1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
جلسه با حضور 241 نفر از همكاران عزيزمان رسمي است. دستور جلسه را قرائت بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه هجدهم روز يكشنبه نوزدهم مرداد ماه 1399 هجريشمسي مطابق با نوزدهم ذيالحجه 1441 هجريقمري:
1 ـ ادامه رسيدگي به گزارشكميسيون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح دوفوريتي الحاق يك بند به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 كل كشور.
2 ـ انتخاب دو نماينده از اعضاي كميسيون اجتماعي به عنوان ناظر در ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي.
3 ـ انتخاب سه نفر از نمايندگان به عنوان عضو در شوراي عالي اجراي سياستهاي كلي اصل (44) قانون اساسي.
4 ـ انتخاب دو نفر از نمايندگان عضو كميسيون اجتماعي به عنوان عضو در شوراي عالي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت.
5 ـ گزارش كميسيون فرهنگي درمورد لايحه اهداف، وظايف و اختيارات وزارت ورزش و جوانان (اعادهشده از شوراي محترم نگهبان).
6 ـ انتخاب دو نماينده با معرفي كميسيونهاي برنامه، بودجه و محاسبات و بهداشت و درمان به عنوان ناظر در شوراي عالي بيمه سلامت كشور.
7 ـ انتخاب دو نماينده با معرفي كميسيون تخصصي ذيربط به عنوان ناظر در شوراي عالي بيمه.
8 ـ انتخاب دو نماينده از اعضاي كميسيونهاي آموزش، تحقيقات و فناوري و اجتماعي به عنوان ناظر در شوراي عالي آموزش و تربيت فني، حرفهاي و مهارتي.
9 ـ انتخاب سه نفر از اعضاي كميسيونهاي بهداشت و درمان، اجتماعي و برنامه و بودجه و محاسبات به عنوان ناظر در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آياتي چند از كلام الله مجيد.
(آيه 110 ـ 107 از سوره مباركه «كهف» توسط قاري محترم آقاي مجيد ايماني تلاوت گرديد)
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ كانَتْ لَهُمْ جَنَّاتُ الْفِرْدَوْسِ نُزُلاً * خالِدِينَ فِيها لا يَبْغُونَ عَنْها حِوَلاً * قُلْ لَوْ كانَ الْبَحْرُ مِداداً لِكَلِماتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَنْ تَنْفَدَ كَلِماتُ رَبِّي وَ لَوْ جِئْنا بِمِثْلِهِ مَدَداً * قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحى إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ كانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا يُشْرِكْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً *
(صدق الله العلي العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاري عزيزمان جناب آقاي مجيد ايماني تشكر ميكنم، ترجمه آيات را بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«بيگمان كساني كه ايمان آورده و كارهاي شايسته كردهاند باغهاي بهشت جايگاه پذيرايي آنان است. جاودانه در آن خواهند بود و از آنجا درخواست انتقال نميكنند. بگو اگر دريا براي كلمات پروردگارم مركب شود پيش از آنكه كلمات پروردگارم پايان پذيرد قطعاً دريا پايان مييابد هر چند نظيرش را به مدد آن بياوريم. بگو من هم مثل شما بشري هستم ولي به من وحي ميشود كه خداي شما خداي يگانه است پس هر كس به لقاي پروردگار خود اميد دارد بايد به كارهاي شايسته بپردازد و هيچكس را در پرستش پروردگارش شريك نسازد». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقاي رئيس! با اجازه من اسامي غايبان و متأخران جلسه امروز را قرائت كنم. آقايان و خانمها: سيدحمزه اميني، محسن پيرهادي، هاجر چناراني، سميه رفيعي، قاسم ساعدي، محمد صفري، سيدصادق طباطبائينژاد، محمدرضا مبلغي و سيدنظامالدين موسوي.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت عید سعید غدیر، طرح گشایش اقتصادی در جامعه و مشکلات برگزاری کنکور سراسری

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحيم
«من المؤمنين رجال صدقوا ما عاهدوا اللّه عليه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ينتظر و ما بدلوا تبديلاً»
در ابتدا عيد سعيد غدير را به همه مسلمين، حقجويان و عدالتخواهان جهان تبريك عرض ميكنم. آنچه دشمنان را از مؤمنين نااميد ميكند مسير ولايت در اسلام است، چرا كه عيار تشخيص اسلام ناب از اسلام اموي، آمريكايي، صهيونيستي و تكفيري فقط و فقط پيروي از خط ولايت است. به همين جهت است كه اين روز را عيدالله الاكبر ناميدهاند و در نزد مسلمين عيدي بزرگتر از اين عيد كامل شدن دين و جدا شدن ابدي مسير حق از باطل وجود ندارد.
اين روزها درباره گشايش اقتصادي در جامعه سؤالاتي مطرح است. همانطور كه در روز پنجشنبه در بازديد سرزده از واحدهاي خبري صدا و سيما گفتم، ما تحقق آيندهاي خوب را از مسير سخت ممكن ميدانيم، ولي همانطور كه آن روز هم تصريح كردم نبايد توقع حل مشكلات را در هفته و ماه داشت، بلكه اثر اقدامات در فصلهاي پيشرو ديده خواهد شد.
طرح مهمي در شوراي عالي هماهنگي اقتصادي قوا در حال بررسي است كه ميتواند بر اقتصاد تأثير ملموسي بگذارد. اما بايد تصريح كرد كه اين طرح فقط در صورتي كه در جزئيات آن نظرات كارشناسي براي حفظ منافع مردم مدنظر قرار گيرد ميتواند به اهداف خود برسد. در اين زمينه اختلافنظرهاي كارشناسي وجود دارد و هنوز هيچ طرحي قطعي نشده است. لذا بايد صبر كرد و اجازه داد اين بحثها در فضاي كارشناسي بررسي شده و به نتيجه نهايي برسد.
مردم عزيز اطمينان داشته باشند كه مجلس با تركيبي از نمايندگان توانمند در عرصه اقتصاد و كارشناسان مركز پژوهشها با رعايت نظرات كارشناسي منافع مردم را تأمين خواهند كرد. همانطور كه در بسته اقتصاد مردمي توضيح داده شد، مجلس مبناي عمل خود را مردمي كردن اقتصاد به نفع طبقه متوسط و محروم قرار داده است و معتقد است بدون قوي شدن تكتك مردم نه ايران قوي ميشود و نه دولت قوي خواهد شد.
در پايان هم اشارهاي به بحث برگزاري كنكور داشته باشم. بعد از مطالبه نگراني مردم در برگزاري كنكور، وزراي محترم بهداشت و علوم پروتكلهاي جديدي را براي اطمينان از سلامت در برگزاري كنكور تنظيم كردند و متعهد شدند كه اجراي آن را به درستي انجام دهند. در راستاي پيگيري نگرانيهاي مردم، نمايندگان محترم و معاونت قوانين مجلس با حضور در حوزههاي برگزاري كنكور كارشناسيارشد بر چگونگي اجراي تعهدات نظارت كردند.
گزارشها حاكي از اين است كه نحوه برگزاري نسبت به آزمون دكتري بهتر شده است، اما همچنان اشكالات اساسي وجود دارد. گزارشهاي رسيده به اينجانب نشان ميدهد كه در كنكور دكتري (10) درصد و در كنكور كارشناسيارشد حدود (15) درصد از داوطلبان نسبت به سال گذشته عموماً به دليل هراس از ابتلا به كرونا در آزمون كمتر شركت كردند كه معناي آن اين است كه دهها هزار نفر به دليل نگراني از حق شركت در آزمون محروم شدند. در كنكور سراسري اين نگرانيها ميتواند به محروميت از حضور در دانشگاه منجر شود و اين بسيار نگرانكننده است.
از طرف ديگر در عين افزايش انتظارات از نهادهاي اجرايي برگزاري كنكور، بودجه لازم براي عمل به پروتكلها توسط دولت اختصاص داده نشده است. تهيه تجهيزات لازم ضدعفوني و گندزدايي، افزايش عوامل اجرايي، تهيه لوازم محافظتي لازم و بهكارگيري افراد كارآزموده براي أخذ امتحان از داوطلبان مشكوك و يا مبتلا به كرونا به بودجه نياز دارد و لازم است اين مسائل پيگيري شود.
نمايندگان محترم مجلس و وزراي محترم بهداشت و علوم بر لزوم رعايت فاصله (8/1) متري تأكيد كردهاند، ولي اين فاصله در عين عمل در بسياري از مواقع رعايت نشده است. علاوه بر اين در كنكور سراسري پيشرو تعداد بسيار بيشتر داوطلبان نسبت به كنكور دكتري و ارشد و تجربه كمتر داوطلبان براي حضور در آزمونهاي سراسري و آشنايي كمتر آنها با فضاي آزمون نسبت به آزمونهاي تحصيلات تكميلي و همچنين تعداد بسيار زيادي از داوطلبان، حتماً همراه و مشايعت اعضاي خانواده خود به محل برگزاري آزمون ميروند و اين يعني اضافه شدن صدها هزار نفر از والدين پشت درهاي حوزههاي برگزاري آزمون كه خود نيازمند تمهيد و برنامهريزي و مديريت و حتي اطلاعرسانيهاي لازم است.
همچنين در اين گزارش به موارد ديگري از پروتكلهاي جديد كه به طور كامل رعايت نشده اشاره شده است. بر اين اساس ضروري است رؤساي كميسيونهاي بهداشت و آموزش و معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي ظرف (48) ساعت در جلسهاي با حضور وزراي بهداشت و علوم مشكلات موجود را بررسي و براي نحوه رفع اين مشكلات برنامهريزي كنند.
آنچه مهم است اين است كه برگزاري كنكور سراسري ضروري است، اما اين كنكور بايد زماني برگزار شود كه از رفع اشكالات موجود اطمينان كامل حاصل شود. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
4
رد تقاضای سلب یکفوریت از دوفوریت طرح الحاق یک بند به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 کل کشور (ثبت 71)

محمدباقر قاليباف
جناب آقاي اميرآبادي! دستور جلسه را بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران عزيز و مردم شريف ايران اسلامي عرض سلام دارم. آقاي رئيس! اولين دستور ما ادامه رسيدگي به گزارشكميسيون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح دوفوريتي الحاق يك بند به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 كل كشور است. آقاي رئيس! براساس ماده (158) آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي تعدادي از همكاران درخواست سلب فوريت از اين طرح را دارند كه نماينده درخواستكنندگان جناب آقاي شريعتي هستند، بفرماييد.

مالک شريعتي نياسر
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت همكاران گرامي و ملت شريف ايران سلام عرض ميكنم. عيد سعيد غدير خم را خدمت همه بزرگواران تبريك عرض ميكنم. بحثي كه خدمت عزيزان طرح ميكنم و خواهش ميكنم توجه بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي شريعتي! عذرخواهي ميكنم. همكاران عزيز! سلب فوريت فقط يك مخالف دارد، آن هم رديف اولي كه در لوح ميبينيد ميتوانيد به عنوان مخالف ثبتنام كنيد.

مالک شريعتي نياسر
پیشنهاد دهنده
عرض به حضور عزيزان اصل موضوع كه پيگيري طرحهاي عمراني، راههاي روستايي و غيره است مورد اتفاق همه نمايندگان از جمله بنده و همكاران ديگر است كه با اين طرح مخالفت كرده بودند. هدف از اين ماجرا اين است كه دقت بيشتري در نحوه اجراي اين موضوع شود كه خدايناكرده زمينهساز و بسترساز فساد در موضوع نباشد.
طبق تبصره (1) بند (4) ماده (182) در ارتباط با بحث بودجه، گزارشي كه الان كميسيون درخصوص اين ماجرا و تأمين قير براي راههاي روستايي داده است، آنچه كه بايد اتفاق بيفتد تأمين اعتبار براي طرحها است كه خوشبختانه كميسيون بودجه اين را اصلاح كرده است.
اما عزيزان دقت بفرماييد! عزيزان تبصره (1) صفحه (124) آييننامه را ملاحظه بفرماييد، گفته شده پيشنهادهايي كه منبع درآمد مشخصي نداشته باشد قابل طرح نخواهد بود و پيشنهادهايي كه مازاد در سرجمع نباشد (درباره بودجه است) زماني قابل طرح است كه رديف مشخص جايگزين را معين نمايد.
اينجا آنچه كه در گزارش نهايي كميسيون آمده، بحث سرجمع را رعايت نكرده و اينجا جايي است كه اگر مجلس بخواهد ورود كند طبق اين تبصره مندرج در آييننامه حتماً قبل از آن بايد مصوبه دولت به مجلس ارائه شده باشد تا ما بتوانيم ورود كنيم. اينجا اصلاً اشكال آييننامهاي دارد. يعني كسي با اصل موضوع مخالفت ندارد. اتفاقي كه بايد به صورت شكلي بيفتد اين است كه ما مصوبه دولت را بايد بياوريم كه مطمئن باشيم شوراي نگهبان رد نميكند. الان مسأله ما ديگر اين نيست كه قير تهاتري است، اين را در كميسيون ظاهراً صحبت كردند كه تأمين اعتبار شود و آن مشكل بسترسازي فساد تا حدودي حل شود. اما اصل ماجرا الان اين است.
ضمن اينكه يك گزارشي هم در (8) مرداد 99، حدود (10) روز پيش سازمان بازرسي كل كشور خطاب به رياست محترم مجلس تقديم كرده كه در آنجا از انحراف حدود (8/1) ميليون تني در موضوع تأمين قير در سال 96 صحبت شده و اشاراتي به اين داشته كه مواردي صدمه به بازار صادراتي خورده است. بحث اختلال در قيمتگذاري اتفاق افتاده، ايجاد زمينه انحراف براي عدم استفاده از قير مرغوب براي آسفالت خيابانها و جادهها مطرح شده و زمينههاي سوءاستفاده بنگاههاي مرتبط در زنجيره توزيع و توليد و نهايتاً پيچيدگي فرآيندهاي نظارتي در جهت جلوگيري از انحرافات مطرح كرده كه گزارش سازمان بازرسي گزارش بسيار مهمي است. من از رياست محترم جلسه خواهش ميكنم، آقاي دكتر قاليباف توجه دارند، اين گزارش را به نظرم براي نمايندگان اشاره بفرماييد كه اين گزارش مطرح شده، سازمان بازرسي روي اين موضوع دقت نظر داشته و ضمن اينكه الان مشكل شكلي هم داريم. طبق تبصره (1) بند (4) ماده (182) در ارتباط با تصويب بودجه، حتماً پيشنهادهايي كه مازاد بر سرجمع نباشد زماني قابل طرح است كه رديف مشخص جايگزين را معين نمايد. اينجا اين اتفاق نيفتاده و اصلاً الان اين پيشنهاد طبق آييننامه قابل طرح نيست. تشكر ميكنم.

محمدباقر قاليباف
آقاي موسوي! مخالف را اعلام كنيد.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض سلام و صبح بخير و تبريك عيد سعيد غدير خم. مخالف وقتشان را به جناب آقاي دكتر فرهنگي واگذار كردهاند، بفرماييد.

محمدحسين فرهنگي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
موضوع قير رايگان موضوعي نيست كه سابقهاي نداشته باشد. ما چندين سال است كه در قوانين بودجه سنوات مختلف اين حكم را داشتيم. اين دوره هم مستحضريد كه بودجه طوري نشد كه به صحن بيايد و در صحن درباره آن بحث شود. اين خارج از چارچوب صحن مجلس با آن اضطراري كه به وجود آمده بود به شورا رفت و مجوز رهبري هم باعث شد كه بدون بررسي در صحن مجلس تصويب شود.
مجلس محترم كار درستي انجام داد و اين طرح را با دوسوم آرا و بيش از دوسوم آرا تصويب كرد. كليات آن هم موقعي كه مطرح بود باز هم بيش از دوسوم آرا رأي موافق را به خودش اختصاص داد، يعني بيش از (200) رأي هم در دوفوريت و هم در كليات به خودش اختصاص داد. اينكه مجلس محترم در گام بعدي بيايد سلب فوريت كند، معنايش حذف موضوع است. لذا حذف موضوع با توجه به طي مراحلي كه انجام شده حكيمانه نيست.
البته در گزارش از نظر ما هم بعضي از ضعفها هست، اينها در جزئيات مطرح ميشود، نه در فوريت و سلب فوريت. لذا خواهش من اين است كه دوستان قاطع با سلب فوريت مخالفت بفرمايند، در جزئيات پيشنهاداتي هست كه موضوع بعدي در رفع نواقص و ايراداتي كه وجود دارد قابل طرح خواهد بود. فصل كاري در كشور ما در بسياري از استانها محدود است و هر گونه تأخيري حتماً ضرر را به دنبال خواهد داشت. البته براي ادامه مراحل اميدواريم هم دولت محترم و هم شوراي محترم نگهبان به اراده جدي مجلس در اين موضوع توجه كنند و اگر انشاءالله نهايي شد رياست محترم هم مذاكراتي كه لازم است را با دولت و شورا به عمل بياورد. لذا من از همكاران محترم خواهش ميكنم به طور قاطع با سلب فوريت مخالفت بفرمايند، بسيار متشكرم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. با توجه به آييننامه فقط يك مخالف ميتواند صحبت كند. وارد رأي ميشويم، دوستان آمادگي رأيگيري داشته باشند. حضار 241 نفر، آغاز رأيگيري. (اميرآباديفراهاني ـ همكاران محترم! سلب يكفوريت مطرح شده، يعني ميخواهند از دوفوريتي به يكفوريتي تغيير بدهند) پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.
5
تصویب طرح الحاق یک بند به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 کل کشور (ثبت 71)

محمدباقر قاليباف
آقاي اميرآبادي! وارد دستور شويم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! وارد دستور ميشويم، اگر اجازه بفرماييد من مادهواحده را قرائت كنم تا وارد پيشنهادات همكاران شويم.
طرح الحاق يك بند به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 كل كشور
مادهواحده ـ يك بند به شرح زير به عنوان بند «ز» به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 كل كشور مصوب 26/11/1398 الحاق ميشود:
1 ـ شركت ملي نفت ايران موظف است نسبت به تأمين (1) ميليون تن قير تا سقف مبلغ (40) هزار ميليارد ريال اقدام و در سقف سهميههاي زير به صورت ماهانه در اختيار دستگاههاي اجرايي ذيلالذكر قرار دهد.
1 ـ 1 ـ (50) درصد در اختيار وزارت راه و شهرسازي براي آسفالت راههاي فرعي و روستايي و روكش آسفالت شبكههاي راههاي اصلي، فرعي، روستايي و عشايري و معابر محلات هدف بازآفريني شهري و طرحهاي مسكن مهر.
1 ـ 2 ـ (21) درصد در اختيار بنياد مسكن انقلاب اسلامي جهت آسفالت معابر و بهسازي روستاها، محوطه مساجد و حسينيههاي روستاها و اجراي طرح (پروژه)هاي مشاركتي با دهياريها با اولويت روستاهاي حادثهديده در اثر حوادث غيرمترقبه.
1 ـ 3 ـ (17) درصد در اختيار وزارت كشور (سازمان امور شهرداريها و دهياريهاي كشور) جهت آسفالت معابر شهرهاي با جمعيت زير (50) هزار نفر جمعيت.
1 ـ 4 ـ (5) درصد در اختيار وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور) جهت نوسازي مدارس و دانشگاه فرهنگيان.
1 ـ 5 ـ (4) درصد در اختيار وزارت جهادكشاورزي (سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور) براي انجام عمليات خاكپوش، قيرآبهپاشي سازگار با محيطزيست مورد تأييد سازمان ذيربط.
1 ـ 6 ـ (3) درصد در اختيار سازمان بسيج سازندگي به منظور آسفالت راههاي بين مزارع و محوطه پايگاههاي بسيج و محوطه پاسگاههاي انتظامي.
2 ـ دولت مكلف است مبلغ (40) هزار ميليارد ريال منابع لازم جهت تأمين قير موضوع اين بند را از محل اعتبارات طرحهاي تملك دارايي سرمايهاي اين قانون تأمين و در اختيار شركت ملي نفت ايران قرار دهد. مبلغ فوق صددرصد تخصيصيافته تلقي ميگردد.
چنانچه مبلغ مذكور تكافوي تأمين (1) ميليون تن قير را ننمايد، دولت مكلف است مابهالتفاوت آن را از محل واگذاري اوراق مالي اسلامي (موضوع بند «ه» تبصره 5 اين قانون) تأمين نمايد.
شركت ملي نفت ايران مكلف است تا پايان آذر ماه 1399 نسبت به تحويل كامل قير موضوع اين بند از طريق شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي به دستگاههاي اجرايي موضوع اين بند اقدام نمايد. اين دستگاهها مكلفند با رعايت شاخصهاي مربوطه نسبت به ابلاغ سهم هر يك از استانها حداكثر ظرف مدت يك ماه پس از ابلاغ اين بند اقدام نمايند. كارگروهي متشكل از نمايندگان وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه كشور و هر سه مورد دستگاه ذيربط ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ اين بند تشكيل و متناسب با درخواست دستگاههاي موضوع اين بند نسبت به صدور مجوز حوالههاي قير اقدام مينمايند.
3 ـ ترتيبات اجراي اين بند به نحوي كه ارزش قير تحويلشده به هر دستگاه قابل انعكاس در هزينههاي طرحهاي مذكور در جزء (1) اين بند باشد، توسط وزارتخانههاي نفت و امور اقتصادي و دارايي ابلاغ ميشود.
4 ـ فروش قير موضوع اين بند توسط دريافتكنندگان به هر شكل ممنوع است و قير دريافتي صرفاً بايد به مصرف موارد ذكرشده در اين بند برسد.
5 ـ گزارش عملكرد اين بند به تفكيك پروژههاي محل مصرف توسط دستگاههاي اجرايي موضوع اين بند به كميسيونهاي برنامه و بودجه و محاسبات، انرژي و عمران مجلس شوراي اسلامي و سازمان برنامه و بودجه كشور ارسال ميشود. كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات موظف است ظرف مدت (15) روز پس از وصول گزارش، آن را بررسي و نتيجه را به مجلس شوراي اسلامي ارائه كند.
آقاي رئيس! در مادهواحده همكاران پيشنهاد دارند. آقاي نوروزي پيشنهاد حذف كل را دارند كه مطرح نميفرمايند. جناب آقاي فرهنگي مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند، آقاي خاندوزي مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند. جناب آقاي حاجيبابايي اصلاح كل دارند، آقاي حاجيبابايي مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند. آقاي نوروزي! اصلاح كل را مطرح ميفرماييد؟ مطرح نميفرمايند. آقاي خاندوزي مجدداً حذف جزء دارند و مطرح نميفرمايند، خيلي ممنون. حاج آقاي سليمي «(1) ميليون تن» به «(2) ميليون تن» آقاي قاضيزاده! الان در مادهواحده اصلاحي كميسيون اصلي هستيم. اينجا آقاي فرهنگي رديف چهاردهم هستند، آقاي فرهنگي، طرح الحاق يك بند را پيشنهاد دارند، مطرح بفرماييد.

