1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 205 نفر از همكارانمان رسمي است. دستور جلسه را قرائت بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه بيست و يكم روز چهارشنبه بيست و نهم مرداد ماه 1399 هجريشمسي مطابق با بيست و نهم ذيالحجه 1441 هجريقمري:
1 ـ ادامه رسيدگي به گزارش كميسيون اقتصادي در مورد لايحه دوفوريتي افزايش سرمايه شركتهاي پذيرفتهشده در بورس و اوراق بهادار يا فرابورس ايران از طريق صرف سهام با سلب حق تقدم.
2 ـ بررسي تقاضاي عدهاي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در مورد تشكيل كميسيون ويژه باشگاه تحريميها (در اجراي ماده 40 آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي).
3 ـ انتخاب اعضاي كميسيون ويژه جهش توليد و نظارت بر اجراي اصل (44) قانون اساسي.
4 ـ انتخاب يك نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به عنوان عضو در هيأت نظارت بر مطبوعات.
5 ـ انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي برنامهريزي و توسعه استانها در (13) استان (در اجراي جزء 8 بند الف ماده 31 قانون احكام دائمي برنامههاي توسعه كشور مصوب 10/11/1395).
6 ـ انتخاب ناظر در شوراي فرهنگ عمومي استانها (در 13 استان).
7 ـ انتخاب نمايندگان ناظر در كميته هماهنگي اشتغال استانها (در 13 استان).
8 ـ انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي معادن استانها (در 13 استان).
9 ـ انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي نظارت بر مدارس مراكز آموزشي و پرورشي غيردولتي استانها (در 12 استان).
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آياتي از كلام الله مجيد را بفرماييد.
(آيات 71 و 72 از سوره مباركه «توبه» توسط قاري محترم آقاي محمد كاكاوند تلاوت گرديد)
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ * وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها وَ مَساكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَكْبَرُ ذلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ *
(صدق الله العلي العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاري محترم برادر عزيزمان جناب آقاي كاكاوند تشكر ميكنم، ترجمه آيات را بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و مردان و زنان با ايمان دوستان يكديگرند كه به كارهاي پسنديده وا ميدارند و از كارهاي ناپسند باز ميدارند و نماز را برپا ميكنند و زكات ميدهند و از خدا و پيامبرش فرمان ميبرند. آناناند كه خدا به زودي مشمول رحمتشان قرار خواهد داد كه خدا توانا و حكيم است. خداوند به مردان و زنان با ايمان باغهايي وعده داده است كه از زير آن نهرها جاري است، در آن جاودانه خواهند بود و نيز طلاهايي پاكيزه در بهشتهاي جاودان به آنان وعده داده است و خشنودي خدا بزرگتر است. اين است همان كاميابي بزرگ». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
اسامي غائبين و متأخرين عبارتند از آقايان و خانمها: احسان اركاني، روحاله ايزدخواه، جلال رشيدي، ابراهيم رضائي، محمد سبزي، سيدصادق طباطبائينژاد، فرهاد طهماسبي، حسين گودرزي، محمدرضا مبلغي، اردشير مطهري، سيدعلي موسوي، عادل نجفزاده، حسن همتي و محمد وحيدي.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت فرارسیدن ایام عزاداری سیدالشهدا (علیهالسلام)، سالروز کودتای (28) مرداد سال 1332 و تأکید بر لزوم حل مشکلات معیشتی مردم

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحيم
«من المؤمنين رجال صدقوا ما عاهدوا الله عليه فمنهم من قضي نحبه و منهم من ينتظر و ما بدّلوا تبديلاً»
در آستانه ورود به محرم دلهاي عاشقان سيدالشهدا بيتاب عزاداري بر داغ خاندان ولايت است. معجزه تاريخي عاشورا نه تنها جداكننده ابدي حق و باطل از يكديگر است، بلكه به تمامي مظلومان، محرومان و مستضعفان جهان نويددهنده اين پيام والا است كه پيروزي از آنِ آنها است.
منطق باور به سنتهاي الهي برترين راه شكست دادن مستكبران جهان و قوي شدن محرومان است. از آن روز كه سر مبارك حسينبن علي (عليهالسلام) نماد حقيقت در تاريخ زندگي بشر بر سر نيزه رفته است و از آن روز كه كودكان تشنهلب همراه با بانوي مقاومت حضرت زينبكبري (سلامالله عليها) در بيابان به دنبال عموها و برادران خود ميگشتند و به جاي آب تازيانه ميخوردند دلهاي عاشقان سيدالشهدا در تب و تاب ابدي است و هيچگاه آتش اين داغ در دلهاي مؤمنان خاموش نشده است.
ما با پيروي از منطق عاشورا انقلاب كرديم، با تأسي به سيدالشهدا در برابر بزرگترين دشمن بشريت ايستادهايم و از آب و خاك خود دفاع كردهايم. پيروي از اين خط هميشه ادامه خواهد داشت، چون ما ملت امام حسين هستيم.
مؤمنان تا امروز نشان دادهاند در رعايت پروتكلهاي بهداشتي پيشتاز هستند و مطمئناً در اقامه عزاي حضرت اباعبدالله نيز با رعايت همه پروتكلها حماسهاي ديگر در زنده نگه داشتن منطق مقاومت و عزاداري بر مصيبتهاي خاندان كرامت برپا خواهند كرد.
(61) سال پيش از اين چند مأمور آمريكايي چنان ساده در اين كشور عليه خواست و اراده ملت كودتا كردهاند و اموال و منابع مردم را به تاراج بردهاند كه خود طراحان آن كودتا نيز باور نميكردند در كشوري با اين ظرفيتهاي ايران اينقدر بيدردسر و كمهزينه بشود كودتا به راه انداخت. همين ملت و چه بسا همان افراد چندين سال پس از آن اتفاق نه تنها در مقابل نقشههاي ساده و يكخطي، بلكه در مقابل پيچيدهترين تلاشهاي آمريكاي تروريست و همپيمانان آن در سطح منطقه و جهان ميايستند و به بزرگترين منادي حق و دشمن استكبار در جهان مبدل ميشوند.
چگونه همان ملت آنقدر قوي ميشود كه منطقه را از طرحهاي پرهزينه و خصمانه آمريكا و رژيم صهيونيستي و مرتجعين منطقه نجات ميدهد؟ (28) مرداد براي ملت ايران يك نماد روشن و بدون نياز به تحليلهاي چندلايه است كه آمريكا دشمن قسمخورده ملت ايران است و تنها راه حفظ منافع ملي ما در برابر اين دشمن قسمخورده قوي شدن است. هرگاه حاكمان و كارگزاران مردم به اين دشمن اعتماد كردهاند مردم متضرر شدهاند، منابع ما به تاراج رفته است و امنيت كشور به خطر افتاده و ملت ما تحقير شده است. هرگاه در برابر اين تروريستهاي كت و شلواري ايستادهايم و با عقلانيت و تدبير معيشت، رفاه و زندگي مردم را به خواست آنها گره نزدهايم ظرفيتهاي ملت ما با وعدههاي الهي همافزا شده است و پيروزيهاي بزرگ تاريخي رقم خورده است.
معيشت مردم و پيگيري مسائل آنها تنها با واقعبيني، عملگرايي و عقلانيت و تكيه به مردم ممكن است، نه با نشستن بيحاصل و اميد بستن به دشمنان ملت ايران گرهاي از مشكلات مردم حل ميشود و نه با شعار دادنهاي بدون پشتوانه اجرايي و بدون راهكارهاي عملياتي. اگر ما ظرفيتهاي عظيمي كه در كشور وجود دارد را بشناسيم و با رويكرد اقتصاد مردمي به ظرفيتهاي ملت ايران تكيه كنيم و به سنتهاي الهي باور داشته باشيم مطمئن هستيم كه مشكلات اقتصادي حل شده و انقلابي در وضعيت معيشتي مردم ممكن است. دقيقاً همانطور كه روزي امنيت جان، مال و زمين ما با كمترين اراده مستكبران به خطر ميافتاد، ولي امروز با پيروي از منطق قوي شدن و تكيه به ظرفيتهاي مردم خواب آن زمان را هم نميتوانند ببينند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
4
تصویب لایحه افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفتهشده در بورس تهران یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم (ثبت 143)

محمدباقر قاليباف
جناب آقاي اميرآبادي! دستور جلسه را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و ادب خدمت همه همكاران عزيز و ملت شريف ايران دارم. آقاي رئيس! در جلسه قبل لايحه دوفوريتي افزايش سرمايه شركتهاي پذيرفتهشده در بورس و اوراق بهادار يا فرابورس ايران از طريق صرف سهام با سلب حق تقدم مورد بحث قرار گرفت. ماده (1) تصويب شد و الان وارد ماده (2) شديم. در ماده (2) در بحث اصلاحي به كميسيون پيشنهاداتي را داريم كه اولين پيشنهاد مربوط به جناب آقاي گودرزوند است، بفرماييد.

مهرداد گودرزوندچگيني
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
پيشاپيش ايام سوگواري سيدالشهدا سالار شهيدان و همچنين ياران باوفايش را به مردم و هموطنان عزيزم تسليت عرض ميكنم. همانطور كه مستحضر هستيد يكي از موضوعاتي كه كمك ميكند اين قانون جامع باشد و بتواند از جامعيت لازم برخوردار باشد اين است كه همه ابعاد آن قانون ديده بشود. آن چيزي كه در اين تبصره و ماده ديده ميشود آن قيد ساير شركتها كه به آن پرداخته ميشود مشخص نيست منظور از «ساير شركتها» كدام بخش از شركتها است. به نظرم ميآيد براي اينكه اين از جامعيت كامل برخوردار باشد مشخص بشود شركتهايي كه شرايط و صلاحيت بورس را دارا هستند باشد. اگر قانون جامع باشد قطعاً از تعبير و تفسيرپذيري جلوگيري ميكند، مانع از رانت و فساد ميشود، چون خيلي از فسادهايي كه قاعدتاً از قانون سوءاستفاده ميكنند اين است كه نميگويند ما غيرقانوني عمل ميكنيم، ميگويند دقيقاً عين قانون است و همين موضوع سبب ميشود كه زمينه رانت و فساد ايجاد بشود. براي اينكه اين از جامعيت لازم برخوردار باشد از همكاران عزيز خواهش ميكنم به اين موضوع توجه كنند، اين موضوع مهم است. فردا همين قانون ميشود و يك عدهاي از همين قانون به نفع خودشان استفاده ميكنند.
بنابراين براي اينكه زمينه فساد، رانت، تفسيرپذيري و تعبيرپذيري در اين قانون ديده نشود و قانون از جامعيت لازم برخوردار بشود درخواست من اين است كه قيد «ساير شركتها» تبديل به شركتهايي كه صلاحيت بورس شدن را توسط مراجع ذيصلاح داشته باشند، بشود، متشكرم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، آقاي موسوي بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده هم خدمت همكاران و ملت شريف ايران عرض سلام و صبحبخير دارم. جناب آقاي سليمي مخالف هستند، بفرماييد.

عليرضا سليمي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
در صدر ماده نوشته «شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران» ابتداي سطر دوم «شركتهاي» دارد. توضيحي كه برادر بسيار عزيزمان دادند كه ما اينجا يك قيد بزنيم شركتهايي كه شرايط بورس را به تشخيص مراجع ذيصلاح دارند، چون در صدر ماده به اين مسأله اشاره شده اين قيد هيچ بار اضافي ندارد و معناي اضافي را اينجا به همراه ندارد و به نظر ميرسد كه اين قيد به هيچوجه مورد نياز نيست. اگر ابتداي ماده كه اينطور نوشته «شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران يا فرابورس» نبود كه دارد، بنابراين ديگر نياز نيست كه در ابتداي سطر دو كه ميگويد «شركتهاي» آن قيد را اضافه كنيم.
علاوه بر آنكه به صورت صريح دارد شركتهاي مشمول ماده (1) را ميگويد. در خود ماده (1) به صورت روشن در تبصره هست، من خواهش ميكنم عزيز دل ما كه اين پيشنهاد را فرمودند در تبصره ماده (1) دقت كنند. عين مطلبي كه حضرتعالي فرموديد در آن تبصره هست، آنجا اينطور نوشته كه «شركتهاي تحت كنترل شركتهايي هستند كه به تشخيص سازمان بورس و اوراق بهادار»، همين مطلب را آنجا دارد، ما اينجا فقط گفتيم كه شركتهاي مشمول ماده (1) باشد. وقتي كه در تبصره به صراحت به اين مسأله اشاره شده به هيچوجه به اين قيد نياز نيست، متشكرم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي آزاديخواه موافق هستند، بفرماييد.

احد آزادي خواه
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و صبحبخير خدمت همكاران عزيز و ملت شريف ايران اسلامي دارم.
گذرم تا به در خانهات افتاد حسين
خانهآباد شدم خانهات آباد حسين
من قبل از موافقت، تذكر ماده (159) را دارم. آقاي رئيس! در ماده (159) طرحها تقسيمبندي شده و به نماينده اين اجازه داده شده و اين حق واگذار شده كه با امضاي حد نصاب طرحها را طبقهبندي عادي، يكفوريتي، دوفوريتي و سهفوريتي بكنند و تحويل هيأترئيسه بدهند، قانون اساسي هم به اين تأكيد كرده. آقاي كريميقدوسي خدا را شكر معين خوبي هستند، هم در دور دهم همسايه ما بودند و هم در دوره يازدهم هستند و ميفرمايند قانون اساسي هم تأكيد كرده. من از هيأترئيسه متعجب هستم كه چرا خلاف قانون اجازه نميدهند طرحهاي ما انجام بشود. آقاي رئيس! اجازه بفرماييد طرحها مطرح بشود، اگر نمايندگان تشخيص ندادند رأي نميدهند. شما حق نداريد برابر با قانون اجازه ندهيد طرحهاي ما مطرح بشود.
و اما موافقت بنده حقير با پيشنهاد همكار گرامي خودم جناب آقاي گودرزوندچگيني كه از همكاران عزيز و دقيق مجلس يازدهم هستند. من عملاً به همكار عزيز خودم جناب آقاي سليمي كه از همكاران باتجربه هستند پاسخ بدهم كه آقاي سليمي! حقير و حضرتعالي ادبيات را قاعدتاً بايد خوب فرا گرفته باشيم. «و» در ادبيات عرب گاهي «و» عاطفه و گاهي «و» استيناف است، اينكه شما گفتيد شركتهاي پذيرفتهشده در بورس در صدر ماده خودش توضيح داده، بعد گفته «و ساير شركتها» اين «و» و ساير شركتها استيناف است، يعني جمله دو قسمت است؛ قسمت اول «شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران» و قسمت دوم «و ساير شركتها» است. اين «و ساير شركتها» ابهام دارد. من از آقاي گودرزوند ممنونم انصافاً در اين مدت كوتاهي كه ما خدمت شما هستيم خوب دقت كردند و آمدند و اين رفع ابهام را با يك قيد اضافي كه شركتهايي كه شرايط بورس را به تشخيص مراجع ذيصلاح داشته باشند انجام دادند. اتفاقاً اين قيد اين ابهام را تبيين ميكند و ابهام را برميدارد و به نظر من كار بسيار ارزشمندي است.
لذا عرض ميكنم كه «و» را «و» استيناف بگيريد و شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران غير از ساير شركتها است. من احساسم اين است كه اگر به پيشنهاد آقاي گودرزوند ما رأي ندهيم حتماً همكار ديگري ميتواند بگويد اين ابهام دارد، «ساير شركتها» يعني چه؟ «ساير» كه در قانون تعريف ندارد، قانون بايد شفاف باشد. همكاران عزيز! براي رفع ابهام و شفافيت اين ماده از قانون حتماً رأي بدهيد، اين قيد اتفاقاً قيد بسيار خوبي است و بجا هم آمده و چيزي هم اضافه نيست، اگر اين قيد هم حذف بشود جملهاي نميتواند جايگزين اين قيد بشود. دوستان رأي موافق بدهند و شك نكنند براي شفافيت قانون به نفع است.

محمدباقر قاليباف
آقاي آزاديخواه! خيلي ممنون، آن تذكر اول شما بجا نبود، شما وقت گرفتيد كه صحبت بكنيد و در آييننامه رفتيد، ببخشيد. حضار 229 نفر، نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. دولت و كميسيون مخالف هستند. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد. پيشنهاد بعد را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! پيشنهاد بعدي را همكارمان جناب آقاي صباغيانبافقي مطرح ميكنند، آقاي صباغيان! اين «1400» را يكبار پيشنهاد داديد رأي نياورد، باز هم مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند، خيلي ممنون. پيشنهاد سومشان را مطرح ميفرمايند، بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
خدمت نمايندگان محترم عرض سلام و ادب دارم. آقاي قاليباف! ميگويد:
بهار و خزان رفت و دي ميرسد
ندانم گزارش مردادماه كي ميرسد
آقاي قاليباف! مردادماه تمام شد و بنا بود رئيسجمهور و وزرا بيايند و نيامدند. سؤال از رئيسجمهور كه هيچ، استيضاح هم كه نبايد بشود، گزارش هم نبايد بدهند، مجلس كه هيچ.

محمدباقر قاليباف
آقاي صباغيان! خارج از موضوع صحبت نكنيد، اين چندمين بار است.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
آقاي قاليباف! چشم، منتها چكار كنيم كه آييننامه اجرا نميشود؟

محمدباقر قاليباف
آييننامه اجرا شد، دفعه قبل هم به شما تذكر دادم. مطلبتان را بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
آقاي قاليباف! به نمايندگان شفاف بگوييد اگر واقعاً هست اين را توضيح بدهيد، شما داريد به حالت ابهام برخورد ميكنيد.
نمايندگان محترم! پيشنهادي كه اينجا داده شده ميگويد شركتهايي كه سهام آنها براي معامله در بورسهاي داخلي يا خارجي يا بازار خارج از بورس داخلي يا خارجي پذيرفته شود در صورتي كه در پايان دوره مالي به تأييد سازمان برسد حداقل (20) درصد سهام شناور آزاد داشته باشند معادل دو برابر از معافيت مالياتي و بخشودگي برخوردارند. ما اينجا پيشنهاد (40) درصد و آن هم به شكل پلكاني داديم. حالا دلايل اين پيشنهاد چيست؟
اولاً جذابيت را براي عضويت در بازار بورس بيشتر ميكند. هدف دولت جذب منابع است، طبيعتاً اگر ما معافيت مالياتي بيشتري بدهيم اين هدف بيشتر محقق خواهد شد.
ثانياً بيشتر شركتهاي دولتي به بخش خصوصي واگذار خواهد شد، عزيزان! نظر مقام معظم رهبري و قانون اصل (44) مدام دارد تأكيد ميكند كه شركتها به بخشهاي دولتي واگذار بشوند، اينجا بهترين فرصت است كه با افزايش بخشودگي جذابيت ايجاد كنيم و شركتها بيايند اينجا واگذار شوند.
يكي ديگر از موضوعات و يكي ديگر از دلايل فرار مالياتي و پنهانكاري است. متأسفانه خيلي از واحدها دو دفتري هستند، يك دفتر است براي خودشان، يك دفتر هم ميآيند با آن ماليات ميدهند و بسياري از مالياتها كه بايد داده شود اينجا پرداخت نميشود. وقتي كه بيايد در بورس باعث شفافيت خواهد شد و هم كساني كه ماليات پرداخت ميكنند ماليات واقعي را پرداخت ميكنند و هم اينكه آن شفافيتي كه عرض كردم خواهد شد.
ضمن اينكه ما كل مالياتي كه ميگيريم (20) درصد آن ماليات حقوق است، (5) درصد صنوف، (31) درصد ارزش افزوده و (45) درصد آن براي شركتها است. اينكه دوستان ميگويند خيلي هم ميتواند مؤثر باشد براي درآمد نيست، بلكه باعث افزايش درآمد ميشود، چرا؟ چون عرض كردم شركتها اقبال بيشتري خواهند كرد به سوي بازار بورس و نتيجه آن شفافيت، افزايش ماليات را هم در پي خواهد داشت. بنابراين ما پيشنهاد داديم به جاي (20) درصد (40) درصد شود منتها به شكل پلكاني باشد. من فكر ميكنم اگر اين بخشودگي را ما داشته باشيم شركتها را رغبت، ميل و سوق بدهيم كه بيايند در بازار بورس كه هم نقش مردم بيشتر شود و هم واگذاريها بيشتر در بخش خصوصي باشد. از عزيزان بزرگوار ميخواهم به اين پيشنهاد و اين افزايش رأي مثبت بدهند، عذرخواهي ميكنم.

سيدناصر موسوي لارگاني
حاجآقاي ميرتاجالديني مخالف هستند، بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض سلام به حضور همه همكاران گرامي، پيشنهاد جناب آقاي صباغيان كه با دقت نظر اعلام كردند اما من با توجه به اينكه ما بياييم درآمدهاي مالياتي را آن هم در بورس پايين بياوريم با آن سياستهاي كلان بودجهاي كشور كه به درآمدهاي نفتي متكي و وابسته است را كاهش بدهيم منافات دارد.
عزيزان ببينيد! در ماده (2) آمدهاند امكان افزايش سرمايه شركتهاي پذيرفتهشده در بورس اوراق بهادار را پذيرفتهاند و اين هم با اقدام شايسته مجلس است كه از لايحه دوفوريتي دولت و وزارت اقتصاد حمايت كرد و اين اولين گام است. در اينجا يك تخفيف (20) درصد براي ماليات سرمايه افزايش شده دادهاند. ما بياييم در همين گام اول (20) درصد را به (40) درصد افزايش بدهيم اين تناسب ندارد، ميدانيد كه در اصل بورس هم (5/0) درصد انتقالات را براي ماليات درنظر گرفتند، آن قانون هم ثابت است و تغييري هم ندادهاند. بنابراين اين پيشنهاد دولت كه همين (20) درصد را دادند به نظر من خوب است و به اين دست نزنيم و همان (20) درصد بماند.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي نظري موافق هستند، بفرماييد. حضور ندارند، موافق بعدي جناب آقاي نوروزي هستند، بفرماييد.

حسن نوروزي
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
از برادرم جناب آقاي صباغيانبافقي كه اين پيشنهاد را دادند تشكر ميكنم. به هر حال ما اگر بخواهيم بورس را تقويت بكنيم و اگر هم بخواهيم از طرفي هم شركتهايي كه در بورس حضور پيدا ميكنند آنها مورد تقويت واقع بشوند يك مقدار بايد بخشودگي ماليات را ما بيشتر بكنيم و اين سبكي كه برادرمان جناب آقاي صباغيان انجام دادهاند يعني مشمول شدن ماليات به نرخ صفر در حقيقت به طرز پلكاني يك نوع تشويق است و ميگويند تا (40) درصد مبلغ افزايش سرمايه مذكور به شكل پلكاني متناسب با افزايش مبلغ سرمايه مذكور، در قسمت (50) درصد اينجا را ميگويند آن (20) درصد باشد ولي بالاتر از (50) درصد افزايش به ازاي هر (20) درصد (5) درصد از سود سال مالي قبل آنها مشمول ماليات به نرخ صفر ميشود، يعني در حقيقت يك كاري كردند كه مثلاً شركتها بتوانند بيشتر و بيشتر سرمايه خودشان را در بورس بالا ببرند و هرچه كه تلاش آنها بيشتر باشد در آنجا بخشودگي و مشمول شدن ماليات به نرخ صفر بيشتر ميشود.
بنابراين اين سبكي كه هست يك مقداري زحمتهاي مأموران مالياتي و غيره را بيشتر ميكند ولي ازطرفي كار بسيار عالي و تشويق به سرمايهگذاري و حضور در بورس است. من از عزيزان خواهش ميكنم به پيشنهاد آقاي صباغيان كه پيشنهاد بسيار خوبي است و حالت شكلدهي جريان مشمول شدن ماليات به نرخ صفر كه حالت پلكاني پيدا كرده است، رأي بدهند و اين هم تقويت بحث سرمايهگذاري شركتها در بورس اوراق بهادار و هم تشويق آنها است. بنابراين من اعتقادم اين است كه اين پيشنهاد پلكاني و به اين سبكي كه آقاي صباغيان گفتهاند بسيار عالي است.

محمدباقر قاليباف
اجازه بدهيد رأي بگيريم. حضار 226 نفر، همكاران لطف كنند با سرعت بيشتر در رأيگيري شركت كنند، دولت و كميسيون مخالف هستند. همكاران عزيز! مشاركت بيشتري در رأيگيري داشته باشيد، پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
پيشنهاد بعدي مربوط به جناب آقاي دكتر قادري است، آقاي قادري! مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند، خيلي ممنون. آقاي رئيس! در ماده (2) ما ديگر پيشنهادي نداريم، اما در تبصره ماده (2) پيشنهاد آقاي گودرزوند را داريم، آقاي گودرزوند مطرح ميفرماييد؟ بفرماييد.

مهرداد گودرزوندچگيني
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
همكاران عزيز ببينيد! در آن پيشنهاد قبلي كه رأي نداديد اما اينجا شما وقتي دوبرابر كرديد عدد قابل ملاحظهاي نيست. من معتقدم براي اينكه اين بحث مورد توجه باشد و تخلفي صورت نگيرد و مشكل ايجاد نكند براي كساني كه وارد بورس ميشوند و اطمينان داشته باشند و به اين قانون اعتماد كنند من دوبرابر را به نظرم ميآيد كه عدد مورد توجهي نيست و نميتواند به اين موضوع كمك كند.
من اعتقاد دارم اگر اين عدد (10) برابر هم بشود خيلي تأثيرگذار نخواهد بود، بنابراين آن چيزي كه من فكر ميكنم اين است كه ما قرار است قانوني بنويسيم كه مردم به اين قانون ما اعتماد بكنند، لذا اگر اين عدد اگر از (2) به (10) برابر تغيير پيدا كند ميتواند بر كساني كه دنبال تخلف هستند تأثير داشته باشد. ما بايد امنيت ايجاد كنيم براي كساني كه اعتماد ميكنند و شرايط را براي كساني كه تخلف ميكنند ناامن بكنيم. بنابراين دوبرابر خيلي مؤثر نيست. من از همكاران عزيزم خواهش ميكنم، از كميسيون اقتصاد هم خواهش ميكنم به اين موضوع توجه كنند و آن بحث قيد را نياورديد قطعاً در ادامه راه مشكل خواهيم داشت و قطعاً به شوراي نگهبان برود باعث ميشود كه مورد تأييد قرار نگيرد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي آزاديخواه مخالف هستند، بفرماييد.

