1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحيم
جلسه با حضور 248 نفر رسمي است. دستور جلسه را قرائت بفرماييد.

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحيم
دستور جلسه سي و يكم روز سهشنبه هشتم مهر ماه 1399 هجريشمسي مطابق با يازدهم صفرالمظفر 1442 هجريقمري:
1 ـ سخنراني سردار سرلشكر پاسدار حسين سلامي فرمانده كل محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به مناسبت هفته دفاع مقدس.
2 ـ بررسي برنامه و صلاحيت آقاي عليرضا رزمحسيني براي تصدي وزارت صنعت، معدن و تجارت و أخذ رأي اعتماد.
3 ـ گزارش كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح يكفوريتي تأمين كالاهاي اساسي (كه در اجراي تبصره (1) ماده (100) آييننامه داخلي در دستور قرار گرفت).
4 ـ انتخاب سه نفر از اعضاي كميسيون امور داخلي كشور و شوراها و دو نفر از اعضاي كميسيون اصل (90) قانون اساسي جهت عضويت در هيأت مركزي نظارت بر امر انتخابات شوراهاي اسلامي كشور.
5 ـ گزارش كميسيون ويژه جهش و رونق توليد در مورد طرح الحاق يك تبصره به ماده (5) قانون اجراي سياستهاي كلي اصل (44) قانون اساسي (اعاده شده از شوراي محترم نگهبان).
6 ـ گزارش كميسيون آموزش، تحقيقات و فناوري در مورد رد طرح يكفوريتي اصلاح ماده الحاقي مصوب 13/6/1397 به قانون تعيين تكليف استخدامي معلمين حقالتدريسي و آموزشياران نهضت سوادآموزي در وزارت آموزش و پرورش مصوب 15/7/1388 و اصلاحات و الحاقات بعدي (كه در اجراي ماده 145 آييننامه داخلي در دستور قرار گرفت).
7 ـ گزارش كميسيون اقتصادي در مورد طرح اصلاح ماده (54) مكرر قانون مالياتهاي مستقيم (اعاده شده از شوراي محترم نگهبان و ارجاع شده از جلسه علني).
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آياتي چند از كلام الله مجيد.
(آيات 161 ـ 159 از سوره مباركه «آل عمران» توسط قاري محترم آقاي مهدي غلامنژاد تلاوت گرديد)
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ـ بسم الله الرحمن الرحيم
فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ * إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ * وَ ما كانَ لِنَبِيٍّ أَنْ يَغُلَّ وَ مَنْ يَغْلُلْ يَأْتِ بِما غَلَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ ثُمَّ تُوَفَّى كُلُّ نَفْسٍ ما كَسَبَتْ وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ *
(صدق الله العلي العظيم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از برادر عزيز و گرانقدرمان قاري محترم جناب آقاي غلامنژاد تشكر ميكنيم، ترجمه آيات را بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«پس به بركت رحمت الهي با آنان نرمخو و پرمهر شدي و اگر تندخو و سختدل بودي قطعاً از پيرامون تو پراكنده ميشدند. پس از آنان درگذر و برايشان آمرزش بخواه و در كارها با آنان مشورت كن و چون تصميم گرفتي بر خدا توكل كن، زيرا خدا توكلكنندگان را دوست ميدارد. اگر خدا شما را ياري كند هيچكس بر شما غالب نخواهد شد و اگر دست از ياري شما بردارد چه كسي بعد از او شما را ياري خواهد كرد و مؤمنان بايد تنها بر خدا توكل كنند و هيچ پيامبري را نسزد كه خيانت ورزد و هركس خيانت ورزد روز قيامت با آنچه در آن خيانت كرده بيايد، آنگاه به هركس پاداش آنچه كسب كرده به تمامي داده ميشود و بر آنان ستم نرود». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقاي رئيس! من با اجازه اسامي غايبان و متأخران را قرائت كنم، آقايان: روحاله ايزدخواه، حسين خسروي، فرهاد طهماسبي و صمداله محمدي.
3
سخنرانی سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دفاع مقدس

محمدباقر قاليباف
دوستان در جاي خودشان قرار بگيرند. هفته دفاع مقدس را به همه ملت عزيزمان و رزمندگان و ايثارگران عرض تبريك و تهنيت دارم، مخصوصاً به همسنگرانمان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، عزيزان بسيجي و كساني كه افتخارات بزرگي را در دوران دفاع مقدس آفريدند و به ويژه عرض خيرمقدم دارم به حضور سردار سرلشكر سلامي فرمانده محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه امروز توفيق داريم و در خدمت ايشان هستيم كه از بيانات ايشان به مناسبت اين هفته استفاده كنيم.
من همينجا اين نكته را هم عرض كنم برادر عزيزمان آقاي اميرآبادي كسالتي پيدا كردند در بيمارستان بستري هستند، دوستان براي كسب شفاي ايشان دعا كنند. جناب آقاي حاجيدليگاني دستور جلسه را بفرماييد.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقاي رئيس! براي دستور اول دعوت ميكنيم از سردار سرلشكر پاسدار حسين سلامي فرمانده محترم كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه سخنراني خودشان را شروع بفرمايند، سردار! بفرماييد. (يكي از نمايندگان ـ بر محمد و آل محمد صلوات) (حضار صلوات فرستادند)

حسين سلامي
سلام عليكم و رحمه الله
بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدلله رب العالمين
خداوند متعال را سپاسگزارم كه امروز به اين بنده حقير توفيق عنايت فرمود تا در جمع نمايندگان عزيز و محترم ملت بزرگ ايران در مجلس شوراي اسلامي كه در حقيقت مظاهر اراده مردم ما هستند و به تعبير امام راحل عظيمالشأن عصاره ملت هستند افتخار و شرف حضور پيدا كنم، از اين بابت از برادر عزيزم جناب آقاي دكتر قاليباف رياست محترم مجلس و همه نمايندگان عزيز صميمانه تشكر و قدرداني ميكنم.
ما در انتهاي هفته دفاع مقدس هستيم كه سرآغاز مقاومت پايانناپذير ملت شريف و عزيز ايران در مقابل دنياي فشرده استكبار و جريان بههمپيوسته كفر جهاني در مقابل انقلاب اسلامي است. هيچ ترديدي نيست جنگي كه عليه ما تحميل شد يك جنگ جهاني بود، همه ما ميدانيم اگر عرصه نظامي جنگ خطوط مرزي جمهوري اسلامي ايران و عراق بود، اما عقبه سياسي اين جنگ يك عقبه جهاني بود. همه قدرتهاي بزرگ كه امپراطوريهاي بينظير تاريخ حيات بشر بودند و شركاي منطقهاي آنها همه با هم سطحي جهاني از يك ائتلاف ناشناخته و عملي را عليه كشور ايران شكل دادند. ترديد نيست پشتوانههاي اقتصادي رژيم عراق در جنگ يك پشتوانه اقتصادي جهاني بود، شك نيست كه همه قدرتهاي بزرگ همه سلاحهاي مدرن و پيشرفته را كه ممكن بود در اختيار عراق قرار دادند؛ انگلستان، آلمان، فرانسه، اتريش، شوروي و آمريكا. ترديدي نداريم نظام اطلاعاتي جهاني خدمات اطلاعاتي براي رژيم بعث عراق فراهم ميكرد. ترديدي نداريم كه نه تنها از لحاظ نظامي اشباع بود و بايد عرض كنيم جهان در اوج قدرت خود به ما حمله كرد، در حالي كه ما در اوج قلت و تنهايي بوديم. اين نابرابرترين جنگ تاريخ بعد از عاشورا بود.
جنگ پديدهاي است بسيار دقيق و محاسبهپذير، هركس قويتر است پيروز ميشود و پيروزي را كسي ميسازد كه بتواند معادله جنگ را هدايت و آن را به نفع خود تغيير دهد. براساس محاسبه ظاهري و شاخصهاي ظاهري قدرت ائتلاف جهاني مقابل ما بايد به سرعت ما را شكست ميداد. آنها بايد غلبه ميكردند، چرا با اينكه براساس محاسبات دقيق هركسي قويتر است پيروز ميشود، ما كه به ظاهر بسيار ضعيفتر بوديم چرا غلبه كرديم؟ دليل اين امر در اين حقيقت نهفته است كه وقتي امام و امت صحنه جنگ را به زندگي تبديل ميكنند، وقتي مردان مؤمن، با ايمان و قلبهاي سرشار از آرمان و اعتقاد و باور به دشمن حمله ميبرند هيچكس نميتواند مقاومت كند. تجهيزات موجوداتي صلب و جامد هستند، آنچه كه در جنگ حركت ايجاد ميكند ايمان است، انسان است، انسان مؤمن است و امام توانست اين شخصيت معنوي و روحاني و ايماني خود را در قلوب همه مؤمنان تكثير كند، انسانهايي در تراز و ارتفاع نزديك به خود بسازد و به همه جهان اين نظريه را اثبات كند كه يك ملت فقط و فقط به دليل شكست اعتقادات و باورهايش ميتواند شكست بخورد. اگر ملتي ايمانش سست نشود، در اعتقادات شكست نخورد او در ميدان عمل پيروز است.
بنابراين امام اولين كاري كه انجام داد اين بود كه نشان دهد هرگز از شوكت ظاهري امپراطوريها نبايد ترسيد. كبريايي ازآن خداوند بزرگ است، او انسانهايي ساخت كه از اروند بيمحابا و بياعتنا به امواج خروشان آن و بياعتنا به امواج آتشي كه در سطح رودخانه ميباريد عبور كردند. مرداني را ساخت كه از هورها عبور كردند. بدون پشتيباني آتش در جزاير مجنون جنگيدند، رملها آنها را متوقف نكرد، ميادين مين چند كيلومتري و بشكههاي انفجاري و سيمهاي خاردار و موانع خورشيدي آنها را متوقف نميكرد. هر رزمنده افق بلند آرمانش تا قلب آمريكا را نشانه ميرفت. اين را بدانيد هر ملتي به اندازه افق آرمانهايش بزرگ ميشود، پيش ميرود. هر ملتي به اندازه وسعت ذهن رهبرش بزرگ ميشود، پيش ميرود، وسعت كشورها از لحاظ هندسي شاخص بزرگي آنها نيست، وسعت ذهنها، عظمت قلبها، شكوه ايمانها عظمت يك ملت را نشان ميدهد و ملت ايران در جنگ عظيم شدند فراتر از اراده قدرتهاي بزرگ، درهم شكستند آرزوي قدرتهاي بزرگ را، ايستادگي كردند در مقابل دشمنان بزرگ. ملت بزرگ ايران با رهبر بزرگ خود در مقابل دشمنان بزرگ شكوه ايمان را به نمايش گذاشتند و اين حقيقت ماجرا بود، اينكه يك ملت با باورهايش پيروز ميشود درس تثبيتشده ما از عاشورا و پس از آن از نازله عاشورا يعني دفاع مقدس ما است. اين يك حقيقت متعالي است.
وقتي جنگ از سطح نيروهاي مسلح به مردم تعميم پيدا ميكند يعني تمام زندگي جنگ و تمام جنگ زندگي ميشود و همه دوست دارند در محيط زندگي حاضر شوند. اين راز شكستناپذيري ما است، اتحاد بين امام و امت، وحدت، همدلي و دلدادگي و پيروي از رهبر رمز سعادت ما در طول اين تاريخ (41) ساله بوده است، اما امام هنري كه به خرج داد تمركز دشمن بر قلب اين سرزمين را فروپاشاند، دشمن را از سرزمين ما بيرون كرد، جنگ تمام شد. فقط بعد نظامي جهاني جنگ خاتمه پيدا كرد، اما جنگ در اشكال ديگري ادامه يافت. در اينجا آغاز نقشآفريني رهبر عزيز و عظيمالشأن انقلاب ما است كه بعد از امام پرچم هدايت امت را به دست گرفت. چه اتفاقي افتاد؟ دقت كنيد! اگر آمريكا در معرض فرسايش قدرت قرار نگرفته بود، اگر آمريكا از پناهگاه استراتژيك خود خارج نشده بود و مجبور به گسترش عملياتي در صحنه نشده بود او همه جهان را ميبلعيد. انقلاب اسلامي با هنرنمايي رهبر و ملتش كاري انجام داد كه آمريكا مجبور به فرسايش قدرت شد، مجبور شد هزينه كند دستاوردي به دست نياورد.
رهبر عزيزمان چه كرد؟ امام دشمن را بيرون راند و رهبر عزيزمان او را تعقيب كرد و فراري داد، تمركز جبهه دشمن را بههم ريخت، پيشاني جبهه را باز كرد، در سرزمينهاي مختلف قدرت آفريد، سطح قاعده قدرت انقلاب را گسترش داد، دشمن را وادار به گسترش بيش از حد كرد، هزينههاي او را بالا برد، او را در ناكاميهاي سياسي فروبرد و ميبينيد در سنجش قوس نزولي و صعودي قدرت وضعيت ما نسبت به آمريكاييها بعد از اين (41) سال چگونه است. شما امروز آمريكايي را كه فشار ميآورد ايران را منزوي كند منزويشده ميبينيد. او به تدريج نفوذ سياسي خود را در منطقه و جهان از دست داد، در حاشيه تحولات سياسي قرار گرفت، نتوانست هيچ پيروزي ميداني خلق كند، داعش را به صحنه آورد، فرصتي براي نفوذ انقلاب ساخت و ما بيهزينه آمريكا را در اين ميدان بزرگ ناكام كرديم، متوقف كرديم، آرزوهاي سياسي او را براي نوسازي سياسي خاورميانه به قبرستان سپرديم و آمريكا خسته، فرسوده و ناتوان در حال عقبنشيني است. البته قدرتهاي بزرگ حتي وقتي دچار پوكي استخوان ميشوند و در معرض انحطاط و زوال قرار ميگيرند و به آستانه فروپاشي نزديك ميشوند هم خطرناك هستند. نميشد آمريكا را به ناگاه فروپاشيد، داستان رقابت و منازعه براي فروپاشي به نقطه اوج زيبايي نزديك شده است.
ما در معرض يك تحريم اقتصادي بزرگ قرار گرفتيم، دوباره هم امام اين امت عظمت آفريد، ايستاد. در مقابل اراده دشمن قد خم نكرد، مستحكم و مردم حمايت كردند. دوباره در اين جنگ كه واقعاً قلمروي جهاني دارد و هر كشور ديگري در معرض آن قرار بگيرد فروميپاشد قامت ملت ايران به بركت هدايتها و اعتماد به نفسها و اميدآفرينيها و الهامبخشيها و حكمتهاي بزرگ كه رهبرش ميآفريد بزرگ شد، قد برافراشت، مردم سختيها را تحمل كردند و تحمل ميكنند ولي مردم ايران خواهان عزت هستند، استقلال و شرف و حريت و كرامت خويش را با هيچ چيزي تعويض نميكنند، به فراخوان دشمنان پاسخ نميدهند.
دشمن امروز به درون خانههاي ما حمله كرده است، به سفرههاي مردم ما، به قلبهاي جوانان ما و عمليات رواني خود را با حصر اقتصادي تركيب كرده است تا اين ملت را خسته و متزلزل كند، اما مردم ما ايستادهاند محكم و استوار و هرگز پژواك صداي بيگانه نميشوند. اين يك هنر بيبديل است كه وقتي رهبران الهي با حكمت وحياني جامعه و جهان را اداره ميكنند اين اتفاق ميافتد. حكمت دوستآفرين است، وقتي رهبري انقلاب ما نجات ملتهاي مسلمان و فراتر از آن مستضعفان و محرومان را در دستور كار قرار ميدهد و در مقابل مستكبران ميايستد، آن هم يك ايستادگي پيروزمندانه. چه كسي باور ميكند كه يك ملت (40) سال در مقابل يك جهان قدرت بايستد، بجنگد اما آسيب نبيند، نه كه آسيب نبيند، پيشرفت كند و خود را به كشورهاي پيشرفته نزديك كند؟ اين يكي از بزرگترين هنرنماييهاي انقلاب است، اسلام است كه وقتي در عرصه سياست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع وارد ميشود قدرت ميسازد.
ما امروز بسيار قدرتمنديم به بركت نشكستن باورهاي ما، ملت ايران از اعتقادات خود پاسداري كرده است، من دست تكتك ملت ايران را ميبوسم. ما عقرهدار دشمن را تشخيص دادهايم، به اقصي نقاط كشور دشمنانمان نگاه كردهايم، آنها را ميشناسيم، ما صداي پوكي استخوانهاي آنها را ميشنويم، ما ميبينيم كه آنها ژستي مهيب گرفتهاند اما از درون پوسيدهاند. به آمريكا باز هم نگاه كنيد! كشوري كه به چرنوبيل خود نزديك ميشود، نگاه كنيد كه نميتواند يك بيماري همهگير را مديريت كند. (30) ميليون انسان گرسنه روزانه در آمريكا از سيستمهاي خيريه تغذيه ميشوند. اين قيافه بزرگترين قدرت جهاني است كه براي نجات از اين انزوا و عرض اندام سياسي حكام رژيمهاي كوچك را با رژيم صهيونيستي آشتي ميدهد تا نشان دهد آمريكا هنوز هست، اين تمام آن هيبت و شكوهي است كه ميخواست همه دنيا را در تصرف سياسي خود بياورد و امروز تحريمكننده از تحريمشونده بدتر است. هيچكس آرزو نميكند شهروند آمريكايي باشد، هيچكس به آمريكايي بودن خود افتخار نميكند. در درون آمريكا مردم مرگ بر آمريكا ميگويند، اين شعار تا آنجا پيش رفته است. اين يعني نفوذ زبانههاي سياسي انقلاب حتي در قلب سرزميني كه آمريكا نام دارد. هرچه آنها ميخواستند براي ما توطئه كنند به اهلش بازگشت. «استكباراً في الارض و مكر السييء و لا يحيق مكر السييء الا باهله» و اين داستان ادامه دارد.
ما در فراز اين نبرد قرار داريم در نقطه اوج آن، اينجا جاي صبر و استقامت است، تمركز و تلاش براي درهم شكستن اين هجوم و تمركز اقتصادي دشمن بر سرزمين ما است، ما قلبهايمان به هم پيوند دارد، با قلبهايمان ميجنگيم. جنگ اقتصادي امروز يك واقعيت انكارناپذير است. اما بدانيد ما و دشمن روي دو خط موازي پيش ميرويم، اگر ما مشكل اقتصادي داريم دشمن هم به همين نسبت و بيش از ما.
اين قدرتها هرچه بزرگترند مسائلشان هم بزرگتر است. «ان تكونوا تعلمون فانهم يعلمون كما تعلمون و ترجون من الله ما لا يرجون» اين باور ماست، سنت الهي است، تحققپذير است بلاتبديل و بلاتغيير. با اميد بايد زندگي كنيم. بنابراين اين نقش رهبري انقلاب اسلامي و حمايتهاي ملت و اين پيوند مبارك ضامن سعادت ما است.
آنچه كه امروز من به عنوان يك فرد كوچك از اين جامعه انتظار دارم اين است كه همه نهادهاي حاكميت و به خصوص مجلس محترم كه طعم انقلاب ميدهد و مردم به آن اميد بستهاند تراكم، فشرده و عصاره اراده اين مردم است، پژواك كلام آنها است، بازتابدهنده دردهاي آنها است، حلاّل مشكلات آنها است. مجلس همه اختيارات ملت را در اختيار دارد. ما انتظارمان آن است كه شرايط را از حيث اقتصادي جنگي تلقي كنيد. من به شما عرض ميكنم ما راه را از نظر نظامي بر دشمن بستهايم، ظرفيتهاي غلبه بر او را در هر مقياسي از جنگ فراهم كردهايم، (40) سال است در فضاي ذهن و در عالم خارج از ذهنمان بازيهاي جنگ قدرتمندي با دشمن انجام دادهايم، گاهي در مقياسهاي كوچك اراده تاكتيكي خود را به آنها تحميل كردهايم كه بازتابي است از اراده استراتژيك اين ملت براي ايستادن در مقابل دشمن. راههاي نظامي بسته است، جنگ اساساً منتفي است. آنها زاويه نفوذ اقتصادي و عمليات رواني را باز كردهاند، اينجا ميدان جنگ نقطه مركزي تلاش ما است. بايد متمركز شويم، مثل يك قرارگاه عمل كنيد، شبانهروز براي شكست دادن دشمن در اين جنگ اقتصادي كه بسيار ممكن است، ظرفيتهاي عظيم كشور ما كافي است. فكر كنيد هيچ كشوري جز ايران در جهان وجود ندارد آنوقت چگونه زندگي ميكرديم؟ دشمن نه قادر است و نه مايل است كه مسائل ما به دست او حل شود، هرگز راه سعادت ما از درون تعامل با دشمن عبور نميكند، هيچ دشمني براي سعادت دشمن خود هيچ كاري نميكند. غيظ آمريكا دائمي است، ماهيت اين نظام استكباري است، اگر با او هم آشتي كنيم ضربه ميزند ما را ميشكند، اراده ما را از بين ميبرد. ما با اراده موفق هستيم، همه ملت ايران بداند تا ما اراده داريم، مصمم هستيم بايستيم ميايستيم. هر ملتي تا زماني كه قد خم نكند شكسته نميشود. داستان سازش يك فريب سياسي است، هميشه از سوي قدرتهاي شيطاني اين فريب سياسي عامل سستسازي اراده ملتها است. ملت ايران نبايد در جغرافياي فريب دشمن عمل كند، بايستيد محكم، مردم را براي ايستادن آماده كنيد. مردم ما هم آماده هستند، ما سختيها را تحمل ميكنيم، نميگوييم مشكلي وجود ندارد ولي قابل حل است. ما از فراز اراده دشمن عبور ميكنيم. اين راه ما است، راه ديگري وجود ندارد. در نظام جهاني امروز يا بايد قوي و عزيز بود و يا ضعيف و تسليم بود. ما اولي را انتخاب كرديم. قدرت ساختهايم و ميسازيم و قوي عمل ميكنيم و عزيز ميمانيم، اين تنها صفتي است كه شايسته ملت ايران است. من عذرخواهي ميكنم از اطاله كلام و آرزوي توفيق و سلامتي و درخشش براي مجلس محترم كه عرض كردم عطر و بوي انقلاب واقعاً از اين مجلس به مشام ميرسد. اميدواريم كه انشاءالله اين اميدهاي بسيار زيبايي كه مردم به اين مجلس عزيز بستهاند به تدريج در مسير زمان شكوفا بشود. مجدداً از همه عزيزان تقدير و تشكر ميكنم و شما برادران و خواهران گرانقدر را به خداي بزرگ ميسپارم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته (نمايندگان ـ احسنت، احسنت)

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون و متشكرم. از فرمانده محترم كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي سردار سرلشكر سلامي بابت مطالب ارزنده و روشنگرانه ايشان تقدير و تشكر ميكنم. از همكاران عزيزم خواهش ميكنم كه رعايت فاصله را بكنند.
«مرگ بر آمريكا»، «مرگ بر اسرائيل»، «فرمانده دلاور حمايتت ميكنيم»، «خوني كه در رگ ماست هديه به رهبر ماست».
4
بررسی برنامه و صلاحیت آقای علیرضا رزمحسینی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و رأی اعتماد مجلس به ایشان

محمدباقر قاليباف
دوستان و عزيزان فاصله را رعايت كنند. دستور جلسه را بفرماييد.

