1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 200 نفر از همکاران عزیزم رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه چهل و چهارم روز چهارشنبه پنجم آذر ماه 1399 هجریشمسی مطابق با نهم ربیعالثانی 1442 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور.
2 ـ گزارش کمیسیون آییننامه داخلی مجلس در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (37) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی.
3 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح دوفوریتی اصلاح ماده (54) مکرر قانون مالیاتهای مستقیم (اعادهشده از شورای نگهبان 2).
4 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده (اعادهشده از شورای نگهبان 1).
5 ـ گزارش شور دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران.
6 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی عملکرد شرکتهای خودروسازی درخصوص کیفیت و قیمت خودرو.
7 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار.
8 ـ گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور.
9 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه نحوه کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور.
10 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه موافقتنامه انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه.
11 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.
(آیات 11 ـ 7 از سوره مبارکه «محمد» توسط قاری محترم آقای حبیب صداقت تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ ینْصُرْکمْ وَ یثَبِّتْ أَقْدامَکمْ * وَ الَّذِینَ کفَرُوا فَتَعْساً لَهُمْ وَ أَضَلَّ أَعْمالَهُمْ * ذلِک بِأَنَّهُمْ کرِهُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَطَ أَعْمالَهُمْ *َ فَلَمْ یسِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَینْظُرُوا کیفَ کانَ عاقِبَةُ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَیهِمْ وَ لِلْکافِرِینَ أَمْثالُها * ذلِک بِأَنَّ اللَّهَ مَوْلَى الَّذِینَ آمَنُوا وَ أَنَّ الْکافِرِینَ لا مَوْلى لَهُمْ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاری محترم برادر عزیزمان جناب آقای حبیب صداقت تقدیر و تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر خدا را یاری کنید خدا یاریتان میکند و گامهایتان را استوار میدارد. و کسانی که کفر ورزیدند نگونساری بر آنان باد و خدا اعمالشان را بر باد داد. این بدان سبب است که آنان آنچه را خدا نازل کرده است خوش نداشتند و خدا نیز کارهایشان را باطل کرد. مگر در زمین نگشتند تا ببینند فرجام کسانی که پیش از آنان بودند به کجا انجامیده است؟ خدا زیر و زبرشان کرد و کافران را نظیر همین کیفرها در پیش است. چراکه خدا سرپرست کسانی است که ایمان آوردهاند ولی کافران را سرپرست و یاری نیست». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! من اسامی غایبان و متأخران را قرائت کنم، یک فهرست طولانی شد، ممکن است به خاطر اشکال سامانه بعضی از دوستان در جلسه حاضر باشند. آقایان و خانمها: سیدلفته احمدنژاد، احسان ارکانی، مجید انصاری، احمد جباری، محمدحسین حسینزادهبحرینی، سیدشمسالدین حسینی، سیداحسان خاندوزی، عبدالناصر درخشان، جلیل رحیمی، قاسم ساعدی، اقبال شاکری، غلامرضا شریعتی، عفت شریعتی، فرهاد طهماسبی، حسن لطفی، محمدرضا مبلغی، فاطمه محمدبیگی، اردشیر مطهری، علیرضا منادیسپیدان، سیدنظامالدین موسوی و سیدکاظم موسوی. آقای رئیس! خیلی متشکرم.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخصوص جلسه شورای هماهنگی اقتصادی در حضور رهبر معظم انقلاب

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً».
رهبر معظم انقلاب دیروز در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی نکات مهمی را درخصوص اداره اقتصادی کشور بیان فرمودند و نقشه راه هر سه قوه را در مواجهه با مشکلات اقتصادی ترسیم کردند. برای برداشتن بار مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها باید راهکارهای متفاوت داشته باشیم، نشستن و دست روی دست گذاشتن تا زمان لغو خوشبینانه تحریمها راهکار کارگشایی نیست. آنچه که باید برای رفع تحریمها انجام شود و تلاشی که باید در عرصه دیپلماسی صورت گیرد شرایط خود را دارد که پیش از این گفته شده است. امروز راهکار اصلی ما خنثیسازی تحریمها است که باید با همت و تلاش و شجاعت آن را به مرحله انجام برسانیم. برای عبور از تحریمها باید تکتک مردم ایران را قوی کنیم و همانطور که رهبر انقلاب نیز فرمودند با بیاثر کردن تحریمها است که میتوان رفع تحریم را نیز رقم زد.
رهبر معظم انقلاب روز گذشته چهار سرفصل مهم و حیاتی را برای حل مشکلات کشور در میانمدت بیان فرمودند. به لطف خدا و با تلاش همه شما همکاران عزیز، مجلس شورای اسلامی در راستای وظیفه خود یعنی ریلگذاری و نظارت در چهار فصل مطرحشده از سوی ایشان اقداماتی مهم در دست اقدام دارد.
سرفصل اولی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد مربوط به کسر بودجه بود. همانطور که همه متفقالقول هستیم اصلاح ساختار بودجه محور اول بسته اقتصاد مردمی مجلس شورای اسلامی است و همکاران محترم به ویژه نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه با کمک مرکز پژوهشهای مجلس ماهها است با نمایندگان محترم سازمان برنامه و بودجه در حال رایزنی هستند تا انشاءالله بودجه سال آینده کشور با رعایت اصول مصوب اصلاح ساختار بودجه ارسال شود و با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب، از سازمان برنامه و بودجه انتظار میرود همانطور که پیش از این وعده داده بودند بودجه را با ایجاد تغییرات لازم ارسال کنند تا بار فشار کسری بودجه کاهش پیدا کند.
سرفصل دوم در مورد تأکید رهبر انقلاب مربوط به جهش تولید است که در مجلس شورای اسلامی با عنوان رونق کسبوکار و ایجاد اشتغال برای جهش تولید مورد توجه نمایندگان قرار گرفته است و در این خصوص طرحهای مختلفی در دستور کار مجلس است. یکی از آن طرحها طرح جهش تولید مسکن است که کلیات آن به تصویب نمایندگان رسیده و میتواند تحول جدیدی در تولید مسکن به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصاد پدید آورد.
طرح ساماندهی بازار خودرو و همچنین طرح ساماندهی بازار زنجیره فولاد نیز توسط نمایندگان محترم در حال پیگیری است. خرید تضمینی محصولات کشاورزی و تصویب اعطای تسهیلات درخصوص آن نیز گام مهم دیگری بود که نمایندگان محترم در مجلس یازدهم برداشتهاند.
در سرفصل سوم یعنی افزایش سرمایهگذاری دولت و نهادهای عمومی تصویب قانون افزایش سرمایه شرکتها از محل صرف سهام بدون حق تقدم اقدام مهمی بود که در مجلس صورت گرفت که مجلس در تلاش خواهد بود تا بر اجرای درست آن به نحوی که به بهبود شرایط اقتصادی کمک کند نظارت کند.
سرفصل چهارم مطالبه مقام معظم رهبری، ضرورت حمایت از قشرهای ضعیف است. مردم عزیز ما مطلعند که در چهار ماه گذشته نمایندگان محترم به طور مداوم پیگیر به سرانجام رسیدن قانون حمایت معیشتی از مردم بودهاند و با تأکید دیروز مقام معظم رهبری و انتظار مردم، اکنون این امیدواری وجود دارد که دولت و مجلس با هماهنگی و همکاری هرچه سریعتر قانون حمایت معیشتی از مردم را به مرحله اجرا برسانند و انتظارات موجود را پاسخ دهند.
طبق این قانون باید تا پایان سال به (60) میلیون نفر از هموطنان عزیز ما یارانه کالاهای اساسی پرداخت شود. همچنین مجلس وظیفه خود میداند راهبردهای تعیینشده توسط رهبر معظم انقلاب را به طور ویژه در بودجه 1400 و در برنامه پنجساله هفتم مورد توجه قرار دهد تا در ریلگذاری یکساله و پنجساله پیشروی کشور با جهتگیری درست حرکت کند.
در خاتمه کلام اینکه این روزها گرانیهای افسارگسیخته دغدغه اصلی مردم شده است و زندگی را بر مردم سخت کرده و پدران را شرمنده و شرمسار خانوادهها نموده است، گرانیهای کمرشکنی که یک روز با تخممرغ آغاز شد و حال به مرغ رسیده است و امروز قیمت مرغ تبدیل به نمادی از ناکارآمدی و ناهماهنگی در اجرا و سیاستگذاری شده است، ضروری است بخشهای مختلف دولت با هماهنگی کامل سریعاً نسبت به ساماندهی مجدد بازار کالاهای اساسی به خصوص مرغ اقدام کنند. در همین زمینه لازم است کمیسیون کشاورزی مجلس با سرعت و دقت وظیفه نظارتی خود را در این باره انجام دهد و گزارش آن را به مجلس و مردم ارائه کند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
4
ارجاع طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور به کمیسیون مربوطه (ثبت 185)

محمدباقر قاليباف
دستور جلسه اول را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب خدمت همکاران عزیز و مردم شریف ایران. آقای رئیس! ما چندمین جلسه است که درخصوص احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کشور داریم بحث میکنیم. پیشنهادات در بندهای مختلف زیاد است و ما تا بند (4) را وارد شدیم. آقای رئیس! بحث اعمال ماده (152) بود، اگر براساس آییننامه نظر شما است اعلام بفرمایید، اگر همکاران عزیز قبول کردند اعمال ماده (152) شود.

محمدباقر قاليباف
من یک نکته را خدمت همکاران عزیز اشاره کنم. بحث احکام بودجه از موضوعات مهمی است که کمیسیون بودجه و برنامه با زحمات زیاد این (12) بند را زحمت کشیدند بررسی کردند و به صحن آوردند. ما تا بند (4) آن را در جلسه قبل پیش رفتیم و در بند (4) بودیم.
واقعاً پیشنهادات و الحاقات زیادی بود و در حین بررسی بعضاً دوستان ابهاماتی در این موضوع داشتند که وقت زیادی را از صحن میگرفت. از این طرف هم واقعاً زمان ما در مجلس با توجه به شرایط کرونایی که هست و کوتاه بودن زمان جلسات، وقت صحن برای بررسی پیشنهادات زیاد گرفته شد.
خواهش من از همه دوستان و عزیزان این است که این پیشنهادات و بحثهایی که هست به کمیسیون برگردد و عزیزان ما در کمیسیون به آنها بپردازند که انشاءالله همه این پیشنهادات و ابهاماتی که هست آنجا بررسی شود و انشاءالله با توجه به زمان کمی که داریم، در این هفته انشاءالله جلسات متوالی را بتوانند در کمیسیون بودجه بگذارند و این پیشنهادات آنجا بررسی شود و مجدداً به صحن بیاید که با توجه به جلسات و دستورات دیگری که داریم وقت صحن خیلی گرفته نشود و پیشنهاد آنجا مطرح شود. (خضریان ـ آقای رئیس! مسکن را هم اینطوری کردید رفت و دیگر برنگشت. دوفوریت بود و دیگر از کمیسیون برنگشت) ما این موضوع را براساس ماده (152) آییننامه اجازه بدهید به رأی بگذاریم، اگر دوستان تصمیم گرفتند. ما این را به رأی دوستان میگذاریم. حضار 238 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد، خیلی ممنون.

احمد اميرآبادي فراهاني
کمیسیون محترم تا یکشنبه نتیجه را اعلام کنند که ما در دستور قرار بدهیم.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقای دکتر! آقای نادران از جلسه قبلی یک تذکر دارند.

محمدباقر قاليباف
آقای نادران بفرمایید، تذکر (75) است.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای نادران! اجازه بدهید، آقای کریمیفیروزجائی اصلاحیه دارند.

علي کريمي فيروزجائي
آقای رئیس! من اسامی دو نفر از همکارانی که به اشتباه در لیست متأخران قرائت کردم را اصلاح کنم، آقایان سیدشمسالدین حسینی و مجید انصاری که در جلسه حاضرند و من اشتباهاً اسمشان را در فهرست غایبان خواندم، خیلی متشکرم.

