1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 222 نفر از همكاران رسمي است. دستور جلسه را قرائت بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه سوم روز يكشنبه يازدهم خرداد ماه 1399 هجريشمسي مطابق با هشتم شوال 1441 هجريقمري:
1 ـ گزارش شعب پانزدهگانه در مورد اعتبارنامههاي ارجاعي به آنها در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس.
2 ـ گزارش شعبه نهم در مورد انتخاب عضو جديد كميسيون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در اجراي ماده (43) آييننامه داخلي مجلس.
3 ـ گزارش سرپرست محترم مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در مورد مسائل اقتصادي كشور در اجراي بند هشتم ماده (22) آييننامه داخلي مجلس.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آياتي از كلام الله مجيد.
(آيات 92 ـ 90 از سوره مباركه «نحل» توسط قاري محترم آقاي مهدي عادلي تلاوت گرديد)

مهدی عادلی
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إِيتاءِ ذِي الْقُرْبى وَ يَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ الْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * وَ أَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذا عاهَدْتُمْ وَ لا تَنْقُضُوا الْأَيْمانَ بَعْدَ تَوْكِيدِها وَ قَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَيْكُمْ كَفِيلاً إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ ما تَفْعَلُونَ * وَ لا تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَها مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكاثاً تَتَّخِذُونَ أَيْمانَكُمْ دَخَلاً بَيْنَكُمْ أَنْ تَكُونَ أُمَّةٌ هِيَ أَرْبى مِنْ أُمَّةٍ إِنَّما يَبْلُوكُمُ اللَّهُ بِهِ وَ لَيُبَيِّنَنَّ لَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ ما كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ *
(صدق الله العلي العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از برادر عزيزم جناب آقاي عادلي قاري محترم تشكر ميكنم، ترجمه آيات را قرائت بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«در حقيقت خدا به دادگري و نيكوكاري و بخشش به خويشاوندان فرمان ميدهد و از كار زشت و ناپسند و ظلم و ستم باز ميدارد. به شما اندرز ميدهد، باشد كه پند گيريد و چون با خدا پيمان بستيد به پيمان خود وفا كنيد و سوگندهاي خود را پس از استوار كردن مشكنيد با اينكه خدا را بر خود ضامن و گواه قرار دادهايد، زيرا خدا آنچه را انجام ميدهيد ميداند. و مانند آن زني كه رشته خود را پس از محكم بافتن يكييكي از هم ميگسست مباشيد كه سوگندهاي خود را ميان خويش وسيله تقلب سازيد به خيال اينكه گروهي از گروه ديگر در داشتن امكانات افزونترند. جز اين نيست كه خدا شما را بدين وسيله ميآزمايد و روز قيامت در آنچه اختلاف ميكرديد قطعاً براي شما توضيح خواهد داد»راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ. صلواتي عنايت بفرماييد. (حضار صلوات فرستادند)
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخصوص تبیین راهبردهای مجلس یازدهم

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحيم
«من المؤمنين رجال صدقوا ما عاهدوا الله عليه فمنهم من قضي نحبه و منهم من ينتظر و ما بدّلوا تبديلا».
سلام بر روح پرفتوح امام راحل بنيانگذار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و سلام بر رهبر فرزانه و حكيم انقلاب حضرت آيتاللهالعظمي خامنهاي (حضار صلوات فرستادند) سلام بر شهيدان گلگونكفن اسلام از شهداي انقلاب تا شهداي دفاع مقدس، شهداي خدمت و شهداي سلامت و به خصوص شهداي مظلوم مقاومت و مدافعان حرم در تمامي بلاد اسلامي. سلام و درود بيپايان خداوند بر سيدالشهداء مقاومت، نماد ايستادگي در برابر زورگويان، مظهر «اشداء علي الكفار، رحماء بينهم»، يار صديق و مطيع راستين رهبر معظم انقلاب سردار سرافراز اسلام شهيد سپهبد حاجقاسم سليماني.
مجلس يازدهم در برهه حساسي از تاريخ انقلاب اسلامي و در آغاز برداشتن گام (40) ساله دوم آن و در حالي كه جمهوري اسلامي با مجموعهاي از قوتها، ضعفها، فرصتها و تهديدها روبهرو است با همدلي و وحدت، ميان نمايندگان مردم براي حل مشكلات آنها آغاز به كار ميكند. نگاهي كلان به گذشته (40) ساله و جايگاه فعلي جمهوري اسلامي نشانگر اين است كه عليرغم ضعفهاي كاركردي و رفتاري و كاستيهاي مرتفعنشده توانسته گام اول خود را محكم و مقتدر بردارد. اين يك واقعيت انكارناپذير است كه جمهوري اسلامي در برابر همه گستره دشمن در همه عرصههاي نظامي، سياسي، اقتصادي، بينالمللي، امنيتي و فرهنگي ايستادگي و مقاومت كرده بدون اينكه از آرمانهاي اصلي خود ذرهاي عقبنشيني كند.
نظام اسلامي در سطوح راهبردي روز به روز قويتر از گذشته به راه خود ادامه داده است، بهگونهاي كه امروز به عنوان يك قدرت مهم منطقهاي تبديل به يك بازيگر تأثيرگذار و پرنفوذ در عرصههاي بينالمللي شده است. نگاهي به حجم و شدت دشمني نظام سلطه با همه ابزارهاي قدرتمند رسانهاي، اقتصادي، سياسي و اطلاعاتي خود به خوبي گواه اين مسأله است كه امروز انقلاب اسلامي توانسته مهمترين الگوي رقيب براي نظام سرمايهداري جهاني باشد. آن دستاورد بزرگ تنها براساس حركت بر مدار مكتب امام و هدايت رهبري حكيم انقلاب و مجاهدت مرداني چون حاجقاسمها به دست آمده است. مرداني كه با ولايتپذيري، عقلانيت و كارآمدي خطوط طراحيشده توسط رهبري را تحقق بخشيدهاند. در كنار اين توفيقات عظيم نديدن ناكاميهاي بزرگ باعث از دست رفتن سريع دستاوردهاي به دست آمده خواهد شد، چرا كه نداشتن تصويري درست از واقعيتهاي موجود باعث اشتباه در تصميم و اجرا ميشود.
ناكاميهاي گوناگون در عرصههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي متأسفانه به سرمايه اجتماعي نظام آسيب وارد كرده است، بر اين اساس انقلاب اسلامي در آغاز گام دوم خود براي رسيدن به هدف ايجاد تمدن نوين اسلامي با مجموعهاي از تهديدها و فرصتها روبهرو است.
مهمترين فرصت ما رهبري حكيمانه و هوشمندانه مقام معظم رهبري است كه كشتي نظام را از طوفانهاي سخت به سلامت تا به امروز عبور داده است. فرصتي ديگر باور ديني عميق مردم به ويژه جامعه ايثارگري و خانواده شهداي دفاع مقدس و مدافعان حرم و اعتقاد آنها به آرمانهاي انقلاب اسلامي كه زمينهساز امداد الهي در دشواريهاي بزرگ ميشود و از سوي ديگر قدرت
منطقهاي فزاينده جمهوري اسلامي هم كه باعث شكلگيري عمق راهبردي و نفوذ ژئوپليتيكي شده و فرصت مغتنمي است كه جمهوري اسلامي را به نماد مقاومت در برابر مستكبرين تبديل كرده و همچنين با افزايش توان بازدارنده نظامي جرأت دستدرازي به اين سرزمين را از دشمن سلب نموده است. قدرت علمي و پيشرفتي فناورانه در كشور به دست نخبگان فرصت ديگري است كه زمينه لازم جهت هرگونه پيشرفت را فراهم كرده است.
بدنه وسيع و گسترده نيروهاي جهادي و مردمي در سراسر كشور نيز فرصت بينظيري است كه ميتواند در صورت انسجام و مديريت مطلوب مبتني بر الگوي عمل جهادي بر ناكاميهاي گوناگون غلبه كند. فرصت بعدي ما وجود طيفي از جوانان مؤمن و انقلابي است كه با استقامت مؤمنانه خود موتور محركه اين كشتي پرتلاطم شدهاند و در كنار همه اينها سرمايه انساني جوان و توانمند ايراني، ثروتهاي عظيم خدادادي و منابع فراوان طبيعي نيز از جمله ظرفيتها و فرصتهاي ديگر است كه ميتواند بستر شكلگيري جهشي بزرگ در عرصههاي گوناگون گردد.
البته كه در كنار اين فرصتهاي يادشده تهديداتي هم در كمين نظام اسلامي است؛
تهديد نخست كاهش سرمايه اجتماعي نظام است كه در نتيجه ناكارآمدي اشباعشده مديريتي كشور و فاصله گرفتن مسئولان از اصول انقلاب ايجاد شده و متأسفانه چالش اقتصادي و معيشتي را به وجود آورده كه زمينهساز بيكاري و آسيبهاي اجتماعي فراگير شده است.
تهديد ديگر فساد نگرانكنندهاي است كه در تار و پود ساختارهاي مختلف نفوذ كرده و موجب افزايش تبعيض و نارضايتي و عدم تحقق عدالت شده است. همچنين نظام اداري و اجرايي متورم و بههمريخته كشور تهديد ديگري است كه امكان حكمراني خوب را سلب كرده است. تضعيف نهاد بسيار مهم خانواده از طريق گسترش روزافزون سبك زندگي غربي نيز تهديدي نگرانكننده تلقي ميشود كه نياز به توجه ويژه و فوري دارد و در نهايت گسترش نفوذ جريان غربزده كه با اميد بستن به دشمن مانع خودباوري ملي و توجه به ظرفيتهاي عظيم داخلي شده. تهديد مهم ديگري است كه بايد درباره آن به طور جدي هوشيار بود.
اگرچه مواردي كه برشمردم ميتواند تهديد جدي براي حاكميت ايران اسلامي باشد، اما تجربههاي پيشين انقلاب اسلامي در وضعيتهاي بحراني نشان داده است كه اگر الگوي موفق گذشته به ويژه در پيروزي انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و در تقويت توان نظامي و توسعه قدرت منطقهاي مبناي عمل قرار بگيرد از تهديدهاي موجود نيز ميتوان فرصتهاي بزرگ ساخت. از ديد من براساس نظام فكري رهبر معظم انقلاب اسلامي براي استفاده از فرصتهاي يادشده و جلوگيري از اثرگذاري و تشديد تهديدها تنها راه اين است كه الگوي مديريت جهادي در پيش گرفته شود. اين الگوي مديريت جهادي بر اصول ذيل استوار است:
1 ـ باور به مباني قرآني و سنتهاي الهي و استعانت مستمر از آنها كه امروز براي ما در ولايت فقيه و مردمسالاري اسلامي متبلور است و ميتواند سبب گشايش هر بنبستي شود.
2 ـ مردميسازي حكمراني به ويژه مردمي كردن اقتصاد كه ظرفيتهاي عظيم انساني، مادي و معنوي را وارد عرصه مديريت ميكند.
3 ـ تلاش و كوشش مجاهدانه و اميدوارانه كه كمبودها و نقصهاي ساختاري و كاستيها را جبران ميكند.
4 ـ توجه ويژه به معنويت و اخلاق اسلامي كه زمينهساز توجهات ويژه حضرت وليعصر (عجلاللهتعاليفرجهالشريف) و «رزق لايحتسب» ميشود.
5 ـ وحدت كلمه مردم و همگرايي نخبگان كه به تعبير امام بزرگوار (رضواناللهتعاليعليه) رمز پيروزي و بقاي جمهوري اسلامي است.
6 ـ توجه و ميدان دادن به نسل جوان پرانگيزه و توانمندسازي آنان كه ميتواند هر مانعي را از سر راه بردارد.
7 ـ توجه ويژه به عدالت با اولويت دادن به محرومين و مستضعفين و همچنين طبقه متوسط ضعيفشده كه صاحبان اصلي انقلاب هستند و خواهند بود.
اكنون كه مجلس در آغاز راه خود قرار دارد آنچه شرايط را خطرناكتر ميكند الگوي مديريتي دستگاههاي اجرايي كشور است كه علاوه بر ناكارآمدي و آشفتگي مديريتي و تمركز بر نگاه به بيرون به بسياري از اصول و مؤلفههاي الگوي مديريت جهادي باور ندارند. در چنين شرايطي است كه مجلس يازدهم ميتواند با رويكردي منطقي و انقلابي نسبت به دولت و با استفاده از ظرفيتهاي تقنيني و به خصوص نظارتي خود در چهارچوب پيام رهبر انقلاب دولت را به سمت مطلوب هدايت كند.
مجلس يازدهم نقشه راه خود را پيام رهبر حكيم انقلاب قرار ميدهد و به عنوان يك نهاد مردمي و انقلابي كه هدف خود را تشكيل مجلسي قوي و كارآمد قرار داده حل مسائل ملي و محلي مردم را به عنوان يك وظيفه انقلابي و مطلوب وجهه همت خود قرار خواهد داد و با اين شاخص تعامل خود را با دولت فعلي و دولت آينده تنظيم ميكند. مجلس يازدهم نه بناي تقابل و مچگيري دارد و نه در پيگيري منافع و حقوق مردم مسامحه ميكند.
مجلس يازدهم تلاش ميكند موانع قانوني دولت در مسير خدمترساني به مردم را حذف و اصلاح كند، اما در عين حال اجازه نخواهد داد دولت در اجرا و پيادهسازي قوانيني كه حلكننده مسائل مردم است سهلانگاري كند.
رهبري در پيام روشنگرانه خود در حوزه اقتصادي بر توجه به معيشت طبقات ضعيف و تحقق عدالت تأكيد داشتند و اشاره فرمودند مطابق نظر صاحبنظران اين هدف با اصلاح خطوط اصلي اقتصاد ملي محقق ميشود. امروز امراض اصلي اقتصاد ملي ما مانند رشد نقدينگي، بهينه نبودن قيمتهاي نسبي و تخصصي نبودن توليد بر هيچ صاحبنظري پوشيده نيست. از مهمترين دلايل آن هم حذف حضور مؤثر مردم، مداخلات غيرمنطقي دولت، انحصارات، امضاهاي طلايي، پولسازي كسري بودجه و نظام مالياتي معيوب است.
متأسفانه بايد بپذيريم انقلاب مردمي ما به اقتصاد مردمي منجر نشده است، علت هم اين بود كه آرمانهاي متعالي انقلاب مانند پيشرفت و عدالت را در ظرف ديوانسالاري يكصدساله كشور ريختيم و چنانكه رهبري معظم هم قبلاً اشاره كردند نمره قابل قبولي نگرفتيم. اين رخداد بيش از همه محصول نبود تفكر جامع، منسجم و نظاممند به اقتصاد ملي است. اقتصاد مردمي مردمبنياد است و با اراده و حضور و سرمايه و فعاليتهاي مستقيم مردم تحقق پيدا ميكند و دولت در آنها تنها نقش زمينهسازي، ظرفيتسازي و نظارت دارد. در اين اقتصاد هدف تنها كسب سود بيشتر و رشد اقتصادي به هر قيمتي نيست، بلكه اقتصاد وسيلهاي
است براي تحقق
آرمانهاي والاتر انساني و اخلاقي كه يكي از آنها تحقق عدالت است.
مجلس مردمي، قوي و انقلابي يازدهم با همه توان، امكانات و ظرفيتهاي قانوني خود و با ياري خداوند متعال تلاش خواهد كرد تا بارهاي برزمينمانده انقلاب اسلامي كه در رأس آن حل مشكلات و سختيهاي زندگي محرومين و مستضعفين است را از زمين بردارد و آسيبهاي اجتماعي ناشي از فقر و محروميت را به حداقل برساند. مجلس يازدهم به عنوان يك مجلس مردمي و انقلابي در كنار مسائل ملي به حل مسائل محلي مردم نيز توجه دارد، به ويژه اينجانب به عنوان رئيس مجلس خود را متعهد ميدانم كه در اين موضوع با حضور ميداني پشتيبان نمايندگان باشم. اين امر مهم از طريق همافزايي نيروهاي جهادي و مردمي، متخصصان و نمايندگان بخش خصوصي، نمايندگان نهادهاي عمومي و حاكميتي و نمايندگان دستگاههاي اجرايي با محوريت نماينده مجلس محقق خواهد شد و هدف از آن اين است كه هر نمايندهاي در حوزه انتخابيه خود به يك كنشگر فعال در حوزه حل مسائل مردم و پاسخ به مطالبات آنها تبديل شود و با اجراييسازي قوانين از طريق نظارت هوشمند و مؤثر و همافزايي ظرفيتها و امكانات معضلات حوزه انتخابيه خود را برطرف كند. اين الگو در سطح استان و سپس در سطح ملي با تشكيل كارگروههاي موضوعي دنبال خواهد شد.
موضوع ديگر كه اهميت فراوان دارد مقوله فرهنگ است، فرهنگ هميشه از مهمترين اولويتها بوده، اما با آن برخورد شعاري شده است. مجلس يازدهم تقويت نهاد خانواده و تقويت فرهنگ و سبك زندگي اسلامي ـ ايراني را در برابر سبك زندگي غربي مورد اولويت اصلي خود قرار ميدهد و اجرايي شدن سند تحول آموزش و پرورش و اصلاح و تقويت كمي و كيفي رسانه ملي را پيگيري خواهد كرد. همچنين تلاش خواهيم كرد با شتاب دادن به روند شكلگيري شبكه ملي اطلاعات و نظارت دقيق بر عملكرد مسئولين اين حوزه ضمن قانونمندسازي فضاي مجازي دستگاههاي مسئول را مكلف كنيم كه با بهترين كيفيت ممكن خدمات زيرساختي و محتوايي در حوزه فضاي مجازي را به مردم عرضه كنند.
مجلس يازدهم خود را نماينده همه مردم ايران ميداند، حتي كساني كه به هر دليل سياسي يا نارضايتي از شرايط كشور به آن رأي ندادهاند و براساس نگاه بلند رهبر حكيم انقلاب معتقد است كه تمام دستگاه حاكميتي بايد مثل خورشيد بدون تبعيض بر همه شهروندان ايران عزيز بتابند و به همه آنها خدمت كنند. مجلس يازدهم با توجه به نقشي كه براي خود در جايگاه تمدنساز انقلاب اسلامي قائل است بر سر آرمانهاي اصلي انقلاب هيچ مسامحهاي را نميپذيرد و مقابله مقتدرانه در برابر دشمن خارجي به ويژه آمريكا و رژيم صهيونيستي را جزء اصول اساسي خود قرار ميدهد و در مرزبندي با جريان معاند و منافق داخلي تعارف نميكند و البته دايره نيروهاي انقلاب را مطابق راهبرد رهبر انقلاب گسترده ميداند و با طرد نيروهاي انقلابي به دليل اختلاف سليقههاي سياسي يا كارشناسي با جديت مخالفت خواهد كرد.
همچنين مجلس يازدهم توجه به واقعيتها را در راه رسيدن به آرمانها مد نظر قرار ميدهد تا آرمانگرايي به توهم نيانجامد. براساس تبيين رهبر فرزانه انقلاب اسلامي مكتب امام شامل سه بعد: عدالت، معنويت و عقلانيت است و مجلس يازدهم بر اين باور است كه تمركز و توجه يكسان بر تمامي اين ابعاد ضروري است و تأكيد بر يكي از اين ابعاد و بيتوجهي به ابعاد ديگر منجر به انحراف جامعه و حكومت ميشود.
مجلس يازدهم خود را متعهد به ادامه دادن راه شهيد سليماني در افزايش توان محور مقاومت
به عنوان راهبردي غيرقابل تغيير دانسته و حمايت از ملت فلسطين، حزبالله لبنان، گروههاي مقاومت، حماس، جهاد اسلامي و مردم مظلوم يمن را وظيفه انقلابي و ملي خود به حساب ميآورد و هميشه خود را كنار مردم، دولت و مرجعيت عراق و آماده هرگونه همكاري با آنها خواهد دانست.
مجلس يازدهم استكبارستيزي را هم آرماني اعتقادي و هم منفعتي راهبردي ميداند و مذاكره و سازش با آمريكا به عنوان محور استكبار جهاني را بيحاصل و پرضرر ارزيابي ميكند.
راهبرد ما در برخورد با آمريكاي تروريست تكميل زنجيره انتقام خون شهيد سليماني است، كاري كه با حمله بيسابقه به پايگاه عينالاسد شروع شد و با شكسته شدن هيبت پوشالي آمريكا در عدم توان پاسخ به اقدام جمهوري اسلامي ادامه يافت و با اخراج كامل ارتش تروريست آمريكا از منطقه تكميل خواهد شد.
مجلس يازدهم در عين باور به درونزايي و مردمباوري، برونگرايي را نيز مد نظر قرار ميدهد، اما معتقد است برونگرايي بايد با تمركز بر كشورهاي منطقه بهويژه همسايگان و در كنار آنها قدرتهاي بزرگي باشد كه در سختيها با ما دوستي كردند و منافع راهبردي قابل توجهي با ما دارند، البته مجلس يازدهم حامي گسترش ارتباط با همه جامعه جهاني است، اما اعتماد به حكومتهايي كه چه در سابقه تاريخي خود و چه در تجربه دوران جمهوري اسلامي كارنامه سياهي دارند را خطاي راهبردي ميداند.
در پايان ميخواهم تأكيد كنم طبيعي است كه تحول در مجلس و احياي جايگاه و شأن مجلس الزام اوليه براي اقدام مؤثر در حل مسائل كشور و مشكلات مردم است، مجلس بايد تغيير را از خود آغاز كند. شفافسازي، هوشمندسازي، مردميسازي و كارآمدسازي چهار رويكرد اصلي در تحول مجلس خواهد بود.
در يك جمله مجلس يازدهم تمام تلاش خود را خواهد كرد كه با استمداد از حضرت باريتعالي و تحت راهبري رهبر فرزانه انقلاب مجلسي قوي، كارآمد، مردمي و انقلابي بسازد تا با محور قرار دادن حل مسائل مردم و دفاع قدرتمند از حقوق و منافع مصرح آنها در قانون اساسي در سالهاي آغازين گام دوم سرمايه اجتماعي نظام را تقويت و حركت به سمت ايجاد تمدن نوين اسلامي را تسريع كند. براي ساختن تمدن نوين اسلامي بايد ايراني قوي ساخت، ايراني كه در آن تكتك مردم ايران با هر سليقهاي و در هر گوشهاي از كشور قوي باشند انشاءالله. والسلام عليكم و رحمهالله و بركاته
4
تسلیت رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به آقای غلامحسین کرمی نماینده دشتستان

محمدباقر قاليباف
با خبر شديم كه همكار و همسنگر محترممان جناب آقاي كرمي نماينده محترم دشتستان در غم از دست دادن پدر بزرگوارشان به سوگ نشستند. به ايشان و خانواده محترم و بستگانشان از طرف همه عزيزان و همكاران عرض تسليت دارم.
5
قرائت گزارش شعب پانزدهگانه در مورد اعتبارنامههای ارجاعی به شعب و تصویب آنها

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحيم
اولين دستور جلسهمان گزارش شعب پانزدهگانه در مورد اعتبارنامههاي ارجاعي به شعب است، ابتدا دعوت ميكنيم از سخنگوي محترم شعبه اول، جناب آقاي نوروزي! تشريف بياوريد براي قرائت گزارش شعبه اول، بفرماييد.

رحمت اله نوروزي
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدلله رب العالمين
عرض سلام، ادب و احترام محضر همه همكاران عزيز، عرض تبريك به جناب آقاي دكتر قاليباف و اعضاي محترم هيأترئيسه، از نطق نغز و كامل رئيس محترم مجلس شوراي اسلامي تشكر ميكنيم.
گزارش از شعبه (1) به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمحمد مولوي از حوزه انتخابيه آبادان.
2 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمجتبي محفوظي از حوزه انتخابيه آبادان.
3 ـ اعتبارنامه آقاي جليل مختار از حوزه انتخابيه آبادان.
4 ـ اعتبارنامه آقاي رحيم زارع از حوزه انتخابيه آباده.
5 ـ اعتبارنامه آقاي غلامرضا مرحباء از حوزه انتخابيه آستارا.
6 ـ اعتبارنامه آقاي رضا حاجيپور از حوزه انتخابيه آمل.
7 ـ اعتبارنامه آقاي حسن شجاعيعليآبادي از حوزه انتخابيه ابهر، خرمدره و سلطانيه.
8 ـ اعتبارنامه آقاي محمدحسن آصفري از حوزه انتخابيه اراك، كميجان و خنداب.
9 ـ اعتبارنامه آقاي علياكبر كريمي از حوزه انتخابيه اراك، كميجان و خنداب.
10ـ اعتبارنامه آقاي علي نيكزادثمرين از حوزه انتخابيه اردبيل.
11 ـ اعتبارنامه آقاي سيدكاظم موسوي از حوزه انتخابيه اردبيل.
12 ـ اعتبارنامه آقاي صديف بدري از حوزه انتخابيه اردبيل.
13 ـ اعتبارنامه آقاي سيدصادق طباطبائينژاد از حوزه انتخابيه اردستان.
14 ـ اعتبارنامه آقاي محمدرضا دشتياردكاني از حوزه انتخابيه اردكان.
15 ـ اعتبارنامه آقاي قدرتالله حمزهشلمزاري از حوزه انتخابيه اردل، فارسان، كوهرنگ و كيار.
16 ـ اعتبارنامه آقاي روحالله حضرتپورطلاتپه از حوزه انتخابيه اروميه.
17 ـ اعتبارنامه آقاي سيدسلمان ذاكر از حوزه انتخابيه اروميه.
18 ـ اعتبارنامه آقاي وحيد جلالزاده از حوزه انتخابيه اروميه.
به اتفاق آرا تأييد گرديد.
صلواتي قرائت بفرماييد. (حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
اعتبارنامه نمايندگاني كه در شعبه يك اعلام شد به تصويب رسيده و در جلسه علني مجلس به تصويب رسيد، خيلي ممنون.

احمد اميرآبادي فراهاني
از سخنگوي شعبه دوم جناب آقاي گلرو خواهش ميكنم براي قرائت گزارش شعبه دوم تشريف بياورند، بفرماييد.

