1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 207 نفر از همکاران عزیز رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه شصتم روز چهارشنبه بیست و چهارم دی ماه 1399 هجریشمسی مطابق با بیست و نهم جمادیالاولی 1442 هجریقمری:
1ـ گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور.
2 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه معدن.
3 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده)، (اعاده شده از شورای نگهبان 2).
4 ـ گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح مواد اول و هفتم قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن.
5 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه یکفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (14) قانون صدور چک مصوب 1355 و اصلاحات بعدی آن.
6 ـ گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح یکفوریتی اصلاح ماده الحاقی به مصوبه 13/6/1397 به قانون تعیین تکلیف استخدامی و معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 15/7/1388 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن.
7 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد بررسی کیفیت تأمین و توزیع نهادههای دامی.
8 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید.
(آیات 205 ـ 201 از سوره مبارکه «اعراف» توسط قاری محترم آقای حسین فردی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّیطانِ تَذَکرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ * وَ إِخْوانُهُمْ یمُدُّونَهُمْ فِی الغَی ثُمَّ لا یقْصِرُونَ * وَ إِذا لَمْ تَأْتِهِمْ بِآیةٍ قالُوا لَوْ لا اجْتَبَیتَها قُلْ إِنَّما أَتَّبِعُ ما یوحى إِلَی مِنْ رَبِّی هذا بَصائِرُ مِنْ رَبِّکمْ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِقَوْمٍ یؤْمِنُونَ * وَ إِذا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَ أَنْصِتُوا لَعَلَّکمْ تُرْحَمُونَ * وَ اذْکرْ رَبَّک فِی نَفْسِک تَضَرُّعاً وَ خِیفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ وَ لا تَکنْ مِنَ الْغافِلِینَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاری محترم برادر عزیزمان جناب آقای حسین فردی تقدیر و تشکر میکنم، ترجمه آیات را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«در حقیقت کسانی که از خدا پروا دارند چون وسوسهای از جانب شیطان بدیشان رسد خدا را به یاد آورند و به ناگاه بینا شوند. ولی شیطانها بتپرستها را تا بتوانند به گمراهی میکشند و ذرهای هم کوتاه نمیآیند. وقتی مدتی در وحی تأخیر شود و آیهای خطاب به بتپرستها نیاوری میگویند چرا از پیش خودت آیهای نمیسازی؟ بگو فقط از چیزی پیروی میکنم که از صاحباختیارم به من وحی شود. این قرآن که از طرف اوست زمینهساز فهم درست برای همگان است و راهنمایی و رحمتی ویژه برای مؤمنان. وقتی قرآن خوانده میشود گوش جان به آن بسپارید و کاملاً سکوت کنید تا لطف خدا شامل حالتان شود. و در دل خویش پروردگارت را بامدادان و شامگاهان با تضرع و ترس بیصدای بلند یاد کن و از غافلان مباش». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! اسامی غایبان و متأخرین را با اجازه قرائت میکنم. آقایان و خانمها: علی آذری، رضا آریانپور، امیرقلی جعفری، قاسم ساعدی، محمد سبزی، مهدی سعادتی، محمدرضا مبلغی، سیدکاظم موسوی و زهره الهیان
3
تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و ارجاع آن به کمیسیون مربوطه (ثبت 160)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت همکاران عزیز و ملت شریف ایران اسلامی. آقای رئیس! دستور اول گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور است که کلیات آن را داریم. از سخنگوی محترم کمیسیون دعوت میکنیم جهت ارائه گزارش تشریف بیاورند. ضمناً قبل از اینکه گزارش را ارائه کنند، حاجآقای موسویلارگانی! اسامی مخالفین و موافقین را قرائت بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام و صبحبخیر خدمت ملت شریف ایران و همکاران عزیز و بزرگوار. مخالفین: آقای سیدعلی نظریخانقاه، غلامرضا نوریقزلجه و محمدرضا صباغیانبافقی. موافقین: غلامحسین رضوانی، سرکار خانم فاطمه مقصودی و جناب آقای حبیباله دهمرده.

علي حدادي
بسم الله الرحمن الرحیم ـ «لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم»
عرض سلام و ادب محضر ملت شریف ایران و همکاران عزیز و عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها).
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها
طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن که جهت بررسی به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود با حضور مسئولین دستگاههای اجرایی ذی¬ربط و کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت و در جلسه مورخ 27/7/1399 با اصلاح در عنوان و متن به شرح زیر به تصویب رسید.
اینک گزارش آن در اجرای ماده (۱۴۳) آییننامه داخلی تقدیم مجلس شورای اسلامی می¬گردد.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ـ محمدصالح جوکار
همکاران عزیز! در ارتباط با موادی از اصلاح این قانون، پنج محور اصلی دارد که خواهش میکنم دقتنظر شود. مرحله اول قبل و هنگام ثبتنام داوطلبین است. شش ماه قبل از ثبتنام داوطلبین، وزارت کشور آزمونی برگزار میکند که برای دوره ششم انتخابات شوراها این مفاد اجرا نمیشود، چون زمان نداریم و همینطور تکمیل پرسشنامهای که توسط داوطلبان باید انجام شود.
دومین محور چگونگی شیوه بررسی صلاحیتها است که در اینجا مدنظر قرار گرفته شده و همینطور هیأت نظارت بر انتخابات شوراها، چه در هیأت مرکزی، هیأت عالی استان، هیأت نظارت در شهرستان و بخش که به ترکیب اینها توجه شده و همینطور در موضوع مراجع استعلام است. ضمن چهارگانه بودن مراجع استعلامی، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران هم اضافه شده است.
در ارتباط با نظارت، ما یک هیأت نظارت پیشین داریم، برای نظارت بر چگونگی انتخابات و بررسی صلاحیتها به منظور جلوگیری از انحراف از وظایف شوراها است.
عزیزان! دقت کنید، آسیبهای فراوانی که در بخش شوراهای شهر و یا روستا بوده چون خط مقدم هستند، در ارتباط با کارآمدی نظام میتوانند نقش مثبت و مؤثری داشته باشند. اما اگر نظارت در پیشگیری و یا بررسی صلاحیت به درستی انجام نشود آسیبهای فراوانی است که در این بخش هیأت نظارت پیشین وظیفه بررسی صلاحیت را بر عهده دارد و همینطور یک ترکیبی را به عنوان هیأت نظارت بر عملکرد شوراها که خلأ قانونی داشت، شوراها به محض اینکه رأی میآوردند طی چهار سال نظارت لازم نبود، فقط هیأت حل اختلاف بود که اگر شکایتی از طریق فرماندار، استاندار یا مراکز دولتی انجام میشد این شکایات میآمد در هیأت حل اختلاف که بعضاً ما دیدیم زمانهای طولانی انجام نمیشد. در این بخش چیزی که پیشبینی شده هیأت نظارت بر عملکرد و حل اختلاف است که نسبت به چهار سال آینده انشاءالله نظارت لازم را داشته باشند.

احمد اميرآبادي فراهاني

سيدناصر موسوي لارگاني
مخالف اول جناب آقای سیدعلی نظریخانقاه هستند، بفرمایید.

سيدغني نظري خانقاه
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و احترام خدمت ملت شریف ایران و همکاران بزرگوار. شوراها به عنوان نماد مردمسالاری در جمهوری اسلامی جایگاه ویژهای دارند و ضمن تقدیر و تشکر از زحمات همکاران عزیز در ارائه این طرح، مخالفت بنده بیشتر مربوط به این است که باید صلاحیتها را بیشتر از این مدنظر قرار بدهیم. مطلب خوبی که این طرح دارد این است که علاوه بر وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه هم مدنظر قرار گرفته و به نظر من باید بیشتر از اینها به صلاحیت شوراها توجه شود، چون هر شورایی که بازداشت و دستگیر میشود آبرویی از مملکت میرود، لذا بیشتر از اینها باید صلاحیت و نظارت پیشینی و پسینی اینها را مدنظر قرار بدهیم.
آنچه که در طرح تا حدودی مغفول مانده بحث صلاحیت حرفهای است. متأسفانه امروزه همه میتوانند شورا شوند، اما وقتی که وارد شورای شهر میشوند چون صلاحیت حرفهای لازم را ندارند اتفاقاتی میافتد که نباید بیفتد. ما باید در نظر بگیریم آن فردی که وارد شورا میشود به مسائل عمرانی و فنی شهرداری و شهر چقدر آشنایی دارد؟ آیا با ساختار سیستم شوراها آشنایی دارد؟
بحثی که باز مغفول مانده، قسمت عمدهای از شوراهای کشور شوراهای روستاها هستند. شما میبینید در انتخابات شورای شهر همه علاقهمند هستند، رغبت دارند، چون مزایایی دارد، چون آنجا اتفاقاتی میافتد، چون تغییر کاربری هست، چون ماده (100) و هزاران مورد دیگر هست، اما شوراهای روستا که بدون منت تمامی کارهای روستاییان را بر عهده دارند، پیگیر امور هستند، از راه و آب و برق و گاز گرفته تا سایر موارد اینجا مغفول مانده و حاکمیت باید توجه بیشتری به آنها داشته باشد، نظیر خدمات حمایت قضائی، خدمات بیمهای که در این طرح مدنظر قرار گرفته نشده است.
اینکه هیأت نظارت بر انتخابات شوراها اسمش با مجلس شورای اسلامی باشد و در مواد بعدی عملاً نمایندگان از حیز انتفاع ساقط شده باشند، چندان قابل قبول نیست. برای اینکه مجلس اولیترین قسمت برای نظارت بر شوراهای شهر و روستا است و نهادهایی اضافه شده، نظیر وجود یک قاضی یا هیأت نظارت بر انتخابات که تشکیلات گستردهای ایجاد خواهد شد و لذا شاید چندان مورد نظر و مطلوب نباشد.
پیشنهاد من این است که ضمن اینکه در صلاحیتها جدیت و دقت لازم را باید داشته باشیم، باید مواظبت کنیم تا تشکیلات گستردهای ایجاد نکنیم و کار اضافی برای شورای نگهبان ایجاد نکنیم که فردا اگر عدهای رد صلاحیت شدند اینها شکایاتشان را به شورای نگهبان ببرند و عملاً کار شورای نگهبان بیشتر شود.
بحثی که در تبصره (5) داریم بحث محکومیت کیفری مؤثر است. به نظرم هر فردی هر نوع محکومیتی داشته باشد اعم از مؤثر و غیرمؤثر نباید عضو شورا باشد، چون ایشان باید از سلامت نفس کافی و وافی برخوردار باشد. محکومیت مؤثر موضوع ماده (26) جرایم مهم است و اکثر افرادی که دارای محکومیت مؤثر هستند وارد این امور نمیشوند. لذا پیشنهادم این است هر کسی هر گونه محکومیتی داشته باشد از ورود او به شوراها جلوگیری شود. اینکه مجدد صلاحیت او بررسی شود با اعتبار امر مختومه در تناقض است. وقتی که صلاحیت یک بار بررسی شد دیگر این صلاحیت دارد و لذا لزومی ندارد که صلاحیت افراد دوباره بررسی شود که این موضوع میتواند به نوعی بیاعتمادی به وجود بیاورد. اینکه در ماده (4) یک تبصره به ماده (52) اضافه شده.

محمدباقر قاليباف
جناب آقای نظری! خواهش من این است اول بحث کلیات انجام شود، بعد به تبصرهها میرسیم.

سيدغني نظري خانقاه
مخالف
آقای دکتر! بحثم این است که من در کلیات چندان مخالف نیستم که قانون شوراها اصلاح شود، بسیار ضروری و لازم است، اما نظرم این است آنطور نباشد که «حفظت شیئاً و غابت عنک اشیائاً» باشد، یک موردی را در نظر بگیریم و موارد زیادی از یادمان رفته باشد و آنچه که ما باید مورد بررسی قرار بدهیم سرنوشت بسیاری از افراد است و خواهشم این است که این قانون به زودی برای این انتخابات انشاءالله... (قطع میکروفن)

محمدباقر قاليباف

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق اول جناب آقای رضوانی هستند، بفرمایید.

غلامحسين رضواني
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همه همکاران عزیز سلام عرض میکنم. در مورد طرح انتخابات ریاست جمهوری با توجه به اینکه بالاخره اکثریت همکاران عزیز بررسی این طرح را لازم دانستند ما هم تابع هستیم. اما براساس تبصره (1) ماده (100) با امضای (50) نفر اولویت پیدا کرد که این طرح مطرح شود. اما طرح شوراها بدون دلیل موجه آییننامهای به صورت خارج از نوبت مطرح شده است. اولاً این خلاف آییننامه است، حالا اگر که قبول میکنید از دستور خارج کنید که هیچ، اگر نه من با توجه به اینکه اصرار به طرح باشد بنده موافق این موضوع هستم. چرا؟ چون با توجه به تخلفات گستردهای که در انتخابات شوراها در شهرهای مختلف انجام شده، متأسفانه بعد از شروع شوراها دستگیریهای متعدد افراد شوراهای مختلف در جایجای کشور اتفاق افتاده است. این بیانگر این است که ما هم در دوران قبل و حین انتخابات و هم بعد از این که شوراها مستقر شدند احتیاج داریم به اینکه سیستم نظارتی را تقویت، کارآمد و مؤثر کنیم. لذا در اینجا پیشبینی شده اولاً تعداد نمایندگان افزایش پیدا کند، ثانیاً حقوقدان، رئیس دادگستری، رئیس سازمان بازرسی استان و همچنین دفتر نظارت شورای نگهبان استان در این ترکیب اضافه شود تا بلکه انشاءالله در امر شوراها با مشکلات کمتری مواجه شویم و سلامت شوراها تضمین شود.
نکته بعدی این است که برگزاری آزمون پیشبینی شده است. شما میدانید که اگر افرادی که از نظر حرفهای صلاحیت لازم را برای ورود به شوراها نداشته باشند طبیعتاً از همان اول شوراها شکستخورده خواهند بود، به همین دلیل آزمون پیشبینی شده است. البته برای آزمون دو قید شرط شده، یکی اینکه کسانی که قبلاً عضو شورا بودهاند، ما فرض کردیم که اینها کارایی لازم را دارند، بالاخره از نظر حرفهای، اگر هم بلد نبودند در یک دورهای که در شوراها بودهاند یک چیزهایی را فرا گرفتهاند، بنابراین آنها را استثنا کردهایم.
دسته دوم از افرادی که استثنا شدهاند روستاها هستند. در روستاها هم لازم نیست که آزمون برگزار شود. مرکز پژوهشها هم این را تأیید کرده است. بنابراین این امر آزمون که متکفل تشخیص حرفهای بودن و کارآمدی افرادی است که برای شوراها انتخاب میشوند، خواهشاً باید همکاران این را مدنظر قرار بدهند و دفاع کنند و به این طرح رأی بدهند که انشاءالله شوراها به جای اینکه دردسری برای ما باشند، کمککار مردم، نظام، کشور و مملکت باشند و انشاءالله امور به صورت روان جریان پیدا کند. والسلام علیکم جمیعاً و رحمه الله

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. من یک تذکری به همکاران موافق و مخالف بدهم که دوستان! چون الان روی کلیات آن داریم بحث میکنیم وارد جزئیات نشوند و دوستانی که مخالف هستند مخالفتشان را بگویند و دوستانی که موافق هستند موافقتشان را بگویند. الان ما عکس این را از دو دوستمان شنیدیم، انشاءالله که عزیزان بعدی ما رعایت کنند. جناب آقای موسوی! نفر بعدی را دعوت بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
در خدمت جناب آقای غلامرضا نوریقزلجه هستیم، بفرمایید.

غلامرضا نوري قزلجه
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و صبحبخیر خدمت همکاران عزیز. اصلاحیه دیگری است بر قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی. این اصلاحیه از دو بُعد بیشتر ورود کرده، خواهش من این است که همکاران عنایت داشته باشند و دقیقاً هم در کلیات میخواهم مباحث را مطرح کنم.
یک موضوع آن نظارت بر عملکرد است، به جای رسیدگی به حل اختلاف. آنچه که تاکنون است رسیدگی به موارد حل اختلافی است، ولی این نظارت تداوم پیدا میکند. اصل کار ایرادی ندارد و اساس خوبی است، اما ترکیبی که برای این مجموعه دیده شده دارای اشکال و ایراد است. آنچه که در رسیدگیها بود، نمایندگانی از مجلس و شوراهای عالی حضور داشتند، از نمایندگان مجلس کاسته شده، از شوراهای عالی کاسته شده و به جای آن شورای نگهبان و اداره کل بازرسی استان را وارد کردهاند.
همکاران عنایت داشته باشید! اموری که در آنجاها مطرح است بیشتر مسائل مالی است، بیشتر موضوعات عمرانی است، موضوعات فنی است، نه موضوعات سیاسی. خوب نبود مثلاً به جای شورای نگهبان بگوییم مدیرکل دیوان محاسبات استان در آن مجموعه باشد؟ یعنی نگاه را میرساند که نگاه به سمت سیاسی بوده، نه نگاه به سمت اصلاح امور. آن وقت ترکیب افراد آنجا درست چیده میشد. ادارات کل امور شهری و روستایی که مستقیماً با موضوع شهرداریها و دهیاریها و پروژهها و قراردادهایشان درگیر هستند، هیچ محلی برای آنها دیده نشده است.
بنابراین درست است که اصل کار و اصلاح خوب است، ولی مسیری که رفته شده در بُعد تداوم نظارت اصلاحی نیست. در ضمن ساختار و زیرساخت آن هم حتی هنوز دیده نشده است. یک اشکال اساسی هست، این تداوم، این تشکیلات، دبیرخانه، دفتر و دستک، مجموعه آن، حتماً اینها بایستی دیده شود.
مطلب دومی که در این اصلاحیه مورد توجه همکاران عزیزمان بوده و لازم است که همکاران محترم عنایت ویژهای به این موضوع داشته باشند، بحث نظارت بر انتخابات است در صدر قانون که این وظیفه به مجلس واگذار شده کماکان سر جای خودش است، یعنی در صدر قانون مانده که نظارت بر عهده مجلس شورای اسلامی است. اما عزیزان! در این اصلاحیه این اختیارات به جاهای دیگر داده شده است، خواهش میکنم عنایت داشته باشید. یعنی مجلس اینجا ضمن اینکه مسئولیت را برای خودش حفظ کرده، دارد اختیارات خودش را به جاهای دیگر واگذار میکند و جاهایی که مؤثر هستند.
بنده با یک تجربهای که در نمایندگی و نظارت داشتم و یک دوره هم در بحثهای پشتیبانی این موضوع حضور داشتم، اعلام میکنم که این کار بسیار کار سنگینی است. اگر نهاد و جایی هست که اعلام آمادگی میکند ما این را واگذار کنیم، خیلی هم برای مجلس خوب است، اگر این بحث نظارت را به یک نهاد دیگری که عهدهدار میشود واگذار کنیم. اما اگر کسی عهدهدار نمیشود و مسئولیت نمیپذیرد، ما نباید اختیاراتمان را به آنجا بدهیم و اسم و مسئولیت برای مجلس بماند، همه هزینههای مادی و معنوی برای مجلس بماند، بعداً من و شمای نماینده باید توضیح بدهیم، فلانی باید رد میشد، چرا تأیید شد؟ فلانی باید تأیید میشد، چرا رد شد؟ همه اینها به مجلس برگردد، هزینهها را مجلس پرداخت کند، آن وقت فرد دیگری بیاید آنجا نظارت کند.
عنایت داشته باشیم، در کشور پنج نماینده دو نفر از قوه قضائیه، یک نفر حقوقی اضافه شده است. مگر در مجلس حقوقی نداشتیم؟ یک نفر از مجلس اضافه میشد. در استانها برای سه نفر نماینده که بودند برایشان یک نفر دفتر نظارت شورای نگهبان استان و نماینده دادگستری اضافه شده است. اینجا تضاد و تعارض منافع است. چطور میشود در آنجا تصمیمگیری کرد؟ کسی که مسئولیت ندارد ما داریم اختیار را به او میدهیم و اختیار خوبی هم میدهیم. در شهرستانها پنج نفری که مورد اعتماد شما نمایندهها بود را به سه نفر کاهش دادهاند، دفتر نظارت شورای نگهبان شهرستان را آوردهاند با نماینده دادگستری. نماینده و مجلس پاسخگو است، ولی اختیار را به جایی دادیم که قطعاً حرف اول و آخر را هم در آنجا خواهند زد.
همکاران عزیز! خود کمیسیون هم در متن قانون اشاره کرده است، این اصلاحیه به این انتخابات نخواهد رسید. بنابراین من تقاضا دارم عنایت بفرمایید کلیات این را رد کنیم تا برود درستتر اصلاح شود. این اصلاحیه به صلاح و نفع مجلس شورای اسلامی نیست. برود درستتر، تا انتخابات بعدیاش هم فرصت هست که برود... (قطع میکروفن)

سيدناصر موسوي لارگاني
در خدمت سرکار خانم مقصودی هستیم، بفرمایید.