محمدباقر قاليباف

الياس نادران
بسم الله الرحمن الرحیم
من جلسه قبل تذکر ماده (75) داشتم که علیالقاعده خارج از نوبت باید اجازه داده میشد. من اولاً از برادرمان آقای دکتر طغیانی تشکر میکنم که جلسه قبل متعرض پیشنهادهای اعضای کمیسیون بودجه بودند، نسبت به آنچه که در اصلاح ساختار بودجه آمده بود، فرصتی را ایجاد کردند که ما بتوانیم صحبت کنیم.
من یک نکتهای را عرض کنم که اولاً من از کاری که دوستانمان در کمیته اصلاح ساختار بودجه کردند دفاع میکنم، تشکر میکنم از دهها جلسهای که دوستانمان گذاشتند و کمیسیون زحمت کشید و یک متن خوبی را تقدیم کرد.
اما چند تا نکته وجود دارد که باید به آن توجه کرد. اولاً اینکه اصل (85) قانون اساسی میگوید: «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست». اصل (86) میگوید: «نمایندگان در ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر و رأی خود کاملاً آزادند».
چون اولین بار بود که این تذکر داده شد، اگر این رویه در مجلس باقی بماند که اعضای کمیسیون نسبت به مصوبات کمیسیون پیشنهاد و رفع ابهام نداشته باشند، ما فردا یک کمیسیون تلفیق بودجه خواهیم داشت، نزدیک به (50) نفر عضو هستند و اگر این (50) نفر را از پیشنهاد دادن و اصلاح محروم کنیم، با اینکه بیشتر از بقیه اعضا در جریان مصوبات کمیسیون تلفیق هستند، این آزادمنشی و استقلال رأی و اظهارنظرها را از مجلس میگیریم. ما باید اجازه بدهیم که نمایندگان فرصت اظهارنظر داشته باشند.
آن چیزی که در اصلاح ساختار بودجه هم فوقالعاده مهم است این است که ما همراه مصوبه مجلس به دستگاه اجرایی نمیرویم. برداشت دستگاههای اجرایی از مصوبه ما ملاک عمل قرار میگیرد. بنابراین اگر متن مبهمی باشد، اگر متنی باشد که قابل تفسیر باشد، اگر متنی باشد که دستگاه اجرایی هر برداشتی که خودش داشت کند، بعداً برای کشور مسأله ایجاد میکند. ما در مصوبات مجالس قبلی هم دیدیم.
حالا من ضمن اینکه از این تشکر میکنم که مجلس اجازه داد کمیسیون بودجه مجدداً این مسأله را با دقت بیشتری بررسی و تنقیح کند، نکته اساسی که وجود دارد این است که ما مواجه با شرایطی هستیم که الان بودجه باید بیاید. خبرها میگوید دولت بیش از (205) هزار میلیارد تومان میخواهد اوراق سلف نفتی بفروشد. این یعنی فاجعه، یعنی آیندهفروشی، یعنی تحویل زمین سوخته به دولت بعدی. الان فکر میکنم مهم است که کمیسیون بودجه و سازمان برنامه با هم بنشینند راجع به جزئیات آن اصول کلی بودجهای که میخواهد پیشنهاد شود، با هم به بحث بنشینند و جزئیات را با هم بحث کنند. دارند اموال دولت را میفروشند، دوباره دارند پیشنهاد میدهند که اوراق بفروشند، روی مسائل اساسی کار نمیکنند.
استدعای من از همین جا این است که ریاست محترم کمیسیون یک وقتی را بگذارند، هیأترئیسه محترم به دولت بیشتر توصیه کند و جدیتر بگیرند به اینکه ما بنشینیم آن جدول اول که خلاصه درآمد ـ هزینه و منابع و مصارف بودجه است را با هم یک تبادلنظر داشته باشیم. خدایناکرده طوری نشود که لایحه بودجه به مجلس بیاید و کمیسیون تلفیق یا صحن مجلس کلیات بودجه را رد کند.
ما بالاخره بودجه 99 را دیدیم، وقتی به سران قوا رفت و محرمانه شد حق اظهارنظر را از ما گرفتند، دخالت در جزئیات را از ما گرفتند و یک طرح معیشت میخواستیم برای (30) هزار میلیارد تومان بدهیم چقدر مصیبت کشیدیم، در آخر این اتفاقاتی افتاد که شما شاهد هستید بین دولت و مجلس است.
خواهش من این است که ما روی این جزئیات با همدیگر انشاءالله به توافق برسیم، آنچه که در اصول کلی حاکم بر مقررات بودجه است و قوانین بودجه هم باید رعایت شود، انشاءالله کمیسیون متن منقحتری را تقدیم صحن محترم خواهد کرد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. این نکته را خدمت دوستان عرض کنیم که انشاءالله کمیسیون برنامه و بودجه روز دوشنبه جلسهای را برای همین بحث مربوط به بودجه برقرار کردهاند، انشاءالله در آن جلسه خود من هم حضور دارم و دوستان کمیسیون بودجه هم هستند که موضوعات مربوط به مباحث کلی بودجه سال 1400 را در آنجا صحبت کنیم. جناب آقای نادران! حتماً همه مجلس به اهمیت کمیسیون برنامه و بودجه پی بردند، همه عزیزان به اهمیت کمیسیون تلفیق پی بردند. مطمئنیم که انشاءالله با همکاری دوستان و افراد صاحبنظری که هم در قانونگذاری و هم در اجرا هستند انشاءالله بتوانیم بودجه دقیقی را با همان نگاه اصلاح ساختار بودجه داشته باشیم.
5
رد طرح الحاق یک تبصره به ماده (37) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی (ثبت 269)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی گزارش کمیسیون آییننامه داخلی مجلس در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (37) برای افزایش تعداد اعضای کمیسیونها برای این (10) بزرگواری که در مرحله دوم به خاطر کرونا با تأخیر وارد مجلس شدهاند است. من از سرکار خانم محمودی سخنگوی محترم کمیسیون دعوت میکنم برای ارائه گزارش تشریف بیاورند. از آقای دهنوی هم خواهش میکنم که اسامی مخالفین و موافقین را قرائت بفرمایند. فقط یک خواهشی داریم اگر مخالفین و موافقین همکاری کنند صحبت نفرمایند که زودتر این یک خط را رأیگیری کنیم، خیلی ممنون میشویم. در غیر این صورت اگر میخواهند صحبت کنند، اگر کمتر از وقتشان استفاده کنند باز هم از ایشان تشکر میکنیم.

سميه محمودي
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و الهی ایاک نعبد و ایاک نستعین
گزارش دوفوریتی
شماره 269
مورخ 4/9/1399
گزارش کمیسیون آیین¬نامه داخلی مجلس شورای اسلامی
طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (38) قانون آیین¬نامه داخلی که به این کمیسیون به عنوان اصلی ارجاع شده بود، با حضور طراحان، کارشناسان و صاحب¬نظران در جلسه روز سهشنبه مورخ 4/9/1399 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در عنوان و متن به تصویب رسید.
اینک گزارش آن در اجرای ماده (161) قانون آیین¬نامه داخلی، به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود.
رئیس کمیسیون آیین¬نامه داخلی ـ محمدحسین حسینزادهبحرینی

سيدمحسن دهنوي
خیلی ممنون. آقای رئیس! اسامی مخالفین و موافقین را قرائت میکنم. مخالفین: آقای محمدرضا صباغیان، آقای سیدموسی موسوی و آقای محمود احمدیبیغش. موافقین: آقای محمد علیپور، آقای کیومرث سرمدی و آقای علیرضا عباسی. در خدمت نفر اول به عنوان مخالف آقای محمدرضا صباغیان هستیم، بفرمایید. اگر کمتر از وقت صحبت بفرمایید ممنون میشویم.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
خدمت همه نمایندگان محترم عرض سلام و ادب دارم. آقای قالیباف! من اول یک تذکری خدمت شما عرض کنم، تذکر ماده (100)، میگوید: «دستور هفتگی مجلس باید به ترتیب وصول طرحها و لوایح از کمیسیونها و سایر موضوعات طبق این آییننامه توسط هیأترئیسه مجلس تهیه و پس از چاپ و توزیع بر تابلوی مخصوص نصب شود. رعایت ترتیبات مذکور الزامی است».
به هر حال آییننامه داخلی مجلس را همه اعضای محترم هیأترئیسه سوگند یاد کردهاند که به نحو احسن این را رعایت کنند. منتها متأسفانه بعضی مواقع ما شاهدیم که رعایت نمیشود. طرحهای دوفوریتی و یک فوریتی که قبلاً ارائه شده براساس نوبت است. منتها یک دفعه ما میبینیم که طرح دوفوریتی یا یک فوریتی بدون نوبت میآید در صدر قرار میگیرد. الان طرحی است که نوبت (27) است، میآید اول. اگر واقعاً این رعایت ترتیب و نوبتدهی لازم نیست نوشته نشود، ثبت نشود، بگویند این براساس سلیقه هیأترئیسه است و اگر واقعاً باید آییننامه رعایت شود ترتیب رعایت شود. حداقل اگر موردی هم است بیایند نظر نمایندگانی که نوبتشان است را بگیرند. تا به حال چند مورد اتفاق افتاده، آقای قالیباف! خواهش من این است که این رعایت شود. اینها جزء آییننامه داخلی است و انتظار ما از جنابعالی و هیأترئیسه این است که رعایت شود.

محمدباقر قاليباف
آقای صباغیان! شما به عنوان مخالف در دستور جلسه صحبت بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
آقای قالیباف! این تذکر است، من راجع به همین موضوع دارم صحبت میکنم که رعایت نشده است، مخالفتم هم جای خودش است، یکی از دلایلش همین تذکر است. من خواهش میکنم شما این را پاسخ بدهید، چون دفعه دوم و سوم است که به دستور جنابعالی این اتفاق میافتد. حقوق نمایندگان اینجا رعایت نمیشود.
اما در مورد مخالفت؛ دوستان عزیز! ما مخالف نیستیم که الان میخواهد تصمیمگیری شود. به هر حال اینها هفت، هشت ماه در مرحله دوم خیلی سختی هم کشیدهاند، شاید بعضی از حقوقشان هم رعایت نشده، به هر حال چون نبودند بعضی از شوراها و مجامع را هم نتوانستند شرکت کنند. این را هم که ما داریم به هیأترئیسه اختیار میدهیم بحثی نیست، منتها بعضی از نمایندگان بودند که در کمیسیونها میتوانستند قبلاً بروند، منتها گفتند ظرفیت آن کمیسیون تکمیل است و طرف نتوانست به کمیسیون برود و مجبور شد به کمیسیون دیگری برود. الان همین افراد با این اختیاری که ما داریم به هیأترئیسه میدهیم، آنها این دفعه میتوانند دو نفر اضافه شوند و بروند. اینجا یک مقدار عدالت رعایت نمیشود و الا این دوستانی که الان هستند حقشان است و ما هم از ایشان حمایت میکنیم. فقط دوستان و نمایندگان قبل همین کمیسیونها را میخواستند بروند و متقاضی بودند. ولی الان با این پیشنهاد حق آنها ضایع میشود، منتها شامل این عزیزان میتواند باشد و الا من مخالفتی ندارم که اینکه ما بخواهیم مشکل حل شود.

احمد اميرآبادي فراهاني
خیلی ممنون که مخالف صحبت نکردید. مخالف بعدی صحبت کند، ایشان مخالف صحبت نکرد.

سيدمحسن دهنوي
موافق بعدی جناب آقای محمد علیپور هستند، بفرمایید.

محمد علي پور
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تبریک هفته بسیج به بسیجیان دلاور و آرزوی توفیق برای تمامی رزمندگان اسلام و همکاران گرامی. نمایندگان محترم! بنده در ابتدای تقسیمبندی کمیسیون خودم جزء مخالفین این ماده (37) و (38) بودم و این دوره از مجلس هم نشان داد که اجرای این دو ماده از آییننامه داخلی مجلس چند ماهی مجلس را به خودش مشغول کرد و اینها نشان داد که درست است یک مبنایی گذاشتیم و در ابتدای شروع به کار مجلس هم علیرغم بعضی خارج از رویه کار کردن این هیأت به هر حال نمایندگان سازماندهی شدند، ولی واقعیت امر آن چیزی که پیش آمد این عزیزانی که برای مرحله دوم ماندند چه گناهی دارند؟ اگر کرونا نبود و انتخابات به موقع برگزار میشد این عزیزان هم به همراه تمامی نمایندگان امتیازبندی میشدند و تکلیف کمیسیونشان مشخص میشد.
به هر حال اینها جا ماندند به علت اینکه انتخابات به موقع برگزار نشد و اینها بعد از سازماندهی مجلس به مجلس آمدند و حق دارند و آن چیزی که پیشنهاد شده و مخالف محترم هم فرمودند که عدالت رعایت نمیشود، اتفاقاً اگر به متن این پیشنهاد دقت کنیم اینجا آورده که عزیزانی که متقاضی حضور در کمیسیونها هستند، امتیاز اینها را با امتیاز آخرین نفری که در کمیسیون پذیرفته شده مقایسه کنند، اگر بیشتر از ایشان بود اجازه بدهند حداقل دو نفر به سقف کمیسیون مربوطهای که عزیزان درخواست کردهاند اضافه شود. سقف قبلی حداقل (19) نفر و حداکثر (23) نفر و در این مورد اگر تعداد متقاضی بیشتر از (23) نفر که سازماندهی شدند هست، امتیاز این عزیزان مقایسه میشود، اگر امتیاز این عزیزان از آخرین نفری که در کمیسیون پذیرفته شود، امتیازبندی میشود، مثل تمامی نمایندگان که امتیازبندی شدند، یعنی خارج از رویه نمیخواهند کاری کنند، منتها اگر امتیاز اینها از آخرین نفر بیشتر بود دو نفر به سقف همان کمیسیون اضافه میشود و این عزیزان هم توفیق خدمتگزاری را پیدا میکنند و در کمیسیون دلخواهشان سازماندهی میشوند.
در واقع این چند ماهی هم که این فرصت از دست رفته، این عزیزان به نوعی تحت فشار روانی بودند و نتوانستند هم مشکلات مابین مرحله اول و دوم انتخابات را حل کنند و هم اینکه به مجلس راه پیدا کردند و تا به امروز تکلیف کمیسیونشان مشخص نشده، این عزیزان دچار مشکل شدند و با این اقدام ما میتوانیم این مشکل را هم در این دوره و هم برای دورههای بعد با رأی نمایندگان محترم حل کنیم و آرزوی توفیق داریم. والسلام علیکم و رحمه الله

سيدمحسن دهنوي
نفر بعدی مخالف آقای سیدموسی موسوی هستند، بفرمایید. آقای موسوی در صحن نیست، فکر کنم در مشروطه باشند. (عدم برقراری ارتباط).

احمد اميرآبادي فراهاني
مخالف بعدی آقای احمدیبیغش را اعلام کنید صحبت کنند تا اگر آماده شد آقای موسوی صحبت کنند.

سيدمحسن دهنوي
چشم، جای مخالف را عوض میکنیم، آقای محمود احمدیبیغش بفرمایید.

محمود احمدي بيغش
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران محترم! این موضوعی که امروز مطرح است هیچکدام از عزیزان نماینده مخالف اینکه دوستانی که جدیدالورود هستند و در پی برگزاری انتخابات و آن بحث ویروس منحوس کرونا نتوانستند در موعد مقرر انتخابات برگزار شود و دوستان در مجلس حاضر شوند، هیچکدام از حاضرین و نمایندگان مخالف حضور آنها در کمیسیونها نیستند. چون به هر حال این عزیزان باید در کمیسیونی جا داشته باشند. منتهای مراتب بنا بر این نیست که ما بیاییم به خاطر ده نفر قانون را تغییر بدهیم.
عنایت دارید که برخی از کمیسیونهای موجود الان داوطلبین حضور در آنها شاید از ظرفیت هم بیشتر باشد. ظرفیت بعضی از کمیسیونها هم شاید به نصف نرسیده است. لذا بنده اعتقاد دارم که این دوستان بیایند و در کمیسیونهایی که ظرفیت خالی دارند جا بگیرند. چرا اصرار دارند کمیسیونی که امروز (23) نفر عضو دارد، بعضی از این دوستان اصرار دارند در همان کمیسیون جا داشته باشند. نه، به هر حال بنا بر دلایلی که موجه هم هست اینها چند ماهی را از حضور در مجلس جا ماندهاند. الان در همین مجلس کمیسیونهایی هست، مثل کمیسیون قضائی، این ظرفیت کامل ندارد. دوستان بروند در آن کمیسیونها ثبت نام و فعالیت کنند.
از طرفی براساس متن موجودی که الان روی همین دستگاه مانیتور دیده میشود، عنایت داشته باشید که باید تعادلی بین کمیسیونها هم وجود داشته باشد. چه کسی باید به این تعادل اهمیت بدهد؟ همین ده نفر یا چند نفری که الان نامزد عضویت در این کمیسیونها هستند.
نکته بعد اینکه مجلس نسبت به کل کشور مسئول است که لازمه آن این است که عزیزان نماینده تعادلی بین اعضای کمیسیون برقرار کنند و این دوستان در کمیسیونهایی که ظرفیت کاملی را الان ندارند جا بگیرند، نه اینکه آن کمیسیونهایی که خودشان تمایل دارند. الان فرض کنیم عزیزی مایل است به کمیسیون برنامه و بودجه برود، کمیسیون برنامه و بودجه هم کامل است. این روا نیست، بیایند به کمیسیون قضائی یا کمیسیون فرهنگی بروند. شاید گفته شود اینها تخصص ندارند، مثلاً فردی است که تخصص آن برنامه و بودجه است و الان نباید به کمیسیون قضائی برود. اینطور هم نیست، نماینده در قبال همه مسائل مملکتی مسئول است و میتواند در همه امور اظهارنظر کند، نظر بدهد، لذا در کمیسیونی که الان ظرفیت دارند جا بگیرند، انشاءالله میتوانند مثمرثمر باشند.
همه ما قطعاً با اصل این موضوع موافقیم، چون اینها باید در یک کمیسیونی جا داشته باشند. اما در کمیسیونهایی که اعضای آنها کامل نیست. جناب آقای رئیس، نمایندگان! الان کمیسیون قضائی و کمیسیون فرهنگی ما نیاز دارد که عزیزانی بروند در آنجا فعال شوند، لطف کنند از اینکه بخواهند قانون را تغییر بدهند صرفنظر کنند، بیایند و ایثار کنند و بروند در کمیسیونهایی که نیاز است، انشاءالله در آنجا بتوانند مثمرثمر و موفق باشند. انشاءالله عزیزان با این موضوع مخالفت کنند و در صدد تغییر قانون نباشند. متشکریم.

