1
اعلام رسمیت جلسه و قرائت دستور

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت ملت شریف ایران و مردم شهیدپرورمان. جلسه از صبح ساعت (8:15) دقیقه به صورت غیرعلنی آغاز شده بود و تا این ساعت ادامه داشت. جلسه با حضور 242 نفر رسمی است، دستور جلسه را قرائت بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه یکصد و دوم روز چهارشنبه نوزدهم خرداد ماه 1400 هجریشمسی مطابق با بیست و هشتم شوال 1442 هجریقمری:
1 ـ ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی.
2 ـ گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی.
3 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست درخصوص طرح الحاق یک تبصره به قانون بیمه محصولات کشاورزی.
4 ـ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست درخصوص لایحه پروتکل حفاظت از تنوع زیستی الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیطزیست دریایی دریای خزر.
5 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ماده (8) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه.
6 ـ گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی وضعیت صنعت استخراج رمزارزهای جهانروا و مبادلات داخلی آن در کشور.
7 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان ملی استاندارد ایران.
8 ـ گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه احداث پتروشیمی الوند.
9 ـ تقاضای فوریت نسبت به لایحه تمدید مهلت مقرر در تبصرههای (1) و (2) ماده (2) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی.
2
تلاوت آیاتی از قرآن مجید

محمدباقر قاليباف
تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید.
(آیات 93 ـ 89 از سوره مبارکه «نمل» توسط قاری محترم آقای مجید ایمانی تلاوت گردید)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ـ بسم الله الرحمن الرحیم
مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَیرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یوْمَئِذٍ آمِنُونَ * وَ مَنْ جاءَ بِالسَّیئَةِ فَکبَّتْ وُجُوهُهُمْ فِی النَّارِ هَلْ تُجْزَوْنَ إِلاَّ ما کنْتُمْ تَعْمَلُونَ * إِنَّما أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ رَبَّ هذِهِ الْبَلْدَةِ الَّذِی حَرَّمَها وَ لَهُ کلُّ شَیءٍ وَ أُمِرْتُ أَنْ أَکونَ مِنَ الْمُسْلِمِینَ * وَ أَنْ أَتْلُوَا الْقُرْآنَ فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما یهْتَدِی لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَقُلْ إِنَّما أَنَا مِنَ الْمُنْذِرِینَ * وَ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ سَیرِیکمْ آیاتِهِ فَتَعْرِفُونَها وَ ما رَبُّک بِغافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ *
(صدق الله العلی العظیم ـ حضار صلوات فرستادند)

محمدباقر قاليباف
از برادر عزیزمان قاری محترم جناب آقای مجید ایمانی تقدیر و تشکر میکنم، ترجمه آیات را بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
به نام خداوند بخشنده مهربان
«آنانی که کار خوب به قیامت بیاورند بهتر از آن نصیبشان میشود و از وحشت روز قیامت در امانند. آنهایی هم که کار بد به قیامت بیاورند به رو در آتش پرت میشوند. آیا جز با همان کارهای زشتتان مجازات میشوید؟ من مأمورم که تنها پروردگار این شهر را که آن را مقدس شمرده و هر چیزی از آنِ اوست پرستش کنم و مأمورم که از مسلمانان باشم و اینکه قرآن را بخوانم. پس هر که راه یابد تنها به سود خود راه یافته است و هر که گمراه شود بگو من فقط از هشداردهندگانم. و بگو ستایش از آنِ خداست به زودی آیاتش را به شما نشان خواهد داد و آن را خواهید شناخت و پروردگار تو از آنچه میکنید غافل نیست». راست گفت خداوند بلندمرتبه بزرگ.
آقای رئیس! با توجه به اینکه قبل از این ساعت جلسه غیرعلنی داشتیم لذا متأخر و غایب غیرمجاز نداریم. خیلی ممنون.
3
بیانات رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخصوص فرمایشات مهم رهبر معظم انقلاب در سالگرد ارتحال امام خمینی (رحمهالله علیه) و تأکید بر لزوم شرکت آحاد مردم در انتخابات پیش رو

محمدباقر قاليباف
بسم الله الرحمن الرحیم
«من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلاً»
ضمن گرامیداشت و بزرگداشت یاد و خاطره حضرت امام (رضواناللهتعالیعلیه) سالروز قیام خونین پانزدهم خرداد را به مردم عزیز ایران اسلامی و آزادگان سراسر جهان تسلیت عرض میکنم، بیشک این روز نقطه عطفی در شکلگیری انقلاب اسلامی ایران و پیروزی آن محسوب میگردد.
همچنین در چهارمین سالگرد حمله تروریستی گروهک تکفیری داعش به خانه ملت، یاد و خاطره شهدای این اقدام وحشیانه را گرامی میداریم.
رهبر حکیم انقلاب در سالروز رحلت معمار انقلاب تبیینی بسیار مهم و دقیقی از مردمسالاری دینی به عنوان مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی ارائه دادند که به دلیل اهمیت آن نباید اجازه دهیم این مبحث ذیل فضاهای سیاسی کشور به حاشیه برود.
پیروزی امام خمینی (رحمهاللهعلیه) دو محور اصلی داشت: خداباوری و مردمباوری. امام بزرگوار ما با تمام وجود به وعدههای خداوند متعال اعتقاد راسخ داشتند و تمام زندگیشان را بر مبنای دستورات و سنتهای الهی تنظیم و هدایت کردند. اخلاص تمامعیار امام، ایشان را به فردی خودساخته و خداباور تبدیل کرده بود که در مسیر اجرای فرامین الهی هیچ ترس و اندوهی به دلشان راه نمیدادند.
دومین عنصر موفقیتهای امام مردمباوری ایشان بود. امام معتقد بودند که تمام حکومت دستگاههایی در خدمت مردم است و آن عواملی که به یک نظام سیاسی قوام و موفقیت میبخشند اراده و فداکاری یک ملت و محبت متقابل دولت و ملت نسبت به یکدیگر هستند. باور عمیق امام راحل به توانایی مردم برای تغییر شرایط اجتماعی و اختیار آنها برای تعیین سرنوشت خود، انقلاب شکوهمند مردم ایران را بنیان نهاد و موجب تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی گردید.
حضرت امام به پشتوانه ملت دولت تشکیل دادند و تا آخرین روزهای حیات پربرکت ایشان این قدرت و بسیج عمومی مردم بود که امکان غلبه بر تمام مشکلات و توطئههای دشمنان را فراهم میساخت. در منطق قرآنی اعتقاد ما این است که مردم میتوانند هر شرایطی را هر چقدر هم که سخت و دشوار باشد تغییر دهند و اراده ملت میتواند معجزه اجتماعی بیافریند و در انتها اراده خداوند متعال نیز در راستای اراده مردم قرار خواهد گرفت. ما از امام یاد گرفتهایم «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر. از دید ما «جمهوریت» و «اسلامیت» دو چیز جدا از هم نیستند که به هم الصاق شده باشند، این یک حقیقت واحد است، جمهوریت آن از دین گرفته شده و اسلامیت آن مردمی است.
در آموزههای امام راحل (رحمهاللهعلیه) مردمسالاری دینی در دو محور مشخص میشود. اول انتخاب حاکمان به دست مردم و با رأی آنها که مهمترین جلوه آن انتخابات است. کسانی که با هر علت و نیتی به محض دیدن هر اشکالی انتخابات را تضعیف میکنند نمیتوانند ادعای مردمسالاری کنند. دوم نظارت بر عملکرد مسئولان و مراقبت از اینکه در راستای منافع عمومی عمل کنند. نمایندگان مردم در مجلس مظهر و مسئول این نظارت در نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و انشاءالله با عنایت الهی به وظیفهشان به درستی عمل خواهند کرد.
با پیروی از همان منطق خداباوری و مردمباوری که امام عزیزمان آن را در کشور ما نهادینه کردند، اعتقاد داریم که با کاری مردمی و انقلابی میتوان موتورهای حرکت قوی و سریع ملت ایران را فعالتر کرد.
با آغاز گام دوم انقلاب اسلامی به نسل جوان امیدوارتر هستیم. رمز ماندگاری و کلید پیروزی را هم در همین جمهوری اسلامی میدانیم، جایی که خداباوری و مردمباوری به هم آمیخته شده است، این فرمول هیچ بنبستی ندارد. اگر هم در زمینهای به مشکل برخوردهایم یا فرمول خداباوری و مردمباوری را درست نخواندهایم، یا آن را درست به کار نبستهایم و یا کار جهادی را پشتوانه آن نکردهایم. دفاع عالمانه از جمهوری اسلامی و تدبیر مسئولانه برای پیشبرد امور مردم گرهگشای ماست. ما این را از امام آموختیم و در گذر زمان آنقدر تجربه کردهایم که باور ما و زندگی ما شده است. مردم ما طعم شیرین انتخابات واقعی را با انقلاب و امام چشیدهاند، معنا ندارد که با ژست مردمسالاری آنها را از انقلاب و رهبری دور کنیم، منافقانه است که به نام مردمباوری در برابر ضوابط دینی بایستیم. این دو عنصر خداباوری و مردمباوری که ما امام خمینی را مظهر باور به آنها میدانیم، راه برونرفت از مشکلات و تنها راه پیشرفت و آبادانی کشور و حفظ نظام اسلامی است.
ما اسلام ناب را همانی میدانیم که امام به ما نشان دادند. در نقطه مقابل هر جا التقاط میبینم یا هر جا تحجر نمایان شود از آن فاصله میگیریم، چون التقاط و تحجر را در مسیر اسلام نمیدانیم. تجربه هم نشان داده که متحجران حضور مردم را باور ندارند، التقاطیها هم از مردم استفاده ابزاری میکنند.
در این بیش از چهار دهه هیچکس را از امام و رهبری در مردمباوری و مردمسالاری صادقتر ندیدیم. اگر هم در برههای فضا تیره و تار شد، سیره ایشان را چراغ راهمان قرار میدهیم.
با توجه به مطالب گفتهشده، امروز ما در مسیر دو کار مهم قرار داریم و دو مسئولیت سنگین را بر روی شانههای خود احساس میکنیم. اولاً مردمی که پای کار انقلاب و نظام ایستادهاند را دریابیم. آنها زیر فشار هستند و هزینه میدهند، آنها را بفهمیم، با آنها مواسات کنیم، رنج آنها را کاهش دهیم، کنار آنها باشیم. گاهی با یک اظهارنظر تلخ، گاهی با یک موضع نابجا، گاهی با یک حاشیهسازی بیفایده کام این مردم را تلخ نکنیم. کنار مردم بودن، همدل و همزبان بودن با مردم افتخار و آبروی ما است و ثانیاً راه برای ورود آنها به میدان کار فراهم کنیم. در اقتصاد به دنبال رفع موانع تولید و اشتغال باشیم، به طور خاص نسبت به رونق کسب و کارهای خرد و بنگاههای کوچک حساس باشیم.
در سیاست مردمفریبی نکنیم، آنها را با بیاخلاقی در رقابت رنجیده نکنیم. در فرهنگ مراقب سرمایه ملی و تمدنی خود باشیم. خودمان را در برابر تهاجم نبازیم و همچنین برای تعامل و تبادل فرهنگی هم آماده باشیم.
برای تحقق این دو وظیفه باید پیروی از رهبر معظم انقلاب اسلامی را اصلی تخلفناپذیر بدانیم، چراکه همان خداباوری و مردمباوری راسخ با همان شدت و با همان قاطعیت امام راحل در وجود ایشان منعکس شده است. رهبر فرزانه انقلاب در تمام سالهای اخیر بزرگترین پاسدار دفاع از حق مردم برای مشارکت در اداره کشور بودهاند و با شایستگی از جمهوریت و اسلامیت نظام دفاع کردهاند. لبیک به دعوت ایشان برای دعوت از یکدیگر به مشارکت در انتخابات پیشرو برآمده از همان اعتقاد راسخ به مردمباوری است.
مردم رشید ایران هم در انتخاب خود دقت کنند، کارنامه مهمتر از هر گونه ادعا، شعار و حتی برنامه است. خردمندی لازمه فردی است که میخواهد چنین مسئولیت عظیمی را بر عهده بگیرد. پرهیزکاری را در گفتار و رفتار نامزدها دنبال کنید و به آن وزن بدهید. هر کسی که از برخی نابسامانیها و ناکارآمدیها دلخور است با انتخاب درست در این انتخابات فرصت بینظیری برای تعیین سرنوشت خود و کشور دارد.
ما هم در مجلس شورای اسلامی با مردم و با نامزد منتخب مردم بر روی همان شاخصهای خردمندی، کارآمدی و پرهیزکاری پیمان همکاری میبندیم. دلسرد کردن مردم از انتخابات هنر نیست، در مقیاس زندگی اجتماعی و عرصه عمومی شاید هیچ گناهی بزرگتر از گناه دلسرد کردن مردم نباشد. نباید با دشمنان درباره موضوع انتخابات همصدا شویم. حتماً کسانی که در انتخابات مشارکت میکنند هم نقدها و اعتراضهای بجایی دارند، اما آنها علیرغم این نقدها انتخابات را مهمترین پنجره تنفس مدیریتی برای کشور میدانند. مردم از طریق انتخابات این فرصت را دارند که نگاه کلان حاکم بر مدیریت کشور و مجریان مهمترین برنامههای کشور را خودشان مشخص کنند. هر انتخابی سهمی در افزایش رشد ملی دارد، اما قهر با مشارکت این پنجره فرصت را بدون استفاده مناسب از آن برای ملت میبندد.
امروز هر کسی که ایران را دوست دارد و هر کسی که نگران سرنوشت نسل آینده و فرزندان این آب و خاک است در انتخابات مشارکت خواهد کرد. دعوت از یکدیگر برای حضور در انتخابات مجاهدتی برای اعتلای ایران عزیز است، جهاد دعوت انشاءالله به یاری تمام مردم انتخاباتی پرشور را رقم خواهد زد. ما از آگاهان دلسوز میخواهیم برای انتخاب درست به کمک همه ایرانیان بیایند، نشاط ملی در روزهای پیش رو تا انتخابات ضامن پیشرفت کشور در چهار سال آینده است. پس هر کسی که دل در گرو سربلندی ایران دارد بسم الله. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
4
ادامه رسیدگی به طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی (ثبت 425)