فاطمه مقصودي
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
اصلاح قانون انتخابات شوراهای کشور به دنبال چند مسأله خیلی مهم و جبران گذشتههای شوراها است. برادران و خواهران عزیز! این خیلی مهم است، دقت بفرمایید. نظارت بر اجرای انتخابات شوراها و همچنین در طول چهار سال خدمت شوراها خیلی مهم است. متأسفانه ما شاهد مسائل دردآوری در عملکرد شوراها در دورههای گذشته بودیم. این منوط بر این نمیشود که ما نظارت نداشته باشیم، این یعنی اینکه نظارتمان را باید بهتر انجام بدهیم. اگر مشکلی بوده، طبق اصل (100) قانون نظارت بر شوراها، این مجلس است که باید نظارت کند. اما اگر میبینیم خروجی خوبی نداشته به دلیل این است که شاید نظارتهایمان دقیقتر نباشد. شاید نظارتها درست نباشد. مشکل در نحوه نظارت است، نه اینکه چه کسی نظارت کند. بله، اگر رد و یا تأیید برخی از منتخبین تبعاتی برای نمایندگان داشته باشد، ما با حضور یک نفر از قوه قضائیه این مشکل را برطرف خواهیم کرد.
ببینید! کاندیداهای گذشته متأسفانه مشکلات زیادی را به وجود آورده بودند، مسائل شوراها را سیاسی میکنند و متأسفانه به دنبال حل مشکلات مردم نمیروند، بعد بیاعتمادی به مردم اضافه میشود و مشکلات اینچنینی به وجود میآید، این خلأ قانون است. نه اینکه نباید قانون باشد. اتفاقاً ما حوزه وسعت نظارت مجلس را داریم بیشتر میکنیم. ما باید به این نگاه کنیم که چقدر بهتر میتوانیم با وجود شوراها خدمت کنیم، نه اینکه بیاییم خود شوراها را معضل قرار بدهیم. متأسفانه این اتفاق در بعضی از حوزههای انتخابیه افتاد و عملکرد و خروجی شوراها خوب نبود. امروز به عنوان یک مسأله سیاسی به شوراها نگاه میشود، هر کسی میخواهد مسائل و مطامع سیاسی خودش را که به اجرا در بیاورد میآید به شوراها ورود پیدا میکند. ما یک آزمون قرار دادیم، این آزمون نشان میدهد که آیا طرف الفبای این کار را بلد است؟ آیا اطلاعات کافی را دارد که به این حوزه ورود پیدا کند؟ این یک طرح نو است. ما آمدیم ساعتها نشستیم و مسأله را چکشکاریهایی کردیم، قضیه را پایین و بالا کردیم و افت و خیزهای آن را در نظر گرفتیم و خدا را شکر میتوانیم با نظارت قویتر به قانون ورود پیدا کنیم.
حالا ما دنبال چه هستیم؟ من سه تا مطلب را خدمتتان میگویم. هر چقدر ساز و کار مشخصی بر نظارت شوراها باشد، مسلماً خروجی کار خیلی بهتر خواهد شد. بحث تقویت نظارت فعال نمایندگان مجلس قبل و بعد از انتخابات و نظارت بر عملکرد شوراها در طول چهار سال مد نظر است. مقابله با تخلفات و رانتهای اعضای شوراها به طور جدی و مستمر، نحوه ثبتنام داوطلبان شوراها و رسیدگی به صلاحیت آنها. دقت بفرمایید! ما چقدر باید ضربه بخوریم و چقدر باید به این نتیجه برسیم که هر چه سریعتر باید به یک نظارت کافی و کامل ورود پیدا کنیم، یک اشراف کامل بر افرادی که میآیند. مگر شورا کم چیزی است؟ شوراها تصمیمات خیلی تأثیرگذاری را میتوانند در شهرستانها و روستاها داشته باشند. هر چقدر این افراد صلاحیتشان بهتر بررسی شود، آدمهای مفیدتری باشند، با اطلاعات کافی و با تقوا، بالاتر از همه این عملکردها آن تقوا است. اینها را ما میتوانیم با این قانون عملی کنیم و میتوانیم خروجی و راندمان کار را بالا ببریم، سپاسگزارم.

روح اله متفکرآزاد
آقای دکتر اخطار و تذکر دارند، اجازه میفرمایید؟

محمدباقر قاليباف

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای بابائیکارنامی بفرمایید.

علي بابائي کارنامي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
من هم از عزیزانمان در کمیسیون شوراها تشکر میکنم که برای به روز کردن قوانین متناسب با شوراها اقدامات مثبتی انجام دادند. جناب آقای رئیس! من اخطار قانون اساسی دارم، اصول (100)، (101)، (102) و (103) و حتی اصل ششم قانون اساسی که در حقیقت بر اهمیت شوراها در کشور تأکید میکند. نکتهای که ما و همکاران عزیز ما و مخصوصاً هیأترئیسه محترم باید رعایت کنیم این است؛ مثلاً ما در این آزمون گفتیم آزمون شوراها. ما مگر برای رئیسجمهور آزمون میگذاریم؟ جمهوریت متکی به آرای مردم برای ما خیلی مهم است. اخطار قانون اساسی از این منظر است. هیأترئیسه محترم! ما نمیتوانیم افراد را در این کشور محدود کنیم و بگوییم افرادی میخواهند در یک کار و نهادی در کشور منشأ اثر و خدمات باشند و مخصوصاً شوراهای اسلامی شهر و روستا و اگر تاریخچه آن را نگاه کنید، درست است که بعضی از جاها نمرات منفی داشتند، ولی برآیند آن در کشور نمرات مثبت است، کارنامه بدی در کشور نداشتهاند. بخشی از مشارکتهایی که امروز در کشور داریم مرهون زحمات همکاران عزیز ما به نام شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
فلذا نمیتوانیم به دلیل اینکه چهار تا شورا، چهار تا آدم و چهار تا شخص در یک نهادی مثل شورای شهر و روستا مثلاً نقاط یا عملکرد منفی دارند، ما بیاییم کلیت را زیر سؤال ببریم. فلذا اخطار من این است که این قانون طوری اصلاح شود و هیأترئیسه محترم اهتمام بورزد که نباید جلوی این قانون شأنیت و جمهوریتی که در روستاها و شهرها دارد نهادینه میشود را بگیریم و محدود کنیم، مخصوصاً آنها که آزمون بدهند و یا کارهای دیگر انجام بدهند. فلذا قوانین اساسی قوانینی است که بالای سر همه ما هست، نظارت عامه وجود دارد و از همه مهمتر مردم، مردم برای ما مهم هستند، مردم بهترین قاضی هستند که میتوانند به شوراها به عنوان کسانی که ولینعمتان و نمایندگان واقعی و پایههای توسعهای در کشور هستند، به آنها اهمیت لازم داده شود.

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. جناب آقای بابائی! این نکته اخطاری که شما میدهید این اخطار باید در رابطه با ما باشد که این موضوع ربطی به هیأترئیسه ندارد. ولی نکاتی که شما در اشکالاتی که بر شوراها هست اشاره کردید، عزیزان دیگر هم اشاره کردند، خواهش من این است همکاران عزیز به این موضوع توجه کنند. واقعاً این دستور جلسه و بحث شوراها از موضوعات بسیار مهم امروز در کشور است. حالا به صورت اخطار آقای بابائی گفتند، ولی این توجه را داشته باشیم. ما هفت اصل قانون اساسیمان در رابطه با شوراها است. یعنی اصل هفتم و اصول (100) تا (106) در رابطه با وظایف و کارهایی است که در قانون اساسی برای شوراها تأکید کرده است. در همین قانون و قانونی که خود مجلس تصویب کرده، امورات شوراها هم قانون و هم نظارت آن به عهده مجلس شورای اسلامی است و ما دنبال این نرویم، بگردیم که این وظیفه نظارتی را به عهده فرد دیگری بگذاریم؟! این واقعاً بسیار مهم است، شوراها بسیار مهم است. بخشی از نظام اداری ـ اجرایی کشور که دچار مشکل هستیم، به خاطر تمرکزگرایی است. این تمرکزگرایی در امورات تصدیگری را میتوانیم در شوراهای شهر برگردانیم، ولی شوراهای شهری که بر آن نظارت باشد، نظارت در انتخابات آن، نظارت در اعضای آن، نظارت در کیفیت کار در طول کار.
عزیزمان اشاره کردند که دیوان محاسبات در بحث حسابرسی شوراها نظارت کند که این مشکلات نباشد. این خلاف قانون اساسی است. آن یک نهاد عمومی غیردولتی است. نهاد دیوان محاسبات به بودجههای دولتی میتواند نظارت کند ولی آیا میشود یک نهاد عمومی غیردولتی مثل شهرداریها و شورای شهر که متأسفانه الان شورای شهر نیستند، شورای شهرداری هستند، نه شورای شهر. لذا من میخواهم بگویم این نکات بسیار مهم و اساسی است، در یک فرصت دیگر به این موضوع خواهیم پرداخت. من در این فرصت اخطار میخواستم این نکته را بگویم که انشاءالله دقت لازم را به این موضوع داشته باشیم.

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای نقدعلی بفرمایید.

محمدتقي نقدعلي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
«والذین استجابوا لربهم و اقاموا الصلوه و امرهم شوری بینهم و مما رزقناهم ینفقون».
اخطار بنده اصل (100) قانون اساسی است. اگر عزیزان این قانون و طرح قانونی را مطالعه کنند ملاحظه میکنند که ما در اصل (100) صریحاً داریم برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی و چه و چه، شوراها تشکیل میشود و حال آنکه در این اصلاحیهای که عزیزان زحمت کشیدند، یعنی میخواهم بگویم روح اصل یکصدم برای این است که شوراهای اسلامی به عنوان سیاستگذار شهرداریها انجام وظیفه کنند. یعنی شهردار دست از پا خطا نکند، مگر آنکه شورا برای او تصمیم بگیرد. همانطور که ریاست محترم مجلس فرمودند امروز شوراها عوض اینکه بشوند شورای شهر، شدهاند شورای شهرداری. طرف میآید رأی میگیرد، بعد هم یک سمت و پستی را در شهرداری یا شرکتهای تابعه أخذ میکند، دیگر میرود تا چهار سال بعد. مکرر شما عزیزان نماینده ملاحظه کردهاید، از بسیاری از اعضای شورا وقتی سؤال میشود از مسائلی که در شهرداری اتفاق میافتد اصلاً خبری ندارند.
میخواهم این را عرض کنم، اصل یکصدم قانون اساسی به ما دارد گوشزد میکند شما طوری قانونگذاری کنید که شوراهای شهر با احساس وظیفه به عنوان یک پارلمان محلی برای شهرداری سیاستگذاری کنند. منتها در این قانونی که الان در کمیسیون مربوطه تصویب شده است، گفت مارگزیده از ریسمان سفید و سیاه میترسد، بیشترین جنبهای که بر آن تأکید شده است به خاطر مفاسد و مشکلاتی که در دوره گذشته در شوراهای شهر سطح کشور اتفاق افتاده است، بیشتر جنبه دفع شری دارد تا جلب منفعتی. یعنی آمده کاری کرده که در مقام گزینش ما فیلترهای مربوطه را بگذاریم و جنبه جلب منفعتی، یعنی یک شورای قوی را که بخواهیم درست کنیم، بیاید و شهرداری را مدیریت کند، در این قانون ملاحظه نمیشود.
مثلاً الان طرف کارمند شهرداری است، عضو شورا هم هست. این منافع مشترکی که بین شهرداری و عضو شوراها ایجاد میشود امروز مصیبت درست کرده است. لذا در یک کلام میخواهم عرض کنم این اخطار اصل یکصدم قانون اساسی ما را مکلف میکند یک قانونی را بنویسیم که شورای شهر بشود شورای شهر، نه شورای شهرداری. ما این رنگ و لعاب را در این قانون... (قطع میکروفن)

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. جناب آقای نقدعلی! چون آقای بابائی هم گفتند، این اخطار وارد نیست، در همین اصل یکصدم که جنابعالی دارید اشاره میکنید گفته که نظارت بر شورای مذکور سلسهمراتب آنها که باید با رعایت اصول وحدت ملی و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی و تابعیت حکومت مرکزی باشد را قانون معین میکند. ما الان آمدیم داریم قانون را برای این بحث میکنیم و اینجا باید قانون را مشخص کنیم براساس همان هفت اصلی که من اشاره کردم، یعنی اصل (101) تا اصل (106) و اصل هفتم. لذا اخطار وارد نیست، اجازه بدهید در کلیات ادامه بحث را پیش ببریم. ولی بعضی از نکاتی که دوستان میگویند نکات بهحقی است، باید در بحث مربوط به جزئیات که وارد شدیم آنجا انشاءالله دقت لازم را داشته باشیم.

سيدناصر موسوي لارگاني
در خدمت جناب آقای صباغیانبافقی به عنوان مخالف آخر هستیم. بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم. جناب آقای قالیباف! ضمن ارادتی که به حضرتعالی دارم، شما یک ربع طبق ماده (106) میتوانید صحبت کنید، دیگر نمیتوانید، فقط باید مدیریت کنید، شما خیلی وقتها مخالف و موافق صحبت میکنید. اخطار هم که میدهم وارد هست یا نیست، دیگر شما میآیید دفاع میکنید، من فکر میکنم که دارید آییننامه را زیر پا میگذارید. ضمن اینکه بعداً به ما هم تذکر میدهید.
اما در مورد مخالفت؛ ببینید دوستان! شعار همه ما و شما و شعار نظام، شعار مردمسالاری است. ما و شما که اینجا نشستیم با توجه به قانون مردمسالاری است. عزیزان! این اصلاحیه یک تفاوتی با اصلاحیههای دیگر بر قانون تشکیلات شوراها دارد که من خواهش میکنم دقت کنید. بحث پرسشنامه خوب است، مشکلی ندارد. بحث آزمون اگر منجر به حذف افراد توانمند نشود خوب است. بعضیها هستند که در روستاها کاردان هستند، تجربه دارند، شاید سواد نداشته باشند. خیلی ها هستند سواد دارند، کارآیی ندارند. اگر منجر به حذف این افراد نشود خوب است. ما شاید (3000)، (4000) نفر شورای شهر داشته باشیم، نزدیک به (200) هزار نفر شورای روستا داریم. ما این قانون را داریم برای آنها مینویسیم.
دوستان! این نظارت متعلق به مجلس بوده، عزیزان! شورای عالی اقتصادی تشکیل شده، مجلس کنار رفته است. شورای عالی بورس تشکیل شده، مجلس کنار رفته است. شورای عالی انقلاب فرهنگی قانونگذاری میکند ما کنار رفتیم، الان هم ما داریم میگوییم نظارت با دستگاههای دیگر باشد که اتفاقاً ظلم به دستگاههای دیگر هم هست.
عزیزان! شما میگویید بعضیها اینجا سوءاستفاده میکنند، مگر چند درصد نمایندگان دوره قبل که انتخاب مردم بودند، نظارت شورای نگهبان بود ردصلاحیت شدند؟ همه جا هست، چه کسی رفته بررسی و کارشناسی کرده، دستگاه شهرداری که مالی است قبلش چند درصد سوء استفاده میشد، زمانی که شوراها آمدند چنددرصد شده است؟ اصلاً نقطه قوت نظام همین است که دستگاههای مردمسالار شفافسازی میشود مردم متوجه میشوند، در خیلی دستگاهها هزاران اختلاس صورت میگیرد و بعدها مردم متوجه میشوند و یا متوجه نمیشوند. اینها را ما ضعف تلقی نکنیم.
خواهش من این است، ما در این موضوع امروز داریم کاری میکنیم که هم ظلم به بعضی دستگاههای دیگر است، الان ما آمدیم میگوییم شورای نگهبان نظارت کند. شورای نگهبان کارش همان نظارت بر انتخاب رئیسجمهور و مجلس است، چرا ما به مردم میکشانیم؟ آقا! در این روستاها کسی که صبح ردصلاحیت شد شورای نگهبان را زیر سؤال میبرد. این به نفع نظام نیست.
میگوییم اطلاعات سپاه هم یکی از مراجع استعلام باشد. آقا! سپاه و بسیج در بدنه مردم هستند، در مسجد محله است، در روستاها هست، فردا صبح طرف ردصلاحیت میشود چه کسی بود؟ سپاه. همین آقایی که عضو پایگاه است میگوید سپاه برادر من را رد کرد. اینها به نفع نیست، ما خیال میکنیم داریم کمک میکنیم. تا مصونیت و جایگاه شورای نگهبان حفظ شود. هیچکس مثل روستایی نمیداند همسایه و روستاییاش چطور آدمی است. اگر اینها تخلف و مشکل داشته باشند مردم به آنها رأی نمیدهند. بعد هم که چهار تا دستگاه دارند استعلام میکنند و نشان میدهند. به نظر من ما اینقدر نظارت را حاکمیتی نکنیم. اگر اینطور باشد که دیگر مردمسالاری یعنی چه؟
دوستان! خواهش من این است که در این قضیه توجه شود، ما الان داریم به سپاه ظلم میکنیم. اگر سپاه مشکل و اشکالی میبیند به دستگاه جامع اطلاعاتی میدهد، او هم تأثیر میدهد، چرا ما مستقیم سپاهی که در بسیج است، در مردم است را میآییم درگیر میکنیم؟ چرا شورای نگهبان را میآییم درگیر میکنیم؟ شورای نگهبان کار و نقشش بالاتر است، این را به دستگاههای پایین و خود همین مجلس بدهیم، مجلس و شورای شهر و روستا از یک خانواده هستند. ما میتوانیم بر آنها نظارت کنیم. چطور ما میگوییم اگر نمایندهها کسی را رد کنند بد میشود، فردا شورای نگهبان که رد میکند بد نمیشود؟ این به نام دلسوزی است؟ این به این دوره نخواهد رسید، خواهش من این است اجازه بدهید برود بررسی و کارشناسی بیشتری شود، به نحوی که قانونی نوشته شود که شوراهای ما قویتر شوند، نظارت بیشتر شود، نه فقط با یک اختلاس... (قطع میکروفن)

محمدباقر قاليباف

سيدناصر موسوي لارگاني
به عنوان موافق آخر در خدمت جناب آقای دهمرده هستیم، بفرمایید.