احد آزادي خواه
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
همكاران گرامي! يك حكمي اينجا آمده كه حالا پيشنهاد همكاران عزيزم كه طبيعتاً بررسي شده هم از طرف همكاران دولت و همكاران خودم كه توزيع نقدي اندوخته صرف سهام يا كاهش سرمايه ممنوع است، مگر اين كه حكم قضائي باشد. اين ممنوعيت زماني اجرايي ميشود كه يك پسوند داشته باشد يعني اگر جايي فردي مرتكب جرمي شد يك جريمهاي براي آن ديده شود.
در اين پيشنهاد دوبرابر مشوقهاي ماليات متعلقه آمده است، يعني اگر كسي يك اتفاقي را ايجاد كرد در توزيع نقدي يا كاهش سهام بيايد دوبرابر آن مالياتهاي مشوقه را پرداخت بكند، همكار محترم من اين دوبرابر را يك دفعه برده (10) برابر پيشنهاد داده است.
سروران عزيزي كه اهل علم و حديث هستند در جلسه استحضار دارند، پيامبر فرمودند: «رفع عن امتي تسعه اشياء»؛ (9) چيز اگر اتفاق بيفتد گناهي ندارد. من ميخواهم به پيشنهاددهنده محترم عرض كنم چه بسا فردي كه مرتكب اين اشتباه شود شما (100) نفر را ببينيد شايد عمداً مرتكب شده باشد، اما شما احتمال بدهيد (10) نفر هم غافل و جاهل به حكم بوده. شما ميخواهيد دوبرابر را به يكباره (10) برابر كنيد؟ اين تاليفاسد دارد قطعاً به يك عدهاي ظلم ميشود و قطعاً عدهاي توان پرداخت ندارند و اين باعث ميشود قانون از بين برود. من تقاضا دارم اجازه بدهيد تا جايي كه امكان دارد چون ما لايحهمحور هم بايد باشيم همين دوبرابر نكته خوبي است كه ما بتوانيم ضمانت اجرايي اين قانون را انشاءالله داشته باشيم.

سيدناصر موسوي لارگاني
حاجآقاي ميرتاجالديني موافق هستند، بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزان يك لحظه نسبت به اين پيشنهاد و جهتي كه دوستان صحبت كردند عنايت كنند! جناب آقاي دكتر گودرزوند پيشنهاد دادهاند كه اين متن پيشنهادي كه جرايم و حكم مجازات را معادل پرداخت دوبرابر مشوقهاي مالياتي متعلقه در نظر گرفته پيشنهاد آقاي دكتر گودرزوند اين است كه «دوبرابر» به «(10) برابر» تغيير يابد، علت آن اين است؛ ببينيد! در صورتي جرايم مفيد است كه بازدارنده باشد و چون در اين مسأله اهميت ويژهاي دارد از دو جهت است: يكي اينكه ما از سرمايهگذاري واقعي در بورس همهجانبه بايد حمايت كنيم. بنابراين افرادي كه در مقابل اين مانع ايجاد بكنند و براساس احكام قضائي حكمهاي بازدارنده در مقابل آنها بايد داشته باشيم، اين يك نكته.
نكته دوم، از طرف ديگر ما بايد از سرمايه مردم در بورس همهجانبه حراست داشته باشيم، صيانت بكنيم از اينكه خدايناكرده سرمايه مردم در بورس مورد مخاطرات قرار نگيرد، احياناً بعضي از شركتها به صورت صوري سرمايه خود را افزايش ندهند كه اين باعث ميشود مردم در آينده به خطر بيفتند. در اين جهت اين پيشنهادي كه گفتهاند در اجراي اين حكم به مجازات تعادل پرداخت دوبرابر مشوقهاي مالياتي متعلقه محكوم ميشوند «دوبرابر» به «(10) برابر» تغيير پيدا كند من موافق هستم و دوستان عنايت كنند تا يك تصميم خوبي در اين رابطه گرفته شود. والسلام

محمدباقر قاليباف
حضار 224 نفر، آغاز رأيگيري را اعلام ميكنم، دولت و كميسيون مخالف هستند، دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! اگر اجازه بفرماييد ماده (2) را قرائت كنم:
ماده ۲ ـ شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران يا فرابورس ايران از جمله شركتهاي مشمول ماده (۱) اين قانون و ساير شركتها كه تا پايان مدت اعتبار اجراي قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، نسبت به افزايش سرمايه از طريق صرف سهام با سلب حق تقدم و عرضه عمومي اقدام نمايند، در صورت تسليم مستندات مربوط به ثبت افزايش سرمايه به مرجع ثبت شركتها تا حداكثر (4) ماه پس از پايان سال مالي و ارائه گواهي ثبت افزايش سرمايه به اداره امور مالياتي مربوطه حداكثر تا (3) ماه پس از انقضاي مهلت تسليم اظهارنامه، تا (20) درصد مبلغ افزايش سرمايه مذكور از سود سال مالي قبل آنها، مشمول ماليات به نرخ صفر ميشود.
آقاي رئيس! رأيگيري بفرماييد.

محمدباقر قاليباف
همكاران من لطف كنند به اين موضوع توجه كنند، من خواهش ميكنم در جاي خودشان قرار بگيرند. اين لايحهاي كه در دستور است لايحه مهمي است مخصوصاً ماده (2) را خواهش ميكنم دوستان توجه كنند. چون در ماده (2) بحث معافيت مالياتي دارد ما دوسوم آراء را ميخواهيم و اين موضوع هم براي بورس موضوع مهمي است. چون دوستان مشغول بحثهاي ديگري در دستور بعدي هستند من خواهشم اين است كه دوستان در مشاركت دقت داشته باشند كه دوسوم رأي ميخواهد.
حضار 222 نفر، آغاز رأيگيري ماده (2) را اعلام ميكنم، دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد، جناب آقايان حاتمي، آقاتهراني و زاهدي بفرماييد. هنوز (35) نفر از دوستان شركت نكردهاند، پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، (175) رأي آورد و تصويب شد. تبصره را لطفاً قرائت كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
تبصره ـ توزيع نقدي اندوخته صرف سهام يا كاهش سرمايه مگر به موجب احكام قضائي ممنوع ميباشد. اشخاص حقوقي متخلف از اجراي اين حكم به مجازاتي معادل پرداخت دو برابر مشوقهاي مالياتي متعلقه محكوم ميشوند. درخصوص اشخاص حقيقي نيز سازمان بورس و اوراق بهادار مكلف است اشخاص متخلف از اجراي اين حكم اعم از مديرعامل، اعضاي هيأتمديره يا هيأت عامل را حسب مورد به سازمان ثبت اسناد و املاك كشور اعلام و سازمان ثبت اسناد و املاك كشور موظف است تا سه سال تصدي مسئوليت در پستهاي مديريت عامل و عضويت درهيأت مديره كليه شركتهاي دولتي، عمومي و خصوصي را براي اشخاص مذكور لغو نمايد.
آقاي رئيس! به رأي بگذاريد.

محمدباقر قاليباف
حضار 225 نفر، تبصره ماده (2) را به رأي ميگذاريم، آغار رأيگيري را اعلام ميكنم، پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد. ماده (3) را قرائت كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
ماده 3 ـ معافيت مالياتي مذكور در صدر ماده (۱۴۳) قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 3/12/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدي آن درخصوص شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران يا فرابورس ايران براساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار متناسب با ميزان رعايت سهام شناور آزاد شركت در طول سال مالي اعمال ميشود.
آقاي رئيس! اينجا در ماده (3) آقاي سليمي حذف كل را پيشنهاد دادند، آقاي سليمي! مطرح ميكنيد؟ بفرماييد.

عليرضا سليمي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن تشكر از همه دوستان و عزيزان نماينده آقاي رئيس! اين قصه قرارداد وزارت ورزش و فدراسيون فوتبال با آقاي ويلموتس افكار عمومي را خيلي آشفته كرده است، حضرتعالي حتماً دستور رسيدگي بدهيد. (170) ميليارد تومان پول است.

محمدباقر قاليباف
آقاي سليمي! خارج از دستور لطفاً صحبت نكنيد، شما پيشنهادتان را بفرماييد.

عليرضا سليمي
پیشنهاد دهنده
اما در رابطه با ماده (3)؛ دوستان ببينيد! من دو، سه نكته را عرض بكنم ما به هر كيفيت بنا داريم اقتصاد بدون نفت را داشته باشيم يا نه؟ اقتصاد بدون نفت با ساماندهي مالياتها محقق ميشود. با حلواحلوا كردن دهن شيرين نخواهد شد. شما ميدانيد از طرفي شركتهايي كه قرار است در بورس عرضه شوند عمدتاً شركتهاي دولتي هستند، بيش از (70) درصد اقتصاد كشور هم دست دولت است و همين شركتهاي دولتي است. اگر قرار باشد ما پيوسته معافيتهاي مالياتي را به بعضي از موارد خواص تسري بدهيم به هيچوجه ما تجربه اقتصاد بدون نفت را نخواهيم داشت.
علاوه بر آن كه اينجا همين ماده (3) هم عين همان ماده (2) كه حضرتعالي به درستي هم فرموديد مغاير ماده (6) برنامه ششم است اين هم چون معافيتهاي مالياتي را به هر كيفيت افزون ميكند حتماً دوسوم رأي ميخواهد. من خواهش ميكنم در رأي دادن دقت كنيد ببينيد! اگر قرار باشد ما برنامه ششم را بنويسيم بعد هم خود ما مدعي باشيم كه دولت به برنامه ششم عمل نكرده ولي هر روز در مجلس پتك برداريم يك قسمت از برنامه ششم را تخريب كنيم، براي چه برنامه ششم را نوشتيم؟ برنامه است، ما بايد بيش از ديگران براي اجراي موبهموي برنامه مصر باشيم.
با اين لوايح فوريتي و طرحهاي فوريتي هر روز ما بياييم دوسوم رأي بدهيم و يك قسمت از برنامه را مخدوش كنيم برنامهاي به قوت خود باقي نميماند.
گفت شير بييال و دم و اشكم كه ديد؟
اين چنين شيري خدا هم نافريد
اين چه برنامهاي است؟ هم مغاير ماده (6) برنامه است و دوسوم رأي ميخواهد و هم همان مشكلي را كه خدمتتان عرض كردم دارد، به همين دليل پيشنهاد بنده اين است كه اين ماده حذف شود و برگردد برود كميسيون اصلاح شود، متشكرم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي مرادي مخالف هستند، بفرماييد.

احمد مرادي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين انه خير ناصر و معين
با عرض سلام و صبحبخير محضر ملت شريف ايران اسلامي و خداقوت حضور همه نمايندگان مردم در خانه ملت و با تشكر از جناب آقاي سليمي پيشنهاددهنده من فقط ميخواهم تأكيدم بر اين باشد و علت مخالفتم و اينكه در قسمت مخالفين ثبتنام كردم اين است كه براي اين موضوع مهم و موضوع ماليات و كساني كه چه اشخاص حقيقي و حقوقي هستند و بايد ماليات بدهند در قانون كه همه نمايندگان معتقد به اين هستند يكسري معافيتهاي مالياتي هم ديده شده و اين حق براي همه اشخاص قابل توجه است. كساني كه خوشنام هستند، ماليات ميدهند و همراهي و همكاري ميكنند. اين معافيتها در يك جايي و تسهيلات لازم است و براي اينكه ما آن روح قانون و آن تصميم اصلي قانوني كه دريافت ماليات است و افزايش اين موضوع در سطح كشور يك امر نيازي است. من خواهشم از پيشنهاددهنده اين بود كه اگر جايي نياز به اصلاح است آن اصلاح را انجام بدهيم، اصل موضوع را از بين نبريم.
اگر اصل اين موضوع معافيتهاي مالياتي را بخواهيم از بين ببريم و حذف بكنيم بندها و مواد و تبصرههاي ديگر باز دچار خدشه، مشكل و گرفتاريهاي بعدي ميشود. به همين لحاظ من با اين پيشنهاد مخالف هستم و خواهش دارم از محضر همه نمايندگان عزيز كه به اين حذف رأي ندهند. والسلامعليكم و رحمه الله

سيدناصر موسوي لارگاني
حاجآقاي ميرتاجالديني موافق هستند، بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان عنايت كنند دوتا مطلب دقيق در اين رابطه است؛ ما آمديم معافيت مالياتي كه در صدر ماده (143) قانون مالياتهاي مستقيم است، با همه اصلاحات و الحاقات درخصوص شركتهاي پذيرفتهشده در بورس و متعلقات آن را گفتيم كه اينجا هم اعمال بشود.
اولاً نكتهاي را بايد جناب آقاي دكتر قاليباف عنايت كنند كه آقاي سليمي گفتند اين مخالف برنامه پنجساله ششم است. اگر اين چنين است در رأي حتماً دوسوم را بايد رعايت كنيد در اين رابطه دقت داشته باشيد.
مطلب دوم، اگر اين معافيت نسبت به همه شركتهاي پذيرفتهشده در بورس است نياز نيست اينجا ذكر بشود تا به دوسوم رأي احتياج داشته باشد، بلكه وقتي اين افزايش سرمايه با اين شرايط جديد ملحق ميشود به شركتهاي پذيرفتهشده در بورس، قهراً همه قوانين قبلي بر اينها هم شامل خواهد بود. بنابراين هم كميسيون و هم دولت عنايت كنند اگر كل اين ماده را هم حذف كنند مشكلي براي اين شركتهاي پذيرفتهشده با افزايش سرمايه آنها ايجاد نخواهد شد، يعني قانون قبلي حاكم است. از اينها بگذريم من با اصل موضوع كه نظر همكار گراميمان جناب حجتالاسلام آقاي سليمي هست موافق هستم، ببينيد! ما همه جا ميآييم معافيتهاي مالياتي را ميآوريم و براي سازمان مالياتي و برنامههاي مالياتي ما چيزي باقي نميماند.
درخصوص مناطق آزاد معافيت مالياتها نسبت به همه موارد است. اينجا در بورس عرض كردم خود بورس (5/0) درصد است، انتقالات مالي در بورس الحمدالله الان روان شده است و رو به رشد است و خود اين يك منبع درآمدي براي هزينههاي كشور شده است. حالا ما بخواهيم همه جا محدوديت ايجاد بكنيم عملاً آن مسير كاهش وابستگي بودجه كشور به درآمدهاي نفتي را بستهايم و هر كجا كه يك مسيري و گشايشي براي مالياتهايي كه براي افراد فعال در بورس هم چندان محسوس نيست، بلكه جمع آن براي كشور مفيد است جلوي آنها را ميگيريم، بنابراين با حذف اين قسمت، ما كمكي هم به دولت و نظام داشتهايم و من با پيشنهاد آقاي سليمي يعني حذف كل موافق هستم.

محمدباقر قاليباف

محمود عليزاده
بسم الله الرحمن الرحيم
موضوع ماده (3) تأكيد بر اين است كه اگر سقف سهام شناور در (20) درصد موضوع ماده (143) باشد ميتواند از اين معافيت استفاده كند، هيچ معافيت جديدي در كار نيست، لازم بر اين است كه ما به اين نكته هم توجه بكنيم كه در ماده (4) ما دامنه سقف شناور شركتهاي پذيرفتهشده در بورس را از (20) درصد به (25) درصد رسانديم يعني دامنه را كوچكتر كرديم و ميزان معافيتي كه ميخواهند بگيرند بايد سقف شناور سهامشان در بورس حداقل (25) درصد باشد. اگر اين شركتهايي كه به اين نحو افزايش سرمايه از محل سلب حق تقدم صرف سهام داده باشند بايد سهامشان به صورت شناور حداقل در طي دوره مالي (20) درصد باشد از معافيت موضوع ماده (143) استفاده بكنند، بنابراين دولت با حذف اين ماده از لايحه مخالف است.

محمدباقر قاليباف
كميسيون نظرتان را بفرماييد.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدالله رب العالمين
عرض سلام و وقت بخير خدمت همكاران محترم دارم. فلسفه ارائه لايحه دولت درخصوص موضوع مشوقهاي افزايش سرمايه در شركتهاي بورسي و مجموعه فرابورس ايران براساس اين بود كه ما بتوانيم از طريق سلب حق تقدم اين امكان را فراهم كنيم. مفهوم ساده سلب حق تقدم اين است كه كساني كه سهامدار عمده هستند در افزايش سرمايه درصد سهامشان كاهش پيدا ميكند، بعضي از آنها مخالف اين موضوع هستند كه درصدشان كاهش پيدا بكند و ارزش سهامشان تغيير پيدا بكند و جايگاه مديريتيشان تضعيف بشود، لذا هميشه سلب حق تقدم مواجه با محدويتها و همچنين مخالفهايي بوده.
پيشنهادي كه دولت در اين متن لايحه آورده اساساً اين است كه ما اگر اين را اجرا نكنيم ديگر هيچ مزيتي وجود ندارد. من خواهش ميكنم همكار محترممان كه پيشنهاد حذف دادند اگر صلاح ميدانند پيشنهادشان را پس بگيرند، چون اصلاً موتور تصميم اينجا اين است كه شما داريد يك اختيار را از مالكين شركتها بابت سلب حقتقدم ميگيريد و به ازاي آنها يك مشوق ميدهيد كه بتواند افزايش سرمايه در شركتهاي بورسي اتفاق بيفتد و خروجي آن بتواند يك اتفاق مثبت در ايجاد طرحهاي اقتصادي در كشور باشد.
لذا همه به دنبال اين هستيم، اين چيزي كه امروز در صحن علني مجلس دارد بحث ميشود خروجي آن انشاءالله كمك ميكند به اين كه ما با سلب حق تقدم منابع جديدي به سمت شركتها هدايت بكنيم، نياز كشور را در عرضه قابل توجه حجم نقدينگي مديريت بكنيم، به ازاي اين سلب حق تقدم كه محدوديت ايجاد ميكند براي سهامداران به ويژه سهامداران عمده ما مزيتي را كه خود دولت پيشنهاد كرده ارائه ميكنيم، خروجي آن چيست؟
عزيزان ببينيد! شما در اينجا امكان دارد يك مشوق مالياتي قرار دهيد اما دولت به راحتي ميداند كه اين مشوق مالياتي اگر به افزايش ظرفيت اقتصادي كشور، توليد كشور، طرحهاي توسعه شركتهاي بورسي منجر بشود سود شركتها در سال آينده منجر به ايجاد درآمدهاي مالياتي قابل توجهي نسبت به وضعيت موجود خواهد شد. لذا اين در راستاي موضوع است و من خواهش ميكنم آقاي سليمي اگر صلاح ميدانند پيشنهادشان را پس بگيرند والا ما مخالف هستيم و همكاران به اين پيشنهاد رأي ندهند.

محمدباقر قاليباف
دولت و كميسيون مخالف هستند. حضار 227 نفر، پيشنهاد آقاي سليمي را به رأي ميگذاريم، پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! اصل ماده (3) را بايد به رأي بگذاريد.

محمدباقر قاليباف
حضار 226 نفر، با توجه به اينكه پيشنهاد رأي نياورد اصل ماده (3) را به رأي ميگذاريم، دوستان پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.
يك رأي كم آورد، ماده (3) به كميسيون ارجاع ميشود. لطفاً ماده (4) را قرائت كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
ماده ۴ـ در ماده (۱۴۳) قانون مالياتهاي مستقيم عبارت «حداقل (۲۰) درصد سهام شناور آزاد» به عبارت «حداقل (۲۵) درصد سهام شناور آزاد» اصلاح شد.
آقاي رئيس! در ماده (4) برادرمان جناب آقاي عليرضا نظري پيشنهاد حذف كل را دادند، آقاي نظري مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند. آقاي رئيس! اصل ماده (4) را به رأي بگذاريد.

محمدباقر قاليباف
حضار 227 نفر، اصل ماده (4) را به رأي ميگذاريم، دوستان لطف كنند سرجايشان بنشينند، دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، هنوز بيش از (60) نفر شركت نكردهاند، آقاي عموئي لطف كنيد در رأيگيري شركت كنيد، پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، با (153) رأي تصويب شد. ماده (5) را قرائت كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
ماده 5 ـ دستورالعملهاي اجرايي مواد اين قانون حداكثر ظرف مدت يكماه پس از لازمالاجراءشدن اين قانون، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان امور مالياتي كشور تهيه ميشود و به تصويب شوراي عالي بورس و اوراق بهادار ميرسد.
آقاي رئيس! اينجا پيشنهاد نداريم، (سليمي ـ پيشنهاد حذف داريم) آقاي سليمي! شما پيشنهاد حذف داديد؟ مطرح ميفرماييد؟ من فكر كردم مطرح نميكنيد، بفرماييد درخدمتتان هستيم.

عليرضا سليمي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! ابتدا در رابطه با ماده (5) اول اخطار دارم اگر اخطار را وارد دانستيد هيچ، والا پيشنهاد را مطرح ميكنم. اخطار بنده در رابطه با ماده (5) اصل (138) قانون اساسي است، ببينيد! در اصل (138) پاراگراف اول سطر پنجم به بعد، آنجا اينطور ميگويد «هر يك از وزيران نيز در حدود وظايف خويش و مصوبات هيأت وزيران حق وضع آييننامه و صدور بخشنامه» و ساير را دارد. عرض بنده اين است؛ در ماده (5) ما دستورالعمل اجرايي اين ماده را به سازمان بورس و اوراق بهادار واگذار كرديم. اگر به وزارت اقتصاد داده بودند و در هيأت دولت بود مشكلي نبود اما واگذاري تهيه دستورالعمل به سازمان بورس مغاير اصل (138) است. مضافاً به اينكه اگر مقصود از دستورالعمل اينجا آييننامه است اين مغاير بندهاي (9) و (15) دستورالعمل مقام معظم رهبري در بخش تدوين قانون است، مغاير اصل (110) هم ميشود چون ابهام دارد، مشخص نيست مقصود از دستورالعمل چيست؟ آييننامه است يا آييننامه نيست. اگر اخطار را وارد ميدانيد بنده پيشنهاد را مطرح نكنم، والا پيشنهاد حذف را مطرح كنم. عرض كردم هم مغاير اصل (110) يعني مغاير بندهاي (9) و (15) است هم مغاير اصل (138) است اين بخشي كه عرض كردم چون ابهام دارد و در دستورالعملي كه براي تدوين قوانين حضرت آقا به مجلس ابلاغ كردند بندهاي (9) و (15) ميگويد در قانونگذاري ابهام نبايد باشد. اينجا مشخص نيست منظور از اين دستورالعمل آييننامه است يا نه مسأله ديگر، اين را آقايان اگر توضيح بدهند جناب آقاي پورابراهيمي و دوستان وزارت اقتصاد كه مقصود چيست.

محمدباقر قاليباف
جناب آقاي سليمي! شورايعالي بورس رئيسشان خودِ وزير اقتصاد است، چند تا از وزرا و جمعي كه هستند در حقيقت ميخواهند دستورالعمل اين كار را انجام بدهند و من اين را وارد نميدانم.

عليرضا سليمي
اخطار
آقاي رئيس! اگر اجازه بدهيد آقايان توضيح بدهند منظورشان چيست. منظور از دستورالعمل چيست؟ آييننامه اگر باشد مغاير اصل (138) است.

محمدباقر قاليباف
دوستان، آقايان دولت! توضيح بدهيد.

محمود عليزاده
بسم الله الرحمن الرحيم
آنچه كه در اين خصوص در تبصره آمده اين است كه ما ميخواهيم دستورالعمل اجرايي مكانيزم انجام اين كار را پيادهسازي بكنيم و تصويب آن توسط شوراي عالي بورس است كه مجوز آقا را هم در مسائل خاصي در اين خصوص دارد و ما هيچگونه قانونگذاري را در اين خصوص نداريم، مكانيزم اجرايي در قالب دستورالعمل اجرايي است، پس نه هيچگونه قانونگذاري و نه آييننامهنگاري است. بنابراين دولت با حذف اين موضوع مخالف است.

محمدباقر قاليباف
آقاي پورابراهيمي بفرماييد.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي سليمي! شوراي عالي بورس تركيبي از اعضاي هيأت وزيران است، دادستان كل كشور هم هست و مثل شوراي پول و اعتبار است، تقريباً ساختارش شبيه به آن است. وزير صمت در آن حضور دارد، وزير اقتصاد رئيس آن هست، وزراي نفت و ساير وزراي ديگر در آنجا حضور دارند، يعني يك تركيبي از هيأت وزيران در شوراي عالي بورس هست. براساس اين تركيب و اين وضعيت به استناد قانون 1384 و اصلاحيه سال 1388 مجلس شوراي اسلامي در بحث قانون بازار سرمايه كشور حتي به استناد بندهايي كه در ارتباط با اين قانون هست، مثل ماده (1) قانون بازار سرمايه كشور، بندهاي (4) و (25) قانون بازار سرمايه كشور حتي ابزارهاي مالي كه اگر يادتان باشد در جلسه غيرعلني روز يكشنبه راجع به آن بحث شد و من در همين تريبون توضيح دادم كه به استناد همان انتشار اوراق بهادار انجام ميشود و اختيار تصويب اوراق مالي را دارد، جايگاهش در نظام اقتصادي كشور به استناد مصوبات سالهاي 84 و 88 مجلس شوراي اسلامي در اين حد هست بنابراين اين امكان توسط آن فراهم است. اين دستورالعمل اجرايي ناظر بر تأييد چند وزير، دادستان كلكشور و دو عضو ناظر از مجلس شوراي اسلامي در شوراي عالي بورس است. از اين جهت از نظر ما هيچ ايرادي ندارد و درخواستمان اين است كه اجازه بدهيد متن مصوب بشود.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، جناب آقاي سليمي! اخطارتان وارد نيست، لطف كنيد پيشنهادتان را بفرماييد.

