1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه با حضور 238 نفر رسمی است. جهت اطلاع مردم عزیزمان عرض میکنم که جلسه از ساعت (8) صبح آغاز شده و تا ساعت (10) در ارتباط با مسائل بودجه و گزارش تلفیق بودجه بوده است. جلسه رسمی است، دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه شصت و چهارم روز یکشنبه، دوازدهم بهمن ماه 1399 هجریشمسی مطابق با هفدهم جمادیالثانی 1442 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح یکفوریتی اصلاح ماده الحاقی مصوب 13/6/1397 به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 15/7/1388 و اصلاحات و الحاقات بعدی.
2 ـ گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح مواد اول و هفتم قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن (اعادهشده از شورای محترم نگهبان 2).
3 ـ گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ورزش (اعادهشده از شورای محترم نگهبان 1).
4 ـ گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی (اعادهشده از شورای محترم نگهبان 1).
5 ـ گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح جهش تولید و تأمین مسکن.
6 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه یکفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (14) قانون صدور چک.
7 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه نحوه کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی حرفهای کشور.
8 ـ گزارش کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مورد واکسن کرونا چاپ سی و یکم (در اجرای ماده (101) آییننامه داخلی مجلس).
9 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد بررسی کیفیت تأمین و توزیع نهادههای دامی.
10 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد چگونگی اجرای سامانههای نظارتی در حوزه امور بانکی.
11 ـ انتخاب یک نفر از نمایندگان به پیشنهاد کمیسیون اقتصادی به عنوان ناظر در هیأت امنای صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان.
12 ـ اجرای تبصره (1) ماده (100) درخصوص گزارش آییننامه داخلی در مورد شفافیت آرای نمایندگان.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.
(آیات 14 ـ 1 از سوره مبارکه «فجر» توسط قاری محترم آقای محمدحسین سعیدیان تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
وَالْفَجْرِ * وَلَیالٍ عَشْرٍ * وَالشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ * وَاللَّیلِ إِذا یسْرِ * هَلْ فِی ذلِک قَسَمٌ لِذِی حِجْرٍ * أَلَمْ تَرَ کیفَ فَعَلَ رَبُّک بِعادٍ * إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ * الَّتِی لَمْ یخْلَقْ مِثْلُها فِی الْبِلادِ * وَ ثَمُودَ الَّذِینَ جابُوا الصَّخْرَ بِالْوادِ * وَ فِرْعَوْنَ ذِی الْأَوْتادِ * الَّذِینَ طَغَوْا فِی الْبِلادِ * فَأَکثَرُوا فِیهَا الْفَسادَ * فَصَبَّ عَلَیهِمْ رَبُّک سَوْطَ عَذابٍ * إِنَّ رَبَّک لَبِالْمِرْصادِ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاری عزیزمان جناب آقای محمدحسین سعیدیان تقدیر و تشکر میکنم، ترجمه آیات را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«به سپیدهدم صبح قسم. به شبهای دهگانه قسم. به زوج و فرد قسم. و به پایان شب قسم. در این همه قسم، قسم قانعکننده برای آدم عاقل که نیست؟ مگر ندیدی خدا چه کرد با قوم عاد و شهرشان ارم با آن بناهای بلندش. بناهایی که مثلش در شهرهای دیگر ساخته نشده بود و چه کرد با قوم ثمود. همانها که در کوهپایهها برای ساختن خانه تختهسنگها را میبریدند. و چه کرد با فرعون. هم او که حکومتی مقتدر داشت. آنها کسانی بودند که در شهرها حقکشیها کردند و در آنها خرابیها به بار آوردند. تا آنکه خدا شلاق عذاب را بر گرده آنها گرفت. بله خدا همیشه در کمین بدکارها است». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! چون قبل از این جلسه، جلسه غیرعلنی داشتیم، غایب و متأخر هم نداریم، خیلی ممنون.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت آغاز دهه مبارکه فجر و اظهارات وزیر امورخارجه آمریکا راجع به برجام

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً»
فرا رسیدن سالروز بازگشت تاریخی امام خمینی (رضواناللهتعالیعلیه) (حضار صلوات فرستادند) به کشور و آغاز دهه مبارکه فجر را به همه ملت ایران و به عدالتجویان سراسر جهان تبریک میگویم. ملت ما به رهبری آن بزرگمرد حقطلب و کمنظیر جرأت انقلاب پیدا کرد، تصمیمی که هرچند دلهای بسیاری از ملتهای ستمکشیده با آن همراه است و آرزوی بسیاری از مردم به آن معطوف است، ولی هر ملتی در طول حیات خویش قدرت عملی کردن آن را پیدا نمیکند. ایران حیاطخلوت قدرتهایی بود که در هیچ لحظهای از تاریخ، عدالت و حق را بر منافع استعماری و استکباری خود ترجیح ندادند.
نه از کشتن مردم ایران و قحطی و گرسنگی دریغ کردهاند و نه از به تاراج بردن منابع کشور، نه از اشغال ایران کوتاه آمدهاند و نه از جدا کردن بخشهای مختلف این آب و خاک. مردم ایران سالها نظارهگر قدارهبندی و عربدهکشی آمریکا و انگلیس در ایران بودند و با قدرتی که امام راحل به آنها داد خود در شکل دادن به سرنوشت ایران نقشآفرین شدند.
جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی خود آغازگر عصر جدید در جهان بود. همین حقیقت واکنش ابرقدرتهای شرق و غرب را برانگیخت تا فشارهای زیادی بر این کشور وارد کنند. اما این مشکلات، انقلاب اسلامی را متوقف نکرد. ما مزد قوی شدن بدون وابستگی خود را گرفتهایم و امروز ایرانی مستقل از چنبره قدرت این و آن داریم و در همین حال طرحهای موذیانه دشمنان را بر هم زده و آنها را وادار به عقبنشینی کردهایم.
آنهایی که به دنبال فلج کردن ایران سربلند بودند حالا یا فرو پاشیده، یا رو به افول هستند و اندیشه اشغال و کودتا را جز در مستندهای تاریخی جای دیگری نمیتوانند پیدا کنند. با این وجود امروز در کشور خود مشکلات ریز و درشتی داریم که مردم آنها را در زندگی روزمره خود کاملاً احساس میکنند، ولی این چنین نیست که این مشکلات بدون راهحل باشد.
نظام سیاسی انقلابی برآمده از اسلام بنبستی برای خودش متصور نیست. چراکه وعده نصرت الهی را با خود دارد، مشروط به آنکه به سنتهای الهی و حرکت عمومی مردم پایبند بمانیم. ما اتکا به هدایت الهی، اعتماد به مردم به ویژه جوانان و کارآمدی و عقلانیت را نسخه گرهگشا در مسیر انقلاب اسلامی میدانیم. بارها آزمودهایم و باور داریم که هرگاه کشور در مسیر قرار گرفته پیشرو، هرگاه ایمانش سستی گرفته یا به بیگانه اعتماد کرده یا نتوانسته با عقل و انضباط تدبیری أخذ کند کارش گره خورده است و کشتی کشورداری از حرکت ایستاده است. راه ما بازگشت به نسخه اصیل امام است. ایمان به خدا و توان مردم، خودباوری و کارآمدی.
حالا با گذشت بیش از (40) سال از انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی باید با شجاعت مسیر طیشده را ارزیابی کنیم، اشتباهات خود و هر آنچه ما را از آرمانهای اصیل انقلاب دور ساخت نقد کنیم و امیدوارانه و با برنامهای مشخص برای تکرار نکردن اشتباهات این مسیر و صیانت از آنچه به دست آوردهایم، به سمت آینده درخشان انقلاب اسلامی حرکت کنیم.
انقلاب اسلامی زنده و پویا به پیش میرود، ولی ممکن است ما از آن عقب بمانیم. انقلاب اسلامی با هیچ کس عقد اخوت نبسته است، به میزانی که ما بتوانیم عدالت را محقق سازیم و زندگی مادی مردم را تأمین و زمینه سعادت اخروی آنان را فراهم کنیم و به اندازهای که بتوانیم آنان را از زیر فشار مستکبرین بیرون بیاوریم، در مسیر انقلاب اسلامی هستیم و خواهیم توانست با ساختن جامعهای الگو به هدف اصلی گام دوم انقلاب یعنی ایجاد تمدن نوین اسلامی دست یابیم.
ما به همان میزانی که انقلابی هستیم و انقلابی عمل میکنیم، میتوانیم تکتک مردم ایران را قوی کنیم. اگر ادعای انقلابیگری ما، کارگران و معلمان و حقوقبگیران و همه زحمتکشان را ضعیف کرد و سفره آنان را کوچک ساخت، یعنی عمل و تصمیمهای ما انقلابی نبوده است. انقلاب اسلامی به نفع مردم است و هر آن کس که انقلابی عمل کند ایران را قوی خواهد کرد.
هفته گذشته برای نظارت میدانی از چگونگی اجرای قانون لغو تحریمها به سایت هستهای فردو رفتم و همچنین در بازگشت، بدون اطلاع قبلی برای نظارت میدانی از وضعیت تولید به شهرک صنعتی جنوب تهران سر زدیم. خوشحالم از اینکه با همراهی دولت محترم چرخ سانتریفیوژهای هستهای به حرکت درآمده است و امیدوارم بتوانیم با برنامهریزی، همدلی و جدیت چرخ تمام کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل کشور را نیز به حرکت درآوریم و تولیدکنندگان و کارگران را در میانه سختیها و فشارهای تحریم و موانع دستوپاگیر تولید تنها نگذاریم.
با چرخیدن چرخ سانتریفیوژها و غنیسازی (20) درصدی، دست دستگاه دیپلماسی برای رفع تحریمها پر شده است و معتقدیم صنعت هستهای هم با عواید اقتصادی حاصل از تولید انرژی و با تولید رادیودارو و همچنین منافع متعدد در بخشهای کشاورزی میتواند در خنثیسازی تحریمها مؤثر باشد.
اما با این وجود در بازدید از کارخانههای نیمهتعطیل در شهرکهای صنعتی جنوب تهران، صنعتگران و تولیدکنندگان از نچرخیدن چرخهای صنعت گلایه میکردند. کارآفرینهایی که با عشق و علاقه کارخانه خود را راه انداختهاند و حالا در میان قوانین زائد، رانتهای میلیارد دلاری و تصمیمهای ضدتولید به خصوص فشارهای بیمنطق و کمرشکن بانکها نفسهای آخر را میکشند.
در کمیسیون تلفیق تصمیمات خوبی برای تولید گرفته شده است، مانند کاهش مالیات تولیدکنندهها و بخشش جریمههای تأمیناجتماعی تولیدکنندگانی که اشتغال خود را حفظ میکنند. اما اینها کافی نیست. مجلس با تشکیل کمیسیون ویژهای جهت تولید مصمم است با ادامه نظارت میدانی و معلوم کردن مشکلات کارآفرینان، رفع تحریمهای تولید داخلی و باز کردن زنجیرههای بسته شده به پای تولیدکنندگان توسط بانکها، تأمیناجتماعی و مالیات و همچنین اولویت دادن به رفع قوانین زائد، مسیر چرخیدن چرخ کارخانهها را هموار کند و دولت محترم نیز بتواند در این مسیر تولید و اشتغال کشور را به رونق در آورد.
در پایان ضروری است با توجه به اظهارنظر وزیر خارجه آمریکا تصریح شود، موضع این دولت درباره ایران ناامیدکننده بود. دولت آقای بایدن به جای اینکه برای انجام تعهدات خود پیششرط بگذارد، باید معلوم کند که چگونه میخواهد تعهد رفع تحریمها را به شکل عملی لغو کند. آمریکا اگر اعتقادی به برجام دارد به جای شرط گذاشتن باید در عمل پایبندی خود را به آن نشان دهد. تجربه برجام جلوی چشمان مردم ایران است.
مردم باهوش ایران سادهاندیش نیستند که دوباره وارد بازی اقدامات نقد در برابر وعدههای نسیه شوند. مثل این است که ما پول کالایی را به فروشنده دادهایم، اما کالایی تحویل نگرفتهایم. چه کسی حاضر به چنین معاملهای است؟ بنابراین دولت جدید آمریکا به جای پیششرط گذاشتن، به فکر چگونگی اجرای عملی رفع تحریمها و عمل به تعهدات قانونی خود باشد.
4
تصویب طرح الحاق یک تبصره به ماده الحاقی قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 13/6/1397 (ثبت 69)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب خدمت همکاران عزیز و مردم عزیز ایران اسلامی. آقای رئیس! اولین دستور، ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درخصوص طرح یکفوریتی اصلاح ماده الحاقی به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی است که در جلسه قبل پیشنهادات را بررسی کردیم، پیشنهاد آقای علیزاده و آقای ویسکرمی رأی نیاورد. در خدمت آقای جبار کوچکینژاد هستیم تا پیشنهادشان را مطرح بفرمایند. (علیزاده ـ پیشنهاد داریم) آقای علیزاده! پیشنهاد شما رأی نیاورد. بفرمایید، آقای علیزاده! کدام پیشنهاد را مطرح میفرمایید؟ شماره ردیف را بفرمایید.

علي علي زاده

احمد اميرآبادي فراهاني
ردیف (1) را که مطرح کردید رأی نیاورد.

علي علي زاده
پیشنهاد دهنده
نه، آن بازگشت به اصل بود.

احمد اميرآبادي فراهاني
بفرمایید اصلاح کل را مطرح کنید.

علي علي زاده
پیشنهاد دهنده
من بیایم آنجا مطرح کنم اینجا شلوغ میشود بعد سررشته کلام از دست من در میرود.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! بازگشت را مطرح کردند رأی نیاورده است. آقای علیزاده! آقای رئیس میفرمایند پیشنهاد شما قابل طرح نیست.
آقای علیزاده! چرا اینجا تشریف آوردهاید بفرمایید سر جایتان.

محمدباقر قاليباف
آقای علیزاده! خواهش میکنم بفرمایید همانجا مطرح کنید.