محمدحسين فرهنگي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
از جناب آقاي اميرآبادي خيلي تشكر ميكنم. اين در قسمت اصلاح كميسيون است، در بخش قبل از آن كه شما وارد شديد و خود سامانه به اين نحو ثبت كرد. اگر دوستان خواستند متن را هم ببينند در بخشي كه جستجوي متن است آنجا طرح الحاق يك بند به تبصره آمده، به اشتباه آنجا ثبت شده و نبايد آنجا ثبت ميشد.
من پيشنهاد دوم را هم مطرح ميكنم، با هم تفاوتهاي جزئي دارند، آن قسمت دوم را كه اصلاحي به كميسيون آنجا آمده تفاوتش با گزارش كميسيون محترم در دو موضوع اصلي است.
يكي اين كه آنجا (1) ميليون تن ديده شده واقعاً (1) ميليون تن كافي نيست. به دليل اينكه ما در شرايط فعلي تقريباً (50) درصد آن را به قيرسازها بدهكاريم و به محض اينكه اين مجوز را داديد به قيرسازان تحويل داده ميشود و چيزي براي ساير پروژهها نميماند كه بتوانند در پروژههاي خودشان استفاده كنند.
تفاوت دوم آن مربوط به تأمين منبع است. منبعي كه اينجا ديده شده برداشتن از اعتبارات تملك داراييهاي سرمايهاي است، جناب آقاي مالك شريعتي هم ايرادي كه به استناد قانون آييننامه داخلي در بخش بودجه گرفتند اين بود كه از سرجمع برداشتيد و برداشت از سرجمع درست نيست و اصلاً سرجمع در مجلس قابل طرح نيست.
حالا بگذريم از اينكه اين ايراد را مديريت جلسه وارد بداند يا نداند، در اينجا ما گفتيم خوراك پالايشگاهها را وزارت نفت تأمين بكند، يعني نفت خام به آنها بدهد. باتوجه به مشكلاتي كه در فروش نفت خام از يك طرف داريم و از يك طرف هم خوشبختانه با كارهايي كه در سالهاي اخير انجام شد ما توان توليدمان بالا رفته و حتي در حد قابل توجهي ميتوانيم مازاد بر سقف اوپك را هم داشته باشيم، لذا به جاي اينكه ما آن را از سرجمع تملك داراييها برداريم، اينجا گفتيم كه نفت خام در اختيار پالايشگاهها قرار بگيرد، اين دو تا تفاوت اصلي است.
منتها اينكه بگوييم از تملك دارايي برداشته شود اولاً بسياري از پروژهها ربطي به آسفالت ندارند، از همه آنها كم ميشود، پروژههاي سدسازي، فرودگاهي و ريلي كم ميشود، اينهايي كه عمدتاً نيازي هم به آسفالت ندارند و ساير پروژهها، پروژههاي زيادي هستند كه تملك هستند، اما جنس و موضوع آنها جنس و موضوع مربوط به آسفالت نيست، از آنها برداشت ميشود.
بعضي از مجموعههايي كه به آنها درصدي مثلاً (5) درصد براي نوسازي مدارس داده ميشود، ميزان كسري آنها از ميزان افزايش و تأمين قير بيشتر خواهد بود، يعني بخش قابل توجهي از تأمين اعتبارات موردنيازشان را از آنها سلب خواهيم كرد، از آنها خواهيم گرفت و به مقدار كمتر از آن قير رايگان در اختيارشان قرار خواهيم داد، با همين اعتباراتشان ميتوانستند قير تهيه بكنند. اما بيش از آن مقداري كه به آنها قير رايگان تعلق ميگيرد، آن (5) درصد، بيشتر از آن ميزان كسريشان از تملك داراييهايشان اتفاق ميافتد. يعني يك وضعيتي به وجود ميآيد كه هم از ميزان اعتبارات ناچيزي كه در اختيار شهرداريها، دهياريها، مجمعهاي مربوط به دستگاههاي اجرايي، دستگاههاي دولتي و امثال اينها قرار ميگيرد، از همه آنها، از دستگاههاي مختلف، از وزارتخانههاي مختلف و از خود وزارت راه كم ميشود كه مثلاً ما بتوانيم (1) ميليون تن قير رايگان تهيه كنيم.
لذا من در اين پيشنهادم به دو موضوع متفاوت تأكيد كردم، يكي (2) ميليون تن و يكي هم موضوع تأمين خوراك و تأمين مبلغي كه به جاي برداشت از تملك داراييها، از نفتخام استفاده شود و در اختيار آنها قرار بگيرد، ظاهراً تنها مخالف اين موضوع خود وزارت نفت است، شايد استدلال آنها هم اين باشد كه ميخواهند آن (5/14) درصدشان آسيب نبيند. اين را دولت ميتواند در آييننامهاي كه براي اين موضوع تهيه ميكند، تدبيري براي آن بينديشد. هرچند اين صادرات نيست كه بگوييم درصدي بايد در اختيار وزارت نفت قرار بگيرد، ولي در عين حال ممكن است از منابع صادراتي تأمين شده باشد، ميتوانند درصدي را به اين موضوع اختصاص بدهند و اين مبنا را انجام بدهند و تأمين بكنند. لذا خواهش من از همكاران محترم اين است كه با اين موضوع همراهي بفرمايند و الا همان (1) ميليون و به همان نحوه تأمين از تملك داراييها مجبور هستند اكتفا بكنند. خيلي ممنون و سپاسگزارم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از رعايت وقت تشكر ميكنيم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي نوروزي مخالف هستند، بفرماييد.

حسن نوروزي
مخالف
آقاي نيكزاد صحبت ميفرمايند.

علي نيک زادثمرين
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت مردم بزرگ ايران اسلامي و همكاران عزيز و بزرگوار عرض سلام دارم.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر نيكزاد! ببخشيد، عذرخواهي ميكنم، چون اسم حضرتعالي در ليست مخالفين نيست، طبق آييننامه نميتوانيد صحبت كنيد.

محمدباقر قاليباف

سيدناصر موسوي لارگاني

حسن نوروزي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت ملت بزرگوار ايران عرض سلام و ادب دارم و عيد غدير خم و ولادتهاي اين ماه عزيز را به محضر همه همكاران و ملت بزرگ ايران عرض تبريك دارم. عرض كنم كه من با پيشنهاد برادرمان جناب آقاي دكتر فرهنگي به چند دليل مخالف هستم.
1 ـ آن برنامهاي را كه كميسيون برنامه و بودجه اعلان كردند كه در واقع معادل آن مبلغ، مبلغ ريالي قير داده شود، ايشان در واقع ميخواهند بفرمايند همان قير رايگان. قير رايگان، آقايان خيال ميكنند بله فردا همه جادههاي روستاييشان ديگر قيرپاشي ميشود، آسفالت ميشود، اينطوري نيست. خود آقاي دكتر فرهنگي فرمودند آن (1) ميليون تن در واقع بدهي آن افراد قيرساز است. اينها ميخواهند مشكل چاله و چولههاي آن قيرسازان را پر بكنند، نميخواهند جادههاي روستايي شما را آسفالت بكنند. «كلمه حق يراد بها الباطل»، در واقع خودشان فرمودند آن (1) ميليون تن قير اوليه به قيرسازان داده شود، ما ميگوييم نبايد به قيرسازان داده شود. عرض ما اين است بايد مبلغ مشخص شود چقدر، براساس آن مبلغ تا جلوي فساد گرفته شود. آقايان ميفرمايند در سالهاي قبل هم چنين بوده است، بله به اعتبار تجربه سالهاي قبل كه اين فسادزايي ايجاد ميشده است ما مخالف هستيم و فرمايش جناب آقاي دكتر مالك شريعتي هم اشاره به همين داشت. چرا ما در بحث بودجه انحراف ايجاد ميكنيم؟ بودجهاي كه دولت، متخصصين مركز پژوهشها، متخصصين سازمان برنامه و بودجه ميبندند، در كميسيون تلفيق بحث ميشود و بعد ما ميآييم يك چيز جديدي را به عنوان اصلاح بودجه تقديم ميكنيم. بنابراين اگر ما مخالف هستيم به خاطر جلوگيري از فسادسازي اين اعطاي قير رايگان است، آن زحمتي را كه كميسيون برنامه و بودجه كشيدند كه زحمت درستي است و ما مطالعه كرديم، هم تقسيمبندي و هم دستهبندي آنها درست است و هم اين است كه در مقابل مبلغي مشخص و بعد حسابرسي مشخص. طرح جناب آقاي دكتر فرهنگي ميخواهد همه اينها را به هم بزند و اصلاح ايشان در مقابل و تقابل با آن نظريه مركز پژوهشها است. بنابراين من مخالف هستم و از همكاران محترم خواهش ميكنم به آن دقتي كه به درستي در كميسيون برنامه و بودجه انجام شده است توجه بفرمايند و به اين نوع اصلاحات رأي ندهند. والسلام

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي كمال عليپورخنكداري موافق هستند، بفرماييد.

کمال علي پورخنکداري
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
خدمت نمايندگان محترم، مردم شريف ايران و هيأترئيسه محترم عرض سلام دارم. عزيزان و نمايندگان محترم توجه داشته باشند، از جناب آقاي فرهنگي بينهايت تقدير و تشكر ميكنم كه به نكته ظريفي در پروژههاي عمراني توجه داشتند، دوستان عزيز توجه داشته باشند، چه ما بخواهيم و چه نخواهيم ميبينيم هر سال تقريباً (30) الي (40) درصد در پروژههاي عمراني كشور كار انجام ميشود، در واقع (30)، (40) درصد الي (50) درصد تخصيص داريم.
يكي از ايرادهاي بزرگ ما اين است كه كشور به پروژههاي عمراني تخصيص نميدهد و اين بايد در جاي خودش بررسي شود. اما آن چيزي كه امروز مهم است و جناب آقاي فرهنگي پيشنهاد دادند، من واقعاً از مخالف محترم تعجب ميكنم. من مطمئن هستم كه در حوزههاي انتخابيه ايشان مشكلات زيادي هست.
دوستان ببينيد! مشخص شده كه (1) ميليون از سرجمع تملك دارائيها كم شود، اما اين پيشنهاد ميتواند راهكار بهتري شود و اصلاح جديتري بشود. اينكه ما (1) ميليون تن مصوب كرديم، (500) هزار تن بابت ديون پيمانكاران بايد پرداخت شود، يعني عملاً ما اين همه آمديم زحمت كشيديم فقط براي (500) هزار تن، اما دوستان عزيز! ما ميبينيم كشور عزيز ما در تحريم ناجوانمردانه دشمنان ما قرار دارد، چرا خودمان خودتحريمي ميكنيم؟ نفت ما را كه نميخرند چرا ما در داخل استفاده نكنيم؟ شما را به خدا اينها را توجه بكنيد.
كشور ما توليد نفت دارد اما تحريم هستيم، ما در اين پيشنهادي كه جناب آقاي فرهنگي داده ميآييم از خودتحريمي درميآييم و از منابع داخلي كشورمان استفاده ميكنيم. دوستان عزيز توجه كنند! اگر ما بياييم (1) ميليون تن را به (2) ميليون تن افزايش بدهيم، امروز ميبينيم بسيج سازندگي تفاهمنامه (2000) ميليارد توماني با دولت دارد، دست بسيج درد نكند و آمده پاي كار. الان اگر ما اين را (5) درصد اضافه بكنيم كارهاي بزرگي انجام ميشود. همين الان ما داريم برج (5) را تمام ميكنيم، يك نماينده اعلام بكند كه در روستاهاي خودشان در شهرهاي زير (50) هزار نفر دارد كارهاي عمراني انجام ميشود، يك نماينده بگويد ما در روستاهاي خودمان (300) متر، (500) متر، (1) كيلومتر داريم آسفالت انجام ميدهيم. بابا! برج (5) است و الان فصل اين است كه ما از منابع داخلي خدادادي خودمان كه دشمنان ما تحريم كردند، ما از اين فضا استفاده بكنيم و بياييم اضافه بكنيم. جناب آقاي نوروزي! من ميدانم شما در حوزه انتخابيه مشكل داريد، آن چيزي كه آقاي شريعتي هم ايراد گرفتند ايراد جدي نبود، ما آمديم سرجمع تملك داراييهايي كه كشور (50) درصد فقط تخصيص ميدهد يك جهشي در آن ايجاد بكنيم.
شما ميدانيد كارهاي عمراني در كشور بيشترين اشتغال را ايجاد ميكند. در منابع آماري كشور بيش از (12) درصد رسمي حالا بعضي ميگويند (8) تا (9) درصد ما نرخ بيكاري داريم. اگر بياييم اينها را حل بكنيم، يعني بياييم (5/1) ميليون تن قير را به آن مجموعه (500) هزار تا اضافه بكنيم، مطمئناً (500) هزار تا است، (1) ميليون تن نيست، قشر عظيمي از كارگران بيكار ما مشغول ميشوند. دوستان عزيز! با رأي بالا به اين پيشنهاد جناب آقاي فرهنگي رأي بدهيم كه مشكل را در كشور حل بكنيم، هم مشكل راههاي روستايي، هم مشكل شهرهاي زير (50) هزار نفر و نگران نباشيم، خيلي از جاها پيامكهاي مختلفي ميدهند كه فساد است. من آن روز هم در مخالفت عرض كردم، فساد را ديوان محاسبات و دستگاههاي نظارتي بايد پيگيري كنند، هرجايي كه شماها هستيد بايد پيگيري بكنيد و مردم را تشويق كنيم تا گزارش بكنند، چرا ما از منابع داخلي خودمان استفاده نكنيم؟ من بينهايت از اين تفكر و هوش بالاي جناب آقاي فرهنگي تقدير و تشكر ميكنم، بياييم كمك بكنيم هم در جهت رفع مشكلات بيكاري و هم اينكه به موضوع افزايش (2) تن قير رأي بدهيم. ممنون و متشكرم.

محمدباقر قاليباف

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمد الله رب العالمين
دوستان، نمايندگان، برادران و خواهران عزيز ببينيد! اين قضيه قير كه چند سالي است وارد ادبيات بودجه كشور شده است، متأسفانه به روش سالهاي گذشته همه دستگاههاي نظارتي و حاكميتي اذعان دارند كه روش گذشته يك روش غلط، فسادزا و مشكلساز براي كشور بود. خوشبختانه امسال در كميسيون برنامه و بودجه بخشي از ايرادات اين طرح برطرف شده است و عقلايي تصميم گرفته شده و متناسب با منابعي كه قابل تأمين است تصميم گرفته شده است. من خواهشي كه از دوستان دارم به اين نكات توجه داشته باشند. اين كه از محل طرحهاي عمراني براي پروژههاي عمراني كشور كه نيازمند قير هستند يك مبلغي را از سرجمع براي تسريع در كارهاي راههاي روستايي، آسفالت راههاي كشور و بحث شهرداري برداريم كارخوبي است، از محل طرحهاي عمراني سرجمع برميداريم و در كارهاي عمراني تسريع ميبخشد.
ولي دوستان عزيز! اينكه بياييم از خوراك پالايشگاهها، اين خيلي مهم است، توجه داشته باشيد، پالايشگاههاي كشور هماكنون با ظرفيت كامل كار ميكنند، هيچ مشكلي براي تأمين منابع و مواد اوليه و نفت خام ندارند. اگر چنين تصميمي گرفته شود كه در واقع ما بياييم به (2) ميليون تن افزايش بدهيم واقعاً قابل اجرا نيست، دوماً از مواد اوليه يا نفت خام پالايشگاهها، پالايشگاه دارد با تمام ظرفيت نفت خام را دريافت ميكند، اگر اين اتفاق بيفتد بايد ما نفت خام قبلي را كم بكنيم، اين يعني چه؟ يعني بايد (4000) ميليارد تومان از يارانه نقدي خانوارهاي كشور كم بكنيم، چون نفت خامي كه به پالايشگاهها داده ميشود فرآورده ميشود، فرآورده كه فروش ميرود منابع آن براي هدفمندي يارانهها است، دوستان به اين توجه داشته باشند، اين تصميم، تصميم خطرناكي است، ما نميتوانيم يارانه نقدي خانوارها را كم كنيم بعد بگوييم (1) ميليون تن بشود (2) ميليون تن، يا اينكه از خوراك مواد نفت خام به پالايشگاهها بدهيم. اين به شدت اثر منفي روي كشور دارد و واقعاً قابل اجرا نيست.
آقاي رئيس! يك مشكل ديگري وجود دارد و خواهشي كه دارم دوستان توجه داشته باشند، يكي از مشكلات اساسي كه هميشه وجود دارد، يك عدد ريال و يك مقدار ميگذاريم، قيمتها در كشور ما قيمتهاي ثابتشدهاي نيست، در بورس روز به روز قيمتها تغيير ميكند، البته خوشبختانه در كميسيون اين نقص برطرف شده است.
عزيزان! يك نكتهاي كه لازم است من خدمتتان عرض كنم، قيري كه به طرحهاي عمراني داده ميشود حتماً بايد در طرحهاي عمراني اعمال حساب شود. اين در اين طرح بايد يك جايي گنجانده شود.
يك بحثي كه دوستان دارند، آقاي رئيس، آقايان، برادران، خواهران عزيز! اگر (1) ميليون تن به (2) ميليون تن افزايش داده شود امكان اجرا ندارد، باز هم در لوپ فساد گذشته ميافتيم، مضافاً اينكه اگر بخواهيم به فشار شما اجرا بكنيم، بايد (4000) ميليارد تومان يعني معادل (1) ميليون تن قير از يارانه نقدي خانوارها كم بكنيم.
من خواهشي از شما دارم، دوستان عزيز! كميسيون برنامه و بودجه نماينده شما بوده، كار كارشناسي كرده، مركز پژوهشهاي مجلس بوده، نماينده دولت بوده، يك كاري را شسته و رفته كردهاند كه قابليت اجرايي داشته باشد، كمترين فساد را داشته باشد، اجازه بدهيد همين را رأي بدهيد، آقاي رئيس! ما با پيشنهادي كه دوستان دادند مخالف هستيم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، كميسيون بفرماييد.

محمدمهدي مفتح
بسم الله الرحمن الرحيم
كميسيون هم با اين پيشنهاد مخالف است، دوستان دقت بفرماييد! ما در كميسيون برنامه و بودجه انصافاً براي اين طرح وقت زيادي را گذاشتيم، پيشنهاد اوليه (2) ميليون تن بود، تلاشمان اين بود كه پيشنهاد به نحوي تنظيم شود كه هم قابليت اجرا داشته باشد و هم مشكلاتي كه در سالهاي قبل در حول و حوش اين كار صورت گرفته بود و از دستگاه نظارتي گزارشهاي متعددي را داشتيم، جلوي آن فسادها و آن نوع كارها هم گرفته شود و آن مجاري هم مسدود شود. يك كار سنگيني انجام شد، با حضور دستگاههاي مختلفي از دولت محترم و آنچه كه در توان اجرايي مملكت بود در اين ماههايي كه به هر حال چند ماه از ابتداي سال گذشته و از طرفي ميخواهيم همين امسال اين در ماههاي باقيمانده سال اتفاق بيفتد و با آن ويژگيهايي كه بايد انجام شود، در اين طرح تمام جوانب ديده شده است. دوستان! همچنان كه نماينده محترم دولت امروز هم مجدداً فرمودند افزايش (1) ميليون تن ديگر به اين، عملاً به طور فيزيكي امكانش بسيار مشكل است، تنظيم و بالانس كردن بودجه آن بسيار مشكل است، خصوصاً اينكه بخواهيم از آن فسادهايي كه گزارش سازمان بازرسي در سالهاي قبل بوده است دوري كنيم، اين يك مطلب.
مطلب مهمي ديگري كه اتفاق ميافتد اين است كه اگر اين پيشنهاد بخواهد عملياتي شود سقف بودجه را افزايش ميدهد، من اين تذكر را به رياست محترم مجلس جناب آقاي دكتر قاليباف هم عرض بكنم، اين موجب خواهد شد كه سقف بودجه افزايش پيدا كند. سقف بودجه افزايش پيدا بكند اين در قالب متمم بودجه بايد ارائه شود، طرح متمم بودجه در آييننامه داخلي مجلس روال و تشريفات خاص خودش را ميخواهد، اولاً بايد از طرف دولت متمم بودجه پيشنهاد شود، نمايندگان نميتوانند متمم بودجه را به مجلس تقديم بكنند، اولاً بايد از طريق دولت ارائه شود، بايد لايحه باشد. در ثاني روال و فرآيند خاص خودش در قانون آييننامه پيشبيني شده است، مثل كميسيون تلفيق و اين موارد را ميخواهد. بنابراين به دليلي آييننامهاي هم امكان طرح اين و افزايش سقف بودجه وجود ندارد. بنده، هم به دليل محتوا و هم به دليل شكلي كه بايد به اين پيشنهاد رسيدگي شود، كميسيون با اين پيشنهاد مخالف است و خواهش ميكنم دوستان رأي ندهند.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، دوستان دقت كنند! با توجه به اينكه سخنگوي كميسيون در رابطه با پيشنهاد آقاي فرهنگي تذكري دادند، الان من نگاه كردم براساس تبصره (1) ماده (182) تذكر آقاي مفتح به موضوع وارد است، در حقيقت اين تبصره ميگويد اگر پيشنهادات توسط نمايندگان به گونهاي باشد كه سرجمع بودجه را بخواهد افزايش بدهد اين خلاف است و نميتواند در صحن مطرح شود.
از تملك اصلاح بودجه است، آن را طبيعتاً دولت موافق است و در دولت اگر توافق شود اين كار انجام ميشود، ولي پيشنهادي كه الان هست در حقيقت فروش نفت خام به پالايشگاهها به معني افزايش بودجه است، يعني متمم بودجه و تبصره (1) ماده (182) اين اجازه را به ما نميدهد، من اين تذكر آقاي مفتح را وارد ميدانم، اجازه بدهيد با اين تذكر از اين پيشنهاد بگذريم، پيشنهاد بعدي را بفرماييد.

رحيم زارع
از محل اعتبارات تملك داراييهاي سرمايهاي رديف بگذاريم و تخصيص بدهيم.

سيدکاظم دلخوش اباتري

احمد اميرآبادي فراهاني
پيشنهاد بعدي را آقاي سليمي دارند، آقاي سليمي! پيشنهاد شما هم براساس اين تبصره قابل طرح نيست. پيشنهاد بعدي براي آقاي سيدغني نظري است، شما هم همينطور، از (1) ميليون به (2) ميليون قابل طرح نيست. آقاي صباغيان پيشنهاد شما هم (1) به (4) است، قابل طرح نيست. آقاي صباغيان! اصلاح جزء رديف (7)، (40) ميشود (160)، درست است؟ اين را مطرح ميكنيد؟ از كجا؟ محل اين هم بايد مشخص شود، اين هم جابهجا ميشود، قابل طرح نيست. آقاي صباغيان! (40) به (160)، اين هم سرجمع بودجه را جابهجا ميكند. آقاي رئيس! آقاي صباغيان دوباره پيشنهاد دادند (40) هزار ميليارد بشود (160)، مجدداً اين هم همينطور سرجمع را بالا ميبرد. آقاي صباغيان دوباره (21) را ميخواهند (20) كنند، درصد را ميخواهيد كاهش بدهيد، بله، چون اين كاهش است قابل طرح است، درصد را ميخواهند كم كنند. بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
عرض سلام و ادب خدمت نمايندگان محترم. جناب آقاي قاليباف! نكتهاي را من عرض كنم، اگر محبت بفرماييد قبل از جلسه دوستان بتوانند تذكرات و يا مواردي كه به نظر ميآيد در هفته گذشته دارند مطرح كنند، مناسب است و يكي اينكه هفته قبل متأسفانه فرصت پنج دقيقه كه پنج نفر بايد هركدام دو دقيقه صحبت كنند.

محمدباقر قاليباف
آقاي صباغيان! لطف كنيد در موضوع بحث كنيد، پيشنهادتان را مطرح كنيد، آييننامه را رعايت كنيد. اگر ميخواهيد مراعات كنيم، اول خودتان اجرا كنيد. پيشنهادتان را بگوييد، خارج از پيشنهاد صحبتي نكنيد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
چشم. دوستان نماينده! اين پيشنهادي كه الان مطرح شد، آقاي رئيس! پيشنهاد نمايندگان (1) ميليون تن بوده، اصلاً در بودجه نبوده، چطور (1) ميليون تن با سرجمع مغاير و مخالف نيست، ولي (2) ميليون مغاير ميشود، (4) ميليوني كه ما پيشنهاد داديم مغاير ميشود؟ اگر اين را يك مقدار شفاف كنيد ممنون ميشويم.
پيشنهاد من براي تغيير درصد اين است، آقاي قاليباف! من ميخواهم به اين نكته توجه بفرماييد. ببينيد دوستان! قير از صادرات و توليدات خود ما است. ما خوشبختانه افزايش صادرات و توليد داريم. الان (1) ميليون تن كاري براي ما نميكند. دهها هزار روستا، هزار و خردهاي شهرستان، هزاران شهر، (1) ميليون تن چه دردي از جامعه و مناطق محروم ما را دوا ميكند؟ ما داريم چيزي را مصوب ميكنيم كه اصلاً هيچ گرهاي را نميتواند باز كند؟ در پنج، شش سال گذشته (4) ميليون تن بوده، الان كه ما تحريم هستيم، افزايش توليد داريم، افزايش صادرات قير داريم، حداقل انتظار اين است كه اين بيشتر شود. كشورهاي همسايه ما ميآيند پول مفت را به مردمشان مجاني ميدهند، ما حالا ميخواهيم به مصارف عمومي و براي راه قير بدهيم. ما الان داريم مخالفت ميكنيم، دوستان ميگويند سوءاستفاده ميشود. چه سوءاستفادهاي؟ ضعف دستگاههاي نظارتي است. يك قراردادي بين راه و شهرسازي، بين آموزش و پرورش و پيمانكار بسته ميشود، مشخص است، به جاي اينكه به آن پول بدهند قير ميدهند. قير براي آموزش و پرورش است، ميگويد اين مقدار قير را در ازاي اين پول به شما ميدهم. چه مشكلي ايجاد ميشود؟ چه سوءاستفادهاي است؟ چرا ما صورتمسأله را پاك ميكنيم؟ خيلي راحت داريم از كنار اين ميگذريم. دوستان! در اين شرايط سخت اقتصادي حداقل التيامي براي مردم است. من خواهش ميكنم دوستان در اين قضيه اينطور از كنارش رد نشوند، آقاي رئيس! هم اجازه بدهند اين موضوع مطرح شود. (رئيس ـ آقاي صباغيان! در مورد موضوع صحبت كنيد) آقاي رئيس! اجازه بدهيد عرض من تمام شود، شما هيچ اجازه نميدهيد.