سيدمحسن دهنوي
خیلی ممنون، نفر بعدی آقای کیومرث سرمدی به عنوان موافق هستند، بفرمایید.

کيومرث سرمدي واله
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام و ادب محضر همکاران عزیز و تبریک هفته بسیج به دلاورمردان عرصه دفاع مقدس و تشکر از مقام معظم رهبری به واسطه بیانات راهگشا و بیان راهکارهای خروج از مشکلات کشور.
با توجه به اینکه کمیسیونها به عنوان مغز متفکر مجلس و محلی که همه موارد و کارهای تخصصی آنجا بررسی و چکشکاری میشود، لذا این است که حضور افراد متخصص، صاحبنظر و توانمند در حوزه هر کمیسیون از جمله رسالتهای اصلی مجلس میتواند باشد. از طرف دیگر این عزیزان بنا به دلایل متعدد به موقع موفق به ورود به مجلس نشدند، لذا به حق است که فضا و شرایطی ایجاد شود که این عزیزان بتوانند در کمیسیونی عضویت داشته باشند که با توجه به تخصص، توان و اطلاعاتی که دارند بتوانند گرهی از مشکلات حل کنند و در راستای ارائه دیدگاههای علمی خود مشکلات را حل کنند.
من کاملاً از همه عزیزان خواهش میکنم به این درخواست رأی مثبت بدهند. عزیزان مخالف فرمودند این عزیزان در ظرفیتهای خالی که وجود دارد عضویت داشته باشند و انتخاب شوند. مثلاً در کمیسیون قضائی اگر عزیزی از این عزیزانی که جدیداً وارد مجلس شدهاند تخصصشان در امور کشاورزی یا فرهنگی باشد یا سایر تخصصها را داشته باشند، اجبار در عضویت اینها در کمیسیونی که کار اینها نیست و تخصصی ندارند به عدم کارایی کمیسیون کمک خواهد کرد و هر برنامهای که در آنجا ارائه شود نظراتی که داده خواهد شد مطمئناً متناسب با تخصص این عزیزان نخواهد بود.
بنده معتقدم تأخیر در ورود این عزیزان به مجلس شورای اسلامی نباید مانع هم استفاده بهینه از توان این عزیزان باشد و نه اینکه اینها را از حق خودشان محروم کنیم و به اجبار بگوییم که در ظرفیتهای خالی که وجود دارد ورود پیدا کنند. در این چیزی هم که ارائه شده طبیعتاً بیان شده که امتیاز این عزیزان باید از امتیاز آخرین عضو کمیسیون بالاتر باشد. لذا بنده با این قضیه موافقم و از همکاران عزیز خواهش میکنم که رأی مثبت به این مورد داده شود، انشاءالله.

سيدمحسن دهنوي
آقای رئیس! با توجه به اینکه نفر مخالف قبلی انصراف داد، دو نفر مخالف و دو نفر موافق صحبت کردند. اگر اجازه بدهید رأی بگیریم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای نیکزاد هم میخواست به عنوان موافق صحبت کند که چون نفر سوم مخالف انصراف داد دیگر رأیگیری بفرمایید.

محمدباقر قاليباف

سميه محمودي
همکاران محترم! این بحث طرح دوفوریتی موضوعی بود که روز چهارشنبه هفته گذشته مورد تصویب همکاران قرار گرفت و در کمیسیون آییننامه داخلی مورد بررسی قرار گرفت. قرار بر این بود در آن طرح دوفوریتی که برای یک مقطع، یعنی فقط برای مجلس یازدهم برای همین ده نفر نمایندگانی که در مجلس انتخاب شدند انجام شود. ولی یک موضوعی که مدنظر کمیسیون قرار گرفت این است که مقطعی نباشد، برای همه ادوار باشد. الان میاندورهای هم یک تعدادی از همکاران به ما اضافه میشوند و بالاخره باید برای آن بزرگواران هم تصمیم گرفته شود.
من اولاً از همه مخالفین و موافقین تقدیر و تشکر میکنم، ولی بحث عدالت را پیش کشیدند، موضوعی که کمیسیون مورد بررسی قرار داد، همانطور که موافق محترم هم اعلام کردند این موضوع به این ترتیب است که این افرادی که الان ورود پیدا میکنند یا افرادی که به عنوان میاندورهای وارد مجلس میشوند، این دوستان هم باید امتیازبندی شوند و براساس امتیازی که به دست میآورند باید امتیازشان از آخرین عضو همان کمیسیون بالاتر باشد تا بتوانند وارد یک کمیسیون شوند. در این صورت است که رؤسای شعب با هیأترئیسه جلسهای را برگزار میکنند و براساس آن دو نفر به کمیسیونها اضافه میکنند.
من یک موضوعی را هم خدمت شما بزرگواران عرض کنم که به هر حال هر موردی که قرار باشد به آییننامه داخلی اضافه شود دوسوم آراء را نیازمند است. در این زمینه من خواهشمندم که همکاران رأی بدهند، ممنون.

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. حضار 241 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. (امیرآبادیفراهانی ـ همکاران عزیز! مشارکت بفرمایید، دوسوم رأی میخواهد. کلیات هست بعد انشاءالله جزئیات را هم یک رأیگیری خواهیم داشت. این اصلاح آییننامه درخصوص تعیین تکلیف ده نفر از همکارانی است که در دوره دوم به این مجلس آمدند، به خاطر استثنای کرونا با تأخیر وارد مجلس شدند، چون چاره دیگری نداشتیم. برای اصلاح آییننامه است) پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
6
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص طرح اصلاح ماده (54 مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 70)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی درخصوص گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح دوفوریتی اصلاح ماده (54) قانون مالیاتهای مستقیم یا همان مالیات بر خانههای خالی است که من گزارش کمیسیون را برای رأیگیری قرائت میکنم:
به منظور رفع ایراد ردیف (1) شورای نگهبان، یک تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره (3) به ماده (۵۴ مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب3/12/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی الحاق شد:
«تبصره 3 ـ در صورتی که مالک، واحد مسکونی خود را برای فروش یا اجاره، حسب مورد به ارزش اجاری موضوع ماده (54) این قانون یا میانگین قیمتهای روز منطقه موضوع ماده (64) این قانون، از طریق سامانه معاملات املاک که وزارت راه و شهرسازی ظرف حداکثر سه¬ ماه از لازمالاجرا شدن این ماده، با استفاده از امکانات موجود، راهاندازی و اجرا میکند، عرضه نماید، مشمول مالیات موضوع این ماده نمیشود. اگر مالک بیش از دو بار از اجاره یا فروش ملک خود به قیمتهای مذکور خودداری کند، واحد مذکور از زمانی که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان خانه خالی شناسایی شده است، حسب مورد مشمول مالیات موضوع این ماده یا جریمه موضوع بند (۵) تبصره (۸) ماده (۱۶۹ مکرر) این قانون میشود.
سامانه معاملات املاک باید به گونهای طراحی شود که قابلیت ارزشگذاری واحدهای مسکونی به قیمتهای مذکور، امکان ثبت درخواست متقاضی خرید یا اجاره املاک عرضه شده در آن و ثبت تحقق یا عدمتحقق معامله را داشته باشد. در صورت نیاز، وزارت راه و شهرسازی میتواند از منابع تخصیصیافته حاصل از مالیات بر خانههای خالی برای تأمین هزینههای ارتقاء و نگهداری این سامانه استفاده نماید که میزان آن در قوانین بودجه سنواتی مشخص میگردد».
آقای رئیس! رأیگیری بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. دوستان دقت کنند، اعادهشده از شورای نگهبان و اصلاح کمیسیون است، لطف کنند در رأیگیری مشارکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (3) شورای نگهبان، یک تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره (4) به ماده (۵۴ مکرر) قانون الحاق شد:
«تبصره 4 ـ واحدهای مسکونی موقوفه که براساس استعلام از سازمان اوقاف و امور خیریه امکان اجاره آنها حسب وقفنامه وجود ندارد، مشمول مالیات موضوع این ماده نخواهند بود».
آقای رئیس! رأیگیری بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
حضار 239 نفر، عزیزان لطف کنند در رأیگیری مشارکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایرادات ردیف (2) شورای نگهبان، صدر جزء (1) تبصره (8) ماده (169 مکرر) به شرح زیر اصلاح شد:
«1 ـ وزیر راه و شهرسازی مکلف است ظرف حداکثر سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این تبصره، ضمن تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات، امکان اظهار رایگان اطلاعات مربوط به املاک تحت تملک و محل اقامت یا بهرهبرداری اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله اشخاص موضوع ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14/12/1395 را در سامانه ملی املاک و اسکان کشور در تمام مناطق کشور فراهم نماید».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 239 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایرادات ردیف (2) شورای نگهبان، جزء (5) تبصره (8) ماده (169 مکرر) به شرح زیر اصلاح شد:
«5 ـ واحدهای مسکونی واقع در شهرهای زیر (100) هزار نفر جمعیت و روستاهای کشور که مالک و بهرهبردار آنها هریک جداگانه در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه خالی تلقی شده و صرفاً مشمول جریمهای معادل (20) درصد مالیات سال اول موضوع ماده (۵۴ مکرر) این قانون خواهد شد و واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای (100) هزار نفر جمعیت که مالک و بهرهبردار آنها هریک جداگانه در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد، در حکم خانه خالی موضوع ماده (54 مکرر) این قانون محسوب و مشمول مالیات مربوطه میشوند. مالکان واحدهای مسکونی مکلفند اقامت اعلام شده توسط خود یا بهرهبرداران واحد مسکونی در سامانه مذکور را تأیید کنند، در غیر این صورت، واحدهای مذکور در حکم خانه خالی تلقی شده و حسب مورد مشمول مالیات موضوع ماده (54 مکرر) این قانون یا جریمه موضوع این بند میشوند. در صورت عدم اعلام بهرهبردار یا ساکن، مالک می¬تواند با ارائه اسناد مثبته از شمول این مالیات خارج شود. در صورت احراز تخلف مالک به نحوی که منجر به عدم تشخیص یا تشخیص غلط خانه خالی گردد، مالک علاوه بر پرداخت مالیات مندرج در ماده (۵۴ مکرر) این قانون، مشمول جریمهای معادل مالیات متعلقه میشود. سامانه باید به گونهای طراحی شود که مالک بتواند ادعای مستأجر مبنی بر داشتن یا نداشتن اقامتگاه اصلی را راستی¬آزمایی نماید، در غیر این صورت مسئولیتی متوجه موجر نخواهد بود. در صورتی که مالک بخواهد واحد مسکونی خود را به فردی که اقامتگاه اصلی دیگری در سامانه برای او تعریف شده است اجاره دهد، واحد مسکونی وی در حکم خانه خالی موضوع ماده (۵۴ مکرر) این قانون تلقی شده و حسب مورد مشمول مالیات موضوع ماده (54 مکرر) این قانون یا جریمه موضوع این بند میشود و واحد مذکور از شمول مالیات موضوع ماده (۵۳) این قانون خارج میشود».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 238 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ابهام در بند (2) ایراد شورا، پس از رفع ایراد شورای نگهبان، در جزء (10) تبصره (8) ماده (169 مکرر) قانون، عبارت «به دلیل حکم قضائی» به عبارت «به دلیل رأی قضائی» اصلاح شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 238 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
7
بحث و بررسی درخصوص اصلاحات کمیسیون درمورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 20)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی گزارش کمیسیون اقتصادی درخصوص در موضوع لایحه مالیات بر ارزش افزوده اعادهشده از شورای نگهبان است که برای رأیگیری قرائت میکنم. چون تعداد رأیگیریهای این اعادهشده زیاد است از همکاران محترم خواهشمندیم که در رأیگیری مشارکت بیشتری داشته باشند که انشاءالله این را هم زودتر برای شورای نگهبان ارسال کنیم.
به منظور رفع ایراد ردیف (22) شورای نگهبان، بندهای «ب» و «پ» ماده (1) به شرح زیر اصلاح شد:
«ب ـ واردات: ورود کالا یا خدمت از خارج از کشور به قلمرو گمرکی کشور یا مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی؛
پ ـ صادرات: صدور کالا یا خدمت به خارج از کشور».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 239 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. از همکاران خواهش میکنم در جای خودشان قرار بگیرند، چون تعداد رأیگیریها زیاد است. دوستان لطف کنند در رأیگیری مشارکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (1) شورای نگهبان، تبصره ماده (1) حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به ایراد ردیف (1) و تذکر ردیف (2) شورای نگهبان، در ماده (2)، عبارت «در ایران (قلمرو گمرکی)» به عبارت «در ایران» اصلاح شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، دوستان لطف کنند در انشاءالله مشارکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (2) شورای نگهبان، تبصره ماده (3) به شرح زیر اصلاح شد:
«تبصره ـ قبوض آب، برق، گاز و مخابرات از آنجا که سند فروش کالا یا خدمت محسوب میشوند، در حکم صورتحساب هستند».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (3ـ1) شورای نگهبان، در فراز اول تبصره (2) ماده (4) عبارت «طرف قرارداد با کارفرمایان موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 و ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14/12/1395» حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
ایراد ردیف (3ـ2) شورای نگهبان درخصوص تبصره (3) ماده (4)، با الحاق ماده (15) مکرر رفع شد.
ایراد ردیف (4) شورای نگهبان درخصوص تبصره (1) ماده (5) با الحاق ماده (15) مکرر رفع شد.
با توجه به تذکر ردیف (3) شورای نگهبان، عبارت «درآمد محسوب نمیشود» از فراز پایانی بند «چ» تبصره (2) ماده (5) حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 241 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (4) شورای نگهبان، عبارت «ارزش گمرکی (قیمت خرید، هزینه حمل و نقل و حق بیمه)» به عبارت «ارزش گمرکی (موضوع ماده (14) قانون امور گمرکی مصوب 22/8/1390)» اصلاح شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. دوستان لطف کنند در رأیگیری شرکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (5) شورای نگهبان، در ماده (7)، پس از عبارت «عوارض کالاها و خدمات» عبارت «مطابق با مأخذ موضوع ماده (5) این قانون» الحاق شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (1ـ6) شورای نگهبان، در جزء (2) بند «الف» ماده (9)، عبارت «کمپوست» به عبارت «پوسال (کمپوست)» اصلاح شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (5) شورای نگهبان، در جزء (8) بند «الف» ماده (9)، عبارت «قانون مقررات صادرات و واردات» به عبارت «قانون امور گمرکی مصوب 22/08/1390» اصلاح شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (3ـ6) شورای نگهبان، تبصره جزء (10) بند «الف» ماده (9) به شرح زیر اصلاح شد:
«تبصره ـ معافیت موضوع این جزء مانع از وصول عوارض قانونی توسط شهرداری¬ها و دهیاری¬ها از املاک، مستغلات، اراضی و فضاهای شهری و روستایی نمیباشد».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 241 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. همکاران لطف کنند در رأیگیری شرکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (4ـ6) شورای نگهبان، در تبصره جزء (16) بند «الف» ماده (9)، عبارت «با اعلام وزارت دفاع» به عبارت «با تأیید وزارت دفاع» اصلاح و عبارت «و تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی» حذف شد.
آقای رئیس! آقای نادران یک تذکر دارند، رأی بگیرید بعد از رأیگیری بفرمایند.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. آقای نادران بفرمایید.

