1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 195 نفر از همكاران رسمي است. دستور جلسه را قرائت بفرماييد.

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه دوازدهم روز يكشنبه، بيست و دوم تير ماه 1399 هجريشمسي مطابق با بيستم ذيالقعده 1441 هجريقمري:
1 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري هند به منظور اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و جلوگيري از فرار مالياتي در مورد مالياتهاي بر درآمد به انضمام پروتكل الحاقي. (اعاده شده از شوراي نگهبان).
2 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه ماليات بر ارزش افزوده (اعاده شده از شوراي نگهبان).
3 ـ انتخاب يك نفر از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس به عنوان ناظر در شوراي مركزي زكات (در اجراي بند «ذ» ماده (1) قانون زكات مصوب هشتم آبان ماه 1390).
4 ـ انتخاب يك نفر از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس به عنوان ناظر بر اقدامات سازمان امور مالياتي (در اجراي ماده (37) قانون ماليات بر ارزش افزوده مصوب هفدهم ارديبهشت ماه 1387).
5 ـ بررسي تقاضاي عدهاي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در مورد تشكيل كميسيون
ويژه فضاي مجازي و اقتصاد ديجيتال (در اجراي ماده (40) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي).
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
تلاوت آياتي از كلامالله مجيد.
(آيات 25 ـ 22 از سوره مباركه «لقمان» توسط قاري محترم آقاي سعيد حاجيان تلاوت گرديد)

سعيد حاجيان
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
وَ مَنْ يُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى وَ إِلَى اللَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ * وَ مَنْ كَفَرَ فَلا يَحْزُنْكَ كُفْرُهُ إِلَيْنا مَرْجِعُهُمْ فَنُنَبِّئُهُمْ بِما عَمِلُوا إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ * نُمَتِّعُهُمْ قَلِيلاً ثُمَّ نَضْطَرُّهُمْ إِلى عَذابٍ غَلِيظٍ * وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لا يَعْلَمُونَ *
(صدق الله العلي العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
از جناب آقاي حاجيان قاري محترم قرآن براي قرائت آياتي كه فرمودند تشكر ميكنم، ترجمه آيات را قرائت بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و هركس سر تسليم به درگاه خدا نهد و نيكوكار باشد بيگمان به محكمترين رشته چنگ آويخته است و فرجام كارها به سوي خداوند است و اما آنانكه كفر ميورزند مبادا كفرشان تو را
غمگين سازد، بازگشت آنان به سوي ما است و از آنچه كردهاند با خبرشان خواهيم كرد كه خداوند از آنچه در دلها است آگاه است. در اين جهان اندكي بهرهمندشان ميسازيم، اما سپس به عذابي سخت دچارشان خواهيم كرد و اگر از ايشان بپرسيد آسمانها و زمين را چه كسي آفريده؟ بيگمان گويند: خدا، بگو سپاس و ستايش همه ازآن خدا است، اما بيشتر آنان نميدانند». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
اسامي غائبان و متأخران جلسه امروز عبارتند از آقايان و خانمها: عبدالله ايزدپناه، روحالله ايزدخواه، احمد دنيامالي، محمد رشيدي، آرش زرهتن، قاسم ساعدي، پروين صالحي، محمدرضا مبلغي، سيدمجتبي محفوظي، عليرضا مناديسفيدان، مجيد ناصرينژاد و جواد نيكبين.
3
بیانات نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت سالروز قیام بزرگ مسجد گوهرشاد

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
«حسبناالله و نعم الوكيل نعم المولي و نعم النصير»
جلسه امروز را با عرض سلام و ادب به محضر آقا و مولايمان حضرت عليبن موسيالرضا (عليهالسلام) و كسب اجازه از محضر حضرت وليعصر (ارواحنا فداه) شروع ميكنيم.
ديروز نوزدهم تيرماه و سالگرد قيام بزرگ و سترگ مسجد گوهرشاد بود. لازم است كه در اين زمينه من چند نكتهاي را خدمت ملت بزرگ ايران و همكاران عزيز خودم عرض كنم. اولاً اينكه اصليترين كاركرد انقلاب اسلامي و تفاوت انقلاب اسلامي ملت ايران با ساير انقلابها و يا ساير نظامهاي منبعث از انقلابهايي كه ايجاد شده است كاركرد فرهنگي اين انقلاب است. ريشه انقلاب در تغيير نوع نگاه انسان به جهان و نوع هستيشناسي اين انقلاب است و هدف انقلاب اسلامي پايهگذاري جامعهاي با نظام ارزشي و توحيدي بوده و اين منبعث از تلاش ملت بزرگ ايران در سابقه تاريخي خودش و مجاهدتهاي فراواني كه براي حفظ هويت ديني و ملي خودش در قرنهاي متمادي نموده است.
(19) تيرماه سالروز حادثه گوهرشاد در قيام ملت ايران در دفاع از حيثيت زن مسلمان ايراني، دفاع از عفت و پاكدامني و حفاظت از جامعه زنان و قيام در مقابل لذتجويي غربگرايانه است. ملت ايران در اين مسير حاضر شد جان بدهد، اما تن به استبداد بيفرهنگي و برهنگي ندهد. استكبار جهاني و ايادي استكبار و نظامهاي استبدادي در پشت ظاهر دموكراسي به دنبال تحميل خواستههاي شيطاني به جامعه انساني از ابزارهاي به ظاهر حقوقي و حقوق بشري است و از سازمانها و نهادهاي بينالمللي هم براي پيشبرد اهداف خودش استفاده ميكند، اما ملت ايران در طي انقلاب تاريخي خود نشان داد براي آن چيزي كه نظام سلطه جهاني دنبال ميكند ارزشي قائل نيست و به دنبال حفظ هويت ديني و فرهنگي خود ميباشد.
من اينجا لازم است عرض بكنم كه ظاهراً روز پنجشنبه نوزدهم بوده و ديروز اشاره كردم،
منظور چند روز گذشته است.
4
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیاتهای بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 32)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد امیر آبادی فراهانی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران محترم و ملت شريف ايران عرض سلام و ادب دارم. اولين دستور جلسه امروز گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري هند به منظور اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و جلوگيري از فرار مالياتي در مورد مالياتها بر درآمد به انضمام پروتكل الحاقي است كه اعاده شده از شوراي محترم نگهبان است. از سخنگوي محترم كميسيون جناب آقاي طغياني دعوت ميكنيم، بفرماييد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
شما گزارش مختصري از اصلاحات بفرماييد بعد قرائت كنيد.

مهدي طغياني
بسم الله الرحمن الرحيم
لايحه موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري هند به منظور اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و جلوگيري از فرار مالياتي در مورد مالياتهاي بر درآمد به انضمام پروتكل الحاقي كه به كميسيون اقتصادي به عنوان كميسيون اصلي ارجاع شده بود با حضور مسئولين و
كارشناسان مركز پژوهشها مورد بحث قرار گرفت و با اصلاحاتي در جلسه هفدهم تيرماه تصويب شد. من نكتهاي را عرض كنم؛ لوايحي كه در مجلس قبل تصويب شده بعضاً مورد ايراداتي توسط شوراي نگهبان قرار گرفته از جمله در مورد يك تبصره از اين لايحه موافقتنامه، آن تبصره در مورد اين بوده كه اگر قرار است ما ماليات مضاعف نگيريم، يعني اگر بازرگاني در يك كشور ماليات داد دوباره در كشور ديگري هم ماليات ندهد و اين به هزينههايش اضافه نشود و يا اينكه كشورها در مورد بحث فرارهاي مالياتي و غيره با همديگر همكاري كنند كه اين موافقتنامه را ما با كشورهاي ديگر هم داشتيم. اين دليل بر دريافتهاي غير مجازي كه در يكي از تبصرهها به آن اشاره شد، نميشود.
شوراي محترم نگهبان به اين ايراد وارد كرده بودند كه اين دريافتهاي مالي شفاف بشود، در كميسيون اين تبصره شفاف شد. فقط به سود و كارمزد اشاره شد و غير از آن كه ممكن است بحث ربا و مسائل شرعي مطرح باشد به كلي با اصلاح آن ماده رد و اصلاح شد كه اين اتفاقات نخواهد افتاد. مادهواحده به اين شرح است:
«موافقتنامه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري هند به منظور اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و جلوگيري از فرار مالياتي در مورد مالياتهاي بر درآمد به انضمام سند الحاقي مشتمل بر يك مقدمه و (31) ماده به شرح پيوست» كه شرح مفصلي دارد و مورد نقد و ايراد شوراي نگهبان نبوده، لذا در كميسيون هم بررسي نشد «و اجازه مبادله اسناد آن داده ميشود».
تبصرهاي كه اصلاح شده اين است «هزينههاي مالي موضوع بند (4) ماده (11) موافقتنامه مجوز كسب درآمد غير قانوني از جمله ربا محسوب نميشود» كه به موجب اين، كميسيون
اصلاح كرده است.

احمد امیر آبادی فراهانی
خيلي متشكرم، آقاي رئيس! اگر اجازه بفرماييد من اصلاح كميسيون را براي رأيگيري قرائت كنم.
«تبصره 1 ماده واحده به شرح زير اصلاح شد:
تبصره 1 ـ سود و كارمزد موضوع ماده (11) موافقتنامه مجوز دريافت يا پرداخت غير قانوني از جمله ربا محسوب نميشود». آقاي رئيس! رأيگيري بفرماييد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي صباغيان! تذكر داريد، در دستور است؟ آقاي موسويلارگاني! تذكرات را بفرماييد بشنويم.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض سلام و صبحبخير، دوستاني كه اخطار دارند؛ جناب آقاي شريعتي! اخطارتان در دستور است؟ آقاي صباغيان بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
تذکر قانون اساسی
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
عرض سلام و ادب خدمت نمايندگان محترم دارم. جناب آقاي رئيس! اخطار من اصل چهارم قانون اساسي است. ميگويد «كليه قوانين و مقررات مدني، جزائي، مالي، اقتصادي، اداري، فرهنگي، نظامي، سياسي و غير اينها بايد براساس موازين اسلامي باشد». موافقتنامه هم بين دولت جمهوري اسلامي ايران و جمهوري هند است كه به منظور اجتناب از اخذ ماليات مضاعف
و جلوگيري از فرار ماليات است. ايرادي گرفته شده بود كه اين ايراد را به اين شكل اصلاح كردند كه «سود و كارمزد موضوع ماده (11) موافقتنامه مجوز دريافت يا پرداخت غير قانوني از جمله ربا محسوب نميشود».
اولاً اين مواد را در سيستم نگذاشتند، مقدمه و اين مواد نيست. دوم اينكه اگر ما اينجا ميآييم ميگوييم مجوز دريافت يا سود و كارمزد ربا محسوب نميشود، ربا چه چيزي است؟ ما يك تعريفي از ربا داشته باشيم چون ربا در اسلام حرام است و همه مجتهدين و همه در اين زمينه موافق هستند كه ربا حرام است، منتها اين سود و كارمزد را ميگوييم ربا محسوب نميشود. من اينجا ميخواستم ببينم دوستاني كه اين زحمت را كشيدند و اين تبصره را در كميسيون اضافه كردند ربا چه چيزي است اگر اين ربا نيست؟ من ميخواستم اين را يك توضيحي بدهند كه حداقل طبق اصل چهارم قانون اساسي تمام مصوبات مجلس بايد براساس اسلام باشد، حالا گرچه بانكهاي ما آنقدر با سود و ربا قاطي و آلوده شده كه خيلي وقتها ما روي آنها حساسيت هم نشان نميدهيم و ميگوييم اين ديگر در جامعه ما دارد گرفته ميشود، ولي از يك طرف هم ميبينيم كه قرآن شريف ميفرمايد: «اي كساني كه ربا ميگيريد! اعلان جنگ با خدا و رسول ميكنيد»، منتها ما راحت اين قوانين را داريم تصويب ميكنيم و از كنار اين دستور الهي رد ميشويم. من ميخواستم اين را يك توضيحي دوستان كميسيون يا حضرتعالي بفرماييد، عذرخواهي ميكنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ظاهراً جلسه با حضور نماينده شوراي نگهبان برگزار شده و آنجا به توافق رسيدند. اخطارهاي ديگر را هم بشنويم، از نماينده كميسيون خواهش ميكنم در
رابطه با اين موضوع و نحوه جلب نظر شوراي نگهبان براي عزيزان يك توضيحي بدهند، اخطار بعد را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي آزاديخواه! اگر در دستور اخطار داريد بفرماييد.