عليرضا سليمي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
اگر اخطار را وارد نميدانيد پيشنهاد بنده اين است كه با توجه به اينكه در اين لايحهاي كه دولت به مجلس ارجاع داده چون در مورد تدوين و زمان آييننامه بههيچوجه ذكري به ميان نيامده اين هم مثل همان ماده (3) كه عزيزان به كميسيون ارجاع دادند اين را هم ارجاع بدهيم تا زمان تدوين آييننامه مشخص بشود كه اين لايحه قابليت اجرا داشته باشد. ما اينجا روشن نكرديم، مشخص نيست دولت در چه زماني آييننامه را تدوين، مصوب و ابلاغ كند. وقتي زمان را مشخص نكرديم دست دولت باز ميشود و اين قانون هم مثل بسياري از قوانيني كه در بايگاني دولت رفت خاك و غبار خورد اين هم در آنجا خاك و غبار نخورد. پيشنهاد بنده اين است.
آقاي رئيس! يك نكتهاي هم در آن ماده (3) اينجا عرض كنم؛ بعد از اينكه اصل رأي نياورد براساس بند (3) ماده (149) حذف بايد رأيگيري بشود و بعد براساس بند (4) به كميسيون ارجاع داده بشود، متشكرم.

محمدباقر قاليباف

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي دلخوش مخالف هستند، بفرماييد.

سيدکاظم دلخوش اباتري
آقاي موسوي! من صحبت نميكنم.

سيدناصر موسوي لارگاني

محمدباقر قاليباف
حضار 231 نفر، پيشنهاد را به رأي ميگذاريم. دولت و كميسيون مخالف هستند. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! در ماده (5) جناب آقاي طاهري هم پيشنهاد داشتند كه مطرح نميكنند، اصل ماده (5) را به رأي بگذاريد.

محمدباقر قاليباف
حضار 232 نفر، اصل ماده (5) را به رأي ميگذاريم. نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. (اميرآباديفراهاني ـ آقايان آن انتها! اصل ماده است، نام نميبريم، بفرماييد رأي بدهيد) دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد. (172) تا رأي آورد، خيلي ممنون.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! يك الحاقي به تبصره (5) داريم كه جناب آقاي صباغيان ميفرمايند، بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
پيشنهاد الحاقي با توجه به اينكه الحمدلله قانون خيلي خوبي را صرف نظر از يكسري ايراداتي كه دارد تصويب كرديم هم لازم است و هم اينكه انشاءالله با تصويب قانون ما شاهد مشاركت بيشتر مردم در بازار بورس و سرمايه هستيم. يكي از وظايف مجلس اصولاً در قانونگذاريها مغفول ميماند و آن بُعد نظارت است. ما در اين ماده آخر پيشنهاد داديم كه دولت مكلف باشد كه گزارش اجراي اين قانون را هر سه ماه يكبار به كميسيون برنامه و بودجه و كميسيون اقتصادي ارائه كند كه حداقل مجلس و كميسيونهاي تخصصي در اين ارتباط نظارتي داشته باشند و از وضعيت اجرايي اين قانون باخبر باشند. فكر ميكنم به بُعد نظارت كمك ميكند، خصوصاً اينكه با توجه به اخطاري كه آقاي سليمي دادند و اگرچه آقاي رئيس نپذيرفتند ولي واقعاً ما داريم طبق اصل (138) اختيار قانونگذاري را به بورس ميدهيم، بنابراين الزام به نظارت بيشتر است و از دوستان محترم ميخواهم كه به اين بعد نظارتي مجلس انشاءالله رأي بدهند.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي قاضيزادههاشمي مخالف هستند، بفرماييد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران گرامي عرض سلام و ادب دارم. آقاي دكتر! اين قانون كلاً يك قانون موقت است و براي مديريت وضعيت فعلي بازار بورس است، اينكه باز ما هر سه، شش ماه يكبار بخواهيم گزارش بدهيم عملاً يك امر زائد محسوب ميشود، از اين نظر كميسيون اقتصادي هم از ابزار ديگر هم براي نظارت بر نحوه عملكرد استفاده كند، به نظرم با توجه به محدود بودن زمان اجراي اين و اينكه تا پايان سال هم چيزي نمانده اصل اين درخواست خيلي فايدهاي ندارد و يك نوع قانوننويسي زائد محسوب ميشود.

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق حاجآقاي ميرتاجالديني هستند، بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
ببينيد! اين پيشنهاد جناب آقاي صباغيان به عنوان پيشنهاد الحاقي خيلي پيشنهاد خوبي است، دوستان عنايت كنند امروز لااقل يك پيشنهاد رأي بياورد و با اصل طرح كه همه موافقت داشتند، اين ظرفيت نظارت مجلس را تقويت ميكند. البته اگر ابتدائاً مينوشتند شش ماه يكبار گزارش بدهند بهتر بود كه زمان عمل و تأثير آن هم آشكار ميشد و گزارش ميدادند. حالا كه نميشود پيشنهاد را تغيير داد ما روي سه ماه تأكيد ميكنيم، جايگاه رسيدگي به عملكرد آنها كميسيون برنامه و بودجه است كه ايشان در آنجا پيشنهاد دادهاند و سازمان بورس و دولت سهماهه بيايند گزارش بدهند كه اين قانون را كه اعمال كرده آيا باعث رونق بورس شده، مشكلاتي ايجاد شده يا نشده؟ اين نظارت مؤثر مجلس را تثبيت ميكند.
بنابراين من از كميسيون و هم دولت خواهش ميكنم كه با اين پيشنهاد مخالفت نكنند و عزيزان نمايندگان اگرچه امروز در حال و هواي انتخابات دستور سوم هستند كه براي كميسيون ويژه جهش توليد مجلس فعال است و از اين جهت هم گاهي شركتكنندگان در رأيگيري كمتر هستند كه ماده (3) با يك رأي كمتر به تصويب نرسيد و به كميسيون برگشت. دوستان عنايت كنند اين پيشنهاد آقاي صباغيان درخصوص ارائه گزارش سهماهه به مجلس را قبول كنند، اگرچه ما اينجا سه ماه گفتيم و دولت معمولاً سه ماه را نميآورد و بالاخره كمتر يا بيشتر ميآورد اصل ارائه گزارش به كميسيون لازم است و با آن موافق هستم و خواهش ميكنم همه عزيزان يك لحظه عنايت كنند. اين آخرين پيشنهاد است و اين ماده تكميل ميشود و به رأي پيشنهادي و الحاقي يعني «ارائه گزارش سهماهه» رأي مثبت بدهند. والسلام

محمدباقر قاليباف

محمود عليزاده
بسم الله الرحمن الرحيم
بحث گزارشدهي دولت مسألهاي ندارد، حق مجلس است كه وضعيت قوانيني را كه در مجلس مصوب شد، اجراي آن توسط دولت را مطالبه بكند. اما درخصوص اين قانون با توجه به زمان كوتاه آن و اجرايي شدن كه بخشي از آن را بايد در حوزه بنگاههاي اقتصادي و شركتهاي پذيرفتهشده در بورس انجام بدهند كه تا پايان سال مالي امسال طول ميكشد و از آن طرف اجراي اين قانون هم بعد از اعمال آن صورت ميگيرد، فقط شايد يكبار اتفاق بيفتد و اين يكبار را دولت نميتواند در قالب گزارشهاي سهماهه يا ششماهه به آن شكلي كه مد نظر مجلس محترم هست گزارش بدهد. شايد در كل اين قانون در انتهاي كار كه جزء وظيفه ذاتي مجلس و دولت هست نسبت به اعمال شرايطي كه بايد اجرا ميشد را دولت بتواند اعلام بكند. لذا با الحاق تبصره به ماده (5) دولت مخالف است.

محمدباقر قاليباف

مهدي طغياني
بسم الله الرحمن الرحيم
همكاران گرامي! اين لايحه را دولت براي شش ماه به مجلس داده بود، يعني تا پايان 99 بود كه ما در كميسيون تا پايان برنامه ششم كرديم، يعني 1400 را هم به آن اضافه كرديم. كل اين قانون قرار است براي يك سال و شش ماه اجرا بشود، اگر يك قانون بلندمدتي بود اينكه گزارشهاي مرتبي از آن گرفته بشود درست و بحق هم بود، ولي براي قانوني كه اصل آن را براي شش ماه و بعد يك سال و شش ماه و يك سال و نيم دارد ميدهد من فكر ميكنم و نظر كميسيون اين است كه ما همان گزارش نهايي را بگيريم و براي بلندمدت تصميم بگيريم كافي باشد، خيلي متشكرم.

محمدباقر قاليباف

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! من تذكر مواد (117) تا (126) را درخصوص حد نصاب آراء و همچنين كيفيت آراء دارم. ببينيد! امروز در رأيگيريها بالاخره مشاركت پايين بود و بعضاً (70)، (60) نفر و عدم مشاركت در رأيگيري را داشتيم و اين حق بيتالمال ضايع ميشود. الان اين لايحهاي كه دوفوريتي بوده و آمد و اكثريت همكاران دوفوريت آن را رأي دادند و به كميسيون رفت، يعني اينكه به فوريت اين لايحه تصويب بشود و يك موضوع بسيار مهمي به نام بورس و مسائلي كه درخصوص بورس مطرح است حل بشود. ولي الان به خاطر همين كمتر شركت كردن در رأيگيري يكي از اين مواد رأي نياورد. حالا عارضه و تبعات آن چيست؟ اگر آن ماده هم بالاخره تعيين تكليف شده بود الان بعد از اين جلسه جنابعالي براي شوراي نگهبان ميفرستاديد و شوراي نگهبان هم نظر خود را اعلام ميكرد و يك كاري زودتر صورت ميگرفت، ولي الان چون يكي از مواد رأي نياورد به كميسيون ارجاع شد و كميسيون هم دو هفته به جهت اينكه همكاران در حوزه انتخابيه خود مشغول فعاليتهاي حوزه انتخابيه خود هستند دو هفته اينجا عقب ميافتد و تا كميسيون بيايد گزارش بياورد و در دستور قرار بگيرد يعني يك ماه يك طرح دوفوريتي عقب افتاد. لذا خواهشم اين است كه از همكاران دعوت بشود و باز تأكيد بشود و همه همكاران كمك بكنند و همه شركت بكنند و انشاءالله بعداً كه آن طرح شفافسازي ميآيد و همه آراء را همه مردم ميتوانند مشاهده بكنند حالتي باشد كه همه شركت بكنند و انشاءالله موردي نباشد كه شركت نكرده باشند.

محمدباقر قاليباف
اين توضيح و تذكري كه جناب آقاي حاجيدليگاني دادند وارد است، واقعاً من چند بار هم در طول فرآيند بررسي طرح به دوستان عزيز عرض كردم كه زيبنده نيست (50)، (60) نفر در صحن حضور داشته باشند و در رأيگيري شركت نكنند. خواهش من از همكاران اين است كه انشاءالله دقت لازم را براي اين موضوع داشته باشند. ما پيشنهاد الحاقيه را به رأي ميگذاريم.
حضار 229 نفر، نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. دولت و كميسيون مخالف اين پيشنهاد هستند. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! دوستان اخطار و تذكر هم دارند.

محمدباقر قاليباف
اجازه بدهيد من يك نكته را خدمت عزيزان عرض كنم. همانطور كه توضيح داده شد با توجه به اينكه ماده (3) به كميسيون ارجاع شد، كميسيون بعد از اينكه بررسي خود را انجام داد انشاءالله ادامه اين قانون در صحن تكميل خواهد شد، ولي يك نكته را عرض كنم كه اين طرحي كه با دوفوريتي امروز همه مواد آن الا ماده (3) آن تصويب شد ميتواند بسيار در بستر بازار سرمايه مخصوصاً براي رونق توليد مؤثر باشد و كمك بزرگي به فعالان اقتصادي و توليدكنندگان در رونق كسب و كار و مخصوصاً در تأمين سرمايه در گردش مجموعههاي توليدي كه امروز يك مشكل جدي و اساسي آنها است، در تكميل طرحها و مخصوصاً در هدايت نقدينگي به سمت توليد ميتواند مؤثر باشد. اميدواريم كه انشاءالله كميسيون با اولويت آن ماده را هم بررسي كند و به صحن بيايد كه هرچه زودتر انشاءالله دولت محترم اين كار را شروع كند، البته اينجا تأكيد ما بر اين است كه در حوزه اجرا انشاءالله دولت هم تلاش خودش را بكند كه اين قانون با توجه به اينكه لايحه خود دولت هم بوده و مجلس هم همكاري كرده بتوانيم اثر آن را در حوزه اقتصاد كلان كشور ببينيم. آقاي اميرآبادي! ادامه دستور را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! البته براي ماده (3) آقاي سليمي يك پيشنهاد آوردند، اگر شما قبول كنيد كه ارجاع را لغو كنيد و پيشنهاد آقاي سليمي را بپذيريد فكر ميكنم آييننامه اجازه طرح را به ما ميدهد.

محمدباقر قاليباف
آييننامه اين است كه پيشنهاد را از قبل بايد بدهند. اگر از قبل بوده بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
پيشنهاد در صحن است، حذف جزء در صحن پذيرفته ميشود. (عليپور خنكداري ـ خلاف آييننامه است) آقاي عليپور ببينيد! پيشنهاد حذف كل و جزء طبق آييننامه در صحن قابل قبول است.
رئيس ـ ببينيد! ضرورت آن درست است، ولي ما به خاطر ضرورت نميتوانيم خلاف آييننامه اجرا كنيم. دوستان كه اينقدر تذكر دادند براي اين بود كه وقتي دوستان (60) نفر در رأيگيري شركت نميكنند به خاطر يك رأي يك ماه ما بايد بايستيم. اجازه بدهيد اين خسارت را امروز ببينيم و مردم هم بشنوند كه دقت كنيم ديگر مشاركت كنيم و اگر بحث اقتصادي بحث مهمي است كه هست نخواهيم خلاف آييننامه انجام بدهيم. اجازه بدهيد اين ماده (3) به كميسيون ارجاع شده و همه ما قسم خورديم كه آييننامه را رعايت كنيم و براساس ضرورت هم نميتوانيم پا روي آييننامه بگذاريم. اجازه بدهيد، تذكرات بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي كوچكينژاد تذكر دارند، بفرماييد.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! تذكر من ماده (210) و اخطار من اصل (88) قانون اساسي است. هم تذكر و هم اخطار دارم، با توجه به اينكه حدود (200) نفر از نمايندگان براساس اين آييننامه سؤال از آقاي رئيسجمهور را امضا كردند، سؤال از آقاي رئيسجمهور كه يك حقي است و امروز يكي از ضروريات است در مجلس دهم عليرغم اينكه مجلس با دولت هماهنگ بود ولي سؤال را هيأترئيسه اعلام وصول كرد. قانون و آييننامه ميگويد كه شما يك هفته فرصت داريد كه اين سؤال را ارجاع بدهيد. به چه علت آييننامه را اجرا نكردهايد؟ شما قسم خوردهايد كه آييننامه را اجرا بكنيد و براساس ماده (210) و اصل (88) قانون اساسي موظف هستيد كه آييننامه را اجرا بكنيد و سؤال را به كميسيونهاي تخصصي ارجاع بدهيد، نمايندگان آقاي رئيسجمهور بيايند به سؤالات پاسخ بدهند، اگر هم نتوانستند نمايندگان را قانع بكنند اين سؤال بايد به صحن بيايد و رئيسجمهور بسياري از مشكلاتي را كه براي كشور به وجود آورده از جمله بخش اقتصادي كشور را بيايد و پاسخ بدهد. آقاي رئيس! نميدانم به چه علت شما آييننامه را اجرا نميكنيد؟

محمدباقر قاليباف
تذكر شما بين دستور وارد نبود، يعني شما در دستور تذكر نداديد. جنابعالي كه ميگوييد آييننامه را رعايت كنيم اول خود شما آييننامه را رعايت بكنيد، الان اگر در دستور موضوعي داريد بفرماييد، اصلاً تذكر شما خارج از دستور بود. (كوچكينژاد ارمساداتي ـ آن را توضيح بدهيد) چشم، آن را يك نوبت توضيح داديم و حتماً دنبال ميكنيم و انشاءالله به آييننامه عمل ميكنيم.

سيدناصر موسوي لارگاني
حاجآقاي سليمي اخطار دارند، بفرماييد.

عليرضا سليمي
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! اخطار اصل (135) و (57) قانون اساسي را دارم. من روز يكشنبه هم عرض كردم، عليرغم اينكه برادر عزيزم جناب آقاي قاضيزاده به معاون محترم رئيسجمهور فرمودند، ولي هنوز افاقهاي حاصل نشده. اصل (135) ميگويد رئيسجمهور حداكثر سه ماه براي وزارتخانه ميتواند سرپرست مشخص كند. وزارت صمت سه ماهش تمام شد و بايد اذن بگيرند، اگر در خفا اذن گرفتند چرا اعلام نميكنند؟ آقاي رئيسجمهور حتماً بايد استيذان كنند، اگر اذن نگرفتند قطعاً تصرفات برادر عزيز جناب آقاي سرقيني غيرقانوني است و ديوان محاسبات و سازمان بازرسي حتماً بايد ورود پيدا كنند. روشن نشده علت اينكه اين مسأله را آقايان اعلام نميكنند چيست و براي چه آقاي رئيسجمهور اين اقدامات را انجام ميدهند و دائم دنبال ايجاد يك دردسر براي كشور هست. من خواهش ميكنم، آقاي قاضيزاده تذكر هم دادند، ولي كأنه آقايان اين مطلب را نشنيدند. آقاي رئيسجمهور حتماً بايد به قانون عمل كنند، بالاخره ايشان فرمودند من حقوقدان هستم، حقيقتاً اگر حقوقدان هستند كه اين قانون اساسي، يكبار، شايد اشتغالات باعث شده ايشان اصول (135) و (57) را فراموش كردند، من حس ميكنم ايشان فراموش كردند، كسي كه حقوقدان است و اعلام كرده كه حقوقدان است حتماً بايد به مباني و چهارچوبهاي حقوقي ملتزم باشد. اين چه التزامي است كه ما متوجه نميشويم، آيا اين را نبايد اعلام ميكردند؟ من خواهش ميكنم آقاي رئيسجمهور هرچه سريعتر به قانون برگردند و طبق قانون عمل كنند، متشكرم.

محمدباقر قاليباف
اخطار جناب آقاي سليمي وارد است و سه ماه گذشته، يا بايد معرفي ميكردند يا بايد استجازه ميگرفتند كه در حقيقت بتوانند سرپرست بگذارند. حداقل ما در اينجا تا الان مطلع نيستيم كه اين اجازه گرفته شده يا نه، من اخطار را وارد ميدانم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي نيكبين اخطار قانون اساسي دارند، بفرماييد.

جواد نيک بين
بسم الله الرحمن الرحيم
من اخطار اصل سوم قانون اساسي را دارم و مقدمتاً عرض ميكنم اينكه باعث ميشود يك طرح و لايحهاي به كميسيون برگردد و يك ماه معطل بشود و من بگويم ميلياردها تومان به كشور ضرر وارد ميشود به يك علت است و آن هم اين است كه ما به موارد دوم و هشتم اصل سوم قانون اساسي عمل نميكنيم. مورد دوم در اين اصل ميفرمايد بالا بردن سطح آگاهيهاي عمومي در همه زمينهها و بند هشتم ميفرمايد كه مشاركت عامه مردم در تعيين سرنوشت سياسي، يعني چه؟ تا وقتي شفافيت آراء در مجلس ايجاد و مصوب نشود قطعاً مردم مشاركت عامه در تعيين سرنوشت خود ندارند، يعني نميتوانند بر من و شما نظارت بكنند. وقتي نميدانند نيكبين به چه طرح و لايحهاي رأي داده و اصلاً چرا در اين رأيگيري مشاركت نكرده طبيعي است كه هيچ مشاركت عامهاي وجود ندارد. آقاي قاليباف! من خواهش ميكنم بحث شفافيت آراء را هرچه زودتر در مجلس مصوب كنيد تا مردم بدانند چرا نيكبين در اين طرح شركت نكرده و دارد راه ميرود و به حرفها گوش نميكند و يك گوشهاي دارد چاي ميخورد و يك گوشه گعده گرفتند. وقتي مجلس اينطور اداره بشود و نمايندهها شركت نكنند چنين خسارتهاي بزرگي به كشور وارد ميشود.
نكته دوم هم تذكر بنده در مورد قرارداد برجام فوتبالي است، وقتي شفافيت در كشور نيست دهها ميليارد از بودجه مملكت به كشور ضرر وارد ميشود. لذا دوبرابر بودجه بيماريهاي خاص را به يك سرمربي ميدهند و جريمه هم ميشويم و در نهايت ايران محكوم هم ميشود. خواهش ميكنم بحث شفافيت آراء را هرچه زودتر در مجلس مصوب كنيد تا نمايندههاي محترم اينطور در صحن راه نروند و هركار دوست داشته باشند انجام بدهند و دير بيايند و زود بروند. اين مشكل در نبود شفافيت آراء است، خيلي ممنون.

محمدباقر قاليباف
در رابطه با بحث شفافيت در كميسيون آييننامه مورد بحث و بررسي قرار گرفته و كليات آن آنجا رأي آورده. براساس ماده (142) به مركز پژوهشها ارجاع داده شده كه موضوع دقيقتر و كاملتر آماده بشود، همينطور كه از ابتداي مجلس يازدهم گفته شده يكي از رويكردهاي اساسي مجلس يازدهم و خواست نمايندگان محترم و مردم بحث شفافيت است و حتماً اين از اولويتهاي مجلس است و در دستور كار است و انشاءالله بعد از بررسي در مركز پژوهشها ميآيد و در كمترين زمان ممكن در صحن خواهد بود. آقاي موسوي بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
حاجآقاي ميرتاجالديني تذكر دارند، بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن تشكر از همه همكاران و اعضاي محترم هيأترئيسه، جناب آقاي دكتر قاليباف! تذكر من براساس مواده (21) و (149) آييننامه است. بند (4) ماده (149) آييننامه را عنايت كنيد! الان همه دوستان مشكلي را يادآور شدند، جناب حجتالاسلام آقاي نيكبين و سايرين فرمودند و ما يك خسارت يكماهه عقب افتادن اين لايحه دوفوريتي را هم نداشته باشيم. براساس همين بند (4) ماده (149) شما ميتوانيد پيشنهاد جديد را فيالمجلس بپذيريد. ببينيد! «پس از مراحل فوق براي ماده مورد بحث با اصلاحات انجامشده رأيگيري به عمل ميآيد و چنانچه به تصويب نرسيد پيشنهادهاي جديد قابل طرح است و در صورت عدم وجود پيشنهاد جديد جهت بررسي مجدد به كميسيون اصلي ارجاع ميشود». شما اينجا پيشنهادها را نگرفتيد و مستقيماً به كميسيون ارجاع داديد، در حالي كه با يك پيشنهاد جزئي قابل اصلاح است. من فكر ميكنم همكاران هم راضي باشند حضرتعالي اين رأيتان را عوض كنيد و اين قسمت را هم بپذيريد كه پيشنهادي كه آقايان سليمي، پورابراهيمي و يا ديگران دارند درخصوص ماده (3) اصلاح جزئي را بپذيريد. اگر رأي آورد ديگر اين قانوني كه دوفوريتي آمده و فلسفه دوفوريتي اين است كه زود تمام بشود دوباره يك ماه عقب نيفتد. جناب آقاي دكتر قاليباف! براساس اين ماده شما ميتوانيد پيشنهادهاي جديد را بپذيريد.

محمدباقر قاليباف
جناب آقاي ميرتاجالديني نگاه كنيد! ارجاع از اختيارات رئيس مجلس بود، طبيعتاً در آييننامه هم هست. من موقعي كه بحث ارجاع اين بود و نياز به رأيگيري هم نداشت، من ارجاع دادم. چون آن لحظه پيشنهادي نبود، الان هم از دستور هنوز خارج نشديم. كميسيون در حين بحثي كه الان داشتيم ميگويد ما پيشنهاد داريم. اگر كميسيون پيشنهادش را دارد كتبي بدهد و الان مطرح كند تا از دستور خارج نشديم، ميشود من ارجاع را پس بگيرم، ولي زماني كه من تصميم گرفتم پيشنهادي در صحن نبود. حالا اگر دوستان پيشنهادي دارند بفرمايند. آقاي سليمي ميگويند من هم پيشنهاد داشتم، ولي الان پيشنهاد دارد ميآيد، اشكال ندارد اگر كميسيون پيشنهادي دارد بفرمايند.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
از برادرمان جناب آقاي ميرتاجالديني كه به استناد آييننامه ورود به بحث كردند و اين امكان را فراهم كردند كه درخصوص موضوع بند سوم كه امكان دارد و ميتواند و قانون و آييننامه اجازه داده است نمايندگان پيشنهادي ارائه بكنند اين پيشنهاد را ارائه كردند.
آقاي دكتر قاليباف! پيشنهاد ما اين است كه در ماده (3) متن معافيت مذكور در صدر ماده (143) قانون مالياتهاي مستقيم عبارت انتهايي «در طول سال مالي» حذف بشود و هيچ مشكلي هم ايجاد نميكند و آييننامهها و ضوابط آن هم الان در اختيار مجموعه قرار دارد، لذا همكاران دقت كنند كه همان متن قبلي است و عبارت «در طول سال مالي» حذف ميشود و به اين شكل ميشود كه «با رعايت سهام شناور آزاد شركت اعمال ميشود». در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان بورس هم به راحتي ميتواند اعمال بشود. من خواهش ميكنم با اين پيشنهاد كميسيون و با حذف جزئي كه به استناد ورود برادرمان آقاي ميرتاجالديني انجام شد كه من باز هم از درخواست و ورودشان به بحث تشكر ميكنم اين پيشنهاد اگر اعمال بشود هم موضوع بحث متن قابل انجام است و هم رعايت آييننامه شده و هم امروز اين لايحه دوفوريتي سريعتر ميرود و خبرهاي خوبي را براي بازار سرمايه خواهيم داشت. آقاي اميرآبادي! بار ديگر عرض ميكنم در انتهاي ماده (3) عبارت «در طول سال مالي» حذف ميشود و بقيه آن ديگر به قوت خودش باقي ميماند. پيشنهاد داريم كه با حذف جزء اين را به رأي بگذاريد.