الياس نادران
آقای رئیس! تذکر من ماده (199) است. قبلاً هم از اینکه وقت مجلس را دارم میگیرم عذرخواهی کنم. ببینید آقای دکتر! رویه این بوده که وقتی شورای نگهبان ایرادی را به مصوبه مجلس میگرفت سخنگوی کمیسیون میآمد توضیح میداد، میگفت متن ایراد شورای نگهبان این بوده، برای رفع ایراد شورای نگهبان ما این اصلاح را کردهایم.
الان دوستان هیأترئیسه زحمت میکشند میخوانند، میگویند در رفع ایراد جزء (3) بند (5) شورای نگهبان کمیسیون این اصلاح را کرده است. چشمبسته باید رأی بدهیم، در صورتی که اگر سخنگوی کمیسیون بیاید دو دقیقه، یک دقیقه، (30) ثانیه بگوید ایراد چه بوده و برای رفع ایراد این کار را کردهاند. اینکه اینجا اتفاق نمیافتد، یعنی واقعاً ما به عنوان نماینده صحن که غیرکمیسیونی هستیم در جریان این فرآیندی که اتفاق افتاده قرار نمیگیریم.
ایراد دومی که باز به استناد (199) اشکال کار دوستان است این است که نمایندههایی که روی ایراد شورای نگهبان پیشنهاد دارند، سامانه اجازه ثبت پیشنهاد را نمیدهد و چون اجازه ثبت پیشنهاد را نمیدهد اجازه طرح در صحن هم پیدا نمیکند. یعنی منحصر به پیشنهاد کمیسیون میشود. بعد این منجر به این میشود که بین کمیسیون و شورای نگهبان یک رفت و آمد پینگپنگی میشود، هم حیثیت کمیسیون میرود، هم برای شورا و برای مجلس هزینه ایجاد میشود.
استدعای من از شما به عنوان هیأترئیسه این است که یک زحمتی بکشید و اهتمامی به خرج بدهید، اجازه بدهید سخنگوی کمیسیونها بیایند یکی، دو جمله بگویند ایراد چه بوده و ما برای رفع ایراد چه کردیم، سامانه را هم باز کنید تا نمایندگانی که نسبت به رفع ایراد شورای نگهبان پیشنهاد دارند و احیاناً پیشنهادشان را نسبت به پیشنهاد کمیسیون بهتر میدانند، اجازه دفاع از پیشنهادشان را در صحن پیدا کنند. عذرخواهی میکنم.

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. جناب آقای نادران! همان ماده (199) که جنابعالی گفتید را خواهش میکنم دقت کنید. جنابعالی میفرمایید من عضو آن کمیسیون نیستم، آییننامه نگفته فقط نمایندگانی که عضو کمیسیون هستند بروند. نمایندگانی که پیشنهاد اصلاحی دارند در آن مرحله هر نمایندهای میتواند در آن کمیسیون شرکت کند، آنجا نظرش را بدهد، اینجا یک مرحله. در مرحله دوم میگوید چنانچه در مورد مادهای کمیسیون نیز همراه پیشنهادات دیگر، پیشنهادات آنها را هم بدهد. یعنی در کمیسیون به توافق نرسیدند، کمیسیون هم پیشنهاد نماینده و هم پیشنهاد کمیسیون را میآورد. اول در صحن پیشنهاد کمیسیون رأی گرفته میشود، اگر رأی نیاورد پیشنهاد نماینده مورد بحث قرار میگیرد. در مرحله بعد اگر هیچ کدام از اینها، یعنی نه پیشنهاد کمیسیون و نه پیشنهاد نماینده نبود، در صحن میتوانند پیشنهاد بدهند.
ما در این مواردی که اعاده شورای نگهبان شده، غیر از پیشنهاد کمیسیون پیشنهادی از نمایندهای نبوده که کمیسیون این را بارگذاری کند. ولی این تذکر شما که در ابتدا سخنگوی کمیسیون این موضوعی که من الان توضیح دادم را توضیح میداد، این اشکال وارد است. اینجا هم دقیقاً در خود بارگذاری که در متن شده دقیقاً مشخص است که چه عبارتی اصلاح شده است. لذا آن را در صحن به رأی گذاشتهایم و پیشنهادی هم غیر از این نبوده است. اگر هم رأی نیاورد و پیشنهادی نباشد، پیشنهاد در صحن مطرح میشود.

الياس نادران
آقای رئیس! سامانه اجازه بارگذاری نمیدهد.

محمدباقر قاليباف
نه، شما در کمیسیون باید کارتان را انجام بدهید. هر کسی در کمیسیون رفته اگر پیشنهاد داشته، نداشته است، اگر داشت حتماً بارگذاری میکردند. ادامه بدهید.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (6) شورای نگهبان، متن تبصره (1) بند «الف» ماده (9)، به انتهای جزء (17) این بند الحاق و عنوان تبصره حذف شد.
آقای رئیس! رأیگیری بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (6) شورای نگهبان، در تبصره (2) بند «الف» ماده (9) شماره «تبصره 2» به «تبصره 1» اصلاح و با توجه به تذکر ردیف (7) شورای نگهبان، صدر این تبصره به شرح زیر اصلاح شد:
«تبصره 1 ـ واردات کالاهای موضوع جزءهای (2)، (6)، (7)، (9)، (13) و (17) بند «الف» این ماده معاف از پرداخت مالیات و عوارض میباشد».
آقای رئیس! رأی بگیرید. این بند (13) هم منظور فرش دستباف و مواد اولیه است.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (6) شورای نگهبان، در تبصره (3) بند «الف» ماده (9) شماره «تبصره 3» به «تبصره 2» اصلاح و به منظور رفع ایراد ردیف (6 ـ 5) شورای نگهبان، پس از عبارت «از طریق سامانه عملیات الکترونیکی خود» عبارت «و استرداد مبالغ اضافه دریافتی از خریداران را» افزوده شد و عبارت زیر به انتهای تبصره الحاق گردید:
«سازمان امور مالیاتی مکلف است حداکثر سه ماه پس از دریافت گزارش، نسبت به تأیید یا رد و حسب مورد استرداد مبالغ اضافه دریافتی از خریداران اقدام نماید. نحوه استرداد این مبالغ به موجب دستورالعملی است که حداکثر پس از سه ماه از لازم¬الاجراء شدن این قانون توسط سازمان امور مالیاتی با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 236 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. یک نکته را خدمت همکاران عرض کنم، با توجه به اینکه یک ساعت و نیم از وقت جلسه گذشته، یک تنفس تا ساعت (10) اعلام میکنیم، انشاءالله دوستان سر وقت تشریف بیاورند. یک نکته هم بگویم چون در این دو روز آخر هفته عزیزان و همکاران به خاطر شرایط کرونایی که هست بنا شد در تهران بمانند و به حوزههای انتخابیه نروند. این را از این باب اعلام میکنم دوستانی که اگر بعضاً قراری داشتند و وعدهای در آنجا به مردم دادند، عزیزان بدانند که دوستان این هفته هستند. البته اگر کار اضطراری برای نمایندگان پیش آمد با ناظرین هماهنگ شده، آنجا تماس داشته باشید که هماهنگی کار را برایتان انجام بدهند، اگر ضرورت بر رفتن بود. خیلی ممنون، انشاءالله رأی ساعت (10) جلسه ادامه پیدا میکند.
(در ساعت 9:36 دقیقه جلسه با اعلام تنفس موقتاً پایان و سپس در ساعت 10:09 دقیقه به ریاست آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی «نایبرئیس اول» رسمیت یافت)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای امیرآبادی! ادامه دستور را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض خستهنباشید خدمت همکاران عزیز. ادامه دستور را خواهیم داشت، گزارش کمیسیون اقتصادی درخصوص اصلاح ایرادات شورای محترم نگهبان درخصوص لایحه مالیات بر ارزش افزوده. من برای رأیگیری قرائت میکنم:
با توجه به تذکر ردیف (6) شورای نگهبان، در تبصره (4) بند «الف» ماده (9) عنوان «تبصره 4» به «تبصره 3» اصلاح و به منظور رفع ایراد ردیف (6ـ6) شورای نگهبان، عبارت «مؤسسات خیریه با اعلام مراجع صادرکننده مجوز آنها و تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی» جایگزین عبارت «مؤسسات خیریه با تأیید مراجع صادرکننده مجوز آنها» شد.
آقای طغیانی، آقای پورابراهیمی، آقای قوامی! این تأیید وزارت امور اقتصاد و دارایی است یا وزیر امور اقتصادی و دارایی؟ چون ببینید! اگر تمام مالیاتها برود. وزارت است؟ پس اداره کل شما هم میتواند این کار را بکند؟ چون اگر شخص وزیر بنا باشد همه اینها را تأیید کند. پس با تأیید وزیر است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 191 نفر، اعلام رأی بفرمایید. همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. جهت اصلاح ایراد شورای محترم نگهبان است. با این میزان مشارکت همکاران ما در رأیگیریها به مشکل میخوریم، دقت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (2 ـ 6) شورای نگهبان، یک تبصره به بند «الف» ماده (9) به شرح زیر الحاق شد:
«تبصره ـ اعمال معافیتهای مالیاتی درخصوص مواد خوراکی مذکور در اجزای این بند، منوط به أخذ گواهی سلامت محصول از مراجع قانونی ذیصلاح از قبیل سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو است».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 198 نفر، رأیگیریهای پشت سر هم داریم، اگر یک مقداری در اعلام رأی سرعت بدهید تا این ایرادات انشاءالله امروز تمام شود، فرصت کمی هم داریم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (7 ـ 6) شورای نگهبان، جزء (4) بند «ب» ماده (9) حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 204 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (8) شورای نگهبان، در جزء (13) بند «ب» ماده (9)، عبارت «لیزینگ (واسپاری)» به عبارت «واسپاری (لیزینگ)» اصلاح شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
یک اصلاح عبارتی است. حضار 210 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (8 ـ 6) شورای نگهبان، در جزء (15) بند «ب» ماده (9) پس از عبارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح»، عبارت «و مرکز مدیریت حوزه¬های علمیه تهیه میشود و» الحاق شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 212 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (22) شورای نگهبان، در صدر بند «الف» ماده (10) عبارت «یا به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی» حذف و عبارت زیر به انتهای این بند الحاق شد:
«صادرات کالاها و خدمات از قلمرو گمرکی سرزمین اصلی به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی، در صورتی که محصور بودن آنها به صورت سالانه به تأیید گمرک جمهوری اسلامی ایران برسد، مشمول این بند خواهد بود».
آقای رئیس ببخشید! ما در بندهای قبلی این بحث خود قلمرو گمرکی را به نظرم شورای نگهبان ایراد گرفته بود، آنجا نوشته بودیم «ایران»، کمیسیون توضیحی دارد؟ دوباره ابهامی را اضافه نکنند دوباره ایراد بگیرند. در صفحه (2) نوشته بود با توجه به ردیف (1) تذکر ردیف (2) شورای نگهبان «در ایران (قلمرو گمرکی)» به عبارت «در ایران» اصلاح شد. این قلمرو گمرکی را آنجا ایراد داشتند، دوباره این عبارت قلمرو گمرکی را کمیسیون آورده، من نگرانم که مجدداً ایراد بگیرند. اگر کمیسیون توضیحی دارد بفرمایید. صادرات کالاها و خدمات از قلمرو گمرکی سرزمین اصلی. آقای پورابراهیمی، آقای طغیانی، آقای خاندوزی، سه بزرگوار رئیس، نواب رئیس کمیسیون، آقای موسوی، آقای توانگر عضو محترم کمیسیون! بحثی ندارید؟ رد شویم؟

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حالا اجازه بدهید چون روشن نیست، بعد حالا اگر شورای نگهبان ایراد گرفت نهایتاً مجدداً بررسی میشود.