علي علي زاده
پیشنهاد دهنده
دفعه قبل هم همینطور شد. آنجا رشته کلام از دستم در میرود. نمیگذارند صحبت کنم، شما بفرمایید نظم را رعایت کنند.

احمد اميرآبادي فراهاني
شما بفرمایید سر جایتان میگویم آنجا نظم را رعایت کنند.
اگر اینطوری باشد نمیشود صحن را اداره کرد. عذرخواهی میکنم. آقای علیزاده! آقای رئیس میفرمایند پیشنهاد شما قابل طرح نیست.

محمدباقر قاليباف
آقای علیزاده نگاه کنید! شما در پیشنهادی که اینجا دادید در حقیقت دومرتبه دارید به آن موضوعی برمیگردید که مجلس به آن رأی داده است. قابل طرح نیست، این رأی نیاورده، باز شما دومرتبه با یک ادبیات دیگر همان را نوشتید، قابل طرح نیست.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای کوچکینژاد! بفرمایید پیشنهادتان را مطرح کنید. آقای رئیس! ببینید قابل طرح است؟ شما طرح کنید تا آقای رئیس تصمیم بگیرند.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
قابل طرح است.
بسم الله الرحمن الرحیم
سالروز ورود حضرت امام عزیز را به کشور ایران و همچنین آغاز دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت ایران و همکاران عزیز تبریک عرض میکنم. آقای رئیس! یک دقیقه گوش کنید، من قبل از اینکه به این پیشنهاد ورود کنم در رابطه با همین طرح همکاران یک تذکر دارم.
آقای رئیس! ما قانون استخدام پیشدبستانیها و خرید خدمات آموزشی را بدون آزمون تصویب کردیم. متأسفانه وزارت آموزش و پرورش که (آقای احمدیلاشکی) اینجا حضور دارد و خودش هم در تصویب آن قانون نقش داشت، آییننامهها و بخشنامههایی که مینویسد درست برخلاف قانون است و مدام این عزیزان را در جلوی مجلس جمع میکنند و دچار مشکل شدهاند.
من از شما یک درخواست دارم، یک نمایندهای را مشخص کنید، یا به کمیسیون آموزش و تحقیقات مأموریت بدهید در اجرای این قانون مراقب باشد که اینقدر دولت با بخشنامههای غیرقانونی خودش این عزیزان را جلوی مجلس و جاهای دیگر تجمع ندهد.
حالا پیشنهاد ما؛ آقای رئیس! من چهار تا پیشنهاد دارم.

احمد اميرآبادي فراهاني
الان شما سومی را مطرح کنید.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
پیشنهاد سوم که تقریباً تجمیع بقیه پیشنهادها است. همکاران عزیز! من از همکاران درخواست میکنم، این مربوط به همه شهرستانهای کشور است، زمانی که ما داشتیم قانون را تصویب میکردیم یک لفظ «تجمیعی» به کار بردیم. در این لفظ «تجمیعی» نزدیک به هزار نفر این آموزشدهندگان یا آموزشیاران حذف شدند. علت این بود که ما گفتیم تجمیعی، بعد تفسیر شد که دو نفر به بالا و بعضی افراد بودند که (10)، (15) سال سابقه دارند، یک سال یک آموزشدهنده داشتند، سال بعد پنج تا داشتند. در نتیجه چون یا در سال آخر یک نفر داشتند، گفتند اینها نمیتوانند در آزمون شرکت کنند. بخشی از پیشنهاد من این است که منظور این است که یک نفر به بالاتر میتوانند در آزمون شرکت کنند.
در همین پیشنهاد دوم هم این است افرادی که قبل از سال 98 سابقه دارند، در آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی در بدترین و سختترین شرایط به آموزش و پرورش کمک کردهاند، پنج سال، ده سال سابقه دارند، اینها از حضور و شرکت در آزمون حذف شدهاند. ما برای اینکه واقعاً این ماجرا را کلاً ببندیم، آموزش و پرورش یک آزمون داخلی میگیرد، هر چقدر نیاز دارد، نیاز آموزش و پرورش هم مشخص است، با آن نیاز با آزمون از بالاترین نمره میآید تعدادی افراد را به عنوان معلم بعد از دورههای دانشگاه فرهنگیان استخدام میکند. از همکاران عزیز درخواست دارم به این رأی بدهند تا اینکه این ماجرای نهضت سوادآموزی یا آموزشیاران نهضت سوادآموزی که سالیان سال تجمع میکنند، حتی در همین مجلس دهم اینها شهید دادهاند، اینجا تجمع کرده بودند، داعش حمله کرد، یکی، دو نفر از این آموزشیاران در همین مجلس شهید شدند. به احترام آن شهدا و به احترام این عزیزانی که سالیان سال کار کردند، به این پیشنهاد رأی بدهید تا این ماجرا برای همیشه ختم شود.

محمدباقر قاليباف

روح اله متفکرآزاد
مخالف محترم جناب آقای محمدتقی نقدعلی هستند، بفرمایید.

محمدتقي نقدعلي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
«لیس البر بان تاتو البیوت من ظهورها ولکن البر من اتقی واتو البیوت من ابوابها».
اولاً همکاران گرامی دقت کنند، این روزها بحث شفافیت آرا در بین مردم نقل مجالس شده است. این مجلس با قول شفافیت آرا به میدان آمد. در شماره سیزدهم صفحه کارتابل شما شفافیت آرا قرار داده شده، برای پیش انداختن این موضوع توصیه میکنم همکاران گرامی امضا کنند، از هیأترئیسه هم تقاضا میکنم این موضوع را پیش بیندازند. در باب استیضاح وزیر اقتصاد با (100) امضا هیأترئیسه محترم این استیضاح را در دستور کار قرار بدهند.
اما پیرامون بحث آموزشیاران نهضت سوادآموزی؛ عزیزان من! یک موضوعی اتفاق افتاده است، در شرایط خاص کرونایی. چارچوب عددی شرکتکننده در آزمون جدید کاملاً مشخص است. بنا داریم برای کسانی که به خاطر شرایط کرونایی نتوانستند شرکت کنند یک ارفاقی بکنیم. البته عزیزان مستحضرند، مقام معظم رهبری تأکید فرمودهاند که استخدام معلمین و ورود به عرصه آموزش و پرورش باید از چارچوب دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی صورت پذیرد. ما بناست امانتهای خودمان را دست معلمین بدهیم. امروز وضعیت بعضی از معلمین در کیفیت آموزش و پرورش وضع مطلوبی نیست. بله، ساز و کار استخدام ساز و کار غلطی است. امروز در سراسر کشور شما ببینید در یک اداره بعضاً تا شش نوع استخدام داریم، رسمی، پیمانی، قراردادی، قرارداد مستقیم، شرکتی، چه و چه.
یک بار برای همیشه تقاضا میکنم مجلس شورای اسلامی بیاید و سفره تعدد انواع استخدام که روحیه تبعیض را در بین کارکنان دولت بالا برده است را برچیند. شما همکاران در حوزه انتخابیه مستحضرید در هیچ جلسهای شرکت نمیکنید، روزهایی که ملاقات عمومی دارید عمده مراجعات به خاطر تبعیضات انواع استخدام است. لذا تقاضا میکنم هر روز یک تبصره و یک بند اضافه نشود، الان عزیزان آمدهاند مجدداً دایره این آزمون را گسترش دادهاند. توسعه دایره این آزمون به ضرر آموزش است. اصلاً و اساساً ورود معلمین از کانال و مسیری غیر از مسیرهای کارشناسیشده ضربه به علم و اخلاق دانشآموزانمان میزند. اینکه یک عدهای یک مدتی در یک پروسه خاص ورود پیدا کنند و برای خودشان احساس حق کنند، دو روز یک مرتبه تجمعاتی.
لذا من تقاضا میکنم این آزمون به همین شکلی که وارد شده است، در شکل محدود اتفاق بیفتد، اما مجلس نسبت به عوض کردن رویه استخدامی یک تصمیم جامع و فراگیر بگیرد.
امروز مشکل آموزشیاران را حل میکنید، فردا با حقالتدریسها چه میکنید؟ پسفردا با مدارس حامی و مدارسی که در قالب برونسپاری اتفاق افتاده است چه خواهید کرد؟ با شرکتیهای بیمارستانی چه خواهید کرد؟ لذا من تقاضا میکنم به همین میزان محدودی که برای شرایط کرونایی است تغییر نکند، مخالف پیشنهاد برادر عزیزم آقای کوچکینژاد هستم، به این پیشنهاد رأی موافق ندهید. والسلام

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی موافق هستند، بفرمایید.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
با تبریک ایام خجسته دهه فجر و روز (12) بهمن سالروز ورود امام راحل بزرگوار به ایران اسلامی، یاد و خاطره آن روزها را گرامی میداریم و به روان پاک امام راحل بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی سلام و درود میفرستم.
این موضوع، پیشنهادی که برادر عزیزمان جناب آقای کوچکینژاد دادهاند را عنایت کنید تکمیلکننده آن پیشنهادی است که کمیسیون آموزش عالی آورده است. نفی یا نقض پیشنهاد کمیسیون نیست، بلکه یک مطلبی را آورده که برای همیشه مشکل آموزشیاران و آموزشدهندگان مستمر نهضت سوادآموزی را حل کنند.
مخالف محترم نکته بسیار ارزشمندی را یادآور شدند، برادر عزیزم جناب آقای حجتالاسلام آقای نقدعلی فرمودند که بیان و سیاست کلی ابلاغشده از سوی مقام معظم رهبری این است که دانشگاه فرهنگیان دروازه ورود به آموزش و پرورش باشد. این یک حقیقت و یک سیاست راهبردی است، همه باید به آن توجه کنیم.
این درست است، ما هم به آن تأکید داریم، اما چگونه این عملیاتی میشود، چگونه این در جامعه عینیت پیدا میکند؟ چه زمانی اینطور خواهد شد که ما مربی یا معلمی غیر از دانشگاه فرهنگیان در آموزش و پرورش نداشته باشیم؟ این زمانی است که راههای دیگر را از قبل بسته باشیم و کسانی که تا به حال برای آنها حقی ایجاد شده است، تکلیف آنها را روشن کنید و منبعد آموزش و پرورش نه به صورت حقالتدریسی و نه به عناوین دیگر نباید افرادی را در آموزش و پرورش بیاورد که بعداً نسبت به آنها حق ایجاد شود.
اما ما موظفیم نسبت به کسانی که بودهاند، تجربه دارند، سالها کارکردهاند، با عنوان آموزشیار نهضت سوادآموزی رفتهاند در روستاها و مناطق محروم وقت گذاشتهاند، زحمت کشیدهاند، خیلی از اینها به دفاتر تکتک نمایندگان مراجعه کردهاند، من خودم با تعداد زیادی از اینها بارها صحبت کردهام. ابتدا فکر میکردم که شاید تحصیلات اینها بالا نیست، وقتی بررسی کردم دیدم لیسانس و فوقلیسانس در میان اینها هستند و تجربه تدریس هم دارند.
آقای کوچکینژاد نمیگوید همه اینها را استخدام کنید، پیشنهادش این است که از اینها آزمون گرفته شود، آزمونی که با همان رویکرد دقیق انتخاب معلم و مربی است، آموزش و پرورش متکلف و متولی آن است.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای میرتاجالدینی عذرخواهی میکنم! با توجه به مشورتهایی که معاونت محترم قوانین دادند، آقای رئیس میفرمایند این اصلاً قابل طرح نیست.

سيدمحمدرضا ميرتاج الديني
موافق
دیگر آن تصمیم با آقای رئیس است.

احمد اميرآبادي فراهاني
دو، سه تا از همکاران آمدند بالا شفاهاً تذکر دادند، آقای رئیس تذکر شفاهی همکاران را پذیرفت، خیلی ممنون. آقای رئیس! پیشنهاد بعدی پیشنهاد جناب آقای ویسکرمی است که تشریف ندارند. آقای کوچکینژاد! اصلاح جزء را مطرح میفرمایید؟ آقای رئیس! این هم قابل طرح نیست.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
قابل طرح است، برادر من، آقای امیرآبادی! شما اجتهاد نکنید. آقای رئیس! این قابل طرح است، اصلاح جزء است.

محمدباقر قاليباف
اجازه بدهید. نخیر، شما با یک قانون دارید عوض میکنید. شما آمدید زمان را به قبل از سال 99 میبرید. هر سال را عقب میآورند، بار مالی دارد، اصلاً قابل طرح نیست.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! پیشنهاد بعدی باز هم پیشنهاد آقای کوچکینژاد است. میخواهند مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن را اضافه کنند.

محمدباقر قاليباف
این را میتواند طرح کند، در رابطه با مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن قابل طرح است، بفرمایید.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
آقای دکتر قالیباف! من از شما درخواست میکنم، اینجا مجلس قانونگذاری است. یک نفر از (معاونت) قوانین نمیتواند یک تصمیم را بگیرد، من اصلاح جزء دادهام، شما اشتباه کردید گفتید، آن 98 را که شما گفتید قابل طرح نیست من طرح نکردم. اصلاح جزء از سال 98 نیست، اصلاح جزء در داخل قبل از سال 91 و 92 است، ما اصلاً تغییراتی ندادهایم. ما یک بحثی تجمیعی داشتیم، الان صحن تشخیص میدهد این تجمیعی آیا دو دانشآموز یا یک دانشآموز به بالا؟ شما نباید با نمایندگان به این شکل عمل کنید.

محمدباقر قاليباف
آقای کوچکینژاد! شما الان دارید بند (5) را میگویید.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
من دارم بند (7) را توضیح میدهم.

محمدباقر قاليباف
عزیز من! الان نوبت شما در بند (6) است، بند (7) هم برای شماست، ولی فعلاً بند (6) است. شما بند (6) مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن را بفرمایید.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
بند (6) را چون آقای امیرآبادی و دوستان میگویند در تلفیق، این را آوردیم که معلمین قرآن و طرح امین میتوانند از قانون بودجه استفاده کنند، آنجا هم شاید شورای نگهبان ایراد بگیرد، من هم بند (6) را میخواهم مطرح کنم و بند (7) که یک نفر به بالا است این فقط اصلاح متن قانون است. یعنی ما نیامدیم یکی را از سال 98 مطرح کنیم.

