1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و صبحبخیر به همه همکاران عزیز و همه ملت عزیزمان، مردم شریف و عزیز ایران. اولین جلسه سال 1400 با حضور 237 نفر تشکیل میشود، جلسه رسمی است. دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه هشتاد و سوم روز یکشنبه، پانزدهم فروردین ماه 1400 هجریشمسی مطابق با بیست و یکم شعبانالمعظم 1442 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح جهش تولید و تأمین مسکن.
2 ـ گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور (اعادهشده از شورای نگهبان1).
3 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه یکفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (14) قانون صدور چک مصوب سال 1355 و اصلاحات بعدی آن.
4 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه نحوه کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور.
5 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
6 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل.
7 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد چگونگی اجرای سامانههای نظارتی در حوزه امور بانکی.
8 ـ گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد استنکاف از اجرای ماده (1) قانون مدنی از سوی حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیسجمهور محترم دولتهای یازدهم و دوازدهم در اجرای ماده (234) آییننامه داخلی مجلس.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید.
(آیات 10 ـ 9 از سوره مبارکه «فاطر» توسط قاری محترم آقای محمدرضا پورزرگری تلاوت گردید)
محمدرضا پورزرگری (قاری قرآن) ـ بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم جمیعاً و رحمه الله، سال نو انشاءالله که بر همگی مبارک باشد.
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
وَ اللَّهُ الَّذِی أَرْسَلَ الرِّیاحَ فَتُثِیرُ سَحاباً فَسُقْناهُ إِلى بَلَدٍ مَیتٍ فَأَحْیینا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها کذلِک النُّشُورُ * مَنْ کانَ یرِیدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِیعاً إِلَیهِ یصْعَدُ الْکلِمُ الطَّیبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ یرْفَعُهُ وَ الَّذِینَ یمْکرُونَ السَّیئاتِ لَهُمْ عَذابٌ شَدِیدٌ وَ مَکرُ أُولئِک هُوَ یبُورُ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از برادر عزیز و گرانقدرمان جناب آقای محمدرضا پورزرگری تقدیر و تشکر میکنم. ترجمه آیات را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«خداست که بادها را میفرستد تا ابرها را حرکت دهند، ابرها را به طرف سرزمینهای مرده روان میکنیم تا به برکتش زمین را بعد از مردنش زنده کنیم، زنده شدن مردگان هم همینطور است. هر که عزت و آبرو میخواهد عزت و آبرو یکسره دست خداست و بس، اعتقادهای پاک به طرف او بالا میرود و کارهای خوب به بالا رفتن آن کمک میکند.، کسانی که با حیلهگری مرتکب کارهای زشت میشوند عذابی سخت در پیش دارند و حیلههایشان بیاثر است». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! با توجه به اینکه قبل از این جلسه غیرعلنی داشتیم، متأخر نداشتیم.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخصوص اقدامات عملیاتی مجلس در جهت تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در آغازین روز سال و همچنین استقبال مجلس از سند برنامه همکاری جامع ایران و چین

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً».
فرا رسیدن سال نو و اعیاد مبارک شعبانیه را به ملت عزیز ایران تبریک عرض میکنم. امیدوارم سال پیشرو با نقشآفرینی عمومی مردم سال پیشرفت اقتصادی ایران عزیز و سال عبور از چالشها باشد.
رهبر معظم انقلاب امسال نیز محور نامگذاری سال را تقویت تولید قرار دادند. ما به مردم عزیز ایران تعهد میدهیم که در عمل به وظیفه تقویت تولید به جای شعار گزارش عملکرد دهیم و به جای ادعا عمل کنیم.
در سال گذشته مجلس شورای اسلامی گام عملیاتی برای برداشتن موانع تولید برداشت که بازتاب چندانی در رسانهها نداشت. موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) با موافقت نمایندگان در سال گذشته اصلاح شد تا زمینههای قانونی رفع مجوزهای دست و پاگیر راهاندازی کسب و کار برداشته شود. در سال پیش رو نیز طرح تسهیل مجوزهای کسب و کار که در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت میتواند تحولی در موضوع مجوزها ایجاد کند و در صورت تصویب نهایی این طرح برای ایجاد یک کسب و کار جدید جز در موضوعات امنیتی و بهداشتی نیازی به اخذ هیچ مجوزی نخواهد بود و مردم بدون پوشیدن کفش آهنی یا داشتن پارتی میتوانند کسب و کار خود را صرفاً با اطلاعرسانی در سامانه مربوطه آغاز کنند.
گام دیگر برای لبیک به امر تقویت تولید آن است که مجلس در سال 1400 به سرعت طرح جهش تولید در تأمین مسکن را تصویب خواهد کرد. انتظار میرود با این تصمیم تحولساز و انقلابی تولید مسکن در کشور جهش پیدا کند تا مردم در بازار آشفته مسکن بالاخره نفس راحتی بکشند. این قانون با حمایت ویژه از رونق تولید صنعت مسکن که یکی از مهمترین پیشرانهای اقتصاد و کارآفرینی است، چندصد هزار شغل در کسب و کارهای مختلف ایجاد میکند و در صورت همت دولتمردان محترم ثمره این قانون میتواند به سرعت کام مردم را در سال «پشتیبانی و مانعزدایی از تولید» شیرین کند.
مجلس در گامهای بعد با همافزایی کمیسیونهای صنایع و معادن، جهش تولید، کمیسیون اقتصادی، کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون کشاورزی و کمیسیون عمران، طرحهایی در دست اقدام را که برای مانعزدایی و پشتیبانی از تولید و کارآفرینی میتوانند نقش مؤثری بازی کنند در اولویت قرار خواهد داد.
مجلس در قانون بودجه 1400 هم تصمیمات مهم و مؤثری در راستای حمایت از تولید و اشتغال گرفته است که برای مثال میتوان به کاهش (20) درصدی مالیات از واحدهای تولیدی و اصناف کشور و اختصاص (32) هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال با اولویت مناطق محروم اشاره کرد.
همچنین قانون قیمتگذاری محصولات کشاورزی نیز تصویب شد که براساس آن در سال 1400 دیگر لازم نیست کشاورزان مثل سالهای گذشته منتظر بمانند تا دولت با هر قیمتی که خواست برای دسترنج آنها قیمتگذاری کند. قانون مصوب مجلس پس از سالها بالاخره نمایندگان کشاورزان و تشکلهای صنفی کشاورزی را وارد چرخه قیمتگذاری کرده است.
از دیگر نکاتی که رهبر معظم انقلاب در رهنمودهای آغازین روز سال تأکید داشتند، اهمیت مبارزه با فساد بود. تبیین ایشان از شیوه مبارزه با فساد نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار بود که مطابق رهنمود ایشان راه مبارزه با فساد، بستن کانالها و مجاری فساد مانند اصلاح نظام بانکی و گمرکی است.
از آنجا که این رویکرد مبنایی در مبارزه با فساد کارویژه مجلس و دستگاههای اجرایی است، مجلس به نوبه خود وظیفه دارد در این زمینه فعالانه عمل کند، مخصوصاً اصلاح ساختار بودجه و دقت در تنظیم احکام برنامه هفتم. لذا مرکز پژوهشهای مجلس، دیوان محاسبات و کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه موظف هستند تا این مسأله را در اولویت کاری خود قرار داده و اقدامات تقنینی و نظارتی لازم را در دستور کار مجلس قرار دهند و گزارش تصمیمات و اقدامات خود را به صحن علنی مجلس ارائه کنند.
از دیگر نکات مهمی که در سال 1400 پیش روی مردم ایران است، نوع مواجه با دولت جدید آمریکا در قبال تحریمهای اقتصادی علیه ایران است. خوشبختانه قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها»، قفلهای صنعت هستهای را باز کرد و سمت و سوی بازی یکطرفه را تغییر داد و باعث شد که گذشت زمان به نفع ایران شود. به گونهای که اگر قبلاً گذشت زمان به معنای پابرجا ماندن تحریمها همزمان با تعطیل ماندن صنعت هستهای بود، اکنون گذشت زمان مساوی با پیشرفت صنعت هستهای میباشد و از طرف دیگر در قبال تأخیر باید هزینه بدهند. همین روند که بسیار پرمنفعت و با هزینهای تقریباً مساوی صفر بوده، گشایشهایی در امر دیپلماسی ایجاد کرده، اما این گشایشها باید با اهتمام دستگاه دیپلماسی کشور در عمل به رفع کامل تحریمها و حصول منافع واقعی اقتصادی برای ملت ایران منجر شود.
آمریکاییها باید بدانند که ایران برای رفع تحریمها راهبرد اصلی خود را بیاثر کردن تحریمها قرار داده است و با فعالسازی صنعت هستهای، آنها هستند که باید تصمیم بگیرند و تحریمهای ایران را به طور کامل و به شکل عملی رفع کنند و وعده کاغذی یا ناقص رفع تحریمها پاسخگوی مطالبه مردم ایران نیست.
مردم و مسئولان ایران در صدایی واحد منتظر اقدام عملی طرف مقابل در رفع تحریمها به صورت مؤثر برای اقتصاد ایران هستند و بارها اعلام کردیم که ایران بعد از راستیآزمایی و اطمینان از کاغذی نبودن رفع تحریمها، تعهدات خود را مطابق برجام اجرا خواهند کرد.
درباره سند برنامه همکاری جامع ایران و چین نیز تصریح میکنیم که ما از این اقدام استقبال میکنیم. امضای این سند اگر به معنای اعلام باور به این امر باشد که جهان در غرب خلاصه نمیشود و قرن آینده قرن آسیا است، یک گام راهبردی محسوب خواهد شد. همچنین امضای این سند هشدار مهمی به آمریکا است تا بفهمد مناسبات بینالمللی به سرعت به ضرر آمریکا در حال تغییر است و این کشور دیگر در موقعیتی نیست که بتواند الگو، برنامه یا توافقی را به طور یکجانبه به کشورهای مستقل تحمیل کند.
البته این سند میتوانست بسیار زودتر امضا شود و ما عقیده داریم زمان مهمی که باید برای شکل دادن به همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی و همچنین مقابله مؤثر با فشارهای ظالمانه آمریکا میشد، از دست رفته است. با این حال باید فرصت را مغتنم شمرد و اولاً این سند را با حفظ منافع ملی تبدیل به پروژهها، برنامهها و همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی کرد و ثانیاً مدل ارتقای روابط به سطح راهبردی باید با کشورهای دیگر به ویژه همسایگان نیز طراحی و به سرعت اجرا شود.
با وجود اهمیت سند راهبردی فعلی باید به این مطلب توجه کنیم که این سند به ترسیم یک نقشه راه کلی در روابط ایران و چین بسنده کرده است. هدفهای کلی که در این موضوع به تنهایی کفایت نمیکند و باید اراده و برنامههای لازم برای تبدیل آن به همکاریهای ملموس در حوزههای مختلف به ویژه حوزه اقتصادی شکل بگیرد. روشن است مجلس نظارت خواهد کرد تا هنگامی که برای اجرایی شدن این سند، عهدنامهها، قراردادها و موافقتنامههای همکاری بین دو کشور در دستور کار دولت قرار گیرد، به وظیفه خود در زمینه رسیدگی دقیق و به تصویب رساندن آنها مطابق منافع ملی عمل میکند و مردم را نیز در جریان همه ابعاد ماجرا قرار خواهد داد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
اولین دستور جلسه را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت همکاران عزیز و تبریک سال نو. آقای رئیس! درخواستی در اجرای ماده (40) آییننامه داخلی مجلس رسیده، اگر اجازه بفرمایید من قرائت کنم:
هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
لطفاً در اجرای ماده (40) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، با توجه به اهمیت سند جامع همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین و ضرورت نظارت مجلس شورای اسلامی بر اجرای این سند، امضاکنندگان زیر درخواست تشکیل کمیسیون ویژه نظارت بر سند جامع را دارند.
آقای دکتر! ماده (40) میگوید که: «در مسائل مهم و استثنایی که برای کشور پیش میآید و در این خصوص تشکیل کمیسیون ویژهای برای رسیدگی و تهیه گزارش ضرورت پیدا میکند، به پیشنهاد (15) نفر از نمایندگان و تصویب مجلس این کمیسیون تشکیل میشود. اعضای کمیسیون ویژه که (15) نفر خواهند بود مستقیماً در جلسه علنی توسط نمایندگان با رأی مخفی و اکثریت نسبی انتخاب میشوند».
الان درخواست برای تشکیل کمیسیون ویژه برای نظارت بر این سند جامع مطرح است، اگر اصل کمیسیون امروز در جلسه علنی رأی بیاورد که در پیشنهاد معاونت محترم قوانین که در سیستم مجلس هم قرار گرفته، در آنجا هم آمده که درخواست شده معاونت قوانین پیشنهاد داشته یک کمیسیون ویژهای برای نظارت بر این سند جامع همکاری بین دولت چین و دولت جمهوری اسلامی ایران شکل بگیرد. اگر امروز اصل کمیسیون رأی بیاورد، بعداً باید در جلسات بعدی (15) نفر اعضای کمیسیون توسط صحن علنی انتخاب شود.
آقای رئیس! بنابراین درخواست نمایندگان این است که برای بحث تشکیل کمیسیون ویژه و ضرورتی که تشخیص داده شده و درخواستی که همکاران داشتند، من خواهش میکنم این درخواست را به رأی بگذارید، هم بنا به درخواست همکاران است و هم بنا به درخواست معاونت محترم قوانین که بررسی حقوقی بر این سند داشتند و بحثی که داشتند.

محمدباقر قاليباف
دوستان اجازه بدهند! من جهت اطلاع مردم عزیزمان هم عرض کنم، از ساعت (8:15) جلسه تشکیل شده بود، در آن جلسه هم من خدمت نمایندگان محترم عرض کردم، در آن پیشنهاد هم روشن است، وظیفه ما هم هست که کمیسیون ویژه یا گروه ویژهای برای اساس آییننامه این کار را انجام بدهند. الان تعدادی از دوستان این پیشنهاد را براساس ماده (40) آییننامه همینطور که اشاره شد امضا کردند و میتوانیم این را در دستور بگذاریم.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
توضیح بدهید، چون یک دفعه تصمیم گرفتید این را خواهش میکنم برای جلسه غیرعلنی بگذارید.

محمدباقر قاليباف
دوستان! به هر حال این درخواست را دادهاند، اصل درخواست که باید در دستور قرار بگیرد، اینکه ما امروز در دستور قرار بدهیم و تصویبش کنیم یا یک فرصتی بدهیم یک بررسی را دوستان انجام بدهند...

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
آقای رئیس! باید در دستور بیاید، چاپ شود. آقای دکتر! بدون دستور امکانپذیر نیست، اصلاً صحن آمادگی ندارد.

محمدباقر قاليباف
حالا اجازه بدهید، آقای پورابراهیمی! اینکه خلاف آییننامه نیست. طبق آییننامه این مخالف و موافق هم ندارد، میتواند با این تعدادی که دوستان پیشنهاد دادند این کار را انجام بدهیم. ولی این اختیار مجلس است، اولاً که دوستان اعضا را باید بعداً تصمیم بگیرند، ولی اگر نیاز به بررسی بیشتری هم هست...

محمدرضا پورابراهيمي داوراني
کمیسیون اقتصادی مسئول رسیدگی به این است، اصلاً موضوع بحث کاملاً مشخص است، در آییننامه هم تعریف شده است.