محمدباقر قاليباف
شما (21) درصد را پيشنهاد (20) درصد داديد، علت اين (1) درصد را توضيح بدهيد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
آقاي رئيس! من پنج دقيقه وقت دارم، اجازه بدهيد پنج دقيقهام را صحبت كنم.

محمدباقر قاليباف
پنج دقيقه صحبت در موضوع پيشنهادتان.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
نه، من پنج دقيقه در اين زمينه حق دارم صحبت كنم. ما (50) درصد براي راه و شهرسازي پيشنهاد داديم، (20) درصد براي مسكن، (5) درصد براي آموزش و پرورش، (5) درصد براي جهادكشاورزي. ما اعداد را تغيير داديم كه به همه دستگاهها برسد، فقط به دستگاه راه و شهرسازي رسيده نشود، بقيه دستگاهها هم از اين بهرهمند شوند.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي صباغيان! عذرخواهي ميكنم، پيشنهاد شما فقط اين است كه (21) بشود (20)، اين (1) درصد را جاي ديگر نبرديد كه اضافه كنيد. پيشنهاد مكتوب شما اين است كه (21) درصد بشود (20) درصد، ديگر آن (1) درصد را نگفتيد.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
بله، من (1) درصد را به جهادكشاورزي دادهام.

احمد اميرآبادي فراهاني
پيشنهاد نداشتيد، عذرخواهي ميكنم.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
چرا، در پيشنهادات بعدي هست.

احمد اميرآبادي فراهاني
بعدي حالا بعداً مطرح ميشود، فعلاً اين چيزي كه شما اينجا مطرح ميكنيد (21) درصد بنياد مسكن بشود (20) درصد. الان جايگزين مطرح نيست، بعداً مطرح ميكنيد مسأله ديگري است.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
ببينيد! اينها بايد با هم مطرح شوند.

احمد اميرآبادي فراهاني
نه، پيشنهادات جدا جدا است، مخالف و موافق جدا دارد و جداگانه مطرح ميشود.

محمدرضا صباغيان بافقي
پیشنهاد دهنده
من يك پيشنهاد دادهام، اينجا جدا جدا آوردهاند، ولي ما (100) درصد را براي همه دستگاهها تقسيم كرديم. من خواهش ميكنم دوستان ضمن اينكه به اين پيشنهاد رأي مثبت بدهند، به آن موضوع مهم هم توجه شود، اينطور ساده از كنار آن نگذريم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي احمد مرادي مخالف هستند، بفرماييد.

احمد مرادي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم ـ و به نستعين انه خير ناصر و معين
با عرض سلام و صبح بخير محضر همه همكاران و خداقوت عرض ميكنم. محضر ملت شريف ايران اسلامي عرض سلام دارم و تبريك عيد غدير خم. از جناب آقاي صباغيان هم تشكر ميكنم، ولي تذكري كه هيأترئيسه هم به ايشان داد و به نوعي جناب آقاي صباغيان با پيشنهاد خودش سهمي را از بنياد مسكن كه فلسفه وجودي اين بنياد خدمت به روستاها، محرومين و اقشار آسيبپذير و دهكهاي پايين در جامعه ما است و بالاخص در روستاها كه هم شوراها و هم دهياران مسائل و مشكلات فراواني را براي بهسازي و توسعه روستا دارند و در اينجا كه به عنوان يك تبصره و موضوع خيلي مهم كه يك سهمي را بين چند دستگاه تقسيم كردهاند كه ارتباط مستقيمي با جامعه هدف دارند، اعم از وزارت كشور، نوسازي مدارس، جهادكشاورزي و در كنار اين موضوع بنياد مسكن. بنيادي كه امور روستاها را پيگيري ميكنند و اين سهميه (21) درصدي را كه در نظر گرفته شده، به نظر من باز ما بايد اين سهميه را افزايش بدهيم، نه اينكه جناب آقاي صباغيان لطف كردند اين سهميه را براي روستاها كم كردند.
همينطور كه آقاي اميرآبادي هم اشاره كردند اين (1) درصد را در كجا اضافه كردند؟ ضمن احترام به اين برادر عزيز، من خدمت همه نمايندگان و بزرگواران ميخواهم به اين موضوع معطوف كنم و اين تأكيد را داشته باشم كه به فرمايش حضرت امام (رحمهاللهعليه) به داد اين روستانشينان برسيم، كساني كه قادر به پيگيري مسائل و مشكلات خودشان مثل شهرهاي بزرگ نيستند، مثل جاهايي كه برخوردار از خيلي از امكانات هستند. ما بايد تمام سعي و تلاشمان بر اين باشد كه بتوانيم روستاها را آباد كنيم، كار و تلاش و سازندگي در روستاها داشته باشيم و به نوعي خروجي تمام تصميمات اين باشد كه مهاجرت را از روستا به شهر كم كنيم و يكي از راههاي كمكردن اين مهاجرت و مهاجرت معكوس از شهر به روستا اين است كه بايد به زيرساختهاي روستاها توجه كنيم و يكي از راههاي توجه به اين موضوع هم تأمين همين قير است و كارهاي عمراني كه بايد در روستاها انجام شود.
به همين جهت من مطمئن هستم براساس ثبتنامي كه همكاران انجام دادند بالاتفاق همه مخالف اين پيشنهاد هستند، همه مخالف اين نظر هستند، براي اينكه دلمان براي روستا ميسوزد، براي اينكه جمعيت كثيري از مردم در روستاها زندگي ميكنند. تصميمات نابجاي ما بوده كه اين روستانشينان به شهر متوصل شدند و پناه بردند. ما كاري نكرديم، ما توجه نكرديم. خواهش من اين است كه با يك رأي قاطع در هر زمينهاي بالاخص در اين تبصره و موضوع مهم كه ما نشان بدهيم دلمان و قلبمان با روستاها است، مردم روستا را دوست داريم و به نوعي ميخواهيم راهي را نشان بدهيم كه طبقه محروم اين جامعه را توجه كنيم.
من ضمن تشكر مجدد از نگاه مثبت همه نمايندگان مجلس به اين موضوع، درخواست و خواهش دارم كه انشاءالله يك رأي قاطعي بدهند كه ما بتوانيم بنياد مسكن را قوي كنيم و درخواست كنيم كه بنياد مسكن هم توجه بيشتري به اين موضوع داشته باشد. والسلام عليكم

محمدباقر قاليباف
جناب آقاي صباغيان! من اين پيشنهادهاي شما را نگاه كردم، شما سه تا پيشنهاد جدا از هم داديد و در حقيقت در يك پيشنهادتان هم اين پيشنهاد (21) به (20) است، يكي هم (17) به (15) است، يكي هم (4) به (5) است. اولاً اگر شما اينها را ميخواستيد پيشنهاد بدهيد هر سه تا را در يك بسته ميداديد كه معلوم بود اين درصدها را از كجا به كجا داريد اضافه و كم ميكنيد، الان هم كه من نگاه كردم اينجا باز (2) درصد اضافه ميآيد، معلوم نيست براي كجا پيشنهاد داديد. اين پيشنهادها براساس آييننامه اصلاً قابل طرح نيست، مخصوصاً اينكه اينها را به عنوان يك بسته ندادهايد. اجازه بدهيد وقت مجلس گرفته نشود، پيشنهاد بعدي را لطف كنيد بخوانيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
پيشنهاد بعدي پيشنهاد جناب آقاي رحيميمظفري است. آقاي مظفري! شما ميخواهيد «بنياد مسكن» را «وزارت كشور» كنيد؟ بفرماييد.

عبدالعلي رحيمي مظفري
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
عرض سلام و احترام محضر ملت شريف ايران و همكاران خودم در مجلس شوراي اسلامي. من توجه نمايندگان را به چند نكته خيلي مهم درخصوص اين پيشنهاد و تغييري كه در جزء پيشنهاد دادم جلب ميكنم. يك خواهشي هم دارم، اگر عزيزان تا قبل از اينكه مخالف صحبتش تمام ميشود، اگر امكان دارد با يكي از دهيارانتان كه خيلي به مسائل مسلط است در مورد اين پيشنهادي كه حقير دادهام صحبتي كنيد و نظر آنها را هم بگيريد ببينيد چه اتفاقي دارد ميافتد.
ببينيد عزيزان! ما الان داريم (21) درصد از قير را به بنياد مسكن تخصيص ميدهيم كه بنياد مسكن بيايد با هماهنگي دهياري و از آن طرف بخشداري صرف پروژههاي عمراني در روستاها كند. اتفاقي كه اينجا ميافتد اين است:
يك؛ بنياد مسكن بابت اين كار (5) درصد از كل اين چيزي كه داريد به دهياريها اختصاص ميدهيد را به عنوان نظارت برميدارد.
نكته دوم كه به نكته اول هم ميرسد و خيلي تأثيرگذار است اين است، عزيزان دقت كنيد، هر دهياري كه هيچ پولي در حسابش نباشد و مستضعفتر از همه باشد، سرانهاش كم باشد، چيزي نداشته باشد، چون نميتواند بيايد با بنياد مسكن مشاركت كند و قسمتي را خودش بپردازد، متأسفانه بنياد مسكن حاضر نميشود چيزي را به او تخصيص دهد و اينجا باعث ميشود دهياريهاي مستضعف، مستضعفتر بمانند و اتفاق بدتر؛ آنهايي كه پول در حسابشان است بيشتر مشاركت ميكنند، بنياد مسكن بيشتر به آنها توجه ميكند.
نهايتاً اتفاق بدتري كه ميافتد اين است، اگر بنياد مسكن آمد (50) درصد مشاركتي با دهياران قرارداد بست، اين موضوع باعث ميشود اگر شما (100) ميليون تومان به يك دهياري ميدهيد، دهياري مجبور شود (200) ميليون قرارداد ببندد. وقتي بنياد مسكن تقاضاي (5) درصد نظارتش را ميكند، عملاً آن (5) درصد تبديل به (10) درصد ميشود. يعني (5) درصد حق نظارتي كه از پول خود دهياري هم دارد هزينه ميشود به جيب بنياد مسكن ميرود.
ببينيد! من به اين دليل كه يك؛ اين باعث ميشود حداقل (10) درصد سطح كار دهياريها پايين بيايد، دو؛ عدالت در مورد دهياريهايي كه خودشان پول ندارند مشاركت كنند زير سؤال ميرود و كمكي به آنها نميشود و سه؛ به دليل اينكه اين موضوع ناقض بند (9) ماده (6)، آن بخش نظارتي سازمان دهياريها و شهرداريهاي كل كشور است. وقتي قرار است آن اساسنامه اعمال شود، نظارت عاليه فني حسن اجراي كار، اينجا به سازمان دهياريها برميگردد. براي چه ما اين بنياد مسكن را آورديم ناظر بر دهياريها گذاشتيم؟
عزيزان، بزرگواراني كه شما با دهيارها سر و كله ميزنيد و نشست و برخاست داريد، اگر قرار است ما به دهياريها اختيار بدهيم، چرا داريم اينجا دهياريها را زمين ميزنيم؟ چرا ميگذاريم اينها كه دارند با مشاركت مردم كار ميكنند مشكل برايشان به وجود بيايد؟
اينجا يك نكتهاي هست، بعضي از عزيزان معتقدند اينجا در بحث نظارت فساد رخ داده است. من يك خواهشي دارم، برويد سرجمع پولي كه به دهياريها بابت اين بازسازي، آسفالت و كارهاي عمراني در روستاها دادهاند را بررسي كنيد، بحث كارهاي عمراني كه توسط سازمانهاي ديگر هم انجام دادهاند بررسي كنيد، ببينيد ضريب بازده و ميزان كاري كه با كمترين پولي كه ما تحويل اين روستاهاي مستضعف داديم، آنجا بيشتر بوده يا پروژههايي كه تحت مالكيت خاص بعضي از ارگانهاي دولتي با ضريب پلوسهاي بسيار بالا دارد انجام ميشود؟ من از نمايندگان استدعا ميكنم، اين بحثي كه مطرح ميكنند، آقا! فساد شده، در قير بيا بگير و ببند، چه اتفاقي افتاده؟ با تمام اتفاقاتي كه افتاده ضريب بازدهي بالاتر بوده است. ما نياييم الان شتردزد را ول كنيم و دنبال تخممرغدزد بگرديم. (حاجيدليگاني ـ وقتتان تمام است) خواهش ميكنم عزيزان با تفويض اين اختيار به سازمان دهياريها و شوراها رأي موافق بدهند، ممنون.

سيدناصر موسوي لارگاني
مخالف اول وقتشان را به جناب آقاي نيكزاد واگذار كردهاند، بفرماييد.

علي نيک زادثمرين
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت مردم بزرگ ايران اسلامي و همكاران عزيز خودم عرض سلام و ادب و احترام دارم. من ميخواهم به همكاران عزيز عرض كنم و استدعا كنم عنايت داشته باشيد، ما اين موضوع را كه بتوانيم معادل ريالي (1) ميليون تن قير را از طريق سازمان برنامه و بودجه، دولت و شركت ملي نفت تأمين كنيم و حواله در اختيار دستگاه اجرايي قرار ندهيم، بلكه ريال در اختيار دستگاههاي اجرايي جهت عدالت اجتماعي، آسفالت كردن روستاها، راه روستايي، راه عشاير، حياط مدارس، مساجد و غيره قرار بدهيم. اولين دستور اقتصادي امام عظيمالشأن ما تشكيل بنياد مسكن انقلاب اسلامي بود. بنابراين ما بياييم بگوييم بنياد مسكن را حذف كنيم درست نيست. اما هم راه و شهرسازي، هم بنياد مسكن، هم سازمان شهرداريها و دهياريها، نوسازي مدارس، جهادكشاورزي و بسيج سهميه خودشان را دارند.
بنابراين استدعاي من از همكاران اين است كه ما جابهجا نكنيم، تبصره نزنيم. موضوع اين است كه با دولت، سازمان برنامه و بودجه، دستگاههاي اطلاعاتي و بازرسي كل كشور هماهنگ كرديم، به استحضار رئيس محترم مجلس هم رسانيدم، انشاءالله روح اين طرح قانون شود اين است كه (4000) ميليارد تومان در اختيار اين دستگاهها با ضريب مشخص قرار بدهيم، قبل از فصل كاري بروند از پالايشگاهها قير بخرند و آن دغدغه دستگاه امنيتي ـ اطلاعاتي هم كه تناژ و حواله در اختيار قرار ندهيم محفوظ است، بتوانيم قبل از فصل كاري با عدالت اجتماعي در روستاها و راه روستايي كار كنيم. بنابراين از نظر حقير جابجايي و جابجا كردن درصدها و يا حذف دستگاه بنياد مسكن مقدور نميباشد. والسلام عليكم و رحمه الله

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي حاجي موافق هستند، بفرماييد.

حسينعلي حاجي دليگاني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
خواهشم از همكاران اين است كه خيلي خلاصه چند تا نكته را در موافقت با اين پيشنهاد خوبي كه عزيزانمان دادند دقت بفرماييد. ببينيد! يك سازماني در كشور به نام سازمان شهرداريها و دهياريها درست شده است. ما در اين قانون آمديم داريم چه ميكنيم؟ قيري كه مربوط به شهرها است را به اين سازمان ميدهيم، اما قيري كه مربوط به روستاها است را به كس ديگري ميخواهيم بدهيم.
اين پيشنهاد ميگويد همينطور كه راجع به شهرهاي زير (50) هزار نفر قيرش را در اختيار سازمان شهرداريها قرار داديد، اين ميزان قيري را هم كه براي روستاها است به همين سازمان بدهيد و به اعتقاد بنده اين حرف منطقي و درستي است. نميشود ما ساختار داشته باشيم، وظيفه تعيين كنيم، اما امكانش را در اختيار دستگاه ديگري قرار دهيم. اين نكته اول.
از طرفي ببينيد! الان شما در روستاها بررسي كنيد، آنچه كه بنياد مسكن عموماً (نميخواهم همه جا را بگويم) دست ميگذارد قفل ميكند. همكار عزيز، آقاي نيكزاد! يعني بنياد مسكن آن بنياد مسكني كه در ذهن حضرتعالي است، ديگر نيست. اصلاً از اداراتي كه قبل از انقلاب هم بودند بعضاً عملكردش غيرقابل قبول است، همه جا قفل زده است. شما ببينيد در مسكن روستايي در واگذاري زمين، من خودم يك روستايي دارم كه (50) نفر جمعيت دارد، در سي و چند سال گذشته با اينكه زمين دولتي بوده اين بنياد مسكن نتوانسته يك پلاك واگذار كند. يعني مشكلات اينطوري وجود دارد. قير هم به آن ميدهيم، بعد معلوم نيست چه كند. شما آمديد دهيار تعيين كرديد، دهيار بايستي يك اختياري هم داشته باشد؟ بياييم براي اينكه اختيار با دهيار باشد، اين را به وزارت كشور و سازمان شهرداريها و دهياريها بدهيد، تحت نظارت آن در استانداري، دفتر امور روستايي هم ناظر است، خود دهيار بتواند كارش را انجام بدهد، اما با نظارت دولت.
لذا خواهشم اين است بياييم روستاها را نجات بدهيم، نجاتشان اين است كه يك مديريت داشته باشند، الان دوگانگي است و اينجا يكي از ابزارهاي مديريتي است كه اگر شما اين پيشنهاد خوب را در اختيار سازمان شهرداريها قرار بدهيد، ميتواند بهتر خدمات به شما ارائه بدهد. والسلام عليكم و رحمه الله

محمدباقر قاليباف

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحيم
برادران عزيز و خواهران گرامي توجه داشته باشند. بنياد مسكن انقلاب اسلامي دستگاه اجرايي است، عوامل اجرايي دارد، ماشينآلات دارد، پرسنل دارد، نظارت ميكند، كار فني انجام ميدهد. دهياري در روستا چه دارد؟ هيچ امكاني ندارد، در دهياري يك نفر است. من خواهشي كه دارم دوستان عزيز توجه داشته باشند، اينكه واقعاً يك دستگاه اجرايي متخصص كه كارش همين است، همه بهسازي روستاها را بنياد مسكن انجام داده، كيفيت كارش را كنترل ميكند، زير نظارت ديوان محاسبات و بازرسي دارد كارش را انجام ميدهد. بعد بگوييم بنياد مسكن شما كنار برو، عوامل اجرايي و ماشينآلات او را كنار بگذاريم، بعد بگوييم يك نفر كه دهيار است، دهيار در روستا چه دارد؟ چه كنترلي دارد؟ خواهش ميكنم به اين پيشنهاد رأي ندهيد، به ضرر كشور است.

محمدباقر قاليباف

محمدمهدي مفتح
بسم الله الرحمن الرحيم
كميسيون هم با اين پيشنهاد مخالف است. دوستان دقت بفرماييد! خيلي از مباحثي كه دوستان داشتند نگرانيهايي در رابطه با نحوه اجرا و سلامت در اجرا بود، صحبتهايي كه تا الان راجع به اين موضوع داشتيم. اگر اين بنياد مسكن كه يك تشكيلات جاافتادهاي است، (40) سال سابقه كار دارد و خدمات خوبي هم در اين مدت انجام داده است، حالا ممكن است برخي از دوستان در برخي از نقاط يك گلايههايي داشته باشند، اما در مجموع و سرجمع ساختار دارد، سازمان دارد، تشكيلات دارد، ذيحساب دارد، حسابرسي ميشود، امكانات كنترلي براي آن وجود دارد و وظيفهاش هم اين كار است، اصلاً براي اين كار شكل گرفته، يكي از وظايف ساختاري و سازماني آن اين كارها است، براي رسيدن به روستاها و بهسازي روستاها است، اين كار را ميخواهيم از اين دستگاه بگيريم، طبيعتاً در اجراي كار مشكل پيدا خواهد كرد و آن نگرانيهايي كه دوستان داشتند كه ما تلاش كرديم در مصوبه كميسيون نگرانيها مرتفع شود، ممكن است از آن بابت هم به اين پيشنهاد خدشهاي وارد باشد. بنابراين خواهش ما اين است كه به همين پيشنهاد كميسيون رأي بدهيد كه با هماهنگي دولت و دستگاههاي مختلف بوده است و پيشنهادي كه مطرح است مورد تأييد و تصويب مجلس قرار نگيرد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون. دوستان براي رأيگيري آماده باشند، دولت و كميسيون مخالف هستند. حضار 238 نفر، پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
پيشنهاد بعدي پيشنهاد جناب آقاي فرهنگي است، در رديف (14) است، مطرح ميفرماييد؟ بفرماييد.

محمدحسين فرهنگي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
اگر آقاي رئيس توجه كنند من يك نكتهاي را در ارتباط با فرمايشات ايشان عرض كنم. استحضار داشته باشيد كه دولت با هرگونه تأمين قير رايگان مخالفت كرده و نميدانم نمايندگانشان فقط نظر سازمان را اينجا مطرح ميكنند يا نظر دولت را، چون در دولت مخالفت شده است، با (1) ميليون هم مخالفت شده است. لذا اگر مستند ما براي موضوعات مختلف نظر دولت باشد، در جريان باشيد كه اين مشكل برقرار است.
اما پيشنهاد فعلي، خواهش من از همكاران محترم اين است كه خوب توجه بفرماييد. در متن گزارش كميسيون درصدي به محوطه پايگاههاي بسيج و محوطه پاسگاههاي انتظامي اختصاص داده شده است. دوستاني كه مخصوصاً در بسيج فعاليت كردهاند و سابقه فعاليت دارند، آقاي مصري! اجازه ميفرماييد؟ ببخشيد! اينجا جلسه توزيع موارد عيد غدير بود، لذا عذرخواهي ميكنم. اينجا عبارت پايگاههاي بسيج آمده، در حالي كه مستحضريد، پايگاهها معمولاً در طبقهاي از مسجد يا ساختماني مستقر هستند و استقرار در اين طبقات نيازي به آسفالت محوطه ندارد، غالباً اينطور است. اما حوزههايي دارند كه اين حوزهها محوطه دارند. گاهي يك سالن مثلاً ورزشي اينجا پيشبيني كردهاند، محوطهاش خاكي است، همه پايگاهها در زمانهاي معيني در طول هفته آنجا براي فعاليتهاي ورزشي ميآيند، در حالي كه در ميان خاكها و فضاهاي نامناسب تردد ميكنند.
پيشنهاد اين است كه ما اين را يك مقدار توسعه بدهيم، بگوييم مقرها و پايگاههاي بسيج و محوطه پاسگاهها و مقرهاي انتظامي. چون باز هم در خيلي جاها پاسگاهها مشكل ندارد، اما ردههاي بالاترشان مشكل دارند. از همكاران عزيز هم يادداشت دادند، در تأييد و موافقت موضوع گفتند كه اينجا بايد يا اسم ببريم بگوييم حوزههاي مقاومت، سالنهاي ورزشي، اما من ميخواهم عرض كنم كه نياز به اين جزئيات نيست. اگر ما اينجا بگوييم محوطه مقرها و پايگاههاي بسيج، گاهي هم ممكن است در ستاد ناحيه مقاومت باشد. يك فضايي را براي سرويسدهي به پايگاهها در سطح ناحيه مقاومت ايجاد كردهاند، محوطهاش آسفالت نيست، خاكي است و همه مسئولين و بسيجياني كه تردد ميكنند در فضاهاي خاكي تردد ميكنند. لذا خواهشم اين است كه اين اصلاح جزء را كميسيون و دولت هم كه قاعدتاً نبايد مخالفتي داشته باشند، اين را ما بگوييم مقرها و پايگاههاي بسيج و محوطه پاسگاهها و مقرهاي انتظامي، واقعاً اگر مقر انتظامي غير از پاسگاه است كه آنجا آسفالت ندارد، طبيعتاً اولويت آن كمتر از پاسگاه نيست. لذا اگر دوستان موافقت كردند با اين اصلاح جزء همراهي بفرمايند و رأي موافق عنايت كنند. خيلي متشكرم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي محمودوند مخالف هستند، بفرماييد.

