1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 215 نفر رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه چهلم روز یکشنبه بیست و پنجم آبان ماه 1399 هجریشمسی مطابق با بیست و نهم ربیعالاول 1442 هجریقمری:
1 ـ گزارش کمیسیون جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح مواد (1) و (7) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی با اصلاحات و الحاقات بعدی (اعادهشده از شورای نگهبان 1).
2 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یکفوریتی تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1387 با اصلاحات بعدی آن.
3 ـ گزارش کمیسیون اصل (90) قانون اساسی در مورد مشکلات تأمین ارز و توزیع نهادههای دامی (در اجرای ماده 101 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی).
4 ـ انتخاب یک نفر از اعضای هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی با معرفی هیأترئیسه مجلس جهت عضویت در هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری (در اجرای بند 1 ماده 216 آییننامه داخلی).
5 ـ انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن و یک نفر از اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی جهت عضویت در کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای.
6 ـ انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون اقتصادی و یک نفر از اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی جهت عضویت در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
7 ـ انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی جهت عضویت در شورای راهبری دادرسی الکترونیکی.
8 ـ انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری جهت عضویت در شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی.
9 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درمورد نحوه کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور.
10 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه موافقتنامه انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه.
11 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید، بفرمایید.
(آیات 27 ـ 25 از سوره مبارکه «آلعمران» توسط قاری محترم آقای عبدالوحید جعفرزاده تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
فَکیفَ إِذا جَمَعْناهُمْ لِیوْمٍ لارَیبَ فِیهِ وَ وُفِّیتْ کلُّ نَفْسٍ ما کسَبَتْ وَ هُمْ لا یظْلَمُونَ * قُلِ اللَّهُمَّ مالِک الْمُلْک تُؤْتِی الْمُلْک مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْک مِمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِیدِک الْخَیرُ إِنَّک عَلى کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ * تُولِجُ اللَّیلَ فِی النَّهارِ وَ تُولِجُ النَّهارَ فِی اللَّیلِ وَ تُخْرِجُ الْحَی مِنَ الْمَیتِ وَ تُخْرِجُ الْمَیتَ مِنَ الْحَی وَ تَرْزُقُ مَنْ تَشاءُ بِغَیرِ حِسابٍ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاری محترم قرآن برادر عزیزمان جناب آقای جعفرزاده تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«پس چگونه خواهد بود حالشان آنگاه که آنان را در روزی که هیچ شکی در آن نیست گرد آوریم و به هرکس پاداش دستاوردش به تمام و کمال داده شود و به آنان ستم نرسد. بگو بارخدایا! تویی که فرمانفرمایی هرآنکس را که خواهی فرمانروایی بخشی و از هرکه خواهی فرمانروایی را بازستانی و هرکه را خواهی عزت بخشی و هرکه را خواهی خوار گردانی. همه خوبیها به دست تو است و تو بر هرچیز توانایی. شب را به روز در میآوری و روز را به شب درمیآوری و زنده را از مرده بیرون میآوری و مرده را از زنده خارج میسازی و هرکه را خواهی بیحساب روزی میدهی» راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! لیست اسامی غایبان و متأخران الان آماده نیست، به محض آماده شدن من اعلام میکنم.

محمدباقر قاليباف
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخصوص انتخابات و حوادث اخیر آمریکا، مشکلات معیشتی مردم و همهگیری بیماری کرونا

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً».
انتخابات اخیر آمریکا و حوادث قبل و بعد از آن اتفاقی عبرتآموز بود. آمریکایی که سالها مشکلات ساختاری، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود را با قدرت رسانهای خود پنهان کرده بود این روزها بدون رتوش در مقابل افکار عمومی جهان به نمایش گذاشته شد. آمریکای واقعی که در کنار قوت اقتصادی و نظامی خود درگیر شکافهای عمیق اجتماعی و تبعیضهای ساختاری است فاصله بسیار زیادی با آمریکای نمایشی دارد و تصویر واقعی امروز روند رو به افول آمریکا را در مقابل چشمان مستضعفان جهان به نمایش گذاشت و با شکسته شدن هیمنه ایجادشده روند افولش را سرعت بخشید. همانگونه که چند روز پیش برادر عزیزم سیدحسن نصرالله گفت ما از شکست قاتل شهید حاجقاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس خوشحال هستیم و همه با چشمان خود دیدند کسی که در این دنیا ندای «انا ربکم الاعلی» سر دهد براساس سنتهای الهی او در دنیا و آخرت خوار و خفیف میگردد. ما نظام فاسد حاکم بر آمریکا را مقصر اصلی تصمیمات غلط آنها میدانیم و تنها خونبهای آنها را اخراج سربازان آمریکایی از منطقه میدانیم، ولی از کوچکی و زبونی صادرکننده فرمان آن جنایت بزرگ هم شادمان میشویم.
از طرف دیگر هرچند که از شکست ترامپ خوشحالیم، اما عمیقاً باور داریم که زندگی و معیشت مردم را نمیتوان و نباید به پیروزی یا شکست کسی در کاخ سفید گره زد. این تصمیمات ما است که مستقل از این رفتنها و آمدنها پایههای اصلی اقتصاد ما را میسازد، قدرت ما را در این عرصه مشخص میکند. باور کنید کسی که واگن خود را به لکوموتیو دیگران ببندد باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست شادی کند و یا عزا بگیرد.
تصمیمات ما در حوزه مسکن، بورس، کالاهای اساسی، گمرک، سیاستهای پولی و بانکی، نظام بودجهریزی، اختصاص ارز ترجیحی، سوداگری در بازارهای ارز، طلا و خودرو، بیتفاوتی نسبت به گرانیها و رها کردن بازار و بیتوجهی به تولید ملی به پاستور، بهارستان و بابهمایون و میرداماد ارتباط دارد، نه به جورجیا، میشیگان و آریزونا. پس به مردم آدرس غلط ندهید.
مهمترین ریشه مشکلات کشور سوءمدیریت، استفاده نکردن از ظرفیتهای عظیم داخلی، دست روی دست گذاشتن و ناهماهنگی میان نهادهای سیاستگذار و مجری است و همین سوءمدیریتها است که باعث عدم برقراری مناسب تجاری با کشورهای همسایه و منطقه و کشورهای مهم دنیا و مخصوصاً کشورهای آسیا و اوراسیا شده است. بدیهی است که لغو تحریمها باید یکی از اهداف در سیاست خارجی باشد، اما واقعبینی حکم میکند لغو تحریمها بدون فرصتسازی و تولید قدرت سادهاندیشانه است و تنها راه برداشته شدن فشار تحریمها از دوش مردم و ناامید کردن دشمن از فشار حداکثری این است که ایران و تکتک مردم ایران مخصوصاً طبقه مستضعف و متوسط را قوی کنیم. لذا اگر و تنها اگر اقتصاد داخلی رونق گیرد چرخ تولید و اشتغال را به حرکت درآوریم و معیشت و رفاه را برای مردم ایجاد کنیم دشمن را از فشار بیشتر ناامید خواهیم کرد. همچنین در این راه هر سیگنالی که تصویر ضعف و نیاز به خارج از کشور را به دشمن بدهد فرصتسوزی است.
بنابراین مجلس شورای اسلامی معتقد است باید با تغییر برآورد آمریکا فشار تحریمی و اقتصادی بر ایران را برای آنان هزینهزا کرد. مشخص است که رئیسجمهور جدید آمریکا ادعا میکند سیاستها و روشهای متفاوتی نسبت به فرد قبلی دارد و همین تمایز سیاستهای متفاوتی را در چهار سال پیش رو در آن کشور رقم خواهد زد.
یکسان دانستن جزء به جزء این دو فرد موافق تجربه ما نیست، ولی آنچه در عمل تفاوت را مشخص میکند دیگر لفّاظی و ادعاهای بیهوده نیست. ما ضمن قائل بودن به این تفاوت باور داریم که فرد جدید مستقر در کاخ سفید نیز اهدافی مشخص و روشن دارد و سیاستهای او پیش از این نیز اجرایی شده است. درست است که بایدن با ترامپ فرق دارد، اما مهم این است که بدانیم بایدن در بهترین حالت با اوبامایی که طراح تحریمهای به اصطلاح فلجکننده و اولین ناقض تعهدات آمریکا است تفاوتی ندارد. بایدن نفر دوم دولت اوباما و تنظیمکننده اصول سیاست خارجی آن دولت بود و تیم کارشناسی و تصمیمساز او عمدتاً همان تیم دولت اوباما است.
مردم ایران فراموش نکردهاند که دولت اوباما ـ بایدن چگونه با ایجاد ساختارهای پیچیده برای وضع تحریم فلجکننده اقدام کردند و سختترین فشارهای تحریمی را بر مردم ایران وارد آوردند و هنگامی که از به نتیجه رسیدن این تحریمهای فلجکننده شکست خوردند و مجبور شدند وعدههای رفع تحریمها را بدهند نسبت به اجرای آن بدعهدی کردند و با ایجاد ترس تحریمی تحریمها را در عمل اعمال و ساختار تحریم را حفظ کردند و ترامپ بر مبنای همین ساختار تحریمی بود که توانست فشارها را بیشتر کند و آن چیزی را درو کرد که اوباما و بایدن کاشتند. هنوز سوابق بدعهدی و جواب منفی صریح دولت اوباما ـ بایدن به تلاش شرکتهای اروپایی برای گرفتن تضمینی مکتوب برای تجارت با ایران در کارنامه آنها وجود دارد و هنوز فراموش نکردهایم که جانکری بعد از این جواب منفی با فریبکاری دلیل عدم رفع عملی تحریمها را تصمیم شرکتهای اروپایی اعلام کرد.
مردم ایران فراموش نکردهاند دولت اوباما ـ بایدن فقط به شرکتهایی اجازه فعالیت اقتصادی در ایران را دادند که منافع اقتصادی آنها را تأمین میکرد و شرکتهایی که میتوانستند در حل مسائل ساختاری اقتصاد ایران مؤثر باشند امکان فعالیت پیدا نکردند. علاوه بر آن مواضع رسمی شخص بایدن و مشاورانش تصریح دارد که قرار نیست آنها فشار را از سر مردم ایران بردارند، بلکه آنان تصمیم دارند فشار حداکثری ترامپ را به فشار هوشمند علیه مردم ایران تبدیل کنند. یعنی با گشایشهای اندک و اغواکننده اجازه رها شدن از اقتصاد وابسته را به کشور ما نداده و معیشت مردم ما را گروگان خود نگه داشته تا بتوانند هرجا که میخواهند هوشمندانه فشار بیاورند و از ما امتیازهای سنگین بگیرند. همین سابقه بد و مواضع صریح بایدن و مشاورانش به ما نشان داده که برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست، برای ما فقط اقدامات عملی دولت بایدن شرط است و در صورت عادی شدن فرآیند فروش نفت، فعالیتهای بانکی و تجارت شرکتهای ایرانی با دنیا را در عمل مشاهده کنیم به آن روی خوش نشان میدهیم گرچه به آن خوشبین نیستیم.
جمهوری اسلامی ایران طبق گزارشهای مکرر آژانس انرژی اتمی تمام تعهدات خود را به طور کامل اجرا کرد، لذا اگر بایدن واقعاً معتقد به توافقی است که به عنوان نفر دوم دولت قبل با ایران امضا کرده باید بدون پیششرط تعهدات عملینشده را اجرا و خسارات چندساله مردم ایران را از انجام ندادن تعهدات دولت آمریکا جبران کند تا همانطور که رهبر حکیم انقلاب در شهریورماه 1398 سیاست عقلانی و اصولی ایران را تبیین کردند بتواند در قالب کشورهای عضو توافقنامه (1+5) با ایران تعامل کنند.
رئیسجمهور جدید آمریکا باید بداند که مردم ایران راه خود را پیدا کردهاند و تصمیم دارند با تقویت مؤلفههای قدرت در اقتصاد، رفاه و امنیت و ایجاد فرصتهای راهبردی هر فشار مؤثری را بر ایران ناممکن و هزینهزا کنند. مردم ایران با هوشمندی کامل فقط به تصمیمات توجه میکنند، نه به تبلیغات، فقط منتظر عمل هستند نه حرف و متناسب با آن پاسخ مقتضی براساس منافع ملی خواهند داد.
نکته بسیار مهم دیگری که این روزها باعث نگرانی شدید شده است وضعیت همهگیری کرونا است. شرایط مخاطرهآمیز شیوع کرونا در روزهای اخیر اتخاذ تصمیمات قاطعانه برای قطع زنجیر شیوع را حیاتی کرده است. رایگان یا کمهزینه کردن آزمایش کرونا برای تشخیص سریع ناقلان و قرنطینه و درمان سریع بیماران، وضع محدودیتهای مؤثر، نه روی کاغذ و تعطیلی هدفمند شهرهایی که در وضعیت خطرناک شیوع این ویروس هستند تصمیمی حیاتی است که باید با توجه به تجربیات بعضاً موفق سایر کشورها و نظر کارشناسان اتخاذ شده و به سرعت عملیاتی شود. علاوه بر آن حمایت همهجانبه از کادر درمان که در این وضعیت مجاهدانه طی زمانی طولانی مشغول خدمترسانی هستند وظیفهای مهم بر عهده دستگاههای تصمیمگیر و اجرایی است و نتیجه مستقیم در کیفیت ارائه خدمات به بیماران کرونایی دارد. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته

نصراله پژمان فر
اجازه بدهید من تذکر بدهم.
4
قرائت گزارش کمیسیون اصل نودم قانون اساسی درخصوص مشکلات تأمین ارز و توزیع نهادههای دامی

محمدباقر قاليباف
اجازه بدهید دستور را بخوانند، بعد از دستور در خدمتتان برای تذکر هستیم.

نصراله پژمان فر
تذکر به تغییر دستور توسط هیأترئیسه است.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور سوم ما که گزارش کمیسیون اصل (90) قانون اساسی در مورد مشکلات تأمین ارز و توزیع نهادههای دامی است طبق ماده (101) باید بدون رعایت نوبت در دستور کار قرار میگرفت که گرفت البته ادامهاش میگوید «در اولین جلسه علنی باید قرائت شود» با توجه به دستور قبلی آن اگر اجازه بفرمایید گزارش خوانده بشود که حداقل در این جلسه انجام بشود و برای جلسه بعد نماند و ما آییننامه را رعایت کرده باشیم. من از سخنگوی محترم کمیسیون اصل (90) برای قرائت گزارش کمیسیون اصل (90) براساس ماده (101) دعوت میکنم.

محمدباقر قاليباف
شما بفرمایید بعد تذکر را بفرمایند. (پژمانفر ـ تذکر راجع به دستور است، دستور را عوض کردند. اجازه بدهید من تذکر بدهم) ثبتنام کردند؟ (پژمانفر ـ تذکر مربوط به دستور هست، من تخلف هیأترئیسه را کجا باید ثبتنام میکردم؟) اینطور راجع به آییننامه نفرمایید، هر تذکری ثبتنام دارد، بفرمایید.

