1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و صبحبخیر خدمت نمایندگان محترم و مردم عزیزمان. جلسه با حضور 211 نفر رسمی است. البته جهت اطلاع شنوندگان عزیز، جلسه از ساعت (8) صبح تا این لحظه به مدت یک ساعت به صورت غیرعلنی در رابطه با مسائل مربوط به بودجه و مسائل جاری در مجلس برقرار بوده است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه هشتاد و دوم روز سهشنبه بیست و ششم اسفند ماه 1399 هجریشمسی مطابق با دوم شعبانالمعظم 1442 هجریقمری:
1 ـ گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال 1400 کل کشور (اعادهشده از شورای محترم نگهبان2).
2 ـ گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران (اعادهشده از شورای محترم نگهبان).
3 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح جهش تولید و تأمین مسکن (ارجاع از جلسه علنی).
4 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
5 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
6 ـ گزارش کمیسیون مشترک در مورد طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده (در اجرای ماده 167 آییننامه داخلی مجلس)، (تقاضای رسیدگی طبق اصل 85 در مورخ 12/8/1399 به تصویب رسیده است).
7 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد بررسی کیفیت تأمین و توزیع نهادههای دامی.
8 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد استنکاف از اجرای ماده (1) قانون مدنی از سوی حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیسجمهور محترم دولتهای یازدهم و دوازدهم (در اجرای ماده 234 آییننامه داخلی مجلس).
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.
(آیات 23 ـ 19 از سوره مبارکه «حجر» توسط قاری محترم آقای سیدحمیدرضا مقدسی تلاوت گردید)
اللهم صلی علی محمد و آل محمد
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
وَ الْأَرْضَ مَدَدْناها وَ أَلْقَینا فِیها رَواسِی وَ أَنْبَتْنا فِیها مِنْ کلِّ شَیءٍ مَوْزُونٍ * وَ جَعَلْنا لَکمْ فِیها مَعایشَ وَ مَنْ لَسْتُمْ لَهُ بِرازِقِینَ * وَ إِنْ مِنْ شَیءٍ إِلاَّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ * وَ أَرْسَلْنَا الرِّیاحَ لَواقِحَ فَأَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَسْقَیناکمُوهُ وَ ما أَنْتُمْ لَهُ بِخازِنِینَ * وَ إِنَّا لَنَحْنُ نُحْیی وَ نُمِیتُ وَ نَحْنُ الْوارِثُونَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از قاری محترم حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای سیدحمیدرضا مقدسی تقدیر و تشکر میکنم که شاهد بودیم امسال در سی و هفتمین مسابقات بینالمللی که هفته قبل برگزار شد، رتبه اول قرائت را به دست آوردند، خیلی ممنون و متشکر. ترجمه آیات را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«و زمین را گسترانیدیم و در آن کوههای استوار افکندیم و از هر چیز سنجیدهای در آن رویانیدیم. همچنین روی زمین وسایل زندگی شما و موجودات زندهای را فراهم کردیم که شما روزیرسانشان نیستید. هر چه در جهان هستی هست منبع اصلیاش پیش ماست و هر موجودی را با ویژگیهای خاصی میآفرینیم. بادها را مأمور بارور کردن ابرها میکنیم، آنگاه از دل ابرها بارانی میفرستیم. شما توان ذخیره همهاش را ندارید به همین خاطر با چشمهها و چاهها آب آشامیدنیتان را تأمین میکنیم. ماییم که زنده میکنیم و میمیرانیم و ماییم که ماندنی هستیم و وارث همه چیز». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! چون قبل از جلسه علنی، جلسه غیرعلنی داشتیم، لذا غایب و متأخر هم نداشتیم، خیلی ممنون.
3
تبریک رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به مناسبت اعیاد شعبانیه و میلاد حضرت امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار و بیانات ایشان درخصوص مهمترین ویژگیهای لایحه بودجه سال 1400 و وضعیت ناگوار مدیریت بازار کالاهای اساسی شب عید

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً».
فرا رسیدن اعیاد شعبانیه به خصوص میلاد مسعود سید و سالار شهیدان امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار را به همه مردم عزیز ایران و سبزپوشان سرافراز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبریک و تهنیت میگویم. پاسداران فداکار انقلاب اسلامی در تمام برهههای تاریخی و در گردنههای دشوار انقلاب اسلامی، با پیروی از اسوه فداکاری و ایثار امام حسین (علیهالسلام) جان خود را برای صیانت از انقلاب و تأمین امنیت و آرامش و رفاه همه مردم ایران و تمام دلباختگان به آرمان انقلاب اسلامی فدا کردند و حق ایثار را به تمام معنا به جا آوردند. درباره روند بررسی لایحه بودجه در مجلس و مهمترین تغییراتی که برای تأمین منافع مردم در این لایحه مدنظر نمایندگان مردم بود، نکاتی را عرض میکنم.
تصویب لایحه بودجه به گام نهایی خود رسیده است و پس از تلاشهای چندینماهه نمایندگان برای کاهش ایرادات لایحه اولیه بودجه، امروز فرآیند تصویب سند مالی یکساله کل کشور به پایان خواهد رسید. از نیمه دوم امسال امیدوار بودیم تا دولت اراده کافی برای تدوین بودجه با ساختار اصلاحشده را داشته باشد و سال پایانی دولت نویدبخش آغاز اصلاحات اساسی در ساختار مالی و اقتصادی کشور باشد. ولی در هر حال اراده و توان اجرایی کافی برای تغییر اساسی میسر نشد، در دولت وجود نداشت و مجلس نیز تصمیم گرفت در این شرایط هدفگذاری خود را برای کاهش ایرادات بودجه و اعمال تغییرات در حد توان اجرایی دولت و تأمین حداکثری منافع مردم قرار دهد. لایحهای که پیش روی ماست مطلوب مجلس نیست، ولی لااقل میتوانیم از این امر خرسند باشیم که برخی تصمیمات مهم که سالها در پیچ و خم نظام قانونگذاری کشور معطل مانده بود، بالاخره در این بودجه به تصویب رسیده است و دولت از لحاظ قانونی ملزم به اجرای دقیق آنها است. با این تصمیمات به خصوص در حوزه کاهش تبعیضها و شفافیت مالی دولت، ظرفیتهای تغییر ریل بودجهریزی در کشور بیش از گذشته فراهم خواهد بود.
ویژگی متمایزکننده مصوبات مجلس در فرآیند بررسی بودجه تأکید نمایندگان بر اتخاذ تصمیمات ضروری بدون توجه به فشارهای گروههای صاحب منافع و نفوذ بوده است تا منافع مردم تأمین شود. برقراری نظام مالیاتی عادلانه در این لایحه با شجاعت انجام شده است، مالیات فعالیتهای مولد از جمله مالیات اصناف و واحدهای تولیدی با همت نمایندگان کاهش پیدا کرد و بر فعالیتهای غیرمولد مالیات وضع شد. مصمم به کاهش اختلاف طبقاتی و کم کردن فاصله فاحش بین درآمد کارکنان و مدیران دولتی بودیم. در این بودجه توانستیم با مالیاتهای پلکانی تا سقف (35) درصد حقوق مدیران پردرآمد و کاهش میزان افزایش حقوق مدیران و کاهش سقف حقوق دریافتی پردرآمدها نسبت به حداقل حقوق به آنها دست یابیم.
علاوه بر این بسیاری از معافیتهای مالیاتی بیمبنا که در نتیجه سالهای کمتوجهی به اولویت کاهش تبعیض ایجاد شده بود، لغو شد که با استقبال مردم و البته ناراحتی صاحبان منافع خاص روبهرو شد و در نهایت اینکه از صاحبان خودروها و خانههای لوکس به صورت سالیانه متناسب با ارزش دارایی آنها مالیات گرفته خواهد شد. مردم خود به خوبی میدانند که اتخاذ هر یک از این تصمیمات با توجه به عادتهای غلط موجود در نظام پرداختهای کشور تا چه اندازه دشوار است و همین دشواری در تمامی مجالس قبل، تحقق این تصمیمات لازم را غیرممکن کرده بود. ولی امروز خوشحالیم که با وجود آنکه اشکالات ساختاری همچنان در بودجه وجود دارد، تصمیمات ضدتبعیضی مهمی هم در مجلس اتخاذ شده است.
گام مهم دیگر نمایندگان مصوبات تاریخساز برای تحقق شفافیت و انضباط مالی دولت بوده است که گامی اساسی برای ریشهکن شدن فرصتهای تخلفات مالی در تمام دستگاههای اداری و اجرایی کشور به شمار میآید. تمامی پرداختها به مدیران تمام دستگاهها و شرکتهای دولتی به موجب حکم برنامه ششم توسعه باید در سال آینده در سامانهای برای نهادهای نظارتی شفاف شود و هرگونه پرداخت حقوق یا دریافت پاداش توسط مدیران خارج از این چارچوب در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی محسوب شود و قابل پیگرد قضائی باشد.
پس از سالها مجلس عزم خود را جزم کرد تا اعتبار لازم برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی با دیگران را تأمین کند و این بیعدالتی پس از سالها انشاءالله با اهتمام دولت رفع خواهد شد.
در حوزه عدالت آموزشی بالاخره به تأمین اعتبار رتبهبندی معلمان که مطالبه عموم جامعه محترم فرهنگیان بود توجه شد. یکی از اولویتهای مالی در فرآیند بررسی بودجه سوق دادن منابع کشور به سمت فعالیتهای مولد و ضدتبعیض بود و برای مثال اعتبار مالی ویژهای برای اشتغالزایی به خصوص در مناطق محروم و اعتبار ویژه برای محرومیتزدایی اختصاص داده شده است تا کمی از درد و رنج بیعدالتی در حق قشرهای ضعیف، محروم و نیازمند حمایت کاسته شود.
برای حمایت از خانوادهها، افزایش وام ازدواج و وام مسکن و همچنین اختصاص وام مسکن ویژهای برای خانوادههای دارای سه فرزند و همچنین اختصاص اعتبار ویژهای برای اشتغالسازی زنان سرپرست خانوار و الزام تأمین حداقل معیشت زنان معسر که از درآمد و حمایت کافی برخوردار نیستند، در دستور کار قرار گرفت. البته تحقق همه این مصوبات در گرو اجرای درست دولت است، همه مردم انتظار دارند دولت تا آخرین روز فعالیت خود با توانی بیشتر از گذشته به فعالیت مشغول باشد و با اجرای درست و دقیق احکام بودجه، لااقل در ماههای آخر این دولت خاطره خوبی از خود به جای بگذارد. هر چند که راه نرفته پیش رو در اصلاح ساختار بودجه و تغییرات اولویتهای تصمیمگیریهای اقتصادی در کشور طولانی است، ولی مجلس جهت حرکت را از تقویت سوداگران و دلالها به سمت رفع تبعیضها و سوق دادن منابع به سمت عموم مردم تغییر داده است و این خود نویدبخش آیندهای روشنتر با تصمیماتی عالمانهتر و ارادهای بسیار بیشتر در تغییر ریل اقتصاد کشور خواهد بود.
دستگاههای اجرایی کشور در دولتهای مختلف انگیزه لازم را برای ایجاد تغییرات نداشتند، ولی همراهی امروز مردم با همین تصمیمات محدود ولی مؤثر مجلس نشان میدهد که مردم میتوانند با مطالبهگری چرخهای زنگزده دستگاههای اجرایی را ترمیم کنند و به حرکت در بیاورند و همان معجزهای را که در سالهای انقلاب و دفاع مقدس دیدیم، این بار با همراهی عمومی و فراجناحی همه مردم در عرصههای اقتصاد نیز شاهد باشیم.
با حضور در بطن مردم و گفتگوی رودررو با جوانان مطالبهگر و شجاع در سراسر ایران، مطمئن شدهام که دور از ذهن نیست که سالهای آینده چنان فضایی در جامعه پدید آید که سیاستگذاران و مجریان فارغ از ترجیحات شخصی، حزبی و جناحی خود، با نیروی مطالبه و هدایتگری مردم وادار به انجام اصلاحات ساختاری و اساسی به خصوص در مدیریت اقتصاد کشور شوند. معجزه اجتماعی مردم مطمئناً غیرممکنها را ممکن خواهد کرد و فتحالمبینهای اقتصادی و مدیریتی را محقق خواهد ساخت و جوانان را همانطور که رهبر معظم انقلاب در نظر دارند به میدان مشارکت فعال و مؤثر در اداره کشور خواهد آورد.
در پایان چند نکته درخصوص وضعیت ناگوار مدیریت بازار کالاهای اساسی شب عید لازم به ذکر است. متأسفانه با وجود آنکه کالا به اندازه کافی در انبارها هست، ولی مدیریت نظام توزیع آنچنان دارای ایرادات اساسی و انفعال و سوءمدیریت است که کرامت مردم در توزیع کالاها حفظ نمیشود. مجلس با خواست دولت برای ادامه یافتن تخصیص ارز (4200) تومانی موافقت کرد، حالا نیز انتظار داریم دولت بتواند لااقل نظر و خواست خود را به درستی اجرا کند. مردم امروز میگویند اگر دولت نمیتواند گرانی را مهار کند، لااقل کرامت ما را حفظ کند تا در روزهای شیوع کرونا ساعتها در صف خرید مرغ نمانیم. دولت صدای مردم را بشنود، گوش مردم از توضیحات پر شده است. دولت موظف است در اسرع وقت بازار شب عید را سامان دهد و از هرگونه دلیلتراشی پرهیز کند.
مردم انتظار دارند دولت لااقل در این (100) روز بازار مرغ و مایحتاج ضروری را در سطح حداقلی مدیریت کند. اگر اراده لازم وجود داشته باشد، این بازار با توجه به اینکه کالاها موجود است، ظرف (48) ساعت قابل ساماندهی است و مسئولان اجرایی به این امر واقف هستند. انتظار میرود دولت تمام توان خود را برای بازگرداندن آرامش به بازار کالاهای اساسی متمرکز کند و با تشکیل ستاد ساماندهی فوری بازار شب عید به مشکلات پایان دهد و گزارش اقدام عاجل را در اسرع وقت به اطلاع مردم عزیز برسانند. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
4
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 164)

محمدباقر قاليباف

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت همکاران عزیز و ملت بزرگ ایران و عرض تبریک ایام و اعیاد شعبانیه. آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید ما دستور دوم را داشته باشیم، به جهت اینکه دستور اول را کمیسیون محترم تلفیق از صبح جلسه داشتند، گزارش باید در سیستم وارد شود، همکاران ببینند، بعد من شروع کنم، اعادهشده از شورای نگهبان است.
من دستور دوم را دارم که گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری است که اعادهشده از شورای نگهبان است. آقای رئیس! من برای رأیگیری قرائت میکنم:
جزء (2) بند «الف» ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون به شرح زیر اصلاح می¬شود:
2 ـ ایرانی¬الاصل و تابع ایران.

محمدباقر قاليباف
حضار 214 نفر، (یکی از نمایندگان ـ متن تغییر کرده، این نبوده)، (امیرآبادیفراهانی ـ من اینجا موظفم فقط گزارش کمیسیون را بخوانم، حتی یک «و» یا «،» هم نمیتوانم کم یا زیاد کنم) پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (177) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
جزء (2) بند «ب» ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون به شرح زیر اصلاح می¬شود:
2 ـ حداقل سن (۴۰) سال تمام شمسی و حداکثر سن (75) سال تمام در هنگام ثبت¬نام.
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
قبل از رأیگیری از دوستان خواهش داریم چون چند تا رأیگیری پشت سر هم داریم، لطف کنند در صندلیهای خودشان قرار داشته باشند.

احمد اميرآبادي فراهاني
در اعادهشده از شورای نگهبان نه نظر دولت را دیگر میپرسیم و نه نظر کمیسیون را میپرسیم، طبق آییننامه فقط به رأی گذاشته میشود. (کولیوند ـ ایراد دارد) باید در کمیسیون دفاع میکردید، اینجا جای دفاع نیست.

محمدباقر قاليباف
حضار 215 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (165) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
جزء (7) بند «ب» ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون به شرح زیر اصلاح می¬شود:
7 ـ فقدان سوءسابقه امنیتی و یا عدم وابستگی به گروههای غیرقانونی.