مرتضي محمودوند
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزان! موضوع بحث عبارت دردي را دوا نميكند. اصل موضوع كه ميگويند (3) درصد، (7) درصد، (20) درصد، من يك پيشنهاد دارم. يك جاهايي هست مسئول با دلسوزي تمام كار ميكند، (3) درصد نيست، (4) درصد، (5) درصد كار ميكند، ما نياييم محدود و مطلق كنيم. يك جاهايي كمرشكن شود، بگويند آنجايي كه واقعاً نياز ضروري روستاها و شهرها است، در حوزه جهاد و بسيج فعاليت بيشتر است، نبايد به يك درصد خاص محدود كنيم.
آقاي رئيس! پيشنهاد بنده اين است حتماً حتماً روي بحث مقرها و ستاد بسيج، موضوعي كه امروز در حوزه جهاد واقعاً دارند تلاش ميكنند، دلسوزانه هم تلاش ميكنند. بحث تلاش اين عزيزان يادآوري همان جهاد سازندگي است، بحث سنگرسازان بيسنگر. اين بچههاي بسيج در يك جاهايي ميروند كار ميكنند و به صورت ميداني دارند رصد ميكنند. يعني فعال هستند، در روستاها و در شرايطي كه ميبينند. خواهش من اين است اين به (3)، (4) درصد محدود نشود. عزيزان! حتماً روي اين موضوع دقت شود، عرض خاصي ندارم، نهايت سپاس.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي احمدي موافق هستند، بفرماييد.

محمدرضا احمدي
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض سلام و ارادت محضر مبارك شما همكاران گرامي، ايرانيان عزيز، هم تبريك عيد سعيد غدير و هم اينكه در اين هفته سالروز ورود آزادگان عزيز را خدمت شما دوستان و همه ايرانيان و ايثارگران و آزادگان عزيز تبريك و تهنيت عرض ميكنم، خداقوت به همه دوستان.
عرضم به حضور شما درخصوص پيشنهادي كه جناب آقاي فرهنگي فرمودند، محوطه مقرها، پايگاههاي بسيج و پاسگاهها حقيقتاً ما در مناطق بسيار زيادي مشكل داريم. همين افرادي كه ميگوييم پايگاه بسيج، همين مردمان و جوانهايي هستند كه در اين پايگاهها فعاليت ميكنند، تبعيض قائل نشويم، ميگوييم اينها جزء مردم نيستند، نه همه جزء مردم هستند و عدهاي از بچههاي خوب و بسيار پاك و صادق در اين محوطهها زندگي ميكنند، دارند از حريم ما حراست ميكنند. لذا خيلي بجا و بسيار دقيق بود كه ما بگوييم پايگاههاي بسيجي كه بدون كوچكترين چشمداشتي در پايگاهها و مقرهاي بسيار زيادي دارند فعاليت ميكنند.
خواهشي كه از همكاران عزيزمان داريم حداقل در محيطي كه اين بچههاي ما دارند فعاليت ميكنند، اين محيط را من و شما بياييم برايشان بسترسازي كنيم و مقرهاي نظامي و انتظامي كه باز هم همين بچهها دارند حفظ و حراست ميكنند. در بسياري از مواقع من و شما شاهديم كه مردم همه در بستر آراميدهاند و استراحت ميكنند، اما همين افراد نظامي و انتظامي در مقرهايي دارند فعاليت ميكنند كه واقعاً بستر آن فراهم نيست، بسيار نامناسب است. دوستان! لذا پيشنهاد ميكنم حتماً به اين طرح رأي بدهيد، حداقل كساني كه دارند از من و شما و از كشور و شهر و روستاهاي ما حراست ميكنند، يك بستر خوبي برايشان فراهم كنيم. والسلام عليكم و رحمه الله

محمدباقر قاليباف

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان عزيز، برادران و خواهران محترم! اين پولي كه براي قير بسيج اختصاص داده شده، فكر نكنم هيچكس مخالف باشد. منتها نيت همه نمايندگان محترم احتمالاً پايگاهها در روستاها و شهرهاي كوچك است. اگر ما بگوييم مقر، يعني ستاد فرهاندهي در تهران را هم مشمول ميشود. هراس و خوف ما اين است كه از روستاها هيچي خرج نشود، همه بيايند خرج پادگانهاي تهران و پادگانهاي بزرگ شود. اجازه بدهيد! در كميسيون بحث شد، همين پايگاههاي روستاها و شهرهاي كوچك، اين منابع اندك برود خرج همان مناطق محروم شود، نيايد در مقرهاي مركز تهران مصرف شود. بنابراين دولت با اين بحث مخالف است.

محمدباقر قاليباف
كميسيون و دولت مخالف هستند. حضار 230 نفر، آغاز رأيگيري. دوستان لطف كنند در رأيگيري شركت كنند. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! در پيشنهاد بعدي جناب آقاي قادري ميخواهند عبارت «آذرماه» را حذف كنند. بفرماييد.

جعفر قادري
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان توجه كنند! تكليفي كه بر عهده دولت گذاشته شده گفته كه تا پايان آذرماه اين (1) ميليون تن قير بايد در اختيار دستگاهها گذاشته شود. ممكن است اين كار به دلايل مختلفي تا پايان آذرماه امكانپذير نباشد، سه ماه از سال را اگر دولت نتواند در (9) اول اقدامي انجام بدهد، عملاً براي سه ماه بعدي آن تكليفي ندارد. وقتي كه بودجه ساليانه است، چرا ما سه ماه فرصت را از دست بدهيم؟ بله، دولت بايد تلاشش بر اين باشد به خاطر مناطق سردسيري و مناطقي كه با مشكلات برف و باران مواجه ميشوند زودتر اين قير را تخصيص بدهد. ولي همانطور كه دوستان و نمايندگان دولت هم اشاره كردند، اين كار بايد در طول يك سال انجام بگيرد تا دولت بتواند از ظرفيت پالايشگاهها استفاده كند. بنابراين پيشنهاد من اين است كه «پايان آذرماه» حذف شود و تا پايان سال شود كه اگر دولت در اين (9) ماه نتوانست كاري انجام بدهد، در سه ماه باقيمانده بتواند قير را تأمين كند و طبيعي است كه اين اولويتبنديها را انجام ميدهد، آن مناطقي كه برفگير نيستند را تا قبل از آذرماه ميتواند اختصاص بدهد، آن سه ماه پايان سال را براي مناطقي كه خيلي درگير برف و باران و يخزدگي و مسائل اينچنيني نيستند اختصاص بدهد. بنابراين پيشنهاد من اين است «تا پايان آذرماه» حذف شود كه دولت تا پايان سال فرصت داشته باشد بتواند اين كار را انجام بدهد.(در اين هنگام آقاي سيداميرحسين قاضيزادههاشمي «نايبرئيس اول» رياست جلسه را به عهده گرفتند)

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي حسيني مخالف هستند، بفرماييد.

سيدالبرز حسيني
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي رئيس و همكاران گرامي توجه بفرماييد! الان دستگاههاي اجرايي به اندازه كافي زمان اجراي پروژههاي را از دست دادهاند. اين كار بايد خيلي زودتر از اين انجام ميشد. اگر ما زمان را كم نكنيم و دولت را به اين الزام نكنيم كه در زمان باقيمانده فصل كاري قير را به پروژهها برساند، دولت فقط محاسبه اين را داشته باشد كه چه ميزان از اين پروژههايي كه انجام نميدهد چقدر به پروژهها ضرر ميرسد. خيلي از پروژهها الان براي آسفالت آماده است، دولت محاسبه كند و فقط اين زمان را اعلام كند.
پيشنهاد بنده اين است، خواهشاً به اين پيشنهاد رأي ندهيد و زمان را كم كنيد، به خاطر اينكه استانهاي سردسير كه حداقل سه ماه، سه ماه و نيم بيشتر فصل كاري ندارند، دولت موظف شود قير را تأمين كند. اگر اين زمان را تا پايان سال ببريم، قاعدتاً در گير و گرفتاري طولاني اين نتيجهگيري براي تأمين قير، تا پايان سال هم دولت انجام نخواهد داد. خواهش ميكنم به اين پيشنهاد (رأي ندهيد)، حتي زمانش را ميتوانيد كم كنيد، به خاطر اينكه موظف كنيد دولت در طول مدت باقيمانده قيري كه روي حداقل (1) ميليون تن آن هم بحث است و براي پروژهها خيلي كم است، همكاران به اين توجه داشته باشند، لذا زمان را طوري ببنديم كه دولت موظف شود در زمان باقيمانده براي اجراي پروژهها، قير را به پروژهها برساند. ممنونم.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي اميرآبادي موافق هستند، بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض تبريك عيد غدير خدمت همه همكاران به خصوص سادات عزيز همكار. ببينيد! بحثي كه مطرح است آقاي قادري پيشنهاد درستي دادند، اولاً اينكه بودجه ساليانه است، تفريغ هم براساس بودجه ساليانه انجام ميشود. نكته بعدي اينكه بارها شده خود ما آمديم در پايان 31/4/ كه خرج تملك داراييها است، اين را با يك دوفوريت به 31/6/ برديم، مرسوم هم بوده است. الان چرا دست خودمان را ببنديم؟ فردا دوباره مسئولين اجرايي به شما مراجعه ميكنند، ميگويند مثلاً يك پروژهاي آماده شده، آذرماه هم هست، ديگر به ما قير لازم را نميدهند و شما بايد دوباره دوفوريت بگذاريد و دوباره از نو. كمااينكه ميدانيد آسفالت در هواي چند درجه بالاي صفر قابل اجرا است و خيلي از شهرهاي كشورمان در پايان آذرماه، ديماه و بعضاً خود اسفند، در (15) روز مانده به پايان سال معمولاً خيلي از پروژههاي عمراني در نزديك عيد كوچهها و معابر را آسفالت ميكنند.
بنابراين پيشنهاد بسيار بجايي بود كه جناب آقاي قادري دادند و اين هم باعث نميشود كه دولت تا آذرماه همه كارها را بخواباند، بعد بگويد من تا پايان اسفند مهلت دارم. نه، اين پايان اسفند كه ما ميخواهيم مهلت بگيريم و انجام بدهيم، در حقيقت يك فرصتي به خودمان ميدهيم، هم نظارت ميكنيم، در سهماهه سوم گزارش سهماهه سوم كه ميآيد، در سهماهه چهارم ميتوانيم اگر حوزههاي انتخابيه كه انجام نشده، اين را پيگيري كنيم. كمااينكه ميدانيد تملك داراييها معمولاً تا 31/4/ است. حالا قطعاً آقاي نوري اين را به عنوان متخصص بودجه صحبت ميكند، قطعاً تا 31/4/ هم ميشود بودجه سال 99 را براي تملك داراييها در آن زمان هم برد، بنابراين اين يك فرصت بسيار خوبي است كه به ما دست ميدهد، امكان دارد انشاءالله با اين تصميم، عين بودجه 99 تا 31/4/1400 هم تملك داراييها قابل استفاده است. بنابراين من از همكاران خواهش ميكنم به پيشنهاد جناب آقاي قادري رأي بدهند.

سيدکاظم دلخوش اباتري
تا پايان اسفندماه باشد فايدهاي ندارد، بايد تا پايان آذرماه باشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
موافق
تا 31/4 هم تملك داراييها ميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

علی حیدر نوری
بسم الله الرحمن الرحيم
برادران عزيز ببينيد! اين قانون اگر امروز تصويب شود، بعد بايد شوراي نگهبان تأييد كند، بيايد دولت ابلاغ كند، بعد ما بايد برويم با شركت نفت بنشينيم مذاكره كنيم و قير را تحويل بگيريم، بالاخره يك پروسه و فرآيندي است كه چند روزي زمان ميبرد.
دوستان عزيز، برادران و خواهران محترم نماينده! پايان سال مالي طرحهاي عمراني ميشود پايان تيرماه سال آينده، يعني سال مالي طرحهاي عمراني برج چهار سال آينده است. توجه داشته باشيد، اين يك نكته.
نكته دوم؛ در خيلي از مناطق سردسير ما هماكنون هم نميشود آسفالت ريخت، زيرا امكانپذير نيست، زير (20) درجه هستند اصلاً كارشناسان فني تأييد نميكنند و امكان كار وجود ندارد. مضافاً قير سيمان نيست، يا به فرض بگوييم بلوك سيماني يا آجر است، انبارش كنيم. قير يك مواد مايه است، براي اين بايد يك جايي براي نگهدارياش داشته باشيم. اصلاً دستگاههاي اجرايي كجا بروند قير را نگهداري كنند؟ يكي از منشأهاي فساد قير در دورههاي گذشته همين نگهدارياش بود. چون پيمانكار امكان نگهداري نداشت، مجبور بود برود با يك قيمت ارزانتر بفروشد، بعد سال آينده بخرد به جاي آن بگذارد، در واقع (20)، (30) درصد آن پرت ميشد. خواهشي كه من از شما دارم به اين نكات توجه كنيد.
بنابراين به هر صورت طرحهاي عمراني يك فرآيندي دارد كه در طول زمان بايستي اجرا شود، قير هم يك مواد لازم براي طرحهاي عمراني است. پيشنهاد آقاي مهندس قادري پيشنهاد خوبي است، منطقي است، كارشناسي است و قابليت اجرايي دارد و اتفاقاً عدالتمحور هم هست، باعث ميشود همه مناطق از قير برخوردار شوند، حتي مناطق سردسير، منتها در واقع با يك پروسه زمان و تأخير متناسب با فصل كارياش. بنابراين دولت با اين پيشنهاد موافق است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

محمدمهدي مفتح
بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان عنايت بفرمايند! من با برادرمان جناب آقاي دكتر قادري هم صحبت كردم. تفاوتي بين زمان تحويل قير تا اجراي پروژه است. در اينجا بيان شده است به خاطر اينكه در يك زمان مشخصي اين اقدامات انجام شود و اين كار صورت بگيرد و مثل برخي از سالها به عهده تعويق نيفتد كه اصل موضوع منتفي شود، در كميسيون تا پايان آذرماه تصويب شده است كه دولت بتواند برنامهريزي كند تا پايان آذر اين (1) ميليون تن قير را تأمين كند.
حالا ممكن است اجراي آن به سرماي زمستان در خيلي از مناطق بيفتد. عيبي ندارد، قير را تحويل ميدهند، اجراي پروژه براي آن زماني ميماند كه از نظر هوا مناسب باشد. به هر حال در كميسيون تا پايان آذرماه تصويب شده و قاعدتاً تغيير آن از نظر كميسيون با مخالفت مواجه است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. حضار 232 نفر، دوستاني كه با پيشنهاد آقاي قادري موافق هستند اعلام رأي كنند. دولت موافق و كميسيون مخالف هستند. (39) نفر از همكاران هنوز در رأيگيري شركت نكردهاند. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد. آقاي اميرآبادي! پيشنهاد ديگري هست؟

احمد اميرآبادي فراهاني
بله، پيشنهاد بعدي پيشنهاد آقاي سليمي است، ايشان فرمودهاند كه حداكثر تا پايان سال 99.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

عليرضا سليمي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
روشن است كه اگر اين قانون تصويب شود، بعد به شوراي نگهبان برود، حالا آيا ايراد داشته باشد، نداشته باشد، به مجلس برگردد، بعد به دولت برود، تا دستورالعملها صادر شود آيا امكان اين هست كه ما تا پايان آذرماه اين قير را تحويل اين دستگاههايي كه گفته شد بنياد مسكن، سازمان دهياريها و وزارت راه و شهرسازي بدهيم؟ قاعده اين است كه ممكن است با مشكل مواجه شويم.
بر اين اساس پيشنهاد ما اين است كه اين عبارت اينطور اصلاح شود؛ «شركت ملي نفت ايران مكلف است حداكثر»، چرا اين كلمه «حداكثر» را آوردهايم؟ براي اينكه اگر احياناً دولت توانست زودتر از موعد مقرر اين قير را تحويل بدهد مانعي نباشد، «حداكثر تا پايان سال 99 اين قير را تحويل دستگاههاي ذيربط بدهد». همكاران عزيز همگي به اين نكته اشراف دارند كه سال عمراني 99 تا پايان شهريور سال 1400 است، يعني فرجه و فرصت براي اقدامات عمراني تا پايان شهريور 1400 باقي است. از آن طرف هم روشن است كه اگر ما پايان آذرماه را بنويسيم، مشخص نيست كه آيا دولت بتواند در اين فرصت دستورالعملها و آييننامهها را تصويب كند و آيا پالايشگاهها بتوانند قير را در اين مدت تحويل دستگاهها بدهند يا نه؟
بنابراين يك فرصتي بدهيم تا پايان سال 99 قير را تحويل بدهند، سال عمراني هم كه شش ماه بعد از آن است، يعني سال عمراني سال 99 هم شش ماه پس از آن است. بنابراين به نظر ميرسد اگر اين پيشنهاد را دوستان مرحمت كنند كار سهلتر و راحتتر ميشود. مضافاً كه در سالهاي قبل كه (4) ميليون تن بود اين را تا پايان سال مينوشتيم، يعني رويه هم اينگونه بوده، براي اينكه مشكل ايجاد نشود. اگر دوستان محبت كنند «حداكثر تا پايان سال 99» را به جاي اين عبارت محبت كنند، به نظر ميرسد كار سهلتر پيش ميرود. متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
موضوع اين پيشنهاد تقريباً روشن است، تا پايان سال 99 است، در پيشنهاد قبلي پيرامون آن بحث شده، مخالف و موافق ميخواهند صحبت كنند يا به رأي بگذاريم؟

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي ويسكرمي مخالف هستند، بفرماييد.

مهرداد ويس کرمي
مخالف
سلام عليكم و رحمه الله
در دل دوست به هر حيله رهي بايد كرد
طاعت ار نيست ميسر، گنهي بايد كرد
من از چند روز گذشته دنبال اين بودم يك پيشنهادي را خدمتتان عرض كنم، حالا توفيق نشد، الان اينجا به عنوان مخالف ميخواهم عرض كنم. ببينيد عزيزان! يكي از مشكلات ما در توزيع بودجهها هميشه ناعادلانه بودن آن است. اگر ما اولويتها را در توزيع اين قير مشخص نكنيم هيچكاري نكرديم. يعني باز هم اين اولويتها فراموش ميشود و در لابيهاي وزارتي ميرود و به صورت وزارتي. هر كسي لابياش قويتر است اين را جذب ميكند.
پيشنهاد من اين است كه در بند (1) لطف كنيد حتماً «به ترتيب اولويت مناطق غيربرخوردار براساس شاخصهاي محروميت» را اضافه كنيد. خواهش ميكنم به اين توجه كنيد، عذرخواهي ميكنم اگر هم در جاي خودش بيان نشد، ولي دغدغه داشتم اين مطلب را حتماً خدمتتان عرض كنم. باز هم تأكيد ميكنم اگر ما اولويت را مناطق غيربرخوردار نگذاريم، اين كاري كه دوستان ميخواهند به ثمر نميرسد. خواهش ميكنم اين را لحاظ بفرماييد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ـ آقاي دكتر ويسكرمي! پيشنهاد تبديل آذرماه به پايان سال است.

مهرداد ويس کرمي
مخالف
اين شعر را به خاطر همين خواندم:
در دل دوست به هر حيله رهي بايد كرد
طاعت ار نيست ميسر، گنهي بايد كرد
ما يك گناهي كرديم كه اين حرف حق را اينجا بزنيم، ببخشيد.

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق اول وقتشان را به حاجآقاي ميرتاجالديني واگذار كردهاند، بفرماييد.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض تبريك عيد ولايت و امامت، اسعدالله ايامكم خدمت همه همكاران. اين بحث در پيشنهاد قبلي هم صحبت شد. دوستان، همكاران، خواهران و برادران اگر يك لحظه عنايت كنند نميخواهيم خيلي وقت مجلس را بگيريم. ببينيد! اين پيشنهاد آقاي سليمي يك پيشنهاد بينابين «خير الامور اوسطها»، نه آن مطلبي كه در پيشنهاد آقاي دكتر قادري گفته شد ممكن است به تيرماه سال بعدي منتهي شود و عملاً زمان باز باشد و دولت نتواند كاري كند. در اين پيشنهاد تحويل قير را تا پايان سال ميبرد، نه تا تير سال بعدي. بنابراين حتي دوستاني كه با آن پيشنهاد قبلي مخالفت ميكردند اينجا اعلام موافقت دارند.
يك عنايت كنند زمان را در آن حد بگيريم كه دولت بتواند عمل كند، همانطور كه نماينده دولت جناب آقاي دكتر نوري در پيشنهاد قبلي توضيح دادند، بالاخره اين پيشنهاد تصويب شود و به شوراي نگهبان برود. احياناً اصلاحي باشد و برگردد خودش يك ماه، يك ماه و خردهاي زمان خواهد برد. اگر ما به آذرماه ببريم حداقل استانهاي گرمسير هم از اين محروم ميشوند، تا آخر سال ببريم، تا آذرماه استانهاي سردسير و تا پايان سال استانهاي گرمسير هم بتوانند از مزاياي اين طرح استفاده كنند. بنابراين درخواست ميكنيم به اين پيشنهاد آقاي سليمي رأي موافق بدهيد تا ختم غائله شود. «ختامه مسك»، ديگر آخرين پيشنهاد است. اين طرح انشاءالله برود عملياتي شود. والسلام

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
دولت موافق و كميسيون مخالف هستند. حضار 230 نفر، اعلام رأي بفرماييد. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب نشد. ديگر پيشنهادات تمام شد؟

احمد اميرآبادي فراهاني
بله، آقاي رئيس! پيشنهادات تمام شد، فقط يك اصلاحيهاي را كميسيون داده كه عبارت «طرحهاي تملك دارايي» ميشود عبارت «تملك دارايي» و عبارت «بند ه« ميشود «بند ب». اين اصلاح كميسيون است، مادهواحده با اصلاحات و بقيه مسائل را رأي بگيريد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بله، اصل مادهواحده و اصلاحات انجامشده آن را به رأي ميگذاريم. عزيزان رأي خودتان را اعلام بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد. پيشنهاد الحاقي داريم؟

احمد اميرآبادي فراهاني
بله، آقاي رئيس! پيشنهاد الحاقي را جناب آقاي فرهنگي دارند كه مطرح نميفرمايند. الحاقي بعدي را جناب آقاي دلخوش دارند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دلخوش! الحاقي شما قابل طرح نيست، من نگاه كردم، چون سرجمع را باز داريد افزايش ميدهيد، قابل طرح نيست.

سيدکاظم دلخوش اباتري
پیشنهاد دهنده
اجازه بدهيد توضيح بدهم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
توضيح شما مطلبي را عوض نميكند، قابل طرح نيست، چون داريد (4000) ميليارد تومان به منابع اضافه ميكنيد. بفرماييد.

