بمانند و پاداش اهل عمل چه نيكوست». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ. صلوات بفرماييد (حضار صلوات فرستادند)

علی اردشیرلاریجانی
3
ناطقین جلسه آقایان: بهروز نعمتی، حیدرعلی عابدی، محمدصادق حسنیجوریابی، روحالله حضرتپورطلاتپه و خانم طیبه سیاوشیشاهعنایتی

علی اردشیرلاریجانی

اکبر رنجبرزاده
بسم الله الرحمن الرحيم
ناطقان مياندستور جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي بهروز نعمتي نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس.
ـ آقاي حيدرعلي عابدي نماينده محترم اصفهان.
ـ آقاي محمدصادق حسنيجوريابي نماينده محترم رشت.
(كه هر كدام هفت دقيقه وقت دارند)
ـ آقاي روحالله حضرتپور نماينده محترم اروميه.
ـ خانم طيبه سياوشيشاهعنايتي نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس.
(كه هر كدام پنج دقيقه وقت دارند)
جناب آقاي بهروز نعمتي! براي نطق هفت دقيقهايتان تشريف بياوريد.

بهروز نعمتی
نطق 7 دقیقه ای
سلام عليكم و رحمه الله ـ بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمدلله الذي هدانا لهذا و ما كنا لنتهدي لولا أن هدانا الله»
ياد حضرت امام (رحمهاللهعليه) و شهداي راه حق و فضيلت و همچنين شهداي گرانقدر ترور كور ملحدين و تكفيريهاي داعش را گرامي ميداريم.
هفته قوه قضائيه را به همه عزيزان اين قوه تبريك عرض نموده و ياد و خاطره شهداي (7) تير به ويژه سيد شهيدان شهيد دكتر بهشتي را به خانواده اين عزيز و دوستان قوه قضائيه تبريك و تهنيت و تسليت عرض مينماييم.
جا دارد از اقدامات كوبنده موشكي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در پاسخ به عمليات كور تروريستي تكفيريهاي داعش و انتقام گرفتن از خون شهداي عمليات كور ترور مجلس شوراي اسلامي تشكر كنيم.
امروز همه ملت شريف ايران به ويژه سياسيون و عزيزاني كه در اين عرصه تلاش مينمايند بايد قبول كنيم انتخابات رياست جمهوري تمام شده و جناب آقاي دكتر روحاني به عنوان رئيسجمهور كشور انتخاب شدهاند و همه بايد خدا را شاكر باشيم كه با درايت حكيمانه رهبر معظم انقلاب و حضور پرشور مردم در پاي صندوقهاي رأي بيش از (41) ميليون نفر از مردم جمهوري اسلامي به حقانيت نظام جمهوري اسلامي رأي دادند. همه بايد از دوقطبي شدن جامعه پرهيز كنيم، مخصوصاً آناني كه تريبوني در اختيار دارند بايد به شدت از موضوعي كه باعث اختلاف مردم شود پرهيز كرد، مخصوصاً از تقسيم مردم به رأي حلال و غيرحلال. امروز قطعاً همه ما بايد مجري منويات مقام معظم رهبري باشيم. كشور ما دچار مشكلات عديدهاي است، مثل بيكاري جوانان تحصيلكرده، فقر در جامعه، معيشت مردم، اقتصاد بيمار و ركود طاقتفرسا بر اقتصاد، مشكلات عديده اجتماعي و مطالب ديگري كه در اين مقال نميگنجد. همه ما بايد با وحدت و همدلي از چپ و راست، اصولگرايان و اصلاحطلبان، معتدلين و مستقلين براي رفع اين مشكلات كه هر كدام به تنهايي ميتواند يك دولتي را ساقط كند تلاش مضاعف و مكرر داشته باشيم.
امروز بايد بدانيم هيچ راهي و هيچ چارهاي نداريم الا وحدت و همدلي بين همه نيروهاي نظام و انقلاب و همه تفكراتي كه در چارچوب نظام فعاليت مينمايند. همه بايد براي ايجاد وحدت و همدلي تلاش كنيم، به ويژه تيم پيروز انتخابات و مخصوصاً جناب آقاي دكتر روحاني. از ايشان توقع داشته و داريم با توجه به بلندنظريهايشان قدم پيش نهاده و با دعوت از همه تفكرات سياسي در كشور اولاً موجب گسترش اعتدال در كشور و در ثاني وحدت و همدلي بين همه نيروهاي كشور باشند.
ايمان و اعتقاد راسخ دارم با توجه به توسعه تفكر اعتدالي در كشور بسياري از دعواهاي سياسي حيدري ـ نعمتي از بين خواهد رفت و معتقديم امروز جامعه ديگر كشش «بگم بگمهاي» گذشته را نداشته و ندارد. امروز تخريب نيروهاي نظام و انقلاب از هر گروه سياسي لطمه به كشور و نظام است. از آناني كه انتخابات رياست جمهوري را واگذار نمودهاند توقع ميرود اولاً پذيراي اين موضوع باشند و بدانند رقابت انتخاباتي تمام شده است و حاشيههاي انتخاباتي بايد خاتمه يابد. ثانياً همه بايد بدانيم ما در يك كشتي نشستهايم و هر گونه لطمه و صدمه به اين كشتي لطمه به خود است. پس بايد قدرتي را كه در اختيار داريد و داريم همه براي اعتلاي كشور و نظام بگذاريم.
مشكلاتي كه عرض كردم آنقدر كمرشكن و زايدالوصف است كه اگر همه نيروهاي انقلاب با هر تفكر سياسي پاي كار بيايند قطعاً باز هم ما نيازمند نيروهاي دگر خواهيم بود. پس بياييد به خاطر رضاي خدا، به خاطر پاسداشت خون شهداي انقلاب اسلامي، به خاطر جوانان عزيزمان و به خاطر همه دغدغههايي كه داريم به اعتلاي كشور بينديشيم و لا غير.
جناب آقاي دكتر روحاني! از حضرتعالي توقع ميرود براي نجات كشور از مشكلات مطروحهاي كه عرض شد از همه طيفهاي سياسي كشور براي توانمندي و اعتلاي كابينه و توسعه كشور استفاده كنيد و از همه جريانات سياسي قطعاً و لابد بايد استفاده شود تا انشاءالله بتوانيم مشكلات را حل كنيم.
مطلب بعدي كه داراي اهميت است و به اعتقاد من مخصوصاً مجلس شوراي اسلامي بايد به آن بپردازند مصوبه اخير كنگره آمريكا و ايجاد تحريمهاي جديد بر عليه جمهوري اسلامي است كه اين تحريمها قطعاً نقض آشكار برجام است و مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان عزيز ملت خود را موظف به اقدام متقابل ميدانند و در اين زمينه تصميمات قاطعي را اتخاذ خواهند كرد. البته در اين رابطه از دستگاههاي ديپلماسي كشور به ويژه جناب آقاي دكتر ظريف ميخواهيم اقدامات جدي حقوقي خود را در مجامع بينالمللي به عمل آورده و از حقانيت و مظلوميت نظام و كشور دفاع نمايند.
سه؛ به دولت و مردم عراق مخصوصاً به حضرت آيتالله سيستاني آزادسازي موصل را از وجود ناميمون و نجس تكفيريهاي داعشي تبريك عرض نموده و به عمال خودفروخته منطقه كه مجري برنامههاي دستگاههاي جاسوسي انگليس، آمريكا و اسرائيل هستند هشدار ميدهيم از جنايتهاي مشابه دست برداشته و از تروريستهاي تكفيري كه متأسفانه توسط آنها حمايت شدهاند دست از حمايت برداشته و به مظلوميت مردم سوريه و عراق بنگرند و از ايشان عذرخواهي كنند، چراكه مسئول خون شهدا، مجروحين و آوارگان بيخانمان شما هستيد و دلارهاي نفتي شما و اين در حالي است كه دشمن قسمخورده مسلمانان (نايبرئيس ـ تشكر ميكنيم) يعني رژيم غاصب صهيونيستي متأسفانه و صد متأسفانه شما با آنها پيمان صلح و دوستي ميبنديد.

علی مطهری
خيلي ممنون آقاي نعمتي، وقت شما تمام شد.

بهروز نعمتی
يك مطلب ديگر هم هست، اگر اجازه بفرماييد مطرح كنم.

علی مطهری

بهروز نعمتی
از رياست محترم جمهور، رئيس كل محترم بانك مركزي و وزير محترم اقتصاد ميخواهم مشكلات مؤسسههاي مالي و اعتباري كه متأسفانه امروز چندين ميليون نفر از مردم عزيز كشورمان گرفتار آنها هستند را حل كنند، چراكه مردم به دولتها اعتماد كردند و اين دولتها ميروند و ميآيند، اما آنچه كه مسلم است مردم باقي هستند و ما بايد براي رضاي خدا و رضايتمندي مردم تلاش كنيم.
و مطلب آخر اينكه عزيزان! با همه مشكلات و مسائلي كه در كشور وجود دارد، من احساس ميكنم كه همه ما از جناحها و طيفهاي مختلف سياسي زير نظر مقام معظم رهبري بايد تلاش كنيم كه مشكلات كشور را حل كنيم.
يا رب چنان كن سرانجام كار
تو خشنود باشي و ما رستگار

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي حيدرعلي عابدي نماينده محترم اصفهان براي نطق هفت دقيقهاي تشريف بياوريد.