حبيب اله دهمرده
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
تقدیر و تشکر از همه همکاران شریف. اصل شوراها یک مطلب اساسی است که بر هیچ کسی پوشیده نیست. همه قبول دارند، منتها روشی که تا به حال بوده، امتحانی که تا به حال دادهاند بررسی شود. من استاندار سه تا استان بودم، مستقیماً با آنها درگیر هستم. خیلی جاها گیر و گرفتاریهایی دارند که واقعاً قابل قبول نیست. رسیدگی به اینها، شورای حل اختلاف گاهی اوقات دو سال طول میکشد. اصلاً شورا به صورت اتومات منحل میشود تا بعد نوبت رسیدگی شود.
بعضی سروران مطرح کردند که نظارت مجلس کم شده، نه اینطور نیست. مرکز پژوهشها یک تحقیق بسیار مفصلی انجام داده است. در اینجا من قسمتی از این مطالب را خدمت عزیزان عرض میکنم که اگر دلنگرانی دارند برطرف شود. الان در هیأت مرکزی دو نفر نمایندگان مجلس به سه نفر افزایش پیدا کردند. شورای عالی استانها از سه نفر به دو نفر کاهش پیدا کرده است. در هیأت استانی مدیرکل سازمان بازرسی استان و مدیرکل دفتر نظارت اینها اضافه شدهاند. از نظر اطاله رسیدگی به گرفتاریها به حداقل رسیده، ظرف (30) روز مکلفند به عملکرد رسیدگی کنند و از این تیپ مطالب فراوان است.
بنابراین اصلاحاتی که الان انجام شده بسیار قوی است و درصد قابل توجهی از آن ناکارآمدی را مثبت انجام میدهد. آن گرفتاریها و سوءاستفادههایی که انجام میشد در این قسمت به حداقل پیشبینی شده است. اگر وظیفهشان را انجام بدهند خطاها به حداقل میرسد و آن چیزی که مدنظر قانونگذار است انجام میشود. بنابراین من از سروران درخواست میکنم، من در اجرا بودم، در جریانم، خدمت سروران عرض میکنم به این پیشنهاد رأی مثبت بدهند، انشاءالله یک اتفاقی رخ خواهد داد و دلنگرانی تعدادی از سروران خود به خود برطرف میشود. از همه عزیزان ممنون و سپاسگزارم.

محمدباقر قاليباف

محمدجواد کولیوند
سلام علیکم و رحمه الله ـ بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت حضرت زهرا را تسلیت عرض میکنم. نمایندگان محترم دقت بفرمایید! طرحی که توسط تعدادی از نمایندگان آماده شده در حقیقت دو قسمت قانون انتخابات را هدف قرار داده و توضیح کرده است. اولاً دولت توسط وزارت کشور اشکالات قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را در لایحه جامع پیشبینی و تقدیم مجلس کرده و الان هم در کمیسیون است. یعنی دولت هم بررسیهای اصلی خودش را روی اشکالات قانون انتخابات شوراها انجام داده و الان هم تحویل مجلس است.
اما دقت بفرمایید! در این طرح دو قسمت مورد بررسی قرار گرفته، یک؛ بخش نظارت بر انتخابات، دو؛ بخش نظارت بر عملکرد شوراها. در بخش نظارت ماده (73) و ماده (74) قانون سال 1365 نظارت را در امر انتخابات شورای اسلامی در شهر و روستا صددرصد به مجلس شورای اسلامی داده است. امروز که شما دارید این طرح را بررسی میکنید پنج نفر از نمایندگان شما، سه نفر در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور و دو نفر از کمیسیون اصل (90) توسط صحن علنی به عنوان هیأت نظارت مرکزی انتخاب شدهاند و (93) نفر از (31) استان به عنوان هیأتهای عالی نظارت استان انتخاب شدهاند.
در حقیقت روزشمار انتخاب ما آغاز شده، (20) اسفند ثبتنام شوراهای اسلامی شهر است. یعنی (56) روز دیگر و مجلس هم به زودی وارد بودجه میشود. اگر این طرح برود و برگردد، یک رفت و برگشتی انجام شود، دوستان کمیسیون هم میگویند میخواهند دوشوری کنند، اگر بخواهد به کمیسیون برود و مجدداً نظراتی گرفته شود، پیشبینی ما هم این است که لایحه جامع انتخابات را در دستور کار بگذارند، ما هم کمک میکنیم، از شوراهای عالی کشور هم دعوت کنند نظرات اصلی را بگیریم و بعد با یک فراغ بالی بعد از بودجه بیاید کارهای آن انجام شود. مطمئناً در این جریان روی اشکالاتی که دارد ما هم واقفیم و این اشکالات را گفتیم و در لایحه هم اعلام کردیم.
اما عزیزان دقت کنید! ما (1382) تا شهر داریم، بیش از (37) هزار روستا داریم، در دور گذشته شوراها (317) هزار نفر ثبتنام کردند که این مسیر در بعضی از روستاهای ما نزدیک (2000) تا روستا فاقد شورا است، چراکه اصلاً نمیآیند برای شوراها ثبتنام کنند.
لذا اگر ما در هیأت نظارت که صددرصد براساس ماده (73) و ماده (74) به مجلس شورای اسلامی داده شده، حضور نماینده قوه قضائیه در هیأت نظارت استان اشکال دارد، اشکال آن این است که قوه قضائیه خودش مرجع استعلام است. اگر قرار باشد که مرجع استعلام خودش هم بیاید نظارت کند، این از بیطرفی خارج است. به این دلیل در هیأتهای اجرایی نماینده قوه قضائیه را گذاشتند، آن هم در مجلس شورای اسلامی. لذا در نظارت حضور قوه قضائیه قطعاً مشکل دارد، چون مرجع استعلام است.
از طرفی در رابطه با نظارت بر عملکرد شوراها، الان هیأتهای حل اختلاف استان، رئیس دادگستری، استاندار، دو نماینده مجلس و یک نماینده از شورای استان حضور دارند. حضور مدیرکل بازرسی استان در هیأت حل اختلاف با توجه به اینکه خود، بازرسی پروندهها را رسیدگی میکند، تشکیل میدهد و به دستگاه قضائی میفرستد با حضور رئیس دادگستری در شورای حل اختلاف منافات دارد.
به انضمام اینکه حضور مدیرکل شورای نگهبان چه در نظارت و چه در شورای حل اختلاف هم مغایر اصل (99) است.
لذا خواهش من این است دوستان اجازه بدهند و این وقت را بدهند کلیات آن رد شود، کمیسیون انشاءالله لایحه را در دستور کار قرار بدهد، خیلی ممنون.

محمدباقر قاليباف

محمدصالح جوکار
بسم الله الرحمن الرحیم
من عرض تسلیت ایام شهادت بیبی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را خدمت همکاران عزیز دارم. عزیزان، همکاران، خواهران، برادران! گوش کنید، من خواهش میکنم در این پنج دقیقه عرایضی را که خدمتتان دارم گوش کنید و بعداً تصمیم بگیرید.
من در رابطه با شوراها که آمارهای متفاوتی را مخالفین دادند، آمار را اصلاح کنم. ما در مجموع کشور (125) هزار و (992) نفر عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا داریم. خدمت شما عرض شود، من فقط یک تکهای از تخلفات شوراها در سال 97 و 98 را خدمتتان میخوانم و این را بایستی کسانی که افراد فاقد شرایط را تأیید کردهاند، هم در دنیا و هم در آخرت جواب بدهند. وضعیت پروندههای قضائی تشکیلشده در سال 97 و 98، (473) مورد بوده است. زمینخواریهایی که انجام شده، در همین مدت (4) میلیون مترمربع زمینخواری انجام شده، با زد و بندها و رانت و فساد. مبالغ رد مال برگشت به بیتالمال در طی این دو سال (1503) میلیارد تومان است. شما چطور میگویید اتفاقی نیفتاده است؟
در بحث مفاسد مالی شناساییشده، این آمار دستگاه نظارتی است، (2668) میلیارد شناسایی مفاسد در طی این دو سال شده است. علت این چرخه فساد چه بوده؟ نبود نظارت به ویژه نظارت سیستمی، عدم همپوشانی دستگاههای نظارتی، نبود قوانین بازدارنده و نظارت جدی و قانونی. با این وضعیت واقعاً چه کسانی باید جواب بدهند؟ تعداد (50) نفر از نمایندگان مجلس دهم به واسطه دوستی، رفاقت، جناحی، سیاسی و تأیید افراد ناصالح رد صلاحیت شدند. چطور شما میگویید توجه ندارید؟ خبر ندارید؟
دوستان و عزیزان، برادران و خواهران! کاری که ما داریم در اینجا انجام میدهیم در راستای حفظ سلامت اعضای شورا در نظارت ابتدایی است و حفظ سلامت شورا در طول چهار سال است. درست است که نهاد شورا نهاد مردمی است، عزیزمان از دولت آمدند در اینجا گفتند ما طرح جامع فرستادیم. بله، دولت میخواهد از طریق طرح جامع کنترل شوراها را در اختیار خودش قرار بدهد. ما این را قبول نداریم. ما در اینجا آمدیم نظارت بر عملکرد چهارساله شوراها را در اختیار مجلس و شما نمایندگان دادیم. هیأتهایی که تشکیل میشوند نظارت بر اجرای انتخابات دارند، در طول چهار سال نظارت بر عملکرد شوراها و حل اختلاف دارند. تقویت هم کردیم. ما اگر در شورای عالی دو نفر نماینده داشتیم آن را به سه نفر تبدیل کردیم. این کجا تضعیف مجلس بوده؟ این تقویت مجلس برای نظارت بهتر و جامعتر بوده است.
شورای ششم دستاورد این مجلس است، شوراهایی باشند خدمتگزار مردم، نه اینکه عرصه شورا عرصه جناحبازی و سیاسیبازی باشد. شوراها نباید عملکردشان سیاسی باشد، عملکرد آن باید خدمت باشد، یک نهاد مردمی که باید رضایت مردم را جلب کند. شما بروید در نظرسنجیها ببینید چقدر از مردم از عملکرد شوراها رضایت دارند؟ این در گرو... (قطع میکروفن)

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون، وقت شما تمام شد. کلیات را به رأی میگذاریم.

احمد اميرآبادي فراهاني
همکاران عزیز عنایت داشته باشند در صورت تصویب کلیات، هیأترئیسه موافقت کردهاند که دوشوری شود.

محمدباقر قاليباف
حضار 247 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. تشکر میکنم که بالای (9/99) درصد دوستان در رأیگیری شرکت کردند، خیلی ممنون. با توجه به حساسیت این قانون و بحثهایی که در اینجا هست و پیشنهادهای بسیار زیادی که آمده، همانطور که اشاره شد انشاءالله دوشوری میرود در کمیسیون بررسی میشود و برمیگردد.
4
تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستوری بعدی گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان در اجرای ماده (212) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی است که از نماینده تحقیق و تفحصکنندگان جناب (جوکار ـ چرا دوشوری کردید؟) حاجآقای موسویلارگانی بفرمایند مطرح کنند. (حدادی ـ چرا دوشوری کردید؟) آقای حدادی اختیارات هیأترئیسه است و به دوشوری بودن آن رأی داده است.
(در این هنگام تعداد زیادی از نمایندگان در جایگاه هیأترئیسه حاضر شدند)

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین انه خیر ناصر و معین
ضمن عرض سلام و ادب و احترام خدمت سروران عزیز و ارجمند، همکاران بزرگوار خودم. در ابتدا از همکاران عزیز و بزرگوار عضو کمیسیون صنایع و معادن که با دقت نظر و آزادگی علیرغم شانتاژهای برخی خبرگزاریها و جریانات فاسد با رأی قاطع به این طرح رأی دادند، تشکر میکنم.
همکاران عزیز! من قبل از هر سخنی لازم میدانم این نکته را عرض کنم اگر شما یک بار در زمان تصویب اعتبارنامه قسم یاد کردهاید، بنده یک بار برای اعتبارنامه، یک بار برای هیأترئیسه، الان هم در محضر خداوند تبارک و تعالی و شما نمایندگان ملت و ملت شریف ایران به قرآن مجید قسم یاد میکنم که جز حقیقت چیزی را بیان نکنم و اگر الان نه، در طول تاریخ مشخص شد که بنده یا فرزندان بنده یا هفت نسل وابسته به بنده در رابطه با فولاد حتی یک ریال قرارداد دارند، من به این قرآن قسم یاد میکنم که میپذیرم اگر قراردادی باشد. آقای حاجی خواهشاً میکروفن را ببندید چون سر و صدا هست فایدهای ندارد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! رأی بگیرید. رأیگیری برای درخواست تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان. (موسویلارگانی ـ من صحبت نکردهام، گفتم سر و صدا است) حاجآقا شما دو دقیقه و نیم صحبت کردهاید و دو و نیم دقیقه نیز وقت دارید.

