1
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

محمدباقر قاليباف
جلسه بعدی ما ساعت (7:45) صبح روز سهشنبه یازدهم آذرماه 1399 خواهد بود. پایان جلسه را اعلام میکنم.
2
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همه شنوندگان عزیز و ملت عزیزمان عرض سلام دارم. جلسه مجلس شورای اسلامی امروز از ساعت (8) صبح به صورت غیرعلنی تشکیل شد و در ارتباط با حادثه تلخ و جانسوز شهادت شهید فخریزاده و حوادث تلخی که در روند گذشته هم در ترور دانشمندان هستهای اتفاق افتاد، حادثهای که در نطنز اتفاق افتاد و نمایندگان محترم به طور مفصل راجع به این موضوع بحث کردند و انشاءالله مصوبات و توافقی که در این جلسه انجام شد در جلسات علنی این هفته به اطلاع مردم عزیزمان انشاءالله خواهد رسید. اجازه بدهید ما جلسهمان را با حضور 254 نفر از همکاران شروع کنیم. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه چهلوپنجم روز یکشنبه نهم آذرماه 1399 هجریشمسی مطابق با سیزدهم ربیعالثانی 1442 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده (اعادهشده از شورای محترم نگهبان).
2 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه اصلاح بند «ج» ماده (112) قانون برنامه ششم توسعه (اعادهشده از شورای محترم نگهبان).
3 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش (اعادهشده از شورای محترم نگهبان).
4 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور (ارجاعی از جلسه علنی).
5 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی عملکرد شرکتهای خودروسازی درخصوص کیفیت و قیمت خودرو.
6 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد بررسی کیفیت تأمین و توزیع نهادههای دامی.
7 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار.
8 ـ گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور.
9 ـ گزارش شور دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران.
10 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه نحوه کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور.
11 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه موافقتنامه انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه.
3
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.
(آیات 157 ـ 153 از سوره مبارکه «بقره» توسط قاری محترم آقای سعید پرویزی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ * وَ لا تَقُولُوا لِمَنْ یقْتَلُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتٌ بَلْ أَحْیاءٌ وَ لکنْ لا تَشْعُرُونَ * وَ لَنَبْلُوَنَّکمْ بِشَیءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِینَ * الَّذِینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ راجِعُونَ * أُولئِک عَلَیهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِک هُمُ الْمُهْتَدُونَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاری محترم برادر عزیزمان جناب آقای سعید پرویزی تشکر میکنیم، ترجمه آیات را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«ای کسانی که ایمان آوردهاید! از شکیبایی و نماز یاری جویید زیرا خدا با شکیبایان است و کسانی که در راه خدا کشته میشوند مرده نخوانید، بلکه زندهاند ولی شما نمیدانید و قطعاً شما را به چیزی از قبیل ترس، گرسنگی و کاهشی در اموال، جانها و محصولات میآزماییم و مژده ده شکیبایان را، همان کسانی که چون مصیبتی به آنان برسد میگویند ما از آن خدا هستیم و به سوی او بازمیگردیم. بر ایشان درودها و رحمتی از پروردگارشان باد و راهیافتگان حقیقی هم خود ایشانند» راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.

محمدباقر قاليباف

سيدمحسن دهنوي
آقای رئیس! با توجه به اینکه بخش اول جلسه غیرعلنی بود اسامی غایبین و متأخرین را قرائت میکنم. آقایان: علی آذری، منصور آرامی، سیدسلمان ذاکر و خانم هاجر چنارانی، خیلی ممنون.
4
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز مجلس و ترور ناجوانمردانه دانشمند هستهای دکتر محسن فخریزاده

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً».
در آستانه روز مجلس هستیم که همزمان با سالروز شهادت شهید بزرگوار آیتالله مدرس است، مجاهدی وارسته که در عمل به وظایف نمایندگی و فعالیت به نفع مردم الگوی اصلی همه نمایندگان در تمامی ادوار بوده و هست. میراث گرانقدر شهید مدرس آزادگی، تدین، وارستگی و تلاش برای منافع مردم در همه لحظات ایفای وظیفه نمایندگی است. ضمن تبریک این روز به شما همکاران گرانقدر، از همه عزیزان میخواهم از فرصت هفته مجلس استفاده کرده و کارنامه ششماهه و برنامههای پیش روی مجلس شورای اسلامی را به استحضار مردم برسانید.
امیدوارم در این هیاهوی تبلیغاتی با تمام محدودیتها و کاستیها خروجیهای واقعی مجلس در طول این مدت کوتاه چندماهه پاسخی باشد به امیدی که مردم به شما نمایندگان بستهاند و انتظاری که از مجلس دارند.
این روزها دوباره با شهادت ناجوانمردانه یکی از اندیشمندان در حوزه هستهای و مدیران برجسته دل مردم ایران به درد آمد و غمی سنگین بر قلب همه دغدغهمندان پیشرفت و عزت کشور گذاشته شد. دشمنان مردم ایران باز هم با استفاده از شیوههای ترور به عنوان یکی از غیرانسانیترین رفتارها نشان دادند که از افزایش قدرت ایران به هراس افتادهاند و حذف دانشمندان ما را برای مقابله با ملت برگزیدهاند. مردم ایران بیش از چهار دهه است با چنین ضایعههایی روبرو بوده و تجربه ثابت کرده که توانستهاند راه شهدای خود را قویتر از گذشته ادامه دهند و اینبار نیز به دشمنان ثابت میکنند شهادت دکتر محسن فخریزاده پنجرهای جدید بر روی پیشرفت کشور باز خواهد کرد و باعث پشیمانی این تروریستهای وقیح و حامیان آنها خواهد شد.
اما دشمن جنایتکار پشیمان نمیشود، مگر با واکنشی قوی که هم در مقابل خطاهای احتمالی آینده دشمن بازدارندگی ایجاد کنند و هم بابت این جنایات از آنها انتقام بگیرند. در همین راستا علاوه بر انتقام بازدارنده از عاملان و آمران شهادت شهید فخریزاده، وظیفه همه قوا، سازمانها و نهادهای مربوطه است که تهدید این ضایعه اسفناک را به فرصتی برای قوی شدن در عرصههای مختلف اقتصادی، امنیتی، دفاعی و هستهای تبدیل کنند و همچنین از فرستادن هرگونه سیگنال ضعف یا اعتماد به سیستم سیاسی آمریکا پرهیز نمایند. پیش از این نیز گفته شده بود که تغییر برآورد دشمن از محاسبات و اقدامات ایران ضرورتی انکارناپذیر برای کاهش فشارها بر مردم ایران است. این مهم میسر نخواهد شد جز با برداشتن گامهای بلند و معنیدار در حوزههایی که دشمن به آنها توجه میکند و درباره آنها نگرانی دارد. امروز بیش از گذشته این امر به اثبات رسیده است، اما برخی گفتگوها و اظهارنظرها چه قبل و چه بعد از ترور حاکی از درک نکردن این نکته بدیهی است که از نظر دشمن بالا بردن دست نیاز به مذاکره حاوی این پیام اشتباه است که ایران عزیز خدایناکرده ضعیف است و تصور اشتباه دشمن از ایران ضعیف نتیجهای جز فشار اقتصادی بیشتر و امنیت کمتر نخواهد بود.
برای دستیابی به این هدف هرکدام از قوا، نهادها و سازمانها وظیفهای دارند، مجلس نیز در حدود وظایف و اختیار خود فوریت طرحی را در (13) آبان تصویب کرد و انشاءالله در همین جلسه غیرعلنی قبل از این نطق که به اطلاع مردم عزیزمان رساندیم همان طرح فوریت مورد بحث قرار گرفت و انشاءالله در همین هفته نهایی خواهد شد که این طرح باعث تقویت صنعت و دستاوردهای علمی دانشمندان هستهای شده و زمینه عبور از تحریمها را برای ایران ایجاد میکند.
این قانون در کنار واکنشهای دیگر دستگاههای مرتبط علاوه بر احیای صنعت هستهای ایران باعث بازدارندگی دشمن و امنیت خاطر مردم میشود. همچنین به دشمن نیز نشان میدهد که محاسباتش کاملاً غلط بوده است و تا زمانی که به تعهداتی که یکطرفه در رفع تحریمها زیر پا گذاشته عمل نکند، ایران نیز به تعهداتش عمل نخواهد کرد. همچنین برای دشمن روشن خواهد شد جنایاتی نظیر آنچه در این ماهها دیدهایم نه تنها اجماع داخلی برای انتقام بازدارنده از آنها را ایجاد میکند، بلکه در برنامه هستهای جهش خواهد آفرید. به برکت خون شهید فخریزاده قفلهایی که به صنعت هستهای زده شده بود باز و زمینه عبور از تحریمها انشاءالله فراهم خواهد شد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
5
تسلیت رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به آقای حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر، میمه و برخوار