احمد اميرآبادي فراهاني
اگر بشود همان «در ایران» را انجام بدهیم، صادرات کالا و خدمات از ایران.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
نه، «از قلمرو گمرکی سرزمین اصلی» معنیاش ایران نیست. شما یک منطقه آزاد دارید و یک سرزمین اصلی دارید، متفاوت است. حضار 211 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایرادات ردیف (7) شورای نگهبان و اجزای آن، ذیل ماده (13) از عبارت «ثبت معاملات و اطلاعات نیروهای» تا پایان عبارت «تهیه و ابلاغ میشود.» حذف و با الحاق ماده (15) مکرر ایرادات رفع شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 210 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
ایراد ردیف (8) شورای نگهبان با اصلاح ماده (13) و الحاق ماده (15) مکرر رفع شد.
به منظور رفع ایرادات ردیفهای (2 ـ 3)، (4)، (7) و (8) شورای نگهبان، یک ماده به شرح زیر به عنوان ماده (15) مکرر الحاق گردید:
«ماده 15 مکرر ـ ارائه اسناد، دفاتر و مدارک، ثبت قراردادهای پیمانکاری و معاملات و اطلاعات نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سایر دستگاههای انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی در سامانه مؤدیان موضوع تبصره (3) ماده (4)، تبصره (1) ماده (5) و مواد (13) و (15) این قانون و همچنین سایر اقلام محرمانه در سامانه مذکور با رعایت ملاحظات امنیتی، مطابق دستورالعملی است که توسط وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی (سازمان)، اطلاعات و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ستاد کل نیروهای مسلح تهیه میشود و حداکثر ششماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب شورای عالی امنیت ملی میرسد».
آقای رئیس! نیازی هست اینجا قبل از «به تصویب» با رعایت اصل (176) قانون اساسی را بیاوریم یا مشخص است؟

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
مشخص است. حضار 213 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (9) شورای نگهبان، در فراز اول تبصره (5) ماده (16)، عبارت «توسط شرکتهای تابعه وزارت نفت (بابت پنج فرآورده اصلی و سوخت هوایی) و یا شرکتهای پالایش نفت (بابت سایر فرآوردهها)» جایگزین عبارت «توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران (بابت پنج فرآورده اصلی و سوخت هوایی) و یا شرکتهای پالایش نفت و شرکتهای دولتی تابع ذیربط وزارت نفت» شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 213 نفر، همکاران رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (10) شورای نگهبان، ماده (22) حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

احمد اميرآبادي فراهاني
حضار 214 نفر، دوستان در رأیگیری مشارکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (1 ـ 11) شورای نگهبان، در صدر تبصره (2) ماده (29) عبارت «در قبال أخذ کارمزد مشخص از اشخاص نسبت به تولید اقدام نمایند، درآمد این واحدها ناشی از تولید مذکور» جایگزین عبارت «مبادرت به تولید کارمزدی نمایند، درآمد ناشی از تولید کارمزدی» شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 214 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (2 ـ 11) شورای نگهبان، در صدر تبصره (11) ماده (29)، عبارت «نمونهای» جایگزین عبارت «فرمی» شد.
آقای رئیس! این اصلاح عبارتی است، رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 214 نفر، رأی خودتان را اعلام کنید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (12) شورای نگهبان، در تبصرههای (1)، (8)، (9)، (10) و (11) ماده (31)، عبارت «(سازمان شهرداریها و دهیاریها)» حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 216 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (13) شورای نگهبان، در تبصره (2) ماده (32)، عبارت «مونتاژکننده داخلی» به عبارت «وصلکننده قطعات پیشساخته (مونتاژکننده) داخلی» اصلاح شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 215 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (14) شورای نگهبان، عبارت زیر به انتهای ماده (34) الحاق شد:
«آرای صادره در این خصوص، قابل اعتراض در دیوان عدالت ادارای است.»

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 215 نفر، همکاران اعلام رأی بفرمایید. همکاران مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (15) شورای نگهبان، در بند «ب» ماده (39)، عبارت «بیشاظهاری یا کماظهاری» به عبارت «بیشاظهاری مالیات و عوارض خرید یا کماظهاری مالیات و عوارض فروش» اصلاح شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 216 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (16) شورای نگهبان، در ماده (40)، پس از عبارت «در مواعد مقرر»، عبارت «با رعایت مفاد ماده (191) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن،» الحاق و یک تبصره به عنوان تبصره ماده (40) به این ماده الحاق شد:
«تبصره ـ چنانچه مؤدی خارج از اراده خود امکان پرداخت مالیات و عوارض موضوع این قانون را در مواعد مقرر نداشته باشد، میتواند به هیأتهای حل اختلاف مالیاتی اعتراض نماید.»

عليرضا سليمي

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 215 نفر، اعلام رأی بفرمایید. (سلیمی ـ اخطار مقدم است) دیگر وارد رأیگیری شدهایم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (17) شورای نگهبان، جزء (1) ماده (41) حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 215 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
8
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران گرامی عرض سلام و ادب دارم. آقای دکتر متفکر! تذکرات را قرائت بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی خطاب به آقای رئیسجمهور یا وزرای محترم:
ـ آقای محمدمهدی زاهدی (کرمان و راور) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تسریع در پرداخت بودجه بیمه سلامت توسط سازمان برنامه و بودجه براساس مصوبه قانون بودجه.
ـ آقای عادل نجفزاده (خوی و چایپاره) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم پیگیری مصوبات سفر وزیر راه و شهرسازی به خوی و چایپاره.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تخصیص بودجه کافی به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص ضرورت توجه به حل مشکلات بیمه خبرنگاران و سایر مطالبات آنها.
ـ آقای کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت تجهیز بیمارستان سردشت به دستگاه سیتیاسکن.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت پاسخگویی وزارتخانهها و دستگاههای زیرمجموعه به نماینده مردم.
ـ آقایان: رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل)، احمد محرمزادهیخفروزان (اهر و هریس)، حسین میرزائی (اصفهان)، محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر)، حسین محمدصالحیدارانی (فریدن، چادگان، فریدونشهر، بویین و میاندشت)، حسین حقوردی (شهریار، قدس و ملارد)، همایون سامهیحنجفآبادی (کلیمیان)، جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد)، رمضانعلی سنگدوینی (گرگان و آققلا) و سیدکاظم دلخوشاباتری (صومعهسرا) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تخصیص سهمیه آرد کافی به بخش دیلمان و روستاها و مناطق اشکورات با توجه به زمستانهای سخت و صعبالعبور بودن این مناطق.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت مدیریت توزیع آرد و جلوگیری از تأخیر در تحویل به نانواییها.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت آنی تعیین تکلیف داراییهای ایران در کرهجنوبی.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم پیگیری درخواست تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی پست.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به اتفاق (27) نفر از سایر نمایندگان به وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم حل مشکل پرداخت حق ویزیتهای مستمر توسط بیماران دیابتی برای دریافت انسولین.
ـ آقای مهرداد گودرزوندچگینی (رودبار) به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم ایجاد و تقویت شبکه اینترنت بخش عمارلو و خرقان و بخشهایی از حوزه شهری شهرستان رودبار.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تعیین تکلیف وضعیت معدن سنگرود شهرستان رودبار.
ـ آقای مجتبی بخشیپور (اسلامآبادغرب و دالاهو) به اتفاق (32) نفر از نمایندگان محترم به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اتخاذ تدابیر فوری برای حمایت از اقشار آسیبپذیر در مقابل گرانیهای اخیر.
ـ آقای علیاصغر عنابستانی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد) به اتفاق (25) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم بازنگری بخشنامه سازمان غذا و دارو مبنی بر توزیع متادون در داروخانهها و عدم توزیع در مراکز ترک اعتیاد.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم اجازه به سایر شرکتهای اینترنتی برای استفاده از ظرفیت خالی زیرساختهای فیبر نوری شرکت مخابرات. همچنین درخصوص ضرورت افزایش کیفیت و کمیت خدمات پستی کشور.
ـ آقای محمد کعبعمیر (شوش) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص دلایل افزایش قیمت آجر توسط آجرپزیها در روزهای اخیر. همچنین اینکه چرا وزارت صمت بر روی قیمتها نظارت ندارد؟
ـ آقای انور حبیبزادهبوکانی (بوکان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم تهیه به موقع نهادههای کشاورزی و دامی.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم رسیدگی به درخواست جمعی از بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان و فنی و حرفهای.
ـ آقای شهباز حسنپوربیگلری (سیرجان و بردسیر) به رئیسجمهور محترم درخصوص تسریع در پرداخت مطالبات شرکتهای نیروگاهی برق کشور.
ـ آقای کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت تحرک بیشتر برای ساماندهی مناطق حاشیهنشین شهرها و تلاش برای برخورداری آنها از مزایای شهرنشینی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (23) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص علت کسورات بیش از حد از حقوق دانشجومعلمان با توجه به تعطیلی دانشگاه فرهنگیان در ایام کرونا و آموزش مجازی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (29) نفر از نمایندگان محترم به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت رسیدگی ویژه به امکانات آموزشی، رفاهی و معیشتی دانشآموزان مدارس استثنائی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (24) نفر از نمایندگان محترم به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت نظارت بیشتر بر تولید و توزیع لوازم یدکی خودروها.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (32) نفر از نمایندگان محترم به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم رسیدگی به رفع انحصار تولید تراکتور، تعدیل قیمت و عرضه نامحدود و صادرات این دستگاه با ایجاد فضای رقابتی در داخل کشور.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

علي نيک زادثمرين
برادر متفکرآزاد! تذکرات کتبی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (27) نفر از نمایندگان به وزیر دادگستری درخصوص لزوم احتساب سقف مالیاتی موضوع ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم سال 99 درخصوص حقوق کارکنان شوراهای حل اختلاف.
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به اتفاق (27) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم جلوگیری از خامفروشی محصولات معادن ایران.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت کنترل و مدیریت قیمت فولاد و سیمان.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (27) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم توجه به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان مجلس در مورد نهادههای دامی و نظام توزیع آنها که موجب بالا رفتن جهشی قیمت گوشت شده است.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (19) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا باید تراز ورودی و خروجی صندوق توسعه ملی در سال 99 منفی باشد؟
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا به مشکلات قطعهسازان خودرو رسیدگی لازم نمیشود؟
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (36) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به مشکلات و موانع تولید واحدهای صنعتی راکد و معادن غیرفعال.
ـ آقای غلامعلی کوهساری (رامیان و آزادشهر) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تأمین روغن و آرد سهمیه قنادان استان گلستان به خصوص شهرستان آزادشهر.
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم حل مشکلات مربوط به مالکیت زمینهای زراعی و باغی مردم با منابع طبیعی و عدم اجرای ماده (56) قانون جنگلها و مراتع استان گلستان به خصوص در شهرستانهای رامیان و آزادشهر.
ـ آقای بهروز محبینجمآبادی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد) به اتفاق (22) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم اقدام عملی در حل مشکل دندانپزشکی توده مردم به خصوص طبقات متوسط و پایینتر.
ـ آقای امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا بذر مورد نیاز گندمکاران استان گلستان تأمین نمیشود؟
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به اتفاق (41) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم مدیریت و کنترل بازار، توجه جدی به معیشت مردم، تأمین کالاهای اساسی و ساماندهی بازار خودرو و فولاد.
ـ آقای عبدالجلال ایری (کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان) به اتفاق (13) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا خسارت سیل سال 98 کشاورزان در استانهای گلستان و خوزستان و غیره علیرغم قولهای مکرر دولت پرداخت نمیشود؟
ـ آقای ابراهیم عزیزی (شیراز و زرقان) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در تأمین اعتبار خط انتقال آب از سد درودزن به شیراز.
آقای رئیس! در خدمت شما هستیم.

علي نيک زادثمرين
از برادر دکتر متفکرآزاد سپاسگزارم.
9
اعلام وصول (10) فقره طرح

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دهنوی! اعلام وصولیها را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! چند تا طرح و یک لایحه و دو سؤال و یک اعلام وصول داریم.
ـ طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح مجمع سهامداران حقیقی به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح تبصره (6) قانون تضمین خرید خدمات کشاورزی به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح مدیریت متمرکز فرهنگی به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح الزام به انتشار داده و اطلاعات به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح قانون یکپارچهسازی دادهها و اطلاعات ملی به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح بند «خ» ماده (87) قانون برنامه ششم توسعه به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح ماده (3) قانون اصلاح مواد (2) و (4) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل شورای عالی انرژی کشور به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح تشکیل سازمان نظام داوری جمهوری اسلامی ایران به صورت عادی اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح بند «ت» ماده (100) قانون برنامه ششم توسعه به صورت عادی اعلام وصول میشود.
10
اعلام وصول (1) فقره لایحه

سيدمحسن دهنوي
لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی به صورت عادی اعلام وصول میشود.
11
اعلام وصول (2) فقره سؤال

سيدمحسن دهنوي
سؤال ملی جناب آقای ابراهیم عزیزی نماینده محترم شیراز و تعداد دیگری از نمایندگان محترم از وزیر محترم آموزش و پرورش درخصوص علت بیثباتی مدیریتی و عدم شایستهسالاری در به کارگیری نیروها اعلام وصول میشود.
ـ سؤال ملی جناب آقای علیاکبر کریمی نماینده محترم اراک، کمیجان و خنداب و تعداد دیگری از نمایندگان محترم از وزیر محترم آموزش و پرورش درخصوص علت انتصاب و به کارگیری افراد بازنشسته و فاقد صلاحیت در سمتهای مختلف در صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام وصول میشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
12
ناطقان جلسه خانم پروین صالحیمبارکه و آقایان: اصغر سلیمی، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، علیرضا سلیمی و اسماعیل حسینزهی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ناطقین را اعلام بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ خانم پروین صالحیمبارکه نماینده محترم مبارکه.
ـ آقای اصغر سلیمی نماینده محترم سمیرم.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای علیرضا سلیمی نماینده محترم محلات و دلیجان.
ـ آقای اسماعیل حسینزهی نماینده محترم خاش، میرجاوه و بخشهای نصرتآباد و کورین.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از خواهر گرامی پروین صالحیمبارکه نماینده محترم مبارکه دعوت میکنیم که نطق هفت دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.
(در این هنگام آقای علی نیکزادثمرین «نایبرئیس دوم» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