عباس گلرو
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدلله رب العالمين
با عرض سلام خدمت همكاران محترم جناب رئيس و هيأترئيسه و عرض تبريك به هيأترئيسه.
گزارش از شبعه دوم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي كيومرث سرمديواله از حوزه انتخابيه اسدآباد.
2 ـ اعتبارنامه آقاي اماناله حسينپور از حوزه انتخابيه اسفراين.
3 ـ اعتبارنامه آقاي اميرحسين بانكيپورفرد از حوزه انتخابيه اصفهان.
4 ـ اعتبارنامه آقاي زهرا شيخيمباركه از حوزه انتخابيه اصفهان.
5 ـ اعتبارنامه آقاي عباس مقتدايخوراسگاني از حوزه انتخابيه اصفهان.
6 ـ اعتبارنامه آقاي مهدي طغياني از حوزه انتخابيه اصفهان.
7 ـ اعتبارنامه آقاي حسين ميرزائي از حوزه انتخابيه اصفهان.
8 ـ اعتبارنامه آقاي مسلم صالحي از حوزه انتخابيه اقليد.
9 ـ اعتبارنامه آقاي محمد خدابخشي از حوزه انتخابيه اليگودرز.
10 ـ اعتبارنامه آقاي فريدون حسنوند از حوزه انتخابيه انديمشك.
11 ـ اعتبارنامه آقاي احمد محرمزادهيخفروزان از حوزه انتخابيه اهر و هريس.
12 ـ اعتبارنامه آقاي سيدكريم حسيني از حوزه انتخابيه اهواز، باوي، حميديه و كارون.
13 ـ اعتبارنامه آقاي مجتبي يوسفي از حوزه انتخابيه اهواز، باوي، حميديه و كارون.
14 ـ اعتبارنامه آقاي عبداله ايزدپناه از حوزه انتخابيه ايذه و باغملك.
15 ـ اعتبارنامه آقاي عبدالناصر درخشان از حوزه انتخابيه ايرانشهر، دلگان، بمپور، سرباز، فنوج و بخشهاي بنت، لاشار، آهوران و آشار.
16 ـ اعتبارنامه خانم سارا فلاحي از حوزه انتخابيه ايلام، ايوان، چرداول، سيروان، ملكشاهي و مهران.
17 ـ اعتبارنامه آقاي علياكبر بسطامي از حوزه انتخابيه ايلام، ايوان، چرداول، سيروان، ملكشاهي و مهران.
به اتفاق آرا تأييد گرديد.
با تشكر.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، تصويب اعتبارنامههاي قرائت شده شعبه دوم اعلام ميشود.
خواهش من از همكاران عزيز اين است كه در جاي خود بنشينند و سكوت جلسه را هم رعايت فرمايند.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! بعضي از دوستان تذكر دارند، جناب آقاي ميرتاجالديني بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
همكاران گرامي و اعضاي محترم هيأترئيسه عنايت كنند! تذكر من براساس ماده (2) پاراگراف دوم قانون آييننامه داخلي است. اولاً لازم ميدانم قبل از تذكر تبريك عرض كنم به هيأترئيسه مجلس يازدهم كه مستقر شدهاند و دوستان اگر اجازه بدهند رئيس مجلس هم گوش بدهند.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي ميرتاجالديني! ميگويند ماده چند را تذكر ميدهيد؟

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
گفتم خدمتتان ماده (2) پاراگراف دوم، قبل از تذكر تشكر ميكنم از نطق بسيار خوب و جامع رئيس محترم مجلس جناب آقاي دكتر قاليباف كه مواضع مجلس يازدهم را به خوبي ايفا كردند، هم فرصتها و هم تهديدات و هم راهكارها را گفتهاند و الگوي مديريت جهادي را تأكيد كردند و مواضع بينالمللي را به خوبي ايفا كردند، لازم ميدانستم از اين بابت هم تشكر كنم.
اما تذكر، ببينيد! در پاراگراف دوم ماده (2) آمده است كه «پس از قرائت پيام مقام معظم رهبري مراسم سوگند انجام و در پايان جلسه نمايندگان به منظور بزرگداشت بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني (قدسسره) و شهيدان انقلاب اسلامي و اداي احترام و تجديد عهد با آنها در مرقد مطهر آن حضرت و بهشت زهرا حضور خواهند يافت». اين تذكر اگرچه هيأترئيسه هنوز مستقر نشده بود به هيأترئيسه سني و تنظيمكنندگان جلسه افتتاحيه وارد است و من از هيأترئيسه دائمي مجلس انتظار دارم كه اين را جبران كنند، ببينيد! الان شرايط كرونايي در كشور الحمدالله به وضعيت خوبي رسيده، خيلي از كارها برگشته است و ادارات از شنبه به صورت عادي برگشتهاند، همچنين مساجد و زيارتگاهها هم همينطور و در اينجا لازم است از عملكرد خوب ستاد مبارزه با كرونا تشكر كنم هم كادر درماني و هم پزشكان و هم شخص وزير بهداشت و ستاد مبارزه با كرونا كه الحمدالله عملكرد ايران به يك الگوي مثبت تبديل شده است و ما بيش از (80) درصد بهبوديافتگان را داريم و كنترل كرونا خوب است. حالا كه ما در اين شرايط قرار داريم و در آستانه ارتحال امام امت هستيم پيشنهاد من اين است كه براي روزهاي آتي هيأترئيسه برنامهريزي كنند كه كل مجلس براي زيارت هم شهدا، هم مرقد امام مشرف بشويم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، همانطور كه خود آقاي ميرتاجالديني هم اشاره كردند به هر حال مصوبات ستاد مركزي مبارزه با كرونا مثل قانون بر همه بايد اجرا شود، طبيعتاً حرم حضرت امام (رضوانالله تعالي عليه) بسته است، كسي در آنجا وارد نميشود، طبيعي بود كه ما نتوانيم مراسم
را اجرا بكنيم و آن روز هم شاهد بوديم كه به مزار شهداي گمنام رفتيم، انشاءالله در اولين فرصت ممكن اين تعهد و اين كار را پيگيري خواهيم كرد كه براي پيمان مجدد با حضرت امام و آرمانهاي شهدا حضور پيدا كنيم بعد از اين كه شرايط فراهم شد. ادامه دستور جلسه را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي صباغيان هم اصرار به تذكر دارند.

محمدباقر قاليباف

محمدرضا صباغيان بافقي
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
خدمت نمايندگان محترم عرض سلام و ادب دارم و عرض تبريك به جناب آقاي قاليباف، هيأترئيسه محترم و تشكر از بيانات جامع و كامل جناب آقاي قاليباف و همچنين جا دارد از هيأترئيسه محترم قبلي مجلس دهم و جناب آقاي لاريجاني هم چون اولين جلسه رسمي است تقدير و تشكر كنيم.
جناب آقاي قاليباف! يكي، دو تا پيشنهاد خدمت شما دارم يكي بحث فرمايشات حضرتعالي.

محمدباقر قاليباف
آقاي صباغيان! تذكرتان كدام ماده است؟

محمدرضا صباغيان بافقي
تذکر آیین نامه
مواد (22) و (23) است، عرض من اين است كه بيانات حضرتعالي چاپ شود و به نمايندگان داده بشود. يكي هم شرح وظايفي كه آقاي اميرآبادي الان قرائت كردند آن هم يك نسخه به عنوان وظايف هيأترئيسه چاپ شود و در اختيار نمايندگان گذاشته شود و
يكي ديگر هم اينكه الان اين سيستمي كه ما در مجلس داريم كار نميكند، اين سيستم مورد نياز و ضروري است و آخرين تذكر من اين است كه خواهش ميكنم در بحث تذكراتي كه داده ميشود حضرتعالي هم به ويژه اظهار نظري هم داشته باشيد، حالا يا تأييد يا رد به هر حال طوري باشد كه اين موضوع هم شفاف باشد كه حداقل براي بقيه نمايندگان و خود سؤالكننده و تذكردهنده روشن شود. من از جنابعالي تقدير و تشكر ميكنم.

محمدباقر قاليباف
آقاي صباغيان! خيلي ممنون از توصيه جنابعالي چون اصل مذاكرات در متن ميآيد آنجا هست، ولي به دوستان هم ميگوييم دركازيه دوستان قرار بدهند.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! تعداد تذكردهندگان خيلي زياد است، آقايان زنگنه و آصفري اصرار دارند ولي من از همكاران عزيز يك خواهش دارم كه اول آن مادهاي كه به آن اشاره داريد بايد حتماً اول تذكر اعلام كنيد و در مورد بحث روز الان تذكر باشد خيلي بهتر است. من از آقاي زنگنه درخواست ميكنم تذكرشان را خيلي مختصر بفرمايند با اعلام مادهاي كه اشاره به آن دارند.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! اگر اجازه بدهيد، من دعوت كنم از سخنگوي شعبه سوم جناب آقاي رسولينژاد جهت ارائه گزارش رسيدگي به اعتبارنامه نمايندگان محترم در شعبه سوم، بفرماييد.

سيداحمد رسولي نژاد
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش از شعبه (3) به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي مهدي سعادتيبيشهسري از حوزه انتخابيه بابل.
2 ـ اعتبارنامه آقاي علي كريميفيروزجائي از حوزه انتخابيه بابل.
3 ـ اعتبارنامه آقاي علياصغر باقرزاده از حوزه انتخابيه بابلسر و فريدونكنار.
4 ـ اعتبارنامه آقاي صمداله محمدي از حوزه انتخابيه بافت، رابر و ارزوئيه.
5 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمحمد پاكمهر از حوزه انتخابيه بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان.
6 ـ اعتبارنامه آقاي محمد وحيدي از حوزه انتخابيه بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان.
7 ـ اعتبارنامه آقاي عباس گودرزي از حوزه انتخابيه بروجرد.
8 ـ اعتبارنامه خانم فاطمه مقصودي از حوزه انتخابيه بروجرد.
9 ـ اعتبارنامه آقاي اميرقلي جعفريبروجني از حوزه انتخابيه بروجن.
10 ـ اعتبارنامه آقاي غلامرضا نوريقزلجه از حوزه انتخابيه بستانآباد.
11 ـ اعتبارنامه آقاي موسي غضنفرآبادي از حوزه انتخابيه بم، ريگان، فهرج و نرماشير.
12 ـ اعتبارنامه آقاي محمد باقري از حوزه انتخابيه بناب.
13 ـ اعتبارنامه آقاي احمد دنيامالي از حوزه انتخابيه بندرانزلي.
14 ـ اعتبارنامه آقاي منصور آرامي از حوزه انتخابيه بندرعباس، قشم، ابوموسي، حاجيآباد و خمير.
15 ـ اعتبارنامه آقاي محمد آشوريتازياني از حوزه انتخابيه بندرعباس، قشم، ابوموسي، حاجيآباد و خمير.
16 ـ اعتبارنامه آقاي احمد مرادي از حوزه انتخابيه بندرعباس، قشم، ابوموسي، حاجيآباد و خمير.
17 ـ اعتبارنامه آقاي احمد جباري از حوزه انتخابيه بندرلنگه، بستك و پارسيان.
18 ـ اعتبارنامه آقاي حبيب آقاجري از حوزه انتخابيه بندرماهشهر، اميديه، هنديجان و بخش جولكي.
19 ـ اعتبارنامه آقاي روحاله عباسپور از حوزه انتخابيه بوئينزهرا و آوج.
به اتفاق آرا تأييد گرديد.

محمدباقر قاليباف
تصويب اعتبارنامههاي شعبه سوم اعلام ميشود، من از همكاران خواهش دارم لطف كنند روي صندليهاي خودشان بنشينند و نظم جلسه انشاءالله برقرار بشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
تصويب اعتبارنامههاي شعبه سوم اعلام ميشود، من از همكاران خواهش دارم لطف كنند روي صندليهاي خودشان بنشينند و نظم جلسه انشاءالله برقرار بشود.

سلمان اسحاقي
بسم الله الرحمن الرحيم
شعبه چهارم ضمن تبريك به رئيس محترم و معزز و هيأترئيسه محترم از خداوند متعال عزت، توفيق و سلامتي را مسئلت نموده و در ادامه گزارش خود را به مجلس شوراي اسلامي تقديم ميكند.
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد.
1 ـ اعتبارنامه آقاي عبدالكريم جميري از حوزه انتخابيه بوشهر، گناوه و ديلم.
2 ـ اعتبارنامه آقاي انور حبيبزادهبوكاني از حوزه انتخابيه بوكان.
3 ـ اعتبارنامه آقاي مهدي روشنفكر از حوزه انتخابيه بويراحمد و دنا.
4 ـ اعتبارنامه آقاي عيسي جعفري از حوزه انتخابيه بهار و كبودراهنگ.
5 ـ اعتبارنامه آقاي محمدطلا مظلوميآبزرگه از حوزه انتخابيه بهبهان و آغاجاري.
6 ـ اعتبارنامه آقاي غلامرضا شريعتياندراتي از حوزه انتخابيه بهشهر، نكا و گلوگاه.
7 ـ اعتبارنامه آقاي حسين خسروياسفزار از حوزه انتخابيه بيرجند، درميان و خوسف.
8 ـ اعتبارنامه آقاي عباس جهانگيرزاده از حوزه انتخابيه پارسآباد، بيلهسوار و اصلاندوز.
9 ـ اعتبارنامه آقاي فرهاد بشيري از حوزه انتخابيه پاكدشت.
10 ـ اعتبارنامه آقاي آرش زرهتنلهوني از حوزه انتخابيه پاوه، جوانرود، ثلاثباباجاني و روانسر.
11 ـ اعتبارنامه آقاي سيدحميدرضا كاظمي از حوزه انتخابيه پلدختر.
12 ـ اعتبارنامه آقاي كمال حسينپور از حوزه انتخابيه پيرانشهر و سردشت.
13 ـ اعتبارنامه آقاي رجب رحماني از حوزه انتخابيه تاكستان.
14 ـ اعتبارنامه آقاي جليل رحيميجهانآبادي از حوزه انتخابيه تربتجام، تايباد، باخرز و صالحآباد.
15 ـ اعتبارنامه آقاي محسن زنگنه از حوزه انتخابيه تربتحيدريه، مهولات و زاوه.
16 ـ اعتبارنامه آقاي سيدجليل ميرمحمديميبدي از حوزه انتخابيه تفت و ميبد.
17 ـ اعتبارنامه آقاي سيدشمسالدين حسيني از حوزه انتخابيه تنكابن، رامسر و عباسآباد.
اعضاي شعبه چهارم ضمن تبريك از خداوند متعال براي اين عزيزان عزت، سربلندي و سلامتي را مسألت مينمايد. «و منالله توفيق».

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، تصويب اعتبارنامههاي شعبه چهارم اعلام ميشود.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! تذكرات زياد است، من خواهشم اين است هر دو شعبهاي كه خوانده ميشود اجازه بدهيد دو نفر هم تذكر بدهند.

محمدباقر قاليباف
آقاي موسوي! اجازه بدهيد شعبات را بخوانيم بعد فرصت براي تذكر ميگذاريم.

احمد اميرآبادي فراهاني
دعوت ميكنيم از سخنگوي شعبه پنجم جناب آقاي حدادي، براي ارائه گزارش، بفرماييد.

علي حدادي
بسم الله الرحمن الرحيم
ابتدا وظيفه خودم ميدانم كه عرض تبريك براي هيأترئيسه مجلس انقلابي، كارآمد و مردمي داشته باشم.
گزارش از شعبه (5) به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي روحاله متفكرآزاد از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسكو.
2 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمحمدرضا ميرتاجالديني از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسكو.
3 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا مناديسفيدان از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسكو.
4 ـ اعتبارنامه آقاي مسعود پزشكيان از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسكو.
5 ـ اعتبارنامه آقاي احمد عليرضابيگي از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسكو.
6 ـ اعتبارنامه آقاي محمدمهدي مفتح از حوزه انتخابيه تويسركان.
7 ـ اعتبارنامه آقاي ذبيحاله اعظمي از حوزه انتخابيه جيرفت و عنبرآباد.
8 ـ اعتبارنامه آقاي معينالدين...

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي حدادي! عذرخواهي ميكنم، اسامي را كامل قرائت بفرماييد، جناب آقاي ذبيحاله اعظميساردوئي.

علي حدادي
7 ـ اعتبارنامه آقاي ذبيحاله اعظميساردوئي از حوزه انتخابيه جيرفت و عنبرآباد.
8 ـ اعتبارنامه آقاي معينالدين سعيدي از حوزه انتخابيه چابهار، كنارك، قصرقندشهر و بخش مركزي نيكشهر.
9 ـ اعتبارنامه آقاي حسين عباسزاده از حوزه انتخابيه چناران و بينالود.
10 ـ اعتبارنامه آقاي اسماعيل حسينزهي از حوزه انتخابيه خاش، ميرجاوه و بخشهاي نصرتآباد و كورين.
11 ـ اعتبارنامه آقاي سيدالبرز حسيني از حوزه انتخابيه خدابنده.
12 ـ اعتبارنامه آقاي مهرداد ويسكرمي از حوزه انتخابيه خرمآباد و چگني.
13 ـ اعتبارنامه آقاي مرتضي محمودوند از حوزه انتخابيه خرمآباد و چگني.
14 ـ اعتبارنامه آقاي سيدلفته احمدنژاد از حوزه انتخابيه خرمشهر.
15 ـ اعتبارنامه آقاي سيدغني نظريخانقاه از حوزه انتخابيه خلخال و كوثر.
16 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا نظري از حوزه انتخابيه خمين به اتفاق آرا تأييد گرديد.
تشكر از سروران عزيز.

احمد اميرآبادي فراهاني
از جناب آقاي باقرزاده سخنگوي محترم شعبه ششم دعوت ميكنيم جهت ارائه گزارش تشريف بياورند.

علي اصغر باقرزاده
سلام عليكم و رحمه الله
بسم الله الرحمن الرحيم
با آرزوي صحت و سلامتي و توفيق روزافزون براي همكاران عزيزمان.
گزارش از شعبه ششم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزه انتخابيه تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه خانم سميه رفيعي.
2 ـ اعتبارنامه آقاي عبدالحسين روحالامينينجفآبادي.
3 ـ اعتبارنامه آقاي مجتبي توانگر.
4 ـ اعتبارنامه آقاي غلامحسين رضواني.
5 ـ اعتبارنامه آقاي عزتاله اكبريتالارپشتي.
6 ـ اعتبارنامه آقاي سيداحسان خاندوزي.
7 ـ اعتبارنامه آقاي بيژن نوباوهوطن.
8 ـ اعتبارنامه آقاي محمدباقر قاليباف.
9 ـ اعتبارنامه آقاي سيدعلي يزديخواه.
10 ـ اعتبارنامه خانم زهرهسادات لاجوردي.
11 ـ اعتبارنامه خانم فاطمه قاسمپور.
12 ـ اعتبارنامه آقاي ابوالفضل عموئي.
13 ـ اعتبارنامه آقاي سيدنظامالدين موسوي.
14 ـ اعتبارنامه خانم زهره الهيان.
15 ـ اعتبارنامه آقاي احمد نادري.
16 ـ اعتبارنامه آقاي روحاله ايزدخواه.
17 ـ اعتبارنامه آقاي علي خضريان.
18 ـ اعتبارنامه آقاي مالك شريعتينياسر.
19 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمحسن دهنوي.
20 ـ اعتبارنامه آقاي رضا تقيپورانوري.
21 ـ اعتبارنامه آقاي سيدرضا تقوي.
22 ـ اعتبارنامه آقاي مهدي شريفيان.
23 ـ اعتبارنامه آقاي الياس نادران.
24 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمصطفي آقاميرسليم.
25 ـ اعتبارنامه آقاي مرتضي آقاطهراني.
26 ـ اعتبارنامه آقاي اقبال شاكري.
27 ـ اعتبارنامه آقاي مجتبي رضاخواه.
28 ـ اعتبارنامه آقاي محسن پيرهادي.
29 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمحمود نبويان. همگي از حوزه انتخابيه تهران، شميرانات، ري،
اسلامشهر و پرديس.
به بركت صلوات بر محمد و آل محمد (حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه ششم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
از سخنگوي محترم شعبه هفتم جناب آقاي مقتدايي جهت قرائت گزارش شعبه هفتم دعوت ميكنيم، بفرماييد.

عباس مقتداي خوراسگاني
سلام عليكم و رحمه الله ـ بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش از شعبه هفتم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 11/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي محمدتقي نقدعلي از حوزه انتخابيه خمينيشهر.
2 ـ اعتبارنامه آقاي اكبر احمدپور از حوزه انتخابيه خواف و رشتخوار.
3 ـ اعتبارنامه آقاي عادل نجفزاده از حوزه انتخابيه خوي و چايپاره.
4 ـ اعتبارنامه آقاي محمدجواد عسكري از حوزه انتخابيه داراب و زريندشت.
5 ـ اعتبارنامه آقاي علياكبر عليزادهبرمي از حوزه انتخابيه دامغان.
6 ـ اعتبارنامه آقاي حسن رزميانمقدم از حوزه انتخابيه درگز.
7 ـ اعتبارنامه آقاي سيداحمد آوائي از حوزه انتخابيه دزفول.
8 ـ اعتبارنامه آقاي قاسم ساعدي از حوزه انتخابيه دشتآزادگان و هويزه.
9 ـ اعتبارنامه آقاي ابراهيم رضائي از حوزه انتخابيه دشتستان.
10 ـ اعتبارنامه آقاي غلامحسين كرمي از حوزه انتخابيه دشتي و تنگستان.
11 ـ اعتبارنامه آقاي يحيي ابراهيمي از حوزه انتخابيه دلفان و سلسله.
12 ـ اعتبارنامه آقاي سيداحمد رسولينژاد از حوزه انتخابيه دماوند و فيروزكوه.
13 ـ اعتبارنامه آقاي حسين گودرزي از حوزه انتخابيه دورود و ازنا.
14 ـ اعتبارنامه آقاي ابراهيم متينيان از حوزه انتخابيه رامهرمز و رامشير.
15 ـ اعتبارنامه آقاي غلامعلي كوهساري از حوزه انتخابيه راميان و آزادشهر.
16 ـ اعتبارنامه آقاي حسن نوروزي از حوزه انتخابيه رباطكريم و بهارستان.
17 ـ اعتبارنامه آقاي حسن لطفي از حوزه انتخابيه رزن و درگزين با اكثريت آرا تأييد گرديد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه هفتم هم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
از سخنگوي محترم شعبه هشتم جناب آقاي كريمي جهت قرائت گزارش شعبه هشتم دعوت ميكنيم. آقاي كريمي در خدمتتان هستيم، بفرماييد.

علي اکبر کريمي
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام خدمت همكاران.
گزارش از شعبه هشتم به مجلس شوراي اسلامي را تقديم ميكنم.
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي سيدعلي آقازادهدافساري از حوزه انتخابيه رشت.
2 ـ اعتبارنامه آقاي محمدرضا احمدي از حوزه انتخابيه رشت.
3 ـ اعتبارنامه آقاي جبار كوچكينژادارمساداتي از حوزه انتخابيه رشت.
4 ـ اعتبارنامه آقاي حسين جلالي از حوزه رفسنجان و انار.
5 ـ اعتبارنامه آقاي مهرداد گودرزوندچگني از حوزه انتخابيه رودبار.
6 ـ اعتبارنامه آقاي محمد صفريملكميان از حوزه انتخابيه رودسر و املش.
7 ـ اعتبارنامه آقاي حبيباله دهمرده از حوزه انتخابيه زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون.
8 ـ اعتبارنامه آقاي محمد سرگزي از حوزه انتخابيه زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون.
9 ـ اعتبارنامه آقاي حسينعلي شهرياري از حوزه انتخابيه زاهدان.
11 ـ اعتبارنامه خانم عفت شريعتيكوهبناني از حوزه انتخابيه زرند و كوهبنان.
12 ـ اعتبارنامه آقاي مصطفي طاهري از حوزه انتخابيه زنجان و طارم.
13 ـ اعتبارنامه آقاي منصورعلي زارعيكياپي از حوزه انتخابيه ساري و مياندورود.
14 ـ اعتبارنامه آقاي علي بابائيكارنامي از حوزه انتخابيه ساري و مياندورود.
15 ـ اعتبارنامه آقاي علي حدادي از حوزه انتخابيه ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان.
16 ـ اعتبارنامه آقاي محمد سبزي از حوزه انتخابيه ساوه و زرنديه.
17 ـ اعتبارنامه آقاي بهروز محبينجمآبادي از حوزه انتخابيه سبزوار، جغتاي، جوين، خوشاب و داورزن.
18 ـ اعتبارنامه آقاي علياصغر عنابستاني از حوزه انتخابيه سبزوار، جغتاي، جوين، خوشاب و داورزن به اتفاق آرا تأييد گرديد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه هشتم هم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
از سخنگوي محترم شعبه نهم جناب آقاي طغياني براي ارائه گزارش شعبه نهم دعوت ميكنيم، بفرماييد.

مهدي طغياني
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش از شعبه نهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي محسن عليزاده از حوزه انتخابيه سپيدان و بيضاء.
2 ـ اعتبارنامه آقاي يوسف داودي از حوزه انتخابيه سراب.
3 ـ اعتبارنامه آقاي ملك فاضلي از حوزه انتخابيه سراوان.
4 ـ اعتبارنامه آقاي عبدالعلي رحيميمظفري از حوزه انتخابيه سروستان.
5 ـ اعتبارنامه آقاي بهزاد رحيمي از حوزه انتخابيه سقز و بانه.
6 ـ اعتبارنامه آقاي يعقوب رضازاده از حوزه انتخابيه سلماس.
7 ـ اعتبارنامه آقاي عباس گلرو از حوزه انتخابيه سمنان، مهديشهر و سرخه.
8 ـ اعتبارنامه آقاي سيدجواد حسينيكيا از حوزه انتخابيه سنقر.
9 ـ آقاي محسن فتحي از حوزه انتخابيه سنندج، ديواندره و كامياران.
10 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمهدي فرشادان از حوزه انتخابيه سنندج، ديواندره و كامياران.
11 ـ اعتبارنامه آقاي شهباز حسنپوربيگلري از حوزه انتخابيه سيرجان و بردسير.
12 ـ اعتبارنامه آقاي مجيد ناصرينژاد از حوزه انتخابيه شادگان.
13 ـ اعتبارنامه آقاي محمود احمديبيغش از حوزه انتخابيه شازند.
14 ـ اعتبارنامه آقاي علياصغر خاني از حوزه انتخابيه شاهرود و ميامي.
15 ـ اعتبارنامه آقاي حسن همتي از حوزه انتخابيه شاهيندژ و تكاب.
16 ـ اعتبارنامه آقاي حسينعلي حاجيدليگاني از حوزه انتخابيه شاهينشهر، ميمه و برخوار.
17 ـ اعتبارنامه آقاي جعفر راستي از حوزه انتخابيه شبستر.
18 ـ اعتبارنامه آقاي محمد كعبعمير از حوزه انتخابيه شوش به اتفاق آرا تأييد گرديد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه نهم هم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
از جناب آقاي عليپورخنكداري سخنگوي محترم شعبه دهم براي ارائه گزارش اعتبارنامههايي كه در شعبه دهم رسيدگي شده دعوت ميكنيم، بفرماييد.