حیدرعلی عابدی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام به شهدا، امام شهدا و آرزوي سلامتي براي مقام معظم رهبري و سلام بر شما همكاران عزيز، حاضرين و ملت ايران و به خصوص مردم اصفهان، شهر شهيدان.
همچنين تبريك به جناب آقاي دكتر روحاني كه توفيق كسب آراي مردم را به دست آورد، ضمن آرزوي توفيق براي دولت دوازدهم، اميد است با نگاهي به ظرفيتهاي موجود در كشور زمينه حضور جوانان و زنان كشور را در مناصب مديريتي كشور بيش از پيش فراهم آورد.
ضمن محكوم كردن اقدام تروريستي كه جمعي از همكاران عزيز دفاتر و مراجعين بيگناه را به شهادت رساند، ياد اين عزيزان را گرامي داشته و از پاسخ كوبنده موشكي توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي قدرداني مينمايم.
امروز كه ما در سطح بينالملل با بدعهديهاي آمريكاي جنايتكار و در رأس آن ترامپ بيكفايت روبرو هستيم، تكيه بر توانمندي ملت، متخصصين، نيروهاي مسلح و كارآمد و حفظ همبستگي و دوري از تفرقه به يك خواست ملي تبديل شده است. صدا و سيما، نهادهاي حكومتي و پايگاههاي تبليغي نظام جمهوري اسلامي نقش تعيينكنندهاي در اين راستا دارند و اميد كه به گونهاي رفتار نمايند تا همه رغبت حضور داشته و اين مراكز نمايش وحدت مسلمين و الگوي «رحماء بينهم» باشند.
در اقتصاد مقاومتي، صنايع دستي، گردشگري داخلي و تسهيل و تقويت فضاي كسب و كار و بودجهريزي عملياتي كه باعث افزايش كارايي و بهرهوري ميشود در اولويت است. براي رشد گردشگري داخلي علاوه بر وجود زيرساختهاي لازم و توسعه صنعت هتلداري، ساماندهي تعطيلات كشور از حالت سنتي به يك تقويم قابل برنامهريزي مد نظر قرار گيرد. توجه به خودكفايي در روستاها، توجه به سرمايهگذاري داخلي و خارجي با حفظ منافع ملي كه خود نيازمند اعتماد، اميدواري و آرامش سياسي ميباشد.
براي افزايش بهرهوري، كارايي و مقايسه عملكرد دستگاههاي اجرايي راهي جز اجراي كامل نظام بودجهريزي عملياتي نداريم و در نتيجه اين تغيير بزرگ، دستگاههاي نظارتي ميتوانند به راحتي عملكرد واقعي دستگاههاي اجرايي را در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي نظارت كنند.
اصفهان (به دليل) آلودگي هوا، آب و خاك ناشي از تراكم صنعتهاي آلودهكننده، شهرنشيني و مهاجرپذيري به شدت ظرفيتهاي توسعه را از دست داده و به سمت فقر به خصوص در حاشيه و روستاهاي اطراف اصفهان مواجه هستيم. با نابودي كشاورزي در غرب و شرق اصفهان كه ناشي از كاهش آب زايندهرود است، تالاب گاوخوني خود يك كانون خطرناك براي ريزگردهاي سمي و صنعتي (است) كه سلامت ساكنان فلات مركزي را تهديد ميكند. با آنكه مصوبات متعددي در دولت يازدهم براي سياستگذاري آب تحت عنوان مصوبات شوراي عالي آب به بخشهاي ذيربط ابلاغ شده، به طور جد مورد ملاك و اجرا توسط مديران همين دولت واقع نشده است. از جمله دهمين مصوبه شوراي عالي كه در تاريخ 3/2/92 هر نوع بارگذاري جديد را بر زايندهرود ممنوع نموده است، اما اين مصوبه تاكنون اجرا نشده است.
آقاي دكتر روحاني رياست محترم جمهوري اسلامي! اصفهان منتظر خبرهاي اميدبخش در مورد زايندهرود است. متأسفانه برداشتهاي بيرويه و بخششهاي شاهانه وزارت نيرو از (10) سال پيش تاكنون، بيتوجهي وزارت جهاد كشاورزي به مصوبات شوراي عالي آب و توسعه طرحهاي كشاورزي بدون مطالعه و توجيه اقتصادي در اطراف زايندهرود عطش سيريناپذير و اشتهاي بيحد و حصر حاشيهنشينان رودخانه و اشتياق و مسابقه نفسگير در برداشتهاي آب در خلأ وجود يك دستگاه ناظر و مهاركننده، متأسفانه هر روز گلوي زايندهرود را بيشتر ميفشارد و اصفهان، اين نگين امانتگرفته از تاريخ بشريت، ميراث پرافتخار جهان و پايتخت تمدن اسلامي بدون زايندهرود خواهد مرد.
اگرچه مشكل آب يك مسأله ملي است، اما ظلمي كه بر مردم اصفهان، زايندهرود و تالاب گاوخوني رفته از آنجا آغاز شده كه وزارت نيرو توسط مدير خودخوانده آن از (10) سال پيش با آوردهاي حدود (400) ميليون متر مكعب آب در سد زايندهرود با بيقانوني و بخششهاي شاهانه به استانها، صنايع و آب آشاميدني، جمعيتهاي مستقر در اين حوزه معادل (900) ميليون متر مكعب تخصيص داده و كسري (500) ميليون متر مكعب آب را سالانه با دستاندازي در حقآبههاي كشاورزان اصفهان جبران نموده است و تا وزارت نيرو در جبران منابع تخصيص دادهشده يا كاهش متناسب با آورده خود تن ندهد داستان غمانگيز تخريب زايندهرود همچنان ادامه دارد و ظلمي بزرگتر كه برداشت آب توسط صنايع ملي را كه منافع آن مربوط به كل آحاد ملت است و اختصاص به اصفهان ندارد را به عنوان يك ضعف بر سر اصفهانيها ميكوبند و از همه ناباورانهتر موضعگيري نمايندگان محترمي كه قسم ياد نمودهاند به عنوان نماينده ملت فقط براي منافع كشور سخن برانند چنان از فلات مركزي ياد ميكنند كه گويا از كشور ديگري سخن ميگويند.
ما همچنان معتقديم اين استانها پاره تن كشورمان هستند، درد و رنج هر كدام غم مشترك همه ماست و اگرچه بحث انتقال آب از منابع آبي زاگرس مهربان يكبيستم حجم مازاد خروجي آن به خليج است، اما صدالبته مشكل استان خوزستان در اولويت است و ما استانهاي فلات مركزي راضي به وجود كوچكترين مشكل در آنجا نيستيم و همچنان كه در دوران دفاع مقدس پشتيبان آن ديار بوده و همه سربلند از بوته آزمايش در آمديم، براي هميشه خود را در كنار آنان ميدانيم.
پس بياييد با گفتگو، گذشت و مهرباني در فضاي كارشناسي و علمي (نايبرئيس ـ تشكر ميكنيم) به دور از كارشناسيهاي سياسي، به مديرانمان در حل مسأله آب كمك كنيم و با اجراي كامل قانون آب، محترم شمردن حقالناس حقآبههاي كشاورزي و تشكيل ستاد احياي زايندهرود شاهد دوباره زندگي زايندهرود و تالاب گاوخوني بعد از (10) سال كه حقآبه خود را دريافت نكرده است باشيم. (نايبرئيس ـ خيلي ممنون).
آخرين نكته؛ گويا حافظ اين روزها را براي زايندهرود ديده بود كه چنين سرود:
كامم از تلخي چون زهر گشت
بانگ نوش بادهخواران ياد باد
من كه در تدبير غم بيچارهام
آن غمگساران ياد باد
گرچه ياران فارغند از ياد من
از من ايشان را هزاران ياد باد
مبتلا گشتم در اين دام بلا
كوشش آن حقگذاران ياد باد
زايندهرود و اصفهان با حمايت شما نمايندگان عزيز و دولت دوازدهم و نيروهاي دانشمند و متعهدش (نايبرئيس ـ خيلي ممنون) در كنار ساير شهرهاي درجه اول كشور به عنوان نگين تاريخ بشري همچنان خواهد درخشيد. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي محمدصادق حسنيجوريابي نماينده محترم رشت بفرماييد.

محمدصادق حسنی جوریابی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«له ما في السماوات و ما في الارض و هو العلي العظيم»
محضر ملت شريف ايران و مردم هميشه در صحنه حوزه انتخابيه خودم شهرستان رشت عرض ادب و سلام و احترام دارم و محضر شما همكاران بزرگوار عرض خداقوت دارم.
بر خود فرض ميدانم از حضور حماسي و تاريخساز ملت آگاه ايران در انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري تشكر كنم و از مردم فهيم گيلان سپاس ويژه دارم كه با مشاركت بالغ بر (83) درصد و رأي (70) درصدي به دكتر حسن روحاني و قرار دادن گيلان در بين چهار استان برتر كشور در رأي به رئيسجمهور محبوب ايران حماسهاي ديگر آفريده و موجب افتخار گرديدند. در همين راستا به طور اخص از اهالي حوزه انتخابيهام شهرستان رشت و بخشهاي تابعه مركزي، كوچصفهان، سنگر، لشت نشا، خمام و خشكبيجار تشكر ميكنم.
همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند برنده اصلي انتخابات مردم بودند و اين برنده بودن زماني معناي واقعي پيدا ميكند كه همه بپذيريم كه امروز روحاني رئيسجمهور همه ايرانيان است نه فقط (24) ميليوني كه به او رأي دادند و بر پايه اين نگاه كه مبتني بر دفاع از منافع و امنيت ملي است، همه ما موظفيم صميمانه دست ياري به او بدهيم تا بتواند از عهده برآورده كردن خواستهها و مطالبات مردم برآيد.
من در همينجا از شخص جناب آقاي روحاني ميخواهم برداشت خود از خواسته و مطالبات مردم را خيلي شفاف، با كمك تيم خود در دولت و البته با همراهي نمايندگان مجلس تدوين نمايد تا مردم بدانند درك درستي از خواستههايشان در دولت وجود دارد و دولتمردان و مجلسيان نيز بدانند در چه چارچوبي بايد حركت كنند.
خيلي صريح بگويم، هماكنون در سطوح مختلف مديريتي دولت از كابينه گرفته تا مديران استانها و شهرستانها، افرادي جا خوش كردهاند كه هيچ اعتقادي به اهداف و برنامههاي رئيسجمهور ندارند، يا بيتفاوت و حتي بعضاً مخالف سرسخت دولت هستند و بسيار طبيعي است كه اين افراد هرگز اجازه نخواهند داد كه رئيسجمهور و دولت او در تحقق خواستههاي ملت موفق باشد. از اين رو اين افراد خيلي زود بايد جاي خود را به مديراني بدهند كه با آرمانها و برنامههاي رئيسجمهور وفادار باشند.
دفاع از حقوق اقليت و كساني كه به روحاني رأي ندادند نيز از وظايف قطعي رئيسجمهور ميباشد، به گونهاي كه آنها بتوانند آزادانه و مطابق قانون سخن بگويند و نقد بر كاركرد دولت را داشته باشند و البته چه كسي است كه نداند نقد و به چالش كشيدن منطقي يك چيز است و هتاكي و بيحرمتي و بيادبي چنانكه روز قدس به رئيسجمهور روا شد چيز ديگري است. اگر ميخواهيم جامعه در بستري از قانون قرار گيرد بايد هرچه زودتر عاملان و آمران روز قدس به دست عدالت سپرده شوند.
در اينجا لازم ميبينم در خصوص برنج محصول استراتژيك حوزه انتخابيه خودم شهرستان رشت نكاتي را به عرض برسانم. همكاران عزيز! هر ساله در فصل بهار و تابستان زماني كه كشاورزان پرتلاش مشغول كار كشاورزي و تلاش براي توليد ميباشند و حاصل دسترنج آنان در دست واسطهها قرار دارد، قيمت اين محصول افزايش پيدا ميكند و دولت به بهانه كنترل قيمت برنج نسبت به واردات بيرويه اقدام مينمايد. خوب است بدانيم مصرف سالانه برنج كشور (2) ميليون و (800) هزار تن بوده كه به ميزان (2) ميليون و (400) هزار تن در كشور توليد ميشود و كسري و مشكل ما (400) هزار تن بوده و آماري كه به مدت (10) سال از 84 تا 94 از وزارت جهاد كشاورزي گرفتم نشان ميدهد كه بيش از (15) ميليون تن برنج وارد كشور شده است. آيا (15) ميليون مشخص شد كجا مصرف شد؟ كسري برنج ما سالانه نيمميليون تن است، چرا بايد براي (10) سال (15) ميليون تن وارد شود و چرا مردم و كشاورزان بايد با اين مشكل مواجه شوند كه حاصل دسترنج خود را نتوانند به قيمت خوب بفروشند.
بنده يك نكته هم در خصوص بانك كشاورزي عرض كنم. من اينجا از بانك مركزي و جهاد كشاورزي تقاضا دارم حداقل نسبت به تغيير نام بانك كشاورزي اقدام كند، زيرا بانك كشاورزي تنها كاري كه انجام نميدهد كمك به پرداخت تسهيلات به كشاورزان ميباشد. كشاورزان حوزه انتخابيه خودم براي پرداخت هزينههاي بالاي توليد ميبايست دست نياز به سوي بازار دراز كنند (نايبرئيس ـ تشكر ميكنيم) و با دريافت پول و مبلغ هزينه كاركرد خودش با سود (50) درصد به مدت (9) ماه بايد پول تهيه كند و وقتي كه محصول خود را برداشت نمود به ناچار جهت تسويه حساب خويش ميبايست محصول و حاصل دسترنج خويش را (نايبرئيس ـ تشكر ميكنيم جناب آقاي حسني) با حداقل قيمت و هر قيمتي كه واردكنندگان برنج، اين مافياي واردكنندگان تعيين ميكنند به فروش برساند. آيا بانك كشاورزي نميتواند (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، جناب آقاي حسني وقتتان تمام شد) با پرداخت وام سلف اين مشكل كشاورزان را حل كند؟ متشكرم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي روحاله حضرتپور نماينده محترم اروميه براي نطق پنج دقيقهاي تشريف بياوريد.

روح اله حضرت پورطلاتپه
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
ملت شريف ايران، مردم غيور، نجيب و سلحشور آذربايجان! همه ما روزهاي گرم، حساس و سختي را در حال تجربهايم. وضعيت اقتصادي، سياسي و فشارهاي بينالمللي در كنار دشواريهاي اقليمي و زيستمحيطي كه جاي جاي ايران عزيز با آن دست به گريبان است. همزمان با بحرانهاي كمآبي، گرمايش زمين و نابودي گونههاي ارزشمند حياتي، سر ايران آذربايجان عزيز با تلخي و شوربختي مضاعفي جلوهگر شده است.
سخن از نگين آبي (700) ميليون ساله فلات ايران است. همچنان كه ميدانيد و ميبينيد اين روزها به پهنهاي خونرنگ و شورآبهاي رو به احتضار بدل شده است و حيات خود و همه همزيستان پيرامونش را يكجا به مهلكه نيستي و نابودي ميكشاند. امروز من اينجا به عنوان خادم اين ملت به نمايندگي از آناني كه تنها مأمن و پناهگاهشان شبكههاي اجتماعي است و طوفان فريادشان تا آن سوي مرزهاي جغرافيايي را در مينوردد، ايستادهام تا خانه ملت را متوجه بحران جدي و بزرگي كنم كه جان و مال و آشيان بيش از (12) ميليون انسان را به مخاطره انداخته است.
نمايندگان شريف و رياست محترم مجلس شوراي اسلامي، رياست محترم جمهور! به والله قسم آنچه كه شما در آمار و ارقام روي ميز خود ميبينيد با آنچه ساكنان اطراف بزرگترين كانون كويرزايي كشور در حال لمس و تنفس با تمام وجود و ريههاي خود هستند تفاوت دارد. از زمان شروع فعاليت كارگروه ملي نجات درياچه اروميه كه كار و وظيفه اصلياش است نه سمينارها و طرحهاي مطالعاتي از پيشبافته و آزمونها و خطاهاي زمانفرسا كه به اصطلاح خودشان تثبيت روند خشكي فعلي و بازگرداندن درياچه اروميه به حالت اول طي (10) سال بوده، نه تنها هيچ توفيقي حاصل نشده، بلكه حال و روز امروز آن نشان ميدهد كه هم به لحاظ تراز، هم وسعت و هم آبهاي ورودي در شرايط بسيار اسفناك و نگرانكنندهاي قرار گرفته است.
چگونه از تثبيت روند خشك شدن درياچه اروميه سخن ميگويند، حال اينكه وسعت آن از (2517) كيلومتر مربع در تيرماه سال 95 به (2288) كيلومتر مربع در تيرماه امسال رسيده است؟ چگونه از كنترل تبخير آب و كاهش طبيعي (7) سانتيمتري سطح آب درياچه اروميه در فصل گرما حرف ميزنند، در حالي كه هنوز فصل گرما در منطقه ما آغاز شده، سطح آب درياچه (20) سانتيمتر تبخير را نشان ميدهد. با ادامه روند تبخير و كاهش تراز و وسعت درياچه اروميه ترديد نكنيد در فصل گرما و تا اواخر مردادماه با كاهش (50) سانتيمتري سطح آب مواجه خواهيم بود و اين يعني شروع چالشي به نام بمب (8) ميليارد تني نمك و رسوبات نمكي و حركت بر بادهاي گرم و سوزان موسمي و مديترانهاي كه حيات انسان و گونههاي زيستي و گياهي همه استانهاي پيراموني و حتي تا شعاع صدها كيلومتر آنسوتر را نيز به كام مرگ خواهد كشانيد.
ملت شريف ايران، مردم لايق و بيادعاي آذربايجان! امروز آمدم تا از اين تريبون به گوش همه آناني كه صداي طوفانهاي مجازي شما از پستوخانههاي در شرف وزيدن نمكي و ريزگردهاي قريبالوقوع داخلي را نشنيدهاند برسانم. عليرغم ادعاهاي دولتمردان و نمايندگان آنان در كارگروه نجات درياچه اروميه، تراز درياچه طي سه سال گذشته كاهش پيدا كرده است. ورودي آب (21) رودخانه دائمي، هفت رودخانه فصلي و (39) مسيل ورودي كاسته شده، غلظت نمك تهمانده آب درياچه در حال فوق اشباع و خطرناك براي حيات موجودات زنده رسيده، رنگ آب درياچه سرخ و سمي شده، تنوع زيستي از جمله آرتيميا به كلي از بين رفته، خطر افزايش شورهزارهاي اطراف به چند صدهزار هكتار رسيده و كمكم با افزايش پرتوهاي ماوراءبنفش به دليل بازتاب تابش آفتاب از سطح خشك و نمكين شده و شيوع بيماريهاي مختلف ريوي كه كودكان نواحي اطراف بدان دچار ميشوند روي ديگري از اين بحران زيستمحيطي در كشورمان در حال جلوهنمايي است.
دولتمردان محترم جمهوري اسلامي، نمايندگان معزز مردم در مجلس، اساتيد دانشگاه، صنعتگران، دلسوزان و علاقهمندان به محيط زيست! پيمانه عمر پهنه (5500) كيلومتري درياچه اروميه به سر آمده و نفسهايش به شماره افتاده، پيش از آنكه دير شود صادقانه و مجاهدانه براي نجات اين رگ حياتي و جگرگوشه ايران عزيز همين امروز آستين همت را بالا زده كه فردا شايد خيلي دير شود. والسلام عليكم و رحمه الله