محمدباقر قاليباف
آقاي پوابراهيمي! به هر حال اين پيشنهاد بايد در سيستم باشد كه دوستاني مخالف و موافق صحبت كنند. پيشنهاد را ثبت بكنند كه دوستان مخالف و موافق بتوانند نظر خودشان را بدهند.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
پیشنهاد دهنده
دوستان پيشنهاد را ثبت كردند، عبارت «در طول سال مالي» حذف ميشود، يعني به اين شكل ميشود كه «ميزان رعايت سهام شناور آزاد شركت اعمال ميشود». عبارتي كه حذف ميشود در ضوابط و آييننامهها و مقررات بورس هم قابل اعمال است. الان در سيستم آن عبارت اصلاحي كميسيون بارگذاري شده، دوستان ميتوانند نگاه بكنند، اگر مخالف و موافقي صحبت ميكنند بعد از آن هم انشاءالله رأيگيري بكنيم. با نظر موافق شما جا دارد من در اينجا از همكاري بسيار خوب همكارانمان در صحن علني بابت مصوبات كميسيون اقتصادي كه در اين چند وقت در موضوع بحث احتكار مسكن، خانههاي خالي، افزايش سرمايه شركتهاي بورسي از طريق حق تقدم و ساير موارد اعمال گرديده تشكر بكنم.
لذا اگر عزيزان انشاءالله عنايت بكنند ما امروز بتوانيم سريعتر اين لايحه را براي شوراي محترم نگهبان ارسال كنيم. آقاي دكتر! در متن اعمال شده است، آقاي اميرآبادي! اگر مخالف و موافق ثبتنام كنند ديگر اجازه بدهيد كار شروع شود.

محمدباقر قاليباف
آقاي موسوي! تذكرات دوستان را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي آصفري تذكر دارند، بفرماييد.

محمدحسن آصفري
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي رئيس! تذكر من هم همان تذكر ماده (210) است. آقاي رئيس ببينيد! امروز مسائلي هم كه در مجلس مطرح شد بحث اقتصادي بود، من خواهش ميكنم، يك ماه و نيم پيش كه آن امضاي (200) نفر از نمايندگان را كه به حضرتعالي داديم را يك مطالعه بفرماييد، پنج تا سؤال كليدي در آن هست. آقاي قاليباف! مهمترين آنها در حوزه اقتصادي و مسائل گراني، تورم و تعطيلي كارخانهها است. آقاي دكتر! واقعا! چرا شما امروز اين را وارد نميدانيد؟ چه دستوري ويژهتر و مهمتر از حل مشكلات و مسائل معيشتي و اقتصادي مردم است؟ همه خبرنگاران به ما زنگ ميزنند ميگويند اين بسته اقتصادي كه آقاي قاليباف فرموده چه است؟ اولاً خود ما كه از اين بسته اقتصادي اطلاعي نداريم كه اين بسته اقتصادي چيست كه حداقل ما هم در جريان باشيم. دوماً امروز چه مسائلي مهمتر از حوزه گراني، تورم و بازار ارز و تعطيلي كارخانهها و غيره و ذلك است كه (200) نفر نماينده، آقاي رئيس! من خواهش ميكنم به اين (200) نفر احترام بگذاريد، اينها به شما رأي دادهاند كه مشكلات و مسائل اقتصادي كشور را اين مجلسي كه مردم به آن اميد پيدا كردهاند بتواند حل كند و حل آن هم غير از آمدن آقاي رئيسجمهور به مجلس و پاسخ دادن به سؤالات و دغدغههاي نمايندگان نيست. امروز كسي قرار نيست گروكشي كند، قرار است ما دولت را به خط كنيم، دولت بيايد براي مردم كار كند و پاسخ بدهد وقتي امروز دلار را به عنوان دلار كالا با ارز (4200) تومان به بعضيها ميدهد، چرا بايستي اين سر از بازار فردوسي و غيره و ذلك در بياورد؟ چرا كسي نميآيد پاسخگو باشد كه اين دلارها را به چه كساني داده است؟ يا در موضوعات سكه و غيره و ذلك يا همين بحث نفتي كه امروز مطرح شده، آقاي رئيس! چندين بار گفتيم شأنيت مجلس بايد حفظ شود، آقاي رئيسجمهور به اينجا بيايد. اصلاً قبل از اينكه به رسانههاي عمومي بگويد من ميخواهم بحث نفت را به بازار بورس بياورم، بيايد براي نمايندگان توضيح بدهد، ما ببينيم چه خبر است، چه ميگذرد. اينكه صرفاً ما بياييم از ساعت (10) تا (10:30) يك نطقهايي داشته باشيم و آيا دولت هم به حرف آن نطقهاي هفتدقيقه و پنجدقيقهاي گوش بدهد يا ندهد، اين مشكل مردم را حل نميكند.
آقاي رئيس! خواهش من از شما اين است، (80) روز از عمر مجلس گذشته، نگذاريد مردم نااميد شوند. دولت بيايد در مجلس پاسخ بدهد. روي اين مشكلات و دغدغهها و مسائل اقتصادي كه امروز همه ما دست به گريبان آن هستيم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. من به آقاي كوچكينژاد هم اين موضوع را گفتم. من نميگويم اين مهم نيست، حتماً اين بحث مهم است، بحث اقتصادي موضوع اول كشور و اولويت اول مجلس يازدهم است، مباحث اقتصادي هم مشخص است، فعالترين بحثها و طرحها و لوايح دارد دنبال ميشود.
بحث اين بود كه تذكر طبق آييننامه بايد در موضوع دستور جلسه باشد. چون الان اين موضوع در دستور جلسه نيست من به شما عرض كردم كه در دستور نيست و به ايشان هم گفتم. اجازه بدهيد در موضوع خودش در دستور قرار بگيرد، چشم، حتماً پيگيري ميكنيم، نكات هم نكات مهم و درستي است. آقاي اميرآبادي بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! پيشنهاد جناب آقاي پورابراهيمي ثبت شد، مخالف و موافق ثبتنام كردند، موضوعش هم مطرح شد. آقاي موسوي! مخالف اول صحبت كند.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي صباغيان مخالف هستند، بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
جناب آقاي قاليباف! حقيقتش ما خودمان را آماده كرده بوديم كه به خاطر اجراي آييننامه از شما تقدير و تشكر كنيم، عليرغم اينكه بعضي از دوستان هم دور شما را گرفتهاند و نظر دوستان هم خيرخواهي است. همه دوستان ميفرمايند طرح دوفوريتي است، زمانش هم محدود است، همه ما ناراحت هم شديم كه چرا دوستان به زمان خودش رأي نميدهند كه اينطور اتفاقها پيش نيايد. منتها حضرتعالي مجدداً تحت تأثير نظر دوستان، آقاي قاليباف! من ماده (196) را براي شما ميخوانم، ميگويد اخطار و تذكر پس از رأيگيري در مجلس درباره موضوع رأيگيريشده پذيرفته نميشود و مصوبات مجلس قابل تغيير يا اصلاح يا ارجاع به كميسيون نيست و بايد مراحل تعيينشده در اين آييننامه اجرا شود. تذكر آقاي ميرتاجالديني كه ما از ايشان هم تشكر ميكنيم همه از روي دلسوزي است. آقاي قاليباف! نظر اول شما صائب است، نظر اول شما درست بود و اينكه آييننامه براي مصلحت اجرا نشود درست نيست. ما بايد چهار سال كار كنيم، هر روز آييننامه اجرا ميشود، هر روز بحثهاي مختلف است، اينجا رأيگيري شده، تمام شده است. اينكه دوباره دوستان بعداً دوباره بيايند بگويند ما پيشنهاد ميدهيم، يكي هم تذكر بدهد، به نحوي هم باشد كه همه تذكرات خوانده شود تا به او برسند. همه اينها نشان ميدهد ارادهاي است كه اين آييننامه اجرايي نشود. من خواهشي از حضرتعالي دارم، (290) نفر نماينده هم ميبينند، ميشنوند، اينها خارج از قاعده و آييننامه است، هم به ضرر خود مجلس است، هم به ضرر مديريت حضرتعالي است. من خواهش ميكنم به اين پيشنهاد عليرغم اينكه بنده هم بسيار ناراحت شدم چرا دوستان شركت نكردند تا شما مجبور شويد اين ماده (3) را به كميسيون ارجاع بدهيد، ولي رعايت آييننامه اولي است، قانون اساسي مجلس است، آقاي قاليباف بزرگوار! اينها رعايت شود به نفع شما و قانونگذاري و مصلحت كشور است. من خواهش ميكنم اين را نپذيريد، بگذاريد همان فرمايش اول شما به كميسيون برود و درسي براي همه ما باشد كه منبعد بدانيم موضوع چه چيزي است و توجه بيشتري كنيم، به جاي اينكه همه به دنبال رايزني باشيم كه ما در كميسيون ويژه بياوريم و حواسمان جاي ديگر باشد و بعداً اينجا بخواهيم جبران كنيم، اينها به زيان مجلس و ملت و خود شما و هيأترئيسه است. عذرخواهي ميكنم.

محمدباقر قاليباف
جناب آقاي صباغيان! فقط به اين نكته اشاره كنيد كه موضوع ارجاع رأيگيري نبود، تصميم من بود، به اين دقت كنيد، من خودم هم گفتم ارجاع به كميسيون. ما از دستور هم هنوز خارج نشديم، در حقيقت رأيگيري (براي ارجاع) به كميسيون هم نكردهايم. اين را دقت كنيد، چون از دستور هم خارج نشديم دوستان در صحن لطف كردهاند پيشنهاد كميسيون آمد، پيشنهاد كميسيون ثبت شد، جنابعالي هم الان به عنوان مخالف در ماهيت موضوع بحث نكرديد، در شكل موضوع بحث كرديد كه من توضيح ميدهم در حقيقت اين وارد نيست. موافق هم صحبت كند.

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق اول وقتشان را به آقاي عليپورخنكداري واگذار كردهاند، بفرماييد.

کمال علي پورخنکداري
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
خدمت همكاران محترم و هيأترئيسه محترم عرض سلام دارم. جناب آقاي دكتر قاليباف! از جنابعالي خيلي ممنون و متشكريم، به واسطه تذكر بجا و بهحقي كه جناب آقاي ميرتاجالديني دادند، خيلي ممنون هستم. ببينيد! مردم منتظرند كه در بحث رونق توليد و وضعيت نابسامان بازار كاري انجام شود. جناب آقاي صباغيان در رابطه با آييننامه تذكر دادند، ولي در موضوع صحبت نداشتند. جناب آقاي دكتر قاليباف ببينيد! همين آييننامهاي كه جناب آقاي صباغيان تذكر دادند، در همين آييننامه ديده شده كه اصلاحات جزء را ميشود پيشنهاد كرد و خيلي ممنون و متشكريم.
ببينيد! الان كشور در بحث رونق و جهش توليد و بحث سرمايه و تأمين مالي با مشكل مواجه است. يك كار خوبي را دولت انجام داده، لايحه آورده و كميسيون كار كرده است. جناب آقاي صباغيان! حيف است كه ما اين زمان را بكشيم و به كميسيون ببريم و بعد از دو هفته ديگر اينجا بياوريم. همكاران عزيز توجه داشته باشند! اتفاقاً اين پيشنهادي كه جناب آقاي پورابراهيمي به عنوان رئيس كميسيون دادند اي كاش از همان ابتدا اين سال مالي را حذف ميكردند. اگر قرار است معافيت مالياتي داشته باشد كه يك رونقي ايجاد شود ديگر نياز به سال مالي نيست، در واقع آن معافيت مالي اعمال شود. يك كلمه كوتاه «سال مالي» حذف شده كه خود آن به لايحه لطمهاي وارد نميكند. خواهشم از همكاران عزيز اين است به اين موضوع رأي بدهند تا آن دغدغه و نگراني كه ما در جامعه در رابطه با بازار سرمايه و تأمين مالي داريم انشاءالله حل شود.
حرف آخرم در اينجا در رابطه با موضوع اين ماده نيست، موضوع روز جامعه است كه با شرايط بد اقتصادي ديديم كه فدراسيون فوتبال و همچنين وزارت ورزش چه كار عجيب و غريبي انجام دادند كه بياييم به يك مربي كه هيچ كاري در كشور انجام نداده (166) ميليارد تومان پرداخت كنيم. ممنون و متشكريم.

محمدباقر قاليباف
نماينده دولت و كميسيون موافق هستند.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! پيشنهاد آقاي پورابراهيمي عبارت «در طول سال مالي» در ماده (3) حذف ميشود.

محمدباقر قاليباف
حضار 233 نفر، در حقيقت پيشنهاد حذف «در طول سال مالي» را به رأيگيري ميگذاريم. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، با (177) رأي تصويب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! اجازه بدهيد من ماده (3) را با اصلاحاتي كه انجام شد براي رأيگيري قرائت كنم: «معافيت مالياتي مذكور در صدر ماده (143) قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 3/12/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدي آن درخصوص شركتهاي پذيرفتهشده در بورس تهران يا فرابورس ايران براساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار متناسب با ميزان رعايت سهام شناور آزاد شركت اعمال ميشود». آقاي دكتر! اصل ماده (3) را رأي بگيريد.

محمدباقر قاليباف
اصل ماده (3) را به رأي ميگذاريم، دوستان آماده باشند. حضار 223 نفر، آغاز رأيگيري. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، با (180) رأي تصويب شد. خيلي ممنون و متشكر.
5
ناطقان جلسه خانمها: سمیه محمودی و زهرا شیخیمبارکه و آقایان: حبیب آقاجری، محمدتقی نقدعلی و مهدی عیسیزاده

محمدباقر قاليباف

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
ناطقان جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي حبيب آقاجري نماينده محترم بندرماهشهر، اميديه، هنديجان و بخش جولكي.
ـ خانم سميه محمودي نماينده محترم شهرضا و دهاقان.
ـ خانم زهرا شيخيمباركه نماينده محترم اصفهان.
(كه هر كدام هفت دقيقه وقت دارند)
ـ آقاي محمدتقي نقدعلي نماينده محترم خمينيشهر.
ـ آقاي مهدي عيسيزاده نماينده محترم مياندوآب.
(كه هر كدام پنج دقيقه وقت دارند)
آقاي آقاجري! بفرماييد هفت دقيقه نطقتان را شروع بفرماييد.
(در اين هنگام آقاي سيداميرحسين قاضيزادههاشمي «نايبرئيس اول» رياست جلسه را به عهده گرفتند)

حبيب آقاجري
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين انه خير ناصر و معين
سلام و درود به پيشگاه امام آزادگان حضرت سيدالشهدا و جميع شهداي اسلام از صدر تاكنون، خاصه شهداي مقاومت و امام شهدا. آرزوي سلامتي و طول عمر بابركت براي مقام معظم رهبري دارم. همچنين به پيشگاه ملت شريف و سرافراز ايران عرض سلام دارم، خصوصاً مردم عزيز حوزه انتخابيه كه يك بار ديگر توفيق خدمتگزاري را به اين خادم خود عنايت نمودهاند و از خداوند منان خواستارم كه در خاتمه دوره شرمنده آنها نباشم، آمين.
عزيزان! آمريكاي جنايتكار و متحدانش براي بقاي نامشروع رژيم كودككش صهيونيستي و غارت ذخاير كشورهاي منطقه در حال پياده كردن نقشه شوم و پروژه بيدولتسازي در منطقه است، ديروز در عراق و امروز در لبنان. اما ملتهاي آگاه و هوشيار اجازه نخواهند داد كه ترفندهاي شيطاني آنها به نتيجه برسد. گرچه برخي از سران خودفروخته كشورهاي اسلامي و عربي با رژيم جعلي صهيونيستي توافقنامه امضا ميكنند، اما بدانند اراده ملتهاي مظلوم و ستمديده منطقه با فرهنگ ايثار و شهادت بر همه قدرتهاي پوشالي به إذن خداوند غلبه خواهد نمود.
خواهران و برادران ارجمند! جاي ترديدي نيست كه بعد از انقلاب اسلامي توسعه امكانات و زيرساختها در كشور با سرعت دنبال و در تمام ايران وضعيتي بهتر نسبت به قبل ايجاد شد و اين تحولات مثبت به دليل روحيه انقلابي و مكتبي به دست آمد، روحيهاي كه هرگاه نزد جامعه و به خصوص مسئولين پررنگ بود نتايج بهتري مشاهده و هرگاه از آن فاصله گرفته شد شاهد كاستيهاي بيشتري هستيم.
امروز مهمترين معضل مشكلات معيشتي و گراني سرسامآور است. درست است كه شرايط كرونايي و برخي از فشارهاي خارجي در اين امر نقش دارند، ولي بخش زيادي از اين اتفاق ناشي از ضعف مديريت و نظارت دستگاهها ميباشد. برخي از دستگاهها هيچ اثري از كاركرد مثبتشان در جامعه ديده نميشود. چه زماني اين دستگاهها ميخواهند از خواب غفلت بيدار شوند؟ الله اعلم.
به جرأت ميتوان گفت راه غلبه بر اين معضلات اقتصادي نه گفتاردرماني است و نه وعده اين هفته و آن هفته دادن، بلكه اجراي جدي و صحيح اقتصاد مقاومتي و توجه ويژه به بخش توليد است. يكي از مصيبتها در اقتصاد ما خامفروشي است كه بايد آن را از اقتصاد كشور ريشهكن نمود و با روي آوردن به صنايع تكميلي و پاييندستي با توليد محصولات با ارزش افزوده ايجاد اشتغال براي خيل جوانان بيكار نمود.
آقايان وزراي نفت، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، كار و رفاه اجتماعي و جهادكشاورزي! چرا در حوزه انتخابيه بنده با اين همه نعمتهاي خدادادي و صنايع نفت و گاز و پتروشيمي، وجود بندر و گمرك و شيلات و زيرساختهاي اساسي، آمار بيكاري جوانان بومي و منطقه بيش از (25) درصد ميباشد؟ از دولت محترم ميخواهم در يك سال باقيمانده با اتخاذ تصميمي اساسي در رفع مشكل بيكاري اقدامي جدي و مؤثر به عمل آورد.
بنده يكي از (18) نماينده استان خوزستان هستم، استاني غني و ثروتمند، اما فقير و كمبرخوردار. استاني كه بسياري از نيازهاي اوليهاش اجرايي نشده است و چه مثالي واضحتر از آب آشاميدني براي اثبات اين مدعا. خوزستاني با پنج رودخانه و كارون بزرگترين رودخانه ايران، اما تشنه و سينهسوخته كه دغدغه روزانه مردمش آب شرب سالم است، ولي متأسفانه آبي بيكيفيت كه آن هم ساعتها در طول روز قطع ميباشد نصيب آنها شده است. آب كشاورزي نيز حال و روزي بسيار بدتر از آب شرب دارد، به طوري كه همين الان براي كشت تابستانه آبي در رودخانه وجود ندارد.
آقاي وزير نيرو! با اين همه رودخانه در استان چرا بايد كشاورزان زحمتكش ما براي كشاورزي خود آب نداشته باشند؟ تا كي اينطور خواهد بود؟
مقوله فاضلاب داستان غمانگيز ديگري دارد، به طوري كه اجراي طرح فاضلاب در شهرهاي بندر ماهشهر و بندر امام بعد از چندين سال هنوز تكميل نشده و شهرهاي اميديه، هنديجان، چمران و شهرك طالقاني فاقد فاضلاب است. وضعيت بهداشتي و درمان حوزه انتخابيه به هيچ وجه جوابگوي نياز مردم شريف منطقه نميباشد. تنها بيمارستان دولتي ماهشهر كه امور درماني جمعيتي بيش از نيم ميليون نفر ساكن در شهرستان و شهرهاي همجوار را بر عهده دارد، ساختمان زايشگاهي است كه توسط يك فرد خير ساخته شده است. بيمارستان شهرهاي اميديه و هنديجان به دليل كمبود شديد كادر متخصص و درماني و همچنين تجهيزات پزشكي در حد يك درمانگاه است و بندر امام خميني كه دومين بندر بزرگ كشور است تا همين الان فاقد بيمارستان ميباشد.
جادههاي بينشهري و روستايي، جاده اميديه به جايزان به طول كمتر از (20) كيلومتر پس از ده سال هنوز تكميل نشده و جادههاي اميديه به سرانجام و ديلم به جادههاي مرگ معروف شدهاند. جادههاي روستاهاي بندر ماهشهر، اميديه و هنديجان بعضاً خاكي، شني (حاجيدليگاني ـ وقتتان تمام است) و بسيار نامناسب و حادثهخيز ميباشد. از دولت خواسته ميشود جهت رفع معضلات استان و حوزه انتخابيه توجه ويژهاي در يك سال باقيمانده از دولت، مبذول نمايند.
نكته آخر؛ حوزه انتخابيه بنده با سه شهرستان و هفت شهر كه جمعيت بعضي از شهرهاي آن از جمعيت برخي از شهرستانها بيشتر است و با وجود بيش از (200) روستا و شهرك بزرگ و جمعيتي بيش از (450) هزار نفر، با يك نماينده معضل تحميلشده به مردم شريف و بزرگوار ميباشد. لذا از رياست محترم مجلس و وزير كشور درخواست دارم كه با تقسيم حوزه انتخابيه به دو حوزه، اين مشكل اساسي را برطرف نمايند و در خاتمه از جهادگران عرصه سلامت نهايت تشكر و قدرداني را دارم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي حبيب آقاجري نماينده محترم بندرماهشهر، اميديه، هنديجان و بخش جولكي تشكر ميكنم. از خواهر گرامي سميه محمودي نماينده محترم شهرضا و دهاقان دعوت ميكنم كه نطق هفتدقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