علي خضريان
بسم الله الرحمن الرحیم
اولین گزارش کمیسیون اصل (90) با توجه به اتفاقات و مشکلاتی که در حوزه نهادههای دامی وجود دارد و یکی از اصلیترین مشکلات گرانیهای اخیر در حوزه دام و طیور بوده در دستور کار کمیسیون اصل (90) قرار گرفت که گزارش آن را خدمت شما ارائه خواهم کرد. از جناب آقای منصورعلی زارعی به عنوان مسئول کارگروه کشاورزی کمیسیون اصل (90) تشکر میکنم که تلاش کردند با برگزاری جلسات این گزارش اولیه را به صحن کمیسیون آوردند و متن نهایی خدمت شما قرائت میشود.
بسم الله الرحمن الرحیم
تأمین نهادههای دامی مورد نیاز شامل جو، ذرت و کنجاله سویا برای پرورش دام، طیور و آبزیان برای تقویت تولیدات داخلی بسیار ضروری و پراهمیت است. این نهادهها عمدتاً در برخی از کشورها مانند آمریکا، کانادا، برزیل، آرژانتین، اوکراین، روسیه، هند و دیگر کشورها تولید و از طریق واردات به دست بهرهبرداران فعال در صنعت دامپروری کشور میرسد. با توجه به شرایط فعلی کشور و مشکلات تأمین ارز و همچنین مدیریت ضعیف واردات اقلام علوفهای و نهادههای دامی، این صنعت مهم و راهبردی دامپروری کشور با تراکنش مالی سالیانه بالغ بر حدود (135) هزار میلیارد تومان با چالشها، آسیبها و تهدیدات جدی مواجه است و به تبع آن تمامی بهرهبرداران این بخش به عنوان تولیدکنندگان مهم اقتصادی جامعه با کمبود مواد اولیه روبرو میباشند که در صورت تداوم این روند، بروز آسیبهای اقتصادی و اجتماعی برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، تهدید امنیت غذایی، افزایش قیمتها و در نهایت نارضایتی عمومی در سطح جامعه را به دنبال خواهد داشت.
بررسیهای اجمالی صورتگرفته نشان میدهد حدود (۹۰) درصد نهادههای دامی مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین میگردد. نیاز سالانه کشور حدود (9) میلیون تن ذرت، (4) میلیون و (200) هزار تن سویا و (5/5) میلیون تن جو میباشد. لذا این نهادهها ضرورتاً باید روان و بیوقفه در سطح کشور توزیع گردد. عدم تأمین به موقع این نهادهها باعث کاهش در میزان تولید فرآوردههای دام، طیور و آبزیان شده و زیان گسترده و جبرانناپذیر بر پیکره این صنعت و مصرفکنندگان وارد خواهد ساخت.
کمیسیون اصل (90) با توجه به شکایات وارده و همچنین وظیفه نظارتی خود، در راستای شناسایی عناصر مؤثر در بروز بحران کمبود و توزیع ناعادلانه نهادههای دام و طیور، حل مشکلات دامداریها و مرغداریهای کشور برای دسترسی سریع به نهادههای دامی و سرانجام کنترل روند افزایشی قیمت گوشت و مرغ، جلسات فشردهای را با نمایندگان دستگاههای اجرایی و مراجع ذیربط نظیر وزارتخانههای جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، اتحادیهها، فعالان و صاحبنظران صنعت دام و طیور با هدف رسیدگی به طرز کار و احصاء عناصر تهدیدکننده صنعت مذکور برگزار نمود و برای شناخت کامل موانع و همچنین عوامل نارساییها و برای برونرفت از مشکلات کنونی، سؤالاتی را برای دستگاههای ذیربط ارسال و پس از دریافت پاسخهای آنان، اقدام به تهیه گزارش حاضر نموده است.
بررسیهای اجمالی نشان میدهد حدود (۷۰) درصد قیمت تمامشده محصولات پروتئینی ازجمله گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخممرغ و غیره متکی بر قیمت نهادههای دامی از جمله کنجاله سویا، ذرت و جو است. از همین رو نوسانات اخیر ریشه در فقدان نظارت صحیح بر واردات و توزیع به موقع این اقلام در سطح واحدهای پروتئینی دارد. به نظر میرسد اعمال نظر سلیقهای و استفاده از رانت به نوعی باعث ایجاد انحراف در روند تخصیص و توزیع نهادههای وارداتی شده و همین موضوع سرمنشأ شکلگیری بازار سیاه و موجب هدررفت ارز دولتی تخصیص یافته در این حوزه گردیده است.
معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی گاهی با دخالتها و تغییراتی که به صورت غیرشفاف در تخصیص نهادههای یارانهای اعمال میکند مانع دسترسی مناسب بهرهبرداران این بخش شامل مرغداران، دامداران، آبزیپروران و کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان و علوفه مورد نیاز شده و عملاً میتواند باعث اختلال شود.
تمامی مراحل زنجیره تأمین نهادههای دامی از ابتدای ورود به مبادی کشور تا آخرین مرحله یعنی تحویل به بهرهبرداران باید توسط وزارت جهادکشاورزی به شکل همهجانبه و هوشمند نظارت شود. بدیهی است هرگونه اهمال در انجام وظیفه در این فرآیند باعث ایجاد انحراف در مسیر توزیع نهادهها میگردد.
در مردادماه سال 1398 مطابق تصمیم اتخاذشده توسط سران قوا، قانون «تمرکز در وزارت جهادکشاورزی» مصوب سال ۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی، به حالت تعلیق درآمد. طبق قانون مذکور، تنظیم بازار محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی، صادرات و واردات این اقلام و حتی تعرفهگذاری این کالاها که در اختیار وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی حوزه کشاورزی قرار گرفته بود و با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار و با این تصمیم، ابزار مدیریت بازار در بخش کشاورزی از وزارت جهادکشاورزی به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت سپرده شد. به نظر میرسد لغو قانون یادشده به ضرر بخش کشاورزی بوده است، زیرا مدیریت واحد تولید و بازرگانی در بخش کشاورزی لازمه پیشرفت درونزا و بروننگر این بخش است.
عوامل مؤثر در عدم توازن واردات و توزیع نهادههای دامی
بخش اول اقداماتی که دولت متأسفانه انجام نداده و یا تخلف داشته:
الف ـ کمتوجهی ریاسـت محتـرم جمهور و معاون اول ایشـان به درخواسـتهای وزارت جهادکشاورزی و هشدارهای وزارت اطلاعات با اشاره به حساسیت موضوع تأمین ارز مناسب برای واردات و توزیع نهادههای دامی و عدم ابلاغ دستورات لازم و بهموقع
ب ـ عدم نظارت بر عملکرد وزارتخانههای مرتبط و بانک مرکزی و نیز عدم توجه به کاهش سنگین ذخایر استراتژیک نهادهها. دولت مکلف است به میزان (5/2) میلیون تن کنجاله و ذرت تحت عنوان ذخایر استراتژیک را در انبارهای سطح کشور ذخیره نماید که این میزان در شهریورماه 1399 به میزان (69) هزار تن سویا و (230) هزار تن ذرت رسیده است.
به نظر میرسد عزم جدی برای تأمین نهادههای دامی و همچنین کنترل بازار سیاه، از سوی دولت وجود ندارد. خاطرنشان میسازد برداشت از این میزان ذخیره استراتژیک، با توجه به شرایط سیاسی ملتهب منطقه و اهداف دشمن در سالهای گذشته تقریباً بیسابقه و دور از احتیاط لازم بوده است.
2 ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
الف ـ مراحل بسیار پیچیده اداری برای واردات در وزارت صنعت، معدن و تجارت مانع از تسریع در انجام واردات نهادههای دامی مورد نیاز گردیده است. درخواست ثبت سفارش و أخذ تأییدیه از دفتر خدمات بازرگانی وزارتخانه مذکور و همچنین الزام و أخذ تأییدیه از انجمن واردکنندگان نهادههای دامی موجب اتلافوقت شده و واردات نهادههای دامی را با کندی مواجه نموده است به نحوی که براساس گزارشهای دریافتی از زمان ثبت سفارش تا معرفی به بانک مرکزی بیش از سه ماه زمان میبرد. این در حالی است که برای عده قلیلی از واردکنندگان این مراحل حداکثر یک هفته طول میکشد.
ب ـ تعیین حداکثر قیمت برای واردات، غیرکارشناسی بوده و با واقعیت بازار جهانی منطبق نیست، لذا این عامل نیز باعث تأخیر و همچنین کاهش انگیزه در واردات توسط تجار و واردکنندگان این بخش و البته باعث افزایش انگیزه برای آن تعداد معدود شده است.
ج ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل عدم اشراف کافی بر مشکلات بخش کشاورزی و عدم هماهنگی با وزارت جهادکشاورزی و همچنین تعمداً قادر به پیگیری اولویت تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی نبوده و دغدغهها و حساسیتهای لازم را نداشته است. به عنوان نمونه جلسه مورخ 16/3/1399 در وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود (1) میلیارد یورو ارز تخصیصی به واردات نهادهها بین همان تعداد قلیل واردکنندگان توزیع شده است که در اثر افشای موضوع و ورود دستگاههای نظارتی و سازمانهای مردمنهاد این مصوبه ابطال گردید.
وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل عدم اشراف بر نهادههای دامی مورد نیاز و همچنین عدم حساسیت نسبت به بازار تولید و توزیع و بعضاً با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی، نسبت به این امر مهم بیتوجه بوده و حتی نسبت به نظارت واردات نهادههای دامی که الزاماً میبایست از طریق سامانه بازارگاه توزیع گردد اقدام مطمئن و مناسبی انجام نداده و با بیتوجهی نسبت به این امر مهم باعث افزایش قیمت نهادهها در بازار آزاد گردیده است.
با توجه به موجودی قابل ملاحظه نهادهها در بازار آزاد وزارت مذکور که متولی تأمین واردات نهادههای دامی میباشد به این موضوع مهم بیتوجه بوده و اقدام مؤثری برای برخورد با متخلفین مبنی بر عدم اقدام از طریق سامانه بازارگاه ننموده است. از سوی دیگر یکی از عوامل انحراف و همچنین ورود نهادهها بدون نظارت از سامانه بازارگاه به بازار آزاد که باعث سوءاستفاده و ضرر جبرانناپذیر تولیدکنندگان گردیده است وزارتخانه یادشده میباشد.
دانههای روغنی که به مقدار حداقل حدود (350) هزار تن برای کارخانجات تولید روغن وارد کشور گردیده است میبایست از هر تن حدود (78) درصد کنجاله استحصال گردد، اما به دلیل ضعف نظارتی، هنوز نحوه توزیع کنجاله تولیدی کارخانجات تولید روغن در بازار، به صورت شفاف مشخص نیست. باید مشخص شود واردکننده اصلی دانههای روغنی و کارخانهدار اصلی استحصالکننده کنجاله سویا چه کسی است و ضروری است برای فرد یا افراد مذکور پرونده قضایی تشکیل گردد. بررسیهای بعمل آمده نشان میدهد برخی از واردکنندگان حدود (300) هزار تن کنجاله سویا را در سامانه بازارگاه عرضه ننموده و در بازار آزاد با نرخ چندین برابر به فروش رساندهاند که از این طریق چیزی حدود (3000) میلیارد تومان در جیب این واردکنندگان وارد شده است.
به نظر میرسد مسئولین نظارتی توجه و الزامی به پیگیری تحویل نهادهها از طریق سامانه بازارگاه نداشتهاند. این موضوع یکی از اساسیترین دلایل گرانی نهادهها بوده که باعث اخلال در بازار تولید نیز شده است، در حالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف بوده نسبت به توزیع کنجاله از طریق مراجع ذیربط قانونی اقدام نماید.
3 ـ وزارت جهادکشاورزی
الف ـ برابر جدول شماره یک پیوستی میزان موجودی کنجاله سویا در انبار به عنوان ذخیره استراتژیک در ماه فروردین 1399 برابر (289) هزار تن بوده ولی با برداشت از این ذخیره در شهریور سال 1399 میزان موجودی انبار به (69) هزار تن کاهش پیدا کرده است. متأسفانه این وزارتخانه آسانترین مسیر کنترل تورمی بازار و تأمین کسری را از محل ذخیره استراتژیک انتخاب نموده است. همچنین مشخص نیست که (220) هزار تن کنجاله سویا در کجا عرضه و چگونه و با دستور چه مرجعی توزیع شده و در این خصوص نیز پاسخ مستدل و کارشناسی به کمیسیون ارائه نگردیده.
ب ـ هرچند انتقال وظایف اجرایی وزارت جهادکشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت که براساس قانون تمرکز به این وزارتخانه محول گردیده بود، از اساس اشتباه بوده است لیکن وزارت جهادکشاورزی متأسفانه فقط در یک فقره (186) میلیون دلار از محل ارز تخصیصی برای تأمین ذخایر راهبردی نهادههای دامی را دریافت نموده است. در حالی که نه این ذخایر و نه (186) میلیون دلار تخصیصی موجود نمیباشد. لذا این موضوع، کمبود شدید ذخایر راهبردی نهادههای دامی را تشدید نموده است.
ج ـ توزیع نهادههای دام و طیور در کشور بر عهده وزارت جهادکشاورزی میباشد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای خضریان! عذرخواهی میکنم، گزارش را عیناً بخوانید.

علي خضريان
برابر بررسیهای میدانی بعمل آمده وزارت جهادکشاورزی با اهمال در انجام وظیفه باعث توزیع نامناسب نهادهها شده و به همین جهت عمدتاً تولیدکنندگان به دلیل عدم حمایت در تأمین نهادههای دامی نسبت به تعطیلی بنگاههای تولیدی اقدام و یا به ناچار نهادهها را از بازار آزاد تهیه کردهاند.
د ـ وزارت جهادکشاورزی در پیگیری اختصاص ارز مورد نیاز جهت تأمین نهادهها به وظیفه قانونی خود عمل ننموده و اقدامات عملیاتی مؤثر و متناسبی انجام نداده است.
ه ـ اختلاف آماری میان اطلاعات ارائه شده در مورد واردات ذرت از سوی معاونت امور دام در شش ماهه نخست سال جاری (1) میلیون و (353) هزار و (90) تن و گمرک (4) میلیون و (946) هزار و (912) تن به مقدار (3) میلیون و (593) هزار و (822) تن قابل توجیه نیست.
و ـ در شش ماهه نخست سال جاری، (871) هزار و (599) تن کنجاله سویا عرضه و از طریق سامانه بازارگاه توزیع شده است. براساس آمار ارائه شده از سوی گمرک طی مدت مذکور (443) هزار و (122) تن کنجاله سویا و (611) هزار و (13) تن سویا وارد (که منجر به استحصال 476 هزار و 590 تن کنجاله سویا) میشود. بنابراین در مجموع باید (919) هزار و (702) تن کنجاله سویا در سامانه عرضه میشد. اختلاف (48) هزار و (103) تنی کنجاله سویا چگونه قابل توجیه است؟
همچنین براساس آمار وزارت جهادکشاورزی حدود (1051) تن کنجاله توسط تعدادی از شرکتها وارد کشور شده اما از این مقدار تنها (814) هزار و (100) تن وارد بازارگاه شده یعنی حدود (237) تن از واردات به سامانه بازارگاه وارد نشده است.
4 ـ بانک مرکزی
میزان کل ارز تخصیصی از سوی بانک مرکزی در چهارماهه اول سال 1399 نسبت به مدت مشابه در سال 1398، (454) میلیون و (533) هزار و (6) دلار کمتر بوده که از نظر درصد حدود (50) درصد کمتر از سال قبل میباشد. بررسیهای آماری کنجاله سویای وارداتی و دانههای روغنی وارداتی در چهارماهه سال 1399 نسبت به مدت مشابه در سال 1398، به ترتیب (30) درصد و (35) درصد کاهش نشان میدهد.
در سال 1398 آمار واردات کنجاله سویا و کنجاله استحصالی از دانههای روغنی بطور میانگین ماهیانه (420) هزار تن بوده که تقریبا نیاز کشور را مرتفع مینمود. لکن در ششماهه سال 1399 به طور میانگین ماهانه (205) هزار تن میباشد که کسری ماهیانه (215) هزار تن نسبت به مدت مشابه در سال قبل را نشان میدهد و این کمبود عمدهترین بخش تورمی قیمت کنجاله سویا در بازار را به دنبال داشته و به نظر میرسد باعث اخلال در بازار گردیده است. با توجه به ثبت و سفارشهای موجود در وزارت صنعت، معدن و تجارت و مکاتبات مکرر وزارت جهادکشاورزی و پیشبینی بحران توسط دستگاههای امنیتی متأسفانه بانک مرکزی علیرغم اولویت تخصیص ارز جهت تأمین نهادههای دامی نسبت به انجام وظیفه کوتاهی نموده و این موضوع خسارت جبرانناپذیری را بر کاهش ذخایر استراتژیک نیز وارد کرده، فلذا مراجع ذیصلاح نظارتی باید موضوع را بررسی و پیگیری نمایند و در صورت لزوم با متخلفان، برخورد قانونی نمایند.
همچنین بانک مرکزی باید به این سؤالات پاسخ دهد که علت تبعیض در مدت زمان تخصیص ارز و تفاوت نوع ارز تخصیصی به واردکنندگان مختلف چیست؟ چرا سقف قیمت در نظرگرفته شده برای واردات نهادهها با قیمت واقعی بازار جهانی فاصله دارد؟ این موضوع باعث شده است تا ارز اضافی در اختیار واردکنندگان قرار گرفته و به تبع آن نظارتی بر نحوه مصرف این مبالغ ارزی صورت نگیرد. لذا لازم است بانک مرکزی در این خصوص پاسخگو باشد.
پیشنهادات کمیسیون اصل (90) به شرح زیر ارائه میشود:
1 ـ بازگشت قانون تمرکز از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهادکشاورزی جهت تسهیل در امور بخش کشاورزی.
2 ـ با توجه به اهمیت محصولات کشاورزی در امنیت غذایی و حفظ زنجیره تولید خصوصاً مواد پروتئینی، دولت موظف است نسبت به تأمین نهادههای دامی اقدام مناسب معمول دارد و نیز دستگاههای مرتبط با موضوع ایجاد سامانههای جمعآوری اطلاعات روزانه گزارش دقیقی از وضعیت موجود به دولت ارائه نمایند.
3 ـ با عنایت به اهمیت موضوع، وزارتخانههای ذیربط در دولت و همچنین دستگاههای نظارتی و امنیتی برای تأمین نهادهها از خارج کشور، از زمان ثبت سفارش تا تخصیص ارز و توزیع تا رسیدن به دست تولیدکننده با اصلاح سامانههای موجود برای شفافسازی در همه مراحل نظارت دقیق داشته باشد.
4 ـ با توجه به اینکه بیش از (50) درصد از واردات نهادههای دام و طیور در انحصار افراد و شرکتهای خاص میباشد، دولت ترتیبی اتخاذ نماید تا تشکلهای ذیربط در زمینه واردات نهادههای دامی اقدام مؤثر نمایند.
5 ـ دولت ترتیبی اتخاذ نماید تا کسری ذخایر استراتژیک در کوتاهترین زمان ممکن ترمیم شده و در پایان سال 99 حداقل به میزان مقرر ذخایر برسد.
6 ـ وزارت جهادکشاورزی با حذف دیوانسالاری اداری ترتیبی اتخاذ نماید تا نهادههای دامی در کوتاهترین زمان ممکن در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
7 ـ نظارت بر فعالیت سامانه بازارگاه توسط وزارت جهادکشاورزی تقویت گردد و زمان پرداخت وجه تا تحویل نهادهها به تولیدکنندگان که اکنون بدون دلیل موجه بیش از یک ماه طول میکشد با اصلاح روند خرید و تحویل، ساماندهی شود.
8 ـ برای حذف سیلو و حفظ بهتر خوراک دام و مقابله با فاسد شدن آن، تولید علوفههای دامی باکیفیت باید با استفاده از شیوههای نوین از جمله سیلاژ مورد توجه قرار گیرد.
9 ـ برای بررسی مسیر معیوب در مشکلات ایجادشده و احراز تخلفات و سوءمدیریتهای انجامشده، این گزارش به همراه مستندات مربوطه به مراجع نظارتی سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور ارجاع تا مراجع مزبور نسبت به رسیدگی موارد مطروحه و اعمال مجازاتهای قانونی اقدام سریع و مؤثری بعمل آورند.
10 ـ برای عرضه خارج از شبکه نهادههای دامی و تخلفات ارزی باید با محوریت دادستان کل کشور پروندههای قضایی تشکیل شده و برخوردهای قانونی لازم صورت پذیرد.
این گزارش به امضای ریاست محترم کمیسیون اصل (90) جناب حجتالاسلام والمسلمین نصراله پژمانفر رسیده است. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون و متشکر از گزارش خوبی که کمیسیون اصل (90) در موضوع مهم مربوط به نهادهها و مشکلاتی که مطرح شد و به اطلاع مردم عزیزمان و مسئولین رساندند، متشکرم.
من دو نکته را خواهش میکنم عزیزانمان در این گزارش توجه داشته باشند؛ یکی اینکه کمیسیونهای تخصصی مخصوصاً کمیسیون کشاورزی از این گزارش و مخصوصاً از پیشنهادهای دهگانهای که در این گزارش است حتماً استفاده کنند. البته دوستانمان در کمیسیون کشاورزی هم به صورت ستادی و هم به صورت میدانی پیگیر این وضع هستند و یک گزارش هم آنها در این زمینه آماده کردهاند که انشاءالله قرائت میشود. این دو گزارش میتوانند مکمل هم باشند و از همکاران و عزیزانمان در دولت خواهشمان این است که مخصوصاً بانک مرکزی و وزارتخانه مربوطه حتماً توجه بکنند. به هر حال از گزارش تشکر میکنم.
5
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور (ثبت 185)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی درخواست تبصره (1) ماده (100) برای اینکه ما امروز یا جلسه بعد در دستور قرار بدهیم. نماینده درخواستکنندگان جناب آقای مهندس زنگنه بفرمایید. اعمال تبصره (1) ماده (100) آییننامه است، بفرمایید. در ردیف دوازدهم هست، یک مخالف و یک موافق میتواند صحبت کند، دوستان میتوانند ثبتنام کنند، بفرمایید.