کمال علي پورخنکداري
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض ادب و سلام خدمت همكاران محترم و هيأترئيسه محترم.
گزارش از شعبه دهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي سهراب گيلاني از حوزه انتخابيه شوشتر و گتوند.
2 ـ اعتبارنامه آقاي مصطفي رضاحسينيقطبآبادي از حوزه انتخابيه شهربابك.
3 ـ اعتبارنامه خانم سميه محمودي از حوزه انتخابيه شهرضا و دهاقان.
4 ـ اعتبارنامه آقاي احمد راستينههفشجاني از حوزه انتخابيه شهركرد، بن و سامان.
5 ـ اعتبارنامه آقاي حسين حقوردي از حوزه انتخابيه شهريار، قدس و ملارد.
6 ـ اعتبارنامه آقاي جعفر قادري از حوزه انتخابيه شيراز و زرقان.
7 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا پاكفطرت از حوزه انتخابيه شيراز و زرقان.
8 ـ اعتبارنامه آقاي ابراهيم عزيزي از حوزه انتخابيه شيراز و زرقان.
9 ـ اعتبارنامه آقاي روحاله نجابت از حوزه انتخابيه شيراز و زرقان.
10 ـ اعتبارنامه آقاي علي جدي از حوزه انتخابيه شيروان.
11 ـ اعتبارنامه آقاي حسن محمدياري از حوزه انتخابيه طوالش، رضوانشهر و ماسال.
12 ـ اعتبارنامه آقاي رحمتاله نوروزي از حوزه انتخابيه عليآباد.
13 ـ اعتبارنامه آقاي مجيد نصيرائي از حوزه انتخابيه فردوس، طبس، سرايان و بشرويه.
14 ـ اعتبارنامه آقاي سيداحسان قاضيزادههاشمي از حوزه انتخابيه فريمان، سرخس و بخشهاي احمدآباد و رضويه.
15 ـ اعتبارنامه آقاي حجتاله فيروزي از حوزه انتخابيه فسا.
16 ـ اعتبارنامه آقاي سيدناصر موسويلارگاني از حوزه انتخابيه فلاورجان.
17 ـ اعتبارنامه آقاي خليل بهروزيفرد از حوزه انتخابيه فومن و شفت به اتفاق آرا تأييد گرديد.
صلواتي عنايت بفرماييد (حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه دهم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
از سخنگوي محترم شعبه يازدهم جناب آقاي نصيرائي جهت ارائه گزارش دعوت ميكنيم، بفرماييد.

مجيد نصيرائي
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران عزيز و ارجمندمان عرض سلام و ادب و ارادت دارم و همچنين خدمت رياست محترم مجلس و همكاران عزيزمان در هيأترئيسه انتخابشان را تبريك عرض ميكنم و به فال نيك ميگيريم. انشاءالله كه مجلس جهادي و انقلابي به بهترين شكل بتواند انجام وظيفه كند و مشكلات كشور انشاءالله با همت و روحيه جهادي مجلس يازدهم به سرعت برطرف شود.
گزارش از شعبه يازدهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي محمدمهدي فروردين از حوزه انتخابيه فيروزآباد، فراشبند، قير و كارزين.
2 ـ اعتبارنامه آقاي كمال عليپورخنكداري از حوزه انتخابيه قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي.
3 ـ اعتبارنامه آقاي كيوان مراديانكوچكسرائي از حوزه انتخابيه قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي.
4 ـ اعتبارنامه آقاي سلمان اسحاقي از حوزه انتخابيه قائنات و زيركوه.
5 ـ اعتبارنامه آقاي پرويز اوسطي از حوزه انتخابيه قروه.
6 ـ اعتبارنامه خانم فاطمه محمدبيگي از حوزه انتخابيه قزوين، آبيك و البرز.
7 ـ اعتبارنامه آقاي لطفاله سياهكلي از حوزه انتخابيه قزوين، آبيك و البرز.
8 ـ اعتبارنامه آقاي شهريار حيدري از حوزه انتخابيه قصرشيرين، سرپلذهاب و گيلانغرب.
9
ـ اعتبارنامه آقاي مجتبي ذوالنوري از حوزه انتخابيه قم.
10 ـ اعتبارنامه آقاي احمد اميرآباديفراهاني از حوزه انتخابيه قم.
11 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا زاكاني از حوزه انتخابيه قم.
12 ـ اعتبارنامه آقاي علي آذري از حوزه انتخابيه قوچان و فاروج.
13 ـ اعتبارنامه آقاي فريدون عباسيدواني از حوزه انتخابيه كازرون و كوهچنار.
14 ـ اعتبارنامه آقاي سيدجواد ساداتينژاد از حوزه انتخابيه كاشان و آران و بيدگل.
15 ـ اعتبارنامه آقاي جواد نيكبين از حوزه انتخابيه كاشمر، بردسكن و خليلآباد.
16 ـ اعتبارنامه آقاي محمد عسگري از حوزه انتخابيه كرج، اشتهارد و فرديس به اتفاق آرا تأييد گرديد.
انشاءالله عاقبت بخير باشيد، متشكرم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه يازدهم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
از سخنگوي محترم شعبه دوازدهم جناب آقاي عليپور جهت ارائه گزارش شعبه دعوت ميكنيم، بفرماييد.

محمد علي پور
بسم الله الرحمن الرحيم
«رب ادخلني مدخل صدق و اخرجني مخرج صدق و اجعل لي من لدنك سلطاناً نصيراً»
گزارش از شعبه دوازدهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود، در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي محمدرضا پورابراهيميداوراني از حوزه انتخابيه كرمان و راور.
2 ـ اعتبارنامه آقاي محمدمهدي زاهدي از حوزه انتخابيه كرمان و راور.
3 ـ اعتبارنامه آقاي عبدالرضا مصري از حوزه انتخابيه كرمانشاه.
4 ـ اعتبارنامه آقاي محمد رشيدي از حوزه انتخابيه كرمانشاه.
5 ـ اعتبارنامه آقاي حسين حاتمي از حوزه انتخابيه كليبر، خداآفرين و هوراند.
6 ـ اعتبارنامه آقاي موسي احمدي از حوزه انتخابيه كنگان، دير، جم و عسلويه.
7 ـ اعتبارنامه آقاي علي رضائي از حوزه انتخابيه كنگاور، صحنه و هرسين.
8 ـ اعتبارنامه آقاي محمدرضا مبلغي از حوزه انتخابيه كوهدشت و رومشگان.
9 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمحمد موحد از حوزه انتخابيه كهگيلويه، بهمئي، چرام و لنده.
10 ـ اعتبارنامه آقاي منصور شكرالهي از حوزه انتخابيه كهنوج، منوجان، رودبارجنوب، قلعهگنج و فارياب.
11 ـ اعتبارنامه آقاي غلامرضا منتظري از حوزه انتخابيه گرگان و آققلا.
12 ـ اعتبارنامه آقاي رمضانعلي سنگدويني از حوزه انتخابيه گرگان و آققلا.
13 ـ اعتبارنامه آقاي اردشير مطهري از حوزه انتخابيه گرمسار و آرادان.
14 ـ اعتبارنامه آقاي ولي اسماعيلي از حوزه انتخابيه گرمي.
15
ـ اعتبارنامه آقاي سيدمسعود خاتمي از حوزه انتخابيه گلپايگان و خوانسار.
16 ـ اعتبارنامه آقاي محمد صفائيدلوئي از حوزه انتخابيه گناباد و بجستان.
17 ـ اعتبارنامه آقاي امانقليچ شادمهر از حوزه انتخابيه گنبدكاووس به اتفاق آرا تأييد گرديد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، تصويب اعتبارنامههاي قرائت شده شعبه (12) اعلام ميشود، شعبه بعدي را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
دعوت ميكنيم از جناب آقاي عباسپور سخنگوي محترم شعبه سيزدهم جهت ارائه گزارش بفرماييد.

روح اله عباس پور
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش از شعبه سيزدهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح ذيل اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه خانم شيوا قاسميپور از حوزه انتخابيه مريوان و سروآباد.
2 ـ اعتبارنامه خانم معصومه پاشائيبهرام از حوزه انتخابيه مرند و جلفا.
3 ـ اعتبارنامه خانم پروين صالحيمباركه از حوزه انتخابيه مباركه.
4 ـ اعتبارنامه آقاي پرويز محمدنژادقاضيمحله از حوزه انتخابيه لنگرود.
5 ـ اعتبارنامه آقاي رسول فرخيميكال از حوزه انتخابيه لاهيجان و سياهكل.
6 ـ اعتبارنامه آقاي سيدموسي موسوي از حوزه انتخابيه لامرد و مهر.
7 ـ اعتبارنامه آقاي حسين حسينزاده از حوزه انتخابيه لارستان، خنج، گراش و اوز.
8 ـ اعتبارنامه آقاي حسين باميري از حوزه انتخابيه لردگان و خانميرزا.
9 ـ اعتبارنامه آقاي سيدمرتضي خاتمي از حوزه انتخابيه ماهنشان، ايجرود و دهستانهاي بوغداكندي و قلتوق.
10 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا سليمي از حوزه انتخابيه محلات و دليجان.
11 ـ اعتبارنامه آقاي محمد عليپور از حوزه انتخابيه ماكو، چالدران، پلدشت و شوط.
12 ـ اعتبارنامه آقاي علي عليزاده از حوزه انتخابيه مراغه و عجبشير.
13 ـ اعتبارنامه آقاي جلال رشيديكوچي از حوزه انتخابيه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد.
14 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا ورناصريقندعلي از حوزه انتخابيه مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا.
15 ـ اعتبارنامه آقاي محمود عباسزاده از حوزه انتخابيه مشكينشهر.
16 ـ اعتبارنامه آقاي احد آزادي¬خواه از حوزه انتخابيه ملاير.
17 ـ اعتبارنامه آقاي هادي بيگينژاد از حوزه انتخابيه ملاير.
به اتفاق آرا تأييد گرديد.
والسلامعليكم و رحمه الله

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه سيزدهم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
دعوت ميكنيم از سخنگوي محترم شعبه چهاردهم جناب آقاي حسن نوروزي جهت ارائه گزارش بفرماييد.

حسن نوروزی
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض تبريك به هيأترئيسه محترم مجلس يازدهم و تشكر از نطق بسيار زيباي برادرمان جناب آقاي دكتر قاليباف.
گزارش از شعبه چهاردهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي سيدعلي موسوي از حوزه انتخابيه ملكان.
2 ـ اعتبارنامه آقاي جواد كريميقدوسي از حوزه انتخابيه مشهد و كلات.
3 ـ اعتبارنامه خانم فاطمه رحماني از حوزه انتخابيه مشهد و كلات.
4 ـ اعتبارنامه آقاي سيداميرحسين قاضيزادههاشمي از حوزه انتخابيه مشهد و كلات.
5 ـ اعتبارنامه آقاي نصراله پژمانفر از حوزه انتخابيه مشهد و كلات.
6 ـ اعتبارنامه آقاي محمدحسين حسينزادهبحريني از حوزه انتخابيه مشهد و كلات.
7 ـ اعتبارنامه آقاي مجيد انصاري از حوزه انتخابيه ممسني و رستم.
8 ـ اعتبارنامه آقاي جلال محمودزاده از حوزه انتخابيه مهاباد.
9 ـ اعتبارنامه آقاي محمدرضا صباغيانبافقي از حوزه انتخابيه مهريز، بافق، ابركوه، خاتم و بهاباد.
10 ـ اعتبارنامه آقاي مهدي عيسيزاده از حوزه انتخابيه مياندوآب.
11 ـ اعتبارنامه آقاي مهدي اسماعيلي از حوزه انتخابيه ميانه.
12 ـ اعتبارنامه آقاي حسين رئيسي از حوزه انتخابيه ميناب، رودان، جاسك، سيريك و بشاگرد.
13 ـ اعتبارنامه آقاي رضا آريانپور از حوزه انتخابيه مينودشت، گاليكش، كلاله و مراوهتپه.
14 ـ اعتبارنامه خانم الهام آزاد از حوزه انتخابيه نايين، خور و بيابانك.
15 ـ اعتبارنامه آقاي ابوالفضل ابوترابي از حوزه انتخابيه نجفآباد و تيران و كرون.
16 ـ اعتبارنامه آقاي رحمتاله فيروزيپوربادي از حوزه انتخابيه نطنز و بخش قمصر.
17 ـ اعتبارنامه آقاي علي زنجانيحسنلوئي از حوزه انتخابيه نقده و اشنويه.
كه به اتفاق آراء تأييد گرديد
والسلام.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون و متشكرم، تصويب اعتبارنامههاي قرائتشده شعبه چهاردهم اعلام ميشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
دعوت ميكنيم از سخنگوي محترم شعبه پانزدهم جناب آقاي نوباوهوطن جهت ارائه گزارش بفرماييد.

بيژن نوباوه وطن
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش از شعبه پانزدهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (29) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي اعتبارنامه منتخبين حوزههاي انتخابيه ذيلالذكر كه پس از انجام مراسم تحليف در جلسه روز چهارشنبه مورخ 7/3/1399 به اين شعبه ارجاع گرديده بود در جلسه مورخ 10/3/1399 در اين شعبه مورد رسيدگي قرار گرفت كه نتيجه آن به شرح زير اعلام ميگردد:
1 ـ اعتبارنامه آقاي ولياله فرزانه از حوزه انتخابيه نور و محمودآباد.
2 ـ اعتبارنامه آقاي محمدعلي محسنيبندپي از حوزه انتخابيه نوشهر، چالوس، كلاردشت.
3 ـ اعتبارنامه آقاي عليرضا شهبازي از حوزه انتخابيه نهاوند.
4 ـ اعتبارنامه آقاي مصطفي نخعي از حوزه انتخابيه نهبندان و سربيشه.
5 ـ اعتبارنامه آقاي فرهاد طهماسبي از حوزه انتخابيه نيريز، استهبان و بختگان.
6 ـ اعتبارنامه آقاي احسان اركاني از حوزه انتخابيه نيشابور و فيروزه.
7 ـ اعتبارنامه خانم هاجر چناراني از حوزه انتخابيه نيشابور و فيروزه.
8 ـ اعتبارنامه آقاي حسين نوشآبادي از حوزه انتخابيه ورامين، پيشوا و قرچك.
9 ـ اعتبارنامه آقاي الهويردي دهقاني از حوزه انتخابيه ورزقان.
10 ـ اعتبارنامه آقاي سيدحمزه اميني از حوزه انتخابيه هشترود و چاراويماق.
11 ـ اعتبارنامه آقاي حميدرضا حاجيبابايي از حوزه انتخابيه همدان و فامنين.
12 ـ اعتبارنامه آقاي احمدحسين فلاحي از حوزه انتخابيه همدان و فامنين.
13 ـ اعتبارنامه آقاي محمدصالح جوكار از حوزه انتخابيه يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك.
14 ـ اعتبارنامه آقاي شارلي انويهتكيه از حوزه انتخابيه مسيحيان آشوري و كلداني.
15 ـ اعتبارنامه آقاي روبرت بگلريان از حوزه انتخابيه مسيحيان ارمني جنوب ايران.
16 ـ اعتبارنامه آقاي آرا شاورديان از حوزه انتخابيه مسيحيان ارمني شمال ايران.
17 ـ اعتبارنامه آقاي اسفنديار اختياريكسنويهيزد از حوزه انتخابيه زرتشتيان.
18 ـ اعتبارنامه آقاي همايون سامهيحنجفآبادي از حوزه انتخابيه كليميان.
به اتفاق آراء تأييد گرديد.
والسلام.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بسم الله الرحمن الرحيم
ابتدائاً عرض سلام دارم خدمت همكاران گرامي. اسامي همكاران عزيز كه در شعبه پانزدهم به اعتبارنامه آنها رسيدگي شده قرائت شد و اعتبارنامه آنها به تصويب رسيد.
من تبريك ميگويم خدمت جمع همكاران كه اكنون ما اكثريت كافي را براي وارد شدن به ساير دستورات، طرحها، لوايح و گزارشات داريم.

سيدناصر موسوي لارگاني

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر زنگنه بفرماييد.

محسن زنگنه
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده هم عرض سلام دارم محضر هيأترئيسه محترم و همه نمايندگان عزيز. تذكر بنده ذيل ماده (22) و بند يازدهم حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جايگاه قانوني نمايندگان است، جناب آقاي دكتر قاضيزاده! طي چند روز أخير برخي از دوستان براساس تكليفي كه احساس كردند در فضاي مجازي مواردي را درخصوص مسائل نمايندگان در مجلس يازدهم مطرح كردند. برخي از اين مسائل مربوط به موارد تسهيلاتي است كه در مجلس دهم در اختيار نمايندگان قرار گرفته و هنوز هيأترئيسه قانوناً درخصوص مجلس يازدهم هيچ تصميمي نگرفته، اما در فضاي مجازي به گونهاي مطرح شده است كه گويا مجلس يازدهم و نمايندگان الان قرار است اين تسهيلات در اختيارشان قرار بگيرد و مواردي از اين قبيل.
من ميخواستم اين تذكر را خدمت عزيزان نماينده و هيأترئيسه محترم عرض بكنم كه حقيقتاً دوستان رعايت بكنند در فضاي مجازي بدانند كه امروز نماينده مردم هستند و هر حرفي و نكتهاي را كه در فضاي رسانههاي مجازي مطرح ميكنند اين ميتواند براي كل مجلس يازدهم و ساير نمايندگان تبعات خاص خودش را داشته باشد. قطعاً مجلس يازدهم مجلس ضد فساد خواهد بود، قطعاً مجلس يازدهم نظارت را از خودش شروع خواهد كرد، قطعاً همه نمايندگان مردمي هستند و اثبات ميكنند كه نظارت را از خودشان شروع ميكنند،
اما بايد مراقب باشيم چهرهاي كه الان از مجلس يازدهم در فضاي رسانه ساخته ميشود چهرهاي نباشد كه مجلس دهم و مجالس قبلي كاري را انجام دادند كه ما امروز در مجلس يازدهم بايد جوابگوي آن مسائل باشيم، من ميخواستم اين تذكر را هيأترئيسه محترم به نمايندگان محترم تأكيد كنند و بفرمايند، متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
تشكر ميكنم از برادر بزرگوارم جناب آقاي دكتر زنگنه ضمن اينكه مطلبي كه اشاره فرموديد مطلب مفيدي بود و حتماً انشاءالله همه ما و شما بايد رعايت كنيم، بالاخره حرمت اين امامزاده را دستهجمعي حفظ كنيم.
اما جناب آقاي دكتر زنگنه تذكراتي كه در بين دستور داده ميشود بايد ناظر به خطاي هيأترئيسه در موضوع قانون اساسي يا آييننامه باشد يا در موضوع دستور باشد، يعني دستوري داريم، جايي مغايرت با قانون اساسي دارد يا در روند رسيدگي آن خلاف آييننامه است، از اين جنس تذكرات عزيزاني كه مثل شما اين تذكر را دارند ما آخر هر وعدهاي كه جلسه داريم، پنج نفر دودقيقهاي ميتوانند اظهارات شفاهي داشته باشند غير از نطقشان، كه آنجا ميتوانند در قالب آن مطالب خود را بفرمايند. من تشكر ميكنم، اين تذكر شما چون ناظر به ما نبود ناظر به مجموعه همكاران بود من خواستم از اين فرصت استفاده كنم و اين توضيح را بدهم. جناب آقاي موسويلارگاني نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر بحريني مطرح نميكنند، آقاي كوچكينژاد! اگر در موضوع جلسه است، بفرماييد.

جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! تبريك عرض ميكنم به حضرتعالي و همه نمايندگاني كه در صحن حضور دارند و امروز مجلس قانوناً شروع به كار كرده.
تذكر من بند (10) ماده (22) و ماده (36) است. در ماده (36) تبصره (2) ميگويد به منظور آشنايي نمايندگان با سوابق يكديگر معاونت قوانين موظف است همزمان با شروع فعاليت شعب كه شعب سه، چهار روز است از فعاليتشان گذشته سوابق نمايندگان را هم بخش اجرايي هم عضويت در كميسيونها را تكثير و در اختيار همكاران نماينده قرار بدهد و ما انتظار داريم هيأترئيسه محترم و رئيس و نواب قسم خوردند به آييننامه عمل بكنند و اين تأخير هيچ توجيهي ندارد.
بحث دوم ما در رابطه با اصل (84) قانون اساسي است كه نمايندگان موظف هستند و ميتوانند در همه امورات كشور اظهار نظر بكنند. آقاي رئيس! نوع پرداختهايي كه در اسفند و در شروع سال در كشور انجام گرفت بر خلاف قانون برنامه بود، قانون برنامه تأكيد دارد كه بحث حقوقها و دريافتها را طوري تنظيم بكنند كه فاصله بين بازنشستگان و شاغلين به (15) درصد برسد، نه تنها اين فاصله را كم نكردند بلكه بازنشستگان كه قشر محرومي هستند، نيازمند به حمايت دولت هستند اين فاصله را چندصد برابر افزايش دادند.
از طرفي ديگر اوضاع اقتصادي كشور بسيار بهمريخته است، دولت هم توجهي ندارد. اول اينكه آن روزي كه بعضي از استانها بحران كرونا داشتند رئيس دولت ورود نميكرد، با توجه به تذكر مقام معظم رهبري ورود كرده است امروز همه جلسات خودشان را روي كرونا گذاشته و بخش
اقتصاد را واقعاً رها كرده و به شدت مردم گلهمند و معترض هستند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقاي كوچكينژاد سپاسگزارم، بخش دوم تذكر شما باز ناظر است به عملكرد دولت بود اميدوارم دوستان انشاءالله از فرصتهاي قانوني آييننامه استفاده بكنند.
اما در رابطه با بخش اول كه تكثير را فرموديد من در حين صحبت حضرتعالي سؤال كردم از معاونت قوانين گفتند ما تمامي اسامي و سوابق را در سامانه گذاشتيم در دسترس كميسيونها، شعب و همكاران نماينده هست، احتمالاً براي پرهيز از اسراف از چاپ كاغذي آن جلوگيري شده است وگرنه در اختيار و دسترس همكاران هست. نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي ولي اسماعيلي بفرماييد.

ولي اسماعيلي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي دكتر قاضيزاده! يك ابهامي هست كه ديشب جلسهاي بوده براي آييننامه، اگر اين رأي صحن را ميخواهد بايد اعلام ميكرديم بعد وارد بحث ميشديم، اگر نه دستورالعمل هست رأي صحن را نميخواهد آن را اعلام بفرماييد، هم براي مجلس هم براي مخاطبين بيروني الان يك ابهامي به وجود آمده كه قطع به يقين ديروز شما جلسه گذاشتيد و براي آييننامه داخلي تصميم گرفتيد. اين را خواهش ميكنم زحمت بكشيد رفع ابهام كنيد.
بحث بعدي اين است كه واقعاً صحبتهايي كه امروز راجع به مجلس انجام شد آوردن مجلس در رأس امور بحث اساسي مجلس بايد باشد، من از نطق خوب آقاي دكتر قاليباف تشكر ميكنم ولي واقعيت آن اين است كه مجلس الان در رأس امور نيست و همه اين مشكلاتي كه الان هست راجع به معيشت و فرهنگ كه آقا فرمودند برميگردد به اينكه مجلس در رأس امور نيست، ما از هيأترئيسه، حضرتعالي و دكتر قاليباف انتظار داريم كه مجلس را به رأس امور بياورند بيشتر مشكلات حل خواهد شد و بيشتر مشكلات داخل اين مستتر است. آقاي دكتر! صحبت آخر اينكه واقعاً حال مردم خوب نيست. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته.
نايبرئيس (قاضيزادههاشمي) ـ آقاي دكتر اسماعيلي عزيز، سپاسگزارم. بحث اول را البته جناب آقاي اميرآبادي توضيح خواهند داد كه چه مراحلي طي شده و مصوبات در اين موضوع چيست حالا بعد از اينكه تذكرات دوستان را شنيديم ميگويند.
اما دستورالعمل جلسه مشترك بين هيأترئيسه و كميسيون آييننامه مورد بحث قرار گرفت و مصوباتي داشت، حالا مصوبات چيست؟ اينها را خدمتتان عرض ميكنيم. در رابطه با اينكه مجلس در رأس امور باشد درست ميفرماييد هيأترئيسه وظايف خاصي دارد. به هر حال هم بايد رويكردها تغيير پيدا بكند و هم فرآيندها، اما موضوع اصلاح فرآيندها يك عزم جمعي ميخواهد كه انشاءالله بايد تبلورش در اصلاح آييننامه باشد. حالا اميدواريم كميسيون آييننامه مقداري با قوت بيشتري اين نگاه را دنبال بكند و ما انشاءالله بتوانيم با يك قوت
و قدرت
بيشتري مجلس را به عنوان يك مجلس قوي به پيش ببريم، نفر بعدي را بفرماييد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر اسماعيلي عزيز، سپاسگزارم. بحث اول را البته جناب آقاي اميرآبادي توضيح خواهند داد كه چه مراحلي طي شده و مصوبات در اين موضوع چيست حالا بعد از اينكه تذكرات دوستان را شنيديم ميگويند.
اما دستورالعمل جلسه مشترك بين هيأترئيسه و كميسيون آييننامه مورد بحث قرار گرفت و مصوباتي داشت، حالا مصوبات چيست؟ اينها را خدمتتان عرض ميكنيم. در رابطه با اينكه مجلس در رأس امور باشد درست ميفرماييد هيأترئيسه وظايف خاصي دارد. به هر حال هم بايد رويكردها تغيير پيدا بكند و هم فرآيندها، اما موضوع اصلاح فرآيندها يك عزم جمعي ميخواهد كه انشاءالله بايد تبلورش در اصلاح آييننامه باشد. حالا اميدواريم كميسيون آييننامه مقداري با قوت بيشتري اين نگاه را دنبال بكند و ما انشاءالله بتوانيم با يك قوت و قدرت بيشتري مجلس را به عنوان يك مجلس قوي به پيش ببريم، نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي احمديبيغش بفرماييد.