سميه محمودي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين و الهي اياك نعبد و اياك نستعين
با سلام و درود به ارواح طيبه شهدا و امام شهيدان و پدر عزيزم سردار شهيد غلامرضا محمودي و با آرزوي سلامت و تعجيل در فرج امام زمان و طول عمر براي مقام معظم رهبري و سلام بر مردمان باايمان و صبور ايران سربلند.
خداوند قادر متعال را شاكرم كه بر من منت نهاد تا مجدد مورد عنايت و اعتماد مردم فهيم شهرستانهاي شهرضا و دهاقان قرار گيرم و از يكايك عزيزاني كه خادم خود را در انتخابات همراهي نمودند تقدير و تشكر مينمايم.
از تلاشهاي وزير محترم بهداشت، كادر درماني و تلاشگران عرصه بهداشت و سلامت قدرداني نموده و توجه همكاران محترم را به مباحث ذيل جلب مينمايم.
بيترديد تحريمهاي ظالمانه دولت آمريكا و همراهي برخي از كشورهاي وابسته به آمريكا و اسرائيل يكي از اساسيترين مشكلاتي است كه اقتصاد كشور را دچار آسيب كرده است. هرچند نبايد از مشكلات اقتصادي ناشي از سوءمديريت و عدم برنامهريزي صحيح دولت و شخص آقاي رئيسجمهور چشمپوشي كرد، اما بر خود وظيفه ميدانم در ابتدا با اشاره به فرمايشات حضرت علي (عليهالسلام) كه ميفرمايند: «انسان صبور پيروزي را از دست نميدهد، هر چند زمان آن طولاني شود» و به مصداق اين كلام از صبوري مردم بزرگوار ايران اسلامي كه در سختترين شرايط اقتصادي به وجود آمده طي سالهاي گذشته همچنان با حفظ ارزشهاي انقلاب اسلامي، راه مقاومت را ادامه ميدهند قدرداني نموده و در برابر اين مردم سر تعظيم فرود ميآورم و ذكر اين نكته را ضروري ميدانم كه به طور مثال شكست قطعنامه تمديد تحريمهاي تسليحاتي آمريكا در سازمان ملل در كنار تلاشهاي ديپلماسي نتيجه مقاومت و بردباري اين مردم است. اما همكاران محترم! ما مديون اين مردم هستيم.
مقام معظم رهبري در اولين ديدار با نمايندگان مجلس يازدهم، اين مجلس را مجلس اميد و انتظار مردم خطاب فرمودند و بهبود وضعيت معيشت مردم را اولويت اين مجلس دانستند.
همكاران محترم! اولين گام مجلس يازدهم در اين راستا قطعاً ايجاد قوانين صريح و شفاف به منظور كمك به دولت با هدف تبديل دخالت در اقتصاد، به هدايت و نظارت دولت است و عميقاً اعتقاد داريم با قطع دخالت دولتها در اقتصاد از فساد اقتصادي كاسته شده و مسير بهرهوري و پويايي اقتصادي بيش از پيش هموار ميشود.
موضوع بسيار مهم بعدي كه در شرايط فعلي بهبود محيط كسب و كار و اقتصاد هوشمند با هدف برونرفت از مشكلات اقتصادي است، بنابراين كمهزينهترين و مؤثرترين مسير در حمايت از توليد، بهبود فضاي كسب و كار با اولويت رفع موانع زائد و بهبود فرآيندهاي اداري و ايجاد مشاغل است. متأسفانه در زماني كه علاوه بر همه مشكلات، ويروس منحوس كرونا هم بر گرفتاريهاي اقتصادي افزوده، بوروكراسي اداري و عدم توجه برخي از مديران دولتي به مشكلات فعالان اقتصادي بيش از پيش به چشم ميخورد كه اين هم ناشي از انتخاب مديران سياسي و ناكارآمد در بخشهاي حساس بوده و ميطلبد مراجع نظارتي با جديت بيشتر كار را دنبال كنند.
در كنار حذف بوروكراسيهاي پيچيده اداري، تقويت هيأت مقرراتزدايي و تسهيل صدور مجوزهاي كسب و كار ميباشد كه از وزير محترم اقتصاد انتظار داريم ضمن فعال نمودن اين هيأت، گزارش اقدامات خود را به مجلس ارائه دهد.
مبارزه جدي و مؤثر با مفاسد اقتصادي بايد بدون حاشيهسازي و رفتارهاي پوپوليستي و عوامفريبانه باشد و هر سه قوه مجريه، مقننه و قضائيه به دور از حاشيهها و درگيريهاي بياساس سياسي، جناحي و گروهي با ايجاد وفاق و همبستگي ملي به عنوان اولويت در دستور كار خود قرار دهند.
مجلس يازدهم هم به عنوان يك مجلس انقلابي بايد با هدف كاهش مشكلات مردم در مدت زمان باقيمانده از عمر دولت دوازدهم، ضمن حفظ جايگاه و شأن مجلس به دولت كمك كند.
خطاب به جناب آقاي دكتر قاليباف عرض ميكنم جلسه هماهنگي اقتصادي سران قوا براي تصميمگيري در موارد ضروري و خاص ايجاد گرديد، لذا انتظار داريم در اين جلسات از تصويب مواردي كه نياز به أخذ نظر و رأي نمايندگان و تأييد شوراي محترم نگهبان دارد جلوگيري نموده و حفظ جايگاه مجلس و نمايندگان را مورد توجه قرار دهند.
مسأله زنان و خانواده با اولويت حمايت از زنان خانهدار، اشتغال زنان با حفظ كرامت، شأن و منزلت زنان در جامعه، حمايت از امنيت اجتماعي زنان و حمايت از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست بايد مورد توجه اين مجلس قرار گيرد.
با توجه به مشكلات اقتصادي و شرايط خاص بازنشستگان و كارگران، ميطلبد دولت بستههاي حمايتي ويژهاي براي اين عزيزان پيشبيني نمايد.
متأسفانه با شيوع بيماري كرونا و مشكلات اقتصادي ناشي از آن، شاهد ترك تحصيل تعدادي از دانشآموزان هستيم. لذا ميطلبد وزير آموزش و پرورش به اين موضوع ورود جدي كند. ضمناً وزير ارتباطات از محل درآمدهاي حاصل از فروش اينترنت در راستاي مسئوليت اجتماعي اپراتورهاي همراه، جهت تأمين تجهيزات مورد نياز دانشآموزان بيبضاعت اقدام و به نمايندگان مردم گزارش دهد.
وزارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در قبال مشاغل آسيبديده از كرونا به ويژه در حوزه بومگردي و صنايع دستي بسيار ضعيف و منفعلانه اقدام نموده كه وزير محترم ضمن ارائه دلايل عملكرد نامطلوب اين وزارتخانه بايد برنامههاي خود را به مجلس ارائه دهد.
وزير محترم نيرو! مردم شهرستان شهرضا در بدترين شرايط ممكن از لحاظ كميت و كيفيت آب شرب قرار دارند. لذا ضمن انجام اقدامات كوتاهمدت، از جنابعالي ميخواهيم با عنايت به مصوبه شوراي عالي آب و تخصيص آب شرب جنوب استان اصفهان، در روند عمليات اجرايي پروژه تسريع نماييد. عليرغم تبليغات بيش از حد دولت درخصوص طرح اقدام ملي مسكن، ظاهراً دستگاههاي اجرايي در استانها و شهرستانها اهتمامي به اين موضوع ندارند. لذا وزير محترم راه و شهرسازي با جديت بيشتري اين موضوع را پيگيري نمايند. (نايبرئيس ـ سركار خانم محمودي! وقتتان تمام شده است).
در آستانه روز صنعت دفاعي ضمن قدرداني از مجموعه وزارت دفاع به دليل موفقيتهاي قابل تحسين در حوزه توليد تجهيزات دفاعي، بر لزوم حمايت همهجانبه از اين صنعت تأكيد ميكنم.
در راستاي توسعه متوازن و ايجاد اشتغال، انتظار داريم مديران استاني و كشوري با اهتمام بيشتري (نايبرئيس ـ متشكريم) آغاز عمليات اجرايي منطقه ويژه اقتصادي شهرضا را تسريع نمايند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از خواهر گرامي سميه محمودي نماينده محترم شهرضا و دهاقان تشكر ميكنم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از خواهر گرامي زهرا شيخيمباركه نماينده محترم اصفهان دعوت ميكنم كه نطق هفت دقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

زهرا شيخي مبارکه
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
در ابتداي كلام به پيشگاه قطب عالم امكان حضرت وليعصر (عجلالله تعالي فرجه الشريف) و نايب برحق ايشان مقام معظم رهبري سر ارادت فرود ميآورم و بر ارواح طيبه اوليا و انبيا و روح مطهر حضرت امام (رحمهاللهعليه) و شهدا و پدر شهيدم درود ميفرستم و خدمت ملت بزرگ و شريف و آزاده ايران به ويژه اهالي حوزه انتخابيهام اصفهان سلام ميگويم و به نمايندگي از مردم عزيز آن ديار نكاتي را خدمت نمايندگان محترم ملت عرضه ميدارم.
وكلاي عزيز ملت! من از اصفهان آمدهام، استان و شهري كه ميگويند برخوردار است و به گمانم درست ميگويند. اصفهان ما برخوردار است، برخوردار از (23) هزار شهيد گلگونكفن، برخوردار از احمد كاظميها و حسين خرازيها، مصطفي ردائيپورها و ابراهيم همتها و جعفرزادهها، برخوردار از مردماني كه امامشان فرمود در هيچ جاي جهان مثل و مانند ندارند. برخوردار از عالمان، اديبان، خطيبان و صنعتگران برجسته و بنام. برخوردار از نخبگان علمي، فرهنگي، ادبي، ورزشي، سياسي و اقتصادي، برخوردار از نيروي كار پرتلاش و سختكوش و برخوردار از نسل جوان و نوجوان آيندهساز و اميدآفرين و اصفهان برخوردار ما هميشه آبروي اسلام و ايران بوده و هست.
وكلاي عزيز ملت! برخورداري اصفهان حقيقت است، اما همه حقيقت نيست. اصفهان برخوردار ما با اين همه سرمايه انقلابي و ديني و ملياش، سالها است كه داغ نابرخورداري بر سينه دارد، نابرخورداري از حداقلهايي كه لازمه زيست مطلوب مادي و معنوي است، اصفهان ما و مردمان نجيبش سالها است كه با كمآبي و بيآبي، خشكسالي و آلودگي، پيري جمعيت و كاهش ازدواج، بيكاري و بيخانگي، سرطان و اماس، اضطراب و استرس و دهها معضل ديگر دست به گريبان هستند. قطب صنعتيم، چهارراه سياستيم، پايتخت فرهنگ و تمدنيم، نصف جهانيم، اما دستهايمان از نابرخورداريهايمان در گريبان است.
وكلاي عزيز ملت! اين نصف جهان ما را اگرچه در جهان به سيوسه پل و ديگر آثار تاريخياش شناختهاند، اما اصفهان فقط اينها نيست. اصفهان با آماري بالاي سرطان و اماس به ويژه در زنان دست و پنجه نرم ميكند و با سالك و با بيكاري و مهاجرت و با خشكسالي شهرها و روستاهاي شرقياش و كشاورزان خون به دلش و زايندهرود دلخونش، زايندهرودي كه زماني رگ حيات ملي بود و اكنون سوي خشكسالي سر ميدهد.
وكلاي عزيز ملت! من يك پزشكم و به فراخور تخصصم در ايفاي مسئوليت وكالت موكلين شريف اصفهاني و ايرانيام سلامت را اولويت ميدانم و سلامت جسمي، اجتماعي، رواني و معنوي آنگاه حاصل خواهد شد كه سته ضروري كه حكماي طب ايراني آنها را ضروري دانستهاند براي همه شهروندان تأمين شود. آب و هواي سالم، خواب و بيداري درست، ورزش مناسب، تغذيه خوب، دوري از غم و استرس حداقلهايي است كه همه مردم نياز دارند و امكان آن بايد براي همگان فراهم گردد.
وكلاي عزيز ملت! اصفهان ما امروز مانند حوزههاي انتخابيه اغلب شما با بحران پيري جمعيت و كاهش ازدواج و فرزندآوري روبرو است. بحراني كه اگر امروز درمان نشود، فردا صدها تأثير ناخوشايند سياسي و اقتصادي و امنيتي و فرهنگي بر جامعه خواهد گذاشت. به گمان من راهحل بحرانهاي جمعيتي امروز، جوانان رشيد دهه شصتي هستند، اگر موانع اقتصادي تشكيل زندگي و ازدواج و فرزندآوري از پيش پايشان برداشته شود و اگر حداقلهاي ضروري برايشان فراهم گردد و فراهم كردن اينها وظيفه چه كسي است، جز دولت و مجلس و ساير ارگانهاي حاكميتي؟
از خداوند منان عاجزانه خواستهام كه مرا توفيق دهد تا در اين دوره كوتاه نمايندگي به قدر وسع وكالت خويش و بنا بر وظيفه شرعي و قانوني و اخلاقيام در كمك به تحقق همه اينها بكوشم و مطالبهگري و پيگيري كنم تا آنگاه كه اين امانت را به ديگران وا ميسپارم، شرمنده موكلان شريف اصفهانيام نباشم. «آمين يا رب العالمين»
در پايان عرايضم پيشاپيش اول شهريورماه سالروز ميلاد حكيم ابوعليسينا و روز پزشك را به همه همكاران عزيزم، مدافعان سلامت تبريك و تهنيت عرض ميكنم و از مجاهدتهاي بينظيرشان سپاسگزارم و سر تعظيم فرود ميآورم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
تشكر از رعايت وقت سركار خانم زهرا شيخيمباركه نماينده محترم اصفهان.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
احسنت خانم دكتر، احسنت، خيلي زمانبندي خوبي بود. از خانم دكتر شيخي به خاطر رعايت وقتشان تشكر ميكنم كه فوقالعاده بود، باعث تشكر است. كارتهاي انتخابات را جمعآوري بفرماييد.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي محمدتقي نقدعلي نماينده محترم خمينيشهر دعوت ميكنم كه نطق پنج دقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

محمدتقي نقدعلي
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدِيداً * يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمالَكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظِيماً»
قول سديد و گفتار استوار كه در دستور خداوند متعال است موجب اصلاح عمل و غفران ذنوب است. اميد آنكه همگي ما و گوينده بدان موفق باشيم. اكنون كه در اين ابتدايي ماههاي شروع مجلس شوراي اسلامي كه به تعبير امام راحل (رحمهاللهعليه) عصاره فضائل ملت و به تعبير مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) اين مجلس انقلابيترين ميباشد، توفيق دست داد پشت تريبون مجلس قرار بگيرم نكاتي چند را به عرض ميرسانم.
اولاً از مردم شهرستان شهيدپرور خمينيشهر، شهر (2200) شهيد، شهر علما و بزرگان دين و علم و فناوري، شهر صنعت، شهر باغ و زراعت و بهترين محصولات كشاورزي و باغي، شهر كانونهاي بزرگ قرآني، شهر حافظان و قاريان و مرتلان قرآن، شهر اقامه شعائر حسيني به وجهي كه مقام معظم رهبري از آن به عنوان حسينيه ايران تعبير نمودند، از مردم عزيز شهرهاي كوشك، درچه و اصغرآباد و روستاهاي تيرانچي و قلعهاميريه از صميم دل تشكر نموده، از اينكه اين بنده كمترين را لايق وكالت و خدمتگزاري خويش در مجلس يازدهم دانستند تشكر نمايم و از خداوند متعال خواستارم توفيقي دهد كه در خدمتگزاري در برابر مردم شهرم و كشور روسفيد باشم.
ثانياً عرض ميكنم كه در شهرستان من با وجود اينكه به تنهايي داراي ظرفيتهاي چندين برابري بسياري از شهرستانها است، با قريب (400) هزار جمعيت به دليل بيمهريهايي كه در طول ساليان با آن روبرو بوده است در جايگاه خود نيست و كمترين برخورداري را با وجود محروميتهاي موجود از حيث جايگاه ادارات در حد يك شهرستان (50) هزار نفري هم در بعضي زمينهها ديده نشده است.
با وجود اينكه دانشگاه بينالمللي صنعتي اصفهان و شهرك علمي ـ تحقيقاتي استان با (550) شركت دانشبنيان در اين شهرستان قرار دارد، لذا علاوه بر تقاضا از مسئولين اجرايي، از مجلس محترم خواهشمندم ضمن رسيدگي به وضعيت اين شهرستان، در عرصه نمايندگي سهميه اين شهرستان را به دو نماينده ارتقا دهند.
ثالثاً در بعد كشوري، امروز كشور عزيزمان دچار اضطراب مديريتي است. از يك طرف مردم را به سرمايهگذاري در بورس تشويق ميكنند، سپس با تصميمات و اظهارنظرهايي ناشي از اختلاف بين وزرا يكمرتبه موجب نابودي سرمايه سرمايهگذارانِ جزء، در اين عرصه ميشوند. از طرفي ميگويند نسبت به گراني بنزين تصميمي نداريم، به يك مرتبه يكشبه آن فتنه عظيم بنزينيه را رقم ميزنند. از يك طرف كنكور را لغو ميكنند، بلافاصله لغو آن را لغو مينمايند. از يك طرف بودجه را با كسري واضح ميبندند و سپس براي جبران آن به تصميمات نامتعارفي مثل سلف نفتي آن هم بدون هماهنگي با ساير قوا دست ميزنند و اضطرابي بر اضطرابها ميافزايند. با مربي خارجي قراردادي ميبندند كه محكوميتي (6) ميليون و (200) هزار يورويي معادل (165) ميليارد تومان را به ارمغان ميآورد. آن هم در زماني كه كارگران هفتتپه و هفتتپهها و جوانان فاقد شغل، مسكن و ازدواج بايد به خاك سياه بنشينند. وزيري كه اعطاي وام به زير (18) سالهها و بالاي (40) سالهها را ممنوع ميكند، در عين حال چنين خسارتي را به بار ميآورد، سزاوار استيضاح و عزل ميباشد.
اما مجلس انقلابي هيچ يك از گزينههاي نظارتي اعم از تذكر كتبي و شفاهي، سؤال، استيضاح، تحقيق و تفحص را درخصوص هيچ يك از اركان اجرايي مملكت منتفي نميداند و چنانچه در پيام مقام معظم رهبري بر اين حق تأكيد شده است، در صورت لزوم آن را اعمال خواهد كرد. امروز مجلس قصد دارد تبعيض و بيعدالتي كه در عرصههايي همچون نيروهاي قراردادي، حقالتدريس، نهضتيها و غير آن پديد آمده را با قانونگذاري و نظارت جهادي خسارات هفتساله گذشته را جبران كند و انشاءالله در انتخابات آينده با روي كار آمدن يك دولت جوان انقلابي و جهادي بتوانيم مزه مديريت ديني و خدمتگزاري را به مردم بچشانيم.
خامساً در عرصه بينالمللي امروز هرچند عالم استكبار نميخواهد اذغان كند، لكن علامات افول قدرت استكباري شياطين در جهان هويدا است. آنهايي كه داعش را پديد آوردند كه اسلام را لكهدار و كريهالمنظر جلوه بدهند، امروز عزادار اين فرزند نامشروع هستند كه شكست خورده و باقيمانده آن هم به فضل خدا از منطقه و جهان جمع خواهد شد (حاجيدليگاني ـ تشكر حاجآقا، وقتتان تمام است) و امروز با تلاش مذبوحانه قصد صدور قطعنامه عليه ايران را داشتند كه بحمدالله اين اقدام هم شكست خورد و چارهاي براي آنها جز تشديد تحريمها نمانده و امروز با رايزني و همراهي بعضي از دولتهاي مرتجع منطقه قصد تنفس مصنوعي دادن به رژيم صهيونيستي هستند. اما بدانند انشاءالله به فضل خدا و به دست مقام معظم رهبري تمام اين تلاشها شكست خواهد خورد و ما مجلس انقلابي انشاءالله با دولت انقلابي اين نظام را به دست صاحبش امام زمان و مقام معظم رهبري تحويل خواهيم داد. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي محمدتقي نقدعلي نماينده محترم خمينيشهر تشكر ميكنم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي جناب آقاي مهدي عيسيزاده نماينده محترم مياندوآب دعوت ميكنم كه نطق پنج دقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

مهدي عيسي زاده
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام بر محرم، سلام بر كاروان سالار شهيدان، سلام بر پرچمها و بيرقهاي حسيني، سلام بر شهيداني كه همه ملت ايران و جهان و آزادگان مديون شهدا هستند كه سرآغاز آن سالار شهيدان حضرت سيدالشهدا است.
مولايم حضرت آقا خطاب به مجلس يازدهم فرمودند، در دهه پيشرفت و عدالت نمره مطلوبي در باب عدالت به دست نياوردهايم. آقا ميفرمايد ما مردم را بايد عائله خود بدانيم، ما مسئولين كشور هستيم، ديگر اين ملت، اين كشور، اين مرزها و اين فضاي زندگي عائله ماست، به مسائل و آسيبهاي اجتماعي در سطح كشور جدي نگاه كنيم كه اگر اين آسيب در داخل خانواده خود ما بود به آن چطور نگاه ميكرديم. ما بايد به اين قضيه در سطح جامعه حساس باشيم و به فكر علاج باشيم.
مقام معظم رهبري ميفرمايد اين خجالت و شرمندگي نظام از بيكاري جوانان و از خجالت جواني در خانه بيشتر است. اين را شما بدانيد، بنده خودم وقتي كه به فكر اين جوان بيكار ميافتم، شرمنده ميشوم.
در مورد معيشت طبقات ضعيف و كمدرآمد، دوستان! سكونت (21) ميليون نفر در محلههاي ناكارآمد شهري و شرايط غيرقابل كتمان كودكان كار خياباني، ضعفها و ناهماهنگيها، هماهنگيها اثربخش نبوده، برنامهها پاسخگو نبوده و مزيد بر علت شده تا حوزه اجتماعي كشور كارآمدي لازم را نداشته باشد. اگر خوب فكر كرده بوديم وضعيت به اين گونه نبود كه مقام معظم رهبري دوباره ميفرمايد (20) سال عقب هستيم، كاري به مذهب و گرايش سياسي ندارند، اگر ايران را دوست داريد، اگر وجدان داريد بياييد در اين زمينه تلاش كنيد.
طبق آمار بانك اطلاعات ايرانيان حدوداً (5) ميليون نفر در سه دهك پايين كشور فاقد چتر حمايتي بيمه تأميناجتماعي هستند. حدوداً (2) ميليون و (200) هزار نفر پيران جامعه هستند. با توجه به روند رو به رشد جامعه و جمعيت بالاي (60) سال، افزايش اميد به زندگي و ناكارآمدي و فراري نمودن برنامه رفاهي و تأميناجتماعي و سالمندان در آينده بحران جدي ايجاد خواهد شد.
من ميترسم به وقتم نرسم، اين قسمت را حذف ميكنم، اين نكته را ميگويم كه كشور نيازمند به مديريت اجتماعي هوشمند مبتني بر شواهد و نگاه به آينده و حفظ عزتمندي مردم است. به عنوان خادم كميسيون اجتماعي مجلس هشدار ميدهم غفلت بيش از اين در حوزه اجتماعي تبعات جبرانناپذيري خواهد داشت. عزيزان! هيچ تصميمي در حوزههاي اقتصادي، سياسي و عمراني اگر بدون پيوست اجتماعي و فرهنگي باشد، همين اتفاقاتي خواهد شد كه امروز شما در هفتتپه گرفتار هستيد. كميسيونها بايد پيوست فرهنگي و اجتماعي داشته باشند.
در حوزه نظام اداري و استخدامي تمامي سيستمهاي اداري امروز درگير هستند و هر روز عزيزان ما در جلوي مجلس تجمع ميكنند، بدون توجه سروران ارجمند من و نمايندگان عزيز و دولت. عزت اين مردان و زنان غيرتمند ايران جلوي مجلس پايمال ميشود و هيچ خبري هم از ما نيست. در مجلس انقلابي و جهادي كه اداره استخدامي در برنامه ششم آمده را بايد يكسره كنيم، اي نمايندگان عزيز! حداقل بيكاران را بيكار نكنيم. اگر كاري پيدا نميكنيم، اجازه ندهيم دولت و كارخانجات بزرگ اين فرزندان را اخراج كنند و اينها را به آينده اميدوار كنيم. ما نبايد اجازه بدهيم دولت و كارخانجات بزرگ به راحتي اينها را اخراج كنند. مگر حضرت آقا نميفرمايد اينها عائله دولت هستند؟ دولت چه زماني به عائله خود چنين برخوردي داشته است؟ با ملت عزتمند ايران اينطور برخورد ميشود. (حاجيدليگاني ـ آقاي عيسيزاده! وقتتان تمام است) براي پيدا كردن نان خالي و تأمين معيشت روزانه زندگي، دست به همه كاري بزنند، لذا جناب آقاي رئيسجمهور بايد در مقابل نمايندگان ملت ايران حاضر شوند و به اين جواب بدهند.
اي مرگ بر آمريكا! آمريكا تو بدان (28) مرداد 1332 تمام شد، امارات و اسرائيل دست به دست هم بدهند و همه جهان دست به دست هم بدهند، هيچ خللي در مقاومت و روحيه ملت ايران ايجاد نخواهد شد. مرگ بر آمريكا.
نمايندگان ـ مرگ بر آمريكا.
عيسيزاده ـ اسرائيل را فراموش نكنيد.
نمايندگان ـ مرگ بر اسرائيل.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي مهدي عيسيزاده نماينده محترم مياندوآب تشكر ميكنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
از برادرمان آقاي عيسيزاده متشكرم. بيانات انتهايي ايشان نظر همه نمايندگان و همه ملت ايران است، وضعيت جمهوري اسلامي ايران و ملت بزرگ ايران بسيار بسيار متفاوت با (70)، (80) سال قبل است و تمام قدرتهاي سلطهگر جهاني بايد بدانند كه با يك كشور مستقل و مقتدر روبرو هستند، كشوري كه اجازه نميدهد نظام سلطه چه در امور داخلي آن و چه در جهان و منطقه دخالت بيجا كند. آقاي اميرآبادي بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! من يك توضيحي بدهم. همكاران عزيز عنايت داشته باشند! شوراي برنامهريزي استان، هر استاني دو نماينده دارد، كارتهايي كه توزيع شده را مجمع نمايندگان به ما معرفي كردهاند، يعني به معاونت نظارت معرفي كردهاند. بعضي از استانها هنوز معرفي نكردهاند، انشاءالله هرچه زودتر معرفي كنند. بنابراين از عزيزاني كه كارت را عيناً برگردانند يعني همه آن نامزدهاي (13) استان را قبول دارند و رأي دادهاند. اگر روي نامزدي خط بكشند يعني اينكه رأي آن نامزد كم ميشود. بنابراين اگر عزيزان ميخواهند به همه اين نامزدها رأي بدهند بايد كارت را عيناً برگردانند، نياز به زدن هيچ علامتي هم نيست.
6
انتخاب اعضاء کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي اميرآبادي! انتخابات مرتبط با انتخاب اعضاي كميسيون ويژه جهش توليد را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! انتخابات اعضاي كميسيون ويژه جهش توليد و نظارت بر اجراي اصل (44) قانون اساسي را داريم. برابر ماده (40) آييننامه داخلي همكاران بايد در صحن علني كانديدا شوند و در خود دستور روز كه در رديف سوم است، همكاران در رديف موافق ثبتنام كردهاند، الان هم ميتوانند ثبتنام كنند، من به فناوري اعلام كرده بودم كه زمان ثبتنام بايد تا پايان رأيگيري باز باشد، ميتوانند ثبتنام كنند. البته اگر كسي در صحن هم اعلام كند ما اساميشان را اعلام ميكنيم، چون اين قسمت موافق بيشتر براي كمك به همكاران است، وگرنه طبق قانون بايد اسامي در صحن اعلام شود. من اسامي را قرائت ميكنم، هر كدام از همكاران كه اساميشان قرائت نشد بيايند اعلام كنم كه من دوباره اينجا ثبتنام كنند و اساميشان را قرائت كنم.
جناب آقايان: زارع، رحمتاله نوروزي، خدابخشي، محمدياري، نوريقزلجه، علياكبر بسطامي، محمد صفائي، روحاله عباسپور، بهروزيفرد، سيدمحمد پاكمهر، رجب رحماني، مهدي طغياني، عليرضا ورناصري، رضا حاجيپور، مهرداد گودرزوند، علي آذري، موسي احمدي، محمدرضا احمدي، غلامرضا مرحبا، آرا شاورديان، احمدحسين فلاحي، علي جدي، حبيب آقاجري، محسن عليزاده، جبار كوچكينژادارمساداتي، رمضانعلي سنگدويني، جعفر قادري، سيدالبرز حسيني، يعقوب رضازاده، منصور شكرالهي، محسن زنگنه، حسين محمدصالحيداراني، لطفاله سياهكلي، سيدكاظم دلخوشاباتري، علي بابائيكارنامي، مجتي يوسفي، عليرضا پاكفطرت، علياصغر عنابستاني، رضا تقيپور، اقبال شاكري، غلامحسين رضواني، كمال عليپورخنكداري، رسول فرخيميكال، سيداحسان خاندوزي، محمد رشيدي، سيدمرتضي خاتمي، مالك شريعتينياسر، حسين باميري، مصطفي نخعي، محسن فتحي، عباس گودرزي، محمدحسين فرهنگي، محمدجواد عسكري، اكبر احمدپور، علياكبر كريمي، ذبيحاله اعظمي، احد آزاديخواه، حسن لطفي، بهروز محبينجمآبادي، جعفر راستي، سيدشمسالدين حسيني، عباس جهانگيرزاده، سيدمحمدرضا ميرتاجالديني، فرهاد طهماسبي، علي زنجانيحسنلوئي، كيوان مراديانكوچكسرائي، روحاله ايزدخواه، الياس نادران، احسان اركاني، مصطفي طاهري، صديف بدري، محمدرضا صباغيان، معينالدين سعيدي، حسن نوروزي، عبدالرضا مصري و جواد نيكبين و خانمها: هاجر چناراني، معصومه پاشائيبهرام، فاطمه مقصودي و سميه محمودي.
آقايان: ميرتاجالديني، رضازاده، طاهري، روحاله عباسپور، نيكبين انصراف دادند. اگر اسم عزيزي اعلام نشد بگويند من بخوانم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
7
انتخاب آقای غلامرضا منتظری بهعنوان ناظر در هیأت نظارت بر مطبوعات