سيدکاظم دلخوش اباتري
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! اولاً از جنابعالي و همكاران بسيار خوبم كه در ارتباط با اين بحث قير، اين (1) ميليون تن تا به اينجا نهايي شد، تشكر ميكنم. آقاي قاضيزاده ببينيد! در بند «و» تبصره (1) قانون بودجه اگر شما در آخرش فرموديد تشخيص ميدهيد كه نميشود مطرح كنيم، باشد.
سه تا ظرفيت مشخص كرده، يكي اينكه از طريق شركتهاي ملي نفت ايران در صورت درخواست دستگاههاي اجرايي ذيربط، سقفش را هم مشخص كرده، خالص بدهيهاي قطعي دولت به اشخاص حقيقي، حقوقي، تعاوني و خصوصي در چارچوب مقررات تا پايان سال 98، اين يك.
دوم اينكه اجراي تكاليف از جمله پرداخت تعهدات مربوط به طرحهاي عمراني از محل تحويل نفت خام به اين اشخاصي كه اسم برديم، براساس قيمت بورس انرژي يا قيمت منطقهاي و از طريق مصارف عمومي دولت.
آخرين راه هم اين است كه اجراي اين حكم منوط به اجرايي شدن سقف تعيين شده در بند «ب» اين تبصره آمده و گفته مطالبات مندرج در بند مذكور همچنين در صورت تقاضاي اشخاص حقيقي، حقوقي، تعاوني و خصوصي داراي انواع اوراق مالي اسلامي با سررسيد زودتر از خردادماه سال 1400 تا سقف مشخص.
توضيحاتي كه من خدمت جنابعالي ميدهم، آقاي رئيس! اولاً كه من يك خواهشي از جناب عالي و هيأترئيسه دارم، اجازه ندهيد كه مجلس هر سال بيايد در كنار قانون بودجه بخواهد دنبال طرح باشد. چون به هر حال مردم در شهرها، روستاها و نقاط مختلف گرفتار هستند. محل رجوع مردم هم نمايندگان مجلس هستند. يعني در دسترس مردم، جادههاي زيرسازيشده، جادههايي كه مردم واقعاً مشكل دارند. اين را از الان بياييم جمع كنيم.
عزيزان، آقاي رئيس ببينيد! تا سال 95 اصلاً قير مشكلي نداشت، ما از سال 95 به اين طرف مدام درگير هستيم و داريم جوش ميزنيم. از اين طرف دولت كوتاهي ميكند، از آن طرف بعضي از آقاياني كه آقاي آخوندي وزير سابق كه من دوستش دارم، ولي آن زمان به ما فشار ميآورد قير ميخواست، اخيراً آمده يك مصاحبهاي كرده و يك حرف غيركارشناسي زده است.
من خواهش ميكنم، آقاي قاضيزاده ببينيد! از سال 95 به اين طرف چرا اين بلا سر قير آمد؟ دوستان توجه كنيد! براي اينكه دولت آمد قير را، يعني (20) ميليون تن وكيومباتوم، مواد اوليه قير و نفت كوره را در اختيار پالايشگاههاي خصوصي قرار داد. چراغي كه به خانه روا است، به مسجد حرام است. وقتي مردم قير ميخواهند، وقتي جادههاي مردم بايد آسفالت شود، نبايد دولت محترم اين قير، وكيومباتوم و نفت كوره، همه را يكجا تا كيلوي آخر در اختيار شركتهاي خصوصي قرار داد. شركتهاي خصوصي، بله آنجايي كه دولت در اختيارشان قرار ميدهد نوش جانشان، ميروند در بازار بورس، چون قير و نفت كوره را براساس قيمت دلار ميفروشند، قربانش بروم! قيمت دلار هم كه مهارشدني نيست، همينطور بالا ميرود. آن طرف چون به سودشان است ميفروشند، اين سود در جيب دولت و حاكميت و مردم نميرود. ما از الان بياييم تفكيك كنيم. اگر دولت ميخواهد قير و وكيومباتوم را وارد بازار بورس كند، سالانه (2) ميليون تن، بيشتر نميخواهيم، چرا بايد نمايندگان مجلس دو ماه وقتشان را بگيرند، بيايند در مجلس فقط قانوني بنويسند، بعد ديوان محاسبات، شوراي نگهبان و امثال اينها و دستگاههاي نظارتي ورود كنند.
خواهش من اين است، از الان تكليف قير را مشخص كنيم. اگر (20) ميليون تن كم است، نفت سنگين به اين پالايشگاهها بدهند اين VB يا وكيومباتوم را (25) ميليون تن كنند، (3) ميليون تن، (2) ميليون تن دولت و شركت ملي (نايبرئيس ـ استاد دلخوش! وقتتان تمام است) اين يك جمله را هم بگويم چشم، ببينيد! دولت بيايد از ابتداي سال اين را از بورس خارج كند، از دست بخش خصوصي خارج كند، در اختيار اين دستگاههاي اجرايي با درصد مشخص قرار بدهد كه نه مردم در شهرها و روستاها عذاب بكشند، نه من و شما.
آقاي دكتر! در ضمن اين بند هم (200) هزار تن همين الان بابت 98 پيمانكاران و شركتهاي طلبكار هستند، آن بدهي آنها هم ميشود از اينجا تهاتر شود (حاجيدليگاني ـ وقتتان تمام است) و از طرف ديگر شما ميتوانيد نفت سنگين را، الان صادرات نفت ما (3) ميليون و (800) هزار تن كامل نيست، اين را ميشود از آن محل به پالايشگاهها، شركتهاي قيرساز، بخش خصوصي و تعاونيها نفت بدهد، آنها بيايند قير را تأمين كنند و اين تعهدات را پرداخت كنند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم. ما كاملاً با دقت، بنده و جمع حاضر مطالب شما را گوش كرديم. روز سادات هم بود، ديگر ما نخواستيم وسط حرف حضرتعالي بياييم، اما جناب آقاي دلخوش! يا شما داريد جايگزين مصوبه ميفرماييد و پيشنهاد ميدهيد كه تصويب شده است، يا داريد الحاق ميدهيد كه باز خلاف اصل (52) است. يعني در هر دو صورت متأسفانه قابل طرح نيست.
6
انتخاب آقایان: علیاصغر عنابستانی و حسین حاتمی به عنوان ناظر در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
انتخابات را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات اولمان انتخاب دو نماينده از اعضاي كميسيون اجتماعي به عنوان ناظر در ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي است كه كميسيون اجتماعي جناب آقاي علياصغر عنابستاني و جناب آقاي حسين حاتمي را معرفي كردهاند كه اين دو عزيز به عنوان كانديداي انتخاب عنوان ناظر در ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي هستند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
7
ناطقان جلسه آقایان: موسی احمدی، حسین محمدصالحیدارانی، محمدحسن آصفری، عبداله ایزدپناه و مهرداد گودرزوندچگینی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
ناطقان جلسه علني امروز عبارتند از:
ـ آقاي موسي احمدي نماينده محترم دير، كنگان، جم و عسلويه.
ـ آقاي حسين محمدصالحيداراني نماينده محترم فريدن، فريدونشهر، چادگان، بويين و مياندشت.
ـ آقاي محمدحسن آصفري نماينده محترم اراك، كميجان و خنداب.
(كه هر كدام هفت دقيقه وقت دارند)
ـ آقاي عبداله ايزدپناه نماينده محترم ايذه و باغملك.
ـ آقاي مهرداد گودرزوندچگيني نماينده محترم رودبار.
(كه هر كدام پنج دقيقه وقت دارند)
آقاي احمدي تشريف ندارند، از آقاي حسين محمدصالحيداراني دعوت ميكنم كه نطقخودشان را بفرمايند.

حسين محمدصالحي داراني
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
با تبريك عيد غديرخم، با سلام و درود به پيشگاه حضرت وليالله الاعظم (اروحنالهالفداء) و روح بلند حضرت امام راحل و شهداي عصر انقلاب اسلامي و ملت سربلند ايران و مردم ولايتمدار شهرستانهاي فريدن، داران، فريدونشهر، چادگان، بويين و مياندشت و شهروندان عزيز دامنه زندهرود، رزوه، افوست، برفانبار و روستاييان تلاشگر غرب استان اصفهان، زادگاه سرداران شهيد شاهمرادي، عباسي، قجاوند، بختياري، چادگانيپور، موسوي، خليلي، قدسياني، خلبان شهيد سرلشكر معصومي و اولين شهيد سرافراز مسيحي كشور وارطان آبراهاميان.
يك سرزمين و پنج قوم سربلند كه با اتحاد و همدلي با آن برادرانه زندگي ميكنند. فارسهاي عزيز، تركان غيرتمند، گرجيان سرافراز، بختياريهاي دلاور و اقليت مهربان ارامنه.
زادگاه من فريدن است. منيم محل تولديم فريدندي، مردمي سرافراز كه همواره در صحنههاي مختلف انقلاب دلبستگي خود را به نظام اسلامي و عشق به ولايت اثبات كردند. اما متأسفانه در استان برخوردار اصفهان، نارساييها و محدوديتهاي فريدن بزرگ بسيار است. با وجود آنكه اين منطقه آبخيز بزرگ زايندهرود ميباشد، تنها سرماي شديد زمستاني نصيب مردم است. ميليونها متر مكعب آب از جلوي چشمان اين مردم از منطقه خارج ميشود، در حالي كه بيشتر شهرها و روستاهاي حوزه انتخابيه آب آلوده به نيترات مصرف ميكنند و برخي روستاها با تانكر آبرساني ميشوند. بايد پروژه تأمين آب شرب چهار شهرستان از منابع آبي پايدار هر چه سريعتر عملياتي شود.
سد زايندهرود براي تأمين آب كشاورزي پاييندست هر ساله جاري ميشود، در حالي كه حتي روستاهاي اطراف سد زايندهرود با تانكر آبرساني ميشوند. زمينهاي كشاورزي و اراضي ديم آبا و اجدادي و چشمهها و منابع آبي منطقه در محاصره منابع طبيعي و آب منطقهاي درآمده است و اين دو سازمان دلالان بزرگي براي تأمين آب و زمين شدهاند تا بستر مناسب را براي ويلاسازي مهيا كنند و مرفهين استان، اوقات فراغت خود را خوش بگذرانند.
اما هيچكس نالههاي سرد و شرارههاي درد آن مردم رنجديده را نميشنود و نميبيند و كشاورزان محروم هيچ چيز از دولت نميخواهند، جز آنكه زمينهايشان غصب نشود كه حال و روز آن مردم غيور چونان برگ درختي است كه بر زمين ميافتد.
بر درخت زنده بيبرگي چه غم؟
واي بر تقدير برگ بيدرخت
بيشتر اين مردم شريف به كشاورزي مشغولند و عمده محصولات منطقه سيبزميني، پياز، كلزا، گندم، جو، چغندر قند، علوفه و ديگر محصولات است و هنگام برداشت محصول اين كشاورزان هستند كه با بيبرنامگي وزارت جهادكشاورزي خاكسترنشين ميشوند و هميشه بيشترين زيان نصيب كشاورز ميشود و بيشترين سود نصيب دلالان است. زيرا هيچ نظارت و حمايتي در عرضه و تقاضا نيست كه يك روز قيمت پياز تا (15) هزار تومان ميرسد و هنگام برداشت اين محصول در فريدن به (500) تومان تنزل مييابد و اين حداقل اشتغال موجود در منطقه در حال نابودي است. لازم است هر چه سريعتر وزارت جهادكشاورزي زنجيزه توليد تا عرضه محصولات را بازتعريف كند.
ورود تعاونيها و ايجاد يك پايانه بار كشاورزي در منطقه و راهاندازي كارگاههاي سورت و بستهبندي محصولات، دامپروري و صنايع وابسته آن بسياري از مشكلات را ميتواند حل كند.
سهميه اندك كود شيميايي توسط دولت به موقع در اختيار كشاورزان قرار نميگيرد، اما در بازار سياه با قيمت گزاف فراوان است. از سوي ديگر سوخت كافي گازوييل در اختيار كشاورزان نيست و توزيع همين مقدار اندك ناعادلانه و در مناطق مختلف تبعيضآميز است. روند كند از رده خارج كردن تراكتورهاي فرسوده موجب فرسايش اعصاب كشاورزان و افزايش مصرف سوخت شده است.
چندين سال پيش تونل چشمه لنگان براي انتقال آب به مركز استان احداث شد، اما نتيجه آن براي مردم محروم جز نابودي زمينهاي كشاورزي و خشكاندن چشمهساران نبود. آب منطقهاي با وعدههاي رنگين مردم را فريفت و تمام قول و قرارهاي تخصيص آب دروغي بزرگ براي به يغما بردن حداقلهاي محرومين بود.
حقآبه روستاها و مزارع اطراف تونل اجرايي نشد و مردم مظلوم وحدتآباد، نهضتآباد، سيبك و چقيورت انگشت حسرت بر دهان و اشك ندامت در چشمان داشتند.
در ظاهر امر حرف حمايت از توليد داخل و دستگيري از كشاورزان است، حال آنكه پس از غصب كردن زمين و آبهاي سطحي، نوبت به آبهاي زيرزميني رسيده است و كشاورز بيچاره و مفلوك را وادار به نصب كنتور هوشمند ميكنند تا در اين ايام تنگي معاش كه نفس كشيدن مضر حيات است و مخرب ذات، هر كشاورز چندين ميليون تومان واريز كند تا آب منطقهاي بتواند نظارت كند و از اين بابت ريالي هزينه نكند.
خرج كه از كيسه ميهمان بُود
مدير لايق شدن آسان بود
آيا اجراي اين قانون در كشور براي بالادست و پاييندست فرقي ندارد يا فقط موقعيتي پيشآمده تا محرومين و مستضعفين را تحت فشار گذارند. خوشخدمتي برخي مديران منطقهاي براي اعلام آمار بيشتر، آنها را در دستاندازي به مال و سرمايه محرومان جريتر كرده است. پروژه مصوب سد بلطاق در شهرستان بويين و مياندشت معطل مانده، حال آنكه احداث اين سد موجب تأمين آب شرب و توسعه گردشگري و اشتغال ميشود. احداث سد ميدانك دوم و تكميل سد سرداب نيز رافع بسياري از مشكلات است.
روستاهاي پشتكوه دوم فريدونشهر جاده دسترسي ندارند و در زمان با بسته شدن اين مسير صعبالعبور تردد ناممكن است و يك زندگي معمولي و عادي براي قوم سربلند بختياري در آن منطقه با مشقت همراه است (حاجيدليگاني ـ آقاي صالحي! وقتتان تمام است) و در استان برخوردار اصفهان از نعمت گاز نيز محرومند.
براي اينكه نقدينگي سرگردان را به سوي اشتغال و توليد بياوريم، چارهاي نيست جز آنكه دور باطل دريافت مجوز (نايبرئيس ـ آقاي صالحي عزيز! وقتتان به اتمام رسيد، بقيه را به رسانهها بدهيد) از ارگانهاي متعدد را از بين ببريم.
ببخشيد! نكته آخر را هم عرض كنم. روز خبرنگار به آرامي آمد و رفت و لازم است وزارت ارشاد و سازمان صدا و سيما از اين قشر پرتلاش فرهنگي حمايت جديتر كنند. مطالبات فرهنگيان اعزام به خارج پس از چندين سال همچنان پرداخت نشده است و بايد قوه قضائيه با جديت در اين كار وارد شود. دانشگاه فرهنگيان استان اصفهان... (قطع ميكروفن)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
وقتتان به اتمام رسيده، انشاءالله بقيهاش را به رسانهها ميدهيد. كارتها را جمعآوري كنيد.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي حسين محمدصالحيداراني نماينده محترم فريدن، فريدونشهر، چادگان، بويين و مياندشت تشكر ميكنم و از برادر گرامي موسي احمدي نماينده محترم دير، كنگان، جم و عسلويه دعوت ميكنم كه نطق هفت دقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

موسي احمدي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
«الحمدلله الذي جعلنا من المتمسكين بولايه اميرالمؤمنين و الائمه المعصومين عليهم السلام»
با سلام و درود بر ارواح طيبه شهدا بالاخص محبوب قلبها سردار شهيد سليماني و امام شهدا و آرزوي طول عمر همراه با عزت و بركت و سلامت تا ظهور امام زمان براي مقام معظم رهبري.
ابتدائاً از مردم عزيز، فهيم، شريف و بزرگوار حوزه انتخابيه شهرستانهاي كنگان، دير، جم و عسلويه كه با رأي قاطع و مثالزدني خويش حسن اعتماد مجدد خود را به اينجانب ابراز نمودند، سپاسگزاري مينمايم.
سپس به مناسبت عيداللهالاكبر، عيد غدير عرض تبريك و تهنيت دارم كه به فرموده قرآن موجب اكمال دين و اتمام نعمت به هنگامه اعلان وصايت و ولايت اميرالمؤمنين است. آري! غدير يعني همراه و ملازم و مطيع امام و رهبري بودن كه پيشي گرفتن بر وي در صف مارقين قرار گرفتن است و عقب ماندن از ايشان به هلاكت افتادن. «المتقدم لهم مارق و المتأخر عنهم زاهق و اللازم لهم لاحق»
روز خبرنگار را به خبرنگاراني كه در صف مبارزه با جنگ نرمي هستند كه دشمن قدار عليه ما راه انداخته است و رسالت خويش را در آشكار كردن حق و حقيقت و ايجاد وحدت و همدلي و غرور ملي ميدانند، به ويژه خبرنگاران حوزه انتخابيهام تبريك ميگويم.
اين روزها فاجعه دردناك انفجار بندر بيروت كه منجر به كشته و زخمي شدن تعدادي از مردم و خسارات شديدي شده است، قلب ما و دوستان را متأثر و متألم ساخت. مردم عزيز لبنان بدانند چنانكه مقام معظم رهبري فرمودند، ما در كنار آنها هستيم و از هر خدمتي كه لازم باشد دريغ نخواهيم كرد.
آنچه مطالبه مردم عزيز از اين مجلس شوراي اسلامي كه به فرموده مقام معظم رهبري يكي از قويترين و انقلابيترين مجالس دوران انقلاب و مجلس اميد و انتظار مردم است، اين است كه اميد آنان را در قالب قانونگذاري صحيح و منطق با نيازمنديهاي آنان جهت رفع مشكل و موانع اقتصادي و فرهنگي و نظارت دقيق بر دستگاههاي اجرايي محقق نموده و ضمن رفع دغدغههاي آنان، درخصوص سختي معيشت، توصيه مقام معظم رهبري كه فرمودند با نيت خالص خدايي براي مردم كار كنيد و مسائل كليدي را اولويت دهيد و روابطتان با دولتمردان منطبق با قانون و شرع باشد و در مقابل دشمن وحدت داشته و نقش نظارتي مجلس را با متانت و بدون حاشيه ايفا نماييد، جامه عمل بپوشانيم.
اما نكاتي درخصوص مشكل حوزه انتخابيه؛
اين روزها شاهد افتتاح بزرگترين پتروشيمي متانول در خاورميانه در شهرستان دير و پتروشيمي كيمياي پارس در عسلويه بوديم. جناب آقاي وزير محترم نفت! آنچه امروز سؤال مردم عزيز حوزه انتخابيه است اين است كه با وجود اين همه صنايع، پالايشگاهها و پتروشيميها، چه زماني دغدغه اشتغال جوانان و رفع محروميت از مناطق پيرامون نفت و صنعت در قالب مسئوليتهاي اجتماعي پايان ميپذيرد؟ در حالي كه مهمترين دغدغه جوانان حوزه انتخابيه امروز اشتغال است و اشتغال، كه اميدوارم از اين پس توجه ويژهاي به عمل آيد.
مدتي است سخناني درخصوص تخصيص سهمي از عوايد حاصل از عوارض آلايندگي به استانهاي مجاور مطرح شده است و باعث ناراحتي و نگراني مردم شريف حوزه انتخابيه و تكدر خاطر علما و مسئولين استاني گرديده است. جناب آقاي رئيسجمهور! از جنابعالي ميخواهم شخصاً در اين قضيه ورود نموده و از تضييع حقوق مردم عزيز، نجيب و صبوري كه ميزبان خوبي براي صنعت ميباشند و فلرها و مشعلهاي آلاينده سر به فلككشيده با هزاران تبعات منفي آن كه تاكنون چارهاي براي مهار آن نشده است و جان آنها را به لب آورده، جلوگيري به عمل آوريد.
جناب آقاي وزير كشور! درخصوص كالاي ملواني چارهانديشي نموده و مردم شهرستانهاي دير، كنگان، عسلويه و نخلتقي را چنان كه قبلاً تذكر شفاهي دادهام نجات دهيد و دستور فرماييد معافيت كالاها به صورت مساوي در سطح استان انجام گيرد و از تبعيض و چندگانه عمل نمودن جلوگيري شود.
وزير محترم راه و شهرسازي! وضعيت راههاي حوزه انتخابيه مردم منطقه را به شدت ناراحت نموده است. پروژههايي كه سالهاي سال معطل مانده است. جادههايي كه فرسوده شده و موجب تصادفات منجر به فوت ميگردد كه ميتوان به جاده فيروزآباد به عسلويه و كمربندي گنگان به دوراهك، آبدان به دوراهك، پيچهاي قديمي و سخت جاشك، جاده دير به بوشهر كه قسمتي از آن به جاده مرگ مشهور است، جاده جم به ريز، ريز به دژگاه، ريز به سرچشمه، ريز به دوراهك، عسلويه به بندو و نايبند، مخصوصاً جاده وفاق كه حلقه اتصال شهرستانهاي كنگان به دير است و حدود (8) كليومتر آن شش سال است كه از شروع آن ميگذرد.
صيادان ما در حوزه انتخابيه امروز با مشكل اسكله و سوخت و هويت بخشي قايقهاي آنها جهت ممر درآمد و امرار معاش مواجه هستند، دستور فرماييد رفع مشكل گردد. درحالي كه شهرستان دير قطب كشاورزي استان است (حاجيدليگاني ـ حاجآقا! وقتتان تمام است) آنان و كشاورزان حوزه انتخابيه (نايبرئيس ـ حاج آقاي احمدي! شما يك دقيقه اضافه نطق فرموديد) از جمله قطعي برق كارگاههاي كشاورزي مواجه هستند. با عنايت به تورم شديد و وضعيت كرونايي ميطلبد توجه ويژهاي به اين قشر عزيز و خدوم به عمل آيد. والسلام

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي موسي احمدي نماينده محترم كنگان، دير، جم و عسلويه تشكر ميكنم و از برادر گرامي محمدحسن آصفري نماينده محترم اراك، كميجان و خنداب دعوت ميكنم كه نطق (7) دقيقه خودشان را شروع بفرمايند.