محمود احمدي بيغش
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! قبل از اينكه تذكر اصل شصت و پنجي را خدمت شما عرض بكنم، يك تذكر بند (11) ماده (23) را دارم، عنايت بفرماييد تذكر فلسفهاش اين است كه يك مسأله يا مشكلي در صحن پيش ميآيد همان موقع لازم است گفته شود. ما از اول جلسه بارها اين كتابچه را نشان داديم كه تذكر داريم توجهي نميكنند، آقاي رئيس! البته ايكاش خود آقاي قاليباف ميبودند و اينها را ياد ميگرفتند. ما در مجلس هشتم هم كه خدمت شما بوديم يكي از مصيبتهاي ما اين بود كه رئيس وقت هيچوقت به تذكرات توجه نميكرد، مگر خودش مايل بود، قرار نيست ما براساس آن چيزي كه خودمان مايل هستيم تصميم بگيريم؛ لذا لطف كنيد به اين تذكرها توجه بكنيد به موقع بايد گفته شود نه زماني كه رئيس بخواهد تشخيص بدهد آن هم اگر ميل ايشان باشد.
تذكر بنده مبتني بر اصول (65) و (96) قانون اساسي است در اصل (65) قانون اساسي ميفرمايد «مجلس شوراي اسلامي با حضور دوسوم مجموع نمايندگان رسميت مييابد»، عنايت داشته باشيد ما در روز پنجشنبه (8) خرداد كه هيأترئيسه انتخاب كرديم آن هم با آن عجله مثل همين عجلهاي كه امروز داريم هر چقدر ميگوييم تذكر، كسي توجه نميكند، در شرايطي بود كه همه حاضرين منتخب بودند تا يك ساعت پيش، همه منتخب بودند درصورتي كه ما جلسه سوم را داريم برگزار ميكنيم و اعتبارنامه هيچ كدام از منتخبين تا يك ساعت پيش تأييد نشده بود و اصل (96) هم تصويب اعتبارنامه را از جمله موارد محدودي ميداند كه نمايندگان در وضعيت عدم رسميت هم اين اجازه را دارند، يعني اگر منتخب بودند ميتوانند اعتبارنامه را تأييد بكنند.
البته در سال 97 همانطور كه عزيزان استحضار دارند هيأترئيسه موقت از آييننامه حذف شده است و ديديم كه روز پنجشنبه در شرايطي كه حاضرين نماينده نبودند هيأترئيسه دائم را با عجله انتخاب كرديد، بنده اطلاع دارم كه حذف هيأترئيسه موقت از آييننامه به تأييد شوراي محترم نگهبان هم رسيده است؛ سؤال من اينجا است كه آيا اين خلاف اصل (65) قانون اساسي نيست؟
همكاران عزيز! افكار عمومي الان از من و شما انتظار رعايت قانون و پاسداري از قانون اساسي كه ميثاق خون صدها هزار شهيد مثل شهيد بهشتي عزيز است را دارد. به صرف يك رفت و آمد بين مجلس و شوراي محترم نگهبان نميشود قانون اساسي را تغيير داد، لذا براساس بند (11) ماده (23) آييننامه داخلي و اصل (65) قانون اساسي درخواست دارم اعتبارنامه نمايندگان كه البته اين گذشت ما تذكرمان بر اين بود كه اينها به صورت فرادا انجام شود نه اينكه بيايند (15)، (20) تا را بخوانند، آنهايي كه شما ميخوانديد، در زمان خواندن اعتبارنامه هيچكس توجه نداشت. آخر اين چه وضعي است؟ كه آن هم گذشت و تمام شد و رفت.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكريم. جناب آقاي دكتر احمديبيغش عزيز! خدمت شما عرض كنم همانطور كه مطلع هستيد تفسير قانون اساسي با شوراي محترم نگهبان است. آييننامه جديد و اصلاحاتي كه چه در انتخابات هيأترئيسه و چه آن چيزي كه در رابطه با قرائت اعتبارنامهها اتفاق افتاده در متن قانون آييننامه داخلي مجلس است كه به تأييد شوراي نگهبان رسيده است.
بنابراين وقتي به تأييد رسيده يعني از منظر حقوقدانهاي شوراي نگهبان خلاف قانون اساسي
نبوده بنابراين اجازه بفرماييد من عرض بكنم كه تذكرتان در اين باب وارد نيست و براساس رويهاي كه شوراي محترم نگهبان انجام داده با تفسير شوراي نگهبان از قانون اساسي همخواني دارد. من خواهشم اين است كه اصل (95) و (96) را هم كه حضرتعالي تذكر داديد به ما يك نگاهي بيندازيد، مطالعه بفرماييد بعد خدمت شما هستم. نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني

محمدحسن آصفري
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي قاضيزاده! بنده هم تبريك عرض ميكنم خدمت شما اميدواريم كه انشاءالله موفق و مؤيد باشيد همچنان كه در دوره قبل هم موفق بوديد.
يكي از موضوعات درخصوص مواد (26) تا (38) آييننامه درخصوص بحث اعتبارنامهها است و تصميماتي كه بايد در كميسيونهاي مربوطه گرفته بشود.
ديروز ظاهراً شما هيأترئيسه محترم جلسهاي را داشتهايد درخصوص بحث امتيازبندي نمايندگان براي كميسيونها، آقاي قاضيزاده! من سؤالم اين است كه حضرتعالي استاد هستيد در اين موضوع، چرا بايد عليرغم اينكه هنوز اعتبارنامه خود هيأترئيسه ديروز تصويب نشده بيايد تصميمي بگيرد درخصوص تغييرات در آييننامه يا تصميماتي را در اين حوزه داشته باشد؟ تا زماني كه دوسوم از هيأترئيسه اعتبارنامهشان تأييد نشده نميتوانند براي نمايندگان تصميمي بگيرند، لذا اين يك موضوع است كه اين امتيازات را آمديد تغيير داديد.
دومين بحث اخطار قانون اساسي است در اصل سوم و ماده (9) «رفع تبعيضات ناروا و ايجاد
امكانات عادلانه براي همه در تمام زمينههاي مادي و معنوي». امروز همه استحضار داريد تورم بيش از (40) درصدي در جامعه فشارش روي گرده طبقه پايين و متوسط است بازنشستگان امروز مشكل جدي دارند، سؤال ميكنند كه چرا بايد حقوق كاركنان دولت (50) درصد كه حقشان هم هست افزايش پيدا بكند اما براي موضوع بازنشستگان (15) درصد افزايش پيدا بكند؟
و سومين بحث؛ امروز سه ماه از سال دارد ميگذرد شعار امسال سال جهش توليد بود من درخواستم اين است كه در اولين جلسه وزرا به ويژه وزراي حوزه اقتصادي را بخواهيد بيايند برنامههاي خودشان را در موضوع جهش توليد براي مجلس ارائه بدهند و همچنين بگويند در سال رونق توليد كه سال گذشته بود چه اقداماتي انجام دادهاند، نميشود شعار سال داده شود فرمايش مقام معظم رهبري به عنوان دستور و منشور راه همه مديران باشد فقط تبديل به بنر شود و امروز هيچكدام از وزرا برنامهاي را چه به مجلس دهم كه (3) ماه از سال گذشته، چه مجلس يازدهم (ارائه نكردهاند) كه توقع است انشاءالله در اولين جلسه هيأترئيسه تصويب كنند، وزراي محترم برنامه خودشان را بيايند در حوزه جهش توليد به فرمايش رهبري اعلام بفرمايند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقاي آصفري! در ابتداي جلسه ديروز، جلسه مشترك بين هيأترئيسه و اعضاي كميسيون آييننامه، بعضي از دوستان اين تذكر را در همان جلسه دادند و مورد رسيدگي و بحث قرار گرفت، بعد كه مشخص شد كميسيون مشترك صلاحيت ورود به بررسي دستورالعمل را دارد جلسه وارد بررسي دستورالعمل شد و مصوبه را گذراند. اول صلاحيت مورد رسيدگي قرار گرفت، بعد كه دلايل ذكر شد بالاخره منتخبين هم در جايگاه منتخب
همانطور كه رئيس شعبه و هيأترئيسه موقت را ميتوانند انتخاب كنند، ميتوانند در رابطه با دستورالعملي كه پايه تشكيل كميسيونها است ورود كنند. در ضمن قانون اساسي هم بين منتخب و نماينده تفاوتي قائل نيست. از بدوي كه اعتبارنامه شما توسط وزارت كشور به مجلس شوراي اسلامي ارسال ميشود همه عزيزان نماينده هستند، تصويب اعتبارنامه بخشي از فرآيند شروع به كار مجلس محسوب ميشود.
در بخش دوم تذكري كه فرموديد، دوستان تدارك ديدهاند، يعني آقاي دكتر اميرآبادي كه بحث گزارش هفتگي را تهيه ميكند، در ابتداي مجلس تا موقعي كه سرمان هم با طرح و لوايح شلوغ نشده، قرار است چند جلسه، مثلاً امروز ما از مركز پژوهشها دعوت كرديم تا يك نظرگاهي براي نمايندگان در كليات ايجاد شود، بعد به تدريج وزرا و مسئولين مربوطه انشاءالله در جلسات متمادي دعوت خواهند شد كه موضوع يك مقداري دقيقتر و عميقتر شكافته شود. نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دشتياردكاني بفرماييد.

محمدرضا دشتي اردکاني
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي قاضيزاده! ضمن تبريك به اعضاي محترم هيأترئيسه، توجه حضرتعالي را به ماده (22) آييننامه جلب ميكنم كه بند (4) وظايف و اختيارات هيأترئيسه، انتظام و حفظ انضباط جلسات مجلس است. جناب آقاي قاضيزاده! متأسفانه ميبينيم اصلاً رعايت نميشود. من صبح بالا آمدم به يكي از اعضاي هيأترئيسه تذكر دادم، گفتند مجلس همين است. جناب آقاي قاضيزاده عزيز! مجلس همين نيست، مجلس يازدهم كه قرار است مجلسي متفاوت باشد،
خواهشي كه من از حضرتعالي و رياست محترم مجلس دارم حتماً در اين خصوص يك اهتمام ويژهاي را داشته باشيد. ما بايد متفاوت با مجالس ديگر باشيم، متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
تذكر شما وارد است، ما واقعاً از همكاران محترم خواهش ميكنيم در زماني كه جلسه علني است، ناطقين نطق ميفرمايند، موضوعي در دستور قرار دارد، بنشينند نظرات موافق و مخالف را گوش بدهند و با يك آرامشي انشاءالله به تصميم برسند. البته حالا ديگر جمع همكاران نماينده است، ما چارهاي به جز اين نداريم كه از دوستان خواهش كنيم. البته دبيران مربوطهاي كه مسئول اين كار هستند بعضاً بايد ورود كنند و تذكر بدهند و از همكاران خواهش كنند كه سر صندليهايشان بنشينند. اگر اجازه بدهيد ما دستور را ادامه بدهيم. اگر اجازه بدهيد ما دستور بعدي را برويم، بعد در وعده بعدي باز هم چند نفر ديگر بفرمايند. (موسويلارگاني ـ تعداد زياد است) شما دو نفر ديگر را دعوت بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي احمدي بفرماييد.

محمدرضا احمدي
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و ادب و احترام و خداقوت و تشكر از مواضع بجا و اميدبخش جناب آقاي دكتر قاليباف بسيار سپاسگزارم. اما آقاي رئيس! تذكر طبق ماده (6) آييننامه داخلي، ما كه اولين بار وارد مجلس شديم انتظار ما از مجلس جبهه انقلاب، از مجلسي كه مردم ما به اين مجلس بسيار اميد دارند، نظم و مديريت را ميخواهيم. از اول صبح كه جناب آقاي قاليباف نطق را در صحن علني آغاز كردند منتظر اين بوديم كه صحن علني مجلس يك نظم و مديريتي داشته باشد و
گاهاً پيش ميآمد اصلاً نميتوانستيم نطقي كه آقاي قاليباف ايراد فرمودند را خوب متوجه شويم. از هيأترئيسه مجلس و همه همكاران خواهش دارم اين نظم را حتماً رعايت كنند. تجمع در داخل صحن و اطراف بسيار زياد است. من از دوستان انتظار دارم همانگونه كه مردم از ما انتظار دارند به عنوان بچههاي جبهه انقلاب نظم و انضباط را رعايت كنيم، ما بايد عصاره ملت و انقلاب باشيم و همه ببينند، بسيار متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بله، من از اين توجه شما سپاسگزارم. ولي جناب آقاي احمدي عزيز! ما عوامل اداري و پرسنل دستگاههاي دولتي را ميتوانيم با يك قاطعيتي برخورد كنيم و حتي خواهش كنيم از صحن علني خارج شوند. ولي جمع همكاران نماينده را چه كنيم؟ حالا تعداد زيادي از همكاران ايستادهاند، با اينكه شما سومين يا چهارمين نفري هستيد كه داريد تذكر ميفرماييد، منتها ظاهراً خيلي دقت نميفرمايند. از اين جمع همكاراني كه در آن انتها جلسه تشكيل دادهاند، ايستادهاند و يك صحبت و گفتگوي دوطرفه دارند خواهش ميكنيم سر صندليهايشان مستقر شوند، ظاهراً ساير همكاران از اين وضعي كه وجود دارد ناراحت و نگران هستند. آخرين نفر را هم دعوت بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي نظري از اول صبح وقت داشتند، دو نفر ديگر را به ما اجازه بفرماييد، بقيه را هم بعد از نطقها به آنها اجازه بدهيد. آقاي نظري بفرماييد، بعد از ايشان هم آقاي دكتر نادران.

سيدغني نظري خانقاه
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن سلام و عرض و ادب خدمت همكاران بزرگوار و تشكر از مواضع انقلابي جناب آقاي دكتر قاليباف. عزيزان و نمايندگان بزرگوار! اينجا مركز حقوقي است، بعضي از دوستان تذكراتي ميدهند كه فاقد پشتيباني حقوقي است. آقاي احمديبيغش بند (11) ماده (23) را تذكر دادند، اصلاً چنين چيزي در آييننامه وجود ندارد. اين متن اول موضوع.
بحث بعدي هم مثل مناطق محروم كه من از خلخال و كوثر آمدهام، اينجا مناطق محروم است، صدا نميرسد.
مطلب بعدي؛ حضرت امير (عليهالسلام) فرمود «اوصيكم بتقوي الله و نظم امركم». شما را به خدا، حفظ نظم و انتظام مجلس مهم است. مردم از ما انتظار دارند اينجا نظم داشته باشيم. عزيزان و بزرگواران! يعني:
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته به جايي نرسد فرياد است
اگر مجلس از روز اول انتظام و نظم نداشته باشد؛ گفت:
خشت اول گر نهد معمار كج
تا ثريا ميرود ديوار كج
اينكه ميگويند مجلس همينطور است و آقاي دكتر قاضيزادههاشمي كه الان رئيس ما هستند، به شما رأي داديم، با اقتدار تمام. منِ نظري كه نظم جلسه را رعايت نميكنم، شما اسم من را سه بار بگوييد من در حوزه انتخابيه به فرد بينظمي تعبير ميشوم. از شما خواهش ميكنم، آقاي دكتر قاليباف گفتند مجلس تغيير و تحول را بايد از خودش شروع كند و لذا ما
نميتوانيم روند غلط را به عنوان يك عرف پذيرا باشيم. از شما متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم. حالا آن مطلب اولي كه فرموديد، احتمالاً مدنظر ايشان بند (11) ماده (24) بوده است، يك سبق لساني شده است. البته بعد از تذكراتي كه دوستان دادند الحمدلله محوطه اصلاح شد، جمع بيشتري از همكاران نشستند، اين امر به معروف و نهي از منكر جمعي انشاءالله مؤثر واقع شود و جمع همكاران نظم را رعايت كنند، به خصوص بعضي از همكاران ما كه در آن انتها ايستادهاند، از جوانان غيور هستند، آقاي دكتر ساداتينژاد! به آن دوستان بفرماييد سر صندليهايشان بنشينند، چون مورد تذكر همكارانشان قرار گرفتهاند. ديگر اسم نبريم، آقاي دكتر نظري ميفرمايند اسم ببريد، من خواهش ميكنم ما را وارد فضاي اسم بردن نكنيد. آن جلسهاي هم كه در آن انتها تشكيل شده، دوستان استان كرمانشاه! همكاران از بيانضباطي ناراحت هستند، مجمع نمايندگان استان كرمانشاه. جناب آقاي ساداتينژاد جزء منظمين هستند، از ايشان خواهش كردم ديگران را راهنمايي بفرمايند. نفر آخر را هم اعلام بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي دكتر نادران بفرماييد.

الياس نادران
تذکر آیین نامه
آقاي رئيس! اگر شما تذكرات را به موقع استماع نكنيد تلنبار ميشود، بعد آن وقت بايد (20) تا تذكر را همزمان گوش بدهيد. اولين تذكر من اين است، آن تذكري كه دوستان در مورد بند (11) ميدهند، نه ماده (23) است، نه ماده (24)، ماده (22) است. لااقل هيأترئيسه وقتي ميخواهد جواب بدهد اين را يك
نگاهي كند.
اولين تذكرم ماده (114) است كه نمايندگان درخصوص مسائل مختلف كشور، در مسائلي كه پيش ميآيد اظهارنظر ميكنند، بنابراين بيانيهها بايد ناظر به كليت نمايندگان مجلس باشد.
تذكر دومم ماده (195) است كه ميگويد اگر نمايندگان در اجراي آييننامه تخلفي را مشاهده كنند تذكر ميدهند و اگر رئيس وارد بداند موظف است به آن ترتيب اثر بدهد. در اينجا نگفته كه رئيس هم روي هر نطق و تذكري به اندازه تذكردهنده حرف بزند، فقط ميگويد تذكر وارد است يا نيست، بيشتر از اين اجازه ندارد اظهارنظر مفصل و تفصيلي داشته باشد.
اما تذكراتي كه در وقت داشتم و باقي ماند، يكي مربوط به ماده (28) است كه تبصره (1) ميگويد: «شعبه موظف است عدم رسيدگي شوراي نگهبان به موضوع اعتراض يا حادث شدن آن بعد از اعلام صحت انتخابات را احراز كند». اين درخصوص اعتبارنامه همكاران است و تصريح دارد كه خود شوراي نگهبان بايد پاسخ بدهد، نه هيأت نظارت و نه هيچ مرجع ديگري. يعني شوراي نگهبان بايد بگويد ما اسناد را ديديم يا نديديم و اين اسناد بعد از انتخابات احراز شده يا قبل از انتخابات. اين بايد تصريح شود.
در مورد حفظ نظم مجلس هم از اول گفتهاند حرمت امامزاده را متولي نگه ميدارد. آن موقع كه من تذكر داشتم و به آقاي موسويلارگاني عرض كردم، چهار تا از منشيهاي شما پايين بودند. يعني وقتي منشيهايي كه موظفند سر جايشان باشند نيستند، توقع نداشته باشيد كه نمايندهها نظم را حفظ كنند. من عذرخواهي ميكنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بله، از تذكرات متعددي كه فرموديد تشكر ميكنم. ماده
(195)، ميگويند «اثبات شيء نفي مااداء نميكند». به هر حال وقتي ميگويد وارد است يا وارد نيست، رئيس لازم است جهت اقناع ذهن تذكردهنده كمي توضيح دهد. ذكر هم نشده كه حق ندارد توضيحي بدهد. بايد بگويد وارد است يا نه، دليلش را هم طبيعتاً بايد ذكر كند. (نادران ـ آييننامه اين را نميگويد) تفسير آييننامه به هيأترئيسه برميگردد و اينكه بايد صراحت داشته باشد.
در رابطه با تذكري كه در رابطه با دبيران داديد، بله درست ميفرماييد، من خواهش ميكنم دبيران محترم ضمن اينكه در جايگاه خودشان مستقر هستند، دبيراني كه در صندليهاي انتهايي دو طرف هستند بايد ساير همكاران را هم راهنمايي كنند كه انشاءالله سر جايشان بنشينند.
در رابطه با تبصره (1) ماده (28) هم ما بعد از اينكه شعب پروندههايي كه داراي اعتراض است، اعتراضات را ذكر ميكنند، براي اظهارنظر به شوراي نگهبان ارسال ميشود. حرف شما درست است و همين روند در حال انجام است. يعني از صبح مواردي كه اعتراض گذاشته شده، مستندات و مدارك به شوراي نگهبان ارسال ميشود، جهت اينكه نظر شوراي نگهبان دريافت شود.
6
قرائت گزارش شعبه نهم درخصوص انتخاب آقای محمدرضا پورابراهیمی داورانی به عنوان عضو جدید کمیسیون آییننامه داخلی مجلس

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
دستور بعدي گزارش شعبه نهم در مورد انتخاب عضو جديد كميسيون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در اجراي ماده (43) آييننامه داخلي است كه از جناب آقاي طغياني سخنگوي محترم شعبه نهم جهت ارائه گزارش دعوت ميكنم، بفرماييد.

مهدي طغياني
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش از شعبه نهم به مجلس شوراي اسلامي
در اجراي ماده (43) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي با توجه به اعلام انصراف جناب آقاي دكتر سيداميرحسين قاضيزادههاشمي از عضويت در كميسيون آييننامه داخلي مجلس، رأيگيري مجدد در جلسه مورخ 8/3/1399 اين شعبه انجام شد و جناب آقاي دكتر محمدرضا پورابراهيميداوراني با اتفاق آراي حاضران به عنوان جايگزين ايشان در كميسيون آييننامه داخلي انتخاب شدند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
7
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درخصوص مسائل اقتصادی کشور در اجرای بند (8) ماده (22) آییننامه داخلی

علي نيک زادثمرين
من از همكاران عزيزمان خواهش ميكنم سر جاي خودشان مستقر بشوند، يك گزارشي داريم كه جناب آقاي دكتر قاسمي سرپرست مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي به مدت نيم ساعت ميفرمايند، آقاي اميرآبادي دستور بعدي را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
دستور بعدي گزارش سرپرست محترم مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در مورد مسائل اقتصادي كشور در اجراي بند (8) ماده (22) آييننامه داخلي است. جناب آقاي قاسمي! شما نيم ساعت فرصت داريد در خدمتتان هستيم بفرماييد.

الياس نادران

علي نيک زادثمرين
آقاي قاسمي ببخشيد، آقاي دكتر نادران بفرماييد.

الياس نادران
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! من عذرخواهي ميكنم از اينكه اصرار ميكنم ببينيد! گزارش مركز پژوهشها طبق آييننامه بايد استماع شود. (نايبرئيس ـ كدام ماده است؟) ماده (142) است و دوستان
شما بايد به شما كمك كنند كه وقتي تذكري داده ميشود بايد استماع شود تذكراتي كه در موضوع جلسه است. گزارشهاي مركز پژوهشها بايد استماع شود اما مهمتر از استماع گزارش مركز پژوهشها علني و غير علني بودن گزارشات است. الان راجع به مسائل اقتصادي كشور ميخواهد صحبت شود واقعيتهاي اقتصاد كشور بايد بيان شود نمايندهها بايد حق اظهارنظر پيدا كنند.
من استدعا ميكنم آقاي مهندس اين جلسه را موكول كنيد به سهشنبه صبح قبل از جلسه علني بيايند در جلسه غيرعلني آنچه كه واقعيتهاي اقتصاد ملت است به نمايندگان مردم بگويند و نمايندگان هم براساس هر ترتيبي كه هيأترئيسه اتخاذ ميكند اظهار نظر بكنند براي اينكه بتوانيم چارهجويي بكنيم. الان اگر قرار باشد ما اينجا حرفهاي شيك و روزنامهاي و غير اصولي و غير كارشناسي بزنيم اينها به هيچوجه مفيد فايده به حال مردم نيست فقط يك حرفايي زده ميشود و عبور ميكنيم هيچ اثري در طرح و لوايح و بخشهاي نظارتي مجلس نخواهد داشت.

علي نيک زادثمرين
آقاي دكتر! ماده (142) موضوع ديگري است، جهت استحضار براي سهشنبه دوستان ديگري هم دعوت كرديم آقاي قاسمي هم آن مباحثي كه مربوط به جلسه علني است الان ميفرمايند. تذكر جنابعالي كه با ماده (142) مرتبط نيست اما در جلسه غيرعلني هم هيأترئيسه تصميم گرفتند وزرا و كساني كه در مباحث مختلف بايد بيايند گزارش بدهند حتماً خدمتتان خواهيم بود. آقاي قاسمي بفرماييد.

محمد قاسمی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت نمايندگان محترم و عرض تبريك دارم خدمت هيأترئيسه معزز مجلس شوراي اسلامي، تشكر ميكنم كه اين وقت را در اختيار مركز پژوهشهاي مجلس قرار دادند.
مقدمه عرض كنم كه اولاً تمام دادههايي كه بيان خواهد شد دادههاي رسمي كشور است كه توسط دستگاههاي مختلف اجرايي منتشر شده است بنابراين هيچ دادهاي در اين گزارش نيست كه اين داده در حقيقت غير مستند باشد. نكته دوم هم اينكه يك گزارشي خدمت شما داده شد...

علي نيک زادثمرين
آقاي قاسمي ببخشيد، من از همكاران عزيز خواهش و استدعا ميكنم سروراني كه زير ساعت حضور دارند مستقر شوند از اين وقت ما استفاده كنيم. آنچه كه مربوط به جلسه علني است آقاي دكتر قاسمي گزارش بدهند، آنچه كه در جلسه غير علني است با همديگر هماهنگ خواهيم شد. من خواهش ميكنم دوستان سر جاي خود مستقر شوند من به خودم اجازه نميدهم اسم بياورم. آقاي قاسمي يك مقدار بلندتر بفرماييد.