محمدباقر قاليباف
حضار 214 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (181) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
جزءهای «ر» و «ز» در جزء (10) بند «ب» ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون حذف شدند.
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
حضار 215 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (181) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
تبصره (1) ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون به شرح زیر اصلاح می¬شود:
تبصره 1 ـ مقامات و مدیرانی که به تشخیص شورای نگهبان همتراز و همسطح اشخاص موضوع جزء (11) بند «ب» این ماده محسوب می¬شوند و نیز افرادی که به تشخیص این شورا واجد شرایط اصل (115) قانون اساسی و بند (5 ـ 10) سیاست¬های کلی انتخابات هستند می¬توانند در انتخابات ثبت¬نام نمایند.
آقای رئیس! رأی بگیرید. موضوع «جزء (11)»، اینجا «(10)» نوشته شده که «(11)» قرائت شد درست است.

محمدباقر قاليباف
حضار 213 نفر، (ویسکرمی ـ آقای دکتر! اخطار دارم) رأیگیری تمام شود، در حین رأیگیری که اخطار ندارد. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (167) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
تبصره (2) ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون به شرح زیر اصلاح می¬شود:
تبصره 2 ـ داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مکلفند در هنگام ثبت¬نام مدارک مثبته مربوط به اجزای (2)، (3)، (5)، (6)، (7) و (11) بند «ب» این ماده را به وزارت کشور ارائه نمایند. ثبت¬نام در انتخابات به معنای دارا بودن صلاحیت داوطلبان نبوده و در هر حال احراز صلاحیت داوطلبان بر عهده شورای نگهبان می¬باشد.

محمدباقر قاليباف
حضار 213 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (185) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
به¬ دلیل اصلاح تبصره (2)، تبصره (3) ماده (1) موضوع اصلاح ماده (35) قانون حذف شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 212 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (177) رأی تصویب شد. اصلاحیه بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
1 ـ ماده (2) به شرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۲ ـ یک ماده به شرح زیر بهعنوان ماده (۳۵ مکرر ۱) به قانون الحاق میشود:
ماده (۳۵ مکرر 1) ـ شورای نگهبان می¬تواند در راستای مصوبه مورخ 20/10/1396 این شورا درخصوص «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجال مذهبی، سیاسی، مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری» موضوع بند (5 ـ 10) سیاست-های کلی انتخابات موارد زیر را مدنظر قرار دهد:
2 ـ جزء (1) بند «الف» ماده (2) قانون، به شرح زیر اصلاح و به عنوان جزء (1) بند «ب» ماده (1) الحاق می¬شود و شماره اجزا نیز اصلاح می¬گردد:
1 ـ اعتقاد و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه و اشتهار به آن.
3 ـ در جز (2) بند «ب» ماده (2) قانون، عبارت «شورای عالی امنیت ملی و شورای نگهبان» جایگزین عبارت «شوراها» می¬شود.
4 ـ در جزء (3) بند «ب» ماده (2) قانون، عبارت «جریان¬های واگرا» حذف شد.
5 ـ در جزء (4) بند «ب» ماده (2) قانون، عبارت «اسلام انقلابی» به عبارت «انقلاب اسلامی» اصلاح شد.
6 ـ تبصره بند «ب» ماده (2) قانون به عنوان تبصره ماده (2) قانون به شرح زیر اصلاح می¬شود:
تبصره ـ موارد مندرج در این ماده نافی اختیارات شورای نگهبان در تعیین و تشخیص شرایط مقرر در اصل (115) قانون اساسی و بند (10 ـ 5) سیاست¬های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری نمی-باشد.
7 ـ در جزء (3)، بند «الف» ماده (2) قانون، عبارت «مذهب تشیع» جایگزین عبارت «مذهب شیعه جعفری اثنیعشری» میشود.
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
حضار 211 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (176) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
تبصره ماده (3) موضوع الحاق ماده (35 مکرر2)، به شرح زیر اصلاح می¬شود:
تبصره ـ اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را دارند و اشخاص غیرایرانی که تابعیت ایران را کسب کرده¬اند، نمی¬توانند در انتخابات ثبت¬نام نمایند.

محمدباقر قاليباف
حضار 212 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (178) رأی تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بندهای«الف» و «ب» و تبصره ماده (4) به عنوان بندهای «ج» و «د» به ماده (2) این قانون الحاق و ماده (4) حذف شد.

محمدباقر قاليباف
حضار 211 نفر، به رأی گذاشته میشود. (امیرآبادیفراهانی ـ همکاران مشارکت بفرمایید، گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران اعادهشده از شورای محترم نگهبان به رأی گذاشته شده، برای تأمین نظر شورای محترم نگهبان) اعادهشده از شورای نگهبان است. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (177) رأی تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
در سطر اول ماده (11) موضوع اصلاح ماده (59) قانون، کلمه «از» قبل از عبارت «سه¬ماه پیش از صدور» اضافه می¬شود. همچنین در تبصره آن، عبارت «شورای نگهبان،» جایگزین عبارت «اداره انتخابات شورای نگهبان و هر یک از اعضای شورای نگهبان» می¬شود.
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

محمدباقر قاليباف
حضار 210 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم. با (174) رأی تصویب شد.

عليرضا سليمي

محمدباقر قاليباف

روح اله متفکرآزاد
آقای رئیس! یک نفر در ماده (11) تذکر ثبتنام کرده است، آقای سلیمی بفرمایید.

عليرضا سليمي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! هم تذکر دارم و هم اخطار دارم. آقای حاجی! اجازه میفرمایید که آقای رئیس استماع کنند؟

محمدباقر قاليباف

عليرضا سليمي
اخطار
تذکر و اخطار. تذکر ماده (197) و اخطار اصل (94) قانون اساسی. آقای رئیس و نمایندگان محترم! براساس اصل (94) کلیه مصوبات مجلس باید به شورای نگهبان فرستاده شود. بعد در ادامه اصل (94) این است، میگوید شورای نگهبان موظف است ده روز اینها را از نظر انطباق با موازین اسلام و قانون اساسی مورد بررسی قرار بدهد و چنانچه آن را مغایر ببیند برای تجدیدنظر به مجلس برگرداند.
آقای رئیس! عرض من اینجا است، این نیمخط آخر اصل (94) است. میگوید در غیر این صورت، یعنی اگر شورای نگهبان مغایرتی با قانون اساسی و شرع ندید، مصوبه قابل اجرا است.
آقای رئیس! اخطار من این است؛ الان مجمع تشخیص یک نامهای دادند و فرمودند که مثلاً لایحه بودجه چند مورد مغایرت با سیاستهای کلی دارد. عرض ما این است، اگر مجمع نظری داشته باشد باید نظر مشورتی خودش را به شورای نگهبان بفرستد. براساس این اصل (94) مجمع نمیتواند به صورت مستقیم به مجلس نامه بدهد و به این سبک که الان آقایان عمل کردند. اگر نظر مشورتی داشته، این را میبایست به شورای محترم نگهبان بدهد.
در ماده (197) آییننامه مجلس هم اینگونه دارد که «کلیه مصوبات مجلس»، یعنی براساس همین اصل (94) است، «کلیه مصوبات مجلس رسماً به شورای نگهبان فرستاده میشود»، بعد ادامه دارد که تا ده روز، عین همین مسألهای که در همین اصلی که الان عرض کردم، در آن ماده (197) دارد.
این روشی که آقایان دارند به نظر میرسد که باید اصلاح شود، من روش را عرض میکنم. اگر مسألهای دارند باید در موعد مقرر، یک؛ اولاً مجمع در موعد مقرر نظرات خود را بیان نفرمودند. ثانیاً این سبکی که بیایند نامه بنویسند و بعد در فضای رسانهای بگویند که ما به مجلس نامه دادیم و (17) مورد، (10) مورد یا دو مورد خلاف سیاستها است. این روش هم قطعاً روشی مبتنی بر قانون اساسی نیست. عرض کردم طبق اصل (95) و ماده (197) آییننامه، آقایان میتوانند نظرات مشورتیشان را به شورای محترم نگهبان آن هم در موعد مقرر بدهند. من خواستم جنابعالی تذکر بدهید از این روش که به نظر میرسد سنت دقیقی نیست جلوگیری شود. متشکرم.

محمدباقر قاليباف
خیلی ممنون. جناب آقای سلیمی! اولاً نکاتی که جنابعالی گفتید، اخطار وارد نیست. چراکه اولاً در بند (2) اصل (110) اگر موردی باشد براساس آن مجمع تشخیص مصلحت هم نه، آنجا براساس قانون این وظیفه به دوش هیأت نظارت است. همینطور که جنابعالی اشاره کردید اگر هیأت نظارت هم موردی در رابطه با سیاستهای کلان داشته باشد، از طریق شورای نگهبان بوده است. هیأت نظارت هیچ مکاتبهای با مجلس نداشته، نظراتش را به شورای نگهبان منتقل کرده، شورای نگهبان به مجلس منتقل کرده است. دیروز هم پیگیری کردیم، بحثها صحبت شد، با دوستان کمیسیون تلفیق هم جلسه گذاشتیم، مسیر قانونی طی شده است. اجازه بدهید، یک تذکر شفاهی دیگر هست بفرمایند، بعد هم تذکرات کتبی را جنابعالی بخوانید.

روح اله متفکرآزاد
آقای دکتر! با اجازه شما ما دو نفر دیگر در اینجا داریم. جناب آقای نقدعلی بفرمایید، آقای اکبری! با اجازه آقای رئیس بعد در خدمت شما هم هستیم. آقای نقدعلی! اگر خلاصه هم بفرمایید ممنونتان میشوم.

محمدتقي نقدعلي
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر بنده ماده (22) است. جناب آقای قالیباف! همانطور که مستحضر هستید ما سالیانه (5/2) میلیون تن تولید مرغ داریم. متأسفانه امروز در اثر سوءتدبیر کار به جایی رسیده است که برای مصرف ده روز مجبور به واردات (50) هزار تن مرغ شدیم.
عزیزان مستحضر هستند، ما مخالف صادرات و واردات نیستیم، تزریق خون به اقتصاد با واردات و صادرات است. اما با آن وارداتی که از سر اجبار و اضطرار اتفاق بیفتد مخالفیم. چه کردهاند که امروز مرغداریهای ما و ظرفیت بالایی از مرغداریها که میتواند کشورهای منطقه را پوشش صادراتی بدهد، امروز ظرفیتشان خالی است و همینطور وامانده است و ما مجبور میشویم برای (50) هزار تن متوسل به واردات شویم؟ البته از ریاست محترم مجلس تشکر میکنیم به خاطر جلسهای که با حضور وزرای مربوطه گرفتند. امروز اگر ما داریم قانون ریاست جمهوری را تصویب میکنیم، میخواهیم رأس هرم اجرا کار را به جایی نرساند، آن کسی که میخواست کاری کند که ما نیازمند یارانه (45) هزار تومان نشویم، امروز این صفهایی که برای مرغ در شهرها اتفاق افتاده است، انصافاً اسباب شرمساری مدیریت اجرایی است. این چه وضعیتی است که اتفاق افتاده است؟
لذا من عرض میکنم، جناب آقای قالیباف! همانطور که شما فرمودید ما ایام نوروز را هم باید حضور داشته باشیم و وظیفه نظارتی را انجام بدهیم، مجلس انقلابی آماده است، هیچگونه تعطیلاتی حتی اگر لازم باشد نداشته باشد و بایستد و این تتمه مدیریت ذلیلانهای را که آقایان با نگاه به غرب دارند ادامه میدهند عوض کند. امروز مرغداران و دامداران ما نسبت به نهادههای دامی در مشکلات به سر میبرند. تقاضا میکنم نمایندگان انقلابی این موضوع را در دستور کار قرار بدهند. بلافاصله بعد از بودجه نسبت به این قصه یک تدبیر ویژه کنند، چراکه از وزرای مربوطه ظاهراً آبی گرم نمیشود. خیلی متشکر.

محمدباقر قاليباف

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای اکبریتالارپشتی بفرمایید.

عزت اله اکبري تالارپشتي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من از جنابعالی تشکر میکنم، به خاطر گزارش خوبی که امروز صبح از مجموعه اقدامات مجلس شورای اسلامی، مجلس انقلابی ارائه فرمودید. یک نکتهای را فرمودید که کمیسیونها طرح زیادی دادند. وقتی که دولت کارها را رها کند مجلس که نمیتواند نسبت به سرنوشت مردم و امور مردم بیتفاوت باشد.
من یک مطلبی را اینجا عرض کنم که خوب است مردم عزیز ما و نمایندگان و همکاران محترم ما در جریان باشند. حدود چهار ماه قبل وزیر صنایع و وزیر جهاد جلسهای داشتند، تقسیم کاری کردند، راجع به همین مرغ، گوشت، تخممرغ و این چیزها. صورتجلسه و تقسیم کار کردند، آقای رئیسجمهور شخصاً این تصمیم دو وزیر را بدون اینکه هیچ پیشنهاد جایگزینی بدهد وتو کرد. این نشان میدهد که امورات مردم و معیشت مردم برای آقای رئیسجمهور خیلی اهمیتی ندارد. رئیس دولتی که نتواند شب عید مردم تخممرغ، گوشت و مرغ را مدیریت کند، حالا بعد از هشت سال میگوید که چون من وزارت بازرگانی نداشتم اینطور شد. اولاً همین کارشناسان دولت و کارشناسان سازمان برنامه در مجلس هشتم گفتند ما (60) کشور را مطالعه کردیم، خواهش میکنیم بازرگانی در صمت ادغام شود. الان آقای رئیسجمهور در روزهای آخری که نتوانسته مدیریت کند، به جای اینکه به عدم مدیریت خود و عدم احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت مردم اذعان کند، میگوید چون بازرگانی نداریم اینطور شده است. آقای رئیسجمهور! شما بازرگانی میخواستید این هشت سال کجا بودید؟ چرا مسأله را جدی نگرفتید؟
فلذا من از ریاست محترم مجلس تشکر میکنم که از مجلس انقلابی دفاع کرد و گزارش بیلان کار خوبی را داده و ما شاهدیم که ریاست محترم و همه همکاران ما واقعاً با حساسیت و احساس مسئولیت بالا پیگیر کار مردم هستند. والسلام