محمدباقر قاليباف
آقای موسویلارگانی شما بقیه وقتتان مانده، اجازه بدهید! من یک نکته تذکر بدهم. همکاران عزیزی که آمدند اینجا و مطلبی داشتند بحثشان اصلاً در ارتباط با این بحث دوشوری نبود، یک موضوع دیگر در رابطه با احکام بودجه داشتند، بند (7) که اشکال این هم اشکال درستی است. آن روز هم من یادم هست آقای رضائی نماینده محترم بوشهر آن نکته را برای مناطق محروم گفتند. البته با شورای نگهبان هم صحبت شده بود، چون اشکال گرفته و برگشته، دومرتبه میآید، انشاءالله این را در صحن در اصلاحیه شورای نگهبان حل میکنیم. این را من گفتم توضیح بدهم که دوستان در جریان باشند. آقای موسویلارگانی بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
همکاران عزیز! عنایت بفرمایید، اجازه بدهید آقای موسویلارگانی ادامه صحبتهایشان را درخصوص تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان داشته باشند. حاجآقا خواهش میکنم بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
همکاران عزیز! عرض کردم به این قرآن قسم یاد میکنم جز حقیقت حرفی زده نشود و اگر هفت نسل من هم با فولاد حتی یک ریال قرارداد در طول تأسیس فولاد مبارکه داشته از تمام حرفهای خودم عذرخواهی میکنم. همکاران عزیز! امروز کارخانه فولاد مبارکه یک کارخانه منطقهای و استانی نیست، ملی است، متعلق به ملت ایران است. گردش مالی فولاد مبارکه نزدیک به (100) هزار میلیارد تومان است. یعنی بیشتر از بودجه عمرانی کشور. سود فولاد مبارکه (20) هزار میلیارد تومان است، یک شبکه فساد در آنجا تشکیل شده، قراردادهای مافیایی دارند آنجا منعقد میکنند، قراردادهایی با افرادی که شما ببینید، ما در کشورمان در سطح استان اصفهان دانشگاههای معتبری داریم. اما چرا اگر قرار است قرارداد پژوهشی بسته شود، با همسر آقای واعظی که رئیس یک دانشکده است قرارداد بسته میشود؟ ما افراد محقق در کشورمان خیلی زیاد داریم. چرا با آقای آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی قرارداد تحقیقاتی بسته میشود؟ لذا باید به این موضوع دقت کنید.
آقا، مقام عظمای ولایت، مقام معظم رهبری در بحث حقوقهای نجومی فرمودند که باید جلوی حقوقهای نامتعارف و ظالمانه، حقوقهایی را که از حق افراد بیچاره و بیبضاعت گرفته میشود گرفت. الان مدیرعامل فولاد مبارکه (30) میلیون تومان حقوق، (50) میلیون تومان به عنوان پاداش دارد دریافت میکند، یعنی حقوق (80) میلیونی دارد دریافت میکند. از چه کسی دارد دریافت میکند؟ همکاران عزیز! متوجه این باشید، (30) درصد فولاد مبارکه متعلق به سهام عدالت است. سهام عدالت برای چه کسی است؟ برای افراد کور، بدبخت، بیبضاعت، افرادی که نیاز مبرم دارند. یک نفر (80) میلیون دارد حقوق میگیرد. حالا چون وقت کم است و دستور هم دادهاند من کوتاه صحبت کنم، لازم میدانم این نکات را عرض کنم.
ببینید عزیزان! خانمی به نام خانم نامداری، هر جایی آقای عظیمیان بوده دنبال او بوده، در زمینشهری دنبال او بوده، یک خانم مجرد. الان حتی دستورات خود آقای عظیمیان را وتو میکند. دارد ماهیانه (35) میلیون حقوق میگیرد. منزلی که در سعادتآباد به خانم نامداری دادهاند بر چه اساسی بوده است؟ الان خواهر مژگان نامداری یک قرارداد ده ساله با فولاد مبارکه بسته است. اینها بر چه اساسی است؟ حتی اگر یک کدام از این قراردادها جای دیگر بسته شده بود ما باید فریاد میزدیم، باید به میدان میآمدیم.
عزیزان! من یکی از قراردادها را عرض میکنم، یک قرارداد در مدیریت قبلی با شرکت اساماس آلمان بسته شده، (400) میلیون یورو. در مدیریت فعلی (400) میلیون یورو اساماس آلمان را منتفی کردهاند و با یک شرکت رده دهمی چینی قرارداد (700) میلیون یورویی بستهاند. عزیزان! بررسی کنید، من فایل صوتی بعضی از مسئولان را دارم که میگویند تا انتخابات باید ایشان حفظ شود. برای چه باید حفظ شود؟ برای پولهایی که باید در انتخابات مصرف شود.، متوجه این شوید.
امروز روزی است که مجلسی که مقام معظم رهبری فرمودند مجلس قوی، مجلس انقلابی، مجلسی که یکی از افتخارات آن مبارزه با فساد مدیریتشده است، امروز باید در راستای برنامهای که دیروز شما در بحث رانتخواری در فولاد تصویب کردید، فقط (40) هزار میلیارد تومان رانت در فولاد مبارکه باشد و هست. من از اتاق فناوری خواهش میکنم اسنادی که بنده در اختیارشان قرار دادهام را در حین صحبتهای من این اسناد را به نمایش بگذارند. نمایندگان ببینند اگر این صحبتهایی که حقیر دارم میکنم، بحث قراردادی که با خانم آرزو آقامحمدی بسته شده، عزیزان! (200) میلیارد تومان قرارداد بسته شده است. آقای مدیرعامل برای اینکه هیأتمدیره را هم به بازی نگیرد (7) میلیارد، (7) میلیارد قرارداد را تمدید میکند. دو تا از قراردادها یعنی دو تا (7) میلیارد پرداخت شده است. قرارداد برای چه بسته شده؟ برای ایجاد کمپین رسانهای. شما ببینید بودجه خود روابط عمومی فولاد مبارکه چقدر است؟ آن وقت (200) میلیارد برای ایجاد یک کمپین میدهند. شما دقت کنید.
همکاران عزیز، برادران، خواهران بزرگوار! لذا خواهش من این است این موضوعی که شما این روزها دیدید و میبینید بر علیه بنده یا از همکاران عزیز، دیروز مصاحبهای را به نقل از برادر عزیزم جناب آقای آصفری نقل کرده بودند که بحث تحقیق و تفحص را رد کرده بود، ایشان خودشان حضور دارند، اعلام هم کردند که من هیچ مصاحبهای در رابطه با فولاد مبارکه نداشتم. اما اینها شانتاژهای خبری است. عزیزان! لذا خواهش میکنم رأی بدهید. اگر واقعاً خلافی نیست که باید از این مدیر تقدیر کرد. شما دیدید خود وزیر محترم وقتی ایشان گفت فولاد کشور را به من بدهید تا من چه بکنم، گفت تو فولاد مبارکه را نمیتوانی مدیریت کنی. این را وزیر محترم گفت، چگونه میخواهی فولاد کشور را مدیریت کنی؟ عزیزان! خواهشم این است که با رأی بالا انشاءالله رأی بدهید این تحقیق و تفحص انجام شود. از قوه قضائیه هم میخواهم چون خانواده آقای عظیمیان و بعضی از مدیران در خارج هستند، بحث ممنوعالخروج شدن ایشان را حتماً به اجرا بگذارند، چون ایشان حتماً از کشور فرار خواهد کرد، به خاطر مشکلات زیادی که دارد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. تحقیق و تفحص را به رأی میگذاریم. حضار 245 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
5
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه معدن (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 45)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه معدن است که اگر اجازه بفرمایید من برای رأیگیری قرائت کنم. مادهواحد به شرح زیر اصلاح شد:
«ماده¬واحده ـ از تاریخ لازم¬الاجرا شدن این قانون، احکام قانونی مذکور در پیوست، منسوخ اعلام میگردد».
آقای رئیس! رأیگیری کنید. عزیزان اعادهشده از شورای نگهبان در جهت تأمین نظر شورای محترم نگهبان است، خواهش میکنم مشارکت بفرمایید. عزیزانی که در آن انتها قدم میزنند خواهش میکنم مشارکت بفرمایند.

محمدباقر قاليباف
آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. حضار 242 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
6
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص طرح الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده)، (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 30)

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدی گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) اعادهشده از شورای نگهبان است که جهت رأیگیری قرائت میکنم.
بهمنظور رفع ایرادات ردیفهای (1ـ1)، (1ـ2) و (1ـ3) شورای نگهبان صدر ماده (499 مکرر) الحاقی موضوع ماده (1) مصوبه، به شرح زیر اصلاح شد:
«ماده 499 مکرر ـ هر کس با قصد ایجاد خشونت یا تنش در جامعه و یا با علم به وقوع آن به قومیتهای ایرانی یا ادیان الهی یا مذاهب اسلامی مصرح در قانون اساسی توهین نماید، چنانچه مشمول حد نباشد و منجر به خشونت یا تنش شده باشد به حبس و جزای نقدی درجه پنج یا یکی از آن دو محکوم و در غیر اینصورت به حبس و جزای نقدی درجه شش یا یکی از آن دو محکوم میشود».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

محمدباقر قاليباف
حضار 242 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد. بند بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
به منظور رفع ایراد ردیف (2) شورای نگهبان متن زیر به انتهای تبصره (3) ماده (500 مکرر) الحاقی موضوع ماده (2) مصوبه الحاق شد:
«و یا چنانچه مشخص شود مجرم نسبت به دیگری دین حال دارد و اموال استفاده شده در ارتکاب جرم یا تهیه شده به منظور ارتکاب جرم، متعلق به خود او است و ناشی از جرم نیست، اموال وی معادل ارزش دین حال به طلبکار یا طلبکاران مسترد و مجرم معادل ارزش اموال مستردشده به جزای نقدی محکوم می¬شود».
آقای رئیس! رأی بگیرید. (سلیمی ـ تذکر داریم) آقای سلیمی شما خودتان عضو هیأترئیسه هستید نباید به هیأترئیسه تذکر بدهید، انشاءالله در جلسه هیأترئیسه تذکر را بدهید، خیلی ممنون.

محمدباقر قاليباف
حضار 243 نفر، آغاز رأیگیری را اعلام میکنم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
با اعلام (30) دقیقه تنفس، انشاءالله رأس ساعت (10) در خدمت دوستان هستیم، تا ساعت (10) تنفس اعلام میشود.
(در ساعت 9:33 دقیقه جلسه با اعلام تنفس موقتاً پایان و سپس در ساعت 10:11 دقیقه به ریاست آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی «نایبرئیس اول» رسمیت یافت)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جلسه با حضور 151 نفر از همکاران رسمی است. آقای دهنوی! موارد اصلاحی را بفرمایید، بعد آقای دکتر کریمی تذکرات را بفرمایند.

سيدمحسن دهنوي
خیلی ممنون آقای رئیس. دو نفر از همکارانمان آقایان علی آذری نماینده محترم مردم قوچان و آقای دکتر رضا آریانپور نماینده محترم مردم مینودشت صبح در جلسه حضور داشتند که اسمشان به اشتباه جزء غایبین خوانده شد. آقای رئیس! همچنین جلسه گذشته اسم آقای مصطفی نخعی نماینده مردم عزیز نهبندان هم به اشتباه جزء غایبین خوانده شده بود که از اول وقت حضور داشتند و الحمدلله خیلی هم منظم هستند، متشکر.
7
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت) به وزیر نیرو درخصوص ضرورت تسریع در تأمین اعتبار لازم برای تکمیل طرح احداث سد گردهبن در شهرستان پیرانشهر.
به وزیر نیرو درخصوص ضرورت تسریع در احداث تصفیهخانه آب شرب شهرستان پیرانشهر و رسیدگی به مشکلات آب شرب سالم و بهداشتی این شهرستان. همچنین ضرورت تسریع در رسیدگی به وضعیت فاضلاب پیرانشهر و ارتقای کیفیت تصفیهخانه و تکمیل شبکه فاضلاب این شهر.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (51) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت تعیین تکلیف وضعیت استخدامی (5000) معلم قرآن.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به همراه (25) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا برخی مدیران آموزش و پرورش مناطق در جلسات با مدیران مدارس با تأکید بر آزمونهای حضوری نوبت اول، موجب نگرانی دانشآموزان و خانوادهها شدهاند؟
ـ آقای محمدحسن آصفری (اراک، کمیجان و خنداب) به همراه (22) نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص لزوم توجه و برنامهریزی برای پاسخگویی تعدادی از کارمندان ادارات، سازمانها و دانشگاهها در ایام تعطیلی به دلیل کرونا.
ـ آقای محمدحسن آصفری (اراک، کمیجان و خنداب) به همراه (50) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم توجه به مسأله اجراییشدن قانون الزام جذب نیروی لازم در وزارتخانهها با در نظر گرفتن حداقل (3) درصد از معلولین.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت رسیدگی به کمبود نوار تست قند خون.
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم توجه جدی به مشکلات و معضلات شهرستان اصفهان در حوزه منابع طبیعی، آبخیزداری و آبخوانداری.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم حمایت از نیروهای جوان متخصص و انقلابی.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم حمایت از جوانان انقلابی و متخصص.
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به وزرای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهادکشاورزی درخصوص لزوم راهاندازی مجدد کشتارگاه صنعتی طیور ماهان بیجار.
ـ آقای مجتبی بخشیپور (اسلامآبادغرب و دالاهو) به همراه (45) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم رفع مشکل عدم دسترسی به اینترنت و مشکلات شبکه شاد به خصوص در روستاها و مناطق محروم.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به وزیر کشور درخصوص لزوم تسریع در پرداخت خسارت به باغداران، کشاورزان و افراد خسارتدیده از بلایای آسمانی همچون سیل.
ـ آقای صدیف بدری (اردبیل، نمین، نیر و سرعین) به وزیر کشور درخصوص لزوم کمک به رانندگان اتوبوسهای بخش خصوصی شاغل در حمل و نقل عمومی شهرها در شرایط کرونا.
ـ آقای حسین نوشآبادی (ورامین، پیشوا و قرچک) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم رفع موانع ساخت استادیوم ورزشی شهرستان قرچک و توجه به کمبود امکانات ورزشی در شهرستانهای ورامین و پیشوا.
ـ آقای حسین محمدصالحیدارانی (فریدن، چادگان، فریدونشهر، بویین و میاندشت) به همراه (10) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا قرارگاه هفدهم ربیع خروجی ندارد؟
آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه (49) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم ابلاغ ماده (44) بند «و» قانون برنامه درخصوص تبدیل وضعیت و استخدام مشمولان این قانون به سازمان اداری و استخدامی جهت اجرا.
آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه (44) نفر از نمایندگان به وزیر امور خارجه درخصوص لزوم توضیح درخصوص حرکت به دور از دیپلماسی عزت معاون وزیر امور خارجه در بدرقه یک جاسوس صهیونیستی.
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در عملیات اجرایی سدهای شیخ بشارت و باباخان.
ـ آقای حسین محمدصالحیدارانی (فریدن، چادگان، فریدونشهر، بویین و میاندشت) به همراه (32) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم رسیدگی به افزایش بیرویه قیمت مکالمات و اینترنت.
ـ آقای حسین خسرویاسفزار (بیرجند، درمیان و خوسف) به همراه (20) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر کشور درخصوص لزوم تجهیز ستاد بحران استان خراسانجنوبی به ماشینآلات و سایر امکانات مورد نیاز مواجهه با سیل.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به همراه (29) نفر از نمایندگان به وزرای صنعت، معدن و تجارت و کشور درخصوص اینکه چرا طرح برخورد با عرضه پوشاک قاچاق متوقف شده است؟
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به همراه (31) نفر از نمایندگان به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا برخلاف مصوبه جلسه نمایندگان تشکلهای صنایع لبنی و مسئولان ستاد تنظیم بازار عمل میکنید؟
ـ آقای ابراهیم عزیزی (شیراز و زرقان) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم رسیدگی به انتصابهای سیاسی در آموزش و پرورش استان فارس.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم توجه به دغدغههای خانواده دانشآموزان در تصمیمگیریهای آموزشی.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم افزایش کیفیت و پوشش اینترنت همراه در روستاهای شهرستان اصفهان.
به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت حل مشکلات صنعت زعفران و برنامهریزی جهت افزایش کشت و صادرات.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم توجه به درخواست جمعی از کارمندان مخابرات کشور درخصوص امنیت شغلی ایشان.
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت مدیریت و برنامهریزی در مورد توزیع عادلانه داروهای کمیاب.
به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص لزوم تشکیل کارگروه جوانان در آن وزارتخانه.
به وزیر کشور درخصوص لزوم تشکیل کارگروه جوانان در آن وزارتخانه.
به وزرای راه و شهرسازی، امور خارجه، نیرو، نفت و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تشکیل کارگروه جوانان در آن وزارتخانه.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تسریع دستگاههای اجرایی در اجرای قانون تبدیل وضعیت ایثارگران. همچنین ضرورت ارسال گزارشی از آثار مصوبات ستاد مبارزه با کرونا بر فضای کسب و کار، به مجلس.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت پیگیری مشکلات تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی امداد اجتماعی سازمان بهزیستی. همچنین درخصوص ضرورت اطلاعرسانی رسمی و عمومی درخصوص نحوه استفاده از وام مسکن کارگران.
ـ آقای محمدرضا صباغیانبافقی (مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا علیرغم تأکید قانون برنامه ششم توسعه، ماده (70) مبنی بر تأمین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت و توسعه کمی و کیفی بیمههای سلامت، این امر به صورت کامل در بودجههای سنواتی اجرایی نمیگردد و مبالغ تخصیصی به صورت کامل پرداخت نمیشود؟
ـ آقای محسن فتحی (سنندج، دیواندره و کامیاران) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت توجه ویژه به حقوق و جایگاه دکترمعلمان به عنوان نیروهای توانمند و متخصص در وزارت آموزش و پرورش.
به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت رعایت عدالت و اجتناب از تبعیض در اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی و بازنشستگان سایر صندوقها.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم بهرهگیری و حمایت از ظرفیت گروههای سرود. همچنین ضرورت پاسخگویی به تذکرات کتبی در مهلت مقرر و جلوگیری از تأخیر در پاسخگویی.
به رئیسجمهور محترم و وزرای آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت پیگیری در مورد انتقال مهدکودکها به وزارت آموزش و پرورش.
ـ آقای مصطفی نخعی (نهبندان و سربیشه) به همراه (37) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت تسریع در افزایش سهمیه آرد توزیع خانوارها و نظارت مناسب بر توزیع سهمیههای موجود.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (27) نفر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص ضرورت برخورد قضائی با هتاکان به اقوام ایران اسلامی.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به همراه دو نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم نظارت بر عملکرد برخی مدیران.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به همراه (39) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت رفع تبعیض خدماترسانی به روشندلان در ادارات و بانکهای کشور.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به وزیر نیرو درخصوص ضرورت نصب دریچههای بتنی در سد دریک شهدای تازهشهر به منظور افزایش ذخیره آب سد.
ـ آقایان: یعقوب رضازاده (سلماس) و جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تخصیص آب رودخانه زولاچای به روستاهای پاییندست حقآبهدار در محال لکستان و لزوم کاهش سهمیه آب انتقالی به دریاچه ارومیه.
ـ آقای حسین میرزائی (اصفهان) به همراه (24) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اجتناب از اجرای سند 2030 در قالب بودجه 1400.
ـ آقای محمدصالح جوکار (یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک) به همراه (28) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تسریع در ابلاغ تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و خدماتی حوزه بهداشت و درمان به سازمان امور اداری و استخدامی.
ـ آقای محمدصالح جوکار (یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک) به همراه (40) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت اجرای کامل قانون تسری مصوبه سال 1391 برای کارکنان سازمان زندانهای کشور.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم بررسی درخواست دفاتر پیشخوان درخصوص تشکیل نظام صنفی دفاتر پیشخوان دولت.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت همافزایی و مشارکت علمی ـ پژوهشی با حوزههای علمیه.
به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ضرورت همافزایی و مشارکت علمی ـ پژوهشی با حوزههای علمیه.
به رئیسجمهور محترم و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت کنترل هزینه و تأمین داروی موردنیاز کودکان مبتلا به بیماری CF.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت تأمین پارچه موردنیاز تولیدکنندگان مبلمان و جلوگیری از انحصار.
به رئیسجمهور محترم و وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص ضرورت همافزایی و مشارکت با حوزه علمیه درخصوص استفاده بیشتر از هوش مصنوعی در طراحی سامانههای مرتبط با علوم حوزوی و اسلامی.
به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص ضرورت اقدام درخصوص تولید محتوای دینی برای کودکان.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به همراه (10) نفر از نمایندگان به وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور درخصوص ضرورت جلوگیری از فعالیت و تبلیغ سایتهای بختآزمایی یا شرطبندی و لزوم آگاهسازی جامعه.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به همراه (30) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت اقدام بانک مرکزی در انتقال بذر از گروه کالایی یک به دو و حذف ارز (4200) تومانی مولد تولید و ادامه تخصیص ارز (4200) تومانی به نهادهها یا محصول نهایی.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به همراه (47) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت تسریع در حمایت از صنعت پوشاک کشور و اقدام عاجل در رفع موانع تولید و جلوگیری از قاچاق روزافزون.
ـ آقای علیاکبر علیزادهبرمی (دامغان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تسریع در صدور مجوز بیمارستان رضائی دامغان.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر نفت درخصوص لزوم توجه به دغدغههای دانشجویان و استادان دانشگاه صنعت نفت.
ـ آقای پرویز اوسطی (قروه و دهگلان) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت تسریع در رسیدگی به وضعیت بعضی از محورها و راههای روستایی شهرستانهای قروه و دهگلان بعد از بارندگیهای پاییزه.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم تسریع در ایجاد زیرساختها و نصب تجهیزات لازم پوششدهی مناسب موبایل و اینترنت در بسیاری از مناطق صعبالعبور و روستایی شهرستانهای قروه و دهگلان.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (28) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص ضرورت تسریع در رفع مشکلات و صدمات ناشی از عدم پوشش شبکه تلفن همراه در مناطق محروم.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (39) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت نظارت بر اجرای قانون استخدام (3) درصد معلولان کشور.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (12) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به راهها و جادههای غیرایمن و خطرآفرین شهرستانهای حوزه انتخابیه.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت رفع کمکاری سازمان جنگلها و مراتع کشور در زمینه حفظ و نگهداری جنگلهای زاگرس.
همچنین ضرورت بازنگری سازمان جنگلها و مراتع کشور در رابطه با تعطیل نمودن فعالیتهای حفاظت و حراست از منابع ملی در استان آذربایجانغربی.
ـ آقای مهرداد ویسکرمی (خرمآباد و چگنی) به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم پرداخت وام اشتغالزایی روستایی به استان لرستان.
ـ آقای محمد خدابخشی (الیگودرز) به همراه (5) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم ارائه پاسخ روشن و شفاف و اتخاذ تدابیر مناسب درخصوص ضعف عملکرد دولت در استان لرستان در مقایسه با سایر استانها و رتبه آخر لرستان در شاخصهای مختلف توسعه.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه (40) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اصلاح بخشنامههای بانک مرکزی جهت ترخیص کالاهای انباشتهشده در گمرک.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (33) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت اجرای تبصره (1) ماده (16) قانون هوای پاک توسط کلیه دستگاههای اجرایی کشور و مجازات متخلفان از این قانون.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (43) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت تسریع در تکمیل اجرای قانون تعیین تکلیف استخدامی مربیان حقالتدریس، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به رسمی و پیمانی مصوب 8/5/91 مجلس شورای اسلامی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (38) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت اجرای بند «ی» و «ک» تبصره (6) قانون بودجه سال 1398 درخصوص استفاده صاحبان مشاغل پزشکی از پایانههای فروشگاهی و کسر (10) درصد از حقالزحمه پزشکان به عنوان علیالحساب مالیات توسط کلیه مراکز درمانی.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (35) نفر از نمایندگان به وزیر نفت درخصوص لزوم جلوگیری از هرگونه رانت احتمالی و انحصارطلبی در شرکت پالایش و پخش و فرآوردههای نفتی ایران.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (40) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تسهیل در روند نوسازی ناوگان فرسوده و رفع موانع آن.
ـ آقای کمال حسینپور (پیرانشهر و سردشت) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت تسریع در روند تکمیل و بهرهبرداری از پروژه ساختمان بیمارستان (64) تختخوابی شهرستان پیرانشهر.
ـ آقای شهباز حسنپوربیگلری (سیرجان و بردسیر) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم اعزام هیأت کارشناسی جهت بررسی دلایل عدم پرداخت مبلغ (170) میلیارد ریال از محل حق انتفاع معادن، موضوع قانون بودجه سال 1392 توسط شرکت صنعتی ـ معدنی گلگهر سیرجان.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص ضرورت تسریع در رسیدگی به عدم پوشش یا پوشش ضعیف تلفن همراه و اینترنت در روستاهای شهرستانهای سیرجان و بردسیر.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم بررسی مشکلات بیش از (7000) پرونده ثبتنامی اقدام ملی مسکن و لزوم هیأتی جهت بررسی مسائل و مشکلات زمینهای شهری شهرستانهای سیرجان و بردسیر.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (24) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت تشدید تمهیدات پیشگیرانه جهت ممانعت از تجمعات در آستانه شب یلدا. (شب یلدا کی بود آقا؟)
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به وزیر کشور درخصوص لزوم افزایش حقوق و دستمزد نیروهای قراردادی شهرداریهای کشور.
ـ آقای محمدرضا پورابراهیمیداورانی (کرمان و راور) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضرورت بازنگری در برنامهریزی سازمان لیگ فوتبال درخصوص ساعات برگزاری مسابقات لیگ برتر و رفع همزمانی پخش زنده بازیهای تیمهای شهرستانی با تیمهای استقلال و پرسپولیس در شبکههای استانی و شبکه سراسری.
ـ آقای حسین حقوردی (شهریار، قدس و ملارد) به همراه (33) نفر از نمایندگان به وزیر امور خارجه درخصوص لزوم احضار سفیر آلمان و ابلاغ اعتراض شدید وزارت امور خارجه به حمایت وزیر خارجه آلمان از جنایت تروریستی شهادت شهید فخریزاده.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به وزیر کشور درخصوص لزوم تخصیص اعتبار جهت طرح هادی در سطح روستاها و بدهی دهیاریها از بابت هزینههای طرح هادی و لزوم تخصیص اعتبار لازم برای عمران و آبادانی روستاها.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به همراه (37) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم توجه به جامعه معلولان از نظر حقوق و بسته معیشتی و حمایتی و همچنین نبود ساختمان مجتمع فرهنگی ـ هنری برای استفاده این افراد.
ـ آقای حسین محمدصالحیدارانی (فریدن، چادگان، فریدونشهر، بویین و میاندشت) به همراه (31) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اصلاحیه ماده (109) قانون مدیریت خدمات کشوری و دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان.
ـ آقای سیدمجتبی محفوظی (آبادان) به وزیر نیرو درخصوص لزوم رسیدگی به مرگ تدریجی رودخانه ملی بهمنشیر.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر کریمی! تذکرات را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به همراه (13) نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص لزوم صرفهجویی در مصرف آب با ممنوع شدن کاشت چمن.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به همراه (21) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم صرفهجویی در مصرف آب با کاشت گونههای گیاهی مؤثر و مثمر.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به همراه (34) نفر از نمایندگان به وزیر امور خارجه در ضرورت پاسخ به گستاخی وزیر امور خارجه آلمان.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به همراه (28) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت برخورد با رانت در واردات گندم و سایر اقلام ضروری.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به همراه (26) نفر از نمایندگان به وزیر دادگستری درخصوص ضرورت برخورد با رانت در واردات گندم و سایر اقلام ضروری.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به همراه (15) نفر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص ضرورت جلوگیری از انتشار تبلیغات هنجارشکنانه.
ـ آقای سیدناصر موسویلارگانی (فلاورجان) به همراه (41) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر امور خارجه درخصوص علت اظهارات هماهنگ سخنگوی دولت و سخنگوی وزارت امور خارجه برعلیه طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها.
ـ آقای سیدناصر موسویلارگانی (فلاورجان) به همراه (31) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص علت اقدام شرکت دادهپردازی زیرمجموعه بانک ملی ایران درخصوص تهدید اصناف و کسبه به جمعآوری دستگاههای کارتخوان مغازهها در این شرایط محدودیتهای کرونایی.
ـ آقای سیدناصر موسویلارگانی (فلاورجان) به همراه (5) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم ایجاد زیرساختها و تجهیزات مناسب جهت اتصال روستاهای بخش پیربکران شهرستان فلاورجان به اینترنت پرسرعت.
ـ آقای سیدناصر موسویلارگانی (فلاورجان) به همراه (27) نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم نظارت بر عملکرد دانشگاه تهران در أخذ اجارهبها با نرخ منطقه از دانشجویان در شرایط سخت اقتصادی دوران کرونا.
ـ آقای سیدناصر موسویلارگانی (فلاورجان) به همراه (33) نفر از نمایندگان به وزرای امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و نیرو درخصوص علت عدم برنامهریزی مناسب جهت تسهیل شرایط صادرات محصولات کشاورزی و حمایت از صادرکنندگان و کارآفرینان این بخش.
ـ آقای علیرضا پاکفطرت (شیراز و زرقان) به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص علت اصلی بیتوجهی به مردم و در نظر گرفتن سیاستهای کلی نظام در نوشتن لایحه بودجه 1400.
ـ آقای محمدرضا دشتیاردکانی (اردکان) به همراه (10) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص علت افزایش نجومی هزینه واگذاری انشعاب آب مسکونی در استان یزد به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی.
ـ آقای محمدرضا دشتیاردکانی (اردکان) به همراه (42) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم اعمال سختی شغل برای قالیبافان.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم توجه ویژه از طرف بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت صادرات محصولات مورد نیاز کشورهای همسایه ضمن تأکید بر عدم افزایش قیمت در داخل کشور.
به وزرای نیرو و کشور درخصوص ضرورت رسیدگی به مسائل مناطق فاقد فاضلاب شهری.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت حمایت از گروههای جهادی.
ـ آقای محمدرضا دشتیاردکانی (اردکان) به همراه (27) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم اعمال سختی شغل برای پستچیها.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به همراه (26) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم شفافیت در واگذاری، استفاده، اکتشاف و بهرهبرداری از منابع و معادن منطقه با اولویت قرار دادن افراد بومی.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم صدور مجوز کاهش مدرک سیکل به مدرک پنجم ابتدایی برای أخذ کارت پیلهوری برای مرزنشینان استانهای مرزی و استان آذربایجانغربی.
همچنین لزوم رونق دادن و ابلاغ مجوز برای افزایش مبادلات و تجارت استانهای مرزی با همسایگان توسط مرزنشینان و عشایر.
همچنین لزوم ابلاغ مشوقهای صادراتی برای حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان سیب در کشور و آذربایجانغربی.
همچنین علت عدم تزریق به موقع نهادههای دامی در کشور و قیمت بالای سویا، ذرت و نهادههای دامی که به طور مستقیم موجب افزایش قیمت بالای گوشت مرغ گردیده است.
لزوم رسیدگی به مابهالتفاوت قیمت گندم در سال آینده و سال جاری و همچنین اختلاف فاحش بین قیمت آرد دولتی و آرد آزاد و کمبود آرد به قیمت دولتی.
به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم تهیه و تأمین امکانات، وسایل ورزشی و هزینه ایاب و ذهاب ورزشکاران در اعزام به مسابقات ورزشی استانی.
همچنین لزوم افزایش توجه به ورزشهای همگانی و ورزش بانوان.
به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم فعال شدن منطقه اقتصادی در سطح شهرستان سلماس و لزوم افتتاح گمرک در منطقه اقتصادی شهرستان.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر کشور درخصوص اینکه چرا با مسببین آبگرفتگی خوزستان برخورد جدی صورت نمیگیرد؟
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا برای نگهداری و بهرهبرداری طرح (46) هزار هکتاری سیستان اقدام جدی صورت نمیگیرد؟