محمدحسن آصفري
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم ـ «لا حول ولا قوه الا بالله العلي العظيم»
با سلام و صلوات بر پيامبر عظيمالشأن اسلام و ائمه اطهار (عليهمالسلام) و شهداي انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي و مدافعان حرم.
نمايندگان محترم! امروز ملت ايران به اين مجلس اميدوار است ما وظيفه داريم با كار و تلاش و بدون نگاههاي حزبي و جناحي اين اميد مردم را به يأس و نااميدي تبديل ننماييم، مجلس انقلابي بايد انقلابي بودن را از خود شروع كند يعني اينكه اولويت را به طرحها و لوايحي بدهد كه راهگشاي حل مشكلات اقتصادي و معيشت مردم باشد. مردم از مجلس انتظار دارند كه از دولت بپرسد كه چرا قيمت ارز ثابت نيست و چه كساني از اين نوسان قيمتها سود ميبرند و نقش دولت در اين افزايش قيمتها چيست؟
امروز انقلابي بودن مجلس در اين است كه از دولت درباره علت تعطيلي كارخانهها و خيل عظيم چند ميليوني جوانان بيكار سؤال نمايد. دولت بايستي به مجلس درباره خصوصيسازي ويرانگر و غارتگرانه پاسخ دهد. امروز مردم از ما در مورد حقوقهاي نجومي و املاك نجومي سؤال دارند كه چه اقداماتي براي بازگشت اموال به بيتالمال صورت گرفته است.
در رأس امور بودن مجلس يعني اينكه تعارف و مصلحتانديشي را كنار بگذاريم. در رأس امور بودن يك شعار نيست بلكه يك تحليل عميق سياسي از ساختار قدرت و كاركرد اجرايي نظام جمهوري اسلامي ايران است. در رأس امور بودن از ابعاد گوناگون قابل بررسي است اما آن بعدي كه بيشتر مورد توجه قرار گرفته و بعضاً عامل مشاجرههاي سياسي شده است عبارت است از ميزان قدرت مجلس و برخورداري اين قوه از ابزارهاي نظارتي مانند سؤال و استيضاح در راستاي دفاع از حقوق مردم كه اگر اينگونه نباشد اين مسئوليتها به عطسه بزي هم نميارزد. وظايف و مسئوليتهاي مجلس با انفعال و بيتحركي سازگاري ندارد و جنس كار مجلس از نوع خلاقيت، ابتكار، نگاه بلندمدت و قابليت رصد كردن آينده و قدرت پيشتازي و هموارسازي مسير ميباشد.
نمايندگان محترم، هيأترئيسه! نگذاريد مجلس دچار روزمرگي شود، روزمرگي يعني فاقد چشمانداز براي آينده كشور. اگر ميخواهيم پيشتاز و پيشرو باشيم بايستي تابع لوايح ارسالي از دولت نباشيم. قانونگذاري بر مبناي مطالعات علمي جزء ضرورتهاي مجلس است.
برادران و خواهران! مردم از شعار خسته شدهاند، برخلاف وعدههاي دولت كاهش بهتانگيز ارزش پول ملي افزايش بيرويه قيمتها و بيثباتي اقتصادي آرامش و نشاط را از جامعه ربوده است، مردم در مراجعات حضوري مشكلاتي را مطرح ميكنند كه زيبنده اين ملت بزرگ نيست، با اين دولت ناكارآمد و بيتدبير ما شرمنده اين ملت نجيب هستيم.
رئيسجمهور محترم! با گذشت (7) سال از دوره مسئوليت خود همچنان از عبارت «بايد فلان شود» استفاده ميكنيد، آقاي رئيسجمهور! اولاً مجري اين بايدها شما هستيد، شما توافق با غرب را به هر قيمتي پذيرفتيد و (7) سال تمام توان قوه مجريه را وقف توافقي با كشورهاي غربي كرديد و حاصل آن بگو و بخندها يك لگد ترامپ به برجامي شد كه فرجامش نه چرخ سانتريفيوژها چرخيد و نه چرخ اقتصاد كشور.
آقاي رئيسجمهور! به شما پيشنهاد ميكنم كه در سال آخر دولتتان سكوت كنيد و فقط به كار بپردازيد و از اميد به بيگانگان دل بكنيد و با استفاده از ظرفيتهاي داخلي براي حل معضلات اقتصادي كشور آستين همت بالا بزنيد. مطابق آمارهاي رسمي فساد مالي در هيچيك از دولتهاي پيشين به گرد پاي اين دولت نميرسد، براساس گزارش تفريغ بودجه سال (97) (8/4) ميليارد دلار ارز دولتي براي كالاهاي ضروري به اشخاصي داده شد و هيچ كالايي در ازاي آن وارد كشور نشد اين دلارها در بازار فردوسي با قيمت (22) هزار تومان به فروش رسيد.
امروز الزامات فوري كشور عبارت است از جهش توليد، رونق توليد، اشتغال جوانان، اصلاح و همسانسازي حقوق كاركنان و بازنشستگان. براي بهبود معيشت كشور بايستي تلاش كرد.
اما نكاتي درباره حوزه انتخابيه؛ آقاي رئيسجمهور! مصوبه هيأت وزيران در واگذاري هپكو به سازمان تأميناجتماعي براي حل مشكل كارگران نبود، بلكه شما به دنبال بدهي خود به تأميناجتماعي بوديد و هپكو را قرباني اين تصميم نموديد. كارخانههاي آذراب و واگن پارس امروز نياز به تنفس مصنوعي دارند، تا دير نشده بجنبيد تا مانند كارخانه هپكو به كما نروند.
(6) سال است از كلنگزني بيمارستان (500) تختخوابي اراك ميگذرد و هنوز به مرحله بهرهبرداري نرسيده است. بيمارستانهاي خنداب و كميجان اسم بيمارستان را يدك ميكشند در حالي كه درمانگاهي بيش نيستند و اين در شأن مردم عزيز منطقه نميباشد.
فرودگاه اراك را چهار رئيسجمهور افتتاح كردند، اما هنوز تعطيل است. راهآهن اراك ـ قم چشمانتظار دوخطه شدن براي اتصال به خط آهن سريعالسير قم ـ تهران ميباشد.
كشاورزان منطقه خنداب و جاورسيان با سوءاستفاده دلالان توليداتشان به يغما ميرود چون دولت تضمين قيمت براي توليدات كشاورزي ندارد. آب شرب مردم كميجان و ميلاجرد به دليل نبود شبكه فاضلاب شهري در بعضي از ايام با فاضلاب داخلي مخلوط ميشود و سلامت مردم به خطر ميافتد.
آقاي رئيسجمهور! خواهشمان از شما اين است كه به وزرايتان و به رئيس سازمان برنامه و بودجه بفرماييد در تخصيص بودجه عدالت و انصاف را مدنظر داشته باشيد و در آخر به دشمنان نظام جمهوري اسلامي به ويژه رژيم صهيونيستي ميگوييم كه بدانيد ما با اينكه در داخل با برخي مشكلات اقتصادي مواجه هستيم اما ملت بزرگ ايران مانند چهل سال گذشته نشان دادند كه در مقابل دشمنان اسلام «كأنهم بنيانٌ مرصوص» مقاومت ميكنند و امروز ايران اسلامي به پشتوانه مشروعيت به پيشرفتهاي علمي و استراتژيك نائل گرديده (حاجيدليگاني ـ تشكر ميكنم) و به قدرت جهاني تبديل شده است و به كساني كه در خارج مرزها دنبال اختلاف و ناامني ميگردند ميگوييم كه:
اي مگس عرصه سيمرغ نه جولانگه توست
عرض خود ميبري و زحمت ما ميداري
والسلامعليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي محمدحسن آصفري نماينده محترم اراك، كميجان و خنداب، تشكر ميكنم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي عبداله ايزدپناه نماينده محترم ايذه و باغملك دعوت ميكنم كه نطق اضطراري پنج دقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

عبداله ايزدپناه
نطق 5دقیقه ای
سلام عليكم و رحمهالله
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام و درود به پيشگاه مقدس امام عصر و با سلام و درود به ارواح طيبه شهدا و امام شهدا و آرزوي طول عمر بابركت براي مقام معظم رهبري و عرض تبريك عيد سعيد غدير و تبريك روز خبرنگار.
1 ـ از اعتماد مردم شريف ولايتمدار ايذه و باغملك به اينجانب به عنوان خادم خود تشكر ميكنم.
2 ـ در اين برهه حساس كه مشيت الهي بر اين قرار گرفت سرنوشت قوه مقننه در اختيار جمعي قرار گيرد كه از مجموعههاي نيروهاي انقلابي كشور هستند و به فرموده مقام معظم رهبري مردم در شرايط سخت رأي دادند هر نوع كمكاري صدمات جبرانناپذيري به نظام و اعتماد عمومي وارد خواهد كرد.
نگاه مثبت رهبر عظيمالشأن انقلاب به مجلس يازدهم و بيان اينكه تركيب مجلس از جوانان تحصيلكرده و انقلابي، مديران انقلابي و اجرايي ادوار گذشته و سابقهداران قوه مقننه است مسئوليت نمايندگان را مضاعف نمود. اينجانب راه توفيق مجلس را نصبالعين قرار دادن وصيتنامه امام راحل، بيانيه گام دوم انقلاب، پيام رهبر انقلاب در آغاز به كار مجلس و سخنان اخير رهبر انقلاب در برنامه ويدئوكنفرانس با مجلس ميدانم.
3 ـ نظام سلطه و در رأس آن آمريكا خبيث دست از سر ملتهاي مستقل و آزاديخواه بر نخواهند داشت، قطعنامه اخير شوراي حكام بيانگر دشمني غربيها است، در حالي كه هنوز عدهاي چشمشان به ياري آمريكا و غرب است. امام عزيز ما به خوبي فرمودند آنهايي كه خواب آمريكا را ميبينند، خدا بيدارشان كند.
4 ـ شهيد ديالمه جملهاي زيبايي دارند كه فرمودند مطمئن باشيم در هر شغلي كه باشيم اگر ذرهاي عدم خلوص در ما باشد امروز سقوط نكنيم فردا سقوط ميكنيم، فردا نباشد پس فردا سقوط ميكنيم چون انقلاب هر زمان يك موج ميزند و يك مشت زباله را بيرون ميريزد. اخيراً فردي كه ردپاي آن در اكثر فتنهها ديده ميشود به خود اجازه داده است به رهبري نامه بنويسد، البته به فرموده شهيد ديالمه انقلاب موج ميزند و اينها را بيرون ميريزد.
5 ـ از ضروريات كشور برخورد جدي با فساد اعم از مالي، اداري و غيره ميباشد، در يك سال اخير قوه قضائيه و در رأس آن آيتالله رئيسي در برخود با فساد گامهاي مهمي برداشتهاند. ضمن اعلام حمايت ادامه اين روند با سرعت بيشتر مطالبه عمومي است. يادآوري مينمايم فساد تنها در كلانشهرها نيست بلكه دامنه آن به شهرها و مناطق كوچك نيز كشيده شده است.
6 ـ در سال جهش توليد ميطلبد همه اركان نظام پاي كار بيايند و با حذف موانع توليد زمينه را براي رشد توليد و اشتغال فراهم نمايند. تأكيد رهبر انقلاب بر رفع موانع توليد كه در (7) بند بيان فرمودند از جمله مقررات دست و پاگير مورد توجه جدي قرار گيرد، متأسفانه شاهد هستيم هركجا بخش خصوصي يا سرمايهگذاري قصد ايجاد توليد اشتغال را دارند، با موانعي به نام استعلامهاي چندگانه روبرو ميشود و سرمايهگذار در پيچ و خم بروكراسي اداري بيانگيزه ميشود و نهايتاً رها ميكند از مسئولين امر ميخواهم به اين امر مهم رسيدگي فوري نمايند.
7 ـ آموزش و پرورش استان خوزستان از كمبود نيروي انساني در مقاطع تحصيلي و خدماتي، كمبود امكانات آموزشي و نبود فضاي آموزشي مناسب مخصوصاً در حوزه انتخابيه اينجانب رنج ميبرد و مهمتر از آن عدم ماندگاري فرهنگيان خوزستان كه به دليل بدي آب و هوا و نبود امكانات هر ساله بالاي (4000) نفر متقاضي خروج از استان هستند. پيشنهاد ميكنم با توجه به شرايط بد آب و هوايي و دهها مشكل ديگر مشوقهاي مالي و رفاهي مختص فرهنگيان عزيز استان خوزستان در نظر گرفته شود.
تقويت دانشگاه فرهنگيان مورد تأييد رهبر عزيز انقلاب است. همسانسازي حقوقها و اجراي رتبهبندي تعيين تكليف نيروهاي حقالتدريس، پيشدبستاني، شركتي، سرباز معلم و آموزشياران نهضت سوادآموزي و بكارگيري آنها و از همه مهمتر مشكلات حقوقي و مالي بازنشستگان و بازماندگان دوران دفاع مقدس مطالبه جدي اينجانب است.
8 ـ شرايط جادهها و محورهاي مواصلاتي ايذه و باغملك اسفبار است، سالانه شاهد صدها كشته و مجروح شدن مردم و خسارات مالي بالا در اين جادهها هستيم. كسري بودجه براي اتمام محور مواصلاتي ايذه ـ باغملك ـ اهواز و نهايتاً به استان چهارمحال و بختياري بايد مورد توجه جدي وزارت راه و شهرسازي قرار گيرد. ضمناً ساير جادهها و محورهايي كه به بخشها و روستاها منتهي ميشوند نيز از وضعيت مناسب برخوردار نيستند.
9 ـ طرح احياي اراضي (550) هزار هكتاري معروف مقام معظم رهبري در استان خوزستان كه از سال 1376 در دستور كار قرار گرفت فاز اول آن اجرا شد و فاز دوم آن بلاتكليف مانده است، با اجرايي شدن فاز دوم علاوه بر افزايش (9) ميليون تن به محصولات كشاورزي استان، (حاجيدليگاني ـ وقتتان تمام است) پيشبيني ميشود بالاي (500) هزار نفر شغل پايدار به استان اضافه شود. تأخير در اجراي فاز دوم اين طرح بعد از (23) سال زيبنده نيست. انتقال آب از سد كارون (3) به دشتهاي ايذه و باغملك باعث اجرايي شدن بخشي از اين طرحها خواهد شد.
10 ـ نكته آخر، به فرموده رهبر عزيز انقلاب مجلس يازدهم مجلس اميد و انتظار است. توصيه ميكنم در بيانات، مصاحبهها، اظهارنظرها و پيامها مراقب باشد مجلس انقلابي را وارد حاشيه نكنيم، تضعيف مجلس و اركان آن خودزني است، با مهرباني اختلاف نظرها را حل كنيم. (نايبرئيس ـ متشكرم) در پايان از خداوند متعال ميخواهم اين حقير را در خدمتگزاري به نظام و ولايت ثابتقدم بدارد، والسلامعليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي عبداله ايزدپناه نماينده محترم ايذه و باغملك، تشكر ميكنيم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را جمعآوري كنيد، قبل از انتخابات بعدي من نتيجه آراء دو انتخابات را عرض كنم. نتيجه آراء انتخاب ناظر در ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي؛ آراي أخذ شده (181) رأي جناب آقاي علياصغر عنابستاني با (158) رأي و جناب آقاي حسين حاتمي با (151) رأي به عنوان ناظرين در ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي انتخاب شدند، براي همكاران گرامي آرزوي توفيق داريم.
نتيجه آراي انتخاب عضو شوراي عالي اجراي سياستهاي كلي اصل (44) قانون اساسي، آراي أخذ شده (158) رأي جناب آقاي شهباز حسنپوربيگلري با (107) رأي، جناب آقاي مجتبي توانگر با (99) رأي و جناب آقاي محمد عليپور با (83) رأي به عنوان اعضاي ناظر در شوراي عالي اجراي سياستهاي كلي اصل (44) قانون اساسي انتخاب شدند، براي همكاران گرامي آرزوي توفيق داريم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامي مهرداد گودرزوندچگيني نماينده محترم رودبار دعوت ميكنم كه نطق اضطراري پنج دقيقهاي خودشان را شروع بفرمايند.

مهرداد گودرزوندچگيني
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحيم
به مناسبت عيد غديرخم عيد ولايت و امامت مظهر عدالت و انصاف را تبريك عرض ميكنم. درود و سلام به مقام معظم رهبري، شهدا، امام شهدا، ملت شهيدپرور و عزيز ايران اسلامي، هماستانيهاي عزيز و مهربان و مردم متدين و زحمتكش شهرستان رودبار، شهرهاي لوشان، منجيل، رودبار، رستمآباد، توتكابن، جيرنده، برهسر و بخشهاي رحمتآباد و بلوكات، خورگام، عمارلو و بخش مركزي.
مجلس شوراي اسلامي طبق اصول متعدد قانون اساسي از جمله اصول (57)، (58)، (71)، (72) و (73) در عموم مسائل ميتواند قانون وضع كند و همه طرحها و لوايح از مسير مجلس شوراي اسلامي عبور ميكند.
همكاران عزيز! امروز وضع معيشتي مردم خوب نيست، مردم انتظار دارند با وضع قوانين متناسب وضع زندگيشان تغيير يابد. مجلس شوراي اسلامي در برابر خداوند و مردمي كه در همهحال پشتيبان هستند و در همه صحنهها حضور دارند مسئول است. اگر چه مجلس يازدهم تمام توان خودش را براي حل مشكلات مردم به كار برده اما كافي نيست، مردم منتظر اقدامات عملياتي و جلوگيري از رشد بيحد و حصر قيمتها هستند.
دولت محترم بايستي توان خودش را مضاعف كند، مديران ناكارآمد ناتوان و بيانگيزه را مرخص نمايد. اين حداقل انتظار در وضعيت فعلي است. مديراني را در سطح ملي و استاني به كار بگيرند كه با وضعيت مردم آشنا باشند دردكشيده باشند، مشكلات را لمس كنند، توانايي برنامهريزي و سازماندهي در امور محوله داشته باشند، از باندبازي و گروهگرايي به دور باشند، قدرت پيشبيني و نظارت و كنترل داشته باشند، نسبت به وضع پيشآمده پاسخگو باشند. بسياري از مشكلاتي كه امروز در كشور وجود دارد ناشي از بيمسئوليتي، ناتواني بخشي از مديران و عدم توانايي در پيشبيني آنها است.
امروز كشور نياز به مديران متعهد و متخصص و ميداني دارد. در استان گيلان و خصوصاً در شهرستان ديار صلح و دوستي، رودبار مظلوم و عزيزم كشاورزان نياز به حمايت دارند. از وزارت نيرو و مسئولين محلي انتظار داريم همراه با كشاورزان در تأمين آب كشاورزي كه در فصل نتيجهدهي محصولات كشاورزي است به وظايف و مسئوليتهاي خود عمل نمايند. همچنين آب شرب روستاها و شهرهاي شهرستان رودبار در وضعيت بسيار اسفناكي قرار دارد. متأسفانه مديريت شركت آب و فاضلاب استان گيلان در خواب ناز قرار گرفته است. عليرغم استان آبي متأسفانه در بسياري از شهرها و روستاها مردم از حداقل آب شرب برخوردار نيستند، در گام دوم انقلاب هستيم قابل قبول نيست كساني در مسندهايي در حوزه آب و فاضلاب مسئوليت بگيرند كه هيچ وقعي به حداقل خواستههاي مردم نداشته باشند. درك مشكلات و مسائل شهري و روستايي نيازمند مديراني متخصص، توانمند به دور از مسائل حاشيهاي و باندبازي است. از وزارت نيرو و شركت آب و فاضلاب كشور و دستگاههاي نظارتي مسئول درخواست پيگيري و نظارت بر مشكلات عديدهاي كه آب و فاضلاب استان دارد را دادم.
در حوزه اشتغال شهرستان رودبار با توجه به سوابقش و وجود صنايع تعطيل و نيمهتعطيل و همچنين معادن از وزارتخانههاي مرتبط درخواست رسيدگي به مشكلات صنعتگران را دارم. توجه به معيشت فرهنگيان، بازنشستگان، مستمريبگيران از وزراي آموزش و پرورش و رفاه و تأميناجتماعي است. امروز توان و قدرت مردم با توجه به گراني و تورم تحليل رفته است، انتظار است كساني كه عمر خودشان را در راه خدمت به اين مملكت گذاشتهاند مورد توجه ويژه قرار بگيرند. از دستگاههاي نظارتي درخواست پيگيري و نظارت بر قيمتهاي خودروسازان را داريم و اميدوارم دولت در اولويت به اين مشكلات هرچه سريعتر اقدام عاجل به عمل آيد. والسلامعليكم و رحمه الله و بركاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از رعايت وقت برادر گرامي مهرداد گودرزوندچگيني نماينده محترم رودبار تشكر ميكنم، آقاي رئيس! نطقها تمام شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
8
انتخاب آقایان: شهباز حسنپوربیگلری، محمد علیپور و مجتبی توانگر به عنوان ناظر در شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
انتخابات بعدي را هم اعلام كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! انتخابات بعدي انتخاب سه نفر از نمايندگان به عنوان عضو در شوراي عالي اجراي سياستهاي كلي اصل (44) قانون اساسي است كه كميسيون اقتصادي آقايان شهباز حسنپور، محمد عليپور و مجتبي توانگر را براي نظارت و عضويت در شوراي عالي اجراي سياستهاي كلي اصل (44) قانون اساسي معرفي كرده است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
9
انتخاب آقایان: علیاکبر بسطامی و اردشیر مطهری به عنوان ناظر در شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! اگر اجازه بفرماييد انتخابات بعدي را اعلام كنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتهاي انتخابات قبلي را جمعآوري بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخاب دو نفر از نمايندگان عضو كميسيون اجتماعي به عنوان عضو در شوراي عالي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت است كه موضوع جز (17) بند «ب» ماده (63) قانون جامع خدماترساني به ايثارگران كه كميسيون اجتماعي جناب آقاي علياكبر بسطامي و جناب آقاي اردشير مطهري را به عنوان عضو ناظر در شوراي عالي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت معرفي كردهاند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
10
انتخاب آقایان: ولیاله فرزانه و یحیی ابراهیمی به عنوان ناظر در شورای عالی بیمه سلامت کشور

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتهاي انتخابات قبلي را جمعآوري كنيد، آقاي اميرآبادي! انتخابات بعدي را اعلام كنيد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب دو نماينده با معرفي كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات و بهداشت و درمان به عنوان ناظر در شوراي عالي بيمه سلامت كشور است، كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات جناب آقاي ولياله فرزانه و كميسيون بهداشت و درمان جناب آقاي يحيي ابراهيمي را معرفي كردهاند، دو بزرگوار ديگري كه اسمشان است انصراف دادند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
خيلي ممنون، كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
11
انتخاب آقایان: سیدغنی نظریخانقاه و صمداله محمدی بهعنوان ناظر در شورای عالی بیمه

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
يك انتخابات ديگر را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب دو نفر از همكاران در شوراي عالي بيمه است كه كميسيون اقتصادي مجلس آقايان سيدغني نظري، صمداله محمدي و خانم عفت شريعتي را معرفي كردند از بين سه نفر دو نفر انتخاب شود، خانم شريعتي انصراف دادند، فقط آقايان سيدغني نظري، صمداله محمدي كانديدا هستند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
آقاي دكتر زنگنه! شما به دستور تذكر داريد؟ يعني به همين انتخاباتي كه در حال برگزاري است؟ (زنگنه ـ بله) اگر به دستور است ميتوانيد تذكر بدهيد، بفرماييد.

محسن زنگنه
بسم الله الرحمن الرحيم
اخطار بنده، اخطار اصل (58) قانون اساسي و همچنين تذكر آييننامه ماده (22) است. فرمايش حضرتعالي درست است، اينها بايد به طور معمول صبح ثبتنام شود اما چون تذكر بنده ناظر به سخنان رياست محترم مجلس در ابتداي امروز است نكتهاي را به صورت تذكر ميخواهم خدمت جنابعالي و نمايندگان محترم و ملت شريف عرض كنم.
براساس قانون اساسي اصولاً مواردي كه نياز به قانون دارد، قانون فقط مجلس شوراي اسلامي مرجع تعيين قوانين در كشور تعيين كرده است. متأسفانه آقاي رئيسجمهور حدود (2)، (3) روز قبل مصاحبهاي و صحبتي كردند و آنجا اعلام كردند كه قرار است هفته آينده يك اتفاقي و يك مصوبهاي در حوزه مسائل اقتصادي مطرح شود. طي اين (2)، (3) روز هم تماسهاي مكرري از سوي خبرنگاران، نخبگان اقتصادي و مردم با نمايندگان برقرار شد كه از جزئيات اين قضيه مطلع شوند.
امروز هم كه رياست محترم مجلس صحبت كردند هرچند اين را به فال نيك ميگيريم كه ايشان تقاضا كردند كه اين مسائل قطعاً بايد از مجراي نظارتي خودش عبور كند و نمايندگان مجلس و نخبگان و مركز پژوهشها نظر بدهند، اما آقاي رئيس! يك شبههاي باز هم الان وجود دارد كه اين شبهه به نظر من بايد حل شود. عملاً و تلويحاً ما پذيرفتهايم كه بسياري از اختيارات مجلس شوراي اسلامي به سران قوا دارد تنفيذ ميشود و مجلس درخصوص مسائل اصلي جامعه عملاً كنار گذاشته شده است. زماني كه سران قوا با تدبير حكيمانه رهبر معظم انقلاب و موافقت ايشان شكل گرفت، براساس نامه رياست محترم جمهور قرار بود فقط در مواردي كه در حوزه تحريمها نياز به اتخاذ يك تصميمم عاجل است و آن هم براي هماهنگي قوا انجام شود. اما الان ما ميبينيم در همه مسائل متأسفانه دولت خودش را جوابگوي به مجلس نميداند، حتي در حوزه طرح دوفوريتي كه هفته گذشته مجلس مصوب كرد آقاي رئيسجمهور قصد داشتند كه اين را هم در همان سران قوا به تأييد برسانند.
من از هيأترئيسه محترم مجلس، جناب آقاي قاليباف خواهش ميكنم كه حقيقتاً از جايگاه و شأن مجلس در اين قضيه براساس قانون اساسي صيانت شود و دولت را ملزم بكنيم كه هر گونه طرح اقتصادي را از مجراي خودش حالا با طرح دوفوريتي و غيره عبور بدهند، عذرخواهي ميكنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، جناب آقاي زنگنه عزيز! حقيقتاً در دستور نبود. من خواهش ميكنم وقتي كه دوستان اصرار به اخطار دارند اين چارچوب و مسائل مرتبط با آييننامه رعايت شود و ما هم شرمنده نشويم. ناطقين را بفرماييد.
12
انتخاب آقایان: سیدحمزه امینی و محمدمهدی فروردین بهعنوان ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتهاي انتخابات قبلي را جمعآوري كنيد، انتخابات بعدي را اعلام بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخابات بعدي انتخاب ناظر در شوراي عالي آموزش و تربيت فني و حرفهاي و مهارتي است كه كميسيون اجتماعي مجلس آقاي سيدحمزه اميني و كميسيون آموزش، تحقيقات و فناوري جناب آقاي محمدمهدي فروردين را براي انتخاب در صحن معرفي كردهاند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
كارتها را توزيع بفرماييد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
13
اعلام وصول (1) فقره طرح

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر دهنوي! اعلام وصوليها را قرائت بفرماييد.