محمد قاسمی
گزارش اولويتهاي كشور از ديدگاه كارشناسان مركز پژوهشها خدمت شما ارائه شده و در آنجا به صورت تفصيلي راجع به مسائل و نكات مختلفي بيان شده و ما هم در كميسيونها و همكاران مركز پژوهشها خدمتتان خواهند رسيد و آنجا با دقت و صراحت بيشتري مسائل بيان خواهد شد. اما ظرفيتي كه در جلسه است من سعي ميكنم در حد همين نيم ساعتي كه فرمودند نكات اصلي را خدمتتان عرض كنم.
همينطور كه مقام معظم رهبري هم در پيامشان براي افتتاح دوره يازدهم قانونگذاري فرمودند و هم در بيانيه گام دوم صراحتاً تأكيد كردند كه اقتصاد يك نقطه كليدي تعيينكننده است و در (40) سال اول عيوب ساختاري و ضعفهاي مديريتي در اداره اقتصاد كشور وجود داشته و اين ضعفهاي ساختاري همچنان وجود دارد.
ما در اين گزارشي كه خدمتتان ميخواهيم بدهيم بر مبناي يك الگوي كاملاً معمول اقتصادي كه اينجا روي صفحه ملاحظه ميفرماييد سعي ميكنيم كه ابتدا وضعيت متغيرهاي كلان اقتصادي را خدمتتان بيان كنيم بعد به تفكيك نكات اصلي راجع به متغيرهاي اقتصادي كه برميگردد به وضعيت خانوارها، وضعيت بنگاهها، وضعيت دولت و بخش خارجي؛ بنابراين كل اقتصاد سعي ميشود پوشش داده شود در اين گزارش و همچنين بخش مالي به عنوان روكش تمام اين بخشها. از ديدگاه متغيرهاي اقتصاد كلان مهمترين نكتهاي كه ميشود بيان كرد اين است كه به دليل همين ضعفهاي ساختاري و عيوب مديريتي كه وجود داشته توان خلق ثروت در اقتصاد ايران به تدريج در طول زمان كاهش پيدا كرده. شما در روند رشد اقتصادي كشور موقعي كه ملاحظه ميكنيد اين نرخ رشد كاهنده با نوسان زياد و وابسته به نفت بوده، اين نكته اول.
نكته دوم كه در اسلايد بعدي ملاحظه ميفرماييد اين است كه در طول زمان اگرچه از برنامه چهارم تاكنون بيان شده كه ميانگين رشد اقتصادي كشور بايد (8) درصد باشد كه اين خط قرمزي است كه اينجا ميبينيد، اما عملكردها نسبت به اين هدفگذاري برنامهاي بسيار فاصله دارد.
نكته سوم كه مكمل قبل است اين است كه ما در اقتصاد زماني ميتوانيم رشد اقتصادي داشته باشيم كه سرمايهگذاري كافي در اقتصاد وجود داشته باشد. همينطور كه در اين نمودار داريد ميبينيد متأسفانه از سال 90 به بعد ظرفيت رشد اقتصادي كشور كه از طريق تشكيل سرمايه در ماشينآلات و ساختمان بيان ميشود در حال كاهش است، بنابراين ميتوانيم پيشبيني بكنيم كه اگر وضع بر همين منوال بخواهد پيش برود در سنوات آتي هم رشد كاهنده خواهد بود و براي برگشت به آن عددي كه به عنوان درآمد سرانه حقيقي در سال 1390 ما داشتيم به زمان زيادي نياز خواهيم داشت.
متغير بعدي نرخ تورم است كه بالاخره ما تقريباً همهمان با تورمهاي دورقمي متولد و پير ميشويم. اين ويژگي يك ويژگي نامناسب و يك بيماري است، ولي متأسفانه براي كشور ما ظاهراً يك پديدهاي است كه خيال ميكنيم عادي است. رشد نرخ تورم در ايران جزء بالاترين نرخها در دنيا است.
از ديدگاه اشتغال هم چند نكته به عنوان متغير مهم بسيار اهميت دارد. از سال 1394 تا 1398، (3) ميليون نفر به جمعيت شاغلين كشور اضافه شده است، اما اين (3) ميليون نفر بخش عمدهشان به كدام بخش شاغلين اضافه شده؟ به بخشهايي مثل خردهفروشي، عمدهفروشي، تعميرات، حمل و نقل و غيره كه آنچنان معناي بنگاه اقتصادي نميدهند و به همين دليل هم موقعي كه ما نگاه ميكنيم ميبينيم عليرغم اين سطح از ايجاد اشتغال، اما متأسفانه نرخ بيكاري همچنان بالا است و اين بيكاري هم يكسان در استانها نيست. ما استاني داريم كه (8) درصد نرخ بيكاري دارد و استاني هم داريم كه (19) درصد نرخ بيكاري است. بنابراين بين استانها هم
اين متفاوت بوده و نكته بعدي كه اهميت دارد

علي نيک زادثمرين
آقاي قاسمي! عذرخواهي ميكنم، اتاق فرمان عنايت كنيد! اين اسلايدها در مانيتورها نشان داده نميشود. اين را در مانيتور صحن نشان بدهند.

محمد قاسمی
و آن واقعيتي كه راجع به اشتغال وجود دارد اين است كه حدود (60) درصد از كساني كه شاغل هستند تحت پوشش بيمه نيستند. نوسان بازار ارز جزء ذاتي اقتصاد ايران است و تحت تأثير متغيرهاي مختلف دچار نوسان ميشود. از ديدگاه بخش خانوارها آن چيزي كه اهميت دارد اين است كه ما به دليل كاهش توان رشدزايي اقتصاد و كاهش توان سرمايهگذاري و نرخ تورم بالا واقعيت اين است كه درآمد سرانه حقيقي به قيمت ثابت در حال كاهش است و اگر نسبت به سال 90 بخواهيم مقايسه بكنيم قدرت خريد هر فرد حدود يكسوم كاهش پيدا كرده و اين كاهش، خانوارهاي فقير را به دليل اينكه نرخ تورم خوراكيها بالاتر بوده آنها را بيشتر تحت تأثير قرار داده.
از ديدگاه شاخص نابرابري كه باز براي خانوارها اهميت دارد ما شاهد هستيم هم از طريق شاخص ضريب جيني و هم نسبت به هزينه (10) درصد ثروتمند به (10) درصد فقير نابرابري متأسفانه در حال افزايش است و موقعي كه نقشه فقر را ميبينيم باز بين استانها تفاوتهاي زيادي در كشور وجود دارد. از ديدگاه بنگاهها آن چيزي كه به شدت اهميت دارد محيط كسب و كار است كه به هر حال وضعيت از حيث شاخص رقابتپذيري جهاني به دليل نامطلوب بودن شاخصهايي مانند وضعيت بازار كار، ثبات اقتصاد كلان و كارايي بازار كالا شاخصهايي است كه منجر به بد شدن رتبه ايران در شاخص رقابتپذيري جهاني هستند، به لحاظ شاخص بينالمللي
انجام كسب و كار باز وضعيت مناسب نيست، مثلاً در نماگر شروع كسب و كار ما ميبينيم كه از (190) كشور رتبه (178) هستيم و همچنين شاخص بينالمللي حقوق مالكيت هم همينطور است.
اگر بياييم در شاخصهاي داخلي كشورمان ببينيم چه خبر است غيرقابل پيشبيني بودن و تغييرات مواد اوليه و محصولات، دشواري تأمين مالي از بانكها و بيثباتي سياستها، قوانين و مقررات ناظر بر كسب و كار عمدهترين گلايه فعالان اقتصادي است براساس شاخصي كه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن كشاورزي ايران هر سه ماه يكبار در كشور اندازهگيري ميكند.
از ديدگاه شاخص امنيت سرمايهگذاري كه اينجا داريد نقشه كشوري را باز ميبينيد، عمل مسئولان ملي به وعدههاي دادهشده، اعمال نفوذ و تباني در معاملات ادارات دولتي و عمل مسئولين محلي به وعدههاي اقتصادي گلايه اصلي فعالان اقتصادي است كه منجر به كاهش امنيت سرمايهگذاري در كشور شده و همين فعالان اقتصادي گفتهاند كه به لحاظ موضوعاتي مانند حفاظت از جان، مال و پولشان به لحاظ مالكيت معنوي و غيره وضعيت به لحاظ امنيت سرمايهگذاري مناسب است.
از ديدگاه تأمين مالي كه يكي از آن مشكلات اصلي است كه دائم بنگاههاي اقتصادي گلايه ميكنند و معمولاً رتبه يك تا سه دارد از ديدگاه فعالان اقتصادي و بنگاهها به دليل بانكمحور بودن اقتصاد ايران و تأمين سرمايه در گردش و سرمايه اوليه براي ايجاد كسب و كارها به دليل مشكلات نظام بانكي همواره اين گلايه اصلي بوده كه بنگاهها داشتند و يك روش تأمين مالي دوم وجود داشته و آن هم انتشار اوراق مالي بوده كه به دليل گرفتاريهايي كه دولت در تأمين
بودجه خودش داشته عملاً سهم اوراق مالي غيردولتي در بازار مالي كشور كاهش پيدا كرده و اميدواريم وضعيت جديد بورس بتواند قدري اين وضعيت را تغيير بدهد.
از ديدگاه بخش دولت كه عرض كردم سومين بخش اصلي بود ما با اين پديده روبرو هستيم كه هزينههاي جاري كه اينجا با خط زردرنگ داريد ميبينيد دائم در حال گسترش است، بخشي از آن به نابساماني صندوقهاي بازنشستگي و فشاري كه تأمين مالي حقوق بازنشستگي به دولت دارد ميآورد، بخشي از آن به تأمين مالي بخشهايي مثل بخش بهداشت و درمان و طرح تحول سلامت و غيره و بخشي هم به اين برميگردد كه به هر حال خود دولت اولين قرباني تورمي است كه ايجاد ميشود. در حقيقت اگرچه اينجا داريم ميبينيم به قيمتهاي اسمي هزينههاي دولت با نرخ نمايي در حال گسترش است، اما حقيقت اين است كه اين افزايش جبران تورم را براي دولت هم نميكند و فاصله بين اين درآمدهايي كه در اختيار دولت هست با هزينهها كسري تراز عملياتي بودجه ميشود كه دائم عليرغم هدفگذاريهاي برنامهاي در حال گسترش است.
واقعيت دومي كه در بخش دولت با آن سروكار داريم كه همان عيوب ساختاري است و اينها به عملكرد يك و دو دولت برنميگردد، مجموع تصميماتي كه دهه (30) هم گرفته شده الان خودش را در بحث بازنشستگي دارد نشان ميدهد، بنابراين در حقيقت همه اين موضوعات عملاً همان عيوبي ميشود كه رفع نشده است. كسري بودجه كه داريد ملاحظه ميكنيد عملاً بخشي از منابع غير پايدار مثل درآمدهاي نفتي، فروش سهام شركتهاي دولتي و فروش انواع اوراق تعهدزا در حال تأمين مالي است. دولت عليرغم همين حجمي كه دارد هزينههايش افزايش پيدا ميكند بدهكار بزرگي هم هست. طبق آخرين دادههاي رسمي اعلامشده حدود (500) هزار ميليارد تومان بدهي دولت و (525) هزار ميليارد تومان بدهي شركتهاي دولتي است و اين را بايد در كنار انواع داراييهاي دولت ديد كه عددي حدود (7000) هزار ميليارد تومان دولت دارايي دارد، اما چون آن داراييها عمدتاً نامولد است عملاً بخشي از اين بدهيهايي كه سررسيد ميشود را دولت مجبور است از طريق انتشار اوراق بدهد و واقعيتي هم كه باز به لحاظ كسري بودجه سروكار داريم واقعيت سال 1399 است كه دولت با كسري حداقل حدود (185) هزار ميليارد تومان روبرو خواهد بود.
از ديدگاه ساختار مالي عمومي موقعي كه ما نگاه ميكنيم ما يكي از پايينترين نسبت درآمدهاي مالياتي به توليد ناخالص داخلي را داريم و مايه تأسف است عليرغم همه حرفهايي كه راجع به عدالت زده ميشود ساختار مالياتي ما كاملاً با ساختار مالياتي كشورهاي توسعهيافته تفاوت دارد به اين معنا كه نرخ بار اصلي ماليات بر عهده شركتها است، در حالي كه در دنيا بار اصلي ماليات بر مصرف و درآمد شخصي است و از آن سمت ديگر موقعي كه نگاه ميكنيم ميبينيم كه نرخ ماليات در كشور ما براي همه دهكها يكسان است، در حالي كه باز در كشورهاي توسعهيافته طرف هرچه دهك درآمدي بالاتري باشد نرخ مؤثر مالياتي بيشتري به او اصابت ميكند و از اين جهت حتماً اينها بايد اصلاح بشود. از ديدگاه بازارهاي مالي يك واقعيت بلندمدت داريم و آن هم اينجا شما در اين خط نارنجيرنگ ميتوانيد ببينيد كه پايه پولي و نقدينگي در حال افزايش است و طي هشت سال نقدينگي كشور (4/6) برابر شده كه به طور طبيعي تا زماني كه اين نقدينگي از طريق نرخ بالاي سود و كنترل تورم موجب شده بود كه در
بانكها محبوس بشود ما با آثار مخرب آن روبرو نبوديم، اما از نيمه سال 1396 با ساير بازارها مثل بازار ارز، مسكن، طلا، اتومبيل و غيره مواجه شديم كه به حركت در ميآيد و هر سهمي از اين نقدينگي وارد اين بازارها بشود تبديل به همين پديدههايي ميشود كه شما اين روزها داريد ميبينيد. علل رشد اين پايه پولي كه با آن مواجه هستيم متفاوت بوده، اما در وضعيت فعلي ميشود گفت كه عمدتاً در طول دهه 90 به دليل وضعيت نامناسب نظام بانكي و افزايش بدهي بانكها به بانك مركزي موتور اصلي خلق نقدينگي بود و از سال گذشته وارد شديم و ميبينيم كه افزايش بدهي دولت به صورت مستقيم يا از طريق خالص افزايش داراييهاي خارجي منجر به اين رشد نقدينگي شده.
از ديدگاه نظام بانكي كه بايد يكي از تأمينكنندگان اصلي سرمايه براي سرمايهگذاري در كشور در بخشهاي مختلف باشد خود اين وضعيت نظام بانكي را شما اينجا داريد مشاهده ميكنيد كه شكاف بين درآمدها و هزينههايي كه دارند ايجاد ميكنند و اين ناترازي بين هزينه و درآمد به ابعادي رسيده كه حتماً بايد فكري كرد و خيلي جالب است اينجا اين نكته را براي شما بازگو كنيم همين دولت يازدهم و دوازدهم موقعي كه آمد يكي از اهداف اصلي را خروج غيرتورمي از ركود قرار داد. فكر ميكنيد چرا انجام نشد؟ دليل اصلي آن وضعيت نظام بانكي بود و تا زماني كه وضعيت نظام بانكي اصلاح نشود هر قانوني شما بخواهيد تصويب كنيد و هر گزارشي بخواهد به شما داده بشود عملاً خيلي كارساز نخواهد بود.
از ديدگاه تجارت خارجي كه آخرين بخشي است كه به آن خواهيم پرداخت ما با اين واقعيات روبرو هستيم تمركز بالاي واردات، تركيب كشورهايي كه داريم با آنها تجارت ميكنيم محدود است و اين موجب آسيبپذيري كشور شده، سهم واردات كالاهاي اساسي هم در حال افزايش است كه يك دليل آن به ارز (4200) توماني برميگردد كه دولت اصرار داشت به اين طريق از طبقات محروم حمايت بكند و كنترل قيمتها.
همچنين از ديدگاه مجموع مبادلات تجاري هم موقعي كه نگاه ميكنيم باز هم تركيب واردات و تركيب صادرات متمركز است و اين كشور را آسيبپذير ميكند و در نهايت آخرين شاخصي كه راجع به اين حوزه بايد گفته بشود اين است كه بخش توليد و وابستگي زياد و انكارناپذيري به واردات داشته است و اين موجب ميشود هر نوساني در بازار ارز به صورت مستقيم در بخش توليد خودش را نشان بدهد.
همه اين تا اينجا نشانههاي بيماري بود، اما اگر بخواهيم الان يك ريشهيابي خيلي مختصر بكنيم و ببينيم كه چرا اين مشكلات وجود دارد؛ مسأله اول به مديريت و تصميمگيري اقتصادي برميگردد كه در كلام رهبري آن بحث مديريتهاي ناصحيح بود. واقعيت اين است كه در بين دستگاههاي اقتصادي كشور تشتت وظايف وجود دارد، شما احتمالاً با آن مواجه ميشويد. الان مشخص نيست راجع به نظام بانكي چه كسي بايد پاسخگوي مجلس باشد، روشن نيست. مشخص نيست راجع به نظام بازرگاني چه كسي بايد پاسخگوي مجلس باشد و بين دستگاهها يك تشتت وظايف وجود دارد. از اينها مهمتر معلوم نيست وظيفه ثبات كوتاهمدت اقتصاد به عهده كيست، وظيفه ثبات بلندمدت اقتصاد به عهده كيست. تا اين مسائل رفع نشود اين مشكلات پابرجا خواهد بود.
تعارض منافع و ناهماهنگي سطوح تصميمگيري و عدم شفافيتهايي كه بعضاً وجود دارد و
فرآيندهاي تصميمگيري و نگرش كوتاهمدت. ببينيد! ما چه بخواهيم و چه نخواهيم مجلس و دولت نگاهشان چهارساله است، اين را بايد درمان كرد. با نگاههاي چهارساله اين مسائل ريشهاي پابرجا خواهد بود، مگر اينكه تفاهمي راجع به نگاههاي بلندمدت حاصل بشود كه خودش به حوزهاي برميگردد كه سياست را به اقتصاد وصل ميكند.
خيلي صريح خدمتتان عرض كنم اين سردرگمي سياست داخلي كه موجب سردرگمي سياست خارجي هم شده است موجب شده كه اين نگاههاي كوتاهمدت تحكيم بشود و عليرغم اينكه صدها بار چنين گزارشاتي خدمت نمايندگان محترم داده شد، صدها بار در دولت اين بحثها شده، دهها برنامه نوشته شده، مدام بودجه تصويب ميشود، قانونگذاري ميشود، آييننامه نوشته ميشود و نظارت ميشود تا زماني كه ندانيم مسير توسعه جمهوري اسلامي ايران چيست و قرار است به كجا برود و تا اين موضوع بين سياستمداران تفاهم حاصل نشود كه يكي از آن عمدهترين وظايف اصلي مجلس شوراي اسلامي است، اين امكانپذير نيست كه بفهميم در سياست خارجي هم قرار است چكار كنيم، اين بحث اول.
بحث دوم بحثهاي حكمراني بخشي است. ناكارآمدي نظام مالي و بانكي و حكمراني در آن سمت، قوانيني نوشتيم و نعوذبالله مثل امامزاده به آن چسبيديم و ميدانيم اينها ناكارا است و ارادهاي براي اصلاحشان نداريم.

علي نيک زادثمرين
آقاي دكتر قاسمي! پنج دقيقه از وقتتان مانده، جمعبندي بفرماييد.

محمد قاسمی
شما پنج دقيقه هم اضافه كنيد، چشم. تنظيمگري ناكارآمد بخشي در حوزههاي
مختلف از حوزه مسكن، صنعت و انرژي گرفته، قيمتگذاري انرژي را به يك موضوع سياسي تبديل كرديم كه عاليترين مقام كشور بايد در آن اظهار نظر كند. كجاي دنيا تصميمگيري راجع به انرژي سياسي است؟ يك تصميمگيري كاملاً فني است، اراده سياسي ميخواهد تصميم فني گرفتن، نه اينكه شوراي سران بنشيند راجع به قيمت بنزين تصميم بگيرد.
نكته بعدي نبود الگوي مشخصي براي استفاده مؤثر و مولد از ظرفيتهاي مردمي است. اگر قبول داريم كه بخش خصوصي مسير توسعه اقتصاد جمهوري اسلامي است اين بخش خصوصي بايد به نظام بانكي هم دسترسي داشته باشد همينطور كه به نظام سياسي هم دسترسي داشته، اگر هم قبول نداريم لااقل معطل نكنيم، يك الگوي جديد معرفي كنيم فقط كه نميشود سخنراني كرد كه بياييم سخنراني بكنيم و بگوييم همهچيز درست ميشود، چطور؟ يك الگوي عملي براي اين كار لازم است.
فقدان عناصري كه براي مديريت اقتصاد لازم است، مگر ميشود دولت به حسابهاي مردم تسلط نداشته باشد؟ كجاي دنيا حكمراني پول ملي توسط دولت انجام نميشود؟ دولتها حتماً بايد به دقت حكمراني ريال بكنند و مجلس ظرفيت آن را فراهم كرده و بايد نظارت بكند و بايد مشخص باشد مسير حركت پول در كشور چيست و در موقع لازم جلويش هم با اقتدار گرفته بشود. به لحاظ محيط فعاليت اقتصادي خدمت شما عرض كردم از مزيت اقتصادي كشور خيلي گذرا بايد بگذريم ولي مزيتهاي فراواني دارد به لحاظ راهبرد اقتصادي ما دههها قرار است انشاءالله سياست توسعه صنعتي بنويسيم، ولي هنوز كه هنوز است راجع به اين موضوع خبري نيست. ديپلماسي اقتصادي به دليل همان سردرگمي سياست داخلي روشن نيست و اليآخر و
به لحاظ مالي هم كه خدمت شما عرض كردم.
همينطور كه عرض كردم ظرفيتهاي زيادي وجود دارد. بالاخره ما طبق آمارهاي رسمي دومين كشور به لحاظ ذخائر نفت و گاز هستيم، به لحاظ گردشگري با جاذبههاي فراوان، به لحاظ موقعيت استراتژيك جغرافيايي، به لحاظ عمق استراتژيك و اقتدار منطقهاي كه ايران بزرگ الان دارد به بركت خون شهدايي كه ايجاد كرده و به لحاظ حوزههاي علم و فناوري دارد.
اما راهكارها چيست؟ اين راهكارها سعي شده كه با يك اولويتبندي خدمتتان داده بشود. اولين نكته اراده براي انجام اصلاحات ساختاري و تغيير نگاه به نگاههاي ميانمدت و بلندمدت و اجماع سياستمداران است. من اين را پيشفرض ميگيرم و از اين رد ميشوم.
از ديدگاه اقتصادي اصلاح نظام بانكي اولين برنامهاي است كه دولت و مجلس بايد به لحاظ بازسازي ترازنامه نظام شبكه بانكي، تعيين تكليف بانكهاي ناسالم و نهادسازي به لحاظ اصلاح قوانين نظام بانكي انجام بدهد.
دومين بحث مهم ايجاد شفافيت، رقابت و تسهيل در نظام مجوزدهي به كسب و كار است كه انشاءالله قدمهاي بزرگي براي اين موضوع برداشته بشود و الگوهاي قبلي عوض بشود كه نتيجه نداده است.
سومين موضوع مهم اصلاح نظام مالياتي است. براي اصلاح نظام مالياتي هم اقدامات قانونگذاري و هم اقدامات نظارتي لازم است. ما چه بخواهيم و چه نخواهيم بايد قانون ماليات بر مجموع درآمد و ماليات بر دارايي را در كشور تصويب كنيم (حاجيدليگاني ـ آقاي دكتر! وقتتان رو به اتمام است) ديگر مرحله آخر هستم، چشم.
دو تا قانون خيلي مهم كه مجلس قبلي تصويب كرد قانون پايانههاي فروشگاهي و سامانه مؤديان و بحث ماليات بر ارزش افزوده و نظام جامع مالياتي نظارت ميخواهند كه بايد تصويب بشود و در همينجا نظام مالياتي را بايد به نظام حمايتي وصل كرد. بحث تدوين توسعه صنعتي و تعيين اولويتهاي اصلي حمايت از توليد است. اين نوع حمايت كه ما مثلاً (22)، (23) نوع حمايت از توليد كرديم، اما اينها توزيع رانت بوده. بايد برگرديم يك الگوي زماندار براي صنايع و فعاليتهاي توليدي مشخص و شفاف تعريف كنيم، بازطراحي برنامهها و ساختار مواجهه با تحريم بسيار مهم است، ما چه بخواهيم و چه نخواهيم با اين واقعيت مهم روبرو هستيم، تحريم را بايد به عنوان يك پديده بلندمدت بپذيريم و با آن زندگي بكنيم. ظاهراً اين تغيير وجود دارد، ظاهراً ارادهاي براي كاهش تحريمها وجود ندارد. ما تا به حال برنامه مشخصي براي مقابله با تحريمها نداشتيم. تمام اين اصلاحاتي كه بايد انجام بشود بايد با مفروض گرفتن اين باشد و حتماً در مديريت اين كار بايد يك تجديدنظري صورت بگيرد.
من فقط تيتر اين را عرض كنم كه ساماندهي بدهيهاي عمومي، ساماندهي داراييهاي عمومي و تقويت درآمدزايي صحيح و اصلاح ساختار و فرآيند بودجهريزي است كه اگر اين كار را انجام ندهيد مثل مجالس قبلي اقتداري نخواهيد داشت. خيلي عذرخواهي ميكنم كه اينقدر صريح عرض ميكنم، اقتدار در بودجه است و مجلس در بودجه هيچكاره است، اين را از من بپذيريد. اگر ميخواهيد اين كار را انجام ندهيد خيلي عملكردتان متفاوت نخواهد بود، افزايش بازدهي و توان سرمايهگذاري دولت، اصلاح نظام توليد و تبادل پردازش دادهها. صدها سامانه مهم در كشور وجود دارد، اينها بايد به هم وصل بشوند تا بشود از آن يك ابزار مديريت اقتصادي در آورد و در
نهايت اصلاح بازار سرمايه و افزايش نقش آنها در تأمين مالي بنگاههاي اقتصادي و تأمين مالي توليد بشود. من انشاءالله همانطور كه فرمودند در جلساتي كه در آينده خواهد بود اين موضوعات را يك مقدار دقيقتر باز ميكنم. باز هم از اهتمامي كه در عمل به فرمايش رهبري براي اولويت دادن به اقتصاد بود تشكر ميكنم، خيلي متشكرم.

علي نيک زادثمرين
خيلي متشكريم، از آقاي دكتر قاسمي و همكاران ايشان تشكر ميكنيم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! ببخشيد، در ارائه گزارش شعبه پنج، رديف هشتم جناب آقاي محمدرضا رضائيكوچي از حوزه انتخابيه جهرم و خفر اعتبارنامهشان در شعبه پنج به اتفاق آراء تصويب شده كه اعلام ميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
ناطقان جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي عليرضا ورناصريقندعلي نماينده محترم مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا.
ـ آقاي رحمتاله فيروزيپوربادي نماينده محترم نطنز و قمصر.
ـ آقاي حسين عباسزاده نماينده محترم چناران، طرقبه و شانديز.
(كه هر كدام هفت دقيقه وقت دارند)
ـ آقاي حبيباله دهمرده نماينده محترم زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون.
ـ آقاي مهرداد گودرزوندچگيني نماينده محترم رودبار.
(كه هر كدام پنج دقيقه وقت دارند)
جناب آقاي ورناصري همكار محترم بفرماييد.