علی مطهری

اکبر رنجبرزاده
تشكر از جناب آقاي حضرتپور به خاطر رعايت وقتي كه داشتند. سركار خانم طيبه سياوشيشاهعنايتي نماينده محترم تهران براي نطق پنج دقيقهاي تشريف بياوريد.

طیبه سیاوشی شاه عنایتی
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام خدمت مردم شريف ايران و به ويژه مردم شريف حوزه انتخابيهام تهران، ري، شميرانات، پرديس و اسلامشهر. در ابتدا دو مورد مهم كه جاي تشكر و تقدير از دولت يازدهم را دارد ذكر ميكنم.
1 ـ از مهمترين دستاوردهاي دولت يازدهم كه روز گذشته به وقوع پيوست امضاي قرارداد نفتي (5) ميليارد دلاري با شركت توتال فرانسه است. اين امر نه تنها موفقيت و تدبير دولت دكتر روحاني و پيروزي مقاومت مردم ايران در مقابل تحريمها به شمار ميرود، بلكه نشانهاي از شكست سياستهاي دولت ترامپ براي منزوي كردن دولت جمهوري اسلامي ايران ميباشد. اين قرارداد مسلماً زمينه اشتغال بيشتري را در جامعه فراهم خواهد كرد و اميد است كه با تسهيل سرمايهگذاري در كشور به حل معضل بيكاري توجهي ويژه گردد.
2 ـ كنفرانس بينالمللي مقابله با گرد و خاك كه به همت سازمان محيط زيست و وزارت امور خارجه و با همكاري سازمان ملل متحد از روز گذشته در حال برگزاري در تهران است ميتواند اجماع منطقهاي و جهاني را براي حل اين معضل به دنبال داشته باشد و اين امر در صورت الزام اجراي مصوبات اجلاس، همكاري وسيع منطقهاي را به دنبال خواهد داشت.
3 ـ از دستاوردهاي انتخابات ارديبهشت 96 ارتقاي منافع ملي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و تجلي وحدت است كه از اين سرمايه بايستي در جهت توسعه و خدمت به مردم ايران بيشترين استفاده را نمود. نقد منصفانه را بايد بها داد، ولي تخريب در فرهنگ ملي و آموزههاي ديني ما مطرود است، به ويژه كه اين تخريب به شخصيتي باشد كه مظهر اقتدار ملي كشور به شمار ميرود.
رياست محترم جمهوري با توجه به نتيجه انتخابات بايد كابينهاي تخصصيتر و جوانتر و پاكدست و هماهنگ و متعهد به اجراي شعارهاي خود كه به واقع مطالبات مردم است تشكيل دهد كه مبتني بر شايستهسالاري و عدالت جنسيتي و در تعامل با مجلس و پاسخگو باشد.
4 ـ با توجه به روز جهاني مبارزه با مواد مخدر و توجه و هشدار به اعتياد روزافزون نيروهاي جوان اين سرزمين به مواد مخدر و روانگردانهاي جديد و مخرب كه يكي از مشكلات جدي بهداشتي، رواني و اجتماعي جهان امروز و به ويژه ايران است، لازم است تدبيري جديد و شيوهاي غيردستوري در جهت كاهش اين تهديد فراگير در كشور اتخاذ شود، زيرا همجواري با بزرگترين توليدكنندگان مواد مخدر و قرار گرفتن در اصليترين مسير ترانزيت مواد مخدر نياز به عزم ملي و استفاده از شيوههاي نوين براي حل آن را ميطلبد.
5 ـ يكي از معضلات امروزي كلانشهرها وجود كودكاني است كه در سطح خيابانهاي شهر و در حاشيه شهرها مشغول به كار هستند. اين امر به ويژه در ساعات پاياني شب به شكل روزافزوني ديده ميشود و عليرغم آنكه در برنامه ششم توسعه، سازمان بهزيستي و ساير دستگاههاي مكلف شدند تا پايان برنامه جمعيت كودكان كار را حداقل (25) درصد كاهش دهند، اما به نظر ميرسد اين امر نيازمند افزايش تلاشها در سطح دولت و همچنين كمك بيشتر تشكلهاي غيردولتي است.
علاوه بر اين فقدان قانون و يا ضعف قوانين نيز بر اين معضل افزوده است. يكي از قوانين ضروري كه اميد است هرچه سريعتر به صحن علني مجلس واصل شود قانون تابعيت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ايراني با اتباع خارجي است كه ميتواند مسائل و مشكلات هويتي تعداد زيادي از اين كودكان كار را حل نمايد.
6 ـ بيمه زنان خانهدار از مجلس پنجم در دستور كار مجلس قرار داشته و يكي از دغدغههاي مهم نمايندگان به ويژه زنان نماينده فارغ از مسائل جناحي بوده است، اما بنا بر دلايل مختلف تاكنون اجرايي نشده است. اين امر مهم نيازمند اصلاحيهاي است كه تعامل و نظر موافق همه نمايندگان محترم را ميطلبد، گرچه بيمه زنان خانهدار با سه فرزند در برنامه ششم توسعه در ماده (103) آن پيشبيني شده كه اميد است با اجرايي شدن اين امر راه براي گامهاي بعدي در اين جهت در كشور ما به نفع زنان خانهدار باز شود.
7 ـ مشكلات سپردهگذاران مؤسسه كاسپين و ساير مؤسسات مالي و اعتباري بايستي يكي از اولويتهاي دولت قرار گيرد، زيرا موجبات تشديد ناامني روحي و اقتصادي در كشور شده، گرچه با هماهنگيهاي لازم كه مجلس و دولت در طي اين دو ماه انجام دادهاند اميد است به زودي وديعه اصلي مردم بازپرداخت و منافع سپردهگذاران تأمين گردد.
8 ـ براي دستيابي به رشد و توسعه پايدار و متوازن بايستي آموزش و پرورش در اولويت برنامههاي دولت دوازدهم قرار گيرد. علاوه بر ارتقاي جايگاه معلمان در جامعه و بازنگري در سياستهاي سرمايه انساني (نايبرئيس ـ خيلي ممنون، تشكر) لازم است تكليف مشمولان تبصره (10) ماده (17) سال 94 تعيين شود و با اصلاحيه همين تبصره در سال 95 دولت در قالب لايحه، سازماندهي نيروهاي حقالتدريسي آموزشياران (رنجبرزاده ـ تشكر) و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزي و معلمان خريد خدمت را فراهم نمايد، متشكرم.
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

علی مطهری
4
اعلام وصول طرح اصلاح ماده (1) قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی با قید یکفوریت و تصویب فوریت آن

علی مطهری
آقاي قاضيزاده! دستور بعدي را اعلام كنيد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي رئيس! دستور بعدي درخواست يكفوريت در مورد طرح قانون اصلاح ماده (1) قانون تعيين تكليف وضعيت ثبت اراضي و ساختمانهاي فاقد سند رسمي است. جناب آقاي كوهكن! لطف كنيد موضوع را مطرح بفرماييد.

علی مطهری
دوستان در جاي خودشان مستقر شوند، لطفاً اطراف آقاي وزير را هم خالي كنيد.

محسن کوهکن ریزی
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
خواهش من اين است كه دوستان همكار لحظاتي را به عرايض بنده توجه بفرمايند.

علی مطهری
دوستاني كه اين جلو ايستادهاند لطفاً سر جاي خودتان مستقر شويد، لطفاً در صندليهاي خودتان مستقر شويد. آقاي كوهكن بفرماييد.

محسن کوهکن ریزی
دوستان دقت بفرماييد! اين طرحي كه بحث يكفوريتش است و من هم در يكفوريتش صحبت ميكنم، من خدمت حدود (60) نفر از همكاران آوردم. با توضيحي كه ميدادم بدون استثنا امضا كردند. نكته جالب اين بود كه تعداد قابل توجهي از دوستاني كه امضا ميكردند ميگفتند اين يكي از مشكلاتي است كه ما الان در شهرستان خودمان با آن درگير هستيم.
موضوع از اين قرار است؛ در دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي مجلس اقدام خوبي را انجام داد، قانوني را تحت عنوان قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمانهاي فاقد سند رسمي تصويب كرد. زماني كه اين طرح مطرح شد رئيس سازمان ثبت اسناد كشور از پشت تريبون اعلام كرد مجلس شوراي اسلامي با تصويب اين قانون تكليف (5) ميليون پرونده راكد در ثبت را مشخص ميكند و اسباب رضايتمندي متقاضيان ثبت و صدور سند رسمي فراهم ميشود.
دوستان! اين تصويب شد، حتي عنوان قانون هم اين بود كه خدمت شما عرض كردم، دقت بفرماييد! قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمانهاي فاقد سند رسمي. اما در متن قانون به نوعي انشاء و نوشته شد كه بعداً كه براي اجرا رفت ادارات ثبت اسناد فقط تقاضا را از آن تعداد مالكين و يا كساني كه ادعاي مالكيت داشتند قبول ميكرد كه در روي زمين مستحدثات داشتند، يعني ساختمان داشتند.
من با مديركل محترم ثبت اسناد استان تهران كه تلفني صحبت كردم و نظرشان را ميخواستم با صراحت اعلام كردند بله، حق با شماست. منظور و هدف قانونگذار هم در دوره هشتم اين بوده كه اراضي و ساختمانهاي فاقد سند رسمي در داخل محدوده قانوني شهرها تعيين تكليف شود، اما انشاء به نوعي شده كه فقط به آن سمت رفته است. فلذا دوستان! اگر درخواست يكفوريت كرديم خواستيم بگوييم قانوني كه در مجلس هشتم بررسي و تصويب شده، منظور قانونگذار اراضي هم بوده، اين كلمه «اراضي داخل محدوده» اضافه شده، دقت بفرماييد! يعني با يكفوريت رأي ميدهيد به قانوني كه در عنوانش هم عنوان ثبت اراضي است. آن دو، سه كلمه هم اين است كه خدمتتان عرض ميكنم، «و اراضي داخل محدوده شهرها و روستاها». دوستان! اين ذهنيت را هم داشته باشيد، ما قطعاً با زمينخواري مخاليم، ما ميدانيم بعضي از زمينخواران از ماده (147) كه در سالهاي گذشته و دور بود سوءاستفاده كردند، در خارج از محدوده شهرها و روستاها زمينهاي كلاني را رفتند به ثبت رساندند. اما عنايت كنيد! اين قانون وجود دارد، عنوانش هم به همين عنوان است، در عنوان اراضي هم گفته شده، فقط هم براي داخل محدوده قانوني شهرها است. از طرفي هم دقت كنيد كه معني تصويب اين، اين است كه از اين آقايان فقط درخواستشان را قبول كنند. اشتباه نكنيم، تصويب اين به معني صدور سند نيست. صدور سند مستلزم بررسي تقاضاي آنها در آن كميسيون (جهت) تعيين تكليف است. فقط اين مصوبه ما باعث خواهد شد جمع كثيري در سطح كشور كه به استناد اين قانون تقاضا قبول نميشود، صرفاً تقاضاي آنها را جهت بررسي قبول كنند. فلذا خواهش من اين است كه مخالفين محترم هم به اين مسأله عنايت كنند، آنها هم لطف كنند كه يك پيام مثبتي براي رفع مشكل بخشي از جامعه انشاءالله داشته باشيم. تشكر ميكنم.