محمدباقر قاليباف
دستور اول را قرائت بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
در جلسه قبل طرح «تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولید کشاورزی» را داشتیم که در ماده (1) بعد از قرائت، پیشنهاد اول اصلاحی مطرح شد. الان پیشنهاد دوم را داریم که در خدمت آقای پژمانفر هستیم که پیشنهادشان را مطرح بکنند. البته یک اشکالی به نظر بنده رسید که خدمتشان عرض کردم، اما توضیحشان را بفرمایند تا نظر آقای رئیس را در این رابطه أخذ بکنیم، بفرمایید.
(در این هنگام آقای عبدالرضا مصری «نایبرئیس دوم» ریاست جلسه را به عهده گرفتند)

نصراله پژمان فر
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت یکایک سروران گرامی و اعزه بزرگوار عرض ارادت دارم. من یک مطلبی را در ارتباط با موضوع مناظراتی که در حوزه ریاست جمهوری میشود عرض بکنم. بعضی از عزیزانی که امروز در فضای سیاسی قرار گرفتهاند و مسائلی را مطرح میکنند متهم به اتهاماتی هستند که وضعیت موجود به عهده آنها است. امروز ما در کمیسیون اصل (90) مشکلات زیادی را که بانک مرکزی برای کشور ایجاد کرده است و تورمهای سرسامآوری را بر کشور تحمیل کرده است در دستور کار داریم و پروندههای متعددی را داریم که جناب آقای همتی در ارتباط با این موضوع باید پاسخگو باشند. امروز در ارتباط با همین (102) هزار میلیارد برای چاپ اسکناسی که هنوز دلارهایش وصول نشده است ایشان باید پاسخگو باشند و موارد دیگر. من انتظار دارم که ذهن مردم را با دروغپراکنی و اتهامات متعدد مشغول نکنند.
اما راجعبه موضوع پیشنهادی که بنده خدمت سروران گرامی داشتم این است که ما یک ستاد تنظیم بازار داریم. جناب آقای رئیس! ما ستادی را داریم به نام ستاد تنظیم بازار که مسئولیت این ستاد تنظیم بازار که متشکل از مسئولان ارشد اجرایی ملی، استانی و محلی است در سطوح مختلف به فراخور زمان با محوریت وزارت صمت تشکیل میشود. جناب آقای حاجیدلیگانی! موضوع کار اینها هم، هم نظارت بر قیمت کالا است، هم نظارت بر خدمات است.
ما الان اینجا گفتیم ستاد تنظیم بازار کشاورزی، بین این دوتا ستاد دارد یک تداخل مسئلهای صورت میگیرد، هم در سطح ملی، هم در سطح استانی، هم در سطح محلی. سروران گرامی! امروز ما ستاد تنظیم بازار در کشور در سه سطح داریم، یعنی ستاد تنظیم بازار ملی داریم، ستاد تنظیم بازار استانی داریم، ستاد تنظیم بازار محلی هم داریم. اینجا که ما آمدهایم ستاد تنظیم بازاری را به عنوان کشاورزی تشکیل دادیم این فقط در سطح ملی است و در واقع یک تداخلی ایجاد میشود. بسیاری از مسائلی که در حوزهای غیر از بحث کشاورزی است و نسبت به قیمت کالاها و خدمات ستاد تنظیم بازار باید ورود پیدا بکند و مسئله را حل بکند، اینجا ما این فرصت را از کشور داریم میگیریم و تداخل ایجاد میشود.
لذا من در اینجا پیشنهاد دادم که در واقع بین ستاد تنظیم بازار کشاورزی با ستاد تنظیم بازاری که در سه سطح اشاره کردم در کشور وجود دارد بین اینها تفکیک ایجاد بشود. یعنی عرض شود که موضوع ستاد تنظیم بازار که وزارت صمت عهدهدار است کار خودش را در موضوع کالا و خدمات انجام بدهد و در موضوع کشاورزی فقط این ستاد تنظیم بازار باشد. یک موقع تداعی نشود که ما با تشکیل ستاد تنظیم بازار کشاورزی میخواهیم ستاد تنظیم بازاری که وزارت صمت در بخشهای غیرکشاورزی مسئولیت دارد، نسبت به این موضوع میخواهیم تداخل ایجاد بکنیم و آن بخش را میخواهیم تعطیل بکنیم.
آقای رئیس! لذا الان یک مقداری ذهن دوستان مشغول است، فضای جلسه نسبت به این پیشنهاد یک مقدار انگار آمادگی نداشته است. من نمیدانم این عزیزانی که این جلو هستند که تقریباً اکثریت فضای مجلس مشغول مذاکرات دو نفره، پنج نفره، چند نفره هستند آیا اساساً این عرض بنده توانست به آنان منتقل بشود و ما توانستیم بگوییم آقا! بین ستاد تنظیم بازار کشاورزی که میخواهیم درست بکنیم با ستاد تنظیم بازاری که زیرمجموعه وزارت صمت است نیاییم ایجاد تداخل بکنیم، اینها باید از هم دیگر تفکیک تکالیف بشود. این کار انجام بشود... (قطع میکروفن)

عبدالرضا مصري
تشکر میکنیم، لطفاً میکروفن آقای پژمانفر را باز کنید. آقای پژمانفر! شما پیشنهادی که دادید نمیفرمایید به کجا اضافه بشود و از کجا کم بشود؟ یک ابهام دارید (پژمانفر ـ آقای دکتر! ابهام است) آقای دکتر عنایت بفرمایید! ابهام شما باید همراه با پیشنهاد باشد، شما پیشنهاد اصلاحی در جمله برای رفع ابهام دارید؟ (پژمانفر ـ آقای دکتر! بله، بله) اگر ندارید در مشروح مذاکرات میآید که این مغایر با ستاد تنظیم بازار نیست، وظایف هر کدام در جای خودش است، در مشروح مذاکرات لحاظ میشود.

نصراله پژمان فر
پیشنهاد دهنده
آقای دکتر! این باید بیاید که اساساً در تنظیم آییننامههایشان و مسائلشان تداخل پیش نیاید.

عبدالرضا مصري
پیشنهاد شما در تکمیل جمله برای رفع ابهام کجاست؟ اینجا ندادید. ابهام دارد.

نصراله پژمان فر
پیشنهاد دهنده
خیر من پیشنهادی مکتوب ندادم، الان که فیالبداهه بگویم اجازه بدهید این را من مطرح نکنم اما حداقل این تداخل، آقای دکتر ببینید! دوباره عرض میکنم ستاد تنظیم بازار در موضوع خدمات و در ارتباط با کلی مسائل دیگر باید تشکیل بشود (نایبرئیس ـ تشکر میکنم) سطح آن هم ملی، هم استانی، هم محلی است.

عبدالرضا مصري
آقای پژمانفر! شما باز در تأیید ابهام فرمایش دارید. اگر ابهام وارد باشد باید پیشنهاد مشخص برای رفع ابهام باشد، اجازه بفرمایید انشاءالله این در مشروح مذاکرات میآید که این ستاد تنظیم بازار کشاورزی ماهانه از ستاد تنظیم بازاری که قبلاً قانون تصویب کرده نیست و تداخلی در این دو ایجاد نمیشود. تشکر میکنم، پیشنهاد بعدی را بفرمایید.

حسينعلي حاجي دليگاني
آقای رئیس! پیشنهاد بعدی، آقای طغیانی یک الحاقی دارند که در واقع به ماده (1) است. اگر که اجازه بدهید مطرح بشود مطرح بشود، منتها این که این الحاقیه در کجای متن قانون قرار بگیرد آن را در جای خودش جایگزین کنیم. ملاحظه بفرمایید! پیشنهادشان این است که «آییننامه اجرایی شرح وظایف ستاد با امعان نظر بر مأموریتها و فعالیتهای سایر نهادهای مرتبط تا سه ماه پس از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون توسط ستاد تهیه و به تأیید وزیر جهادکشاورزی میرسد». اگر موافق باشید مطرح بکنند (نایبرئیس ـ بفرمایید، مطرح بکنند) آقای طغیانی بفرمایید.

مهدي طغياني
پیشنهاد دهنده
بسم الله الرحمن الرحیم
در مورد ستاد تنظیم بازار کشاورزی تعیین این ستاد پیشنهاد جدیدی است و نکتهای که وجود دارد این است که اهداف و شرح وظایف این در آنچه که الان در پیشنویس آمده کامل نیست. در طرح آمده، لازم است که این آییننامه با دقت کافی شامل شرح وظایف، مأموریتها و غیره باشد. به ویژه تذکری هم که حاجآقا پژمانفر دادند که مأموریتها و تفکیک آن از ستاد تنظیم بازار دقیقاً روشن باشد این باید تهیه بشود. حالا اینجا پیشنهاد دادیم برای اینکه این اتفاق بیفتد زمان سهماههای برای نوشته شدن این آییننامه درج بشود و بعداً این به تأیید وزیر کشاورزی برسد تا آن مشکلات کمتر اتفاق بیفتد، خیلی ممنون.

عبدالرضا مصري

مجتبي يوسفي
آقای رئیس! مخالف محترم آقای صدیف بدری هستند، بفرمایید. موافق محترم هم آقای طاهری آماده باشند که بعد از مخالف صحبت بکنند.

صديف بدري
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و احترام خدمت مردم شریف ایران اسلامی و همکاران عزیز. من از کمیسیون محترم کشاورزی از بابت تهیه این گزارش و اقدامات خوب و کارشناسی که برای این طرح تهیه کردند تشکر میکنم.
از جناب آقای طغیانی هم بابت این پیشنهاد تشکر میکنم، منتها به نظر من چون در این ماده کاملاً تعریف شده است که ستاد تنظیم بازار چه وظایف و اختیاراتی دارد، در ذیل این قسمت اضافه کردن تهیه آییننامه اجرایی اصلاً لازم نیست. تازه در کنار این در ماده (14) همین طرح هم تهیه آییننامه اجرایی صراحتاً آورده شده است. لذا در این قسمت اضافه کردن «تهیه آییننامه اجرایی» به نظر من لازم نیست و از همکاران عزیز خواهش میکنم که به این پیشنهاد رأی ندهند، تا بعد از بررسیهای لازم، در ماده (4) هم صراحتاً آورده شده است. لذا به نظر من این پیشنهاد لازم نبوده و پیشنهاد اضافی است.

مجتبي يوسفي
تشکر از مخالف محترم، موافق محترم وقتشان را به نفر دوم دادند جناب آقای مهرداد گودرزوندچگینی بفرمایید.

مهرداد گودرزوندچگيني
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام دارم خدمت مردم عزیز ایران اسلامی و همکاران عزیزم، همینطور آرزو میکنم با حضور یکپارچه مردم در انتخابات (28) خرداد بار دیگر صحنه ملی ما به همبستگی و یکپارچگی مردم ایران تبدیل بشود و در این وقت اجازه میخواهم به یک نکته اشاره بکنم، از کاندیداهای محترم ریاست جمهوری بخواهم با نیش و کنایه با هم صحبت نکنند، بلکه برای انتخابات اصلح برنامههایشان را به مردم ارائه بدهند.
و اما درخصوص این پیشنهاد باید عرض کنم با توجه به اینکه در بند «الف» همین ماده پنج وظیفه برای ستاد تنظیم بازار کشاورزی مشخص شده و به نظر میرسد در سطح ملی درست است، اما در سطح استانی و محلی اشارهای نکرده است. همان ابهامی که برادر عزیز ما جناب آقای پژمانفر داشت. گرچه در بند «الف» این ماده پنج وظیفه اساسی برای اصلاح تنظیم بازار کشاورزی در نظر گرفته است لذا این فرصت را باید بدهیم که ستاد تنظیم بازار کالاهای کشاورزی بعد از سه ماه بیایند این پیشنهاد را عملی بکنند و بتواند در بحث تنظیم بازار به گونهای عمل کند که حلقههای مفقود شده کالا از تولید تا توزیع به صورتی صورت بگیرد که مشکلاتی برای بازار کشور ایجاد نکند. شما میدانید بحث کشاورزی یکی از مهمترین بازارهای کشور است، اگر ما به این موضوع به صورت اساسی نپردازیم یقیناً مشکلاتی که امروز در بحث محصولات کشاورزی که محصولات اساسی کشور ما است همینطور گریبانگیر جامعه ما خواهد بود.
لذا خواهش میکنم به این پیشنهاد رأی بدهید که انشاءالله بتواند بخشی از مشکلات تنظیم بازار بخش محصولات کشاورزی ما را حل بکند. دوستان عزیز! دقت بکنید این پیشنهاد، پیشنهاد مهمی است و میتواند بسیاری از مشکلاتی که در حوزه کشاورزی وجود دارد را حل بکند. بسیار ممنون و سپاسگزارم.

عبدالرضا مصري

سيدجواد ساداتي نژاد
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ارادت خدمت همه عزیزان و نمایندگان محترم. عنایت بفرمایید! این طرحی که الان در پیش روی شما است طرح بسیار مهمی برای تحول کشاورزی ایران است. انشاءالله با حمایت شما یک اتفاق بزرگ در سال 1400 برای کشاورزی در کشور خواهد افتاد. بحثی که مطرح شده، در ماده (14) این آمده، لذا به طرحش در اینجا نیاز نیست. ظرف مدت سه ماه به پیشنهاد وزارت جهاد آییننامههای اجرایی این با مصوبه هیأت دولت اجرایی خواهد شد. لذا این در اینجا نیاز نیست انجام بگیرد، ممنون و متشکرم.