عليرضا ورناصري قندعلي
نطق 7 دقیقه ای
سلام عليكم و رحمه الله ـ بسم الله الرحمن الرحيم
سلام بر شهدا و امام شهدا كه گمنامان فرشند و نامداران عرش. با آرزوي استمرار سايه باعزت رهبر انقلاب، پدر معنوي ايرانزمين، حكيم خردمندي كه خواستار مجلسي است عدالتگستر و توانمند در رأس امور. درود بر ملت بزرگ ايران و منتخبين محترم آنان، نمايندگان بزرگوار به ويژه همرزمان ديروز و وكلاي شريف امروز. درود بيكران بر بزرگمردمان نجيب مسجدسليمان
،
لالي، هفتگل و انديكا كه با اعتماد خود بنده را مفتخر به كسوت خدمتگزاري نمودند. از زحمات نمايندگان محترم دوره پيشين مجلس سپاسگزارم و براي اين عزيزان ثواب و عنايات الهي مسئلت دارم.
ضمن گراميداشت ياد سرباز شجاع اسلام و وطن سردار حاج قاسم سليماني، تقارن آغاز خدمتگزاري مجلس يازدهم در آستانه (40) سالگي دفاع مقدس، يادآور اين واقعيت است كه بنبست براي ايران و ايراني معنايي ندارد. چنانچه با استراتژي دفاع در شرايط نابرابر در جهاد مؤمنانه تحسينبرانگير همبستگي در خط مقدم مبارزه با كرونا، عليرغم تحريمهاي ناجوانمردانه، ايثار و موفقيت را معنا بخشيدند. قطعاً مفتخر شدن ما به كسوت خدمت برآيند اعتقاد كريمانهاي است كه مردم آزاده ايران به تحولگرايي انقلابي دارند.
فطرت راستين انقلاب اسلامي منعطف است و آمادگي دارد تصحيح اشتباهات را سرلوحه برنامههايش قرار دهد. مطابق با فرمايشات تعهدبرانگيز رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر ضرورت اهتمام دوچندان جهت تحقق عدالت و بهبود معيشت مردم، نهايت تلاش ما در مجلس يازدهم بايد اين باشد كه ساختار و كاركرد مجلس را تقويت كنيم. به دنبال تقويت فرد و جناح نباشيم، زيرا مردم تفاوت سياستبازي را با تدبيرانديشي به راحتي تشخيص ميدهند.
ما نمايندگان مجلس يازدهم كه دعوي مجلس انقلابي داريم، مردم هم ما را در سلوك مبارزه و مصلح ميبينند، مطابق با گفتمان بيانيه گام دوم انقلاب مبني بر ضرورت تعميق پيوستگي ملت و مسئولان نبايد اشتياق عمومي موكلانمان براي تغييرات سريع فراگير و گذر از تنگناهاي كنوني را به يأس تبديل كنيم. پيشنهاد ميكنم از ابتداي كار در قالب مديريت جهادي متحد
شويم، طرحي نو براي مردم شريف ايران و حوزههاي انتخابيه خود در افكنيم، از حقوق و كرامت آنان صيانت كنيم و نهضتي را براي بازگشت مجلس به خويشتن و قرار گرفتن در رأس امور ضمن تعامل با دولت محترم و دولت آينده خلق كنيم.
با مردم شريف حوزه انتخابيهام عهد بستهام كه در سنگر دفاع از حقوقشان راستينسخن باشم، زخمهاي التيامنايافته اين مردم مقاوم و شهيدپرور بر دوش من سنگيني ميكند. تمام وزرا و دولت را مخاطب سخنانم قرار ميدهم.
آقايان وزرا! اگر فقط تاكنون نامي از مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا شنيدهايد مستحضر باشيد كه سالهاست مردم شريف حوزه انتخابيه من با مظلوميت و شكيبايي به دليل درك بصيرانه شرايط حساس كشورمان دندان بر جگر فشرده، حجم عظيمي از معضلات را تاب آوردهاند. عليرغم وجود (20) درصد منابع آب تنظيمشده كشور در مخازن سدهاي عظيم حوزه بنده، چهار شهرستان از آب شرب مداوم محروم و لبتشنه هستند. مردمي كه منابعشان تأمينكننده (80) درصد درآمدهاي كشور است، منابعش ملي قلمداد ميشود. استانهاي همجوار را توسعه و رفاه ميبخشد، اما خود دچار ابرچالشهاي بيكاري بيش از (40) درصد، فقر زاينده و افزايش خودكشي است. از بيش از (140) فوقتخصص بخش درمان و پزشكي خوزستان، سهم چهار شهرستان حوزه بنده صفر است و صفر و به همين دليل هنوز در قرن بيست و يكم مردم حوزه بنده بر اثر عقربگزيدگي و نبود امكانات جان ميدهند.
در اغلب مسيرهاي مواصلاتي و جادههاي درونشهري و برونشهري كه به جادههاي مرگ موسوم شدهاند، آمار بالاي فوتشدگان ناشي از تصادفات باوركننده نيست. در چهار شهرستان
حوزه بنده فقط (1) درصد بزرگراه وجود دارد و سهمشان از آزادراهها صفر است و صفر.
وقتي خوزستان رتبه نخست توليد گندم كشور را رقم ميزند، آيا حق مردم حوزه من اين است كه اگر نهادهاي حمايتي نباشند (حاجيدليگاني ـ جمعبندي بفرماييد) در اين چهار شهرستان صدها نفر از فقر و گرسنگي جان بدهند؟ (60) درصد نيشكر ايران در خوزستان توليد ميشود، اما اين طلايهداران مقاومت از بيتوجهيها تلخكام هستند. خواسته برحق و عمومي حوزه انتخابيه من بهرهگيري از ظرفيتهاي بكر و عظيم خودشان براي برونرفت از اين همه فقر و بيعدالتي است. خيلي متشكرم. آقاي رئيس! من مطالب زيادي داشتم، اما وقت تمام شد.

حسينعلي حاجي دليگاني
تشكر، بقيهاش را به رسانهها بدهيد. از جناب آقاي ورناصري نماينده محترم مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا تشكر ميكنيم. ناطق بعدي جناب آقاي رحمتاله فيروزيپور نماينده محترم نطنز و قمصر هستند، بفرماييد.

رحمت اله فيروزي پوربادي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام به پيشگاه وليالله الاعظم امام عصر (عجلاللهتعاليفرجهالشريف) و به پيشگاه ملت شريف ايران و درود و سلام و به رهبر فرزانه انقلاب اسلامي. به ارواح طيبه شهدا، شهداي انقلاب، شهداي هشت سال دفاع مقدس، شهداي مجلس شوراي اسلامي، شهداي حريم امنيت و مدافع حرم و در رأس آنها شهيد والامقام شهيد سردار حاج قاسم سليماني درود ميفرستم.
ياد و خاطره شهداي (15) خرداد و همچنين سالروز رحلت معمار كبير انقلاب، بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران را گرامي ميدارم.
همكاران عزيز و ارجمند! خدمت همه شما و رياست محترم مجلس و اعضاي هيأترئيسه محترم عرض تبريك دارم. همانگونه كه مستحضريد در روزهاي نخست حضور در سنگر قانونگذاري و نظارت بر حسن اجراي قانون در مجلس يازدهم هستيم. خداوند متعال را شاكريم كه با حسن اعتماد مردم حوزه انتخابيه نطنز و قمصر و بادرود اين محبت گرانبها در اختيار اين حقير قرار گرفت تا بتوانم در پيشبرد آرمانهاي انقلاب و منويات مقام معظم رهبري و در راستاي مطالبات بهحق ملت ايران كوشا باشم. اميدوارم قدر لحظاتي كه چون برق و باد ميگذرد را بدانم تا در فرداروزي كه با چشم بر هم زدني فرا ميرسد در پيشگاه خداوند، مردم و شهدا روسفيد باشيم.
آغاز مجلس يازدهم ميتواند فتحالفتوحي در عرصه قانونگذاري و طرحي نو در عرصه نظارت بر حسن اجراي قانون باشد. اين امر محقق نميشود مگر اينكه با پيگيري انقلابي خادمان ملت و رهايي از نگاه ليبراليستي در حوزه قانونگذاري و نظارت بر اجراي قانون و ترجيح دادن منافع ملي كشور بر منافع فردي، گروهي، قبيلهاي و منطقهاي.
بيشك بسياري از مشكلات و نابسامانيهاي اقتصادي و بيعدالتيها و تبعيضهاي موجود ناشي از عدم توجه كافي در حوزه نظارت بر اجراي قانون بوده، آنجا كه معمار كبير و فقيد انقلاب از مجلس به عنوان رأس امور ياد ميكند و يا مجلس را عصاره فضايل ملت ميداند، پس بايد براي اصلاح قانون و ريشهكني فساد و تبعيض و ناكارآمدي در كشور فتحالفتوحي صورت گيرد تا اين قوه تقنين و قانونگذاري لقب فتح خرمشهر ديگري را به خود بگيرد.
امروز در اين مأموريت سنگين بر همه ماست كه اكثريتمان با شعار انقلابي و اصولگرايي و نگاه ترويج تفكر انقلابيگري پا به عرصه گذاشتهايم، ما نمايندگان بايد اين مهم را اولويت كاري و دغدغه اصلي خود بدانيم. امروز در اين شرايط حساس جامعه كنوني بايد با حفظ روحيه انقلابي و در راستاي منويات رهبر فرزانه انقلاب گامهاي اساسي را برداريم.
حضرت آقا در پيام خود براي مجلسيان تأكيد بر دو رسالت اصلي مجلس يعني قانونگذاري و نظارت بر اجراي قانون داشتند و فرمودند اين دو مسئوليت سنگين بايد در مسير تحقق اولويتهاي اصلي جامعه يعني اقتصاد و فرهنگ باشد. اقتصاد مبتني بر عدالت با تكيه بر اصول اقتصاد مقاومتي و جهش توليدي و فرهنگي برخاسته از فرهنگ غني ايراني و اسلامي كه اميدواريم در اين مسير سربلند باشيم تا به تعبير حضرت آقا با دست خويش مجلس را به رأس امور بازگردانيم.
همكاران عزيز! بيش از چهار دهه از عمر انقلاب اسلامي ايران ميگذرد، مردم اينچنين قدرشناس و وفادار، شايسته ارائه خدمات و رفاه بيشتر هستند و ما بايد آرامش، رفاه و عزت را به مردم خوب كشورمان هديه كنيم.
امروز مردم عزيز ايران از باندبازيها و شعارهاي پوچ سياسي خسته شدهاند، ولي وفادار به اصول انقلاب و نظام بوده و مطالبات جدي در حوزه اشتغال، معيشت، اقتصاد و سلامت دارند كه ميتوان با تكيه بر عقلانيت توأم با مديريت جهادي و با استفاده از دانش، تخصص و تعهد نيروهاي جوان انقلابي و تجارب نيروهاي گرانسنگ، رسالتمان را به مردم و نظام ادا كنيم.
رانتخواري و فساد اداري و اقتصادي يكي از آفتهاي اصلي سيستمهاي اداري است كه
متأسفانه رواج برخي از اين فسادها و قانونگريزيها در سالهاي گذشته باعث بياعتمادي بخشي از مردم و سوءاستفاده معاندين و مخالفين انقلاب و نظام گرديده است. امروز خيل عظيمي از جوانان تحصيلكرده و مؤمن كشورمان به تصميمات و تدابير سه قوه چشم دوختهاند. پس بايد با تمام توان در راستاي ساماندهي اقتصاد و مقابله با فساد و نظارت دقيق و بدون حب و بغض تلاش كنيم.
همكاران ارجمند! بنده از حوزه انتخابيه نطنز، بادرود و قمصر افتخار نمايندگي مردم را به دست آوردم منطقهاي سرشار از ظرفيتها و پتانسيلهاي اقتصادي، صنعتي، گردشگري و مذهبي و با اقليم متفاوت كوهستاني و كويري با مردماني وفادار به نظام مقدس جمهوري اسلامي كه به لطف استقرار اين نظام مقدس در چهار دهه گذشته پيشرفتها و دستاوردهاي چشمگيري در اين حوزه انتخابيه شاهد بودهايم.
اما همچنان مردم درگير برخي از تنگناها و موانع و مطالبات جدي در حوزههاي مختلف ميباشد كه حمايت جدي مسئولين اجرايي در سطح ملي و استاني را ميطلبد كه بخشي از مطالبات اين مردم به شرح ذيل اعلام مينمايم.
ضمن تشكر از آقاي مهندس اسلامي وزير محترم راه و دعوت از ايشان جهت بازديد از راههاي مواصلاتي حوزه انتخابيه و تقاضاي بهسازي راهها به ويژه تكميل باند جاده دوم ترانزيت بادرود به كاشان معروف به جاده مرگ و تقويت و تجهيز ايستگاه راهآهن بادرود. يكي از دغدغههاي اصلي مردم شهرستان نطنز و بادرود و به طور كلي استان اصفهان استفاده از آب شرب سالم بوده كه متأسفانه بيش از (10) سال از پروژه انتقال آب اصفهان به نطنز نيمهتمام مانده كه نيازمند حمايت ويژه وزارت محترم نيرو و سازمان برنامه و بودجه.
ايجاد زيرساخت مناسب جهت تقويت حوزه گردشگري در شهر قمصر پايتخت گل و گلاب شهرهاي كامو و جوشقان و حمايت از بخش خصوصي جهت سرمايهگذاري در اين بخش خاصه در حوزههاي گردشگري و بومگردي در روستاهاي ابيانه، دهآباد، فمي و متينآباد.
پروژه ملي فاضلاب شهر جوشقان و كامو كه از آرزوهاي ديرينه مردم ميباشد همچنين احداث مخزن ذخيره آب شرب كامو و چوگان، والسلام عليكمورحمهالله وبركاته.

حسينعلي حاجي دليگاني
از جناب آقاي رحمتاله فيروزيپور نماينده محترم نطنز و قمصر تشكر ميكنيم. از جناب آقاي حسين عباسزادهامامي نماينده محترم چناران، طرقبه و شانديز دعوت ميكنيم تشريف بياورند نطق (7) دقيقهاي خود را ايراد بفرمايند، بفرماييد.

حسين عباس زاده امامی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
درود و سلام به محضر مبارك حضرت بقيهالله الاعظم (ارواحنالهالفدا) و همچنين رهبر حكيم و فرزانه انقلاب و تقدير و سپاس از پيام راهگشاي ايشان در آغازين روز شروع به كار مجلس و ضمن عرض ارادت به محضر ملت بزرگ ايران و نمايندگان محترم و عرض تبريك به رياست محترم مجلس جناب آقاي دكتر قاليباف، نواب و اعضاي محترم هيأترئيسه و تشكر ويژه از اعتماد مردم شريف و ولايتمدار چناران، طرقبه، شانديز، گلبهار و گلمكان به اين خادم كمترين و سپاس از زحمات خالصانه برادر انقلابي جانباز آزاده سرافراز جناب آقاي دكتر دهقاني نماينده ادوار هفتم تا دهم در اين حوزه انتخابيه و عضو محترم حقوقدان شوراي نگهبان كه در اين جلسه شرف حضور دارند.
درود، تحيت و سلام به روح پرفتوح حضرت امام او كه با دلي آرام، قلبي مطمئن، روحي شاد و ضميري اميدوار از ميان ما پركشيد و به جايگاه ابدي شتافت و با رفتنش زخمي عميق بر پيكره ايران و ايرانيان نشاند. عاشقان حضرتش را در سوگي هميشگي فرو برد و آنچنان كه گفته بود؛ «سالها ميگذرد حادثهها ميآيد انتظار فرج از نيمه خرداد كشم» در نيمههاي خردادماه رخت از اين عالم خاكي بربست و افلاكي شد. پيشاپيش سالروز رحلتش را تسليت عرض ميكنم.
چندي پيش رهبري معظم انقلاب فرمودند خرمشهرها در پيش است نه در ميدان جنگ نظامي در ميداني كه از جنگ نظامي سختتر است، آري در نظام مقدس جمهوري اسلامي و در ركاب ولايت هر روز بايد در آمادهباش كامل بود يكي از آن خرمشهرها سنگر مجلس شوراي اسلامي است كه به فرمايش امام بزرگوار در رأس امور است و عصاره فضايل ملت. مجلسي كه پايههاي كرسيهاي آن بر قطرات خون شهدا گذارده شده است. بدون شك خرمشهر را بايد با فرمانده فتح كرد و ما مفتخريم در (8) خرداد برادري از جنس خاكريز و فرماندهي از جنس سليماني را براي رياست مجلس انتخاب كرديم.
يك چله از انقلاب شكوهمند اسلامي گذشت و با تمام فراز و فرودها و گمانهاي باطل دشمنان قسمخورده نظام و انقلاب مقتدرانه در دهه پنجم حيات خود نهاد، از ابتداي انقلاب تاكنون عليرغم كسب فرصتها، افتخارات و دستاوردهاي چشمگير و خيرهكننده متأسفانه تهديدها و چالشهايي در پيش رو داشتيم.
در كنار تمامي پيشرفتهاي غرورآفرين انهدام و سرنگوني پهباد آمريكايي، ساخت موشكهاي دوربرد و موشكباران پايگاههاي آمريكايي در عراق، توقيف نفتكش انگليسي تحت اسكورت ناوچه جنگي بريتانيايي، پرتاب ماهواره چندمنظوره نور، اعزام و پهلوگيري نفتكشهاي ايراني در بنادر ونزوئلا در حالي كه پرچم كشورمان با اقتدار بر فراز اين نفتكشها در اهتزاز بود و آمريكا جرأت نفس كشيدن هم نداشت تنها گوشهاي از اقتدار افتخاراتي است كه به بركت انقلاب و خون پاك شهداي عزيز عزتمندانه نصيبمان شده است. البته با تمام اين خيزشهاي شگرف متأسفانه به دليل برخي سوءمديريتها به فرمايش حضرت آقا در باب اقتصاد علاوه بر مشكلات عمده مشهود نمره مطلوبي در باب عدالت به دست نياوردهايم، در مبارزه با فساد هنوز كميتمان لنگ است و در بهبود معيشت مردم هزار راه نرفته را در پيش داريم. در چندين سال گذشته بعضي رفتارهاي خيانتگونه برخي افراد مرفه بيدرد با خوي پليد اشرافيگري لطمات و خساراتي بر كشور وارد ساخت كه آنها را نميتوان جبران كرد الا به روزگاران.
ما نمايندگان ملت از رياست محترم قوه قضائيه انتظار داريم علاوه بر برخورد جدي با مفسدان و كساني كه به غارت اموال ملت دست يازيدهاند به اين اكتفا نكرده بلكه زمينه برگشت اموال و ثروتهاي نامشروع آنها را نيز به صاحبان حق و بيتالمال فراهم آورد.
در بحث خصوصيسازي ما با اصل خصوصيسازي مشكلي نداريم ليكن قضيه واگذاري پتروشيمي غرب كشور، هفتتپه، شركت ماشينسازي تبريز، ابطال فروش شركت كشت و صنعت مغان و قس عليهذا نشانه عمق فساد درخصوصيسازي است و بايد با قاطعيت تمام در برابر آن ايستاد تا زماني كه در وزارت نفت تفكر مسئولان و اصرار آنها معطوف به خامفروشي و عدم شفافيت با شرايط وابستگي صرف به نفت نه اشتغال سر و سامان ميگيرد و نه كشور بوي جهش توليد را استشمام ميكند.
برخي دولتمردان بايد پاسخ اين اشتباه و خسارت را بدهند كه چرا با چشم اميد داشتن به روابط اقتصادي و با آمريكا و اروپا متأسفانه روابطمان با شركاي سنتيمان و كشورهاي چين، هند، پاكستان و روسيه مخدوش گرديد.
اين مجلس در برابر فساد بدون هيچگونه اغماض و ملاحظهكاري ميايستد، فساد مانند اختاپوسي به جان اين نظام و كشور افتاده و عليرغم وجود و مسئولان پاكدست و سالم متأسفانه در بدنه سوم قوه هم رخنه كرده و بعد از گذشت نزديك به دو دهه از فرمان (8) مادهاي رهبري همچنان شاهد فساد روزافزون و بعضاً سازمان يافته در بخشهاي مختلف اقتصادي و اداري كشور هستيم. جاي خالي فراكسيون مبارزه با فساد در ادوار مجلس محسوس است. بنده مصمم به تشكيل فراكسيون مبارزه با فساد در اين مجلس هستم و از دغدغهمندان در اين حوزه استمداد ميطلبم.
هم رهبري عزيز و هم مردم بزرگوار ايران نگاهي متفاوت به مجلس يازدهم دارند و به تبع انتظاراتشان از اين مجلس فراتر از مجلس قبل است. قواي سهگانه بايد به خواسته رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانند و چالشهاي پيشروي فرهنگ، اقتصاد و معيشت را مرتفع سازند. مجلس يازدهم براي بهبود وضعيت كشور بنا بر تعامل و همكاري دارد ولي در برابر دو چيز كوتاه نميآيد، يكي عربدهها و ياوهسراييهاي خارجي و ديگري وادادگيهاي عناصر خودفروخته غربگرا و غربگداي داخلي.
در حوزه انتخابيهام كارهاي ناتمام و به زمينماندهاي وجود دارد كه همت مسئولين را ميطلبد تسريع در تكميل پروژه قطار برقي مشهد ـ گلبهار ـ چناران، تكميل آزادراه مشهد ـ گلبهار ـ چناران، تكميل آزادراه چناران ـ قوچان، ارتقاء گلبهار كه مصوبه دولت دهم و قولهاي مساعدت دولت يازدهم و دوازدهم را دارد، تكميل بيمارستان گلبهار، بزرگراه طرقبه ـ شانديز ـ گلمكان، ترافيك طرقبه و تأمين آب شرب روستاها و شهرهاي همجوار كلانشهرها.
دو گروه بازنشستگان عزيز را حمايت كنيم، كارآفرينان مجاهدان خط مقدم توليد و اشتغال. آموزش سنگ بناي جامعه است. عدم اعمال مدرك بيش از يك بار براي فرهنگيان عزيز اجحاف به كشور و سد راه نخبهپروري است، از شوراي نگهبان خواهش ميكنم مساعدت فرمايند. عرايضم را با اين چند بيت پايان ميدهم.
باز حاكم شده است بر مجلس باور قاسم سليماني
روشن از اين خبر شده چشم رهبر قاسم سليماني
حاج باقر بسيجي غواص! لشكر نصر ديگر اينجا است
مجلس فتح مسجدالاقصي است سنگر قاسم سليماني
بچهها پشت خط نگهبانند معبري سوي قدس باز شده است
عصر بشكوه انتسابات است، محور قاسم سليماني
مجلس در تراز عصر ظهور عصر شليك لايحه تا قدس
پشت سنگر نشسته
قاليباف، ياور قاسم سليماني
شادي روح شهدا صلوات (حضار صلوات فرستادند)

حسينعلي حاجي دليگاني
از نطق جناب آقاي حسين عباسزادهامامي نماينده محترم چناران، طرقبه و شانديز تشكر ميكنم.

علي نيک زادثمرين
بسم الله الرحمن الرحيم
از همكاران استدعا دارم بر روي صندليهاي خود مستقر شوند تا از نطق جناب آقاي دكتر دهمرده استفاده كنيم.

حسينعلي حاجي دليگاني
ناطق بعدي جناب آقاي حبيباله دهمرده نماينده محترم زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون است كه (5) دقيقه نطق اضطراري دارند بفرماييد.

حبيب اله دهمرده
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
با سلام و درود به روان پاك شهدا، امام شهيدان بنيانگذاران نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران حضرت امام (رحمهاللهعليه) و سردار شهيد بزرگوار سپهبد سليماني كه براي آزاديخواهان بشريت افتخار آفريد، با آرزوي موفقيت و سلامتي براي مقام معظم رهبري وليامر مسلمين جهان حضرت آيتاللهالعظمي الامام خامنهاي و خدا را بسيار تا بسيار شاكر و به خود ميباليم كه چنين رهبري داريم، همه مناسبتها را گرامي و خدمت هيأترئيسه محترم تبريك و آرزوي موفقيت دارم.
وزارت امور خارجه! در رابطه با شيطان بزرگ فرانسه و انگلستان كه با مردمانشان به روشهاي قرون وسطايي برخورد ميكنند به وظيفه ذاتي خود عمل نماييد، چرا اين همه انفعال؟ سروران! مردم از اين مجلس ولايي انتظار دارند كه به مشكلات انباشتهشده آنها رسيدگي شود ضرورت دارد با روشهاي علمي با تعامل و همدلي به دور از زنده باد و مرده بادهاي بيحاصل از اين فرصت الهي در مسير خدمت بيمنت به مردم كه بهترين عبادت است استفاده نماييد.
گراني امان مردم را بريده است، خودرو، اجاره و قيمت مسكن و مطالب ديگر را در نظر بگيريد اينها چه توضيحي دارند؟ به نظر ميرسد كه تعدادي از مسئولان حقيقتاً برنامه دارند تا جاي ممكن مردم را نسبت به نظام نااميد كنند. مسئولان و وزرا در صحن حضور پيدا كنند و از عملكرد خود گزارش و جوابگوي مردم باشند.
همكاران بزرگوار! بپذيريم كه اگر مجلس به وظيفه ذاتي خود عمل نمايد قطعاً درصد قابل توجهي از مشكلات حل خواهد شد.
مسائل فرهنگي، پير شدن جمعيت، خانواده و سبك زندگي، حاشيهنشيني، مناطق محروم، تبعيض، اشرافيگري و توزيع منابع از چالشهاي جدي است.
و اما در رابطه با حرامخواران ضمن تشكر از قوه قضائيه ضرورت دارد با چند دانهدرشت برخورد جدي، شبيه مرحوم خلخالي عمل گردد.
و اما در رابطه با حوزه انتخابيه؛ طرح معروف به (46) هزار هكتاري سيستان به صورت ناقص افتتاح شد و به شدت اعتراض مردم را به همراه داشت بارها تذكر داده شد كه اين دولت تا شهريور (400) فرصت دارد كه هم رفع نقص، افتتاح و رضايت مردم را به همراه داشته باشد. چرا به صورت ناقص و ابتر كه اين فرصت را به تهديد تبديل كنيم.
جناب آقاي وزير كشور! تقسيم استان سيستان و بلوچستان يك فرصت است چرا اين همه تأخير.
وزير محترم راه! بزرگراه زابل ـ زاهدان كه به جاده مرگ لقب گرفته چرا با كندي مواجه شده
است؟
جناب وزير كشور! گذرهاي مرزي سيستان يك ظرفيت است ولي در اثر سوءمديريت به تهديد تبديل شده.
وزير محترم نيرو! انتقال آب از درياي عمان، فاضلاب سيستان جلوگيري از تبخير رسوبگذاري شانهها طبق قول داده شده عمل نماييد.
جناب دكتر نمكي! چرا به مشكلات تجهيزات بيمارستانهاي استان و حق و حقوق معوقه پرستاران رسيدگي نميشود؟
جناب مونسان وزير محترم ميراث! آثار ميراثي سيستان در حال از بين رفتن است با وزارت شدن خيلي انتظار داشتيم كه اين ميراث حفظ شود، ولي افسوس.
وزارت محترم آموزش و پرورش! به بسته سيستان و بلوچستان به ويژه حوزه سيستان طبق قولهاي دادهشده و سند عمل شود، تبديل مدارك فرهنگيان، نهضتيها و دهها مطلب ديگر.
دولت بزرگوار! به حقوق بازنشستگان و به اين تبعيض پايان دهيد.
والسلامعليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از جناب آقاي حبيباله دهمرده نماينده محترم زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون تشكر ميكنم. دعوت ميكنم از جناب آقاي مهرداد گودرزوندچگيني نماينده محترم رودبار كه به مدت (5) دقيقه از فرمايشاتشان استفاده ببريم.