محمدباقر قاليباف
من همینجا از طرف خودم و همه نمایندگان محترم به برادر گرامیمان جناب آقای حسینعلی حاجیدلیگانی که اخوی ایشان بر اثر کرونا به رحمت خدا رفتند عرض تسلیت و تعزیت دارم و همچنین از طرف اینها به مردم شریف شاهینشهر، میمه و برخوار هم عرض تسلیت و تعزیت داریم.
چون از وقت ما (1) ساعت و (30) دقیقه گذشته تنفس اعلام کنیم. اگر اجازه بدهید ما جلسه را تنفس میدهیم، انشاءالله رأس ساعت (10) جلسه آغاز میشود.
(در ساعت 9:35 دقیقه جلسه با اعلام تنفس موقتاً پایان و سپس در ساعت 10:10 دقیقه به ریاست آقای علی نیکزادثمرین «نایبرئیس دوم» رسمیت یافت)
6
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

علي نيک زادثمرين
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای امیرآبادی! ادامه دستور را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! ادامه دستور را الان باید در خدمت جناب آقای کریمیفیروزجائی برای تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان باشیم، ولی من یک توضیحی را ارائه کنم، در جلسه قبل در گفتگویی که ما با رئیس جلسه داشتیم مثل اینکه بلندگوی ما روشن بوده و مطلبی علیه آقای ذوالنوری اینجا پخش شده که من از ایشان عذرخواهی میکنم، ایشان توضیح دادند که در حال جمعآوری امضا بودند که نتوانستند در برخی از رأیگیریها مشارکت کنند و از این جهت من از ایشان عذرخواهی میکنم. آقای کریمی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات نمایندگان محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت ارتقاء نمایندگی آموزش و پرورش شهر ربط به اداره آموزش و پرورش.
همچنین درخصوص ضرورت ارتقاء نمایندگی آموزش و پرورش شهرستان میرآباد در شهرستان سردشت به اداره آموزش و پرورش.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت توجه به دغدغههای درمانی مصدومان شیمیایی شهرستان سردشت و احداث و تجهیز کلینیک برای آنان در این شهرستان.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم نظارت بر مبادی ورود سرمایه به حوزه هنر و سینما.
همچنین ضرورت حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر به دلیل آسیبهای کرونا.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم تسریع در رهاسازی آب برای کشاورزان سیستان.
به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در رهاسازی آب برای کشاورزان.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (39) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به رشد قیمت مسکن و کاهش شدید قدرت خرید مسکن برای قشر متوسط به پایین.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (24) نفر از نمایندگان به وزیر ورزش و جوانان درخصوص علت بیسروسامانی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در ماجرای استعفاهای دقیقه نودی و حاشیههای اداری و مدیریتی چیست؟

علي نيک زادثمرين
آقای دکتر کریمی! یک لحظه عذرخواهی میکنم، من از همکاران عزیزمان خواهش دارم، عزیزان احتمالاً حضور دارند و کارت نزدند چون وارد دستور بشویم رأیگیری داریم، الان عدد نداریم. دوستان عنایت فرمایند حضورشان را ثبت بفرمایند که امکان رأیگیری باشد. آقای کریمی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (36) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت افزایش دوبرابری قیمت بلیت هواپیما چیست؟
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (31) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص اینکه برای أخذ مالیات از کسانی که در این وضعیت آشفته اقتصادی به سودهای کلان یکشبه به ویژه در خودرو و مسکن رسیدهاند چه تدبیری اندیشیده است؟
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (3) نفر از همکاران به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در تدوین و ابلاغ ساختار اداری و تشکیلاتی ادارات راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان برخوار.
ـ آقای مهدی عسگری (کرج، اشتهارد و فردیس) به اتفاق (9) نفر از همکاران به وزیر نیرو درخصوص لزوم در نظر گرفتن پیامدهای زیستمحیطی، اقتصادی، اجتماعی، تأمین آب شرب و فرونشست زمین با توجه به طرح انتقال آب کرج به تهران.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر نفت درخصوص ضرورت تدبیر درخصوص توزیع گاز مایع. آقای دکتر بفرمایید.

علي نيک زادثمرين
مجدداً از همکاران شریف و بزرگوارم استدعا میکنم ورود خود را ثبت بفرمایند. ما عدد نداریم وارد دستور بشویم، چون اعادهشده از شورای محترم نگهبان داریم و باید رأی بگیریم. همکاران عزیز ما لطف کنند ورودشان را ثبت بفرمایند تا برای رأیگیری به عدد برسیم. برادرم آقای کریمی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم نظارت بیشتر بر برخی از ادارات استانی و شهرستانی سازمان فنی و حرفهای.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص ضرورت اطلاعرسانی درخصوص سرانجام سرویس پهپادپست یا پستپلاس.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت توجه ویژه به تکالیف قانون تسهیل ازدواج جوانان. قاعدتاً وزیر ورزش و جوانان بوده.
به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ضرورت توجه به تکالیف قانون تسهیل ازدواج جوانان.
ـ آقای محمدحسن آصفری (اراک، کمیجان و خنداب) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت گوشت و سایر مواد پروتئینی.
ـ آقای حسین گودرزی (دورود و ازنا) به اتفاق (12) نفر از همکاران به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به مشکلات کارکنان شرکت تراورس راهآهن به ویژه کارکنان شرکت تراورس راهآهن ناحیه لرستان.
ـ آقای مهدی اسماعیلی (میانه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم اهتمام و برنامهریزی در کنترل و جلوگیری از افزایش لجامگسیخته قیمت مسکن.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم حل مشکل عدم دسترسی میلیونها نفر از دانشآموزان کشور برای استفاده از شبکه یا سامانه شاد با گذشت بیش از هشت ماه از ویروس کرونا.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر نیرو درخصوص ضرورت توجه به روشنایی معابر شهری و روستایی.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تکمیل طرح ایجاد روشنایی گردنههای حادثهخیز زمزیران و جوالهرشان محور مهاباد ـ سردشت.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضرورت توجه و اقدام مؤثر درخصوص قانون تسهیل ازدواج جوانان، خیلی متشکرم.
7
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص لایحه مالیات بر ارزش افزوده (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 20)

علي نيک زادثمرين
از برادرم آقای کریمی سپاسگزارم. حضار (191) نفر هستند، آقای امیرآبادی! دستور اول را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! ما ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده که اعادهشده از شورای محترم نگهبان است را خواهیم داشت. بخشی را قرائت کردیم رأیگیری شد، من فقط از همکاران عزیز خواهش میکنم در صندلیهای خودشان حضور داشته باشند چون پشت سر هم چند تا رأیگیری داریم.
«به منظور رفع ایراد ردیف (12) شورای نگهبان در جزء (3) و تبصره ماده (41)، عبارت «(سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور)» حذف و با توجه به تذکر ردیف (9) شورای نگهبان، عبارت «رعایت حکم این تبصره در طول اجرای قانون برنامه ششم توسعه الزامی است» از انتهای این تبصره حذف شد».
آقای رئیس! رأیگیری بفرمایید. آقایان! تبلتها در سامانه قانونگذاری و سیستم در بخش دستور جلسات روز باشد رأیگیری نمایش داده میشود.