علی مطهری
خيلي ممنون از رعايت وقتي كه فرموديد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی
آقاي دكتر! مخالف آقاي سليمي هستند. حاجآقاي سليمي بفرماييد.

علیرضا سلیمی
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن تشكر از طراحان محترم، من دو، سه نكته را اينجا در رابطه با مخالفت با اين طرح عرض ميكنم. آقاي دكتر! ماده (160) را قبل از اعلام مخالفت تذكر ميدهم. ماده (160) ميگويد اصل بر عادي بودن رسيدگي طرحها و لوايح است و در مورد يكفوريت ميگويد نياز فوري جامعه، اين يك بحث. بعد ميگويد اولويت اين طرح نسبت به طرحهاي مطروحه ديگر. من اينجا هر چه دقت كردم نديدم در مورد وجه اولويت اين طرح نسبت به ساير طرحها نكتهاي طراح عزيز و محترم بيان كنند. اين نكته اول كه حالا اگر تذكر را وارد ميدانيد ديگر بسنده كنم، اگر تذكر را وارد نميدانيد من يكي، دو مورد از دلايل مخالفت را عرض كنم.

علی مطهری
نه، تذكر شما وارد نيست. جناب آقاي سليمي! ما تشخيص اين مطلب را به عهده نمايندگان ميگذاريم. در همه طرحهاي فوريتي اين موضوع هست. به هر حال آقاي كوهكن توضيح دادند، شما هم به عنوان مخالف صحبت بفرماييد.

علیرضا سلیمی
آقاي دكتر! متأسفانه يك روندي در مجلس شروع شده، ما همينطور موارد را ميآوريم، يكفوريت هم روي آن ميگذاريم و تصويب هم ميشود. عرضم اين است كه اين روند و رويه اصلاح شود كه واقعاً در اين طرحها علت اولويت و يا هيچ دليل اولويت اين طرح نسبت به ساير طرحها بيان نشد. انشاءالله هيأترئيسه محترم در اين رابطه تدبيري بينديشند.

علی مطهری
به هر حال هيأترئيسه نميتواند خودش به تنهايي مثلاً فوريت را رد كند. نمايندگان بايد نظر بدهند، فعلاً راه ديگري نيست، شما مخالفتتان را بفرماييد.

علیرضا سلیمی
اما در رابطه با مخالفت دو تا نكته را بيشتر عرض نميكنم. آقاي دكتر! ما در مجلس هشتم اين قانون را تصويب كرديم. الان بحث اين است كه آيا اين قانون شامل اراضي داخل محدوده شهرها و روستاها ميشود يا نميشود؟ دست مجلس اينجا باز است و براي تفسير نياز به قانونگذاري جديد نيست. ما دچار يك نوع تناقض شديم. من با اصل مسأله كه توسط برادر بسيار عزيزم جناب آقاي كوهكن بيان شد موافقم، عرض من اين است مسير براي رفع مشكل مردم اين نيست. ما از يك طرف الان بحث تنقيح قوانين را داريم، داريم قوانيني كه از سال 1290 است را قطعه به قطعه، پنج سال به پنج سال، شش سال به شش سال نسخ ضمني يا نسخ صريح ميكنيم، از طرف ديگر خودمان اينجا داريم يك قانونگذاري جديد ميكنيم.
اينجا طبق نص قانون چه آييننامه داخلي مجلس و چه قانون اساسي تفسير قوانين عادي به عهده مجلس است. اي كاش براي رفع اين مشكل تقاضاي تفسير قانون ميكرديم كه آيا اين اراضي شامل اراضي داخل محدوده شهرها و روستاها هم ميشود يا نميشود. ما با اين وضعيت و با اين وسيله مشكل را حل ميكرديم و به نظر ميرسد كه الان نيازي به اين قانونگذاري جديد نيست و ما سراغ تفسير قانون برويم، زودتر هم به نتيجه ميرسد. يعني الان ميرود شوراي محترم نگهبان كه مشخص نيست آنجا تأييد شود يا تأييد نشود، با ساير قوانين منطبق شود يا نشود، بحث شرعي بودن و غيرشرعي بودنش. مجلس هشتم هم خيلي طولاني شد و اين رفت و برگشتش زياد بود. مسير كوتاهتري وجود دارد، مسير تفسير قانون. به همين دليل اعتقاد بنده اين است از آن مسير اين مسأله را پيگيري كنيم. به همين دليل بنده با اصل موافق بودم، در طرح هم امضا كردم، چون با اصلش موافق بودم. ولي به نظرم ميرسد كه اين مسير، مسير طولاني است. مضافاً به اينكه با روش و رويكردي كه الان مجلس محترم آغاز كرده و بحث تنقيح قوانين مغايرت دارد. متشكرم.

علی مطهری
خيلي ممنون، موافق صحبت كند.

غلامرضا کاتب
موافق سركار خانم سيدهحميده زرآبادي هستند، بفرماييد.

سیده حمیده زرآبادی
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
من ابتدا خدمت آقاي سليمي اين نكته را ميخواستم عرض كنم خود ايشان هم به اين نكته اشاره كردند كه از امضاكنندگان اين طرح بودند و در واقع اشكالي كه براي فوريت اين طرح گرفتند چه فوريتي مهمتر از اينكه ما يك قانوني داريم، به خاطر يك اشكال جزئي در اجراي قانون دچار يك مشكلاتي شده، پس ما فوريت اين را در واقع در اصلاح اين قانون داريم و اينكه ايشان اشكال خاصي به كليات موضوع نگرفتند و موافق بودند و اگر كه موضوع با تفسير حل ميشد بحث قانون آن مربوط به مجلس هشتم است، از آن زمان تا به امروز مشكلش با تفسير قانون حل نشده، پس نيازمند اين بوده كه يك قانونگذاري جديدي انجام شود. قانونگذاري جديد هم در واقع يك اصلاح است، به معناي قانون جديدي نيست. يك اصلاحي در قانوني كه وجود داشته انجام ميشود كه با اين اصلاحيهاي كه انجام ميشود در واقع مشكلات مربوط به ثبت اراضي روستاها برطرف ميشود. جناب آقاي كوهكن كه يكي از طراحان اين موضوع هم هستند اين را مطرح كردند، (5) ميليون پرونده وجود دارد كه در واقع ميشود اين مشكل برطرف شود. ضمن اينكه اين به معناي پذيرفتن درخواستها است و بعد اين مشكل در روال قانوني خودش بررسي خواهد شد. لذا از همكاران محترم درخواست دارم كه با فوريت اين طرح موافقت كنند تا مشكلاتي كه در روستاها و شهرها وجود دارد و همكاران هم با اين مشكلات و مراجعينشان دست و پنجه نرم ميكنند، اين اصلاحيه بتواند اين را برطرف كند. ممنون و متشكرم.

علی مطهری
خيلي ممنون از اينكه وقت را رعايت كرديد. دوستان براي رأيگيري آماده شوند.
حضار 215 نفر، دوستان رأي خودشان را درباره يكفوريت طرح اصلاح ماده (1) قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمانهاي فاقد سند رسمي بدهند. اين دوستاني كه دور آقاي وزير را گرفتند لطفاً رأي خودتان را بدهيد. جناب آقاي وزير هم اگر سر جاي خودتان مستقر شويد ما تشكر ميكنيم، چون دوستان به شما لطف دارند. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد. بنابراين به كميسيون ارجاع ميشود.
5
اعلام وصول (2) فقره طرح

علی مطهری

محمد علی وکیلی
جناب آقاي رئيس! دو تا اعلام وصول داريم.
ـ طرح يكفوريتي عادي استفساريه ماده (29) قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي اعلام وصول ميشود.
ـ طرح عادي اصلاح قانون آييننامه سازمان بنادر و دريانوردي مصوب 1348 و اصلاحات بعدي آن اعلام وصول ميشود.

علی مطهری
آقاي وكيلي! يكفوريتي عادي چه بود؟ ما متوجه نشديم.

محمد علی وکیلی
عادي، يكفوريتي نداريم، عادي اعلام وصول ميشود.
6
اعلام وصول (1) فقره لایحه

محمد علی وکیلی
لايحه قانوني موافقتنامه تشويق و حمايت متقابل از سرمايهگذاري بين جمهوري اسلامي ايران و دوكنشين اعظم لوكزامبورگ به صورت عادي اعلام وصول ميشود.
7
طرح سؤال آقای حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر، میمه و برخوار از آقای سیدرضا صالحیامیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نظر مجلس مبنی بر وارد نبودن سؤال

محمد علی وکیلی
سؤال جناب آقاي حاجيدليگاني از جناب آقاي صالحياميري وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي طرح ميشود. از سخنگوي محترم كميسيون فرهنگي جناب آقاي احد آزاديخواه تقاضا ميكنم گزارش سؤال را ظرف پنج دقيقه ارائه بفرمايند.

احد آزادی خواه
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و خداقوت خدمت همكاران عزيز و عرض سلام محضر ملت شريف ايران اسلامي.
گزارش سؤال جناب آقاي حاجيدليگاني از وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص موضوع مجوز به نشريات متقاضي خدمت سروران عزيزم عرض ميكنم.
با احترام، بازگشت به نامه شماره (74140/534) مورخ 29/9/1395 گزارش كميسيون فرهنگي در خصوص سؤال ملي جناب آقاي حسينعلي حاجيدليگاني نماينده محترم شاهينشهر، ميمه و برخوار از وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي به شرح ذيل ارسال ميگردد.
رئيس كميسيون فرهنگي ـ نصراله پژمانفر
خلاصه سؤال:
چرا مجوز بيش از (600) نشريه بعد از چندين ماه از زمان مقرر قانوني صادر نشده است؟
همكاران عزيز! در واقع سؤال آقاي حاجيدليگاني تأخير در پاسخ به تقاضاي صدور مجوز براي نشريات متقاضي بود كه مدتي متوقف شده است.
نتيجه بررسي:
در اجراي ماده (209) آييننامه داخلي مجلس و در پاسخ به نامه شماره (74140/534) مورخ 29/9/1395 هيأترئيسه محترم مجلس شوراي اسلامي به استحضار ميرساند:
سؤال فوق در جلسه 12/11/1395 اين كميسيون با حضور وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي و نماينده سؤالكننده مطرح شد.
ابتدا جناب آقای حاجیدلیگانی در توضیح سؤال خود عنوان داشتند: «همانگونه که میدانید از سیاستهای اعلامی دولت توجه به آزادی بیان و احترام به صاحبان فکر و اندیشه و خرد و توجه به اصحاب رسانه و رشد کمی و کیفی نشریات و رفع محدودیتها در این حوزه است. به چه دلیل علیرغم این سیاستهای اعلامی و تعیین زمان مشخص از سوی قانونگذار جهت رسیدگی به تقاضای افراد جهت دریافت مجوز نشریه، مجوز (600) نشریه واجد شرایط صادر نشده است؟ بسته بودن فضا باعث از بین رفتن اعتماد مردم میشود. قانون به شما اجازه نمیدهد که بگويید فعلاً مجوز نمیدهیم. شما موظفید ظرف مدت سه ماه پاسخ متقاضی را بدهید».
جناب آقای دکتر صالحیامیری وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤال اظهار داشتند: «اثر این همه نشریه چیست؟ انگیزه بسیاری از این تقاضاهای أخذ مجوز نشریه غیرتخصصی است. بعضی از نشریات فقط مجوز دارند و گاهاً (كه البته ما «گاهاً» را تبديل به «بعضاً» ميكنيم) تیراژی بسیار محدود. به همین علت در جلسه قبل هیأت نظارت بر مطبوعات طرحی مطرح شد که بر آن مبنا قرار شد فعلاً به صورت غیررسمی تا پایان سال مجوزی صادر نشود». همكاران محترم! يعني در جلسه داخلي وزارتي جناب آقاي وزير طرحي را پيشنهاد دادند، مبني بر اينكه تا پايان سال مجوزي به تقاضاها داده نشود «و در خصوص مجوزهای صادرشده نیز بررسی صورت گیرد. به همین علت و از این به بعد در هنگام بررسی صلاحیت أخذ مجوز علاوه بر صلاحیتهای اخلاقی، صلاحیتهای حرفهای نیز سنجیده میشود كه آيا اين متقاضي اهليت و توان حرفهاي به لحاظ حرفهاي براي اين كار دارد يا ندارد. در این دوره بیش از همه ادوار قبل به متقاضیان نشریه مجوز داده شده است».
در پایان با توجه به عدم اقناع سؤالکننده محترم از توضیحات وزیر بزرگوار فرهنگ و ارشاد اسلامي کمیسیون تخصصی قلمرو سؤال را ملي دانست. والسلام عليكم و رحمه الله

علی مطهری
خيلي ممنون از اينكه رعايت وقت انجام شد و كميسيونهاي تخصصي هم لطف كنند گزارشهاي سؤالشان از پنج دقيقه بيشتر نباشد. ما در جلسه گذشته اين مشكل را داشتيم. جناب آقاي صالحياميري بفرماييد.