محمدباقر قاليباف
5
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

محمدباقر قاليباف
آقای کریمی! تذکرات را بفرمایید.
(در این هنگام آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی «نایبرئیس اول» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی همکاران محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای معینالدین سعیدی (چابهار، کنارک، قصرقندشهر و بخش مرکزی نیکشهر) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم تسریع در تکمیل طرحهای حوزه ورزش در جنوب استان سیستان و بلوچستان.
به وزیر نفت درخصوص لزوم تسریع در اجرای طرح گازرسانی در جنوب استان سیستان و بلوچستان.
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم پرداخت خسارت سرمازدگی باغات و مزارع شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری.
ـ آقای مهدی عسگری (کرج، اشتهارد و فردیس) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص ضرورت راهاندازی اداره کل راهآهن در استان البرز و تکمیل طرحهای نیمهتمام شرکت راهآهن در کرج.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به اتفاق (63) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اینکه چرا وزارت تعاون با تعیین سقف دریافتی در همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری، موجب نارضایتی در اقشار خاص و نخبه شده است.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به اتفاق (39) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا وزارت آموزش و پرورش به توسعه و تعمیق آگاهی و باورمندی دانشآموزان نسبت به مؤلفههای هویت ملی ـ اسلامی از جمله در زمینه فرهنگ پوشش و آراستگی عمل نمیکند؟
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به اتفاق (38) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم آشنا نمودن دانشآموزان با شیوهها و مظاهر تهاجم فرهنگی غرب به ویژه در زمینه اشاعه و القای الگوهای رفتاری و ترویج مدگرایی کاذب در پوشش و آرایش.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت رفع مشکلات اعتباری وام ازدواج جوانان و برخورد با بانکهای متخلف.
به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت نظارت و مدیریت جهت جلوگیری از افزایش قیمت تخممرغ.
ـ آقای احمد جباری (بندرلنگه، بستک و پارسیان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تجدیدنظر فوری درخصوص زمان برگزاری آزمون دستیاری تخصصی.
ـ آقای شهباز حسنپوربیگلری (سیرجان و بردسیر) به اتفاق (18) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص لزوم حل مشکل کمبود برق و پست فوق توزیع برای چاههای کشاورزی و سرمایهگذاران در شهرک صنعتی شماره (2) زیدآباد.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم اجرای دقیق و صحیح سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و قوانین برنامه ششم توسعه.
به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت دقت در اجرای قوانین مالیاتی با محوریت اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل.
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت رعایت عدالت در زمینه تأمین اعتبارات و تجهیزات بیمارستانهای کشور.
ـ آقای کیوان مرادیانکوچکسرائی (قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی) به اتفاق (33) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص علت اظهارات رئیسجمهور در جلسه هیأت دولت درخصوص نحوه بررسی لایحه بودجه در مجلس.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر اطلاعات درخصوص علت عدم برخورد وزارت اطلاعات با فساد و رانتخواری.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم رفع هرچه سریعتر ضعف عملکرد و مشکلات مربوط به امور معدنی در سطح کشور.
به وزیر کشور درخصوص ضرورت رعایت عدالت در توزیع اعتبارات و ماشینآلات دهیاریها و شهرداریهای کشور.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (60) نفر از نمایندگان به وزیر امور خارجه درخصوص ضرورت پیگیریهای لازم از طریق مراجع بینالمللی جهت اقدام عملی برای آزادی عالم شیعی و رهبر جنبش اسلامی نیجریه، شیخ ابراهیم زکزاکی و همسرش.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به اتفاق (58) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص ضرورت رفع مشکل پرداخت وام ازدواج.
ـ آقای حسن شجاعیعلیآبادی (ابهر، خرمدره و سلطانیه) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم رسیدگی به قیمت بالای زمین در شهرکهای صنعتی.
ـ آقای حسین میرزائی (اصفهان) به اتفاق (35) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم پرداخت معوقات پرسنل اورژانس (115).
ـ آقای مهرداد ویسکرمی (خرمآباد و چگنی) به اتفاق (27) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم رسیدگی به ورود شورای انقلاب فرهنگی به قانونگذاری و نقض حریم مجلس شورای اسلامی.
ـ آقای جعفر قادری (شیراز و زرقان) به اتفاق (51) نفر از نمایندگان به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت تسریع در صدور دفترچه بیمه سلامت تا قبل از حذف دفترچه کاغذی.
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا از هزاران تن جو و نهادههای دامی انبارهای تهران به دامداران رباطکریم و بهارستان دانه داده نمیشود.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت تدبیر و اقدام لازم درخصوص جلوگیری از قطع بیمه کارگران ساختمانی.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به اتفاق (45) نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم پیگیری مشکلات جاری دانشگاه آزاد.
ـ آقای احمد جباری (بندرلنگه، بستک و پارسیان) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تسریع در اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری.
آقای رئیس! در خدمتیم.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
خیلی متشکر آقای رئیس.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت تسریع در رسیدگی به اعتراضات ثبتشده بر روی سامانه حمایت درخصوص قطعی یارانه و هزینه کمکمعیشت.
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت حمایت از تولید داخل و کشت محصولاتی که از خارج به صورت گسترده وارد میشود.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا در رابطه با کارخانه چوب، کاغذ و سرامیک زابل اقدام جدی صورت نگرفته است.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به اتفاق (49) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم اجرای بند (1) ماده (39) قانون برنامه ششم توسعه در قوانین بودجه سالهای اخیر.
ـ آقای احمد مرادی (بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر) به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص لزوم توجه به میراث فرهنگی در بندر تاریخی لافت در شهرستان قشم.
ـ آقای علی آذری (قوچان و فاروج) به اتفاق (50) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم افزایش سهم روستاییان از اجرای برنامه ششم توسعه در زمینه محرومیتزدایی و برخورداری روستاها از خدمات، امکانات و ارتقای شاخصهای کمی و کیفی.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (48) نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص لزوم بهبود کارشناسی طرح هادی روستایی.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشور درخصوص لزوم حفظ بیمارستان کودکان تبریز در محل فعلی به عنوان تنها بیمارستان تخصصی کودکان در منطقه محروم و پرجمعیت.
ـ آقای حسین گودرزی (دورود و ازنا) به اتفاق (29) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم حذف مصوبه ذینفع واحد از تسهیلات بانکی مربوط به سازوکار ماده (56) در مورد شرکت مادرتخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور.
ـ آقای سیدالبرز حسینی (خدابنده) به اتفاق (13) نفر از نمایندگان به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص ضرورت توجه به زیرساختهای گردشگری شهرستان خدابنده به خصوص غار کتلهخور و پرداخت حقوق کارکنان آن مجموعه.
ـ آقای سیدالبرز حسینی (خدابنده) به اتفاق (15) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت توجه به وضعیت درمانگاه تأمیناجتماعی شهرستان خدابنده.
ـ آقای حسین میرزائی (اصفهان) به اتفاق (40) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم ارائه توافقنامه کواکس به مجلس شورای اسلامی جهت بررسی و تصویب.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (42) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم رسیدگی به رشد بدهیهای دولت به بانکها و تبدیل آنها به ابربنگاهها.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (51) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا همچنان کمبود روغن خوراکی در مغازهها و فروشگاهها حس میشود؟ مازاد روغنهای تولیدشده کجا رفته است؟
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (50) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه چرا با گذشت (11) ماه از دستور رئیسجمهور مبنی بر اختصاص (20) درصد از منابع داخلی بانکها به مسکن، تنها (5) درصد از منابع داخلی بانکها به حوزه مسکن هدایت شده است.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (52) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای امور اقتصادی و دارایی و راه و شهرسازی درخصوص علت کند بودن روند پرداخت وام ودیعه مسکن.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (40) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای امور اقتصادی و دارایی، جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا سرمایهها از بخش تولید در صنعت و کشاورزی به عنوان حوزه اشتغال کشور فاصله گرفته و به سمت مشاغل خدمات جذب میشوند.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزرای امور اقتصادی و دارایی و کشور درخصوص ضرورت رسیدگی به گلایه بازنشستگان بانک ملت درخصوص انتخابات این کانون.
ـ آقای محسن فتحی (سنندج، دیواندره و کامیاران) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم اجرای قانون رتبهبندی معلمان.
ـ آقای صدیف بدری (اردبیل، نمین، نیر و سرعین) به رئیسجمهور محترم و وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت درخصوص علت نبود نظارت بر بازار سیمان و افزایش قیمت آن.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم برنامهریزی و اقدام فوری جهت پیشبینی و مدیریت تأمین اقلام و مایحتاج ضروری مردم از جمله روغن.
ـ آقای احمد مرادی (بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به مدیریت اسکلههای بندر پل در شهرستان بندرخمیر و بندر لافت در شهرستان قشم توسط منطقه آزاد قشم. همچنین لزوم رسیدگی به افزایش بیرویه قیمت بلیت هواپیما در مسیر تهران به شهرستانهای استان هرمزگان و بالعکس.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (52) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای امور خارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم توجه به ظرفیت اقتصادی سوریه در جهت افزایش تولید، صادرات و ایجاد اشتغال برای کشور.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (31) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم رسیدگی به اصناف فاقد پروانه و مدیریت و نظارت بر رشد ناهماهنگ صنوف خدماتی در مقابل صنوف تولیدی.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (56) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم صدور تعرفه مالیاتی برای کل خانههای خالی اعلامشده توسط وزارت راه و شهرسازی.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (27) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و کشور درخصوص لزوم تدوین برنامه جامع و عملیاتی مشترک بین سازمانهای مرتبط درخصوص پیشگیری از اعتیاد و کمک به بازتوانی معتادین ترککرده.
ـ آقای محمدتقی نقدعلی (خمینیشهر) به اتفاق (35) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت نظارت بر اجرای صحیح بخشنامه شماره (647444) مورخ 11/5/1395 سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و توقف اجرای ناصواب بند (3) این بخشنامه در پرداخت حقوقهای نجومی.
ـ آقای حسین میرزائی (اصفهان) به اتفاق (54) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تبعیت از فرمایش رهبر معظم انقلاب درخصوص عدم ورود واکسنهای آمریکایی و انگلیسی مخصوص بیماری کرونا به کشور.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به رئیسجمهور محترم و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم حمایت عملیاتی دولت از صادرات در حوزه صنایع تِک (Tech).
ـ آقای صدیف بدری (اردبیل، نمین، نیر و سرعین) به رئیسجمهور محترم و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا با وجود بیش از (380) کیلومتر مرز مشترک استان اردبیل با کشور آذربایجان، مدیریت مشارکت بازسازی قرهباغ به استان آذربایجانشرقی تفویض گردیده است.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تخصیص (300) میلیون مترمکعب حقآبه دریاچه ارومیه از رودخانه مرزی ارس و عدم قطع انتقال آب از زرینهرود به استانهای اطراف.
ـ آقای حسین خسرویاسفزار (بیرجند، درمیان و خوسف) به وزیر نیرو درخصوص لزوم اقدام درخصوص بارورسازی ابرها با توجه به خشکسالیهای اخیر.
ـ آقای محمدصالح جوکار (یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک) به اتفاق (60) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در پرداخت حقالزحمه معلمین حقالتدریس بعد از گذشت یک سال.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم رفع تبعیض در پرداختی حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان وزارت علوم با اعضای هیأتعلمی و کارکنان وزارت بهداشت و درمان کشور.
ـ آقای محمد کعبعمیر (شوش) به وزیر نیرو درخصوص لزوم بهبود زیرساختهای ضعیف حوزه برق و ساخت نیروگاه جهت جذب سرمایهگذاران و ایجاد اشتغال در شهرستان شوش.
ـ آقای محمد کعبعمیر (شوش) به اتفاق پنج نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص لزوم رسیدگی به خطرات احتمالی انحراف رودخانه کرخه از مسیر اصلی و نزدیک شدن رودخانه به خانههای مسکونی روستای خشان شهرستان شوش.
ـ آقای حسن لطفی (رزن و درگزین) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه علت بیعدالتی در توزیع امکانات آموزش چیست، چرا بخش عمدهای از امکانات آموزشی، رفاهی و ورزشی به مرکز استان اختصاصیافته و به شهرستانهای رزن و درگزین توجه نشده است.
ـ آقای صدیف بدری (اردبیل، نمین، نیر و سرعین) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تشکیل جلسات هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت برای نظارت بر اجرای تکالیف قانونی دستگاههای مختلف.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تسریع در پرداخت بدهی (700) میلیارد تومانی دستگاههای دولتی به شهرداری ارومیه.
ـ آقای معینالدین سعیدی (چابهار، کنارک، قصرقندشهر و بخش مرکزی نیکشهر) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم عذرخواهی از مردم بابت مشکلات بیسابقه اقتصادی و معیشتی.
ـ آقای مهدی عسگری (کرج، اشتهارد و فردیس) به اتفاق (34) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت پرهیز از انتصابات صرفاً سیاسی و بدون توجه به تخصص و توانمندی در شرکتهای زیرمجموعه شستا.
ـ آقای مهدی عسگری (کرج، اشتهارد و فردیس) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت تنظیم بازار سیمان در کشور با توجه به تأثیر این کالا در پروژههای عمرانی و ساختمانی.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تسریع در راهاندازی دستگاههای تولیدی مجتمعهای آمونیاک ارومیه.
ـ آقایان: احمد راستینههفشجانی (شهرکرد، بن و سامان) و حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص اینکه متأسفانه بعضاً شاهد حضور داوران ورزشی مرد در مسابقات بانوان و بالعکس هستیم. انتظار میرود برخورد قانونی با این امر صورت گیرد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم، آقای امیرآبادی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
خیلی متشکریم. آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید من تذکرات کتبی را قرائت کنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تسریع در راهاندازی دستگاههای تولیدی مجتمع دخانیات ارومیه.
ـ آقای اقبال شاکری (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم اجرای کامل ماده (41) قانون کار توسط شورای عالی کار و تعیین دستمزد منطقهای.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (57) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص لزوم مدیریت تولید و مصرف برق جهت جلوگیری از تبعات مختلف قطع برق و تکرار خاموشیهای روزهای اخیر.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (59) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت توجه به کارکنان بخشهای غیردرمانی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی در شرایط کرونا.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (31) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم بازنگری و بهروزآوری سرفصلهای پرورشی دانشآموزان با نگاه به استفاده صحیح از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (38) نفر از نمایندگان به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم توجه بیشتر به ورزش همگانی و افزایش سرانه ورزش در جامعه.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (40) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم بازنگری در معیشت فرهنگیان در لایحه بودجه 1400 با توجه به شرایط سخت اقتصادی.
ـ آقای عبدالجلال ایری (کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم رسیدگی به فاجعه زیستمحیطی تلفات پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در اثر بروز بیماری بوتولیسم در خلیج گرگان.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به اتفاق (38) نفر از نمایندگان به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم اجازه صادرات ماسک و سایر ملزومات بهداشتی با توجه به تولید انبوه و اشباع بازار داخلی.
ـ آقای روحاله متفکرآزاد (تبریز، آذرشهر و اسکو) به اتفاق (76) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در پرداخت حقالزحمه معلمان حقالتدریسی آموزش و پرورش و جلوگیری از تأخیر بلندمدت.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم احداث کتابخانه عمومی در شهرستان طالقان با جمعیت بیش از (20) هزار نفر.
همچنین لزوم احداث مجتمع فرهنگی ـ هنری در شهرستان نظرآباد استان البرز با جمعیت بیش از (160) هزار نفر.
همچنین لزوم احداث مجتمع فرهنگی ـ هنری در شهرستان چهارباغ استان البرز.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت اجرای قانون اصلاح خرید تضمینی و تشکیل شورای قیمتگذاری.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (32) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم هدایت نقدینگی فزاینده به سمت حمایت از تولید و ابزار رشد اقتصادی به جای موتور محرک رشد تورم قیمتها.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (25) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم بازنگری در محاسبه سرمایه سهامداران در فرآیند ارزشگذاری اموال و داراییهای شش بانک ادغامی در بانک سپه پس از (15) ماه.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (26) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم رسیدگی به بورس و ریزش سرمایه سهامداران.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (25) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم مدیریت نظام معیوب توزیع مواد غذایی بهخصوص شکر.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (21) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و کشور درخصوص لزوم رسیدگی به رشد (40) درصدی تغییر کاربری غیرمجاز زمینهای کشاورزی و از بین رفتن سرمایههای تولید و اشتغال کشور.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (19) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم لغو نرخگذاری دستوری برای شکر به عنوان کالای تولیدی که یارانه یا تسهیلات خاصی نمیگیرد.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (23) نفر از نمایندگان به وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات و فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص لزوم ممانعت از انجام تبلیغات مصرفگرایانه و سرمایهگذاریهای بیپشتوانه در کشورهای دیگر توسط چهرههای سینمایی، تلویزیونی و بعضاً ورزشی.
ـ آقای علی کریمیفیروزجائی (بابل) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تجدیدنظر در شیوه محاسبه حقالتدریس معلمان و جلوگیری از تضییع حقوق پرچمداران تعلیم و تربیت کشور.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) به اتفاق (19) نفر از نمایندگان از جمله نمایندگان استان مرکزی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص علت حفظ و حمایت از مدیران ضعیف، ناکارآمد و متخلف در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
ـ آقای مالک شریعتینیاسر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق (42) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم صدور مجوز تنفس خوراک برای پتروپالایشگاهها توسط صندوق توسعه ملی.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به وزیر دادگستری درخصوص اینکه چرا دفاتر اسناد رسمی در چهار نقطه تهران برای تنظیم تعهدنامه برای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چهار قیمت متفاوت دریافت میکنند.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اینکه چرا به طور غیرمستقیم در غربالگری جنین اجبار صورت میگیرد.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (36) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم اختصاص یارانه به لبنیات با توجه به افزایش قیمتها و کاهش مصرف مردم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر متشکرم. آقای دکتر نوروزی! یک دقیقه بفرمایید ببینیم چه میخواهید بگویید.