حسينعلي حاجي دليگاني
از سردار سرلشكر پاسدار حسين سلامي فرمانده محترم كل سپاه تشكر ميكنيم. دستور بعدي بررسي برنامه و صلاحيت آقاي عليرضا رزمحسيني براي تصدي وزارت صنعت، معدن و تجارت و أخذ رأي اعتماد است. آقاي متفكرآزاد بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحيم
بررسي برنامهها و صلاحيت جناب آقاي عليرضا رزمحسيني وزير محترم پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت مطرح است، مطابق آييننامه داخلي مجلس رئيسجمهور محترم يك ساعت فرصت داشتند كه در مورد برنامهها و صلاحيت وزير پيشنهادي ايراد نطق نمايند، اما با توجه به عدم حضور ايشان لاجرم از اجراي اين بخش عبور ميكنيم. بنابراين ابتدا سخنگوي كميسيون صنايع و معادن گزارش كميسيون را به مدت (10) دقيقه قرائت خواهند نمود و پس از آن دو نفر از نمايندگان مخالف و دو نفر از نمايندگان موافق با حفظ ترتيب يعني يك مخالف و يك موافق هركدام به مدت (15) دقيقه بيانات خود را ارائه و در انتها وزير محترم پيشنهادي به مدت (30) دقيقه به دفاع از برنامهها و صلاحيت خويش خواهند پرداخت. از سخنگوي محترم كميسيون صنايع و معادن جناب آقاي حجتاله فيروزي براي قرائت گزارش كميسيون به مدت (10) دقيقه دعوت ميكنيم به جايگاه تشريف بياورند، بفرماييد.

محمدباقر قاليباف
دوستان و همكاران عزيز كه در جلوي جايگاه ايستادند لطف كنند در صندلي خودشان قرار بگيرند، جناب آقاي فيروزي بفرماييد.

حجت اله فيروزي
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش كميسيون صنايع و معادن درخصوص بررسي برنامههاي ارائهشده آقاي عليرضا رزمحسيني وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت
هيأترئيسه محترم مجلس شوراي اسلامي
با سلام و تهنيت،
بازگشت به نامه شماره (45460) مورخ 2/7/1399 و در اجراي ماده (202) قانون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي به منظور برسي صلاحيت، انطباق مدارك، سوابق و برنامههاي وزير محترم پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت و تطبيق آنها با اسناد بالادستي جلسهاي در روز يكشنبه مورخ 6/7/1399 با حضور آقاي رزمحسيني و اعضاي محترم اين كميسيون تشكيل گرديد. اينك گزارش آن جهت استحضار نمايندگان محترم تقديم ميگردد.
رئيس كميسيون صنايع و معادن ـ عزتاله اكبريتالارپشتي

حسينعلي حاجي دليگاني
همكاران بفرمايند روي صندليهاي خودشان قرار بگيرند، بفرماييد.

حجت اله فيروزي
در راستاي بررسي صحت مدارك تحصيلي وزير محترم پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت در مقطع دانشگاهي موضوع طي نامه شماره (45822) مورخ 2/7/99 از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري استعلام گرديد كه براساس مكاتبه شماره (135972) مورخ 5/7/99 آن وزارتخانه مدارك تحصيلي مشاراليه در مقطع تحصيلي كارشناسي كه در سوابق وزير پيشنهادي اشاره گرديده مورد تأييد قرار گرفت. نتايج بررسي تطبيقي برنامههاي ارائهشده ايشان براي تصدي وزارت صنعت، معدن و تجارت با اسناد بالادستي توسط كميسيون حكايت از آن دارد كه (38) درصد برنامههاي پيشنهادي با احكام فوقالذكر منطبق و (50) درصد از موارد همسو است، به علاوه نتايج حاصله نشان ميدهد (12) درصد به احكام اشارهاي نشده است و اين در حالي است كه حدود (9) درصد از اين عدم توجه مربوط به احكام برنامه ششم توسعه فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي جمهوري اسلامي ايران است.
در جلسه مزبور با طرح سؤالات متعدد در ابعاد تخصصي و فني، مديريتي و اجرايي از طرف نمايندگان محترم عضو كميسيون و استماع ديدگاهها و پاسخهاي ايشان صلاحيت وزير محترم پيشنهادي مورد ارزيابي قرار گرفت. در مجموع پس از بحث و تبادل نظر اعضا، كميسيون صلاحيت ايشان را براي تصدي وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد تأييد قرار داد و با نظر مثبت نكات و پيشنهادهاي زير را توصيه نمود:
نظام مقدس جمهوري اسلامي در پنجمين دهه عمر پربركت خويش مسير بلندي از رشد، پيشرفت و توانمندسازي بخشهاي مختلف اقتصاد را عليرغم همه تهديدها و بدخواهيهاي دشمنان پيموده است و تداوم اين روند و افزايش شتاب آن نيازمند برنامهريزي منسجم، استفاده بهينه از منابع سرشار مادي، معنوي و انساني كشور با بهرهگيري از تجارب اجرايي و اصلاح رويههاي مشكلساز به ويژه در حوزه صنعت و معدن است. چراكه اين حوزه در اقتصاد كشور با تأثيرگذاري (42) درصدي در توليد ناخالص داخلي و (30) درصدي در اشتغالزايي ميتواند نقش بسيار پراهميتي در تحرك ساير بخشها به واسطه روابط با بخشهاي بالادست و پاييندست ايفا نمايد.
به همين جهت مديريت مطلوب در اين فضا ميتواند از يكسو ضمن بهبود تعامل حلقههاي زنجيره در بخشهاي مرتبط به ويژه در بخشهاي صنعتي، معدني و تجاري توزيع متوازن و عادلانه ثروت، سرمايهگذاري و ارزش افزوده بهينه عاملي براي بهبود فضاي كسبوكار در صنعت باشد. بدون ترديد كارآمدي اين مديريت ميبايست با ايجاد حفظ آرامش رواني مردم در تأمين كالا و روشهاي توزيع عادلانه، كارايي در فعاليتهاي اقتصادي نمايان گردد تا بتوان اقتصاد را نه به عنوان هدف، بلكه به عنوان وسيله در خدمت تكامل جامعه قرار داد.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقاي فيروزي! يك لحظه ببخشيد. همكاران عزيز! بفرمايند بنشينند، از همه همكاران خواهش ميكنم. دوستان دولت هم بفرمايند بنشينند. عزيزاني كه اين جلو ايستادهاند! نام نبريم، همكاران عزيز و گرامي بفرمايند.

حجت اله فيروزي
در حال حاضر با وجود چالشهايي همچون همسو نبودن سياستهاي كلان با سياستهاي صنعتي، معدن، تجاري و فناوري فشار گراني برخي از كالاها بر جامعه ناشي از نوسانات متغيرهاي كلان، محدوديت در بهرهگيري از ابزارهاي نوين تأمين مالي، ظرفيت خالي صنايع، وجود واحدهاي صنعتي و معدني نيمهفعال و غيرفعال، بالا بودن تجارت غيررسمي و قاچاق، بهرهوري پايين عوامل توليد در برخي از بخشهاي صنعتي، ضعف مهارتي منابع انساني جهت حصول به اهداف و مأموريتها، ناهماهنگي بين زيرساختهاي پشتيبان بازرگاني در ارتباط با توسعه همزمان صادرات و ظرفيتهاي توليدي، ريسك نسبتاً بالاي محيط سرمايهگذاري، دستيابي بخش صنعت، معدن و تجارت به جايگاه اصلي خود در اقتصاد ملي با دشواري مواجه شده است، از اين رو سكاندار صنعت، معدن و تجارت بايد با ايجاد انتظام و هماهنگي در سياستگذاري و تنظيمگري بخشهاي توليدي، تجاري و زيربخشهاي آن با ارتقاي رقابتپذيري و كاهش هزينههاي مبادله توسعه تجارت الكترونيك و تعميق و گسترش صادرات، متنوعسازي اقتصاد مبتني بر فناوري و دانش، تنظيم و مديريت بازار و اصلاح نظام تجارت داخل و شبكههاي توزيع، استفاده از ظرفيتهاي منابع بخش خصوصي و به منظور تحقق منويات مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) در بيانيه گام دوم انقلاب اسلامي و اجراي سياستهاي كلي نظام و همچنين رسيدن به اهداف سند چشمانداز (20) ساله كشور با حل مشكلات معيشتي مردم ناشي از افزايش قيمتهاي واحدهاي صنعتي و معدني، بهبودي و ساماندهي بازار صنعت خودروسازي، افزايش ظرفيت توليد محورهاي زير را با ارزيابي مستمر، تعامل سازنده با قوه مقننه، تدوين راهكارهاي عملياتي و برنامهريزي دقيق و اجراي مناسب مورد توجه ويژه قرار دهد و نسبت به تدوين برنامههاي كوتاهمدت و عملياتي اقدام نمايد و گزارش عملكردي آن را در مقاطع سهماهه به مجلس شوراي اسلامي ارائه نمايد.
توصيههاي كميسيون صنايع و معادن؛
اهتمام ويژه به مديريت وزارتخانه، اين توصيه شامل چابكسازي ساختار اجرايي وزارتخانه، اولويت دادن به توانمندي، تعهد و تخصص در واگذاري مسئوليتها، اهتمام و تأكيد بر حاكميت قانون در تمامي امور محوله، استفاده حداكثري از ظرفيت نخبگان و جامعه دانشگاهي و فعالان اقتصادي، مبارزه جدي با فساد و رانت در تمامي سطوح وزارتخانه، اولويت در بهكارگيري مديران جوان و تحولگرا، فراهم نمودن زمينه تربيت نيروهاي جوان.
توصيه دوم؛ توسعه سرمايهگذاري و تكميل طرحهاي توليدي شامل تكميل و راهاندازي پروژههاي نيمهتمام صنعتي و معدني، اجراي پروژههاي اولويتدار در تأمين نياز بازار داخل و توسعه صادرات با كشورهاي همسايه و بهرهگيري از ظرفيتهاي موافقتنامههاي منطقهاي، استفاده از ظرفيتهاي بورس كالا و هدايت نقدينگي.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقاي فيروزي يك لحظه ببخشيد! عزيزاني كه اين جلو هستند، همكاران دولت و همكاران عزيز بفرمايند بنشينند كه نظم جلسه رعايت بشود، آقاي قوامي و همكاران عزيز اين جلو بفرماييد، آقاي فيروزي بفرماييد.

حجت اله فيروزي
برنامهريزي و فراهم نمودن زمينه ساخت ماشينآلات معدني در داخل كشور، تكميل زنجيره معدن حوزه صنايع معدني با هدف جلوگيري از خامفروشي، بهكارگيري ظرفيت شركتهاي دانشبنيان و ارتقاي بهرهوري در بخش صنعت، معدن و تجارت، بهبود محيط سرمايهگذاري و سهولت فضاي كسبوكار، تقويت اقتصاد محلي در پيوند با اقتصاد منطقهاي و ملي مبتني بر احياي مسئوليتهاي اجتماعي، كاهش تصديگري با توانمندسازي و حمايت مؤثر از بنگاههاي داخلي.
توصيه سوم؛ مديريت و تنظيم بازار شامل بهبود ساختار تأمين كالاهاي اساسي و نهادههاي توليد با كسب اختيارات خاص از دولت، توجه به معيشت و سفره مردم با ساماندهي جريان گردش كالا از توليد تا مصرف، تلاش جهت شكسته شدن انحصار در بخشهاي مختلف صنعت، معدن و تجارت، تدارك بستههاي مشوق براي توليدكنندگان و صادركنندگان در حوزههاي صنعت و معدن، ساماندهي و نظارت بر توزيع مناسب كالا با استفاده از نظارت مردمي و اتحاديههاي كشوري و تقويت نقش انجمنها و تشكلهاي خصوصي و تعاوني و مردمنهاد، چابكسازي و شفافسازي شبكههاي توزيع كالا با ايجاد بهينه كردن بانكهاي اطلاعاتي جامع (متفكرآزاد ـ آقاي فيروزي! وقت حضرتعالي تمام شده).
توصيه چهارم؛ مديريت توليد بر منابع جهش توليد و ساخت داخل و توصيه پنجم؛ مديريت توسعه صادرات و كنترل واردات كه اينها هركدام شامل بخشهايي ميشد كه به جهت ضيق وقت عذرخواهي ميكنم، در سامانهها وجود دارد و دوستان ميتوانند مراجعه بفرمايند.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقاي دكتر! دوستان تذكر و اخطار دارند، اجازه ميفرماييد؟

محمدباقر قاليباف

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي سليمي اخطار قانون اساسي دارند، بفرماييد.

عليرضا سليمي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحيم
آقاي رئيس! من اخطار قانون اساسي دارم. چند اصل را عرض ميكنم حضرتعالي اگر محبت كنيد و توضيح بفرماييد. اولاً اصل (131) را اخطار دارم. اصل (131) ميگويد در صورتي كه آقاي رئيسجمهور بيش از دو ماه غيبت كند يا بيمار بشوند، اينجا مسئوليت ايشان را به عهده معاون بايد بگذارند، البته با اذن مقام معظم رهبري است.
الان از روز افتتاح مجلس تا امروز آقاي رئيسجمهور در ملأ عام ظاهر نشدند. اصل (113) ميفرمايد كه مسئول اجراي قانون اساسي آقاي رئيسجمهور است. اصل (121) قانون اساسي اينطور ميفرمايد كه آقاي رئيسجمهور قسم ميخورد، قسم ايشان چيست؟ من خواهش ميكنم دوستان دقت كنند. قسم آقاي رئيسجمهور اين است؛ قسم ميخورد كه همه استعداد و صلاحيت خود را در راه ايفاي مسئوليتهايي كه به عهده گرفته به كار بگيرد و خود را وقف خدمت به مردم بكند. اينجا مهم است. اصل (123) هم باز ميفرمايد كه رئيسجمهور موظف است مصوبات مجلس را عمل بكند.
براساس اين اصول يك نكتهاي را بنده عرض ميكنم، مواد (202) و (204) مصوبه مجلس اين است كه در روز رأي اعتماد به وزير آقاي رئيسجمهور بايد در جلسه مجلس حضور داشته باشند. ايشان براساس اصلي كه الان عرض كردم قسم خوردند كه به قانون اساسي وفادار باشند، قانون اساسي هم آقاي رئيسجمهور را موظف كرده كه به مصوبات مجلس پايبند باشند. قانون مجلس هم اين است كه ايشان بايد، يعني الزام بوده. ايشان بايد امروز در جلسه رأي اعتماد حضور داشته باشند. آقاي رئيسجمهور از عمل به قانون استنكاف كردند. اينجا دو تا نكته است؛ نكته اول بحث استنكاف آقاي رئيسجمهور از قانون است.
نكته دوم اين است كه الان آقاي رئيسجمهور تشريف نياوردند براساس سازوكاري كه در مواد (202) و (204) آييننامه براي ما مشخص كرده بدون حضور آقاي رئيسجمهور، آييننامه خلأ دارد و ساكت است، مشخص نكرده آيا ما ميتوانيم جلسه رأي اعتماد را ادامه بدهيم يا نه.
به نظر من از اينجا به بعد خلاف قانون است، علتش اين است كه آييننامه در جايي كه آقاي رئيسجمهور استنكاف كردند سازوكاري مشخص نكرده و گفته نشده، دو بار آقاي رئيسجمهور خلاف كرده و آن دوبار هم خلاف بوده. گفتند ستاد كرونا مصوب كرده آقاي رئيسجمهور تشريف نياورند، اين ستاد چرا براي ساير سران قوا رئيس محترم مجلس و رئيس قوه قضائيه مصوب نكرده؟ آقايان دارند سفر و جلسات تشريف ميبرند، چرا اين ستاد صرفاً و صرفاً براي يك نفر دارد تشكيل جلسه ميدهد؟ خواهش من اين است كه اين اخطار را به رأي بگذاريد. آقاي رئيسجمهور تشريف نياوردند و خلاف كردند و خلاف محرز و آشكار است و ايشان هم فرمودند من حقوقدان هستم، ايكاش يكبار قانون اساسي را بخوانند و به وظايف خودشان آشنا بشوند، متشكريم.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، وقت تمام است. جناب آقاي سليمي! به هر حال اين خلاف آييننامه نيست، اجازه بدهيد بحث ما ادامه پيدا بكند و عدم حضور ايشان هم به خاطر بحث همان پروتكل مسائل مربوط به كرونا است. تذكر را بفرماييد.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقاي دلخوش تذكر دارند، بفرماييد.

سيدکاظم دلخوش اباتري
بسم الله الرحمن الرحيم
هم دنده و هم كه فنرت ميشكند
هم دست و دل و پا و سرت ميشكند
اي واي اگر كه اين رئيس قهر بكند
سه سوت ستون كمرت ميشكند
آقاي رئيس مجلس! بنده مواد (202)، (203)، (204)، (205) و (206) را تذكر دارم. جسارت ميكنم، اينكه شما ميفرماييد تذكر وارد نيست در اين مواد آييننامه نيامده كه ميتواند، يا آقاي رئيسجمهور خودشان يا معاون اول براساس اصل (131) قانون اساسي بايد حضور داشته باشند. به هر حال حرمت مجلس حالا اگر حفظ نميشود حرمت وزرا بايد حفظ بشود، اين يك نكته.

محمدباقر قاليباف
معاون اول اينجا حضور دارند.

سيدکاظم دلخوش اباتري
الان تشريف آوردند، در اين شلوغي ايشان را نديدم.
نكته دوم، آقاي رئيس! اين گزارشي كه كميسيون قرائت فرمودند يك تحليلي را دادند. اينجا در ماده (202) شفاف و صريح مشخص كرده كه كميسيون براي بنده كه در ادامه روند كار كميسيون نبودم لااقل اطلاعات دقيق را به دست بياورم. به نظر من كميسيون صنايع هم اگر دقت فرموده باشيد اصلاً در گزارش خود نه مثبت و نه منفي بودند، فقط يك گزارش تحليلي داده شد كه سخنگوي محترم قرائت كردند. اين هم يك تذكري است كه خواهش ميكنم شفاف بفرماييد وضعيت ما در دادن رأي به آقاي وزير پيشنهادي مشخص بشود.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، نظر كميسيون در گزارش مشخص است، نظر كميسيون مثبت است. لطف كنيد مخالفين را دعوت كنيد.

روح اله متفکرآزاد
از گزارش سخنگوي محترم كميسيون صنايع و معادن بسيار متشكريم. همكاران محترم لطفاً در جايگاهشان قرار بگيرند كه ما از مخالفين و موافقين دعوت بكنيم. از اولين مخالف جناب آقاي اردشير مطهري نماينده محترم گرمسار و آرادان دعوت ميكنيم براي ارائه بيانات خود به جايگاه تشريف بياورند. جنابعالي (15) دقيقه فرصت خواهيد داشت كه ايراد نطق بفرماييد. البته طبق هماهنگي سه دقيقه از آن را به جناب آقاي علياصغر خاني نماينده محترم شاهرود و ميامي اختصاص دادهايد، لذا ما (12) دقيقه در خدمت جناب آقاي مطهري براي مخالفت ايشان خواهيم بود، بفرماييد.

اردشير مطهري
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
نمايندگان محترم انقلابي مجلس كه حضرت آقا فرمودند «مجلس انقلابي» اين يك صفتي نيست به هر مجلسي داده بشود، لذا رسالت و مسئوليت ما را در قبال حاكميت و مردم دوچندان كرده است. امروز وزير پيشنهادي صمت توسط رئيسجمهور محترمي كه خودش را مخفي كرده و به هيچوجه در انظار عمومي نميآيد و حتي براي دومين بار در مجلس شوراي اسلامي براي وزير پيشنهادي خود حضور پيدا نكرده و ما متأسف هستيم.
آقاي رئيسجمهور! ميدانيد مردم در شهر چه ميگويند، به پيادهروها برويد ببينيد چه ميگويند. ميگويند خدا لعنت كند روحاني را، اين جملهاي است كه دارد در كشور گفته ميشود. مردم به شما سر سوزني اعتماد ندارند چه برسد به وزير پيشنهادي كه در دو دهه خارج از كشور بوده. دوستان ببينيد! كساني پشت پرده انتصاب جناب آقاي رزمحسيني در جايگاه وزير صمت هستند كه اگر من بخواهم پشت پردههايش را نام ببرم تعجب ميكنيد. ملاقاتهايي كه افراد فاسد كنار آقاي رزمحسيني داشتند با مسئولين و بعضي از نمايندگان كه به تعداد انگشتان يك دست نميشود تعجب ميكنيد. من اين را ميخواهم بگويم؛ جناب آقاي رزمحسيني! شما چگونه در كشوري كه ادعا ميكنيد ارادت داريد مسئوليت ميخواهيد بگيريد كه محل زندگي شما در كانادا است، خانواده جنابعالي در كانادا زندگي ميكنند، چرا شما اينجا آمديد و دم از مردم و نظام ميزنيد؟ اين حركت حركتي نيست.