محمد علی وکیلی
جناب آقاي وزير! شما (15) دقيقه فرصت داريد، ميتوانيد فرمايشاتتان را در دو نوبت ارائه بدهيد.

سيدرضا صالحياميري
بسم الله الرحمن الرحيم
«رب اشرح لي صدري و يسرلي امري و احلل عقده من لساني يفقهوا قولي»
از نمايندگان عزيز، هيأترئيسه و رياست محترم مجلس تقدير و تشكر ميكنم. همچنين از جناب آقاي حاجيدليگاني سؤالكننده محترم و شنوندگان عزيز تقدير و تشكر دارم.
وظيفه خودم ميدانم كه از شهامت و شجاعت مجلس شوراي اسلامي در برخورد با حادثه تروريستي در مجلس شوراي اسلامي صميمانه تقدير كنم. نمايش قدرت در مجلس در روز حادثه براي ملت و براي جهانيان درسآموز بود. بازگشت رئيس مجلس به صحن مجلس و فعاليت جاري مجلس در آن روز بيانگر تعلق نمايندگان به ملت و دفاع از ارزشها و هنجارهاي ملي است.
اما راجع به سؤالي كه مطرح شد من چند نكته را عرض ميكنم، قضاوت را به نمايندگان واگذار ميكنم. در خصوص مطبوعات و رسانه خوشبختانه ما در چهار سال گذشته كارنامه قابل دفاعي داريم. من آمارها و شاخصها را خدمتتان عرض ميكنم و اقداماتي را كه در اين مدت انجام شد قضاوت خواهيد كرد كه شايد بهترين دوره پس از انقلاب در صدور و حمايت از مطبوعات و رسانه در اين دولت انجام شده است.
ما در مجموع در چهار سال گذشته (15) اقدام را در حوزه حمايت از مطبوعات انجام داديم. اولاً به مجوزها سرعت داديم، زمان مجوز از سه سال به كمتر از شش ماه كاهش پيدا كرد و الان تقريباً در دايره پنج ماه قرار داريم. تمام مكانيزمهاي مجوز الكترونيكي شده و همه متقاضيان در سراسر كشور از طريق ثبت در سيستم سامانه معاونت مطبوعاتي ما ثبت انجام ميدهند، بعد از ثبت و اسكن اسناد كد رهگيري ميگيرند، نوبت آنها مشخص ميشود. همه كساني كه امروز در سراسر كشور در سايت معاونت مطبوعاتي ما rasanehـ e ثبتنام كردند ميدانند كه چگونه و در چه روزي نوبت آنها خواهد شد و شفافسازي در حد اعلا است. در مدت حضور حقير در اين سمت تا امروز يك مورد تخلف گزارش نشده است.
ما در اين مدت يارانه مطبوعات و رسانه را تا مرز (100) ميليارد تومان در سال 96 افزايش داديم و امروز مجموعه رسانهها با حمايت جدي كه دولت انجام ميدهد و من در همينجا بايد از نمايندگان تشكر كنم به خاطر اينكه در لايحه بودجه سال 96 كمك جدي به اصحاب رسانه و همچنين اصحاب فرهنگ و هنر را مورد توجه ويژه قرار دادند و امسال مطبوعات تا مرز (100) ميليارد تومان حمايت خواهد شد.
خبر خوب و مهم اين است كه هم صدور مجوز براي كل رسانههاي دولتي و بخش عمومي حذف شد و هم يارانههاي آنها حذف گرديد. اين نكته به اين جهت مهم است كه ما از اين به بعد هيچگونه مجوزي براي حوزههاي دولتي و حتي بخش عمومي يعني شهرداريها و غيره صادر نخواهيم كرد، به علاوه اينكه يارانه اين حوزه هم قطع شد تا بخش خصوصي بيشتر بتواند مورد حمايت قرار بگيرد و رقابت انجام شود.
بيمه خبرنگاران را حل كرديم و امروز كه با شما صحبت ميكنم امنيت شغلي و حرفهاي خبرنگاران تأمين شده و آنهايي كه حائز شرايط خبرنگاري هستند ميتوانند بيمه شوند.
بسياري از امور اجرايي حوزه مطبوعات به صنوف مربوط به خودشان واگذار شد و ما بيشتر در حوزه سياستگذاري مداخله داريم.
انتخابات خانه مطبوعات به صورت الكترونيكي در سراسر كشور برگزار گرديد و خوشبختانه در اقصينقاط كشور همه اصحاب خبر توانستند در حضور، لذا از اين جهت شرايط بسيار شرايط مثبتي است و امروز خانه مطبوعات در سراسر كشور فعال شد.
عزيزان من! نكته مهمتر اين است كه امروز ما موفق شديم نظام آموزش خبرنگاري را فعال كنيم. در سال 95، (29) دوره آموزشي براي آنها برگزار كرديم، سايتها و خبرگزاريها را تقويت كرديم. در قبل از دولت يازدهم (200) سايت مجوز داشتند، امروز (2500) سايت مجوز گرفتند و ما در شرايط جديد با فضاي جديدي مواجه هستيم كه من آن را آسيبشناسي ميكنم.
عزيزان من! اين آمار را دقت بفرماييد؛ در اين دولت از مجموعه مجوزهاي بعد از انقلاب (13) هزار و (800) مجوز تا امروز صادر شد كه (6800) مجوز مربوط به چهار سال اخير است. اما آسيبشناسي كه من در كميسيون انجام دادم دو تا جمله خيلي روشن است كه خلأ قانوني است، بايد با آوردن لايحه جامع رسانه كه در مسير مجلس است اين مشكلات انشاءالله مرتفع خواهد شد. آسيبشناسي اين است كه ما فعلاً بر اساس قانون فقط صلاحيتهاي فردي را ميسنجيم، يعني در جلسه ديروز هيأت نظارت بر مطبوعات كه نمايندگان قوا هستند، وزير ارشاد كه رئيس هيأت است فقط صاحب يك رأي است، نماينده قوه قضائيه، نماينده حوزه علميه قم، نماينده مجلس، نماينده شوراي عالي انقلاب فرهنگي، استاد دانشگاه و نماينده خود اصحاب مطبوعات در هيأت عالي حضور دارند. در جلسه ديروز (171) مورد پرونده رسيدگي شد، (124) مجوز صادر شد و (43) مجوز صادر نشد، يعني صاحب صلاحيت لازم نشدند. اما قانون صرفاً به صلاحيتهاي فردي تأكيد دارد و تقاضاي ما اين است كه بايد صلاحيتهاي حرفهاي هم ديده شود.
همين ديروز كه من پروندهها را تورق ميكردم و شخصاً در همه جلسات هيأت نظارت حضور فعال دارم، اين است كه ليسانس مامايي، ليسانس پرستاري، ليسانس شيمي و ليسانس معدن تقاضاي نشريه سياسي، فرهنگي و اجتماعي در سطح ملي ميكنند. لذا نتيجه اين فرآيند اين شده است كه از (6800) مجوزي كه ما در چهار سال گذشته صادر كرديم (3000) مورد به دليل عدم انتشار لغو شدند. يعني تقريباً از هر دو مجوز يك مورد منتشر نميشود. اين شايسته نيست كه ما مسئولين دستگاههاي مختلف را دعوت ميكنيم، هيأت نظارت را تشكيل ميدهيم، پرونده تشكيل ميدهيم، رسيدگي ميكنيم، استعلامات انجام ميدهيم و بعد تقريباً نيمي از آنها منتشر نميشوند چون بررسيها و صلاحيتها انجام نميشود.
اما سرعت مجوز در اين دولت چند برابر شده است. ديروز فقط در يك جلسه به (171) پرونده رسيدگي شده است، مدت زمان رسيدگي از سه سال به كمتر از شش ماه رسيده. در چنين فضايي انتظار ما اين است كه به خاطر سرعت در رسيدگي تشويق بشويم اما در آسيبشناسي اين نكته را تأكيد ميكنيم كه بايد صلاحيتهاي فردي همزمان با صلاحيتهاي حرفهاي ديده شود و نكته دوم؛ فرد بايد تجربه و مدارك مربوطه و سنخيت لازم با اين حوزه را داشته باشد، اما تا زماني كه قانون اصلاح نشود قطعاً ما طبق روال گذشته مسئوليت خودمان را دنبال خواهيم كرد و اين را به عنوان يك وظيفه ميدانيم كه بايد اين كار را انجام بدهيم.

علی مطهری
جناب آقاي صالحي! اگر يك زماني هم براي دور دوم قرار بدهيد بهتر است. الان پنج دقيقه و نيم از وقت شما باقي مانده. براي بعد فرصت داشته باشيد.

سيدرضا صالحياميري
نگه ميدارم. نكته آخر را عرض كنم، اينكه ما يك كار اساسي ديگر انجام داديم آن هم عدالت رسانهاي است. براي اولين بار نشريات شهرستانها را در اولويت رسيدگي قرار داديم، يك.
دو؛ حمايت يارانهاي از نشريات شهرستانها را سه برابر نشريات مركز قرار داديم. در اولويت صدور مجوز از نظر ما شهرستانها در اولويت اول هستند، بعد مراكز استانها و بعد مركز. يعني ما در توزيع عدالت رسانهاي اين سياست را دنبال ميكنيم. انشاءالله من در فرصت آتي توضيحات بيشتري خواهم داد.

علی مطهری
تشكر ميكنيم، جناب آقاي حاجي سؤالكننده محترم بفرماييد.

حسینعلی حاجی
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي مطهري! من ميخواستم ابتدائاً از جنابعالي و همچنين همكاران عزيزي كه در روز يكشنبه به طرح مديريت بر واردات كمك كرديد و همكاران رأي يكفوريت دادند تشكر بكنم چون در راستاي منويات مقام معظم رهبري بود كه در روز اول سال در جوار مضجع شريف حضرت عليابن موسيالرضا (عليهالسلام) بيان شده بود تشكر دارد. اما يك گلهاي هم از عزيزان رسانهمان بكنم كه به اين مطلب بسيار مهم نپرداختند.
آقاي رئيس! باز پريروز يك نكته ديگري را از شما خواهش كردم، واقعاً ما جواب نداريم به اين افرادي كه در كاسپين و ديگر مؤسسات سرمايهگذاري كردند بدهيم، واقعاً مرتب دارند پيگيري ميكنند. يك راه چارهاي جنابعالي در هيأترئيسه بينديشيد، پيشنهادمان را هم كه خدمتتان داديم.

علی مطهری
آقاي حاجي ببينيد! قبل از اينكه صحبت كنيد، همين امروز يك جلسهاي با حضور رئيس دفتر آقاي رئيسجمهور، وزير اقتصاد، رئيسكل بانك مركزي و معاون ايشان و با برخي از سؤالكنندگان از آقاي رئيسجمهور تشكيل ميشود. ما دنبال قضيه هستيم انشاءالله كه به نتيجه برسيم، ممنون.