مهرداد گودرزوندچگيني
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
درود و سلام به ارواح پاك و طيبه شهداي اسلام، امام شهيدان، شهداي جنگ تحميلي، شهداي امنيت و مدافع حرم خصوصاً شهيد مقاومت حاجقاسم سليماني. درود و سلام به مقام معظم رهبري و درود به ملت غيور ايران اسلامي كه همواره در تمام صحنههاي انقلاب ثابت كردهاند پشتيبان ولايت و انقلاب اسلامي هستند و همينطور تشكر كنيم از مردم خوب ايران اسلامي به خاطر حضورشان در انتخابات و حوزه انتخابيه اينجانب شهرستان رودبار كه با حضور (73) درصدي برگ زرين ديگري در تاريخ اين شهرستان ماندگار نمودند. از هيأترئيسه محترم مجلس يازدهم و همچنين سخنان اميدبخش رئيس محترم مجلس شوراي اسلامي جناب آقاي دكتر قاليباف متشكرم و تبريك ميگويم.
امروز هويت استكباري آمريكا و نژادپرستي آن بر هيچكس پوشيده نيست. وجدانهاي بيدار قطعاً گواهي ميدهند كه هويتسازي براي آمريكايي كه همواره منفعتطلبي و خودخواهانه در مباني وجودي آن قرار دارد در دل ملتها جايي نخواهد داشت، بنابراين مسير حق و عدالت، كتاب الهي است. قرآن كريم مركز ثقل و هدايتگري براي ملتهاي آزاديخواه جهان است كه اين آزاديخواهي از جنبشهاي كشورهاي يمن، عراق، سوريه و بسياري از كشورهاي جهان در حال نمود و ظهور است. اميدوارم همه كساني كه اميد به دولت آمريكا چه اوباما و چه ترامپ دارند متوجه شده باشند كه اين ره پاياني خوش نخواهد داشت.
امروز يكي از مشكلات كشور تعطيلي و نيمهتعطيلي صنايع كشور با توجه به وضعيت كرونايي و شرايط اقتصادي كشور است. از رئيسجمهور محترم ميخواهم وزيري كه امروز به صورت سرپرستي در حال ادامه وظيفه است، وزيري كه توانمند، كاردان، متخصص و با سوابق روشن
باشد به مجلس معرفي كند كه مشكلات تلنبار ميشود مشكلاتي كه امروز با زندگي روزمره
مردم و آينده مردم سروكار دارد.
امروز در كشور وزير صنعتي كه در رأس كار خود قرار ندارد قطعاً بخشي از صنايع ما مشكلاتش همچنان باقي خواهد ماند، من از دولت و شخصاً از رئيس محترم جمهور ميخواهم كه وزيري انتخاب شود كه بعد از چند صباحي مجدد ايشان را عزل نكنيد، وزيري انتخاب شود كه بتواند مشكلات كشور را در اين سال پاياني حل بكند، در واقع بتواند صنايعي كه امروز نيمهتعطيل هستند به حالت فعال برگرداند.
نكته دومي كه از دولت ميخواهم درخصوص صنايع واگذار شده است. همه ما ميدانيم كه بخش زيادي از اين صنايع از طريق رانت واگذار شده از دولت ميخواهم به صورت داوطلبانه گروهي را مأمور كنند بازنگري و بازبيني كنند و تعهدات متقابلي كه به واگذاركنندهها شده مورد پيگيري جدي قرار بگيرد تا جايي كه حقوق ملت تضييع شده است به بيتالمال برگردد. امروز مشكلاتي كه به بخش خصوصي واگذار شده متأسفانه به تعطيلي بخش زيادي از صنايع منتهي شده، بخش زيادي از صنايعي كه فعال بود متأسفانه رانتخواري و در واقع سودجويي در صنايع واگذار شده به طور واضح مشهود است.
بحث ديگر اينكه متأسفانه كوهخواري و واگذاري معادني كه منابع اصلي كشور هست بسيار مشهود است. من ميخواهم در حوزه انتخابيهام كه بيشتر از (70) درصد منابع معدني استان گيلان در اين شهرستان قرار دارد دولت نگاه ويژهاي داشته باشد و ساماندهي معادن را برنامه اصلي خود قرار دهد.
همينطور تأكيد من بر ديپلماسي كشورهاي منطقه است اميدوارم دولت تأكيد جدي بر
ديپلماسي منطقهاي را در رأس برنامههاي خودشان قرار بدهند. متشكرم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از جناب آقاي مهرداد گودرزوندچگيني نماينده محترم رودبار تشكر ميكنم. آقاي رئيس! در خدمتتان هستيم.
8
قرائت بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص تقدیر از پیام حکیمانه رهبر معظم انقلاب به مناسبت آغاز بهکار مجلس یازدهم

علي نيک زادثمرين
آقاي كريمي بيانيه را بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
بسم الله الرحمن الرحيم
بيانيه (245) نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي
ما نمايندگان ملت ايران با تقدير فراوان از پيام حكيمانه رهبر معظم انقلاب اسلامي به مناسبت آغاز به كار مجلس يازدهم و با گراميداشت ايام ارتحال حضرت امام راحل و قيام (15) خرداد
ضمن تبريك به آقاي دكتر قاليباف و هيأترئيسه محترم نكات مهمي را به استحضار ملت شريف ايران اسلامي ميرسانيم.
1 ـ خداوند متعال را بابت اين توفيق شاكريم و از مردم شريف و انقلابي ايران اسلامي به واسطه اميدواري و اعتماد به منتخبان خود سپاسگزاريم و با خداي خود عهد ميبنديم كه تمام همت خود را صرف خدمت به مردم و اعتلاي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران نماييم.
2 ـ بيان دقيق رهبر معظم انقلاب كه همه دستگاههاي حكومتي و مردمي و همه آحاد وظيفه دارند از مسير ترسيمي مجلس حركت كنند نشانه قطعي اعتماد ايشان به نمايندگان مجلس يازدهم است كه انشاءالله از سوي همه ما نمايندگان جدي گرفته خواهد شد.
ما رابطه مجلس با قواي ديگر و دستگاههاي فعال كشور را از نوع تعامل و برادري ميدانيم و در عين حال معتقديم با توجه به اختيارات و وظايف مصرح در قانون اساسي مجلس برادر بزرگتر قواي ديگر است. به رأس امور بودن مجلس باور داريم و به مصداق آيه شريفه «لا يكلف الله نفساً الا وسعها» توان خود را براي به عهده گرفتن تكاليف بالاتر مد نظر نظام در مجلس افزايش خواهيم داد.
3 ـ شرط تحقق در رأس امور بودن نظم در انجام وظيفه، طهارت اقتصادي و اولويتشناسي است. امروز اقتصاد و فرهنگ در صدر اولويتهاي كشور است كه در اين ميان رسيدگي به اقتصاد و معيشت طبقات ضعيف و ارتقاء شاخصهاي عدالت فوريترين مسأله ما است، اما جبران عقبماندگي در مقوله عدالت با كار عادي ميسر نميشود و نيازمند جهاد شبانهروزي است. باور داريم در شرايط ناگوار اقتصادي مردم كه ناشي از بهمپيوستگي ناكارآمديهاي اجرايي و فشارهاي زورگويان عالم است علاوه بر فعاليت جدي براي تقنين و نظارت در چهارچوب اقتصاد مقاومتي، بايد به معناي واقعي كلمه مردمي شويم. مردمي شدن هم با حضور در ميان مردم و شنيدن دغدغهها و گلايههاي آنان محقق ميشود و هم با نزديك كردن زندگي نمايندگان به طبقات ضعيفتر مردم.
4 ـ معتقديم پنج خصوصيت مهم ضامن موفقيت مجلس يازدهم در چهارسال پيش رو خواهد بود:
اول؛ انقلابي بودن، دو؛ انسجام داشتن، سه؛ حفظ استقلال، چهار؛ حركت با برنامه تحولي و پنج؛ استفاده از ظرفيت تمام نمايندگان كه فقدان هريك از ويژگيهاي فوق به تنهايي ميتواند مجلس يازدهم را از طي مسير درست منحرف سازد و عامل ناكامي شود.
5 ـ مجلس يازدهم نخستين مجلس در گام دوم انقلاب اسلامي است، لذا خود را نسبت به تحقق بيانيه گام دوم رهبر معظم انقلاب متعهد ميدانيم و در اين ميان از نقش ويژه جوانان غافل نخواهيم شد. الحمدلله تعداد قابل توجهي از نمايندگان مجلس يازدهم را جوانان زير (45) سال تشكيل ميدهند كه بعضاً داراي سابقه نمايندگي مجلس نيز هستند. تلاش خواهيم كرد درهمتنيدگي تجربه مجربان مجلس با شور و حرارت جواني نمايندگان جوان را در عمل پياده كنيم، همچنان كه در انتخابات هيأترئيسه رقم خورد. معتقديم خطكشيهاي قوميتي، جناحي، جغرافيايي و سني در مجلس باعث آفت خواهد شد. مجلس يازدهم يد واحدهاي براي استعانت از خداوند متعال، بيعت با رهبري معظم، گرفتن حق مردم و نوازش محرومان و براي دست رد زدن بر سينه دشمنان ملت ايران اسلامي خواهد بود.
والسلام عليكم و علي عبادالله الصالحين

علي نيک زادثمرين
از جناب آقاي كريمي متشكريم.
9
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مسئولان اجرایی کشور

علي نيک زادثمرين
آقاي دكتر متفكرآزاد! تذكرات را قرائت بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض ادب و احترام خدمت همكاران محترم دارم. تعدادي تذكر كتبي رسيده است كه تذكرات كتبي را قرائت ميكنم و بعد براساس قرعهكشي كه انجام شده تعدادي تذكر شفاهي دو دقيقهاي هم در محضر همكاران عزيز خواهيم بود.
ـ آقاي علياكبر عليزادهبرمي (دامغان) به وزير جهادكشاورزي در مورد تكميل هرچه سريعتر بند ذخيره آب شهيد ساجدي شهر كلاته شهرستان دامغان.
ـ آقاي بيژن نوباوهوطن (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص سهلانگاري در پرداخت بيمه بيكاري كارگران بيكارشده كه به آنان وعده شهريورماه داده شده، در حالي كه اغلب بيكارشدهها در تأمين معاش روزانه عاجز هستند.
ـ آقاي سيدعلي موسوي (ملكان) به وزير كشور درخصوص جابجايي سريع و پرحاشيه فرمانداران در فاصله شكلگيري مجلس يازدهم كه تذكر جدي است و توقف را خواستارند.
ـ آقاي عباس گودرزي (بروجرد) به رئيسجمهور محترم درخصوص اينكه متأسفانه پس از گذشت سه ماه از سال 99 هنوز افزايش حقوق بازنشستگان تأميناجتماعي اعلام نشده، ضرورت دارد در اين خصوص شخصاً پيگيري فرمايند.
ـ آقاي محمدحسن آصفري (اراك، كميجان و خنداب) به وزير آموزش و پرورش درخصوص علت اجرا شدن رتبهبندي معلمان و كاركنان آموزش و پرورش در سطح كشور.
ـ آقايان: محمدحسن آصفري (اراك، كميجان و خنداب)، عباس مقتدايي (اصفهان) و روحاله متفكرآزاد (تبريز، آذرشهر و اسكو) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص توجه به افزايش حقوق بازنشستگان كشوري و لشكري به دليل تورم بالاي اقتصادي در جامعه.
ـ آقايان: كمال حسينپور (پيرانشهر و سردشت)، جلال محمودزاده (مهاباد)، انور حبيبزادهبوكاني (بوكان) و سيدمهدي فرشادان (سنندج، ديواندره و كامياران) به وزراي نيرو و جهادكشاورزي درخصوص دليل عدم رسيدگي به وضعيت آب شرب شهري و روستايي كه اغلب پروژههاي آبرساني به شهرها و روستاها نيمهتمام رهاشده، اعتراضات گسترده نسبت به عدم تأمين آب شرب در شهرهاي محروم و روستاها وجود دارد.
ـ آقاي مصطفي رضاحسينيقطبآبادي (شهربابك) به وزير نيرو درخصوص ادغام آب روستايي و شهري كه فرمودند اشتباه و كار غيركارشناسي است و مورد اعتراض است و ستم به روستاها و روستاييان است و خواهان لغو طرح و اهميت دادن به پايههاي نظام كه همانا مردم روستاها هستند، ميباشيم.
ـ آقايان: عليرضا سليمي (محلات و دليجان)، محمد سبزي (ساوه و زرنديه)، علياكبر كريمي
(اراك، كميجان و خنداب)، عليرضا نظري (خمين)، محمود احمديبيغش (شازند)، جلال رشيديكوچي (مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد) و احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين) به وزير راه و شهرسازي درخصوص اينكه چرا براي بازار آشفته قيمت مسكن، زمين و اجارهبها تدبيري نميشود، آيا صداي شكستن استخوان فقرا را نميشنويد؟ سياستهاي دولت موجب چهار برابر شدن قيمتها در اين عرصه شده و درخواست ورود كردند.
ـ آقايان: عليرضا سليمي (محلات و دليجان)، محمد سبزي (ساوه و زرنديه)، علياكبر كريمي (اراك، كميجان و خنداب)، عليرضا نظري (خمين)، محمود احمديبيغش (شازند) و احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين) به وزير جهادكشاورزي درخصوص علت افزايش قيمت نهادههاي كشاورزي مثل سم از يك طرف و عدم پرداخت خسارت ناشي از كرونا به گلكاران و سياست شما براي جهش توليد در اين بخش چيست.
ـ آقاي حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص علت تأخير چندساله در افتتاح پروژه درمانگاه شبانهروزي رباطكريم كه توضيح دادند در مورد تأميناجتماعي است.
همچنين درباره علت كمبود و مشكلات در ادارات بهزيستي شهرستان رباطكريم و بهارستان.
به وزير راه و شهرسازي درخصوص علت تأخير چندين ساله در تكميل پروژه متروي رباطكريم و شهر پرند.
همچنين درخصوص علت تأخير چندينساله در تكميل پروژه خط (2) ريلباس شهرستانهاي رباطكريم، بهارستان و اسلامشهر.
به وزير نيرو درخصوص علت انجام نشدن پروژه تصفيهخانه
(6) تهران و طرح الغدير (2) به شهر جديد پرند.
ـ آقاي سيدمحمد موحد (كهگيلويه، بهمئي، چرام و لنده) به رئيسجمهور محترم درخصوص جنگلها و منابع طبيعي استان كهگيلويه و بويراحمد كه احتمالاً زمان شفاهي براي توضيح خواهد داشت.
ـ آقايان: روحاله ايزدخواه، سيداحسان خاندوزي، مجتبي رضاخواه، علي خضريان، (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، محسن زنگنه (تربتحيدريه، مهولات و زاوه)، مهدي طغياني (اصفهان)، روحاله متفكرآزاد و سيدمحمدرضا ميرتاجالديني (تبريز، آذرشهر و اسكو) و خانم فاطمه قاسمپور (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزيركشور درخصوص حمله خشونتآميز عوامل شهرداري كرمانشاه به شهرك فدك و تخريب ناعادلانه مسكن محرومان و فوت خانم آسيه پناهي.
ـ آقاي محمدطلا مظلوميآبزرگه (بهبهان و آغاجاري) به وزير كشور درخصوص اعزام بالگرد و امكانات بيشتر براي مهار آتشسوزي.
ـ آقاي محمدرضا پورابراهيميداوراني (كرمان و راور) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم گزارش هزينهكرد (1) ميليارد يورو كه برداشت از صندوق توسعه ملي به مجلس شوراي اسلامي است.
به وزير صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم پيگيري و ابلاغ مصوبات ستاد كرونا جهت
حمايت از اقدامات اقتصادي به ويژه اصناف و بازاريان كه متأسفانه تا به امروز مصوبات در
استانهاي كشور اجرايي نشده.
به وزير جهادكشاورزي درخصوص دليل عدم توجه به مشكلات ناشي از سيل أخير در منطقه شهداد و گلباف شهرستان كرمان كه خسارت زيادي به زمينهاي كشاورزي وارد كرده است.
ـ آقاي ابراهيم عزيزي (شيراز و زرقان) به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص اينكه دولت اعلام كرده به واسطه مشكلات ايجادشده براي كرونا وامگيرندگان تا سه ماه اقساط را پرداخت نكنند. ايشان ميفرمايند كه بانكهاي كشور اقدام به كسر حقوق از ضامنين كردند كه اين اقدام مغاير با تصميمات و موجب تضييع حقوق مردم شده است.
ـ خانم سميه رفيعي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به رئيسجمهور محترم درخصوص بيتدبيريها در مهار آتشسوزيهاي جنگلهاي زاگرس.
ـ آقاي سيدسلمان ذاكر (اروميه) به وزير امور خارجه درخصوص احقاق حقوق صادركنندگان هندوانه از اروميه به تركيه كه در حال حاضر (20) هزار تن هندوانه در تركيه در حال خراب شدن است.
ـ آقاي حسين نوشآبادي (ورامين، پيشوا و قرچك) به وزير نيرو درخصوص رسيدگي به وضعيت نامطلوب برق بخش جوادآباد و تسريع در احداث پست (62) كيلووات برق اين منطقه و تأمين روشنايي.
به وزير جهادكشاورزي درخصوص رسيدگي به وضعيت نابسامان دامداران و مرغداران به ويژه توليدكنندگان گوشت قرمز.
ـ آقايان: عباس مقتدايي و حسين ميرزائي (اصفهان)، محمدمهدي زاهدي (كرمان و راور) و
روحاله متفكرآزاد (تبريز، آذرشهر و اسكو) به رئيسجمهور محترم درخصوص ضرورت اجراي بند «ه» تبصره (12) قانون بودجه سال 99 درخصوص پرداخت حقوق ماهيانه و حقالزحمه نيروهاي خريدخدمت و حقالتدريس نيروهاي موقت آموزش و پرورش كه چندين ماه است پرداخت نشده است.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به وزير آموزش و پرورش درخصوص تعيين تكليف رتبهبندي فرهنگيان و اجراي كامل افزايش (50) درصدي امتيازات فصل (10) قانون مديريت خدمات.
همچنين درباره ضرورت توجه به مربيان پيشدبستاني و رسيدگي به وضعيت حقوق بيمه و معيشت آنها.
ـ آقاي شهباز حسنپوربيگلري (سيرجان و بردسير) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص شفافيت در عدم پرداخت يارانههاي معيشتي به افراد تحت پوشش جامعه، به خصوص شهرستانهاي سيرجان و بردسير و عدم پرداخت تسهيلات به افراد بيكارشده حاصل از ورود ويروس منحوس كرونا.
ـ آقايان: حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون)، سيداحمد رسولينژاد (دماوند و فيروزكوه)، وحيد جلالزاده (اروميه)، ولياله فرزانه (نور و محمودآباد)، حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون)، محمد وحيدي (بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان)، رضا حاجيپور (آمل)، عزتاله اكبري تالارپشتي (تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر)، مجيد نصيرائي (فردوس، سرايان، طبس و بشرويه) و تعدادي از همكاران به وزير آموزش و پرورش
درخصوص نهضت سوادآموزيها كه جذب آموزش و پرورش بشوند، حذف آزمون قبل از ورود دانشگاه فرهنگيان را دادند، لذا با توجه به سوابق زياد آنها اكثراً شايسته است كه از وزير آموزش و پرورش درخواست بشود به كميسيون تخصصي گزارشي از اين بابت بدهند. بقيه دوستان هم امضا كردند كه بيش از (20)، (30) نفر از دوستان امضا كردند كه در اختيار آنها قرار ميگيرد در حوزههاي انتخابيه استفاده بشود.
ـ آقاي كمال عليپورخنكداري (قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي) به وزير راه و شهرسازي درخصوص وضعيت نابسامان راه سوادكوه، قائمشهر و راه جويبار به قائمشهر.
ـ آقاي يعقوب رضازاده (سلماس) به وزير راه و شهرسازي درخصوص عدم تكميل بيمارستان (160) تختخوابي شهرستان سلماس.
ـ آقاي سيدجليل ميرمحمديميبدي (تفت و ميبد) به وزير نيرو درخصوص بررسي و پيگيري ارتقاء كيفيت آب شهرستانهاي ميبد و اردكان.
ـ به وزير آموزش و پرورش درخصوص برگزاري امتحانات حضوري در شرايط ويروس كرونا براي سال نهم دبيرستان.
ـ آقايان: سيدموسي موسوي (لامرد و مهر) و محمدمهدي فروردين (فيروزآباد، فراشبند، قير و كارزين) به وزير نفت درخصوص عدم رسيدگي به مشكلات رانندگان ترابري سبك آغار، دالان، هما و شانا و تابناك.
دو تا تذكر براي روز سهشنبه ماند.

علي نيک زادثمرين
دوستان عنايت داشته باشند تذكر آقاي آصفري نماينده اراك و
خنداب علت اجرا نشدن طرح رتبهبندي معلمان بود كه به اشتباه علت اجرا شدن خوانده شد كه بدين وسيله اصلاح ميشود. تذكر آقاي آصفري اين بود كه چرا طرح رتبهبندي معلمان اجرا نشده است.
10
اعلام وصول (1) فقره طرح

علي نيک زادثمرين
آقاي دهنوي اعلام وصول طرح را بفرماييد.

سيدمحسن دهنوي
طرح جمعيت و تعالي خانواده كه در موضوع فرزندآوري و تعالي خانواده ميباشد به صورت عادي اعلام وصول ميشود.
11
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي نيک زادثمرين
تذكرات شفاهي را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت سركار خانم الهام آزاد نماينده محترم نايين، خور و بيابانك هستيم، همكاران عزيز دو دقيقه وقت دارند، بفرماييد.

الهام آزاد
تذکرات شفاهی
بسم ربالزهرا (سلامالله عليها)
عرض سلام، ادب و احترام دارم و تبريك مجدد خدمت اعضاي محترم هيأترئيسه مجلس يازدهم. همانطور كه همه ما مستحضر هستيم در پيام مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) همه ما مجلس يازدهميها به اولويت اقتصاد، فرهنگ و عدالت رهنمود شديم. در روزهاي اخير دو اتفاق
غمانگيز در داخل كشور ما رخ داد، اتفاقاتي كه اگر در سالهاي قبل به فرمايشات حضرت آقا عمل مينمودند شايد از معدود رخدادهاي اينچنيني نيز پيشگيري ميشد. حضرت آقا در سالهاي 69، 76 و 92 فرمايشات مهمي نسبت به بحث زن و خانواده و تعدي به حقوق زنان داشتند كه متأسفانه اجرايي نشد و امسال نيز در ديدار با دانشجويان فرمودند كه در اين حوزه كمكاريهاي جدي صورت گرفته.
مورد ديگر بحث عدالت است كه حضرت آقا فرمودند نمره خوبي كسب نكرديم. آيا ما ميتوانيم پاسخگوي مردمي باشيم وقتي فردي هزاران متر به ناحق ساخته و هنوز تخريب نشده اما به خاطر دو يا پنج متر با خانم آسيه پناهي چنين برخوردي شود؟ انشاءالله اين موضوعات بايد در كنار اقتصاد اولويت اول مجلس باشد و به صورت ويژه در دستور كار قرار گيرد.
تذكر بعدي؛ گام دوم انقلاب گام تمدنسازي نوين اسلامي است و بايد نداي حق را به جهانيان برسانيم. نژادپرستي، ظلم و قتل رنگينپوستان، دستگيري خبرنگاران، تهديد مردم به شليك مستقيم توسط ترامپ قمارباز در روزهاي اخير اتفاق افتاد، از مسئولين... (قطع ميكروفن)

روح اله متفکرآزاد
سركار خانم آزاد! اگر اجازه بدهيد از تذكرات نفر بعد استفاده بكنيم.

احمد اميرآبادي فراهاني

الهام آزاد
عمل نمايند، منالله توفيق.

علي نيک زادثمرين

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي الهويرديدهقاني نماينده محترم ورزقان هستيم،
بفرماييد.