محمدباقر قاليباف
آقای امیرآبادی! حالا شما اجازه بدهید روی این موضوع یک بررسی صورت بگیرد، ما هفته بعد در دستور جلسه برای رأیگیری بگذاریم.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني

محمدباقر قاليباف
من که دارم حرف جنابعالی را میزنم، اجازه بدهید این بررسی را ما انجام میدهیم و بعد برای رأیگیری انشاءالله در دستور خواهیم گذاشت. ولی خواهش من این است کمیسیون تخصصی هم بدانند این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است، همینطور که در توضیحات صبح گفتم، باید به صورت مرتب و منظم مجلس بتواند این را رصد و پیگیری کند و از این فرصت خوبی که هست انشاءالله استفاده کنیم.
4
تصویب تقاضای تغییر دستور درخصوص طرح جهش تولید دانشبنیان (ثبت 56)

محمدباقر قاليباف
آقای امیرآبادی! دستور بعدی را بفرمایید.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! دستور بعدیمان درخواست تبصره (1) ماده (100) درخصوص طرح جهش تولید است که آقای دهنوی مطرح میکنند. در راستای اینکه به عنوان سال حمایت از تولید، رفع موانع و پشتیبانی از تولید نامیده شده، تعدادی از همکاران درخواست داشتند که طرح جهش تولید در اولویت قرار بگیرد. آقای دهنوی! تبصره (1) ماده (100) را مطرح بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همه همکاران و مردم عزیز عرض سلام و تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال نو دارم.
با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری کردند، کاری را که از ابتدای شروع مجلس به همت جمعی از نمایندگان تحت عنوان «طرح جهش تولید دانشبنیان» شکل گرفت، این طرح ابتدائاً توسط (20) نفر از نمایندگان آماده شد، بعد بیش از (14) جلسه در کمیسیون صنایع، جزئیات آن بررسی شد و بعد از آن در کمیسیون آموزش فکر میکنم این طرح نزدیک هشت جلسه بررسی شد و در کمیسیونهای فرعی مثل کمیسیون اقتصادی و سایر کمیسیونها مورد بررسی قرار گرفت.
خلاصه این طرح این است، عزیزان دقت کنید! بیش از (100) مورد از موانع، معضلات و مشکلات پیش پای شرکتهای تولیدی دانشبنیان و شرکتهای فناور در سال گذشته شناسایی شد، برای حل این مشکلات یک طرحی آماده شد. یعنی مشکلات دستهبندی شد، برای رفع این موانع مواد قانونی پیشنهاد شد. در تمام این جلسات که در کمیسیونهای مختلف بررسی شد هم خود دستگاههای اجرایی شرکت کردند و هم شرکتهای دانشبنیان و نمایندگان اینها.
قانونی قبلی که مربوط به حمایت از شرکتها و کسب و کارهای نوین بود مربوط به سال 1389 بود. در طول این سالها اقتضائات فضای کسب و کار تغییر کرده، بنابراین نیاز به قانون جدید داشتیم. در این طرحی که الان آماده شده و گزارشی که کمیسیون آموزش آماده کرده، البته در کمیسیون صنایع هم به صورت مشترک کار شد، در این گزارش مسائلی از جمله حل مشکلات بیمهای، مشکلات مالیاتی شرکتها، حل مشکلات مربوط به دریافت مجوز کسب و کارها، حل مشکلات مربوط به صادرات، مانع شدن از وارد شدن کالاهایی که مشابه آن در داخل کشور تولید میشود، همه اینها در این طرح دیده شده است. به صورت عادی این طرح در نوبت صحن قرار دارد، گزارش کمیسیون آموزش چند ماهی هست تقدیم هیأترئیسه شده است.
با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری کردهاند، ما پیشنهاد داریم که این طرح جهش تولید دانشبنیان که در راستای مانعزدایی از کسب و کارها است در اولویت قرار بگیرد که لبیکی به پیام مقام معظم رهبری باشد و پیام مثبتی از مجلس به فعالین بخش خصوصی، شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای نوین باشد.
لذا خواهشم این است که همکاران رأی مثبت بدهند، بعد انشاءالله کلیات آن در جلسه بعدی به رأی گذاشته خواهد شد و احتمالاً به صورت دوشوری در کمیسیون مطرح خواهد شد. لذا خواهشم این است که در راستای لبیک به پیام مقام معظم رهبری همه رأی مثبت بدهیم که انشاءالله در اولویت کار بیاید.

روح اله متفکرآزاد
خیلی متشکر از جناب آقای دکتر دهنوی. قرعهکشی انجام شد، یک مخالف و یک موافق صحبت میکنند تا انشاءالله رأیگیری شود. جناب آقای احمد دنیامالی مخالف محترم هستند، بفرمایید.

احمد دنيامالي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
من از هیأترئیسه محترم خواهش میکنم، اولاً که این متن پیشنهاد را حداقل در دستور کار قرار میدادید که ما ببینیم. یعنی الان نمایندگان محترم هیچکدام دسترسی به این پیشنهاد ندارند، در سیستم وجود ندارد.

احمد اميرآبادي فراهاني
نه، خیلی وقت است در سیستم بارگذاری شده، مدت زیادی است. چندین بار هم در جلسات دستور جهش تولید دانشبنیان را خواندیم. موافق و مخالف هم قبلاً ثبت نام کردند.

احمد دنيامالي
مخالف
الان ما در سیستم چک کردیم، نیست. هم من چک کردم و هم آقای علیزاده. ببینید! ما به تجربه، یک تجربه بسیار تلخی در مورد منویات مقام معظم رهبری درخصوص نامگذاریها داریم. غالباً ما در ابتدای هر سال یک توجه ویژهای در کل کشور عموماً در بحث حرفها و صحبتها. منویات ایشان به هر صورت حکم است و ما موظفیم که کل ارکان کشور این حکم را جاری کنند. دیگر قرار نیست که مقامات عمومی کشور، نمایندگان محترم در این حوزه به صحبت تکمیلی بپردازند.
آقای رئیس! صحبت تکمیلی بایستی با اجرا توأم باشد. بزرگترین مشکل ما این است که ما شش ماه اول هر سال را به آن نامگذاری که اختصاص پیدا کرده میپردازیم و عملاً در اجرا مشکل داریم. بنابراین خواهش من این است، من جسارتاً عرض میکنم با این قضیه یک مقداری موضوع لوث خواهد شد، مثل سنوات گذشته. من اعتقاد دارم که وظیفه کل مجلس و کل کمیسیونها این است، یعنی اگر ما میخواهیم مانعزدایی کنیم این مانعزدایی در همه کمیسیونها بایستی در دستور کار قرار بگیرد. لذا من اعتقاد دارم که اگر شما یک کمیسیون خاص را برای این کار در نظر بگیرید، اختصاصاً نمیتواند جامع آن بحثی که ما برای رفع موانع تولید داریم باشد.
لذا خواهش من از همکاران عزیز این است که ما این وظیفه را به همه کمیسیونها بسپاریم و کمیسیونها موظف باشند، در داخل کمیسیونها یک کمیته خاص برای این موضوع تشکیل بدهند و به صورت اختصاصی هر کمیسیونی در حوزه کار اختصاصی خودش به این دستور مقام معظم رهبری عنایت ویژه داشته باشند و ما بتوانیم کارکرد عمومی مجلس را در این راستا قرار بدهیم. لذا من فکر میکنم که ما اگر یک کمیسیون خاص تشکیل بدهیم این تضعیف میکند کار کمیسیونها را لذا پیشنهاد مشخص و شفاف بنده این است که ما در هر کمیسیون یک کمیته تشکیل بدهیم که در حوزه اختصاصی خودش این کمیته پیگیر منویات رهبری در سال جاری باشد. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

سيدناصر موسوي لارگاني
موافق محترم جناب آقای دکتر متفکرآزاد بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران ارجمند تبریک عرض میکنم آغاز سال جدید و همینطور اعیاد پیش رو و گذشته را خدمت شما و هممیهنان ارجمندمان. من سپاسگزارم، مخالف محترم صحبتی که فرمودند بیشتر به پیشنهاد قبلی ناظر بود به نظر من، این پیشنهادی که خدمت دوستان وجود دارد عنایت داشته باشند امسال سالی است که حضرت آقا حوزه رفع موانع در تولید را برای ما جزء وظایف برشمردند دوستان عنایت داشته باشید قانون شرکتهای دانشبنیان قبلاً در سال (89) مصوب شده است و این قانون به همت عزیزان ما در آن زمان توانسته است کشور را به مرز (5000) شرکت دانشبنیان برساند ما الان این حدود شرکت دانشبنیان در کشور داریم.
عزیزان عنایت داشته باشند با توجه به ظرفیت بالای کشور به لحاظ نیروی انسانی تحصیل کرده که حدود (14) میلیون نفر نیروی انسانی جوان تحصیل کرده در کشور داریم و اگر از این ظرفیت استفاده نکنیم به تهدید خودش تبدیل میشود، اتفاقاً این نقطه فرصت تولید و حضور در بازارهای دانشبنیان است، حدود (600) میلیون نفر در (15) کشور پیرامونی ما به اضافه هشتاد و خردهای میلیون نفر جمعیت خودمان (700) میلیون بازار مصرف محصولات دانشبنیان است که با نقطه اشباع هم خیلی فاصله دارد. اینها نمایشگر ورود ما به حوزه جدیدی از فرصتها و ظرفیتها برای کشور است.
عزیزان این طرح را که ماهها است در مجلس کار شده است و به نقطه مطلوبی رسیده است به هیچ عنوان طرح احساسی هم نبوده است خیلی جدی روی آن وقت گذاشته شده است و پیشبینی ما این است که با باززایی این قانون دانشبنیان بتوانیم کشور را به مرزهای جدیدی از اشتغال و به مرزهایی از جدیدی از تولید برسانیم.
عزیزان عنایت داشته باشید این میتواند شاه کلیدی باشد که مقام معظم رهبری یک بار فرمودند با یک کلید چندین در را با آن میتوان باز کرد البته این کلید با کلیدهایی که گفته شده خیلی متفاوت است چون متکی به توانایی داخلی و نیروی انسانی کشور است. عنایت داشته باشید امروز میخواهیم اولویت بدهیم به این طرح. همکاران ارجمند من عنایت داشته باشند اولویت دادن به این طرح را داریم به رأی میگذاریم موارد متعددی هست که روی آن کار شده و کار خواهد شد در کمیسیون آموزش، صنایع در سایر کمیسیونها یک به یک روی مواد این طرح کار شد چکشکاری شد خوب و بدی داشت جا به جا شد و الان این طرح آماده است که برود برای کار بیشتر ما میتوانیم اولویت بدهیم با رأی امروز شما عزیزان بیاید و در این سال که مزین است برای رفع موانع تولید، ما موانع تولید را انشاءالله اینجا رفع بکنیم.
عنایت داشته باشید یک نکته مهم هم در این طرح این است که اینجا اصلاً درباره صرف شرکتهای دانشبنیان نیست، سایر شرکتها، مجموعهها، مؤسسات، کارگاههای تولیدی، کارخانجات و شرکتهای دیگر هم که دارند فعالیت میکنند هم مشمول این هستند. از ضمانتنامهها، حوزه تسهیلات و حوزه رفع موانع صدور مجوزها بگیرید از همه اینها در حوزه گمرک در حوزههای مختلفش، تسهیلاتی که در اختیار شرکتهای کشور قرار خواهد گرفت یک انقلاب جدیدی میتواند به وجود بیاورد در کسب و کار و در حوزه تولید. ما امیدواریم با یک نگاه عمیق و علمی و با یک انقلاب علمی در مجلس با کلید زدن این حرکت بتوانیم آینده کشور را انشاءالله تضمین شده بدانیم و آن چیزی که مقام معظم رهبری فرمودند تحریمها را بی اثر بکنید نروید سراغ اینکه چه بکنیم تحریم لغو شود، بروید سراغ بیاثر کردن، یکی از راههای مؤثر برای بیاثر کردن تحریمها بر ملت و کشور ما همین تصویب کردن این طرح و طرحهای مشابه آن است.
لذا من از هم عزیزان استدعای عاجزانه دارم امروز بیاییم با یک همت مضاعفی به اولویت این طرح رأی بدهیم پیشنهادات زیادی در این طرح گذاشتهاند عزیزان و این پیشنهادات میتواند در کمیسیون دوباره چکشکاری بشود و این طرح کاملاً به نقطه عطف خودش برسد و کشور را در آستانه یک جهش واقعی در تولید قرار بدهد و این جوانان عزیز ما را امیدوار بکند به اینکه ماندن و کار کردن در ایران ارزشمند است و این کشور با این طرح و طرحهای مشابهش میتواند خودش را به نقطهای برساند که انشاءالله برای آینده کشور عزیزمان امیدبخش باشد. من خواهش میکنم با یک رأی قاطعی اولویت این طرح را به تصویب برسانید خیلی متشکرم.

احمد اميرآبادي فراهاني
آقای رئیس! در خواست رأی هست برای اولویت قرار دادن طرح جهش تولید که به مناسبت نامگذاری سال هم هست.

محمدباقر قاليباف
البته طرح جهش تولید در دانشبنیان هست فقط ما داریم اولویت ماده (100) تبصره (1) را رأیگیری میکنیم بعد ارجاع میشود به کمیسیون که بعد انشاءالله برگردد. حاضرین 229 نفر دوستان لطف کنند در رأیگیری شرکت کنند. (امیرآبادیفراهانی ـ همکاران در رأیگیری مشارکت بفرمایید، اولویت طرح جهش تولید دانشبنیان، تبصره 1 ماده 100 به رأی گذاشته شده است) پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب شد.
خیلی ممنون، انشاءالله براساس آییننامه در اولین فرصت کلیاتش را رأی میگیریم ولی چون پیشنهادهای زیادی هست حتماً دوشوری میکنیم که به کمیسیون برود انشاءالله بعد مجدداً به صحن برگردد. نطقها را بفرمایید.
5
ناطقان جلسه آقایان: محمد خدابخشی، محمد صفائیدلوئی، احمد علیرضابیگی، رحمت اله نوروزی و احمد مرادی

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای محمد خدابخشی نماینده محترم الیگودرز
ـ آقای محمد صفائیدلوئی نماینده محترم گناباد و بجستان
ـ آقای احمد علیرضابیگی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای رحمتاله نوروزی نماینده محترم علی آباد
ـ آقای احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از ناطق اول جناب آقای خدابخشی دعوت میکنیم که نطق هفت دقیقه خودشان را شروع بفرمایند.