رحمت اله نوروزي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رئیس! من از جنابعالی و هیأترئیسه محترم تشکر میکنم. ما دیروز هم با حضور جناب آقای دکتر قالیباف با آقای رزمحسینی وزیر صمت و جناب آقای خاوازی وزیر جهادکشاورزی جلسه داشتیم. جناب آقای دکتر قاضیزاده عزیز! جنابعالی آدم عملیاتی هستی، ما هم دوره نهم و هم این دوره خدمتتان بودیم. ببینید! من الان برای چندمین بار است به آقایان گفتم، صفهای طولانی هم در ایام عید و هم بعدش هم ماه مبارک رمضان را داریم. باید یک فکری کنند، مردم استان گلستان هم از مجلس و هم از دولت انتظار دارند، به خاطر اینکه روزی (500) تن مرغ تولیدی گلستان به میدان بهمن تهران میآید، اما صفهای طولانی در این شرایط کرونا.
جناب آقای رئیس! من انتظار دارم حضرتعالی محبت کنید، هم در اینجا و هم در دفترتان یک پیگیری داشته باشید. وزیر صمت و وزیر جهاد نیروهایی را به استان بفرستند، هم در بحث نان مشکل داریم و صفهای طولانی داریم، هم در بحث مرغ مشکل داریم، ما الان واقعاً مشکل داریم. این را حضرتعالی یک عنایتی داشته باشید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. من از آقای امیری که معاون محترم رئیسجمهور هستند میخواهم، به درستی تذکر میدهند که استانهایی که خودشان تولیدکننده بزرگ مرغ کشور هستند، خودشان که نباید صف مرغ داشته باشند. حالا انشاءالله یک رسیدگی بفرمایید.
من قبل از اینکه پایان جلسه را اعلام کنم، جناب آقای تقوی یک یادداشتی به من دادند که به وزارت ورزش تذکر داده شود، ظاهراً در بعضی از برنامههای ورزشی بانوان از داور مرد استفاده میکنند که این کار نادرستی است. امیدواریم وزارت ورزش به این توجه کند که ما یک جامعه دینی و جامعه اسلامی داریم و رعایت حدود شرعی در اقدامات رسمی حتماً باید مدنظر باشد.
6
تصویب اصلاحات کمیسیون درخصوص لایحه بودجه سال 1400 کل کشور (جهت تأمین نظر شورای نگهبان)، (ثبت 300)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران گرامی! گزارش کمیسیون تلفیق در سامانه بارگذاری شده، در جهت رسیدگی به ایرادات شورای محترم نگهبان است، دوستان! لطفاً روی صندلیهای خودتان مستقر شوید، چند تا رأیگیری پشت سر همدیگر داریم. دوستان و همکاران گرامی! لطفاً سر جایتان مستقر بشوید، ما چند تا رأیگیری پیاپی داریم. آقای امیرآبادی بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
مصوبه کمیسیون در جزء (4) بند «ب»:
مقرر شد مبلغ (100) هزار میلیارد ریال در ردیف درآمدی و ردیف هزینه¬ای این جزء درج گردد و عنوان هر دو ردیف در جداول براساس این حکم اصلاح شود.
آقای رئیس! به رأی بگذارید.

احمد دنيامالي

احمد اميرآبادي فراهاني
در پیوستها بارگذاری شده است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
میگویند در پیوستها گذاشتهاند، به خاطر اینکه سرعت داشته باشیم. حضار 197 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید. دوستان در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

احمد اميرآبادي فراهاني
مقرر شد مبلغ (900) هزار میلیارد ریال در ردیف درآمدی شماره (210113) و ردیف هزینهای شماره (3 ـ 104000) درج گردد و عنوان هر دو ردیف در جداول براساس این حکم اصلاح شود و برای اجزای هزینهای، جدول تنظیم گردد.
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اجازه بفرمایید ببینیم بارگذاری شده، آقای امیرآبادی چک کنید. اگر نشده باشد نمیشود رأیگیری کرد. آقای کریمی! شما تذکرات را ادامه بدهید تا بارگذاری شود.

احمد اميرآبادي فراهاني
همکاران عزیز! گزارش کمیسیون تلفیق در سیستم هست، همین دستور اول است، اگر هم دوستان یک بار سیستمشان را برگردانند و دوباره وارد شوند، در دستور اول مشاهده خواهید کرد. ادامه مواردی که قرائت میکردیم:
«مقرر شد مبلغ (900) هزار میلیارد ریال در ردیف درآمدی شماره (210113) و ردیف هزینهای شماره (3 ـ 104000) درج گردد و عنوان هر دو ردیف در جداول براساس این حکم اصلاح شود و برای اجزای هزینهای، جدول تنظیم گردد». آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
همکاران! لطفاً سر جاهایتان مستقر شوید. حضار 201 نفر، اصلاح کمیسیون را به رأی میگذاریم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
در جزء (2) اصلاحات زیر انجام شد:
عبارت «در راستای اجرای جزء (2)» قبل از عبارت «بند «د»» اضافه شد و عبارت «و مطابق با جدول شماره (1 ـ 13) به مصرف برساند» بعد از عبارت «واریز کند» اضافه شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 201 نفر، همکاران رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
عبارت «ردیف (130108)» جایگزین عبارت «ردیفهای (130101) و (130105)» شد.
اعلام رأی بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 201 نفر، همکاران رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
عبارت «شرکتهای تابعه مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی نیز مشمول حکم این جزء می¬باشد.» به انتهای جزء (3) اضافه شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 200 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
متن زیر جایگزین بند «و» و بند الحاقی (3) تبصره (2) گردید:
«و ـ به دولت اجازه داده میشود تا سقف (1) میلیون و (500) هزار میلیارد ریال از محل ارائه حقالامتیاز، واگذاری سهام و حقوق مالکانه، واگذاری طرحهای تملک داراییهای سرمایهای و طرحهای سرمایهگذاری متعلق به دولت و شرکتهای دولتی و همچنین واگذاری اموال و داراییهای غیرمنقول مازاد به شرح زیر تأمین و هزینه نماید:
1 ـ مواردی که محل تأمین آن از محل فروش سهام است به ردیف درآمدی شماره (310117) واریز و معادل (1) میلیون و (300) هزار میلیارد ریال از محل ردیف هزینه¬ای (93 ـ 530000) جهت تقویت تأمیناجتماعی از طریق رد بخشی از بدهی دولت به سازمان تأمیناجتماعی (890 هزار میلیارد ریال)، سازمان تأمیناجتماعی نیروهای مسلح جهت متناسب¬سازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران، پرداخت به صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق فولاد و سایر صندوقهای بازنشستگی، بیمه تکمیلی ایثارگران و خانواده شهدا، مطالبات قانون حمایت از حقوق معلولان، نظام تأمیناجتماعی فراگیر و متمرکز، تأمین حداقل مسکن و معیشت و بیمه زنان معسر (زنانی که همزمان از سه مؤلفه حمایت خانواده، ارث مکفی و شغل قانونی محروم هستند)، مشمولین قانون معافیت پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایان تا میزان پنج نفر کارگر مصوب 16/12/1361 براساس فهرست کارگاههای مشمول مصوب دولت، قانون بیمه¬های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان تأمیناجتماعی شناسهدار مصوب 18/5/1388 و ماده (7) قانون هدفمندسازی یارانه¬ها (شامل زنان سرپرست خانوار، رانندگان حمل و نقل عمومی، صیادان شمال و جنوب، مددجویان کمیته امداد امام خمینی (رحمهاللهعلیه) و سازمان بهزیستی کشور، هنرمندان و نویسندگان، مربیان مهدکودک و مراکز توانبخشی بهزیستی و سایر اشخاص و مشاغل مشمول) و قانون بودجه مصوب 1386 کل کشور (خادمان مساجد، باربران و رانندگان) اختصاص می¬یابد.
2 ـ باقیمانده آن مربوط به مواردی که محل تأمین آن از محل فروش اموال است، به ردیف درآمدی شماره (210227) واریز و از محل ردیف هزینه¬ای شماره (94 ـ 530000) جهت تأمین بخشی از پاداش پایان خدمت کارکنان دستگاههای اجرایی، رتبه¬بندی معلمان و اعمال مدرک تحصیلی معلمان، پرداخت مطالبات معلمان مأمور به مدارس خارج از کشور، تأمین بخشی از مطالبات ایثارگران موضوع بند «الف» ماده (1) قانون جامع خدمات¬رسانی به ایثارگران، تأمین پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی شهدا و ایثارگران بازنشسته مشمولان قانون حالت اشتغال موضوع تبصره ماده (38) قانون جامع خدمات-رسانی به ایثارگران، اجرای قانون تسری کارکنان زندانها، متناسب-سازی حقوق شهدای بازنشسته و حقوق والدین شهدا با جانبازان (50) درصد، متناسب¬سازی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاههای وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حقوق اعضای هیأت علمی غیربالینی دانشگاههای وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تأمین مطالبات سهم قانونی حق عضویت اعضای صندوق ذخیره بسیجیان و اجرای موضوع جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اختصاص می¬یابد». آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ظاهراً همکاران تذکر دارند، تذکرات را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بله، آنجا «شاغلان صنایع دستی شناسهدار مصوبه 18/5/1388 و ماده (7) قانون هدفمندسازی یارانهها» درست است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

روح اله متفکرآزاد
آقای دکتر! بر تذکرات اصرار دارند. آقای منادی اصرار به تذکر دارند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بله، تذکرشان را بفرمایند.

روح اله متفکرآزاد
دو، سه نفر قبل از ایشان هستند که باید اجازه بگیرم. اگر در این موضوع هستند بفرمایند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
به ترتیب آقایان آنهایی که در دستور تذکر دارند بفرمایند.

روح اله متفکرآزاد
آقای علیزاده، آقای موسوی، آقای نیکبین اجازه میفرمایید من عبور کنم؟ خیلی متشکرم. آقای سلیمی با اجازه شما، آقای کوچکینژاد! شما به من اجازه عبور میدهید؟ جناب آقای منادی بفرمایید، نوبت شماست.

عليرضا منادي سفيدان
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران بسیار عزیز و کوشایمان سلام عرض میکنم که در آخرین روزهای سال و در آخرین ساعات رسیدگی به قانون بودجه سال 1400 هستند.
آقای رئیس! ماده (199) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی میفرماید: «مصوبات عادی و یکفوریتی مجلس که از طرف شورای نگهبان رد شده به کمیسیون مربوطه ارسال میشود و با اعلام وقت قبلی و با حضور نماینده شورای نگهبان موارد اعتراض برای اصلاح مورد بحث قرار میگیرد. در صورت عدم حضور نماینده شورای نگهبان در موعد اعلامشده، کمیسیون با ملحوظ نمودن نظر شورای نگهبان کار خود را انجام میدهد».
مستحضر هستید که ما در باب حمایت از قشر زحمتکش و اثرگذار اساتید دانشگاهها یک مصوبهای تحت عنوان همسانسازی داشتیم. شورای نگهبان گفته همسانسازی با چه؟ علیالقاعده باید مینوشتند «همسانسازی با اساتید دانشگاههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی».
متأسفانه من الان دیدم اینجا به جای کلمه «همسانسازی» کلمه «متناسبسازی» را نوشتید. این خلاف آییننامه است، تقاضا میکنم که این مورد را لحاظ کنید و به جای «متناسبسازی»، «همسانسازی با حقوق اعضای هیأتعلمی دانشگاههای علوم پزشکی» را درج فرمایید که خلاف آییننامه عمل شده است. خیلی متشکرم.
البته این را هم در نظر داشته باشید که جایگاهی که الان در هیأت علمی است، کارهای مهمی که الان اتفاق میافتد باید لحاظ شود و این قانون جدیدی هم که مالیات را (2500) کرده واقعاً خیلی منجر به رکود علمی میشود. کسی که استادتمام دانشگاه است، در دانشگاه بالاخره کسی که استادیار است تلاش میکند دانشیار باشد، خودش را میکشد، مقاله علمی میدهد، تحقیق میکند، دود چراغ میخورد که دانشیار بشود تا حقوقش بالا برود. شما آمدید با همان قانون قبلی (2500) همه را یکجا، یعنی میگویید استادیار هم بشود (2500)، استاد هم بشود (2500)، بروی بخوابی هم (2500). این مانع رشد علمی میشود، این را هم لحاظ کنید. این خلاف آییننامه است. بالاخره در جامعه باید بین خلبان و میهماندار یک تفاوتی داشته باشیم، بین آدمهای متخصص و غیرمتخصص، همه ما که اینجا نشستیم شاگردان این اساتید هستیم. اگر امروز وزیر بهداشت واکسن فخرا را به نام شهید فخریزاده افتتاح کرد، چهار نوع واکسن دارد در کشور ساخته میشود، در هیچ کجای دنیا چهار نوع واکسن ساخته نمیشود، یک واکسن ریکامبیننت میسازد، یکی کاشته میسازد، یکی پروتئینی میسازد، این یعنی فوران علم و دانش بین دانشمندان ایران. حالا ما به این دانشمندان میگوییم که شما برو رکود علمی داشته باش و قطعاً این باید اعمال شود که حق و حقوق اساتید را مستثنی قائل شود و کمیسیون تلفیق در مورد این کارش توضیح بدهد. این چکاری است که انجام داده است؟ واقعاً خجالت هم خوب چیزی است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. کمیسیون یک توضیحی بدهید.

احمد اميرآبادي فراهاني
کجای آییننامه میگوید که کمیسیون باید توضیح بدهد؟

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
این ایراد دارد. ایراد ایشان وارد است، ایراد شورای نگهبان نبوده، کلمه «همسانسازی» را کردهاند «متناسبسازی»، باید توضیح بدهند چرا. آقای زارع! یک توضیح دوم هم به این سؤال من بدهید، دقت کنید، سؤال دوم؛ شورای محترم نگهبان گفته شما سقف منابع درآمدی را باید مشخص کنید. شما در صدر بند (1) برای هزینههای سازمان تأمیناجتماعی این کار را کردید، اما برای سایر موارد مبلغ موردنیاز را نگفتید. این را یک توضیح بدهید.

رحيم زارع
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز و محترم! در رابطه با تذکر آقای دکتر منادی نظر ما هم همسانسازی بوده و ما در کمیسیون هم رأی نداشتیم که متناسبسازی باشد. متناسبسازی فقط برای بازنشستگان کشوری و لشکری که در سال جاری همسانسازی آنها انجام شد، «متناسبسازی» آوردیم، اما برای تأمیناجتماعی و اعضای هیأت علمی «همسانسازی» است.
یکی هم در رابطه با بند «و» تبصره (2)، چون با نشستهایی که با شورای محترم نگهبان داشتیم، قرار شد که درآمد و هزینه مشخص شود و توافق کردیم که (130) هزار میلیارد تومان بیاید در بند «الف» از طریق واگذاری سهام که از این (130) هزار میلیارد تومان، (89) هزار میلیارد تومان که همکاران عزیز برای رد دیون تأمیناجتماعی و همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی رأی دادند و مابقی تفاوت (130) هزار میلیارد تومان تا (89) هزار میلیارد تومان، یعنی (41) هزار میلیارد تومان برای بقیه موارد باشد و (20) هزار میلیارد تومان هم گذاشتیم از طریق فروش اموال.
در رابطه با رتبهبندی اعضای هیأتعلمی باز هم عرض کنم نظر ما همان «همسانسازی» است که آقای دکتر منادی فرمودند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

الياس نادران
ایشان به کمیسیون چه میگوید؟ «خجالت هم خوب چیزی است» یعنی چه؟

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حالا آن را بعداً شما میتوانید تذکر (75) بدهید، مشکلی ندارد. ولی این سؤال ما را پاسخ بدهید، کلمه «همسانسازی» در گزارش جدید تبدیل به «متناسبسازی» شده است.

الياس نادران

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متن اولیه «همسانسازی» بوده است.