محسن زنگنه
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام، ادب و احترام به محضر نمایندگان محترم و هیأترئیسه محترم و مردم عزیز ایران اسلامی دارم. از محضر نمایندگان محترم تقاضا میکنم این چند دقیقه به عرایض بنده اهتمام و توجه بیشتری داشته باشند. یکی از مهمترین طرحها و احتمالاً انشاءالله قوانین مهمی که در مجلس یازدهم در طول سه، چهار ماه گذشته وقت زیادی توسط کمیسیون و هم توسط سازمان محترم برنامه و بودجه و هم شخص ریاست محترم مجلس شورای اسلامی برای آن گذاشته شد و آن هم بحث اصلاح برخی احکام اصلاح ساختار بودجه است.
عزیزان ببینید! مقام معظم رهبری بارها در سخنرانیهای مختلف نسبت به ضرورت اصلاح ساختار بودجه صحبت کردند. در سال 97 به طور خاص از دولت و مجلس خواستند که بحث اصلاح ساختار را در دستور کار قرار بدهند. در بیانات مقام معظم رهبری که به صورت مجازی در محضر ایشان بودیم مجدد نسبت به ضرورت اصلاح ساختار بودجه تأکید فرمودند. عزیزان! اصلاح ساختار بودجه قطعاً یک امری نیست که با چند ماده یا تبصره امکانپذیر باشد، اصلاح ساختار یکی از کارهای زیربنایی است که حقیقتاً میتواند شاید (60) یا (70) درصد مشکلات موجود کشور را در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی حل بکند. اگر ما از گام دوم و سند چشمانداز (20) ساله کشور صحبت میکنیم و اگر ما از برنامههای کلان پنجساله صحبت میکنیم ظهور و بروز آنها در بودجه است، در بودجه است که باید آن جهتگیریهای اصلی نظام خودش را نشان بدهد. اگر ما میبینیم خیلی از شعارهای بسیار زیبا یا برنامههای بسیار خوبی که در طول سالهای مختلف گفته شده اما اجرایی نشده باید ما مشکل را در بودجه ببینیم. لذا اصلاح ساختار بودجه یک امر بسیار حیاتی است. ما در طول سه یا چهار ماه گذشته بحث اصلاح ساختار را با تعامل نزدیک با سازمان برنامه و بودجه و حضور شخص جناب آقای نوبخت و حضور مداوم معاون ایشان در کمیسیون و همچنین در کمیته اصلاح ساختار پیگیری کردیم.
عزیزان توجه بفرمایند! ممکن است بعضی از دوستان بگویند اصلاح ساختار در (12) بند شاید آن اهمیت قضیه را کم بکند. عزیزان دقت بکنید! اولاً مجلس یازدهم زمان کمی داشت تا بتواند این اصلاحات و این قانون را به بودجه 1400 برساند. نکته دوم؛ ما در طرح عرض کردیم برخی احکام اصلاح ساختار بودجه و انشاءالله این را بتوانیم در طول دو، سه سال آینده تکمیل کنیم و به یکی از دغدغهها و آرزوهای همه بزرگان نظام، مجلس، دولت و شخص مقام معظم رهبری انشاءالله جامه عمل بپوشانیم.
علت اولویتی که ما از دوستان میخواهیم انشاءالله با رأی بالا به این اولویت رأی بدهند چون ما زمانی نداریم، هرچند ما تمام مواد این طرح را با دولت و سازمان برنامه و بودجه کاملاً هماهنگ پیش رفتیم، یعنی دوستان سازمان برنامه و بودجه کاملاً با این مواد موافق هستند و حتی به ما این قول را دادند که زیرساختهای اجرایی آن را فراهم بکنند. اما دوستان! ما زمانی تا ارائه لایحه بودجه به مجلس نداریم، نیمه آذرماه ریاست محترم جمهور اعلام کردند که قرار است لایحه را بدهند. من از همه نمایندگان عزیز خواهش میکنم، هرچند میدانم که طرحهای بسیار مهمی در دستور است، کمیسیونهای مختلف زحمات زیادی کشیدهاند، اما نکته این است که اگر ما امروز به اولویت این طرح رأی ندهیم و در دستور کار قرار ندهیم مطمئناً آن مقصود حاصل نخواهد شد. بندهایی هم که در طرح آمده حقیقتاً بندهای مهمی است، در حوزه منابع، شفافیت منابع، بحث ارتباط مالی شرکت نفت و دولت، در بحث زیرساختهای فروش نفت خام، کاهش وابستگی دولت به فروش نفت خام، الزام دولت به ارائه فهرستهای معافیتهای مالیاتی، ردیف بودجه مستقل برای منابعی که در بین سال وارد میشود، در بحث هزینهها و غیره است. چون زمان نیست من اینها را اشاره کنم خواهش و تقاضای بنده از نمایندگان این است که انشاءالله با یک رأی بالایی به فوریت این رأی بدهند. والسلام علیکم و رحمه الله

سيدمحسن دهنوي
آقای دکتر! یک نفر مخالف هستند، آقای مجتبی توانگر هستند و آقای احد آزادیخواه موافق هستند، آقای توانگر وقت خودشان را به آقای سلیمی دادند، بفرمایید.

عليرضا سليمي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر فراوان از دوستانی که این بحث تغییر ساختار بودجه را در مجلس پیگیری کردند و زحمات فراوانی کشیدند، مطالبی که عرض میکنم نافی زحمات دوستان نیست، لیکن جهت تقویت این روندی که شروع شده و واقعاً زحمات فراوانی کشیده شده جهت تقویت این روند چند نکته را عرض میکنم.
نکته اول این است که ببینید! در بند (8) این (12) بندی که عزیزان ما در مجلس ارائه دادند بحث افزایش (1) واحد درصدی ارزش افزوده مطرح شده، عرض ما این است که با توجه به شرایطی که ما در آن قرار داریم آیا خود این عامل افزایش تورم و گرانی در جامعه نیست؟ این سؤال اولی است که خواهش من این است عزیزان ما پاسخ بدهند. عرض کردم با اصل موضوع موافق هستیم، این سؤال و ابهام اول که خواهشم این است دوستان پاسخ بدهند. سؤال و ابهام دوم این است؛ ببینید! ما دنبال تغییر ساختار بودجه هستیم، عنوان هم همین است، فقط (12) نکته.

محمدباقر قاليباف
آقای سلیمی! خواهش من این است که در اولویت آن بحث کنید، در ماهیت و اینها بعداً بفرمایید.

عليرضا سليمي
مخالف
آقای دکتر! میدانم ماده (100) است، اجازه بدهید! همینها باعث میشود بحث اولویت زیر سؤال برود.
نکته دوم این است؛ ببینید! هرچند ماجرای پیش رو که ارائه لایحه بودجه توسط دولت است در (15) آذر مطرح است، دوستان فرمودند با توجه به اینکه قرار است لایحه بودجه به زودی به مجلس بیاید و به خاطر اینکه دولت این احکام را رعایت کند در اولویت گذاشته است نکته بنده این است؛ ببینید! تا این تصویب بشود، فعلاً در اولویت است و بعد روز سهشنبه یا چهارشنبه در مجلس مطرح بشود، به شورای محترم نگهبان برود تأیید بشود، برگردد و بعد به دولت ابلاغ بشود آیا واقعاً فرصت برای اعمال این (12) بند در لایحه بودجه سال 1400 وجود دارد یا نه؟ به نظر میرسد برای ما مسیر بهتری وجود دارد و آن این است که در خود لایحه همیشه این دأب بوده و عمل میشده که برخی از احکام را تغییر میدادیم. به نظر میرسد که فرصت و فرجه کافی برای سازمان برنامه برای اعمال این تغییرات که برخی واقعاً ضروری است و باعث شفافیت میشود و از تخلفات جلوگیری میکند وجود دارد. مثلاً در بحث شرکتهای دولتی که بحث بود همه اینها درست، ولی فرجه و فرصت نیست. الان امروز بیست و پنجم است، پانزدهم هم دولت باید لایحه را به مجلس ارائه بدهد و به شورای نگهبان برود و تأیید بشود و به سازمان برنامه برود.
آیا سازمان برنامه فرصت اعمال این مباحث را دارد؟ عرض ما این است که گزک دست دولت ندهیم، دولت به دنبال این است که بالاخره با توجه به شرایطی که خودشان دارند میگویند یک مقدار لایحه بودجه را با تأخیر بیاورد، بعد آقایان میفرمایند و توپ را در زمین مجلس میاندازند که مجلس این الزامات را بر ما تحمیل کرده و ما فرصت نداشتیم. دولت دنبال این مسأله است، ما گزک دست دولت محترم ندهیم، این هم نکته دوم.
در پایان خواهشم این است، نکته سوم این است، درست است این بحث اولویت دارد، ولی اگر به صورت جامع باشد، خود جناب آقای زنگنه هم فرمودند این جامع نیست، اصلاح ساختار جامع مورد نظر است، نه اصلاح بخشی از ساختار. این بخشی از ساختار بودجه است، لازم است، ولی کافی نیست. آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید درخصوص مورد قبلی چون تذکر مقدم است من یک تذکری داشتم، حالا آقایان با عجله رفتند، این گزارش کمیسیون اصل (90) ایرادات جدی داشت، در بعضی از موارد میگوید که تخلفاتی شده است. مثلاً در صفحه (6) در بند «ه» میفرماید که یک عدهای آمدهاند این پول را گرفتهاند رفتهاند، مشخص نیست چه کسانی هستند. من خواهش میکنم با توجه به اینکه اصل (90) مسأله را شفاف بیان کرده است، اینها را به صورت روشن بیان کنند، یعنی بعضی از موارد گزارش ابهام داشت، متشکرم.

محمدباقر قاليباف

سيدمحسن دهنوي
خیلی ممنون. موافق آقای احد آزادیخواه هستند، بفرمایید.

احد آزادي خواه
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و وقتبخیر خدمت ملت قهرمان ایران اسلامی و همکاران عزیز خودم. آقای دکتر! من قبل از اینکه در موافقت با اولویت صحبت کنم، تذکر ماده (38) آییننامه را هم دارم. ماده (38) آییننامه کمیسیونهای تخصصی را تعریف کرده، گزارشی که همکاران عزیز ما در کمیسیون اصل (90) راجع به نهادهها قرائت کردند، کمیسیون تخصصی کشاورزی گزارشی را با همین موضوع تقدیم هیأترئیسه کرده، قبل از تعطیلات. انتظار این بود که به هر حال ما که کمیسیون تخصصی هستیم وقتی تعیین شود ما هم این کار را انجام بدهیم.

محمدباقر قاليباف
آقای آزادیخواه! خواهش میکنم خارج از دستور صحبت نکنید. امروز علما همه خارج از دستور میگویند.

احد آزادي خواه
موافق
چشم. اما راجع به اولویت این پیشنهاد خدمت شما عرض کنم، همکاران گرامی! اولاً درخصوص اصل محتوای اصلاح ساختار بودجه هیچکس هیچ شک و تردیدی ندارد. امروز ساختار بودجه ما در کشور اشکالات و ابهامات بسیار زیادی دارد که باعث گلایهمندی مردم عزیز ما شده، خود ما گلایهمندیهایی داریم، نظام بودجهریزی کشور ما تعریف بین و شفاف ندارد. همکاران گرامی! درست است بودجه شرکتها در صحن علنی مجلس هم قرائت میشود، اما میدانید در کمتر از یک ساعت مجلس بودجه عمومی کشور را از آذرماه شروع میکند، اما بودجه شرکتها که تقریباً سه برابر تا چهار برابر بودجه عمومی کشور است صفر تا صد آن آنگونه که باید در اختیار مجلس نیست، البته عرفاً این یک نقص بزرگی است. اولویتی که ما و همکاران عزیزمان برای این پیشنهاد قائل هستند از این باب است که ما آذرماه فصل بودجهمان شروع میشود. اشکالات و ابهامات زیادی هم در نظام بودجهریزی ما وجود دارد. شما گزارش تفریغ بودجه سالانه دیوان محاسبات را ببینید متوجه خواهید شد که چقدر به هم ریختگی در نظام بودجه است که همین (12) بند درست است خیلی از موارد را شامل نشده است، اما طلبهها میگویند «ما لا یدرک کله لا یترک کله»، شما به اصل این اولویت اگر رأی بدهید بعداً در اصلاحات آن ارائه پیشنهاد میدهید. همکار گرامی! اگر نسبت به بند (12) مثلاً ابهامی دارید اشکالی ندارد، شما به اولویت رأی بدهید، در نظام بودجهریزی کشور ما اصلاحات انجام شود، شما در قالب پیشنهادات اصلاحاتی که لازم دارید را انجام بدهید.
ببینید! تعریف شناسه پرداخت؛ پرداخت در پروژههای عمرانی و موارد جاری برابر با تعریف شناسه، این جلوی رانت را میگیرد. همکاران عزیز! استقرار نظام پرداخت به ذینفع نهایی، این خیلی کار ارزشمندی است که واسطهگری در نظام پرداخت تخصیص بودجه را حذف کنیم. تنظیم تفریغ بودجه، بدانیم پولی که ما در مجلس مصوب کردیم به دست صاحب پروژه رسید یا نرسید. همکاران عزیز! همه (12) بند آن را هم سازمان برنامه و بودجه اعلام موافقت کرده، همکار عزیزم جناب آقای سلیمی که به لطف خدا مسلط بر امور هم هستند بدانند، سازمان برنامه و بودجه آن چیزی که آقای دکتر زنگنه عزیز ما که از همکاران پرتلاش ما هم هستند و فرمودند، با همه موارد موافقت کرده است.
نهایتاً فراهم نمودن امکان نظارت برخط مجلس و دیوان محاسبات. ما داریم یک کاری میکنیم که بتوانیم کاربردی تر بر عملکرد پولی و مالی دولت نظارت کنیم. در همین نهادها من به طور مثال عرض کنم، این همه ارز (4200) تومانی تخصیص دادیم، واقعاً خیلی از آنها به دست تولیدکننده نرسیده است. چرا؟ چون نظام بودجهریزی ما دارای اشکالات و ابهاماتی است. شما گزارش کمیسیون اصل (90) را دیدید، کمیسیون کشاورزی هم چنین گزارشی با همین پیشنهادات ارائه کرده است که حالا خدمت شما عرض میکنیم. من تقاضا میکنم همکاران گرامی با اولویت این موضوع حتماً موافقت بفرمایید، وقت هم داریم، اگر یک «یا علی» بگوییم برای بودجه 1400 هم انشاءالله قد میدهد و نظام بودجهریزی ما از 1400 با یک تحول کیفی برابر با دستور و فرمان رهبر معظم انقلاب که همیشه پیشگام هستند، همیشه پیشنهادهای سازنده و مؤثر دارند انشاءالله کارمان را جلو ببریم و جلوی رانت را بگیریم، جلوی سوءاستفاده از بیتالمال را بگیریم. وقتی در نظام بودجهریزی ما امکان سوءاستفاده باشد به خدا ما هم مقصریم. لذا این است که همکاران عزیز حتماً با قوت و قدرت به اولویت این طرح انشاءالله رأی بدهید تا به لطف خدا اصلاحات آن در دستور قرار بگیرد و آنجا کارمان را انجام بدهیم.

احمد اميرآبادي فراهاني
درخصوص طرح احکام کلی بودجه 1400 گزارش کمیسیون برنامه و بودجه براساس تبصره (1) ماده (100) به رأی گذاشته میشود.

محمدباقر قاليباف
یک مخالف و موافق صحبت کردند، اجازه بدهید رأیگیری کنیم. حضار 243 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
انشاءالله در جلسه بعدی این طرح در دستور قرار میگیرد، خواهش من از همکاران این است که این سیاستها و احکام بودجه تنها برای سال 1400 نیست و برخی از احکام است. حالا چون دیگر الان رأی آورد من این توضیح را میدهم که دوستان این را بدانند و موضوع مهمی است. امروز یکی از مهمترین اشکالات ما در نابسامانی مسائل اقتصادی بحث اصلاح ساختار بودجه است و انشاءالله روز سهشنبه که در دستور است دوستان با کمیسیون که کار کرده و خود عزیزان تک به تک انشاءالله در این موضوع فعال باشند.
6
تصویب طرح اصلاح مواد (1) و (7) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی با اصلاحات و الحاقات بعدی (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 43)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح مواد (1) و (7) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی با اصلاحات و الحاقات بعدی آن است که اعاده شده از شورای محترم نگهبان است. سخنگوی محترم کمیسیون میخواهند یک توضیح کوتاه ارائه کنند و بعد وارد اصلاحات شویم. جناب آقای زارع سخنگوی محترم کمیسیون ویژه بفرمایید.
(در این هنگام آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی «نایبرئیس اول» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

رحيم زارع
رحیم زارع (سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی) ـ بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (۴۴) قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی
طرح اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی با اصلاحات و الحاقات بعدی آن که به منظور رفع ایراد و تأمین نظر شورای محترم نگهبان به این کمیسیون ارجاع شده بود، با دعوت از شورای نگهبان، مسئولان دستگاههای اجرایی ذیربط و کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در تاریخ 30/6/1399 به شرح زیر به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی ـ سیدشمسالدین حسینی
همکاران عزیز! چون این طرح در مجلس قبل مصوب شد لازم دانستم نکاتی را خدمتتان عرض کنم، نکات اساسی که این طرح دارد یکی تعریف مجوزهای کسب و کار در قانون فعلی از جامعیت و کفایت لازم برخوردار نیست که این اصلاح شده و برای مجوزهای الکترونیکی در قالب دولت الکترونیک در برنامههای توسعهای آمده و همچنین عدم وجود یک درگاه متمرکز و واحد برای پایش و راهبری نظام مجوزدهی کشور که از اشکالات قانون فعلی است و این نقص اصلاح و برطرف شده و تمام مجوزها از یک درگاه ملی صادر میشود و نیز هیأت مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در قانون فعلی که فاقد بازوی اجرایی برای انجام امور کارشناسی و دبیرخانهای است و یک دبیرخانه ندارد و این طرح تلاش کرده که این دبیرخانه را بیاید در وزارت امور اقتصادی و دارایی مصوب کند و یک ساختار به این دبیرخانه برای تصمیمگیری بدهد و در حال حاضر وظیفه نهاد مقرراتزدایی صرفاً تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است و ضمانت اجرایی ندارد و نمیتواند آن قوانینی که مخلّ کسب و کار است و آن کیفیت لازم را ندارد تنقیح کند و این وظیفه هم در این قانون آورده شده، در کنار آن ضمانت اجرایی لازم و کافی که در اجرای ماده (7) قانون اجرای سیاستهای کلی آوردیم و نظر به اینکه در قانون فعلی الزامات سختافزاری و نرمافزاری پایگاه اطلاعرسانی مجوزها دیده نشده، با ارتقای عملکرد این پایگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم یکی از دستگاههای ذیربط است که به این موضوع اضافه شده و از آنجایی که معمولاً براساس قوانین و مقررات آن مجوزهای جدید حسب شرایط بازار خلق میشود، این موضوع در قانون فعلی مسکوت است که برای مجوزهای جدید، این را هم مشخص کردیم. یکی از نقیصههای کلی قانون فعلی عدم وجود ضمانتهای اجرایی لازم برای اجرای این قانون است و همچنین اجرای مصوبات هیأت مقرراتزدایی است که این طرح با ارتقای نظارت و کنترلهای لازم این موضوع را رفع نموده است.
همچنین تکلیف دستگاهها و مراجع ذیربط به تهیه برنامه اجرایی ارتقای رتبه و امتیازات ایران در شاخص سهولت انجام کسب و کار با توجه به وضعیت فعلی نامناسبی که در این شاخصها داریم و نظارت آن از طریق هیأت مقرراتزدایی را در این طرح آوردیم و عزیزان در برخی از این ایراداتی که شورای محترم نگهبان گرفتهاند، چون در جاهایی که اینجا نوشتیم «حذف»، یعنی قانون فعلی جای خودش باقی بماند و چون قانون فعلی در برخی موارد قابلیت رصد و ضمانت نداشت و (51) درصد خدماتدهی دولت همین مجوزهایی است که صادر میکند و حجم بزرگی است و تقریباً ساختار و دبیرخانهای نداشت، اینها را اصلاح کردیم. همچنین این اجازه هم به هیأت مقرراتزدایی داده شده که روی شاخصهای بین المللی هم نظر بدهد. از همکاران عزیز میخواهم همکاری کنند برای اینکه این طرح مصوب شود و ایرادات مورد نظر شورای محترم نگهبان رفع شود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای امیرآبادی! اصلاحات را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
در راستای رفع ایراد بند (۱) شورای نگهبان، در ابتدای بند (۲۱) ماده (۱) عبارت «مجوز:» در عنوان به عبارت «مجوز کسب و کار» تغییر یافت.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. همکاران! سرجای خودتان مستقر شوید، چند تا رأیگیری پیاپی داریم. حضار 242 نفر، گزارش کمیسیون را برای اصلاح ایراد شورای محترم نگهبان به رأی میگذاریم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (۱) شورای نگهبان در بند ۲۳ الحاقی به ماده (۱)، عبارت «یا ایجاد» در عنوان و متن حذف میشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 244 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید. ما (27) تا رأیگیری پشت سر هم داریم.