علي نيک زادثمرين
حضار 197 نفر، من خواهش میکنم در رأیگیری شرکت بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (171) رأی موافق تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (12) شورای نگهبان، در ماده (42)، عبارت «(سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور)» حذف شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 204 نفر، شروع رأیگیری را اعلام میکنیم. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (183) رأی موافق تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (18 ـ 1) شورای نگهبان بند «الف» ماده (42) به شرح زیر اصلاح شد:
«الف ـ (90) درصد از عوارض و جریمههای مربوط به ماده (7) و بندهای «ب» و «پ» ماده (28) این قانون پس از واریز به حساب تمرکز وجوه اداره کل امور مالیاتی استان براساس شاخص جمعیت میان شهرداریها، دهیاریها، اداره امور عشایر هر شهرستان (سهم مناطق عشایری) و فرمانداریهای همان استان (سهم روستاهای فاقد دهیاری) توزیع و (10) درصد مابقی به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز تا به موجب دستورالعملی که براساس شاخصهای توسعهنیافتگی سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشور تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد بین شهرداریها و دهیاریها، اداره امور عشایری شهرستان (سهم مناطق عشایری و روستاهای فاقد دهیاری و به حساب فرمانداریها) توزیع میگردد».
آقای دکتر پورابراهیمی! منظور از این «دستورالعمل» همین آییننامه است؟ پس این اصلاح میشود «به موجب آییننامهای است». آقای رئیس! رأی بگیرید.

علي نيک زادثمرين
حضار 214 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (182) رأی تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (12) شورای نگهبان در بند «ب» ماده (42) و تبصره (1) آن عبارت «(سازمان شهرداریها و دهیاریها)» حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

علي نيک زادثمرين
حضار 219 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (167) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (10) شورای نگهبان، عبارت «حسب مورد شهرداری» به عبارت «حسب مورد واجد شهرداری» اصلاح شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 225 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (187) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (17) شورای نگهبان، تبصره (4) و (5) ماده (42) حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

علي نيک زادثمرين
حضار 227 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. (68) نفر در رأیگیری شرکت نکردهاند، خواهش میکنم مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (185) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (18 ـ 2) شورای نگهبان، تبصره (9) ماده (42) به شرح زیر اصلاح شد:
«تبصره 9 ـ سازمان امور مالیاتی و وزارت کشور مکلفند که وجوه موضوع این ماده را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد با تخصیص صد درصد به حساب شهرداریها، دهیاریها، اداره امور عشایری شهرستان و فرمانداریها (روستاهای فاقد دهیاری) واریز نمایند.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

علي نيک زادثمرين
حضار 228 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (186) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (17) شورای نگهبان، ماده (43) حذف شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 227 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. همکاران عزیز عنایت در مشارکت داشته باشند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (188) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (11) شورای نگهبان، در ذیل تبصره (1) ماده (44)، عبارت «عوارض آلودگی» به عبارت «عوارض آلایندگی» اصلاح شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 227 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (193) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (17) شورای نگهبان، ماده (45) و جدول ذیل آن حذف شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 226 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (181) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (12) شورای نگهبان، در ماده (48) عبارت «(سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور)» حذف شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 227 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (180) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (19) شورای نگهبان، در ذیل ماده (49) عبارت «هزینههای پرسنلی» به عبارت «هزینههای نیروی انسانی» اصلاح شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 228 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. همکاران در مشارکت عنایت داشته باشید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (164) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (17) شورای نگهبان مواد (50) و (51) حذف شد.

علي نيک زادثمرين
حضار 226 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. با (175) رأی موافق تصویب شد، بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد شرعی شورای نگهبان (مندرج در نامه شماره 19221 ـ 102 ـ 99 مورخ 29/05/1399)، یک ماده به عنوان ماده (52 مکرر) به انتهای فصل نهم الحاق شد.
«ماده 52 مکرر ـ دولت موظف است از محل منابع حاصل از مالیات دریافتی سهم خود موضوع ماده (7) این قانون سالانه مجموع کمکهای نقدی پرداختی به هر فرد تحت پوشش نهادهای حمایتی را علاوه بر سایر افزایشهای سنواتی حداقل معادل نرخ مالیات بر ارزش افزوده افزایش داده و به منظور جبران مالیات دریافتی به افراد مذکور پرداخت نماید. نهادهای حمایتی مذکور مکلفند نسبت به شناسایی اشخاص نیازمندی که تحت پوشش نیستند اقدام و آنها را مشمول دریافت افزایش مذکور نمایند. دستورالعمل اجرایی این ماده شامل چگونگی شناسایی اشخاص نیازمند و نحوه حمایت از آنها حداکثر سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد».
آقای رئیس! این هم همان آییننامه اجرایی به جای دستورالعمل اجرایی است.

عليرضا سليمي
آقای رئیس! تذکر در موضوع داریم. (نایبرئیس ـ اخطار یا تذکر دارید؟) تذکر داریم.

علي نيک زادثمرين

عليرضا سليمي
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! تذکر تبصره (1) ماده (199) دارم. براساس تبصره (1) ماده (199) صرفاً کمیسیون میتواند ایرادات شورای محترم نگهبان را رفع کند. به صراحت دارد پس از ایراد شورای نگهبان دولت حق پیشنهاد اصلاح لایحه را ندارد، مگر در موارد ایراد شورای نگهبان.
اینجا کمیسیون آمده چکار کرده؟ کمیسیون آمده یک ماده الحاق کرده، یعنی رفع ایراد نکرده و این یکی از مشکلاتی است که گاهی اوقات ما با آن مواجه هستیم، یعنی صرفاً کمیسیون حق داشت در موردی که شورای محترم نگهبان ایراد گرفته بود رفع ایراد کند، اینجا نمیتوانست چیزی اضافه یا کم کند، فقط و فقط در همان حد و در همان چهارچوب باشد. مضافاً به اینکه در دو، سه مورد هم مواردی که الان قرائت شد مواردی اصلاح شد که مورد ایراد شورای محترم نگهبان نبود، ایرادات روشن و واضح است، ما یعنی کمیسیون نمیتواند در موردی که شورای محترم نگهبان ایرادی... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
شورای نگهبان ایراد شرعی گرفته و برای رفع آن موضوع این کار را کمیسیون انجام داده. بنابراین اجازه بدهید رأیگیری را انجام بدهیم.
(در این هنگام آقای محمدباقر قالیباف «رئیس مجلس» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید. این «دستورالعمل» عبارتش «آییننامه» میشود.