پروين صالحي مبارکه
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با بزرگداشت یاد و نام امام امت (رحمهاللهعلیه) و آرزوی طول عمر با عزت برای مقام عظمای ولایت و تبریک هفته بسیج به مدافعان گمنام سرزمین همیشه پرافتخار ایران. قبل از هر موضوعی بر خود لازم میدانم از مردم شریف شهرستان مبارکه تشکر و قدردانی کنم که فرزند و خادم خودشان را برای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی لایق دانسته و با اعتمادی که به بنده دارند امیدوارم بتوانم وکیلی شایسته برای شهرستان مبارکه، استان اصفهان و کل کشور مقدس ایران باشم.
مجلس یازدهم در شرایطی آغاز به کار کرد که تشدید مشکلات اقتصادی ناشی از سوءمدیریتها، عدم باور به توان داخلی و تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا زندگی را برای مردم عزیز ایران مخصوصاً طبقات متوسط و کمدرآمد جامعه سخت کرده است. در چنین شرایطی موج بیماری کشنده کرونا هم مزید بر علت شده است. برای حل مشکلات اقتصادی کشور برنامههای زیادی از سوی اقتصاددانان و دلسوزان نظام داده شده است که اینجا فرصت بیان آن نیست، اما باید با حذف برچسبهایی نظیر دلواپسان، کاسبان تحریم و بیسواد تمام برنامهها و راهکارهای مطرح شده در اسرع وقت بررسی شوند و با نتیجهگیری به موقع کار بلافاصله شروع شود.
همه مردم مشکلات را میدانند و بازگو کردن مکرر آن فقط نمکی بر زخمهای آنها است. بیایید مرهمی بر زخمهای مردم باشیم.
اکثر ما و خود بنده از منتقدان سرسخت دولت هستیم، اما اکنون زمان انتقام نیست. در هر بخش از صنعت و اقتصاد با سوداگرانی مواجه میشویم که در سایه امن دعواها و تخریبهای جناحی از نشریات و تریبونها و فضای مجازی روز به روز قدرتمندتر شده و حتی در بدنه سه قوه نفوذ کردهاند. لذا امروز هیچ راهی جز اتحاد سه قوه نداریم.
در بخش کالاهای اساسی که داخل کشور تولید میشوند و کمبودی هم نداریم، به فرمایش مقام معظم رهبری اتحاد وزیر صمت، تعزیرات و بسیج سازندگی کافی است تا با کنترل بازار در این راستا از گرانیهای افسارگسیخته و بیمورد جلوگیری شود. من به ضرس قاطع میگویم هدف نهایی دشمن از جنگ اقتصادی زدن ضربه کاری به عمق فرهنگی ماست. آنها در پی ایجاد نسلهایی در ایران هستند که هیچگونه اصالت و هویتی از لحاظ فرهنگی و دینی نداشته باشند. آنها ما را به نان شب گرفتار کردهاند تا از تغذیه فرهنگیمان غافل شویم و بدیهی است که در این مقطع زمانی یکی از مهمترین راهکارها تکیه بر توان داخلی است. یعنی تکیه بر قدرت درونزایی که بتوان با پشتوانه آن در عرصه بینالمللی به ایفای نقش پرداخت. تنها در این صورت است که نقشه دشمنان برای فروپاشی اقتصاد به خودشان برمیگردد. برای تقویت قدرت درونزا راهکارهایی وجود دارد که مطلقاً ربطی به تحریمها ندارد:
1 ـ اصلاح نظام بانکی. بانکها باید از حالت بنگاهداری خارج شوند. اکنون بانکها به واسطه بنگاهداری در حوزههای گوناگون از جمله خرید و احتکار مسکن به یکی از معضلات اصلی بخش مسکن در کشور تبدیل شدهاند.
2 ـ توجه به بخش مسکن. این روزها مردم حتی از تأمین یک مسکن استیجاری مناسب ناتوان هستند، در حالی که تمام نهادههای تولید مسکن در داخل کشور وجود دارد.
3 ـ حذف موانع کسب و کار. دستکم هزار قانون مزاحم کسب و کار در کشور داریم، از جمله مهمترین اینها میتوان به تنگنای مالی بنگاهها در تأمین وام، تبعیض در راستای بنگاهها در أخذ وام و عدم حمایت جدی دولت از بنگاههای داخل را نام برد.
4 ـ اصلاح نظام مالیاتی کشور. حداقل حدود (40) درصد فرار مالیاتی داریم که باید با برنامهریزی صحیح مهار شود.
5 ـ حذف رانتهای ارزی. تخصیص ارز ارزان دولتی به افراد و مراکزی که هیچ حساب و کتابی را پس نمیدهند، یکی از دلایل اصلی بروز سونامی قیمتی در بازار ارز کشور است.
6 ـ حذف حقوقهای نجومی و رعایت انضباط مالی.
این شش نمونه را مثال زدم تا بدانیم چگونه میشود مشکلات را بدون اتکا به خارج کاهش داد.
در حوزه انتخابیه با مشکل فزونی نرخ بیکاری نسبت به متوسط کشور مواجهیم که توجه وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر محترم صمت را با توجه به صنعتی بودن شهرستان مبارکه به این مسأله معطوف میداریم. اینکه مدیران فولاد زنجیرهوار در بخش عمده صنعت شهرستان به داد و ستد شخصی پرداخته و مصالح عمومی مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی نادیده گرفته میشود، اینکه به جای در نظر گرفتن اصل شایستهسالاری در انتصابات و بهکارگیری نیروهای کارآمد بومی، رابطهها و سفارشات خارج منطقهای به صورت پررنگ و ناعادلانه اعمال میشود و اینکه به جای توجه به نیازها و خواستههای به حق فقط ماندن و استمرار مدیریت برخی مسئولین به هر قیمت دنبال شود، ما را به ناکجاآباد سوق خواهد داد و حال آنکه ما موظفیم که مقابل ساختارهای کج و هنجارشکن ایستادگی کرده و امر را اصلاح شده به دست صاحب این نظام برسانیم.
با توجه به صنعتی بودن شهرستان مبارکه و اهمیت و امنیت راههای مواصلاتی آن، هنوز در ابتدای کار جاده بحرانآفرین... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
از خواهر گرامی پروین صالحیمبارکه نماینده محترم مبارکه تشکر میکنم. از برادر گرامی اصغر سلیمی نماینده محترم سمیرم دعوت میکنم که نطق هفت دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

اصغر سلیمی
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
در هفته بسیج یاد و خاطره شهدای مدافع امنیت و سلامت را گرامی میداریم. از اعتماد مجدد مردم شریف شهرستان سمیرم اعم از جامعه شهری، روستایی و عشایر ایل قشقایی به این خادم خود قدردانی و سپاسگزاری مینمایم.
حل مسائل اساسی کشور را به خارج گره نزنیم، به هیچکدام از جناحهای دموکرات و جمهوریخواه خوشبین نباشیم. جا داشت از این فرصت تحریمها برای جهش تولید، اشتغال و قطع وابستگی به نفت با تکیه بر جوانان و نخبگان و ظرفیتهای داخلی استفاده میکردیم.
انقلاب اسلامی از (چهل) سالگی عبور کرده و گام دوم انقلاب شروع شده است. ولی برای اداره امور کشور هنوز هم دست به آزمون و خطا میزنیم. مردم از اختلافات بینتیجه سیاسی، بیمدیریتیها، تبعیض، رانت و فساد عصبانی هستند. هر روز بدون حساب و کتاب هزینههای زندگی به صورت سرسامآوری افزایش پیدا میکند و کیفیت کالاها کاهش و قیمتها بالا میرود که حتی مردم برای یک روز هم نمیتوانند برنامهریزی کنند و هیچکس هم پاسخگو نیست.
از آشفته بازار مسکن، اجاره بها، خودرو، سکه، ارز، بورس، مواد خوراکی و اقلام حیاتی خسته شدهاند و مجالی برای ازدواج جوانان و اشتغال نمانده است. این تورم و گرانیها و ضعف در اجرا و نظارت نیازمند اقدام فوری و کارآمد قوای کشور و در رأس آنها مجلس شورای اسلامی است.
به جای شعار و بیان احساسات تدبیر کنیم. مشکلات و راهکارها مشخص است و ما هم با علم به شرایط سخت اقتصادی موجود گام در این مسیر نهادهایم. مردم انتظار دارند در عمل تغییرات را با چشم ببینند و در سفره آنها ملموس باشد. چند سالی است که میخواهند مشکل مسکن و خودرو را حل کنند، اما هر وقت طرحی را ارائه دادهاند نه تنها مشکل را حل نکرده، بلکه باعث افزایش آن شدهاند. کارخانههای خودروسازی جهان، سالی چندین مدل خودرو را برای سلایق مختلف تولید میکنند و ما یک خودروی بیکیفیت و از رده خارج را که باعث کشته و معلولیت مردم میشود چندین سال است که تولید میکنیم و حتی برای همین هم هزاران نفر در صف خرید هستند.
وزیر محترم صمت! به قول خود عمل کنید و صنعت خودروسازی را از رانت دولتی خارج نمایید. تا زمانی که رقابت در این حوزه نباشد، انتظار معجزه وجود ندارد.
الان بازار مسکن درگیر دلالبازی و سفتهبازی شده است و توسط عدهای احتکار میشود. مگر یک فرد چند خانه برای زندگی احتیاج دارد؟ چه اقدامی برای شفافیت و نظارت بر دفاتر املاک انجام شده است؟ اگر طرح مالیات بر خانههای خالی که حداقل (3) میلیون خانه تخمین زده شده اجرایی میشد بخش اعظمی از مشکل مسکن به خودی خود حل میشد.
سرمایهگذاران و کارآفرینان جهت ایجاد کسب و کار و اشتغال احتیاج به کمک دولت ندارند، بهتر است سنگاندازی نکنید.
امروز ایران اسلامی از هر زمان دیگری به وحدت، همدلی و تلاش شبانهروزی نیاز دارد و باید همه با هم برای بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی تلاش کنیم و امید را به جامعه برگردانیم.
شهرستان سمیرم نگین زیبای زاگرس سرزمین هزارچشمه و دنای سر به فلک کشیده که در جنوبیترین نقطه استان اصفهان و محل تلاقی چهار استان واقع شده است پتانسیل بزرگی برای تأمین زنجیره غذایی کشور و همچنین رشد و توسعه گردشگری و گیاهان دارویی و ورزشهای کوهنوردی را دارا است.
سیب درختی باکیفیت و مرغوب که شهره منطقهای دارد، احتیاج به ایجاد صنایع تبدیلی و بستهبندی و برندسازی و صادرات دارد. قیمت نهادههای کشاورزی و دامی چندبرابر شده و رمقی برای کشاورز و دامدار در راستای تولید نگذاشته است.
برای خانه کارگری حکم تخریب صادر میشود که تمام زندگی خود و خانواده به آن وابسته است و با کسی که منابع طبیعی را تخریب و ویلاسازی میکند در یک ردیف قرار میگیرد.
آب شهرستان سمیرم به کارون و خلیجفارس میریزد و درختان ما به علت نداشتن آب خشک میشود. جا دارد وزیر محترم نیرو اقدام عملی برای شروع احداث سدهای شهید، دهان و تنگاب داشته باشد و برای آب شرب برنامهریزی داشته باشد.
جا دارد جادههای در حال ساخت سمیرم به یاسوج، شهید به درنهکرد فارس، زمانکهریز به خسروشیرین، ونک به سولگان، حنا به قدمگاه، گرموک به هونجان، خفر به سرباز ـ آبملخ جهت تکمیل و ادامه پروژهها تزریق و اعتبارات لازم تخصیص داده شود.
از وزیر محترم بهداشت که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارد، ضمن تشکر از ایشان و کادر درمانی و بهداشتی میخواهم پروژههای با پیشرفت بالا شامل درمانگاه تخصصی، دیالیز، اتاق عمل، درمانگاه مطهری، ستاد شبکه بهداشت، اتاق فرمان و اورژانس سمیرم، اورژانس (115) پادنای علیا و ونک و مرکز بهداشت مهرگرد جهت تکمیل و تجهیز اعتبار ویژه تخصیص داده شود.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی اصغر سلیمی نماینده محترم سمیرم تشکر میکنم. از برادر گرامی سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو دعوت میکنم که نطق هفت دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و صلوات خدا و پیامبر و خاندان رسالت بر راستقامتان تاریخ، شهیدان حماسه آفرین، خاصه شهدای محراب تبریز، آیتالله قاضیطباطبایی و آیتالله مدنی و سرداران شهید لشکر عاشورا باکری، شفیعزاده، یاغچیان و تجلایی و سردار جبهه مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی. هفته بسیج را گرامی میدارم. رهبر فرزانه انقلاب بسیج را ثروت بزرگ و ذخیره خدادادی ملت خواندند. در ابتدای سخن سلام و درود را خدمت مردم عزیز و دوست داشتنی حوزه انتخابیهام تبریز، آذرشهر و اسکو میفرستم.
در اولین نطقم در مجلس یازدهم از اولین شهید مجلس حاجیمیرزا ابراهیمآقا یاد میکنم، نماینده تبریز در مجلس اول مشروطه که در جریان به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه خائن تا آخرین گلوله با استبداد جنگید و به شهادت رسید. همچنین یاد میکنم از مردی بزرگ از تبار مصلحان تاریخی، عالمان بیدار و بیدارگر که (100) سال از شهادت او میگذرد، استاد محمدرضا حکیمی او را در زمره مرزبانان حماسه جاوید تاریخ میشمارد. زندگی سراسر حماسه، جهاد و هجرت، اهمیت آگاهیهای اجتماعی و سیاسی بر عالمان دینی را نشان میدهد و رسالت مبارزه با بیعدالتی، استبداد، ایستادگی در برابر سلطه خارجی را نمایان میسازد که تا پای جان بر پیمان الهی ایستاد. آنجا که این پیمان را یادآور میشوم که خداوند از دانشمندان عهد و پیمان گرفته است که بر شکمبارگی هیچ ستمگری و گرسنگی هیچ ستمدیدهای سکوت ننمایند. «ما أخذ الله من العلماء الا یقارّوا علی کظه ظالم و لا سغب مظلوم». در این راستا از ریاست محترم مجلس تشکر میکنم که ستاد صدمین سالگرد شهادت شیخ محمد خیابانی را تشکیل دادند.
درخصوص مسائل جاری و همچنین نسبت به مسائل حوزه انتخابیه نکاتی را عرض میکنم. مردم عزیزمان سختترین شرایط اقتصادی ناشی از جنگ اقتصادی، سیاستها و برنامههای غلط دولت را تحمل مینمایند. هر روز شاهد گرانیهای تازه هستیم. صفهای طولانی مرغ در شرایط کرونایی، عدم تأمین مواد اولیه و نهادههای دامی این وضعیت را دامن میزند. دولتی که با کلید تدبیر پا به میدان گذاشت معالأسف قفلهای زیادی بر پای اقتصاد و معیشت مردم بسته است و بعضی از مشکلات را دوقفله کرده است که دولت دیگری باید تا این قفلها را باز کند.
در حالی که تحریمهای ظالمانه آمریکا معیشت مردم را هدف قرار داده، تصمیمهای نادرست دولت بر خودتحریمیها میافزاید. چند ماه است بیش از (5/8) میلیون تن کالا در گمرکها انباشته شده بود که نیمی از آن مربوط به کالاهای اساسی بود. این شیوههای مدیریتی باید اصلاح شود و باید برای جبران کاهش قدرت خرید مردم اقدام کرد که یارانه کالایی در این راستا است و دولت باید سریعاً آن را اجرا کند. دولت باید در ریلی که مجلس تعیین کرده است حرکت کند وگرنه مجلس او را بر سر خط قانون میآورد.
نکته بعدی نسبت به مشکلات و سختیها و خرابیهای کشور، جریان مدعی اصلاحات، شریک جرم است و نباید خود را کنار کشیده و خود را تطهیر کند. زیرا که این دولت را آنها بر مردم مسلط ساختهاند. در دولت یازدهم و دوازدهم در اداره کشور هم شریک بودند. ملت شریف هم باید هشیار باشد که جریان ارتجاعی غربگرا میخواهد با دوگانهسازیهای کاذب دوباره آن شیوههای غلط و نسخههای باطل را برگرداند و تجربه عدول از آرمانهای انقلاب را که بطلان آن ثابت شده است دوباره برگرداند. راه برونرفت از این وضعیت توجه به ارزشهای انقلاب و سیره امامین انقلاب و عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
نکته بعدی، مشکل آب شرب تبریز در تابستان گذشته هشداری برای مدیران استانی بود. خوشبختانه با اقدامات اخیر و با حمایت استاندار و نمایندگان محترم طرح انتقال آب ارس به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا سپرده شد و به زودی شروع خواهد شد. در اینجا لازم میدانم از اقدام دولت در تشکیل ستاد مبارزه با خشکسالی دریاچه ارومیه تقدیر و تشکر کنم که اقدامات ارزشمندی انجام دادهاند.
تکمیل خط ریل میانه ـ تبریز و اتصال شبکه ریلی کشور به اروپا از طریق ترکیه و از منطقه چشمه ثریا مورد تأکید است. از آزادی اراضی قرهباغ و بازگشت آن به جمهوری آذربایجان اظهار خوشحالی نموده و امیدواریم بخشهای باقیمانده نیز هرچه زودتر آزاد گردد و در این راستا توجه به رهنمودهای چهارگانه مقام معظم رهبری مورد تأکید است.
تسریع در تکمیل خطوط قطار شهری تبریز، خط (1) و خط (2) و اخیراً خط (5) به صورت تراموا از آن نکاتی است... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو تشکر میکنم. از برادر گرامی علیرضا سلیمی نماینده محترم محلات و دلیجان دعوت میکنم که نطق پنج دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