احمد اميرآبادي فراهاني
در راستای رفع ایراد شورای نگهبان، صدر ماده (۲) به شرح زیر اصلاح شد:
ماده ۲ ـ تبصرههای (۳) و (۴) ماده (۷) قانون به شرح زیر اصلاح و باقی تبصرهها ابقاء و تبصرههای (۸) الی (۱۳) به آن الحاق میشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 244 نفر، دوستان در رأیگیری مشارکت کنید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (۱ـ۲) شورای نگهبان، بند «الف» و جزء (۱) ماده (۷) موضوع ماده (۲) طرح حذف شد و صدر ماده (۷) قانون به قوت خود باقی ماند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 244 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید. این دوستان کمیسیونها که برای مواد اعاده شده شورای نگهبان گزارش اصلاح تهیه میکنند دلیل را نباید بنویسند، فقط باید حکم را ذکر کنند، معاونت قوانین هم توجه کند، این در تنظیم اشکال دارد، برای رفع ایراد فلان که جزء حکم نیست، اصلاح شد، فلان اصلاحیه اتفاق افتاد. این را بعداً که گزارش نهایی را برای شورای نگهبان تنظیم میکنید باید حذف شود. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بندهای (۱ـ۲) و (۲ـ۲) شورای نگهبان، جزء (۲) بند «الف» ماده (۷) طرح حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 244 نفر، اعلام رأی بفرمایید. (امیرآبادیفراهانی ـ آقای سلیمی! توضیح کمیسیون این بود که ماده (7) این طرح حذف شده، ماده (7) خود قانون فعلی معتبر است، این رفع ابهام شد) پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (۴ـ۲) شورای نگهبان، در جزء (۳ـ۲) بند «الف» ماده (۷) عبارت «۳ ـ دبیرخانه:» حذف گردید و در جزء (۳ـ۲) بعد از عبارت «دبیر هیأت» عبارت «از بین افراد مورد وثوق و امین» اضافه شد و ضمن ادغام با جزء (۳ـ۱) به عنوان بند (۲) به انتهای تبصره (۳) ماده (۷) قانون منتقل گردید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 240 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (۳ـ۲) شورای نگهبان تبصره (۱) جزء (۳) بند «الف» ماده (۷) طرح حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 240 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور جایابی تبصره (۲)، متن این تبصره به عنوان بند (۱) به انتهای تبصره (۳) ماده (۷) قانون الحاق گردید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 240 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (۵ ـ۲) شورای نگهبان، در بند «ب» ماده (۷) بعد از عبارت «براساس استاندارد تعیین شده» عبارت «طبق ضوابط قانونی» اضافه شد و متن بند «ب» جایگزین پاراگراف اول تبصره (۳) ماده (۷) قانون از عبارت «کلیه مراجعی که» تا عبارت «بالاترین مقام دستگاه اجرایی ارسال کنند.» شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ضار 241 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (2ـ6) شورای نگهبان، در بند «ج» ماده (۷) عبارت «و در صورت لزوم متخلفان را به شعب خاص موضوع تبصره (۱) این ماده، معرفی» حذف شد و متن حاصل جایگزین پاراگراف اول تبصره (۴) ماده (۷) قانون، از عبارت «هیأت مقرراتزدایی» تا عبارت «مجوزهای کسب و کار منتشر کند.» شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 239 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
تبصره (۱) بند «ج» ماده (۷) حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 240 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس، آقای زارع سخنگوی کمیسیون توضیحشان این است که وقتی بحث ماده (7) است منظور همان ماده (7) فعلی است که معتبر شده است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
متن تبصرههای (2)، (3) و (4) بند «ج» به عنوان بندهای (1)، (2) و (3) به انتهای تبصره (4) ماده (7) قانون الحاق گردید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 242 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
«جهت رفع ایراد بند (2ـ7) شورای نگهبان متن بند «د» ماده (7) با الحاق عبارت «بار مالی احتمالی ناشی از ارائه فعالیت مزبور توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از محل قانون اجازه تعیین اصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات مصوب سال 1392»، آقای حسینی! این 5/9/92 یا 9/5/ است؟ آقای رئیس به تاریخ (5) آذرماه است یا (9) مردادماه 1392 است که این را معاونت محترم قوانین صحیحاش را اینجا ثبت کنند «تأمین میشود» به عنوان بند (4) به انتهای تبصره (4) ماده (7) قانون الحاق گردید».

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 242 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
متن تبصره بند «د» به عنوان بند (5) به انتهای تبصره (4) ماده (7) قانون الحاق گردید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 243 نفر، در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (2ـ8) شورای نگهبان بندهای ماده (7) حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 243 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. آقای کوچکینژاد! شما از همکاران فعال ما هستید و آقای بابایی هم همینطور، خیلی همکار مؤثری هستید حیف است که شما رأی ندهید، متشکرم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعد بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
تبصره (1) بند «ه» ماده (7) حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 244 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. نمایندگان محترم نیشابور! از اینکه در رأیگیری مشارکت میفرمایید ممنونیم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایرادات بند (2 ـ 8) و (2ـ 9) شورای محترم نگهبان تبصره (2) بند «ه» ماده (7) حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 245 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور جایابی بند «و»، متن بند «و» ماده (7) به عنوان تبصره (8) به ماده (7) قانون منتقل شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 247 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعد را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بند «ز» ماده (2) به دلیل وجود متن آن در قانون حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
این باید نوشته بشود بند «ز» ماده (2) حذف شد. حضار 246 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (1) شورای نگهبان در بند «ح» ماده (7) عبارت «یا ایجاد» حذف و متن حاصل به عنوان تبصره (9) به ماده (7) قانون الحاق شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 245 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بند «ط» ماده (7) به دلیل وجود متن آن در قانون حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 245 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (2ـ10) شورای نگهبان بند «ی» ماده (7) حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 246 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور جایابی بند «ک» و بند «ل»، بند «ک» ماده (7) به عنوان تبصره (10) به ماده (7) منتقل میشود و بند «ل» به عنوان تبصره (11) به ماده (7) قانون منتقل میگردد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
این رأیگیری نمیخواهد چون شما دارید مکانیابی میکنید. محتوا تغییر نمیکند. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (12) شورای نگهبان، پس از عبارت «دستگاههای زیرمجموعه آن» عبارت «که بنا به تشخیص هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار مرتبط با مجوزها هستند،» حذف شد و متن حاصل به عنوان تبصره (12) ماده (7) قانون الحاق گردید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 245 نفر، همکاران رأی خودشان را اعلام بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
جهت رفع ایراد بند (2ـ12) شورای نگهبان عبارت «با تأیید شورای عالی امنیت ملی مشمول حکم این ماده نیست.» به عبارت «منوط به اذن شورای عالی امنیت ملی است» جایگزین گردید و متن حاصل تبصره (13) به ماده (7) قانون الحاق گردید.
آقای رئیس! یک ابهامی اینجا وجود دارد، در قوانین معمولاً اذن فقط مختص اصل (110) است. (نایبرئیس ـ مختص مقام معظم رهبری، فرمانده کل قوا است) شورای عالی امنیت ملی فقط مصوبه دارد اذن نمیتواند داشته باشد. این را آقای حسینی، جناب آقای طحاننظیف! تشریف ندارند؟ آقای رئیس این اذن را باید حذف کنیم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر حسینی! مصوبه است، پس از تصویب باید بگویید.

احمد اميرآبادي فراهاني
منوط به مصوبه و با رعایت اصل (137) فکر کنم باید بیاوریم درست میشود یعنی بعد از تأیید مقام معظم رهبری.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
وقتی میگوییم مصوبه، تأیید هم دارد.
حضار 247 نفر، با این اصلاحی که انجام شد دوستان اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 247 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
«در ماده (7) قانون و تبصرههای (1)، (2)، (4) عبارت «پایگاه» و «پایگاههای اطلاعرسانی» به عبارت «درگاه»
یعنی آقای حسینی! این پایگاه و پایگاههای اطلاعرسانی هر دو میشود درگاه یا درگاه اطلاعرسانی؟! آقای زارع! مشخص شود که پایگاه و پایگاههای اطلاعرسانی هر دو میشود درگاه یا پایگاه میشود درگاه و پایگاههای اطلاعرسانی میشود درگاههای اطلاعرسانی، چون اینها الان ادامهاش هم یک چیز دیگری است.
«و عبارت «پایگاه اطلاعرسانی مجوزهای کسب و کار» به عبارت «درگاه ملی مجوزهای کشور» تغییر نام یافت و نیز در تبصرههای (5)، (6) و (7) عبارت «هیأت مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» به عبارت «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار» تغییر نام یافت». آقای رئیس! در این نوشته پایگاه و پایگاههای اطلاعرسانی هر دو میشود درگاه.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
پایگاههای اطلاعرسانی و مجوزهای کسب و کار و پایگاه اطلاعرسانی هر دو میشود درگاه.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای حسینی هم تأیید میفرمایند. پس «پایگاه» و «پایگاههای اطلاعرسانی» میشوند «درگاه»، «پایگاههای اطلاعرسانی مجوزهای کسبوکار» میشود «درگاه ملی مجوزهای کشور».

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 245 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! بعد از عبارت «با تصویب شورای عالی امنیت ملی» «با رعایت اصل (176) قانون اساسی» اضافه میشود که شورای نگهبان نظرش تأمین بشود.
7
تبریک نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز ایثار و مقاومت و شهادت

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
چند تا اعلام وصول داریم، قبل از این که اعلام وصولها انجام بشود، چون (25) آبانماه هم هست روز ایثار و مقاومت و شهادت است روزی است که (370) شهید با هم در استان اصفهان تشییع شدند. ملت بزرگ ایران شهدای زیادی در مسیر جهاد و حقطلبی خودشان را دادند به خصوص مردم پرافتخار اصفهان، یاد این روز را هم گرامی میداریم و به مردم شهیدپرور و مجاهد اصفهان هم تبریک میگوییم.
8
اعلام وصول (4) فقره سؤال

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقای دهنوی! بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
خیلی ممنونم آقای رئیس. اول چندتا سؤال برای اعلام وصول داریم.
ـ سؤال ملی سیدسلمان ذاکر نماینده محترم ارومیه از وزیر محترم جهادکشاورزی درخصوص علت عدم حمایت لازم از بخش کشاورزی درخصوص آبیاری محصولات کشاورزی، قیمتهای تضمینی محصولات کشاورزی استراتژیک و عدم توجه لازم به بخش صادرات محصولات کشاورزی اعلام وصول میشود.
ـ سؤال ملی جناب آقای احمد نادری نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس و تعداد دیگری از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی درخصوص علت استنکاف وزارت اقتصاد درخصوص خلعید از مالک فاقد اهلیت شرکت هفتتپه خوزستان اعلام وصول میشود.
ـ سؤال ملی جناب آقای احمد علیرضابیگی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو از وزیر محترم امور اقتصاد و دارایی درخصوص علت عدم ابطال واگذاری شرکت ایرانایرتور علیرغم تخلفات قانونی محرز از سوی سازمان خصوصیسازی اعلام وصول میشود.
ـ همچنین سؤال ملی جناب آقای رحمتاله نوروزی نماینده محترم علیآباد از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص علت عدم اعمال افزایش (50) درصدی حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه پیامنور اعلام وصول میشود.
9
اعلام وصول (2) فقره طرح

سيدمحسن دهنوي
دو طرح هم داریم آقای رئیس به صورت عادی اعلام وصول کنیم:
ـ طرح نظام جامع حسابداری و حسابرسی به صورت عادی اعلام وصول میشود
ـ همچنین طرح الحاق تبصره (2) به ماده (72) آییننامه داخلی مجلس درخصوص خودروی نمایندگان نیز به صورت عادی اعلام وصول میشود. آقای رئیس خیلی ممنونم.
10
انتخاب آقای احمد امیرآبادیفراهانی به عنوان عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
قبل از این که ناطق اول تشریف بیاورند و انشاءالله استفاده کنیم یک انتخابات است آقای امیرآبادی بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
چندین انتخابات داریم که همکاران انشاءالله کمک کنند در بین نطقها ما انجام بدهیم. انتخاب یک نفر از اعضای هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی با معرفی هیأترئیسه مجلس جهت عضویت در هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در اجرای بند (1) ماده (216) آییننامه داخلی است که هیأترئیسه مجلس بنده حقیر را معرفی کردند. آقای رئیس اگر اجازه بفرمایید کارتها را پخش کنند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
کارتها را توزیع بفرمایید.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
11
ناطقان جلسه آقایان: مصطفی رضاحسینیقطبآبادی، عباس مقتدایی، احسان ارکانی، علی بابائیکارنامی و احد آزادیخواه

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای مصطفی رضاحسینیقطبآبادی نماینده محترم شهربابک.
ـ آقای عباس مقتدایی نماینده محترم اصفهان.
ـ آقای احسان ارکانی نماینده محترم نیشابور و فیروزه.
(هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای علی بابائیکارنامی نماینده محترم ساری و میاندورود.
ـ آقای احد آزادی¬خواه نماینده محترم ملایر.
(هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
آقای رضاحسینی بفرمایید.