احد آزادی خواه
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران گرامي مخصوصاً ملت شريف ايران اسلامي عرض سلام دارم. آقاي رئيس! من هم تذكر و هم اخطار قانون اساسي دارم. اجازه ميخواهم تأمل بفرماييد اخطارم را در حد (30) ثانيه بگويم، حقيقتاً خارج از دستور است اما با يك چسبي ميخواهم اخطار را بچسبانم، اما تذكر در دستور است. من ماده (100) آييننامه را تذكر دارم و اصل (77) را هم اخطار دارم.
اول خدمتتان تذكر را عرض ميكنم كه برابر با آييننامه دستور هفتگي جلسه بايد قبل از آنكه جلسه منعقد بشود به سمع و نظر اعضاي محترم مجلس، نمايندگان عزيز برسد، چند روز يا هفتهاي است كه ما سايت مركز پژوهشها كه همواره بارگذاري ميكرد را نگاه ميكنيم خبري نيست. هيأترئيسه اين را تدبير بكند كه دستور جلسات در موعد مقرر و قانوني خودش به نظر نمايندگان مجلس برسد و بتوانند يك بررسي كنند.
اخطار اصل (77) هم دارم، يك معاهدهاي را شما اينجا آورديد در دستور جلسه قرار داديد، امروز اين معاهده يا اين برنامه مشترك بيست و پنج ساله ايران و چين دارد اجرا ميشود نمايندهها هيچ خبري ندارند، اين تخلف است، من اصرارم بر اين است كه هيأترئيسه محترم! از نان شب امروز برايتان واجبتر است محتواي اين برنامه يا معاهده يا مقاولهنامه را در دستور قرار بدهيد و مسئولين و وزراي مرتبط بيايند پاسخگو باشند، برجام دوم اتفاق نيفتد ما بعد متوجه
بشويم. اين حق ما نمايندگان است.
همكاران محترم! چرا ما سكوت ميكنيم؟ آقاي رئيس! تا دير نشده تقاضايم است اين را تدبير بفرماييد، حالا يا وزير امور خارجه يا هركدام از وزرا بيايند محتوا را بند به بند بگويند چاپ بشود، يا علني يا غير علني، در اختيار نمايندگان قرار بگيرد و ما در جريان قرار بگيريم. اين برابر با قانون اساسي است، تا الان تخلف از قانون اساسي شده.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
از اينكه تذكر و اخطارتان در دستور نبود از شما سپاسگزاريم، تذكر هم نبود چون در رابطه با دستور هفتگي بود. در ارتباط با دستور روز داريم صحبت ميكنيم، تذكر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر سليمي بفرماييد.

علیرضا سلیمی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حاجآقاي سليمي! حضرتعالي كه نماينده باتجربه و باسابقه مجلس هستيد، اولاً ما داريم بحث اعاده شده از شوراي نگهبان، يعني به ايراد داريم رسيدگي ميكنيم، موضوع بررسي كليات و جزئيات موافقتنامه قبلاً مصوب شده است و مورد ايراد واقع شده و ما داريم رسيدگي ميكنيم، در بحث موافقتنامههاي بينالمللي دليل اينكه مجالس و رويه اين (40) ساله قانونگذاري اينگونه بوده است كه وارد جزئيات نميشده به خاطر اينكه اين موافقتنامه يا اين كنوانسيون از يك بحث جمعي درميآيد و ما ميتوانيم بگوييم به خاطر كليات يا جزئياتش آن را ميپذيريم يا نميپذيريم. بنابراين وقتي مجلس دارد در رابطه با بعضي از مفاد
اظهار نظر ميكند معنياش اين است كه اگر بخشي از مفاد آن ايراد دارد مجدداً بايد در آن مذاكرات در بين آن دو كشور قرار بگيرد و كشور طرف مقابل هم براي خودش حقوقي قائل است، ممكن است باعث يك دور باطلي در مذاكره پيرامون بعضي از اين معاهدات بينالمللي بشود. مجلس ميتواند بگويد من بهطور كلي با توجه به اين شرايط مندرج، اين را ميپذيرم يا نميپذيرم، فرصت بررسي جزئيات هم هست، برخلاف آن چيزي كه حضرتعالي عنوان داشتيد كميسيون معمولاً به صورت جزئي به كل موضوع ميپردازد، وظيفه كميسيون تخصصي اين است كه به اين موضوع بپردازد، قبلش منتشر ميشود و همكاران ميتوانند پيشنهادات خودشان را بدهند و در جلسات بحث و بررسي حاضر باشند، طبيعتاً صحن علني مجلس مكاني براي اظهار نظر و مجموعه و كليت موضوع است. كميسيون يك توضيحي در رابطه با نحوه برطرف كردن اين بدهد تا براي همكاران موضوع روشن بشود. آيا اينكه فرموديد به جاي سود و كارمزد عبارت هزينههاي مالي بيايد اين كفايت ميكند يا نميكند؟ بفرماييد.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدلله رب العالمين
من فكر ميكنم توضيح آقاي دكتر طغياني توضيح كاملي بود، اگر همكاران به ويژه برادر بزرگوارم جناب آقاي صباغيان يك مقدار عنايت ميكردند حتماً موضوع كاملاً مشخص بود. اين موافقتنامه در ارتباط با كشورهاي ديگري هم انجام شده، ما در حوزه بحث مالياتهاي مضاعف به دليل اينكه از فعاليتهاي اقتصادي سرمايهگذاران خودمان در كشورهاي ديگر استفاده كنيم الان ما در دنيا نيازمند روابط تجاري هستيم كه هرچه اين امور را ما تسهيل كنيم هم همكاريهاي
متقابل در جهت حضور فعالان اقتصادي ساير كشورها در كشور ما فراهم ميشود و هم حضور تجار و فعالان اقتصادي ما در كشورهاي متقابل. در موافقتنامه همكاري كه بين ما و هند به امضا رسيده و در كميسيون اقتصادي در دوره دهم تصويب شد يك نكتهاي بحث شد؛ شوراي محترم نگهبان همه آن را پذيرفتند، آقاي صباغيان! همانطور كه شما مطرح فرموديد: كه مرجع تشخيص كجا است؟ مرجع تشخيص شوراي محترم نگهبان است. آنها كل اين را بررسي كردند و يك بندي را در ماده (11) آنجا مورد ايراد قرار دادند كه موضوع هزينههاي مالي در ارتباط با اين مسائل شرعي نداشته باشد. ما در كميسيون عبارتي را به آن بحث اضافه كرديم كه نماينده محترم شوراي نگهبان در جلسه فرمودند اين موضوع مشكل ما را حل ميكند و آن ايراد را برطرف ميكند. لذا با برطرف شدن آن اين عبارت آمد، عبارت چيست؟ من خواهش ميكنم آقاي صباغيان كه ايراد را وارد كردند و همكاران ديگر دقت كنند! سود و كارمزد موضوع ماده (11) موافقتنامه مجوز «دريافت يا پرداخت غير قانوني از جمله ربا نميباشد» يعني ما آمديم كليه پرداختها را براساس آن تعريف كرديم كه اگر اين اتفاق افتاد طبيعتاً نيازمند اين هستيم كه براساس مباني اسلامي ما باشد. شوراي محترم نگهبان هم همين را مطرح كردند، لذا براساس رويه و روال موافقتنامهها در كميسيونها بررسي ميشود، نه در كميسيون اقتصادي، اكثر كميسيونها موافقتنامه دارند و هم مادهواحده آن و هم جزئيات بررسي ميشود، در صحن تصويب ميشود و نهايتاً به شوراي نگهبان ميرود. با اين رفع ايراد، اين ايراد برطرف ميشود و با اين شرايطي كه ما در كشور داريم، آمريكاييها ما را تحريم كردند، همه دنيا را بسيج كردند كه روابط اقتصادي ما كاهش پيدا كند هر نوع موافقتنامه همكاري كه منافع جمهوري اسلامي ايران
را حداكثر ميكند طبيعتاً به نفع نظام جمهوري اسلامي است، منجمله اين نوع موافقتنامهها كه قبلاً هم داشتيم. الان صحبت ما با دولت اين است، اين جمله را ميگويم و عرضم تمام است. الان صحبت ما با دولت اين است كه اين ظرفيتهاي موافقتنامهها را چكار ميكند، چرا در ارتباط با اين موافقتنامهها كار را اجرايي نميكند؟ در اوراسيا انشاءالله ما در گزارش دولت ورود خواهيم كرد، شما به اينها ايراد نگيريد. ايراد برطرف ميشود و شوراي نگهبان هم قبول ميكند، آن چيزي كه براي ما مهم است اين كه ظرفيتهاي موافقتنامهها بايد تبديل به عمليات اجرايي بشود براي اينكه ما بتوانيم موضوع بحث تحريمها را كنار بگذاريم. اين بايد مبناي تصميم باشد، لذا رفع ايراد انجام شده، خواهش ميكنم همكاران رأي بدهند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 242 نفر، نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. طبق آييننامه ما فقط (30) ثانيه براي رأيگيري بايد فرصت بدهيم، رفقا دقت كنند سريعتر شركت كنند. (اميرآباديفراهاني ـ 176 و 178 خراب است) باز هم (40) نفر از همكاران رأي ندادند. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
5
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص لایحه مالیات بر ارزش افزوده (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 20)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
دستور بعدي را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
دستور بعد گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه ماليات بر ارزش افزوده است كه اين مورد هم اعاده شده از شوراي محترم نگهبان هست. آقاي رئيس! كل مواد و بندها و تبصرهها مورد تأييد شوراي محترم نگهبان قرار گرفته، فقط تبصره ذيل ماده (57) مورد ايراد بوده است كه كميسيون اقتصادي با حضور نماينده محترم شوراي نگهبان اصلاح كردند كه من قرائت ميكنم براي رأيگيري.
«تبصره ذيل ماده (57) به شرح زير اصلاح شد:
تبصره ـ تا تاريخ لازمالاجرا شدن اين قانون، قانون ماليات بر ارزش افزوده مصوب هفدهم بهمنماه 1387 با اصلاحات و الحاقات بعدي تمديد ميشود و لازمالاجرا است». آقاي رئيس! رأيگيري بفرماييد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ـ آقاي دلخوش! اخطار شما در دستور است؟ حاج آقاي موسويلارگاني بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر سليمي اخطار شما در دستور است؟ بفرماييد.