محمدباقر قاليباف
خواهش ميكنم دوستان و همكاراني كه اينجا ايستادند لطف كنند سر صندليهاي خودشان باشند، بفرماييد.

اردشير مطهري
مخالف
آقاي رئيسجمهور هيچ حرمتي براي اين مجلس و شما نمايندگان انقلابي قائل نشده است. چطور رئيس مجلس ما و رئيس دستگاه قضا ما در بين مردم حضور پيدا ميكنند در جايي كه سطح حفاظتي و امنيتي اين دو بزرگوار حضرت آقاي رئيسي و جناب آقاي قاليباف همسطح است، چطور آقاي رئيسجمهور از كرونا ترسيده؟ كرونا بهانه است. آقاي رئيسجمهور! من برايت متأسف هستم.
ولي در رابطه با آقاي رزمحسيني، (حاجيدليگاني ـ آقاي كفاش بفرماييد) من در رابطه با آقاي رزمحسيني عرض كنم ارتباط ايشان با آقاي پورياني، زكي اسدي و بعضي از افراد فاسد را در اين مجلس بايد اعلام كند، بايد شفافسازي كند.
دوستان و نمايندگان انقلابي ببينيد! بحث دوتابعيتي آقاي رزمحسيني را انتشار دادند تا افكار شما دوستان و نمايندگاني كه حضرت آقا جداً به حضور شما ميبالند منحرف كنند و از فساد اقتصادي اين گروه و مجموعه غافل بشويد. استدعاي من از شما اين است كه آقاي رزمحسيني شفافسازي كنند چرا در جايي كه خانواده ايشان در كانادا به سر ميبرند الان ايشان در اين كشور حضور دارند. حقوق يك كارمند و يك انساني كه در طول اين (40) سال حقوق بگيرد چقدر است؟ آقاي رزمحسيني به اتفاق خانواده خود بايد بيايد براي نمايندگان مجلس درخصوص ثروت و داشتههايش و ارتباطات كاذبي كه الان مطرح است و اتهام فساد اقتصادي به ايشان مطرح است شفافسازي بكند.
اول در رابطه با فروش شركت صوري و ورشكسته به شركت ملي مس، اين شركت صوري چه بوده؟ برخلاف دروغي كه آقاي عليرضا رزمحسيني به نمايندگان مجلس گفته وي از اوايل دهه (80) با پورياني مافياي معدن كرمان شراكت داشته است، يعني ايشان گفته شراكت نداشتم، مداركش موجود است. جواد رزمحسيني برادر او به همراه محمدعلي رزمحسيني، محمدرضا رزمحسيني و محمدمهدي رزمحسيني با تشكيل شركتهاي تودرتوي معدني و فولادي براي فرار از نگاه نهادهاي بازرسي و امنيتي معاملات سنگيني با معادن فولاد انجام ميدهند كه دليل شركتهاي پوششي از نظر مخفي مانده است.
اسناد موجود است، فروش شركت صوري ورشكسته به شركت ملي مس سرچشمه و صندوق بازنشستگي مس، رزمحسيني دروغ گفت و بر خلاف ادعايش كه ميگفت پورياني را نميشناخته و با او شراكتي نداشته با مافياي معادن از دهه (80) با شركت خدماتي بازرگاني يارانهمس آغاز شراكت كرده و شركت صوري ورشكستهشان را در نهايت به شركت ملي مس سرچشمه و صندوق بازنشستگي مس فروختهاند و در نهايت اعلام ورشكستگي كردهاند، اما آنقدر حرفهاي كه بهجز رصد لايه به لايه نميتوان به آن رسيد.
رزمحسيني در مرداد 84 به همراه مسعود خبازي و علياكبر پورياني، همين كسي كه ميگويد نميشناختم، هيأت مديره شركت خصوصي به نام خدمات بازرگاني يارانه مس شركتي را تشكيل ميدهند كه اسناد روزنامه (17610) بيستودوم مردادماه سال 84 عليرضا رزمحسيني به عنوان رئيس هيأت مديره و علياكبر پورياني به عنوان نايبرئيس هيأت مديره، مسعود خبازي به عنوان مديرعامل، شركت خدمات بازرگاني يارانه مس و اين شراكت را آغاز ميكنند.
شركت يارانه مس ميتواند بخش قابل توجهي از سهامش را كه ارزش چنداني نداشته به سرمايهگذاري مس سرچشمه بفروشد. فروش مهم ديگر سهام شركت رزمحسيني و پورياني به شركت خدمات بازرگاني معادن و فلزات غيرآهني است. همين شركت بينام و نشان و صوري خدمات بازرگاني معادن و فلزات غيرآهني لايه پوششي ميشود تا رزمحسيني و پورياني بخش ديگر از سهام شركت بيارزش خود را به صندوق بازنشستگي شركت ملي صنايع مس ايران بفروشد. باز همين شركت خدمات بازرگاني معادن و فلزات غيرآهني هم بخشي از سهامش را به سرمايهگذاري مس سرچشمه فروخته.
به نظر من در مس سرچشمه مافيا وجود دارد، خودتان هم برآورد كنيد و نظر بدهيد. باز هم ميبينيم همين شركت بينام و نشان خدمات بازرگاني معادن و فلزات غيرآهني كه شركت پوششي رزمحسيني و پورياني است سهامش را به آتيهانديشان مس فروخته است. خيلي تصادفي اين شركت آتيهانديشان مس سهامش متعلق به شركت ملي صنايع مس ايران است.
نمايندگان محترم و انقلابي، نهادهاي امنيتي! آيا رصد نكرديد شركتي كه پورياني و رزمحسيني در دهه 80 راهاندازي كردند و باز هم خيلي تصادفي در سال 89 سهامش را به آتيهانديشان مس فروختهاند چقدر ارزش ريالي داشته كه چند ميليون يورو با چند شركت پوششي به صنايع مس ايران و صندوق بازنشستگي مس فروخته شده است؟ اما در دهه (90) بعد از اينكه آقاي رزمحسيني در دولت روحاني سمت ميگيرد عملاً بازماندگانشان شركت را ورشكسته اعلام ميكنند. بدينترتيب ميبينيد كه يك شركت بيپايه و اساس كه بعداً اعلام ورشكستگي ميكند با هزينه گزاف چندميليون يورويي به شركتهاي مهم حوزه مس فروخته ميشود.
من به روح شهيد برادرم قسم ميخورم از ديروز تا حالا ليدر آقاي رزمحسيني شش بار با من صحبت كرده و سه پيشنهاد به من داده كه شما مخالف صبحت نكنيد. به روح شهيد سليماني و به روح شهدا قسم ميخورم. اين چه انگيزه و ديدگاهي است، چرا دنبال موافقت بنده بودند؟ چرا حاضر هستند پوئن بدهند؟ آيا وزارت صمت ما در اين هفت سال گره از كار مردم باز كرده؟ هميشه گرهي اضافه كرده. شما چه انتظاري داريد در اين هفت، هشت ماه باقيمانده اين فرد با سوابق و اتهامات فسادش بتواند گرهي از اين مشكل مردم باز كند؟
نمايندگان! هشيار باشيد پشت پرده دارد. كساني هستند، من نميخواهم به شهرها و دوستانم خداي ناكرده جسارت بشود، فردي در همين مجلس كه ميتواند به عنوان مقصر اقتصادي در كشور كنار كساني كه اقتصاددان بودند و بايد پاسخگو باشد به دنبال رزمحسيني است. گفته است مجلس با من، شما نگران نباشيد، من مجلس را حل ميكنم. كدخداي شما و ما شده، تو چكاره هستي كه پيش آقاي جهانگيري معاون اول رئيسجمهور ميروي و ميبندي، ديگران اينجا چكاره هستند؟ شما يك نماينده هستيد، رئيس محترم مجلس يك نماينده است، آقاي قاليباف فراتر از اين نيست. شما بايد هشيار باشيد.
خواهش من از شما اين است؛ ببينيد! سال 83 شركت هميارماشين آسيا كه متعلق به آقاي رزمحسيني است، اين يك شركت. خودش عضو هيأتمديره است، ايشان واردات ماشينآلات سنگين را داشته، آيا كسي كه چشم به واردات دوخته ميتواند صنعت، معدن و تجارت ما را درست كند؟ من واقعاً از شما نمايندگان استدعا دارم به خاطر شهدا هشيار و حواسجمع رأي بدهيد. وضعيت مردم از اين كه هست بدتر نخواهد شد. دو هفته ديگر صبر كنيم تا وزيري كه درخور شأن مردم عزيزمان است معرفي بشود، اين يك شركت.
شركت سرمايهگذاري بهسازان مهر آسيا، آقاي محمدمهدي رزمحسيني و عليرضا رزمحسيني در اين شركت عضو هستند، يك انجمن ديگر داريم. ببينيد اين آدم چقدر حقوق گرفته كه دو دهه زن و بچه ايشان خارج رفتند، ما شاهعبدالعظيم نميتوانيم برويم ايشان بلند ميشود و به كانادا ميرود. در زمان تصدي خود به عنوان استاندار كرمان سه هفته در ايام نوروز در كانادا به حساب آن معاون همراهش در كانادا به سر ميبردند. اينها چطور است؟ وقت من تمام است؟
من از شما نمايندگان انقلابي صادقانه و خالصانه ميخواهم در رأي دادنتان دقت كنيد و هشيار باشيد. پريروز در كميسيون اجتماعي به خاطر مخالفت من يك نماينده مجلس موافق هرچه از دهنش بيرون آمد به بنده گفت، چرا كه بنده مخالف بودم.

روح اله متفکرآزاد
ديگر شما وقتي براي نفر بعد نگذاشتيد، من دو بار هم شفاهاً به شما گفتم.

اردشير مطهري
مخالف
بنده به اقتضاي مسئوليتي كه از سال 85 تا 92 در وزارت نفت به عهده داشتم يكي از آقاياني كه با ايشان شريك بوده و در مجموعه بوده بايد خودروهاي وارداتي اعم از سنگين و سبك را قبل از ورود به كشور مورد ارزيابي فني قرار داده و به امضاي معاون وزير نفت كه آن زمان آقاي مهندس حمداله و از طرف وزير به ايشان تفويض اختيار شد در مورد صدور مجوزها بلامانع بودن ورود خودروها را رسماً به وزارت صمت منعكس كند. من تشكر ميكنم، شايد حق مطلب را نتوانستم ادا كنم، ولي اين آدم صلاحيت وزير صنعت، معدن و تجارت شدن را والله ندارد.

محمدباقر قاليباف
وقت شما تمام است، مراعات آييننامه را بكنيد، نفر بعد را بفرماييد.

روح اله متفکرآزاد
از جناب آقاي مطهري سپاسگزاريم. با توجه به اينكه ايشان قرار بود (12) دقيقه صحبت بفرمايند و سه دقيقه به آقاي خاني بدهند همه (15) دقيقه و يك مقدار هم اضافهتر صحبت داشتند. ما از جناب آقاي خاني اعتذار ميطلبيم. از اولين موافق جناب آقاي حسين نوشآبادي نماينده محترم ورامين، پيشوا و قرچك براي ارائه بيانات خود دعوت ميكنيم به جايگاه تشريف بياورند، جنابعالي (15) دقيقه وقت خواهيد داشت كه ايراد نطق بفرماييد، بفرماييد.

حسين نوش آبادي
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
«ان الله يأمركم ان تؤدوا الامانات الي اهلها و اذا حكمتم بين الناس ان تحكموا بالعدل».
با عرض تبريك هفته دفاع مقدس به ملت سرافراز و مقاوم ايران اسلامي و رهبر فرزانه انقلاب و شما نمايندگان شريف ملت. بيشك دفاع بينظير ملت بزرگ ايران در هشت سال دفاع مقدس در برابر تجاوز و تهاجم گسترده دشمن پايهگذار يك غرور ملي تمام ناشدني براي نسلهاي آينده كشور گرديد كه هيچگاه از ذهنها محو نخواهد شد. دفاع مقدس جهاد بزرگ ديني و ملي ملت ايران بود كه توانست روح اعتماد به نفس را در خود تقويت كند و ضمن شكوفا كردن استعدادها، ظرفيتهاي ناشناخته خود را بشناسد. جوانان اين كشور موفق شدند چهره درخشاني از مقاومت ملت بزرگ ايران را به نمايش بگذارند و روح شجاعت، ايستادگي، ايثار و فداكاري را در پيكره جامعه خود نهادينه كرده و توطئه بيگانگان را به نردباني محكم براي رسيدن به پيشرفت و استقلال كشور و ارزشهاي انساني و اسلامي تبديل نمايند.
همكاران عزيز! امروز ميخواهيم درباره مديريت وزارتخانهاي تصميم بگيريم كه بخش مهمي از مشكلات كشور در اين حوزه قرار دارد و در عين حال مسئوليت مهمترين بخشهاي حياتي كشور را عهدهدار ميباشد. وضعيت آشفته بازار، نابساماني حوزه بازرگاني و تجارت و معضلات بخش صنعت و معدن و شرايط نگرانكننده توليد و بيتوجهي ساليان اخير به اقتصاد مقاومتي نيازمند انتخاب وزيري با تجربه، توانمند و صالح براي وزارت صنعت، معدن و تجارت است. مديريت بازار و معيشت مردم، عدالت در توزيع كالاهاي اساسي با ايجاد شبكه توزيع مناسب، ورشكسته شدن انحصار بر بخشهاي مختلف صنعت، معدن و تجارت، فعالسازي سامانههاي نظارت بر كالاها، حذف انحصار در واردات كالا و مبارزه با ويژهخواران، اصلاح ساختار تنظيم بازار كشور، ايجاد توازن در عرضه و تقاضا مورد انتظار مردم و مجلس شوراي اسلامي است. ارتقاي توليد با فناوري و ارزش افزوده كالا، احياي واحدهاي صنعتي و توليدي و حل مشكلات واحدهاي بحرانزده و تأمين مواد اوليه اين واحدها با اولويت تأمين در داخل كشور بايد سرلوحه كار جديد وزير صنعت، معدن و تجارت قرار گيرد.
برندسازي با هدف استفاده حداكثري از ظرفيت توليد در سال جهش توليد، توجه به صادرات با در نظر گرفتن مزيت نسبي و زنجيره تأمين كالا، استفاده از ظرفيتهاي داخلي و حركت به سوي بوميسازي، توسعه و ارتقاي صنعت قطعهسازي، توجه به صنعت خودرو و ساماندهي بازار خودرو، لازم است در دستور كار وزير آينده وزارت صمت قرار گيرد. احيا و فعالسازي معادن كوچك، تنظيم بازار فولاد، فعال كردن ديپلماسي اقتصادي و تجاري در سفارتخانههاي خارج از كشور، توسعه نمايشگاهها و بازارهاي مشترك بينالمللي با مشاركت اتاق بازرگاني و بخش خصوصي با در نظر گرفتن سياستهاي تنظيم بازار در داخل كشور، توسعه صادرات و توسعه مبادلات مرزي و گسترش تجارت الكترونيك، جلوگيري از فساد اداري در زيرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، حذف رانتخواري و فروش مجوز و حواله و حذف امضاهاي طلايي، كارسازي و استفاده از نيروهاي جوان، متخصص و وفادار به نظام و انقلاب و ايجاد پنجره واحد تجاري و سرمايهگذاري بايد در صدر برنامههاي وزير محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گيرد.
اينجانب با توجه به بررسيهاي عمل آمده و نظر مثبت كميسيون محترم صنايع و نظرات مثبت بسياري از شخصيتهاي علمي، فرهنگي و مذهبي كشور و با توجه به تجارب ارزنده جناب آقاي عليرضا رزمحسيني و فعاليت ايشان در بخشهاي مختلف اجرايي و اقتصادي و نيز نقش برجسته ايشان در حوزههاي عملياتي و دفاعي به ويژه نقش قائممقامي ايشان در كنار شهيد سرافراز حاجقاسم سليماني در لشكر ثارالله در دوران دفاع مقدس و داشتن برنامههاي مناسب براي برونرفت وزارت صنعت، معدن و تجارت از مشكلات كنوني كشور به ايشان رأي اعتماد ميدهم و از نمايندگان محترم ملت درخواست ميكنم با حمايت از ايشان وزارت صنعت، معدن و تجارت را از اين بلاتكليفي نجات دهند و از مخالفين محترم نيز تقاضا دارم با حفظ حرمت و رعايت اخلاق اسلامي از اظهارنظراتي كه موجب وهن مجلس ميگردد پرهيز كنند و با رعايت عدالت و تقوا صلاحيت وزير جديد را مورد بررسي قرار دهند.
«اعدلوا هو اقرب لتقوي فاتقوا الله ان الله خبير بما تعلمون». والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

روح اله متفکرآزاد
آقاي نوشآبادي از رعايت وقت متشكرم، نفر بعد آقاي احسان اركاني نماينده محترم مردم نيشابور هستند، بفرماييد.

محمدباقر قاليباف
همكاران لطف كنند سر جاي خودشان باشند، آقاي عليپور بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
آقاي اركاني! آقاي نوشآبادي هشت دقيقه استفاده كردند، شما هفت دقيقه فرصت داريد، بفرماييد.

احسان ارکاني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
دوستان عزيز! امروز جلسه بررسي رأي اعتماد به جناب آقاي رزمحسيني است. آقاي رزمحسيني نه فاميل بنده است و نه همشهري و هماستاني بنده و نه سابقه رفاقتي با بنده دارد. براي اولين بار ايشان را از زماني كه استاندار خراسانرضوي شده ديدم، اما بين خودم و خدا بايد صحبت كنم، عملكرد ايشان در استان خراسانرضوي عملكرد بسيار موفقي بوده، بنده چند سال قبل از اينكه ايشان بيايد استاندار بشود معاون همان استانداري بودم. زماني كه ايشان استاندار بوده مديركل آن استان بودم و الان هم چندين و چند ماه است هم نماينده آن استان هستم و هم توفيق دارم خادم و رئيس مجمع نمايندگان استان هستم. با ايشان داريم كار ميكنيم، روحيه جهادي، روحيه تعاملگرا، نگاه كارشناسي همراه با انعطاف براي خدمت به مردم، شخصيت حر، آزاده، مستقل و غيرسياسي، نگاه توسعهگرا. دوستان دولتي هستند.
من عرض بكنم بارها ايشان را همنظر با خودم و ساير نمايندگان مجلس منتقد بروكراسي فشل و منحوس اداري و دولتي و منتقد سياستهاي غلط اقتصادي دولت ديدم، حق را ميگويد، ايشان يك وزير يا مدير دولتي نيست، مدير حاكميتي است، اعتقادش بر اين است كه اگر بخواهيم به جلو برويم و توسعه پيدا كنيم و پيشرفت داشته باشيم همه اركان نظام بايد با هم باشند، از ائمه جمعه، مجلس، نمايندگان، سپاه، ارتش و همه و همه با دولت و قوه قضائيه. ايشان جانشين و معاون سردار دلها شهيد حاجقاسم سليماني در لشكر ثارالله كرمان بوده، جانباز عمليات خيبر. بعضيها ميگويند ايشان ضعيف است، چطور وقتي (40) سال قبل معاون و قائممقام حاجقاسم بود ضعيف نبود، موقعي كه نشان فتح از حضرت آقا گرفت ضعيف نبود، موقعي كه جانباز شد ضعيف نبود، موقعي كه بنيانگذار بنياد حفظ و نشر آثار ارزشهاي دفاع مقدس بود ضعيف نبود، چطور وقتي استاندار موفق كرمان و خراسان رضوي بود ضعيف نبود، حالا ضعيف و دوتابعيتي شد؟ بسم الله، هركس مدعي است سند رو كند، بنده از برادر بزرگوارم حضرت حجتالاسلام والمسلمين حاج آقاي ذوالنوري همين الان پرسيدم، فرمودند در هيأت تحقيق و تفحص از مديران دوتابعيتي، دوتابعيتي بودن ايشان احراز نشد. آقاي كريميقدوسي عزيز سردار هم تشريف دارند، نظر ايشان هم همين است. چرا وقتي ايشان دوتابعيتي نيست اين اتهام را بايد به ايشان بچسبانيم؟ اگر ادعاي انقلابيگري داريم انقلابي از دروغ و تهمت بيزار است، انقلابي از لكهدار كردن آبرو و حيثيت هر انساني ولو مخالف خود بيزار است، چه برسد به جانباز خيبر، جانشين حاجقاسم در لشكر دفاع مقدس. حاجقاسم ايشان را نميشناخت، بصيرت نداشت؟ حاشا و كلا. ايشان پشت ميزنشين نبوده و نيست، كار اقتصادي در بخش خصوصي كرده و مشكلات را نه از روي كاغذ، گزارشات كارشناسان، شخصاً و از روي وجود و تجربه خودش درك كرده، از آن طرف ميز با آن درگير بوده، قوانين مخل و مزاحم توليد را ميشناسد.
بعضي از دوستان ميگويند چون آقاي روحاني نيامده به ايشان رأي ندهيم به شأن مجلس اهانت شده؛ اولاً اولين متولي دفاع از شأنيت و حيثيت مجلس خود مجلس است، وقتي ابزار نظارتيمان را كند بكنيم و استفاده نكنيم وضعيت همين است كه هست، ثانياً تصور نشود الان با رأي ندادن به آقاي روحاني، آقاي روحاني تنبيه ميشود، نه عزيزان! مردم، كشور و اقتصاد تنبيه ميشود، بازار رهاتر ميشود. اگر براي آقاي روحاني اينها مهم بود كه هفت سال كشور به اين وضع اداره نميشد. من عرض ميكنم و به ايشان رأي اعتماد ميدهم و از ساير عزيزان هم تقاضا ميكنم به ايشان رأي بدهند، حداقل در اين ماههاي باقيمانده از دولت بيش از اين بازار و بازرگاني و صنعت و معدن بيصاحب و بيسرپرست نماند. به كسي رأي ميدهيم كه توسط شهيد حاجقاسم سليماني به صفت شهيد زنده و واژه خطشكن مفتخر شد، بنده همين جمعه در مشهد خدمت نماينده ولي فقيه در استان خراسان رضوي و امام جمعه مشهد مقدس حضرت آيتالله علمالهدي بودم، ايشان آقاي رزمحسيني را تأييد فرمودند. حضرت آيتالله علمالهدي فرمودند شهيد حاجقاسم پيش بنده آمدند و فرمودند آقاي رزمحسيني هديه بنده به شما است. اينها نقل قول از شهيد حاجقاسم است: «اين استانداري كه ميخواهد براي شما بيايد يك استاندار عادي و معمولي به عنوان يك نماينده دولت نيست، ايشان يك عنصر پرورشيافته در فرهنگ دفاع مقدس و يك سلاله از عرصه ايثارگري اين نظام است كه مجموعه دانشها و تجربيات فوقالعاده برخاسته از استعداد سرشار خودش را در طي (30) سال در نجات اقتصادي اين كشور وقف كرده و ميخواهد بيايد پاي ضريح مطهر حضرت رضا (عليهالسلام) بريزد». به كسي كه حاجقاسم اين حرفها را تا آخرين روزهاي حيات بزرگوارش فرموده قطعاً ما رأي ميدهيم و نور چشم ما خواهد بود. از همه عزيزان ميخواهم بدون توجه به شايعاتي كه در اين سايتها يك آدمي كه به بعضي از دوستان نميخواهم خدايناكرده اهانت بشود، به شايعات و حرفهاي بياساس توجه نكنيد. همه مراجع رسمي موجود هستند، در مورد ايشان مجلس و نظر كميسيون امنيت ملي و نظر مثبت كميسيون صنايع موجود است، متشكر و سپاسگزارم.