مصطفي رضاحسيني قطب آبادي
نطق 7 دقیقه ای
«بسم رب الشهداء و الصدیقین»
گزارش مستقیم و بیواسطه مردمی به مقام معظم رهبری حضرت آیتالله امام خامنهای (حضار صلوات فرستادند): با سلام و درود به ارواح طیبه شهدا، امام شهدا و سپهسالار سپاه اسلام شهید حاج قاسم و سلام و عرض ادب محضر مقام معظم رهبری و ملت بزرگ ایران. امروز به استناد اصول (84) و (86) قانون اساسی در پاسداری از قانون اساسی از اصول کمتررعایتشده آن که از حقوق مردم است و باید مطالبه کنند سخن میگویم. اصول (3)، (10)، (30)، (31) و (43) همان قانون اساسی که برگرفته از شرع مقدس اسلام است. بدواً از شورای نگهبان تشکر میکنم بابت تأیید صلاحیتهای صورتگرفته علیرغم همه فشارهایی که بر روی آنها بود. از مردم حوزه انتخابیهام تشکر میکنم که بار دیگر مرا مورد لطف خود قرار داده و برای خدمتگزاری مناسب تشخیص دادند و بنا بر عهدی که بستهام تا آخرین لحظه در راه خدمت نظام کشور و رفاه و آسایش مردم از پای نخواهم نشست.
(در این هنگام آقای علی نیکزادثمرین «نایبرئیس دوم» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)
رهبر عزیز و فرزانه! با اذن و امان از معظمله حرف دل مردم و خواستههای آنان را امروز مستقیم و بیواسطه محضر مبارکتان گزارش مینمایم. ضمن تشکر از همه کارهای خوبی که صورت پذیرفته است مردم میگویند اقتصاد ما زمانی رو به زوال رفت که ربا را وارد آن کردند و دستور خدا و قرآن و دین را نادیده گرفتند. آنگاه که بانکها پول مردم را جمع کردند و از همان به مردم وام دادند و سودهای کلان گرفتند، تأخیر و جریمه به آن افزودند، هم اقتصاد را خراب کردند و هم اسلام را بدنام کردند.
مردم میگویند دکههای اصولگرایی و اصلاحطلبی موجب اختلاف خانوادهها، برادر با برادر، پدر با پسر و حربهای برای انتقامگیری افرادی که به دنبال منافع فردی و حزبی هستند گردیده و همچون سم به کالبد کشور آسیب و آن را سست و شکننده کرده است. با شرمندگی تمام عرض میکنم امروز آزادگان دفاع مقدس، جانبازان و رزمندگان و خانواده معظم شهدا علیالخصوص والدین باقیمانده مورد بیمهری و کمتوجهی هستند به داد آنها برسید. امروز قلبم از سینه در میآید وقتی میبینم آزادگان عزیز برای حقوق حقه خود بایستی در خیابان و مقابل بعضی دستگاهها تجمع کنند و مطالبه حق نمایند. خجالت میکشم از جانبازان و رزمندگانی که بیهیچ منتی برای این کشور و ارزشها رفتند و امروز خود یا فرزندان آنان بیکار و سرگردانند.
فرمانده کلقوا! امروز در کشور لایهلایه سیمهای خاردار بیارزشی کشیدهاند تا ارزشها نتواند از آن عبور کند. امروز میدانهای مین تجملگرایی و ثروت کاشتهاند تا فقرا و ضعفا وارثان اصیل این نظام و انقلاب را زمینگیر نمایند. امروز با لباس بسیجی آمدهام تا بگویم مبارزه و جنگ تمام نشده.
دیروز با دشمنان بیرونی و امروز هم با دشمنان بیرونی و بدخواهان و الینهشدههای داخلی خواهیم جنگید و بهعنوان سرباز ولایت در اعتراض و انتقاد شدید به حوزه اجرا و در اعتراض به گرانیهای هدفمند در همه حوزهها و در حمایت از مردم آنانی که به نان شب محتاجند، آنانی که نمیتوانند از پس این گرانیها بر بیایند، در اعتراض به عدم صداقت در گفتار بعضی مسئولان اعتصاب غذا خواهم نمود تا مردم بدانند در کنار آنان هستیم و «از مردم، با مردم، برای مردم» هستیم. بر روی سیمهای خاردار بیارزشی میخوابم، پایم را روی میدان مین بیعدالتی میگذارم بلکه تغییری حاصل، معبری باز و یاران برای رسیدن به قله رفیع و آنچه بنیانگذار این نظام و انقلاب آن را تدوین و حضرتعالی آن را رهبری مینمایید به حرکت خود ادامه دهند. تنها راه چاره این کشور ایجاد شغل است. اگر جوانان کار داشته باشند میتوانند تشکیل خانواده دهند.
و اما وزرا؛ وزیر صمت! چرا در حق مردم شهربابک ظلم و کوتاهی میشود؟ من خواهان استقلال کامل مجتمع مس شهربابک هستم. من خواهان آمدن آب خلیجفارس به شهربابک هستم. من خواهان تعیین تکلیف معدن چاه فیروزه بعد از سالها در اختلاف بین دو سهامدار هستم. جناب وزیر صمت! من خواهان اجرای تبصره (6) از ماده (14) قانون معادن هستم. حقوق قانونی و معدنی ما چه میشود؟ آقای وزیر! مردم با این قیمتهای کذایی خودرو چه کنند؟ با این قیمتهای کذایی لوازم خانگی چه کنند؟
آقای وزیر نفت! چرا گازرسانی به روستاهای ما تعطیل شده است؟ هنوز مردم در قرن (21) با داشتن غنیترین ذخایر گاز دنیا باید با کپسول گاز سپری کنند؟ منابع طبیعی را بسوزانند یا به دنبال (20) لیتری نفت باشند؟
وزیر نیرو! چقدر مکاتبه، چقدر طرح سوال؟ مردم روستاها آب شرب ندارند بخورند. نمیتوانند احکام شرعی خود را اجرا کنند. مردم عشایر و روستاها در مضیقه هستند. چه شد این آب و برقی که قرار بود به مردم برسانید و نیمهکاره رها کردید؟
وزیر راه و شهرسازی! خسته شدیم از بس مکاتبه کردیم، سؤال کردیم. تا کی باید برای چند کیلومتر راه روستایی و رفاه مردم پیش شما بیاییم و برویم؟
از وزیر کشور بابت سرپرست فرمانداری شهربابک تشکر میکنم. از استاندار جدید کرمان میخواهم که به امور استان بیشتر توجه کنند و از استاندار قبلی هم تشکر میکنم.
از وزارت اطلاعات بابت امنیت در کشور و کمک به رفع موانع تولید در شهرستان شهربابک تشکر میکنم.
وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارتباطات، وزیر بهداشت و درمان و همه وزرایی که مشکلات مردم را میدانید و من بارها با شما مکاتبه کردهام! به کمک ما بیایید.
مردم عزیز! تحصن و اعتصاب غذای خودم را در دفتر کار در طبقه ششم در تأمین خواستههای بهحق حوزه انتخابیه ادامه خواهم داد. در پاسخ به محبتها و مقاومتهای مردم در قبال همه سختیهای موجود، در پاسخ به آزادگان، خانوادههای محترم شهدا و برای احقاق حقوق شما و پیشاپیش از پدر، مادر، همسر و فرزندانم عذرخواهی میکنم، کمی تحمل کنید به خاطر شهدای خانواده، شهید مقداد، شهید... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
برادر حسینی! از شما سپاسگزاریم، یاد و خاطره تمام بسیجیان را هم گرامی میداریم. همکاران عزیز، نمایندگان محترم و معزز مستحضر باشند یکی از اعضای هیأترئیسه که الان قرار است شما برای هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری رأی بدهید، در هیأترئیسه بحث شد و برادر عزیزمان آقای امیرآبادی را که ایشان هم قبول نمیکرد معرفی کردند، جهت استحضارتان.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی مصطفی رضاحسینیقطبآبادی نماینده محترم شهربابک تشکر میکنم. از برادر گرامی عباس مقتدایی نماینده محترم اصفهان دعوت میکنم که نطق هفتدقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

عباس مقتداي خوراسگاني
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهم إنا نرغب الیک فی دوله کریمه»
نمایندگان ملت، خانمها و آقایان! آمریکا سالها است با ما در افتاده است و ادعای ابرقدرتی دارد. اما اینک تمامی ویژگیهای یک کشور جهان سومی را پیدا کرده است. در حالی که ما در بحبوحه فشارهای نظام سلطه موجود زنده به فضا فرستادهایم و علم و پیشرفت و دانش در کشور ما نهادینه و بومی شده است و مراتب پیشرفت را یکی پس از دیگری طی میکنیم. اما این سخنان بدان معنا نیست که ما مشکل و ضعفی نداریم، البته داریم، آری! در همین جامعه مدیرانی دزد و اختلاسگر از آب درآمدهاند و به غارت بیتالمال پرداختند و یک جریان مخرب را به راه انداختهاند که آثار آن البته تا سالها باقی خواهد ماند. این بسیار خوب است که قوه قضائیه و عدلیه کشور قاطعانه ورود کرده است و دزدان را محکوم میکند، ولو برادر رئیسجمهور باشند. دستاندازان به بیتالمال را پشت میلههای زندان میبرد ولو معاون رئیسجمهور باشد و به آنان دستبند میزند اگرچه برادر معاون اول رئیسجمهور و یا پسر رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت باشد و یا داماد و دختر و پسر و اقوام و بستگان وزیر و یا وکیل باشند.
ملت قهرمان ایران! مجلس انقلابی است، ما نمایندگان ملت باید به درد مردم برسیم. دردها ابعاد مختلفی دارد. آنجا که در یک محله در یک گوشه تبریز قهرمان، خراسان، فارس، یزد، کرمان و یا سیستان و بلوچستان و یا اصفهان میبینیم که حاشیهنشینی چه به روز موکلان ما آورده است دردمند میشویم. مواردی را دیدهایم یا شنیدهایم که مثلاً مادری از سر ناچاری آب جوش میآورد و به آن زردچوبه میزند برای اینکه به خودش و فرزندانش بقبولاند که غذایی خوردهاند. اینجا جای درد است و برای آن باید کاری کرد.
درخصوص حاشیهنشینها نامهای به رئیسجمهور نوشتیم و تعدادی از نمایندگان عزیز هم آن را امضا کردهاند و امیدواریم تقویت بودجه سازمانهای حمایتی انشاءالله در دستور کار دولت قرار بگیرد.
اما ما وقتی هم که میبینیم برخی از مسئولان و مقامات ارشد دولتی در نتیجه یک توهم سالها کشور را معطل کردهاند و امروز هم دوباره از سر خامی حرف از مذاکره با افراد متقلب میزنند، در اینجا هم دلمان به درد میآید و ما نمایندگان ملت برای تأمین منافع ملی کشور و منافع آحاد ملت هشدار میدهیم که مراقبت کنید، ما نباید از یک سوراخ چندین بار گزیده شویم.
درد دیگر ما این است که امروز (11) میلیون نفر از جمعیت این کشور و بلکه بیشتر در سن ازدواج قرار دارند، اما متأسفانه قانون تسهیل ازدواج مصوب 1384 برزمینمانده و اجرایی و عملیاتی نمیشود. در این خصوص ما نمایندگان مردم اقدامات متعددی را انجام دادیم، از جمله وزیر ورزش و جوانان، وزیر مسکن، وزیر کشور و برخی از وزرای دیگر مأموریتها و مسئولیتهایی دارند، امضا کردیم، از آنها سؤال کردیم و در روزهای آینده این سؤال را در کمیسیون پیگیری خواهیم کرد.
برادران و خواهران عزیزی که در دولت فعالیت میکنید! دیدید که ما در بحبوحهای که میتوانستیم شما را استیضاح کنیم از استیضاح کوتاه آمدیم برای منافع ملت. در موضع قدرت بودیم، اما برای دستیابی به منافع بیشتر ملت از استیضاح صرفنظر کردیم. امروز روزی است که باید همه دست به دست هم بدهیم و از فرصتها استفاده کنیم.
دوستان عزیز! اشاره کردند، امروز روز (25) آبان ماه است، روزی که (370) شهید بر دوش مردم اصفهان تشییع شدند و همان روز صدها و بلکه هزاران نفر آماده اعزام به جبهه شدند. این یعنی ما برای مرزهای نظام اسلامی آنقدر ارزش قائلیم که جان خودمان را فدا میکنیم. مرزهای خوزستان مقاوم، ایلام دلاور، کرمانشاه، کردستان و سایر مناطق کشور برای ما دارای اهمیت است. من میخواهم عرض کنم که آقای رئیسجمهور! باید صدای اقشار و اصناف را بشنوید و در بودجه سال 1400 این را متجلی کنید.
نکته آخری که میخواهم عرض کنم این است که آقای وزیر محترم نیرو! نابسامانیهای زایندهرود و مطالبات و نیازهایی که این رودخانه دارد نه تنها کشاورزان و روستاییان ما را به زحمت انداخته، بلکه زمینهای حاصلخیز بنرود، جلگه، براآن، جی، کوهپایه و جرقویه را در عطش آب نگه داشته است. آیا صدای اعتراض مردم اصفهان را نمیشنوید؟ من خواهش میکنم دقت کنید کارها را حل کنیم. والسلام

علي نيک زادثمرين
از برادر مقتدایی نماینده محترم اصفهان تشکر میکنیم. نمایندگان مردم بزرگ ایران اسلامی در مجلس شورای اسلامی گرامی میدارند، در چنین روزی (370) شهید یکجا در استان اصفهان تشییع شد و این شهدا سند شرف و افتخار و مقاومت هستند.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی عباس مقتدایی نماینده محترم اصفهان تشکر میکنم و از برادر گرامی احسان ارکانی نماینده محترم نیشابور و فیروزه دعوت میکنم که نطق هفتدقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

احسان ارکاني
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز در شرایط مهم و سرنوشتسازی در عرصه بینالمللی و در عرصه داخلی به سر میبریم. هفته گذشته انتخابات ریاست جمهوری بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد که البته فارغ از نتیجه فعلاً اعلام شد که ترامپ حامی ترور شهید سلیمانی رفت و بایدن حامی ترور شهید سلیمانی آمد. قاتلی رفت و قاتلی دیگر آمد. به قول آمریکاییها «As bad as another» همان ضربالمثل سگ زرد برادر شغال است. البته درستتر اینکه سگ زرد همان خود شغال است. امیدواریم دوباره بعضی کلاهبرداران سیاسی آدرس غلط ندهند و به جای کار و دویدن برای نوکری ملت و حل مشکلات آنان دنبال افیون مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات کشور نباشند.
لذا اکنون به کاسبان مذاکره در داخل عرض میکنم، آقایان خوشخیال، آقایان سادهلوح! کجای عالم با آدم ضعیف و تنبل و ترسو مذاکره میکنند؟ مذاکره و دیپلماسی به جز ظرافت، قدرت و عقل هم لازم دارد. این را بدانید کسی که خودش را حقیر کند، اجنبی او را بزرگ نخواهد کرد. کسی که در برابر دشمن خزانه خود را خالی نشان دهد، حتماً دستی پر نخواهد داشت. کسی که از توانمندی داخلی ملتش رویگردان باشد خارجی جماعت به او رو نخواهند کرد. بفهمید، گرچه دیر است.
در این مملکت روزی بدون نیاز به آمریکا آمدن یا رفتن ترامپ و بایدن (3) میلیون خانواده صاحب خانه شدند، اما ترامپهای داخلی مسکن مهر را مزخرف خواندند و تعطیل کردند. امروز بزرگترین دستاورد دولت فعلی در بخش مسکن تکمیل همان پروژهها با نام دیگری است. چه بازی کودکانهای است، مسکن مردم هفت سال گروگان سیاست شد.
در این مملکت روزی بدون آمدن و رفتن ترامپ و بایدن در تولید بنزین به خودکفایی رسیدیم، اما ترامپهای داخلی مجدداً افتخار ملی کشور خودشان را لجنمال کردند و بنزین داخلی را آلوده نامیدند تا (8) میلیارد دلار بنزین خارجی وارد کنند. ته کار هم مشخص شد بنزین داخلی هیچ مشکلی نداشت، حتی محیطزیست هم گروگان سیاست شد. کمااینکه امروز در نیروگاهها از جمله نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور به جای گاز، سوخت مازوت با (500) برابر آلودگی بالاتر از حد مجاز در حال سوختن است و صدایی از وزارت نفت و سازمان محیطزیست در نمیآید. اف بر چنین مسئولینی. مسئولی هم بخواهد کار کند بیچارهاش میکنند، نمونه رئیس سازمان خصوصیسازی را تحت فشار مقامات ارشد دولت عزل میکنند، چون کار میکرد و تحت نفوذ نبود.
اما مشکلات و مسائل حوزه انتخابیه؛
بر مردم غیور دیار حدیث سلسلهالذهب و میزبان ولایتمدار امام رضا (علیهالسلام) سلام و درود میفرستم، از همتآباد و فیروزه و سرولایت و بار گرفته تا میان جلگه و قدمگاه و خرو و درود و اسحاقآباد و تا شهر تاریخی نیشابور پایتخت طاهریان و سلجوقیان. نیشابور بزرگ شهر خیام و عطار، مدفن مطهر امامزاده محمد محروق (علیهالسلام) و کمالالملک نقاش بزرگ، شهر بینالود و فیروزه و زادگاه (2300) شهید سرافراز و شهیدان پرافتخاری همچون سردار شهید شوشتری، برونسی، قاجاریان، مهدیانپور، قدمیاری، دشتی و منصوری.
امروز علیرغم اینکه حوزه انتخابیه بنده به عنوان قطب صنعتی و کشاورزی و دامی در خراسان مطرح است، اما کماکان مردم از مشکلات زیادی رنج میبرند. دامداران ما از کمبود نهادههای دامی جان به لب شدهاند، در موضوع آب کشاورزی به نام مدیریت مصرف آب، آب چاه عمیق کشاورزان را در روستاها شش ماه قطع میکنیم و بعد که محصول دچار کمآبی شد فقط با شرط پرداخت پول اجازه برداشت میدهیم. کجای این عادلانه است؟ مدیریت آب است یا فروش آب؟ با این همه مشکل و هزینه کشاورز کشت و زراعت میکند، محصولش را به قیمت تمام شده هم نمیخرند. گندمکاران، آلوکاران، زعفرانکاران، همه کشاورزان دادشان از بیتدبیری بلند است. گوجهفرنگی سر زمین کیلویی (500) تومان، در میوهفروشی کیلویی (23) هزار تومان. اینکه دیگر ربطی به ترامپ و بایدن ندارد، ربطی به مذاکره ندارد، به انگیزه نوکری و عرضه کار کردن برای مردم ربط دارد.
آقای روحانی! گفتید ما گندم را (400) دلار میخریم، اما حاضر نیستیم که از کشاورز بخریم. امروز بعد از هفت سال که وضعیت بدتر شد و البته کود و بذر و آب را هم از کشاورزان دریغ کردید. دریغ از ذرهای عمل.
در دولت شما از (370) میلیارد دلار درآمد ارزی، (314) میلیارد دلار یعنی (85) درصد آن صرف واردات شد. فقط در حدفاصل 93 تا 97، (39) میلیارد دلار واردات حیوانات زنده و مواد غذایی شامل لبنیات، تخممرغ و میوه و سبزیجات انجام شد. بعد در اینجا دامدار ما نه خوراک دام دارد و نه کشاورز ما خریدار محصول.
آقای روحانی! نتیجه وعده شما در تورم و مهار آن تورم نجومی (41) درصدی شد. وعده شما در شعار نجات اقتصاد ایران شد رکورددار بدترین نرخ رشد اقتصادی سه دهه اخیر، یعنی منفی (7) درصد در سال 98. ارزش پول ملی را در برابر دلار ظرف مدت ریاستتان به یک دهم کاهش دادید. آقای روحانی! با این وجود ما از شما طلبی نداریم جز یک چیز، تحقق همین وعدههایی که خودتان دادید.
جا دارد که من از آقای دکتر نیکزاد نایبرئیس محترم مجلس تشکر کنم، همچنین جناب آقای موسوی، نادری و خضریان نمایندگان تهران و آقای سرگزی نماینده زابل که هفته قبل وقت گذاشتند، آمدند دیدند حوزه انتخابیه درگیر چه مشکلاتی است.
آقایان وزرا! از اتاقهایتان بیرون بیایید و ببینید در کف کار مردم چه میکشند. امروز ما به واسطه حضور ضعیفترین وزیر کشور بعد از انقلاب مشکلات بسیاری در شهرستانها و فرمانداریها داریم. امروز هم داد نمایندگان استان کرمان بلند بود.
نهایتاً از آیتالله رئیسی پرچمدار واقعی عدالت تشکر میکنم که الحمدلله امروز چشم امید مردم کشورمان به این عزیز است. در پایان عرض کنم برای سلامتی و طول عمر مقام عظمای ولایت، کشتیبان ایران اسلامی دعا میکنیم.
مرید پیر مغانم ز من مرنج ای شیخ
چراکه وعده تو کردی و او به جا آورد

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی احسان ارکانی نماینده محترم نیشابور و فیروزه تشکر میکنم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی علی بابائیکارنامی نماینده محترم ساری و میاندورود دعوت میکنم که نطق پنجدقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