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر اميرآبادي! انتخابات بعدي را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب يك نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به عنوان ناظر در هيأت نظارت بر مطبوعات است. كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي آقاي غلامرضا منتظري و حاجآقاي نصيرائي را معرفي كردهاند كه آقاي نصيرائي انصراف دادهاند. فقط جناب آقاي غلامرضا منتظري به عنوان ناظر در هيأت نظارت بر مطبوعات مطرح هستند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)

احمد اميرآبادي فراهاني
آقايان نيكبين، توانگر، عموئي، دنيامالي و عباسپور به عنوان ناظران شمارش كميسيون جهش توليد تشريف بياورند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
نخير اينها كانديدا نبودند.
8
انتخاب دو نماینده از هر استان به عنوان ناظر در شورای برنامهریزی و توسعه استانها

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتهاي انتخابات قبلي را جمعآوري بفرماييد. آقاي اميرآبادي! بفرماييد انتخابات ديگر را اعلام كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي برنامهريزي و توسعه استانها است كه مجمع نمايندگان استانها به شرح زير در (13) استان اعلام كردهاند. من خواهش ميكنم استانهايي كه اعلام نكردهاند انشاءالله در طي هفته آينده انشاءالله اعلام كنند تا بعد از سركشي به حوزههاي انتخابيه بتوانيم در دستور جلسه علني مجلس قرار بدهيم.
استان تهران: آقايان غلامحسين رضواني و اقبال شاكري.
استان خراسانشمالي: آقايان علي جدي و اماناله حسينپور.
استان زنجان: آقايان سيدالبرز حسيني و حسن شجاعيعليآبادي.
استان قم: آقايان احمد اميرآباديفراهاني و عليرضا زاكاني.
استان كردستان: سركار خانم شيوا قاسميپور و آقاي محسن فتحي.
استان كرمان: آقايان محمدرضا پورابراهيمي و محمدمهدي زاهدي.
استان كرمانشاه: آقايان عبدالرضا مصري و علي رضائي.
استان گلستان:آقايان رضا آريانپور و غلامرضا منتظري.
استان لرستان:آقاي محمد خدابخشي و سركار خانم فاطمه مقصودي.
استان مازندران: آقايان ولياله فرزانه و علي بابائيكارنامي.
استان مركزي: آقايان محمدحسن آصفري و علياكبر كريمي.
استان هرمزگان: آقايان محمد آشوري و منصور آرامي.
استان همدان: آقايان عليرضا شهبازي و كيومرث سرمديواله.
همكاران عزيز عنايت داشته باشند، اسامي كانديداهاي اين (13) استان در كارت رأي نوشته شده، هر كدام از عزيزان كه ميخواهيد به آنها رأي ندهيد اگر يك خطي را روي اسم قرار بدهيد اين شمارش نميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتهاي را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
9
انتخاب یک نماینده از هر استان به عنوان ناظر در شورای فرهنگ عمومی استانها

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب يك نفر از هر استان به عنوان ناظر در شوراي فرهنگ عمومي استانها است كه مجامع (13) استان اعلام كردهاند، من قرائت ميكنم:
استان تهران: سركار خانم زهرهسادات لاجوردي.
استان قم: آقاي مجتبي ذوالنوري.
استان كرمانشاه: آقاي محمد رشيدي.
استان مازندران: آقاي علي كريميفيروزجائي.
استان همدان: آقاي حميدرضا حاجيبابايي.
استان خراسانشمالي: آقاي محمد وحيدي.
استان كردستان: آقاي بهزاد رحيمي.
استان گلستان: آقاي غلامرضا منتظري.
استان مركزي: آقاي محمد سبزي.
استان زنجان: سيدمرتضي خاتمي.
استان كرمان: آقاي حسين جلالي.
استان لرستان: آقاي محمدرضا مبلغي.
استان هرمزگان: آقاي حسين رئيسي.
كارتها توزيع ميشود، خواهش ميكنم اگر دوستان ميخواهند به همه اين اعضا رأي بدهند كارتها را ببينند و عيناً كارتها را در داخل صندوقها بيندازند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
10
اعلام وصول (1) فقره طرح

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دهنوي! اعلام وصول را بفرماييد

سيدمحسن دهنوي
طرح اصلاح موادي از قانون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي به صورت عادي اعلام وصول ميشود.

علي کريمي فيروزجائي
آقاي رئيس! در اسامي غائبان و متأخران امروز اسم آقاي دكتر ابراهيم رضائي نماينده محترم دشتستان به اشتباه جزء متأخران اعلام شد كه از ايشان عذرخواهي ميكنيم، اشتباهي بود كه در سامانه انجام شده است.
11
قرائت بیانیه نمایندگان فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی درخصوص رحلت آیتالله تسخیری

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر كريمي! بيانيه را قرائت بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
بيانيه فراكسيون اهل سنت مجلس شوراي اسلامي
بسم الله الرحمن الرحيم
«الذين إذا أَصابتهم مصيبه قالوا إنا للّه و إنا إليه راجعون»
شخصيت برجسته و اراده كمنظير حضرت آيتالله تسخيري در وحدت بين مسلمين، تقريب مذاهب اسلامي و مسلمانان اهل تشيع و اهل تسنن نه تنها در ايران اسلامي، بلكه در تمام سرزمينهاي جهان اسلام و بيش از آن همواره روشنيبخش اين طريق لايتغير بوده است. گرچه امروز جسم ايشان از ميان ما به سوي باريتعالي پر كشيده است، اما راه و ياد و ميراث او جاويدان خواهد بود.
درگذشت حضرت آيتالله تسخيري را خدمت مقام معظم رهبري، خانواده آن فقيه عاليقدر و همچنين تمامي مسلمانان و آزاديخواهان جهان تسليت عرض نموده و از خداوند متعال علو درجات را براي روح بزرگ آن مرحوم مسئلت مينماييم.
فراكسيون اهل سنت يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي
آقاي رئيس! خيلي متشكرم.
12
انتخاب یک نماینده از هر استان به عنوان ناظر در کمیته هماهنگی اشتغال استانها

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
انتخابات بعدي را بفرماييد. كارتهاي انتخابات قبلي را هم جمعآوري بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! انتخابات بعدي انتخاب نمايندگان ناظر در كميته هماهنگي اشتغال استانها است كه (13) استان اسامي را اعلام كردهاند، من قرائت ميكنم.
استان تهران: آقاي روحاله ايزدخواه.
استان خراسانشمالي: آقاي سيدمحمد پاكمهر.
استان زنجان: آقاي سيدالبرز حسيني.
استان قم: آقاي عليرضا زاكاني.
استان كردستان: آقاي محسن فتحي.
استان كرمان: آقاي ذبيحالله اعظميساردوئي.
استان كرمانشاه: آقاي شهريار حيدري.
استان گلستان: آقاي رحمتاله نوروزي.
استان لرستان: آقاي يحيي ابراهيمي.
استان مازندران: آقاي منصورعلي زارعي.
استان مركزي: آقاي عليرضا نظري.
استان هرمزگان: آقاي احمد جباري.
استان همدان: آقاي حسن لطفي.
آقاي رئيس! باز هم مثل انتخابات قبلي كارتها توزيع ميشود، اگر همكاران اين اسامي را تأييد ميفرمايند، عيناً كارتها را به داخل صندوق برگردانند، در غير اين صورت آن كسي را كه نميخواهيد به آن رأي بدهيد ميتوانيد روي اسم آن خط بكشيد و آن رأي قرائت نميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، كارتها را توزيع بفرماييد. حاجآقاي موسويلارگاني! تذكرات را بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي راستينه اخطار قانون اساسي دارند، بفرماييد.

احمد راستينه هفشجاني
بسم الله الرحمن الرحيم
محضر همه همكاران عزيزم عرض سلام و ادب و احترام دارم. اخطار قانون اساسي بنده اصل (82) قانون اساسي است كه تصريح دارد استخدام كارشناسان خارجي از طرف دولت ممنوع است، مگر در موارد ضرورت با تصويب مجلس شوراي اسلامي.
آقاي رئيس! متأسفانه اتفاقاتي در فدراسيون فوتبال افتاده كه جامعه ورزشي را به شدت نگران كرده است. فساد در بخشي از دستگاهها و فضاهاي ورزشي كشور ما مردم را به شدت نگران كرده است.
جناب آقاي رئيس! قرارداد سرمربي سابق تيم ملي فوتبال با رأي فيفا (165) ميليارد تومان بر عليه كشور ما متأسفانه تحميل كرده است. بنده به عنوان مسئول كميته تربيت بدني مجلس شوراي اسلامي نامه شكايتي را به كميسيون اصل (90) اعلام كردم، از رياست محترم كميسيون اصل (90) به صورت ويژه انتظار دارم كه اين پرونده را مورد بررسي قرار بدهد، عوامل مؤثر و افرادي كه در اين مسأله كوتاهي كردند و مسبباني كه باعث شدند اين رأي ظالمانه بر عليه كشور ما وضع شود را مورد بررسي و محاكمه قرار بدهند.
جناب آقاي رئيس! من با آقاي وزير صحبت كردم، آقاي وزير استدلال ميآورد كه اين رأي سياسي است. من به آقاي وزير گفتم چطور ممكن است قراردادي تنظيم شود، در اين قرارداد كوتاهيهايي صورت بگيرد و فرصت تفسير را براي دشمناني كه بعضاً دشمنان قسمخورده نظام جمهوري اسلامي هستند فراهم كند. ما احساس ميكنيم دستهايي پشت پرده است كه اين دستها تلاش ميكنند هزينههاي سنگيني را بر كشور تحميل كنند، دلاليها در شبكه ورزش ما متأسفانه بعضاً وجود دارد.
ما انتظار داريم، به آقاي وزير هم اعلام كرديم، الان هم طرح سؤال را به هيأترئيسه اعلام كرديم، از آقاي وزير انتظار داريم علاوه بر اينكه تلاش كند در مراجع حقوقي نسبت به تجديدنظر اين حكم به صورت ويژه دفاع كنند و اين رأي ظالمانه را بشكنند، انتظار داريم گزارش دقيقي را به مجلس شوراي اسلامي براي تنوير افكار نمايندگان محترم مجلس ارائه بدهند. در غير اين صورت ما نمايندگان به وظيفه قانوني خودمان درخصوص وزير محترم ورزش عمل خواهيم كرد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. تذكر شما با اينكه در دستور جاري ما نبود، ولي موضوع بسيار وارد و درستي است. متأسفانه در بعضي از بخشهاي كشور و به خصوص در ورزش حرفهاي ما وارد كردن بازيكن و مربي خارجي با كيفيت بسيار كم و پايين باب شده است، حالا كاش اين كساني كه با قيمتهاي بسيار بالا و سنگين در اين وضعيت اقتصادي كشور به استخدام درآمدهاند كه بخش عمدهاي از اين قراردادها هم به صورت ارزي است، يك فايدهاي براي كشور داشته باشد يا باعث ارتقاي ورزش كشور ميشد، آن هم به صورت محرمانه و دور از چشم. وقتي يك امري كه بايد شفاف باشد محرمانه ميشود، حتماً در آن يك فسادي در حال شكلگيري است. قبلاً هم دلسوزان تذكر داده بودند، متأسفانه وزرات ورزش كه مسئوليت اصلي نظارت بر اين اقدامات فدراسيونها را دارد كمكاري و كمتوجهي كرده است. حالا من اميدوارم كميسيون محترم اصل (90) و همچنين كميسيون فرهنگي انشاءالله هر دو به صورت جدي وارد شوند و اين موضوع را رها نكنند. يك خسارت بزرگي هم به لحاظ حيثيتي و هم به لحاظ مسائل مالي به كشور ما خورده است، با هر نيتي كه دشمنان ما سوءاستفاده كرده باشند، اين ابزار سوءاستفاده را متأسفانه مسئولين آن بخش به اينها دادهاند. اميدوارم كه حالا با جديت كار دنبال شود.
13
انتخاب دو نماینده از هر استان به عنوان ناظر در شورای معادن استانها

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتهاي انتخابات قبلي را جمعآوري بفرماييد. آقاي اميرآبادي بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي معادن استانها است كه (13) استان اساميشان را اعلام كردهاند. انشاءالله بقيه استانها هم اعلام خواهند كرد.
استان تهران: آقايان فرهاد بشيري و مجتبي توانگر.
استان خراسانشمالي: آقايان علي جدي و سيدمحمد پاكمهر.
استان زنجان: آقايان سيدمرتضي خاتمي و مصطفي طاهري.
استان قم: آقايان مجتبي ذوالنوري و احمد اميرآباديفراهاني.
استان كردستان: آقايان پرويز اوسطي و بهزاد رحيمي.
استان كرمان: خانم عفت شريعتي و آقاي مصطفي رضاحسيني.
استان كرمانشاه: آقايان شهريار حيدري و سيدجواد حسينيكيا.
استان گلستان: آقايان رمضانعلي سنگدويني و غلامعلي كوهساري.
استان لرستان: آقايان حسين گودرزي و مرتضي محمودوند.
استان مازندران: آقايان رضا حاجيپور و غلامرضا شريعتي.
استان مركزي: آقايان عليرضا سليمي و علياكبر كريمي.
استان هرمزگان: آقايان احمد مرادي و احمد جباري.
استان همدان: آقاي احد آزاديخواه و محمدمهدي مفتح.
طبق روال قبل كارتها توزيع ميشود، اسامي عزيزان در كارتها هست، در هر استاني دو نفر نياز داريم. چنانچه بخواهيد به همه دوستان رأي بدهيد كارتها را عيناً برگردانيد، در غير اين صورت اگر عزيزي را ميخواهيد رأي ندهيد فقط روي اسمشان خط بزنيد كه آراي ايشان خوانده نشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. كارتها را توزيع كنيد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
14
اعلام وصول (1) فقره طرح

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر دهنوي! يك مورد اعلام وصول داشتيد، بفرماييد.

سيدمحسن دهنوي
طرح اصلاح قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي مصوب هفتم شهريورماه 1372 به صورت عادي اعلام وصول ميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
15
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر متفكر بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحيم
براي تذكرات شفاهي براساس قرعهكشي كه امروز انجام شده در خدمت جناب آقاي صديف بدري نماينده مردم شريف اردبيل، نمين، نير و سرعين هستيم.

صديف بدري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و ادب و احترام خدمت مردم عزيز ايران اسلامي. همكاران محترم! همانطور كه مستحضريد در ماههاي اخير شاهد حركت بيسابقه جريان نقدينگي و سرمايههاي خرد مردم به سوي بازار سرمايه بودهايم. ركود ساير بازارها و جذابيت بازار بورس از يكسو و سياستهاي تشويقي و حمايتي دولت از سوي ديگر در اين جريان مؤثر بودند. بورس بهترين ابزار براي جذب نقدينگي سرگردان جامعه جهت تزريق به بخش توليد در كشور است. با اين وجود در چندماهه اخير نگرانيهاي متعددي درخصوص بورس وجود داشته است كه اگر به درستي مديريت نشود، آسيبزا خواهد بود.
جناب آقاي دكتر روحاني رئيسجمهور محترم، جناب آقاي دكتر دژپسند وزير محترم امور اقتصادي و دارايي و رئيس شوراي عالي بورس! اولاً شائبههايي مطرح ميشود مبني بر اينكه دولت به دنبال جبران كسري بودجه خود از بازار سرمايه است. از همين تريبون درخصوص دستاويز قرار دادن سرمايههاي خرد مردم عزيز، هشدار ميدهم بورس بايد در خدمت توليد ملي باشد نه جاي ديگر.
ثانياً نوسانات شديدي كه اخيراً در بازار سرمايه مشاهده ميشود فعالان اين بخش را آزار ميدهد. درست است كه نوسان و ريسك در ذات بورس است، اما نوسانات اخير بيشتر محصول ناهماهنگيها و سياستگذاريهاي ضد و نقيض دولت و مديران بازار سرمايه است تا طبيعت بازار. گرفتن تصميمات خلقالساعه و تغييرات سريالي و بدون منطق در قوانين معاملات بازار سهام عملاً باعث ايجاد اختلال در بازار سرمايه شده است. به اين ماجراجوييها پايان دهيد، بگذاريد بازار مسير طبيعي خودش را طي كند.
ثالثاً دولت در حالي مردم را به حضور در بازار سرمايه تبليغ ميكند كه هسته معاملات كماكان با اختلالات عديده دست و پنجه نرم ميكند. مشكلي كه سالها است گريبانگير سهامداران ميباشد، ولي گويا نه چشمي اين كاستيها را ميبيند و نه گوشي به اين موضوع بدهكار است.
جناب آقاي دكتر دژپسند، رئيس محترم شوراي عالي بورس! چه كسي پاسخگوي خساراتي است كه در اثر اختلالات مستمر هسته معاملات متوجه مردم ميشود؟ چرا دست بر روي دست گذاشتهايد و براي رفع اين مشكل كاري نميكنيد؟ چرا بايد تاوان سوءمديريت مديران شركت مديريت فناوري بورس را مردم بدهند؟ (نايبرئيس ـ آقاي بدري! وقتتان تمام شد) از شما خواهش ميكنم در اسرع وقت زيرساختهاي بورس كشور را ارتقا داده و پاسخگوي مطالبات مردم باشيد. والسلام عليكم و رحمه الله

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي حسين رئيسي نماينده محترم مردم شريف ميناب، رودان، جاسك، سيريك و بشاگرد هستيم، بفرماييد.

حسين رئيسي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
«إن الحسين مصباح الهدي و سفينه النجاه»
در آستانه ماه محرم و عزاي حضرت سيدالشهدا (عليهالسلام) هستيم. ضمن تسليت اين سوگ عظمي به پيشگاه باعظمت امام زمان، محضر مبارك رهبر عزيزمان حضرت امام خامنهاي و امت اسلام. انشاءالله ارادتمندان به اهلبيت ضمن ابراز ارادت به حفظ سلامت خود و ديگران عنايت خواهند داشت.
ديروز (28) مرداد سالروز كودتاي ننگين آمريكاييها بر عليه دولت قانوني كشورمان بود و اين يك نمونه از خيانتها و دخالتهاي آمريكا در امور كشورهاي مستقل است. آمريكا و اذناب او بدانند كه ملت شريف، بزرگ و نستوه ايران همواره مقاومت را سرلوحه كار خودشان قرار خواهند داد.
لازم ميدانم از مساعي ارزنده وزير محترم راه و استاندار محترم هرمزگان در حوزه راههاي شهرستان مظلوم بشاگرد تشكر و قدرداني نمايم. اما به وزير محترم راه و شهرسازي يادآوري ميكنم مسير جاده ميناب ـ جاسك و جاسك به چابهار را با توجه به طرح توسعه سواحل مكران مورد عنايت قرار بدهند. هنوز پلهاي رودخانههاي گابريك و سديچ كه سيلاب سال گذشته تخريب شده به حال خود رها است. انتظار است مورد عنايت قرار بدهند.
مجدداً و مصرانه از وزير محترم نيرو درخواست ميكنم نسبت به حل مشكل آب كشاورزان رودان و ميناب عنايت ويژه داشته باشند. كشاورزان عزيز رودان (حاجيدليگاني ـ وقتتان تمام است) در اثر سوءمديريت متأسفانه دچار خسارت شدهاند و آببها در بخش كشاورزي به كشاورزان ميناب دارد خسارت وارد ميكند.
يك تذكر هم به وزير محترم آموزش و پرورش و وزير بهداشت، عنايت لازم به اجراي پروتكلهاي بهداشتي در اجراي كنكور با توجه به حساسيت امر و اينكه جان جوانان عزيز ما بايد مورد توجه، حفاظت و حراست قرار بگيرد. متشكرم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي محمود احمديبيغش بفرماييد.

محمود احمدي بيغش
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! تذكر من مبتني بر بند (11) ماده (22) آييننامه داخلي مجلس است، حفظ شأن نمايندهها به عهده هيأترئيسه است. آقاي رئيس عزيز! چندي است كه نمايندهها بيش از (200) امضا را براي سؤال از رئيسجمهور جمع كردهاند، متأسفانه با تذكرات پيدرپي، هيأترئيسه هيچ اقدامي براي اعلام وصول نميكند.
آقاي رئيس! چندي پيش استيضاح وزير كشور را عدهاي از نمايندهها امضا كردند و تحويل هيأترئيسه دادند، متأسفانه اعلام وصول نميشود. اين تحقير مردم و نماينده است.
نكته بعدي كه خواستم بگويم، از همكاران عزيز درخواست كنم، همكاران محترم! تذكر به اين دولت هيچ ارزشي ندارد، چون دولت گوش شنوا ندارد. آقاي رئيسجمهور محترم گوش شنوا ندارد. همين كه شما ميگوييد گراني، فردا دولت يك جنسي را گران ميكند. در استان مركزي معيشت مردم و نان گران شده، متأسفانه ميگويند هيچ چيزي گران نشده است. لذا من پيشنهاد ميكنم به اين دولت تذكري در رابطه با گراني ندهيم، شايد تذكر ندهيم بيشتر افاقه كند. چون تذكر ميدهيم، ميگوييم مردم زير گرانيها له شدهاند، دولت لج ميكند و يك كالايي را گرانتر ميكند. لذا پيشنهادم اين است اصلاً تذكر ندهيم، بگذاريم اين چند ماه بگذرد، چون هيأترئيسه كه قرار نيست نه سؤالي از دولت كند، نه استيضاحي شود، تذكرهاي ما هم باعث گراني ميشود. پس بهتر است كه انفعال را بپذيريم. لذا خواهش ميكنم توجه كنيد، دولت دارد به ريش اين مردم ميخندد، مردم از گراني نابود شدهاند، يكي هم به داد نميرسد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. جناب آقاي احمدي! تذكرتان كه خيلي در دستور نبود، حالا چون جنابعالي فرموديد در دستور است. اصل مطلبتان درست است، حالا من تعجب كردم شما توصيه به تذكر ندادن داشتيد، چرا تذكر داديد، بعداً حالا اين را هم براي ما انشاءالله روشن كنيد. آقاي دكتر متفكر بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي محمدرضا صباغيانبافقي نماينده محترم مردم شريف مهريز، بافق، بهاباد، خاتم و ابركوه براي تذكر اضطراري دو دقيقهاي هستيم، بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
تذكر اول من به وزير محترم آموزش و پرورش است. متأسفانه دوستان فرهنگي و عزيزان فرهنگي كه قبل از مهر 98 بازنشسته شدهاند با بازنشستگان بعد از مهر حقوقشان خيلي متفاوت است. اين يك بيعدالتي است، ما از وزير محترم ميخواهيم كه اين مشكل را حل كند. به هر حال همه در يك كلاس، همه در يك مدرسه، (30) سال زحمت كشيدهاند، اين بيعدالتي براي آنها خيلي سخت است. خواهش ميكنيم اين مشكل را حل كنند.
همچنين تذكر به وزير آموزش و پرورش بابت پاداش بازنشستگان فرهنگي. بعضيها هستند كه بيش از يك سال است بازنشسته شدهاند، ولي هنوز پاداش آنها پرداخت نشده است. ضمن اينكه ارزش پول كم شده، ضمن اينكه اين بندگان خدا همه مشكلات جسمي و روحي در اين شرايط دارند، ميطلبد كه به آنها توجه شود. ما از يك طرف شاهديم براي پاداش فرهنگيان پولي نيست كه داده شود، از يك طرف هم مردم دارند ميبينند همچون قراردادهايي براي ورزش ما توسط عدهاي بسته ميشود و حقوق مردم و بيتالمال به جيب يك مشت افراد مفتخور ميرود. اين ورزش و تيمهاي ورزشي كه تافته جدابافته نيستند، گويا در اين كشور ما اينها يك جزيره جداگانهاي هستند كه هر قراردادي ميخواهند ببندند، هر تخلفي ميخواهند بكنند، هر چقدر ميخواهند ببرند و هيچكسي هم پاسخگو نيست. دستگاههاي نظارتي دارند چكار ميكنند؟
من از مسئولين نظارتي و از جناب آقاي قاليباف خواهش ميكنم، دوستان! توجه بفرماييد، واقعاً مردم بدبين ميشوند، طرف ميبيند نان شب ندارد بخورد، ولي از بيتالمال بايد (160)، (170) ميليارد تومان به فردي بدهند كه به خاطر تخلف و كوتاهي افرادي ميخواهد اين پول را از بيتالمال بگيرد. من خواهش ميكنم دستگاههاي نظارتي در اين قضيه وارد شوند، مردم دارند اين صحنهها را ميبينند و اينها قضاوت آنها نسبت به مسئولين و نظام ميشود. بايد با اين افراد به صورت جدي برخورد شود.
يكي هم بحث مشكلات معيشت اقتصادي است (حاجيدليگاني ـ تشكر، آقاي صباغيان! وقتتان تمام است) آقاي حاجي! يك جمله عرض ميكنم، من ميخواهم بگويم كه آقاي رئيسجمهور يك ماه دستگاههاي نظارتي را بفرستد به مرخصي بروند، اگر واقعاً ما ديديم كه تأثيري ندارد و مشكل مردم خيلي فرقي نميكند، واقعاً ديگر لزومي ندارد كه اينها كار كنند، چون هر كسي هر قيمتي ميخواهد امروز دارد با مردم حساب ميكند. عذرخواهي ميكنم.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي غلامعلي كوهساري نماينده محترم مردم شريف راميان و آزادشهر هستيم، بفرماييد.