عبدالرضا مصري
تشکر میکنم دولت بفرمایید، دولت مخالف است. پیشنهاد آییننامه اجرایی و شرح وظایف آن به رأی گذاشته میشود. حضار 226 نفر، کمیسیون و دولت مخالف هستند. همکاران عزیز در رأیگیری شرکت بفرمایید. تعداد زیادی از همکاران هنوز شرکت نکردهاند. لطفاً شرکت بفرمایید، پایان رأیگیری را اعلام میکنم، تصویب نشد.
با توجه به اینکه باید زمان جلسه را با مصوبه ستاد کرونا تنظیم کنیم (30) دقیقه آنتراکت و بعد از تنفس در خدمت دوستان هستیم، انشاءالله جلسه رأس ساعت (10:48) دقیقه تشکیل خواهد شد، در خدمت دوستان هستیم.
(در ساعت 10:20 دقیقه جلسه با اعلام تنفس موقتاً پایان و سپس در ساعت 11:00 به ریاست آقای عبدالرضا مصری «نایبرئیس دوم» رسمیت یافت)
5
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

عبدالرضا مصري
بسم الله الرحمن الرحیم
ادامه جلسه صبح مجلس شورای اسلامی با قرائت تذکرات کتبی نمایندگان محترم. جناب آقای کریمی بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
تذکرات کتبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تذکرات کتبی همکاران محترم به دستگاههای اجرایی:
ـ آقای سیدسلمان ذاکر (ارومیه) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم رسیدگی به بیاحترامی و برخورد غیرکارشناسی اداره منابع طبیعی با مردم کشاورز و مرزنشین در تهیه سبزیهای کوهی و محلی برای امرار معاش.
همچنین درخصوص لزوم در نظر گرفتن اتحادیه بذر و حبوبات در قیمتگذاری و توزیع گندم و نهادههای دامی به مرغداریها.
ـ آقای احسان ارکانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص علت بیتوجهی نسبت به برنامهریزی فرهنگی برای روزهای ملی بزرگداشت عطار و خیام نیشابوری و به ویژه سال جهانی عطار نیشابوری.
ـ آقای بهزاد رحیمی (سقز و بانه) به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم تسریع در تکمیل عملیات احداث فرودگاه سقز.
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت تذکر و رهنمود به سازمان تأمیناجتماعی درخصوص پاسخگویی به مکاتبات و تذکرات نمایندگان.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به رئیسجمهور محترم و وزرای امور اقتصادی و دارایی، جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص لزوم متعادلسازی قیمت گوگرد موردنیاز باغداران انگور.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (35) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهادکشاورزی درخصوص لزوم بازنگری در ابلاغ جدید سازمان تأمیناجتماعی مبنی بر منوط شدن استفاده از معافیت سهم کارفرما توسط دامداران روستایی و سنتی به أخذ پروانه بهرهبرداری.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (30) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای جهادکشاورزی و نیرو درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت اختصاص آب چاههای کشاورزی.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (31) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر جهادکشاورزی درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت مجوزدهی دستگاهها در حوزه کشاورزی و رفع محدودیت اعطای مجوزها.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (29) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم اجرای کامل بند (2) ماده (67) قانون برنامه ششم در توسعه زیرساختهای خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی به خصوص در بخش آموزش در شرایط کرونا.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (29) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم پاسخگویی درخصوص طی شدن فرآیند قانونی مجوزدهی فعالیت به شبکههای اجتماعی کلابهاوس و اقدامات حمایتی انجامشده در جهت رفع اختلال ایجادشده در آن.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (35) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص لزوم حمایت از کارگران با ابلاغ دستورالعمل ویژه و نظارت میدانی پررنگ در شرایط کرونا.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (34) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ضرورت افزایش نظارت بر کارگاههای تولیدی و شرایط کارگران.
ـ آقای جواد نیکبین (کاشمر، بردسکن و خلیلآباد) به اتفاق (26) نفر از نمایندگان به رئیسجمهور محترم و وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص علت واگذاری واردات واکسن کرونا به بخش خصوصی.
ـ آقای حسین میرزائی (اصفهان) به اتفاق (28) نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت انجام تحقیق علمی و بیطرف در رابطه با افزایش فوتیهای کرونا و تزریق واکسن در این روزها.
ـ آقای جلال محمودزاده (مهاباد) به وزرای امور خارجه و کشور درخصوص ضرورت تسریع در پیگیری جدی شکنجه و کشته شدن دو نفر از کولبران کُرد ایرانی توسط نیروهای مرزبانی دولت ترکیه.
ـ آقای احسان ارکانی (نیشابور و فیروزه) به وزیر جهادکشاورزی درخصوص علت عدم اقدام اساسی برای حل مشکل فروش، فرآوری و صادرات محصول آلوکاران شهرستان زبرخان.
ـ آقای احمدحسین فلاحی (همدان و فامنین) به اتفاق (22) نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت راهآهن و ایستگاههای آن در استان همدان.
ـ آقای مصطفی نخعی (نهبندان و سربیشه) به اتفاق (36) نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم رسیدگی به وضعیت بسیار نامناسب ارتباطات به خصوص اینترنت در روستاهای حوزه انتخابیه.
ـ آقای حسینعلی حاجیدلیگانی (شاهینشهر، میمه و برخوار) به وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص علت اجرای آییننامه اجرایی نحوه انتقال تخفیفات حاصل از نداشتن حوادث منجر به خسارت به صورت متفاوت نسبت به قبل. چرا در این خصوص اطلاعرسانی به مردم انجام نشده است؟
ـ آقای عباس مقتدایی (اصفهان) به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص ضرورت بررسی فرآورده دارویی تولید داخل تحت عنوان آلرگارد جهت قرارگیری در پروتکل درمانی ویروس کووید (19) و انجام اقدام مقتضی در جهت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این دارو.
ـ آقای مجتبی توانگر (تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس) به رئیسجمهور محترم و وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص لزوم افزایش پیگیری و اتخاذ تدابیر مناسب برای مبادلات رمزارزها در قالب سایتهای بدون مجوز و به نام صرافی.
6
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

علي کريمي فيروزجائي
آقای رئیس! اگر اجازه بدهید تذکرات شفاهی همکاران را اعلام کنم. نفر اول همکار محترم آقای محمد باقری نماینده محترم مردم بناب هستند، بفرمایید.

محمد باقري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
مقام معظم رهبری در (14) خرداد بیانات روشنگرانهای درخصوص اسلامیت و جمهوریت نظام مقدس جمهوری اسلامی داشتند و در آخر فرمایشاتشان تذکری دادند که به نظر میرسد دستگاههای مسئول توجه نکردند.
مقام معظم رهبری فرمودند در احراز صلاحیت برخی از نامزدها جفا شد، ظلم شد. فرمودند مطالبه میکنم. همکاران عزیز! این دستگاههای مسئول کدام دستگاهها بودند و هستند که مطالبه آقا را پاسخ ندادند؟ آقا فرمودند: «جبران کنید». دستگاههای مسئول جبرانکننده کدامها بودند و هستند؟ جبرانکننده کدام دستگاه است؟ به چه کسی یا کسانی ظلم شده است؟ به چه کسی یا کسانی جفا شده است؟ مطالبه آقا چرا پاسخ داده نشد؟ ای کاش هیأترئیسه محترم همانطوری که برای انتخابات شورای شهر و روستا جلسه غیرعلنی تشکیل دادند، برای این مطالبه مقام معظم رهبری هم جلسه غیرعلنی تشکیل میدادند و بحث میکردند که کدام دستگاهها باید بیایند جبران کنند.
علیرغم اینکه دستگاههای مسئول به ندای مقام معظم رهبری پاسخ ندادند، اما مردم شریف ایران اسلامی حتماً به ندای رهبر خودشان لبیک خواهند گفت و با مشارکت بالا ثابت خواهند کرد که پشتیبان نظام و رهبری هستند.
اما درخصوص مسائل منطقه؛ وزیر محترم نیرو! شهرستان بناب، مزارع بناب، باغات بناب، صنعت و کشاورزی بناب با مشکل تأمین آب و برق، مشکلات دارند. شما را به خدا، شما را به هر کسی که اعتقاد دارید بیایید چاره و علاج کنید. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته

عبدالرضا مصري

علي کريمي فيروزجائي
آقای باقری! از وقتشناسی جنابعالی خیلی متشکریم. همکار محترم آقای عبدالعلی رحیمیمظفری نماینده محترم مردم سروستان، کوار و خرامه بفرمایید. علیالظاهر آقای رحیمی تشریف ندارند. آقای جلال رشیدیکوچی نماینده محترم مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان بفرمایید. آقای رحیمی! وقت شما محفوظ است، سر جایتان مستقر شوید. آقای رشیدی بفرمایید.

جلال رشيدي کوچي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم جمیعاً. تذکری که بنده امروز میخواهم آن را خدمت عزیزانی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند عرض کنم، حالا نمیخواهیم اسم ببریم، خود مردم بهتر آنها را میشناسند، این است که از این شعارهای تاریخ مصرفگذشته و واژههای بیاتشده دست بردارند و به دنبال ارائه برنامههای خودشان باشند. مردم شاهد و ناظر بر گفتار شما هستند. اینکه در یک جلسه آن تایمی که در اختیار شما است را یکسره با توهین و تهمت به دیگران و بیان مسائل تاریخ مصرفگذشتهای که دیگر امروز مردم ما به آن اهمیت نمیدهند، شما بخواهید این زمان را صرف آن کنید، در اصل دارید به شعور، فرهنگ و تاریخ این مردم توهین میکنید. با این توهینها برای شما رأی جمع نخواهد شد، این مردم دیگر رفتارهای اینچنینی را شناختهاند.
من به این دوستان تذکر میدهم که از این فرصت جهت ارائه برنامهها و راهکارهای خودشان استفاده کنند. از این بداخلاقیها و مسائل سطح پایین دست بردارند. الحمدلله مردم ما به یک بینش و آگاهی سیاسی بسیار بالایی دست پیدا کردهاند و فارغ از نگاههای حزبی، قومی، ملیتی و گروهی، نگاه میکنند ببینند که چه کسی صحبتهای دلسوزانه دارد و چه کسی با برنامه عمل میکند و با برنامه پیش میرود. انشاءالله در مباحث و مناظرات بعدی دیگر شاهد چنین بیاخلاقیها و بداخلاقیهایی نباشیم.

علي کريمي فيروزجائي
جناب آقای رشیدی! خیلی متشکر. همکار محترم آقای عبدالعلی رحیمیمظفری نماینده محترم سروستان، کوار و خرامه بفرمایید.

عبدالعلي رحيمي مظفري
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و احترام محضر همه همکاران ارجمند و ملت شریف ایران. بنده سالروز ایام شهادت جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی و سایر نقاطی که در حوادث تروریستی مجلس و در حرم امام به شهادت رسیدند را هم تسلیت عرض میکنم و هم خدمت خانوادههایشان تبریک میگویم و همه جنایتهایی تروریستی را محکوم میکنیم و محکومتر کسانی که روی این جنایات روپوش میگذارند.
اولین نکتهای که هست من از کاندیداهای محترم ریاست جمهوری خواهش میکنم با توجه به شرایط کشور نه توقعزایی کنند و صداقت و راستگویی و عدم تخریب همدیگر را انشاءالله در برنامه خودشان داشته باشند. مردم دیگر از دروغ و دورویی خسته شدهاند، مردم از این تخریبها خسته شدهاند. وقتی نخبگان این کشور که توسط شورای نگهبان تأیید میشوند و روبهروی هم قرار میگیرند و مردم میبینند که به جای اینکه برنامهای بدهند که مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری که مشکلات را حل کند، اینطور برخورد میکنند کار درستی نیست.
کشاورزی در وضعیت بسیار نامناسبی است. من خواهش میکنم وقتی مقام معظم رهبری اینطور در مورد مسأله کشاورزی صحبت میکند، هم کمیسیون کشاورزی و هم وزارت جهاد فکری به حال کشاورزان و دامداران کند. خشکسالیها وضعیت اسفباری را برای کشاورزان و دامداران ایجاد کرده است. وزارت راه برای جادهها فکری اساسی بکند.
آخرین نکته؛ کارکنان وزارت نفت در جنوب و در مناطق اقماری حال خوشی ندارند. از سران قوا خواهش میکنم اصلاحیه کمیسیون انرژی را انشاءالله سریعتر در برنامه قرار بدهند. والسلام علیکم و رحمهالله

علي کريمي فيروزجائي
آقای رحیمی! خیلی متشکر. همکار بعدیمان آقای احمدحسین فلاحی نماینده محترم مردم همدان و فامنین هستند، بفرمایید.

احمدحسين فلاحي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام خدمت همه همکاران و مردم انقلابی و شریف ایران اسلامی. هشت سال وادادگی سیاسی و اقتصادی و فرهنگی با مدیریت ناکارآمدی که با دولت اشرافی دلار را از (3) تومان به (30) تومان رساند، کسانی که رقبای خود را میترساندند که اگر اینان سر کار بیایند دلار گران خواهد شد، امروز ارزش پول ملی را کاهش داده و دلار بیپشتوانه آمریکا را تا (30) هزار رساندند.
جای تأسف و تعجب است کسی که امروز به عنوان مدعی اقتصادی در مناظرات حاضر میشود و خود را اقتصاددان معرفی میکند، در استان حوزه انتخابیه من (55) واحد تولیدی را از طریق بانکهای تحت امر خود به خاک سیاه نشانده و تعطیل کرده است. (55) واحد تولیدی که باعث بیکاری هزاران جوانی شده است که امروز او در دفاع از این جوانان از آبپاشی در پارک و جاهای دیگر دفاع میکند. از موسیقی پاپ و صدای شجریان که شعار کهنه چهار سال پیش است که بعضیها با این شعار رأی آوردند و این را نان و آبی برای مردم تلقی میکردند، دوباره تکرار میکنند.
کسی که مدعی اقتصاددانی کشور است دستگاههای تولیدی وارداتی را توقیف کرده و به فروش گذاشته است. دستگاهی که با ارز آزاد از جیب تولیدکننده وارد شده، نه با ارز (4200) که خوراک سگ و گربه وارد کردند.
امروز مشکل اساسی کشور طبق سخنان مقام معظم رهبری نه فضای مجازی است و نه سیاست خارجی. مردم عزیز بدانند که این شعارهای فریبنده در چهار سال پیش هم تکرار شد. فرمود امروز مشکل اساسی مردم مشکل اقتصاد و معیشت است و اقتصاد و معیشت در صورتی تأمین میشود که تولید در کشور... (قطع میکروفن)

علي کريمي فيروزجائي
خیلی متشکر جناب آقای فلاحی. یک نفر ماندهاند، تذکر آخر مربوط به همکار محترم آقای سیدمحمد مولوی نماینده محترم مردم آبادان است، بفرمایید.