علیرضا سلیمی
اخطار
بسم الله الرحمن الرحيم
اخطار اصل (85) را دارم. آقاي رئيس! ايراد اساسي شورا، اجازه بدهيد آقاي رئيس گوش كنند، اخطار بنده اصل (85) است، ايراد اساسي شوراي محترم نگهبان به اين لايحه ايراد اصل هشتاد و پنجي بوده، اين اساس ايرادي بوده كه شوراي نگهبان به اين لايحه گرفته است. دوستان ميدانيد، اصل (85) ميگويد سمت نمايندگي قائم به شخص است و قابل واگذاري به ديگري نيست، شوراي محترم نگهبان اينجا ايرادش اين بوده كه علاوه بر ابهاماتي كه اين مصوبه دارد به دليل اين كه اصل هشتاد و پنجي است بايد به تصويب صحن مجلس برسد. اين ايراد به قوت خود باقي است و اين قانون هم آزمايشي بوده و چند بار هم به صورت آزمايشي تكرار شده، كماكان به دليل اين كه ايراد شوراي محترم نگهبان به قوت خود باقي است به نظر ميرسد ايراد وقتي به كميسيون رفته هم مرتفع نشده است، باز توسط كميسيون ذيربط به صورت اصل هشتاد و پنجي رسيدگي شده است. بايد ماده به ماده اين قانون به مجلس بيايد، قانون بسيار مهمي هم است كه ايراد برطرف بشود. خواهش ميكنم حضرتعالي اجازه بدهيد روند قانوني در مورد اين لايحه ماليات بر ارزش افزوده انشاءالله طي بشود، متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حاج آقا سليمي! تشكر ميكنم از اخطار شما، ولي اخطار شما وارد نيست. توجه نفرموديد، موضوع آزمايشي ماندن نيست برعكس، اين قانون دائمي شده، اگر خاطر شريف شما باشد ما ماده به ماده و جزءبهجزء در مجلس گذشته رسيدگي كرديم و قانون ماليات بر ارزش افزوده و اصلاحات آن دائمي شد. الان ايراد شوراي نگهبان اين است كه تا زمان اتمام رسيدگي اين قانون و آثار آن كه طبيعتاً در بودجه سال آينده بايد پيشبيني بشود در اين فاصله چه ميشود؟
بنابراين ما قانون قبلي را طبق اصلاحي كه كميسيون انجام داده است تا پايان امسال بايد تمديد كنيم چون آثارش در بودجه امسال پيشبيني شده، بعد انشاءالله اين قانون وقتي رسيدگياش تمام بشود در انتهاي سال آثار اين قانون را در بودجه بايد رسيدگي بكنيم. بنابراين موضوع آزمايشي بودن كه شما اشاره فرموديد نيست. حاج آقا موسويلارگاني! نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي پژمانفر! اخطار شما در دستور است؟ آقاي صباغيان اخطار در دستور داريد؟ بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي رئيس! اگر اين قانون را مجلس تصويب كرده است و شوراي نگهبان هم تأييد كرده است ديگر طبيعتاً ابلاغ شده.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
شما ماده يا اصل مورد تذكرتان را ابتداً بفرماييد.

محمدرضا صباغیان بافقی
اخطار
اصل (85) است، عرض من اين است كه اين را اگر مجلس تصويب كرده و طبيعتاً شوراي نگهبان هم ابلاغ كرده است، پس ابلاغ نشده؟ شما فرموديد اين قبلاً تصويب شده و طبيعتاً بعد از تصويب ابلاغ ميشود، شبهه ايجاد كرد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
من كه متوجه ابهام شما و شبهه خودم نشدم. نفر بعدي را اگر اجازه بفرماييد موضوع را مطرح كند. نفر بعدي را بفرماييد. حالا اگر بعد لازم باشد توضيح ميدهم. حاج آقا موسويلارگاني بفرماييد!

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي سيدكاظم دلخوش! اخطار شما در دستور است؟ بفرماييد.

سيدکاظم دلخوش اباتري
اخطار
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! من هم اخطار آقاي صباغيان را دارم و هم مبحث پنجم از صفحه (114) ماده (169) به بعد در ارتباط با موافقتنامهها، مقاولهنامهها و تعهدنامههايي كه با كشورهاي مقابل داريم (نايبرئيس ـ الان دستور اين نيست، دستور در ارتباط با ماليات با ارزش افروده است) همين دستور را دارم عرض ميكنم (نايبرئيس ـ اين موافقتنامه نيست) ببينيد! قبل اين و الان گزارش كميسيون درباره همين لايحه ماليات بر ارزش افزوده است اين هم جزء همان است.
اصولاً حق قانوني نمايندگان است كه وقتي ايرادات از شوراي نگهبان به كميسيون برميگردد مجلس وقتي تصويب ميكند شوراي محترم نگهبان ميرود آن فرصتي كه دارد رسيدگي ميكند اشكالي كه ميگيرد بر ميگرداند، حق مجلس است كه اين چاپ شود و در اختيار نمايندگان قرار بگيرد بررسي بكنند و پيشنهادات خود يا حتي نماينده از كميسيون ديگر در كميسيون مربوطه با حضور نماينده شوراي نگهبان بررسيهايش را بكند و پيشنهاداتش را چاپي بدهد مطرح بشود، آقاي رئيس! نه در مورد دستور قبلي و نه در مورد همين ماليات بر ارزش افزوده كه واقعاً دو، سه سال روي آن كار شد و خيلي از نمايندگان روي مواد مختلفش بحث دارند، اين اصلاً هيچگونه چاپي نه توزيع شد و نه در اختيار ما قرار گرفت، داخل اين تابلو هم كه نگاه ميكنيد چون برگشت دادهشده از شوراي نگهبان است يك كلياتي اعلام شده و مواد نيامده.
خواهش ميكنم به كميسيونها اين ابلاغ را بفرماييد كه براساس قانون بايد حتماً بيايد تا نمايندهها بتوانند نظر خودشان را حتي درباره توافقنامهها، لوايح و امثال اينها كه برگشت ميخورد را بدهند، نيامده و اصلاً دست ما قرار نگرفته است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم، البته آقاي پورابراهيمي! ايشان ميفرمايند كه ما از بررسي اين موضوع در كميسيون مطلع نشديم و پيشنهاد داشتيم حالا كميسيون يك توضيحي بدهد، ولي در ارتباط با بررسي اعاده شدههاي شوراي نگهبان حضرتعالي كه باز
همكار باتجربه ما هستيد ميدانيد كه ما فقط اجازه داريم در موضوع مورد اعتراض شوراي نگهبان ورود كنيم، نه ساير مواد. يعني در موضوعي كه شوراي نگهبان در زمينه ماليات بر ارزش افزوده ايراد گرفته است موضوع تبصره ماده (57) در رابطه با اين زمان خلأ است، ممكن است شوراي نگهبان الان كه ما تصويب كنيم و بفرستيم وارد مواد بشود و بسياري از مواد را مورد ايراد قرار بدهد، اين در سري بعد است. حالا آقاي دكتر پورابراهيمي توضيحات تكميلي را بفرماييد.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي دكتر دلخوش! من يك لحظه اشاره ميكنم حضرتعالي هم درست فرموديد من يك توضيح بدهم.
همانطور كه مستحضريد سه سال، سه سال و نيم در دوره دهم كميسيون اقتصادي روي موضوع بحث ماليات بر ارزش افزوده كار كرد، نهايتاً در صحن علني تصويب شد، بر خلاف نظر آقاي سليمي كه فرمودند اصل هشتاد و پنجي، اصلاً اصل هشتاد و پنجي نشد. من خواهش ميكنم عباراتهايي كه نوشته ميشود را يككم دقت كنيد، اصلاً اصل هشتاد و پنجي نبود، در صحن مادهبهماده تصويب شد به شوراي محترم نگهبان رفت. شوراي محترم نگهبان يك ايرادي گرفتند به اين كه قانون فعلي چون موقت بوده تا كي ميخواهد ادامه پيدا كند؟ آثار قانون فعلي و آثار قانون آينده را داشته باشد.
آقاي دكتر دلخوش! شما فرموديد، به شما عرض ميكنم. ما در كميسيون دو هفته قبل كه هميشه كميسيونها دستور كارشان را چاپ ميكنند ما در دستور كارمان آورديم كه بررسي اعاده شده از شوراي نگهبان ساعت (8) تا (10) روز دوشنبه هفته قبل، دستور كار چاپشده كميسيونها است شما الان نگاه كنيد همه دستورات كميسيونها الان چاپ شده است، هيچ كميسيوني بهجز دستور عمل نميكند. موضوع اعاده شده شوراي محترم نگهبان در بحث ماليات بر ارزش افزوده در كميسيون اقتصادي دو هفته قبل چاپ شد و براي هفته قبل دوشنبه در دستور كار قرار گرفت، نمايندگان ديگري از كميسيونها آمدند. طبيعتاً ميتوانند بيايند. نهايتاً در جلسه جمعبندي شد كه ما در پايان دوره سال جاري، سال 99 زمان را اعلام بكنيم كه از ابتداي سال 1400 قانون جديد بتواند اجرايي بشود. اين ايراد شوراي نگهبان با نظر آنها بر طرف شد. از ما زمان خواستند، ما گفتيم تا پايان تابستان اصلاحات نهايي بشود دو دوره سه ماهه كه ماليات بر ارزش افزوده محاسبه ميكند ميشود تا پايان اسفند، از فروردين 1400 قانون جديد ميآيد، اين اصلاحيه انجام شد و مورد تأييد شوراي محترم نگهبان هم قرار گرفت احتمال دارد كه پيشنهادهاي بعدي هم به ما برسد كه براساس آن عمل ميكنيم. خواهش ميكنم به رفع ايراد شوراي نگهبان كه با نظر عزيزان نمايندگان حقوقدان شوراي نگهبان در كميسيون انجام شده رأي بدهيد.
دبير (اميرآباديفراهاني) ـ آقاي رئيس اجازه بفرماييد! يك اصلاحيه رئيس كميسيون داده، ماده (57) را نوشته است كه به شرح ذيل اصلاح ميشود كه «ماده (57) اين قانون از ابتداي سال 1400 شمسي لازم الاجرا است».

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بعد از دو دوره مالياتي». دو دوره مالياتي آنطور كه شما توضيح داديد و من يادم هست يعني دوتا سه ماه، شما مطمئن هستيد كه تا آن زمان به پايان
ميرسد؟ متشكرم.
حضار 242 نفر، آغاز رأيگيري اعلام شد، توضيحات هم داده شد، دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. طبق آييننامه ما فقط بايد (30) ثانيه براي رأيگيري فرصت بدهيم، رفقا دقت كنند و سريعتر رأي بدهند. آن همكاراني كه انتها ايستادند به ويژه بعضي از عزيزان عضو هيأترئيسه، سريعتر لطفاً رأي بدهيد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنيم، تصويب شد.
6
انتخاب آقای سیدکاظم موسوی به عنوان ناظر در شورای مرکزی زکات

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد امیر آبادی فراهانی
آقاي رئيس! دستور بعدي انتخاب يك نفر از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس براي عضويت در شوراي مركزي زكات است كه دو نفر توسط كميسيون اقتصادي معرفي شدند، جناب حجتالاسلام محمدحسين حسينزادهبحريني و جناب حجتالاسلام والمسلمين آقاي سيدكاظم موسوي هستند. اگر هر دو بزرگوار هستند و انصرافي نداريم يك نفر از بين اين دو نفر بايد انتخاب شوند. شما انصراف ميدهيد؟ حاج آقاي بحريني انصراف دادند، فقط حاجآقاي سيدكاظم موسوي كانديداي عضويت در شوراي مركزي زكات از طرف كميسيون اقتصادي هستند. براساس ماده قانون زكات مصوب هشتم آبانماه 1390 براي نظارت بر شوراي مركزي زكات فقط از اعضاي كميسيون اقتصادي انتخاب ميشوند. بنابراين جناب آقاي حجتالاسلام والمسلمين حاجآقاي سيدكاظم موسوي كانديدا هستند، فقط خواهش
ميكنم اسم ايشان را در برگه آراء اگر عزيزان صلاح ميدانند بنويسند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم، كارتها را توزيع بكنيد البته شروع كردند ظاهراً، كارتها را زود توزيع بفرماييد.
7
اعلام وصول طرح اصلاح ماده (54) مکرر قانون مالیاتهای مستقیم با قید دوفوریت و تصویب فوریت آن (ثبت 70)

احمد امیر آبادی فراهانی
آقاي رئيس! يك تقاضاي دوفوريت داريم كه در رديف ششم دستور جلسات همكاران عزيز عنايت داشته باشند، تقاضاي دوفوريت طرح اصلاح ماده (54) مكرر قانون مالياتهاي مستقيم يا همان ماليات بر منازل خالي از سكنه يا همان ماليات خانههاي خالي است. از نماينده درخواستكنندگان جناب آقاي خاندوزي درخواست ميكنيم بفرمايند، بفرماييد. دوستان! آن جزئياتي را كه داريد بزنيد تا كليات را مخالف و موافق ثبتنام كنيد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
هر طور مايل هستيد بفرماييد، ميتوانيد از همانجا صحبت كنيد و ميتوانيد در جايگاه صحبت كنيد، بفرماييد.