غلامعلي کوهساري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدلله رب العالمين
با توجه به آغاز هفته دولت، ضمن تبريك از اقدامات انجامشده به وسيله دستگاههاي اجرايي در جهت خدمت به مردم در سطح شهرستانهاي آزادشهر و راميان تقدير و تشكر ميكنم. اما تذكرات و درخواستهاي اينجانب از مسئولين اجرايي:
1 ـ شركت شهركهاي صنعتي و صنايع كوچك نسبت به ايجاد ناحيه صنعتي در بخش فندرسك اقدام نمايند.
2 ـ توجه ويژه به مشكلات كارگران شهرداري دلند درخصوص پرداخت به موقع حقوق اين عزيزان.
3 ـ وزارت نيرو نسبت به تأمين آب شرب شهرها و روستاهاي شهرستانهاي آزادشهر و راميان و اصلاح شبكه آب شرب شهرها و تكميل تصفيهخانه فاضلاب آزادشهر اقدام نمايد.
4 ـ از وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و سازمان تأميناجتماعي درخواست صدور مجوز و احداث درمانگاه تأميناجتماعي در شهر راميان را دارم.
5 ـ با توجه به شروع مدارس در (15) شهريور، وزارت آموزش و پرورش جهت پيشگيري از ابتلاي دانشآموزان عزيز به بيماري كرونا تمهيدات لازم را بيانديشد.
6 ـ در تيرماه سال جاري به علت شدت بارندگي در شهرستان آزادشهر طي مدت دو ساعت حدود (105) ميليمتر بارندگي صورت گرفت و اين امر باعث جاري شدن سيل در شهر آزادشهر و روستاهاي مجاور گرديد كه متأسفانه بخش زيادي از مناطق مسكوني و تجاري شهر آزادشهر دچار آبگرفتگي شدند و عليرغم تلاش مردم شريف و پرسنل زحمتكش شهرداري آزادشهر و همكاري شهرداريهاي همجوار، متأسفانه گل و لاي حاصل از سيل بيش از ده روز در معابر شهر وجود داشت كه اين امر مشكلاتي براي مردم خوب اين شهر ايجاد نمود. در اين زمينه لازم است:
يك؛ وزارت نيرو اقدامات گذشته و برنامههاي آينده خود را براي پيشگيري و مقابله با سيل در شهرستانهاي راميان و آزادشهر اعلام نمايد.
دو؛ رئيس شوراي مديريت بحران شهرستان آزادشهر علت تأخير در برطرف كردن گل و لاي سطح شهر و همچنين اقدامات انجامشده در زمينه جبران خسارات وارده به مردم عزيز را در شهر و روستاها اعلام نمايند. (حاجيدليگاني ـ وقتتان تمام است).
7 ـ روز پنجشنبه گذشته (23) مردادماه متأسفانه ساختمان اداره مالياتي آزادشهر دچار حريق گرديد كه اطفاي اين حريق با كمك خودروهاي آتشنشاني كه از شهرداريهاي ساير شهرهاي استان به محل آمده بودند انجام شد. (نايبرئيس ـ متشكرم) در اين زمينه مشخص شود علت حريق و تأخير در اطفاي حريق چه بوده است؟ دو؛ رئيس شوراي مديريت بحران شهرستان در سه سال گذشته در زمينه پيشگيري و مقابله با حوادث اين چنيني چه اقداماتي انجام داده است؟ تشكر.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي روحاله متفكرآزاد نماينده محترم تبريز، آذرشهر و اسكو دعوت ميكنم كه تذكر دو دقيقهاي خودشان را بفرمايند.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
من ابتدائاً سالگرد (28) مرداد يادآور تاريخ تأسفبار دخالتهاي سخت و نرم ايالات متحده آمريكا در كشور عزيزمان را خدمت همه شما عرض ميكنم و به دولتمردان محترممان و مردم شريفمان يادآوري ميكنم دولتهاي آمريكا با گروه و جناح و فرد خاصي مشكل ندارند، با همه ملت ايران مسأله دارند. كودتاي (28) مرداد، كودتاي نوژه، تلاش براي كودتاي آستان انقلاب اسلامي، ساقط كردن هواپيما، تحريمهاي فلجكننده و امثال اينها از كاركردهايي است كه اثبات ميكند دشمني آمريكا با ملت ما دشمني ريشهاي است. اينجا ميخواهم عرض كنم عزيزان ما بعضاً گمان ميكنند كه ما در برابر تحريمهاي ايالات متحده آمريكا چارهاي جز اينكه نميتوانيم كاري كنيم نداريم. ميدانند كه وقتي اين را ميگوييم ما تحريم هستيم و نفت نميفروشيم و اين را دليلي براي نابساماني ارز قرار ميدهند، داريم با كسب و كارها بازي ميكنيم.
عرض من خدمت آقايان و مسئولين محترم اجرايي كشور اين است كه ما براي اداره كشور لاجرم مجبور نيستيم به پذيرفتن تحريمها در كوتاهمدت تن بدهيم و صرفاً به فكر دور زدن آنها باشيم. در بلندمدت ميتوان براي آن برنامهريزي كرد. ميدانيد اولويت تراز تجاري ما حدود (40) ميليارد دلار است كه ظرفيتهاي بازارهاي همسايه، همين همسايه خودمان با (700) ميليون نفر جمعيت خودمان و پيرامونمان، ظرفيتي دهها برابر اين رقمي است كه نياز خواهيم داشت. همينطور اگر شما به اين نقطه برسيد ميتوانيم با يك جمعيت (2) ميليارد نفره (25) كشور تحريمي مواجه باشيد. چيزي كه (5/18) هزار ميليارد دلار توليد ناخالص آن است كه با اتحاديه اروپا برابري ميكند. دولت ما نبايد دولتي باشد كه منتظر باشد چه اتفاقي ميافتد. تحريمها بايستي بياثر شود، آن وقت كشور در برابر آن مصون ميشود و پيشنهاد ما اين است، شما از مدلهايي چون باشگاه تحريميها و ظرفيت همسايگان براي اين امر بايد استفاده كنيد كه كشور را در چه كنم و چه كنم نگذاريم. ما بايستي از تحريمها فرصت بسازيم براي نيروي انساني كارآمدمان كه براي آن دنبال شغل هستيم، در حالي كه ميتواند خودش و منطقه را تأمين شغلي و معيشتي كند. من خواهش ميكنم دوستان به اين نكته دقت كنند كه ما به جاي اينكه بياييم براي آقاي ويلموتس به فكر تأمين دلارها و ارزهايش باشيم، ميتوانيم براي تخصيص ارز براي داروهايمان اين كار را انجام بدهيم. اينها تذكرهايي است كه حوزه مديريتي دولت بايستي با آن مواجه باشيد، وگرنه اگر به اين نقطه برسيم «اليوم يأس الذين كفروا من دينكم»، انشاءالله.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
احسنت. البته لازم به ذكر است كه در دستوركار مجلس جمعي از همكاران براي مقابله با تحريم همچنين كميسيون امنيت را من شنيدهام يك كارگروه خيلي اختصاصي درست كردهاند كه انشاءالله به صورت جديتري هم اين طرح ايجاد كميسيون ويژه، هم موضوع كاري كه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي خواهد كرد انشاءالله در دستور كار مجلس يازدهم است و ما بايد بتوانيم با يك جبهه جهاني آمريكا را از اقدامات خودش مأيوس و پشيمان كنيم و بتوانيم ضربه كاريتري به اقدامات او وارد كنيم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. حاجآقاي موسويلارگاني! كسي در دستور تذكر دارد، بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! در دستور چند نفر ثبتنام كردهاند، در دستور روز هم ثبتنام كردهاند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حالا يكي، دو نفر را بفرماييد، چون تذكرات كتبي هم مانده است.

سيدناصر موسوي لارگاني
سركار خانم چناراني بفرماييد.

هاجر چناراني
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
من هم فرا رسيدن محرم حسيني را خدمت همه عزيزانم خاصه ايرانيان آزادهمان تسليت عرض ميكنم و همينطور هفته آينده كه مصادف با هفته دولت است ياد و خاطره همه شهداي دولت را گرامي ميدارم.
اما تذكر من؛ هيأترئيسه محترم! تبصره (1) ماده (6) آييننامه درخصوص تشكيل فراكسيونهاي مجلس. آقاي قاضيزاده! هر نماينده طبق اين قانون فقط در پنج فراكسيون ميتواند عضو باشد. همه ما نمايندگان مردم هستيم، در اينجا هيچ فرقي بين نمايندهاي با نماينده ديگر نيست. اينجا هيچ كسي نمايندهتر نيست و هيچ كسي نور چشم كسي نيست. هدف اصلي كه وجود دارد، ما در دورههاي قبل مجلس تقريباً (150) فراكسيون را در مجلس شوراي اسلامي داشتيم. چطور ما نميآييم اين را برنامهريزي كنيم؟ از (290) نماينده بياييم برنامهريزي كنيم، فراكسيونها دغدغههاي مجلس است، دغدغههاي مردم است. اگر امروز قراردادهاي ننگيني كه به مثابه قرارداد تركمانچاي در بين جامعه مطرح ميشود حاصل همين بيتدبيري فراكسيونها است. امروز ما بياييم برنامهريزي كنيم، جمهوري اسلامي ايران (150) تا مسأله دارد، (150) تا مشكل داريم، بياييم برنامهريزي كنيم. ما يك نفر را ميبينيم در چندين كميسيون، چندين فراكسيون و چندين جا عضو است.
هيأترئيسه محترم! ولي ميبينيم امروز تقريباً (85) روز از عمر مجلس يازدهم گذشته، ولي تقريباً در همين مجلس انقلابي (20) نفر هستند كه بالاجبار هيأترئيسه عضو يك كميسيون شدهاند. آقاي قاضيزاده! ما اينجا نيامديم كه ما را بالاجبار بفرستند، ما امروز حتي تحصيل فرزندانمان را با اجبار يك امر واجب نميدانيم. ما نماينده مردم هستيم، قرار بود بياييم در كميسيون تخصصي مشكلات جامعه را بررسي كنيم. من را بالاجبار در يك كميسيوني ميگذارند، چرا اين (20) نفر را دعوت نكرديد بگوييد نماينده محترم! شما هم كه نمايندهتر نيستيد، شما هم كه نور چشم بعضيها نيستيد، شما هم در ليست بعضيها نيامديد، ولي ما خواهش ميكنيم، بعضي از كميسيونها را نتوانستيم بالا ببريم. آقا! (85) روز از عمر مجلس گذشته، در مجلس يازدهم كه اميد مردم به اين مجلس است كميسيون قضائي هنوز تشكيل نشده است. بالاجبار يك عده را به كميسيون فرهنگي فرستاديد، در مملكتي كه (16) ميليون پرونده در دادگاههاي ما است، خيلي جالب است به اسم حقوقدان، وكيل و دادستان وارد همين مجلس شدهاند، رأي آوردند ولي كميسيون قضائي هشت نفره است. (40) ميليون نفر امروز درگير دادگاههاي ما هستند، ميخواهيد مشكليابي كنيد، ميخواهيد حل مشكل مردم كنيد، ميخواهيد دادگاهها را كم كنيد؟ (حاجيدليگاني ـ خانم چناراني! وقتتان تمام است) دغدغههاي مردم را رفع كنيد؟ آقاي قاضيزاده! (85) روز از عمر مجلس گذشته، هيأترئيسه محترم! ميگوييد بياييد در صحن هر كميسيوني كه ميخواهيد ثبتنام كنيد، آقا! قرار نيست يك نفر برود در چهار، پنج جا باشد. وقت نداريم، اگر قرار است به امورات مردم برسيم اين مدلي نميشود به امورات مردم برسيم.
آقاي اميرحسين قاضيزاده، هيأترئيسه محترم! اينجا مجلس انقلابي است، اميد رهبر و مردم به اين مجلس است، دولت كه رها كرده، دولت كه تعطيل كرده، وزارتخانهها از خدايشان است استيضاحشان كنيد، بياييد اينجا كنارشان بگذاريد، يك تكاني بخوريد، دو هفته داريم به حوزه انتخابيه ميرويم، دو هفته به حوزه انتخابيه ميرويد، مملكت رها شده است. آقاي قاضيزاده! روز به روز به مردم بيچاره بيشتر فشار ميآيد. (نايبرئيس ـ تشكر) كمك كنيد اين مدل اداره مجلس نيست.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
تشكر. شما دو تا نكته فرموديد، نكته اول در رابطه با فراكسيونها بود كه دستورالعملي از قبل تنظيم شده، مسئول دبير محترم آن هم طبق گزارشي كه به بنده دادهاند شايد نزديك به (100) فراكسيون متقاضي بوده، ولي طبق آن شاخصها بررسي كردهاند، كمتر از (50) فراكسيون، فكر كنم اينطور كه فرمودند به (40)، (45) تا تقليل پيدا كرده است و اين تبديل به يك كار شسته و رفتهاي شده است. به دوستان هم تذكر داده شده كه در تعداد محدودي از فراكسيونها ميتوانند عضو باشند.
اما اينكه بعضي از انتخابات افراد بايد ثبتنام شوند و تعدادي از افراد ثبتنام ميكنند و همكاران به آنها رأي ميدهند، ما نميتوانيم كانديداتوري افراد را محدود كنيم، آييننامه اين اجازه را به ما نميدهد. امروز اگر اعضاي كميسيون ويژهاي انتخاب شدند طبق قانون ميبايست در صحن علني مجلس كانديدا ميشدند و همكاران انتخاب ميكردند. اينكه هيأترئيسه بتواند به يك عده بگويد چون شما جاهاي مختلفي بودهايد يا در جايگاههاي مختلفي رأي آوردهايد طبق انتخابات اينجا مجدداً حق نداريد، فقط يك جا آييننامه صراحت دارد و آن اينكه اعضاي هيأترئيسه نبايد عضو كميسيون بودجه باشند، يا اعضاي هيأترئيسه نبايد جزء هيأترئيسه كميسيون يا رئيس و سخنگو باشند، ما نميتوانيم محدود كنيم. دوستان در رأي خودشان لحاظ قرار بدهند. اين اعتراض شما وقتي ميشود مقابلتان هيأترئيسه را مورد اعتراض قرار بدهيد كه هيأترئيسه از قانون تخطي كرده باشد. اگر جايي هيأترئيسه از قانون تخطي كرده بفرماييد ما ببينيم كجاست و اين مورد رسيدگي و پاسخ قرار بگيرد. در رابطه با كميسيونها كه كميسيون حقوقي و قضائي را ميفرماييد (85) روز گذشته و تشكيل نشده، باز مبناي قانون داوطلب شدن افراد است. با يك ترتيبي و آن امتيازاتي كه اتفاق افتاده است. ما الان (15) نماينده كم داريم و دوستان قديميتر از جمله خود شما ميتوانيد شهادت بدهيد كه همين مجلس دهم با اينكه ما (290) نماينده داشتيم چهار كميسيون مشكلدار داشتيم، اين دفعه فقط يك كميسيون ما مشكل دارد، ما متأسفيم از اينكه يك كميسيونمان به عدد نرسيده، خواسته ما هم نبوده است. حالا انشاءالله در مياندورهاي يا دور دوم وقتي كه (11) نفر انشاءالله به اعضا اضافه خواهند شد مشكل آن كميسيون هم حل ميشود. البته دوستان ما طرحي را پيشبيني كردهاند، از خود كميسيون حقوقي و قضائي كه كف قانوني اين كميسيون اصلاح شود، حالا كميسيون آييننامه قرار بود جلسات فوقالعادهاي بگذارند، اميدوارم گزارششان انشاءالله سريعتر به صحن داده شود، دوستان هم براي اين كار همكاري كنند.
من چند تا انتخابات انجام شده كه آراء را قرائت كنم. نتيجه آراي انتخاب عضو هيأت نظارت بر مطبوعات؛ آراي أخذشده (146) رأي، جناب آقاي غلامرضا منتظري با (103) رأي به عنوان عضو هيأت نظارت بر مطبوعات انتخاب شدند.
نتيجه آراي انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي فرهنگ عمومي استان؛ آراي أخذشده (174) رأي.
استان تهران: سركار خانم زهرهسادات لاجوردي (174) رأي.
استان خراسانشمالي: آقاي محمد وحيدي (174) رأي.
استان زنجان: سيدمرتضي خاتمي (174) رأي.
استان قم: آقاي مجتبي ذوالنوري (173) رأي.
استان كردستان: آقاي بهزاد رحيمي (174) رأي.
استان كرمان: آقاي حسين جلالي (172) رأي.
استان كرمانشاه: آقاي محمد رشيدي (174) رأي.
استان گلستان: آقاي غلامرضا منتظري (174) رأي.
استان لرستان: آقاي محمدرضا مبلغي (174) رأي.
استان مازندران: آقاي علي كريميفيروزجائي (173) رأي.
استان مركزي: آقاي محمد سبزي (173) رأي.
استان هرمزگان: آقاي حسين رئيسي (174) رأي.
استان همدان: آقاي حميدرضا حاجيبابايي (171) رأي.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، حاجآقاي موسويلارگاني يكي دو اخطار را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني

سيدسلمان ذاکر
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
با تشكر، برابر اصل سوم قانون اساسي جناب آقايان جهانگيري و همتي! اين ارز تعهدي را از استان ما برداريد، فصل ميوه و برداشت ميوه و صادرات است، (5/8) ميليون تن ميوه به كشورهاي همسايه است. بنده و آقايان حضرتپور و جلالزاده و نمايندگان محترم استان نامهاي نوشتيم و اخيراً هم جلسهاي با معاون ارزي بانك مركزي گذاشتيم، بسترهاي تعهد ارزي در استانها در كشورهايي مثل عراق و افغانستان فراهم نيست. اگر اين محصولات توسط صادركنندگان صادر نشود (5/8) ميليون تن ميوه در دست كشاورزان خواهد ماند. من خواهش ميكنم مديريت كنيد، وزير محترم جهادكشاورزي و هيأترئيسه! امروز به داد كشاورزان استان آذربايجانغربي برسيد. بيش از (100) هزار تن گوجهفرنگي در دست مردم مانده، (600)، (500) تومان در ايستگاهها ميفروشند. به جاي اينكه قيمت تضميني را اعلام كنند و حمايت خريد داشته باشند، ميآيند محل استراحت كشاورزان و خانهباغهاي آنها را خراب ميكنند. به داد كشاورزان برسيد.
جناب آقاي قاضيزادههاشمي! مسأله ديگر اين است كه امروز اورژانسي به فكر خريد و جيب مردم باشيد. آقاي رئيسجمهور! حرف من درخصوص اقشار آسيبديده و آسيبپذير در ايام كرونا، اقشار بيدرآمد و كمدرآمد است. شما اين يارانه (45) هزار توماني چندين سال پيش را بالا نبرديد، فيش برق، گاز و آب را بالا برديد. اختيار شما درخصوص سكه و ارز در دست شما نيست، از اختيار شما خارج است اما نميتوانيد اين يارانهها را بالا ببريد. با گراني و تورم تناسبسازي كنيد، درد محرومين را نكشيديد. آقاي قاضيزاده! امروز مردم به نان شب محتاج هستند، بياييد دست مردم را بگيريم و مشكلات آنها را يك مقدار كاهش بدهيم تا اينكه مردم از اين مجلس و دولت راضي باشند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي موسويلارگاني! يك نفر ديگر را بفرماييد. وقت قانوني ما به اتمام رسيده.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي رئيس! دو نفر ديگر مانده، آقاي اسحاقي بفرماييد.

سلمان اسحاقي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض ادب و احترام دارم، آقايان قاضيزاده و لارگاني! از اينكه اين فرصت را به من داديد به خاطر اين است كه صداي مظلوم مردم استان خراسانجنوبي را شنيديد. يك دنيا از شما تشكر ميكنم، جناب آقاي رئيس! بيش از (98) درصد زرشك كل كشور در استان خراسانجنوبي دارد تأمين ميشود. ما سر سفره همه عزيزان يك نشان داريم، سر سفره وزارت خارجه، سر سفره وزارت صنعت، معدن و تجارت، سر سفره وزير محترم جهادكشاورزي. امروز دغدغه مردم من كه بغضي در گلو دارند، كشاورزان عزيز و زرشككاران عزيز من، به خدا زرشكهاي پارسال آنها در انبارها و بارگاهها مانده است و من از شما استدعا ميكنم صداي مظلوم را از استان خراسانجنوبي بشنويد كه با آمدن ماه محرم بغضي در گلو دارند. به خدا قسم ماههاي آينده زرشك جديد وارد زمينهاي زراعي ميشود.
جناب آقاي وزير جهادكشاورزي! زادگاه مادري شما استان خراسانجنوبي است، شما اگر صداي مظلوميت مردم استان را نشنويد چه كسي بشنود؟ شما كه انساني نخبه، عالم و واقعاً با اراده نسبت به كشاورزان هستيد به داد مردم كشاورز ما برسيد. امروز از يك دلخوشي بگويم؛ دلم خوش است كه مقام معظم رهبري صداي مرا از مجلس ميشنود. حضرت آقا! دعا بفرماييد، كشاورزان من بيش از دهها هزار نفر كنج خانه نشستهاند و به محصولشان كه دارد از بين ميرود و يك سال را بايد در فقر زندگي بكنند به داد آنها بايد برسيم. دعا كنيد مسئولين من، مديران من، وزراي من اين گره را باز كنند.
عزيزان من! خدا را شاهد قرار ميدهم نگاه و توجه به كشاورزان آن هم به كشاورزان استان خراسانجنوبي كه اين روزها دغدغه زرشك را دارند يك دعاي خيري پشت سر شما دارند. من از وزير محترم امور خارجه، سرپرست محترم صنعت، معدن و تجارت و وزير محترم جهادكشاورزي و تعاون روستايي خواهش ميكنم به داد مردم برسيد كه خداوند روزي به داد شما برسد، خيلي متشكرم از اين وقتي كه گذاشتيد.
16
انتخاب یک نماینده از هر استان به عنوان ناظر در شورای نظارت بر مدارس و مراکز آموزش و پرورش غیردولتی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
يك انتخابات را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي نظارت بر مدارس و مراكز آموزش و پرورش غيردولتي است.
استان تهران: آقاي سيدعلي يزديخواه.
استان خراسانشمالي: آقاي اماناله حسينپور.
استان زنجان: آقاي سيدمرتضي خاتمي.
استان قم: آقاي عليرضا زاكاني.
استان كردستان: سركار خانم شيوا قاسميپور.
استان كرمان: آقاي صمداله محمدي.
استان كرمانشاه: آقاي محمد رشيدي.
استان گلستان: آقاي امانقليچ شادمهر.
استان لرستان: آقاي مهرداد ويسكرمي.
استان مركزي: آقاي محمد سبزي.
استان هرمزگان: آقاي احمد مرادي.
استان همدان: آقاي كيومرث سرمدي.
مجمع نمايندگان اين استانها اين اسامي را به معاونت نظارت معرفي كردهاند و معاونت نظارت هم به هيأترئيسه معرفي كردهاند. طبق روال قبلي كارتها توزيع ميشود، اگر دوستان ميخواهند به همه اين دوستان رأي بدهند كارتها را عيناً برگردانند، در غير اين صورت اگر ميخواهيد رأي كسي كم شود خط بزنيد كه رأي شمارش نشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد. آقاي موسويلارگاني! كسي در دستور تذكر دارد بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
17
انتخاب دو نماینده از هر استان به عنوان عضو هیأت حل اختلاف رسیدگی به شکایات شوراهای اسلامی شهر و روستا

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
انتخابات بعدي را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! انتخابات بعدي انتخاب دو نفر از هر استان به عنوان عضو هيأت حل اختلاف رسيدگي به شكايات شوراهاي اسلامي شهر و روستا مطرح است كه در بند (2) ماده (89) قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران آمده است.
استان تهران: آقايان مهدي شريفيان و حسن نوروزي.
استان خراسانشمالي: آقايان محمد وحيدي و اماناله حسينپور.
استان زنجان: آقايان حسن شجاعيعليآبادي و مصطفي طاهري.
استان قم: آقايان مجتبي ذوالنوري و احمد اميرآباديفراهاني.
استان كردستان: آقايان پرويز اوسطي و سيدمهدي فرشادان.
استان كرمان: آقايان موسي غضنفرآبادي و منصور شكرالهي.
استان كرمانشاه: آقايان آرش زرهتن و علي رضائي.
استان گلستان: آقايان رحمتاله نوروزي و امانقليچ شادمهر.
استان لرستان: آقايان سيدحميدرضا كاظمي و عباس گودرزي.
استان مازندران: آقايان كمال عليپورخنكداري و علياصغر باقرزاده.
استان مركزي: آقايان محمود احمديبيغش و عليرضا نظري.
استان هرمزگان: آقايان احمد جباري و حسين رئيسي.
استان همدان: آقايان احمدحسين فلاحي و هادي بيگينژاد.
طبق انتخابات قبلي كارتها توزيع ميشود، همكاراني كه به كل ليست رأي ميدهند كارتها را ببينند و عيناً به داخل صندوق برگردانند، همكاراني كه اگر ميخواهند به كسي رأي ندهند، خط بكشند.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
18
اعلام وصول (1) فقره سؤال

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر دهنوي اعلام وصولها را بفرماييد.