علي نيک زادثمرين

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی نمایندگان محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اینکه چرا بهزیستی بهارستان با هزاران نفر افراد تحت پوشش فقط (26) نفر کارمند دارد؟
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اجرایی شدن استخدام (3) درصد از معلولان در دستگاههای اجرایی.
ـ آقای احمد مرادی (بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر) به همراه چهار نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم حمایت از کشاورزان زیاندیده از کشت بادمجان در استان هرمزگان و رفع موانع صادرات این محصول.
ـ آقای محمدرضا احمدی (رشت) به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا در گیلان بر قیمت روغن هیچ نظارتی وجود ندارد؟ چرا در گیلان قحطی روغن خوراکی آمده است و کسی پاسخگو نیست؟
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (29) نفر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم توجه به تنوع گرایشهای مطالعاتی بومی استانها در کتابخانههای عمومی کشور.
ـ آقای غلامعلی کوهساری (رامیان و آزادشهر) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم رسیدگی به ضعف مدیریت در آموزش و پرورش استان گلستان.
ـ آقای امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) به همراه (17) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تسریع در راهاندازی آنژیوگرافی بیمارستان پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در گنبد کاووس و ضرورت تجهیز بیمارستان به دستگاه لاپراسکوپی و انژکتور برق.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به همراه (51) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت اجرای کامل ماده (41) قانون کار و لزوم تدوین آییننامه اجرایی آن جهت حمایت از اشتغال روستاییان و پایداری کارگاههای کوچک.
ـ آقای علی بابائیکارنامی (ساری و میاندورود) به همراه (44) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم برنامهریزی در جهت حمایت از اقشار و دهکهای پایین جامعه در شرایط بد اقتصادی ناشی از کرونا.
ـ آقای غلامرضا شریعتیاندراتی (بهشهر، نکا و گلوگاه) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت قرمز کرونا در شهرستانهای بهشهر، نکا و گلوگاه.
ـ آقای مهدی طغیانی (اصفهان) به همراه سه نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای دادگستری و کشور درخصوص لزوم هماهنگی دستگاههای اجرایی در اجرای قانون هوای پاک در کلانشهر اصفهان.
ـ آقای ابراهیم رضائی (دشتستان) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم جبران خسارات ناشی از سیل در دشتستان در اسرع وقت و جلوگیری از تکرار این حوادث.
ـ آقای امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص ضرورت تسریع در مطالعه و کارشناسی تعیین مسیر کمربندی شرق گنبدکاووس.
ـ آقای محمد کعبعمیر (شوش) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم در نظر گرفتن بودجه خاص برای طرحهای ورزشی شهرستانهای محروم شوش و شهرستان تازه تأسیس کرخه.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم در نظر گرفتن بودجه خاص برای شهرستان تازه تأسیس کرخه در بودجه 1400.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم افزایش شعب تأمیناجتماعی ارومیه به لحاظ تراکم مراجعات و نوبتدهی.
ـ آقای ذبیحالله اعظمیساردوئی (جیرفت و عنبرآباد) به همراه (20) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در اجرای شبکه آب شرب شهرکهای عدالت و طبیعت جیرفت.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تأسیس دانشکده طب سنتی در ارومیه و استفاده از حرفه تخصصی طب سنتی در ایام کرونا.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تخصیص کل بودجه عمرانی استان آذربایجانغربی در ششماهه اول سال 1400 به دلیل سرد بودن ششماهه دوم.
ـ آقای ذبیحالله اعظمیساردوئی (جیرفت و عنبرآباد) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا اجرای احداث کانالهای آبرسانی کشاورزی و آبیاری زیر دست سد در منطقه جیرفت و عنبرآباد متوقف شده است؟
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر کشور درخصوص اینکه چرا در رابطه با ساماندهی و بازگشایی مرز سیستان و بازارچههای مرزی اقدام جدی صورت نگرفته است؟
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تأمین بودجه تکمیل هنرستان (21) کلاسه پل قویون ارومیه و (48) کلاسه کنار هلالاحمر.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تدبیر و رسیدگی فوری به آلودگی هوای اصفهان و لزوم نظارت حداکثری جهت کاهش آلایندهها. همچنین ضرورت اجرای قانون برنامه ششم درخصوص راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا.
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم لغو ابلاغ ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان.
ـ آقای مالک شریعتینیاسر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به همراه (58) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم ابلاغ قوانین و مصوبات مجلس و عدم مخالفت با آنها.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به همراه (24) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص علت حذف چارت سازمانی و کاهش اختیارات ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استانها و حذف مدیریت غله شهرستانها توسط سازمان اداری و استخدامی کشور.
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم توجه به تبدیل وضعیت و حقوق و دستمزد پرسنل شرکتی راهداری کشور.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به رئیسجمهور محترم و وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم جلوگیری از حضور دلالان و سودجویان در أخذ سهمیه ماشینآلات کشاورزی و ضرورت برنامهریزی جهت رسیدن آن به دست کشاورز واقعی.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت عمل به تعهد توسط خودروسازان درخصوص تحویل خودروهای ثبتنامی.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تعیین تکلیف سوابق بیمهای کارکنان مدارس استثنایی.
به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص ضرورت رفع مشکلات بیمهای راهنمایان گردشگری.
به رئیسجمهور محترم و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم حمایت ویژه و پرداخت مطالبات پرستاران.
ـ آقای جعفر قادری (شیراز و زرقان) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در حل مشکلات راههای روستایی شهرستانهای شیراز و زرقان.
ـ آقای الهویردی دهقانی (ورزقان) به همراه پنج نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم رسیدگی به مشکلات متعدد شرکت ملی مس از جمله خامفروشی، عدم شفافیت، دخالت در امور سیاسی شهرستانها، عدم بهکارگیری نیروهای بومی و غیره.
ـ آقای ولی اسماعیلی (گرمی و انگوت) به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم رسیدگی به بههمریختگی فضای مجازی کشور و آثار سوء آن در فضای فرهنگی کشور.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به راههای مواصلاتی و روستایی شهرستان گرمی و شهرستان انگوت.
ـ آقای عبدالجلال ایری (کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اینکه چرا تجهیزات بیمارستانی در سطح کشور براساس معیار مشخصی توزیع نمیشود؟ مبنای توزیع تجهیزات بهداشتی و درمانی بین بیمارستانهای کشور چیست؟
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (40) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت رویکرد بودجه 1400 به گسترش پایههای مالیات جهت کنترل تورم.
ـ آقای محمدحسن آصفری (اراک، کمیجان و خنداب) به همراه (67) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم توجه به حقوق بسیار کم بازنشستگان تأمیناجتماعی و اقدام برای همسانسازی با سایر بازنشستگان کشوری و لشکری.