سيداحسان خاندوزي
سلام عليكم و رحمهالله
همكاران محترم بهتر از بنده در جريان جهش قيمت و اجارهبهاي مسكن در ماههاي اخير هستند، فشار بسيار سنگيني كه بر گرده بخش زيادي از مردم ما دارد سنگيني ميكند و جزء مطالبات فوري مردم از مجلس يازدهم رسيدگي به اين وضعيت بيافسار قيمتها در بازار مسكن است. در اين مسير تلاشهاي خوبي را كميسيون محترم عمران، نايبرئيس دوم محترم مجلس و دوستان در حال تقبل هستند، اما كمك به عرضه فوري مسكن تنها از طريق تحريك افزايش عرضه ماليات بر خانه خالي امكانپذير است كه بتواند در همين سال 99 و در همين تابستاني كه پيك خريد و فروش مسكن مردم هست اثر خودش را بر بازار مسكن بر جاي بگذارد. اگر كار ما بماند براي نيمه دوم امسال گويا ما سال 99 را از دست خواهيم داد، همزمان چند هفتهاي كه كميسيون محترم بخواهد اين طرح را بررسي بكند كه طرح فقط يك مادهواحده، البته بسيار دقيق و اثرگذار است، هم (10) روزي كه نمايندگان فرصت دارند بعد در نوبت صحن علني قرار بگيرد، بعد از صحن به شوراي نگهبان (10) روز آنجا برگردد ما تابستان سال 99 را از دست خواهيم داد و اين فشار بر دوش مردم سنگيني خواهد كرد.
براي اينكه اين مادهواحده بتواند مشكل عرضه خانههاي خالي را در كشور حل بكند، نرخ ناكارآمد مالياتي را كه الان هيچ اثر بازدارندگي و گزندگي بر روي صاحبان صدها خانه خالي در كشور ايفا نميكند بالا ببرد مؤثر و گزنده بكند و سامانه املاك و اسكان كه اطلاعات كشور را تكميل ميكند چه كسي مالك چندصد خانه است، چه كسي خانههايي دارد كه اجاره نميدهد و اگر فقط عرضه و اجاره بدهد در بازار بسيار اثر ميگذارد، طبق اطلاعات مركز آمار ما بيش از (5/2) ميليون واحد مسكوني خالي داريم.
تلاش شد در ايام گذشته با وزارت راه و شهرسازي مساعدت صورت بگيرد، متن اين طرح را دوستان وزارت راه و شهرسازي ديدند، متن طرح را سازمان امور مالياتي ديده است، مركز پژوهشهاي مجلس اين طرح را ديده است، جمعي از انديشكدههايي كه در تهران روي موضوع ماليات بر خانههاي خالي كار كردهاند روي اين طرح توافق كردهاند، بيرون كميسيون هم چندين جلسه دوستان نمايندگان وقت گذاشتند، الان اين مادهواحده آماده است. درخواست من اين است كه با توجه به اين كه دوفوريت است كه ميتواند راهگشا باشد و تابستان سال 99 اثري بر بازار مسكن كشور بگذارد و ما پاسخگوي اين مطالبه مردم باشيم لطف بفرماييد به دوفوريت اين طرحي كه از پيش هماهنگيها و متن با وزارتخانه، مركز پژوهشها و دستگاههاي ديگر صورت گرفته و مشاورههاي داخل مجلس هم انجام شده اين دوفوريت را دوستان رأي بدهند، انشاءالله ميتوانيم در چهارشنبه پيش رو در همين هفته يك خبر مؤثر و اميدبخش را به جامعه درمورد بازار مسكن كشور منتقل بكنيم، خيلي متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم. كارتها را هم جمعآوري كنيد. مخالف اول صحبت بكند. اشكال ندارد از نفر اول صحبت بكند.

احمد امیر آبادی فراهانی
جناب آقاي دهنوي! تشريف بياوريد قرعهكشي كنيد، مخالف اول جناب آقاي فرهنگي هستند، بفرماييد.

محمدحسين فرهنگي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي رئيس! مخالفت اول بنده در قالب اين تذكر است كه گزارشها بايد قبل از اينكه فوريت آنها در مجلس مطرح باشد در اختيار نمايندگان قرار بگيرد، نه نسخه مكتوب آن و نه نسخه مجازي آن وجود دارد، نه دسترسي نمايندگان به آن وجود دارد، حكمي كه در آييننامه داخلي درخصوص انتشار است اين در واقع عمل نشده. لذا خواهش من اين است كه اين را به تعويق بيندازيد متن در اختيار همكاران عزيز باشد، ما از توضيحات جناب آقاي دكتر خاندوزي چيزهايي متوجه شديم، منتها اين كه به چه نحوي اين ايده را ميخواهند عملياتي بكنند بايد در متن ببينيم كه آيا اين فوريت يا دوفوريت را دارد يا ندارد. الان هيچ متني در هيچجا قابل مشاهده نيست، نه در سيستمي كه در دستور جلسات هست، نه مكتوبش در اختيار هست، گاهي نسخههايي در بولتن اينجا ميگذاشتند اين هم وجود ندارد. لذا به نظر من آييننامه رعايت نشده و خواهش من اين است كه اين را براي دستورات بعدي بگذاريد تا اين در اختيار قرار بگيرد و بعد از آن دربارهاش صحبت شود.
بنده ميتوانم الان يك چيزهاي كلي درخصوص فرمايشات جناب آقاي دكتر خاندوزي بگويم ولي واقعاً اين را درست نميدانم به دليل اين كه آييننامه رعايت نشد، خيلي متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقاي دكتر فرهنگي! شما مخالفت خودتان را بفرماييد من بررسي بكنم، مطلب شما احتمالاً صحيح است بعد انشاءالله اعمال ميكنيم.

محمدحسين فرهنگي
ببينيد! ما درباره مسكن تصميمات عجولانه نبايد بگيريم، مسكن الان در شرايط خوبي نيست اگر اين تصميمات كمكي ميكرد براي اينكه ما به سرعت بتوانيم بر فضاي نامطلوب
فشاري كه وجود دارد براي كساني كه دنبال اجاره هستند...

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر فرهنگي! خيلي عذر ميخواهم، همانطور كه شما اشاره فرموديد خود موضوع را در دستور گذاشته بودند ولي محتوا و پيوست در سامانه نبوده. بنابراين تذكر شما وارد است، ما موظف هستيم يك ساعت قبل از طرح در صحن علني طبق آييننامه موضوع را حداقل در سامانه دوستان ميگذاشتند كه نگذاشتند. بنابراين اگر اجازه بفرماييد ما اين را فعلاً از دستور خارج بكنيم تا دوستان كل محتوا را وارد سامانه بكنند، بعد انشاءالله با رعايت شرايط قانوني مورد طرح و بررسي قرار بگيرد. البته از نظر خود من موضوع مهم است، ولي اجازه بدهيد شرايط طي بشود.
8
انتخاب آقای علی رضائی بهعنوان عضو ناظر بر اقدامات سازمان امور مالیاتی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
انتخابات بعدي را بفرماييد.

احمد امیر آبادی فراهانی
انتخابات بعدي انتخاب يك نفر ناظر در سازمان امور مالياتي براساس ماده (37) قانون ماليات بر ارزش افروده است كه كميسيون اقتصادي آقايان محمد صفائي و علي رضائي را معرفي كرده كه عزيزان از دو نفر عزيز جناب آقاي صفائي و آقاي رضائي يك نفر را انتخاب كنند. كارتها را پخش كنند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
9
ناطقان جلسه آقایان: ابراهیم رضائی، محمد سبزی، حسین میرزائی و سیدجواد حسینیکیا و خانم معصومه پاشاییبهرام

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحيم
ناطقان جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ جناب آقاي ابراهيم رضائي نماينده محترم دشستان.
ـ جناب آقاي محمد سبزي نماينده محترم ساوه و زرنديه.
ـ جناب آقاي حسين ميرزائي نماينده محترم اصفهان.
(هر كدام هفت دقيقه وقت دارند)
ـ سركار خانم معصومه پاشائيبهرام نماينده محترم مرند و جلفا.
ـ جناب آقاي سيدجواد حسينيكيا نماينده محترم سنقر.
(هر كدام پنج دقيقه وقت داريد)
جناب آقاي ابراهيم رضائي نماينده محترم مردم شريف دشتستان بفرماييد. پيشاپيش از رعايت وقتي كه ميكنند سپاسگزارم، بفرماييد.