سيدمحمد مولوي
تذکرات شفاهی
بسم الله الرحمن الرحیم
هماینک که در آستانه یکی از انتخابات مهم کشور ایران اسلامیمان هستیم، روی سخنم با بعضی از نامزدهای انتخابات است. اینجا ایران است، زبان ذلت را نمیشناسد. در فرهنگ ایران اسلامی اقتدار و عزت و استواری جزء واژگان اصلی این قاموس اسلامی است. نمایندگان عزیز حتماً رصد کردهاند، شأنیت مناظره ساری و جاری که ما در رسانههای سمعی و بصری میبینیم شایسته ریاست جمهوری نیست. از برنامه سخن بگویید، از اهداف سخن بگویید، کیسهکشی و مالهکشی مال کوتولهها است. شما شایسته این ریاست نیستید. بدانید و بفهمید مردود خواهید بود. روی سخنم با همکاران عزیزم است. ما نماینده مردم هستیم، اگر قرار است در کنار نامزدی قرار بگیریم، رسالت اصلیمان را فراموش نکنیم. مبادا خدایناکرده به زعم و به ذهن اینکه فردا مسئولیتی داشته باشیم همراهی کنیم و این شایسته نیست. مجلس انقلابی مجلسی است که در کنار مردم خواهد بود. ما هم وظیفه داریم شور ببخشیم و شاخص مشخص کنیم. ولی وظیفه ما نیست که نماینده دولتی شویم.
کلام آخر؛ عزیزانی که در هیأت نظارت مرکزی هستند، قسم خوردند و سوگندنامه یاد کردند که عادل باشند، در امانتداری صادق باشند، خدایناکرده دوستانی که در شورای شهر شرکت کردند مبادا تحت فشار بنده و غیر ظلمی مرتکب شوند و خدایناکرده حقی ناحق شود.
مقام معظم رهبری تأکید کردند انتظارمان این است و این پیام مردم خوزستان به تمام عزیزان است که انشاءالله پرشور در انتخابات شرکت خواهند کرد. خوزستان یکپارچه ولایت است. والسلام علیکم و رحمهالله

عبدالرضا مصري

عبدالرضا مصري
تذکرات نمایندگان محترم را بفرمایید.

مجتبي يوسفي
بسم الله الرحمن الرحیم
نفر اول تذکر آییننامهای دستور روز جناب آقای محمدرضا صباغیانبافقی هستند، بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
تذکر من به وزیر کار است. ابتدا از زحمات آقای وزیر و از حسن نظرشان تشکر میکنم، ولی از مجموعه تحت نظر ایشان در حوزه انتخابیهام به شدت گله دارم. مردم هم گله دارند.
آقای وزیر! در مجموعه سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق (7000) نفر نیرو مشغول به کار هستند. اگر هر فردی که آنجا است دو تا فرزند و یک همسر داشته باشد چهار نفر، یعنی (28) هزار نفر امروز مستقیم دارند از آنجا ارتزاق میکنند، از شهر (50) هزار نفری. بقیه هم به طور غیرمستقیم. آقای وزیر! شما میدانید و استحضار دارید به دلیل سوءمدیریت و تصمیمگیری درخصوصیسازی در سالهای 79، 90 و 93 شهر دچار بحران شد. سنگ آهن (53) روز تعطیل بود، نیروهای ویژه آمدند با مردم برخورد کردند، مجروح کردند، مردم را کور کردند. امروز مجدداً شهر آرام است، مشکل ندارد، دارند کارشان را میکنند، دوباره میخواهند این سنگ آهن را ببرند در بورس، بدون توجه به مسئولیتهای اجتماعی و دستوری که آقای جهانگیری داده و صورتجلسات قبلی.
آقای وزیر کار! صندوق فولاد میخواهد چکار کند؟ چه از جان مردم این شهرستان میخواهد؟ شورای تأمین شهرستان مصوب کرده این کار را نکنید، شورای تأمین استان مصوب کرده این کار نشود. من چهار تا جلسه با وزیر داشتم، ایشان دستور داده، منتها دارند این را به بورس میبرند.
آقای وزیر! شهر ما آرام است، به هم نزن. آقای وزیر! مردم مشکل دارند، سرطان آن برای مردم است، عقیمشدن آن برای مردان ما است. نابودی کشاورزی ما را به خاطر این انفجارات از بین برده است. الان هم متأسفانه ما میبینیم اینها دارند انجام میدهند.
تذکر من به وزیر کشور است. آقای وزیر کشور! برای تصمیمات شورای تأمین بعضی از مسئولین تره خرد نمیکنند. آقای وزیری که مقتدر هستی، آقای وزیری که مردم انتظار دارند، چرا سکوت کردید؟ آقای استاندار! چرا سکوت میکنید؟ چرا میخواهید دوباره مردم اعتراض کنند و با مردم برخورد شود؟ والله مردم گناه دارند. تا به حال سه بار با این مردم برخورد شده، به هیچوجه توجه نمیکنند.
آقای وزیر کار! من از تو خواهش و التماس میکنم این وضعیت را ادامه نده، خودت ورود کن، این صندوق فولاد دارد آبروی تو را در این شهر میبرد. من خواهش میکنم، از ریاست محترم آقای قالیباف هم میخواهم طوری برخورد کنند، این بورس ورشکسته را نخواهند به نحوی عمل کنند که شهر ما را هم نابود کند. خصوصاً در این انتخابات و ایامی که مردم در این قضیه مشکل دارند، همینطور ناراحت و ناراضی هستند، خواهش میکنم تدبیری اندیشیده شود که مشکل مردم حل شود، مشکل مردم افزوده نشود. والسلام علیکم و رحمهالله

مجتبي يوسفي
تشکر از جناب آقای صباغیان. نفر بعدی جناب آقای محمد خدابخشی هستند، بفرمایید.

محمد خدابخشي
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت همکاران عزیز و ارجمند و ملت شریف ایران عرض سلام و ادب و احترام دارم. تذکر من به وزیر محترم راه و شهرسازی است. با توجه به اینکه شهرستان الیگودرز در یک منطقه سردسیری واقع شده و فصل عمرانی عملاً چهار، پنج ماه بیشتر نیست و تا الان هم بیش از نیمی از فصل عمرانی سپری شده، اما متأسفانه کار عمرانی در الیگودرز در حوزه وزارت راه و شهرسازی انجام نشده است. تقاضای من از وزیر محترم راه و شهرسازی مخصوصاً در حوزه راهداری و حمل و نقل و جاده این است که اقداماتی که لازم است انجام بدهد. الیگودرز براساس شاخصهای تخصصی در حوزه راه و شهرسازی از جمله درصد راههای آسفالته روستایی یکی از شهرستانهایی است که بیشترین مشکلات را دارد. تعداد زیادی از (420) روستای واقع در شهرستان الیگودرز متأسفانه فاقد جاده دسترسی هستند. بیش از (700) کیلومتر راه روستایی خاکی داریم که اینها با کوچکترین بارش برف و باران مسدود میشوند. بارها و بارها مسائل و مشکلات جادهای را پیگیری کردیم، متأسفانه اقداماتی که مؤثر باشد انجام نشده است. من از وزیر محترم راه و شهرسازی خواهش میکنم که یک عنایت ویژهای نسبت به شهرستان الیگودرز داشته باشند.
تذکر بعدی من به وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. جناب آقای وزیر! دو سال قبل به الیگودرز آمدید، در حضور مسئولین محلی و مردم کلنگ مجتمع گردشگری حوضیان را به زمین زدید. ولی متأسفانه موانع اجرایی این پروژه هنوز در صندوق بازنشستگی کشوری در هیأتمدیره این صندوق انجام نشده است، این موانع برطرف نشده است. افرادی باید در هیأتمدیره چنین جای مهمی مثل صندوق بازنشستگی کشوری استفاده شوند که توانایی تشخیص اقتصادی بودن طرحها را داشته باشند. متأسفانه در صندوق بازنشستگی کشوری ما شاهد این هستیم که افرادی در هیأتمدیره عضویت دارند که توان ارزیابی طرحهای اقتصادی را ندارند و این به ذینفعان صندوق بازنشستگی کشوری خسارت میزند. تقاضای من از وزیر محترم این است که این مسأله را خودشان مدیریت کنند، خیلی ممنون.

مجتبي يوسفي
تشکر از برادر عزیز جناب آقای خدابخشی. نفر آخر جناب آقای مهدی عسگری هستند، بفرمایید.

مهدي عسگري
تذکر متفرقه
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب خدمت همکاران عزیز و مردم صبور و نجیب ایران. آقای رئیس! نکتهای که این روزها کشور را دچار نگرانی جدی کرده کاهش واردات کالاهای اساسی و ضروری در عین افزایش واردات کالاهای غیرضروری است. طبق آمار گمرک و سازمان توسعه تجارت از ابتدای سال واردات پنج قلم کالای اساسی مشمول ارز (4200) تومانی بیش از (20) درصد کاهش و آمار (20) قلم کالای ضروری بیش از (40) درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش واردات مواجه بوده است و بخشی از این کاهش به دلیل عدم تخصیص بهموقع ارز از سوی بانک مرکزی اتفاق افتاده است. متأسفانه این کوتاهی رخ داده و نیاز به رسیدگی جدی دارد. این موضوع میتواند که منجر به چالش برای دولت جدید شود، در ابتدای کار دولت آتی او را با یک مشکل در زمینه تأمین کالاهای ضروری مردم مواجه کند. متأسفانه این دولت در روزهای آخر هم همچنان با مصالح و منافع مردم سیاسی و جناحی برخورد میکند و از تجربه تلخ سال گذشته عبرت نگرفته است.
این عدم تخصیص ارزی که از سوی بانک مرکزی در زمان آقای همتی اتفاق افتاده را ایشان امروز باید پاسخگوی عملکردش باشد. به جای شعار، به جای حاشیهسازی، به جای متلکپرانی، به جای تخریب رقبا، امروز شما بیا از کارنامه عملکردت بگو و دفاع کن. شمایی که نتوانستی تأمین ارز نهادههای دامی را انجام بدهی که پارسال به آن فاجعه مرغ و تخممرغ منجر شد، چطور باید به شما اعتماد کرد که دولت را به شما سپرد؟ شما میگویی که من به دلیل اختلافنظر از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم، دو سال و ده ماه آنجا مسئولیت داشتی، این اختلافنظر را متوجه نشدی؟ دم انتخابات متوجه شدی؟ با سیاسیکاری شما را کنار میگذارند میگویی اختلافنظر داشتم؟ چطور سه سال آنجا ماندی مدام میگویی من دو سال فقط آنجا بودم و پاسخگوی عملکردت نیستی؟
امروز شما میگویی من با ارز (4200) تومانی موافق نبودم؟ سه سال به این عمل کردی، به بدترین وجه ممکن، با کمترین نظارت. این فجایع را پس چه کسی باید پاسخگو باشد؟ اگر شما قبول نداشتی چطور حاضر شدی که پای این حرف بایستی و عمل کنی، با جفای به منافع مردم، جفای به سرمایههای مردم پای این کار بایستی؟ چطور میشود به شما در جایگاههای بالاتر به شما اعتماد کرد و کرسیهایی را به شما سپرد که باید پای منابع مردم بایستی؟ امروز که فقط با منتظر ماندن و معطل نگاه داشتن کشور، FATF که راهحل نجات کشور نیست، این همه ظرفیتهای بومی کشور را معطل نگاه داشتید و در روزهای آخر هم همچنان دست برنمیدارید، آمار وضعیت واردات کالاهای اساسی و ضروری مردم را بیایید پاسخ بدهید اگر حرفی برای گفتن دارید. اینکه میآیید سراغ تخریب و تهمت و حاشیه میروید، معلوم است که برنامهای، حرفی و کارنامهای برای گفتن ندارید. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته

مجتبي يوسفي
تشکر از جناب آقای عسگری. آقای رئیس! دو نفر از همکاران در دستور اخطار قانون اساسی داشتند، اگر اجازه بدهید در حد دو دقیقه در خدمت جناب حاجآقای پژمانفر باشیم.