الياس نادران
همان «همسانسازی» درست است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
پس در متن این «متناسبسازی» از کجا آمده است؟ آقای دکتر نادران! این گزارش شما است. آقای دکتر نادران هم میگویند همان «همسانسازی»بوده است. کلمه میشود «همسانسازی»، به رأی میگذاریم. البته آقای دکتر نادران یک تذکر (75) نسبت به شما دارند. حضار 208 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید. در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! اعلام رأی نفرمایید، عذرخواهی میکنم. آقای رئیس کمیسیون میگوید «همسانسازی» با هیچجا ندارد. اگر این باشد شورای نگهبان برمیگرداند. شما تذکر را بخوانید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای امیرآبادی عزیز! من به رأی گذاشتم، متشکرم. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. آقای امیرآبادی، دبیر محترم! پیشنهاد بعدی را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! رئیس کمیسیون نسبت به این غیرپزشکیها قبول ندارد، من فقط میگویم که در مذاکرات بماند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
پیشنهاد بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
مصوبه کمیسیون در بند الحاقی (2) در جزء (2 ـ16) درخصوص مغایرت با (85) و اصل (138):
بند الحاقی (3) تبصره (2) در بند «و» این تبصره ادغام گردید.
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 211 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. پیشنهاد بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
عبارت «نرخ حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی با رعایت موازین شرعی» جایگزین عبارت «اسناد خزانه اسلامی» شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 211 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. پیشنهاد بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
مبلغ مذکور در ردیف درآمدی شماره (160165) و ردیف هزینه¬ای (76 ـ 530000) اعمال گردید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 212 نفر، در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
1 ـ واژه¬های مغایر اصل (15) قانون اساسی اصلاح شد.
2 ـ موارد هزینه¬کرد منابع مازاد در جدول مربوطه ذکر گردید.
رأیگیری کنید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 210 نفر، در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
در تبصره (11)؛
عبارت «به شماره (150126)» بعد از عبارت «قاچاقچیان کالا» اضافه شد و عبارت «(77 ـ 530000)» بعد از عبارت «ردیف هزینه¬ای شماره» اضافه شد».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 212 نفر، رأی خودتان را اعلام کنید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
در تبصره (11)؛
در بند الحاقی (4) تبصره (11)، عبارت «(133700) جدول شماره (7) این قانون بعد از عبارت «ردیف هزینه¬ای شماره» اضافه -شد».
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 212 نفر، رأی خودتان را اعلام کنید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
در تبصره (12)؛ عبارت «مبلغ ردیف درآمدی شماره (210227)» جایگزین عبارت «ردیف¬های درآمدی مذکور» شد و عبارت «ردیف (47 ـ 530000)» جایگزین عبارت «ردیف (47 ـ 530000» شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 212 نفر، رأی خودتان را اعلام کنید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
همچنین در تبصره (12)؛
در بند الحاقی ذیل بند «ه» تبصره (12)، عبارت «(119 ـ 550000) جدول شماره (9) این قانون بعد از عبارت «از محل ردیف» اضافه شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 211 نفر، اعلام رأی بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
در تبصره (12)؛
در جزء (1) بند «الف» تبصره (14) جدول (3 ـ 10) مربوط به اعتبارات محرومیت¬زدایی به شورا ارائه می¬گردد.
آقای رئیس! رأیگیری بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اینکه مصوبه نیست. کمیسیون، آقای دکتر زارع! این یعنی شورا از شما پذیرفته؟ ابهام شورا در رابطه با ردیف و جدول است، شما فرمودید ارائه میشود. یعنی چه؟ ما که این را نمیتوانیم تصویب کنیم، چه چیزی را تصویب کنیم؟

رحيم زارع
شورا فقط ردیف و درآمدش را خواسته، جدول را نخواسته است. آخر کار جدول را برای آنها میفرستیم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ایراد شورای نگهبان این است، عزیز من گوش بده! ارجاع ردیف محرومیتزدایی در رابطه با جدول (3 ـ10) کماکان به قوت خودش باقی است. کدام جدول؟
اصلاح بعدی را بخوانید. این مصوبه نمیخواهد، چون شما گفتید میخواهیم ارائه کنیم.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقای رئیس! اگر نمیخواهد که عبور میکنیم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بله، عبور کنید، بعدی را بخوانید. ولی برنگردیم شورای نگهبان.

حسينعلي حاجي دليگاني
فقط آن مورد قبلی را معاونت قوانین بیاورند که اصلاح شود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
دیگر توضیح نمیخواهد، پیشنهاد بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
اصلاح بعدی؛ عبارت «(280) هزار میلیارد ریال» جایگزین عبارت «(250) هزار میلیارد ریال» گردید و عبارت «و تشخیص شورای برنامهریزی و هماهنگی» حذف شد.
آقای رئیس! رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
حضار 211 نفر، همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقای رئیس! قبل از اینکه اصلاح تبصره (19) قرائت شود، ظاهراً همکاران اخطار و تذکر دارند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
شما اول اصلاح را قرائت بفرمایید، بعد.

حسينعلي حاجي دليگاني
جداول مربوط به حکم این تبصره نیز حذف میشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر متفکر! دوستانی که اخطار دارند، اخطار بدهند.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقای رئیس! میتوانید به رأی بگذارید، اگر که حذف آن رأی نیاورد بعد پیشنهادات اصلاحی را بپذیریم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اگر کسی اصرار ندارد به رأی بگذاریم. آقای موسویلارگانی! اخطارها را بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
آقای دکتر! اخطارهایی که ثبت شده، جناب آقای سلیمی بفرمایید.

عليرضا سليمي
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! اخطار اصل (52) دارم. براساس اصل (52) باید ارقام در بودجه دقیق باشد. دو تا اتفاق در اینجا افتاده، من اصلاح آخر را خواهش میکنم خوب دقت کنید، یکی هم همین اصل (1 ـ 12) که جنابعالی به درستی اشاره کردید. الان اینجا میگوید جداول و ردیفها با تغییراتی که انجام میشود بعداً ارائه میشود. بعداً یعنی چه زمانی؟ این نکته اول.
نکته دوم؛ در رابطه با همین (130) هزار میلیارد که (89) هزار آن را به تأمیناجتماعی دادند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای سلیمی! ما الان از آنها عبور کردیم، رأی گرفتیم. شما در تبصره (19) بفرمایید.

عليرضا سليمي
اخطار
آقای رئیس ببینید! ارقام به صورت دقیق نیامده، در مورد الباقی فرمودند (41) هزار الباقی. من همینجا خواهش میکنم دوستان کمیسیون این را اصلاح کنند که با مشکل مواجه نشویم. عرض من این است، دوستان امروز اینجا تشریف دارند، با مشکل مواجه میشویم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
شما درست میفرمایید، باید جدول و ردیف آن مشخص شود.

عليرضا سليمي
اخطار
من آمدم همانجا خدمت شما عرض کردم، خدمت آقایان هم عرض کردم، بالاخره ما اینجا میخواهیم کار را درست انجام بدهیم، من خواهش میکنم برای اینکه مشکلی ایجاد نشود، شما به دوستان دستور بدهید جداول را سریع بیاورند. متشکرم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقا! در تبصره (19) اخطار داشته باشید، ما الان از آن تبصرهها گذشتیم.

سيدناصر موسوي لارگاني
در تبصره (19)، جناب آقای جوکار و جناب آقای کوچکینژاد تذکر دارند. آقای عزیز! نمیشود واگذار کرد، باید من به نوبت بخوانم. جناب آقای نیکبین! در خدمت شما هستیم.

جواد نيک بين
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای قاضیزاده! تذکر من ناظر به استفاده کردن از عنوان رهبری در برخی از لایحهها و یا طرحهایی است که نمایندگان محترم یا بعضاً دولتمردان مینویسند و به مجلس ارائه میدهند. تذکر بنده این است که اگر ما یک طرح یا لایحهای را از طرف دولت میپذیریم، نباید ناظر به این باشد که چون رهبری فلان چیز را فرموده و بعد فرمایشات رهبری را تقطیع کنند و بعضاً در تریبون مجلس هم بخشی از آن را پخش کنند و خودشان را پشت فرمایشات رهبری قایم کنند، این هم خلاف مروت و انصاف است و هم خلاف منطق است، این نکته اول.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم حاجآقا. ما در تبصره (19) هستیم. (نیکبین ـ بله، عرض میکنم) اولاً ماده مورد تذکرتان را بفرمایید.

جواد نيک بين
تذکر متفرقه
ماده (22)، بند یازدهم. این جداول در تبصره (19) اگر حذف شود (178) تا پروژه بلاتکلیف میشود. جناب آقای قاضیزاده! چرا سه تا وزارتخانه نیرو، مسکن و شهرسازی و بهداشت موضوعات و رتبههای ملیشان بلاتکلیف میماند؟ ماده (23) که کلی زحمت کشیده شده، أخذ شده، همه اینها بلاتکلیف میشود. لذا خواهش میکنم مرّ قانون رعایت شود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
شما مخالفت میکنید، حاجآقا متشکرم. بالاخره تلفیق اینطور تشخیص داده است. تذکر بعدی را بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
جناب آقای آزادیخواه! شما در رابطه با تبصره (19) اخطار دارید؟ جناب آقای دنیامالی شما در رابطه با تبصره (19) اخطار دارید؟ بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آن عزیزی که واقعاً در تبصره (19) تذکر دارد صحبت کند، دوستان دیگر از جوانب دارند حرف میزنند.

احمد دنيامالي
تذکر آیین نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من خودم خیلی دقت کردم که بفهمم تبصره (19) برای چه حذف شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقای دنیامالی! ماده مورد تذکرتان را بفرمایید.

احمد دنيامالي
تذکر آیین نامه
تبصره (19)، دارم عرض میکنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
نه، شما الان به ما تذکر دارید.

احمد دنيامالي
تذکر آیین نامه
ماده (22). ببینید آقای رئیس! ما در بحث تبصره (19) کلی موارد داریم. ما یا وقت نداشتیم، یا دوستان تلفیق تشخیص دادند که این کار انجام شود. به نظر من ما به جهت اینکه وقت نداریم داریم خیلی راحت از این ایراداتی که شورای محترم نگهبان گرفته رد میشویم.
الان سؤال من این است، صبح که ما اینجا جلسه تشکیل دادیم،تشخیص داده شد که اعضای محترم کمیسیون تلفیق بروند جلسه تشکیل بدهند، بعد از نیمساعت این همه مواد چطور حل شد که ما الان در مورد تبصرههای آن بایستی حرف بزنیم؟
ما اعتقاد داریم که جداول تبصره (19) حتماً بایستی باشد و اعتقاد و باورمان است، اگر نباشد اصلاً تبصره کلاً حذف میشود. ما در آن تبصره (200) تا پروژه داریم، نمیشود که ما کلی وقت گذاشتیم سر این عناوین پروژهها بحث کردیم، وقت همدیگر را گرفتیم. لذا خواهشم این است که به تذکر بنده توجه کنید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ایراد تقریباً روشن است. تذکر بقیه دوستان هم تقریباً روشن است. من از کمیسیون تلفیق، جناب آقای دکتر نادران! یک لحظه ملاحظه میفرمایید. دوستان میفرمایند با توجه به اهمیت جداول و موادی که در تبصره (19) بوده، دلیل حذف چه بوده؟ چون شورای نگهبان گفته ابهام دارد، چرا ابهام تبدیل به حذف شده است؟ یک توضیحی میفرمایید.

الياس نادران
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران عزیز سلام عرض میکنم، خستهنباشید میگویم و قبل از اینکه بحث جداول تبصره (19) را محضرتان داشته باشم، توهینی به کمیسیون تلفیق و آحاد نمایندگان مجلس شد که اجازه میخواهم این را روشن کنم.
ما در کمیسیون تلفیق سقفی برای افزایش حقوقها نگذاشته بودیم. (25) درصد را پذیرفته بودیم، از طریق سیستم مالیاتی آن را تعدیل کرده بودیم. صحن مجلس به ما ارجاع داد و گفت بروید سقف بگذارید. در صحن مجلس آن روزی که به ما ارجاع دادند، پیشنهاد سقف (2) میلیون تومان بود، برای اینکه افراد آسیب نبینند ما این سقف را در کمیسیون افزایش دادیم. حالا ما باید خجالت بکشیم یا آنهایی که به خاطر تعارض منافع هر چه از دهانشان در میآید به کمیسیون و به دوستان و همکاران ما که چهار ماه شبانهروز کار میکنند و خواب ندارند توهین میکنند؟ روشن حرف بزنید.
اما در مورد مسأله؛ بنا به توصیه شورای محترم نگهبان ما تبصره (19) که مشارکت عمومی ـ خصوصی بود را حذف کردیم. به شورای نگهبان ارجاع شد، دیروز در جلسهای که با این عزیزان داشتیم گفتند چون احکام تبصره حذف شده، جداول را هم باید حذف کنید. صبح من به آقای دکتر پورمحمدی عرض کردم که ما باید از صحن رأی بگیریم، برویم با شورای محترم نگهبان رایزنی کنیم. اگر توانستیم متقاعدشان کنیم جداول را نگه میداریم، اگر نتوانستیم متقاعد کنیم باید راهی پیدا کنیم که طرحهای مشارکتی آسیب نبیند، در عین حال حکم شورای محترم نگهبان هم زمین نماند، برای اینکه مجدداً به ما برنگردانند. به خاطر این ما ناچار بودیم الان رأی حذف را بگیریم، همانطور که به آقای دکتر پورمحمدی عرض کردم میرویم با شورای محترم نگهبان رایزنی میکنیم تا راهی پیدا کنیم. چون قانون دائمی مشارکت عمومی ـ خصوصی در دستور کار مجلس است، آن را با دوفوریت و اصلاحاتی که لازم است به صحن میآوریم و رأیش را میگیریم و متناظر با آن جداول را یا احیا میکنیم یا ابقا میکنیم. این بستگی به نظر شورای محترم نگهبان دارد، اگر متقاعد شدند حفظ میکنیم، اگر نه راهی پیدا میکنیم که طرحهای مشارکتی آسیب نبینند. عذرخواهی میکنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. آقای پورمحمدی! شما توضیحی دارید. بفرمایید. اجمالاً کمیسیون میگوید اگر جداول حذف نشود، مجدداً شورای محترم نگهبان ایراد خواهد گرفت. بفرمایید.

سید حمید پورمحمدی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت نمایندگان عزیز سلام عرض میکنم. استدعا میکنم توجه بفرمایید! در قانون الحاق که قانون دائمی ما است، ماده (27) آن به دولت اجازهای داد، میگفت که دولت طرحهای بزرگ نیمهتمامی دارد، مثل بزرگراهها، مثل راهآهن، مثل طرحهای فاضلاب بزرگ، مثل فرودگاهها، مثل بیمارستانها، اینها طرحهای بزرگی هستند. بودجههای دولت کفایت نمیکند که این طرحها تمام شوند. بعضی از مواقع عمر این طرحها به (30) سال میکشد، یعنی قطرهچکانی باید ریال ریال برای اینها پول بگذاریم، وقتی که پروژه افتتاح میشود ته آن فرسوده شده است.
قانون الحاق گفته چکار کنیم؟ گفت در دست مردم پول هست، به شما اجازه میدهم طرح نیمهتمام را به مردم بگویید مردم! بیایید این را واگذار میکنیم، شما تمامش کنید. آنچه که اگر قطار است پول بلیط آن را بردار، اگر بزرگراه است بیا پول عوارضی آن را بگیر، اگر بیمارستان است بیا حق ویزیتی که میدهند یا پول بیمارستان را بگیر، به این شیوه اهرم میکنیم. یعنی به اندازه یک واحد پول بودجه، (10) واحد پول مردم برای اتمام طرحهای دولتی بزرگ که در همه استانها وجود دارد. این چندین سال بیان میشد و همواره هم ما این را داشتیم.
دولت برای اینکه این را سریعتر تمام کند لایحه هم خدمت شما داده است. ولی به خاطر اینکه لوایح در مجلس زیاد است، الان در مجلس مانده است. برای اینکه کارها نماند یک تبصرهای به نام تبصره (19) است که هر ساله میگفت این طرحهای نیمهتمام که میخواهد تمام شود، سازوکار اینکه من بگویم بخش خصوصی! بیا کمک کن تمام شود این است، اسم آن را هم گذاشت «مشارکت عمومی ـ خصوصی».
شورای محترم نگهبان ایراد گرفته گفته عنوان «مشارکت خصوصی و عمومی» برای ما شناختهشده نیست. دوستان بیان میکنند عنوان را برداریم، ما که کاری به عنوان نداریم، بنویسیم همین چیزی که قانون الحاق نوشته، نوشته بیایید جلب مشارکت کنید، طرحهای نیمهتمام را به بخش خصوصی بدهید. بنابراین عمدتاً این بود.
دوستان عزیز ما در کمیسیون به خاطر ایراد شورای نگهبان تبصره را حذف کردند. اما بسیاری از طرحها الان در جداولش مانده است، مجدداً شورای محترم نگهبان میگوید آقایان! شما که تبصره را حذف کردید، پس این جداول چیست؟
نمایندگان محترم به صرافت افتادند که بسیاری از طرحهای بزرگ ما باید اینطور شود، میگویند برای چه حذف کنیم؟ شاید راه مناسب این کار این باشد که بخواهیم توافقی با شورای نگهبان کنیم. دو تا مطلب را به جدول اضافه کنیم، یک؛ اسم آن را بگذاریم قانون الحاق. یعنی بنویسیم، چون قانون الحاق دائمی است، تأیید شده است، بنویسیم «جدول اجرای ماده (27) قانون الحاق»، مکانیزم آن هم تبصره (19) سال 99 که الان دارید، تصویب هم شده، شورای محترم نگهبان هم این را مصوب کرده است. یعنی با قید این دو جمله؛
1 ـ اسم این جدول میشود «ماده (27) قانون الحاق»
2 ـ سازوکار اجرایی آن هم میشود همان تبصرهای که شما تصویب کردید.
این خیلی به طرحهای کشور کمک میکند. واقعیتش این است که وزیر محترم مسکن به من زنگ زده گفته (10) هزار میلیارد تومان پروژههایی که من قرارداد بستم همه کنار میرود. وزیر محترم نیرو میگوید بسیاری از طرحهای نیروگاهی و انتقال آب من کنار میرود.
بنابراین ما الان نیاز به جاده داریم، نیاز به راهآهن داریم، نیاز به بیمارستان داریم، نیاز به طرحهای نیروگاهی انتقال آب، برق و فاضلاب داریم. اینها با جلب بخش خصوصی شدنی است. اگر دوستان موافق باشند اول به حذف رأی ندهند، جدول را حفظ کنیم، برای رفع ایراد شورای محترم نگهبان دو جمله زیر آن بنویسیم که ایرادات رفع شود. بنابراین کمک کنید، به طرحهای عمرانی کمک میشود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم عزیزان! الان پیشنهاد حذف تبصره (19) مطرح است. حضار 211 نفر، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
ما الان چند تا کار میتوانیم انجام بدهیم، یکی اینکه ارجاع بدهیم که فکر کنم در صحن پیشنهاد قبول کنیم بهتر است. پیشنهادات در صحن را به ترتیب بفرمایید.