سيدمحسن دهنوي
سؤال ملي آقايان عبدالرضا مصري و محمد رشيدي نمايندگان محترم كرمانشاه از وزير محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص علت عدم افزايش مستمري نيازمندان اعلام وصول ميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
19
قرائت بیانیه نمایندگان فراکسیون مهدویت مجلس شورای اسلامی درخصوص رحلت آیتالله تسخیری

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر كريمي بيانيه يا نامهاي داريد قرائت كنيد.

علي کريمي فيروزجائي
بسم الله الرحمن الرحيم
بيانيه فراكسيون مهدويت مجلس شوراي اسلامي
«انا لله و انا اليه راجعون»
ضايعه رحلت عالم جليلالقدر، مجاهد في سبيلالله، پيشكسوت تقريب مذاهب اسلامي در دوران معاصر و يار ديرين امام و رهبري حضرت آيتالله تسخيري ثلمهاي است كه همه دلسوزان امت اسلامي را داغدار نمود. اينك مسئوليتي سنگين بر عهده عالمان بصير مذاهب و فرق اسلامي است تا خلأ فقدان اين عالم وارسته را پر نموده و در جهت وحدت حداكثري ملل مسلمان گامهاي بلند و محكمي بردارند و به ويژه توطئههاي نظام سلطه و صهيونيسم بينالملل را كه به دنبال ايجاد تفرقه و جدايي كشورهاي اسلامي از هم هستند را خنثي نمايند.
فراكسيون مهدويت مجلس شوراي اسلامي
20
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
تذكرات كتبي نمايندگان محترم مردم در مجلس شوراي اسلامي به وزرا و رئيس محترم جمهور:
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به اتفاق (22) نفر از نمايندگان به وزير كشور درخصوص لزوم جلوگيري از حضور افراد غيرمرتبط و پيشبينينشده در قانون در كميسيونها و كارگروههاي تخصصي استانداريها.
ـ آقاي حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون) به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درخصوص لزوم تأمين تجهيزات پزشكي در شهرستانهاي زابل، زهك، هيرمند، هامون و نيمروز.
ـ آقاي كيوان مراديانكوچكسرائي (قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي) به رئيسجمهور محترم درخصوص علت تعلل در اجراي سياستهاي كلي محيطزيست ابلاغي مقام معظم رهبري.
ـ آقاي حسين محمدصالحيداراني (فريدن، چادگان، فريدونشهر، بويين و مياندشت) به وزير كشور درخصوص علت تغيير در مرز سياسي و حوزه تقسيمات كشوري فريدن.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به اتفاق (12) نفر از نمايندگان به وزير ورزش و جوانان درخصوص استنكاف دستگاههاي زيرمجموعه وزارت ورزش و جوانان از اجراي احكام قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات در مهلت پاسخگويي ده روزه و لزوم ارجاع متخلفات به مراجع رسيدگي به تخلفات اداري.
ـ آقاي سيدسلمان ذاكر (اروميه) به وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درخصوص لزوم تعيين تكليف وضعيت سرپرستي مديركل مخابرات استان آذربايجانغربي.
ـ آقاي رسول فرخيميكال (لاهيجان و سياهكل) به وزير نيرو درخصوص لزوم بهرهبرداري از مخزن (1000) مترمكعبي و تأسيسات جانبي شهرستان آستانهاشرفيه و اجراي طرح فاضلاب.
ـ آقاي مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به اتفاق (11) نفر از نمايندگان به وزير علوم، تحقيقات و فناوري درخصوص علت تعلل و كوتاهي سازمان سنجش در تمهيد شرايط مدنظر ستاد ملي مبارزه با كرونا به منظور برگزاري منظم كنكور سراسري.
ـ آقاي رضا حاجيپور (آمل) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم خريد برنج كشاورزان كه در حال حاضر در كارخانههاي شاليكوبي دپو شده و جلوگيري از واردات برنج و توزيع آن در فصل برداشت برنج.
ـ آقاي مهدي عسگري (كرج، اشتهارد و فرديس) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري درخصوص علت تصميمگيريهاي پرنوسان درباره برگزاري كنكور و بيتوجهي به شرايط روحي و جسمي و سلامت جسمي و رواني داوطلبين.
ـ آقاي محمد كعبعمير (شوش) به وزير نيرو درخصوص لزوم توسعه زيرساختهاي توليد و توزيع برق و احداث نيروگاه در شهرستان شوش.
ـ آقاي نصراله پژمانفر (مشهد و كلات) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم توسعه زيرساختهاي ترانزيت عليالخصوص ترانزيت ريلي به كشورهاي آسياي ميانه و تركمنستان.
به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص اينكه چرا سازمان تأميناجتماعي و وزارت كار در سال گذشته رتبه اول شكايات مردمي به ديوان عدالت اداري را داشتند؟
ـ آقاي مهدي شريفيان (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص اينكه چرا سازمان تأميناجتماعي در رويه غيرقانوني با تأخير يا عدم پرداخت حق بيمه كارگران توسط كارفرمايان نسبت به قطع بيمه كارگران و ارائه خدمات اقدام ميكند؟
به وزير نيرو درخصوص علت قطعي مكرر برق در شهرستان اسلامشهر.
ـ خانم معصومه پاشائيبهرام (مرند و جلفا) و آقايان: سيدمحمدرضا ميرتاجالديني (تبريز، آذرشهر و اسكو)، عادل نجفزاده (خوي و چايپاره)، حسين ميرزائي (اصفهان)، سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، سيدمحمد مولوي (آبادان) و شهباز حسنپوربيگلري (سيرجان و بردسير) به رئيسجمهور محترم و وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم توجه و در اولويت قرار دادن طرحهاي جادهاي و ريلي مرزي جهت افزايش صادرات به كشورهاي همسايه.
ـ آقاي محمدتقي نقدعلي (خمينيشهر) به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم اطلاعرساني درخصوص حق تقدمهاي سهام عدالت به سهامداران و لزوم فروش اين حق تقدمها توسط شركتها به نفع دارندگان سهام.
آقاي عليرضا ورناصريقندعلي (مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا) به رئيسجمهور محترم و وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص لزوم حمايت از اهالي هنر، فرهنگ، ورزش، رسانه و ساير مشاغل آسيبديده از كرونا در خوزستان و حوزه انتخابيه.
ـ آقاي حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به رئيسجمهور محترم و وزير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درخصوص اينكه چرا به بندهاي «الف» و «ب» ماده (102) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه عمل نشده است، همچنين لزوم اجراي ماده (101) قانون برنامه پنجساله توسعه ششم و همينطور اينكه چرا به بند «ب» ماده (98) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه عمل نشده است.
ـ آقاي محمدمهدي زاهدي (كرمان و راور) به وزير كشور درخصوص لزوم پيگيري خبر منتشرشده در بخش راين از شهرستان كرمان مبني بر جدا شدن دو روستاي گارچيدان و بابزنگي و پيوستن آنها به شهرستاني ديگر.
ـ آقاي حسن محمدياري (طوالش، رضوانشهر و ماسال) به وزير دادگستري درخصوص علت عدم پرداخت ديه و خسارت جاني از صندوق بيتالمال عليرغم حكم قطعي دادگاه.
ـ آقاي ابراهيم رضائي (دشتستان) به وزير نيرو درخصوص لزوم اصلاح هزينه بالاي قبوض برق در استان بوشهر.
به رئيسجمهور محترم و وزراي دادگستري و كشور درخصوص لزوم خارج كردن شهر برازجان استان بوشهر از ليست شهرهاي تبعيدگاهي.
ـ آقايان: مهدي طغياني و حسين ميرزائي (اصفهان)، فرهاد بشيري (پاكدشت)، مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، مسلم صالحي (اقليد) و روحاله نجابت (شيراز و زرقان) به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم رفع موانع و تدوين سازوكار صادرات با روش تسويه ريالي.
ـ آقاي مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به اتفاق (28) نفر از نمايندگان به وزير نفت درخصوص لزوم تسريع در رفع اختلال ايجادشده در عرضه سهام پالايشگاهها در قالب صندوق ETF به مردم در زمان موعود.
ـ آقاي علي حدادي (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به وزير نيرو درخصوص لزوم تخصيص حق آب از سد طالقان براي شهرستانهاي نظرآباد و ساوجبلاغ.
ـ آقاي مهدي عسگري (كرج، اشتهارد و فرديس) به وزير نفت درخصوص علت ناهمانگي بين وزارت اقتصاد و وزارت نفت درخصوص عرضه سهام پالايشگاهها در قالب صندوق ETF.
ـ آقاي غلامرضا منتظري (گرگان و آققلا) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسريع در تعيينتكليف معلمان خريدخدمت از سال 93 به بعد.
ـ آقاي علي آذري (قوچان و فاروج) به وزير ورزش و جوانان درخصوص علت بيتوجهي به اصالت كشتي با چوخه قوچان و فاروج.
ـ آقاي مسلم صالحي (اقليد) به وزراي امور اقتصادي و دارايي و نفت درخصوص لزوم حل اختلاف نظر وزير نفت و اقتصاد بر سر مسأله ارائه دارا دوم در بورس و رفع مشكلات ناشي از آن.
ـ آقاي سيدمحمدرضا ميرتاجالديني (تبريز، آذرشهر و اسكو) به اتفاق (33) نفر از نمايندگان به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم تسريع در تأمين ارز مورد نياز براي خريد نهادههاي دامي و ريزمغذيها براي توليدكنندگان.
ـ آقاي عليرضا نظري (خمين) به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص لزوم تسريع در رفع مشكلات بيمه هنرمندان و خبرنگاران استان مركزي.
ـ آقاي سيدمحمدرضا ميرتاجالديني (تبريز، آذرشهر و اسكو) به اتفاق (28) نفر از نمايندگان به وزير جهادكشاورزي درخصوص لزوم تسريع در تأمين كنترل قيمت نهادههاي دامي و ريزمغذيها براي توليدكنندگان.
ـ آقاي سيدسلمان ذاكر (اروميه) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم تبديل وضعيت معلمين قرآني، نهضتي و پيشدبستاني و حل مشكل معلمين غير انتفاعي.
به وزراي نفت، راه و شهرسازي و جهادكشاورزي درخصوص لزوم تخصيص بودجه جهت گازرساني به بخش سيلوانا و روستاهاي آن.
لزوم تسريع در تكميل بزرگراه اروميه ـ سرو و توجه به راههاي روستايي بخش صوماي. لزوم تسريع در تخصيص بودجه براي گازرساني به روستاهاي بخش صوماي. لزوم تسريع در خريد قيمت تضميني گوجهفرنگي و محصولات زيردرختي اروميه.
ـ آقاي ولي اسماعيلي (گرمي) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم رسيدگي به وضعيت مديريت آموزش و پرورش شهرستان گرمي با توجه به رسيدن فصل آموزش.
ـ آقاي عبدالناصر درخشان (ايرانشهر، دلگان، بمپور، سرباز، فنوج و بخشهاي بنت، لاشار، آهوران و آشار) به وزير نيرو درخصوص لزوم تسريع در تأمين آب شرب سالم براي روستاهاي حوزه انتخابيه.
ـ آقاي حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون) به وزير نيرو درخصوص اينكه چرا در رابطه با تبخير و رسوبگذاري سدها اقدام جدي صورت نگرفته است؟
ـ آقاي محمود احمديبيغش (شازند) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم اقدام جهت لغو مصوبه گراني نان در استان مركزي.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، محمدصالح جوكار (يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، غلامعلي كوهساري (راميان و آزادشهر) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص لزوم نظارت بيشتر بر صندوق بازنشستگي فولاد و اجراي كامل آييننامه صندوق و همچنين اجراي تبصره (5) ماده (109) قانون خدمات كشوري براي بازنشستگان و وظيفهبگيران.
ـ آقايان: جبار كوچكينژادارمساداتي (رشت)، صديف بدري (اردبيل، نمين، نير و سرعين)، محمدصالح جوكار (يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك)، سيدجواد حسينيكيا (سنقر)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، رسول فرخيميكال (لاهيجان و سياهكل)، احمد محرمزادهيخفروزان (اهر و هريس)، جلال محمودزاده (مهاباد)، سيدمحمد مولوي (آبادان)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به رئيسجمهور محترم درخصوص اينكه چرا حقوق نيروهاي شركتي و قراردادي معين طرحهاي مهم مثل كاركنان رسمي در هر ماه پرداخت نميشود.
ـ آقاي كيوان مراديانكوچكسرائي (قائمشهر، سوادكوه، جويبار، سيمرغ و سوادكوهشمالي) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم تأمين اعتبار جهت اجراي طرح نظام مراقبت رواني ـ اجتماعي دانشآموزان نماد.
ـ آقاي عباس مقتدايي (اصفهان) به وزراي ارتباطات و فناوري اطلاعات و راه و شهرسازي درخصوص ضرورت شفافسازي درخصوص قرارداد با تلگرام و چرايي محاسبه ترافيك بينالمللي براي كاربران اين شبكه اجتماعي با وجود استقرار سي.دي.انهاي تلگرام در كشور.
لزوم تسريع در اجراي پروتكلهاي بهداشتي ستاد مبارزه با كرونا در فرودگاهها و نيز هواپيماهاي خطوط هوايي كشوري.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، محمدصالح جوكار (يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك)، سيدجواد حسينيكيا (سنقر)، علي خضريان (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، سيدكاظم دلخوشاباتري (صومعهسرا)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، رسول فرخيميكال (لاهيجان و سياهكل)، جلال محمودزاده (مهاباد)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير راه و شهرسازي درخصوص الزام بنياد مسكن انقلاب اسلامي، شركتهاي تعاوني و انبوهسازان مسكن به تأمين زيرساختهاي خدماتي قبل از تصويب طرح تفكيكي زمين.

احد آزادي خواه

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، اين تذكرات كتبي باقيمانده را سريع بخوانيد. آقاي آزاديخواه! وقت قانوني ما به اتمام رسيد، انشاءالله جلسات بعد بفرماييد، ما كه خدمت شما هستيم، بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به اتفاق (12) نفر از نمايندگان به وزير دادگستري درخصوص لزوم رسيدگي به وضعيت غير قانوني أخذ تعهد از كاركنان اداري جديدالاستخدام دادگستريها.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، سيدكاظم دلخوشاباتري (صومعهسرا) علي عليزاده (مراغه و عجبشير) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به رئيسجمهور محترم درخصوص علت ايجاد مشكل براي كشاورزان روستاي حسنرباط شهرستان شاهينشهر و ميمه توسط سازمان محيطزيست.
ـ آقاي سيدجليل ميرمحمديميبدي (تفت و ميبد) به اتفاق (14) نفر از نمايندگان و رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم نظارت و پاسخگويي نسبت به عقد قراردادهاي بسيار خسارتبار با مربيان خارجي فوتبال و جريمه (2/6) ميليون يورويي ايران.
ـ آقاي احمد راستينههفشجاني (شهركرد، بن و سامان) به وزير ورزش و جوانان درخصوص لزوم تسريع در معرفي متهمان كوتاهي در تنظيم دقيق قراردادهاي مربيان خارجي به ويژه ويلموتس به مجلس شوراي اسلامي و معرفي افراد ذيربط به دادگاه.
ـ آقاي عباس مقتدايي (اصفهان) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص ضرورت اجراي ماده (8) آييننامه اجرايي ماده (9) مصوب هيأت وزيران درخصوص پرداخت شهريه دانشجويان داراي معلوليت توسط سازمان بهزيستي.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به اتفاق (11) نفر از همكاران به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درخصوص لزوم تحقيق و پژوهش درباره تأثير روشهاي درماني طب سنتي و اسلامي در پيشگيري از بيماري و درمان كرونا.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، نصراله پژمانفر (مشهد و كلات)، علي خضريان و ابوالفضل عموئي (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، سيدكاظم دلخوشاباتري (صومعهسرا)، علياصغر عنابستاني و بهروز محبينجمآبادي (سبزوار، جغتاي، جوين، خوشاب و داورزن)، حسين ميرزائي (اصفهان) و مجيد نصيرائي (فردوس، سرايان، طبس و بشرويه) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم پرداخت به موقع مطالبات معلمان اعزامي به خارج از كشور.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، سيدكاظم دلخوشاباتري (صومعهسرا)، بهروز محبينجمآبادي (سبزوار، جغتاي، جوين، خوشاب و داورزن)، حسين ميرزائي (اصفهان) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم تسريع در ايجاد راه دسترسي ساكنان مسكن مهر شاهينشهر.
ـ آقاي محمدرضا احمدي (رشت) به وزير جهادكشاورزي درخصوص لزوم پرداخت خسارت به كشاورزان آسيبديده از بارندگيهاي اخير در استان گيلان.
ـ آقاي عليرضا ورناصريقندعلي (مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا) به رئيسجمهور محترم و وزير نفت درخصوص لزوم تسريع در رسيدگي به آتشسوزي وسيع در مناطق حفاظتشده زاگرس و استقرار ايستگاههاي اطفاء حريق در اين مناطق پرحادثه و بحراني و لزوم تسريع در انجام تدابير حفاظتي ايمني و انتقال گازهاي ترش از چاههاي مجاور مسجدسليمان و لزوم توقف خصوصيسازي شركت ملي حفاري.
ـ آقايان: عليرضا ورناصريقندعلي (مسجدسليمان، لالي، هفتگل و انديكا) و علي عليزاده (مراغه و عجبشير) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم تسريع در انجام تدابير حفاظتي ايمني در مسير انتقال گازهاي ترش از چاههاي مجاور مسجدسليمان.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، آقاي روشنفكر! از شما عذرخواهي ميكنم، شما و پنج، شش نفر ديگر قبل از شما بايد تذكر بدهند، ميدانم موضوع شما مهم است، انشاءالله جلسات بعد خدمت شما هستيم.
نتيجه آراء انتخاب نمايندگان ناظر در هيأت حل اختلاف و رسيدگي به شكايات استان، آراء أخذشده (147) رأي؛
استان تهران آقاي مهدي شريفيان (147) رأي و آقاي حسن نوروزي (147) رأي.
استان خراسانشمالي آقاي محمد وحيدي (147) رأي، آقاي اماناله حسينپور (147) رأي.
استان زنجان آقاي حسن شجاعي (147) رأي، آقاي مصطفي طاهري (147) رأي.
استان قم آقاي احمد اميرآباديفراهاني (147) رأي، آقاي مجتبي ذوالنوري (147) رأي.
استان كردستان آقاي پرويز اوسطي (147) رأي، آقاي سيدمهدي فرشادان (147) رأي.
استان كرمان آقاي موسي غضنفرآبادي (147) رأي، آقاي منصور شكرالهي (147).
استان كرمانشاه آقاي آرش زرهتنلهوئي (147) رأي، آقاي علي رضائي (147) رأي.
استان گلستان رحمتاله نوروزي (147) رأي، آقاي امانقليچ شادمهر (147) رأي.
استان لرستان سيدحميدرضا كاظمي (147) رأي، آقاي عباس گودرزي (147) رأي.
استان مازندران كمال عليپورخنكداري (147) رأي، آقاي علياصغر باقرزاده (147) رأي.
استان مركزي آقاي محمود احمديبيغش (147) رأي، آقاي عليرضا نظري (147) رأي.
استان هرمزگان احمد جباري (147) رأي، حسين رئيسي (147) رأي.
استان همدان آقاي احمدحسين فلاحي (147) رأي و آقاي هادي بيگينژاد هم (147) رأي. آرزوي توفيق براي همه اين عزيزان داريم.
نتيجه آراء انتخاب نمايندگان ناظر در كميته هماهنگي اشتغال استان، آراء أخذشده (177) رأي؛
استان تهران آقاي روحاله ايزدخواه (177) رأي.
استان خراسانشمالي آقاي سيدمحمد پاكمهر (177) رأي.
استان زنجان سيدالبرز حسيني (177) رأي.
استان قم آقاي عليرضا زاكاني (177) رأي.
استان كردستان آقاي محسن فتحي (177) رأي.
استان كرمان آقاي ذبيحالله اعظمي (177) رأي.
استان كرمانشاه آقاي شهريار حيدري (177) رأي.
استان گلستان آقاي رحمتاله نوروزي (177) رأي.
استان لرستان آقاي يحيي ابراهيمي (177) رأي.
استان مازندران آقاي منصورعلي زارعي (177) رأي.
استان مركزي آقاي عليرضا نظري (177) رأي.
استان هرمزگان آقاي احمد جباري (177) رأي.
استان همدان آقاي حسن لطفي (177) رأي، براي همه اين عزيزان آرزوي توفيق داريم.
نتيجه آراء انتخاب ناظر در شوراي معادن استان، آراء أخذشده (161) رأي؛
استان تهران آقاي فرهاد بشيري (161) رأي، آقاي مجتبي توانگر (159) رأي.
استان خراسانشمالي آقاي علي جدي (161) رأي، آقاي سيدمحمد پاكمهر (159) رأي.
استان زنجان آقاي سيدمرتضي خاتمي (161) رأي، آقاي مصطفي طاهري (161) رأي.
استان قم آقاي احمد اميرآباديفراهاني (157) رأي، آقاي مجتبي ذوالنوري (160) رأي.
استان كردستان آقاي پرويز اوسطي (161) رأي، آقاي بهزاد رحيمي (161) رأي.
استان كرمان سركار خانم عفت شريعتيكوهبناني (161) رأي، آقاي مصطفي رضاحسيني (161) رأي.
استان كرمانشاه آقاي شهريار حيدري (161) رأي، آقاي سيدجواد حسينيكيا (161) رأي.
استان گلستان آقاي رمضانعلي سنگدويني (161) رأي، آقاي غلامعلي كوهساري (161) رأي.
استان لرستان آقاي حسين گودرزي (160) رأي، آقاي مرتضي محمودوند (161) رأي.
استان مازندران آقاي رضا حاجيپور (161) رأي، آقاي غلامرضا شريعتي (161) رأي.
استان مركزي آقاي عليرضا سليمي (157) رأي، آقاي علياكبر كريمي (161) رأي.
استان هرمزگان آقاي احمد مرادي (161) رأي، آقاي احمد جباري (161) رأي.
استان همدان آقاي احد آزاديخواه (161) رأي، آقاي محمدمهدي مفتح (161) رأي.
نتيجه آراء انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي نظارت بر مدارس و مراكز آموزشي و پرورشي غيردولتي استان، آراء أخذشده (158) رأي؛
استان تهران آقاي سيدعلي يزديخواه (158) رأي.
استان خراسانشمالي آقاي اماناله حسينپور (158) رأي.
استان زنجان آقاي سيدمرتضي خاتمي (158) رأي.
استان قم آقاي عليرضا زاكاني (158) رأي.
استان كردستان خانم شيوا قاسميپور (158) رأي.
استان كرمان آقاي صمداله محمدي (158) رأي.
استان كرمانشاه آقاي محمد رشيدي (158) رأي.
استان گلستان آقاي امانقليچ شادمهر (158) رأي.
استان لرستان آقاي مهرداد ويسكرمي (158) رأي.
استان مركزي آقاي محمد سبزي (158) رأي.
استان هرمزگان آقاي احمد مرادي (158) رأي.
استان همدان آقاي كيومرث سرمديواله (158) رأي كه آرزوي توفيق براي ايشان داريم.
نتيجه آراء انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي برنامهريزي و توسعه استان، آراء أخذشده (185) رأي؛
استان تهران آقاي غلامحسين رضواني (173) رأي، آقاي اقبال شاكري (175) رأي.
استان خراسانشمالي آقاي علي جدي (185) رأي، آقاي اماناله حسينپور (181) رأي.
استان زنجان آقاي سيدالبرز حسيني (179) رأي، آقاي حسين شجاعيعليآبادي (184) رأي.
استان قم آقاي احمد اميرآباديفراهاني (185) رأي، آقاي عليرضا زاكاني (183) رأي.
استان كردستان سركار خانم شيوا قاسميپور (184) رأي، آقاي محسن فتحي (178) رأي.
استان كرمان آقاي محمدرضا پورابراهيمي (174) رأي، آقاي محمدمهدي زاهدي (168) رأي.
استان كرمانشاه آقاي عبدالرضا مصري (180) رأي، آقاي علي رضائي (175) رأي.
استان گلستان آقاي رضا آريانپور (178) رأي، آقاي غلامرضا منتظري (182) رأي.
استان لرستان آقاي محمد خدابخشي (177) رأي، سركار خانم فاطمه مقصودي (178) رأي.
استان مازندران آقاي ولياله فرزانه (184) رأي، آقاي علي بابائيكارنامي (173) رأي.
استان مركزي آقاي محمدحسين آصفري (180) رأي، آقاي علياكبر كريمي (180) رأي.
استان هرمزگان آقاي محمد آشوري (177) رأي، آقاي منصور آرامي (182) رأي.
استان همدان آقاي عليرضا شهبازي (180) رأي، آقاي كيومرث سرمديواله (178) رأي.
21
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جلسه بعدي ما ساعت (8) صبح روز يكشنبه شانزدهم شهريورماه 1399 مطابق دستور هفتگي كه اعلام خواهد شد خواهد بود. پايان جلسه را اعلام ميكنيم.