نصراله پژمان فر
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! من اخطار اصل (119) قانون اساسی را دارم. انتخاب رئیسجمهور جدید باید حداقل یک ماه پیش از پایان دوره ریاست جمهوری قبلی انجام شود و در فاصله انتخاب رئیسجمهور جدید و پایان دوره ریاست جمهوری سابق، رئیسجمهور پیشین وظایف رئیسجمهوری را انجام دهد.
همان طور که عرض کردم در ماده (119) تأکید کرده که وظیفه رئیسجمهور برگزاری انتخابات است و در موضوع انتخابات حق ورود در موضوعات ندارد و نمیتواند در مسائل تبلیغات ورود پیدا کند.
آقای روحانی! شما آخر دولتتان است، اولاً از لحاظ قانونی حق ندارید راجع به مسائل کاندیداها طرفداری و ورود پیدا کنید و ظرفیت دولت را در حمایت یکی از کسانی که به صورت صوری ایشان را از خودتان جدا کردید، به آنجا بکشانید. شما چرا این کار را دارید میکنید؟ بس است، این اواخر دولتتان دیگر از یکجانبهنگری این کار را انجام بدهید.
آقای روحانی! شما کاری که امروز دارید میکنید و کاندیداها را دعوت به اخلاق کردید، کسی دارد دعوت به اخلاق میکند که اساساً خودش پایبندی به اخلاق نداشته است. در این کشور دروغ گفتن و نسبتهای ناروا دادن کشور را به اینجا کشیده است. کسی که کلید درآورد و گفت من مشکلات شما را حل میکنم، کسی که وعده (100) روزه حل مشکلات مردم را داد، امروز زاهد شده و دارد کاندیداها را دعوت به اخلاق میکند.
شما را دعوت به این میکنیم که در این چند ماه باقیمانده بروید کمی وظایف قانونی خودتان را انجام بدهید. کمی کمک به سفره مردم کنید، کمی کمک به اشتغال مردم کنید، کمی در این چند روز باقیمانده دستتان را از جیب مردم برای خودتان، جمع خودتان و تشکیلات سیاسیتان بیرون بکشید. یک کاری کنید که اینقدر وضعیت بد نشود. شما یک کاری کنید که حداقل مردم این اواخر به شما خدا پدربیامرزی بگویند.
آقای رئیسجمهور! شما کاری کردید کشوری که مستقل بود، در برق صادرکننده برق بودیم، صادرکننده گوشت سفید و مرغ بودیم، صادرکننده گندم بودیم، امروز ما کشور واردکننده شدهایم. امروز با این مشکلات شدید اقتصادی مردم ما مواجه شدهاند.
آقای رئیس جلسه، جناب آقای دکتر مصری! من این اخطار (119) را که خدمت جنابعالی عرض کردم، این اخطار را اگر جنابعالی وارد میدانید باید هیأترئیسه مجلس نسبت به رئیسجمهور، یعنی ورود رئیسجمهور در مسائلی که حق ورود به آن را ندارد، این اخطار را به ایشان بدهید و این مسأله باید به ایشان تذکر داده شود که حق ورود در این مسائل را ندارند. بایستند کاری که وظیفه دارند را انجام بدهند و اینقدر موجب اذیت و آزار مردم نشوند.

عبدالرضا مصري
تشکر میکنم. حضرتعالی اخطار را فرمودید. اخطار بعدی را بفرمایید.

مجتبي يوسفي
تشکر از جناب حاجآقای پژمانفر. نفر آخر جناب آقای سیدشمسالدین حسینی هستند، بفرمایید.

سيدشمس الدين حسيني
اخطار
بسم الله الرحمن الرحیم
خیلی ممنون آقای دکتر مصری! اخطار من اخطار اصل (100) قانون اساسی است. مستحضرید که برای پیشرفت امور عمرانی و اجتماعی شهرها، شوراهای شهر بایستی با انتخاب مردم شکل بگیرند. امروز جلسه غیرعلنی داشتیم، درخصوص مباحث این مطلب پرداختیم و مشکلاتی که وجود دارد و من کاستیها را آنجا گفتم، از جمله منفعل بودن هیأتهای نظارت و غیرمستند بودن بسیاری از موارد که استعلامها پاسخ داده شد. به هر حال آماری آنجا ارائه شد مبنی بر اینکه (80) درصد پذیرفته شدهاند و (20) درصد رد صلاحیت شدهاند. این عدد در استان مازندران خیلی بالاتر است.
من با اجازه شما میخواهم این آمار را بخوانم تا شما بدانید و همانطور که خواستم و کتباً هم نوشتم، بازبینی شود. ببینید! در حوزه انتخابیه بنده به فرض در شهر شیرود (70) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر نشتارود (65) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر تنکابن (40) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر خرمآباد (40) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر کلارآباد (50) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر سلمانشهر (50) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر عباسآباد (47) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر رامسر (50) درصد رد صلاحیت شدهاند. در شهر کتالم و ساداتشهر (36) درصد رد صلاحیت شدهاند. یعنی حداقل (36) درصد و در رنج بالا (70) درصد.
حالا ما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم. مقام معظم رهبری تأکید میکنند «مشارکت حداکثری». با این نحوه احراز صلاحیتها چه زمانی مشارکت حداکثری صورت میگیرد و واقعاً من نسبت به این مسأله نگران هستم. از برادران شورای مرکزی نظارت بارها و بارها خواهش کردم، امروز هم خواهش میکنم، تنها به استعلامات اکتفا نکنند، حتماً مستندات را دریافت کنند. قطعاً نمیشود با این نمونه پذیرفت که فرض کنید اینها دقیق بوده است. حتماً ما نیاز داریم برویم مستندات را ببینیم. مستندات هم که من دارم عرض میکنم به این معنی نیست که احیاناً یک گزارشی آمده باشد. اگر کسی سوءاستفاده مالی کرده باشد بایستی با مدرک و مستند حکم وجود داشته باشد. اگر میگوییم به قانون اساسی عدم التزام دارد، باید دلایل محکمهپسندی داشته باشیم.
من دارم تأکید میکنم، بحث شورای شهر و روستا بسیار مهم است، دست افراد مفسد بایستی بریده شود، دست افراد معاند بایستی بریده شود. ولی بایستی قانون ملاک عمل قرار بگیرد. آقای دکتر مصری، رئیس محترم جلسه! این آماری که من خدمت شما ارائه کردم متناسب با واقعیتها نیست. حتماً بایستی در این فرصت باقیمانده تجدیدنظر شود.
بنده هم مدام و مصر هستم که قانون اجرا شود. باز دارم تأکید میکنم، ملاک کار بایستی قانون باشد. این آمار پذیرفته نیست، این آمار در بر دارنده وضعیت واقعی جامعه نیست. من از شما خواهش میکنم به این امر رسیدگی کنید، شورای مرکزی نظارت بازبینی کند، انشاءالله شاهد... (قطع میکروفن)

عبدالرضا مصري
از اخطار حضرتعالی تشکر میکنم.
7
اعلام وصول لایحه تمدید مهلتهای مقرر در تبصرههای (1) و (2) ماده (2) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی با قید یکفوریت و تصویب فوریت آن (ثبت 484)

عبدالرضا مصري

حسينعلي حاجي دليگاني
بسم الله الرحمن الرحیم
دستور بعدی لایحه یکفوریتی تمدید مهلت مقرر در تبصرههای (1) و (2) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی است که از نماینده محترم دولت دعوت میکنیم که پیشنهاد خودشان را ظرف حداکثر پنج دقیقه طرح بفرمایند. چنانچه مخالف داشته باشد پنج دقیقه و موافق هم پنج دقیقه، هرکدام یک مخالف و یک موافق صحبت میکنند. ثبتنام را هم همکاران عزیز میتوانند در ردیف نهم انجام بدهند. آقای کولیوند بفرمایید.

محمدجواد کولیوند
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ادب و خداوقت دارم. بدواً باید سالروز شهادت همکاران مجلس را در حمله تروریستی تسلیت بگویم. همانطور که مستحضرید لایحه تمدید مهلت مقرر در تبصرههای (1) و (2) ماده (2) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389 به پیشنهاد وزارت کشور و دولت با قید یکفوریت به مجلس ارائه شد. مستحضر هستید این قانون در سال 1389 تصویب شده، در ماده (2) این قانون به افسران کادر و پیمانی مورد وثوق راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اجازه داده شده که در ثبت تخلفات حمل و نقل و عبور و مرور تعیینشده اقدام کنند و اقدام به صدور قبوض جریمه کنند و حتی اقدام به گزارشات بعضاً برای دستگاه قضائی.
در تبصره (1) ماده (2) آورده شده که افرادی که دارای این شرایط باشند میتوانند در این قالب در اختیار پلیس راهور باشند و کار صدور قبوض جرایم را انجام بدهند. اولاً دیپلم به بالا باشند، ثانیاً دارای گواهینامه و ده سال سابقه متوالی در راهنمایی و رانندگی.
در تبصره (2) هم اجازه داده که تأمین نیرو از سایر افراد کادر در این خصوص استفاده شود. اینکه از سایر افراد استفاده شود به مدت ده سال...

حسينعلي حاجي دليگاني
آقای کولیوند! یک لحظه اجازه بدهید، وقتشان را نگه دارید. دوستان فناوری! امکان ثبتنام همکاران را فراهم کنید. ادامه بدهید.

محمدجواد کولیوند
در تبصره (2) هم آورده شده، اجازه داده که در تأمین نیروی انسانی و برای آموزش و استفاده در راهنمایی و رانندگی، البته برای این موضوع ظرف ده سال استفاده کنند. اتفاقی که الان افتاده و این لایحه مجدداً با یکفوریت برای مجلس آمده، برای این است که در طول این ده سال به دلایلی این کادر تکمیل نشده و این قانون در سال 1399 به اتمام رسیده است. الان پلیس راهور باید از این کادر مجدداً تا تأمین نهایی کادرش استفاده کند.
علت یکفوریت اولاً این است، ابتدا پیشبینی اعتبار و تخصیص آن برای این کار با توجه به اولویتهای متعدد در مجموعه ستاد نیروهای مسلح تخصیص کامل داده نشده است. ثانیاً در طول (10) سال اجرای این قانون اولویتهای متعددی که ناجا راجع به تأمین و آموزش لازم در دانشگاه راهور داشته و آماده نمودن این کادر به صورت (100) درصدی انجام نشده است. تمدید آن میتواند این امکان را فراهم کند که بار مالی ناجا را کاهش بدهد و از طرفی با توجه به تخصص این نیروها که همانا افسران پلیس میباشند، تشخیص تخلف و صدور قبوض جرایم و حتی گزارشهای احتمالی برای دستگاه قضائی را با مشکل مواجه نکند. یعنی راهور بتواند مجدداً فعلاً از همین کادر استفاده کند.
در قانون برنامه پنجساله ششم در ماده (108)، بند (1) و بند «ت» همین ماده به نیروی انتظامی اجازه داده شده با تأیید ستاد کل نیروهای مسلح به منظور متناسبسازی استعداد نیروهای انتظامی با نیازهای امنیتی ـ انتظامی کشور و کاهش فاصله این استعدادها با شاخص پنج نفر در ازای هر (1000) نفر جمعیت در طول برنامه اقدام کند.
لذا لایحهای فرستاده شده، پیشنویس لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی همین الان در کمیسیون اجتماعی در حال رسیدگی است. منتظر نهاییشدن و طرح در صحن هستیم. لذا خواهشم این است که انشاءالله دوستان به یکفوریت تمدید این لایحه رأی بدهند. انشاءالله در کمیسیون تخصصی بررسی میشود و درخصوص موارد تبصره (1) و تبصره (2) در آنجا تخصصی توضیحات لازم داده خواهد شد و انشاءالله تصمیم خواهیم گرفت. خواهش میکنم حتماً نمایندگان محترم به یکفوریت این رأی بدهند، چون این قانون در سال 1399 اتمام پیدا کرده و در سال 1400 باید مجدداً ادامه و اجرا شود، متشکرم.

عبدالرضا مصري
تشکر میکنم. مخالف را دعوت بفرمایید.

مجتبي يوسفي
مخالف محترم جناب آقای محمدرضا صباغیانبافقی هستند، بفرمایید.

محمدرضا صباغيان بافقي
مخالف
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
عرض سلام و ادب خدمت نمایندگان محترم. در مورد این لایحه و پیشنهاد برای تمدید قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی برای استفاده از درجهداران و افسران وظیفه، این را همه ما موافق هستیم. نمایندگان محترم! منتها هدف از اینکه ما قانون آزمایشی مینویسیم این است که بعد از چند سال که اجرا شد، ایرادات، ضعفها، اشکالات مشخص شود و دولت لایحهای ارائه بدهد که ایرادات برطرف شود. وقتی الان ما دوباره میآییم تمدید میکنیم یعنی هیچ توجهی به ضعفها و اشکالات نشده، دولت توجهی نکرده، به قوانین آزمایشی عنایتی نداشته و طبیعتاً ایرادات و اشکالات آن هر روز برای مردم مشکل ایجاد میکند. الان ما مجدداً میآییم تمدید میکنیم. دولت برای اکثر اینطور قوانین بیتوجه است، چون میداند که وقتی به مجلس بیاید صحبت کند اینجا طبیعتاً مجلس هم تمدید میکند.
پیشنهاد من این است که ما تمدید نکنیم، دولت برود این قانون را اصلاح کند. وقتی ما میگوییم اصلاح و رفع اشکال، یعنی ایرادات و مشکلاتی که مردم در طول سال با این درگیر هستند. مشکلاتی که پیدا میکند، ضعفهایی که دارد باید برطرف شود. اینکه آقای کولیوند توضیح میدهند، نیازی هم به توضیح نیست. این قانون برای همه ما روشن است، ولی بحث این است که چرا رفع اشکال نشده است؟ چرا طبق قانون به این موضوع توجه نشده است؟
عرض کردم، پیشنهاد من هم این است که ما برگردانیم، سنگبنایی باشد که دولت منبعد توجه کند، از وزارتخانهها بخواهند، وزیر از دستگاههای زیرمجموعهاش بخواهد، خود وزیر که این قانون را نمینویسد. زیرمجموعه وزارتخانهها فعال و پویا شوند و بیایند رفع مشکلات قانونی مردم را انجام بدهند. الان ما با تصویب این قانون طبیعتاً داریم این زحمت را برای مردم و این بیتوجهی را برای دولت ایجاد میکنیم.
یک نکتهای را که میخواستم عرض کنم و صبح هم مطرح شد، به هر حال خواهشی که داریم انشاءالله هیأت نظارت طوری عمل کنند تا کسانی که الان اعتراض دارند و بعضاً حقشان ضایع شده، هیأت نظارت شهرستان، هیأت نظارت اجرایی شهرستان آنها را تأیید کرده، انشاءالله امروز حل شود. خیلیها دیروز جلوی درب هیأت نظارت مجلس تجمع کرده بودند، الان همه ما و شما گرفتار هستیم. انشاءالله که این موضوع امروز هر چه زودتر حل شود. عذرخواهی میکنم.