محمدباقر قاليباف
آقای کوچکینژاد! من میگویم بندهای (6) و (7) شما وارد است، میتوانید مطرح کنید، من که بحثی ندارم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای کوچکینژاد الان کدامیک را مطرح میکنید؟

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
اول بند (6). همکاران عزیز! تعدادی از عزیزانی که در چند سال قبل، یعنی تقریباً بیش از هفت، هشت سال قبل وارد آموزش و پرورش شدند، تحت عنوان مدرسین قرآن، آقای حاجیبابایی و دوستان دیگر اینجا هستند. اینها سالیان سال دارند تدریس میکنند، در بخشهای پرورشی، قرآن، احکام، نماز جماعت و بسیاری از امورات فرهنگی مدارس دارند کار میکنند، ولی هیچگونه امتیازاتی برای اینها قائل نشده است.
پیشنهاد ما این است در این آزمونی که میخواهند برای آموزشیاران نهضت سوادآموزی برگزار کنند این عزیزان هم که مثل آنها سابقه دارند، بتوانند در آن آزمون شرکت کنند، اگر حدنصاب نمره را آوردند مثل بقیه افراد از این امتیازات و عنایتی که مجلس شورای اسلامی به این عزیزان دارد برخوردار شوند.

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای توانگر مخالف هستند، بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای توانگر مخالف هستند که صحبت نمیکند. پیشنهاد این است که «مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن» بعد از «آموزشیاران نهضت سوادآموزی» اضافه شوند.

محمدباقر قاليباف
دولت مخالف است، کمیسیون موافق است. حضار 231 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای کوچکینژاد! پیشنهاد بعدی خودتان را مطرح کنید.

جبار کوچکي نژادارم ساداتي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
من از همکاران عزیز تشکر میکنم، در ایام دهه فجر این عزیزان را هم خوشحال کردند. آقای رئیس! تا به حال شما داشتید صحبت میکردید، یک تذکر کوچک؛ این قانونی که در مورد پیشدبستانیها و خرید خدمات قبلاً تصویب شده، متأسفانه آموزش و پرورش با آییننامههایی که مینویسد مدام اینها را به خیابان میریزد و شما الان نگاه کنید، یک مأمور بفرستید که چند تا آییننامه و بخشنامه را اینها اصلاح کردهاند. معتقد به این هستم که کمیسیون آموزش و تحقیقات را مأمور کنید در بخشنامههایی که اینها صادر میکنند اگر خلاف قانون است، همانجا جلوی آن را بگیرند.
اما پیشنهاد من؛ پیشنهاد در رابطه با بحث اینکه ما در قانون تصویب کردیم که آموزشیاران نهضت سوادآموزی، آنهایی که تعدادی دانشآموز تجمیعی دارند، آنها در آزمون شرکت کنند. آزمون گرفته شد، به خاطر کرونا و مسائل دیگر مجلس تشخیص داده که یک بار دیگر از اینها آزمون بگیرند. یک تعداد از این آموزشیاران که حدود (1000) نفر در سراسر کشور هستند، اینها در بعضی سالها یک نفر دانشآموز داشتهاند که نتوانستهاند دو، سه، چهار نفر داشته باشند. به خاطر این تفسیری که از قانون دارند، دو نفر به بالا، این (1000) نفر از شرکت در آزمون حذف شدهاند. مدام جلوی مجلس میآیند و اعتراض خودشان را به نمایندگان اعلام میکنند. من از همکاران عزیز درخواست دارم به این پیشنهاد رأی بدهند که این (1000) نفری که باید در آزمون شرکت کنند با این رأی قاطع شما در آزمون شرکت کنند. اگر بنیه علمیشان به اندازه کافی است و میتوانند یک معلم شوند، شرایط گزینشی را طی میکنند، دورههای دانشگاه فرهنگیان را هم طی میکنند، اینها بتوانند مثل بقیه کسانی که به زودی آموزش و پرورش آزمون میگیرد، در آزمون شرکت کنند.
من باز هم یک تأکید دارم، آقای رئیس! سند مالی را مجلس در قانون حذف کرده است. به آموزش و پرورش تذکر بدهید اینقدر روی تفسیر خودش از قانون روی اعصاب این عزیزان راه نرود و اینهایی که قبلاً تصویب شده بتوانند استخدام شوند.

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکر. مخالف محترم جناب آقای طغیانی هستند، بفرمایید.

مهدي طغياني
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران گرامی توجه بفرمایند! الان دقیقاً بحث چیست؟ بحث این است که بعضی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی فقط یک نفر تحت آموزش داشتهاند. الان میخواهند این یک نفر را هم اضافه کنند. اگر در دورههای قبل تعداد سوادآموزان این آموزشیار ما بالاتر بوده اشکالی ندارد، ولی اگر در همه دورهها فقط به یک نفر درس داده، آیا ما باید الان او را به این آزمون اضافه کنیم و در وزارت آموزش و پرورش استخدام کنیم؟ آیا این اساساً کار درستی است؟ آموزشیاری که صرفاً یک نفر کمسواد یا بیسواد تحت آموزش او بودهاند را باید به عیال دولت اضافه کرد؟
خواهش من این است اگر در یک دوره این اتفاق افتاده اشکالی ندارد، ولی اگر در همه دورهها او فقط یکی، دو نفر به سختی آموزشپذیر داشته را نباید اضافه کرد. دوستان! اینها بار مالی برای کشور ایجاد میکند. خواهش من این است به این پیشنهاد رأی ندهید و این را به وزارت آموزش و پرورش بسپاریم. اگر در آن آییننامه لازم است تجدیدنظر شود و کسانی که در دورههای متعدد آموزشپذیرهای بیشتری داشتهاند، حالا در یک دوره مثلاً به یک نفر رسیده، آنها استثناء شوند. ولی این برای همه کسانی که رفتهاند به زور یک نفر آدم کمسواد پیدا کردهاند و او را آموزش دادهاند، این باز نشود. ما میخواهیم اینجا (1000) نفر به آزمون اضافه کنیم و اینها میتوانند به عیال دولت اضافه شوند، خیلی ممنون.

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکر، در خدمت جناب آقای احد آزادیخواه هستیم، بفرمایید.

احد آزادي خواه
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
«والفجر و لیال عشر»
دهه مبارکه فجر شکوهمند انقلاب همیشه سرافراز اسلامی را خدمت همه هموطنان عزیز ایران اسلامی تبریک، تهنیت و شادباش عرض میکنیم. خدا را شاکریم در این دهه شکوهمند فجر انقلاب ذلت سفاکترین عنصر حال حاضر روی زمین یعنی ترامپ قمارباز را دیدیم و یک بار دیگر بر جهانیان ثابت شد که خون شهید همیشه میجوشد. این عزتی است که قرآن فرمود «فلله العزه جمیعاً».
آقای رئیس! من در واقع موافق پیشنهاد همکار عزیزم جناب آقای کوچکینژاد هستم. همکاران گرامی! ما یک حکمی را میخواهیم امروز رأیگیری کنیم و در دستور صحن داریم، آن هم اینکه آموزشدهندگان مستمر نهضتسوادآموزی یک بار بتوانند در آزمون شرکت کنند. پیشنهاد آقای کوچکینژاد این است که اگر مربی نهضت سوادآموزی و آموزشدهندهای یک فراگیر داشته باشد هم شامل شود.
همکار عزیز مخالفمان فرمودند ممکن است کسی رفته باشد به زور یک نفر کمسواد را پیدا کرده باشد. من ضمن حرمت به همکار گرامی خودم عرض میکنم این کلمه زور را ما از کجا آوردیم؟ زوری در کار نیست. من مربی و معلم نهضت هستم، میروم در روستایی، در منطقه حاشیه شهری، در یک جای دورافتادهای اعلام آمادگی میکنم، میگویم مردم بیایید هر کسی کمسواد است من سوادآموزی کنم، یک نفر استقبال میکند.
از من نیفتاده، همکاران عزیز! شما همه به خاطر خدا رأی میدهید، خدای منان را شاکریم، مجلس یازدهم مثل خیلی از ادوار گذشته نمایندگان واقعاً برای حل مسأله مردم دارند تلاش میکنند، این هم یک میدان است. ما باید فردا بتوانیم پاسخ آن مربی که رفت اعلام آمادگی کرد، تبلیغ کرد، اما از مردم یک نفرشان آمد استقبال کرد.، گناه این چیست؟ اصلاً اگر ما این کار را انجام ندهیم، آقای رئیس! ممنونم از اینکه آقای امیرآبادی شما را به مصادره گرفته و نمیگذارد حرف حقیر را استماع بفرمایید.
آقای قالیباف! فقط به قم فکر نکنید، به ملایر هم فکر کنید، به شیراز و اصفهان و تهران و جاهای دیگر هم فکر کنید و استماع کنید. (امیرآبادیفراهانی ـ شما با صحن صحبت کنید) این تبعیض ناروا میشود، یعنی اینکه ما کسی که ده نفر دانشآموز دارد را قبول کنیم، آن کسی که دوست داشت (20) نفر داشته باشد، اما یک نفر بود را قبول نکنیم. تقاضای من این است همکاران عزیز به خاطر حمایت از طبقه ضعیف به این پیشنهاد رأی مثبت بدهند.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! رأی بگیرد. پیشنهاد آقای کوچکینژاد عبارت «یک نفر و بالاتر سوادآموز» به رأی گذاشته میشود.

محمدباقر قاليباف
دولت و کمیسیون مخالف هستند. حضار 235 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب نشد.

محمدباقر قاليباف
ادامه دستور جلسه را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! در ادامه دستور قبل آخرین پیشنهاد را آقای علیزاده در ردیف هشتم دارند. آقای علیزاده! پیشنهادتان را مطرح بفرمایید.

علي علي زاده
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران محترم عرض سلام و ادب دارم. همکاران محترم! خواهش میکنم یک لحظه توجه بفرمایید، موضوع مهمی است. دوستان عزیز! در دو، سه روز اخیر همه ما از رسانههای جمعی شنیدیم که آموزش و پرورش، معاون محترم وزیر آموزش و پرورش و وزیر آموزش و پرورش اعلام کردند که (88) هزار نفر تا آخر 1400 جذب خواهند کرد. این (88) هزار نفر در واقع مشمولین همین طرحی هستند که الان در دستور کار مجلس قرار دارد. یعنی سربازمعلمان، نهضتیها، حقالتدریسیها و پیشدبستانیها. جالب قضیه این است که از داخل این (88) هزار نفر فقط برای نهضت سوادآموزیها که (17) هزار نفر میشدند آزمون گذاشتهاند. یعنی عین بیعدالتی و عین تبعیض ناروا.
اساس این طرح برای این ارائه شده که جلوی این بیعدالتی و تبعیض ناروا گرفته شود. چطور میشود که برای (71) هزار نفر از گروههای دیگر که شامل سربازمعلمها و پیشدبستانیها میشود، برای آنها آزمون ورودی گذاشته نمیشود، فقط برای نهضتیها آزمون ورودی گذاشته میشود.
دوستان عزیز! یک روزی در این کشور یک مشکل اساسی وجود داشت، آن هم بحث بیسوادی بود که حضرت امام هم امروز از قضا (12) بهمنماه سالروز ورود حضرت امام به کشور است، دقیقاً در همان ساعت و همان روز، بحث این دوستان افتاده است.
به فرمان حضرت امام نهضت سوادآموزی شکل گرفت، یک عده از جوانان این ممکلت راه افتادند روستا به روستا و خانه به خانه رفتند، در مناطق محروم دنبال باسواد کردن فرزندان همین ملت، زحمت کشیدند، زجر کشیدند، درد کشیدند تا با بیسوادی مقابله کنند، تا ملت را از بیسوادی و فلاکت نجات بدهند. الان که تقریباً بیسوادی به صفر رسیده است، به زحمت همین دوستان، الان که این دوستان سن استخدامشان گذشته و سراغ ما آمدهاند که یک فکری به کار ما کنید، ما نرفتیم که حرفه و فن یاد بگیریم، نرفتیم استخدام شویم، رفتیم به فرمان امام با بیسوادی مقابله کنیم. الان به جامعه برگشتهاند، عین بعد از هشت سال دفاع مقدس داریم به آنها چه میگوییم؟ داریم به آنها میگوییم شما اَخ هستید، شما بیسواد هستید.
هر جای دنیا چنین افرادی بودند به خدای احد و واحد قسم اگر اینها چشمآبی بودند، اگر در اروپا بودند تندیس آنها را درست میکردند و در میادین شهرها میگذاشتند، از آنها تجلیل میکردند. بعد اینها رفتهاند بیسوادی را در کشور ریشهکن کردهاند، برگشتهاند، امروز با آنها داریم چکار میکنیم؟ به آنها میگوییم که شما اَخ هستید، شما بیسواد هستید. من خاطرم هست که در جلسه قبلی دوستان مخالف اهانتی نبود که به این دوستان نکنند. چطور به اینها میگوییم بیسواد در حالی که همینها عامل ریشهکنی بیسوادی در این کشور بودند. از همان دانشگاهی مدرک گرفتند که بقیه این (71) هزار نفر هم از همان دانشگاه مدرک گرفتند. مگر معیار سنجش بیسوادی چیست؟
دوستان از کجا دارند میگویند که اینها بیسواد هستند؟ مگر با معدل بالاتر از همان دانشگاه مدرک نگرفتهاند؟ برخی از دوستان میگویند که این خلاف منویات مقام معظم رهبری است. در جلسه قبل این دوستان بیش از ده بار از رهبر معظم انقلاب هزینه کردند، چرا برای بریدن نان یک عده مظلوم از رهبر معظم انقلاب هزینه میکنید؟ چرا برای دفاع از عدالت و حق از رهبر معظم انقلاب هزینه نمیکنید؟
رهبر معظم انقلاب فرمودند که جذب آموزش و پرورش از کانال دانشگاه فرهنگیان باشد. (امیرآبادیفراهانی ـ وقتتان تمام است دوباره میرود برای جلسه بعد، دیگر نمیرسیم) دوستان توجه کنید! ظرفیت پذیرش نیرو دانشگاه فرهنگیان (20) هزار نفر است، در حالی که آموزش و پرورش (300) هزار نفر نیرو نیاز دارد. برادر من! برای (71) هزار نفر دیروز وزیر اعلام کرد استخدام داریم، در حالی که...