حسینعلی حاجی
تشكر ميكنم، اما در خصوص سؤال؛ من از همكاران عزيزم و ملت شريف ايران و اصحاب زحمتكش رسانه خواهشم اين هست كه با دقت به اين چند جمله كه در قسمت اول مختصر عرض ميكنم عنايت بيشتري داشته باشند.
مطابق قانون هيأت نظارت بر مطبوعات كه رياست آن با وزير محترم ارشاد هست سه ماه فرصت دارد تا درخواست مجوز نشريه را بررسي بكند و در خصوص پاسخ آري يا نه به متقاضي جواب بدهد اما عزيزان، همكاران! متأسفانه بنابر اعلام پايگاه رسمي وزارت ارشاد (1560) متقاضي تا (14) فروردين امسال ثبتنام كردند كه وزارت ارشاد به وظيفه خودش در رعايت مهلت سهماهه عمل نكرده. روزي كه بنده از وزير محترم سؤال كردم كه حدود ماه آذر سال 95 بود، در آن موقع حدود (600) متقاضي پشت صف بودند كه تخلف صورت گرفته بود و در زماني كه سؤال بنده در كميسيون مطرح شده، يعني در برج (11)، اين (600) عدد به (1200) متقاضي افزايش پيدا كرده بود و جواب آنها داده نشده بود. آقاي صالحي در كميسيون وعده دادند كه قانون مبناي عمل قرار ميگيرد. عزيزان! اما امروز تعداد متقاضياني كه حقشان ضايع شده و فهرست استانياش را بنده اينجا دارم اگر فرصت شد قرائت خواهم كرد، به (1560) متقاضي نشريه رسيده.
بنابر اعلام سايت وزارت ارشاد مثلاً سازمان نوسازي شهر تهران از سال 93 معطل دريافت مجوز يك ماهنامه بوده يا مؤسسه قلم حوزه علميه قم از سال 94 براي امتياز يك فصلنامه چشم انتظار است. موضوع تضييع حق متقاضيان مجوز نشريه البته سابقه طولاني در وزارت ارشاد دارد. در مجلس ششم مرحوم بورقاني نماينده تهران درباره همين موضوع به وزير ارشاد وقت تذكر داد، معاون مطبوعاتي كنوني وزير ارشاد كه آن موقع در دهه هفتاد، يعني بيست سال پيش هم همين مسئوليت را داشت به صورت سليقهاي گفت كه ما مجوز ميدهيم. بنابر سخنراني همين فرد در سميناري در مشهد خانم فائزه هاشمي كه در دهه هفتاد درخواست مجوز روزنامه كرده بود آقاي انتظامي معاون كنوني وزير ارشاد همان موقع با دفاع از تصميم سليقهاي خودش گفت كه ما صلاح ندانستيم مجوز روزنامه بدهيم بلكه مجوز هفتهنامه داديم.
در توضيحات آقاي وزير در كميسيون توجيهات مختلفي وجود داشت، آقاي صالحي ابتدا گفت كه (80) درصد از متقاضيان نشريه انگيزههايي غير از مسائل حرفهاي دارند و مديران نشريات حرفهاي از ايشان خواستهاند كه مجوز صادر نشود. صرف نظر از اينكه انگيزهخواني برخلاف قانون است كه ما بخواهيم پيشبيني بكنيم كه متقاضيان چه انگيزهاي دارند يا ندارند و آمار (80) درصد هم هيچ مبنايي نداشت پس از آنكه بنده بر رعايت قانون تأكيد كردم بهانه آوردند كه هيأت نظارت زيرمجموعه وزارت ارشاد نيست درحالي كه رئيس آن ايشان است. به ايشان تصريح قانون را تذكر دادم كه مطابق تبصره قانون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي رياست هيأت نظارت بر مطبوعات را برعهده خواهد داشت و پاسخگوي عملكرد هيأت مذكور در مجلس و ديگر مراجع ذيصلاح هم خواهد بود.
بهانه ديگري كه آوردند؛ اعضاي هيأت وقت ندارند، معلوم نيست وزارت ارشاد و هيأت نظارت بايد خود را با مهلت سهماهه در قانون تطبيق بدهند يا اينكه قانون بايد مطابق ميل آنها اجرا شود. ذكر اين نكته لازم است كه بدانيد كل كاري كه آقايان بايد انجام دهند عبارت از اين است كه چك بكنند چند استعلام درباره مدارك تحصيلي، نظام وظيفه و استعلامهاي ديگري كه شده رسيده يا نرسيده. به عبارت ديگر اگر آقايان به قانون تن دهند پرونده همه متقاضيان را ميتوانند ظرف چند جلسه بررسي و اعلام بكنند، كمااينكه الان وزير محترم در صحبتهايشان داشتند كه همين ديروز (176) مورد از متقاضيان را رسيدگي و تعيين تكليف كردند. بنده صحبتم اين است؛ اگر از پارسال تا الان (10) جلسه ميگذاشتند پاسخ تمام اينها داده شده بود.
صرف نظر از بحثهاي مربوط به آزادي بيان كه البته بسيار مهم است و از شعارهاي اساسي انقلاب ما استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي بوده مديران متخلف وزارت ارشاد موجب بيكاري هزاران نفر از صاحبان قلم و اصحاب رسانه شدهاند. بنابر اظهارات آقاي صالحي وزير محترم ارشاد كه نوار آن در كميسيون فرهنگي موجود است ايشان تصريح كردند كه به اتفاق اعضاي هيأت نظارت تصميم گرفتند صدور مجوز را متوقف كنند چون به مصلحت نيست. مجلس شوراي اسلامي البته در هيأت نظارت نماينده دارد و متأسفانه نماينده ما هم در مقابل اين تخلف هيأت نظارت به نظر ميرسد كه گزارشي را به مجلس شوراي اسلامي اعلام نكرده.
تقاضاي بنده از نمايندگان محترم اين هست كه كمك بكنيد كه دستگاههاي قانوني را با توجه به مُرّ قانون به رعايت قانون ملزم بكنيم. بقيه صحبتم را بعداً اعلام خواهم كرد.

علی مطهری
خيلي ممنون، البته جناب آقاي حاجي! شما فرموديد كه آقاي انتظامي در دوره مجلس ششم معاون مطبوعاتي دولت وقت بوده درحالي كه اينطور نيست. ايشان از ابتداي دولت يازدهم معاون مطبوعاتي شدند و در آن دوره ايشان مدير مسئول روزنامه جام جم و همشهري و اينها بودند. به هر حال چون خود ايشان هم اينجا حضور دارند گفتيم كه اين را خدمتتان بگوييم. (وكيلي ـ آقاي دكتر مطهري! من تذكر 79 دارم) اجازه بدهيد بعد از صحبتهاي آقاي وزير. جناب آقاي وزير! ادامه صحبتتان را بفرماييد.

محمد علی وکیلی
آقاي وزير! شما پنج دقيقه فرصت داريد.

سيدرضا صالحياميري
بسم الله الرحمن الرحيم
من متشكرم از جناب آقاي حاجيدليگاني. من از شما عزيزان، بزرگان تقاضا ميكنم وقتي كه شما سؤال داريد ما موظفيم به شما پاسخ بدهيم، تقاضا ميكنم دستگاه ارشاد با همه امكانات، نيرو و ظرفيت براي پاسخگويي در اختيار شما است. باور بفرماييد كه در اين پنج دقيقه نميشود خدمات يك دستگاه را با داشتن شش سازمان، شش معاونت و (35) بنياد و مؤسسه تشريح كرد. در حوزه معاونت مطبوعاتي يكي از افتخارات اين دولت ايجاد يك نظام و ساز و كار قانونمند و شفاف هست. اگر بنا باشد من تخلفات گذشته را باز كنم مثنوي هفتاد من خواهد شد.
براي اولين بار در اين دولت همه مراحل ثبتنام و تصميمگيري شفاف، علني و يارانهها روي سايت است. در سطح كشور هيچكس تا امروز يك مورد مستند تخلف به وزير ارشاد منعكس نكرده است. جالب است شما عزيزان بدانيد ايشان فرمودند 93 و 94 در نوبت است، واقعاً اين خلاف واقع هست. من تقاضا ميكنم از ما سؤال كنيد بعد اينجا مطرح كنيد.
عزيزان من! وقتي فرد ثبتنام ميكند ما اعلام ميكنيم (ظرف) (72) ساعت مدارك را تكميل كنيد، به كساني كه (ظرف) (72) ساعت مدرك تكميل كردند ما كد رهگيري ميدهيم، آنهايي كه مدرك را تكميل نميكنند كد رهگيري نميگيرند. ممكن است فرد پنج سال ثبتنام كرده باشد مدارك تكميل نكرده باشد لذا كد رهگيري ندارد. كسي كه كد رهگيري دارد قطعاً الان بيش از شش ماه در نوبت نخواهد ماند.
عزيز بزرگوار جناب آقاي حاجيدليگاني! شما ميفرماييد اگر پنج، شش جلسه بگذارند تمام ميشود، اين چه سخني است كه شما ميفرماييد؟ هر روز ثبتنام داريم و ما هر هفته جلسه داريم. يك خط توليد هر روز در اين سايت (است). آن موقع كه شما بازديد ميكرديد (600) نفر بود، الان كه ما با شما صحبت ميكنيم (2000) نفر ثبتنام كردند. هر جلسه ما متوسط (100) پرونده را از نوبت خارج ميكنيم اما اينكه هر روز ثبتنام ميشود ما بگوييم كه شش جلسه بگذاريم تمام ميشود نه، تمام نميشود. من آسيبشناسي كردم، نه اقدام. عرض كردم، باز تأكيد ميكنم. روند فعلي قانون داراي خلأيي است كه ما در لايحه جديد آن خلأ را برطرف كرديم، به مجلس شوراي اسلامي پيشنهاد كرديم و آن اين هست كه صلاحيتهاي حرفهاي بايد ديده شود. دليل حرف ما روشن است، ليسانس پرستاري و مامايي چرا بايد روزنامه سياسي و فرهنگي در سطح ملي داشته باشد؟ ما معتقديم تخصصهاي حرفهاي را هم قانونگذار بايد تصويب كند بعد اجرا كنيم.
دو؛ امروز كه با شما صحبت ميكنم يك مورد تخلف نه در يارانه و نه در نوبت و نه در رسيدگي وجود ندارد، همه منطبق با قانون است، هر موردي را كه عزيزان دارند به بنده منعكس كنند قطعاً كمتر از يك هفته پاسخ آنها را خواهيم داد اما هيأت نظارت اعضاي مهمي هستند. آيتالله قمي عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، معاونت بينالملل دفتر مقام معظم رهبري، آقاي سراج رئيس سازمان بازرسي كل كشور، نماينده قوه قضائيه، آقاي وكيلي نماينده مجلس شوراي اسلامي، عضو هيأترئيسه، آقاي جمشيدي نماينده حوزه علميه قم. باور كنيد كه هفتگي و به صورت ثابت با اينكه وزير موظف به حضور نيست من در همه جلسات شخصاً حاضر هستم.
آن چيزي كه امروز من ميتوانم در يك جمعبندي خلاصه به شما بگويم اين هست كه امروز مطبوعات در بهترين وضعيت بعد از انقلاب به سر ميبرند. هم آزادي قلم وجود دارد، هم امنيت شغلي وجود دارد، هم به مسائل و مشكلات اقتصادي آنها توجه ميشود، هم يارانهها در سايتها شفاف هست و هم شهرستانها در اولويت هستند و هم اصحاب قلم و فرهنگ مدام مورد تكريم ما قرار ميگيرند. همين امسال رئيسجمهور با اينها ملاقات داشت، بنده شخصاً به صورت دائمي با اصحاب مطبوعات و رسانه ملاقات ميكنم، مسائل و مشكلات آنها را ميشنوم، هيچگونه مرزبندي سياسي وجود ندارد. تمام نشريات منهاي هر نوع گرايش سياسي در اين نوبت مجوز ميگيرد. من انتظار داشتم كه امروز به خاطر رعايت نظم و انضباط و شفافسازي همه مسائل و ضوابط مورد تشويق مجلس شوراي اسلامي قرار بگيريم.
آن چيزي كه امروز من در اينجا به عنوان وزير به جناب آقاي دليگاني عزيز و به همه نمايندگان عرض ميكنم اين هست كه ما ضمن اينكه قائل هستيم بايد آزادي قلم را پاس بداريم كه يك وظيفه هست، قانون است، قانون اساسي است سياستهاي كلان مصوبه مجلس شوراي اسلامي و مجمع تشخيص هست اما مرزهايي را هم كه قانون تعريف كرده ما بايد رعايت كنيم. استعلام فقط استعلام سجلي نيست، دستگاههاي امنيتي بايد جواب بدهند، دستگاههاي انتظامي بايد جواب بدهند، رسيدگي بايد در مراحل قرار بگيرد، گاهي پاسخها طولاني ميشود. ما در مسير ارتباطي دائم با متقاضيان هستيم، هر روز دهها نفر ثبتنام ميكنند و آن چيزي كه مهم هست نفي تبعيض هست. هيچكس در سراسر كشور براي دسترسي به سامانه ما داراي مشكل نيست، هيچكس بر ديگري برتري ندارد. بنده تا امروز يك مورد و احدي را توصيه نكردم. هيچ يك از اعضاي نظارت كسي را توصيه نكردند. (نايبرئيس ـ جناب آقاي وزير خيلي ممنون، وقت شما تمام شده) (چشم)
فلذا من فكر ميكنم افتخار اين دولت اين هست كه نظام مطبوعاتي منطبق با قانون، نيازهاي جامعه، فرهنگ و باورهاي جامعه را هدايت ميكند و از اين منظر من وظيفه خودم ميدانم از همه نمايندهها كه از دستگاه بزرگ فرهنگ و ارشاد اسلامي كمك و حمايت ميكنند صميمانه تقدير كنم. ما خود را موظف به پاسخگويي ميدانيم و مجلس را مافوق قوا ميدانيم، موفق و مؤيد باشيد.

علی مطهری
خيلي ممنون، تشكر ميكنيم. قبل از ادامه صحبت جناب آقاي حاجي چون نامي از نماينده قوه مقننه در هيأت نظارت بر مطبوعات بردند طبعاً اينجا آقاي وكيلي حق تذكر ماده (79) را دارند، درخواست كردند كه تذكر بدهند، بفرماييد.

محمد علی وکیلی
بسم الله الرحمن الرحيم
البته من نميخواهم وقت مجلس را بگيرم و نميخواهم از ميكروفن هيأترئيسه سوءاستفاده بكنم ولي چون همكار عزيزمان قضاوت زودهنگامي داشتند من اجازه ميخواهم كه در يك فرصتي به عنوان نماينده شما همكاران عزيز در هيأت نظارت بر مطبوعات گزارشي را تقديم بدارم تا بعد همكار عزيزمان بر اساس آن گزارش قضاوت بكنند. اينطور قضاوت كردن اگر بقيه داوريهايشان شبيه به اين قضاوت باشد كه «و علي الاسلام السلام».

علی مطهری
خيلي ممنون، تشكر. آقاي وكيلي! البته شما قبلاً هم ميتوانستيد اين گزارش را بدهيد. جناب آقاي حاجي بفرماييد.