محمدباقر قاليباف
حضار 238 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (20) شورای نگهبان، ماده (53) به شرح زیر اصلاح شد:
«ماده ۵۳ ـ وزارت کشور موظف است با همکاری شورای عالی استانها برای تأمین هزینههای شهر و روستا نسبت به ابلاغ عناوین، مأخذ و حداکثر نرخ عوارض برای مواردی از قبیل اراضی، مستحدثات، تأسیسات، تبلیغات معابر و فضاهای شهری و روستایی و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرحهای توسعه شهری و روستایی و داراییهای غیرمنقول به مراجع ذی¬ربط اقدام نماید».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 238 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. دوستان لطف کنند مشارکت کنند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (20) شورای نگهبان، در تبصره (1) ماده (53) عبارت «شوراهای اسلامی و» حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 238 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (20) شورای نگهبان، در تبصره (2) ماده (53) عبارت «مراجع ذیربط» جایگزین عبارت «شوراهای اسلامی شهر و بخش» شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 237 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (12) شورای نگهبان، در ماده (54)، عبارت «قانون مالیات بر ارزش افزوده» به عبارت «قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17/02/1387» اصلاح شد.
به منظور رفع ایراد ردیف (21) شورای نگهبان، صدر ماده (56) به شرح زیر اصلاح شد:
«ماده 56 ـ اجرای احکام این قانون نافی اجرای احکام و مقررات ذیل نیست:»
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 237 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (13) شورای نگهبان، در بند (1) ماده (56)، عبارت «و بند «ب» ماده (52)» حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 236 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به ایراد ردیف (22) شورای نگهبان، بند (3) ماده (56) حذف شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 236 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
با توجه به تذکر ردیف (14) شورای نگهبان، در بند (12) ماده (56)، عبارت «تبصره (5) ماده (28) قانون» به عبارت «تبصره (5) بند «الف» ماده (28) قانون» اصلاح شد.
با توجه به تذکر ردیف (15) شورای نگهبان، در بخش الحاقی، عبارت «تبصره ماده 239» جایگزین عبارت «ماده 239» شد.
به منظور رفع ایراد ردیف (23 ـ 1)، (23 ـ 2) و (23 ـ 3) شورای نگهبان، بند (2) ماده (244) جایگزین ماده (244) قانون مالیاتهای مستقیم، ذیل ماده (60) به شرح زیر اصلاح شد:
«2 ـ یک نفر نماینده به انتخاب رئیس قوه قضائیه از میان اشخاص بصیر و مطلع در امور مالیاتی با شرط وثاقت و امانت که برای مدت سهسال منصوب میشود».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 236 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! اجازه بدهید تا تبصره (1) ماده (100) آماده میشود من بخوانم:
به منظور رفع ایراد ردیف (23 ـ 4) شورای نگهبان، عبارت «و رعایت اصول و قواعد دادرسی» در تبصره (2) ماده (244) جایگزین ماده (244) قانون مالیاتهای مستقیم، ذیل ماده (60) حذف شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (23 ـ 5) شورای نگهبان، در تبصره (5) ماده (244) جایگزین ماده (244) قانون مالیاتهای مستقیم، ذیل ماده (60) عبارت «رئیس کل دادگستری استان» به عبارت «رئیس قوه قضائیه» اصلاح شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 239 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (24) شورای نگهبان، ماده (64) حذف شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 241 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (25) شورای نگهبان، ماده (65) حذف شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 241 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (23 ـ 5) شورای نگهبان، در تبصره (7) ماده (244) جایگزین ماده (244) قانون مالیاتهای مستقیم، ذیل ماده (60) عبارت «رئیس کل دادگستری استان» به عبارت «رئیس قوه قضاییه» اصلاح شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
8
تصویب تقاضای اعمال ماده (130) آییننامه داخلی مجلس درخصوص طرح الحاق یک تبصره به ماده (37) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید یک رأیگیری داریم برای این عزیزانی که طرح دوفوریتیشان مطرح است، گزارش کمیسیون آییننامه است، براساس ماده (130) فقط یک رأیگیری است. درخواست کردهاند که اعمال ماده (130) شود. اگر دوستان عنایت داشته باشند فقط رأی ماده (130) را برای این عزیزان بگیریم.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
آقای امیرآبادی! بقیه طرح را هم رأی بگیرید.

احمد اميرآبادي فراهاني
این را رأی بگیریم بعد آن، مشکلی ندارد، این خارج از بحث است. ماده (130) را برای آن هشت نفری که مجدداً آمدهاند رأی بگیریم که به کمیسیون آییننامه برگردد و مجدداً رسیدگی کنند.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني

محمدباقر قاليباف
حضار 240 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
9
تصویب تقاضای دوفوریت برای طرح یکفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران (ثبت 256)

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! یک طرح دوفوریتی مطرح است، درخواست دوفوریت برای طرح اعلام راهبردی برای لغو تحریمها است که یکفوریت این قبلاً رأی آورده است. همکاران عزیز با حدود (200) امضا درخواست یکفوریت را به دوفوریت براساس ماده (155) دارند. همکاران عزیز در ردیف (13) میتوانند به عنوان مخالف و موافق ثبتنام کنند. آقای ذوالنوری! شما صحبت میفرمایید؟ بفرمایید مطرح کنید.

مجتبي ذوالنوري
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر عزیزان توجه بفرمایند، استحضار دارید که برجام دوطرف دارد، یک طرف (1+5) و یک طرف جمهوری اسلامی. جمهوری اسلامی تمام تعهدات برجامی خودش را از صفر تا صد انجام داده است. گزارشهای متعدد و مکرر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده که جمهوری اسلامی تمامی تعهدات خودش را اجرا کرده است. همه تعهدات را حالا من ریز ذکر نمیکنم که وقت جلسه گرفته شود، ولی طرفهای مقابل ما، یکی از آنها آمریکا بود که تحریمهای بانکی را کاغذی لغو کرد، ولی سایه سنگین تهدید و تحریم را بر روی نظام بانکداری دنیا حفظ کرد و هیچ تحریمی در عمل برداشته نشد. بعد هم بیرون رفت. آقای رئیسجمهور گفتند که مزاحمی بیرون رفت، (1+5) از این به بعد (1+4) است. از کرامات شیخ ما چه عجب! شیره را خورد و گفت شیرین است. هر دانشآموز دبستانی هم میدانند که (5+1) منهای یک میشود (1+4).
آیا مزاحمی رفت که برجام راه خودش را ادامه بدهد یا زمانی که زمان بهرهبرداری ما بود بیرون رفت که به تعهدات عمل نکند و مزاحمت ایجاد کند که تعهدات بقیه شرکا هم اجرا نشود؟ سهم ما در برجام قفل شد. ما به سهممان و حقمان نرسیدیم. طرفهای ما به وظیفهشان عمل نکردند. اتحادیه اروپا حاضر نشد هزینه بپردازد. طبق عرف، شرع، قوانین، حقوق و تکلیف جمهوری اسلامی ایران هم باید از مسیری که رفته است برگردد. حوادث مکرر را هم علیه ما سامان دادند که امروز مطالب آن مطرح شد.
لذا طرح تجدیدنظر در این مسیر تدوین شد. هشت تا طرحی که دوستان ما داشتند، از خروج از انپیتی تا اصلاحاتی در برجام مورد تجمیع قرار گرفت. جلسات متعدد کارشناسی با حضور آزاد نمایندگان و صاحبنظران برگزار شد، صاحبنظران مجلس، مرکز پژوهشها، سازمان انرژی اتمی، وزارت امور خارجه، سپاه، ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دستگاههای مختلف دعوت شدند، نتیجه جلسات متعدد چندین ساعته شد طرح نهمادهای.
تفاوت این طرح با طرحهای دیگر این است که یک مسیری برای تعطیل کردن آن تعهداتی که تا الان اجرا کردیم پیشبینی شده و در پایان هم ماده (9) جرمانگاری شده که این قانون ضمانت اجرا داشته باشد.
گامهای پنجگانه کاهش تعهدات برجامی را دولت تصویب و ابلاغ کرد. اولاً بعضی از گامها بیخاصیت است. دوماً آنهایی که خاصیت دارد هیچکدام اجرا نشد. مجلس نمیتواند ورود کند و مطالبهگری کند. ولی اگر خود مجلس بیاید برای دولت تکلیف تعیین کند، هر نمایندهای به مثابه کل، جزء به مثابه کل، یا نمایندگان و کلیت مجلس میتوانند اجرای تکالیف را از دولت مطالبه کنند.
درجات و طبقات مجازات بنابراین جرمانگاری شده، از (1) تا (8) که در قانون مجازات اسلامی داریم، کف آن طبقه یا درجه (4) تا درجه (7) که (20) سال زندان و سایر مجازاتها را دارد پیشبینی شده به عنوان ضمانت این طرح برای اعمال درخصوص کسانی که امتناع یا استنکاف یا ممانعت از اجرای این قانون دارند. لذا برای آن ضمانت اجرایی تعیین شده و عنوان این طرح هم یک تغییراتی پیدا کرد.
شما عزیزان یکفوریت آن را چند هفته قبل تعیین کردید، بعد از آن هم همین جلسات کارشناسی سنگین به کرات برگزار شد، تغییرات و اصلاحاتی انجام گرفت. امروز با توجه به شرایطی که ما در جامعه داریم، شهادت شهید عزیزمان آقای محسن فخریزاده، مطالبه و درخواستی که افکار عمومی از مجلس دارند که مجلس یازدهم به عنوان مجلس انقلابی و با این تابلوی افتخار که مقام معظم رهبری به آن داده، در برخورد با این مسائل و دفاع از حقوق و عزت ملت و غرور آسیبدیده ملت، باید خودش را نشان بدهد. لذا روند پیگیری این طرح باید تغییر کند. با بیش از (170) امضای نمایندهها درخواست شده، در صورتی که آییننامه میگوید (50) تا امضا، (170) نماینده، بقیه هم اگر امضا نکردند مطلع نشدند، به آنها نرسیده، بعضیها در مشروطه هستند، بعضیها در تلفیق هستند. (170) نماینده درخواست کردند که یکفوریت این براساس ماده (155) آییننامه تبدیل به دوفوریت شود.
من از رئیس محترم مجلس و اعضای هیأترئیسه تشکر میکنم که انقلابی همراهی کردند تا تغییر فوریت داده شود و همین امروز به صورت جدی و بیفاصله جلسه فوقالعاده کمیسیون دایر میشود. همین امروز گزارش ارجاعی که به کمیسیون انجام میشود تقدیم هیأترئیسه خواهد شد. نمایندگان محترم از امروز حداکثر به مدت (48) ساعت وقت دارند که این طرح را بررسی کنند و پیشنهاداتشان را ثبت کنند. هیأترئیسه محترم تقبل کردند که مجدداً از این روحیه و اقدام انقلابیشان تشکر میکنم که روز سهشنبه را هم جلسه بگذارند و جلسات کمیسیونها تعطیل شود و روز سهشنبه پیشنهادات نمایندگان بررسی شود، به جزئیات این طرح پرداخته شود. طرحی که انشاءالله منافع ملی و خواسته و مطالبه عمومی ملت ما را تأمین کند، آنچه که خیر و مصلحت انقلاب اسلامی و مردم عزیزمان است که انشاءالله منجر به رفع تحریمها شود و این بار سنگین از روی دوش مردم با اقدام انقلابی مجلس برداشته شود، انشاءالله محقق شود و رقم بخورد.
عزیزان! خواهش من این است که فرصت ما کم است، شرایط طوری نیست که ما ده روز دیگر برای این موضوع تصمیم بگیریم. خواهش این است که به دوفوریت رأی بدهید، ممنونم، صلوات بر محمد و آل محمد. (حضار صلوات فرستادند)