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای علیزاده! وقتمان کم است، دارید ضرر میکنید، بگذارید مخالف و موافق صحبت کنند.

علي علي زاده
پیشنهاد دهنده
وقت دارم، اجازه بدهید از وقتم استفاده کنم.

احمد اميرآبادي فراهاني
نمیرسیم، اصل این طرح امروز باید به شورای نگهبان برود. به ما زمان بدهید. بگذارید رأی بگیریم.

علي علي زاده
پیشنهاد دهنده
در حالی که این دوستان زجر کشیدهاند، زحمت کشیدهاند. دوستان! وقتی حضرت امام میفرماید نمایندهها را از کسانی انتخاب کنید که طعم تلخ محرومیت را چشیده باشند، دقیقاً به خاطر همین است. این دوستان با زجر آمدهاند درس خواندهاند و درس دادهاند. میگوید:
احساس سوختن به تماشا نمیشود
آتش بگیر تا که بدانی چه میکشم
دوستان! (قطع میکروفن)

احمد اميرآبادي فراهاني
اگر مخالف لطف کنند صحبت نکنند موافق هم صحبت نکند رأی بگیریم.

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای نقدعلی مخالف هستند.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای نقدعلی! اجازه بدهید عبور کنیم، خیلی وقتمان کم است. چون اگر شما صحبت کنید موافق هم باید صحبت کند. اصرار دارید صحبت کنید، ولی واقعاً وقت نداریم.

روح اله متفکرآزاد

محمدتقي نقدعلي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً این موردی که دوست عزیزمان به عنوان حمایت از عزیزان نهضت سوادآموزی مطرح کرده به ضرر این عزیزان است. چرا؟ ایشان آمده به جای یک آزمون صرف یک دوره یکساله را پیشنهاد داده است. ببینید! این عزیزان یا این است که اطلاعات لازم را برای تصدی مقام معلمی دارند یا ندارند. اگر دارند کار با یک آزمون صرف حل میشود. اگر ندارند با یک سال آموزش دادن در دانشگاه فرهنگیان شما چطور میخواهید به این شخص لیاقت تصدی مقام معلمی بدهید؟ مضافاً به اینکه ابتدای کار این طرح مطرح شد و نمایندگان محترم رأی ندادند.
لذا به نظر میرسد پیشنهاددهنده محترم عوض اینکه بخواهد به آموزشیاران محترم نهضت سوادآموزی نفع برساند، ناخواسته به آنها ضرر زده است. بالاخره اینها مدعی هستند که ما توان معلمی داریم، اطلاعات لازم را داریم. یک فرجه یک ماهه، (20) روزه داده میشود. اینها در آزمون مربوطه شرکت میکنند، بعد از آنکه در آزمون مربوطه شرکت کردند به عنوان معلم استخدام میشوند والسلام و نامه تمام. این نیست که ما مرتب بیاییم کاری کنیم که در سیستم اجرایی و سیستم آموزشی یکسری قید و بندهای زاید و غیرلازم را اضافه کنیم. عزیزان! این مسأله در کمیسیون مطرح شده است، عزیزان کمیسیون روی این موضوع مفصلاً صحبت کردهاند، در خرد جمعی قرار گرفته است. لذا توصیه میکنم که عزیزان با همان وضعیتی که پیشنهاد داده شده و طرح وارد شده است، به همان پیشنهاد رأی بدهند.
یک نکته هم به من وقت ندادید، عزیزان، هیأترئیسه محترم! ما مطابق اصل (67) قانون اساسی قسم خوردهایم، چرا باید طرح شفافیت بعد از این همه مدت به تأخیر بیفتد؟ خیلی متشکرم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای نقدعلی اجازه بفرمایید! با توجه به توضیحات رئیس محترم کمیسیون و تذکراتی که دوستان آمدند دادند، چون این قبلاً بحث شده قابل طرح نیست. آقای رئیس! من مادهواحده را برای رأیگیری میخوانم:
طرح الحاق یک تبصره به ماده الحاقی قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 13/6/1397.
مادهواحده ـ یک تبصره به شرح زیر به بند (2) ماده الحاقی قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 13/6/1397 الحاق میشود.
تبصره ـ با توجه به شرایط خاص کرونایی در زمان مقررشده جهت أخذ آزمون مربوطه در سال 1399، وزارت آموزش و پرورش مکلف است برای آن عده از آموزشیاران و آموزشدهندگان مستمر نهضت سوادآموزی و مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن موضوع این بند که در آزمون داخلی وزارت آموزش و پرورش شرکت نکردهاند و یا قبول نشدهاند صرفاً برای یک بار آزمون داخلی را تجدید نماید.
آقای رئیس! مادهواحده با تبصره را رأی بگیرید.
پیشنهادی که آقای کوچکینژاد اضافه کردهاند را خواندم.
اصل مادهواحده با تبصره آن به رأی گذاشته شده. کمیسیون هم موافق است. آقایان اگر رأی نیاورد اصل آن هم باطل میشود. بفرمایید رأی بدهید.

محمدباقر قاليباف
حضار 236 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
5
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی (شفافیت آرای نمایندگان)، (ثبت 53)

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! ما یک درخواست تبصره (1) ماده (100) را داریم، اگر اجازه بفرمایید من به عنوان نماینده امضاءکنندگان مطرح کنم.

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز! یکی از مواردی که در ابتدای مجلس یازدهم به آن پرداختیم مسأله شفافیت آرای نمایندگان بود. این طرح به صورت عادی اولین نفر از طراحان آقای دکتر قالیباف رئیس محترم مجلس شورای اسلامی بود، جناب آقای مالک شریعتی، جناب آقای متفکرآزاد و جناب آقای ایزدخواه، دوستان دیگر آقای خضریان، خیلی از دوستان مثل آقای دکتر نجابت مطرح کردند و ما در کمیسیون آییننامه حضور پیدا کردیم. حاج آقای بحرینی در دستور قرار دادند، اعضای محترم کمیسیون آییننامه واقعاً زحمت کشیدند، این طرح شفافیت آرای نمایندگان را در حقیقت بسیار خوب بررسی کردند. البته برخی از همکاران هم مراجعه کردند که ما یک پیشنهاداتی در کمیسیون داشتهایم که باید آنها هم مطرح میشد، شاید مثلاً از قبیل شفافیت در جاهای دیگر هم مطرح شود، به خصوص شفافیت در مذاکرات دولت و مباحث دیگری که مطرح شد.
به همین جهت امروز ما (50) نفر امضاکنندگان، درخواست داریم که این تبصره (1) ماده (100) بشود، در اولویت قرار بگیرد، چون به صورت عادی اعلام وصول شده بود، الان درخواستمان از همکاران این است. بعد از اینکه این رأیگیری انجام شد و این اولویت مشخص شد، به دلیل اینکه خواسته بسیاری از رأیدهندگان و موکلین ما به مجلس یازدهم شفافیت آرا بود. مجلس انقلابی هم خودش در این قصه میخواهد پیشقدم شود، بحث شفافیت را در کشور که برای آن بسیار مسأله مهمی است میخواهد از خودش شروع کند. به همین جهت الان درخواست ما رأی برای اولویت است. البته با دوستان هیأترئیسه که بحث کردیم، دنبال این هستند که اگر انشاءالله این درخواست رأی آورد و کلیات اصل موضوع هم با دوسوم رأیی که نیاز دارد، رأی آورد، یک دوشوری انجام شود که بعضی از همکاران پیشنهادهای جدیدی روی این پیشنهاد دارند، این انجام شود تا انشاءالله این زودتر به قانون تبدیل شود و هم در مجلس و هم در بخشهای دیگر حاکمیت، شوراهای دیگر، بالاخره مذاکرات دولت مذاکرات بسیار مهمی است، رانتهای اطلاعاتی بسیار زیادی در جلسه هیأت وزیران است. باید مردم در جریان مذاکرات هیأت وزیران هم قرار بگیرند، فقط بحث مذاکرات کمیسیونها و مجلس نیست. الان که مذاکرات جلسات علنی مجلس از رادیو دارد پخش میشود، بسیاری از مقررات اجرایی در هیأت وزیران، شورای اقتصاد و شوراهای دولت مطرح میشود، آنها هم نیاز به شفافیت دارد، آنها هم باید شفاف شود، مردم بدانند که رانت اطلاعاتی که بعضاً برخی از وابستگان یا اطرافیان بعضی از وزرا دریافت میکنند، واردات انجام میدهند و کارهای دیگر، آنجا هم نیاز به شفافیت است که همه مردم در جریان قرار بگیرند.
بنابراین امروز ما امضاءکنندگان این درخواست تبصره (1) ماده (100) بر این هستیم که همکاران عزیز به ورود مجلس برای خارج از دستور قرار دادن طرح شفافیت رأی بدهند تا بتوانیم انشاءالله به زودی، هم در بخشهای دیگر حاکمیت و هم در مجلس و در کمیسیونها و بحثهای دیگر این شفافیت را داشته باشیم.
البته عرض کردم بعضی از همکاران به ما طراحان مراجعه کردند که برخی از عیبهای دیگر هم هست و وجود داشته، کمیسیون باید دوباره به آنها رسیدگی کند، حاجآقای بحرینی هم قول دادند در اسرع وقت براساس خواست مجلس انشاءالله در دستور کمیسیون آییننامه داخلی قرار بدهند. همکاران عزیزمان در کمیسیون آییننامه داخلی قطعاً با طراحان همکاری خواهند داشت و خواسته بقیه نمایندگان و همکاران عزیز را در بحثهایشان قرار خواهند داد تا یک قانون جامع، کامل و شفاف چه برای مجلس و چه برای دیگر بخشهای قوای دیگر به خصوص قوه مجریه، چون در قوه قضائیه حاجآقای رئیسی یک کارهایی را شروع کردهاند، ما از ایشان ممنونیم و تشکر میکنیم، به خصوص برای قوه مجریه هم درخواست شفافیت را برای پخش مذاکرات هیأت وزیران، شوراهای تصمیمگیرنده که در آن رانتهای اطلاعاتی وجود دارد داریم.
بنابراین درخواست ما این است با توجه به اینکه عزیزمان رئیس محترم مجلس هم نفر اول امضاکنندگان این طرح بودند و همچنین دوستان دیگری مثل عزیزانی که اسم بردم و همکاران عزیزی که همه پیگیر این مسأله بودند، انشاءالله با یک رأی قاطعی فعلاً دستور این موضوع را در اولویت قرار بدهیم تا انشاءالله ادامه کار برای بررسی بیشتر این طرح.

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکر. جناب آقای احد آزادیخواه مخالف هستند، بفرمایید.

احد آزادي خواه
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام مجدد خدمت مردم عزیز ایران اسلامی. از هیأترئیسه محترم تشکر میکنم که در رابطه با شفافیت آرای نمایندگان امروز موضوع را به دستور صحن بردند. تقاضای من این است، من اسم نمیبرم، همکاران عزیز هیأترئیسه اجازه نمیدهند آقای رئیس استماع بفرمایند. تقاضایم این است اجازه بفرمایید، قاعده این است که رئیس محترم عرایض حقیر را بشنوند.
آقای رئیس! بنده حقیر مخالف تفاضای اولویت هستم، به دو دلیل. با اصل شفافیت که بعید است کسی از نمایندگان مخالف باشد، همه موافقیم، همه هم رأی دادیم، همه هم نوشتیم، همه هم پیگیر هستیم، اما دو نکته من را هموطنان عزیز ایران اسلامی بشنوند. اولاً واقعاً ما اولویتهای مهمتر از این هم در کشور داشتیم و داریم. امروز طرح جهش مسکن با دوفوریت در دستور است، هنوز مطرح نشده است. خیلی از مردم گرفتار این مسأله هستند، مسکنشان دستخوش این تورم مهارگسیخته بازار شده، این سوءمدیریتی که خیلی از خانوادهها را بیچاره کرده، گرفتار چنین عویصهای شده است. آن اولویت دارد یا این اولویت دارد؟
همکاران عزیز! شما به حوزه انتخابیه میروید، به دفاتر شما مراجعه میکنند، مستأجرینی که میگویند صاحبخانه دارد وسایل ما را بیرون میریزد. من آن را چکار کنم؟ چه کسی است که مخالف شفافیت باشد؟ اما آیا خداوکیلی در این کشور هیچ مشکل دیگری نیست الا همین قصه؟
این تورم، این گرانی، این بیتدبیریها یک طبقاتی از جامعه را دارد نابود میکند. آقای دکتر قالیباف! ما که الحق «و واعدنا موسی ثلاثین لیله و اتممناها بعشر». برخی از طرحهایی که شما انجام دادید یک «یا علی» میخواهد تا به سرانجام برسانید، مردم مزه آن کار را احساس کنند. «هذا اول الکلام».
اما دلیل دوم بر مخالفتم؛ آقای رئیس! عنوان طرح است «طرح شفافیت آراء»، مردم عزیز! آیا شما واقعاً دنبال شفافیت آرای نمایندگان هستید یا دنبال یک فراز بالاتر هستید؟ به خدا مردم دنبال شفافیت عملکرد نماینده هستند، نه فقط آرای نماینده. رأی نماینده یکی از صدها عمل نماینده است. شفافیت آرا که الان از تریبونها، از این صدا و سیما و رادیو مرتب ماحصل مجلس دارد به سمع مردم میرسد، مردم علاقهمند هستند بدانند نماینده برای مأموریتها کجا میرود، اگر کسی سفر خارجی رفت کجا میرود، با چه کسی میرود، چطور میرود؟ اگر نماینده بر فرض وامی گرفته با چه تدابیری گرفته است، رانت بوده، سوءاستفاده بوده، چه بوده؟ مردم دنبال این هستند ببینند نماینده غیبت میکند یا روی صندلیاش مینشیند.
آقای قالیباف! مردم علاقهمند هستند ببینند نمایندهشان در طی یک روز چند بار رأی میدهد و مشارکت میکند. مردم دنبال اینها هستند. چرا فقط بگوییم شفافیت آرا؟ رأی یک کار است، نماینده این همه شئون دارد که مردم علاقهمند هستند شئون مختلف نمایندهشان را بدانند، چطور زندگی میکند. آیا وقتی نماینده شد زندگی اشرافی را پیش میگیرد یا به حوزه انتخابیه هم سر میزند، به روستاهای دورافتاده هم کماکان سرمیزند، مراقبت از مردم هم دارد؟ مردم دنبال اینها هستند. ما نیاییم عنصر و موضوع شفافیت آرا را بیاوریم در اولویت بگذاریم، خیلی از اولویتها را پس بزنیم، بعد یک جزئی از نیازمندیهای مردم را اینجا برآورده کنیم. این خداوکیلی جفا به مردم است.
شفافیت باید در جریان مالی نماینده در جیب نماینده باشد که نماینده بتواند پشت تریبونها بلند بگوید مردم! هر کسی هر ابهامی از من دارد بیاید بگوید. این ملاک مردم است. مردم دنبال چنین قصهای هستند، آقای قالیباف! مردم دنبال این هستند که مجلس یازدهم تمام شد و ما دوباره شرکت کردیم، شورای نگهبان (80) نفر، (100) نفر از ما را رد صلاحیت نکند. اینها را بیایید در اولویت قرار بدهید. تقاضای من این است شما را به خدا عجولانه تصمیم نگیرید. هر ثانیه مجلس کلی دارد هزینه میبرد و ما باید به اولویتهای اساسی رأی بدهیم. من مخالف این اولویت هستم.