عليرضا سليمي
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«لا تزال تطلع على خائنه منهم»
سالگشت تأسیس بسیج مستضعفان را به تمام بسیجیان نامآشنا ولی گمنام، پرکار ولی بیادعا، شجاع و باهمت و بیحاشیه، زمانشناس و تکلیفگرا ولی آرام تبریک عرض میکنم. بسیج یعنی همت مردانه همت، روشنبینی خرازی، بصیرت زینالدین، عزم باکری، تواضع، شهامت و شجاعت و بینش عمیق سلیمانی. بسیج نه در قید لفظ گرفتار است و نه در بند نام و نشان اسیر. نه از هیمنه استکبار میترسد و نه به مذاکره با گرگ خوشبین است. بسیج فریب لبخند جان کری و بایدن را نمیخورد و از اخم ترامپ نیز هراس ندارد. او نه خود را میبیند و نه حزب خود را، فقط و فقط به تکلیف عمل میکند، آن هم با همتی مردانه. هدف بسیج خنثیسازی تحریم است و مقاومسازی اقتصاد کشور. عزت را از بیگانه تمنا نمیکند و شوکت را در پناه دشمن نمیجوید. بسیج دوتابعیتی نیست، یک تابعیت دارد، او در قلمرو لشکر خداست. رنگ او خدایی است، نه برادرش دستیار ویژه است و نه دخترش واردکننده دارو. نه دامادش از ذخیره فرهنگیان ارتزاق میکند و نه همحزبی او استاندار و فرماندار و معاون است. بسیج در بحران کرونا میدرخشد، در عرصه تولید دست بالا زده است. با موشک نقطهزن برای کشور امنیت میآورد و با کار شبانهروزی برای مردم عزت.
امروز ما علاوه بر بیماری کرونا به یک کرونای سیاسی نیز مبتلا شدهایم. برخی از ویژگیهای کرونای سیاسی را مختصر در این مجال عرض میکنم. یکی از خصوصیات بیماری کرونا آن است که متولیان امر، منشأ آن را تاکنون دستکاری یک مؤسسه تحقیقاتی خارجی میدانند. به عبارتی این بیماری وارداتی است. در کرونای سیاسی نیز برخی منشأ تمام مشکلات را واشنگتندیسی دانسته و به کلی از خود رفع مسئولیت میکنند. میگوییم قرار بود با برجام تمام تحریمها برداشته شود، مذاکره کردید تا توان منافسه برای ملت خلق کنید. میخواستید خسارت روزی (100) میلیون دلار را از روی دوش مردم بردارید.
میگفتید ما فن مذاکره بلدیم و اموال بلوکه شده که میزان آن را تا (180) میلیارد دلار میدانستید آزاد میکنیم. اما نتیجه مذاکره کذایی فشار بیشتر، تحریمهای افزونتر، تحریک دشمن به زیادهخواهی و دشمنتراشیهای بیهوده شد. وقتی با برجام نتوانستیم آن در باغی که سیب و گلابی داشت را به روی مردم بگشایید، گفتید ما مقصر نیستیم، همه فحش و لعنت خود را به واشنگتن نثار کنید.
دو؛ ویژگی دوم بیماری کرونا آن است که چون تاکنون داروی مؤثری برای آن پیدا نشده، اگر بیمار صاحب اراده قوی نباشد خود را تسلیم بیماری میکند و منتظر تفضل خارجی است. در کرونای سیاسی نیز برخی دربست خود را تسلیم ویروس تصمیم خارجی کردهاند. منتظرند با صدقه خارجی عنود نفس بکشند. آن کسی که منتظر است ببیند آیا بایدن به او صدقه میدهد، حتماً دچار کرونای سیاسی است.
سه؛ ویژگی سوم کرونا آن است که اگر در مقابل عامل خارجی دستبسته بودید این ویروس به همه نقاط حیاتی بدن حمله میکند. آلوده به کرونای سیاسی نیز دائم به نقاط حیاتی ملک و ملت صدمه میزند. به راحتی میگوید ما را به موشک چکار؟ میخواهد نقطه قوت ما که توان بازیگری منطقهای است را با هیچ سودا کند.
چهار؛ کرونا به اقتصاد جهانی و ملی ضربه زد. کرونازده سیاسی نیز به اقتصاد ملی ما ضربه زد.
پنج؛ کرونا خسارات فراوانی را به ملک و ملت زد و میخواهد همه را خاموش کند. کسانی که میخواهند زبان منتقدین را ببندند اینها نیز کرونازده سیاسی هستند. آقایان! چرا اگر کسی از شما انتقاد کند فوری او را رمی به توهین میکنید؟ آیا میخواهید تریبون مجلس را ببندید؟ آیا میخواهید این مجلس انقلابی... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی علیرضا سلیمی نماینده محترم محلات و دلیجان تشکر میکنم. از برادر گرامی اسماعیل حسینزهی نماینده محترم خاش، میرجاوه و بخشهای نصرتآباد و کورین دعوت میکنم که نطق پنج دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

اسماعيل حسين زهي
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب و احترام محضر بزرگ ملت ایران بالاخص مردم شریف استان سیستان و بلوچستان. عرض خداقوت و درود فراوان خدمت همکاران گرانقدر و حاضرین در جلسه و آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت و بابرکت برای مقام معظم رهبری که همواره خدمت به مردم استان سیستان و بلوچستان را با لطف و عنایت ویژه و خاص به مسئولین مربوطه گوشزد نمودند. هفته بسیج را گرامی میدارم.
سروران عزیز، همکاران ارجمند! در نطق گذشته به بیان گوشهای از مشکلات و کمبودهای حوزه انتخابیه در شهرستانهای خاش، میرجاوه، تفتان و بخشهای کورین و نصرتآباد پرداختم. لازم به ذکر است از آن تاریخ تاکنون هیچگونه اقدام مؤثری از سوی مسئولین امر صورت نگرفته و صرفاً با کاغذبازی و مکاتبات بینتیجه در حال سپری نمودن زمان و اتلاف وقت هستند. اما بنده با پایبندی به تعهد اخلاقی وظیفه خویش به عنوان خدمتگزار ملت در مجلس شورای اسلامی در این مجال دست از مطالبهگری برنداشته و تا آخرین لحظه دوره کاری نیز از این مهم غافل نخواهم بود.
خدمت شما بزرگواران عرض مینمایم شرایط سختی معیشت و گذراندن زندگی در این خطه از میهن پهناور ایران اسلامی شایسته دیار بزرگمردانی همچون جیند، حمل و رستم نبوده، زیرا تاریخ گواه عمران و آبادانی این منطقه در سالهای گذشته به عنوان نمادی از مهد ایثار، وطنپرستی، فرهنگ و تمدن و آبادی ایران اسلامی بوده است.
سیستان و بلوچستان سرزمین مردان مرد و اسطورههای کمنظیر در حوزههای متعدد علمی، فرهنگی و هنری است. در سالهای نه چندان دور سیستان به عنوان انبار غله آسیا و از بلوچستان به عنوان واسطه طراوت و آب فراوان و آبادانی به هندوستان کوچک تعبیر مینمودند. اما امروزه مردم این سرزمین بر اثر کمتوجهی و بیتدبیری برخی مدیران و همچنین عمق محرومیت و عقبماندگی ناشی از ظلم و ستم رژیم سفاک پهلوی در آرزوی جرعهای آب برای نوشیدن به سر میبرند.
استان سیستان و بلوچستان در طول تاریخ پیوند قلوب اقوام و مذاهب بوده و همه جا مکلف است به آنچه از دل جامعه بر میآید عمل مینماییم و ندای وحدت و همدلی را در کنار هم سر میدهیم.
همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند افزایش قیمت بسیاری از مایحتاج مردم نظیر گوشت مرغ و قرمز فاقد هرگونه مبنا است. چگونه میشود توجیه کرد با آغاز قرنطینه عمومی از اول آذرماه به جای نظارت بر بازار و تهیه و توزیع بستههای کمک معیشتی و ترغیب مردم به در خانه ماندن، قیمت مرغ به عنوان آخرین و ارزانترین منبع پروتئینی یک شبه (50) درصد افزایش پیدا کند و سفره کوچکشده مردم پر بکشد. آیا اینگونه میشود مردم را در خانه نگه داشت؟
دوستان دولتمرد! برای قطع زنجیره انتقال ویروس، حداقل دورنمایی برای توقف یا به کاهش نهادن قیمتها ترسیم کنید و اینگونه امنیت روانی و زیستی آنها را به مخاطره نیندازید.
همکاران عزیز، وزیر محترم نیرو! مشکل تأمین آب شرب خاش با برگزاری جلسه و نشست و بدون تأمین منبع مالی و تزریق اعتبار مورد نیاز به سرانجام درستی منتهی نخواهد شد. بر خود لازم میدانم بر حسب وظیفه به عنوان نماینده، مراتب گلایه و نارضایتی مردم شریف و فهیم حوزه انتخابیه بالاخص شهر خاش را به مسئولین محترم وزارت نیرو ابراز نمایم. لازم است بدانید بیش از (50) درصد مناطق روستایی حوزه انتخابیهام فاقد شبکه آبرسانی بوده و یا از نعمت آب محروم هستند. حال قضاوت را به شما میسپارم و دست یاری به سویتان دراز مینمایم. به چه کسی باید گفت و از چه کسی باید این سؤال را پرسید که این شرایط تا کی ادامه خواهد داشت؟
مسئولین محترم وزارت نیرو برگزاری جلسات را مطرح مینمایند، اما چاره کار این نیست. فقط تأمین و تخصیص اعتبار با برآورد دقیق و کارشناسی میتواند رنج این خطه را تسکین نماید.
حاضرین در جلسه! مردم امروز با قهر طبیعت و بیلیاقتی برخی مسئولان با سختترین شرایط زندگی دست و پنجه نرم میکنند. میهنپرستی و اعتقاد و التزام به نظام و ولایت فقیه خط قرمز آنان است. این مردم در طول تاریخ هیچگاه با بیگانگان مزدور و زورگو سازش نداشتهاند. نمونه بارز و مصداق عینی مهم دفاع مردم خاش در برابر تجاوزگری مزدوران استعمار پیر در نالک و نابودی آنان است.
نمایندگان محترم و مسئولین دولتی! واحدهای بزرگ صنعتی تولیدی در سیستان و بلوچستان کمتر از تعداد انگشتان یک دست است. کمبود واحدهای فعال صنعتی و معدنی، عدم بهرهگیری از پتانسیل مرزی و همجواری با کشورهای پاکستان و افغانستان، وجود سدهای تأمین و ذخیره آب سطحی و خروج اکثر روانآبها به خارج از مرز بالاخص در مناطق مرزی و کوهستانی تفتان بر منطقه مرزی روتک، ریگملک و تهلاب و اتخاذ سیاستهای واحد برای مدیریت آب در همه مناطق و پیچیدن نسخه یکسان و بدون توجه به استثنائات و موارد خاص... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی اسماعیل حسینزهی نماینده محترم خاش، میرجاوه و بخشهای نصرتآباد و کورین تشکر میکنم که نطق پنج دقیقهای خودشان را ایراد فرمودند.

علي نيک زادثمرين
خیلی متشکر، از برادر حسینزهی هم تشکر میکنیم. برادر موسوی! اخطار قانون اساسی و تذکرات آییننامه را بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
در خدمت جناب آقای صباغیان هستیم، اخطار قانون اساسی دارند، بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
خدمت نمایندگان محترم عرض سلام و ادب دارم. تذکر من به ریاست محترم جمهور و وزرای مربوطه به ویژه صنعت است. آقای رئیسجمهور! اینکه تحریم هستیم و آمریکا و اروپا تمام تلاششان را بر ما وارد میکنند و دولت تحت فشار است حرفی نیست، اینکه درآمد ما در حوزه نفت کاهش یافته و محدودیت داریم را هم همه میپذیریم، ولی آقای رئیسجمهور! شما هم بپذیرید ایران دارای ثروت غنی و منابع زیادی است، ما همسایههای متعددی داریم، اگر با برنامهریزی حرکت کنیم حتماً فشاری که امروز روی مردم است کمتر خواهد شد. امروز مردم ما خصوصاً اقشار ضعیف با چشمانی اشکبار گرانیها را دارند تحمل میکنند. ولی دیدن اینکه در مرزهای جنوبی و غربی به راحتی گوسفند قاچاق میشود، ولی گوشت گران است، این برایشان سختتر است.
اینکه ارز (4200) تومانی برای کالاهای اساسی داده میشود ولی جای دیگری هزینه میشود، از گرانی بر مردم سختتر است. اینکه مردم میبینند کالاهای اساسیشان در گمرک انبار است ولی وارد نمیشود برایشان سختتر است.
آقای رئیسجمهور! اینکه میبینند (40) درصد بعضی از کالاها علیرغم داشتن تولیدات داخلی به طور قاچاق وارد میشود، از گرانی برایشان سختتر است.
آقای رئیسجمهور، آقایان مسئولین، سران سه قوه، نمایندگان محترم! مردم میبینند که هر روز صدا و سیما دارد گرانفروشی را نشان میدهد، ولی یک بار مجازات را نشان نمیدهد. آقای علیعسگری فردای آن مجازات را هم نشان بدهید. اینکه الان وقتی شما یک تخلف و گرانفروشی را نشان بدهید، ولی جریمه را نشان ندهید، آثار منفی دارد. مردم اینها را دارند میبینند، روی جامعه اثر منفی میگذارد. آقای رئیسجمهور! خواهش من این است که به اینها رسیدگی شود.
دوستان! (45) هزار تومان یارانه داریم به مردم میدهیم، گوجه دانهای (2000) تومان است. یعنی در ماه (20) دانه گوجه به مردم میدهیم. (100) هزار تومان مصوب کردیم، فکر نکنید که مشکل مردم حل میشود. به (100) هزار تومان چند دانه گوجه میدهند؟ یک مرغ میدهند. اینها چیزهایی است که ما را مشغول نکند که امروز دل ما خوش باشد. من خواهش میکنم دوستان توجه کنند، به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه شود.