روح اله متفکرآزاد
از جناب آقاي احسان اركاني نماينده محترم نيشابور بسيار سپاسگزاريم. از مخالف بعدي جناب آقاي مهرداد ويسكرمي نماينده محترم خرمآباد و چگني دعوت ميكنيم براي ارائه بياناتشان به جايگاه تشريف بياورند. جنابعالي (15) دقيقه فرصت خواهيد داشت تا ايراد نطق بفرماييد. ضمناً طبق هماهنگي كه انجام دادهايد پنج دقيقه از آن را به جناب آقاي دكتر محمدحسين فرهنگي نماينده محترم تبريز، آذرشهر و اسكو اختصاص دادهايد. لطفاً مراعات زمان را بفرماييد، سپاسگزارم.

مهرداد ويس کرمي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم ـ سلام عليكم و رحمه الله
«يا أَيها الذين آمنوا اتقوا الله و قولوا قولاً سديداً» (صدق الله العلي العظيم)
عزيزان! وزير كسي است كه بار را به دوش ميكشد و باري كه اكنون بايد به دوش كشيده شود بسيار سنگين است و پارهسنگ ناكارآمدي و سياسيكاري و دل بستن به وعدههاي پوچ آمريكا و اروپا و برجام نيز به آن اضافه شده است. باري كه قرار است وزير محترم صمت به دوش بكشد بسيار سنگين است. جناب آقاي رزمحسيني عزيز! من احساس ميكنم عزم جدي براي آنكه صنعت خوابيده امثال لرستان را از خاك برداريد در شما وجود ندارد. صنايع تعطيل و نيمهتعطيل استان لرستان صداي مردم را درآورده، به گونهاي كه مردم به ما ميگويند ما را از نظر صنعتي به دهه (50) برگردانيد و اين بسيار براي وزارت صنعت و معدن خجالتآور است.
متأسفانه اين وضعيت را همفكران شما در دولتهاي سازندگي و اصلاحات به وجود آوردهاند و من متوجه نقد جدي شما بر وضع موجود و مديريت ناتوان استان نشدم. گويا قرار است همان باقيمانده مديريت سازندگي و اصلاحات چشم خود را بر روي صنعت نيمهجان و نيازمند احياي لرستان فرو بندد.
چرا بايستي استاني كه (4) درصد سنگهاي تزئيني دنيا را دارد رو به خامفروشي آورده و معادن استان در حال اغما به سر برد؟ من برنامهاي براي احياي بخش معدن از طرف شما نديدم.
كار قلعهگنج متعلق به بنياد مستضعفان است و آن بهشتي را كه جلوه ميدهيد به بنياد مستضعفان تعلق دارد. بحث تجارت و صنعت و معدن يك علم پيچيده و پيشرفته است و شما نيز تجربهاي در اين حيطه داريد، اما تحصيلات شما در حد ليسانس است و براي كشوري با اين همه تحصيلكرده برازنده نيست كه ناخدايي را به كسي بسپارد كه چندان به علم روز و پژوهش كافي تسلط ندارد. آيا تعارض منافع و دلبستگي شما به بخش خصوصي و فعاليت شما در واردات ماشينهاي سنگين به شما اجازه داوري در ميان منافع ملت مظلوم ايران و غولهاي واردكننده كه توليد كشور را نابود كردهاند خواهند داد؟ گويا قصد داريد با همين مديران فعلي به كار خود ادامه دهيد و من با همين نيت شما فاتحه حال و آينده صمت لرستان را خواندهام. البته در جهت احقاق حق مردم ستمديدهام از هيچ كوششي فروگذار نخواهم كرد.
برنامه پيشنهادي شما را در حد كسي كه در حيطه صمت استخوان خرد كرده باشد نميبينم و كسي كه مقداري پروپوزالنويسي بلد باشد ميتواند چنين طرحي را ارائه كند و در اشراف شما نسبت به جزئيات آن ترديد جدي دارم. آفت اين امر اين است كه از مافياي واردات قاچاق و صنعت و عامل به اغما رفتن معادن ممكن است خدايناكرده رودست بخوريد.
عدم تجربه كافي شما در حيطه كار دولتي و محدود بودن آن به دوران دولتهاي يازدهم و دوازدهم ما را نسبت به كشيده شدن امكانات كشور به نقاط معناداري از كشور نگران ميكند. نكند همان روند تبعيض در ميان استانهاي كشور در دوران صدارت شما ادامه يابد.
جناب آقاي رزمحسيني! به گمانم اين مجلس به شما رأي خواهد داد، اما در آن صورت حتماً متوجه باشيد كه تمام ايران در يك يا چند استان خلاصه نميشود و تاريخ بلند ايران اسلامي گواهي ميدهد كه مردم مظلوم لرستان در حيطه امنيت و ولايتمداري و حفظ تماميت ارضي و دفاع از جمهوري اسلامي در روزهاي سخت حق زيادي به گردن شما دارند و خواستار تغيير اساسي در مديريت صمت استان هستند. برادر عزيز! من اين را باز هم تكرار ميكنم، اگر مديريت صمت استان لرستان را تغيير اساسي ندهيد به لرستان ظلم و خدايناخواسته خيانت كردهايد.
گاهي گفته ميشود كه ايشان در دور زدن تحريمها نقش داشته است. متأسفانه ماهيت دور زدن تحريمها به گونهاي است كه اين كار به راحتي قابل اثبات يا رد نيست. به عنوان مثال توضيح دهيد آيا صحت دارد كه دختر شما به عنوان هيأتمديره در برخي از شركتهاي اقماري داراي سمت است و شهروند رسمي كانادا است؟
اگر بنده را توجيه فرماييد شايد در رأي خود تجديدنظر كنم و اگر مجلس به شما رأي دهد از باب رعايت مصلحت كشور است، چراكه مجلس يازدهم دغدغه حل مشكل صنعت، معدن و تجارت و معيشت و بازار به خصوص بازار خودرو را دارد.
ما عدم حضور رئيسجمهور محترم را نيز حمل بر شرمندگي از مردم و نمايندگان آنان ميكنيم و از اين باب خردهاي به ايشان نميگيريم، گرچه خلاف قانون اساسي عمل كردهاند و در مورد شما نيز به ديده عدل و انصاف قضاوت خواهيم كرد.
بر خلاف تبليغات دشمنان انقلاب كه بعد از انتخابات اسفندماه از يك مجلس انقلابي به خود ميلرزد، مجلس يازدهم بر سر يك خودروي معمولي ايراني كه از بركت بيتدبيري دولت به يك رؤيا تبديل شده است، با هيچكس از جمله شركتهاي خودروساز معاملهاي ندارد.
دامن دوست به صد خون دل افتاد به چنگ
به فسوني كه كند خصم رها نتوان كرد
كساني كه مجلس را به كوتاه آمدن در برابر شركتهاي خودروساز متهم ميكنند، اين مجلس را نشناختهاند و دشمنان انقلاب نيز آرزوي ناكامي مجلس يازدهم را به گور خواهند برد و همينجا از شما ميخواهم در صورت رأي آوردن فكري هم به حال نزار بازار كنيد.
خواهشمندم خون مقدس حاج قاسم كه به وسعت جهان هستي رنگين است در اين امور جزئي هزينه نشود. عزيزان! حاج قاسم متعلق به جهان هستي است، حاج قاسم متعلق به جبهه مقاومت و جمهوري اسلامي است و فراتر از آن متعلق به انقلاب اسلامي است و خواهش ميكنم براي اثبات يا رد خودتان به چنين خون مقدسي متوسل نشويد كه خون شهيد لغزنده است و زمين خواهيد خورد.
آيا صحت دارد كه شما داراي مجوز اقامت دائم مشمول گزينه PR يا اقامت دائم از طريق سرمايهگذاري هستيد؟
گفتگو آيين درويشي نبود
ور نه با تو ماجراها داشتيم
اگر بيادبي شد از محضر دوستان عذرخواهي ميكنم، چون بقيه وقت را هم آقاي فرهنگي قرار است صحبت كنند، من ديگر اطاله كلام نميكنم. همه شما را به خدا ميسپارم. صلواتي محبت بفرماييد. (حضار صلوات فرستادند).

روح اله متفکرآزاد
از جناب آقاي ويسكرمي خيلي متشكريم. مابقي وقت آقاي ويسكرمي كه حدود (7) دقيقه ميشود را در خدمت جناب آقاي دكتر محمدحسين فرهنگي نماينده محترم تبريز، آذرشهر و اسكو براي مخالفت با وزير پيشنهادي هستيم.

محمدحسين فرهنگي
مخالف
چون وقت محدود است بنده سعي ميكنم عرايضم را به اختصار عرض كنم. قبل از همه مطالب از موافقان محترم خواهش دارم كه از نام مقدس سردار بزرگوار ما شهيد سليماني در اين جايگاه استفاده نكنند. هيچ ايرادي به جناب آقاي رزمحسيني براي مدت حضورشان در لشكر و جبهه وارد نيست و بنده هم تنها و مهمترين نقطه قوت خدمات ايشان را همان ده سال اول ميدانم. اما براي بعد از آن ده سال ابهامات و نكات مهمي وجود دارد و از همكاران محترم خواهش ميكنم به آن نكات توجه بفرمايند.
چرا از كشور خارج شدند؟ چرا مدت طولاني در كشورهاي مختلفي كه تروريستها و غارتگران و فراريان كشور در آن كشورها پناه گرفتهاند كار واردات به كشور ما را انجام دادند؟ كاري كه ايشان كردند كاري است كه هپكو را به آن وضعيت كشاند. كاري كه ايشان كردند وارد كردن ماشينآلات دستهدوم به وفور و از طرق مختلف به داخل كشور بود و تنها سابقهاي هم كه از ايشان به عنوان بيزينس به تعبير خودشان وجود دارد همين واردات است، وارداتي كه آسيب جدي به توليد داخل زد، در طول آن دوراني كه ايشان در آن جايگاه حضور داشتند. چه سابقه ديگري در صنعت، معدن و بازرگاني داشتند؟
در چند روزي كه تشريف داشتند و من هم در بعضي از جلسات در خدمتشان بودم و معمولاً استفاده ميكردم، دقت داشتم كه ايشان مهارتهايي كه مربوط به مديران عالي است و عبارت است از مهارتهاي ادراكي، چه ميزان بر آن مهارتها اشراف دارند. واقعاً هيچ نديدم، هر آنچه كه ديدم مربوط به آن چيزي است كه مدير مياني بايد داشته باشد. مدير مياني يعني استاندار، يعني مديركل، در آن جهات ايشان موفق بوده، همين الان هم موفق هست، در استانهايي هم كه ايشان استانداري كرده اين مطلب را اذعان دارم و تأييد ميكنم. اما وقتي از خريد تضميني از ايشان سؤال ميشود پاسخي ندارند. وقتي از ذخاير استراتژيك از ايشان سؤال ميشود راهكارهاي روشني را ارائه نميكنند.
مسائلي كه ما در ارتباط با حوزه صنعت، معدن و تجارت داريم اينها است، نه اينكه بتواند بين چند مسئولي كه در يك استان هستند و احياناً در گذشته اختلافاتي داشتند تأليف ايجاد كند و مثلاً ايشان اين اختلافات را رفع كرده است، اينها به عنوان نكات مثبت است، اما براي مدير مياني نه مديري كه در سطح عالي ميخواهد فردا همان مصوبه شما را براي كالاهاي اساسي اجرا كند. من از پشت اين تريبون اعلام ميكنم با مسئوليت ايشان اين اتفاق نخواهد افتاد، كالاهاي اساسي توزيع نخواهد شد، ذخاير استراتژيكي كه براي اين كار لازم است را ايشان نخواهد توانست فراهم كند و به گردن تحريم و مسائل مختلف اقتصادي خواهد انداخت كه در كشور عمدتاً به خاطر ضعفهاي مديريتي وجود دارد.
ايشان در مدتي هم كه در داخل فعاليت اقتصادي داشتند كارهاي مشكوك زيادي دارند. واقعاً بايد اينها را توضيح بدهند. براي يك شركت صوري كه فقط يك سوله ساخته و چيز ديگري به وجود نياورده، وامهاي ميليون يورويي و دهها ميلياردي از داخل گرفتهاند، همان شركت صوري ناقص غيرعملياتي را به يك شركت دولتي به قيمت بالا فروختن و بعد از مدتي اعلام ورشكستگي آن شركت و دور انداختن آن شركت صوري، در دوره فعاليتهاي اقتصادي ايشان چه خاصيتي براي كشور ما داشته است؟ يك شركتي به نام هميار ماشين كه خود ايشان مسئول و مالك آن است، ميآيد از وزارت نفت مجوز واردات ماشينآلات مهندسي ميگيرد. مجوز باطل ميشود، ميروند جعل مجوز ميكنند. بعد از جعل مجوز كشف ميشود، كارمندي كه اين كار را انجام داده حبس ميشود، از وزارت نفت اخراج ميشود. براي چه موضوعي؟ براي اينكه ما وارداتي انجام بدهيم تا هپكو و هپكوها را ورشكسته و فشل كنيم و از بين ببريم؟ با جعل و تخلف؟
مسائلي كه در سوابق مشاهده ميكنيم، حتي در حوزههاي اقتصادي هم كارهاي مفيد و مثبتي نيست. در همين رزومهاي كه همين الان خدمت شما توزيع شد، من خواهش ميكنم در افتخارات مدت فعاليت دقت كنيد. غير از جنبههاي دفاع مقدس كه بنده عرض كردم هيچ ابهامي در آن مدت ده سال اول نيست، گفتهاند الگوي قلعهگنج را رهبري تأييد كردند، رهبري نوشتهاند نقاط ضعف و قوت الگوي قلعهگنج بررسي شود. معني اين تأييد است؟ در جاي ديگر نوشتهاند كسب عنوان بهترين شركت خصوصي ايران در كنفرانس جهاني ماشينآلات در كشور چين. يعني مهمترين واردكننده ماشينآلاتي كه توليد داخل را به روز سياه نشانده است. حالا با اين سابقه و با اين تجارب و آن ضعفهايي كه عرض كردم در مهارتهاي ادراكي در ايشان مشاهده كردم و تحليل خودم اين است، به نظر ميرسد كه شرايط مطلقاً براي اينكه ما از اين وضع فعلي بيرون بياييم وجود ندارد.
ضمن اينكه شنيدم (من بررسي و تحقيق نكردم) كه رئيس دفتر دولت در جلسهاي گفته «تو اگر چوب را هم به مجلس فعلي معرفي كني مجبور هستند رأي بدهند». چرا؟ اگر اين سخن درست باشد آيا اين از طرف دولت محترم منطق درستي است كه بيايد چنين موضعي را بگيرد؟ ايشان استاندار موفقي بوده، در مدتي هم كه در استانداري بودند يك جملهاي را در كميسيون صنايع گفتند، بعد معلوم شد درست نيست. ايشان گفتند مسائلي در استان خراسان وجود داشت كه من در سال 96 آنها را مديريت كردم. اصلاً ايشان در سال 96 در مشهد نبود، در كرمان بود. (متفكرآزاد ـ آقاي دكتر! جمعبندي بفرماييد) عرايض من تمام است. ايشان در اواخر اسفند 96 در آن بحبوحه مسائل كه استاندار بودند سه هفته به استراليا رفتند و آن سه هفته را آنجا بودند. من عرايضم تمام، هرچه صلاح ميدانيد عمل كنيد، به مسئوليت خودتان اقدام بفرماييد، هر كدام مسئول رأي خودمان هستيم و قطعاً پاسخگوي همان خواهيم بود و رأي شما هم براي بنده و همه محترم است. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

روح اله متفکرآزاد
از جناب آقاي دكتر فرهنگي خيلي متشكريم. از موافق بعدي جناب آقاي علياصغر عنابستاني نماينده محترم سبزوار، جغتاي، جوين، خوشاب و داورزن دعوت ميكنيم براي ارائه بياناتشان به جايگاه تشريف بياورند. جنابعالي (15) دقيقه وقت خواهيد داشت ايراد نطق بفرماييد كه طبق توافقي كه فرموديد پنج دقيقه از آن را به جناب آقاي محمود عباسزادهمشكيني نماينده محترم مشكينشهر اختصاص دادهايد. در خدمت شما هستيم.

علي اصغر عنابستاني
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
خداوندا تو شاهدي كه فقط به نيت تقرب به درگاه پرشكوه تو است كه اينجا...

محمدباقر قاليباف
ببخشيد آقاي عنابستاني، خواهشاً دوستان و همكاران عزيزي كه اينجا ايستادهاند لطف كنند، اجازه بدهيد مجلس بشنود و آرامتر باشيد. آقاي عنابستاني بفرماييد.

علي اصغر عنابستاني
موافق
اينجا و پشت اين تريبون هستم تا با دفاع از يك رزمنده مخلص كمك كنيم كه كشتي بهگلنشسته صنعت، معدن و تجارت تكاني بخورد و سر و ساماني بگيرد. واقعاً من از عزيزاني كه از طرف دولت اينجا نشستهاند عذرخواهي ميكنم، اما عزيزان من! ما امروز با ناكارآمديهاي مختلفي در حوزه اجرايي در دولت مواجهيم كه بهترين فرصتها را تبديل به بحران و تهديد ميكنند. امروز چشم ديپلماسي خارجي ما به دست دشمنان است تا بهترين فرصتهاي منطقهاي ما از دست برود و رئيسجمهور محترمي هم داريم كه برخلاف سوگندي كه ياد كرده تا خود را وقف مردم كند، اينقدر جانعزيز است كه براي دومينبار حاضر نيست چند دقيقه براي حمايت از وزير پيشنهادي خودش در مجلس و در خانه ملت و در محضر ملت حاضر شود. امروز فشار بر طبقات متوسط و محروم جامعه به دليل ناكارآمدي دولت به شدت شديد شده است. آقا! امروز حال توليد خوش نيست. عزيزان! امروز حال تجارت، صادرات و واردات ما خوش نيست. امروز حال مردم خوش نيست. اگر قرار است جهش توليد و امر فرمانده بزرگ ما، ولي امر زمان محقق شود، بايد سكان وزارتخانهها را به دست رزمندگان غيور، شجاع و پرورشيافتگان مكتب قهرمان ملي حاج قاسم سليماني بدهيم، غير از اين هم راهي نيست.
ميگويند چرا از حاج قاسم سليماني ميگوييم؟ من عرض ميكنم مگر رزمحسيني غير از حاج قاسم سليماني هويت ديگري هم دارد؟ رزمحسيني غير از حاج قاسم سليماني هيچ تعريفي نميشود ولاغير. من خواهش ميكنم عزيزان اتاق فرمان اين كليپ جناب آقاي شهيد عزيزمان سردار بزرگمان حاج قاسم سليماني را پخش كنند كه براي زمان جنگ نيست، براي حالا است، براي سال 95 است، لطفاً پخش كنند.

محمدباقر قاليباف
اجازه بدهيد، آقاي عنابستاني! صداي فيلم نميآيد، دوستان اتاق كنترل صدا را قطع كنند. آقاي عنابستاني! صحبتتان را ادامه بدهيد.