سيدمحسن دهنوي
طرحهاي ذيل به صورت عادي اعلام وصول ميگردد:
ـ طرح ساماندهي سياستهاي حمايتي.
ـ طرح اصلاح نرخ ارز مبناي حقوق ورودي.
ـ طرح تسهيل صدور برخي مجوزهاي كسب و كار.
اين سه طرح به صورت عادي اعلام وصول شد.
14
اعلام وصول (1) فقره سؤال

سيدمحسن دهنوي
آقاي رئيس! يك سؤال هم داريم اعلام وصول شده است.
ـ سؤال ملي جناب آقاي علي خضريان نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس و تعدادي ديگر از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي از وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص دليل حذف رديف اعتباري خودكفايي گندم از سال 1394 تاكنون و واردات گندم توسط برخي افراد خاص اعلام وصول ميشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
15
انتخاب آقایان: سیدکریم حسینی، سیدمهدی فرشادان و همایون سامهیحنجفآبادی به عنوان ناظر در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
يك انتخابات ديگر هم داريم، آن را هم بفرماييد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقاي رئيس! انتخابات بعدي انتخاب سه نفر از اعضاي كميسيونهاي بهداشت و درمان، برنامه و بودجه و محاسبات و اجتماعي به عنوان ناظر در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي است. كميسيون بهداشت و درمان مجلس آقاي همايون سامهيحنجفآبادي و كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات جناب آقايان فرشادان و رحماني معرفي كردهاند كه از بين آقاي فرشادان و آقاي رحماني يك نفر بايد انتخاب شود.
آقاي رجب رحماني انصراف دادند، پس از كميسيون برنامه و بودجه هم فقط جناب آقاي فرشادان هستند. كميسيون اجتماعي جناب آقاي سيدكريم حسيني را معرفي كردهاند.
پس من يك بار ديگر اعلام ميكنم، كميسيون بهداشت و درمان آقاي سامهيحنجفآبادي، كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات جناب آقاي سيدمهدي فرشادان و كميسيون اجتماعي جناب آقاي سيدكريم حسيني.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، كارتها را توزيع كنيد.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
16
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر متفكرآزاد! تذكرات را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكرات شفاهي امروز را با توجه به اينكه تعدادي از عزيزان از جلسه پيش تذكراتشان باقي ماندهاند با اجازه از آن عزيزان شروع ميكنم. درخدمت جناب آقاي محسن عليزاده نماينده محترم سپيدان و بيضاء هستيم، بفرماييد.

محسن عليزاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر بنده به جناب آقاي وزير نيرو است، جناب آقاي اردكانيان! قبلاً هم من دوبار تذكر دادهام. جناب آقاي رئيس! اين ايراد به هيأترئيسه هم برميگردد، ما چندينبار تذكر ميدهيم اما وزراي محترم و معاونين پارلماني كه در صحن حضور دارند. اصلاً توجهي نميكنند قرار نيست ما تذكر بدهيم و از آن بگذريم، جناب آقاي وزير نيرو! قبلاً هم تذكر دادهام، در اين فصل كه زمان پيك مصرف آب در بخش كشاورزي است شما به چه دليلي برق چاههاي كشاورزي را قطع ميكنيد؟ شما ميدانيد به بخش كشاورزي ما چقدر خسارت وارد كرديد؟
جناب آقاي وزير نيرو! قبلاً هم عرض كردم براي ما زشت است، (41) سال از انقلاب ما ميگذرد اما ما هنوز در بحث آبرساني در روستاها دچار مشكل هستيم. به والله قسم من خجالت ميكشم به حوزه انتخابيهام بروم، در شهرستاني كه اگر تيشه به هر ديواري بزنيد آب بيرون ميزند، من خجالت ميكشم آب براي خوردن در روستاها وجود ندارد. جناب آقاي وزير نيرو! چند بار بايد تذكر بدهيم؟
جناب آقاي وزير نيرو، جناب آقاي اردكانيان، آقاي معاون پارلماني اگر در صحن هستيد! من براي آخرين بار تذكر ميدهم، اگر اين موضوع به طور جد توسط شما پيگيري نشود مطمئناً اقدام جديتري خواهيم كرد.
تذكر بعدي بنده به جناب آقاي مهندس اسلامي وزير محترم راه و شهرسازي است. جناب آقاي اسلامي! شما در سفر اخيرتان به استان فارس در بازديد از آزادراه شيراز ـ اصفهان قول داديد كه تا پايان سال آزادراه شيراز ـ اصفهان افتتاح خواهد شد، مطمئناً اين اتفاق نخواهد افتاد. ما از شما فقط يك خواهش داريم، شما قطعه (7) اين آزادراه را كه هر روزه باعث اتفاقات تلخي ميشود همين را بازگشايي بكنيد ما ديگر از شما چيزي نخواهيم خواست.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
همكاران لطفاً وقت را رعايت كنيد، نفر بعدي را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي حسين اماميراد نماينده محترم چناران و بينالود بفرماييد.
تذکرات شفاهی
حسين اماميراد (چناران و بينالود) ـ بسم الله الرحمن الرحيم
تذكر بنده به وزير محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعي است. با سلام و اداي احترام به ملت بزرگ ايران و همكاران محترم، يكي از اقشار آسيبپذير جامعه كه با سختي تمام امرار معاش ميكنند و شغل آنها جزء مشاغل سخت و زيانآور است كارگران ساختماني هستند. قشري رنجكشيده و زحمتكش كه اكثراً خانه ميسازند بهر ما، ولي بيخانه هستند.
كارگران ساختماني به اقتضاي حرفه و شغلشان نه در گرماي طاقتفرساي تابستان در زير خنكاي كولر و پنكه و نه در سرماي سخت و سوزان زمستان امكان استفاده از وسايل گرمايشي براي آنها فراهم نيست. سختي كار نيز مشكلاتشان را مضاعف مينمايد.
دستهاي پينهبسته، خشن و زمخت، چهرههاي تكيده و شيارهاي جبينشان نشان از زحمت بسيار دارد. علاوه بر اينها غفلت دولت و عدم حمايت كافي از اين قشر زحمتكش خستگي را همواره در چهره، تن و جسم ايشان نشانده است.
بيمه بازنشستگي آنها بهطور ناعادلانه (35) سال تعيين شده كه نيازمند اصلاح قانون است، سازمان تأميناجتماعي عليرغم دريافت (30) درصد حق بيمه از كارگران ساختماني نه تنها غرامت ايام بيماري به ايشان پرداخت نميكند بلكه اگر كارگر ساختماني در ساختمانهايي كه پروانه ندارند، يا تعميرات جزئي دارند يا در مسير رفت و برگشت به محل كار حادثه ببينند، حتي غرامت حوادث ناشي از كار هم به آنها تعلق نميگيرد. اين در حالي است كه بيشترين حوادث ناشي از كار نيز شامل كارگران ساختماني است.
اخيراً و در شرايط كرونا كه به همه اقشار مستقيم يا غيرمستقيم فشار وارد شده و كارگران عزيز ساختماني بعضاً به دليل نبود كار منبع درآمديشان را از دست دادند متأسفانه دولت با بيتدبيري تمام هزينه صدور كارت مهارت كارگران ساختماني را كه تا به حال (5000) تومان بوده به يكباره به (10) برابر افزايش داده است و به (50) هزار تومان رسانده و هزينه ثبتنام آن را كه (9000) تومان بوده را به (108) هزار تومان افزايش داده است.
در بحث آزمون هم تاكنون وجهي پرداخت نميشده، ولي الان آنها بايد (50) هزار تومان براي آزمون پرداخت نمايند، اين اوج و نهايت بيتدبيري و اجحاف در حق اين عزيزان است، شايسته است دولت محترم به ويژه وزارت محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعي، سازمان فني حرفهاي نسبت به اين اقدام اخير تجديدنظر كنند و اگر حمايتي از آنها ندارند نمك هم بر زخمشان نپاشند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
طيب الله انفسهم، ممنون، نفر بعدي را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
درخدمت جناب آقاي سيدعلي يزديخواه نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس هستيم بفرماييد.

سيدعلي يزدي خواه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عرض ميكنم خدمت همكاران عزيز و اين ايام خجسته را كه روز اكمال دين است خدمت شما ملت شريف و مردم عزيز حوزه انتخابيهام كه تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و شهر جديد پرديس است، تبريك عرض ميكنم.
قبل از اينكه تذكري در ارتباط با دوگانه كنكور و سلامت به عنوان يك معلم خدمت عزيزان تقديم بكنم، از اقدام كارپردازي مجلس در تهيه شال سبز براي سادات هم تشكر ميكنم و هم توجهشان را به اين نكته جلب ميكنم كه نوبتهاي بعدي از نمونههاي وطني و توليدات ملي براي اين تجليل انشاءالله استفاده بفرمايند.
همكاران مستحضر هستند كه از سال 92 كه بحث حذف كنكور و جذب جديد دانشجو به واسطه سوابق تحصيلي در مجلس تصويب شد و سال 93 دستورالعمل اجرايي آن توسط دولت ابلاغ شد، تا الان هيچ اتفاق جديدي در اين حوزه نيفتاده است. سال 95 در مجلس مجدداً اصلاحيهاي آماده و تصويب شد كه (85) درصد ظرفيت پذيرش دانشجو را از طريق اعمال سوابق تحصيلي به آن بپردازند.
آقايان رئيس سازمان سنجش، وزير علوم و وزير بهداشت، وزير آموزش و پرورش! چرا از سال 95 تا الان اين موضوع را ساماندهي نكرديد؟ چرا (7) ماه است با اعصاب، روح و روان فرزندان ما و خانوادههاي آنها بازي ميكنيد؟ بحث كرونا از روز بعد از انتخابات 3/12/1398 در كشور مطرح شد. تا الان هنوز درمورد اينكه ما چگونه سلامت فرزندانمان را حفظ بكنيم بحث ميكنيم. كنكور در تاريخهاي بيست و نهم، سيام، سي و يكم برگزار ميشود. پيك شركتكنندگان روزهاي پنجشنبه و جمعه است، (1) ميليون و (400) هزار جوان ما ميخواهند كنكور بدهند، حداقل تقاضاي ما اين است كه اين را در دو هفته متوالي برگزار بكنيد كه بتوانيد تمهيد مقدمات بكنيد، عوامل انساني، ضدعفوني كردن و تداركات و ما بعد از آن با خيل عظيمي از جوانان عزيز كه دچار كرونا ميشوند دچار نشويم. من اجراي اين قانون را مطالبه ميكنم، حداقل براي سال بعد مسئولان اين موضوع را عملياتي كرده باشند، تشكر ميكنم.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي حبيباله دهمرده نماينده محترم زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون هستيم، بفرماييد.

حبيب اله دهمرده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
تبريك عيد سعيد غدير خدمت همه سروران. از آقايان نيكزاد، رضائي، عسگري، دينپرست، يافتيان، فتاح، جانباز، رحماني، عليپور و ساير همكاران شريف مجلس كه از سيستان بازديد داشتند تشكر ميكنم.
عزيزان! اشرافيگري، تبعيض و بيعدالتي براي جامعه سم مهلكي است. برخورد با مفسدين به خصوص دانه درشتها از مطالبات جدي مردم است. رسيدگي به معيشت، گراني و مسائلي از اين دست انتظار ميرود مجلس يك اقدامي انجام دهد.
يارانه (45000) تومان مربوط به عهد دقيانوس است. بسيار بسيار ناچيز است. حداقل مردم انتظار دارند قشر آسيبپذير به (100) هزار تومان افزايش و براي پروژههاي نيمهتمام از ظرفيت بنياد مستضعفان، قرارگاه و بخش خصوصي ميتوان كمك گرفت.
اما تكميل طرحهاي (46) هزار هكتاري سيستان بزرگراه زابل ـ زاهدان، راهآهن زابل ـ زاهدان، انتقال آب از درياي عمان، فاضلاب، حاشيهنشيني، نيروگاه بادي ميرنادر، كارخانههاي لاستيك، چوب و كاغذ و از همه مهمتر استفاده از مرز به عنوان يك ظرفيت و مرتفع نمودن موانع آن.
كمبود تجهيزات بيمارستاني و تكميل مركز سل، تصويب منطقه آزاد سيستان توسط مصلحت نظام كه جاي تقدير و تشكر فراوان دارد. ريزگردهاي ويرانگر سيستان، سليقهاي عمل نمودن بانكها.
كنكور چند سالي است مثل يك سوهان به روح و روان مردم ميسايد، همسانسازي حقوق بازنشستگان و رتبهبندي معلمان. اعمال مدرك مجدد خريد خدمتيها، نهضتيها، غيرانتفاعيها و سياسي بودن عزل و نصبها توسط آموزش و پرورش، تقدير و تشكر.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم، نفر بعدي را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي مرتضي محمودوند نماينده محترم خرمآباد و چگني هستيم، بفرماييد.

مرتضي محمودوند
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
موضوع مشاغل خانگي، عزيزان و همكاران! سازماندهي در اين حوزه قطعاً يك خير و بركتي براي اين كشور و مردم عزيز دارد، مخصوصاً استانهايي كه اوج بيكاري را دارند، شرايطي كه واقعاً در استان لرستان مردم را به سختي و رنج انداخته است. اگر همين بحث حقوق زنان در تبصره (1) اصل (21) طبق قانون اساسي رعايت شود باتوجه به شرايط شناسايي آن عزيزاني كه نياز مبرم به مشاغل خانگي دارند، تمام سازوكار و قوانين فراهم است كه در اين حوزه حداقل بانوان بزرگوار، زنان محترم، زنان شرافتمندي كه براي سفره خالي بچههايشان مخصوصاً بچههاي يتيم، بهزيستي ميروند نميتواند مشكلشان را حل كند، كميته امداد ميروند نميتواند مشكلشان را حل كند. به هر جايي داد ميآورند كسي دادرس نيست.
خواهش ميكنم آنجايي كه قانون سازوكار را فراهم كرده، همكاران عزيز و بزرگ! بياييم به خاطر خدا، به خاطر مظلوميت عزيزاني كه در اقصي نقاط كشور مخصوصاً استانهاي محروم مثل استان لرستان، اين موضوع را به جد پيگيري كنيد. اينجا جا دارد من از اين عزيزاني كه درخصوص نظارت در راستاي مشاغل خانگي با اعتماد همكاران در اين قضيه ورود ميكنند، خواهش ميكنم تعهد، تخصص و وجدان كاري را سرلوحه كار خودشان قرار بدهند، عزيزان! چرا كه ما در اين حوزه در كل كشور آسيبپذيريم. امروز اگر در فضاي مجازي ميبينيم خيليها به خود مقدسات هم توهين ميكنند، فقط و فقط فقر و بيكاري بزرگترين مؤلفهاي است كه امروز ميروند حتي آن اعتقاداتشان را زير پا ميگذارند، موضعگيري ميكنند، به سمت عناد ميروند. عزيزان! اينجا خانه ملت و پارلمان يك جايگاهي است (نايبرئيس ـ متشكريم) كه ما بتوانيم با تمام وجود حداقل آن زنهاي شريف و آن بانوان نجيبي كه نياز به كار دارند، چيزي نميخواهند، فقط كار ميخواهند، خواهش ميكنم عزيزان و همكاران به اين موضوع با دقت، تعهد، تخصص، دلسوزي و وجدان كاري توجه كنند، نهايت سپاس و تشكر.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، نفر بعدي را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
آخرين نفر تذكر شفاهي جناب آقاي احمد مرادي نماينده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسي، حاجيآباد و خمير هستند، بفرماييد. صحبت نميكنند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر متفكر! خيلي ممنون. چون آقاي صفايي تشريف آوردند و وقتي هم نمانده انشاءالله قرائت تذكرات كتبي را براي جلسه بعد بگذاريد.

روح اله متفکرآزاد
تذكر جناب آقاي محمد صفائيدلوئي نماينده محترم گناباد و بجستان بفرماييد.

محمد صفائي دلوئي
تذکرات شفاهی
به نام خدا
تذكرم به وزير محترم جهادكشاورزي است، براي بحث خوراك دام و طيور. اول اينكه اين موضوع واردات به استانها واگذار شود و از انحصار خارج شود. الان از يك طرف (20) تا (30) درصد نهاده در اختيار توليدكننده قرار داده نميشود ولي قيمتگذاري ميشود كه اين فشار را به توليدكننده وارد ميكند. تقاضاي من بحث واگذاري و در اختيار قرار دادن خوراك دام و طيور به همه توليدكنندهها و بعد قيمتگذاري بر مبناي آن باشد.
منع واردات كره و اجازه صادرات شيرخشك، سايت جهاني جيديتي نشان ميدهد كه سه شركت ميهن، كاله و شكلّي به دليل اينكه هر تن كره را (1739) دلار در داخل گران فروختند و آقاي كلامي معاون بازرگاني داخلي هم اين را تأييد كرده در طول (7) سال اين شركتها فقط از اين ناحيه اختلاف قيمت (322) ميليون دلار over كردهاند.
به وزير صنايع براي جلوگيري از افزايش افسارگسيخته پتروشيميها كه فشار روي مردم ميآورد، چون توليد را گران ميكند و همينطور تذكر به دولت براي جلوگيري از افزايش افسارگسيخته فولاد، تشكر ميكنم.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقاي احمد مرادي نماينده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسي، حاجيآباد و خمير هستيم، بفرماييد.

احمد مرادي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
تذكر اول من به دولت و شخص رئيسجمهور است، چرا پس از (8) سال از گذشت مصوبه غيركارشناسي دولت درخصوص انتزاع (5) روستا از شهرستان پارسيان هرمزگان، عليرغم اعتراض شديد مردم اين مصوبه لغو نگرديده است و فقط مسكوت مانده است، همين امر باعث شده است برخي افراد مرتباً با طرح بياساس و بيپايه اين موضوع ذهن و آرامش مردم هرمزگان را برهم بزنند. دولت بداند مردم استان هرمزگان تحت هيچ شرايطي زير بار تصميم ننگيني نخواهند رفت.
تذكر بعدي باز به دولت است كه چرا عليرغم استحقاق دهستان شميل و ارتقاء آن به بخش و بخش فين به شهرستان هنوز اقدام اساسي انجام نشده است.
تذكر بعدي من به وزير علوم است، متأسفانه اخيراً دانشگاه آزاد اسلامي كيش كه جزئي از استان هرمزگان است و در اين حوزه قرار دارد به علت بيتدبيري برخي از مديران، اين دانشگاه را مستقيم زير نظر استان تهران و دانشگاه آزاد اسلامي تهران بردند كه اين از اساس اشتباه است و مردم استان هرمزگان، فرهيختگان، دانشگاهيان و همه اساتيد نسبت به اين موضوع به شدت گلايهمند هستند و درخواست ما اين است كه مناطق آزاد به كار ذاتي و قانوني خودشان بپردازند و آن همان مسائل اقتصادي است كه در منطقه بايد دنبال بكنند و اين حواشي درست كردن به نظر من يك كار عبثي است كه انتظار است وزير محترم انشاءالله اين موضوع را مورد توجه قرار بدهند. والسلامعليكم و رحمه الله

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكر، قبل از اينكه نتيجه بقيه آراء را قرائت بكنم، سركار خانم مقصودي نماينده محترم شهرستان بروجرد يادداشتي به من دادند پيرامون شهادت اسوه ايثار و شهادت، بانوي متعهد سلامت، جز پرستاران جان بركف، سركار خانم زهرا شيرويه كه شهيد سلامت شهرستان بروجرد هستند كه از ابتداي اينكه اولين بيمار كرونايي در بيمارستان آيتالله بروجردي پيدا شده تا زمان شهادتشان در حال خدمت بودند، اميدوارم كه همه ما قدردان اين زحمات و جانفشاني مدافعان سلامت جامعه باشيم، براي خانواده گرامي ايشان آرزوي صبر و اجر هم داريم.
نتيجه آراء انتخاب ناظر در شوراي عالي آموزش و تربيت فني و حرفهاي و مهارتي، آراي أخذ شده (160) رأي، جناب آقاي سيدحمزه اميني با (136) رأي و جناب آقاي محمدمهدي فروردين با (121) رأي به عنوان ناظرين در شوراي عالي آموزش و تربيت فني و حرفهاي و مهارتي انتخاب شدند، براي اين عزيزان آرزوي توفيق داريم.
نتيجه آراي انتخاب عضو در شوراي عالي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت؛ آراي أخذ شده (163) رأي جناب آقاي علياكبر بسطامي با (146) رأي و جناب آقاي اردشير مطهري با (137) رأي به عنوان عضو در شوراي عالي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت انتخاب شدند، براي اين عزيزان هم آرزوي توفيق داريم.
نتيجه آراي انتخاب ناظر در شوراي عالي بيمه سلامت كشور؛ آراي أخذشده (146) رأي، جناب آقاي ولياله فرزانه با (124) رأي و جناب آقاي يحيي ابراهيمي با (108) رأي به عنوان ناظرين در شوراي عالي بيمه سلامت كشور انتخاب شدند، براي اين عزيزان آرزوي توفيق داريم.
نتيجه آراي انتخاب ناظر در شوراي عالي بيمه؛ آراي أخذشده (169) رأي، جناب آقاي سيدغني نظريخانقاه با (130) رأي و جناب آقاي صمداله محمدي با (105) رأي به عنوان ناظرين در شوراي عالي بيمه انتخاب شدند، براي اين عزيزان آرزوي توفيق داريم.
نتيجه آراي انتخاب ناظر در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي؛ آراي أخذ شده (175) رأي جناب آقاي سيدكريم حسيني با (147) رأي و جناب آقاي سيدمهدي فرشادان با (118) رأي و جناب همايون سامهيحنجفآبادي با (97) رأي به عنوان ناظر در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي انتخاب شدند، براي اين عزيزان آرزوي توفيق داريم.
حاج آقاي موسويلارگاني! دو نفر از عزيزاني كه در دستور روز تذكر دارند تذكراتشان را بفرمايند.

حسينعلي حاجي دليگاني
جناب آقاي دلخوش اخطار قانون اساسي دارند، بفرماييد.