سيدشمس الدين حسيني

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر حسینی! در سامانه ثبت کردید؟ پیشنهاداتی که داده شده را بفرمایید.

کمال علي پورخنکداري
آقای حسینی پیشنهاد دارند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بله، به ترتیب چشم. پیشنهاد آقای دکتر حسینی را کجا ثبت کردید؟ آقای دکتر حسینی بفرمایید. مخالف و موافق هم ثبتنام کند.

سيدشمس الدين حسيني
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
خدمت همه همکاران سلام عرض میکنم و خداقوت. از آقای دکتر قاضیزاده تشکر میکنم، حوصله کردند تا ابهام مطرح شود و از آقای دکتر نادران که توضیح دادند.
ببینید دوستان! متوجه شدید که اگر ما این مسأله را حل نکنیم، (200) پروژه ملی و (700) پروژه استانی دچار مشکل میشوند. یعنی امکان ندارد یکی از شما دوستان برگردید و متوجه نشوید که پروژهای در استان شما قفل شده است. پس حوصله کنیم، امروز این مسأله را حل کنیم. برای اینکه این مسأله را حل کنیم، ما تلاش کردیم، با دوستانمان در کمیسیونهای مختلف، کمیسیون عمران و غیره گفتگوهای مختلف کردیم که بتوانیم یک راهی پیدا کنیم بلکه (80) هزار میلیارد تومان کار عمرانی انجام شود.
متن تبصره (19) حذف شده، گو اینکه ما دیگر نمیتوانیم به آن ورود کنیم. ولی جداول را ما باید حفظ کنیم. برای اینکه جداول حفظ شود، پروژههای شما در استانها و شهرستانها و سطح ملی انجام شود، از ظرفیت مشارکت بخش غیردولتی استفاده کنیم، به خاطر اینکه مطابق اصل (44) دولت به کارفرمای بزرگ تبدیل نشود، من پیشنهادی را خدمت دوستان عزیز تسلیم کردم. این پیشنهاد را (35) نماینده دیگر هم تأیید کردند، من امیدوارم شما به این پیشنهاد رأی بدهید و با تصویب این پیشنهاد ما این مشکل را برطرف کنیم.
پیشنهاد ما این است که جدول مرتبط با آن که در واقع میشود قسمت دوم پیوست...

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
پیشنهادتان را قرائت بفرمایید.

سيدشمس الدين حسيني
پیشنهاد دهنده
پیشنهاد را قرائت میکنم، «متن زیر به ذیل جدول قسمت دوم پیوست شماره (1) این قانون اضافه میشود:
طرحها و زیرطرحهای مندرج در قسمت دوم پیوست شماره (1) این قانون مطابق ماده (27) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) و تبصره (19) قانون بودجه سال 1399 قابل اجرا است. عنوان جدول مربوط به «جدول ماده (27) قانون الحاق» تغییر مییابد».
با این پیشنهاد هم ما متعرض متن تبصره (19) نمیشویم که حذف شده و هم جداول حفظ میشود و برای اجرای پروژهها مشکلی باقی نمیماند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

روح اله متفکرآزاد
جناب آقای امیرآبادی مخالف هستند، بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران عزیز عرض خستهنباشید دارم. ببینید همکاران! در جلسهای که ما با شورای نگهبان حضور داشتیم دو تا ایراد اساسی به این تبصره و جداول آن وجود داشت. یکی مسأله «عمومی ـ خصوصی» بود که حالا با حذف احکام تبصره (19) که این سری هم شورای نگهبان در بار دوم ایراد نگرفته، این حل شد. الان ما میخواهیم جداول را حذف کنیم. نمایندگان محترم و صحن نپذیرفتند. این کار درستی بود.
پیشنهاد جناب آقای حسینی یک قسمت را دادهاند، من پیشنهاد دومی که دادهام دو قسمت است، یعنی دو تا ایراد را رفع میکند. اولاً مفاد ماده (27) را بیاوریم. دوم؛ رعایت مفاد ماده (23) هم باید باشد. من الان با آقای دهقان هم مشورت کردم، اگر رعایت مفاد (23) نباشد باز هم ایراد شورای نگهبان باقی است. به نظرم میرسد برای اینکه پیشنهاد دومی که من دارم مطرح نکنم، من به آقای حسینی پیشنهاد دارم، اگر رئیس محترم جلسه بپذیرند رعایت مفاد (23) را هم اضافه کنیم. به همین پیشنهاد رأی بدهیم، من هم دیگر مخالف صحبت نمیکنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر حسینی! دقت میفرمایید؟

احمد اميرآبادي فراهاني
مخالف
رعایت مفاد (23) هم باید بیاید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
دولت و کمیسیون هم موافق هستند. پیشنهاد آقای دکتر شمسالدین حسینی با این اصلاحی که آقای دکتر امیرآبادی فرمودند به رأی گذاشته میشود. حضار 206 نفر، رأی خودتان را اعلام بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! پس میشود جداول تبصره (19) براساس ماده (27) قانون، همین که آقای دکتر حسینی در پیشنهادشان نوشتند و همچنین در صورت رعایت مفاد ماده (23) قانون الحاق (2).

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

الياس نادران

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس پس بگذارید من عین پیشنهاد را بخوانم، مثل اینکه مدام نکته اضافه میکنند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
«طرحها و زیرطرحهای مندرج در قسمت دوم پیوست شماره (1) این قانون مطابق ماده (27) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) و تبصره (19) قانون بودجه سال 1399 قابل اجرا است». آقای رئیس! منظور خود احکام تبصره (19) است؟

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
شورای نگهبان به خاطر همین ایراد گرفت.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
نه، قبول کردند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. اصلاح بعدی را بفرمایید.

الياس نادران
آقای رئیس! ماده (23) چه شد؟

احمد اميرآبادي فراهاني
ماده (23) که هست، «در صورت رعایت مفاد ماده (23) قانون الحاق (2)».

الياس نادران
رعایت نه، آنهایی که دارند.

احمد اميرآبادي فراهاني
بله، در صورتی که ماده (23) دارند، منظور همان است، رعایت یعنی آنهایی که ماده (23) دارند، درست است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! عبارت «مبلغ ردیف درآمدی شماره (210227)» جایگزین عبارت «ردیفهای درآمدی مذکور» شد و عبارت «ردیف (47 ـ530000)» ابقا شد. این را رأی بگیرید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آن اصلاحیه مربوط به حقوق را هم بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

احمد اميرآبادي فراهاني
در بند الحاقی ذیل بند «ه» تبصره (12)، عبارت «(550000) جدول شماره (9) این قانون» بعد از عبارت «از محل ردیف» اضافه شد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ایرادی ندارد، «در صورت رعایت ماده (23)»، این روشن است.

احمد اميرآبادي فراهاني
بله، «در صورت رعایت ماده (23)». در پیشنهاد من هم آمده «در صورت رعایت ماده (23)». آقای دکتر! یعنی یا ماده (23) دارد یا باید بروند بگیرند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر! میفرمایند موارد جدید را شورا نمیپذیرد، دوباره با ایراد روبرو میشود. اجازه بدهید عبور کنیم، رأی گرفتیم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای دکتر! آقای دهقان میفرمایند که نهایتاً اگر بیاورید تا پایان فروردینماه ماده (23) اینها صادر شود بلامانع است. ما در شورای نگهبان هم بودیم بحثشان این بود که در سال 1400 نروند بگیرند، بحثشان بیشتر این بود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقایان محترم! «در صورت رعایت ماده (23)»، آقای دکتر دهقان میفرمایند باید برای آن سقف زمانی بگذارید، یعنی بگویید تا پایان فروردینماه. باز میگردد.

احمد اميرآبادي فراهاني
«در صورت رعایت ماده (23)» رأی آورده است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
رأی آورده تمام شده، متشکرم.

احمد اميرآبادي فراهاني
این را هم که الان خواندم رأی بگیرید.

الياس نادران
دوستان یک دقتی بفرمایند، چون مسأله مهم است. ببینید! ما در شورای نگهبان که رفتیم این مسأله را بحث کردیم، شورای محترم نگهبان فرمود...

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر نادران! یک لحظه اجازه بدهید، دوستان! حواریون جمع، روی صندلیتان بنشینید، تمرکز گوینده را از بین میبرید. ایستادید آنچنان به چشم این بندهخدا زل زدید. (نادران ـ به خاطر علاقهشان به ماست) من خواهش میکنم این تلهپاتی است، از دور هم میشود. بفرمایید.

الياس نادران
ما با اعضای شورای محترم نگهبان که بحث داشتیم، فرمودند حتی در جداول تمام پروژههایی که در سال بعد ماده (23) میخواهد باید حذف کنید. یعنی ما نمیپذیریم. ما آنجا یک رایزنی کردیم، گفتیم چون بسیاری از این پروژهها در شرف أخذ مجوز کمیسیون ماده (23) است، اجازه بدهید یک مهلتی داشته باشند که بتوانند این کار را بکنند. جداول تبصره (19) جداول پروژههای نیمهتمام است. یعنی قبلاً مجوز ماده (23) گرفته است، نیاز ندارد.
در عین حال شورای محترم نگهبان به مجلس مهلت داد، گفت اگر تا پایان فروردین مجوز ماده (23) بیاورند، ما میپذیریم. اجازه بدهید! الان آقای دهقان میگویند من تا پایان اردیبهشت میپذیرم، اگر شورای نگهبان تا پایان اردیبهشت پذیرفت ما قید میکنیم، اگر نپذیرفت مجبوریم توافق قبلیمان را که پایان فروردین بود رعایت کنیم و الا برمیگردانند، باید تا آخر هفته اینجا برای اصلاح ایرادات شورای نگهبان بمانیم. (یکی از نمایندگان ـ برای ما مهم است) برای ما هم مهم است.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر نادران! ما قانون مشروط که نمیتوانیم بگذاریم، یا باید بگوییم فروردین، یا باید بگوییم اردیبهشت، هرچه.

الياس نادران
ما به عنوان کمیسیون تلفیق تا پنجشنبه در خدمتتان هستیم، بقیه تصمیم با شماست.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
نگاه کنید! اگر شورای نگهبان ایراد بگیرد باز باید برگردد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اگر زمان تعیین نکنیم شورا ایراد میگیرد، باز باید برگردد. اصلاح بعدی را بخوانید.

احمد اميرآبادي فراهاني
در جزء (1) بند «الف» تبصره (14) جدول (3 ـ 10) مربوط به اعتبارات محرومیت¬زدایی به شورا ارائه می¬گردد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اینکه رأی نمیخواهد. ارائه میکنیم. ارائه کردن که رأی نمیخواهد. آن اصلاحیه جامانده را بخوانید.

احمد اميرآبادي فراهاني
کلیه تغییرات مربوط به جداول و ردیفها پس از تنظیم و نهایی¬شدن آن به شورای محترم نگهبان ارائه می¬گردد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
این هم رأی نمیخواهد. آن اصلاحی که در رابطه با حقوق بود مطرح کنید.

احمد اميرآبادي فراهاني
همسانسازی حقوق بین اعضای هیأت علمی شد. آن عبارت «دانشگاههای وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای هیأت علمی غیربالینی» تا «آموزش پزشکی» تأمین شد. آقای رئیس! آن بالا هم «مشمولان قانون حالت اشغال و تبصره (38)» است.

الياس نادران

احمد اميرآبادي فراهاني
«بین» ندارد؟ میگویند «بین» ندارد. «همسانسازی حقوق اعضای هیأت علمی». شورای نگهبان این را برمیگرداند. همین ایراد را گرفته بود.

الياس نادران
شما این کار را کردید، ما که اصلاح کردیم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
شما فرمودید «متناسبسازی»، متن گزارش متناسبسازی است.

الياس نادران
آقای دکتر! یا پیشنهاد ما را رأی بگیرید، یا مصوبه قبلی مجلس را رأی بگیرید. مصوبه قبلی مجلس «همسانسازی حقوق اعضای هیأت علمی» است.

احمد اميرآبادي فراهاني

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آن را شورای نگهبان ایراد گرفت، شما در متن فرمودید «متناسبسازی».

الياس نادران
ببینید! ماده (29) و ماده (30) میگوید «متناسبسازی»، عبارت ترم است، «همسانسازی» وجود ندارد. اصلاً چنین چیزی وجود ندارد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر منادی! این موضوع باز اینطور برمیگردد، گیر میکند.

الياس نادران

عليرضا منادي سفيدان

الياس نادران

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر میفرمایند شورای محترم نگهبان دوباره به این عبارت ایراد میگیرد.

عليرضا منادي سفيدان
برنمیگرداند، فقط گفته که تکلیفش را روشن کن.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بگذریم، رأی گرفتیم، متشکریم. مادهواحده برای قرائت آماده نیست؟

احمد اميرآبادي فراهاني
آنچه که رأی گرفته شد «همسانسازی حقوق اعضای هیأتعلمی»، بقیهاش حذف میشود. این دوباره برمیگردد. پس اجازه بفرمایید من عبارت را اصلاح کنم. عبارت دقیق این است، آن بالا آن موضوع حذف میشود، «حالت اشتغال و تبصره»، بعدیاش میشود «همسانسازی حقوق اعضای هیأتعلمی، تأمین مطالبات سهم قانونی حق عضویت اعضای صندوق ذخیره بسیجیان و اجرای موضوع جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اختصاص مییابد». این عبارت درست است، برمیگردد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. مادهواحده برای قرائت آماده نیست؟

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! تذکرات را اگر اجازه بفرمایید بخوانند تا آماده شود.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای کریمی! با اجازهتان ما مادهواحده را به رأی بگذاریم. قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
«مادهواحده ـ بودجه سال 1400 کل کشور از حیث منابع و مصارف بالغ بر (28) میلیون و (823) هزار (398) میلیارد و (457) میلیون به شرح زیر است:
الف ـ منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینهها و تملک داراییهای سرمایهای و مالی، بالغ بر (13) میلیون و (737) هزار و (699) میلیارد و (268) میلیون ریال شامل:
1 ـ منابع عمومی بالغ بر (12) میلیون و (779) هزار و (209) میلیارد و (356) میلیون ریال.
2 ـ درآمد اختصاصی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی بالغ بر (958) هزار و (489) میلیارد و (912) میلیون ریال.
ب ـ بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر (15) میلیون و (713) هزار و (217) میلیارد و (843) میلیون ریال و از حیث هزینهها و سایر پرداختها بالغ بر (15) میلیون و (713) هزار و (217) میلیارد و (843) میلیون ریال، به دولت اجازه داده میشود نسبت به ابلاغ (9) میلیون و (379) هزار و (209) میلیارد و (356) میلیون ریال منابع عمومی متناسب با مبالغ مصوب اقدام کند. ابلاغ (3) میلیون و (400) هزار میلیارد ریال (مابهالتفاوت سقف ابلاغی تا اعتبار مصوب) در ششماهه دوم سال 1400 و صرفاً پس از اطمینان از تحقق منابع و متناسب با روند واریزی به خزانه در ششماهه اول قابل ابلاغ به مصارف مصوب است».
آقای رئیس! اعلام رأی بفرمایید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای زنگنه! اصرار دارید تذکر بدهید؟ مادهواحده و اعداد است. آقای متفکر! ببینید کسی در مادهواحده تذکر دارد.