محمد خدابخشي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به پیشگاه حضرت ولی عصر آقا امام زمان «عجل الله تعالی فرجه الشریف» و ادای احترام به شهدا و امام شهدا جانبازان ایثارگران آرزوی سلامتی و طول عمر برای مقام معظم رهبری و آرزوی توفیق برای تمامی خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.
عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همکاران عزیز و ارجمند، حضار گرامی، ملت شریف ایران و مخصوصاً مردم شریف زادگاهم شهرستان الیگودرز و عرض تبریک آغاز سال 1400 و تقارن آن با اعیاد مبارک شعبان المعظم انشاءالله سال جدید سال تحقق تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها برای هموطنان عزیز باشد.
عرایضم را در دو بخش تقدیم حضورتان میکنم در بخش اول برخی موارد در سطح کلان و در بخش دوم میپردازم به مسائل و مواردی از حوزه انتخابیهام شهرستان الیگودرز و استان لرستان و اما بخش اول؛
1 ـ نظام آماری و مدیریت دادهها
از آنجا که مجلس در آستانه ورود به فضای برنامه هفتم توسعه است ضروری است پیشنیازهای برنامه هفتم و از جمله اصلاح نظام آماری و مدیریت دادهها به عنوان یکی از مهمترین موضوعات که پایه و اساس برنامهریزی کشور است را در دستور کار قرار دهد تا بتوان نظام برنامهریزی کشور را سر و سامان داد. لازم است بدانید برای برخی از حوزههایی که میخواهیم برنامهریزی کنیم آمار قابل اتکایی وجود ندارد. آب، محیطزیست و آلودگی شهرها از جمله این موارد هستند و نیز برنامهریزی درخصوص صندوقهای بازنشستگی نیازمند برآورد جمعیت در سالهای آتی است در تمام حوزهها برنامهریزی موفق منوط به داشتن تصویری شفاف از فضای پیشرو است و شفافیت فضای پیشرو مستلزم داشتن آمار درست و برآورد مناسب از شاخصهای آماری در بازه زمانی بعدی در حوزههای مختلف است لازم است مجلس شورای اسلامی در یک سال باقی مانده تا برنامه هفتم در حوزه نظام آماری و مدیریت دادهها کار دقیقی انجام دهد تا بتوان مبتنی بر شاخصهای آماری در برنامه هفتم برای بخشهای مختلف حکمهای قابل پایش پیشنهاد نماید.
2 ـ لزوم مدیریت یکپارچه اقدامات مربوط به محرومیتزدایی
جناب رئیس، همکاران محترم! متولی محرومیتزدایی در کشور کیست؟ کدامین نهاد به طور مشخص این مسئولیت را بر عهده دارد؟ بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، مناطق محروم ریاست جمهوری، وزارت کار، وزارت کشور یا سپاه پاسداران؟ تردیدی نیست که همه این نهادها اقدامات ارزشمندی در زمینه محرومیتزدایی انجام دادهاند و یا در حال انجام هستند اما هیچ هماهنگی و هیچگونه مدیریت یکپارچهای درخصوص اقداماتی که این نهادها انجام میدهند وجود ندارند، هیچ نقشه جامعی درخصوص محرومیتزدایی که هر سال بهروزرسانی شود موجود نیست. علیرغم صرف بودجههای زیاد در بحث محرومیتزدایی به دلیل نداشتن سامانههای مناسب و نقشه جامع، به نتیجه مطلوب نرسیدهایم. پیشنهاد میشود سامانههای یکپارچه مورد نیاز در کشور ایجاد شود وضعیت مناطق مختلف در زیرساختها مورد ارزیابی قرار گیرد و وضعیت شغلی و بیمهای هر خانوار و هر فرد ایرانی مورد پایش واقع شود تا تمامی خدمات به طور هدفمند مدیریت شود و در مدت زمان معقولی موضوع محرومیتزدایی را بتوانیم به نتیجه مطلوب برسانیم.
بخش دوم؛ مسائل و مشکلات حوزه انتخابیهام شهرستان الیگودرز و استان لرستان
مورد اول
ریاست محترم جمهور، دبیر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، ریاست محترم بنیاد مستضعفان، ریاست محترم قرارگاه خاتم الانبیاء همکاران عزیز و ارجمند، رئیس محترم جلسه! آیا قابل قبول است که پس از گذشت (43) سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی که خدمات شایانی به مردم مناطق مختلف کشور ارائه شده است مردم در (17) نقطه جمعیتی شهرستان الیگودرز به دلیل نداشتن راه دسترسی مناسب برای عبور از رودخانههای مسیر تردد خود ناچار به استفاده از کابلهای سیمی باشند که کوچکترین غفلت در هنگام استفاده از آن به بهای قطع انگشتان دست آنان تمام شود؟
آیا سزاوار است که روستاهای پرجمعیتی مانند لیروک، امامزاده خودسیاه و دهها روستای دیگر شهرستان الیگودرز فاقد جاده دسترسی باشند؟ آیا پذیرفتنی است که دهستان ماهرو با بیش از (70) روستا فاقد راه دسترسی مستقیم به مرکز بخش باشد؟ مگر مردم این مناطق سهمی از بیتالمال کشورشان ندارند؟
وزیر محترم راه و شهرسازی! چرا باید مردم الیگودرز هر هفته و هر ماه شاهد تصادفات دلخراش و از دست دادن عزیزان خود در مسیر الیگودرز ـ داران باشند؟ جادهای که از سال (83) تاکنون با وجود پیگیریهای مستمر اینجانب تنها (5) کیلومتر پیشرفت فیزیکی داشته است و به یکی از حادثه خیزترین محورهای مواصلاتی شهرستان تبدیل شده است.
جناب آقای وزیر! آیا نسبت به ایمن سازی جاده الیگودرز به شولآباد که به طور مداوم پیامهای گلایه آمیز مردم منطقه را در این خصوص برای شما ارسال مینمایند اقدامی صورت گرفته است؟ از وزارت راه و شهرسازی میخواهم با توجه به مطالعات آمایش سرزمین انجام شده توسط سازمان برنامه و بودجه پیگیریهای (27) سال قبل مسئولین استان و با توجه به ملاحظات پدافند غیرعامل نسبت به انجام مطالعات مکانیابی و صدور مجوزهای لازم مربوط به فرودگاه الیگودرز و تکمیل مطالعات ماده (23) اقدام لازم را انجام دهد.
مورد دوم، از وزارت کشور و هیأت محترم دولت و جناب آقای رئیسجمهور تقاضا دارم با توجه به وسعت شهرستان الیگودرز، فاصله زیاد با مرکز استان، قدمت بالا و محرومیت منطقه با ارتقای فرمانداری الیگودرز به فرمانداری ویژه موافقت نمایند. همچنین با توجه به تقاضای مردم زز و ماهرو با شهرستان شدن شولآباد موافقت گردد.
مورد سوم، از وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقاضا دارم درخصوص احداث کارخانه لاستیک بارز لرستان تسریع به عمل آید.
مورد چهارم، از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری تقاضا دارم درخصوص احداث دانشکده فنی و حرفهای الیگودرز و دایر نمودن رشتههای مورد درخواست دانشگاه فنی و حرفهای لرستان و الیگودرز تسریع نمایند.
مورد پنجم، از وزیر محترم ورزش و جوانان تقاضا دارم نسبت به اجرای فاز دوم پیست اسکی الیگودرز و همچنین ایجاد مجتمع ورزشی تفریحی بانوان در الیگودرز اقدام نمایند.
مورد ششم، وزیر محترم نیرو همانطور که مطالعات آمایش سرزمین نشان میدهد یکی از مزیتهای اصلی استان لرستان کشاورزی است و این در حالی است که تنها (26) درصد از اراضی کشاورزی استان لرستان آبی است در صورتی که متوسط کشوری آن (46) درصد و بلکه بیشتر است. مردم استان لرستان انتظار دارند نسبت به تخصیص عادلانه آب و تسریع در اجرای سدهای کشاورزی و برقآبی این استان همانند سد و نیروگاه لیروک، سد و نیروگاه زالکی، سد چولهول در پلدختر، خسروآباد در کوهدشت و نیز سد بختیاری در خرمآباد اقدام گردد. والسلام علیکم و رحمه الله

حسينعلي حاجي دليگاني
تشکر میکنم از نطق برادر گرامی محمد خدابخشی نماینده محترم الیگودرز و دعوت میکنم از برادر گرامی محمد صفائیدلویی نماینده محترم گناباد و بجستان که نطق هفت دقیقه خودشان را شروع بفرمایند.

محمد صفائي دلوئي
نطق 7 دقیقه ای
به نام خدا
به همکاران عزیزم ملت رشید ایران، مردمان شریف سرزمین قنوت، قنات و قناعت گناباد و بجستان و امام عظیمالشأن انقلاب اسلامی آغار قرن (15) هجری خورشیدی را تبریک عرض مینمایم.
همکاران عزیز! انقلاب اسلامی در چله اول به لحاظ گفتمانسازی و نظریهپردازی توانسته است در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، علمی، نظامی و امنیتی دستاوردهای متناسب با بوم و بنیادهای فکریش ارائه نماید اما در حوزه اقتصاد این توفیق کمتر حاصل شده است اگر با فرض محال همه مشکلاتمان را با غرب حل کنیم اقتصاد ایران باید خودبنیاد باشد زیرا انقلاب اسلامی به دنبال شکلدهی بلوک مستقل قدرت در عرصه جهانی است. لذا مبتنی بر همین نگاه وقتی از منظر استراتژیک به نامگذاری سالها توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی توجه میکنیم بسیاری از نامگذاریها در سالهای اخیر اقتصادی است.
امروز پس از (42) سال از پیروزی انقلاب اسلامی سوگمندانه باید اعتراف کنیم که در تعقیب راهبردهای رهبری در حوزه اقتصاد بسیار کم کار بودهایم و نه تنها در این حوزه نسخهای متناسب با اسلام ناب ارائه ندادهایم بلکه نهادهای مبتنی بر نظریه وابستگی را حفظ و تقویت کردهایم، البته نیروهای انقلابی نیز تجربههای موفقی در نهادسازیهای مبتنی بر الگوی بومی و مکتبی داشتهاند که برجستهترین آن به شکلگیری امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران انجامیده است که امروز نقش بازدارنده این قدرت را در عرصه ملی، منطقهای و جهانی مشاهده میکنیم.
وضعیت موجود در حوزه اقتصادی سه باور غلط را در سطح دولتمردان، خانوادهها و بنگاههای تولیدی به وجود آورده است که بسیار پر مخاطره است. دولتمردان را به این باور غلط رسانده است که توسعه اقتصادی، همچون کالایی است که میتوان آن را با درآمدهای نفتی از بازارهای جهانی خریداری کرد غافل از اینکه توسعه اقتصادی از مقولات درونزا است که در هماهنگی با نظام فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و در بستر تحولات تاریخی ملتها شکل میگیرد.
باور غلط دوم، در خانوادههای ایرانی به صورت رشد فرهنگ رفاهزدگی شکل گرفته است در این ذهنیت دولت موظف است درآمدهای نفتی را برای تأمین کالاها و خدمات مصرفی اختصاص دهد.
باور غلط سوم، عادتی است که در بنگاههای تولیدی شکل گرفته است که هیچ وقت رشد نمیکنند و دائم در کودکی میمانند تا در دامن دولت از آنها پرستاری شود، در این باور بنگاهها دولت را موظف به تأمین ارز برای کالاهای سرمایهای میدانند یعنی بدون تزریق درآمدهای نفتی رشد صنعتی امکانپذیر نیست.
از آنجا که سرعت تحولات علمی به صورت تصاعدی و عمدتاً به صورت غیر قابل پیشبینی در حرکت است چنانچه آیندهپژوهی فعال را در دستور کار قرار ندهیم باز هم با چالش مواجه خواهیم شد. تأخیر در تدوین راهبردی اقتصاد مبتنی بر مبانی مکتبی، خسارت بزرگی بر انقلاب اسلامی تحمیل کرده است که شاید جبران ناپذیرترین آن شکاف طبقاتی و شکلگیری جریانهای نوکیسه مترف است که بخشی از آن در قالب تاجر مدیر، سایه پرمفسدهاش را بر بخشهایی از حاکمیت تحمیل نموده است.
راهبردهای اساسی
1 ـ قرارگرفتن ایران در شاهراه بینالمللی شرق و غرب، شمال و جنوب موقعیتی استثنایی برای کشور ما رقم زده است و توافق سه جانبه ایران، هند و افغانستان برای توسعه بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسیه ایران پیشرفت شرق کشور را به ساکنین آن نوید میدهد. با اتصال راهآهن مشهد ـ چابهار ترانزیت بینالمللی کریدور شمال و جنوب اجرا و غبار محرومیت را از چهره ساکنان این خطه خواهد زدود.
یکی از دغدغههای مورد تأکید رهبری فرزانه انقلاب توسعه سواحل مکران است که با احداث این خط آهن تحقق خواهد یافت و ایران را به کانون سرمایهگذاریها و فعالیتهای اقتصادی و ترانزیتی در منطقه تبدیل خواهد کرد و این مزیت بزرگ از یاد رفته را احیا خواهد نمود. از این مسیر، جنوب آسیا و حوزه اقیانوسیه هند با افغانستان و آسیای مرکزی پیوند میخورد و ترانزیت انرژی ایران به هند و انتقال مواد معدنی از افغانستان و آسیای میانه به هند به سهولت انجام خواهد شد. از طرفی کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و افغانستان که برای توسعه صادرات و واردات خود به آبهای آزاد دسترسی ندارند خواهند توانست از این مسیر بیشترین بهره را ببرند و علاوه بر تأمین امنیت، درآمد ترانزیتی بسیار خوبی برای ایران ایجاد خواهد شد.
2 ـ تکمیل ریل شرق کشور، مشهد به چابهار، سنگان به بافق. احداث خط هفتم اتیلن از جنوب به خراسان، انتقال آب خلیج فارس به خراسان، ارتقاء مناطق ویژه اقتصادی، تقویت سرمایهگذاری و اشتغال از مزیتهای مغفول مانده است که باید به سرعت اجرایی شود.
3 ـ آسیا به عنوان بزرگترین و ثروتمندترین قاره جهان در آغاز قرن (15) هجری در حال یک جنب و جوش درونی است که یقیناً نقش اول را در نظام بینالملل ایفا خواهد کرد در این قاره دو قدرت نوظهور ایران در غرب و چین در شرق قاره آسیا نقش ممتازی در تحولات این قاره خواهند داشت که تا دیر نشده باید برای آن چاره اندیشی کرد.
در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان، با توجه به خشکسالیهای شدید در منطقه از وزیر محترم جهادکشاورزی تأمین خوراک دام و طیور و خرید گوشت تضمینی دام را خواهانم. کمک به قنوات منطقه و آبخیزداری مورد انتظار است.
از وزیر محترم راه توجه به حوزه راههای روستایی و شهری شهرستانهای گناباد و بجستان، از رئیس محترم بنیاد مسکن توجه به تکمیل طرحهای هادی، از وزیر محترم نیرو توجه به تأمین آب شرب شهرهای گناباد و بجستان و روستاهای تابعه را خواهانم والسلام.

حسينعلي حاجي دليگاني
از نطق برادر گرامی محمد صفائیدلویی نماینده محترم گناباد و بجستان تشکر داریم و دعوت میکنم از برادر گرامی احمد علیرضابیگی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو که نطق خودشان را شروع بفرمایند.