روح اله متفکرآزاد
مخالفین و موافقین را اعلام میکنم. آقایان محمدرضا صباغیانبافقی و جواد کریمیقدوسی جزء مخالفین. نفر اول موافقین جای خودشان را به حاج آقای دکتر نبویان دادهاند و آقای خضریان موافق دوم هستند. به عنوان مخالف اول از فرمایشات آقای کریمیقدوسی استفاده خواهیم کرد.

جواد کريمي قدوسي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت و تعزیت شهادت بزرگمرد عرصه دفاع، جهاد و علم شهید دکتر فخریزاده دانشمند بزرگ هستهای در کل جهان اسلام.
بنده به عنوان مخالف صحبت میکنم از این منظر: اسم طرح را گذاشتید طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها. ولی در این طرح محتوایی برای لغو تحریمها اصلاً دیده نمیشود. یک عنوانی است، ولی داخل و پوسته آن خالی است. دوفوریت هم گذاشتید.
این طرحی که آمد به قول آقای دکتر قالیباف تا ساعت (2) شب وقت گذاشتند، کمیسیون امنیت کلی جلسه گذاشته است، ماده (6) این طرح که از این اتفاقی که افتاد و این خونی که به زمین ریخت، صبح در کمیسیون امنیت این ماده با پیشنهاد آقای مقتدایی و رأی اعضای کمیسیون امنیت حذف شد. دقت بفرمایید در این ماده چه گفته شده بود. میگوید «دولت جمهوری اسلامی موظف است براساس بندهای (36) و (37) پس از تصویب این قانون دسترسیهای نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی»، یعنی چه؟ یعنی تا الان فوق پروتکل الحاقی دسترسی داده شده است. دو؛ پروتکل الحاقی داوطلبانه بوده است.

محمدباقر قاليباف
آقای کریمی! ما الان فوریت را بحث داریم، خلاف آییننامه عمل نکنید، وارد متن نشوید. ما بحث مادهها را در وقت خودش بحث میکنیم، الان فوریت را بفرمایید.

جواد کريمي قدوسي
مخالف
بله، همین را عرض میکنم. جناب آقای دکتر! این ماده (6) پروتکل الحاقی را هم تأیید میکند و به قانون تبدیل میکند که خوشبختانه عرض کردم با اثر خون این شهید حذف شد.
اما اقدام راهبردی و دوفوریتی این نیست، (به دستور) مقام معظم رهبری پنج گام برای بازگشت به آن تعهداتی که خلاف قانون انجام شد برداشته شد، آن پنج گام دارد اجرا میشود، در این آمده است و دنیا الان روی آن پنج گام حساب باز کرده است. آژانس دارد روی آن پنج گام گزارش میدهد که ایران سانتریفیوژهای جدیدش را نصب کرده، سطح غنیسازی را بالا برد، ذخیرهاش را افزایش داد. کار جدیدی در این طرح انجام نشده است. هدف توقف اجرای پروتکل الحاقی بوده، همین، دیگر در این هیچی نیست. البته کار خوبی است بیایید آن پنج گام را هم قانونی تصویب کنید. (رئیس ـ آقای کریمی! در اولویت صحبت بفرمایید) آنها را هم بیاییم تصویب کنیم و تبدیل به قانون شود. ولی ما چیز جدیدی را نیاوردیم، چرا اینقدر منت بگذاریم؟
آن چیزی که میتواند به عنوان این طرح محتوا بدهد خروج از انپیتی (N.P.T) است، در صورتی که اروپاییها لغو تحریمها را در دستور کارشان قرار ندهند، ظرف سه ماه، شش ماه، به اروپاییها وقت بدهید تحریمها را لغو کنند وگرنه ایران، همان چیزی که آقای روحانی هم ابلاغ کرده، اینها چیزایی نیست که ما میگوییم، این تهدیدات را ایشان بعد از این قضایا انجام دادند، بایستی این اتفاق بیفتد. پروتکل الحاقی یکی از آن تعهدات برجام بوده که باقی مانده است. آن هم به این شکلی که عرض کردیم، موقعی که آقای آمانو به تهران آمد با دو فرض وارد شد، دو تا خواسته داشته، یکی بستن پرونده پیامدی (P.M.D)، پیامدی بسته نمیشد، برجام هم امضا نمیشد و همین طور مانده بود. یک؛ اجازه میدهید ما از پارچین بازدید کنیم. دو؛ با یکی از دانشمندانتان ملاقات و مصاحبه داشته باشیم. آمانو نیامد اینجا با آقای روحانی و آقای ظریف مصاحبه کند و برگردد، او نیاز به سفر نداشت. این دو تا اتفاق افتاد، ایشان برگشت، آژانس پرونده پیامدی را با یک گزارشی بست و تمام کرد، بعد برجام امضا شد.
اینها زمینه نفوذ و دادن اطلاعات به دشمن و طراحی دشمن روی این فجایع بزرگی میشود که چنین شهدای عزیزی را از ما گرفتند. ضربه از ناحیه نفوذ است. لذا من از این جهت مخالفم، وگرنه ما با لغو پروتکل الحاقی که دائماً اصرار داشتیم و آن مسائل را هم آوردیم. ولی این اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، با این محتوا چیزی از داخل آن در نمیآید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدباقر قاليباف

روح اله متفکرآزاد
به عنوان موافق این طرح، در خدمت جناب آقای نبویان هستیم، بفرمایید.