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکر. به عنوان موافق محترم در خدمت آقای محمدرضا پورابراهیمی هستیم، بفرمایید.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله رب العالمین
عرض سلام و وقت بخیر خدمت همکاران. فرا رسیدن یومالله (12) بهمن سالروز ورود تاریخی حضرت امام را به کشورمان گرامی میداریم. یاد میکنیم از همه شهدا، شهدای دوران انقلاب اسلامی، شهدای دفاع مقدس و سردار عزیزمان سردار دلها شهید عزیز حاجقاسم سلیمانی.
در ارتباط با موضوعی که عزیزان امروز به عنوان اولویت مطرح کردند، چند نکته است که من خدمت شما همکاران محترم عرض میکنم. نکته اول اینکه در مجلس یازدهم یک مطالبه جدی از طرف مردم برای ایجاد یک عملکرد شفاف در حوزه مأموریتهای نمایندگان مجلس شکل گرفت و خوشبختانه یکی از طرحهایی که در ابتدای تشکیل مجلس یازدهم در دستور کار قرار گرفت که بیش از (170) نفر همکاران ما امضا کردند، موضوع شفافیت عملکرد نمایندگان بود. این موضوع هم اثراتش در حوزه مسائل اجتماعی، مسائل سیاسی و حتی در حوزه مسائل اقتصادی است.
بنابراین چیزی که عزیزان و بزرگواران مطرح میکنند موضوع رأی، یکی از مصادیق مرتبط با شفافیت است، این موضوع در کمیسیون آییننامه که بنده هم توفیق دارم در کنار همکاران خودم در کمیسیون آییننامه هم حضور داشته باشم، ساعتها مورد بحث قرار گرفت که جا دارد من از ریاست محترم کمیسیون آییننامه آقای دکتر بحرینی و سایر عزیزانی که برای این بحث زحمت کشیدند، صمیمانه تشکر کنم.
امروز موضوع بحث این است که آیا ما اولویت را میپذیریم یا خیر؟ صحبت سر محتوا نیست. همکار محترم در مخالفت وارد محتوا شدند، در محتوا جای صحبت و بحث است، البته این موضوع را من خدمت همکاران عزیز و بزرگوارم عرض کنم، آنچه که به عنوان شفافیت در عملکرد است گام اول آن در حوزه مجلس است و قطعاً یا در همین طرح یا در طرحهای آینده ما باید گامهای بعدی را برای شفافیت در حوزه عملکرد دولت هم عملیاتی کنیم. در حوزه ارکان نظام هم عملیاتی کنیم.
طبیعتاً یک عامل مهم و اساسی در پیشرفت و تعالی کشور این است که ما این شفافیت را در عرصه اجرایی کشور لحاظ کنیم. مگر میشود ما کشور را اداره کنیم، اطلاعات عملکردی مدیران و موکلین و وکلا و مسئولین و همه کسانی که دستاندرکار در این حوزه هستند از جهت بررسی و نگاه عمومی از آن بگذریم، اصلاً این امکان ندارد.
بنابراین من میخواهم این را عرض کنم، فقط تسری این موضوع در حوزه رفتار نمایندگی به مفهوم رأی نخواهد بود. من به عنوان یک فردی که سالها در کمیسیون اقتصادی بودم این را به شما عرض میکنم، امروز در دنیا تجربه جهانی نشان داده برای جلوگیری از تخلفات و مبارزه با مفاسد اقتصادی تنها راهی که اصلیترین و بازدارندهترین راه محسوب میشود این است که ما بیس شفافیت اطلاعات اقتصادی را در اقتصاد کشور عملیاتی کنیم. این موضوعی که امروز دارد مطرح میشود از ناحیه جریان یک بسترسازی در مجلس است که از نمایندگان شروع میشود، از عملکرد آنها شروع میشود، خیلی از این مشکلات و مسائل به واسطه همین محافظهکاریها و به واسطه عدم نگاه به اولویتهای نظام برای اولویتهای منطقهای و امثال اینها است. البته عرض کردم رأیگیری یکی از آن مصادیق است.
من این را میخواهم خدمت همکاران عرض کنم، امروز مردم از مجلس یازدهم انتظار دارند که اولویت اول موضوعاتی که در حوزههای مختلف میتواند تسری پیدا کند، در حوزه مسائل اجتماعی، در حوزه مسائل سیاسی، در حوزه مسائل اقتصادی این است که ما بتوانیم بستر جریان شفافیت در نظام تصمیمگیری را از مجلس شروع کنیم و به سایر ارکان نظام تسری بدهیم. این به نفع کشور است. دوستانی که دغدغه مسائل اقتصادی و معیشتی دارند، مجلس غفلت نکرده است. مجلس در خیلی از زمینهها آمده درخصوص موضوعات دیگر هم این مباحث را دستور کار قرار داده است. اما تفاوت آن موضوعات و این بحثی که من مطرح میکنم این است، در موضوعات دیگر مستقیم به بحث اقتصاد پرداخته شده، اما در شفافیت عملکرد نمایندگان و سایر ارکان نظام حتماً بستری است برای اینکه ما بتوانیم از تخلفات اقتصادی در کشور جلوگیری کنیم. حتماً بستری است که بتوانیم مسیر حرکت نظام را متناسب با مأموریتهایی (کنیم) که امروز رهبر فرزانه انقلاب به مجلس دادند و تعابیر مجلس انقلابی و ولایی را به کار بردند و بتوانیم از آن بهره بگیریم.
من خواهش میکنم همکاران به این اولویت رأی بدهند، حتماً در محتوا هم همینطور که عزیزان مطرح کردند میتواند مطالبی مطرح شود، موضوعات جدیدی به آن اضافه شود، قطعاً این میتواند به کامل شدن کمک کند. لذا امروز در این جریان و الان بحث اولویت است که من خواهش میکنم همکاران به این اولویت رأی بدهند. ممنون و متشکرم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
اولویت دستور گزارش کمیسیون آییننامه داخلی مجلس مطرح است.

محمدباقر قاليباف
حضار 235 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
خیلی ممنون. جا دارد من از همه دوستانی که این طرح را پیگیری کردند تقدیر و تشکر کنم، مخصوصاً در هیأترئیسه جناب آقای دلیگانی انصافاً برای این کار وقت و پیگیری جدی گذاشتند، خیلی ممنون. اگر اجازه بدهید ما ادامه بحث را برای جلسه بعد میگذاریم.
6
ناطقان جلسه خانم معصومه پاشائیبهرام و آقایان: سیدکاظم موسوی، محمدرضا احمدی، حسینعلی حاجیدلیگانی و هادی بیگینژاد

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای سیدکاظم موسوی نماینده محترم اردبیل، نیر، نمین و سرعین.
ـ خانم معصومه پاشائیبهرام نماینده محترم مرند و جلفا.
ـ آقای محمدرضا احمدی نماینده محترم رشت.
(که هرکدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی خادم مردم شهرستانهای شاهین شهر، میمه و برخوار.
ـ آقای هادی بیگینژاد نماینده محترم ملایر.
(که هرکدام پنج دقیقه وقت دارند)
جناب آقای موسوی بفرمایید.

سيدکاظم موسوي
نطق 7 دقیقه ای
سلام علیکم و رحمه الله ـ بسم رب الشهداء و الصدیقین
در ابتدای عرایضم ایامالله دهه مبارکه فجر را بر فجرآفرینان تبریک عرض میکنم. سالروز ورود و بازگشت امام راحل (قدسالله نفسهالزکیه) معمار کبیر انقلاب را به کشور جمهوری اسلامی ایران، وطن خودش، تبریک و ولادت این عزیز را تهنیت و همچنین ایام ولادت باسعادت دخت نبوت، کفو ولایت، ام امامت حضرت زهرای اطهر (سلام الله علیها) را به خواهران و مادران بزرگ، خاصه مادران و خواهران شهدا تبریک و تهنیت تقدیم میدارم.
ما امروز در زمانی قرار گرفتهایم که چشم همه مسلمانان دنیا به جمهوری اسلامی ایران است. ما رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله العظمی الامام خامنهای (حضار صلوات فرستادند) را داریم که در دنیا بینظیر است و اگر ما میخواهیم در این مملکت در مقابل یاوهگویان و اروپاییان، آنهایی که دنبال جنگ و جدال و ایجاد آشفتگیها در مناطق هستند ما باید در نطفه آنها را خاموش کنیم که الحمدلله در سیاست خارجی مخصوصاً با چنگ، توسل و تمسک به فرمایشات حضرت آقا و تأسی از فرامین حضرت ایشان که فرمایشاتشان فصلالخطاب هست در همه زمینهها برای ما بس است. فرمایشات حضرت آقا در مقابل دشمن در جهت تقویت ظرفیتها و توانمندیهای داخلی در حوزه اقتصاد همان اقتصاد مقاومتی سه چیز به نظر میرسد، یعنی مشتمل بر سه راه است:
یک همان اقتصاد دانشبنیان با متعلقات، مشتملات و زیرمجموعههایش، اقتصاد خدماتمحور و همچنین اقتصاد براساس ایجاد تشکلهای تعاونی. اما مهمترین چیزی که ما باید در این زمینه داشته باشیم و همچنین در جهت اینکه دستمان را به قول علمیها از روی نیاز واقعی باشد که دست را به آن سوی مرز دراز کنیم این دستمان را دراز نکنیم. ما منابع قوی انسانی، جوانان پاک داریم، ما طهرانیمقدم را داشتیم، سیدالشهدای مقاومت که خونش ترامپ و اروپا را گرفت و همه دشمنان اسلام را خواهد گرفت. فخریزادههای عزیز و همه اینهایی که برای این نظام، انقلاب، ولایت، ایثار، شهادت، ازجانگذشتگی و ایرانی بهتر ساختن واقعاً بودهاند، هستند و امثال اینها را هم الحمدلله کم نداریم چراکه رهبری فرزانه را داریم.
برادران عزیز، بزرگان، مردم شریف و ولایتمدار استان اردبیل که حق بزرگی بر گردن حقیر دارید و اردبیل، نیر، نمین، سرعین، بخشها و روستاها و شهرهای تابعه، استان ولایتمدار! ما را دعا فرمودید تا اینکه دوباره جان بگیریم در این سنگر تقنین که خدماتی را برای استانهای کشور مخصوصاً استان محروم و کمترتوسعهیافته اردبیل و گامهایی را به صورت قانونی و واقعاً محکم برای آن مناطق برداریم و انشاءالله این اتفاقات افتاده و خواهد افتاد. اعتقاد من بر این است که دولت محترم هم باید بیشتر از این با مردم کنار بیاید. در معیشت و زندگی مردم ما مشکلاتی را شاهد هستیم، در حوزههای مختلف مثل خودرو، مسکن، ارز، سکه و بورس که الان دوستان ما در دغدغهمندی این هستند که جناب وزیر محترم اقتصاد و دارایی بالای (100) امضا برای استیضاح دارد چرا در هیأترئیسه محترم مجلس به وصول نمیرسد؟
اینها مباحثی است که قابل بررسی است که البته اندیشمندان و متفکرین همکار بنده در کمیسیون اقتصادی مجلس و در رأس آن جناب آقای دکتر پورابراهیمی و برادران عزیزم که تکتکشان در مشهد شرف حضور داشتهاند، بنده چون کمتوفیق بودم نتوانستم در خدمت آنها باشم، مصوبات خوب، جذاب و مهمی برای اینکه زمینههای تولید در کشور و واحدهای راکد کشور را احیا بکنند و به معنای واقعی در مقابل دشمن بایستیم انشاءالله، برنامههای خوبی را ترسیم فرمودند.
من قدردانی میکنم از مردم شریف ولایتمدار استان اردبیل، آیتالله دکتر سیدحسن عاملی امام جمعه محبوب و نماینده ولی فقیه در استان، فرماندهی محترم سپاه استان که اخیراً در طرح بحث ویروس منحوس کرونا، طرح شهید سلیمانی را خانهبهخانه و محلهبهمحله در استان ولایتمدار و محروم اردبیل همراه با آن سربازان گمنام، با مسئولین امنیتی استان و با همه پایگاهیهای عزیز که به سراغ مردم شتافتند از آنهایی که در حوزه سلامت... (قطع میکروفن)
(در این هنگام آقای علی نیکزادثمرین «نایبرئیس دوم» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

علي نيک زادثمرين
از برادر عزیزمان حاجآقا موسوی تشکر میکنیم، برادر کریمی! نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
نفر بعدی خواهر گرامی خانم معصومه پاشائیبهرام نماینده محترم مردم مرند و جلفا. خانم پاشائی تشریف بیاورید.