الهويردي دهقاني
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
آغاز به كار مجلس يازدهم را خدمت مردم شريف ايران عزيز و همكاران محترم تبريك عرض ميكنم. تذكر بنده به جناب آقاي دكتر نمكي وزير محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است در رابطه با فسادي كه در اين شبكه در استان آذربايجانشرقي وجود دارد و سالها است لانه كرده و يكي از اهداف اين مجلس مبارزه با فساد است كه بنده تذكر ميدهم دستور رسيدگي بدهند چند نفر از كارمندان ايشان جلويشان گرفته شده، متأسفانه به جاي اينكه تعليق يا اخراج بشوند پستهاي جديد در شهرستانهاي ديگر به اينها داده ميشود.
تذكر دوم بنده به وزير محترم راه و شهرسازي است در مورد بزرگراه تبريز ـ خواجه ـ ورزقان ـ خاروانا ـ نوردوز است كه متأسفانه به دلايل شخصي و منافع محلي اين بزرگراه را از مسير اصلي تغيير دادهاند. بنده خواهش ميكنم كه دستور بفرمايند اين بزرگراه را قطعاً و سريعاً به مسير اصلي خودش بازگردانند.
تذكر بعدي بنده به سرپرست محترم وزارت صنعت و معدن در مورد پيشفروش خودروها است. كاري بكنند كساني كه خودرو ندارند و شرايط احراز خريد خودرو را دارند انشاءالله اينها بتوانند با قيمت مناسب صاحب خودرو بشوند و خود اين خودروسازها مسائل و مشكلاتي دارند كه از نظر كمي و كيفي بايد خودشان را به روز بكنند و همچنين قيمت خود را با قيمتهاي جهاني متناسب بكنند.
همينطور تذكر ديگر بنده به جناب آقاي سرپرست محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با شهرك صنعتي مس شهرستان ورزقان است كه متأسفانه نيمهتمام رها شده و تكميل
كارخانجات پاييندستي مس است و همينطور تذكر پاياني بنده به وزراي محترم نيرو و كشاورزي است كه متأسفانه دو سد بزرگ در شهرستان ورزقان احداث شده كه يكي از اينها سد مرزي است و آب آن از دسترس كشور خارج ميشود. برنامهريزي براي پاياب اين سدهاي سد سيهكلان آقبلاغ و سد حاجيلار بكنند و آب شرب اهالي ورزقان را تأمين بكنند، متشكرم.

علي نيک زادثمرين
جناب آقاي دهقاني متشكرم، نفر بعد را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
خواهش ميكنيم همكاران رعايت زمان را بكنند كه به همه عزيزان فرصت تذكرات برسد. جناب آقاي فرهاد بشيري نماينده محترم پاكدشت بفرماييد.

فرهاد بشيري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم، خدمت هيأترئيسه محترم تبريك عرض ميكنم. آرزوي توفيق براي همكاران محترم داريم و خدمت همه عزيزان خستهنباشيد عرض ميكنيم. مجلس يازدهم شروع شده، انشاءالله در تراز انقلاب اسلامي از حداكثر ظرفيتها براي خدمتگزاري به مردم شريف و ارزشمندمان استفاده بكند. براساس اصل (121) رئيسجمهور محترم همانند نمايندگان محترم ملت در خانه ملت آمدند و سوگند ياد كردند كه در زمينه استقلال سياسي و اقتصادي و فرهنگي كشور از هيچگونه اقدامي مضايقه و دريغ نكنند.
خدمت ايشان ميخواهم عرض بكنم كه آقاي رئيسجمهور! با عنايت به اينكه شما آمديد سوگند ياد كرديد امروز دولت جنابعالي در عرصههاي مختلف بسيار كند و لَخت است، ما نمايندگان مردم هم آمدهايم كه بر حل مشكلات اولاً به دولت كمك بكنيم، يعني از حداكثر ظرفيتهاي
كشور استفاده بكنيم، اقتصاد كشور ما هم اقتصاد قوي است، نبايد دچار خودباختگي بشويم، اگر ظرفيتهاي كشور را باور داشته باشيم ميتوانيم تلاش بكنيم و كشور را عليرغم اين تهديدات و تحريمهايي كه ترامپ جنايتكار دارد براي ما انجام ميدهد ميتوان از حداكثر ظرفيتها استفاده بكنيم.
گزارش خوبي در ارتباط با حوزه اقتصاد مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي ارائه كرد. تقاضاي من از رئيس محترم جلسه اين است كه انشاءالله تلاش بكنيم چون مسأله كشورمان اقتصاد است، در حوزه اقتصاد مسائلي را مطرح كردند كه اين مسأله انشاءالله ضرورت دارد با جديت دنبال بشود. ما يك مسأله اساسي هم داريم كه از (11) سال پيش كمربندي جنوبي پاكدشت شروع شده، توانستيم با زحمات زياد قرارگاه خاتمالانبياء را آورديم و جناب آقاي نيكزاد هم كه آن موقع وزير بودند ايشان را زحمت داديم، اما طي چهار سال گذشته متأسفانه خيلي كار نشده، مثلاً براي سال 99 براي پروژهاي به اين مهمي (4) ميليارد تومان بودجه در نظر گرفته شده كه قطعاً اين تحقق هم پيدا نميكند، مشكلاتي داريم و من از وزير محترم راه و شهرسازي تقاضا دارم انشاءالله براي اين با جديت وقت بگذاريم براي پروژه و انشاءالله هيأترئيسه محترم مجلس هم كمك بكنند. همه با هم تلاش بكنيم و دست به دست هم بدهيم مشكلات مردم و به ويژه اين مسأله كه پروژه ملي هم هست را انشاءالله حل بكنيم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

روح اله متفکرآزاد
در خدمت حاجآقاي سيدناصر موسويلارگاني نماينده محترم فلاورجان هستيم، بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
لازم ميدانم از تكتك همكاران عزيز كه به برادر كوچك خودشان اعتماد كردند و رأي دادند تشكر بكنم. دولت آقاي روحاني يك مشكل بزرگ دارد و آن اين است كه دير از خواب بيدار ميشود. ابتداي شيوع كرونا، كشور را رها كردند و حالا هم اقتصاد پساكرونا را رها كردند. دولت توليد و اقتصاد را در سال جهش توليد كاملاً به حال خود گذاشته است. وضعيت اقتصادي مردم روز به روز بدتر از گذشته شده است. دولت نقدينگي را در جامعه رها كرده به طوري كه نقدينگي طي پنج سال گذشته در كشور بيش از سه برابر شده است. متناسب با ميزان نقدينگي ارزش پول ملي هر روز در حال كاهش است. همين مسأله سبب شده تا نقدينگي در بازار طلا، ارز، بورس و مسكن جابجا شود.
حجم بدهي معوقات بانكي و حجم مطالبات مشكوكالوصول بانكي نشانگر ضعف عملكرد بانك مركزي و خودمختاري بعضي از بانكها است. دولت همه اين مسائل مهم را رها كرده و به فكر انتصاب افراد معلومالحال در پستهاي حساس در اين سال آخر است.
شنيده ميشود برخي افراد مشكلدار در حال انتصاب به عنوان سفير هستند. صندوق بازنشستگي كشوري و شستا چند ماه است تبديل به حياطخلوت مفسدين اقتصادي و سياسي شده است.
به آقاي شريعتمداري شديداً تذكر ميدهم از اين روند غلط دست برداريد.
از رئيس محترم قضائيه ميخواهم با سرعت و جديت موضوع مرگ تأسفبار آسيه پناهي كه جرم او دفاع از آلونك ساده و كپرياش در مقابل شهرداري كرمانشاه بوده را بررسي كنند، در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران شايسته نيست كه بعد از (40) سال به جاي تلاش براي
رفع فقر اينگونه با كوخنشينان برخورد شود. وزير كشور نيز بايد با مديران نالايق برخورد بكند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

روح اله متفکرآزاد
متشكريم، حاجآقاي موسي غضنفرآبادي نماينده محترم بم، ريگان، فهرج و نرماشير بفرماييد.

موسي غضنفرآبادي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
سالروز عروج ملكوتي بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام راحل عظيمالشأن را خدمت مقام معظم رهبري و ملت بزرگ ايران تسليت عرض ميكنم. لازم ميدانم يكبار ديگر از مردم عزيز و بزرگوار شهرستانهاي شرق استان كرمان تشكر بكنم كه با رأي بالا من را به خدمتگزاري خودشان انتخاب كردند. تذكر اول من به آقاي رئيسجمهور محترم است. افزايش قيمت كالاهاي اساسي مردم به خصوص قشر محروم و ضعيف را تحت فشار شديد قرار داده است. چرا نظارت جدي در برخورد با سودجويان، محتكران و گرانفروشان انجام نميگيرد؟
تذكر به وزير محترم كشور؛ جناب آقاي رحمانيفضلي! استان كرمان در آتش ضعف مديريت ميسوزد و خود شما هم ميدانيد. تا كي بايد ادامه داشته باشد، چرا اقدام نميكنيد؟ مسائل مردم، كشور و انقلاب نبايد فداي سهلانگاري و بيتوجهي و يا جناحبازي و باندگرايي بشود.
جناب آقاي رئيسجمهور و وزيران محترم! بنده هيچ شأني براي خود جز نوكري براي مردم و انقلاب قائل نيستم، بر همين اساس دست همكاري و تعامل را براي حل مشكلات مردم به سوي شما دراز ميكنم اما با مديريت ضعيف، ناتوان و فرسوده و بيتفاوت نميشود مشكلات مردم را حل كرد.
تذكر به وزير محترم نيرو درخصوص پيگيري در تسريع انتقال آب شرب از سد نسا به بم و بروات و روستاهاي در مسير دارم.
تذكر به سرپرست محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص پيگيري در رفع مشكلات كارخانههاي خودروسازي در بم دارم كه جوانان زيادي را بيكار كرده است. خواهش ميكنم پيگيري بكنيد. والسلام عليكم و رحمه الله

روح اله متفکرآزاد
خيلي متشكرم، جناب آقاي محمدرضا دشتياردكاني از اردكان يك دقيقه بفرماييد.

سيدمحمد مولوي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض ادب و احترام خدمت همه همكاران عزيز و ارجمندم. كرونا در استان خوزستان بيداد ميكند. مردم استان خوزستان در حال پرپر شدن هستند. آمار روزانه نشاندهنده اين است كه استان خوزستان در رتبه اول ابتلا قرار گرفته. سؤال من از وزراي نيرو و بهداشت اين است كه با اين وضعيت آيا آبادان و خوزستان بايد درگير آب شرب باشند يا دوست داريد مجدداً مشكل غيزانيه تكرار شود؟ كرونا گلوي مردم خوزستان را فشرده است، باز هم ميخواهيد خوزستان مادرخرج ديگر استانها شود؟ آيا ديدهايد استاني با اين ثروت و دارايي؟ چرا به كيتهاي آزمايشگاهي مجهز نيستند، چرا آبادان با (300) هزار نفر تنها يك دستگاه پي.سي.آر دارد؟ استان خوزستان از دستگاههاي اكسيژنساز رنج ميبرد. جناب آقاي رئيسجمهور! لطفاً و مؤكداً توصيه فرماييد در اسرع وقت ستاد مبارزه با كروناي كشور قلباً و غالباً در اختيار استان خوزستان قرار گيرد. فاجعه انساني در حال تكرار است. آمار همين هفته نشان ميدهد كه فقط ديروز (17) نفر فوت شدهاند و آمار (14) هزار و (153) نفر واقعاً فاجعه است. انتظار اين است كه وزراي نيرو، بهداشت و جناب آقاي رئيسجمهور سريعاً دستور بدهند و در كنار استان خوزستان قرار بگيرند. والسلام عليكم و رحمه الله

روح اله متفکرآزاد
خيلي متشكرم، حاجآقا سيدمحمد موحد هم آخرين تذكر را بفرمايند.

سيدمحمد موحد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر بنده به آقاي رئيسجمهور محترم، براي چندمين سال پياپي جنگلها و منابع طبيعي استان كهگيلويه و بويراحمد طعمه حريق شدند و خسارات جبرانناپذيري به اين سرمايههاي ملي وارد شده است. حضور مردم و جوانان با دستهاي خالي براي مبارزه با آتش هم صحنههاي زيبايي از ايثارگري آنان را رقم زد و هم باعث تأسف و تأمل بيشتر به واسطه نبود امكانات و تجهيزات ضروري و اوليه شد.
آقاي رئيسجمهور! جنگلهاي بلوط، حيات وحش، حيوانات مظلوم و بيگناه در كوه خائيز در شعلههاي آتش خاكستر شدند و آتش در ارتفاعات كوه خائيز همچنان زبانه ميكشد. ضرورت دارد از خواب بيدار شوند آنهايي كه بايد بيدار شوند. مسئولين، دستاندركاران مخصوصاً مديريت بحران را موظف به اطفاء حريق فرماييد، مردم مظلوم نميتوانند شاهد ادامه اين فاجعه باشند.
ضمن تشكر از همه عزيزان كه در اين حادثه تمام توان خود را به كار گرفتند مخصوصاً عزيزان سپاه و ارتش و مديريت استان و تمامي نيروهاي اداري و مردم بالاخص جوانان عزيز، همچنان منتظر اقدام فوري و عاجل رئيسجمهور هستيم. والسلام عليكم و رحمه الله

روح اله متفکرآزاد
خيلي متشكرم، من به عزيزاني كه چندين تذكر كتبي ماند عرض كنم روز سهشنبه در خدمت اينها هستيم. ضمناً من نام شريف همكار محترم جناب آقاي دَهمرده را اشتباهاً دِهمرده قرائت كردم، خود ايشان ميدانند الحمدلله دهمرده نه، صدمرده هستند، عذرخواهي من را بپذيريد.

علي نيک زادثمرين
متشكرم، آقاي موسوي! در خدمت شما هستيم.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! تعداد زيادي ثبتنام كردند، اما ما براي اينكه دوستان اساميشان را براي روزهاي آينده هم ميتوانيم در خدمتشان باشيم من چهار، پنج نفر را خواهشم اين است كه خيلي كوتاه صحبت بكنند. جناب حاجآقاي ذاكر بفرماييد، سعي كنيد خيلي كوتاه بفرماييد.

سيدسلمان ذاکر
تذکر آیین نامه
آقاي رئيس! بند (11) ماده (22) را تذكر دارم. اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جايگاه قانوني نمايندگان اقتضاء ميكند كه واقعاً دولت حق و حقوق نمايندگان كه نماينده ملت هستند را بهجا بياورند. امروز ديپلمات اقتصادي كجا مانده؟ وزير امور خارجه جناب آقاي ظريف! آن روز عرض كردم كه بياييد ببينيد هشت بازارچه مرزي بسته و يك بازارچه باز است. صادركنندگان و واردكنندگان الان واقعاً نميدانند چكار كنند. يك بازارچه باز است، (20) هزار تن هندوانه از اروميه به وان تركيه رفته و واگنها باز نشده و همه آنها خراب شدند. چه كسي بايد احقاق حقوق اين كشاورزان را بكند، آيا بجز نمايندگان و وزير امور خارجه؟ بعضيها (2) ميليارد و بعضيها (1) ميليارد هزينه گذاشتند. ديپلمات اقتصادي كجا مانده، چرا فعال نيست، آيا كشاورز بايد برود رايزني كند و با وزير امور خارجه تركيه صحبت كند يا وظيفه شما است؟ خواهش ميكنم حق و حقوق مردم را بدهيد، حق و حقوق نمايندگان را بگذاريد حفظ بشود. رئيس مجلس جناب آقاي نيكزاد! من ضمن اينكه به حضرتعالي تبريك ميگويم دفاع كنيد، شأن مجلس يعني همينها،
عذرخواهي ميكنم.

علي نيک زادثمرين

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي عنابستاني بفرماييد، حضور ندارند، جناب آقاي صفائي بفرماييد.

محمد صفائي دلوئي
تذکر آیین نامه
به نام خدا
تشكر ميكنم از پيام راهبردي رياست محترم مجلس. يك يادآوري به همكاران عزيز بكنم كه قوه مقننه يك هويت جمعي دارد، بعضيها خيلي شاذ و نادر به اين هويت جمعي مجلس و قوه مقننه توجه كمتري ميكنند. هرچه كه به ذهن آنها ميآيد فوري وارد فضاي مجازي و توئيتر ميكنند. خواهش من اين است كه (نايبرئيس ـ ماده را نفرموديد) بند «ب» ماده (2) قانون نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان است. در اين بحث مثلاً عزيزي رفته به ايشان كارتي دادند و پس داده است، كار خوبي كرده است، اما حتماً بايد ريا كند كه من اين كارت را پس دادم و بعد اين ذهنيت در افكار عمومي نسبت به قوه مقننه پيش بيايد؟ از عزيزان خواهش ميكنم كه به اين هويت جمعي توجه بكنند و بحث من اصلاً دعوت به محافظهكاري نيست، دعوت به صيانت از مجلس، نفس و هويت جمعي مجلس شوراي اسلامي و قوه مقننه است، عذرخواهي ميكنم.

علي نيک زادثمرين
خيلي متشكرم، نفر بعد را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني

علي اصغر عنابستاني
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر من داير بر بندهاي چهارم و يازدهم ماده (22) است. اولاً احساس ميكنم كه نوبت را دوستان در اين تذكرات رعايت نميكنند و من صبح براي موضوع ديگري وقت تذكر گرفتم، الان بخشي از موضوع گذشته و از دوستان هيأترئيسه خواهش ميكنم كه تذكرات به موقع خودش فرصت داده بشود گفته بشود تا تغيير و تأثير در روند اداره جلسه داشته باشد.
اما نكتهاي كه خيلي مهم است و من از عزيزان هيأترئيسه خواهش ميكنم فضاي بينظمي حاكم بر جلسه بخش عمدهاي آن بالا اتفاق ميافتد. يعني اينكه دوستان هيأترئيسه خودشان خيلي وقتها راه ميروند و نشسته نيستند و بعد با ديگران و با هم حرف ميزنند قاعدتاً در مجلس هم همين اتفاق ميافتد و همين مسير انجام ميشود، اين يك نكته.
من يك نكته ديگر عرض بكنم اين نكتهاي كه به نظرم ميرسد فرآيند كار مجلس و هيأترئيسه محترم بايد به سمت اولويتهاي اول كشور مثل شفافيت، مقابله با فساد، رسيدگي به معيشت مردم برود. ما نبايد راه را گم بكنيم و گرفتار روزمرگيها بشويم. اين خيلي مهم است كه مواظب باشيم گرفتار روزمرگيها و وقتگذرانيهايي كه تأثير زيادي هم ندارد نشويم، ببخشيد.

علي نيک زادثمرين
خيلي متشكرم، فرمايش دوم شما درست است، در فرمايش اولتان ما سروران و همكاران عزيز را نميتوانيم منع كنيم بالا نيايند. بنابراين همگي بايد رعايت كنيم كه بينظمي در جلسه به وجود نيايد، ممنون.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي عباس گودرزي بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي عباس گودرزي بفرماييد.

عباس گودرزی
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و ادب خدمت همكاران عزيز دارم. با توجه به اينكه از دستور خارج شديم من يكي از مسائل روز را در حوزه انتخابيه ميخواهم به رئيسجمهور محترم تذكر بدهم كه اين مشكل فقط به حوزه انتخابيه بنده برنميگردد. (نايبرئيس ـ ماده را نفرموديد) جناب آقاي نيكزاد! از دستور خارج شديم، من ميخواهم تذكر درباره موضوع روز عرض بكنم، از اين يك دقيقه استفاده بكنم و در بحث اشتغال و توليد بگويم. شما ببينيد ما در سطح كشور مراكز توليدي آجر داريم، كارگاههاي آجرپزي كه قبلاً كوره بوده و به صورت سنتي امروز ماشيني و گازسوز شدند. دولت محترم آمده يك مصوبهاي را داده، در سه ماه 99 مازوت و نفت سياهي كه اينها به عنوان مواد لازم براي چرب كردن قالبهاي خود استفاده ميكردند با قيمت (8) ميليون تومان خريداري ميكردند و در سال دو تانكر يا تريلي بيشتر هم نميخواهند را آمدند گفتند اينها بايد از بورس تهيه بكنند و (8) ميليون، شده است (85) ميليون تومان. الان در شهرستان بروجرد از (74) واحد آجرپزي (31) مانده و حدود (1500) فرصت شغلي بازمانده آنهمه فرصت الان در آستانه تعطيلي است.
تقاضاي من اين است، مثلاً در استان لرستان فقط در شهرستان بروجرد اين كارگاههاي آجرپزي فعال هستند. با توجه به شرايط فعلي كشور و بحران بيكاري، مخصوصاً در استان و شهرستان بروجرد تقاضا ميكنم دولت محترم تجديد نظر بفرمايند و اينهمه سرشار از نفت و چاههاي نفت در كشور و آن هم در شرايط تحريم سزاوار نيست كه (1500) شغل در بروجرد بخواهد از بين برود و در سطح كشور اين مشكل هست. تقاضاي من اين است كه رئيسجمهور
محترم شخصاً به اين مسأله ورود بكنند، خيلي متشكرم.

علي نيک زادثمرين
متشكرم، طبق ماده (97) وقت ما تمام است، اگر بخواهيم ادامه بدهيم بايد رأيگيري بكنيم. لذا اگر دوستان اجازه ميدهند دو نفر يك دقيقهاي تذكر بدهند يا اينكه رأيگيري كنيم و جلسه را ادامه بدهيم. پس سه نفر يك دقيقه تذكر بدهند و جلسه را تمام كنيم، آقاي موسوي نفر بعد را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي مظلومي بفرماييد.

علي نيک زادثمرين
برادر سليمي بزرگوار! اسم نوشتند و به ترتيب دارد ميآيد، طبق ماده (97) وقت چهار ساعت ما تمام شده، ما يا بايد رأي بگيريم و جلسه را ادامه بدهيم يا اجازه بدهيد سه نفر تذكر يكدقيقهاي بدهند و جلسه را تمام كنيم. برادر مظلومي بفرماييد.

محمدطلا مظلومي آبزرگه
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام، ادب و احترام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات را دارم. (نايبرئيس ـ ماده را نفرموديد) موضوع در ارتباط با بحث آتشسوزي در كوههاي خائيز است. اين در دستور كار مجلس نيست، به مسئولين اجرايي در ارتباط با همين موضوعي كه حاجآقاي موحد هم اشاره فرمودند است. از پنجشنبه تا حالا بحث كوههاي خائيز كه طعمه حريق و آتشسوزي شديدي شدند است. گرچه جاي تشكر از فرماندار و استاندار خوزستان هم هست، اما ميطلبد كه مسئولين بالادستي براي اعزام امكانات بيشتر مثل بالگرد و آبپاش به منطقه اقدام بكنند.
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

علي نيک زادثمرين
برادر عزيزم آقاي مظلومي! ما به لحاظ ضرورت جناب آقاي موحد آن تذكر را دادند، الان شما به ما داريد تذكر آييننامه ميدهيد، بنابراين استدعا ميكنم اين موضوع مربوط به آقاي موسوي است. بحث جنگل و موضوع اضطراري را برادر عزيزم آقاي موحد را ما وقت داديم تذكر دادند، نفر بعد را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي سيدكاظم موسوي نماينده اردبيل بفرماييد.

سيدکاظم موسوي
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
بند (4) ماده (22) انتظام و حفظ انضباط جلسات مجلس است. من اول خودم را نصيحت ميكنم و بعد رفقا حتماً توجه دارند، چون اين دوربينهايي هم كه هست مردم ميبينند و مجلس بايد با يك انتظام خاصي شروع بشود كه الحمدلله همه آگاه هستند و مراعات ميكنند.
آقاي دكتر نيكزاد! اولاً يك دقيقه نميشود تذكر داد و با بسمالله تمام ميشود، ثانياً دو ساعت پيش ما از آقاي موسويلارگاني وقت گرفتيم، آقاي متفكرآزاد نميدانم آن تذكرات شفاهي را چطور آنجا قرعهكشي كردند كه ما به مشكل برخورديم.
در هر حال تذكر بنده به جناب آقاي رئيسجمهور است، رئيسجمهور محترم بايد خيلي توجه كنند كه وضع عمومي مردم از لحاظ معيشت خيلي در تنگنا است. بايد مديريت كنند، يا با لوايح قوي كه در نظر ميگيرند مجلس بياورند كه مردم در معيشت خود انصافاً به مشكل برخوردند.
مخصوصاً اين بحث ويروس زهر مار كرونا هم مردم، بازاريان و آحاد جامعه را به مشكل كشاند.
در ارتباط با استان اردبيل من از دولت خواهش ميكنم و عرضي هم به اينها ميكنم كه اينها بايد اين نكته را داشته باشند كه بحث كشت و صنعت مغان را تمام كنند، اصرار به ابقاي همان قرارداد نكنند. ما و مردم مغان و مسئولين، مخصوصاً قوه قضائيه دنبال ابطال هستيم. ما با واگذاري اصلاً مخالف نيستيم، بحث اصل (44) كه مقام معظم رهبري كه دستور فرمودند است، اما خدمت بزرگان عرض كنم كه آنجا غارتگري شده. تضييع حقوق مردم و محلات سيزدهگانه در اردبيل، سلمانآباد، كاظمآباد، كريمآباد، حسينآباد، پناهآباد، سيدآباد و اينها كه واقعاً من از دوستان و همكاران عزيزم عذرخواهي ميكنم كه در همه مناطق خودشان در كشور مناطق حاشيه دارند، از كلمه «حاشيه» هم عذرخواهي ميكنم، محلات سيزدهگانه واقعاً ساختمانهايشان اگر يك زلزله پنج، شش ريشتري خدايناكرده بيايد مردم زير آوار هستند.
وزير محترم راه و شهرسازي براي اصلاح آن ساختمانها يا تسهيلات بدهند و يا اينكه در ارتباط با قويسازي ساختمانها يك فكر اساسي و كارشناسي بكنند. مردم واقعاً در مشكل هستند، در اين زمينه مشكلات استان اردبيل خيلي است و انشاءالله بعداً يكي به يكي به آنها خواهم پرداخت و البته به آقاي دكتر نيكزاد برادر عزيزم، آقاي قاليباف و جناب آقاي قاضيزادههاشمي و همه هيأترئيسه محترم تبريك عرض ميكنم كه انشاءالله خدا را در نظر ميگيرند و براي مردم خدمت ميكنند و حال نمايندگان را هم در جهت اينكه اكثر نمايندگان بر اين هستند هم در نظر ميگيرند. در ارتباط با مسكن نمايندگان يك عده قبلاً مسكن گرفتهاند ولي تحويل ندادهاند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

علي نيک زادثمرين
12
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علي نيک زادثمرين
جلسه بعدي انشاءالله ساعت (8) صبح روز سهشنبه سيزدهم خرداد ماه 1399 است. دستور جلسه ادامه دستور هفتگي است. پايان جلسه را اعلام ميكنيم.