سيدمحمود نبويان
موافق
سلام علیکم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت دانشمند هستهای و دفاعی جناب آقای دکتر محسن فخریزاده را به ملت بزرگ ایران تسلیت عرض میکنیم.
این اشکالاتی که سردار عزیزمان جناب آقای کریمیقدوسی مطرح کردند، این مباحث انشاءالله در جزئیات در کمیسیون مورد بحث قرار خواهد گرفت و اینها اصلاح خواهد شد. اما آن نکتهای که من میخواهم عرض کنم، چرا طرح دوفوریتی؟ همین مسألهای که برادر عزیزمان آقای کریمیقدوسی مطرح کردند، در باب پروتکل من میخواهم اندکی برای نمایندههای عزیز که میدانند یک مطلبی را تکرار کنم. اصلاً پروتکل چقدر اهمیت دارد؟ لذا ما بحث دوفوریتی را مطرح کردیم.
ببینید! نظارتهایی که آژانس انجام میدهد، سروران عزیز این چند دقیقه را تأمل کنند، نظارتهایی که آژانس نسبت به یک کشور هستهای انجام میدهد چند نوع است، یکی از آنها پادمان است. پادمان از واژه پایش است، یعنی نسبت به مواد و فعالیتهای اعلامشده. شما نطنز دارید میگویید من (1000) تا سانتریفیوژ دارم، اعلام کردید، آژانس میآید ببیند (1000) تا را دارید یا ندارید. اما آژانس دید کشورهای هستهای کارهایی انجام میدهند که به قول خودشان اعلام نمیکنند. میشود مواد و فعالیتهای اعلامنشده. برای این جهت پروتکل الحاقی را در نظر گرفتهاند که بر مواد و فعالیتهای اعلامنشده نظارت کنند. حالا مواد و فعالیتهای اعلامنشده کجاست؟ مثلاً اگر کسی پروتکل الحاقی را بپذیرد بگوید مجلس زیرزمینی دارد که مواد و فعالیتهای اعلامنشده دارد، باید در اختیارش قرار بدهیم. اگر گفتند ریاست جمهوری، اگر گفتند حرم حضرت امام رضا (سلاماللهعلیه)، اماکن نظامی، همه این موارد را باید.
لذا وقتی که آقای روحانی و آقای ظریف پذیرفتد در این کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» که برای شخص آقای روحانی است میگوید آن زمان که ما پذیرفتیم نگرانی در کشور این بود که بیایند ریاست جمهوری و مجلس را هم بگردند. اماکن نظامی روی شاخ آن است. اولین بار در جمهوری اسلامی ایران آقای روحانی و آقای ظریف متأسفانه دو بار مسئول پرونده هستهای ما شدند، یکی سال 82 تا 84 بود، آقای روحانی کل خاطرات خودش را در این کتاب آورده است. ایشان میگوید 28/9/82 ایشان مهرماه آمده بود، آذرماه توسط آقای دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی وقت امضا میشود، به دستور آقای روحانی و آقای ظریف. چه چیزهایی در آن هست؟ گستردهترین اطلاعات را از ما گرفتهاند، در یک گزارش (1030) صفحه، چون پروتکل را پذیرفتیم مجبور شدیم ریز جزئیات را دادیم.
نکته بعدی دسترسی به اماکن نظامی؛ ببینید! چون پروتکل الحاقی را پذیرفتید، نظارتها در آن Anywhere و Anytimeاست. هر نقطهای را که گفتند باید در اختیار قرار بدهید. این حرفهایی که من میزنم دارم مستند به این کتاب و گزارشهای آژانس میگویم، از جای دیگر نمیگویم. توجه کنید! خود آقای روحانی در صفحه (211) این کتاب میگوید مأموران آژانس جاسوس هستند. خودم هم در بررسی برجام، معاون ضدجاسوسی وزارت اطلاعات در سال 94 آمد، گفت همراه آمانو که (11) نفر آمدند دو نفر مأموران سیا و مأموران فرانسه بودند.
حالا ما براساس پروتکل الحاقی چکار کردیم؟ ببینید آقای روحانی و آقای ظریف در سال 82 تا 84 چه مراکزی را در اختیار قرار دادند. برایتان میخوانم: پارچین، سایت شهید کلاهدوز، سایت لویزان و شیان، مرکز شهید کاظمی، سایت مالکاشتر، مرکز نوین، مراکز صنایع دفاع و گسترده موارد جای دیگر از جمله تولید روتور. من پشت تریبون نگویم روتور کجا تولید میشود، هیچ کشوری در دنیا در اختیار آژانس قرار نداد. آقایان براساس پروتکل این را انجام دادند، از جمله دسترسی به متخصصین. آقای روحانی در این کتاب تصریح میکند که ما متخصصین را در اختیار آژانس قرار دادیم. یک سؤال جدی برای ما از آقای ظریف و آقای روحانی داشته باشیم، شهید فخریزاده را هم در اختیار آنها قرار دادید یا ندادید؟
سروران عزیز! پذیرش پروتکل همه این لوازم را دارد. البته تا قبل از آقای روحانی و آقای ظریف در سال 82 هیچکس نپذیرفت، بعد از آن هم قطع شد، دوباره در سال 92 که آمدند پذیرفتند. این یکی از خطرات جدی برای تمام ابعاد هستهای و نظامی کشور است. لذا با طرح دوفوریتی باید این بند جدی بیاید، الحمدلله بند هست، با رأی بالا مصوب کنیم که اجرای پروتکل الحاقی باید متوقف شود. والسلام علیکم و رحمه الله

روح اله متفکرآزاد
تشکر میکنیم. به عنوان مخالف دوم در خدمت جناب آقای محمدرضا صباغیان هستیم، بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
خدمت نمایندگان محترم عرض سلام و ادب دارم و عرض تسلیت و تبریک شهادت شهید محسن فخریزاده. طرحی که ارائهشده یک گام راهبردی برای لغو تحریمها است. بنده به دو دلیل مخالف هستم. اولاً این عملکرد آمریکا و کشورهای غربی به همه ما نشان داده که پایبند هیچ نوع تعهدی نیستند و تعجب این است که ما در چه انتظاری هستیم و انتظار چه چیزی را میکشیم که چندین سال است هر روز ملت تحت فشار بیشتر، هر روز تحریم آنها بیشتر و ما سر این تابوت و قبری که هیچ چیزی در آن نیست نشستهایم، هر کسی به نوعی خودش را مشغول کرده است. شهادت سردار سلیمانی، شهادت چند روز گذشته شهید فخریزاده همه حکایت از همین است. برای چه چیز؟ چرا طرح سهفوریتی داده نمیشود؟ چرا ما منفعلانه رفتار میکنیم؟ چرا فقط حالت دفاعی به خود گرفتهایم؟ میگوید:
اظهار عجز پیش ستمپیشگان خطا است
اشک کباب باعث طغیان آتش است
نمایندگان محترم، عزیزان، مسئولین محترم! اگر دشمن بفهمد که ما در دفاع خودمان شک داریم او جسورتر خواهد شد. مجلس باید اقدام قاطعانه بکند. من یکی از دلایلم که مخالف هستم این است که ما چهار ماه پیش بعد از شهادت سردار سلیمانی همه جور قانونی را تصویب کردیم، ولی کجا اجرا شد؟ امروز هم به خاطر شهادت شهید فخریزاده که فضای نارضایتی و مطالبهای هست داریم این قانون را تصویب میکنیم. اگر قرار است عملی نشود، اگر قرار است ما چهار روز دیگر یادمان برود، تصویب آن چه فایده دارد؟ مگر در برجام آقای ظریف و مسئولین نمیگفتند که اگر طرف مقابل به تعهدات خودش عمل نکند ما به طور خودکار ساز و کاری را دیدهایم که تعهدات را عمل نخواهیم کرد و او را وادار به اجرای تعهدات میکنیم؟
خواهش من از همه مسئولین نظام و مجلس این است یک تصمیم جدی برای این قضیه گرفته شود. دشمن خوابهای آشفتهای برای ما دیده است، چه بخواهیم و چه نخواهیم. باید دو تا نگاه داشته باشیم، یک؛ داخل را درست کنیم، نظارت داخلی که اگر پایهها سست باشد ما نمیتوانیم بیرون مقابله کنیم. داخل باید درست شود، نظارت جدی، از آن طرف هم دشمن بداند که ایران یکدست در مقابل فشار او میایستد. به نظر من آن چیزهای اضافهای که ما دادیم، پروتکل الحاقی، این اختیاری که دادیم آقایان آژانس اتمی میآیند راحت همه مراکز ما را نظارت میکند، آژانسی که همه میدانیم سرسپرده است. این اختیار و اجازه و این میدان کار برای او، از آن طرف هم این اتفاقات برای ما، از آن طرف هم تحریم.
خواهش من این است، آقای قالیباف عزیز! من از حضرتعالی تشکر میکنم. نمایندگان محترم! نمیخواهیم یک تصمیم خدایناخواسته نسنجیده بگیریم، باید همه ابعاد دیده شود، ولی همه ابعاد با جدیت و قاطعیت. مطمئن باشید که اگر دشمن بداند که ما جدی هستیم، او در تصمیمات خودش تجدیدنظر میکند. موقعی که سردار سلیمانی شهید شد همین زدن مراکز آمریکا پیامی بود که اگر نزده بودیم آنها اقدامات بعدی را انجام میدادند.
خواهش من این است که دوستان در این زمینه به طور جدی وارد شوند، این طرح کار شود، ولی نه اینکه ما طرحی را تصویب کنیم که فردا بگوییم قانون تصویب کردیم. اجرا نشود هیچ فایدهای ندارد. اقدام مهم ما باید این باشد که از پروتکل خارج شویم. این اختیارات ویژهای که باید از آنها بگیریم، ما مستقل هستیم. من بعضی وقتها میروم تاریخ را که میخوانم آدم تأسف میخورد، میبینیم زمانی که قراردادهای ترکمنچای و گلستان هم امضا میشد و ما امتیازاتی میدادیم که وقتی تاریخ را میخوانیم گذشتگان را به خیر یاد نمیکنیم، مبادا برای خودمان هم اینطور شود. ضمن اینکه امروز با کسانی هم که در داخل این قراردادها و برجام را امضا کردند یا امروز دارند... (قطع میکروفن)