روح اله متفکرآزاد
آقای رئیس! در جمعیت آقای زنگنه نفر اول بودند، آنجا به ایشان اجازه ندادیم، الان اگر اجازه بفرمایید میتوانیم به ایشان وقت تذکر بدهیم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
اگر دوستان اجازه بدهند چون آقای زنگنه اصرار دارند ایشان تذکر بدهد. آقای زنگنه بفرمایید.

محسن زنگنه
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تبریک ولادت امام حسین (علیهالسلام) و همچنین تقدیر از نمایندگان محترم و تقدیر ویژه از کمیسیون محترم تلفیق و ریاست محترم کمیسیون. جناب آقای رئیس! اخطار من هم اصل (52) قانون اساسی است و هم مواد مربوط به تصویب بودجه. همانطور که مستحضرید بخش عمده بودجه در جداول و تبصرههایی است که آنها جداولی را داخلش شامل میشود، مثل تبصره (14).
در جلسه قبل که در روال عادی قرار بود مادهواحده مصوب شود، آنجا صحبت شد که جداول به چه ترتیب است؟ دوستان کمیسیون تلفیق آنجا قول دادند که همه جداول را به صورت ریز در اختیار نمایندگان قرار میدهند و نمایندگان رأی میدهند. آقای دکتر! متأسفانه ما هیچ جدولی را نمیبینیم، نه تبصره (14) که بحث بسیار مهمی است در اختیار ما قرار گرفت، نه جداول دیگر. اینکه امروز حضرتعالی دارید مادهواحده را با جداول رأیگیری میکنید، من احساس میکنم این رأیگیری درست نیست، چون ما هیچ اطلاعی از جداول نداریم. عزیزان نماینده! اگر فردا یک جدولی دو برابر افزایش پیدا کرده بود یا نصف شده بود، از منِ نماینده سؤال کردند علت چیست، بنده هیچ جوابی برای این قضیه ندارم.
لذا بنده خواهش میکنم اگر میخواهیم برای مادهواحده رأی بگیریم، کلمه «جداول» را از آن برداریم، اصل مبلغ را رأیگیری کنیم، سقف را ببندیم، اما حتماً یا بعدازظهر دوستان کمیسیون تلفیق محبت کنند جداول را به طور کامل در اختیار نمایندهها قرار بدهند. حتی به نظر من اگر لازم شد فردا هم ما در صحن حاضر شویم، این بحث، بحث مهمی است.
نکته آخر اینکه خود آقای دکتر قاضیزاده هم اشاره فرمودند، فرمودند در مجالس قبل جداول ارائه میشد و رأیگیری میشد. این برای مجلس یازدهم خوب نیست که در یک فضای ابهامآمیز بدون اطلاع از جداول، مادهواحده رأیگیری شود. عذرخواهی میکنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. آقای دکتر نادران! در رابطه با جداول و ردیفها توضیح بفرمایید. سؤال ایشان این است که ما جداول و ردیفها را ندیدیم، الان میخواهید جمع کنید و ببندید تکلیفش چه میشود؟

الياس نادران
من از برادر عزیزمان جناب آقای دکتر زنگنه تشکر میکنم. جهت استحضار ایشان و سایر عزیزان عضو پارلمان عرض میکنم، در پیوست مصوبه کمیسیون که تقدیم مجلس شد، قبل از اینکه کلیات رد شود، جدول درآمدها و هزینهها و از جمله جدول تبصره (14) در پیوست بوده است. اگر دوستان محل آن را نتوانستند پیدا کنند، از فناوری بپرسند خدمتشان اعلام کنند.
آنچه ما به شورا تقدیم کردیم، جداول، درآمد، هزینهها و تغییرات متفرقه را هم فرستادیم، شورا ایراد گرفته و در آنجا با شورا قرار بر این شد که اصلاحات را انجام بدهیم، الان که داریم میفرستیم اصلاحات جداول و ردیفها را بفرستیم، تا فردا یعنی آنچه که طبق قانون ما وظیفه داریم و قبل از ابلاغ بودجه به دولت، تمام ردیفها، جداول، تغییرات متفرقه و همه اصلاحات احکام بودجه انشاءالله مصوب است، شورای نگهبان نظر میدهد و ریاست محترم مجلس میفرستند.
در مورد جداول محرومیتزدایی، ما استان به استان و شهرستان به شهرستان برای حاشیه شهرها، محلات آسیبپذیر، روستاها و شهرهای محروم که هر استان یک شهر است، دوستانمان بودجه پیشبینی کردند، جداول آن آماده است. چون حجم آن زیاد است هر مجمع استانی را به رئیس مجمع همان استان تقدیم میکنیم که به اعضای استان بدهند. ولی برای کلیت مجلس با توجه به حجم آن که بیش از (100) صفحه است، نمیتوانیم تکثیر کنیم و به همه بدهیم. ولی روکش آن که مربوط به کل استانها است را تقدیم میکنیم، در هر استان هم برای شهرستانها و بابت پیوستهای شهرستانی آن به مجامع استانی تقدیم میکنیم که به اعضای مجمع استان اعلام کنند. عذرخواهی میکنم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. حضار 194 نفر، اصلاح سقف درآمد ـ هزینه مادهواحده و جداول و ردیفهایی که اصلاح شدند به رأی گذاشته میشود. دوستان رأی خودشان را اعلام بفرمایند. من لازم است اینجا عرض کنم چون بودجه دوسقفی است، یعنی یک سقف ششماهه اول دارد و یک سقف دوم، ما اینجا سقف نهایی را قرائت میکنیم. لذا میزان مصارف براساس این دو سقف در ششماهه اول و دوم تعیین میشود. سریعتر رأی خودتان را اعلام کنید. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
7
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر کریمی! تذکرات را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
آقای رئیس! اگر اجازه بفرمایید ما اول تذکرات شفاهی همکاران را داشته باشیم. آقای سیدمسعود خاتمی نماینده محترم مردم گلپایگان و خوانسار بفرمایید.

سيدمسعود خاتمي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تبریک ایام شعبانیه. خدمت همکاران محترم عرض کنم که قانون اقدام راهبردی رفع تحریمها یکی از مصوبات افتخارآمیز این مجلس انقلابی است. اثراتی که تاکنون در روابط بینالملل گذاشته حاکی از این است که قانونی بسیار کارشناسی و مفید بوده است. همچنین این نقطه عطفی در تاریخ مجلسهای مختلف در این (40) سال است.
اگرچه ریاست محترم مجلس تأکید کردند که دو کمیسیون امنیت و کمیسیون انرژی در حال پیگیری اجرای این مصوبه هستند، اما ذکر این نکته باید انجام شود، این نکته باید متذکر شود به کسانی که میخواهند بروند صحبت و مذاکره کنند، چه با (1+5) و چه با (1 ـ 5) و چه در راستای برجام و چه غیربرجام، سخن یک چیز است و بیشتر نیست.
1 ـ رفع همه تحریمها و راستیآزمایی در جهت اینکه این مطلب دقیق انجام شده باشد.
2 ـ اقدام دقیق و کامل قانون اقدام راهبردی رفع تحریمها.
ذکر این نکته باید روی این مطلب تأکید شود که هر کسی هر صحبتی میخواهد کند، هر اظهارنظری میخواهد کند باید در راستای این دو مطلب باشد، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر و مجلس محترم اگر کسی بخواهد غیر از این قدمی بردارد، مطابق اصل (89) قانون اساسی با آنها رفتار خواهد کرد و آنها دیگر نمایندگان این ملت نیستند. ما روی این نکته تأکید داریم که حتماً باید عین این مطلب اجرا شود؛ رفع تحریمها و راستیآزمایی برای اینکه این اقدام انجام شده باشد.

علي کريمي فيروزجائي
آقای خاتمی خیلی متشکرم. همکار بعدیمان آقای رضا حاجیپور نماینده محترم مردم آمل بفرمایید.

رضا حاجي پور
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و همچنین عرض تبریک به مناسبت ایام شعبانیه و همچنین پیشاپیش سال جدید را هم خدمت همکاران عزیزم و هموطنان خوبم عرض تبریک و تهنیت دارم.
صحبت من امروز با وزیر محترم کشور است. با توجه به اینکه این ایام چندین بار خدمتشان رسیدیم و اتفاقی که در این ایام درخصوص جابجایی دارد میافتد، براساس اصل (84) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمایندگان محترم این حق را دارند در راستای جابجایی مدیران محترم در سطح کشور، استان و شهرستان اظهارنظر کنند.
جناب آقای وزیر محترم! تا به امروز نه تذکری دادم نه سؤالی داشتم، جناب آقای رحمانیفضلی! نامهای را هم خدمت جنابعالی فرستادم و خدمت شما عرض کردم که صلاح نیست تغییراتی که در شهرستان حوزه انتخابیه بنده اتفاق افتاده، به این طریق اتفاق بیفتد و اصلاً صلاح نبود و به صلاح شهرستانمان و استان نیست. چراکه شخصی را که حضرتعالی خودت آمدی شبانه عزل کردی و مجدداً استاندار محترم در داخل شهرستان میخواهد به او پست بدهد. من امروز به عنوان یک برادر، به عنوان کسی که یک زمانی به عنوان یک همکار در خدمت شما بودم، بایستی به شما تذکر بدهم که این مورد را حل و فصل کنید. هرچند که احساس میکنم دوستان بزرگوار در این ایام دارند بازی میکنند و بایستی حواسشان جمع باشد، چراکه شهرستان آمل یک شهرستان عالمپرور است. بزرگانی را در درون خودش جای داده... (قطع میکروفن)

روح اله متفکرآزاد
آقای حاجیپور خیلی متشکریم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم، نفر بعدی صحبت کند.

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدیمان جناب آقای ذبیحالله اعظمیساردوئی نماینده محترم مردم جیرفت و عنبرآباد هستند، بفرمایید.

ذبيح الله اعظمي ساردوئي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب دکتر روحانی، رئیسجمهور محترم، جناب آقای دکتر خاوازی وزیر محترم جهادکشاورزی! کشاورزان جنوبشرق کشور، جنوب استان کرمان به خصوص جیرفت و عنبرآباد بعد از سرمازدگی دیماه که متأسفانه مورد بیمهری و حمایت دولت قرار گرفت، به دلیل کاهش شدید قیمت محصولاتشان در حال ورشکستگی هستند.
رئیسجمهور محترم! کشاورزان جنوب استان کرمان با تولیدات خارج از فصل خود در زمستان به ویژه محصولات استراتژیک از جمله سیبزمینی و پیاز همیشه یاریگر دولت بودند. اما شایسته نیست بدون حمایت و به حال خود رها شوند.
رئیسجمهور محترم! برداشت محصول پیاز تولیدی کشاورزان جنوب کرمان که از آبانماه شروع شده است بیش از نیاز کشور و بازارهای داخلی است. دولت برای صادرات آن تاکنون اقدام راهگشا و مؤثری انجام نداده است. پیازکاران، محصول خود را نابود میکنند و یا خوراک دام.
جناب رئیسجمهور، جناب وزیر جهادکشاورزی! تنها راه باقیمانده علاوه بر پیگیری بحث صادرات و یافتن بازارهای جدید، اقدام به خرید تضمینی پیاز طبق مصوبه مجلس انقلابی است. اما متأسفانه طبق دستور حضرتعالی به وزارت جهادکشاورزی، این امر متوقف شده است که نتیجه آن نابودی و ورشکستگی کشاورزان است.
جناب آقای رئیس محترم دولت تدبیر و امید! لطفاً تدبیری بیندیشید و امید کشاورزان را ناامید نکنید. زیرا بهترین راهکار، حمایت از مصرفکننده، حمایت از تولیدکننده و کشاورزان است. متشکرم.

علي کريمي فيروزجائي
آقای اعظمی! ممنون از وقتشناسی جنابعالی. همکار بعدیمان جناب آقای ابراهیم متینیان نماینده محترم مردم رامهرمز و رامشیر هستند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر کریمی! اگر اجازه بدهید ما این بحث مدت زمان قانون جمعیت را به رأی بگذاریم، خیلی کوتاه است.

علي کريمي فيروزجائي

علي کريمي فيروزجائي
همکار بعدیمان آقای ابراهیم متینیان نماینده محترم مردم رامهرمز و رامشیر بفرمایید.

ابراهيم متينيان
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ادب و احترام خدمت ملت بزرگ ایران و همکاران گرامی و ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه. تذکر اینجانب به جناب آقای دکتر روحانی رئیسجمهور محترم و جناب آقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت و درمان است. مردم خوزستان، مردم ولایتمدار و دوستداران نظام و اسلام هستند. رهبر کبیر انقلاب اسلامی فرمودهاند خوزستان دین خود را به اسلام ادا نموده است.
امروز کرونا در خوزستان جولان میدهد، جان میگیرد و هیچ توجه ویژهای به این استان نشده است. ما منکر ایجاد محدودیتهای کرونایی و اقدامات سلبی نیستیم، اما در کنار آن باید توجه ویژهای نمود و اقدامات مؤثر و بازدارندهای برای پیشگیری از همهگیری این ویروس انجام شود تا هر چه زودتر وضعیت این استان از شرایط کرونایی خارج شود.
اختصاص واکسن کرونا به خوزستان و واکسینه کردن گروههای آسیبپذیر مطالبه مردم استان و پیشنهاد ما به وزارت بهداشت و درمان است. چنانچه این ویروس از کنترل خارج شود، به زودی شاهد موجهای بعدی آن در استان و کل کشور خواهیم بود. موجهایی که این بار نه فقط سالمندان عزیز، بلکه جوانان، نوجوانان و حتی کودکان را هم نشانه رفته و درگیر میکند.
امیدوارم دولت به این بحران به صورت آنی توجه نماید. از رئیسجمهور محترم و وزیر محترم بهداشت و درمان خواهانم که شخصاً به این موضوع ورود پیدا کنید و جلسات ستاد مبارزه با کرونا را با رویکرد علمی و کاربردی در استان خوزستان برگزار نمایید. از مردم نجیب و شریف خوزستان و همه مردم ایران انتظار میرود تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا را رعایت نموده تا انشاءالله به زودی از این بحران رهایی یابیم. والسلام علیکم

علي کريمي فيروزجائي
آقای متینیان! خیلی متشکریم. همکار بعدیمان آقای علیرضا نظری نماینده محترم مردم خمین هستند، بفرمایید. آقای موحد! وقت شما هم از هفته قبل مانده، میخواهید استفاده کنید؟ منتظر باشید.

عليرضا نظري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت شما نمایندگان محترم و ملت شریف ایران اسلامی عرض سلام و ادب و احترام دارم. میلاد باسعادت سرور و سالار شهیدان حسین بن علی (علیهالصلاهوالسلام) و روز پاسدار را به عموم ملت ایران و سبزپوشان غیور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبریک و تهنیت عرض میکنم.
تذکر اول بنده به وزیر محترم نفت است. آقای وزیر! با تصمیمات غیرکارشناسی انگیزه سرمایهگذاری در کشور گرفته میشود. اگر تصمیمی گرفته شده که پتروشیمی در خمین ایجاد شود و بر تأمین خوراک آن از پالایشگاه امام خمینی شازند برنامهریزی شده است، لازم است هر گونه سرمایهگذاری جدید در استان در حوزه پتروشیمی از مازاد خوراک موردنیاز پتروشیمی خمین تأمین گردد.
همچنین لازم است با توجه به الزام صنایع و پتروشیمیها در بهکارگیری نیروهای بومی منطقه، حداکثر نظارت بر اجرای قانون صورت پذیرد.
تذکر دوم بنده به وزارت بهداشت و درمان و همچنین راه و مسکن و شهرسازی درخصوص تسریع در تکمیل بیمارستان جدید خمین است. سازمان برنامه برای تأمین اعتبار برخی ساختمانهای غیرضرور در کمتر از چند روز (120) میلیارد تومان تأمین اعتبار میکند، اما بسیاری از مردم کشور در تأمین اعتبارات پروژههای بیمارستانی خود چشمانتظار تأمین قطرهچکانی اعتبارات هستند تا بتوانند از امکانات درمانی استفاده کنند.
تذکر سوم به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. وضعیت مستمریبگیران بازنشسته تأمیناجتماعی اصلاً مناسب نیست. دولت برای ارتقای وضعیت حقوق این قشر جامعه علیالخصوص با تصویب بند «و» تبصره (2) در بودجه 1400، برنامهریزی نماید. والسلام علیکم و رحمه الله

علي کريمي فيروزجائي
آقای نظری خیلی متشکریم. آقای دکتر! عرض کردم، وقت آقای موحد از سه، چهار روز پیش مانده بود، اگر اجازه بدهید بفرمایند. جناب آقای سیدمحمد موحد نماینده محترم مردم کهگیلویه نفر آخر هستند، بفرمایید.