معصومه پاشائي بهرام
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«والفجر ولیال عشر والشفع والوتر»
امام آمد، آمدنش را نسل ما ندیدهاند ولی ندیده عاشق و رهرو هستیم، عطر یاد و نام امام همواره در لحظهلحظه زندگی همه دوستداران انقلاب اسلامی در سراسر جهان جریان دارد. امام عزیزمان اساس حکومت را بر پایه اسلام ناب محمدی و بر مبنای دستگیری و یاری مظلومان بنا نهاد. در قاموس امام، انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی نیست و چنانچه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز متبلور شده است، دفاع از مظلومان و یاری ستمدیدگان در سراسر عالم مسئولیت و رسالت انقلاب بزرگ اسلامی است.
خدمت بیمنت به مردم شریف و نجیب ایران اسلامی به عنوان امالقرای جهان اسلام باید در صدر همه برنامهها باشد که به تعبیر نورانی حضرت امام (ره) به جز یک برهه در صدر اسلام، تاریخ مردمی با چنین ایثار و فداکاری و ازخودگذشتگی ندیده است. در چهل و دومین بهار انقلاب اسلامی آنان که در خیال خام خود مدعی بودند جمهوری اسلامی چهلمین سالگرد پیروزی خود را نخواهد دید به زبالهدان تاریخ پیوستند و درخت تناور انقلاب اسلامی بارورتر و استوارتر از گذشته است. بدون تردید نقش مقام معظم رهبری در هدایت کشتی انقلاب اسلامی در دریای طوفانزده ناشی از فشار حداکثری و تزریق اعتماد به نفس ملی در آحاد جامعه و فردفرد مسئولان و ترویج گفتمان مقاومت حداکثری، بیبدیل و بینظیر بوده است و اکنون همگان میبینیم که گفتمان مقاومت به بار نشسته است و مردم صبور و سربلند ایران نظارهگر حذف و محو شدن دشمنان هستند.
کشور عزیزمان به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی به پیشرفتهای فراوان و عظیمی دست یافته است و در بسیاری از شاخصهای توسعه در صدر کشورهای منطقه قرار دارد ولی در عین حال در سالهای اخیر به دلیل پیر و فرتوت شدن برخی مسئولین، سوءمدیریت و عدم بهروزرسانی سیستمهای مدیریتی و بروز پدیدهای نامبارک تحت عنوان آقازادگی و همچنین گسترش رفتار و نطقهای پوپولیستی باب میل دشمن به جای عملگرایی، سرعت پیشرفتمان کُند شده است. لذا در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مجلس انقلابی باید به دور از رفتارهای احساسی و سیاسی، منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را مد نظر قرار دهد. برنامه هفتم باید در راستای ایجاد شور و نشاط اجتماعی و بر پایه توجه به نهاد خانواده تنظیم گردد. شور و نشاط اجتماعی در ذیل افزایش سرمایه اجتماعی و در سایه توجه به نظم و انضباط اداری و جلب اعتماد عمومی نسبت به ساختار دیوانسالاری کشور با حذف روابط و نهادینه کردن ضوابط ایجاد خواهد شد.
یکی دیگر از راههای ایجاد شور و نشاط اجتماعی تفکیک نکردن مردم با القاب عجیب و غریب است. هرکس ریشه در خاک ایران دارد، به هر دین و آیین، طرز تفکر و حزب با هر پوشش و زبانی شهروند ایرانی است. دولتی که با ایجاد تشنج و فاصله انداختن بین مردم قصد حکومت داشته باشد محکوم به فنا است. لذا دولتها باید از این امالآفات دوری کنند.
در راستای تدوین برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور توجه همکارانم را به چند نکته به صورت تیتروار جلب میکنم: ضرورت برنامه محوری در نظام اجرایی کشور، لزوم توجه به آمایش سرزمینی و فعالسازی ظرفیتهای بومی هر منطقه، پرهیز از بخشینگری و لزوم توجه به منافع ملی، کلاننگری و جامعنگری در قانونگذاری و اجرا، تقویت نگاه سیستمی در کشور و تقدم شایستهسالاری بر قومگرایی، تبارگرایی، جناحگرایی و زد و بندهای سیاسی. ضروت همافزایی میان نظام تقنینی، قضائی و اجرایی کشور. لزوم توجه به منابع انسانی به عنوان سرمایه اصلی کشور. ضروت تکمیل و بهروزرسانی سامانههای یکپارچه دادههای ملی و اتصال همه دستگاههای اجرایی به آن در راستای ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد اداری. لزوم توجه به اقتصاد دانشبنیان و صنعت فناوری اطلاعات. ضرورت توجه به اقتصاد درونزا و برونگرا و جلوگیری از انحصار و بنگاهداری دولتی. اصلاح ساختار بانکی کشور و تقویت بانکداری اسلامی و بدون ربا. اهتمام به اقتصاد مقاومتی و تقویت نگاه به ظرفیتهای داخلی یعنی قطع امید از بیگانگان و تکیه بر ظرفیتهای ملی. توجه به گسترش دیپلماسی اقتصادی به عنوان اساس ارتباط با کشورها. برنامهریزی برای جلب و جذب سرمایههای ایرانیان خارج از کشور. برنامهریزی برای جذب و گسترش ارتباط با مسلمانان، شیعیان و علاقهمندان به انقلاب اسلامی از سراسر دنیا. گسترش همکاری با همسایگان و افزایش تبادلات و تعاملات سیاسی، اقتصادی و تجاری با آنان. نگاه به شرق و استفاده از ظرفیت قدرتهای آسیایی و تقویت روابط با این دسته از کشورها به جای کشورهای اروپایی و غربی.
از تریبون مقدس مجلس استفاده میکنم و از هرکسی که خود را دلسوز نظام و عاشق وطنش میداند میخواهم حب و بغضهای گذشته را کنار بگذارد و در گام دوم انقلاب پرخیر و برکت جمهوری اسلامی ایران نمایندگان خود را یاری کند. از دولت محترم نیز میخواهم در این اندک زمان باقیمانده از فرصت کوتاه خدمت دوشادوش مجلس و قوه قضائیه در راه اعتلای کشور عزیزمان از هیچ تلاشی فروگذار نکند و به جای پرداختن به دعواهای سیاسی بیحاصل این زمان اندک را صرف تلاش برای رفع مشکلات معیشت مردم نجیب و شریف ایران کنند. بار دیگر ضمن تبریک دهه فجر، دههای که یادآور تلاشهای نسلی است که به دنبال تغییر بودهاند، این نکته را خطاب به دولتمردان متذکر میشوم که نسل ما هم به دنبال تغییر است اما این بار تغییری که نظام جمهوری اسلامی ایران را بر قلههای افتخار جهان بنشاند و در راه این تغییر با هیچ مسئولی عقد اخوت نبستهایم و در برابر انفعال و بیعملی ساکت نخواهیم ماند. مجلس انقلابی با پشتوانه حمایتهای مقام معظم رهبری و مردم، خدمتگزاری بیمنت را سرلوحه برنامههای خود قرار داده و در این مسیر لحظهای از تلاش و کوشش باز نخواهد ایستاد. والسلام علیکم و رحمه الله

علي نيک زادثمرين
از سرکار خانم دکتر پاشائی سپاسگزاریم. جناب کریمی نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدی برادر گرامی آقای محمدرضا احمدی نماینده محترم مردم رشت، آقای احمدی تشریف بیاورید.

محمدرضا احمدي
نطق 7 دقیقه ای
بسم رب الشهداء و الصدیقین
«والفجر و لیال عشر»
دوازده بهمن سالروز ورود تاریخی معمار کبیر انقلاب حضرت امام (ره) و آغاز دهه مبارکه فجر بر فجرآفرینان، مستضعفین عالم و ملت شریف و انقلابی ایران مبارک باد. با سلام و درود بر روح بلند و ملکوتی معمار کبیر انقلاب حضرت امام (ره) و آرزوی صحت و سلامتی برای رهبر معظم انقلاب، امید محرومین و مستضعفین عالم. سلام و درود ما بر شهیدان انقلاب، شهیدان هشت سال دفاع مقدس، شهدای عزیز مدافع حرم و در رأسشان سردار جبهه مقاومت، سردار محبوب دلها، شهید حاجقاسم سلیمانی و شهدای امنیت و سلامت کشور. سلام بر آزادگان سرافراز، جانبازان عزیز، رزمندگان و خانوادههای محترم ایثارگران و همسران و فرزندان شاهد و به ویژه سلام بر پدران و مادران شهدا. مردم شهیدپرور و ولایتمدار استان گیلان و بزرگمردان و زنان حوزه انتخابیهام شهرستانهای رشت، خمام، سنگر، کوچصفهان، لشتنشاء و خشکبیجار! سلام گرم و صمیمانهام را پذیرا باشید. از اعتماد شما مردم شریف حوزه انتخابیهام در انتخاب اینجانب به عنوان خدمتگزار خود در خانه ملت صمیمانه سپاسگزارم.
مجلس انقلابی دوره یازدهم تجلی اراده و صدای مردم در حاکمیت است. چقدر زیباست که آنچه در بین مردم و فضای رسانهای و عمومی در مورد مجلس یازدهم میشنویم این مجلس و نمایندگان آن را انقلابی مینامند. لذا مسئولیت ما نمایندگان سنگینتر است و باید انقلابی بودن خود را به قضاوت دیگران بگذاریم. هماکنون اقتصاد اولین اولویت کشور است، متأسفانه در سالهای اخیر گره زدن اقتصاد و معیشت مردم به مذاکرات هستهای اشتباه بود. بیتوجهی به اقشار ضعیفی چون کارگران، بازنشستگان فرهنگیان، کارمندان، کشاورزان و صنعتگران اشتباه بود. اعتماد به شیطان بزرگ، دولت تروریست آمریکا، قاتل هزاران آزادیخواه و به ویژه مسلمانان جهان و در رأسشان قاتل سردار دلها شهید حاجقاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و شهدای دیگر اشتباه بود. هماکنون چندین سال از انعقاد توافقنامه برجام میگذرد که شاهد هستیم که آمریکاییها علاوه بر پایبندی به تعهدات خود همچون سنوات گذشته، اقدام به نقض توافق و وضع تحریمهای گسترده علیه ملت ایران کرده و سرانجام رسماً از برجام خارج شدهاند. از طرف دیگر کشورهای اروپایی نیز به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده و اساساً بود و نبودشان در برجام تفاوتی برای ایران نمیکند، هرچند این خبط تاریخی را حاصل عملکرد تیم مذاکرهکننده و دولت به اصطلاح تدبیر و امید میدانیم، اما نمیتوان اقدام مجلس وقت را در تصویب بیستدقیقهای برجام فراموش و از حافظه و تاریخ سیاسی کشور پاک کرد.
از رئیسجمهور و مسئولین بنیاد شهید کشور انتظار میرود نسبت به پرداخت معوقات و حقوق ایثارگران، جانبازان عزیز، آزادگان سرافراز و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و مدافعین حرم توجهی جدی داشته و برای رفع مشکلات این عزیزان که جوانی و نوجوانی خود را برای امنیت و آسایش کشور هزینه کردهاند عزمی راسخ برداشته شود. اما استان گیلان، شهرستان رشت و خمام و بخشهای تابعه، قصه پرغصهای که با ظاهری سرسبز و فریبنده پوشیده شده است ولیکن در زیر پوشش گیاهی آن فقری نهفته است که نتیجهاش جوانان بیکار و فاقد شغل، صنعت و اقتصادی نیمهفعال و کشاورزی تکمحصولی و سنتی شده است. چرا برای پسماند زباله سراوان که هر ثانیه بیش از ده لیتر شیرابه سمی از آن استخراج میشود و سفرههای زیرزمینی را بسیار آلوده ساخته است و مردمان مناطق حاشیه خود و بسیاری از روستاهای اطراف را مجبور به کوچ اجباری کرده است، اقدامی جدی و پیشگیرانه صورت نمیگیرد؟ برای رودخانههای گوهررود و زرجوب آلودهترین رودخانههای جهان که از وسط شهر رشت عبور میکنند و گاهاً مورد استفاده محصولات کشاورزی قرار میگیرند چکار کردهاند؟ لذا با همت مردم قطعاً آیندهای ازآنِ مردم و برای مردم خواهیم داشت.
«ما فجرآفرینان پیر خمین و فداییان رهبریم. ما جاننثاران، فجرآفرینان هرگز ننهیم قدمی به عقب تا دم مرگ. ما با شهدا عهد بستهایم، از تن ما خون بریزد، از خون ما لاله خیزد، هرگز ننهیم قدمی به عقب تا شهادت. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

علي نيک زادثمرين
خیلی متشکر، از برادرمان جناب آقای احمدی هم سپاسگزاریم. من یک خواهشی دارم. جناب آقای دکتر امیری! به نمایندگان محترم دستگاههای اجرایی اعلام بفرمایید، این جلو برای استقرار دوستان است، نماینده محترم دستگاههای اجرایی بین صندلی نمایندگان نباشند که نمایندگان محترم اگر فرمایشی دارند بتوانند مباحثشان را با آنان حل کنند. دوستان این را عنایت داشته باشند، در بین صندلی نمایندگان، نمایندگان دستگاههای اجرایی مستقر نشوند.
آقای کریمی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدی برادر گرامی آقای حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار، پنج دقیقه فرصت دارید جناب آقای حاجیدلیگانی.