علي اصغر عنابستاني
موافق
چون صدا نميآيد من ادامه ميدهم، آقاي رزمحسيني در دو استان بزرگ هم در كرمان و هم در خراسان استانداري كرده، هر دو استان هم معدني است و هم صنعتي. تمام نمايندگان هر دو استان موفقيت ايشان را تأييد ميكنند، از عملكرد ايشان رضايت كامل دارند. بالشخصه سابقه استانداري دارم و استان اداره كردهام، به عنوان كسي كه استان اداره كردهام عملكرد ايشان را بر استانداري خراسانرضوي درخشان ميدانم. ايشان را فردي شجاع در تصميمگيري و كارگشا در چنبره بروكراسي پيچيده نظام توليد و تجارت ميدانم. ايشان را مردمي و دلسوز بخش خصوصي، مؤمن و پاكدامن ميدانم. رزمحسيني براي پيشبرد امور اهل تعامل مثبت و فعال با ائمه جمعه و نمايندگان عزيز است. شبهه ميكنند كه رزمحسيني سابقهاي در وزارت ندارد. ايشان هم در صنعت، هم در معدن و هم در تجارت، هم در تجارت خارجي (صادرات و واردات) و هم تجارت داخلي سالها فعال بوده و مسائل آن بخش را از آن طرف ميز به نحو بسيار شايستهاي درك ميكند.
عزيزان! من خواهش ميكنم به اين نكته توجه كنيد، در طول (40) سال گذشته عدهاي كه ميخواستند اقتصاد كشور را به گروگان بگيرند تبليغ كردند كه توليد ثروت يك عمل قبيح است، آدم انقلابي نبايد دنبال توليد و ايجاد ثروت برود. همين باعث شد كه امروز خاكريزهاي اقتصادي در دست آنهايي است كه هيچ اعتقادي به انقلاب و مباني انقلاب ندارند. الان هم عدهاي تبليغ ميكنند كه هر كسي در بخش خصوصي فعاليت كند و صادرات كند، با خارج از كشور كار كند و واردات كند، اين حتماً فاسد يا رانتخوار است. اين يك حركت نفوذي خزنده نيست، اين با دفاع و حمايت مستمر رهبري عزيز كه از بخش خصوصي حمايت ميكنند منافات ندارد؟ اينكه سالها يك نفر در بخش خصوصي به عنوان يك كارآفرين و صادركننده نمونه بدون استفاده از مناصب و رانت و قدرت سياسي موفقيت كسب كند، اين بد است؟ عزيزان! واقعاً ثروت ميلياردي، ثروت (100) ميليارد و (1000) ميلياردي وقتي بد است كه كسي از اول انقلاب وزير و وكيل بوده و بعد امروز ثروتش (1000) ميليارد است، آن ناپسند و بد است. اما كسي كه هيچ وزارت و وكالتي نداشته، بعد از جنگ وارد عرصه جهاد اقتصادي شده و در اين عرصه موفق بوده و بيش از (35) هزار شغل درست كرده، اين شايسته احترام است. كسي كه بلافاصله بعد از اينكه وارد دولت ميشود و استاندار ميشود تمام سهامهاي خودش را در شركتهايي كه داشته واگذار ميكند تا دچار تعارض منافع نشود و امروز سهامي ندارد. اين شايسته احترام است.
مخالف محترم فرمودند، تحت تأثير اين مجازينويسها و زردنويسها دروغهايي گفتند كه خيلي عجيب است. هيچكدام از افراد خانواده آقاي رزمحسيني در خارج از كشور ساكن نيستند. من واقعاً از پيشگاه ملت عزيز و مقام معظم رهبري براي اين نوع سخن گفتن و براي اين توهينها عذرخواهي ميكنم.
يكي از خصايص ويژه رزمحسيني شناخت دقيق موانع توليد و تجارت است. عزيزان! همه ما در حوزههاي انتخابيهمان با واحدهاي بزرگي سروكار داريم كه اين واحدهاي بزرگ مسئوليت اجتماعيشان را عمل نميكنند، نسبت به ايجاد اشتغال در منطقه بيتفاوت هستند. برنامه آقاي رزمحسيني مجاب كردن واحدهاي بزرگ فولادي، صنعتي و سيماني به نقشآفريني در حوزه مسئوليت اجتماعي است.
ميفرمايند آقاي رزمحسيني اطلاع ندارد، عزيزان! اين كتابي است كه چند ماه قبل توسط جناب آقاي رزمحسيني منتشر شده، نويسنده جناب آقاي رزمحسيني. اين كتاب تمام قوانين مزاحم كشور را تحت عنوان قوانين و مقررات مزاحم ليست كرده، قانون، متن قانون، موانع و چالشها، پيشنهادات. اين تجربه و عملگرايي پدر علم است. من ايشان را مديري توانمند و مطلع ميدانم. رزمحسيني جهادي است، نه جناحي. هم خاك جنگ خورده، هم گرماي صنعت را چشيده است. مديران دولتي از اول اين طرف ميز بودند، رزمحسيني آن طرف ميز بوده و سيستم را خوب ميشناسد.
رزمحسيني عزيز! هيچكس منتظر معجزه شما نيست، منتظر تعيين و تغيير اولويتها و توجه ويژه به واحدهاي صنعتي هستيم. (متفكرآزاد ـ آقاي دكتر! وقت شما تمام شد) آقاي رزمحسيني، عزيزان من، نمايندگان عزيز! ادامه اين وضع و بلاتكليفي وزارت صنعت، معدن و تجارت در سالي كه به نام جهش توليد است به صلاح هيچكس نيست. بايد همه ما دست به دست هم بدهيم تا وضعيت وزارتخانه را روشن كنيم. كميسيون تخصصي هم اعلام كردند برنامههاي آقاي وزير را تأييد كردهاند.
جناب آقاي رزمحسيني! از شما ميخواهيم و انتظار داريم كه با رزمِ حسيني در اين چند ماه باقيمانده از دولت كاري كنيد كارستان و به داد وضعيت نابسامان صنعت برسيد، انشاءالله.

حسينعلي حاجي دليگاني
يادداشتي را جناب آقاي اميري معاون محترم امور مجلس رئيسجمهور دادهاند كه در اين يادداشت گفتهاند نقل قول از جناب آقاي واعظي رئيس دفتر محترم مبني بر اينكه اگر «چوب هم معرفي گردد رأي ميآورد» اساسي ندارد.

روح اله متفکرآزاد
از جناب آقاي عنابستاني خيلي متشكريم. در خدمت جناب آقاي محمود عباسزادهمشكيني نماينده محترم مشكينشهر جهت اعلام موافقت هستيم، باقيمانده وقت آقاي عنابستاني چهار دقيقه است، بفرماييد.

محمود عباس زاده مشکینی
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
«السلام عليك يا اباعبدالله»
عزيزان من، همكاران عزيز، مجلسيهاي محترم كه ملت به اين مجلس اميد بسته است و از دعاي خير و نظر مثبت مقام معظم رهبري برخوردار است و عنوان مجلس انقلابي گرفته است، من تقريباً بخش غالبي از حرفهاي موافقين و مخالفين را شنيدم، ميخواهم به يك نكته اشاره كنم. ما به نمايندگي از تكتك مردم كه به ما رأي دادهاند موظفيم اينجا موضع و رأي و اظهارنظر خودمان را منطبق كنيم با كساني كه به ما نيابت دادهاند، با مصالح مردم و منافع و مطالبات كشور و براي رأي مثبت و منفي خودمان حجت شرعي داشته باشيم. چرا به آقاي رزمحسيني رأي دادم، بايد حجت شرعي داشته باشد. چرا رأي ندادم، بايد حجت شرعي داشته باشم.
دوستان! من از فرصت استفاده كنم يك نكتهاي بگويم، درست نيست ما به خودمان در داخل «مجلس انقلابي» بگوييم، هيچكس خودش را با پيشوند «آقا» معرفي نميكند، اجازه بدهيم مردم به عمل و موضع ما نگاه كنند، از آثار عمل و موضع جمعي و تشكيلات ما بهرهمند شوند، مردم به ما عنوان «انقلابي» بدهند، خودمان اينجا براي خودمان نوشابه باز نكنيم.
عزيزان من! انقلابي بودن دو سري ويژگي دارد، يكي در حوزه نظر كه بايد معتقد و پايبند به چند تا اصول اسلام، انقلاب، مردم، امام و رهبري در اصول باشيم، اما در عمل به عنوان نماينده مجلس زمانشناس باشيم، در وقت مقتضي بتوانيم از خودمان عبور كنيم، از منافع قبيلهاي، جناحي، باندي و فاميلي و اليماشاءالله. انقلابي بودن يعني تطبيق موضع با عقلانيت و در وقتش ولايتپذيري. انقلابيگري يعني عبور از خود، انقلابيگري يعني «نحن ابناء الدليل»، بايد با دليل مخالفت و موافقت كنيم.
عزيزان من! در مورد اين بندهخدايي كه دولت در واپسين ماههاي مأموريت خودش به عنوان وزير صنعت، معدن و تجارت معرفي كرده است، دوسري مطلب ميگويند. يكي مطالبي كه در فضاي مجازي ميگويند، واقعاً اين مطالبي كه ميگويند اگر حقيقت داشته باشد نشانگر اين است كه كشور دچار آنارشيسم است. اگر اين مطالب حقيقت داشت گزارش ديوان محاسبات كجاست؟ گزارش وزارت اطلاعات كجاست؟ گزارش اطلاعات سپاه كجاست؟ گزارش كميسيون اصل (90) كجاست؟ در مورد كداميك از شما و ما در فضاي مجازي از اين حرفها زده نميشود؟ در مورد بنده بيش از همه در فضاي مجازي از اين حرفها گفته شده است، حتي در خارج از كشور، حتي اتحاديه اروپا ما را تحريم كرده است. (متفكرآزاد ـ آقاي دكتر! جمعبندي بفرماييد) عزيزان من، عذرخواهي ميكنم! من فقط يك نكته ميگويم، منطقه من مشكينشهر كه از حيث محروميت سه تا بشاگرد دارد، بيشترين مطالبات آن متمركز در حوزه مأموريت صنعت، معدن و تجارت است. پنج ماه از عمر مجلس گذشته است، من يقه چه كسي را بگيرم؟ رئيسجمهور محترم را شرعاً عذر دارم، نميتوانم استيضاح كنم. سؤالات مجلس را هم فعلاً تا امروز هيأترئيسه محترم صلاح نديده است مطرح كند. پنج ماه است يك وزارتخانه مهم كشور كه گرانيگاه مشكلات كشور است، (متفكرآزاد ـ آقاي دكتر! وقت حضرتعالي تمام شده، فكر ميكنم شرعاً ادامه آن اشكال داشته باشد) عزيز من! (30) ثانيه وقت بدهيد، عذرخواهي ميكنم، كه گرانيگاه مطالبات و مشكلات كشور آنجا است بيوزير است، من وزير را پيدا نميكنم مطالبات مردم را مطرح كنم.
آقاي رزمحسيني! من در مورد شما مطالعه كردم، خداي عالم شاهد است اجازه نداد من در مورد سلوك خانوادگي ايشان كه همسر ايشان خواهر شهيد است، نكاتي را گفتم كه اجازه ميدهيد اينها را بگويم؟ لفظ جلاله خورد گفت اينها را نگوييد. من يك نكته ميگويم، آقاي رزمحسيني! ما به شما به يك شرط رأي ميدهيم، در مقابل مافياهاي افعيخورده و افعيشده بايستيد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، وقتتان تمام است، متشكريم.

روح اله متفکرآزاد
از وزير محترم پيشنهادي جناب آقاي عليرضا رزمحسيني تقاضا ميكنيم به منظور دفاع از برنامه و صلاحيت خود به جايگاه تشريف بياورند. جنابعالي (30) دقيقه زمان در اختيار خواهيد داشت.