علي بابائي کارنامي
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدالله رب العالمین، انه خیر ناصر و معین»
در مورد نتایج انتخابات آمریکا باید عرض کنم سیاست ما در قبال آمریکا با آمدن یا نیامدن یک آدم تغییر نمیکند. آقایان در کشوری که خاکش گوهرخیز است مشتی گلابی را از فیل و یا الاغ و یا غیره گدایی نکنند.
در ادامه باید عرض کنم سلام بر ایران اسلامی، سلام بر امام شهیدان و امام مسلمین مقام معظم رهبری. سلام بر سردار دلها حاجقاسم سلیمانی، سلام بر شهید رادمهرها و اسدیها. سلام بر شما نمایندگان عزیز و شما عزیزانی که چشم امید یک ملت به شماست و سلام بر ملتی که با رأیهای خود سرنوشتشان را به عمل ما گره زدهاند نه به حرفهایمان.
من آقازاده نیستم، روستازادهای هستم که از دل جامعه کارگران و کشاورزان با صداقت و سادگی روستایی دردمندانه پشت این تریبون ایستادهام و نمیدانم از سلامت بهخطرافتاده این روزهای مردم بگویم یا معیشت و چرخهای اقتصادی لهشده. اگرچه با بیان این دردها برخی مسئولین را که خود را به خواب غفلت زدهاند نمیتوان بیدار کرد و به آنها نشان داد که مردم مدام میدوند و به تورم نمیرسند. مردم مدام تلاش میکنند و صاحبخانه نمیشوند. مردم مدام پول جمع میکنند و صاحب حداقل سفرههای پاک نمیشوند. بیشک دولت بداند رأی معنادار ملت ایران جوابش فقط شعار تدبیر و امید نبود. امروز تاریخ انقضای برخی حرکتهای شعاری و پوپولیستی به سر آمده و با توجه به بحرانهای اقتصادی انتظار است به گفتگوی ملی بپیوندیم تا مانع خوابهای آشفته دشمنان شویم و به فکر حل مشکلات مردم باشیم.
ای خادمان ملت! حال اقتصاد کشور خوب نیست. کمر مردم زیر بار فشار اقتصادی خم شده است، ولی خم به ابرو نیاوردهاند و پشت رهبری انقلاب و انقلاب همچون کوه ایستادهاند. پس بیایید از تولید داخل حمایت کنیم، صادرات را تشویق کنیم و واردات غیرضروری را کنترل کنیم و به فکر معیشت کارگران باشیم تا عزت و غرورشان را به آنها برگردانیم و برای رفع بیکاری جوانان تصمیمی جدی بگیریم.
دولت و نهادهای مربوطه باید با کاهش فرآیند راهاندازی کسب و کار اوضاع اشتغال را بهبود بخشند تا دردی از دردهای جوانان این مرز و بوم کم شود. چه کسی جوابگوی آرزوهای بربادرفته جوانان این مرز و بوم است و برای ازدواج آنها به جز یک وام (50) میلیون تومانی چه تدبیر دیگری اندیشیدهایم؟ وسعت این بیتدبیری آنقدر زیاد شده که حتی حال کشاورزان مازندران هم وخیم است. کافی است از شرق تا غرب مازندران سفر کنید تا ببینید زمینهای کشاورزی چگونه به دست تغییر کاربری اراضی به تاراج برده شده است. نبود حمایت دولت و عدم فروش محصولات و گرانی وحشتناک کود و بذر و نبود صنایع تبدیلی و وجود دلالان علتی شد تا کشاورزان عطای زمینهایشان را به لقایش بخشند و بشکند دست دلالان و مدیران نالایقی که تاوان بلندپروازی آنان را کشاورزان مظلوم میدهند. کشاورزی را قربانی بیتدبیری خود کردهاند. با مدیریت قیمت و تأمین نهادههای دامی جلوی ورشکستگی مرغداران و دامداران را بگیریم.
اما از وضعیت کارگران؛ دولت محترم! وضع کارگران خوب نیست، هفتتپه را خلع ید کنید.
بگذارید از مشکلات حوزه انتخابیه بگویم؛ احداث سد فینسک، تجاوز به حریم منابع آبی استان مازندران را محکوم میکنم. جادههای بیکیفیت، نبود استقرار صنایع بزرگ و مادر، فرسودگی ناوگان حمل و نقل درونشهری و برونشهری، نبود آسفالت راههای روستایی، بیتوجهی به صنعت گردشگری، بلاتکلیفی وضعیت زبالهسوز و پسماند ساری و میاندورود که معضلی برای چهاردانگه و مناطق محروم کشور شده است. از دولت میخواهم به اینها بپردازد... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی علی بابائیکارنامی نماینده محترم ساری و میاندورود تشکر میکنم و از برادر گرامی احد آزادیخواه نماینده محترم ملایر دعوت میکنم که نطق پنجدقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

احد آزادي خواه
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام، گرچه نتیجه انتخابات آمریکا چیزی را عوض نمیکند، اما جوانمرگ شدن سیاسی قاتل سردار سلیمانی را جشن میگیریم و خدا را شاکریم که ما را یاد ضربالمثلی انداخت که چوب خدا صدا ندارد. آقای رئیس! در رابطه با موضوع بازار، نهادههای کشاورزی، نظارت بازار و تورم مهارگسیخته نکاتی را عرض میکنم.
اولاً کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست گزارش جامعی را در رابطه با نهادهها سه هفته پیش تهیه و تقدیم آقای دکتر قالیباف کرد، انتظار این بود که اجازه بدهید آن گزارش قرائت بشود تا خلأها و منفذها و کمکاریها در رابطه با نهادهها بیان بشود. اجمالش را من عرض میکنم؛ ملت شریف ایران اسلامی! ما مشکل تأمین نهاده نداریم، امروز مشکل ما در توزیع نهاده، سوءاستفاده، کمکاریها و ناهماهنگیها است که من به جای خودش مطرح میکنم. نظارت بر بازار واقعاً ضعیف است، آقای رئیسجمهور! خبر دارید کمر مردم دارد میشکند؟ لحظه به لحظه تورم دارد زیادتر میشود، مردم توان خرید حداقلهای ضروری زندگی را ندارند، این بازار مدیریتش در این کشور به عهده کیست؟ مگر همه ما نشنیدیم رهبر عزیز انقلاب فرمود این گرانی برخی از کالاها که ربطی به آمریکا و تحریم ندارد؟ همه گناه را به گردن دیگران نیندازیم. ما مقصر هستیم.
من دو فراز از بیانات حضرت آقا را خدمت شما میخوانم: مردم عزیز، مسئولین مملکت و وکلای ملت! امروز ما در معرض نفوذ هستیم، این فراز از بیان آقا را گوش بدهید! آقا فرمود: «آمریکا اصرار به نفوذ دارد. او میخواهد مقاصد و اهداف پلید خودش را عملیاتی کند، آدمهایی درست کند که مثل او فکر کنند. او میخواهد کشوری را غارت کند، وقتی در داخل کشور کسانی بودند که با این غارت موافق بودند این غارت را به سرانجام میرساند».
مردم! مراقب این فراز از تذکری که رهبر معظم انقلاب دادند باید باشیم، ما نباید بگذاریم انقلاب ولو یک درصد به دست نااهل و نامردم بیفتد. امروز هر مسئولی که اجازه رانت و سوءاستفاده و زد و بند بدهد خائن به ملت است و خیلی از موانع ما هم در همین مدار دارد میچرخد. اینها را گردن تورم و تحریم آمریکا و ترامپ خبیث و بایدن خبیثتر نیندازیم، سوءتدبیر را علاج کنیم که راه در همین است.
من نکته بعدی را عرض میکنم؛ اخیراً در رسانه هم اعلام شد. در بند «ث» تبصره (6) بودجه گفتیم و شما مجلسیها تصویب کردید مالیات بر خانههای اصطلاحاً لاکچری، بر خانههای لوکس، مالیات بر خودروهای لوکس بگیریم به مردم بیچارهای که در حاشیه شهر نشستهاند و آب، جاده، آسفالت و بهداشت ندارند کمک کنیم، چرا اجرا نشد؟ چه کسی مقصر بود، این هم تقصیر آمریکا است؟ آن کسی که خودش در خانه لاکچری نشسته حتماً سختش است این را اجرا بکند.
مردم عزیز! شما را به خدا بدانید وکلای ملت کارشان را انجام دادند، به خدا وظیفه خود را انجام دادند. من یک نصیحت اینجا خدمت شما ارائه میکنم. طرح مالیات بر خانههای خالی در همین مجلس تصویب شد، آنهایی که من نمیدانم چرا از مجلس یازدهم ترسیدند، چه ریگی در کفششان است که هر لحظه به فکر توطئه علیه مجلس یازدهم هستند میخواهند مجلس یازدهم را از چشم ملت بیندازند. در مجلس یازدهم طرح مالیات بر خانههای خالی تصویب شد، طرح شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، تأمین کالاهای اساسی، (4000) میلیارد تومان برای قیر، ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان، سؤال از وزرای مختلف، کارت زرد به برخی از وزرا عملکرد مجلس یازدهم است. آنهایی که میخواهند مجلس یازدهم نباشد این را بدانند هرچه شما بیشتر تخریب کنید نوکران ملت مردانهتر در میدان خواهند ایستاد.
نکته بعدی من خدمت شما ساماندهی صادرات است که امروز امر مهمی است. آقای دکتر امیری! برخی از اقلام صادراتی در گمرکات ما فاسد میشوند، امروز انگور کشمش خیلی از شهرستانها که تولیدکننده انگور هستند را به قیمت کیلویی (17) هزار تومان میفروشند، به خدا این ضرر برای کشاورز است. یک علاجی کنید و راهکاری ارائه بکنید، نگذاریم در کشور تولید به صفر برسد.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی احد آزادیخواه نماینده محترم ملایر تشکر میکنم. آقای رئیس! نطقها تمام شد.
12
اعلام وصول (2) فقره گزارش

علي نيک زادثمرين
آقای دکتر دهنوی! اعلام وصول بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
آقای رئیس! براساس ماده (235) آییننامه داخلی دو تا گزارش داریم، اگر اجازه بدهید اعلام وصول کنیم.
مطابق ماده (235) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و در اجرای ماده (236) و با عنایت به نامه مورخ 13/5/99 وزیر محترم نفت، گزارش عملکرد سالانه وزارت نفت اعلام وصول میگردد.
همچنین مطابق ماده (235) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و در اجرای ماده (236) و با عنایت به نامه مورخ 7/8/99 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش عملکرد سالانه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام وصول میگردد. آقای رئیس! خیلی ممنونم.
13
انتخاب آقایان: سیدجواد حسینیکیا و مهدی باقری به عنوان عضو در کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! من یک انتخابات را اعلام کنم. انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن و یک نفر از اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی جهت عضویت در کارگروه کمیته تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای است که کمیسیون محترم صنایع و معادن آقایان حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد حسینیکیا و فرهاد طهماسبی را معرفی کردهاند و کمیسیون حقوقی و قضائی آقایان مهدی باقری و حسینعلی حاجیدلیگانی را معرفی کردهاند که جناب آقای حاجیدلیگانی انصراف دادهاند و از کمیسیون حقوقی و قضائی فقط آقای مهدی باقری تشریف دارند. از کمیسیون صنایع آقای طهماسبی هم انصراف دادند. بنابراین آقای سیدجواد حسینیکیا و آقای باقری کاندیدا هستند.

علي نيک زادثمرين
همکاران ما عنایت کنند! گلدانها را برای أخذ رأی بین نمایندگان پخش کنند. ناطق بعدی را دعوت بفرمایید.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
14
انتخاب آقای مهدی صفائیدلوئی و خانم هاجر چنارانی به عنوان عضو در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید من انتخابات بعدی را قبل از نطق عرض کنم. انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون اقتصادی و یک نفر از اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی جهت عضویت در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که کمیسیون حقوقی و قضائی حاج آقای حسن نوروزی و سرکار خانم چنارانی را معرفی کردهاند، کمیسیون اقتصادی آقایان محمد صفائی و مجتبی توانگر را معرفی کردهاند که آقای توانگر انصراف دادند و فقط آقای صفائی هست. از کمیسیون قضائی هم حاجآقای نوروزی انصراف دادند، بنابراین سرکار خانم هاجر چنارانی از کمیسیون قضائی و جناب آقای صفائی از کمیسیون اقتصادی مطرح هستند.

علي نيک زادثمرين
همکاران کارتها را بین نمایندگان محترم تقسیم کنند. اجازه بدهید من نتیجه آرای یک انتخابات را عرض کنم. نتیجه آرای انتخابات عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری؛ آرای أخذشده (164) رأی، جناب آقای احمد امیرآبادیفراهانی با (151) رأی به عنوان عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شدند. برایشان آرزوی توفیق داریم.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
15
انتخاب آقای سیدمحمد موحد به عنوان عضو در شورای راهبردی دادرسی الکترونیکی

احمد اميرآبادي فراهاني
اجازه بفرمایید من یک انتخابات اعلام کنم. انتخاب یک نفر عضو ناظر در شورای راهبردی دادرسی الکترونیکی است که کمیسیون قضائی و حقوقی آقایان حجتالاسلام سیدمحمد موحد و حسن نوروزی را معرفی کردهاند. حاجآقای نوروزی انصراف دادند، فقط حاجآقای موحد تشریف دارند.

علي نيک زادثمرين
همکاران عزیز! کارتها را بین نمایندگان محترم توزیع بفرمایید.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
16
انتخاب آقای حسین حقوردی به عنوان عضو در شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! یک انتخابات داریم که من اعلام کنم اگر اجازه میفرمایید.

علي نيک زادثمرين

احمد اميرآبادي فراهاني
انتخاب ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفهای و مهارتی است که کمیسیون آموزش و تحقیقات آقای حسین حقوردی و سرکار خانم شیوا قاسمیپور را برای انتخاب یک نفر معرفی نموده. خانم قاسمیپور انصراف دادند فقط جناب آقای حقوردی تشریف دارند، به عنوان عضو ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفهای و مهارتی. آقای رئیس! دستور بفرمایید کارتها پخش بشوند.

علي نيک زادثمرين
همکاران عزیزمان کارتها را بین نمایندگان محترم توزیع بفرمایند.
(أخذ رأی با ورقه به عمل آمد و نتیجه پس از شمارش آراء اعلام گردید)
به استحضار مردم شریف ایران عزیز میرسانیم مجمع نمایندگان خوزستان آزادسازی سوسنگرد عزیز را در تاریخ (26) آبان 59 به مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران اسلامی، رزمندگان هشت سال دوران دفاع مقدس و عشایر غیور دشتآزادگان تبریک عرض نموده و اعلام میدارند به عنوان خدمتگزار در کنارتان خواهند ماند.
برادر عزیز جناب آقای موسوی! اخطار قانون اساسی و تذکر آییننامهای را بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام و خداقوت خدمت همکاران عزیز، برای اخطار قانون اساسی در خدمت برادر عزیزمان جناب آقای صدیف بدری هستیم، بفرمایید.

صديف بدري
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و احترام محضر ملت بزرگ ایران، مردم غیور و ولایتمدار استان اردبیل به ویژه شهرستانهای اردبیل، نمین، نیر و سرعین. در روزهای اخیر شاهد آزادسازی اراضی اشغالی کشور دوست و همسایهمان جمهوری آذربایجان در منطقه قرهباغ کوهستانی بودیم. امیدوارم این تحولات با درایت طرفین به ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه کمک کند. همچنین جا دارد از مواضع حکیمانه و بهموقع رهبر فرزانه انقلاب در این خصوص قدردانی نمایم.
آقای روحانی، رئیسجمهور محترم! یک سال از افزایش سهبرابری قیمت بنزین میگذرد. روزی که گفتید این گرانی تاریخی به نفع مردم است و درآمد حاصل از آن بین اقشار کمدرآمد توزیع خواهد شد، روزی که برآوردتان از تورم حاصل از این گرانی فقط (4) درصد بود یک سال پس از این اظهاراتتان بد نیست نیمنگاهی به بازار، مردم و وضعیت اقتصادی کشور بیندازید. اقشار کمدرآمد زیر فشار اقتصادی بیسابقه دست و پا میزنند و طبقه متوسط جامعه هم در سراشیبی سقوط به طبقات پایین است. تورم (4) درصدی که پیشبینی کرده بودید (40) درصد را هم رد کرد. پراید بال درآورد و از مرز (100) میلیون تومان هم گذشت و بسیاری از اقشار متوسط و پایین جامعه یکبار برای همیشه از خیر مسکندار شدن گذشتند، دلار و سکه هم که معرف حضور است.
آقای رئیسجمهور! دولت علاوه بر اقتصاد، سرمایه اجتماعی و اعتقاد عمومی را هدف قرار داد، نمیشود چشم در چشم مردم دوخت، وعده داد و از صحنه رفت. نمیشود به هر طریقی مردم را در بازار سرمایه کشاند و پشت مردم را خالی کرد. شما که هر روز مردم را به حضور در بورس تشویق میکردید چه شده است که در چهار ماه اخیر که شاخص بورس بیوقفه سقوط میکند لام تا کام در این خصوص حرف نمیزنید؟
آقای روحانی! به حکم قانون باید پاسخگو باشید. جناب آقای دکتر اردکانیان وزیر محترم نیرو! علیرغم هشدارهای متعددی که به شما و همکاران شما داده شده کماکان شاهد سوءمدیریت آب در استان اردبیل هستیم که به چند مورد اشاره میکنم. عدم تخصیص کامل حقآبه استان از رود ارس، عدم تخصیص آب به صنعت استان علیرغم وجود مصوبه شرکت مهندسی آبفای کشور، عدم انتقال آب از حوزه قزلاوزن به استان و شهرستانهای خلخال و کوثر برخلاف مجوز تخصیص صادره از سوی وزارت نیرو، بروز تنش آبی در شهر اردبیل، عدم تکمیل طرحهای وزارتخانه در استان و پیشرفت ناامیدکننده آنها. آقای وزیر! این هشدار را جدی بگیرید، مسأله آب در اردبیل جدیتر از آن چیزی است که شما و همکاران شما در استان تصور میکنید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علي نيک زادثمرين
از برادر بدری تشکر میکنیم.
17
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي نيک زادثمرين
آقای دکتر متفکرآزاد! تذکرات شفاهی را اعلام بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحیم
در خدمت همکاران ارجمندم برای ارائه تذکرات شفاهی هستیم، پیشاپیش از رعایت وقت سپاسگزارم. از فرمایشات جناب آقای رجب رحمانی نماینده محترم تاکستان استفاده میکنیم، بفرمایید.