حسينعلي حاجي دليگاني
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
انقلاب اسلامی سیلی مردمی سیلیخورده از سالها استبداد و استکبار بود که با اتکا به اسلام و خودباوری با دست پرقدرت امام راحل بر صورت آنان نواخت. شاه اگر چه با سیلی مردم از کشور اخراج شد، اما فرهنگ شاهی هنوز به صورت کامل از ایران نرفته است. فرهنگ شاهی یعنی زبونی در مقابل استکبار و قلدری با مردم. هر مدیری که عزت ملی ایرانیان در مقابل بیگانگان را نادیده بگیرد خود یک شاهزاده است و البته از مردم سیلی خواهد خورد و هر مدیری که با قیممآبی خواست و اراده مردم را لحاظ نکند شاهزاده دیگری است که باز هم سیلی خواهد خورد.
و کسی نمیتواند در درازمدت مانع اراده مردم در راه پیشرفت کشور شود. درباره انقلاب اسلامی و پیشرفتهای ناشی از آن سخن بسیار است و فرصت بنده کم. خلاصه همه حرفهایم را در این باره میتوانید در کتاب «صعود چهلساله» بخوانید و به همگان توصیه میکنم که این کتاب را که نتیجه تلاش نسلی است که در پیدایش انقلاب نقش نداشتهاند بخوانند. از مهمترین مقدمات ضروری حاکمیت خواست و اراده مردم، شفافیت حکمرانی است که بخشی از این شفافیت در گرو شفافیت در مجلس شورای اسلامی است. از نمایندگان انقلابی مجلس میخواهم که با شفاف کردن مجلس راه را برای رانتخواری، رأیخواری و مجلسخواری باندهای قدرت و ثروت ببندند.
این روزها در حالی بودجه کشور در حال گذراندن مراحل تصویب است که کمیسیون تلفیق پس از هفتهها کار طاقتفرسا مصوبه خود را برای بررسی به صحن فرستاده است. تلاش فراوانی شده است که رانتهای بودجه کاهش یابد. تحقق کامل این امر نیازمند انتخاب دولتی است که به حذف رانت اعتقاد قلبی داشته باشد. ای کاش مذاکرات کمیسیون تلفیق برای مردم پخش میشد تا تفاوت نگاهها مشخص شده تا بتوانند در انتخابات ریاست جمهوری با شناخت دقیق، فرد مطلوب خود را انتخاب کنند. تجربه یک شفافیت در هفتههای اخیر نشان داد که چگونه راه بر سیلیهای ممتد مدیران و کارمندان و مأموران بر اقشار مختلف مردم با شفافیت بسته میشود. ضمن تحسین نمایندهای که با عذرخواهی خود یک سیلی به نفس اماره و سیلی دیگری به دشمنان نظام و مجلس زد به نیروی انتظامی هشدار میدهم که از عذرخواهی این نماینده عبرت بگیرد و اجازه ندهد که مأمورانش به هنگام اعمال قانون از چهارچوب قانون تجاوز کنند. نظام اسلامی مردم و قانون برایش فرقی نمیکند که یک نماینده یا یک پلیس از قانون تخلف کند. ناجا باید به خاطر ادبیات غیرقانونی مأمورش همچون نماینده مجلس عذرخواهی کند و البته عذرخواهی بزرگتر باید به خاطر حرفهای غیرقانونی آن مسئول ناجا باشد که میخواست مجرمین را دستشکسته ببیند.
همین جا لازم میدانم از خبرنگار ایلنا که نظرات انحرافی آن مسئول را شفاف کرد تشکر کنم، بنده امیدوارم رسانهها و دادگاهها در آینده نزدیک یقه همه متخلفان و مستنکفان از اجرای قانون را بگیرند و نگذارند قانونشکنی آنچنان سکه رایج شود که رئیسجمهور کشور دهها قانون را ابلاغ نکند، صدها آییننامه را در وقت مقرر ننویسد و هزاران حکم قانونی را اجرا نکند. البته پروندههای استنکاف رئیسجمهور هماکنون در حال پیگیری برای اعمال ماده (234) در کمیسیونهای مجلس است و انشاءالله باز هم فرهنگ شاهی زبونی در مقابل استکبار و قلدری... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادرمان جناب آقای حاجیدلیگانی متشکریم، جناب آقای کریمی نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدی آقای هادی بیگینژاد نماینده محترم مردم ملایر به جایگاه تشریف بیاورند.

علي نيک زادثمرين

هادي بيگي نژاد
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
سال 1392 آقای روحانی اعلام کرد دولت راستگویان را تشکیل خواهم داد و طی بازه صدروزه مشکلاتی را از کشور حل خواهم نمود و نیز اعلام کرد آنچنان رونق اقتصادی و درآمد سرشاری به وجود بیاوریم که مردم به (45) هزار تومان احتیاج نداشته باشند و گفت چرخ سانتریفیوژ طوری بچرخد که چرخ اقتصاد هم بچرخد. مردم اعتماد کردند و ایشان شد رئیسجمهور. تا دو سال اول هرچه کمکاری بود را انداختند گردن دولت قبل، سپس مردم را با برجام سرگرم نمودند. اعلام شد با برجام تمام تحریمهای پولی و بانکی لغو خواهد شد و نه تعلیق و چون این اتفاق نیفتاد گفتند اوباما دبه کرده است. در آمریکا ترامپ رأی آورد گفته شد علت این که تحریمها لغو نشد به خاطر ترامپ است. چندی بعد بایدن رأی آورد، گفتند حتی اگر بایدن هم بخواهد نمیشود چون میبایست FATF را بپذیریم.
این سؤال مطرح است پس کی میخواهید بگویید این مشکلات به خاطر ضعف دولت است؟ آیا کالایی که در گمرک حدود 8 ماه مانده است و ترخیص نشده است هم به آمریکا ربط دارد؟ این که نهادههای دامی در کشور خوب توزیع نمیشود هم کار آمریکا است؟ جناب آقای روحانی مشکل شما راستگویی نیست که نمیگویید، حتی مشکل شما تناقضگویی هم نیست که میگویید مشکل شما نداشتن یک انسجام در تفکر مدیریتی است. به عنوان مثال سه نمونه را عرض میکنم:
1 ـ در سال 91 ایران میمونی را به فضا پرتاب کرد که سالم به زمین برگشت و قرار بود زمینه ارسال انسان به فضا هم در سالهای بعد فراهم گردد. در سال 92 که شما سر کار آمدید جمعی از نیروهای متخصص فضایی را از کار برکنار نمودید و اعلام شد که ما نه توانش را داریم و نه امکانش را و تا مدتها نیز پرتاب ماهواره تعطیل شد. مدتی بعد اعلام کردید میخواهید ماهواره به فضا پرتاب کنید و چند پرتاب ناموفق داشتید. اگر بنا است کار شود اخراج نیروی متخصص چرا؟ اگر بنا است کار نشود هزینه برای ساخت و پرتاب ناموفق چرا؟
2 ـ طی دو دوره ریاست جمهوری جنابعالی این تفکر بیان شد که راه برونرفت از مشکلات اقتصادی مذاکره با دنیا است و البته گفتید که شما زبان دنیا را بلدید، خوب بفرمایید طی دوران مسئولیت شما رابطه ما با کدام کشور منطقهای و غیرمنطقهای بهتر از گذشته شد؟ ترکمنستان، ارمنستان، پاکستان، ژاپن، کره جنوبی، کشورهای آفریقایی، آمریکا جنوبی، واقعاً کدام کشور؟ مستندات نشان میدهد عملکرد دولت شما در سیاست خارجی بسیار ضعیف است اما ادعاهای فراوانی دارید که روی سنگ پای قزوین را نیز سفید کرده است.
3 ـ قبل از دولت شما یارانه حق همه ملت بود، به همین دلیل به همه پرداخت میشد، در دولت شما اعلام شد این کار غلط است و فقط میبایست به فقرا پرداخت شود. دوستان شما در مجلس قانون گذاشتند که یارانه افراد با درآمد بالا را حذف کنید. طی این همه سال حذف نکردید و به جای پرداخت باتکریم به مردم با تحقیر کردن مردم آن را پرداخت نمودید. تشکیل صفهای طولانی سبد کالا عزت دادن به مردم بود؟ شما که روزی دادن یارانه (45) هزار تومانی را غلط میدانستید امروز افتخار میکنید که حدود (5000) هزار تومان پول برق را از مردم نمیگیرید و میگویید این آرزوی امام بود که ما برآورده کردیم و نامش را گذاشتید برق امید.
نداشتن انسجام فکری در مدیریت به اینها خلاصه نمیشود، آزادی، توزیع ارز دولتی، حمایت از صنعت و توان ایرانی، بازاریابی برای صادرات کالاهای ساخت داخل، مبارزه با فساد هر کدام مثنوی هفتاد من کاغذ است. از همه اینها جالبتر این است که هیچگاه مسئولیت قبول نکرده و همواره میگویید تقصیر دیگران است. مردم عزیز ایران! بدانید راهکار حل مشکلات کشور دولت جوان حزباللهی است وگرنه غربگراها برای رسیدن به قدرت از هیچ دروغی دریغ نمیکنند حتی حاضرند همچون سال 88 کشور را به آتش بکشند ولی در قدرت بمانند. والسلام علیکم و رحمه الله

علي نيک زادثمرين
از برادرمان جناب آقای بیگینژاد متشکریم. ایامالله دهه مبارکه فجر را به ملت بزرگ ایران، رهبر معظم انقلاب، خانواده معظم شهدا و ایثارگران تبریک عرض میکنم. یاد امام عظیمالشأن و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را گرامی میداریم و از خدای سبحان طول عمر باعزت برای مقام معظم رهبری خواهانیم.
7
تسلیت نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به آقای رضا تقیپورانوری نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس

علي نيک زادثمرين
به استحضار مردم شریف ایران و همکاران عزیزم میرسانم مطلع شدیم همسر گرامی جناب آقای دکتر رضا تقیپورانوری نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به رحمت ایزدی پیوستهاند. مصیبت وارده را به ایشان و خانواده محترمشان تسلیت عرض نموده و برای آن مرحومه طلب مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت داریم.
8
اعلام وصول (3) فقره طرح

علي نيک زادثمرين
حاج آقای موسوی اگر اعلام وصول دارید بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم لازم میدانم دهه فجر را خدمت ملت شریف ایران و فجرآفرینان تبریک عرض بکنم. چند طرح است که به صورت عادی میشود:
ـ طرح ناظر بر تأسیس و فعالیت سازمانهای مردمنهاد غیردولتی اعلام وصول میشود.
ـ طرح استفساریه ردیف (70) پیوست قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه سلامت اعلام وصول میشود.
ـ طرح اصلاح ماده (161) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول میشود.

علي نيک زادثمرين
خیلی متشکر، مجمع محترم نمایندگان استان مازندران مطلبی را اعلام فرمودند که به استحضار شما میرسانم، رحلت حضرت آیتالله نظری یک از علمای وارسته و از مریدان امام و رهبری در خطه شمال کشور را تسلیت گفتند که جهت استحضارتان عرض کردم.
9
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي نيک زادثمرين
جناب آقای کریمی تذکرات شفاهی را اعلام بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات شفاهی همکاران محترم: نفر اول آقای ولی اسماعیلی نماینده محترم مردم گرمی و انگوت بفرمایید.

ولي اسماعيلي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تبریک ایام دهه فجر، تبریک ایام پیروزی نور بر طاغوت زمان، ایام انفجار نور که با هدایت داهیانه امام امت و همراهی مردم حزباللهی به پیروزی رسید، مردمی که با دادن هزاران شهید در انقلاب و در دفاع مقدس با جان و دل و خون از انقلاب خود حمایت کردند و در حادثههای مهم چون زمان فتنه پا به پای امام امت حضرت آیتالله العظمی خامنهای (حضار صلوات فرستادند) پشت نظام و اعتقاد خودشان چون بنیان مرصوص ایستادند. اما عزیزان، وزرا، مسئولان و رئیسجمهور! وظیفه ما در قبال این همه ایثار و فداکاری چه میباشد؟ آیا قرار این بود عدهای خون دل بخورند شهید و مجروح شوند و عدهای در کاخهای میلیاردی و رانتهای افسانهای غرق در شهوت و مال و ثروت و قدرت شوند؟ نه عزیزان! این رسم اماممان، رهبرمان و شهدایمان نبود. در حوزه انتخابیه بنده، با عرض پوزش از ساحت مجلس، مردم با چهارپایان آب میبرند، در حوزه انتخابیه بنده از راهی استفاده میکنند (38) سال پیش توسط جهاد سازندگی کشیده شده است، از ذوب کردن آب برف در پشتبامها برای آشامیدن استفاده میکنند، در حوزه انتخابیه بنده جوانان غیرتمند ولایی مرزدار، کوچکترین شغلی برای امرار معاش ندارند.
وزیر اقتصاد و سازمان بورس باید به سرمایههای بربادرفته مردم که با تبلیغ خود دولت انجام پذیرفته جوابگو باشند و هیأترئیسه استیضاح وزیر را براساس آییننامه داخلی اعلام وصول نمایند. به داد سرمایهگذاران بورس برسید که کارد به استخوان رسیده است، سفره مردم نه تنها کوچک شده است بلکه در حال جمع شدن است. رفع تبعیض از بازنشستگان تأمیناجتماعی، ترمیم حقوق کارگران و خرید تضمینی محصولات کشاورزان و احیای دامداریهای راکد از خواستههای مردم عزیز شهرستان گرمی و انگوت میباشد. اگر ادعای انقلابیگری کارگران، معلمان و حقوق بگیران... (قطع میکروفن)
بسم الله الرحمن الرحیم
تبریک ایام دهه فجر، تبریک ایام پیروزی نور بر طاغوت زمان، ایام انفجار نور که با هدایت داهیانه امام امت و همراهی مردم حزباللهی به پیروزی رسید، مردمی که با دادن هزاران شهید در انقلاب و در دفاع مقدس با جان و دل و خون از انقلاب خود حمایت کردند و در حادثههای مهم چون زمان فتنه پا به پای امام امت حضرت آیتالله العظمی خامنهای (حضار صلوات فرستادند) پشت نظام و اعتقاد خودشان چون بنیان مرصوص ایستادند. اما عزیزان، وزرا، مسئولان و رئیسجمهور! وظیفه ما در قبال این همه ایثار و فداکاری چه میباشد؟ آیا قرار این بود عدهای خون دل بخورند شهید و مجروح شوند و عدهای در کاخهای میلیاردی و رانتهای افسانهای غرق در شهوت و مال و ثروت و قدرت شوند؟ نه عزیزان! این رسم اماممان، رهبرمان و شهدایمان نبود. در حوزه انتخابیه بنده، با عرض پوزش از ساحت مجلس، مردم با چهارپایان آب میبرند، در حوزه انتخابیه بنده از راهی استفاده میکنند (38) سال پیش توسط جهاد سازندگی کشیده شده است، از ذوب کردن آب برف در پشتبامها برای آشامیدن استفاده میکنند، در حوزه انتخابیه بنده جوانان غیرتمند ولایی مرزدار، کوچکترین شغلی برای امرار معاش ندارند.
وزیر اقتصاد و سازمان بورس باید به سرمایههای بربادرفته مردم که با تبلیغ خود دولت انجام پذیرفته جوابگو باشند و هیأترئیسه استیضاح وزیر را براساس آییننامه داخلی اعلام وصول نمایند. به داد سرمایهگذاران بورس برسید که کارد به استخوان رسیده است، سفره مردم نه تنها کوچک شده است بلکه در حال جمع شدن است. رفع تبعیض از بازنشستگان تأمیناجتماعی، ترمیم حقوق کارگران و خرید تضمینی محصولات کشاورزان و احیای دامداریهای راکد از خواستههای مردم عزیز شهرستان گرمی و انگوت میباشد. اگر ادعای انقلابیگری کارگران، معلمان و حقوق بگیران... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر اسماعیلی متشکریم. برادر کریمی نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدی جناب آقای علی بابائیکارنامی نماینده محترم مردم ساری و میاندورود بفرمایید.