عليرضا رزمحسيني
سلام عليكم و رحمه الله و بركاته ـ بسم الله الرحمن الرحيم
«افوض امري الي الله إن الله بصير بالعباد»
هفته دفاع مقدس و سلحشوريهاي ملت ايران را گرامي ميداريم. درود خدا بر شهيدان انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و مدافعين حرم. اداي احترام ميكنيم و سر تعظيم فرود ميآوريم در برابر خانواده معظم شهيدان و ايثارگران و آرزوي سلامتي و طول عمر براي مقام معظم رهبري.
بدواً لازم ميدانم از رياست محترم جمهوري به واسطه اعتمادي كه به بنده كردند و از هيأترئيسه محترم مجلس و رئيس محترم مجلس شوراي اسلامي كه برگزاري اين نشست را ترتيب دادند تشكر كنم. خداوند سبحان را سپاسگزارم كه تقدير چنين شد كه در هفته دفاع مقدس براي خادمي ملت ايران و سربازي انقلاب در سنگر ديگري كه چنانچه مورد اعتماد شما قرار گرفتم خدمت و سربازي كنم. البته مسئوليت بسيار سنگيني است، در شرايط اقتصادي سخت و دشوار امروز، هم تحريم ظالمانه و هم بيماري منحوس كرونا. اما به لطف و اميد خدا و امام هشتم (عليهالسلام) اميدوارم و با استعانت از امام رضا (عليهالسلام) كه مفتخر به خادمي امام رضا (عليهالسلام) هستم و از مشهد مقدس آمدهام و در اينجا در خدمت شما هستم.
اما درخصوص برنامههاي اينجانب براي وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ دو برنامهاي كه تقديم حضور نمايندگان محترم شده، برنامه اول مبتني بر احكام برنامه ششم، اسناد بالادستي، سياستهاي اقتصاد مقاومتي و سند راهبردي وزارت صمت تهيه شده كه من به طور خلاصه به اولويتهاي اينجانب در اين دوره پاياني دولت محضر عزيزان عرض ميكنم.
اول؛ تأمين كالاهاي اساسي و ضروري مردم و سفره و معيشت مردم. امروز ما شرمنده مردم هستيم، امروز در كوچه و خيابان كه ميرويم شرمنده مردم هستيم، امروز سفره مردم خالي و خاليتر شده است. مردمي كه وفاداري كردند، مردمي كه پاي انقلاب اسلامي ايستادهاند، مردمي كه پاي نظام جمهوري اسلامي ايران ايستادهاند. يكي از برنامههاي اينجانب با همكاري همه دستگاههاي مسئول به ويژه بانك مركزي تأمين كالاهاي اساسي مردم است.
دوم؛ تنظيم بازار با مديريت بازار همراه با نظارت و كنترل. با همكاري و مشاركت اتحاديههاي صنفي و اصناف. بازاريان ما در دوران دفاع مقدس و انقلاب خدمت كردند، ما بايد با مشاركت آنها در جهت تنظيم و نظارت و كنترل بازار اقدام كنيم.
سوم؛ اصلاح سياستهاي تنظيم بازار و شبكه كارآمد توزيع كالا. حذف واسطهها و دلالان، كساني كه باعث افزايش بيرويه كالا در كف بازار شدهاند. اصلاح و استفاده از شناسه كالا براي كالاهاي بادوام و نيمهدوام، اين براي مبارزه با قاچاق كالا ضروري است. پرهيز از هرگونه التهاب در بازار، اين نكته مهمي است، ما نبايد به قيمتها و التهاب در بازار دامن بزنيم.
در حوزه صنعت، من خلاصه عرض ميكنم، چون با توجه به وقت محدودي كه دارم اولويتهايي را كه بايد در اين مدت كوتاه اقدام كنيم عرض ميكنم. در بخش صنعت استفاده از ظرفيت خالي واحدهاي صنعتي. الان در شهركهاي صنعتي هستند واحدهايي كه با (30) درصد، (40) درصد كار ميكنند. يكي از برنامههايي كه ما در اين رابطه دنبال خواهيم كرد اين است كه واحدهاي زيرظرفيت يا كمظرفيت را حتماً در دستور كار داشته باشيم كه با ظرفيت كامل كار كنند.
احياي واحدهاي تعطيلشده و راكد در شهركهاي صنعتي؛ ما يك كارنامه بسيار موفق در استان خراسانرضوي داريم، كلينيك صنعتي راهاندازي شد، مشاورههاي صنعتي براي واحدهاي صنعتي راهاندازي شد كه حتماً در كل وزارتخانه اقدام خواهيم كرد.
تأمين به موقع مواد اوليه واحدهاي صنعتي، اين مشكل امروز ما است، ما بايد به گونهاي برنامهريزي كنيم كه واحدهاي صنعتي به راحتي بتوانند مواد اوليه خودشان را تأمين كنند. من در كميسيونهايي كه خدمت شما رسيدم و نمايندگان محترم كه گلايه داشتند، تقريباً گلايه در اين حوزه بود كه واحدهاي صنعتي در شهركهاي صنعتي تعطيل شده كه بايد در اين خصوص اقداماتي صورت بگيرد.
پشتيباني از شركتهاي فناور و دانشبنيان، يكي از رسالتهاي وزارت صمت اين است كه اين جوانان عزيز و نخبگانمان را تقويت و حمايت كنيم، به عنوان كارآفرين موفق، مجاهد اقتصادي و عابدين، اينها عابدين هستند. مقام معظم رهبري فرمودند كه كارآفريني عبادت است، عرض كردم آقا! يعني اينها عابد هستند؟ ايشان فرمودند ايشان عابدين و مجاهدين هستند، اينها مجاهدين جمهوري اسلامي ايران هستند.
در بخش فولاد، كامل كردن زنجيره فولاد و توزيع عادلانه براساس مزيتهاي منطقهاي. تأمين اوليه سنگآهن و استخراج عميق در معادن كه امروز بايد در حوزه معادن و استخراج هر چه كه برداشتيم از رو برداشته شده و بايد در عمق حركت كنيم.
موضوع گراني فولاد كه مورد توجه نمايندگان محترم هم هست و بهحق هم هست و يك آسيب جدي را رسانده، اين را هم در دستور كار داريم كه انشاءالله يك طرحي هم آماده شد، انشاءالله با كميسيون محترم صنايع هماهنگي خواهيم كرد، اگر اتفاقنظر داشتيم اقدام خواهيم كرد.
درخصوص خودرو كه امروز يك موضوع بسيار مهمي شده و مردم در موضوع خودرو گرفتار شدهاند. واقعيت آن اين است كه ما در خودرو انحصار داريم، واقعيت آن اين است كه ما در خودرو رقابتپذيري نداريم. قيمت تمامشده خودرو و هزينه سربار بالا است. عدم ساخت قطعات در داخل كشور كه عمده قطعات از خارج وارد ميشود و بخشي از گراني به خاطر قيمت تمامشده با ارز آزاد است. بنابراين ما يك طرحي هم داشتيم و چون من شنيدم و در كميسيون هم خدمتشان بودم، كميسيون صنايع هم فرمودند كه ما هم يك طرحي داريم، قرار شد اگر چنانچه شما نمايندگان محترم مصلحت دانستيد و رأي اعتماد داديد، در اين مورد با كميسيون همراهي كنيم و مشتركاً اين طرح را اعلام كنيم.
درخصوص معادن؛ عزيزان! امروز معادن در كل كشور، اكتشافاتي كه كارشناسان ميگويند در كل كشور (10) درصد اكتشاف صورت گرفته است. بايد در حوزه اكتشافي غربالگري صورت بگيرد. يكي از برنامههاي وزارت صمت توسعه اكتشاف و تكميل مطالعات تفصيلي اكتشافات است كه انجام شده است، استانهايي كه در حوزه اكتشاف اميدبخش هستند حتماً مورد توجه قرار خواهند گرفت.
فعال كردن معادن راكد و غيرفعال كه زمينه فرصتهاي شغلي جديدي را فراهم ميكند كه آن هم يكي از برنامههاي ما است و همچنين رهاسازي معادن حبسشده، معادني كه چندين سال در دست افرادي بودند كه مجوزفروشي و رانتخواري در اين زمينه ميكنند و اين يكي از برنامهها است و قانون هم به ما اجازه داده كه ميتوانيم لغو كنيم.
ما درخصوص تأمين مواد اوليه پودر آلومينيا براي شركتهاي آلومينيوم، اكتشافاتي در استان آذربايجانشرقي صورت گرفته كه دنبال خواهيم كرد و حتماً يكي از پروژههاي مهم وزارت صمت است.
درخصوص تجارت داخلي و خارجي عرض كنم روانسازي و حذف فرآيندهاي مجوززا، تهاتر كالا كه خوشبختانه الان در دولت مصوب شده و دارد انجام ميگيرد، كالاهاي ضروري وارد ميشود در مقابل صادركنندگاني كه صادرات كالا انجام دادهاند. جلوگيري از واردات كالاهاي غيرضرور، ما در شرايط جنگ اقتصادي هستيم، حتماً بايد مديريتشده كار كنيم و كالاهايي كه لازم نيست و ضرورت ندارد، نسبت به جلوگيري از آن اقدام كنيم.
توسعه صادرات به كشورهاي همسايه؛ عزيزان! ما يك ظرفيت بسيار خوبي در كشورهاي همسايه داريم، اقتصاد مرزي ما بايد فعال شود، خيلي از اين كالاهايي كه ما الان در داخل مشكل داريم ميتوانيم از كشورهاي همسايه عمل كنيم. من تجربه استانداري خراسان را دارم، هماكنون ما در استان خراسان بالغ بر (2) ميليارد دلار به كشورهاي همسايه صادرات داريم. اين براي غرب كشور، كردستان، كرمانشاه، خوزستان و همه استانهاي غربي و شرقي امكان دارد كه از اين اقتصاد بايد براي شكستن تحريم استفاده كنيم.
برگزاري نمايشگاهها در بازارهاي منطقهاي مخصوصاً با همسايگانمان كه توسط بخش خصوصي انجام خواهد شد و ما حتماً مشاركت و كمك ميكنيم.
امكان واردات موقت كالا در مناطق ويژه اقتصادي و صادرات كالا كه ايجاد افزايش شغل خواهد كرد و همچنين امكان صادرات مجدد و ارزآوري به كشور خواهد داشت. فعال شدن و انعقاد قراردادهاي ترجيحي تجاري نظير اورآسيا يكي از برنامههاي وزارت صمت است كه به طور جدي دنبال خواهيم كرد.
اما عزيزان! من ميخواهم در اينجا سياستها و خطمشيهايي را اعلام كنم. ببينيد! مهم است كه ما چطور ميخواهيم به اين اولويتها برسيم. من خواهش ميكنم نمايندگان عزيز توجه بفرمايند، اولاً وزارت صمت يك وزارتخانه تخصصي است و نه يك بنگاه سياسي. مطمئن باشيد كه ما اجازه نميدهيم در اين وزارتخانه بازيهاي سياسي و يا جناحي انجام بگيرد.
دوم؛ تمركز بر مديريت جهادي و نه مديريت جناحي، مديريت جهادي يعني كار و تلاش با تدبير و درايت، نه مديريت خطبازي، باندبازي و جناحبندي.
سوم؛ شكستن انحصار در تجارت، صنعت، واردات و حتي صادرات. ما بايد يك كاري كنيم كه اين انحصارات را بشكنيم. البته كار سخت و دشواري است.
برنامهريزي براي حذف امضاهاي طلايي، آن چيزي كه ريشه رانتخواري و فساد است امضاهاي طلايي است. اگر بخواهيم با امضاهاي طلايي مبارزه كنيم بايد آبرويت را بگذاري، تخريبت ميكنند، ما كه هنوز نيامدهايم مسئوليت را بگيريم و شما نمايندگان محترم بايد رأي اعتماد بدهيد، تخريبها شروع شده، بله مبارزه با فساد هزينه دارد.
نمايندگان محترم! اگر ما ميخواهيم با رانتخواري و فساد مبارزه كنيم پشتيباني نمايندگان محترم مجلس را نياز داريم. ما زمينههاي فساد و رانتخواري و حذف امضاهاي طلايي را انشاءالله در دستور كار قرار خواهيم داد.
درخصوص انتصاب در وزارت صمت عرض كنم، ما مديريت اتوبوسي نداريم، ما بايد با سيستم و با مديران كامل و پاكدست كار كنيم. البته اگر لازم باشد تغييراتي هم انجام خواهد شد. راز موفقيت وزارت صمت را يكي از دوستان فرمودند كه هماهنگي و وحدت رويه خيلي مهم نيست. اتفاقاً من عرض ميكنم اگر كسي ميخواهد وزير صمت شود بايد حتماً يك دوره استاندار باشد. بنده در دو استان كه (10) ميليون جمعيت دارد، خراسان (7) ميليون جمعيت، كرمان (5/3) ميليون جمعيت، استان معدني، صنعتي و صادراتي، هفت سال، نه يك روز. اگر ما ميخواهيم وزارت صمت موفق باشد، بايد هماهنگي و انسجام بين بانك مركزي، وزارت جهادكشاورزي و وزارت اقتصاد باشد. اين پولهاي سرگرداني كه امروز هر روز به يك كالا ميرود، وزارت اقتصاد بايد اين را به بورس و جاهايي كه لازم است هدايت كند تا باعث التهاب در قيمتها نشود.
نحوه تصميمگيري؛ نمايندگان محترم! عرض كنم باور بنده بر اين است كه تعامل با نمايندگان محترم و كار كارشناسي و استفاده از بخش خصوصي كارآمد و مشروع، اين نظام تصميمگيري ما است. اگر روي يك موضوع خودرو ميخواهيم تصميم بگيريم بدانيد بنده با كميسيونهاي تخصصي مجلس، كميسيون صنايع، كميسيون اقتصادي و ساير كميسيونهاي مرتبط و كارشناسان و مديران دولت و كارشناسان و مديران بخش خصوصي به وفاق خواهيم رسيد. ما بايد با وحدت كار كنيم، وحدت در اهداف و وحدت در رويه و اجرا. با اختلاف كه نميشود كار كرد، حتماً يكي از مشخصههاي وزير و هر مدير ارشد اين است كه قدرت هماهنگي داشته باشد، بتواند همه را دور هم جمع كند. همدلي و همزباني، مقام معظم رهبري فرمودند همدلي و همزباني داشته باشيد.
تمركزگرايي و تفويض اختيارات به استانها حتماً انجام خواهد شد. آنهايي كه من را در استانها ميشناسند، نمايندگان محترم دو استان عزيز خراسانرضوي و كرمان، هفت سال است من فرياد ميزنم ما تمركززدايي كنيم، در برنامه چهارم بوده، در برنامه پنجم بوده، در برنامه ششم بوده، به استانها تفويض اختيار بدهيم، اجازه بدهيم استانها تنفس كنند و قدرت تصميمگيري داشته باشند. شما به استانها مسئوليت ميدهيد، ولي به آنها اختيار نميدهيد. مثل رزمندهاي كه به او اسلحه ميدهيد، ولي فشنگ را به او نميدهيد و ميگوييد برو قله را فتح كن. يكي از برنامههاي وزارت صمت تفويض اختيارات به استانها است و نمايندگان محترم ميتوانند مطالبه كنند.
استفاده از جوانان باتجربه و پاكدست در شبكه مديريتي وزارت صمت. تعامل و همكاري و مشورت با نمايندگان محترم، تجربه هفتساله ما به اقرار همه بزرگان و به اتفاق نظر همه نمايندگان، تجربه هفتساله من مشورت با نمايندگان و بسيار هم استفاده كردم و بهرهمند بودم. شما نمايندگان محترم منتخب مردم هستيد، مجلس در رأس امور است، نبايد به مجلس اتهاماتي زد و خدايناكرده عليه آن جوسازي شود. با يك موضوع خودرو چگونه بر عليه شما جوسازي كردند، مجلس جايگاه رفيعي در نظام جمهوري اسلامي دارد، مردمسالاري از مسير نمايندگان منتخب مردم تحقق پيدا ميكند. با پشتيباني و همفكري شما، در اين جنگ اقتصادي همه بايد كمك كنند و من به پشتيباني نمايندگان محترم خيلي اميدوارم. ما همه خادم مردم هستيم.
عزيزان! من عرض كنم همانطور كه در دوران دفاع مقدس (19) سالم بود و در دوران دفاع مقدس در مسئوليتهاي سنگين عملياتهاي دوران جنگ شركت كردم، امروز هم اين وزارتخانه به مديران شجاع كارآمد نياز دارد. اگر در موضوعات تخصصي اتفاق نظر رسيديم من آن فردي هستم كه بتوانم با شجاعت و البته تدبير اقدامات را در وزارت صمت عملياتي كنم.
فضاي كسبوكار و رفع قوانين مزاحم؛ عزيزان! اين كتابي كه اشاره شد خلاصه تجربه هفت سال مديريت در استانها است، چون من در بحثهاي اقتصادي و اقتصاد مقاومتي متمركز شده بودم. مقام معظم رهبري بيش از ده سال دارند براي موضوعات اقتصاد مقاومتي نامگذاري ميكنند. چطور يك استاندار نبايد در استانهايي كه بزرگترين استانها بوده بحثهاي اقتصادي را دنبال كند؟ امروز معيشت مردم چالش جمهوري اسلامي ايران است. به خدا اين كتاب ميتواند يكي از دستورات اصلي مجلس انقلابي باشد كه اين قوانين مزاحم را برداريد. مقام معظم رهبري به صراحت فرمودند فضاي كسب را ارتقا خواهد داد.
آقا! شاخصهاي فضاي كسبوكار (11) مورد است، يك مورد آن تجارت فرامرزي است. بقيه آن داخلي است، نمايندگان محترم و دولت و بخش خصوصي بايد در داخل كمك كنيم ارتقاي رتبه كسب و كار صورت بگيرد. اين قوانين مزاحم عملياتي است، بيش از (30) دستگاه اجرايي را احصا كرديم، دايره حقوقي در دو تا استانداري تشكيل داديم، تكميلشده در خراسان انجام داديم كه امروز تقديم حضور شما شده است.
شفافيت در وزارت صمت، ما بايد به يك وزارت شيشهاي تبديل كنيم. خيلي سخت است. عرض كردم تخريبها شروع ميشود، به عناوين مختلف تخريب ميكنند. بله، مبارزه با فساد هزينهآور است. ما بايد وزارت صمت را شفاف كنيم، دولت الكترونيك را تشكيل بدهيم، رابطه مردم را با وزارتخانه؛ رابطه فيزيكي نداشته باشند، تمام اقدامات را از مسير دولت الكترونيك انجام بدهيم. اين از وظايف برنامه ششم هم بوده است.
حمايت و تقويت بخش خصوصي؛ عزيزان! من تجربه بخش خصوصي دارم، از كف بازار آمدم، خيلي بالا و پايين شدم، خيلي سختيها كشيدم. واحدهاي توليد راهاندازي شده، (35) هزار شغل در طي اين مدت در استانهاي مختلف ايجاد شده و اين تجربه نشان ميدهد كه يك مدير ارشد بايد تفكر خصوصي در اداره سازمان خودش داشته باشد. تقويت بخش خصوصي داشته باشد. امروز تقويت بخش خصوصي يعني مجاهدين اقتصادي كه ميتوانند به دولت و نظام كمك كنند، اينها سربازان اقتصادي امروز ما هستند، در شرايط سختي كه ما امروز با آن مواجه هستيم.
سركشي به استانها و شهرستانها؛ شما از نمايندگان دو استان بپرسيد، ببينيد در ظرف يك ماهي كه شروع كار من در خراسانرضوي بود تمام شهرستانها را بازديد كردم، در طول مرز (825) كيلومتر پاسگاه به پاسگاه حضور پيدا كردم. آقا! من اعتقاد دارم، من اعتقادي به دولت آمدم. عزيزان! وقتي كه من در سال 92 وارد دولت شدم از همه فعاليتهاي بخش خصوصي استعفا دادم، سهام را منتقل كردم، بنده در هيچ شركت بخش خصوصي در هيأتمديره عضويت ندارم، برويد سوابق را از ثبت شركت بگيريد، سوابق روز را بگيريد. من ميدانم تضاد منافع يعني چه، من ميدانم قانون تجارت يعني چه، من در اين حوزه تخصص دارم. بنده امروز كه هفت سال است دارم در اين دولت در خراسانرضوي و مشهدالرضا خدمت ميكنم در هيچ شركت خصوصي، به امام رضا (عليهالسلام) شهادت ميدهم كه از آنجا آمدهام، بنده در هيچ شركت خصوصي سهامدار نيستم و در هيچ شركت خصوصي هيأتمديره نيستم. يك ريال از اين دولت كريمه در زندگي من تا به امروز وارد نشده است.
حتماً با مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي همكاري تنگاتنگ خواهيم كرد. ما بايد با همديگر نسبت به معضلات اساسي، كار مطالعاتي، كارشناسي و البته اجرايي و عملياتي، اقدام و عمل كنيم و الا كتابهايي درست كنيم و در كتابخانهها به عنوان زينت بگذاريم، اينكه كار نخواهد شد. كار اين است كه كار كارشناسي و بعد اقدام و عمل و حتماً با مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي همكاري تنگاتنگ خواهد شد.
اما برنامه دوم؛ برادران و خواهران عزيز من! «كاد الفقر أن يكون كفرا»، «الّذي أَطعمهم من جوع و آمنهم من خوف»، اين فرهنگ اسلامي است. وقتي كه ما از توانمندسازي مردم در روستاها حرف ميزنيم، وقتي كه ميگوييم اگر معيشت مردم درست باشد وفادارتر به نظام خواهند شد، وقتي كه فرهنگ اقتصاد مقاومتي را ميخواهيم گسترش بدهيم و امام جمعه محترم در مثلث توسعه اقتصادي ناظر است و تعيينكننده و مبلغ اقتصاد مقاومتي است، ما اين را از قلعهگنج شروع كرديم.
نمايندگان محترم! من خواهش ميكنم، اگر شما خواستيد رأي بدهيد به عليرضا رزمحسيني رأي بدهيد، بنده تا به امروز وامدار هيچكس نبودم و نخواستم خدايناكرده از سردار دلها براي خودم مايه درست كنم. آن دوستان همرزم من اخلاق من را ميدانند و من راضي به پخش كليپ در اين مراسم نبودم. اگر ما ميخواهيم بقاي جمهوري اسلامي ايران داشته باشيم بايد اقتصاد مقاوم داشته باشيم. الگوي مردمي اقتصاد مقاومتي را ما از كرمان شروع كرديم و من خواهش ميكنم قبل از رأيگيري به آقاي سعيديكيا رئيس محترم وقت بنياد مستضعفان زنگ بزنيد، بگوييد جناب آقاي سعيديكيا! مبتكر قلعهگنج چه كسي بود؟ چه كسي به شما مراجعه كرد كه من گنجي دارم، بيا اين گنج را اداره كن، مردم را از رنج بردار و امروز كارنامه درخشان و يكي از افتخارات نظام جمهوري اسلامي است، بيكاري (6/27) درصد به (4/6) درصد رسيد. مقام معظم رهبري سه نوبت ميفرمايند كه اگر اشكالاتي دارد برطرف كنيد. سه نوبت فرمودند كه جمعي با همت رفتند قلعهگنج اقدامات بسيار بزرگي كردند، اي كاش رسانهها ميتوانستند مردم را مطلع كنند. اين سبك ميتواند كشور را اداره كند و ما اين را در كرمان تعميم داديم و بعد به خراسانرضوي رفتيم. تمام شركتهايي كه از بودجه دولت، از آب و برق و گاز دولت، شركتهاي خصوصي، خصولتي و دولت داوطلبانه بايد مسئوليتهاي اجتماعي انجام بدهند. اين كار را ما در استان خراسان كرديم، الان بالغ بر (200) معين اقتصادي، يعني هر شركت يا يك روستا را برداشته، يا يك بخشي را برداشته، يا يك دهستاني را برداشته است. توسعه را از روستا شروع كنيد، اگر توسعه را از روستا شروع كرده بوديم (25) ميليون مهاجر حاشيهنشين كشور نميشدند.
ما برنامه دوم را خدمت شما تقديم كرديم، مشروط بر اينكه اگر مقامات محلي كه شامل استانداران محترم، ائمه محترم جمعه استان، نمايندگان محترم و رؤساي محترم دادگستري مطالبه كنند و بخواهند وزارت صمت بر خودش وظيفه ميداند نسبت به كمك اجراي مسئوليتهاي اجتماعي از روستا، برويد ببينيد، من خواهش ميكنم برويد از جناب آقاي سعيديكيا بپرسيد، از حضرت آيتالله علمالهدي سؤال بفرماييد، از رئيس محترم دادگستري خراسانرضوي سؤال بفرماييد، حجم سرمايهگذاري در اين مدت يك سال و نيم خراسانرضوي حداقل (90) هزار ميليارد تومان موافقتنامه سرمايهگذاري و (30) درصد اين سرمايه وارد استان شده است. سؤال بفرماييد.
سايت و اطلاعات دقيق آن وجود دارد. اين يكي از برنامههاي جدي ما است و بسيار هم ميتواند كارآمد و يك ريلگذاري براي دولت و وزراي بعدي كه در اين حوزه كار كنند باشد.
و اما عزيزان! خدا را شاهد ميگيرم من هيچوقت و در هيچ مجلسي نخواستم از خودم تعريف كنم، مثل اينكه امروز مجبورم اين كار را بكنم. ما يك خانوادهاي بوديم پنج برادر داشتيم، مردم كرمان ميدانند، مسئولين بعضاً سپاهي عزيز ما ميدانند، پنج برادر ما در يك زمان در جبهه بودند. چهار نفر از برادران ما جانباز هستند. ما خانوادهاي بوديم مذهبي، والده مرحوم ما مسئول پشتيباني جنگ در اهواز بود، سؤال بفرماييد. بنده نه رانتي در اقتصاد بردهام، در اين (15)، (20) سالي كه فعاليت اقتصادي بخش خصوصي كردم اعتقادم بر اين بود كه ايرانيان، مسلمانان بايد متمكن و متدين باشند. اين فرهنگ اسلامي است كه به ما ياد دادند.
در پايان اميدوارم كه چنانچه نمايندگان محترم بنده را صالح در اين مسئوليت ديدند و رأي اعتماد دادند مطمئن باشيد با قدرت كار ميكنم، اقتدار را به وزارت صمت برميگردانم، وزارت صمت را ساماندهي جديد خواهيم كرد، وزارت صمت در اين جنگ اقتصادي فرمانده اصلي خط مقدم است، ما نياز به پشتيباني جنگ توسط شما نمايندگان محترم داريم، من خواهش ميكنم. من از تمام مخالفين محترم تشكر ميكنم، شايد اطلاعات نادرست به دست آنها رسيده، همه آن اطلاعات را من در اينجا شهادت ميدهم نادرست است.
اگر خواستند بنده حضوراً حتماً با مخالفين محترم صحبت ميكنم و اطلاعات صحيح در اختيار آنها ميگذارم. از موافقين تشكر ميكنم، ولي خواهش ميكنم اگر بنده را ميخواهيد در اين سنگر جديد بفرستيد با رأي حداكثري در مقابل فشار حداكثري بفرستيد. بگذاريد در اين شرايط سخت همه با هم در يك سنگر و جبهه براي مخالفتها و دشمنيهاي دشمنان انقلاب و اسلام كار كنيم. از معاون اول محترم، وزراي محترم كه همراهي كردند و از همه رسانههاي عزيزي كه چشم تيزبين ملت ايران در مقابل فساد، فقر و جهل هستند صميمانه تشكر ميكنم، از هيأترئيسه محترم و همه عزيزان متشكرم. اگر شما لياقت بنده را تشخيص داديد و صلاح دانستيد كه اين مسئوليت خطير را بر گرده بنده بگذاريد بنده به عنوان تكليف شرعي بر خودم ميپذيرم و به حول و قوه الهي با كمال قدرت راه را دنبال ميكنم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون و متشكرم. از دولت، وزراي محترم، معاون اول محترم رئيسجمهور تشكر ميكنيم. دوستان لطف كنند صحن مجلس را ترك كنند، خيلي ممنون و متشكرم. همكاران من لطف كنند كارتها را توزيع كنند.
(أخذ رأي با ورقه به عمل آمد و نتيجه پس از شمارش آراء اعلام گرديد)
قرعهكشي كرديد؟ افرادي كه ناظر هستند را لطف كنيد اعلام كنيد.

روح اله متفکرآزاد
از همكاران ارجمند جناب آقايان: رحيم زارع، سنگدويني، علي بابائي و محمد عليپور خواهش خواهم كرد جهت نظارت بر شمارش آراء تشريف بياورند. اين عزيزان از ليست موافقين كليات و مخالفين به تساوي به صورت رندوم انتخاب شدند.
5
تصویب کلیات طرح اصلاح قانون بودجه سال 1399 کل کشور و الزام دولت به پرداخت یارانه برای تأمین کالاهای اساسی و ارجاع آن به کمیسیون مربوطه (ثبت 72)

محمدباقر قاليباف
دستور بعد جلسه را بفرمايد.

حسينعلي حاجي دليگاني
دستور بعد گزارش كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح يكفوريتي تأمين كالاهاي اساسي است كه از سخنگوي كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات آقاي مفتح دعوت ميكنيم كه گزارش كميسيون را قرائت بفرمايند. آقاي دهنوي! مخالفين و موافقين را هم بفرماييد.

محمدباقر قاليباف
همكاران لطف كنند آراء را جمع كنند.

سيدمحسن دهنوي
از اسامي مخالفين يك نفر آقاي سيدعلي موسوي و از موافقين هم آقاي احد آزاديخواه هستند.

محمدمهدي مفتح
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات به مجلس شوراي اسلامي
طرح يكفوريتي تأمين كالاهاي اساسي به شماره چاپ (73) كه جهت رسيدگي به كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات به عنوان كميسيون اصلي ارجاع گرديده بود در جلسات مختلف در قالب جلسات كارشناسي و كميتههاي تخصصي با حضور دستگاههاي اجرايي ذيربط، كارشناسان مركز پژوهشها و ديوان محاسبات مورد رسيدگي قرار گرفت و نهايتاً در جلسه مورخ 25/6/1399 با اصلاحاتي در عنوان و متن به شرح زير به تصويب رسيد.
اينك گزارش آن در اجراي ماده (143) قانون آييننامه داخلي تقديم مجلس شوراي اسلامي ميگردد.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات ـ حميدرضا حاجي بابايي
همكاران محترم كاملاً در جريان هستند كه در اين وضعيت اقتصادي كه كشور ما با مخالفتهاي ظالمانه دولت آمريكا قرار گرفته و جنگ ظالمانه اقتصادي كه دولت آمريكا عليه ملت ايران اقامه كرده و به راه انداخته يكي از مواردي كه بسيار در زندگي مردم مشكل ايجاد ميكند و ما در تذكرات روزانه عزيزان نماينده با آن مواجه هستيم افزايش سرسامآور قيمتها است و از آن طرف تأمين سخت كالاها و به ويژه كالاهاي اساسي براي مردم است. اين موضوعي است كه بسيار مورد توجه نمايندگان محترم بوده و هست و كميسيون محترم برنامه و بودجه.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقاي مفتح! يك لحظه ببخشيد. همكاران عزيز! طرح بسيار مهمي الان در حال توضيح دادن توسط آقاي مفتح است. خواهش من از همكاران اين است كه دقت بفرمايند تأمين اين موضوع كالاهاي اساسي الان توسط سخنگوي محترم كميسيون در حال بيان است، آقاي مفتح بفرماييد.

محمدمهدي مفتح
اينكه ما بتوانيم كالاهاي اساسي را حداقل با قيمتي معقول و مناسب در اختيار اقشاري كه نيازمند اين مساعدت هستند قرار بدهيم يكي از مهمترين تكاليف و وظايفي است كه ما داريم. اين طرح در مجلس قبلي هم به شكل ديگري مطرح شد، ولي به نتيجه نرسيد. از روزهاي آغازين شروع اين مجلس ما اين كار را در كميسيون برنامه و بودجه شروع كرديم و جلسات مختلفي را با كارشناسان مختلف در دولت و دستگاههاي ديگر گذاشتيم، كارشناسان مركز پژوهشها و ديگر دستگاهها در جمعبندي اين طرح نقش خوب و اساسي داشتند. كليات طرح در مجلس رأي آورد، وقتي كه به كميسيون ارجاع شد با اين جلسات مختلف كارشناسي نهايتاً به طرحي كه امروز مطرح ميشود در كميسيون رسيديم و در كميسيون تصويب شد، طرحي كه از نظر منبع تأمين مشكلي ندارد، ما در منابع تأمين اين طرح متوجه اين موضوع بوديم و توجه داشتيم كه منابعي را براي تأمين اين طرح در نظر نگيريم كه خود آن منابع تورمزا و موجب افزايش قيمتها بشود. بنابراين تلاش زيادي شد كه از نظر تأمين منابع به نحوي اقدام بشود كه اين منابع اولاً در دسترس باشد، شدني باشد، قابل حصول باشد و ثانياً خود اين منبع موجب تورم و تورمزا نباشد.
از طرف ديگر افرادي كه مشمول اين طرح ميشوند چه تعداد افرادي هستند كه حدود (60) ميليون نفر در نظر گرفته شد.

محمدباقر قاليباف
آقاي مفتح ببخشيد، همكاران لطف كنند در جاي خودشان قرار بگيرند. همكاراني كه آراء را جمع كردند لطف كنند آراء را بالا بياورند و از كف صحن بيرون بيايند. من خواهش ميكنم اين گزارش كميسيون همانطور كه اشاره شد گزارش و از تصميمات مهم مجلس است را دوستان لطف كنند با دقت توجه كنند. دستور جلسه قبل تمام شده، در دستور جلسه بعد هستيم، آقاي مفتح! عذرخواهي ميكنم، بفرماييد.