حسینعلی حاجی
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! هفت دقيقه و (19) ثانيه وقت دارم. در خصوص مطلب برادر عزيزم آقاي دكتر، من گفتم كه ما نشنيديم كه گزارشي از اين تخلف داده شده باشد. ما چيز بيشتري نگفتيم، اما بنده از زحمات آقاي دكتر صالحياميري تشكر ميكنم، منتها بخش اعظمي از مطالبي كه در جلسه بيان كردند به سؤال بنده ارتباط نداشت كه تشكر ميكنيم. هرچه زحمت كشيدند و كارها خوب بوده تشكر، همكاران! منتها سؤال ما اين بوده كه بالاخره اين ماده (13) را من از رويش ميخوانم «ماده (13) ـ هيأت نظارت مكلف است ظرف مدت سه ماه از تاريخ دريافت تقاضا جهت امتياز يك نشريه، درباره صلاحيت متقاضي و مديرمسئول با رعايت شرايط مقرر در اين قانون رسيدگيهاي لازم را انجام داده و مراتب رد يا قبول تقاضا را با ذكر دلايل و شواهد جهت اجرا به وزير ارشاد گزارش نمايد و وزارت ارشاد اسلامي موظف است ظرف دو ماه از تاريخ موافقت هيأت نظارت براي متقاضي، پروانه انتشار صادر كند».
خواسته ما اين بوده، ما ميگوييم اين سامانه خود ارشاد هست، به تفكيك استانها آمار را زده، تعداد متقاضيان هم مشخص است. تقريباً از برج آذر سال گذشته تا الان كه آن زمان (600) مورد بوده، الان آنچه در اين ليست هست (2173) مورد هست كه آنچه كه سه ماه آن گذشته (1560) مورد هست. ما بقيه آن را بحثي نداريم، ميگوييم شما بايستي ظرف سه ماه تعيين تكليف ميكرديد و پاسخ ميداديد. همانطور كه آقاي وزير اشاره كردند ديروز جلسه داشتند، بيش از (170) مورد را پاسخ دادند، دست شما درد نكند، از آن طرف ميفرماييد كه ما هفتهاي جلسه داريم، اگر هر هفته نه (170) مورد همان (100) موردي كه گفتيد متوسط آن بوده شما حساب كنيد، از برج (9) سال گذشته تا الان چند هفته بوده، اگر هر هفته (100) مورد را پاسخ ميداديد كه الان بايستي صفر ميشد.
بنابراين در آمارهايي كه ارائه ميدهيم دقت بكنيم. از آن طرف گفتند كه ما خلأ قانوني داريم. خلأ قانوني كه مشكلي ندارد، مرجع قانونگذاري مشخص است، لايحه بياوريد نمايندگان، همكاران هم كمك خواهند كرد اما اين كه سليقهاي تصميم گرفته بشود كار درستي نيست.
گفته شد كه تخلفي صورت نگرفته، من يك تخلف را اينجا گفتم. گفتم آقا! بر اساس اين ماده قانوني، ماده (13) شما موظف هستيد سر سه ماه پاسخ آري يا نه بدهيد. الان آماري كه هست را من ميخوانم دوستان همكار ميتوانند از متقاضيان در داخل استانهايشان سؤال بكنند. آذربايجانشرقي (116) مورد تقاضا، آذربايجانغربي (67) مورد، اردبيل (56) مورد، اصفهان (96) مورد، البرز (62) مورد، ايلام (16) مورد، بوشهر (15) مورد، تهران (848) مورد، چهارمحال (30) مورد، خراسانجنوبي (9) مورد، خراسانرضوي (76) مورد، خراسانشمالي (9) مورد، خوزستان (73) مورد، زنجان (24) مورد، سمنان (16) مورد، سيستان و بلوچستان (18) مورد، فارس (67) مورد، قزوين (15) مورد، قم (45) مورد، گلستان (34) مورد، گيلان (85) مورد، لرستان (34) مورد، مازندران (70) مورد، مركزي (31) مورد، هرمزگان (36) مورد، همدان (31) مورد، كردستان (24) مورد، كرمان (69) مورد، كرمانشاه (31) مورد، كهگيلويه و بويراحمد (26) مورد و يزد (35) مورد. اينها تعداد تقاضا بوده كه عمدتاً سر سه ماه پاسخ آنها داده نشده. من خواهشم اين هست كه وقتي كه وزير صحبت ميكنند به اين نكات توجه داشته باشند.
ببينيد! به هر حال يك حقي از متقاضيان اهل قلم اينجا تضييع شده، ايكاش وزير بهجاي بقيه گزارشهايي كه بيان كردند اين موضوع را توضيح ميدادند و اينكه بحث ما اين هست كه فقط قانون بايستي انجام بشود و همانطوري كه عرض كردم اين عدم اجراي قانون باعث اين شده كه هزاران نفري كه ميتوانستند قلم بزنند، قلمفرسايي بكنند از اين كار و شغل شريفي كه ميتوانستند داشته باشند محروم شدند. البته مطالب بسيار است، به جهت ضيق وقت ديگر به همين ميزان بسنده ميكنم، چون فكر ميكنم اصل مطلب روشن شد.

علی مطهری
خيلي ممنون، تشكر ميكنم. البته وقتتان هم تمام شده است، تشكر ميكنيم. جناب آقاي حاجي! نظرتان چيست؟

حسینعلی حاجی
من قانع نشدم، محرز است كه قانون انجام نشده است. آقاي وزير هم اشارهاي به اجراي قانون نكردند.

علی مطهری
رأي بگيريم. حضار 204 نفر، دوستان در صندليهايشان مستقر شوند. وارد بودن سؤال جناب آقاي حاجي را به رأي ميگذاريم. دوستاني كه سؤال آقاي حاجي را وارد ميدانند رأي موافق ميدهند و دوستاني كه سؤال آقاي حاجي را وارد نميدانند رأي مخالف ميدهند. لطفاً رأي خودتان را بدهيد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد. بنابراين دوستان سؤال آقاي حاجي را وارد ندانستند و پاسخ آقاي وزير را قانعكننده دانستند. از آقاي وزير و همراهانشان تشكر ميكنيم.
8
تذکر آییننامهای و اخطار قانون اساسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

غلامرضا کاتب
آقاي رئيس! دوستان چند تذكر خارج از دستور دارند.

اکبر رنجبرزاده
آقاي دكتر! تذكرات مانده است، خارج از دستور هم عدهاي ثبتنام كردند.

علی مطهری
تذكرات شفاهي را بفرماييد.

اکبر رنجبرزاده
تذكرات خارج از دستور دو دقيقهاي كه جلسه قبل فرصت نشد كه در خدمتشان باشيم، جناب آقاي عبدالحميد خدري، جناب آقاي محمد وحدتي، جناب آقاي اصغر مسعودي و جناب آقاي محمدرضا ملكشاهي. جناب آقاي عبدالحميد خدري نماينده محترم بوشهر، گناوه و ديلم بفرماييد.

عبدالحمید خدری
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و ادب محضر ملت شريف ايران و همكاران عزيز. نكته اول اينكه وحدت مهمترين كليدواژه حضرت امام خميني بود كه در سختترين و خطيرترين موقعيتها همواره راهگشاي ما بوده است. امروز در شرايطي كه بيش از هر زمان ضرورت وحدت و همدلي احساس ميشود پذيرفتني نيست كه مصالح ملي فداي منافع زودگذر سياسي شود. پسنديده نيست در روزي كه روز وحدت مسلمين است و فلسفه نامگذاري آن توسط امام راحل يكپارچگي صفوف مسلمين در برابر دشمنان است و تصريح تأكيدات مكرر مقام معظم رهبري مبني بر انسجام و وحدت، گروهي (25) نفري خودسر به منتخب (25) ميليوني ملت توهين كنند و اين روز بزرگ ملي را به ميداني براي تسويهحسابهاي گروهي و جناحي بدل كنند.
سينهسوختگان و دلباختگان اين كشور و نظام ميدانند كه اين قبيل اقدامات وحدتشكن نه تنها ما را به آرمانهاي اصيل انقلاب نزديكتر نميكند، بلكه مايه شادي دشمنانمان نيز ميشود. انتظار داشتيم در اين روز مبارك صداي واحد ما، جهان را متوجه مظلوميت قدس عزيز كند، نه اينكه شعار عدهاي قليل عليه برگزيده ملت آن حضور حماسي را تحت الشعاع قرار دهد و به تيتر يك رسانههاي خارجي و داخلي تبديل و نقض غرض شود. متأسفانه دامنه اين بداخلاقيها به روز عيد فطر هم كشيده شد و در صبح روز عيد تريبوني كه قرار بود منادي معنويت و وحدت باشد به بلندگوي انشقاق و تفرقه تبديل شد.
خواهران و برادران عزيز! فراموش نكنيم كه بزرگترين ضرورت امروز جامعه ما اتحاد و يكدلي است. ما مسيري سخت تا رسيدن به اهداف بلند نظام اسلاميمان در پيش داريم و نيل به اين اهداف و آرمانهاي الهي و انساني جز با همراهي و همدلي همه افكار و سلايق امكانپذير نيست. ما نمايندگان ملت از قوه قضائيه انتظار داريم كه با عاملين و آمرين اين هتاكيها برخورد قاطعانه كنند.
نكته دوم؛ جناب آقاي دكتر روحاني! وضعيت زندگي ساحلنشينان (رنجبرزاده ـ تشكر) نيازمند توجه فوري حضرتعالي است. بارها تذكر دادهايم، اما اقدام درخوري صورت نگرفته است. كار از تذكر و بخشنامه گذشته است، تدبيري كنيد تا معيشت مرزداران خليج هميشه فارس تأمين شود. مردم ما در شرايط معيشتي بسيار دشواري به سر ميبرند. دولتها در سالهاي گذشته به وظايف خود مبني بر ايجاد شغل و توسعه همهجانبه منطقه محروم ما عمل نكردهاند. گذشته از وظايف قانوني دولتها براي رفع محروميت، (رنجبرزاده ـ تشكر) آسيبهاي اجتماعي و فرهنگي اين موضوع هم قابل توجه و تأمل است. زندگي ساحلنشينان به طور مستقيم به اقتصاد دريا وابسته است و متأسفانه معضل تهلنجي مدتهاست كه به بزرگترين دغدغه مردم تبديل شده است. (رنجبرزاده ـ تشكر) اين معضل معيشت اكثر مردم ساحلنشين را مختل كرده است، تدبيري بينديشيد، متشكرم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي محمد وحدتي نماينده محترم بستانآباد بفرماييد.

محمد وحدتی هلان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
با درود و سلام به ملت شهيدپرور ايران اسلامي و ملت شريف بستانآباد، تيكمهداش و حومه و شما همكاران بزرگوار.
تذكر اول من به وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات؛ جناب آقاي دكتر واعظي! آيا اطلاع داريد كه در شهرستان بستانآباد (45) درصد روستاها و شهر فاقد آنتندهي موبايل و اينترنت ميباشد؟ اين وضعيت نه با شاخصهاي كشورمان همخواني دارد و نه برازنده ملت شريف بستانآباد ميباشد. لذا از جنابعالي خواهشمندم در اسرع وقت دستور رفع اشكالات موجود در شبكه ارتباطي شهرستان بستانآباد را صادر فرماييد تا مشكل آنتندهي موبايل و اينترنت در اين شهرستان حل شود.
تذكر بعدي من به وزير محترم راه و شهرسازي؛ جناب آقاي دكتر آخوندي! در هشتم تيرماه سال 96 در اثر سه مورد تصادف جادهاي بستانآباد ـ سراب و بستانآباد ـ ميانه متأسفانه تعداد (15) نفر از همشهريان عزيز جان خود را از دست دادند و چندين خانواده داغدار و عدهاي بيسرپرست شدند. جهت جلوگيري از اتفاقات مشابه خواهشمند است دستور فرماييد در اسرع وقت پرونده چهاربانده كردن بستانآباد ـ ميانه در دستور كار قرار گيرد و نيز پروژه چهاربانده كردن بستانآباد ـ سراب بيش از اين معطل نشود و به پايان برسد.
تذكر بعدي من به وزير محترم صنعت، معدن و تجارت؛ جناب آقاي مهندس نعمتزاده! با عنايت به اينكه در شهرستان بستانآباد و تيكمهداش چهار شهرك صنعتي با حدود (400) كارخانه وجود دارد، ولي متأسفانه به علت مشكلات عديدهاي كه صاحبان صنعت با آن روبرو هستند باعث تعطيلي (65) درصد كارخانهها شده است. هر روز به تعداد تعطيلي آنها افزوده ميشود و باعث بيكاري كارگران ميگردد. لذا خواهشمندم دستور رسيدگي به مشكلات آنان در اسرع وقت در برنامه كاريتان قرار گرفته تا از فاجعه بزرگ بيكاري نيروي انساني عزيز و ورشكستگي كارخانهداران محترم جلوگيري شود، متشكرم.

اکبر رنجبرزاده
از جناب آقاي وحدتي تشكر ميكنيم. جمعي از فرهنگيان، روزنامهنگاران و نويسندگان شهرستان سيرجان امروز ميهمان جناب آقاي حسنپور بودند كه از همه اين عزيزان تشكر ميكنيم.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي اصغر مسعودي نماينده محترم نيريز و استهبان بفرماييد.