علي نيک زادثمرين
اگر اجازه بدهید جهت استحضار مردم عزیز ایران اسلامی و همکاران شریفمان و نمایندگان عزیز، تذکری را مجمع نمایندگان استان مرکزی به وزیر محترم نیرو دادهاند که این کشورشمول است.
فرمودهاند در مورد رفع مشکل قطع مکرر برق در شهرها و روستاهای استان مرکزی که باعث ایجاد اختلال در زندگی مردم و تولیدکنندگان و قطع دسترسی به اینترنت برای دانشآموزان شده است، تقاضای رسیدگی فوری دارند که خواهش من این است که این موضوع کشورشمول است. حتماً وزارت نیرو توضیحی مبرهن و آشکار به مردم بدهد و این موضوع را رسیدگی کند. آقای کریمی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
ادامه تذکرات کتبی همکاران محترم:
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت استفاده از ظرفیت دانشجویان جهت انجام طرحهای مسألهمحور متناسب با نیازهای کشور.
ـ آقای ابراهیم عزیزی (شیراز و زرقان) به وزیر نیرو درخصوص لزوم پرهیز از ادامه بهکارگیری مدیران ضعیف در سطح استان فارس.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم بازنگری در بهکار گماردن افراد ناتوان و ضعیف در آموزش و پرورش استان فارس.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه (56) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تسریع در تهیه و تصویب آییننامه قانون یارانه کالایی، تأمین کالاهای اساسی و ضروری.
ـ آقای جعفر قادری (شیراز و زرقان) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص تسریع در تأمین روغن مورد نیاز مردم در فروشگاههای استان فارس.
ـ آقای پرویز اوسطی (قروه و دهگلان) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در اصلاح، بهسازی و تعریض جاده اصلی شهر دهگلان به شهر گلبانآباد.
به وزیر نیرو درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت نابسامان تأمین آب شرب در روستاهای شهرستان دهگلان از جمله روستاهای محدوده مجتمع آبرسانی گردمیران.
ـ آقای علی بابائیکارنامی (ساری و میاندورود) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تأمین اعتبار کافی جهت بیمه شدن کارگران کارگاههای زیر پنج نفر و بیمههای حمایتی اصناف و کشاورزان.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (15) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم انجام اصلاحات لازم در ساختار بودجه براساس ماده (182) آییننامه داخلی جهت جلوگیری از تبعیض در توزیع عادلانه بودجه برای استان خوزستان به خصوص در شهرستانهای مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا.
ـ آقای علیاصغر عنابستانی (سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد) به همراه پنج نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت جابهجایی عجولانه، غیرضروری و بدون هماهنگی مدیران استانی آن وزارتخانه چیست؟
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم واگذاری قیر رایگان برای اجرای آسفالت جادههای روستایی در شهرستان سلماس.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم جذب نهضتیهای حقالتدریس قبل از سال 1392 و تعیین تکلیف نهضتیهای حقالتدریس و مربیان پیشدبستانی پس از سال 92.
به وزیر کشور درخصوص لزوم افزایش اعتبار برای اجرای طرح هادی در روستاهای کشور و ناکافی بودن این اعتبارات برای عمران و آبادانی روستاها.
به وزرای نیرو و کشور درخصوص لزوم تخصیص اعتبار برای جابهجایی تیرهای برق در داخل روستاها و واگذاری اجرای طرح هادی این امر به وزارت نیرو.
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم تعیین تکلیف صادرات سیب آذربایجان به عنوان تنها محصول صادراتی این استان.
ـ آقای عباس گلرو (سمنان، مهدیشهر و سرخه) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت رسیدگی به وضعیت نیروهای خدماتی اعم از خدمتگزاران و سرایداران مدارس.
ـ آقای رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم تخصیص اعتبار جهت تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان لاهیجان.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت تدوین برنامه جامع و بلندمدت حمایت از تولیدات دام و طیور در کشور. همچنین ضرورت توجه به موضوع تسطیح اراضی کشاورزی و حمایت مالی از کشاورزان در این خصوص.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به همراه (46) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم رفع تبعیض در جذب معلمین حقالتدریسی، نهضتی و پیشدبستانی.
به رئیسجمهور محترم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت پایبندی رئیسجمهور و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی به قولها و مصوبات سفرهای استانی خویش.
به رئیسجمهور محترم و وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت تجهیز راهداریهای کشور به امکانات مورد نیاز برفروبی و امداد جادهای.
ـ آقای محمدصالح جوکار (یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک) به همراه (44) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم توجه به سالمسازی زنجیره توزیع نهادههای دامی.
ـ آقای سیدمحمد مولوی (آبادان) به وزیر کشور درخصوص لزوم فعالسازی بازارچه مرزی اروندکنار.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر نفت درخصوص لزوم تسریع در گازرسانی به روستاها و صنایع شهرستان مهاباد و رعایت حقوق شهروندی مردم.
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم تجدیدنظر در زمینه شیوه توزیع نهادههای دامی در بین دامداران کشور.
ـ آقای فرهاد بشیری (پاکدشت) به همراه (47) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در لغو تمام پروازها از مقصد و مبدأ انگلستان به ایران در پی شیوع نسخه جدید ویروس کرونا.
ـ آقای سیدمحمد مولوی (آبادان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم توجه به لایروبی بنادر صیادی آبادان، اروندکنار، چوئبده و بندرثامن آبادان.
ـ آقای امیرقلی جعفریبروجنی (بروجن) به رئیسجمهور محترم درخصوص عدم رعایت اصول (73) و (98) قانون اساسی درخصوص تفسیر قانون اساسی و قوانین عادی.
ـ آقای علی آذری (قوچان و فاروج) به همراه (34) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم شفافسازی و توضیح نتایج همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با پروژه بینالمللی گداخت هستهای یا ایتر و پیوستن رسمی به این طرح برای نمایندگان مجلس.
ـ آقای علی آذری (قوچان و فاروج) به همراه (36) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا از ساز و کار حل و فصل اختلافات تعبیه شده در برجام استفاده نمیکنید؟
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر کشور درخصوص لزوم رسیدگی به مشکلات و خواستههای رانندگان خط واحد، اتوبوس و تاکسیها در شهرستان ارومیه.
ـ آقای احمد مرادی (بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به محرومیت تعدادی از پرسنل رسمی آموزش و پرورش استان هرمزگان از حقوق و مزایا به علت قطعی سامانه حقوق و دستمزد.
ـ آقای بهزاد رحیمی (سقز و بانه) به وزیر کشور درخصوص لزوم رسیدگی به دریافت مبالغ نامتعارف دریافتی از دارندگان کارت مرزنشینی به دلیل واگذاری خدمات به بخش خصوصی و عدم نظارت بر دفاتر پیشخوان.
ـ آقای محمد کعبعمیر (شوش) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در پرداخت مطالبات و معوقات فرهنگیان.
ـ آقای حبیب آقاجری (بندرماهشهر، امیدیه، هندیجان و بخش جولکی) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در رفع مشکل آب شرب و فاضلاب شهرها و روستاهای حوزه انتخابیه.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت تسریع در ترخیص کالاهای وارداتی مربوط به شرکتهای تولید فرآوردههای نسوز.
ـ آقای علیرضا پاکفطرت (شیراز و زرقان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم رعایت و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان.
ـ آقای بهزاد رحیمی (سقز و بانه) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم بازنگری در تخصیص سهمیه آرد مصرفی خانوارها در سقز.
ـ آقای سیدمحمد مولوی (آبادان) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم تسریع در انتصاب مدیرعامل و یا سرپرست جهت مدیریت منطقه آزاد اروندکنار.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص علت تفاوت زیاد بهای تمام شده هر دانشآموز دولتی در لایحه بودجه.

علي نيک زادثمرين
خیلی متشکر. از برادر عزیزم جناب آقای کریمی سپاسگزاریم.
8
ناطقان جلسه آقایان: حسن لطفی، الهویردی دهقانی، معینالدین سعیدی، محمد علیپور و غلامحسین رضوانی

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای حسن لطفی نماینده محترم رزن و درگزین.
ـ آقای الهویردی دهقانی نماینده محترم ورزقان.
ـ آقای معینالدین سعیدی نماینده محترم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ناطقان اضطراری جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای محمد علیپور نماینده محترم ماکو، چالدران، پلدشت و شوط.
ـ آقای غلامحسین رضوانی نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از جناب آقای لطفی دعوت میکنیم که نطق خودشان را ایراد بفرمایند.

حسن لطفي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«سبح لله ما فی السماوات والارض وهو العزیز الحکیم»
سلام و عرض ادب و احترام دارم محضر ملت شریف ایران، همکاران محترم و مردم شریف شهرستانهای رزن و درگزین، منطقه سردرود و شهر کرفس.
ایام سوگواری حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را به همه عزیزان تسلیت عرض میکنم.
نظام جمهوری اسلامی ایران دارای مشخصههای منحصربهفردی است که آن را از سایر نظامها متمایز نموده است. امام خمینی (رضواناللهتعالیعلیه) این حکومت الهی را براساس حفظ کرامت انسانی، اخلاقمداری، قانونمداری، شایستهسالاری و رعایت عدالت اجتماعی بنا نهاده است. دشمنان این نظام اصولگرا و اصلاحطلب، انقلابی و غیرانقلابی، خودی و غیرخودی نمیشناسند و از اختلافات سیاسی به عنوان دستمایهای برای ایجاد تفرقه و نفاق استفاده میکنند. آمریکا و همپیمانان مزدورش از عظمت تمدن ایران اسلامی و از شهادت سردار سلیمانیها و شهید فخریزادهها و شهدای هستهای و شهدای حرم و از اقتدار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای امنیتی و انتظامی وحشتزده شده و چون توان مقابله با این تمدن عظیم اسلامی را نداشته و ندارند، دست به تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران زدهاند.
نظام جمهوری اسلامی ایران علیرغم رشد و توسعه فزاینده در اکثر زمینهها با مشکلات عدیدهای مواجه است. فاصله طبقاتی، حقوقهای نجومی، اختلاسهای بیرویه، تورم و گرانی افسارگسیخته و لحظهای، فقر و بیکاری، قاچاق کالا و ارز، بوروکراسی پیچیده اداری، شایسته ملت شریف ایران نبوده و نمیباشد.
برادران و خواهران! تنها راه نجات کشور مصداق آیه شریفه «واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا»، چنگزدن به ریسمان الهی و متفرق نشدن است. یعنی همان ایمان به خداوند قادر و متعال، کتاب خدا و اطاعت از ولیفقیه زمان حضرت آیتالله خامنهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی است.
ما نمایندگان مجلس و مسئولین نظام باید برای اجرای منویات مقام معظم رهبری و رشد و توسعه کشور نسبت به اصلاح امورات کشور به شرح ذیل اقدام نماییم. ابزارهای نظارتی مجلس، سؤال، استیضاح، تحقیق و تفحص و اخطارها و تذکرات روزانه همکاران نه تنها راهگشا نبوده، بلکه مجلس را دچار روزمرگی کرده است. تعدد قوانین و قوانین مزاحم و مضاعف منجر به بیعدالتی در جامعه شده است. تعدد مراکز تصمیمگیر در حوزه قانونگذاری جایگاه مجلس را تضعیف کرده است. نمایندگان مجلس براساس ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری همتراز وزرا بوده، ولی در عمل امکانات یک کارشناس مسئول دستگاه دولتی را ندارند و با مشکلات عدیدهای مواجه هستند.
بوروکراسی پیچیده اداری و فساد ناشی از آن مردم را به ستوه آورده و تولید را قفل کرده است. آمار جامع و کامل مبتنی بر واقعیتهای جامعه در هیچیک از زمینهها در کشور وجود ندارد و تصمیمگیری در سطح کلان را برای دولت و مجلس به مخاطره انداخته است.
پرداخت یارانههای پنهان که عمدتاً به جیب ثروتمندان جامعه میرود اقتصاد و تولید کشور را فلج کرده است. (88) درصد از بودجه کشور صرف هزینههای جاری و (12) درصد صرف هزینههای عمرانی میشود.
با عنایت به موارد فوق ما نمایندگان مجلس و مسئولین دولتی هم در پیشگاه خداوند متعال و هم در پیشگاه مردم قسم خورده و مکلفیم که نسبت به حل مشکلات مذکور اقدام نماییم.
در خاتمه از توجه ویژه جناب آقای نوبخت معاون محترم رئیسجمهور، جناب آقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت و درمان، جناب آقای دکتر اردکانی وزیر محترم نیرو، جناب آقای آذریجهرمی وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات و جناب آقای دکتر شریعتمداری وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جناب آقای مهندس شاهرخی استاندار محترم همدان، فرمانداران محترم شهرستانهای رزن و درگزین تشکر و قدردانی میکنم.
همچنین لازم میدانم نارضایتی مردم را به دلیل گرانیهای افسارگسیخته که سفره فقرا را کوچک و سفره ثروتمندان را رنگین کرده است، به تیم اقتصادی دولت اعلام کنم. به وزرای محترم آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی تذکر میدهم که نسبت به رفع مشکلات فرهنگیان، دانشآموزان، ورزشکاران و هنرمندان، اصلاح بزرگراهها و راههای روستایی شهرستانهای رزن و درگزین در اسرع وقت اقدام نمایند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از نطق برادر گرامی حسن لطفی نماینده محترم رزن و درگزین تشکر میکنم. از برادر گرامی الهویردی دهقانی نماینده محترم ورزقان دعوت میکنم که نطق هفت دقیقهای خودشان را ایراد بفرمایند.

الهويردي دهقاني
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین» ـ «و الصلاه و السلام علی رسول الله و آله الطاهرین و الطیبین»
با سلام و درود به پیشگاه حضرت ولیعصر (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) و نایب برحقش حضرت امام خامنهای (دامتبرکاته) (حضار صلوات فرستادند). به محضر مبارک مردم سرافراز ایران اسلامی عرض سلام و ادب و احترام دارم. سلام و درود میفرستم به مردم شریف و بصیر حوزه انتخابیهام، دیار علامه جعفری، ستارخان سردار ملی و شهید مدافع حرم شهید ذاکر حیدری و مردان و زنان ستمناپذیر و سختکوش و قهرمان شهرستان ورزقان و بخش خاروانا.
مردم شهرستان ورزقان و بخش خاروانا! از اعتمادتان به این حقیر به جهت خدمتگزاری در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سپاسگزارم. ایام فاطمیه را گرامی میدارم و شهادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) را به محضر مبارک فرزند غیورش مقام معظم رهبری و مردم ولایتمدار ایران اسلامی و امت اسلامی تسلیت عرض مینمایم.
به ترامپ قمارباز و وزیر خارجه مجنونش و سردمداران فاسد تروریست و جانی کاخ سفید هشدار میدهم مواظب گفتار سخیف، کردار کثیف و پندار پلید خود باشند. هنوز سینه ما مالامال و پر از کینه اقدامات پلید شماست و تا انتقام اقدامات ظالمانه شما به ویژه انتقام ترور و شهادت نور چشمانانمان سیدالشهدای مقاومت، سردار سلیمانی و مهندس ابومهدی را از آمران و عاملانش نگیریم، آرام نمیگیریم.
یادآوری میکنم در هم کوبیده شدن لانهتان در عینالاسد، متلاشی شدن آهنپارههای به ظاهر مدرن و تحقیر سربازان و افسرانتان و شکست مفتضحانه شما در سوریه، عراق، فلسطین، لبنان، یمن، افغانستان توسط سپاه پاسداران همیشه پیروزمان را در ذهن خود تجسم کنید و بدانید اگر دست از پا خطا کنید به شدت پاسخ پشیمانکنندهای از نیروهای مسلح عزیزمان خواهید گرفت.
به سردمداران منتظر حکومت آمریکا توصیه میکنم در برابر عظمت ملت استوار ایران اسلامی عزیز و رهبر عظیمالشأنمان سر تعظیم فرود آورده و به خاطر جنایتهای پیشین خود اقدامات تروریستی، اعمال تحریمهای ظالمانه، عهدشکنی در مقابل ملت بزرگ ایران و تحمیل هزاران میلیارد دلار خسارت به نظام و مردم ایران عذرخواهی نموده و نسبت به حذف تمام تحریمهای اعمالی علیه مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران بدون قید و شرط اقدام و نسبت به جبران خسارتهای تحمیلیتان تلاش کنید تا شاید بتوانید ذرهای از اعتماد سیاستمداران جمهوری اسلامی ایران برای بازگشت به برجام را زنده کنید.
نظام مقتدر جمهوری اسلامی ایران شما آمریکاییان و اذناب اروپایی و منطقهایتان را سالها است که کنار گذاشته و شما را از محاسبات و مراودات اقتصادی، سیاسی و تجاری خود حذف کرده و به دنیای بدون شما رسیده و از شما عبور کرده است و به خوداتکایی در همه زمینهها یقین حاصل کرده است. مردم ایران به زندگی عزتمندانه با سربلندی و قامتی استوار و شکستناپذیر بدون شما انس گرفته است.
به دانشمندان عزیزمان در صنایع هستهای و دفاعی و نیروهای مسلح افتخار کرده و میبالیم و به ایشان خستهنباشید گفته و زحماتشان را ارج مینهیم و اجازه نمیدهیم دستاوردهای باارزش و دشمنشکن و بازدارنده این جهادگران عزیز وجهالمصالحه برخی جریانات غربگرا و غربزده شود. این عزیزان شجاعانه و دلاورانه هیمنه و ابهت دشمنان را شکسته و الگوی بیبدیل برای خوداتکایی و خودکفایی سایر صنایع و بخشهای کشور ترسیم کردهاند که در نتیجه آن دشمنان آرزوی برجامهای مختلف از جمله برجام موشکی را به گور خواهند برد.
به رئیسجمهور محترم و دولت توصیه میکنم هرگز به فکر مذاکره با آمریکا نباشند، بلکه تا آخرین ساعات مسئولیتشان به تلاش و کوشش در جهت خنثیسازی تحریمها و بیاثر کردن آنها اقداماتی جدی انجام دهند. هرچند که مردم از شما دلبریده و ناامید هستند و به خاطر قصورتان از خدمت به آحاد مردم عذرخواهی نمایید و چشم امید به دشمنان نداشته باشید. کدام دشمنی دست دشمنانش را گرفته است؟
همکاران محترم و بزرگان کشور و نخبگان عزیز ایران اسلامی! استیضاح دولت و رئیسجمهور به دلیل سیاستهای نادرست و تحمیل فشار اقتصادی و معیشتی بر مردم و سوءمدیریت، خواسته اکثریت مردم ایران میباشد، ولی به دلیل هزینههای زیاد آن به مصلحت نیست. این موضوع در مورد رؤسای جمهور قبلی و احتمالاً آتی نیز صادق است. نظام ما نیاز به یک دولت و رئیس دولت جوان و کاردان و خستگیناپذیر دارد که در وسط میدانهای نبرد اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و غیره نظارتپذیر باشد. با توجه به شرایط پیچیده و دشوار کنونی، بعضاً کشور به یک دولت کارا و نظارتپذیر احتیاج پیدا میکند که نیاز به تغییر خطمشی و سیاستهای دولت است که این امر جز با تغییر رئیس دولت امکانپذیر نیست.
لذا از مقام عظمای ولایت استدعا دارم در صورت صلاحدید دستور فرمایند دستگاههای مرتبط ایجاد نظام اجرایی نیمهریاستی با ایجاد پست نخستوزیری را مورد مطالعه قرار دهند و در صورت صلاحدید اجرایی شود.
از اینکه دولت به قطع صادرات نفت خام در مدت هشت سال مدیریت خود اقدامی نکرده است متأسفم و از دولت میخواهم با استعانت از دیگر ظرفیتهای نظام... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
با تشکر از برادر گرامی الهویردی دهقانی نماینده محترم ورزقان. از برادر گرامی معینالدین سعیدی نماینده محترم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند دعوت میکنم که نطق هفتدقیقهای خودشان را ایراد بفرمایند.