سيدمحمد موحد
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا پیشاپیش حلول سال جدید را به محضر رهبر عزیزم و ملت شریف ایران تبریک عرض میکنم. روز پاسدار و جانباز را به این عزیزان و خانوادههای محترمشان تهنیت عرض مینمایم و در ایام پایانی سال لازم است همه دستگاههای نظارتی برای تنظیم بازار، ورود جدی داشته باشند و اینگونه نباشد که صرفاً شاهد انجام مصاحبهها و سخنرانیهای مسئولین باشیم. همه مسئولین و دستگاهها از گرانی آه و ناله میکشند، اما روز به روز شاهد افزایش قیمتها به صورت تصاعدی میباشیم.
از مردم عزیز خواهش دارم به هشدارها و پیامهای بهداشتی و درمانی مسئولین امر در ایام نوروز توجه جدی داشته باشند و مسئولین هم بدانند صرفاً جلوگیری از سفر در ایام عید نمیتواند برای مهار کرونای ویرانگر اقدام عملی باشد. ضمن تشکر از دانشمندان و متخصصان عزیز کشور که اقدامات ارزشمندی برای تولید واکسن داشتهاند، میطلبد که برای تولید از یک جهش و حرکت قابل تحسینی در دنیا انشاءالله این حرکت را به نمایش بگذارند.
جناب آقای اردکانیان وزیر محترم نیرو! شخصاً به مدیریت پروژههای آن وزارتخانه در چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام نظارت فرمایید و ضمن تشویق مدیران پایکار و فعال، برخی دیگر از دستگاههای زیرمجموعه را به تحرک بیشتر و مناسبتر هدایت فرمایید. ضرورت دارد آبداران را دریابید و از بلاتکلیفی نجات دهید.
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد! تحرک و پویایی در امر... (قطع میکروفن)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
تذکرات شفاهی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکر، تذکرات آییننامهای دستور روز داریم. دو نفر از عزیزان براساس قرعه انتخاب شدهاند. نفر اول جناب آقای علی حدادی هستند، بفرمایید.

علي حدادي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب محضر ملت شریف ایران اسلامی و مردم عزیز و بزرگوار شهرستانهای ساوجبلاغ، طالقان، چهارباغ و نظرآباد و تبریک اعیاد شعبانیه، روز پاسدار، روز جانبازان و آزادگان عزیز.
تذکر بنده به رئیسجمهور محترم که چرا جدیت لازم در تنظیم و توزیع بازار وجود ندارد؟ آیا بعد از هفت سال شعار بس نیست.
تذکر به وزیر جهاد و وزیر صمت؛ وزیر جهاد جناب آقای خاوازی عزیز! در عدم توزیع به موقع و عادلانه نهادههای کشاورزی...

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
خیلی عذر میخواهم، یک لحظه اجازه بدهید. دوستان و همکارانی که دارند تشریف میبرند. ما ممکن است ساعت (3) بعدازظهر مجدد جلسه داشته باشیم. لطفاً مجلس باشند، بستگی به نظر شورای محترم نگهبان دارد. ممکن است مجدداً ساعت (3) جلسه داشته باشیم، در مجلس حاضر باشید که انشاءالله اگر لازم بود برای اصلاحات بعدی در خدمتتان باشیم. بفرمایید.

علي حدادي
تذکر متفرقه
عدم حمایت به موقع از کشاورزان عزیز در بخش تولید و به وزیر محترم صمت که به وضعیت معیشت مردم توجه جدی شود. رعایت شأن و منزلت مردم لازم و ضروری است.
همینطور تذکر به رئیس محترم بنیاد مسکن کشور، جناب آقای تابش! امروز روستاهای ما نیاز به نگاه بسیار وسیع و توسعه پایدار دارند. امروز طرحهای هادی ما در روستاها مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده، به این جهت که کارشناسان دقت لازم و رعایت حال مردم را در روستاها ندارند و در تجدیدنظر در طرحهای هادی رعایت لازم نمیشود. خودمان به اسم قانون، مردم روستاها را به سمت فروش املاک و زمینهای کشاورزی و فرار از روستاها تشویق میکنیم، در صورتی که اگر کارشناسان در بررسی طرحهای هادی روستایی مؤلفههای لازم و منطق درستی را در بررسی طرحهای هادی و تجدیدنظر داشته باشند، ما میتوانیم روستاها را در توسعه پایدار و در تولید بخش کشاورزی کمککار باشیم. در کنار طرحهای هادی امروز متأسفانه شاهد نگاه درست به تولید کشاورزی نیستیم.
از وزیر محترم نیرو تقاضا داریم نسبت به آنچه که نیاز کشاورزان عزیز به آب کشاورزی است تخصیص لازم داده شود که امروز کشاورزان ما مشکل جدی آب کشاورزی دارند. در حوزه انتخابیه بنده در بخش شهرستانهای ساوجبلاغ و مخصوصاً نظرآباد و طالقان ضمن اینکه تشکر از وزیر محترم نیرو به جهت تخصیص آب شرب دارم، ما در آب کشاورزی مشکل جدی داریم که انشاءالله توجه جدی شود.
وزیر محترم راه! با توجه به اینکه قبلاً هم تذکر داده بودیم امروز شهر جدید هشتگرد با جمعیت (90) هزار نفر هنوز هم مشکل بیمارستان شهری را دارد.
همینطور وزیر محترم بهداشت و درمان در ارتباط با اینکه شهرستان چهارباغ با جمعیت (90) هزار نفری، ما بیمارستانی در شهرستان چهارباغ نداریم که انشاءالله توجه جدی بشود. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکرم. نفر آخر جناب آقای مصطفی نخعی هستند، بفرمایید.

مصطفي نخعي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تبریک فرا رسیدن اعیاد شعبانیه، در آستانه روز ملی شدن صنعت نفت هستیم. لذا لازم است که من چند نکتهای را درخصوص مشکلات این صنعت بسیار مهم و مشکلاتی که برای پرسنل زحمتکش و خدوم و متخصص این صنعت به خصوص طی چند سال اخیر به وجود آمده، نکاتی را عرض کنم.
متأسفانه بعد از بلایی که بر سر صندوق بازنشستگی نفت به بهانه تغییر اساسنامه در آوردند و افراد غیرمسئول، افرادی که حتی یک روز سابقه فعالیت در این صنعت نداشتند را وارد هیأتمدیره این صندوق کردند، اخیراً هم کمر به نابودی زیرساختهای مهم این صنعت که پیشران اقتصاد کشور است، از جمله دانشگاه صنعت نفت و سایر مراکز پژوهشی و همچنین سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بستند.
حقیقتاً این سطح از نارضایتی و این حجم از استرس بین پرسنل صنعت نفت در تاریخ این صنعت بیسابقه است. پرسنل رسمی را یک روز با عدم تعدیل مدرک تحصیلی، برخلاف قوانین مصرح کشور و بر خلاف اظهارنظر نهادهای رسمی و قانونی کشور تهدید و اذیت میکنند و یک روز هم با اجرای سلیقهای ماده (10) قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، قانونی که پس از بازدید مقام معظم رهبری از مناطق نفتی با تأکید معظمله و با همتی که مجلس در آن تاریخ به خرج داد و مصوب شد، متأسفانه ناراضی میکنند.
برای تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی و پیمانکاری به قرارداد کار معین، آزمونهای آنچنانی برگزار کردید، بعد آمدید دوستان و بستگان خودتان را تبدیل وضعیت کردید و بعد برای این کارکنانی که سالیان سال است در سختترین شرایط با حقوقهای ناچیز دارند کار میکنند، مدام دارید امروز و فردا میکنید و اینها را سرکار گذاشتید.
اخیراً هم برابر گزارشات واصله شنیده شده که به دستور وزیر محترم نفت، روز گذشته بیش از (10) هزار سمت سازمانی در آستانه ابلاغ قانون جامع ایثارگران حذف شده تا در کنار مشکلات عدیدهای که برای ایثارگران عزیز ایجاد کردند، سدی در برابر تبدیل وضعیت این عزیزان باشد.
بنده بارها در جلساتی که با آقایان در کمیسیون داشتم به تبعات اقدامات غیرکارشناسی در ارتباط با پرسنل هشدار دادم. اما گویا این آقایان از جایی دستور گرفتند و به آنها امر شده که حتماً باید کارکنان صنعت نفت را به عنوان قلب اقتصاد کشور ناراضی کنند. مجلس باید رأساً و نهادهای امنیتی و نظارتی به موضوع عمدی بودن این ناراضی کردن پرسنل در مجموعه وزارت نفت ورود پیدا کنند.
اما نکته بعد درخصوص صادرات فرآوردههای نفتی است که ضرورت دارد هرچه سریعتر وضعیت ابهامبرانگیز صادرات به صورت دقیق... (قطع میکروفن)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم. من لازم است به استحضار همکاران برسانم که در اجرای بند (6) ماده (20) آییننامه داخلی مجلس، گزارش سهماهه سوم عملکرد، تصمیمات و اقدامات هیأترئیسه از 7/9/99 تا 6/12/99 در سامانه قانونگذاری و نظارت، در قسمت کازیه الکترونیکی بارگذاری شده و قابل ملاحظه است. آقای دکتر کریمی! تذکرات کتبی را بفرمایید.
8
تصویب اجرای آزمایشی طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به مدت (7) سال (ثبت 278)

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

حسينعلي حاجي دليگاني
آقای رئیس! گزارش کمیسیون مشترک در مورد طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده است که از سخنگوی کمیسیون فرهنگی دعوت میکنیم که گزارش کمیسیون خودشان را ارائه بدهند.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ما قبلاً اصل هشتادوپنجی بودن آن را به رأی گذاشتیم، الان باید مدت زمان اجرای آزمایشی آن را به رأی بگذاریم. آقای دکتر بانکیپور بفرمایید.

اميرحسين بانکي پورفرد
سلام علیکم و رحمه الله
بسم الله الرحمن الرحیم
«السلام علی المهدی و علی آباء و علی امنا فاطمه»
ضمن عرض تبریک اعیاد شعبانیه خدمت همه نمایندگان عزیز. بحمدالله طرح جوانی جمعیت که با رأی بالای مجلس اصل هشتادوپنجی آن رأی آورد، (85) درصد از نمایندگان رأی دادند، برای این طرح (73) جلسه با حدنصاب تشکیل شد و کل طرح بحمدالله (74) ماده شد. همه مواد طرح با رأی بالای دوسوم اعضا تصویب شد، قبل از بودجه آماده بود که در صحن مطرح شود، دو تا ابهام مطرح شده بود، یک ابهام مالی مطرح شده بود و یک ابهام هم روی ماده غربالگری.
جلسات متعددی گذاشته شد، کمیتههای کارشناسی نظرات مخالفین و موافقین همه گرفته شد، بحمدالله با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ما هم آن اشکالات اصل هفتادوپنجی طرح را برطرف کردیم و در رابطه با آن نگرانی و ابهامی که در ماده غربالگری پیش آمده بود، عبارت «حذف برنامه غربالگری» را حذف کردیم. چون که این اشتباه قلمداد میشد که ما کل غربالگری را حذف کردیم. این عبارت را حذف کردیم، اصلاحیهاش هم قبلاً آمده و بارگذاری شده است. در واقع هفت، هشت تا از مادهها اصلاح شد، نه اصلاح محتوایی. فقط مشکل مالی آن حل شد و این غربالگری هم این عبارتهایی که بعضاً دلسوزان ما در داخل و بیرون مجلس به ما تذکر میدادند که دارد برداشت غلطی از آن میشود، آن عبارتها هم حذف شد.
در این زمینه با رئیس کمیسیون بهداشت آقای دکتر شهریاری و بقیه دوستان هم نظرسنجی کردیم، با توافق آنها این ماده را تنظیم کردیم.
لازم است من از (23) عضو کمیسیون مشترک تشکر کنم که از (9) تا از کمیسیونهای مجلس در این کمیسیون بودند. اینها روزهای تعطیل، صبحهای زود و شبها جمع میشدند و انجام میدادند. (نایبرئیس ـ متشکرم، این تشکرات را برای بعد بگذارید) از نمایندگان هم تشکر میکنم که در قسمت بودجه ما را یاری کردند، بودجه خوبی را در نظر گرفتند. خواهش میکنم عزیزانی که سر جایشان نیستند بنشینند که همانطور که به اصل هشتادوپنجی را رأی دادند، رأی بدهند.
آنچه که ما پیشنهاد دادیم و شما میخواهید رأی بدهید این است، چون که حضرت آقا برنامه پنجساله هفتم را فرمودند بر محوریت جمعیت نوشته شود و از طرفی با مجمع تشخیص صحبت شده که برنامه ششم یک سال تمدید شود، برای اینکه این قانون کل برنامه پنجساله هفتم را در نظر بگیرد، ما هفت سال در نظر گرفتیم. اول قرارمان پنج سال بود، ولی به خاطر اینکه کل پنجساله هفتم را در نظر بگیرد، هفت سال در نظر گرفتیم که در برنامه هفتم دچار مشکل نشویم.
خواهش میکنم عزیزان با رأی بالایی رأی بدهند، بحمدالله یکی از افتخارات مجلس انقلابی خواهد شد و این شب عیدی، عیدی خیلی خوبی به خانوادهها میدهیم، به خاطر حمایتهای بسیار خوبی که در این طرح در رابطه با حمایت از خانوادهها صورت گرفته است. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

حسينعلي حاجي دليگاني
طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که به کمیسیون براساس اصل (85) قانون اساسی ارجاع شده بود،به این شرح مدت آن به تصویب میرسد و نهایتاً برای مدت اجرای آزمایشی هفت سال مصوب شد. آقای رئیس! به رأی بگذارید.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
همکاران! سر جایتان مستقر شوید، رأیگیری داریم. حضار 197 نفر، مدت آزمایشی اجرای قانون جمعیت و تعالی خانواده به مدت هفت سال. رأی خودتان را سریعتر اعلام کنید. لازم است اینجا من از زحمات عزیزان در کمیسیون مشترک که انصافاً ساعتها وقت گذاشتند، خیلی وقت گذاشتند، حرفهای زیادی شنیده شد، کمیسیون جلسات مختلفی با کارشناسان داشتند، تشکر کنم، دکتر بانکیپور و خواهران گرامی که نقش فعالی در کمیسیون داشتند. پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد. تذکرات را ادامه بدهید.
9
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
ما دستور امروز را به شورای نگهبان فرستادیم، لذا من الان پایان جلسه را اعلام میکنم. منتها ممکن است ساعت (3) بعدازظهر جلسه داشته باشیم، یعنی ساعت (15) امروز سهشنبه (26) اسفند ماه 1399 که ادامه رسیدگی به دستور خواهد بود. اگر شورای محترم نگهبان ایرادی نگرفتند جلسه بعدی ما ساعت (7:45) دقیقه صبح روز یکشنبه پانزدهم فروردین ماه 1400 خواهد بود. لازم است من همینجا به همه همکاران خداقوت بگویم، پیشاپیش هم سال نو را عرض تبریک داشته باشم.
امیدوارم که ماه شعبان ماه پرخیر و برکت هم برای همه عزیزان باشد، به خصوص اعیاد شعبانیه، تولد امامان عزیز ما، امام حسین (علیهالسلام)، حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) و امام سجاد (علیهالسلام)، حضرت عباس (علیهالسلام) و سایر بزرگانی که در این ماه به دنیا آمدند، انشاءالله قلب معصومین از ما راضی باشد. دستور جلسه بعدی ما هم دستور هفتگی است که اعلام خواهد شد. پایان جلسه را اعلام میکنم.