اصغر مسعودی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
درود بر امام و رهبري و شهدا.
داعش چه ز ما و كربلا ميداني؟
ما را ز سر بريده ميترساني؟
ما شيفته راه شهادت هستيم
سرباز و فدايي ولايت هستيم
تبريك و توصيه به رئيسجمهور محترم؛ اعتماد مردم بزرگترين سرمايه ملي را با خدمت شبانهروزي به همه طبقات به ويژه محرومان، بيكاران و دورافتادگان شكرگزار و پاسدار باشيد. برخي خانوادهها به خاطر مناعت طبع حاضر نيستند به ادارات امدادي و مؤسسات خيريه مراجعه كنند، صورت خود را با سيلي سرخ نگه ميدارند. به فكر محرومان و پابرهنگان باشيد.
رئيسجمهور محترم! در كنفرانس بينالمللي مقابله با گرد و غبار فرموديد تثبيت درياچه اروميه الگوي زيستمحيطي است. از اين الگو براي بختگان هم استفاده كنيد، اگر بختگان خشك شود اصفهان و تهران هم در رنج قرار خواهند گرفت. احيا و اعتبار و حقآبه بختگان در شعار و جلسه و مصوبه خشكيده، اگر بختگان فراموش شود ريزگردها ابتكار عمل در دست ميگيرند و بر دامن مركزنشينان مينشينند.
وزير محترم بهداشت و درمان! بيمارستانهاي شهرستان نيريز و استهبان با كمبود متخصص مواجه هستند. بيمارستان ژنرال از جراح عمومي، زنان، زايمان و ارتوپد محروم است. چند روز پيش خانم حاملهاي كه در تصادف مرحوم شده بود اگر جراح عمومي بود فرزندش نجات پيدا ميكرد. بيمارستان استهبان بعد از دو سال از افتتاح رسمي هنوز بيحصار است. حيوانات وحشي وارد محوطه آن ميشوند.
وزير محترم راه! هر هفته در جادههاي نيريز و استهبان كشته ميدهيم. يك زيرگذر استاندارد و يك روگذر نيست. جادههاي خاكي، خاكيتر و پيچهاي خطرناك، خطرناكتر شده، صداي ناله مادران فرزند از دست داده به گوشتان نميرسد؟ به تعهداتتان در قبال پيمانكاران راه، راهآهن و جاده خرامه ـ قطرويه اقدام كنيد. (رنجبرزاده ـ تشكر، وقتتان تمام شد).
وزير محترم نيرو! سد چشمهعاشق كه با دو نوبت بارندگي بيش از (30) ميليون متر مكعب آب در خود ذخيره كرده و توسط حضرتعالي افتتاح شده، بايد عمليات شبكه انتقال تصفيه آن هرچه سريعتر شروع گردد، شرب، صنعت و كشاورزي همه منتظرند. برخي روستاهاي ما هنوز از نعمت برق بيبهرهاند. (رنجبرزاده ـ تشكر). وزير محترم اقتصاد، جناب آقاي دكتر طيبنيا! بانكهاي اسلامي ما طيب و اسلامي نيستند. ورشكستگي و نوميدي نتيجه سودهاي غيراسلامي است. بخشودگي سود وامها با بيميلي بانكها روبرو شده است.

اکبر رنجبرزاده
تشكر، جناب آقاي محمدرضا ملكشاهيراد نماينده محترم خرمآباد تشريف دارند؟ تشريف ندارند. جناب آقاي شهروز برزگر نماينده محترم سلماس بفرماييد.

شهروز برزگر کلشانی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران گرامي و مردم شريف و هميشه در صحنه جمهوري اسلامي ايران سلام و عرض ادب دارم. تذكر و اخطار قانون اساسي، اصول دوم، سوم، دهم، نوزدهم، بيستم، بيست و يكم، بيست و دوم و موارد ديگر. من يك مورد را ميخوانم، بند (9) اصل سوم: «رفع تبعيضات ناروا و ايجاد امكانات عادلانه براي همه در تمام زمينههاي مادي و معنوي». بند (12): «پيريزي اقتصادي صحيح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامي جهت ايجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محروميت در زمينههاي تغذيه و مسكن و كار و بهداشت و تعميم بيمه» و موارد ديگر كه دوستان خودشان ميدانند.
دولت محترم، رئيسجمهور محترم! الان در حوزه انتخابيه شهرستان سلماس چندين روستا است كه كارگران زحمتكش يك آلونكي (50)، (60) متري براي خودشان ساختهاند. جهاد كشاورزي و مديريت آنجا به خاطر اينكه طرح هادي در اين روستاها پياده نشده، اين كوتاهي از طرف دولت بود كه بايد به موقع طرح هادي پياده ميشد، هر (10) سال يك بار بازنگري ميشد. شكايت كرده كه اين خانهها بايد خراب شوند، آقاي رئيسجمهور! بيش از (80) درصد همان ساكنان روستاها به جنابعالي رأي دادهاند. اگر ميدانستند كه مدير شما يك روز شكايت خواهد كرد كه سقف خانهشان را بالاي سرشان خراب كنيد به هيچ وجه به شما رأي نميدادند. اين است عدالت؟ اين است ساختن مسكن براي فقرا؟ اين است تأمين مسكن؟ وقتي كه دولت وظيفه خودش را به نحو احسن انجام نميدهد، طرح بازنگري طرح هادي به خوبي پياده نميشود (رنجبرزاده ـ تشكر) اين كارگر كجا بيايد اين كار را انجام بدهد؟ اين يك موضوع. (رنجبرازده ـ آقاي برزگر! وقتتان تمام شد).
موضوع دوم را هم خدمتتان بگويم كه در مورد آب كشاورزي است. (نايبرئيس ـ وقتتان تمام شد آقاي برزگر) در مورد آب كشاورزي باغداران در مضيقه هستند. لطفاً به دادشان برسيد.
9
قرائت نامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص تسلیت ارتحال آقای سیدرضا نیری

محمدحسین فرهنگی
نامهاي با امضاي (212) نفر از نمايندگان مجلس در ارتباط با ارتحال جناب آقاي سيدرضا نيري واصل شده كه با توجه به اينكه ايشان يار امام عظيمالشأن و مقام معظم رهبري بودند، حامي محرومان و يتيمان و ذريه زهراي اطهر و همه عمر بابركت خودشان را در خدمت به محرومان سپري كردند، ضمن تقدير از خدمات ارزشمند ايشان اين ضايعه بزرگ را خدمت مقام معظم رهبري، ملت بزرگ ايران، خانواده محترم ايشان، بازماندگان و همه خيرانديشان تسليت عرض كرده و علو درجات براي آن مرحوم را از درگاه خداوند متعال مسألت داشتند .
10
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور

علی مطهری
تذكرات كتبي را در چند دقيقه بخوانيد، وقتمان گذشته است.

اکبر رنجبرزاده
تذکرات کتبی
تذكرات كتبي نمايندگان به مسئولان اجرايي كشور:
ـ آقايان: محمدحسين فرهنگي (تبريز، آذرشهر و اسكو)، اكبر رنجبرزاده (اسدآباد)، حميدرضا فولادگر (اصفهان) و علي جليلي (مراغه و عجبشير) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص ضرورت اجتناب جدي از محدود كردن دانشگاه پيامنور و دانشگاه آزاد اسلامي.
ـ آقاي حسن كامراندستجردي (اصفهان) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در خصوص عدم اجراي بيمه كارفرماي كشاورزان و عدم پرداخت مستمري به زنان همسر متوفاي بيمهشده تأمين اجتماعي قبل از سال 76.
به وزير نيرو در خصوص پيشبيني آب پاييزه حقآبهداران اصفهان و جلوگيري از طرحهاي توسعه.
ـ آقاي قاسم احمديلاشكي (نوشهر، چالوس و كلاردشت) به وزير جهاد كشاورزي در خصوص گونه نادر و زيباي شمشاد در غرب مازندران كه با آفت شبپرهها در حال از بين رفتن است. چرا اقدامي براي مبارزه با آن صورت نميگيرد؟
ـ آقاي علياصغر يوسفنژاد (ساري و مياندورود) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص تجديدنظر در مورد حذف رشتههاي كارشناسيارشد در دانشگاههاي آزاد مازندران.
ـ آقاي سيدمهدي مقدسي (اراك، كميجان و خنداب) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص عدم تعجيل در بازنگري اساسنامه دانشگاه پيامنور و ضرورت انجام كار كارشناسي با نظارت كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي.
ـ آقاي سيدجواد ساداتينژاد (كاشان و آران و بيدگل) به وزير كشور در خصوص تذكر به فرماندار شهرستان دليجان جهت جلوگيري از رفتارهاي تحريكآميز و تنشآفرين در منطقه مشهد اردهال كاشان.
ـ آقاي عباس گودرزي (بروجرد) به وزير راه و شهرسازي در خصوص لزوم رسيدگي و توجه ويژه به ظلمي كه به رانندگان حمل بار در شركت خليج فارس ميرود كه حدود دو سال است كرايههاي ايشان پرداخت نميگردد و كسي هم پاسخگو نيست.
ـ آقايان: نادر قاضيپور (اروميه) و عليرضا محجوب (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در خصوص تسريع در راهاندازي معدن يورت گلستان با رعايت كامل ايمني.
ـ آقاي نصراله پژمانفر (مشهد و كلات) به وزير كشور در خصوص بيتوجهي به حقوق مردم سرمايهگذار در پديده بعد از گذشت سه سال. آيا جمعبندي مسأله اين است كه مردم مقصر عملي بوده و اينطور بايد مجازات شوند؟
ـ آقاي محمود صادقي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص علت عزل و نصبهاي گسترده توسط سرپرست موقت دانشگاه آزاد كه انتصاب ايشان با توجه به ترديد در انتصاب اعضاي هيأت امناي دانشگاه مورد ترديد است، چيست؟
ـ خانم هاجر چناراني (نيشابور و فيروزه) به رئيسجمهور محترم در خصوص اينكه يكبار و براي آخرينبار ضعف مديريتي و كوتاهي در وظيفه خطير نظارتي بانك مركزي موجب خسارات فراوان به سپردههاي مردم كه با اميد و اعتماد در اين مؤسسات سپردهگذاري شده است، به عنوان رئيسجمهور چرا برخوردي از شما نميبينيم؟
ـ آقاي وليالله نانواكناري (بابلسر و فريدونكنار) به وزير نيرو در خصوص عدم اتمام هفت ساله طرح انتقال آب شرب از سد البرز به بابلسر و فريدونكنار كه اين مهم مشكلي براي شهروندان و هزاران نفر ميهماني كه به بابلسر و فريدونكنار وارد ميشوند شده است.
ـ آقاي محمد كاظمي (ملاير) به وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص رسيدگي فوري به وضعيت ناگوار مؤسسه آرمان، مؤسسه وحدت و استرداد پسانداز سپردهگذاران در شهرستان ملاير.
ـ آقاي قاسم ميرزائينيكو (دماوند و فيروزكوه) به وزير كشور در خصوص رسيدگي به مسائل فيمابين دماوند و لاريجان بدون جانبداري خاص.

علی مطهری
جناب آقاي رنجبرزاده خيلي ممنون.

اکبر رنجبرزاده
آقاي دكتر! خيلي از تذكرات مانده است.

علی مطهری
ديگر چون خيلي طولاني شد، البته ما امروز چون جلسه علنيمان ديرتر برگزار شده ميتوانيم ادامه بدهيم، ولي ديگر دوستان خسته شدند. ما يك تذكر به آقاي محجوب قول داده بوديم، آقاي محجوب شما بفرماييد.

علیرضا محجوب
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
خيلي تشكر ميكنم. تذكر من در باب ماده (214) آييننامه در مورد تحقيق و تفحصي است كه ماهها است راجع به بانك شهر خدمت هيأترئيسه محترم تقديم كرديم و به كميسيون ارجاع شده است. البته امروز وعده شفاهي دادند، به هر دليل مانده است. آقاي رئيس! به نظر من كميسيونها عين جدول زمانبندي بايد عمل كنند. هيأترئيسه محترم نظارت كنند كه تحقيق و تفحص يا سؤالي كه درخواست ميكنيم، چون الان هشت ماه از سؤال گذشته، از كميسيون بيرون نيامده است. رفتيم گفتيم، قانع نشديم. اين امور جزء وظايف هيأترئيسه محترم است، چون جايي هم پيشبيني نشده بگوييم، ما اينجا نوبت ميزنيم، من از شما تشكر ميكنم كه به هر حال امروز اين امكان را داديد كه ما اين دو، سه تا حرف را حداقل بگوييم. خواهش من اين است هيأترئيسه محترم نظارت كند، همانطور كه طبق آييننامه مكلف و موظف به اين وظيفه است.

علی مطهری
خيلي ممنون، متشكرم. ما اين را در هيأترئيسه پيگيري ميكنيم.
11
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علی مطهری
جلسه بعدي ساعت (8) صبح فردا روز چهارشنبه، چهاردهم تيرماه 1396 و دستور جلسه هم ادامه دستور هفتگي است. پايان جلسه را اعلام ميكنم.