روح اله متفکرآزاد
به عنوان موافق دوم در خدمت جناب آقای علی خضریان هستیم، بفرمایید.

علي خضريان
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت دانشمند بزرگ هستهای و دفاعی کشور شهید بزرگوار محسن فخریزاده را عرض تسلیت دارم. امروز در مجلس در جلسه غیرعلنی که برگزار شد نکاتی رد و بدل و بیان شد که نتیجه آن این تغییر فوریت و اقداماتی است که انشاءالله در محتوا در کمیسیون رخ خواهد داد.
همکاران عزیز! مردم انتظار یک اقدام عملی از سوی مجلس انقلابی را دارند که آن با شعار و نطق محقق نمیشود، با ابزار قانونگذاری و نظارتی که در اختیار این مجلس است باید صورت بگیرد.
این اقدام کاملاً واضح است. ما در شرایطی قرار داریم که من یک عدد آماری را فقط خدمت شما عرض میکنم. بازرسیهایی که آژانس در داخل ایران انجام داده، در سال 2018 در زمانی که هنوز کشور متخاصم آمریکا در برجام بود (450) مورد است، اما در سال 2019 در زمانی که آمریکاییها از برجام خارج شدند دولت جمهوری اسلامی ایران امتیازات بیشتری به غربیها داده و تعداد بازرسیهای آژانس به (520) مورد افزایش پیدا کرده است. یعنی در قبال کمکاری غربیها، خروج آمریکاییها و عدم رفع تحریم توسط اورپاییها ما شاهد خدمات بیشتر توسط آقایان غربگرا در داخل هستیم.
شهید محسن فخریزاده شهید روز چهارشنبه است، نه شهید روز جمعه. زمانی که رهبر معظم انقلاب روز سهشنبه بیان کردند که مسیر حل تحریمها به عنوان به واقعیت تلخ، نه از مسیر مذاکره که یک بار امتحان شده، بلکه از مسیر غلبه بر تحریمها عبور میکند، جناب آقای رئیسجمهور روز چهارشنبه بیان میکند که آمریکا به بد و خوب تقسیم میشود و ژانویه 2017 را مبدأ آمریکای بد و خوب دارد قرار میدهد. معلوم است که در چهارشنبه رئیسجمهور ما پیام ضعف مخابره کند و روز پنجشنبه معاون وزیر خارجه ما یک جاسوسی را با لبخند بدرقه کند، در روز جمعه هم دشمن در عملش تردید نمیکند.
لذا معتقدم این مجلس باید به صراحت محتوای این طرح خروج از پروتکل الحاقی را در دستور قرار بدهد، همانطور که در جلسه غیرعلنی نمایندگان محترم تفاهم شد و تأکید کردند، ما خروج از پروتکل الحاقی را در این دوفوریت در کمیسیون انشاءالله قرار خواهیم داد و در صحن آن را به تصویب خواهیم رساند.
طبعاً راهبرد منطقی ایران در حوزه سیاست خارجی باید وارد سناریوی غربیها نشود، بلکه ما در جمهوری اسلامی ایران به جای ارسال پالس ضعف و قرار گرفتن در تله بزرگ صبر استراتژیک که جناب رئیسجمهور عملاً به دشمن دارد پیغام میدهد که در دوران باقیمانده ترامپ تو میتوانی هر کاری در این کشور کنی و میتوانی ترورهای دیگری انجام بدهی، این پیام ضعف توسط مجلس اصلاح خواهد شد و خروج از پروتکل الحاقی انشاءالله این پیام را به غربیها خواهد داد که نه تنها دوران بزندررو تمام شده، بلکه دوران پادوهای شما در این کشور هم به انتها رسیده و انشاءالله همانطور که شما مبدأ را ژانویه 2017 قرار میدهید، پادوهای شما در خردادماه 1400 آنها را از این کشور به سلولهای زندان برای بازجویی در مورد این جاسوسیها و خون شهدایمان انداختهایم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدباقر قاليباف
دوستان توجه کنند! با توجه به اینکه موافقین و مخالفین صحبت کردند ما دوفوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را به رأی میگذاریم. دوستان توجه کنند که دوسوم رأی میخواهد. حضار 246 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، با (232) رأی تصویب شد.
مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل». «الله اکبر، الله اکبر».

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون، انشاءالله که این طرح در دستور این هفته قرار بگیرد و انشاءالله بتواند هم بعد امکانات هستهای ما را تقویت کند و هم جلوی یاوهگوییها و اقدامات تروریستی دشمنان ما را بگیرد.
10
قرائت بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص محکومیت ترور دانشمند هستهای و دفاعی کشور شهید محسن فخریزاده