علي بابائي کارنامي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
من هم عرض تبریک دارم به مناسبت ایام الله دهه فجر و عرض تسلیت به مناسبت ارتحال جانگداز حضرت آیت الله نظری از علمای مؤثر و از یاران امام و رهبری در خطه شمال کشور به همه مردم استان مازندران و کل کشور. خدمت عزیزان یک تذکر جدی دارم به بعضی از اعضای هیأترئیسه محترم. جناب آقای رئیس! ما نمیدانیم شکایت از هیأترئیسه را به کجا ببریم؟ واقعاً ما چند بار شاهد بودیم که خرد شدن بعضی از نمایندگان را در صحن مجلس داریم میبینیم. وادادگان و بهجاماندگان بعضی از کدخدایان در مجلس دهم هنوز فکر میکنند مجلس دهم است، یاد بگیرند مجلس یازدهم است. آقای رئیس! چند بار ما بگوییم؟ اگر واقعاً یک طرحی یا پیشنهادی نماینده محترم به دفاع از حقوق مردم این شهر و کشور میدهد چرا باید بعضی از آقایان با هیأترئیسه وتو کنند، چرا؟ چرا نباید به حقوق مردم توجه بکنیم؟ من نمیدانم، ما داریم به همه ایراد میگیریم، به دولت، به وزیر ایراد میگیریم، به خودمان هیچ وقت ایراد نگرفتیم، فکر میکنیم عقل کل هستیم و خواهش میکنم این بیاحترامیها به بعضی از نمایندگان (نشود)، مخصوصاً جناب آقای علیزاده کار بسیار خوبی کردند و دفاع کردند از مظلومترین آدمهای این کشور که بعضیها فکر میکنند چون مرکزنشین هستند و همه باسوادند، آنهایی که (15) سال در کل کشور و محرومترین جای کشور، بیسواد را باسواد کردند الان شدند بیسواد، چرا این کارها را میکنند؟ من نمیدانم با چه صدایی ما باید داد بزنیم و خواهشمان این است که جناب آقای نیکزاد، جناب آقای دکتر قالیباف، اعضای محترم هیأترئیسه جلوی این فضای بیاحترامی به بعضی از نمایندگان را بگیرند.
نکته بعدی من تذکر جدی به وزیر محترم بهداشت و درمان است. ما تا به کی باید بگوییم که آقای وزیر بهداشت وضع مردم، سلامت و درمان مردم مهم است؟ در بخش چهاردانگه کیاسر، دودانگه و روستاهای استان مازندران واقعاً وضعشان خوب نیست. چه کار باید بکنیم آقای وزیر؟ آقای وزیر! هر کاری که تو بگویی ما باید انجام بدهیم، ما نماینده مردم هستیم چه کار باید بکنیم؟ چرا دولت پاسخگو نیست؟ جناب آقای امیری! شما معاون محترم پارلمانی هستید، خواهش ما این است که این وزیر را بیاورید، ما باید با هر اهرم شده اینها را زیر سؤال ببریم، فقط نشستن و صحبت کردن... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادر جناب آقای بابایی متشکریم. هیچکس حق اهانت و جسارت به نمایندگان مردم را ندارد و مجلس هم براساس آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی اداره میشود بنابراین من استدعایم این است که در بحثها، وقت دادنها و تذکرها ما مبنا را آییننامه داخلی مجلس بگیریم. آقای کریمی نفر بعد را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدی آقای محمد سبزی نماینده محترم مردم ساوه و زرندیه بفرمایید.

محمد سبزي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و تسلیت ارتحال حضرت آیتالله نظری از یاران حضرت امام.
به وزیر محترم آموزش و پرورش تذکر میدهم حقالتدریس (4) ماه فرهنگیان عزیز پرداخت نشده است. ضمن این که دو ماه هم از سال گذشته مانده است. اینها در این شرایط گرانی زندگی دارند، در این شرایط تورم خواهش میکنم رسیدگی کنید.
تذکر بعدی به وزیر محترم کار، رفاه و تأمیناجتماعی است. انقلاب ما انقلاب محرومان و مستضعفان بود، انقلاب کردیم که عدالت برقرار باشد، چرا در حق بعضی از کارگران ظلم میشود؟ چرا کارگری که با کمترین حقوق زندگیاش نمیگذرد مجبور است همسرش هم بیاید دنبال کار باشد که بتوانند زندگیشان را تأمین کنند؟ آن وقت در بحث سختی کار بعضاً ناعدالتی میشود، بعضاً کارشناسیهایی که با زد و بند است، در حق کارگر اجحاف میشود. من خواهش میکنم جناب وزیر محترم رسیدگی کنید.
تذکر بعدی به وزیر محترم جهادکشاورزی است، جناب آقای خاوازی توزیع نهادهها ناعادلانه دارد صورت میگیرد. واقعاً بعضی از این خردهمالکان، دامداران خرد چیزی دستشان نمیآید و بعضی از نورچشمیها دارند نهادهها را میگیرند. در سهمیه ادوات کشاورزی در تراکتور،کمباین، بعضیها چند بار در سالیان گذشته گرفتهاند، بعضیها گرفتهاند فروختهاند و کشاورزی ندارند. من خواهشم این است که این موارد را یک مقدار رسیدگی کنید و به وزیر محترم راه تذکر میدهم که شما لطف کردید بعضاً مصوبهای داشتید، بودجهای گذاشتهاید برای بعضی از راهها در حوزه انتخابیه اینجانب اما تا به حال هیچ اتفاقی نیفتاده است. چند ماه از این بودجه و اعتبار گذشته است ولی اتفاقی نیفتاده است. خواهش میکنم رسیدگی کنید.

علي نيک زادثمرين
از برادر جناب آقای سبزی تشکر میکنیم، برادر کریمی نفر بعدی را اعلام بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
جناب آقای محسن علیزاده نماینده محترم مردم سپیدان و بیضا بفرماید.

محسن عليزاده
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
بنده هم تبریک میگویم دهه پرفروغ فجر را به همه همکاران و به همه ملت غیور و شهیدپرور ایران اسلامی، این ایام یادآور رشادتها و ایستادگیهای ملت غیور ایران در برابر استکبار جهانی بوده و هست و لازم است که مسئولین هم در برابر استکبار جهانی استوار باشند و پاسخگوی این رشادتها باشند.
تذکر اول بنده به رئیسجمهور است، رئیسجمهور محترم و معاون ایشان جناب آقای نوبخت که متأسفانه بیعدالتی را در توزیع منابع و عدم اجرای دقیق و صحیح توازن منطقهای از سرحد خودش گذراندهاند. در بودجه 1400 این موضوع به وضوح دیده میشود و لازم است که انشاءالله اصلاح بشود.
تذکر بعدی بنده به وزیر محترم نیرو است. جناب آقای دکتر اردکانیان! بارها و بارها از مشکلات کمی و کیفی آب شرب در شهرستانهای سپیدان و بیضا فریاد زدیم، با شما جلساتی را برگزار کردیم اما تا امروز هیچ اتفاقی نیفتاده و متأسفانه شاهد بیتدبیری شما در این موضوع هستیم.
تذکر بعدی بنده به وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص فریاد بازنشستگان تأمیناجتماعی است به دلیل اجرای ناقص قانون همسانسازی حقوق و دستمزدشان، شما فریاد بازنشستگان را نمیشنوید. ما خواستار اجرای هر چه سریعتر، کامل و بدون نقص قانون همسانسازی هستیم.
تذکر بعدی بنده به وزیر راه و شهرسازی است. جناب آقای اسلامی! علیرغم وعدههای بیشمار شما برای افتتاح آزادراه شیراز ـ اصفهان و اتمام قطعه (7) این آزادراه، متأسفانه عملیات عمرانی و ساختمانی این محور بسیار و بسیار ضعیف است و مطمئناً با این نحوه کار کردن این آزادراه در زمانی که شما وعدهاش را دادید به پایان نمیرسد. متأسفانه جان مردم در آنجا به خطر افتاده است.
تذکر بعدی بنده به وزیر محترم کشور است. شما در سال گذشته بعضی از بخشها را به شهرستان ارتقا دادید اما این شهرستانها فقط تابلویشان تغییر کرده است، هیچگونه امکاناتی به این شهرستانها اضافه نشده است و در آخر هم تذکر میدهم به وزیر محترم اقتصاد بابت اتفاقاتی که در بازار سرمایه افتاده است، جناب آقای وزیر اقتصاد! شما مسئول هستید. آقای واعظی که میگوید مجلس دخالت نکند مسئول است، ضلع اصلی این بازار را که مردم عزیز ما هستند شما فراموش کردید. نمایندگان مجلس مدافعان بحق و راستین ضلع اصلی این بازار که مردم هستند میباشند و باید هم دخالت بکنند. شما نمیتوانید بگویید که مجلس حق دخالت ندارد، متشکرم.

علي نيک زادثمرين
از برادرمان جناب آقای علیزاده متشکریم. حاج آقای موسوی تذکر آییننامهای دستور روز را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
آقای دکتر یکی از دوستان مانده است، نفر آخر آقای رحمتاله نوروزی نماینده محترم علیآباد بفرمایید.

علي نيک زادثمرين

رحمت اله نوروزي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ایامالله دهه مبارکه فجر یاد امام و شهدای انقلاب، شهدای جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم را گرامی میداریم.
نکته اول ضمن تقدیر و تشکر از حضرت آیتالله رئیسی که الحمدلله با صلابت و اقتدار انقلابی توفیق داشتند در قوه قضائیه. اخیراً در استان سمنان بحث انتقال آب را مطرح فرمودند. ما اعتقاد داریم جناب آیتالله رئیسی! این انتقال آب به سمنان و شاهرود باعث سرسبزی آنجا نمیشود اما جنگلهای استان گلستان و شهرستان علیآبادکتول خشک و نابود میشود، مشکلات زیستمحیطی ایجاد میکند. تقاضا داریم دستور بفرمایید با یک اقدام اساسی و کارشناسی برای همیشه بحث انتقال آب را متوقف کنند.
تذکر دارم به آقای وزیر کشور، از سال 92 قول و دستور دادید اما تا به حال هیچ کاری انجام ندادید. وزیر جهاد حوزه منابع طبیعی همینطور. بحث من این است انتقال آب، مربوط به حوزه سیاسی و جغرافیایی و منابع طبیعی است که مناطق علیآبادکتول و فندرسک حقابه دارند.
نکته بعدی در بحث بورس است. تذکر دارم، جناب آقای دژپسند! بازار بورس و سرمایه، مردم زمین، خانه، ماشین فروختهاند. چشم امید دارند. بلند شوید، یک حرکتی کنید، یک اقدامی انجام بدهید، دولت چرا بیتفاوت است؟ همسانسازی حقوق بازنشستگان و کارگران، رتبهبندی فرهنگیان. من امروز به آقای دکتر کریمی هیأترئیسه محترم عرض کردم، امروز فرهنگیان از ما انتظار دارند. دولت هر چه سریعتر این را دنبال کند. بحث پتروشیمی به آقای زنگنه دو یا سه هفته قبل تذکر دادم. چرا باید پتروشیمی گلستان نزدیک به (10) سال باقی بماند؟ مردم چشمانتظارند. به وزیر آموزش و پرورش تذکر دارم، مجتمع آموزشی ـ رفاهی علیآبادکتول جناب آقای حاجی میرزایی، جناب آقای ترکمن! چرا اقدامی انجام... (قطع میکروفن)

علي نيک زادثمرين
از برادرمان جناب آقای نوروزی متشکریم. حاجآقای موسوی اگر تذکر آییننامهای دستور روز است بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقای دکتر دو نفر در نوبت هستند. سرکار خانم مقصودی تشریف دارند؟ نیستند، سرکار خانم چنارانی هم تشریف ندارند.
10
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده
انشاءالله جلسه بعدی ما ساعت (7:45) صبح روز سهشنبه چهاردهم بهمن ماه 1399 خواهد بود و دستور جلسه ادامه دستور هفتگی است. پایان جلسه را اعلام میکنیم.