محمدابراهیم رضائی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«اللهم انا نرغب اليك في دوله كريمه و تعز بها الاسلام و اهله و تذل بها النفاق و اهله»
درود ميفرستم به روان پاك امام راحل و شهداي گرانقدر انقلاب اسلامي به ويژه شهيد عزيز حاجقاسم سليماني و شهداي سال 1399 شهرستان دشتستان، شهداي عرصه امنيت سيدمنصور موسوينژاد و مهدي راضي، شهداي مدافع سلامت دكتر غلامرضا فخري و دكتر خضر خليلي و يادگار هشت سال حماسه و دفاع مقدس جانباز شهيد محمد مصدق.
در ابتدا لازم ميدانم از حضور گسترده و حسن اعتماد اقشار مختلف مردم شريف و انقلابي مردم شهرستان دشتستان به اين حقير جهت خدمت و نمايندگي ايشان در مجلس شوراي اسلامي سپاسگزاري كنم. انقلاب اسلامي به عنوان علمدار حقطلبي و عدالتخواهي در دنيا امروز در مراحل نهايي مواجهه با اردوگاه ظلم به سركردگي آمريكا است و اميد ميرود كه با تداوم رشادتهاي فرزندان انقلاب اسلامي و همرزمان سردار دلها در جبهه مقاومت در آينده نزديك شاهد تحقق وعده صادق رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت امام خامنهاي مبني بر شكست غرب و نابودي صهيونيست باشيم.
دور نيست آن روز كه جنايتكاران آمريكايي و صهيونيستها و سعوديهاي آدمكش و كودككش به سزاي اعمال وحشيانه خود برسند. يقيناً صهيونيستها و آمريكاييها به خاطر توطئههايشان در داخل و خارج خاك ايران پاسخي قاطع خواهند گرفت.
ملت شريف ايران! علت حل نشدن بسياري از مسائل و مشكلات شما به خصوص در حوزه اقتصادي و معيشتي به خاطر عدم حاكميت فرهنگ انقلابي و بسيجي در برنامهريزيها و
سياستگذاريهاي اجرايي است. به عبارت ديگر مشكل ما با دولت ناكارآمد فعلي نه به خاطر نامها و مقامها بلكه به خاطر تفكر حاكم بر آن است كه موجب پديد آمدن وضع موجود شده است. دلار (23) هزار توماني محصول عملكرد دولتي است كه قرار بود با برجامش قيمت دلار را به (1000) تومان برساند.
سكه (11) ميليوني نتيجه «امضاي كري تضمين است» بود. گرانيهاي لحظهاي كشور معلول ناديده گرفتن شروط نهگانه رهبر معظم انقلاب اسلامي در برجام و اعتماد كردن به دشمنان ملت ايران است. مسبب گراني سرسامآور خودرو و مسكن دولت ليبرالي است كه سالها كشور را معطل توافق بيحاصل با غرب كرد و از ظرفيتهاي عظيم داخلي و توانمنديهاي جوانان و نخبگان ايراني غفلت كرد، دولتي كه كليد حل مشكلات كشور را در نيويورك، واشنگتن و ژنو جستجو ميكرد و نميدانست يا نميخواست بداند كه هيچ ملتي بدون اتكا به خود نتوانسته به پيشرفت برسد.
در اينجا لازم است كه تأكيد شود، كه دستگاه ديپلماسي برنامه خود را درخصوص انتخابات آمريكا برپايه بدبينانهترين سناريو طراحي كند. غربگرايان كه براي امضاي برجام و نابودي صنعت هستهاي در ازاي هيچ تقريباً پايكوبي ميكردند و در ادامه با عمليات رواني و جعل دوقطبيهاي كاذب به ترور نهادها و شخصيتهاي ارزشمندي همچون سپاه پاسداران و آيتالله رئيسي پرداختند بايد امروز پاسخگوي خاليتر شدن سفره مردم و بيكاري جوانان و حل نشدن مشكلات كشور باشند.
مردم ايران! ما فرزندان انقلاب و سربازان امام خميني و امام خامنهاي با آزادي مخالف نيستيم،
ما با اختلاس مخالف هستيم، ما با مذاكره مخالف نيستيم، با تحقير ايراني و خسارت محض مخالف هستيم، ما با اينترنت مخالف نيستيم، ما با پارتيبازي و تبعيض و رشوه مخالف هستيم، با بيكاري و فقر مخالف هستيم، ما طرفدار انسداد نيستيم، حامي محرومان و مستضعفان هستيم، ما با آزادي مخالف نيستيم، با بيبندوباري و چپاول مخالف هستيم، با فريدونيسم و فاميلبازي و رانتخواري و وعدههاي پوشالي مخالف هستيم، با «ب.ز»ها چه در اوين، چه در نفت مخالف هستيم.
آقاي روحاني! يادتان است كه به مردم وعده داديد خيالشان از بابت دلار راحت باشد، يادتان هست كه وعده رفع همه تحريمها به وعده فروش نفت و بازگشت پولهاي بلوكه شده را داديد؟ يادتان هست كه گفتيد چنان رونق اقتصادي ايجاد ميكنم كه مردم به يارانه نياز نداشته باشند؟ امروز به جاي شما و به جاي آنان كه با فرافكني و فرار به جلو به رهبري نامه سراسر كذب مينويسند، از مردم مظلومي كه در اين سالها زندگي و معيشتشان سختتر شد از جواناني كه نتوانستند ازدواج كنند، از كارگراني كه بيكار شدهاند، از جوانان تحصيلكردهاي كه كار پيدا نميكنند، از بازنشستگان و فرهنگيان و اقشاري كه فقير و فقيرتر شدند عذرخواهي ميكنيم.
انتظار ميرود كه دولت در اين يك سال باقيمانده ديگر منتظر كَرَم غرب نماند و با تحقق بيانيه گام دوم انقلاب توان و فكر جوانان ايراني را جايگزين مذاكرههاي بيحاصل كند و به بهانه سال آخر بودن وقتكشي نكند. از مجلس انتظار ميرود كه در اولين گام به مطالبه شفافيت ملت انقلابي ايران پاسخي درخور دهد و عزم خود را براي مبارزهاي بيامان با فساد به خصوص فساد اقتصادي جزم كند و بر حل مشكلات معيشتي و تمركز در حوزه فرهنگ متمركز شود. ما
نمايندگان مردم هستيم و نميتوانيم در مقابل مشكلات مردم بيتفاوت باشيم.
از دولت ميخواهم تا براي مقابله با كرونا در استان بوشهر كه در وضعيت قرمز قرار دارد با همه امكانات وارد عمل شود و ضمن تمركززدايي و دادن اختيارات براي تصميمگيري درست به مركز استان جلوي فاجعهاي كه در پيش است را بگيرد، دهها هزار نفر در صنايع پرخسارت نفت و گاز مشغول به كار هستند اما سهم مردم استان از اين تأسيسات، بيكاري و آلايندگي است. بخش عمده درآمدهاي كشور از استان بوشهر تأمين ميشود ولي درصدي از اين درآمدها هم در استان هزينه نميشود و جوانان استان هنوز در حسرت شغل هستند، ظلم صنعت نفت در حق مردم استان بوشهر و خصوصاً جوانان شهرستان دشتستان به خوبي مشهود است و متأسفانه در دورههاي مختلف و به ويژه در دولت فعلي صنعت نفت برخلاف منافع ملي قانون به مسئوليت اجتماعي خود در قبال مردم استان عمل نكرده است.
شهرستان دشتستان با ظرفيت عظيم انساني و مادي سالها است كه دچار بيآبي شده است، اين درحالي است كه ميلياردها متر مكعب روانآب بدون استفاده راهي دريا ميشود.
ضرورت دارد كه در زمينه توسعه سدها خصوصاً تكميل سد دالكي اقدامات سريع به ويژه در بحث تأمين و تخصيص اعتبارات انجام شود. نخل خرما از ظرفيتهاي مهم در شهرستان دشتستان است كه بايد با حمايت از كشاورزان زمينه توسعه و تقويت صنايع نگهداري، بستهبندي، تبديلي و فرآوري آن فراهم شود. ضروري است كه ضمن تعيين قيمت درست و واقعي براي خريد تضميني خرما اعتبارات لازم براي ايجاد و راهاندازي شهرك خرما در دشتستان تأمين شده و شرايط براي صادرات اين محصول مهم فراهم گردد. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، قبل از اين كه ناطق بعدي را بفرماييد، آن دوفوريتي كه دوستان فرمودند، البته الان دارند وارد پيوستهاي دستور جلسه ميكنند ولي در سامانه قانونگذاري در كازيهتان اولين طرح اين طرح است و بارگذاري شده. مخالفين و موافقين محترم دو نفر اول كه به خصوص ميخواهند صحبت كنند و ساير همكاران در دسترسشان هست. انشاءالله بعد از نطقها بر ميگرديم به رسيدگي دوفوريت، بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت آقاي محمد سبزي نماينده محترم مردم شريف ساوه و زرنديه هستيم نطق هفت دقيقهايشان را بشنويم، با تشكر پيشاپيش از رعايت وقت، بفرماييد.

محمد سبزي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمدلله رب العالمين و صلي الله علي محمد و آله الطاهرين»
با سلام و درود به پيشگاه حضرت بقيهالله الاعظم (روحيلهالفداء) و سلام به روح بلند بنيانگذار جمهوري اسلامي و شهيدان والامقام خصوصاً سيدالشهداي مقاومت، سردار سپهبد قاسم سليماني (رضواناللهعليه) و با درود و سلام به محضر قائد عظيمالشأن انقلاب اسلامي حضرت امام خامنهاي (مدظلهالعالي) به پيشگاه ملت بزرگ ايران خصوصاً خانوادههاي معظم شهدا، جانبازان و ايثارگران و ضمن تشكر از اعتماد مردم شريف و ولايتمدار شهرستانهاي ساوه و زرنديه به اينجانب.
رونق اقتصادي كشور هدف اصلياش اين است كه عدالت اجتماعي در جامعه تأمين شود. فقر
ريشهكن شده، فاصله طبقاتي از بين برود عليرغم پيشرفتهاي فراوان در (40) ساله اول انقلاب ولي متأسفانه نمره مطلوبي در باب عدالت در دهه پيشرفت و عدالت به دست نياوردهايم كه به نمونههايي از اين بيعدالتيها اشاره ميكنم.
1 ـ نقش معلم ايجاد تحول و ساختن آينده جامعه، رشد و توسعه كشور، الگوسازي براي نسل جوان و پرورش شخصيتهاي متخصص و متعهد، نقش بيبديلي است و تكريم و قدرشناسي از معلم بر آحاد مردم و مسئولان فرض است. اما سؤال اين است آيا تكريم معلم است كه بعد از عمري خدمت خالصانه به جامعه اكنون در دوران بازنشستگي با اندك حقوق شرمنده همسر و فرزندان خود باشد هرچند حال و روز ساير بازنشستگان به ويژه برخي از بازنشستگان تأميناجتماعي بهتر از ايشان نيست. چرا همسانسازي حقوق بازنشستگان اجرا نميشود؟
2 ـ جامعه كارگري طبقهاي بااخلاص، صادق و زحمتكش كه از بزرگترين سرمايههاي كشور است نقش كارگران در توليد داخلي با كيفيت با وجود تحريمها و نقشآفريني مؤثر آنان در مسائل اقتصادي سياسي و اجتماعي بر كسي پوشيده نيست، حال چرا بايد كارگر امنيت شغلي نداشته باشد. قراردادهاي سفيدامضا كه آرامش را از كارگران عزيز گرفته، مشكل نابرابري حقوق و مزايا و عدم تناسب افزايش حقوق با تورم و گراني افسارگسيخته موجود، باعث نگراني و رنجش قشر كارگري شده است. مگر نه اين است كه در آموزههاي ديني ما كار و كارگر از ارزش بسيار بالايي برخوردار است، مگر نه اينكه پيامبر خدا بر دستان كارگر بوسه ميزد؟ اين بيعدالتيها ناشي از بيتدبيري است. كار به جايي رسيده كه به جاي وام مسكن، وام اجاره مسكن بدهند و اما علاج دردهاي جامعه در چيست؟
1ـ مسئولين عزيز! به جاي كدخدا به خدا تكيه كنيد، امدادهاي الهي را باور كنيد در طي هفت سال متمادي همه اميدها را به مذاكره با غرب گره زديد و اكنون كه به در بسته خوردهايد به جاي فرافكني و نامهنگاري حاميانتان به مقام معظم رهبري از گذشته درس عبرت بگيريد و سخن از مذاكره با مستكبران را دفن كنيد.
2 ـ ولايت فقيه به عنوان محور جامعه اسلامي و ضامن حركت صحيح نظام است. ولايت فقيه از اصول مترقي مكتب اسلام ناب محمدي است اوست كه كشتي طوفانزده نهضت را به ساحل نجات رهنمود ساخته و نگراني دشمنان اسلام از اين پايگاه رفيع در بين تودههاي ملت آزاده ايران است كه خواب را بر چشمهايشان حرام كرده است. به جاي شعار از ولايتمداري در عمل تابع رهبري معظم باشيد، بيانيه گام دوم را سرلوحه كار قرار دهيد كه اين طليعه فجر ديگري در پيشروي نهضت اسلامي ايران و تحقق آرمانهاي امام و شهيدان است.
3 ـ حال كه براي برقراري عدالت دستگاه قضائي در رسيدگي به پروندههاي مفسدان اقتصادي اميد تازهاي در جامعه اسلامي آفريده، وظيفه ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حمايت بيدريغ از آيتالله رئيسي و همكاران ايشان ميباشد. ما معتقد هستيم مبارزه با اژدهاي هفت سر فساد عزم همگاني را ميطلبد و همانگونه كه دستگاه قضائي و مجلس شوراي اسلامي مبارزه با فساد را از درون خود شروع كردند دولت محترم هم در باقيمانده عمر سياسي خويش قدم مؤثري بردارد.
دولت وظيفه دارد كه دست رانتخواران، ويژهخواران و غارتگران بيتالمال را از سر اين ملت مظلوم و ستمديده كوتاه كند. به مديران فرسوده و بيكفايت با تفكر ليبرالي ميدان ندهد تا
سلطانهاي سكه، ارز، شكر، آهن، منسوجات، خودرو، موبايل و ديگر كالاهاي استراتژيك از دل اين مديريت فاسد ظهور نكند و دولت محترم مسئوليتهاي اجرايي را به عناصر پاكدست و امتحان داده خصوصاً به جوانان مؤمن و انقلابي با تفكر سردار سليماني بسپارد كه علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد.
و اما در مورد حوزه انتخابيه اينجانب يعني شهرستانهاي ساوه و زرنديه، شهرستانهاي ساوه و زرنديه با قرار گرفتن در مسير ترانزيت و كريدور شمال به جنوب و غرب به شرق با دارا بودن بزرگترين شهرك صنعتي يعني كاوه و شهركهاي صنعتي ديگر به عنوان قطب صنعتي كشور شناخته ميشود.
همچنين با دارا بودن ظرفيت بالا در زمينه كشاورزي، دامپروري و شهركهاي گلخانهاي عليرغم همجواري با پايتخت كشور، مظلوم واقع شده كه به ذكر چند نمونه بسنده ميكنم.
1 ـ صاحبان صنايع با مشكلات عديدهاي دست و پنجه نرم ميكنند، از جمله وضعيت تأمين ارز واحدها، نوسانات قيمت ارز، عدم تأمين مواد اوليه، عدم حمايت لازم از توليدكنندگان و افزايش بيرويه هزينهها، لذا از سرپرست محترم وزارت صمت انتظار توجه ويژه جهت حل معضلات مزبور را دارم.
2 ـ از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي حتي يك بيمارستان دولتي در شهرستان ساوه تأسيس نشده به علت كمبود امكانات بهداشتي و درماني بيماران مجبور به عزيمت به شهرهاي قم و تهران ميباشند كه با پيگيريهاي صورت گرفته احداث بيمارستان (250) تختخوابي آغاز شده اما نيازمند تسريع در احداث و تجهيز آن ميباشيم.
3 ـ با اينكه آب شرب از سرشاخههاي دز به استان قم رسيده و در طول مسير بسياري از شهرهاي استان مركزي از نعمت آب آشاميدني بهرهمند شدهاند، اما بزرگترين شهرستان استان مركزي از نظر وسعت يعني ساوه از اين نعمت محروم است و پروژه آبرساني نيمهتمام باقيمانده است. جناب آقاي اردكانيان وزير محترم نيرو! مردم شريف ساوه منتظر اقدام عاجل شما هستند.
4 ـ جاده قديم ساوه ـ تهران در مسير شهرستان زرنديه به قتلگاه مردم و مسافران تبديل شده است درحالي كه (50) درصد پروژه كار شده است، اما در ادامه سالها معطل مانده. جناب آقاي اسلامي وزير محترم راه و شهرسازي! مردم شريف شهرستان زرنديه منتظر اقدام جدي شما هستند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