احمد علي رضابيگي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت ملت شریف و همکاران گرامی سلام عرض میکنم و مناسبتهای با ارزش جاری فرارسیدن سال نو و همچنین اعیاد شعبان المعظم به ویژه روز جمهوری اسلامی ایران (12) فروردین را گرامی میدارم و به همه ملت ایران این مناسبت با ارزش را تبریک عرض میکنم.
روز (12) فروردین و رفراندومی که برای انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام مورد علاقه مردم برگزار شد مناسبت بسیار با ارزشی است چرا که ملت در این روز به عنوان صاحبان کشور شناخته شدهاند و از ملت ایران سؤال شد که آیا جمهوری اسلامی را میخواهید یا نه؟ و مردم با رأی قاطع (2/98) درصد جمهوری اسلامی ایران را برگزیدند چون خودشان آن را برگزیده بودند پای آن ایستادند و ارزشمندترین داراییهای خودشان را برای حفظ جمهوری اسلامی ایران فدا کردند تا جمهوری اسلامی ایران در عرصه گیتی سرافرازانه اظهار وجود بکند.
واقعیت غیرقابل انکار این است که به ویژه در سالهای اخیر قطار کشور در ریل انقلاب حرکت نمیکند. سفره مردم روز به روز تنگتر میشود ترجیح منافع حزبی و سیاسی بر منافع ملی توسط تعدادی مسئولین اثرگذار از اعتقادات مردم به ویژه نسل جوان کاسته است و میزان مشارکت سیاسی مردم به سطح غیرقابل قبولی رسیده است و تهدیدات مربوط به بروز دسیسههای دشمن کاملاً جدی است، اگر اشتباهات گذشته جبران نشود و برای تغییر شرایط موجود چارهاندیشی نشود خسارتی بزرگ در انتظار ما خواهد بود.
انتخابات 1400 فرصت تاریخی را برای ملت ما فراهم میکند آنها با دقت جهتگیری و عملکرد مسئولان تصمیمساز، تصمیمگیر و جریانهای سیاسی مدعی ولایتمداری و اصلاحطلبی را دنبال میکنند مردم در فرصت مناسب عکسالعمل نشان خواهند داد احساس ظلم در مردم مالباخته بورس خشم و غضب از پیامدهای ناگوار حادثه افزایش قیمت بنزین، تورم لجام گسیخته، صف طویل روغن و مرغ را نمیتوان از نظر دور داشت آثار این فجایع در انتخابات پیشرو هویدا خواهد شد تأسفبارتر از همه، انفعال مجلس شورای اسلامی است که نیازمند بحث مفصلی است که من تذکرات خودم را در این خصوص خدمت هیأترئیسه محترم تقدیم کردم.
مردم امروز به کسانی میمانند که آسیب دیدن محبوب خود را نظارهگر هستند مردم دچار شکست عشقی شدهاند لیکن محبوب خود را همچنان دوست میدارند بدون شک اگر جمهوری اسلامی در ریل انقلاب به حرکت خود ادامه دهد مردم صحنههای شکوهمند گذشته را تکرار خواهند کرد. رهبر معظم انقلاب با هوشمندی و حکمت خواستار مشارکت پرشور و حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری هستند، اطمینان دارم شورای محترم نگهبان در این مقطع حساس از تاریخ کشور اهمیت عملکرد خود را در راستای اجرای نظرات رهبری در برگزاری انتخابات پرشور به خوبی واقف است.
نکته دوم، ورود نیروهای مسلح به دستهبندیهای سیاسی و مناقشات مربوط به آن، سم مهلکی برای کشور به شمار میرود حضرت امام «رحمهاللهعلیه» نسبت به دخالت نیروهای مسلح در امور سیاسی هشدار دادهاند که منحصر به انتخابات خاصی نبوده است بلکه به عنوان اصلی تخطیناپذیر، دستورالعمل و وصیت همیشگی بوده است. امام همواره نسبت به خطر عظیم گروهگرایی نیروهای مسلح و ورود آنان به دستهجات سیاسی و احزاب هشدار دادهاند این انذارها در وصیتنامه حضرت امام در جلد (19) به خوبی در دسترسی قرار دارد.
ماده (40) قانون مجازات و جرایم نیروهای مسلح عضویت کارکنان نیروهای مسلح در سازمانها و احزاب سیاسی و مداخله آنها در مناقشات را منع کرده است و برای مرتکبان از (6) ماه تا (3) سال زندان تعیین کرده است. یکی از صاحبمنصبان نیروهای مسلح طی یادداشتی که در عموم رسانهها به تاریخ (17) اسفند سال گذشته انتشار پیدا کرده است در ادامه اظهار نظر یکی از پدرخواندههای سیاسی که پاسخ خود را از افکار عمومی و نیز از شورای نگهبان دریافت کرد مدعی عدم تأیید صلاحیت یکی از سرمایههای انقلاب اسلامی شده است و به مردم توصیه کرده است که دست از حمایت او بردارند. جالب است که او دو روز پیش درخصوص کاندیداتوری یکی از هم لباسهای خودش هم اظهار نظر کرده است و تخلفاتی را به او نسبت داده است و جالبتر اینکه صاحب منصب دیگری امروز اظهارات او را رد کرده و برای آن سند طلب کرده است.
من قصد تحلیل و پاسخ به به اتهامات این صاحب منصب را ندارم لکن صرفاً درخصوص عواقب شوم این رویکرد زشت هشدار میدهم قطعاً این موضع نمیتواند رویکرد سپاه عزیز ما باشد، انتظار این است سپاه با تنبه و مؤاخذه فرد خاطی ساحت خود را از شائبه دخالت در امر انتخابات مبرا نماید.
نکته سوم، سناریوی دولت برای انتخابات است، این سناریو تکرار سناریوی انتخابات مجلس است هدف به قهر کشانیدن مردم از صندوقهای رأی است منفعت جماعتی در به حداقل رسانیدن مشارکت مردم در انتخابات است در آبان (98) این سناریو برای انتخابات مجلس اجرا شد و با اعمال افزایش قیمت بنزین با آن فضاحت که تکرار آن ملال آور است مشارکت مردم در انتخابات مجلس مورد آسیب جدی قرار گرفت تا مجلسی تشکیل شود که مزاحم دولت نباشد و مدام با اتهام حداقلی آن را منفعل نشان دهند، اکنون همین نقشه برای انتخابات ریاست جمهوری تعقیب میشود صفهای طویل مرغ و روغن، تورم لجامگسیخته، مشارکت مردم را نشانه گرفته است، آنها دریافتهاند که با هدف قرار دادن مشارکت مردم به دولت حداقلی دست پیدا خواهند کرد و آن میتواند موجبات بیاعتمادی هر چه بیشتر مردم را سبب شود. برخورد فعالانه مجلس به ویژه کمیسیونهای ذیربط در حوزه نظارت و حسابکشی از دولت و انعکاس موارد به صورت صریح و آشکار به مردم برای باطل کردن این نقشه ضروری است. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از نطق برادر عزیز احمد علیرضابیگی نماینده محترم تبریز، آذرشهر و اسکو تشکر میکنم و دعوت میکنم از برادر گرامی رحمتاله نوروزی نماینده محترم علیآباد که نطق (5)دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

رحمت اله نوروزي
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند بزرگ را شاکرم که در طلیعه سده جدید توفیق خدمت به مردم شریف ایران و موکلین خونگرم، صمیمی، زحمتکش و بزرگوارم در شهرستان شهیدپرور علیآبادکتول و بخش کمالان را دارم. سده پانزدهم هجری باید با شکوفایی خیرهکننده ایران همراه شود و این مهم با توجه تمام و کمال به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب محقق میشود. شعار سال جدید نیز با عنوان «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» به روشنی بدون تعارف به ما گوشزد میکند که تا به امروز به حد کافی راه بر مسیر تولید هموار نکردهایم. هموار نکردهایم که هیچ، تا توانستهایم مسیر آن را خطرناک و پرریسک کردهایم. مجلس به عنوان نقطه امید ملت برای پیگیری مطالبات و سربازی رهبری باید در سال جدید برنامه جامعی را در این زمینه عرضه کند. دستگاههای مختلف باید شفاف پاسخ بدهند که برای تسهیل فرآیند تولید و رهایی تولیدکننده از هزار پیچ بروکراسی اداری چه کردهاند؟ آییننامههای پیچدرپیچ و سردرگمکننده واگذاریهای رانتزا، انتصابهای فامیلی بدون توجه به شایستهسالاری و رویههای فسادزا باید جای خود را به عزم جدی برای شفافیت، تسهیلگری و پاسخگویی بدهد.
اما سخنی درباره مردم صبور، مظلوم و محروم استان گلستان و مردم دوستداشتنی و ولایتمدار علیآبادکتول؛ سهم گلستان تا به امروز از فرصتهای توسعه کشور زیبنده مردم شریف شهرستان و استان با توجه به خدمات ارزشمند جمهوری اسلامی نیست. استعدادهای بسیار بالای استان در حوزه انسانی، کشاورزی، دامپروری، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، مرزهای بینالمللی آبی، خاکی، هوایی و ریلی با توجهی که در سطح ملی به این استان و عملاً اقدام جدی در استان (25) و (26) ساله گلستان نشده است. موکلین ما با مشکلات عدیدهای در حوزه اشتغال، اقتصاد، رونق تولید، اشتغال مولد، اشتغال پایدار مواجه هستند. راهآهن گرگان ـ اینچهبرون ـ ترکمنستان ـ قزاقزستان، فاز دوم نیروگاه شهرستان علیآبادکتول، طرح گردشگری سد زرینگل، قرهسو، پروژه تصفیهخانه، فاضلاب شهر علیآبادکتول، اینها از جمله مسائلی است که باید مورد توجه مسئولین ملی و استانی قرار گیرد.
تذکر بنده به آقای رئیسجمهور است، همکاران عزیز! رهبر معظم انقلاب با هوشمندی (امسال را) «سال تولید، پشتیبانی و مانعزدایی» نامگذاری کردند. آقای رئیسجمهور، جناب آقای روحانی! در سال 92 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای دفاع از وزرا آنجا فرمودید که هم قانوندانید هم اقتصاددانید، هم موانع را میدانید، مشکلات را میدانیدبادآ، برنامه را میدانید، آقای رئیسجمهور! گندم (4) هزار تومان توجیه ندارد. ما انتظار داریم، امسال در سال 1400 در خوزستان و در گلستان مردم با مشکلاتی در تولید گندم مواجه هستند، مجبور هستید بروید (8) میلیون تن گندم وارد بکنید. امروز با افزایش قیمت کود، سم، نهادهها، نیروی انسانی، آب (روبهرو هستیم). در کشور همسایه ما در عراق گندم (10) هزار تومان دارد خریداری میشود، امروز توجیه ندارد. آقای رئیسجمهور! شما سال 92 گفتید به قانون اعتقاد دارید، شورای قیمتگذاری قیمت کلزا و گندم را اعلام کرده است شما مخالفت کردید. آقای وزیر جهاد و اعضای شورای اقتصاد و عزیزان کمیسیون کشاورزی باید بیایند از قیمت (11) هزار تومان و (11) هزار و (500) تومان دفاع بکنند. در بحث کلزا و در بحث سویا حمایت همکاران عزیز نماینده (مورد نیاز است)، من به جناب آقای دکتر قالیباف در صحن عرض کردم... (قطع میکروفن)

حسينعلي حاجي دليگاني
تشکر از نطق برادر گرامی رحمتاله نوروزی نماینده محترم علیآباد. دعوت میکنم از برادر گرامی جناب آقای احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر که نطق (5) دقیقهای خودشان را شروع بفرمایند.

احمد مرادي
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
سال جدید 1400 را محضر ملت شریف ایران اسلامی تبریک عرض مینمایم. انشاءالله این سال توأم با خوبیها و رفع تمامی مشکلات برای مردم عزیز رقم بخورد. امیدوارم در این سال در پشتیبانی از تولید و موانعزدایی به معنای واقعی به منویات مقام معظم رهبری توجه شود. سال گذشته تعداد زیادی از مردم عزیزمان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. ضمن تسلیت به خانواده متوفیان و خداقوت به کادر درمانی، به رئیسجمهور تذکر میدهم، در گفتار خود در این زمینه نظرات کارشناسی وزارت بهداشت را مدنظر قرار دهد.
مطلب بعدی اینکه در سال 1399 مردم با مشقتهای اقتصادی زندگی را گذراندند، یکی از دلایل اصلی آن بیتدبیریهای مدیریتی بود. شعار اسلام و انقلاب سادهزیستی، پاکدستی و تلاش مضاعف برای خدمت به مردم است. آیا در این دولت تدبیری دیده شد؟ قیمتهای افسارگسیخته ناشی از بیتدبیریهای مدیریتی در توزیع مرغ است و صفهای طولانی آن خجالتآور است و این دولت مردم را تحقیر کرد. اگر به بعضی از دولتمردان فقط مسئولیت تولید و توزیع مرغ داده میشد به نظر میآید باز هم عاجز از اجرای صحیح آن میبودند.
(در این هنگام آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی «نایبرئیس اول» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)
پاکدستی هم در این دولت برای ملت فقط یک آرزو باقی ماند. دولت به مردم پاسخ دهد چه انگیزهای برای مبارزه با مفاسد از خود نشان دادهاند؟ مدیری که در یک شرکتی (28) میلیارد تومان بنا به حکم دادگاه متهم به سوءاستفاده مالی میشود، یکباره مدیرعامل منطقه آزاد قشم میگردد. با چند سال کثافتکاری، رانتبازی و تخلفات عدیده با دستور رئیسجمهور میشود دبیرکل شورای عالی مناطق آزاد کل کشور. از این دولت هیچ امید و انتظاری نیست، لکن از عالم فرهیخته حضرت آیتالله رئیسی که در فرمایشات اخیر خود اظهار داشتهاند «اگر کسی سندی مبنی بر فساد و تخلف داشته باشد و آن را ارائه کند یقین داشته باشد که دستگاه قضائی بدون هیچ وحشتی با آن فساد برخورد میکند». بله، مردم نیز امیدوار به این شیوه مدیریتی هستند. انشاءالله با دستور حضرتعالی رسیدگی شود و با این تخلف که اسناد آن موجود است برخورد شود.
سخنان پایانی بنده با مردم عزیزم در استان هرمزگان است. مردمی که به دولت روحانی رأی دادند ولی مورد بیمهری فراوان قرار گرفتند. مردمی که در این دولت نه وزیری و نه معاون وزیری و نه استانداری داشتهاند، مردمی که در تمامی عرصههای انقلاب حضور پررنگی داشتهاند، ولی در تقسیم ثروتهای حاصل از منابع موجود نادیده گرفته شدهاند. مردمی که تمامی زمینههای اشتغال را در استان هرمزگان، در استان خود دارند ولی نرخ بیکاری بالای (25) درصد را تجربه میکنند. مردمی که میزبان تمامی ملت ایران از اقصی نقاط کشور هستند ولی جایی برای خودشان پیدا نمیکنند. به این مردم شریف، به این مردم عزیز میگویم علیرغم همه بیمهریها باصلابت بمانیم و با نامهربانیها، تبعیض، بیعدالتیها، به امید هرمزگانی بیدار و مطالبهگر با تمامی خودخواهیها، اشرافیگریها، زورگوییها مبارزه کنیم.
باش تا صبح دولتت بدمد
کاین هنوز از نتایج سحر است
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