رجب رحماني
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
من چندتا تذکر دارم؛ یکی اینکه از دولت محترم واقعاً میخواهیم با توجه به همکاری و هماهنگی مجلس به فکر گرانی، تورم، بیثباتی ارز و تداوم افزایش قیمت کالاها که کمر مردم را شکسته باشند، در این شرایط بسیار سخت ما حاضریم که همه نوع همکاری را با دولت محترم داشته باشیم. تیم اقتصادی دولت محترم فعال باشند و برنامه داشته باشند. طرح معیشتی مردم که توسط مجلس شورای اسلامی کمیسیون برنامه و بودجه چندین جلسه مکرر داشت با کمال تأسف با کملطفی بعضی از دوستان دولت همراه شد و این تصویب نشده. شورای محترم نگهبان ایراد گرفته، امیدواریم که دولت در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
مسأله بیثباتی ارز کمر تولیدکنندگان را شکسته، تولیدکنندگان برنامهریزی نمیتوانند داشته باشند، ما باید یک ثبات اقتصادی در کشور داشته باشیم. ثبات اقتصادی، پیگیری حل مشکلات مردم ربطی به آمدن یک رئیسجمهور آمریکا و رفتن آن ندارد. البته خوشحال هستیم که آزادگان جهان اعلام میکنند، حامیان سلیمانیها اعلام میکنند، شهید سلیمانی اعلام میکند که آقای ترامپ! بدان که هرکس با حق درافتاد برافتاد «من صارع الحق صرعه». بدان که به نان ریاستجمهوری آمریکا نرسیدی و جویش هم از دهانت افتاد.
مسأله بعدی؛ خواهش من این است که دولت محترم توجه داشته باشند ما بیش از (30) هزار هکتار باغ انگور در استان قزوین داریم، مسائل و کشمش و تولیدات اینها روی دستشان مانده. (150) هزار شغل که برای (150) هزار خانوار میشود الان در شرف فلج شدن هستند، دولت محترم در این زمینه فعال باشد، صندوق توسعه کشمش که (49) درصد سهم دولت بود از سال 98 تا به حال باید (24) میلیارد تومان میریختند که این صندوق فعال باشد در این زمینه کاری انجام نشده.
من از وزیر محترم راه و شهرسازی تشکر میکنم، امیدوارم که حل مشکل راهآهن... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر رحمانی تشکر میکنیم.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت برادر ارجمند جناب آقای محسن زنگنه نماینده محترم مردم شریف تربتحیدریه، مهولات و زاوه هستیم، بفرمایید.

محسن زنگنه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب به محضر مردم عزیز ایران اسلامی به خصوص مردم حوزه انتخابیه تربتحیدریه، زاوه و مهولات. تذکر من به وزیر محترم علوم است. متأسفانه وزارت علوم چند سالی است که براساس طرح آمایش اقدام کرده و خیلی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را در شهرستانها و استانهای محروم به خصوص به بهانه ارتقاء کیفی نظام آموزش عالی دارد یا جایگاهشان را از دانشگاه به دانشکده تقلیل میدهد، یا اینکه اینها را اجبار میکند که به عنوان پردیس ذیل برخی از دانشگاههای بزرگ کشور باشند. اصولاً دولت یازدهم در همه مسائل اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سیاست انقباضی را دنبال کرده، این سیاست انقباضی و ایجاد انحصار متأسفانه به مراکز آموزش عالی هم رسیده. اخیراً دانشگاه تربتحیدریه، دانشگاه گناباد، دانشگاه کاشمر که با زحمات دولتهای قبلی اینها امروز ارتقاء پیدا کردهاند، اعضای هیأت علمی دارند، اگر ما تناسب بگیریم داشتهها و نوآوریهای علمی اینها به مراتب از برخی دانشگاههای بزرگ کشور هم به تناسب بیشتر است، اما متأسفانه معاون وزیر علوم در جمع اعضای هیأت علمی دانشگاهها حاضر میشود و دانشگاه را تهدید میکند به اینکه شما باید پردیس یکی از دانشگاههای بزرگ بشوید. جناب آقای رئیس! متأسفانه انحصارطلبی علمی امروز به نفع چند دانشگاه بزرگ در کشور دارد دنبال میشود و این مغایر اصول قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری است، به بهانه ارتقاء کیفی ما نباید هویت علمی شهرستانها را از آنها بگیریم، لطفاً این را پیگیری بفرمایید.

علي نيک زادثمرين
از برادر زنگنه تشکر میکنیم. اجازه میخواهم نتیجه انتخابات را خدمتتان عرض بکنم.
نتیجه آراء انتخابات عضو کارگروه، یعنی کمیته تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای؛ آراء أخذشده: (141) رأی، برادر سیدجواد حسینیکیا با (108) رأی و برادر مهدی باقری با (93) رأی به عنوان عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانهای انتخاب شدند، برایشان آرزوی توفیق داریم. برادر متفکرآزاد! نفر بعدی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت برادر ارجمند جناب آقای قاسم ساعدی نماینده محترم مردم شریف دشتآزادگان و هویزه هستیم، بفرمایید.

قاسم ساعدي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین و العاقبه لاهل التقوی و الیقین»
(26) آبانماه سالروز آزادسازی سوسنگرد شهر عاشقان شهادت و (8) آذرماه سالروز فتح بستان قهرمان را به مقام عظمای ولایت، ملت شهیدپرور ایران، مردم غیور دشتآزادگان و هویزه و همکاران محترم نمایندگان مجلس تبریک میگویم. عملیات آزادسازی سوسنگرد پس از فرمان حضرت امام (رحمه الله علیه) مبنی بر اینکه سوسنگرد تا فردا باید آزاد شود و تدبیر و مدیریت بیبدیل مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای انجام شد (حضار صلوات فرستادند) و با رشادتهای شهید چمران و پایمردی رزمندگان بسیج و سپاه، ارتش دلاور و نیروهای مردمی و عشایر دشتآزادگان و هویزه به پیروزی رسید. آری، همکاران محترم، نمایندگان عزیز و بزرگوار! ولایت و امت در (26) آبانماه سال 59 ادای حق و تکلیف کردند و از حریم و حرمت کشور و مردم دفاع کردند و سوسنگرد و بستان را آزاد نمودند و این دولت است که باید وارد میشدند و در راستای اقدامات ولایت و امت عمل میکردند.
اما امروز مردم آن منطقه همچنان با محرومیت مبارزه میکنند و زیرساختهای خراب شهرهای سوسنگرد، بستان، هویزه، رفیع همچنان مورد نگرانی مردم گردید و نرخ (38) درصدی بیکاری نشاط را از جوانان و فرزندان شهدا، ایثارگران و رزمندگان گرفته است و این امر برای مردم زجرآورتر از دوران هشت سال دفاع مقدس است. لذا امروز مردم و عشایر غیور و مرزدار دشتآزادگان و هویزه علیرغم مکاتبات متعدد با دفتر مقام معظم رهبری خواستار دیدار با سید و مولای آنان حتی اگر به صورت... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر ساعدی تشکر میکنیم.
نتیجه آراء انتخاب عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ آراء أخذشده: (148) رأی، برادر مهدی صفائیدلوئی با (99) رأی و خواهر هاجر چنارانی با (89) رأی به عنوان عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب شدند که برای خواهر و برادر عزیزمان آرزوی توفیق داریم. برادر متفکرآزاد! نفر بعد را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت سرکار خانم فاطمه مقصودی نماینده محترم مردم شریف بروجرد هستیم، بفرمایید.

فاطمه مقصودي
تذکرات شفاهی
به نام جواهربخش فکرتهای باریک
بهروزآرنده شبهای تاریک
نگهدارنده بالا و پستی
گواه بر هستی او جمله هستی
امروز میخواهم از یک درد برای شما بگویم، عزیزان، مسئولین، نمایندگان، هیأت مدیره مجلس! به داد وضعیت بهداشت لرستان خصوصاً شهرستان بروجرد برسید. شهر من شهر پردردی است، نمیدانم باید به چه کسی حرف بزنم، کجا باید بروم، به هرکس میگویم و به هرجا میروم لابیهای قوی اجازه نمیدهند، بهداشت شهرم نابود شده. یک مشت آدم ناکارآمد، نالایق، نامدیر وضعیت درمان مردم بروجرد را به بازی گرفتهاند.
امروز باید وضعیت بهداشت و درمان در همه استانها در اولویت کاری قرار بگیرد و به عنوان یک اولویت توجه تمام مسئولین خصوصاً وزارت بهداشت و درمان و همه مسئولین را معطوف به خودش بکند. مریضهای بیمارستان آیتالله بروجردی نیاز به کمک شما عزیزان دارند. آنجا مدیریت نیست، آنجا دلسوزی نیست، اکسیژن خیلی کم و به ندرت میرسد. حتی آب معدنی برای مصرف مریض هم ندارم و کشتار و قتلعام روز به روز و لحظهبهلحظه دارد بیشتر میشود. تعداد مریضها سه، چهار برابر و تعداد کشتهشدههای از کرونا سه، چهار برابر، نبود تجهیزات و امکانات و پرسنل، متخصص عفونی، نیروی خدماتی، پرستار را به کجا و به چه کسی باید این را بگوییم؟ (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از خواهر مقصودی تشکر میکنیم. برادر نوری نماینده محترم بستانآباد آماده باشند. آقای موسوی برای تذکر آییننامهای وقت خواهند داد. برادر متفکرآزاد نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت برادر ارجمند جناب آقای مجید نصیرائی نماینده محترم مردم شریف فردوس، طبس و بشرویه هستیم، بفرمایید.

مجيد نصيرائي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران محترم عرض سلام، ادب و ارادت دارم و همه عزیزانی که صدای بنده را میشنوند خدمتشان عرض سلام دارم. تذکر بنده هم خطاب به آقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت و درمان است. همانطور که همکار محترمه هم اشاره کردند متأسفانه وضعیت بیماری کرونا هر روز در کشور دارد وضعیت بدتری را پیدا میکند و متأسفانه استان خراسان جنوبی و حوزه انتخابیه بنده هم این مشکل را بیشتر از جاهای دیگر دارد. ما متأسفانه در حوزه انتخابیهمان شهرستانهای طبس، فردوس، بشرویه و سرایان شاهد این هستیم که آمار ابتلاء مردم یک آمار بسیار بالایی است، چند برابر متوسط کشور است. در استان هم به همین شکل است، متأسفانه خراسان جنوبی هم یک وضعیت بسیار نامناسبی دارد. پیشنهادم به آقایان این است که به سرعت تیمی را مشخص بکنند که مسائل استان را به صورت خاص بررسی کنند، علت این ابتلاء را مشخص بکنند که چه هست.
در حوزه زیرساختها هم متأسفانه ما این مشکلات را داریم. یک نکته این است که باید سریع عرض بکنم و آن اینکه در دنیا از هر (10) هزار نفر ابتلاء به این بیماری حدود (240) نفر فوت میکنند، اما در ایران ما از هر (10) هزار نفر قریب به (500) نفر است. علت این موضوع را باید بررسی کرد و آقایان باید از ظرفیت طب سنتی استفاده بکنند. از تجربه کشورهایی مثل چین باید آقایان نهایت استفاده را بکنند و لازم است... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر نصیرائی تشکر میکنیم، برادر متفکرآزاد! نفر بعد را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقای احمدیبیغش نماینده محترم مردم شریف شازند هستیم، بفرمایید.

محمود احمدي بيغش
تذکرات شفاهی
به نام خدا
آقای رئیس و نمایندگان محترم! اخطار اینجانب مبتنی بر اصل (84) قانون اساسی است. نمایندگان محترم! آیا عنایت دارید دو ماه گذشته در مرزهای شمال و شمال غربی ایران چه گذشت و چه فجایعی رخ داد؟ آیا میدانید پشت صحنه صلح بین آذربایجان و ارمنستان چه بود و آیا میتوانیم بگوییم روسیه و ترکیه هیچ توافقی نداشتند اما ارمنستان مرزش از مرز ایران فاصله گرفت؟ آیا میدانید اردوغان با ایده احیای نوعثمانیگرایی ترکیه را به نخجوان و جمهوری آذربایجان وصل نمود و با این کار ما برای همیشه برای ارتباط و تردد با کشور مستقل و همسایه ارمنستان باید از جمهوری آذربایجان اجازه بگیریم و بالطبع آذربایجان از صهیونیستها کسب تکلیف کند؟ آیا میدانید اسرائیل با صلح اعراب وارد خلیج فارس شد و یکهتازیهای ترکیه در مرزهای ما پایان ندارد و رجب طیب اردوغان به خیال احیاء نوعثمانیگرایی... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر بیغش تقدیر و تشکر میکنیم. حاجآقا موسوی! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.
آقای بیغش! شما فرمایشتان را گفتید و ما هم شنیدیم، این موضوعاتی که میفرمودید تحلیل دارد، برادر نوری بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
در خدمت جناب آقای نوریقزلجه هستیم، بفرمایید.

غلامرضا نوري قزلجه
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و خستهنباشید خدمت همکاران عزیز و هیأترئیسه محترم. آقای رئیس! تذکر بنده ماده (6) قانون آییننامه داخلی است که در آن انتظام و امنیت مجلس را برعهده رئیس مجلس قرار داده.

محمود احمدي بيغش
چرا قطع کردید؟ من علیه اردوغان حرف زدم نه قالیباف، دو دقیقه نشد.

علي نيک زادثمرين
آقای نوری! من از شما عذرخواهی میکنم، ببخشید. برادر بیغش! حضرتعالی در وقتتان صحبت فرمودید، وقتی که تمام شد ما این جسارت را که حداقل من نمیکنم میکروفن همکاران شریف را قطع بکنم، توافق کردیم وقتی وقت تمام میشود میکروفن قطع میشود. سری قبل هم که حضرتعالی صحبت فرمودید باز ادامه آن دو دقیقه صحبت فرمودید، الان هم شما حرفهایتان را زدید، وقت تمام شده و میکروفن شما قطع شده. بنابراین ما بیاییم به آنچه که توافق کردیم احترام بگذاریم، بنده خودم و هیأترئیسه را عرض میکنم که هیچوقت اجازه به خودمان نمیدهیم که میکروفن نماینده را قطع بکنیم، وقت حضرتعالی تمام شده و ما هم از شما تشکر کردیم. آقای نوری! عذرخواهی میکنم، بفرمایید.

غلامرضا نوري قزلجه
تذکرات شفاهی
خواهش میکنم، آقای رئیس! چون تذکر برای رئیس جلسه است من تکرار میکنم، ماده (6) قانون آییننامه داخلی که امنیت و انتظام صحن را به عهده رئیس مجلس و نواب رئیس گذاشته و طبیعتاً دستگاههای دیگر از جمله دولت یا وزارت بهداشت هم نمیتوانند براساس این قانون برای ما مقرراتی را در اینجا وضع بکنند، چون قانون تصریح کرده و در اختیار رئیس مجلس و نواب است. آقای رئیس! به عنوان حاکمیت دارم عرض میکنم، ما مدتها است همه را داریم به رعایت پروتکلها دعوت میکنیم، در برخی نقاط که وضعیت قرمز است به سمت تعطیلی و یکدوم و یکسوم ظرفیت میرویم، ولی صحن علنی مجلس با همین تراکم، به ویژه کمیسیونهای آن باز با تراکم بیشتری در حال برگزاری است. من خواهش میکنم در چارچوب اصل (85) قانون اساسی ما یا حضور یکدوم را به صورت قرعهکشی برای صحن داشته باشیم و یا اینکه از سیستم و زیرساخت الکترونیکی که برای برگزاری مجازی جلسات صحن و کمیسیونها فراهم شده و زیرساخت آن هم در مجلس موجود است و قبلاً هم تست شده استفاده بکنیم تا خودمان هم بتوانیم الگویی برای جامعه در جهت رعایت پروتکلها بشویم که بتوانیم انشاءالله سریعاً شر این بیماری را از کشورمان بکنیم، ممنونم.

علي نيک زادثمرين
از برادر نوری تشکر میکنیم، دیروز در هیأترئیسه این موضوع بحث شد، چهار جا قرار شد کمیسیونها در آنجا به لحاظ اینکه میهمان دعوت میکنند و وزرا و معاونین که در کمیسیونها حضور پیدا میکنند و همراه با خودشان میآورند، برگزار بشود. بنابراین قرار شد در کمیسیونها جلسه تشکیل نشود، بلکه در چهار جا از جمله در تلفیق، کمیسیون اصل (90) و دو سالنی که در ساختمان مشروطه است برگزار بشود، این را هم همکاران ما به رؤسای محترم و معزز کمیسیونها اعلام کردند. بنابراین فرمایش شما عمل شده، به استحضار رؤسای محترم کمیسیونها و قطعاً نمایندگان عزیز هم رسیده است. ما هم با نهایت دقت و با توانی که در مجلس است سعی میکنیم دستورالعملهای بهداشتی را هم رعایت کنیم، این فرمایش شما هم از امروز و از این هفته عملیاتی میشود، جهت استحضار حضرتعالی.
18
تسلیت نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت درگذشت آقای عمران علی محمدی نماینده ادوار ایلام در مجلس شورای

علي نيک زادثمرين
مطلع شدیم جناب آقای عمران علیمحمدی نماینده محترم دوره نهم مردم شریف ایلام به رحمت ایزدی پیوستند. مصیبت وارده را به مردم بزرگوار شهر ایلام و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم طلب مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت داریم. برادر متفکرآزاد! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.
19
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