روح اله متفکرآزاد
از حاج آقاي سبزي خيلي متشكريم، در خدمت جناب آقاي حسين ميرزائي نماينده مردم شريف اصفهان براي انجام نطق هفت دقيقهايشان هستيم، پيشاپيش از رعايت زمان كه ميفرمايند سپاسگزارم، بفرماييد.

حسين ميرزائي
نطق 7 دقیقه ای
سلام عليكم و رحمه الله و بركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان شرح پريشاني من گوش كنيد
قصه بيسر و ساماني من گوش كنيد
اين صداي مردم است كه از خانه ملت توسط يكي از نمايندگان مردم به گوش دولت رسانده ميشود. مردم قهرماني كه به نام خدا، براي خدا، در راه خدا و به سوي خدا قيام كردهاند و تحت رهبريهاي داهيانه امامين انقلاب مجاهدتها كردهاند و با ياري خدا در برابر همه دشمنيها
ايستادند. موانع را يكي پس از ديگري برطرف كردند و جان و مال خود را در طبق اخلاص گذاشتند و زيباترين صحنههاي الهي و انساني را در برابر ديدگان بشر مادي به نمايش گذاشتند، آن هم زماني كه آمريكا به زعم خود ابرقدرت بود تا چه برسد به امروز كه نفسهاي آخرش را ميكشد، اما همين مردم، نگران اين هستند كه كسي نگرانشان نباشد.
اي اهالي محترم مجلس شوراي اسلامي كه نظارت وظيفه شما است! انشاءالله به خواب نرفتهايد كه به مردم ظالمانه آسيب ميرسانند و گويا به جرم پريدن عقل از سر دولت، روز به روز عرصه بر مردم تنگتر ميشود.
اي محتسب! خوابي مگر بد ميزنندم؟!
گويا به جرم مستياش حد ميزنندم
اوضاعي كه در اين روزها براي ارز و سكه و طلا به وجود آمده است معلول كدامين متغير اقتصادي يا بيكفايتي مديريتي است؟ آيا سلطان سكه و ارز اعدام نشده؟ يا اينكه سلطان واقعي سكه و ارز دست پنهان دولت است و خدا نكند وصف حال دولت چنين باشد.
پرسيد زان ميانه يكي كودك يتيم
كاين پول و ارز چيست كه در بند دولتست
نزديك رفت پيرزني گوژپشت و گفت:
اين اشك ديده من و خون دل شماست
آيا قيمت اين روزهاي زمين، مسكن، اجارهبها، مرغ، تخممرغ و خودرو محصول بيكفايتي وزراي مربوطه است، يا مسائلي است لاينحل يا راه حل وجود دارد؟ هرگز نميتوان گفت
هيچكدام از اين مسائل راهحل ندارند و هرگز نميتوان گفت همه وزرا بيكفايت هستند. پس مشكل را در ادارهكننده دولت يعني شخص آقاي رئيسجمهور بايد جستجو كرد.
جناب آقاي رئيسجمهور! مثل شما مثل ابري است كه بر فراز سرزمين ما در اين زمستان سردي كه به وجود آوردهايد قرار گرفته است، نه ميبارد كه از باران آن بهرهمند شويم و نه كنار ميرود كه از نور خورشيد استفاده نماييم. آقاي رئيسجمهور! پيش از آن كه بنابر اصل (89) قانون اساسي به سرنوشت بعضي از رؤساي جمهور قبلي دچار شويد داوطلبانه به مجلس تشريف بياوريد و براي نمايندگان محترم توضيح دهيد كه چرا اوضاع اقتصادي كشور اين گونه نابسامان است و براي برونرفت از اين وضعيت برنامه شما چيست؟
جناب آقاي رئيس! اگر آقاي رئيسجمهور خودشان به مجلس تشريف نميآورند مجلس ايشان را احضار نمايد و از ايشان توضيح بخواهد، اگر پاسخ منطقي داد به او كمك كند تا مشكلات مردم عزيز حل شود و اگر پاسخ منطقي نداشت به عدم كفايت او رأي دهد تا شخص باكفايتي سكان اجراي كشور را به دست گيرد.
جناب آقاي رئيسجمهور! شما يا راهحل مسائل كشور را نميدانيد يا نميتوانيد يا ارادهاي براي حل مسائل نداريد، اگر به قول خودتان بلد نيستيد، بدانيد مسائل كشور راهحل دارند به عنوان مثال براي حل مشكلات مردم علاوه بر راهحلهاي متعارف اقتصاد مقاومتي كه به آن هم عمل نكردهايد بايد ظرفيتهاي فقه را به كمك اقتصاد آورد، براي نمونه از ظرفيت اولويت تصرف استفاده نمود. در كشور زمينهاي زيادي داريم كه ميتوانيم زمين را براي كاربريهاي تعريفشده به رايگان در اختيار عموم مردم قرار دهيم، هر زمان كسي كاربري تعريفشده را رها
كرد همان زمين را به رايگان در اختيار نفر بعد قرار دهيم، بدين ترتيب در كنار حق مالكيت، حق اولويت تصرف را اضافه كردهايم و هزينه زمين را از كسب و كار، صنعت، مسكن و كشاورزي حذف نمودهايم؛ اين تنها نمونهاي مجمل در اين مجال كوتاه بود.
اي مردم شريف ايران اسلامي! جامعه موحد نبايد تنها به راهحلهاي مادي بسنده كند، بلكه در كنار تلاشهاي مادي لازم است دست نياز به سوي خالق بينياز دراز كند. اكنون كه جهان و ايران دچار مشكل شده است چرا به ادارهكننده جهان يعني خداوند تبارك و تعالي مراجعه نكنيم؟ مگر اين نيست كه معماهاي زندگي انسان بدون اتصال به قدرت لايزال الهي حل شدني نيست؟ نه به عنوان يك توصيه اخلاقي بلكه به عنوان يك راهبرد براي حل مشكلات جامعه لازم است به درگاه الهي استغاثه و دعا كنيم و به اولياي پاكش توسل جوييم.
سخن آخر، همكاران گرامي! در نابسامانيهاي اين روزها اجازه ندهيد مجلس شوراي اسلامي شريك جرم دولت مأيوس بيتدبير باشد.
اي دل به كوي عشق گذاري نميكني
اسباب جمع داري و كاري نميكني
چوگان حكم در كف و گويي نميزني
باز ظفر به دست و شكاري نميكني
ترسم كزين چمن نبري آستين گل
كز گلشنش تحمل خاري نميكني
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
دبير (متفكرآزاد) ـ از جناب آقاي ميرزائي خيلي متشكرم، براي نطقهاي اضطراري در خدمت سركار خانم معصومه پاشائي نماينده محترم مردم شريف مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي هستيم، از ايشان دعوت ميكنيم تشريف بياورند و پنج دقيقه از نطقشان استفاده كنيم، پيشاپيش از رعايت وقت توسط ايشان تشكر ميكنيم، بفرماييد.