حسينعلي حاجي دليگاني
از نطق برادر گرامی احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر تشکر میکنم. آقای رئیس! نطقها تمام شد.
6
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
بسم الله الرحمن الرحیم
من هم عرض سلام و ادب و تبریک به مناسبت سال جدید و اعیاد شعبانیه خدمت همه همکاران گرامی و عزیز دارم. جناب آقای دکتر کریمی! تذکرات را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و تبریک سال نو به همه عزیزان. آقای رئیس! اجازه بدهید من یک سری تذکرات کتبی را اول قرائت بکنم. تذکرات کتبی همکاران محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای محسن فتحی (سنندج، دیواندره و کامیاران) به وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم اجرای همسانسازی و تعیین تکلیف حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان تأمیناجتماعی.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (24) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزراء امور اقتصادی و دارایی و جهادکشاورزی درخصوص ضرورت حمایت از کارخانجات نیشکر و جبران خسارتهای ناشی از سیل سال گذشته.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (37) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تحویل مسکنهای مهر و طرح ملی مسکن با ارزانترین قیمت، کمترین آسیب و کوتاهترین زمان برای حل مشکل مسکن.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (43) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به رشد (570) درصدی قیمت مسکن در (7) سال و افزایش معاملات اجاره.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (35) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور خارجه، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، صنعت، معدن و تجارت و علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم برگزاری و فعالتر شدن شورای عالی فضایی، یکپارچهسازی و ساماندهی متخصصان این حوزه و دوری از موازیکاری و جبران کاهش فعالیت فضایی ایران پس از برجام.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (25) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا در بسیاری از مدارس و مراکز غیردولتی ماده (18) قانون تأسیس و اداره مدارس غیردولتی اجرا نمیشود؟ چرا آماری از درآمدها و هزینههای مدارس و مراکز غیردولتی در اداره امور اقتصادی و دارایی و همچنین آموزش و پرورش وجود ندارد.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (21) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش، درخصوص علت به کارگیری و انتخاب مدیران مدارس غیردولتی برخلاف جزء (10) بند «الف» ماده (21) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز غیردولتی در برخی مناطق، مانند اسلامشهر تهران.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیل آباد) به همراه (27) نفر از نمایندگان به وزرای آموزش و پرورش و امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم ابلاغ و اجرای قانون اعطای تسهیلات بدون ربا به مدارس و مراکز غیردولتی توسط بانک مرکزی طبق ماده (10) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز غیردولتی با همکاری آموزش و پرورش.
ـ آقای محمدرضا صباغیانبافقی (مهریز بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اجرای صحیح قانون محاسبه و پرداخت کمک هزینه توانبخشی و نگهداری از افراد دارای معلولیت متناسب با نرخ تورم سالیانه.
ـ آقای علیرضا نظری (خمین) به همراه (52) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم رسیدگی به مشکلات حقوق کارمندان بانکهای ادغامی انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهراقتصاد و ثامن.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه (30) نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم رسیدگی به فریاد دادرسی و استغاثه پدر و مادر سه شهید و به مزایده گذاشته شدن خانه آنها توسط بانک صادرات ازنا.
ـ آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) به همراه (34) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم توقف استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شازند با توجه به وعده شخص رئیسجمهور به مردم اراک.
ـ آقای عبدالکریم جمیری (بوشهر، گناوه و دیلم) به وزیر نفت درخصوص لزوم پرهیز از انتصاب نیروهای غیربومی در پستهای مدیریتی نفت و گاز استان بوشهر با وجود نیروهای ذیصلاح بومی.
ـ آقای عبدالکریم جمیری (بوشهر، گناوه و دیلم) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم توجه بیشتر به ورزشکاران به ویژه ورزش قهرمانی استان و لزوم پرهیز از دخالت در انتخاب اعضا و رؤسای هیأتهای ورزشی استان.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به همراه (48) نفر از نمایندگان به وزیر نفت درخصوص لزوم افزایش جایگاههای CNG برای ترغیب مردم و استفاده از آن و کاهش آلودگی هوا.
به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم افزایش نظارت و کنترل بازار مواد غذایی با توجه به کاهش درآمد مردم و بیکاری ناشی از شرایط کرونا.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه (52) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم بررسی مجدد روند سبوسگیری از گندم و استفاده از آرد تیره.
ـ آقای محمدمهدی فروردین (فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به وضعیت بحرانی و نابسامان راههای حوزه انتخابیه به خصوص با تصادفات مکرر منجر به فوت محور کوار فیروزآباد و جم.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به همرا 35 نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تشکیل شورای عالی جوانان با همکاری وزیر ورزش و جوانان و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی.
ـ آقای محمد کعبعمیر (شوش) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تسریع در پرداخت مابقی خسارت سیل سال 98 به کشاورزان استان خوزستان.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به همراه (54) نفر از نمایندگان به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضرورت ایجاد سامانه شفافیت درخصوص میزان حمایتهای انجام شده از سمنها در دولت یازدهم و دوازدهم در راستای توزیع عادلانه حمایتها از تمام سمنهای کشور.
ـ آقای علیرضا پاکفطرت (شیراز و زرقان) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم کنترل بر بازار به خصوص افزایش اقلام خوراکی و مصالح ساختمانی.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تخصیص کامل بودجه نهاد دفاتر رهبری در دانشگاهها و جهادکشاورزی کل کشور.
ـ آقای ابراهیم رضائی (دشتستان) به همراه (42) نفر از نمایندگان به وزرای دادگستری و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم کنترل قیمت پیشرو یا ماده اولیه تولید دستمالکاغذی و پوشک وارداتی و خطر ایجاد بحران جدید.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم توجه به تأمین خوابگاههای مورد نیاز دانشجویان دانشگاههای ارومیه و بهبود امکانات بهداشتی و فضای اسکان.
ـ آقای جعفر قادری (شیراز و زرقان) به همراه (16) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تسریع در راهاندازی مرکز جامع سلامت شهرک مسکن مهر امامرضا (ع) در شهرستان زرقان.
ـ آقای روحالله ایزدخواه (تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس) به همراه (47) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم ممانعت از دورزدن قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در آییننامه ابلاغی.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر نیرو درخصوص لزوم بهسازی، لایروبی، کانالکشی، لولهگذاری و احیای قنوات مختلف بخش انزل شمالی و جنوبی ارومیه.
ـ آقای احمد راستینههفشجانی (شهرکرد، بن و سامان) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا با وجود مصوبه شورای امنیت مبنی بر تأمین حوزه آبگیر خط انتقال آب شرب نیمی از جمعیت استان چهارمحال و بختیاری، اقدام جدی صورت نمیگیرد.
ـ آقای نصرالله پژمانفر (مشهد و کلات) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تخصیص سهمیه سوخت مازوت به شرکت سیمان شرق و مشکلات توقف (57) روزه این شرکت و بیکاری کارگران و در نهایت کمبود تولید و عرضه سیمان و افزایش قیمت آن در بازار.
ـ آقای نصرالله پژمانفر (مشهد و کلات) به همراه (50) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا باتوجه به مالکیت شرکت شهرکهای صنعتی وزارت صمت بر شهرکهای صنعتی کشور معاملات کارخانجات در اختیار مشاورین املاک قرار داشته است و باعث عدم کنترل بر قیمت املاک کارخانجات و افزایش بیرویه قیمتها در شهرکها شده است؟
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به همراه 22 نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا با گذشت حدود یک سال از وعده راهاندازی خط تولید موتور در شرکت ایدم تبریز و گیربکس در شرکت چرخشگر اقدام نشده است.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت ورود فعالانه در عرصه تبلیغ، بازاریابی و برگزاری نمایشگاههای عرضه صنایع دستی در خارج از کشور.
ـ آقای حبیبالله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا در رابطه با انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان اقدام جدی صورت نمیگیرد.
همچنین چرا در رابطه با حقآبه رودخانه هیرمند از افغانستان اقدام جدی صورت نمیگیرد.

علي کريمي فيروزجائي
آقای رئیس! اگر اجازه بدهید من تذکرات کتبی را ادامه دهم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
آقای حسین میرزائی (اصفهان) به اتفاق (42) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم شفافسازی درخصوص سازندگان واکسنهای خارجی واردشده.
ـ خانم زهره الهیان (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به اتفاق (42) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم لغو پرواز از کشورهای اروپایی به ایران در بحران کرونا و در زمان شیوع کرونای انگلیسی.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر کشور درخصوص اینکه چرا در رابطه با بازگشایی مرز اقدام جدی صورت نمیگیرد؟
به وزیر جهادکشاورزی درخصوص اینکه چرا در رابطه با تکمیل طرح (46) هزار هکتاری سیستان اقدام جدی صورت نمیگیرد.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (39) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم اطلاعرسانی دقیق و شفاف درخصوص واکسنهای وارداتی، شرکت سازنده، افراد دریافتکننده واکسن و نتایج آن با توجه به اوامر مقام معظم رهبری در مورد واردات واکسن ویروس کرونا.
ـ آقای علی حدادی (ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان) به اتفاق (49) نفر از نمایندگان به وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم اقدام جدی برای تولید تلفن همراه هوشمند و باکیفیت در کشور با توجه به رشد روزافزون فناوریهای ارتباطی و رتبه دوم واردات از لحاظ ارزبری.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (45) نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص اینکه چرا وزارت علوم برخلاف مصوبات قانون برنامه ششم توسعه بدون تصویب مجلس برخی دانشگاههای کشور را با هم ادغام نموده است.
ـ آقای حسین گودرزی (دورود و ازنا) به اتفاق (49) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت بهکارگیری مجدد نیروهای خدماتی رهاشده در شرایط کرونا.
ـ آقای علی آذری (قوچان و فاروج) به اتفاق (30) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم خرید تضمینی گوشت از عشایر به ویژه عشایر قوچان و فاروج.
ـ آقای احسان ارکانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم رسیدگی به مدیریت ضعیف اداره کل صمت استان خراسانرضوی و شهرستان نیشابور در حوزه اتاق اصناف نیشابور.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزرای جهادکشاورزی، نیرو و کشور درخصوص ضرورت اقدام فوری درخصوص پرداخت خسارت سیل اردیبهشتماه اصفهان.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت اقدام جدی در زمینه اجرای پمپاژ آب، طرحهای آبیاری تحت فشار و انتقال آب کشاورزی با لوله. همچنین لزوم دقت در تعیین افراد عضو شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک کشاورزی.
ـ آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تغییر در مدیریت ضعیف، ناکارآمد و سیاسی سازمان فنی و حرفهای کشور.
ـ آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) به اتفاق (50) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم اجرای تکلیف قانونی دولت در تبصره ذیل مادهواحده قانون معافیت سهم بیمه کارفرمایی بیمه کشاورزی و ابطال بخشنامه مغایر قانون سازمان تأمیناجتماعی.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم اجرای مصوبات سفر وزیر راه و شهرسازی به استان آذربایجانغربی و شهرستان مهاباد.
به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم تسریع در تکمیل طرحهای ورزشی نیمهتمام شهرستانهای کشور.
ـ آقای جلیل مختار (آبادان) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم توجه جدی به موضوع آفت کرم چوبخوار در نخیلات استان خوزستان به عنوان یکی از آفات اختصاصی درجه دو.
به وزیر کشور درخصوص لزوم توجه جدی به موضوع آفت کرم چوبخوار در نخیلات استان خوزستان به عنوان یکی از آفات اختصاصی درجه دو از طرف ستاد مدیریت بحران.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت توجه بیشتر به کادر درمان ذیل سازمان تأمیناجتماعی و درخواست آنان درخصوص اعمال افزایش فوقالعاده ویژه کادر درمان.
ـ آقای علیاصغر خانی (شاهرود و میامی) به اتفاق (17) نفر از نمایندگان به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم رسیدگی به توقف عملیات احداث استادیوم (15) هزار نفری شهرستان شاهرود.
ـ آقای علیاصغر خانی (شاهرود و میامی) به اتفاق (16) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم رسیدگی به عدم فعالیت تنها بیمارستان شهرستان میامی.
ـ آقای علیاصغر خانی (شاهرود و میامی) به اتفاق (24) نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم توجه به دانشگاه فرهنگیان شهرستان شاهرود.
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به اتفاق (69) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در پرداخت معوقات فرهنگیان، نیروهای حقالتدریسی و بازنشستگان.
ـ آقای علیرضا زندیان (بیجار) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم تخصیص اعتبار ویژه برای اجرای طرح اتصال راهآهن زنجان ـ تبریز به خط همدان ـ سنندج.
ـ آقای محسن فتحی (سنندج، دیواندره و کامیاران) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت عزم جدی و مشارکت فعال دستگاههای مرتبط با مناسبسازی مبلمان شهری برای افراد دارای معلولیت، جانبازان و سالمندان.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم توسعه و تقویت اورژانس کشور.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر امور خارجه درخصوص ضرورت بهرهگیری از ظرفیت سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی در راستای توسعه صادرات صنایع دستی.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزیر کشور درخصوص ضرورت تأمین منابع مالی جهت پرداخت به موقع حقوق پرسنل شهرداری مهاباد.
به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت توجه و تلاش در جهت تأمین واکسن کرونا برای پرسنل بهداشت و درمان و افراد در معرض خطر در مناطق محروم کشور.
ـ آقای علی جدی (شیروان) به اتفاق (38) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص علت قطعی مکرر برق در مناطق مسکونی، شهرکها و نواحی صنعتی با توجه به تعطیلی مدارس و دانشگاهها و بسیاری از مجموعهها به خاطر ویروس کرونا.
ـ آقای حسن همتی (شاهیندژ و تکاب) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم اقدام جدی درخصوص حل مشکلات طرح راهسازی تکاب ـ دندی ـ زنجان.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به اتفاق (47) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم بهبود عملکرد در مصادیق شاخصهای جمعیتی و جلوگیری از فاجعه کاهش جمعیت.
ـ آقای رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم توسعه صنعت چای در شمال کشور با عرضه برگ سبز چای در بورس، ارائه تسهیلات و نوسازی کارخانجات چای.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم رسیدگی به کوتاهی بانکها در سرمایهگذاری و پرداخت سرمایه در گردش به تولیدکنندگان و ارائه وام قرضالحسنه به مردم.
به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم صادرات چندهزار تن کنسانتره به لحاظ وجود (60) درصد از صنایع تبدیلی کشور در استان آذربایجانغربی. همچنین ضرورت بسترسازی مناسب جهت صادرات مازاد مصرف داخلی قیر به کشورهای همسایه از استان آذربایجانغربی.
ـ آقای سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به اتفاق (20) نفر از نمایندگان به وزرای نیرو و کشور درخصوص اینکه چرا پس از گذشت چندین سال از احداث معابر عمومی شهرک شهید بهشتی تبریز، دکلهای فشار قوی درونشهری جابهجا نشده است.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به رئیسجمهور محترم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم اجرای ترمیم متناسبسازی حقوق بازنشستگان براساس بند «ب» ماده (12) قانون برنامه ششم توسعه و بند «و» تبصره (2) بودجه سال 99 در ششماهه دوم سال گذشته.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تأسیس مراکز توریستی و تفریحی در شهر ارومیه و ایجاد باغشهر منطقه توریستی چیچست امامزاده ارومیه در راستای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز. همچنین لزوم تسریع در حل مشکل ساکنان مناطق محروم مسکن غرب و جانویسلو.
ـ آقای مهدی عسگری (کرج، اشتهارد و فردیس) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت تسریع در ساماندهی بازار سیمان اعم از ساماندهی ظرفیت تولید متناسب با نیازها و نیز ساماندهی شبکه توزیع جهت جلوگیری از دلالی و افزایش بیرویه قیمتها.
ـ آقای حسن محمدیاری (طوالش، رضوانشهر و ماسال) به وزیر ورزش و جوانان درخصوص لزوم ممانعت از جابهجایی اعتبار (900) میلیونی تخصیص دادهشده به شهرستان رضوانشهر.
ـ آقای احمد راستینههفشجانی (شهرکرد، بن و سامان) به وزیر نیرو درخصوص ضرورت تخصیص آب به طرحهای مصوب کشاورزی سرمایهگذاریشده توسط تعاونیهای مردمی در شهرستان بن و سامان.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا در رابطه با رتبهبندی معلمان، اعمال آخرین مدرک تحصیلی، تعیین تکلیف نهضتیها، پیشدبستانیها و خرید خدمتیها اقدام جدی صورت نمیگیرد؟ چرا در رابطه با زیرساختهای فضای آموزشی اقدام جدی صورت نمیگیرد؟
به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا در رابطه با نیروگاههای بادی میلنادر، تبخیر و رسوبگذاری چاهنیمهها، بند کمالخان و حقآبه دریاچه هامون اقدام جدی صورت نمیگیرد.
به وزیر کشور درخصوص اینکه چرا در رابطه با زیرساختهای شهرستانهای جدیدالتأسیس اقدام جدی صورت نمیگیرد.
ـ خانم هاجر چنارانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم حمایت از خانوادههای دارای بیش از دو فرزند.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (52) نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت اجرای متناسبسازی حقوق کارگران بازنشسته تأمیناجتماعی براساس بند «ب» ماده (12) قانون برنامه ششم توسعه و بند «و» تبصره (2) بودجه 99.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (50) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص ضرورت جلوگیری از تضییع حقوق نیروهای شرکتی شاغل در شرکتهای توزیع برق.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به اتفاق (59) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت تسریع در پرداخت معوقات معلمان حقالتدریسی شاغل و بازنشسته. همچنین ضرورت افزایش حقوق فرهنگیان شاغل در قالب ماده (28) پیمانی آموزش و پرورش که با قبولی در آزمون استخدامی و گذراندن دوره یکساله مهارتآموزی به کار گرفته شدهاند.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزرای امور خارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص ضرورت توسعه گردشگری پزشکی در ایران.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم اجرای متناسبسازی حقوق کارگران بازنشسته سازمان تأمیناجتماعی براساس بند «ب» ماده (12) قانون برنامه ششم توسعه.
ـ آقای محسن فتحی (سنندج، دیواندره و کامیاران) به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در پرداخت مطالبات و حقوق معلمان حقالتدریسی.
به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم تخصیص اینترنت رایگان به دانشآموزان دهکهای پایین جامعه با توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور.
به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم افزایش حقوق بازنشستگان طبق ماده (125) قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش متناسب با نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر متفکر! تذکرات را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
آقای رئیس! برای تذکر آییننامهای دستور روز براساس قرعهکشی در خدمت دو عزیز خواهیم بود. آقای علی علیزاده بفرمایید.