مجتبي يوسفي
تشکر از مخالف محترم. موافق محترم جناب حاجآقای نصراله پژمانفر هستند، بفرمایید.

نصراله پژمان فر
موافق
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض ارادت و آرزوی خسته نباشید برای یکایک سروران گرامی. سروران! ما الان در ارتباط با مسألهای داریم صحبت میکنیم که باید این قانون تمدید شود، یعنی زمان آن چون دارد منقضی میشود، اگر ما تمدید نکنیم با مشکلات عدیدهای مواجه میشویم. برادر بزرگوارمان جناب آقای صباغیان که به عنوان مخالف این مسأله را ثبتنام کردند، اتفاقاً حرفشان درست است، میگویند چرا زودتر این کار را نکردید. اما جناب آقای صباغیان، همکاران بزرگوار! الان که ما نمیتوانیم این کار را رهاشده بگذاریم و رها کنیم.
دولت هم لایحه آورده، لایحه الان در کمیسیون اجتماعی است. من از کمیسیون اجتماعی خواهش میکنم که انشاءالله این موضوع را با سرعت انجام بدهند و کار جلو برود. در ماده (108) قانون برنامه توسعه هم این مجوز داده شده است. سروران گرامی! الان صحبت ما این است که اگر ما این کار تمدید را انجام ندهیم، مشکل این میشود که کادر افسری ما دیگر نمیتوانند با تخلفات برخورد کنند، جلوی مجرم را بگیرند، جریمه کنند. ما فقط باید با همان کادر سربازی این کار را انجام بدهیم، این هم درست نیست.
ما امروز ناچاریم این فرصت را بدهیم، آقای رئیس! جمع مسأله به این است که انشاءالله جنابعالی بعد از تأیید شدن این مسأله استمهال تأکیدی به کمیسیون اجتماعی کنید که کمیسیون اجتماعی با سرعت این کار را انجام بدهد. البته این کاری که ما داریم انجام میدهیم، قانون برنامه ششم این مجوز را داده است. بنابراین خواهش من این است که همکاران بزرگوار، عزیزانی که امروز میخواهند به این مسأله رأی بدهند نسبت به این تمدید، نظر موافق خودشان را داشته باشند. ما هم در مجلس هم در کمیسیون اجتماعی و هم صحن علنی باید کمک کنیم که انشاءالله این مسأله با سرعت انجام شود.
آقای دکتر! من یک اخطار قانون اساسی دارم، اگر الان اجازه میدهید من در باقیمانده وقتم مطرح کنم و الا اگر اجازه نیست بعداً به من اجازه بدهید که من عرضم را کوتاه کنم، بعد به من اجازه یک اخطار قانون اساسی بدهید. آقای دکتر! من الان مطرح کنم یا بعداً؟

عبدالرضا مصري
اگر اخطار قانون اساسی ثبت شده دارید در زمان مقرر در آییننامه بفرمایید.

نصراله پژمان فر

عبدالرضا مصري
اگر ثبت نشده است که اصلاً اجازه اخطار نیست، چون باید در سیستم ثبت شود.

نصراله پژمان فر
موافق
نه، من در سیستم نوبت گرفتهام، منتها...

عبدالرضا مصري
اگر به دستور مربوط است، در مورد یکفوریت است؟

نصراله پژمان فر
موافق
نه، در این موضوع یکفوریتی نیست. انشاءالله برای اخطار فرصتی به من بدهید، خیلی متشکرم.

عبدالرضا مصري
اگر ثبت کنید در خدمت شما هستیم. یکفوریت لایحه تمدید مهلت مقرر در تبصرههای (1) و (2) ماده (2) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مطرح است. (نیکبین ـ تذکر دارم) حضار 196 نفر، (حاجیدلیگانی ـ فوریت است، همکاران کمک کنند) ببخشید جناب آقای نیکبین چون اعلام رأی شده بود دیگر نمیشد. دوستان در رأیگیری شرکت بفرمایید. تقاضای فوریت مطرح است. عزیزانی که در رأیگیری شرکت نفرمودهاند یک مقدار تسریع بفرمایید، چون نیاز به رأی بیشتر نمایندگان محترم است. پایان رأیگیری را اعلام میکنم. تصویب شد.
8
ناطقان جلسه آقایان: مجید نصیرائی، مجتبی یوسفی، علی خضریان، یعقوب رضازاده و سیدناصر موسویلارگانی

عبدالرضا مصري
ناطقان محترم را دعوت بفرمایید.

علي کريمي فيروزجائي
بسم الله الرحمن الرحیم
ناطقان جلسه علنی امروز عبارتند از:
ـ آقای مجید نصیرائی نماینده محترم فردوس، سرایان، طبس و بشرویه.
ـ آقای مجتبی یوسفی نماینده محترم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون.
ـ آقای علی خضریان نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس.
(که هر کدام هفت دقیقه وقت دارند)
ـ آقای یعقوب رضازاده نماینده محترم سلماس.
ـ آقای سیدناصر موسویلارگانی نماینده محترم فلاورجان.
(که هر کدام پنج دقیقه وقت دارند)
از برادر گرامی آقای مجید نصیرائی نماینده محترم فردوس، سرایان، طبس و بشرویه دعوت میکنیم برای ارائه نطقشان به جایگاه تشریف بیاورند. آقای نصیرائی! شما هفت دقیقه زمان دارید، بفرمایید.

مجيد نصيرائي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«إن الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه أَلا تخافوا و لا تحزنوا و أبشروا بالجنه التی کنتم توعدون».
انقلاب اسلامی پشتوانهای به محکمی یک ملت بزرگ دارد. زنان و مردانی که برای احیای ارزشها قیام کردند، این هدف در برخی ابعاد محقق شده و در برخی نیاز به تلاش بیشتری دارد. امروز دشمن میخواهد تنبلی اجتماعی، عدم اعتماد و عدم ارزشمند شدن ارزشها را به ما تلقین کند و با جنگ روانی و جنگ اقتصادی در صدد رسیدن به اهداف خود و دور کردن مردم از شرکت در انتخابات است. در این رویارویی ما به دشمن اجازه تضعیف ارادهها را نخواهیم داد و با هوشیاری از هر گونه اختلاف و تخریب و سخنان یأسآلود اجتناب خواهیم کرد و اتحاد و یکدلی خود را در پای صندوقهای رأی به رخ آنها خواهیم کشید.
باید برای دستیابی به وضعیت بهتر تلاش کرد و انتخاب انسانهای صالح، کوتاهترین راه برای دستیابی به اهداف اسلامی و ملی است. کارهای زیادی داریم که باید انجام شود، این ملت تشنه کار است، کار نکرده زیاد است، میدان هم برای کار در کشور بینهایت است. مردم دنبال کسانی هستند که بتوانند سطح کارآمدی نظام را افزایش دهند و مشکلات مادی و معنوی مردم را حل کنند. این خواست مردم است. کسانی باید زمام امور اجرایی کشور را در دست بگیرند که به مسائل اصلی مردم بپردازند و خواستههای گروهی و حزبی را به جای خواست مردم جا نزنند. همانطور که در قبل عدهای با قلب خواستههای مردم و واقعیات و با بازی با کلمات به دنبال تحقق آمال و آرزوهای خود رفتند، اما امروز همگان متوجه این بازی شدهاند.
همانطور که رهبر عزیز فرمودند امروز مسأله اصلی مردم معیشت طبقات ضعیف جامعه است. مسأله اصلی مردم، بیکاری جوانها است، مسأله اصلی مردم، مافیای واردات است. باید مسیر ورود مردم به کسب و کار تسهیل شود تا مردم خود چرخه اقتصاد را به گردش درآورند. اگر اینچنین شود تولید رونق خواهد گرفت، ثبات اقتصادی در کشور ایجاد خواهد شد و آرامش به زندگی مردم بازمیگردد.
متأسفانه (90) درصد علت اصلی غیراثربخش بودن قوانین و مقررات، تسهیل تولید و اقتصاد مقاومتی، به ضعف در اجرا و ترک فعل مسئولان اجرایی مربوط میشود. پس کسی را انتخاب کنیم که فکر میکنیم عزم جدی برای تحقق خواستهها و آرزوها و گشودن گرههای مهمی که برای شما در زندگی مطرح است دارد.
وقتی اینچنین انتخاب کردیم در واقع بلندترین گام را برای اینکه مشکلات از بین برود برداشتهایم، چرا که تا دولت صالح نباشد مملکت صلاحیت پیدا نمیکند. تدین، کارآمدی، دلسوزی و شجاعت، چهار شرط اصلی انتخاب کاندیدای مناسب و شایسته است.
در انتها به گروههای سیاسی حامیان کاندیداها هشدار میدهم که اخلاق را رعایت کنند. مردم چه تقصیری کردهاند که بایستی ذهن آنها به خاطر انگیزههای مختلف سیاسی اشخاص، گروهها، جناحها و مجموعهها آشفته و مغشوش شود؟ هرچه میخواهید از نامزد موردعلاقه خودتان تمجید کنید، اما دیگران را تخریب نکنید، علاقهمندی خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم کردن دیگران و ترساندن مردم از رقیب نشان ندهید. مردم عزیز ایران خوب به خاطر دارند کسانی که با تبلیغات دروغین و رنگین وعدههای واهی میدادند و رقیبهراسی داشتند، چگونه خود در همان مسیر گام برداشتند و سفره مردم را کوچکتر از قبل کردند و هنوز نیز حاضر به یک عذرخواهی ساده از مردم نیستند. انتخابات در کشور ما مسابقهای برای خدمت است نه مسابقهای برای کسب قدرت.
از خداوند متعال مسئلت دارم تا در این آزمایش پرهیجان و دشوار سربلند بیرون بیاییم و در انتخابات آینده با چشمهای باز و با قصد قربت به او گام برداریم. تصمیمهای بزرگ بدون ازخودگذشتگی و ایثار محقق نخواهد شد و در این راه، شهدا و خانوادههای ایثارگران الگوهای درخشانی برای ما هستند. آرزو میکنم به عنوان یک سرباز همچون شهید قاسم سلیمانی برای اعتلای ارزشهای دینی و انسانی مردم سرزمینم تلاش کنم و پاسدار خون شهدا باشم.
من درخصوص حوزه انتخابیهام یک نکتهای را محضر همکاران عزیزمان عرض میکنم که حوزه انتخابیه بنده از (24) استان کشور از لحاظ جغرافیایی بزرگتر است و انتظار داریم همکاران عزیزمان در کمیسیون مربوطه که کمیسیون شوراها باشد به سرعت این طرح را بیاورند که افزایش تعداد نمایندگان یک امر ضروری و لازم است که در استانها و در بعضی از نقاط و حوزههای انتخابیه حقیقتاً مردم عزیزمان آنطور که شایسته است مورد حمایت قرار نمیگیرند و مشکلات و مسائلشان درست پیگیری نمیشود. انتظار دارم انشاءالله این مجلس انقلابی این خواسته مردم را محقق کند و انشاءالله شاهد باشیم که حوزههای انتخابیه به شکل درستی دومرتبه انشاءالله تقسیم شود، صلوات بفرستید.

عبدالرضا مصري

علي کريمي فيروزجائي
آقای نصیرائی! از وقتشناسی شما ممنونیم. ناطق بعدی همکار محترم آقای مجتبی یوسفی نماینده محترم مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون هستند. آقای یوسفی! برای ارائه نطقتان به جایگاه تشریف بیاورید، جنابعالی هفت دقیقه زمان دارید، بفرمایید.