علي نيک زادثمرين
از برادر صباغیان متشکریم. حاجآقا موسوی! تذکر آییننامهای را بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
برای تذکر در خدمت جناب آقای محمد علیپور هستیم، بفرمایید.

محمد علي پور
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده مجدداً هفته بسیج را به محضر دلاورمردان بسیجی سراسر ایران تبریک و تهنیت عرض میکنم. سخن من با جناب آقای رئیسجمهور است. آقای رئیسجمهور! حوزه انتخابیه اینجانب یعنی شهرهای ماکو، پلدشت، شوط و چالدران همه شهرهای محروم و مرزی هستند و اغلب ساکنین، فاقد شغل دولتی و درآمد مستمر هستند. (9) ماه است مرزهای کشور و بزرگترین مرز زمینی کشور یعنی بازرگان و پلدشت به علت شیوع بیماری کرونا بسته شده است. قبلاً تعداد قابل توجهی از مرزنشینان و شهرهای مرزی از طریق معافیت مسافری امرار معاش میکردند. الان همه اینها فاقد هیچگونه درآمدی در عرض یک ماه هستند و واقعاً به مشکل جدی برخوردهاند.
من نمیدانم چه دستهایی در کار است. چند مدت قبل میگفتند که خوراک دام و خیلی از مواد اولیه روی کشتیها منتظر ترخیص هستند و ترخیص نمیشدند، ولی چند هفته قبل دیدیم که با عنایت و یک اشاره دولت این مشکل حل شد. آقای رئیسجمهور! اگر شما قبلاً این کار را میکردید و خوراک دام به موقع وارد کشور میشد الان مرغ کیلویی به بالای (30) هزار تومان نمیرسید. چرا این کار را قبلاً نکردید و این را ما چطور برای مردم توجیه کنیم؟
بر اثر بیتدبیری دولت هر روز یکی از کالاهای اساسی مردم دچار کمبود میشود، یک روز روغن، یک روز تخممرغ، یک روز گوشت، یک روز مرغ، همه اینها نشان از بیتدبیری دولت است و دولت باید اقداماتی جدی و پاسخی قانعکننده داشته باشد و در اواخر دولت باید همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این دولت وقتش را به خیر و خوشی به پایان برساند.
من یک تذکر و گلایه جدی نسبت به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دارم. (134) هکتار از محله مرکزی شهر ماکو را جزء بافت قدیمی و تاریخی اعلام کردهاند و این ارگانها و دستگاهها برای خدمتگزاری است. همه ساکنین محلات را دچار مشکل کردهاند. خانهها و مساکن اینها به مشکل جدی برخورده است... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
13
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي نيک زادثمرين
برادر متفکرآزاد! تذکرات شفاهی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحیم
برای انجام تذکرات شفاهی همکاران ارجمند در خدمت جناب آقای محمود احمدیبیغش نماینده محترم شازند هستیم، بفرمایید.

محمود احمدي بيغش
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرایض من به استناد اصل (86) قانون اساسی است. همکاران محترم عنایت دارند که من در نطق چندی پیش عرض کردم ضمن قدردانی از زحمات همه مسئولان که در طی مسئولیت خودشان صادقانه زحمت کشیدند، اعلام مینمایم با توجه به اینکه در اواخر عمر دولت هستیم و عدهای در این هفت سال چه خود و چه بستگانشان، چه مستقیم یا رانتهای غیرمستقیم در حق مردم و بیتالمال خیانت کردند، لازم است دستگاه قضائی به شدت و با هوشیاری کامل آنها را رصد و نسبت به ممنوعالخروج نمودن آنها اقدام و از فرارشان جلوگیری کند.
دوستان! چند ماه دیگر که دولت تمام شد نیایید در این محل تذکر و اخطار بدهید که فلان فرد دزدی و فرار کرده است. از امروز باید راه فرار را به آنها بست و آنها را به پای میز مذاکره کشاند.
نکته بعدی خطاب به رئیسجمهور محترم و پرتلاش است. در این هفت سال کشور و عزت مردم را فدای لبخند رئیس دستگاه دیپلماسی و کری آمریکایی کردید و باختید. البته برای شما باخت نبود، برای شما رویه ثابت بود. مردم را تحقیر کردید. حال هم امیدتان را به دولت جدید آمریکا و دوستی بایدن ـ ظریف وصل کردید و انشاءالله این امیدتان ناامید خواهد شد. مردم ایران غیرت دارند و نمیگذارند بلای گذشته را به سرشان بیاورید. نکته بعدی... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر احمدیبیغش متشکریم. جهت استحضار در فرمایشات برادرم جناب آقای احمدیبیغش منظورشان پای میز محاکمه بود که به اشتباه مذاکره تلفظ شد، جهت استحضار و تنویر افکار عمومی عرض میکنم، سپاسگزاریم. برادر بعدی صحبت کند.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت برادر ارجمند جناب آقای فرهاد بشیری نماینده محترم پاکدشت هستیم، بفرمایید.

فرهاد بشيري
تذکرات شفاهی
سلام علیکم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
میلاد امام حسن عسکری و هفته بسیج را به همه امت اسلامی خصوصاً همه زنان و مردان خداجو و همیشه در صحنه ضرورتها تبریک میگویم.
مقام معظم رهبری فرمودند به بیگانگان نمیتوان اعتماد کرد و به امید گشایش آنها بود. تاریخ هم همیشه این مواردی که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند را اثبات کرده است. یا دیروز فرمودند که مشکل اقتصاد کشور نداشتن راهکار نیست، همت و شجاعت میخواهد. بله، آنچه که ما این ایام دیدیم ضعف و ذلیلی بود و امروز هم اقتصاد کشور به این مرحله رسیده است.
اما پیامهای منفعلانه و هزینهسازی که دولت و وزارت خارجه به استکبار میدهند باید منبعد قطع گردد، زیرا این عملکرد نه با عزت و نه با حکمت و نه با مصلحت هیچگونه سازگاری ندارد و نه تنها دردی را دوا نمیکند، بلکه دردها را بیشتر میکند. برای برونرفت از وضع فعلی کشور باید از تنبلی، کمتحرکی، شلختگی و بیخیالی در نظارت امور پرهیز کرد. در یک کلام از سوءمدیریت در همه ارکان درخصوص ارکان اجرایی که زندگی و معاش آحاد مردم به آنها وابسته است پرهیز کنیم وگرنه با بالا رفتن پولهای خارجی، قیمتها هم تصاعدی بالا میروند. وقتی قیمت ارز هم کاهش پیدا میکند باز هم شاهد پرواز قیمت مرغ و لبنیات هستیم. آقای رئیسجمهور، دولت محترم! به داد مردم برسید.
اما مسألهای را هم عرض کنم بحث کمربندی پاکدشت است، پروژه ملی است، در شرق کشور برای مردم واقعاً مشکل درست کرده است. جا دارد من از (67) نفر از نمایندگان محترمی که هم تذکر و هم سؤال را امضا کردند تشکر کنم... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر بشیری متشکریم. برادر متفکرآزاد! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت برادر ارجمند جناب آقای کیومرث سرمدیواله نماینده محترم اسدآباد هستیم، بفرمایید.

کيومرث سرمدي واله
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام محضر ملت بزرگ ایران. همکاران محترم، جناب آقای رئیس! آنچه که در یکی، دو سال اخیر در حوزه صنعت خودرو بر مردم گذشت نه توجیه دارد و نه پذیرفتنی است. با سفتهبازی و دلالی با سرمایههای مردم کام ملت عزیز را تلخ نموده و با شعار حمایت از تولید ملی جلوی هرگونه اقدامی را میگیرند. بارها فقط شعار دادیم، اما مردم آنچه را لمس میکنند شبه مافیایی است که شطرنج را طوری چیده که مردم را برای دریافت خودروی بیکیفیت داخلی در صفهای سه ماهه تا دوساله نگه میدارند. مردم از مجلس انتظار نظارت بیتعارف دارند. وقت آن رسیده تعارض منافع را شکسته و پیشنهاد میکنم همکاران عزیز فارغ از شعارهای قشنگ بیعمل که تا امروز دردی را دوا نکرده، با همکاری مجلس شورای اسلامی و سازمانهای نظارتی به ویژه سازمان بازرسی کل کشور هیأتی با اختیارات تام تشکیل و برای شکستن باب توجیهات سوخته و تاریخگذشته برخی مدیران در وزارت صمت و خودروسازها گامی عملی، نهایی و کارساز برای نجات هم صنعت خودرو و هم مصرفکننده بردارند.
اما در مورد دیگر که لازم به ذکر است، همکاران عزیز! عدهای بیرون مجلس نشستهاند و افزایش قیمتهای افسارگسیخته اخیر را به پای مجلس مینویسند. آیا واقعاً هر صبح مردم باید شاهد افزایش بیرویه و بیدلیل باشند؟ آیا واقعاً نباید به پیدا کردن و قطع کردن اصولی ریشه قاچاق در دام و طیور بیاندیشیم؟ شایسته است بحث در مورد قیمت مرغ و گوشت پای ثابت محافل شبنشینی مردم باشد و عظمتها و پیشرفت در حوزههای مختلف، خدمات شایسته نظام مقدس و زحمات این روزهای کادر درمان تحت شعاع این مسائل قرار بگیرد؟ ملتمسانه استدعا میکنم مجلس محترم با همکاری دولت در این خصوص اقدام عاجل و هماهنگ داشته باشند.
کمیسیون محترم کشاورزی عنایت داشته باشند که آیا واقعاً از قبل پیشبینی لازم برای ذخیرهسازی مناسب صورت گرفته یا نه؟ و من ورود... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر سرمدی تشکر میکنیم. برادر متفکرآزاد! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت برادر ارجمند جناب آقای منصور شکرالهی نماینده محترم کهنوج، منوجان، رودبارجنوب، قلعهگنج و فاریاب هستیم، بفرمایید.

منصور شکرالهي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت ملت شریف ایران و مردم بزرگ و نجیب حوزه انتخابیهام عرض سلام و ادب و احترام دارم. هفته بسیج را بر دلاورمردان دفاع مقدس تبریک عرض میکنم.
از مقام معظم رهبری درخصوص تشکیل جلسه با اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصاد کشور و تعیین و ترسیم محور لازم برای برونرفت از وضعیت فعلی درخصوص خنثیسازی تحریمها و غلبه بر آنها تقدیر و تشکر میکنم. امیدوارم با هماهنگی و همدلی قوای سهگانه به سخنان مقام معظم رهبری جامه عمل پوشانده شود.
از دولت محترم میخواهم در لایحه بودجه امسال اعتبارات ویژهای برای مناطق کمترتوسعه یافته و محروم دیده شود.
از وزیر محترم جهادکشاورزی درخصوص تأمین بذر گندم کشاورزان که نیاز مبرم بود تقدیر و تشکر کنم و استدعا دارم تسریع شود. چون فصل کشت گندم در جنوب رو به اتمام است.
از وزیر محترم صنعت و معدن هم تقدیر و تشکر کنم. از وزیر محترم صنعت و معدن میخواهم نظارتی بر عملیات اجرایی شرکت تیتانیوم که از شرکتهای بسیار مهم هم است و کمتر از گلگهر سیرجان و مس رفسنجان نمیباشد، نظارت کامل در زمانبندی این طرح بزرگ داشته باشند که در اشتغال جوانان تأثیر بسزایی دارد.
من به صورت ویژه از وزیر محترم بهداشت تقدیر و تشکر میکنم که انصافاً به صورت ویژه جنوب را دیده و به صورت ویژه هم در تأمین اقلام کرونا خدمات ارزندهای داشتهاند. والسلام. با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد. (حضار صلوات فرستادند)

علي نيک زادثمرين
از برادر شکرالهی متشکریم، برادر متفکرآزاد! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت سرکار خانم سارا فلاحی نماینده محترم ایلام، ایوان، چرداول، مهران، ملکشاهی و سیروان هستیم، بفرمایید.

سارا فلاحي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
به یاد همه شهدای عرصه سلامت و تعلیم و تربیت مخصوصاً معلم عزیز ایلامی شهلا محمدی که حتی روی تخت بیمارستان و زیر دستگاه اکسیژن برای دانشآموزانش پیام سلامت و امید فرستاد.
عدم همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی علیرغم اینکه بیشترین سهم بیمه را پرداخت میکنند، اما کمترین حقوق و مزایا را دریافت میکنند برعکس نص صریح قانون اساسی و برعکس قانون برنامه ششم توسعه است. یا قانون ننویسیم، یا اگر مینویسیم جسارت و جرأت اجرای آن را داشته باشیم.
اصل (20) قانون اساسی همه مردم را به شکل یکسان در حمایت قانون قرار داده است. اصل (30) برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کرده که عدالت را در نظام پرداختها اجرا کند. با تورم موجود، با مرغی که کیلویی (40) هزار تومان شده، با لجامگسیختگی حاکم بر بازار قطعاً ما خط فقر را به بالا (10) میلیون تومان بردیم.
طبق نظر کارشناسان اگر ما یک بررسی کارشناسی کنیم، براساس مستمری (4000) تومانی سال 60 هم بخواهیم قضاوت کنیم و فرض را بر این بگذاریم که تورم سالانه فقط (22) درصد افزایش پیدا میکند، اگر بخواهیم همان قدرت خرید سال 60 را داشته باشیم باید مستمری بازنشستگان ما بالای (9) میلیون باشد. با یکسوم این حقوق چطوری میخواهیم رفاه نسبی داشته باشند؟ برای برخی از مسئولین انگار سوءتفاهم شده، اینها از کار بازنشسته شدهاند، قرار نیست ما اینها را از زندگی بازنشسته کنیم.
تذکر جدی دیگر بنده به مسئولین بیمسئولیتی است که با تبلیغات غلط مردم و سرمایههای آنها را به بازار بورس کشاندند و سپس با دخالت غیرکارشناسی این بازار را به مسلخ سرمایههای مردم تبدیل کردند. ما از مسئولین قضائی میخواهیم که عرصه را بر اینها تنگ کنند، اینها را دستگیر کنند، محاکمهشان کنند، قبل از اینکه اینها نفس اقتصاد جامعه و این مردم را ببُرند. خیلی ممنون.

علي نيک زادثمرين
از خواهر فلاحی تشکر میکنیم.
14
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علي نيک زادثمرين
انشاءالله جلسه بعدی ما ساعت (7:45) صبح روز یکشنبه نهم آذر ماه 1399 خواهد بود. دستور جلسه دستور هفتگی است که اعلام خواهد شد. پایان جلسه را اعلام میکنم.