معصومه پاشائي بهرام
نطق 5دقیقه ای
به نام خدا و به ياد شهدا
شهدايي كه از جانشان گذشتند تا ايران و ايراني سربلند و سرافراز باشد ولي اكنون چند صباحي است كه حالمان خوب نيست. به قول شهيد بزرگوار و نخبه شهيد چمران كه پشت همين تريبون ايستادند و گفتند هيجانات و احساسات تند و كور چاره اين كشور نيست به عنوان يك شهيدزاده ميخواهم يك بار ديگر اين جمله آن بزرگوار را در اين برهه سخت تاريخي تكرار كنم كه هيجانات و احساسات تند و كور چاره حل مشكلات اين كشور نيست.
فتيله احساسات را پايين بكشيم تا عقل بيشتر از اين حاكم شود در اين يك ماه و اندي كه گذشت به چشم ديديم كه احساسات در اين مجلس حاكم شده است. پس اول درد خودمان را چاره كنيم. وظيفه اصلي اين مجلس مديريت مطالبات مردم است، امروز اقتصاد پاشنه آشيل ما است بايد براي مديريت آن طرحي داشته باشيم و مردم را از اين تشويش و نگراني عبور دهيم، چشم اميدهايي كه به ما دوخته شده را با اشتباهات راهبردي نابود نكنيم. ما كشوري هستيم كه به دليل منافع شخصي و جناحي برخي افراد در طي (42) سال اقدام به جمعآوري اطلاعات پايه از كشورمان و بارگذاري در سيستمها نكرديم. بدون ديتابيس و اطلاعات پايه امكان مديريت بهينه هيچ جامعهاي وجود ندارد. در برنامه تحولي مجلس اين موضوع بايد در صدر امور باشد تا
بتوانيم ساير ساختارها را نيز زير ذرهبين برده و آنچنان كه مردم از نظام انتظار دارند مديريت و نظارت كنيم.
پس از جمعآوري اطلاعات پايه به نظر بنده چند موضوع مهم است و بايد در صدر امور باشد. مورد اول جمعآوري كليه اعداد، ارقام و كدها در تمامي سازمانها و بانكها و جايگزيني كد ملي است، در تمام دنيا مردم فقط با يك كد شناسايي ميشوند و با همان كد به همهجا مراجعه ميكنند تا جلوي مخفيكاريهاي سازمانها و بانكها گرفته شود. بايد تمامي سامانههاي ثبت اسناد در حد مشاهده به روي مردم باز باشد تا آنها خود مراقب ما و يكديگر باشند.
كليه سازمانها بايد اسناد خود را بارگذاري كنند، به طور مثال عرض ميكنم چرا اداره اوقاف حاضر به بارگذاري اسناد خود نيست؟ فقط در صورت شفافيت به تمام معنا ميتوانيم پاسخگوي مردم باشيم. شفافيت بايد بر همه تصميمات و رفتارهاي دستگاه ديوانسالاري ما حاكم باشد.
شفافيت بايد حامل آرامش و اعتماد براي مردم باشد. نميشود شفافيت را در همهجا ناديده گرفت و آن را صرفاً به شفافيت آراي نمايندگان مجلس محدود ساخت، بايد نظام بانكي سريعاً متحول شود، نظام بانكي ما چه بخواهيم و چه نخواهيم بر پايه ربا است، در خريد و فروش سكه و ارز رد پاي بانكها وجود دارد. اگر همه چيز بر پايه كد ملي باشد و شفافيت عملكرد بانكها و حسابهاي بانكي را داشته باشيم جلوي اين دلاليها گرفته ميشود.
معيشت و اقتصاد با تزريق پول و مُسكِن افزايش دادن حقوقها درست نخواهد شد، بلكه بدتر خواهد شد، بايد چنان سيستمهايي طراحي كنيم كه جابجايي ريالي را بتوانيم رصد كنيم. درد اين كشور نبود اطلاعات پايه و عدم شفافيت در تمام ساختارها و عدم استفاده از علم روز دنيا يعني سامانههاي الكترونيكي است. اميدوارم اين مجلس ساختارشكني كند و نترسد از ايستادن جلوي انواع مافيايي كه در اين كشور طي اين (42) سال ايجاد شده است. بياييد «فلك را سقف بشكافيم و طرحي نو در اندازيم»، بسياري از سيستمهاي ما قديمي و براي گام دوم انقلاب ناكارآمد هستند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

روح اله متفکرآزاد
از رعايت وقت خيلي متشكرم، در خدمت جناب آقاي سيدجواد حسينيكيا نماينده محترم مردم شريف سنقر و كليايي در مجلس شوراي اسلامي هستيم كه براي نطق پنج دقيقهاي خدمتشان هستيم، پيشاپيش از رعايت وقت سپاسگزاريم.

سیدجواد حسینی کیا
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام و درود فراوان به ارواح طيبه و تابناك شهدا و امام شهيدان و درود و سلام فراوان به رزمندگان و جانبازان و آرزوي سلامتي براي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي. عرايض خود را در دو بخش ملي و منطقهاي تقديم ميكنم:
الف ـ جناب آقاي دكتر روحاني! هدف از برجام برداشتن تحريمهاي ظالمانه بود كه پس از چند سال مذاكره رفتوآمدها انجام تعهدات از سوي ما نتيجهاش شده است تحريمهاي شديدتر، فشار اقتصادي فراوان بر مردم كه حاصل آن دلار بالاي (20) هزار توماني و سكه بالاي (10) ميليون توماني و قيمت مسكن دستنيافتني است. اين همان برجامي است كه شما گفتيد مسئوليت آن با من است، اين همان رونق اقتصادي است كه شما به واسطه برجام راه انداختهايد كه يارانه مردم ارزش دو دلار پيدا كرده است.
با خروج آمريكا از برجام باز دنبال مذاكره هستيد آيا شرم نميكنيد با قاتل شهيد سليماني
مذاكره كنيد؟ آيا شرم نميكنيد با كسي مذاكره كنيد كه خود اعتراف به تروريست بودن دارد؟
آقاي دكتر روحاني! اعتراف ديرهنگام شما در كوتاهي از ساخت مسكن، قيمت آن را نجومي و دستنيافتني كرده است. آقاي روحاني نميدانم از قيمت گوشت، مرغ، تخممرغ، لبنيات و اقلام ديگر خبر داريد يا نه؟ مرغ و گوشت از سفره مردم حذف شده است و بقيه درحال پركشيدن است، اين همان رونق اقتصادي شما است كه به مردم وعده دادهايد.
آقاي دكتر روحاني! نميدانم از وضعيت زندگي اسفبار كارگران و بازنشستگان خبر داريد يا نه كه براي ادامه زندگي بايد دو شيفت كاركنند، آقاي رئيسجمهور! نميدانم از وضعيت نيمهجان صنعت كشور خبر داريد يا نه كه وارداتچيهاي دولتي دنبال بسته شدن طومار صنعت هستند.
آقاي روحاني! بياييد به جاي چشم اميد به كدخدا، به خدا و جوانان پرتوان اين مرز و بوم تكيه كنيد و مافياهاي اقتصادي را از دولت دور كنيد تا مردم كمي لذت زندگي را احساس كنند. برخي از ياران شما به رهبري فرزانه انقلاب نامه مينويسند، يادشان نرود كه مرتب ميگفتند تكرار ميكنيم، تكرار ميكنيم فقر، فساد و دلار را، امروز دلار بالاي (20) هزار توماني را نديدهاند يا سكوت ننگين كردهاند؟
تذكرات به وزرا: وزير محترم نيرو! مشكل آب شرب مناطق روستايي شهرستان سنقر و كليايي نيازمند همت و اعتبارات فوري است. تصفيهخانه آب شرب سنقر كه نيمهكاره است و قرار است تا پايان امسال به بهرهبرداري برسد با اعتبارات جزئي آن اين امر محقق نخواهد شد. نيازمند همت و اعتبارات كافي است.
وزير محترم كشور! مردم عزيز دو منطقه باوله و فارسينج براي بخش شدن نيازمند اقدام سريع
جنابعالي است. با پيگيريهاي فراواني كه صورت گرفته است اين امر در دولت هنوز معطل مانده است، پيگيري جدي و فوري بفرماييد.
وزير محترم جهادكشاورزي! مشكل كود و قيمت محصولات كشاورزي صداي كشاورزان را بلند كرده است. چارهانديشي فوري ميطلبد. تخمه آجيلي كه حاصل زحمت كشاورزان منطقه است با ثمن بخس خريداري ميشود. جلوي واردات و قاچاق را بگيريد، مشكل سوخت تراكتورداران و كمباينداران را حل بكنيد.
وزير محترم ارتباطات! ضمن تشكر از زحمات كشيدهشده كه قابل تقدير است، اما برخي مناطق شهرستان از وجود اينترنت پرسرعت و آنتندهي مناسب رنج ميبرند، اقدام فوري حضرتعالي را ميطلبد.
وزير محترم راه و شهرسازي! ضمن تشكر از دستورات حضرتعالي براي احداث راههاي روستايي نيازمند اهتمام جدي براي اجرايي شدن آن است. آزادراه همدان ـ سنقر ـ كرمانشاه از ديگر مطالبات مردم عزيز اين منطقه است كه اميدوارم با عنايت و همت حضرتعالي اين خواسته مهم و جدي مردم به وقوع بپيوندد و مردم از اين نعمت برخوردار شوند. والسلام عليكم و رحمه الله

روح اله متفکرآزاد
از فرمايشات حاج آقاي حسيني سپاسگزاريم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، در دستور قبلي كه بررسي دوفوريت اصلاح قانون ماليات مستقيم بود، متقاضي در فوريت صحبت كرد، آقاي دكتر فرهنگي در مقام مخالف داشتند صحبت ميكردند تا بارگذاري به تأخير انداخته شد. آقاي دكتر فرهنگي! در خدمتتان هستيم، بفرماييد.

محمدحسين فرهنگي
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! من متن را ديدم و مخالفتي با آنچه كه در آن متن است ندارم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، مخالف بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
مخالف بعدي جناب آقاي صباغيان هستند، بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي قاضيزاده! من هم اين متن را كه ديدم مجموعاً خوب است منتها حالا يك ايرادي كه به نظر ميآيد مجلس قبلي دچار اين مشكل بود، اين مجلس هم احساس ميشود كه همين مسير را دارد حركت ميكند. ما بيشتر تمايل داريم قوانين را تصويب كنيم، ولي الان همين موضوع قوانين موجود و قوانين متعارضي كه بايد ضميمه و همراه باشد را ندارد كه حالا ما نمايندگان ببينيم واقعاً در مورد بحث ماليات بر خانههاي خالي چه قوانيني را قبلاً داشتيم.
من فكر ميكنم يك مقدار دارد عجله ميشود اگر حداقل بيشتر روي اين كار شود بهتر است.
ضمن اينكه ما با نفس كار و اصل كار موافق هستيم و كار خوب و قشنگي است ولي نياز به يك چكشكاري و پختگي دارد كه فكر ميكنم انجام نشده است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم، همكاران عزيز! لطفاً روي صندليهاي خودشان مستقر بشوند، موضوع مهمي در حال رسيدگي است، هم با دقت گوش بدهند و بعد هم رأيگيري داريم كه انشاءالله باز زمان رأيگيري دچار مشكل نشويم. موافق را اعلام بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق اول وقتشان را واگذار كردند به جناب آقاي دكتر بحريني، بفرماييد.