مجتبي يوسفي
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین انه خیر ناصر و معین
سلام بر ملت بزرگ ایران. امروز سخنی دارم از سرزمین «علی هاشمی، حسین علمالهدی، حمید تقوی، شهید باکریها و شهید کاظمیها»، از سرزمین مدافعان وطن، مدافعان حرم و سرزمین زنان و مردان بزرگ که در عرصههای سخت این کشور به اندازه تاریخ بشریت حرف برای گفتن داشتند. مردم سرزمینی که امروز در سختی تحریمهای داخلی گرفتارند. مردمان شریفی که خود را در اسارت وعدههای «دولت بنفش» گرفتار میبینند و فهمیدهاند قفل مشکلاتشان با کلید این دولت باز نمیشود و حالشان با گریههای معاون اول خوب نمیشود.
امروز به نمایندگی این مردم شریف باید بگوییم دولت فخیمه پرزیدنت آقای روحانی، شما در طول مدیریت حدود (2800) روزه خود زندگی و معیشت مردم را گرفتار تفکرات لیبرالی خود که این نتیجه (32) سال تفکرات لیبرال در حوزه اقتصاد کشور است، گروگان گرفتید. چگونه است که سرنوشت و آینده ایران را در آغوش اروپا و آمریکا یافتهاید، اما سعادت مردم را در تقویت بر توان داخلی نیافتهاید؟ چگونه به دشمنانی که مدتها شرارت علیه ملت ایران را رقابت دارند اطمینان دارید، ولی به جوانان نخبه کشور اطمینان ندارید؟ آیا سالها تحریمهای ظالمانه و ناجوانمردانه حتی علیه واردات دارو را هم فراموش کردهاید و شاید به دلیل دیدن ایرباسها دچار آلزایمر شدهاید.
شما با اعتماد به پنج کشور اروپایی و آمریکایی هیچ برنامهای جهت استفاده از ظرفیت صادرات و مراودات دیپلماسی با (200) کشور دنیا و نقاط مشترک با آنها را بهانه ارتباط با پنج کشور محدود دنیا به بهانه اینکه ما زبان دنیا را بلدیم. به عنوان مثال فقط کشور همسایه ما که این (15) کشور همسایه ما، پاکستان در سال (60) میلیارد دلار واردات دارد که ما میتوانستیم (15) میلیارد دلار آن را به صادرات محصولات ایران جهت ایجاد اشتغال جدید بدل کنیم که الان سهم ما از آن بازار صفر است.
در دولت شما ارزش ریال به پایینترین حد خود در طی (60) سال گذشته رسید و شاهد کاهش هشت برابری ارزش بورس و آب شدن سرمایه حدود (40) میلیون نفر بودیم که متأسفانه کشور دچار یک بیماری مزمن بیبرنامگی است و گویا رئیسجمهور محترم منتظر آن جمعه هستند تا اخبار را به او برسانند.
این بیبرنامگی و نابود کردن غولهای صنعتی کشور و تعطیلی (40) هزار واحد صنعتی مانند ماشینسازی اراک، هپکو، هفتتپه به بهانه خصوصیسازی. شما که دم از توجه به جوانان و بانوان میزنید چرا در یک سال و نیم گذشته که بیش از (23) هزار باشگاه ورزشی در شرایط سخت کرونا تهدید و تعطیل و ورشکسته شدند که آنها محل رجوع جوانان، دختران و پسران این کشور بودند، هیچ کانون توجه از شما نبود؟ یا چرا به حدود (3) میلیون زن شریف سرپرست خانوار توجه نکردید؟ یا باز هم با دوقطبیسازی نخنمای فیلتر و گشت ارشاد دنبال به حاشیه بردن ناکارآمدی خود هستید؟
بیبرنامگی در نبود الگوی کشت مناسب با اقلیم و واردات بیرویه محصولات کشاورزی توسط آقازادههای نزدیک به جریان سیاسی دولت با وجود کشت در داخل و نادیده گرفتن معیشت (5/4) میلیون کشاورز شریف و رها کردن اقتصاد کشور به امید رفع تحریمها.
در آخر توصیه میکنم در این (80) روز پایانی دولت کمی به فکر معیشت مردم، اشتغال جوانان و زنان سرپرست خانوار باشید. به فکر کسانی باشید که با همهگیری کرونا بیکار شدند و قدردان تلاشهای شهادتگونه کادر درمانی و پرستاران هستیم. ولی آنها الان با مشکل معیشتی روبرو هستند، مثل معلمان که هشت سال طرح رتبهبندی مشاغل را معطل کردید، یا عدم توجه به بازنشستگان. شما امروز خود را دلسوز و مدافع مردمی معرفی میکنید که با سوءمدیریت هشتساله شما فقیرتر شدند. چرا (90) هزار میلیارد تومان بدهی بانکی که شما رئیس بانک مرکزی بودید در اختیار (11) نفر از نورچشمیها است، ولی مردم برای دریافت (5) میلیون تومان وام ضروری باید سالها در انتظار باشند؟
به مدیران شما که در قامت نامزد انتخاباتی یا بهتر بگویم «کاندیدای روکشی» حاضر شدهاند توصیه میکنم به صداقت در پاسخ و دوری از حواشی و جواب دادن به سؤال و عدم اتصال اقتصاد به تار مو و موضوعات دوقطبی مثل تصویب FATF مثل برجام که نتیجه آن را مردم دارند میبینند. در دولت دوازدهم تا توانستید روی طبل دوقطبی کشور کوبیدید. شما را به اتحاد و انسجام ملی دعوت میکنم.
به فرمایش مقام معظم رهبری: «هر مسئولیتی که در دست تکتک شماست تنگه احدی است که میباید از آن پاسداری کنید. از کمبودها ناله نکنید، سرخورده نشوید. اول مأموریت، آخر هم مأموریت. نه اول امکانات و بعد مأموریت. قطعاً مردم به سرنوشت و امنیت ملی خود علاقهمند هستند».
بنده به عنوان خادم مردم از سوءمدیریت دولت لیبرال عذرخواهی میکنم و مردم را دعوت میکنم به جهت حضور حداکثری در انتخابات که انتخابات مهمترین پنجره تنفس مدیریتی خواهد بود که با نگاه به کارنامه و سپس برنامه به جای دوقطبیهای کاذب، جهت آینده هرچه بهتر ایران در انتخابات شرکت خواهند کرد و انشاءالله انتخابات پرشور اتفاق خواهد افتاد و دشمنان خارجی و ایادی داخلی آنها که بوق رسانهای را در دوقطبیسازی و ناامیدی مردم میبینند، این آرزو را به گور خواهند برد.
در پایان درخصوص بحث موضوعات مطرحشده در عین تشکر از بحث تأیید صلاحیتها در انتخابات شوراها، از هیأت نظارت مرکزی و همچنین استان درخواست میکنم در عین اینکه شأن آنها را اجل از این حرفها میبینم، براساس مرّ قانون هر کسی براساس آن استعلامات پنجگانه تأیید شده باید بماند، هر کسی رد شده باید رد شود که انشاءالله آینده به لطف خدا روشن خواهد بود.

علي کريمي فيروزجائي

علي کريمي فيروزجائي
نفر بعدی همکار گرامیمان آقای علی خضریان نماینده محترم مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس هستند. آقای خضریان! جنابعالی برای ارائه نطقتان هفت دقیقه زمان دارید، بفرمایید.

علي خضريان
نطق 7 دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحق اوسع الاشیاء فی التواصف و اضیقها فی التناصف»
عدالت از پیچیدهترین موضوعاتی است که اندیشه بشری درباره آن به تأمل و تفکر پرداخت است. پیچیدگی نظری عدالت از یکسو و دشواری بسیار آن در تحقق عملی از سوی دیگر عدالت را به مفهومی بغرنج، دغدغهای دائمی و بزرگ برای تمام بشریت تبدیل کرده است و تحقق آن در مقام عمل از این هم بغرنجتر است. به همین دلیل امیر مؤمنان علی (علیهالسلام) حق و عدالت را در گفتار و شعار آسان، ولی وقتی بنای عمل و انصاف دادن شد آن وقت خیلی مشکل میدانند.
نمایندگان محترم مجلس! عدالت یکی از عوامل بقا و اجزای هویتبخش انقلاب اسلامی است و پایبندی و تلاش برای اقامه این ارزش اصلی و اساسی جزء اولویتهای حیاتی همه نیروهای انقلاب است. به گونهای که رهبر معظم انقلاب بیان فرمودند گفتمان عدالت یک گفتمان اساسی است و همه چیز ماست. منهای آن جمهوری اسلامی هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
از این رو یکی از مأموریتهای اصلی همه دلبستگان نظام اسلامی جهاد به منظور اقامه عدالت در شکل نظری و عملی خویش است و آنچه واضح است در این مسیر مقدس معیارها حاکم و رفاقتها و جناحبندیهای سیاسی برای تحقق گفتمان عدالت کنار میروند. باید بدانیم حل مسائل امروز در گرو حکمرانی عادلانه است.
طی این مدت و در یک سال گذشته ما شفافیت را دنبال کردیم، حقوق نجومی و یا دستکاری بودجه را شفاف میکنیم. اما در نبود یک بستر حکمرانی عادلانه، شفافیت هم بیارزش میشود. حتی تعارض منافع هم همینطور است، تلاش میکنیم تا تعارض منافع را روشن و پیگیری کنیم، در حوزههای درمان، آموزش، مسکن و خودرو تعارض منافع را پیگیریم، اما در یک حکمرانی تکنوکراتیک توجیه و بیاثر میشود.
خانمها و آقایان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی! مسأله اصلی امروز شکلگیری یک بستر حکمرانی عمیقاً به نفع عدالت است تا همه فعالیتهای ما معنا پیدا کنند. اما حکمرانی عادلانه یعنی تقابل با یک سرمایهداری آدمخوار که جدا از شفافیت، کارآمدی و حتی مبارزه با فساد، یک بستر دارد و آن بستر مبارزه با محکم شدن و بتنی شدن یک طبقه ثروتمند و قدرتمند است. وقتی یک طبقه ثروت و قدرت شروع به پاسکاری منابع عمومی از طریق قواعد بازی و قوانین بین خود میکنند، بستر حکمرانی ناعادلانه و تکنوکراتیک فراهم میشود و به تعبیر قرآن «دولته بین الاغنیاء»، یا همان طبقه برنده امروز مبنای اصلی یک «سرمایهداری هار» میشود. لحظهای که یک طبقه مسلط، قوانین و قواعد بازی را به مدد قانونگذاری و سیاستگذاریها تعیین میکند، مسکن و درمان و مدرسه و همه چیز را به نفع خود مصادره میکند. لذا مبارزه با فساد و تعارض منافع نیز بیمعنا میشود.
ما در مجلس انقلابی و انشاءالله در دولت اسلامی یک هدف داریم، دستور قرآنی «کی لا یکون دولته بین الاغنیاء» را در جامعه پیاده کنیم. این یعنی ایستادن مقابل طبقه برنده و لحظهای که این طبقه قدرت و ثروت بپاشد امکان حکمرانی عادلانه را فراهم میکند. به این آمار و ارقام توجه کنید تا اقدامات طبقه برنده را با هم بهتر درک کنیم.
در دولت آقای روحانی تنها در شاخص توزیع درآمد و در حالی که در دولت گذشته (7/13) درصد کاهش پیدا کرده بود، (1/9) درصد زیادتر شده است. یعنی فاصله اغنیا با فقرا افزایش پیدا کرده است. در حالی که در این دولت پایه پولی در کشور به (461) هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به پایان دولت دهم که (96) هزار میلیارد تومان بوده، (365) هزار میلیارد تومان بیشتر شده است. یعنی آقایان دولتی در همین بانک مرکزی هفت برابر کل اعتبارات مسکن مهر پول چاپ کردند، اما عموم مردم فقیرتر شدند.
به همین دلیل است که طبقه برنده با تمام امکانات به میدان آمده و ضمن اینکه تلاش میکند عدم اقبال اجتماعی به کارنامه عملکردی خودش را به گردن این و آن بیندازد و اعتبار انتخابات را زیر سؤال ببرد، در پشت صحنه با تمام امکانات و توان برای پیروزی به میدان آمده و به جای پاسخگویی پیرامون وضعیت ابربدهکاران بانکی و یا فرار مالیاتی یا ارائه یک برنامه مشخص برای رفع مشکلات مردم، هجمه به نامزد عدالتخواه و فسادستیز را در دستور کار خودش قرار داده است.
همکاران ارجمند! همه ما باید برای حکمرانی عادلانه بجنگیم. اینکه رهبر فرزانه انقلاب در آغاز این مجلس اذعان داشتند در دهه پیشرفت و عدالت نمره مطلوبی در باب عدالت به دست نیاوردهایم، یعنی انتظار این است که در مسیر ریلگذاری و نظارت، عقبماندگی در موضوع عدالت را با تلاش مضاعف جبران کنیم. ما از رهبری عزیز شرمندهایم که هنوز نتوانستهایم در مقابل طبقه مرفه بیدرد و در کنار محرومان بایستیم. امید داریم تا با تشکیل یک دولت عدالتخواه و انقلابی رسیدگی به مطالبات اقشاری که در بازی سرمایهداری صدایشان خفه شده و به اصطلاح بازنده هستند در دستور مجلس و دولت قرار گیرد. باید برای کاهش فشار بر (20) میلیون بدمسکن در کشور فکری اساسی شود.
امروز قریب به (14) میلیون کارگر از نداشتن قرارداد قطعی و فقدان امنیت شغلی در رنج هستند. بیعدالتی در نحوه پرداخت میلیونها نفر از کارکنان در نظام اداری کشور قابل ادامه دادن نیست.
انقلابیگری امروز ایستادن مقابل مافیا است. باید مقابل مافیای واردات که رهبری تأکید فرمودند، یا مافیای آموزش که سالی چندهزار میلیارد تومان بچههای مردم را سرکیسه میکنند ایستاد و عدالت آموزشی را در مدارس به جریان انداخت. باید نشان دهیم که مجلس انقلابی مجلس پابرهنهها است، مجلس مقابل دولت اغنیا است و ما ایستادهایم تا با شکستن ساختارهای سرمایهداری آدمخوار، انقلاب امام مستضعفان را در گام دوم انقلاب به پیش ببریم، انشاءالله. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عبدالرضا مصري

علي کريمي فيروزجائي
آقای خضریان خیلی متشکر. همکار بعدیمان برادر گرامی آقای یعقوب رضازاده نماینده محترم مردم سلماس هستند. برای ارائه نطقتان به جایگاه تشریف بیاورید، آقای رضازاده! جنابعالی پنج دقیقه زمان دارید، بفرمایید.