علي علي زاده
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت مردم عزیز و همکاران محترم عرض سلام و ادب دارم. اعیاد شعبانیه و سال نو را تبریک عرض میکنم.
تذکر اول من به مراجع استعلام صلاحیت شوراهای اسلامی است. در واقع به هیأترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی برمیگردد. طبق قانون نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی بر عهده مجلس است که هیأت نظارت در مجلس شکل گرفته، ولی اخیراً شاهد هستیم که برخی از مراجع استعلام به صورت غیرقانونی نامزدهای انتخابات شوراها را دعوت میکنند، با اعمال فشار و تهدید مجبور به استعفا میکنند. این هم باعث ضایع شدن حق مردم است، هم مشارکت را به شدت پایین خواهد آورد. در برخی از شهرها تعداد کاندیداها الان به تعداد اعضای شورا و علیالبدل میرسد که از هیأترئیسه محترم خواهشمندیم که ورود کنند و جلوی این کار گرفته شود.
تذکر بعدی من به دولت برمیگردد، درخصوص سند همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین. نکته اول اینکه ما مخالف همکاریهای دوجانبه نیستیم و از آن استقبال هم میکنیم و اعتقاد هم داریم که باید خیلی زودتر از اینها این اتفاق صورت میگرفت و علاوه بر چین با سایر کشورها، هند، روسیه، ترکیه و سایر کشورها هم این اتفاق باید میافتاد. ولی مسأله اصلی اینجاست که بحث سری و محرمانه بودن این سند است. طبق اصل (77) و (125) قانون اساسی حتماً مجلس باید در جریان باشد و چیز سری و محرمانه در رابطه با روابط خارجی نباید از مردم داشته باشیم. حتی اگر این سند غیرالزامآور باشد باید مجلس در جریان باشد، چون که اکشنپلن و برنامه اجرایی این سند علیالقاعده براساس همین سند نوشته خواهد شد.
فلذا مجلس الزام دارد که حتماً در جریان امر قرار بگیرد. محرمانه بودن این سند قطعاً افکار عمومی را بدبین خواهد کرد و به فضاسازیهای غربیها و غربگراهای داخل کشور دامن خواهد زد و این باعث بدبینی مردم خواهد شد و تصورات خیالی را در جامعه به نوعی همهگیر خواهد کرد. حتی اگر چین هم بخواهد محرمانه بماند، قانون اساسی ما چنین اجازهای نمیدهد، قاعدتاً باید به اطلاع مردم و مجلس رسانده شود.
تذکر بعدی من به وزیر محترم جهادکشاورزی است. مدتهای مدیدی است که شاهد هستیم عزت مردم در صفهای روغن و مرغ لگدمال میشود و وعدههای متعدد داده میشود که موضوع دارد حل میشود، ولی متأسفانه شاهد هستیم که همچنان این موضوع ادامه دارد.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر علیزاده عزیز! در رابطه با آن بخش اول بحثتان که در رابطه با نحوه عملکرد بعضی از دستگاههای خارج از هیأت نظارت است، اگر با کسی تماس میگیرند یا به وی تذکر میدهند، این مسأله که استعفا بدهد یا ندهد تصمیم خود آن شخص است. ربطی به دخالت یا عدم دخالت هیأت نظارت ندارد. آن فرد میتواند نپذیرد. بعد آن دستگاهها اگر مشخصات یا مستنداتی از تخلف فرد داشته باشند، به هیأت نظارت خواهند داد، هیأت نظارت مستقلاً رسیدگی میکند. بنابراین اینکه ما بگوییم کسی جلسهای بگذارد، نگذارد، توصیه داشته باشد یا نداشته باشد، این خیلی به هیأت نظارت و ما ربطی ندارد، گفتگویی ممکن است با افراد صورت بگیرد، آن اشخاص میتوانند توصیه آنها را نپذیرند و موضوع به داوری هیأت نظارت گذاشته شود. تذکر بعدی را بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
در خدمت جناب آقای جعفر راستی هستیم، بفرمایید.

جعفر راستي
تذکر متفرقه
بسم رب الشهدا و الصدیقین
«یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال»
درود و سلام بر قامت سبز شهیدان و امام شهیدان و امت شهیدپرور ایران و با آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت برای مقام معظم رهبری (دامت برکاته).
تذکر من به بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران است که با تمام توان تلاش میکنند مجلس انقلابی را از چشم مردم بیندازند، ولی کور خواندهاند. ملت شریف و باهوش ایران خادم را از خائن خوب تشخیص میدهند. همانطور که در (42) سال گذشته در تمام شرایط و در هر شرایطی در مقابل خباثتهای استکبار جهانی و دشمنان قسمخورده انقلاب مقاومت کردهاند، بعد از این هم به کوری چشم دشمنان ایستادگی خواهند کرد.
درخواست من از ملت شریف ایران این است که به تبلیغات زودهنگام بعضی از جناحها توجه نکنند، فقط و فقط به مصلحت و عزت نظام اسلامی بیندیشند. انشاءالله به زودی شاهد نابودی استکبار جهانی و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی خواهیم بود. یک بار دیگر به فرزندان راستین انقلاب اسلامی اعتماد خواهیم کرد و شاهد پیشرفت و توسعه ایران اسلامی خواهیم بود.
تذکر من به وزیر راه و شهرسازی، چرا پروژه آزادراه صوفیان به سلماس بعد ازپانزده سال به اتمام نرسیده است و به صورت نیمهکاره رها شده است که متأسفانه شاهد تصادفات مکرر هستیم که در دو ماه گذشته هشت نفر از همشهریان عزیز ما به کام مرگ فرو رفتهاند. سؤال من این است چه کسی جوابگوی این خونهای بهناحقریخته خواهد شد؟ انشاءالله الرحمان مسئولین دستاندرکار با تصمیمی که خواهند گرفت این معضل همیشگی (15) ساله را از منطقه برطرف خواهیم کرد. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکرم، آقای دکتر کریمی! ادامه تذکرات مکتوب را بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
آقای رئیس ممنونم:
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص ضرورت تسریع در رسیدگی به گلایه مطبوعات درخصوص مصوبه اخیر هیأت دولت در مورد حذف الزام آگهی.
ـ سیدمحمدرضا میرتاجالدینی (تبریز، آذرشهر و اسکو) به وزیر امور خارجه درخصوص لزوم دادخواهی جهانی و اقدام برای جلب کمکهای بشردوستانه برای نجات کودکان یمنی که در آستانه مرگ از گرسنگی قرار دارند.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر نیرو درخصوص لزوم اقدام درخصوص اجرای فاضلاب شهرهای سیستان به ویژه زابل.
ـ آقای ابوالفضل ابوترابی (نجفآباد و تیران و کرون) به همراه (46) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص علت عدم اعمال سهمیه المپیادیها یا سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در کنکور چیست.
ـ آقای بهزاد رحیمی (سقز و بانه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در آغار عملیات اجرایی قطعه «الف ـ 1» کریدور بزرگراهی کرمانشاه ـ میاندوآب.
ـ آقای حسن نوروزی (رباطکریم و بهارستان) به همراه (21) نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص لزوم افزایش کلانتریها در شهرستان بهارستان با (700) هزار نفر جمعیت.
ـ آقایان عباس گلرو (سمنان، مهدیشهر و سرخه) و جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص لزوم متوقف کردن پروسه ادغام دانشگاه فرزانگان واحد خواهران در دانشگاه سمنان بر خلاف برنامه ششم توسعه.
ـ آقای عباس گلرو (سمنان، مهدیشهر و سرخه) به آموزش و پرورش درخصوص لزوم رسیدگی به امکانات و روند نزولی جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان سمنان.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر کشور درخصوص لزوم جذب و استفاده از روحانیون و طلاب در پاسگاهها و کلانتریها جهت مشاوره به مردم در امور اجتماعی شرعی و میانجیگری.
به وزیر کشور درخصوص لزوم تسریع در پرداخت یارانه بلیت رانندگان اتوبوسرانی شهرستان ارومیه و تسریع در تعویض و بهسازی (300) اتوبوس خط واحد شهری.
به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص لزوم تسریع در مسیرگشایی در امتداد سرداران (2) ارومیه.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (30) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه دلیل محقق نشدن اجرای بند «ه» تبصره (21) قانون بودجه سال 98 جهت اصلاح ساختار بودجه و تحقق تعادل و توازن منابع و مصارف بودجه چیست.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در ساخت و تکمیل سیلبند شهر سیلوانا در بخش اورمیه.
به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم توجه به جادههای مناطق توریستی بهخصوص دوبانده نمودن جاده ارومیه ـ کشتیبان، ارومیه ـ سیلوانا و دیزج به زیوه.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا در رابطه با اکتشاف و استخراج معادن استان سیستان و بلوچستان به ویژه سیستان اقدام جدی صورت نگرفته است.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تسریع در بازگشایی و فعال نمودن (8) بازارچه مرزی استان آذربایجان غربی از جمله بازارچه مرزی زینیمرگور.
به وزیر کشور درخصوص ضرورت توجه به نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات بخشداریهای شهرستان ارومیه.
ـ آقای علیرضا عباسی (کرج، اشتهارد و فردیس) به همراه (29) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص لزوم بازنگری در انتصاب غیردقیق استاندار خوزستان به ریاست سازمان ملی استاندارد.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی درخصوص اینکه چرا در رابطه با اشتغال مردم سیستان علیرغم قولهای فراوان داده شده اقدام جدی صورت نگرفته است؟
چرا در ارتباط با بنگاههای ریز و درشت جهت اشتغال مردم شریف سیستان علیرغم قولهای فراوان داده شده هنوز اقدام جدی صورت نگرفته است.
چرا در ارتباط با نیروگاههای بادی میلنادر در سیستان متعلق به شرکت شستا اقدام جدی صورت نگرفته است.
ـ آقای محمدرضا دشتیاردکانی (اردکان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تأمین انسولین در شهرستان اردکان.
ـ آقایان: احسان ارکانی (نیشابور و فیروزه) و سیدنظامالدین موسوی (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به وزیر کشور درخصوص علت عدم اقدام درخصوص رفتارهای خارج از عرف قانونی و اخلاقی فرمانده پلیسراه بخش محروم سرولایت شهرستان نیشابور با مردم و رانندگان خودروهای عبوری
ـ آقای معینالدین سعیدی (چابهار، کنارک، قصرقندشهر و بخش مرکزی نیکشهر) به همراه (40) نفر از نمایندگان به وزیر کشور درخصوص لزوم اجرای دقیق مواد (4) و (8) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی درخصوص الزام اطلاعرسانی به مالک وسیله نقلیه از تخلفات ثبت شده در سامانههای الکترونیکی و اخطار پرداخت در موارد جریمههای مندرج در قانون.
ـ آقای مهدی شریفیان (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به همراه (41) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص علت عدم اجرای ماده (41) قانون کار درخصوص وظیفه شورای عالی کار در تعیین حداقل مزد کارگران برای مناطق مختلف کشور و یا صنایع مختلف و تخطی از این قانون با تعیین دستمزد سراسری.
ـ آقای مهدی شریفیان (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به همراه (48) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تسریع در اجرای قانون مصوب تعرفهگذاری خدمات پرستاری.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به همراه (35) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص اینکه چرا با گذشت پنج ماه از ابلاغ بخشنامه تعارض منافع مبنی بر ممنوعیت اداره مراکز آموزش غیردولتی برای مدیران ستادی هنوز عده زیادی از مدیران دارای چند مرکز آموزشی غیرانتفاعی هستند؟
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) به همراه (39) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم تسریع در تحقق مطالبه مقام معظم رهبری درخصوص معاونت پرورشی مطرح شده در دیدار با فرهنگیان در روز معلم اردیبهشت ماه 1398.
ـ آقای ابوالفضل ابوترابی (نجفآباد و تیران و کرون) به همراه (56) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص علت عدم قبول پرداخت قبوض آب و برق در پستبانکهای مستقر در روستاها.
ـ آقای حسین نوشآبادی (ورامین، پیشوا و قرچک) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت کاهش تردد و تأخیر در رفت و برگشت قطارهای مسافری مسیر پیشوا، قرچک و ورامین به تهران.
ـ آقای شهباز حسنپوربیگلری (سیرجان و بردسیر) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در احداث باند دوم آزادراه تهران ـ بندرعباس در محدوده شهر سیرجان.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (22) نفر از نمایندگان به وزیر نفت درخصوص لزوم تسریع در بررسی و رفع مشکل شکستگی لولههای خطوط انتقال نفت به اصفهان.
ـ آقای احمد مرادی (بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر) به وزیر نفت درخصوص لزوم توجه به حق و حقوق مردم بر مالکیت اراضی در طرح انتقال خطوط نفت گوره به جاسک.
ـ امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) به همراه (51) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت برقراری مجدد پذیرش بیمهشدگان صندوق روستایی در بخشهای خصوصی و غیردولتی.
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم افتتاح شعبهای از بانکها در شهرک ایثار و شهریار ارومیه با جمعیتی بالغ بر (40) هزار نفر.
ـ به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم پرداخت حقوق و مزایا و کارانه و اضافهکار نیروهای خدماتی و شرکتی بیمارستانها و دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی.
ـ آقای امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم رسیدگی به بیعدالتی و عدم شفافیت در نحوه پرداخت پاداش کرونا به کارکنان مراکز بهداشت و اورژانس استان گلستان.
ـ آقای رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به همراه (31) نفر از نمایندگان به وزیر جهادکشاورزی درخصوص ضرورت حل مشکل کشاورزان در افزایش هزینه تولید محصولات با توجه به افزایش قیمت کود شیمیایی.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص ضرورت کنترل نرخ شکر جهت جلوگیری از نوسانات قیمت پولک و نبات.
به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت برگزاری شورایعالی جوانان و ارائه رهنمودهای لازم به وزیر ورزش و جوانان در جهت توجه و اهتمام لازم به این امر.
ـ آقای قاسم ساعدی (دشتآزادگان و هویزه) به همراه (23) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم تأمین ابزار و تجهیزات درمانی و اعتبارات لازم جهت مدیریت و کنترل موج جدید کرونا در استان خوزستان.
آقای قاسم ساعدی (دشتآزادگان و هویزه) به همراه (43) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص علت عدم نظارت بر قیمتها. آیا این نوسانات قیمتها نشانه فساد در شبکههای تولید و نظارت نیست.
آقای قاسم ساعدی (دشتآزادگان و هویزه) به وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن تجارت درخصوص لزوم تسریع در روند اعطای تسهیلات و مجوز فعالیت کارگاههای تولیدی و صنعتی به صاحبان طرحها.
به وزیر آموزش و پرورش درخصوص علت اختلال برنامه آموزشی شاد مدارس در سراسر کشور از یک هفته قبل تاکنون و عدم رسیدگی به آن.
آقای قاسم ساعدی (دشتآزادگان و هویزه) به همراه (44) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم تدوین طرح جامع آمایش سرزمین با توجه به شرایطهای اقلیمی و جغرافیایی و برحسب ظرفیتها و قابلیتهای مناطق کشور به عنوان نقشه راه توسعه متوازن کشور.
ـ آقای علیرضا ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به همراه (28) نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص راهبردهای وزارت صمت جهت ممانعت از افزایش قیمت گروههای کالایی دریافتکننده ارز دولتی.
آقای ورناصریقندعلی (مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا) به وزیر صمت درخصوص علت نبود ثبات نسبی در بازار پرتلاطم نهادههای دامی.
آقای رئیس! در خدمت هستیم.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي

حسينعلي حاجي دليگاني
تذکرات کتبی
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس:
بسم الله الرحمن الرحیم
ـ آقای ابراهیم رضائی (دشتستان) و تعداد (38) نفر از نمایندگان به وزیر نفت درخصوص ضرورت جلوگیری از تخریب محیطزیست و دریاخواری در خلیج فارس و عسلویه توسط شرکتهای نفتی.
ـ آقای یعقوب رضازاده (سلماس) و تعداد (38) نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص لزوم بازنگری درخصوص شرایط جذب و استخدام آموزشدهندگان پذیرفتهشده سالهای 1392 تا 1399 نهضت سوادآموزی سراسر کشور.
ـ آقای امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) و تعداد (36) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص لزوم نظارت جدی در پرداخت کارانه و پاداش کرونا به صورت یکسان در استانهای مختلف.
ـ آقای امانقلیچ شادمهر (گنبدکاووس) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم رسیدگی به پرداخت نامتناسب و ناعادلانه بیمه خشکسالی کشاورزان گندمکار بخش داشلیبرون.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اینکه چرا در ارتباط با احداث کارخانه و بنگاههای کوچک و بزرگ جهت اشتغال مردم سیستان اقدام جدی صورت نگرفته است.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) و تعداد (47) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص اینکه چرا رئیسجمهور بر خلاف مصوبات مجلس در امر بازرسی از مسائل هستهای اقدام کرده است.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) و تعداد (24) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اینکه چرا جلوی مناقصات و ارزبری شرکتهای رانتی در شرایط کمبود ارز گرفته نمیشود.
لزوم تخصیص ارز واکسن، دارو و تجهیزات مورد نیاز مقابله به کرونا به دستگاه آنژیوگرافی قلبی و پتاسکن چیست.
ـ آقای نصراله پژمانفر (مشهد و کلات) و تعداد (44) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص اینکه دلایل سیاسی عدم پرتاب ماهوارهها با توجه به شرایط مناسب علمی و نبود مشکل فنی چیست.
ـ آقای مجتبی توانگر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) و تعداد (51) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم، وزیر اطلاعات، وزیر امور اقتصاد و دارایی و وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از سوخت شدن سرمایه مردم در معاملات رمزارزهای خارجی.
ـ آقای حبیباله دهمرده (زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص اینکه چرا در رابطه با پل نهرآب زابل، پل دوم میلک و پل کمربندی زهک واقع در سیستان اقدام جدی صورت نگرفته است.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به رئیسجمهور محترم درخصوص علت عدم نظارت بر عملکرد سازمان محیطزیست و وجود ضعفهای عملکردی آن مجموعه.
ـ آقای حسین نوشآبادی (ورامین، پیشوا و قرچک) به وزیر نیرو درخصوص علت قطع آب کانالهای کشاورزی از آب زراعی سد ماملو و شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک.
ـ آقای جعفر قادری (شیراز و زرقان) و تعداد (16) نفر از نمایندگان به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در اجرای پست (132) برق دهستان سیاخدارنگون شهرستان شیراز.
ـ آقای بهزاد رحیمی (سقز و بانه) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم تسریع در لغو قرارداد بدون هماهنگی و اجازه بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری با بیمه ملت.
ـ آقای حسن همتی (شاهیندژ و تکاب) و تعداد (29) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به وضعیت اینترنت مناطق روستایی شهرستانهای تکاب و شاهیندژ.
ـ آقای رسول فرخیمیکال (لاهیجان و سیاهکل) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تکمیل اتوبان سیاهکل، سنگر، سراوان و احداث روگذر و زیرگذر در مسیر روستاهای آن.
ـ آقای سیدمجتبی محفوظی (آبادان) و تعداد (37) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت تسریع در رسیدگی به وضعیت کرونا در استان خوزستان.
ـ آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) و تعداد (52) نفر از نمایندگان به وزرای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم تسریع در رسیدگی به گرانی میوه در روزهای اخیر و تأمین و توزیع میوه مورد نیاز مردم با قیمت مناسب در روزهای پایانی سال و عید نوروز.
ـ آقای علیاکبر کریمی (اراک، کمیجان و خنداب) و تعداد (20) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به علت تعطیلی طرح احداث تقاطع غیرهمسطح سهراهی راهجرد به آشتیان و تسریع در تکمیل و بهرهبرداری از این طرح.
ـ آقای علیاکبر علیزادهبرمی (دامغان) و تعداد (36) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم درخصوص ضرورت تسریع در رسیدگی به (1200) تن بذر پایه علوفه مانده در گمرک به دلیل اختلاف سه دستگاه دولتی.

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
7
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي کريمي فيروزجائي
آقای رئیس اجازه بدهید من همکارانی که در تذکر شفاهی اسمشان درآمده را اعلام بکنم، نفر اول آقای محمدحسن آصفری نماینده محترم مردم اراک، کمیجان و خنداب بفرمایید.

محمدحسن آصفري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکر اول بنده به آقای رئیسجمهور است، واقعاً آقای رئیسجمهور شما بایستی از ملت ایران عذرخواهی بکنید، با این شرایط بسیار بد گرانی بازار به ویژه مرغ که مردم متأسفانه با گذشت (42) سال از عمر انقلاب که در همه صحنهها حضور داشتهاند و پای انقلاب و نظام و ارزشهایشان ایستادهاند اما این شأن ملت ایران نیست که برای تهیه مرغ بخواهند در صف بمانند و این هم با این شرایط بسیار بد. لذا درخواستم از آقای رئیسجمهور این است که واقعاً از ملت ایران عذرخواهی بکنند بهخاطر اینکه نتوانستهاند بازار مرغ را حل بکنند و الان هم مردم با این مشکل مواجه هستند.
موضوع دوم بحث قرارگاه ستاد کرونا است، آقای رئیسجمهور! این همه جلساتی که برگزار میشود با وزرای مختلف، با فرماندهان مختلف فقط تصمیم گرفته بشود که امروز رنگ فلان شهرستانها آبی باشد یا زرد باشد یا نارنجی یا قرمز، این فقط وظیفه قرارگاه ستاد کرونا نیست. مسأله واکسن کرونا بایستی حل بشود، امروز مشکل جدی مردم این است که هنوز دولت نتوانسته برای این موضوع، برای این اپیدمی که در کشور ایجاد شده است آن واکسن مورد نیاز را تأمین بکند و نسبت به واکسینه نمودن مردم اقدام نماید. این مشکل را بایستی آقای رئیسجمهور به طور جدی دنبال بکنند و حل بکنند و بیش از این، ما مردم را با این مشکل مواجه نکنیم.
مسأله سوم، بحث بورس است. آقای رئیسجمهور، وزیر محترم اقتصاد! وعده و وعیدها نسبت به بازار بورس چه شد؟ مردم سرمایههای خود را در این بازار بورس بردند ولی هنوز مشکل بورس حل نشده است، قرار بود شرکتهای حقوقی و حقیقی وارد بازار سرمایه بورس بشوند و مشکل مردم در بازار بورس حل بشود. چرا این وعده عملیاتی و اجرایی نشد؟ لذا از آقای رئیسجمهور درخواست دارم که این... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
آقای آصفری خیلی متشکریم، همکار بعدیمان آقای کیوان مرادیانکوچکسرائی نماینده محترم مردم قائمشهر، سوادکوه، سیمرغ، جویبار و سوادکوه شمالی بفرمایید.

کيوان مراديان کوچکسرائي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم جمیعاً
آقای رئیس! همکاران محترم مستحضرند که در فضای مجازی و ماهوارهها اخیراً اتفاقی افتاد در راستای تضعیف جایگاه مجلس، اقدامی بیتقوایانه و در واقع ناجوانمردانه. عزیزان مستحضرند در راستای تحقق شعار سال رفع موانع تولید همه نمایندگان عزیز در استانها و شهرستانهای خودشان درگیر شهرکهای صنعتی هستند، شهرکهای صنعتی زمینهای بلااستفادهای که سالها در دست افرادی مانده که این سرمایه را هدر دادهاند، سوءاستفاده کردهاند و این موردی که ما داشتیم یک زمین بیش از (11) هکتاری، بیش از (15) سال در دست یک فردی است که به جای ایجاد اشتغال، به جای تولید، به جای اینکه مشکل جوانهای منطقه سوادکوه ما را حل بکند آنجا تبدیل شده بود به ویلاسازی و محل تفریح، ما ورود کردیم، مدیر شهرک صنعتی رسماً لغو قرارداد این مجتمع را اعلام کرد و به اتفاق فرماندار محترم شهرستان سوادکوه که من هم از ایشان، هم از رئیس شهرک صنعتی استان تشکر میکنم که شجاعانه وارد این موضوع شدند و خلعید آن باید انجام میشد، این برخوردهایی که صورت گرفته است یک فیلم کامل (7) دقیقهای که دشمنان ما، بدخواهان ما آن را تبدیل کردند به (30) ثانیه. عزیزان لحن ما با کسانی که به مردم خیانت میکنند، فساد میکنند، سوءاستفاده میکنند حتماً لحن تندی است. حتماً در دفاع از حقوق مردم فریادمان بلند است و اجازه نخواهیم داد آینده جوانهای ما ملعبه دست و سوءاستفاده این افراد بشود. من انشاءالله در نطق سهشنبه، ابعاد گستردهای از این قضیه را برای همکاران عزیز باز خواهم کرد. انتظار دارم... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
آقای مرادیان خیلی متشکریم. همکار بعدیمان جناب آقای لطفاله سیاهکلی نماینده محترم مردم قزوین، آبیک البرز بفرمایید.

لطف اله سياه کلي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و تبریک سال جدید را دارم محضر مردم بزرگوار ایران و همکاران خوب خودم در مجلس شورای اسلامی.
همانگونه که همگان استحضار دارید امسال بارش و بارندگی کم است و کشور ما با خشکسالی مواجه است. ما در حوزه آب متأسفانه دو متولی داریم. هم وزارت نیرو هم وزارت جهاد که این موضوع باعث شده است خیلی جاها ما با مشکل مواجه بشویم. در بعضی نقاط ما مشکل آب شرب داریم حتی آب ناسالم، حتی آب سالم وجود دارد اما در انتقال و توزیع آن مشکل داریم. من به وزارت نیرو و وزیر نیرو تذکر میدهم نسبت به این موضوع که برای سلامت مردم مشکل ایجاد میکند و سلامت مردم را به خطر میاندازد اقدام عاجل بکنند. به وزیر جهاد هم تذکر میدهم که نسبت به موضوع آب کشاورزی جدیت به خرج بدهد و پیشنهاداتی دارم.
اولاً در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری وزیر محترم جهاد اقدام اساسی بکند که این موجب میشود هم چشمهسارهای ما دارای آب بشوند و هم جلوگیری میکند از سیل و خسارتهایی که وارد میشود و نیز همین موضوع باعث شده است در خیلی از نقاط استان ما در طارم و الموت بزرگ، فرسایش خاک به قدری افزایش پیدا کرده که رانش زمین را در خیلی جاها ایجاد کرده و روستاها در حال تخلیه هستند.
و موضوع دوم ایجاد استخرهای آب است، میدانیم در خیلی از نقاط کشور فقط دو ماه کشاورزان با کمبود آب مواجه میشوند که استخرهای ذخیره آب میتواند خیلی کمک بکند برای این موضوع و روانابها و آبهای فصلی را میتوان جمع کرد و در این دو ماه استفاده کرد و با توجه به اینکه خوشبختانه این روزها مهاجرت معکوس در روستاها صورت گرفته است برای آنها ایجاد اشتغال کرد.
مسأله سوم تذکر به وزیر راه است، متأسفانه بعد از (40) سال هنوز ما روستاهایی داریم که بیش از (100) خانوار و (200) خانوار هستند، ولی از راه مناسبی برخوردار نیستند و این جای تأسف دارد. مثلاً روستاهایی که در منطقه ما هستند، من اسم آنها را میآورم؛ وناش، لته، پراچان، فشک، فیلهورین، سورشان و خیلی از روستاها در... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
آقای سیاهکلی متشکریم. همکار بعدیمان خانم سارا فلاحی نماینده محترم مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران، ملکشاهی و سیروان هستند، بفرمایید.

سارا فلاحي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض سلام خدمت ملت شریف ایران. سال نو بر همه شما مبارک باد. امیدوار هستم که سال 1400 سالی پر از صداقت و مسئولیتپذیری و تهی از ریای سیاسی و مذهبی باشد و سخنان استراتژیک رهبر معظم انقلاب صرفاً لقلقه زبان برخی از مسئولین بیعمل ما نباشد و این سخنان راهبردی صرفاً در همایشها و سمینارهایی که امروز بیشتر شبیه به سمیناهار هستند به حراج گذاشته نشود.
برادر و خواهر عزیزم! امنیت زیرساخت توسعه هر کشوری است و اگر ما میخواهیم در عرصههای مختلف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی توسعه پیدا کنیم، باید به کارگزاران امنیتی، دفاعی و انتظامی خودمان توجه کنیم. کارگزاران ما در عرصه دفاع و امنیت در نیروهای مسلح اعم از نیروی انتظامی، ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، حافظان امنیت هوایی و زمینی و دریایی و سیاسی ما هستند. اما متأسفانه ما در مجلس و در دولت نتوانستهایم مرزهای معیشتی و اقتصادی آنها را حفاظت کنیم. حقوق و مزایا یکی از مهمترین عناصر مدیریت سرمایههای انسانی است. امروز نیروهای دفاعی و انتظامی ما در مضیقه اقتصادی قرار دارند و ما باید بیشتر به آنها توجه کنیم. از آنها انتظار کارگشایی داریم، در حالی که آنها را در حصار انواع مشکلات اقتصادی گرفتار کردهایم. امیدوار هستیم در این سال به آنها توجه بیشتری بشود. بسیار ممنونم.

علي کريمي فيروزجائي
خانم فلاحی! از وقتشناسی شما ممنونم. همکار بعدیمان آقای سیدجلیل میرمحمدی میبدی نماینده محترم مردم میبد و تفت هستند، بفرمایید.

سيدجليل ميرمحمدي ميبدي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و عرض تبریک اعیاد شعبانیه و عید سال نو را خدمت همه همکاران عزیز و مردم بزرگوار ایران دارم. با توجه به شیوع بیماری کرونا و مخصوصاً از نوع انگلیسی آن و بیم شیوع این بیماری و پیک چهارم، ضرورت دارد که یک اهتمام جدی به افزایش کمّی واکسیناسیون مردم علیه این بیماری به ویژه در کادر درمان و بهداشت، بیماران صعبالعلاج، بیماران با بیماریهای زمینهای اتفاق بیفتد. به نظر میرسد سرعت واکسیناسیون از نظر کمّی خیلی مطلوب نیست و واقعاً باید برای این افراد به صورت جدی واکسیناسیون انجام شود.
به رئیسجمهور، وزرای رفاه و اقتصاد جداً درخصوص قطع یارانه و قطع کمکمعیشتی تعداد قابل توجهی از مردم تذکر دارم. تقریباً بدون دلیل منطقی، بدون اینکه مردم را قانع کنند. ضرورت دارد حداقل در فرمانداریها یک حوزهای تعریف شود که مردم بتوانند بروند به آنجا مراجعه کنند و شکایتشان را اعلام کنند، دلایل آن به مردم گفته شود. مواردی که بیمنطق است، لااقل دوباره این یارانه و معیشت برای مردم ایجاد شود.
در جریان سیل سال گذشته تعداد قابل توجهی از قنوات در شهرستان تفت و روستاهای آن دچار آسیب جدی شد. ضرورت دارد که معاون محترم برنامه و بودجه و وزیر جهادکشاورزی از نظر اعتباری، اعتبار مکفی در اختیار مردم قرار بدهد.
از هیأترئیسه محترم مجلس درخواست جدی دارم طرح دائمی شدن قانون همسانسازی بازنشستگان را حداقل اعلام وصول کند تا در نوبت قرار بگیرد و به دستور کار بیاید و امیدوارم که انشاءالله دولت هم در این باقیمانده عمرش جدیتر در جمع مردم برای کار جهادی ورود پیدا کند و انشاءالله که بتوانیم شاهد یک انتخابات بسیار خوب و انتخاب رئیسجمهور جهادی در سال آتی باشیم.

علي کريمي فيروزجائي
آقاسید! خیلی متشکر. همکار بعدیمان آقای محمدجواد عسکری نماینده محترم مردم داراب و زریندشت هستند، بفرمایید.