محمدحسین حسین زاده بحرینی
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
من خواهش ميكنم دو، سه دقيقه دوستان، همكاران عزيز! توجه بفرمايند اين موضوعي كه جناب آقاي دكتر خاندوزي مطرح كردند و تقاضاي دوفوريت كردند دقيق معلوم شود كه چه چيزي است و راجع به چه چيزي قرار است تصميم بگيريم كه به صورت دوفوريتي بررسي شود.
ببينيد! واقعيت اين است كه در كشورمان بيش از نياز كشور همين الان واحد مسكوني ساخته آماده سكونت داريم. مشكل بازار مسكن ما اين نيست كه تقاضاي مسكن بيشتر از عرضه مسكن است، واحد ساختهشده فراوان داريم، اين اطلاعاتي كه گاهي در رسانهها مطرح ميشود مبني بر اينكه واحدهاي خالي ما از چند ميليون هم تجاوز كرده آمار درستي است. در دوره نهم يك مادهاي را در قانون مالياتهاي مستقيم در تبصره (7) آن ماده (169) مكرر تصويب كرديم
خلاصه آن اين بود براي اينكه حاكميت بداند وضعيت مسكن در كشور چگونه است دولت موظف شد يك سامانهاي را ايجاد كند، سامانه ملي املاك و اسكان قرار بود در اين سامانه همه واحدهاي قابل سكونت ثبت شوند يعني همه بدانند حاكميت بداند چه تعداد واحد داريم، اين واحدها در كجا است چه شرايطي دارد و همزمان در همان سامانه بايد اسكان خانوارها ثبت ميشد، يعني معلوم باشد هر خانوار الان در كدام واحد مسكوني ساكن است.
دقت بفرماييد تفاضل اين دو يعني تفاضل اسكان از واحدهاي مسكوني آماده اسكان واحدهاي خالي ميشود. ما در مجلس نهم اين قانون را وضع كرديم متأسفانه دولت همراهي لازم را براي اينكه اين سامانه ايجاد شود نكرد. (6)، (7) سال اين موضوع معطل ماند، خوشبختانه الان وزارت راه و شهرسازي آمده پاي كار اعلام آمادگي كرده و زيرساخت آن را فراهم كرده و تنها مشكلي كه الان است اين است كه بارگذاري اين سامانه كامل نيست.
دوستان، برادران و خواهران ببينيد! اگر اين سامانه بسيار مهم، اين سامانه حاكميتي مورد نياز جامعه بخواهد اثربخشي داشته باشد بايد برود زير بار اطلاعات، يعني بايد هم املاك ما آنجا ثبت شود و هم اسكان خانوارهاي ما ثبت شود.
اين طرح دوفوريتي ميخواهد به اين فرآيند سرعت ببخشد. ما در واقع اگر اين طرح دوفوريتي را تصويب كنيم و بعداً هم بلافاصله در كميسيون و در صحن مراحل تصويب آن طي شود و به دولت ابلاغ شود، با دقت نظري كه در تهيه اين طرح طراحان محترم داشتند قطعاً بدانيد كه يك سرعت قابل توجهي در اين موضوع مهم اتفاق ميافتد. يكي از مسائلي كه باعث شده بود كه اين كار جدي نباشد اين است كه بالاخره اگر شما قرار است از كسي كه واحدي را ساخته اما فقط
براي اينكه آن واحد گران شود درب واحد را قفل كرده، اصطلاحاً واحد مسكوني را احتكار كرده اگر بخواهيد آن را وارد بازار مسكن كنيد حتماً بايد از ابزارهاي بازدارنده قوي استفاده بكنيد.
اين طرح دوفوريتي در واقع اينطور موارد را به خوبي ذكر كرده است، البته الان ما فقط راجع به دوفوريت آن تصميم ميگيريم، بنده هم اين مسائلي كه عرض كردم براي اينكه در اذهان شما اين نكته كاملاً روشن شود كه اين طرح كاملاً ضروري است با توجه به شرايطي كه در بازار مسكن امروز حادث شده است و بسياري از خانوارهاي مستأجر ما امروز دربهدر در بنگاههاي املاك براي يك واحد مسكوني ميگردند درحالي كه در همان محله دهها واحد مسكوني دربش قفل است و احتكار شده، ما براي اينكه اين معضل را حل كنيم مجبور هستيم يك قاعدهگذاري قانوني بكنيم. اين طرح چنين كاري را براي ما خواهد كرد.
جناب آقاي دكتر پورابراهيمي هم الان اين پيغام را دادند كه اعضاي كميسيون اقتصادي همراه اين طرح هستند و هم دوفوريت آن و هم اصل آن را تأييد ميكنند انشاءالله شما هم تأييد كنيد يك كار مهمي را در مدت كوتاهي سامان بدهيم.

کمال علي پورخنکداري

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
مخالف دوم را بفرماييد، جناب آقاي عليپور فوريت مطرح است، در فوريت تذكر نداريم.

سيدناصر موسوي لارگاني
مخالف دوم جناب آقاي بابائي هستند، بفرماييد.

علي بابائي کارنامي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
من هم تشكر ميكنم از طراحان طرح كه به اهميت موضوع مسكن با توجه به تعهد مجلس يازدهم به مردم عزيز ايران اسلامي پرداختند، ولي جناب آقاي رئيس و همكاران عزيز! اهميت مسكن براي همه ما مشخص، واضح و روشن است اما ما وقتي اصل را بپذيريم كه مسكن مهم است نبايد عجله بكنيم يعني من فوريت را عرض ميكنم، نبايد عجله كنيم چون مسكن يك امر چندوجهي است. اينطور نيست كه ما در يك مورد ماليات بر مسكن خالي را امروز تعيين تكليف بكنيم كمااينكه در مجلس قبلي تعيين تكليف شده بود ولي به دليل اينكه سامانه واحدي را در كشور نداشتند قابليت اجرايي نداشت، ما سه سال است در بودجه سنواتي بحث حذف يارانه دهكهاي بالا را تصويب كرديم ولي در كشور عملي نشده است، چون ما بانك اطلاعات واحد اينها را نداريم.
فلذا من خواهشم اين است كه به دوفوريت آن رأي ندهند ولي به يكفوريت آن رأي بدهند يا به نوعي در كميسيون تخصصي بحث شود و كميسيونهايي كه ميخواهند مؤثر بشوند، فراكسيونها و نخبگاني كه امروز ضرورت مسكن و ساماندهي مسكن در كشور را ميخواهند بپردازند بيايند نظراتشان را بدهند و يك طرح جامع مسكن كه بخشي از اين طرح جامع مسكن بحث ماليات بر خانههاي خالي هم باشد اضافه شود ولي من خواهش ميكنم به فوريتش رأي ندهند. من مخالف هستم به دليل اينكه ما بارها و بارها احساسي برخورد كرديم با كليدواژههايي كه در اقتصاد كلان كشور بحث ميشود و به طور موردي ميپردازيم ولي اثراتي را در جامعه واقعاً لمس نميكنيم.
مردم امروز از مجلس يازدهم توقع دارند كار كارشناسي بكنند و مثل تجارب مجالس گذشته
بياييم با يكفوريت يا دوفوريت بحثهايي را به طور شعاري بپردازيم صرف نظر از اينكه جامعه و مردم توقع دارند حرفي كه دولت و مجلس در كشور ميزنند واقعاً سر سفرههاي مردم بيايد. مردم از مجلس شعار نميخواهند، متأسفانه ما به نوعي اسير شعارزدگي شديم، مسكن و تورم امروز مهم است، چطور و با چه راهحلي؟ اقتصاددانهاي مجلس! شما كجا هستيد؟ فقط ادعا ميكنيد كه ما ميخواهيم در كنار مردم قرار بگيريم. خواهش من اين است كه از احساس بپرهيزيم به اصل كار كارشناسي توأم با عقلانيت در كنار اينكه به نوعي حتماً بايد نظرات كارشناسي دولت را بگيريم، چون اين طرحها و لوايح را دولت بايد اجرايي بكند، نظرات دولت را هم بايد داشته باشيم بيايد در كنار مجلس قرار بگيرد و اهتمام جدي براي رفع بسياري از مشكلات امروز كشور كه امروز مسكن جدي است، مثلاً ستاد تسهيل ازدواج جوانان مگر در سال 84 تصويب نشده؟ در آنجا وضعيت مسكن پيشبيني شده، در آنجا مسكن ارزان پيشبيني شده، مسكن مهر قانون و لايحه دارد ولي چرا مجلس از ابزار نظارتي خود استفاده نكرد و تا الان آنها اجرايي نشده؟ دوباره ما بياييم يك يكفوريت ديگر بياوريم براي اينكه در جامعه، خانههاي مردم و حوزههاي انتخابيه برويم باز مشكلات مسكن سر سفرهها در كنار مردم باشد. فلذا از همكاران عزيز ميخواهم ضمن اينكه تأكيد ميكنم مسكن مهم و مهم است اما به فوريت آن بايد با نگاه كارشناسي و عقلاني رأي بدهيم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم، موافق آخر را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق دوم وقتشان را به جناب آقاي طغياني واگذار كردند، بفرماييد.

مهدي طغياني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
من از همكاران محترم خواهش ميكنم دقايقي را توجه بفرمايند، موضوع مهمي قرار است صحبت بشود و در حال صحبت است. يكي از مطالبات اصلي مردم و مطالبات معيشتي مردم از مجلس يازدهم بحث مسكن است، در مورد مسأله مسكن از ابتداي مجلس يازدهم گفتگوهاي زياد كارشناسي توسط نمايندگاني كه در اين حوزه متخصص امر هستند انجام شده، برادرمان آقاي بابائي فرمودند كه اجازه بدهيم كار كارشناسي بشود، كار كارشناسي شبانهروزي روي اين طرح انجام شده، مسأله اين طرح هم اين است كه ماده (54) مكرر در حوزه فرآيند كه بحث خانههاي خالي است يك اصلاحي در آن انجام بشود. در حالت قبلي اين شكلي بوده كه بايد اطلاعات دستگاهها به سامانه املاك و اسكان وارد ميشده، ما در بحث ورود اطلاعات توسط دستگاهها اشكال داريم، اطلاعات با هم همخوان نيست، زمانبر است. الان كه در تيرماه هستيم مردم در اين يكي، دو ماه دارند دنبال خانه ميگردند و دچار مشكل هستند، در بحث دوفوريت كه موضوع آن جلوگيري از خسارتهاي احتمالي و فوت فرصت است توقع مردم اين است مجلس يازدهم كه با شعارهاي معيشتي و با خواسته رهبري معظم انقلاب در بحث مطالبات معيشتي مردم و اولويت معيشت آمده در حوزه مسكن يك كار جدي و فوري بكند، چون بحث مسكن همين تابستان دارد اتفاقاتي در آن ميافتد.
بحث اين است كه ما به فوريت در كميسيون اقتصادي اعلام آمادگي ميكنيم، اعلام آمادگي را جناب آقاي دكتر بحريني فرمودند كه به فوريت به طرح رسيدگي بكنيم و به سرعت در دستور كار بياوريم كارهاي كارشناسي جدي در اين مورد انجام شده و الان بحث اين است كه ما با
روش خوداظهاري كد پستي و كد ملي افراد را مهلت بدهيم ثبت بشود، سامانه به سرعت با اين روش ميتواند تكميل بشود، جزئيات خيلي خوب و كارشناسانهاي در آن بررسي شده، اميدواريم كه با جزئيات و با دست پر بتوانيم خدمت همكاران محترم بياييم و انشاءالله گرهي از گرههاي مردم در حوزه حل مسأله مسكن باز كنيم. فرمودند الان نزديك برآوردهاي (5/2) ميليون مسكن خالي در كشورمان نشان ميدهد ما با كمبود مسكن مواجه نيستيم و عزيزان من و همكاران دقت كنيد! ما هيچ كار كوتاهمدتي غير از اين در حوزه مسكن نميتوانيم انجام بدهيم، كارهاي ديگري كه ميتواند انجام بشود كارهاي بلندمدت است و طول ميكشد و الان ما بايد يك باري از روي دوش مردم برداريم. خواهش من اين است و اعلام آمادگي ميكنيم كه در كميسيون به فوريت به اين طرح رسيدگي بكنيم، خواهش من اين است كه دوستان به دوفوريت طرح رأي بدهند، خيلي ممنون و متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. حضار 242 نفر، نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. چون درخواست دوفوريت است دوسوم رأي ميخواهد، دوستان ملاحظه كنند و سر جاهايشان مستقر بشوند و رأي بدهند. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
لازم است من نتيجه آراء دو انتخاباتي كه برگزار شده را هم خدمت عزيزان عرض بكنم؛ نتيجه آراء انتخاب ناظر در شوراي مركزي زكات؛ آراء أخذشده (214) رأي و جناب آقاي سيدكاظم موسوي با (203) رأي به عنوان ناظر در شوراي مركزي زكات انتخاب شدند.
همچنين نتيجه آراء انتخاب ناظر بر اجراي ماده (37) قانون ماليات بر ارزش افزوده؛ آراء
أخذشده (197) رأي، جناب آقاي علي رضائي با (97) رأي به عنوان ناظر بر اجراي ماده (37) قانون ماليات بر ارزش افزوده انتخاب شدند.
10
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جلسه بعدي ما ساعت (8) صبح روز چهارشنبه بيست و پنجم تيرماه 1399 مطابق دستور هفتگي خواهد بود. پايان جلسه را اعلام ميكنم.