علي نيک زادثمرين
آقای متفکرآزاد تذکرات کتبی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم سالروز آزادسازی سوسنگرد را تبریک عرض میکنم علیالخصوص به رزمندگان غیور آذربایجانی علیالتخصیص شهید تجلایی بزرگوار.
ـ آقایان: حسن محمدیاری (طوالش، رضوانشهر و ماسال)، انور حبیبزادهبوکانی (بوکان)، کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت)، غلامرضا مرحبا (آستارا)، محمدرضا احمدی (رشت)، سیدکاظم دلخوشاباتری (صومعهسرا)، رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل)، پرویز محمدنژادقاضیمحله (لنگرود)، سیدجلیل میرمحمدیمیبدی (تفت و میبد) و محمدمهدی زاهدی (کرمان و راور) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم اقدام درخصوص درج نام «حیران گیلان» به «حیران اردبیل» در کتب درسی.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا در رابطه با فضای سبز حاشیه چاهنیمه (4) اقدام جدی صورت نگرفته است؟
ـ آقای محمود احمدیبیغش (شازند) به وزیر کشور درخصوص لزوم ممانعت از گماردن فرمانداران و بخشداران بدون هویت استخدامی و تجربه کاری و اداری.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اقدام جهت تنظیم بازار خودرو.
همچنین درخصوص لزوم پاسخگویی درخصوص تورم امروز جامعه.
همچنین درخصوص لزوم رسیدگی به افزایش قیمت اقلام خوراکی در شش ماه اول سال جاری.
به رئیسجمهور محترم و وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم پاسخگویی درخصوص نابسامانی قیمت مسکن در کشور، لزوم افزایش اعتبار واگذاری واکسن و تجهیزات فنی برای پیشگیری از بیماریهای مشترک و واگیر دام و طیور.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم جلوگیری از تیراندازی به کولبران در مناطق غربی کشور.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم خرید سیب صنعتی و زیردرختی به قیمت مناسب و تعیینشده تعاونی روستایی در ارومیه.
ـ آقای ابراهیم رضائی (دشتستان) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم پرهیز دولت از نگاه دستوری به بازار سرمایه، تمرکز بر نقش نظارتی در بازار و برخورد با عوامل فساد.
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به وزیر نفت درخصوص لزوم تسریع در تأمین گاز مایع مورد نیاز برای شهروندان فاقد گاز شهری.
ـ آقای علی خضریان (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق (23) نفر از سایر همکاران به وزرای نیرو و کشور درخصوص لزوم اقدام درخصوص رویهمند نبودن حسابرسی دقیق محلی در مورد طرح پیشنهادی شرکتهای آب و فاضلاب مصوبشده توسط شوراهای اسلامی شهرها.
ـ آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی (کرمان و راور) به وزیر اطلاعات درخصوص لزوم پیگیری جدی درخصوص شناسایی و برخورد با عوامل تولید و نشر اکاذیب، افترا و تهمت به مسئولان کشور در زمان رأی اعتماد وزیر فعلی صمت در فضای مجازی.
ـ آقایان: حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار)، فرهاد بشیری (پاکدشت)، کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت)، ابراهیم عزیزی (شیراز و زرقان)، کیوان مرادیانکوچکسرائی (قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی)، حسین میرزائی (اصفهان)، حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) و جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به وزیر کشور درخصوص ضرورت رسیدگی به وضعیت سوخت تاکسیهای تلفنی شهرستانهای شاهینشهر، میمه، برخوار و اعلام به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (45) نفر از سایر نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم احتساب خدمت سربازی در سوابق بیمهای بیمهپردازان صندوق بیمه عشایری و روستایی کشور براساس ماده (95) قانون تأمیناجتماعی.
ـ آقای عبداله ایزدپناه (ایذه و باغملک) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت راههای ایذه و باغملک.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا در بازار در رابطه با گرانی بازار به خصوص کالاهای اساسی اقدام جدی صورت نمیگیرد؟
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم اقدام لازم در رابطه با کمبود شدید داروهای بیماران تالاسمی.
ـ آقای محمدرضا احمدی (رشت) به وزیر نفت درخصوص ضرورت رسیدگی به تأمین سوخت آژانسهای مسافربری رشت، سنگرخمام، خشکبیجار، لشتنشاء و کوچصفهان.
ـ آقای محمدحسن آصفری (اراک، کمیجان و خنداب) به وزیر نفت درخصوص علت کمبود شدید گاز مایع و نابسامانیهای موجود در نحوه توزیع سیلندرهای گاز مایع در سطح کشور به خصوص استان مرکزی.
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تسریع در پرداخت بیمه بیکاری کارگران بیکارشده ناشی از کرونا و لزوم بیمه تمامی کارگران ساختمانی و انجام اقدامات اساسی برای امور درمانی کارگران.
ـ آقای ذبیحالله اعظمیساردوئی (جیرفت و عنبرآباد) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تأمین آب شرب شهرکهای طبیعت، سپاه و عدالت شهرستان جیرفت.
ـ آقای صدیف بدری (اردبیل، نمین، نیر و سرعین) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا در آستانه فصل کاشت گندم در کشور، دولت هنوز قیمت خرید تضمینی گندم را مصوب و ابلاغ نمیکند؟
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به اتفاق (32) نفر از سایر نمایندگان به وزیر امور خارجه درباره لزوم انجام اقدامات اساسی و حقوقی در مجامع بینالمللی برای برخورد با اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه اقتصاد کشور.
ـ آقای جبار کوچکینژادارمساداتی (رشت) به اتفاق (15) نفر از سایر نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم کمک به شالیزارهای خسارتدیده گیلان.
ـ آقای رحمتاله نوروزی (علیآباد) به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تسریع در تأمین اعتبار برای تکمیل اورژانس بیمارستان شهرستان علیآبادکتول.
همچنین لزوم تسریع در ساخت کلینیک تخصصی تأمیناجتماعی شهرستان علیآبادکتول.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص تسریع در راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی مسجد سلیمان.
ـ آقای محسن فتحی (سنندج، دیواندره و کامیاران) به وزیر نیرو درخصوص ضرورت تسریع در تکمیل سد سیاهزاغ دیواندره.
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به اتفاق (26) نفر از سایر نمایندگان به وزیر امور خارجه درخصوص انجام اقدامات دیپلماتیک و آتشبس بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان.
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به اتفاق (37) نفر از سایر نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم انجام اقدامات جدی برای کاهش قیمت ارز، سکه و تقویت ارزش پول ملی.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تسریع در اقدام درخصوص کارخانه لاستیک زابل.
آقای رئیس! در خدمت شما هستیم.

علي نيک زادثمرين
از برادر متفکرآزاد متشکریم.
نتیجه آراء انتخاب ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفهای و مهارتی؛ آراء أخذشده (162) رأی، برادر حسین حقوردی با (119) رأی به عنوان ناظر در شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفهای و مهارتی انتخاب شدند. برای برادرمان آرزوی توفیق داریم. آقای متفکرآزاد بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
آقای معینالدین سعیدی (چابهار، کنارک، قصرقندشهر و بخش مرکزی نیکشهر) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در اجرای طرحهای مهم راه در جنوب استان سیستان و بلوچستان و میزان بالای تصادفات در محورهای مواصلاتی این منطقه.
ـ آقای رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در تأمین اعتبار طرح پل میدانگیل شهرستان لاهیجان و چهاربانده کردن جاده بازکیلا، گراب به سیاهکل.
ـ آقایان: مصطفی نخعی (نهبندان و سربیشه)، محمدحسین فرهنگی (تبریز، آذرشهر و اسکو)، کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت)، حسین میرزائی (اصفهان)، احمد نادری و سیدعلی یزدیخواه، (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس)، علیاصغر عنابستانی و بهروز محبینجمآبادی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن)، احسان ارکانی (نیشابور و فیروزه) و منصور شکرالهی (کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعهگنج و فاریاب) به وزیر نیرو درخصوص لزوم توجه و بهکارگیری افراد شایسته بومی در گزینش نیروهای مورد نیاز به خصوص در مناطق محروم.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا در رابطه با فاضلاب زابل اقدام جدی صورت نگرفته است؟
ـ آقای ذبیحالله اعظمیساردوئی (جیرفت و عنبرآباد) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت انجام اقدام لازم جهت جلوگیری از تصادفات مرگآور جاده دلفارد جیرفت و همچنین چرا تعریض جاده مسیر جیرفت ـ بلوک ـ فاریاب و زیارتعلی متوقف شده است؟
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (17) نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم تسریع در اجرای احکام قانونی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و ارجاع متخلفان و به مراجع رسیدگی به تخلفات اداری در دستگاههای زیرمجموعه آن وزارتخانه.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به اتفاق (25) نفر از سایر نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا بیش از (80) درصد نهادههای دامی مورد نیاز کشور که میتواند در درون کشور تولید گردد و منجر به خودکفایی شود با ارز (4200) تومانی وارد شده و حالا حتی چند برابر قیمت هم در بازار سیاه نایاب گردیده و ظرفیت تولید مرغ را به نصف کاهش داده است؟
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا در رابطه با گرانی کود شیمیایی اقدام جدی صورت نمیگیرد؟ همینطور چرا در رابطه با گرانی کمرشکن بازار اقدام جدی صورت نمیپذیرد؟
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (25) نفر از سایر نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت شفافیت در قیمتگذاری اجناس و کالاهای اساسی و جلوگیری از افزایش متعدد قیمتها مگر با تصویب شورای عالی اقتصاد.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (19) نفر از سایر نمایندگان به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درخصوص لزوم اجرای کامل ماده (49) قانون خدمت وظیفه عمومی درخصوص پرداخت حقوق سربازان وظیفه.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (26) نفر از سایر نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم اجرای کامل ماده (13) قانون جامع خدمات به ایثارگران در معافیت شاغلین و بازنشستگان از پرداخت (2) درصد حق درمان آزادگان، جانبازان و ایثارگران مشمول قانون تأمیناجتماعی.
ـ آقایان: حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار)، حسین میرزائی (اصفهان)، جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد)، رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در تعریض و دوبانده نمودن دو کیلومتر از جاده شاهینشهر به سمت دیسمان.
ـ آقایان: حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار)، حسین میرزائی (اصفهان)، رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم استقرار پزشکان متخصص در کیلینیک تخصصی در شهرستان برخوار.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (20) نفر از سایر نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ضرورت نظارت بیشتر بر مدیریت و آموزش دانشگاههای جامع علمی ـ کاربردی کشور.

علي نيک زادثمرين
برادر متفکرآزاد! تذکرات کتبی نمایندگان محترم به مسئولین محترم دستگاههای اجرایی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (20) نفر از سایر نمایندگان به وزیر امور خارجه درخصوص ضرورت جلوگیری از مداخله سفارت هلند در امور آموزشی ـ اقتصادی و اقدامات ضدامنیتی علیه ایران.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (18) نفر از سایر نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم بازگرداندن مدارک هویتی و تضمینی وامگیرندگان بعد از تسویه قطعی توسط بانکها، مؤسسات مالی و اعتباری و صندوقهای قرضالحسنه و کارآفرینی.
ـ آقایان: حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار)، جعفر راستی (شبستر)، حسین میرزائی (اصفهان) و محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم تسریع در رفع مشکلات و محدودیتهای موقوفات پلاک (43) مزرعه خورزوق.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (24) نفر از سایر نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ضرورت اجرای افزایش امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری برای اعضای غیر هیأتعلمی دانشگاهها.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (23) نفر از سایر نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت تهیه و تصویب طرح جامع حمل و نقل کشور موضوع جزء (2) بند «ج» ماده (30) قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (18) نفر از سایر نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم تسریع در اجرای ماده (201) قانون مهارت استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بهرهمندی بسیجیان از سهمیه ورود به دانشگاههای دولتی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (25) نفر از سایر نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم نظارت بر توزیع ارز (4200) تومانی تخصیصیافته برای تأمین کالاهای اساسی و ضروری.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (15) نفر از سایر نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم اجرای احکام قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در مهلت پاسخگویی (10) روزه در دستگاههای زیرمجموعه آن وزارتخانه و لزوم ارجاع متخلفان به مراجع رسیدگی به تخلفات اداری.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (34) نفر از سایر نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت حقوقی و معیشتی خدمتگزاران و سرایداران مدارس.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (21) نفر از سایر نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت اصلاح مصوبه هیأت وزیران شهریور سال 99 درخصوص تغییر ماده (19) آییننامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید مسکن.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (17) نفر از سایر نمایندگان به وزیر دادگستری درخصوص لزوم اجرای احکام قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در مهلت پاسخگویی (10) روزه در دستگاههای زیرمجموعه آن وزارتخانه و لزوم ارجاع متخلفان به مراجع رسیدگی به تخلفات اداری.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (40) نفر از سایر نمایندگان به رئیسجمهوری درخصوص لزوم رسیدگی به افزایش قیمت بیش از حد کودهای شیمیایی یارانهای برای کشاورزان و بهرهبرداران.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (20) نفر از سایر نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص ضرورت نظارت بر محتوای فرهنگی و آموزشی اینستاگرام و جلوگیری از اشاعه بیبند و باری و آموزشهای مصرف مواد مخدر از طریق فضای مجازی.
ـ آقای مهرداد ویسکرمی (خرمآباد و چگنی) به اتفاق (22) نفر از سایر نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا بند «ه» ماده (7) قانون برنامه ششم توسعه و همینطور ماده (12) بند «ب» قانون برنامه ششم توسعه با توجه به مشکلات اقتصادی بازنشستگان عملی نشده است.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت رسیدگی به مشکلات مربیان سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و همینطور ضرورت پیگیری و رسیدگی به افزایش دهبرابری هزینههای کارت مهارت کارگران ساختمانی.
به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت دیپلماسی ورزشی کشور.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت بازنگری جدی در ارزیابی توان مالی خانوارهای روستایی در افزایش حق بیمه سلامت در سال جاری.
همینطور ضرورت توجه و حمایت حداکثری از نهادهای فرهنگی در تدوین برنامه هفتم توسعه و بودجه 1400.
ـ آقای کیوان مرادیانکوچکسرائی (قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی) به وزیر دادگستری و رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اصلاح بنیادین عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی به خصوص در زمینه اقدامات پیشگیرانه و عدم اثربخشی جرائم، همینطور لزوم پاسخگویی درخصوص عملکرد ضعیف سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در قبال افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز مردم، لزوم تسریع در حل مشکلات اقتصادی مردم.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم رسیدگی به اشکالات بانکها و لزوم پاسخگویی به ملت درخصوص تورم (40) درصدی.
به رئیسجمهور محترم و وزرای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهادکشاورزی درخصوص لزوم احقاق حقوق نیازمندان فاقد یارانه و سهام عدالت، لزوم احقاق حقوق معلمین در موارد مختلف، لزوم اجرای جامع قانون حمایت از معلولین، لزوم اجرای قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان، لزوم اختصاص درصدی از بودجه سلامت از محل ارزش افزوده به سازمان دامپزشکی کشور، عدم رونق بازار، تولید، صنعت و تجارت با توجه به جابهجایی سه وزیر و دو سرپرست در وزارت صمت.
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم برنامهریزی مناسب در زمینه تولید انواع فاکتورهای انعقادی خون و ایمونوگلوبولین در جهت رفع وابستگی به کشورهای خارجی.
ـ آقای جعفر قادری (شیراز و زرقان) به وزیر نفت درخصوص ضرورت برقراری درباره مزایای شایستگی به استرداد کارت نفت اعضای هیأت علمی دانشگاه نفت.
ـ آقای حسین محمدصالحیدارانی (فریدن، چادگان، فریدونشهر، بویین و میاندشت) به اتفاق (19) نفر از سایر نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم بازنگری در حذف سهمیه سویا و ذرت واحدهای پرورش بوقلمون.
ـ آقای احمدحسین فلاحی (همدان و فامنین) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم بهبود عملکرد و مدیریت منابع در سازمان اوقاف و امور خیریه.
ـ آقایان: روحاله متفکرآزاد و محمدحسین فرهنگی (تبریز، آذرشهر و اسکو)، احمد محرمزادهیخفروزان (اهر و هریس)، محمد باقری (بناب) و جعفر راستی (شبستر) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم تخصیص کافی و کاهش (98) درصدی کود فسفاته تخصیصی به کشاورزان استان آذربایجان شرقی.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت توجه ویژه، تدبیر و اقدام درخصوص دانشآموزان نیازمند و فاقد تلفن هوشمند.
ـ آقای محمدحسن آصفری (اراک، کمیجان و خنداب) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم توجه به بازار آشفته ارز و کنترل قیمت آن، همینطور لزوم توجه به گرانی تمام اقلام به خصوص کالاهای ضروری مردم.
همچنین لزوم توجه به بازرگانی مسکن در سطح کشور.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت توجه به وضعیت مالی روستاییان و رعایت حال آنان در پرداخت حق بیمه سلامت.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص اینکه چرا قانون بخشودگی مالیاتی شامل کتابفروشیها نمیشود؟
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص علت خامفروشی بیتومین در نبود صنایع تبدیلی و واردات محصولات فرآوریشده از بیتومین به کشور با ارز چند برابری.
به وزرای ورزش و جوانان، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص اینکه چرا پاداش کشتیگیران مدالآور پس از دو سال با محاسبه سکه دو میلیون تومانی و با کسر مالیات از آن انجام میشود. همینطور چرا وزارت بهداشت در زمینه کاهش سقط جنینهای قانونی و غیر قانونی و نظارت بر مراکز، کلینیکها، پزشکان و ماماهایی که به طور غیرقانونی اقدام به این جنایت جمعیتی میکنند برخورد قاطع و بازدارنده را ندارد؟
همینطور در این وضعیت بحرانی کاهش جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه اقدامات ایجابی سبک زندگی اسلامی مورد نظر رهبر انقلاب در جهت فرهنگ فرزندآوری و مقابله با روند رو به افزایش و هشداردهنده سقط جنین انجام داده است؟
به وزرای صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان و نفت درخصوص لزوم بازنگری و تقویت شاخص ارتباط دانشگاه با صنعت با توجه به تحریمها و ضرورت این ارتباط و تعداد و ظرفیت زیاد دانشگاهها، همینطور چرا علیرغم گذشت یک سال از پایان مهلت قانونی برای خصوصیسازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هنوز این مهم عملیاتی نشده است. همینطور رتبه پایین ایران در شاخص ارتباط دانشگاه و صنعت با توجه به تحریمها و ضرورت این ارتباط و تعداد ظرفیت زیاد دانشگاهها به هیچ عنوان پذیرفته نیست، کشوری که تحریم است نیاز به تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در آن دوصد چندان است، جایگاه ایران به لحاظ شاخص ارتباط صنعت دانشگاه در بین کشورهای حاضر در چشمانداز 1404 مناسب نیست.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (29) نفر از سایر نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم عملکردن دولت به تعهدات و مصوبات در قبال خدمات حمل و نقل شهری جهت جلوگیری از برداشت از صندوق توسعه ملی.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم تجدید نظر درخصوص ممنوعیت نامگذاری اماکن اقتصادی و هنری به زبان غیرفارسی.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم توجه به هزینههای درمانی بیماران کرونا در بیمارستانهای دولتی و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن آمپول رمدسیویر مختص درمان کرونا.
آقای رئیس! در خدمت شما هستیم.

علي نيک زادثمرين
نتیجه آراء انتخاب ناظر در شورای راهبردی دادرسی الکترونیکی؛ آرا أخذشده: (152) رأی، برادر سیدمحمد موحد با (107) رأی به عنوان ناظر در شورای راهبردی دادرسی الکترونیکی انتخاب شدند، برای ایشان آرزوی توفیق داریم.
تعدادی از همکاران فرمودند چنانچه مستحضرید دو، سه روز قبل ضدانقلاب به مرزهای کشور در منطقه غرب قصد نفوذ داشت که با هوشیاری مرزبانان غیور چون سدی محکم روبهرو شدند و در یک درگیری شجاعانه خائنان و مزدوران را به عقب راندند و خسارت سنگینی به آنها وارد کردند. در این عملیات سه تن از مرزبانان عزیز و شجاع ما به شهادت رسیدند و به همکاران، مرزبانان و خانوادههای ایشان تبریک و تسلیت عرض میکنیم. از نیروهای امنیتی و نظامی میخواهیم عوامل مزدور استکبار را در هرکجا که هستند تعقیب و آنان را به جزای اعمالشان برسانند.
20
اعلام وصول (2) فقره طرح

علي نيک زادثمرين
عذرخواهی میکنم، برادر دکتر دهنوی! اعلام وصول را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
دو مورد طرح به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح موادی از قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار.
ـ طرح اصلاح قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب 1362. آقای رئیس! خیلی ممنون.
21
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علي نيک زادثمرين
به استحضار همکاران شریف میرسانیم برابر تصمیمی که در هیأترئیسه گرفته شد منبعد جلسات ما از (7:45) صبح شروع خواهد شد. بنابراین جلسه بعدی ما ساعت (7:45) صبح روز سهشنبه بیست و هفتم آبان ماه 1399 خواهد بود. دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است و پایان جلسه را اعلام میکنیم.