محمدمهدي مفتح
بنابراين اولاً منبع تأمين از منابع مطمئن قابل حصول و بدون آنكه در تورم كشور خود تأمين منبع اثر منفي داشته باشد و موجب بيشتر شدن تورم بشود است. دو، افرادي كه به آنها تعلق ميگيرد (60) ميليون نفر هستند كه اين افراد هم شناساييشده هستند و نيازي به اينكه ما زماني داشته باشيم و براي اين كار زماني صرف بكنيم نياز ندارد.
توضيحات اين بيشتر شور دومي است كه من در شور اول بايد كليات را خدمت دوستان عرض بكنم كه انشاءالله هرچه سريعتر اين طرح را بتوانيم با شور دوم به نتيجه برسانيم. نكته سوم قابل توجه اين است كه علاوه بر تأمين كالاهاي اساسي براي اين (60) ميليون نفر با قيمت مناسب و تأمين منبع مورد نياز براي اين كار بحث همسانسازي حقوق بازنشستگان كه ما منبع مالي در بودجه براي آن كم داشتيم اين را هم در اينجا اضافه كرديم كه بتوانيم همسانسازي حقوق بازنشستگان را هم به طور كامل انجام بدهيم.
با اين وضعيتي كه اجمالاً خدمت شما عرض كردم ما آمديم و (50) هزار ميليارد تومان براي كل اين اهدافي كه خدمت شما عرض كردم منبع معرفي و تأمين كرديم كه از اين ميزان (50) هزار ميليارد توماني كه به اركان بودجه اضافه شده است (30) هزار ميليارد تومان براي كالاهاي اساسي تأمين ميشود كه بتواند آن هدف تأمين كالاهاي اساسي را پوشش بدهد، (10) هزار ميليارد تومان براي اينكه همسانسازي حقوق بازنشستگان به نتيجه نهايي برسد و ما بتوانيم حقوق بازنشستگان را چه در تأميناجتماعي و چه در لشكري و كشوري اين حكمي كه در برنامه پنجساله ششم براي همسانسازي تصويب شده را عملياتي بكنيم و برادران و خواهران عزيز! (10) هزار ميليارد تومان هم براي كمك به اجراي طرحهاي عمراني در گوشه و كنار كشور قرار داديم. طرحهاي عمراني كه هم ميتوانند نسبت به اشتغال كشور نقش ارزندهاي داشته باشند و هم براي ما نمايندگان كه به حوزه انتخابيه ميرويم با ركودي كه در اجراي طرحهاي عمراني داريم مورد سؤال است.
بنابراين يك طرح جامعي است و تنها اشاره و تمركز در تأمين كالاهاي اساسي ندارد، هرچند كه عمدهترين هدف و هدف اصلي آن بوده. اما در كنار اين دو خواسته عمده ديگر مردم عزيز ما در حوزههاي انتخابيه كه ما نمايندگان مرتباً و مكرراً مواجه هستيم يكي پروژههاي عمراني و فعال شدن آنها و ديگري همسانسازي حقوق بازنشستگان كه در اين افزايش سريع قيمتها كه در بازار پيش آمده و حقوقي كه بازنشستگان به شكل سابق دريافت ميكردند واقعاً در تعادل حقوقي و هزينهها به شكل نامناسبي پيش آمده كمكي به اينها بشود. ما با اين ترتيب توانستهايم هدف تأمين كالاهاي اساسي و همسانسازي حقوق بازنشستگان و پروژههاي عمراني را انجام بدهيم كه اين جزئياتي دارد كه در شور دوم در موقع بررسي جزئيات به آنها خواهيم پرداخت، اما اصل مطلب كه تأمين اين كار و تصويب قانوني كه در زمان اجرا با مشكل مواجه نشود و بتواند آن وعدهاي كه ما به مردم داريم ميدهيم و انتظاري كه در ذهن مردم از تصويب اين قانون ايجاد ميشود واقعاً عملياتي باشد. اين كالاهاي اساسي را در چند نوبت ما در ششماهه دوم امسال تأمين ميكنيم، براي سال بعد در بودجه سال 1400 يا در زمان خودش تصميمگيري ميكنيم، اما اين احكامي كه خدمت شما در اين مصوبه تقديم ميشود و انشاءالله اگر تصويب شد عملياتي ميشود مانده سال 1399 در اين چند ماه باقيمانده امسال و ششماه دوم امسال انشاءالله بتواند اين اهداف مهم را تأمين بكند و متناسب با تجربهاي كه به دست ميآوريم در سال بعد اگر واقعاً شرايط اقتصادي به نحوي بود كه همچنان حمايت از اين (60) ميليون نفر نياز بود و آن هم به صورت كالاهاي اساسي و به اين صورت كه پول در كارت اينها تأمين ميشود، اما پول به دست اينها نميرسد و بايد بروند كالاهاي اساسي را خريداري بكنند و دولت هم بايد تلاش بكند كالاهاي اساسي را با قيمت مناسب تأمين بكند.
اولاً قيمت كالاهاي اساسي مناسبتر از بازار، ثانياً منابع تأمينشده در كارت افراد مشمول قرار ميگيرد و با آن اعتباري كه دارند كالا را خريداري ميكنند. اين نيست كه پول به دست مردم داده بشود و خود اين موجب افزايش تورم بشود. حتي اين ريزهكاري و جزئيات را هم در اين طرح ما در كميسيون ديدهايم و اميدواريم كه با رأي بالايي كه خود عزيزان و نمايندگان محترم انشاءالله به اين طرح عنايت ميفرمايند خدمت شايستهاي را كه در اين شرايط زماني بسيار مورد نياز است به مردم عزيزمان درخصوص تأمين كالاهاي اساسي، افزايش و همسانسازي حقوق بازنشستگان و آن (10) هزار ميليارد تومان كه براي طرحهاي عمراني در نظر گرفته شده داشته باشيم، خيلي متشكرم.

سيدمحسن دهنوي
مخالف اول آقاي سيدعلي موسوي هستند، بفرماييد.

سيدعلي موسوي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و احترام محضر همكاران محترم و خداقوت براي جلسهاي كه امروز واقعاً كارهاي بزرگي را در بحث رأي اعتماد به وزير صمت همكاران انجام دادند.
و اما همكاران محترم! بنده مخالف اين طرح نيستم، بلكه بنده از اين بابت مخالفت با اين طرح ميكنم كه اولاً در اين طرح بحثي كه مطرح شده سه موضوع را مطرح كردند؛ يكي بحث كالاهاي اساسي، يكي بحث همسانسازي حقوق بازنشستگان و ديگري هم بحث اتمام طرحهاي نيمهتمام عمراني است. همكاران محترم! همه اينها خوب است. ببينيد! ما موافق همسانسازي حقوق بازنشستگان هستيم، اما اينكه در يك طرح ميخواهيم به همه اين موارد رسيدگي بشود و به اهدافمان در اين طرح برسيم واقعاً اين طرح سنگيني است و دولت از عهده اين كار بر نخواهد آمد و اينكه مثلاً ما بياييم طرحهاي نيمهتمام عمراني را برايشان بودجهاي در نظر بگيريم خيلي خوب است، ولي اين بايد در طرح جداگانهاي بيايد، يا بحث همسانسازي حقوق بازنشستگان را ما موافق هستيم، واقعاً اينها پيشكسوتان ما هستند، اما ما بايد يك طرح جداگانهاي براي اينها بياوريم و تمام نقاط و حقوق اينها را رعايت كنيم.
همكاران محترم! الان در بحث تأمين كالاهاي اساسي وقتي ما يك طرح جامعي را كه به عنوان طرح دوفوريتي در صحن مجلس آورديم و آنجا در نوبت است، فقط كالاهاي اساسي نيست، در حالي كه نياز دارو، درمان و بهداشت نيازمندان و مستضعفان را چكار كنيم كه در پشت دربهاي بسته بيمارستانها صف كشيدند و واقعاً مشكل دارند، يا بحث وديعه مسكن آنها را چكار داريم؟ اكثر خانوارهاي نيازمند و پنج دهك پايين جامعه واقعاً مسكن ندارند، براي اينها بايد يك فكري انديشيده بشود. الان بحث قبوض آب، برق و گاز را واقعاً اينها در هزينه مشكل دارند. اينكه ما فقط به كالاهاي اساسي توجه كنيم واقعاً يك مقدار از نيازهاي اساسي خانوارهاي نيازمند است.
ما الان يك طرح جامعي را تحت عنوان طرح حمايت معيشتي از خانوارهاي نيازمند پنج دهك جامعه را اينجا اعلام ميكنيم كه چهار تا ماده دارد؛ بحث حمايت از اقشار نيازمند در كالاهاي اساسي مانند تخممرغ، مرغ و گوشت و بعد همه اينها در اين طرح آمده. يك ماده ديگر بحث وديعه مسكن است، اصلاً در اين طرح به آن توجه نشده. بحث نياز دارو و درمان خانوارهاي نيازمند است، در آن طرح ما در ماده سوم آورديم و بحث اينكه واقعاً يك عده از خانوارهاي نيازمند نميتوانند قبوض آب، برق و گاز خود را پرداخت كنند. ما در آن طرح آورديم كه واقعاً ميخواهيم پنج دهك پايين جامعه كه مشكل پرداخت قبوض برق، آب و گاز دارند به پنج دهك بالاي جامعه كه ثروتمند هستند و واقعاً نياز خانواده خودشان را ميتوانند تأمين كنند به آنها منتقل كرديم.
علت مخالفت ما با اين طرح به اين نيست كه ما مخالف ارائه كالاهاي اساسي به خانوارهاي نيازمند و اقشار مستضعف باشيم، ما موافق هستيم و صد درصد تأييد ميكنيم، اما مخالفت ما به اينكه اين طرح خيلي طرح سنگين و پيچيدهاي است و واقعاً با سه طرحي كه در يك طرح آمده دولت اين را اجرايي نميكند است. به اين دليل از همكاران خواهش ميكنم عنوان حمايت از اقشار مستضعف با حمايت از كالاهاي اساسي عنوانش خوب است، ولي ما بايد يك طرح جامعي را بياوريم.
آقاي دكتر قاليباف رياست محترم! وقتي يك طرح دوفوريتي براي حمايت از خانوارهاي نيازمند در نوبت است براي چه اين طرح كه واقعاً يك بعد از آن طرح گرفته شده را آورده؟ مخالفت ما به اين جهت است كه ما يك طرح جامعي كه شامل كالاهاي اساسي، بحث وديعه مسكن، دارو و درمان خانوارها و بحث قبوض آب و برق را در يك طرح جامع آورديم، انشاءالله در هفتههاي آينده حتماً به رأي دوستان و همكاران عزيز گذاشته خواهد شد. دوستان و همكاران محترم! به اين مجلس، مجلس يازدهم و انقلابي و حامي مستضعفان ميگويند و ما انشاءالله از اين قبيل طرحهايي كه بتواند نياز مستضعفان را تأمين كند پشت اين طرحها هستيم و حمايت خواهيم كرد.

روح اله متفکرآزاد

سيدمحسن دهنوي
آقاي احد آزاديخواه موافق هستند، بفرماييد.

احد آزادي خواه
موافق
بسم الله الرحمن الرحيم
خداقوت ميگويم خدمت همكاران عزيز و انقلابي خودم، وكلاي ملت كه توفيق نوكري مردم براي ما مدال افتخار است و عليرغم مصوبات ستاد كرونا نمايندگان در هفته حداقل (12) ساعت در صحن دارند خدمت ميكنند. كميسيونها سر جاي خودش، فراكسيونها سر جاي خودشان هستند، كميتهها سر جاي خودشان هستند، جلسات در وزارتخانهها سر جاي خودشان هستند. واقعاً من به عنوان نماينده مردم از همكارانم ممنونم كه در خط مقدم جبهه نوكري مردم خدمتگزار هستند. اين قرائت گفتمان انقلابيگري است كه حضرت آقا فرمودند. ما با اين پسلرزههايي كه عليه مجلس انقلابي هم بعضاً اتفاق ميافتد خم به ابرويمان نخواهد آمد و كم كار نميگزاريم. افتخار ما نوكري ملت و مردم است و در اين نوكري ثابت قدم خواهيم ماند.
و اما آقاي رئيس! درباره دستور من خدمت شما عرض بكنم طرح يكفوريتي تأمين كالاهاي اساسي كه اولاً من از همكاران عزيز كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس صميمانه ممنون هستم، واقعاً امروز خيلي خوب زحمت كشيدند و مديريت و تمشيت كردند. يكي از اتفاقات خوبي است كه در تاريخ مجلس يازدهم قطعاً به يادگار خواهد ماند. من موافق اين طرح هستم، چند نكته در موافقت عرض ميكنم.
آقاي رئيس! اولاً من گزارش تفريغ بودجه دو، سه سال را كه ديوان محاسبات زحمت فراواني براي تهيه اين گزارش ميكشد تهيه كردم، در قسمت عملكرد ارز (4200) توماني خواهشم اين است كه دقت بفرماييد. من جدول را آوردم، برخي از آمار و ارقام را ميخوانم كه بدانيد در اين طرح اگر مصوب بشود چقدر با رانت و حيف و ميل بيتالمال مبارزه عملي خواهد شد و اين طرح چقدر ميتواند سفره محرومين و نيازمندان را ترميم بكند و در آن بازنگري ايجاد بكند. در جدول شماره (8) تأمين ارز دولتي در گزارش تفريغ بودجه ارز تأمينشده براي واردات را (31) ميليارد دلار در آمار ديوان محاسبات آوردند. همكاران گرامي دقت بفرماييد! ميزان ارز دولتي از اين (31) تا كه تا تاريخ مشخص 12/09/98 بوده و الان من براي 97 را خدمتتان دارم ميخوانم هيچ كالايي وارد نشده (5) ميليارد دلار است. يعني از همين رقمي كه امروز شما ميخواهيد رأي مثبت بدهيد مشخص كنيد براي كالاهاي اساسي، همسانسازي حقوق بازنشستگان و بعضاً براي پروژههاي عمراني رديف ملي احتمالاً، (5) ميليارد دلار گزارش تفريغ بودجه ميگويد معلوم نيست اين دلار و ارز كجا رفته. كالايي دست ما نرسيده، اينجا است كه بايد با فساد و رانت مبارزه بكنيم.
آقاي رئيس! آن كسي كه توئيت ميزند و قصد تخريب بچههاي انقلابي مجلس را دارد چرا اينجا لال شده؟ اگر راست ميگويد اينجا داد بزند، (5) ميليارد دلار يك قدم حيف و ميل بيتالمال، چرا جرأت نميكنيد اينجا حرف بزنيد؟ مجلس انقلابي اينجا اثبات ميكند كه انقلابي است، ما نميگذاريم اين اتفاقات در زماني كه ما در طبقه نوكري مردم هستيم بيفتد. ارز تأمينشده براي واردات كالاهاي اساسي همان است كه آقاي حاجيبابايي و آقاي مفتح خواندند. ببينيد! (23) ميليارد دلار، از اين (23) ميليارد دلار ميزان ارز دولتي كه جهت كالا اختصاص يافت اما وارد نشد قريب (3) ميليارد دلار است، يعني پولي كه بود اما به دست محرومين نرسيد. ريال و ارز (4200) توماني كه وجود داشت اما اين كشور از آن بهرهاي نگرفت. چرا با اين يكفوريت مخالفت بكنيم؟ آقاي دكتر قاليباف! همه همكاران من قطعاً به اين طرح رأي ميدهند.
من فاز دوم صحبتها را بگويم؛ در اين (50) هزار ميليارد كه بين (31) هزار ميليارد دلار است، اولاً كالاهاي اساسي تأمين ميشود، تنها ابهامي كه همكاراني كه بعضاً مخالف هستند گرفتند اين بود كه ما شبكهاي براي توزيع كالا نداريم. مثلاً به آن روستاي دورافتاده هم بايد يك مركزي باشد كه اين كالا عرضه بشود. آقاي حاجيدليگاني! ما زمان جنگ اين را تجربه كرديم و توانستيم توزيع كنيم، الان كه كار راحتتر است و ما اين را ميتوانيم توزيع بكنيم.
عرض آخرم در قسمت «ج» اين است كه همكاران دقت بكنند در اين پيشنهاد دستگاهها موظف شدند هر دو ماه يكبار به كميسيون بودجه، عمراني و اجتماعي گزارش بدهند. اين يعني شفافيت، آنهايي كه دنبال شفافيت هستند به اين طرح رأي بدهند. حتماً محرومين، نيازمندان و طبقات مختلف جامعه و بازنشستگان متنعم خواهند شد. از فراكسيون اصناف ممنون هستيم كه در رأي اعتماد كمك كردند.

محمدباقر قاليباف
متشكرم، اجازه بدهيد كه من نتيجه آراء را خدمت ملت عزيزمان و نمايندگان محترم عرض كنم.
نتيجه آراء جناب آقاي عليرضا رزمحسيني وزير محترم صنعت، معدن و تجارت؛
آراء أخذشده (264) رأي، آراء موافق (175) رأي، آراء مخالف (80) رأي و آراء ممتنع (9) رأي. بنابراين مجلس به جناب آقاي رزمحسيني به عنوان وزير محترم صنعت، معدن و تجارت رأي اعتماد داد. اميدوارم كه انشاءالله با اين همتي كه در مجلس امروز موافقين و مخالفين نكات را گفتند و كابينه دولت تكميل شد و مخصوصاً اين وزارتخانه كه بسيار مهم و تأثيرگذار در اين شرايط براي حل مشكلات مردم است اميدوارم دولت محترم و به ويژه وزير محترم صمت بتوانند به اين باري كه از امروز مجلس به عنوان نمايندگان مردم بر دوش آنها گذاشت جوابگو باشند و مشكلات را در حد توان و امكانات حل كند و اميدواريم كمك مجلس وضعيت اين وزارتخانه را نسبت به گذشته بهتر بكند. ادامه دستور را بفرماييد.

حسينعلي حاجي دليگاني
نماينده محترم دولت جناب آقاي پورمحمدي بفرماييد.

سید حمید پورمحمدی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت نمايندگان محترم سلام عرض ميكنم. از خداي بزرگ طلب ميكنيم كه جد و جهد همه شما قرين توفيق باشد و گرهي از كار فروبسته مردم به خصوص قشر ضعيف را باز بكند.
قبل از هر چيز از نمايندگان مجلس به ويژه كميسيون محترم بودجه كه دو موضوع بسيار مهم را در دستور كار دارد تشكر كنم؛ يكي بحث معيشت مردم و اصلاحات ساختاري بودجه است كه جلسات فراواني تا الان با هم برگزار كرديم و هر دو را تا حدودي رسانديم. الان موضوع معيشت در دستور كار است، من اين را خدمت شما توضيح ميدهم و سه بندش را تفكيك ميكنم و بعد نظرات دولت را در اين زمينه خدمتتان تقديم ميكنم.
مطلب اول در مورد كارهاي عمراني هست. استحضار داريد تعداد زيادي از طرحهاي عمراني كشور نيمهتمام است و بودجه كافي براي اينكه اين را تمام بكنيم الان وجود ندارد. طرحي است (90) درصد است، اگر ما (10) درصد برايش منابع فراهم بكنيم آن تمام ميشود و به مردم دارد يك خدمتي ميشود. ديروز هم رياست محترم مجلس اين را به عنوان اولويت مجلس بيان كردند. در طرحي كه الان مطرح است يكي از بندهايش اين است كه ما به پيمانكاران بزرگمان، مثلاً به قرارگاه خاتم، بخشي از دارايي دولت را بدهيم و بگوييم حالا شما برو آن طرحها را تمام كن. اين كار بسيار خوبي است، يعني اگر طرحهاي (90) درصد را در نظر بگيريم (10) هزار ميليارد توماني كه گفتند يعني (100) هزار ميليارد تومان ما كار را براي مردم آماده ميكنيم.
در اين قسمت آن ما با شما همراه هستيم و تمام بحثهاي اجرايي آن هم انجام شده، حتي با پيمانكاران بزرگ صحبت شده و پروژهها هم در سراسر كشور است و اين قسمت آن خيلي خوب است.
قسمت ديگري از طرح كه دوستان پيشنهاد دادند در مورد بازنشستگان است، استحضار داريد قشر وسيعي در كشور ما الان بازنشستگان لشكري و كشوري هستند كه حقوق اينها به يك حدي نيست كه بتوانند معيشتشان را تأمين بكنند. بر اين اساس الان براساس قانون برنامه متناسبسازي تكليف شده، بخشي از آن را دولت منبع داشت و دارد انجام ميدهد، (10) هزار ميليارد تومان را هم گفتند به آن كار كمك كنيم كه بازنشستگان محترم هم حقوقشان با كارمندان متناسب بشود و در اين سختي معيشت دچار رنج نشوند. دو قسمت اين را دولت كاملاً با دوستان در كميسيون بحث و صحبت كرده و سازوكارهايش را ديده، دارايي از دولت به اين نهادها داده ميشود و آنها اين را تبديل به ريال و صرف اين كار ميكنند.
اما يك قسمت كارش كه دادن كالاهاي اساسي است دو، سه تا ايراد دارد و اين ايرادات نياز به گفتگوي بيشتر دارد كه درخواست كرديم اين دوباره در كميسيون مطرح بشود و راجع به آن بحث بكنيم. اين ايرادات يك قسمتي در حوزه اجرا و يك قسمتي هم در حوزه منابع است. در قسمت اجرا هنوز در دستگاههاي اجرايي به ما در سازمان برنامه و بودجه اين اطمينان را ندادند كه با كالابرگ ميتواند كالا را به دست مردم برساند و مثلاً يك روستايي و عشايري بايد (300)، (400) كيلومتر در شهر بيايد تا از فروشگاه رفاه كالايي بگيرد. اين ابهام دارد و شدني نيست و ما نميخواهيم با يك كاري مردم را آزار بدهيم، ميخواهيم كاملاً يك سرويس و يك خدمت مناسبي به آنها بدهيم. در حوزه اجرا چه از لحاظ كوپن و چه از لحاظ سازوكار توزيع كالا و چه از لحاظ فروشگاهها الان دچار مشكل است و بايد يكخرده بيشتر راجع به آن بحث بشود.
اما مهمتر از آن منابع آن است. دو تا منبع پيشنهاد شده؛ يكي اينكه بخشي از داراييهاي دولت را بدهيم، يكي هم اينكه بخشي از تبصره (14) بدهيم. داراييهاي دولت براي پيمانكار معنادار است، ما ميگوييم اين قسمت از سهام فلانجا را به شما ميدهيم و برو پروژه را تمام كن، ولي براي كالاهاي اساسي كه نميشود بگوييم بيا و بخشي از كارخانه فلانجا را يا بخشي از پروژه فلانجا را بدهيم. براي اين بايد سازوكاري درست بشود، نهادي در آن معلوم بشود و اين دارايي را به آن بدهيم و آن تبديل به پول بكند و بعد برود تبديل به كالاهاي اساسي بشود. اما مهمتر از اين تبصره (14) است، در تبصره (14) منبعي وجود ندارد كه الان ما بخواهيم از آن حيث اين را برويم هزينه بكنيم. تبصره (14) مثلاً يكي بند (30) آن هست، بند (30) براي شيرخشك، سلامت، ديه، ايثارگران، افراد معسر و موارد اينگونهاي است. اين ظرفيت اين را ندارد كه ما از آنجا بِكَنيم به اين طرف بدهيم. براي نفت و براي گاز هم اين ظرفيت را ندارد.
بنابراين ما نميتوانيم يك طرح بسيار وزين كه دولت هم با تمام وجود به دنبال اين است كه راهي براي معيشت اقشار ضعيف پيدا كنيم اين را به يك هزينه محتوم وصل كنيم و بعد متكي به يك مباني و درآمدهاي موهوم بشود. اين نه براي دولت و نه براي مجلس خوب است.
استدعا دارم اگر جناب آقاي دكتر قاليباف موافق هستند اين را دوباره در كميسيون بحث و پخته كنيم و اگر كاري ميخواهيم بكنيم اين جرعهاي كه در كام مردم ميخواهيم بريزيم يك حلاوتي داشته باشد، نه اينكه منجر به يك زحمت و دشواري بشود. بنابراين در دو قسمتي كه عرض شد پيمانكاران، ساختماني و بحثهاي بازنشستگان ما آماده هستيم، حتي اگر الان از اين طرح جدا هم بشود همين الان ميشود راجع به آن تصميمگيري كرد. در قسمت كالاهاي اساسي آن نياز به گفتگوي بيشتري دارد و بعد از اينكه پخته شد آنوقت ميشود راجع به آن اظهار نظر كرد.