محمدجواد عسکري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تبریک سال جدید خدمت ملت شریف ایران و مردم نجیب شهرستانهای داراب و زریندشت. از هیأترئیسه محترم مجلس، نمایندگان عزیز و وزرا و دولتمردان تقاضامندم زمینههای اجرایی شدن شعار سال که توسط مقام معظم رهبری به نام سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شد، شرایط را فراهم بفرمایند تا تولیدکنندگان عزیز و سرمایهگذاران با سهولت به تولید و سرمایهگذاری بپردازند. ای کاش دولت محترم همان ارادهای که در طول دو هفته در توقف سریال گاندو که عبرتآمیز بود به خرج داد، در طول هشتسال مدیریتشان در زمینه حل مشکلات اقتصادی کشور قرار میدادند تا وضع معیشتی مردم حل شود.
تذکر اول بنده به وزیر راه و شهرسازی است. جناب آقای وزیر! بارها تذکر دادم جاده مواصلاتی فسا ـ داراب ـ گهکم قتلگاه مردم شده است. متأسفانه علیرغم تذکرات دادهشده توجهی به این موضوع نشده است. خواهشمندیم هرچه سریعتر تمهیداتی برای حل این مشکل در نظر گرفته شود.
تذکر به وزیر محترم نیرو؛ جناب آقای وزیر! استحضار دارید مردم شریف داراب و زریندشت با کمبود شدید آب دست و پنجه نرم میکنند. در این راستا لازم است حضرتعالی تمهیداتی در نظر بگیرید که این مشکل برطرف شود.
تذکر به وزیر اقتصاد در راستای مسأله بورس؛ امروز عمده مردمی که در بورس سرمایهگذاری کردند... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
8
بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص لزوم پایبندی تیم مذاکرهکننده به قوانین مصوب مجلس و صیانت از منافع ملت ایران در دور جدید مذاکرات کمیسیون مشترک برجام

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جناب آقای دکتر متفکرآزاد! بیانیه را قرائت بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه تعداد زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شرح زیر قرائت میشود:
بسمهتعالی
در روزهای ابتدایی سال 1400 تحولاتی در حوزه سیاست خارجی کشور در حال پیگیری و رقم خوردن است که مجلس شورای اسلامی مبتنی بر اصول عزت، حکمت و مصلحت و حفظ منافع ملی با حساسیت و دقت کامل آنها را رصد خواهد کرد و واکنش متناسب خواهد داشت. سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران ملزم کردن طرفهای متعهد به رفع کامل تحریمها و در عین حال با فرض ماندگاری تحریمها برنامهریزی برای خنثیسازی تحریمها، پیشرفت اقتصادی و ارتقای سطح رفاه و معیشت مردم است.
در سال 1400 که از سوی رهبر حکیم انقلاب به نام «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شد انتظار میرود دولت محترم سیاست خنثیسازی تحریمها را مبتنی بر این شعار راهبردی دنبال کند. مجلس یازدهم هم با همین رویکرد نسبت به سفره و معیشت مردم دغدغهمند خواهد بود و در این باره هرگونه اقدام تقنینی و نظارتی لازم را دنبال خواهد نمود.
درباره آنچه این روزها در مذاکرات در قالب کمیسیون مشترک برجام دنبال میشود تأکید میکنیم که مطابق مفاد قانون مجلس و تأکید همه مسئولان نظام و رهبر معظم انقلاب لغو تحریمها میبایست به طور کامل و پس از راستیآزمایی ایران با ارائه گزارش فنی و سیاسی دولت به کمیسیونهای انرژی و امنیت ملی و سیاست خارجی و نهایتاً تصویب مجلس انجام و اعلام شود تا آمریکا بتواند به برجام باز گردد. لغو تحریمهای ظالمانه برجامی و غیر آن که در دولتهای اوباما و ترامپ به ملت مظلوم ایران اسلامی تحمیل شد باید یکباره و یکپارچه لغو شوند و در این مسیر انجام هرگونه مذاکره برای تعریف گامهای متوازن با طرفهای متعاهد (1+4) و آمریکا عملاً ایجاد تأخیر در لغو کامل تحریمها توسط عدهای معدود به ضرر منافع ملت غیرقابل قبول و مغایر اصول عزت، حکمت و مصلحت و سیاستهای کلی نظام و قانون مجلس تلقی خواهد شد.
مجلس شورای اسلامی در اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران لحظهای کوتاه نخواهد آمد و معتقد است تنها پافشاری بر اجرای این قانون راهبردی است که میتواند قدرت و منطق برتر جمهوری اسلامی ایران را به دشمنان دیکته کند و آنها را مجبور نماید تحریمها را به طور کامل لغو کنند تا فشار اقتصادی از مردم برداشته شود. همچنین مجلس شورای اسلامی از توسعه روابط راهبردی مبتنی بر احترام متقابل با همه کشورهای دنیا از جمله چین استقبال میکند و مطابق اصول متعدد قانون اساسی بر تصویب هرگونه قرارداد تعهدآور برای کشور در مجلس اصرار داشته و پس از آن بر اجرای دقیق آن در جهت منافع و مصالح ملی به صورت دقیق نظارت خواهد کرد. والسلام علیکم
این بیانیه به امضای اکثریت نمایندگان محترم مجلس رسیده است.
(امضاءکنندگان بیانیه عبارتند از آقایان: علی آذری، رضا آریانپور، احد آزادیخواه، حبیب آقاجری، سیدعلی آقازادهدافساری، سیداحمد آوائی، ابوالفضل ابوترابی، اکبر احمدپور، محمدرضا احمدی، اسفندیار اختیاریکسنویهیزد، سلمان اسحاقی، مهدی اسماعیلی، عزتاله اکبریتالارپشتی، پرویز اوسطی، عبدالجلال ایری، روحاله ایزدخواه، علی بابائیکارنامی، علیاصغر باقرزاده، محمد باقری، امیرحسین بانکیپورفرد، صدیف بدری، فرهاد بشیری، خلیل بهروزیفر، مجتبی بخشی¬پور، سیدرضا تقوی، امیرقلی جعفریبروجنی، عبدالکریم جمیری، عباس جهانگیرزاده، محمدصالح جوکار، حسین حاتمی، حسینعلی حاجیدلیگانی، رضا حاجیپور، انور حبیبزادهبوکانی، علی حدادی، شهباز حسنپوربیگلری، فریدون حسنوند، اماناله حسینپور، کمال حسینپور، اسماعیل حسینزهی، سیدشمسالدین حسینی، حسین حقوردی، قدرتالله حمزهشلمزاری، سیدمرتضی خاتمی، سیدمسعود خاتمی، محمد خدابخشی، حسین خسرویاسفزار، علی خضریان، یوسف داودی، محمدرضا دشتیاردکانی، الهویردی دهقانی، حسین رئیسی، جعفر راستی، احمد راستینههفشجانی، بهزاد رحیمی، عبدالعلی رحیمیمظفری، حسن رزمیانمقدم، سیداحمد رسولینژاد، جلال رشیدیکوچی، محمد رشیدی، ابراهیم رضائی، محمدرضا رضائیکوچی، مصطفی رضاحسینیقطبآبادی، غلامحسین رضوانی، عبدالحسین روحالامینینجفآبادی، رحیم زارع، علیرضا زاکانی، محمدمهدی زاهدی، علیرضا زندیان، سیدجواد ساداتینژاد، قاسم ساعدی، همایون سامهیحنجفآبادی، کیومرث سرمدیواله، علیرضا سلیمی، اصغر سلیمی، لطفاله سیاهکلی، اقبال شاکری، حسن شجاعیعلیآبادی، غلامرضا شریعتیاندراتی، مالک شریعتینیاسر، مهدی شریفیان، حسینعلی شهریاری، محمد صفائیدلوئی، محمد صفریملکمیان، مصطفی طاهری، فرهاد طهماسبی، محمود عباسزاده، روحاله عباسپور، فریدون عباسیدوانی، مهدی عسگری، کمال علیپورخنکداری، احمد علیرضابیگی، محسن علیزاده، علیاصغر عنابستانی، علیرضا عباسی، موسی غضنفرآبادی، محسن فتحی، رسول فرخیمیکال، ولیاله فرزانه، سیدمهدی فرشادان، محمدمهدی فروردین، حجتاله فیروزی، رحمتاله فیروزیپوربادی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، سیداحسان قاضیزادههاشمی، سیدحمیدرضا کاظمی، غلامحسین کرمی، علی کریمیفیروزجائی، جواد کریمیقدوسی، محمد کعبعمیر، جبار کوچکینژادارمساداتی، غلامعلی کوهساری، عباس گلرو، حسین گودرزی، فداحسین مالکی، محمدرضا مبلغی، روحاله متفکرآزاد، ابراهیم متینیان، محمدعلی محسنیبندپی، حسین محمدصالحیدارانی، صمداله محمدی، مرتضی محمودوند، جلیل مختار، احمد مرادی، کیوان مرادیانکوچکسرائی، عبدالرضا مصری، محمدمهدی مفتح، غلامرضا منتظری، سیدناصر موسویلارگانی، سیدمحمد مولوی، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، الیاس نادران، مجید ناصرینژاد، سیدمحمود نبویان، روحاله نجابت، عادل نجفزاده، مصطفی نخعی، محمدتقی نقدعلی، بیژن نوباوهوطن، رحمتاله نوروزی، محمد وحیدی، علیرضا ورناصریقندعلی، سیدعلی یزدیخواه و خانمها: زهره الهیان، معصومه پاشائیبهرام، فاطمه رحمانی، سمیه رفیعی، پروین صالحیمبارکه، سارا فلاحی، فاطمه قاسمپور، زهرهسادات لاجوردی، فاطمه محمدبیگی).

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
متشکریم، جناب آقای حاجیدلیگانی! هم تذکرات هم یک بیانیه مختصر است قرائت کنید.
9
بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و قدردانی از زحمات آنان

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
آقای دکتر متفکرآزاد! بفرمایید.

روح اله متفکرآزاد
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و صلوات بر پیامبر عظیمالشأن اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) (حضار صلوات فرستادند) به این وسیله ما نمایندگان مجلس یازدهم فرا رسیدن هفته غرورآفرین سربازان گمنام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که مصادف است با ایام ولادت با سعادت حضرت بقیهالله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را به محضر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و نیروهای ولایتمدار، جانبرکف، ظلمستیز و بصیر آن حضرت در سنگر عظیم مبارزه و جهاد در وزارت اطلاعات صمیمانه تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
سران دولتهای استکباری و در رأس آنها آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب صهیونیستی همواره سعی داشتهاند با فشارهای همهجانبه خارجی و نفوذ داخلی صدماتی را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وارد نمایند که به لطف و عنایت خداوند حکیم و با مجاهدتهای خاموش سربازان عرصه گمنامی در وزارت اطلاعات تمام ترفندها و نیرنگهای آنان یکی پس از دیگری خنثی و نقش بر آب گردیده است.
لذا با عنایت به حدیث شریف «نعمتان مجهولتان الصحه و الامان» مراتب قدردانی خود را از زحمات این عزیزان در حفظ و ایجاد موهبت امنیت اعلام داشته و توفیقات هرچه بیشتر آنان را از خداوند متعال مسألت داریم و به روان پاک گمنامان شهید که جان ذیقیمت خویش را در راستای اعتلای ارزشهای والای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تقدیم نمودهاند درود میفرستیم.
این بیانیه به امضای بیش از (200) نماینده مجلس شورای اسلامی رسیده است.
(امضاءکنندگان بیانیه عبارتند از آقایان: علی آذری، رضا آریانپور، محمد آشوریتازیانی، محمدحسن آصفری، حبیب آقاجری، سیدعلی آقازادهدافساری، مرتضی آقاطهرانی، سیدمصطفی آقامیرسلیم، سیداحمد آوائی، یحیی ابراهیمی، ابوالفضل ابوترابی، محمدرضا احمدی، اسفندیار اختیاریکسنویهیزد، احسان ارکانی، سلمان اسحاقی، مهدی اسماعیلی، ولی اسماعیلی، ذبیحالله اعظمیساردوئی، پرویز اوسطی، عبدالجلال ایری، روحاله ایزدخواه، علی بابائیکارنامی، علیاصغر باقرزاده، محمد باقری، مهدی باقری، امیرحسین بانکیپورفرد، صدیف بدری، علیاکبر بسطامی، فرهاد بشیری، خلیل بهروزیفر، علیرضا پاکفطرت، سیدمحمد پاکمهر، مسعود پزشکیان، نصراله پژمانفر، مجتبی توانگر، علی جدی، وحید جلالزاده، حسین جلالی، عبدالکریم جمیری، عباس جهانگیرزاده، محمدصالح جوکار، شبیب جویجری، حسین حاتمی، حسینعلی حاجیدلیگانی، رضا حاجیپور، انور حبیبزادهبوکانی، علی حدادی، فریدون حسنوند، اماناله حسینپور، کمال حسینپور، اسماعیل حسینزهی، سیدشمسالدین حسینی، سیدجواد حسینیکیا، حسین حقوردی، قدرتالله حمزهشلمزاری، سیدمرتضی خاتمی، سیدمسعود خاتمی، محمد خدابخشی، حسین خسرویاسفزار، علی خضریان، محمدرضا دشتیاردکانی، احمد دنیامالی، الهویردی دهقانی، مجتبی ذوالنوری، جعفر راستی، احمد راستینههفشجانی، رجب رحمانی، بهزاد رحیمی، عبدالعلی رحیمیمظفری، حسن رزمیانمقدم، سیداحمد رسولینژاد، جلال رشیدیکوچی، محمدرضا رضائیکوچی، مصطفی رضاحسینیقطبآبادی، غلامحسین رضوانی، عبدالحسین روحالامینینجفآبادی، حسین رجایی، علیرضا زاکانی، محمدمهدی زاهدی، علیرضا زندیان، کیومرث سرمدیواله، مهدی سعادتیبیشهسری، علیرضا سلیمی، اصغر سلیمی، رمضانعلی سنگدوینی، امانقلیچ شادمهر، اقبال شاکری، مهدی شریفیان، علیرضا شهبازی، حسینعلی شهریاری، محمد صفائیدلوئی، محمد صفریملکمیان، سیدصادق طباطبائینژاد، مهدی طغیانی، فرهاد طهماسبی، محمود عباسزاده، روحاله عباسپور، فریدون عباسیدوانی، ابراهیم عزیزی، محمدجواد عسکری، مهدی عسگری، کمال علیپورخنکداری، احمد علیرضابیگی، علی علیزاده، علیرضا عباسی، موسی غضنفرآبادی، محسن فتحی، رسول فرخیمیکال، ولیاله فرزانه، سیدمهدی فرشادان، محمدحسین فرهنگی، محمدمهدی فروردین، حجتاله فیروزی، رحمتاله فیروزیپوربادی، جعفر قادری، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، سیداحسان قاضیزادههاشمی، سیدحمیدرضا کاظمی، غلامحسین کرمی، محمد کعبعمیر، جبار کوچکینژادارمساداتی، عباس گلرو، مهرداد گودرزوندچگینی، حسین گودرزی، سهراب گیلانی، حسن لطفی، فداحسین مالکی، محمدرضا مبلغی، روحاله متفکرآزاد، ابراهیم متینیان، بهروز محبینجمآبادی، احمد محرمزادهیخفروزان، محمدعلی محسنیبندپی، سیدمجتبی محفوظی، صمداله محمدی، حسن محمدیاری، مرتضی محمودوند، جلیل مختار، احمد مرادی، عبدالرضا مصری، غلامرضا منتظری، سیدکاظم موسوی، سیدناصر موسویلارگانی، سیدمحمد مولوی، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، حسین میرزائی، الیاس نادران، احمد نادری، مجید ناصرینژاد، سیدمحمود نبویان، روحاله نجابت، عادل نجفزاده، مصطفی نخعی، مجید نصیرائی، سیدغنی نظریخانقاه، محمدتقی نقدعلی، بیژن نوباوهوطن، جواد نیکبین، علی نیکزادثمرین، حسن همتی، محمد وحیدی، علیرضا ورناصریقندعلی، مجتبی یوسفی، سیدعلی یزدیخواه و خانمها: الهام آزاد، زهره الهیان، معصومه پاشائیبهرام، فاطمه رحمانی، سمیه رفیعی، پروین صالحیمبارکه، سارا فلاحی، فاطمه قاسمپور، شیوا قاسمیپور و فاطمه مقصودی).
10
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

سيداميرحسين قاضي زاده هاشمي
جلسه بعدی ساعت (7:45) دقیقه صبح روز سهشنبه هفدهم فروردین ماه 1400 خواهد بود و دستور جلسه هم مطابق دستور هفتگی. پایان جلسه را اعلام میکنم.