معين الدين سعيدي
نطق 7 دقیقه ای
بنده نماینده مردم دشتیاری هم هستم، نام زیبای دشتیاری را از قلم نیندازید.
بسم رب الشهداء و الصدیقین
گرامی باد یاد آنانی که رفتند تا اسلام و ایران بماند، بالاخص سردار دلها حاجقاسم سلیمانی. زحمات نمایندگان ادوار کشور، استان، حوزه انتخابیه، بالاخص شهدای راه خدمت پروفسور نعیم امینیفرد و حاج مسعود هاشمزهی را ارج مینهیم.
همکاران معزز، ملت انقلابی ایران در این (42) سال پرافتخار از گردنههای حوادث با حفظ وحدت کلمه و تبعیت از ولایت مطلقه فقیه همه گردنهها را به سلامت از سر گذراندهاند. جنگ تحمیلی، غائله تجزیهطلبان، فتنههای متعدد، تحریمهای ظالمانه، هیچکدام از اینها سر سوزنی اراده پولادین ملت را سست نکرده است. اما یادمان باشد که اساس و شالوده نظام ما و بیتالغزل امامین انقلاب عدالت اسلامی بوده است.
اگر فلان مسئول ملت را دعوت به لنگ بستن و نان خشک خوردن کرد، اما فرزندانش شروع به برجسازی کردند، اگر آلونک محقر آن پیرزن را در رمین، کمب و مرادآباد و میرآباد حاشیه چابهار خراب کردیم، اما کاری به کاخ غیرقانونی دختر وزیر نداشتیم، اگر آن جوان ریمدانی و باهوکلاتی را که از فرط استیصال و برای گذران زندگی مجبور به سوختبری است، با تیغ تیز قانون مواجه کردیم، اما در برابر مافیای سوخت مرتبط با رانت دولتی سکوت کردیم.
اگر در یک استان کشور به فاصله (300) کیلومتر شش بیمارستان تأمیناجتماعی داشتیم، اما بیمار کنارکی و چابهاری برای رسیدن به نزدیکترین بیمارستان تأمیناجتماعی (800) کیلومتر طی کند. اگر اعتبارات بهسازی یک خیابان در تهران با سرجمع اعتبارات فاضلاب شهرهای چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و نگور در طول (30) سال برابر باشد. اگر حقوق معلمین خرید خدماتی، این مظلومین یکسیام فلان حقوقبگیر نجومی باشد. اگر رئیسجمهور ما در دوش روزانه خود (250) لیتر آب مصرف کرد، اما برای آن پیرمرد دشتیاری نتوانستیم برای همه مصارفش (15) لیتر فراهم کنیم. اگر ما نمایندگان ملت هر روز توئیت کردیم، اما توئیتر برای مردم فیلتر باشد.
اگر نهیب ما بر آن دخترکی که روسریاش اندکی عقب افتاده از فریاد ما بر آن آقازاده اختلاسگر بلندتر باشد، بدانید و آگاه باشید که مسیر عدالت را اشتباه پیمودهایم و از منویات حضرت روحالله و مقام معظم رهبری فاصله گرفتهایم.
پیشانی ار ز داغ گناهی شود سیه
بهتر ز داغ مهر نماز از سر ریا
نام خدا نبردن از آن به که زیر لب
بهر فریب خلق بگویی خدا خدا
عصاره فضایل ملت! من از سیستان و بلوچستان میآیم. گوشه گوشهاش سرشار از خدمات نظام جمهوری اسلامی، اما عمق محرومیتها بسیار. سرزمین گنج پنهان و تنگه احد نظام مقدس جمهوری اسلامی به تعبیر رهبر. کودکان سرزمین من تشنه هستند. آقای وزارت نیرو؛
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
یک وجب از حوزه انتخابیه بنده به شبکه گازرسانی متصل نیست. بیش از (90) درصد آن پهنه ملی شده است، از قنوات نیکشهر گرفته تا باغات قصرقند و اورکی و زرآباد. از دیمزارهای باهو، دشتیاری و وشنام و کوچو گرفته تا مزارع گرمبیت و کاروان.
حضرت آیتالله رئیسی! شما حق این مردم را استیفا کنید. جوانان منطقه بیشترین میزان بیکاری را تجربه میکنند، اما برخی از متولیان طرحهای توسعهای به فکر آوردن نیرو از دیگر نقاط هستند. صبر انقلابی این مردم را دیدهاید، از قهر انقلابی آنها بهراسید.
نمایندگان انقلابی کمیسیون تلفیق! در بررسی بودجه، استان سیستان و بلوچستان را ویژه بنگرید. در عمل پیرو آن امامی باشید که فرمود عدل یعنی گذاشتن هر چیز در جای خودش.
اما «عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگو».
از وزیر ارتباطات بابت سفر دردمندانهشان در استان، از وزیر راه بابت ایجاد زیرساختهای مرزی در ریمدان، از وزیر جهادگر جهاد بابت ابطال صید ترال با پیگیری مجلس شورای اسلامی، از آقای فتاح، بنیاد علوی، سردار محمد، آقای نیکزاد بابت نگاه ویژهشان به محرومین، از استاندار معزز بابت خستگیناپذیری، از تأمینکنندگان امنیت اجتماع ممنونیم. دشمنان ما بدانند که یک تار موی خدمتگزاران صدیق نظام جمهوری اسلامی را با تمام وجود شما عوض نمیکنیم، چرا که دموکراسی پوشالی آمریکایی شما را هم دیدهایم. آرزوی گسستن پیوند بین مردم و نظام را به گور خواهید برد.
سروران ارجمند! تاریخ در برابر کسانی که رأی مردم را کسب کرده باشند اما به اعتماد آنها خیانت کنند، به کسانی که از مسیر انقلاب و رهبری منحرف شوند قضاوت سختی خواهد داشت. چه منِ بهارستاننشین باشم، چه آن دولتمرد پاستورنشین. مردم به چنین کاسبان رأیی خواهند گفت:
هر وعده که دادند به ما باد هوا بود
هر نکته که گفتند غلط بود و ریا بود
رندان به چپاول سر این سفره نشستند
اینها همه از غفلت و بیحالی ما بود
خوردند و شکستند و بریدند و تکاندند
هر چیز در این خانه بیبرگ و نوا بود
گفتند چنینیم و چنانیم، دریغا
اینها همه لالایی خواباندن ما بود
ای کاش در دیزی ما باز نمیماند
یا کاش که در گربه کمی شرم و حیا بود
متشکرم.

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی معینالدین سعیدی نماینده محترم چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری تشکر میکنم. از برادر گرامی محمد علیپور نماینده محترم ماکو، چالدران، پلدشت و شوط دعوت میکنم که نطق پنج دقیقهای خودشان را ایراد بفرمایند.

محمد علي پور
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«افوض امری الی الله إن الله بصیر بالعباد»
با درود و سلام به ارواح طیبه شهدا و امام شهدا، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت شهادت خانم فاطمه زهرا صدیقه طاهره (سلاماللهعلیها).
خداوند متعال را شاکرم یک بار دیگر توفیق خدمتگزاری به مردم شریف شهرهای ماکو، چالداران، شوط و پلدشت و بخشهای آواجیق، بازرگان، ارس و قرهقویون را به اینجانب عطا فرمود.
شهر ماکو با بزرگترین مرز زمینی یعنی گمرک بازرگان مسیر ترانزیتی زمینی آسیا به اروپا و دروازه اروپا همواره از دوران هشت سال دفاع مقدس نجاتبخش ایران از محدودیتهای ایجادشده در ایام جنگ و تحریمهای ظالمانه توسط استکبار جهانی بوده است. اوایل امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا چهار ماه مرزها به حالت تعطیل درآمد، صادرات کشور با مشکل جدی مواجه شد و باز هم مرز زمینی بازرگان بود که به داد صادرات کشور رسید. مردم شریف منطقه علیرغم برخورداری از موقعیت سوقالجیشی از مزایا و مواهب آن بهرهمند نشدهاند. در گمرک بازرگان از سالهای گذشته تا به امروز با اعمال سیاستهای انقباضی تحت عنوان تخصصی کردن گمرک سختگیریهای بیموردی برای مردم منطقه اعمال شده است. از مسئولان گمرک میخواهم این رویه ناصحیح را هرچه سریعتر اصلاح نمایند و اجازه بدهند همهگونه کالا از جمله کشندهها از گمرک بازرگان ترخیص شود.
شهرستان چالدران با مردمان متدین مرزدار و مرزبان سلحشور خود با مراتع بینظیرش به همراه سایر شهرهای استان میتواند بیش از یکسوم گوشت مصرفی کل کشور را تأمین نماید. اما به واسطه بیتدبیری مسئولان جزء محرومترین و کمبرخوردارترین شهر استان و بلکه در سطح کشور میباشد و به همین منظور به دستور مقام معظم رهبری بنیاد علوی از سه سال قبل مأموریت پیدا کرده تا گرد محرومیت از چهره زیبای چالدران بزداید. متأسفانه تا به امروز عملکرد خاصی را مردم منطقه مشاهده نکردهاند.
از مسئولان بنیاد علوی بجد میخواهم با برنامهریزی کاربردی همانند قلعهگنج کرمان، در چالدران نیز ورود باثمر داشته باشند. شهرستان شوط با مردمان انقلابی و متدین خود در عرصه دفاع مقدس، مرزبانی و مرزداری و اقتصاد مقاومتی، در تمامی مقاطع تاریخ انقلاب نقشآفرینی کرده است و با قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد ماکو میبایست از مواهب آن با تکمیل فنسکشی به طور کامل بهرهمند گردد. تا به حال اقدامات خوبی انجام گرفته، لیکن احداث میدان یا پل روگذر بر روی بزرگراه شوط و ماکو یکی از مطالبات جدی مردم شریف شوط میباشد.
شهرستان پلدشت به واسطه دشتهای وسیع و احداث سدها و پمپاژ آب از رودخانه ارس به یکی از بزرگترین قطبهای کشاورزی در شمالغرب ایران تبدیل شده است. در طول چندین سال اخیر (1400) میلیارد تومان برای احداث سد کرمآباد و شبکههای اصلی و فرعی آبیاری تحت فشار در این شرایط اقتصادی سرمایهگذاری شده و (20) هزار هکتار زمین مستعد منتظر تکمیل این پروژه میباشد. در حال حاضر این پروژه بزرگ با (95) درصد پیشرفت فیزیکی معطل (400) میلیارد تومان اعتبار میباشد تا دشت مغان دومی در آذربایجانغربی شکل بگیرد.
از وزیر نیرو و وزارت جهادکشاورزی ضمن تشکر به خاطر اقدامات اخیری که در پروژه سد کرمآباد داشتهاند به طور جدی میخواهم تا پایان دولت این پروژه عظیم را به بهرهبرداری نهایی برسانند، با تشکر.

حسينعلي حاجي دليگاني
با تشکر از برادر گرامی محمد علیپور نماینده محترم ماکو، چالدران، پلدشت و شوط. از برادر گرامی غلامحسین رضوانی نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس دعوت میکنم که نطق پنج دقیقهای خودشان را ایراد بفرمایند.

غلامحسين رضواني
نطق 5دقیقه ای
سلام علیکم جمیعاً و رحمه الله ـ بسم الله الرحمن الرحیم
«اعوذ بالله من جور الجائرین و کید الحاسدین و بغی الظالمین و احمده فوق حمد الحامدین».
عرض سلام و ارادت به هموطنان عزیز و همکاران گرامی. همکاران عزیز! قبل از شروع نطقم ضروری میدانم این را تذکر بدهم. امروز صبح اگرچه بنده از همه وقتم استفاده نکردم، اما وقتی که گرفته بودم برای موافقت با طرح شوراها بود و در موافقت صحبت کردم. نوار صحبتهایم موجود است. البته تذکر دادم که آمدن این در دستور مخالف تبصره (1) ماده (100) است، من این را گفتم و تلویحاً با تلویح خیلی ظریفی این را هم عرض کردم که حالا که همه دوستان و همکاران عزیز و اکثریت مجلس رأی به طرح انتخابات ریاست جمهوری دادند و با (50) نفر درخواستکننده اولویت پیدا کرده، به دلیل اینکه رئیس محترم جلسه این تلویح را به درستی متوجه شدند و الان تصریح میکنم، بنده به عنوان یکی از نمایندگان ملت شریف ایران موافق نبودم و نیستم که طرح انتخابات ریاست جمهوری به این کیفیت مطرح شود، اما وقتی که نمایندگان محترم رأی دادند من تسلیم قانون هستم. چون این تلویح را رئیس جلسه متوجه شده میگوید معلوم نیست شما در موافقت حرف زدی یا در مخالفت. حرفهای من که هست، من سه، چهار تا دلیل آوردم دال بر اینکه به این دلیل و این دلیل باید ترکیب ما در انتخابات شوراها اصلاح شود. خواهش من این است که آقای قالیباف این را اصلاح کند.
اما صحبتهایم؛ ایام شهادت سیده النساء العالمین زهرای اطهر (سلاماللهعلیها) را تسلیت عرض میکنم. سالگرد شهادت سردار دلها و چهلم سردار شهید فخریزاده را هم تبریک و هم تسلیت عرض میکنم. از عزیزانی که در راستای تقاص خون شهیدان مذکور تلاش میکنند تشکر و قدردانی مینمایم که «و لکم فی القصاص حیات یا اولیالالباب». صاحبان خرد توجه دارند که بقای حیات در سایه قصاص محقق میشود، از بیخردان توقعی نیست.
ارتحال عالم سترگ میدان اندیشه حضرت آیتالله علامه مصباحیزدی را به همه علاقهمندان انقلاب اسلامی و همه صاحبان اندیشه در سرتاسر عالم تسلیت عرض میکنم.
رسول گرامی اسلام فرمودند: «انا و علی ابوا هذه الامه». رهبری امت اسلامی همواره بر شفقت و مهربانی متقابل بین امت و امام استوار بوده است. رهبر عزیزمان به مثابه پدر ملت در مورد راههای مبارزه با مصیبت بزرگ امروز یعنی کرونا مکرراً هشدار و انذار دادهاند، ولی چون به اندازه کافی مورد عنایت واقع نشد جدیداً با اعلام ممنوعیت ورود واکسن، از مبدأ دشمنان بشریت حجت را بر همه تمام کردند. زیرا متهمان اصلی، فرض دستساز بودن این ویروس منحوس نمیتوانند اعتماد ملتها به ویژه ملت ایران را جلب نمایند. کسانی که در کشتار جمعی انسانهای شریف و بیگناه، پیر و جوان، کودک و زن و مرد سوابق ممتد دارند نمیتوانند دلسوز باشند.
کسانی که در فلسطین، سوریه، لبنان، یمن، عراق، سودان، لیبی، مصر، افغانستان و سایر نقاط عالم سالیان طولانی بیش از حداقل هفت دهه به کشتار مردم پرداخته و میپردازند قابل قبول نیست که در نقش منجی ظاهر شوند. هر چند ماکیاولیستهای بایدنیست در صدد تنزیه آنها برآیند، قابل اعتماد نیستند. آنها که در مدت (40) سال همواره برای رنج و زحمت ملت ایران برنامهریزی کرده و چندین سال حتی از رسیدن داروهای متعارف به ملت ما جلوگیری کردند، اکنون و در اوج نیاز خودشان به واکسن کرونا که هر روزه در مرگ و میر... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
از برادر گرامی غلامحسین رضوانی نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به جهت ایراد نطقشان تشکر میکنم. آقای رئیس! نطقها تمام شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
من لازم است ضمن عرض تسلیت مجدد به مناسبت ارتحال حضرت علامه مصباح، یادآوری کنم چهلمین روز درگذشت دوست و برادر گرامیمان، نماینده محترم ادوار آقای دکتر علیاصغر زارعی را انشاءالله خداوند رحمان جایگاه ویژهای را به سبب تلاش و اخلاصی که داشتهاند به ایشان عطا بفرمایند.
9
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي کريمي فيروزجائي
آقای رئیس! اگر اجازه بدهید تذکرات شفاهی را اعلام کنم. نفر اول سرکار خانم سمیه رفیعی نماینده محترم مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس هستند، بفرمایید.
(در این هنگام آقای علی نیکزادثمرین «نایبرئیس دوم» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

سميه رفيعي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همگی همکاران عزیز عرض خداقوت دارم. راجع به بحث آلودگی هوا و وضعیت رهاشده آن توسط مجریان قانون باید صحبت کنم. متأسفانه ما الان در برخورد با این پدیده از شفافیت لازم برخوردار نیستیم و مدام مجریان قانون در حال بازی با کلمات و الفاظ هستند. نوع آلایندهها در هوای کلانشهرها وجود و حضور بیبهرهگی از کیفیت سوخت و کیفیت سوخت پایین را به ما نشان میدهد. من نمیدانم چرا داریم انکار میکنیم و چرا مسئولان در مورد این قضیه با شفافیت با مردم برخورد نمیکنند. یک بار پای تصمیمات خودشان بایستند و با مردم صادقانه صحبت کنند. مصرف گاز طبیعی بنا به اعلام خیلی از استانهای کشور امسال با توجه به وجود کرونا پایینتر از سال گذشته است. پس واقعاً علت این همه خاموشیها آن هم به صورت ناگهانی که خسارات زیادی را به دنبال داشته باشد چیست؟ الان علت برای ما مشخص نیست و این تصمیمات بعضاً دارد در حضور مدیرانی که مسئولیت کار خودشان را به عهده ندارند، با اعمال سلیقه شخصی گرفته میشود.
من یک سؤالی از حضور همه همکاران و کسانی که در دولت مسئولیت دارند دارم، آیا تعداد فوتیهای ناشی از آلودگی هوا کمتر از کرونا است؟ چرا کسی به این قضیه توجه نمیکند؟ و این یک درد بزرگ است که هر ساله ما داریم در قبال این قضیه ضرر و زیانهای جانی میدهیم.
مسأله بعدی، ضمن عرض تسلیت به جهت فوت یکی از همکاران قدیمی در عرصه محیطبانی کشور، من همینجا از همکاران خودم در کمیسیون تلفیق استدعا دارم که به وضعیت محیطبانان که از حداقل حقوق و مزایا برخوردار هستند و همواره در وضعیت اداری و معیشتی خودشان دچار مشکل هستند، امسال ویژه به اینها نگاه کنند.

علي کريمي فيروزجائي
خانم رفیعی خیلی متشکریم. آقای محمدرضا صباغیانبافقی نماینده محترم مردم مهریز، بافق، بهاباد، خاتم و ابرکوه بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
تذکر اول من به وزیر محترم نیرو است. ضمن تشکر از زحمات ایشان، علت قطعی برق در چند روز گذشته در بعضی از شهرستانها و استانها چیست؟ در این ایام مردم دچار سختی میشوند، بندگان خدا بعضاً کامپیوترشان میسوزد که به ما هم اعلام کردهاند. مرغداریها، واحدهای تولیدی دچار مشکل میشوند. نباید مدیریت این شکلی باشد، اینطور روزها است که مدیریت مشخص میشود و این موارد قابل توجیه نیست. این است که ما خواهش میکنیم مجلس هم در این زمینه ورود کند، علت چیست؟
تذکر بعدی من به رئیس محترم جمهور است. عزیزان! امروز میبینید که قیمت کالاها خیلی افزایش یافته، خصوصاً کالاهای اساسی. بعضی از کالاهای مورد نیاز مثل تخممرغ، روغن، مردم تحت فشار هستند. واقعاً تحمل آن سخت است، برای ما و شما نه، کسی که در یک خانه گرم و نرمی نشسته هرگز نمیتواند از پشت پنجره آن سرمای بیرون را لمس کند. دولت، مسئولین، همه ما حقوقهایمان امروز بر ما فشار اقتصادی وارد نمیکند. ولی ما مسئولیت داریم، مردم چشمانتظار اقدامات ما هستند.
من خواهش میکنم مجلس در این زمینه به هر نحوی که آقای رئیس صلاح میدانند ورود کند. آقای رئیسجمهور در این قضیه ورود کند، دستگاههای نظارتی چکار میکنند؟ در این قضایا واقعاً مردم مشکل دارند، لازم است ما از اینکه کمکم برایمان عادی شده بیرون بیاییم.
یک تذکر هم به وزیر محترم آموزش و پرورش دارم. ضمن اینکه از معاون پارلمانیشان تشکر میکنم، حقوق معلمان حمایتی بعضاً پرداخت نشده، حقوق این بندگان به اندازه یک بار خرید آقای وزیر نیست. اینها گناه دارند و ما امروز متولی آنها هستیم، باید به نحوی مشکل اینها هم حل شود. عذرخواهی میکنم.