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، كميسيون بفرماييد. همكاران لطف كنند به اين بحث دقت داشته باشند.

حميدرضا حاجي بابائي
بسم الله الرحمن الرحيم
من از نمايندگان عزيز و گرانقدر خواهش ميكنم دقت بكنند. دقت كافي داشته باشيم كه چكار داريم ميكنيم. هيچكس در اين شك ندارد كه همه ما از رياست تا بقيه به عنوان نماينده ملت وظيفهمان است امروز پاي برهنه درب خانهها برويم و براي آنها كالاهاي اساسي برسانيم. در اينكه كسي و دولت هم شك ندارد. ما بايد چكار بكنيم؟ آمديم طراحي كرديم، شما (200) نفر در فوريت آن رأي داديد و (200) نفر در اولويت آن رأي داديد. جالب است برايتان بگويم اين پيشبيني كه ما براي اين طرح كرديم يعني (30) هزار ميليارد تومان براي اينكه بتوانيم به (20) ميليون نفر در اين كشور كه امروز در غذاي روزمره خود با مشكل مواجه هستند غذا برسانيم، به آنها برنج، روغن و گوشت بدهيم تا بتوانند مصرف كنند، در غير اينصورت نميتوانند مصرف كنند و به (40) ميليون نفر سبد كالا را با (50) درصد قيمت بدهيم و اين (60) ميليون نفر. خوب دقت كنيد! الان در تبصره (14) بند (1ـ13) خود دولت، چون بعضي از دوستان مخالفت فرمودند، خود دولت به (60) ميليون نفر كارت الكترونيك داده و سر برج كمك معيشت به حسابشان واريز ميكند. حالا در اين (60) ميليون نفر بخواهيم به (20) ميليون نفر يك سبد كالا رايگان بدهيم و به (40) ميليون نفر (50) درصد ما بدهيم و (50) درصد خودشان بدهند (30) هزار ميليارد تومان ميشود.
ببينيد! اين مجلس چه كار انقلابي دارد ميكند، همه بشنوند! اين مجلس دارد براي (5) ميليون نفر بازنشسته كه از اول كار مجلس تا الان شروع شده و دارد نظارت و پيگيري ميكند براساس مواد (12) و (30) برنامه ششم شرايطي را با كمك دولت مهيا ميكند كه اينها (90) درصد حقوق شاغلين همتراز خودشان را بگيرند و امروز براي پرداخت اين (10) هزار ميليارد تومان كم است و دو تا اشكال قانوني هم وجود دارد كه اگر امروز مجلس اين را حل نكند آن هم با مشكل مواجه ميشود. يعني نميتواند پول بدهد، اين را بايد حل كند، در كنار اين (10) هزار ميليارد تومان عمراني براي كمك به دولت. مجلس شوراي اسلامي ميگويد دولتي كه يك سال دارد تا كارش تمام بشود (10) هزار ميليارد تومان به او ميدهيم تا هزاران پروژه را كه معادل (100) هزار ميليارد تومان ميشود افتتاح كند و در اختيار مردم قرار بدهد، اشتغال براي همه.
اما در مورد منابع؛ من ميخواهم از مجلس شوراي اسلامي و آقاي پورمحمدي عزيزمان بپرسم چطور ميشود كه در بند «و» تبصره (2) دولت ميتواند (50) هزار ميليارد تومان پول را براساس آنچه كه مجلس مصوب نكرده توزيع بكند، اما مجلس نميتواند (15) هزار ميليارد تومان توزيع كند، چطور ميشود؟ خوب دقت كنيد! من به آقاي پورمحمدي خيلي ارادت دارم، ولي از اين نكته ايشان تعجب كردم. تبصره (14)، (250) هزار ميليارد تومان درآمد دارد، (250) هزار ميليارد تومان هم هزينه دارد و من به عنوان رئيس كميسيون برنامه و بودجه در جلسه سران هم عرض كردم اعتقادم بر اين است كه (250) هزار ميليارد تومان درآمد در اين تبصره وجود دارد. ما اول سال دو ماه به دليل كرونا مشكل داشتيم نتوانستيم بنزين بفروشيم، حالا مجلس شوراي اسلامي ميخواهد بگويد (250) هزار ميليارد تومان كه در تبصره (14) است، آقاي پورمحمدي عزيز! شما كه قانوندان هستيد و ميدانيد، ما (10) مورد را استثناء كرديم؛ ايثارگران، طرح معيشت، (45) هزار تومان، دارو، آموزش و پرورش استثناء هستند ولي نفت را استثناء نكرديم.
اين مجلس ميخواهد بگويد در تبصره (14)، (20) هزار ميليارد تومان قرار است به شركت نفت و وزارت نفت بدهيم، مجلس ميخواهد تصميم بگيرد (15) هزارتا بدهد و (5000) تا را گوشت بدهد مردم بخورند. اين اشكال دارد؟ من از نمايندگان محترم استدعا ميكنم، حركت خوبي شروع شد، دولت محترم هم همكاري ميكند و يك رأي قاطعي به كليات آن داده شود. ما در مورد منابع آن صد درصد اتقان داريم، اما يك هفته با اجازه آقاي رئيس فرصت داده بشود كميسيون و دولت هر منبع ديگري دارد با همديگر به توافق برسيم كه كمك دولت و مجلس را انشاءالله با همديگر داشته باشيم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

محمدباقر قاليباف
خيلي ممنون، با توضيحاتي كه داده شد ما كليت اين طرح يكفوريتي را به رأي ميگذاريم.

حسينعلي حاجي دليگاني
كليات گزارش كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح يكفوريتي تأمين كالاهاي اساسي به رأي گذاشته ميشود.

محمدباقر قاليباف
حضار 238 نفر، نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. دوستان در رأيگيري مشاركت بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد.
با (213) رأي تصويب شد، خيلي ممنون. دوستان! اجازه بدهيد، نمايندگان دولت هم به اين موضوع توجه داشته باشند! الحمدلله مجلس محترم در اين روزهاي اخير به دو موضوع با هدفمندي و جهتگيري مشخص رأي مثبت داده؛ يكي به موضوع توليد مسكن و يكي هم همين بحثي كه الان در سبد كالاهاي اساسي است. خواهش من اين است با صحبتي كه با عزيزانمان با دولت در اين بخش شد اين دو طرح نشان داده كه مجلس تصميم خودش را براي اجراي اين كار هم در توليد مسكن و هم بحث مربوط به كالاهاي اساسي ديده.
آقاي پورمحمدي منتها نكاتي را اينجا گفتند و اين بحث هم صحبت شد و دوستانمان هم در كميسيون به اين بحث اشاره كردند. پيشنهاد اين است كه قبل از اينكه وارد جزئيات بشويم اصل موضوع تصويب شده و ما يك فرصتي به كميسيون بدهيم، چون حرف دوستان دولت با من اين بود كه ما پيشنهادهايي داريم در منابع براي اجرايي شدن آن به توافق برسيم و بعد اين را براي جزئيات مجدداً به صحن مجلس بياوريم. اين هم نظر كميسيون و هم نظر هيأترئيسه است، اين يك مطلب.
نكته دوم كه اگر دوستان با اين موافق باشند طبيعتاً براساس اصل (152) اين را هم به رأي دوستان بايد بگذاريم كه اين به كميسيون برگردد.
منتها قبل از اين ميخواهم به اين نكته هم اشاره كنم؛ جناب آقاي پورمحمدي! از قضا اصرار ما بر اين است كه اينها كالا باشد به خاطر اينكه نابساماني شبكه توزيع در كشور براي نخواستن دولت در ساماندهي اين مجموعه است. وقتي كه ارزهاي (4200) توماني آمد و به كالا تبديل شد ولي به دست مصرفكننده كه رسيد با قيمتهاي تمامشدهاي به دستشان رسيد كه اين مابهالتفاوت ارز را دلالها اين وسط خوردند. اين اشكال دولت است و از قضا نمايندگان محترم با دقت بر اين موضوع تأكيد دارند كه كالا باشد و اصلاً معني ندارد در اين شرايطي كه اينهمه فناوري و ظرفيت وجود دارد اينطور بشود.
من با اطمينان به شما ميگويم امروز اين امكان در كشور وجود دارد كه از طريق سبد كالا اين كار انجام بشود، دولت بايد اين كار را حتماً انجام بدهد و ما به خاطر جلوگيري از اين كار بايد اين كار را هم انجام ميداديم حتي اگر اين سبد كالا نبود، ولي در اينكه دولت پيشنهادهايي براي منبع دارد ما اين را ميپذيريم. خواهش من اين است كه دوستان اجازه بدهند براي برگشت اين موضوع به كميسيون، در حقيقت ارجاع به كميسيون را به رأي بگذاريم كه اگر دوستان موافق هستند به كميسيون برود و انشاءالله در اولين فرصت دومرتبه به صحن برگردد و در خدمت دوستان باشيم. اجازه بدهيد اين را هم رأيگيري كنيم.
حضار 238 نفر، ارجاع به كميسيون را به رأي ميگذاريم. نمايندگان محترم لطفاً رأي خودتان را اعلام بفرماييد. پايان رأيگيري را اعلام ميكنم، تصويب شد. (204) تا رأي آورد، از همكاران خيلي ممنون.
6
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

محمدباقر قاليباف

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحيم
تذكرات نمايندگان محترم به دستگاههاي اجرايي:
ـ آقاي يعقوب رضازاده (سلماس) به اتفاق (39) نفر از نمايندگان به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم تعيين تكليف نيروهاي نهضتي و حقالتدريس پذيرفتهنشده در آزمون.
(در اين هنگام آقاي سيداميرحسين قاضيزادههاشمي «نايبرئيس اول» رياست جلسه را به عهده گرفتند)
ـ آقاي بهروز محبينجمآبادي (سبزوار، جغتاي، جوين، خوشاب و داورزن) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم متناسبسازي وام روستايي با گرانيهاي اخير ساخت و ساز.
به وزير آموزش و پرورش درخصوص علت انتقال معلمان حقالتدريسي در شهرستانهاي جوين، جغتاي، خوشاب و داورزن به نقاط ديگر استان.
ـ آقاي معينالدين سعيدي (چابهار، كنارك، قصرقندشهر و بخش مركزي نيكشهر) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم اقدام جدي درخصوص وضعيت بسيار نابسامان معلمين طرح خريد خدمات.
ـ آقاي حبيباله دهمرده (زابل، زهك، هيرمند، نيمروز و هامون) به وزير نيرو درخصوص لزوم اقدام جدي درخصوص نمكزدايي از آب دريا و انتقال آن به مناطق مورد نياز.
ـ آقاي سيدسلمان ذاكر (اروميه) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم كاهش مبلغ سنگين عوارض پل شهيد كلانتري و حذف عوارض دوم جاده اروميه ـ تبريز.
همچنين لزوم رسيدگي به أخذ عوارض از مردم هفت روستاي بعد از پل شهيد كلانتري و جريمه آنها براي تردد بيشتر.
به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم جذب و حل مشكل نيروهاي شركتي، نهضتي، معلمان قرآني جامانده و معلمان حجمي.
به وزير امور اقتصادي و دارايي درخصوص لزوم رسيدگي به افزايش بيكاري در استان آذربايجانغربي و شهرستان اروميه.
به وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درخصوص لزوم افزايش حقوق مستمري افراد تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي و تهيه مسكن آنها.
ـ آقاي مالك شريعتينياسر (تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس) به اتفاق (37) نفر از نمايندگان به رئيسجمهور محترم درخصوص ضرورت تشكيل جلسه هيأت امناي صندوق توسعه ملي و تصويب تنفس خوراك پتروپالايشگاهها.
ـ آقاي سيدمحمدرضا ميرتاجالديني (تبريز، آذرشهر و اسكو) به اتفاق (66) نفر از نمايندگان به رئيسجمهور محترم درخصوص الزام بانك مركزي بر صدور اجازه ترخيص (5/3) ميليون تن كالاي واردشده با ارز آزاد به غير از كالاهاي لوكس.
ـ آقاي سيدجواد حسينيكيا (سنقر) به اتفاق (87) نفر از نمايندگان به وزراي امور اقتصادي و دارايي و راه و شهرسازي درخصوص لزوم تسريع در پرداخت وام مسكن روستايي.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به اتفاق (33) نفر از نمايندگان به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درخصوص لزوم اجراي احكام قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات در مهلت پاسخگويي (10) روزه در دستگاههاي زيرمجموعه و لزوم ارجاع متخلفان به مراجع رسيدگي به تخلفات اداري.
ـ آقاي حسينعلي حاجيدليگاني (شاهينشهر، ميمه و برخوار) به اتفاق (36) نفر از نمايندگان به وزير نفت درخصوص ضرورت تأمين كنتور و علمك گاز با توجه به فرا رسيدن فصل سرما.
ـ آقاي حبيب آقاجري (بندرماهشهر، اميديه، هنديجان و بخش جولكي) به وزير راه و شهرسازي درخصوص لزوم بهسازي جاده حادثهخيز اميديه به سرانجام.
ـ آقاي رسول فرخيميكال (لاهيجان و سياهكل) به وزير جهادكشاورزي درخصوص لزوم تسريع در پرداخت خسارت وارده به سيل اخير به شاليكاران استان گيلان.
ـ آقايان: جعفر قادري و روحاله نجابت (شيراز و زرقان)، مسلم صالحي (اقليد)، حجتاله فيروزي (فسا) و جلال رشيديكوچي (مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد) به وزير آموزش و پرورش درخصوص لزوم جلوگيري از ايجاد تزلزل در مديريت دانشگاه فرهنگيان استان فارس.
ـ آقاي سيدسلمان ذاكر (اروميه) به رئيسجمهور محترم درخصوص لزوم تنظيم ارز تعهدي و تطبيق آن با نوع صادرات و رفع نيازهاي مردم بالاخص در استانهاي قطب كشاورزي.
به وزير نيرو درخصوص لزوم پيگيري احياي دو سد نازلوچاي و باراندوزچاي اروميه.
به وزير علوم، تحقيقات و فناوري درخصوص لزوم رسيدگي به درخواستهاي مكرر اساتيد حقالتدريس براي عضويت در هيأت علمي دانشگاههاي آزاد و سراسري استان آذربايجانغربي.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقاي دكتر كريمي! يك لحظه اجازه بفرماييد، يكي، دو تا اعلام وصول، داريم بفرماييد.
7
اعلام وصول (4) فقره طرح

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

سيدمحسن دهنوي
طرح ساماندهي استخدام كاركنان دولت.
ـ طرح الحاق يك بند به تبصره (17) قانون بودجه سال 1399.
ـ طرح تعيين تكليف جانبازان اعصاب و روان فاقد مدرك باليني.
ـ طرح اصلاح قانون آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي به صورت عادي اعلام وصول ميگردد، ممنونم.
8
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقاي دكتر كريمي! تذكرات شفاهي را بفرماييد.

علي کريمي فيروزجائي
جناب آقاي محمد سبزي نماينده محترم ساوه و زرنديه بفرماييد.

محمد سبزي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
ضمن گراميداشت هفته دفاع مقدس و تشكر از حضور فرمانده رشيد سپاه پاسداران سردار سلامي در مجلس و سخنان انقلابي ايشان، من ابتدائاً به همكاران عزيز و دوستان نماينده عرض ميكنم كه در صحبتهايتان موافق و مخالف بعضاً صحبت ميكنند خواهش ميكنم اينقدر از نام سردار سليماني، سردار شهيد استفاده نكنيد. بعضي از دوستان در يك سخنراني چند دقيقهاي خود من ديدم (15) بار نام شهيد را ميآورند. خدا خيرتان بدهد، ما به جاي اينكه از نام شهيد استفاده كنيم مرام و روشمان بايد مثل سردار سليماني باشد، اگر اين بود مردم هم قدر ما را خواهند دانست.
اما در مورد آموزش و پرورش خدمت وزير محترم آموزش و پرورش عرض ميكنم درخصوص كتب درسي كه ارديبهشت ماه پولش را از دانشآموزان گرفتند الان از (15) شهريور مدارس شروع شده، بعضي از شهرستانها هنوز كتب درسي بعضاً به دست دانشآموزان نرسيده. خواهش ميكنم كه اين را پيگيري بفرماييد.
نكته بعدي، طبق ماده (44) قانون جامع خدماترساني به ايثارگران و جانبازان بالاي (25) درصد أخذ هرگونه مبالغ به عنوان عوارض آزادراهي ممنوع و برخلاف قانون است. هفته دفاع مقدس هم هست، بعضي از عزيزان و ايثارگران و جانبازان اعتراض دارند، مخصوصاً در راههايي كه الكترونيكي شده اين عوارض پرداخت ميشود و اگر ندهند جريمه ميشوند، خواهش ميكنم اين را پيگيري كنيد.

علي کريمي فيروزجائي
تشكرم، زنده باشيد، جناب آقاي مالك شريعتينياسر نماينده محترم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس بفرماييد.

مالک شريعتي نياسر
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت مردم شريف ايران و همكاران محترم سلام عرض ميكنم. كاش امروز آقاي روحاني در مجلس ولو به صورت ويدئوكنفرانسي حاضر ميشدند و حضور مجازي هيچ منافاتي هم با مصوبه ستاد كرونا نداشت. به هر حال احترام ايشان به قوه مقننه احترام به مردم تلقي ميشود.
اما نكتهاي كه ميخواهم عرض بكنم معطل بودن اجراي يك قانون به تصميمي كه هيأت امناي صندوق توسعه ملي به رياست جناب آقاي روحاني رئيسجمهور محترم بايد بگيرد است. قانون حمايت از توسعه صنايع پاييندستي نفت خام و ميعانات گازي با استفاده از سرمايهگذاري مردمي سال 98 مصوب شده، آييننامه اجرايي آن تهيه، تصويب و ابلاغ شده، شركتهاي منتخب در قالب (12) طرح تعيين شدند و به ظرفيت (1) ميليون و (460) هزار بشكه در روز است.
از وزير محترم نفت پيگيري كرديم كه چرا مجوزها صادر نميشود، گفتند معطل مصوبه هيأت امناي صندوق توسعه ملي براي تنفس خوراك طبق قانون هستند. گرچه اعطاي مجوز براي احداث معطل مصوبه صندوق نيست، اما شركتها دست و دلشان ميلرزد و تا مصوبه اعطاي تنفس خوراك نداشته باشند كاري نميكنند.
آقاي رئيسجمهور! در قانون پيشبيني شده كه (30) درصد منابع از بورس تأمين بشود، اين روزها بورس نيازمند يك لنگرگاه محكم براي تقويت آن است و اين اجراي قانون ميتواند حدود (500) هزار ميليارد تومان منابع واقعي در يك ابرپروژه را به بورس بياورد و تعميق بدهد و اين را به عنوان يك لنگرگاه تلقي بكند. ظاهراً دوم مهرماه جلسه هيأت امناي صندوق برگزار شده ولي متأسفانه تنفس خوراك تصويب نشده.
آقاي روحاني! اعطاي اين فرصت طلايي به توليد داخل براي شكست تحريم نفتي نيازمند اشاره به كاخ سفيد در واشنگتن هم نبود و شما ميتوانستيد اين تصميم را بگيريد و خواستار تسريع در آن هستيم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشكريم، چون ما به وقت اذان رسيديم بايد جلسه را تمام كنيم. جمعي از همكاران ظاهراً جلسه گذشته فرصت نشده تذكر شفاهي بدهند، هم آنها و هم باقيمانده ليست امروز انشاءالله فردا فرصت تذكر شفاهي به آنها داده خواهد شد.
9
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جلسه بعدي ما ساعت (8) صبح فردا چهارشنبه نهم مهر 1399 خواهد بود، دستور جلسه هم مطابق دستور هفتگي است. پايان جلسه را اعلام ميكنيم.