يعقوب رضازاده
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به ملت بزرگ ایران، نمایندگان عزیز ملت، مردم بااخلاق و نجیب شهرستان سلماس نگین آذربایجان، شهر سرداران شهید سالمی، ورمزیار، حسینزاده، طالعی و ابراهیمی، شهر عالمان میرزاباقرآقا سلماسی، آقای غفاری، روحانی انقلابی و همرزم رهبر انقلاب.
مردم ایران بار دیگر در روز (28) خردادماه با حضور در صندوقهای أخذ رأی به ندای رهبر عزیز انقلاب لبیک گفته و با حضور حداکثری و مشارکت عمومی بالا به دهان یاوهگویان، منافقین، معاندین و بیبیسینشینهای خائن مشت محکمی خواهند کوبید.
مردم ایران با انتخاب شخصیت انقلابی و میدانی که حافظ خون شهدا، امنیت ایران، حافظ مردان میدانی چون حاج قاسم سلیمانی و شهید فخریزاده باشد، فردی که با رانتخواری، اختلاسگری، کارتلهای مفسد اقتصادی و حضور میدانی، برنامه خود را سرلوحه خود قرار خواهد داد و دنبال عزت و شکوه ایران باشد، انتخاب خواهند کرد، نه دنبال منافع آمریکا.
از درد و آه و ناله مردمی سخن میگویم که تنها گناهشان مرزنشینی است. شهر سلماس عزیز، مردمی که جوانانشان برای پیدا کردن لقمه نانی یا کولبری میکنند و بدون داشتن امنیت جانی به خاک کشورهای بیگانه به کارگری میروند و یا برای کار اجباری به کارواش اعزام میشوند. کدام شهرستان مرزی است که (92) کیلومتر مرز مشترک داشته باشد، ولی فاقد بازارچه مرزی است؟ وزارت خارجه و وزارت کشور! چرا به درد مردم نمیرسید؟
وزیر صمت! منطقه ویژه اقتصادی در همین دولت کلنگزنی شده، ولی متأسفانه راهاندازی و سرمایهگذاری نشده است. اگر نمیتوانستید اجرا کنید چرا کلنگزنی کردید؟ آیا صرفاً برای نشان دادن خودتان در تلویزیون بود؟ وزیر محترم صمت! به دنبال حمایت از تولیدات داخلی به ویژه در تأمین مواد غذایی و مصالح ساختمانی باشید. آیا ما مشکلات تولیدات در داخل کشور داریم یا دنبال حمایت از عدهای سرمایهگذار هستیم.
تذکرم به وزیر نیرو و وزیر جهادکشاورزی است. در حالی که کشاورزان منطقه از آب کشاورزی محروم هستند، متأسفانه سیستم اصلاح آبیاری سد دریک و سد زولا اجرا نشده است. ما بایستی تا چه زمانی شاهد تبعیض باشیم؟ خوب صحبت کنیم، خوب ژست بگیریم، ولی در عمل ضعیف باشیم؟ تذکر به وزیر جهادکشاورزی درخصوص آب و برق دامداریهایی که به صورت مجاز یا غیرمجاز در اطراف روستاها هستند. چرا به قول خودتان عمل نمیکنید؟
تذکر به وزیر راه و شهرسازی؛ به استان تشریف آوردید، دو نوبت به حضورتان رسیدم. آیا (425) کیلومتر جاده روستایی بایستی بدون آسفالت باشد؟ در حالی که در شهر تهران و کلانشهرها آسفالت روی آسفالت ریخته میشود. تذکرم به وزیر بهداشت است، باید به حال تنها بیمارستان این شهرستان که به گورستان شبیه است رسیدگی شود. از دفاتر خود بیرون بیایید و خود را در تهران حبس نکنید. وزیر فناوری و ارتباطات! سیستم USO در شهرستان اجرا نشده است. تذکر به وزیر آموزش و پرورش درخصوص مدارس کانکسی و همچنین عدم (وجود) امکانات در مدارس سلمان. همچنین تذکرم به وزیر کشور درخصوص کمبود اعتبارات دهیاریها و بدهیهای آنها است. در آخر شعری از استاد شهریار خدمت عزیزان عرض میکنم:
حیدربابا دونیا یالان دونیادی
سلیماننان نوحدان قالان دونیادی
اوغول دوغان درده سالان دونیادی
هر کیمسیه هر نه وئریب آلیبدی
افلاطوننان بیر قوری آد قالیبدی
صلوات (حضار صلوات فرستادند)

علي کريمي فيروزجائي
ساغول، احسنت آقای رضازاده. از آخرین ناطق جلسه امروز برادر گرامی آقای سیدناصر موسویلارگانی نماینده محترم فلاورجان دعوت میکنیم که به جایگاه تشریف بیاورند. حاجآقای موسوی! شما پنج دقیقه زمان دارید، بفرمایید.

سيدناصر موسوي لارگاني
نطق 5دقیقه ای
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ابتدا به نمایندگی از بیش از (5) میلیون نفر از مردم انقلابی، صبور، شجاع، شهیدپرور و کمتوقع استان اصفهان چند کلامی با کاندیداهای ریاست جمهوری صحبت میکنم.
در این روزها هرچه به صحبتها و برنامههای شما عزیزان دقت کردم هیچ اثری از دردی سرطانی به نام زایندهرود خشک ندیدم. لذا به صراحت میگویم که اینبار اگر رأی اصفهان را میخواهید، راهش از مسیر زایندهرود میگذرد. احیای زایندهرود که کشاورزی، صنعت، گردشگری و زندگی مردم اصفهان پهناور به آن زنده است، در صدر خواستههای مردم استان اصفهان از رئیسجمهور آینده است.
لذا آقای کاندیدای محترم! لطفاً برنامه عملیاتی و زمانبندیشده برای احیای زایندهرود ارائه دهید. دیگر وعده و شعار قابل قبول نیست، چرا که زایندهرود اکنون خشکیده است. خشک شدن این رود نمادی از بیتعهدی و خلف وعده دولت ناکارآمد روحانی است. روحانی وعده داد زایندهرود را زنده میکند، اما اکنون بستری خشکشده و کویری برهوت را تحویل داده است. هر وجب از بستر کویرشده زایندهرود سندی از بیتقوایی سیاسی حسن روحانی است که در اجتماع بزرگ اصفهانیها در ایام تبلیغاتش گفت: «اینبار نوبت زایندهرود است». اما خود و دولتش جز وعده هیچ نکردند.
در عوض اصفهان و صنایعش به گاو شیرده روحانی و نورچشمیهای دولتش تبدیل شد. نماد بارز آن فولاد مبارکه است. کاش برای روحانی و دفترش، وزرا و استاندارش، مردم اصفهان و زایندهرود هم به اندازه یک مدیر ناکارآمد و فاسد که در رأس فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین واحد صنعتی کشور قرار گرفته است اهمیت داشتند. کاش استاندار و وزیر برای زایندهرود هم یقه میدریدند.
ما مردم اصفهان توان نظاره بر خاموشی قلب و شاهرگ حیات استانمان را نداریم. آقایان! مطالبه مهم مردم اصفهان نشدنی است که اینچنین در برنامههای کاندیداها و مناظرهها مورد بیتوجهی قرار گرفت؟ چرا موضوع مهم زایندهرود باید از سوی صدا و سیما مغفول بماند؟ هرچند ثابت شده که برای برخی افراد در رسانه ملی پولپاشی مدیران غیرقانونی و فاسد و تبلیغات شبانهروزی برای آنان بیش از مطالبه و جلب اعتماد مردم اهمیت دارد.
در این سالها شاهد بودهایم که هر شخص فاسدی برای تبرّی از عملکرد فاجعهبارش با پولپاشی در رسانهها و صدا و سیما یکهتازی میکند. تأسفبار است که یک مدیر متخلف با توزیع سالیانه بیش از دهها هزار میلیارد تومان بزرگترین مجتمع فولادی کشور و خاورمیانه را زمینگیر کرده، اما به راحتی تریبون صدا و سیما را در اختیار گرفت. وقتی مدیران صدا و سیما به نامهها و نصایح دلسوزانه و تذکرات نمایندگان هیچ توجهی نکردند، مجبور شدم درخصوص رویه نادرست آنتنفروشی به هر قیمتی صحبت کنم. مجلس انقلابی اجازه نمیدهد مدیران غیرقانونی و متخلف اینگونه از اعتماد عمومی مردم به صدا و سیما سوءاستفاده کرده و حقایق را وارونه جلوه دهند.
دولت روحانی به تمام معنا مصداق بارز مفاسد و رانت است. اشتهای این دولت به گونهای است که روی مراکز با گردش مالی بالا دست میگذارد. نفت، پتروشیمی، فولاد، ذخایر ارزی بانک مرکزی، بورس و صنایع خودرو بسیار مورد علاقه مدیران دولت روحانی بود. فقط به یکی از بلایای روحانی اشاره میکنم و آن هم بورس است. البته مردم در بحث بورس از قوه قضائیه و مقننه انتظاری بیش از چند سخنرانی و توئیت و مصاحبه داشتند. در بازار سرمایه ایران فساد بزرگی رخ داده است. والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته

عبدالرضا مصري
9
تسلیت نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به آقای سیدمسعود خاتمی نماینده گلپایگان و خوانسار

عبدالرضا مصري
مطلع شدیم برادر همکار عزیزمان جناب آقای دکتر سیدمسعود خاتمی نماینده محترم گلپایگان و خوانسار به رحمت ایزدی پیوستند. مصیبت وارده را به ایشان و خانواده محترمشان تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم طلب مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت داریم.
10
اعلام وصول (4) فقره سؤال

عبدالرضا مصري
اعلام وصول طرحها و لوایح را بفرمایید.

محمد رشيدي
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس! اعلام وصول چهار تا سؤال است که خدمت همکاران گرامی و ملت شریف ایران اعلام میکنم:
ـ مستند به گزارش شماره (466398) مورخ 11/3/1400 کمیسیون عمران سؤال ملی جناب آقای سیدسلمان ذاکر نماینده محترم مردم شریف ارومیه از وزیر محترم راه و شهرسازی درخصوص عدم توجه و برنامهریزی مناسب درخصوص تأمین مسکن گروههای کمدرآمد و اقشار آسیبپذیر، بافتهای فرسوده شهری و روستایی، حاشیهنشینی شهرها و سکونتگاههای غیررسمی در استانها اعلام وصول میشود.
ـ مستند به گزارش شماره (8106802) مورخ 10/3/1400 کمیسیون انرژی سؤال ملی جناب آقای علی خضریان نماینده محترم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس و تعداد دیگری از نمایندگان محترم از وزیر محترم نفت درخصوص علت توقف و عدم توسعه میادین مشترک فاز (11) پارسجنوبی و قرارداد A و B چیست اعلام وصول میشود.
ـ مستند به گزارش شماره (733787) مورخ 27/11/99 کمیسیون انرژی سؤال منطقهای جناب آقای احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر از وزیر محترم نیرو درخصوص علت عدم پیشرفت لازم درخصوص پروژه احداث نیروگاه برق شهرستان سیریک استان هرمزگان اعلام وصول میشود.
ـ مستند به گزارش شماره (733783) مورخ 27/11/99 کمیسیون انرژی سؤال منطقهای جناب آقای احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر از وزیر محترم نیرو درخصوص برنامه وزارت نیرو درخصوص رفع مشکلات نوسانات برق در روستاها بالاخص مناطق گرمسیر اعلام وصول میشود.

عبدالرضا مصري
11
قرائت بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام درخصوص سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به آن استان

عبدالرضا مصري
بیانیه را قرائت بفرمایید.

سيدمحسن دهنوي
خیلی ممنون جناب آقای دکتر مصری ریاست محترم جلسه. بیانیهای را مجمع نمایندگان استان ایلام به همراه جمعی از همکاران آماده کردهاند که تقدیر از سفر ریاست محترم مجلس است که قرائت میکنیم:
تشکیل مجلس یازدهم با حضور نمایندگان شریف، شجاع و انقلابی آن بارقههای امید را در دلهای مردم عزیز کشورمان زنده کرده است. حضور میدانی شخص اول قوه مقننه، نواب رئیس و رؤسای کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی در مراکز استانها و دورترین روستاهای محروم کشور برای نظارت مؤثر و پیگیری مشکلات مردم حلقه مفقوده فرآیند خدمتگزاری است که به لطف الهی با جدیت تمام از جانب مجلس یازدهم در حال انجام است.
روز دوشنبه هفته جاری مردم غیور مرزدار و شهیدپرور استان ایلام میزبان ریاست محترم مجلس، ریاست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست، ریاست کمیسیون عمران و سایر همکاران بودند. میهمانان عزیز در بازدیدها و دیدارهای میدانی و جلسات اداری که در قدمگاه شهیدان ایلام قهرمان برگزار شد از نزدیک با برخی ظرفیتها و چالشهای استان ایلام آشنا شدند.
مجمع نمایندگان استان به نمایندگی از عموم مردم ولایتمدار استان ایلام لازم میداند از تشریففرمایی میهمانان عزیز و در رأس آنان ریاست محترم مجلس جناب آقای دکتر قالیباف سپاسگزاری ویژه به عمل آورند. امیدواریم با شناختی که در این سفر از ظرفیتها و مشکلات مردم استان ایلام به دست آمد شاهد اقداماتی جهادی از طرف نمایندگان مجلس انقلابی برای رفع موانع توسعه و پشتیبانی از ظرفیتهای فراوان مغفولمانده استان ایلام باشیم.
12
قرائت بیانیه نمایندگان اقلیتهای مذهبی مجلس شورای اسلامی درخصوص لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری

سيدمحسن دهنوي
آقای رئیس! همچنین بیانیهای را از طرف نمایندگان اقلیتهای مذهبی درخصوص انتخابات (28) خرداد، انتخابات ریاست جمهوری است که من قرائت میکنم.
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه شرکت در انتخابات 1400
انتخابات به عنوان مظهر اراده ملی یکی از عرصههایی است که ملت شریف ایران طی (43) سال گذشته آن را در زمره وظایف شرعی، ملی و انقلابی غفلتناپذیر تلقی و با حضور هوشمندانه، پرشور و انتخابات آگاهانه خود همواره ابهت، عظمت، عزت و اقتدار میهن عزیزمان ایران را به رخ جهانیان کشیده است.
بدینوسیله ما نمایندگان پیروان ادیان الهی در مجلس شورای اسلامی از ملت شریف ایران و جوامع ادیان الهی خود دعوت مینماییم بیتردید با حضور متراکم، حداکثری و عمومی و در عین حال آگاهانه در پای صندوقهای رأی، در روز انتخابات (28) خردادماه 1400 حماسه شگفتیساز دیگری را در تاریخ انقلاب بزرگ ایران عزیز خلق کرده و بار دیگر به دشمنان و بدخواهان ملت ایران و استقلال آن ثابت نماید که وحدت ملی والاترین ارزشها است. بدینسان ملت بزرگ ایران میتواند با ارتقای قدرت ملی خود نویدبخش تشکیل دولت معظم، مقتدر و درخور شأن شایستگی خویش باشد.
با تشکر ـ نمایندگان اقلیتهای مذهبی در مجلس یازدهم
آقای رئیس! خیلی ممنون.

عبدالرضا مصري
از نمایندگان محترم اقلیتها و اراده بسیار خوب و دشمنشناسی بسیاری خوبی که در کشور دارند تشکر میکنیم.
13
اعلام ختم جلسه و تاریخ تشکیل جلسه آینده

عبدالرضا مصري
جلسه بعدی مجلس ساعت (7:45) دقیقه روز دوشنبه سی و یکم خرداد ماه 1400 و دستور جلسه انشاءالله متعاقباً اعلام خواهد شد. ختم جلسه را اعلام میکنم.