علي کريمي فيروزجائي
خیلی متشکر آقای صباغیان. آقای حسین امامیراد نماینده محترم مردم چناران، طرقبه و شاندیز بفرمایید.

حسين اماميراد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و احترام به ملت شریف و بزرگوار ایران. تذکر بنده به رئیسجمهور محترم و وزیر محترم نیرو است. آقای رئیسجمهور! در دوران دفاع مقدس حرف دل همه دلسوزان نظام و انقلاب این جمله بود که جنگ، جنگ است، خانه نشستن ننگ است.
در حال حاضر در جنگ و نبرد سخت اقتصادی به سر میبریم. ساماندهی اقتصاد و توجه به معیشت مردم جزء اولویتهای نظام و دغدغه و مطالبه جدی مقام معظم رهبری است. با خانهنشینی، دورکاری، بیتفاوتی به اوضاع و مدل مدیریتی و سیاست شاهسلطان حسینی و استمرار این شرایط فقط میتوان گفت کار ایران با خداست.
آقای رئیسجمهور! خانهنشینی و ادامه این ننگ و عدم نظارت بر بازار و گرانیهای افسارگسیخته و فقط و فقط شاهد دغدغه آب و نان مردم بودن تا کی؟ آشفتگی بیسابقه در عدم ثبات قیمتها و نوسانات بازار و عدم نظارت در حوزههای مختلف هم مسکن و هم ارز، هم بورس حبابی، یک تکانی لااقل مرد حسابی.
آقای رئیسجمهور! غفلت و خواب سنگین شما و برخی دولتمردان و به اصطلاح ژنرالهایتان، این خواب سنگین هم آب سنگین را تحت شعاع قرار داد، هم بیتدبیری و ناامیدی را در جامعه رواج داد و هم اشتهای دشمنان قسمخورده نظام و انقلاب و اذناب و تفالههای داخلیشان را افزایش داد.
مجلس یازدهم به تعبیر رهبری عزیز یکی از انقلابیترین مجالس است. آنهایی که توفیق حضور در جمع انقلابیون را ندارند و از آمدن به مجلس ابا دارند، باید در نسبت آنها با انقلاب شک کرد. هرچند بود و نبود برخی به شأن انقلابی مجلس خللی وارد نمیکند.
جناب آقای اردکانیان! قطع فراگیر برق و خاموشی گسترده در بسیاری از شهرها و استانهای کشور خسارتهای زیادی به واحدهای تولیدی، صنوف و وسایل برقی هموطنان عزیز وارد آورده است. عدم مدیریت، نظارت و تدبیر لازم در این زمینه بر مشکلات ناشی از شرایط کرونا و نارضایتی مردم افزوده است... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
آقای امامیراد! از نطق ادیبانه و موزون جنابعالی متشکریم. آقای فداحسین مالکی نماینده محترم مردم زاهدان بفرمایید.

فداحسين مالکي
تذکرات شفاهی
السلام علیکم جمیعاً و رحمه الله
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
تذکر اولم به جناب آقای رئیسجمهور است. آقای رئیسجمهور! جنابعالی مستحضرید که ملت نجیب ایران سالها است که با تحریم ظالمانه دست و پنجه نرم میکند. اما خودتحریمی در درون دولت یک بلایی است که بر ملت ما وارد شده است. تمام مرزهای کشورمان، معابر قانونی و مرزی به علت عدم توجه و قوانین و بخشنامههایی که برخی از وزرای شما میدهند بسته شده و متأسفانه جوانان سیستانی، بلوچ و کردستانی ما مجبورند به خاطر یک لقمه حلال خود را به آب و آتش بزنند.
تذکر دوم من به وزیر خارجه و وزیر نیرو است، به خاطر احداث سد کمالخان که باعث شده مشکلات روحی و روانی برای مردم شریف استان سیستان و بلوچستان داشته باشد، از آنجایی که تجربه نشان داده احساس میکنم که ردپای آمریکاییها پشت این طرح است. به لحاظ اینکه انحراف سیلابها از مسیر اصلی آن که باید به دریاچه هامون برود، این انحراف باعث شده که مشکلات زیادی باشد و در اینجا ما ردپای آمریکاییها را میبینیم. از دو وزیر محترم تقاضا میکنم جدی با این موضوع برخورد کنند.
نکته بعدی اینکه دوستان تلفیق در جریان باشند شرایط بیرونی کشور و خباثتها و شیطنتهایی که سرویسهای اسرائیلی و آمریکایی دارند مشکلاتی است، مراقب بودجه دفاعی و امنیتی کشور باشند. خصوصاً رقابتهای سخت و نفسگیری که دوستان ما در وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه دارند.
موضوع بعدی سرمای کشندهای که چندی است در برخی مناطق کشور... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
خیلی متشکر آقای مالکی. همکار بعدیمان جناب آقای غلامرضا منتظری نماینده محترم مردم گرگان و آققلا بفرمایید.

غلامرضا منتظري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول من خطاب به آقای رئیسجمهور است. آقای رئیسجمهور! روند نامناسب افزایش قیمتها آه از نهاد مردم برآورده و سفره معیشت آنان را هر روز کوچکتر میکند. تا چه زمانی شاهد و ناظر باشیم؟ آستین همت را بیش از گذشته بالا بزنید و این وضعیت نابسامان رنجآور را سامان دهید. این وضعیت شایسته مردم نجیب ایران اسلامی نیست.
نکته دوم تقاضای خاضعانه من از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ مردم شریف گلستان سالها در انتظار صدور مجوز منطقه آزاد تجاری هستند، چرا که با تحقق آن، سیمای گلستان متحول میشود، اقتصاد رونق میگیرد، تولید جهش مییابد و با برقراری ارتباط تجاری با کشورهای قلمرو شرقی، ضریب استقامت و پایداری ایران اسلامی در برابر تحریمهای ظالمانه قطعاً فزونی میگیرد.
نکته پایانی خطاب به ریاست محترم مجلس؛ برخی از شواهد و قرائن حاکی از آن است که بودجه برخی از استانهای محروم از جمله گلستان در لایحه بودجه کاهش پیدا کرده است. با توجه به سیاست فقرستیزی و محرومیتزدایی مجلس یازدهم، از ریاست مجلس انتظار دارم آستین همت بالا بزنند و با پیشگیری از این واقعه، غبار محرومیت را از سیمای استانهای محروم به ویژه گلستان بزدایند. والسلام علیکم و رحمه الله

علي کريمي فيروزجائي

علي نيک زادثمرين
آقای موسوی خیلی متشکر. آقای متفکر! تذکرات را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! تذکر آییننامهای دستور روز داریم. جناب آقای حبیباله دهمرده بفرمایید.

حبيب اله دهمرده
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم «و به نستعین»
همه مناسبتها را گرامی میداریم. جناب آقای دکتر روحانی! حقیقتاً این گرانی کمرشکن آستانه تحمل مردم را بریده است. پیوسته مورد سؤال واقع میشویم. بند کمالخان و انحراف رودخانه هیرمند، حقآبه رودخانه هیرمند و دریاچه هامون مورد مطالبه جدی است. چرا با این سبک با افغانستان برخورد میشود؟ منطقه آزاد سیستان، بازارچههای مرزی، احیای سازمان عمران، رتبهبندی معلمان، نهضتیها، خریدخدمتیها، پیشدبستانیها، کنکوریها، همه در اختیار مسئولان است، میتوانند آنها را حل کنند. به چه بهانهای اینها باید عقب بماند؟
زیرساختهای گردشگری شهر سوخته، کوهخواجه، قلعهرستم، آسیاب بادیها و دهها مطلب میراثی دیگر به عنوان یک ظرفیت مورد مطالبه جدی مردم است.
جناب آقای رئیسی! برخورد قاطع با حرامخواران به ویژه آقازادهها و دانهدرشتها شبیه مرحوم خلخالی مطالبه جدی مردم است. کارخانه لاستیک، کاشی و سرامیک و دهها مطلب دیگر، بنگاه ریز و درشت و اجرای کامل طرح (46) هزار هکتاری سیستان. مطالبی از این دست که من فراوان تذکر دادم، بیش از این وقت را نمیگیرم. حقیقتاً تعدادی از این مسئولان بر روی دوش مردم گرانی میکنند، به جای اینکه مشکلی را حل کنند خود اینها تبدیل به مشکل شدهاند. ممنون و سپاسگزار از همه سروران.

علي نيک زادثمرين
از برادر دکتر دهمرده سپاسگزاریم. جناب آقای متفکر! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
خانم مقصودی! تذکر آییننامهای داشتید؟ آقای علی علیزاده تذکر آییننامهای دارید؟ آقای دکتر! به نوبت تذکرها را بر مبنای اسامی قرعهکشی اعلام میکنم.

علي نيک زادثمرين

علي نيک زادثمرين
جناب آقای متفکرآزاد! آقای علیزاده در تذکر نوبتشان بود، ظاهراً نبود که الان هستند. اعلام کنید که صحبت بفرمایند.

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای علیزاده بفرمایید.

علي علي زاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
مدتی است که بیماران دیابتی در تهیه انسولین با مشکل مواجه هستند. انسولین برای بیماران دیابتی حکم اکسیژن برای نفس کشیدن را دارد. در واقع طعم تلخ و دردناک نبود انسولین را خیلی وقت است که بیماران دیابتی کامل حس میکنند. اگر از گوشه کنار بازار و بازار آزاد هم انسولین پیدا میکنند آنقدر گران است که خیلی از این عزیزان نمیتوانند انسولین را پیدا کنند.
الان در کشور ما آمار رسمی نشان میدهد که (11) درصد جمعیت بالای (25) سال سن کشور دچار بیماری دیابت هستند. یعنی نزدیک (5) میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند که به انسولین نیاز دارند. از این تعداد حدود (700) هزار نفر به صورت روزانه برای چند نوبت نیاز به انسولین دارند که پیدا نمیکنند، الان با کمبود خیلی شدیدی در بازار مواجه هستیم، به طوری که انسولین قلمی را فقط از بازار سیاه و با قیمت خیلی گران میشود پیدا کرد. با اینکه وزارت بهداشت سعی میکند مدیریت کند، ولی با این همه هنوز خیلی از شهرها خصوصاً شهرهای محروم با وجود اینکه در سامانه وزارت بهداشت ثبتنام کردهاند، ولی دسترسی به انسولین قلمی ندارند.
وزارت بهداشت سعی میکند که بیماران دیابتی را ترغیب کند که از شیوه سنتی آمپول قدیمی استفاده کنند، ولی حقیقت این است که خیلی از این عزیزان به دلیل کهولت سن و نداشتن همراه و کمک نمیتوانند از آمپول سنتی قدیمی استفاده کنند و عادت دارند که از انسولین قلمی استفاده کنند. یک مدت شاهد بودیم که وزارت بهداشت گفت که در داخل تولید داریم، به اندازه کافی وارد کردهایم، حتی چند برنامه تلویزیونی هم رفت که هیچ کمبودی وجود ندارد. در حالی که تمامی بیماران خصوصاً شهرستانیهای دیابتی به شدت شاکی هستند که ما دسترسی به انسولین قلمی نداریم و الان وقتی دسترسی به انسولین قلمی نداشته باشند، شما تصور کنید که یک پیرزن یا پیرمردی، کسی که کهولت سن دارد و انسولین آمپولی نمیتواند استفاده کند، چه شکلی هر روز میخواهد بیرون برود یک نفری را پیدا کند تا این انسولین را برای او تزریق کند؟ به شدت در مشکل هستند.
وظیفه دولت این است که حتماً داروی مورد نیاز مردم را تأمین کند. این را چندین بار وزیر محترم و وزارت بهداشت، خودشان اعلام کردهاند که تأمین کردهایم و برنامه تلویزیونی هم برای آن رفتهاند، ولی عالم واقع نشان میدهد که در داروخانهها نیست و بیماران در تأمین انسولین با مشکل مواجه هستند. والسلام علیکم

علي نيک زادثمرين
از برادر عزیزم جناب آقای دکتر علیزاده سپاسگزاریم. این بحثی که ایشان فرمودند بحث بسیار مهمی است. خواهش من از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی این است که این را حتماً بررسی کنند، بحث ملی و مهمی است که ایشان فرمودند. آقای سیدالبرز حسینی بفرمایید.

سيدالبرز حسيني
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و احترام خدمت همکاران و ملت شریف ایران. جناب آقای رئیس! تذکر من تذکر ناظر بر ماده (161) آییننامه است. طرحی را کمیسیون عمران بالغ بر (30) جلسه تخصصی تقریباً روی آن وقت گذاشت و با عنوان طرح «جهش تولید و تأمین مسکن» با دوفوریت به صحن آورد و دوفوریت هم با توجه به مضمون ماده (161) آییننامه کاملاً روشن است که چه مدلی باید با آن برخورد کرد. در (19) شهریور نمایندگان محترم نسبت به طرح رأی دادند. مجدد برگشت و با یک اصلاحاتی در دوم مهرماه به صحن آمد، مجدد اصلاحیه آن هم رأی آورد. بعد از آن در نوبت است تا بحث مسکن در صحن مورد بررسی قرار بگیرد.
جناب آقای رئیس! ما قسم یاد کردهایم که رعایت اصول درون مجلس را به مساوات براساس آییننامه انجام بدهیم. سؤال بنده به عنوان یکی از اعضای کمیسیون عمران این است که چرا این طرح تا الان معطل مانده، با توجه به اینکه بحث مسکن یکی از مشکلات اساسی کشور است؟ قریب به (5/12) میلیون جمعیت جوان کشور سن ازدواجشان به بالای (24) سال رسیده، قریب به (5/2) میلیون نفر جوان کشور سن ازدواجشان به بالای (32) سال رسیده است. بروید ببینید اطراف شهرها چه وضعیتی هست.
خواهش من این است، ما قسم یاد کردهایم، هیأترئیسه محترم نسبت به موضوع به این مهمی که در این مدت پشت خط طرحها مانده و بعضاً دیده میشود بعضی از طرحهایی که داخل برنامه قرار میگیرد، چه موضوعی مهمتر از مسکن در کشور با توجه به شرایطی که خانوارهای بیبضاعت دارند، افراد و اقشار آسیبپذیر در کشور دارند؟
جناب آقای دکتر نیکزاد! درخصوص این طرح خود حضرتعالی و همکاران شاهد هستید در زوایای مختلف در کمیسیون اکثر کارشناسان بخش خصوصی و بخش دولتی، مرکز پژوهشها حضور پیدا کردهاند. چه دلیلی دارد که طرح دوفوریتی در مجلس بدون توجه به آییننامه پشت خط میماند و مطرح نمیشود و هر روز سؤال و پشت سر هم سؤال از عموم مردم و کارشناسان بابت اینکه این موضوع چرا در مجلس ابتر مانده است؟ خواهشم از حضرتعالی این است که در هیأترئیسه، موضوع، مجدد مطرح شود، در روزهای آتی در برنامه صحن قرار بگیرد که... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
10
اعلام وصول تقاضای بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربری فضای مجازی طبق اصل (85) قانون اساسی (ثبت 171)

علي نيک زادثمرين
اگر اجازه بدهید حاجآقا موسوی اعلام وصول دارند، آقای موسوی بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای دکتر! چند تا طرح و سؤال است که اعلام وصول میشود.
ـ طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربری فضای مجازی طبق اصل (85) قانون اساسی اعلام وصول میشود.
11
اعلام وصول (8) فقره طرح

سيدناصر موسوي لارگاني
طرح اصلاح بند «ب» ماده (14) قانون برنامه ششم توسعه اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح ماده (24) قانون معادن مصوب سال 1377 اعلام وصول میشود.
ـ طرح الحاق یک تبصره به قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و معلولین عادی و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور اعلام وصول میشود.
ـ طرح الزام سازمان سنجش آموزش کشور به طراحی سؤالات کنکور سراسری صرفاً از متن کتابهای رسمی آموزش و پرورش اعلام وصول میشود.
ـ طرح استفساریه تبصره (3) ماده (26) قانون نوسازی و عمران شهری اعلام وصول میشود.
ـ طرح استفساریه تبصره (3) ماده (6) قانون اصلاح معادن مصوب 12/9/1390 اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح ماده (54) قانون احکام دائمی برنامههای کشور در مورد شهرکهای صنعتی و تسری آن به شهرکهای کشاورزی اعلام وصول میشود.
ـ طرح الحاق یک تبصره به ماده (4) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور اعلام وصول میشود.
12
اعلام وصول (2) فقره سؤال

سيدناصر موسوي لارگاني
آقای دکتر! دو تا سؤال هم هست که اگر اجازه بفرمایید اعلام وصول شود.
ـ سؤال ملی جناب آقای علی کریمیفیروزجائی نماینده محترم بابل از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص علت عدم حضور مدیران ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سهامدار مؤسسات غیردولتی اعلام وصول میشود.
ـ سؤال ملی جناب آقای روحاله نجابت نماینده محترم شیراز و زرقان و تعداد دیگری از نمایندگان محترم از وزیر محترم کشور درخصوص علت عدم اجرای تکالیف قانونی توسط شهرداریهای کشور، در عمل به ماده (16) قانون بهبود فضای کسب و کار اعلام وصول میشود.
13
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

علي نيک زادثمرين
هفته بعد یکشنبه سالروز شهادت بیبی دو عالم حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) و اولین شهیده دفاع از ولایت است، بنابراین ما جلسه نداریم. اما جهت استحضار مردم و همکاران عزیزمان عرض میکنم جلسه بعدی ما انشاءالله ساعت (7:45) صبح روز دوشنبه (29) دیماه 1399 است و دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است که اعلام خواهد شد. بنابراین سرورانی که برای سرکشی به حوزه انتخابیه تشریف میبرند ما هفته بعد دوشنبه (7:45) دقیقه صبح جلسه علنی خواهیم داشت. پایان جلسه را اعلام میکنم.