سيدکاظم دلخوش اباتري
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن عرض تبريك عيد غدير خم و همچنين روز خبرنگار، آقاي رئيس! اخطار من اصول (3)، (20)، (28) و اصول ديگري است كه در قانون اساسي براي حقوق فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي مردم پيشبيني شده و خواهش ميكنم كه به اين موضوع توجه بفرماييد.
آقاي رئيس ببينيد! الان بحث كرونا تشديد شده، يعني مجدداً الان (26) استان وضعيت قرمز و حاد دارند و اين فراگير شده و كل كشور مجدداً به حالت قبلي خودش برگشته. مردم در اثر كرونا خصوصاً كارگران، كشاورزان و قشرهاي ضعيف آسيب ديدهاند. از طرفي ستاد كرونا لازم است حتماً گزارشات را بدهد و جلسه مشتركي با مجلس داشته باشد.
آقاي رئيس ببينيد! ما الان قشرهايي مثل انجمنهاي مختلفي كه زير نظر وزارت ارشاد هستند يا هنرمندان، خبرنگاران، سينماگران، تئاتر، ورزشكاران، هيأتهاي ورزشي و مداحان و امثال اينها، آقاي رئيس! ما ديروز با بعضي از اينها جلسه داشتيم در اين چند ماه يك ريال درآمد نداشتند.
خواهش من اين است، جنابعالي و هيأترئيسه بنشينيد، اصلاً ستاد كروناي كشور بيايد اين اقشاري كه در اين چندماهه كسي به دادشان نرسيده در مورد اينها در همين مجلس در حضور نمايندگان، حالا يا جلسه علني يا غيرعلني، اين را خواهش ميكنم در هيأترئيسه بررسي بفرماييد، اگر لازم است اين نشست گذاشته شود، لااقل مردم بدانند كه مجلس و نمايندگان مجلس پيگير حقوق اين عزيزان هستند. من تشكر ميكنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
انشاءالله چشم، حتماً. آقاي موسويلارگاني! نفر بعدي را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي رئيس! اگر اجازه بدهيد نفر بعدي خودم هستم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده هم عيد غدير خم و روز خبرنگار را تبريك عرض ميكنم، فشار اقتصادي بر مردم روز به روز در حال تشديد است، مردم از مجلس انقلابي و رئيس جهادي آن انتظار عمل دارند. گراني روزانه نرخ ارز مسكن و خودرو و عدم امنيت اقتصادي براي مردم و توليدكنندگان، شرايط سختي را براي ملت ايجاد كرده است.
جناب آقاي روحاني! شما كه كلاً كار را رها كردهايد و از همه بدتر اينكه ميگوييد مردم در تأمين نيازهاي اوليه مشكل ندارند. آقاي روحاني! كاش يك روز مثل مردم عادي زندگي ميكرديد تا ببينيد چه بلايي بر سر مردم آوردهايد.
طرح سؤال از رئيسجمهور به دنبال همين موضوعات اقتصادي است. ما دنبال مجادله با دولت نيستيم اما بايد كسي كه نتيجه عملكرد هفتسالهاش اين همه بلا بر سر ملت آورده در خانه ملت به مردم و نمايندگان پاسخ دهد. سؤال از روحاني را جريان سياسي خاصي هدايت نميكند. ما پنج سؤال عمدتاً اقتصادي كه ملت با آن درگير هستند را طرح كردهايم و تا آخر نيز پيگير طرح آن و احضار آقاي رئيسجمهور به مجلس هستيم. بهتر است سريعاً سؤال به كميسيونهاي تخصصي ارجاع شود تا اميد مردم به يأس تبديل نشود. مجلس تكليفش را با بيقانوني دولت و بيحرمتي به مردم مشخص كند وگرنه انتظار مردم بيهوده است.
لازم ميدانم اين نكته را هم عرض بكنم، آقاي رئيسجمهور اين روزها وعده دادهاند اگر طرحي كه در سران قوا است تصويب شود كه ما انتظار داشتيم جناب آقاي دكتر قاليباف از شأن و جايگاه مجلس دفاع بكنند، جاي تصويب طرح در مجلس است نه در سران قوا، آن هم يك طرح اقتصادي مهم و نكتهاي كه مهم است و بايد توجه بكنيم اين است كه آقاي رئيسجمهور ميفرمايند اگر مقام معظم رهبري اجازه بدهند. چرا مقام معظم رهبري بايد اين همه هزينه شود كه فردا اگر مطلبي بود كه امكانپذير نبود به مردم بگويد، آقا! شما مگر قبلاً نگفتيد ما آنقدر براي شما توسعه و بهبود مالي ايجاد ميكنيم كه حتي نياز به يارانه نقدي هم نداشته باشيد، خواهش من اين است كه از مقام معظم رهبري هزينه نشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
سپاسگزارم، نفر بعدي را هم بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
نفر بعدي جناب آقاي صباغيانبافقي هستند، بفرماييد.

محمدرضا صباغيان بافقي
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
جناب آقاي رئيس! تذكر من ماده (82) است، ماده (82) ميگويد تعطيلات تابستاني مجلس در سال (30) روز است كه زمان آن با تشخيص مجلس تعيين ميشود. طبق روال گذشته دو تا (15) روز در مردادماه و شهريورماه تعطيلات تابستاني بود.
حالا اگر بخواهيم هم اين تعطيلات نباشد بايد مجلس نظر بدهد، متأسفانه بدون مراجعه به نظر نمايندگان الان تعطيلات انجام نميشود، من خودم هم خيلي موافق تعطيلات نيستم، منتها عرض من اين است كه اينجا آييننامه داخلي مجلس رعايت نميشود. الان شما و دوستان هم سوگند ياد كرديد و هميشه ما را به رعايت آييننامه دعوت ميكنيد، ماده (82) الان رعايت نشده است.
تذكر بعدي من در ارتباط با مواد (235) تا (238) است، سؤال از رئيسجمهور، استيضاح كه خود به خود هميشه منتفي ميشود، حداقل ما دلمان خوش بود اين مواد (235) تا (238) كه دوره قبلي مجلس تصويب شد، رئيسجمهور و وزرا سالي يك بار به مجلس ميآيند، گزارش به شكل نموداري و مقايسهاي ميدهند و مجلس به شكل ضابطهمند بر دولت نظارت ميكند. متأسفانه ما شاهد هستيم كه سال قبل انجام نشد، رئيسجمهور نامهاي به مقام معظم رهبري نوشتند و به شوراي حل اختلاف ارجاع شد. آقاي قاضيزاده! حداقل انتظار اين است كه امسال پيگيري شود، تأكيد مقام معظم رهبري هميشه بر نظارت است، پيگيري شود و رئيسجمهور و وزرا بيايند گزارش بدهند. اينكه ديگر نيازي به اعتبار و پول ندارد، اينكه ارتباطي با تحريم ندارد. طبق قانون رئيسجمهور بيايد اينجا گزارشش را بدهد، وزرا بيايند گزارش بدهند، قانوني كه مجلس تصويب كرده و شوراي نگهبان تأييد كرده، متأسفانه اين هم اجرا نميشود.
ما روز اول به آقاي قاليباف گفتيم، انتظار ما اين بود كه بروند جايگاه مجلس را ارتقا بدهند. از مقام معظم رهبري، همينطور كه آقاي رئيسجمهور ميرود آنجا چانهزني ميكند، بخواهند كه مقام معظم رهبري، اينجا نظارت لازم است، متأسفانه ما ميبينيم باز هم مجلس نظارتش را انجام نداد و اينجا هم آييننامه رعايت نشد. خواهش من اين است كه حداقل اين مواد آييننامه داخلي مجلس رعايت شود. اگر يك توضيحي هم راجع به اين دو تذكر بفرماييد ممنون ميشوم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكرم، در مورد تعطيلات تابستاني كه هنوز تابستان به اتمام نرسيده و در دستور كار هيأترئيسه هم هست، هرچند بسياري از همكاران قائل بودند كه در شروع كار مجلس ما چيزي تحت عنوان تعطيلات نداشته باشيم، حالا بايد ببينيم بين خواست عمده همكاران كه فعاليت و حضور جهادي در مجلس است و آييننامه بايد چگونه جمع كنيم و محل بحث ما هم در هيأترئيسه بوده است.
نكته تذكر دوم كه اشاره فرموديد، همانظور كه خودتان به خوبي مطلع هستيد، همان موقع كه قانون آييننامه داخلي تصويب شد رئيسجمهور اعتراضي به نحوه تصويب اين قانون كردند و به شوراي حل اختلاف قوا ارجاع شد و در آنجا يك نظريه تفسيري گذاشته شده، پيرامون حضور و سخن گفتن رئيسجمهور پيرامون اين موضوع و حالا قرار شده است در سطح وزرا، دوستان ما دارند پيگيري ميكنند كه گزارش انشاءالله به موقع خودش ارائه شود. آخرين نفر را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
آخرين نفر جناب آقاي عباس گودرزي هستند، بفرماييد.

عباس گودرزي
بسم الله الرحمن الرحيم
محضر ملت شريف ايران سلام عرض ميكنم، ابتدا لازم ميدانم شهادت بانو خانم شيرويه مسئول حوزه كروناي بيمارستان آيتالله بروجردي شهرستان بروجرد را محضر ملت شريف ايران، استان لرستان، مخصوصاً مردم شهيدپرور شهرستان بروجرد و خانواده معظم و مكرم اين شهيدي كه جان خودشان را فداي تأمين سلامت جامعه كردند تسليت عرض كنم، اولين شهيد مدافع سلامت استان لرستان و مايه افتخار شهرستان بروجرد هستند.
تذكر بنده به وزير محترم بهداشت، درمان درخصوص پرداخت حقالزحمه نيروهاي بيمارستانها، هم در توزيع شهرستاني آن ناعدالتي وجود دارد و هم در توزيع بين نيروها. بررسي بكنند، در خط مقدم مبارزه با كرونا امروز نيروهايي دارند زحمت ميكشند كه (300) تومان، (400) تومان و (500) تومان به آنها ميدهند و مبالغ بيشتر به بقيه كه در ستاد هستند، حتماً وزير محترم رسيدگي بكنند.
نكته بعد، نيروهاي طرحي كه امروز دارند خدمترساني ميكنند بايد با نيرويهاي طرحي كه در دوران غيركرونايي در بيمارستانها بودند متفاوت باشند و اين ميطلبد كه وزير محترم، همچنين سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامي درخصوص اين نيروها تدابيري بكنند.
جناب آقاي دكتر نمكي! درخصوص افزايش رشتههاي دانشكده پرستاري شهرستان بروجرد، سال قبل دستور كتبي داديد، من متأسفم بعد از يك سال زيرمجموعه شما كوتاهي كردند. گام اول داشتن دانشگاه علوم پزشكي براي شهرستاني كه بالاترين و مهمترين مطالبه مردم است و خواهش من اين است كه پيرو پيگيري چندساله افزايش رشتهها را در دستور قرار بدهيد.
جناب آقاي قاضيزاده! آخرين بحثم را كوتاه عرض ميكنم، چند مورد به چند وزير است. (قاضيزادههاشمي ـ چند مورد را نميرسيم، وقت تمام شده) آقاي قاضيزاده! زماني را كه آقاي لارگاني عضو هيأترئيسه داشتند را من هم داشته باشم. وزير آموزش و پرورش درخصوص پرداخت حقوق معوقه معلمان اعزامي خارج كشور، افزايش حقوق كارمندان كتابخانهها مشابه بقيه دستگاههاي اجرايي، ارتقا و تبديل وضعيت نيروهاي خدوم و زحمتكش صدا و سيما كه در خط مقدم رسانه دارند زحمت ميكشند، اينها مورد كملطفي قرار گرفتند.
آخرين مطلب تذكر به وزير محترم راه و شهرسازي؛ راهآهن شهرستان بروجرد ديگر امروز هم مصوبه كميسيون ماده (23) دارد، هم رديف بودجه ملي. مقتضي موجود است، مانع مفقود است. هيچ توجيهي پذيرفتني نيست و درخواست ما اين است كه اين مصوبه بر زمين نماند و پروژه مهم راهآهن شهرستان بروجرد انشاءالله آغاز شود. خيلي ممنون و متشكرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
17
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكرات كتبي همكاران ارجمندمان كه خدمت دوستان قرائت ميكنم:
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، قاسم ساعدي (دشتآزادگان و هويزه)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين) حسين ميرزائي (اصفهان)، مجيد نصيرائي (فردوس، سرايان، طبس و بشرويه)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) و خانم فاطمه محمدبيگي (قزوين، آبيك و البرز) به وزير جهادكشاورزي درخصوص لزوم تسريع در اجراي حكم قانوني خودكفايي (95) درصدي در محصولات اساسي كشاورزي.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، محمدحسن آصفري (اراك، كميجان و خنداب)، مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، حسين ميرزائي (اصفهان)، عليرضا نظري (خمين)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، غلامعلي كوهساري (راميان و آزادشهر) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و خانمها: پروين صالحيمباركه (مباركه)، فاطمه محمدبيگي (قزوين، آبيك و البرز) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص علت پرداخت (5/2) ميليون دلار هزينه قرارداد مربي خارجي توسط شركت شستا.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير) و احمد محرمزادهيخفروزان (اهر و هريس)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، غلامعلي كوهساري (راميان و آزادشهر) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و خانم فاطمه محمدبيگي (قزوين، آبيك و البرز) به رئيسجمهور محترم درخصوص ضرورت حمايت و اعطاي مجوز به تشكلهاي صنفي جهت واردات نهاده و لزوم تخصيص به موقع ارز، تسريع در صدور حواله و بارگيريها و اختصاص يارانه.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين)، رحمتاله فيروزيپوربادي (نطنز و بخش قمصر)، حسين ميرزائي (اصفهان)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، غلامعلي كوهساري (راميان و آزادشهر) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) و خانم فاطمه محمدبيگي (قزوين، آبيك و البرز) به وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح درخصوص لزوم بهرهبرداري از تنها هواپيماي آتشنشان سنگين كشور در آتشسوزيهاي اخير جنگلها و مراتع كشور.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، احمد اميرآباديفراهاني (قم)، قاسم ساعدي (دشتآزادگان و هويزه)، مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين)، روحاله متفكرآزاد (تبريز، آذرشهر و اسكو)، احمد محرمزادهيخفروزان (اهر و هريس)، حسين ميرزائي (اصفهان)، عليرضا نظري (خمين) و حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم تسريع در معرفي وزير صمت كه اين تذكر وقتش گذشته بود.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به همراه (19) نفر از ساير نمايندگان به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص ضرورت رسيدگي به وضعيت حقوقي و معيشتي كتابداران كتابخانههاي عمومي كشور.
ـ آقايان: سيدجليل ميرمحمديميبدي (تفت و ميبد)، محمدصالح جوكار (يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، حسين ميرزائي (اصفهان)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، غلامعلي كوهساري (راميان و آزادشهر) و سيدعلي يزديخواه (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به وزير ورزش و جوانان علت مقاومت فدراسيون سواركاري در برابر اجراي قانون نظام جامع دامپروري.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، احمد محرمزادهيخفروزان (اهر و هريس)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، حسين ميرزائي (اصفهان)، مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس)، حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، احمد اميرآباديفراهاني (قم) و احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين) به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم رسيدگي به وضعيت ارزش سرمايه سهامداران بانك انصار بعد از ادغام در بانك سپه.
ـ آقاي محمدحسن آصفري (اراك، كميجان و خنداب) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم تسريع در جلوگيري از افزايش بيرويه قيمت مسكن.
ـ آقايان: حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، محمدصالح جوكار (يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك)، علي عليزاده (مراغه و عجبشير)، محمدحسين فرهنگي (تبريز، آذرشهر و اسكو)، احمدحسين فلاحي (همدان و فامنين)، احمد محرمزادهيخفروزان (اهر و هريس)، حسين ميرزائي (اصفهان) و حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به وزير نيرو درخصوص ضرورت اصلاح سامانه تلفني (121) جهت پاسخگويي به مردم در ادارات برق كشور.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به همراه (34) نفر از نمايندگان به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص لزوم اجراي كامل بند «الف» ماده (7) قانون هدفمندي يارانهها و رعايت عدالت اجتماعي در پرداخت يارانه كمك معيشتي، همينطور لزوم تسريع در تصويب افزايش حق مسكن كارگران در سال جاري، همينطور ضرورت نظارت بيشتر بر كارفرمايان در پرداخت حق بيمه كارگران به خصوص كارگران مشاغل سخت و زيانآور.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به همراه (22) نفر از نمايندگان به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم نظارت بر اجراي كامل اصل (30) قانون اساسي مبني بر آموزش رايگان براي همه ملت ايران تا پايان دوره متوسطه.
ـ آقاي محمدحسن آصفري (اراك، كميجان و خنداب) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم رعايت عدالت در پرداخت حقوق معلمان و كارمندان آموزش و پرورش.
ـ آقاي احمد راستينههفشجاني (شهركرد، بن و سامان) به وزير آموزش و پرورش لزوم اقدام درخصوص عدم امكان پرداخت پاداش پايان خدمت بازنشستههاي فرهنگي از محل فروش املاك در بسياري از استانها.
لزوم تدوين پيوست فرهنگي جهت خانوادههاي دانشآموزان به منظور حفظ سلامت دانشآموزان در بهرهبرداريهاي سامانههاي تحصيلي شاد در فضاي مجازي.
ـ آقاي رجب رحماني (تاكستان) به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درخصوص لزوم تكميل كادر پزشكان متخصص و تجهيز بيمارستان علومپزشكي تاكستان.
ـ آقاي جلال رشيديكوچي (مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد) به وزير نيرو درخصوص لزوم رسيدگي به توزيع ناعادلانه آب شرب شهرستان مرودشت.
ـ آقاي حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به وزراي راه و شهرسازي، امور اقتصادي و دارايي، علوم، تحقيقات و فناوري و رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم ايجاد و راهاندازي بندر خشك در شهر فرودگاهي امام خميني. همچنين درخصوص اينكه چرا هزينه بيمه شخص ثالث نسبت به قيمت خودرو محاسبه ميگردد؟ همچنين لزوم تسريع در تكميل دانشگاه پيام نور شهرستان بهارستان و نيز لزوم پرداخت وجه خريد سهام عدالت خريداري شده توسط بانكها در بورس با ارزش روز سهام به مردم. همچنين لزوم اقدام درخصوص تجميع گمركات استان تهران در شهر فرودگاهي امام خميني و نيز لزوم ايجاد پارك علم و فناوري در شهرستان (750) هزار نفري بهارستان.
ـ آقاي عباس مقتدايي (اصفهان) به وزير آموزش و پرورش و رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم اجراي بخشنامه افزايش (50) درصدي امتيازات فصل دهم قانون خدمات كشوري نيروهاي قراردادي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و تسريع در فرآيند تبديل وضعيت استخدامي آنها و نيز ضرورت مستثني شدن وزارت آموزش و پرورش از بخشنامه سازمان برنامه و بودجه درخصوص پرداخت پاداش پايان خدمت فرهنگيان از محل فروش املاك در اختيار اين وزارتخانه.
ـ آقاي حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان) به همراه (31) نفر از نمايندگان به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم اجراي بند (1) جز (30) ماده (88) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه كشور.
به وزير علوم، تحقيقات و فناوري درخصوص لزوم راهاندازي مركز مطالعات خانواده در دانشگاه پيام نور بهارستان.
ـ آقاي احمد اميرآباديفراهاني (قم) به وزير راه و شهرسازي درخصوص علت عدم اجراي عمليات احداث جاده درياچه نمك.
ـ آقاي سيدمحمد پاكمهر (بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان) به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص لزوم اقدام درخصوص سرمايهگذاري شستا در پروژه فاز دو پتروشيمي خراسان.
ـ آقاي سيدجليل ميرمحمديميبدي (تفت و ميبد) به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص لزوم اجراي قانون ممنوعيت بكارگيري اسامي و عناوين و اصطلاحات بيگانه در اسامي صنوف، مطالب نشريات و محتواي آثار نمايشي.
ـ آقاي سيدجليل ميرمحمديميبدي (تفت و ميبد) به همراه (13) نفر از نمايندگان به وزير دادگستري درخصوص لزوم اجراي صحيح ماده (28) قانون مجازات اسلامي.
ـ آقاي محسن فتحي (سنندج، ديواندره و كامياران) به وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درخصوص لزوم اجراي طرح همسانسازي حقوق كارگزاران مخابرات روستايي با كاركنان رسمي مخابرات.
ـ آقاي جلال رشيديكوچي (مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد) به وزير كشور درخصوص لزوم رسيدگي به وضعيت ناشي از حذف ارز دولتي از لاستيك كاميونها.
ـ آقاي الهويردي دهقاني (ورزقان) به وزير آموزش و پرورش درخصوص عدم رتبهبندي صحيح فرهنگيان كشور علت عدم بهكارگيري امكانات صندوق ذخيره فرهنگيان در جهت بهبود معيشت فرهنگيان.
ـ آقاي محسن فتحي (سنندج، ديواندره و كامياران) به وزير جهادكشاورزي درخصوص لزوم برنامهريزي جهت خريد گوجه فرنگي از كشاورزان شهرستان كامياران با قيمت مصوب.
ـ آقايان: جعفر قادري (شيراز و زرقان)، رضا آريانپور (مينودشت، گاليكش، كلاله و مراوهتپه)، محمدصالح جوكار (يزد، اشكذر، بخش ندوشن و دهستان سورك)، محمدحسين حسينزادهبحريني (مشهد و كلات)، مسلم صالحي (اقليد)، فرهاد طهماسبي (نيريز، استهبان و بختگان) و محمدرضا مبلغي (كوهدشت و رومشكان) به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم ممانعت از حضور پرسنل بيمه مركزي براي پذيرش مسئوليت در اركان بيمههاي غيردولتي.
ـ آقاي عادل نجفزاده (خوي و چايپاره) به وزير جهادكشاورزي درخصوص تعطيلي تنها مركز مطالعات زنبورداري در خوي.
ـ آقاي صديف بدري (اردبيل، نمين، نير و سرعين) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم اجراي كامل قانون رتبهبندي معلمان.
ـ آقاي علي آذري (قوچان و فاروج) به وزراي آموزش و پرورش و نفت درخصوص علت دريافت وجه با عناوين مختلف در مدارس دولتي و همينطور علت بيتوجهي به مشكلات طرح واگذاري خدمات شركت گاز فاروج.
ـ آقاي علي رضائي (كنگاور، صحنه و هرسين) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم رسيدگي به قطع خدمات بيمه تكميلي جانباران، ايثارگران و والدين شهدا در بسياري از مراكز طرف قرارداد.
ـ آقاي شهباز حسنپوربيگلري (سيرجان و بردسير) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم اعزام هيأت كارشناسي جهت بررسي وضعيت نامناسب راههاي شهرستانهاي سيرجان و بردسير.
ـ آقاي علي آذري (قوچان و فاروج) به وزير كشور درخصوص لزوم عدم نظارت دقيق بر شوراها و شهرداريها.
ـ آقاي پرويز اوسطي (قروه و دهگلان) به همراه (15) نفر از نمايندگان به وزير جهادكشاورزي درخصوص ضرورت تعيين و ابلاغ قيمت قطعي فروش بذرهاي گندم و جو در طبقات و پايههاي مختلف براي سال زراعي جديد.
ـ آقاي معينالدين سعيدي (چابهار، كنارك، قصرقندشهر و بخش مركزي نيكشهر) به وزراي ارتباطات و فناوري اطلاعات و كشور درخصوص لزوم رسيدگي به وضعيت فاجعهبار پوشش مخابراتي در حوزه انتخابيه ايشان. همچنين لزوم اقدام درخصوص فعاليت رسمي مرز ريمدان.
ـ آقاي مهدي طغياني (اصفهان) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسريع در پرداخت مطالبات نيروهاي خريد خدمات آموزشي به كارگيري شده در مدارس.
ـ آقاي عليرضا سليمي (محلات و دليجان) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم تسريع در رسيدگي به روكش آسفالت جادههاي محلات و دليجان.
ـ آقاي حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون) به وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درخصوص لزوم اقدام حق و حقوق كارگزاران مخابرات.
ـ آقاي مهدي طغياني (اصفهان) به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم تسريع در پرداخت وام ازدواج به زوجهاي جوان.
ـ آقاي معينالدين سعيدي (چابهار، كنارك، قصرقندشهر و بخش مركزي نيكشهر) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم اختصاص كد مستقل براي دانشگاه فرهنگيان چابهار.
ـ آقاي صديف بدري (اردبيل، نمين، نير و سرعين) به وزير نيرو درخصوص اينكه چرا تخصيص و تأمين آب مورد نياز شرب شهري و روستايي و صنعت كشاورزي استان اردبيل از رودخانههاي قزلاوزن و ارس نهايي و ابلاغ نميشود.
ـ آقاي عباس مقتدايي (اصفهان) به وزير ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي درخصوص لزوم تسريع در ابلاغ طرح بازنگري حريم ميدان نقش جهان.
ـ آقايان: حسن نوروزي (رباطكريم و بهارستان)، حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار)، رمضانعلي سنگدويني (گرگان و آققلا) و علي عليزاده (مراغه و عجبشير) به وزير علوم، تحقيقات و فناوري درخصوص لزوم ايجاد مركز رشد در دانشگاه پيام نور شهرستان بهارستان.
ـ آقاي معينالدين سعيدي (چابهار، كنارك، قصرقندشهر و بخش مركزي نيكشهر) به وزير جهادكشاورزي درخصوص لزوم تسريع در پرداخت خسارات سيل جنوب استان سيستان و بلوچستان.
ـ آقاي جعفر راستي (شبستر) به همراه (13) نفر از ساير نمايندگان به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي لزوم اقدام لازم درخصوص ممانعت از كشف حجاب زنان در داخل خودروها و بعضي از اماكن و محلات.
ـ آقاي محسن فتحي (سنندج، ديواندره و كامياران) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم تسريع در طرح دوبانده كردن كريدور شمالغرب به جنوب غرب شهرستان ديواندره تا شهرستان كامياران.
18
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جلسه بعدي ساعت (8) صبح روز چهارشنبه بيست و دوم مردادماه سال 1399 و دستور جلسه هم ادامه دستور هفتگي است. پايان جلسه را اعلام ميكنم.