محمدباقر قاليباف

سيدمحسن دهنوي
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیهای با امضای تمام نمایندگان حاضر در صحن مجلس شورای اسلامی در محکومیت ترور دانشمند هستهای و دفاعی کشور شهید محسن فخریزاده.
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً»
از میان مؤمنان مردانی هستند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند. برخی از آنان به شهادت رسیدند و برخی از آنها در انتظارند و هرگز عقیده خود را تبدیل نکردهاند. فاجعه تلخ ترور دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان شهید دکتر محسن فخریزاده که سالیانی دراز عمر بابرکت خود را در مسیر اعتلای فنی، علمی و دفاعی نظام جمهوری اسلامی ایران به خصوص در عرصه هستهای صرف نمود، تمامی مردم ایران را داغدار نمود.
دست رژیم آدمکش صهیونیستی در این جنایت بزرگ کاملاً آشکار است و اگرچه عوامل این رژیم سرطانی از درک آنکه دانش هستهای مدتها است بومی و در ذهن و دل هزاران جوان دانشمند ممتاز و نخبه تا ابد ماندگار شده است، اما قطعاً تاوان این وقاحت خود را به نحو مقتضی پرداخت خواهند نموند.
آنچه در این مقطع این جنایتکاران بشری را تا این حد گستاخ نموده سیطره تفکری خسارتبار در میان بعضی از دولتمردان است که فکر میکنند با گفتگو و تعامل با اربابان این جنایتپیشگان جمهوری اسلامی نزد آنان نرمال و بهنجار تلقی خواهد شد و لذا باید از هرگونه عملی که آنان را ناراحت کند پرهیز نمود. اما تجارب ترور و خرابکاریهای سالیان اخیر آمریکا، اسرائیل و سایر اذنابشان در کشورمان که متأسفانه عمدتاً هم بدون پاسخ متوازن باقی مانده است نشان داد که این تفکر تا چه حد غلط و خطرناک است. خطرناک از این بابت که بسط آن اتفاقاً دشمن را بسیار جسورتر از هر زمان دیگر کرده و کشور را وارد تنشهای بیسابقه نموده که حداقل از بعد از جنگ تحمیلی تاکنون بیسابقه بوده است.
مجلس شورای اسلامی به عنوان صدای ملت اعلام میدارد که این انفعالهای پیدرپی برای ایران اسلامی ارمغانی جز حوادث بیشتر، تنشهای عمیقتر و ضربات دردناکتر نخواهد داشت و مقتضی چنین جنایتی پاسخ فوری و پشیمانکنندهای است که بهترین آنها احیای صنعت درخشان هستهای کشورمان از طریق پایان اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و جلوگیری از ادامه رژیمهای بازرسی بیسابقه سازمان انرژی اتمی میباشد. باتشکر، صلوات. (حضار صلوات فرستادند)
(امضاءکنندگان بیانیه عبارتند از آقایان: رضا آریانپور، احد آزادی¬خواه، محمد آشوریتازیانی، محمدحسن آصفری، حبیب آقاجری، مرتضی آقاطهرانی، سیدمصطفی آقامیرسلیم، سیداحمد آوائی، یحیی ابراهیمی، ابوالفضل ابوترابی، اکبر احمدپور، محمدرضا احمدی، موسی احمدی، محمود احمدیبیغش، اسفندیار اختیاریکسنویهیزد، سلمان اسحاقی، مهدی اسماعیلی، ولی اسماعیلی، ذبیحالله اعظمیساردوئی، احمد امیرآبادیفراهانی، حسین امامیراد، سیدحمزه امینی، مجید انصاری، شارلی انویهتکیه، پرویز اوسطی، عبداله ایزدپناه، عبدالجلال ایری، علی بابائیکارنامی، علیاصغر باقرزاده، محمد باقری، مهدی باقری، حسین بامیری، امیرحسین بانکیپورفرد، صدیف بدری، علیاکبر بسطامی، فرهاد بشیری، خلیل بهروزیفر، هادی بیگینژاد، علیرضا پاکفطرت، سیدمحمد پاکمهر، نصراله پژمانفر، محسن پیرهادی، مجتبی توانگر، احمد جباری، علی جدی، امیرقلی جعفریبروجنی، حسین جلالی، عبدالکریم جمیری، عباس جهانگیرزاده، محمدصالح جوکار، شبیب جویجری، حسین حاتمی، انور حبیبزادهبوکانی، علی حدادی، شهباز حسنپوربیگلری، فریدون حسنوند، محمدحسین حسینزادهبحرینی، اماناله حسینپور، کمال حسینپور، اسماعیل حسینزهی، سیدالبرز حسینی، سیدشمسالدین حسینی، سیدکریم حسینی، سیدجواد حسینیکیا، روحالله حضرتپورطلاتپه، قدرتالله حمزهشلمزاری، سیدمرتضی خاتمی، سیدمسعود خاتمی، سیداحسان خاندوزی، علیاصغر خانی، محمد خدابخشی، حسین خسرویاسفزار، علی خضریان، یوسف داودی، محمدرضا دشتیاردکانی، احمد دنیامالی، الهویردی دهقانی، حبیباله دهمرده، سیدمحسن دهنوی، مجتبی ذوالنوری، حسین رئیسی، جعفر راستی، احمد راستینههفشجانی، رجب رحمانی، بهزاد رحیمی، جلیل رحیمیجهانآبادی، عبدالعلی رحیمیمظفری، حسن رزمیانمقدم، سیداحمد رسولینژاد، جلال رشیدیکوچی، محمد رشیدی، ابراهیم رضائی، علی رضائی، مجتبی رضاخواه، یعقوب رضازاده، غلامحسین رضوانی، عبدالحسین روحالامینینجفآبادی، مهدی روشنفکر، حسین رجایی، رحیم زارع، علیرضا زاکانی، محمدمهدی زاهدی، آرش زرهتنلهونی، علی زنجانیحسنلوئی، علیرضا زندیان، سیدجواد ساداتینژاد، قاسم ساعدی، همایون سامهیحنجفآبادی، محمد سبزی، کیومرث سرمدیواله، مهدی سعادتیبیشهسری، معینالدین سعیدی، علیرضا سلیمی، اصغر سلیمی، رمضانعلی سنگدوینی، امانقلیچ شادمهر، اقبال شاکری، حسن شجاعیعلیآبادی، غلامرضا شریعتیاندراتی، مالک شریعتینیاسر، مهدی شریفیان، منصور شکرالهی، علیرضا شهبازی، حسینعلی شهریاری، مسلم صالحی، محمدرضا صباغیانبافقی، محمد صفائیدلوئی، محمد صفریملکمیان، سیدصادق طباطبائینژاد، مهدی طغیانی، فرهاد طهماسبی، محمود عباسزاده، روحاله عباسپور، ابراهیم عزیزی، محمدجواد عسکری، مهدی عسگری، محمد علیپور، علی علیزاده، محسن علیزاده، علیاکبر علیزادهبرمی، علیاصغر عنابستانی، بهزاد علیزاده، علیرضا عباسی، رسول فرخیمیکال، ولیاله فرزانه، سیدمهدی فرشادان، محمدحسین فرهنگی، محمدمهدی فروردین، احمدحسین فلاحی، حجتاله فیروزی، رحمتاله فیروزیپوربادی، جعفر قادری، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، سیدحمیدرضا کاظمی، غلامحسین کرمی، علی کریمیفیروزجائی، جواد کریمیقدوسی، علیاکبر کریمی، محمد کعبعمیر، جبار کوچکینژادارمساداتی، غلامعلی کوهساری، عباس گلرو، حسین گودرزی، عباس گودرزی، سهراب گیلانی، حسن لطفی، محمدرضا مبلغی، روحاله متفکرآزاد، ابراهیم متینیان، بهروز محبینجمآبادی، محمدعلی محسنیبندپی، حسین محمدصالحیدارانی، صمداله محمدی، حسن محمدیاری، جلال محمودزاده، مرتضی محمودوند، احمد مرادی، کیوان مرادیانکوچکسرائی، غلامرضا مرحباء، عبدالرضا مصری، محمد مظلومیآبرزگه، محمدمهدی مفتح، عباس مقتدایی، غلامرضا منتظری، سیدمحمد موحد، سیدعلی موسوی، سیدکاظم موسوی، سیدنظامالدین موسوی، سیدناصر موسویلارگانی، سیدمحمد مولوی، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، حسین میرزائی، مجید ناصرینژاد، روحاله نجابت، عادل نجفزاده، مصطفی نخعی، مجید نصیرائی، علیرضا نظری، سیدغنی نظریخانقاه، محمدتقی نقدعلی، بیژن نوباوهوطن، حسن نوروزی، رحمتاله نوروزی، حسین نوشآبادی، جواد نیکبین، علی نیکزادثمرین، حسن همتی، محمد وحیدی، مهرداد ویسکرمی، مجتبی یوسفی، سیدعلی یزدیخواه و خانمها: الهام آزاد، زهره الهیان، معصومه پاشائیبهرام، فاطمه رحمانی، سمیه رفیعی، عفت شریعتیکوهبنانی، پروین صالحیمبارکه، سارا فلاحی، فاطمه قاسمپور، شیوا قاسمیپور، زهرهسادات لاجوردی، فاطمه محمدبیگی، سمیه محمودی و فاطمه مقصودی).

محمدباقر قاليباف
عزیزان لطف کنند به این نکته توجه کنند، ما یک اصلاح دستور هفتگی داریم، به خاطر دستور کارهای زیادی که داریم روز سهشنبه هم جلسه برقرار است. ناطقینی که امروز فرصت نکردند صحبت کنند، انشاءالله در روز سهشنبه در خدمت همین ناطقین هستیم.